Πώς λειτουργεί το μαλακτικό για τη θέρμανση

Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας Κλιματιστικό! Εάν βρίσκεστε σε αυτή τη σελίδα, τότε έχετε αμφιβολίες αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "θερμότητας" του κλιματικού σας βοηθού. Σήμερα θέλω να μιλήσω για το πώς συμπεριφέρεται το κλιματιστικό όταν λειτουργεί για θέρμανση. Θα σας πω σύντομα τη διαδικασία θέρμανσης. Και θα ανακαλύψουμε γιατί είναι κερδοφόρο να απολαμβάνουμε ένα "χωρισμό".

Η αρχή του ελέγχου της θερμοκρασίας στους τρόπους θέρμανσης και ψύξης δεν διαφέρει. Δηλαδή, τι θερμοκρασία έχει ρυθμιστεί στον πίνακα, το ίδιο "condder" και θα πρέπει να διατηρείται στο δωμάτιο (με τον σωστό υπολογισμό της ισχύος της συσκευής). Παραδοσιακά, ο βαθμός διατηρείται σε δεδομένο επίπεδο ενεργοποιώντας / απενεργοποιώντας τον συμπιεστή (εάν το μοντέλο δεν είναι μετατροπέας). Αλλά υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που συχνά εγείρει αμφιβολίες!

Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός και γιατί είναι αποτελεσματικός;

Συνοπτικά για τη διαδικασία:

 1. Ο συμπιεστής της εξωτερικής μονάδας συμπιέζει το φρέον, μετά τον οποίο θερμαίνεται και κινείται κατά μήκος των σωλήνων στην εσωτερική συσκευή.
 2. Στη λειτουργία "θερμότητας", το θερμαινόμενο μπλοκ εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα και μεταφέρει θερμότητα στον αέρα δωματίου (μέσω του εναλλάκτη θερμότητας).
 3. Αφού παραιτηθεί από τη θερμότητα, το freon "δροσίζει" και ήδη ψυχθέν εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας.
 4. Μέσω του εξωτερικού εναλλάκτη θερμότητας, το υπολειμματικό "κρύο" επιστρέφει στον εξωτερικό αέρα. Η "ψυχρή ενέργεια" (αν μπορείτε να το πείτε) μεταδίδεται ακόμη και όταν δεν είναι ζεστό έξω!
 5. Μετά από αυτό, το φρέον τροφοδοτείται και πάλι στον συμπιεστή, και η διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι η "ηλεκτρική ενέργεια" (όταν λειτουργεί ο συμπιεστής) δαπανάται μόνο στη ΜΕΤΑΦΟΡΑ "θερμικής ενέργειας" από το δρόμο. Για παράδειγμα, για να λάβετε 2000 Watt θερμότητας σε ένα δωμάτιο, το κλιματιστικό θα δαπανήσει μόνο 600 W ηλεκτρικής ενέργειας. Οποιοσδήποτε παραδοσιακός θερμαντήρας ξοδεύει ενέργεια όχι στη μεταφορά θερμότητας, αλλά στην ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ του από ηλεκτρική ενέργεια. Και για να δώσετε τα ίδια 2000 Watt θερμότητας, θα πρέπει να καταναλώσετε 2000 Watt ηλεκτρικής ενέργειας.

Γιατί όταν δουλεύετε "split" στη θέρμανση, συμπεριφέρεται διαφορετικά από όταν εργάζεστε σε ψύξη

Η συνήθης λειτουργία του κλιματιστικού για ψύξη σπανίως δημιουργεί αμφιβολίες και συνηθίζετε να "συμπεριφέρεστε". Αλλά μόλις μεταβείτε στην αντίθετη λειτουργία, τότε αμέσως υπάρχουν ερωτήσεις. Δεν είναι περίεργο! Μετά από όλα το εσωτερικό μπλοκ παύει περιοδικά !

Όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας περιστρέφεται συνεχώς και τα παραθυρόφυλλα λειτουργούν στη λειτουργία ρύθμισης. Η θερμοκρασία του ρεύματος αλλάζει μόνο. Και όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία θέρμανσης, ο εσωτερικός ανεμιστήρας σταματά όταν ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κρύος. Υπάρχει ένας λόγος για αυτό! Και θα καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Χαρακτηριστικά του κλιματιστικού για θέρμανση

Είναι πολύ απλό! Ο κύριος λόγος είναι ότι όταν εργάζεστε σε θερμότητα σε μια εξωτερική μονάδα (ή μάλλον στο ψυγείο της) δημιουργείται συμπύκνωμα (νερό), το οποίο δεν πρέπει να καταψύχεται. Η περιστροφή του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας ρυθμίζει τη θερμοκρασία συμπύκνωσης του Freon στο σύστημα. Ενώ ο ανεμιστήρας "στέκεται", η θερμοκρασία του αερίου στην εσωτερική μονάδα αυξάνεται (ο εναλλάκτης θερμότητας θερμαίνεται). Ταυτόχρονα, οι παράμετροι θερμοκρασίας ρυθμίζονται για να διατηρηθεί η εξάτμιση και η συμπύκνωση του ψυκτικού μέσου (freon).

Κατά τη διακοπή του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας, μπορείτε να ακούσετε ότι ο συμπιεστής κλιματισμού συνεχίζει να λειτουργεί. Αυτό αυξάνει την πίεση και, με τη σειρά του, τη θερμοκρασία του αερίου στο σύστημα.

Έτσι, ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας θερμαίνει τον αέρα καλά στο δωμάτιο. Και ενώ δεν αισθάνεστε την δροσερή ροή. Σε λειτουργία ψύξης, ο ανεμιστήρας δεν σταματά, καθώς ο Freon εξατμίζεται στην εσωτερική μονάδα. Ταυτόχρονα, ο σχηματισμός πάγου δεν συμβαίνει (βεβαίως με ένα αποτελεσματικό σύστημα και τήρηση όλων των συνθηκών λειτουργίας).

Επομένως, η περιοδική διακοπή της εσωτερικής μονάδας είναι η "κανονική" λειτουργία του κλιματιστικού στη λειτουργία θέρμανσης. Και βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό έχει ενεργοποιηθεί σωστά για θέρμανση.

Χαρακτηριστικά χρήσης του κλιματιστικού για θέρμανση ενός χώρου

Με την έναρξη του φωτός κρύο το φθινόπωρο και σχετική αύξηση της θερμοκρασίας την άνοιξη, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων συχνά σκέφτονται για μια πρόσθετη πηγή θερμότητας. Μετά από όλα, το φθινόπωρο η κεντρική θέρμανση δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα και την άνοιξη έχει ήδη απενεργοποιηθεί. Δεν καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί το κλιματιστικό για τη θέρμανση, πολλοί άνθρωποι δεν το θεωρούν καν ως μέσο παροχής άνεσης. Ταυτόχρονα, μια σύγχρονη συσκευή μπορεί να βοηθήσει ακόμη και εκείνους που αισθάνονται δυσφορία στα σπίτια τους κατά τους χειμερινούς παγετούς.

Με απλά λόγια για πολύπλοκα πράγματα

Για να κατανοήσουμε ποια είναι η αρχή της αντλίας θερμότητας στην οποία βασίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού με βάση τη θέρμανση, αρκεί να απαντήσουμε στην ερώτηση: ποια συσκευή θέρμανσης έχει απόδοση μεγαλύτερη από 100%; Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απάντηση θα είναι απροσδόκητη. Αυτό είναι ένα οικιακό ψυγείο. Σε αυτό εμφανίζονται τα ακόλουθα:

 • παράγεται θερμότητα από τη μονάδα συμπιεστή, τους ανεμιστήρες φυσητήρα.
 • η θερμότητα αφαιρείται από τα προϊόντα και εισέρχεται στο περιβάλλον.

Έτσι, το ψυγείο παράγει θερμότητα, όχι μόνο με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά επίσης το απομακρύνει από τα προϊόντα και τον αέρα, ο οποίος εισέρχεται περιοδικά στους θαλάμους ψύξης. Με την ίδια αρχή, λειτουργεί η αντλία θερμότητας, στην οποία έχει γυριστεί το κλιματιστικό με τη λειτουργία θέρμανσης.

Τι συμβαίνει στο κλιματικό σύστημα

Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία θέρμανσης στο κλιματιστικό, αρχίζει να λειτουργεί, για απλότητα κατανόησης, στην αρχή του καθρέφτη. Η συσκευή αρχίζει να ψύχει το περιβάλλον. Παρουσιάζονται τα εξής:

 • ενεργοποιείται το δεύτερο κύκλωμα κυκλοφορίας Freon.
 • στην εξωτερική μονάδα βρίσκεται η δομή της διεύρυνσης του ψυκτικού μέσου. Όταν εισέλθει στο φρέον χάνει βαθιά τη θερμοκρασία του, και ο αέρας είναι θερμότερος από τους σωλήνες με αέριο.
 • Το φρέον στον θάλαμο εκτόνωσης θερμαίνεται από το περιβάλλον.
 • ο συμπιεστής ωθεί το αέριο μέσο μεταφοράς θερμότητας στο πλέγμα του συστήματος συμπίεσης, όπου συμπυκνώνεται απελευθερώνοντας τη θερμότητα που αφαιρείται από τον αέρα.

Γενικά, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στην κατανόηση ενός τέτοιου σχεδίου εργασίας. Το θερμαινόμενο κλιματιστικό σύστημα διαθέτει δύο συστήματα φρέον κυκλοφορίας για τη συλλογή θερμότητας από το δωμάτιο το καλοκαίρι και από το εξωτερικό το χειμώνα. Το χειμώνα, το σχήμα μεταφοράς θερμότητας αλλάζει επίσης.

Τα απλά κλιματιστικά για θέρμανση το χειμώνα παίρνουν τον αέρα από το εξωτερικό, πιο περίπλοκα και τέλεια - μερικά μείγμα με τη ροή από το δωμάτιο για να επιτευχθεί καλύτερη απόδοση.

Γιατί τα κλιματιστικά έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες

Τα κλιματιστικά με θέρμανση διαφέρουν τόσο από την άποψη των τεχνικών παραμέτρων ισχύος και θερμικής απόδοσης όσο και από το επιτρεπόμενο εύρος θερμοκρασίας χρήσης. Συσκευές με το κλασικό σχήμα συμπιεστή (μη ανεστραμμένο) δεν συνιστώνται να ενεργοποιούνται όταν, όπως μιλάμε, οι καιρικές παράμετροι βρίσκονται εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.

Αυτό όχι μόνο οδηγεί σε απώλεια εγγύησης, αλλά μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να αποτύχει το κλιματιστικό στο 100% - θα καεί άμεσα στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την εντολή εκκίνησης.

