Κορυφαία 10 κινητά κλιματιστικά

Η σύγχρονη αγορά οικιακών συστημάτων κλιματισμού αντιπροσωπεύεται κυρίως από διαχωριστικά συστήματα. Είναι άνετα, αποτελεσματικά, ήσυχα. Ένα πρόβλημα είναι ότι η εγκατάσταση είναι μόνο ακίνητη και η μεταφορά είναι δυνατή, αλλά μόνο από τις δυνάμεις εξειδικευμένων ειδικών και για μια σημαντική αμοιβή, η οποία μπορεί να γίνει εντελώς άσεμνη σε περίπτωση διαρροής ψυκτικού μέσου ή της ανάγκης επιμήκυνσης της διαδρομής.

Μια αξιόλογη εναλλακτική λύση είναι τα κινητά κλιματιστικά. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν (εύκολο να εκτελεστούν ανεξάρτητα), να μετακινηθούν χωρίς προβλήματα στο πάτωμα των ενσωματωμένων τροχών, μπορούν να μεταφερθούν στο αυτοκίνητο στον πραγματικό τόπο εγκατάστασης (τουλάχιστον στη σκήτη ή στο στρατόπεδο).

Οι καλύτεροι εκπρόσωποι μόνο αυτής της "φυλής" επιλέξαμε για εσάς με τη σημερινή βαθμολογία των κινητών κλιματιστικών. Η βαθμολογία περιλαμβάνει κινητά κλιματιστικά δαπέδου, τα οποία είναι πιο δημοφιλή στους αγοραστές ρωσικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Κατά τον προσδιορισμό των ηγετών, χρησιμοποιήσαμε δεδομένα σχετικά με τις πωλήσεις και τις κριτικές πελατών από τους μεγαλύτερους πόρους του Διαδικτύου.

Τι είδους "θηρίο" είναι αυτό το κινητό κλιματιστικό;

Αυτή είναι μια καθολική μπάρα καραμελών που δεν είναι δεμένη άκαμπτα σε ένα σημείο. Η αρχή της λειτουργίας θυμίζει σε όλους τους αγαπημένους σας σύστημα No Frost στα οικιακά ψυγεία. Μόνο ο συμπιεστής είναι πολύ πιο ισχυρός και ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στους ερμητικά κλειστούς θαλάμους μικρού όγκου, αλλά απευθείας στο δωμάτιο, ακόμα και με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της αντοχής και της κατεύθυνσης ροής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό: η θερμότητα από τον "οπίσθιο τοίχο" δεν πρέπει να αποκλίνει στη γύρω περιοχή και ως εκ τούτου ωθείται προς τα έξω μέσω ενός παραθύρου ή τοίχου, για το οποίο όλα τα κινητά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς πλαστικούς σωλήνες ολίσθησης. Μόνο έτσι. Διαφορετικά, η απόδοση είναι μηδενική και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα πετάξει απλά στο σωλήνα (όχι κυματοειδές).

Το συμπύκνωμα εξατμίζεται και αφαιρείται προς τα έξω αυτόματα μαζί με τον θερμό αέρα (ανάλογα με το μοντέλο) ή συλλέγεται σε ειδικό δοχείο για μετέπειτα αποστράγγιση. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έναν σωλήνα αποστράγγισης για να αποστραγγίσετε μόνιμα την υγρασία.

Μικρή αποσαφήνιση: μην συγχέετε τα κινητά κλιματιστικά με αναποτελεσματικές από την άποψη της πραγματικής ψύξης κλιματιστικά-υγραντήρες (χωρίς σωλήνες, αλλά και χωρίς συμπιεστή) που λειτουργούν με την αρχή των πλύσεων αέρα.

Ποια κλιματιστικά είναι καλύτερα;

Παραδοσιακά πιστεύεται ότι τα καλύτερα κλιματιστικά είναι ιαπωνικά. Και είναι αλήθεια. Αλλά μην ψάχνετε για "ιαπωνικά" μεταξύ των κινητών κλιματιστικών - τέτοια μοντέλα είναι σπάνια. Μεταξύ των υπαίθριων κινητών κλιματιστικών μηχανημάτων, αναμφισβήτητα ηγέτης στην αγορά μας είναι η Electrolux. Παρέχουν τη μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων, με τα προϊόντα της Electrolux να δημιουργούν σπάνια προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Κλιματιστικά Η Electrolux είναι εξοπλισμένη με ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών πρόσθετων λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας.

Άλλες δημοφιλείς μάρκες κινητών κλιματιστικών:

Η ανάγκη για ένα μίνι κλιματιστικό

Κάθε άτομο είναι άτομο, επομένως σε γραφεία, διαμερίσματα, καταστήματα και άλλους χώρους είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για ένα μικροκλίμα για όλους. Σε τέτοιες συνθήκες, η καλύτερη επιλογή είναι η χρήση συμπαγών κλιματικών συστημάτων, τα οποία χωρίς προβλήματα θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε περιορισμένο χώρο χώρου. Αυτός ο εξοπλισμός είναι επίσης απαραίτητος σε συνθήκες σοβαρής έλλειψης χώρου, όταν ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα ή ένα γραφείο έχει ένα μικρό πλάνο και κάθε μέτρο στο λογαριασμό.

Ο κλιματισμός μικρού μεγέθους είναι απαραίτητος σε συνθήκες σοβαρής ανεπάρκειας χώρου

Χαρακτηριστικά, προκλήσεις και οφέλη

Η ανάγκη για εξοπλισμό κλιματισμού με παραμέτρους μικρού μεγέθους, περιορισμένη ισχύ ή λειτουργικότητα υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται. Είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε ότι σε ένα μικρό δωμάτιο δεν είναι πρακτικό να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σύστημα split ή ογκώδες και ισχυρό κλιματιστικό.

