Τρόποι κατασκευής σπιτικού μαλακτικού

Ο σπιτικός κλιματισμός είναι ένας μύθος ή μια πραγματικότητα; Πόσο καλή είναι αυτή η συσκευή; Πώς να φτιάξετε τον κλιματισμό σας; Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, ανατρέχοντας σε διάφορα σχέδια αυτοεξυπηρέτησης κλιματικών μονάδων που λειτουργούν με την ίδια αποτελεσματικότητα με τα βιομηχανικά κλιματιστικά.

Κλιματιστικό από τα χέρια του

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό;

Ένα τυπικό κλιματικό σύστημα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ψυγείο-ψυγείο, Μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα λόγω της εξάτμισης του ψυκτικού μέσου.
 • Η μονάδα πίεσης - Ένας ανεμιστήρας που σπρώχνει ζεστό αέρα στο ψυγείο.
 • Πυκνωτής καλοριφέρ, συμπυκνώνοντας ατμούς ψυκτικού μέσου και εκπέμποντας ενέργεια θερμού αέρα στην ατμόσφαιρα.
 • Συμπιεστής, Απαλώντας ψυκτικό από το ψυγείο στον συμπυκνωτή.

Η ουσία του κλιματιστικού είναι να απορροφά την ενέργεια του θερμού αέρα που εξάγει το ψυκτικό. Η συνέχεια της διαδικασίας της εξάτμισης του ψυκτικού μέσου παρέχει ένα συμπιεστή, από το οποίο looped κυκλοφορούντος μέσου, και ένα συμπυκνωτή συμπύκνωση αέριου ψυκτικού ζεύγη.

Πώς να φτιάξετε ένα κλιματιστικό;

Μια σπιτική εμμηνόπαυση μπορεί να κατασκευαστεί με μόλις δύο κόμβους ενός κλασικού conditioner:

 • Μονάδα ψύξης, που μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα.
 • Η μονάδα έγχυσης, Παροχή της διανομής του ψυχρού περιβάλλοντος μέσα από το δωμάτιο.

Άλλα στοιχεία της δομής μπορούν να απορριφθούν ως περιττά. Εξάλλου, η μονάδα συμπύκνωσης και ο συμπιεστής παίζουν μόνο έναν βοηθητικό ρόλο, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της λειτουργίας του κλιματιστικού.

Αλλά χωρίς πυκνωτή και σπιτικό μονάδα συμπιεστή θα λειτουργεί μόνο για όσο διάστημα η θερμοκρασία της μονάδας ψύξης είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του ψυχρού αέρα. Κατά συνέπεια, κατά τη διαδικασία λειτουργίας, ο ιδιοκτήτης του οικιακού κλιματιστικού θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα της αποκατάστασης της χαμηλής θερμοκρασίας του ψυγείου. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα τέτοιο πρόβλημα επιλύεται με φυσική αντικατάσταση του περιεχομένου της μονάδας ψύξης.

Τρεις εκδόσεις της κατασκευής αυτοεξυπηρέτησης κλιματιστικών

Με βάση το παραπάνω σύστημα, μπορείτε πραγματικά να κάνετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με το πτητικό ψυκτικό, το ερμητικό σύστημα κυκλοφορίας αυτής της ουσίας και τον σύνθετο συμπιεστή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το κρύο, η ροή του αέρα και μια δημιουργική ιδέα. Και περαιτέρω, θα αναλύσουμε τρεις ιδέες για την κατασκευή υψηλής απόδοσης αυτοεξυπηρέτησης κλιματιστικών. Γνωρίστε λοιπόν:

Επιλογή 1: πάγος + σχέδιο

Σε αυτή την περίπτωση, ένα πλαστικό μπουκάλι με παγωμένο νερό παίζει το ρόλο της μονάδας ψύξης. Και ως μονάδα ανεμιστήρα χρησιμοποιείται ένας συμβατικός ανεμιστήρας.

Παράδειγμα κλιματιστικού από μπουκάλια πάγου και ανεμιστήρα

Μια ελαφριά έκδοση αυτού του "κλιματιστικού" περιλαμβάνει την τοποθέτηση του μπουκαλιού στο τραπέζι, μπροστά από τις λεπίδες του ανεμιστήρα. Μια πιο προηγμένη έκδοση περιλαμβάνει ένα καλάθι με συρμάτινες φιάλες συνδεδεμένο στη μάσκα του ανεμιστήρα. Ένα μπουκάλι παγωμένο νερό χωρά σε αυτό το καλάθι.

Μια πιο τέλεια έκδοση ενός τέτοιου "κλιματιστικού" περιλαμβάνει την αντικατάσταση της πλαστικής φιάλης με ένα "ψυχρό συσσωρευτή" - ένα δοχείο με ειδικό υγρό που χρησιμοποιείται σε σακούλες ψυγείου. Η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου κλιματικού συστήματος εξαρτάται από τον όγκο του δοχείου με πάγο.

Ως εκ τούτου, η μέγιστη απόδοση ενός σπιτικού κλιματιστικού που κατασκευάζεται με βάση αυτή την ιδέα εξασφαλίζεται από το ακόλουθο σχήμα συναρμολόγησης:

 • Πάρτε ένα πλαστικό δοχείο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, εξοπλισμένο με ένα σφραγισμένο ή σφιχτό καπάκι.
 • Στο καπάκι, κόβονται δύο τρύπες: η πρώτη μεγαλύτερη διάμετρος συμπίπτει με τις διαστάσεις του προστατευτικού ανεμιστήρα, η δεύτερη με διάμετρο 50 ή 100 χιλιοστά.
 • Στη δεύτερη τρύπα, τοποθετήστε το γωνιακό εξάρτημα 50 ή 100 χιλιοστά, ως αποτέλεσμα του οποίου θα εμφανιστεί ένα κλαδί μορφής L πάνω από το κάλυμμα.
 • Στην πρώτη τρύπα, τοποθετείται ένας ανεμιστήρας, ο οποίος στερεώνει την σχάρα στο καπάκι με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Σε μια σφραγισμένη συσκευασία-παλέτα, βάζετε μπουκάλια με παγωμένο νερό, ψίχουλα πάγου ή ψυχρούς συσσωρευτές.

Ως αποτέλεσμα, ο ανεμιστήρας θα "οδηγήσει" τον ζεστό αέρα μέσω του γεμισμένου με πάγο δοχείου, φυσώντας την ψυχρή ροή μέσα από το γωνιακό εξάρτημα. Και στην περίπτωση της θερμομόνωσης του κύτους, ο πάγος θα λιώσει πολύ αργά, παρέχοντας ψύξη ενός αρκετά μεγάλου δωματίου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά τη νύχτα μπορείτε να παγώσετε μια νέα μερίδα του ψυγείου στο ψυγείο.

Η ισχύς αυτής της απόφασης - φθηνή κατασκευή.

Αδυναμίες - την ανάγκη για πολύ συχνή ανάκτηση των "μπαταριών ψυχρής αποθήκευσης"

Επιλογή δύο: ανεμιστήρας και κρύο νερό

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούμε και πάλι ανεμιστήρα και νερό. Αυτό είναι μόνο αντί για ένα κατεψυγμένο στατικό περιβάλλον, θα χρησιμοποιήσουμε τη χαμηλή θερμοκρασία της δυναμικής ροής που ρέει μέσα από τη μάσκα του ψυγείου χαλκού.

Με απλά λόγια: ο ανεμιστήρας θα κατευθύνει τον αέρα στον σπειροειδή χάλκινο σωλήνα, μέσω του οποίου θα περάσει κρύο νερό βρύσης με σταθερά χαμηλή θερμοκρασία - περίπου 14-16 βαθμούς Κελσίου. Ως αποτέλεσμα, θα έχουμε μια σχεδόν ατέρμονη πηγή "κρύου" με μια σταθερά χαμηλή θερμοκρασία.

Σπιτικό κλιματισμό από ανεμιστήρα

Ωστόσο, πρέπει να πληρωθεί το νερό και, για να μην υπερφορτωθούν τα κοινόχρηστα, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω επιλογή σχεδιασμού:

 • Στο σώμα του πλαστικού βαρελιού, μέσω του καπακιού, εισάγετε δύο σωλήνες - ένα μακρύ και κοντό.
 • Στο λαιμό του κυλίνδρου, ένας συμπιεστής είναι στερεωμένος για το ενυδρείο, ο σωλήνας αναρρόφησης του οποίου συνδέεται με έναν μακρύ σωλήνα που κατεβαίνει από το καπάκι στο κάτω μέρος του κυλίνδρου.
 • Ένας ανεμιστήρας προσαρτάται στο κάλυμμα του κυλίνδρου, στην σχάρα του οποίου στερεώνεται μια σπείρα από ένα χάλκινο σωλήνα.
 • Το ένα άκρο της σπείρας συνδέεται με τη θυρίδα εκφόρτωσης του συμπιεστή, και το δεύτερο - με ένα μικρό σωλήνα, βυθισμένο σε ένα βαρέλι το ένα τέταρτο του ύψους του.
 • Στο άκρο του κοντού σωλήνα συνδέεται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία αποκλείει την κίνηση νερού από τον κύλινδρο στον εύκαμπτο σωλήνα.

Ενεργοποιώντας τον συμπιεστή, γεμίζουμε το ψυκτικό πηνίο στη σχάρα ανεμιστήρα με κρύο νερό από το κάτω μέρος του βαρελιού. Και αφού περάσει από μια σπείρα, αυτό το υγρό θα συγχωνευθεί στο πάνω μέρος, όπου συσσωρεύεται σχετικά ζεστό νερό. Ως αποτέλεσμα, μόνο στα δροσερά υγρά θα ρέει στα πτερύγια του ανεμιστήρα.

Η δύναμη αυτού του σχεδιασμού - διάρκεια και αυτονομία της εργασίας.

Αδυναμίες - την ανάγκη ψύξης του νερού στο βαρέλι, το οποίο αργά ή γρήγορα θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Επιλογή τρίτη: η δεύτερη ζωή του παλιού ψυγείου

Αυτή η μέθοδος κατασκευής κλιματιστικού είναι κατάλληλη μόνο για έμπειρους αρχιτέκτονες στο σπίτι. Δεδομένου ότι η βάση του σχεδιασμού κλιματιστικό σπιτικά αέρα στην περίπτωση αυτή είναι η συμβατική ψυγείο, το οποίο έχει ένα θερμαντικό σώμα και μια ψύξη - κατάψυξη και το ψυκτικό - Φρέον-συμπυκνωτή και του ψυγείου - μάσκα στο πίσω μέρος, και ακόμη και ο συμπιεστής.

Το παλιό ψυγείο είναι χρήσιμο για ένα σπιτικό κουζινάκι

Για να κατασκευάσουμε ένα κλιματιστικό με βάση ένα παλιό ψυγείο, θα πρέπει να κάνουμε τα εξής:

 • Αφαιρέστε τις πόρτες που κλείνουν το ψυγείο και τους καταψύκτες.
 • Πολύ προσεκτικά, προσπαθώντας να μην καταστρέψετε τους τοίχους του καταψύκτη, τοποθετήστε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα σε αυτή την περιοχή του ψυγείου.
 • Τρυπήστε αρκετές διαμπερείς οπές στις πλευρές του σώματος (στο κάτω μέρος), με διάμετρο τουλάχιστον 15 χιλιοστών.
 • Εκτελέστε το πλέγμα του συμπυκνωτή έξω από το ψυγμένο δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τοποθετήσετε το ψυγείο στην πόρτα ή το άνοιγμα του παραθύρου, σφραγίζοντας το χώρο μεταξύ του σώματος και των άκρων του ανοίγματος με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο.

