Τα καλύτερα κλιματιστικά για μονοκόμματα

Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τα καλύτερα μοντέλα κλιματιστικών monoblock. Θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά τους, θα μάθουμε πόσο κοστίζουν, εξετάζουμε τις θετικές και αρνητικές πλευρές τους. Επιλέγουμε τα βέλτιστα μοντέλα για τον λόγο τιμής / ποιότητας.

Βεβαιωθείτε ότι σε ορισμένα μέρη του κτιρίου εγκατασταθεί οικιακά κλιματιστικά, δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να κοιτάξουμε την πρόσοψή της. Εξωτερικά μπλοκ είναι μαζικά αδρανή που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τα παράθυρα. Γενικά, χαλάζουν την εμφάνιση της δομής, επηρεάζουν αρνητικά την αρχιτεκτονική ελκυστικότητα. Σε κτίρια ιστορικής αξίας απαγορεύεται η δημοσίευση αυτών των συσκευών. Σε τέτοιες συνθήκες, τα κλιματιστικά μονομπλόκ έρχονται να βοηθήσουν όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα μέσα.

Τι είναι ένα μονόκλωνο κοντίσιονερ

Πρόκειται για κλιματικό εξοπλισμό, όπου ο συμπιεστής, ο συμπυκνωτής, ο ψύκτης αέρα βρίσκονται σε μια ενιαία μονάδα της μονάδας. Ανά τύπο επιδόσεων, χωρίζονται σε στάσιμα και κινητά. Το πρώτο σετ στο παράθυρο ανοίγει ή στερεώνεται στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εισάγοντας προς τα έξω τους παρεχόμενους σωλήνες εισαγωγής αέρα. Τα τελευταία είναι εξοπλισμένα με τροχούς και μπορούν να κινούνται γύρω από το δωμάτιο, περιορίζοντας τον εαυτό τους στην απόσταση του μήκους των επικοινωνιών. Για να αφαιρεθεί ο θερμός αέρας στο εξωτερικό περιβάλλον, χρησιμοποιείται ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας, το συνηθισμένο μήκος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 2 m.

Πώς να επιλέξετε

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν κλιματικό εξοπλισμό με κομψό σχεδιασμό. Δεν καταστρέφουν το εσωτερικό και δεν "αφαιρούν" το χώρο του δωματίου.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό μονομπλόκ, δώστε προσοχή στην ισχύ. Πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του δωματίου. Πρόσθετη θερμότητα παρέχεται από ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και από ανθρώπους. Αν η συσκευή αγοράζεται για γραφείο εταιρείας με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, η χωρητικότητα του κλιματιστικού πρέπει να αυξηθεί.

Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού-μονοκόπτη, υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τις οπές για τους αγωγούς του αεραγωγού (εάν η μονάδα δεν πρόκειται να τοποθετηθεί στο άνοιγμα του παραθύρου). Οι οπές λαμβάνονται με γεώτρηση διαμαντιών. Η επακόλουθη στερέωση του κλιματιστικού στον τοίχο πάνω ή κάτω από το παράθυρο πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας πλάκας συναρμολόγησης, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στο κιτ. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μια συμπαγής ενσωματωμένη διάταξη που θα είναι δυσδιάκριτη από το εξωτερικό του κτιρίου.

Κοινά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα ενός κλιματιστικού μονομπλόκ:

 • Απουσία μπλοκ στην πρόσοψη.
 • Εγκατάσταση σε ένα χώρο με ήδη εκτελεσθείσα γενική επισκευή.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός διαχωρισμένου συστήματος.
 • Δεν υπάρχει επικοινωνία με το ψυκτικό μέσο.
 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Ηλεκτρονικός έλεγχος και παρακολούθηση.

Τα κλιματιστικά διαθέτουν βασικά φίλτρα καθαρισμού, τα οποία υπόκεινται σε αντικατάσταση από καιρό σε καιρό.

Το κύριο μειονέκτημα του μονομπλόκ είναι το αυξημένο επίπεδο θορύβου, σε σύγκριση με μοντέλα άλλων τύπων, όπου η εξωτερική μονάδα μαζί με τον κινητήρα είναι έξω. Ωστόσο, οι κατασκευαστές καταφέρνουν να εξοικονομήσουν παραμέτρους που δεν υπερβαίνουν τα 50 dB, γεγονός που για τους γύρω τους είναι αρκετά άνετο.

Κλιματιστικά

Χρήσιμες πληροφορίες:

Εκτός από τη ζέστη του καλοκαιριού και τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας μπορεί να κλιματισμό. Αυτός ο εξοπλισμός αποτελεί εγγύηση για την άνεση σας. Θα παρέχει αποτελεσματική ψύξη και η τοποθέτησή του είναι δυνατή σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε το σωστό τύπο εξοπλισμού. Η ιστοσελίδα μας προσφέρει μια ευρεία γκάμα μοντέλων διαμερισμάτων, γραφείων, εμπορικών και παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Είδη εξοπλισμού

 • Σύστημα διαχωρισμού - Ο πιο δημοφιλής εξοπλισμός. Αποτελείται από δύο μπλοκ που συνδέονται μεταξύ τους. Το εσωτερικό είναι εγκατεστημένο στο κτίριο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο κλιματισμό, δάπεδο, οροφή - εγκατάσταση και η εμφάνιση του εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Η εξωτερική μονάδα στην οποία είναι εγκατεστημένος ο συμπιεστής κατά τη λειτουργία είναι πολύ θορυβώδης, επομένως μεταφέρεται στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Αυτός ο διαχωρισμός καθιστά δυνατή τη μείωση των διαστάσεων της εσωτερικής μονάδας, την καθιστούν πιο αισθητική και μειώνει το επίπεδο της ηχητικής πίεσης. Ως εκ τούτου, τα πιο συχνά διαχωρισμένα συστήματα επιλέγονται για την ψύξη διαμερισμάτων, γραφείων, βιβλιοθηκών, εστιατορίων κλπ. Υπάρχουν μοντέλα όταν πολλές εσωτερικές μονάδες είναι συνδεδεμένες σε μία εξωτερική μονάδα. Πρόκειται για ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού για αντικείμενα με χωριστά δωμάτια.
 • Κινητό κλιματισμό - μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο χωρίς σταθερή εγκατάσταση. Σε μία περίπτωση όλα τα στοιχεία εργασίας είναι κλειστά και η ψύξη πραγματοποιείται χωρίς εξωτερική μονάδα. Η τεχνική είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα δίπλα στο παράθυρο ή την πόρτα. Για την απομάκρυνση του θερμού αέρος συνδέεται ένας σωλήνας στο σώμα, το άκρο του οποίου αφαιρείται από το δωμάτιο (μέσω του παραθύρου, της πόρτας, του προετοιμασμένου ανοίγματος).
 • Παράθυρο καραμελών - θεωρείται ξεπερασμένος τύπος, αλλά εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος. Όπως ένα κινητό κλιματιστικό, όλα τα μέρη περικλείονται σε ένα περίβλημα. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο άνοιγμα στον τοίχο ή το παράθυρο. Αυτή είναι μια προσιτή επιλογή για μικρά δωμάτια.

Τι έχει το κλιματιστικό;

Εκτός από την ψύξη, οι λειτουργίες της τεχνολογίας μπορούν να περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του αέρα, την αφυγραντότητα, τη θέρμανση, τον εξαερισμό. Οι δυνατότητες εξαρτώνται από το μοντέλο. Σήμερα, ο εξοπλισμός μπορεί να βρεθεί στην πώληση, ακόμη και με ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος και ιονισμό του αέρα. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση ενός τέτοιου κλιματιστικού είναι μια εγγύηση για ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το σπίτι έχει μικρά παιδιά ή άτομα με αλλεργίες.

Για την ευκολία του χρήστη, το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει σε αυτόματο τρόπο, διατηρώντας μια άνετη θερμοκρασία ψύξης. Μια εγγύηση για ήσυχο ύπνο θα είναι η χρήση της νυχτερινής λειτουργίας.

Βασικές παράμετροι επιλογής

Χωρητικότητα και περιοχή ψύξης. Η επιλογή του κλιματιστικού γίνεται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, ανάλογα με την περιοχή του. Η σωστή επιλογή θα εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία των μηχανημάτων. Πιστεύεται γενικά ότι το 10 τετράγωνο. m η ισχύς σε 1 kw είναι απαραίτητη.

Στρες. Τα μοντέλα με τάση λειτουργίας 220 V συνδέονται με ένα μονοφασικό δίκτυο, για παράδειγμα, στο σπίτι, στο γραφείο, στο δημοτικό γραφείο. Για τις εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι κατάλληλο ένα κλιματιστικό με τάση 380 V. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται από επαγγελματία εγκαταστάτη, ο οποίος θα εγγυάται τη σωστή σύνδεση.

Μέγιστο μήκος επικοινωνιών. Λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων και δείχνει την επιτρεπόμενη απόσταση από την εξωτερική μονάδα στην εσωτερική μονάδα.

Στην ιστοσελίδα μας πουλάμε κλιματιστικά και συστήματα split από κορυφαίους κατασκευαστές με εγγύηση. Παρέχουμε στη Μόσχα και προσφέρουμε μια επαγγελματική υπηρεσία εγκατάστασης. Το κέντρο εξυπηρέτησης εξυπηρετεί και ελέγχει τα συστήματα διαχωρισμού για πελάτες από τη Μόσχα, για όλες τις εργασίες παρέχεται εγγύηση. Οι κάτοικοι άλλων περιοχών μπορούν να αγοράσουν εξοπλισμό με παράδοση και να το εξυπηρετήσουν στα κέντρα εξυπηρέτησης του κατασκευαστή στην πόλη τους.

Κλιματιστικά μονοκόμματα

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα για τους χρήστες μας:

 • Ballu BPAC-07 CM από 10 990 ρούβλια.
 • Το Bimatek AM310 από 12 490 τρίβει.
 • Bimatek AM400 από 16 990 ρούβλια.
 • Ballu BPAC-16CE από 26.680 τρίψτε.
 • Ballu BPAC-09 CM από 11 990 ρούβλια.

Αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω διαθέσιμα μοντέλα από μόνο 10.990 ρούβλια. :

 • Ballu BPAC-07 CM από 10 990 ρούβλια.
 • Ballu BPAC-09 CM από 11 990 ρούβλια.
 • Το Bimatek AM310 από 12 490 τρίβει.
 • Γενικό Κλίμα GCW-05CM από 15 720 ρούβλια.
 • Bimatek AM400 από 16 990 ρούβλια.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα καλό μοντέλο πριμοδότησης, θεωρήστε τα μέχρι και 44.730 ρούβλια. :

 • Γενικό Κλίμα GCW-24HR από 44 730 ρούβλια.
 • Ballu BPAC-18CE από 39 760 ρούβλια.
 • Γενικό Κλίμα GCW-12HR από 26.720 ρούβλια.
 • Ballu BPAC-16CE από 26.680 τρίψτε.
 • Redmond RC 1001 από 23 395 ρούβλια.

Πώς να επιλέξετε τον κλιματισμό: σύστημα split ή καραμέλα;

Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ότι στα κλιματιστικά το πιο σημαντικό, με ποια αρχή λειτουργούν και ποιους τύπους.

Το κλιματιστικό δροσίζει το δωμάτιο. Υπάρχουν μοντέλα με πρόσθετες λειτουργίες, αλλά το κύριο εξακολουθεί να ψύχεται. Ως εκ τούτου, η βασική ένδειξη του κλιματιστικού είναι η χωρητικότητα ψύξης. Μετράται σε Watt. Σε 20 m3, αρκεί 2,3 - 2,5 kW. Ας περιγράψουμε τους κύριους τύπους κλιματιστικών και τα συγκρίνουμε με τους λειτουργικούς, τους κύριους δείκτες (ισχύς, κατανάλωση ενέργειας) και, φυσικά, το κόστος.

Η αρχή του κλιματιστικού

Η ποιότητα του κλιματισμού εξαρτάται από την αρχή της ψύξης. Υπάρχουν μόνο δύο.

Αρχή εξάτμισης

Η αρχή είναι πρωταρχική: ο αέρας διέρχεται από το φυσίγγιο, η επιφάνεια του οποίου εξατμίζει τα σταγονίδια νερού. Παίρνει θερμότητα για να εξατμιστεί. Λαμβάνεται από τον εισερχόμενο αέρα, οπότε στην έξοδο από τη συσκευή ο αέρας είναι πιο κρύος. Αυτή η αρχή ακολουθείται από τους απλούστερους ψύκτες κλιματισμού. Η ισχύς τους εξαρτάται άμεσα από την υγρασία του εισερχόμενου αέρα. Σε ξηρό αέρα, το νερό εξατμίζεται πιο εύκολα και το κλιματιστικό λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αντίθετα, σε ένα υγρό και ζεστό καλοκαίρι, η ισχύς του εξατμιστικού κλιματιστικού μπορεί γενικά να μηδενιστεί. Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή απαιτεί τακτική συντήρηση, πρέπει να αλλάζετε συνεχώς το νερό στο τηγάνι.

Κλιματιστικό συμπίεσης

Η αρχή είναι η ίδια όπως και στο ψυγείο. Και τα βασικά εξαρτήματα είναι τα ίδια: ο εξατμιστής, ο συμπιεστής και ο συμπυκνωτής. Ο Freon κυκλοφορεί μεταξύ τους μαζί με τους σωλήνες από χαλκό ή αλουμίνιο. Ο Φρέον - ψυκτικό, είναι αυτός που μεταφέρει τη θερμότητα από τον εσωτερικό αέρα στον δρόμο. Πώς συμβαίνει αυτό;

Το σημείο βρασμού του Freon εξαρτάται από την πίεση - όσο χαμηλότερο είναι, τόσο πιο εύκολο είναι να βράσει το ψυκτικό. Στον εξατμιστή, η πίεση είναι χαμηλή, οπότε το υγρό Freon μετατρέπεται σε αέριο ήδη σε θερμοκρασία 10-20 ° C. Κατά την εξάτμιση, το φρεόν παίρνει θερμότητα από τον εισερχόμενο αέρα. Το θερμαινόμενο αέριο φρέον μέσω των σωλήνων εισέρχεται στον συμπιεστή. Σε αυτό αντλείται πίεση, αυτό αυξάνει το σημείο βρασμού του ψυκτικού υγρού και μετατρέπεται ξανά σε υγρό. Το συμπυκνωμένο φρέον επιστρέφει στον εξατμιστή και εισέρχεται στον δεύτερο κύκλο. Και ο ζεστός αέρας από τον συμπυκνωτή εκτοξεύεται από τον ανεμιστήρα στο δρόμο.

Έτσι, το κλιματιστικό, αυξάνοντας και μειώνοντας την πίεση στους σωλήνες, ελέγχει τη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου και μέσα από αυτό - τη θερμοκρασία του αέρα.

Φυσικά, τα κλιματιστικά συμπίεσης είναι πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, οι συσκευές εξάτμισης εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην αγορά. Η χρήση μιας ή άλλης αρχής εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού.

Κλιματιστικά Monobloc

Κλιματιστικά παραθύρων

Τέτοιες συσκευές ήταν δημοφιλείς στην αυγή της δημοτικότητας των κλιματιστικών. Τοποθετούνται σε ξύλινα κουφώματα αντί για ένα παράθυρο. Εργάζονται στην αρχή εξαερισμού. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παράθυρο που επιτρέπει τον αέρα μέσα από το φράγμα του νερού. Συχνά η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου απαιτούσε την αποκοπή μέρους του πλαισίου. Τώρα σχεδόν παντού υπάρχουν πλαστικά παράθυρα, έτσι ώστε τα κλιματιστικά παραθύρων να συναντώνται όλο και λιγότερο.

Η σχετική απόδοση των κλιματιστικών παραθύρων κυμαίνεται από 1,5 έως 7 kW. Το καλοκαίρι, αν ο αέρας στο διαμέρισμα δεν είναι πολύ βρεγμένο, αυτό το κλιματιστικό μπορεί να δροσίσει το δωμάτιο. Αλλά το χειμώνα είναι απαραίτητο είτε να το αποσυναρμολογήσετε είτε να φροντίσετε για αξιόπιστη θερμομόνωση για να αποφύγετε περιττές απώλειες θερμότητας. Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά παράθυρα έχουν ένα αντικειμενικό πλεονέκτημα - μια χαμηλή τιμή. Τα υπόλοιπα είναι αισθητά κατώτερα από άλλους τύπους.

Τι είναι το οικιακό μονόκλειστο κοντίσιονερ

Μάθετε εάν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να κοιτάξουμε το κτίριο και να κοιτάξουμε μέσα από τα εξωτερικά μπλοκ - λευκά ή γκρι κουτιά τοποθετημένα κάτω από τα παράθυρα.

Ακόμη και οι πιο άπειροι σε θέματα στυλ και αρχιτεκτονικής, ένα άτομο μπορεί να δει ότι αυτές οι συσκευές συχνά καταστρέφουν την εμφάνιση του κτιρίου, παραβιάζουν την ιδέα των αρχιτεκτόνων. Γι 'αυτό σε πολλές χώρες απαγορεύεται η τοποθέτηση υπαίθριων μονάδων στις προσόψεις των ιστορικών κτιρίων. Επιπλέον, υπάρχουν περιορισμοί στην εγκατάσταση κλιματισμού σε συμβατικά κτίρια που βλέπουν στους πολυσύχναστους δρόμους.

Τέτοιες απαγορεύσεις ισχύουν επίσης σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας, έτσι οι κάτοικοι της χώρας μας αντιμετωπίζουν το ζήτημα του πώς να προσφέρουν ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι χωρίς να παραβιάζουν το νόμο. Μια έξοδος από μια κατάσταση μπορεί να γίνει εγκατάσταση των κλιματιστικών μονομπλόκ.

Κλιματιστικό Monobloc, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια συσκευή ενός τεμαχίου, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο μηχάνημα περιβλήματος ψύξης (συμπιεστή, συμπυκνωτή και εξατμιστή), τη μονάδα ελέγχου του ανεμιστήρα, ένα φίλτρο αέρα, και σε ορισμένα μοντέλα - ακόμα και την κατασκευή της αντλίας αποστράγγισης για την εξάτμιση του συμπυκνώματος.

Η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού μονομπλόκ δεν διαφέρει από τα άλλα κλιματιστικά: λήψη αέρα με δρόμους από το συμπιεστή και του εναλλάκτη θερμότητας από τον ανεμιστήρα, ζεστό αέρα από τον εναλλάκτη θερμότητας πίσω προς το δρόμο. Στην περίπτωση λειτουργίας σε λειτουργία αερισμού, δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα με το δρόμο.

Δημοφιλή μοντέλα

Η διαφορά μεταξύ κλιματιστικών μονομπλόκ από άλλα

1. Από κινητά κλιματιστικά

Σε αντίθεση με τα κινητά κλιματιστικά, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν γύρω από το διαμέρισμα όπως σας αρέσει, τα κλιματιστικά monoblock είναι σταθερές συσκευές που είναι στερεωμένες στον τοίχο από πάνω ή κάτω.

Τα κλιματιστικά Monoblock αφαιρούν τον αέρα από το δρόμο. Για αυτό το κιτ περιλαμβάνει δύο σωλήνες που είναι ενσωματωμένοι στον τοίχο και βγαίνουν στο δρόμο, παρέχοντας ανταλλαγή αέρα. Σε αντίθεση με το κυματοειδές σωλήνα ενός κινητού κλιματιστικού με διάμετρο 125-160 mm, που αφαιρεί τον ζεστό αέρα έξω, αυτοί οι σωλήνες είναι αόρατοι και δεν αλλοιώνουν το εσωτερικό. Το κινητό κλιματιστικό δροσίζει τον αέρα που λαμβάνεται απευθείας από το δωμάτιο, οπότε όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες συσκευές, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε μια καλή εισροή από το δρόμο για ένα άνετο μικροκλίμα.

Τα κινητά κλιματιστικά είναι εποχιακές συσκευές. Το χειμώνα, πρέπει να καθαρίσουν και να μονώσουν την έξοδο αέρα, ενώ τα κλιματιστικά monobloc είναι μονωμένα και δεν χρειάζονται συντήρηση κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου.

