Η ανάγκη για ένα μίνι κλιματιστικό

Κάθε άτομο είναι άτομο, επομένως σε γραφεία, διαμερίσματα, καταστήματα και άλλους χώρους είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για ένα μικροκλίμα για όλους. Σε τέτοιες συνθήκες, η καλύτερη επιλογή είναι η χρήση συμπαγών κλιματικών συστημάτων, τα οποία χωρίς προβλήματα θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε περιορισμένο χώρο χώρου. Αυτός ο εξοπλισμός είναι επίσης απαραίτητος σε συνθήκες σοβαρής έλλειψης χώρου, όταν ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα ή ένα γραφείο έχει ένα μικρό πλάνο και κάθε μέτρο στο λογαριασμό.

Ο κλιματισμός μικρού μεγέθους είναι απαραίτητος σε συνθήκες σοβαρής ανεπάρκειας χώρου

Χαρακτηριστικά, προκλήσεις και οφέλη

Η ανάγκη για εξοπλισμό κλιματισμού με παραμέτρους μικρού μεγέθους, περιορισμένη ισχύ ή λειτουργικότητα υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται. Είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε ότι σε ένα μικρό δωμάτιο δεν είναι πρακτικό να εγκαταστήσετε ένα πλήρες σύστημα split ή ογκώδες και ισχυρό κλιματιστικό.

Αυτός ο εξοπλισμός θα πάρει πολύ χώρο, και επιπλέον εκατοστά σε συνθήκες περιορισμένου χώρου είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Επιπλέον, τέτοια κλιματικά συστήματα δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν πλήρως την ισχύ και τη λειτουργικότητά τους.

Για την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος, μίνι κλιματιστικά και συμπαγή συστήματα split χρησιμοποιούνται ενεργά για μικρά δωμάτια, διαμερίσματα και δωμάτια με μικρή έκταση. Τέτοιες συσκευές, λόγω των διαστατικών χαρακτηριστικών τους και λειτουργικές, λύνουν αποτελεσματικά αρκετά προβλήματα:

 • Παρέχετε ένα βέλτιστο επίπεδο μικροκλίματος για ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα ή άλλο δωμάτιο μιας μικρής περιοχής.
 • Επιτρέψτε σας να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε τη τεχνική στο μέγιστο, όταν δεν υπάρχει ανάγκη να εγκαταστήσετε "κλασικά" κλιματικά συστήματα. Έτσι, για ορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος στο δωμάτιο δεν υπάρχει ανάγκη για συσκευές υψηλής ισχύος, σε τέτοιες περιπτώσεις, θα κάνει ένα μικροσκοπικό κλιματιστικό.
 • Εάν χρειάζεστε χώρο εξοικονόμησης, όταν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για τον εξοπλισμό των κλασικών κλιματικών συστημάτων.
 • Επιτρέπει την εξοικονόμηση, καθώς η τιμή των μικρών συσκευών είναι συνήθως χαμηλότερη (με εξαίρεση ορισμένα "γεμάτα" μοντέλα συμπαγών κλιματιστικών).

Ο μίνι κλιματισμός δεν διαφέρει ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας από κλασικές συσκευές

Ένα μικρό κλιματιστικό ή split σύστημα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Τα όργανα μπορούν να εγκατασταθούν σε μέρη όπου μια συμβατική συσκευή δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Έτσι, είναι τέλεια τοποθετημένα στο παράθυρο, στον τοίχο, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο τραπέζι, στον τοίχο ή στον θάλαμο. Τα συμπαγή κλιματιστικά δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
 • Πολλά μοντέλα με συμπαγείς διαστάσεις δεν είναι κατώτερα της ισχύος και των δυνατοτήτων τους σε συμβατικά συστήματα.
 • Για συγκεκριμένες περιπτώσεις, υπάρχουν μοντέλα με χαμηλή ισχύ και περιορισμένη λειτουργικότητα.
 • Αυτονομία. Πολλά μοντέλα μπορούν να λειτουργούν με μπαταρίες ή μπαταρίες, τα κλιματιστικά δεν εξαρτώνται από τροφοδοτικά, είναι βολικά στο δρόμο, στη ντάκα.

Ο μίνι κλιματισμός ή το σύστημα split δεν έχουν σημαντικές διαφορές στη συσκευή ή στην αρχή λειτουργίας τους. Είναι σε θέση να επιλύσουν τα ίδια προβλήματα με τις "κλασσικές" συσκευές:

 • Θέρμανση ή ψύξη του αέρα.
 • Καθαρισμός από σκόνη και άλλα στοιχεία.
 • Αφαίρεση οσμών.
 • Υγρασία.
 • Εξαερισμός.

Η κύρια διαφορά τέτοιων συμπαγών συσκευών είναι το μικρό μέγεθος της θήκης και όλα τα στοιχεία εργασίας. Ο περιορισμένος χώρος εργασίας επηρεάζει συνήθως την ικανότητα και τη λειτουργικότητα. Είναι αδύνατο να τοποθετήσετε τυποποιημένα, "ισχυρά" εξαρτήματα σε μια μικρή θήκη. Συχνά το πρόβλημα επιλύεται με τη "στενότητα" των προβλημάτων που επιλύονται από τη συσκευή.

Υπάρχουν όμως μοντέλα που συνδυάζουν τόσο το συμπαγές μέγεθος, όσο και την υψηλή απόδοση, την ισχύ και μια ποικιλία λειτουργικών. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των κλιματιστικών είναι μια υψηλή τιμή.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μικροκατασκευών κλιματισμού και διαχωρισμένων συστημάτων:

 • Σταθερή (τραπέζι, πάτωμα).
 • Το παράθυρο.
 • Multizone (αποτελείται από πολλές μονάδες εργασίας και μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα πολλά δωμάτια).
 • Mobile (χρησιμοποιείται για εργασίες σε χώρους, μεταφορές).

