Κλιματισμός με ροή αέρα από το δρόμο: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής της κλιματικής τεχνολογίας

Στις συνθήκες των σύγχρονων σφραγισμένων διαμερισμάτων, υπάρχουν αυξανόμενα ερωτήματα σχετικά με την αναποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού [/ link_webnavoz], δηλαδή την έλλειψη εισροής αέριων μαζών στο δρόμο. Λόγω της έλλειψης καθαρού αέρα, οι χώροι αυτοί μειώνουν σημαντικά την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στο μείγμα αέρα, γεγονός που οδηγεί σε απότομη μείωση της ψυχικής και σωματικής δραστηριότητας των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό.

Σήμερα το πρόβλημα αυτό επιλύεται με τη δημιουργία εξαναγκασμένου εξαναγκασμού εξαερισμού, τον εξοπλισμό των χώρων με τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου, καθώς και με εξειδικευμένο κλιματικό εξοπλισμό - κλιματιστικά με καθαρό αέρα. Για λόγους δικαιοσύνης, πρέπει να πούμε ότι είναι πιο σωστό να μην ονομάζετε αυτόν τον εξοπλισμό με εισροή αλλά με υποκατάστατο του εξωτερικού αέρα και ο όγκος των αέριων μαζών που παραδίδονται στις εγκαταστάσεις δεν υπερβαίνει συνήθως το 40%.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού με την εισροή

Ο κλιματισμός με τρόπο εξαναγκασμένου εξαερισμού για ένα διαμέρισμα αποτελείται από:

 • Εξατμιστική (εσωτερική) μονάδα, η οποία περιλαμβάνει εναλλάκτη θερμότητας, ανεμιστήρα, σύστημα διήθησης και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.
 • Μια εξωτερική μονάδα που περιλαμβάνει συμπιεστή, εναλλάκτη θερμότητας συμπυκνωτή, ανεμιστήρα ψύξης και πρόσθετο στρόβιλο αναρρόφησης, καθώς και θάλαμο ανάμιξης.

Η πρόσμιξη των αέριων μαζών γίνεται ως εξής: μέσω ανεμιστήρα αναρρόφησης, τροφοδοτείται καθαρός αέρας μέσω του αγωγού αέρα στη μονάδα εξατμίσεως, όπου εισέρχεται σε ειδικό θάλαμο και αναμιγνύεται με αέρα από το δωμάτιο. Στη συνέχεια, το μίγμα αέρα διέρχεται από το σύστημα φιλτραρίσματος και υφίσταται πρόσθετη επεξεργασία (θέρμανση, υγρασία, αφυγραντικότητα κλπ.), Η οποία εξαρτάται από την απόδοση, τη λειτουργία ρύθμισης και το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος. Μόνο μετά τη θεραπεία, το μίγμα αέρα τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Ο έλεγχος μικροεπεξεργαστών επιτρέπει τον αυτόματο έλεγχο των παραμέτρων που ορίζονται από το χρήστη του μείγματος αέρα, καθώς και της ισχύος της ροής του αέρα.

Πεδίο εφαρμογής και πλεονεκτήματα των διαχωρισμένων συστημάτων αυτού του τύπου

Κλιματιστικά με λειτουργία ανεμιστήρα τροφοδοσίας, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα σε κλειστά οικιστικά κτίρια, εξοπλισμένα με σύγχρονα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, καθώς και σε δωμάτια με ειδικές απαιτήσεις για την ανταλλαγή αέρα και την ποιότητα του αέρα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός κλιματιστικού με φρέσκο ​​αέρα είναι:

 • Παροχή σέρβις όλο το χρόνο με παροχή εισροής φρέσκου αέρα. Η αρμόδια προσέγγιση των κατασκευαστών επέτρεψε να δημιουργήσει μια τέτοια κλιματολογική τεχνική, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του υπαίθριου αέρα. Ένα ανοιχτό παράθυρο θα δώσει την απαραίτητη εισροή αέριων μαζών, αλλά η ποιότητά του, ειδικά σε μια μεγαλοπρέπεια, αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με αποτελεσματικά στοιχεία φίλτρου, χάρη στα οποία εισέρχεται καθαρός και φρέσκος αέρας στο δωμάτιο.
 • Ο έλεγχος μικροεπεξεργαστή επιτρέπει την αυτόματη συντήρηση των καθορισμένων χαρακτηριστικών θερμοκρασίας και υγρασίας και την απόδοση της συσκευής.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Παράγοντες που πρέπει να δώσουν προσοχή

Παρά τα αρκετά σοβαρά πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κλιματικής τεχνολογίας, τα κλιματιστικά με εξαναγκασμένο εξαερισμό για το διαμέρισμα δεν έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή με τους συμπατριώτες μας και υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις γι 'αυτό:

 1. Αυξημένο επίπεδο θορύβου, η πηγή του οποίου είναι ένας επιπλέον ανεμιστήρας. Από τη Ρωσία, το επίπεδο θορύβου εξομαλύνεται με υγειονομικά πρότυπα, τα οποία αναμφισβήτητα δηλώνουν ότι το επίπεδο διεισδυτικής ηχητικής επίδρασης σε χώρους διαβίωσης δεν μπορεί να είναι πάνω από 30 dB τη νύχτα. Τα πιο κοινά μοντέλα μιας τέτοιας κλιματικής τεχνολογίας έχουν δείκτη στην όψη αυτής της αξίας.
 2. Το οικιακό κλιματιστικό αυτού του τύπου δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το σύστημα εξαερισμού.
 3. Υψηλό κόστος. Η τιμή μιας τέτοιας συσκευής είναι περίπου 15-20% υψηλότερη από ό, τι ο αντίστοιχος εξοπλισμός κλιματισμού ισχύος με έλεγχο του μετατροπέα.

Η επιλογή ενός διαχωρισμένου συστήματος αυτού του τύπου θα πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες, αφού η πραγματοποίηση της σωστής ανταλλαγής αέρα και ο συγχρονισμός του συστήματος εξαερισμού με το σύστημα κλιματισμού είναι δυνατή μόνο με τον κατάλληλο υπολογισμό και την εκτίμηση του απαιτούμενου όγκου αέρα τροφοδοσίας.

Κλιματισμός με τροφοδοσία με φρέσκο ​​αέρα: μια συσκευή και μια επιλογή από ένα split split σύστημα

Σε ζεστά και άνετα σπίτια, υπάρχουν συχνά προβλήματα με τον φυσικό εξαερισμό και συνεπώς το περιεχόμενο οξυγόνου πέφτει απότομα. Αυτό επηρεάζει την υγεία και τη δραστηριότητα των ιδιοκτητών σπιτιού και των εργαζομένων των επιχειρήσεων.

Για την επίλυση του προβλήματος, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός. Ένα μοντέρνο κλιματιστικό με φρέσκο ​​αέρα είναι ένα μοντέλο αποδοτικού και προσιτού κλιματικού εξοπλισμού.

Σύγκριση συμβατικών και κλιματιστικών

Ένα κοινό λάθος μεταξύ των χρηστών είναι ότι θεωρούν οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού κλιματισμού. Στην πραγματικότητα, στον τρόπο ενεργού ανταλλαγής αέρα με τις μάζες αέρα του δρόμου μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ορισμένοι τύποι εξοπλισμού. Προκειμένου να γίνει πιο σαφής, πρώτα εξετάζουμε τη συσκευή ενός συμβατικού διαχωρισμένου συστήματος.

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης, που ονομάζονται split συστήματα, είναι ένα σύνολο από δύο χωριστές μονάδες που έχουν διαφορετική δομή το ένα από το άλλο και βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις. Η πρώτη μονάδα είναι μια μονάδα εξάτμισης, η οποία είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, αναρτάται σε τοίχο ή μερικώς καλυμμένη με επένδυση οροφής. Η δεύτερη μονάδα είναι μια απομακρυσμένη συσκευή συμπιεστή-συμπυκνωτή, συνήθως τοποθετημένη στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η αρχή του κλιματιστικού είναι απλή. Μέσα από τις γρίλιες εισαγωγής εισέρχεται ο θάλαμος αέρα στη μονάδα, όπου ψύχεται και στη συνέχεια εκκενώνεται μέσω των αεραγωγών προς τα έξω. Η μεταβολή της θερμοκρασίας του αέρα δεν βασίζεται στην παραγωγή του κρύου, αλλά στη μεταφορά της θερμικής ενέργειας.

Ο φορέας είναι ο Freon, ο οποίος εισέρχεται στην απομακρυσμένη μονάδα στην αέρια κατάσταση, αλλά επιστρέφει στη μονάδα υγρού. Για να εισέλθει στην αέρια φάση, το freon παίρνει μέρος της θερμότητας από τον αέρα εξαγωγής στον εξατμιστή.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει αντικατάσταση των αέριων μαζών, και η ψύξη (καθώς και η θέρμανση και η διήθηση) πραγματοποιείται με επανακυκλοφορία. Ο εξοπλισμός τροφοδοσίας είναι διατεταγμένος διαφορετικά. Ένα παράδειγμα ενός συστήματος split με την οργάνωση εισροής φρέσκου αέρα είναι μια συσκευή τύπου καναλιού.