Αυτός ο εξοπλισμός θα πάρει πολύ χώρο, και επιπλέον εκατοστά σε συνθήκες περιορισμένου χώρου είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Επιπλέον, τέτοια κλιματικά συστήματα δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν πλήρως την ισχύ και τη λειτουργικότητά τους.

Για την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος, μίνι κλιματιστικά και συμπαγή συστήματα split χρησιμοποιούνται ενεργά για μικρά δωμάτια, διαμερίσματα και δωμάτια με μικρή έκταση. Τέτοιες συσκευές, λόγω των διαστατικών χαρακτηριστικών τους και λειτουργικές, λύνουν αποτελεσματικά αρκετά προβλήματα:

 • Παρέχετε ένα βέλτιστο επίπεδο μικροκλίματος για ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα ή άλλο δωμάτιο μιας μικρής περιοχής.
 • Επιτρέψτε σας να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε τη τεχνική στο μέγιστο, όταν δεν υπάρχει ανάγκη να εγκαταστήσετε "κλασικά" κλιματικά συστήματα. Έτσι, για ορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος στο δωμάτιο δεν υπάρχει ανάγκη για συσκευές υψηλής ισχύος, σε τέτοιες περιπτώσεις, θα κάνει ένα μικροσκοπικό κλιματιστικό.
 • Εάν χρειάζεστε χώρο εξοικονόμησης, όταν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για τον εξοπλισμό των κλασικών κλιματικών συστημάτων.
 • Επιτρέπει την εξοικονόμηση, καθώς η τιμή των μικρών συσκευών είναι συνήθως χαμηλότερη (με εξαίρεση ορισμένα "γεμάτα" μοντέλα συμπαγών κλιματιστικών).

Ο μίνι κλιματισμός δεν διαφέρει ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας από κλασικές συσκευές

Ένα μικρό κλιματιστικό ή split σύστημα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Τα όργανα μπορούν να εγκατασταθούν σε μέρη όπου μια συμβατική συσκευή δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Έτσι, είναι τέλεια τοποθετημένα στο παράθυρο, στον τοίχο, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο τραπέζι, στον τοίχο ή στον θάλαμο. Τα συμπαγή κλιματιστικά δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
 • Πολλά μοντέλα με συμπαγείς διαστάσεις δεν είναι κατώτερα της ισχύος και των δυνατοτήτων τους σε συμβατικά συστήματα.
 • Για συγκεκριμένες περιπτώσεις, υπάρχουν μοντέλα με χαμηλή ισχύ και περιορισμένη λειτουργικότητα.
 • Αυτονομία. Πολλά μοντέλα μπορούν να λειτουργούν με μπαταρίες ή μπαταρίες, τα κλιματιστικά δεν εξαρτώνται από τροφοδοτικά, είναι βολικά στο δρόμο, στη ντάκα.

Ο μίνι κλιματισμός ή το σύστημα split δεν έχουν σημαντικές διαφορές στη συσκευή ή στην αρχή λειτουργίας τους. Είναι σε θέση να επιλύσουν τα ίδια προβλήματα με τις "κλασσικές" συσκευές:

 • Θέρμανση ή ψύξη του αέρα.
 • Καθαρισμός από σκόνη και άλλα στοιχεία.
 • Αφαίρεση οσμών.
 • Υγρασία.
 • Εξαερισμός.

Η κύρια διαφορά τέτοιων συμπαγών συσκευών είναι το μικρό μέγεθος της θήκης και όλα τα στοιχεία εργασίας. Ο περιορισμένος χώρος εργασίας επηρεάζει συνήθως την ικανότητα και τη λειτουργικότητα. Είναι αδύνατο να τοποθετήσετε τυποποιημένα, "ισχυρά" εξαρτήματα σε μια μικρή θήκη. Συχνά το πρόβλημα επιλύεται με τη "στενότητα" των προβλημάτων που επιλύονται από τη συσκευή.

Υπάρχουν όμως μοντέλα που συνδυάζουν τόσο το συμπαγές μέγεθος, όσο και την υψηλή απόδοση, την ισχύ και μια ποικιλία λειτουργικών. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των κλιματιστικών είναι μια υψηλή τιμή.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μικροκατασκευών κλιματισμού και διαχωρισμένων συστημάτων:

 • Σταθερή (τραπέζι, πάτωμα).
 • Το παράθυρο.
 • Multizone (αποτελείται από πολλές μονάδες εργασίας και μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα πολλά δωμάτια).
 • Mobile (χρησιμοποιείται για εργασίες σε χώρους, μεταφορές).

Συμπαγές σύστημα διαχωρισμού

Τα μοντέλα με μικρές διαστάσεις σχεδιάζονται επίσης για συστήματα με διαχωρισμό και αυτές οι συσκευές έχουν μεγάλη διακύμανση. Έτσι, για να εξοικονομηθεί χώρος σε ένα χωριστό δωμάτιο, το σύστημα μπορεί να έχει ένα στενό και λεπτό σώμα της εσωτερικής μονάδας, η εξωτερική μονάδα εργασίας διατηρεί όλη τη λειτουργικότητά της από πλευράς ισχύος, καθαρισμού, ψύξης ή θέρμανσης.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχουν μοντέλα με μειωμένο εξωτερικό μπλοκ ή όταν όλα τα στοιχεία του συστήματος έχουν συμπαγείς παραμέτρους. Αυτή η διαφοροποίηση των διαχωρισμένων συστημάτων μας επιτρέπει να βρούμε τη βέλτιστη λύση σε κάθε περίπτωση.

