Τα καλύτερα κλιματιστικά με λειτουργία θέρμανσης. Επιλέγοντας ZOOM

Μιλώντας για τον "κλιματισμό", συνηθισμένα εννοούμε ένα σύστημα split - αυτό είναι το είδος των κλιματιστικών που εξετάσαμε σε αυτό το άρθρο, λαμβάνοντας ως βάση τα μοντέλα των νοικοκυριών, η απόδοση των οποίων θα αρκεί για να διατηρηθεί ένας τυποποιημένος χώρος διαβίωσης.

Εάν υπό ψύξη, η θερμότητα μεταφέρεται από το δωμάτιο προς το δρόμο, τότε η θέρμανση παρέχεται στην αντίστροφη αρχή: ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από το σύστημα για τους οπαδούς και συμπιεστή που μεταφέρουν θερμότητα από έξω από το δωμάτιο στον τρόπο αντλίας θερμότητας. Παρεμπιπτόντως, η χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση είναι πολύ πιο οικονομική από τη χρήση εγχώριων θερμαντήρα: τρέχον σύστημα inverter είναι σε θέση να προσαρμόσει την ισχύ και τη θέρμανση του αέρα στη σωστή θερμοκρασία θα λειτουργούσε σε έναν θερμικό τρόπο λειτουργίας, διατηρώντας, μειώνοντας RPM του συμπιεστή. Επιπλέον, το κλιματιστικό θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα όταν εργάζεται για θέρμανση.

Υπάρχει μια άποψη που θερμαίνει το δωμάτιο το χειμώνα με τη βοήθεια του κλιματιστικού δεν είναι κερδοφόρα - η απόδοση της συσκευής μειώνεται, και οι μονάδες συμπιεστή ενεργό φθορά. Πράγματι, σε χαμηλές θερμοκρασίες, σοκ στη θάλασσα μαλακτικά για το μεγαλύτερο μέρος καταστεί άχρηστο ως θερμαντήρες, αν όχι σπάσει - ο εναλλάκτης θερμότητας είναι καλυμμένα με πάγο, παγωμένος ίδια συμπιεστή. Ορισμένοι χρήστες απλά «παπούτσια αλλαγή» κλιματιστικά σε κιτ χειμώνα, η οποία προσθέτει θερμαίνεται αποχέτευσης, στροφαλοθάλαμο και ο εξωτερικός ανεμιστήρας - με ένα σύστημα «ταχύτητα» μπορεί να λειτουργήσει κάτω από τους -25 ° C έξω. Ωστόσο, οι σύγχρονες inverter κλιματιστικά καλά αντιμετωπίσει με εσωτερική θέρμανση του αέρα σε κρύο καιρό, και τυπικά ικανές να λειτουργούν σε μια θερμοκρασία για τη θέρμανση του αέρα στο δρόμο για να -5 έως -15 ° C.

Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y

Inverter διασπασμένη σύστημα Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y αναφέρεται σε μία σειρά Monaco Σούπερ DC-Inverter - line αξιοσημείωτο ωραίο σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, καθώς και το επίπεδο της ενεργειακής απόδοσης Α + - για παράδειγμα, σε κατάσταση αναμονής, κλιματισμός καταναλώνει μόνο 0,5 watts. Το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία θέρμανσης σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα κάτω από -15 ° С. Τα πλεονεκτήματα της προσθήκης ενός χαμηλού επιπέδου θορύβου σε χαμηλή ταχύτητα (23 dB) και την ικανότητα να διατηρηθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο - ενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή, το σύστημα συνδυάζει την ψύξης, θέρμανσης και εξαερισμού.

Πολλή προσοχή έχει δοθεί στον κατασκευαστή του καθαρισμού του αέρα: τα μοντέλα έχουν έξι φίλτρα, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των ακάρεων, ενώσεις φορμαλδεΰδη, βακτήρια, μύκητες, οσμές - σε γενικές γραμμές, δεν είναι ακριβώς μια μύγα μύγα, και όχι τα μικρόβια δεν γλιστρήσει απαρατήρητη.

Panasonic CS-HE9QKD / CU-HE9QKD

Διαχωρισμένο σύστημα Panasonic CS-HE9QKD - ένα ναυαρχικό μοντέλο του ιαπωνικού κατασκευαστή, γεμάτο με πολλές προηγμένες τεχνολογίες. Ειδικότερα, η ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ECONAVI εξοικονόμησης αυτόματης τροφοδοσίας - σύστημα αισθητήρων παρακολουθεί τη δραστηριότητα στο δωμάτιο και ανιχνεύει την ένταση του ηλιακού φωτός, αναλύει τα δεδομένα και να αλλάξει τη λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, ανάλογα με τις συνθήκες. εδώ λαμβάνεται επίσης μέριμνα του καθαρισμού του αέρα - τεχνολογία nanoe-G απομακρύνει αερομεταφερόμενα βακτηρίδια, ιούς και σκόνη: αυτό σωματίδια σύστημα προσκολλώνται σε μικροοργανισμούς στον αέρα και να τα μεταφέρετε στα φίλτρα Hepa.

Το μοντέλο είναι σε θέση να εξαλείψει γρήγορα τις δυσάρεστες μυρωδιές και μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο μαλακής ξήρανσης διατηρώντας παράλληλα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία και υγρασία. Η θερμοκρασία που θα ρυθμίσει ο χρήστης θα διατηρείται σε αυτόματη λειτουργία, υπάρχει επίσης λειτουργία νύχτας και η δυνατότητα γρήγορης ψύξης / θέρμανσης του αέρα μέσα στο δωμάτιο - σχεδόν κάθε κλιματιστικό μετατροπέα μπορεί να το κάνει αυτό. Η θέρμανση είναι δυνατή σε θερμοκρασία έξω από το παράθυρο στους -15 ° C.

Mitsubishi Electric Deluxe MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE

Αυτό το σύστημα διαχωρισμού έχει ενσωματώσει την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα των κλιματιστικών inverter, και ένα τίμημα για αυτό είναι πολύ υψηλή, αλλά δικαιολογείται: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE - ένα εντυπωσιακό μηχάνημα. Αν και εξωτερικά, το σύστημα διαχωρισμού έχει τη συνήθη εμφάνιση, αν και το μπλοκ είναι ελαφρώς ευρύτερο από αυτό που είναι αποδεκτό - υπάρχουν πάρα πολλά "γεμίσματα".

Στο κάτω δεξί μέρος βρίσκεται το "eye" i-SEE, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή του μοντέλου είναι ένας 3D αισθητήρας που ανιχνεύει τη θερμοκρασία του αέρα σε διάφορα μέρη του δωματίου και καθορίζει τη θέση των ανθρώπων στο δωμάτιο για τον καλύτερο έλεγχο των ροών του αέρα. Για παράδειγμα, εάν όλοι εγκαταλείψουν το δωμάτιο, το κλιματιστικό θα μεταβεί σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και εάν η λειτουργία θέρμανσης είναι ενεργοποιημένη, η ροή θα κατευθύνεται προς τον τόπο όπου βρίσκεται ο χρήστης. Όταν κρυώσει, παρεμπιπτόντως - οι μάζες του αέρα θα διανεμηθούν έτσι ώστε το άτομο να μην φυσάει. Εάν υπάρχει η επιθυμία να κατευθύνονται ανεξάρτητα οι ροές αέρα, τότε τα πτερύγια μπορούν να ελέγχονται χωριστά.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να διαχειριστείτε πολλές ρυθμίσεις και λειτουργίες μόνοι σας, υπάρχουν πολλά κουμπιά στην κονσόλα και εάν μπορείτε να βρείτε τις συνήθεις επιλογές αμέσως, χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσετε όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος split.

Στη λειτουργία νύχτας, το κλιματιστικό είναι πρακτικά αόρατο - το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 20 dB. Για σύγκριση: ο ανθρώπινος ψίθυρος σε απόσταση 1 m είναι 25 dB. Ο χρονοδιακόπτης ρυθμίζεται από την ώρα για κάθε ημέρα της εβδομάδας, η οποία είναι πολύ βολική εάν το πρόγραμμά σας δεν αλλάξει.

Daikin FTXJ25M / RXJ25M

Η ιαπωνική εταιρεία Daikin κυκλοφόρησε φέτος νέα μονάδα οικιακής τοιχοποιίας FTXJ-M / RXJ-M στην περίπτωση Emura, που λειτουργεί με προοδευτικό ψυκτικό R32. Για το σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας εξακολουθεί να είναι της τάξης των Daikin Emura 2014 έλαβε το βραβείο iF Design Award, Βραβείο σχεδίασης Red Dot και το βραβείο Good Design - ένα από τα ωραιότερα κτίρια στην αγορά έχει ένα εξόγκωμα στη μέση και φαίνεται ασυνήθιστο. Τα εξωτερικά πλεονεκτήματα συμπληρώνουν την εξαιρετική απόδοση και ένα σύνολο σύγχρονων τεχνολογιών. Σημειώστε ότι η κλάση ενεργειακής απόδοσης αυτού του μοντέλου A +++ είναι το υψηλότερο από όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται στην επιλογή μας.

Το κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα κίνησης Intelligent Eye - οπότε αν δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο, τότε σε 20 λεπτά το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση οικονομίας. Οι ροές αέρα κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο και οργανώνονται έτσι ώστε να μην πέφτουν σε ένα άτομο. Η λειτουργία του καθαρισμού του αέρα πραγματοποιείται αρκετά καλά: το φίλτρο τιτανίου-απατίτη αντιμετωπίζει σκόνη, δυσάρεστες μυρωδιές και βακτήρια. Ο μπροστινός πίνακας της εσωτερικής μονάδας είναι αποσπώμενος, ο οποίος σας επιτρέπει να το πλένετε γρήγορα από την προσκολλημένη σκόνη. Με την ευκαιρία, η εσωτερική μονάδα διατίθεται σε δύο χρώματα - λευκό και ασημί.

LG A09IWK ARTCOOL στιλίστας

premium μοντέλο της Νότιας Κορέας κατασκευαστή Αξίζει να σημειωθεί, τουλάχιστον, λόγω του σχεδιασμού, αν και το χαρακτηριστικό που εδώ, πάρα πολύ αξιοπρεπές, και το θερμαινόμενο δωμάτιο κλιματισμού για να αντιμετωπίσουν την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα κάτω από τους -15 ° C, καθώς και όλα τα μοντέλα της συλλογής μας. Το προϊόν μοναδικό ενδιαφέρον - ο ίδιος αρχικό τετράγωνο σχήμα, ένα μοναδικό πάχος (συνολικά 12,1 εκατοστά) και ένα μεταβλητό LED φώτα. Λόγω του μοντέλου σχεδιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο του ντεκόρ στο εσωτερικό των διαφορετικών στυλ και φωτισμού, λειτουργικά ήδη σε 26 λειτουργίες, που σας επιτρέπει να σκοτώσει αμέσως δύο πουλιά με μια πέτρα και δεν αγοράζουν μια νύχτα φως ή λάμπα.

Το κλιματιστικό λειτουργεί σε τρεις λειτουργίες (ψύξη / θέρμανση / αερισμός), απλά δεν εφευρίσθηκε κάτι νέο. Η ροή του αέρα κατανέμεται σε τρεις κατευθύνσεις, είναι δυνατή η προσαρμογή τους και το κατώτερο φύλλο μπορεί να μπλοκαριστεί εάν είναι αδύνατον να τοποθετηθεί το κλιματιστικό διαφορετικά από το πάνω από το κρεβάτι. Όλοι οι άλλοι τρόποι λειτουργίας είναι επίσης στάνταρ για μοντέλα inverter - αυτόματη συντήρηση θερμοκρασίας, λειτουργία νύχτας (ελάχιστος θόρυβος 19 dB), καθαρισμός αέρα. Από το ασυνήθιστο αξίζει να αναφερθεί ένας άλλος πίνακας ελέγχου - οι σχεδιαστές της Νότιας Κορέας το έκαναν με τη μορφή μιας κολοβωμένης σφαίρας με οθόνη αφής χρώματος 3,4 ".

Κλιματισμός με θέρμανση

Όταν δεν υπάρχει κύριο φυσικό αέριο ή η σύνδεση είναι πολύ δαπανηρή. Πολύ συχνά τίθεται το ερώτημα: "Τι εάν δεν είναι" ξύλο, προπάνιο, άνθρακας, σφαιρίδια, και φυσικά ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό είναι πραγματικά γι 'αυτόν και θα υπάρξει μια ομιλία. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι βολική. Ακόμα πιο βολικό από το αέριο. Είναι απλό, φτηνό σε σύνδεση,.... Σε γενικές γραμμές, η μάζα των συν και λίπος μείον είναι ακριβό.

Στο Ryazan έξω από την πόλη, αν μετράτε, τότε η θέρμανση του φυσικού αερίου κοστίζει 50 καπίκια ανά κιλοβατώρα και η ηλεκτρική ενέργεια 293 καπίκια ανά κιλοβάτ. Η διαφορά είναι 6 φορές και εξακολουθεί να είναι πολύ θεός, η μάζα των περιοχών όπου η διαφορά είναι οκτώ και δέκα φορές.

