Τι είναι ένας μετατροπέας κλιματισμού και πώς λειτουργεί ένα σύστημα μετατροπής split-type

Για να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις, χρησιμοποιήστε διάφορες συσκευές που ρυθμίζουν τις παραμέτρους του περιβάλλοντος αέρα. Ένα σύγχρονο κλιματιστικό ή split σύστημα είναι σχεδιασμένο να παρέχει τους απαραίτητους δείκτες θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο.

Η κατανόηση των αρχών λειτουργίας, εσωτερικής ρύθμισης και τεχνικών αποχρώσεων θα επιτρέψει να γίνει η σωστή επιλογή κατά την αγορά ενός συστήματος κλιματισμού.

Σύγκριση συσκευών αντιστροφέα και συμβατικού τύπου

Κατά την επιλογή μεταξύ των κλασικών συστημάτων και την ανάγκη μετατροπέα πρέπει να βασίζεται σε μια σαφή κατανόηση του επιθυμητού αποτελέσματος, η κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας των κλιματιστικών και τις τεχνικές δυνατότητες της χρήσης τους.

Η αρχή της λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων κλιματισμού

Ας εξετάσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός συνηθισμένου κλιματιστικού στον τρόπο διατήρησης της ρυθμισμένης θερμοκρασίας αέρα σε ένα ορισμένο εύρος. Έτσι, όταν εργάζεστε στην ψύξη, η συσκευή λειτουργεί έως ότου φτάσει το ελάχιστο εύρος θερμοκρασίας και στη συνέχεια σβήνει. Μόλις ο αισθητήρας θερμοκρασίας φθάσει στη θερμοκρασία του ανώτερου ορίου της περιοχής, το κλιματιστικό ενεργοποιείται.

Η περιοχή θερμοκρασιών όλων των συσκευών του κλασικού τύπου είναι από τρεις έως πέντε μοίρες, διαφορετικά μια συχνή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση θα την απενεργοποιήσει γρήγορα. Τα απλούστερα και φθηνότερα συστήματα περιλαμβάνουν χειροκίνητα ή με χρονοδιακόπτη.

Όταν επιτευχθεί η απαραίτητη θερμοκρασία, ο μετατροπέας αρχίζει να λειτουργεί στη λειτουργία της υποστήριξης του. Αυτό εκδηλώνεται με τη μείωση του αριθμού στροφών του κινητήρα του συμπιεστή, ο οποίος εισάγει φρέον στον εξατμιστή, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανταλλαγής θερμότητας.

Έτσι, η αρχή της δράσης των συνηθισμένων κλιματιστικών είναι η εναλλαγή της λειτουργίας με τη σταθερή ισχύ. Οι συσκευές αναστροφέα λειτουργούν σε συνεχή λειτουργία με μεταβλητή ισχύ. Για τον καταναλωτή αυτό εκφράζεται στα εξής:

 • η ροή του κρυολογήματος όταν ψύχεται ή θερμαίνεται όταν θερμαίνεται με αέρα σε συνηθισμένα συστήματα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους είναι πιο ισχυρή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία.
 • Τα συστήματα inverter διατηρούν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • τα συνηθισμένα συστήματα δημιουργούν περισσότερο θόρυβο, ειδικά όταν ενεργοποιούν και απενεργοποιούν.

Επομένως, από τη σκοπιά της δημιουργίας ενός κατάλληλου μικροκλίματος στην αίθουσα, τα κλιματιστικά νέας κατηγορίας επωφελούνται μοναδικά από τους κλασικούς προκατόχους τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του τεχνικού σχεδίου

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε καινοτομία, τα συστήματα inverter έχουν θετικές και αρνητικές πτυχές του τεχνικού σχεδίου σε σύγκριση με τα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί με την προηγούμενη τεχνολογία.

Ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία ο χρήστης επιλέγει τον εξοπλισμό είναι το κόστος τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της συντήρησης και της επισκευής της. Κατά κανόνα, για τα προϊόντα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η τιμή υπερβαίνει κατά πολύ τα στοιχεία των παρωχημένων μοντέλων. Αυτή η κατάσταση έχει αναπτυχθεί στην αγορά του κλιματιστικού.

Επιπλέον, το κόστος εξυπηρέτησης, επισκευής ή αντικατάστασης ανταλλακτικών για συστήματα αναστροφέα είναι πολύ υψηλότερο. Η τιμή της ηλεκτρονικής πλακέτας του μετατροπέα συχνότητας κοστίζει σχεδόν όσο και οι υπόλοιπες μονάδες της συσκευής. Στην αγορά δεν υπάρχουν πρακτικά λεπτομέρειες για τους κατασκευαστές τρίτων κατασκευαστών, ενώ για τα παλαιότερα μοντέλα υπάρχει μεγάλη ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τόσο οι συσκευές monoblock όσο και τα συστήματα split-type του νέου τύπου inverter είναι εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Επομένως, παρά την ύπαρξη ολοκληρωμένων εξαρτημάτων ασφαλείας, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια τροφοδοσία υψηλής ποιότητας για να αποφευχθεί η θραύση.

Το τρίτο πρόβλημα είναι ο κίνδυνος αποτυχίας των δαπανηρών ηλεκτρονικών. Ακόμα και με την κανονική παροχή ρεύματος, η γήρανση και η απώλεια όγκου από πυκνωτές, η θερμική καταστροφή των κυψελών ισχύος και άλλα προβλήματα που είναι τυπικά για τα πάνελ μπορεί να συμβούν με το χρόνο.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από την άποψη της εξοικονόμησης ενέργειας. Καθώς οι κατασκευαστές δηλώνουν σε κανονικές εργασίες, τα συστήματα inverter είναι πιο οικονομικά από τα κλασικά, τα οποία στην αρχή καταναλώνουν πολλούς πόρους με χαμηλή απόδοση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά η εξοικονόμηση δεν είναι τόσο μεγάλη που μπορούμε να μιλάμε για ταχεία αποζημίωση για τη διαφορά τιμών.

Εάν συγκρίνουμε την απόδοση των μοντέλων με μια σταθερή μέγιστη ισχύ, τότε με τις ίδιες τεχνικές παραμέτρους, τα νέα μοντέλα χάνουν το κλασικό λόγω του γεγονότος ότι η διπλή μετατροπή του ρεύματος παράγει θερμική ενέργεια. Επομένως, ένας τέτοιος τρόπος χρήσης των συστημάτων μετατροπέων είναι ανεπαρκής.

Αλλά από τη θέση των επιπτώσεων της συσκευής στο ηλεκτρικό δίκτυο, οι συσκευές inverter είναι σίγουρα καλύτερες. Καταναλώνουν τον ηλεκτρισμό ομοιόμορφα, οπότε το μέγιστο φορτίο είναι μικρότερο από το λειτουργικό κλιματιστικό του κλασσικού τύπου.

Επιπλέον, κάθε φορά που λαμβάνει χώρα ένα φορτίο αιχμής κατά τη στιγμή της εκκίνησης, εμφανίζεται πτώση τάσης. Με ανεπαρκή διατομή καλωδίων ισχύος, αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ασφάλεια άλλων συσκευών στο κύκλωμα.

Με την πάροδο του χρόνου οι ελλείψεις της νέας τεχνολογίας θα εξαλειφθούν ή θα πρέπει να συνδυαστούν με αυτές λόγω της σημαντικής βελτίωσης της άνεσης σε σύγκριση με τη χρήση συσκευών της προηγούμενης γενιάς.

Σύστημα διαίρεσης συσκευών

Εξωτερικά, τα κλιματιστικά και των δύο τύπων λειτουργίας δεν διαφέρουν το ένα από το άλλο. Η τεχνική διαφορά είναι ότι ο επαγωγικός ηλεκτρονόμος αντικατάστασης αντικαθίσταται από έναν μετατροπέα συχνότητας, ο οποίος είναι μια ηλεκτρονική μονάδα ισχύος που περιλαμβάνει:

 • ανορθωτή, μετατρέποντας ένα τυπικό εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθερό.
 • ένα μετατροπέα που μετατρέπει ένα συνεχές ρεύμα σε ένα εναλλασσόμενο ρεύμα της επιθυμητής συχνότητας.

Η λειτουργία του μετατροπέα ρυθμίζεται από ειδικό ελεγκτή ενσωματωμένο στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του συστήματος. Καθορίζει τη συχνότητα του ρεύματος που ρέει στη γεννήτρια, ελέγχοντας έτσι την ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα του συμπιεστή.

Το σύστημα ψύξης χωρίζεται σε δύο μονάδες, το ένα από τα οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο και το άλλο έξω. Η εξωτερική μονάδα συσκευών τύπου inverter περιλαμβάνει τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

 • έναν συμπυκνωτή (συνήθως με τη μορφή ψυγείου με ανεμιστήρα), στον οποίο λαμβάνει χώρα ψύξη και τη φάση μετάβασης του φρεόν.
 • συμπιεστή που συμπιέζει φρέον ή άλλο ψυκτικό μέσο και παρέχει κίνηση κατά μήκος του περιγράμματος.
 • φίλτρο του συστήματος freon, προστατεύοντας τον συμπιεστή από τη βρωμιά.
 • μια τετραθέσια βαλβίδα που αντιστρέφει τη ροή του φρέον όταν η λειτουργία ψύξης αλλάζει σε θέρμανση και αντίστροφα.
 • μετατροπέας συχνότητας.
 • εξωτερική πλακέτα ελέγχου.

