Τι είναι ένας μετατροπέας και τι χρειάζεται σε ένα κλιματιστικό

Πριν μιλήσουμε για το τι είναι ένα κλιματιστικό inverter, θα καταλάβουμε τι είναι ένας μετατροπέας και τι έχει σχεδιαστεί για. Ένας μετατροπέας είναι μια συσκευή, σύστημα ή κύκλωμα που μετατρέπει μια σταθερή τάση σε εναλλασσόμενη τάση. Και θεωρητικά, και στην πράξη αποδεικνύεται ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι πιο αποτελεσματικό από το σταθερό. Ο μετατροπέας είναι απαραίτητος σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος, για παράδειγμα, εάν η μπαταρία είναι μια τροφοδοσία ρεύματος που δεν μπορεί να συσσωρεύσει εναλλασσόμενο ρεύμα και είναι πηγή συνεχούς ρεύματος.

Ο μετατροπέας χρησιμοποιείται επίσης εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί εναλλασσόμενο ρεύμα, αλλά με μη τυποποιημένα χαρακτηριστικά. Με τη βοήθεια ενός αντιστροφέα στην έξοδο, είναι θεωρητικά δυνατό να αποκτηθεί ένα ρεύμα με οποιεσδήποτε επιθυμητές παραμέτρους και όχι ανάλογα με το εισερχόμενο. Είναι επίσης σημαντικό οι μετατροπείς να σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τις τρέχουσες παραμέτρους στην έξοδο από το μηδέν μέχρι τη μέγιστη τιμή, μέχρι οποιαδήποτε δεδομένη συχνότητα και οποιαδήποτε τάση.

Εάν επεκτείνετε τον ορισμό του τι είναι ένας μετατροπέας, τότε θα πρέπει να ονομάζεται πολύπλοκο αδιάλειπτο τροφοδοτικό του. Αλλά, αυτονόητα, η άμεση πηγή ενέργειας δεν είναι ένας μετατροπέας, αλλά ειδικά σχεδιασμένες μπαταρίες με μπαταρία.

Η ιδέα ότι ένας τέτοιος μετατροπέας θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του γιατί χρησιμοποιείται σε κλιματιστικά. Το κλιματιστικό του μετατροπέα είναι τοποθετημένο ως διαχωριστικό σύστημα, αντίστοιχα, με έλεγχο του μετατροπέα. Τι είναι διαφορετικό από ένα συμβατικό κλιματιστικό;

Ας θυμηθούμε πώς λειτουργεί το κλιματιστικό χωρίς μετατροπέα. Μόλις ρυθμιστεί η απαιτούμενη θερμοκρασία, η συσκευή ανάβει και ρυθμίζει αυτή την τιμή εσωτερικού κλίματος στην επιθυμητή τιμή και στη συνέχεια ο αισθητήρας θερμοκρασίας σταματά τον συμπιεστή. Στη συνέχεια βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής έως ότου η ένδειξη θερμοκρασίας στο δωμάτιο αλλάξει σε κάποια προστατευτική τιμή που έχει καθοριστεί στον μικροεπεξεργαστή (συνήθως 1 2 μοίρες) και στη συνέχεια ενεργοποιείται ξανά. Όπως είναι γνωστό, όσο πιο συχνά ο εξοπλισμός είναι ενεργοποιημένος και απενεργοποιημένος, τόσο πιο γρήγορα φθείρεται. Το γεγονός είναι ότι κατά τη λειτουργία ο συμπιεστής λιπαίνεται με λάδι διαλυμένο σε freon. Όταν ο συμπιεστής δεν λειτουργεί, το λάδι εγκαθίσταται στο στροφαλοθάλαμο και κατά την εκκίνηση η πρώτη στιγμή λειτουργεί χωρίς λίπανση. Φυσικά, αυτό μειώνει σημαντικά τους πόρους του.

Αλλά πίσω στην ερώτηση, τι είναι ένας μετατροπέας για ένα κλιματιστικό και πώς επηρεάζει τη λειτουργία του. Ο μετατροπέας είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που ρυθμίζει συνεχώς τη δύναμη του συμπιεστή. Ο συμπιεστής μετατροπέας δεν απενεργοποιείται μετά την θερμοκρασία δωματίου φτάσει το καθορισμένο επεξεργαστή, και συνεχίζει να εργάζεται συνεχώς σε χαμηλές ταχύτητες επαρκείς για να διατηρήσει τη βέλτιστη θερμοκρασία μακροπρόθεσμα. Εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε γρήγορα τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, ο συμπιεστής αυξάνει την ταχύτητα και στη συνέχεια επιστρέφει στην προηγούμενη λειτουργία.

Τα κλιματιστικά του Inverter είναι σε θέση να αντέχουν ακριβώς στην θερμοκρασία που έχει οριστεί για το δωμάτιο και να μην επιτρέπουν να κυμαίνονται. Σε δωμάτια εξοπλισμένα με κλιματιστικά αυτού του τύπου, ο κίνδυνος κρυολογήματος μειώνεται σημαντικά, καθώς δεν υπερξηραίνουν τον αέρα και λιγότερο από ότι υπερψύχονται.

Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα του συμπιεστή και του εναλλάκτη θερμότητας, τον ακριβή έλεγχο των μικροεπεξεργαστών και άλλες καινοτόμες λειτουργίες, εξασφαλίζεται η βέλτιστη ενεργειακή ένταση του κλιματιστικού. Μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού επιτρέπει τη χρήση λιγότερης ισχύος από άλλα μοντέλα. Ως αποτέλεσμα, ο τρέχων μετατροπέας όχι μόνο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού, αλλά και εξοικονομεί μέχρι και το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί είναι η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας και αισθητά λιγότερος θόρυβος κατά τη λειτουργία της εσωτερικής μονάδας.

Το κόστος των κλιματιστικών inverter είναι υψηλότερο από τα παραδοσιακά, αλλά είναι πιο οικονομικό και ανθεκτικό και παρέχει υψηλότερες συνθήκες άνεσης.

Πώς λειτουργεί ένας μετατροπέας με splitter και πώς διαφέρει από ένα συμβατικό κλιματιστικό

Τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα της τελευταίας γενιάς, εξοπλισμένα με μετατροπείς, είναι καλύτερα από τους προηγούμενους όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αρκετά φυσικά. Η ουσία του προβλήματος: σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις πολλών συνήθων χρηστών που διαμένουν στην επικράτεια των χωρών της ΚΑΚ, η κύρια διαφορά μεταξύ των νέων μοντέλων είναι μια υψηλή τιμή, τα άλλα πλεονεκτήματα είναι αόρατα. Ως εκ τούτου, προτείνεται να αναλυθούν διεξοδικά 3 ερωτήματα: τι είναι ένα κλιματιστικό inverter, η αρχή λειτουργίας του και τα πραγματικά πλεονεκτήματα.

Ο αλγόριθμος του κανονικού κλιματιστικού

Για να κατανοήσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα μετατροπέα, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τον κύκλο λειτουργίας σε ένα απλό "σχίσιμο". Πώς είναι η κλιματική εγκατάσταση σε απλοποιημένη μορφή:

 • 2 εναλλάκτες θερμότητας - εξατμιστής και συμπυκνωτής - συνδυάζονται από σωλήνες χαλκού σε ένα κλειστό κύκλωμα, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το φρέον.
 • Στη γραμμή με το αέριο Freon, εγκαθίσταται ένας συμπιεστής, αυξάνοντας την πίεση στον συμπυκνωτή.
 • Στον αγωγό επιστροφής υπάρχει μια βαλβίδα εκτόνωσης (θερμοστατική βαλβίδα ή τριχοειδής συσκευή).
 • Και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας διαχωρίζονται από διαφορετικά μπλοκ (εσωτερικά και εξωτερικά) και εμφυσημένα με ανεμιστήρα.
 • Ο έλεγχος των μονάδων βρίσκεται στην ηλεκτρονική μονάδα που λαμβάνει σήματα από τους αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης.

Βοήθεια. Όλα τα ψυγεία λειτουργούν σύμφωνα με μία μόνο αρχή: εξαιτίας της εξάτμισης του υγρού εργασίας (freon), η θερμική ενέργεια λαμβάνεται από τον αέρα του δωματίου. Περαιτέρω απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις και απελευθερώνεται στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης αερίου στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας. Λεπτομερέστερα, ο κύκλος συμπίεσης ατμών περιγράφεται στη δημοσίευση για την κατασκευή κλιματιστικού από τα χέρια του.

Σχέδιο λειτουργίας της μονάδας κλιματισμού

Το τυπικό "split" λειτουργεί σε λειτουργία on / off (on / off) σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο:

 1. Ο χρήστης ενεργοποιεί τη μονάδα για ψύξη και ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο.
 2. Ο συμπιεστής ξεκινάει με πλήρη ισχύ και αυξάνει την πίεση στον συμπυκνωτή. Μετά από περίπου μισό λεπτό, ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας ανάβει και αρχίζει να κυλάει ψυχρό αέρα από τον εξατμιστή στο δωμάτιο.
 3. Όταν η θερμοκρασία δωματίου φτάσει την καθορισμένη τιμή, τα ηλεκτρονικά διακόπτουν τον συμπιεστή από το σήμα του αισθητήρα.
 4. Δεδομένου ότι η βαλβίδα πεταλούδας περνά διαρκώς το υγρό freon στον εξατμιστή, η διαδικασία ψύξης συνεχίζεται μέχρι να ρυθμιστεί η πίεση στο σύστημα. Η θερμοκρασία του αέρα πέφτει 1-2 μοίρες κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία.
 5. Όταν το δωμάτιο θερμαίνεται και πάλι, ο ελεγκτής ενεργοποιεί ξανά τη μονάδα συμπιεστή στο σήμα του αισθητήρα. Ξανά ξοδεύει 20-40 δευτερόλεπτα για την αύξηση της πίεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας η θερμοκρασία έχει το χρόνο να αναπτυχθεί άλλο βαθμό. Ακολούθως συνεχίζεται η παροχή ψυχρού αέρα.