Εάν το τελευταίο βήμα είναι αδύνατο, τότε θα πρέπει να ανοίξετε τη γραμμή τροφοδοσίας φρεονιού και να βγάλετε μόνο το ψυγείο-ψυκτήρα από το σπίτι χρησιμοποιώντας χάλκινους σωλήνες. Ωστόσο, μετά από αυτό, το σύστημα θα πρέπει να συμπληρώσει ένα νέο τμήμα του Freon.

Η αδυναμία αυτού του σχεδιασμού - υψηλή κατανάλωση ενέργειας και υπερβολικό θόρυβο.

Ισχυρή πλευρά - η δυνατότητα ψύξης του δωματίου χωρίς αναστάτωση με μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης ή τρεχούμενο νερό.

Πώς να φτιάξετε τον εαυτό σας ένα κλιματιστικό στο σπίτι: δημοφιλή προγράμματα και βήμα-βήμα περιγραφή της τεχνολογίας

Η ζέστη, ακόμα και αν περίμενε πολύ καιρό, εξακολουθεί να μας πέφτει αμέσως. Βροχές, βέβαια, τρώγονται, αλλά η καυτή θερμότητα εξαντλεί, στερεί τη θέληση, οδηγεί σε απώλεια της ικανότητας για εργασία.

Λοιπόν, όταν υπάρχει ένα χωρισμένο σύστημα, αλλά λίγοι άνθρωποι το σκέφτονται το χειμώνα ή την βροχερή άνοιξη. Το καλοκαίρι, η αγορά και η εγκατάστασή του μετατρέπονται σε τρύπα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτό θα έκανε ένα κλιματιστικό σπίτι με τα χέρια σας!

Εργοστασιακά κλιματιστικά: τύποι και μειονεκτήματα

Πριν προσπαθήσετε να φτιάξετε ένα κλιματιστικό από μόνος σας, είναι καλό να καταλάβετε τι είναι αυτή η συσκευή, πώς λειτουργεί και τι αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε από τη λειτουργία της.

Το κλιματιστικό είναι μια τεχνικά πολύπλοκη συσκευή, η οποία αρχικά χρησιμοποιήθηκε μόνο για την ψύξη των χώρων το καλοκαίρι. Με την πάροδο του χρόνου, τα μοντέλα των κλιματιστικών βελτιώθηκαν και έγιναν πιο σύνθετα. Οι σύγχρονες συσκευές δεν μπορούν μόνο να ελέγχουν το κλίμα μέσα στο δωμάτιο, αλλά ακόμη και να υγραίνουν και να καθαρίζουν τον αέρα μέσα σε αυτό.

Οι συσκευές που διατίθενται προς πώληση μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: εξάτμιση και συμπίεση. Εάν τα μοντέλα εξαερισμού είναι μόνο ικανά να ψύξουν τον αέρα και να επηρεάσουν την υγρασία του, τότε τα συστήματα συμπίεσης μπορούν να μειώσουν και να αυξήσουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Συσκευή συμπίεσης και κατασκευή της

Συμπίεση - ο πιο συνηθισμένος τύπος κλιματιστικών, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνότερα στην καθημερινή ζωή. Ο σχεδιασμός του αποτελείται από μονάδες, που συνήθως περιλαμβάνονται σε οποιοδήποτε ψυκτικό εξοπλισμό: συμπιεστή, ψυκτήρα, εξατμιστή, θερμοστάτη και ανεμιστήρες.

Αυτή η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

 • ο συμπιεστής εξασφαλίζει την κίνηση ψυκτικού μέσου (π.χ. freon) κατά μήκος του κυκλώματος της συσκευής.
 • Το ψυγείο χρησιμοποιείται για να ψύχει και να συμπυκνώνει το φρέον.
 • Ο εξατμιστής είναι ο τόπος όπου το υγρό γίνεται ατμός όταν μειώνεται η πίεση Freon.
 • ο θερμοστάτης είναι απαραίτητος για τον έλεγχο της ροής ψυκτικού που κινείται μέσω του εξατμιστή: διατηρώντας έτσι τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Οι ανεμιστήρες βοηθούν στην ενεργοποίηση της διαδικασίας εναλλαγής θερμότητας και στέλνουν ένα ρεύμα ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Σχηματικά, η λειτουργία του συμπιεστή κλιματισμού μπορεί να αναπαρασταθεί ως εξής.

Το ψυκτικό μέσο σε αέρια κατάσταση (t + 10-20 ° C, πίεση 3-5 ατμόσφαιρες) προέρχεται από τον εξατμιστή στον συμπιεστή. Εκεί, το αέριο συμπιέζεται και θερμαίνεται (t + 75-90 ° C, πίεση 15-25 ατμοσφαιρών). Στη συνέχεια εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ πηγαίνει σε υγρή κατάσταση, επειδή ψύχεται από μια εξωτερική ροή αέρα, η οποία περνά μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας.

Όταν το ψυκτικό μέσο εξέρχεται από τον συμπυκνωτή και μετακινείται στη θερμοστατική συσκευή, έχει υψηλή πίεση και θερμοκρασία 12-20 ° C υψηλότερη από το περιβάλλον.

Τυπικά, η διάταξη θερμορύθμισης είναι ένας λεπτός σπειροειδής σωλήνας κατασκευασμένος από χαλκό. Σε αυτή την περίπτωση, η διατομή της διάταξης διέλευσης Freon είναι ρυθμιζόμενη. Σύμφωνα με τον νόμο Bernoulli, όπου ο ρυθμός κίνησης του ψυκτικού είναι υψηλότερος, η πίεση είναι χαμηλότερη. Η πτώση της πίεσης εξασφαλίζει μείωση του σημείου ζέσεως του υγρού και της ενεργού εξάτμισης της ουσίας.

Στον εξατμιστή, όπου εισέρχεται το φρέον, γίνεται και πάλι αέριο με την ενεργή επέκταση και απογαλακτισμό του αέρα στον αέρα στον ψυχρό χώρο. Η συσκευή χρησιμοποιείται ακριβώς για αυτό το στάδιο, το οποίο είναι το κύριο. Στη συνέχεια το αέριο ρέει πάλι στον συμπιεστή. Ο κύκλος κλείνει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Συσκευή εξάτμισης: αρχή συσκευής

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της συσκευής εξάτμισης είναι ότι δεν χρησιμοποιεί αέρια, η χρήση των οποίων επηρεάζει δυσμενώς το περιβάλλον. Η λειτουργία της συσκευής δεν βασίζεται στη μεταβολή της συνολικής κατάστασης των ψυκτικών μέσων, αλλά στην εξάτμιση του συνηθισμένου νερού.

Το σώμα της συσκευής με παλέτα αποτελείται από υλικά ανθεκτικά στην υγρασία, τα οποία δεν αντιδρούν σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Περιέχει όλους τους κόμβους της συσκευής. Η βάση του σχεδιασμού είναι μια αντλία νερού, η οποία χρησιμοποιείται για να κορεστεί η υγρασία του φίλτρου ψύξης. Η αντλία είναι εφοδιασμένη με ικανότητα γεμίσματος με βαλβίδες μέσω των οποίων τροφοδοτείται νερό.

Το κρύο νερό για το φίλτρο προέρχεται από τη δεξαμενή, όπου αντλείται από τη λεκάνη. Για να ενισχυθεί το φαινόμενο ψύξης, ο πάγος μπορεί να τοποθετηθεί στην παλέτα.

Τα φίλτρα ψύξης χρησιμοποιούνται για την αύξηση της περιοχής εξάτμισης του νερού, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης της συσκευής. Ως υλικό για την κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται κυτταρίνη ή ειδικά πολυμερή. Η κυψελοειδής δομή τέτοιων φίλτρων εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ψύξη του αέρα που διέρχεται από αυτά.

Για να ενεργοποιήσετε την κίνηση των αέριων μαζών και να τους αναγκάσετε να τρέξετε μέσα στον αέρα, τότε το φίλτρο ψύξης βοηθά τον ανεμιστήρα.

Αυτή η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

 • Ο ανεμιστήρας αντλεί θερμό εξωτερικό αέρα μέσα στην θήκη.
 • Οι ροές αέρα περνούν από φίλτρα, όπου καθαρίζονται και κορεσμένα με νερό από τη δεξαμενή.
 • Η εξάτμιση νερού ψύχεται και υγραίνει τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Το στεγνωτήρα του εξωτερικού αέρα, τόσο πιο ενεργή είναι η διαδικασία της εξάτμισης του νερού, και τόσο καλύτερα λειτουργεί η συσκευή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κλιματιστικών του εργοστασίου

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν τη θερινή ζέστη χωρίς κλιματιστικά. Αυτές οι συσκευές είναι απαραίτητες και χρήσιμες. Με αυτή τη δήλωση, σχεδόν κανείς δεν θα υποστηρίξει. Αλλά μαζί με τα πλεονεκτήματα, έχουν επίσης και αρκετές ελλείψεις που πρέπει να γνωρίζετε για να προβλέψετε και να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις τους.

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα "pluses":

 • δημιουργώντας ένα άνετο μικροκλίμα θερμοκρασίας στην κατοικία.
 • διήθηση μάζας αέρα.
 • εφαρμογή υγραντήρων και ιοντιστών σε πολλά σύγχρονα μοντέλα.

Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Μας κάνουν να κάνουμε μια θετική απόφαση κατά την αγορά αυτής της συσκευής.

Υπάρχουν όμως και «μείον»:

 • η ίδια η συσκευή θα κοστίσει πολύ, και θα πρέπει να πληρώσετε για την εγκατάσταση και την εξυπηρέτησή της.
 • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και, ως εκ τούτου, οι λογαριασμοί για αυτό θα αυξηθούν.
 • η σκόνη που εξάγεται από τον αέρα συσσωρεύεται στα φίλτρα, γεγονός που προάγει τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών, για παράδειγμα, βακτηρίδια λεγιονέλλας - οι αιτίες σοβαρής πνευμονικής νόσου,
 • το κοντίσιονερ χωρίς τον υγραντήρα προάγει μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο, η οποία επηρεάζει αρνητικά το βλεννογόνο ρινοφάρυγγα και το μάτι, προάγει τη γήρανση του δέρματος.
 • μια ψυχρή ροή των μαζών του αέρα μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα.
 • ο θόρυβος που εκπέμπεται από τη συσκευή μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους.

Εάν η συσκευή είναι ανεπαρκώς συντηρημένη, μπορεί να μεταδίδει δυσάρεστες οσμές, οι οποίες θα γεμίσουν όλη την κατοικία σας. Έτσι, είναι λογικό να προσπαθήσετε να κάνετε τον εαυτό σας μια συσκευή που έχει τα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών εργοστασίων και στερείται ακόμη και μερικών από τις ελλείψεις τους.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας

Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα εργοστασιακά προϊόντα. Είναι απίθανο να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ίδια ικανότητα ψύξης. Ο στόχος μας - η κατασκευή μιας συσκευής που δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια, είναι φθηνή και, σε περίπτωση αναποτελεσματικότητάς της, μπορεί να αποσταλεί χωρίς λύπη στο κουτί και στα σκουπίδια. Φανταστείτε όμως πώς θα σας ευχαριστήσουν οι ίδιοι σε περίπτωση τύχης!

Οι περισσότερες αυτοτροφοδοτούμενες συσκευές, όπως δείχνει η εμπειρία, αποτελούνται από δύο βασικά μέρη:

 • μπλοκ, επιτρέποντας τη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.
 • Ένα στοιχείο που προωθεί την εξάπλωση του ψυκτικού αποτελέσματος σε όλο το δωμάτιο.

Τώρα ας καταλάβουμε πώς να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό κλιματιστικό στο σπίτι από αυτό που έχουμε.

