Τύποι συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού

Συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού

Ο καθαρός αέρας είναι ίσως το κύριο πράγμα για χάρη της οποίας οι πλούσιοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα διαμερίσματα της πόλης. Ωστόσο, ακόμη και που ζουν σε ένα εξοχικό σπίτι, δεν είναι απαραίτητο να αγνοήσουμε την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Τύπος κλιματισμού

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα κλιματιστικά σε μια εξοχική κατοικία δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνα τους. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό κλίμα σε κάθε δωμάτιο, θα πρέπει να τα επιλέξετε.

Όλα τα κλιματιστικά χωρίζονται σε δύο τύπους. Το πρώτο - απλά συστήματα διαχωρισμού, στην οποία ο συμπυκνωτής και ο εξατμιστής χωρίζονται σε διαφορετικά τεμάχια: εξωτερικά και εσωτερικά.

Απλό σύστημα κλιματισμού με split-air

Σε μια εξοχική κατοικία με μεγάλο αριθμό δωματίων, ο δεύτερος τύπος συστήματος κλιματισμού είναι καταλληλότερος: πολυδιάστατο σύστημα, όπου πολλές εσωτερικές μονάδες διαθέτουν μόνο ένα εξωτερικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια απόχρωση - όλα τα κλιματιστικά θα πρέπει να λειτουργούν είτε για ψύξη είτε για θέρμανση. Και ο αριθμός των εσωτερικών συσκευών είναι περιορισμένος - μία εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να έχει περισσότερα από τέσσερα. Και οι δύο τύποι κλιματιστικών έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια (περίπου 7 κιλοβάτ ανά ώρα).

Οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε συστήματα mini VRV - συστήματα πολλαπλών ζωνών. Έχοντας ξοδέψει ηλεκτρική ενέργεια για να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, ο κινητήρας επαναφέρει την ισχύ και διατηρεί μόνο το απαραίτητο κλίμα, εξοικονομώντας έτσι μέχρι και το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, η αρχιτεκτονική του συστήματος παρέχει την τοποθέτηση έως και 9 εσωτερικών μονάδων κλιματισμού ανά 1 εξωτερικό. Η ίδια η συντομογραφία VRV σημαίνει μεταβλητό όγκο ψυκτικού μέσου, το οποίο σε μετάφραση σημαίνει μεταβλητό όγκο ψυκτικού μέσου.

Μοντέλο κλιματιστικού

Όταν επιλέγεται ο τύπος του συστήματος, παραμένει να καθοριστεί ποιο κλιματιστικό χρειάζεται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Οι ειδικοί δίνουν τις ακόλουθες συστάσεις:

1. Κλιματιστικά τύπου τοίχου και τοίχου κατάλληλο για υπνοδωμάτια και σαλόνια. Μπορούν να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή, πράγμα που εξοικονομεί χώρο. Το μήκος της διαδρομής φθάνει τα 30 μέτρα. Μπορείτε να ρυθμίσετε σαφώς την τροχιά της ροής του αέρα - από μια αυστηρά κατακόρυφη σε μια αυστηρά οριζόντια θέση των περσίδων, και ζεστός αέρας θα τροφοδοτηθεί στο πάτωμα. Στο εσωτερικό των περισσότερων κλιματιστικών, εγκαθίστανται αυτοκαθαριζόμενα αντιβακτηριακά φίλτρα με επικάλυψη απατατοτιτανίου. Τα κλιματιστικά τοίχου δεν είναι μόνο συνηθισμένα λευκά, αλλά και μπεζ, και ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν μαργαριταρένια μοντέλα. Ξεχωριστά κλιματιστικά και θα δούμε καθόλου στον τοίχο ως εικόνα - οι σχεδιαστές φρόντισαν για την καλλιτεχνική εκτέλεση της υπόθεσης. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να εφαρμόσετε την εικόνα στο κλιματιστικό μόνοι σας, απλώς αφαιρέστε την θήκη και χρωματίστε την σε οποιοδήποτε χρώμα.