Για τα συνηθισμένα κλιματιστικά, όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία βρίσκονται συνήθως στην εσωτερική μονάδα και είναι λιγότερο ευαίσθητα στις μεταβολές της σκόνης και της θερμοκρασίας. Ο λόγος για την αφαίρεση της πλακέτας ηλεκτρονικών τροφοδοσίας από έξω είναι η απορρόφηση θερμότητας από τον μετατροπέα.

Η εσωτερική μονάδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες συσκευές:

 • Εξατμιστής (ψυγείο με ανεμιστήρα), στον οποίο θερμαίνεται το ψυκτικό με ψύξη του εισερχόμενου αέρα.
 • ένα χοντρό φίλτρο που έχει σχεδιαστεί για να πιάσει μια μεγάλη ανάρτηση, όπως σκόνη, γούνα ή χνούδι ζώων.
 • ένα σύστημα λεπτών φίλτρων (άνθρακας, αντιβακτηριακή, ηλεκτροστατική κ.λπ.) ·
 • πίνακας ελέγχου της εσωτερικής μονάδας.
 • Το μπροστινό πλαίσιο μέσω του οποίου εισέρχεται ο αέρας στο εσωτερικό της μονάδας.
 • Οριζόντιες και κάθετες περσίδες σχεδιασμένες για τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της εκροής.
 • οθόνη.

Οι σωλήνες χαλκού που συνδέουν το εσωτερικό και το εξωτερικό μπλοκ συνδέονται μέσω μιας ειδικής σύνδεσης σύνδεσης.

Πεδίο εφαρμογής των τυπικών συστημάτων ψύξης

Για τα νέα μοντέλα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία μειωμένης ισχύος όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι αυτό καθιστά δυνατή την παροχή μιας τέτοιας λειτουργίας ενός κλιματιστικού μετατροπέα, στον οποίο θα χρησιμοποιούνται οι καλύτερες ποιότητές του. Και όταν εργάζεστε σε συσκευές μέγιστης ισχύος inverter δεν είναι καλύτερες από τις ξεπερασμένες αντίστοιχες, αλλά πιο ακριβά τόσο στις τιμές όσο και στις υπηρεσίες.

Στη λειτουργία μειωμένης ισχύος στο δωμάτιο, το κλιματιστικό αντισταθμίζει την αλλαγή θερμοκρασίας που συμβαίνει λόγω της ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ του αέρα και των τοίχων, του δαπέδου, της οροφής και επίσης ως αποτέλεσμα ελαφράς εισροής αέρα από το εξωτερικό. Αν η αντικατάσταση της μάζας αέρα εμφανίζεται συχνά και η διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι σημαντική, τότε ο τρόπος οικονομίας είναι αναποτελεσματικός.

Έτσι, τα συστήματα inverter χρησιμοποιούνται κυρίως για κατοικίες και γραφεία, όπου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα και δεν υπάρχει σημαντική ροή αέρα.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε συστήματα inverter για τα παρακάτω αντικείμενα:

 • Καθιστικό όπου ο κλιματισμός χρησιμοποιείται σπάνια, όπως ένα καλοκαιρινό σπίτι.
 • κουζίνες και άλλα τεχνικά αντικείμενα, στα οποία η θερμοκρασία συχνά αλλάζει λόγω της λειτουργίας των συσκευών που βρίσκονται εκεί.
 • Είναι επίσης καλύτερο να εξοπλιστεί η κλασική έκδοση του συστήματος ψύξης με εκείνους τους χώρους όπου συμβαίνει συχνή αντικατάσταση του αέρα:
 • γραφεία, καταστήματα, αίθουσες και άλλους δημόσιους χώρους όπου μπορείτε να παρατηρήσετε μια μεγάλη ροή ανθρώπων μέσα από τις μπροστινές πόρτες.
 • αποθήκες, υπόστεγα και άλλα αντικείμενα με μεγάλο χώρο πύλης εισόδου.

Οι τεχνικοί χώροι, όπου υπάρχει ομοιόμορφη απελευθέρωση θερμότητας λόγω του εξοπλισμού που βρίσκεται εκεί (για παράδειγμα, ενός χώρου εξυπηρετητή) είναι καλύτερα εξοπλισμένοι με πολλά συστήματα ψύξης αναστροφής. Η χρήση των συνηθισμένων κλιματιστικών σε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι αδύνατη, δεδομένου ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλο το εικοσιτετράωρο.

Απόχρωση της αγοράς και δημοφιλείς κατασκευαστές

Κατά την επιλογή ενός συστήματος ψύξης μετατροπέα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να παρέχει το απαιτούμενο μικροκλίμα του δωματίου, που εργάζεται σε κατάσταση μειωμένης ισχύος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους του δωματίου, όπως η επιφάνεια δαπέδου και το ύψος της οροφής. Υπάρχουν πιο περίπλοκοι υπολογισμοί για κλιματιστικά από διαφορετικούς κατασκευαστές, αλλά κατά κανόνα το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ διαφορετικό από ένα απλό μοντέλο.

Η έλλειψη συμβατών εξαρτημάτων στις ηλεκτρονικές πλακέτες των διαχωρισμένων με αναστροφέα συστημάτων προκαλεί πρόβλημα στην αποτυχία τους. Τα κέντρα εξυπηρέτησης δεν επισκευάζουν τα ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση ενός τέλους αντικατάστασης, εκτός από την υψηλή τιμή, το πρόβλημα είναι ο χρόνος αναμονής για τα ανταλλακτικά.

Μερικές φορές ο λόγος για τον οποίο το συμβούλιο είναι εκτός λειτουργίας είναι στοιχειώδες όσον αφορά την εξάλειψή του. Η αντικατάσταση 3-5 πυκνωτών θα κοστίσει 700-1000 ρούβλια, με κόστος ολόκληρης της μονάδας περίπου 10.000 και ο χρόνος που θα δαπανηθεί για επισκευή θα διαρκέσει 1-2 ώρες.

Μια τέτοια υπηρεσία μπορεί να παρέχεται από σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία για την επισκευή υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, αυτό απαιτεί τεκμηρίωση στην ηλεκτρονική πλακέτα, και στην ίδια τη συσκευή, όλα τα μέρη πρέπει να επισημαίνονται. Αυτό πρέπει να ελέγχεται πριν αγοράσετε το κλιματιστικό.

Λόγω του υψηλού κόστους και των τεχνολογικών καινοτομιών, όταν αγοράζετε ένα σύστημα ψύξης τύπου inverter, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μοντέλα γνωστών κατασκευαστών. Οι δημοφιλείς συσκευές είναι οι ακόλουθες εταιρείες:

 • Η ιαπωνική Mitsubishi Electric και η Daikin παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι κάπως πιο ακριβά από ό, τι τα ανάλογα από άλλους κατασκευαστές.
 • Η Ιαπωνία Mitsubishi Heavy, η Panasonic, η Fuji, η Fujitsu, η Hitachi και η Toshiba, καθώς και η νοτιοκορεατική LG, η Samsung και η Hyundai βρίσκονται επίσης σε καλή κατάσταση μεταξύ των καταναλωτών.
 • Η Turkish Koc Holding παράγει κλιματιστικά και άλλο εξοπλισμό με την εμπορική ονομασία "Beko", η οποία συναρμολογείται στην Κίνα.
 • η σουηδική εταιρία Electrolux είναι η ναυαρχίδα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για την παραγωγή οικιακών συσκευών, παρόλο που η συναρμολόγηση των κλιματιστικών τους πραγματοποιείται επίσης στην Κίνα.
 • Η κινεζική Ballu, η Haier και η Midea παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και σε πολύ προσιτή τιμή.

Τα μοντέλα κλιματιστικών της ρωσικής συνέλευσης μπορούν να αποδοθούν στις επιλογές του προϋπολογισμού. Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές από τα ξένα ανάλογα αναφορικά με τον λόγο "τιμή / ποιότητα".

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σύγκριση συμβατικών και αντιστροφικών συστημάτων, συμβουλές σχετικά με την ανάγκη για τις προτεινόμενες επιλογές:

Η απόκτηση συστημάτων inverter θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός κατάλληλου μικροκλίματος και θα προσφέρει μια άνετη διαμονή στο σπίτι ή στο γραφείο. Για να λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να αναλάβουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση για την επιλογή του κατασκευαστή, την απαιτούμενη χωρητικότητα και για την παροχή τεχνικών συνθηκών για τη λειτουργία του συστήματος.

Πώς λειτουργεί ένας μετατροπέας με splitter και πώς διαφέρει από ένα συμβατικό κλιματιστικό

Τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα της τελευταίας γενιάς, εξοπλισμένα με μετατροπείς, είναι καλύτερα από τους προηγούμενους όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αρκετά φυσικά. Η ουσία του προβλήματος: σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις πολλών συνήθων χρηστών που διαμένουν στην επικράτεια των χωρών της ΚΑΚ, η κύρια διαφορά μεταξύ των νέων μοντέλων είναι μια υψηλή τιμή, τα άλλα πλεονεκτήματα είναι αόρατα. Ως εκ τούτου, προτείνεται να αναλυθούν διεξοδικά 3 ερωτήματα: τι είναι ένα κλιματιστικό inverter, η αρχή λειτουργίας του και τα πραγματικά πλεονεκτήματα.

