Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Όταν αγοράζετε μια συσκευή ψύξης για ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι υπάρχει μια φυσική ερώτηση - τι είδους κλιματιστικό θα πρέπει να επιλέξω; Αν και οι επιλογές δεν είναι τόσο πολλές, η διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντική. Βοηθήστε να καθορίσετε την επιλογή και να εξηγήσετε πώς το κλιματιστικό διαφέρει από το split σύστημα, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Εξετάστε την αρχή της δράσης των διαφορετικών ψύκτες δεν έχει νόημα, επειδή είναι το ίδιο για όλα τα ψυγεία. Όλα τα υπόλοιπα - διαρθρωτικές διαφορές και προσθήκες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τις μονάδες σε ορισμένες συνθήκες και να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι σε ένα συμβατικό κλιματιστικό όλα τα κόμβο βρίσκονται στο ίδιο περίβλημα και στο διαχωρισμένο σύστημα όλα τα στοιχεία χωρίζονται σε δύο χωριστά τετράγωνα. Για τα απλά (μονοκόμματα) κλιματιστικά, είναι απαραίτητο να ταξινομήσετε 2 τύπους μονάδων:

 • παράθυρο;
 • κινητό.

Ο πρώτος διαφέρει από το γεγονός ότι και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας σε αυτά βρίσκονται απέναντι από τον άλλο και οι πτερωτές των ανεμιστήρων βρίσκονται στον ίδιο άξονα. Κατά συνέπεια, αυτός ο τύπος κλιματιστικών απαιτεί ένα ελάχιστο έργο εγκατάστασης για εγκατάσταση στο άνοιγμα παραθύρου. Τα δομικά χαρακτηριστικά των ψυγείων παραθύρων παρουσιάζονται στο διάγραμμα:

Σε αντίθεση με το παραθυρόφυλλο κινητό κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με δύο ξεχωριστούς ανεμιστήρες, και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, εκτός από τη λήψη του αυλακωτού σωλήνα αέρα στο δρόμο. Το δομικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η διαθεσιμότητα μιας μεγάλης χωρητικότητας για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, καθώς δεν μπορεί να βγει έξω. Για να μελετήσετε το σχεδιασμό ενός κινητού ψυγείου αέρα, δείτε:


Διαίρεση - το σύστημα, σε αντίθεση με ένα παράθυρο ή κινητό κλιματιστικό, έχει εγκατασταθεί μόνιμα, πράγμα που απαιτεί επιπλέον κεφάλαια και χρόνο. Εδώ οι εναλλάκτες θερμότητας με ανεμιστήρες χωρίζονται σε δύο χωριστά τεμάχια. Επιπλέον, όλος ο κύριος εξοπλισμός βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα: συμπιεστής, βαλβίδες, αφυγραντήρας και ούτω καθεξής. Αυτό γίνεται για να μειωθεί ο θόρυβος και ο όγκος του κατειλημμένου χώρου, να βελτιωθεί η απόδοση και η αισθητική του εξοπλισμού σε εσωτερικούς χώρους. Το λειτουργικό διάγραμμα του κλιματιστικού του διαχωρισμένου συστήματος φαίνεται στο σχήμα:

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, αυτός ο τύπος συσκευής ψύξης διαφέρει σε αυτούς τους τύπους:

 • παραδοσιακή, με τοποθέτηση σε τοίχο της μονάδας σε εσωτερικό χώρο.
 • πάτωμα, εδώ το εσωτερικό μέρος είναι εγκατεστημένο στον τοίχο κοντά στο δάπεδο?
 • τύπος κασέτας χωριστού συστήματος, όπου η μονάδα είναι αναρτημένη από την οροφή.
 • συγκεντρωτικά στοιχεία στήλης. Τοποθετούνται στο πάτωμα, επειδή έχουν μεγάλες διαστάσεις και βάρος.

Εκτός από τα είδη που απαριθμούνται, προσφέρεται στην αγορά μια υβριδική παραλλαγή, η οποία είναι μια σταυροειδής διαφορά ανάμεσα στα συστήματα ψύξης monoblock και multi-block. Πρόκειται για ένα κινητό διαχωριστικό σύστημα, όπου η διαίρεση σε 2 μέρη παραμένει, αλλά αμφότερα είναι κινητά. Αντί για τους παραδοσιακούς χάλκινους σωλήνες για τη γραμμή Freon, χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι σωλήνες, που περικλείονται με το καλώδιο σε προστατευτικό κέλυφος.

Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τη νέα μονάδα ελέγχου, η οποία είναι εγκατεστημένη σε μοντέλα πολλαπλών μπλοκ. Αυτή η συσκευή είναι ένας μετατροπέας, σκοπός της οποίας είναι να ρυθμίζει το μικροκλίμα στο δωμάτιο, έτσι ώστε η μονάδα να μην σβήνει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία του αέρα. Καθώς πλησιάζετε, η χωρητικότητα ψύξης του κλιματιστικού μειώνεται σταδιακά και όταν η θερμοκρασία φτάσει, η συσκευή λειτουργεί στο ελάχιστο. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας αρχίζει να ζεσταίνει και πάλι, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της ικανότητας ψύξης, και στη συνέχεια ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Αποδεικνύεται ότι το σύστημα διάσπασης του μετατροπέα διαφέρει από το συνηθισμένο με έναν άλλο οικονομικότερο αλγόριθμο λειτουργίας. Δεν υπάρχουν ρεύματα εκκίνησης ηλεκτρικών κινητήρων, η πρόσθετη ενέργεια δεν σπαταλιέται μετά την ενεργοποίηση, δεν υπάρχουν θερμοκρασιακές διαφορές στο δωμάτιο.

Ποιο είναι το καλύτερο: split σύστημα ή κινητό κλιματιστικό;

Για να δοθεί απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: να αναλυθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο ψυκτικών μηχανών και να προσδιοριστεί ο σκοπός της αγοράς ενός κλιματιστικού, ο σκοπός του. Αρχικά, ας φέρουμε τα πλεονεκτήματα των συσκευών ενός τεμαχίου:

 • κινητικότητα. Εάν το συνηθισμένο διαχωριστικό σύστημα δεν είναι τόσο εύκολο να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο, τότε μια συσκευή μιας μονάδας μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε άλλο διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι.
 • προσιτό κόστος ·
 • απουσία εργασιών εγκατάστασης.

Όσον αφορά τις αδυναμίες, ένα από αυτά είναι μια μικρή απόσταση για κίνηση, επειδή η μονάδα μπορεί να μετακινηθεί γύρω από το σπίτι μόνο από το μήκος του σωλήνα αέρα. Επιπλέον, τα μονοκόμματα δημιουργούν θόρυβο στο δωμάτιο, απορροφούν πρόσθετο χώρο και απαιτούν περιοδική εκκένωση της δεξαμενής συμπυκνωμάτων.