Ας δούμε τι συμβαίνει στη συσκευή του κλασικού σχεδίου με θέρμανση.

 1. Στο σύστημα, κυκλοφορεί ένα λιπαντικό, το οποίο δεν βρίσκεται σε κλειστό βρόχο, σε επαφή με το ψυκτικό-φρέον.
 2. Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, το γράσο πυκνώνει.
 3. Όταν ο αέρας και το κλιματιστικό εξωτερική μονάδα αντίστοιχα ψύχονται κάτω από ένα ορισμένο όριο, η δέσμη αρχίζει λιπαντικό και ψυκτικό σε υγρή κατάσταση, η τελευταία αρχίζει να ανεβαίνει και να μπορεί να ρέει μέσα στο κύκλωμα λαδιού.

Το κύριο μειονέκτημα του κλασικού συστήματος ψύξης του συμπιεστή είναι η ασταθής κυκλοφορία λαδιού. Την εποχή εκείνη, όταν το κλιματιστικό έχει φτάσει τις καθορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος στο δωμάτιο και είναι απενεργοποιημένο, το λάδι ρέει μέσα στον συσσωρευτή. Όταν απαιτείται θέρμανση και ο κινητήρας πρέπει να ξεκινήσει το χειμώνα, το παχύ λιπαντικό επιλέγεται αργά και ο συμπιεστής αναγκάζεται να λειτουργήσει με έντονα αυξημένο φορτίο.

Στην περίπτωση όπου, ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού του φρέον και του πετρελαίου, ο πρώτος εισήλθε στο κύκλωμα λίπανσης, ο υπερσυμπιεστής κλιματιστικού μπορεί να καεί άμεσα τη στιγμή της έναρξης λειτουργίας. Η αρνητική θερμοκρασία παίζει επίσης ο ρόλος του φρένου: τα ρουλεμάν και οι σφραγίδες πετρελαίου μπορούν να παγώσουν. Για να αποφύγετε προβλήματα, πολλοί τραγικοί πωλητές συμβουλεύουν να αγοράσουν ένα ειδικό κιτ χειμώνα για να εξοπλίσουν το κλιματιστικό. Όσον αφορά τη χρησιμότητα και την ορθότητα μιας τέτοιας λύσης, θα σταθούμε αργότερα.

Η κατάσταση είναι καλύτερη για τα κλιματιστικά inverter. Εδώ το επιτρεπτό κατώτερο όριο θερμοκρασίας είναι πιο σημαντικό, καθώς ο συμπιεστής δεν σβήνει, αλλάζοντας την ταχύτητα και πιέζοντας το λάδι να λειτουργεί συνεχώς. Ταυτόχρονα, διατηρεί μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία ολόκληρου του συστήματος, αναμειγνύοντας με freon και αφαιρώντας κάποια θερμότητα από αυτό.

Στην οποία εξαρτάται το κατώτατο όριο θερμοκρασίας

Το κατώτερο όριο των θερμοκρασιών λειτουργίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Για φθηνά μοντέλα κλιματιστικών μπορεί να είναι -5 βαθμοί Κελσίου, για πιο προηγμένες -7..- 10, οι ηγέτες της αγοράς μπορούν να φτάσουν -20..- 25 για μοντέλα νοικοκυριών. Για να κατανοήσουμε πώς όλα λειτουργούν σε ένα ενιαίο σχήμα, είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε μερικές βασικές αρχές.

 1. Το σύστημα ψύξης στο κλασικό κλιματιστικό λειτουργεί όπως στο ψυγείο. Μια λειτουργία, μία ποσότητα θερμίδων που παράγεται ανά λεπτό. Με τη βοήθεια του συμπιεστή on / off με διαφορετική ταχύτητα του ανεμιστήρα, η επιθυμητή θερμοκρασία αέρα επιτυγχάνεται στο δωμάτιο. Την ίδια στιγμή, πριν ξεκινήσετε το blow-out, ο εναλλάκτης θερμότητας πρέπει να θερμανθεί.
 2. Το σύστημα απομάκρυνσης θερμότητας στα μοντέλα αναστροφέα μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό πρόσληψης θερμίδων. Επομένως, είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί ομαλότερη ρύθμιση χωρίς την ανάγκη προθέρμανσης του εναλλάκτη θερμότητας πριν από την εκκίνηση.

Από αυτές τις δύο αρχές είναι σαφές γιατί τα κλιματιστικά με το κλασικό σχέδιο δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Όσο πλησιέστερα στο εξωτερικό, τόσο μεγαλύτερη η απόδοση μεταφοράς θερμότητας μειώνεται και αυξάνονται οι παρασιτικές απώλειες. Στο τέλος, το σύστημα εισέρχεται στη λειτουργία μηδενικής απόδοσης, ο συμπιεστής σταματάει να σβήνει και μπορεί να καεί.

Τα μοντέλα του μετατροπέα είναι καλύτερα. Η επιλογή ενέργειας είναι πιο αποτελεσματική, επομένως, ακόμη και με την εφαρμογή της τυπικής διαδικασίας για την εμφύσηση του εναλλάκτη θερμότητας με τον εξωτερικό αέρα, μπορεί να επιτευχθεί θερμότητα, δουλεύοντας σε ισχυρότερο παγετό.

Υπάρχει και ένας άλλος μηχανικός, με τον οποίο βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης του κλιματιστικού. Είναι ένα μείγμα εξωτερικών ροών αέρα και επιλέγεται απευθείας από το δωμάτιο. Κατά συνέπεια, κατά τη θέρμανση, είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί η μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας και το κλιματιστικό λειτουργεί σε ακόμη πιο σοβαρό παγετό. Ωστόσο, είναι αδύνατο να πάρει πάρα πολύ αέρα από το δωμάτιο - η απόδοση του εξαερισμού έχει χαθεί.

Η τρίτη αρχή, χάρη στην οποία οι ηγέτες της αγοράς κλιματιστικών, είναι η χρήση ενός ειδικού ψυκτικού μέσου. Εάν το τυποποιημένο φρέον που χρησιμοποιείται σε μονάδες ψύξης βράζει περίπου στους -18..- 25 βαθμούς Κελσίου, τότε ειδικό - στις -30..- 35. Είναι δυνατό να επιλέξετε ακόμα περισσότερη θερμότητα από το περιβάλλον, απλά παρέχοντας μια σημαντική διαφορά θερμοκρασίας.

Επιπλέον, εφαρμόζονται οι αρχές της μείωσης των παρασιτικών απωλειών. Έχουν την υψηλότερη απόδοση σε κλιματιστικά inverter, επομένως, τα πιο ελίτ μοντέλα από τη Mitsubishi Electric, τη Mitsubishi Heavy Industries (MHI), την Toshiba - μόνο αυτού του τύπου. Αυτά τα εμπορικά σήματα είναι έτοιμα να προσφέρουν προϊόντα που λειτουργούν εύκολα σε παγετό -20 βαθμούς. Ταυτόχρονα, η ενεργειακή αποδοτικότητα της θέρμανσης είναι πολύ υψηλή - για ένα καταναλισκόμενο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μπορείτε να πάρετε έως και 4 - θερμότητα.

Ασαφές όφελος από τα χειμερινά σύνολα

Ως συμπέρασμα αξίζει να μιλήσουμε για ειδικό εξοπλισμό με αμφίβολα πλεονεκτήματα. Οι πωλητές συστήνουν τη χρήση χειμερινών σετ εξοπλισμού για τον κλιματισμό για να εξασφαλίσουν την απόδοση στο κρύο. Περιλαμβάνουν:

 • θέρμανση του συστήματος αποστράγγισης, εξωτερικός σωλήνας.
 • ένα ξεχωριστό σύστημα στοιχείων θέρμανσης για τον συμπιεστή και τον ανεμιστήρα.
 • το σύστημα μεταβολής της ταχύτητας του κινητήρα σε συνάρτηση με τη μείωση της θερμοκρασίας.

Μιλώντας άμεσα και ειλικρινά, τα χειμερινά σετ δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν πλήρως το κλιματιστικό, εκτός εάν το σύστημα είναι ανεπαρκώς τοποθετημένο και προβληματισμένο. Μπορούν να αποφύγουν μόνο την έξοδο της εξωτερικής μονάδας του κλιματικού συστήματος, η οποία ενεργοποιείται σε θερμοκρασία που δεν συνιστάται από τον κατασκευαστή.

Αλλά στην πράξη, η χρησιμότητα του κιτ χειμώνα είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του σχηματισμού ενός βύσματος πάγου στο σωλήνα αποστράγγισης. Ωστόσο, εάν εγκατασταθεί σωστά, δεν χρησιμοποιείται και το κλιματιστικό κλιματιστικό έχει ήδη όλα τα απαραίτητα συστήματα προστασίας.

Ως εκ τούτου, το ερώτημα εάν πρέπει να αγοράσετε ένα κιτ χειμώνα εξαρτάται καταρχήν από το βάθος του πορτοφολιού του μελλοντικού ιδιοκτήτη. Καμία επίδραση στη λειτουργία της συσκευής, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με τα συνιστώμενα όρια θερμοκρασίας του κατασκευαστή, δεν θα γίνει.

Ως μέτρο, επιτρέποντας λιγότερο για την εξυπηρέτηση μονάδα εξωτερικό σύστημα διαχωρισμού και να προσπαθήσουμε να περιλαμβάνουν συστήματα θέρμανσης με ανοιχτά τσουχτερό κρύο (το οποίο είναι πολύ αναποτελεσματική), κιτ χειμώνα χρήσιμο για τον κλιματισμό του συμπιεστή μόνο το κλασικό σύστημα. Αλλά τίποτα περισσότερο.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα: τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των διαχωρισμένων συστημάτων κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου του έτους

Συχνά, όταν έρχεται η κρύα εποχή, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θέρμανση με τη βοήθεια split συστήματα είναι πολύ πιο οικονομικό από ηλεκτρικό. Αλλά για να χρησιμοποιήσετε σωστά το πλήρες δυναμικό της συσκευής, πρέπει να γνωρίζετε αρκετούς σημαντικούς κανόνες και να τηρείτε αυστηρά τις συστάσεις των κατασκευαστών εξοπλισμού. Το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είδους κλιματιστικό είναι καλύτερο για αυτό. Μια φωτογραφία μερικών εξειδικευμένων αντλιών θερμότητας θα σας πείσει ότι, εκτός από τη λειτουργικότητα, οι ηγέτες της βιομηχανίας δίνουν προσοχή στο σχεδιασμό.