Η κύρια απαίτηση για εσωτερικές μονάδες διαχωρισμένων συστημάτων είναι ένα μικρό πλάτος και μήκος. Το μέσο μήκος των συμπαγών κλιματικών συστημάτων είναι περίπου 70 εκ. Το μικρότερο τμήμα του κλιματικού συστήματος έχει μέγεθος περίπου 30 εκατοστών, αλλά τέτοιες μικροσκοπικές συσκευές δεν είναι δημοφιλείς με μία μόνο χρήση.

Αλλά στο πλαίσιο του συστήματος πολλαπλών ζωνών οι ελάχιστες αυτές διαστάσεις είναι αποτελεσματικές και απαιτητικές. Το ύψος των εσωτερικών μονάδων των συμπαγών διαχωριστικών συστημάτων είναι 25-30 cm. Αυτές οι παράμετροι διαστάσεων επιτρέπουν τη σημαντική εξοικονόμηση χώρου χωρίς απώλεια λειτουργικότητας και ποιότητας εργασίας.

Το Evapolar είναι ένα παράδειγμα ενός συμπαγούς κλιματιστικού

Παράδειγμα συμπαγούς κλιματιστικού Evapolar

Μια συσκευή που ονομάζεται Evapolar είναι ένα αποτελεσματικό κλιματιστικό για ένα μικρό δωμάτιο, περιορισμένο χώρο. Αυτή η μία από τις μικρότερες οικιακές συσκευές είναι σε θέση να δημιουργήσει διάφορες ζώνες άνεσης σε ακτίνα 2-3 μέτρων.

Χαρακτηριστικά μοντέλων Evapolar:

 • Υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης, υπερβαίνοντας την απόδοση των αναλόγων.
 • Πολυλειτουργικότητα: εξαερισμός, υγρασία, ψύξη.
 • Η παραγωγή της συσκευής χρησιμοποιεί αξιόπιστη και ανθεκτική προηγμένη τεχνολογία.
 • Ελαφρότητα (1,68 kg).
 • Εύκολος έλεγχος των τρόπων λειτουργίας.
 • Η τεχνολογία της συσκευής εγγυάται την ασφάλεια από κρυολογήματα.
 • Οικολογική συμβατότητα (μη χρησιμοποιείτε φρέονες ή άλλα τοξικά ψυκτικά μέσα).
 • Αποδεκτό κόστος.
 • Κινητικότητα και συμπαγής.

Το Evapolar έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: λόγω των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τον ύγρανση και την ψύξη, η αποδοτικότητα της λειτουργίας του εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος χώρου. Όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση του κλιματιστικού.

Αξίζει να αγοράσετε ένα φορητό οικιακό κλιματιστικό: μια επισκόπηση των κατασκευαστών και των κριτικών

Η χρήση φορητού κλιματιστικού είναι μια εξαιρετική επιλογή για δωμάτια ψύξης που δεν έχουν σχεδιαστεί για την εγκατάσταση συνηθισμένων συστημάτων κλιματισμού: διαμερίσματα με τεντωμένες οροφές, επικαλυμμένους τοίχους ή κτίρια, προστατευόμενα σε νομοθετικό επίπεδο. Το φορητό κλιματιστικό έχει όχι μόνο αξιοζήλευτη κινητικότητα και έλλειψη εργασιών εγκατάστασης για την εγκατάστασή του, αλλά και το κόστος, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με τις τιμές στατικών μοντέλων. Σχετικά με το τι είναι το κινητό κλιματιστικό και με ποια αρχή λειτουργεί, θα μιλήσουμε σήμερα.

Πώς λειτουργεί το κινητό κλιματιστικό: η αρχή της λειτουργίας

Το φορητό κλιματιστικό είναι μια βολική οικιακή συσκευή, σχεδιασμένη για ψύξη και κλιματισμό στο δωμάτιο. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης σε οποιοδήποτε δωμάτιο χωρίς κόπο και εγκατάσταση της κατασκευής, επειδή τα κινητά κλιματιστικά δεν χρειάζονται σύνδεση με τον αγωγό και τον εύκαμπτο σωλήνα για την αποστράγγιση των συμπυκνωμάτων.

Κατά την λειτουργία της συσκευής, ένας από τους ανεμιστήρες αφαιρεί τις θερμαινόμενες μάζες αέρα μέσω του αγωγού αέρα έξω από το δωμάτιο και ο άλλος εκπέμπει ψυχρό αέρα μέσα σε αυτό. Στο κάτω μέρος του σώματος της συσκευής υπάρχει ένας δίσκος συλλογής υγρών, ο οποίος τροφοδοτείται με βαρύτητα από τον συμπυκνωτή. Χύστε το στο χρήστη με το χέρι.

Κριτικές χρηστών: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση των χρηστών φορητών κλιματιστικών, τα πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν:

 • κινητικότητα ·
 • απουσία πολύπλοκων εργασιών εγκατάστασης.
 • έλλειψη επικοινωνίας για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων και κυκλοφορία freon.
 • δεν υπάρχει ανάγκη να συμφωνηθεί η εγκατάσταση της μονάδας σε διάφορες περιπτώσεις.

Ωστόσο, η πρακτική δείχνει ότι τα μειονεκτήματα των κινητών κλιματιστικών δεν είναι μικρά.

Έτσι, ολόκληρο το μηχανικό τμήμα της συσκευής βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, ένας συμπιεστής που συμπιέζει το ψυκτικό μέσο και απομακρύνει τη θερμότητα από αυτό, παράγει ένα μικρό αλλά πολύ αισθητό ηχητικό αποτέλεσμα σε άλλους. Επιπλέον, ο μηχανικός εργασίας παράγει και εκπέμπει θερμότητα και επομένως το ίδιο το προϊόν δημιουργεί ένα θερμικό αποτέλεσμα, το οποίο τελικά καταπολεμά.

