Γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό; Δυσκολίες στην εργασία στη θέρμανση το χειμώνα

Ο κύριος σκοπός του κάθε κλιματιστικού είναι η μείωση της θερμοκρασίας ή η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο. Η λειτουργία "θέρμανσης" για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε ως μια πρόσθετη επιλογή, που δεν ισχύει για τον εξοπλισμό ψύξης. Αλλά στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, οι θερμοδυναμικές ικανότητες των ψυκτικών μέσων να απορροφούν και να απελευθερώνουν θερμική ενέργεια έχουν γίνει αρκετά απαιτητικές. Η δυνατότητα θέρμανσης με εξοπλισμό ψύξης είναι αρκετές φορές πιο αποτελεσματική από τη χρήση συμβατικών ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης. Η λειτουργία κλιματιστικών σε κρύο και ειδικά στην εκτός εποχής περίοδο, όταν η κεντρική θέρμανση δεν είναι ακόμη συνδεδεμένη, είναι οικονομικά δικαιολογημένη και πολύ βολική. Όμως, ο εξοπλισμός έχει τις δικές του απαιτήσεις για τη θερμοκρασία και τις συνθήκες λειτουργίας, οι οποίες πρέπει να διαβαστούν για να καταλάβουμε γιατί το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται.

Πώς μαθαίνουν τα κλιματιστικά να "ζεσταίνουν";

Ο πιο απλός τρόπος ήταν οι κατασκευαστές κινητών κλιματιστικών, εγκαθιστώντας στον εξοπλισμό συμβατικά κεραμικά θερμαντικά στοιχεία. Ορισμένα συστήματα διάσχισης έχουν επίσης σπειροειδή θέρμανση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο εξοπλισμός λειτουργεί ως συμβατικός θερμαντήρας, καταναλώνει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και δεν περιλαμβάνει μονάδα ψύξης στη διαδικασία.

Το ίδιο το κλιματιστικό, φυσικά, δεν παράγει θερμική ενέργεια. Η αρχή της λειτουργίας για "θέρμανση" είναι η αλλαγή της κατεύθυνσης κίνησης του ψυκτικού μέσου στο σύστημα, με το οποίο η βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών διαχειρίζεται τέλεια. Εξαιτίας αυτού, ο εσωτερικός εναλλάκτης θερμότητας (εξατμιστής) και ο εξωτερικός εναλλάκτης θερμότητας (συμπυκνωτής) αλλάζουν πραγματικά τα σημεία και αρχίζουν να εκτελούν μια αφύσικη λειτουργία για αυτούς. Η εξάτμιση του ψυκτικού μέσου εμφανίζεται στον εξωτερικό συμπυκνωτή, αφαιρώντας τη θερμότητα από τον περιβάλλοντα αέρα. Η συμπύκνωση του αερίου ρέει στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας με την απελευθέρωση θερμότητας. Στην πραγματικότητα, η μονάδα εκτελεί το συνηθισμένο έργο γι 'αυτό, δροσίζει μόνο το δρόμο, μεταφέροντας την απορροφούμενη θερμότητα στο δωμάτιο.

Ασφαλείς συνθήκες θερμοκρασίας για τη λειτουργία κλιματιστικών για θέρμανση

Είναι απαραίτητο να καταλάβετε ότι δεν είναι όλα τα μοντέλα κλιματιστικών ικανών να θερμαίνουν το σπίτι σας σε σοβαρούς παγετούς. Το φάσμα των επιτρεπόμενων θερμοκρασιών προδιαγράφεται από τον κατασκευαστή στα συνοδευτικά έγγραφα και δεν έχει νόημα να απαιτούνται περισσότερα χαρακτηριστικά από τον εξοπλισμό. Η απόκλιση από τα πρότυπα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη μονάδα.

Τα περισσότερα κλιματιστικά μηχανήματα, μη εξοπλισμένα με πρόσθετο εξοπλισμό, είναι σε θέση να λειτουργούν σε θερμοκρασίες όχι κάτω από -5 ° C. Σε χαμηλότερους ρυθμούς, αρχίζουν να εμφανίζονται αλλαγές στη μονάδα, ικανές να προκαλέσουν μη λειτουργικότητα:

 1. Η αλλαγή των φυσικών χαρακτηριστικών σε χαμηλές θερμοκρασίες του συμπιεσμένου ελαίου οδηγεί στην πάχυνση του. Κατά την εκκίνηση της μονάδας, εμφανίζεται μια "ξηρή" εκκίνηση, η οποία συχνά οδηγεί σε αστοχία του συμπιεστή. Με την παρατεταμένη λειτουργία υπό τέτοιες συνθήκες, η φθορά της καρδιάς του κλιματιστικού είναι πολύ αυξημένη, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής του.
 1. Υπάρχει ένα κλιματιστικό, λειτουργεί σε λειτουργία "θερμότητας", αλλάζει αυτόματα σε άλλη λειτουργία και δεν θερμαίνεται. Αυτό σηματοδοτεί ότι ο εξοπλισμός προσπαθεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του εξωτερικού εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος καλύφθηκε με πάγο σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ως αποτέλεσμα της απόψυξης, νερό που έχει θερμοκρασία ελαφρώς πάνω από 0 ° C ρέει μέσα στο δίσκο της μονάδας συμπυκνωτή και αποστραγγίζεται μέσω των σωλήνων αποστράγγισης. Αλλά οι αρνητικές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την αποστράγγιση ολόκληρου του νερού. Αρχίζει να σχηματίζει πάγο στην παλέτα, που σταματά την εργασία του ανεμιστήρα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι η αιτία της βλάβης του κινητήρα ανεμιστήρα συμπυκνωτή. Ο πάγος στο δοχείο μπορεί να παραμορφώσει τον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση του συστήματος, διαρροή ψυκτικού μέσου.
 1. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η θερμότητα λαμβάνεται από το δρόμο κατά τη θέρμανση της μονάδας, είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτό να πάρει θερμική ενέργεια όταν μειωθεί η θερμοκρασία. Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι πολύ μειωμένη. Με την αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ο εξοπλισμός παράγει όλο και λιγότερη θερμότητα. Φαίνεται ότι το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται. Σε τέτοιες συνθήκες, η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι μόνο 3 μοίρες.

Σκεφτείτε! Η ισχύς θέρμανσης στους καταλόγους υποδεικνύεται από τους κατασκευαστές σε θερμοκρασία + 7 ° C.

Αναστρέψιμα κλιματιστικά που λειτουργούν με την αρχή μιας αντλίας θερμότητας και δεν είναι εξοπλισμένα με πρόσθετο εξοπλισμό μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες όχι κάτω από -5 ° C. Ορισμένοι κατασκευαστές δεν συνιστούν ενεργοποίηση του εξοπλισμού όταν φτάσει στους 0 ° C.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό, γιατί αυτός ο εξοπλισμός κατά τη χειμερινή περίοδο δεν έχει σημασία. Μην προσπαθήσετε να ασκήσετε ασυνήθιστες λειτουργίες για τον εξοπλισμό. Δεν είναι σε θέση να ακούσει τις επιθυμίες μας, αλλά λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.

Εξαίρεση από τους κανόνες - χειμερινή θέρμανση

Εάν όλα ήταν τόσο λυπηρά, τα κλιματιστικά δεν έχουν γίνει ποτέ μια σταθερή πηγή θερμότητας. Οι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται για την προώθηση του εξοπλισμού έχουν βρει τρόπους για να εξασφαλίσουν και να καταστήσουν τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού σταθερή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Έναρξη χαμηλής θερμοκρασίας

Για να αποφευχθούν προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία το χειμώνα, μερικά συστήματα διαχωρισμού γεμίζονται με ψυκτικό R410A, ικανά να διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους σε χαμηλές θερμοκρασίες και εξοπλισμένα με χειμερινό κιτ. Ένα τέτοιο σύνολο εξαρτημάτων μπορεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί σε ένα συμβατικό αναστρέψιμο κλιματιστικό. Το κιτ πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Ο αισθητήρας για τη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα συμπυκνωτή. (Δεν ισχύει πάντα όταν εργάζεστε για "θερμότητα")
 • Συσκευή για τη θέρμανση του συμπιεστή και για την "ζεστή" εκκίνηση.
 • Θερμαινόμενα συστήματα αποστράγγισης, παρέχοντας μια σταθερή αποστράγγιση υγρασίας και αποκλείοντας την είσοδό του στις εγκαταστάσεις.
 • Θερμαινόμενη παλέτα εξωτερική μονάδα.

Ένα τέτοιο κιτ μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία της μονάδας ψύξης σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο χειρισμός του αντιστροφέα του χειμώνα ξεκινά

Τα κλιματιστικά Inverter είναι μάλλον ακριβό εξοπλισμό που παράγεται από γνωστές εταιρείες. Η πρωτοποριακή τεχνολογία ελέγχου της λειτουργίας του συμπιεστή είναι ενεργειακά αποδοτική και επιτρέπει εξοικονόμηση έως και 30% της καταναλισκόμενης ενέργειας. Η ρύθμιση τάσης στις περιελίξεις του κινητήρα του συμπιεστή εξασφαλίζει την ομαλή εκκίνηση και θέρμανση το χειμώνα. Τα κλιματιστικά κάποιων μαρκών του Inverter λειτουργούν σταθερά σε θερμοκρασίες έως -20-25 ° С.