Φυσικά, οι απλοί σύστημα split είναι εύκολο να εγκατασταθούν, έχουν μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά έχουν ένα όμορφο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά, σε αντίθεση με την παροχή αέρα, δεν φρεσκάρετε τον αέρα στο δωμάτιο - και αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα τους.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα των πολλαπλών συστημάτων

Μιλώντας για τα κλιματιστικά μηχανήματα με τη γενική έννοια, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε και συστήματα πολλαπλών διαστάσεων, τα οποία επίσης χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό πολυκατοικιών, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων και βιομηχανικών κτιρίων.

Από τα συμβατικά διαφέρουν επειδή έχουν μόνο μία απομακρυσμένη μονάδα, ενώ μπορεί να υπάρχουν αρκετές εσωτερικές. Ο ελάχιστος αριθμός είναι δύο ενότητες, το μέγιστο περιορίζεται σε τέσσερις. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα εσωτερικά μπλοκ, το σύστημα θα χάσει την απόδοσή του και δεν θα λειτουργήσει με πλήρη ισχύ.

Το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού δεν χρησιμοποιείται πάντοτε, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η εγκατάσταση ενός μεγάλου αριθμού υπαίθριων μονάδων είναι αδύνατη για διάφορους λόγους:

 • Το κτίριο είναι ιστορικό ή αρχιτεκτονικό μνημείο.
 • υπάρχει απαγόρευση εγκατάστασης απομακρυσμένων μονάδων στην πρόσοψη.
 • Για την ανάρτηση του εξοπλισμού, η αρχιτεκτονική του κτιρίου παρέχει για ορισμένα σημεία, περιορισμένη στην περιοχή.

Μερικές φορές από την τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού απομακρυσμένων μονάδων αρνούνται για αισθητικούς λόγους: η όμορφη πρόσοψη του κτιρίου, κρεμασμένη με εξωτερικά κτίρια, φαίνεται απροσδιόριστη.

Το πλεονέκτημα του πολυσυστήματος είναι η εγκατάσταση μιας απομακρυσμένης μονάδας, τα μειονεκτήματα είναι πολύπλοκες εργασίες για την εγκατάσταση αγωγών, μείωση των επιδόσεων και αξιοπιστία. Επιπλέον, όλες οι εσωτερικές μονάδες πρέπει να λειτουργούν με πανομοιότυπους τρόπους: είτε για θέρμανση είτε για ψύξη.

Μοντέλα καναλιών εισόδου

Η λειτουργία της αντικατάστασης των μαζών του αναλωμένου αέρα με τον αέρα από το δρόμο πραγματοποιείται πλήρως μόνο στα κλιματιστικά καναλιών, επομένως θα αναλύσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά τις επιδόσεις. Ένα καλά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο σύστημα διαχωρισμού καναλιών διαχειρίζεται τόσο τα καθήκοντα εξαερισμού όσο και τον έλεγχο του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού με εισροή

Τα μοντέλα ανακυκλοφορίας των κλιματιστικών καναλιών (KK) είναι παρόμοια κατ 'αρχήν με τα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού, αλλά διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και τη θέση τοποθέτησης. Οι εσωτερικές μονάδες είναι ενσωματωμένες σε δομές οροφής ψεκασμού και ο αέρας κυκλοφορεί μέσω των καναλιών που τα συνδέουν με την εξωτερική μονάδα.

Έτσι, μοιάζει με ένα απλό μοντέλο ανακύκλωσης, που δεν μπορεί να παρέχει καθαρό αέρα. Προκειμένου το σύστημα να εκτελέσει τη λειτουργία τροφοδοσίας, απαιτείται ενσωματωμένος θερμαντήρας. Αυτό ρυθμίζεται από τους κανόνες του SNiP, σύμφωνα με τους οποίους η κατώτατη οριακή θερμοκρασία των μαζών του αέρα που προέρχονται από το δρόμο πρέπει να είναι +14 ° С.

Εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από -15 ° C, η αντλία θερμότητας μπορεί να χειριστεί τη λειτουργία θέρμανσης. Ωστόσο, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, χρησιμοποιούνται μοντέλα κλιματισμού με νερό ή ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα. Ο εξοπλισμός που εκτελεί θέρμανση μπορεί να είναι είτε επιπρόσθετα εγκατεστημένος είτε ενσωματωμένος.

Τα προγραμματιζόμενα συστήματα τροφοδοσίας είναι πιο ακριβά από τις συμβατικές τροποποιήσεις δωματίων με μονάδα τοίχου, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και λειτουργικές λόγω του συνδυασμού εξαερισμού και κλιματισμού. Η ποσότητα του οξυγόνου στον αέρα ικανοποιεί τις υγειονομικές απαιτήσεις, η θερμοκρασία ρυθμίζεται εύκολα και η εμφάνιση δεν δημιουργεί ενόχληση, αφού όλα τα λειτουργικά μέρη του συστήματος βρίσκονται σε μια αόρατη ζώνη πάνω από την οροφή.

Η αρχή του συστήματος εφοδιασμού

Για να μεταφέρεται ο αέρας από το δρόμο στις εγκαταστάσεις, παρέχονται αεραγωγοί, οι οποίοι δεν υπάρχουν σε συμβατικά συστήματα διαχωρισμού. Πρώτον, ο αέρας από το δρόμο μέσω της εξωτερικής μονάδας μετακινείται στο μονωμένο κανάλι και έπειτα στον θάλαμο ανάμειξης. Εκεί ο εισερχόμενος αέρας συνδέεται με τα αναλωθέντα, αναζωογονώντας το.

Στη συνέχεια, το μίγμα αέρα διέρχεται από τα φίλτρα και, σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο, επεξεργάζεται. Αφαιρείται η αφυδάτωση, η θέρμανση ή η ψύξη των αέριων μαζών. Στη συνέχεια, ο καθαρισμένος, φιλτραρισμένος, μερικώς ανανεωμένος αέρας της καθορισμένης θερμοκρασίας εισέρχεται στους χώρους.

Κατά κανόνα, η συντήρηση της θερμοκρασίας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την εποχή. Το καλοκαίρι, τα κλιματιστικά τροφοδοσίας λειτουργούν για ψύξη, το χειμώνα - για θέρμανση. Στην ψυχρή εποχή αρκεί να λειτουργήσει μια αντλία θερμότητας, ο θερμαντήρας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τύποι εξοπλισμού με προσμείξεις

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, με την αντικατάσταση του αέρα με φρέσκο, μόνο εξοπλισμό καναλιών με αεραγωγούς και θέρμανση μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι τύποι μοντέλων μπορούν επίσης να αερίζουν, αλλά σε ποσοστό 10% της απόδοσής τους. Η αναλογία του φρέσκου αέρα αναφερόταν συχνά ως "πρόσμιξη", ο όγκος των αέριων μαζών καταλαμβάνεται από την "κατεργασία" που επεξεργάζεται στο εσωτερικό μπλοκ.

Παραδοσιακά μοντέλα τοίχου

Τα μοντέλα, η εσωτερική μονάδα των οποίων είναι τοποθετημένα στον τοίχο, είναι τα πιο δημοφιλή για τη βελτίωση των χώρων διαβίωσης. Υπάρχουν μοντέλα που παρέχουν ένα άνετο μικροκλίμα σε μια έκταση 10μ², αλλά υπάρχουν πιο ισχυροί εξοπλισμοί σχεδιασμένοι για δωμάτια μέχρι 100μ². Όχι πολύ καιρό πριν, υπήρχαν μοντέλα αναστροφέων εξοπλισμένα με ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ανεξάρτητα από το εάν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να λειτουργεί παράλληλα. Ένα παράδειγμα μονάδας τοίχου με λειτουργία παροχής αέρα από το δρόμο είναι η σειρά Air Exchanger της διάσημης μάρκας HITACHI.

Μια εγκατάσταση εξατμιστήρων τοίχου εγκαθίσταται οπουδήποτε στο δωμάτιο, αλλά προτιμάται η περιοχή κοντά στο παράθυρο. Όσο πιο σύντομος είναι ο κορμός μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα του εξοπλισμού. Τα μοντέλα τοίχων είναι ευχάριστα διακοσμημένα και διαθέτουν μεγάλο σύνολο πρόσθετων επιλογών.

Συστήματα κλιματισμού κασέτας

Συχνά σε δημόσια κτίρια μπορείτε να βρείτε κλιματιστικά με εσωτερικές μονάδες κασέτας. Τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα για τη συντήρηση μεγάλων εκτάσεων - από 40 έως 150 m². Έχουν υψηλή απόδοση και διακρίνονται ευνοϊκά από τα ελάχιστα επίπεδα θορύβου.

Η χωρητικότητα των κλιματιστικών κασετών κυμαίνεται από 3 kW έως 15 kW, οι κύριες λειτουργίες είναι η μείωση της θερμοκρασίας στην αίθουσα ή η λειτουργία στην αντλία θερμότητας. Μια κατασκευή είναι ευρέως διαδεδομένη, στην οποία ο αέρας λαμβάνεται από την αίθουσα μέσω του κεντρικού ανοίγματος, και η τροφοδοσία - κατά μήκος τεσσάρων σιδηροτροχιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Εάν χρησιμοποιείται μια κασέτα, τότε είναι τοποθετημένη σε μια αναρτημένη δομή στο κέντρο του δωματίου.