Υπάρχει μια διαφορά στο επίπεδο της ηχητικής πίεσης. Εάν τα κινητά κλιματιστικά σχεδόν πάντα λειτουργούν στο ίδιο επίπεδο, τότε η ηχητική πίεση των κλιβάνων διπλού σωλήνα monoblock ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και τον τρόπο λειτουργίας. Αφού φτάσει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία, η μπάρα καραμελέ λειτουργεί σε χαμηλά επίπεδα και κατά τη λειτουργία του συμπιεστή - σε υψηλότερα επίπεδα.

2. Από χωριστά συστήματα

Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών μονομπλόκ και των συστημάτων διάσχισης είναι η απουσία εξωτερικής μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι τα μονοκόμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκείνα τα κτίρια όπου είναι απαγορευμένο ή αδύνατο για άλλους λόγους να εγκατασταθεί η εξωτερική μονάδα στην πρόσοψη. Επιπλέον, τα κλιματιστικά μονομπλόκ δεν απαιτούν περίπλοκες επικοινωνίες.

Πλεονεκτήματα των κλιματιστικών μονομπλόκ

 1. Η απουσία εξωτερικής μονάδας στην πρόσοψη του κτιρίου
 2. Η δυνατότητα τοποθέτησης κλιματισμού ακόμη και σε χώρους όπου έχουν γίνει ήδη απόλυτα δαπανηρές επισκευές χωρίς ζημιά στο εσωτερικό.
 3. Το κλιματιστικό Monoblock μπορεί να εγκατασταθεί όπου είναι αδύνατο να συμφωνηθεί η εγκατάσταση των split συστημάτων.
 4. Η έλλειψη επικοινωνιών φρέον, και σε ορισμένα μοντέλα - και αποστράγγισης, καθώς το συμπύκνωμα εξατμίζεται, μπαίνοντας στον εναλλάκτη θερμότητας.
 5. Δεν υπάρχει κίνδυνος λανθασμένης τοποθέτησης
 6. Ωραία θέα τόσο έξω από το κτίριο, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Κανόνες για την εγκατάσταση υπαίθριων μονάδων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη

Παράρτημα 1 του ψηφίσματος της κυβέρνησης της Μόσχας με ημερομηνία 25.10.2011 № 508-PP Απαιτήσεις για την ανασυγκρότηση και (ή) επανασχεδιασμό οικιστικών και μη οικιστικών χώρων σε πολυκατοικίες

4.1.2. Κάθε ενέργεια που σχετίζονται με την ανάπτυξη του πρόσθετου εξοπλισμού στις προσόψεις πρέπει να είναι σύμφωνη με το CAC, καθώς και για τα αντικείμενα της πολιτιστικής κληρονομιάς στους τομείς της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς - με KGIOP και τους ιδιοκτήτες των κτιρίων και κατασκευών.

4.2.2. Στον σκοπό του, ο πρόσθετος εξοπλισμός χωρίζεται σε τρεις ομάδες:

 • συστήματα τεχνικής συντήρησης εσωτερικής λειτουργίας κτιρίων (εξωτερικές μονάδες συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, αγωγοί εξαερισμού, κεραίες, εξωτερικές βιντεοκάμερες).
 • εξοπλισμός πόλης (τηλεφωνικά κέντρα, γραμματοκιβώτια, ΑΤΜ, ρολόγια, σημάδια διακοπής των αστικών μεταφορών επιβατών, σημάδια κυκλοφορίας) ·
 • τεχνικό εξοπλισμό (φανάρια, εξοπλισμός για την εξασφάλιση της κίνησης των αστικών ηλεκτρικών μεταφορών επιβατών, φωτισμός του εδάφους της Αγίας Πετρούπολης, καλωδιακές γραμμές, ηλεκτρικοί πίνακες τοίχου).

4.3.2. Η τοποθέτηση στοιχείων τεχνικής υποστήριξης για την εσωτερική λειτουργία κτιρίων επιτρέπεται εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις: τοποθέτηση εκτός της επιφάνειας της πρόσοψης, την ελάχιστη παραγωγή τεχνικών συσκευών στην επιφάνεια της πρόσοψης · συμπαγής ενσωματωμένη διάταξη? κάλυψη εξωτερικών μονάδων, εξαρτημάτων. ομαδοποίηση ορισμένων στοιχείων σε κοινή βάση μεταφορέων · που συνδέονται με ένα ενιαίο σύστημα αξόνων στην πρόσοψη.

Διαβάστε περισσότερα στην κριτική "Αφαιρέστε το κλιματιστικό από την πρόσοψη!"

Εγκατάσταση κλιματιστικών μονομπλόκ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μονομπλόκ μόνοι σας. Η μόνη εξαίρεση είναι η ανάγκη για τρύπες διάτρησης διαμαντιών για σωλήνες, η οποία είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες.

Σε ένα πλήρες σετ με το κλιματιστικό, πολλοί κατασκευαστές παραδίδουν ένα μεμβράνη στο οποίο καθορίζονται όλα τα μεγέθη και σημειώνονται τα απαραίτητα ανοίγματα. Επιπλέον, το κιτ περιλαμβάνει μία πλάκα στερέωσης, η οποία είναι προσαρτημένη με κλιματισμό, το υλικό για τη συναρμολόγηση του αγωγού ή πλαστικό σωλήνα, και το πλέγμα που μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στο εξωτερικό τοίχο του δωματίου άμεσα, χωρίς εργασίες σε ύψος.

Η γενική ακολουθία των ενεργειών έχει ως εξής:

 1. Εφαρμόστε το στένσιλ στον τοίχο στον τόπο όπου σχεδιάζεται να εγκαταστήσετε ένα μονόκλειστο κοντίσιονερ
 2. Κάνετε δύο τρύπες με διάτρηση με διαμάντια
 3. Συνδέστε την πλάκα στον τοίχο
 4. Τοποθετήστε τους αεραγωγούς στις οπές
 5. Πιέστε τις πτυσσόμενες γρίλιες μέσα από τους αεραγωγούς (αν είναι απαραίτητο, μπορούν να βαφτούν στο χρώμα της πρόσοψης) έτσι ώστε οι γραμμές των πλέγματος να είναι διατεταγμένες οριζόντια.
 6. Κρεμάστε τη γραμμή καραμελών στην πλάκα, συνδέστε την στην πρίζα και απολαύστε τη δροσιά.

Μονόκλινο κλιματισμό στο εσωτερικό

Χάρη στον κομψό σχεδιασμό, τα κλιματιστικά μονομπλόκ φαίνονται καλά σε κάθε δωμάτιο. Ανάλογα με το μοντέλο, τα μονοκόμματα μπορούν να εγκατασταθούν είτε ψηλά στον τοίχο είτε κάτω από το παράθυρο. Υπάρχουν επίσης κλιματιστικά δαπέδου, τα οποία είναι πιο συμπαγή από τα τοιχώματα και διαφέρουν στη μικρότερη διάμετρο των εξωτερικών πλεγμάτων.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, τα κλιματιστικά μονομπλόκ μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε μια μεγάλη ποικιλία εσωτερικών χώρων.

Πώς να επιλέξετε ένα μονόκλωνο κλιματιστικό

Μία από τις κύριες παραμέτρους, που θα πρέπει να σημειωθεί κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού μονομπλόκ, είναι η ισχύς. Για να επιλέξετε τη συσκευή με την απαιτούμενη ισχύ, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την περιοχή του δωματίου. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη τον αριθμό των ατόμων που είναι συνεχώς ή προσωρινά στο δωμάτιο, καθώς και τις συσκευές και τον εξοπλισμό που μπορούν να παρέχουν επιπλέον θερμότητα στον αέρα. Για να μην κάνετε λάθος με την επιλογή, αξίζει να ενημερώσετε τους ειδικούς της κλιματικής εταιρείας για όλες τις συγκεκριμένες πληροφορίες, όπου προγραμματίζεται η αγορά του κλιματιστικού.

Έτσι, μονομπλόκ κλιματιστικά είναι εύκολο στην εγκατάσταση, χωρίς θόρυβο και διαθέτουν κομψή σχεδίαση και, ως εκ τούτου, εξασφαλίζουν ένα άνετο κλίμα, χωρίς ρύπανση με την εμφάνιση του κτιρίου και το εσωτερικό του κτιρίου.

Η έκδοση εκπονήθηκε με τη βοήθεια ειδικών της AIRCITY

Είδη κλιματιστικών

Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής, όλα τα κλιματιστικά χωρίζονται σε τρεις ομάδες:

 • Οικιακά κλιματιστικά (Συνθήκες RAC για το δωμάτιο).
 • Επαγγελματικά κλιματιστικά (PAC-Πακέτα συνθηκών αέρα).
 • Βιομηχανικά συστήματα αερισμού και κλιματισμού (Ενιαίο).

Κάθε ομάδα περιλαμβάνει κλιματιστικά διαφόρων τύπων. Τα χαρακτηριστικά και οι τομείς εφαρμογής τους παρατίθενται στον πίνακα:

  Διαχωρισμένα συστήματα:
 • Διαχωρισμένα συστήματα τύπου τοίχου
 • Σταθερά συστήματα πολλαπλών διαχωριστικών τύπου τοίχου
  Monoblock:
 • Κινητά κλιματιστικά
 • Κλιματιστικά παραθύρων
  Διαχωρισμένα συστήματα:
 • Αγωγοί κλιματισμού
 • Κλιματιστικά κασέτας
 • Κλιματιστικά οροφής
 • Κλιματιστικά παχέος εντέρου
 • Διαχωριστικά συστήματα "split" με όλους τους τύπους εσωτερικών μονάδων

Εδώ και κάτω, κάτω από τον κλιματισμό, θα καταλάβουμε ένα οικιακό ή εμπορικό κλιματιστικό και βιομηχανικά συστήματα θα εξεταστούν σε ένα άλλο τμήμα.

Τύποι κλιματιστικών: μονομπλόκ, διαχωριστικά συστήματα και συστήματα πολλαπλών σπαστών

Σε ένα σχεδιασμό όλων των κλιματιστικών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: «μονομπλόκ», που αποτελείται από ένα τετράγωνο και το «split-σύστημα» (από την αγγλική λέξη «η διάσπαση» - «για να διαχωρίσετε»), που αποτελούνται από διάφορα μπλοκ. Εάν ένα διαχωρισμένο σύστημα αποτελείται από τρεις ή περισσότερες μονάδες, ονομάζεται "σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού":

 • Κλιματιστικά Monobloc ??? που αποτελείται από μια ενιαία μονάδα (παράθυρο, κινητά και κλιματιστικά οροφής). Σε τέτοια κλιματιστικά, όλα τα στοιχεία στεγάζονται σε ένα ενιαίο περίβλημα, το οποίο απλοποιεί τον σχεδιασμό του κλιματιστικού και μειώνει το κόστος του.