Ταυτόχρονα, το μονοκόμματο είναι εφοδιασμένο με ένα κυματοειδές σωλήνα για την αποστράγγιση του αέρα εξαγωγής προς τα έξω, η οποία, παρά τη μόνωση, εξακολουθεί να θερμαίνεται και δημιουργεί ένα επιπλέον φαινόμενο θερμοκηπίου.

Σημαντικό: Για την ψύξη, ο αέρας λαμβάνεται από το ίδιο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Έτσι, ο αέρας χρησιμοποιείται πολλές φορές, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητά του.

Επιπλέον, κλιματιστικά δαπέδου καταλαμβάνουν κάποιο χώρο στο δωμάτιο, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρά δωμάτια.

Πώς να επιλέξετε το κινητό οικιακό κλιματιστικό;

Όταν αγοράζετε ένα κινητό κλιματιστικό, πρέπει να γνωρίζετε τις πληροφορίες σχετικά με την περιοχή και την ένταση όλων των δωματίων όπου θα χρησιμοποιηθεί η συσκευή. Αυτό είναι απαραίτητο για να βρεθεί η βέλτιστη ισχύς της συσκευής όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Τα κύρια χαρακτηριστικά των κινητών κλιματιστικών είναι:

 • ισχύς - για ψύξη 10 m 2 είναι αρκετό 1 kW, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη την ένταση του δωματίου, επειδή σε διαφορετικά κτίρια το ύψος των οροφών μπορεί να διαφέρει σημαντικά.
 • κατανάλωση ενέργειας - σύμφωνα με τα γενικά αποδεκτά τεχνικά πρότυπα, η κατανάλωση ισχύος αυτών των προϊόντων είναι τρεις φορές μικρότερη από το κόστος ψύξης τους.
 • η χρήση ενός κινητήρα αναστροφέα - μπορεί να μειώσει σημαντικά το φορτίο στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο, λόγω της σταδιακής μείωσης της θερμοκρασίας.
 • μια πρόσθετη λειτουργία θέρμανσης του δωματίου - σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή όλο το χρόνο.

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα με πρόσθετες λειτουργίες για την αφαίρεση σκόνης (με φίλτρα), την εξάλειψη των οσμών (λόγω ιονισμού) και τη μείωση της υγρασίας του αέρα (με εξαερισμό). Σε ορισμένα μονοκόμματα υπάρχει μια επιλογή ρύθμισης της περιστροφής του ανεμιστήρα, καθώς και ένας χρονοδιακόπτης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης της συσκευής.

Τύποι και κατασκευαστές φορητών κλιματιστικών για διαμερίσματα

BALLU BPAC-07 CM

Το κινητό κλιματιστικό BALLU BPAC-07 CM είναι μια οικιακή συσκευή με μηχανικό έλεγχο, εξοπλισμένη με τροχούς για εύκολη μεταφορά της μονάδας.

Οι προγραμματιστές του κινητού κλιματιστικού διαθέτουν ενδεικτικές λυχνίες για την ενεργοποίηση, τον τρόπο λειτουργίας, την πλήρωση της δεξαμενής και τη δυσλειτουργία.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του BALLU BPAC-07 CM είναι:

 • χωρητικότητα ψύξης: 7000 BTU;
 • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίων: μέχρι 15 m 2.
 • ικανότητα ψύξης: 2,1 kW.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: 51 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 12 χιλιάδες ρούβλια.

BALLU BPAC-09 CM

Όπως το BALLU BPAC-07 CM, το κινητό κλιματιστικό BALLU BPAC-09 CM είναι μια μηχανικά ελεγχόμενη συσκευή. Η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με τροχούς για εύκολη μεταφορά και σύστημα ένδειξης για την αξιολόγηση της κατάστασης της συσκευής και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Επιπλέον, το κλιματιστικό σύστημα προστατεύεται επίσης από την κατάψυξη και έχει επίσης λειτουργία αυτόματης διάγνωσης και αυτόματη απενεργοποίηση κατά την πλήρωση της δεξαμενής.

Ωστόσο, το μοντέλο BPAC-09 CM είναι κάπως πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του:

 • Χωρητικότητα ψύξης: 9000 BTU;
 • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: έως 20 m2.
 • ικανότητα ψύξης: 2,6 kW.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: 51 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 12 χιλιάδες ρούβλια.

BORK Y500

Ένα ακόμη πιο ισχυρό μοντέλο είναι το φορητό κλιματιστικό BORK Y500. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, εκτός από την παρουσία ενός τρόπου ανακύκλωσης ενός συμπυκνώματος και ενός τρόπου εξοικονόμησης ενέργειας, είναι:

 • Χωρητικότητα ψύξης: 10500 BTU;
 • απόδοση θερμότητας: 3,4 kW.
 • ικανότητα ψύξης: 3,1 kW.
 • παρουσία ενός ολοκληρωμένου ιονιστή αέρα ·
 • Συνιστώμενη περιοχή δωματίων: έως 25 m2.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: 50 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 23 χιλιάδες ρούβλια.

ZANUSSI

Το μέσο κόστος των κινητών κλιματιστικών μάρκας Zanussi είναι στην περιοχή από 10 έως 20 χιλιάδες ρούβλια. Ένα από τα πιο δημοφιλή και δημοφιλή μοντέλα είναι το ZACM-07 MP / N1. Αυτή η συσκευή διαφέρει από τους "αδελφούς" της, πάνω από όλα, την πολυλειτουργικότητα - η παρουσία πολλών ενσωματωμένων τρόπων λειτουργίας επιτρέπει τη χρήση μόνο μίας συσκευής για τον αερισμό του δωματίου, την ψύξη του και τη μείωση της υγρασίας του αέρα.