Η διαρθρωτική διαφορά του συστήματος διαχωρισμού από το κλιματιστικό παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • Πρόσθετος χώρος απαιτείται μόνο ένα συσσωμάτωμα τύπου - στήλης.
 • υψηλή απόδοση και οικονομία, ειδικά εάν χρησιμοποιείται κλιματιστικό inverter.
 • παρουσία του καθεστώτος "χειμώνας - καλοκαίρι" ·
 • ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών.

Το μειονέκτημα είναι η σημαντική τιμή του συστήματος και η ανάγκη για την εγκατάστασή του, αυτό είναι όλο. Μια τέτοια σύντομη λίστα δείχνει ότι οι συσκευές πολλαπλών συσκευών είναι καλύτερες σε όλα εκτός από την κινητικότητα και την τιμή. Αλλά και πάλι υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το διορισμό του ψυγείου, και αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα άνετο κλίμα σε διαφορετικά δωμάτια με μία ενιαία μονάδα, το κινητό air-condition - αυτό είναι ό, τι χρειάζεστε. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα διαχωρισμένα συστήματα.

Συμπέρασμα

Μια συσκευή monoblock είναι μια μηχανή ψύξης που αγοράστηκε για συγκεκριμένο σκοπό εις βάρος όλων των δεικτών. Εάν λάβετε δύο διαφορετικές μονάδες της ίδιας χωρητικότητας ψύξης ενός κατασκευαστή, αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση ρεύματος του διαχωρισμένου συστήματος είναι μικρότερη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν τόσο μεγάλη δημοτικότητα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό;

Όταν αγοράζετε συσκευές για το σπίτι, πολλοί αντιμετωπίζουν την ερώτηση, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο συναφείς έννοιες, αφού το κλιματιστικό είναι ένα γενικό όνομα για όλες τις τεχνολογίες του κλίματος. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους; Σήμερα θα σας πούμε περισσότερα για αυτό.

Σύστημα διαχωρισμού: κύρια χαρακτηριστικά

Αντιμετωπίσατε μια επιλογή - split σύστημα ή κλιματισμό, η οποία είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των καθηκόντων τους; Είναι αυτό το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι ρωτούν όταν επιλέγουν μια κλιματική τεχνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα split συστήματα έχουν μεγάλη λειτουργικότητα και απόδοση, καθώς και ευκολία στη λειτουργία και τη χρήση.

Παρουσιάζονται με τη μορφή δύο μπλοκ - εσωτερικών και εξωτερικών, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με ένα σύστημα σωλήνων για τη μεταφορά θερμού και ψυχρού αέρα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός καθιστά δυνατή τη λήψη μιας θορυβώδους διαδικασίας ψύξης έξω από το διαμέρισμα, που εξοικονομεί μια ήσυχη και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα.

Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει ένα συμπιεστή στο σχεδιασμό της, καθώς και έναν συμπυκνωτή και έναν ανεμιστήρα. Συνηθίζεται συνήθως στην πλευρά του παραθύρου ή κάτω από το περβάζι. Η εσωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, είναι εξοπλισμένη με ένα συμβατικό ανεμιστήρα που εξάγει το ψυκτικό μέσο και έτσι οδηγεί σε ομαλή μείωση της θερμοκρασίας του αέρα.

Έτσι, πώς διαφέρει το split σύστημα από το κλιματιστικό; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο χώρου - γραφείο, εμπορικό συγκρότημα, κατάστημα, διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ λειτουργικές, σχεδόν αθόρυβες και υψηλής απόδοσης. Είναι κατάλληλα ακόμη και για ψύξη ενός μικρού δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο έλεγχος πραγματοποιείται συνήθως με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.

Εάν επιλέξετε ένα split σύστημα στο υπνοδωμάτιο, μάθετε γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο ενώ λειτουργεί το κλιματιστικό; Μετά από όλα, η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο και η εισροή του νέου από το εξωτερικό είναι δύο αμοιβαία αποκλειόμενες λειτουργίες. Η λειτουργία της συσκευής με ανοιχτό παράθυρο θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της χρήσης της, αύξηση της ισχύος και πρόωρη αποτυχία.

Κλιματισμός: ποικιλίες

Αυτός ο τύπος κλιματικού εξοπλισμού είναι απλούστερος και πιο ευέλικτος, επειδή αποτελείται από μία μονάδα. Σήμερα, όλα διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και χωρίζονται σε δύο τύπους:

Παράθυρα μοντέλα της τεχνολογίας του κλίματος παρουσιάζονται με τη μορφή μιας ενιαίας μονάδας, η οποία συνδέεται με το άνοιγμα του παραθύρου. Χάρη σε ένα τέτοιο απλό και καθολικό σχεδιασμό, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν, αλλά και πιο ανεπιτήδευτο σε σύγκριση με τα συστήματα split. Αλλά σήμερα υπάρχει μείωση της ζήτησης για αυτά τα μοντέλα, επειδή είναι πιο επαχθή. Ωστόσο, είναι ιδανικά για την οργάνωση ενός εξοχικού σπιτιού.

Η κινητή μονάδα είναι πιο λειτουργική. Συνήθως βρίσκεται στο πάτωμα και συνδέεται με ένα παράθυρο ή πόρτα και, εάν χρειάζεται, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταφέρετε μόνο το κυματοειδές σωλήνα και να συνδέσετε τη συσκευή σε μια νέα πρίζα. Αυτή η τεχνική χαρακτηρίζεται από ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά μπορεί να διατηρήσει την απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού ή κλιματισμού: ποιο είναι το καλύτερο;

Κλιματισμό ή split σύστημα, ποια είναι η διαφορά; Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο συσκευών. Το split σύστημα είναι πιο λειτουργικό, αποδοτικό και αποδοτικό σε σύγκριση με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Εύκολα χωράει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική μονάδα κλιματικής τεχνολογίας μπορεί να σταθεροποιηθεί πάνω από την οροφή ή κοντά στο πάτωμα.
 • Γρήγορα θερμαίνει τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Όχι μόνο καθαρό, αλλά και ενυδατώνει τον αέρα.
 • Κατά την εργασία, παράγει χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Σε αυτή την περίπτωση, για να εξοπλιστείτε ένα μεγάλο διαμέρισμα και σπίτι, ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων που ενώνει μερικές εσωτερικές μονάδες με μία εξωτερική μονάδα είναι τέλεια προσαρμοσμένο. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία των συσκευών.

Ποια τεχνική είναι καλύτερη; Σήμερα, οι ηγέτες της αγοράς που κατασκευάζουν συστήματα split είναι LG, Daikin, Panasonic, Sanyo. Ταυτόχρονα, μεταξύ των brands που ασχολούνται με την απελευθέρωση της συμβατικής τεχνολογίας κλιματισμού, μπορούμε να διακρίνουμε τις Toshiba, Sharp και Electronics.