Ο αλγόριθμος του κανονικού κλιματιστικού

Για να κατανοήσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα μετατροπέα, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τον κύκλο λειτουργίας σε ένα απλό "σχίσιμο". Πώς είναι η κλιματική εγκατάσταση σε απλοποιημένη μορφή:

 • 2 εναλλάκτες θερμότητας - εξατμιστής και συμπυκνωτής - συνδυάζονται από σωλήνες χαλκού σε ένα κλειστό κύκλωμα, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το φρέον.
 • Στη γραμμή με το αέριο Freon, εγκαθίσταται ένας συμπιεστής, αυξάνοντας την πίεση στον συμπυκνωτή.
 • Στον αγωγό επιστροφής υπάρχει μια βαλβίδα εκτόνωσης (θερμοστατική βαλβίδα ή τριχοειδής συσκευή).
 • Και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας διαχωρίζονται από διαφορετικά μπλοκ (εσωτερικά και εξωτερικά) και εμφυσημένα με ανεμιστήρα.
 • Ο έλεγχος των μονάδων βρίσκεται στην ηλεκτρονική μονάδα που λαμβάνει σήματα από τους αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης.

Βοήθεια. Όλα τα ψυγεία λειτουργούν σύμφωνα με μία μόνο αρχή: εξαιτίας της εξάτμισης του υγρού εργασίας (freon), η θερμική ενέργεια λαμβάνεται από τον αέρα του δωματίου. Περαιτέρω απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις και απελευθερώνεται στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης αερίου στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας. Λεπτομερέστερα, ο κύκλος συμπίεσης ατμών περιγράφεται στη δημοσίευση για την κατασκευή κλιματιστικού από τα χέρια του.

Σχέδιο λειτουργίας της μονάδας κλιματισμού

Το τυπικό "split" λειτουργεί σε λειτουργία on / off (on / off) σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Ο χρήστης ενεργοποιεί τη μονάδα για ψύξη και ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο.
 2. Ο συμπιεστής ξεκινάει με πλήρη ισχύ και αυξάνει την πίεση στον συμπυκνωτή. Μετά από περίπου μισό λεπτό, ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας ανάβει και αρχίζει να κυλάει ψυχρό αέρα από τον εξατμιστή στο δωμάτιο.
 3. Όταν η θερμοκρασία δωματίου φτάσει την καθορισμένη τιμή, τα ηλεκτρονικά διακόπτουν τον συμπιεστή από το σήμα του αισθητήρα.
 4. Δεδομένου ότι η βαλβίδα πεταλούδας περνά διαρκώς το υγρό freon στον εξατμιστή, η διαδικασία ψύξης συνεχίζεται μέχρι να ρυθμιστεί η πίεση στο σύστημα. Η θερμοκρασία του αέρα πέφτει 1-2 μοίρες κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία.
 5. Όταν το δωμάτιο θερμαίνεται και πάλι, ο ελεγκτής ενεργοποιεί ξανά τη μονάδα συμπιεστή στο σήμα του αισθητήρα. Ξανά ξοδεύει 20-40 δευτερόλεπτα για την αύξηση της πίεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας η θερμοκρασία έχει το χρόνο να αναπτυχθεί άλλο βαθμό. Ακολούθως συνεχίζεται η παροχή ψυχρού αέρα.

Το βασικό σημείο. Ο συμπιεστής ενός συμβατικού κλιματιστικού τοίχου λειτουργεί πάντα σε πλήρη ισχύ ή σε αδράνεια σε κατάσταση αναμονής. Στις στιγμές που σταματάει η εκκίνηση, υπάρχει μια επίδραση της αδράνειας - πρώτα το περιβάλλον αέρα είναι υπερψυγμένο, τότε καταφέρνει να υπερθερμανθεί. Οι μεταβολές της θερμοκρασίας γίνονται αισθητές από το άτομο κοντά στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

Παραδείγματα ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας - συμπυκνωτή

Ομοίως, κατασκευάζονται και άλλοι τύποι παλιών κλιματιστικών - κινητό, δάπεδο και κανάλι. Συσκευές όπως "χειμώνας - καλοκαίρι" μπορούν να λειτουργήσουν για τη θέρμανση, μέχρι ο παγετός στο δρόμο να φτάσει στους -5 ° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το πετρέλαιο αρχίζει να πυκνώνει στον συμπιεστή διακοπής και τα πτερύγια του συμπυκνωτή καλύπτονται με πάγο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων αναστροφέα

Μια νέα γενιά κλιματιστικών έχει πολλές διαφορές:

 • Εγκαταστήστε μια πρόσθετη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου - μετατροπέα.
 • Ο κινητήρας του συμπιεστή λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.
 • η ισχύς ρυθμίζεται ομαλά, όχι σταδιακά.
 • η λειτουργία της απόψυξης του εναλλάκτη θερμότητας στην εξωτερική μονάδα παρέχεται.

Σημείωση: Οι τελευταίες τροποποιήσεις του "split" είναι εξοπλισμένες με κινητήρες συνεχούς ρεύματος, των οποίων η ταχύτητα ρυθμίζεται ευκολότερα.

Τώρα ας δούμε τι σημαίνει "inverter". Αυτός είναι ένας μετατροπέας συχνότητας AC ο οποίος επιτρέπει την ομαλή αλλαγή της ταχύτητας του ηλεκτροκινητήρα του συμπιεστή και της χωρητικότητας της μονάδας για ψύξη / θέρμανση. Η πλακέτα βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος και αποτελεί μέρος του κύριου κυκλώματος.

Λόγω του μετατροπέα συχνότητας στο κλιματιστικό, ο έλεγχος ισχύος του μετατροπέα πραγματοποιείται:

 1. Όταν ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος για πρώτη φορά, λειτουργεί σε μέγιστη λειτουργία για να φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 2. Όταν ο αισθητήρας καθορίσει την προσέγγιση στο καθορισμένο όριο θερμοκρασίας, ο μετατροπέας μειώνει σταδιακά την ταχύτητα του κινητήρα κατά την εντολή του ελεγκτή.
 3. Όταν επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα, ο υπερσυμπιεστής δεν σταματά - εισέρχεται στη λειτουργία ελάχιστης απόδοσης.
 4. Περαιτέρω η μονάδα συμπιεστή λειτουργεί για τη συντήρηση ενός μικροκλίματος ενός χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ικανότητα ανάλογα με την αλλαγή των συνθηκών ενός περιβάλλοντος.

Καθώς ο συμπιεστής λειτουργεί χωρίς διακοπή, το λιπαντικό δεν παγώνει στον παγετό - η συσκευή είναι ικανή να ζεσταίνει τον αέρα του χώρου σε θερμοκρασία μείον τη θερμοκρασία (-15 μοίρες). Το πρόβλημα της ψύξης του συμπυκνωτή επιλύεται λόγω της εισαγωγής ενός συστήματος περιοδικής απόψυξης.

Ενδιαφέρουσα στιγμή. Εξωτερικά, τα κλιματιστικά τύπου inverter δεν διαφέρουν με κανέναν τρόπο από τους προκατόχους τους. Μερικοί κατασκευαστές κάνουν τις επιγραφές INV ή INVERTER στο σώμα της εξωτερικής μονάδας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με το είδος του διαχωρισμένου συστήματος.

Ψάχνετε για πραγματικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των ψύκτες με inverter, που δηλώνονται από τους πωλητές και τους κατασκευαστές της τεχνολογίας του κλίματος:

 • η οικονομία είναι 30-60% σε σύγκριση με τη συνήθη "διαίρεση".
 • αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • μειωμένο επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 • ακριβέστερη συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • Η δυνατότητα θέρμανσης ενός σπιτιού σε αρνητική εξωτερική θερμοκρασία μείον 15 ° C.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι κατασκευαστές και οι έμποροι εξοπλισμού ψύξης συχνά υπερβάλλουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων. Ένα παράδειγμα διαφήμισης: ο πόρος του συνηθισμένου ψυγείου είναι 8-10 χρόνια, και ο μετατροπέας - για 15 χρόνια. Ο στόχος είναι σαφής: ο καταναλωτής πρέπει να πιστεύει και να αγοράζει ένα πιο ακριβό κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.

Προσφέρουμε την αποσυναρμολόγηση των θετικών στιγμών ξεχωριστά, και στο τέλος να παρουσιάσουμε τα πραγματικά μειονεκτήματα των μετατροπέων. Αρχικά σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Η οικονομία είναι ένας σχετικός όρος

Τα κλιματιστικά με μεταβλητή ταχύτητα περιστροφής του άξονα του συμπιεστή εξοικονομούν πραγματικά ηλεκτρισμό εξαιτίας της έλλειψης ρευμάτων εκκίνησης και της ομαλής μείωσης της παραγωγικότητας. Δεν είναι περίεργο ότι αυτή η τεχνική εφευρέθηκε στην Ιαπωνία και βρέθηκε ευρεία εφαρμογή στην Ευρώπη, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετά υψηλό.