Οι προγραμματιστές του κινητού κλιματιστικού διαθέτουν ενδεικτικές λυχνίες για την ενεργοποίηση, τον τρόπο λειτουργίας, την πλήρωση της δεξαμενής και τη δυσλειτουργία, η οποία με μια ματιά σας δίνει όλες τις βασικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της συσκευής.

Το κινητό κλιματιστικό Zanussi ZACM-07 MP / N1 έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • χωρητικότητα ψύξης: 7000 BTU;
 • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίου: έως 20 m2.
 • ικανότητα ψύξης: 2,1 kW.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 15 χιλιάδες ρούβλια.

ELECTROLUX EACM-10

Το φορητό μοντέλο κλιματιστικού ELECTROLUX EACM-10 είναι εξοπλισμένο με τρεις τρόπους λειτουργίας, οι οποίοι σας επιτρέπουν να αερίσετε και να ψύξετε το δωμάτιο, καθώς και να αποστραγγίσετε πολύ υγρό αέρα. Επιπλέον, οι προγραμματιστές έδωσαν μια ένδειξη του τρόπου λειτουργίας και του ηλεκτρονικού τύπου ελέγχου συσκευής, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο βολική τη χρήση της συσκευής.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του κλιματιστικού σε απόσταση χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο που παρέχεται.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ELECTROLUX EACM-10 είναι:

 • χωρητικότητα ψύξης: 10000 BTU;
 • Συνιστώμενη περιοχή δωματίων: μέχρι 25 m 2.
 • ικανότητα ψύξης: 2,9 kW.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: 45 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 19 χιλιάδες ρούβλια.

Το κόστος των κινητών κλιματιστικών του εμπορικού σήματος VECO κυμαίνεται γύρω στα 9-19 χιλιάδες ρούβλια. Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το κλιματιστικό BEKO BLKNE-12C με λειτουργίες ηλεκτρονικού και τηλεχειρισμού, το οποίο έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • χωρητικότητα ψύξης: 10000 BTU;
 • συνιστώμενη έκταση: έως 30 m 2.
 • ικανότητα ψύξης: 3,5 kW.
 • επίπεδο ηχητικής πίεσης: 65 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 18 χιλιάδες ρούβλια.

Το μικρότερο κινητό κλιματιστικό;

Μέχρι σήμερα, ο πιο συμπαγής κλιματιζόμενος κινητός τύπος είναι ο Hyundai H-AP1-03C-UI001. Λόγω της ισχύος και των διαστάσεων (37,5x50x28,5 cm), η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για ψύξη ολόκληρου του δωματίου, αλλά για να ρυθμίσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία, θα ταιριάζει ιδανικά.

Το Hyundai H-AP1-03C-UI001 έχει τις ακόλουθες διακριτικές παραμέτρους:

 • ικανότητα ψύξης: 1 kW.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: 45 dB.
 • κατά προσέγγιση κόστος: 14 χιλιάδες ρούβλια.

Εξωτερικό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό και την αρχή της λειτουργίας του

Τα εξωτερικά φορητά κλιματιστικά, που δεν συνεπάγονται σύνδεση με τον αγωγό, διαφέρουν ως προς τη συμπαγή και ευκολία χρήσης τους. Το νερό λειτουργεί ως "ρευστό εργασίας" σε τέτοιες συσκευές.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των κλιματιστικών χωρίς αεραγωγό είναι:

 • συμπαγές - κατάλληλο και για το μικρότερο δωμάτιο.
 • απλή λειτουργία - δεν χρειάζεται καθαρισμός εύκαμπτων σωλήνων.
 • Ευκολία μεταφοράς - μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο?
 • ασφάλεια χρήσης - χαμηλός βαθμός εξάτμισης μειώνει την πιθανότητα κρυολογήματος.
 • ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
 • επιπτώσεις χαμηλού θορύβου ·
 • απουσία συμπύκνωσης.

Την ίδια στιγμή τα μειονεκτήματα των μοντέλων κινητών πάτωμα χωρίς αέρα είναι το υψηλό κόστος, η ανάγκη για περιοδικές κάλυμμα το νερό και παρέχοντας μια σταθερή ροή του αέρα (για χώρους γραφείων που απαιτείται αερισμού).

Ποιος κατασκευαστής θα επιλέξει: κριτικές

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό αέρα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους όπως:

 • κόστος της συσκευής - όσο πιο λειτουργική είναι η μονάδα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος.
 • ο όγκος του δωματίου που εξυπηρετείται - όσο μικρότερος είναι ο χώρος, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί η συσκευή.
 • ανάγκη για υγρασία αέρα - τα συμπαγή μοντέλα δεν διαθέτουν αυτή τη λειτουργία.
 • κατασκευαστής - οι αναγνωρίσιμες μάρκες αποτιμώνται πολύ πιο ακριβά, αλλά εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των δικών τους προϊόντων.

Μέχρι σήμερα, τα πιο δημοφιλή όργανα είναι οι ακόλουθοι κατασκευαστές:

 • Ballu (περίπου 15 χιλιάδες ρούβλια)?
 • Bork (περίπου 50 χιλιάδες ρούβλια)?
 • Honeywell (περίπου 29.000 ρούβλια)?
 • Vektor (περίπου 23 χιλιάδες ρούβλια)?
 • Samsung (περίπου 42 χιλιάδες ρούβλια)?
 • Electrolux (περίπου 18 χιλιάδες ρούβλια).