Συμπαγές σύστημα διαχωρισμού

Τα μοντέλα με μικρές διαστάσεις σχεδιάζονται επίσης για συστήματα με διαχωρισμό και αυτές οι συσκευές έχουν μεγάλη διακύμανση. Έτσι, για να εξοικονομηθεί χώρος σε ένα χωριστό δωμάτιο, το σύστημα μπορεί να έχει ένα στενό και λεπτό σώμα της εσωτερικής μονάδας, η εξωτερική μονάδα εργασίας διατηρεί όλη τη λειτουργικότητά της από πλευράς ισχύος, καθαρισμού, ψύξης ή θέρμανσης.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχουν μοντέλα με μειωμένο εξωτερικό μπλοκ ή όταν όλα τα στοιχεία του συστήματος έχουν συμπαγείς παραμέτρους. Αυτή η διαφοροποίηση των διαχωρισμένων συστημάτων μας επιτρέπει να βρούμε τη βέλτιστη λύση σε κάθε περίπτωση.

Η κύρια απαίτηση για εσωτερικές μονάδες διαχωρισμένων συστημάτων είναι ένα μικρό πλάτος και μήκος. Το μέσο μήκος των συμπαγών κλιματικών συστημάτων είναι περίπου 70 εκ. Το μικρότερο τμήμα του κλιματικού συστήματος έχει μέγεθος περίπου 30 εκατοστών, αλλά τέτοιες μικροσκοπικές συσκευές δεν είναι δημοφιλείς με μία μόνο χρήση.

Αλλά στο πλαίσιο του συστήματος πολλαπλών ζωνών οι ελάχιστες αυτές διαστάσεις είναι αποτελεσματικές και απαιτητικές. Το ύψος των εσωτερικών μονάδων των συμπαγών διαχωριστικών συστημάτων είναι 25-30 cm. Αυτές οι παράμετροι διαστάσεων επιτρέπουν τη σημαντική εξοικονόμηση χώρου χωρίς απώλεια λειτουργικότητας και ποιότητας εργασίας.

Το Evapolar είναι ένα παράδειγμα ενός συμπαγούς κλιματιστικού

Παράδειγμα συμπαγούς κλιματιστικού Evapolar

Μια συσκευή που ονομάζεται Evapolar είναι ένα αποτελεσματικό κλιματιστικό για ένα μικρό δωμάτιο, περιορισμένο χώρο. Αυτή η μία από τις μικρότερες οικιακές συσκευές είναι σε θέση να δημιουργήσει διάφορες ζώνες άνεσης σε ακτίνα 2-3 μέτρων.

Χαρακτηριστικά μοντέλων Evapolar:

 • Υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης, υπερβαίνοντας την απόδοση των αναλόγων.
 • Πολυλειτουργικότητα: εξαερισμός, υγρασία, ψύξη.
 • Η παραγωγή της συσκευής χρησιμοποιεί αξιόπιστη και ανθεκτική προηγμένη τεχνολογία.
 • Ελαφρότητα (1,68 kg).
 • Εύκολος έλεγχος των τρόπων λειτουργίας.
 • Η τεχνολογία της συσκευής εγγυάται την ασφάλεια από κρυολογήματα.
 • Οικολογική συμβατότητα (μη χρησιμοποιείτε φρέονες ή άλλα τοξικά ψυκτικά μέσα).
 • Αποδεκτό κόστος.
 • Κινητικότητα και συμπαγής.

Το Evapolar έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: λόγω των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τον ύγρανση και την ψύξη, η αποδοτικότητα της λειτουργίας του εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος χώρου. Όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση του κλιματιστικού.

Αξιολόγηση των διαχωρισμένων συστημάτων με τα μικρότερα μεγέθη

Παραδοσιακά, το πλάτος της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, σύμφωνα με τα γενικά αποδεκτά πρότυπα, είναι περίπου ένα μέτρο. Αυτό είναι το τυπικό μέγεθος, τυπικό για τον περισσότερο κλιματισμό μέσης ισχύος, ειδικά αυτό το μήκος είναι τυπικό για κλιματιστικά υψηλής ισχύος. Υπάρχει μια μικρότερη έκδοση του συστήματος split. Το μήκος του εσωτερικού μπλοκ είναι περίπου 70 εκατοστά. Οι διαστάσεις των μικρών διαχωριστικών συστημάτων είναι μερικές φορές περίπου 50 εκατοστά σε μήκος. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας κλιματιστικών, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα ψυχρού αέρα. Τέτοια διαχωριστικά συστήματα είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε μικρούς χώρους.

Το μικρότερο σύστημα διαχωρισμού, των οποίων το μήκος είναι περίπου 50 cm, δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των καταναλωτών, αλλά ο μέσος όρος - έως και 70 εκατοστά σε μήκος, θεωρούνται ότι είναι αρκετά δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των κατοίκων των μικρών διαμερισμάτων. Δεν διαφέρουν από τα κανονικά κλιματιστικά, αλλά επεξεργάζονται μια πολύ μικρότερη περιοχή. Σε αυτό το υλικό, θα λαμβάνονται υπόψη τα καλύτερα διαχωριστικά μικρού μεγέθους. Οι κατατάξεις λαμβάνουν υπόψη τόσο τις απόψεις των αγοραστών και των τεχνικών στοιχείων που υποβάλλονται στη λίστα μοντέλο.

Αξιολόγηση μικρών διαχωρισμένων συστημάτων

Μεταξύ μικρών διαμερισμάτων υπάρχουν τόσο συνηθισμένα, τοίχοι όσο και κινητά. Σε αυτή την αξιολόγηση θα θεωρούνται κλιματιστικά για μικρά δωμάτια. Σε αυτή την ενότητα, θα εξετάσουμε συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία έλαβαν τα υψηλότερα σημάδια από τους πελάτες.