Απαντήστε στο ερώτημα - split σύστημα ή κλιματιστικό, το οποίο είναι καλύτερο, πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει με τα καθήκοντά του δεν είναι εύκολο. Αυτό εξαρτάται όχι μόνο από τον κύριο σκοπό και την τοποθεσία της εγκατάστασης, αλλά και από τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της κατοικίας. Επιπλέον, και οι δύο τύποι τεχνολογίας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, τα οποία καθορίζουν το εύρος της χρήσης τους.

Ομοιότητες και διαφορές στον κλιματισμό και στα συστήματα διάσπασης

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου μου! Έξω από το παράθυρο υπάρχουν ακόμα παγετοί και ο ήλιος μόλις αρχίζει να ζεσταίνει την άνοιξη και πολλοί επιμελείς οικιστές σκέφτονται ήδη για τη θερμότητα των 40 μοιρών και τον τρόπο δημιουργίας άνετων συνθηκών στο διαμέρισμά τους το καλοκαίρι. Αλλά τι να επιλέξω; Ο κλιματισμός αντικαταστάθηκε από ένα σύστημα split, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από το μοντέρνο όρο, λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Θα καταλάβουμε πώς το κλιματιστικό σύστημα διαφέρει από το σύστημα διάσπασης και ποια τεχνική πρέπει να προτιμάτε σε αυτές ή σε άλλες περιστάσεις.

Τι είναι ένα κλιματιστικό και οι τύποι του

Το κλιματιστικό στην απλούστερη του έκδοση είναι ένα μονοκόμματο με ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και ανεμιστήρες. Ο κύριος στόχος του είναι να ψύχει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, διακρίνονται τα κλιματιστικά παραθύρων και κινητά. Παράθυρο τοποθετηθεί στο άνοιγμα του παραθύρου, και το κινητό δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση, δεδομένου ότι ο αέρας κυκλοφορεί μέσα από το στηθαίο ασφαλείας, συνάγεται το παράθυρο ή το ανοιχτό παράθυρο, το monoblock έτσι μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο ή σε ένα περβάζι παραθύρου. Τα κινητά κλιματιστικά είναι κατάλληλα για να μετακινηθείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο και να τα πάρετε μαζί σας στο εξοχικό σπίτι.

Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος τύπος δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, αλλά έχουν χαμηλό κόστος. Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράθυρα μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τον μηχανικό καθαρισμό, την υγρασία και τη θέρμανση. Χάρη σε ένα απλό σχεδιασμό, τέτοιες συσκευές λειτουργούν πολύ χωρίς συντήρηση. Από τα μεγάλα μειονεκτήματα, αξίζει να σημειωθεί το υψηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι άμεσα αναλογικό με τη δύναμη της συσκευής, και τη μείωση του φωτισμού στο δωμάτιο. Η αναγκαιότητα της αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού για το χειμώνα καθιστά τη λειτουργία του εξαιρετικά άβολη. Επιπλέον, στα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ενός παραθύρου εκ των προτέρων.

Τώρα ας αναλύσουμε την αρχή λειτουργίας του split σύστημα και να μάθετε ποια είναι η κύρια διαφορά του από το κλιματιστικό.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο κλιματιστικό, μόνο μια πιο προηγμένη έκδοση του. Η κύρια διαφορά είναι ότι το split σύστημα διαθέτει μια εξωτερική μονάδα και δύο ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο και διαθέτει τις πιο θορυβώδεις μονάδες (συμπιεστή, ανεμιστήρες) και η εσωτερική μονάδα είναι σταθερή στο διαμέρισμα και έχει κομψό σχεδιασμό, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτός ο σχεδιασμός καθιστά τη διαδικασία ψύξης του διαμερίσματος σχεδόν αθόρυβη, αλλά απαιτεί μια επαγγελματική εγκατάσταση.

Η διαφορά επεκτείνεται στη λειτουργικότητα. Τα συστήματα διαχωρισμού δεν ρυθμίζουν μόνο τη θερμοκρασία στο δωμάτιο - δημιουργούν ένα άνετο μικροκλίμα: δροσίζουν ή ζεστάνουν τον αέρα, καθαρίζουν από τη σκόνη και τα βακτήρια, ενυδατώνουν ή αποστραγγίζονται.

Στη μέθοδο της στερέωσης των εσωτερικών χωρίζει μονάδα χωρίζεται σε: τοίχο (καλύτερη πώληση εγχώριο μοντέλο), όροφος (Πύργος), τοίχου, οροφής (πιθανόν δύο τρόπους τοποθέτησης: στην οροφή ή στον τοίχο κοντά στο πάτωμα), οροφής και κασέτα (που βρίσκεται στο εσωτερικό της ψευδοροφής). Επιπλέον, παράγονται μοντέλα καναλιών τα οποία, μέσω ενός δικτύου σωλήνων εξαερισμού, μπορούν να πάρουν αέρα από το δρόμο, εξαερίζοντας το δωμάτιο.

Αν συγκρίνετε τη σχεδίαση ενός απλού κλιματιστικού και διαιρέσετε το σύστημα, τότε καταλαβαίνετε τι είναι πολύ απλή η διαφορά. Το σύστημα διαχωρισμού είναι μέρος του εσωτερικού χώρου, έτσι τα μοντέλα έχουν ένα μοντέρνο κομψό σχέδιο και διατίθενται σε πολλές παραλλαγές. Είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι μόνο για γεύση, αλλά και για την απαιτούμενη ισχύ. Σχεδόν όλα τα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν ηλεκτρονικό έλεγχο με τηλεχειριστήριο και οθόνη.

Τα μοντέλα με έλεγχο inverter είναι σε θέση να δημιουργήσουν αυτόματα τις βέλτιστες παραμέτρους του αέρα στο διαμέρισμα χωρίς σταθερή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Και η τελευταία σημαντική διαφορά - μόνο διάσπαση συστήματα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθεί με μια μόνο εξωτερική μονάδα πολλαπλές εσωτερικές μονάδες με διαφορετική δύναμη, δημιουργώντας έτσι, πολλαπλών ζωνών κλιματισμός σε όλα τα δωμάτια του ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Ομοιότητα απλή και διάσπαση κλιματιστικό σύστημα είναι ότι είναι κλιματολογικές συσκευές και έχουν το ίδιο σύνολο των συστατικών και τη γενική αρχή της λειτουργίας (μια τεχνητή κυκλοφορία αέρα με τη δράση του συμπιεστή και την ψύξη του σε επαφή με τους σωλήνες ψυκτικού). Γενικά, έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Εάν αναρωτιέστε τι είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κλιματιστικό ή ένα split σύστημα, τότε πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να καθοριστούν οι συνθήκες και η περιοδικότητα της λειτουργίας. Το κινητό κλιματιστικό είναι καλό σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει ανάγκη για ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα κατά τη διάρκεια του έτους. Είναι βολικό για το δόσιμο και ένα εξοχικό σπίτι, ή σε ένα μικρό διαμέρισμα για την εξοικονόμηση από τη θερμότητα κατά τη διάρκεια ενός θερμού μήνα. Όταν πρόκειται για την ανάγκη διατήρησης ενός άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης όλο το εικοσιτετράωρο και ανεξάρτητα από την εποχή, είναι προτιμότερο να σκεφτούμε την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος. Το μειονέκτημα της είναι η υψηλή τιμή, τόσο για τη συσκευή όσο και για τις υπηρεσίες εγκατάστασης. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές συχνά απαιτούν συντήρηση ή επισκευή.