Φορητός κλιματισμός στο αυτοκίνητο: βοηθήστε στην επιλογή

Από τον αναπτήρα

Car λειτουργεί με αέρα αναπτήρα διαφέρουν από κλασικά μοντέλα δική εμφάνιση και αντιπροσωπεύουν μια μονολιθική δομή - όλα τα στοιχεία της συσκευής τοποθετημένα σε ένα ενιαίο περίβλημα, όπου η δομή δεν συνεπάγεται την τοποθέτηση σωλήνων ή η εγκατάσταση πρόσθετων μπλοκ. Μέσα από αυτή τη δομή, την εγκατάσταση του συστήματος δεν αποτελεί καμία δυσκολία, και το σύστημα ελέγχεται με τηλεχειρισμό, ακόμη και όταν τα αυτοκίνητα του κινητήρα.

Η αρχή της λειτουργίας των κλιματιστικών αυτού του τύπου είναι παρόμοια με όλα τα γνωστά συστήματα διάσπασης: η ψύξη με αέρα συμβαίνει λόγω του ψυκτικού μέσου, το οποίο κινείται μέσω του συστήματος και εξατμίζεται, απορροφώντας τη θερμότητα. Μόλις επιτευχθεί το σημείο συμπύκνωσης, το ψυκτικό υγρό ξαναγεμίζει και η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κύκλο. Προκειμένου να απορροφηθεί η θερμότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, οι εναλλάκτες θερμότητας εκτοξεύονται με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες ενσωματωμένους στο περίβλημα.

Επιπλέον, όταν επιλέγετε ένα φορητό κλιματιστικό αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τις τεχνικές του παραμέτρους: ισχύς, μέγεθος, κατανάλωση ενέργειας και τύπο ψυκτικού μέσου.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα κινητό κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα

Πώς να συνδέσετε ένα πλαστικό παράθυρο;

Για τη σωστή εγκατάσταση ενός κινητού κλιματιστικού με σύνδεση σε πλαστικό παράθυρο, απαιτείται κάποια δεξιότητα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, πριν να αρχίσουν να σκέφτονται, τι είδους τον καθορισμό του σωλήνα εξαερισμού θα χρησιμοποιηθεί - η συνεχής σιωπηρή στη μονάδα παράθυρο sidebar, ή προσωρινή, έχουν σχεδιαστεί για τη χρήση των μισάνοιχτα παράθυρα. Αν εννοείτε την κίνηση του κλιματιστικού γύρω από το διαμέρισμα, τότε μια πιο κατάλληλη επιλογή είναι ένα προσωρινό συμπέρασμα.

Προειδοποίηση: Ορισμένα μοντέλα κινητών κλιματιστικών παράγονται με τον εργοστασιακό σχεδιασμό της μονάδας εξόδου στο τέλος του σωλήνα εξαέρωσης - ο χρήστης μπορεί μόνο να κάνει ένα παρόμοιο άνοιγμα και να συνδέσει τον εύκαμπτο σωλήνα στη μονάδα παραθύρου.

Για να εγκαταστήσετε μια κινητή συσκευή με αγωγούς σε εσωτερικούς χώρους, απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • ένα ισχυρό πλαστικό φύλλο πάχους 10 χιλιοστών (για να δημιουργηθεί ένα εμπόδιο μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα στο άνοιγμα όπου είναι εγκατεστημένος ο εύκαμπτος σωλήνας).
 • Ζυγαριές για μεταλλικά (για κοπή μεταλλικών πλαστικών παραθύρων).
 • (για τη στερέωση ενός τμήματος που κόβεται σε πλαστικό παράθυρο).

Επιπλέον, για τη δημιουργία αξιόπιστης σφραγίδας, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση σφραγιστικού σιλικόνης ή αφρού συναρμολόγησης.

Σημαντικό: Πριν από την εγκατάσταση του κινητού κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε προσεκτικά το σχέδιο δράσης και να σχεδιάσετε μια πιο αποτελεσματική τοποθέτηση της συσκευής και στη συνέχεια να συμβουλευτείτε τους επαγγελματίες πλοίαρχους για τη συντήρηση τέτοιων συστημάτων.

Η πιο σημαντική και επίπονη εργασία για την εγκατάσταση μιας κινητής συσκευής είναι η σωστή δημιουργία ενός ενθέματος για το άνοιγμα του παραθύρου. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση οργανικού γυαλιού, δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο να γίνει μια τέλεια απαλή κυκλική τρύπα σε ένα συμβατικό γυαλί και χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό και εργασιακή εμπειρία είναι τελείως αδύνατο.

Προειδοποίηση: Αυτό το στάδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό, επομένως όλες οι μετρήσεις διεξάγονται προσεκτικά, χωρίς βιασύνη και ελέγχονται πολλές φορές.