Η αποτελεσματικότητα της θέρμανσης του διαχωρισμένου συστήματος

Κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, αντλείται θερμότητα από το ένα περιβάλλον στο άλλο. Όταν εργάζεστε με ψύξη, αφήνετε το δωμάτιο σε εξωτερικό περιβάλλον, ενώ θέρμανση - αντίθετα. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται ο κύκλος ψύξης του συμπιεστή. Είναι ενδιαφέρον ότι η απόδοση του κλιματιστικού εξαρτάται σημαντικά από την εξωτερική θερμοκρασία. Για να εκτιμηθεί η οικονομική απόδοση της θερμικής απόδοσης των οικιακών και ημι-βιομηχανικών συστημάτων, χρησιμοποιείται ο συντελεστής COP (συντελεστής απόδοσης).

Το COP υπολογίζεται ως ο λόγος της θερμικής απόδοσης του κλιματιστικού με την ισχύ που καταναλώνεται από την ηλεκτρική ενέργεια. Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, ένας συντελεστής 3,6 σημαίνει ότι σε 3600 watt θερμότητας που παράγεται, χρησιμοποιούνται 1000 W ηλεκτρικής ισχύος. Στα σύγχρονα συστήματα, ο δείκτης αυτός μπορεί να φτάσει τα 5,8 και υψηλότερα.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση

Είναι κάποιο κλιματιστικό σύστημα σχεδιασμένο για θέρμανση; Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά κατασκευάζονται με λειτουργία θέρμανσης. Υπάρχουν και μοντέλα μόνο για ψύξη, αλλά παράγονται συχνά για ειδικές εφαρμογές (για παράδειγμα, για αίθουσες εξυπηρετητών) ή για ζεστές χώρες.

Σχετικά με το ερώτημα: "Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;" - μπορείτε να δώσετε μια θετική απάντηση, αλλά με κάποιες επιφυλάξεις, οι οποίες θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο. Ο κλιματισμός σε κρύο καιρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη. Για εργασία σε αρνητικές θερμοκρασίες με δεύτερο σκοπό, υπάρχουν λιγότερα μοντέλα και κάποια από αυτά πρέπει να εξευγενιστούν, τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω.

Θέρμανση με κλιματιστικό

Πρώτα απ 'όλα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει για θέρμανση. Αυτό υποδεικνύεται από την παρουσία μιας λειτουργίας αντλίας θερμότητας στη συσκευή. Τι ακριβώς θα πρέπει να αναφέρουν οι οδηγίες λειτουργίας για την κονσόλα κλιματιστικού, καθώς και την περιγραφή του ίδιου του διαχωρισμένου συστήματος. Η λειτουργία θέρμανσης συνήθως εμφανίζεται στο κουμπί με στυλιζαρισμένο ηλιακό σύμβολο ή παρόμοιο εικονόγραμμα.

Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χειριστείτε το split σύστημα σε μια συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία. Ακόμα και οι πιο απλές και φθηνές συσκευές λειτουργούν για θέρμανση στο κρύο. Μόνο θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε τέτοια συστήματα το κατώτατο όριο της θερμοκρασίας λειτουργίας συνήθως περιορίζεται στους 5 ° C. Τα κλιματιστικά μπορούν να ενεργοποιηθούν μέχρι και 15 ° C (μερικά μοντέλα έως 20 ° C). Και τα ειδικά σχεδιασμένα συστήματα θέρμανσης είναι σχεδιασμένα για χρήση χωρίς απώλεια απόδοσης έως και 28 ° C.

Χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό για να κρυώσει το χειμώνα

Μερικές φορές υπάρχει ανάγκη, ακόμη και σε παγετούς, να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα διαχωρισμού για ψύξη. Αυτό είναι απαραίτητο εάν υπάρχουν κάποιες ισχυρές πηγές θερμότητας στο δωμάτιο και η θερμοκρασία σε αυτό αυξάνεται ακόμα και κατά την κρύα εποχή. Συχνά μπορεί να εξυπηρετεί αίθουσες εξυπηρέτησης, σταθμούς χειριστών επικοινωνιών, καταστήματα εστιατορίων και διαγνωστικά εργαστήρια.

Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότεροι ρυθμιστές σταθερής ροής δεν έχουν σχεδιαστεί για ψύξη σε εξωτερική θερμοκρασία μικρότερη από + 15 ° C και μερικά συστήματα μετατροπέων είναι κάτω από τους 15 ° C. Για να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό όταν οι παράμετροι του αέρα είναι εκτός των καθορισμένων ορίων, απαιτείται ειδική τροποποίηση: η χρήση ενός κιτ χειμώνα. Περιλαμβάνει:

 • θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου.
 • θερμαντήρας αποστράγγισης;
 • τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα και τη θερμοκρασία συμπύκνωσης.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ενημέρωση είναι απαραίτητη μόνο όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Προβλήματα και κίνδυνοι εκμετάλλευσης

Συχνά μπορείτε να ακούσετε για αυτό το πρόβλημα: "Ενεργοποίησα το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση και η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν αυξάνεται". Αυτό μπορεί να υποδεικνύει τόσο την κατανομή της συσκευής όσο και την έλλειψη χωρητικότητας. Ας μιλήσουμε για πιθανά προβλήματα όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικά στην ψυχρή περίοδο.

Η λειτουργία του κλιματιστικού πρέπει να γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Όταν χρησιμοποιείτε ένα διαχωρισμένο σύστημα για θέρμανση το χειμώνα σε θερμοκρασία χαμηλότερη από την καθορισμένη θερμοκρασία του κατασκευαστή, ενδέχεται να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα:

 • η αποτελεσματικότητα του συστήματος μειώνεται σημαντικά.
 • μπορεί να παγώσει την εξωτερική μονάδα του συμπυκνωτή και την ανεπάρκεια του ανεμιστήρα.
 • Λόγω της αύξησης του ιξώδους του λαδιού, ο συμπιεστής μπορεί να σπάσει κατά την εκκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι η χρήση της συσκευής εκτός των συνιστώμενων θερμοκρασιών είναι παραβίαση των όρων του κατασκευαστή. Η αποτυχία του κλιματιστικού δεν αποτελεί συμβάν εγγύησης.

Μοντέλα αντλιών θερμότητας

Ας εξετάσουμε το ερώτημα κατά πόσο είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα για αποδοτική θέρμανση ως το μοναδικό σύστημα θέρμανσης και ποιο εξοπλισμό είναι καλύτερο για το σκοπό αυτό. Πολλοί κατασκευαστές έχουν στη σειρά τους κλιματιστικά, σχεδιασμένα ειδικά για χρήση στη λειτουργία αντλίας θερμότητας. Χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και χαμηλή θερμοκρασία ορίου.

Τα συστήματα αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 • μια σειρά κλιματιστικών μηχανημάτων Zubadan της Mitsubishi Electric.
 • Μοντέλα Hitachi που χρησιμοποιούν την τεχνολογία All Inverter DC.
 • Hyper Inverter κλιματιστικά από MHI?
 • μια σειρά διαχωρισμένων συστημάτων Ururu Sarara Daikin.

Φυσικά, οποιοδήποτε από τα παρουσιαζόμενα συστήματα είναι ένα σχετικά ακριβό, αλλά μοντέρνο κλιματιστικό. Μια φωτογραφία μερικών από αυτές θα βρείτε σε αυτό το άρθρο. Ανεξάρτητα από τον τύπο ή το εμπορικό σήμα του διαχωρισμένου συστήματος που χρησιμοποιείτε για τη θέρμανση, είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυστηρά όλες τις συστάσεις του κατασκευαστή του εξοπλισμού.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα: θέρμανση και ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κλιματιστικών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε η επιλογή ενός κλιματιστικού δεν είναι πολύ εύκολη. Αλλά κάτι ακόμα ενώνει χωριστά συστήματα, μονοπώλια και άλλες συσκευές: το χειμώνα χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια. Αλλά γιατί;

Είναι στους διάσημους ρωσικούς παγετούς μας. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα, αλλάζει και η υγρασία του - επομένως, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό, εμφανίζεται υπερβολική υγρασία (συμπύκνωση). Στα περισσότερα κλιματιστικά, εγκαθίσταται ένα σύστημα αποστράγγισης για την απομάκρυνση της υγρασίας: το ορατό τμήμα αυτού του συστήματος είναι ένας σωλήνας που συνήθως βγαίνει στο δρόμο. Εάν ο δρόμος είναι πολύ κρύος, ο σωλήνας αποχέτευσης παγώνει και σχηματίζεται ένας φελλός πάγου, ο οποίος δεν επιτρέπει την έξοδο του συμπυκνώματος. Στη συνέχεια, η υγρασία παραμένει δύο εξόδους: είτε εισέρχεται στο σπίτι σας μέσω της εσωτερικής θήκης, είτε απενεργοποιεί τη συσκευή.

Πάσχει από το κρύο εξωτερική μονάδα, ιδίως ένα συμπιεστή - «καρδιά» του κλιματιστικού μηχανήματος, το ψυκτικό συμπίεση (ιδίως ουσία αναγκαία για τη λειτουργία των κλιματιστικών) και στηρίζοντας την κίνησή του τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής. Για να εκπληρώσει τα άμεσα καθήκοντά του βοηθάει ένα ειδικό λάδι, οι ιδιότητες του οποίου εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του αέρα. Εάν πέσει κάτω από το όριο που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή, το λάδι θα πυκνώσει και τα εξαρτήματα του συμπιεστή θα φθαρούν.

Υπάρχει ένας άλλος κίνδυνος. Στη λειτουργία θέρμανσης, το ψυκτικό μέσο, ​​παρά το όνομά του, δεν πρέπει να ψύχεται αλλά να θερμαίνεται. Σε υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία, αυτό δεν συμβαίνει. Κατά την παραλαβή του ψυχθέντος, δηλ. υγρό, ψυκτικό στον συμπιεστή είναι ένα υδραυλικό σοκ - είναι κάτι που μπορεί να καταστήσει τη συσκευή άχρηστη.

Ως εκ τούτου, Το χειμώνα, χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό με προσοχή και ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας τύπος κλιματιστικού, που μπορεί να προσαρμοστεί για να λειτουργήσει σε χειμερινές συνθήκες, είναι ένα κινητό κλιματιστικό μονομπλόκ. Αυτή η κινητή συσκευή δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, να πάρετε μαζί σας στη ντάκα ή τη μεταφορά όταν μετακομίσετε: η εγκατάσταση δεν απαιτεί την εγκατάσταση. Το μόνο στοιχείο της συσκευής που δεν πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο είναι ο αγωγός αέρα για την αποστράγγιση του ζεστού ή κρύου αέρα. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάψυξης του αγωγού, αξίζει να το βγάλετε μέσα στην οπή.