Στην αγορά υπάρχουν τόσο παραδοσιακές τροποποιήσεις όσο και συστήματα κασετών με ένα μείγμα. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά Airwell CK έχουν σχεδιαστεί για την εγκατάσταση συστημάτων πολλαπλών σπαστών και, χάρη στον ενσωματωμένο θερμαντήρα και τους αεραγωγούς, εκτελούν μια δοσομετρική παροχή φρέσκου αέρα. Πλεονεκτήματα - όμορφος σχεδιασμός και υψηλή απόδοση, μειονέκτημα - εγκατάσταση μόνο στη δομή ανάρτησης.

Συσκευές δαπέδου και οροφής

Σε μερικές αίθουσες δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την τοποθέτηση των μοντέλων κασετών και η απόδοση των κλιματιστικών σε τοίχο δεν επαρκεί. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε συσκευές γενικού πάτου-οροφής που διαθέτουν συνδετήρες και για τοποθέτηση στο πάτωμα και για να κρεμάσετε στην οροφή.

Ο κλιματισμός παρέχεται από πίδακα καθαρού αέρα, ο οποίος κατευθύνεται κατά μήκος της οροφής ή του τοίχου - ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης. Η μέγιστη ισχύς των συσκευών είναι 15 kW, αλλά για σχετικά μικρά δωμάτια (40 m²) υπάρχει αρκετός εξοπλισμός με παραμέτρους 5-6 kW.

Μοντέλα στήλης διαχωρισμένων συστημάτων

Όπως μπορεί να κριθούν από τον τίτλο, τα κλιματιστικά με τη μορφή τους μοιάζουν με στήλες που αγωνίζονται στην οροφή. Εξυπηρετούν άλλους τύπους ισχύος (κατά μέσο όρο 17 kW) και μπορούν να εξυπηρετήσουν δωμάτια έως 180μ².

Η αρχή της λειτουργίας μοντέλων τύπου στήλης είναι η ίδια με αυτή των προηγούμενων κλιματιστικών, αλλά διαφέρουν στην παροχή καθαρού αέρα. Το ρεύμα δεν κατευθύνεται κατά μήκος των τοίχων και όχι στο κέντρο του δωματίου, αλλά προς την οροφή. Εκεί ο ψυχρός αέρας αποκλίνει προς διάφορες κατευθύνσεις και κατεβαίνει, μετατοπίζοντας ήδη θερμαίνεται.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με μερικό μείγμα φρέσκου αέρα έχουν υψηλή απόδοση, αλλά έχουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου από τους τύπους χάλυβα - έως και 50 dB.

Πλεονεκτήματα της κλιματισμού πολλαπλών ζωνών

Η πολυζωνική συντήρηση των χώρων είναι μια πιο τέλεια παραλλαγή συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού, γεγονός που δημιουργεί ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα σε μια μεγάλη περιοχή. Η κύρια διαφορά από τα τυπικά συστήματα split είναι η αύξηση του μήκους του δικτύου που συνδέει τις μονάδες που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του συστήματος πολλαπλών ζωνών:

 • Μέχρι 20 εσωτερικές μονάδες μπορούν να συνδεθούν σε 1 απομακρυσμένη μονάδα.
 • η απόσταση από την εσωτερική μονάδα έως την εξωτερική μονάδα είναι έως 150 μέτρα (σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερο).
 • η διαφορά ύψους μεταξύ των μονάδων είναι 50 μέτρα.

Χάρη στις παραμέτρους που παρατίθενται, η απομακρυσμένη εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στα πιο βολικά απομακρυσμένα σημεία - στη σοφίτα, στην οροφή, στην αυλή πίσω από το φράχτη κλπ.

Το σύστημα πολλαπλών ζωνών είναι πιο οικονομικό, καθώς ο έλεγχος του μετατροπέα επιτρέπει την αλλαγή της ισχύος του συστήματος ανάλογα με τον αριθμό των εσωτερικών μονάδων που λειτουργούν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντελώς διαφορετικές μονάδες τύπου και επιδόσεων. Η ρύθμιση και ο έλεγχος της λειτουργίας του συνόλου του εξοπλισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν σε λειτουργία συστήματος, με ένα τηλεχειριστήριο.

Συμβουλές για την επιλογή των κλιματιστικών

Πριν αγοράσετε ένα σύστημα split για οικιακή χρήση ή για χρήση γραφείου, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε εάν είναι απαραίτητος ο εξαερισμός. Ίσως το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού και δεν χρειάζεται πρόσθετες συσκευές αυτού του τύπου.

Εάν η ανταλλαγή αέρα είναι αδύναμη, δώστε προσοχή στα μοντέλα των κλιματιστικών.

Εάν οι οροφές είναι χαμηλές (για παράδειγμα, 2,5 μ.), Η ιδέα με μοντέλα οροφής δεν θα λειτουργήσει. Ίσως, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή με μια μονάδα τοίχου, η οποία ταυτόχρονα φέρει μια πνοή αέρα από το δρόμο. Για μεγαλύτερα δωμάτια, θα χρειαστεί ένα πιο παραγωγικό μοντέλο, για παράδειγμα, με εγκατάσταση δαπέδου και οροφής.

Οι αίθουσες ξενοδοχείων, φουαγιέ και λόμπι είναι μεγάλες. Εκτός από τα συστήματα καναλιών, τα μοντέλα στήλης είναι εγκατεστημένα σε αυτά, με διαφορετικές επιδόσεις και υψηλή ταχύτητα ανταλλαγής αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής, είναι απαραίτητο να αναλυθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά απόδοσης: να προσδιοριστεί η περιοχή του μοντέλου, ποια είναι η χωρητικότητά του και εάν μπορούν να συνδεθούν πρόσθετα στοιχεία. Τα νεότερα προγραμματιζόμενα κλιματιστικά με μια μεγάλη λίστα πρόσθετων επιλογών είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά ορισμένες λειτουργίες είναι πραγματικά σημαντικά.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Για την καλύτερη κατανόηση της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας των συστημάτων διάσπασης κλιματισμού, σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε βίντεο με χαρακτήρα έρευνας.

Αναθεώρηση βίντεο κλιματιστικών καναλιών Haier:

Από τα πλεονεκτήματα των μοντέλων τύπου καναλιών:

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα συστήματα πολλαπλών ζωνών:

Για να εμπλουτιστεί ο αέρας στο δωμάτιο με οξυγόνο, δεν είναι απαραίτητο να κρατάτε ένα ανοιχτό παράθυρο ή να εγκαταστήσετε επιπλέον αερισμό. Μερικές φορές αρκεί να επιλέξετε το σωστό μοντέλο του κλιματιστικού, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, όχι μόνο θα δροσίζει / ζεσταίνει το δωμάτιο, αλλά και θα πραγματοποιεί ανταλλαγή αέρα.

Κλιματισμός με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Το κλιματιστικό δεν έχει σχεδιαστεί για ανταλλαγή αέρα, καθαρίζει και δροσίζει το περιβάλλον σε περιορισμένο χώρο. Αλλά οι εξαντλημένοι άξονες εξαερισμού των πολυκατοικιών, η εγκατάσταση των σφραγισμένων πλαστικών παραθύρων στέρησε το διαμέρισμα του φυσικού εξαερισμού. Ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται ανθυγιεινός, το οξυγόνο δεν είναι αρκετό, το μερίδιο του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται. Μπορεί ένα κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα να είναι αέρας τροφοδοσίας;

Ποικιλίες κλιματιστικών με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Συνδυάστε τις δύο λειτουργίες της προετοιμασίας του αέρα σε πλήρη λειτουργία δεν είναι ακόμα δυνατή. Τα καλύτερα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο ροή αέρα από το δρόμο στο 30% της συνολικής χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, ο κλιματισμός είναι πολύ πιο περίπλοκος και η τιμή αυξάνεται.

Για το σπίτι και τα διαμερίσματα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο κλιματιστικά μονού μπλοκ, διάφορες τροποποιήσεις, split συστήματα. Εξασφαλίζουν το καθεστώς σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m 2. Δεν θα εξετάσουμε κλιματιστικά κασέτας και κολώνες.

Αγωγός κλιματισμού με καθαρό αέρα

Η συσκευή του συστήματος καναλιών είναι δύο μονάδων. Μία μονάδα, συμπιεστής-συμπυκνωτής, βρίσκεται πίσω από την περίμετρο, εξατμιστικό βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μεταξύ τους συνδέονται με χάλκινους σωλήνες με Freon και ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Η μονάδα εξάτμισης μπορεί να κρυφτεί στην επένδυση του δωματίου. Τα κλιματιστικά με λειτουργία τροφοδοσίας με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο παράγουν αερόστατο στο δωμάτιο εντός 2-3 ωρών. Φυσιολογικά, ο αέρας γίνεται υγιής, κορεσμένος με οξυγόνο. Τέτοια κλιματιστικά περιλαμβάνουν συστήματα από την εταιρεία Daikin "Ururu Sarara". Δημιούργησαν τα μοντέλα τους με την εισροή καθαρού αέρα από τη Hitachi και τη Haier.