Το σετ φορητών κλιματιστικών συσκευών περιλαμβάνει ένθετα για τοποθέτηση στο παράθυρο, τα οποία μπορούν να στερεωθούν με κολλητικό ή ειδικό δακτύλιο πίεσης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία ενός ένθετου, αλλά θα περιγράψουμε τον πιο βολικό τρόπο. Μοιάζει με αυτό:

 • Το πλέγμα πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά μετά την αφαίρεση του ελαστικού στεγανοποιητικού. Κάνετε αυτό μόνο μετά την εγκατάσταση του plexiglas, αλλιώς το περίγραμμα μπορεί να καμφθεί και να χάσει σχήμα. Όλες οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται με προσοχή, να ελέγχονται και να επαληθεύονται οι πληροφορίες που λαμβάνονται, μετά την οποία τα αποτελέσματα θα πρέπει να μεταφέρονται στο φύλλο Plexiglas.
 • Το περίγραμμα του μελλοντικού παραθύρου πρέπει να εφαρμοστεί με τη βοήθεια μιας απότομης βέλους. Η γραμμή πρέπει να είναι καθαρή και να μην έχουν επαναλαμβανόμενες γραμμές που θα είναι ορατές από έξω κατά την εγκατάσταση.
 • Η κοπή πρέπει να γίνεται από δύο πλευρές, ώστε να μπορείτε αργότερα να σπάσετε το σχεδιαζόμενο φύλλο. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε προσεκτικά τις περιοχές κοπής από ανομοιομορφία με ένα μαξιλάρι λείανσης ή ένα μαχαίρι στερέωσης.
 • Μετά τον προσδιορισμό της θέσης εγκατάστασης του αγωγού, σχεδιάστε ένα περίγραμμα της επιθυμητής οπής. Κόψτε μια κυκλική τρύπα με ένα ηλεκτρικό καλέμι - έτσι οι άκρες θα είναι πιο ομοιόμορφες. Το εσωτερικό τμήμα θα πρέπει να υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία, ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές.
 • Η επιφάνεια σε όλη την περίμετρο της προσκόλλησης του φύλλου στο πλαίσιο πρέπει να αποξέεται με χοντρό γυαλόχαρτο για να δώσει μια τραχύτητα - αυτό θα εξασφαλίσει την καλύτερη κόλληση. Στη συνέχεια, η επιφάνεια πρέπει να απολιπανθεί πλήρως και να σκουπιστεί με ένα καθαρό πανί.
 • Για τη συγκόλληση χρησιμοποιείται ειδική κόλλα ή στεγανωτικό σιλικόνης, σχεδιασμένο για υπαίθρια εργασία. Η κόλλα πρέπει να εφαρμόζεται με μεγάλη προσοχή. Στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε ένα φύλλο πλεξιγκλάς πάνω του και να το πιέσετε πάνω από κάτι μαζικό και βαρύ για την πιο ξεκάθαρη και αξιόπιστη κόλληση.
 • Αφού στεγνώσει τελείως το στεγανωτικό ή η κόλλα, η προκύπτουσα δομή πρέπει να γυριστεί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το πλέγμα μαζί με το λάστιχο.
 • Η σφραγίδα θα πρέπει να εισαχθεί προσεκτικά στην αρχική θέση, και στη θέση των αδύναμων πλαστικών χειρολαβών που πιο ανθεκτικό, το οποίο θα επιτρέψει να αναδιατάξετε την κατασκευή πολλές φορές.
 • Ο σχεδιασμός που προκύπτει θα πρέπει να εγκατασταθεί και να ασφαλιστεί με μεταλλικές γωνίες για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία. Μετά την τοποθέτηση του εύκαμπτου σωλήνα αέρα, το προϊόν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης ενός κινητού κλιματιστικού με έναν αγωγό μπορεί να είναι περαιτέρω:

Πόσο είναι

Το κόστος κάθε φορητού κλιματιστικού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: την ισχύ του, τη χωρητικότητα ψύξης, το επίπεδο ηχητικής πίεσης, τον κατασκευαστή. Επιπλέον, η απουσία ενός αγωγού αυξάνει σημαντικά το κόστος της συσκευής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πλέον δημοφιλείς κινεζικές συσκευές σπάνια έχουν αξιοζήλευτη ποιότητα και πραγματικά αξιόπιστα μοντέλα δεν είναι λιγότερο από τις ευρωπαϊκές συσκευές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πολύ χαμηλό κόστος της μονάδας πρέπει να προειδοποιεί - ένα σύστημα ποιότητας δεν μπορεί να κοστίσει φθηνά.

Πού να αγοράσετε ένα κινητό κλιματιστικό;

Στη Μόσχα

Μπορείτε να αγοράσετε κλιματιστικό κινητής τηλεφωνίας στη Μόσχα σε οργανισμούς όπως:

 • Eldorado:
  • site: https://www.eldorado.ru;
  • τηλέφωνο: 8-800-250-25-25.
 • Obi:
  • site: https://www.obi.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 777-75-75.
 • «M-Video»:
  • site: http://www.mvideo.ru;
  • τηλέφωνο: 8-800-200-77-75.
 • Rusklimat:
  • site: http://www.rusklimat.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 777-19-77.
 • Technopark:
  • site: https://www.technopark.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 380-25-14.

Στην Αγία Πετρούπολη

Αγοράστε ένα φορητό κλιματιστικό κατοίκους της βόρειας πρωτεύουσας μπορεί να στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά καταστήματα και τις υπεραγορές των οικιακών συσκευών, καθώς όλες οι οργανώσεις έχουν καταστήματα λιανικής τόσο στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Επιπλέον, η πώληση κινητών κλιματιστικών πραγματοποιείται από τους ακόλουθους οργανισμούς:

 • «H3OPROFI»:
  • τοποθεσία: http://h3oprofi.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 923-28-12.
 • "Κλίμα στην Αγία Πετρούπολη":
  • site: http://klimatvspb.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 983-77-20.
 • Επαρκής:
  • τοποθεσία: http://lengarant.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 963-40-60.
 • Aerostandard:
  • τοποθεσία: http://www.aerostandart.ru;
  • τηλέφωνο: 8-800-333-11-02.
 • "Ψυγείο":
  • τοποθεσία: http://www.holodilnik.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 602-06-00.