Το βασικό σημείο. Ο συμπιεστής ενός συμβατικού κλιματιστικού τοίχου λειτουργεί πάντα σε πλήρη ισχύ ή σε αδράνεια σε κατάσταση αναμονής. Στις στιγμές που σταματάει η εκκίνηση, υπάρχει μια επίδραση της αδράνειας - πρώτα το περιβάλλον αέρα είναι υπερψυγμένο, τότε καταφέρνει να υπερθερμανθεί. Οι μεταβολές της θερμοκρασίας γίνονται αισθητές από το άτομο κοντά στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

Παραδείγματα ψύξης του εναλλάκτη θερμότητας - συμπυκνωτή

Ομοίως, κατασκευάζονται και άλλοι τύποι παλιών κλιματιστικών - κινητό, δάπεδο και κανάλι. Συσκευές όπως "χειμώνας - καλοκαίρι" μπορούν να λειτουργήσουν για τη θέρμανση, μέχρι ο παγετός στο δρόμο να φτάσει στους -5 ° C. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το πετρέλαιο αρχίζει να πυκνώνει στον συμπιεστή διακοπής και τα πτερύγια του συμπυκνωτή καλύπτονται με πάγο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων αναστροφέα

Μια νέα γενιά κλιματιστικών έχει πολλές διαφορές:

 • Εγκαταστήστε μια πρόσθετη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου - μετατροπέα.
 • Ο κινητήρας του συμπιεστή λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.
 • η ισχύς ρυθμίζεται ομαλά, όχι σταδιακά.
 • η λειτουργία της απόψυξης του εναλλάκτη θερμότητας στην εξωτερική μονάδα παρέχεται.

Σημείωση: Οι τελευταίες τροποποιήσεις του "split" είναι εξοπλισμένες με κινητήρες συνεχούς ρεύματος, των οποίων η ταχύτητα ρυθμίζεται ευκολότερα.

Τώρα ας δούμε τι σημαίνει "inverter". Αυτός είναι ένας μετατροπέας συχνότητας AC ο οποίος επιτρέπει την ομαλή αλλαγή της ταχύτητας του ηλεκτροκινητήρα του συμπιεστή και της χωρητικότητας της μονάδας για ψύξη / θέρμανση. Η πλακέτα βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος και αποτελεί μέρος του κύριου κυκλώματος.

Λόγω του μετατροπέα συχνότητας στο κλιματιστικό, ο έλεγχος ισχύος του μετατροπέα πραγματοποιείται:

 1. Όταν ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος για πρώτη φορά, λειτουργεί σε μέγιστη λειτουργία για να φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 2. Όταν ο αισθητήρας καθορίσει την προσέγγιση στο καθορισμένο όριο θερμοκρασίας, ο μετατροπέας μειώνει σταδιακά την ταχύτητα του κινητήρα κατά την εντολή του ελεγκτή.
 3. Όταν επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα, ο υπερσυμπιεστής δεν σταματά - εισέρχεται στη λειτουργία ελάχιστης απόδοσης.
 4. Περαιτέρω η μονάδα συμπιεστή λειτουργεί για τη συντήρηση ενός μικροκλίματος ενός χώρου, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ικανότητα ανάλογα με την αλλαγή των συνθηκών ενός περιβάλλοντος.

Καθώς ο συμπιεστής λειτουργεί χωρίς διακοπή, το λιπαντικό δεν παγώνει στον παγετό - η συσκευή είναι ικανή να ζεσταίνει τον αέρα του χώρου σε θερμοκρασία μείον τη θερμοκρασία (-15 μοίρες). Το πρόβλημα της ψύξης του συμπυκνωτή επιλύεται λόγω της εισαγωγής ενός συστήματος περιοδικής απόψυξης.

Ενδιαφέρουσα στιγμή. Εξωτερικά, τα κλιματιστικά τύπου inverter δεν διαφέρουν με κανέναν τρόπο από τους προκατόχους τους. Μερικοί κατασκευαστές κάνουν τις επιγραφές INV ή INVERTER στο σώμα της εξωτερικής μονάδας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με το είδος του διαχωρισμένου συστήματος.

Ψάχνετε για πραγματικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των ψύκτες με inverter, που δηλώνονται από τους πωλητές και τους κατασκευαστές της τεχνολογίας του κλίματος:

 • η οικονομία είναι 30-60% σε σύγκριση με τη συνήθη "διαίρεση".
 • αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • μειωμένο επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 • ακριβέστερη συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • Η δυνατότητα θέρμανσης ενός σπιτιού σε αρνητική εξωτερική θερμοκρασία μείον 15 ° C.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι κατασκευαστές και οι έμποροι εξοπλισμού ψύξης συχνά υπερβάλλουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων. Ένα παράδειγμα διαφήμισης: ο πόρος του συνηθισμένου ψυγείου είναι 8-10 χρόνια, και ο μετατροπέας - για 15 χρόνια. Ο στόχος είναι σαφής: ο καταναλωτής πρέπει να πιστεύει και να αγοράζει ένα πιο ακριβό κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.

Προσφέρουμε την αποσυναρμολόγηση των θετικών στιγμών ξεχωριστά, και στο τέλος να παρουσιάσουμε τα πραγματικά μειονεκτήματα των μετατροπέων. Αρχικά σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Η οικονομία είναι ένας σχετικός όρος

Τα κλιματιστικά με μεταβλητή ταχύτητα περιστροφής του άξονα του συμπιεστή εξοικονομούν πραγματικά ηλεκτρισμό εξαιτίας της έλλειψης ρευμάτων εκκίνησης και της ομαλής μείωσης της παραγωγικότητας. Δεν είναι περίεργο ότι αυτή η τεχνική εφευρέθηκε στην Ιαπωνία και βρέθηκε ευρεία εφαρμογή στην Ευρώπη, όπου το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετά υψηλό.

Οι συνθήκες λειτουργίας των οικιακών συσκευών κλιματισμού στο έδαφος των μετα-σοβιετικών κρατών διαφέρουν από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι εξοικονομήσεις από τη χρήση κλιματιστικών inverter είναι χαμηλές για τους εξής λόγους:

 1. Η καυτή περίοδος διαρκεί σχετικά σύντομη και η τιμή 1kW ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερη από τα ευρωπαϊκά τιμολόγια. Εάν τα κιλοβάτ που εξοικονομούνται κατά τη διάρκεια του έτους υπολογίζονται εκ νέου με νομισματικούς όρους, το ποσό δεν θα σας εντυπωσιάσει.
 2. Ο μετατροπέας καταναλώνει επίσης υπερβολική ενέργεια. Ορισμένα μέρη στη διαδικασία εργασίας είναι πολύ καυτά, μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα. Διαφορετικά, γιατί τα ψυγεία αλουμινίου τοποθετούνται στον πίνακα;
 3. Η εξοικονόμηση ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του χώρου που ψύχεται. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής είναι σαφώς ορατή στην κρεβατοκάμαρα, ένα μικρό καθιστικό ή ένα παιδικό δωμάτιο. Ένα άλλο πράγμα είναι το γραφείο, όπου οι εργαζόμενοι ανοίγουν συνεχώς τα παράθυρα και τις πόρτες εισόδου, εργάζονται με εξοπλισμό γραφείου και ούτω καθεξής.

Σημείωση: Πολλοί πόροι του Διαδικτύου μιλούν για τα οικονομικά των ψυκτών αναστροφέων με το παράδειγμα ενός κινούμενου αυτοκινήτου, δίνοντας την κατάλληλη εικόνα. Τέτοια σχήματα δίνουν μια παραμορφωμένη εικόνα του ενεργειακού κόστους ενός μετατροπέα συχνότητας που λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν συμπιεστή.

Ενδιάμεση έξοδος. Μια ομαλή αύξηση και μείωση της ισχύος δίνει πραγματικά το αποτέλεσμα - η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται (το δέλτα σε σύγκριση με το "όχι ένας μετατροπέας" θα είναι 15-30%). Αλλά το αποτέλεσμα αντισταθμίζεται από τα χαμηλά τιμολόγια, τη μικρή περίοδο θέρμανσης και την κατανάλωση της ίδιας της μονάδας μετατροπέα. Στο πλαίσιο της τιμής του εξοπλισμού και των ανταλλακτικών, η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται φανταστική.