Η τεχνολογία καθαρισμού και ανάμειξης των ροών αέρα είναι πολύπλοκη. Σε ένα ειδικό μπλοκ πίσω από την περίμετρο, ο αέρας που ρέει από το δρόμο διέρχεται από τον καταλύτη μαγγανίου, λαμβάνει χώρα προσρόφηση ακαθαρσιών, συμπεριλαμβανομένων οσμών. Στην είσοδο του συστήματος κλιματισμού υπάρχει ένα φίλτρο, στο οποίο παραμένουν μικρά θραύσματα, έντομα και άλλες εξωτερικές βρωμιές. Στη συνέχεια, τα ρεύματα αερίου αναμειγνύονται και διέρχονται από ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, όπου απολυμαίνονται βιολογικά. Ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Το θεραπευτικό προϊόν τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Αγωγός κλιματισμού με προσθήκη καθαρού αέρα

Τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Αντιπροσωπεύουν μια εγκατάσταση με ένα μπλοκ που βγαίνει στο δρόμο, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι 2-4. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια πρόσθετη συσκευή για την προετοιμασία του αέρα από το δρόμο. Σε τέτοια κλιματιστικά, η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν υπερβαίνει το 10% του συνολικού όγκου στο σύστημα κυκλοφορίας. Ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει σωστά το πολυάριθμο. Σε όλα τα σημεία εξόδου, οι παράμετροι του αέρα θα είναι οι ίδιες. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα ενός συστήματος διάσπασης πολλαπλών σημείων. Δεν παρέχονται περισσότερα από 4 σημεία επιλογής, επειδή είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί ένα τέτοιο σύστημα όσον αφορά την παραγωγικότητα.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αέρα από το δρόμο, υπάρχει ένα split σύστημα με μια τοίχο-τοποθετημένη εσωτερική μονάδα. Αλλά ταυτόχρονα τροποποιείται η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας και θάλαμος ανάμιξης. Δίπλα στην περίμετρο υπάρχει μια μονάδα προετοιμασίας αέρα, η οποία παρέχει χειμωνιάτικη θέρμανση και ένα πλέγμα τραχιάς καθαρισμού από τα συντρίμμια και τα ζώα.

Κλιματισμός, που παίρνει τον αέρα από το δρόμο

Το σύστημα διαίρεσης καναλιών χρησιμοποιεί τα κυκλώματα εισόδου με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Μήπως αυτό το κλιματιστικό παίρνει τον αέρα από το δρόμο; Μία απομακρυσμένη μονάδα βρίσκεται έξω από το κύκλωμα, οι εξατμιστές συνδέονται με αυτό μέσω αγωγών, τοποθετούνται σε ψευδοροφή ή ψευδο τοίχο. Χρησιμοποιείται μονάδα για την προετοιμασία αέρα από το δρόμο, η οποία τροφοδοτείται στο σύστημα σε διάφορα σημεία. Κατάσταση - ένα μέρος πίσω από έναν τοίχο ή κάτω από μια επικάλυψη, επαρκή για να φιλοξενήσει τον εξοπλισμό. Το σύστημα είναι προγραμματιζόμενο, ο έλεγχος πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική μονάδα. Εγκατάσταση για την προετοιμασία της ροής αέρα από τον κλιματισμό δρόμων και καναλιών έχει διαφορετικούς πίνακες ελέγχου για ρύθμιση. Η ανάμιξη του καθαρού αέρα μπορεί να φτάσει το 30%. Ως αποτέλεσμα της επικαιροποίησης της ισορροπίας της συντήρησης του ανθρακικού αερίου, το οξυγόνο αλλάζει.

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα για το διαμέρισμα

Ένας άλλος τύπος συστημάτων split είναι ο ανεμιστήρας κλιματισμού και εξαγωγής στη σειρά προϊόντων της Hitachi, δεν είναι πολύ ισχυροί, η ανταλλαγή αέρα φθάνει μόνο τα 8 m 3 ανά ώρα, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο ο αριθμός αυτός είναι αρκετός. Ένα παράδειγμα συστήματος διανομής τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι το κλιματιστικό Hitachi RAS-10JH2. Το μοντέλο έχει συμπιεστή μετατροπέα, χρησιμοποιούνται 2 σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο αέρας αφαιρείται βίαια, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο μπορεί να θερμανθεί. Στο τηλεχειριστήριο υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές για την παροχή αέρα από το δρόμο και την αφαίρεση των αποβλήτων. Η λειτουργία είναι επιλεγμένη μία, τότε το σύστημα προσαρμόζεται στην κατάσταση ισορροπίας.

Η Haier προσφέρει 2 μοντέλα κλιματιστικών premium με ροή αέρα: Aqua Super Match AS09QS2ERA και LIGHTERA HSU-09HNF03 / R2 (DB). Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το σύστημα παροχής αέρα είναι μια πρόσθετη επιλογή. Αλλά αφού αγόρασε εξοπλισμό, είναι δυνατή η παροχή ανανέωσης αέρα σε ποσοστό 25 m 3 / ώρα. Και τα δύο μοντέλα κλιματιστικών έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία της ανάμειξης αέρα από το δρόμο. Για αυτό, υπάρχει ένας ανεμιστήρας πίεσης και ένας θάλαμος ανάμιξης για δύο ρεύματα αερίου στην εξωτερική μονάδα. Ένας εύκαμπτος σωλήνας με εξωτερικό αέρα μπορεί να εισάγεται απευθείας στο δωμάτιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κανόνες για την τοποθέτηση κλιματιστικών κλιματιστικών με παροχή αέρα από το δρόμο

Στην περίπτωση εγκατάστασης σε ταράτσα των εξατμιστήρων, είναι σημαντικό η ροή του ψυχρού αέρα να μην φθάνει στη θέση των ανθρώπων. Επομένως, χρησιμοποιήστε στενούς τυφλούς περσίδες. Όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο καλύτερη είναι η μέση ροή του μετρητή αερίου. Στο σύστημα διαχωρισμού καναλιών, η απόσταση μεταξύ της κανονικής και της ψευδοροφής είναι τουλάχιστον 25 εκ. Το ίδιο ισχύει και για την ψευδαίσθηση των τοίχων πίσω από τα οποία περνούν τα κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση, κλιματιστικά κανάλια ή συστήματα διαχωρισμού με παροχή φρέσκου αέρα σε τιμή θα κοστίζουν περισσότερο, σε λειτουργία είναι πιο περίπλοκη από ένα ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και κλιματιστικό. Τα όργανα 2 σε 1, φυσικά, έχουν πολλές αποκομμένες δυνατότητες.

Κλιματιστικά με εισροή αέρα από το δρόμο: τα υπέρ και τα κατά.

Αρχικά, τα κλιματιστικά δεν σχεδιάστηκαν για αερισμό, αλλά με την "πλαστικοποίηση" του κόσμου, έγινε εμφανής η ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων λειτουργιών στα συστήματα κλιματισμού. Έτσι υπήρχαν κλιματιστικά. Τι είναι αυτό και πώς θα λειτουργήσει αυτό το άρθρο.

Τι είναι ένας κλιματισμός με παροχή αέρα από το δρόμο

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις είναι ότι η εξωτερική μονάδα ενός συμβατικού κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού είναι απαραίτητη για να πάρει φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο, να κρυώσει και να το δώσει στις εγκαταστάσεις. Στην πραγματικότητα, το 99% των κλιματιστικών δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό, αλλά κυνηγάει τον αέρα σε έναν κλειστό βρόχο.

Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να παράγουν αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο, αλλά η αρχή της λειτουργίας μπορεί να είναι πολύ διαφορετική για διαφορετικούς κατασκευαστές.

Για παράδειγμα, πάρτε την επωνυμία κλιματισμού Haier. Σε πολλά μοντέλα της σειράς τους, μπορείτε να αγοράσετε ως επιλογή μια μικρή ειδική μονάδα που είναι εγκατεστημένη στο δρόμο. Ο ανεμιστήρας μέσα του ωθεί τον αέρα από το δρόμο μέσα στο δωμάτιο. Ο έλεγχος πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου και ο ίδιος ο αέρας διέρχεται μέσω του φίλτρου προτού εισέλθει στο δωμάτιο.

Φυσικά, ο πλήρης καθαρισμός του αέρα δεν συμβαίνει, αλλά η λειτουργία του αερισμού του δωματίου προστίθεται, και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τα κλιματιστικά Daikin διαθέτουν μοντέλα που δεν σερβίρουν μόνο φρέσκο ​​αέρα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά είναι επίσης σε θέση να καθαρίσουν, να ενυδατώσουν ή να τα στεγνώσουν. Και ο καθαρισμός είναι πολυεπίπεδο και περιλαμβάνει την καθυστέρηση της σκόνης, της γύρης, αφαιρεί δυσάρεστες οσμές και βακτήρια. Δηλαδή. είναι σχεδόν ένα ολόκληρο κλίμα σύνθετο.