Οι συνθήκες λειτουργίας των οικιακών συσκευών κλιματισμού στο έδαφος των μετα-σοβιετικών κρατών διαφέρουν από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι εξοικονομήσεις από τη χρήση κλιματιστικών inverter είναι χαμηλές για τους εξής λόγους:

 1. Η καυτή περίοδος διαρκεί σχετικά σύντομη και η τιμή 1kW ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερη από τα ευρωπαϊκά τιμολόγια. Εάν τα κιλοβάτ που εξοικονομούνται κατά τη διάρκεια του έτους υπολογίζονται εκ νέου με νομισματικούς όρους, το ποσό δεν θα σας εντυπωσιάσει.
 2. Ο μετατροπέας καταναλώνει επίσης υπερβολική ενέργεια. Ορισμένα μέρη στη διαδικασία εργασίας είναι πολύ καυτά, μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα. Διαφορετικά, γιατί τα ψυγεία αλουμινίου τοποθετούνται στον πίνακα;
 3. Η εξοικονόμηση ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του χώρου που ψύχεται. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής είναι σαφώς ορατή στην κρεβατοκάμαρα, ένα μικρό καθιστικό ή ένα παιδικό δωμάτιο. Ένα άλλο πράγμα είναι το γραφείο, όπου οι εργαζόμενοι ανοίγουν συνεχώς τα παράθυρα και τις πόρτες εισόδου, εργάζονται με εξοπλισμό γραφείου και ούτω καθεξής.

Σημείωση: Πολλοί πόροι του Διαδικτύου μιλούν για τα οικονομικά των ψυκτών αναστροφέων με το παράδειγμα ενός κινούμενου αυτοκινήτου, δίνοντας την κατάλληλη εικόνα. Τέτοια σχήματα δίνουν μια παραμορφωμένη εικόνα του ενεργειακού κόστους ενός μετατροπέα συχνότητας που λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν συμπιεστή.

Ενδιάμεση έξοδος. Μια ομαλή αύξηση και μείωση της ισχύος δίνει πραγματικά το αποτέλεσμα - η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται (το δέλτα σε σύγκριση με το "όχι ένας μετατροπέας" θα είναι 15-30%). Αλλά το αποτέλεσμα αντισταθμίζεται από τα χαμηλά τιμολόγια, τη μικρή περίοδο θέρμανσης και την κατανάλωση της ίδιας της μονάδας μετατροπέα. Στο πλαίσιο της τιμής του εξοπλισμού και των ανταλλακτικών, η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται φανταστική.

Το σχήμα των αλγορίθμων εργασίας των διαφόρων κλιματιστικών

Αξιοπιστία και σύνολα πόρων

Προκειμένου να μην αφαιρεθεί ο πολύτιμος χρόνος του αναγνώστη, ας παρουσιάσουμε μια ανάλυση αυτών των πλεονεκτημάτων με τη μορφή σύντομων διατριβών:

 1. Η πιο ευάλωτη μονάδα του ψυγείου είναι ένας συμπιεστής. Στη δεύτερη θέση είναι τα ηλεκτρονικά.
 2. Από τη μία πλευρά, η έλλειψη εκκινήσεων / διακοπών αυξάνει τον πόρο του υπερτροφοδότη του μετατροπέα. Από την άλλη πλευρά, η διάρκεια ζωής μειώνεται λόγω της συνεχούς λειτουργίας.
 3. Η πρακτική δείχνει: οι νέοι επώνυμοι μετατροπείς (δεν είναι φθηνοί Κινέζοι) εξυπηρετούν πραγματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο μόνος άλλος λόγος είναι η εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών, για παράδειγμα, συμπιεστές σπειροειδούς και διπλού ρότορα με ηλεκτροκινητήρες συνεχούς ρεύματος.
 4. Από τις υπερτάσεις τάσης στο δίκτυό μας, οποιαδήποτε ηλεκτρονικά μπορεί να αποτύχει ανεξάρτητα από τον τύπο του κλιματιστικού. Η επισκευή του μετατροπέα θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 5. Εάν ο ψύκτης δεν εξυπηρετείται για χρόνια, λειτούργησε με έλλειψη ψυκτικού ή ρύπανσης εναλλάκτη θερμότητας, το αποτέλεσμα θα βγεί το ίδιο - αποτυχία του φυσητήρα. Η παρουσία ενός μετατροπέα συχνότητας δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Σχέδιο λειτουργίας του περιστροφικού συμπιεστή, εγκατεστημένο σε διάφορους τύπους διαχωρισμένων συστημάτων

Εξ ου και το συμπέρασμα: Το πρότυπο "split" για την αξιοπιστία και τη μακροζωία δεν χάνει τον μετατροπέα και στην περίπτωση της αντικατάστασης ηλεκτρονικών θα επωφεληθεί από την τιμή των ανταλλακτικών. Πρόκειται για ποιοτικό εξοπλισμό αποδεδειγμένων σημάτων - Daikin, Mitsubishi, York και τα παρόμοια. Η σύγκριση των κινεζικών προϊόντων δεν έχει νόημα.

Οι μετατροπείς δεν κάνουν θόρυβο;

Σε οποιοδήποτε κλιματιστικό υπάρχουν τρεις μονάδες που προκαλούν θόρυβο:

 • συμπιεστής.
 • αξονικός ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας.
 • τον ανεμιστήρα στροβίλου της εσωτερικής μονάδας.

Οι δύο πρώτες μονάδες τοποθετούνται εκτός του σπιτιού (εξαιρούνται οι παραθυρόφυλλα και οι κινητές εκδόσεις κλιματιστικών). Επιπρόσθετα, τα σύγχρονα συστήματα διασύνδεσης με αναστροφέα είναι εξοπλισμένα με υπερσυμπιεστές χαμηλού θορύβου, ενώ πίσω από τον τοίχο σχεδόν δεν ακούγονται. Η αξονική πτερωτή αρχίζει περιοδικά και δεν παρεμποδίζει τους επιβαίνοντες με εξωτερικούς ήχους.

Ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας του "split" είναι σαφώς θορυβώδης. Το ηχητικό επίπεδο εξαρτάται μόνο από το σχεδιασμό του, ο μετατροπέας δεν παίζει ρόλο. Αλλά τα αυτοκίνητα της τελευταίας γενιάς έχουν ακόμα το πλεονέκτημα - παίρνουν προηγμένη ανάπτυξη, για παράδειγμα, μια πτερωτή με ένα ειδικό προφίλ των λεπίδων. Έτσι γεννιέται ο μύθος για την αθόρυβη συμπεριφορά των μοντέλων inverter.

Ακριβής συμμόρφωση θερμοκρασίας

Ένα ψυγείο που είναι εξοπλισμένο με μετατροπέα συχνότητας, αντέχει ακριβέστερα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Το πρόβλημα είναι διαφορετικό: οι πωλητές συνδέουν αυτό το χαρακτηριστικό με τη διατήρηση της υγείας των ενοικιαστών, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άνετη διαμονή μέσα στο δωμάτιο. Η ακριβής συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα ανακουφίζει από τις συγκινήσεις και το κρύο κατά τις στιγμές απενεργοποίησης του τυπικού μοντέλου "split".

Βοήθεια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι τραυματίζονται από μια απότομη αλλαγή του κλίματος. Παράδειγμα: μετακινώντας ενεργά κατά μήκος του δρόμου το καλοκαίρι, πηγαίνετε σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία +21 ° C. Ο διεγερμένος οργανισμός χτυπά απότομα, κάτι που συχνά προκαλεί κρύο.

Η θέρμανση με τη βοήθεια ενός αντιστροφέα θα περιγραφεί και πάλι:

 1. Στην προηγούμενη γενιά εγκαταστάσεων, τα μπλοκ δρόμου πάγωσαν, λάδι στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.
 2. Οι μετατροπείς, αυτό το πρόβλημα απουσιάζει - οι μονάδες συνεχίζουν να λειτουργούν έως και 15 μοίρες.
 3. Όταν ο κύκλος αντιστρέφεται, η απόδοση ανταλλαγής θερμότητας μειώνεται απότομα σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Οι μονάδες αντιστροφέα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, αλλά σε περίπτωση σοβαρού παγετού θερμαίνουν το δωμάτιο αρκετά κακά.
 4. Όπως φαίνεται στην πράξη: η εσωτερική τουρμπίνα ενεργοποιείται πολύ λιγότερο συχνά, τα διαλείμματα μεταξύ των εκτοξεύσεων αυξάνονται. Το ρεύμα αέρα είναι μόλις ζεστό.

Συμπέρασμα: στην ψυχρή περίοδο, όλα τα κλιματιστικά συστήματα είναι σε θέση να τροφοδοτούν αποτελεσματικά τον ζεστό αέρα όταν βρίσκονται στο δρόμο 0... + 5 ° С. Με τον παγετό, η ένταση της θέρμανσης μειώνεται αισθητά, αν και φυσικά ο μετατροπέας μπορεί να λειτουργήσει. Η συσκευή απλώς στερείται της επιφάνειας της ανταλλαγής θερμότητας λόγω των μικρών διαστάσεων του συμπυκνωτή.