Το σχήμα των αλγορίθμων εργασίας των διαφόρων κλιματιστικών

Αξιοπιστία και σύνολα πόρων

Προκειμένου να μην αφαιρεθεί ο πολύτιμος χρόνος του αναγνώστη, ας παρουσιάσουμε μια ανάλυση αυτών των πλεονεκτημάτων με τη μορφή σύντομων διατριβών:

 1. Η πιο ευάλωτη μονάδα του ψυγείου είναι ένας συμπιεστής. Στη δεύτερη θέση είναι τα ηλεκτρονικά.
 2. Από τη μία πλευρά, η έλλειψη εκκινήσεων / διακοπών αυξάνει τον πόρο του υπερτροφοδότη του μετατροπέα. Από την άλλη πλευρά, η διάρκεια ζωής μειώνεται λόγω της συνεχούς λειτουργίας.
 3. Η πρακτική δείχνει: οι νέοι επώνυμοι μετατροπείς (δεν είναι φθηνοί Κινέζοι) εξυπηρετούν πραγματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο μόνος άλλος λόγος είναι η εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών, για παράδειγμα, συμπιεστές σπειροειδούς και διπλού ρότορα με ηλεκτροκινητήρες συνεχούς ρεύματος.
 4. Από τις υπερτάσεις τάσης στο δίκτυό μας, οποιαδήποτε ηλεκτρονικά μπορεί να αποτύχει ανεξάρτητα από τον τύπο του κλιματιστικού. Η επισκευή του μετατροπέα θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 5. Εάν ο ψύκτης δεν εξυπηρετείται για χρόνια, λειτούργησε με έλλειψη ψυκτικού ή ρύπανσης εναλλάκτη θερμότητας, το αποτέλεσμα θα βγεί το ίδιο - αποτυχία του φυσητήρα. Η παρουσία ενός μετατροπέα συχνότητας δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Σχέδιο λειτουργίας του περιστροφικού συμπιεστή, εγκατεστημένο σε διάφορους τύπους διαχωρισμένων συστημάτων

Εξ ου και το συμπέρασμα: Το πρότυπο "split" για την αξιοπιστία και τη μακροζωία δεν χάνει τον μετατροπέα και στην περίπτωση της αντικατάστασης ηλεκτρονικών θα επωφεληθεί από την τιμή των ανταλλακτικών. Πρόκειται για ποιοτικό εξοπλισμό αποδεδειγμένων σημάτων - Daikin, Mitsubishi, York και τα παρόμοια. Η σύγκριση των κινεζικών προϊόντων δεν έχει νόημα.

Οι μετατροπείς δεν κάνουν θόρυβο;

Σε οποιοδήποτε κλιματιστικό υπάρχουν τρεις μονάδες που προκαλούν θόρυβο:

 • συμπιεστής.
 • αξονικός ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας.
 • τον ανεμιστήρα στροβίλου της εσωτερικής μονάδας.

Οι δύο πρώτες μονάδες τοποθετούνται εκτός του σπιτιού (εξαιρούνται οι παραθυρόφυλλα και οι κινητές εκδόσεις κλιματιστικών). Επιπρόσθετα, τα σύγχρονα συστήματα διασύνδεσης με αναστροφέα είναι εξοπλισμένα με υπερσυμπιεστές χαμηλού θορύβου, ενώ πίσω από τον τοίχο σχεδόν δεν ακούγονται. Η αξονική πτερωτή αρχίζει περιοδικά και δεν παρεμποδίζει τους επιβαίνοντες με εξωτερικούς ήχους.

Ο στρόβιλος της εσωτερικής μονάδας του "split" είναι σαφώς θορυβώδης. Το ηχητικό επίπεδο εξαρτάται μόνο από το σχεδιασμό του, ο μετατροπέας δεν παίζει ρόλο. Αλλά τα αυτοκίνητα της τελευταίας γενιάς έχουν ακόμα το πλεονέκτημα - παίρνουν προηγμένη ανάπτυξη, για παράδειγμα, μια πτερωτή με ένα ειδικό προφίλ των λεπίδων. Έτσι γεννιέται ο μύθος για την αθόρυβη συμπεριφορά των μοντέλων inverter.

Ακριβής συμμόρφωση θερμοκρασίας

Ένα ψυγείο που είναι εξοπλισμένο με μετατροπέα συχνότητας, αντέχει ακριβέστερα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Το πρόβλημα είναι διαφορετικό: οι πωλητές συνδέουν αυτό το χαρακτηριστικό με τη διατήρηση της υγείας των ενοικιαστών, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άνετη διαμονή μέσα στο δωμάτιο. Η ακριβής συντήρηση της θερμοκρασίας του αέρα ανακουφίζει από τις συγκινήσεις και το κρύο κατά τις στιγμές απενεργοποίησης του τυπικού μοντέλου "split".

Βοήθεια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι τραυματίζονται από μια απότομη αλλαγή του κλίματος. Παράδειγμα: μετακινώντας ενεργά κατά μήκος του δρόμου το καλοκαίρι, πηγαίνετε σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία +21 ° C. Ο διεγερμένος οργανισμός χτυπά απότομα, κάτι που συχνά προκαλεί κρύο.

Η θέρμανση με τη βοήθεια ενός αντιστροφέα θα περιγραφεί και πάλι:

 1. Στην προηγούμενη γενιά εγκαταστάσεων, τα μπλοκ δρόμου πάγωσαν, λάδι στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.
 2. Οι μετατροπείς, αυτό το πρόβλημα απουσιάζει - οι μονάδες συνεχίζουν να λειτουργούν έως και 15 μοίρες.
 3. Όταν ο κύκλος αντιστρέφεται, η απόδοση ανταλλαγής θερμότητας μειώνεται απότομα σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Οι μονάδες αντιστροφέα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, αλλά σε περίπτωση σοβαρού παγετού θερμαίνουν το δωμάτιο αρκετά κακά.
 4. Όπως φαίνεται στην πράξη: η εσωτερική τουρμπίνα ενεργοποιείται πολύ λιγότερο συχνά, τα διαλείμματα μεταξύ των εκτοξεύσεων αυξάνονται. Το ρεύμα αέρα είναι μόλις ζεστό.

Συμπέρασμα: στην ψυχρή περίοδο, όλα τα κλιματιστικά συστήματα είναι σε θέση να τροφοδοτούν αποτελεσματικά τον ζεστό αέρα όταν βρίσκονται στο δρόμο 0... + 5 ° С. Με τον παγετό, η ένταση της θέρμανσης μειώνεται αισθητά, αν και φυσικά ο μετατροπέας μπορεί να λειτουργήσει. Η συσκευή απλώς στερείται της επιφάνειας της ανταλλαγής θερμότητας λόγω των μικρών διαστάσεων του συμπυκνωτή.

Στη φωτογραφική - εξωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας του μετατροπέα Mitsubishi Zubadan. Οι διαστάσεις είναι πολύ διαφορετικές από τις μονάδες του οικιακού διαχωριστικού συστήματος

Βοήθεια. Στις αντλίες θερμότητας αέρα-αέρος ή αέρα-νερού, οι οποίες είναι απόγονοι διαχωρισμένων συστημάτων, το ζήτημα της αποτελεσματικότητας επιλύεται με την αύξηση των διαστάσεων των εξωτερικών εναλλάκτες θερμότητας.

Συνοπτικά για τις αδυναμίες

Έχοντας αναλύσει τα πραγματικά πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων inverter, μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοια μειονεκτήματα:

 • υψηλή αρχική τιμή του εξοπλισμού, κατά μέσο όρο 30% περισσότερο από τις συσκευές "χωρίς αντιστροφέα".
 • δαπανηρή επισκευή της ηλεκτρονικής πλήρωσης.
 • αμφίβολη αξιοπιστία των μετατροπέων συχνότητας - οι πίνακες συχνά καθίστανται ακατάλληλοι από τις υπερτάσεις ισχύος.

Τα πλεονεκτήματα των μετατροπέων σε σχέση με τα κλασσικά μοντέλα στις συνθήκες μας είναι ελάχιστα. Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας παρατηρείται σε όλες τις χρήσεις χρήσης (θέρμανση + ψύξη) σε σαλόνια.

Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να επιλέξει

Όσον αφορά την επιλογή του διαχωρισμένου συστήματος, δίνουμε αρκετές συστάσεις:

 1. Ο μετατροπέας είναι κατάλληλος για σαλόνια, όπου δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία άτομα τη φορά - παιδικό δωμάτιο, υπνοδωμάτιο, σαλόνι.
 2. Για μια κουζίνα, μια μεγάλη αίθουσα ή ένα γραφείο, είναι καλύτερα να πάρετε ένα παραδοσιακό κλιματιστικό.
 3. Αν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, αξίζει να αγοράσετε ένα κλασικό μοντέλο αξιόπιστου κατασκευαστή. Ένας φτηνός μετατροπέας από το Μεσαίο Βασίλειο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, από τον θόρυβο μέχρι την επισκευή.
 4. Μην περιμένετε ότι η έκδοση του μετατροπέα "split" θα αντικαταστήσει την πλήρη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό, θυμηθείτε τον απλό κανόνα: όσο υψηλότερο είναι το κόστος του προϊόντος, τόσο πιο δαπανηρή είναι η επισκευή και τα ανταλλακτικά του. Αντί για το συμπέρασμα, προσφέρουμε ένα θεματικό βίντεο:

Κλιματιστικό, συμβατικό ή μετατροπέα / Άρθρα και σχόλια

Το κλιματιστικό είναι μια σύγχρονη συσκευή που σας επιτρέπει να διατηρείτε την επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Σε ρωσικές συνθήκες, ο κλιματισμός είναι μια καλή εναλλακτική λύση, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών καλοριφέρ, παρόλο που το κλιματιστικό δεν έχει σχεδιαστεί ως η κύρια πηγή θέρμανσης. Όποια και αν ήταν, το κλιματιστικό σύστημα επιτρέπει τη διατήρηση άνετων συνθηκών στο δωμάτιο τόσο σε κρύες όσο και σε θερμές περιόδους του έτους. Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, κάθε άτομο αντιμετωπίζει δυσκολίες, επειδή στα καταστήματα υπάρχουν σήμερα τεράστιοι αριθμοί μοντέλων.

Αμέσως υπάρχουν ερωτήσεις: ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο; Τι είδους κλιματισμού είναι καλύτερο για το γραφείο ή το σπίτι σας; Ποια είναι η ισχύς που απαιτείται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο; Και, τέλος, αξίζει να επιλέξετε ένα συμβατικό κλιματιστικό ή να προτιμήσετε ένα ακριβότερο μοντέλο με τεχνολογία inverter; Αν οι τύποι και οι δυνατότητες των σύγχρονων κλιματιστικών μηχανημάτων ο αγοραστής μπορεί να καταλάβει μόνος του, η απάντηση στην τελευταία ερώτηση απαιτεί να έχει συγκεκριμένες γνώσεις. Θα εξηγήσουμε τι είναι η τεχνολογία inverter και γιατί χρησιμοποιείται σε κλιματιστικά.