Εκτός από την πίστα κλιματισμού, οι μονάδες κλιματισμού συνδέονται με ειδικό σωλήνα, μέσω του οποίου τροφοδοτείται αέρας. Αυτό το κλιματιστικό έχει όλες σχεδόν τις απαραίτητες λειτουργίες και τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Inverter.
 • Ψύξη, θέρμανση, αφύγρανση, υγρασία, αερισμός.
 • Εργασία σε χαμηλές θερμοκρασίες, νυχτερινή λειτουργία κ.λπ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κλιματιστικών με παροχή αέρα

Κλιματισμός με τη λειτουργία της ροής του αέρα, που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε κτίρια κατοικιών σφραγισμένο, εξοπλισμένο με σύγχρονα πλαστικά παράθυρα, καθώς και σε περιοχές με ειδικές απαιτήσεις για την ανταλλαγή της ποιότητας του αέρα και αέρα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός κλιματιστικού με φρέσκο ​​αέρα είναι:

 • Παροχή σέρβις όλο το χρόνο με παροχή εισροής φρέσκου αέρα. Η αρμόδια προσέγγιση των κατασκευαστών επέτρεψε να δημιουργήσει μια τέτοια κλιματολογική τεχνική, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του υπαίθριου αέρα. Ένα ανοιχτό παράθυρο θα δώσει την απαραίτητη εισροή αέριων μαζών, αλλά η ποιότητά του, ειδικά σε μια μεγαλοπρέπεια, αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με αποτελεσματικά στοιχεία φίλτρου, χάρη στα οποία εισέρχεται καθαρός και φρέσκος αέρας στο δωμάτιο.
 • Ο έλεγχος μικροεπεξεργαστή επιτρέπει την αυτόματη συντήρηση των καθορισμένων χαρακτηριστικών θερμοκρασίας και υγρασίας και την απόδοση της συσκευής.

Μειονεκτήματα των κλιματιστικών με εισροή αέρα:

 • Υψηλό κόστος εξοπλισμού. Από 70 χιλιάδες ρούβλια
 • Ανεπαρκής ροή αέρα. Τυπικά, αναμειγνύεται με φρέσκο ​​αέρα διαμέσου του λεπτού σωλήνα και το μέγιστο εξαερισμό είναι 40-60 m3 / ώρα, θεωρώντας πρότυπα SanPin, τέτοια ποσότητα δεν είναι καθόλου αρκετό για ένα άτομο.

Η αρχή του κλιματιστικού με καθαρό αέρα

Τα συστήματα διαχωρισμού με τροφοδοσία με φρέσκο ​​αέρα έχουν διαφορετικά σχέδια. Οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των συμπατριωτών μας είναι μοντέλα με τοίχο και διάταξη καναλιών της εσωτερικής μονάδας. Η διάταξη τέτοιων κλιματικών συστημάτων δεν διαφέρει πολύ από τα τυπικά κλιματιστικά, με εξαίρεση τον αεραγωγό που συνδυάζει την εσωτερική και την εξωτερική μονάδα και τα συστήματα διήθησης του εισερχόμενου αέρα.

Η πρόσμιξη των αέριων μαζών γίνεται ως εξής: μέσω ανεμιστήρα αναρρόφησης, τροφοδοτείται καθαρός αέρας μέσω του αγωγού αέρα στη μονάδα εξατμίσεως, όπου εισέρχεται σε ειδικό θάλαμο και αναμιγνύεται με αέρα από το δωμάτιο. Στη συνέχεια, το μίγμα αέρα διέρχεται από το σύστημα φιλτραρίσματος και υφίσταται πρόσθετη επεξεργασία (θέρμανση, υγρασία, αφυγραντικότητα κλπ.), Η οποία εξαρτάται από την απόδοση, τη λειτουργία ρύθμισης και το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος. Μόνο μετά τη θεραπεία, το μίγμα αέρα τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Ο έλεγχος μικροεπεξεργαστών επιτρέπει τον αυτόματο έλεγχο των παραμέτρων που ορίζονται από το χρήστη του μείγματος αέρα, καθώς και της ισχύος της ροής του αέρα.

Χαρακτηριστικά των κλιματιστικών καναλιών με εισροή αέρα

Τα κλιματιστικά αγωγών προσαρμόστηκαν αρχικά ειδικά για αυτή τη λειτουργία. Εξασφαλίζουν την εισροή φρέσκου αέρα στο δωμάτιο, αλλά έχουν και τις λειτουργίες θέρμανσης, ψύξης του αέρα και είναι σε θέση να κατανέμουν ομοιόμορφα τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από την περιοχή του, χάρη στο δίκτυο καναλιών αέρα. Μη συγχέετε τα συνηθισμένα κλιματιστικά καναλιών, εστιάζοντας μόνο στον αερισμό του δωματίου και δημιουργώντας κυκλοφορία αέρα με κλιματιστικά καναλιών με καθαρό αέρα.

Τα αεριστικά κλιματιστικά έχουν ένα εντυπωσιακό σύστημα αεραγωγών, που δεν καταστρέφουν το εσωτερικό, καθώς καλύπτουν τέλεια κάτω από κρεμαστά ταβάνια.

Δεν έχουν την αισθητική εμφάνιση κανονικά οικιακών κλιματιστικών, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από την ικανότητα να κρύψει τα μέρη από το ταβάνι. Ducted κλιματιστικά είναι σε θέση να παρέχουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο, ανεξάρτητα από το σκοπό της και την περιοχή, τόσο κατάλληλα για εγκατάσταση σε μεγάλα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και οποιαδήποτε άλλα δωμάτια και τα κτίρια με μεγάλη κυκλοφορία ή σταθερή παραμονή των ανθρώπων.

Ένα συμβατικό κλιματιστικό δεν είναι ικανό να αποτελέσει αξιόλογη εναλλακτική λύση στις λειτουργίες του αερισμού εισαγωγής και εξαγωγής φρέσκου αέρα, οι οποίες παρέχονται με επιτυχία από ένα κλιματιστικό κανάλι.

Σχέδιο κλιματισμού καναλιών με εισαγωγή αέρα

Κλιματισμό οικιακής χρήσης με παροχή αέρα για το διαμέρισμα

 • Daikin Ururu Sarara

Οι λαμπρότεροι εκπρόσωποι αυτών των κλιματιστικών είναι ο Ururu Sarara από τον παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή της εταιρείας κλιματιστικού εξοπλισμού Daikin.

Το μοντέλο Daikin FTXR28EV1B9 / RXR28EV1B9 σειρά Ururu Sarara είναι ένα οικείο σύστημα διαχωρισμού στο οποίο, εκτός από τις τυπικές λειτουργίες, πραγματοποιείται μια πρόσμιξη καθαρού αέρα.

Οι μάζες του αέρα περνούν μέσα από τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες, όπου καθαρίζονται περαιτέρω με ενσωματωμένα φίλτρα, αλλά και με τη βοήθεια της τεχνογνωσίας της Daikin - απαλλαγή από ρεύμα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, Daikin FTXR κλιματιστικά σειρά είναι σε θέση να κορεστεί το δωμάτιο με φρέσκο ​​prizvoditelnosti αέρα 25 m3 ανά ώρα, η οποία θα ανανεωθεί τον αέρα σε ένα μικρό δωματίου για δύο ώρες.

 • Ενεργειακή απόδοση: το πλήρες μοντέλο της κατηγορίας Α (COP 5,00). COP 5.14)
 • Υγρασία URURU: διατηρεί ένα άνετο επίπεδο υγρασίας χωρίς χωριστή παροχή νερού
 • Αποστράγγιση του SARARA: διατηρεί ένα άνετο περιβάλλον και καθαρό αέρα στο δωμάτιο, αφαιρώντας την υγρασία από τον αέρα χωρίς να μειώνει τη θερμοκρασία
 • Ο ισχυρός αερισμός ανανεώνει το δωμάτιο για 2 ώρες
 • Ο καθαρισμός του αέρα υψηλής απόδοσης βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα με βάση την τεχνολογία Flash Streamer της Daikin
 • Βραβείο για καλό σχεδιασμό: ένα μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης για βιομηχανικό σχεδιασμό στην Ιαπωνία
 • Η νυχτερινή λειτουργία εξοικονομεί ενέργεια, κατά τη διάρκεια της οποίας τη νύχτα δεν υπάρχει υπερψύξη ή υπερθέρμανση
 • Για γρήγορη θέρμανση ή ψύξη, μπορείτε να επιλέξετε την αναγκαστική λειτουργία. Μετά την απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας, η μονάδα επιστρέφει στην προεπιλεγμένη λειτουργία λειτουργίας.
 • Ο τρόπος διατήρησης μιας άνετης θερμοκρασίας εξασφαλίζει την εργασία χωρίς ρεύματα, εμποδίζοντας τη ροή ζεστού ή κρύου αέρα απευθείας στο σώμα
 • Αθόρυβη λειτουργία: μέχρι το επίπεδο ακουστικής πίεσης 23 dBA
 • Ήσυχη λειτουργία της εσωτερικής μονάδας: Η λειτουργία "σίγασης" μειώνει τον θόρυβο λειτουργίας της εσωτερικής μονάδας κατά 3 dBA
 • Τιτάνιο με επικάλυψη απατίτη φωτοκαταλυτικού φίλτρου που κατακρατεί αιωρούμενα μικροσωματίδια, αποτελεσματικά αποσυνθέτει τις οσμές και εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη των βακτηρίων, ιών και μικροβίων εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα.
 • Η λειτουργία της ομοιόμορφης κατανομής της ροής αέρα σε όλο το χώρο επιτρέπει τη χρήση ενός συνδυασμού οριζόντιων και κάθετων αλλαγών στην σχάρα για την κυκλοφορία ροών ζεστού ή κρύου αέρα ακόμη και σε απομακρυσμένες γωνίες του δωματίου
 • Άλλα χαρακτηριστικά: τρόπος ύγρανσης, ψύξη της ροής του αέρα υπό μορφή αδύναμου ανέμου, άνετη εργασία κατά τον ύπνο, προστασία από την εμφάνιση μούχλας
 • Εξωτερικές μονάδες για διαμορφώσεις ζευγών
 • Οι εξωτερικές μονάδες Daikin είναι κομψές και ανθεκτικές, μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν σε στέγη ή βεράντα ή απλά τοποθετημένες στο εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού.