Τοπικοί λόγοι για την έλλειψη θερμότητας

Εκτός από τους λόγους μη τήρησης των συνθηκών λειτουργίας της θερμοκρασίας, άλλοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την απουσία θερμότητας:

 1. Βλάβη του ψυκτικού σωλήνα με φελλό πάγου. Η υγρασία, παγιδευμένη σε σφραγισμένο σύστημα για διάφορους λόγους, μπορεί να παγώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να σχηματίσει φελλό. Ο Freon δεν θα μπορέσει να κινηθεί κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και να παράσχει τον απαραίτητο κύκλο. Η συσσώρευση σωματιδίων πάγου συμβαίνει συχνότερα στην περιοχή μίας βαλβίδας τεσσάρων οδών. Δεν είναι δυνατή η απόψυξη του συστήματος σε αρνητικές θερμοκρασίες. Το δίκτυο θέρμανσης σχεδόν δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια εναλλακτική λύση είναι να μεταβείτε σε τρόπους λειτουργίας, οι οποίοι θα επιτρέψουν την αλλαγή κατεύθυνσης της κίνησης του ψυγείου, θα δημιουργήσουν ένα θερμαντικό αποτέλεσμα στην εξωτερική μονάδα και, ενδεχομένως, θα επιλύσουν το πρόβλημα. Διαφορετικά, πρέπει να περιμένετε για ζεστό καιρό.
 2. Χαμηλό ή καθόλου φρέον. Στην περίπτωση αυτή, η μονάδα ψύξης δεν λειτουργεί σταθερά σε καμία λειτουργία. Μετρήστε την πίεση, βρείτε τον τόπο αποσυμπίεσης, εκτελέστε την εκκένωση και ανεφοδιάστε τη μονάδα με την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού μέσου, ο κύριος του κέντρου εξυπηρέτησης θα είναι σε θέση. Το χειμώνα, αυτό το συγκρότημα εργασίας είναι πιο δύσκολο να γίνει, επομένως είναι επιθυμητό να ανησυχείτε για την πρόληψη πριν από την εμφάνιση του κρύου καιρού.
 3. Εμβολιακοί εναλλάκτες θερμότητας, ανεμιστήρες, φίλτρο. Οι μονάδες της μονάδας, που έχουν καταθέσεις λάσπης, είναι επιζήμιες για την απόδοσή της. Η θερμική αγωγιμότητα των εναλλακτών θερμότητας μειώνεται, η ταχύτητα ροής αέρα μειώνεται λόγω της αύξησης της αντίστασης. Ο χρόνος που αφιερώνεται στον καθαρισμό του εξοπλισμού θα αποφύγει αυτά τα προβλήματα.
 4. Αποτυχία στοιχείου. Κάθε μονάδα κλιματισμού εκτελεί μια μοναδική λειτουργία, η διάσπαση οποιουδήποτε εξαρτήματος οδηγεί σε δυσλειτουργίες σε ολόκληρη τη μονάδα. Ο σύγχρονος εξοπλισμός ψύξης είναι εξοπλισμένος με λειτουργία αυτοδιάγνωσης. Οι κωδικοί που εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου ή στην οθόνη αφής της εσωτερικής μονάδας θα σας προειδοποιήσουν για την αιτία του προβλήματος. Μόνο αρμόδια ψυγεία μπορούν να εκτελούν κατάλληλα διαγνωστικά και να επιδιορθώνουν σφάλματα.

Φροντίστε τους βοηθούς του σπιτιού σας, τηρήστε τις απαιτήσεις χρήσης και φροντίδας. Και οι απρόβλεπτες εκπλήξεις με τη μορφή δαπανηρών επισκευών μειώνονται στο ελάχιστο.

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται

Η θέρμανση με κλιματισμό είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, όταν είναι ήδη ψυχρότερος στο δρόμο και η κεντρική θέρμανση δεν έχει συνδεθεί ακόμα. Αμέσως κάνετε κράτηση ότι η λειτουργία θέρμανσης ή η λειτουργία "χειμώνα" δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα κλιματιστικά. Αξίζει να μάθετε κατά την αγορά και να λαμβάνετε υπόψη κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Υπεύθυνος για τη λειτουργία θέρμανσης είναι μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία παρέχει μια αναστρέψιμη κίνηση του ψυκτικού μέσου (στις περισσότερες περιπτώσεις το φρέον).

Λόγοι για την αποτυχία θέρμανσης

Εάν δεν υπάρχει θερμότητα από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, δεν θα πρέπει να ακούσετε αμέσως συναγερμό. Υπάρχουν πολλές απλές και κατανοητές συμβάσεις που αξίζουν τον έλεγχο. Πρώτον, σχεδόν όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μια οθόνη πληροφοριών (στην κονσόλα ή στην εσωτερική μονάδα). Θα πρέπει να ελέγξετε αυτόν τον πίνακα για την ύπαρξη κωδικών σφαλμάτων. Αν αυτό δεν βρεθεί, τότε ακολουθήστε τη δεύτερη συμβουλή - περιμένετε. Μετά τη μετάβαση στη λειτουργία "χειμώνα" για θέρμανση αέρα, χρειάζεται λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί. Συνήθως δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά. Αλλά αν και μετά από αυτό δεν εμφανίστηκε ζεστός αέρας από το κλιματιστικό, τότε μπορούμε να δηλώσουμε παραβιάσεις στη λειτουργία του εξοπλισμού. Υπάρχει μια σειρά κοινών αιτιών της ανώμαλης εργασίας θέρμανσης:

 • διακοπή της λειτουργίας μιας βαλβίδας τεσσάρων διαδρομών ή συμπιεστή ·
 • πάγος στο βρόχο freon?
 • Τα φίλτρα και οι εναλλάκτες θερμότητας είναι μολυσμένα.
 • έλλειψη φρεονίου ·
 • Υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων θερμοκρασίας λειτουργίας ·
 • βλάβη οποιουδήποτε εξαρτήματος (ανεμιστήρας, αισθητήρες, άλλες βαλβίδες).

Για τη διάγνωση της βλάβης, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε λεπτομερέστερα τους λόγους για την απουσία ζεστού νερού από το κλιματιστικό και τα συνοδευτικά σήματα.

Σπάσιμο της βαλβίδας τεσσάρων διαδρομών και του συμπιεστή

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά συστατικά του κλιματιστικού που λειτουργούν και στους δύο τρόπους. Εάν η βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών δεν λειτουργεί, ο χρήστης θα ανιχνεύσει μια ροή μη θερμού αέρα από το κλιματιστικό και επίσης θα ακούσει τη λειτουργία του συμπιεστή. Ταυτόχρονα, στη λειτουργία "καλοκαίρι", το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργεί καλά (κανονικά). Ένας συμπιεστής που δεν λειτουργεί θα διακόψει τη λειτουργία του κλιματιστικού τόσο στη λειτουργία "καλοκαίρι" όσο και στη λειτουργία "χειμώνα". Ταυτόχρονα, η ροή του αέρα από την εσωτερική μονάδα θα είναι αισθητή. Φυσικά, μην ξεχνάτε την οθόνη και όλες τις πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτήν.

Πάγος σε βρόχο freon

Η αρχή του κλιματιστικού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελεύθερη κίνηση του φρέον σε έναν κλειστό βρόχο. Ο πάγος στους σωλήνες και τα κανάλια του κλιματιστικού απλά τους φράζει και εμποδίζει την "άντληση" της θερμότητας. Οι λόγοι για την εμφάνιση του πάγου είναι ποικίλοι:

 • την ανικανότητα της οργάνωσης ανέγερσης και των υπαλλήλων που εγκαθιστούν κλιματισμό ·
 • μικροπυρήνες στο περίγραμμα.
 • ελαττώματα παραγωγής.

Είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε από τον φελλό πάγου. Αν και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για ψύξη και τα θερμαινόμενα εξαρτήματα μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Η εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών «καλοκαίρι» και «χειμώνα» μπορεί επίσης να βοηθήσει. Ωστόσο, να θυμάστε ότι τέτοια πειράματα μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργία άλλων στοιχείων του κλιματιστικού. Οι εξειδικευμένες ομάδες επισκευών STM-κλίμα έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και εργαλεία για να απαλλαγούν από τον πάγο στο ψυκτικό κύκλωμα.

Freon έλλειψη

Η εσφαλμένη πίεση του Freon στο σύστημα θα οδηγήσει επίσης σε υποβάθμιση της θέρμανσης, ακόμη και σε πλήρη παύση της. Για να μετρήσετε την πίεση στο σύστημα και επίσης να ανεφοδιάσετε το απαιτούμενο φρέον από τις δυνάμεις ενός εξειδικευμένου υπαλλήλου. Θα πρέπει:

 • Σύνδεση με τα εξαρτήματα κλιματισμού.
 • μετρήστε τη θερμοκρασία και την πίεση μέσα στο σύστημα.
 • μάθετε το είδος του ψυκτικού μέσου.
 • ακριβής δόση της απαιτούμενης ποσότητας.

Σημαντικό! Μην εμπιστεύεστε αυτές τις διαδικασίες με επαγγελματικές ταξιαρχίες ή αυτοδίδακτους πλοιάρχους. Ζητήστε βοήθεια από γνωστές εταιρείες με εξειδικευμένο προσωπικό.

Απαράδεκτη χαμηλή θερμοκρασία εκτός του παραθύρου

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο δεν λειτουργεί η θέρμανση του κλιματιστικού, το οποίο το καλοκαίρι ήταν απόλυτα δροσερό. Χωρίς ειδική χειμερινό σετ το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει για θέρμανση με ελάχιστες τιμές t από 0 έως +5 0С. Μελετάμε προσεκτικά την εντολή, εκεί δίνονται τα πάντα.

Λοιπόν, σε άλλες περιπτώσεις, απευθυνόμαστε σε εμάς, στο "StroyTechMontazh", αφού εργαζόμαστε με επιτυχία στη ρωσική αγορά από το 2004. Οι υπάλληλοι της εταιρείας θα εγκαταστήσουν ποιοτικά κλιματιστικά, καθώς και να εξασφαλίσουν την περαιτέρω ολοκληρωμένη συντήρηση τους.

