Δωμάτιο διακομιστή κλιματισμού ή δωμάτιο διακομιστή

Ο εξοπλισμός υπολογιστών που είναι εγκατεστημένος στο διακομιστή, αναπόφευκτα διαθέτει μεγάλη ποσότητα θερμότητας, πράγμα που επιδεινώνει τη λειτουργία του συστήματος. Για να ομαλοποιήσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία, το κλιματιστικό έχει εγκατασταθεί για το δωμάτιο διακομιστή. Η συσκευή ψύξης αέρα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες στους οποίους εξαρτάται η υψηλής ποιότητας λειτουργία του διακομιστή.

Χαρακτηριστικά διακομιστή

Το δωμάτιο διακομιστή είναι ένα δωμάτιο, συχνά δεν είναι εξοπλισμένο με παράθυρα, μερικές φορές με ένα σύστημα εξαερισμού. Ο υπολογιστικός εξοπλισμός που τοποθετείται εκεί απαιτεί την τήρηση ορισμένων παραμέτρων του εναέριου χώρου:

 • Η θερμοκρασία του αέρα είναι 18-22 ° C.
 • Ταχύτητα ροής αέρα για θερμή περίοδο έως 0,5 m / s, ψυχρή - έως 0,3 m / s.
 • Η σχετική υγρασία είναι 20-70%.
 • Η παρουσία σκόνης - 0,75 mg / m³, το μέγεθος των σωματιδίων δεν υπερβαίνει τα 3 mkm (για χώρους επεξεργασίας δεδομένων - 2 mg / m³).

Συχνά η αίθουσα εξυπηρετητών απέχει πολύ από τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την τοποθέτηση ενός φρέον κομμάτι του κλιματικού εξοπλισμού. Κατά την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων, απαιτούνται επιπλέον επικοινωνίες για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Η υπερβολική υγρασία, όπως και ο υπερβολικός ξηρός αέρας, επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία του διακομιστή, η οποία πρέπει να γίνεται όλο το εικοσιτετράωρο, σταθερά, χωρίς διακοπή. Κανονικοποιήστε το μικροκλίμα βοηθά τον κλιματισμό.

Κλιματιστικά για διακομιστές

Τα βιομηχανικά, ημι-βιομηχανικά κλιματικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για τις αίθουσες εξυπηρετητή θα πρέπει να έχουν διάφορες παραμέτρους:

 • υψηλή παραγωγική ικανότητα ·
 • λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • υψηλή αξιοπιστία.
 • ικανότητα να εργάζεται συνεχώς σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.
 • ικανότητα εργασίας σε σταθερή περιοχή θερμοκρασιών 18 ° C.
 • επαρκές μήκος επικοινωνιών φρέον.

Λειτουργίες της τεχνολογίας του κλίματος για τις εγκαταστάσεις του server:

 • Συνεχής ψύξη του δωματίου. Ο λειτουργικός εξοπλισμός υπολογιστών παράγει μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας, η οποία πρέπει πάντα να εκτρέπεται. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάστηκε το σύστημα εξαερισμού. Αλλά συχνά δεν μπορεί να δημιουργήσει μια αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Επομένως, χρησιμοποιούνται κλιματικά φυτά, ψύξη, υγραντικός αέρας.
 • Όταν οι διακομιστές ψύχονται, η λειτουργία χωρίς διακοπή είναι σημαντική. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιείται συχνά για να διατηρήσει την ισχύ των κλιματιστικών. Με 100% πλεονασμό, εγκαθίστανται δύο συσκευές, με ρυθμό πενήντα τοις εκατό, τρεις. Το εφεδρικό κλιματιστικό σύστημα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ψύξης.
 • Κανονικοποίηση του επιπέδου υγρασίας. Είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά αυτόν τον δείκτη για λειτουργία διακομιστή υψηλής ποιότητας. Για κάθε δωμάτιο καθορίζεται ξεχωριστά. Ο δροσερός αέρας είναι πάντα στεγνός, επομένως προτιμάται ο εξοπλισμός που μπορεί να υγραίνει τη ροή αέρα που τροφοδοτείται.

Διαχωρισμένα συστήματα

Τα τυπικά κλιματιστικά οικιακής χρήσης μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε μικρούς χώρους εξυπηρέτησης πελατών (ένας θάλαμος εξυπηρέτησης πελατών με κλιματισμό), επειδή η χωρητικότητά τους δεν επαρκεί για να ψύξει τη μέση επιφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε τα μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί από τον κατασκευαστή ειδικά για εργασία το χειμώνα σε θερμοκρασία -30 - 40 ° C (για παράδειγμα, Daikin). Σε ακραίες περιπτώσεις, ένα split σύστημα πρέπει να είναι άμεσα εξοπλισμένο με χειμερινό σετ.

Θα πρέπει να προτιμούνται συσκευές που είναι εφοδιασμένες με μακριές επικοινωνίες freon, οι οποίες είναι επίσης πολύ σημαντικές για την απομακρυσμένη ανάπτυξη διακομιστών.

Το αποκτηθέν κλιματιστικό θα πρέπει επίσης να καθαρίζει τον αέρα από τη σκόνη, η οποία βλάπτει την τεχνολογία του υπολογιστή, διευθετώντας τα ευαίσθητα ιχνοστοιχεία.

Μείον συστήματα διάσπασης - τοπικές εστίες στάσιμου θερμού αέρα, οι οποίες δεν μπορούν να φτάσουν στον ενεργό εξοπλισμό και τη ροή αέρα χαμηλής υγρασίας.

Συστήματα κλιματισμού ακριβείας

Αφήστε να ρυθμίσετε με ακρίβεια, με λεπτομέρειες τις βέλτιστες παραμέτρους υγρασίας, θερμοκρασία αέρα. Πρόκειται για δαπανηρές εγκαταστάσεις, οι οποίες συχνά σχεδιάζονται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο με προκαθορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος.

Διαφέρουν μεγάλες διαστάσεις, απαιτούν παροχή νερού. Ο ψυχρός αέρας τροφοδοτείται μέσω των αγωγών αερισμού που βρίσκονται κάτω από το δάπεδο ή πάνω από την οροφή. Εξοικονόμηση ενέργειας λόγω σαφούς προσαρμογής του επιπέδου θερμοκρασίας και υγρασίας, παρακολούθηση όλων των δεικτών.

Η ακριβής ψύξη περιλαμβάνει την τοποθέτηση εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σειρές, όπου τα ράφια σχηματίζουν διάδρομους ζεστού και κρύου αέρα. Μέσα από τα ανοίγματα δαπέδου ρέουν κρύα ρεύματα στα ράφια εξοπλισμού. Περαιτέρω, ο εξερχόμενος θερμασμένος αέρας εισέρχεται στον ζεστό διάδρομο, όπου απομακρύνεται με εξαερισμό.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος ακριβείας, για τη μείωση του κόστους ενέργειας, έχουν κατασκευαστεί σφιχτοί θερμοί / κρύοι διάδρομοι, οι ροές των οποίων δεν αναμειγνύονται.

Το κλιματιστικό για διακομιστή. Ψυγείο διακομιστή

Γιατί στον κλιματισμό διακομιστή;

Μια απλή ερώτηση που θα απαντήσει κάθε ειδικός πληροφορικής.

Οι διακομιστές θερμαίνονται: όλη η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια. Η υπερθέρμανση είναι γεμάτη με μείωση της απόδοσης και της αποτυχίας.

Επιλογή κλιματιστικού για διακομιστή

Και έτσι, κλιματισμό σε δωμάτιο διακομιστή - αυτό είναι μια αναγκαιότητα. Απομένει να καταλάβουμε τι είδους κλιματισμό χρειάζεστε: πρώτα από τη δύναμη, τότε - από τον τύπο, όλα είναι απλά εδώ.

Η μονάδα συστήματος κατανέμει με τη μορφή θερμικής ενέργειας το 100% της κατανάλωσης. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση μπορούν να ληφθούν από το διαβατήριο, ενώ ο συντελεστής μερικής φόρτισης του εξοπλισμού ορίζεται: 0,9-0,8. Μέση τιμή 10.0 kW. Η ονομαστική κατανάλωση ισχύος στην έξοδο είναι 8,5 kW. θερμότητας. Χωρίς την εξάτμισή του (σύμπλοκο μέτρα για ψύξη, χρησιμοποιώντας τον εξαερισμό και την απαγωγή της θερμότητας μέσω κλιματισμού), το δωμάτιο ζεσταίνεται, ανεμιστήρας κινείται θερμού αέρα, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο συντελεστή μεταφοράς θερμότητας. Το αποτέλεσμα είναι η υπερθέρμανση του εξοπλισμού.

Εγκατάσταση δύο Daikin

Εγκατάσταση δύο κλιματιστικών συσκευών Daikin FAQ100 με χειμερινά κιτ και συντονιστή.

Εγκατάσταση δύο συστημάτων σε ένα διακομιστή

Κλασικά: δύο συστήματα κλιματισμού με μεταβλητή μονάδα εργασίας.

Εξόρυξη ψύξης

Εγκατάσταση κλιματιστικών καναλιών για την ψύξη των ραφιών του φράγματος.

Σύνδεση κλιματιστικών

Εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων στο δωμάτιο διακομιστή. Επίσης - δύο χωριστά συστήματα.

Στην οργάνωση του κλιματισμού του χώρου εξυπηρέτησης πελατών, οι κλιματικές εταιρείες αντιμετωπίζουν τρία βασικά προβλήματα:

1. Η ανάγκη για ψύξη όλο το χρόνο.