Οι εξωτερικές μονάδες διαθέτουν περιστρεφόμενο συμπιεστή, ο οποίος φημίζεται για το χαμηλό επίπεδο θορύβου και την υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Αν έχετε σύστημα αερισμού στο σπίτι, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο κλιματιστικό. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φράχτη φτηνό (χωρίς αερισμό), και για να εξοικονομήσετε χρήματα βάλτε μια πλήρη μονάδα εξαερισμού ή αναπνοή.

Ας συνοψίσουμε. Ο κλιματισμός είναι καλό, αλλά δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του αερισμού, εξαερισμού εξακολουθεί να είναι απαραίτητη, και φρέσκο ​​αέρα στη σειρά (Ururu / Sarara) αλλά, κατά πάσα πιθανότητα ως επί το πλείστον ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Είναι 28 μοντέλα του όγκου του φρέσκου αέρα ακόμη μία φορά μπορεί να είναι αρκετό, καθώς απευθύνεται σε μια μικρή περιοχή του χώρου, αλλά, στην πραγματικότητα, με το μοντέλο της 50 σειράς του όγκου του φρέσκου αέρα που παρέχεται είναι ακριβώς η ίδια με την περιοχή εξυπηρέτησης δύο φορές. Κάνετε τα δικά σας συμπεράσματα.

 • Hitachi AIR EXCHANGER

Ένας άλλος ιαπωνικός κατασκευαστής κλιματιστικών συσκευών Hitachi δεν έμεινε στην άκρη, απελευθερώνοντας μια ειδική σειρά ανταλλαγής AIR EXCHANGER.

Τα κλιματιστικά της σειράς αυτής είναι σε θέση να τροφοδοτούν 4 m3 ανά ώρα καθαρού αέρα από το δρόμο, απομακρύνοντας ταυτόχρονα την ίδια ποσότητα αέρα δωματίου. Ταυτόχρονα, ο αέρας τροφοδοσίας καθαρίζεται και επεξεργάζεται για να επιτευχθεί η απαραίτητη συγκέντρωση οξυγόνου στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, μπορούμε να αναφέρουμε RAS-JH5. Το ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού επιτρέπει την εισροή και την εξάτμιση του αέρα σε συνδυασμό με τις λειτουργίες ψύξης / θέρμανσης και ανεξάρτητα από αυτές. Ο έλεγχος του αντιστροφέα του συμπιεστή εξασφαλίζει την ομαλότητα στην επίτευξη της απαιτούμενης θερμοκρασίας και την υψηλή ενεργειακή απόδοση κατά τη λειτουργία κλιματιστικών.

 • Εσωτερική μονάδα ηχητικού επιπέδου 20 dB
 • Έλεγχος μετατροπέα
 • Σύστημα παροχής φρέσκου αέρα
 • Μικροκυτταρικό φίλτρο
 • Φίλτρο Νάνο Τιτανίου Wasabi.

Σε κλειστούς χώρους (με κλειστές πόρτες και παράθυρα), η περιεκτικότητα σε οξυγόνο του αέρα μειώνεται γρήγορα, ο αέρας γίνεται μπαγιάτικο. Σε αντίθεση με άλλα οικιακά κλιματιστικά αέρος, εξαερισμού του συστήματος από την Hitachi Air Exchanger λαμβάνει φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα, φίλτρα αυτό, αποτελεσματικά παγιδεύοντας τις προσμείξεις όπως διοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, οσμές και τα βακτηρίδια, και στη συνέχεια το παραδίδει στο δωμάτιο.

Φίλτρο νάιτς τιτανίου νιχαμπί Είναι μια μοναδική εξέλιξη που χρησιμοποιεί τον καταλύτη Nano Titanium τροποποιημένο με wasabi για να επιτύχει ένα ισχυρό αντιβακτηριακό, καλούπι, αλλεργιογόνο και οσμή.

Παροχή καθαρού αέρα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Εάν ενεργοποιήσετε την προμήθεια φρέσκου ύπνου vozduhav το καλοκαίρι, ο αισθητήρας παρακολουθεί τη θερμοκρασία θερμοκρασία δωματίου, η υγρασία και ο αέρας έξω, ακόμη και μετά την απενεργοποίηση του κλιματιστικού και προσφέρει φρέσκο ​​αέρα μέσα στο δωμάτιο από το δρόμο, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Καθώς η συγκέντρωση του CO2 δεν αυξάνεται, μπορείτε πάντα να απολαύσετε τη δροσιά του πρωινού!

Η υψηλότερη τάξη ενεργειακής απόδοσης. Σύμφωνα με τη νέα οδηγία της ΕΕ, εντοπίζονται επτά επίπεδα ενεργειακής απόδοσης από το Α έως το G. Η σειρά Air Exchanger διαθέτει την υψηλότερη κατηγορία ενεργειακής απόδοσης - κλάση Α.

Ο τρόπος σχεδίασης και παροχής φρέσκου αέρα. Χάρη στο σύστημα ανταλλαγής αέρα, ο αέρας από το δωμάτιο αφαιρείται αποτελεσματικά και αντικαθίσταται με καθαρό αέρα. Ο τρόπος εξαγωγής και τροφοδοσίας φρέσκου αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με τις λειτουργίες ψύξης / θέρμανσης όσο και απλά για την ανταλλαγή αέρα. Μπορείτε να επιλέξετε από το τηλεχειριστήριο μία από τις έξι λειτουργίες: από τη λειτουργία Hi-Me-Lo έως τη λειτουργία φρέσκου αέρα (Hi-Me-Lo). Στη λειτουργία αυτόματου αερισμού, ο αισθητήρας ποιότητας αέρα αναλύει την ποσότητα Ο2 και CO2 στο δωμάτιο και επιλέγει τον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας - εξαερισμό παροχής ή εξαγωγής.

Φίλτρο ανοξείδωτου χάλυβα έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι ενός συμβατικού φίλτρου πολυουρεθάνης. Είναι πολύ πιο ανθεκτικό, ανθεκτικό στη μόλυνση με λιπαρή επικάλυψη και επίσης εύκολο να καθαριστεί. Λόγω της επικάλυψης με οξείδιο του τιτανίου, έχει απολυμαντικό αποτέλεσμα.

Εργαστείτε μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου. Στη λειτουργία θέρμανσης, πολλά μοντέλα κλιματιστικών HITACHI μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος -20 ° C. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης τεχνολογίας inverter ALL DC Inverter και συμπιεστών ειδικού σχεδιασμού.

Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Χάρη στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών HITACHI, το επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας με ελάχιστη ταχύτητα είναι μόνο 20 dB. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι βολικός στις περιπτώσεις που απαιτείται η διατήρηση της θερμοκρασίας που έχει επιτευχθεί νωρίτερα ή τη νύχτα. Το σύστημα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ό, τι σε υψηλότερες ταχύτητες, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρήματα. Απλά πατήστε το κουμπί ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα για να επιλέξετε την ελάχιστη ταχύτητα ή επιλέξτε την αυτόματη λειτουργία.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς!

P.S. Μπορείτε πάντα να καλέσετε την εταιρεία "Η κλιματική φόρμουλα"Και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Εάν σας άρεσε το υλικό, μοιραστείτε το, παρακαλώ, στα κοινωνικά δίκτυα;)

Η εισροή καθαρού αέρα στα κλιματιστικά είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Είμαι βέβαιος ότι οι επαγγελματίες γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τις δυνατότητες των σύγχρονων συστημάτων κλιματισμού. Και πώς να είσαι απλός άνθρωπος στο δρόμο που ονειρεύεται δροσερό φρέσκο ​​αέρα στη ζέστη του καλοκαιριού;

Σύμφωνα με την εμπειρία, ακόμη και η πλειοψηφία των διευθυντικών στελεχών των εταιρειών για το κλίμα δεν κατανοούν πλήρως το ζήτημα του φρέσκου αέρα στα κλιματιστικά.

Σας προτείνω να καταλάβετε μαζί!

Αρχικά, τα κλιματιστικά δεν σχεδιάστηκαν για αερισμό, αλλά με την "πλαστικοποίηση" του κόσμου, έγινε εμφανής η ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων λειτουργιών στα συστήματα κλιματισμού.