Τίθεται το ερώτημα πώς να εξοικονομήσετε χρήματα. Είναι πολύ βολικό για αυτούς.

Και στη συνέχεια οι αντλίες θερμότητας βγαίνουν στη σκηνή, ή απλώς μετατρέπουν τα κλιματιστικά. Σε αντίθεση με τα παλαιά κλιματιστικά, αυτά λειτουργούν καλά τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση.

Και εδώ έχουν ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό. Η αποτελεσματικότητά τους μπορεί να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από 100%. Είναι φυσικό να εξαπατήσει τη φυσική, δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 100%. Ναι, και ο κλιματισμός δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός, αλλά για λόγους σαφήνειας θα το πω. Στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι σημαντικό.

Φαίνεται ότι εδώ είναι - "η ευτυχία είναι ελεύθερη για όλους και κανένας δεν μπορεί να προσβληθεί". (γ)

Αλλά όπως πάντα υπάρχει μια απόχρωση. Ποιοι πωλητές δεν θέλουν να μιλήσουν.

Τι μπορείτε να δείτε σε ένα τυπικό διαφημιστικό φυλλάδιο; Και εδώ είναι η εικόνα:

όπου ο πωλητής θα είναι δύσκολο poking, σε μια απλή υπέροχη εποχιακή απόδοση!

- Κοιτάξτε τον μέσο όρο για την εποχή, το COP είναι 4 (400%) Εξοικονόμηση σε 4 φορές.

Και έχει σχεδόν δίκιο. Εδώ είναι η πραγματική γραφική παράσταση της απόδοσης του κλιματιστικού κλιματιστικού ανάλογα με τη θερμοκρασία: (από τα έγγραφα αυτά)

Αλλά ο διάβολος, όπως πάντα με λεπτομέρεια, ότι το κλιματιστικό δεν πέσει μόνο την απόδοση με μια πτώση της θερμοκρασίας, αλλά η ισχύς πέφτει επίσης!

Δηλαδή, σε θερμοκρασία 7 μοίρες. Το κλιματιστικό μηχάνημα κατανάλωσε 0,5 kW ηλεκτρικής ενέργειας και έδωσε 2 kW θερμότητας. (0,48Kvt * 4,17 = 2kW) Ότι στους μείον δέκα, είναι όλοι το ίδιο θα καταναλώσει 0,5 kW ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα δώσει 1,3Kvt θερμότητας. Και στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να είναι πολύ λιγότερο γιατί θα σπαταλήσει ενέργεια και χρόνο για το «ξεπάγωμα» της εξωτερικής μονάδας.

Με αυτόν τον τρόπο και μην κρύβετε, μόνο η προσοχή δεν είναι εντονότερη.

Δεν φαίνεται παράξενο ότι σε θερμοκρασία -15, ένα κλιματιστικό που καταναλώνει 0,48 κλιματιστικό θα θερμαίνεται μόνο κατά 0,54 kW. ; Μετά από όλα, σύμφωνα με το πρόγραμμα με ένα τέτοιο μειονέκτημα, η απόδοση θα πρέπει να είναι περίπου 200% και μόνο 112%.

(η θερμοκρασία δεν δείχνεται σαφώς, αλλά αυτή είναι η ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας για αυτό το μοντέλο)

Αποδεικνύεται μια ενδιαφέρουσα κατάσταση, όταν το σπίτι χρειάζεται θερμότητα περισσότερο από όλα, το κλιματιστικό απλά δεν μπορεί να το δώσει μακριά. Για παράδειγμα, πάρτε ένα καθιστικό με απώλεια θερμότητας 2 kW σε -30 g.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο. Αγοράζετε ήρεμα ένα κλιματιστικό για 2 kW και εξοικονομήστε 4 φορές θέρμανσης.

Και στην πραγματικότητα; Μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω από -5, το σπίτι αρχίζει να γίνεται πιο κρύο. Όχι αμέσως, βέβαια. Θερμική αδράνεια στο σπίτι είναι, μια ελαφριά ψύξη για 2-3 ημέρες οι τοίχοι μπορεί και να σταθεί. Αλλά τότε θα είναι πιο κρύο. Ναι, και η αποτελεσματικότητα δεν είναι τόσο ενδιαφέρον αργαλειούς.

Επομένως, το συμπέρασμα είναι το πρώτο.

Ο κλιματισμός ως η μοναδική πηγή θερμότητας δεν λειτουργεί!

Τριπλής έλλειψης εξουσίας. Ναι, και δεν έχει νόημα, ήδη στο μείον δέκα το κλιματιστικό μετατρέπεται σε ένα συνηθισμένο θερμαντήρα ανεμιστήρα. Αλλά η θέρμανση ανεμιστήρα κοστίζει δύο χιλιάδες ρούβλια, και το κλιματιστικό είναι ισχυρότερο για μερικά κιλοβάτ, κοστίζει χιλιάδες, έτσι είναι 50-70 πιο ακριβά, και αυτό είναι το ελάχιστο. Σχετικά με το θόρυβο και άλλες δαπάνες είναι σιωπηλοί.

Μετά από όλα, κατά την περίοδο θέρμανσης, η χαμηλή θερμοκρασία δεν είναι αυτό που θα ήταν πολύ συχνά. Δεν μιλώ για τις πολύ βόρειες περιοχές, αλλά, για παράδειγμα, για το κρύο CFD μόνο ένα μήνα, και σε όλες τις άλλες φορές η θερμοκρασία διατηρείται πάνω από -5 g.

Εδώ είναι ένα πιάτο του αριθμού των κρύων ωρών στην εποχή θέρμανσης για τη Μόσχα. Πάρτε για οποιαδήποτε πόλη μπορείτε εδώ https://studfiles.net/preview/4261305/

Όπως μπορεί κανείς να δει πραγματικά κρύες ώρες, όταν το κλιματιστικό δεν μπορεί με κανέναν τρόπο, όχι τόσο πολύ. Και στα υπόλοιπα θα βοηθήσει ή θα αντιμετωπίσει τον εαυτό του.

Το χρονοδιάγραμμα του κόστους θέρμανσης, ανάλογα με τη θερμοκρασία, μοιάζει με αυτό.

Το αποτέλεσμα ήταν το ακόλουθο. (Για ένα υποθετικό δωμάτιο με απώλεια 2 kW σε -30 g)

Εάν θερμαίνετε το συνηθισμένο ηλεκτρικό λέβητα, τότε για τη σεζόν χρειάζεστε 8564 kW / h. Και αν θερμαίνετε μαζί το ηλεκτρικό για τα κρυολογήματα + condo παίρνει όταν μπορεί. Αυτό αποδείχθηκε 4126 kW / ώρα. Συνολικά, η οικονομία είναι 2,07 φορές.

Stoked μόνο ηλεκτρικό λέβητα ή ανεμιστήρα, τότε το κόστος θα βγει 25092r / σεζόν.

Λέβητας μαζί με κλιματισμό. 12089 p / σεζόν.

Εξοικονόμηση 13 K ρούβλια.

Εάν πάρετε ένα τυπικό σπίτι με απώλεια θερμότητας 10 kW (για κρύο πέντε ημέρες.) Στη συνέχεια:

Stoked μόνο ένα ηλεκτρικό λέβητα ή ανεμιστήρα, τότε το κόστος θα ήταν 125460r / σεζόν.

Λέβητας μαζί με κλιματισμό. 60445 p / σεζόν.

Εξοικονόμηση 65K ρούβλια.

1. Αποκλειστικά κλιματιζόμενα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας

2. Η πραγματική αποτελεσματικότητα είναι πολύ χαμηλότερη, λακωνικά διαφημιστικά στοιχεία. Αλλά ακόμα πολύ υψηλότερο από το 100%.

3. Αν πνιγείτε όλοι εκτός από το κύριο αέριο. Συνιστάται ιδιαίτερα ο κλιματισμός. Θα εξοικονομήσει δύο φορές με θέρμανση με καθαρό ηλεκτρισμό, και θα προσθέσει σημαντικά άνεση στην εκτός εποχής και με τα μειονεκτήματα. (Μπορεί ακόμη και να είναι πιο κερδοφόρα, ο άνθρακας, το υγροποιημένο αέριο κλπ. Είναι σίγουρα πιο κερδοφόρο να σφαιρίδια.)

4. Η θέρμανση του ηλεκτρικού ρεύματος από την κατηγορία "όχι, είναι αναισθητοποιημένη τόσο ακριβά" πηγαίνει στην κατηγορία "hmm... πρέπει να εκτιμήσετε" Ειδικά για πολύ μονωμένα σφάγια.

Και τι γίνεται με το θαυμαστό Zubadan από το Mitsubishi;

Και όλα αυτά. Για να δουλέψει, ναι θα είναι στο μείον 25 και η απόδοση θα είναι 5-10% υψηλότερη, μόνο εδώ η δεδομένη δύναμη θα τείνει να καταναλώνεται. Και δεν αρκεί για θέρμανση. Τίποτα προσωπικό δεν είναι μόνο μάρκετινγκ.

Τι είναι αστείο από τον δικό τους κατάλογο για αυτή τη σειρά, αφαιρούν το γράφημα της εξάρτησης της απόδοσης από τη θερμοκρασία. Αν και, φαίνεται. :)

Μετά από όλα, ένα συμβατικό μετατροπέα κλιματιστικού κοστίζει 20-30K και zubadan 100K. !!

 • Κορυφή στην κορυφή
 • Πρώτα στην κορυφή
 • Topical Top

460 σχόλια

Αυτό είναι από τότε που το κλιματιστικό inverter - ένα συνώνυμο για τον κλιματισμό με θέρμανση; Inverter - σημαίνει έναν ειδικό κινητήρα με μονάδα ελέγχου, ο οποίος σας επιτρέπει να αλλάζετε την ισχύ του κινητήρα ανάλογα με το φορτίο. Δεν έχω μετατροπέα, αλλά το θερίζω.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να φτιάξετε ένα μη-αναστρεφόμενο κλιματιστικό που μπορεί να λειτουργεί μόνο στο κρύο. Για τη δυνατότητα θέρμανσης, η βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων στην εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για την αλλαγή του εξατμιστή και του συμπυκνωτή. Συγγνώμη, αλλά στην ανάρτησή σας κάνατε τέτοιο χάος, ότι θα ήταν καλύτερα να μην γράψετε αυτή την ανάρτηση. Τα όρια των επιδόσεων που έγραψε για (0,54 έως 2,8) είναι σχεδόν ελάχιστη και μέγιστη απόδοση κλιματισμού σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες, ένα όριο απόδοσης κλιματισμού στο σχεδιασμό εξωτερική θερμοκρασία, η οποία μπορεί να προσφέρει κλιματισμό, λόγω της ρύθμισης της μεταφορικής ικανότητας inverter συμπιεστή. Στην πραγματικότητα, το κλιματιστικό μπορεί να είναι μικρότερη 0.54kVt (εάν ακολουθούν το σχέδιο, το 50% των 0.54kVt στους -15 ° C - γράφημα μας δείχνει μόνο το ποσοστό της απόδοσης είναι), εάν ενεργοποιήσετε σε μια εσωτερική μονάδα ελάχιστη ταχύτητα, βάλτε την ελάχιστη θερμοκρασία (εάν μιλάμε για θέρμανση), και στο δρόμο θα είναι μικρότερη από τη θερμοκρασία σχεδιασμού (συνήθως κάτω από-7C). Σχετικά με το SCOP (εποχιακός συντελεστής) γράφεται επίσης το κουάκερ, το διαλέξτε, αν θέλετε να πείτε στους ανθρώπους. Εποχιακή συντελεστής διαρκεί μόλις υπόψη το κλιματιστικό σε διαφορετικές εποχές, και πώς θα είναι η συνολική μέση αναλογία για όλες τις εποχές (σε αντίθεση με την COP, η στιγμιαία συντελεστής, που δείχνει μόνο την απόδοση στη θερμοκρασία σχεδίασης και την ώρα).

Θέρμανση και θέρμανση του κλιματιζόμενου εξοχικού σπιτιού - χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κλιματιστικά που είναι γνωστά σε όλους μας δημιουργούν δροσερό σε μια ζεστή μέρα, αλλά και πολλά μοντέρνα μοντέλα μπορούν επίσης να θερμάνουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις. Επιλέγοντας ένα μοντέλο κλιματιστικού για ένα εξοχικό σπίτι είναι χρήσιμο να θυμάστε γι 'αυτό, επειδή με τη βοήθεια του κλιματισμού, σε ορισμένες περιοχές, μπορείτε να πάρετε μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή θέρμανση νερού. Και τα περισσότερα κλιματιστικά που προσφέρονται στον καταναλωτή σήμερα είναι ήδη σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το έργο με ένα κτύπημα.