Πολύ συχνά η τελική απόφαση εξαρτάται από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ωστόσο, μερικές φορές η αγορά μιας φτηνότερης συσκευής ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγοραστή. Αυτό συμβαίνει όταν είναι καλύτερο να μην αγοράζετε τίποτα από "αυτό είναι απλό, αλλά φθηνό". Εκτός αυτού, αξίζει να μιλάμε για άνεση, αν η δροσιά στο διαμέρισμα δίνεται από την τιμή μιας πρόσθετης πηγής θορύβου από τον συμπιεστή; Ωστόσο, για μια συνεχή λειτουργία σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα διαχωρισμένο σύστημα είναι πιο κατάλληλο.

Άρχισα την ανάλυση των συστημάτων κλιματισμού και θα συνεχίσω αυτό το θέμα στις ακόλουθες δημοσιεύσεις, ώστε να εγγραφείτε σε ενημερώσεις και να μάθετε τα πιο ενδιαφέροντα μεταξύ των πρώτων. Με την ευκαιρία, εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με τις αρχές της επιλογής ενός συστήματος split, ανάλογα με την περιοχή του δωματίου.

Αν θέλετε να γνωρίζετε, είμαι σε instagram, όπου δημοσιεύω νέα άρθρα που εμφανίζονται στον ιστότοπο.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Μέχρι μια νέα συνάντηση στις σελίδες του ιστολογίου μου. Με εκτίμηση, Rostislav Kuzmin.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και τον κλιματισμό;

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο αριθμός των ζεστών ημερών του έτους αυξάνεται. Εξοικονομήστε άνεση και ευχάριστη θερμοκρασία στο δωμάτιο βοηθούν σύγχρονα συστήματα κλιματισμού όλων των ειδών και μεγεθών. Ένα κλιματιστικό σύστημα θεωρείται ως εξοπλισμός ικανό να υποστηρίζει, άνετες συνθήκες θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Τώρα ο εξοπλισμός αυτός είναι εξοπλισμένος όχι μόνο με βιομηχανικούς, γραφειακούς και κατοικημένους χώρους, αλλά με αυτοκίνητα και άλλες μεταφορές. Εάν η αρχή της δράσης τους δεν διαφέρει, τότε οι ποικιλίες, τα μεγέθη και τα σχέδια ποικίλλουν ευρέως. Πιο συχνά μεταξύ των οικιακών συσκευών κλιματισμού υπάρχουν κλιματιστικά και διαχωριστικά συστήματα. Πώς είναι παρόμοια και διαφορετικά;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Το όνομα αυτής της κλιματικής συσκευής προέρχεται από τη λέξη διάσπαση, που σημαίνει μετάφραση από τον διαχωρισμό της αγγλικής γλώσσας, διάσπαση. Τονίζει την ουσία της συσκευής, η οποία αποτελείται από μια ξεχωριστή εξωτερική μονάδα που περιέχει μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα με έναν εξατμιστή.

Μεταξύ αυτών συνδέονται με χάλκινους σωλήνες καλυμμένους με μονωτικό υλικό και ηλεκτρικό καλώδιο. Η μονάδα συμπύκνωσης είναι εγκατεστημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους και μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές εκδόσεις:

 1. Επίτοιχο - Επίτοιχο δωμάτιο.
 2. Στήλη - εγκατασταθεί στο πάτωμα και μοιάζει με ψυγείο.
 3. Αγωγός - Τοποθετημένο πίσω από την ψευδοροφή και με τη βοήθεια των αεραγωγών ψύξης αρκετών δωματίων.
 4. Κασέτα - Τοποθετείται σε ψευδοροφή και παρέχει ψυχρό αέρα μέσω της κάτω επιφάνειας με μια διακοσμητική μάσκα.
 5. Όροφος-οροφή - ένα μικρό πάχος, που στερεώνεται στον πυθμένα του τοίχου ή στην οροφή, εξαπλώνεται ο ψυχρός αέρας σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Τι είναι ένα κλιματιστικό;

Λόγω του γεγονότος ότι το split σύστημα είναι ένα είδος κλιματιστικού, είναι σκόπιμο να εξεταστούν οι κλιματολογικές συσκευές που κατασκευάζονται με τη μορφή ενός μονοστοιχείου κάτω από αυτόν τον όρο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο τύποι:

 • Παράθυρο - τοποθετείται στο άνοιγμα παραθύρου ή στον τοίχο, εάν υπάρχει μια ευκαιρία και επιτρέπει το πάχος του.
 • Κινητά τηλέφωνα - που κατά κύριο λόγο κοντά στο παράθυρο, αλλά κατ 'αρχήν μπορεί να είναι οπουδήποτε στο δωμάτιο για να αφαιρέσετε το σωλήνα ζεστού αέρα που συνδέονται ειδικά κατέβηκε στο δρόμο, υπάρχουν ρόδες για την εύκολη μετακίνηση γύρω από το δωμάτιο, το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ειδική θήκη,

Και οι δύο τύποι είναι μια ενιαία μονάδα, στην οποία υπάρχουν συμπιεστής-συμπυκνωτής, εξατμιστικά στοιχεία, ανεμιστήρες και φίλτρα.

Ποια είναι η ομοιότητα των διαχωρισμένων συστημάτων και άλλων κλιματιστικών;

Πρώτα απ 'όλα, χρησιμοποιούν την ίδια αρχή της δράσης. Ο αέρας στο δωμάτιο περνάει μέσα από το σύστημα σωλήνων, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​αφαιρώντας τη θερμότητα από αυτό όταν ψύχει το δωμάτιο ή τον αφήνει μακριά όταν θερμαίνεται. Έτσι, τα στοιχεία που απαρτίζουν όλους τους τύπους κλιματικού εξοπλισμού δεν διαφέρουν ως προς τον σκοπό τους, αλλά μπορούν να διαφέρουν ως προς τον τύπο και το μέγεθος.

Όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι τύποι κλιματισμού, απελευθερώνεται θερμότητα, η οποία πρέπει να λαμβάνεται εκτός των χώρων. Η λειτουργία των συσκευών συνοδεύεται από θόρυβο.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των κλιματιστικών και των συστημάτων διάσπασης

Πρώτον, η μέθοδος εγκατάστασης διαχωρισμένων συστημάτων είναι η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας σε οποιοδήποτε σημείο εκτός του κτιρίου και μια εσωτερική μονάδα στον τοίχο του δωματίου. Μέσω της τρύπας στον τοίχο συνδέονται με χάλκινους σωλήνες και καλώδιο. Για την εκτέλεση της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχει, ανάλογα με το ύψος της στερέωσης, η τεχνική (ανύψωση), η σκάλα, η σκάλα ή τα σκαλωσιά και ένα ειδικό εργαλείο.