Επίτοιχο κλιματιστικό

Κλιματιστικό οροφής

2. Κλιματιστικά, δάπεδα ή στήλες, οροφή δαπέδου και οροφής Ιδανικό για ευρύχωρα σαλόνια και τραπεζαρίες. Η ισχυρή μονάδα είναι σχεδόν αόρατη: εάν είναι απαραίτητο, είναι στερεωμένη στο δάπεδο κοντά στον τοίχο ή την οροφή. Το κλιματιστικό ανώτατο όριο είναι απαραίτητο όταν χρειάζεστε μια μεγάλη και ισχυρή ροή αέρα που μπορεί να διεισδύσει στις πιο μακρινές γωνίες του δωματίου. Το μήκος της διαδρομής για ορισμένα μοντέλα είναι σχεδόν 50 μέτρα.

Στην πραγματοποίηση, το ανώτατο όριο εγκατάσταση κλιματιστικό ισχυρό ανεμιστήρα δημιουργεί μια ροή αέρα υψηλής ταχύτητας (έως 1660 mm), που εξαπλώνεται πρώτη σταδιακά κατά μήκος της οροφής, και στη συνέχεια κατεβαίνει σιγά-σιγά, ομοιόμορφο γέμισμα ψυχθεί ολόκληρο το δωμάτιο, ανεξάρτητα από τη διάταξη και πλάνα του. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μεγάλες περιοχές χωρίς ψευδοροφές. Η έκδοση δαπέδου είναι πιο κατάλληλη για τον κλιματισμό γραφείων.

Κλιματισμό τύπου στήλης

3. Κλιματιστικά, τύπου κασέτας είναι κατάλληλα για αίθουσες ψύξης σύνθετων σχημάτων: Γ-σχήματος ή σε σχήμα Τ, στενούς και μεγάλους διαδρόμους. Τα όργανα είναι τοποθετημένα στην οροφή ή κάτω από αυτήν (στην περίπτωση των ψευδοροφών). Τέτοια μπλοκ είναι πιο συμπαγή σε σύγκριση με τους αντίστοιχους τοίχους και το δάπεδο: το μέγεθος του μπροστινού πίνακα ορισμένων μοντέλων φτάνει τα 650 × 650 χιλιοστά. Η τροφοδοσία αέρα γίνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις, η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 20-25, και σε ορισμένα μοντέλα μέχρι και 70 μέτρα.

Κλιματιστικό τύπου κασέτας

4. Κλιματιστικά τύπου καναλιού - για περίπλοκα, από άποψη αρχιτεκτονικής, δωμάτια, όπου υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των διαστρωμάτων και των μεταξύ τοίχων χώρων, του μεταβλητού αριθμού ορόφων, της οριζόντιας ή κάθετης χωροθέτησης. Η εσωτερική μονάδα είναι ένα συμπαγές κιβώτιο που μπορεί να κρυφτεί σε στενούς χώρους μεταξύ των οροφών και των τοίχων. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου οργάνου: ο ψυχρός αέρας μπορεί να τροφοδοτηθεί απευθείας σε πολλά δωμάτια.

Σύστημα κλιματισμού τύπου καναλιού

Συστήματα εξαερισμού

Και όμως τα ίδια τα κλιματιστικά δεν λύουν το πρόβλημα του φρέσκου αέρα. Η εισροή οξυγόνου από το δρόμο παρέχει εξαερισμού εισόδου και εξαγωγής. Κατά την τοποθέτηση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, είναι σημαντικό να προσέξετε πώς να κάνετε τον θόρυβο που θα κάνει την εγκατάσταση λιγότερο αισθητή. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί εάν το σύστημα εξαερισμού περιλαμβάνει εξασθενητές ήχου και το ίδιο το σύστημα αεραγωγών πρέπει να υπολογίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η ταχύτητα ροής αέρα να είναι ελάχιστη.