Λειτουργία θέρμανσης σε σύστημα split

Στην κοινή γνώμη ότι το κοντίσιονερ προορίζεται μόνο για την ψύξη μιας θέσης είναι ευρέως διαδεδομένη. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις λειτουργίες θέρμανσης που είναι εγγενείς σε πολλά μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων. Αλλά η στάση απέναντι σε μια τέτοια λειτουργία, για να το θέσω ήπια, δεν είναι αξιόπιστη. Οι άνθρωποι αγοράζουν τέτοια συστήματα, αλλά πολύ σπάνια χρησιμοποιούν τη θέρμανση του κλιματιστικού δωματίου στην ψυχρή εποχή. Οι πωλητές τεχνολογίας κλιματισμού οι ίδιοι είναι η πηγή πληροφοριών για την ανεπιθύμητη χρήση των κλιματιστικών, όταν στο δρόμο η στήλη του θερμομέτρου πέφτει κάτω από το μηδέν. Με αυτή την κατάσταση πρέπει να καταλάβετε λεπτομερώς, για να μπορέσετε να εφαρμόσετε όλα τα πλεονεκτήματα της περιγραφόμενης μονάδας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους για την κατάλληλη χρήση του κλιματισμού το χειμώνα. Ας αγγίξουμε τα κριτήρια για σωστή ενεργοποίηση και λειτουργία της συσκευής υπό τέτοιες συνθήκες. Το κύριο πράγμα δεν είναι να επιτρέψουμε τεχνικά λάθη όταν χρησιμοποιούμε ένα τέτοιο διαχωρισμένο σύστημα.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας του κλιματιστικού στη λειτουργία "θέρμανσης"

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού διαχωρισμένου συστήματος σημαίνουν την απουσία ενός θερμαντικού στοιχείου σε αυτό. Μόνο η λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση δεν θα δώσει ένα πλήρες αποτέλεσμα, όταν ο δρόμος είναι ένας αξιοπρεπής παγετός. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να θερμαίνει πλήρως το δωμάτιο μόνο εάν η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο έχει ορισμένες τιμές.

Εξετάστε την αρχή του κλιματιστικού για τη θερμότητα. Κατ 'αρχήν, αυτή είναι η αντίστροφη διαδικασία της εργασίας για το "κρύο". Ο συμπιεστής παίρνει τη μάζα αέρα από το δρόμο, υπάρχει ένας μηχανισμός θέρμανσης και μετασχηματισμός της εισερχόμενης θερμότητας στο δωμάτιο.

Η αλλαγή της διαδρομής Freon παρέχεται από μια ειδική βαλβίδα, η οποία αλλάζει τη λειτουργία του εξατμιστή και του συμπυκνωτή σε αντίστροφη σειρά. Εάν ο δρόμος είναι πολύ χαμηλός, τότε η απόδοση θερμότητας του κλιματισμού είναι μάλλον χαμηλή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κλιματιστικού για θέρμανση;

Φωτογραφία 1. Πώς λειτουργεί η θέρμανση του κλιματιστικού

Ας αναλύσουμε για την αρχή τις κύριες θετικές στιγμές.

 1. Όταν χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες θέρμανσης των διαχωρισμένων συστημάτων, ο αέρας στο δωμάτιο δεν θα στεγνώσει, όπως συμβαίνει και με άλλους τύπους θέρμανσης του διαμερίσματος.
 2. Ένας σημαντικός παράγοντας θα είναι το οικολογικό στοιχείο αυτού του τύπου θέρμανσης. Δεν υπάρχουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που να προκαλούν τη δημιουργία ενός "φαινομένου του θερμοκηπίου".
 3. Σε ποσοτικούς όρους, η θερμότητα είναι σημαντικά μεγαλύτερη (τρεις φορές) από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τώρα ας δώσουμε προσοχή στα μειονεκτήματα μιας τέτοιας δραστηριότητας.

 1. Η φθορά του διαχωρισμένου συστήματος συμβαίνει αρκετές φορές πιο γρήγορα από ό, τι κατά την εργασία στο "κρύο".
 2. Με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον συμπιεστή.
 3. Η παραγωγικότητα πέφτει περίπου δύο φορές.
 4. Πολύ συχνότερες αστοχίες εμφανίζονται όταν η λειτουργία θέρμανσης χρησιμοποιείται συνεχώς το χειμώνα.

Ποιοι περιορισμοί υπάρχουν σε σχέση με τη θερμοκρασία του δρόμου

Οι περισσότεροι από τους κατασκευαστές των κλιματιστικών, περιορίζουν τη χρήση του συστήματος για τη θέρμανση, η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο σε μείον πέντε βαθμούς. Πρακτικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εκκίνηση ενός συστήματος διαχωρισμού σε μείον θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του. Ταυτόχρονα, η θέρμανση των χώρων μέχρι τον Νοέμβριο είναι μια απόλυτα αποδεκτή λύση, η οποία θα χρησιμεύσει ως βάση για σημαντικές οικονομικές αποταμιεύσεις. Η χρήση υψηλής ποιότητας θέρμανσης θα κοστίσει πολύ περισσότερο.

Τα σύγχρονα συστήματα είναι εξοπλισμένα με έναν ειδικό αισθητήρα, ο οποίος απλά αποκλείει τη λειτουργία του κλιματιστικού σε περίπτωση παγετού. Σε αυτήν την περίπτωση, στην οθόνη εμφανίζεται ο αντίστοιχος κωδικός σφάλματος, ο οποίος αναπτύσσεται ξεχωριστά από κάθε κατασκευαστή.

Η διαδικασία ρύθμισης της λειτουργίας του συστήματος διαχωρισμού για θέρμανση

Εάν το φθινόπωρο βρίσκεται στην αυλή και ενεργοποιήσετε τη θέρμανση λίγο ακριβό, μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια στη λειτουργία θέρμανσης του κλιματιστικού.

Ας αναλύσουμε τη σειρά των ενεργειών για την ενεργοποίηση της λειτουργίας του κλιματιστικού με την άφιξη του ζεστού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

 1. Το κλιματιστικό με τη λειτουργία θέρμανσης διαθέτει ένα κουμπί Heat στο τηλεχειριστήριο, το οποίο θα ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία.
 2. Μια άλλη επιλογή είναι να πατήσετε το κουμπί Mode και να επιλέξετε το ηλιακό εικονίδιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη στην κονσόλα σας, το κλιματιστικό δεν έχει σχεδιαστεί για τη θέρμανση του αέρα.
 3. Αφού επιλέξετε τη λειτουργία θέρμανσης, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά για να ρυθμίσετε την αύξηση ή τη μείωση των παραμέτρων, ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία. Πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία δωματίου αυτή τη στιγμή.
 4. Μια πλήρης παροχή θερμότητας θα ξεκινήσει σε περίπου δέκα λεπτά. Το σύστημα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις και να ξεκινήσει μια κατάλληλη αρχή λειτουργίας.
 5. Σε κάθε περίπτωση, η ακολουθία των ενεργειών μπορεί να διαφέρει από διαφορετικούς κατασκευαστές. Η σύστασή μας είναι γενική, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες πριν ξεκινήσετε τη θερμική λειτουργία.

Πώς λειτουργεί το κινητό κλιματιστικό;

Εάν εξετάσουμε μια κινητή συσκευή από την άποψη της παροχής θερμότητας, τότε αυτό είναι ένα πραγματικό κλιματιστικό με θέρμανση. Ας αφήσουμε στην άκρη την αρχή της εργασίας για "κρύο" - αυτό δεν είναι το θέμα αυτού του άρθρου.

Έτσι, πώς λειτουργεί η κινητή έκδοση του κλιματιστικού με λειτουργία θέρμανσης.

Στις περισσότερες από αυτές τις συσκευές, σε αντίθεση με το σύστημα διαχωρισμού, υπάρχει ένα στοιχείο θέρμανσης ΔΕΔ. Ο συμπιεστής αρχίζει να αναρροφά αέρα από το δρόμο, ο οποίος διέρχεται από τη διαδικασία θέρμανσης. Το δωμάτιο λαμβάνει μάζα ζεστού ή και ζεστού αέρα.

Αμέσως παρατηρούμε τα μειονεκτήματα αυτής της διαδικασίας. Πρόκειται για σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να συσχετιστούν τα χρηματοοικονομικά έξοδα για θέρμανση με μονοπώλιο και οι ζημίες σε μετρητά που συνδέονται με τη λειτουργία ενός πλήρους συστήματος θέρμανσης.

Ας αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας θέρμανσης.

 1. Αυτό το σχέδιο θα σας επιτρέψει να θερμάνετε περίπου εξήντα τετραγωνικά μέτρα κατοικίας.
 2. Μπορείτε να θερμαίνετε το διαμέρισμα ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα.
 3. Στο monoblock υπάρχει ένας αισθητήρας ο οποίος θα απενεργοποιήσει τη θέρμανση όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία χώρου.

Αξίζει να εξεταστεί η στιγμή της αγοράς. Οι κατασκευαστές, οι οποίοι επικεντρώνονται στην κατασκευή τέτοιων κινητών κλιματιστικών, μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό με θέρμανση

Για μια σωστή επιλογή του κλιματισμού με θέρμανση αέρα, απολύτως δεν δίνετε προσοχή στο σχεδιασμό του, αλλά στηρίζεται μόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ας περάσουμε από το κύριο.

 1. Λάβετε υπόψη την ονομαστική ισχύ της συσκευής.
 2. Εκτίμηση της απόδοσης θερμότητας.
 3. Προσδιορίστε ποια κατηγορία ενεργειακής απόδοσης ανήκει το κλιματιστικό.
 4. Αναλύστε τα όρια θερμοκρασίας για τη θερμότητα.
 5. Υπάρχει λειτουργία εξωτερικής απόψυξης της μονάδας.
 6. Υπολογίστε την περιοχή του θερμαινόμενου δωματίου.
 7. Εκτιμήστε το σκοπό της συσκευής στο σύνολό της.

Φωτογραφία 2. Συγκριτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας ενός συμβατικού κλιματιστικού και ενός μετατροπέα κλιματισμού.