Γιατί δεν ψύχεται ο κλιματισμός στο διαμέρισμα

Παρόλο που τα σύγχρονα μοντέλα κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων παρέχουν λειτουργία θέρμανσης, οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν την τεχνολογία μόνο το καλοκαίρι στο κρύο. Επομένως, ο εξοπλισμός έχει μια περίοδο διακοπής λειτουργίας. Αλλά εδώ ξεκίνησε μια καυτή στιγμή, ενεργοποιήσατε το κλιματιστικό μετά το χειμώνα και διαπίστωσα ότι:

 • Το διαχωρισμένο σύστημα δεν κρυώνει, φυσάει με ζεστό αέρα.
 • Το κλιματιστικό ξεκίνησε, εργάστηκε και σταμάτησε να ψύχεται, τώρα το κλιματιστικό φυσάει με θερμότητα, και η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν πάει κάτω.

Έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους φυσάει το κλιματιστικό, αλλά δεν ψύχει τον αέρα, για να σας βοηθήσει να καταλάβετε την κατάσταση και να αποφασίσετε εάν πρέπει να καλέσετε έναν πλοίαρχο.

Είναι το κλιματιστικό πραγματικά δροσερό; Διεξάγουμε διαγνωστικά

Πριν επιχειρήσετε να εντοπίσετε κάποιο σφάλμα στο σύστημα split, ελέγξτε εξωτερικά αίτια που δεν σχετίζονται με τον εξοπλισμό. Εκτός από την ικανότητα ψύξης του κλιματιστικού, η ψύξη του δωματίου επηρεάζεται από:

 • Ο χρόνος λειτουργίας της τεχνολογίας του κλίματος. Οι πελάτες συχνά ξεχνούν ότι όταν ενεργοποιείται το κλιματιστικό, δεν ψύχεται αμέσως ο αέρας στο δωμάτιο. Για να μειώσετε αισθητά τη θερμοκρασία, χρειάζεστε 10, 15, 20 λεπτά. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, τη θερμοκρασία στο δρόμο και στο εσωτερικό και την ισχύ του split system.
 • Αντιστοίχιση της ισχύος του συστήματος split με εξωτερικές παραμέτρους. Ο κλιματισμός μιας μικρής ενέργειας φυσικά δεν μπορεί να δροσίσει σημαντικά ένα ευρύχωρο δωμάτιο όταν είναι ζεστό έξω και το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό. Κατά την επιλογή του εξοπλισμού συχνά χάνονται, ότι το φορτίο μπορεί να είναι αιχμής, και το κλιματιστικό θα πρέπει να ληφθεί με ένα αποθεματικό "δύναμη".
 • Απομόνωση του δωματίου. Το κλιματιστικό στο διαμέρισμα δεν θα ψύχεται καλά αν υπάρχουν "τρύπες στη στεγανότητα" του δωματίου: ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, λειτουργικό σύστημα εξαερισμού. Η πρόσθετη θερμότητα από το εξωτερικό ή η εξαναγκασμένη εκροή ψυχρού αέρα από το δωμάτιο είναι οι αιτίες που οδηγούν σε κακή ψύξη.
 • Απαγόρευση εισόδου ή εξόδου αέρα, ένας ακόμα λόγος. Εμπόδια με τη μορφή κουρτινών, περσίδων, επίπλων εμποδίζουν την κανονική κυκλοφορία του αέρα και ως αποτέλεσμα την ψύξη.

Εάν η ισχύς είναι επαρκής, η είσοδος και η έξοδος είναι ελεύθερες, οι πόρτες παραθύρων καλύπτονται και έχει περάσει αρκετός χρόνος, αλλά δεν είναι πιο δροσερό, επομένως είναι απαραίτητο να διαγνωστεί ο εξοπλισμός. Με απλά λόγια, μετρήστε τη θερμοκρασία αέρα στην είσοδο στο κλιματιστικό και στην πρίζα.

Η θερμοκρασία εισόδου μετράται στις γρίλιες εισαγωγής αέρα. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο σώμα ή κρατήστε το στο χέρι σας. Η έξοδος μετράται σε ένα τζετ από το εξωτερικό ή μετατοπίζοντας το θερμόμετρο προς τα μέσα μέσω των περσίδων.

Προσοχή παρακαλώ! Μην πιέζετε το θερμόμετρο βαθιά μέσα στο περίβλημα. Μπορεί να πέσει κάτω από τις λεπίδες του ανεμιστήρα.

Στο διορθωμένο κοντίσιονερ η διαφορά θερμοκρασιών σε "είσοδο-έξοδο" είναι στα όρια των 7-15 βαθμών. Εάν ενεργοποιήσατε μόνο το κλιματιστικό για μέγιστη ψύξη και η διαφορά είναι μικρότερη από αυτές τις τιμές, τότε το split σύστημα σας δεν κρυώνει καλά λόγω κάποιων εσωτερικών λόγων.

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία ροής εξόδου με τις τιμές διαβατηρίου. Τυπικά, ο διαβατήριο εξοπλισμού υποδεικνύει τη θερμοκρασία του τρόπου ψύξης στην έξοδο, για παράδειγμα, 6-14 ° C για συστήματα μη αναστρέψιμης. Οι μετατροπείς, όταν είναι ενεργοποιημένοι, δίνουν τις ίδιες παραμέτρους και αφού φτάσουν στην καθορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο, η τιμή εξόδου ανεβαίνει ελαφρώς στους 12-17 ° C. Εάν η θερμοκρασία ροής εξόδου υπερβαίνει την ονομαστική θερμοκρασία, θα πρέπει να αναζητήσετε πρόβλημα στο εσωτερικό του κλιματιστικού.

Το κλιματιστικό φυσάει με ζεστό αέρα, ποια προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν από τον εαυτό σας

Με μερικές από τις αιτίες της κακής ψύξης, μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας. Ο πίνακας περιέχει τους κύριους πίνακες και παρέχει συστάσεις για τον τρόπο εξάλειψης της δυσλειτουργίας του εξοπλισμού.

Το μαλακτικό δεν κρυώνει και δεν ζεσταίνει - γιατί και τι να κάνει

Με την έναρξη της περιόδου εκτός εποχής, όταν η περίοδος θέρμανσης δεν έχει αρχίσει ακόμα, τίθεται το ερώτημα πώς να ζεσταίνετε στο δικό σας διαμέρισμα. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι το κλιματιστικό. Αυτή η συσκευή είναι πολύ πιο αποδοτική από άλλες θερμικές πηγές. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στους ισχυρούς ανεμιστήρες που διανέμουν θερμό αέρα ταχύτερα από ό, τι παρόμοιοι πόροι θερμότητας.

Γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό;

Η λειτουργία απόψυξης δεν λειτουργεί στο κλιματιστικό

Τι γίνεται όμως εάν η λειτουργία θέρμανσης στο κλιματιστικό δεν είναι διαθέσιμη για κάποιο λόγο;

Εξετάστε αρκετούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του:

 1. Σοβαροί παγετοί. Μια ηλεκτρική συσκευή μπορεί απλά να μην είναι κατάλληλη για θέρμανση δωματίων υπό παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Αυτός είναι ο συχνός λόγος που το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται σωστά. Η ισχύς ορισμένων συσκευών δεν έχει σχεδιαστεί για μια τόσο ισχυρή πτώση θερμοκρασίας, οπότε η συσκευή δεν μπορεί να θερμάνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο περισσότερο από 3 μοίρες. Αλλά με την προϋπόθεση ότι στο δρόμο από 0 έως +5 ° C, η συσκευή θερμαίνει τον αέρα με τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα.
 1. Η θερμότητα δεν παρέχεται όταν υπάρχει ροή αέρα από την εσωτερική μονάδα. Η εισροή αέρα μέσα στο δωμάτιο έχει θερμοκρασία παρόμοια με αυτήν ενός δρόμου. Υπάρχει σαφώς πρόβλημα με τον συμπιεστή. Υπάρχει πιθανότητα διακοπής της βαλβίδας τεσσάρων διαδρομών, η οποία είναι το υπεύθυνο στοιχείο για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κλιματιστικού. Σε περίπτωση βλάβης, δεν μπορεί να παράσχει τη μεταγωγή των τρόπων λειτουργίας της συσκευής από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται αντικατάσταση ή επισκευή του συμπιεστή.
 1. Παραβιαστεί ή δεν υπάρχει λειτουργία "απόψυξης". Σε τέτοιες περιπτώσεις, η συσκευή εξακολουθεί να λειτουργεί στη συνήθη λειτουργία ψύξης του αέρα. Οι μονάδες παροχής αέρα λειτουργούν. Και στη λειτουργία θέρμανσης δεν λειτουργεί.

Άλλοι λόγοι και μέθοδοι προσαρμογής

Ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών έχουν στην πλήρη σειρά τους μια σπείρα που παράγει θερμότητα, η οποία εγκαθίσταται στην εσωτερική μονάδα της συσκευής. Και ο ανεμιστήρας μεταφέρει τον θερμό αέρα μέσα από το δωμάτιο. Όταν η θέρμανση της ατμόσφαιρας είναι κακή, αξίζει να ελέγξετε τη συσκευή για προβλήματα με σπειροειδή ισχύ ή με ανεμιστήρα εσωτερικής μονάδας.

Ορισμένα προβλήματα αυτού του είδους μπορούν να εξαλειφθούν από τον καταναλωτή από μόνος του. Το πρόβλημα μπορεί να κρύβεται στην απλή κατάψυξη συμπυκνωμάτων στους εσωτερικούς σωλήνες της συσκευής, που συνεπάγεται το φράξιμο τους και την εμφάνιση παρεμποδίσεων.

Εάν ο δρόμος και ο παγετός, τότε μια προσωρινή απενεργοποίηση της συσκευής δεν βοηθά. Η κατάψυξη στο εσωτερικό του σωλήνα δεν τήκεται λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών έξω. Παραμένει να περιμένετε για θέρμανση ή μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο θέρμανσης που τρέχει κατά μήκος αυτών των σωλήνων. Αυτό θα βοηθήσει αν δεν υπάρχουν προβλήματα με το εξωτερικό μπλοκ.