Ο πάγος ζευγάρι με τον ανεμιστήρα

Απλά αυτή η συσκευή μπορεί να είναι μόνο ένα υγρό φύλλο, με το οποίο το άνοιγμα παραθύρου είναι κουρτίνα. Επίσης, παρεμπιπτόντως, ο τρόπος για να κρυώσει και να υγρανθεί ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Για την κατασκευή του, χρειάζονται πλαστικά μπουκάλια ή άλλα δοχεία γεμάτα πάγο. Καλά αποδεδειγμένα επίπεδα δοχεία με ειδικά ψυγεία για σακούλες ψυγείων - μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης. Μπορούν να βιδωθούν στη σχάρα του καλωδίου ανεμιστήρα ή να τοποθετηθούν σε ένα καλάθι, στερεωμένο στις ράβδους αυτής της σχάρας. Όσο περισσότερο πάγος, τόσο καλύτερη είναι η συσκευή ψύξης.

Η αποτελεσματικότητα αυτού του σχεδιασμού, που αποτελείται από πάγο στη δεξαμενή και τον ανεμιστήρα, μπορεί επίσης να αυξηθεί με τη συλλογή του με ειδικό τρόπο.

 • 5-λίτρων πλαστικό μπουκάλι νερό με καπάκι?
 • ανεμιστήρας υπολογιστή (διάμετρος 120 mm).
 • τέσσερις βίδες και ένα κατσαβίδι.
 • παγωμένο πάγο.

Στο μπουκάλι κάντε δύο τρύπες απέναντι από το άλλο. Κάποιος θα είναι στρογγυλός: ένας ανεμιστήρας εισάγεται σε αυτό, έτσι ώστε να αντλεί τον αέρα μέσα στη δεξαμενή. Ο ανεμιστήρας πρέπει να στερεωθεί σταθερά με βίδες στην επιφάνεια της φιάλης.

Η δεύτερη οπή είναι ορθογώνια. Στην περίπτωση αυτή, κόβονται μόνο τα κάτω και τα πλευρικά τοιχώματα του ορθογωνίου. Η διαμορφωμένη βαλβίδα διπλώνεται προς τα πάνω. Μέσω ενός ορθογώνιου ανοίγματος, τοποθετείται πάγος μέσα στη φιάλη, ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος και αυτό είναι. Μπορείτε να απολαύσετε τη δροσιά. Όταν η ανάγκη για τη συσκευή δεν λειτουργεί, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρό της με μια βαλβίδα για να διατηρήσετε τα υπολείμματα του κρύου.

Με τη συσκευή ενός παρόμοιου αλλά πιο περίπλοκου σχεδιασμού, προτείνουμε να διαβάσετε το μπλοκ των οδηγιών βίντεο που αναρτήθηκαν στο κάτω μέρος του άρθρου.

Ανεμιστήρες και σωλήνες χαλκού

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα συμπαγές ψύκτη από έναν ανεμιστήρα με μια προστατευτική σχάρα και χάλκινους σωλήνες, μέσω των οποίων το νερό θα κινηθεί, τότε θα πρέπει να επικεντρωθούμε άμεσα στο θέμα του νερού. Πρέπει είτε να ρέει, είτε να τοποθετείται το νερό σε ένα κουβά που θα γίνει μέρος της συσκευής. Αν το σπίτι διαθέτει μετρητή νερού, τότε προτιμάται η δεύτερη επιλογή με ανακυκλοφορία του φορέα.

Για δουλειά χρειαζόμαστε:

 • ανεμιστήρας με μπροστινή μάσκα.
 • ένα χάλκινο σωλήνα με διατομή 6,35 mm και μήκος 5 έως 10 μέτρων.
 • λεπτό σύρμα ή εύκαμπτα πλαστικά κλιπ ·
 • εύκαμπτος σωλήνας κατασκευασμένος από διαφανές πλαστικό με εσωτερική διάμετρο 6 mm.
 • Υποβρύχια αντλία ενυδρείου (χωρητικότητα 600-1000 λίτρα ανά ώρα).
 • κουτί ή θερμικό κουτί (προτιμάται το τελευταίο).
 • μεταλλικοί σφιγκτήρες.
 • συσσωρευτές κρύου.

Επίπεδη δοχεία γεμισμένα με υγρό ταχείας κατάψυξης - αυτή είναι η μπαταρία ψυχρής αποθήκευσης, η οποία χρησιμοποιείται σε τσάντες ψυγείων, κουτιά θερμοσίφωνων αυτοκινήτων και άλλα προϊόντα με παρόμοιο σκοπό για τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας. Ως πληρωτικό, μπορούν να περιέχουν διαλύματα νερού-άλατος, πηκτή ή σιλικόνη.

Για την σπιτική μπαταρία σιλικόνης μας ταιριάζει καλύτερα. Εάν η δεξαμενή, στην οποία είναι τοποθετημένη, θα είναι θερμομονωμένη καλά, τότε θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη θερμοκρασία 0 - + 2 βαθμούς σε αυτήν για μια εβδομάδα. Ως θερμο-βάζο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουβά, αλλά όχι με ένα γύρο, αλλά με ένα ορθογώνιο τμήμα. Για την ενίσχυση της μόνωσης (με κάλυμμα!) Εξωτερικά και εσωτερικά, επικολλάται ένα στρώμα από διογκωμένο πολυστυρένιο πάχους 3-4 cm.

Αν ετοιμαστεί όλα τα απαραίτητα, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε.

Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα από τον ανεμιστήρα και συνδέστε έναν χάλκινο σωλήνα σε αυτό χρησιμοποιώντας πλαστικούς σφιγκτήρες. Όσο περισσότερες στροφές είναι σταθερές, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η συσκευή, αλλά σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε το μέτρο: ο αέρας που ρέει από τον ανεμιστήρα πρέπει να κινείται ελεύθερα μεταξύ των στροφών του σωλήνα.

Τα άκρα του χάλκινου σωλήνα παραμένουν ελεύθερα. Αλλά οι άκρες των πλαστικών περιλαίμιων πρέπει να κόβονται για να κάνουν το προϊόν να φαίνεται πιο αισθητικό. Το πλέγμα τοποθετείται στον ανεμιστήρα και τα άκρα των χάλκινων σωλήνων κατευθύνονται προς τη θέση της δεξαμενής νερού. Οι πλαστικοί διαφανείς σωλήνες τοποθετούνται σε τελειώματα χαλκού και στερεώνονται με μεταλλικούς σφιγκτήρες.

Οι πλαστικοί σωλήνες θα είναι δύο. Θα πρέπει να αφαιρούνται ελεύθερα στο δοχείο ψύξης. Το άκρο ενός από τους εύκαμπτους σωλήνες συνδέεται με το ακροφύσιο της αντλίας. Ο δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας (μακριά) βρίσκεται στη δεξαμενή. Το δοχείο είναι γεμάτο με κρύο νερό και πάγο. Εκεί μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μπαταρίες ψυκτικής αποθήκευσης. Είναι καλύτερο για τους εύκαμπτους σωλήνες και τα καλώδια να τρυπώνουν τις τρύπες, έτσι ώστε το καπάκι κλείνει σφιχτά το κουτί θερμότητας.

Μετά την ενεργοποίηση της αντλίας και του ανεμιστήρα, το νερό πρέπει να αρχίσει να μετακινείται ελεύθερα μέσα από τον εύκαμπτο σωλήνα στον ανεμιστήρα, στη συνέχεια κατά μήκος του χάλκινου σωλήνα, αποδίδοντας το κρύο απλωμένο από τον ανεμιστήρα και πάλι μέσα από τον εύκαμπτο σωλήνα στο θερμικό κουτί. Εάν όλα είναι σωστά, το σύστημα λειτουργεί σωστά.

Φόρι με κουτί από χαρτόνι

Η βάση αυτού του σχεδιασμού είναι ο ίδιος ανεμιστήρας desktop και πάγος. Αλλά η συσκευή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γι 'αυτό αποφασίσαμε να την δείξουμε σε εσάς. Το πιο ευχάριστο πράγμα είναι ότι όλα τα πολύτιμα εξαρτήματα αυτής της συσκευής μπορούν εύκολα να φτάσουν στην αρχική τους θέση χωρίς να χάσουν τη λειτουργικότητά τους.

 • ένα κουτί από κυματοειδές χαρτόνι επαρκούς μεγέθους, έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει μια μεγάλη κατσαρόλα σε αυτό.
 • το ίδιο το τηγάνι?
 • ανεμιστήρας επιφάνειας εργασίας με προστατευτική μάσκα.
 • ευρύ σκωτσέζικο?
 • τσιγγάνικη βελόνα και πρύμνη νήμα.
 • ψαλίδι, γραφικό μαχαίρι?
 • χάρακας ή ρουλέτα και δείκτη.
 • πάγο.

Από το κυματοειδές κουτί από χαρτόνι πρέπει να φτιάξουμε ένα κουτί χωρίς κατώτατο σημείο στο μέγεθος του τηγανιού μας. Pan πρέπει να προσαρμόζεται άνετα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, δηλαδή, ταιριάζει να το μήκος και το πλάτος, αλλά το ύψος του κουτιού πρέπει να υπερβαίνει το δοχείο 15-20 εκ. Για να γίνει αυτό, κόψτε το μαχαίρι box office, και κόψτε της μια βάση και ένα κάλυμμα. Συρρικνώνει τη διάταξη του κιβωτίου, 2-3 στρώματα επικολλώντας τις άκρες και τις πλευρές του με ταινία scotch.

Στα τοιχώματα του κιβωτίου δεν πρέπει να υπάρχουν τρύπες. Από τα υπολείμματα του κυματοειδούς χαρτονιού κόβουμε το τετράγωνο κάλυμμα του κιβωτίου. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε δύο στρώματα. Στο κέντρο του, σημειώνουμε έναν κύκλο, η διάμετρος του οποίου πρέπει να είναι 2-2,5 cm πάνω από την πτερωτή του ανεμιστήρα, έτσι ώστε οι λεπίδες του να εισέρχονται ελεύθερα στην κομμένη τρύπα και να μην αγγίζουν τις άκρες κατά την περιστροφή του. Τοποθετούμε το κάλυμμα στη θέση του με μια αυτοκόλλητη ταινία.

Στο επίπεδο του άνω άκρου του τηγανιού, τοποθετείται στο κουτί, κομμένο σε τοίχωμα του ορθογωνίου ύψους των 3.5-4 cm. Το μήκος αυτού του «πολεμίστρες» μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά δεν πρέπει να επεκτείνεται σε καθένα από τα πλευρικά άκρα του κουτιού 4 cm έως σχεδιασμού διατηρούνται ακαμψία. Από αυτή τη διακοπή, ο ψυχρός αέρας θα βγει. Και για τον έλεγχο της ροής είναι απαραίτητο γι 'αυτόν να χτίσει blinds.

Για να γίνει αυτό, κόβουμε από το κυματοειδές χαρτόνι δύο ταινίες, το μήκος των οποίων είναι μικρότερο από την τομή κατά 4-5 mm, και το πλάτος είναι περισσότερο κατά 5 mm. Συνδέουμε αυτές τις λωρίδες μεταξύ τους σε απόσταση με τη βοήθεια μιας τσιγγάνικης βελόνας και σκληρών νημάτων. Οι παραμορφώσεις στην άνω λωρίδα πραγματοποιούνται σε απόσταση 7-8 mm από την άκρη και στο κάτω μέρος - 12-15 mm. Οι περσίδες μπαίνουν στο άνοιγμα και κάθε λωρίδα στερεώνονται σε τρία σημεία. Δεν σφίγγουμε τα νήματα, αλλά τα βάζουμε με κόμπους.

