Υπολογισμός της ισχύος του κλιματιστικού, επιλογή κλιματισμού

Γ ικανότητα ψύξης Μην αναμειγνύετε την κατανάλωση ρεύματος, επειδή αυτές είναι τελείως διαφορετικές παράμετροι. Η χωρητικότητα ψύξης είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από την ισχύ που καταναλώνεται από το κλιματιστικό. Για παράδειγμα, το κλιματιστικό που καταναλώνει 700 W και έχει μια ψυκτική χωρητικότητα 2 kW, και δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το κλιματιστικό λειτουργεί, καθώς και ένα ψυγείο, ψυκτικό (Freon) εξάγει θερμότητα από τον αέρα στο δωμάτιο και το στέλνει έξω μέσω του εναλλάκτη θερμότητας (εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού). Ο λόγος ισχύος καλείται ενεργειακή απόδοση του κλιματιστικού (EER). Για οικιακά κλιματιστικά, αυτή η παράμετρος θα έχει τιμές στην περιοχή 2,5 - 4.

Παρακάτω είναι ο πίνακας διανομής ικανότητες κλιματιστικά. Σε αυτό μπορείτε να επιλέξετε τους τύπους κλιματιστικών, το πιο βέλτιστο υπό ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, σε μικρά δωμάτια ή γραφεία, όπου απαιτούνται κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης, είναι πιο λογικό να εγκαθίστανται μοντέλα κινητής τηλεφωνίας, παραθύρων ή τοίχων. Κλιματιστικά άλλα μοντέλα έχουν περισσότερη ισχύ και κατά συνέπεια υψηλότερες τιμές, επομένως είναι καλύτερο να αγοράσουν για να ψύξουν μεγάλα δωμάτια (αίθουσες εμπορικών συναλλαγών, αποθήκες κ.λπ.)

Πώς να επιλέξετε ένα home conditioner: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στο κατάστημα

Οι σύμβουλοι είναι απίθανο να σας το πω γι 'αυτό.

Αποφασίστε για τον τύπο του κλιματιστικού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό είναι η δυνατότητα εγκατάστασης σε εσωτερικό χώρο. Συνήθως, για το σπίτι χρησιμοποιεί μόνο μερικά είδη κλιματιστικών.

Συστήματα διαχωρισμού τοίχων

Διαχωριστικό τοίχου - το πιο δημοφιλές και καθολικό τύπο κλιματιστικών. Περιλαμβάνει μια εσωτερική μονάδα που είναι τοποθετημένη σε έναν τοίχο στο δωμάτιο και μια εξωτερική μονάδα, τοποθετημένη στην πρόσοψη του κτιρίου. Η απόσταση μεταξύ τους μπορεί να φτάσει τα 20 μέτρα.

Μεταξύ των μπλοκ κυκλοφορεί όχι αέρα, αλλά φρέον. Σε λειτουργία ψύξης, παίρνει θερμότητα από το δωμάτιο και βγάζει έξω

Σε συστήματα πολλαπλών σπαστών εσωτερικών μονάδων μπορεί να υπάρχουν πολλά, αλλά όλα αυτά συνδέονται με ένα μόνο εξωτερικό. Τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα για τον κλιματισμό αρκετών δωματίων ταυτόχρονα ή μιας μεγάλης αίθουσας όταν τοποθετείτε εσωτερικές μονάδες σε διάφορα μέρη του.

Η εγκατάσταση ενός split σύστημα μπορεί να κοστίσει όσο ένα κλιματιστικό.

Ωστόσο, μην προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας: εάν υπάρχουν δυσλειτουργίες, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τις επισκευές εγγύησης.

Πού να αγοράσετε:

Κλιματιστικά κασέτας

Λόγω της κατανομής των ροών του αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις, αυτή η έκδοση του διαχωρισμένου συστήματος ψύχεται γρήγορα ή ομοιόμορφα ή θερμαίνει τον αέρα. Συνήθως, αυτά τα κλιματιστικά εγκαθίστανται σε δωμάτια που κυμαίνονται από 50 m².

Τα κλιματιστικά κασετών σπάνια πωλούνται σε απλά καταστήματα οικιακών συσκευών.

Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένες εταιρείες. Εγκαθιστούν επίσης τέτοια κλιματιστικά.

Κινητά κλιματιστικά

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το κινητό κλιματιστικό. Αρκεί απλώς να το τοποθετήσετε στο πάτωμα στη σωστή θέση και να βγάλετε έναν εύκαμπτο αγωγό αέρα μέσα από το παράθυρο ή την τρύπα στον τοίχο - έναν εύκαμπτο σωλήνα με διάμετρο περίπου 10 cm και μήκος μέχρι 1,5 m.

Τα περισσότερα κινητά κλιματιστικά έχουν σχεδιαστεί για μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 20-30 m². Μοντέλα που μπορούν να δροσίσουν 40-50 τετράγωνα, προς πώληση πολύ λιγότερο. Και αξίζουν τουλάχιστον 25 000 ρούβλια. Εξετάστε τα μόνο εάν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Πού να αγοράσετε:

Προσέξτε τον συμπιεστή

Το πλεονέκτημα των συστημάτων split θα είναι ένας συμπιεστής αναστροφέα. Η μονάδα ελέγχου σε αυτά τα κλιματιστικά μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα της τροφοδοσίας σε σταθερή και στη συνέχεια πίσω στη μεταβλητή της απαιτούμενης συχνότητας. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις στροφές του συμπιεστή και να ρυθμίζετε ομαλά τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Ωστόσο, ο αγοραστής είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα κλιματιστικά inverter είναι πιο αξιόπιστα και οικονομικά. Ναι, είναι πιο ακριβά, αλλά η υπερπληρωμή κατά την αγορά αντισταθμίζεται από λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Σε σύγκριση με τα μη αναστροφικά ανάλογα, η διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας μπορεί να φτάσει το 30-40%.

Προσδιορίστε την κατάλληλη ισχύ

Εδώ όλα είναι απλά: όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του δωματίου, τόσο περισσότερη δύναμη πρέπει να υπάρχει. Σε ένα κανονικό διαμέρισμα με ύψος οροφής που δεν υπερβαίνει τα 3 μέτρα για κάθε 10 m², πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 kW.

Κατά συνέπεια, εάν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο σε δωμάτιο 20 τ.μ., είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τα μοντέλα τουλάχιστον 2 kW. Ωστόσο, ο επικεφαλής όλων αυτών δεν μπορεί να σφυρηλατηθεί, δεδομένου ότι στις κάρτες των εμπορευμάτων συνήθως υποδεικνύεται σε ποια περιοχή το κλιματιστικό θα κυριαρχήσει.

Εάν το δωμάτιο είναι πολλές ηλεκτρικές συσκευές, ειδικά εξοπλισμό υπολογιστών, είναι καλύτερα να εξετάσει κλιματιστικά με ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ.

Αξίζει επίσης να εξεταστεί η τοποθεσία. Σε δωμάτια με παράθυρα προς τα νότια είναι συνήθως πιο ζεστά. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να σκεφτούμε την αύξηση της εξουσίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο σχεδιασμένο για μια μεγάλη περιοχή. Πλέον 5 m είναι αρκετά αρκετό.

Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα των απαιτούμενων λειτουργιών

Θέρμανση

Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για εκτός εποχής, όταν δεν υπάρχει θέρμανση στο δωμάτιο και έξω από το παράθυρο είναι κρύο.

Στη λειτουργία θέρμανσης, το θερμαινόμενο φρέον εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος και το ψυγείο

Σε πολλά συστήματα διαχωρισμού, οι εξωτερικές μονάδες μπορούν να λειτουργούν στους -7 ° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, η απόδοση θέρμανσης πέφτει και υπάρχει κίνδυνος παγοποίησης της εξωτερικής μονάδας.

Ορισμένα μοντέλα μετατροπέων μπορούν να θέρμανσης του δωματίου, ακόμη και όταν το παράθυρο είναι -25 ° C.

Ξήρανση

Αυτή η λειτουργία διευκολύνει την ανύψωση της εξασθενημένης θερμότητας και εμποδίζει την εξάπλωση του καλουπιού. Τώρα αυτή η λειτουργία είναι στάνταρ στα περισσότερα κλιματιστικά.

Εξαερισμός

Αυτή η λειτουργία κυκλοφορεί τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Κατά κανόνα, ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας του συστήματος split είναι απενεργοποιημένοι, μόνο ο εσωτερικός λειτουργεί. Μη συγχέετε αυτό το καθεστώς με την εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο.

Καθαρισμός αέρα

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό είναι διαθέσιμα σε σχεδόν κάθε κλιματιστικό. Αναστέλλουν τη σκόνη και τα μεγαλύτερα σωματίδια, όπως το χνουδωτό και το μαλλί. Τα φίλτρα πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά κάθε λίγους μήνες.

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό

Πιο σημαντικό είναι ένα λεπτό φίλτρο, το οποίο μπορεί να πιάσει τη μικρότερη γύρη φυτών, διάφορες μυρωδιές και καπνό τσιγάρων. Τέτοια φίλτρα δεν μπορούν πάντοτε να καθαρίζονται με ηλεκτρική σκούπα ή να ξεπλένονται με νερό. Εάν είναι απαραίτητο, τα φίλτρα πρέπει να αλλάξουν αμέσως.

Οι σύμβουλοι στα καταστήματα μπορούν να πουν πολλά κολακευτικά λόγια για κάποιο νέο φίλτρο, αλλά βεβαίως θα σιωπήσουν για την ανάγκη αντικατάστασής τους σε ένα ή δύο μήνες.

Για παράδειγμα, τα φίλτρα κατεχίνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περίπου 30 ημέρες. Μετά από αυτή την περίοδο, δεν είναι μόνο άχρηστα, αλλά και προκαλούν μια δυσάρεστη οσμή από βάλτους.