Το κλιματιστικό θα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Αυτό δεν μπορεί να κάνει ο καθένας. Μόνο τα καλύτερα μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν 24 ώρες την ημέρα όλο το χειμώνα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Το έλαιο που περιέχεται στο φρέον παγώνει, η απόδοση μειώνεται, η φθορά αυξάνεται. Αυτό πρέπει να προβλεφθεί.

2. Η ανάγκη για αδιάλειπτη ψύξη.

Η αποτυχία στη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού είναι η πιθανή υπερθέρμανση και αποσύνδεση του εξοπλισμού. Ένας τρομερός ύπνος του διαχειριστή του συστήματος!

Σύμφωνα με την ισχύουσα SNIP 41-01-2003 7.2.3 «Σύστημα γενικού εξαερισμού για τα βιομηχανικά, διοικητικά και κατοικίες και δημόσια κτίρια με μόνιμη παρουσία των ανθρώπων που δεν έχουν φυσικό αερισμό θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο εφοδιασμού και δύο ανεμιστήρες εξάτμισης, το καθένα σε ποσοστό όχι μικρότερο από 50% του απαιτούμενου αερισμού. επιτρέπεται να παρέχουν μία προσφορά και ένα σύστημα εξάτμισης με περιττές ανεμιστήρες ή εφεδρική μηχανή για τη διοικητική και κατοικίες και δημόσια κτίρια. "

Η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος είναι δαπανηρή. Στις μικρές αίθουσες εξυπηρετητών χρησιμοποιείται ένα απλό οικιακό κλιματιστικό με χειμερινό κιτ, το οποίο έχει περιθώριο ψύξης 75-100%. Δηλαδή. σε ένα ντουλάπι διακομιστών με αποδέσμευση θερμότητας 3 kW. εγκαταστήστε κλιματιστικό 5.0-6.0 kW. Η επιλογή είναι πιο ακριβή, αλλά πιο κατάλληλη όσον αφορά την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα του εξοπλισμού - αυτό Εγκατάσταση 2 κλιματιστικών με μονάδα ελέγχου για την εναλλακτική λειτουργία τους.

3. Η ανάγκη διατήρησης των παραμέτρων υγρασίας.

Κατά κανόνα, παρέχεται από σύνθετα, ημι-βιομηχανικά συστήματα - κλιματιστικά ακριβείας σχεδιασμένα όχι μόνο για να ψύχουν το δωμάτιο αλλά και για να διατηρούν τις προδιαγεγραμμένες παραμέτρους υγρασίας αέρα! Αλλά η περιγραφή ενός τόσο περίπλοκου συστήματος είναι πέρα ​​από το πεδίο αυτού του επιφανειακού άρθρου.

Από τις "έτοιμες" λύσεις, μπορείτε να επιλέξετε μόνο επιλογές για μικρές αίθουσες εξυπηρετητών με ισχύ έως 10 kW. Εδώ είναι αρκετά δυνατό να γίνει με τα συνηθισμένα split συστήματα, τροποποιημένα χειμερινά σύνολα.

Σας συνιστούμε, με βάση την πολυετή εμπειρία και έχουν δημιουργήσει στατιστικά στοιχεία για βλάβη του εξοπλισμού, την εγκατάσταση κατασκευαστές εξοπλισμού όπως η Mitsubishi Electric, Fujitsu, Daikin, Toshiba. Ζεσταίνουμε το δωμάτιο ήταν περιττό (και τόσο ζεστό διακομιστή του), στη συνέχεια, εγκαταστήστε καλύτερες και φθηνότερες μονάδες που λειτουργούν μόνο για το κρύο, αν και «default» Ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα που λειτουργούν με κρύο και τη ζέστη.

Κλιματιστικά σε δωμάτια διακομιστή

Οι χώροι, προσαρμοσμένοι για να φιλοξενήσουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν κλιματικό εξοπλισμό.

Η αποτελεσματική λειτουργία των διακομιστών εξαρτάται από τη βέλτιστη θερμοκρασία, υγρασία και άλλους τρόπους λειτουργίας. Τα κλιματιστικά για αίθουσες εξυπηρετητών θα πρέπει να έχουν ορισμένες λειτουργικές παραμέτρους για την αποτελεσματική επίλυση των εργασιών.

Για το δωμάτιο διακομιστή επιλέγονται ειδικά κλιματιστικά που μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερή λειτουργία

Γιατί χρειάζεστε κλιματισμό σε δωμάτια server

Στο πλαίσιο της ευρείας μηχανοργάνωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων και των εταιρειών δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές λειτουργίες τους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, χωρίς καλή λειτουργία internet, τοπικές εταιρικών δικτύων υπολογιστών, αυτοματισμού και προγράμματα CRM. Όλα αυτά απαιτούν τη συνεχή λειτουργία υπολογιστών και διακομιστών.

Οι τελευταίοι διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, εξασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα προγραμμάτων εργασίας και λειτουργιών, σώζονται εταιρικά δεδομένα για όλους τους εργαζομένους από τους υπολογιστές εργασίας τους.

Σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τη λειτουργία των εξυπηρετητών. Για αυτό, τα ξεχωριστά δωμάτια είναι εξοπλισμένα. Για την τοποθέτηση διακομιστών φιλοξενούν εσωτερικά μικρά γραφεία και δωμάτια που δεν διαθέτουν παράθυρα.

Συχνά αυτά τα δωμάτια εξυπηρετητών δεν έχουν γενικό αερισμό, δεν υπάρχει σταθερή πρόσβαση στον καθαρό αέρα. Για το λόγο αυτό, οι αίθουσες εξυπηρετητών είναι πάντα αποπνικτικές, σκονισμένες και ζεστές. Και αυτό το μικροκλίμα είναι επιβλαβές όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για την τεχνολογία των υπολογιστών.

Η αυξημένη θερμοκρασία και η σκόνη αυξάνουν τον κίνδυνο λειτουργίας του διακομιστή και η αποτυχία τους δεν μπορεί μόνο να σταματήσει το έργο ολόκληρης της εταιρείας, αλλά και να οδηγήσει στην απώλεια πολύ σημαντικών δεδομένων.

Οι αίθουσες διακομιστών υπόκεινται σε ειδικές απαιτήσεις:

 1. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 25 βαθμούς. Το βέλτιστο επίπεδο είναι μεταξύ 15 και 22 βαθμών πάνω από το μηδέν.
 2. Υγρασία: το καλοκαίρι - δεν υπερβαίνει το 65%, το χειμώνα το 75%.
 3. Η ταχύτητα ροής αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,3 m / s και δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,5 m / s.
 4. Το επίπεδο σκόνης πρέπει να είναι ελάχιστο.
 5. Το επίπεδο θορύβου δεν είναι μεγαλύτερο από 65 dB.

Για να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές συνέπειες, στα δωμάτια διακομιστή εγκαθίστανται κλιματιστικά. Επιλύουν αποτελεσματικά τις ακόλουθες εργασίες:

 1. Διατηρήστε ένα βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας.
 2. Βοηθά στον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη.
 3. Ελέγξτε το καθεστώς υγρασίας.

Δεδομένου ότι το κλιματιστικό στο δωμάτιο διακομιστή εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες, έχει ειδικές απαιτήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το έργο αυτού του εξοπλισμού δεν αποσκοπεί στη διατήρηση ευνοϊκού μικροκλίματος για ένα άτομο.

Απαιτήσεις για κλιματιστικά σε χώρους εξυπηρετητών:

 1. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε τη βέλτιστη απόδοση. Τέτοιοι υπολογισμοί θα γίνουν από ειδικούς στα κέντρα πωλήσεων κλιματιστικού εξοπλισμού. Κατά τον προσδιορισμό της βέλτιστης απόδοσης λαμβάνεται υπόψη από τον αγωνιστικό χώρο, την παρουσία του εξαερισμού, ο αριθμός των εξυπηρετητών, το επίπεδο του «θερμότητας» κάθε διακομιστή, ένα κανονικό επίπεδο θερμοκρασίας στο δωμάτιο χωρίς διακομιστή. Ο συντελεστής ισχύος λαμβάνεται ως βάση για την απόδοση του εξοπλισμού.
 2. Μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χωρίς τη λειτουργία υγρασίας και ελέγχου θερμοκρασίας, δεν είναι κατάλληλα για τη συντήρηση του χώρου εξυπηρετητή.
 3. Είναι απαραίτητο να έχετε αποτελεσματικά φίλτρα που να μπορούν να αφαιρέσουν όλη τη σκόνη.
 4. Παρουσία των στεγνωτηρίων αέρα, που επιτρέπουν τη διατήρηση του απαραίτητου καθεστώτος υγρασίας στο δωμάτιο.
 5. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλίματος μας, όταν οι θερμοκρασίες μπορούν να διαρκέσουν πολύ καιρό σε επίπεδο μείον 30 μοίρες, το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ένα "κιτ χειμώνα". Θα επιτρέψει να διατηρηθεί ένα συγκεκριμένο καθεστώς θερμοκρασίας στο δωμάτιο, ανεξάρτητα από τον καιρό στο δρόμο.

Ο κλιματισμός για το δωμάτιο διακομιστή, όπως και κάθε άλλο εξοπλισμό, έχει μια ορισμένη διάρκεια ζωής και μπορεί απροσδόκητα να αποτύχει. Επομένως, προκειμένου να εξασφαλιστούν δεδομένα και λογισμικό από αυτές τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας, συνιστάται η παροχή περιστροφής και πλεονασμού κλιματιστικών.