Ο αερισμός του εξοχικού σπιτιού πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει σύστημα τροφοδοσίας. Ένα τέτοιο σύστημα σε μια εξοχική κατοικία θα είναι το πιο αποτελεσματικό σε συνδυασμό με τον κλιματισμό - θα επιτύχετε το σωστό κλίμα και την καλή ανταλλαγή αέρα. Υπάρχει μόνο ένας "αλλά": ο "κακός" αέρας δεν θα αφαιρεθεί από το δωμάτιο. Αυτό απαιτεί εξαερισμό.

Το σχέδιο εξαερισμού περιλαμβάνει τον ίδιο τον ανεμιστήρα και ένα δίκτυο αεραγωγών με αεραγωγούς ή διαχυτήρες. Υπάρχει επίσης μη εξαεριζόμενος εξαερισμός: Σε αυτή τη διαρρύθμιση παρέχεται είτε ένας αξονικός ανεμιστήρας εξαγωγής ενσωματωμένος στο πλαίσιο του παραθύρου είτε μια οπή στον ανεμιστήρα τοίχου ή οροφής.

Για να σχεδιάσετε έναν εξαερισμό, πρέπει να γνωρίζετε τους ακόλουθους δείκτες:

 • ροή αέρα (υπολογίζεται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα και εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου).
 • ισχύς του θερμαντήρα (kW).
 • κεφαλή ή εξωτερική στατική πίεση (Pa).
 • στάθμη θορύβου (dB).

Κόστος των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού και της εγκατάστασής τους

Ο σύνθετος "κλιματισμός + σύστημα τροφοδοσίας + σύστημα εξάτμισης" σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το τέλειο κλίμα σε ολόκληρο το εξοχικό σπίτι, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με έναν ανακτητή. Χάρη σε αυτή την ειδική συσκευή, η θερμότητα του εξαγόμενου αέρα μεταφέρεται στον ψυχρό αέρα τροφοδοσίας, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να δαπανηθεί ηλεκτρική ενέργεια για να θερμανθεί η εισερχόμενη ροή από το δρόμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με τον ανακτητή μπορεί να εξοικονομηθεί μέχρι και το 70% της ενέργειας.

Εξαερισμός και αγωγός κλιματισμού στο διαμέρισμα

Σχεδιασμός και εγκατάσταση του εξαερισμού και του κλιματισμού στο διαμέρισμα

Η νέα οθόνη LCD στη Μόσχα. Ένα νέο βιοτικό επίπεδο και μια ισορροπημένη προσέγγιση στο διάστημα, όχι μόνο έξω από το διαμέρισμα, αλλά και σε αυτό: ο πελάτης φρόντισε στο στάδιο της επισκευής να διαχειριστεί το μικροκλίμα στο διαμέρισμά του. Και υλοποίησε δύο συστήματα:

 • Σύστημα εξαερισμού - για να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας, ομαλοποιήστε την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στο δωμάτιο, βελτιώστε την ευημερία. Εφαρμόζεται με βάση μια μονάδα τροφοδοσίας
 • Σύστημα κλιματισμού - για τη δυνατότητα ψύξης (κατά την καυτή περίοδο) ή θέρμανσης (εκτός εποχής με κεντρική θέρμανση απενεργοποιημένη - θέρμανση). Συντελείται με βάση το σύστημα split split με εσωτερικές μονάδες κλιματισμού

Πριν από το έργο δημιουργήθηκε αερισμός και κλιματισμός του διαμερίσματος. Στόχος είναι να συντονιστούν οι απαιτήσεις του πελάτη με τις τεχνικές δυνατότητες του εξοπλισμού και των σχεδιαστικών λύσεων της εσωτερικής διακόσμησης των χώρων σε ένα ενιαίο έγγραφο. Επιπλέον, το έργο που καθορίζει ως βάση για τον υπολογισμό του εξοπλισμού και των προμηθειών, λαμβάνει υπόψη τις δημιουργημένες και διαθέσιμες τεχνικές επικοινωνίες, προστατεύει τον πελάτη από "πρόσθετες εργασίες" στη μονάδα.