Το σύστημα που διαθέτει αντλία θερμότητας ονομάζεται μετατροπέας, καθώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει όχι μόνο για να δημιουργήσει κρύο, αλλά και για τη δημιουργία θερμότητας - δηλαδή το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο κατευθύνσεις. Φυσικά, τέτοια μοντέλα είναι κάπως πιο ακριβά (για παράδειγμα, η μάρκα McQuay ή η Mitsubishi Electric), αλλά η επιστροφή στην εκτός εποχής θα είναι προφανής, διότι ο θερμαντήρας θα απαιτούσε πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να λύσει τα ίδια προβλήματα.

Σύστημα διαχωρισμού

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εφαρμόσει το κλιματιστικό σε λειτουργία της «θερμότητας». Συστήματα Σπλιτ είναι γνωστό σε όλους, πέφτουν και την άνοιξη, όταν η εξωτερική θερμοκρασία δεν είναι κάτω από -10 ° C έως + 10 ° C, γεμίστε ένα ζεστό δωμάτιο για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια, ακόμη και ο έλεγχος της θέρμανσης δεν θα σπάσει την άνεση σας. Τα οικονομικά οφέλη είναι αρκετά σημαντικά.

Για παράδειγμα, θερμάστρα πετρελαίου μεταφράζεται απλά κιλοβάτ ηλεκτρικής ισχύος σε κιλοβάτ της θερμότητας, αν και ως ένα split-σύστημα θα δημιουργήσει τις ίδιες κιλοβάτ της θερμότητας, απαιτούν μόνο το ένα τέταρτο της ενέργειας από την πρίζα, και ότι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Η ουσία αυτής της οικονομικής θέρμανσης βρίσκεται σε μια θεμελιωδώς διαφορετική διαδικασία θέρμανσης από μια ηλεκτρική θερμάστρα. Εδώ η ηλεκτρική ισχύς δεν καταναλώνεται απευθείας στη θέρμανση αλλά στη διασφάλιση της λειτουργίας του συμπιεστή, του ανεμιστήρα και των αποσβεστήρων.

Ο συμπιεστής λειτουργεί μόνο ότι μεταφέρει θερμότητα μέσα στο δωμάτιο: το ψυκτικό θερμαίνεται στην εξωτερική μονάδα, ο συμπιεστής αντλεί μέσω ενός σωλήνα μέσα στην εσωτερική μονάδα που βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους και λαμβάνει χώρα θέρμανση. Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τον θερμό αέρα μέσω των πτερυγίων στην απαιτούμενη κατεύθυνση και απλά αναμιγνύεται με τον κρύο αέρα.

Πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων

Ο θερμός αέρας φυσικά ροή μεταφοράς ορμά στο ανώτατο όριο, ανάμιξη με το κρύο αέρα, δηλαδή, αποδεικνύεται ότι η θερμότητα από τη φύση παίρνει στο σπίτι σας και δεν χρειάζεται να έχετε για να δημιουργήσει αυτήν την θερμότητα, την επιλογή ισχύος μέσω ενός πρίζα. Εξ ου και η οικονομία. Φυσικά, η εσωτερική μονάδα θερμαίνεται επειδή κανένα ηλεκτρικό θερμαντικό στοιχείο, αλλά ένα αναδευόμενο θερμό αέρα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, ο αέρας στο σπίτι δεν θα καεί και σπείρες δεν θα είναι υπερβολικά ξηραίνεται.

Μειονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων

Υπάρχει, ωστόσο, ένας περιορισμός. Για περιοχές όπου υπάρχουν μερικές φορές παγετοί, δηλαδή όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από -10 ° C, δεν συνιστάται η χρήση κλιματιστικού για θέρμανση, για καλούς λόγους. Σε τέτοιες συνθήκες, η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος θα πέσει τουλάχιστον - δύο φορές, το παχύρρευστο πετρέλαιο θα φορτώσει τον συμπιεστή αρκετές φορές ισχυρότερο, δηλαδή θα το φθαρεί υπερβολικά.

Πρέπει να όζον ασφαλή ψυκτικό R410A, αντί των συμβατικών R22, και στη συνέχεια ο συμπιεστής θα πρέπει να παραδώσει πιο πολύπλοκα, όπως συμπιεστές - ένα σπάνιο, δεν είναι κάθε εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτό για το κλιματιστικό σας.

Χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων

Ορισμένοι κατασκευαστές κλιματιστικών συσκευών διεξάγουν μεγάλες έρευνες για την επίτευξη της αποδοτικότητας των κλιματιστικών σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι, τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά συστήματα διάσπασης είναι σε θέση να θερμαίνουν τον αέρα μέσα στο σπίτι σε θερμοκρασία έξω από τους -20 ° C.

Η ειδική μονάδα προθέρμανσης λαδιού στο κλιματιστικό λυχνιών λύνει το πρόβλημα του πάχους λαδιού και εξαλείφει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συμπιεστή. Ένας συμπιεστής με βελτιωμένα χαρακτηριστικά θα επιτρέψει τη χρήση ψυκτικού μέσου R410A.

Άλλες αποχρώσεις είναι δυνατές με αρνητικές θερμοκρασίες αέρα στο δρόμο. Η οπή αποστράγγισης του σωλήνα αποστράγγισης είναι επιρρεπής σε ψύξη, και σε αυτή την περίπτωση, όταν το σύστημα μεταβαίνει στη λειτουργία "κρύο", το συμπύκνωμα θα εισρεύσει στο σπίτι. Για την εξάλειψη αυτού του δυσάρεστου φαινομένου, εγκαταστήστε πάλι έναν θερμαντήρα χαμηλής ισχύος, ο οποίος θα προστατεύει την τρύπα του σωλήνα από το πάγωμα και γενικά δεν θα επιτρέψει το συμπύκνωμα να στερεοποιηθεί μέχρι τη στιγμή της διαρροής.

Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα, για παράδειγμα, στην περιοχή της Μόσχας, δεν πέφτει κάτω από -12 ° C για περισσότερο από μία εβδομάδα, έτσι ώστε η συνολική αποδοτικότητα της χρήσης κλιματιστικού για να θερμάνει το σπίτι σας σε ένα ελάχιστο δεν θα είναι χαμηλότερη από την ηλεκτρική θερμάστρα, και για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, θα ήταν παραπάνω από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σπάνια αγώνες κάτω από τη θερμοκρασία, για παράδειγμα απότομα Burst παγετό -40 ° C δεν θα προκαλέσει βλάβη στο κλιματιστικό, κλιματισμός είναι απενεργοποιημένη σε ένα τσίμπημα - σύστημα κλειδώματος ασφαλείας εργασίας. Το καθήκον επιλογής ενός ή άλλου μοντέλου του κλιματιστικού παραμένει στον καταναλωτή.

Διαχωριστικό σύστημα με αντλία θερμότητας

Υπάρχει, όπως σημειώθηκε παραπάνω, ένας άλλος τρόπος χρήσης του κλιματιστικού για τη δημιουργία θερμότητας σε μια ιδιωτική κατοικία. Για το σκοπό αυτό, το κλιματιστικό σύστημα περιλαμβάνεται στο σύστημα μαζί με την αντλία θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, η κεντρική ή κάποια άλλη θέρμανση μπορεί γενικά να απορριφθεί ως περιττή, διότι αντί να χρησιμεύει ως θερμικό συγκρότημα που παρέχει το σπίτι με ζεστό αέρα.

αντλία θερμότητας Complex είναι μοναδικά σχεδιασμένο για το σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής, και είναι κατάλληλο όχι μόνο για τη θέρμανση, αλλά και για ζεστό νερό. Θέρμανση και ζεστό νερό θα είναι διαθέσιμο κατά τη χειμερινή περίοδο, και στους πιο hot μήνες ενός τέτοιου συστήματος δημιουργεί ουσιαστικά ένα «κρύο», δηλαδή, αντλία θερμότητας split-σύστημα μπορεί να λειτουργήσει όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων με αντλία θερμότητας

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λέβητα σε υγρό, στερεό καύσιμο ή αέριο, η αντλία θερμότητας αέρα είναι φιλική προς το περιβάλλον, τουλάχιστον - δεν υπάρχουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η απόδοση της αντλίας θερμότητας είναι εξαιρετικά υψηλή: ο συντελεστής απόδοσης φτάνει το 500%, δηλαδή το καταναλισκόμενο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, ο καταναλωτής θα λάβει στο σπίτι του θερμότητα ή κρύο για τα 5 κιλοβάτ.

Προοδευτική τέτοιο σύστημα αντιστροφέα συγκρότημα ελέγχου θα επιτρέψει στο χρήστη να σώσει σε μεγάλο βαθμό από την ηλεκτρική ενέργεια, σε σύγκριση με άλλες πηγές θερμότητας.. λέβητα, ηλεκτρικά καλοριφέρ, γεννήτριες θερμότητας, κ.λπ. Η απόδοση των συμβατικών συσκευών δεν είναι μεγαλύτερο από 99% (θερμότητας / ισχύος), και ο δείκτης αποτελεσματικότητας αντλία θερμότητας μπορεί να είναι εξωτερικά συγκρίνεται με την κατάσταση, σαν να ήταν η απόδοση ίση με 500%.

Τα συστήματα διαχωρισμού με βάση τις αντλίες θερμότητας είναι εγγυημένα ότι εξάγουν θερμότητα από τον ατμοσφαιρικό αέρα σε θερμοκρασία τουλάχιστον -20 ° C. Η εγκατάσταση του συστήματος σε εξοχική κατοικία δεν απαιτεί περίπλοκες χωματουργικές εργασίες ή ειδικές εγκαταστάσεις για κατασκευές. Απλά το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος θα βρίσκεται έξω, και η εσωτερική μονάδα δεν χρειάζεται πολύ χώρο, πόσο μάλλον η δεξαμενή καυσίμου και η καμινάδα.

Χαρακτηριστικά διαχωρισμένων συστημάτων με αντλία θερμότητας

Η εξωτερική μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή θα εξαγάγει θερμότητα από τον αέρα από το δρόμο, μεταφέροντάς τον στο φρέον. Η θερμοκρασία στο σύστημα αέρα-Freon θα αυξηθεί, τότε οι σωλήνες φρέον πηγαίνει στο εσωτερικό σύστημα εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή-Freon-νερό. Υπάρχουν ήδη χάσει υδραυλική ζεστό νερό για ζεστό σύστημα θέρμανσης νερού, μέσω των μονάδων ανεμιστήρος μέσω θέρμανσης σωλήνες δαπέδου και ούτω καθεξής. D. Για κρίσιμες καταστάσεις μπορεί να παρέχεται έμμεση λέβητας θέρμανσης, συνδέεται άμεσα με το βρόχο αντλίας θερμότητας.

Οικονομικό κλιματισμό το χειμώνα

Μπορεί το κλιματιστικό σύστημα να θερμανθεί;

Ακόμα πώς! Και θερμαίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά από ότι δροσίζει!

Πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν έως -30 ° C, και αυτές οι θερμοκρασίες είναι σπάνιες για τη μεσαία ζώνη της Ρωσίας.

Κλιματισμός ως αντλία θερμότητας

Δεν υπήρχε καλοκαίρι γι 'αυτό το έτος στην Κεντρική Ρωσία, κατ' αρχήν, και στη Μόσχα ειδικότερα. Λίγοι άνθρωποι ενεργοποίησαν το κλιματιστικό για ψύξη. Αλλά οι χειμώνες είναι πολύ και αν ο κλιματισμός του δωματίου δεν είναι τόσο ισχυρός, τότε χωρίς θέρμανση - πουθενά!

Το κλιματιστικό κλιματισμού θέρμανσης σε σύγκριση με τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και τα θερμαντικά σώματα είναι περίπου 3,5-4,0 φορές πιο κερδοφόρο! Η απόδοση είναι υψηλότερη από τη θέρμανση του σπιτιού με ντίζελ ή οποιοδήποτε στερεό καύσιμο. Κάτω χαμηλότερο μόνο στη φθηνότερη επιλογή - το κύριο φυσικό αέριο!

Οποιοδήποτε διαχωρισμένο σύστημα είναι μια αντλία θερμότητας: Δεν υπάρχει θερμαντικά στοιχεία, η θερμότητα μεταφέρεται, εξάγεται από τον εξωτερικό αέρα (ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες απότομα) λόγω υπέρψυξης ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα. Η λαμβανόμενη θερμότητα δίνεται από την εσωτερική μονάδα στο δωμάτιο.

Αυτό το σχέδιο εργασίας σχετικά με την αρχή του "αέρα-αέρα". Το κόστος εγκατάστασης και οι τύποι εργασιών που πραγματοποιούνται είναι απολύτως ίδιες με την κλασική εγκατάσταση ενός οικιακού κλιματιστικού. Για άλλη μια φορά, η αντλία θερμότητας αέρα-αέρα είναι το ίδιο οικιακό κλιματιστικό με μια μικρή διαφορά: έχει εκτεταμένη περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας, επιτρέποντας στο σύστημα διαχωρισμού να συνεχίσει να λειτουργεί έως -30 ° C.