Ιονισμός

Κάτω από αυτό το καθεστώς εννοείται ο κορεσμός του αέρα με τα ιόντα του αέρα, τα οποία θα πρέπει να παρέχουν μια εισροή δύναμης, τη βελτίωση της ανοσίας και της ευημερίας εν γένει.

Μανίκια μάρκετινγκ, αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να κληθεί, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καμία επίδραση από ιονισμό.

Τα αέρια είναι σωματίδια αέρα που φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Σε φυσικές συνθήκες, ο αέρας με κορεσμένα ιόντα αέρα βρίσκεται στις πλαγιές υψηλών βουνών, κοντά σε καταρράκτες, στις όχθες των ποταμών, των θαλασσών και των ωκεανών.

Κορεσμός οξυγόνου

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας μπορεί να σημαίνει εντελώς διαφορετικούς μηχανισμούς.

 1. Μια ειδική γεννήτρια που χρησιμοποιεί τη φυσική μέθοδο διαχωρισμού αερίων. Αποτελείται από δύο διαχωριστές που απορροφούν και εκκενώνουν άζωτο στο δρόμο και το οξυγόνο επιστρέφει στο δωμάτιο.
 2. Μια ειδική μεμβράνη που, όταν αναρροφά τον αέρα, διατηρεί μόρια αζώτου, αλλά αφήνει οξυγόνο.
 3. Ανεμιστήρας για την παροχή καθαρού αέρα από το δρόμο και την απομάκρυνση αέρα από το δωμάτιο με αυξημένη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα.

Απλά εγχώρια διαχωριστικά συστήματα δεν μπορούν να εφοδιάσουν με καθαρό αέρα το δωμάτιο. Μόνο "κυνηγούν" τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους, ψύξης ή θέρμανσης. Στους σωλήνες μεταξύ των ίδιων των μπλοκ κυκλοφορεί ψυκτικό, φρέον.

Εξερευνήστε προηγμένες λειτουργίες

 1. Λειτουργία ύπνου ή νύχτας. Με αυτό, το κλιματιστικό θα μειώσει τον θόρυβο τη νύχτα και θα μειώσει αυτόματα τη θερμοκρασία κατά πολλούς βαθμούς.
 2. Λειτουργία Turbo. Σας επιτρέπει να φτάσετε γρήγορα στη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, το κλιματιστικό λειτουργεί με αυξημένη ισχύ, αλλά όχι περισσότερο από μισή ώρα.
 3. Απόψυξη της εξωτερικής μονάδας. Λειτουργία για τη χρήση του κλιματιστικού στην ψυχρή περίοδο, όταν το παράθυρο δεν είναι πάνω από 5 ° C. Δεν χρειάζεται όσοι δεν σχεδιάζουν να ζεσταίνουν τον αέρα στο δωμάτιο.
 4. Αυτοδιάγνωση - αυτοπροσδιορισμός των βλαβών του συστήματος.
 5. Υποστήριξη για Wi-Fi. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κλιματισμό από το smartphone σας. Δεν χρειάζεστε εάν έχετε ένα βολικό τηλεχειριστήριο.
 6. Αισθητήρας κίνησης. Δυνατότητα εναλλαγής σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας με ελάχιστη δραστηριότητα στο δωμάτιο.
 7. Ρύθμιση ροής αέρα. Σας επιτρέπει να ορίσετε την κατεύθυνση της ροής του αέρα, η οποία μπορεί να σας εξοικονομήσει από το κρύο εάν κοιμάστε ακριβώς κάτω από τον κλιματισμό.
Ανακλαστήρας (εκτροπέας) για τη διόρθωση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα

Μην ξεχάσετε την ενεργειακή απόδοση

Τα κλιματιστικά έχουν συντελεστή ενεργειακής απόδοσης για τον τρόπο ψύξης (με την ονομασία EER - Energy Efficiency Ratio) και τη λειτουργία θέρμανσης (COP - Συντελεστής απόδοσης). Υπολογίζονται σύμφωνα με διάφορους τύπους, αλλά στο τέλος όλες οι τιμές μειώνονται στις συνήθεις κατηγορίες οικιακών συσκευών: από το Α (το υψηλότερο) στο G (το χαμηλότερο).

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η τάξη κατανάλωσης ενέργειας του κλιματιστικού μπορεί να είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, στη λειτουργία ψύξης - A ++, και με θέρμανση - A +.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα, θα πρέπει να περάσετε πολλά από την ίδια τη μονάδα. Οι τιμές για ένα σύστημα split class A +++ ξεκινούν από 60.000 ρούβλια. Ωστόσο, δεν αξίζει πάντα την υπερβολική πληρωμή.

Για παράδειγμα, εάν συγκρίνετε μοντέλα σχεδιασμένα για 25 τετράγωνα, τότε τα κλιματιστικά της κατηγορίας A +++ καταναλώνουν κατά μέσο όρο 500-600 watts ενέργειας και τα αναλογικά A ++ είναι 700-800 watt. Ωστόσο, η διαφορά στην τιμή τους μπορεί να φτάσει το 50%. Με έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, είναι καλύτερο να βρούμε τη βέλτιστη έκδοση της κατηγορίας A ++.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν κλιματιστικά με τάξη κατανάλωσης ενέργειας Β, C και ακόμη και D. Υπάρχουν είτε πολύ ισχυρά συστήματα για μεγάλες περιοχές είτε τα φθηνότερα μοντέλα. Αλλά εδώ δεν αξίζει να σώσετε. Ένα μοντέλο με τάξη κατανάλωσης ενέργειας A και υψηλότερο θα είναι το πιο ακριβό για αρκετές χιλιάδες ρούβλια. Αυτή η υπερπληρωμή θα απορριφθεί γρήγορα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Πώς να επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι

Ο χειμώνας στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας είναι πολύ μακρύς και έτσι όλοι προσβλέπουμε στο καλοκαίρι. Ωστόσο, με την έλευση του καλοκαιριού, η ευτυχία δεν έρχεται πάντα: αρχίζουμε να υποφέρουμε από την εξάντληση της θερμότητας. Ιδιαίτερα δύσκολο για εκείνους που αναγκάζονται να περάσουν όλη τη θερινή περίοδο στη λίμνη της πέτρας. Η έξοδος είναι απλή: πρέπει να έχετε ένα κλιματιστικό που θα δροσίζει τον αέρα στο δωμάτιο και έτσι θα κάνει τη διαμονή σας πιο άνετη.

Και πρέπει να ξεκινήσετε με τη θεωρία. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι είδους εξοπλισμό HVAC για κλιματισμό υπάρχουν σήμερα και το ένα διαφορετικό από τα άλλα, τα οποία εκτός από τη λειτουργία ψύξης μπορεί να εκτελέσει, πώς να επιλέξετε το κλιματιστικό σύμφωνα με παραμέτρους όπως η ισχύς, απόδοση και αθόρυβη λειτουργία. Εάν δεν θα είστε τεμπέλης στο στάδιο της απόκτησης του εκπαιδευτικού προγράμματος, τότε η τεχνική που θα επιλέξετε δεν θα σας απογοητεύσει.

Τύποι κλιματιστικών με σχεδιασμό και τρόπο εγκατάστασης

Με το σχεδιασμό, όλα τα οικιακά κλιματιστικά είναι χωρισμένα σε μονοπώλιο και δύο μπλοκ (τα τελευταία αποκαλούνται επίσης συστήματα split). Σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, το μονοπώλιο μπορεί να είναι παράθυρο και δάπεδο (κινητό), και τα συστήματα διαίρεσης με τη σειρά τους χωρίζονται σε τοίχο, οροφή, κασέτα και κανάλι.

Κλιματιστικά Monobloc

Monobloc κλιματιστικό όπως το όνομά του υπονοεί, είναι μια κατασκευή ενός τεμαχίου, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο περίβλημα όλες οι απαιτούμενες για την ψύξη ή τη θέρμανση του δωματίου - συμπιεστή, έναν συμπυκνωτή, έναν εξατμιστή, έναν ανεμιστήρα, ένα φίλτρο αέρα και μία μονάδα ελέγχου. Πιο συχνά παρόμοια κλιματιστικά μπορεί να δει κανείς σε γραφεία ή βιομηχανικούς χώρους, αν και σε διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια συναντώνται μερικές φορές.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών monoblock είναι χαμηλού κόστους και εύκολης εγκατάστασης, η οποία δεν απαιτεί τη συμμετοχή επαγγελματιών εγκαταστάτη με ειδικό εξοπλισμό. Ωστόσο, η εξαιρετικά χαμηλή παραγωγικότητά τους και το υψηλό επίπεδο θορύβου που δημιουργούν, οδηγούν στο γεγονός ότι η δημοτικότητα τέτοιων συστημάτων πέφτει όλο και περισσότερο με τα χρόνια.

Παράθυρο τα μονοπώλια, όπως είναι εύκολο να μαντέψουν, είναι ενσωματωμένα στο άνοιγμα του παραθύρου. Εάν το πλαίσιο του παραθύρου είναι ξύλινο, δεν θα είναι δύσκολο. Εάν το σπίτι σας έχει πλαστικά παράθυρα με παράθυρα με διπλά τζάμια, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε ένα φύλλο με ένα νέο - με άνοιγμα για το μέγεθος του κλιματιστικού.