Έτσι, η αγορά ενός κινητού κλιματιστικού είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ψύξη του αέρα σε ένα δωμάτιο εάν οι παράμετροι ή οι συνθήκες λειτουργίας του δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση ενός σταθερού μοντέλου. Το κύριο πράγμα στην περίπτωση αυτή είναι να επιλέξετε τη σωστή ισχύ της συσκευής, η οποία θα αντιστοιχεί στις παραμέτρους του χώρου που εξυπηρετείται. Διαφορετικά, ο αέρας μπορεί να ψύχεται μόνο τοπικά, κάτι που συχνά δεν επαρκεί.

Μικρά κλιματιστικά

Εμφανίζονται και τα 9 αποτελέσματα

Μικρά κλιματιστικά

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κλιματιστικά είναι μόνο μεγάλα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ως εκ τούτου, πολύ συχνά κατά την επιλογή μιας προτίμησης για πιο βολικό και μικρό σε μέγεθος ανεμιστήρες δωμάτιο, το οποίο εύκολα μετακινούνται από τόπο σε τόπο. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να αγοράσετε ένα μίνι κλιματιστικό για το δωμάτιο. Τα μικρότερα συστήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και το μέγεθός τους είναι συγκρίσιμο με πολλές οικιακές συσκευές. Για παράδειγμα, οι παράμετροι της εσωτερικής μονάδας των συμπαγών διαχωρισμένων συστημάτων είναι μόνο 700x250 mm.

Η αγορά των κλιματιστικών έχει πολλά διαφορετικά μοντέλα από τους γνωστούς κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, για να αγοράσετε ένα καλό κλιματιστικό, μπορείτε να δώσετε προτίμηση στην εταιρεία που γνωρίζετε ήδη και στην οποία σας εμπιστεύεστε πλήρως και σίγουρα. Επιπλέον, αυτές οι εταιρείες συνήθως έχουν μεγαλύτερη εγγύηση και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Μίνι κλιματισμός για το δωμάτιο

Τα τοιχοποιία, καθώς και συσκευές κλασσικού μεγέθους, έχουν δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές, εκ των οποίων το καθένα εκτελεί τις λειτουργίες του και έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτή η τεχνική ταιριάζει καλύτερα σε μικρά δωμάτια - εδώ η δουλειά τους θα είναι η βέλτιστη.

Η πιο σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού είναι η περιοχή του χώρου εργασίας. Πρέπει να είναι ένας πλήρης συνδυασμός μεταξύ της απόδοσης του συστήματος split και του μεγέθους του δωματίου. Όταν η ισχύς δεν είναι αρκετή, το σύστημα σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ψύξη. Από την άλλη πλευρά, το πλεόνασμα θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, το κλιματιστικό θα ενεργοποιηθεί και θα σβήσει πολύ συχνά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία επιδείνωση.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των περισσότερων συστημάτων ψύξης, για κάθε 10 τετραγωνικών μέτρων χώρου, που έχει ύψος οροφής περίπου 2,5 μέτρων, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ισχύ 1 kW. Και στην περίπτωση που πολλοί άνθρωποι ζουν σε ένα δωμάτιο, αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι υψηλότερα. Επίτοιχα διαχωρισμένα συστήματα με σταθερή χωρητικότητα χρησιμοποιούν την ισχύ του συμπιεστή κατά 100%. Αφού η θερμοκρασία δωματίου φτάσει τις καθορισμένες παραμέτρους, η κλιματιστική συσκευή απενεργοποιείται. Μετά την άνοδό του, επαναλαμβάνεται ολόκληρος ο κύκλος.

Μπορείτε να υπολογίσετε ανεξάρτητα την περιοχή του δωματίου σας και την απαιτούμενη χωρητικότητα του συστήματος split και αν ψάχνετε για κλιματισμό σε ένα μικρό δωμάτιο, αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Αγοράστε ένα μικρό κλιματιστικό

Η επιθυμία να αγοράσετε το μικρότερο κλιματιστικό είναι κατανοητό, διότι έχει πολλά πλεονεκτήματα, για παράδειγμα:

 σχετικά εύκολη διαδικασία εγκατάστασης.

 πολύ εύκολο στη χρήση.

 καταλαμβάνει λίγο χώρο.

• εύκολο στη συντήρηση.

• κατάλληλο για βέλτιστο κλιματισμό μικρών δωματίων.

Τα μικρά κλιματιστικά παρουσιάζονται στην γραμμή του κάθε κατασκευαστή. Σε περίπτωση που έχετε κονδύλια περιορισμένα, μην προσπαθήσετε να πάρετε μόνο ένα συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Λίγα δημοφιλή εμπορικά σήματα έχουν επίσης καλά μοντέλα απόδοσης που μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Αλλά, αν δεν υπάρχουν ειδικοί οικονομικοί περιορισμοί, τότε μίνι κλιματισμός αγοράσουν θα είναι καλύτερα με μια αποδεδειγμένη και γνωστή εταιρεία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη θετική ανατροφοδότηση από τους πελάτες.

Μόλις αποφασίσετε για την τιμή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον αριθμό επιλογών που προσφέρει ο κατασκευαστής και στη διαθεσιμότητα εγγύησης για τον εξοπλισμό. Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό σε ένα μικρό δωμάτιο, συνιστάται να μελετήσετε την ανατροφοδότηση των αγοραστών, η οποία θα βοηθήσει στον εντοπισμό των ισχυρών και αδύνατων σημείων ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από τον διαχειριστή καταστήματος και να λάβετε λεπτομερείς συμβουλές. Και για να λειτουργήσει η συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα και να διατηρήσει την αρχική της εμφάνιση, θα πρέπει να ακολουθείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή κατά τη λειτουργία της συσκευής.