Για να δουλέψει σε τέτοιες σοβαρές συνθήκες, ο μηχανικός των εργοστασίων κατασκευής προβλέπει ειδικούς συμπιεστές δύο σταδίων, ρυθμίζοντας με κάποιο τρόπο τη λειτουργία των βαλβίδων επέκτασης. Όλα αυτά επιτρέπουν τη διατήρηση υψηλής απόδοσης θέρμανσης ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς.

Μοντέλα αντλιών θερμότητας

Οι επιλογές για τη δημιουργία ενός συστήματος θέρμανσης σε freon, στην πραγματικότητα, πολύ. Το σχήμα αέρα-αέρος, δηλ. τη λειτουργία του κλιματιστικού σε λειτουργία θέρμανσης, το λιγότερο ακριβό και εύκολα εκτελέσιμο. Υπάρχουν (είναι πολύ μεγαλύτερα) μοντέλα, που υποδηλώνουν ένα σύστημα "αέρα-νερού". Δεν υπάρχει εσωτερική μονάδα σε αυτό το κύκλωμα, αντικαθίσταται από μονάδα υποβοήθησης θέρμανσης (δεξαμενή νερού, θέρμανσης), δεξαμενή αποθήκευσης, αντλίες, αισθητήρες θερμοκρασίας (ανάλογα με το σχέδιο). Είναι επίσης δυνατή η δημιουργία ζεστού νερού.

Εάν ενδιαφέρεστε - οι μηχανικοί μας θα επιλέξουν το κατάλληλο σχέδιο για εσάς και τον εξοπλισμό για αυτό. Αλλά στη συνέχεια παρουσιάζονται οι πιο δημοφιλείς αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα.

Αντλίες θερμότητας Cooper Hunter

Ένα από τα πιο προσιτά συστήματα θέρμανσης με βάση τα κλιματιστικά. Ο ευρωπαίος κατασκευαστής. Όλα τα συστήματα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης με κλιματικές συνθήκες παρόμοιες με τη Ρωσία.

Τα πιο δημοφιλή είναι δύο σειρές συστημάτων inverter: ICY II και VIP Inverter. Αντοχή σε πτώσεις τάσης από 96 έως 260 V! Και αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στη Ρωσία, ειδικά σε προαστιακούς οικισμούς. Και οι δύο έχουν ένα εκτεταμένο εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας:

 • σειρά ICY II: για θέρμανση από -30 ° C έως + 24 ° C, για ψύξη από -15 ° C έως + 54 ° C
 • Arctic Inverter: για θέρμανση από -30 ° C έως + 24 ° C, για ψύξη από -18 ° C έως + 48 ° C

Και οι δύο σειρές έχουν ήδη ενσωματωμένο δέκτη Wi-Fi, ο οποίος σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κλιματισμό στο εξοχικό σας σπίτι απομακρυσμένα από οπουδήποτε στον κόσμο!

Παρακάτω είναι τα μοντέλα των κατασκευαστών. Παρακαλώ σημειώστε: έκπτωση για εγκατάσταση κλιματιστικών !

Θέρμανση με κλιματισμό

Χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό (split σύστημα), όχι μόνο για την ψύξη των χώρων στη θερμότητα, αλλά και για κλιματισμό θέρμανσης το χειμώνα είναι πολύ βολικό και οικονομικό. Η χρήση του κλιματιστικού στη λειτουργία "θέρμανσης" είναι πιο βέλτιστη το φθινόπωρο και την άνοιξη στις λεγόμενες "μεταβατικές περιόδους", όταν η κύρια θέρμανση στο σπίτι έχει ήδη απενεργοποιηθεί και το εξωτερικό έχει γίνει αρκετά κρύο. Έτσι, σε ιδιωτικά σπίτια, σπίτια δεν έχει νόημα να τρέξει ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης ενός δωματίου, αλλά αρκεί να μεταβείτε στη λειτουργία θέρμανσης στο δωμάτιο όπου βρίσκονται οι άνθρωποι αυτήν τη στιγμή.

Εξετάστε θέρμανση με split σύστημα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαχωριστικό σύστημα, που λειτουργεί με θέρμανση, αυτή είναι μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα, και στην πραγματικότητα είναι ένα σούπερ οικονομικό θερμαντήρα που δίνει ενέργεια θερμότητας αρκετές φορές περισσότερο από ό, τι καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, για 1 kW κατανάλωσης ενέργειας από το ηλεκτρικό δίκτυο, το κλιματιστικό εκπέμπει από 2,5 kW έως 4,2 kW θερμότητας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η τιμή αυτή είναι σωστή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 0 ° C έως + 5 ° C.

Αν συγκρίνουμε με το συμβατικό κλιματισμό ηλεκτρική συσκευή - ψυγείο λαδιού, τον φορέα con, κλπ, το οποίο καταναλώνει 1 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, παράγει θερμότητα με τη μορφή 0.9-0.95 kWh που είναι καθόλου μια εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας. Πότε θέρμανση με κλιματισμό για ένα κιλοβάτ ανά watt καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας κατανέμεται από 2,5 έως 5,0 kW θερμότητας, οπότε το κόστος της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του δωματίου μειώνεται σε 5 φορές (για ειδικά μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων).

Με βάση τα δεδομένα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το πλεονέκτημα θέρμανση χώρου κατά το ότι είναι αρκετές φορές πιο οικονομικές από τις παραδοσιακές μεθόδους ηλεκτρικής θέρμανσης.

Από το παράδειγμα της Ιαπωνίας, μιας από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η χρήση ηλεκτρικών κλιματιστικών ως κύρια πηγή θέρμανσης, φυσικά, είναι κερδοφόρα. Αναμφισβήτητα, μια τέτοια διαδεδομένη χρήση από τους κατοίκους της χώρας του ανατέλλοντος ήλιου θέρμανση του κλιματιστικού στο σπίτι μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν φυσικοί πόροι όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Ως αποτέλεσμα, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλό. Και τα κλιματιστικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα 1 έως 3 και ως εκ τούτου το πιο οικονομικό.

Στις χώρες αυτές, για παράδειγμα στη Γερμανία, όπου η περίοδος θέρμανσης διαρκεί συνήθως 2-3 μήνες. το πίστευαν ζεστάνετε το δωμάτιο με κλιματισμό Είναι μια απαράδεκτη πολυτέλεια, επειδή Για θέρμανση χρησιμοποιείται φθηνότερο φυσικό αέριο. Αλλά οι χρόνοι και οι τιμές αλλάζουν.

Έτσι, ακόμη και στη Ρωσία το κόστος του φυσικού αερίου αυξάνεται κάθε χρόνο, γεγονός που αναγκαστικά αναγκάζει τον καταναλωτή να στραφεί σε εναλλακτικές οικονομικές μεθόδους θέρμανσης. Μια τέτοια οικονομικά βιώσιμη εναλλακτική λύση είναι θέρμανση με σύστημα διαχωρισμού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κάνετε έναν οικονομικό υπολογισμό. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε περίπτωση που στην περιοχή σταθερές χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και υπάρχει αέριο δικτύου, τότε με θέρμανση με χωριστά συστήματα αλλά δεν είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε. Αλλά εάν δεν υπάρχει αέριο δικτύου και πρέπει να επιλέξετε τι να χρησιμοποιήσετε ως πηγή ενέργειας: άνθρακας, ντίζελ. καύσιμο, υγροποιημένο αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα, αξίζει να δοθεί προσοχή στο σύστημα κλιματισμού με τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Ειδικά αν η θερμοκρασία στο δρόμο το χειμώνα σπάνια πέφτει στους -15 ° C.

Αλλά ακόμα και στους -25 ° C, μπορούν να λειτουργήσουν ειδικά σχεδιασμένα συστήματα "Arctic" ή συστήματα κλιματισμού πολλαπλών ζωνών. Για παράδειγμα, μια εταιρεία Gree (η μεγαλύτερη από τις εταιρείες κλιματισμού) ανέπτυξε διάφορες επιλογές για συστήματα split στην έκδοση "Arctic". Για παράδειγμα, Gree Crown, λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης σε ρεκόρ -30 ° C, η σειρά Cozy Arctic και ο μετατροπέας σειράς "Arctic" Αλλαγή. Μοντέλο 5 κιλοβάτ GWH18MC-K3NNA4F και GWH09MA-K3NNA4F στην παραλλαγή "Αρκτική" ήδη στην έκδοση του εργοστασίου έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε λειτουργία "θέρμανσης" σε χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δουλεύουν χωρίς να μειώνουν την ενεργειακή απόδοση μέχρι το τέλος -15η ° С από έξω. Η πραγματική θερμοκρασία λειτουργίας είναι ακόμη χαμηλότερη. Το μοντέλο αντιστροφέα της σειράς GWH09KF-K3DNA5B Arctic αλλάζει με επιτυχία και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες σε εξωτερικούς χώρους. Το εύρος της θερμοκρασίας λειτουργίας στη λειτουργία "θέρμανσης" φθάνει -25 ° C και "ψύξη" -15η ° С.

Σε σύγκριση με το γνωστό αντλία θερμότητας Mitsubishi Electric Company Zubadan, «Arctic» επιλογή μετατροπέα διάσπαση του συστήματος Gree σειρά Αλλαγή (συμπαραγωγή Gree και Daikin) έχει στενή τεχνικές παραμέτρους, αλλά ένα σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Εάν η τιμή αυτή δεν είναι διαθέσιμη, δώστε προσοχή στην αρκτική έκδοση του κλιματιστικού μετατροπέα Roda. Η απόδοση θέρμανσης είναι εγγυημένη έως -20 ° С, και τη διατήρηση των δηλωμένων παραμέτρων μέχρι -15η ° С. Την ίδια στιγμή, η τιμή για ένα μοντέλο για δωμάτιο 20-25 m2 δεν υπερβαίνει τα 23.000 ρούβλια.

Υπάρχουν δύο τρόποι θέρμανση με κλιματισμό: αυτό θέρμανση με ένα κανονικό σύστημα διαχωρισμού στη "θερμότητα" και ένα σύστημα με ενσωματωμένο λέβητα.

Σύστημα θέρμανσης με θέρμανση (θέρμανση με κλιματισμό)

Όταν ενεργοποιείτεΠλάκα-σύστημα στη λειτουργία θέρμανσης, Τα εσωτερικά και εξωτερικά μπλοκ φαίνεται να "αλλάζουν" στις λειτουργίες τους. Η εξωτερική μονάδα ψύχεται και η εσωτερική μονάδα θερμαίνεται. Στη συνέχεια, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί τον αέρα μέσω του θερμαινόμενου "ψυγείου" και ήδη ζεστός αέρας διανέμεται σε όλο το δωμάτιο.

Υπάρχει μια γρήγορη ανάμιξη αέρα και ταχεία θέρμανση του δωματίου, και σε αυτόν τον τρόπο, το κλιματιστικό δεν ξεραίνει τόσο πολύ αέρα όπως οι άλλοι ηλεκτρικοί θερμαντήρες κάνουν.

Όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό, δεν έχετε μόνο ένα εξαιρετικό κλίμα, διατηρείτε μια ιδανική άνεση θερμοκρασίας, αλλά και εξοικονομείτε πολλά κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας και, συνεπώς, πολλές χιλιάδες ρούβλια...

Από τα παραπάνω, το split σύστημα μπορεί να θεωρηθεί ιδανική θέρμανση σε μια μετρίως κρύα εποχή. Η τιμή του κλιματιστικού με λειτουργία θέρμανσης δεν είναι πολύ υψηλότερη από αυτή χωρίς αυτή τη λειτουργία (κατά 2-3 χιλιάδες ρούβλια), η οποία είναι πολύ φθηνότερη από μια συμβατική μονάδα θέρμανσης.

Η ποιότητα, η οικονομία, η ευκολία εγκατάστασης, η πολυλειτουργικότητα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική την αγορά ενός διαχωρισμένου συστήματος.

Αν αρχικά σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε split-σύστημα για θέρμανση, τότε προσέξτε τα θερμικά χαρακτηριστικά του: την ελάχιστη επιτρεπτή θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, την ενεργειακή απόδοση της COP, τη μέγιστη θερμική απόδοση.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με ειδικούς για συμβουλές, υπογραμμίζοντας ότι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε split-σύστημα για θέρμανση.

Κάνοντας κλήση τώρα, θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα λάβετε λεπτομερείς συμβουλές από τον ειδικό μας,

Τηλ. (495) 664-23-70 από τις 09.00 έως τις 18.00.
Διευθυντής καθήκοντος, τηλέφωνο: (919) 105-93-75 από τις 8.00 έως τις 21.00 χωρίς διανυκτερεύσεις.

Αντλία θερμότητας αέρα με ενσωματωμένο λέβητα.