Έτσι, υπήρχαν κλιματιστικά με εισροή ή μάλλον με προσμίξεις φρέσκου αέρα.

Για παράδειγμα, εταιρεία Panasonic τα τελευταία μοντέλα της είναι εξοπλισμένα με μια ειδική μεμβράνη στην εξωτερική μονάδα, χάρη στην οποία ο αέρας στο δωμάτιο είναι κορεσμένος με οξυγόνο. Η συγκέντρωση διατηρείται στο 21%. Ένα τέτοιο σύστημα συμβάλλει στη σημαντική αύξηση του κόστους εγκατάστασης ενός κλιματιστικού, επομένως χρησιμοποιείται σπάνια.

Haier δημιούργησε μια μονάδα ανανέωσης O2, συνδυάζοντας εξαερισμό και εξαερισμό, καθώς και τον καθαρισμό του αέρα. Η μονάδα είναι προσαρτημένη έξω από το τοίχωμα του κτιρίου, αντλεί αέρα κορεσμένο με διοξείδιο του άνθρακα και τροφοδοτεί φρέσκο ​​και μπορεί επίσης να ζεσταίνει τον αέρα κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων χρόνων. Χάρη στο ενσωματωμένο φίλτρο, ο αέρας καθαρίζεται από σκόνη.

DAIKIN προσφέρει κλιματιστικά με λειτουργία εισροής αέρα και υγρασία, η μέγιστη παροχή αέρα στα μοντέλα αυτά φθάνει τα 32 m3 / ώρα - αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι η κορυφαία απόδοση σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα άλλων κατασκευαστών.

HITACHI παράγει μια σειρά AIR EXCHANGER. Σε αυτά τα κλιματιστικά η εξάτμιση αέρα είναι 10 m3 / h, και η εισροή καθαρού αέρα είναι 4 m3 / ώρα. Δεν είναι αρκετό..

Μια πλήρης εισροή φρέσκου αέρα μπορεί να παρέχει μόνο κλιματιστικά κανάλια, στα οποία είναι εφικτό ένα σύστημα αναμίξεων αέρα μέχρι το 25% της δικής του χωρητικότητας.

Στα κλιματιστικά κασετών και οροφών υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στο σώμα της εσωτερικής μονάδας, μέσω του οποίου παρέχεται καθαρός αέρας - μόνο το 5-10% του συνόλου.

Αλλά, όσον αφορά τους μύθους :)

Στο διαχωρισμένο σύστημα, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, ο αέρας δεν κυκλοφορεί! Στις σωλήνες που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα μόνο το ψυκτικό μετακινείται. Αυτό σημαίνει ότι το κλιματιστικό επεξεργάζεται μόνο αέρα δωματίου. Το δωμάτιο χρειάζεται περιοδικό αερισμό.

Είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τη γνώμη εμπειρογνωμόνων σχετικά με αυτό το θέμα, για παράδειγμα εκπρόσωποι των εταιρειών για το κλίμα. Μετά από όλα, τι είδους κλιματισμό παρέχει φρέσκο ​​αέρα για ένα άτομο;

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα από το δρόμο

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,2

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,6

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 90
 • Ψύξη, kW 9,0

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 70
 • Ψύξη, kW 6,8

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 25
 • Ψύξη, kW 2,6

Κλιματισμό με παροχή αέρα

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,3

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 20
 • Ψύξη, kW 2,2

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 22
 • Ψύξη, kW 2,7

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 29
 • Ψύξη, kW 3,5

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 52
 • Ψύξη, kW 5,2

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, м² 58
 • Ψύξη, kW 7.1

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,60

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Έκταση, m² 35
 • Ψύξη, kW 3,60

Κλιματισμό με παροχή αέρα

 • Χώρα εμπορίας Κίνα
 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 70
 • Ψύξη, kW 7,0

Επίτοιχα κλιματιστικά με προσθήκη καθαρού αέρα από το δρόμο - MirCli.ru

Η δυσκολία της ανταλλαγής αέρα είναι ένα από τα πραγματικά προβλήματα των σύγχρονων κτιρίων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οικιστικά και διοικητικά κτίρια που χτίστηκαν το 70-90. τον περασμένο αιώνα. Ο λόγος -η απουσία αποτελεσματικών κεντρικών συστημάτων εξαερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής και η δυσκολία φυσικής ανταλλαγής αέρα λόγω της αντικατάστασης ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένα παράθυρα από PVC. Λόγω της παραβίασης της κανονικής ανταλλαγής αέρα, μια περιορισμένη ποσότητα οξυγόνου εισέρχεται στο δωμάτιο, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της απόδοσης και υποβάθμιση της ευημερίας.

Εγκατάσταση κλιματιστικά τοίχου με αέρα από το δρόμο επιλύει αποτελεσματικά το πρόβλημα της παρεμποδισμένης ανταλλαγής αέρα και παρέχει, κατά τη λειτουργία της κλιματικής τεχνολογίας, την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο από το δρόμο. Οι διεξαχθείσες μελέτες απέδειξαν ότι κατά τη χρήση κλιματιστικά με προσθήκη καθαρού αέρα από το δρόμο μειώνει την περιεκτικότητα του αέρα στον αέρα 2,5 - 3 φορές.

Παραδοσιακά, τα κλασικά συστήματα τοίχων δεν παρείχαν μια τέτοια επιλογή ως ένα μείγμα καθαρού αέρα από το δρόμο (σε αντίθεση με τα συστήματα τύπου καναλιών). Η πρώτη συσκευή αυτού του τύπου εμφανίστηκε στη γραμμή Daikin "Ururu Sarara". Το σύστημα αποδείχθηκε αποτελεσματικό στην πράξη, και αργότερα παρόμοια μοντέλα συσκευών εμφανίστηκαν σε άλλους κατασκευαστές εξοπλισμού κλιματισμού (Haier, Hitachi και άλλοι).

Πώς να επιλέξετε τον τύπο του προϊόντος

Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές που έχουν τη λειτουργία της ροής του αέρα, ανήκουν στο τμήμα των μοντέλων της μεσαίας κατηγορίας ή κατηγορίας premium. Εκτός από αυτή τη λειτουργία, είναι εξοπλισμένα με συμπιεστές αναστροφέα και διαθέτουν σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών σταδίων από διάφορους ρύπους και ακαθαρσίες.

Εκτός από τις παραδοσιακές παραμέτρους της ισχύος ψύξης και θέρμανσης (και κατά συνέπεια - της περιοχής για την οποία σχεδιάζεται η συσκευή), για Κλιματιστικά με φρέσκες εισόδους αέρα από το δρόμο μια άλλη τιμή είναι σημαντική - η παραγωγικότητα (ή η μέγιστη ροή αέρα). Βέλτιστη είναι η ένδειξη που παρέχει την αντικατάσταση ολόκληρου του όγκου αέρα στο δωμάτιο για 2-3 ώρες συνεχούς λειτουργίας του κλιματιστικού.

Αποκτήστε εξαιρετικά αποτελεσματική και πολυλειτουργική κλιματιστικά στις χαμηλότερες τιμές που μπορείτε να κάνετε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε τόσο ακριβά μοντέλα κορυφαίων ιαπωνικών εμπορικών σημάτων υψηλής ποιότητας, τόσο περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού των κινεζικών και αυστραλιανών κατασκευαστών κλιματικής τεχνολογίας.

Παροχή κλιματιστικών για το διαμέρισμα

Έτσι, το καλοκαίρι έρχεται, ευρέως γνωστό στον τομέα της τεχνολογίας του κλίματος, όπως η εποχή των κλιματιστικών ή split συστήματα. Οι δεκαετίες χρήσης αυτών των συσκευών αποκαλύπτουν ορισμένες ελλείψεις που οι κατασκευαστές προσπαθούν να εξαλείψουν σταδιακά. Ίσως ο πιο εντυπωσιακός δείκτης: το μέγεθος παρόμοιων συσκευών, όπως και άλλες τεχνικές, έχει αλλάξει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, και τα νέα συστήματα split είναι πιο ελκυστικά, λεπτότερα και ελαφρύτερα από τις προηγούμενες γενιές τους.

Κάποια στιγμή, τα κλιματιστικά μηχανήματα προκάλεσαν έναν πανικό με το εκπληκτικά θρεπτικό τους περιβάλλον για τους παθογόνους οργανισμούς. Το πιο έντονα θυμόμαστε στην αμερικανική ιστορία είναι η περίπτωση της νόσου των Λεγεωνάριων, οι αιτιολογικοί παράγοντες των οποίων αποικίζουν το υγρό στα κεντρικά κλιματιστικά και διαδίδονται μέσω του διαχωρισμένου συστήματος. Τώρα υπάρχουν μοντέλα με απολύμανση του αέρα εξαγωγής, και οι προγραμματιστές συνεχίζουν να βελτιώνουν τα συστήματα προστασίας από τέτοιες επιληπτικές κρίσεις.
Το τρίτο και κύριο χαρακτηριστικό για εμάς σήμερα των διαχωριστικών συστημάτων είναι η έλλειψη καθαρού αέρα. Για την επίλυση του προβλήματος, οι προγραμματιστές προσπάθησαν να διασχίσουν τη μονάδα κλιματισμού με νέο εξαερισμό. Σε γενικές γραμμές, αυτές οι συσκευές είναι πολύ διαφορετικές από ακριβώς - είπαμε σε αυτό το βίντεο:

Ωστόσο, τα αντίθετα προσελκύουν. Και αυτό πήραν.