Εξωτερική (κινητή) το κλιματιστικό εγκαθίσταται κοντά στο παράθυρο και ο αυλακωτός αγωγός αέρα αφαιρείται από το δωμάτιο μέσα από το ελαφρώς ανοικτό φύλλο παραθύρου ή μέσα από το πλαίσιο στο γυαλί με σφράγιση των αρθρώσεων. Αυτά τα κλιματιστικά δωροδοκούν κυρίως από την κινητικότητα τους: η συσκευή μπορεί εύκολα να μετακινηθεί μεταξύ των δωματίων και, αν χρειαστεί, να αφαιρεθεί για το καλοκαίρι και να συνδεθεί εκεί. Είναι απαραίτητες για όσους συχνά αλλάζουν τόπο διαμονής, για παράδειγμα, μετακινούνται από ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα σε άλλο. Από τα μειονεκτήματα των κινητών κλιματιστικών, μπορείτε να διαθέσετε περιορισμένη ισχύ, αυξημένο θόρυβο κατά τη διάρκεια της εργασίας, την ανάγκη να αφαιρέσετε με το χέρι το συμπύκνωμα.

Δύο-μπλοκ (split-system)

Διμερές κλιματισμό, αυτός είναι διάσπαση-σύστημα αποτελείται από δύο μέρη - μια εξωτερική μονάδα, τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και η εσωτερική μονάδα βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις. Στην εξωτερική (οδική) μονάδα, ο συμπιεστής και ο συμπυκνωτής τοποθετούνται, στον εσωτερικό (δωμάτιο) - εξατμιστή. Μεταξύ αυτών των δύο μπλοκ συνδέονται με σωλήνες, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο.

Ένας από τους τύπους αυτών των κλιματιστικών είναι ένα σύστημα πολλαπλών διαστάσεων, στο οποίο ένα, αλλά μια αρκετά ισχυρή εξωτερική μονάδα, έχει αρκετές εσωτερικές.

Τα συστήματα Split σήμερα είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές για τη διατήρηση ενός άνετου εσωτερικού κλίματος. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, είναι πιο αποτελεσματικό από τα μονοπώλια ανάλογα με την ισχύ και συγχρόνως καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια.

Για μια συσκευή που έχει ένα τέτοιο αριθμό πλεονεκτημάτων, φυσικά θα πρέπει να πληρώσετε ένα αρκετά αξιοπρεπές ποσό για πολλούς: το κόστος των δύο-μπλοκ κλιματιστικά της οικονομικής θέσης είναι 15-20.000 ρούβλια. και πολλά άλλα. Υπάρχει ένα split σύστημα και ένα ακόμη μειονέκτημα: για να το εγκαταστήσετε θα πρέπει να νοικιάσετε επαγγελματίες εγκαταστάτες (διαφορετικά θα χάσετε την εγγύηση), που σημαίνει επιπλέον κόστος. Για πολλούς πιθανούς αγοραστές, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κλιματιστικών διπλής μονάδας δεν μπορεί να λειτουργήσει με αρνητική θερμοκρασία αέρα στο δρόμο μπορεί να έχει σημαντική επιρροή στην επιλογή.


Εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

Όπως και τα κλιματιστικά monobloc, οι μονάδες δύο τεμαχίων χωρίζονται σε διάφορους τύπους ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

Τοίχου τοποθετημένο Τα κλιματιστικά διπλής όψης είναι η πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένη έκδοση αυτού του κλιματικού εξοπλισμού. Πάνω από το 80% των διαχωρισμένων συστημάτων που πωλούνται σήμερα είναι αυτού του τύπου. Πολύ συμπαγές, το εσωτερικό τους μπλοκ, κατά κανόνα, έχει ωραίο σχεδιασμό και ταιριάζει καλά σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Όροφος και οροφή Διαχωρισμένα συστήματα - ιδανικά για χώρους γραφείων ή εμπορικών χώρων με μεγάλη επιφάνεια υαλοπινάκων. Οι τοίχοι από γυαλί δεν είναι κατάλληλοι για τοποθέτηση μιας εσωτερικής μονάδας τύπου τοίχου, η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα είναι η τοποθέτηση όχι στον τοίχο, αλλά κοντά στον τοίχο - κάτω από την οροφή ή στο πάτωμα.

Αυτές οι καθολικές συσκευές δημιουργούν ένα μάλλον ευχάριστο μικροκλίμα στο δωμάτιο: η ροή του αέρα κατευθύνεται κατά μήκος της οροφής ή του τοίχου ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης και όχι στους ανθρώπους του δωματίου.

Κασέτα τα κλιματιστικά έχουν σχεδιαστεί κυρίως για μεγάλες περιοχές. Μπορούν να βρεθούν σε εμπορικά κέντρα υπεραγορών, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αίθουσες συνεδρίων και κινηματογράφους, μεγάλα γραφεία, εργαστήρια και εργαστήρια. Το κλιματιστικό κασετών ταιριάζει εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, επειδή βλέπουμε μόνο το διακοσμητικό του πλέγμα, το ίδιο το εσωτερικό μπλοκ κρύβεται από το βλέμμα μας πίσω από την ψευδοροφή του δωματίου.

Ο ψυχρός αέρας σε τέτοια συστήματα τροφοδοτείται μέσω του κάτω πίνακα της μονάδας εξατμιστή. Ταυτόχρονα, οι ροές αέρα κατευθύνονται και στις τέσσερις πλευρές, γεγονός που καθιστά τον κλιματισμό ζεστό και μαλακό. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των μοντέλων κασέτας είναι η δυνατότητα ανάμειξης ενός νέου τμήματος αέρα στον αέρα του δωματίου, αρκεί να τοποθετηθεί ένας επιπλέον αγωγός αέρα που οδηγεί έξω από το κτίριο.

Αγωγός τα κλιματιστικά, καθώς και τα κασετόφωνα, είναι σχεδιασμένα για εγκατάσταση εκτός της ψευδοροφής και χρησιμοποιούνται σε μεγάλες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών και ημι-βιομηχανικών. Ένας πίδακας ψυχρού αέρα κατευθύνεται από το σύστημα διαχωρισμού καναλιών μέσω ενός ειδικού αγωγού αέρα που είναι ενσωματωμένος στο πλευρικό πλαίσιο της εσωτερικής μονάδας και μπορεί να υπάρχουν δύο, πέντε, δέκα ή περισσότεροι τέτοιοι αγωγοί. Εκτός από τα κλιματιστικά κασετόφωνα, οι αγωγοί καθιστούν δυνατή την ομοιόμορφη κατανομή του ψυχρού ή θερμού αέρα πάνω από το δωμάτιο (και στην περίπτωση αρκετών αεραγωγών - σε αρκετούς χώρους) και την εφαρμογή μερών φρέσκου εξωτερικού αέρα.


1. Εξωτερική μονάδα. 2. Ο αεραγωγός. 3. Πλέγμα διανομής αέρα. 4. Η εσωτερική μονάδα.

Inverter και κλιματιστικά γραμμής

Υπάρχει μια άλλη ταξινόμηση των κλιματιστικών - σύμφωνα με την αρχή του ηλεκτρικού συστήματος ελέγχου. Σύμφωνα με αυτή την ταξινόμηση, όλες οι συσκευές χωρίζονται σε μετατροπείς και γραμμικές.

Συμπιεστής συνηθισμένου γραμμικός κλιματισμός λειτουργεί πάντα με πλήρη ισχύ. Η θερμοκρασία χώρου ελέγχεται με ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής: όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία, η συσκευή κλιματισμού σβήνει, όταν ο αέρας αναθερμανθεί (ή δροσιστεί εάν είναι θερμαντική), ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα δώσει σήμα για να ανάψει. Στην πράξη, η καμπύλη θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο ένα γραμμικό κλιματιστικό είναι ζιγκ-ζαγκ, και οι άνθρωποι, λόγω των αλλαγών της θερμοκρασίας, μερικές φορές αισθάνονται άβολα

Στο κλιματιστικά inverter η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα του συμπιεστή είναι ομαλή και συνεχής. Ένας τέτοιος έλεγχος ταχύτητας είναι δυνατός μέσα σε ένα ευρύ φάσμα εξαιτίας του γεγονότος ότι στον εναλλάκτη το εναλλασσόμενο ρεύμα μετατρέπεται σε ένα σταθερό και στη συνέχεια πάλι σε μια εναλλασσόμενη αλλά άλλη επιθυμητή συχνότητα. Ταυτόχρονα, οι επιδόσεις της συσκευής και η ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται από αυτήν αλλάζουν συνεχώς.

Τα συστήματα διαχωρισμού τύπου inverter έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα που δεν είναι διαθέσιμα για γραμμικές μονάδες:

 • γρήγορη πρόσβαση σε ένα δεδομένο καθεστώς θερμοκρασίας και ακριβέστερη συντήρηση.
 • υψηλή ενεργειακή απόδοση λόγω της έλλειψης συχνών εκκινήσεων του συμπιεστή (σε σύγκριση με τα κλιματιστικά γραμμής είναι δυνατό να εξοικονομηθεί έως και 60% ηλεκτρικής ενέργειας στον τρόπο ψύξης και έως 45% στην κατάσταση θέρμανσης).
 • λειτουργία χαμηλού θορύβου.

Είναι αρκετά προβλέψιμο ότι το κόστος αυτού του εξοπλισμού θα είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των τεχνικά απλούστερων γραμμικών κλιματιστικών. Δεν φτηνά θα διαχειριστεί επίσης την επισκευή εάν η κάρτα ελέγχου ξαφνικά θα αποτύχει.