Η αντλία θερμότητας αέρα είναι ειδικά σχεδιασμένη split-σύστημα για θέρμανση και ψύξης, παροχή ζεστού νερού σε διαμερίσματα, σπίτια, σπίτια.
Στο κρύο αντλία θερμότητας αέρα είναι σε θέση να υποστηρίξει ομοιόμορφα το ζεστό νερό και θέρμανση, καθώς και ζεστό καλοκαίρι - και δροσίζει το δωμάτιο και θερμαίνει το νερό για οικιακή χρήση, παρέχοντας έτσι μια άνετη διαμονή όλο το χρόνο.

Η αντλία θερμότητας αέρα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Σε αντίθεση με άλλα συστήματα θέρμανσης με λέβητες που χρησιμοποιούν παραδοσιακά καύσιμα (άνθρακας, ντίζελ, μαζούτ, φυσικό αέριο), δεν μολύνει τον αέρα με προϊόντα καύσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα αρχοντικά που χτίζονται σε οικολογικά καθαρά μέρη, σε φυσικά καταφύγια. Ποιος ήταν στο Dombai, ξέρει πόσο εύκολο είναι να αναπνεύσει τις κορυφές και πώς το πετρέλαιο ντίζελ βράζει στο ίδιο το χωριό, το οποίο βρίσκεται στο λάκκο και όπου χρησιμοποιείται καύσιμο ντίζελ για θέρμανση.
 • παράγει 3,2-5 kW θερμότητας ανά 1 kW εξηρτημένης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτά τα συστήματα μπορούν να μειώσουν περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας και έτσι να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό είναι επίσης σημαντικό στις περιπτώσεις όπου υπάρχει σημαντικός περιορισμός στην παροχή της μέγιστης ισχύος από την ηλεκτρική ενέργεια.
 • ικανότητα λειτουργίας σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα: έως -15 ° C, και σε ορισμένα μοντέλα μέχρι -25 ° C.

Στην παραπάνω αντλία θερμότητας, η μονάδα υδρογόνου χρησιμοποιείται για τη θέρμανση νερού. Μπορεί να συνδεθεί με στάνταρ καλοριφέρ νερού, αλλά μια ελαφρώς μεγαλύτερη περιοχή. Είναι ακόμα πιο συμφέρουσα η χρήση ενός θερμαινόμενου με νερό δαπέδου, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με το ίδιο υδροσωλήνα. Για την παροχή ζεστού νερού χρήσης, συνδέεται με το κύκλωμα θέρμανσης ένας επιπρόσθετος θερμαινόμενος θερμοσίφωνας. Αυτό εξασφαλίζει την κατανάλωση ζεστού νερού όλο το χρόνο.

Από όλα αυτά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η θέρμανση του δωματίου με κλιματιστικό είναι πιο επικερδής από τη χρήση οποιωνδήποτε άλλων μεθόδων ηλεκτρικής θέρμανσης ή υγροποιημένου αερίου και καυσίμου ντίζελ.

Οι αντλίες αέρα με μονάδα υποβοήθησης υδρατμών εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σπάνια. Ο αποτρεπτικός παράγοντας είναι η υψηλή τιμή τους και ένας σχετικά μικρός αριθμός ειδικών που είναι σε θέση να κάνουν έναν κατάλληλο τεχνικό υπολογισμό και να εξασφαλίσουν την εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος "στο κλειδί στο χέρι" με περαιτέρω υπηρεσία εγγύησης.

Τα 5 καλύτερα κλιματιστικά με θέρμανση έως -25-30 ° C

Μπορούν κλιματιστικά δεν είναι μόνο δροσερό, αλλά και να θερμάνει αποτελεσματικά το δωμάτιο το χειμώνα; Ναι. Διεξήγαμε μια έρευνα αγοράς με χωριστά συστήματα και προσδιορίσαμε τα διαχωριστικά συστήματα TOP-5 που είναι κατάλληλα για θέρμανση σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν από -15 ° C έως -30 ° C.

Περιεχόμενα

Πλεονεκτήματα των κλιματιστικών με θέρμανση, σε σύγκριση με θερμαντήρες

Σε αντίθεση με οποιεσδήποτε άλλες συσκευές θέρμανσης, το κλιματιστικό θερμότητας λειτουργεί με την αρχή της αντλίας θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι η θέρμανση του δωματίου πραγματοποιείται λόγω της επιλογής της θερμότητας από το φρέον και τη μεταφορά του από το δρόμο προς την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, η οποία με τη σειρά του διανέμει θερμότητα σε όλο το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση του κλιματιστικού είναι 4 φορές υψηλότερη από, για παράδειγμα, για θερμοσίφωνες ή ηλεκτρικούς θερμαντήρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για 1 kW καταναλισκόμενου ηλεκτρισμού, το κλιματιστικό εκπέμπει θερμότητα μέχρι 4 kW (αυτό το μέγεθος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα). Το πιο αποτελεσματικό από την άποψη αυτή είναι τα κλιματιστικά inverter, τα οποία, χάρη στην ομαλή ρύθμιση της ισχύος του συμπιεστή, διατηρούν την εσωτερική θερμοκρασία με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, ειδικά κλιματιστικά inverter σχεδιασμένα για λειτουργία μέχρι -25 ° C είναι εξοπλισμένα με θέρμανση συμπιεστή και θέρμανση παλετών.

Προσφέρουμε να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων:

 1. 4 φορές περισσότερη θερμότητα με το ίδιο κόστος ενέργειας.
  Ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας (convector), με κόστος 1 kW ενέργειας, παράγει 1 kW θερμότητας και το κλιματιστικό παράγει 1 kW θερμότητας με κόστος ≈250-350 W ενέργειας.
 2. Κατάλληλο για όλο το χρόνο λειτουργία.
  Το καλοκαίρι, λειτουργούν αποτελεσματικά για ψύξη, και το χειμώνα - για θέρμανση.
 3. Ασφάλεια.
  Τα συστήματα διαχωρισμού βρίσκονται σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο από τα παιδιά. Όταν εργάζεστε σε θέρμανση, η επιφάνεια δεν θερμαίνεται, σε αντίθεση με τα πετρέλαια και τις ηλεκτρικές θερμάστρες.
 4. Γρήγορη θέρμανση του δωματίου.
  Ο κλιματισμός σας επιτρέπει να ζεστάνετε το δωμάτιο μέχρι 25 τετραγωνικά μέτρα. m για 5 λεπτά, λόγω του ανεμιστήρα, που φυσάει θερμό αέρα σε όλο το δωμάτιο. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου. Οι θερμαντήρες θερμαίνουν το δωμάτιο για 1-2 ώρες. Οι θερμαντήρες υπέρυθρων θερμαίνουν μόνο την περιοχή όπου κατευθύνεται η δέσμη. Οι θερμαντήρες λαδιού ζεσταίνουν το δωμάτιο περισσότερο από τις ηλεκτρικές, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν τη θερμότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και πολύ ξηρό αέρα.

Τα συστήματα διαχωρισμού για θέρμανση χώρου πρέπει να χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασίες που συνιστώνται από τον κατασκευαστή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λάδι διαλύεται στο ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο λιπαίνει αποτελεσματικά τα τμήματα τριβής του συμπιεστή ακριβώς στις ενδεικνυόμενες θερμοκρασίες. Εάν δεν τηρούνται οι τρόποι λειτουργίας, ο συμπιεστής φθείρεται γρήγορα. Στην αναθεώρηση των κλιματιστικών TOP-5 θα βρείτε μοντέλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση έως -30 ° C.

Τα κλιματιστικά ON-OFF μπορούν να ενεργοποιηθούν για θέρμανση σε ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία -7 ° C.

Τα κλιματιστικά του Inverter λειτουργούν σε θερμότητα σε ελάχιστη θερμοκρασία έξω από το παράθυρο στους -15 ° C.

Και μόνο τα ειδικά κλιματιστικά inverter, εξοπλισμένα με θέρμανση συμπιεστή και παλέτα - μπορούν να λειτουργήσουν το χειμώνα στους -25-30 ° C.

Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του πώς θέλει να ζεσταθεί το χειμώνα, αλλά για εκείνους για τους οποίους το οικονομικό στοιχείο έρχεται στο προσκήνιο, προσφέρουμε TOP 5 κλιματιστικά inverter για θέρμανση το χειμώνα.

Ποιο κλιματιστικό θα πρέπει να αγοράσω για θέρμανση το χειμώνα;

1. Mitsubishi Heavy SRK-ZSX (έως -20 ° C)

Το Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-S / SRC20ZSX-S είναι ένα split splitter του 2017 σχεδιασμένο για λειτουργία σε θερμοκρασίες έως -20 ° C και θέρμανσης μέχρι 20 τ.μ. Χάρη στην επικάλυψη με πυρίτιο των πινακίδων ελέγχου, η διάρκεια ζωής του κλιματιστικού κλιματιστικού επεκτείνεται σημαντικά. Το επίπεδο θορύβου μειώνεται στα 19 dB (A).

Τιμή: 37050-41769 uah

Αναθεώρηση βίντεο Mitsubishi Heavy SRK ZS-S

Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-S / SRC20ZSX-S - το νεότερο μοντέλο, το οποίο σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε σημαντικό ηλεκτρισμό. Η συσκευή είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις ανθρώπινες κινήσεις και ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ. Οι Ιταλοί σχεδιαστές του studio Tensa SRL εργάστηκαν για την εμφάνιση της εσωτερικής μονάδας.

2. CooperHunter Arctic (έως -25 ° C)

Το CooperHunter CH-S09FTXLA - το κλιματιστικό της σειράς Arctic έχει σχεδιαστεί ειδικά για θέρμανση σε θερμοκρασίες έως και -25 ° C. Ο εναλλάκτης θερμότητας της εξωτερικής μονάδας έχει μια επίστρωση Green-Fin, η οποία προστατεύει την επιφάνεια από τη διάβρωση. Το split σύστημα είναι εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα απόψυξης, η λειτουργία "Warm Start" και χρησιμοποιεί την τεχνολογία καθαρισμού του αέρα "Cold Plasma".

Τιμή: 15849-18344 UAH

Αναθεώρηση βίντεο CooperHunter CH-S09FTXLA, CH-S12FTXLA, CH-S18FTXLA, CH-S24FTXLA Arctic Inverter

Αν ψάχνετε για ένα φτηνό κλιματιστικό που θα θερμαίνει γρήγορα το δωμάτιο το χειμώνα, τότε η CooperHunter Arctic είναι η καλύτερη επιλογή για τους δείκτες τιμής / ποιότητας.

3. CooperHunter Nordic EVO

CooperHunter CH-S09FTXN-E (σκανδιναβικό) - Το σύστημα διαχωρισμού τοίχων λειτουργεί για θέρμανση έως -23 ° C και είναι κατάλληλο για θέρμανση έως 30 τ.μ.

Τιμή: 13600-14870 ου

Αναθεώρηση βίντεο CooperHunter Nordic EVO CH-S09FTXN-E, CH-S12FTXN-E

Ο μοντέρνος κλιματισμός είναι ιδανικός για θέρμανση μικρών δωματίων. Εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για εύκολη λειτουργία.

4. Φιόρδ Chigo (έως -30 ° C)

Chigo CS-25V3A-1B169 Fjord - κλιματιστικό τοίχου με προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος αέρα PLAZMA. Δημιουργεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο μέχρι 25 τετραγωνικά μέτρα και λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασίες έως -30 ° C.

Τιμή: 13200 UAH

Κλιματισμός της κατηγορίας μέσης τιμής με ικανότητα ρεκόρ. Η έξοδος στη λειτουργία θερμοκρασίας δεν διαρκεί περισσότερο από 3 λεπτά.

5. Electrolux Monaco (έως -15 ° C)

Electrolux EACS / I-09HM / N3 - σειρά κλιματιστικών Monaco DC Inverter, που λειτουργεί αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες μέχρι -15 ° C σε δωμάτια μέχρι 25 τ.μ. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια ενός ειδικού φίλτρου High Densit, το οποίο διαφέρει από τη λεπτή διασκορπισμένη δομή των κυττάρων.

Τιμή: 13492-16200 UAH

Αναθεώρηση βίντεο Electrolux Monaco Super DC Inverter

Ο κλιματισμός υψηλής ενεργειακής απόδοσης είναι κατάλληλος για οικονομική θέρμανση των χώρων το χειμώνα. Λόγω του ειδικού σχεδιασμού των περσίδων, η ροή του αέρα τροφοδοτείται σε μεγάλη απόσταση από την εσωτερική μονάδα και δεν φτάνει στο άτομο που κάθεται κάτω από το κλιματιστικό.

Συμπέρασμα

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν κλιματιστικά με κινητήρες inverter, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση των χώρων κατά τη χειμερινή περίοδο. Όταν επιλέγετε, εξετάστε την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης, το επίπεδο θορύβου, τη διαθεσιμότητα φίλτρων καθαρισμού αέρα, τότε μπορείτε να διατηρήσετε ένα ευνοϊκό εσωτερικό μικροκλίμα.