Όλα τα σύγχρονα συστήματα split διαθέτουν τηλεχειριστήριο με οθόνη υγρών κρυστάλλων. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία σε ένα βαθμό, να ρυθμίσετε ένα χρονοδιακόπτη για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτόματα το κλιματιστικό σε συγκεκριμένο χρόνο, να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής του αέρα και πολλά άλλα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των συστημάτων split είναι η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων εσωτερικών μονάδων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: κλιματιστικό τοίχου, καναλιού, οροφής, στήλης και κασέτας. Ταυτόχρονα, τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα είναι μόνο τοίχου, όλα τα άλλα κλιματιστικά είναι ημι-βιομηχανικά. Να σημειωθεί ότι σε σχέση με το σύστημα πολλαπλής όνομα «κλιματισμό» και «κλιματιστικό» είναι συνώνυμες, είναι δυνατόν να πούμε «κλιματισμό κανάλι,» ή «σύστημα διαχωρισμού καναλιών», ή «κλιματιστικό τύπου καναλιού».

Διαχωρισμένα συστήματα

Κλιματιστικό τοίχου (split σύστημα)

Το πιο κοινό και πιο προσιτό για την τιμή (από 10 000 ρούβλια); κλιματιστικό τοίχου ή διαχωριστικό σύστημα τύπου τοίχου. Μερικές φορές ονομάζεται επίσης οικιακός, οικιακός ή κλιματισμός κλιματισμού, όπως και στα σπίτια και τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα. Μπορεί το κλιματιστικό τοίχου να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε μικρό δωμάτιο; γραφείο, διαμέρισμα, κατάστημα. Η ισχύς τους (2-7 kW) επιτρέπει την ψύξη από 15 έως 70 m². Η εσωτερική μονάδα των οικιακών κλιματιστικών εγκατασταθεί συνήθως στο πάνω μέρος του τοίχου, κοντά στο παράθυρο, και στην εξωτερική πλευρά του τοίχου; κάτω από το παράθυρο. Αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει να μειώσετε την απόσταση μεταξύ των μπλοκ και το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μονάδων, οι οποίες συνήθως δεν υπερβαίνουν τα 5-7 μέτρα. Σημειώστε ότι τα κλιματιστικά τοίχου οικιακής χρήσης δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο, αυτό απαιτεί ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού.

Εκτός από τα οικιακά κλιματιστικά τοίχου, ορισμένοι κατασκευαστές ημι-βιομηχανικά κλιματιστικά τοίχου, με ισχύ από 4 έως 10 kW. Προς τα έξω, φαίνονται σαν ένα νοικοκυριό σύστημα split, αλλά και για όλες τις παραμέτρους (πόρων, την αξιοπιστία, μέγιστο μήκος του δρόμου και άλλα) είναι ημι-βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συνήθως χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους για ειδικούς σκοπούς (server, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.λπ.).

Το κλιματιστικό κανάλι

Αγωγοί κλιματισμού (καναλιών), τα οποία μερικές φορές δεν είναι αρκετά σωστά ονομάζονται κεντρικά κλιματιστικά, τοποθετούνται πίσω από μια αναρτημένη ή καταγεγραμμένη οροφή, η οποία καλύπτει πλήρως την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Η κατανομή του ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω ενός συστήματος θερμικώς μονωμένων αγωγών, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στον χώρο μεταξύ των οροφών. Λόγω αυτού του σχεδιασμού, τα κλιματιστικά κανάλια μπορούν να ψύχουν πολλά δωμάτια ταυτόχρονα. Η τυπική ισχύς των κλιματιστικών τύπου καναλιών είναι 12-25 kW, η οποία αρκεί για να δροσίσει ένα μικρό γραφείο, εξοχικό σπίτι ή διαμέρισμα 4-5 δωματίων. Ένα χαρακτηριστικό των συστημάτων διαχωρισμού καναλιών είναι η δυνατότητα παροχής καθαρού αέρα στους όγκους που απαιτούνται για τον πλήρη αερισμό των κλιματιζόμενων δωματίων.

Έτσι, η χρήση ενός κλιματιστικού τύπου ενός καναλιού επιτρέπει την επίλυση των καθηκόντων αερισμού και κλιματισμού ολόκληρου του γραφείου, του διαμερίσματος ή του εξοχικού σπιτιού. Είναι απαραίτητο μόνο για να αναλάβει τη φροντίδα για το σωστό υπολογισμό του αερισμού, κλιματισμού επιλογή της ικανότητας ψύξης και της στατικής πίεσης, η εγκατάσταση των ηλεκτρικών ή θερμοσίφωνα για τη θέρμανση του εξωτερικού αέρα το χειμώνα.

Το μειονέκτημα του κλιματιστικού καναλιού είναι η δυσκολία του ξεχωριστού ελέγχου της θερμοκρασίας σε διαφορετικούς χώρους. Για τους σκοπούς αυτούς στους αγωγούς είναι απαραίτητο να εγκαθίστανται βαλβίδες με ηλεκτροκινητήρες και σε όλους τους χώρους όπου απαιτείται αυτόνομος έλεγχος θερμοκρασίας; θερμοστάτες. Εάν σε όλους τους χώρους προβλέπεται η διατήρηση της ίδιας θερμοκρασίας, τότε αυτό το μειονέκτημα δεν είναι σημαντικό.

Κλιματιστικό κασέτας

Εγκατάσταση κλιματιστικό κασέτας (σύστημα διαίρεσης κασετών), καθώς και για το κλιματιστικό κανάλι, είναι απαραίτητη μια ψευδοροφή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα συστήματα διαχωρισμού καναλιών, τα κλιματιστικά τύπου κασέτας διανέμουν τον ψυχρό αέρα μέσω του πυθμένα της μονάδας. Το κάτω μέρος του συστήματος διαίρεσης κασετών έχει το μέγεθος ενός τυπικού κεραμιδιού οροφής; 600 × 600 mm, και σε υψηλή ισχύ δύο φορές μεγαλύτερη; 1200 × 600 mm και καλύπτεται με διακοσμητική μάσκα με διανεμητικές περσίδες. Το κύριο πλεονέκτημα των κλιματιστικών κασετών; αόρατο, διότι μόνο το διακοσμητικό πλέγμα είναι ορατό. Ένα άλλο πλεονέκτημα; ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα κλιματιστικό τύπου κασέτας για την ψύξη ενός μεγάλου δωματίου (κατά τη χρήση διαιρούμενων συστημάτων τοίχου για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το κλιματιστικό σε 2-3 ισχύ).

Στο πάτωμα; ανώτατο όριο

Εάν δεν υπάρχει ψευδοροφή στο δωμάτιο, μια εναλλακτική λύση σε μια κασέτα κλιματιστικό δαπέδου και οροφής ή απλά ανώτατο όριο. Αυτά τα κλιματιστικά έχουν μικρό βάθος; 18-25 εκατοστά. Εγκαθίστανται, όπως υπονοεί το όνομα, είτε στο κάτω μέρος του τοίχου είτε στην οροφή. Έτσι, η ροή του αέρα στην πρώτη περίπτωση κατευθύνεται προς τα πάνω, οριζόντια κατά μήκος της οροφής. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τον αέρα ψύξης πάνω από το δωμάτιο και να αποφύγετε την άμεση ροή στους ανθρώπους. Υπάρχουν μοντέλα κλιματιστικών οροφής που διανέμουν τον ψυχρό αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις ταυτόχρονα και η ισχύς ροής ρυθμίζεται ξεχωριστά για κάθε μια από τις κατευθύνσεις. Ένα τέτοιο κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να κρυώσει δωμάτια πολύπλοκου σχήματος που δεν έχουν ψευδοροφή.

Κλιματισμό στήλης

Κλιματισμό στήλης (που δεν πρέπει να συγχέεται με τα βιομηχανικά κλιματιστικά ντουλαπιών) χρησιμοποιείται όπου υπάρχει μεγάλη χωρητικότητα ψύξης και δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για το σχεδιασμό του χώρου. Αυτά τα κλιματιστικά μοιάζουν με το ψυγείο σε μια διάσταση, έχουν πολύ βάρος και είναι εγκατεστημένα στο πάτωμα. Τα κλιματιστικά της στήλης απαιτούν σχετικά μεγάλη επιφάνεια για την τοποθέτησή τους, καθώς δημιουργούν ισχυρή ροή ψυχρού αέρα, η οποία δεν επιτρέπει την άμεση γειτνίαση με το κλιματιστικό.

Κλιματιστικά Monobloc

Κινητά κλιματιστικά

Κινητό κλιματισμό (που ονομάζεται επίσης "υπαίθριο κλιματιστικό"); Ο μόνος τύπος κλιματιστικού που μπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης ανεξάρτητα. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο κλιματιστικό, αρκεί να αφαιρέσετε ένα εύκαμπτο σωλήνα (αεραγωγό) στο παράθυρο ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο παράθυρο, μέσω του οποίου ο θερμός αέρας αντλείται από το κλιματιστικό. Δεδομένου ότι ο εύκαμπτος σωλήνας του κλιματιστικού είναι μικρού μήκους (περίπου 1 μέτρο), το κλιματιστικό θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο παράθυρο όταν λειτουργεί. Δεν συνιστάται η επέκταση του εύκαμπτου σωλήνα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη θερμική κατάσταση του ψυκτικού κυκλώματος. Τα μειονεκτήματα των κινητών κλιματιστικών μηχανημάτων είναι ο υψηλός θόρυβος από τον συμπιεστή, η περιορισμένη ισχύς και η υψηλή τιμή, συγκρίσιμα με το κόστος ενός διαχωρισμένου συστήματος.