Δοκιμάστε να μετακινήσετε την περσίδα με το δάχτυλό σας. Η δομή πρέπει να κινείται ελεύθερα και να μην καταρρέει όταν μετακινείται. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή της συσκευής. Τοποθετήστε ένα χαλί ή ένα παλιό ύφασμα σε μερικά στρώματα στο ταψί για να κρατήσετε τη συσκευή πιο ήσυχη. Η σταθερότητα του τηγανιού δεν πρέπει να επηρεάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα και την καλύπτουμε με την μπροστινή προστατευτική μάσκα του ανεμιστήρα με την κοίλη πλευρά επάνω. Στο πλέγμα βάλτε κομμάτια από προετοιμασμένο πάγο. Για να το ετοιμάσετε καλύτερα σε πλαστικά γυαλιά, επειδή τα μεγάλα κομμάτια λιώνουν πιο αργά από τα μικρά. Καλύπτουμε τη δομή με κουτί. Στην οπή του άνω καλύμματος, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα με τις λεπίδες προς τα κάτω. Είναι δυνατό να συμπεριληφθεί και να ελεγχθεί η ποιότητα της εργασίας.

Ο λιωμένος πάγος μετατρέπεται σε νερό, το οποίο πρέπει να χυθεί από το τηγάνι εγκαίρως, έτσι ώστε να μην διαρρεύσει και να απολαύσει το κουτί. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας μπορεί να πέσει στο νερό, πράγμα που θα οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα.

Είναι καλό να εξετάσετε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής αυτού του κλιματιστικού, βλέποντας το βίντεο που τοποθετήσαμε σε ένα ειδικό μπλοκ στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου.

Πλαστικά μπουκάλια και φύλλα κόντρα πλακέ

Αυτός ο αξιόλογος σχεδιασμός δεν χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα και ακόμη και σε παγωμένο νερό. Το μόνο που χρειάζεται για την εργασία της είναι ένα σχέδιο.

Η αρχή της συσκευής διευκρινίζεται πιο εύκολα από ένα παράδειγμα. Ανοίξτε το στόμα σας ευρύ και εκπνεύστε απότομα στο χέρι σας. Το δέρμα θα ζεσταθεί. Και τώρα πρέπει να τεντώσετε τα χείλη σας με ένα σωλήνα και να ξαναπιέσετε με την ίδια προσπάθεια όπως την πρώτη φορά. Αυτή τη φορά το τζετ αέρα ψύχει το δέρμα σας. Εάν ο αέρας διέρχεται από ένα στενό κανάλι, τότε με στιγμιαία επέκταση ψύχεται.

Προετοιμάστε ένα φύλλο χαρτόνι, αλλά καλύτερα κόντρα πλακέ. Θα πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου, το οποίο θέλουμε να κλείσουμε αυτήν την κατασκευή. Θα χρειαστούμε επίσης πλαστικά μπουκάλια. Από κάθε ένα από αυτά θα χρειαστεί μόνο το ανώτερο τρίτο με το φελλό. Και το κόψαμε. Με την ευκαιρία, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους φελλός, αλλά μην πετάξετε. Είναι χρήσιμα για τη στερέωση φιαλών στην επιφάνεια του φύλλου.

Χρειαζόμαστε τόσα πολλά μπουκάλια που καλύπτουν όλη την επιφάνεια του φύλλου, αλλά μην αγγίζετε ο ένας τον άλλον. Για να διαστασιοποιήσετε τις τρύπες τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ μολύβι, το οποίο σηματοδοτεί το κέντρο της σχισμής μέσω του λαιμού. Για να τρυπήσετε μια τρύπα για ένα τυποποιημένο μπουκάλι, χρειάζεστε μια κορώνα με διάμετρο 18 mm. Με τη βοήθεια ενός τρυπανιού, τρυπήστε όλες τις τρύπες ένα προς ένα.

Εισάγονται στις οπές τα ανώτερα τμήματα των φιαλών χωρίς βύσματα και στερεώνονται από τα δικά τους βύσματα, τα οποία κόβουν την άκρη. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνονται δακτύλιοι με εσωτερικό σπείρωμα, που κρατούν τέλεια τα μήκη των φιαλών. Απομένει μόνο να εγκαταστήσετε το τελικό κλιματιστικό στη διοχέτευση ανοίγματος παραθύρου. Οι ειδικοί εγγυώνται μια μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο κατά πέντε μοίρες.

Συμπληρώστε το κύκλωμα με ανεμιστήρα

Ένα από τα προφανή μειονεκτήματα της προηγούμενης συσκευής είναι ότι στερεί τους χρήστες του φυσικού φωτισμού σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, στην περιοχή σας ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τα σχέδια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτήν την έννοια.

Για την εφαρμογή του, προετοιμάστε:

 • σταθερό εγχώριο ανεμιστήρα?
 • έξι φιάλες από πλαστικό.
 • ένα φύλλο λεπτό πλαστικό ή παχύ χαρτόνι - που θα βρείτε?
 • πλαστικά κλιπ-φουσκάλες?
 • μαχαίρια χαρτικά?
 • θερμαινόμενη σιλικόνη.

Η αρχή λειτουργίας αυτού του ψυγείου είναι η ίδια με εκείνη του προηγούμενου μοντέλου. Μόνο στο άνοιγμα του παραθύρου δεν είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε και μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε δωμάτιο: είναι φορητό.

Κόψτε το πάνω μέρος των φιαλών, εστιάζοντας στη γραμμή ετικετών για να έχετε τα ίδια μήκη. Περαιτέρω θα κάνουμε μια βάση. Για να γίνει αυτό, σε ένα φύλλο από πλαστικό ή χαρτόνι, σχεδιάζουμε έναν κύκλο που αντιστοιχεί στη διάμετρο του ανεμιστήρα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαρτικής, κόβουμε έναν κύκλο.

Στον προκύπτοντα κύκλο, ομοιόμορφα τοποθετήστε τα κομμάτια των μπουκαλιών με τα στόματα τους κάτω. Περνάμε τους κύκλους των διοχετεύσεων και τα κόβουμε προσεκτικά. Ο πίνακας στερέωσης λήφθηκε. Εφαρμόστε στις οπές της υποδοχής των φιαλών και στερεώστε τους σε αυτή τη θέση με κολλητική ταινία, έτσι ώστε να μην αλλάξουν τη θέση τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κόλλησης. Στεγανοποιούμε τα μπουκάλια στο πάνελ τοποθέτησης, εφαρμόζοντας κόλλα και από τις δύο πλευρές.

Παραμένει μόνο στον πίνακα τοποθέτησης για να δημιουργηθούν οπές μεταξύ των φιαλών για τη στερέωση των πλαστικών κλιπ, με τους οποίους ο πίνακας θα στερεωθεί στη μάσκα του ανεμιστήρα. Σφίξτε τους συνδετήρες, κόβοντας τα άκρα τους, αλλιώς θα αποτρέψουν την περιστροφή των λεπίδων.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αυτό το βίντεο παρουσιάζει τον ταχύτερο και πιο οικονομικό τρόπο για να φτιάξετε ένα κλιματιστικό από πλαστικό μπουκάλι των πέντε λίτρων.

Η οπτική σειρά που αναπαράγει τη διαδικασία δημιουργίας μιας συσκευής ψύξης από ένα δοχείο και ένα κουτί θα σας βοηθήσει να διευκρινίσετε όλες τις αποχρώσεις, αν κάτι παραμένει ακατανόητο.

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει τα απλούστερα και δημοφιλέστερα σχέδια που μπορεί να κατασκευάσει κάποιος, αλλά για όσους θέλουν να εφαρμόσουν τις ικανότητές τους στον πλοίαρχο, έχουμε και κάτι.

Αυτό το βίντεο θα ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη του παλαιού ψυγείου, ο οποίος θέλει να το κάνει κλιματιστικό.

Κλιματισμός - μια τεχνικά περίπλοκη συσκευή, χωρίς την οποία η καλοκαιρινή ζωή των σύγχρονων αστικών κατοίκων είναι δύσκολη και ζοφερή. Αλλά αυτή η δαπανηρή συσκευή χρειάζεται συντήρηση και φαγητό. Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές μεταξύ των ατόμων που αναφέρονται παραπάνω και να τα χρησιμοποιήσετε μόνοι σας. Πιθανώς, το εργοστασιακό μοντέλο δεν θα σας φανεί τόσο ελκυστικό, όπως ο ίδιος ο προϋπολογισμός αυτός.

Πώς να φτιάξετε ένα κλιματιστικό για το σπίτι ή το αυτοκίνητό σας

Μπορεί ένα αυτο-κατασκευασμένο ψυγείο αέρα να γίνει μια εναλλακτική λύση στα σύγχρονα συστήματα split; Μετά από όλα, ψυκτικά μηχανήματα που δημιουργούν ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, στέκονται με την εγκατάσταση σημαντικών χρημάτων και σε τιμή που δεν είναι διαθέσιμη σε όλους. Ως εκ τούτου, οι πλοίαρχοι του σπιτιού - οι τεχνίτες προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα φθηνά και θυμωμένα, έρχονται με κάθε είδους εγκαταστάσεις ψύξης. Στόχος μας είναι να εξετάσουμε όλες τις παραλλαγές των σχεδίων, να επιλέξετε το πιο βιώσιμο και να πείτε πώς να φτιάξετε ένα κλιματιστικό εργασίας για το σπίτι ή το αυτοκίνητό σας. Και για να αξιολογήσουμε την πολυπλοκότητα του προβλήματος, προτείνουμε πρώτα την αποσυναρμολόγηση...

Αρχή της λειτουργίας ενός εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος

Κλιματισμός - μια πολύπλοκη οικιακή συσκευή, που ενεργεί με βάση την αρχή της μεταφοράς θερμότητας από το ένα μέρος στο άλλο: το καλοκαίρι - από το διαμέρισμα στο δρόμο, το χειμώνα - από το περιβάλλον στο σπίτι. Για να μετακινήσετε τη θερμότητα που χρησιμοποιείται μια ενδιαφέρουσα ουσία - freon, μπορεί να βράσει και να μετατραπεί σε ένα αέριο σε αρνητική θερμοκρασία.

Για αναφορά. Ο Freon, που κυκλοφορεί στα κυκλώματα ψυκτικών μηχανών, ονομάζεται ψυκτικό μέσο ή ουσία εργασίας. Το βασικό σημείο είναι η εξάτμιση και η συμπύκνωση, κατά την οποία η θερμική ενέργεια απορροφάται και απελευθερώνεται κατάλληλα σε μεγάλες ποσότητες.

Οι παραδοσιακές μονάδες αποτελούνται από 2 μπλοκ - εξωτερικές και εσωτερικές

Το κεντρικό σύστημα split λειτουργεί με κυκλικό αλγόριθμο:

 1. Πρώτον, το ψυκτικό υγρό στην υγρή κατάσταση εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού (εξατμιστή), που εμφυσάται από φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Εδώ, και εξάτμιση Freon, λόγω της οποίας η ροή του αέρα του δωματίου είναι απότομα ψύχεται.
 2. Περαιτέρω, το αέριο μέσω του χαλκοσωλήνα εισέρχεται στον συμπιεστή, αυξάνοντας την πίεση του σε μια ορισμένη τιμή. Ο στόχος είναι να γίνει το μέσον εργασίας συμπυκνωμένο στο δρόμο, όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι ακόμη υψηλότερη από ό, τι στο δωμάτιο.
 3. Μετά τον συμπιεστή, ο αέριος Freon διέρχεται από το ψυγείο της εξωτερικής μονάδας (συμπυκνωτής). Ένας μεγάλος αξονικός ανεμιστήρας κινεί τη ροή του αέρα μέσω των νευρώσεων του και το ψυκτικό υγρό περνά και πάλι στη υγρή φάση, προσδίδοντας θερμότητα στο δωμάτιο προς τα έξω.
 4. Στο τελευταίο στάδιο, η πίεση του υγρού εργαζόμενου ρευστού μειώνεται περνώντας μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης. Τώρα το freon είναι και πάλι έτοιμο να απορροφήσει τη θερμότητα και κινείται προς το εσωτερικό μπλοκ, ο κύκλος επαναλαμβάνεται εκ νέου.
Σχέδιο του κλιματιστικού εργοστασίου

Σημείωση: Κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και στους δύο εναλλάκτες θερμότητας, υπάρχει πολύ συμπύκνωμα και πρέπει να οδηγείται στο δρόμο ή στο αποχετευτικό δίκτυο. Για να διαιρέσετε το σύστημα που έχει αλλάξει στη θέρμανση του σπιτιού, το freon αρχίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση και τα θερμαντικά σώματα λειτουργικά αλλάζουν θέσεις.

Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) που λαμβάνει σήματα από διάφορους αισθητήρες είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου και της πίεσης του ψυκτικού μέσου στο σύστημα. Με την ίδια αρχή λειτουργεί το κλιματιστικό, ο εξατμιστήρας είναι ενσωματωμένος στο σύστημα αερισμού του χώρου επιβατών και ο συμπυκνωτής είναι εγκατεστημένος κοντά στο κανονικό ψυγείο του συστήματος ψύξης.

Τώρα καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται να κάνει κλιματιστικό με εξατμιστικό τύπο στο σπίτι. Και για ένα αυτοκίνητο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, τότε πρέπει να είστε master-refrigeration. Για παράδειγμα, προσφέρουμε ένα βίντεο όπου ο ειδικός εγκατέστησε ένα οικιακό split σύστημα στο VAZ 2104:

Ας αναλύσουμε τα εφευρεθέντα από τους τεχνίτες κλιματιστικών και να επιλέξουμε τις πιο αποδοτικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή.

Απλό σπιτικό κλιματιστικό

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των ψυκτών είναι η εμφύσηση του αέρα χώρου μέσω αντικειμένων με αρνητική θερμοκρασία. Με αυτή την ιδιότητα, συνήθως παγοκύστες ή μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης, σχεδιασμένες για ειδικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι πηγές κρύου τοποθετούνται μέσα σε ένα κλειστό κιβώτιο και ένας αξονικός ανεμιστήρας είναι ενσωματωμένος στον τοίχο του. Από την άλλη πλευρά, γίνεται άνοιγμα για την έξοδο του ψυχρού ρεύματος. Τι δεν χρησιμοποιείται για την υπόθεση:

 • παλιό ψυγείο αυτοκινήτου με μονωμένους τοίχους.
 • πλαστικά μπουκάλια, σχεδιασμένα για 5 λίτρα νερού και περισσότερα.
 • Κουτιά από χαρτόνι ή πλαστικό με καπάκια.
 • δοχεία πολυμερών υλικών.
Αυτός είναι ο απλούστερος σχεδιασμός του ψυγείου

Σημείωση: Η τροφοδοσία αέρα παρέχεται από οποιονδήποτε ανεμιστήρα μικρού μεγέθους, για παράδειγμα ψύκτη από έναν υπολογιστή.

Αυτό το μίνι-κλιματισμού είναι επίσης κατάλληλο για την ψύξη του θαλάμου επιβατών, το μόνο που χρειάζεται να συνδεθεί σωστά το φυσητήρα αέρα για την ηλεκτροδότηση στο σκάφος και προκαταβολή εφοδιασμού της απαραίτητης ποσότητας του πάγου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες συσκευές εκτελούν κυκλική ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Επιπλέον, τα απλά κλιματιστικά είναι πραγματικά κατασκευασμένα από αυτοσχέδια υλικά, των οποίων η τιμή τείνει στο μηδέν. Το μέγιστο που πρέπει να περάσετε είναι ένας αξονικός ανεμιστήρας αν δεν βρίσκεται στο νοικοκυριό.

Εγκατάσταση και σύνδεση του μηχανήματος στο αυτοκίνητο

Δυστυχώς, τα μειονεκτήματα διαχωρίζουν όλα τα πλεονεκτήματα του ψυγείου:

 1. Ανεξάρτητα από το πόσο πάγος τοποθετείται στην κάμερα, όταν είναι ζεστό, δεν θα διαρκέσει πολύ, οπότε πρέπει να παγώσετε συνεχώς το γλυκό νερό.
 2. Ενώ ψύχετε ένα δωμάτιο, ο γείτονας θερμαίνεται από ένα ψυγείο, όπου προετοιμάζεται ο πάγος. Επιπλέον η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξάνεται.
 3. Η διάρκεια της μηχανής σε ένα αυτοκίνητο εξαρτάται από την ποσότητα του πάγου που απομένει.
 4. Ο αέρας που διέρχεται από τον πάγο είναι εν μέρει υγρανθεί. Μετά από λίγο, το δωμάτιο θα γίνει κορεσμένο με υγρασία, που σας κάνει να νιώθετε ακόμα χειρότερα από τη ζέστη.

Συμβούλιο. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να αποφευχθεί αντικαθιστώντας τον πάγο με ψυχρούς συσσωρευτές που δεν τήκονται ή δεν μετατρέπονται σε νερό. Και για να ελέγχετε και να διατηρείτε ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, υπάρχουν και άλλες οικιακές συσκευές.

Συμπέρασμα. Τα παραπάνω κλιματιστικά, κατασκευασμένα από τους ίδιους, μπορούν να θεωρηθούν λειτουργικά. Μπορούν να σας σώσουν σε μια απελπιστική κατάσταση, αλλά η λειτουργία του ψυγείου είναι μια μάλλον ενοχλητική επιχείρηση.

Τύποι μπαταριών ψυχρής αποθήκευσης

Πόσο θα διαρκέσει ο πάγος στο θάλαμο;

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, ας υπολογίσουμε πόσο κρύο θα δώσει 1 κιλό πάγου όταν θερμαίνεται από τη θερμοκρασία κατάψυξης -6 ° C έως +20 ° C. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούμε τον τύπο για τον υπολογισμό της θερμότητας ως συνάρτηση της θερμικής ικανότητας. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε 4 ενέργειες:

 1. Πιστεύουμε κρύο επίδραση κατά τη διάρκεια της τήξης του πάγου: Q = x 1 kg 2,06 kJ / kg ° C χ (0 ° C - 6 ° C) = -12.36 kJ.
 2. Βρίσκουμε την τιμή αναφοράς της ενέργειας που απελευθερώνεται όταν λιώνουμε πάγο - 335 kJ.
 3. Περιμένουμε πολύ κρύο νερό θα περάσει κατά τη διάρκεια της θέρμανσης: Q = 1 kg χ 4.187 kJ / kg ° C χ (0 ° C - 20 ° C) = -83.74 kJ.
 4. Προσθέστε τα αποτελέσματα και πάρτε -431,1 kJ ή 119,75 W.

Σημείωση: Τα αποτελέσματα του υπολογισμού του ψυχρού στη φυσική λαμβάνονται επίσης με το σημάδι μείον, αυτό είναι φυσικό.

Ακόμα και αν παγώσετε τον πάγο σε θερμοκρασία μείον 15 ° C, είναι απίθανο να πάρετε περισσότερα από 150 W κρύου με 1 κιλό. Αυτό σημαίνει ότι για εντατική ψύξη χώρου 3 x 3 m με θερμότητα πάνω από 30 μοίρες είναι απαραίτητο να προσθέσετε στο οικιακό κλιματιστικό 1 κιλό πάγου κάθε 20-30 λεπτά και να πάρετε πάρα πολύ πάγωμα. Στην πράξη, η ροή θα είναι μικρότερη αν είστε ικανοποιημένοι με την ανεκτή θερμοκρασία αέρα - 25-28 ° C.

Πώς να συναρμολογήσετε τον ψύκτη αέρα

Το mini-conditioner για το σπίτι ή το αυτοκίνητο γίνεται ως εξής:

 1. Στο πλευρικό τοίχωμα της δεξαμενής, κόψτε μια τρύπα ίσου μεγέθους με το τμήμα εργασίας του ανεμιστήρα.
 2. Βιδώστε τις βίδες του ψυγείου ή τοποθετήστε μικρά μπουλόνια.
 3. Για να βγείτε από την ψυχρή ροή, κάντε μια δεύτερη τρύπα. Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε ένα κυματοειδές πλαστικό σωλήνα στο λαιμό μιας φιάλης ή δοχείου. Η συσκευή είναι έτοιμη.

Συμβούλιο. Όσον αφορά τη λειτουργία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί με αφαιρούμενο κάλυμμα, επειδή είναι πιο βολικό να φορτώνετε παγοκύστες ή μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης.

Μένει να βάλουμε και να συνδέσουμε ένα αυτοσχέδιο αυτοματισμό. Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να φτάσουν στην υποδοχή του αναπτήρα του τσιγάρου, στην αλυσίδα του οποίου υπάρχει μια ισχυρή ασφάλεια. Η διαδικασία παραγωγής και σύνδεσης παρουσιάζεται λεπτομερώς στο βίντεο:

Μονάδα ψύξης νερού

Η ιδέα είναι απλή και ταυτόχρονα αποτελεσματική: το κρύο νερό αντλείται μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας με ανεμιστήρα που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία του κυμαίνεται μεταξύ 5-10 ° C, η ροή του αέρα ψύχεται και ο χώρος γίνεται πιο δροσερός. Η πηγή του νερού είναι ένα πηγάδι ή πηγάδι, και ο εναλλάκτης θερμότητας είναι ένα ψυγείο από ένα αυτοκίνητο ή ένα παλιό κλιματιστικό.

Σημαντική σημείωση. Σε αντίθεση με άλλες αυτοτροφοδοτούμενες μονάδες, η εγκατάσταση νερού λειτουργεί με την αρχή ενός θερμαντήρα και δεν μπορεί μόνο να ψύξει τον αέρα στο σπίτι, αλλά και να ζεσταίνει. Όλα εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του νερού που τροφοδοτείται στο ψυγείο.

Η αρχική ιδέα είναι να τοποθετήσετε ένα ψυγείο με ανεμιστήρα στο σώμα από την παλιά τηλεόραση

Το σύστημα ψύξης αποτελείται από 3 στοιχεία:

 • τον πραγματικό εναλλάκτη θερμότητας.
 • υποβρύχια αντλία ή αντλία γεώτρησης.
 • μονωμένοι αγωγοί για παροχή νερού και αποχέτευση.

Κάνοντας ένα κοντίσιονερ νερού

Η σειρά της ψύξης είναι η εξής:

 1. Τοποθετήστε και ασφαλίστε το ψυγείο του αυτοκινήτου σε ένα βολικό μέρος στο δωμάτιο.
 2. Μετακινήστε τη γραμμή τροφοδοσίας και επιστροφής σε αυτήν. Για τη σύνδεση με τα ακροφύσια του στοιχείου, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς και σφιγκτήρες.
 3. Τοποθετήστε την αντλία σε πηγάδι ή πηγάδι και συνδέστε τη γραμμή παροχής ψυκτικού στον εναλλάκτη θερμότητας.
 4. Το τμήμα του σωλήνα τροφοδοσίας είναι μονωμένο έτσι ώστε το νερό να μην ζεσταίνεται μπροστά από το χρόνο. Η γραμμή επιστροφής δεν είναι απαραίτητη για την απομόνωση.
Για το ψυγείο, μπορείτε να προσαρμόσετε το ψυγείο του θερμαντήρα αυτοκινήτου

Για να δημιουργήσετε ένα βελτιωτικό νερού και να το εκτελέσετε με επιτυχία, θα πρέπει να επιλύσετε 2 εργασίες: πού να τοποθετήσετε νερό και πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα τροφοδοσίας του, επειδή η απόδοση της αντλίας συνήθως υπερβαίνει τη ζήτηση. Προτείνουμε να λύσουμε το πρόβλημα της απόρριψης των υδάτων με τέτοιο τρόπο:

 • συλλέγετε σε μια δεξαμενή αποθήκευσης, από όπου λαμβάνει χώρα το πότισμα κήπου.
 • να μεταφερθεί σε άλλο πηγάδι, όπως κάνει η αντλία θερμότητας νερού-νερού.
 • οργανώστε ένα κύκλωμα κλειστής κυκλοφορίας με ένα δεύτερο εναλλάκτη θερμότητας που βυθίζεται στον πυθμένα του φρεατίου.
Η κυκλοφορία του νερού μπορεί να οργανωθεί σύμφωνα με το σχήμα της αντλίας θερμότητας

Για αναφορά. Δεν συνιστάται να διαβάζετε καλλιέργειες με κρύο νερό. Ως εκ τούτου, θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα, αν το πηγάδι πηγαίνει πρώτα σε ένα ψυγείο - ένα ψύκτη αέρα.