Η απόδοση και η διάρκεια ζωής του κλιματιστικού εξαρτάται κατά 90% από την εγκατάστασή του, οπότε σας προσφέρουμε υπηρεσίες εγκατάστασης και επισκευής για συστήματα split. Οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την αιτία της βλάβης του κλιματιστικού, καθώς και να μάθετε πώς μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για τις εγκαταστάσεις οποιασδήποτε περιοχής. Είμαστε οι αντιπρόσωποι της Mitsubishi, της Chigo, της Electrolux και άλλων εμπορικών σημάτων, έτσι πουλάμε κλιματικά συστήματα από την αποθήκη σε ευνοϊκές τιμές. Παρέχουμε πιστοποιητικά ποιότητας και εγγύηση για όλα τα διαχωριστικά συστήματα.

Κλιματισμός με θέρμανση έως -30

Είναι δυνατή η χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση;

Κλιματισμός χειμώνα για την πλήρη θέρμανση των χώρων πιθανώς. Δεν είναι μυστικό ότι ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών, εκτός από την ψύξη, μπορούν να λειτουργήσουν για θέρμανση. Επιπλέον, η θέρμανση των χώρων με κλιματισμό είναι 3 φορές πιο αποτελεσματική από τη θέρμανση με ένα συμβατικό ηλεκτρικό θερμαντήρα. Η οικονομία προέρχεται από τις αρχές του κλιματιστικού. Η ηλεκτρική ενέργεια στο κλιματιστικό ξοδεύεται για τη μεταφορά θερμικής ενέργειας, ενώ στις συμβατικές συσκευές θέρμανσης μετατρέπεται μόνο από ηλεκτρική σε θερμική.

Αλλά, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι πολύ Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα κλιματιστικά για τη θέρμανση των χώρων στους παγετούς. Πρώτον, αποκλείουμε αμέσως τα μοντέλα, λειτουργία μόνο για ψύξη. Συνήθως, όταν επιλέγετε και αγοράζετε ένα κλιματιστικό, ο πελάτης καθορίζει το είδος του κλιματιστικού που χρειάζεται - με ή χωρίς θέρμανση. Και αν για λόγους οικονομίας επιλέγεται ένα φθηνό μοντέλο χωρίς λειτουργία θέρμανσης, τότε η επιλογή οικονομικής θέρμανσης μέσω κλιματιστικού εξαφανίζεται. Ένα τέτοιο διαχωριστικό σύστημα δεν μπορεί να επανασχεδιαστεί. Σημειώστε αυτά τα κλιματιστικά ως την πρώτη ομάδα.

Δεύτερον, τα περισσότερα κλιματιστικά είναι προσανατολισμένα μόνο προς χρησιμοποιήστε τα ως πρόσθετη πηγή θερμότητας. Μετά από όλα, σε πολυκατοικίες υπάρχει βασική θέρμανση - το σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Όλοι οι κάτοικοι πολυκατοικιών στη Μόσχα ή σε άλλες πόλεις είναι εξοικειωμένοι με την επώδυνη προσδοκία της προσφοράς θερμότητας στα τέλη του φθινοπώρου. Αυτός είναι ο πιο ενεργός χρόνος για τη χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το κλιματιστικό λειτουργεί για θέρμανση με πλήρη απόδοση! Και το σπίτι είναι ζεστό, ξηρό και άνετο, και αυτή η άνεση είναι τρεις φορές φθηνότερη. Ως εκ τούτου, πολλοί κατασκευαστές παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των διαχωρισμένων συστημάτων, σχεδιασμένα για ελάχιστη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα μείον 5-10 oC. Πριν ξεκινήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση, συνιστάται ιδιαίτερα να εξοικειωθείτε με τα όρια του συστήματος διαχωρισμού που καθορίζονται στις οδηγίες λειτουργίας, Επειδή αυτές οι παράμετροι είναι διαφορετικές για διαφορετικά κλιματιστικά. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες, τότε η ελάχιστη θερμοκρασία του κλιματιστικού για θέρμανση μπορεί να δει στους καταλόγους.

Ας ξεχωρίσουμε τη δεύτερη ομάδα κλιματιστικών συσκευών που μπορούν να λειτουργήσουν για θέρμανση το χειμώνα με μέση αρνητική θερμοκρασία. Κλιματισμός, το οποίο θα παρέχει θέρμανση το χειμώνα:

Για παράδειγμα ελάχιστη θερμοκρασία για θέρμανση στα κλιματιστικά inverter Daikin FTXG-J / RXG-K - μείον 15οC και σε μοντέλα χωρίς μετατροπέα Daikin FTYN-G / RYN-G - μείον 10οC.

Εξοπλισμός Hitachi Σειρά αντιστροφέων - μείον 15 ° C. Σειρά πολυτελείας - μείον 10oC; Σειρά επιχειρήσεων - μείον 7 оС.

Κλιματιστικά Toshiba σειρά Daiseikai έχουν σχεδιαστεί για μείον 15 ° C και τα υπόλοιπα μοντέλα στους -10 ° C

Στον εξοπλισμό LG Τα μοντέλα των μετατροπέων έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν έως και 15 ° C, μη αναστρέψιμες (άσπρες και έγχρωμες) έως -10 ° C και οι κινεζικές G-LH είναι μέχρι και 5 ° C.

Γενικά Κλίμα μπορεί να θερμανθεί έως-7 oC.

Samsung υπόσχεται να θερμάνει τα κλιματιστικά Monte με φρέον R410A σε μείον 15 ° C και Monte με freon R22, Vivace, Crystal και Max σε μείον 5 ° C

Ας ξεχωρίσουμε την τρίτη, ανθεκτική στον παγετό ομάδα διαχωρισμένων συστημάτων. Οι κατασκευαστές δαπανηρών κλιματιστικών προσφέρουν επιλογές για σοβαρούς παγετούς. Κλιματιστικά αυτής της κλάσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συσκευές πλήρους θέρμανσης:

 • DaikinFTXR-E / RXR-E - έως -20 ° C. Η καινοτομία του φθινοπώρου 2010 Daikin FTXL25G / RXL25G έχει σχεδιαστεί με πλήρη θέρμανση έως -20 ° C. Daikin FTXS-J / RXS-J, FTX-J / RX-J- έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν έως και 15 ° C (προαιρετικά "Hoarfrost" μόνο για ψύξη έως -30 ° C, και η επιλογή "Iceberg" έως -40 ° C, nκαι θέρμανση σε μείον 30-40 oC δεν λειτουργούν!).

Νέα μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων Mitsubishi Ηλεκτρικά και οι δύο μετατροπείς και χωρίς αντιστροφέα μπορούν να αντέξουν τους -20 ° C (για λειτουργία πλήρους κλίμακας θέρμανσης στους -20 ° C απαιτείται ειδική επιλογή - θέρμανση του δίσκου εξωτερικής μονάδας). Όμως, για τα παλαιότερα μοντέλα, για παράδειγμα το MSC-GAVB / MUH-GAVB της απελευθέρωσης του 2006, η ελάχιστη θερμοκρασία για θέρμανση είναι μόνο μείον 10 ° C.

Ένα διαχωριστικό σύστημα Mitsubishi Ηλεκτρικές σειρές ZUBADAN (MSZ-FDVABH / MUZ-FDVABH) - μείον 25 ° C.

Διαχωρισμένα συστήματα Hitachi Premium XH, Κόψτε Έξω και Αέρα Ανταλλαγή είναι επίσης σε θέση να υπομείνει τους παγετούς σε μείον 20 ° C.

. Τα δεδομένα που δίνονται ισχύουν για κλιματιστικά της γραμμής μοντέλου 2010.

Θέρμανση και θέρμανση κλιματισμού το χειμώνα: μύθος ή πραγματικότητα;

Η συσκευή του κλιματιστικού δεν προορίζεται για θέρμανση, η συσκευή εφευρέθηκε για ψύξη με αέρα.

Ως εκ τούτου, η σπείρα ή η θερμάστρα δεν θεωρήθηκε ότι παρέχει. Αλλά ορισμένοι "τεχνίτες", χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "αντλία θερμότητας", αποφάσισαν ότι αυτό θα αρκούσε για να θερμάνει το δωμάτιο. Η μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή: παίρνει θερμότητα από το δωμάτιο και την δίνει στο δρόμο.

Αν η λειτουργία "αντλία" είναι ενεργοποιημένη, εμφανίζεται μια αντιστροφή: ο εξωτερικός θερμός αέρα αντλείται στο διαμέρισμα.

Αλλά όλα θα είναι εντάξει, αλλά μόνο έξω από το παράθυρο η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από 0 ° C, αποδεικνύεται ότι ο συμπιεστής δεν θα είναι σε θέση να θερμάνει τον αέρα και αρχίζει να λειτουργεί για φθορά. Οποιαδήποτε συσκευή δεν μπορεί να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέγιστο, αυτό οδηγεί σε μια βλάβη. Ακόμα και στις αναθεωρήσεις αναφέρεται ότι το κλιματιστικό στην κλιματική μας ζώνη είναι χρήσιμο μόνο στην εκτός εποχής: άνοιξη, φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή, η θέρμανση δεν περιλαμβάνει τίποτα, και μερικές φορές δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα.

Ένα άλλο πράγμα στη χώρα, όπου μερικές φορές δεν υπάρχει θέρμανση, και δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ή περιοχές στη χώρα μας με ήπιο κλίμα. Κλιματισμός υπάρχει μια απαραίτητη οικιακή συσκευή. Η θερμοκρασία του δρόμου για τη λειτουργία της μονάδας για τη θερμότητα κυμαίνεται από 0 ° C έως -5 ° C. Η κάτω θερμοκρασία είναι ένας υψηλός κίνδυνος αστοχίας του συμπιεστή.

Έτσι, η θέρμανση του διαμερίσματός σας κλιματιζόμενο, αν ο δρόμος είναι ένας συνηθισμένος παγωμένος χειμώνας - είναι ένας μύθος.

Με σοβαρούς παγετούς, ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές απορρίπτουν την ιδέα της χρήσης της μονάδας για θέρμανση. Εάν το παράθυρο είναι -15 ° C, τότε η τρύπα, που οδηγείται στο δρόμο, απλά παγώνει, όλο το συμπύκνωμα αρχίζει να ρέει πίσω στο δωμάτιο.

Αλλά ακολουθώντας τη ζήτηση των καταναλωτών, σήμερα πολλές εταιρείες διεξάγουν επιστημονική έρευνα στον τομέα της μονάδας θέρμανσης χώρου. Και, κρίνοντας από το βίντεο, οι συσκευές που ήδη εμφανίστηκαν στην αγορά, μπορούν να παραμείνουν σε κατάσταση λειτουργίας ακόμα και στους -20 ° C, θέρμανση του αέρα. Πολλές εταιρείες, αν κοιτάξετε τις φωτογραφίες στις ιστοσελίδες τους, υπήρξαν διάφορες τροποποιήσεις των μονάδων που λειτουργούν σε χειμερινές συνθήκες, έτσι ώστε ο μύθος θέρμανσης της μονάδας το χειμώνα σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Προσπαθήστε να "pereobut" κλιματιστικό σας

Σήμερα, εάν θέλετε να ζεστάνετε ένα διαμέρισμα το χειμώνα και η μέση θερμοκρασία του δρόμου σας δεν πέφτει κάτω από τους -25 ° C, τότε μπορείτε απλώς να "pearobut" τον εξοπλισμό σας σε ένα χειμερινό σετ. Έτσι, θα κάνετε τη μονάδα σας "ανθεκτική στον παγετό". Ο ειδικός θα τροποποιήσει τη συσκευή σας με τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Θερμαινόμενη αποστράγγιση. Ο θερμαντήρας αποστράγγισης δεν επιτρέπει το πάγωμα του νερού. Αφαιρεί τη συμπύκνωση.
 • Στροφαλοθάλαμος συμπιεστή. Εάν σταματήσει ο συμπιεστής, ανάβει ο θερμαντήρας, ο οποίος θερμαίνει το λάδι από την πάχυνση και διασφαλίζει ότι το ψυκτικό μέσο δεν μπορεί να εισέλθει στο στροφαλοθάλαμο.
 • Ο ελεγκτής ανεμιστήρα εξωτερικής μονάδας. Διατηρεί μια ορισμένη θερμοκρασία συμπύκνωσης, που δεν επιτρέπει στην εσωτερική μονάδα να παγώσει.

Θέρμανση με "split-system"

Τα σύγχρονα συστήματα νέων μονάδων είναι ενεργειακά αποδοτικά. Έτσι, η συσκευή, που ξοδεύει μόνο 1 κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας, δίνει μέχρι και τέσσερα κιλοβάτ. "Η θέρμανση με τον κλιματισμό είναι πολύ πιο οικονομική από την ηλεκτρική θέρμανση", αναφέρει τα σχόλια των καταναλωτών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλη η ενέργεια στη μονάδα δαπανάται για κινούμενο θερμό αέρα, και σε ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια.

Αν θυμάστε την Ιαπωνία, όπου δεν υπάρχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρισμός είναι πολυτέλεια, η χρήση της μονάδας ως συσκευής θέρμανσης είναι στην πρώτη θέση.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μπορείτε να πάρετε θερμότητα από το δρόμο, όπου η θερμοκρασία subzero.