Αυτή η προσέγγιση συνεπάγεται την εγκατάσταση πολλών κλιματιστικών ή ολικών ομάδων στο διακομιστή, οι οποίες συνδέονται με ένα ενιαίο σύστημα κλιματισμού μέσω μονάδας κλιματισμού. Μια τέτοια μονάδα επιτρέπει τον αδιάλειπτο κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών. Ένα κλιματιστικό λειτουργεί ενώ το δεύτερο "υπόλοιπο" και αντίστροφα.

Και σε περίπτωση βλάβης ενός από τα κλιματιστικά, το δεύτερο θα εξασφαλίσει τη διατήρηση ενός ευνοϊκού καθεστώτος θερμοκρασίας. Η εναλλακτική λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή συντήρησης και τον έλεγχο της στάθμης φορτίων για κάθε συγκεκριμένη συσκευή χωρίς προβλήματα. Η μονάδα περιστροφής μπορεί να παρακολουθεί τη λειτουργία σε χειροκίνητη λειτουργία ή αυτόματα, ανάλογα με το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται.

Η μονάδα περιστροφής μπορεί να παρακολουθεί την εργασία σε χειροκίνητη ή αυτόματη λειτουργία

Διαχωρισμένα συστήματα

Δεδομένου ότι οι αίθουσες εξυπηρέτησης συχνά εγκαθίστανται στο εσωτερικό του κτιρίου, η εγκατάσταση χωριστών συστημάτων μπορεί να προκαλέσει σημαντική πολυπλοκότητα. Ενωση εξωτερική μονάδα που βρίσκεται έξω στον τοίχο, και ένα εσωτερικό, τοποθετείται στο διακομιστή απαιτούν παρεμβύσματα σωλήνες φρέον και καλώδια τροφοδοσίας μεγάλη έκταση.

Πολλοί κατασκευαστές και μοντέλα κλιματιστικών έχουν σωλήνες μέγιστου μήκους μέχρι 15 μέτρα. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ένα σύστημα split.

Πλεονεκτήματα των διαχωριστικών συστημάτων σε εξοπλισμό server room:

 1. Ευρεία περιοχή θερμοκρασίας εφαρμογής του συστήματος: μείον 30 - συν 45 μοίρες.
 2. Inverter αρχή λειτουργίας, η οποία επιτρέπει το σύστημα να λειτουργήσει σε θερμό / ψυχρό τρόπους.
 3. Βέλτιστη χωρητικότητα για συντήρηση χώρων περίπου 25-30 τετραγωνικών μέτρων. m.
 4. Υψηλή αξιοπιστία και ανθεκτικότητα.

Όταν επιλέγετε ένα split σύστημα, συνιστάται να προτιμάτε μοντέλα με εσωτερική μονάδα τοίχου. Αυτό το κλιματιστικό θα εξοικονομήσει χώρο και θα τοποθετηθεί στον τοίχο, με εύκολη πρόσβαση για έλεγχο και ρύθμιση. Αλλά τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων έχουν δύο σημαντικά μειονεκτήματα: χαμηλή "ικανότητα ψύξης" και ένα μικρό μήκος σωλήνων φρέον.

Η ισχύς των συστημάτων αυτών συνήθως δεν υπερβαίνει τα 10 kW, και αυτό συνήθως δεν αρκεί για την ποιότητα "κάλυψης" ολόκληρου του δωματίου και του εξοπλισμού. Το κανονικό μήκος σωλήνων φρέον σε τέτοια συστήματα είναι 15-25 μέτρα. Αυτό το μέγεθος μπορεί να μην είναι αρκετό αν το δωμάτιο διακομιστή βρίσκεται σε ένα μεγάλο κτίριο γραφείων.

Ένα διαχωριστικό σύστημα με διάταξη κάτω από την οροφή της εσωτερικής μονάδας είναι κατάλληλο για ένα δωμάτιο διακομιστή καλύτερα. Αυτά τα μοντέλα έχουν περισσότερη ισχύ και απόδοση. Ο διακομιστής κλιματισμού με αυτό το σύστημα είναι ομοιόμορφα, ο δροσερός αέρας λόγω της κατευθυνόμενης παροχής του πίδακα διανέμεται σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου. Τα συστήματα υποστρώματος επιτρέπουν στο εσωτερικό και το εξωτερικό μπλοκ να "τοποθετηθούν σε απόσταση" για μεγάλη απόσταση μέχρι 50 m.

Κλιματικά συστήματα ακριβείας

Τα συστήματα ακριβείας ορίζουν κλιματιστικά υψηλής ακρίβειας. Επιτρέπουν την παροχή κλιματισμού στους χώρους εξυπηρέτησης πελατών μιας μεγάλης περιοχής και με μεγάλο αριθμό εγκατεστημένων συσκευών. Αυτή η τεχνική σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια το καθεστώς θερμοκρασίας με ακρίβεια 0,5 μοίρες και υγρασία μέχρι 5%.

Το σχήμα της διάταξης των κλιματικών συστημάτων ακριβείας

Τα κλιματιστικά ακριβείας έχουν σχεδιαστεί για απρόσκοπτη λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι 20 χρόνια.

Πλεονεκτήματα των συστημάτων ακριβείας έναντι των συμβατικών συστημάτων κλιματισμού:

 1. Υψηλό επίπεδο ισχύος, επιτρέπει την παροχή του απαραίτητου τρόπου μικροκλίματος σε μεγάλους χώρους, με σημαντικό εξοπλισμό τοποθετημένο σε αυτό.
 2. Ακριβής προσδιορισμός των παραμέτρων του παρεχόμενου πίδακα αέρα.
 3. Μεγάλη περίοδος συνεχούς λειτουργίας.
 4. Υψηλός βαθμός αξιοπιστίας.
 5. Συνεχίζει να εργάζεται με σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτά τα κλιματιστικά μπορούν να εξοπλιστούν σε "κρύα" δωμάτια.
 6. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μονάδα τηλεχειρισμού και παρακολούθησης.
 7. Εύκολη ενσωμάτωση σε ένα ενιαίο σύστημα κλιματισμού κτιρίων.
 8. Ένα μικρό επίπεδο δημιουργούμενου θορύβου.
 9. Πολλοί κατασκευαστές εξοπλισμού διακομιστών παρέχουν πρόσθετες εγγυήσεις για εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις κλιματιστικών ακριβείας.

Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός κλιματισμού των χώρων εξυπηρέτησης πελατών έχει μεγάλη σημασία, κατά την επιλογή και την επιλογή των βέλτιστων μοντέλων αξίζει να αναζητήσετε ειδική βοήθεια από έναν ειδικό. Μόνο ένας επαγγελματίας θα σας βοηθήσει να κάνετε όλους τους υπολογισμούς, να αποφύγετε λάθη και να εξασφαλίσετε την εγκατάσταση αξιόπιστου, αποδοτικού και ανθεκτικού εξοπλισμού με ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Κλιματισμός κλιματισμού δωματίων διακομιστή: απαιτήσεις για την τεχνολογία του κλίματος

Το δωμάτιο server είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο σε εσωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Πολύ συχνά κάτω από το δωμάτιο εξυπηρέτησης, δίνεται χώρος που δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε τίποτα άλλο. Μερικές φορές οι χώροι εξυπηρέτησης δεν έχουν καν αερισμό. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ζεστό και βουλωμένο, και για εξοπλισμό υπολογιστών απαιτείται χαμηλή θερμοκρασία αέρα με ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Είναι όλη η τεχνολογία του κλίματος κατάλληλη για την ψύξη αυτού του δωματίου;

Χαρακτηριστικά του κλιματισμού για ένα δωμάτιο με εξοπλισμό διακομιστή

Πολύ συχνά, η επιλογή του εξοπλισμού HVAC στην αίθουσα του server πέφτει στους επαγγελματίες της πληροφορικής, έτσι ώστε να επιλέξετε τον τύπο του μικτού συστήματος περιορίζεται στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία τι είδους κλιματιστικό για το δωμάτιο server θα την ψύξη του αέρα σε αυτό, είναι σημαντικό ότι θα πρέπει να λειτουργεί ομαλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, 365 ημέρες το χρόνο «χωρίς διαλείμματα και ρεπό» στο κρύο στους -30 ° και σε θερμότητα + 45 ° C. Για να κλιματισμός θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα εύρος θερμοκρασίας απαραίτητο να το αποκτήσουν αρχικά με «χειμερινή κιτ».

Σημαντικό!
Τα προϊόντα όλων των κατασκευαστών δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση ενός "κιτ χειμώνα", και αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή. Μερικά κλιματικά συστήματα μπορούν να "εκσυγχρονιστούν" μόνο σε -10C ° - 15C °.