Για να επιλέξετε ένα μοντέλο ποιότητας, είναι προτιμότερο να στρέψετε την προσοχή σας στις τροποποιήσεις των μετατροπέων. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι πολύ προτιμότερα. Επιπλέον, υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό για θέρμανση: η αρχή λειτουργίας και η επιλογή της τεχνολογίας

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό για θέρμανση

Αρχικά ήθελε να καλέσει την επισκόπησή μας «Πώς να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα, και γιατί δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό», αλλά στη συνέχεια αποφάσισε ότι είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να φανεί άσχημο σε μια μηχανή αναζήτησης. Αντ 'αυτού, τώρα θα σας δείξουμε πώς λειτουργεί, ζεστό θέρμανση του αέρα, και γιατί δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε αυτή την κατάσταση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η αρχή του σύγχρονου κλιματιστικού

Μονόκλινα παράθυρα, τα οποία βλέπαμε στα παράθυρα των κρατικών θεσμών, δεν λειτουργούν για θέρμανση, μόνο δροσερά. Αν και θα μπορούσαν (και οι σύγχρονοι αυτοί). Στην πραγματικότητα, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να αλλάξετε μόνο την κατεύθυνση της κίνησης freon και να αλλάξετε σωστά τα μονοπάτια.

Τα μονόκλειστα παραθύρων ήταν κακή στο ότι έπρεπε να τροποποιήσουν το πλαίσιο για την τοποθέτησή τους. Επιπλέον, το χειμώνα τέτοιες συσκευές στον παγετό είναι καλύτερα να μην κρατήσει, και ακόμη και προβλήματα μπορεί να προκύψουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μπάρα καραμελών χωρίστηκε σε δύο κουτιά, και το ονόμασαν όλα ένα διαχωρισμένο σύστημα, προκειμένου να το διακρίνουν κάπως από αυτό που ήταν πριν. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, τα μονοπώλια ήταν ένα πράγμα του παρελθόντος (με εξαίρεση τα εσωτερικά μοντέλα, για τα οποία θα μιλήσουμε ακόμα) και επομένως το split σύστημα ονομάζεται σήμερα κλιματισμός. Έτσι θα κάνουμε σε όλη την αναθεώρηση, ειδικά σημειώνοντας μόνο monoblocks. (Δείτε επίσης: Γιατί δεν λειτουργεί το κλιματιστικό)

Οποιοσδήποτε θερμαντήρας κλιματισμού έχει ψυκτικό μέσα και λειτουργεί λόγω των τεσσάρων καταστάσεων αυτής της καταπληκτικής ουσίας:

Το κλιματιστικό έχει δύο μονάδες, εξωτερικές και εξωτερικές. Στην πρώτη υπάρχει συμπυκνωτής όπου λαμβάνει χώρα συμπύκνωση, στη δεύτερη υπάρχει ένας εξατμιστήρας όπου συμβαίνει εξάτμιση. Ο συμπιεστής εμπλέκεται στον συμπιεστή και με την επέκταση - τον τριχοειδή σωλήνα. Λοιπόν, αυτό είναι το όλο conditioner για θέρμανση, εκτός από τις διάφορες ρυθμιστικές αρχές. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα: πρέπει να παρέχεται η λειτουργία freon. Και γιατί, μαθαίνουμε περαιτέρω.

Λειτουργία κλιματισμού ψύξης

Ας εξετάσουμε πρώτα τη διαδικασία της ψύξης. Και έπειτα στον προσεκτικό αναγνώστη είναι ήδη εύκολο να κατανοήσετε την αντίστροφη λειτουργία θέρμανσης. Έτσι, η συμπίεση εμπλέκεται στον συμπιεστή. Είναι ένας ανεμιστήρας με ηλεκτρικό μοτέρ, τα πτερύγια του οποίου βρίσκονται μέσα στο ερμητικό μονοπάτι, μέσω του οποίου ρέει ο φρέον. Μέσω του συμπιεστή η ουσία αυτή περνά με τη μορφή αερίου. Η πίεση κάτω από τις δυνάμεις των λεπίδων αυξάνεται και ο Freon εισέρχεται στο πηνίο με ένα ψυγείο θερμότητας, το οποίο καλείται συμπυκνωτής. Δεδομένου ότι το αέριο έχει μόλις συμπιεστεί, έχει αυξημένη θερμοκρασία. Και το μεταφέρει εύκολα μέσω του συμπυκνωτή στο περιβάλλον. Η διαδικασία πηγαίνει ευκολότερη, τόσο πιο δροσερή είναι έξω από το παράθυρο.

Στον συμπυκνωτή, το αέριο εγκαθίσταται με σταγονίδια στα τοιχώματα του πηνίου και ρέει υπό πίεση στον τριχοειδή σωλήνα. Είναι τόσο μακρύ (πάνω από ένα μέτρο) και λεπτό κομμάτι μέταλλο, μέσω του οποίου το υγρό μπορεί να περάσει μόνο σε μικρά τμήματα (δοκιμάστε να φυσάτε αέρα από το στόμιο μέσω του σωλήνα χυμού για να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό). Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται κενό στο πίσω μέρος του τριχοειδούς σωλήνα, επειδή ο συμπιεστής λειτουργεί συνεχώς και αντλεί το αεριώδες φρέον. Αλλά έχουμε το ίδιο υγρό; Προς το παρόν, ναι, αλλά μόλις εισέλθει το φρέον στο ζεστό πηνίο που έχει τοποθετηθεί στο δωμάτιο, αρχίζει να εξατμίζεται, παίρνει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας και ψύχει το δωμάτιο. Αυτό είναι δροσερό και δροσερό. Ο Freon είναι σε θέση να αλλάξει εύκολα την συνολική του κατάσταση, απορροφώντας και απελευθερώνοντας ένα βουνό ενέργειας. Δεν χρησιμοποιούνται άλλες ουσίες για την αναδημιουργία της αρχής του κλιματιστικού στην καθημερινή ζωή.

Ως αποτέλεσμα της περιγραφόμενης διαδικασίας, η θερμοκρασία στο δωμάτιο αρχίζει να μειώνεται. Τώρα ας δούμε τι θα συμβεί αν είναι ζεστό έξω; Υπάρχει ένας συμπυκνωτής όπου το φρέον εκπέμπει θερμότητα. Αλλά αν το πηνίο κάτω από τον ήλιο και τόσο ζεστό, η διαδικασία του σχηματισμού της υγρασίας από το αέριο στο ψυκτικό μπορεί να διακοπεί. Αυτή είναι η μέγιστη εξωτερική θερμοκρασία στην οποία διατηρείται η απόδοση του κλιματιστικού.

Λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση

Και τώρα ας δούμε τι θα συμβεί αν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση. Σε αυτή την περίπτωση, τα πηνία αλλάζουν το σκοπό τους. Αυτό που βρίσκεται στο δρόμο, θα πάρει τη θερμότητα, και το δωμάτιο θα είναι ζεστό. Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, τόσο μικρότερη θα είναι η αίσθηση από τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Λάβετε υπόψη ότι για την οργάνωση του κλιματιστικού για θέρμανση, ο συμπιεστής πρέπει τώρα να αντλεί φρέον προς το δωμάτιο. (Δείτε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε το κλιματιστικό για θερμότητα)

Φαίνεται ότι ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αναγκάσει τα πτερύγια να λειτουργήσουν με αντίστροφη λειτουργία, αλλά στην πράξη αυτό δεν είναι τόσο απλό, έτσι στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται μια ειδική βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων. Με την αλλαγή της κατάστασης αυτού του μέρους αλλάζει η κατεύθυνση της κίνησης του Φρέον. Και ο συμπιεστής δεν παρατηρεί τίποτα και λειτουργεί με τη συνήθη λειτουργία.

Τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κλιματιστικού όταν εργάζεστε σε θέρμανση; Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο συμπιεστής και ο εξατμιστής βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα και ο συμπυκνωτής είναι στον εσωτερικό. Αυτό ισχύει για τη λειτουργία θέρμανσης. Αποδεικνύεται ότι ο στροφαλοθάλαμος του συμπιεστή με λάδι εκτίθεται σχεδόν στο δρόμο. Όταν η θερμοκρασία πέσει απότομα, το γράσο γίνεται παχύτερο και αρχίζει η φθορά του εξοπλισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα κλιματιστικά δεν συνιστώνται να συμπεριλαμβάνουν όχι αυτό για θέρμανση, αλλά γενικά σε θερμοκρασίες κάτω από 0 ° C (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τις οδηγίες).

Ο δεύτερος παράγοντας, λόγω του οποίου καθίσταται δύσκολη η λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση το χειμώνα, είναι η απόδοση του συστήματος. Η συσκευή δεν παράγει θερμότητα, αλλά απλώς αντλείται από το ένα μέρος στο άλλο. Στην περίπτωσή μας, από το δρόμο στο δωμάτιο. Σε χαμηλές θερμοκρασίες κλονισμού, το κοντίσιονερ, όπως ο θερμαντήρας, γίνεται άχρηστο. Από αυτή τη θέση πηγαίνετε, χρησιμοποιώντας μια ειδική μάρκα Freon (σύμφωνα με τα μη επιβεβαιωμένα δεδομένα είναι R410A). Αυτά τα κλιματιστικά σύμφωνα με την τεκμηρίωση θα πρέπει να θερμανθούν και στους -25 ° C εκτός του παραθύρου. Αλλά! Με μια προϋπόθεση - στο σύνολο της εγκατάστασης υπάρχει ένας λεγόμενος χειμερινός δρόμος. Αυτός ο όρος αναφέρεται σε ένα σύνολο ιδιοτήτων που περιλαμβάνει τρία στοιχεία:

 1. Ηλεκτρονική πλακέτα, η οποία μειώνει την ταχύτητα του συμπιεστή.
 2. Κάλυμμα θέρμανσης για στροφαλοθάλαμο με λάδι.
 3. Καλώδιο θέρμανσης στη διαδρομή αποστράγγισης.

Για αναφορά. Κατά τη λειτουργία ψύξης, η εσωτερική μονάδα συσσωρεύει αφθονία συμπυκνωμάτων υδρατμών από το δωμάτιο. Για την επίλυση του προβλήματος, τοποθετείται ένα σύστημα αποστράγγισης κοντά στον αυτοκινητόδρομο για freon, μέσω του οποίου το υγρό συγχωνεύεται προς τα έξω. Ακόμα και ο ελαφρύς παγετός αρπάζει το νερό, σχηματίζει πάγο και διαταράσσεται η απόδοση της συσκευής. Για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετείται ένα ειδικό ηλεκτρικό καλώδιο θέρμανσης κοντά στη διαδρομή αποστράγγισης, η οποία πνίγει τον πάγο όταν είναι απαραίτητο.