Σήμερα υπάρχουν συστήματα που λειτουργούν καλά όταν το παράθυρο είναι -25 ° C. Η λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης βασίζεται στην ψύξη της εξωτερικής μονάδας και στη θέρμανση της εσωτερικής μονάδας, ο ανεμιστήρας της οποίας κυνηγάει τον αέρα μέσω του θερμού καλοριφέρ και ο θερμός αέρας διανέμεται πλέον γύρω από το δωμάτιο.

Η θερμική ενέργεια δεν φαίνεται πουθενά και δεν εξαφανίζεται οπουδήποτε.

Κλιματιστικά

Ακόμη και ένα ψυγείο που λειτουργεί, παράγει θερμότητα στον οπίσθιο τοίχο, όπου έχει εγκατασταθεί μια ψήκτρα-ψυγείο. Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε ζεστό αέρα από το διαμέρισμα από τη μονάδα, η θερμότητα εκκενώνεται μέσω της εξωτερικής μονάδας. Συμπεριλαμβανομένης της συσκευής για τη θερμότητα, η μονάδα ψύξης του αέρα στο δρόμο. Μεταφέρει θερμότητα στο διαμέρισμα, θέρμανση του σπιτιού σας.

Η αρχή θέρμανσης είναι απλή: η μονάδα λαμβάνει εισαγωγή αέρα με τιμή θερμοκρασίας -16 και δίνει ακόμα πιο κρύο αέρα -25. Αποδεικνύεται μια διαφορά των 9 μοιρών, τότε θα χρησιμοποιηθεί για τη θερμότητα.

Αποδεικνύεται ότι δεν φαίνεται να πληρώνουμε για τη θερμότητα, επειδή το παίρνουμε από το δρόμο. Πρέπει να πληρώσουμε μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια που λειτουργεί η συσκευή μας.

Ο ζεστός αέρας και αυτό αποδεικνύεται από πολυάριθμες αναθεωρήσεις, από τη μονάδα διαφέρει απότομα από τη θερμότητα που λαμβάνεται με τον κλασικό τρόπο. Έτσι, η θέρμανση του αέρα γίνεται γρήγορα, δεν έχει το χρόνο να υπερχειλίσει, και χάρη στο νεότερο σύστημα, ο αέρας εξακολουθεί να είναι ιονισμένος και φιλτραρισμένος.

Υπάρχουν διαθέσιμες στο εμπόριο συσκευές που μπορούν να θερμάνουν τη θερμοκρασία δωματίου σε 30 μοίρες σε 25 λεπτά.

Μην ξεχνάτε, ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το κλιματιστικό για τη θερμότητα, παραμένει μόνο μια προσθήκη στη βασική θέρμανση.

Ποιες είναι οι θετικές στιγμές που μας περιμένουν όταν αγοράζουμε ένα κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα;

 1. Τα πιο απλά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Η παρουσία ενός ατόμου απαιτείται σε μια εποχή που πρέπει να ορίσετε παραμέτρους. Και στη συνέχεια: ενεργοποιήσατε τη συσκευή, επαναφέρετε τη λειτουργία και ξεχάσατε τον συμπιεστή.
 2. Μια μη προληπτική απόκτηση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη συσκευή, οπότε για την αγορά κλιματισμού είναι κάτι περισσότερο από διαθέσιμο.
 3. Από όλες τις συσκευές ηλεκτρικής ενέργειας, ο κλιματισμός είναι ο πιο οικονομικός.
 4. Όλα τα κλιματιστικά για θέρμανση είναι ιδανική λύση όταν η θέρμανση είναι ήδη απενεργοποιημένη και η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει.
 5. Η μονάδα μπορεί να περιπλέκεται από διάφορες λειτουργικές δυνατότητες.

Οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού της μονάδας είναι πολύ ακριβό, επομένως δεν αξίζει να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε μια τέτοια συσκευή από τον εαυτό σας. Ειδικά κατά την αγορά, κατά κανόνα, η εγκατάσταση της μονάδας περιλαμβάνεται ήδη στο κόστος των αγαθών και δεν θα λάβετε καμία εγγύηση εάν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε τη μονάδα μόνοι σας.

Η θέρμανση του σπιτιού είναι κλιματιζόμενη το χειμώνα. Χαρακτηριστικά του κλιματιστικού Mitsubishi Electric Zubadan Inverter τον Δεκέμβριο.

Μέρος τρίτο. Έκθεση για το Δεκέμβριο.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε από σύντομη έκθεση μας το Δεκέμβριο του σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών απόδοσης της αντλίας θερμότητας αέρα Mitsubishi Electric MUZ-FH50VEHZ (Zubadan Inverter), που εργάζονται στη λειτουργία θέρμανσης στο σπίτι χώρο.

Στο προηγούμενο άρθρο δημοσιεύτηκε μια σύντομη έκθεση σχετικά με το έργο της αντλίας θερμότητας κλιματισμού αέρα Mitsubishi Electric MUZ-FH50VEHZ (Zubadan Inverter) στη λειτουργία θέρμανσης για να διατηρηθεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό των χώρων του σπιτιού σε περίπου 10 ° C, διαπιστώθηκε ότι η συσκευή είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Νοέμβριο στη λειτουργία θέρμανσης των χώρων του σπιτιού (λειτουργία "i save").

Ασυνήθιστα ζεστό καιρό στις νοτιοανατολικές προάστια παρατηρήθηκε όχι μόνο το Νοέμβριο, αλλά κατά τον πρώτο μήνα του χειμώνα - το Δεκέμβριο, παρά ότι υπήρχαν μέρες όταν υπήρχε μια μείωση στη μέση ημερήσια εξωτερική θερμοκρασία (περιβάλλοντος) αέρα προς τα κάτω έως -5 ° C.... - 18 rad C - από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, καθώς και από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου. Από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου (ανά ημέρα), ο τρόπος i-save μετατράπηκε προσωρινά σε λειτουργία θέρμανσης, διατηρώντας τη θερμοκρασία δωματίου στο σπίτι στους +16 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα τον Δεκέμβριο αυξήθηκε ακόμη και στους + 2 βαθμούς Κελσίου...

Χειμερινό σετ για σύστημα διαχωρισμού

+4 βαθμούς C επανειλημμένα για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου, η οποία γενικά είχε θετική επίδραση στην απόδοση της αντλίας θερμότητας αέρα στη λειτουργία θέρμανσης και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Φωτογραφία 1. Εξωτερική μονάδα κλιματιστικού ME Zubadan στα τέλη Δεκεμβρίου.

Δεδομένου ότι η εξωτερική θερμοκρασία του αέρα μειώνεται σε 0 βαθμούς C και κάτω, αποφασίσαμε σχετικά με τη ρύθμιση του χρόνου για την εκκένωση κεκλιμένου αγωγού απόψυξης νερό που ρέει προς την μάσκα της εξωτερικής μονάδας, όταν η λειτουργία απόψυξης. Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας ήταν να απομακρυνθεί πάγο και icicles κάτω από το χάλυβα krnoshteynom εξωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας αέρα.

Η φωτογραφία της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού ME MUZ-FH50VEHZ στα τέλη Δεκεμβρίου με αγωγό για την απομάκρυνση της μεμβράνης εμφανίζεται στη φωτογραφία 1.

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί χειμώνα στη λειτουργία αντλίας θερμότητας αέρα (λειτουργία θέρμανσης) Ο ψυχρός αέρας διοχετεύεται από το ψυγείο της εξωτερικής μονάδας από έναν ανεμιστήρα στο περιβάλλον, α Στην αίθουσα εισάγεται ζεστός αέρας από την εσωτερική μονάδα. Σε αρνητικές θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα, σχηματίζεται παγετός στις πλάκες του ψυγείου της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού (βλ. Φωτογραφία 2 - πριν από την απόψυξη). Έτσι ενεργοποιείται αυτόματα απόψυξη περιοδικά την λειτουργία εξωτερική μονάδα, και να λιώσει απεσταγμένο νερό αποστραγγίζεται από τις οπές αποστράγγισης στην εξωτερική μονάδα razmeshonnogo παλέτα περίβλημα, έτσι ώστε η πλάκα του ψυγείου της εξωτερικής μονάδας εκκαθαρίζονται παγετού obrazovashegosya (βλέπε Εικόνα 2 -. Μετά από ξεπάγωμα).

2. πλάκες στοκ τύπου εξωτερική μονάδα για το κλιματιστικό μηχάνημα ME MUZ-FH50VEHZ καλοριφέρ ενεργοποιημένη i-σώσει λειτουργία θέρμανσης (σε απόψυξη - αριστερά και μετά απόψυξη - δεξιά).

Γενικευμένα αποτελέσματα λειτουργικών δοκιμών του κλιματιστικού [αντλία θερμότητας αέρα] Mitsubishi Electric MUZ-FH50VEHZ Αναστροφέας Zubadan για Δεκέμβριο:

 • Μέση μηνιαία θερμοκρασία εξωτερικού αέρα μείον 2,0 βαθμούς C.
 • ελάχιστη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα μείον 18 βαθμούς C (15-16 Δεκεμβρίου).
 • η μέγιστη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα είναι περίπου +4 βαθμοί C (2 Δεκεμβρίου και 23 έως 25 Δεκεμβρίου).
 • η θερμοκρασία του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού, όπου βρίσκεται η εσωτερική μονάδα MSZ-FH50VE, αλλάζει από +8 σε +10 βαθμούς C.
 • η θερμοκρασία δαπέδου στο δωμάτιο όπου έχει εγκατασταθεί η εσωτερική μονάδα MSZ-FH50VE δεν μειώθηκε κάτω από +7 βαθμούς Κελσίου.
 • η ελάχιστη θερμοκρασία του αέρα μέσα στο κτίριο (μετράται σε όλες τις γωνίες του σπιτιού) είναι περίπου + 6 βαθμοί C,
 • Μέση θερμοκρασία αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού (κατά μέσο όρο σε όλες τις γωνίες του σπιτιού) +7,4 βαθμούς C.
 • περιοδική λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας αέρα για θέρμανση με στιγμιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα από 0,1 kW σε 3,2 kW.
 • Συνολική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται ανά μήνα 954 kW.
 • υπολογιζόμενη μέση κατανάλωση ενέργειας ανά ημέρα 30,77 kW.
 • η ποσότητα του συμπυκνώματος (αποσταγμένο νερό) δεν συλλέχθηκε, εγκαταστάθηκε ένας αγωγός για την αποστράγγιση του νερού τήξης από την εξωτερική μονάδα.

Το Σχ. 1. Διάγραμμα κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας [kWh] στις μέρες Δεκέμβριο μαλακτικό - θερμότητας αέρα αντλία ME MUZ-FH50VEHZ / MSZ-FH50VE Zubadan Inverter όταν η λειτουργία θέρμανσης (λειτουργία «i σώσει» τη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του αέρα περίπου +10 grade C), τα προφίλ ισχύος για την περίοδο από 1 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου.

Συμπεράσματα:

Ανεξάρτητοι έλεγχοι λειτουργίας μιας αντλίας θερμότητας αέρα Mitsubishi Electric MUZ-FH50VEHZ / MSZ-FH50VE (Zubadan Inverter), ο οποίος λειτουργούσε από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου σε λειτουργία θέρμανσης (λειτουργία "i save") διατηρώντας τη θερμοκρασία του αέρα περίπου + 10 βαθμούς Κελσίου μέσα στο σπίτι. Με βάση τα εμπειρικά δεδομένα που λήφθηκαν τον Δεκέμβριο και την ανάλυση των αποτελεσμάτων των επιχειρησιακών δοκιμών, έγιναν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

 • Ο κλιματισμός [αντλία θερμότητας αέρα] λειτουργεί αποτελεσματικά στον τρόπο θέρμανσης του σπιτιού το χειμώνα ακόμα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μείον 18 βαθμούς Κελσίου.
 • Η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του κλιματισμού [αντλία θερμότητας αέρα] για το μήνα Δεκέμβριο ήταν 954 kW, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων ανήλθε σε τουλάχιστον 4.800 ρούβλια σε σύγκριση με τη θέρμανση από δύο ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ονομαστικής ισχύος 1.5 kW το καθένα.
 • Ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται το Δεκέμβριο περισσότερο από Νοέμβριο μέχρι 578 kW, η διαφορά στη μέση εξωτερική θερμοκρασία μεταξύ Δεκεμβρίου και noyabrom περίπου 5,2 βαθμούς C. Η εξωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας αέρα MUZ-FH50VEHZ (σε λειτουργία θέρμανσης, η λειτουργία «i σώσει» ) περιοδικά απενεργοποιημένο και στη συνέχεια άλλαξαν απόψυξης λειτουργία για την απομάκρυνση πάγου από την εξωτερική μονάδα και το νερό εξόδου του ψυγείου τήχθηκαν σύμφωνα με την καθορισμένη τάφρο επαφής. Ο τρόπος απόψυξης επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της αντλίας θερμότητας αέρα, που λειτουργούν σε τρόπο θέρμανσης σε αρνητικές θερμοκρασίες εξωτερικού αέρα.
 • Σύμφωνα με εκτιμημένους υπολογισμούς,

27% πιο ακριβό από ό, τι παρόμοια θέρμανση με φυσικό αέριο (με την προϋπόθεση ότι η συνολική απόδοση του συστήματος θέρμανσης είναι 85%).