Πιθανές αιτίες συμπύκνωσης:

 1. Εργασίες εγκατάστασης που δεν διεξήγαγαν επαγγελματικά, οι οποίες παραβίαζαν την ακεραιότητα και λειτουργία του κλιματιστικού.
 2. Η παρουσία ελαττώματος κατασκευής στη συσκευή.
 3. Η παρουσία μικροσυστοιχιών, μέσω των οποίων εισέρχεται το υγρό στη συσκευή. Εδώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα βλάβης στα εξαρτήματα με μηχανικά μέσα ή λόγω ακατάλληλων συνθηκών λειτουργίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατο να θερμάνετε το κύκλωμα. Αλλά αν προσπαθήσετε να αλλάξετε τις λειτουργίες από τη θέρμανση στην ψύξη και μετά από λίγο με αντίστροφη σειρά, το πρόβλημα μπορεί να εξαλειφθεί. Μπορεί να χρειαστεί αρκετοί τέτοιοι εναλλακτικοί διακόπτες για να φτιάξετε το φελλό και να γλιστρήσει έξω από το σωλήνα, απελευθερώνοντας το πέρασμα.

Αλλαγή του κλιματιστικού από την ψύξη στη θέρμανση

Λόγω του σχηματισμού ρωγμών, άλλων ζημιών με την εμφάνιση μικροσκοπικών κενών, μπορεί να προκύψει πτώση πίεσης στο κύκλωμα Freon. Αυτό καθίσταται δυνατό λόγω της απώλειας μικρής ποσότητας ψυκτικού. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, το κλιματιστικό δεν ψύχεται και θερμαίνεται καλά.

Το πρόβλημα με το ανεφοδιασμό με φρέον θα εξαλειφθεί από τα τμήματα εξυπηρέτησης που ασχολούνται με τη συντήρηση. Οι ενέργειες πραγματοποιούνται μέσω ενός υποκαταστήματος τοποθέτησης που βρίσκεται σε εξωτερικό μπλοκ έξω από το κτίριο. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν τον συλλέκτη για νιτρίδωση, εκκένωση και ανεφοδιασμό.

Αλλά μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας αυτή την ανάγκη. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να εντοπιστεί και να επιθεωρηθεί η κλίμακα της μονάδας, όπου υποδεικνύονται οι πραγματικοί δείκτες της παρουσίας φρέον. Συγκρίνοντας τα με τα συνιστώμενα στο διαβατήριο της συσκευής, αποκαλύπτουν την ανάγκη για ανεφοδιασμό.

Οι πλοίαρχοι χρησιμοποιούν ειδικά θερμόμετρα για τη μέτρηση του ατμού φρέον κατά την είσοδο στον συμπιεστή. Και οι μετρήσεις του συλλέκτη θα υποδεικνύουν τα ψηφιακά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της πίεσης. Η παρουσία διαφοράς θερμοκρασίας άνω των 8 ° C μεταξύ αυτών των δύο αριθμών υποδεικνύει την ανάγκη για ανεφοδιασμό.

Ανεπαρκής ψύξη: αιτίες

Γιατί το κλιματιστικό δεν ψύχεται κανονικά - αυτή είναι η συχνότερη ερώτηση όλων των χρηστών των διαχωριστικών συστημάτων. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να διαταράξουν τη συσκευή. Ποια από αυτά παρουσιάζονται παρακάτω.

Freon διαρροή

Για να κατανοήσετε το αποτέλεσμα, γιατί το κλιματιστικό σύστημα άρχισε να κρυώνει άσχημα, πρέπει να έχετε μια βασική γνώση του freon. Πρόκειται για μια αέρια ουσία ή σε υγρή κατάσταση, η οποία εξαρτάται από κλιματιστικά. Αυτές οι συσκευές είναι θερμικές μηχανές. Και ο Freon είναι το εργατικό δυναμικό τους. Βράζει, ξεκινώντας όλη τη διαδικασία λειτουργίας της συσκευής, με στόχο την ψύξη της ροής του αέρα, συμπυκνώνεται και πάλι βράζει.

Στα διαμερίσματα εγκαθίστανται διαχωρισμένα συστήματα, τα οποία περιέχουν περίπου 700 γραμμάρια Freon. Η πίεση εργασίας της ποικίλει από τη μάρκα και μπορεί να φτάσει έως και 10 ατμόσφαιρες. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, η ένδειξη θα είναι υψηλότερη. Αυτός είναι ο λόγος για τη διαρροή της ουσίας με ακόμη και μια μικρή παραβίαση της στεγανότητας του κυκλώματος ψύξης.

Πιο συχνά εμφανίζεται εξάτμιση:

 • στους χώρους όπου οι σωλήνες συνδέονται με την εσωτερική ή εξωτερική μονάδα της συσκευής.
 • στους γερανούς, στον τόπο των αρμών των σωλήνων.
 • για συγκόλληση κακής ποιότητας μεμονωμένων στοιχείων του κυκλώματος.

Μπορείτε συχνά να δείτε τα σημεία διαρροής μέσω των ελαιωδών λωρίδων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος της απώλειας φρέον, τόσο πιο σημαντική θα είναι η λειτουργία της συσκευής.

Μπορούμε να δούμε τις συνέπειες της εξάτμισής του. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό. Στη συνέχεια, αν σηκώσετε το μπροστινό πλαίσιο και τραβήξετε έξω το φίλτρο αέρα, αγγίξτε απαλά τον εναλλάκτη θερμότητας. Δεν θα είναι δροσερό, όπως κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, το τμήμα αποκτά θερμοκρασία δωματίου. Αλλά στο πάνω μέρος βρίσκουμε μια ζώνη που καλύπτεται από παγετό. Αυτό δείχνει σαφώς τη διαδικασία διαρροής του ψυκτικού υγρού.

Η εξάλειψη του προβλήματος και ο ανεφοδιασμός αξίζει αμέσως να γίνει.

Σκόνη του τυμπάνου

Dusty τύμπανο κοντίσιονερ

Είναι γνωστό ότι η απλή μόλυνση του εξοπλισμού μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία. Το φίλτρο αέρα μπορεί να φράξει στο κλιματιστικό. Περνώντας τον αέρα έξω από το δωμάτιο μέσα, το καθαρίζει από ακαθαρσίες από λεπτές ακαθαρσίες, χνουδωτά χνουδωτά και άλλα μικρά στοιχεία που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Σωματίδια σκόνης εναποτίθενται στο πλέγμα φίλτρου, σφυρηλατώντας όλο το χώρο του. Αυτό δεν επιτρέπει στην ηλεκτρική συσκευή να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται κάθε 20-30 ημέρες. Τα φίλτρα βρίσκονται στην εσωτερική μονάδα κάτω από τον μπροστινό πίνακα.

Παραβλέποντας απλούς κανόνες στη συστηματική συντήρηση, είναι δυνατό να φέρουμε την κατάσταση σε περαιτέρω μόλυνση των πλακών του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων στοιχείων της ηλεκτρικής συσκευής. Μόνο οι ειδικοί μπορούν να λύσουν τέτοια προβλήματα. Η ανεπιτυχής πρόσβαση στη βοήθεια είναι γεμάτη με την αποτυχία των οπαδών.

Εάν παρατηρήσετε ότι η πίεση αέρα κατά την ενεργοποίηση του κλιματιστικού είναι αδύναμη, καλέστε επειγόντως τους πλοιάρχους. Ταυτόχρονα, θα ελέγχουν όλες τις πιθανές πηγές εισαγωγής αέρα και θα εξαλείψουν τα φράγματα, τα οποία στο μέλλον μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στη συσκευή.

Εξαίρεση Freon

Μέτρηση της περίσσειας του φρέον

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η υπηρεσία, γεμίζοντας τη συσκευή με φρέον, το ρίχνετε υπερβολικά. Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας της απειρίας του πλοιάρχου.

Η περίσσεια του ψυχρού προϊόντος είναι ο λόγος για την ανικανότητα της συσκευής να λειτουργεί κανονικά. Συχνά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δωμάτιο δεν μπορεί να κρυώσει πλήρως.

Η λειτουργία μεμονωμένων στοιχείων του συστήματος έχει διαταραχθεί

Η συσκευή δεν θα λειτουργεί κανονικά αν υπάρχουν σφάλματα στα διάφορα εξαρτήματα.

Τέτοιες δυσλειτουργίες ενδέχεται να προκύψουν λόγω μη σωστής συντήρησης της συσκευής:

 • ένας από τους οπαδούς είναι σπασμένος.
 • η βαλβίδα τεσσάρων οδών είναι ελαττωματική.
 • κλεισίματος συμπιεστή εναλλασσόμενου ρεύματος ·
 • τρύπες στην περιέλιξη, βράχια μέσα.
 • ο θερμικός ηλεκτρονόμος είναι εκτός λειτουργίας.

Η επισκευή ή αντικατάσταση μπορεί να γίνει από τον πλοίαρχο. Μόνο οι ειδικοί είναι σε θέση να εντοπίσουν την αιτία και να την εξαλείψουν. Δεν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε και να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε τα περίπλοκα και άγνωστα στοιχεία της συσκευής. Η άγνοια μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση άλλων τμημάτων της συσκευής.

Βλάβη του αισθητήρα

Επισκευή αισθητήρων δυσλειτουργίας

Η μη λειτουργία αισθητήρων θερμοκρασίας και πίεσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη λειτουργία ψύξης της συσκευής. Οι κατασκευαστές παρέχουν αυτόματη απενεργοποίηση του συστήματος τροφοδοσίας σε τέτοιες περιπτώσεις. Για να επαναλάβετε τη λειτουργία της συσκευής, τα ελαττωματικά εξαρτήματα πρέπει να αντικατασταθούν.