Για να μειώσετε την απόδοση της αντλίας, θα πρέπει να ελέγξετε την ταχύτητα του κινητήρα, η οποία είναι αδύνατη χωρίς μετατροπέα συχνότητας (διαφορετικά - inverter), ο οποίος θα σας πετάξει μια πολύ πεντάδα. Όλοι οι τύποι αυτομετασχηματιστών και άλλες έννοιες δεν είναι κατάλληλοι - έτσι απλά βάζετε τον ηλεκτροκινητήρα της μονάδας αντλίας. Χωρίς να αγοράζει ακριβό εξοπλισμό, το ερώτημα επιλύεται ως εξής:

 • για βάθος μέχρι 10 m, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντλία κυκλοφορίας για τη θέρμανση της αντίστοιχης ισχύος.
 • Για να περιορίσετε τη ροή του νερού στο ψυγείο μπορεί να γίνει μέσω μιας βαλβίδας παράκαμψης, η οποία πέφτει το τμήμα της πίσω στο φρεάτιο. Ένα παράδειγμα της λειτουργίας ενός κλιματιστικού νερού εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του συστήματος ροής

Συνοπτικά σχετικά με τις θετικές πτυχές:

 • το κλιματιστικό είναι ικανό τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη του δωματίου.
 • Ο σχεδιασμός είναι απλός σε σύγκριση με το εργοστασιακό split σύστημα.
 • Ακόμη και αν πρέπει να αγοράσετε μια αντλία και σωλήνες, το κόστος κατασκευής θα είναι χαμηλό.

Μερικές από τις αρνητικές πτυχές και τους τρόπους εξάλειψής τους, έχουμε ήδη αναφερθεί - δυσκολίες με τη ρύθμιση της ροής και το πρόβλημα της απόρριψης νερού. Υπάρχει ένα άλλο μειονέκτημα: το σύστημα δεν είναι ρεαλιστικό να χρησιμοποιηθεί στο διαμέρισμα (δεν υπάρχει πηγή κρύου νερού) ή στο αυτοκίνητο για προφανείς λόγους.

Για αναφορά. Η πιο απλή έκδοση του ψυγείου μπορεί ακόμα να προσαρμοστεί σε ένα διαμέρισμα. Πρόκειται για ανεμιστήρα οικιακής χρήσης, στη σχάρα του οποίου στερεώνεται ένα πηνίο από ένα χάλκινο σωλήνα, μέσω του οποίου ρέει το νερό. Το μόνο ερώτημα είναι πού να πάρει τόσο κρύο νερό και πόσο να πληρώσει γι 'αυτό στο μετρητή, αν ληφθεί από μια βρύση νερού.

Συμπέρασμα. Ένα σπιτικό κλιματιστικό - ένας θερμοσίφωνας στο νερό - ο σχεδιασμός είναι αρκετά βιώσιμος. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ένα αξιοπρεπές ψύκτη για ένα ιδιωτικό σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένα πηγάδι με υπόγεια νερά σε αποδεκτή θερμοκρασία.

Είναι δυνατόν να φτιάξετε ένα κλιματιστικό από ένα παλιό ψυγείο

Απόλυτα ουτοπική ιδέα. Όλα τα υλικά που δημοσιεύονται στο ρωσικό διαδίκτυο, περιγράφουν το ίδιο βίντεο, όπου ένας άνθρωπος προσπαθεί να φτιάξει έναν καταψύκτη για μανιτάρια από δύο ψυγεία. Και το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι άγνωστο, επειδή το βίντεο είναι ατελές. Ας φανταστούμε πώς πρέπει να μοιάζει:

 1. Από το ψυγείο κόψτε τα δύο εναλλάκτες θερμότητας χωρίς αποσύνδεση από τον συμπιεστή, διαφορετικά το φρέον θα εξατμιστεί και θα πρέπει να πληρώσετε για ανεφοδιασμό.
 2. Ο συμπιεστής με τον συμπυκνωτή μεταφέρεται από το δωμάτιο και ο εξατμιστής (ο πρώην καταψύκτης) είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο. Σε αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα για να φυσάει.
 3. αισθητήρα προσωπικό και μια μονάδα ελέγχου διαμορφώνεται για να απενεργοποιήσετε την θερμοκρασία συμπιεστή μείον 3-6 ° C, έχουν απορριφθεί και να αντικατασταθεί από άλλα στοιχεία, που συνδέει τις μονάδες μέσω ενός ρελέ. Διαφορετικά, ο συμπιεστής ποτέ δεν θα σταματήσει και θα σπάσει μετά από 100-200 ώρες συνεχούς λειτουργίας.
Οργάνωση της ψύξης του δωματίου με δύο ψυγεία ενσωματωμένα στον τοίχο. Τα αποτελέσματα της εργασίας είναι άγνωστα.

Αφήστε όλες τις τεχνικές λεπτές αποχρώσεις (όχι έναν τέτοιο τρόπο λειτουργίας, ένα άλλο brand freon κ.ο.κ.) και φανταστείτε ότι καταφέρατε να συλλέξετε αυτό το σχέδιο. Η μέγιστη ικανότητα ψύξης τέτοιων μονάδων δεν είναι μεγαλύτερη από 400 W ή 0,4 kW. Ένας τραχύς υπολογισμός δείχνει ότι αυτό αρκεί για ένα δωμάτιο 4μ². Αυτό είναι θεωρητικά, αλλά στην πράξη θα είναι ακόμη λιγότερο.

Συμπέρασμα. Εάν ανήκετε σε μια ευγενή φυλή ενθουσιωδών και πειραματιστών, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε ένα κλιματιστικό από το ψυγείο. Αλλά θα περάσετε πολύ περισσότερη εργασία από το κρύο.

Ψύξη με στοιχεία Peltier

Η χρήση αυτών των εξαρτημάτων για τη συναρμολόγηση ενός αυτοματισμού κλιματιστικού είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Είναι όλα σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας των στοιχείων Peltier (διαφορετικά - θερμοηλεκτρικών μετατροπέων), το οποίο είναι ασύγκριτο με την ποσότητα του παραγόμενου κρύου. Εξωτερικά μοιάζουν με πλάκες με 2 σύρματα, όταν συνδέουν ηλεκτρισμό, μία επιφάνεια του στοιχείου εκπέμπει θερμότητα και η δεύτερη - το κρύο.

Πώς εγχώριοι τεχνίτες και αυτοκινητιστές - λάτρεις που αγωνίζονται για την άνεση:

 1. Αγοράστε από 4 έως 8 στοιχεία Peltier και τοποθετήστε τους "καυτή" πλευρά σε ένα καλοριφέρ αλουμινίου.
 2. Εγκαταστήστε αυτό το ψυγείο έτσι ώστε να ψύχεται από εξωτερικό αέρα.
 3. Στην "ψυχρή" πλευρά των μετατροπέων υπάρχει ένας ψυγείο που συνδέεται από τον υπολογιστή για να τροφοδοτεί τον αέρα του δωματίου στην πλάκα.
Σχέδιο ψύξης αέρα για μετατροπέα Peltier

Σημείωση: Για καλύτερη μεταφορά θερμότητας, το στοιχείο καλύπτεται με θερμικό γράσο ("καυτή" όψη) πριν εγκατασταθεί στο ψυγείο.

Τα στοιχεία Peltier πραγματικά δροσίζουν τη ροή του αέρα, αλλά τρώνε μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Μετά το ήμισυ της ενέργειας αποβάλλεται ως μετατρέπεται σε θερμότητα και διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Δηλαδή, για κάθε watt ηλεκτρικής ενέργειας που δαπανάται θα πάρετε όχι περισσότερο από 0,5 βατ του κρύου, ενώ σε ένα split-συστήματος, η αναλογία αυτή είναι εντελώς άλλο - 1: 3 Πώς λειτουργεί στην πράξη, μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο:

Συμπέρασμα

Δεν είναι όλες οι ιδέες κατά την εφαρμογή να έχουν θετικό αποτέλεσμα. Αφού έχετε κάνει από τα αυτοσχέδια υλικά το κλιματιστικό για το σπίτι ή το αυτοκίνητο, είναι απίθανο να επιτύχετε απόδοση συγκρίσιμη με τη διάσπαση. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα σχέδια είναι αρκετά λειτουργικά, αν και δεν είναι πολύ βολικό να λειτουργούν. Θα είναι χρήσιμες για εσάς ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα, εφ 'όσον δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να αγοράσετε και να προμηθευτείτε ένα συμβατικό κλιματιστικό.

Πώς να φτιάξετε ένα κλιματιστικό για τον εαυτό σας στο σπίτι, μια επιλογή από βίντεο ψυγείου

Δημοσιεύτηκε από: admin στις Οικιακές Συσκευές 05/30/2018 0 Εμφανίσεις

Πώς μπορώ να κάνω τον κλιματισμό ο ίδιος στο σπίτι;

Όλοι οι άνθρωποι δεν αντέχουν ήρεμα τη ζέστη του καλοκαιριού, είναι μέσα στις κλειστές εγκαταστάσεις. Σε πολλούς επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα εργασίας, μειώνει την όρεξη και επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας. Η λύση στο πρόβλημα είναι η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού ή ενός χωρισμένου συστήματος, αλλά για διάφορους λόγους αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε όλους. Ως εκ τούτου, καταλαβαίνω πλοίαρχοι κατ 'οίκον ήρθε με πολλούς τρόπους πώς να κάνει το κλιματιστικό τον εαυτό σας με το ελάχιστο οικονομικό κόστος και με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Όσοι υποφέρουν πολύ από τη ζέστη, καλούνται να εξετάσουν αυτές τις μεθόδους, να επιλέξουν το σωστό και να κάνουν τον εαυτό σας ψύκτη.

Για να εντοπίσει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες των αυτοεξυπηρέτητων ψυκτών, για την εκκίνηση δεν βλάπτει την κατανόηση της συσκευής των παραδοσιακών διαχωριστικών συστημάτων και κατανοεί πώς λειτουργούν. Αυτό το κλιματικό σύστημα αποτελείται από διάφορα μέρη και συγκροτήματα:

 • εξωτερικό και εσωτερικό ψυγείο, που ονομάζεται εναλλάκτης θερμότητας.
 • τα θερμαντικά σώματα συνδέονται με χάλκινους σωλήνες, όπου κυκλοφορεί η αέρια ουσία - φρέον (τεχνική ονομασία - ψυκτικό).
 • στην ίδια γραμμή, είναι εγκατεστημένος ένας συμπιεστής, δημιουργώντας μια υπερπίεση και προκαλώντας κίνηση του φρέον κατά μήκος των σωλήνων και συμπύκνωση.
 • Στο δεύτερο αγωγό εισάγεται μια ειδική βαλβίδα εκτόνωσης.

Είναι σημαντικό. Η αρχή της λειτουργίας της μηχανής ψύξης, η οποία είναι επίσης κλιματιστικό, βασίζεται στην ικανότητα του Freon να εξατμίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω της οποίας η θερμική ενέργεια μεταφέρεται από το δωμάτιο στο δρόμο.