Οραματικά για τη διαφορά μεταξύ μετατροπέα και γραμμικών κλιματιστικών, δείτε στο βίντεο:

Μονάδα κλιματισμού

Κλιματισμός, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μπλοκ αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • συμπιεστή που συμπιέζει το ψυκτικό μέσο και προκαλεί την κυκλοφορία του μέσω των σωλήνων του κυκλώματος.
 • έναν συμπυκνωτή ο οποίος μεταφέρει το ψυκτικό από την αέρια κατάσταση στο υγρό.
 • Ο εξατμιστής, ο οποίος μεταφέρει το ψυκτικό από την υγρή κατάσταση στην αέρια κατάσταση.
 • σωλήνες χαλκού ή αλουμινίου ενός κλειστού βρόχου, που συνδέουν τα ανωτέρω περιγραφέντα στοιχεία και περιέχουν ψυκτικό (freon).
 • ένα τριχοειδές σωλήνα που μειώνει την πίεση του ψυκτικού μέσου πριν εισέλθει στον εξατμιστή.
 • Ανεμιστήρες που αυξάνουν το ρυθμό εναλλαγής θερμότητας του εξατμιστή και του συμπυκνωτή με το εξωτερικό περιβάλλον.
 • μια τετραθέσια βαλβίδα για τη μεταγωγή των τρόπων ψύξης-θέρμανσης.
 • αισθητήρες θερμοκρασίας.
 • ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ·
 • σύστημα φίλτρων.

1. Χάρτες με ψυκτικό μέσο.
2. Φιλτράρετε.
3. Συμπυκνωτής.
4. Ηλεκτρονική κάρτα.

5. Περιστροφικά τυφλά.
6. Εξατμιστής
7. Ο ανεμιστήρας.
8. Βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων.

9. Εξαρτήματα σύνδεσης γραμμών ψυκτικού μέσου.
10. Συμπιεστής.
11. Ο ανεμιστήρας.

Ο συμπιεστής, ο συμπυκνωτής και ένας από τους ανεμιστήρες βρίσκονται στην εξωτερική (οδική) μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Ο αέρας, ο οποίος χάρη στον ανεμιστήρα "πλένει" τη θερμή σχάρα του συμπυκνωτή, αφαιρεί την υπερβολική θερμότητα από τον τελευταίο. Στην εσωτερική (εσωτερική) μονάδα υπάρχει ένας εξατμιστής και ένας δεύτερος ανεμιστήρας. Ο αέρας που διέρχεται από αυτό το μπλοκ έρχεται σε επαφή με τον εξατμιστή πάγου και, λόγω αυτού, ψύχεται. Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ συνδέονται με τους σωλήνες περιγράμματος.

Γιατί χρειαζόμαστε μια διαίρεση σε δύο τετράγωνα; Αποκλειστικά για λόγους διευκόλυνσης της διαδικασίας απομάκρυνσης της παραγόμενης θερμότητας. Κατ 'αρχήν, όλα τα δομικά στοιχεία του κλιματιστικού μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα περίβλημα. Αυτή είναι η έκδοση που εφαρμόστηκε σε μοντέλα monoblock. Σε αυτά, η θερμότητα εκτρέπεται προς τα έξω μέσω ενός ειδικού αεραγωγού που οδηγείται στο δρόμο.

Πρόσθετες εργασίες που μπορεί να εκτελέσει το κλιματιστικό

Η κύρια λειτουργία του κλιματιστικού, φυσικά, είναι η ψύξη του αέρα σε οικιστικό ή μη οικιστικό χώρο. Ωστόσο, οι δυνατότητες των σύγχρονων διαχωριστικών συστημάτων είναι πολύ ευρύτερες. Πολλοί από αυτούς είναι σε θέση να εκτελούν διάφορα άλλα καθήκοντα, συγκεκριμένα:

Πολλά σύγχρονα κλιματιστικά είναι σε θέση να θερμάνουν, αλλά δεν θεωρούν τους ως συσκευές θέρμανσης. Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση του split σύστημα σε λειτουργία θέρμανσης κατά τη διάρκεια του παγετού του χειμώνα. Πρώτον, δεν θα είναι σε θέση να ζεσταθεί πλήρως το κτίριο ούτως ή άλλως. Δεύτερον, σε χαμηλές θερμοκρασίες το λάδι στον συμπιεστή πυκνώνει και χάνει τις ιδιότητές του, ως αποτέλεσμα της ψυχρής εκκίνησης οδηγεί σε πρόωρη φθορά των εξαρτημάτων. Η λειτουργία θέρμανσης χρησιμοποιείται συχνά εκτός εποχής, όταν η περίοδος θέρμανσης δεν έχει ακόμη αρχίσει ή έχει ήδη τελειώσει, και ήδη στο δρόμο (ή αλλιώς) είναι ο δροσερός καιρός (-5 ° C... + 5 ° C).

Σε ένα υγρό κλίμα, θα είναι χρήσιμος ο τρόπος αφύγρανσης, με τον οποίο είναι εξοπλισμένα μερικά κλιματιστικά, που επιτρέπει τη σημαντική βελτίωση της αντοχής στη θερμότητα. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς αυτή τη λειτουργία, ο αέρας επιβραδύνει τον αέρα και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού.

Οι κάτοικοι των περιοχών με υπερβολικά ξηρό κλίμα, αντίθετα, απαιτούν υγρασία του αέρα, με τον οποίο τα κλιματιστικά με ενυδατικό καθεστώς λειτουργούν καλά. Δεδομένου ότι ο υπερβολικά ξηρός αέρας είναι επιβλαβής για το αναπνευστικό σύστημα, τέτοια κλιματιστικά μπορεί να είναι χρήσιμα για άτομα με πνευμονικές παθήσεις, αλλά πριν από την αγορά δεν είναι περιττή θα είναι μια συμβουλή γιατρού.

Και, τέλος, το κλιματιστικό δεν μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τον αέρα, αλλά απλά "να το οδηγήσει" με ανεμιστήρα. Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία ενός ομοιογενούς περιβάλλοντος θερμοκρασίας στο δωμάτιο, δηλ. ομοιόμορφη κατανομή αυτού του θερμότερου ή ψυχρότερου αέρα.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό σε διαφορετικές λειτουργίες

Αφού γνωρίσαμε τις βασικές λειτουργίες του κλιματιστικού και τον σκοπό τους, είναι καιρός να μάθουμε πώς λειτουργεί η συσκευή σε κάθε μία από αυτές τις λειτουργίες.

Λειτουργία ψύξης (Ψύξη)

Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία ψύξης, το ψυκτικό από τον εξατμιστή στον συμπιεστή αρχίζει να ρέει σε αυτό το στάδιο στην αέρια κατάσταση. Στον συμπιεστή, το ψυκτικό είναι συμπιεσμένο, η πίεση του αυξάνεται από 3-5 σε 15-25 ατμόσφαιρες, ενώ η ίδια θερμαίνει μέχρι 70-90 ° C. Περαιτέρω, το συμπιεσμένο ψυκτικό αποστέλλεται μέσω των σωλήνων βρόχου στον συμπυκνωτή.

Εκεί, χάρη στην εντατική λειτουργία των ανεμιστήρων, ψύχεται βαθμιαία στους 30-40 ° C. Ψύξη, το ψυκτικό συμπυκνώνεται. Στον τριχοειδή σωλήνα, όπου το υγροποιημένο ψυκτικό μέσο εισέρχεται στην έξοδο του συμπυκνωτή, παρατηρείται μερική πτώση της πίεσης του και περαιτέρω μείωση της θερμοκρασίας. Για άλλη μια φορά στον εξατμιστή, το υγρό ψυκτικό μεταφέρεται στην αέρια κατάσταση, ενώ η θερμότητα από το εξωτερικό απορροφάται ενεργά. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας που αντλείται από το κλιματιστικό και περνάει κατά μήκος του εξατμιστή ψύχεται. Το αεριώδες ψυκτικό μέσο ρέει πάλι στον συμπιεστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Όπως μπορείτε να δείτε, το κλιματιστικό με την αρχή της δράσης του δεν διαφέρει από το ψυγείο. Μόνο το ψυγείο παγώνει τη φωτογραφική μηχανή του, και η υπερβολική θερμότητα ρίχνεται στο διάστημα, και το κλιματιστικό δροσίζει το δωμάτιο και η υπερβολική θερμότητα αφαιρείται στο δρόμο.

Λειτουργία θερμότητας

Προκειμένου το κλιματιστικό να λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης, είναι εξοπλισμένο με μια ειδική τετραθέσια βαλβίδα που μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση της παροχής ψυκτικού μέσου. Η αρχή λειτουργίας σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας είναι παρόμοια με αυτή που περιγράφεται παραπάνω. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ψυκτικό μέσο διέρχεται από τα στάδια της αύξησης και της μείωσης της θερμοκρασίας, της αυξημένης και μειωμένης πίεσης με την αντίστροφη σειρά, δηλαδή, τα μπλοκ αλλάζουν λειτουργικά τους ρόλους. Ως αποτέλεσμα, ο πυκνωτής που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα ψύχεται και ο εξατμιστής της εσωτερικής μονάδας θερμαίνεται. Το τελευταίο δίνει τη συσσωρευμένη θερμότητα στον αέρα που αντλείται από τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού.

Λειτουργία στεγνώματος (στεγνώματος)

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί σε λειτουργία αφυγραντήσεως, η υγρασία του αέρα δωματίου συμπυκνώνεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστή. Η συμπύκνωση συσσωρεύεται σε ένα ειδικό ταψί και βαθμιαία αποστραγγίζεται μέσω ενός πλαστικού σωλήνα αποχέτευσης στο σύστημα αποχέτευσης ή στο δρόμο. Θεωρητικά, όταν το κλιματιστικό λειτουργεί σε αυτόν τον τρόπο, η θερμοκρασία στο δωμάτιο πρέπει να μειωθεί, κάτι που δεν είναι πάντα απαραίτητο. Αποφύγετε αυτό βοηθά στη μείωση της ταχύτητας του ανεμιστήρα που αντλεί αέρα: η υγρασία στο ψυγείο συμπυκνώνει, αλλά η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο είναι σχεδόν αμετάβλητη.