Στη φωτογραφική - εξωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας του μετατροπέα Mitsubishi Zubadan. Οι διαστάσεις είναι πολύ διαφορετικές από τις μονάδες του οικιακού διαχωριστικού συστήματος

Βοήθεια. Στις αντλίες θερμότητας αέρα-αέρος ή αέρα-νερού, οι οποίες είναι απόγονοι διαχωρισμένων συστημάτων, το ζήτημα της αποτελεσματικότητας επιλύεται με την αύξηση των διαστάσεων των εξωτερικών εναλλάκτες θερμότητας.

Συνοπτικά για τις αδυναμίες

Έχοντας αναλύσει τα πραγματικά πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων inverter, μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοια μειονεκτήματα:

 • υψηλή αρχική τιμή του εξοπλισμού, κατά μέσο όρο 30% περισσότερο από τις συσκευές "χωρίς αντιστροφέα".
 • δαπανηρή επισκευή της ηλεκτρονικής πλήρωσης.
 • αμφίβολη αξιοπιστία των μετατροπέων συχνότητας - οι πίνακες συχνά καθίστανται ακατάλληλοι από τις υπερτάσεις ισχύος.

Τα πλεονεκτήματα των μετατροπέων σε σχέση με τα κλασσικά μοντέλα στις συνθήκες μας είναι ελάχιστα. Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας παρατηρείται σε όλες τις χρήσεις χρήσης (θέρμανση + ψύξη) σε σαλόνια.

Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να επιλέξει

Όσον αφορά την επιλογή του διαχωρισμένου συστήματος, δίνουμε αρκετές συστάσεις:

 1. Ο μετατροπέας είναι κατάλληλος για σαλόνια, όπου δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία άτομα τη φορά - παιδικό δωμάτιο, υπνοδωμάτιο, σαλόνι.
 2. Για μια κουζίνα, μια μεγάλη αίθουσα ή ένα γραφείο, είναι καλύτερα να πάρετε ένα παραδοσιακό κλιματιστικό.
 3. Αν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, αξίζει να αγοράσετε ένα κλασικό μοντέλο αξιόπιστου κατασκευαστή. Ένας φτηνός μετατροπέας από το Μεσαίο Βασίλειο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, από τον θόρυβο μέχρι την επισκευή.
 4. Μην περιμένετε ότι η έκδοση του μετατροπέα "split" θα αντικαταστήσει την πλήρη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, θυμηθείτε τον απλό κανόνα: όσο υψηλότερο είναι το κόστος του προϊόντος, τόσο πιο δαπανηρή είναι η επισκευή και τα ανταλλακτικά του. Αντί για το συμπέρασμα, προσφέρουμε ένα θεματικό βίντεο:

Κλιματιστικό, συμβατικό ή μετατροπέα / Άρθρα και σχόλια

Το κλιματιστικό είναι μια σύγχρονη συσκευή που σας επιτρέπει να διατηρείτε την επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Σε ρωσικές συνθήκες, ο κλιματισμός είναι μια καλή εναλλακτική λύση, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών καλοριφέρ, παρόλο που το κλιματιστικό δεν έχει σχεδιαστεί ως η κύρια πηγή θέρμανσης. Όποια και αν ήταν, το κλιματιστικό σύστημα επιτρέπει τη διατήρηση άνετων συνθηκών στο δωμάτιο τόσο σε κρύες όσο και σε θερμές περιόδους του έτους. Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, κάθε άτομο αντιμετωπίζει δυσκολίες, επειδή στα καταστήματα υπάρχουν σήμερα τεράστιοι αριθμοί μοντέλων.

Αμέσως υπάρχουν ερωτήσεις: ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο; Τι είδους κλιματισμού είναι καλύτερο για το γραφείο ή το σπίτι σας; Ποια είναι η ισχύς που απαιτείται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο; Και, τέλος, αξίζει να επιλέξετε ένα συμβατικό κλιματιστικό ή να προτιμήσετε ένα ακριβότερο μοντέλο με τεχνολογία inverter; Αν οι τύποι και οι δυνατότητες των σύγχρονων κλιματιστικών μηχανημάτων ο αγοραστής μπορεί να καταλάβει μόνος του, η απάντηση στην τελευταία ερώτηση απαιτεί να έχει συγκεκριμένες γνώσεις. Θα εξηγήσουμε τι είναι η τεχνολογία inverter και γιατί χρησιμοποιείται σε κλιματιστικά.

Ωστόσο, προτού επιλέξετε ανάμεσα σε ένα συνηθισμένο κλιματιστικό και μια συσκευή με τεχνολογία μετατροπέα, είναι απαραίτητο για ένα άτομο να καθορίσει τον τύπο του κλιματιστικού που θα αγοραστεί. Όπως γνωρίζετε, όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριους τύπους - μονοκόμματα, κινητά κλιματιστικά και χωριστά συστήματα. Τα μονοκόμματα παραθύρων τοποθετούνται απευθείας στο άνοιγμα παραθύρου και τα κινητά τοποθετούνται στο πάτωμα. Αυτοί είναι οι πιο απλοί τύποι κλιματιστικών, που χαρακτηρίζονται από χαμηλή τιμή, ευκολία εγκατάστασης και ευκολία συντήρησης. Ωστόσο, έχουν περιορισμένη ισχύ, αυξημένο θόρυβο και έλλειψη λειτουργικών χαρακτηριστικών.

Φυσικά, ο πιο ακριβός και προηγμένος τύπος σύγχρονων κλιματιστικών είναι τα συστήματα split. Αυτά τα κλιματιστικά μηχανήματα αποτελούνται από εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες. Με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας με ένα συμπιεστή στο μπροστινό ή εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου παρέχεται αθόρυβη λειτουργία του κλιματιστικού. συστήματα Split επιτρέπουν να κρύψει εντελώς η παρουσία του κλιματιστικού στο δωμάτιο, έχουν υψηλή ικανότητα και την αύξηση της λειτουργικότητας (ιονισμό του αέρα, τον καθαρισμό του πλάσματος, ενυδάτωση, κλπ). Είναι προς το split-σύστημα υλοποιεί λεγόμενη τεχνολογία inverter, το οποίο θα συζητηθεί περαιτέρω.

Inverter

Τι είναι ένας μετατροπέας; Η φράση "κλιματιστικά inverter" συχνά διαταράσσει τους αγοραστές που έρχονται στο κατάστημα για να επιλέξουν ένα κατάλληλο μοντέλο κλιματιστικού. Στην πραγματικότητα, είναι απλά κλιματιστικά που είναι εξοπλισμένα με μια ειδική συσκευή - έναν μετατροπέα ικανό να μετατρέπει ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα σε μόνιμο και να επιστρέφει σε ένα εναλλασσόμενο ρεύμα. Στα σύγχρονα κλιματιστικά, ο μετατροπέας διαχειρίζεται την τάση, τη συχνότητα λειτουργίας και το ρεύμα, επιτρέποντας έτσι τη συνεχή ρύθμιση της απόδοσης του συμπιεστή κλιματισμού.

Στην πραγματικότητα, ο μετατροπέας μεταβάλλει τη συχνότητα της ηλεκτρικής περιστροφής του συμπιεστή, γεγονός που ανοίγει τη δυνατότητα για ομαλό έλεγχο της χωρητικότητας ψύξης του χώρου, ανάλογα με την συγκεκριμένη κατάσταση. Όχι, ο κλιματιστικός μετατροπέας ρυθμίζει την θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, αναλογικά, καθώς οι περίοδοι λειτουργίας του εναλλάσσονται με τις περιόδους διακοπής λειτουργίας.

Τα κλιματιστικά της Inverter είναι εξοπλισμένα με ειδικό μικροεπεξεργαστή που εξασφαλίζει τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας του συμπιεστή με βάση μια συνεχή ανάλυση των πληροφοριών που προέρχονται από τους αισθητήρες κλιματισμού. Για πρώτη φορά το κλιματιστικό μετατροπέα, ικανό να ρυθμίσει ομαλά την ισχύ του, εμφανίστηκε το 1981. Το πρώτο σύστημα split με τεχνολογία inverter προτάθηκε από την Toshiba, η οποία και σήμερα προσφέρει στους καταναλωτές διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών inverter. Αλλά μετά από την Toshiba και άλλους κατασκευαστές κλιματιστικού εξοπλισμού άρχισαν να παράγουν κλιματιστικά με ένα μετατροπέα.

Η αρχή του κλιματιστικού με και χωρίς μετατροπέα

Για να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα και την ουσία της τεχνολογίας μετατροπέα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το συμβατικό κλιματιστικό και η συσκευή που διαθέτει ένα μετατροπέα. Το συμβατικό κλιματιστικό μη-μετατροπέα έχει μόνο δύο λειτουργίες λειτουργίας του συμπιεστή - "Ενεργό" και "Απενεργοποιημένο". Κατά συνέπεια, η λειτουργία ενός τέτοιου κλιματιστικού βασίζεται σε σύντομους παλμούς. Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ πριν η θερμοκρασία του δωματίου κρυώσει μέχρι το επίπεδο που έχουν οριστεί από τους χρήστες και στη συνέχεια σβηστεί εντελώς. Μετά την αύξηση της θερμοκρασίας κατά τρεις ή περισσότερους βαθμούς, το κλιματιστικό είναι ξανά ενεργοποιημένο σε πλήρη ισχύ και έτσι στον κύκλο.

Το κλιματιστικό μετατροπέα λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν έχει καμία σταθερή απόδοση ως ένα συμβατικό κλιματιστικό, διατηρεί τη βέλτιστη θερμοκρασία με τη συνεχή ρύθμιση της ισχύος του συμπιεστή. Όταν ενεργοποιείται, αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Αλλά αφού η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο έχει πέσει στην καθορισμένη στάθμη, ο συμπιεστής μειώνει την ταχύτητα και το κλιματιστικό του μετατροπέα λειτουργεί ήδη με την ελάχιστη ισχύ. Έτσι, το κλιματιστικό του μετατροπέα λειτουργεί συνεχώς, ρυθμίζοντας ομαλά την ισχύ του για να διατηρεί τις βέλτιστες συνθήκες.

Η δυνατότητα λειτουργίας με ελάχιστη ισχύ επιτρέπει στο κλιματιστικό του μετατροπέα να εξοικονομεί ηλεκτρισμό. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης μόνιμης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης ως συμβατικού κλιματιστικού σε μοντέλα αναστροφέα, η διάρκεια ζωής του συμπιεστή αυξάνεται. Μετά από όλα, η κύρια φθορά του συμπιεστή, κατά κανόνα, συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή της εκτόξευσης. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν χρησιμοποιείτε ένα κλιματιστικό μετατροπέα, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στο δωμάτιο δεν θα υπερβαίνουν το ένα βαθμό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας αναστροφέα

Με βάση την αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού μετατροπέα, είναι δυνατόν να διακρίνουμε τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά του για τον καταναλωτή:

- ακριβέστερη διατήρηση της θερμοκρασιακής κατάστασης του δωματίου (± 0,5 ° C) και σταθερότητα του μικροκλίματος χωρίς οποιεσδήποτε απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης κρυολογήματος.

- εξοικονόμηση ενέργειας (έως 25-30%) λόγω της δυνατότητας λειτουργίας του συμπιεστή σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την απουσία ακόμη και βραχυπρόθεσμης υπερφόρτωσης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

- την ταχύτερη δυνατή έξοδο στο επιθυμητό καθεστώς θερμοκρασίας.

- χαμηλό επίπεδο θορύβου λόγω της απουσίας περιοδικής ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

- μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συμπιεστή λόγω ομοιόμορφου φορτίου.

- η δυνατότητα του κλιματιστικού μετατροπέα που λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (μέχρι και μείον 15 μοίρες).

- Η ευέλικτη διαχείριση ισχύος του μετατροπέα παρέχει υψηλή συνολική απόδοση του κλιματιστικού.

Όσο για τα μειονεκτήματα των σύγχρονων κλιματιστικών με μετατροπείς, υπάρχουν μόνο δύο. Και, πρώτα απ 'όλα, φυσικά, υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα κλιματιστικών. Συγκεκριμένα, το κόστος των μοντέλων inverter μπορεί να είναι υψηλότερο από την τιμή των συμβατικών κλιματιστικών κατά 30-100%, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον προϋπολογισμό. Συχνά αυτό απωθεί και τους αγοραστές. Ωστόσο, όσον αφορά τη σχέση "τιμής-ποιότητας", τα κλιματιστικά inverter επωφελούνται από τους πιο φθηνούς συναδέλφους τους. Μετά από όλα, διαρκούν περισσότερο και επίσης εξοικονομούν ενέργεια. Το δεύτερο μειονέκτημα των κλιματιστικών συσκευών με μετατροπέα είναι η ευαισθησία τους στις διαφορές τάσης στο δίκτυο λόγω της πιο ισχυρής και προηγμένης ηλεκτρονικής πλήρωσης. Το σύγχρονο κλιματιστικό μετατροπέα δεν είναι πολύ προσαρμόσιμο στις πτώσεις τάσης και σε περίπτωση ξαφνικών άλματα μπορεί απλά να καεί.

Η επιλογή υπέρ ενός κλιματιστικού μετατροπέα

Αν και τα μοντέλα inverter των κλιματιστικών είναι πολύ πιο ακριβά, αυτά, όπως έχουμε ήδη δει, έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών κλιματιστικών. Σε ποιες περιπτώσεις προτιμάται το κλιματιστικό μετατροπέα; Φυσικά, το κλιματιστικό σύστημα με τον μετατροπέα πρέπει να επιλέγεται όταν ο κλιματικός εξοπλισμός υπόκειται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά την άνεση και το επίπεδο θορύβου. Μόνο ένα κλιματιστικό μετατροπέα, που λειτουργεί σε συνεχή λειτουργία, είναι σε θέση να διατηρήσει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο κλιματιστικό είναι καλύτερα εγκατεστημένο σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου η άνεση και η ομοιόμορφη κατανομή του ψυχρού αέρα σε όλο το δωμάτιο έχει μεγάλη σημασία. Ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του κλιματιστικού μετατροπέα είναι ο χαμηλός θόρυβος. Έτσι, δεν θα σας εμποδίσει να κοιμάστε με το ενοχλητικό buzz σας.

Το κλιματιστικό με τον αντιστροφέα εγκαθίσταται επωφελώς όταν σχεδιάζετε να ζείτε σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι τουλάχιστον για τις αρχικές επενδύσεις το κλιματιστικό αυτό φαίνεται πιο ακριβό, αλλά χάρη στη μεγάλη διάρκεια ζωής και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η αγορά του θα εξοφληθεί πλήρως. Επίσης, ο κλιματισμός του μετατροπέα είναι επίσης προτιμότερος εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε κλιματιστικό εξοπλισμό για τη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα. Σε τελική ανάλυση, το κλιματιστικό σύστημα χωρίς τον μετατροπέα περιοδικά σβήνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παγετού του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας.

Για γραφειακούς, επαγγελματικούς ή βιομηχανικούς χώρους όπου δεν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για άνεση, είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε ένα φτηνότερο μετατροπέα κλιματιστικού. Επιπλέον, είναι καλύτερο να μην αγοράσετε ένα μετατροπέα κλιματιστικού εάν η σταθερότητα τάσης στα ηλεκτρικά δίκτυα του σπιτιού σας αφήνει πολύ επιθυμητό.

Επισκόπηση κατασκευαστών και βοήθεια στην επιλογή ενός κλιματιστικού μετατροπέα

Σήμερα, τα κλιματιστικά τύπου inverter είναι πολύ δημοφιλή. Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση και η λειτουργικότητα δεν διαφέρουν από τις συμβατικές συσκευές, τα κλιματιστικά inverter θεωρούνται πιο τέλειος και σταθερός εξοπλισμός. Είτε αυτό συμβαίνει, και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών του τύπου inverter, θα καταλάβουμε αυτό το άρθρο.

Τι είναι αυτό;

Αρχή λειτουργίας της τεχνολογίας αναστροφέα σε κλιματιστικά

Το κλιματιστικό του μετατροπέα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εμπορική ονομασία για τα κλιματιστικά που μπορούν εύκολα (πολλαπλών σταδίων) να μεταβάλλουν την ταχύτητα του κινητήρα του συμπιεστή, ανάλογα με το θερμικό φορτίο στο δωμάτιο που εξυπηρετείται.

Η μονάδα ελέγχου σε τέτοιες συσκευές μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα της τροφοδοσίας σε σταθερή και στη συνέχεια την μετατρέπει σε εναλλασσόμενο ρεύμα της απαιτούμενης συχνότητας. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αντιστροφή.

Προειδοποίηση: Η ανατροπή σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα του κινητήρα και συνεπώς την απόδοση του κλιματιστικού.

Για να επιτευχθεί πιο γρήγορα η απαιτούμενη θερμοκρασία, ο ελεγκτής του μετατροπέα αυξάνει την ταχύτητα του κινητήρα του συμπιεστή, οπότε η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί σε αναγκαστική λειτουργία μέχρι η θερμοκρασία του αέρα στον επιλεγμένο χώρο να φτάσει στην απαιτούμενη τιμή. Μόνο μετά από αυτό, η ταχύτητα του κινητήρα θα αρχίσει να μειώνεται, αλλά ο συμπιεστής θα συνεχίσει να λειτουργεί, διατηρώντας τη θερμοκρασία στο απαιτούμενο επίπεδο με ελάχιστες αποκλίσεις.

Η διαφορά μεταξύ ενός κλιματιστικού μετατροπέα και ενός συνηθισμένου

Τι είναι διαφορετικό από το μη ανεστραμμένο;

Η κύρια διαφορά σχεδιασμού μεταξύ των κλιματιστικών και των μη-μετατροπέων κλιματιστικών είναι η παρουσία στην εξωτερική μονάδα της πλακέτας ελέγχου, η οποία ρυθμίζει τη λειτουργία της μονάδας με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται πολύ λιγότερο συχνά.

Ένα τυπικό σύστημα διάσπασης ενεργοποιείται αφού αυξηθεί η θερμοκρασία του επιλεγμένου δωματίου κατά 3-5 μοίρες και απενεργοποιείται μόνο μετά την ψύξη του αέρα στην καθορισμένη τιμή. Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται ο κύκλος ενεργοποίησης / απενεργοποίησης του συστήματος.

Με άλλα λόγια, όταν επιτευχθεί η απαραίτητη ρύθμιση θερμοκρασίας, οι στροφές του κινητήρα μειώνονται και λειτουργεί με μειωμένη ισχύ που επαρκεί για τη διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του διαβατηρίου, τα τυποποιημένα συστήματα διαχωρισμού δεν προσανατολίζονται σε συνεχή λειτουργία - από καιρό σε καιρό πρέπει να αποσυνδεθούν. Στη λειτουργία θέρμανσης, αυτές οι μονάδες λειτουργούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τουλάχιστον -5 μοίρες. Σε αντίθεση με τα συμβατικά κλιματιστικά, τα κλιματιστικά inverter είναι προσαρμοσμένα σε συνεχή λειτουργία και μπορούν επίσης να λειτουργούν σε λειτουργία θέρμανσης χώρου σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως -25 μοίρες.

Ποιο είναι καλύτερα να επιλέξετε τον κλιματισμό: inverter ή συμβατικό;

Αξίζει να πληρώνουμε υπερβολικά: τα υπέρ και τα κατά

Το κύριο πλεονέκτημα της τεχνολογίας μετατροπέα είναι η δυνατότητα ομαλού ελέγχου θερμοκρασίας στο δωμάτιο που εξυπηρετείται. Σε αντίθεση με τον τυποποιημένο εξοπλισμό, τα συστήματα split inverter μπορούν να διατηρούν με ακρίβεια τις καθορισμένες παραμέτρους θερμοκρασίας - οι ταλαντώσεις δεν υπερβαίνουν τους 1-3 βαθμούς.

Έτσι, τα κύρια πλεονεκτήματα των κλιματιστικών inverter έναντι των συμβατικών είναι:

 • ακριβής διατήρηση της θερμοκρασίας.
 • όλο το εικοσιτετράωρο;
 • εργάζονται για τη θέρμανση του δωματίου σε εξωτερικές θερμοκρασίες μέχρι -25 βαθμούς?
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • παρατεταμένη διάρκεια ζωής.
 • σχεδόν αθόρυβη εργασία.

Ταυτόχρονα, οι εν λόγω μονάδες είναι περίπου το ένα τρίτο πιο ακριβό από τον τυποποιημένο τύπο κλιματιστικών, κάτι που αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό μειονέκτημα για τους περισσότερους συμπατριώτες μας. Επιπλέον, η πλακέτα ελέγχου του κλιματιστικού μετατροπέα εξαρτάται από τις διακυμάνσεις της τάσης και οι εργασίες επισκευής για την αποκατάστασή του είναι πολύ ακριβές σε σύγκριση με την επισκευή μη ανεστραμμένων κλιματιστικών.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό μετατροπέα για ένα διαμέρισμα;

Όταν επιλέγετε ένα split σύστημα με έλεγχο inverter για το σπίτι, θα πρέπει να ακούσετε μια σειρά από συστάσεις:

 • Για να αγοράσετε το φθηνότερο μοντέλο αναστροφέα δεν είναι απαραίτητο - κατά κανόνα, οι χαμηλότερες τιμές καθορίζονται για εξοπλισμό άγνωστης ασιατικής προέλευσης, η ποιότητα της οποίας συχνά αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Εάν ο προϋπολογισμός είναι πολύ περιορισμένος - είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα συμβατικό κλιματιστικό, αλλά ένα γνωστό εμπορικό σήμα.
 • Επιλέγοντας ένα μοντέλο συνιστάται με μεγαλύτερη χωρητικότητα, ειδικά εάν η εγκατάσταση του εξοπλισμού προγραμματίζεται σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο. Αυτός ο εξοπλισμός θα διατηρεί αποτελεσματικά τις καθορισμένες παραμέτρους χωρίς να δημιουργεί θόρυβο και βύθισμα.
 • Η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να ανατίθεται μόνο σε ειδικούς υψηλής ειδίκευσης. Όπως δείχνει η πρακτική, οι περισσότερες από τις καταστροφές των κλιματιστικών inverter είναι αποτέλεσμα μιας αναλφάβητης εγκατάστασης.

Από ανέξοδο

Κλιματιστικά Inverter μιας κατηγορίας προϋπολογισμού είναι τόσο γνωστά εμπορικά σήματα στη Ρωσία ως:

Κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής, οι συσκευές των παραπάνω κατασκευαστών πωλούνται συχνά με μεγάλες εκπτώσεις, ως αποτέλεσμα των οποίων μπορούν να αγοραστούν αρκετά αξιοπρεπή κλιματιστικά inverter μαζί με την εγκατάσταση της συσκευής για 10-12 χιλιάδες ρούβλια.

Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού σε αυτό το μοντέλο συνεπάγεται αυτόματο καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας της συσκευής για να αποφευχθεί η δημιουργία μούχλας μέσα σε αυτήν. Και ο ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε το κλιματιστικό να σβήνει αυτόματα την καθορισμένη ώρα.

Προς το παρόν, το κόστος αυτού του μοντέλου ξεκινάει από 23 χιλιάδες ρούβλια, αλλά, όπως ειπώθηκε, κατά τις κρύες εποχές οι εκπτώσεις συχνά σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε έως και 50% της τιμής αγοράς.

Ποια εταιρεία κλιματισμού inverter είναι καλύτερη: σχόλια

Μέχρι σήμερα, πολλά σήματα ασχολούνται με την παραγωγή αυτής της κατηγορίας οικιακών κλιματικών συστημάτων. Το πιο ποιοτικό είναι ο εξοπλισμός των ιαπωνικών εμπορικών σημάτων, όπως:

Αυτοί οι κατασκευαστές όχι μόνο παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και βελτιώνουν συνεχώς, καθιστώντας τις συσκευές λιγότερο θορυβώδεις και οικονομικότερες. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιαπωνικών μοντέλων μπορεί να αλλάξει τη δική τους απόδοση στο εύρος από 25 έως 75 τοις εκατό, ενώ τα κορυφαία μοντέλα - από 5 έως 95 τοις εκατό.

Ταυτόχρονα, πολλές κινεζικές εταιρείες παράγουν φθηνά συστήματα split inverter, αλλά η λειτουργικότητά τους τους επιτρέπει να μειώσουν τη δική τους ισχύ μόνο μέσα στο 35-70%, το οποίο χάνει σημαντικά τις δυνατότητες των αδρανών των κορεατικών και ιαπωνικών σημάτων.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

Toshiba

Η εταιρεία "Toshiba" ασχολείται με την παραγωγή διαχωρισμένων συστημάτων όλων των υφιστάμενων τροποποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εφοδιασμένοι με μετατροπέα. Το κόστος των προϊόντων αυτής της μάρκας διαφέρει σημαντικά από το κόστος των προϊόντων άλλων ιαπωνικών σημάτων υπέρ του αγοραστή - παρά την ποιότητα συγκρίσιμη με την Mitsubishi, την Daikin και την Panasonic, οι τιμές των συσκευών είναι ελαφρώς χαμηλότερες.

Ο κατασκευαστής παράγει αρκετές γραμμές ψύξης αέρα αναστροφής, συμπεριλαμβανομένων:

 • με το μεγαλύτερο μήκος της διαδρομής: SKV, PKVP;
 • μπορεί να εργάζεται σε εξωτερικές θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς: SKVP-ND.

Daikin

Η ιαπωνική εταιρεία Daikin ασχολείται με την παραγωγή τεχνολογίας εξαιρετικού κλιματικού χαρακτήρα. Όλα τα προϊόντα που παράγονται στα εργοστάσια της Daikin υποβάλλονται σε υποχρεωτικές δοκιμές.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του εξοπλισμού είναι:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Χαμηλή ηχητική πίεση (22-27 dB, και ορισμένα μοντέλα - 19 dB).
 • υψηλή εργονομία.
 • Εκτεταμένη λειτουργικότητα (διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών αυτοδιάγνωσης).

Τα πιο δημοφιλή είναι οι δύο γραμμές του κλιματικού εξοπλισμού - FTX και FTXN.

Ο εξοπλισμός της κορεατικής μάρκας "LG" αναφέρεται στην κατηγορία του προϋπολογισμού και οι τιμές των split-συστημάτων inverter αυτού του εμπορικού σήματος είναι πολύ χαμηλότερες από τις τιμές για τα ιαπωνικά προϊόντα.

Panasonic

Η γνωστή εταιρεία "Panasonic" παράγει όχι μόνο εξοπλισμό υψηλής ποιότητας αλλά οικονομικά προσιτό. Το προϊόν αυτής της μάρκας διακρίνεται από τη χρήση μιας μονάδας τύπου παλμού, η οποία καθιστά τις συσκευές λιγότερο επιρρεπείς σε υπερτάσεις τάσης.

Τα κλιματιστικά Inverter "Panasonic" είναι καλοί τόσο για γραφείο όσο και για οικιακούς χώρους, καθώς έχουν έναν επιπλέον τρόπο νυχτερινής θέρμανσης.

«Γενικό Κλίμα 9»

Η κλιματική τεχνολογία της κινεζικής μάρκας "Γενικό Κλίμα" αναφέρεται στο μεσαίο τμήμα των τιμών. Το μοντέλο "General Climate GC / GU-EAF09HRN1", το οποίο μπορεί να λειτουργήσει τόσο στη λειτουργία ψύξης όσο και στη λειτουργία θέρμανσης χώρου, είναι πολύ δημοφιλές στους συμπατριώτες μας. Το επίπεδο ηχητικής πίεσης για αυτό το εμπορικό σήμα είναι 35 dB, το οποίο επιτρέπει την εγκατάσταση της μονάδας τόσο σε γραφεία όσο και σε κατοικημένες περιοχές.

Eco από το BALLU

Σειρά μετατροπέα τύπου κλιματιστικά «Ballu ECO PRO μετατροπέα» ( «Ballu BSWI-ΗΝ1 / EP / 15ετή») είναι καλά αποδεδειγμένη στις χώρες της ΚΑΚ. Αυτή η γραμμή διαιρούμενων συστημάτων είναι διαφορετική από τις άλλες μάρκες κλιματιστικά inverter εργονομία, σχεδόν αθόρυβη λειτουργία, ελκυστικό σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας και βελτιωμένη λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένης μιας ξηρά κατάσταση, αυξημένη απόδοση, αυτο-καθαρισμού και πολλές άλλες χρήσιμες επιλογές.

Η σειρά κλιματιστικών σειράς "Ballu BSWI-HN1 / EP / 15Y" αποτελείται από πέντε μοντέλα, η απόδοση των οποίων επιτρέπει τον κλιματισμό των χώρων μέχρι 65 τετραγωνικά μέτρα.

Mitsubishi

Με την αναλογία της τιμής και της ποιότητας, τα κλιματιστικά inverter της μάρκας Mitsubishi Electric είναι ασυναγώνιστα. Η παραγωγή και η συναρμολόγηση του εξοπλισμού πραγματοποιείται με σύγχρονες τεχνολογίες και κάθε συναρμολογημένη συσκευή πρέπει να περάσει έναν εικοστό λεπτό έλεγχο. Ταυτόχρονα, ορισμένα προϊόντα υπόκεινται σε βαθιές επιλεκτικές δοκιμές.

Ορισμένες τροποποιήσεις των συστημάτων inverter αυτής της μάρκας είναι προσαρμοσμένες ώστε να λειτουργούν με τη θέρμανση του δωματίου σε εξωτερικές θερμοκρασίες από -10 έως -25 μοίρες.

Η εταιρεία παράγει προϊόντα τύπου inverter των σειρών MCZ-GE και MSZ-HJ, με ελάχιστες μόνο διαφορές.

Hitachi

Η ιαπωνική εταιρεία «Hitachi» παράγει συστήματα inverter διάσπαση που είναι διαφορετικοί από τους ανταγωνιστές σας υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η κύρια ροή ελέγχου, ένα ισχυρό ενσωματωμένο στη θεραπεία του συμπιεστή και του ανεμιστήρα στην εσωτερική μονάδα με ιόντα αργύρου που προστατεύει τη συσκευή μέρη από που φέρουν τη σκόνη, επιπρόσθετα σε αυτή την περίπτωση και obezzarazhivaya αέρα.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή πολλών γραμμών εξοπλισμού μετατροπέων: "Eco comfort", "Akebono", "Performance" και "Premium", η οποία είναι δημοφιλής στους καταναλωτές λόγω της αυξημένης εποχικής απόδοσης και της παρουσίας ενσωματωμένων αισθητήρων κίνησης.

Inverter κλιματιστικά «Samsung»

Τα τεχνικά προϊόντα της κορεατικής μάρκας "Samsung" θεωρούνται εξοπλισμό οικονομικής θέσης και διαφέρουν από τα ιαπωνικά προϊόντα με χαμηλότερο κόστος.

Παρά την λογική τιμή, τα κλιματιστικά inverter της Samsung χαρακτηρίζονται από δείκτες υψηλής ποιότητας και όλες οι μονάδες και τα εξαρτήματα του ψυγείου αέρα πληρούν τα εγκεκριμένα πρότυπα.

Ταυτόχρονα, η μείωση του κόστους παραγωγής οφείλεται στη μείωση της διάρκειας ζωής σε επτά έως εννέα έτη και στη μείωση του συνόλου των χρήσιμων λειτουργιών.

Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το μοντέλο "Samsung AR09MSFPAWQ", ικανό να λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και να έχει τη λειτουργία αυτοδιάγνωσης δυσλειτουργιών.

Πώς να επιλέξετε ένα κινητό κλιματιστικό inverter;

Η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα της ψύξης / θέρμανσης του χώρου, που δεν προορίζεται για την τοποθέτηση συσκευών τοίχου, είναι η αγορά κινητού κλιματιστικού μετατροπέα.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο τέτοιων συσκευών είναι το κλιματιστικό Mitsubishi Electric Inverter MFZ-KJ50VE2, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οποίου είναι το μικρό μέγεθος και το μικρό βάρος. Επιπλέον, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα βακτηριοκτόνο ένθετο αργύρου και ένα φίλτρο νανοπλατίου, καθώς και ένα χρονόμετρο, μια επιλογή αυτόματης αλλαγής τρόπου λειτουργίας, μια λειτουργία αυτοδιάγνωσης βλαβών και έλεγχο μέσω του Διαδικτύου. Το πρακτικό τηλεχειριστήριο σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε / απενεργοποιείτε τη συσκευή σε κάποια απόσταση από αυτήν και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία - για να εγκαταστήσετε τη συσκευή ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα.

Σταθεροποιητής για κλιματιστικό μετατροπέα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα κλιματιστικά κλιματιστικών εξαρτώνται από τις υπερτάσεις τάσης, δεδομένου ότι η αύξηση αυτή είναι ικανή να απενεργοποιήσει άμεσα το διοικητικό συμβούλιο, ανεξάρτητα από την ποιότητα και το κόστος του εξοπλισμού. Σύμφωνα με την εγγύηση, τα τέλη διαχείρισης δεν αλλάζουν και η αντικατάστασή τους διαρκεί από 3 έως 10 εβδομάδες και είναι αρκετά ακριβό.

Η βέλτιστη επιλογή είναι να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα σταθεροποιητή μετατροπέα (με διπλή μετατροπή). Η δομή αυτής της συσκευής είναι ίδια με αυτή του κλιματιστικού μετατροπέα, αλλά με μεγάλη προστασία, χάρη στην οποία όταν η τάση πέφτει στα 160 βολτ, η ισχύς της πέφτει μόλις κατά 25%.

Κόστος

Το κόστος των κλιματιστικών κλιματιστικών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ιδίως την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, τις επιδόσεις και τη λειτουργικότητα. Κατά συνέπεια, όσο πιο γνωστό είναι ο κατασκευαστής και οι περισσότερες πρόσθετες επιλογές είναι διαθέσιμες στη συσκευή, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή του.

Πού να αγοράσετε κλιματιστικό inverter με εγκατάσταση;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε ένα κλιματιστικό inverter με την εγκατάσταση σε οργανισμούς όπως:

 • Κατάστημα κρύο:
  • site: https://www.magazinholod.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Tushinskaya street, 24, γραφείο 10?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 729-27-80.
 • «KLIMATOV»:
  • site: https://www.klimatov.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Μόσχας, οδός Electrodnaya, σπίτι 2, κτίριο 25, ενδοεπικοινωνία 51V;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 775-11-78.
 • Κλίμα της πόλης:
  • site: http://cityclimat.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Elektrozavodskaya street, σπίτι 24;
  • τηλέφωνο: 8 (800) 333-21-54
 • ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ:
  • site: http://eco-conditioner.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Radiatorskaya 1-I, σπίτι 11;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 765-35-50.
 • RUSCLIMA:
  • site: http://rusclima.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Volgogradsky προοπτική, 125;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 235-22-40.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση κλιματιστικών μετατροπέων:

 • Χειμερινό κλίμα:
  • site: http://winterk.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Narvsky προοπτική, σπίτι 18, γραφείο 606A;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 600-46-43.
 • "A-Κλίμα":
  • site: http://climatespb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, λεωφόρος Liteiny, σπίτι 26;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 380-78-45.
 • "Κλίμα της Αγίας Πετρούπολης":
  • site: http://www.spbklimat.ru/;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, προοπτική Leninsky, σπίτι 140, γραφείο 424А;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 305-25-52.
 • Stroy-Κλίμα:
  • site: http://stroyklimatspb.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Tambasova, σπίτι 5?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 982-18-56.
 • Climatis:
  • site: http://klimatisspb.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, οδός Bely Kuna, σπίτι 30, γραφείο 301,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 454-87-21.

Έτσι, τα κλιματιστικά inverter δεν είναι μάταια θεωρούνται ένας πιο τέλειος εξοπλισμός - η χρήση μιας τέτοιας συσκευής δεν είναι μόνο βολική, αλλά και ασφαλής. Ένα υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τις συμβατικές μονάδες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα εξοφληθεί λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας της συσκευής.