Σε ορισμένα μοντέλα κινητών κλιματιστικών υπάρχουν δύο αεραγωγοί: μέσω του πρώτου αέρα στο κλιματιστικό μπαίνει και μετά το δεύτερο - αφαιρείται. Αυτό σας επιτρέπει να ψύξετε το θερμαντικό σώμα (συμπυκνωτή) χωρίς τη χρήση αέρα μέσα στο δωμάτιο (σχετικά με το τι είναι τα ψυγεία στο κλιματιστικό και γιατί χρειάζονται, δείτε την αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού). Ας εξηγήσουμε, ποια απόφαση είναι καλύτερη από μια παραδοσιακή παραλλαγή με μια γραμμή αέρα. Εάν δεν υπάρχει κανένας αγωγός αέρα για να πάρει αέρα από το δρόμο, τότε ο αέρας που εκτρέπεται μέσω του απλού αγωγού προς τα έξω, λαμβάνεται από το δωμάτιο. Δηλαδή, ο ψυχρός αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο και στη θέση του μέσα από τις πόρτες και τις ρωγμές στα παράθυρα έρχεται ζεστός αέρας - αυτό μειώνει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος δημιουργήθηκε ένα κινητό κλιματιστικό με δύο αεραγωγούς, το οποίο έχει υψηλότερη απόδοση ψύξης.

Με ισχύ που υπερβαίνει τα 3-4 kW, δεν συνιστάται η ψύξη του συμπυκνωτή ακόμη και μέσω δύο αγωγών, καθώς η ροή του αέρα γίνεται υπερβολικά μεγάλη. Σε τέτοια μοντέλα, ο πυκνωτής κατασκευάζεται με τη μορφή ξεχωριστής μονάδας με ανεμιστήρα. Αυτό το μπλοκ είναι κρεμασμένα πάνω από το παράθυρο και συνδέεται με την εσωτερική μονάδα μέσω ταχυσυνδέσμους (μάνδαλα). Αυτό το μαλακτικό ονομάζεται κινητό split σύστημα, επειδή αποτελείται από δύο μονάδες - εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό split-σύστημα κλιματιστικό αυτού του τύπου διατηρεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κινητών τους ομολόγους τους: η μονάδα κλιματισμού μπορεί να δημιουργήσει ένα ανεκπαίδευτο χρήστη, αλλά θορυβώδες συμπιεστής εξακολουθεί να βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα.

Ορισμένα μοντέρνα μοντέλα κινητών κλιματιστικών συσκευών διαθέτουν τηλεχειριστήριο. Μπορούν επίσης να έχουν μια αυτόματη λειτουργία αφαίρεσης συμπυκνωμάτων. Κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, η υγρασία συμπυκνώνεται στον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος αποστραγγίζεται σε ειδική δεξαμενή. Η θέρμανση από τον συμπιεστή, το νερό αυτό εξατμίζεται και αφαιρείται μαζί με ζεστό αέρα έξω, αλλά εάν η υγρασία του αέρα είναι υψηλή, ακόμη και σε τέτοια μοντέλα το νερό από τη δεξαμενή θα πρέπει να χύνεται περιοδικά.

Δεδομένων των αδυναμιών των κινητών κλιματιστικών, η χρήση τους συνιστάται μόνο όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ενός διαχωρισμένου συστήματος: στη χώρα, στο νοικιασμένο διαμέρισμα κλπ.

Κλιματιστικά παραθύρων

Μόλις ήταν ο πιο κοινός τύπος κλιματισμού, αλλά αυτή τη στιγμή, λόγω της μείωσης της ζήτησης, μόνο μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν παρόμοια μοντέλα. Για να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό παράθυρο, είναι απαραίτητο να κόψετε μια ορθογώνια οπή στο γυάλινο παράθυρο ή σε ένα λεπτό τοίχωμα. Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μεγαλύτερο μέρος του να βρίσκεται έξω από το δωμάτιο. Σε αυτό το τμήμα του σώματος υπάρχουν σχάρες εξαερισμού, μέσω των οποίων αφαιρείται ο θερμός αέρας. Στο εσωτερικό, παραμένει μόνο ένα μικρό τμήμα του μονοπώλου με ένα διακοσμητικό μπροστινό πλαίσιο μέσω του οποίου ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Τυπική ισχύ των κλιματιστικών παραθύρων; από 1,5 έως 6 kW. Το πιο απλό από αυτά μπορεί να δροσίσει μόνο τον αέρα, το πιο ακριβό; έχουν λειτουργία θέρμανσης και τηλεχειριστήριο.

Το κύριο μειονέκτημα του κλιματιστικού παραθύρου είναι το υψηλό επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τον συμπιεστή και τα πλεονεκτήματα; Χαμηλή τιμή (από 5.000 ρούβλια) και ευκολία εγκατάστασης. Η χαμηλή δημοτικότητα των κλιματιστικών παραθύρων εξηγείται από το γεγονός ότι κατά την εγκατάσταση τους παραβιάζεται η θερμομόνωση του χώρου (το χειμώνα ο κρύος αέρας διεισδύει μέσα από το περίβλημα του κλιματιστικού). Ωστόσο, σε περιοχές με ζεστό κλίμα, αυτή η έλλειψη δεν είναι κρίσιμη, έτσι στο νότο της Ρωσίας, τα κλιματιστικά παράθυρα καταλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Επιλογή κλιματισμού

Σε διαμερίσματα και μικρά γραφεία, τα διανεμητικά συστήματα τύπου τοίχου χρησιμοποιούνται συχνότερα. Αυτός είναι ο πιο ευέλικτος και σχετικά φθηνός τύπος κλιματιστικού. Για κατοικίες, γραφεία και διαμερίσματα με επιφάνεια άνω των 100μ². έχει νόημα να εξετάσει την επιλογή εγκατάστασης ενός αγωγού κλιματισμού; αυτός είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος συστημάτων split. Τα κινητά κλιματιστικά αγοράζονται συνήθως από ενοικιαστές ή από εκείνους που δεν είναι έτοιμοι στην "καυτή" σεζόν για να περιμένουν την εγκατάσταση ενός split-system για 2-3 εβδομάδες.

Για την προετοιμασία μεγάλων χώρων (εμπορικές αίθουσες, εξοχικές κατοικίες, συγκροτήματα γραφείων) είναι δυνατόν να απαιτούνται ημι-βιομηχανικά συστήματα διαχωρισμού, και στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να ζητηθεί η βοήθεια ειδικών.

Μονοκλειδί VS διαχωρισμένου συστήματος: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κλιματιστικά, όπως τα κορίτσια, ?? υπάρχουν διαφορετικά. Αλλά η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών είναι η ίδια: ο συμπιεστής αντλεί το ψυκτικό από τη μία μονάδα στην άλλη. Στην πρώτη (εξατμιστή), το ψυκτικό μέσο γίνεται αέριο, ενώ ψύχεται ο αέρας, και στην άλλη (ο συμπυκνωτής), αποδίδοντας θερμότητα, μετατρέπεται και πάλι σε υγρό. Και έτσι; σε έναν κύκλο: πρώτα στον συμπυκνωτή για να γίνει υγρό, στη συνέχεια πίσω στον εξατμιστή για να μετατραπεί ξανά σε αέριο και να κρυώσει τα πάντα γύρω.

Ωστόσο, από ολόκληρη την ποικιλία συσκευών ψύξης αέρα, ενδιαφέρουμε μόνο για δύο τύπους κλιματιστικών σήμερα; split σύστημα και candybar. Είναι πλέον πιο απαιτητικοί στην καθημερινή ζωή. Μετά από όλα, είναι απίθανο να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια βιομηχανική μονάδα στο διαμέρισμά σας και ο χρόνος του κλιματιστικού παραθύρου, όπως λένε κάποιοι ειδικοί, έχει ήδη εξαντληθεί.

Το εσωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος Panasonic CS-E9GKDW

Αυτό που καθόρισε τη δημοτικότητα των διαχωρισμένων συστημάτων και μονοπατιών; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών και ποια είναι τα μειονεκτήματά τους; Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε και να ξεκινήσουμε με ένα split σύστημα (τελικά, κέρδισε τη δημοσκόπηση που διεξήγαγα).

Το διαχωριστικό σύστημα αποτελείται από δύο χωριστά τεμάχια, τα οποία συνδέονται με σφραγισμένους σωλήνες. Το ψυκτικό κυκλοφορεί μέσω αυτών. Στο δρόμο, στους βραχίονες, υπάρχει μια εξωτερική μονάδα που περιέχει συμπιεστή, συμπυκνωτή και ανεμιστήρα. Στο δωμάτιο έχει εγκατασταθεί μια όμορφη εσωτερική μονάδα, συνήθως μικρού μεγέθους. Αυτό το μπλοκ έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να "δώσει στο βουνό" ορισμένο κατασκευαστή και καθορίζονται στα χαρακτηριστικά του μοντέλου "ποσότητα" της δροσιάς ή της θερμότητας, αλλά και να ευχαριστήσει το μάτι του ιδιοκτήτη. Η εσωτερική μονάδα μπορεί να είναι δάπεδο, οροφή ή τοίχος (το τελευταίο χρησιμοποιείται συχνότερα στην καθημερινή ζωή).

Τα συστήματα διαχωρισμού δεν μπορούν μόνο να ψύξουν ή να θερμάνουν τον αέρα. Χάρη στα ειδικά φίλτρα, φιλτράρουν αποτελεσματικά τη σκόνη και τη βρωμιά και μέσω της λειτουργίας ξήρανσης με αέρα, η σχετική υγρασία διατηρείται στην περιοχή που καθορίζει ο ιδιοκτήτης (από 35 έως 60%). Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδική λειτουργία "νύχτας". Τέτοιες συσκευές δεν παρεμποδίζουν τον ύπνο: τη νύχτα μειώνουν το επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας και ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια.

Τέλος, τα συστήματα split ελέγχουν από ένα τηλεχειριστήριο και συνεπώς δεν χρειάζεται να προσεγγίζουμε τη μονάδα κάθε φορά για να επιλέξουμε τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας.

Στερεώστε τα συστήματα με διαφορετικούς τρόπους. Η τιμή επηρεάζεται όχι μόνο από τον αριθμό των λειτουργιών που ενσωματώνονται στη συσκευή, αλλά και από τη χωρητικότητά της. Ένα ισχυρό κλιματιστικό, σε αντίθεση με το "ευπαθές", είναι σε θέση να δροσίσει αποτελεσματικά μεγαλύτερο όγκο αέρα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Τα φθηνότερα κλιματιστικά που προσφέρονται για 9-10 χιλιάδες ρούβλια δεν έχουν μεγάλη χωρητικότητα (

1800 W). Ωστόσο, ακόμη και αρκεί να δροσιστεί το δωμάτιο, μια έκταση 15-20 m 2. Αλλά ένα split σύστημα που θα είναι αποτελεσματικό σε μεγάλους χώρους (με έκταση 40 m 2), μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν φθηνότερα από 28 χιλιάδες ρούβλια.