Λειτουργία εξαερισμού (ανεμιστήρας)

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία εξαερισμού, ο συμπιεστής του είναι απενεργοποιημένος και το ψυκτικό μέσο σταματά εντελώς από το σύστημα - μόνο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας λειτουργεί, αναμιγνύοντας τον αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Πώς να υπολογίσετε την ικανότητα ψύξης του κλιματιστικού

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε κλιματιστικού είναι η χωρητικότητα ψύξης. Στη σήμανση του κλιματικού εξοπλισμού υπάρχουν αριθμοί που αντιστοιχούν στην ψυκτική του ικανότητα, εκφρασμένη σε χιλιάδες βρετανικές θερμικές μονάδες (1 BTU / h = 0,293 W).

Πώς να επιλέξετε τον κλιματισμό για το σπίτι ή το γραφείο με μια τέτοια παράμετρο όπως η χωρητικότητα ψύξης; Η τεχνική με την οποία ο δείκτης χρειάζεται για να διατηρηθεί μια άνετη θερμοκρασία σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο;

Αν μιλάμε για ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα, είναι απολύτως επιτρεπτό να πραγματοποιούνται υπολογισμοί χρησιμοποιώντας ένα απλοποιημένο σχέδιο που συνδέει την απαιτούμενη χωρητικότητα ψύξης με την περιοχή του δωματίου. Υπολογίζεται ότι 1 kW (ήτοι 3,41 kBte / h) αρκεί για να ρυθμίσει την αίθουσα με χώρο 10 m 2 (με κανονικό ύψος οροφής κάτω από 3 m).

Εάν θέλετε να κάνετε έναν πιο λεπτομερή υπολογισμό, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον προσδιορισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας ψύξης του κλιματιστικού, που θα εγκατασταθεί σε ένα μεγάλο δωμάτιο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες πρόσθετες παραμέτρους, όπως:

 • αριθμός ορόφων.
 • Θέση του δωματίου (ηλιόλουστη ή σκιερή πλευρά).
 • ύψος οροφών ·
 • περιοχή υαλοπινάκων?
 • ο μέσος αριθμός των ατόμων στο δωμάτιο.
 • την ποσότητα θερμικής ενέργειας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία των οικιακών συσκευών και των συσκευών φωτισμού.

Για παράδειγμα, κάθε πρόσωπο που είναι στο δωμάτιο φέρνει περίπου 100-150 Watt της θερμότητας από τα παράθυρα που διατίθενται στην ηλιόλουστη πλευρά, λαμβάνει περίπου 300-400 βατ ανά τετραγωνικό μέτρο των υαλοπινάκων, η θερμότητα που παράγεται από τις οικιακές συσκευές και λαμπτήρες, υπολογίζεται σύμφωνα με τους ονομαστική ισχύς με χρήση συντελεστή απελευθέρωσης θερμότητας 0,3 κ.λπ.

Παράγοντες και παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εκτέλεση λεπτομερούς υπολογισμού της χωρητικότητας ψύξης του κλιματιστικού είναι αρκετά, γι 'αυτό το έργο θα πρέπει να μεταβιβαστεί σε επαγγελματίες.

Ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά εκτός από την εξουσία

Η χωρητικότητα ψύξης είναι πολύ σημαντική, αλλά όχι το μοναδικό χαρακτηριστικό του κλιματικού εξοπλισμού. Σκεφτείτε τι άλλο να αναζητήσετε κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού.

Κατηγορία ενεργειακής απόδοσης

Η οικονομία είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να εκτιμηθεί απλά κοιτάζοντας το διαβατήριο του κλιματιστικού. Εγγεγραμμένοι εκεί κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης η συσκευή δηλώνεται με λατινικά γράμματα - από το Α έως το G. Τα μοντέλα που αντιστοιχούν στην κατηγορία Α είναι τα πιο οικονομικά. Ωστόσο, στα καταστήματα δεν θα μπορείτε να βρείτε ένα split σύστημα με τάξη ενεργειακής απόδοσης κάτω από το A. Η μεγάλη πλειοψηφία των κλιματιστικών σήμερα είναι ήδη ταξινομημένα ως A ++ ή ακόμη και A +++.

Συντελεστής ενεργειακής απόδοσης

Μια άλλη παράμετρος με την οποία μπορείτε να κρίνετε την οικονομία του κλιματιστικού είναι συντελεστή ενεργειακής απόδοσης. Για τον κλιματικό εξοπλισμό, χρησιμοποιούνται δύο παράγοντες απόδοσης: EER και COP. Ο συντελεστής EER είναι ο λόγος της ισχύος ψύξης του κλιματιστικού με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από αυτό. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό για να θερμάνετε το δωμάτιο, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον συντελεστή COP, που είναι ο λόγος της παραγόμενης θερμότητας και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η καλή απόδοση είναι ίση με 3 ή υψηλότερη. Με αυτόν τον δείκτη, ένα κλιματιστικό με ισχύ 3 kW θα καταναλώνει 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι σαφές ότι όσο υψηλότερος είναι ο συντελεστής απόδοσης του κλιματιστικού, τόσο λιγότερο πρέπει να πληρώσετε για μια άνετη θερμοκρασία δωματίου.

Επίπεδο θορύβου

Για πολλούς πιθανούς αγοραστές κλιματιστικών, μια παράμετρος όπως επίπεδο θορύβου. Στα πιο ήσυχα διαχωριστικά συστήματα τύπου inverter, το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 20 dB. Για να καταλάβουμε αν αυτό είναι πολύ ή όχι, αρκεί να συγκρίνουμε με τις απαιτήσεις του νόμου "On silence", σύμφωνα με το οποίο το βράδυ το επίπεδο θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30-45 dB. Ο θόρυβος από τον εξοπλισμό με 20 dB είναι ανάλογος με το χτύπημα του ρολογιού τοίχου ή του ψίθυρου ενός ατόμου. Τα μη αναστρεφόμενα μοντέλα είναι κάπως πιο θορυβώδη - από 30 έως 45 dB: το βράδυ ο ήχος αυτός θα σας ενοχλήσει λίγο, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σταματήσετε να το παρατηρείτε.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Σε ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών, ενδέχεται να υπάρχουν μερικές πρόσθετες λειτουργίες και λειτουργίες. Όλα αυτά χρησιμεύουν μόνο για την αύξηση της χρηστικότητας. Σε ορισμένα μοντέλα πρόσθετων λειτουργιών, ακόμη και είναι πάρα πολύ. Πριν επιλέξετε ένα τέτοιο κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι, σκεφτείτε πόσο πραγματικά χρειάζεστε αυτές τις λειτουργίες, γιατί θα πρέπει να πληρώσετε για μεγαλύτερη άνεση.

Κατάσταση αναστολής λειτουργίας

Η κατάσταση αναστολής λειτουργίας (κατάσταση αναστολής λειτουργίας) δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για νυχτερινή ξεκούραση. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας μειώνει τον θόρυβο που παράγει το κλιματιστικό, πράγμα που επιτυγχάνεται μειώνοντας τον αριθμό των στροφών του ανεμιστήρα. Επιπλέον, το κλιματιστικό που λειτουργεί στη νυχτερινή λειτουργία μειώνει σταδιακά τη θερμοκρασία χώρου κατά 2 ° C, προσομοιάζοντας μια νύχτα ψύξη. Το πρωί η θερμοκρασία αυξάνεται και πάλι σε ένα άνετο επίπεδο.

Λειτουργία 3D Stream

Λειτουργία Η τρισδιάστατη ροή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κατεύθυνση του ψυχρού αέρα όχι μόνο πάνω-κάτω, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα συμβατικά κλιματιστικά, αλλά και στα δεξιά και στα αριστερά. Στα πιο «προχωρημένα» μοντέλα, η κατεύθυνση της ροής αέρα μπορεί να ρυθμιστεί από τη θέση στο χώρο του τηλεχειριστηρίου - όπου το τηλεχειριστήριο είναι εκεί, το αεράκι χτυπάει.

Χρονοδιακόπτης

Ο χρονοδιακόπτης θέτει τον χρόνο έναρξης και λήξης για το κλιματιστικό. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι από τη στιγμή που θα επιστρέψετε από την εργασία στο σπίτι σας θα είναι φρέσκο ​​και δροσερό.

Λειτουργία Turbo

Η λειτουργία Turbo είναι χρήσιμη όταν πρέπει να δροσιστείτε ή να ζεστάνετε γρήγορα το δωμάτιο. Όταν ενεργοποιηθεί αυτός ο τρόπος λειτουργίας, το κλιματιστικό θα λειτουργεί με πλήρη ισχύ έως ότου επιτευχθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία.

Καθαρισμός αέρα

Ο καθαρισμός του αέρα πραγματοποιείται λόγω πρόσθετων φίλτρων. Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού έχουν μόνο ένα φίλτρο, προστατεύοντας τους πνεύμονες από τη σκόνη (και ταυτόχρονα τον εναλλάκτη θερμότητας). Ορισμένα μοντέλα στην τυποποιημένη έκδοση, υπάρχουν πρόσθετα λεπτά φίλτρα, ικανά να προσελκύσουν τα μικρότερα σωματίδια, για παράδειγμα γύρη φυτών, καθώς και όλα τα είδη μυρωδιών και καπνού τσιγάρων. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο φίλτρο στο κλιματιστικό σας, δεν έχει σημασία: μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά. Με την ευκαιρία, τα λεπτά φίλτρα, σε αντίθεση με τα συμβατικά φίλτρα, δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Από καιρό σε καιρό θα πρέπει να αντικατασταθούν. Η ζωή τους εξαρτάται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά σε συνθήκες μεγάλης πόλης σπανίως υπερβαίνει τους 3-4 μήνες.

Αυτοδιάγνωση

Η αυτοδιάγνωση είναι μια λειτουργία με την οποία μπορείτε, εάν είναι απαραίτητο, να προσδιορίσετε την αιτία της δυσλειτουργίας του κλιματιστικού.