Η ανάγκη για αυτό εξαφανίζεται κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να υπάρχει μια θέση στο άνοιγμα του παραθύρου ή όχι σε ένα ευρύ τοίχωμα. Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, δεν απαιτούνται πρόσθετες εργασίες για την εγκατάσταση μιας κινητής έκδοσης του εξοπλισμού. Η μόνη απαίτηση παραμένει η παροχή ενός χώρου για τον αγωγό, ο οποίος εκπέμπει ζεστό αέρα.

Δεύτερον, η επίδραση του θορύβου συμβαίνει όταν η εργασία συσκευή σε ένα split-σύστημα είναι χαμηλότερο από εκείνο των άλλων τύπων κλιματιστικών λόγω της συμπύκνωσης των φυτών, η οποία είναι η κύρια πηγή της βρίσκεται έξω από το δωμάτιο σε απόσταση 70 m από την πλευρά και έως 15 m ύψος από το εσωτερικό μπλοκ. Σε ένα κινητό πραγματοποίηση της είναι μέσα στο δωμάτιο, και αν η έκδοση παράθυρο με μία πλευρά λαμβάνονται έξω από τα όριά της, αλλά δεν υπάρχουν εμπόδια για την διείσδυση του θορύβου.

Τρίτον, για τις συσκευές κλιματισμού monoblock, υπάρχουν όριο ισχύος λόγω των περιορισμών μεγέθους, το διαχωρισμένο σύστημα, με τη σειρά του, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαθέσιμων για την παροχή ψύξης ή θέρμανσης ενός ποικίλου χώρου.

Τέταρτον, κλιματιστικά παράθυρα και κινητού τύπου μπορούν ψύξτε μόνο ένα δωμάτιο, ενώ το split σύστημα, ανάλογα με την απόδοση, μπορεί να εξυπηρετήσει δύο ή περισσότερα δωμάτια.

Τέλος, σημαντικά διαφορετικό κόστος του εξοπλισμού. Το πιο ακριβό μεταξύ των κλιματιστικών της ίδιας χωρητικότητας είναι η έκδοση για κινητά, με τη σειρά του, το παράθυρο θα είναι το φθηνότερο.

Τέλος, μπορούμε να συμπεράνουμε:

 1. Το κινητό κλιματιστικό είναι απλό στην εγκατάσταση και ρύθμιση, είναι αρκετά συμπαγές και μπορεί να κινείται μέσα στα όρια ενός χώρου και σε διαφορετικούς χώρους, αλλά αποτελεί πηγή θορύβου και διαθέτει υψηλό κόστος,
 2. κλιματιστικό παράθυρο είναι απλή για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία είναι το φως σε σχετικά φθηνή, αλλά έχει ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, φωτισμού και θερμομόνωση μειώνει το διάστημα, ορισμένα μοντέλα δεν διαθέτουν τη λειτουργία θέρμανσης χώρου,
 3. Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν μέτριο κόστος, είναι πολυλειτουργικά, έχουν πολλές επιλογές για εγγραφή στο εσωτερικό, χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθούν και να ρυθμιστούν.

Ποια συσκευή να επιλέξετε;

Το πρόβλημα της επιλογής του κλιματικού εξοπλισμού επιλύεται λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και τις δυνατότητες του αγοραστή. Το κλιματιστικό παράθυρο θα είναι η ιδανική λύση αν τα κονδύλια για την αγορά του είναι περιορισμένα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση του χώρου εγκατάστασης και τη μείωση του φωτισμού των χώρων σε σχέση με αυτό. Η κινητή συσκευή είναι κατάλληλη για όσους δεν έχουν μόνιμο χώρο διαβίωσης και συχνά πρέπει να μετακινούνται, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την αγορά.

Η εγκατάσταση ενός split σύστημα είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο και κάθε αγοραστή. Είναι μια ιδανική επιλογή για έναν καταναλωτή που αγαπά την ησυχία και την ηρεμία. Το εσωτερικό μπλοκ ενός σύγχρονου διαχωριστικού συστήματος μπορεί εύκολα να εισέλθει στο εσωτερικό του δωματίου χωρίς να επηρεαστεί η αισθητική αντίληψη του δωματίου.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του συστήματος split και του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή συσκευών για ψύξη με αέρα, οι χρήστες έχουν συχνά μια ερώτηση - πώς διαφέρει το κλιματιστικό σύστημα από το split σύστημα; Σε αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να καταλάβουμε - ορισμένοι κατασκευαστές δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών των ψύκτες, άλλοι τους παρουσιάζουν ως θεμελιωδώς διαφορετικές συσκευές. Σε αυτό το υλικό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα split σύστημα, και ποια επιλογή είναι πιο αποτελεσματική για την ψύξη του αέρα στο σπίτι.

Διαφορές μεταξύ του συστήματος διαχωρισμού και άλλων κλιματιστικών

Τα συστήματα ψύξης αέρα μπορούν να έχουν παραγωγικό και οικιακό σκοπό. Οι εγκαταστάσεις του πρώτου τύπου έχουν πολύπλοκο σχεδιασμό και είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία σε όλο το κτίριο. Στο σπίτι εγκαθίστανται συνηθισμένα οικιακά κλιματιστικά. Αυτές περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους συσκευών:

 • Διαχωρισμένα συστήματα.
 • Μονόκλειστα παραθύρων.
 • Κινητοί ψύκτες.

Το σύστημα διαχωρισμού είναι ένας από τους τύπους κλιματιστικών και μπορεί να χαρακτηριστεί από αυτόν τον όρο μαζί με άλλους ψύκτες. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σχεδίασης και λειτουργίας. Επομένως, για να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών συστημάτων και των συστημάτων διάσχισης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε μια γραμμή μεταξύ των μονολιθικών και των ψυκτικών συγκροτημάτων δύο μπλοκ.

Είδη μονομπλόκ

Κάτω από τον όρο "κλιματισμός", οι χρήστες καταλαβαίνουν συχνότερα τις συσκευές monoblock. Είναι σχεδιασμένα για να ψύχουν τον αέρα στον χώρο σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτές οι συσκευές χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού τους βρίσκονται σε μια ενιαία μονάδα.

Τα οικιακά κλιματιστικά μπλοκ μπορούν να είναι δύο τύπων:

Οι συσκευές του πρώτου τύπου ονομάζονται έτσι επειδή είναι εγκατεστημένες στο διάφραγμα του παραθύρου. Τέτοια κλιματιστικά μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τη διήθηση, τον ύγρανση και τη θέρμανση. Παρά το φθηνό κόστος και την καλή απόδοση, τα μοντέλα παραθύρων έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους λόγω του ότι εγκαθιστούν παντού υαλοστάσια. Σήμερα, για τη σωστή τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο παραθύρου.