Σάρωση σωλήνα

Καθαρισμός εύκαμπτων σωλήνων

Η πλήρωση σκουπιδιών σε ειδικούς εύκαμπτους σωλήνες, τα οποία αποτελούν συστατικά της συσκευής, οδηγεί στο γεγονός ότι το κλιματιστικό δεν φυσάει καλά. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνει από έναν πλοίαρχο χρησιμοποιώντας μια ειδική αντλία κενού.

Μόνο έγκαιρη εξειδικευμένη υπηρεσία μπορεί να διασφαλίσει την κανονική λειτουργία όλων των συστημάτων και τρόπων λειτουργίας του κλιματιστικού. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε σοβαρές ζημιές στη συσκευή. Είναι επιθυμητό να προσφέρεται μια φορά το χρόνο στη βοήθεια ενός πλοίαρχου που θα καθαρίσει ολόκληρο το διαχωριστικό σύστημα.

Ο κλιματισμός δεν λειτουργεί για θέρμανση

Το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται: Λειτουργικά σφάλματα ή βλάβες;

Παρά το γεγονός ότι τα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα είναι πολυλειτουργικά, έχουν πολλούς τρόπους λειτουργίας (αυτόματο, ψύξη, αφυγραντικό, αερισμό, θέρμανση) σπίτι η λειτουργία τους είναι η ψύξη του αέρα σε ζεστό καλοκαίρι περίοδο.

Το χειμώνα το κρύο κλιματισμό σε λειτουργία θέρμανσης είναι απίθανο να είναι σε θέση να διατηρήσει το επιθυμητό ζεστό μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αυτή η τεχνική, και ιδιαίτερα η λειτουργία "θέρμανσης" της, είναι αποτελεσματική στην εκτός εποχής (το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν ο δρόμος παραμένει ή όχι πολύ κρύος), μόνο ως επιπλέον μέσα θέρμανσης του δωματίου.

Λειτουργίες και θερμοκρασία λειτουργίας του κλιματιστικού

Κάθε κλιματιστικό, το οποίο έχει λειτουργία θέρμανσης, βρίσκεται στο σχεδιασμό αντλία θερμότητας, που εργάζονται για την άντληση κρύου αέρα από το εσωτερικό του δρόμου. Απομακρύνει το αέριο Freon (το ψυκτικό που περιέχεται στο κλιματιστικό) προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι ο freon αλλάζει τη συνολική του κατάσταση, η οποία οδηγεί στον μετασχηματισμό του κρύου σε θερμότητα.

Αλλά διαφορετικά κλιματιστικά αντέχουν διαφορετικά αρνητικές θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα! Επομένως, καθορίστε πρώτα τον τύπο του κλιματιστικού σας:

 1. Αν έχετε σύστημα μη αντιστροφής, η ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας για το κλιματιστικό - όχι μικρότερη από -5 °. Εάν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, το συμπύκνωμα στο κλιματιστικό παγώνει, το φρέον είναι υπερψυγμένο.
 2. Αν έχετε σύστημα inverter, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό μέχρι -15;

Μην παραβιάζετε τις συνθήκες λειτουργίας του κλιματιστικού! Πάντα να σκεφτείτε τι είναι καταρχήν σχεδιασμένο. Εάν η θερμοκρασία του αέρα έξω από το παράθυρο είναι σημαντικά χαμηλότερη από την ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας του κλιματιστικού, μην το ενεργοποιείτε!

Αν ο καιρός στο δρόμο σας επιτρέπει ακόμα να ζεσταίνετε ρυθμίζοντας τη λειτουργία θέρμανσης, μην περιμένετε ότι το κλιματιστικό θα αρχίσει αμέσως να φυσάει με ζεστό αέρα. Η μονάδα ξεκινάει πρώτα την πίεση, θερμαίνει και στη συνέχεια αρχίζει να ζεσταίνει. Περιμένετε λίγο.

Είναι πιο δύσκολο να θερμάνετε τον κρύο αέρα από το δρόμο στα τέλη του φθινοπώρου και νωρίς την άνοιξη σε ένα κλιματιστικό παρά να το ψύξετε σε ένα ζεστό καλοκαίρι.

Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση στο κλιματιστικό και έχετε ήδη δώσει κάποιο χρόνο για να προθερμανθεί, αλλά ακόμα ο ψυχρός αέρας φυσάει, ελέγξτε αν έχει ρυθμιστεί σωστά βοηθός σας:

 • αν είναι επιλεγμένη η λειτουργία (θέρμανση - "Θέρμανση"),
 • αν έχει ρυθμιστεί η θερμοκρασία (αυτό γίνεται πατώντας το πλήκτρο "Temp" στον πίνακα ελέγχου)
 • ο ανεμιστήρας δεν περιστρέφεται πολύ γρήγορα (μπορείτε να το χαμηλώσετε πιέζοντας το πλήκτρο "Ανεμιστήρας").

Οι κύριοι λόγοι για την αποτυχία ενός θερμαντήρα κλιματισμού

Εάν όλες οι ρυθμίσεις είναι σωστές, πιθανότατα, λόγο κακή θέρμανση αέρα είναι:

 1. Ρύπανση και μπλοκαρίσματα μέσα στο κλιματιστικό.
 2. Διαρροή αερίου Freon.

Κατά συνέπεια, το κλιματιστικό σας χρειάζεται επισκευές, γρήγορα, ποιοτικά και επαγγελματικά, τα οποία μπορεί να κάνει ο πλοίαρχος του AllRemont24.

Ένας έμπειρος και πιστοποιημένος πλοίαρχος θα έρθει στο σπίτι σας οποιαδήποτε στιγμή βολικό για σας. Αμέσως μετά τη διάγνωση και την εύρεση της αιτίας της βλάβης, θα είναι σε θέση:

 1. Εξαλείψτε την εμπλοκή και μόλυνση του φίλτρου αέρα ή της πτερωτής στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού (αυτός είναι ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει θέρμανση).
 2. Βρείτε τη θέση της διαρροής φρέον, επισκευάστε ή αντικαταστήστε το μέρος, και πάλι επαναγεμίστε το κλιματιστικό με ψυκτικό μέσο.

Το κόστος επισκευής του κλιματιστικού σας μπορεί να είναι διαφορετικό, επειδή η τιμή εξαρτάται πάντοτε από το μοντέλο, το εμπορικό σήμα και την πολυπλοκότητα της ανάλυσης.

Με το κλιματιστικό σας υπάρχει μια σειρά από άλλα προβλήματα που οδηγούν στην έλλειψη θέρμανσης:

 • υπερψυχόμενου συμπιεστή,
 • παγώσει το σύστημα αποστράγγισης,
 • διακοπτόμενες λειτουργίες βαλβίδων,
 • το κλιματιστικό "παγώνει" στη λειτουργία απόψυξης (αυτό με τη σειρά του προκαλείται από δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό "γέμισμα" του κλιματιστικού).

Μην προσπαθήσετε να επισκευάσετε έναν τόσο περίπλοκο οικιακό εξοπλισμό μόνοι σας ως κλιματιστικό και μην εμπιστεύεστε μη επαγγελματίες. Τέτοιες ενέργειες, κατά κανόνα, οδηγούν σε επιδείνωση της θραύσης και πιο δαπανηρές επισκευές.

VseRemont24 κυριαρχήσει μια-δυο ώρες θα κάνει όλα τα απαραίτητα για να μη θερμαινόμενο επισκευή του κλιματιστικού σας, να παρέχει εγγύηση για την εργασία που εκτελείται, καθώς έχει εγκατασταθεί το κιτ (αν αντικαθιστά οποιαδήποτε μέρη που πρέπει να παραχθούν), και μπορείτε να απολαύσετε και πάλι μια άνετη ζεστή θερμοκρασία του αέρα στο σπίτι σας!

Γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό; Προβλήματα και λύσεις

Το κλιματιστικό σας έκλεισε ξαφνικά τη θέρμανση του δωματίου και θέλετε να μάθετε γιατί; Ή θέλετε να προστατευθείτε από τέτοιου είδους προβλήματα και να επεκτείνετε τη ζωή του αγαπημένου σας συστήματος διαχωρισμού; Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό άρθρο είναι για σένα. Σε αυτό, η εταιρεία Aqualux θα μιλήσει για τους λόγους της αποτυχίας της λειτουργίας θέρμανσης και για την εξοικονόμηση σε αυτή την κατάσταση.

Λόγος αριθ. 1. Γρήγοροι ιδιοκτήτες
Τις περισσότερες φορές το κλιματιστικό σύστημα σταματά να θερμαίνεται λόγω της απληστίας των ιδιοκτητών του. Το γεγονός είναι ότι για να προσαρμοστεί στη λειτουργία θέρμανσης, το κλιματιστικό χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το να λειτουργεί για την ψύξη του αέρα. Η χρονική καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα διαχωρισμού κατά τη μετάβαση στη θέρμανση πρέπει να ξεκινήσετε την απόσταξη του Freon προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και αυτό, με τη σειρά του, απαιτεί εξίσωση πίεσης.
Λύση: Για να απαλλαγείτε από μια τέτοια "δυσλειτουργία" είναι απλή - για να σταματήσει να βιάζεται. Θέστε τη συσκευή σε λειτουργία θέρμανσης όπως υποδεικνύεται στο εγχειρίδιο και περιμένετε για αρκετό χρόνο. Μην κάνετε κλικ σε όλα τα πλήκτρα της κονσόλας και επανεκκινήστε σπαστά το split σύστημα. Δεν θα περάσει πολύς χρόνος πριν το κλιματιστικό αρχίσει να εξυπηρετεί ζεστό αέρα.