Κλιματισμός με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Το κλιματιστικό δεν έχει σχεδιαστεί για ανταλλαγή αέρα, καθαρίζει και δροσίζει το περιβάλλον σε περιορισμένο χώρο. Αλλά οι εξαντλημένοι άξονες εξαερισμού των πολυκατοικιών, η εγκατάσταση των σφραγισμένων πλαστικών παραθύρων στέρησε το διαμέρισμα του φυσικού εξαερισμού. Ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται ανθυγιεινός, το οξυγόνο δεν είναι αρκετό, το μερίδιο του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται. Μπορεί ένα κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα να είναι αέρας τροφοδοσίας;

Ποικιλίες κλιματιστικών με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Συνδυάστε τις δύο λειτουργίες της προετοιμασίας του αέρα σε πλήρη λειτουργία δεν είναι ακόμα δυνατή. Τα καλύτερα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο ροή αέρα από το δρόμο στο 30% της συνολικής χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, ο κλιματισμός είναι πολύ πιο περίπλοκος και η τιμή αυξάνεται.

Για το σπίτι και τα διαμερίσματα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο κλιματιστικά μονού μπλοκ, διάφορες τροποποιήσεις, split συστήματα. Εξασφαλίζουν το καθεστώς σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m 2. Δεν θα εξετάσουμε κλιματιστικά κασέτας και κολώνες.

Αγωγός κλιματισμού με καθαρό αέρα

Η συσκευή του συστήματος καναλιών είναι δύο μονάδων. Μία μονάδα, συμπιεστής-συμπυκνωτής, βρίσκεται πίσω από την περίμετρο, εξατμιστικό βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μεταξύ τους συνδέονται με χάλκινους σωλήνες με Freon και ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Η μονάδα εξάτμισης μπορεί να κρυφτεί στην επένδυση του δωματίου. Τα κλιματιστικά με λειτουργία τροφοδοσίας με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο παράγουν αερόστατο στο δωμάτιο εντός 2-3 ωρών. Φυσιολογικά, ο αέρας γίνεται υγιής, κορεσμένος με οξυγόνο. Τέτοια κλιματιστικά περιλαμβάνουν συστήματα από την εταιρεία Daikin "Ururu Sarara". Δημιούργησαν τα μοντέλα τους με την εισροή καθαρού αέρα από τη Hitachi και τη Haier.

Η τεχνολογία καθαρισμού και ανάμειξης των ροών αέρα είναι πολύπλοκη. Σε ένα ειδικό μπλοκ πίσω από την περίμετρο, ο αέρας που ρέει από το δρόμο διέρχεται από τον καταλύτη μαγγανίου, λαμβάνει χώρα προσρόφηση ακαθαρσιών, συμπεριλαμβανομένων οσμών. Στην είσοδο του συστήματος κλιματισμού υπάρχει ένα φίλτρο, στο οποίο παραμένουν μικρά θραύσματα, έντομα και άλλες εξωτερικές βρωμιές. Στη συνέχεια, τα ρεύματα αερίου αναμειγνύονται και διέρχονται από ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, όπου απολυμαίνονται βιολογικά. Ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Το θεραπευτικό προϊόν τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Αγωγός κλιματισμού με προσθήκη καθαρού αέρα

Τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Αντιπροσωπεύουν μια εγκατάσταση με ένα μπλοκ που βγαίνει στο δρόμο, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι 2-4. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια πρόσθετη συσκευή για την προετοιμασία του αέρα από το δρόμο. Σε τέτοια κλιματιστικά, η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν υπερβαίνει το 10% του συνολικού όγκου στο σύστημα κυκλοφορίας. Ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει σωστά το πολυάριθμο. Σε όλα τα σημεία εξόδου, οι παράμετροι του αέρα θα είναι οι ίδιες. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα ενός συστήματος διάσπασης πολλαπλών σημείων. Δεν παρέχονται περισσότερα από 4 σημεία επιλογής, επειδή είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί ένα τέτοιο σύστημα όσον αφορά την παραγωγικότητα.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αέρα από το δρόμο, υπάρχει ένα split σύστημα με μια τοίχο-τοποθετημένη εσωτερική μονάδα. Αλλά ταυτόχρονα τροποποιείται η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας και θάλαμος ανάμιξης. Δίπλα στην περίμετρο υπάρχει μια μονάδα προετοιμασίας αέρα, η οποία παρέχει χειμωνιάτικη θέρμανση και ένα πλέγμα τραχιάς καθαρισμού από τα συντρίμμια και τα ζώα.

Κλιματισμός, που παίρνει τον αέρα από το δρόμο

Το σύστημα διαίρεσης καναλιών χρησιμοποιεί τα κυκλώματα εισόδου με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Μήπως αυτό το κλιματιστικό παίρνει τον αέρα από το δρόμο; Μία απομακρυσμένη μονάδα βρίσκεται έξω από το κύκλωμα, οι εξατμιστές συνδέονται με αυτό μέσω αγωγών, τοποθετούνται σε ψευδοροφή ή ψευδο τοίχο. Χρησιμοποιείται μονάδα για την προετοιμασία αέρα από το δρόμο, η οποία τροφοδοτείται στο σύστημα σε διάφορα σημεία. Κατάσταση - ένα μέρος πίσω από έναν τοίχο ή κάτω από μια επικάλυψη, επαρκή για να φιλοξενήσει τον εξοπλισμό. Το σύστημα είναι προγραμματιζόμενο, ο έλεγχος πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική μονάδα. Εγκατάσταση για την προετοιμασία της ροής αέρα από τον κλιματισμό δρόμων και καναλιών έχει διαφορετικούς πίνακες ελέγχου για ρύθμιση. Η ανάμιξη του καθαρού αέρα μπορεί να φτάσει το 30%. Ως αποτέλεσμα της επικαιροποίησης της ισορροπίας της συντήρησης του ανθρακικού αερίου, το οξυγόνο αλλάζει.

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα για το διαμέρισμα

Ένας άλλος τύπος συστημάτων split είναι ο ανεμιστήρας κλιματισμού και εξαγωγής στη σειρά προϊόντων της Hitachi, δεν είναι πολύ ισχυροί, η ανταλλαγή αέρα φθάνει μόνο τα 8 m 3 ανά ώρα, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο ο αριθμός αυτός είναι αρκετός. Ένα παράδειγμα συστήματος διανομής τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι το κλιματιστικό Hitachi RAS-10JH2. Το μοντέλο έχει συμπιεστή μετατροπέα, χρησιμοποιούνται 2 σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο αέρας αφαιρείται βίαια, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο μπορεί να θερμανθεί. Στο τηλεχειριστήριο υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές για την παροχή αέρα από το δρόμο και την αφαίρεση των αποβλήτων. Η λειτουργία είναι επιλεγμένη μία, τότε το σύστημα προσαρμόζεται στην κατάσταση ισορροπίας.

Η Haier προσφέρει 2 μοντέλα κλιματιστικών premium με ροή αέρα: Aqua Super Match AS09QS2ERA και LIGHTERA HSU-09HNF03 / R2 (DB). Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το σύστημα παροχής αέρα είναι μια πρόσθετη επιλογή. Αλλά αφού αγόρασε εξοπλισμό, είναι δυνατή η παροχή ανανέωσης αέρα σε ποσοστό 25 m 3 / ώρα. Και τα δύο μοντέλα κλιματιστικών έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία της ανάμειξης αέρα από το δρόμο. Για αυτό, υπάρχει ένας ανεμιστήρας πίεσης και ένας θάλαμος ανάμιξης για δύο ρεύματα αερίου στην εξωτερική μονάδα. Ένας εύκαμπτος σωλήνας με εξωτερικό αέρα μπορεί να εισάγεται απευθείας στο δωμάτιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κανόνες για την τοποθέτηση κλιματιστικών κλιματιστικών με παροχή αέρα από το δρόμο

Στην περίπτωση εγκατάστασης σε ταράτσα των εξατμιστήρων, είναι σημαντικό η ροή του ψυχρού αέρα να μην φθάνει στη θέση των ανθρώπων. Επομένως, χρησιμοποιήστε στενούς τυφλούς περσίδες. Όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο καλύτερη είναι η μέση ροή του μετρητή αερίου. Στο σύστημα διαχωρισμού καναλιών, η απόσταση μεταξύ της κανονικής και της ψευδοροφής είναι τουλάχιστον 25 εκ. Το ίδιο ισχύει και για την ψευδαίσθηση των τοίχων πίσω από τα οποία περνούν τα κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση, κλιματιστικά κανάλια ή συστήματα διαχωρισμού με παροχή φρέσκου αέρα σε τιμή θα κοστίζουν περισσότερο, σε λειτουργία είναι πιο περίπλοκη από ένα ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και κλιματιστικό. Τα όργανα 2 σε 1, φυσικά, έχουν πολλές αποκομμένες δυνατότητες.