Αυτό δεν είναι όλα τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που μπορούν να βρεθούν στα σύγχρονα κλιματιστικά. Όσο πιο ακριβό είναι η μονάδα, τόσο πιο ποικίλο είναι το σύστημα διανοητικού ελέγχου της ποιότητας του μικροκλίματος στην αίθουσα. Για παράδειγμα, η λειτουργία του 3D I-SEE: κλιματισμός, μέσω των αισθητήρων που ανιχνεύουν τα κινήματος, «μετράνε» πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο, και στη βάση αυτή προσαρμόζει την απόδοσή του (ή σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατεύθυνση της ροής του αέρα). Με μια λέξη, κάθε ιδιοτροπία για τα χρήματά σας.

Επιλέξτε ποιο κλιματιστικό θα επιλέξετε

Σήμερα, εκατοντάδες μοντέλα κλιματιστικών μηχανημάτων από δεκάδες κατασκευαστές διατίθενται στην αγορά εξοπλισμού κλιματισμού. Όσο πιο πλούσια είναι η επιλογή, τόσο πιο δύσκολο είναι να γίνει. Ποια μάρκα προτιμάτε;

1. Οι καλύτεροι κατασκευαστές εξοπλισμού κλιματισμού είναι η ιαπωνική Daikin, η Mitsubishi, η Toshiba, η Fujitsu. Τα κλιματιστικά τους έχουν υψηλούς συντελεστές απόδοσης, κατασκευάζονται με τη χρήση εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας, διακρίνονται από καλή αξιοπιστία και μεγάλο όγκο λειτουργικότητας. Το κόστος αυτού του εξοπλισμού τάξη "ελίτ" ξεκινά από 25 χιλιάδες ρούβλια.

2. Στην κατηγορία "καλής ποιότητας σε πιο προσιτή τιμή" η κορυφαία κορεατική Hyundai, LG και η Samsung και η Ιαπωνία Panasonic και Hitachi. Σε αυτό το τμήμα τιμών υπάρχουν αμερικανικά προϊόντα (General Electric, Fedders, Carrier) και Ευρωπαϊκά (Γαλλικά Airwell και Ιταλικά Delonghi, Argo και Mariani Clima). Το κόστος των κλιματιστικών αυτών των σημάτων - από 20 χιλιάδες ρούβλια.

3. Η οικονομική θέση αντιπροσωπεύεται κυρίως από τα προϊόντα των κινεζικών εταιρειών - Gree, Haier, Midea, Dantex. Το μέσο κόστος αυτών των κλιματιστικών - από 15 χιλιάδες ρούβλια.

Όσοι, λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων τους, αναγκάζονται να εξετάσουν πρώτα την τιμή των προϊόντων στο κατάστημα και, στη συνέχεια, τα χαρακτηριστικά τους, θέλουμε να προειδοποιήσουμε για ένα αρκετά συνηθισμένο λάθος. Πολλοί, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων, αποκτούν τεχνολογία από τους "γκρίζους", δηλ. ανεπίσημοι εισαγωγείς. Αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε είναι πολύ πιθανό να γλιστρήσετε με ένα κλιματιστικό που συναρμολογείται σε ένα από τα ημι-υπόγειο εργοστάσια της Κίνας ή απορρίπτεται στο εργοστάσιο της εταιρείας. Υπάρχει μόνο ένας εγγυημένος τρόπος να μην γίνετε ιδιοκτήτης εξοπλισμού με κακή ποιότητα κατασκευής και απογοητευτικό βραχύβιο - να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των επίσημων αντιπροσώπων ή των μεγάλων προμηθευτών.

Με την ευκαιρία, κατά τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού σας, μην ξεχνάτε ότι η αγορά του κλιματιστικού δεν θα περιορίζεται από τις δαπάνες σας - θα πρέπει να πληρώσετε τις υπηρεσίες των εγκαταστατών. Κατά την εκτός εποχής εγκατάσταση από ειδικούς θα σας κοστίσει ένα ποσό ίσο με το 20-25% του κόστους του διαχωρισμένου συστήματος, το καλοκαίρι τα ποσοστά αυξάνονται συνήθως και μπορούν να φτάσουν το 40% του κόστους.

Η επιλογή σας μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής αν κατορθώσετε να επιτύχετε τη βέλτιστη αναλογία του κόστους της μονάδας, την αξιοπιστία του σχεδιασμού της και την ποσότητα άνεσης που μπορεί να προσφέρει.

Κλιματιστικά για διακομιστές

Κλιματισμός αίθουσας εξυπηρέτησης πελατών και κέντρων δεδομένων.

Η εταιρεία "Ru-Klimat" έχει μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση κλιματισμού και εξαερισμού των χώρων εξυπηρέτησης πελατών.
Μέχρι σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστούμε ακόμη και μια μικρή οργάνωση που δεν διαθέτει ειδικό δωμάτιο, όπου συγκεντρώνεται διακομιστικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός με αδιάλειπτη τροφοδοσία. Όλος ο εξοπλισμός αυτός παράγει μια τεράστια ποσότητα θερμότητας και η ομαλή λειτουργία του και η απουσία θραύσεων εξαρτάται άμεσα από την σωστά οργανωμένη ψύξη. Ως εκ τούτου, επιβάλλονται ορισμένες ειδικές απαιτήσεις για την οργάνωση κλιματισμού ειδικών χώρων, όπως αίθουσες εξυπηρετητών, κέντρα δεδομένων, τηλεφωνικούς σταθμούς, τηλεπικοινωνιακοί κόμβοι και αίθουσες υπολογιστών.

Απαιτήσεις για κλιματιστικά για διακομιστή

- ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών πρέπει να έχει υψηλή αξιοπιστία.

- συνολική κλιματιστικά ισχύος (χωρίς περιττή) θα πρέπει να είναι επαρκής για να διατηρήσει τις θερμοκρασίες της τάξεως των 18 έως 24 βαθμούς και την παροχή εφεδρικής δυναμικότητας για τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών (υπολογισμός ρυθμιστή ισχύος για το διακομιστή, βλέπε παρακάτω).

- 50% ή 100% πλεονασμός για τον αριθμό των ανεξάρτητων κλιματιστικών θα πρέπει να παρέχεται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών (κράτηση κλιματιστικών για αίθουσες εξυπηρετητών βλέπε παρακάτω).

- τα κλιματιστικά σε αίθουσες εξυπηρετητών θα πρέπει να προσαρμόζονται ώστε να λειτουργούν στην ψύξη σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες (κιτ χαμηλής θερμοκρασίας για τον κλιματισμό των δωματίων εξυπηρετητών βλέπε παρακάτω).

- προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών και του εξοπλισμού του server, και επίσης να φορούν ομοιόμορφα κλιματιστικά, στις πιο κρίσιμες διακομιστή και τα δεδομένα κέντρα συνιστάται μονάδα αυτοματισμού για τον έλεγχο της λειτουργίας κλιματισμού (κλιματιστικά λειτουργία της εφαρμογής προσαρμογέα IBS-D εκ. πιο κάτω).

Ποια κλιματιστικά χρησιμοποιούνται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών

Κλιματισμός αίθουσας εξυπηρετητών που χρησιμοποιούν οικιακά και ημι-βιομηχανικά συστήματα διαχωρισμού:
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, για την προετοιμασία των μικρών δωματίων διακομιστή, η χρήση ιδιαίτερα ισχυρών και εξαιρετικά αξιόπιστων κλιματιστικών δεν είναι εφικτή και οικονομικά βιώσιμη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το καθήκον αντιμετωπίσει αρκετά επιτυχώς τα οικιακά κλιματιστικά και ημι τοιχώματος σειρά, κασέτα, ή το κανάλι τύπου στήλης, προβλέπεται η προσαρμογή τους για λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Με βάση την πολυετή εμπειρία της Ru-Klimat στην οργάνωση του κλιματισμού των χώρων εξυπηρέτησης πελατών για τους σκοπούς αυτούς, εφαρμόζουμε αξιόπιστο εξοπλισμό σε πραγματικές εγκαταστάσεις αξιόπιστο εξοπλισμό της μεσαίας σειράς τιμών - Dantex και Kentatsu, και υψηλό φάσμα τιμών - Daikin και Mitsubishi Electric.

Κλιματιστικά δωμάτια διακομιστή με κλιματιστικά ακριβείας:
Ο κλιματισμός των χώρων εξυπηρέτησης πελατών αφορά τεχνολογίες μηχανικής για βιομηχανική ασφάλεια, γεγονός που επιβάλλει υψηλότερες απαιτήσεις στην αξιοπιστία του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, για την παροχή των απαραίτητων συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας σε χώρους με ιδιαίτερα σημαντικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και διακομιστών, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα και εξαιρετικά αξιόπιστα κλιματιστικά ακριβείας. Αυτά τα κλιματιστικά είναι σε θέση να διατηρούν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο με ακρίβεια 1 βαθμού.
Τα κλιματιστικά ακριβείας έχουν τα ακόλουθα κύρια πλεονεκτήματα:

 • ακρίβεια της παρακολούθησης και διατήρηση της θερμοκρασίας σε 1 ° C και υγρασία έως 2%.
 • την αξιοπιστία της λειτουργίας υπό συνεχή λειτουργία ·
 • την ικανότητα να εργάζεται σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών (έως και τους 35 ° C) ·
 • Συμβατότητα με συστήματα ελέγχου αποστολής και συστήματα ελέγχου κλιματισμού κτιρίων.

Η χρήση κλιματιστικών ακριβείας για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών είναι η πιο υψηλής ποιότητας και αντίστοιχα ακριβή λύση. Αλλά το υψηλό κόστος των κλιματιστικών ακριβείας σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαράδεκτο για χρήση σε μικρές και όχι ιδιαίτερα υπεύθυνες αίθουσες εξυπηρετητών.