Λόγος αριθ. 2. Μολυσμένα φίλτρα
Γιατί ο κλιματισμός μας αρνείται να μας ζεσταίνει; - ρωτάς. Επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, οι ιδιοκτήτες του έχουν ξεχάσει πολύ καιρό για την έγκαιρη φροντίδα των φίλτρων.
Λύση: Η επίλυση του προβλήματος # 2 θα είναι λίγο πιο δύσκολη από την πρώτη, αλλά σίγουρα θα πετύχετε. Για να διαιρέσετε ξανά το σύστημα για να τροφοδοτήσετε ζεστό αέρα - καθαρίστε τα φίλτρα του. Αφαιρέστε τα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό, σκουπίστε με ένα υγρό πανί και, εάν είναι απαραίτητο, επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Στη συνέχεια στεγνώστε και εγκαταστήστε την πίσω.
Κάντε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά το μήνα και το φίλτρο σας θα αισθάνεται καλά. Και σε κάθε στιγμή μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό καλοκαιρινό αεράκι.

Λόγος αριθ. 3. Σκόνη στην πτερωτή της εσωτερικής μονάδας
Μερικές φορές συμβαίνει επίσης ότι το κλιματιστικό δεν αρνείται να θερμάνει το δωμάτιο λόγω της συσσώρευσης σκόνης στην πτερωτή της εσωτερικής μονάδας.
Λύση: Το κλειδί για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα βρίσκεται στην επιφάνεια. Οπλισμένοι με ένα υγρό πανί, αφαιρέστε το εσωτερικό πλαίσιο. μπλοκάρετε και με τη βοήθεια του, καθαρίστε την πτερωτή. Κατά τον καθαρισμό, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς τα μέρη του πίνακα είναι εξαιρετικά εύθραυστα.

Πρόβλημα αριθ. 4. Μόλυνση της εξωτερικής μονάδας
Πραγματοποιήσατε τις παραπάνω 3 ενέργειες, αλλά το κλιματιστικό σας εξακολουθεί να μην θερμαίνει τον αέρα; Πιθανότατα, η απάντηση σε αυτό το παζλ είναι κρυμμένη στο εξωτερικό μπλοκ, ή μάλλον στη φροντίδα γι 'αυτό. Η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση του εναλλάκτη θερμότητας. Εάν είναι γεμάτο χνούδι λεύκας, βρωμιά και σκόνη, τότε μην εκπλαγείτε γιατί το κλιματιστικό σας ανακοίνωσε μια απεργία.
Λύση: Ελέγξτε την κατάσταση του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αν βρείτε βρωμιά πάνω σε αυτό - καθαρίστε το.

Πρόβλημα αριθ. 5. Freon Drain
Ο επόμενος λόγος για τον διαχωρισμό της λειτουργίας θέρμανσης από το γενικό σχεδιασμό του δυναμικού λειτουργίας του κλιματιστικού είναι μια διαρροή φρέον. Αυτό το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται συνεχώς, αλλά σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες. Επομένως, τα αποτελέσματα διαρροής γίνονται αισθητά μόνο μετά από ορισμένο χρόνο (1-1,5 έτη).
Λύση: Ο κανονικός ανεφοδιασμός με φρέον. Θέλετε να απολαύσετε ευχάριστο ζεστό αέρα ακόμη και το χειμώνα κρύο; Θέλετε το διαχωρισμένο σας σύστημα να σας εξυπηρετήσει μακρά και πιστά; Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχάσετε να το ανεφοδιάσετε με φρέον τουλάχιστον μια φορά το 1-1.5 χρόνια.

Το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται

Σε αντίθεση με τα προβλήματα με την κακή ψύξη στο καυτό καλοκαίρι, οι δυσκολίες στη θέρμανση δεν είναι τόσο κρίσιμες - υπάρχουν και μπαταρίες θέρμανσης. Αλλά, πρώτα, το κλιματιστικό σύστημα παρέχει μια σταθερή θερμοκρασία και μπορεί να αλλάξει σχετικά γρήγορα και, δεύτερον, να εμφανιστούν κρύες μέρες πριν ενεργοποιηθεί η κεντρική θέρμανση. Ως εκ τούτου, αν παρατηρήσετε ότι το κλιματιστικό δεν λειτουργεί για θέρμανση και δεν φυσάει με ζεστό αέρα, είναι καλύτερα να κατανοήσουμε τους λόγους γρηγορότερα.

Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι τα κλιματιστικά δεν επιθυμούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες κάτω από -5 μοίρες, επομένως φθείρονται ταχύτερα. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σύστημα αντί για τις μπαταρίες θέρμανσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο λόγος για τον οποίο το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται είναι παραβίαση των κανόνων λειτουργίας, αν και δεν αποκλείονται οι καταστροφές των κόμβων της συσκευής. Σε γενικές γραμμές, οι λόγοι για τους οποίους το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται το χειμώνα με σπάνιες εξαιρέσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που οφείλονται στο γεγονός ότι το κλιματιστικό δεν κρυώνει καλά το καλοκαίρι.

Τι πρέπει να κάνετε εάν το κλιματιστικό είναι κακό ή, αντίθετα, θερμαίνεται πάρα πολύ - αργότερα σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να διευκρινίσετε την αιτία του προβλήματος και τι καλύτερο να πάρετε σε αυτή την κατάσταση.

Λανθασμένη κατάσταση λειτουργίας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματικά ενεργοποιημένη τη λειτουργία θέρμανσης και ότι δεν αποστραγγίζετε ή ψύχετε. Συχνά συμβαίνουν οι ιδιοκτήτες να ξεχνούν ότι το καλοκαίρι είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία ψύξης.

Με την ευκαιρία, δεν γνωρίζουν όλοι ότι μετά την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κλιματιστικού, θα πρέπει να περιμένετε 10-15 λεπτά για να λειτουργήσει σταθερά στη νέα λειτουργία.

Είναι πολύ κρύο έξω από το παράθυρο

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τουλάχιστον -5. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα πρέπει να εξοπλίσετε το κλιματιστικό σας με μια ειδική "χειμερινή συσκευασία".

Στίξη της εξωτερικής μονάδας

Ελέγξτε εάν η εξωτερική μονάδα είναι χωρίς πάγο. Όταν το πάγωμα κλείνει αμέσως το κλιματιστικό και κατανοεί τους λόγους: ίσως έχετε υποτιμήσει την εξωτερική θερμοκρασία και την υψηλή υγρασία.

Βλάβη στη βαλβίδα

Η βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών είναι ένα σημαντικό μέρος του κλιματιστικού: είναι υπεύθυνο για την αλλαγή των τρόπων λειτουργίας. Μια ελαττωματική βαλβίδα μπορεί να εμποδίσει τη μετάβαση σε λειτουργία θέρμανσης. Μια σπασμένη βαλβίδα πρέπει να αντικατασταθεί και είναι καλύτερο να εκχωρήσετε αυτό το έργο σε έναν έμπειρο ειδικό.

Προβλήματα με την κάρτα διαχείρισης

Συμπτώματα οποιαδήποτε εάν ελαττωματική μονάδα ελέγχου δεν μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά του: μπορεί να εκδώσει τυχαία εντολές για εναλλαγή ψύξης ή θέρμανσης, να αγνοήσει μια προκαθορισμένη θερμοκρασία και θερμαίνουν αρκετά καλά, ή, εναλλακτικά, να υπερθερμανθεί.

Σίγουρα για να διαπιστώσετε ότι η ελαττωματική μονάδα ελέγχου είναι φταίει, φυσικά, μόνο ένας εξειδικευμένος ειδικός μπορεί. Και απλά δεν ανεβείτε σε αυτό τον απροετοίμαστο άνθρωπο: οι συνέπειες θα είναι θανατηφόρες, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων διακοπών των άλλων δαπανηρών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Συνήθως η μονάδα ελέγχου αλλάζει ή αναβοσβήνει.

Τι γίνεται αν ο ζεστός αέρας δεν φυσάει από το κλιματιστικό

Οι μονάδες κλιματισμού εγκαθίστανται για να δημιουργήσουν άνετες συνθήκες στο δωμάτιο. Το κύριο καθήκον τους είναι η ψύξη του αέρα. Η λειτουργία θέρμανσης για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε δευτερεύουσα. Αλλά σήμερα οι κορυφαίοι κατασκευαστές έχουν αλλάξει την προσέγγιση στο θέμα αυτό. Αποδείχθηκε ότι ο τρόπος θέρμανσης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος κατά την έναρξη του κρύου καιρού, πριν ξεκινήσει η κεντρική θέρμανση. Αλλά μερικές φορές υπάρχουν καταστάσεις όπου το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί εσφαλμένα. Γιατί δεν φυσάει το κλιματιστικό με ζεστό αέρα; Η αιτία μπορεί να είναι ένας λανθασμένος τρόπος λειτουργίας ή βλάβη ενός από τα στοιχεία της δομής ψύξης.

Θέρμανση του αέρα

Για να μάθετε γιατί το κλιματιστικό δεν λειτουργεί σωστά, πρέπει να καταλάβετε πώς εκτελείται η θέρμανση των αέριων μαζών. Μετά από όλα, αρχικά, η κύρια λειτουργία ήταν η λειτουργία ψύξης. Αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός μεμονωμένων κινητών συστημάτων περιλαμβάνει τη θέρμανση κεραμικών στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση, η λειτουργία τους είναι παρόμοια με αυτή ενός συμβατικού θερμαντήρα. Ένα μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Μοντέρνα μοντέλα χρησιμοποιούνται όταν θερμαίνεται ο αέρας και μια άλλη αρχή λειτουργίας. Ο παράγοντας ψύξης μέσα στην κατασκευή αλλάζει την κατεύθυνση της κυκλοφορίας. Ο συμπυκνωτής και το στοιχείο εξάτμισης αλλάζουν τους ρόλους τους. Το κλιματιστικό αρχίζει να ψύχει τις εξωτερικές μάζες αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο θερμός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Λειτουργία της συσκευής ψύξης σε χαμηλές θερμοκρασίες, πιθανές συνέπειες

Εάν το κλιματιστικό μη χτυπήσει θερμό αέρα, πρέπει να καταλάβετε αν είναι σε θέση να λειτουργήσει σε αυτή τη λειτουργία. Δεν είναι όλα τα σχέδια μπορούν να θερμάνουν τον αέρα στο δωμάτιο με την έναρξη των χειμερινών παγετώνων. Τα τυπικά συστήματα ψύξης λειτουργούν σε λειτουργία θέρμανσης μόνο μέχρι μια ορισμένη αρνητική θερμοκρασία. Συνήθως αυτή η τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τους -5 ° C.