Το ψυκτικό μετακινείται συνεχώς κατά μήκος ενός κλειστού κυκλώματος, εξατμίζεται σε έναν εναλλάκτη θερμότητας και συμπυκνώνεται στο άλλο. Ο αλγόριθμος μεταφοράς θερμότητας μοιάζει με αυτό:

 1. Στο εσωτερικό ψυγείο (είναι επίσης η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος), το freon εισέρχεται στη υγρή μορφή. Η ροή του αέρα του χώρου, που αντλείται από τον ανεμιστήρα, διέρχεται από τα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας, προκαλώντας το ψυκτικό να θερμαίνεται και να εξατμίζεται. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια εντατική επιλογή θερμότητας από το περιβάλλον του δωματίου.
 2. Περαιτέρω, το αέριο freon εισέρχεται στον συμπιεστή, πράγμα που αυξάνει την πίεση του. Ο στόχος είναι να συμπιεστεί η ουσία σε τέτοιο βαθμό ώστε να συμπυκνώνεται σε ένα ψυγείο δρόμου, όπου η θερμοκρασία είναι ακόμη υψηλότερη από ό, τι στην αίθουσα.
 3. Με την είσοδο στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας, που εκτοξεύεται από τον ανεμιστήρα του, το ψυκτικό υγρό περνά σε υγρή κατάσταση και μετακινείται κατά μήκος του σωλήνα πίσω στο δωμάτιο. Κατά τη στιγμή της μετάβασης, δίνει στον αέρα του δρόμου τη θερμότητα που λαμβάνονται από το δωμάτιο.
 4. Κατά την επιστροφή, το υγρό Freon διέρχεται από τη βαλβίδα εκτόνωσης, πράγμα που μειώνει την πίεση, έτσι ώστε να μπορεί να εξατμιστεί στο εσωτερικό ψυγείο. Στη συνέχεια, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Σχέδιο λειτουργίας κλιματιστικού

Σημείωση: Όλες οι διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο split σύστημα ελέγχονται από την ηλεκτρονική μονάδα χρησιμοποιώντας διάφορους αισθητήρες.

Όπως μπορείτε να δείτε, η συσκευή του κλιματιστικού του εργοστασίου και η αρχή λειτουργίας είναι αρκετά περίπλοκη. Η εφαρμογή του στο σπίτι μπορεί να είναι τεχνικά ικανός ειδικός στον τομέα αυτό, αλλά όχι ένας συνηθισμένος χρήστης. Και τα ανταλλακτικά θα πρέπει να δαπανηθούν. Τα σπιτικά σχέδια ψύξης είναι πολύ απλούστερα και φθηνότερα στην κατασκευή.

Από τα εύχρηστα εργαλεία και τα υλικά, οι αρχιτέκτονες του σπιτιού κάνουν τους παρακάτω τύπους ψύκτες αέρα:

 • συσκευές που λειτουργούν με κρύο νερό.
 • συσκευές που παράγουν κρύο από τον πάγο.
 • σπιτικά κλιματιστικά από φορητά ή παλιά οικιακά ψυγεία.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, η πηγή του κρύου είναι το νερό και ο πάγος, που εκπέμπεται από έναν απλό αξονικό ανεμιστήρα από κάποια οικιακή συσκευή (για παράδειγμα, έναν υπολογιστή). Η τρίτη μέθοδος σάς επιτρέπει να συναρμολογήσετε μια συσκευή που είναι παρόμοια κατ 'αρχήν με ένα πλήρες κλιματιστικό, αλλά με ορισμένους περιορισμούς. Ο τρόπος με τον οποίο οι επιλογές αυτές υλοποιούνται τεχνικά αξίζει να εξεταστεί λεπτομερέστερα.

Οι μονάδες αυτού του τύπου λειτουργούν σύμφωνα με την παλιά αρχή που αποδεικνύεται στην πράξη και είναι πανομοιότυπες σε κατασκευές με βιομηχανικές θερμαντικές συσκευές, διαφορετικά - σε θερμοσίφωνες. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι το νερό της απαιτούμενης θερμοκρασίας διέρχεται από το ψυγείο, το οποίο εκτοξεύεται έξω από τον ανεμιστήρα. Ο αέρας που διέρχεται από τα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας ψύχεται στους 5-15 ° C ανάλογα με τη θερμοκρασία του τρεχούμενου νερού.

Εξαρτήματα για συναρμολόγηση κλιματισμού

Ένα σημαντικό σημείο. Τα θερμαντικά σώματα έχουν ένα πολύτιμο πλεονέκτημα: είναι σε θέση να λειτουργούν το καλοκαίρι για ψύξη, και το χειμώνα - για τη θέρμανση της ροής του αέρα. Για να αλλάξετε τη λειτουργία, αρκεί να στείλετε ζεστό νερό από το σύστημα θέρμανσης στο ψυγείο αντί για το κρύο.

Για να κάνετε ένα αυτοσχέδιο κλιματιστικό χειμώνα-καλοκαίρι στο σπίτι, θα χρειαστείτε:

 • ψυγείο του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση ·
 • ανεμιστήρα οικιακού δαπέδου με μεγάλο πτερωτή?
 • πλαστικό ή μεταλλικό δίσκο με χαμηλές πλευρές, ίσο σε μήκος με το μέγεθος του ψυγείου.
 • μια περίπτωση όπου μπορείτε να ενσωματώσετε τα στοιχεία που αναφέρονται (για παράδειγμα, από μια παλιά τηλεόραση).
 • σωλήνες σύνδεσης και προσαρμογείς.
 • σφιγκτήρες και στερέωση.

Το ψυγείο και ο ανεμιστήρας τοποθετούνται στο περίβλημα από την τηλεόραση

Συμβούλιο. Εάν θέλετε περισσότερη άνεση κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, πάρτε τον ανεμιστήρα με το τηλεχειριστήριο.

Στο ψυγείο πρέπει να συνδέσετε σωλήνες νερού

Το περίβλημα του ψυγείου και της παλέτας μπορούν να κατασκευαστούν από υλικά που είναι διαθέσιμα στο σπίτι. Ο σκοπός του τελευταίου είναι να συλλέξει το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στα πτερύγια του ψυγείου από τη διαφορά στις θερμοκρασίες του ρέοντος ρεύματος και του κυκλοφορούντος ύδατος. Η συναρμολόγηση εκτελείται με αυτή τη σειρά:

 1. Ελέγξτε το ψυγείο του αυτοκινήτου για διαρροές, εάν χρειάζεται σφραγίστε τα σημεία διαρροής ή σφραγίστε το με ψυχρή συγκόλληση. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το περίβλημα του και στερεώστε το με χαλύβδιες γωνίες και βίδες (βίδες).
 2. Από κάτω κάτω από το ψυγείο στερεώστε την παλέτα. Εάν οι πλευρές είναι πολύ χαμηλές και το δοχείο γεμίζεται γρήγορα με συμπύκνωμα, τοποθετήστε ένα σωλήνα σε αυτό για να αποστραγγίσει το νερό στο αποχετευτικό δίκτυο.
 3. Στο πίσω μέρος του εναλλάκτη θερμότητας, τοποθετήστε την πτερωτή ανεμιστήρα, διαχωρίζοντάς την από το ράφι με τα κουμπιά ελέγχου.
 4. Στους εύκαμπτους σωλήνες του ψυγείου τοποθετήστε τους εύκαμπτους σωλήνες για την παροχή και την εκκένωση του νερού Αυτό ολοκληρώνει τη συναρμολόγηση.

Κάτω από το ψυγείο πρέπει να υπάρχει ένας δίσκος συμπυκνωμάτων

Για να ξεκινήσετε ένα σπιτικό κλιματιστικό, συνδέστε τον ανεμιστήρα στην πρίζα και στους εύκαμπτους σωλήνες στην πηγή του κρύου νερού. Αυτό μπορεί να είναι μια οικιακή παροχή ύδατος ή μια αντλία που ανεβάζει το νερό από ένα πηγάδι ή πηγάδι. Οι τελευταίες δύο επιλογές είναι προτιμότερες, καθώς η θερμοκρασία των υπόγειων υδροφορέων είναι απλώς αποδεκτή - 8-14 ° C. Στείλτε την επιστροφή στο αποχετευτικό δίκτυο, ένα μεγάλο τύμπανο συναρμολόγησης ή χρησιμοποιήστε για το πότισμα του κήπου.

Στο γκαράζ, ολόκληρο το σύστημα μπορεί απλά να συνδεθεί στον τοίχο

Βοήθεια. Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο το καλοκαίρι να υδροδοτεί φυτά με κρύο νερό από το πηγάδι. Περνώντας μέσα από το ψυγείο, θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: ψύξτε το δωμάτιο και ζεστάνετε το νερό για τον κήπο.

Για να λειτουργήσει αυτή η σπιτική συσκευή θα χρειαστεί πάγο, και εδώ δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα ψυγείο ή καταψύκτη εργασίας. Αλλά το ψυγείο θα είναι συμπαγές και αρκετά αποτελεσματικό για ένα μικρό δωμάτιο, για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα. Η αρχή είναι απλή: ο πάγος ταιριάζει στη δεξαμενή και ο ανεμιστήρας φυσά τον αέρα μέσω αυτού, λόγω του οποίου ο τελευταίος ψύχεται καλά. Για τη συναρμολόγηση του κλιματιστικού θα χρειαστείτε:

 • μια μεγάλη πλαστική φιάλη χωρητικότητας 5 και κατά προτίμηση 9 λίτρων.
 • ανεμιστήρα οικιακού καναλιού, που χρησιμοποιούνται για κουκούλες στο μπάνιο.
 • λεπτή γραμμή ρούχων?
 • πλαστικό φάκελο.
 • μαχαίρι και τρυπάνι με τρυπάνι 8-10 mm.

Ένα σύνολο εξαρτημάτων για την κατασκευή ενός ψυγείου

Συμβούλιο. Οι απαιτήσεις για τον ανεμιστήρα είναι απλές - πρέπει να είναι φτηνές και μικρού μεγέθους. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το ψυγείο από τον υπολογιστή, αλλά τότε η απόδοση του ψυγείου θα μειωθεί σημαντικά.

Το μπουκάλι κόβει το λαιμό και το σχοινί κάνει ένα δεύτερο κάτω μέρος

Η κατασκευή του κλιματιστικού δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα και εκτελείται σε διάφορα στάδια:

 1. Κόψτε με το μαχαίρι το λαιμό της φιάλης με τέτοιο τρόπο ώστε το περίβλημα του ανεμιστήρα να εισέλθει στο άνοιγμα όσο το δυνατόν πιο σφιχτά.
 2. Σε υψόμετρο 7-10 cm από το κάτω μέρος της φιάλης, τρυπήστε το τοίχο σε έναν κύκλο. Η απόσταση μεταξύ των οπών δεν είναι μεγαλύτερη από 5 cm.
 3. Κατά το σπείρωμα της γραμμής του ιματισμού στις τρύπες, δημιουργήστε ένα πλέγμα που επικαλύπτει το τμήμα του δοχείου.
 4. Κόψτε από ένα πλαστικό φάκελο έναν κύκλο με διάμετρο ίση με το μέγεθος της φιάλης. Τρυπήστε τρύπες σε αυτό, και στη συνέχεια να το βάλει μέσα στο πλέγμα σε ένα συρματόπλεγμα.

Στην κορυφή του σχοινιού τοποθετείται ένας κύκλος πλαστικού και σ 'αυτό το σώμα είναι έτοιμο

Για να ξεκινήσετε το ψυγείο, χρειάζεστε έναν δεύτερο πυθμένα κατασκευασμένο από πλαστικό φάκελο, βάζετε περισσότερο πάγο, εισάγετε έναν ανεμιστήρα στο κομμένο λαιμό και συνδέστε τον στο δίκτυο. Ο εισερχόμενος αέρας θα περάσει από τον πάγο, θα κρυώσει και θα βγει από τα ανοίγματα της πλευράς του.

