Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα σε θερμοκρασία μείον: τα χαρακτηριστικά της χρήσης οικιακών συστημάτων διάσπασης κατά την ψυχρή περίοδο

Κατά την κρύα εποχή, η θέρμανση των σπιτιών και των διαμερισμάτων δεν έχει κεντρική θέρμανση. Και η χρήση ειδικών θερμαντήρων είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση σε ένα δωμάτιο, και αν αυτό είναι δυνατό, τότε υπό ποιες συνθήκες.

Η αρχή του κλιματιστικού για θέρμανση

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό για ψύξη σε διαμέρισμα ή σπίτι; Είναι όλα σχετικά με την απορρόφηση και την απελευθέρωση θερμότητας στην εξάτμιση των υγρών και τη συμπύκνωση τους. Κατά την εξάτμιση, απορροφάται θερμότητα. Μπορούμε να δούμε αυτή τη διαδικασία με το να ρίχνουμε λίγο αλκοόλ στο χέρι. Αμέσως αισθανόμαστε κρύο - αυτό σημαίνει ότι το αλκοόλ, εξάτμιση, απορροφά θερμότητα.

Όταν το υγρό συμπυκνώνεται, συμβαίνει η αντίστροφη διαδικασία - συστέλλεται, αφήνοντας τη θερμότητά της. Η ίδια αρχή του κλιματιστικού.

Με το σχεδιασμό του αποτελείται από:

 • τον συμπιεστή.
 • τον εξατμιστή.
 • έναν πυκνωτή.
 • θερμοστατική βαλβίδα;
 • οπαδούς.

Ο συμπιεστής είναι ο σημαντικότερος μηχανισμός αυτού του συστήματος. Είναι υπεύθυνη για την περιστροφή του υγρού. Οι λειτουργίες του εξατμιστή και του συμπυκνωτή είναι αρκετά κατανοητές από το ίδιο το όνομα.

Απαιτείται μια θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης για τη ρύθμιση της πίεσης ψυκτικού ενός ειδικού υγρού που έχει πολύ χαμηλό σημείο πήξης. Μια τέτοια ουσία δεν θα παγώσει ακόμη και σε -35. Από την πίεση του, η θερμοκρασία που εκπέμπει το κλιματιστικό εξαρτάται από αυτό. Το τελευταίο μέρος είναι οι οπαδοί, αναγκάζοντας ζεστό ή κρύο αέρα. Συνεχίζοντας από αυτό, σημειώνουμε ότι το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με θερμότητα.

Μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό του σπιτιού το χειμώνα στη λειτουργία θέρμανσης

Η χρήση συμβατικού κλιματιστικού για θέρμανση χρησιμοποιείται σε αδύναμους παγετούς (έως -5 0). Το κλιματιστικό δεν χρησιμοποιεί θερμαντικά στοιχεία για να παράγει θερμότητα, είναι σε θέση να πάρει ενέργεια μόνο από άλλη θερμότητα. Με άλλα λόγια, είναι σε θέση να δώσει μακριά τόσο θερμότητα κατά τη συμπύκνωση, πόσοι απορροφούν το ψυκτικό μέσο κατά την εξάτμιση. Για περισσότερα αυτός, δυστυχώς, δεν είναι ικανός.

Υπάρχουν μοντέλα που αντλούν θερμότητα ακόμη και σε -30 ° C, αλλά δεν είναι πραγματικά κλιματιστικά, αλλά αντλίες θερμότητας, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το κόστος τους είναι αρκετές φορές υψηλότερο και η παραγωγικότητα είναι πολύ υψηλή για μικρές εγκαταστάσεις. Σε ιδιωτικά σπίτια και ακόμα περισσότερα διαμερίσματα, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν τέτοιες μονάδες.

Είναι δυνατή η εναλλαγή του κλιματιστικού κλιματισμού σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν στο δρόμο

Για να κατανοήσετε τις δυνατότητες του κλιματιστικού σας, αξίζει να κατανοήσετε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τα οφέλη από τη χρήση κλιματιστικών για θέρμανση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αναμφισβήτητο. Όταν χρησιμοποιείτε συμβατικό θερμαντήρα, με 1 kW ενέργειας που καταναλώνεται, θα έχετε μόνο 0.98 kW χρήσιμου θερμικού. Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για θέρμανση, με το ίδιο κόστος μπορείτε να πάρετε μέχρι 5 kW χρήσιμης θερμικής ενέργειας.

Εάν περιλαμβάνουν κλιματισμό, το οποίο προορίζεται να θερμανθεί στους -5 0, σε μια στιγμή όταν είναι -10 0, ο συμπιεστής θα υποφέρει, όπως το πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του συστήματος δεν είναι σχεδιασμένο για υψηλή παγετό. Η λεκάνη αποστράγγισης του εξωτερικού ανταλλάκτη θερμότητας μονάδα ή obledeneyut, και αυτό θα οδηγήσει σε αποτυχία όλων των στοιχείων λειτουργίας.

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό, αποφασίστε αμέσως για τον εαυτό σας, θα είναι χρήσιμο για θέρμανση το χειμώνα. Και αν είστε σίγουροι ότι θα θερμαίνετε το δωμάτιο, επιλέξτε ειδικά μοντέλα αντιστροφέων.

Χαρακτηριστικά διαχωρισμένων συστημάτων με λειτουργία θέρμανσης

Τι είναι ένα split σύστημα; Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου. Ένα συμβατικό κλιματιστικό αρχικά κατασκευάστηκε για τον σκοπό της ψύξης του αέρα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα μοντέλα εκσυγχρονίστηκαν, και ως αποτέλεσμα, τα δημοφιλή split συστήματα εμφανίστηκαν σήμερα.

Διαχωριστικό σύστημα - το ίδιο κλιματιστικό, στο οποίο προστίθεται η εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης. Είναι αυτή η μονάδα που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της θέρμανσης του σπιτιού σας. Το ψυκτικό υγρό που διέρχεται από αυτό απορροφά θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και το μεταφέρει στο σπίτι. Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω του υψηλού επιπέδου αυτοματοποίησης. Χάρη στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας, μπορείτε να ρυθμίσετε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία άνεσης μόνο μία φορά. Το split σύστημα θα το υποστηρίξει όλο το χρόνο, το χειμώνα θα θερμανθεί, και το καλοκαίρι θα δροσίσει το δωμάτιο. Ένα χαρακτηριστικό της χρήσης θέρμανσης είναι η αυτοματοποίηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο εξαερισμού.

Χειμερινό σετ για κλιματισμό

Το χειμερινό κιτ για κλιματισμό είναι ένα ειδικό κιτ που θα βοηθήσει το κλιματιστικό να μην αποτύχει ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες χρήσης.

Σε σοβαρό παγετό, που δεν υπολογίζεται από το μοντέλο σας, οι ιδιότητες του λαδιού που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του συμπιεστή υποβαθμίζονται και το πάγο των εξωτερικών στοιχείων απενεργοποιεί ολόκληρο το σύστημα. Για να μην ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα του κλιματιστικού το χειμώνα, αγοράζουν ειδικά χειμερινά σετ - κάποιες ασφάλειες, μειώνοντας τον κίνδυνο βλάβης και εμποδίζοντας τη λειτουργία του συστήματος σε ακατάλληλες συνθήκες.

Το χειμερινό σετ περιλαμβάνει μια σειρά συσκευών και λειτουργιών:

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας. Εγκαθίσταται στην εξωτερική μονάδα, αναλύει την εξωτερική θερμοκρασία και εάν υπερβαίνει τις πιθανές συνθήκες χρήσης, απενεργοποιείται απλά η συσκευή. Χρησιμοποιώντας παρόμοια ασφάλεια δεν θα προκληθεί ζημιά στον συμπιεστή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Συμπιεστής θερμαντήρα στροφαλοθαλάμου. Λειτουργεί όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, διατηρώντας την απαραίτητη θερμοκρασία λαδιού και ψυκτικού μέσου, που εξασφαλίζει την κανονική εκκίνηση του συμπιεστή και εμποδίζει την υγροποίηση του ψυκτικού μέσου. Το καλοκαίρι, με κανονική ψύξη, αυτό δεν είναι απαραίτητο, και το χειμώνα, όταν ο παγετός - όπως ποτέ πριν, δεν μπορεί να αφεθεί να παγώσει ή ελαφρώς να αυξήσει το ιξώδες του πετρελαίου. Αυτό απειλεί την απώλεια των πιο πολύτιμων λιπαντικών ιδιοτήτων. Λοιπόν, η έλλειψη του σωστού λιπαντικού θα οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση πόρων όλων των κινούμενων στοιχείων του κλιματιστικού.
 • Θέρμανση του συστήματος αποστράγγισης. Διατίθεται, χάρη σε ένα ειδικό θερμαντήρα, που εμποδίζει το πάγωμα του συμπυκνώματος και το σχηματισμό παγοκεφαλών στην αποχέτευση. Η κατάψυξη του συστήματος αποστράγγισης απειλείται με εμπόδια στην αποστράγγιση του συμπυκνώματος ή από τη θραύση της αποστράγγισης.

Όλα αυτά τα υποσυστήματα μπορούν να επεκτείνουν τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Όμως, όπως βλέπετε, ακόμα κι αν το χειμερινό σετ συμβάλλει στην επίλυση των τεχνικών δυσκολιών που συνδέονται με τη λειτουργία του συστήματος, δεν μπορεί να εξαλείψει τον κύριο λόγο για τον οποίο σήμερα δεν χρησιμοποιούμε κλιματισμό το χειμώνα για θέρμανση. Συνεπώς, η αγορά του δεν επιτρέπει την εξέταση του κλιματιστικού μηχανήματος ως συσκευής θέρμανσης για όλες τις καιρικές συνθήκες.