Όταν χρησιμοποιούνται τέτοιες συσκευές σε συνθήκες χαμηλότερων θερμοκρασιών, η πιθανότητα προβλημάτων αυξάνεται σημαντικά:

 • Το λάδι στον συμπιεστή γίνεται πιο ιξώδες.
 • Η ψυκτική ουσία αλλάζει τις ιδιότητές της.
 • η ξηρή λειτουργία του συμπιεστή μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του.
 • η εργασία σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας οδηγεί σε ταχεία φθορά εξαρτημάτων και αποτυχία ολόκληρου του συστήματος.

Στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με την εμφάνιση παγετών μερικές φορές υπάρχει μια κρούστα πάγου. Περιστρύεται περιοδικά. Το νερό διοχετεύεται στο τηγάνι. Αποτελεί πάγο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον ανεμιστήρα. Επιπλέον, ο πάγος παραμορφώνει τα τοιχώματα του εναλλάκτη θερμότητας, οδηγώντας σε αποσυμπίεση και διαρροή της ουσίας εργασίας.

Δεδομένου ότι η θερμότητα εισέρχεται στο δωμάτιο από το εξωτερικό περιβάλλον, καθώς μειώνεται η θερμοκρασία, οι συνθήκες εργασίας γίνονται πιο δύσκολες. Το κλιματιστικό απαιτεί περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση του αέρα. Όταν επιτευχθούν ορισμένα όρια, μπορεί απλά να απενεργοποιηθεί και να σταματήσει να εργάζεται.

Συνήθως στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής αναγράφεται ένα διάστημα θερμοκρασίας στο οποίο είναι δυνατή η βέλτιστη λειτουργία της. Πρέπει να λάβετε υπόψη αυτές τις παραμέτρους και να μην χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό σε ακραίες συνθήκες.

Αιτίες λανθασμένης λειτουργίας του συστήματος στη λειτουργία μεταφοράς θερμότητας, τρόποι επίλυσης του προβλήματος

Μπορεί να παρουσιαστούν οι ακόλουθες αιτίες κακής απόδοσης της συσκευής ψύξης στη λειτουργία μεταφοράς θερμότητας:

 • Εμπλοκές πάγου εμφανίστηκαν στους συνδετικούς σωλήνες. Παρεμβαίνουν στην κίνηση της εργαζόμενης ουσίας. Δεν είναι δυνατή η απόψυξη κατά τη χειμερινή περίοδο. Μην θερμαίνετε την κύρια γραμμή. Για να λύσετε το πρόβλημα, αλλάξτε τους τρόπους λειτουργίας. Αυτό αλλάζει την κατεύθυνση της κίνησης του ψυκτικού υγρού. Η εξωτερική μονάδα είναι θερμαινόμενη.
 • στο κλιματιστικό δεν υπάρχει αρκετό φρέον. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκύψει σε περίπτωση διαρροής και διαρροής αερίων. Για να λύσετε τη δυσλειτουργία, καλέστε τον οδηγό. Μετά την εύρεση προβληματικών περιοχών, τις επισκευάζει και διαχειρίζεται το σύστημα στο απαιτούμενο επίπεδο.
 • Στην επιφάνεια των εσωτερικών τμημάτων υπάρχει βρωμιά. Είναι απαραίτητο να αφαιρείτε περιοδικά το διακοσμητικό κάλυμμα της συσκευής και να καθαρίζετε τα κύρια στοιχεία και τα φίλτρα.
 • μπορεί να υπάρξει καταστροφή ορισμένων τμημάτων της δομής. Κανονικά στην περίπτωση αυτή, στον πίνακα ελέγχου εμφανίζεται ένας κωδικός βλάβης. Για να επαναφέρετε τη λειτουργία της μονάδας ψύξης, καλέστε τον τεχνικό σέρβις.

Μερικές φορές αμέσως μετά την ενεργοποίηση της συσκευής, αποδεικνύεται ότι δεν λειτουργεί στη λειτουργία θέρμανσης. Πώς να φτιάξετε ένα κλιματιστικό με θερμότητα; Μην πανικοβληθείτε αμέσως. Ένας τέτοιος τρόπος λειτουργίας σχετίζεται με μια αλλαγή στην κατεύθυνση κίνησης του ψυκτικού υγρού. Αυτό παίρνει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, εάν υπάρχει αρνητική εξωτερική θερμοκρασία, ο συμπιεστής πρέπει να αποκτήσει ορμή. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε.

Χρήση σχεδίων μετατροπέα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι κλασικές μονάδες κλιματισμού δεν είναι επαρκώς προσαρμοσμένες ώστε να λειτουργούν στη λειτουργία θέρμανσης σε χαμηλή αρνητική θερμοκρασία. Έχουν χαμηλότερη απόδοση, αυξάνονται οι απώλειες θερμότητας. Ο κίνδυνος διάσπασης του συμπιεστή αυξάνεται.

Τα μοντέλα μετατροπέα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικότερα για θέρμανση χώρων ακόμη και σε περιπτώσεις σοβαρών παγετώνων. Υπάρχει ένας τρόπος για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα. Η ροή των εξωτερικών αέριων μαζών αναμιγνύεται με τον αέρα στο δωμάτιο. Σε λειτουργία θέρμανσης, είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί η μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας.

Ένας ειδικός παράγοντας ψύξης χρησιμοποιείται επίσης σε συσκευές inverter. Αν το σημείο βρασμού του Freon δεν υπερβαίνει τους -25 ° C, τότε τα ειδικά ψυκτικά σώματα βράζουν στους -35 ° C. Οι παρασιτικές απώλειες σε μοντέλα με σχεδιασμό αναστροφέα ελαχιστοποιούνται.

Χειμερινή εφαρμογή κιτ

Για να βελτιωθεί η λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων το χειμώνα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χειμερινά σύνολα εξοπλισμού. Αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • μια συσκευή που θερμαίνει το σύστημα αποχέτευσης και εξωτερικούς σωλήνες σύνδεσης.
 • Στοιχεία θέρμανσης, ανεμιστήρα θέρμανσης και συμπιεστή.
 • μια συσκευή για την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του κινητήρα κατά την αλλαγή των παραμέτρων θερμοκρασίας.

Η τοποθέτηση του χειμερινού κιτ εμποδίζει την αποσύνθεση της εξωτερικής μονάδας όταν ενεργοποιείται στις οριακές συνθήκες και εμποδίζει την εμφάνιση πάγου στο σωλήνα αποστράγγισης.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό για τη θέρμανση του δωματίου

Η χρήση μιας δομής ψύξης για θέρμανση χώρου έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • στον αέρα υπάρχει επαρκής ποσότητα υγρασίας.
 • δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα.
 • Η απόδοση θερμότητας είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται.
 • στην κατάσταση του μικροκλιματικού χώρου βελτιώνονται.

Αλλά μαζί με τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν ορισμένες αρνητικές πτυχές:

 • μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού.
 • Το λάδι παχύνει ταχύτερα, τα χαρακτηριστικά του επιδεινώνονται.
 • Η απόδοση της συσκευής γίνεται μικρότερη από την ονομαστική τιμή.
 • ο κίνδυνος βλάβης της συσκευής ψύξης αυξάνεται.

Η μεταφορά θερμότητας του εξοπλισμού κλιματισμού είναι αρκετά υψηλή και οικονομικά εφικτή. Τα σύγχρονα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν σε χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες. Αλλά είναι απλά μια προσθήκη στο βασικό σύστημα θέρμανσης.

Το κλιματιστικό δεν κρυώνει ή δεν κρυώνει καλά.

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα με τα συστήματα ψύξης είναι η κατάσταση όταν το κλιματιστικό δεν ψύχεται ή καίγεται. Θα εξετάσουμε πιθανούς λόγους και μεθόδους για την εξάλειψή τους. Τα προβλήματα μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: απαιτούν επισκευή και δεν απαιτούν.

Ο συνηθέστερος λόγος για αυτό είναι είναι η αποσυμπίεση του συστήματος Freon και η διαρροή του φρέον. Με μεγάλες απώλειες του Freon - το κλιματιστικό δεν κρυώνει και δεν θερμαίνεται, αλλά απλά κυνηγούν αέρα δωματίου. Εάν συμβαίνει αυτό, μην τρέφετε το κλιματιστικό, αλλάζοντας τις λειτουργίες, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας. Ένα θαύμα δεν θα συμβεί, το ψυκτικό δεν θα επιστρέψει στο σύστημα από την ατμόσφαιρα. Απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και καλέστε τον πλοίαρχο. Κατά την άφιξη, ο πλοίαρχος θα επιθεωρήσει και θα διαγνώσει αυτόν τον εξοπλισμό και εάν ο κινητήρας (συμπιεστής) είναι εντάξει, θα εξαλείψει τη διαρροή του Freon και θα ανεφοδιάσει το κλιματιστικό.Αιτίες κακής λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

- Τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι μολυσμένα.
Εάν τα φίλτρα δεν καθαριστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μετά από λίγο η ψύξη του ψυγείου της εσωτερικής μονάδας θα μειωθεί, ως εκ τούτου, ο αέρας στο δωμάτιο θα γίνει χειρότερη ψύξη. Θα υπάρξει παραβίαση του κανονικού τρόπου λειτουργίας του κυκλώματος ψύξης, το οποίο συχνά οδηγεί στην κατάψυξη των χαλκοσωλήνων. Θα μάθετε επίσης για αυτό όταν το νερό από το εσωτερικό της συσκευής θα ρέει και θα καταστρέψει την ακριβή ταπετσαρία σας. Auch! Αυτό συμβαίνει όταν η σκόνη που έχει πέσει μέσα στο δίσκο αποστράγγισης έχει μπλοκαριστεί από τον σωλήνα αποστράγγισης και το συμπύκνωμα δεν μπορεί κανονικά να εξέρχεται από το κλιματιστικό.