Ωστόσο, προτού επιλέξετε ανάμεσα σε ένα συνηθισμένο κλιματιστικό και μια συσκευή με τεχνολογία μετατροπέα, είναι απαραίτητο για ένα άτομο να καθορίσει τον τύπο του κλιματιστικού που θα αγοραστεί. Όπως γνωρίζετε, όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριους τύπους - μονοκόμματα, κινητά κλιματιστικά και χωριστά συστήματα. Τα μονοκόμματα παραθύρων τοποθετούνται απευθείας στο άνοιγμα παραθύρου και τα κινητά τοποθετούνται στο πάτωμα. Αυτοί είναι οι πιο απλοί τύποι κλιματιστικών, που χαρακτηρίζονται από χαμηλή τιμή, ευκολία εγκατάστασης και ευκολία συντήρησης. Ωστόσο, έχουν περιορισμένη ισχύ, αυξημένο θόρυβο και έλλειψη λειτουργικών χαρακτηριστικών.

Φυσικά, ο πιο ακριβός και προηγμένος τύπος σύγχρονων κλιματιστικών είναι τα συστήματα split. Αυτά τα κλιματιστικά μηχανήματα αποτελούνται από εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες. Με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας με ένα συμπιεστή στο μπροστινό ή εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου παρέχεται αθόρυβη λειτουργία του κλιματιστικού. συστήματα Split επιτρέπουν να κρύψει εντελώς η παρουσία του κλιματιστικού στο δωμάτιο, έχουν υψηλή ικανότητα και την αύξηση της λειτουργικότητας (ιονισμό του αέρα, τον καθαρισμό του πλάσματος, ενυδάτωση, κλπ). Είναι προς το split-σύστημα υλοποιεί λεγόμενη τεχνολογία inverter, το οποίο θα συζητηθεί περαιτέρω.

Inverter

Τι είναι ένας μετατροπέας; Η φράση "κλιματιστικά inverter" συχνά διαταράσσει τους αγοραστές που έρχονται στο κατάστημα για να επιλέξουν ένα κατάλληλο μοντέλο κλιματιστικού. Στην πραγματικότητα, είναι απλά κλιματιστικά που είναι εξοπλισμένα με μια ειδική συσκευή - έναν μετατροπέα ικανό να μετατρέπει ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα σε μόνιμο και να επιστρέφει σε ένα εναλλασσόμενο ρεύμα. Στα σύγχρονα κλιματιστικά, ο μετατροπέας διαχειρίζεται την τάση, τη συχνότητα λειτουργίας και το ρεύμα, επιτρέποντας έτσι τη συνεχή ρύθμιση της απόδοσης του συμπιεστή κλιματισμού.

Στην πραγματικότητα, ο μετατροπέας μεταβάλλει τη συχνότητα της ηλεκτρικής περιστροφής του συμπιεστή, γεγονός που ανοίγει τη δυνατότητα για ομαλό έλεγχο της χωρητικότητας ψύξης του χώρου, ανάλογα με την συγκεκριμένη κατάσταση. Όχι, ο κλιματιστικός μετατροπέας ρυθμίζει την θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, αναλογικά, καθώς οι περίοδοι λειτουργίας του εναλλάσσονται με τις περιόδους διακοπής λειτουργίας.

Τα κλιματιστικά της Inverter είναι εξοπλισμένα με ειδικό μικροεπεξεργαστή που εξασφαλίζει τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας του συμπιεστή με βάση μια συνεχή ανάλυση των πληροφοριών που προέρχονται από τους αισθητήρες κλιματισμού. Για πρώτη φορά το κλιματιστικό μετατροπέα, ικανό να ρυθμίσει ομαλά την ισχύ του, εμφανίστηκε το 1981. Το πρώτο σύστημα split με τεχνολογία inverter προτάθηκε από την Toshiba, η οποία και σήμερα προσφέρει στους καταναλωτές διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών inverter. Αλλά μετά από την Toshiba και άλλους κατασκευαστές κλιματιστικού εξοπλισμού άρχισαν να παράγουν κλιματιστικά με ένα μετατροπέα.

Η αρχή του κλιματιστικού με και χωρίς μετατροπέα

Για να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα και την ουσία της τεχνολογίας μετατροπέα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το συμβατικό κλιματιστικό και η συσκευή που διαθέτει ένα μετατροπέα. Το συμβατικό κλιματιστικό μη-μετατροπέα έχει μόνο δύο λειτουργίες λειτουργίας του συμπιεστή - "Ενεργό" και "Απενεργοποιημένο". Κατά συνέπεια, η λειτουργία ενός τέτοιου κλιματιστικού βασίζεται σε σύντομους παλμούς. Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ πριν η θερμοκρασία του δωματίου κρυώσει μέχρι το επίπεδο που έχουν οριστεί από τους χρήστες και στη συνέχεια σβηστεί εντελώς. Μετά την αύξηση της θερμοκρασίας κατά τρεις ή περισσότερους βαθμούς, το κλιματιστικό είναι ξανά ενεργοποιημένο σε πλήρη ισχύ και έτσι στον κύκλο.

Το κλιματιστικό μετατροπέα λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν έχει καμία σταθερή απόδοση ως ένα συμβατικό κλιματιστικό, διατηρεί τη βέλτιστη θερμοκρασία με τη συνεχή ρύθμιση της ισχύος του συμπιεστή. Όταν ενεργοποιείται, αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Αλλά αφού η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο έχει πέσει στην καθορισμένη στάθμη, ο συμπιεστής μειώνει την ταχύτητα και το κλιματιστικό του μετατροπέα λειτουργεί ήδη με την ελάχιστη ισχύ. Έτσι, το κλιματιστικό του μετατροπέα λειτουργεί συνεχώς, ρυθμίζοντας ομαλά την ισχύ του για να διατηρεί τις βέλτιστες συνθήκες.

Η δυνατότητα λειτουργίας με ελάχιστη ισχύ επιτρέπει στο κλιματιστικό του μετατροπέα να εξοικονομεί ηλεκτρισμό. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης μόνιμης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης ως συμβατικού κλιματιστικού σε μοντέλα αναστροφέα, η διάρκεια ζωής του συμπιεστή αυξάνεται. Μετά από όλα, η κύρια φθορά του συμπιεστή, κατά κανόνα, συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή της εκτόξευσης. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν χρησιμοποιείτε ένα κλιματιστικό μετατροπέα, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στο δωμάτιο δεν θα υπερβαίνουν το ένα βαθμό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας αναστροφέα

Με βάση την αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού μετατροπέα, είναι δυνατόν να διακρίνουμε τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά του για τον καταναλωτή:

- ακριβέστερη διατήρηση της θερμοκρασιακής κατάστασης του δωματίου (± 0,5 ° C) και σταθερότητα του μικροκλίματος χωρίς οποιεσδήποτε απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης κρυολογήματος.

- εξοικονόμηση ενέργειας (έως 25-30%) λόγω της δυνατότητας λειτουργίας του συμπιεστή σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την απουσία ακόμη και βραχυπρόθεσμης υπερφόρτωσης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

- την ταχύτερη δυνατή έξοδο στο επιθυμητό καθεστώς θερμοκρασίας.

- χαμηλό επίπεδο θορύβου λόγω της απουσίας περιοδικής ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

- μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συμπιεστή λόγω ομοιόμορφου φορτίου.

- η δυνατότητα του κλιματιστικού μετατροπέα που λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (μέχρι και μείον 15 μοίρες).

- Η ευέλικτη διαχείριση ισχύος του μετατροπέα παρέχει υψηλή συνολική απόδοση του κλιματιστικού.

Όσο για τα μειονεκτήματα των σύγχρονων κλιματιστικών με μετατροπείς, υπάρχουν μόνο δύο. Και, πρώτα απ 'όλα, φυσικά, υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα κλιματιστικών. Συγκεκριμένα, το κόστος των μοντέλων inverter μπορεί να είναι υψηλότερο από την τιμή των συμβατικών κλιματιστικών κατά 30-100%, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον προϋπολογισμό. Συχνά αυτό απωθεί και τους αγοραστές. Ωστόσο, όσον αφορά τη σχέση "τιμής-ποιότητας", τα κλιματιστικά inverter επωφελούνται από τους πιο φθηνούς συναδέλφους τους. Μετά από όλα, διαρκούν περισσότερο και επίσης εξοικονομούν ενέργεια. Το δεύτερο μειονέκτημα των κλιματιστικών συσκευών με μετατροπέα είναι η ευαισθησία τους στις διαφορές τάσης στο δίκτυο λόγω της πιο ισχυρής και προηγμένης ηλεκτρονικής πλήρωσης. Το σύγχρονο κλιματιστικό μετατροπέα δεν είναι πολύ προσαρμόσιμο στις πτώσεις τάσης και σε περίπτωση ξαφνικών άλματα μπορεί απλά να καεί.

Η επιλογή υπέρ ενός κλιματιστικού μετατροπέα

Αν και τα μοντέλα inverter των κλιματιστικών είναι πολύ πιο ακριβά, αυτά, όπως έχουμε ήδη δει, έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών κλιματιστικών. Σε ποιες περιπτώσεις προτιμάται το κλιματιστικό μετατροπέα; Φυσικά, το κλιματιστικό σύστημα με τον μετατροπέα πρέπει να επιλέγεται όταν ο κλιματικός εξοπλισμός υπόκειται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά την άνεση και το επίπεδο θορύβου. Μόνο ένα κλιματιστικό μετατροπέα, που λειτουργεί σε συνεχή λειτουργία, είναι σε θέση να διατηρήσει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο κλιματιστικό είναι καλύτερα εγκατεστημένο σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου η άνεση και η ομοιόμορφη κατανομή του ψυχρού αέρα σε όλο το δωμάτιο έχει μεγάλη σημασία. Ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του κλιματιστικού μετατροπέα είναι ο χαμηλός θόρυβος. Έτσι, δεν θα σας εμποδίσει να κοιμάστε με το ενοχλητικό buzz σας.