Έτσι, ανακαλύψαμε τι είναι το split σύστημα και το κατά προσέγγιση κόστος του. Τώρα ήρθε η ώρα να εξετάσει κανείς πιο κοντά και τον "ανταγωνιστή" του; κλιματιστικό-καραμέλα μπαρ.

Το κλιματιστικό Monoblock (ύψος, συνήθως όχι μεγαλύτερο από 70 cm και πλάτος περίπου 40 cm) φιλοξενεί τα πάντα μέσα από το ότι το split σύστημα έχει εξαπλωθεί μεταξύ τους. Το ψυκτικό μέσο σε αυτό το κλιματιστικό δεν απέχει πολύ από το "τρέξιμο", επειδή όλα τα μέρη του κλιματιστικού συναρμολογούνται σε μία μικρή θήκη. Είναι καλό ή κακό; Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε.

Σε αντίθεση με τους "συναδέλφους του στο κατάστημα"; split σύστημα, το καραμέλα δεν κολλάει οπουδήποτε, δεν συνδέεται με τίποτα, είναι εξοπλισμένο με τροχούς και μπορεί να κινηθεί γύρω από το σπίτι. Είναι αλήθεια ότι, ενώ χρειάζεται τη βοήθεια του ιδιοκτήτη γι 'αυτό, ίσως η ώρα είναι κοντά όταν ο ίδιος θα καθορίσει πού το διαμέρισμα έχει γίνει ζεστό και να κατευθυνθεί εκεί. Το σύστημα διαχωρισμού-τέτοιων κινήσεων, ακόμη και στο μέλλον, είναι απίθανο να επιτύχει.

Ο θερμός αέρας από ένα μονοκόμματο εμφανίζεται σε ειδικό πλαστικό σωλήνα μεγάλης διατομής (10-15 cm). Είναι, κατά κανόνα, αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις (στο παράθυρο, ένα ελαφρώς άνοιγμα παράθυρο ή πόρτα). Μέσα από το παράθυρο ή το παράθυρο μέσα στο δωμάτιο λαμβάνει επίσης αέρα από το εξωτερικό (μετά από όλα, δεν είναι πάντα δυνατό να διαρρεύσει ο σωλήνας θερμότητας του κλιματιστικού στο αεροστεγές). Πιστεύεται ότι αυτό μειώνει την απόδοση του κλιματιστικού. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των μονοπώλων που ερωτήθηκαν από εμένα μου είπαν σε μια χορωδία για μένα ότι αυτό είναι όλο; ανοησίες. Ο αέρας έρχεται από το δρόμο μέσα από το κενό στο παράθυρο ή δεν φθάνει, το κλιματιστικό σύστημα καταφέρνει να ψύχει επαρκώς το δωμάτιο. Λοιπόν, θα πάρουμε τη δική μας λέξη γι 'αυτό.

Το Monoblock DeLonghi PAC 45 μπορεί να δροσίσει ένα δωμάτιο 30 τετραγωνικών μέτρων

Στις κύριες λειτουργίες του, τα σύγχρονα μονοκόμματα δεν διαφέρουν πολύ από τα διαχωρισμένα συστήματα: υπάρχουν φίλτρα για καθαρισμό, τηλεχειρισμό. Υπάρχουν αφύγρανσης και ύγρανση τρόπους (για το σκοπό αυτό ένα ειδικό αφαιρούμενο δοχείο είναι γεμάτο με νερό). Υπάρχει επίσης μια νυχτερινή λειτουργία. Εκτός από τα συστήματα διαχωρισμού, τα αντίστοιχά τους συναρμολογούνται σε ένα σώμα όχι μόνο δροσερά, αλλά και θερμαίνουν τον αέρα στο δωμάτιο. Διαφορά μεταξύ αυτών των συστημάτων; στη μέγιστη περιοχή, την οποία μπορούν να επεξεργαστούν ποιοτικά. Το πιο ισχυρό μονομπλόκ είναι σε θέση να κρυώσει περίπου 35 m 2, έτσι ώστε να είναι πιο κατάλληλο μικρά δωμάτια (που υπάρχει με το μοντέλο αγοράς σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους, μια περιοχή 15, 20, 25, 30 και 35 m 2).

Πρόσφατα υπήρχε ένα υβρίδιο ενός μονοπώλου και ενός διαχωρισμένου συστήματος; κινητό διαχωριστικό σύστημα. Είναι το ίδιο "κομοδίνο" σε τροχούς, αλλά αντί για έναν εύκαμπτο σωλήνα στο δρόμο (σε ζώνες, λιγότερο συχνά σε ειδικές βραχίονες) εμφανίζεται μια συμπαγής εξωτερική μονάδα. Πολύ παρόμοια με την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, εκτελεί την ίδια λειτουργία; Εμφανίζει θερμότητα. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, η αποτελεσματική ισχύς του κλιματιστικού αυξάνεται: η συσκευή μπορεί να "επεξεργαστεί" δωμάτιο μέχρι 60 τετραγωνικά μέτρα.

Η τιμή για monoblocks είναι περίπου το ίδιο όπως για τα συστήματα split: από 10 έως 35 χιλιάδες ρούβλια.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Το κύριο πλεονέκτημα του συστήματος split είναι η σιωπή. Δεν υπάρχει τίποτα να εκπλαγείτε: όπως γνωρίζουμε, όλα τα θορυβώδη μέρη αυτού του κλιματιστικού "αφαιρούνται" στον καθαρό αέρα. Ωστόσο, η σιωπή "κουδουνίσματος" από το split σύστημα δεν χρειάζεται να περιμένει: η εσωτερική μονάδα εξακολουθεί να κάνει θόρυβο, αν και όχι πολύ δυνατά, στα 35-40 dB.

Το μέγεθος του θορύβου είναι πολύ μεγαλύτερο (επηρεάζονται τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της συσκευής). Ωστόσο, όσοι πιστεύουν ότι ένα τέτοιο κλιματιστικό σύστημα κινείται σαν τρακτέρ "Λευκορωσία" κατά τη συγκομιδή των ζαχαρότευτλων είναι πάρα πολύ άδικο. Άκουσα πολλά μονοπώλια και δεν θα πω ότι τα αυτιά μου έχουν τοποθετηθεί. Ναι, οι κατασκευαστές δεν κατάφεραν να τους κάνουν αθόρυβα, αλλά το επίπεδο θορύβου των 50 dB είναι αρκετά ανεκτό. Εκείνοι που πιστεύουν ότι ακόμη και ένας τέτοιος θόρυβος θα επηρεάσει τον ύπνο, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι οι άνθρωποι ροχαλίζουν πολύ πιο δυνατά. Αλλά στην πραγματικότητα έχουν συνηθίσει να ροχαλητό, τελικά, είναι δυνατό να συνηθίσετε με το μετρημένο sniffing του κλιματιστικού.

Τώρα ας μιλήσουμε για το σχεδιασμό. Οι υποστηρικτές του διαχωρισμένου συστήματος ισχυρίζονται μερικές φορές ότι η εσωτερική μονάδα του, σε αντίθεση με τα μονοπώλια, μπορεί να επιλεγεί για το εσωτερικό του δωματίου. Αυτή η δήλωση, κατά τη γνώμη μου, είναι υπερβολή. Πρώτον, μια τέτοια δυνατότητα παρέχεται όταν αγοράζετε όχι όλα τα μοντέλα των διαχωρισμένων συστημάτων και, δεύτερον, η επιλογή των επιλογών δεν είναι τόσο μεγάλη (συνήθως τρεις, με μέγιστο αριθμό τεσσάρων πλαισίων). Και είναι απαραίτητο να δοθεί τόσο μεγάλη προσοχή στο σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού; Σκληρά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών επιλέγει το κλιματιστικό, πρώτα απ 'όλα, καθοδηγείται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητά του. Οι λεπτές αποχρώσεις του ίδιου σχεδιασμού ανησυχούν τον αγοραστή σε μικρότερο βαθμό.

Σύστημα διαχωρισμού: ο σχεδιασμός είναι επίσης σημαντικός, αλλά αποτελεσματικότητα; πρώτα από όλα!

ΣΥΣΤΗΜΑ SPLIT: Η ΚΥΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑ

Το κύριο μειονέκτημα του συστήματος διάσπασης; τη δυσκολία εγκατάστασής του. Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να συναρμολογηθεί από μόνη της, σύμφωνα με τις οδηγίες. Απαιτεί τη βοήθεια εξειδικευμένων τεχνιτών που θα κάνουν μια τρύπα στον τοίχο με μια διάτρητη συσκευή, θα κρεμάσουν ένα εξωτερικό μπλοκ στα στηρίγματα, θα συνδέσουν και τα δύο δομοστοιχεία του συστήματος με τους εύκαμπτους σωλήνες και θα χύσουν στη μονάδα freon. Αλλά οι πλοίαρχοι, δυστυχώς, είναι πολύ μικρότεροι από τους πελάτες που θέλουν να εγκαταστήσουν ένα split σύστημα. Και μπορείτε να αντιμετωπίσετε, φαίνεται, με το πρόβλημα της ουράς που έχει απομείνει στο σοβιετικό παρελθόν. Είναι πιθανόν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να περιμένετε (δύο ή τρεις μήνες). Σε αυτή την προσδοκία θα περάσει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Φυσικά το χειμώνα, ο κλιματισμός (εάν έχει λειτουργία θέρμανσης και την ικανότητα να λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν) θα είναι χρήσιμη. Ωστόσο, θα συμφωνήσετε: αγοράζουμε κλιματισμό, πρώτα απ 'όλα, για λόγους ψύξης στη θερμότητα και όχι για θέρμανση στον παγετό. Και για τη θέρμανση, κάποιοι χρησιμοποιούν άλλους τρόπους που αποδεικνύονται από αιώνες.