Τα κινητά κλιματιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρησιμοποιούν το ψυγείο μόνο κατά τη ζεστή εποχή και δεν θέλουν να το "φτιάξουν" για ένα από τα δωμάτια. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν παράθυρα, επειδή τοποθετούν έναν εύκαμπτο σωλήνα για τη ροή του αέρα στη συσκευή. Κινητές συσκευές μπορούν να ληφθούν μαζί σας σε ταξίδια στη ντάκα ή να τεθούν σε μεγάλα διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχει αρκετή ψύξη από το split σύστημα. Βασικά μειονεκτήματα αυτού του τύπου κλιματιστικών είναι οι υψηλοί δείκτες θορύβου τους και η χαμηλή παραγωγικότητα.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Σε αντίθεση με το κλιματιστικό τύπου μονομπλόκ, το σύστημα διάσπασης έχει δύο συνιστώσες, διασυνδεδεμένες:

 • Εξωτερική μονάδα - περιλαμβάνει συμπυκνωτή, συμπιεστή και ανεμιστήρα. Για μια σταθερή εισροή αέρα τοποθετείται στον τοίχο από το εξωτερικό του σπιτιού.
 • Εσωτερική μονάδα - περιέχει φίλτρα, στοιχεία για ψύξη και θέρμανση αέρα. Αυτό το τμήμα του κλιματιστικού είναι τοποθετημένο στον τοίχο μέσα στο δωμάτιο.

Τέτοια εξαρτήματα συνδέονται με θερμικά μονωμένους χάλκινους σωλήνες. Ο χρήστης δεν τους βλέπει επειδή οι σωλήνες είναι κρυμμένοι πίσω από ψευδοροφές, διακοσμητικά κουτιά ή αφαιρούνται όταν τοποθετούνται μέσα στον τοίχο.

Τα μοντέρνα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων χαρακτηρίζονται από λακωνικό σχεδιασμό και ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε διαμερίσματος. Εσωτερικά και συνδετικά μέρη της συσκευής τοποθετούνται στην επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής. Η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών δημιουργεί αέρα ψύξης σε όλο το διαμέρισμα. Ένας άλλος θετικός παράγοντας είναι η αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.

Το κλιματικό σύστημα χαρακτηρίζει επίσης την παρουσία των ακόλουθων λειτουργιών:

 • Ρύθμιση της απαιτούμενης θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου.
 • Ο βαθύς καθαρισμός του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • Θέρμανση του δωματίου με μάζες θερμού αέρα.
 • Τηλεχειριστήριο με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.
 • Αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Τα οικιακά μονοκόμματα και τα κλιματικά συστήματα έχουν παρόμοιο σκοπό και εμπλέκονται στην προετοιμασία των μικρών δωματίων. Έχουν επίσης ένα ενιαίο σύνολο τμημάτων και μια γενική αρχή λειτουργίας. Η ψύξη, και στις δύο περιπτώσεις, γίνεται με τεχνητή κυκλοφορία αέρα κάτω από τη δράση του συμπιεστή και μείωση της θερμοκρασίας όταν έρχεται σε επαφή με σωλήνες φρέον. Διαφορετικά, οι συσκευές έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Τα μονοκόμματα και οι κινητές συσκευές είναι πιο κατάλληλες για την εποχιακή ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Αυτά τα κλιματιστικά αγοράζονται για δροσερό αέρα το καλοκαίρι σε ένα διαμέρισμα ή στη χώρα.

Σε αντίθεση με ένα κινητό κλιματιστικό μηχάνημα, είναι εγκατεστημένο ένα χωριστό σύστημα στον τοίχο, χωρίς να καταλαμβάνει το χώρο του παραθύρου. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ανά πάσα στιγμή του έτους και να πραγματοποιήσει ανεξάρτητα τον έλεγχο του κλιματισμού στο δωμάτιο.

Η διαφορά μεταξύ ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κλιματιστικού

Χαιρετισμούς σε όλους τους επισκέπτες και τους αναγνώστες του ιστότοπου! Αφού διάβασα μερικά άρθρα στο Διαδίκτυο, έγινα πεπεισμένος ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι τη διαφορά μεταξύ ενός συστήματος split και ενός κλιματιστικού. Για να διακρίνουμε αυτές τις έννοιες, κανείς δεν χρειάζεται καν να εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας αυτών των συσκευών. Όλα είναι πολύ πιο εύκολα από ό, τι φαίνεται!

Σε μετάφραση από το αγγλικό split - "ξεχωριστό". Και οι μονάδες κλιματισμού διαιρέθηκαν για να εξασφαλίσουν την πιο αποτελεσματική εναλλαγή θερμότητας. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο για απελευθέρωση θερμότητας και η εσωτερική μονάδα είναι για ψυχρή ανάκρουση. Φυσικά, όταν οι μονάδες αυτές είναι χωρισμένες μεταξύ τους, η απόδοση ψύξης του δωματίου είναι υψηλότερη. Επιπλέον, ο διαχωρισμός των κόμβων επέτρεψε την πιο θορυβώδη μονάδα (συμπιεστή) να βρίσκεται στο δρόμο. Χάρη σε αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα, το διαχωριστικό σύστημα κερδίζει δημοτικότητα από έτος σε έτος.

Η διαφορά μεταξύ ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κλιματιστικού

Για να καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα σύστημα split, πρέπει να γνωρίζετε μόνο ένα πράγμα. Το μαλακτικό είναι το γενικευμένο όνομα της οικιακής συσκευής. Ένα split σύστημα είναι κάθε είδους κλιματιστικό, το οποίο αποτελείται από δύο μπλοκ, ένα από τα οποία (εξωτερικό) βρίσκεται στο δρόμο, και το δεύτερο (εσωτερικό) βρίσκεται στο δωμάτιο.

Όλα τα κλιματιστικά χωρίζονται σε διάφορους τύπους: παράθυρο, κινητό, τοίχο, κασέτα, δάπεδο-οροφή, στήλη, κανάλι. Στην πραγματικότητα, μόνο κλιματιστικά παράθυρα και κινητά δεν μπορούν να αποδοθούν σε χωριστά συστήματα, επειδή αντιπροσωπεύουν μια ενιαία μονάδα. Και όλοι οι άλλοι τύποι κλιματιστικών έχουν δύο μονάδες και είναι split συστήματα.

Αν θέλουμε να το θέσουμε με τεχνικούς όρους, το κοντίσιονερ είναι μια συσκευή που μεταφέρει θερμική ενέργεια και αποτελείται από δύο κύριους κόμβους:

 1. Συμπυκνωτής (εξωτερική μονάδα καλοριφέρ) και συμπιεστή.
 2. Εξατμιστής (ψυγείο εσωτερικής μονάδας).