Υπολογισμός της χωρητικότητας των κλιματιστικών για διακομιστή

Ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών για αίθουσες εξυπηρετητών είναι μια αρκετά περίπλοκη άσκηση σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη πολλά αρχικά δεδομένα. Στην πράξη, ένα απλοποιημένο υπολογισμό των κλιματιστικών δύναμη για το διακομιστή, η οποία βασίζεται σε αυτές τις αρχικές τους παράγοντες δεδομένων και διόρθωση:

V - όγκος του room server, m3;
P - κατανάλωση ενέργειας διακομιστή και βοηθητικού εξοπλισμού, kW,
Τ - Απώλεια θερμότητας του δωματίου. Η υπολογιζόμενη απώλεια θερμότητας θεωρείται ότι είναι ίση με 0,03-0,04 kW / m3.
Για ναserv - ποσοστό διάχυσης της θερμότητας του εξοπλισμού. Αποδεκτό ως 80% -90% της ισχύος που καταναλώνεται από τον εξοπλισμό.
Για ναups - ποσοστό παραγωγής θερμότητας από αδιάλειπτες τροφοδοτικά. Αποδεκτό ως 20% -30% της ισχύος που καταναλώνεται από τον εξοπλισμό.
Για ναal - το ποσοστό της εφεδρικής χωρητικότητας των κλιματιστικών, λαμβανομένων υπόψη απρόβλεπτων περιστάσεων και καταστάσεων. Αποδεκτό ως 10% -20% της εκτιμώμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών.
Κεπάνω - το ποσοστό της εφεδρικής χωρητικότητας των κλιματιστικών, λαμβανομένης υπόψη της ενδεχόμενης αύξησης της σύνθεσης του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χωρίς αλλαγή της σύνθεσης του συστήματος κλιματισμού. Αποδεκτό ως 10% -30% της εκτιμώμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών?

Παράδειγμα υπολογισμού της χωρητικότητας των κλιματιστικών για το διακομιστή:
Εάν ο όγκος του διακομιστή είναι 20 m3, και η κατανάλωση ισχύος του βόρειου εξοπλισμού είναι 10 kW:
Κατανάλωση ισχύος για απώλεια θερμότητας χώρου Μ1 = V*Τ = 20 * 0,03 (0,04) = 0,6 (0,8) kW
Κατανάλωση ισχύος για την απώλεια θερμότητας του εξοπλισμού Μ2 = P*Κserv = 10 * 80% (90%) = 8 (9) kW
Κατανάλωση ισχύος για τη διαρροή θερμότητας των αδιάλειπτων τροφοδοτικών Μ3 = P* Για ναεπάνωs = 10 * 20% (30%) = 2 (3) kW
Εφεδρικό τροφοδοτικό ετοιμότητας Μ4 = (Μ1+Μ2+Μ3) * Για ναal = 0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3)) * 10% (20%) = 1,06 (1,28) kW
Αποθεματικό δυναμικότητας για ανάπτυξη Μ5 = (Μ1+Μ2+Μ3) * Κεπάνω = (0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3)) * 10% (30%) = 1,06 (3,18) kW.
Τελική χωρητικότητα κλιματιστικών Μ = Μ1+Μ2+Μ3+Μ4+Μ5 = 0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3) + 1,06 (1,28) + 1,06 (3,18) = 12,72 (17,26) kW.
Έτσι, σε αυτό το παράδειγμα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κλιματιστικά (χωρίς αποθεματικό) με συνολική απόδοση περίπου 15 kW.

Κρατήσεις κλιματιστικών σε δωμάτια server

Ο κλιματισμός των χώρων εξυπηρέτησης πρέπει να σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη το 50% - 100% της κράτησης από τον αριθμό των ανεξάρτητων εγκαταστάσεων. Με 50% πλεόνασμα των 3 κλιματιστικών, μόνο δύο λειτουργούν κάθε φορά και το τρίτο είναι σε αποθεματικό. Με 100% πλεόνασμα, ο αριθμός των κλιματιστικών κλιματιστικών διπλασιάζεται. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας - ακόμη και σε περίπτωση αιφνίδιας αποτυχίας πολλών κλιματιστικών, μπορούν να αντικατασταθούν εντελώς από αντίγραφα ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνετε κρατήσεις, ο εξοπλισμός λειτουργεί εναλλακτικά: όταν κάποιος εργάζεται, ο δεύτερος στηρίζεται. Έτσι, η διάρκεια ζωής των κλιματιστικών αυξάνεται.

Συσκευές χαμηλής θερμοκρασίας για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών

Λόγω του γεγονότος ότι ο εξοπλισμός αίθουσας εξυπηρέτησης πρέπει να ψύχεται τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, τα κλιματιστικά σε αίθουσες εξυπηρετητών πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κιτ χαμηλής θερμοκρασίας που τους επιτρέπουν να λειτουργούν σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες. Το χειμερινό κιτ αποτελείται από ρυθμιστή συμπύκνωσης πίεσης (ρυθμιστής ταχύτητας ανεμιστήρα), θέρμανση στροφαλοθαλάμου συμπιεστή και θέρμανση αποστράγγισης. Η αποστράγγιση θέρμανσης είναι απαραίτητη μόνο σε περίπτωση αποστράγγισης συμπυκνωμάτων στο δρόμο και σε περίπτωση σύνδεσης αγωγού αποστράγγισης με αποχέτευση ενός κτιρίου δεν απαιτείται.
Για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιούμε κλιματιστικά εξοπλισμένα με διανομέα στο εργοστάσιο με σετ χαμηλής θερμοκρασίας "Rime", "Iceberg" και "Pole".

Η χρήση του συντονιστή κλιματιστικού για το SRK-D

Οι συντονιστές για τη λειτουργία των κλιματιστικών SRK-D και SRK-DM έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν την κοινή λειτουργία δύο ή τριών κλιματιστικών. Ο συντονιστής της λειτουργίας των κλιματιστικών παρέχει:

 • αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένων 2 ή 3 κλιματιστικών?
 • περιλαμβάνει εναλλακτικά κλιματιστικά, τα οποία εξασφαλίζουν ομοιόμορφη ανάπτυξη της ζωής των κλιματιστικών και των εφεδρικών κλιματιστικών.
 • ξεκινά το κλιματιστικό, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, εάν ο εργαζόμενος σταματήσει για κάποιο λόγο (για παράδειγμα, έκτακτης ανάγκης).
 • παρέχει τη λειτουργία της αυτόματης επανεκκίνησης κλιματιστικών σε περίπτωση τυχαίας απώλειας και αποκατάστασης της παροχής ρεύματος.
 • Περιλαμβάνει όλα τα κλιματιστικά, αν η θερμοκρασία δωματίου υπερβεί την καθορισμένη θερμοκρασία.
 • Αποκλείει μη εξουσιοδοτημένη (τυχαία) απενεργοποίηση κλιματιστικών από έναν μεμονωμένο πίνακα ελέγχου.
 • όταν μεταδίδει ένα σήμα "ατύχημα" από ένα από τα κλιματιστικά, περιλαμβάνει τα υπόλοιπα κλιματιστικά στη λειτουργία του συστήματος μόνιμα, μέχρι να εξαλειφθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 • μετρά τη θερμοκρασία αέρα του κλιματιζόμενου δωματίου.
 • παρέχει ένδειξη της κατάστασης των κλιματιστικών, του αισθητήρα θερμοκρασίας και του ίδιου του CPC-D / DM.
 • παρέχει τη δυνατότητα εισόδου από το πληκτρολόγιο και ελέγχει την εμφάνιση των ρυθμίσεων θερμοκρασίας του εξωτερικού αισθητήρα θερμοκρασίας.
 • παρέχει απομακρυσμένη παρακολούθηση του συστήματος κλιματισμού μέσω πρωτοκόλλου MODBUS (* μόνο για μοντέλα CPK-DM).
 • εξασφαλίζει τη μετάφραση όλων των συστημάτων κλιματισμού που λειτουργούν σε αυτόματο τρόπο ελέγχου σε κατάσταση αναμονής από το σήμα τηλεχειρισμού ("ξηρή" επαφή), η οποία είναι παρόμοια με την εντολή "OFF" από το τηλεχειριστήριο.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με Ru-Klimat, και οι ειδικοί μας θα παρέχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με ενδιαφέρουσες τεχνικές λύσεις και εξοπλισμό HVAC, θα επιλέξει για σας το καλύτερο εξοπλισμό για την απαραίτητη δύναμη και την αναλογία τιμής / ποιότητας, εγκατάσταση κλιματισμού στο δωμάτιο server και άλλα δωμάτια, εκτελέστε την εγγύηση και συντήρηση του εξοπλισμού.

Κλιματιστικά για δημόσιους / βιομηχανικούς χώρους

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε και να αγοράσετε κλιματιστικά. Διάφορα μοντέλα, δυνατότητα επιλογής από παραμέτρους, μόνο εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Καλό να γνωρίζετε για τον κλιματισμό

Τα κλιματιστικά για δημόσιους και βιομηχανικούς χώρους επιλέγονται με βάση το μέγεθος και το σκοπό τους. Για παράδειγμα, για να χωρέσει τα κλιματιστικά πύργο προθάλαμο για αίθουσες συνεδριάσεων κασέτα, και για την ψύξη των πολύ μεγάλα δωμάτια - το λεγόμενο κλιματιστικό οροφής (roof-top) αθλητικές αίθουσες, κινηματογράφους, κέντρο αναψυχής, κλπ... Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, επικοινωνήστε με μια αποδεδειγμένη εταιρεία κλιματισμού που θα σας βοηθήσει να βρείτε τον σωστό εξοπλισμό.
Διαβάστε περισσότερα

Κλιματισμός, εμπορικό κέντρο

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Η επιλογή του συστήματος κλιματισμού για έναν εμπορικό χώρο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους: την κλίμακα του καταστήματος, το ύψος των οροφών κλπ. Με βάση την εμπειρία μας, είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς λύσεις και μάρκες που έχουν δοκιμαστεί με το χρόνο.