Ας υποδείξουμε τις απαραίτητες απαιτήσεις του κλιματικού συστήματος για το δωμάτιο διακομιστή:

 1. Χειμερινό σετ. Τέτοιοι γνωστοί κατασκευαστές όπως: η DAIKIN, η MITSUBISHI ELECTRIC και ορισμένες άλλες εταιρείες, μπορούν να δημιουργήσουν αμέσως ένα "κιτ χειμώνα" για τον κλιματικό εξοπλισμό τους. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με άλλο τρόπο: αγοράστε πρώτα ένα κλιματιστικό και μόνο τότε, υπό τις συνθήκες ενός εξουσιοδοτημένου κέντρου εξυπηρέτησης, το εγκαταστήσετε στον εξοπλισμό, αλλά πριν από αυτό, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το θέμα της εγγύησης. Ορισμένες κατασκευαστικές εταιρείες αρνούνται την παροχή εγγύησης στους καταναλωτές μετά την εγκατάσταση του "κιτ χειμώνα", ενώ μερικές μειώνουν το μισό. Είναι αλήθεια ότι οι κύριοι παράγοντες στην αγορά της τεχνολογίας του κλίματος, εξακολουθούν να αφήνουν την εγγύηση αμετάβλητη.
 2. Περιστροφή και πλεονασμός. Μέχρι σήμερα, οι δραστηριότητες σχεδόν κάθε επιχείρησης εξαρτώνται από τους υπολογιστές, οπότε είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί εάν αποτύχουν οι διακομιστές και το τοπικό δίκτυο. Προκειμένου να βελτιωθεί η αξιοπιστία του συστήματος κλιματισμού, πολλοί καλοί διαχειριστές εγκαθιστούν στο δωμάτιο διακομιστή αρκετές μονάδες που είναι ενσωματωμένες σε ένα μόνο δίκτυο από μια ειδική περιστρεφόμενη συσκευή. Κατά τη διάρκεια της βλάβης ενός διαχωρισμένου συστήματος, η συσκευή θέτει αυτόματα σε λειτουργία ένα εφεδρικό κλιματιστικό. Στη λειτουργία λειτουργίας, ένας τεχνικός θα σταματήσει για ξεκούραση και συντήρηση και ο άλλος θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία.
 3. Αυτοματοποίηση για απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση κλιματικών παραμέτρων σε ένα δωμάτιο σε διακομιστές. Αυτό δεν είναι εκ των ων ουκ άνευ, και τόσοι πολλοί ηγέτες των επιχειρήσεων δεν δίνουν τη δέουσα σημασία στην αυτοματοποίηση. Αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε όλες τις παραμέτρους της θερμοκρασίας μέσα από μια οθόνη υπολογιστή, όπου τα δεδομένα θα εμφανίζονται με τη μορφή πινάκων και γραφημάτων, και κάθε αποτυχία, τη φύση και το βαθμό του κινδύνου της θα εμφανίζεται με τη μορφή pop-up μηνύματα, που συνοδεύεται από ένα ηχητικό σήμα.
 4. Μήκος γραμμής φρέον. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου split server για τον κλιματισμό server, επειδή η εξωτερική του μονάδα πρέπει να είναι σε τοίχο του δρόμου ή στην οροφή.

Σημαντικό!
Όλοι οι κατασκευαστές τεχνολογίας κλιματισμού δεν έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μοντέλα κλιματιστικών με μήκος γραμμής φρέον άνω των 15 μέτρων. Όταν επιλέγετε αυτό, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Υπολογισμός της ισχύος του κλιματιστικού σε ένα δωμάτιο με διακομιστές

Τα συστήματα διαχωρισμού για αίθουσες εξυπηρετητών θα πρέπει να έχουν τις απαιτούμενες επιδόσεις, οι υπολογισμοί θα πρέπει να είναι αποκλειστικά για τους ειδικούς. Αλλά πολλοί διαχειριστές των επιχειρήσεων και αυτή η αποστολή ανατίθενται στην IT-shnikov. Πώς να υπολογίσετε την ισχύ του κλιματιστικού χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συγκεντρώσετε όλη την τεκμηρίωση για τους εγκατεστημένους διακομιστές. Στο τεχνικό μέρος του παρόντος εγγράφου, μπορείτε να βρείτε τη σημασία της "διάχυσης θερμότητας", επειδή κάθε συσκευή, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια, την μετατρέπει σε θερμότητα.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να προσθέσετε όλες τις τιμές απελευθέρωσης θερμότητας, να προσθέσετε θερμότητα σε αυτές, πηγαίνοντας από τους τοίχους και 10% για την αντασφάλιση. Ως αποτέλεσμα, έχουμε περίπου 50 - 70W ισχύς ανά 1 m3 όγκου δωματίου. Ένας τέτοιος υπολογισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και όλες οι εργασίες με αυτό πρέπει να είναι αποκλειστικά ειδικοί.

Σημαντικό!
Μην χρησιμοποιείτε κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης και χαμηλού κόστους για να ψύχετε τον αέρα στους χώρους εξυπηρέτησης πελατών, καθώς δεν έχουν ρυθμίσεις για την καθαρότητα και την υγρασία του αέρα. Εάν οι διακομιστές αποτύχουν, η επισκευή τους θα υπερβεί πολλές φορές το κόστος του καλού ειδικού κλιματικού εξοπλισμού.

Στο webinar βίντεο, πώς να επιλέξετε το κλιματιστικό για το δωμάτιο διακομιστή.

Συστάσεις για την επιλογή του τύπου κλιματιστικού

Η πιο δημοφιλής τεχνολογία κλιματισμού που χρησιμοποιείται στις αίθουσες εξυπηρετητή είναι τα συστήματα split με εσωτερική μονάδα τοίχου.

 1. Ο τύπος τοίχου των διαχωρισμένων συστημάτων είναι σχετικά φθηνός και καταλαμβάνει ελάχιστα χρήσιμο χώρο. Αλλά αυτή η τεχνική έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα: μικρή ικανότητα ψύξης και περιορισμένο μήκος της γραμμής Freon. Η χωρητικότητα τέτοιων διαχωρισμένων συστημάτων περιορίζεται στα 10 kW, η οποία μπορεί να μην επαρκεί για ένα μεγάλο δωμάτιο με εγκατεστημένο εξοπλισμό και το μήκος της εθνικής οδού ποικίλει, ανάλογα με το μοντέλο, από 15 έως 25 m. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή εξοπλισμού για αίθουσες εξυπηρέτησης κλιματισμού.
 2. Κλιματισμό με διάταξη κάτω από την οροφή της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η συσκευή διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα ψύξης, αντί για σύστημα διαχωρισμού τοίχου. Επιπλέον, παρέχει μια κατευθυνόμενη ροή ψυχρού αέρα κατά μήκος του επιπέδου της οροφής, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα μέσα από το δωμάτιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της κλιματικής τεχνολογίας αυτού του τύπου είναι η δυνατότητα διαχωρισμού των εσωτερικών και εξωτερικών φραγμάτων σε μεγάλες αποστάσεις μέχρι 50 m.
 3. Τα συστήματα διαχωρισμού του τύπου του ντουλαπιού χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για κλιματισμό σε αίθουσες εξυπηρετητών. Ανάλογα με το μοντέλο, η εσωτερική μονάδα, ώστε το σύστημα του κλίματος, είναι συχνά εξοπλισμένα με στεγνωτήρα αέρα και προαιρετικά φίλτρα που δεν μπορεί να καθαρίσει μόνο το δωμάτιο από τη σκόνη του σπιτιού, αλλά και να διατηρήσει μια ορισμένη δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Σημαντικό! Εάν το δωμάτιο εγκατάστασης του διακομιστή έχει μια μικρή περιοχή, τότε μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην εγκατάσταση μιας ημι-βιομηχανικής σειράς κλιματικής τεχνολογίας με ενσωματωμένη πλεονασμό και περιστροφή. Εάν στο δωμάτιο server υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τις παραμέτρους του αέρα και τις διαφορές θερμοκρασίας, τότε για τέτοιες αίθουσες εξυπηρετητών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κλιματιστικά ακριβείας.

Κλιματικός εξοπλισμός ακριβείας

Η ακρίβεια σημαίνει ακριβή, και αυτό λέγεται ακριβώς για την τεχνολογία κλιματισμού ακριβείας. Αυτά τα κλιματιστικά μπορούν να διατηρούν τη θερμοκρασία με ακρίβεια 0,5 C και υγρασία μέχρι 5%. Είναι ακριβό, αλλά ανθεκτικό, πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για συνεχή εργασία μέχρι 20 χρόνια.

Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για δωμάτια με εγκατεστημένα ηλεκτρονικά και χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος, αντιμετωπίζει τέλεια τη σκόνη οικιακής χρήσης - τον χειρότερο εχθρό των ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα κλιματιστικά ακριβείας έχουν αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα συστήματα κλιματισμού:

 • Αυτή η τεχνική έχει τη δυνατότητα να διατηρεί με ακρίβεια τις παραμέτρους του μείγματος αέρα.
 • Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συντήρηση σε συνεχή λειτουργία.
 • Είναι τα πιο αξιόπιστα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η τεχνολογία ακριβείας μπορεί να λειτουργήσει με σημαντικές διαφορές στη θερμοκρασία του αέρα.
 • Είναι συμβατά με τηλεχειριστήριο και κλιματισμό χώρου.

Αυτός ο τύπος συσκευής έχει εδώ και πολύ καιρό απεικονιστεί απόλυτα ως ο κύριος τύπος κλιματικού εξοπλισμού εγκατεστημένου σε εγκαταστάσεις με μικροηλεκτρονικό εξοπλισμό. Πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών δεν παρέχουν εγγύηση στις συσκευές τους, εάν το δωμάτιο δεν διαθέτει εξοπλισμό ακριβείας.

Κλιματισμός σε δωμάτιο διακομιστή

Συντάκτης: Postanogov Evgeni.