Μόνο με την παρουσία ενός τέτοιου συνόλου είναι δυνατή η εκκίνηση του κλιματιστικού σε αρνητικές θερμοκρασίες. Δίνουμε προσοχή σε αυτό, γιατί συχνά η τυποποιημένη εγκατάσταση δεν παρέχει τέτοια στοιχεία. Και η επιλογή των χειμερινών αθλημάτων κοστίζει επιπλέον χρήματα. Κατά τη συνήθη λειτουργία, παρά τις οδηγίες, είναι προτιμότερο να μην αγγίζετε τη συσκευή σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν.

Πολλοί οδηγοί έχουν ήδη αναρωτηθεί τρεις φορές, γιατί να μην χύσει το πετρέλαιο χειμώνα στο στροφαλοθάλαμο όταν πέσει η θερμοκρασία; Το γεγονός είναι ότι ολόκληρο το σύστημα είναι αεροστεγές, και μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται αυτή η δυνατότητα. Επιπλέον, αυτό θα περιπλέξει πολύ τη διαδικασία συντήρησης του κλιματιστικού. Και τώρα ας μιλήσουμε για monoblocks, υποσχεθήκαμε!

Κλιματιστικά Monobloc για θέρμανση

Στη μήτρα των συσκευών όλα είναι σε μία περίπτωση. Αλλά είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο κλιματιστικό για θέρμανση; Ας δούμε...

Μοιάζει με μια βαριά ηλεκτρική σκούπα, και μάλιστα σαν έναν υγραντήρα αέρα. Από το monoblock κλιματιστικό ζυγίζει πολύ, τότε το σώμα έχει ειδικές ρόδες καθιστούν ευκολότερο να κινηθεί. Όλα φαίνονται μάλλον πρωτόγονα, αλλά λειτουργούν καλά. Πιθανώς μαντέψει ότι είναι αδύνατο να αντλεί θερμότητα από το δωμάτιο είναι το ίδιο, έτσι μπαρ καραμέλα είναι πάντα εφοδιασμένο με ένα μακρύ αυλάκωση σωλήνα με μια ισχυρή αντλία που εκτοξεύει θερμό αέρα έξω στη λειτουργία ψύξης.

Το μονόμπλοκ κοντίσιονερ αποτελείται από δύο ερμητικά διαμερίσματα. Σε κάθε ένα από αυτά βρίσκεται στον πηνίο - εξατμιστή και συμπυκνωτή. Ο συμπιεστής κυνηγάει το φρέον σε έναν κύκλο, με υπερβολική θερμότητα σε ένα διαμέρισμα και το κρύο στο άλλο. Για να απαλλαγούμε από την υπερβολική ενέργεια, ο αέρας από τον συμπυκνωτή απορρίπτεται στο δρόμο (και λαμβάνεται από το δωμάτιο).

Εξαιτίας αυτού, το μονοκόμματο κλιματιστικό βελτιώνει τον εξαερισμό στο δωμάτιο. Δηλαδή, παίρνει ένα μέρος του αέρα και το ρίχνει έξω στο δρόμο, έτσι ώστε η εισροή του φρέσκου μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα εντείνεται. Υπό αυτό το πρίσμα, το μονόκλωνο κοντίσιονερ φαίνεται μάλλον περίεργο.

Στο θάλαμο εξατμιστή, ο αέρας του δωματίου ψύχεται και ρίχνεται πίσω. Ταυτόχρονα, σχηματίζεται συμπύκνωμα και πρέπει να συγχωνεύεται περιοδικά. Σημειώστε ότι τα περισσότερα μονοπώλια είναι εξοπλισμένα με φίλτρα, ώστε να μπορούν να καθαρίσουν ταυτόχρονα τον αέρα. Αυτό ισχύει τόσο για τη σκόνη και τις οσμές, όσο και για τα βακτηρίδια. Κλιματιστικά με υπεριώδη επεξεργασία με τον τρόπο των moisturizers δεν έχουν έρθει ακόμα σε μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι στη φύση.

Υπάρχει επίσης ένα κλιματιστικό με θέρμανση τύπου monoblock. Αυτό χρησιμοποιείται μόνο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι loop freon, και κεραμικά στοιχεία θέρμανσης. Δηλαδή, έχουμε δύο συσκευές σε ένα. Το μονόμπλοκ κοντίσιονερ μετατρέπεται σε ένα τυπικό κεραμικό θερμαντήρα. Το μειονέκτημα του συστήματος είναι ότι πρέπει να τοποθετηθεί με κάποιο τρόπο. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα στην είσοδο του συστήματος εξαερισμού, αλλά αυτό δεν μπορεί πάντα να γίνει. Αλλά η θέρμανση του κλιματιστικού το χειμώνα δεν προκαλεί δυσκολίες, ενώ ο εξωτερικός αέρας δεν εκτοξεύεται πλέον και μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή με μεγάλη ευκολία.

Αυτό είναι, καλή τύχη!

Μιχαήλ 21.10.2014 01:52

Γεια σας έχω μια μόνιμη παράθυρο αέρα LG 09.Seychas σε εξωτερικούς χώρους + 10. αποδείχθηκε για τη θέρμανση, οι σωλήνες καλύπτονται με πάγο μετά από 3 ώρες και παύει να θερμάνει το δωμάτιο, αλλά το σύνολο του Σεπτεμβρίου ήταν πλανήτη και (ίσως επειδή ήταν + 12 + 15) Ερώτηση: μπορώ να σφραγίσει κενό vetilyatsionnye στις πλευρές και στην κορυφή του ότι στο δρόμο, ή πώς να κάνουμε αυτή την σωλήνα δεν καλύπτεται με πάγο !! ήταν πολύ καλή προθέρμανση διαρκεί 1 τετρ. αλλά δίνει καλά όχι λιγότερο από 3 τετραγωνικά μέτρα. Ζω στο Σότσι, η θερμοκρασία στο 0 δεν πέφτει κατ 'ανώτατο όριο +5! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Πώς να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση: οι λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας του συστήματος για θέρμανση

Όταν η θερμότητα που έχει συσσωρεύσει η κατοικία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει ήδη τελειώσει και η κεντρική θέρμανση εξακολουθεί να μην σκέφτεται να ξεκινήσει, υπάρχει μια ετήσια περίοδο σοβαρής ενόχλησης. Πώς να επιβιώσει χωρίς ρίγη και κρυολογήματα;

Μπορείτε βεβαίως να ενεργοποιήσετε τον θερμαντήρα, αλλά γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το split σύστημα; Αυτό είναι μόνο για να καταλάβουμε πώς να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση.

Τι να επιλέξετε για αποτελεσματική θέρμανση

Ο ομαλός καιρός του φθινοπώρου δεν πρέπει να ενοχλεί τη συνήθη κατάσταση άνεσης στο διαμέρισμά σας. Πώς να ανακτήσετε μια αίσθηση άνεσης και ειρήνης που δεν συνδέεται με τα πολλά ρούχα με τα οποία προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας από το πανταχού παρόν κρύο και το κρύο;

Για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο περίβλημα, υπάρχει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από δημοφιλείς συσκευές έτοιμες να σας βοηθήσουν:

 • καυστήρες αερίου.
 • υπέρυθρες θερμαντήρες?
 • θερμαντήρες ανεμιστήρων.
 • θερμαντικά σώματα ·
 • θερμαντικά σώματα λαδιού.

Με την ευκαιρία, το κλιματιστικό σύστημα, το οποίο μας έσωσε όλο το καλοκαίρι από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, είναι επίσης ικανό να ζεσταίνει τέλεια το δωμάτιο. Και θα το κάνει το συντομότερο δυνατό, πράγμα που τον διακρίνει από τους παραπάνω ανταγωνιστές.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι όχι μόνο δεν στεγνώνει τον αέρα, ακόμα και λίγο υγρό. Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Το κύριο πλεονέκτημα - η οικονομία του κλιματιστικού για θέρμανση. Αυτή η ενέργεια, που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της συσκευής, δεν δαπανάται για τη θέρμανση του αέρα, αλλά για τη μεταφορά θερμότητας στο δωμάτιο από το εξωτερικό.

Για να προσδιορίσετε την αποτελεσματικότητα των σύγχρονων κλιματιστικών, χρησιμοποιήστε τον συντελεστή EER ​​(συντελεστής ενεργειακής απόδοσης), ο οποίος αντανακλά το λόγο της παραγωγής θερμότητας ή ψύχους (κατά τη θέρμανση ή την ψύξη, αντίστοιχα) στο ενεργειακό κόστος. Έτσι, τα σύγχρονα μοντέλα EER έχουν περισσότερες από 4 μονάδες - με κατανάλωση ενέργειας 1 kW μπορούν να παράσχουν 4 kW θερμότητας.

Κλιματιστικά: γενικές πληροφορίες και ταξινόμηση

Η ανθρώπινη υγεία, η απόδοσή της και η ποιότητα ζωής εξαρτάται από την κατάσταση του περιβάλλοντος. Προκειμένου οι εξωτερικές επιδράσεις να ασκήσουν λιγότερη επιρροή σε εμάς, δημιουργούμε το δικό μας άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις όπου κοιμάται, ζει, εργάζεται. Η δημιουργία, εφαρμογή και βελτίωση του κλιματιστικού είναι η απάντηση της ανθρωπότητας στη φύση, τον τρόπο προστασίας της.

Τα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα αυτής της συσκευής είναι γνωστά σε εμάς:

 • παράθυρο και κινητά μονοκόμματα.
 • χωρισμένο σύστημα.

Με τη σειρά του, το διαχωριστικό σύστημα, που αποτελείται από τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες, χωρίζεται σε:

 • Ο τοίχος. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνότερα σε γραφεία και σε χώρους διαβίωσης.
 • Αποικίες. Μοιάζουν με ισχυρές κολώνες που χρησιμοποιούνται σε αίθουσες συνεδρίων, εστιατόρια και αίθουσες ξενοδοχείων για την παροχή αέρα στον χώρο οροφής με την επόμενη διανομή του.
 • Οροφή. Η ροή του αέρα από αυτά κατευθύνεται κατά μήκος της οροφής ή του τοίχου. Αποτελείται από σύστημα εσωτερικής μονάδας και αγωγού για τη διανομή ροών. Αυτές είναι κυρίως παραλλαγές κασέτας εγκατεστημένες στη σοφίτα ή κρυμμένες πίσω από συστήματα ψευδοροφών.