Αγωγός κλιματισμού ενός διαμερίσματος πολλαπλών δωματίων

Αξονιομετρικό σχέδιο αερισμού και κλιματισμού

Έργο αερισμού με ανάκτηση στο γραφείο

Αγωγός κλιματισμού και εξαερισμού του διαμερίσματος.

Στο δεύτερο στάδιο (μετά την επισκευή) όλα θα είναι όμορφα (όπως φαίνεται παρακάτω σε ένα ζευγάρι των φωτογραφιών), αλλά προς το παρόν - επικοινωνίες για τραχιά εργασία στο χώρο.

Δημιουργία συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και εξαγωγής σκόνης με βάση το κλειδί στο χέρι

Εξαερισμός και κλιματισμός - αυτό εξασφαλίζει τη βέλτιστη θερμοκρασία και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αέρα. Τέτοια χαρακτηριστικά του αέρα περιλαμβάνουν: την ελάχιστη επιτρεπόμενη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2), την απουσία σωματιδίων σκόνης και οσμών και σταθερής υγρασίας αέρα. Κατά τη δημιουργία συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες: τον αριθμό των ανθρώπων, το είδος των δραστηριοτήτων που ασχολούνται, το είδος των συσκευών ή συσκευών που βρίσκονται δίπλα τους και μπορούν να επηρεάσουν το μικροκλίμα των χώρων, ποιοι τοίχοι και τα παράθυρα είναι στην αίθουσα. Οι αποχρώσεις είναι πολλές και όλοι πρέπει να εφαρμοστούν στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού και του κλιματισμού!

Ως εκ τούτου, εφαρμόζοντας όλες αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες,
Δημιουργούμε μόνο τα σωστά συστήματα.

Εξαερισμός χώρων Πρώτα απ 'όλα, αυτό σημαίνει ότι ο όγκος στο δωμάτιο είναι απαραίτητος γι' αυτό - μια πλήρης αλλαγή αέρα. (Στην τεχνική γλώσσα - ανταλλαγή αέρα). Αλλά το πιο σημαντικό, σίγουρα δεν είναι οι τεχνικοί όροι και οι φυσικές διαδικασίες, αλλά η άνετη κατάσταση ενός ατόμου στο δωμάτιο! Και είναι ακριβώς επιτυγχάνεται με ακριβείς υπολογισμούς, σωστές τεχνικές λύσεις και υψηλή ποιότητα και όμορφη εγκατάσταση.

Για κατοικίες, την παρουσία ενός καλού
Το σύστημα εξαερισμού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας!

Όχι για τίποτα που συχνά αφήνουμε το σπίτι ή φεύγουμε για το δάσος ή το πάρκο με σκοπό να "αναπνέουμε καθαρό αέρα". Έτσι, στην ουσία, ο εξαερισμός του εφοδιασμού λύνει το πρόβλημα της παροχής καθαρού αέρα απευθείας στο σπίτι σας! Ναι, ο αέρας καθαρίζεται από σκόνη και αστική ρύπανση, θερμαίνεται κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και τροφοδοτείται μέσω των δωματίων ακριβώς στον σωστό τόμο. Και για να εξασφαλιστεί όχι μόνο η ροή, αλλά και η πλήρης ανταλλαγή αέρα στους χώρους - το σύστημα εξάτμισης αφαιρεί τον "χρησιμοποιημένο" αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις.

Η χωριστή εργασία των συστημάτων τροφοδοσίας ή εξάτμισης είναι αναποτελεσματική, και μόνο λειτουργεί «παράλληλα» συστήματα προσφοράς και εξάτμισης - δεν παρέχει μόνο εξαερισμό, αλλά και την πιο άνετη κατάσταση του ανθρώπου: καλό ύπνο, καλές επιδόσεις, την έλλειψη «αίσθηση της εγγύτητας», και μόνο - σε μια καλή διάθεση.