Ομίλου εταιρειών "MEL" - χονδρέμπορος των συστημάτων κλιματισμού Mitsubishi Heavy Industries.

www.mhi-systems.ru

Περίπου 10 χρόνια πριν, ο συγγραφέας του άρθρου συνέβη να είναι μάρτυρας μιας κατάστασης. Η οργάνωση του διακομιστή ήταν ένα μισό ιδιωτικό γραφείο αφιερωμένο στην GRP. Έξω από το παράθυρο ήταν μια χειμερινή παγωμένη μέρα, η μπαταρία κεντρικής θέρμανσης δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, και ο άνθρωπος πληροφορικής άνοιξε την πόρτα του διακομιστή και απενεργοποίησε το κλιματιστικό έτσι ώστε η θερμότητα από τον εξοπλισμό να θερμαίνει το δωμάτιο. Μια ώρα αργότερα, ο κύριος διακομιστής του οργανισμού με το σύστημα ERP έκλεισε. Και όχι μόνο απενεργοποιημένο, αλλά εκτός σειράς 2 ακριβό SSD-δίσκο. Περισσότεροι από εκατό υπάλληλοι κάθισαν χωρίς εργασία μισής ημέρας, πήγαν για την αποκατάσταση στοιχείων από αποθεματικά. Και αν δεν υπήρχε αρχείο... Σε γενικές γραμμές, γιατί το κλιματιστικό διακομιστή - μετά από όλα αυτά ήξεραν.

Επιλογές διακομιστή ψύξης.

1. Κλιματισμό ακριβείας. Κλιματισμός για ένα μεγάλο διακομιστή. Το πιο ακριβό, αλλά όχι πάντα ο καλύτερος τρόπος.

Η λέξη "ακρίβεια" συνδέεται άμεσα με την ακρίβεια. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του διακομιστή «ακρίβεια» κλιματιστικά έρχεται με συμπιεστές On-Off, και για κάθε ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας, ακόμα και εμείς δεν μιλάμε, εκτελέστε 2-3 βαθμούς, στην καλύτερη περίπτωση.

Το επόμενο μείον είναι θόρυβος. Τα συνήθη κλιματιστικά ακριβείας για αίθουσες εξυπηρετητών είναι ένα monoblock με εξωτερικό συμπυκνωτή. Σε πολύ θόρυβο από τον ανεμιστήρα του εξατμιστή, προστίθεται θόρυβος από τον συμπιεστή. Λοιπόν, όταν το δωμάτιο διακομιστή είναι ένα αφιερωμένο ακατοίκητο δωμάτιο. Αλλά η εργασία σε ένα δωμάτιο με μια "ακρίβεια" εργασίας (και μερικές φορές αυτό) είναι εξαιρετικά κουραστική.

Η τιμή. Το κόστος ενός κλιματιστικού ακριβείας είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερο από έναν ημι-βιομηχανικό μετατροπέα "Ιαπωνικά" της ίδιας απόδοσης.

Ίσως το μόνο τους πλεονέκτημα είναι ένας απομακρυσμένος πυκνωτής, επιτρέποντας ενδεχομένως το κλιματιστικό ακριβείας να λειτουργεί το χειμώνα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από ένα συμβατικό κλιματιστικό με ένα κιτ χειμώνα.

2. Σύστημα διαχωρισμού. Η συνηθέστερη λύση για την ψύξη αίθουσας εξυπηρετητών, ενώ είναι καθολική, προσιτή και φθηνή. Ο μικρότερος "εξυπηρετητής", τον οποίο είδε ο συγγραφέας του άρθρου - ένα ντουλάπι από γυαλί σε μέγεθος 2m * 1m * 0,4m, που βρίσκεται στην αίθουσα πληροφορικής. Φυσικά, εκτός από τον εγχώριο διαχωρισμό τοίχων, δεν υπήρχε τίποτα που να είναι αδύνατο.

Οι περισσότεροι από τους ηγέτες των οργανώσεων κατανοούν ακόμη τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων σε διακομιστές και αγοράζουν ιαπωνικά κλιματιστικά για την αίθουσα εξυπηρετητών. Αν και η κύρια τάση της ρωσικής αγοράς να μειώσει το κόστος του μέσου κόστους των κλιματιστικών αρχίζει να εμφανίζεται εδώ.

Είναι προτιμότερο να βάλει ημι-βιομηχανική κλιματισμού για το server με ένα κιτ χειμώνα, γιατί το μισό-ακόμη και μικρά χαρτονομίσματα των 9.000 με 12000 BTU, πάντα που αυξημένο περιθώριο ασφαλείας: πιο αξιόπιστη συμπιεστή, αυξάνοντας την περιοχή των εναλλακτών θερμότητας πιο προστατευτικές λειτουργίες.

3. Εφοδιασμός εξαερισμού το χειμώνα. Μια από τις παραλλαγές του συστήματος ελεύθερης ψύξης. Η ουσία του συστήματος είναι μια μονάδα τροφοδοσίας ρύθμισης και οι βαλβίδες ελέγχου ελέγχουν την εισροή ψυχρού αέρα δρόμου. Συνήθως σε συνδυασμό με ένα χωρισμένο σύστημα (για καλοκαιρινή εργασία). Το κύριο πλεονέκτημα - το δωρεάν κρύο του δρόμου αντικαθιστά το κλιματιστικό το χειμώνα, εξοικονομώντας ηλεκτρικό ρεύμα και τον πόρο του διαχωρισμένου συστήματος. Λιγότερο δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται συχνά, για παράδειγμα, σε σταθμούς βάσης κυψελοειδούς επικοινωνίας.

Υπολογισμός του κλιματιστικού για διακομιστή.

Έχουμε δει καταστάσεις όπου η χωρητικότητα του κλιματιστικού για το διακομιστή επιλέχθηκε με βάση την περιοχή των χώρων, όπως σε ένα διαμέρισμα. Με ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Φυσικά, ο υπολογισμός του κλιματιστικού για το δωμάτιο εξυπηρέτησης πρέπει να βασίζεται σε εισροές θερμότητας από τον εξοπλισμό. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε τους παραποτάμους από κάθε διακομιστή / γραφείο. Αλλά συχνά αυτό δεν αναφέρεται στην τεκμηρίωση. Στη συνέχεια, ο ευκολότερος τρόπος είναι να υπολογίσετε τη δύναμη των τροφοδοτικών του διακομιστή ή τουλάχιστον την ισχύ των αδιάλειπτων τροφοδοτικών. Υπάρχουν αριθμοί με περιθώριο κέρδους, αλλά αυτό είναι καλύτερο από την επιλογή ενός κλιματιστικού διακομιστή με χαμηλότερες επιδόσεις.

Η επόμενη επιλογή είναι η θέση της εσωτερικής μονάδας. Καθώς η θερμότητα από τα γραφεία αυξάνεται, μπορείτε να τα απορρίψετε αμέσως με μια εσωτερική μονάδα, κάτω από την οροφή ή τον τύπο της κασέτας. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, εάν η εγκατάσταση ή η συντήρηση δεν πραγματοποιηθεί με καλή πίστη, η αποστράγγιση μπορεί να ρέει από την εσωτερική μονάδα προς τα κάτω. Ως εκ τούτου, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού διακομιστή δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το διακομιστή ή οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Το καλύτερο από όλα, όταν η μονάδα βρίσκεται λίγο έξω από την πλευρά, και ένα ρεύμα κρύου αέρα φυσάει απευθείας στον εξοπλισμό.

Προβλήματα κλιματισμού το χειμώνα.

1. Ψύξη του ελαίου συμπιεστή. Ακόμη και τα πολυεστέλαια που χρησιμοποιούνται με το φρέον R410A θα παγώσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, το κινητικό ιξώδες και οι λιπαντικές ιδιότητες επιδεινώνονται το χειμώνα. Συνεπώς, τη στιγμή της εκκίνησης, ο συμπιεστής αρχίζει να λειτουργεί "στεγνός", υπάρχει αυξημένο ρεύμα, αυξημένη τριβή των εξαρτημάτων του συμπιεστή, στη χειρότερη περίπτωση ο συμπιεστής μπορεί απλώς να μπλοκάρει.


2. Το λάδι του συμπιεστή απορροφάται με φρέον. Όσο μακρύτερα το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, τόσο περισσότερο freon διαλύεται στο λάδι. Κατά τη στιγμή της εκκίνησης, ο Freon στον συμπιεστή αναβιώνει και αφήνει στη σωλήνωση μαζί με σωματίδια ελαίου. Είναι πιθανό το μερίδιο του πετρελαίου που έχει απομείνει στην τροχιά να είναι τόσο υψηλό ώστε ο συμπιεστής θα πρέπει να λειτουργεί "στεγνός".

Χειμερινό σετ κλιματισμού.

Το τυποποιημένο χειμερινό σετ περιλαμβάνει τρία στοιχεία:

Καλώδιο θέρμανσης στροφαλοθαλάμου συμπιεστή. Συνήθως το μήκος του είναι 0.5 m και η ισχύς είναι 30-50W. Εγκατεστημένο στο κάτω μέρος του συμπιεστή, είναι καλύτερο να εγκατασταθεί στο κατά προσέγγιση όριο του λαδιού και του φρεονιού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ανάμιξή τους. Ένα κοινό λάθος είναι η σύνδεση αυτής της θέρμανσης με το μπλοκ ακροδεκτών τροφοδοσίας του συμπιεστή. Το πρόβλημα είναι ότι η θέρμανση θα ενεργοποιηθεί μόνο ταυτόχρονα με την εκκίνηση του συμπιεστή, δηλ. όταν είναι ήδη άχρηστο. Συνεπώς, η θέρμανση του συμπιεστή πρέπει να ενεργοποιηθεί σε μια ξεχωριστή, συνεχώς ενεργοποιημένη γραμμή 220V.