Το κλιματιστικό με τον αντιστροφέα εγκαθίσταται επωφελώς όταν σχεδιάζετε να ζείτε σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι τουλάχιστον για τις αρχικές επενδύσεις το κλιματιστικό αυτό φαίνεται πιο ακριβό, αλλά χάρη στη μεγάλη διάρκεια ζωής και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η αγορά του θα εξοφληθεί πλήρως. Επίσης, ο κλιματισμός του μετατροπέα είναι επίσης προτιμότερος εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε κλιματιστικό εξοπλισμό για τη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα. Σε τελική ανάλυση, το κλιματιστικό σύστημα χωρίς τον μετατροπέα περιοδικά σβήνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παγετού του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας.

Για γραφειακούς, επαγγελματικούς ή βιομηχανικούς χώρους όπου δεν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για άνεση, είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε ένα φτηνότερο μετατροπέα κλιματιστικού. Επιπλέον, είναι καλύτερο να μην αγοράσετε ένα μετατροπέα κλιματιστικού εάν η σταθερότητα τάσης στα ηλεκτρικά δίκτυα του σπιτιού σας αφήνει πολύ επιθυμητό.

Αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού μετατροπέα

6/6/2018 860 Εμφανίσεις

Εγχώρια καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση οικιακών συσκευών προσφέρουν όλο και περισσότερο πελάτες κλιματισμού inverter - ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κλιματικών συσκευών για το σπίτι και το γραφείο. Και μόνο οι εμπειρογνώμονες γνωρίζουν, στην πραγματικότητα, αυτές οι λύσεις είναι καλύτερες από τις συνήθεις ομολόγους τους. Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter και υπάρχουν βασικές διαφορές στη λειτουργία 2 κοινών τύπων κλιματικών συστημάτων;

Σε αναλογία με άλλες λύσεις αυτού του τμήματος, η βάση του εξοπλισμού είναι 2 λειτουργικές μονάδες - εσωτερικές και εξωτερικές. Στο τελευταίο υπάρχει καθαριστής φρέον, συμπιεστής, ανεμιστήρας και συμπυκνωτής. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει μια πλακέτα ελέγχου, έναν ειδικό εξατμιστή, συνδετήρες, περσίδες, λύσεις διήθησης, καθώς και ένα ειδικό δοχείο αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

 • 1 Διαφορετικά συστήματα διασύνδεσης μετατροπέα από συμβατικά
 • 2 σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας
 • 3 Συστάσεις για επιλογή
 • 4 TOP 5 καλύτερες λύσεις κλιματισμού με μετατροπέα
  • 4.1 Γενικό κλίμα GU-EAF09HR
  • 4.2 Toshiba RAS-05BKV-E
  • 4.3 Toshiba RAS-10N3KVR-E2
  • 4.4 Mitsubishi Electric MSZ-MUZ HJ25VA-ER1
  • 4.5 Daikin FTXB20C-RXB20C

Διαφορετικά συστήματα διαχωρισμού inverter από συμβατικά

Το κλιματιστικό του τύπου του μετατροπέα διαφέρει από το παραδοσιακό split σύστημα, την παρουσία μιας ολοκληρωμένης κάρτας ελέγχου, μέσω της οποίας διορθώνεται η εργασία της συσκευής. Βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα και μειώνει τον αριθμό των εγκλεισμάτων της μονάδας.

Η αρχή του παραδοσιακού κλιματιστικού

Όσο για το συμβατικό κλιματιστικό, λειτουργεί με σχετικά απλή αρχή:

 • Η θερμοκρασία στο δωμάτιο αυξάνεται κατά πολλούς βαθμούς (από 3 έως 5 ° C).
 • Η κλιματική συσκευή ενεργοποιείται και εκτελείται η ψύξη του περιβάλλοντος χώρου.
 • Καθώς η θερμοκρασία κανονικοποιείται, η συσκευή απενεργοποιείται.
 • ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των κλιματιστικών inverter

Το κλιματιστικό inverter λειτουργεί σύμφωνα με μια διαφορετική τεχνολογία:

 • Ενεργοποιημένο για πρώτη φορά, το split σύστημα ψύχει τον αέρα στο δωμάτιο μέχρι την καθορισμένη από τον χρήστη τιμή.
 • Ο μετατροπέας στο κλιματιστικό δεν θα επιτρέψει τη διακοπή της συσκευής αλλά θα τη μεταφέρει σε οικονομικό τρόπο λειτουργίας (σε επίπεδο 20-70% της ονομαστικής χωρητικότητας).
 • Η μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί με "μειωμένη ταχύτητα", η οποία είναι επαρκής για τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας.

Σύγκριση των εργασιών των παραδοσιακών συσκευών και των συσκευών αντιστροφέα

Τα συστήματα split-budget που είναι εξοπλισμένα με έναν αντιστροφέα είναι απενεργοποιημένα, αλλά είναι κατά τάξη μεγέθους χαμηλότερα από τα παραδοσιακά διαλύματα που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των μαζών αέρα. Μόνο τα καλύτερα και πιο ακριβά κλιματιστικά inverter λειτουργούν συνεχώς. Μπορούν να αλλάξουν αυτόματα την ισχύ σε ένα ευρύ φάσμα - από 5 έως 90%.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα ενδιαφέρον βίντεο σε μια προσιτή γλώσσα σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό inverter και ένα συνηθισμένο.

Δώστε προσοχή! Τι είναι ο έλεγχος του μετατροπέα; - Μια μικρή συσκευή που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ομαλά την ισχύ της κλιματικής συσκευής.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας

Τα κύρια πλεονεκτήματα του κλιματιστικού μετατροπέα είναι η δυνατότητα της λεπτής ρυθμίσεως της θερμοκρασίας δωματίου, μία προκαθορισμένη λειτουργία υποστήριξης με υψηλή ακρίβεια, το επίπεδο δόνησης είναι μικρότερη από 3 μοίρες, παρέχοντας έτσι ένα κλίμα άνετα στον οικιακό χώρο. Οι σύγχρονες συσκευές είναι πολύ ήσυχες και δεν προκαλούν δυσάρεστο θόρυβο κατά τη διάρκεια της εργασίας. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι, όταν πρόκειται για ό, τι είναι καλύτερο κλιματιστικό inverter ή απλό, η επιλογή πέφτει στο πρώτο από αυτά.

Πλεονεκτήματα των κλιματιστικών μετατροπέων όσον αφορά την ισχύ εξόδου

Η χρήση τυπικών κλιματικών συμπλεγμάτων συνδέεται με την απότομη παραγωγή ψυχρού αέρα, η οποία με τη σειρά του οδηγεί σε δυσφορία. Για ένα άτομο, αυτό είναι γεμάτο με κρύο. Μετά την αποσύνδεση της συσκευής, επανενεργοποιείται μόνο αν το δωμάτιο γίνει αρκετά ζεστό. Αλλά το κλιματιστικό τύπου inverter λειτουργεί συνεχώς, η στήριξη της θερμοκρασιακής κατάστασης από τον κρύο αέρα εκτελείται "αναλογικά".

Πλεονεκτήματα του μετατροπέα

 • επιτρέπεται η χρήση σε όλο το εικοσιτετράωρο.
 • μέγιστη ακριβή υποστήριξη για τη θερμοκρασία που καθορίζει ο χρήστης.
 • εργάζονται πολύ πιο ήσυχα από τους παραδοσιακούς ομολόγους τους.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατανάλωση ισχύος από κλιματιστικά

Κλιματιστικό μετατροπέα έχει ορισμένες ελλείψεις:

 • σε σύγκριση με την παραδοσιακή συσκευή κλιματισμού, η τιμή είναι υψηλότερη κατά 40% (περίπου).
 • η πλακέτα ελέγχου της μονάδας εξαρτάται από την ηλεκτρική τάση στο δίκτυο (οι σταγόνες είναι απαράδεκτες).
 • η επισκευή του κλιματιστικού inverter είναι δαπανηρή.

Ως επί το πλείστον, τα κύρια μειονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων είναι ότι είναι δαπανηρά, αλλά σπάνια αποτυγχάνουν. Η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού inverter κατασκευάζεται έτσι ώστε η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για χώρους ψύξης καυτό καλοκαίρι, αλλά επίσης τη θερμότητα του όταν η στήλη εξωτερική θερμοκρασία δείχνει -10 -15 ° C.

Δώστε προσοχή! Για μονοφασικά δίκτυα τροφοδοσίας, επιλέγονται μοντέλα διαχωρισμένου συστήματος με ψυκτική ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 18 kW. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της τιμής, είναι καλύτερο να τροφοδοτήσετε τη μονάδα συνδέοντάς την με μια τριστάνη γραμμή.

Συστάσεις για επιλογή

Αξίζει να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό inverter και υπάρχει ανάγκη για αυτό; Εάν το κύριο καθήκον της κλιματικής συσκευής είναι να εξασφαλίσετε μια άνετη θερμοκρασία στην αρχή "απλά να μην είναι κρύο / ζεστό", τότε μπορείτε να το χειριστείτε με μια παραδοσιακή λύση. Για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους και επικεντρώνονται στην ποιότητα θερμότητας / ψύξης, είναι προτιμότερο να επιλέξετε συστήματα inverter.