Ballu BSWI-09HN1

Αυτό το μοντέλο θεωρείται το καλύτερο μεταξύ των κλιματιστικών σε ένα μικρό δωμάτιο. Οι κατασκευαστές παρέδωσαν το κλιματιστικό με πολυβάθμια φίλτρα, τα οποία καθιστούν εφικτό τον καθαρισμό των αέριων μαζών από πτητικά σωματίδια σκόνης και από διάφορα παράσιτα. Εάν το ίδιο το κλιματιστικό αποτύχει, μπορείτε να αφήσετε το συμπιεστή σε εφεδρεία: ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση τριών ετών στη συσκευή και 5 χρόνια - στον συμπιεστή. Οι διαστάσεις του κλιματιστικού είναι 70 × 28,5 × 18,8 cm. Αυτός ο εξοπλισμός εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με ένα σύστημα κατά της παγοκάλυψης, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να απαλλαγείτε γρήγορα από τη συμπύκνωση, η οποία περιοδικά εγκαθίσταται στον συμπιεστή.

Τα μικρότερα κλιματιστικά: τύποι και χαρακτηριστικά

Τα συνηθισμένα κλιματιστικά που είναι κοινά σε κάθε γωνία είναι μάλλον μεγάλα και μεγάλα προϊόντα, για τα οποία είναι απαραίτητο να διατεθεί ένα αξιοπρεπές ποσό χώρου στον τοίχο. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτές οι διαστάσεις είναι ακατάλληλες ή δεν ταιριάζουν στην εξειδικευμένη θέση για αυτούς, και χωρίς μια συσκευή ψύξης αέρα είναι αδύνατο να γίνει. Για το σκοπό αυτό παράγεται το μικρότερο κλιματιστικό, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε μικρό παράθυρο ή ακόμα και να τοποθετηθεί σε ένα περβάζι παραθύρου.

Δύο είδη μικρών συσκευών

Οι μικρές εκδόσεις των συσκευών ψύξης χωρίζονται σε δομή σε δύο τύπους:

 • Μοντέλα μονομπλόκ, τα οποία χωρίζονται επίσης σε διάφορους τύπους.
 • διαχωριστικά συστήματα - πιο κοινά κλιματιστικά τοίχου.

Επιλέξτε το κατάλληλο με βάση τη θέση εγκατάστασης. Η κύρια αξιοσημείωτη διαφορά όσον αφορά την άνεση: τα μοντέλα μονομπλόκ είναι πολύ πιο δυνατά από άλλους συναδέλφους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο συμπιεστής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μπορεί να προκαλέσει σημαντική ενόχληση σε βρεφονηπιακό σταθμό ή σε μελέτη.

Περισσότερα για τις επιλογές monoblock

Μια συσκευή monoblock για ψύξη με αέρα δεν είναι η ίδια με ένα κλιματιστικό τοίχου. Υπάρχουν 3 ποικιλίες:

 1. Παράθυρο - τα πρώτα φανταστικά μοντέλα αυτής της φύσης για το σπίτι. Είναι συμπαγή - από 40 × 30 × 35 εκατοστά, ώστε να τοποθετούνται ήσυχα ακόμη και σε ένα μικρό παράθυρο. Κατάλληλο για χώρους που κυμαίνονται από 6 τετραγωνικά μέτρα. Οι κύριες εταιρείες που παράγουν υψηλής ποιότητας μοντέλα αυτού του τύπου είναι οι Haier και Midea. Η πιο ήσυχη και ακριβότερη επιλογή παράγεται από την Toshiba (η ιαπωνική εταιρεία είναι ηγέτης στην αγορά συσκευών ποιότητας κατ 'αρχήν), αλλά η αγορά μιας τέτοιας συσκευής θα πετάξει σε μια πολύ πεντάδα. Οι επιλογές παραθύρων έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
  • πολύ εύκολο στη συναρμολόγηση.
  • η εγκατάσταση είναι φθηνή.
  • δεν υπάρχει ανάγκη για δαπανηρή πολύπλοκη συντήρηση.
  • κατά τη λειτουργία δεν απαιτούν τα μεγάλα έξοδα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας?
  • έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
 2. Οι κινητές συσκευές μοιάζουν με ξεχωριστή μονάδα με εξαερισμό, μέσω της οποίας αφαιρείται αέρας από το δωμάτιο και εξέρχεται για να ψυχθεί ο συμπυκνωτής στο δρόμο. Τα μεγέθη τους ξεκινούν από τέτοιους δείκτες: 60 × 40 × 30 εκατοστά. Σε αυτά τα μοντέλα, υπάρχουν και μειονεκτήματα: είναι αρκετά θερμαίνονται στην περιοχή εξαερισμού σε ορισμένα μοντέλα συλλέγει συμπυκνώματος από το χώρο εξόδου αέρα επιβραδύνει την ψύξη λόγω των θερμά ρεύματα από τα άλλα δωμάτια, μικρή εξαερισμού, σχετικά ακριβά. Ο κύριος κατασκευαστής συσκευών υψηλής ποιότητας είναι η "Electrolux", των οποίων τα συστήματα διαφέρουν ελαφρώς μειωμένο επίπεδο θορύβου. Πλεονεκτήματα:
  • εύκολο στη μεταφορά?
  • δεν υπάρχουν στοιχεία freon, και σε ορισμένες κατασκευές και αποστράγγιση, επειδή το συμπύκνωμα εξατμίζεται στον εναλλάκτη θερμότητας.
  • δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης.
  • μικρή ισχύς - απλά αδύνατο να κρυώσει.
  • Η πρόσοψη του σπιτιού δεν θα επιδεινωθεί, αφού δεν υπάρχει μπλοκ που να βρίσκεται εκεί.
  • εάν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης επισκευής δεν ελήφθη υπόψη, η κινητή συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να καταστραφεί η «εμφάνιση» του δωματίου.
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε δεν μπορούν να εγκατασταθούν άλλα μοντέλα.
  • ωραία θέα.
 3. Φορητά κλιματιστικά. Αυτή είναι μια πολύ μικρή συσκευή που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο δρόμο. Το μέγεθός του είναι σαν μια μικρή καφετιέρα. Το κύριο στοιχείο ψύξης είναι ένας κύλινδρος με παγωμένο νερό. Λειτουργεί από το δίκτυο ή με μια φορτισμένη μπαταρία (συνήθως περίπου 8 ώρες). Πλεονεκτήματα:
  • Μπορείτε να πάρετε μαζί σας οποιοδήποτε ταξίδι ή μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο γύρω από το διαμέρισμα ή το σπίτι?
  • δεν απαιτείται εγκατάσταση - μόνο μια υποδοχή, και στη συνέχεια μία φορά κάθε οκτώ ώρες.
  • μειώνει την υγρασία.