Ορισμένοι ιαπωνικοί κατασκευαστές γράφουν στους καταλόγους ότι στους συμπιεστές τους η σταθερή θέρμανση του λαδιού γίνεται από τις περιελίξεις του στάτορα. Ωστόσο, σε όλα αυτά τα μπλοκ οι ίδιοι συνεχίζουν να βάζουν τα συμβατικά καυστήρα ταινιών, τα οποία, όπως ήταν, υπαινίσσονται..

Αδειάστε το καλώδιο θέρμανσης Τοποθετείται στον αγωγό αποστράγγισης (σε περίπτωση που εξέρχεται η αποστράγγιση).

Υπάρχουν πιο περίπλοκοι ρυθμιστές συμπύκνωσης, για παράδειγμα με ρυθμιζόμενη από το χρήστη θερμοκρασία ή ρύθμιση όχι της θερμοκρασίας, δηλαδή της πίεσης συμπύκνωσης. Ωστόσο, λόγω της υψηλής τιμής, δεν διανέμονται ευρέως.

Ένα τέτοιο χειμερινό σετ κλιματισμού τίθεται σε μοντέλα On-Off, τα πιο συνηθισμένα λόγω της φθηνότητας του. Αλλά τα τελευταία χρόνια,

Κλιματιστικά Inverter στο δωμάτιο διακομιστή.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών μετατροπέων είναι η ομαλή ρύθμιση της ταχύτητας του συμπιεστή. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι συνηθισμένος, μη ρυθμισμένος. Κατά συνέπεια, όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό χειμώνα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αυτή την απόχρωση.

Pluses inverter κλιματιστικά είναι αναμφισβήτητη: ελάχιστη ισχύς, δεν υπάρχει ρεύμα αιχμής, υψηλότερη απόδοση (στη λειτουργία με μερικό φορτίο), αυξημένη μέγιστη απόδοση, πιο ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας.

Το κύριο επιχείρημα των αντιπάλων των κλιματιστικών κλιματιστικών σε αίθουσες εξυπηρετητών είναι η τεχνική τους πολυπλοκότητα και ενδεχομένως η μικρότερη αξιοπιστία τους.

Με την πρώτη αντίρρηση, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, αλλά γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί ως πλην; Περισσότερες λειτουργίες ελέγχου, ανατροφοδότηση από όλα τα είδη αισθητήρων για την προσαρμογή του συστήματος για την αλλαγή του εξωτερικού περιβάλλοντος - αυτό είναι μόνο το πλεονέκτημα.

Η αύξηση του αριθμού των στοιχείων του συστήματος αυξάνει ενδεχομένως τους κινδύνους, αυτό ισχύει. Ωστόσο, η τεχνολογία των μετατροπέων έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό, και για τους σοβαρούς κατασκευαστές δεν είναι λιγότερο αξιόπιστοι από τα παρωχημένα συστήματα On-Off. Ακόμα και τα πρώτα συστήματα πολλαπλών ζωνών με συμπιεστές αναστροφέα εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά για 15 χρόνια. Και από τότε, οι τεχνολογίες έχουν αυξηθεί ποιοτικά, για να μην αναφέρουμε τη συσσωρευμένη εμπειρία και την εξάλειψη των «παιδικών ασθενειών». Για παράδειγμα, στο Mitsubishi Heavy ο αριθμός των βλαβών του συμπιεστή στη σειρά KX4 μειώθηκε κατά 10 φορές σε σύγκριση με τη σειρά KX2!

Τα κλιματιστικά του μετατροπέα στο διακομιστή ενδέχεται να έχουν ξεχωριστά προβλήματα με προστατευτικές λειτουργίες.

Μέρος της προστασίας, για παράδειγμα - η αποτυχία του συστήματος να ανάψει σε θερμοκρασία κάτω από -15 / -20C (ανάλογα με τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας), μπορεί να τροποποιηθεί ή να "παρακάμπτεται" απευθείας στην περιοχή.

Ένα άλλο μέρος από τις προστατευτικές λειτουργίες υπό κανονικές συνθήκες δύσκολο να απενεργοποιηθεί, για παράδειγμα, προστασία στον αισθητήρα χαμηλής πίεσης ή μία θερμοκρασία του εξατμιστή. Αν η περιοχή ρύθμισης Servers κλιματιστικά είναι συχνά θερμοκρασίες κάτω από -35C, είναι καλύτερα να μην διακινδυνεύσει το διακομιστή και επιλέξτε κλιματιστικό ακριβείας με απομακρυσμένο συμπυκνωτή ή εξαερισμού, σε ακραίες περιπτώσεις - (. Σκάλα, η σοφίτα), για να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού σε ένα δωμάτιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρει από την παραγωγή της σειράς σύστημα split On-Off, για παράδειγμα, η Mitsubishi Heavy Industries για πολλά χρόνια παράγει μόνο semisimple μετατροπέα. Ως εκ τούτου, ακόμη και οι αντίπαλοι της μετάβασης σε κλιματιστικά inverter στο διακομιστή δεν έχουν μια εναλλακτική λύση, ακόμη και μετά από δύο ή τρία χρόνια.

Τι λείπει από τους ειδικούς σε κλιματιστικά.

1. Όλες οι δυνατότητες ψύξης στα εγχειρίδια υπηρεσιών υποδεικνύονται για εσωτερικές παραμέτρους: θερμοκρασία 27C, υγρασία 50%. Ωστόσο, στο διακομιστή κλιματιστικά λειτουργεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία 18-20C. Σε αυτή τη θερμοκρασία, η φαινόμενη ψύξη της μονάδας μειώνεται κατά 20-30%.

Για να αποφύγετε προβλήματα με την έλλειψη κρύου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την απόλυτη απόδοση σε 18C.

2. Η εσωτερική μονάδα υπολογίζεται από τον κατασκευαστή σε θερμοκρασία 27 ° C. Όταν εφαρμόζεται μόνο 18C στον εξατμιστή, εμφανίζεται η πιθανότητα ατελούς εξάτμισης του φρέον. Ιδιαίτερα σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των χειμερινών κλιματιστικών On-Off με τριχοειδή σωλήνα, inverters με EEV αυτός ο κίνδυνος είναι μικρότερος. Η μη τυποποίηση του Freon συνεπάγεται την επιστροφή του ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή στην υγρή φάση και την αποδόμηση του συμπιεστή. Πιστεύεται ότι το "υγρό κτύπημα" πρέπει να απορροφήσει τους συσσωρευτές μπροστά από τον συμπιεστή, αλλά στην πράξη δεν βοηθούν πάντοτε.

Για να αποφευχθεί η υγρή λειτουργία και η πλήρωση του συμπιεστή, είναι δυνατή η τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας ενός μεγέθους μεγαλύτερου από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, η εσωτερική μονάδα είναι 9000 BTU και η εξωτερική μονάδα είναι 7000 BTU.

3. Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί για ψύξη στο δωμάτιο, η υγρασία απομακρύνεται συνεχώς από τον αέρα. Αν το δωμάτιο του server είναι καθαρά τεχνολογικό και δεν έχει εξαναγκασμένο εξαερισμό, η υγρασία του αέρα μπορεί να πέσει στο 30%. Ταυτόχρονα, παρατηρείται έντονη αύξηση του κινδύνου ζημιάς σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό από τον στατικό ηλεκτρισμό. Το πιο ευαίσθητο σε αυτό το πρόβλημα PBX και μεγάλα κέντρα δεδομένων, όπου συνιστάται να διατηρήσει μια σχετική υγρασία όχι λιγότερο από 50-60%.

Σε περίπτωση εγκατάστασης ηλεκτρονικού εξοπλισμού ευαίσθητου στις ηλεκτροστατικές εκκενώσεις στο χώρο εξυπηρέτησης, πρέπει να υπάρχει σύστημα υγρασίας.

Τι χάσουν οι ειδικοί πληροφορικής.

1. Περιστροφή κλιματιστικών. Ακόμη και ο καλύτερος εξοπλισμός μπορεί να αποτύχει ξαφνικά. Για παράδειγμα, λόγω κρυφών ελαττωμάτων στην εγκατάσταση, προβλημάτων ισχύος ή ανθρώπινων παραγόντων. Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους σε σοβαρό διακομιστή (για παράδειγμα, στις τράπεζες) βάζετε πάντα ένα πρόσθετο κλιματιστικό διακομιστή. Συνήθως, τοποθετούνται δύο κλιματιστικά, το καθένα από τα οποία μπορεί να δροσίζει το διακομιστή μία προς μία, αλλά λειτουργούν εναλλάξ. Στην περίπτωση που το πρώτο κλιματιστικό δεν ανταποκρίνεται στις εισροές θερμότητας ή είναι γενικά ελαττωματικό - το δεύτερο ενεργοποιείται αυτόματα.

Σε κλιματιστικά Mitsubishi Heavy Industries χαρακτηριστικό περιστροφής κλιματισμού που υποστηρίζονται ονομαστικά από ενσύρματο τηλεχειριστήριο RC-EX1, η οποία μπορεί να συνδεθεί σε όλες ημι-βιομηχανικά μοντέλα, καθώς και μετατροπείς επιτοίχια σειρά νοικοκυριού.