Γι 'αυτό στην εταιρεία "DELOVENT" δίνεται ένας μεγάλος ρόλος στη δουλειά με το κλίμα στο σπίτι. Για να γίνει αυτό, ακόμα και έχουμε δημιουργήσει μια ξεχωριστή μονάδα. Εξάλλου, έχουμε συγκεντρώσει τεράστια εμπειρία στη δημιουργία κλίματος σε οικιακούς χώρους, τους οποίους χρησιμοποιούμε όταν εργαζόμαστε με νέα έργα.

Κλιματισμός - τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα στην αυτόματη λειτουργία βοηθά στην επίτευξη μια άνετη ποιότητα κατάσταση μαζί με εξαερισμό. Κλιματιστικά πλέον αναπόσπαστο μέρος των εγκαταστάσεων, όπου το άτομο είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα - σε διαμερίσματα και γραφεία, καταστήματα και ξενοδοχεία... Επίσης, τα συστήματα κλιματισμού που απαιτούνται σε τεχνικούς τομείς - για παράδειγμα σε δωμάτια server και κέντρα δεδομένων.

Για να επιλέξετε το καλύτερο κλιματιστικό ή για να δημιουργήσετε το καλύτερο σύστημα κλιματισμού για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται!

Μετά από όλα, η ρωσική αγορά κλιματισμού πλημμυρίζεται από εκατοντάδες μοντέλα κλιματιστικών, επιπλέον, διαφορετικών τύπων, κατανάλωσης ενέργειας και χωρητικότητας ψύξης! Και πώς να καταλάβετε - ποιο είναι το καλύτερο, τι πρέπει να δώσετε προσοχή και ποια χαρακτηριστικά δεν είναι σημαντικά και μπορεί να είναι μόνο περιττές διαφημισμένες λειτουργίες; Προσδιορίστε τον καλύτερο τύπο για κάθε δωμάτιο, σηκώστε το σύστημα κλιματισμού σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περαιτέρω λειτουργίας και συντήρησης του - δεν είναι μόνο η δουλειά μας, είναι μια ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ δουλειά!

Για παράδειγμα, που δεν λειτουργούν με όλες τις μάρκες του κλιματισμού και εξαερισμού εξοπλισμό, και μόνο όσοι είναι άξιοι να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα και σπίτια σας στην επιλογή βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων, δεδομένης της εμπειρίας εγκατάστασης και τα σχόλια των πελατών, και του λειτουργικού κόστους, και φυσικά - χαρακτηριστικά θορύβου!

Φροντίζοντας για την ποιότητα του αέρα στα σπίτια, κατόπιν αιτήματος των πελατών, πουλάμε ενεργά και συναρμολογούμε για δέκα χρόνια κεντρική εξαγωγή σκόνης. Έτσι ονομάζουμε ένα σύστημα προσεκτικά το καθάρισμα του σπιτιού ή διαμερίσματος (ακόμα μερικές φορές αναφέρεται ως ενσωματωμένες ηλεκτρικές σκούπες). Η ουσία αυτών των συστημάτων είναι ότι η σκόνη κατά τον καθαρισμό του ρεύματος συστήματος σωληνώσεων που απορροφάται στη μονάδα φίλτρου, και τα λεπτά σωματίδια εκτινάσσονται με τον αέρα έξω από το διαμέρισμα ή το σπίτι. Δηλαδή, η μονάδα ισχύος (καθαριστικό) είναι στην τεχνική αίθουσα (ντουλάπα, γκαράζ μπαλκόνια ερμάριο και τα παρόμοια), και κρυμμένο μέσα στο τοίχωμα του σωλήνα ή στο πάτωμα και είναι ορατά μόνο τακτοποιημένο τοιχώματος εισόδου. Μετά την ανάπτυξη του συστήματος, την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος απομάκρυνσης της σκόνης - απλά συνδέστε έναν εύκαμπτο σωλήνα σε μία από τις εισόδους - και δεν τον καθαρισμό χωρίς θόρυβο και χωρίς πέταγμα τη σκόνη!