Οι αναφερόμενες ποικιλίες, εκτός από τις πολύ μικρές φορητές, είναι μάλλον "παχιά" μπλοκ. Εάν χρειάζεστε μια επίπεδη επιλογή, θα πρέπει να ανατρέξετε σε συστήματα split.

Σχετικά με τα συστήματα διάσπασης

Το σύστημα split είναι ένα κλιματιστικό τοίχου, το οποίο χωρίζεται σε δύο μονάδες: υπαίθρια και εσωτερικά. Το πρώτο μοιάζει με ένα αρκετά μεγάλο, θορυβώδες κουτί που βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου. Το δεύτερο - ως στενό, μικρό μπλοκ, εγκατασταθεί μέσα στο δωμάτιο. Πλεονεκτήματα τέτοιων συστημάτων:

 • εσωτερικό πίνακα που κρέμεται αρκετά ψηλά στον τοίχο και δεν παίρνουν στα χέρια, τα πόδια, δεν πιάνει το μάτι των μικρών παιδιών και ζώων, που επεκτείνουν τη μονάδα «ζωή»?
 • φαίνεται υπέροχο, έχει πολλά σχέδια από διαφορετικούς κατασκευαστές.
 • Έχει μεγάλη χωρητικότητα σε σύγκριση με τις παραλλαγές του μονολιθίου.
 • το εσωτερικό είναι πολύ μικρότερο από το παράθυρο ή την έκδοση για κινητά.
 • Ισχύς - 1,3-1,5 kW.
 • πολύ χαμηλό θόρυβο.
 • Μεγάλη για δωμάτια 10 τετραγωνικών μέτρων.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

 • δαπανηρή εγκατάσταση και ανάγκη για τακτική (περίπου μία φορά το χρόνο) συντήρηση.
 • την κατεστραμμένη πρόσοψη του κτιρίου.
 • η ίδια η συσκευή είναι αρκετά ακριβή.
 • αν απαιτούνται δαπανηρές επισκευές - οι τρύπες πρέπει ακόμα να τρυπηθούν.

Μικρά κλιματιστικά τοίχου

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα μάρκας Ιταλία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 21
 • Ψύξη, kW 2,1

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 22
 • Ψύξη, kW 2,2

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,5

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,7

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,5

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Μάρκα χώρα Σουηδία
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2,18

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Μάρκα χώρα Σουηδία
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,2

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2,1

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Μάρκα χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 18-23
 • Ψύξη, kW 2,2

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Μάρκα χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,52

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα μάρκας Ιαπωνία
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 1,92

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Μάρκα χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 26
 • Ψύξη, kW 2,64

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Μάρκα χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,50

Μικρό κλιματιστικό τοίχου

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,7

Ένα μικρό δωμάτιο σημαίνει ότι το εγκατεστημένο κλιματιστικό θα είναι επίσης μικρό. Ευτυχώς, σήμερα αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα λόγω της τεχνικής προόδου, η οποία επιτρέπει όλο και περισσότερο να μειώνονται τα εξαρτήματα, επιτυγχάνοντας μέγιστη συμπαγή.

Μέγεθος μίνι κλιματιστικών για το σπίτι

 • Ύψος και βάθος. Αυτά τα συστήματα διαχωρισμού τοιχώματος δείκτες εσωτερικές μονάδες δεν υπερβαίνει τα 30 cm, και πολλά μοντέλα διαθέτουν βάθος όχι περισσότερο από 20 cm. Αυτό είναι σχεδόν επίπεδη συσκευή, η οποία αυξηθεί πάνω από το χαμηλότερο επιφάνεια του τοίχου. Μπορούν ακόμη και να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε κόγχες, εάν είναι απαραίτητο.
 • Πλάτος. Πρότυπο για τα συμβατικά μοντέλα είναι το πλάτος 90-95 cm. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε εύκολα τη συσκευή, περιορίζονται 80-Tew δείτε. Επιπλέον, δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του μέσου, είναι απόλυτα αντιμετωπίσει τα καθήκοντά τους καλύτερα από ό, τι τακτική μεγέθους μονάδες.

Δύναμη των μικρών κλιματιστικών

Κατά κανόνα, τα μίνι μοντέλα τοίχου αγοράζονται για εγκατάσταση σε χώρους περιορισμένων διαστάσεων. Αυτό καθορίζει την ισχύ τέτοιων συσκευών: δεν υπερβαίνει τα 3,5 kW. Οι πιο συνηθισμένες συσκευές με χωρητικότητα ψύξης 2,0-2,5 kW, οι οποίες παρέχονται για έκταση 20-25 τ.μ. Αυτή είναι η ιδανική επιλογή για ένα στούντιο διαμέρισμα, όπου κάθε εκατοστό του χώρου είναι στο λογαριασμό.

Η τιμή των συμπαγών συστημάτων διάσπασης

Σε αυτό το θέμα, το μέγεθος δεν έχει σημασία. Το κόστος του εξοπλισμού αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από άλλους παράγοντες, οπότε είναι δυνατό να αγοράσουμε ανέξοδα ένα μικρό κλιματιστικό με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Η ποικιλία μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων σε συμπαγή περιβλήματα, με διάφορες λειτουργίες και λύσεις σχεδιασμού.