Ένα διαχωριστικό σύστημα είναι ένα κλιματιστικό, στο οποίο οι δύο αυτές μονάδες βρίσκονται σε χωριστά τετράγωνα. Το μόνο που θα ορίσω είναι ότι όταν εργάζεστε στη θερμότητα ο εξατμιστής θα έχει ήδη ένα ψυγείο της εξωτερικής μονάδας και ο συμπυκνωτής είναι το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας.

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού κινητού και παραθύρου συνήθως δεν απαιτεί πολύπλοκες λειτουργίες, αφού αυτές οι συσκευές είναι έτοιμες για χρήση σχεδόν μετά τη στιγμή της αγοράς. Τα χωριστά τμήματα του διαχωρισμένου συστήματος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός εάν συνδέονται με κατάλληλες επικοινωνίες (σωλήνες, σύρματα κλπ.), Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της θέσης των μπλοκ. Αυτό, αναμφίβολα, αυξάνει την άνεση στο δωμάτιο, αφού δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να τοποθετείτε το κλιματιστικό στο πάτωμα ή στα παράθυρα.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι το split σύστημα είναι όλα κλιματιστικά που έχουν δύο μονάδες - εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μόνο τα κινητά και τα κλιματιστικά παραθύρων δεν είναι χωρισμένα συστήματα!

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό;

Όταν αγοράζετε συσκευές για το σπίτι, πολλοί αντιμετωπίζουν την ερώτηση, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο συναφείς έννοιες, αφού το κλιματιστικό είναι ένα γενικό όνομα για όλες τις τεχνολογίες του κλίματος. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους; Σήμερα θα σας πούμε περισσότερα για αυτό.

Σύστημα διαχωρισμού: κύρια χαρακτηριστικά

Αντιμετωπίσατε μια επιλογή - split σύστημα ή κλιματισμό, η οποία είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των καθηκόντων τους; Είναι αυτό το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι ρωτούν όταν επιλέγουν μια κλιματική τεχνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα split συστήματα έχουν μεγάλη λειτουργικότητα και απόδοση, καθώς και ευκολία στη λειτουργία και τη χρήση.

Παρουσιάζονται με τη μορφή δύο μπλοκ - εσωτερικών και εξωτερικών, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με ένα σύστημα σωλήνων για τη μεταφορά θερμού και ψυχρού αέρα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός καθιστά δυνατή τη λήψη μιας θορυβώδους διαδικασίας ψύξης έξω από το διαμέρισμα, που εξοικονομεί μια ήσυχη και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα.

Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει ένα συμπιεστή στο σχεδιασμό της, καθώς και έναν συμπυκνωτή και έναν ανεμιστήρα. Συνηθίζεται συνήθως στην πλευρά του παραθύρου ή κάτω από το περβάζι. Η εσωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, είναι εξοπλισμένη με ένα συμβατικό ανεμιστήρα που εξάγει το ψυκτικό μέσο και έτσι οδηγεί σε ομαλή μείωση της θερμοκρασίας του αέρα.

Έτσι, πώς διαφέρει το split σύστημα από το κλιματιστικό; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο χώρου - γραφείο, εμπορικό συγκρότημα, κατάστημα, διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ λειτουργικές, σχεδόν αθόρυβες και υψηλής απόδοσης. Είναι κατάλληλα ακόμη και για ψύξη ενός μικρού δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο έλεγχος πραγματοποιείται συνήθως με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.

Εάν επιλέξετε ένα split σύστημα στο υπνοδωμάτιο, μάθετε γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο ενώ λειτουργεί το κλιματιστικό; Μετά από όλα, η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο και η εισροή του νέου από το εξωτερικό είναι δύο αμοιβαία αποκλειόμενες λειτουργίες. Η λειτουργία της συσκευής με ανοιχτό παράθυρο θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της χρήσης της, αύξηση της ισχύος και πρόωρη αποτυχία.

Κλιματισμός: ποικιλίες

Αυτός ο τύπος κλιματικού εξοπλισμού είναι απλούστερος και πιο ευέλικτος, επειδή αποτελείται από μία μονάδα. Σήμερα, όλα διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και χωρίζονται σε δύο τύπους:

Παράθυρα μοντέλα της τεχνολογίας του κλίματος παρουσιάζονται με τη μορφή μιας ενιαίας μονάδας, η οποία συνδέεται με το άνοιγμα του παραθύρου. Χάρη σε ένα τέτοιο απλό και καθολικό σχεδιασμό, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν, αλλά και πιο ανεπιτήδευτο σε σύγκριση με τα συστήματα split. Αλλά σήμερα υπάρχει μείωση της ζήτησης για αυτά τα μοντέλα, επειδή είναι πιο επαχθή. Ωστόσο, είναι ιδανικά για την οργάνωση ενός εξοχικού σπιτιού.

Η κινητή μονάδα είναι πιο λειτουργική. Συνήθως βρίσκεται στο πάτωμα και συνδέεται με ένα παράθυρο ή πόρτα και, εάν χρειάζεται, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταφέρετε μόνο το κυματοειδές σωλήνα και να συνδέσετε τη συσκευή σε μια νέα πρίζα. Αυτή η τεχνική χαρακτηρίζεται από ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά μπορεί να διατηρήσει την απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού ή κλιματισμού: ποιο είναι το καλύτερο;

Κλιματισμό ή split σύστημα, ποια είναι η διαφορά; Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο συσκευών. Το split σύστημα είναι πιο λειτουργικό, αποδοτικό και αποδοτικό σε σύγκριση με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Εύκολα χωράει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική μονάδα κλιματικής τεχνολογίας μπορεί να σταθεροποιηθεί πάνω από την οροφή ή κοντά στο πάτωμα.
 • Γρήγορα θερμαίνει τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Όχι μόνο καθαρό, αλλά και ενυδατώνει τον αέρα.
 • Κατά την εργασία, παράγει χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Σε αυτή την περίπτωση, για να εξοπλιστείτε ένα μεγάλο διαμέρισμα και σπίτι, ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων που ενώνει μερικές εσωτερικές μονάδες με μία εξωτερική μονάδα είναι τέλεια προσαρμοσμένο. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία των συσκευών.

Ποια τεχνική είναι καλύτερη; Σήμερα, οι ηγέτες της αγοράς που κατασκευάζουν συστήματα split είναι LG, Daikin, Panasonic, Sanyo. Ταυτόχρονα, μεταξύ των brands που ασχολούνται με την απελευθέρωση της συμβατικής τεχνολογίας κλιματισμού, μπορούμε να διακρίνουμε τις Toshiba, Sharp και Electronics.