Κατανοήσαμε τις αποχρώσεις της χρήσης ενός κλιματιστικού με τη λειτουργία της θέρμανσης και μάθαμε επίσης τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακατάλληλη χρήση. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνθήκες λειτουργίας. Εάν το επιλεγμένο μοντέλο δεν προορίζεται για θέρμανση και σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα σε διαφορετικές λειτουργίες θερμοκρασίας, πρέπει να αγοράσετε ένα κιτ χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι για την απόδοση του συστήματος σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η χρήση κλιματισμού για θέρμανση είναι πολύ επωφελής λόγω του χαμηλού ενεργειακού κόστους. Αυτό θα αποφέρει, τουλάχιστον, την πληρωμή για τη θέρμανση και το μέγιστο - για να δημιουργηθεί ένα άνετο περιβάλλον χωρίς περιττό πονοκέφαλο.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα και σε ποια θερμοκρασία

Σε υψηλές ενέργειας τρέχουσα κλιματική συσκευή, όταν η χρησιμοποιούμενη σε ένα κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να ληφθεί από 3 - 4 κιλοβάτ κρύο ή ζεστό αέρα, υπάρχει η επιθυμία να χρησιμοποιήσει τα κλιματιστικά γύρο. Αλλά μπορεί να το κάνει και τι πρέπει να έχετε για να μην φέρει τη συσκευή σε ανάλυση, θα πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων. Ορισμένα μοντέλα λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από μείον 50 μοίρες έως και 50, αλλά είναι πολύ ακριβά. Αυτές είναι οι νεώτερες τεχνολογίες. Για απλούστερα μοντέλα υπάρχουν ειδικές συσκευές που σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα και σε ποια θερμοκρασία

Οι συνθήκες λειτουργίας εξαρτώνται από το συγκεκριμένο μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος. Οι συσκευές του κατώτερου και μεσαίου τμήματος της τιμής έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη θερμοκρασία μείον 5 μοίρες κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Μπορείτε να πάρετε μια ευκαιρία και να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά μια βλάβη του συμπιεστή είναι ένα σοβαρό πράγμα, και η επισκευή είναι δαπανηρή. Για να μάθετε ποιο εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας για αυτό το μοντέλο κλιματιστικού χρειάζεστε κατά την αγορά. Σε φθηνά συστήματα είναι μικρό.

Το μέσο σύστημα διαχωρισμού λειτουργεί για θέρμανση σε μέγιστη θερμοκρασία μείον 7 βαθμούς.

Τα μοντέλα Mitsubishi Electric μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες έως και 20 μοίρες έξω από το παράθυρο. Παρουσία ενός κιτ χειμώνα - μέχρι και 30.

Ένα άλλο ιαπωνικό εμπορικό σήμα Daikin λύνει επίσης το πρόβλημα του παντός καιρού για τα διαχωρισμένα συστήματα. Κλιματισμό το χειμώνα εργάζονται για θέρμανση σε θερμοκρασία μείον 15 βαθμούς.

Πριν ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για θέρμανση, πρέπει να ξαναδιαβάσετε τις οδηγίες και να μάθετε σε ποιο κατώτατο όριο θερμοκρασίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, ώστε να μην την απενεργοποιήσετε. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σπάσει το κλιματιστικό είναι δύο:

 1. Σύστημα αποστράγγισης παγετός. Συμπύκνωση που ρέει στο δρόμο κατά τη διάρκεια της εργασίας, παγώνει στον παγετό, το υγρό δεν μπορεί να φύγει.
 2. Η κατάψυξη του πετρελαίου. Κάθε μάρκα έχει το δικό της όριο χαμηλότερων θερμοκρασιών, κάτω από το οποίο πυκνώνει και δεν μπορεί πλέον να εκτελεί τις λειτουργίες της.

Ως αποτέλεσμα της παραβίασης των κανόνων για τη χρήση της συσκευής το χειμώνα, υπάρχουν διάφορες βλάβες. Εάν παρέχονται προστατευτικές λειτουργίες, ο εξοπλισμός θα απενεργοποιηθεί απλά, γεγονός που θα το εξοικονομήσει από τις δαπανηρές επισκευές.

Η θέρμανση είναι διαθέσιμη μόνο την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η χρήση λέβητες αερίου είναι παράλογη, επειδή καταναλώνουν πολλά καύσιμα. Λίγο να ζεσταθεί το δωμάτιο - αυτό είναι το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί από ένα συμβατικό κλιματιστικό. Ωστόσο, οι καταναλωτές θέλουν να κρυώσουν και να θερμάνουν το δωμάτιο με την ίδια συσκευή.

Το χειμώνα, η αποδοτικότητα ενός διαχωρισμένου συστήματος μειώνεται εάν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο σε μείον θερμοκρασίες. Οι εργασίες ψύξης στην ψυχρή εποχή απαιτούνται μόνο σε συγκεκριμένους χώρους όπου βρίσκεται ο εξοπλισμός, ο οποίος έχει υψηλή μεταφορά θερμότητας και που χρειάζεται συνεχή ψύξη. Για τους σκοπούς αυτούς, έχει δημιουργηθεί ένα κιτ χειμώνα: για να κρυώσει, δεν θερμαίνει το δωμάτιο. Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Συσκευή που μειώνει την ταχύτητα της πτερωτής. Χάρη σε αυτό, η απόδοση είναι κανονική.
 • Μια συσκευή που θερμαίνει το στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή. Μόλις σταματήσει ο συμπιεστής, αρχίζει η θέρμανση του στροφαλοθαλάμου. Δεν διαρρέει freon, το πετρέλαιο παραμένει υγρό, δεν βράζει το ψυκτικό.
 • Σύστημα αποχέτευσης θερμαντήρα. Οι σωληνώσεις και τα λουτρά δεν παγώνουν, τα συμπυκνώματα εξέρχονται ελεύθερα. Υπάρχουν εξωτερικοί και εσωτερικοί θερμαντήρες.

Εξοπλισμένο με αυτό το κιτ, το κλιματιστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί με ασφάλεια το χειμώνα.

Για να ζεστάνετε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα το χειμώνα, πρέπει να αγοράσετε ένα πολύ ακριβό μοντέλο ή να χρησιμοποιήσετε ένα μεσαίο κοντίσιονερ σε συν θερμοκρασίες, οι οποίες είναι συνήθως εκτός εποχής. Σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χρησιμοποιήστε μόνο για εξοπλισμό ψύξης, για παράδειγμα, σε αίθουσες εξυπηρετητών, ενώ εγκαθιστάτε ένα κιτ χειμώνα.

Τι θα συμβεί αν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα

Η εξάτμιση του ψυκτικού μέσου για τη μεταφορά θερμότητας διεξάγεται σε θερμοκρασία χαμηλότερη από τον ατμοσφαιρικό αέρα κατά 5 έως 14 μοίρες. Έτσι, ακόμα και αν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι + 6 μοίρες, η θερμοκρασία εξάτμισης θα πρέπει να είναι αρνητική. Εάν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα, αναπτύσσεται "παλτό χιονιού" στον εναλλάκτη θερμότητας. Η ανταλλαγή θερμότητας με την ατμόσφαιρα παραβιάζεται, η θερμοκρασία εξάτμισης του φρέον μειώνεται και η παραγωγικότητα πέφτει.

Η ισχύς του εναλλάκτη θερμότητας που καλύπτεται με χιόνι δεν αρκεί για να εξατμιστεί ο Freon. Το ψυκτικό διαπερνά τη γραμμή αναρρόφησης και από εκεί στον συμπιεστή, προκαλώντας ένα σφυρί νερού.

Έτσι, το κλιματιστικό το χειμώνα μπορεί να συμπεριληφθεί λαμβάνοντας υπόψη πολλές αρνητικές στιγμές:

 • η ψυχρή παραγωγικότητα μειώνεται σημαντικά.
 • η εξωτερική μονάδα μπορεί να καταψυχθεί, ο συμπιεστής μπορεί να υποστεί βλάβη ή μπορεί να προκληθεί ζημιά στο νερό.
 • εάν ο εναλλάκτης θερμότητας είναι καλυμμένος με πάγο, το συμπύκνωμα ρέει κατευθείαν πάνω του στην πτερωτή, η οποία πιτσιλιάζει νερό στο δωμάτιο.
 • ο συμπιεστής ψύξης έχει σπάσει.
 • Η θερμοκρασία αποφόρτισης του συμπιεστή έχει ξεπεραστεί, πράγμα που απειλεί να λιώσει την τετράοδη βαλβίδα.
 • Ο σωλήνας αποστράγγισης μπορεί να παγώσει.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό το χειμώνα

Η χρήση κλιματισμού το χειμώνα είναι δυνατή υπό τις ακόλουθες συνθήκες:

 1. Προκειμένου η συσκευή να λειτουργεί με ασφάλεια, πρέπει να χρησιμοποιείται για τον επιδιωκόμενο σκοπό - να ψύχει το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, μειώνεται ο κίνδυνος θραύσης.
 2. Πρέπει να εγκατασταθεί χειροκίνητο κιτ, το οποίο θερμαίνει τον συμπιεστή και το σύστημα αποστράγγισης. Ακόμη και σε θερμοκρασία εκτός εποχής νύχτα μπορεί να μειωθεί κατά 1-2 βαθμούς κάτω από το μηδέν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συσκευή δεν θα είναι περιττή, αν είναι μερικές φορές περιλαμβάνεται για τη θέρμανση.
 3. Η συσκευή πρέπει να διαθέτει μια λειτουργία θέρμανσης έτσι ώστε να ενεργοποιείται σε θερμή λειτουργία. Στις ζεστές χώρες, τα διαχωρισμένα συστήματα σχεδιάζονται κυρίως για ψύξη, επομένως όλα τα ερωτήματα διευκρινίζονται από τους πωλητές κατά την αγορά.

Οι εταιρείες κατασκευής συστημάτων ψύξης κατευθύνουν τις προσπάθειές τους για να σχεδιάσουν μια συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά για ψύξη, ακόμη και στους χειρότερους παγετούς. Για να ζεσταθεί ένας χώρος διαβίωσης στη Σιβηρία, όπου οι παγετοί φτάνουν τους 40 έως 50 μοίρες, κανένα κλιματιστικό δεν θα ενεργοποιηθεί ούτε καν να διατηρήσει την απόδοση.

Συνιστάται η λειτουργία συστημάτων ψύξης σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις με εναλλασσόμενο ακριβά εξοπλισμό. Η τεχνική έχει ρυθμιστεί ώστε να αλλάζει αυτόματα από το ένα κλιματιστικό σε άλλο, ώστε να μπορεί να χαλαρώσει και να κρυώσει. Κατά τη διάρκεια περιόδων βαρέων φορτίων στο χώρο εξυπηρέτησης, διάφορα συστήματα split μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα, έτσι όλες οι εξωτερικές μονάδες πρέπει να είναι εξοπλισμένες με θερμαντικά στοιχεία για τον συμπιεστή και αποστράγγιση. Το χειμερινό σετ θερμαίνει πρώτα το λάδι, έτσι ώστε τα τμήματα τρίψιμο να μην φθείρονται, υποστηρίζει το σωλήνα συμπυκνωτή στη θερμότητα, έτσι ώστε το υγρό σε αυτό δεν παγώνει.

Η θέρμανση διαχωρίζεται από το σύστημα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου

Είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για θέρμανση μετά τον καθαρισμό των φίλτρων. Χρησιμοποιήστε το συνηθισμένο απορρυπαντικό για το αποσπώμενο φίλτρο και ειδικές λύσεις για το λεπτό φίλτρο, εάν υπάρχει. Σκουπίστε με σκόνη τη σκόνη από την εσωτερική μονάδα και ενεργοποιήστε για μερικές ώρες σε λειτουργία εξαερισμού για να αφαιρέσετε την υγρασία.

Ελέγξτε τη συσκευή στις θερμοκρασίες που καθορίζονται στις οδηγίες λειτουργίας. Κάντε αυτό με το ήδη εγκατεστημένο κιτ χειμώνα. Εάν αγοράσατε ένα ακριβό μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πρέπει να διευκρινίσετε αν χρειάζεστε ένα κιτ χειμώνα ή είναι ήδη ενσωματωμένο σε μια εξωτερική μονάδα.

Εάν η λειτουργία δεν σχεδιάζεται, είναι επιθυμητό να καλύψετε την εξωτερική μονάδα με αδιάβροχο υλικό.

Όταν αγοράζετε ένα split σύστημα το χειμώνα, η εγκατάσταση γίνεται όταν η θερμοκρασία στο δρόμο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό. Μην περιμένετε ότι το κλιματιστικό θα λειτουργήσει παραγωγικά, θέρμανση του δωματίου σε 30 μοίρες. Το μόνο που μπορεί να αναμένεται είναι 18-23 μοίρες με ισχυρό συμπιεστή.

Ψύξη με κλιματισμό το χειμώνα

Σε μερικές αίθουσες απαιτείται να ψύχεται συνεχώς ο αέρας, επειδή υπάρχει ακριβός εξοπλισμός. Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πιο συχνά - πρόκειται για αίθουσες εξυπηρετητών, οι οποίες έχουν μεγάλη διαρροή θερμότητας. Αν οι θερμοκρασίες αυξηθούν το καλοκαίρι, ο εξοπλισμός μπορεί να αποτύχει και να διαταράξει το έργο ολόκληρης της επιχείρησης.

Παρόμοιος εξοπλισμός είναι η απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού στα νοσοκομεία. Αυτές οι συσκευές κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και είναι πολύ ακριβές για την εγκατάσταση και επισκευή. Το καθήκον του κλιματιστικού είναι να προστατεύει τη μονάδα μαγνητικού συντονισμού από τη θραύση, επομένως πρέπει να λειτουργεί για ψύξη το χειμώνα και το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά το χειμώνα είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η θέρμανση για τον κλιματικό εξοπλισμό και να τηρηθεί το καθεστώς θερμοκρασίας.

Σε περιοχές με σκληρό κλίμα, είναι προτιμότερο να μην αποθηκεύετε στον ηλεκτρονικό διαγνωστικό εξοπλισμό ψύξης, αφού οι επισκευές θα κοστίζουν περισσότερο από το πιο ακριβό μοντέλο. Τα καλύτερα είναι τα ιαπωνικά διαχωρισμένα συστήματα, τα οποία λειτουργούν σε θερμοκρασίες έως και 25 μοίρες και με χειμερινό ρυθμό μείον 30 μοίρες.

Σε ένα ειδικό δωμάτιο, εγκαθίστανται πολλά συστήματα ψύξης, έτσι ώστε όταν αποτύχει κάποιος, μπορεί να συμπεριληφθεί ένα ανταλλακτικό.

Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας

Για να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για να λειτουργήσετε σε θερμή λειτουργία, βρείτε στο τηλεχειριστήριο το απαραίτητο κουμπί. Σε διαφορετικά μοντέλα φαίνεται διαφορετικά - με τη μορφή ενός εικονιδίου με τον ήλιο ή με την επιγραφή Mote, που σημαίνει τρόπους αλλαγής.

Αφού πιέσετε το κουμπί split, το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί για θέρμανση όχι νωρίτερα από 10 λεπτά. Ο αέρας στο δωμάτιο θα ζεσταθεί μετά από 15 - 20 λεπτά. Πρώτον, η εξωτερική μονάδα θα λειτουργήσει, τότε η εσωτερική μονάδα θα συνδεθεί με την εργασία. Μην νομίζετε ότι ο εξοπλισμός είναι σπασμένος, μόνο το σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο για εργασία.

Προβλήματα και κίνδυνοι εκμετάλλευσης

Χωρίς αντλία θερμότητας, το λάδι δεν μπορεί να ζεσταθεί μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία πριν την ενεργοποίηση. Τα εξαρτήματα του συμπιεστή θα λειτουργούν για κάποιο διάστημα σε κατάσταση ξηρού. Η τριβή των τμημάτων χωρίς λίπανση αυξάνει και οδηγεί σε φθορά. Σε ορισμένες θερμοκρασίες, το ιξώδες του ελαίου αυξάνεται, στο οποίο δεν είναι αποτελεσματικό. Η κατανομή του συμπιεστή σε αυτή την περίπτωση γίνεται σταδιακά και εξαρτάται από το πόσο θα αντέχουν τα μέρη τριβής.

Υδραυλικό πλήγμα είναι η είσοδος υγρού Freon στον συμπιεστή. Κανονικά, το ψυκτικό μέσο πρέπει να θερμανθεί και στην αέρια κατάσταση να εισέλθει στον συμπιεστή. Σε χαμηλές θερμοκρασίες διαταράσσεται η μετάβαση του φρέον από την υγρή κατάσταση στην αέρια φάση, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος βαλβίδων. Όταν πέσει η πίεση, παραδίδεται λιγότερος ψυκτικό μέσο στον συμπιεστή από ό, τι θα έπρεπε, ο κινητήρας υπερθερμαίνεται και σταματά να λειτουργεί. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανή η ζημιά στη μόνωση και η φθορά του λιπαντικού.

Σε θερμοκρασίες κάτω από τις συνιστώμενες, δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, αν δεν είναι προστατευμένο.

Σε ποια θερμοκρασία λειτουργούν τα κλιματιστικά το χειμώνα;

Με τη χρήση ισχυρού εξοπλισμού, μπορείτε να υπολογίζετε στην εντατική θέρμανση του δωματίου - μέχρι και 25 μοίρες, που είναι αρκετά για ένα άνετο μικροκλίμα. Η ισχύς του εξοπλισμού επηρεάζει επίσης τον βαθμό ψύξης το χειμώνα. Οι καλές συσκευές μπορούν να διατηρούν τη θερμοκρασία του αέρα σε επίπεδο 18 - 20 μοίρες σε ένα δωμάτιο με αυξημένη θερμική απόδοση.

Τα οικιακά συστήματα διαχωρισμού έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν έως και 5 μοίρες έξω. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αρνούνται να ανάψουν ή να παγώσουν κατά τη λειτουργία. Οι ακριβές μάρκες με ενσωματωμένες χειμερινές συσκευές είναι ενεργοποιημένες και λειτουργούν για θέρμανση ή ψύξη σε εξωτερικές θερμοκρασίες μέχρι και μείον 30 μοίρες.

Κλιματισμός το χειμώνα

Η αρχή του κλιματιστικού είναι η μεταφορά θερμικής ενέργειας από το ένα χώρο στο άλλο. Η λειτουργία της αντλίας θερμότητας έχει περιορισμένη χωρητικότητα. Εάν ένα διαβατήριο δηλώνεται ότι το κλιματιστικό λειτουργεί σε ψύξη και θέρμανση, οι δράσεις της θα περιορίζονται στην εξωτερική θερμοκρασία -5 0 C. Ωστόσο, υπάρχουν συσκευές που λειτουργούν στους -15 0 και -25. Έτσι μπορώ να ενεργοποιήσω τον κλιματισμό για θέρμανση, ποιες μπορούν να λειτουργήσουν το χειμώνα;

Είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα

Οι οδηγίες λειτουργίας γραμμένο με αντίστροφη κύκλωμα κλιματισμού μπορεί να λειτουργήσει μέχρι -5 0, και στη λειτουργία θέρμανσης μόνο σε 0 0 C. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η απόδοση της συσκευής για πολλά χρόνια, η διατήρησή του κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των αρνητικών εξωτερικές θερμοκρασίες το χειμώνα.

Μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα μόνο για ψύξη; Εξάτμιση του ψυκτικού μέσου στην εξωτερική μονάδα και έτσι μειώνει τη θερμοκρασία κατά 5-14 μοίρες. Ακόμη και με θετικές θερμοκρασίες στο δρόμο, η θερμοκρασία στον εξατμιστή είναι αρνητική. Το σώμα είναι κατάφυτο με πάγο, αλλάζει η ανταλλαγή θερμότητας με το εξωτερικό περιβάλλον, μειώνεται η θερμοκρασία εξάτμισης στο εσωτερικό και όχι όλο το ψυκτικό μέσο γίνεται αέριο. Το μέσο αερίου-υγρού, που εισέρχεται στον συμπιεστή, δημιουργεί τις συνθήκες για ένα σφυρί νερού. Ένα υγρό βύσμα θα σπάσει τους σωλήνες ή θα σπάσει τον συμπιεστή.

Η χρήση ενός κλιματιστικού χειμώνα και χωρίς ατύχημα θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα:

 • Η παραγωγικότητα στο κρύο θα είναι πολύ μικρότερη.
 • εάν ο εναλλάκτης θερμότητας είναι παγωμένος, το νερό εισέρχεται στις λεπίδες του ανεμιστήρα και παραδίδεται με ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 • Η θερμοκρασία έγχυσης αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε αστοχία της βαλβίδας τεσσάρων διαδρομών
 • ο σωλήνας αποστράγγισης θα είναι φραγμένος με πάγο.

Κλιματισμό το χειμώνα μπορεί να συμπεριληφθεί σε πόσα βαθμούς;

Οι λόγοι για τους οποίους το κλιματιστικό για ψύξη πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν είναι πολλές. Επομένως, υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε ένα ατύχημα και να κάνετε τη συσκευή να λειτουργεί το χειμώνα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές που μειώνουν το φορτίο στον συμπιεστή και εμποδίζουν τον παγετό.

Είναι απαραίτητο να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα ρυθμίζοντας τον ρυθμιστή πίεσης συμπύκνωσης. Αυτό θα μειώσει την παραγωγικότητα. Με τη μείωση της απόδοσης θερμότητας από τη ροή του αέρα, μειώνουμε την κατάψυξη του εξατμιστή. Το έργο της ηλεκτρονικής ενότητας:

 • ρυθμίστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
 • διατηρώντας την κανονική πίεση φρέον.
 • αποφυγή της κατάψυξης της εσωτερικής μονάδας.

Είναι απαραίτητο να θερμανθεί ο κρατήρας του συμπιεστή, έτσι ώστε το υγρό που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια των αδράνιων χρόνων κατά την εκκίνηση να μην βράζει και να μην δημιουργεί υδροσόκ. Μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας θα κάνει το λάδι λιγότερο ιξώδες στις μονάδες τριβής ευκολότερο να ξεκινήσει. Σημειώνουμε αμέσως ότι οι συμπιεστές αναστροφέα, οι οποίοι λειτουργούν συνεχώς, στερούνται αυτού του προβλήματος. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής επιτρέπει τη λειτουργία τους για ψύξη σε -15 0.

Οι σωλήνες που εκτρέπουν το συμπύκνωμα μπορούν να παγώσουν με ένα μικρό μειονέκτημα. Σε αυτή την περίπτωση, το υγρό αρχίζει να φεύγει στο δωμάτιο. Αποφύγετε το πρόβλημα εγκαθιστώντας ένα θερμαντήρα χαμηλής ισχύος μέσα στο σύστημα αποστράγγισης.

Όλες αυτές οι προσθήκες αντιπροσωπεύουν ένα χειμερινό κιτ και πωλούνται για να λειτουργούν το κλιματιστικό το χειμώνα σε λειτουργία ψύξης. Στα μοντέρνα μοντέλα παρέχεται συχνά εποχιακός εξοπλισμός. Σε ποια θερμοκρασία μπορώ να ενεργοποιήσω τη συσκευή; Τα καλύτερα κλιματικά συστήματα εξοπλισμένα με ένα συμπιεστή αναστροφέα μπορούν να λειτουργούν έως -30 ° C.

Η αρχή του κλιματιστικού το χειμώνα για θέρμανση

Το κλιματιστικό είναι μια αντλία θερμότητας. Επομένως, με τη μείωση του εξωτερικού αέρα, οι επιδόσεις του μειώνονται, παρά την αναδιάρθρωση του καθεστώτος. Το κατώτερο όριο του κλιματιστικού για τη θερμότητα είναι 5 0 C. Το χειμώνα, το πάγωμα του εναλλάκτη θερμότητας προκαλεί σφήνωση των πτερυγίων του ανεμιστήρα, θραύση του ηλεκτροκινητήρα.

Ωστόσο, τα κλιματιστικά βελτιώνονται συνεχώς. Έτσι, η Mitsubishi δημιούργησε μια ειδική σειρά μονάδων Zubadan, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν το χειμώνα για θέρμανση ακόμα και στους -25 0. Στις μονάδες χρησιμοποιούνται ειδικοί συμπιεστές με δύο εξαρτήματα, η αύξηση της πίεσης είναι δύο σταδίων. Οι συσκευές χρησιμοποιούνται για θέρμανση και παροχή ζεστού νερού το χειμώνα στην Ιαπωνία και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Αλλά όλα αυτά ισχύουν για συστήματα με διαίρεση που έχουν εξωτερική μονάδα. Και τι εμποδίζει να συμπεριλάβει στη θέρμανση το μονό μπλοκ κλιματιστικό που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο; Σε αυτήν την περίπτωση, ενεργοποιείται ο θερμαντήρας και η αντλία θερμότητας σταματά. Το έργο του κλιματιστικού ενός δωματίου για θέρμανση το χειμώνα είναι ενσωματωμένο στη δομή.

Ποια κλιματιστικά μπορούν να ενεργοποιηθούν το χειμώνα;

Εάν το κλιματιστικό έχει λειτουργία θέρμανσης, διαθέτει κύκλωμα κυκλοφορίας φρέον δύο κυκλωμάτων, υποχρεωτική είναι μια βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων. Τέτοιες συσκευές είναι πιο ακριβά από αυτές που έχουν ένα μόνο τρόπο ψύξης. Στις οδηγίες λειτουργίας του κλιματιστικού, τα εξωτερικά όρια εξωτερικής θερμοκρασίας καταγράφονται για τη μονάδα λειτουργίας το χειμώνα. Η διαφορά έγκειται στη χρήση μετατροπέων ή συμβατικών συμπιεστών, μιας ποικιλίας ψυκτικού μέσου και μιας σύστασης λιπαντικού.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την ψύξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλιματιστικά με ένα ειδικό κιτ. Έτσι το χειμώνα μπορούν να αντέξουν έως και - 25 0 C, που εργάζονται για ψύξη. Αλλά αυτό ισχύει για μονάδες inverter.

Η λειτουργία των κλιματιστικών στις απαιτήσεις του αυτοκινήτου είναι ξεχωριστή. Πιστεύεται ότι η παρατεταμένη αδράνεια αυτού του κόμβου συμβάλλει στην πρόωρη αποτυχία του. Η συμπερίληψη του κλιματισμού το χειμώνα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα - την απαραίτητη διαδικασία. Αυτό εξασφαλίζει τη λίπανση των εσωτερικών τμημάτων. Στον ελεύθερο χρόνο, η λεπτή μεμβράνη ρέει προς τα κάτω, αφήνοντας τις επιφάνειες χωρίς άμυνα κατά την εκκίνηση.

Μέσα στο εσωτερικό του καμπίνα αέρα συμπυκνώνεται, δημιουργώντας παγετό στα παράθυρα και επένδυση. Όταν ενεργοποιείτε το κλιματιστικό σε ένα περιορισμένο χώρο, στεγνώνει τον αέρα, αφαιρεί τον πάγο από τα παράθυρα. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε για θέρμανση στο αυτοκίνητο το χειμώνα. Αυτό συμβαίνει ταυτόχρονα, μόλις πιέσετε το κουμπί για τη θέρμανση των πλευρικών κατόπτρων. Η θερμοκρασία αέρα στην έξοδο του κλιματιστικού + (10-12) 0 είναι αρκετή για να γίνει ζεστή και στεγνή σε μια ψυχρή καμπίνα το χειμώνα.

Το χειμώνα, το κλιματιστικό του αυτοκινήτου ξεκινά πιο σκληρά. Για ένα χρόνο το 10% του Freon από το σύστημα εξατμίζεται. Το καλοκαίρι, η έλλειψη ψυκτικού δεν παρατηρείται, το χειμώνα δεν υπάρχει αρκετή πίεση για να ξεκινήσει. Πώς να το χρησιμοποιήσετε το χειμώνα; Πρέπει να θερμάνετε την καμπίνα ή να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε ένα ζεστό γκαράζ.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε ένα κανονικό κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα

Για χειμερινή θέρμανση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερική κλιματιστική μονάδα μιας μονάδας. Παρά το γεγονός ότι όταν ενεργοποιείται η λειτουργία θέρμανσης, λειτουργεί το ενσωματωμένο θερμαντικό στοιχείο, ο ζεστός αέρας θερμαίνει ομοιόμορφα ολόκληρη την περιοχή. Είναι πιο αποτελεσματική στη θέρμανση; Το συνηθισμένο ψυγείο λαδιού είναι πιο λαμπερό, δημιουργεί ένα μικρό σημείο άνεσης, η θερμοκρασία δεν ρυθμίζεται.

Είναι απαραίτητο να έχετε κλιματιστικό το χειμώνα; Υπάρχουν τέτοιες εργασίες, ειδικά όταν εργάζεστε με ηλεκτρονικά κυκλώματα, όπου η υπερβολική υγρασία μπορεί να συμπυκνώνεται στη μόνωση, προκαλώντας βραχυκύκλωμα. Η υπερβολική υγρασία είναι επιβλαβής, όπως και η ξηρότητα στο διαμέρισμα. Το χειμώνα, αυτό δεν είναι λιγότερο σημαντικό από το καλοκαίρι.

Είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε ένα κλιματιστικό δύο μονάδων σε ένα διαμέρισμα ή γραφείο το χειμώνα; Στη λειτουργία ψύξης με εξωτερική θερμοκρασία -5 0, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα μη προετοιμασμένο όργανο που λειτουργεί στη θερινή λειτουργία. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, μέχρι και -15 0 μπορεί να αντέξει ένα κλιματιστικό inverter, αν είναι γραμμένο στο εγχειρίδιο. Το χειμώνα, μπορείτε να συμπεριλάβετε μόνο τον κλιματισμό σε ένα χειμερινό σετ.

Σταδιακά, split συστήματα γίνονται πιο σύνθετες, βελτιωμένη κλιματισμό και κοντά στο χρόνο όταν βαριούνται ογκώδη καλοριφέρ το χειμώνα αντικαταστήσει τοίχο ή οροφή θερμό αέρα θέρμανσης διαμερίσματα.

Βίντεο

Προτείνουμε να δείτε τι αντιπροσωπεύει το σχήμα της μετάβασης από την ψύξη στην θέρμανση στο κλιματιστικό.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Με την έναρξη του χειμώνα, οι χρήστες κλιματισμού συχνά μας ρωτούν: "Μπορώ να χρησιμοποιήσω κλιματισμό το χειμώνα;"

Θα εξετάσουμε δύο επιλογές για τη χρήση του κλιματιστικού το χειμώνα, το πρώτο για την ψύξη του αέρα, το δεύτερο για τη θέρμανση του αέρα.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη;

Για να απαντήσετε στην ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του κλιματιστικού το χειμώνα, πρώτα θα πρέπει να ελέγξετε στο εγχειρίδιο ή στην τεχνική τεκμηρίωση τις πληροφορίες σχετικά με τις επιτρεπόμενες συνθήκες λειτουργίας του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

Η πιο διαδεδομένη διανομή είναι τώρα συστήματα κλιματισμού πολλαπλών οχημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν διαχωριστικά συστήματα. Σε τέτοια συστήματα, η δυνατότητα χρήσης κλιματιστικού το χειμώνα καθορίζεται από τον τύπο της εξωτερικής μονάδας στην οποία βρίσκεται ο συμπιεστής. Ορισμένα συστήματα διαθέτουν στην εξωτερική μονάδα ένα σύστημα θέρμανσης που εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κλιματιστικού σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες. Ο τύπος του συστήματος είναι επίσης σημαντικός, στο αναστρέψιμο σύστημα ο συμπιεστής είναι περιοδικά ενεργοποιημένος και απενεργοποιημένος και στο σύστημα μετατροπέα ο συμπιεστής λειτουργεί συνεχώς αλλά με μεταβλητή ταχύτητα.

Τα περισσότερα συστήματα ανάστροφου τύπου μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περιβάλλοντος μείον 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μετατροπείς μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες κάτω των -15 βαθμών. Υπάρχουν μοντέλα ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση;

Τώρα εξετάστε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για να θερμάνετε τον αέρα στο δωμάτιο.

Το κλιματιστικό είναι μια αντλία θερμότητας που μεταφέρει τη θερμότητα από το ένα περιβάλλον στο άλλο. Σε έναν εναλλάκτη θερμότητας που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα, ο Freon πρέπει να έχει θερμοκρασία κάτω από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα για να πάρει την θερμική ενέργεια από τον αέρα και να πάει στην αέρια κατάσταση.

Στη συνέχεια το αέριο ψυκτικό μέσο αντλείται από τον συμπιεστή στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, κάτω από υψηλή πίεση συμπυκνώνει μέσα του και μεταφέρει θερμότητα στο εσωτερικό δωμάτιο.

Σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και του φρέον είναι μικρή και ο Freon αλλάζει αργά τη θερμοκρασία του. Λόγω του γεγονότος ότι η θερμοκρασία του εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του ατμοσφαιρικού αέρα, παγώνει εντατικά και η ανταλλαγή θερμότητας παρεμποδίζεται σημαντικά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την αδυναμία χρήσης του κλιματιστικού το χειμώνα για θέρμανση.

Εάν ο Freon δεν έχει χρόνο να εξατμιστεί και σε υγρή μορφή εισέλθει στον συμπιεστή, αυτό θα προκαλέσει μια υδροδυναμική κρούση, η οποία μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η συμπερίληψη κλιματισμού το χειμώνα για σκοπούς θέρμανσης είναι δυνατή, αλλά αναποτελεσματική. Η θέρμανση θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι θετική.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί ότι το αναστρέψιμο κλιματιστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μείον 5 βαθμούς Κελσίου. Για ένα κλιματιστικό μετατροπέα, αυτός ο περιορισμός είναι μείον 15 βαθμοί Κελσίου. Αυτοί οι περιορισμοί οφείλονται στη δυνατότητα διάσπασης του συμπιεστή λόγω της κατάψυξης ή της αύξησης του ιξώδους του ελαίου και της υγροποίησης του φρέον.

Εάν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται το χειμώνα, η μεταφορά θερμότητας γίνεται από το δωμάτιο στο δρόμο για να δροσιστεί ο αέρας στο δωμάτιο.

Το ψυκτικό υγρό βράζει στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, αφαιρώντας τη θερμότητα από τον εσωτερικό αέρα. Ο συμπιεστής αντλεί το αέριο φρέον στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας, όπου το ψυκτικό υπό πίεση συμπυκνώνεται και εκπέμπει θερμότητα στον εξωτερικό αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει περιορισμός στη μεταφορά θερμότητας, καθώς η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού αέρα και του εναλλάκτη θερμότητας είναι μεγάλη.

Η απόδοση του κλιματιστικού μηχανήματος περιορίζεται στην περίπτωση αυτή από την πιθανότητα λειτουργίας του συμπιεστή σε χαμηλή θερμοκρασία λόγω της απώλειας των λιπαντικών ιδιοτήτων του λαδιού. Επιπλέον, είναι δυνατό να παγώσει ο σωλήνας αποστράγγισης και, ως εκ τούτου, την υγρασία μέσα στο κλιματιστικό, που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του. Η εντονότερη εμφύσηση του κρύου αέρα του θερμού περιβλήματος του συμπιεστή οδηγεί στον σχηματισμό υδρατμών και στην επικάλυψη της εξωτερικής μονάδας με ένα στρώμα πάγου.

Εάν εξοπλίζετε το κλιματιστικό με ένα ειδικό κιτ για εργασία σε χειμερινές συνθήκες, οι περιορισμοί αυτοί αφαιρούνται και το κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα, αλλά μόνο για ψύξη.

Έτσι, η χρήση κλιματισμού το χειμώνα υπό ορισμένες συνθήκες είναι δυνατή η ψύξη του εσωτερικού αέρα, αλλά είναι προβληματική για τη θέρμανση.

Λειτουργία κλιματισμού το χειμώνα

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα σε λειτουργία ψύξης

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα για τη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες κατά τη λειτουργία ψύξης:

 • Επανασχεδιασμένος πυκνωτής
 • Υπερχείλιση υγρού ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή
 • Αύξηση του ιξώδους του λαδιού στο σύστημα
 • Ψύξη συμπυκνωμάτων στην αποστράγγιση (εάν οδηγείται στο δρόμο)

Ποια είναι η χρήση ενός ρυθμιστή πίεσης συμπύκνωσης;

Το πρώτο πρόβλημα οδηγεί σε μείωση της πίεσης στο σύστημα, μείωση της ποσότητας του Freon που τροφοδοτείται και, κατά συνέπεια, απόδοση του κλιματιστικού. Ως συνέπεια της μείωσης της πίεσης στον εξατμιστή, θα παγώσει.

Ο πιο προσιτός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να μειωθεί η απορρόφηση θερμότητας από τον συμπυκνωτή μειώνοντας τη ροή του αέρα μέσω αυτού.

Αυτό μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ρυθμιστή ταχύτητας ανεμιστήρα, η οποία είναι μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου που ρυθμίζει την τάση που πηγαίνει στον κινητήρα ανεμιστήρα από τον αισθητήρα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας.

Ποιος είναι ο σκοπός της θέρμανσης του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή;

Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης σταματά το κλιματιστικό σε ψυκτικό χαμηλή θερμοκρασία αέρα συσσωρεύεται στο σύνολο του τουλάχιστον θερμαινόμενου τμήματος του συστήματος ψύξης, δηλαδή στην εξωτερική μονάδα, και συμπεριλαμβανομένου στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.

Κατά την επόμενη εκκίνηση, το υγρό ψυκτικό υγρό βράζει (λόγω της πτώσης πίεσης) και μπορεί να εισέλθει στην κοιλότητα αναρρόφησης, πράγμα που θα προκαλέσει υδραυλικό κλονισμό και διάσπαση του συμπιεστή. Επίσης, το υγρό ψυκτικό ξεπλένει το λάδι από την επιφάνεια των τριβέων, γεγονός που προκαλεί υπερθέρμανση και εμπλοκή του συμπιεστή.

Μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πλανήτη συμπιεστή κατά τη διάρκεια της διακοπής, με μια μεγάλη χωρητικότητα δεν απαιτείται, όπως απαιτείται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας μεταξύ του συμπιεστή και άλλα στοιχεία της εξωτερικής θέρμανσης bloka.Takzhe και επιλύει το ακόλουθο αύξηση πρόβλημα ιξώδους, όπως δια θερμάνσεως του ιξώδους ελαίου μειώνεται και παρεμποδίζει την κανονική εκκίνηση του συμπιεστή.

Πολύ συχνά το συμπύκνωμα από το κλιματιστικό ρέει κάτω από το δρόμο, και φυσικά το χειμώνα η αποστράγγιση παγώνει και όλο το υγρό ρίχνει από το κλιματιστικό στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετείται ένας θερμαντήρας στο σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων, ο οποίος θα αποτρέψει την αποστράγγιση από την κατάψυξη. Συνιστάται να το συνδέσετε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί όταν ο συμπιεστής λειτουργεί.

Στους σύγχρονους κλιματιστικούς μετατροπείς (και όχι μόνο), η προσαρμογή σε χαμηλές θερμοκρασίες παρέχεται ήδη και είναι σε θέση να λειτουργούν κάτω στους -30 ° C.

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα σε λειτουργία θέρμανσης

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί με θερμότητα, προκύπτουν τα ίδια προβλήματα, μόνο ο συμπυκνωτής της εξωτερικής μονάδας αποδειχτεί μικρότερος.

Στην πράξη, είναι μάλλον δύσκολο να ξεπεραστεί, οπότε το χαμηλότερο όριο εργασίας για τη ζεστασιά το χειμώνα είναι περίπου -5ºC.

Δεδομένου ότι το κλιματιστικό είναι μόνο μια αντλία θερμότητας που αντλεί θερμότητα, τότε όταν η θερμοκρασία πέφτει στο δρόμο, η αποτελεσματικότητά του μειώνεται αισθητά και η έξοδος θερμότητας αναλόγως.

Η κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας αναγκάζει το φύλλο πάγου να χτυπήσει τον ανεμιστήρα, πράγμα που προκαλεί ρωγμές, εμπλοκές και θραύση του ηλεκτρικού μοτέρ ή των λεπίδων του ανεμιστήρα.

Η φωτογραφία δείχνει το κλιματιστικό που λειτουργεί με θερμότητα σε θερμοκρασία μόνο στο δρόμο -2 0 С. Την ίδια στιγμή σχηματίστηκε σε αυτό ένα αρκετά καλό στρώμα πάγου.

Πώς να προσαρμόσετε τον κλιματισμό για χειμερινές εργασίες

Ωστόσο, οι κατασκευαστές τεχνολογίας του κλίματος εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση των προϊόντων τους. Για παράδειγμα, η Mitsubishi έχει αναπτύξει μια ειδική σειρά Zubadan. Χρησιμοποιεί τεχνολογία ψεκασμού ψυκτικό δύο φάσεων και ειδικά συμπιεστές με θηλή inzhektsii.Proizvoditeli υπόσχεση σε πτώση ρεύματος -25 ° C μόνο κατά 20%. Αυτές οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία και στις Σκανδιναβικές χώρες για θέρμανση και παροχή ζεστού νερού. Η τιμή τέτοιων συστημάτων είναι, φυσικά, κατάλληλη.

Εάν η λειτουργία του κλιματιστικού απαιτείται μόνο το χειμώνα μόνο για ψύξη, για παράδειγμα, για χρήση σε αίθουσες εξυπηρετητών, η βέλτιστη επιλογή θα είναι ο εξοπλισμός ενός συμβατικού κλιματιστικού με ένα σύστημα χειμερινής προσαρμογής, το λεγόμενο "κιτ χειμώνα", που περιλαμβάνει:

 • Στοιχείο θέρμανσης για θέρμανση του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή κλιματισμού
 • Ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης
 • Συσκευή θέρμανσης αποστράγγισης (εάν το συμπύκνωμα οδηγείται στο δρόμο)

Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος είναι δυνατό να μειωθεί το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας του κλιματιστικού σε -30 0 С

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα: θέρμανση και ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κλιματιστικών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε η επιλογή ενός κλιματιστικού δεν είναι πολύ εύκολη. Αλλά κάτι ακόμα ενώνει χωριστά συστήματα, μονοπώλια και άλλες συσκευές: το χειμώνα χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια. Αλλά γιατί;

Είναι στους διάσημους ρωσικούς παγετούς μας. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα, αλλάζει και η υγρασία του - επομένως, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό, εμφανίζεται υπερβολική υγρασία (συμπύκνωση). Στα περισσότερα κλιματιστικά, εγκαθίσταται ένα σύστημα αποστράγγισης για την απομάκρυνση της υγρασίας: το ορατό τμήμα αυτού του συστήματος είναι ένας σωλήνας που συνήθως βγαίνει στο δρόμο. Εάν ο δρόμος είναι πολύ κρύος, ο σωλήνας αποχέτευσης παγώνει και σχηματίζεται ένας φελλός πάγου, ο οποίος δεν επιτρέπει την έξοδο του συμπυκνώματος. Στη συνέχεια, η υγρασία παραμένει δύο εξόδους: είτε εισέρχεται στο σπίτι σας μέσω της εσωτερικής θήκης, είτε απενεργοποιεί τη συσκευή.

Πάσχει από το κρύο εξωτερική μονάδα, ιδίως ένα συμπιεστή - «καρδιά» του κλιματιστικού μηχανήματος, το ψυκτικό συμπίεση (ιδίως ουσία αναγκαία για τη λειτουργία των κλιματιστικών) και στηρίζοντας την κίνησή του τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής. Για να εκπληρώσει τα άμεσα καθήκοντά του βοηθάει ένα ειδικό λάδι, οι ιδιότητες του οποίου εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του αέρα. Εάν πέσει κάτω από το όριο που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή, το λάδι θα πυκνώσει και τα εξαρτήματα του συμπιεστή θα φθαρούν.

Υπάρχει ένας άλλος κίνδυνος. Στη λειτουργία θέρμανσης, το ψυκτικό μέσο, ​​παρά το όνομά του, δεν πρέπει να ψύχεται αλλά να θερμαίνεται. Σε υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία, αυτό δεν συμβαίνει. Κατά την παραλαβή του ψυχθέντος, δηλ. υγρό, ψυκτικό στον συμπιεστή είναι ένα υδραυλικό σοκ - είναι κάτι που μπορεί να καταστήσει τη συσκευή άχρηστη.

Ως εκ τούτου, Το χειμώνα, χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό με προσοχή και ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας τύπος κλιματιστικού, που μπορεί να προσαρμοστεί για να λειτουργήσει σε χειμερινές συνθήκες, είναι ένα κινητό κλιματιστικό μονομπλόκ. Αυτή η κινητή συσκευή δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, να πάρετε μαζί σας στη ντάκα ή τη μεταφορά όταν μετακομίσετε: η εγκατάσταση δεν απαιτεί την εγκατάσταση. Το μόνο στοιχείο της συσκευής που δεν πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο είναι ο αγωγός αέρα για την αποστράγγιση του ζεστού ή κρύου αέρα. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάψυξης του αγωγού, αξίζει να το βγάλετε μέσα στην οπή.

Κλιματιστικά το χειμώνα, κλιματισμό το χειμώνα

Τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα επιτυγχάνουν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα. Έχοντας ξοδέψει ένα κιλοβάτο ηλεκτρικής ενέργειας, μερικά κλιματιστικά συστήματα μπορούν να δώσουν περισσότερα από τέσσερα κιλά κρύου ή θερμότητας. Φυσικά, η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια εύλογη ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω κλιματισμό για θέρμανση το χειμώνα;

Προσφέρουμε διάφορα μοντέλα κλιματιστικών που μπορούν να θερμάνουν το δωμάτιο σε θερμοκρασίες μείον 20-25 μοίρες.

 • Mitsubishi Electric Zubadan - η πιο ενδιαφέρουσα λύση μεταξύ των οικιακών κλιματιστικών για θέρμανση
 • Η Fujitsu Nordic - μια χειμερινή λύση από άλλη ιαπωνική μάρκα

Κλιματισμός το χειμώνα - εργασίες θέρμανσης

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των περισσότερων διαχωρισμένων συστημάτων, μπορείτε να βρείτε τέτοια στοιχεία: το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας για εγγυημένη λειτουργία σε λειτουργία θέρμανσης είναι από -5 έως +25 βαθμούς Κελσίου. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το κλιματιστικό σύστημα χάνει τη δηλωμένη θερμική ισχύ, η οποία αργά ή γρήγορα πέφτει στο μηδέν. Επιπλέον, τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης το χειμώνα δεν θα πρέπει να λειτουργούν καθόλου στην κατασκευή τους. Το λάδι που διαλύεται στο ψυκτικό μέσο λιπαίνει αποτελεσματικά το τρίψιμο και τα κινούμενα μέρη του συμπιεστή ακριβώς στην εγγυημένη περιοχή θερμοκρασιών. Η χρήση του κλιματιστικού μηχανήματος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αποτελεί παραβίαση των όρων εγγύησης και, αργά ή γρήγορα, οδηγεί σε έντονη φθορά του συμπιεστή και στην αποτυχία του.

Μερικές αδίστακτες εταιρείες λένε ότι μπορείτε να τους πάρετε στη δουλειά κλιματιστικά το χειμώνα, έχοντας δημιουργήσει τη λεγόμενη συσκευή χειμερινής εκκίνησης ή σετ χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό δεν ισχύει. Το σετ χαμηλής θερμοκρασίας αποτελείται από τρεις συσκευές. Η θέρμανση του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή επιτρέπει να θερμανθεί το λάδι καθίζησης και να αποφευχθεί η πάχυνση του. Θερμαινόμενη αποχέτευση - ένας θερμαντήρας ηλεκτρικού καλωδίου εγκαθίσταται στο εσωτερικό του εξωτερικού τμήματος του αγωγού αποστράγγισης, γεγονός που εμποδίζει το σχηματισμό ενός φελλού πάγου. Και το πιο σημαντικό - ο συντονιστής της ταχύτητας του ανεμιστήρα του εξωτερικού ανεμιστήρα. Αυτή η συσκευή είναι ένας ελεγκτής μικροεπεξεργαστή που επιβραδύνει τον εξωτερικό ανεμιστήρα για να αποτρέψει τη σοβαρή υπερψύξη και τον παγετό του συμπυκνωτή. Όλα αυτά τα μέτρα επιτρέπουν την επέκταση του εύρους της θερμοκρασίας λειτουργίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κλιματιστικά το χειμώνα για να δουλέψουν στο COLD.

Κλιματισμός το χειμώνα - εργασίες ψύξης

Γιατί είναι; Για τον τεχνολογικό κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών, όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η συνεχής ψύξη των ράβδων με εξοπλισμό παραγωγής καυσίμων.

Όλες οι δηλώσεις για το γεγονός ότι η χειμερινή συσκευή εκκίνησης θα κάνουν τα κλιματιστικά να ζεσταίνουν το διαμέρισμά σας το χειμώνα είναι είτε σημάδι ανικανότητας ενός ειδικού είτε ένα προφανές ψέμα. Προσέξτε.

Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα των κλιματιστικών είναι ακόμα ζεστή με -15 βαθμούς Tselsiya.Eto μοντέλο Daikin FTXS ή μια σειρά FTKS εξωτερικές μονάδες RXS, και η Hitachi Air Εναλλάκτης RAS-D10EX. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με αυτά και άλλα μοντέλα κλιματιστικών.

Οι ειδικοί της SKN θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της χρήσης κλιματιστικών το χειμώνα, καθώς και για τα κιτ εκκίνησης για το χειμώνα. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών και μπορούμε να επιλέξουμε διάφορες επιλογές, τόσο με κλιματιστικά οικιακής χρήσης όσο και με εξειδικευμένες μονάδες ακριβείας.

Καταχωρήθηκε στις: 01/05/2009 | Εμφανίσεις προφίλ 4558

Περισσότερα από τη βιβλιοθήκη μας

Σε αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας μας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τους υπάρχοντες τύπους συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού. Το σύστημα κλιματισμού παραθύρων - monoblock κλιματιστικού που είναι εγκατεστημένο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η "ανακαίνιση σε σοβιετικό στυλ" ξεκινά με την εγκατάσταση των διπλών υαλοπινάκων παράθυρα και ευσυνείδητη zadraivaniya όλες εξαερισμού εξαερισμού ("Necha γείτονες κατσαρίδες στο ψωμί μας b.

λήψη παραγγελιών για την εγκατάσταση εξαερισμού είναι δυνατή μέσω τηλεφώνου στη Μόσχα: (495) 663-3506Selenga - Μονάδα Εφοδιασμού εσωτερική razmescheniyaSelenga - Μονάδα Εσωτερικής Προμήθεια δημοσιεύτηκε.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Χαρακτηριστικά της λειτουργίας του κλιματιστικού το χειμώνα

Συχνά, οι νέοι χρήστες κλιματισμού έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη χειμερινή λειτουργία και τη χρήση κλιματιστικών. Ας δούμε τι χαρακτηριστικά και αποχρώσεις του κλιματιστικού έχει το χειμώνα. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πιο συχνές ερωτήσεις σας και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε: "Πώς να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Πώς να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;" Λοιπόν, ας πάμε.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Το κλιματιστικό θα ενεργοποιηθεί το χειμώνα;

Ναι, είναι δυνατό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα εάν το κλιματιστικό σας έχει σχεδιαστεί για χειμερινή χρήση. Ανοίξτε τις οδηγίες και καθορίστε αυτή τη λειτουργία για το κλιματιστικό σας. Καθορίστε το εύρος θερμοκρασίας του κλιματιστικού. Το εάν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα και αν το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα γίνεται σαφές μετά την προδιαγραφή αυτών των παραμέτρων. Οι οδηγίες για τα περισσότερα κλιματιστικά μπορούν να βρεθούν σε αυτόν τον ιστότοπο. Συνήθως κλιματιστικά inverter των γνωστών κατασκευαστών έχουν σχεδιαστεί για να συμπεριληφθούν στο χειμώνα, και δεν ακριβά κλιματιστικά ON / OFF δεν είναι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπερίληψη και η λειτουργία το χειμώνα για θέρμανση για οποιοδήποτε κλιματιστικό είναι ένα "ακραίο" καθεστώς.

Πρέπει να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα; Πρέπει να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα; Πρέπει να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα;

Απαντούμε σε αυτή την συχνά τεθείσα ερώτηση. Αν αυτό δεν είναι απαραίτητο, ειδικά για να συμπεριληφθεί ο κλιματισμός το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο. Επομένως, εάν το κλιματιστικό θα πρέπει να λειτουργεί το χειμώνα εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Αν αυτό δεν είναι απαραίτητο, το κλιματιστικό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί έως ότου ενεργοποιηθεί η θερμότητα.

Γιατί να συμπεριλάβετε κλιματιστικό το χειμώνα;

Ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα, για παράδειγμα, για να θερμάνετε ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Είναι βολικό, γρήγορο, αποδοτικό και πολύ οικονομικό. Το πιο συνηθισμένο λόγο είναι η ενεργοποίηση του κλιματιστικού το χειμώνα για θέρμανση. Ο δεύτερος λόγος είναι να συμπεριληφθεί ένα κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη. Ναι, μην εκπλαγείτε. Μερικές φορές αυτό το καθεστώς είναι απαραίτητο. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών που λειτουργούν το χειμώνα για θέρμανση και ψύξη.

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα για θέρμανση. Θέρμανση κλιματισμού το χειμώνα

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των κλιματιστικών μηχανημάτων, οι κατασκευαστές δηλώνουν τις επιτρεπόμενες τιμές της εξωτερικής θερμοκρασίας, στις οποίες εξασφαλίζεται η σταθερή λειτουργία ενός κλιματιστικού. Διαφορετικά κλιματιστικά που λειτουργούν στη θέρμανση το χειμώνα, οι τιμές αυτές είναι διαφορετικές. Συνήθως, τα κλιματιστικά κλιματιστικά έχουν μια ευρύτερη περιοχή θερμοκρασίας το χειμώνα για θέρμανση από τα συστήματα χωρισμού χωρίς μετατροπέα. Για παράδειγμα, τα καλύτερα κλιματιστικά κλιματιστικά Daikin και τα κλιματιστικά inverter της Mitsubishi Electric (κλιματιστικά χειμώνα-καλοκαίρι) Με ικανότητα λειτουργίας σε κατάσταση λειτουργίας χειμώνα «Θέρμανση» με εξωτερική θερμοκρασία αέρα -15 έως + 24 ° C, ενώ το συμβατικό κλιματιστικό χωρίς μετατροπέα μπορεί να λειτουργήσει σε «θέρμανση» του -5 ° C και άνω. Η χρήση κλιματισμού το χειμώνα για θέρμανση, με βάση την προσωπική εμπειρία, είναι πολύ αποτελεσματική, λόγω της υψηλής ενεργειακής απόδοσης των κλιματιστικών κλιματιστικών. Καταβάλλοντας μόνο 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας, το κλιματιστικό θα δώσει 3 kW και περισσότερη θερμότητα το χειμώνα. Μεγάλη! Δεν είναι έτσι; Ο κλιματισμός θέρμανσης στα χειμερινά σχόλια συγκεντρώνει κυρίως θετικά. Αλλά υπάρχουν περιορισμοί, όπως ήδη γνωρίζετε, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, κάτω από το οποίο κλιματιστικό σε θερμότητα το χειμώνα απλά δεν θα ξεκινήσει.

Τι συμβαίνει με το κλιματιστικό όταν εργάζεστε το χειμώνα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες;

Το λάδι που διαλύεται στο ψυκτικό υγρό πυκνώνει και καθίσταται ανίκανο να λιπαίνει αποτελεσματικά το τρίψιμο και τα κινούμενα μέρη του συμπιεστή. Αυτό αποτελεί παραβίαση των όρων εγγύησης και, αργά ή γρήγορα, οδηγεί σε ισχυρή φθορά του συμπιεστή και στην αποτυχία του. Σε εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω από -15 μοίρες είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια συμβατική συσκευή θέρμανσης (για παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό convector).

Κλιματισμός για το χειμώνα. Σύστημα διαχωρισμού για το χειμώνα

Υπάρχουν ειδικά κλιματιστικά για χειμερινές - αντλίες θερμότητας σχεδιασμένες να λειτουργούν και να θερμαίνουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις το χειμώνα. Για παράδειγμα, οι αντλίες θερμότητας ZUBADAN από την Mitsubishi Electric θέρμανση μπορεί να λειτουργεί σε μια υψηλή ενεργειακή απόδοση με εξωτερική θερμοκρασία αέρα -25 έως + 24 ° C. Για συμβατικά και ζυγοσταθμιστικά κλιματιστικά, αυτό δεν είναι εφικτό όριο.

Λειτουργία κλιματιστικού για ψύξη το χειμώνα.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για "ψύξη" το χειμώνα; Ένα τέτοιο ερώτημα τίθεται όταν είναι απαραίτητο να δροσιστεί ο αέρας σε αίθουσες εξυπηρετητών, αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες υπολογιστών και παρόμοιες εγκαταστάσεις ακόμη και το χειμώνα. Για να κλιματισμός ήταν σε θέση να ξεκινήσει, τη λειτουργία και την ψύξη του δωματίου είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα προαιρετικό κιτ χειμώνα για το κλιματιστικό. Η καλύτερη απόδοση και αξιοπιστία στις ψυχρές συνθήκες χειμώνα παρέχονται από τα κλιματιστικά Mitsubishi Electric και Daikin που λειτουργούν το χειμώνα. Split σύστημα για το χειμώνα μπορεί να είναι εξοπλισμένα με εξωτερικές μονάδες της Daikin ήδη εγκατεστημένη στο χειμώνα κιτ φυτό «Rime -30» ή «-40 ° C Iceberg» που επιτρέπουν να περιλαμβάνουν κλιματισμό χειμώνα για την ψύξη.

Γιατί δεν ενεργοποιείται το κλιματιστικό το χειμώνα; Γιατί το κλιματιστικό δεν λειτουργεί το χειμώνα;

Συχνά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση όπου το κλιματιστικό δεν λειτουργεί το χειμώνα ή δεν ανάβει. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πρώτον, αυτό συμβαίνει όταν το κλιματιστικό απλά δεν έχει μια τέτοια λειτουργία και προορίζεται μόνο για το καλοκαίρι. Ο δεύτερος λόγος είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας στην εξωτερική μονάδα, ο οποίος προστατεύει το κλιματιστικό σας από το ξεκίνημα του χειμώνα σε θερμοκρασία για την οποία δεν έχει σχεδιαστεί, το λεγόμενο "ανθεκτικό".

Είναι απαραίτητη η φροντίδα του κλιματιστικού το χειμώνα;

Ο κλιματισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα το χειμώνα. Εάν δεν απαιτείται ψύξη ή θέρμανση του αέρα το χειμώνα, αφήστε το κλιματιστικό μέχρι το ελατήριο όταν είναι σβηστό.

Ελέγξτε το κλιματιστικό το χειμώνα. Πώς να ελέγξετε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Πρώτα απ 'όλα, ανατρέξτε στις οδηγίες και ρωτήστε εάν το κλιματιστικό σας μπορεί να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει το χειμώνα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στο δρόμο. Ελέγξτε με το θερμόμετρο στο δρόμο. Εάν το κλιματιστικό είναι σε θέση να λειτουργήσει σε αυτή τη θερμοκρασία, τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί. Μπορείτε να ελέγξετε το κλιματιστικό το χειμώνα ενεργοποιώντας το για θέρμανση. Ο αέρας πρέπει να είναι ζεστός. Αν το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται καλά, πιθανότατα δεν υπάρχει αρκετό φρέον στο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε το κλιματιστικό απενεργοποιημένο πριν έρθει η θερμότητα. Ο ανεφοδιασμός και η επανεξέταση του κλιματιστικού θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής, συν τις θερμοκρασίες στο δρόμο.

Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Κλιματισμός στο διαμέρισμα, μέχρι πρόσφατα ήταν μια ακατάλληλη ερώτηση, γιατί. κάθε διαχωρισμένο σύστημα ήταν ένα σημάδι πολύ καλής ευημερίας. Με την πάροδο του χρόνου, η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά και τα κλιματιστικά έχουν γίνει διαθέσιμα σε διάφορους καταναλωτές, έτσι ώστε οι χρήστες του κλιματισμού γίνονται ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Κατά τη διάρκεια της χρήσης των συστημάτων κλιματισμού των νέων ιδιοκτητών μας για το δικό τους μικροκλίμα, τίθεται το ερώτημα: - Αξίζει να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα;

Εδώ μπορείτε να απαντήσετε χωρίς λάθη και άμεσα, να συμπεριλάβετε κλιματισμό το χειμώνα φυσικά δυνατόν, αλλά όχι ο καθένας. Για τη χρήση κλιματισμού το χειμώνα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που σίγουρα θα εξηγήσουν αν αξίζει να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα.

Αρχικά ενεργοποιήστε το κλιματιστικό το χειμώνα, αφήστε τον "αντιστροφέα", δηλαδή τον συμπιεστή αναστροφέα στην εξωτερική μονάδα κλιματιστικών. Με τη σειρά του, αποκρυπτογραφώντας το παράξενο όνομα του κλιματιστικού inverter, θα εξηγήσουμε ότι αυτό το όνομα δίνεται σε ένα συμπιεστή που αναπτύχθηκε από τη Daikin.
Συμπιεστής - μία αντλία για την μετακίνηση του ψυκτικού αερίου εντός του συστήματος υπό πίεση, η οποία μέσω των ηλεκτρομαγνητικών αντισταθμιστή είναι σε θέση να παράγει έργο (κόμβοι αντλία περιστροφής) σε διαφορετικά επίπεδα εξόδου, με εξαίρεση την τακτική εναλλαγή σε πλήρη ισχύ. Μια τέτοια μέθοδος επιτρέπει τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και την παραγωγή ακριβέστερης θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Αυτά τα κλιματιστικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν σε όλες τις λειτουργίες, αλλά σε διαφορετικές θερμοκρασίες εξωτερικής θερμοκρασίας, οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του διαχωρισμένου συστήματος και τη χρήση του τρόπου ψύξης ή θέρμανσης. Για παράδειγμα περιλαμβάνουν χειμώνα κλιματιστικό στη λειτουργία θέρμανσης, είναι δυνατόν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, για παράδειγμα από -15 ° C έως + 20 ° C κατά την ψύξη από -10 ° C έως + 46 ° C εξωτερική θερμοκρασία.

Η επόμενη στιγμή, η οποία σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα, είναι μια χειμερινή εκκίνηση ή όπως λέγεται επίσης ως "κιτ χειμώνα". Αυτή είναι μια επιλογή. που παρέχεται από τις εταιρείες εγκατάστασης και προϋποθέτει τη χρήση του κλιματιστικού σε διάφορες λειτουργίες (ψύξη ή θέρμανση) στους -20 ° C εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Option «κιτ χειμώνα» αποτελείται από ένα θερμαντικό στροφαλοθαλάμου συμπιεστή (συμπίεση πετρέλαιο θέρμανσης), η εξωτερική μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου περιστροφής του ανεμιστήρα (για τη σωστή ψύξη του ψυκτικού στον συμπυκνωτή) και, εάν είναι απαραίτητο - αποστράγγισης αποστράγγιση σωλήνα θέρμανσης (σωλήνα αποστράγγισης για την αποστράγγιση)

Για παράδειγμα, μερικοί Daikin Inverter κλιματιστικά μπορεί να εξοπλιστεί με δύο «χειμερινή σετ» (προαιρετικά κατόπιν κράτησης) «Iney» - ικανές να λειτουργούν μέχρι και -30 ° C εξωτερική θερμοκρασία και «Iceberg» - που μπορούν να λειτουργούν μέχρι και -40 ° C εξωτερική θερμοκρασία.

Συμπέρασμα: το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα, εάν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (που αναφέρονται στην οδηγία λειτουργίας) ή το split σύστημα είναι προεγκατεστημένα "κιτ χειμώνα".

Για να ολοκληρώσετε το κλιματιστικό σας με ένα "κιτ χειμώνα", επικοινωνήστε με τους ειδικούς της εταιρείας μας, οι οποίοι θα κάνουν την επιλογή των συστημάτων κλιματισμού και τους απαραίτητους υπολογισμούς για εσάς τηλεφωνικα: 8 (495) 789-86 03. ή να υποβάλουν αιτήματα μέσω σχολίων