Μικρά κλιματιστικά

Εμφανίζονται και τα 9 αποτελέσματα

Μικρά κλιματιστικά

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κλιματιστικά είναι μόνο μεγάλα και καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ως εκ τούτου, πολύ συχνά κατά την επιλογή μιας προτίμησης για πιο βολικό και μικρό σε μέγεθος ανεμιστήρες δωμάτιο, το οποίο εύκολα μετακινούνται από τόπο σε τόπο. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να αγοράσετε ένα μίνι κλιματιστικό για το δωμάτιο. Τα μικρότερα συστήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και το μέγεθός τους είναι συγκρίσιμο με πολλές οικιακές συσκευές. Για παράδειγμα, οι παράμετροι της εσωτερικής μονάδας των συμπαγών διαχωρισμένων συστημάτων είναι μόνο 700x250 mm.

Η αγορά των κλιματιστικών έχει πολλά διαφορετικά μοντέλα από τους γνωστούς κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, για να αγοράσετε ένα καλό κλιματιστικό, μπορείτε να δώσετε προτίμηση στην εταιρεία που γνωρίζετε ήδη και στην οποία σας εμπιστεύεστε πλήρως και σίγουρα. Επιπλέον, αυτές οι εταιρείες συνήθως έχουν μεγαλύτερη εγγύηση και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Μίνι κλιματισμός για το δωμάτιο

Τα τοιχοποιία, καθώς και συσκευές κλασσικού μεγέθους, έχουν δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές, εκ των οποίων το καθένα εκτελεί τις λειτουργίες του και έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτή η τεχνική ταιριάζει καλύτερα σε μικρά δωμάτια - εδώ η δουλειά τους θα είναι η βέλτιστη.

Η πιο σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού είναι η περιοχή του χώρου εργασίας. Πρέπει να είναι ένας πλήρης συνδυασμός μεταξύ της απόδοσης του συστήματος split και του μεγέθους του δωματίου. Όταν η ισχύς δεν είναι αρκετή, το σύστημα σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ψύξη. Από την άλλη πλευρά, το πλεόνασμα θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, το κλιματιστικό θα ενεργοποιηθεί και θα σβήσει πολύ συχνά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία επιδείνωση.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των περισσότερων συστημάτων ψύξης, για κάθε 10 τετραγωνικών μέτρων χώρου, που έχει ύψος οροφής περίπου 2,5 μέτρων, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ισχύ 1 kW. Και στην περίπτωση που πολλοί άνθρωποι ζουν σε ένα δωμάτιο, αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι υψηλότερα. Επίτοιχα διαχωρισμένα συστήματα με σταθερή χωρητικότητα χρησιμοποιούν την ισχύ του συμπιεστή κατά 100%. Αφού η θερμοκρασία δωματίου φτάσει τις καθορισμένες παραμέτρους, η κλιματιστική συσκευή απενεργοποιείται. Μετά την άνοδό του, επαναλαμβάνεται ολόκληρος ο κύκλος.

Μπορείτε να υπολογίσετε ανεξάρτητα την περιοχή του δωματίου σας και την απαιτούμενη χωρητικότητα του συστήματος split και αν ψάχνετε για κλιματισμό σε ένα μικρό δωμάτιο, αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Αγοράστε ένα μικρό κλιματιστικό

Η επιθυμία να αγοράσετε το μικρότερο κλιματιστικό είναι κατανοητό, διότι έχει πολλά πλεονεκτήματα, για παράδειγμα:

 σχετικά εύκολη διαδικασία εγκατάστασης.

 πολύ εύκολο στη χρήση.

 καταλαμβάνει λίγο χώρο.

• εύκολο στη συντήρηση.

• κατάλληλο για βέλτιστο κλιματισμό μικρών δωματίων.

Τα μικρά κλιματιστικά παρουσιάζονται στην γραμμή του κάθε κατασκευαστή. Σε περίπτωση που έχετε κονδύλια περιορισμένα, μην προσπαθήσετε να πάρετε μόνο ένα συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Λίγα δημοφιλή εμπορικά σήματα έχουν επίσης καλά μοντέλα απόδοσης που μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Αλλά, αν δεν υπάρχουν ειδικοί οικονομικοί περιορισμοί, τότε μίνι κλιματισμός αγοράσουν θα είναι καλύτερα με μια αποδεδειγμένη και γνωστή εταιρεία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη θετική ανατροφοδότηση από τους πελάτες.

Μόλις αποφασίσετε για την τιμή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον αριθμό επιλογών που προσφέρει ο κατασκευαστής και στη διαθεσιμότητα εγγύησης για τον εξοπλισμό. Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό σε ένα μικρό δωμάτιο, συνιστάται να μελετήσετε την ανατροφοδότηση των αγοραστών, η οποία θα βοηθήσει στον εντοπισμό των ισχυρών και αδύνατων σημείων ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από τον διαχειριστή καταστήματος και να λάβετε λεπτομερείς συμβουλές. Και για να λειτουργήσει η συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα και να διατηρήσει την αρχική της εμφάνιση, θα πρέπει να ακολουθείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή κατά τη λειτουργία της συσκευής.

Το μέγεθος του κλιματιστικού είναι μια εσωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων

Συχνά, κατά τη διάρκεια της επισκευής, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να εγκαταστήσουν ένα split σύστημα και το σχεδιασμό του σχεδιασμού των δωματίων για το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα αυτής της συσκευής πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όχι μόνο σωστά τοποθετημένη, αλλά και να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμένο εσωτερικό.

Η απόκτηση και η επιλογή του κλιματιστικού σχεδιάζεται συχνά πιο κοντά στο τέλος της επισκευής και τοποθετείται η "διαδρομή" κάτω από αυτή και φέρνει την "τροφοδοσία" αμέσως. Έτσι για τέτοιες περιπτώσεις, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο. Σε αυτό θα εξετάσουμε λεπτομερώς ποιες αποστάσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη για την μεταγενέστερη εγκατάσταση και θα αποκαλύψουμε τις πιο καθολικές διαστάσεις των εσωτερικών μονάδων (οικιακές συσκευές τοίχου).