Με την ευκαιρία, η εγκατάσταση κλιματισμού; η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή. Η τιμή για αυτή την υπηρεσία μπορεί να φτάσει το ένα τρίτο του κόστους εγκατάστασης της μονάδας! Κάλεσα μια από τις εταιρείες που πωλούν κλιματιστικά και ανακάλυψαν ότι η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού (κοστίζει $ 1000) θα κοστίσει 7500 χιλιάδες ρούβλια! Με μια τέτοια τιμή, ο ιδιοκτήτης του διαχωρισμένου συστήματος θα πρέπει να συμφωνήσει ότι η εγκατάσταση "χειροτεχνίας" μπορεί να απενεργοποιήσει τη συσκευή και ο αγοραστής θα χρεωθεί για την επισκευή του προϊόντος στην περίπτωση αυτή.

Υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα, που συνδέεται με την εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος. Είναι αλήθεια ότι δεν αφορά όλους, αλλά μόνο τους ενοικιαστές των πρώτων ορόφων. Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος προστατεύεται επαρκώς από τη βροχή, τον άνεμο, το χαλάζι και το χιόνι. Αλλά αυτή η προστασία είναι αποτελεσματική εναντίον κλεφτών και βανδάλων; Φοβάμαι όχι. Μην αντιμετωπίζετε τον «ανθρώπινο παράγοντα» με περιφρόνηση. Πολλοί εξωτερικοί μπλοκ, που είναι προσβάσιμοι για βανδάλους, βγήκαν από τους άγριους. Αυτό το πρόβλημα, ωστόσο, μπορεί να λυθεί με την πληρωμή των εγκαταστάτων λίγο περισσότερο, και την κρέμασμα του κλιματιστικού υψηλότερα, μακριά από τους χούλιγκανς. Φυσικά, εάν ο γείτονάς σας από ψηλά συμφωνεί με αυτή τη λύση.

Στα δυτικά, οι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών δεν φοβούνται για την ασφάλεια των εξωτερικών μπλοκ χωρισμένων συστημάτων. Και στη Ρωσία;

Εν κατακλείδι, ας δώσουμε προσοχή σε ένα ακόμη πρόβλημα που οι ιδιοκτήτες χωριστών συστημάτων πρέπει να αντιμετωπίζουν περιστασιακά. Εάν το σπίτι σας αναγνωρίζεται ως αρχιτεκτονικό μνημείο, τότε δύσκολα θα σας επιτρέψει να κρεμάσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα στον τοίχο του. Παρόλο που, ενώ στη χώρα μας σπάνια δίνεται προσοχή στο πρόβλημα της αισθητικής των προσόψεων, οι τοπικές αρχές αρχίζουν να βάζουν τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Είναι πιθανόν ότι πολύ σύντομα στις μεγάλες ρωσικές πόλεις η εμφάνιση κτιρίων θα αντιμετωπιστεί όπως στην Ευρώπη. Και εκεί, τι δεν το σπίτι; τότε ένα λείψανο. Για παράδειγμα, στην Ιταλία, οι αρχές είναι προσεκτικές για να εξασφαλίσουν ότι οι προσόψεις των σπιτιών (ακόμη και στις αυλές) δεν παραμορφώνονται από τις συστοιχίες κλιματισμού. Οι κάτοικοι της χερσονήσου του Απέντη αναγκάζονται να εγκαταστήσουν μονοπώλια, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή εκεί. Μόνο εδώ οι σωλήνες, για τους οποίους έχει αφαιρεθεί ο υπερβολικός αέρας, οι Ιταλοί δεν οδηγούν στα παράθυρα ή τα παράθυρα, αλλά στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού. Δεν είναι ξεκάθαρο τι βιώνουν οι γείτονες από πάνω (τελικά, όπως γνωρίζουμε, ο ζεστός αέρας τείνει προς τα πάνω), αλλά σίγουρα έχουν και ένα μονοπώλιο και ο σωλήνας του τοποθετείται στον ίδιο αερισμό. Και ζουν και δεν διαμαρτύρονται πολύ.

Κάποιοι σκεπτικιστές καλούν το καραμέλα το πιο αναποτελεσματικό της οικογένειας κλιματιστικών. Ίσως αυτό συμβαίνει. Όμως, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η χωρητικότητά του είναι αρκετή για να κρυώσει το μέσο μέγεθος των χώρων. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής είναι εύκολος στη χρήση, εύκολος στην εγκατάσταση και δεν υπάρχουν ουρές. Σε αυτό το διαχωρισμένο σύστημα χάνει μονοπώλιο με ένα ξηρό λογαριασμό, γιατί όλα όσα απαιτούνται από τον αγοραστή; (μερικές φορές η παράδοση περιλαμβάνεται στο κόστος της συσκευής), αφαιρέστε τον εύκαμπτο σωλήνα της ψύκτρας στο δρόμο και συνδέστε τη συσκευή στο δίκτυο. Αυτό εγκαθιστά το κινητό κλιματιστικό.

Ερασιτεχνική φωτογραφία. Το μονοπώλιο, όπως βλέπουμε, δεν εμποδίζει το παιδί να κοιμάται

Μερικοί έχουν επίσης την τάση να πιστεύουν ότι το κινητό κλιματιστικό, στην πραγματικότητα, δεν είναι οποιοδήποτε κινητό. Για το σύνολο της ικανότητάς του να χειριστεί εξαρτάται από το πόσο καιρό είναι εξοπλισμένος με ένα σωλήνα για να αφαιρέσει τη θερμότητα. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια απλή υποκατάσταση των εννοιών. Είναι δυνατή η μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος μαζί σας στη ντέκα; Ή τουλάχιστον μεταβείτε στο επόμενο δωμάτιο; Ναι, στη χώρα, μπορείτε να ορίσετε ένα split-σύστημα (καθώς και για να δούμε πόσες μέρες θα πάρει μαζί με τον τοίχο) και να θέσει σε ξεχωριστή εσωτερική μονάδα Ωστόσο, αυτές οι λύσεις δεν είναι διαθέσιμες σε όλους σε κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος. Αλλά η "κομοδίνα στους τροχούς" μπορεί να μεταφερθεί και να μετακινηθεί; με μια λέξη, χρησιμοποιήστε ένα μονοπώλιο όπου είναι το πιο απαραίτητο.

Παρ 'όλα αυτά, δεν θα προσπαθήσω να δώσω μια οριστική απάντηση στην ερώτηση "τι είδους κλιματιστικό είναι καλύτερο", αν και τείνω να επιλέξω ένα μονοπώλιο ως πηγή δροσιάς στο σπίτι. Κλιματιστικά; είναι σαν τους ανθρώπους: δεν υπάρχει ιδανικό. Σε κάθε μία υπάρχουν θετικές και αρνητικές πλευρές.

Ως εκ τούτου αφήνω την επιλογή για σας. Καλό κλιματιστικό για εσάς. Και οι άνθρωποι!

Κλιματιστικά Monobloc

Ο όρος «μονο-μπλοκ κλιματιστικό» αναφέρεται conditioner το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κύρια στοιχεία (συμπιεστής, συμπυκνωτής, εξατμιστής, συσκευή διαστολής) και βοηθητικά στοιχεία του κυκλώματος ψυκτικού μέσου (σύστημα αυτόματου ελέγχου, τεσσάρων κατευθύνσεων βαλβίδα, οι ανεμιστήρες, οι διάφορες φίλτρα, σωλήνες, κλπ), τα οποία βρίσκονται στην ίδια θήκη (μονάδα). Ως εκ τούτου το αντίστοιχο όνομα είναι monoblock. Τι είδους κλιματιστικά εμπίπτουν σε αυτό το όνομα; Πώς είναι διαφορετικά από τα άλλα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε.

Μονωτικά κλιματιστικά οροφής:

Τα κλιματιστικά στέγης είναι στάσιμος. Βρίσκεται στον ανοιχτό αέρα, έχει τη δυνατότητα να εργάζεται σε αέρα ανακύκλωσης ή με ανάμιξη. Η πολυλειτουργικότητα, η πολλαπλή διήθηση αέρα και η υψηλή απόδοση είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κλιματιστικών οροφής. Ο αέρας μέσω των αγωγών αέρα λαμβάνεται από τις εγκαταστάσεις, επεξεργάζεται και τροφοδοτείται επίσης μέσω των αεραγωγών στα δωμάτια.

Οικιακά κλιματιστικά μονοκόμματα:

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κινητών κλιματιστικών είναι η δυνατότητα χρήσης τους ως μόνιμη ή προσωρινή διάταξη για τη θεραπεία του αέρα στο δωμάτιο. Το αναλωμένο θερμού αέρα (στην περίπτωση του κρύου εργασίας) μαζί με το αποστράγγισης συμπυκνωμάτων στο εξωτερικό μέσω ευέλικτων αγωγών, και το κλιματιστικό έχει μια κινητή δομή με ρόδες και μπορεί εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε θέση του δωματίου.

Τα οικιακά κλιματιστικά monoblock είναι σταθερές δομές που είναι προσαρτημένες σε έναν τοίχο μέσα στο δωμάτιο, ο οποίος πρέπει από την άλλη πλευρά να βγαίνει στο δρόμο. Στον τοίχο γίνεται μέσα από τρύπες για αέρα στον δρόμο, καθώς και για καθαρό αέρα από το δρόμο. Παρόμοια μοντέλα έχουν θετικά και αρνητικά σημεία.

 • Το θετικό είναι ότι στον τοίχο από την πλευρά του δρόμου δεν υπάρχει πρόσθετος εξοπλισμός και η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου διαταράσσεται. Είναι δυνατό να λειτουργήσει το κλιματιστικό με ένα μείγμα καθαρού αέρα, αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, και αυτό το διαφέρει πολύ από το συνηθισμένο σύστημα split. Η εγκατάσταση, η επισκευή και η συντήρηση απλοποιούνται σε δεκάδες φορές, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα εάν το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα ήδη ανακαινισμένο δωμάτιο.
 • Έλλειψη, ίσως, μόνο δύο. Όλα σχεδιασμού monoblock διαρκώς σε κλειστούς χώρους, έτσι ώστε να λαμβάνει χώρα στον τοίχο, δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη θέση και δεν μπορεί πάντα να ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου. Λόγω του γεγονότος ότι απολύτως όλα τα στοιχεία του κλιματιστικού τοποθετείται σε μία ενιαία μονάδα, και αυτή η μονάδα είναι στο δωμάτιο, ο συνολικός θόρυβος υποβάθρου είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι κατά τη χρήση ενός συστήματος διαχωρισμού, αλλά χαμηλότερη από όταν τη χρήση ενός κινητού κλιματιστικού.