Θέρμανση του σπιτιού με κλιματισμό - αντλία θερμότητας αέρα Mitsubishi Electric Zubadan Inverter "air-to-air" - μια αναφορά για τον Ιανουάριο.

Τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα είναι συστήματα πλήρους κλιματισμού που εξασφαλίζουν τη συντήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας χώρου στις λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης. Για να διατηρηθούν οι καθορισμένες παράμετροι του μικροκλίματος, προγραμματίζεται η ψύξη θερμότητας με split σύστημα, μετά την οποία οι αισθητήρες παρακολούθησης εξασφαλίζουν την αυτόματη συντήρηση του θερμοκρασιακού καθεστώτος στο δωμάτιο.

Η αρχή του ζεστού ψυχρού σπασμένου συστήματος

Για να λειτουργήσει το ζεστό κρύο του split-system για την ανύψωση και τη μείωση της θερμοκρασίας, παρέχεται μια ειδική βαλβίδα στο σχεδιασμό του για να εξασφαλίσει την αντίστροφη κατεύθυνση της κίνησης του ψυκτικού μέσου.

Κατά την ψύξη του χώρου, η εξάτμιση του φρέον λαμβάνει χώρα στην εσωτερική μονάδα και συμβαίνει συμπύκνωση στην εξωτερική μονάδα. Όταν θερμαίνεται - αντίθετα. Με αυτόν τον τρόπο, είτε ψυχρός είτε ζεστός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά του διαχωρισμένου συστήματος

Το ζεστό κρύο με split σύστημα παρέχει αποτελεσματικό έλεγχο του καθεστώτος θερμοκρασίας χώρου ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα "overboard" στο σπίτι. Τα περισσότερα από τα συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά κατά την ψύξη του δωματίου είναι σε θέση να λειτουργούν σε κανονική λειτουργία σε θερμοκρασία αέρα 35-40 μοίρες. Σε υψηλές θερμοκρασίες, τα συστήματα προστασίας κλιματιστικού αρχίζουν να υπερφορτώνονται.

Στη λειτουργία "θερμότητας", το διαχωρισμένο σύστημα είναι σε θέση να αυξήσει τη θερμοκρασία χώρου στους 30-32 μοίρες, αλλά ταυτόχρονα η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι εντός 5-15 μοίρες.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα: θέρμανση και ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες

Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το σύστημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με πρόσθετο εξοπλισμό έναντι του συμπυκνώματος κατάψυξης, εκκίνησης του κινητήρα συμπιεστή κλπ., Αλλά στη συνέχεια η χειμερινή λειτουργία απαιτεί ειδικές προφυλάξεις ώστε το κλιματιστικό να μην αποτύχει.

Γενικά, το ζεστό κρύο split-system δικαιολογείται όταν είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η θερμοκρασία εκτός εποχής, όταν το καλοκαίρι είναι μακρύς και η εποχή θέρμανσης δεν έχει έρθει ακόμα. Ως πλήρης θέρμανση, η χρήση της είναι αναποτελεσματική από οικονομική άποψη, αλλά όταν διακυβεύεται η άνεση και η υγεία, αξίζει να κλείσετε τα μάτια σας.

Φροντίδα του διαχωρισμένου συστήματος

Η συστηματική λειτουργία του συστήματος και στις δύο λειτουργίες σημαίνει ότι απαιτεί απολύμανση, η συχνότητα των οποίων εξαρτάται από την ποιότητα των εγκατεστημένων φίλτρων. Εναλλαγή θερμό και υγρό αέρα οδηγεί αναπόφευκτα στο σχηματισμό καλουπιών στον εξατμιστή και τον ανεμιστήρα στρόβιλο, η οποία στη συνέχεια εξαπλώνεται στις ροές αέρα των χώρων και των σπιτιών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ενοίκων.

Συνεπώς, η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων και η συντήρηση του συστήματος θα σας εξασφαλίσουν την κανονική λειτουργία του και θα σας βοηθήσουν στην εξοικονόμηση της υγείας.

Χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του διαχωρισμένου συστήματος το χειμώνα.

Τα διαφορετικά μοντέλα λειτουργούν σε διάφορες χαμηλές θερμοκρασίες, τα όρια θερμοκρασίας καθορίζονται από τον κατασκευαστή και αναφέρονται στις οδηγίες σχετικά με τον εξοπλισμό που αγοράσατε.

Σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή, η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος στο δρόμο μειώνεται και η φθορά του συμπιεστή αυξάνεται.

Στη λειτουργία θέρμανσηςτο κλιματιστικό λειτουργεί ως μια αντλία-παραδίδει θερμότητας θερμό αέρα στο δωμάτιο, και το κρύο έξω, και δεδομένου ότι υπάρχουν και ούτω υπό το μηδέν θερμοκρασία, τότε ο εναλλάκτης θερμότητος και η εξωτερική μονάδα στην παλέτα παγώνει πάγου, δηλ Συστήματα διαχωρισμού ίδια παγώνει. Στο μέλλον, η πρόθεση του πάγου δεν θα επιτρέψει στον ανεμιστήρα να γυρίσει και ο συμπιεστής μπορεί να μπλοκάρει.

Σε αυτή την περίπτωση, θεωρήστε ότι το ψυχρότερο στο δρόμο, η λιγότερη θερμότητα παράγεται από το split σύστημα.

Θερμοκρασία χώρου C Θερμοκρασία ρύθμισης DB στο τηλεχειριστήριο.

Q - ισχύς εξόδου του διαχωρισμένου συστήματος

Είσοδος - κατανάλωση ενέργειας σε βατ.

Από αυτόν τον πίνακα, από τον Τεχνικό Κατάλογο της Mitsubishi Electric, μπορεί να φανεί ότι μια ειδικά κατασκευασμένη αντλία θερμότητας στους -10C παράγει 2,3 φορές λιγότερη ενέργεια από ό, τι στους + 20C

Σε ποια θερμοκρασία μπορώ να χρησιμοποιήσω το κλιματιστικό για θέρμανση;

Δεν είναι ένα split σύστημα inverter (θερμό κρύο) και φθηνή με ένα μετατροπέα.

Τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής δηλώνει την επιτρεπτή θερμοκρασία λειτουργίας στη λειτουργία θέρμανση έως -5 -7 ° C στο δρόμο. Αυτό ισχύει για όλα σχεδόν τα συστήματα διαχωρισμού μη inverter, εξαιρέσεις είναι μόνο καλό ιαπωνικές μάρκες, ιδιαίτερα σε σειρά HITACHI luxory (RAS / RAC-_LH2) και φθηνή διάσπαση του συστήματος με inverter, ιδιαίτερα στην περίπτωση των φθηνών κινεζικών διάσπαση του συστήματος με inverter, αλλά αυτό συμβαίνει και των κορεατικών μετατροπέων LG.

Αυτό οφείλεται στη γενική τάση για ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής και μείωση του κόστους της παραγωγής, ιδίως, μείωση του μεγέθους και του βάρους των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, και να προκαλέσει μια συνέπεια τη μείωση των μεγεθών των εναλλακτών θερμότητας, η θερμότητα είναι υπεύθυνο για την υποβάθμιση της ποιότητας sema.Umenshenie teploobmennika- αποσπώμενα κρύο ή ζεστό ποσό μείωσης αέρα της μέγιστης που συνιστάται από τον εργοστασιακό κατασκευαστή των εξωτερικών θερμοκρασιών του αέρα στο οποίο λειτουργεί το split σύστημα.

Διαχωριστικά συστήματα με έλεγχο μετατροπέαεργάζονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, γι 'αυτούς η συνιστώμενη μέγιστη επιτρεπόμενη τυπική θερμοκρασία λειτουργίας, όπως καθορίζεται στις προδιαγραφές των κατασκευαστών, είναι μέχρι -10C -20C. Ο πιο συνηθισμένος περιορισμός είναι -15C.

Αυτά περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας μετατροπέα από την Κίνα (ιδίως με την GREE και Μιδέα εργοστάσιο), οι Ιάπωνες κατασκευαστές. Οι καλοί Κινέζοι κατασκευαστές διαθέτουν εξοπλισμό που λειτουργεί μέχρι -20C - σειρά Quattroclima Milano, παραγωγή GREE. Οι κατασκευαστές του μεσαίου βεληνεκούς Toshiba, Carrier, Hitachi, η Fujitsu, η Mitsubishi Heavy και πριμοδότηση Daikin και Mitsubishi Electric μάρκες έχουν ένα αξιοπρεπές περιθώριο της ασφάλειας και της ποιότητας των υλικών κατασκευής, και μην υποτιμάτε τις παραμέτρους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν στα επίπεδα που ορίζονται στο διαβατήριο, στο - 15C.

Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά προετοιμασμένα κλιματιστικά για θέρμανση - η αντλία θερμότητας Mitsubishi Electric Zubadan θερμοκρασιακά όρια -25 С.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε κλιματιστικά σε σοβαρούς παγετούς, κάτω από -30 βαθμούς;

Αλλά αυτά τα κλιματιστικά είναι μέχρι 20% ακριβότερα από ό, τι το παρόμοιο Mitsubishi Electric Deluxe. Αυτό είναι το μόνο σύστημα διαχωρισμού το οποίο μπορεί πραγματικά να θερμανθεί το χειμώνα και έχει σχεδιαστεί και προετοιμαστεί εκ των προτέρων από το εργοστάσιο για να θερμάνει το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή, ο συντελεστής ERR είναι μεγαλύτερος από 5,0

Στη φωτογραφία του ανακαινισμένου διαχωριστικού συστήματος από το Κέντρο Εξυπηρέτησης, ένα παράδειγμα λειτουργίας του κλιματιστικού σε παγετό, σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή που συνιστά ο κατασκευαστής. Ο κατεψυγμένος πάγος συνθλίβει τον εναλλάκτη θερμότητας, διακόπτει τον χάλκινο σωλήνα και ο Freon όλα "αριστερά". Η επισκευή δεν ήταν φθηνή.

Ξεχωριστά, μπορείτε Αγοράστε κιτ χαμηλής θερμοκρασίας, επιτρέποντας να δουλέψετε συστήματα split μέχρι -30 C, ή ακόμα και μέχρι -43 C. Αλλά χειμερινά σύνολα δεν λύνουν το πρόβλημα θέρμανση το χειμώνα, έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν το διαχωρισμένο σύστημα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μόνο στη λειτουργία ψύξης. Ταυτόχρονα, η αποτελεσματικότητα του έργου θα παραμείνει επίσης χαμηλή. Επιτρέπουν μόνο στο κλιματιστικό να «επιβιώσει» στο κρύο, όχι να σπάσει.

Στη Mitsubishi Electric, αυτό το κιτ είναι μόνο για τη σειρά GF, η οποία λειτουργεί αποκλειστικά για ψύξη. Η εγκατάσταση αυτού του κιτ μετατοπίζει το όριο της λειτουργίας του συστήματος διαχωρισμού στους -40 ° C.

Σε φθηνά εμπορικά σήματα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα χειμερινά σύνολα του κατασκευαστή. Για παράδειγμα, η LESSAR ή η TOSOT πώλησαν ξεχωριστά "χειμερινά σετ" και έχουν προεγκατασταθεί εργοστασιακά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​το κιτ χαμηλής θερμοκρασίας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε διαχωρισμένο σύστημα. Το κόστος του θα είναι από 4000 ρούβλια, και το φθόνο της εξουσίας. Όσο πιο δυνατά - τόσο περισσότερα βατ που πρέπει να περάσετε για τη θέρμανση του στροφαλοθαλάμου, αποστράγγισης.

Ως μέρος των "κιτ χειμώνα" (κιτ χαμηλής θερμοκρασίας) πηγαίνει:

 • αυτορυθμιζόμενο ηλεκτρικό συμπιεστή θερμαντήρα στροφαλοθαλάμου
 • αυτορυθμιζόμενου θερμαντήρα για τριχοειδή σωλήνα
 • αυτορυθμιζόμενο ηλεκτρικό θερμαντήρα για σωλήνα αποστράγγισης
 • Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

Πιο συχνά, ένα κλιματιστικό με χειμερινό σετ εγκαθίσταται στο βορρά μαζί με μια συσκευή περιστροφής που συνδυάζει διάφορα κλιματιστικά και ορίζει το δικό της αλγόριθμο λειτουργίας.

Αν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα διαχωρισμού για θέρμανση κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, η εγκατάσταση του κιτ χαμηλής θερμοκρασίας επιτρέπει το κλιματιστικό για να επιβιώσει από την βραχυπρόθεσμη παγετό και δεν σπάνε.