Πρώτον, θέλουμε αμέσως να προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν "μη τυποποιημένα" μοντέλα κλιματιστικών, τα οποία μπορούν να έχουν μοναδικά μεγέθη και χαρακτηριστικά. Επομένως, το άρθρο αυτό δεν πρέπει να θεωρείται 100% καθολικό.

Το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σαλόνια διαθέτουν μια μικρή περιοχή Για τέτοιες εγκαταστάσεις κατάλληλες μαλακτικά έως 2,7 kW (ισχύς ψύξης δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ενέργειας) (25 μ.) -. Που συνήθως αναφέρονται ως "Επτά" ή "Εννέα". Κατά κανόνα, τα "επτά" και "εννέα" (το ίδιο μοντέλο) έχουν τις ίδιες συνολικές διαστάσεις, καθώς και την ίδια διάμετρο των σωλήνων. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε υπόψη τα ίδια μεγέθη και χαρακτηριστικά των θεωρούμενων τυποποιημένων μεγεθών.

Οι συνολικές διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας, την οποία μας ενδιαφέρει πρώτα

 • μήκος του μπλοκ. Το πιο τυπικό μήκος των εσωτερικών μονάδων είναι 700-800 mm. Λιγότερο συχνά μέχρι 900 mm. Από την προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερο να υπολογίσετε το μέσο μήκος 770 mm.
 • ύψος μπλοκ. Τις περισσότερες φορές αυτές οι διαστάσεις κυμαίνονται από 250-290 mm. Για το σχεδιασμό θα λάβουμε υπόψη τα 270 mm.

Το βάθος μας δεν ενδιαφέρεται πολύ (170-240 mm). Έτσι, προσδιορίσαμε το μέσο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας 770 x 270 mm.

Αποστάσεις από τοίχους και οροφή

 • απόσταση από την οροφή έως την κορυφή του κλιματιστικού. Αμέσως θα πω ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις σε αυτό το μέγεθος. Σε ορισμένες οδηγίες υποδεικνύεται μια ελάχιστη απόσταση 50 mm, σε ορισμένες συστάσεις 300 mm. Η πρακτική δείχνει ότι η πιο βέλτιστη απόσταση βρίσκεται στην περιοχή των 60-150 mm. Για τον υπολογισμό που λαμβάνουμε 100 mm. Είναι σημαντικό αυτή η απόσταση να παρατηρείται από την τελική (χαμηλωμένη) οροφή μέχρι την κορυφή του κλιματιστικού. Το πλίνθο (εάν σχεδιάζεται) πρέπει να είναι μικρότερο από αυτή την απόσταση κατά τουλάχιστον 30 mm.
 • απόσταση από τον τοίχο (στην περίπτωση των «πλευρικά τοποθετημένο») θεωρούν ως εξής: η απόσταση από τον τοίχο με την κουρτίνα + απόσταση από κουρτίνες να μπλοκάρει και η μέση απόσταση από τον τοίχο να εμποδίσει θα μετρήσει (150-250 mm.) (150-250 mm.) 400 mm.

Σύσταση για καλώδιο τροφοδοσίας:

 1. Κλιματιστικά "on / off". Το καλώδιο εξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετείται στη συνέχεια κάτω από την εσωτερική μονάδα (προς τα αριστερά κατά 300 mm. και χαμηλότερα κατά 100 mm. από το κέντρο του μπλοκ).
 2. Στα περισσότερα κλιματιστικά inverter, παρέχεται "power" στην εξωτερική μονάδα.
 3. Μια καθολική επιλογή. Κάνουμε, όπως στην πρώτη παραλλαγή + βάζουμε ένα ανταλλακτικό σύρμα 3 × 1,5 μεταξύ των μπλοκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εδώ η αριθμητική σε εμάς έχει αποδειχθεί. Σας εύχομαι καλή τύχη στο σχεδιασμό και στην επιλογή ενός κλιματιστικού!

Μικρά κλιματιστικά: χαρακτηριστικά και διαφορές

Σε αντίθεση με το γεγονός ότι στον σύγχρονο κόσμο η χρήση κλιματιστικών έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, ορισμένοι από τους συμπολίτες μας δεν τολμούν να αγοράσουν αυτό το επίτευγμα του πολιτισμού αλλά μάταια.

Τα νεότερα κλιματιστικά έχουν μικρές διαστάσεις και για την τοποθέτησή τους απαιτείται ελάχιστος χώρος. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε κλιματιστικά δωματίου, ιδανικά για τις μικρότερες περιοχές.

Γιατί χρειάζεστε μικρά κλιματιστικά;

Οι περισσότεροι αγοραστές που αγοράζουν κλιματιστικά θέλουν να κάνουν το εσωτερικό του δωματίου πιο μοντέρνο και μοντέρνο. Ωστόσο, αυτή η ανάγκη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παρωχημένα μοντέλα κλιματιστικών.

Σε αντίθεση με τα παλιά συστήματα κλιματισμού, συμπαγές σύστημα split έχουν εργονομική διαστάσεις: ελάχιστο πλάτος ένα τόσο μικρό κλιματιστικό - 67 εκατοστών, πάχους 15 cm και ύψος 25 cm Λόγω του γεγονότος ότι τα νέα μοντέλα κλιματιστικών πληρούν όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, που είναι τόσο της ζήτησης στην αγορά. στην εποχή μας.

Πώς να επιλέξετε μικρά κλιματιστικά για το σπίτι

Στην αγορά κλιματισμού υπάρχει μια τεράστια ποικιλία μοντέλων μικρών κλιματιστικών για το σπίτι.

Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο πριν από την αγορά να μάθετε εκ των προτέρων τα υπάρχοντα μοντέλα, τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και να επιλέξετε ανεξάρτητα το οικονομικότερο και κατάλληλο για εσάς το split σύστημα.