Τα κλιματιστικά Monoblock βελτιώνονται διαρκώς και, στο εγγύς μέλλον, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό ανταγωνισμό για κάθε είδους σειρά κλιματιστικών οικιακών συσκευών.

Μονάδα κλιματισμού σειράς SOHO (PSM-R)

Κινητά κλιματιστικά με χωρητικότητα ψύξης από 2,63 έως 3,51 kW.

Μονόπλευρα παραθύρων

Γενικό Κλίμα GCW-07CRN1

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Ρυθμός ροής αέρα: 5.8 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2100 W
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 700 W
Επιπλέον λειτουργίες: πίνακας ελέγχου, χρονοδιακόπτης για έναρξη εργασίας και ολοκλήρωση

Γενικό Κλίμα GC-MWH-07CR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 5,83 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2100 Watt
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι
WxHxD παράθυρο ή έξω. μπλοκ: 45 x 34,6 x 53,5 εκατοστά

Γενικό Κλίμα GC-MWH-09HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2600 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 2600 Watt
Εξαερισμός: όχι
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι

Γενικό Κλίμα GC-MWH-12HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 9 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 3500 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 3500 Watt
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι
WxHxD παράθυρο ή έξω. μπλοκ: 40 x 65 x 56 εκατοστά

Γενικό Κλίμα GC-MWH-16HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 11 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 4700 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 4700 Watt
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι
WxHxD παράθυρο ή έξω. του μπλοκ: 64 x 43,5 x 66 εκατοστά

Γενικό Κλίμα GC-MWH-18HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 11 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 5300 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 5300 Watt
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι
WxHxD παράθυρο ή έξω. του μπλοκ: 64 x 43,5 x 66 εκατοστά

Γενικό Κλίμα GC-MWH-21HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 11,83 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 6200 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 6200 Watt
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι
WxHxD παράθυρο ή έξω. μπλοκ: 77 x 43 x 66 εκατοστά

Γενικό Κλίμα GC-MWH-24HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 7000 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 7000 Watt
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι
WxHxD παράθυρο ή έξω. μπλοκ: 77 x 43 x 66 εκατοστά

Γενικό Κλίμα GCW-05CM

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 5 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1500 Watt
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): όχι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: όχι
WxHxD παράθυρο ή έξω. του μπλοκ: 53,5 x 34,6 x 45 εκατοστά

Γενικό Κλίμα GCW-07-HRN1

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Ρυθμός ροής αέρα: 5.8 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2100 W
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 2100 W
Θέρμανση (έξοδος ισχύος): 700 W
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 700 W
Επιπλέον λειτουργίες: ο χρονοδιακόπτης για την έναρξη της εργασίας και την ολοκλήρωσή της, τον πίνακα ελέγχου

Γενικό Κλίμα GCW-07CR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 5.833 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2100 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 700 Watt
Εξαερισμός: όχι
Ψυκτικό: R 410A
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι

Γενικό Κλίμα GCW-07HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 5.833 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2100 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 2100 Watt
Εξαερισμός: όχι
Ψυκτικό: R 410A
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι

Γενικό Κλίμα GCW-09HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 7 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2600 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 2600 Watt
Εξαερισμός: όχι
Ψυκτικό: R 410A
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι

Γενικό Κλίμα GCW-09HRN1

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Ρυθμός ροής αέρα: 4,2 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2600 W
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 2600 W
Θέρμανση (ισχύς εξόδου): 1050 W
Ψύξη (απορρόφηση ισχύος): 1050 W
Λειτουργεί επιπλέον: ο πίνακας ελέγχου, ο χρονοδιακόπτης για να ξεκινήσει η εργασία και να τελειώσει, αφαιρέστε τις δυσάρεστες οσμές

Γενικό Κλίμα GCW-12HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 9.166 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 3500 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 3500 Watt
Εξαερισμός: όχι
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Περιοχή υπηρεσιών: 35μ²

Γενικό Κλίμα GCW-12HRN1

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Ρυθμός ροής αέρα: 4,6 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 3500 W
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 3500 W
Θέρμανση (ισχύς εξόδου): 1450 W
Ψύξη (απορρόφηση ισχύος): 1450 W
Λειτουργίες επιπλέον: η δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης της ροής του αέρα, έλεγχος της ταχύτητας του ανεμιστήρα

Γενικό Κλίμα GCW-18-HRN1

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Ρυθμός ροής αέρα: 12,5 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (ισχύς): 5300 W
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 5300 W
Θέρμανση (ισχύς εξόδου): 750 W
Ψύξη (απόρριψη ισχύος): 750 W
Λειτουργίες επιπλέον: πίνακας ελέγχου, χρονοδιακόπτης για εκκίνηση και τερματισμό

Γενικό Κλίμα GCW-18HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 12,5 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 5300 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (ισχύς): 5300 Watt
Εξαερισμός: όχι
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Καλυμμένη περιοχή: 56μ²

Γενικό Κλίμα GCW-24-HRN1

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Ρυθμός ροής αέρα: 12,5 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 7000 W
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 7000 W
Θέρμανση (ισχύς εξόδου): 750 W
Ψύξη (απόρριψη ισχύος): 750 W
Λειτουργίες επιπλέον: πίνακας ελέγχου, χρονοδιακόπτης για εκκίνηση και τερματισμό

Γενικό Κλίμα GCW-24HR

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: θέρμανση και ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 12,5 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 7000 Watt
Λειτουργία θέρμανσης (τροφοδοσία): 7000 Watt
Εξαερισμός: όχι
Αριθμός φάσεων: μία φάση
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Περιοχή υπηρεσιών: 72μ²

Κλιματιστικό Hitachi RA-10CFI

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2550 Watt
Ψύξη (απόσβεση ισχύος): 970 Watt
Ελάχιστο. και Max. όγκος: 50dB / 53dB
Συνοδευτικά δεδομένα: ανεμιστήρας δύο ταχυτήτων, προγραμματιζόμενο χρονόμετρο
Ρυθμιστής ταχύτητας εξαερισμού: ναι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): όχι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: ναι

Κλιματιστικό LG W05LC

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1610 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 600 Watt
Λειτουργίες επιπλέον: λειτουργία ανεμιστήρα χωρίς θέρμανση και ψύξη
Λειτουργικότητα: ρύθμιση ροής αέρα
Περιοχή υπηρεσιών: 15μ²
Ρυθμιστής ταχύτητας εξαερισμού: ναι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): όχι

Κλιματιστικό LG W07LC

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 2100 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 775 Watt
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: όχι
Λειτουργικότητα: Ρύθμιση ροής αέρα, Υπενθύμιση των ρυθμίσεων του κλιματιστικού
Συνοδευτικά δεδομένα: Βάρος - 30 kg. Ένα φίλτρο που μπορεί να αφαιρεθεί με μία μόνο βρύση. Ανασυρόμενο πλαίσιο. Αντιβακτηριακό φίλτρο.
Ρυθμιστής ταχύτητας εξαερισμού: ναι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): όχι

Κλιματιστικό Samsung AW 05 E0LE

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1465 watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 625 Watt
Λεπτός καθαρισμός και διήθηση: ναι
Λειτουργικότητα: ρύθμιση ροής αέρα
Συνοδευτικά δεδομένα: ροή αέρα σε δύο κατευθύνσεις, αντιβακτηριακό φίλτρο, 2 ταχύτητες ανεμιστήρα
Ρυθμιστής ταχύτητας εξαερισμού: ναι
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): όχι

Κλιματιστικό Samsung AW 05 F05E

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1400 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 625 Watt
Συνοδευτικά δεδομένα: βάρος 23 kg
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): όχι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: όχι
WxHxD παράθυρο ή έξω. μπλοκ: 45,2 x 31,3 x 32,5 εκατοστά

Κλιματιστικό Samsung AW 05 F05EA

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1500 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 600 Watt
Λειτουργίες επιπλέον: λειτουργία ανεμιστήρα χωρίς θέρμανση και ψύξη
Λειτουργικότητα: ρύθμιση ροής αέρα
Συναφείς πληροφορίες: Αντιβακτηριακό φίλτρο.
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): όχι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: όχι

Κλιματιστικό Samsung AW 05 MDYEA

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1520 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 630 Watt
Λειτουργίες επιπλέον: λειτουργία ανεμιστήρα χωρίς θέρμανση και ψύξη
Τηλεχειριστήριο (τηλεχειριστήριο): ναι
Χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης: όχι
WxHxD παράθυρο ή έξω. μπλοκ: 42,4 x 32,5 x 32,1 εκατοστά

Κλιματιστικό Samsung AW 05 MDYEB

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1520 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 580 Watt
Λειτουργίες επιπλέον: λειτουργία ανεμιστήρα χωρίς θέρμανση και ψύξη
Αφυγραντικότητα: ναι
Ελάχιστο. και Max. όγκος: δεν υπάρχουν δεδομένα / 52dB
Λειτουργικότητα: ρύθμιση ροής αέρα
Συνοδευτικά δεδομένα: αντιβακτηριακό φίλτρο

Κλιματιστικό Samsung AW 05 N0A

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1520 Watt
Ψύξη (έξοδος ισχύος): 580 Watt
Λειτουργίες επιπλέον: λειτουργία ανεμιστήρα χωρίς θέρμανση και ψύξη
Αφυγραντικότητα: ναι, έως 0,7 l / h
Απόδοση ψύξης: 5200 BTU
Ελάχιστο. και Max. όγκος: δεν υπάρχουν δεδομένα / 46dB
Αριθμός φάσεων: μία φάση

Κλιματιστικό Samsung AW 05 NOB

Σύστημα: μπάρα καραμελών παραθύρου
Βασικές λειτουργίες: ψύξη
Μέγιστη ροή αέρα: 3,8 cu. m / λεπτό
Λειτουργία ψύξης (τροφοδοσία): 1470 Watt
Λειτουργίες επιπλέον: λειτουργία ανεμιστήρα χωρίς θέρμανση και ψύξη
Αφυγραντικότητα: ναι, έως 0,7 l / h
Απόδοση ψύξης: 5200 BTU
Ελάχιστο. και Max. όγκος: 46dB / 48dB
Παράγοντας ψύξης: R 22