Συμβουλή! Οι λύσεις που εξετάζονται θα ταιριάζουν απόλυτα όχι μόνο σε χώρους γραφείων και σε γραφεία, αλλά και σε υπνοδωμάτια για παιδιά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, όταν απαιτείται λειτουργία 24 ωρών της μονάδας ψύξης, συνιστάται να προτιμάτε μια ήσυχη συσκευή που δεν θα αποσπά την προσοχή. Για τους εμπορικούς οργανισμούς, αυτή είναι μια ιδανική λύση, ειδικά αν λάβετε υπόψη τα υψηλά τιμολόγια για την ηλεκτρική ενέργεια - η εγκατάσταση ενός μετατροπέα θα εξοικονομήσει, λόγω της δυνατότητας προσαρμογής της απόδοσης της συσκευής για διαφορετικές εποχές.

Δώστε προσοχή! Κατά την αξιολόγηση του προβλήματος της επιλογής ενός κλιματιστικού μετατροπέα ή ενός συμβατικού κλιματιστικού, πρέπει να ληφθεί υπόψη η μακρύτερη λειτουργία του πρώτου τύπου εξοπλισμού, ο οποίος αποτυγχάνει πολύ λιγότερο συχνά. Τι σημαίνει αυτό για τον αγοραστή; - Το κόστος λειτουργίας στο μέλλον τα επόμενα χρόνια μειώνεται.

Πριν αγοράσετε ένα κλιματιστικό, συνιστούμε να δείτε ένα χρήσιμο βίντεο, μετά από το οποίο θα κάνει την επιλογή θα είναι πολύ ευκολότερη.

Top 5 καλύτερες λύσεις κλιματισμού με μετατροπέα

Για να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή δεν είναι ακαταμάχητη για εσάς, σας παρουσιάζουμε την βαθμολογία του TOP-5 από τα καλύτερα όργανα, τα οποία σίγουρα θα βρείτε στο γραφείο και στο σπίτι.

Γενικό Κλίμα GU-EAF09HR

Γενικό Κλίμα GU-EAF09HR

Γενικό Κλίμα GU-EAF09HR - Αυτό το μοντέλο συνδυάζει μεγάλη λειτουργικότητα και προσιτή τιμή (από 15 έως 41 χιλιάδες ρούβλια.). Η μεσαία τάξη. Έρχεται με συμπιεστές από τη Mitsubishi και τη Daikin. Το μοντέλο εφαρμόζεται στη βόρεια έκδοση, λόγω του οποίου το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και όταν το παράθυρο είναι -15 ° C. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους μέχρι 25 m2.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του GU-EAF09HR:

 • απλή εγκατάσταση?
 • λειτουργία διπλής λειτουργίας (θέρμανση, ψύξη);
 • κατοικία χαμηλού θορύβου.
 • Τα blinds ανοίγουν / κλείνουν αυτόματα.
 • κλειδώματος στο τηλεχειριστήριο.

Η ισχύς για θέρμανση δεν υπερβαίνει τα 4,1 kW, ενώ για την ψύξη - από 0,4 έως 3,3 kW. Ένα φίλτρο κατεχίνης, ένας ιονιστής αέρα περιλαμβάνονται επίσης στο κανονικό σετ παράδοσης.

Toshiba RAS-05BKV-E

Το μοντέλο RAS-05BKV-E είναι η κύρια καινοτομία του 2017. Η Toshiba παρήγαγε πάντοτε τις καλύτερες κλιματικές λύσεις. Στην παραλλαγή μεγέθους 0,5 αυτό είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για μικρά δωμάτια μέχρι 15 m2. Αυτός ο κλιματισμός θα είναι κατάλληλος σε αστικά διαμερίσματα, αντιμετωπίζει καλά με χαμηλές θερμοκρασίες.

 • λειτουργία "άνετου ύπνου".
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • Για τον καλό εξαερισμό υπάρχουν 12 στοιχειώδεις περσίδες.
 • λειτουργία αυτόματου καθαρισμού.
 • ελάχιστο θόρυβο (μέχρι 22 dB).
 • προγραμματιζόμενο πίνακα ελέγχου με χρονοδιακόπτη για 7 ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι οι μονάδες κασέτας εξακολουθούν να κατέχουν ηγετικές θέσεις, η εταιρεία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην αγορά και προσφέρει στους πελάτες νέα και προσιτά μοντέλα συσκευών. Η τιμή είναι από 33 χιλιάδες ρούβλια.

Toshiba RAS-10N3KVR-E2

Το Toshiba N3KVR - ένα υπέροχο κλιματιστικό inverter στην κλασική έκδοση. Διακρίνεται από ένα ομαλό μπροστινό πλαίσιο με ενσωματωμένο φίλτρο πλάσματος, χάρη στο οποίο είναι δυνατό να εξουδετερωθούν μέχρι και 99% δυσάρεστες οσμές σε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Μέχρι σήμερα, αυτή η συσκευή εστιάζει όλη την εργασία που εξαλείφει τους ιούς, τα βακτηρίδια και τα αλλεργιογόνα.

Η παρουσία ενός φίλτρου πλάσματος στην πράξη σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ο αέρας καθαρίζεται 5-10 φορές πιο αποτελεσματικά και ταχύτερα σε σύγκριση με τα παθητικά συστήματα καθαρισμού.

Χαρακτηριστικά της κλιματικής μονάδας:

 • Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η μονάδα θα επανεκκινήσει αυτόματα.
 • λειτουργία αυτόματου καθαρισμού της εσωτερικής μονάδας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος IAQ.
 • ένας τρόπος αύξησης της παραγωγικότητας ή οικονομίας ενός ηλεκτρικού ρεύματος (κατά την κρίση του χρήστη).

Το μοντέλο N3KVR της Toshiba θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα στον τεχνικό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι ένα split σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από αλλεργικούς ανθρώπους που υποφέρουν από κάθε είδους ερεθιστικά.

Mitsubishi Electric MSZ-MUZ HJ25VA-ER1

Mitsubishi Electric MSZ-MUZ HJ25VA-ER1

Ένας άλλος εκπρόσωπος της σειράς Classic, αλλά ήδη στην έκδοση της Mitsubishi Electric. Καλό κλιματισμό με έλεγχο ελέγχου inverter, εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης. Κατάλληλο για δωμάτια μέχρι 25 "τετράγωνα". Το κιτ χειμώνα στη συσκευή δεν παρέχεται, αφού αυτή είναι μια επιλογή χωρίς προηγμένες λειτουργίες.

 • ένα χρονόμετρο για 12 ώρες.
 • ένας τρόπος οικονομικής ψύξης.
 • συμμόρφωση με την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης "Α" ·
 • ένα αντιαλλεργικό φίλτρο ενζύμου.
 • αυτόματη επανεκκίνηση του συστήματος σε περίπτωση βλαβών, έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος.

Daikin FTXB20C-RXB20C

Ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα inverter στην αγορά, κοστίζοντας μέχρι και 40 χιλιάδες ρούβλια. Υπάρχει η δυνατότητα εργασίας στη θέρμανση, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και σε θερμοκρασία -15 ° C έξω από το παράθυρο. Η ισχύς της συσκευής επαρκεί για να υποστηρίξει το μικροκλίμα σε αίθουσες μέχρι 20 m2, υπό την προϋπόθεση ότι το σύστημα παραδίδεται και διαμορφώνεται από ειδικούς.

Χαρακτηριστικά Daikin FTXB20C-RXB20C:

 • ομαλή ρύθμιση ισχύος με χρονοδιακόπτη.
 • λειτουργία υψηλής απόδοσης.
 • λειτουργία για να υποστηρίξει ένα άνετο μικροκλίμα?
 • σε κατάσταση αναμονής η συσκευή μεταβαίνει σε οικονομικό τρόπο κατανάλωσης ρεύματος.
 • λακωνική εμφάνιση (οι σωλήνες και τα στοιχεία είναι κρυμμένα στο σώμα, τίποτα δεν είναι ορατό και δεν προεξέχει).
 • αυτοδιάγνωση;
 • ρύθμιση της θέσης των τυφλών.
 • 24ωρη χρονοδιακόπτη.

Συμβουλή! Τα κλιματιστικά κλιματιστικά με την εγκατάσταση είναι φθηνότερα, αντί για την παραγγελία της συσκευής κλιματισμού χωριστά και για την τοποθέτηση ξεχωριστά.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει πραγματικά κάτι από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε. Το ευρύ φάσμα κλιματικών συγκροτημάτων για διαφορετικούς σκοπούς και με διάφορες δυνατότητες πωλείται. Η απόφαση είναι δική σας!

Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter (split σύστημα)

Τι είναι ένα κλιματιστικό inverter; Εξωτερικά, αυτές οι κλιματολογικές συσκευές δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Η εξωτερική σύνδεση των εξαρτημάτων είναι επίσης βασική για αυτές τις συσκευές. Ναι, και για το έργο μπορεί να σημειωθεί το ίδιο πράγμα. Αλλά το σύστημα split του τύπου inverter θεωρείται πιο σύγχρονη συσκευή με συνεχή εργασία. Για να δείτε αν πρόκειται για διαφημιστικό τέχνασμα, πρέπει να αναλύσετε όλες τις λειτουργίες αυτών των συσκευών αντιστροφέα.

Αρχή λειτουργίας

Η βάση κάθε κλιματιστικού είναι ο συμπιεστής, καθώς πρέπει να είναι υπεύθυνος για την πρόοδο του ψυκτικού μέσου μέσω των κύριων σωλήνων και συσκευών. Για να καταλάβετε τι έχει αλλάξει με την εμφάνιση κλιματιστικών μετατροπέων, πρέπει να συγκρίνετε την αρχή λειτουργίας του συμπιεστή καθενός από αυτά τα συστήματα.

Λειτουργία ενός τυποποιημένου συστήματος διαχωρισμού

Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο χωρίς μετατροπέα, ο αισθητήρας της εσωτερικής μονάδας παρακολουθεί τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Μόλις φτάσει τις παραμέτρους που ορίσατε, ο ηλεκτρονόμος ενεργοποιεί και δίνει εντολή να ενεργοποιήσει τον συμπιεστή.

Η εγκατάσταση, με τη σειρά της, αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ, φέρνοντας γρήγορα δροσιά. Όταν επιτευχθούν ορισμένες παράμετροι στο θερμόμετρο, απενεργοποιείται.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στο επιθυμητό σημείο στο θερμόμετρο, ο αισθητήρας αντιδρά ξανά, δίνει εντολή σε ένα ρελέ που ενεργοποιεί τον κινητήρα του συμπιεστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται ξανά.

Λειτουργία του κλιματιστικού inverter

Εξετάστε πώς λειτουργεί το κλιματιστικό του μετατροπέα; Όταν το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ο αισθητήρας εσωτερικής μονάδας παρακολουθεί επίσης τη θερμοκρασία χώρου και "το συγκρίνει" με τις ρυθμισμένες παραμέτρους. Όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία, ενεργοποιείται ο αισθητήρας θερμοκρασίας, μεταδίδει την εντολή στο ρελέ και στον κινητήρα του συμπιεστή.

Η μονάδα αρχίζει επίσης να λειτουργεί με φορτίο 100%, δροσίζει γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά στη συνέχεια δεν σβήνει τελείως. Μια κλιματική συσκευή με έναν μετατροπέα δεν χρειάζεται να ξαναψύχει ολόκληρο τον όγκο αέρα στο δωμάτιο κάθε φορά, μόνο φυσάει μια ορισμένη ποσότητα για να δημιουργήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Φυσικά, αυτή η ικανότητα της συσκευής κλιματισμού είναι μια αρετή, καθώς το κόστος ενέργειας μειώνεται, τα ρεύματα εξαφανίζονται, το επίπεδο θορύβου μειώνεται. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κλιματιστικών κλιματιστικών είναι ότι ο συμπιεστής συνεχίζει να λειτουργεί συνεχώς στο καθορισμένο εύρος θερμοκρασίας κατά 10-95% της χωρητικότητάς του.

Το πλεονέκτημα των συστημάτων διάσπασης του μετατροπέα σε σύγκριση με τα συμβατικά


Επιλέγοντας ένα μετατροπέα ή συμβατικό κλιματιστικό, θα πρέπει να αντιπροσωπεύετε πλήρως τη διαφορά μεταξύ τους.

Ο κινητήρας του κλιματιστικού μετατροπέα προσαρμόζεται στην παρορμητικότητα της αλλαγής θερμοκρασίας στο δωμάτιο και επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη περιοχή ισχύος με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η ταχύτητα του πτερυγίου ανεμιστήρα αλλάζει, πράγμα που μειώνει σημαντικά το επίπεδο θορύβου και δημιουργεί μια πιο άνετη εργασία για τη συσκευή.

Για να προσδιορίσετε ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο - inverter ή συμβατικό, πρέπει να καταλάβετε ότι η έλλειψη συχνών εκκινήσεων κινητήρα στον συμπιεστή επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής αυτής της συσκευής. Κατά μέσο όρο, μπορεί να διαρκέσει 15-18 έτη, όταν παρόμοια μη ανεστραμμένα αδρανή λειτουργούν σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία 6-8 ετών.

Αυτά τα κλιματιστικά inverter έχουν διακρίσεις για την ελάχιστη, μεσαία και υψηλή ισχύ. Σε αντίθεση με τις μη αναστρέψιμες συσκευές, η οριακή παραγωγικότητα είναι ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος, συνήθως είναι περίπου 20%. Συνεπώς, λόγω αυτού, το κλιματιστικό θα αντιμετωπίσει γρήγορα την επίτευξη ενός δεδομένου τρόπου ψύξης ή θέρμανσης στο δωμάτιο.

Επιρροή του μετατροπέα στο επίπεδο θορύβου και κατανάλωση ενέργειας

Τα συστήματα split inverter είναι πολύ διαφορετικά από τα κανονικά κλιματιστικά. Σε αυτό, ο συμπιεστής τροφοδοτείται από έναν κινητήρα DC. Η μονάδα ελέγχου στα διαχωρισμένα συστήματα μετατρέπει μια σταθερά σε εναλλασσόμενο ρεύμα μιας δεδομένης συχνότητας. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αντιστροφή.

Μια τέτοια μετατροπή επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα να αλλάξει η ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα συμπιεστή, και κατά συνέπεια, η δημιουργία ψυχρότητας και ζεστασιάς. Η ισχύς του κινητήρα ρυθμίζεται με απλή αλλαγή της τάσης: περισσότερη τάση - η περιστροφή του άξονα του κινητήρα αυξάνεται.

Συνεπώς, η κίνηση του ψυκτικού από τον συμπιεστή επιταχύνεται. Και αντίστροφα, η τάση μειώνεται - μειώνονται οι στροφές του κινητήρα και μειώνεται η ταχύτητα φρέον στους σωλήνες. Η τυπική συσκευή χρησιμοποιεί έναν συμπιεστή με κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος και η ισχύς της ρυθμίζεται μόνο ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τον κινητήρα.

Αποδεικνύεται ότι ο μετατροπέας έχει σχεδιαστεί για να αλλάζει την τυπική συχνότητα του ηλεκτρικού δικτύου. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο επίπεδο ελέγχου, λόγω του οποίου ρυθμίζεται η λειτουργία της συσκευής. Είναι στην εξωτερική μονάδα και ρυθμίζει τον αριθμό των αλλαγών της συσκευής.

Συνεπώς, σε κλιματιστικά με μετατροπείς, ο συμπιεστής κινεί πάντα το ψυκτικό μέσο όταν το split σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία ψύξης (με την ταχύτητα σε αυτό τότε περισσότερο, τότε λιγότερο). Αυτό έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχουν στιγμές εκκίνησης για τον κινητήρα.
 • Η δυνατότητα ομαλής ρύθμισης της κίνησης του ψυχρού αέρα.
 • Το κλιματιστικό μετατροπέα στο διαμέρισμα λειτουργεί στη διαμορφωμένη λειτουργία.

Ως αποτέλεσμα του πρώτου πλεονεκτήματος, το διαχωρισμένο σύστημα καταναλώνει περίπου 20-25% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από την κλασική συσκευή κλιματισμού. Το δεύτερο στοιχείο υποδεικνύει ότι ο συμπιεστής στον κλιματιστικό μετατροπέα λειτουργεί στην περιοχή των 0,5-1 ° C (και για τα τυποποιημένα συστήματα διαχωρισμού το εύρος είναι 1-5 ° C).

Το τρίτο πλεονέκτημα σημαίνει μια πιο αθόρυβη λειτουργία του κλιματιστικού. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, το κλιματιστικό λειτουργεί σιωπηλά και χρησιμοποιείται συχνά σε υπνοδωμάτια το βράδυ. Ταυτόχρονα, μεταβαίνει σε κατάσταση οικονομίας με αργή περιστροφή της πτερωτής του ανεμιστήρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κλιματιστικά από το Hitachi.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διασπασμένων συστημάτων inverter σε σύγκριση με τα συμβατικά

Φυσικά, ένας τέτοιος κλιματικός εξοπλισμός έχει τα υπέρ και τα κατά. Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των κλιματιστικών inverter είναι ότι δεν έχουν κανένα περιορισμό στη διαδικασία λειτουργίας. Οι παραδοσιακές συσκευές κατασκευάζονται από κατασκευαστές με ανάλυση που δεν υπερβαίνει τις 8 ώρες την ημέρα.

Επιπλέον, το κλιματιστικό με μετατροπέα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Ομαλή λειτουργία της συσκευής. Κατά τη χρήση αυτής της συσκευής δεν θα υπάρχει υπερφόρτωση στο δίκτυο. Μετά από όλα, όπως είναι γνωστό, τη στιγμή της εκκίνησης του κινητήρα, δημιουργείται φορτίο αιχμής για όλο το δίκτυο στο σπίτι. Ως εκ τούτου, η έλλειψη εξοικονόμησης ενέργειας έως και 40%, οπότε η συσκευή κλιματισμού θεωρείται οικονομική συσκευή.

Μια μικρή σειρά από δείκτες θερμοκρασίας. Το κλιματιστικό αυτού του τύπου διατηρεί με ακρίβεια τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Άνετη ροή αέρα: Κατά τη λειτουργία, μια απαλή ροή αέρα συμβαίνει αυστηρά εντός του καθορισμένου εύρους θερμοκρασίας. Αυτό περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα καταρροϊκών ασθενειών (όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται ένα συμβατικό ανάλογο).

Ελάχιστο επίπεδο θορύβου (18-22 dB) σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη συσκευή ακόμα και τη νύχτα (για συνηθισμένο επίπεδο θορύβου 30-33 dB).

Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Θέρμανση των χώρων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Η δυνατότητα του κλιματιστικού μετατροπέα να θερμαίνει το δωμάτιο σε εξωτερικές θερμοκρασίες, φτάνοντας τους -25 μοίρες.

Υπάρχουν μειονεκτήματα για τα κλιματιστικά inverter:

 1. Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα αυτών των συσκευών αντιδρούν στις διακυμάνσεις της τάσης και μπορούν να καούν σε ξαφνικά άλματα.
 2. Η μαλακή ρύθμιση της θερμοκρασίας δεν είναι κατάλληλη για όλα τα δωμάτια. Είναι καλό για υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια, αλλά δεν είναι κατάλληλο για ξενοδοχεία, γραφεία, όπου οι πόρτες ανοίγουν συνεχώς. Και επειδή αυτό αλλάζει την ανταλλαγή αέρα, το κλιματιστικό απλά δεν είναι σε θέση να ρυθμίζει συνεχώς στην επιθυμητή λειτουργία.
 3. Υψηλό κόστος. Ίσως, το πιο σοβαρό counterargument. Όχι κάθε κάτοικος μιας τέτοιας αγοράς μπορεί να το αντέξει.