Πρώτα απ 'όλα, ένα μικρό κλιματιστικό πρέπει να εκπληρώσει τον άμεσο σκοπό του - να ψύξει τον αέρα στο διαμέρισμα. Επομένως, μην επιδιώκετε ένα μοντέρνο σχεδιασμό ή οικονομία για να αγοράσετε εξοπλισμό, εστιάζοντας μόνο στην εμφάνιση ή το χαμηλό κόστος. Αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι σε μερικούς μήνες το κλιματιστικό θα βρίσκεται στο χωματόδρομο.

Τις περισσότερες φορές, οι αγοραστές αναγκάζονται να αγοράζουν μικρά κλιματιστικά για ορισμένους λόγους, για παράδειγμα, λόγω ενός μικρού χώρου ζωής ή προβλήματα εγκατάστασης.

Ας δούμε τις βασικές συμβουλές για την επιλογή ενός μικρού κλιματιστικού για ένα σπίτι.

Βήμα 1. Επιλέξτε τον τύπο του μικρού κλιματιστικού. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, υπάρχουν φορητά κλιματιστικά, διαχωριστικά συστήματα και μονοκόμματα παραθύρων. Κάντε μια επιλογή βάσει των απαιτήσεων και των συνθηκών εγκατάστασης.

Βήμα 2. Κόστος εξοπλισμού. Τα μοντέλα προϋπολογισμού της κινεζικής παραγωγής θα σας κοστίσει περίπου 15 000 ρούβλια. Ωστόσο, επιλέξτε έναν κατασκευαστή που εμπνέει εμπιστοσύνη σε εσάς.

Βήμα 3. Για να επιλέξετε ένα κατάλληλο σύστημα διαχωρισμού, μετρήστε τον ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο. Τα μικροσκοπικά μοντέλα έχουν παραμέτρους πλάτους όχι μεγαλύτερου από 67 cm. Μιλάμε τώρα για ένα τέτοιο εσωτερικό μπλοκ.

Βήμα 4. Όταν δεν έχετε επιπλέον χώρο για την τοποθέτηση του κλιματιστικού στους τοίχους, επιλέξτε ένα μοντέλο που είναι τοποθετημένο στο παράθυρο. Το κύριο πλεονέκτημα των κλιματιστικών παραθύρων είναι η συμπαγή τους, έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα παράθυρο ή σε ένα παράθυρο, οπότε το κλιματιστικό δεν θα γεμίσει το δωμάτιο. Αλλά τα κλιματιστικά αυτά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: εξαιτίας του γεγονότος ότι όλες οι συσκευές βρίσκονται σε μία μονάδα, θα σας δοθεί ένα υψηλό επίπεδο θορύβου.

Παραδείγματα μικρών κλιματιστικών

Γενικό Κλίμα GC-A07HR. Το πλάτος της εσωτερικής μονάδας είναι 67 cm.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

P.S. Μπορείτε πάντα να καλέσετε την εταιρεία "Η κλιματική φόρμουλα"Και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)

Κορυφαία 10 κινητά κλιματιστικά

Η σύγχρονη αγορά οικιακών συστημάτων κλιματισμού αντιπροσωπεύεται κυρίως από διαχωριστικά συστήματα. Είναι άνετα, αποτελεσματικά, ήσυχα. Ένα πρόβλημα είναι ότι η εγκατάσταση είναι μόνο ακίνητη και η μεταφορά είναι δυνατή, αλλά μόνο από τις δυνάμεις εξειδικευμένων ειδικών και για μια σημαντική αμοιβή, η οποία μπορεί να γίνει εντελώς άσεμνη σε περίπτωση διαρροής ψυκτικού μέσου ή της ανάγκης επιμήκυνσης της διαδρομής.

Μια αξιόλογη εναλλακτική λύση είναι τα κινητά κλιματιστικά. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν (εύκολο να εκτελεστούν ανεξάρτητα), να μετακινηθούν χωρίς προβλήματα στο πάτωμα των ενσωματωμένων τροχών, μπορούν να μεταφερθούν στο αυτοκίνητο στον πραγματικό τόπο εγκατάστασης (τουλάχιστον στη σκήτη ή στο στρατόπεδο).

Οι καλύτεροι εκπρόσωποι μόνο αυτής της "φυλής" επιλέξαμε για εσάς με τη σημερινή βαθμολογία των κινητών κλιματιστικών. Η βαθμολογία περιλαμβάνει κινητά κλιματιστικά δαπέδου, τα οποία είναι πιο δημοφιλή στους αγοραστές ρωσικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Κατά τον προσδιορισμό των ηγετών, χρησιμοποιήσαμε δεδομένα σχετικά με τις πωλήσεις και τις κριτικές πελατών από τους μεγαλύτερους πόρους του Διαδικτύου.

Τι είδους "θηρίο" είναι αυτό το κινητό κλιματιστικό;

Αυτή είναι μια καθολική μπάρα καραμελών που δεν είναι δεμένη άκαμπτα σε ένα σημείο. Η αρχή της λειτουργίας θυμίζει σε όλους τους αγαπημένους σας σύστημα No Frost στα οικιακά ψυγεία. Μόνο ο συμπιεστής είναι πολύ πιο ισχυρός και ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στους ερμητικά κλειστούς θαλάμους μικρού όγκου, αλλά απευθείας στο δωμάτιο, ακόμα και με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της αντοχής και της κατεύθυνσης ροής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό: η θερμότητα από τον "οπίσθιο τοίχο" δεν πρέπει να αποκλίνει στη γύρω περιοχή και ως εκ τούτου ωθείται προς τα έξω μέσω ενός παραθύρου ή τοίχου, για το οποίο όλα τα κινητά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς πλαστικούς σωλήνες ολίσθησης. Μόνο έτσι. Διαφορετικά, η απόδοση είναι μηδενική και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα πετάξει απλά στο σωλήνα (όχι κυματοειδές).

Το συμπύκνωμα εξατμίζεται και αφαιρείται προς τα έξω αυτόματα μαζί με τον θερμό αέρα (ανάλογα με το μοντέλο) ή συλλέγεται σε ειδικό δοχείο για μετέπειτα αποστράγγιση. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έναν σωλήνα αποστράγγισης για να αποστραγγίσετε μόνιμα την υγρασία.