Ο έλεγχος της περιστροφής των κλιματιστικών συσκευών άλλων εμπορικών σημάτων μπορεί να παρέχεται από μια ξεχωριστή συσκευή, την "μονάδα περιστροφής κλιματισμού". Τα καθολικά μπλοκ περιστροφής χωρίζονται σε δύο ομάδες:

1) Ο έλεγχος πραγματοποιείται με "διακοπή φάσης". Το καλώδιο τροφοδοσίας τίθεται στη μονάδα περιστροφής και μόνο τότε συνδέεται με το κλιματιστικό. Η μονάδα περιστροφής, σύμφωνα με τα σήματα των αισθητήρων θερμοκρασίας και του ρελέ χρόνου απλά αποσυνδέεται ή αποκαθίσταται

220V στο εφεδρικό κλιματιστικό. Κατά συνέπεια, το κλιματιστικό θα πρέπει να υποστηρίζει τη λειτουργία του "autorestart".

2) Μια πιο κομψή λύση είναι η προσομοίωση του τηλεχειριστηρίου IR του κλιματιστικού. Μπροστά από τον δέκτη IR της εσωτερικής μονάδας τοποθετούνται συμπαγείς υπέρυθρες διόδους, στις οποίες εισάγονται εντολές (μέσω καλωδίου ή ραδιοφωνικού καναλιού) από τη μονάδα περιστροφής. Συνήθως, προσομοιάζονται μόνο τα σήματα IR για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση αυτού του διαχωρισμένου συστήματος, και πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν οι παράμετροι λειτουργίας και θερμοκρασίας από το πληκτρολόγιο.

Σε μεγάλο εξυπηρετητή, όπως τα κλιματιστικά μπορεί να είναι περισσότερες από δύο, και μπορούν να εργαστούν σε οποιοδήποτε δεδομένο κύκλο, όπως το «τρία έως πέντε αποθεματικό εργασίας», με την εργασία και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Απομακρυσμένη παρακολούθηση. Τα σύγχρονα κλιματιστικά inverter μπορούν να συνδεθούν στο Internet σε μια αμφίδρομη λειτουργία, να λάβουν εντολές από το χρήστη και να αναφέρουν την κατάσταση της εργασίας και τα σφάλματα.

Οικονομική επιλογή. Η ενσύρματη κονσόλα συνδέεται μέσω USB με τον υπολογιστή / διακομιστή, εγκαθίσταται το πρόγραμμα οδήγησης και ο ειδικός πληροφορικής μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση του κλιματιστικού διακομιστή και να διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις. Ως εκ τούτου, μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του διακομιστή από οπουδήποτε. Τέτοιες δυνατότητες παρέχονται, για παράδειγμα, από το ενσύρματο τηλεχειριστήριο RC-EX1 στα κλιματιστικά Mitsubishi Heavy.

Tablet ή smartphone. Στο κλιματιστικό διακομιστή υπάρχει μια ξεχωριστή μονάδα Wi-Fi, η οποία επικοινωνεί με τον απομακρυσμένο διακομιστή του κατασκευαστή και μεταδίδει δεδομένα σχετικά με την εργασία του. IT-ειδικός εγκαθιστά στο gadget σας μια ειδική εφαρμογή (iOS ή Android All), και να δείτε τα αρχεία καταγραφής του διακομιστή του κλιματιστικού για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις (τρόπος λειτουργίας, η θερμοκρασία..), καθώς και να λαμβάνουν ειδοποίηση και μηνύματα λάθους.

BMS ή SNMP. Εάν το κτίριο έχει ένα ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ("Smart House"), κλιματιστικά διακομιστή μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος αυτού. Οι τυποποιημένοι μεμονωμένοι προσαρμογείς ModBus, KNX, EnOcean είναι διαθέσιμοι για όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές. Οι διεπαφές LonWorks ή σύνδεση BACnet είναι επίσης δυνατές, αλλά η τιμή του τεύχους θα είναι μεγαλύτερη από μια τάξη μεγέθους.

Σε σύνδεση Mitsubishi Heavy Industries στο δίκτυο BMS μπορεί να είναι και τα δύο εσωτερικές μονάδες συστήματα πολλαπλών ζωνών, καθώς και μεμονωμένα σύστημα split, όχι μόνο το είδος της ημι-βιομηχανική, αλλά το μετατροπέα και μονάδες τοίχου σειρά των νοικοκυριών.

Επίσης σε μεγάλους διακομιστές είναι δυνατή η οργάνωση ενός τοπικού διακομιστή συλλογής δεδομένων χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο SNMP, ο αποκλεισμός της περιστροφής του διακομιστή κλιματισμού με την υποστήριξη του είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Στο δεύτερο μέρος, τα κλιματιστικά ακριβείας και η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού θα συζητηθούν λεπτομερώς.

Copyright © 2011-2018 Χονδρική προμήθεια κλιματιστικών μηχανημάτων Mitsubishi Heavy Industries Ltd. Παράδοση κλιματιστικών συσκευών σε χονδρεμπόρους.

Κλιματιστικά για διακομιστές

Κλιματισμός αίθουσας εξυπηρέτησης πελατών και κέντρων δεδομένων.

Η εταιρεία "Ru-Klimat" έχει μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση κλιματισμού και εξαερισμού των χώρων εξυπηρέτησης πελατών.
Μέχρι σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστούμε ακόμη και μια μικρή οργάνωση που δεν διαθέτει ειδικό δωμάτιο, όπου συγκεντρώνεται διακομιστικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός με αδιάλειπτη τροφοδοσία. Όλος ο εξοπλισμός αυτός παράγει μια τεράστια ποσότητα θερμότητας και η ομαλή λειτουργία του και η απουσία θραύσεων εξαρτάται άμεσα από την σωστά οργανωμένη ψύξη. Ως εκ τούτου, επιβάλλονται ορισμένες ειδικές απαιτήσεις για την οργάνωση κλιματισμού ειδικών χώρων, όπως αίθουσες εξυπηρετητών, κέντρα δεδομένων, τηλεφωνικούς σταθμούς, τηλεπικοινωνιακοί κόμβοι και αίθουσες υπολογιστών.

Απαιτήσεις για κλιματιστικά για διακομιστή

- ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών πρέπει να έχει υψηλή αξιοπιστία.

- συνολική κλιματιστικά ισχύος (χωρίς περιττή) θα πρέπει να είναι επαρκής για να διατηρήσει τις θερμοκρασίες της τάξεως των 18 έως 24 βαθμούς και την παροχή εφεδρικής δυναμικότητας για τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών (υπολογισμός ρυθμιστή ισχύος για το διακομιστή, βλέπε παρακάτω).

- 50% ή 100% πλεονασμός για τον αριθμό των ανεξάρτητων κλιματιστικών θα πρέπει να παρέχεται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών (κράτηση κλιματιστικών για αίθουσες εξυπηρετητών βλέπε παρακάτω).

- τα κλιματιστικά σε αίθουσες εξυπηρετητών θα πρέπει να προσαρμόζονται ώστε να λειτουργούν στην ψύξη σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες (κιτ χαμηλής θερμοκρασίας για τον κλιματισμό των δωματίων εξυπηρετητών βλέπε παρακάτω).

- προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών και του εξοπλισμού του server, και επίσης να φορούν ομοιόμορφα κλιματιστικά, στις πιο κρίσιμες διακομιστή και τα δεδομένα κέντρα συνιστάται μονάδα αυτοματισμού για τον έλεγχο της λειτουργίας κλιματισμού (κλιματιστικά λειτουργία της εφαρμογής προσαρμογέα IBS-D εκ. πιο κάτω).

Ποια κλιματιστικά χρησιμοποιούνται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών

Κλιματισμός αίθουσας εξυπηρετητών που χρησιμοποιούν οικιακά και ημι-βιομηχανικά συστήματα διαχωρισμού:
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, για την προετοιμασία των μικρών δωματίων διακομιστή, η χρήση ιδιαίτερα ισχυρών και εξαιρετικά αξιόπιστων κλιματιστικών δεν είναι εφικτή και οικονομικά βιώσιμη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το καθήκον αντιμετωπίσει αρκετά επιτυχώς τα οικιακά κλιματιστικά και ημι τοιχώματος σειρά, κασέτα, ή το κανάλι τύπου στήλης, προβλέπεται η προσαρμογή τους για λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Με βάση την πολυετή εμπειρία της Ru-Klimat στην οργάνωση του κλιματισμού των χώρων εξυπηρέτησης πελατών για τους σκοπούς αυτούς, εφαρμόζουμε αξιόπιστο εξοπλισμό σε πραγματικές εγκαταστάσεις αξιόπιστο εξοπλισμό της μεσαίας σειράς τιμών - Dantex και Kentatsu, και υψηλό φάσμα τιμών - Daikin και Mitsubishi Electric.

Κλιματιστικά δωμάτια διακομιστή με κλιματιστικά ακριβείας:
Ο κλιματισμός των χώρων εξυπηρέτησης πελατών αφορά τεχνολογίες μηχανικής για βιομηχανική ασφάλεια, γεγονός που επιβάλλει υψηλότερες απαιτήσεις στην αξιοπιστία του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, για την παροχή των απαραίτητων συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας σε χώρους με ιδιαίτερα σημαντικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και διακομιστών, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα και εξαιρετικά αξιόπιστα κλιματιστικά ακριβείας. Αυτά τα κλιματιστικά είναι σε θέση να διατηρούν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο με ακρίβεια 1 βαθμού.
Τα κλιματιστικά ακριβείας έχουν τα ακόλουθα κύρια πλεονεκτήματα:

 • ακρίβεια της παρακολούθησης και διατήρηση της θερμοκρασίας σε 1 ° C και υγρασία έως 2%.
 • την αξιοπιστία της λειτουργίας υπό συνεχή λειτουργία ·
 • την ικανότητα να εργάζεται σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών (έως και τους 35 ° C) ·
 • Συμβατότητα με συστήματα ελέγχου αποστολής και συστήματα ελέγχου κλιματισμού κτιρίων.