Συμβουλές για την επιλογή ενός μοντέλου

Το σύστημα Split είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απαλλαγούμε από τη ζέστη του καλοκαιριού και να δημιουργούμε ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Στην αγορά της κλιματικής τεχνολογίας, τα κλιματιστικά inverter πωλούνται από διάφορους κατασκευαστές.

Για να μην κάνετε το λάθος κατά την επιλογή αυτού του ακριβού κλιματιστικού, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους αυτών των συσκευών. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή, φυσικά, στη δύναμη και την ησυχία της μονάδας.

Ασύμμετρος. Στο διαβατήριο της συσκευής, κατά κανόνα, αυτή η παράμετρος υποδεικνύεται για την εσωτερική και την εξωτερική μονάδα. Φυσικά, ο αριθμός θορύβου της πρώτης μονάδας είναι πολύ πιο σημαντικός, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, η αθόρυβη λειτουργία εκφράζεται σε ντεσιμπέλ και θα πρέπει να εμφανίζεται στην πλάκα κλιματισμού σε επίπεδο 22-24 dB.

Αυτός ο θόρυβος είναι σχεδόν αόρατος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το διαχωρισμένο σύστημα εξ ορισμού παράγει λιγότερο θόρυβο από οποιοδήποτε άλλο, αποτελούμενο από δύο τετράγωνα. Τη νύχτα, υπάρχουν λιγότεροι εξωτερικοί ήχοι και ο θόρυβος από το κλιματιστικό που λειτουργεί είναι πιο αισθητός.

Ως εκ τούτου, συνιστάται όταν επιλέγετε ένα μοντέλο στην κρεβατοκάμαρα για να κάνετε την επιλογή της με "νυχτερινή λειτουργία". Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατή τη μείωση του θορύβου σε μερικά συστήματα split μέχρι 18-21 dB.

Ισχύς. Όταν επιλέγετε μια απόδοση, υπάρχει μια ιδιαίτερη λειτουργία σε αυτές τις συσκευές. Ας υποθέσουμε ότι η συσκευή έχει χωρητικότητα 2 kW, αλλά δεν πρέπει να θεωρήσετε τον αριθμό ως έγκυρο. Η σωστή απόδοση και κατανάλωση ενέργειας είναι διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Συνήθως, η δύναμη δημιουργίας δροσιάς καταναλώνεται περισσότερο από τρεις φορές. Αυτό σημαίνει ότι εάν σε υπολογισμούς η ισχύς είναι 2 kW, τότε η κατανάλωση ισχύος θα είναι περίπου 700 W. Η υπερβολική παραγωγικότητα είναι επίσης ανεπιθύμητη, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητο κόστος ενέργειας και οικονομικό κόστος.

Τοποθεσία. Όταν επιλέγετε ποιο σύστημα inverter split ή candy bar να επιλέξετε, τα χαρακτηριστικά του δωματίου είναι μεγάλης σημασίας. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, στέγη ή θεμέλιο. Και η εσωτερική μονάδα τοποθετείται στο πάτωμα, στον τοίχο και ακόμη και πίσω από τις ψευδοροφές. Όπου είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε μια συσκευή που τοποθετείται σε τοίχο, η επιλογή σας μπορεί να γίνει σε κλιματιστικό κινητού (πατώματος) inverter.

Τοποθέτηση. Εγκαθιστώντας τέτοια ακριβά μοντέλα μετατροπέων κλιματιστικών, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή των εγκαταστάτων. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με την ίδια εταιρεία (εάν είναι δυνατόν) από την οποία αγοράσατε αυτήν την συσκευή, επειδή είναι πλήρως υπεύθυνοι για την εγκατάσταση και τη λειτουργία αυτού του κλιματιστικού.

Πρόσθετες λειτουργίες.

Η αποτελεσματικότητα της εργασίας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς πρόσθετους τρόπους λειτουργίας, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με συσκευές μετατροπέων ρεύματος:

 • Θέρμανση του διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.
 • Καθαρισμός του αέρα.
 • Ιονισμός του αέρα.
 • Εξαερισμός του δωματίου.

Επιλέγοντας τους τρόπους του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να καταλάβετε τι δίνετε αυτό ή αυτή η λειτουργία. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο η συσκευή έχει οποιεσδήποτε πρόσθετες λειτουργίες, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Προληπτικά έργα

Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε τα στοιχεία του συσσωρεύουν τη σκόνη και το λίπος. Αυτό ισχύει για το ψυγείο, τα φίλτρα, τους ανεμιστήρες και άλλα μέρη μέσα στο περίβλημα. Κατά συνέπεια, σχηματίζονται μικροοργανισμοί επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία σε αυτά τα μέρη, τα οποία μεταφέρονται μαζί με τον αέρα.

Η εναπόθεση βρωμιάς επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία όλου του εξοπλισμού, ο οποίος απαιτεί τον καθαρισμό των εξαρτημάτων και την εκτέλεση μιας στοιχειώδους προληπτικής συντήρησης της συσκευής. Εάν δεν το κάνετε αυτό, τότε μετά από λίγο η ανταλλαγή αέρα θα επιδεινωθεί αισθητά, το φορτίο στη συσκευή και στο ηλεκτρικό δίκτυο θα αυξηθεί.

Επιπλέον, στο εξωτερικό της εξωτερικής μονάδας συλλέγονται χνούδι, φύλλα, εξαιτίας των οποίων αλλάζει η λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας και επιδεινώνεται η διαδικασία μετατροπής του ψυκτικού μέσου. Έτσι, ανεξάρτητα, που εξυπηρετούν ένα εξοπλισμό κλίμα μπορεί να μολύνει καθαρό ή να αλλάξετε τα φίλτρα, ο συμπυκνωτής (εναλλάκτη θερμότητας) από τη σκόνη και τα χνούδια από την εναπόθεση στρώματος ανεμιστήρα λίπους.

Όλα αυτά τα έργα προδιαγράφονται στις οδηγίες αυτής της συσκευής. Η υπόλοιπη προληπτική συντήρηση πρέπει να αφεθεί στους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης. Για την πλήρη εκτέλεση του έργου, πρέπει να έχετε εμπειρία στη συντήρηση, καθώς και - ένα ειδικό εργαλείο και εξοπλισμό.

Για να αποφευχθεί η λανθασμένη συντήρηση και η πιθανή απειλή για την υγεία, η καλύτερη επιλογή είναι να ανατεθεί αυτή η διαδικασία σε επαγγελματίες. Αυτό θα σας εξοικονομήσει δύναμη, χρόνο και θα σας προστατεύσει από τον κίνδυνο.

Επιλέγοντας το καλύτερο μοντέλο

Πολλοί αγοραστές ενδιαφέρονται για το ερώτημα ποιο διαχωριστικό σύστημα θα επιλέξει. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ακριβή και οικονομικά κλιματιστικά οδήγησε σε μια διευρυμένη σειρά αυτών των συσκευών από τους κατασκευαστές κλιματικής τεχνολογίας. Η ποικιλία των εμπορικών σημάτων περιπλέκει την επιλογή των αγοραστών, επομένως είναι απαραίτητο να χαρακτηριστούν λεπτομερέστερα τα μοντέλα αυτά.

Daikin. Αυτή η δημοφιλής εταιρεία κατασκευάζει μια τεχνική που είναι αξιόπιστη. Παρόλο που οι συσκευές αυτής της εταιρείας έχουν ένα συνοπτικό σχέδιο, ταυτόχρονα έχουν μια ποικιλία τρόπων λειτουργίας και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα τους.

Mitsubishi. Τα προϊόντα της Mitsubishi δεν χρειάζονται διαφήμιση - τα συστήματα split με το μετατροπέα αυτού του κατασκευαστή θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους αγοραστές. Έχουν κομψό σχεδιασμό και άψογη ποιότητα κατασκευής.

Panasonic. Οι συσκευές αυτής της εταιρείας δείχνουν την ποιότητα εξοπλισμού υψηλής ποιότητας. Με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, οι εξαιρετικά αξιόπιστες συσκευές είναι κατάλληλες για διάφορες κατηγορίες πελατών.

Toshiba. Αυτή η εταιρεία ήταν η πρώτη που ανέπτυξε και εισήγαγε την παραγωγή σύγχρονων κλιματιστικών με την εφαρμογή της αρχής της αναστροφής, πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά αξίζουν ειδική επεξεργασία από τους καταναλωτές.

Hitachi. Μια άλλη εταιρεία γνωστή στους καταναλωτές. Παράγει προϊόντα οικιακής χρήσης, καθώς και ισχυρές συσκευές παραγωγής.

Συμπέρασμα

Αν και τα κλιματιστικά με μετατροπείς είναι σημαντικά πιο ακριβά, έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα τυπικά συστήματα διαχωρισμού. Φυσικά, θα πρέπει να επιλέγεται η τεχνολογία κλιματισμού inverter στην περίπτωση που οι πιο αυστηρές απαιτήσεις της επιβάλλονται από τη θέση της ευκολίας και του επιπέδου θορύβου.

Μόνο ένα διαιρούμενο σύστημα μετατροπέα, που λειτουργεί σε συνεχή λειτουργία, μπορεί να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αυτό το κλιματιστικό είναι καλύτερα εγκατεστημένο σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου πρέπει να δημιουργήσετε την άνεσή σας.