Μικρή αποσαφήνιση: μην συγχέετε τα κινητά κλιματιστικά με αναποτελεσματικές από την άποψη της πραγματικής ψύξης κλιματιστικά-υγραντήρες (χωρίς σωλήνες, αλλά και χωρίς συμπιεστή) που λειτουργούν με την αρχή των πλύσεων αέρα.

Ποια κλιματιστικά είναι καλύτερα;

Παραδοσιακά πιστεύεται ότι τα καλύτερα κλιματιστικά είναι ιαπωνικά. Και είναι αλήθεια. Αλλά μην ψάχνετε για "ιαπωνικά" μεταξύ των κινητών κλιματιστικών - τέτοια μοντέλα είναι σπάνια. Μεταξύ των υπαίθριων κινητών κλιματιστικών μηχανημάτων, αναμφισβήτητα ηγέτης στην αγορά μας είναι η Electrolux. Παρέχουν τη μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων, με τα προϊόντα της Electrolux να δημιουργούν σπάνια προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Κλιματιστικά Η Electrolux είναι εξοπλισμένη με ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών πρόσθετων λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας.

Άλλες δημοφιλείς μάρκες κινητών κλιματιστικών:

Τα μικρότερα κλιματιστικά

Το μικρότερο κλιματιστικό

Το κλιματιστικό στην πλειοψηφία είναι αρκετά μεγάλο, μεγάλο και ακόμη και τεράστιο προϊόν.

Με άλλα λόγια, το μικρότερο κλιματιστικό είναι μια σχετική έννοια που σχετίζεται άμεσα με τα καθήκοντα που πρέπει να επιλυθούν.

Υπάρχουν μονόκλινα κλιματιστικά, διαχωριστικά συστήματα διαφόρων τύπων, για κάθε ένα από τα οποία υπάρχει διαβάθμιση διαστάσεων.

Κλιματιστικά Monobloc

Τα κλιματιστικά Monobloc μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες - παράθυρα, κινητά και φορητά (φορητά): Τα κλιματιστικά παραθύρων είναι τα πιο δημοφιλή είδη μονοπατιών, από τα οποία στην πραγματικότητα ξεκίνησε η εποχή των οικιακών κλιματιστικών. Τα μικρότερα κλιματιστικά σε αυτή την ομάδα μπορούν να έχουν διαστάσεις 0,4 × 0,3 × 0,35 μέτρα, που αρκεί για εγκατάσταση ακόμη και στο άνοιγμα του παραθύρου.

Ανάλογα με την χωρητικότητα, εξυπηρετούν δωμάτια που κυμαίνονται από 6μ². Αυτά τα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εύκολο να εγκατασταθούν, είναι απλό στη συντήρηση, έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι κύριοι παραγωγοί κλιματιστικών παραθύρων είναι πολλές κινεζικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων τα καλύτερα χαρακτηριστικά είναι οι μονάδες "Haier", "Midea".

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των κλιματιστικών είναι ένα υψηλό επίπεδο θορύβου - 2-3 φορές μεγαλύτερο από αυτό των διαχωρισμένων συστημάτων της ανώτερης και μεσαίας τάξης. Το επίπεδο θορύβου των κλιματιστικών παραθύρων "Toshiba" είναι πολύ χαμηλότερο, αλλά είναι τόσο υψηλότερο όσο η τιμή τους.

Τα κινητά κλιματιστικά έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με τις μονάδες παραθύρων. Είναι ακόμα πιο εύκολο να εγκατασταθούν και το μόνο που μπορεί να χρειαστεί είναι μια έξοδος ζεστού αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις.

Όσον αφορά τις διαστάσεις του, το μικρότερο κλιματιστικό αυτού του τύπου μπορεί να είναι 0,6 × 0,4 × 0,3 μέτρα, δηλαδή το μέγεθος μιας μικρής βαλίτσας τοποθετημένης στην άκρη. Τα καλύτερα χαρακτηριστικά μεταξύ των κινητών κλιματιστικών είναι τα προϊόντα της "Electrolux", των οποίων το επίπεδο θορύβου δεν ξεπερνά την αξία τους για συστήματα με split budget.

Οι φορητές (φορητές) συσκευές είναι εξατμιστικά κλιματιστικά, όπου ο ρόλος της κασέτας ψύξης παίζεται από μεταλλικό κύλινδρο με παγωμένο νερό (ψυχρός συσσωρευτής). Με μέγεθος και βάρος, είναι συγκρίσιμα με μια μικρή μηχανή καφέ, μπορούν να λειτουργούν από το δίκτυο και μια μπαταρία (12V), υπάρχει αρκετή ψυκτική αποθήκευση για περίπου 8 ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να είναι βολικό για ταξίδια.

Διαχωρισμένα συστήματα

Από την άποψη των διαστάσεών της, το διαχωρισμένο σύστημα, ακόμη και η υψηλότερη ισχύς, αντιπροσωπεύεται από τα μικρότερα κλιματιστικά. Το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας δεν παίζει κανένα ρόλο, δεδομένου ότι βρίσκεται εκτός των εγκαταστάσεων και οι διαστάσεις των εσωτερικών μονάδων είναι πολύ μικρότερες από οποιοδήποτε μονοπώλιο, ειδικά επειδή δεν ενοχλούν κανέναν στον τοίχο του δωματίου.

Ως εκ τούτου, τα διαχωρισμένα συστήματα έχουν γίνει ο πιο δημοφιλής τύπος κλιματιστικών. Η χωρητικότητα αυτών των μονάδων στο κρύο ξεκινάει από 1,3-1,5 kW, που αντιστοιχεί σε χώρους 10-12 m². Έτσι, ο ορισμός του "μικρότερου κλιματιστικού" για τα συστήματα split είναι ισοδύναμος με την χωρητικότητά τους.