Για να δουλέψετε μέσα στο κέλυφος τοποθετείται πάγος και στην κορυφή εισάγεται ανεμιστήρας

Συμβούλιο. Για πάγο ήταν αρκετό για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάγωμα δεν σε ειδική μορφή, αλλά σε πλαστικά κύπελλα. Αποδεικνύεται μεγάλα κομμάτια που λιώνουν περισσότερο. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση μπαταριών ψυχρής αποθήκευσης διαθέσιμων στην αγορά αντί για πάγο.

Αν έχετε ανεμιστήρα και σωλήνα στο κάλυμμα του φορητού ψυγείου, θα έχετε ένα κλιματιστικό

Με τον ίδιο τρόπο, μια συσκευή ψύξης είναι κατασκευασμένη από φορητό ψυγείο. Το μονωμένο σώμα του χρησιμοποιείται αντί μιας πλαστικής φιάλης και μέσα του αποθηκεύονται ψυχρός συσσωρευτές ή παγωμένο νερό σε μικρά δοχεία.

Έτοιμα ψυγεία

Δεδομένου ότι το κλιματιστικό και το ψυγείο λειτουργούν με την ίδια αρχή, το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψύξη του δωματίου. Το κυριότερο είναι ότι ο συμπιεστής και οι εναλλάκτες θερμότητας του παλαιού ψυγείου παραμένουν σε κατάσταση λειτουργίας, διαφορετικά θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για την επισκευή και την έγχυση φρέον. Τι άλλο θα χρειαστείτε:

 • ανεμιστήρας οικιακής χρήσης?
 • 2 ψύκτες από τον υπολογιστή.
 • στοιχεία στερέωσης.
 • μεταλλικό εργαλείο για την αποσυναρμολόγηση ενός παλαιού ψυγείου.

Οι εναλλάκτες θερμότητας πρέπει να αφαιρεθούν χωρίς να σπάσουν οι σωλήνες φρέον

Σημείωση: Για να συλλέξει μια τέτοια κατασκευή θα αποκτηθεί μόνο σε ένα ιδιωτικό σπίτι, για τους κατοίκους των διαμερισμάτων αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη. Περαιτέρω θα καταλάβετε γιατί.

Μέσα στην καταψύκτη είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ψύκτες

Κατά την κατασκευή, μπορείτε να πάτε με δύο τρόπους: αφαιρέστε τους εναλλάκτες θερμότητας, τον συμπιεστή και τους σωλήνες, ή αφήστε τους στο παλιό περίβλημα. Το καθήκον είναι να φέρει στο δρόμο ένα εξωτερικό θερμαντικό σώμα μαύρου χρώματος μαζί με ένα συμπιεστή. Εάν υπάρχει ένα διάκενο στον τοίχο με επαρκείς διαστάσεις, τότε είναι δυνατόν να ενσωματωθεί ολόκληρο το ψυγείο σε αυτό και να μην αφαιρεθούν τα εσωτερικά. Όταν το άνοιγμα τοίχου είναι μικρό, μόνο ο εσωτερικός εναλλάκτης θερμότητας θα περάσει μέσα από αυτό. Για να το αφαιρέσετε, χωρίς να σπάσετε τη στεγανότητα των σωλήνων, το σώμα του ψυγείου πρέπει να κοπεί προσεκτικά. Τότε ενεργήστε ως εξής:

 1. Συνδέστε το μαύρο εξωτερικό ψυγείο στον τοίχο του δρόμου και το εσωτερικό στο δωμάτιο. Για να κάνετε την τελευταία εμφάνιση αξιοπρεπή, κάντε μια διακοσμητική θήκη για αυτό.
 2. Η πτερωτή του οικιακού ανεμιστήρα πρέπει να στερεωθεί έτσι ώστε να φυσάει τον συμπιεστή και το εξωτερικό ψυγείο.
 3. Οι ψύκτες τοποθετούνται μέσα στον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος ήταν παγωμένος.

Ο ανεμιστήρας πρέπει να φυσήξει τον εναλλάκτη θερμότητας και τον συμπιεστή

Το κλιματιστικό από το παλιό ψυγείο δεν θα σβήσει ποτέ μέχρι να το κάνετε μόνοι σας. Ο λόγος είναι ότι ο αυτοματισμός έχει ρυθμιστεί για να απενεργοποιήσει τον συμπιεστή σε εσωτερική θερμοκρασία μονάδας μείον 5 ° C, και αυτό δεν είναι δυνατό στα μέσα του καλοκαιριού. Το Nuance είναι το δεύτερο: η μονάδα δεν έχει σχεδιαστεί για ψύξη μεγάλου όγκου αέρα, επομένως δεν έχει νόημα να το εγκαταστήσετε σε μεγάλα δωμάτια, δεν θα έχει νόημα από αυτό.

Εντοιχιζόμενα ψυγεία - πίσω όψη

Είναι σημαντικό. Πριν συνδέσετε το δίκτυο, φροντίστε να γειώσετε τη συσκευή έτσι ώστε σε περίπτωση βλάβης και βραχυκυκλώματος, κανείς στα αγαπημένα σας πρόσωπα να μην υποστεί ηλεκτροπληξία.

Μια τέτοια δομή είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας νερού συνδυασμένος με έναν συμβατικό ανεμιστήρα δαπέδου. Για να δημιουργήσετε ένα πρωτόγονο ψυγείο, πρέπει να τραβήξετε ένα χάλκινο σωλήνα και να το στρέψετε σε μια σπείρα, τοποθετώντας την στην προστατευτική μάσκα του ανεμιστήρα. Για την εγκατάσταση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σφιγκτήρες που χρησιμοποιούνται για τη στερέωση καλωδίων σε οχήματα. Τα άκρα του σωλήνα συνδέονται με το σωλήνα νερού και ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο.

Ο χάλκινος σωλήνας συνδέεται απευθείας στη μάσκα του ανεμιστήρα

Σημείωση: Ο περιγραφόμενος σχεδιασμός είναι αναποτελεσματικός, επειδή το νερό της βρύσης δεν είναι αρκετά κρύο και η χρήσιμη επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας χαλκού είναι πολύ μικρή. Η ροή του αέρα από την πτερωτή θα κρυώσει ελαφρά και όχι περισσότερο.

Ο κλιματισμός από τα μπουκάλια τοποθετείται στο διάφραγμα του παραθύρου

Ο αρχικός σχεδιασμός επινοήθηκε σε μια από τις χώρες της Αφρικής, όπου παραδοσιακά υπάρχει θερμότητα και επιπλέον δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Η συσκευή λειτουργεί με βάση το νόμο της φυσικής, το οποίο αναφέρει ότι η θερμοκρασία του αερίου που διέρχεται από την ξαφνική συστολή και διαστολή πέφτει σε αρκετούς βαθμούς (έως 5 ° C). Καθώς μια τέτοια στενότητα προεξέχει τον αυχένα της ίδιας πλαστικής φιάλης και για να πάρει περισσότερο αέρα ψύξης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ντουζίνα από αυτούς τους λαιμούς.

Για την κατασκευή είναι απαραίτητο να τρυπήσετε κόντρα πλακέ και κομμένα μπουκάλια

Το μη πτητικό κλιματιστικό είναι κατασκευασμένο ως εξής:

 1. Κόψτε ένα κομμάτι από κόντρα πλακέ ή ινοσανίδες με το άνοιγμα του ανοίγματος παραθύρου. Ελέγξτε πόσες φιάλες μπορείτε να τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο.
 2. Κόψτε σε όλα τα μπουκάλια του λαιμού και στρίψτε τα βύσματα. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο κόντρα πλακέ και σημειώστε το κέντρο των τρυπών με ένα μολύβι.
 3. Κάνετε τρύπες με ένα τρυπάνι πυρήνα, η διάμετρος του οποίου συμπίπτει με το λαιμό. Εισάγετε τα κομμένα μπουκάλια μέσα σε αυτά.
 4. Συνδέστε το κόντρα πλακέ έξω από το άνοιγμα του παραθύρου, έτσι ώστε οι φιάλες να βγαίνουν στο δρόμο.

Η συναρμολόγηση είναι απλή - οι φιάλες εισάγονται στις τρύπες

Η συσκευή είναι κατάλληλη για εξοχικό σπίτι, όπου δεν μπορούν να εφαρμοστούν άλλες επιλογές λόγω έλλειψης σωστής ποσότητας νερού ή διακοπών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οδηγίες βίντεο για τη συναρμολόγηση μιας μη πτητικής συσκευής ψύξης

Η αναμφισβήτητη αξία των αυτοσχέδιων κλιματιστικών που γίνονται στο σπίτι είναι φθηνή. Κατά κανόνα, τα περισσότερα από τα εξαρτήματα που απαιτούνται για συναρμολόγηση μπορούν να βρεθούν στο δικό σας ντουλάπι ή γκαράζ. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες αγοράζονται στο δίκτυο συναλλαγών για σχετικά λίγα χρήματα.

Συγκεντρώνοντας με τα χέρια σας οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες ποικιλίες ψύκτη, πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις πολυάριθμες αδυναμίες τέτοιων μονάδων:

 1. Τα μοντέλα που χρησιμοποιούν τρεχούμενο νερό δεν λειτουργούν αποτελεσματικά όταν συνδέονται με σωλήνες κρύου νερού. Ο λόγος είναι ότι η θερμοκρασία του παρεχόμενου νερού είναι πολύ υψηλή. Επιπλέον, το κλιματιστικό "άνεμο" κυβικά μέτρα στο μετρητή, και θα πρέπει να πληρώσετε για αυτό.
 2. Όταν χρησιμοποιείτε εκδόσεις γεώτρησης και γεώτρησης εγκαταστάσεων νερού, τίθεται το ερώτημα σχετικά με το πού να τοποθετηθεί το νερό που αντλείται μέσω του ψυγείου.
 3. Οι συσκευές πάγου ψύχουν καλά τα δωμάτια, αλλά παράλληλα υγρανίζουν τον αέρα. Όταν κορεστεί με την υγρασία, η θερμότητα στο δωμάτιο μετατρέπεται σε θόρυβο μετά την απενεργοποίηση της συσκευής.
 4. Ο πάγος πρέπει να καταψυχθεί στο ψυγείο, δηλαδή να δαπανήσει ηλεκτρικό ρεύμα και να πληρώσει για αυτό. Nuance το δεύτερο: ενώ ψύχετε ένα δωμάτιο με ένα σπιτικό κλιματιστικό, στο επόμενο ψυγείο θα καλύψετε τη θερμότητα που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της κατάψυξης του νερού.
 5. Η ψύξη με βρόχο freon από ένα παλιό ψυγείο είναι αναποτελεσματική, επειδή το σύστημα δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας. Και πάλι, ο συνεχής λειτουργία του συμπιεστή "ολοκληρώνει" το μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημείωση: Το μοναδικό μοντέλο του οποίου το κόστος παραγωγής και λειτουργίας αντιστοιχεί στο αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι ο κλιματισμός από τα μπουκάλια που εισάγονται σε ένα φύλλο κόντρα πλακέ. Μειώνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά μέγιστο 5 ° C, εν μέρει - λόγω της επικάλυψης του ανοίγματος φωτός.

Τα σπιτικά κλιματιστικά, που λειτουργούν με τη βοήθεια κρύου νερού και πάγου, είναι ένα προσωρινό μέσο εξοικονόμησης από τη θερμότητα μέχρι να αγοράσετε ένα split σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή με το παλιό ψυγείο. Ναι, είναι εύκολο να κατασκευαστούν, αλλά ταυτόχρονα υποφέρουν από χαμηλή ικανότητα ψύξης και δεν μπορείτε να μιλήσετε για άνετη λειτουργία. Η χρήση τέτοιων πηγών κρύου είναι κατάλληλη στη χώρα ή στο γκαράζ, όπου επισκέπτεστε περιοδικά, οπότε δεν έχει νόημα να τοποθετήσετε ένα χωρίο εκεί.