Η χρήση κλιματιστικών ακριβείας για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών είναι η πιο υψηλής ποιότητας και αντίστοιχα ακριβή λύση. Αλλά το υψηλό κόστος των κλιματιστικών ακριβείας σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαράδεκτο για χρήση σε μικρές και όχι ιδιαίτερα υπεύθυνες αίθουσες εξυπηρετητών.

Υπολογισμός της χωρητικότητας των κλιματιστικών για διακομιστή

Ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών για αίθουσες εξυπηρετητών είναι μια αρκετά περίπλοκη άσκηση σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη πολλά αρχικά δεδομένα. Στην πράξη, ένα απλοποιημένο υπολογισμό των κλιματιστικών δύναμη για το διακομιστή, η οποία βασίζεται σε αυτές τις αρχικές τους παράγοντες δεδομένων και διόρθωση:

V - όγκος του room server, m3;
P - κατανάλωση ενέργειας διακομιστή και βοηθητικού εξοπλισμού, kW,
Τ - Απώλεια θερμότητας του δωματίου. Η υπολογιζόμενη απώλεια θερμότητας θεωρείται ότι είναι ίση με 0,03-0,04 kW / m3.
Για ναserv - ποσοστό διάχυσης της θερμότητας του εξοπλισμού. Αποδεκτό ως 80% -90% της ισχύος που καταναλώνεται από τον εξοπλισμό.
Για ναups - ποσοστό παραγωγής θερμότητας από αδιάλειπτες τροφοδοτικά. Αποδεκτό ως 20% -30% της ισχύος που καταναλώνεται από τον εξοπλισμό.
Για ναal - το ποσοστό της εφεδρικής χωρητικότητας των κλιματιστικών, λαμβανομένων υπόψη απρόβλεπτων περιστάσεων και καταστάσεων. Αποδεκτό ως 10% -20% της εκτιμώμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών.
Κεπάνω - το ποσοστό της εφεδρικής χωρητικότητας των κλιματιστικών, λαμβανομένης υπόψη της ενδεχόμενης αύξησης της σύνθεσης του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χωρίς αλλαγή της σύνθεσης του συστήματος κλιματισμού. Αποδεκτό ως 10% -30% της εκτιμώμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών?

Παράδειγμα υπολογισμού της χωρητικότητας των κλιματιστικών για το διακομιστή:
Εάν ο όγκος του διακομιστή είναι 20 m3, και η κατανάλωση ισχύος του βόρειου εξοπλισμού είναι 10 kW:
Κατανάλωση ισχύος για απώλεια θερμότητας χώρου Μ1 = V*Τ = 20 * 0,03 (0,04) = 0,6 (0,8) kW
Κατανάλωση ισχύος για την απώλεια θερμότητας του εξοπλισμού Μ2 = P*Κserv = 10 * 80% (90%) = 8 (9) kW
Κατανάλωση ισχύος για τη διαρροή θερμότητας των αδιάλειπτων τροφοδοτικών Μ3 = P* Για ναεπάνωs = 10 * 20% (30%) = 2 (3) kW
Εφεδρικό τροφοδοτικό ετοιμότητας Μ4 = (Μ1+Μ2+Μ3) * Για ναal = 0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3)) * 10% (20%) = 1,06 (1,28) kW
Αποθεματικό δυναμικότητας για ανάπτυξη Μ5 = (Μ1+Μ2+Μ3) * Κεπάνω = (0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3)) * 10% (30%) = 1,06 (3,18) kW.
Τελική χωρητικότητα κλιματιστικών Μ = Μ1+Μ2+Μ3+Μ4+Μ5 = 0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3) + 1,06 (1,28) + 1,06 (3,18) = 12,72 (17,26) kW.
Έτσι, σε αυτό το παράδειγμα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κλιματιστικά (χωρίς αποθεματικό) με συνολική απόδοση περίπου 15 kW.

Κρατήσεις κλιματιστικών σε δωμάτια server

Ο κλιματισμός των χώρων εξυπηρέτησης πρέπει να σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη το 50% - 100% της κράτησης από τον αριθμό των ανεξάρτητων εγκαταστάσεων. Με 50% πλεόνασμα των 3 κλιματιστικών, μόνο δύο λειτουργούν κάθε φορά και το τρίτο είναι σε αποθεματικό. Με 100% πλεόνασμα, ο αριθμός των κλιματιστικών κλιματιστικών διπλασιάζεται. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας - ακόμη και σε περίπτωση αιφνίδιας αποτυχίας πολλών κλιματιστικών, μπορούν να αντικατασταθούν εντελώς από αντίγραφα ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνετε κρατήσεις, ο εξοπλισμός λειτουργεί εναλλακτικά: όταν κάποιος εργάζεται, ο δεύτερος στηρίζεται. Έτσι, η διάρκεια ζωής των κλιματιστικών αυξάνεται.

Συσκευές χαμηλής θερμοκρασίας για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών

Λόγω του γεγονότος ότι ο εξοπλισμός αίθουσας εξυπηρέτησης πρέπει να ψύχεται τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, τα κλιματιστικά σε αίθουσες εξυπηρετητών πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κιτ χαμηλής θερμοκρασίας που τους επιτρέπουν να λειτουργούν σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες. Το χειμερινό κιτ αποτελείται από ρυθμιστή συμπύκνωσης πίεσης (ρυθμιστής ταχύτητας ανεμιστήρα), θέρμανση στροφαλοθαλάμου συμπιεστή και θέρμανση αποστράγγισης. Η αποστράγγιση θέρμανσης είναι απαραίτητη μόνο σε περίπτωση αποστράγγισης συμπυκνωμάτων στο δρόμο και σε περίπτωση σύνδεσης αγωγού αποστράγγισης με αποχέτευση ενός κτιρίου δεν απαιτείται.
Για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιούμε κλιματιστικά εξοπλισμένα με διανομέα στο εργοστάσιο με σετ χαμηλής θερμοκρασίας "Rime", "Iceberg" και "Pole".

Η χρήση του συντονιστή κλιματιστικού για το SRK-D

Οι συντονιστές για τη λειτουργία των κλιματιστικών SRK-D και SRK-DM έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν την κοινή λειτουργία δύο ή τριών κλιματιστικών. Ο συντονιστής της λειτουργίας των κλιματιστικών παρέχει:

 • αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένων 2 ή 3 κλιματιστικών?
 • περιλαμβάνει εναλλακτικά κλιματιστικά, τα οποία εξασφαλίζουν ομοιόμορφη ανάπτυξη της ζωής των κλιματιστικών και των εφεδρικών κλιματιστικών.
 • ξεκινά το κλιματιστικό, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, εάν ο εργαζόμενος σταματήσει για κάποιο λόγο (για παράδειγμα, έκτακτης ανάγκης).
 • παρέχει τη λειτουργία της αυτόματης επανεκκίνησης κλιματιστικών σε περίπτωση τυχαίας απώλειας και αποκατάστασης της παροχής ρεύματος.
 • Περιλαμβάνει όλα τα κλιματιστικά, αν η θερμοκρασία δωματίου υπερβεί την καθορισμένη θερμοκρασία.
 • Αποκλείει μη εξουσιοδοτημένη (τυχαία) απενεργοποίηση κλιματιστικών από έναν μεμονωμένο πίνακα ελέγχου.
 • όταν μεταδίδει ένα σήμα "ατύχημα" από ένα από τα κλιματιστικά, περιλαμβάνει τα υπόλοιπα κλιματιστικά στη λειτουργία του συστήματος μόνιμα, μέχρι να εξαλειφθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 • μετρά τη θερμοκρασία αέρα του κλιματιζόμενου δωματίου.
 • παρέχει ένδειξη της κατάστασης των κλιματιστικών, του αισθητήρα θερμοκρασίας και του ίδιου του CPC-D / DM.
 • παρέχει τη δυνατότητα εισόδου από το πληκτρολόγιο και ελέγχει την εμφάνιση των ρυθμίσεων θερμοκρασίας του εξωτερικού αισθητήρα θερμοκρασίας.
 • παρέχει απομακρυσμένη παρακολούθηση του συστήματος κλιματισμού μέσω πρωτοκόλλου MODBUS (* μόνο για μοντέλα CPK-DM).
 • εξασφαλίζει τη μετάφραση όλων των συστημάτων κλιματισμού που λειτουργούν σε αυτόματο τρόπο ελέγχου σε κατάσταση αναμονής από το σήμα τηλεχειρισμού ("ξηρή" επαφή), η οποία είναι παρόμοια με την εντολή "OFF" από το τηλεχειριστήριο.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με Ru-Klimat, και οι ειδικοί μας θα παρέχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με ενδιαφέρουσες τεχνικές λύσεις και εξοπλισμό HVAC, θα επιλέξει για σας το καλύτερο εξοπλισμό για την απαραίτητη δύναμη και την αναλογία τιμής / ποιότητας, εγκατάσταση κλιματισμού στο δωμάτιο server και άλλα δωμάτια, εκτελέστε την εγγύηση και συντήρηση του εξοπλισμού.