-ο εναλλάκτης θερμότητας των εσωτερικών και / ή εξωτερικών μονάδων είναι μολυσμένος.
Όταν το φως μόλυνση των θερμαντικών σωμάτων, και επαρκώς καθαρισμού πλακών βούρτσα είναι σχετικά άκαμπτα, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κατακαθίσει η σκόνη πλάκες, και τα εξής: Πρώτον - και ακόμη και συμπύκνωμα που μετατρέπει τη σκόνη στην ταινία λάσπη. Δεύτερον - όλα τα είδη καπνών, που περιέχουν λίπη και ρητίνες. Αυτές οι ουσίες είναι σε θέση να "κολλήσουν" όλα τα κενά αέρα σφιχτά τον εξατμιστή και απλά σταματά να λειτουργεί. Επιπλέον, παρά την παρουσία φίλτρων, σε ορισμένα μοντέλα το ψυγείο περιέχει επίσης μαλλί, χνούδι κ.α. Η εξωτερική μονάδα υπόκειται σε ρύπανση ακόμη περισσότερο. Και παρόλο που ο ιδιοκτήτης δεν θυμάται συχνά για αυτή τη μονάδα, το κλείσιμο του καλοριφέρ μπορεί να μετατραπεί σε κλιματιστικό απλά μια αποτυχία.

-Καμία εκκίνηση του συμπιεστή

Ο βόμβος του συμπιεστή και η προστασία σβήνει:

Χαμηλή τάση τροφοδοσίας

Σπάσιμο μιας φάσης (με ένα δίκτυο 3 φάσεων)

Λάθος φάση (με δίκτυο 3 φάσεων)

Διατομή καλωδίων ισχύος

Πυκνωτής εκκίνησης

Δεν εξισορροπήθηκε καμία πίεση (βουλωμένος τριχοειδής σωλήνας)

Υγρό ψυκτικό μέσο στο στροφαλοθάλαμο

-Οι αισθητήρες θερμοκρασίας είναι ελαττωματικοί

Αισθητήρες μπορεί να κλείσει αν είναι ανοιχτό, ή την αντοχή τους σε διαφέρουν από κανονικές τιμές τους, όπου η πλακέτα ελέγχου είναι καμία αντίδραση με την συσκευή διακόπτη ή απουσιάζει σήμα στην εκκίνηση του συμπιεστή, οι αισθητήρες πρέπει να αντικατασταθούν από επισκευαστούν.

-ελαττωματικούς αισθητήρες χαμηλής / υψηλής πίεσης
Σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην προηγούμενη, το κλιματιστικό ενεργοποιεί την προστασία μέχρι να διορθωθεί το σφάλμα.
-ο τριχοειδής σωλήνας είναι φραγμένος
Η κύρια δυσλειτουργία των τριχοειδών σωλήνων είναι η πλήρης ή μερική απόφραξη (απόφραξη) αυτών. Συνήθως εμφανίζεται μετά από μια επαγγελματική εξουθένωση κινητήρα, που φράζει προσμίξεις, που προέρχονται μέσα από το φίλτρο αφυγραντήρα, ή μετά την επιδιόρθωση του ψυκτικού κυκλώματος, εάν έγιναν λάθη κατά την επισκευή.
Αν το τριχοειδές είναι φραγμένο, η συσκευή ψύξης παρέχεται μια ανεπαρκή ποσότητα ψυκτικού, οι μειώσεις ψυκτική ισχύς, οι υπερθέρμανση αυξάνει και το περίβλημα του συμπιεστή είναι έντονα θερμαίνεται. Τα ίδια σήματα εμφανίζονται επίσης όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ψυκτικού στο κύκλωμα

Τι να κάνετε αν το κλιματιστικό δεν λαμβάνει ζεστό αέρα

Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης του κλιματιστικού, εξοπλισμένου με ένα split σύστημα, αντιμετώπισε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εσφαλμένη λειτουργία της συσκευής - δεν θερμαίνεται καλά, δεν δίνει θερμότητα και πολλά άλλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή έχει καταστεί άχρηστη και θα πρέπει να καλέσει αμέσως για τεχνική υποστήριξη, έχοντας εξετάσει προσεκτικά τη συσκευή, μπορείτε να καταλάβετε γιατί το κλιματιστικό δεν θερμαίνει και εξαλείψει τον εαυτό σας.

Εάν το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατό να καθορίσετε τον εαυτό σας μόνος σας

Υπερβολική βιασύνη των οικοδεσποτών

Πριν ξεκινήσετε να καταλάβω το λόγο για τον οποίο η συσκευή δεν ζεσταίνει το αέρα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις πληροφορίες ότι η λειτουργία των κλιματιστικών με διάσπαση σύστημα απευθύνεται κυρίως σε ψύξη των αερίων μαζών και οι εγκαταστάσεις θέρμανσης - ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό.

Για πολλούς λόγους, τα κλιματιστικά συστήματα δεν μπορούν να γίνουν πλήρεις υποκατάστατες για ένα σύστημα θέρμανσης ή για κεντρική θέρμανση. Η θέρμανση των αέριων μαζών στο διαχωρισμένο σύστημα πραγματοποιείται τη στιγμή που το φρέον αντλείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί εξίσωση του επιπέδου πίεσης, η οποία θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Με τη σειρά τους, οι ιδιοκτήτες των συσκευών, που περιμένουν την άμεση εκκίνηση του κλιματιστικού και δεν το αποκτούν, αρχίζουν να πιστεύουν ότι η συσκευή έχει καταστεί άχρηστη.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ως εξής: εάν μετά την ενεργοποίηση της συσκευής δεν ξεκινήσει η εργασία της, τότε είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγο, 10-15 λεπτά. Απαγορεύεται αυστηρά στη διαδικασία αναμονής να πατάτε όλα τα είδη κουμπιών, να προσπαθείτε να τραβήξετε καλώδια και ακόμα περισσότερο να αποσυναρμολογήσετε την περίπτωση της συσκευής.

Εάν η συσκευή δεν αρχίσει να λειτουργεί μετά από την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, τότε μόνο εάν υπάρχει βλάβη.

Σκόνη στο φίλτρο σωματιδίων σκόνης

Μια άλλη συχνή αιτία κακής απόδοσης της συσκευής είναι η προσκόλληση στο φίλτρο σωματιδίων σκόνης και άλλων ρύπων.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το παραδοσιακό σύστημα κλιματισμού περιέχει διάφορα επίπεδα φιλτραρίσματος αέρος. Αυτό εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στο δωμάτιο και προστατεύει το ψυγείο από τις επιπτώσεις των ρύπων. Επομένως, ελλείψει τακτικού καθαρισμού των παραπάνω φίλτρων, ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού μπορεί να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η συσκευή παύει να ζεσταίνεται.

Εάν στο φίλτρο έχουν παρουσιαστεί σωματίδια σκόνης, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί και να πλυθεί

Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα σωματίδια σκόνης προσκολλώνται στην πτερωτή της εσωτερικής μονάδας και αυτό οφείλεται και πάλι στην έλλειψη τακτικού καθαρισμού του κλιματικού εξοπλισμού.

Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, όπως και στην περίπτωση ενός φίλτρου, η πτερωτή πρέπει να αφαιρεθεί και να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί. Εκτελείτε αυτούς τους χειρισμούς θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, επειδή μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στα εύθραυστα τμήματα της πτερωτής.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους το κλιματιστικό δεν λειτουργεί για θέρμανση

Εάν το κλιματιστικό δεν λειτουργεί για θέρμανση, αλλά δεν βιάζεται ή δεν επιμολύνεται τα φίλτρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιους λόγους:

 1. Σφράγιση στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν η εξωτερική μονάδα της συσκευής συσσωρεύει μια μεγάλη ποσότητα σκόνης, έντομα, προς τα κάτω, η συσκευή μπορεί να σταματήσει τις μάζες του αέρα θέρμανσης. Λόγω της μόλυνσης αυτής, δημιουργείται τεράστιο φορτίο στη συσκευή, με αποτέλεσμα να αποτύχει. Για να αποφευχθεί αυτό, καθαρίστε τακτικά την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.
 2. Freon διαρροή. Ακόμη και με την πιο ποιοτική εγκατάσταση του κλιματισμού κατά τη διάρκεια του έτους, εξακολουθεί να υπάρχει διαρροή 6-8% Freon. Στο συσκευή συνεχίζει να λειτουργεί ποιοτικά, και η διαρροή ήταν αναπληρώνονται μία φορά κάθε 1,5-2 χρόνια, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τον εξοπλισμό με φρέον. Αν ο ανεφοδιασμός δεν πραγματοποιηθεί για περισσότερο από 2 χρόνια, η ποσότητα Freon στη συσκευή θα πέσει κάτω από το απαιτούμενο επίπεδο. Αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει υπερθέρμανση και εμπλοκή του συμπιεστή. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή του συμπιεστή είναι σχεδόν 50% του κόστους του νέου κλιματιστικού. Για την ταυτοποίηση παρόμοιο πρόβλημα αρκετό για να εξετάσουμε την συσκευή, ενώ η εξωτερική μονάδα (συζεύξεις της), ο σχηματισμός του παγετού, και οι εσωτερικές αέριες μάζες ανεπαρκώς ψύχθηκε, το ανεπαρκώς συσκευή ψυκτικού. Είναι αδύνατο να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα ανεξάρτητα.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αν η συσκευή σας δεν λειτουργεί σωστά, ο πανικός δεν θα σας βοηθήσει, επιθεωρήστε προσεκτικά και εάν κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν είναι κατάλληλος, τότε επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις.