Τα καλύτερα κλιματιστικά με λειτουργία θέρμανσης. Επιλέγοντας ZOOM

Μιλώντας για τον "κλιματισμό", συνηθισμένα εννοούμε ένα σύστημα split - αυτό είναι το είδος των κλιματιστικών που εξετάσαμε σε αυτό το άρθρο, λαμβάνοντας ως βάση τα μοντέλα των νοικοκυριών, η απόδοση των οποίων θα αρκεί για να διατηρηθεί ένας τυποποιημένος χώρος διαβίωσης.

Εάν υπό ψύξη, η θερμότητα μεταφέρεται από το δωμάτιο προς το δρόμο, τότε η θέρμανση παρέχεται στην αντίστροφη αρχή: ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από το σύστημα για τους οπαδούς και συμπιεστή που μεταφέρουν θερμότητα από έξω από το δωμάτιο στον τρόπο αντλίας θερμότητας. Παρεμπιπτόντως, η χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση είναι πολύ πιο οικονομική από τη χρήση εγχώριων θερμαντήρα: τρέχον σύστημα inverter είναι σε θέση να προσαρμόσει την ισχύ και τη θέρμανση του αέρα στη σωστή θερμοκρασία θα λειτουργούσε σε έναν θερμικό τρόπο λειτουργίας, διατηρώντας, μειώνοντας RPM του συμπιεστή. Επιπλέον, το κλιματιστικό θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα όταν εργάζεται για θέρμανση.

Υπάρχει μια άποψη που θερμαίνει το δωμάτιο το χειμώνα με τη βοήθεια του κλιματιστικού δεν είναι κερδοφόρα - η απόδοση της συσκευής μειώνεται, και οι μονάδες συμπιεστή ενεργό φθορά. Πράγματι, σε χαμηλές θερμοκρασίες, σοκ στη θάλασσα μαλακτικά για το μεγαλύτερο μέρος καταστεί άχρηστο ως θερμαντήρες, αν όχι σπάσει - ο εναλλάκτης θερμότητας είναι καλυμμένα με πάγο, παγωμένος ίδια συμπιεστή. Ορισμένοι χρήστες απλά «παπούτσια αλλαγή» κλιματιστικά σε κιτ χειμώνα, η οποία προσθέτει θερμαίνεται αποχέτευσης, στροφαλοθάλαμο και ο εξωτερικός ανεμιστήρας - με ένα σύστημα «ταχύτητα» μπορεί να λειτουργήσει κάτω από τους -25 ° C έξω. Ωστόσο, οι σύγχρονες inverter κλιματιστικά καλά αντιμετωπίσει με εσωτερική θέρμανση του αέρα σε κρύο καιρό, και τυπικά ικανές να λειτουργούν σε μια θερμοκρασία για τη θέρμανση του αέρα στο δρόμο για να -5 έως -15 ° C.

Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y

Inverter διασπασμένη σύστημα Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y αναφέρεται σε μία σειρά Monaco Σούπερ DC-Inverter - line αξιοσημείωτο ωραίο σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, καθώς και το επίπεδο της ενεργειακής απόδοσης Α + - για παράδειγμα, σε κατάσταση αναμονής, κλιματισμός καταναλώνει μόνο 0,5 watts. Το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία θέρμανσης σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα κάτω από -15 ° С. Τα πλεονεκτήματα της προσθήκης ενός χαμηλού επιπέδου θορύβου σε χαμηλή ταχύτητα (23 dB) και την ικανότητα να διατηρηθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο - ενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή, το σύστημα συνδυάζει την ψύξης, θέρμανσης και εξαερισμού.

Πολλή προσοχή έχει δοθεί στον κατασκευαστή του καθαρισμού του αέρα: τα μοντέλα έχουν έξι φίλτρα, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των ακάρεων, ενώσεις φορμαλδεΰδη, βακτήρια, μύκητες, οσμές - σε γενικές γραμμές, δεν είναι ακριβώς μια μύγα μύγα, και όχι τα μικρόβια δεν γλιστρήσει απαρατήρητη.

Panasonic CS-HE9QKD / CU-HE9QKD

Διαχωρισμένο σύστημα Panasonic CS-HE9QKD - ένα ναυαρχικό μοντέλο του ιαπωνικού κατασκευαστή, γεμάτο με πολλές προηγμένες τεχνολογίες. Ειδικότερα, η ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ECONAVI εξοικονόμησης αυτόματης τροφοδοσίας - σύστημα αισθητήρων παρακολουθεί τη δραστηριότητα στο δωμάτιο και ανιχνεύει την ένταση του ηλιακού φωτός, αναλύει τα δεδομένα και να αλλάξει τη λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, ανάλογα με τις συνθήκες. εδώ λαμβάνεται επίσης μέριμνα του καθαρισμού του αέρα - τεχνολογία nanoe-G απομακρύνει αερομεταφερόμενα βακτηρίδια, ιούς και σκόνη: αυτό σωματίδια σύστημα προσκολλώνται σε μικροοργανισμούς στον αέρα και να τα μεταφέρετε στα φίλτρα Hepa.

Το μοντέλο είναι σε θέση να εξαλείψει γρήγορα τις δυσάρεστες μυρωδιές και μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο μαλακής ξήρανσης διατηρώντας παράλληλα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία και υγρασία. Η θερμοκρασία που θα ρυθμίσει ο χρήστης θα διατηρείται σε αυτόματη λειτουργία, υπάρχει επίσης λειτουργία νύχτας και η δυνατότητα γρήγορης ψύξης / θέρμανσης του αέρα μέσα στο δωμάτιο - σχεδόν κάθε κλιματιστικό μετατροπέα μπορεί να το κάνει αυτό. Η θέρμανση είναι δυνατή σε θερμοκρασία έξω από το παράθυρο στους -15 ° C.

Mitsubishi Electric Deluxe MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE

Αυτό το σύστημα διαχωρισμού έχει ενσωματώσει την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα των κλιματιστικών inverter, και ένα τίμημα για αυτό είναι πολύ υψηλή, αλλά δικαιολογείται: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE - ένα εντυπωσιακό μηχάνημα. Αν και εξωτερικά, το σύστημα διαχωρισμού έχει τη συνήθη εμφάνιση, αν και το μπλοκ είναι ελαφρώς ευρύτερο από αυτό που είναι αποδεκτό - υπάρχουν πάρα πολλά "γεμίσματα".

Στο κάτω δεξί μέρος βρίσκεται το "eye" i-SEE, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή του μοντέλου είναι ένας 3D αισθητήρας που ανιχνεύει τη θερμοκρασία του αέρα σε διάφορα μέρη του δωματίου και καθορίζει τη θέση των ανθρώπων στο δωμάτιο για τον καλύτερο έλεγχο των ροών του αέρα. Για παράδειγμα, εάν όλοι εγκαταλείψουν το δωμάτιο, το κλιματιστικό θα μεταβεί σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και εάν η λειτουργία θέρμανσης είναι ενεργοποιημένη, η ροή θα κατευθύνεται προς τον τόπο όπου βρίσκεται ο χρήστης. Όταν κρυώσει, παρεμπιπτόντως - οι μάζες του αέρα θα διανεμηθούν έτσι ώστε το άτομο να μην φυσάει. Εάν υπάρχει η επιθυμία να κατευθύνονται ανεξάρτητα οι ροές αέρα, τότε τα πτερύγια μπορούν να ελέγχονται χωριστά.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να διαχειριστείτε πολλές ρυθμίσεις και λειτουργίες μόνοι σας, υπάρχουν πολλά κουμπιά στην κονσόλα και εάν μπορείτε να βρείτε τις συνήθεις επιλογές αμέσως, χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσετε όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος split.

Στη λειτουργία νύχτας, το κλιματιστικό είναι πρακτικά αόρατο - το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 20 dB. Για σύγκριση: ο ανθρώπινος ψίθυρος σε απόσταση 1 m είναι 25 dB. Ο χρονοδιακόπτης ρυθμίζεται από την ώρα για κάθε ημέρα της εβδομάδας, η οποία είναι πολύ βολική εάν το πρόγραμμά σας δεν αλλάξει.

Daikin FTXJ25M / RXJ25M

Η ιαπωνική εταιρεία Daikin κυκλοφόρησε φέτος νέα μονάδα οικιακής τοιχοποιίας FTXJ-M / RXJ-M στην περίπτωση Emura, που λειτουργεί με προοδευτικό ψυκτικό R32. Για το σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας εξακολουθεί να είναι της τάξης των Daikin Emura 2014 έλαβε το βραβείο iF Design Award, Βραβείο σχεδίασης Red Dot και το βραβείο Good Design - ένα από τα ωραιότερα κτίρια στην αγορά έχει ένα εξόγκωμα στη μέση και φαίνεται ασυνήθιστο. Τα εξωτερικά πλεονεκτήματα συμπληρώνουν την εξαιρετική απόδοση και ένα σύνολο σύγχρονων τεχνολογιών. Σημειώστε ότι η κλάση ενεργειακής απόδοσης αυτού του μοντέλου A +++ είναι το υψηλότερο από όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται στην επιλογή μας.

Το κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα κίνησης Intelligent Eye - οπότε αν δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο, τότε σε 20 λεπτά το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση οικονομίας. Οι ροές αέρα κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο και οργανώνονται έτσι ώστε να μην πέφτουν σε ένα άτομο. Η λειτουργία του καθαρισμού του αέρα πραγματοποιείται αρκετά καλά: το φίλτρο τιτανίου-απατίτη αντιμετωπίζει σκόνη, δυσάρεστες μυρωδιές και βακτήρια. Ο μπροστινός πίνακας της εσωτερικής μονάδας είναι αποσπώμενος, ο οποίος σας επιτρέπει να το πλένετε γρήγορα από την προσκολλημένη σκόνη. Με την ευκαιρία, η εσωτερική μονάδα διατίθεται σε δύο χρώματα - λευκό και ασημί.

LG A09IWK ARTCOOL στιλίστας

premium μοντέλο της Νότιας Κορέας κατασκευαστή Αξίζει να σημειωθεί, τουλάχιστον, λόγω του σχεδιασμού, αν και το χαρακτηριστικό που εδώ, πάρα πολύ αξιοπρεπές, και το θερμαινόμενο δωμάτιο κλιματισμού για να αντιμετωπίσουν την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα κάτω από τους -15 ° C, καθώς και όλα τα μοντέλα της συλλογής μας. Το προϊόν μοναδικό ενδιαφέρον - ο ίδιος αρχικό τετράγωνο σχήμα, ένα μοναδικό πάχος (συνολικά 12,1 εκατοστά) και ένα μεταβλητό LED φώτα. Λόγω του μοντέλου σχεδιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο του ντεκόρ στο εσωτερικό των διαφορετικών στυλ και φωτισμού, λειτουργικά ήδη σε 26 λειτουργίες, που σας επιτρέπει να σκοτώσει αμέσως δύο πουλιά με μια πέτρα και δεν αγοράζουν μια νύχτα φως ή λάμπα.

Το κλιματιστικό λειτουργεί σε τρεις λειτουργίες (ψύξη / θέρμανση / αερισμός), απλά δεν εφευρίσθηκε κάτι νέο. Η ροή του αέρα κατανέμεται σε τρεις κατευθύνσεις, είναι δυνατή η προσαρμογή τους και το κατώτερο φύλλο μπορεί να μπλοκαριστεί εάν είναι αδύνατον να τοποθετηθεί το κλιματιστικό διαφορετικά από το πάνω από το κρεβάτι. Όλοι οι άλλοι τρόποι λειτουργίας είναι επίσης στάνταρ για μοντέλα inverter - αυτόματη συντήρηση θερμοκρασίας, λειτουργία νύχτας (ελάχιστος θόρυβος 19 dB), καθαρισμός αέρα. Από το ασυνήθιστο αξίζει να αναφερθεί ένας άλλος πίνακας ελέγχου - οι σχεδιαστές της Νότιας Κορέας το έκαναν με τη μορφή μιας κολοβωμένης σφαίρας με οθόνη αφής χρώματος 3,4 ".

Θέρμανση και θέρμανση του κλιματιζόμενου εξοχικού σπιτιού - χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κλιματιστικά που είναι γνωστά σε όλους μας δημιουργούν δροσερό σε μια ζεστή μέρα, αλλά και πολλά μοντέρνα μοντέλα μπορούν επίσης να θερμάνουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις. Επιλέγοντας ένα μοντέλο κλιματιστικού για ένα εξοχικό σπίτι είναι χρήσιμο να θυμάστε γι 'αυτό, επειδή με τη βοήθεια του κλιματισμού, σε ορισμένες περιοχές, μπορείτε να πάρετε μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή θέρμανση νερού. Και τα περισσότερα κλιματιστικά που προσφέρονται στον καταναλωτή σήμερα είναι ήδη σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το έργο με ένα κτύπημα.

Το σύστημα που διαθέτει αντλία θερμότητας ονομάζεται μετατροπέας, καθώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει όχι μόνο για να δημιουργήσει κρύο, αλλά και για τη δημιουργία θερμότητας - δηλαδή το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο κατευθύνσεις. Φυσικά, τέτοια μοντέλα είναι κάπως πιο ακριβά (για παράδειγμα, η μάρκα McQuay ή η Mitsubishi Electric), αλλά η επιστροφή στην εκτός εποχής θα είναι προφανής, διότι ο θερμαντήρας θα απαιτούσε πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια για να λύσει τα ίδια προβλήματα.

Σύστημα διαχωρισμού

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εφαρμόσει το κλιματιστικό σε λειτουργία της «θερμότητας». Συστήματα Σπλιτ είναι γνωστό σε όλους, πέφτουν και την άνοιξη, όταν η εξωτερική θερμοκρασία δεν είναι κάτω από -10 ° C έως + 10 ° C, γεμίστε ένα ζεστό δωμάτιο για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια, ακόμη και ο έλεγχος της θέρμανσης δεν θα σπάσει την άνεση σας. Τα οικονομικά οφέλη είναι αρκετά σημαντικά.

Για παράδειγμα, θερμάστρα πετρελαίου μεταφράζεται απλά κιλοβάτ ηλεκτρικής ισχύος σε κιλοβάτ της θερμότητας, αν και ως ένα split-σύστημα θα δημιουργήσει τις ίδιες κιλοβάτ της θερμότητας, απαιτούν μόνο το ένα τέταρτο της ενέργειας από την πρίζα, και ότι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Η ουσία αυτής της οικονομικής θέρμανσης βρίσκεται σε μια θεμελιωδώς διαφορετική διαδικασία θέρμανσης από μια ηλεκτρική θερμάστρα. Εδώ η ηλεκτρική ισχύς δεν καταναλώνεται απευθείας στη θέρμανση αλλά στη διασφάλιση της λειτουργίας του συμπιεστή, του ανεμιστήρα και των αποσβεστήρων.

Ο συμπιεστής λειτουργεί μόνο ότι μεταφέρει θερμότητα μέσα στο δωμάτιο: το ψυκτικό θερμαίνεται στην εξωτερική μονάδα, ο συμπιεστής αντλεί μέσω ενός σωλήνα μέσα στην εσωτερική μονάδα που βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους και λαμβάνει χώρα θέρμανση. Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τον θερμό αέρα μέσω των πτερυγίων στην απαιτούμενη κατεύθυνση και απλά αναμιγνύεται με τον κρύο αέρα.

Πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων

Ο θερμός αέρας φυσικά ροή μεταφοράς ορμά στο ανώτατο όριο, ανάμιξη με το κρύο αέρα, δηλαδή, αποδεικνύεται ότι η θερμότητα από τη φύση παίρνει στο σπίτι σας και δεν χρειάζεται να έχετε για να δημιουργήσει αυτήν την θερμότητα, την επιλογή ισχύος μέσω ενός πρίζα. Εξ ου και η οικονομία. Φυσικά, η εσωτερική μονάδα θερμαίνεται επειδή κανένα ηλεκτρικό θερμαντικό στοιχείο, αλλά ένα αναδευόμενο θερμό αέρα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, ο αέρας στο σπίτι δεν θα καεί και σπείρες δεν θα είναι υπερβολικά ξηραίνεται.

Μειονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων

Υπάρχει, ωστόσο, ένας περιορισμός. Για περιοχές όπου υπάρχουν μερικές φορές παγετοί, δηλαδή όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από -10 ° C, δεν συνιστάται η χρήση κλιματιστικού για θέρμανση, για καλούς λόγους. Σε τέτοιες συνθήκες, η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος θα πέσει τουλάχιστον - δύο φορές, το παχύρρευστο πετρέλαιο θα φορτώσει τον συμπιεστή αρκετές φορές ισχυρότερο, δηλαδή θα το φθαρεί υπερβολικά.

Πρέπει να όζον ασφαλή ψυκτικό R410A, αντί των συμβατικών R22, και στη συνέχεια ο συμπιεστής θα πρέπει να παραδώσει πιο πολύπλοκα, όπως συμπιεστές - ένα σπάνιο, δεν είναι κάθε εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτό για το κλιματιστικό σας.

Χαρακτηριστικά των διαχωρισμένων συστημάτων

Ορισμένοι κατασκευαστές κλιματιστικών συσκευών διεξάγουν μεγάλες έρευνες για την επίτευξη της αποδοτικότητας των κλιματιστικών σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι, τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά συστήματα διάσπασης είναι σε θέση να θερμαίνουν τον αέρα μέσα στο σπίτι σε θερμοκρασία έξω από τους -20 ° C.

Η ειδική μονάδα προθέρμανσης λαδιού στο κλιματιστικό λυχνιών λύνει το πρόβλημα του πάχους λαδιού και εξαλείφει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συμπιεστή. Ένας συμπιεστής με βελτιωμένα χαρακτηριστικά θα επιτρέψει τη χρήση ψυκτικού μέσου R410A.

Άλλες αποχρώσεις είναι δυνατές με αρνητικές θερμοκρασίες αέρα στο δρόμο. Η οπή αποστράγγισης του σωλήνα αποστράγγισης είναι επιρρεπής σε ψύξη, και σε αυτή την περίπτωση, όταν το σύστημα μεταβαίνει στη λειτουργία "κρύο", το συμπύκνωμα θα εισρεύσει στο σπίτι. Για την εξάλειψη αυτού του δυσάρεστου φαινομένου, εγκαταστήστε πάλι έναν θερμαντήρα χαμηλής ισχύος, ο οποίος θα προστατεύει την τρύπα του σωλήνα από το πάγωμα και γενικά δεν θα επιτρέψει το συμπύκνωμα να στερεοποιηθεί μέχρι τη στιγμή της διαρροής.

Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα, για παράδειγμα, στην περιοχή της Μόσχας, δεν πέφτει κάτω από -12 ° C για περισσότερο από μία εβδομάδα, έτσι ώστε η συνολική αποδοτικότητα της χρήσης κλιματιστικού για να θερμάνει το σπίτι σας σε ένα ελάχιστο δεν θα είναι χαμηλότερη από την ηλεκτρική θερμάστρα, και για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, θα ήταν παραπάνω από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σπάνια αγώνες κάτω από τη θερμοκρασία, για παράδειγμα απότομα Burst παγετό -40 ° C δεν θα προκαλέσει βλάβη στο κλιματιστικό, κλιματισμός είναι απενεργοποιημένη σε ένα τσίμπημα - σύστημα κλειδώματος ασφαλείας εργασίας. Το καθήκον επιλογής ενός ή άλλου μοντέλου του κλιματιστικού παραμένει στον καταναλωτή.

Διαχωριστικό σύστημα με αντλία θερμότητας

Υπάρχει, όπως σημειώθηκε παραπάνω, ένας άλλος τρόπος χρήσης του κλιματιστικού για τη δημιουργία θερμότητας σε μια ιδιωτική κατοικία. Για το σκοπό αυτό, το κλιματιστικό σύστημα περιλαμβάνεται στο σύστημα μαζί με την αντλία θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, η κεντρική ή κάποια άλλη θέρμανση μπορεί γενικά να απορριφθεί ως περιττή, διότι αντί να χρησιμεύει ως θερμικό συγκρότημα που παρέχει το σπίτι με ζεστό αέρα.

αντλία θερμότητας Complex είναι μοναδικά σχεδιασμένο για το σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής, και είναι κατάλληλο όχι μόνο για τη θέρμανση, αλλά και για ζεστό νερό. Θέρμανση και ζεστό νερό θα είναι διαθέσιμο κατά τη χειμερινή περίοδο, και στους πιο hot μήνες ενός τέτοιου συστήματος δημιουργεί ουσιαστικά ένα «κρύο», δηλαδή, αντλία θερμότητας split-σύστημα μπορεί να λειτουργήσει όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων με αντλία θερμότητας

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λέβητα σε υγρό, στερεό καύσιμο ή αέριο, η αντλία θερμότητας αέρα είναι φιλική προς το περιβάλλον, τουλάχιστον - δεν υπάρχουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η απόδοση της αντλίας θερμότητας είναι εξαιρετικά υψηλή: ο συντελεστής απόδοσης φτάνει το 500%, δηλαδή το καταναλισκόμενο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, ο καταναλωτής θα λάβει στο σπίτι του θερμότητα ή κρύο για τα 5 κιλοβάτ.

Προοδευτική τέτοιο σύστημα αντιστροφέα συγκρότημα ελέγχου θα επιτρέψει στο χρήστη να σώσει σε μεγάλο βαθμό από την ηλεκτρική ενέργεια, σε σύγκριση με άλλες πηγές θερμότητας.. λέβητα, ηλεκτρικά καλοριφέρ, γεννήτριες θερμότητας, κ.λπ. Η απόδοση των συμβατικών συσκευών δεν είναι μεγαλύτερο από 99% (θερμότητας / ισχύος), και ο δείκτης αποτελεσματικότητας αντλία θερμότητας μπορεί να είναι εξωτερικά συγκρίνεται με την κατάσταση, σαν να ήταν η απόδοση ίση με 500%.

Τα συστήματα διαχωρισμού με βάση τις αντλίες θερμότητας είναι εγγυημένα ότι εξάγουν θερμότητα από τον ατμοσφαιρικό αέρα σε θερμοκρασία τουλάχιστον -20 ° C. Η εγκατάσταση του συστήματος σε εξοχική κατοικία δεν απαιτεί περίπλοκες χωματουργικές εργασίες ή ειδικές εγκαταστάσεις για κατασκευές. Απλά το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος θα βρίσκεται έξω, και η εσωτερική μονάδα δεν χρειάζεται πολύ χώρο, πόσο μάλλον η δεξαμενή καυσίμου και η καμινάδα.

Χαρακτηριστικά διαχωρισμένων συστημάτων με αντλία θερμότητας

Η εξωτερική μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή θα εξαγάγει θερμότητα από τον αέρα από το δρόμο, μεταφέροντάς τον στο φρέον. Η θερμοκρασία στο σύστημα αέρα-Freon θα αυξηθεί, τότε οι σωλήνες φρέον πηγαίνει στο εσωτερικό σύστημα εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή-Freon-νερό. Υπάρχουν ήδη χάσει υδραυλική ζεστό νερό για ζεστό σύστημα θέρμανσης νερού, μέσω των μονάδων ανεμιστήρος μέσω θέρμανσης σωλήνες δαπέδου και ούτω καθεξής. D. Για κρίσιμες καταστάσεις μπορεί να παρέχεται έμμεση λέβητας θέρμανσης, συνδέεται άμεσα με το βρόχο αντλίας θερμότητας.

Χαρακτηριστικά χρήσης του κλιματιστικού για θέρμανση ενός χώρου

Με την έναρξη του φωτός κρύο το φθινόπωρο και σχετική αύξηση της θερμοκρασίας την άνοιξη, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων συχνά σκέφτονται για μια πρόσθετη πηγή θερμότητας. Μετά από όλα, το φθινόπωρο η κεντρική θέρμανση δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα και την άνοιξη έχει ήδη απενεργοποιηθεί. Δεν καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί το κλιματιστικό για τη θέρμανση, πολλοί άνθρωποι δεν το θεωρούν καν ως μέσο παροχής άνεσης. Ταυτόχρονα, μια σύγχρονη συσκευή μπορεί να βοηθήσει ακόμη και εκείνους που αισθάνονται δυσφορία στα σπίτια τους κατά τους χειμερινούς παγετούς.

Με απλά λόγια για πολύπλοκα πράγματα

Για να κατανοήσουμε ποια είναι η αρχή της αντλίας θερμότητας στην οποία βασίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού με βάση τη θέρμανση, αρκεί να απαντήσουμε στην ερώτηση: ποια συσκευή θέρμανσης έχει απόδοση μεγαλύτερη από 100%; Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απάντηση θα είναι απροσδόκητη. Αυτό είναι ένα οικιακό ψυγείο. Σε αυτό εμφανίζονται τα ακόλουθα:

 • παράγεται θερμότητα από τη μονάδα συμπιεστή, τους ανεμιστήρες φυσητήρα.
 • η θερμότητα αφαιρείται από τα προϊόντα και εισέρχεται στο περιβάλλον.

Έτσι, το ψυγείο παράγει θερμότητα, όχι μόνο με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά επίσης το απομακρύνει από τα προϊόντα και τον αέρα, ο οποίος εισέρχεται περιοδικά στους θαλάμους ψύξης. Με την ίδια αρχή, λειτουργεί η αντλία θερμότητας, στην οποία έχει γυριστεί το κλιματιστικό με τη λειτουργία θέρμανσης.

Τι συμβαίνει στο κλιματικό σύστημα

Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία θέρμανσης στο κλιματιστικό, αρχίζει να λειτουργεί, για απλότητα κατανόησης, στην αρχή του καθρέφτη. Η συσκευή αρχίζει να ψύχει το περιβάλλον. Παρουσιάζονται τα εξής:

 • ενεργοποιείται το δεύτερο κύκλωμα κυκλοφορίας Freon.
 • στην εξωτερική μονάδα βρίσκεται η δομή της διεύρυνσης του ψυκτικού μέσου. Όταν εισέλθει στο φρέον χάνει βαθιά τη θερμοκρασία του, και ο αέρας είναι θερμότερος από τους σωλήνες με αέριο.
 • Το φρέον στον θάλαμο εκτόνωσης θερμαίνεται από το περιβάλλον.
 • ο συμπιεστής ωθεί το αέριο μέσο μεταφοράς θερμότητας στο πλέγμα του συστήματος συμπίεσης, όπου συμπυκνώνεται απελευθερώνοντας τη θερμότητα που αφαιρείται από τον αέρα.

Γενικά, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στην κατανόηση ενός τέτοιου σχεδίου εργασίας. Το θερμαινόμενο κλιματιστικό σύστημα διαθέτει δύο συστήματα φρέον κυκλοφορίας για τη συλλογή θερμότητας από το δωμάτιο το καλοκαίρι και από το εξωτερικό το χειμώνα. Το χειμώνα, το σχήμα μεταφοράς θερμότητας αλλάζει επίσης.

Τα απλά κλιματιστικά για θέρμανση το χειμώνα παίρνουν τον αέρα από το εξωτερικό, πιο περίπλοκα και τέλεια - μερικά μείγμα με τη ροή από το δωμάτιο για να επιτευχθεί καλύτερη απόδοση.

Γιατί τα κλιματιστικά έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες

Τα κλιματιστικά με θέρμανση διαφέρουν τόσο από την άποψη των τεχνικών παραμέτρων ισχύος και θερμικής απόδοσης όσο και από το επιτρεπόμενο εύρος θερμοκρασίας χρήσης. Συσκευές με το κλασικό σχήμα συμπιεστή (μη ανεστραμμένο) δεν συνιστώνται να ενεργοποιούνται όταν, όπως μιλάμε, οι καιρικές παράμετροι βρίσκονται εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.

Αυτό όχι μόνο οδηγεί σε απώλεια εγγύησης, αλλά μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να αποτύχει το κλιματιστικό στο 100% - θα καεί άμεσα στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την εντολή εκκίνησης.

Ας δούμε τι συμβαίνει στη συσκευή του κλασικού σχεδίου με θέρμανση.

 1. Στο σύστημα, κυκλοφορεί ένα λιπαντικό, το οποίο δεν βρίσκεται σε κλειστό βρόχο, σε επαφή με το ψυκτικό-φρέον.
 2. Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, το γράσο πυκνώνει.
 3. Όταν ο αέρας και το κλιματιστικό εξωτερική μονάδα αντίστοιχα ψύχονται κάτω από ένα ορισμένο όριο, η δέσμη αρχίζει λιπαντικό και ψυκτικό σε υγρή κατάσταση, η τελευταία αρχίζει να ανεβαίνει και να μπορεί να ρέει μέσα στο κύκλωμα λαδιού.

Το κύριο μειονέκτημα του κλασικού συστήματος ψύξης του συμπιεστή είναι η ασταθής κυκλοφορία λαδιού. Την εποχή εκείνη, όταν το κλιματιστικό έχει φτάσει τις καθορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος στο δωμάτιο και είναι απενεργοποιημένο, το λάδι ρέει μέσα στον συσσωρευτή. Όταν απαιτείται θέρμανση και ο κινητήρας πρέπει να ξεκινήσει το χειμώνα, το παχύ λιπαντικό επιλέγεται αργά και ο συμπιεστής αναγκάζεται να λειτουργήσει με έντονα αυξημένο φορτίο.

Στην περίπτωση όπου, ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού του φρέον και του πετρελαίου, ο πρώτος εισήλθε στο κύκλωμα λίπανσης, ο υπερσυμπιεστής κλιματιστικού μπορεί να καεί άμεσα τη στιγμή της έναρξης λειτουργίας. Η αρνητική θερμοκρασία παίζει επίσης ο ρόλος του φρένου: τα ρουλεμάν και οι σφραγίδες πετρελαίου μπορούν να παγώσουν. Για να αποφύγετε προβλήματα, πολλοί τραγικοί πωλητές συμβουλεύουν να αγοράσουν ένα ειδικό κιτ χειμώνα για να εξοπλίσουν το κλιματιστικό. Όσον αφορά τη χρησιμότητα και την ορθότητα μιας τέτοιας λύσης, θα σταθούμε αργότερα.

Η κατάσταση είναι καλύτερη για τα κλιματιστικά inverter. Εδώ το επιτρεπτό κατώτερο όριο θερμοκρασίας είναι πιο σημαντικό, καθώς ο συμπιεστής δεν σβήνει, αλλάζοντας την ταχύτητα και πιέζοντας το λάδι να λειτουργεί συνεχώς. Ταυτόχρονα, διατηρεί μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία ολόκληρου του συστήματος, αναμειγνύοντας με freon και αφαιρώντας κάποια θερμότητα από αυτό.

Στην οποία εξαρτάται το κατώτατο όριο θερμοκρασίας

Το κατώτερο όριο των θερμοκρασιών λειτουργίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Για φθηνά μοντέλα κλιματιστικών μπορεί να είναι -5 βαθμοί Κελσίου, για πιο προηγμένες -7..- 10, οι ηγέτες της αγοράς μπορούν να φτάσουν -20..- 25 για μοντέλα νοικοκυριών. Για να κατανοήσουμε πώς όλα λειτουργούν σε ένα ενιαίο σχήμα, είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε μερικές βασικές αρχές.

 1. Το σύστημα ψύξης στο κλασικό κλιματιστικό λειτουργεί όπως στο ψυγείο. Μια λειτουργία, μία ποσότητα θερμίδων που παράγεται ανά λεπτό. Με τη βοήθεια του συμπιεστή on / off με διαφορετική ταχύτητα του ανεμιστήρα, η επιθυμητή θερμοκρασία αέρα επιτυγχάνεται στο δωμάτιο. Την ίδια στιγμή, πριν ξεκινήσετε το blow-out, ο εναλλάκτης θερμότητας πρέπει να θερμανθεί.
 2. Το σύστημα απομάκρυνσης θερμότητας στα μοντέλα αναστροφέα μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό πρόσληψης θερμίδων. Επομένως, είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί ομαλότερη ρύθμιση χωρίς την ανάγκη προθέρμανσης του εναλλάκτη θερμότητας πριν από την εκκίνηση.

Από αυτές τις δύο αρχές είναι σαφές γιατί τα κλιματιστικά με το κλασικό σχέδιο δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Όσο πλησιέστερα στο εξωτερικό, τόσο μεγαλύτερη η απόδοση μεταφοράς θερμότητας μειώνεται και αυξάνονται οι παρασιτικές απώλειες. Στο τέλος, το σύστημα εισέρχεται στη λειτουργία μηδενικής απόδοσης, ο συμπιεστής σταματάει να σβήνει και μπορεί να καεί.

Τα μοντέλα του μετατροπέα είναι καλύτερα. Η επιλογή ενέργειας είναι πιο αποτελεσματική, επομένως, ακόμη και με την εφαρμογή της τυπικής διαδικασίας για την εμφύσηση του εναλλάκτη θερμότητας με τον εξωτερικό αέρα, μπορεί να επιτευχθεί θερμότητα, δουλεύοντας σε ισχυρότερο παγετό.

Υπάρχει και ένας άλλος μηχανικός, με τον οποίο βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης του κλιματιστικού. Είναι ένα μείγμα εξωτερικών ροών αέρα και επιλέγεται απευθείας από το δωμάτιο. Κατά συνέπεια, κατά τη θέρμανση, είναι απαραίτητο να αντισταθμιστεί η μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας και το κλιματιστικό λειτουργεί σε ακόμη πιο σοβαρό παγετό. Ωστόσο, είναι αδύνατο να πάρει πάρα πολύ αέρα από το δωμάτιο - η απόδοση του εξαερισμού έχει χαθεί.

Η τρίτη αρχή, χάρη στην οποία οι ηγέτες της αγοράς κλιματιστικών, είναι η χρήση ενός ειδικού ψυκτικού μέσου. Εάν το τυποποιημένο φρέον που χρησιμοποιείται σε μονάδες ψύξης βράζει περίπου στους -18..- 25 βαθμούς Κελσίου, τότε ειδικό - στις -30..- 35. Είναι δυνατό να επιλέξετε ακόμα περισσότερη θερμότητα από το περιβάλλον, απλά παρέχοντας μια σημαντική διαφορά θερμοκρασίας.

Επιπλέον, εφαρμόζονται οι αρχές της μείωσης των παρασιτικών απωλειών. Έχουν την υψηλότερη απόδοση σε κλιματιστικά inverter, επομένως, τα πιο ελίτ μοντέλα από τη Mitsubishi Electric, τη Mitsubishi Heavy Industries (MHI), την Toshiba - μόνο αυτού του τύπου. Αυτά τα εμπορικά σήματα είναι έτοιμα να προσφέρουν προϊόντα που λειτουργούν εύκολα σε παγετό -20 βαθμούς. Ταυτόχρονα, η ενεργειακή αποδοτικότητα της θέρμανσης είναι πολύ υψηλή - για ένα καταναλισκόμενο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μπορείτε να πάρετε έως και 4 - θερμότητα.

Ασαφές όφελος από τα χειμερινά σύνολα

Ως συμπέρασμα αξίζει να μιλήσουμε για ειδικό εξοπλισμό με αμφίβολα πλεονεκτήματα. Οι πωλητές συστήνουν τη χρήση χειμερινών σετ εξοπλισμού για τον κλιματισμό για να εξασφαλίσουν την απόδοση στο κρύο. Περιλαμβάνουν:

 • θέρμανση του συστήματος αποστράγγισης, εξωτερικός σωλήνας.
 • ένα ξεχωριστό σύστημα στοιχείων θέρμανσης για τον συμπιεστή και τον ανεμιστήρα.
 • το σύστημα μεταβολής της ταχύτητας του κινητήρα σε συνάρτηση με τη μείωση της θερμοκρασίας.

Μιλώντας άμεσα και ειλικρινά, τα χειμερινά σετ δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν πλήρως το κλιματιστικό, εκτός εάν το σύστημα είναι ανεπαρκώς τοποθετημένο και προβληματισμένο. Μπορούν να αποφύγουν μόνο την έξοδο της εξωτερικής μονάδας του κλιματικού συστήματος, η οποία ενεργοποιείται σε θερμοκρασία που δεν συνιστάται από τον κατασκευαστή.

Αλλά στην πράξη, η χρησιμότητα του κιτ χειμώνα είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του σχηματισμού ενός βύσματος πάγου στο σωλήνα αποστράγγισης. Ωστόσο, εάν εγκατασταθεί σωστά, δεν χρησιμοποιείται και το κλιματιστικό κλιματιστικό έχει ήδη όλα τα απαραίτητα συστήματα προστασίας.

Ως εκ τούτου, το ερώτημα εάν πρέπει να αγοράσετε ένα κιτ χειμώνα εξαρτάται καταρχήν από το βάθος του πορτοφολιού του μελλοντικού ιδιοκτήτη. Καμία επίδραση στη λειτουργία της συσκευής, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με τα συνιστώμενα όρια θερμοκρασίας του κατασκευαστή, δεν θα γίνει.

Ως μέτρο, επιτρέποντας λιγότερο για την εξυπηρέτηση μονάδα εξωτερικό σύστημα διαχωρισμού και να προσπαθήσουμε να περιλαμβάνουν συστήματα θέρμανσης με ανοιχτά τσουχτερό κρύο (το οποίο είναι πολύ αναποτελεσματική), κιτ χειμώνα χρήσιμο για τον κλιματισμό του συμπιεστή μόνο το κλασικό σύστημα. Αλλά τίποτα περισσότερο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κλιματιστικό για να θερμάνω σπίτι ή διαμέρισμα;

Κατά την περίοδο του κρύου καιρού, η κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών δεν είναι πάντα αρκετή για να εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία των καθισμάτων. Και το κρύο συνήθως αρχίζει πολύ νωρίτερα από την εποχή θέρμανσης.

Home Conditioner

Μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική θερμάστρα, αλλά μια τέτοια απόφαση μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τους λογαριασμούς για την ηλεκτρική ενέργεια. Η έξοδος σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι η θέρμανση του κλιματισμού: είναι πιο οικονομικό και ο αέρας πρακτικά δεν υπερχειλίζει. Αλλά είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε οποιοδήποτε κλιματιστικό για θερμότητα; Πώς μπορεί να γίνει αυτό και πόσο θα ανταποκριθεί το αποτέλεσμα στις προσδοκίες; Ας καταλάβουμε.

1 Μπορούν όλα τα κλιματιστικά να είναι ενεργοποιημένα για θέρμανση;

Για να απλοποιήσουμε το έργο του καταναλωτή, ας πούμε αμέσως ότι το κλιματιστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο αν υπάρχει κατάλληλος τρόπος λειτουργίας του. Τα κλιματιστικά του τελευταίου αιώνα δεν είχαν αυτή τη λειτουργία και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για να δροσίσουν το σπίτι το καλοκαίρι.

Οι σύγχρονες συσκευές με split σύστημα και, επιπλέον, κινητό κλιματιστικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψύξη και θέρμανση του δωματίου.

Τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται μόνο για ψύξη βρίσκονται στην πώληση. Όμως, δεδομένου ότι οι τιμές τους είναι σχεδόν ίδιες, οι τελευταίες αγοράζουν εξαιρετικά σπάνια. Η συσκευή είναι πολύ εύκολο να διακρίνει ακόμη και ένα πρόσωπο που δεν καταλαβαίνει τίποτα με λειτουργία θέρμανσης στην τεχνική: στο τηλεχειριστήριο του εξοπλισμού κοντά σε ένα από τα κουμπιά θα γραφτεί «θέρμανσης» ή να σχεδιάσετε μια παρόμοια εικόνα.

1.1 Αρχή της λειτουργίας

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η θέρμανση με τον κλιματισμό, Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι αποτελείται από:

 1. Συμπιεστής. Αυτό το μέρος μπορεί να ονομαστεί "καρδιά" της συσκευής. Η αποστολή του είναι να αντλεί το ψυκτικό μέσο κατά μήκος του περιγράμματος.
 2. Εξατμιστής. Μια συσκευή για τη μετατροπή του ψυκτικού από υγρό σε αέρια.
 3. Συμπυκνωτής. Επιτρέπει το αντίθετο αποτέλεσμα: μετατροπή του παράγοντα ψύξης από αέρια σε υγρή.
 4. Η θερμορυθμιστική τριφασική βαλβίδα μειώνει την πίεση του ψυκτικού μέσου πριν από τον εξατμιστή.
 5. Οι ανεμιστήρες δημιουργούν ροές αέρα γύρω από τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή.

Η όλη λειτουργία του κλιματιστικού βασίζεται στους νόμους της φυσικής. Είναι γνωστό ότι το υγρό εξατμίζεται απορροφά θερμότητα, αλλά συμπυκνώνει - δίνει. Προσπαθήστε να βουτήξετε το χέρι με αιθυλική αλκοόλη. Η θερμοκρασία του σώματος είναι αρκετή για να αρχίσει να εξατμίζεται γρήγορα και να απομακρύνει τη θερμότητα. Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας αρχίζετε να αισθάνεστε κρύα.

Σχέδιο του κλιματιστικού σε κρύο

Το σύγχρονο κινητό και τοίχο κλιματιστικό είναι γεμάτο με ειδικά υγρά - ψυκτικά μέσα, τα οποία είναι σε θέση να βράσουν και, κατά συνέπεια, να εξατμιστούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να κρυώσει ο αέρας, το υγρό εξάτμισης απορροφά θερμό αέρα από το δωμάτιο και το ρίχνει έξω στο δρόμο. Κλιματισμός για τη θέρμανση λειτουργεί ακριβώς το αντίθετο: συλλαμβάνει μέσω του συμπυκνωτή ζεστό αέρα από το δρόμο και το μεταφέρει στο χώρο του σπιτιού.

Δεν υπάρχουν συσκευές θέρμανσης στο κλιματιστικό. Ακόμα και το χειμώνα, είναι σε θέση να "βρει" ζεστό αέρα, χρησιμοποιώντας τους στοιχειώδεις νόμους της φυσικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταναλώνει 3-4 φορές λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από οποιαδήποτε κινητή ηλεκτρική θερμάστρα. Εάν η θερμάστρα μετατρέψει 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμική ενέργεια 0,98 kW, τότε ένα κλιματιστικό με 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας παράγει θερμότητα 3-4 kW.

1.2 Σε ποια θερμοκρασία λειτουργούν τα κλιματιστικά για θέρμανση;

Πριν ρυθμίσετε το κλιματιστικό για λειτουργία θέρμανσης, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Αν το ενεργοποιήσετε σε θερμοκρασία στο δρόμο είναι χαμηλότερη από ό, τι είναι γραμμένο στο εγχειρίδιο, μπορείτε να πάρετε το ακόλουθο αποτέλεσμα:

 • Ο εναλλάκτης θερμότητας του δρόμου θα καλυφθεί με παγετό και θα αρχίσει να χάνει τη δύναμή του.
 • θα αρχίσει να στερεοποιείται το πετρέλαιο, γεγονός που θα περιπλέξει σημαντικά το έργο ολόκληρου του συστήματος.
 • το σύστημα απόψυξης της εξωτερικής μονάδας θα ανάβει συχνά, πράγμα που θα οδηγήσει στον σχηματισμό πάγου μέσα στον συμπιεστή και, ως εκ τούτου, θα βλάψει τα πτερύγιά του.
 • ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο δεν θα έχει χρόνο να εξατμιστεί σε έναν ασταθή εναλλάκτη θερμότητας, μπορεί να εισέλθει στον συμπιεστή και να οδηγήσει σε ένα σφυρί νερού.
 • στο τέλος, εάν δεν σταματήσετε τον "κλιματισμό" το χειμώνα, ο συμπιεστής θα υπερθερμανθεί πρώτα, τότε θα παγώσει και στη συνέχεια θα καταρρεύσει.

Η μεγαλύτερη απόδοση, συμπεριλαμβανομένου του κλιματισμού για τη θερμότητα, μπορεί να επιτευχθεί εκτός εποχής με θερμοκρασία εκτός του παραθύρου κοντά στο μηδέν. Το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε υψηλή απόδοση σε σοβαρούς παγετούς.

Σχέδιο του κλιματιστικού για θέρμανση

Κάθε κατασκευαστής καθορίζει στις οδηγίες, σε ποια θερμοκρασία είναι εφικτή η χρήση αυτού του εξοπλισμού. Τις περισσότερες φορές αυτές οι τιμές κυμαίνονται από -5 έως +25 ºC. Υπάρχουν συσκευές με λειτουργία θέρμανσης που μπορούν να ενεργοποιηθούν για τη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα σε εξωτερικές θερμοκρασίες -10 ºC και ακόμη και -15 ºC.

Αλλά το κόστος αυτού του κλιματισμού θα είναι πολύ ακριβό.

Σε ισχυρούς παγετούς είναι δυνατόν να τοποθετήσετε το κινητό κλιματιστικό στο σπίτι με θερμότητα. Κινητή μπάρα καραμελών για την ψύξη του δωματίου χρησιμοποιεί freon. Είναι εξοπλισμένο με αντλία και μακρύ κυματοειδές σωλήνα, ο οποίος χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση του ζεστού αέρα και συμπύκνωση στο δρόμο.

Το κινητό monoblock είναι κατάλληλο για να μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο δωμάτιο και, εάν χρειάζεται, να μετακινηθεί. Αλλά η χρήση του το χειμώνα συνδέεται με ορισμένες δυσκολίες.

Όταν η κινητή ράβδος καραμελών είναι ενεργοποιημένη για τη λειτουργία "θέρμανσης", ενεργοποιείται ένας κεραμικός θερμαντήρας. Ωστόσο, δεν σταματά την άντληση αέρα με συμπύκνωμα μέσω του κυματοειδούς σωλήνα. Ως εκ τούτου, το χειμώνα, είναι απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα με την αφαίρεση του σωλήνα όχι από το παράθυρο, όπου μπορεί να παγώσει, αλλά, για παράδειγμα, στον άξονα εξαερισμού.

1.3 Χαρακτηριστικά της λειτουργίας του κλιματιστικού το χειμώνα (βίντεο)

2 Πώς να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας για θέρμανση;

Πριν να μελετήσετε πώς να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση, πρέπει να βεβαιωθείτε για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας και να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας της συσκευής το χειμώνα.

Ρυθμίστε το κλιματιστικό τοίχου ή την κινητή μπάρα καραμελών στη λειτουργία "θέρμανσης" είναι πολύ απλή. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο ή τον πίνακα ελέγχου στην ίδια τη συσκευή.

 • Η λειτουργία θέρμανσης εμφανίζεται στον πίνακα ή στον ενσωματωμένο πίνακα με το κουμπί "Θερμότητας".
 • "+" - χρησιμοποιείται για την αύξηση της θερμοκρασίας θέρμανσης.
 • "-" - επιτρέπει τη μείωση της θερμοκρασίας της θέρμανσης του δωματίου.
 • "Auto" - ενεργοποιεί την αυτόματη λειτουργία.

Τα υπόλοιπα κουμπιά που βρίσκονται στον πίνακα ή στον ενσωματωμένο πίνακα προορίζονται για την ενεργοποίηση των τρόπων ψύξης, εξαερισμού, αφύγρανσης και ρύθμισης της γωνίας περιστροφής των περσίδων.

Το κλιματιστικό έχει ρυθμιστεί με το τηλεχειριστήριο

Αρχικά ενεργοποιούμε το κλιματιστικό στο δίκτυο. Στη συνέχεια, ρυθμίστε τη λειτουργία θέρμανσης και ρυθμίστε τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τη συσκευή σε αυτόματη λειτουργία και αυτόματα να διατηρήσει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.

2.1 Γιατί δεν ενεργοποιείται το κλιματιστικό για θέρμανση;

Μερικές φορές υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κλιματιστικό δεν ενεργοποιείται αμέσως για θέρμανση. Τις περισσότερες φορές, αυτό συμβαίνει με μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στο δρόμο. Μοιάζει με αυτό: Αφού ενεργοποιήσετε την κατάλληλη λειτουργία, η συσκευή δεν εμφανίζει σημάδια ζωής.

Μην αρχίσετε να ψάχνετε αμέσως ένα διάλειμμα. Προσπαθήστε να περιμένετε λίγο. Μπορεί να χρειαστεί έως και 15 λεπτά για να θερμανθεί η εσωτερική μονάδα.

Κάθε εποχή, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε υγιεινά τα φίλτρα κλιματισμού

Η δεύτερη επιλογή - ενεργοποιήσατε τη μονάδα, όλα λειτουργούσαν, αλλά η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν αυξάνεται. Μπορούν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 1. Ο δρόμος είναι πολύ κρύος και το κλιματιστικό απλά δεν έχει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει για θέρμανση. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να το απενεργοποιήσετε και να αναζητήσετε άλλους τρόπους για να διατηρήσετε ζεστό.
 2. Η εξωτερική μονάδα είναι παγωμένη και το σύστημα απόψυξης δεν έχει τη δύναμη να το ξεπαγώσει. Μην πιέζετε τη μονάδα.
 3. Λόγω μιας σπασμένης τετράοδης βαλβίδας, η ροή του ψυκτικού δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.
 4. Το ψυκτικό έχει διαφύγει. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, πρέπει να καλέσετε τον οδηγό.
στο μενού ↑

2.2 Είναι ωφέλιμη η χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση;

Κλιματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί θέρμανση, αλλά όχι πάντα σκόπιμη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το κύριο είδος θέρμανσης, παρά μόνο ως πρόσθετο είδος.

Μην ξεχνάτε ότι το κύριο καθήκον αυτής της μονάδας είναι να κρυώσει. Στη λειτουργία θέρμανσης, ειδικά αν πρέπει να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη μέγιστη ισχύ, η συσκευή μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Πώς να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση: οι λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας του συστήματος για θέρμανση

Όταν η θερμότητα που έχει συσσωρεύσει η κατοικία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει ήδη τελειώσει και η κεντρική θέρμανση εξακολουθεί να μην σκέφτεται να ξεκινήσει, υπάρχει μια ετήσια περίοδο σοβαρής ενόχλησης. Πώς να επιβιώσει χωρίς ρίγη και κρυολογήματα;

Μπορείτε βεβαίως να ενεργοποιήσετε τον θερμαντήρα, αλλά γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το split σύστημα; Αυτό είναι μόνο για να καταλάβουμε πώς να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση.

Τι να επιλέξετε για αποτελεσματική θέρμανση

Ο ομαλός καιρός του φθινοπώρου δεν πρέπει να ενοχλεί τη συνήθη κατάσταση άνεσης στο διαμέρισμά σας. Πώς να ανακτήσετε μια αίσθηση άνεσης και ειρήνης που δεν συνδέεται με τα πολλά ρούχα με τα οποία προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας από το πανταχού παρόν κρύο και το κρύο;

Για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο περίβλημα, υπάρχει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από δημοφιλείς συσκευές έτοιμες να σας βοηθήσουν:

 • καυστήρες αερίου.
 • υπέρυθρες θερμαντήρες?
 • θερμαντήρες ανεμιστήρων.
 • θερμαντικά σώματα ·
 • θερμαντικά σώματα λαδιού.

Με την ευκαιρία, το κλιματιστικό σύστημα, το οποίο μας έσωσε όλο το καλοκαίρι από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, είναι επίσης ικανό να ζεσταίνει τέλεια το δωμάτιο. Και θα το κάνει το συντομότερο δυνατό, πράγμα που τον διακρίνει από τους παραπάνω ανταγωνιστές.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι όχι μόνο δεν στεγνώνει τον αέρα, ακόμα και λίγο υγρό. Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Το κύριο πλεονέκτημα - η οικονομία του κλιματιστικού για θέρμανση. Αυτή η ενέργεια, που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της συσκευής, δεν δαπανάται για τη θέρμανση του αέρα, αλλά για τη μεταφορά θερμότητας στο δωμάτιο από το εξωτερικό.

Για να προσδιορίσετε την αποτελεσματικότητα των σύγχρονων κλιματιστικών, χρησιμοποιήστε τον συντελεστή EER ​​(συντελεστής ενεργειακής απόδοσης), ο οποίος αντανακλά το λόγο της παραγωγής θερμότητας ή ψύχους (κατά τη θέρμανση ή την ψύξη, αντίστοιχα) στο ενεργειακό κόστος. Έτσι, τα σύγχρονα μοντέλα EER έχουν περισσότερες από 4 μονάδες - με κατανάλωση ενέργειας 1 kW μπορούν να παράσχουν 4 kW θερμότητας.

Κλιματιστικά: γενικές πληροφορίες και ταξινόμηση

Η ανθρώπινη υγεία, η απόδοσή της και η ποιότητα ζωής εξαρτάται από την κατάσταση του περιβάλλοντος. Προκειμένου οι εξωτερικές επιδράσεις να ασκήσουν λιγότερη επιρροή σε εμάς, δημιουργούμε το δικό μας άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις όπου κοιμάται, ζει, εργάζεται. Η δημιουργία, εφαρμογή και βελτίωση του κλιματιστικού είναι η απάντηση της ανθρωπότητας στη φύση, τον τρόπο προστασίας της.

Τα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα αυτής της συσκευής είναι γνωστά σε εμάς:

 • παράθυρο και κινητά μονοκόμματα.
 • χωρισμένο σύστημα.

Με τη σειρά του, το διαχωριστικό σύστημα, που αποτελείται από τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες, χωρίζεται σε:

 • Ο τοίχος. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνότερα σε γραφεία και σε χώρους διαβίωσης.
 • Αποικίες. Μοιάζουν με ισχυρές κολώνες που χρησιμοποιούνται σε αίθουσες συνεδρίων, εστιατόρια και αίθουσες ξενοδοχείων για την παροχή αέρα στον χώρο οροφής με την επόμενη διανομή του.
 • Οροφή. Η ροή του αέρα από αυτά κατευθύνεται κατά μήκος της οροφής ή του τοίχου. Αποτελείται από σύστημα εσωτερικής μονάδας και αγωγού για τη διανομή ροών. Αυτές είναι κυρίως παραλλαγές κασέτας εγκατεστημένες στη σοφίτα ή κρυμμένες πίσω από συστήματα ψευδοροφών.

Για την επεξεργασία μεγάλων αντικειμένων χρησιμοποιούνται πολλαπλά συστήματα. Χαρακτηρίζονται από την παρουσία μιας ενιαίας εξωτερικής μονάδας και αρκετών εσωτερικών, που συνδέονται με τη γενική εξωτερική μονάδα και βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα μοντέλο από το άλλο:

 • κατανάλωση ενέργειας.
 • επιδόσεις ·
 • ακουστική άνεση.
 • ένα σύνολο διαμορφωμένων λειτουργιών (ψύξη, θέρμανση, ιονισμός αέρα, αφύγρανση, καθαρισμός κλπ.).

Οι τιμές για μοντέλα διαφορετικών εμπορικών σημάτων δεν εξαρτώνται μόνο από τα χαρακτηριστικά που παρατίθενται, αλλά και από την κατηγορία της συσκευής.

Όλα τα μοντέλα μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε τρεις κατηγορίες:

 • Προϋπολογισμός. Απλές λειτουργίες, αρκετά θορυβώδεις, αλλά προσιτές συσκευές, οι οποίες στερούνται αρκετές μη κρίσιμες λειτουργίες: π.χ. προστασία από εσφαλμένη λειτουργία. Αυτή η κατηγορία αντιπροσωπεύεται κυρίως από εμπορικά σήματα εγχώριων, κινεζικών και κορεατικών κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των LG και της Samsung.
 • Η μεσαία τάξη. Ακόμα θορυβώδη, αλλά αξιόπιστα προϊόντα, που χαρακτηρίζονται από αυξημένη ανθεκτικότητα, την παρουσία λειτουργιών ελέγχου και το μέσο εύρος τιμών. Αυτό περιλαμβάνει τα προϊόντα Toshiba και Delonghi.
 • Elite. Αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να ονομαστούν φτηνές, αλλά συγκεντρώνονται όλες οι καλύτερες ιδιότητες: υψηλή αποδοτικότητα, ανθεκτικότητα, αθόρυβη λειτουργία, αξιοπιστία, δυνατότητα αυτοδιάγνωσης και όλα τα επίπεδα προστασίας. Αυτό, για παράδειγμα, τα προϊόντα Panasonic και Daikin.

Ανεξάρτητα από το ποια κατηγορία είναι πραγματικά ένα σύγχρονο κλιματιστικό, θα πρέπει να είναι:

 • εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο.
 • όχι μόνο για να κρυώσει, αλλά για να θερμάνει και να αποστραγγίσει τον αέρα.
 • εργασία σε λειτουργία εξαερισμού.
 • να υποστηρίξει στην αυτόματη λειτουργία τις καθορισμένες παραμέτρους της εργασίας.
 • έχετε ένα χρονόμετρο ενεργοποιημένο και απενεργοποιημένο.

Παρεμπιπτόντως, η ψύξη και η θέρμανση είναι δύο πλευρές της ίδιας διαδικασίας που συμβαίνουν στο σύστημα διαχωρισμού.

Βασικά στοιχεία της συσκευής και λειτουργία του κλιματιστικού

Ανεξάρτητα από το είδος συσκευής που ανήκει η συγκεκριμένη συσκευή σας, το σύνολο των κύριων λειτουργικών στοιχείων της δεν διαφέρει σε ποικιλία. Αυτός είναι ο εξατμιστής, ο συμπυκνωτής, ο συμπιεστής, ο ανεμιστήρας και η βαλβίδα (γκάζι).

Το σύστημα των λεπτών σωλήνων χαλκού, το οποίο συνδέει όλα τα στοιχεία της συσκευής, εκτός από τον ανεμιστήρα, τους επιτρέπει να ταξιδεύουν μέσω μιας ειδικής ουσίας - ψυκτικού μέσου, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται ως φρέον. Η συνολική κατάσταση του ψυκτικού κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού αλλάζει από αέρια σε υγρή και αντιστρόφως.

Εάν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη στη λειτουργία ψύξης, θα εμφανιστούν οι ακόλουθες διαδικασίες.

Το αέριο ψυκτικό θα ρεύσει στον συμπιεστή, όπου θα συρρικνωθεί με ταυτόχρονη αύξηση της πίεσης και της θερμοκρασίας. Στον συμπυκνωτή, όπου το φρέον θα εισέλθει αργότερα, θα μετατραπεί σε ένα υγρό, δίνοντας την παραλαμβανόμενη θερμότητα στο περιβάλλον. Ο ανεμιστήρας διευκολύνει τη διαδικασία.

Όταν το ψυκτικό μέσο διέλθει από το γκάζι (βαλβίδα), θα αυξηθεί σε όγκο, χάνοντας την πίεση και τη θερμοκρασία. Εισερχόμενος στον εξατμιστή, αρχίζει πάλι να αποκτά μια αέρια κατάσταση, εξάτμιση και απορρόφηση θερμότητας από τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο. Όταν το freon εισέλθει πάλι στον συμπιεστή, ο κύκλος κλείνει και συνεχίζει.

Εάν το κλιματιστικό θα λειτουργήσει για θέρμανση, η διαδικασία θα είναι στην αντίστροφη σειρά. Σε αυτή την περίπτωση, ο συμπιεστής αντλεί θερμότητα από το συμπιεσμένο Freon προς το δωμάτιο και ο εξατμιστής θα λειτουργήσει ως συμπυκνωτής.

Για να απεικονίσετε τη σειρά του κλιματιστικού, μπορείτε να δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο τελευταίο μέρος του άρθρου.

Χρώματα της εκμετάλλευσης κατά την ψυχρή περίοδο

Ο στόχος μας είναι να ζεσταίνουμε χωρίς να χαλάσουμε τη συσκευή που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Για να το φτάσετε είναι πολύ απλό - πρέπει να ακούσετε τη γνώμη του παραγωγού βασικών προϊόντων, η οποία περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο οδηγιών για το προϊόν. (περαιτέρω οδηγίες). Και δείχνει το εύρος θερμοκρασιών στο οποίο το προϊόν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σταθερά. Για τα περισσότερα μοντέλα - από μείον 5 έως 25 ° C.

Αλλά το καλοκαίρι ενεργοποιούμε συχνά το κλιματιστικό και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Οι συνέπειες αυτής της περίσσειας θερμοκρασιών λειτουργίας είναι η μείωση της παραγωγικότητας της συσκευής. Ωστόσο, δεν βγαίνει από την υπηρεσία ταυτόχρονα. Το χειμώνα, η παραβίαση του συνιστώμενου καθεστώτος λειτουργίας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καταστροφικά αποτελέσματα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στα πιο δημοφιλή μοντέλα, ο συμπυκνωτής και ο συμπιεστής βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα. Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τη δηλωμένη θερμοκρασία στην Οδηγία, αλλάζει επίσης η ολική κατάσταση του λαδιού στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή: γίνεται παχύτερο, παύει να περιβάλλει τα κινούμενα στοιχεία της συσκευής. Αυτό επηρεάζει αρνητικά τον επιχειρησιακό τους πόρο.

Με την ευκαιρία, το καλοκαίρι η παραβίαση του καθεστώτος δεν περάσει εντελώς χωρίς ίχνος. Εάν η εξωτερική μονάδα του συστήματος βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά, υφίσταται σοβαρή υπερθέρμανση, στην οποία μπορεί να πυκνώσει και το πετρέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, τρίψιμο εξαρτημάτων, τα οποία στερούνται λίπανσης, φθείρονται ταχύτερα.

Όταν εκτελείτε τη λειτουργία θέρμανσης, η θερμότητα από το περιβάλλον πρέπει να μεταφερθεί στο δωμάτιο. Αυτό το ψυκτικό μέσο, ​​που κινείται μέσω του συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας (ή του εξατμιστή), το λαμβάνει από τον εξωτερικό αέρα. Εάν η θερμοκρασία αυτού του αέρα είναι πολύ χαμηλή, το Freon δεν θερμαίνεται όσο χρειάζεται και η θερμική απόδοση του συστήματος διαχωρισμού πέφτει.

Επιπλέον, ο συμπυκνωτής εξατμιστή και ο συμπιεστής θερμαίνονται κατά τη λειτουργία. Όταν έρχεται σε επαφή με μάζες ψυχρού αέρα, η επιφάνεια των τμημάτων καλύπτεται με ένα συμπύκνωμα που μετατρέπεται γρήγορα σε εναποθέσεις πάγου. Σε τέτοιες συνθήκες, η συσκευή απλά σταματά να λειτουργεί.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για την κατανομή του. Ο παγωμένος αέρας οδηγεί σε δυσλειτουργία στις μεταβάσεις φάσης του ψυκτικού μέσου. Στον εξατμιστή ο Freon δεν περνάει σε αέρια κατάσταση, όπως θα έπρεπε να είναι από άποψη λειτουργίας. Εάν βρεθείτε στον συμπιεστή σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να προκληθεί υδραυλική έξαρση.

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία ψύξης, περνάει μέσα από αυτό μια μεγάλη ροή αέρα. Όταν έρχεται σε επαφή με τις επιφάνειες του συμπυκνωτή και του εξατμιστή, σχηματίζεται συμπύκνωμα, το οποίο εκκενώνεται προς τα έξω μέσω συστήματος αποστράγγισης. Για την αποστράγγιση χρησιμοποιείται ένας εύκαμπτος σωλήνας, ο οποίος βρίσκεται προς τα κάτω υπό γωνία.

Ενεργοποιώντας τη συσκευή για ψύξη το χειμώνα, κινδυνεύουμε να φουσκώσουμε με φρέσκο ​​νερό στον σωλήνα αποστράγγισης. Το συμπύκνωμα, το οποίο έχει πάψει να εμφανίζεται έξω, θα εισέλθει αναπόφευκτα στο κλιματιστικό, διακόπτοντας τη λειτουργία του.

Φυσικά, η επέκταση του εύρους θερμοκρασίας της ασφαλούς λειτουργίας των προϊόντων είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες των κατασκευαστών όλων των μοντέλων. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα, εισάγετε συστήματα θέρμανσης πετρελαίου στον συμπιεστή ή προθερμαίνετε την αποστράγγιση. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Για παράδειγμα, τα προϊόντα της TOSHIBA, ειδικά σχεδιασμένα για σκανδιναβικές χώρες, μπορούν να λειτουργήσουν επιτυχώς στους -20 ° C.

Ενεργοποιήστε το σύστημα στη λειτουργία θέρμανσης

Όταν χρησιμοποιείτε ένα split σύστημα, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο τυχαίας περιστροφής, μελετήστε την οδηγία, επειδή υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά και κάθε κατασκευαστής αυτού του προϊόντος προσπαθεί να φέρει τις σταφίδες του σε απλούς κανόνες λειτουργίας. Πολλές επιλογές για τη ρύθμιση του κλιματιστικού για τη θερμότητα και την τοποθέτησή του στην επιθυμητή κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε.

# Επιλογή 1

Το τηλεχειριστήριο πρέπει να έχει το πλήκτρο "MODE". Μπορεί να βρίσκεται κάτω από το καπάκι. Εάν το βρίσκετε ακόμα, κάντε κλικ σε αυτό μέχρι να δείτε το εικονόγραμμα "ήλιος" ή την ένδειξη "HEAT".

Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά "+" και "-", επιλέγουμε τη λειτουργία θερμοκρασίας στην οποία θα νιώσουμε άνετα. Μην ξεχνάτε ότι για όλες τις ενέργειες που κάνετε, η κονσόλα πρέπει να κατευθύνεται προς τη συσκευή, η οποία θα λαμβάνει τα σήματα που της αποστέλλονται και θα ανταποκρίνεται σε αυτά με τον ήχο που εξέρχεται.

Μπορείτε να εκτελέσετε όλες αυτές τις ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο και στη συνέχεια να τις στείλετε στο κλιματιστικό πιέζοντας το πλήκτρο "ON". Οι επιθυμητές αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα σε πέντε λεπτά.

Όταν ενεργοποιείται σε λειτουργία θέρμανσης, ο ανεμιστήρας στην εσωτερική μονάδα δεν θα ενεργοποιηθεί αμέσως.

# Επιλογή δύο

Έχετε εξετάσει καλά το τηλεχειριστήριό σας, αλλά δεν βρέθηκε ούτε το κουμπί ούτε το πλήκτρο "MODE". Αλλά βλέπετε τα εικονίδια "σταγονίδιο", "ανεμιστήρα", "νιφάδα χιονιού" και "ήλιο". Χρειαζόμαστε τον "ήλιο", το επιλέγουμε.

Η θερμοκρασία έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να είναι μεγαλύτερη από αυτή που βρίσκεται ήδη στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν έχετε + 18 ° C τώρα, ορίστε + 25 ° C, έτσι ώστε η διαφορά να αισθάνεται αμέσως. Πάλι, βεβαιωθείτε ότι το σήμα παραλαμβάνεται από το σύστημα. Με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο, η απάντηση είναι ηχητική, με ενσύρματο - μια λάμπα στο μπροστινό μέρος της μονάδας.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά, θα πρέπει να αισθανθείτε το αποτέλεσμα της προσαρμογής σας.

# Επιλογή Τρία

Στην κονσόλα δεν υπάρχουν πλήκτρα με την ένδειξη "MODE", "HEAT". Δεν υπάρχει επίσης εικονίδιο "ήλιος", αν και υπάρχουν "ανεμιστήρας", "νιφάδα χιονιού" και, πιθανώς, "σταγονίδια".

Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο σας δεν έχει σχεδιαστεί για τη θέρμανση του δωματίου. Μην ζητάτε από αυτήν τι δεν είναι σε θέση να σας δώσει.

# Επιλογή Τέσσερις

Ο επιθυμητός τρόπος λειτουργίας μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας στο κλιματιστικό. Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε τη συσκευή πιέζοντας το κουμπί τροφοδοσίας. Ας βρούμε το πλήκτρο επιλογής τρόπου λειτουργίας "MODE", με το οποίο θα ρυθμίσουμε τον τρόπο λειτουργίας που χρειαζόμαστε.

Πατήστε αυτό το πλήκτρο μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη "ΘΕΡΜΑΝΣΗ" (θέρμανση) που χρειαζόμαστε. Κατά κανόνα, αυτή η λειτουργία θα είναι η πέμπτη μετά την αυτόματη λειτουργία, ψύξη, ξήρανση και εξαερισμό.

Τώρα θα χρειαστεί ένα τηλεχειριστήριο για να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Με τη βοήθειά του, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε την επιθυμητή ταχύτητα ανεμιστήρα της συσκευής.

Δώστε προσοχή στην περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας, η οποία με τη μορφή ενός δισκίου έχει καθοριστεί σίγουρα για το συγκεκριμένο σας μοντέλο στην οδηγία. Ακολουθήστε τις συστάσεις αυτού του κατασκευαστή για να απολαύσετε ένα διαχωρισμένο σύστημα που λειτουργεί σωστά όσο το δυνατόν περισσότερο.

# Επιλογή πέντε (θλιβερή)

Δεν έχει σημασία πότε το σύστημα δεν παρέχει θέρμανση για τον απλό λόγο ότι δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των λειτουργιών του. Αλλά αυτό είναι σίγουρα ένα ανέξοδο μοντέλο, το οποίο με τη συνείδηση ​​θα σας ευχαριστήσει με τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι πολύ χειρότερο όταν αγοράσατε ένα ακριβό μοντέλο και γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να εργαστείτε για τη θέρμανση, αλλά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήσατε όλες τις απαραίτητες λειτουργίες σε πλήρη συμμόρφωση με την Οδηγία, την οποία έπρεπε ακόμα να εξετάσετε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ελήφθη μόνο πέντε λεπτά υποσχέθηκε, αλλά ακόμη και μια ώρα αργότερα. Ο έλεγχος των μπαταριών στην κονσόλα δεν διευκρίνισε την κατάσταση: αποδείχτηκαν λειτουργικές.

Λοιπόν, πρέπει να επισκευάσετε το κλιματιστικό. Ίσως η αιτία της αποτυχίας ήταν η ακατάλληλη εγκατάσταση της συσκευής, η οποία πρέπει να εκτελείται μόνο από ανθρώπους που ξέρουν τι και πώς θα λειτουργήσει αργότερα. Και τώρα, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε εντελώς τη συσκευή, αποσυνδέστε την από την πηγή τροφοδοσίας και αναζητήστε τον κύριο. Η περαιτέρω λειτουργία της συσκευής δεν είναι ακόμη δυνατή.

Επίδραση της εγκατάστασης στη λειτουργία του συστήματος

Είναι λάθος να υποθέτουμε ότι το split σύστημα θα λειτουργήσει σωστά, ανεξάρτητα από το ποιος και πώς εγκαταστάθηκε. Και όχι εδώ. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας περίπλοκης συσκευής είναι μια μάλλον περίπλοκη διαδικασία. Έχει τις δικές του αποχρώσεις και πονηριά, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε και να λάβετε υπόψη. Δεδομένου ότι η ίδια η συσκευή - η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή, θα ήταν περίεργο να εξοικονομήσετε την εγκατάστασή της, από το να το αποκολλήσετε με ασφάλεια.

Τα σφάλματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της φάσης εγκατάστασης μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπαρκή θέρμανση του χώρου, όταν η συσκευή πρέπει να λειτουργήσει για θέρμανση. Ένα από τα κοινά λάθη είναι η εσφαλμένη οργάνωση της κυκλοφορίας του αέρα. Οι μάζες αέρα δεν θα πρέπει να έχουν μόνο ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σύστημα, αλλά και μια ελεύθερη εκροή από αυτό.

Πρέπει επίσης να προσέχετε τα ακόλουθα σημεία εγκατάστασης:

 • η εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στον τοίχο: με τη βοήθεια βραχιόνων ή αγκυρών πρέπει να ενισχυθεί σε επαρκή απόσταση.
 • η αυστηρά οριζόντια εγκατάσταση της μονάδας πρέπει να ελέγχεται από το επίπεδο του κτιρίου.
 • για το κλιματιστικό είναι καλύτερα να παρέχετε ξεχωριστή αυτόματη συσκευή στην θωράκιση και στο δικό σας καλώδιο.
 • Προστατέψτε το εξωτερικό μπλοκ με ειδικό προστατευτικό κάλυμμα από τις βροχοπτώσεις και το άμεσο ηλιακό φως.
 • η υγρασία δεν πρέπει να παραμείνει στάσιμη στο εσωτερικό του συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ο σωλήνας αποστράγγισης πρέπει να τοποθετηθεί υπό γωνία.
 • μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας μπορεί να υπάρχει κάποια διαφορά ύψους, αλλά εντός λογικών ορίων: όχι περισσότερο από 20 μέτρα.
 • είναι προτιμότερο να μην εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης ή άλλες πηγές θερμότητας, οι κουρτίνες ενδέχεται να μην βρίσκονται στη διαδρομή του αέρα και από τη συσκευή στα έπιπλα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρία μέτρα.
 • αποφύγετε μια τέτοια διάταξη της συσκευής, όταν ο αέρας ρέει από αυτήν, θα κατευθυνθεί απευθείας στους ανθρώπους - κερδίζοντας σε τέτοιες συνθήκες, η πνευμονία ακόμα και τη θερινή ζέστη είναι εύκολη.

Μην περιμένετε για βλάβες ή άλλες ακατανόητες καταστάσεις για να αρχίσετε να μελετάτε την Οδηγία. Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της αγοράς σας, τους κανόνες της λειτουργίας της και τις αποχρώσεις της φροντίδας για αυτό θα σας βοηθήσει να την εκμεταλλευτείτε όχι μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και για την υγεία, και όχι για βλάβη.

Καθαρίστε τη συσκευή, αλλάξτε τα φίλτρα της ή πραγματοποιήστε ανεφοδιασμό - πρόκειται για λειτουργίες εξειδικευμένου οργανισμού. Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε τον κλιματισμό μόνοι σας - είναι επικίνδυνο. Αποσυνδέστε το και προσκαλέστε τον πλοίαρχο.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να οπτικοποιήσουμε οπτικά ολόκληρη τη διαδικασία. Κάντε το να βοηθήσετε ένα μικρό, αλλά πολύ ενημερωτικό βίντεο, το οποίο σας προσφέρουμε στην προσοχή σας.

Εάν η εγκατάσταση του συστήματος είναι μια πολύπλοκη εργασία που πρέπει να επιτελέσουν οι ειδικοί, η αλλαγή της συσκευής από τη λειτουργία ψύξης (ή οποιαδήποτε άλλη) στη θέρμανση είναι μια στοιχειώδης διαδικασία που πρέπει να μάθουμε να εκτελούμε ανεξάρτητα. Παρ 'όλα αυτά, έχουμε ένα βίντεο που απευθύνεται σε όσους είναι καλύτεροι να δουν μία φορά από το να διαβάσουν εκατό φορές.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει με το κλιματιστικό, αν το ενεργοποιήσετε για θέρμανση σε σημαντικές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, θα μάθετε βλέποντας αυτό το βίντεο.

Οι σύγχρονες συσκευές προσφέρουν άνεση στη ζωή μας. Σχεδιάζονται για να μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρουν, πρέπει να γνωρίζουμε τους κανόνες λειτουργίας τους. Σε αυτή την περίπτωση, το κοντίσιονερ δεν θα σας παρέχει βρογχίτιδα και πνευμονία, αλλά ισχυρή υγεία και τέλεια ευεξία.