Για την επεξεργασία μεγάλων αντικειμένων χρησιμοποιούνται πολλαπλά συστήματα. Χαρακτηρίζονται από την παρουσία μιας ενιαίας εξωτερικής μονάδας και αρκετών εσωτερικών, που συνδέονται με τη γενική εξωτερική μονάδα και βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα μοντέλο από το άλλο:

 • κατανάλωση ενέργειας.
 • επιδόσεις ·
 • ακουστική άνεση.
 • ένα σύνολο διαμορφωμένων λειτουργιών (ψύξη, θέρμανση, ιονισμός αέρα, αφύγρανση, καθαρισμός κλπ.).

Οι τιμές για μοντέλα διαφορετικών εμπορικών σημάτων δεν εξαρτώνται μόνο από τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται, αλλά και από την κατηγορία της συσκευής.

Όλα τα μοντέλα μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε τρεις κατηγορίες:

 • Προϋπολογισμός. Απλές λειτουργίες, αρκετά θορυβώδεις, αλλά προσιτές συσκευές, οι οποίες στερούνται αρκετές μη κρίσιμες λειτουργίες: π.χ. προστασία από εσφαλμένη λειτουργία. Αυτή η κατηγορία αντιπροσωπεύεται κυρίως από εμπορικά σήματα εγχώριων, κινεζικών και κορεατικών κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των LG και της Samsung.
 • Η μεσαία τάξη. Ακόμα θορυβώδη, αλλά αξιόπιστα προϊόντα, που χαρακτηρίζονται από αυξημένη ανθεκτικότητα, την παρουσία λειτουργιών ελέγχου και το μέσο εύρος τιμών. Αυτό περιλαμβάνει τα προϊόντα Toshiba και Delonghi.
 • Elite. Αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να ονομαστούν φτηνές, αλλά συγκεντρώνονται όλες οι καλύτερες ιδιότητες: υψηλή αποδοτικότητα, ανθεκτικότητα, αθόρυβη λειτουργία, αξιοπιστία, δυνατότητα αυτοδιάγνωσης και όλα τα επίπεδα προστασίας. Αυτό, για παράδειγμα, τα προϊόντα Panasonic και Daikin.

Ανεξάρτητα από το ποια κατηγορία είναι πραγματικά ένα σύγχρονο κλιματιστικό, θα πρέπει να είναι:

 • εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο.
 • όχι μόνο για να κρυώσει, αλλά για να θερμάνει και να αποστραγγίσει τον αέρα.
 • εργασία σε λειτουργία εξαερισμού.
 • να υποστηρίξει στην αυτόματη λειτουργία τις καθορισμένες παραμέτρους της εργασίας.
 • έχετε ένα χρονόμετρο ενεργοποιημένο και απενεργοποιημένο.

Παρεμπιπτόντως, η ψύξη και η θέρμανση είναι δύο πλευρές της ίδιας διαδικασίας που συμβαίνουν στο σύστημα διαχωρισμού.

Βασικά στοιχεία της συσκευής και λειτουργία του κλιματιστικού

Ανεξάρτητα από το είδος συσκευής που ανήκει η συγκεκριμένη συσκευή σας, το σύνολο των κύριων λειτουργικών στοιχείων της δεν διαφέρει σε ποικιλία. Αυτός είναι ο εξατμιστής, ο συμπυκνωτής, ο συμπιεστής, ο ανεμιστήρας και η βαλβίδα (γκάζι).

Το σύστημα των λεπτών σωλήνων χαλκού, το οποίο συνδέει όλα τα στοιχεία της συσκευής, εκτός από τον ανεμιστήρα, τους επιτρέπει να ταξιδεύουν μέσω μιας ειδικής ουσίας - ψυκτικού μέσου, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται ως φρέον. Η συνολική κατάσταση του ψυκτικού κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού αλλάζει από αέρια σε υγρή και αντιστρόφως.

Εάν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη στη λειτουργία ψύξης, θα εμφανιστούν οι ακόλουθες διαδικασίες.

Το αέριο ψυκτικό θα ρεύσει στον συμπιεστή, όπου θα συρρικνωθεί με ταυτόχρονη αύξηση της πίεσης και της θερμοκρασίας. Στον συμπυκνωτή, όπου το φρέον θα εισέλθει αργότερα, θα μετατραπεί σε ένα υγρό, δίνοντας την παραλαμβανόμενη θερμότητα στο περιβάλλον. Ο ανεμιστήρας διευκολύνει τη διαδικασία.

Όταν το ψυκτικό μέσο διέλθει από το γκάζι (βαλβίδα), θα αυξηθεί σε όγκο, χάνοντας την πίεση και τη θερμοκρασία. Εισερχόμενος στον εξατμιστή, αρχίζει πάλι να αποκτά μια αέρια κατάσταση, εξάτμιση και απορρόφηση θερμότητας από τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο. Όταν το freon εισέλθει πάλι στον συμπιεστή, ο κύκλος κλείνει και συνεχίζει.

Εάν το κλιματιστικό θα λειτουργήσει για θέρμανση, η διαδικασία θα είναι στην αντίστροφη σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, ο συμπιεστής αντλεί θερμότητα από το συμπιεσμένο Freon προς το δωμάτιο και ο εξατμιστής θα λειτουργήσει ως συμπυκνωτής.

Για να απεικονίσετε τη σειρά του κλιματιστικού, μπορείτε να δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο τελευταίο μέρος του άρθρου.

Χρώματα της εκμετάλλευσης κατά την ψυχρή περίοδο

Ο στόχος μας είναι να ζεσταίνουμε χωρίς να χαλάσουμε τη συσκευή που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Για να το φτάσετε είναι πολύ απλό - πρέπει να ακούσετε τη γνώμη του παραγωγού βασικών προϊόντων, η οποία περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο οδηγιών για το προϊόν. (περαιτέρω οδηγίες). Και δείχνει το εύρος θερμοκρασιών στο οποίο το προϊόν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σταθερά. Για τα περισσότερα μοντέλα - από μείον 5 έως 25 ° C.

Αλλά το καλοκαίρι ενεργοποιούμε συχνά το κλιματιστικό και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Οι συνέπειες αυτής της περίσσειας θερμοκρασιών λειτουργίας είναι η μείωση της παραγωγικότητας της συσκευής. Ωστόσο, δεν βγαίνει από την υπηρεσία ταυτόχρονα. Το χειμώνα, η παραβίαση του συνιστώμενου καθεστώτος λειτουργίας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καταστροφικά αποτελέσματα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στα πιο δημοφιλή μοντέλα, ο συμπυκνωτής και ο συμπιεστής βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα. Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τη δηλωμένη θερμοκρασία στην Οδηγία, αλλάζει επίσης η ολική κατάσταση του λαδιού στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή: γίνεται παχύτερο, παύει να περιβάλλει τα κινούμενα στοιχεία της συσκευής. Αυτό επηρεάζει αρνητικά τον επιχειρησιακό τους πόρο.

Με την ευκαιρία, το καλοκαίρι η παραβίαση του καθεστώτος δεν περάσει εντελώς χωρίς ίχνος. Εάν η εξωτερική μονάδα του συστήματος βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά, υφίσταται σοβαρή υπερθέρμανση, στην οποία μπορεί να πυκνώσει και το πετρέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, τρίψιμο εξαρτημάτων, τα οποία στερούνται λίπανσης, φθείρονται ταχύτερα.

Όταν εκτελείτε τη λειτουργία θέρμανσης, η θερμότητα από το περιβάλλον πρέπει να μεταφερθεί στο δωμάτιο. Αυτό το ψυκτικό μέσο, ​​που κινείται μέσω του συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας (ή του εξατμιστή), το λαμβάνει από τον εξωτερικό αέρα. Εάν η θερμοκρασία αυτού του αέρα είναι πολύ χαμηλή, το Freon δεν θερμαίνεται όσο χρειάζεται και η θερμική απόδοση του συστήματος διαχωρισμού πέφτει.

Επιπλέον, ο συμπυκνωτής εξατμιστή και ο συμπιεστής θερμαίνονται κατά τη λειτουργία. Όταν έρχεται σε επαφή με μάζες ψυχρού αέρα, η επιφάνεια των τμημάτων καλύπτεται με ένα συμπύκνωμα που μετατρέπεται γρήγορα σε εναποθέσεις πάγου. Σε τέτοιες συνθήκες, η συσκευή απλά σταματά να λειτουργεί.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για την κατανομή του. Ο παγωμένος αέρας οδηγεί σε δυσλειτουργία στις μεταβάσεις φάσης του ψυκτικού μέσου. Στον εξατμιστή ο Freon δεν περνάει σε αέρια κατάσταση, όπως θα έπρεπε να είναι από άποψη λειτουργίας. Εάν βρεθείτε στον συμπιεστή σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να προκληθεί υδραυλική έξαρση.

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία ψύξης, περνάει μέσα από αυτό μια μεγάλη ροή αέρα. Όταν έρχεται σε επαφή με τις επιφάνειες του συμπυκνωτή και του εξατμιστή, σχηματίζεται συμπύκνωμα, το οποίο εκκενώνεται προς τα έξω μέσω συστήματος αποστράγγισης. Για την αποστράγγιση χρησιμοποιείται ένας εύκαμπτος σωλήνας, ο οποίος βρίσκεται προς τα κάτω υπό γωνία.

Ενεργοποιώντας τη συσκευή για ψύξη το χειμώνα, κινδυνεύουμε να φουσκώσουμε με φρέσκο ​​νερό στον σωλήνα αποστράγγισης. Το συμπύκνωμα, το οποίο έχει πάψει να εμφανίζεται έξω, θα εισέλθει αναπόφευκτα στο κλιματιστικό, διακόπτοντας τη λειτουργία του.

Φυσικά, η επέκταση του εύρους θερμοκρασίας της ασφαλούς λειτουργίας των προϊόντων είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες των κατασκευαστών όλων των μοντέλων. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα, εισάγετε συστήματα θέρμανσης πετρελαίου στον συμπιεστή ή προθερμαίνετε την αποστράγγιση. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Για παράδειγμα, τα προϊόντα της TOSHIBA, ειδικά σχεδιασμένα για σκανδιναβικές χώρες, μπορούν να λειτουργήσουν επιτυχώς στους -20 ° C.

Ενεργοποιήστε το σύστημα στη λειτουργία θέρμανσης

Όταν χρησιμοποιείτε ένα split σύστημα, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο τυχαίας περιστροφής, μελετήστε την οδηγία, επειδή υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά και κάθε κατασκευαστής αυτού του προϊόντος προσπαθεί να φέρει τις σταφίδες του σε απλούς κανόνες λειτουργίας. Πολλές επιλογές για τη ρύθμιση του κλιματιστικού για τη θερμότητα και την τοποθέτησή του στην επιθυμητή κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε.