Απαντήστε στο ερώτημα - split σύστημα ή κλιματιστικό, το οποίο είναι καλύτερο, πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει με τα καθήκοντά του δεν είναι εύκολο. Αυτό εξαρτάται όχι μόνο από τον κύριο σκοπό και την τοποθεσία της εγκατάστασης, αλλά και από τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της κατοικίας. Επιπλέον, και οι δύο τύποι τεχνολογίας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, τα οποία καθορίζουν το εύρος της χρήσης τους.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Από το μικροκλίμα του δωματίου εξαρτάται η άνεση και η υγεία των ανθρώπων. Κατά την κρύα εποχή, το σύστημα θέρμανσης εφαρμόζεται, σε θερμές ημέρες - κλιματιστικά. Ονομάζονται διαφορετικά: κλιματιστικά, διαχωριστικά συστήματα, κλιματικά συγκροτήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε πώς διαφέρει το κλιματιστικό από το split σύστημα, και τι είναι καλύτερα να επιλέξουμε.

Κατανοήστε την έννοια του "κλιματισμού". Κλιματισμός - είναι να φέρει τις παραμέτρους μικροκλίματος στο δωμάτιο στις βέλτιστες τιμές. «Βέλτιστη» εξαρτάται από το σκοπό των χώρων: στον εσωτερικό αέρα θα πρέπει να είναι άνετο για το ανθρώπινο σώμα στο χώρο εργασίας - να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του εξοπλισμού.

Τα κλιματιστικά ελέγχουν τις παραμέτρους του αέρα όπως η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία. Και οι δύο παράμετροι έχουν μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η αρχή της λειτουργίας του εξοπλισμού ψύξης και η σύνθεσή του

Παρά το γεγονός ότι στην κατανόηση πολλών ανθρώπων, ο κλιματισμός είναι μια συσκευή ψύξης αέρα, αυτό δεν συμβαίνει. Το κλιματιστικό έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τόσο τη θερμοκρασία όσο και τη σχετική υγρασία του αέρα. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια.

Το πρώτο κλιματιστικό μηχανή αναπτύχθηκε το 1902 για την καταπολέμηση της υγρασίας στο εργοστάσιο εκτύπωσης. Η ιδέα ανήκε στην αμερικανική μηχανικός Willis Carrier πήρε το όνομά του από έναν από τους πιο γνωστές εταιρείες για την ανάπτυξη του εξοπλισμού HVAC - Carrier. Το πρώτο κλιματιστικό λειτουργεί με την ίδια αρχή με το σύγχρονο σύστημα split, η διαφορά ήταν μόνο σε μέγεθος.

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν τα συστήματα και πώς διαφέρουν, θα αναλύσουμε την απλοποιημένη κατασκευή τους. Μια σύγχρονη συσκευή ψύξης αέρα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Συμπιεστής.
 • Συμπυκνωτής;
 • Θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης.
 • Εξατμιστής.
 • Πρόσθετες συσκευές: ανεμιστήρες και αισθητήρες θερμοκρασίας.

Για τη λειτουργία του κλιματιστικού χρειάζεστε ένα ψυκτικό υγρό - μια ουσία που βρίσκεται σε σφραγισμένο κύκλωμα και υπόκειται σε εξάτμιση και συμπύκνωση. Τώρα, χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένα φρέονες για αυτούς τους σκοπούς, κάτι που είναι καλύτερο από την αμμωνία που χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα.

Η λειτουργία της συσκευής ψύξης έχει ως εξής:

 1. Το φρέον υπό φυσιολογικές ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι σε αέρια κατάσταση. Σε αυτή τη μορφή, βρίσκεται στο κύκλωμα ενός συστήματος που δεν λειτουργεί.
 2. Αφού ενεργοποιηθεί η συσκευή, ο συμπιεστής αρχίζει να λειτουργεί, γεγονός που συμπιέζει το freon σε υψηλές πιέσεις.
 3. Το αέριο υπό υψηλή πίεση μετακινείται στον συμπυκνωτή, όπου συμπυκνώνει και απελευθερώνει θερμότητα στην ατμόσφαιρα.
 4. Το φρέον στην υγρή κατάσταση κινείται προς τον εξατμιστή. Μετά τη διέλευση από τη θερμοστατική βαλβίδα, εμφανίζεται εξάτμιση. Κατά την εξάτμιση, ο Freon απορροφά θερμότητα.
 5. Το αέριο μετακινείται στον συμπιεστή και ο κύκλος κλείνει.

Αυτή είναι η αρχή του κλιματιστικού. Παρακάτω θα αναλύσουμε πώς το split σύστημα διαφέρει από το κλιματιστικό.

Σύστημα διαχωρισμού ή κλιματισμού: διαφορά και πλεονεκτήματα

Στα πρώτα κλιματιστικά, όλες οι περιγραφόμενες διεργασίες πραγματοποιήθηκαν σε μία μόνο συσκευή. Όταν χρησιμοποιήθηκε ένα τέτοιο κλιματιστικό, αποκαλύφθηκαν διάφορες αρνητικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, ο συμπιεστής στην εργασία παράγει πολύ θόρυβο, το οποίο επηρεάζει δυσμενώς την άνεση των ανθρώπων στην αίθουσα.

Για να βελτιώσουν την απόδοση τέτοιων συστημάτων, οι μηχανικοί της Ιαπωνίας από την Toshiba το 1961 εφευρέθηκαν ένα κλιματιστικό σύστημα, χωρισμένο σε δύο μέρη.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε συμβατικό και split κλιματιστικό:

 • Ο εξατμιστής κατασκευάζεται με τη μορφή ξεχωριστής μονάδας και εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο συντήρησης.
 • Τα άλλα στοιχεία - συμπυκνωτής, συμπιεστής και θερμοστατική βαλβίδα, - κατασκευάζονται σε ξεχωριστό περίβλημα και εγκαθίστανται στο δρόμο.
 • Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός αγωγού μέσω του οποίου κυκλοφορεί το Freon.

Αυτός ο διαχωρισμός εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και ονομάζεται σύστημα διάσπασης, από την αγγλική λέξη split - χωρίζεται σε δύο μέρη, χωρίζεται.

Το διαχωρισμένο σύστημα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Το ισχυρότερο μέρος του συστήματος, ο συμπιεστής, βρίσκεται στο δρόμο.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη να οργανώσετε μεγάλα ανοίγματα στους τοίχους για να φέρετε τον πυκνωτή στο δρόμο.
 • Ήταν δυνατή η ψύξη δωματίων χωρίς εξωτερικούς τοίχους.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα συμβατικό κλιματιστικό.

Συμπεράσματα

Αν συνοψίσουμε όλες τις πληροφορίες, γίνεται σαφές ότι το διαχωρισμένο σύστημα είναι ένα είδος κλιματιστικού. Οποιοδήποτε διαχωρισμένο σύστημα μπορεί να ονομάζεται κλιματισμός, αλλά όχι το αντίστροφο.

Στα σύγχρονα διαχωριστικά συστήματα φέρουν τους ακόλουθους τύπους εξοπλισμού:

 • Τοίχου?
 • Όροφος-οροφή?
 • Κασέτα.
 • Αγωγός.
 • Αποικίες.

Κλιματιστικά που δεν ανήκουν σε συστήματα split είναι στέγες, κεντρικές, κινητές και παράθυρα.