Κάτω από τις εμπορικές εγκαταστάσεις μπορεί να γίνει κατανοητό ως ένα μικρό κατάστημα, και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Κατά συνέπεια, ο καθένας χρειάζεται τη δική του λύση στον τομέα του κλιματισμού.

Κλιματισμός για ένα μικρό κατάστημα

Σύστημα διαίρεσης κασετών

Εάν το ύψος της οροφής του καταστήματος επιτρέπει, η βέλτιστη λύση είναι το σύστημα διαίρεσης κασετών. Χαρακτηριστικό του είναι ότι η εσωτερική μονάδα είναι κρυμμένη κάτω από μια ψευδοροφή. Επιπλέον, διανέμει τον αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις, πράγμα που εξασφαλίζει μια ομοιόμορφη εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

 • Αισθητική: αδυναμία του συστήματος κάτω από ψευδοροφή
 • κομψή σχεδίαση του μπροστινού πίνακα
 • ομοιόμορφη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο
 • δυνατότητα παροχής καθαρού αέρα
 • υποτιμώντας τα ανώτατα όρια

Σύστημα διαχωρισμού αγωγών

Για καταστήματα όπου είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο σχεδιασμός των χώρων, κατά κανόνα, επιλέγουν ένα σύστημα διαχωρισμού καναλιών. Η εσωτερική του μονάδα είναι εγκατεστημένη πίσω από μια οροφή που έχει αναρτηθεί ή επενδυθεί, οπότε δεν είναι ορατή. Η κατανομή του ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω ενός συστήματος θερμικώς μονωμένων αγωγών, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στον χώρο μεταξύ των οροφών.

 • Αισθητική: δεν είναι ορατή πέρα ​​από την ψευδοροφή
 • ένα σύστημα μπορεί ταυτόχρονα να διαθέτει δύο ή τρεις αίθουσες
 • υπάρχει η δυνατότητα παροχής καθαρού αέρα από το δρόμο, δηλ. Το σύστημα λύνει επίσης το ζήτημα του εξαερισμού
 • λειτουργία του συστήματος σε ένα μόνο τρόπο (ψύξη ή θέρμανση) για όλους τους χώρους
 • υποτιμώντας τα ανώτατα όρια
 • Έξοδα για αεραγωγούς με σχάρες και εργασίες εγκατάστασης

Υπολογισμός ισχύος για ένα δωμάτιο:

Εμπορικός χώρος περίπου 400 τ.μ.

Για τους χώρους αυτούς, οι δύο προηγούμενες λύσεις είναι κατάλληλες:

 • συστήματα διαίρεσης κασετών
 • καναλιών

Σύστημα διαχωρισμού οροφής

Συν μια άλλη επιλογή για εμπορικούς χώρους - οροφής Συστήματα διαχωρισμού, στην οποία η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στην οροφή οριζόντια, και την κατεύθυνση της ροής του αέρα σε οριζόντια θέση.

 • τα κλιματιστικά οροφής έχουν μεγάλη χωρητικότητα ψύξης και κατανέμουν ομοιόμορφα τη ροή αέρα σε μια μεγάλη περιοχή, επομένως δεν υπάρχουν ζώνες υπερψύξης
 • λειτουργούν αποτελεσματικά σε δωμάτια με στάνταρ και ψηλά ταβάνια μέχρι 3,8 μ
 • Μην απαιτείτε ψευδοροφή
 • Εξοικονομήστε χώρο στον τοίχο
 • Το ύψος της οροφής του δωματίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα
 • ο κλιματισμός δεν παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο

Σύστημα Multizone

Εάν το κατάστημα χωρίζεται σε ξεχωριστούς χώρους (ζώνες), τότε μια πολύ βολική επιλογή είναι το σύστημα πολλαπλών ζωνών (VRF και VRV). Πρόκειται για ένα σύστημα inverter που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κτιρίων με μεγάλο αριθμό δωματίων και όπου απαιτείται ξεχωριστός, ζωνικός έλεγχος θερμοκρασίας και αυξημένες απαιτήσεις άνεσης.

 • πλεονέκτημα των πολλαπλών συστημάτων σχέση με τα συμβατικά συστήματα διαχωρισμού και πολυ-διάσπαση είναι το μεγάλο μήκος των επικοινωνιών Interblock που επιτρέπει την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας σε οποιαδήποτε κατάλληλη θέση (στην οροφή, στο υπόγειο, στο τεχνικό όροφο, μακριά από το κτίριο)
 • σας επιτρέπει να συνδέσετε αρκετές εσωτερικές μονάδες διαφόρων τύπων σε ένα εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε η πρόσοψη του κτιρίου να μην χαλάσει αμέτρητα εξωτερικά μπλοκ
 • μια τεράστια επιλογή υπαίθριων μονάδων και μια ποικιλία τύπων εσωτερικών σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το σχέδιο οποιουδήποτε δωματίου
 • σύστημα πολλαπλών ζωνών ("πολλές ζώνες") είναι κατάλληλο για τον κλιματισμό των κτιρίων με μεγάλο αριθμό δωματίων, όπου είναι απαραίτητη η ρύθμιση της ζώνης θερμοκρασίας, επειδή για κάθε εσωτερική μονάδα μπορούν να ρυθμιστούν οι δικές τους λειτουργίες (τόσο για το κρύο όσο και για τη θέρμανση)
 • Τα συστήματα VRF και VRV είναι πιο ανθεκτικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, διότι Όταν μια εξωτερική μονάδα σπάσει, το φορτίο σε αυτόματη λειτουργία ανακατανέμεται σε όλα τα άλλα
 • σε αντίθεση με τα συμβατικά κλιματιστικά, οι εσωτερικές μονάδες συστημάτων πολλαπλών ζωνών έχουν την υψηλότερη ακρίβεια διατήρησης της ρυθμισμένης θερμοκρασίας - μέχρι ± 0,5 ° C
 • Το σύστημα Multizone σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη λύση συνδυάζοντας τον κλιματισμό, τον εξαερισμό και τη θέρμανση
 • Εξαιρετικά αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα χαμηλής ισχύος
 • όλες οι μονάδες σε συστήματα πολλαπλών ζωνών (μέχρι 30 εσωτερικά και 3 εξωτερικά) συνδέονται με ένα σύστημα σωληνώσεων, απλοποιώντας έτσι τις εργασίες εγκατάστασης και στο μέλλον είναι εύκολο να επεκταθεί το σύστημα
 • Το χαμηλό επίπεδο θορύβου του συστήματος πολλαπλών ζωνών καθιστά σχεδόν αόρατο
 • υψηλότερο κόστος εξοπλισμού σε σύγκριση με το σύστημα διαχωρισμού οροφής και το σύστημα πηνίων ψυκτικού ανεμιστήρα (παρακάτω)
 • πιο απλή στη συντήρηση σε σύγκριση με το σύστημα ψύκτη-ανεμιστήρα-πηνίο

Εμπορικό κέντρο

Πηνίο ανεμιστήρα ψυκτικού συστήματος

Η πιο δημοφιλής λύση για τον κλιματισμό του εμπορικού κέντρου είναι το σύστημα πηνίων ψυκτικού ανεμιστήρα. Είναι ένα σύστημα ψύξης, όπου είναι δυνατόν να ελέγχεται ανεξάρτητα η θερμοκρασία ταυτόχρονα σε μεγάλο αριθμό δωματίων.

 • ένα σύστημα ταυτόχρονα συμπυκνώνει μεγάλο αριθμό δωματίων
 • επέτρεψε ένα μεγάλο μήκος της διαδρομής και μια μεγάλη διαφορά σε υψόμετρο
 • χρήση νερού στη διαδρομή και όχι freon - σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε περίπτωση διαρροής
 • αισθητική: η πρόσοψη του κτιρίου δεν είναι "διακοσμημένη" με εξωτερικά τεμάχια
 • Μπορεί να ρυθμιστεί συνολικά θερμικές συνθήκες σε όλο το σύστημα και ρυθμίστε τη λειτουργία της κάθε εσωτερικής μονάδας (πηνίο) από τον πίνακα ελέγχου ή από το σύστημα διαχείρισης του κτιρίου
 • υπάρχει η δυνατότητα να εισέλθει στο κτίριο με σταδιακό τρόπο, αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των καταναλωτών (fan coils)
 • ευέλικτη διαχείριση συστήματος
 • σύνθετη εγκατάσταση και εκκίνηση του εξοπλισμού: απαιτούνται υψηλότερα προσόντα των ειδικών του τμήματος εγκατάστασης
 • πιο δύσκολο να διατηρηθούν από τα συστήματα πολλαπλών ζωνών

Επιλέξτε ένα εμπορικό σήμα

Ο όμιλος εταιρειών EuroCholod είναι έτοιμος να εφαρμόσει πολύπλοκες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών μηχανικών συστημάτων και δικτύων κατασκευής. Παρέχουμε εγγύηση για τον εξοπλισμό που αγοράσαμε από εμάς και για όλες τις εργασίες εγκατάστασης!

Οι διευθυντές μας δωρεάν θα συμβουλευτεί Μπορείτε για οποιεσδήποτε ερωτήσεις:

Περιμένουμε την κλήση σας τηλεφωνικά: +7 (495) 745-01-41

Σχετικά με εμάς, Αναφορές, Αντικείμενα, Επαφές

Πάρτε μια εμπορική προσφορά

Πάρτε μια προσφορά για την ιδιοκτησία σας στέλνοντας μια γρήγορη αίτηση τώρα.