# Επιλογή 1

Το τηλεχειριστήριο πρέπει να έχει το πλήκτρο "MODE". Μπορεί να βρίσκεται κάτω από το καπάκι. Εάν το βρίσκετε ακόμα, κάντε κλικ σε αυτό μέχρι να δείτε το εικονόγραμμα "ήλιος" ή την ένδειξη "HEAT".

Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά "+" και "-", επιλέγουμε τη λειτουργία θερμοκρασίας στην οποία θα νιώσουμε άνετα. Μην ξεχνάτε ότι για όλες τις ενέργειες που κάνετε, η κονσόλα πρέπει να κατευθύνεται προς τη συσκευή, η οποία θα λαμβάνει τα σήματα που της αποστέλλονται και θα ανταποκρίνεται σε αυτά με τον ήχο που εξέρχεται.

Μπορείτε να εκτελέσετε όλες αυτές τις ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο και στη συνέχεια να τις στείλετε στο κλιματιστικό πιέζοντας το πλήκτρο "ON". Οι επιθυμητές αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα σε πέντε λεπτά.

Όταν ενεργοποιείται σε λειτουργία θέρμανσης, ο ανεμιστήρας στην εσωτερική μονάδα δεν θα ενεργοποιηθεί αμέσως.

# Επιλογή δύο

Έχετε εξετάσει καλά το τηλεχειριστήριό σας, αλλά δεν βρέθηκε ούτε το κουμπί ούτε το πλήκτρο "MODE". Αλλά βλέπετε τα εικονίδια "σταγονίδιο", "ανεμιστήρα", "νιφάδα χιονιού" και "ήλιο". Χρειαζόμαστε τον "ήλιο", το επιλέγουμε.

Η θερμοκρασία έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερη από αυτή που βρίσκεται ήδη στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν έχετε + 18 ° C τώρα, ορίστε + 25 ° C, έτσι ώστε η διαφορά να αισθάνεται αμέσως. Πάλι, βεβαιωθείτε ότι το σήμα παραλαμβάνεται από το σύστημα. Με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο, η απάντηση είναι ηχητική, με ενσύρματο - μια λάμπα στο μπροστινό μέρος της μονάδας.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά, θα πρέπει να αισθανθείτε το αποτέλεσμα της προσαρμογής σας.

# Επιλογή Τρία

Στην κονσόλα δεν υπάρχουν πλήκτρα με την ένδειξη "MODE", "HEAT". Δεν υπάρχει επίσης εικονίδιο "ήλιος", αν και υπάρχουν "ανεμιστήρας", "νιφάδα χιονιού" και, πιθανώς, "σταγονίδια".

Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο σας δεν έχει σχεδιαστεί για τη θέρμανση του δωματίου. Μην ζητάτε από αυτήν τι δεν είναι σε θέση να σας δώσει.

# Επιλογή Τέσσερις

Ο επιθυμητός τρόπος λειτουργίας μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας στο κλιματιστικό. Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε τη συσκευή πιέζοντας το κουμπί τροφοδοσίας. Ας βρούμε το πλήκτρο επιλογής τρόπου λειτουργίας "MODE", με το οποίο θα ρυθμίσουμε τον τρόπο λειτουργίας που χρειαζόμαστε.

Πατήστε αυτό το πλήκτρο μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη "ΘΕΡΜΑΝΣΗ" (θέρμανση) που χρειαζόμαστε. Κατά κανόνα, αυτή η λειτουργία θα είναι η πέμπτη μετά την αυτόματη λειτουργία, ψύξη, ξήρανση και εξαερισμό.

Τώρα θα χρειαστεί ένα τηλεχειριστήριο για να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Με τη βοήθειά του, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε την επιθυμητή ταχύτητα ανεμιστήρα της συσκευής.

Δώστε προσοχή στην περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας, η οποία με τη μορφή ενός δισκίου έχει καθοριστεί σίγουρα για το συγκεκριμένο σας μοντέλο στην οδηγία. Ακολουθήστε τις συστάσεις αυτού του κατασκευαστή για να απολαύσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα που λειτουργεί σωστά όσο το δυνατόν περισσότερο.

# Επιλογή πέντε (θλιβερή)

Δεν έχει σημασία πότε το σύστημα δεν παρέχει θέρμανση για τον απλό λόγο ότι δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των λειτουργιών του. Αλλά αυτό είναι σίγουρα ένα ανέξοδο μοντέλο, το οποίο με τη συνείδηση ​​θα σας ευχαριστήσει με τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι πολύ χειρότερο όταν αγοράσατε ένα ακριβό μοντέλο και γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να εργαστείτε για τη θέρμανση, αλλά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήσατε όλες τις απαραίτητες λειτουργίες σε πλήρη συμμόρφωση με την Οδηγία, την οποία έπρεπε ακόμα να εξετάσετε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ελήφθη μόνο πέντε λεπτά υποσχέθηκε, αλλά ακόμη και μια ώρα αργότερα. Ο έλεγχος των μπαταριών στην κονσόλα δεν διευκρίνισε την κατάσταση: αποδείχτηκαν λειτουργικές.

Λοιπόν, πρέπει να επισκευάσετε το κλιματιστικό. Ίσως η αιτία της αποτυχίας ήταν η ακατάλληλη εγκατάσταση της συσκευής, η οποία πρέπει να εκτελείται μόνο από ανθρώπους που ξέρουν τι και πώς θα λειτουργήσει αργότερα. Και τώρα, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε εντελώς τη συσκευή, αποσυνδέστε την από την πηγή τροφοδοσίας και αναζητήστε τον κύριο. Η περαιτέρω λειτουργία της συσκευής δεν είναι ακόμη δυνατή.

Επίδραση της εγκατάστασης στη λειτουργία του συστήματος

Είναι λάθος να υποθέτουμε ότι το split σύστημα θα λειτουργήσει σωστά, ανεξάρτητα από το ποιος και πώς εγκαταστάθηκε. Και όχι εδώ. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας περίπλοκης συσκευής είναι μια μάλλον περίπλοκη διαδικασία. Έχει τις δικές του αποχρώσεις και πονηριά, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε και να λάβετε υπόψη. Δεδομένου ότι η ίδια η συσκευή - η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή, θα ήταν περίεργο να εξοικονομήσετε την εγκατάστασή της, από το να το αποκολλήσετε με ασφάλεια.

Τα σφάλματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της φάσης εγκατάστασης μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπαρκή θέρμανση του χώρου, όταν η συσκευή πρέπει να λειτουργήσει για θέρμανση. Ένα από τα κοινά λάθη είναι η εσφαλμένη οργάνωση της κυκλοφορίας του αέρα. Οι μάζες αέρα δεν θα πρέπει να έχουν μόνο ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σύστημα, αλλά και μια ελεύθερη εκροή από αυτό.

Πρέπει επίσης να προσέχετε τα ακόλουθα σημεία εγκατάστασης:

 • η εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στον τοίχο: με τη βοήθεια βραχιόνων ή αγκυρών πρέπει να ενισχυθεί σε επαρκή απόσταση.
 • η αυστηρά οριζόντια εγκατάσταση της μονάδας πρέπει να ελέγχεται από το επίπεδο του κτιρίου.
 • για το κλιματιστικό είναι καλύτερα να παρέχετε ξεχωριστή αυτόματη συσκευή στην θωράκιση και στο δικό σας καλώδιο.
 • Προστατέψτε το εξωτερικό μπλοκ με ειδικό προστατευτικό κάλυμμα από τις βροχοπτώσεις και το άμεσο ηλιακό φως.
 • η υγρασία δεν πρέπει να παραμείνει στάσιμη στο εσωτερικό του συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ο σωλήνας αποστράγγισης πρέπει να τοποθετηθεί υπό γωνία.
 • μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας μπορεί να υπάρχει κάποια διαφορά ύψους, αλλά εντός λογικών ορίων: όχι περισσότερο από 20 μέτρα.
 • είναι προτιμότερο να μην εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης ή άλλες πηγές θερμότητας, οι κουρτίνες ενδέχεται να μην βρίσκονται στη διαδρομή του αέρα και από τη συσκευή στα έπιπλα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρία μέτρα.
 • αποφύγετε μια τέτοια διάταξη της συσκευής, όταν ο αέρας ρέει από αυτήν, θα κατευθυνθεί απευθείας στους ανθρώπους - κερδίζοντας σε τέτοιες συνθήκες, η πνευμονία ακόμα και τη θερινή ζέστη είναι εύκολη.

Μην περιμένετε για βλάβες ή άλλες ακατανόητες καταστάσεις για να αρχίσετε να μελετάτε την Οδηγία. Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της αγοράς σας, τους κανόνες της λειτουργίας της και τις αποχρώσεις της φροντίδας για αυτό θα σας βοηθήσει να την εκμεταλλευτείτε όχι μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και για την υγεία, και όχι για βλάβη.

Καθαρίστε τη συσκευή, αλλάξτε τα φίλτρα της ή πραγματοποιήστε ανεφοδιασμό - πρόκειται για λειτουργίες εξειδικευμένου οργανισμού. Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε τον κλιματισμό μόνοι σας - είναι επικίνδυνο. Αποσυνδέστε το και προσκαλέστε τον πλοίαρχο.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να οπτικοποιήσουμε οπτικά ολόκληρη τη διαδικασία. Κάντε το να βοηθήσετε ένα μικρό, αλλά πολύ ενημερωτικό βίντεο, το οποίο σας προσφέρουμε στην προσοχή σας.

Εάν η εγκατάσταση του συστήματος είναι μια πολύπλοκη εργασία που πρέπει να επιτελέσουν οι ειδικοί, η αλλαγή της συσκευής από τη λειτουργία ψύξης (ή οποιαδήποτε άλλη) στη θέρμανση είναι μια στοιχειώδης διαδικασία που πρέπει να μάθουμε να εκτελούμε ανεξάρτητα. Παρ 'όλα αυτά, έχουμε ένα βίντεο που απευθύνεται σε όσους είναι καλύτεροι να δουν μία φορά από το να διαβάσουν εκατό φορές.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει με το κλιματιστικό, αν το ενεργοποιήσετε για θέρμανση σε σημαντικές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, θα μάθετε βλέποντας αυτό το βίντεο.

Οι σύγχρονες συσκευές προσφέρουν άνεση στη ζωή μας. Σχεδιάζονται για να μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν, πρέπει να γνωρίζουμε τους κανόνες λειτουργίας τους. Σε αυτή την περίπτωση, το κοντίσιονερ δεν θα σας παρέχει βρογχίτιδα και πνευμονία, αλλά ισχυρή υγεία και τέλεια ευεξία.