Στις σελίδες αυτού του ιστότοπου μπορείτε να δείτε μερικές παραδείγματα εργασιών για τη δημιουργία συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού, απομάκρυνσης σκόνης. Μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που σχεδιάστηκαν, εγκαταστάθηκαν και συναρμολογήθηκαν από τους ειδικούς της εταιρείας μας για πολλά χρόνια δραστηριότητας. Επίσης, μπορείτε να παραγγείλετε ένα παρόμοιο σύστημα ή να χρησιμοποιήσετε μόνο μερικές αγαπημένες τεχνικές λύσεις για το δικό σας κλίμα.

Εταιρεία "Delovent" ήδη τη δεύτερη δεκαετία προετοιμάζει με επιτυχία και εισάγει συστήματα εξαερισμού με το κλειδί στο χέρι, κλιματισμό των χώρων. Οι ειδικοί μας δεν θα εγκαταστήσουν μόνο τον κλιματισμό για εσάς, αλλά θα δημιουργήσουν ένα άνετο πνευματικό κλίμα στο δωμάτιο! Και θα αναπτύξουν επίσης ένα πρόγραμμα εξαερισμού χώρου λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις σας, θα δώσουν λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με τη λειτουργία των ενσωματωμένων ηλεκτρικών σκουπών και θα εγκαταστήσουν επαγγελματικά ένα κεντρικό σύστημα εξαγωγής σκόνης.

Για την παραγγελία ενός άνετου κλίματος, πρέπει να θυμάστε ότι τα χρήματα που δαπανώνται για τη δημιουργία ενός ποιοτικού κλίματος δεν είναι δαπάνη, αλλά επένδυση!

Εγκατάσταση εξαερισμού και κλιματισμού στη Μόσχα

Απλά πρέπει να εκφράσετε τις επιθυμίες σας και φροντίζουμε για όλη τη δουλειά για τη δημιουργία του βέλτιστου κλίματος

Αφήνετε ένα αίτημα στον ιστότοπο ή καλέστε:
+7 (499) 394-5391

Ο ειδικός μας αφήνει στον ιστότοπό σας

Ετοιμάζουμε το τεχνικό σχέδιο

Επιλέγουμε τον εξοπλισμό, με βάση τις επιθυμίες σας,
και να στείλετε τη διάταξη, καθώς και την εκτίμηση

Εάν όλα σας ταιριάζουν, υπογράψτε συμβόλαιο

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

ΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ

Ένα αρχιτεκτονικό μνημείο, το πιο ευρύχωρο θέατρο στη Μόσχα, το κτίριο του οποίου χτίστηκε το 1961 ως κινηματογράφος "Ρωσία" - ο μεγαλύτερος κινηματογράφος στην Ευρώπη και ο κεντρικός κινηματογραφικός σταθμός της ΕΣΣΔ. Βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας στην πλατεία Πούσκιν.

 • Σχεδιασμός, έγκριση και έγκριση του συστήματος προστασίας από καπνό του κτιρίου. Η συνολική ροή αέρα είναι 95000 m3 / h.
 • Ανάπτυξη και κατασκευή θαλάμου εξαερισμού για σταθμό συμπιεστή για υγροποίηση αερίου μέχρι 200 ​​ατμοσφαιρών.

Επιχειρησιακή περιοχή της Μόσχας στο αναχώρημα Presnenskaya

 • Προσδιορισμός παραμέτρων στους χώρους εργασίας, καθώς και μετρήσεις για το μονοξείδιο του άνθρακα και την περιεκτικότητα σε οξυγόνο σε χώρους γραφείων.

Επιχειρησιακή περιοχή "Novospassky Dvor"

Γραφείο συγκρότημα στην επιχειρηματική περιοχή της Μόσχας - Zamoskvorechye

 • Σχεδιασμός συστήματος γενικού αερισμού και κλιματισμού. Ο συνολικός ρυθμός ροής αέρα είναι 40.000 m3 / h.
 • Ο σχεδιασμός του συστήματος ψύξης είναι 740 kW.
 • Σχεδίαση του συστήματος αυτοματισμού για τα τμήματα OB και XC.
 • Εγκατάσταση και ρύθμιση για το κόστος σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού.
 • Εγκατάσταση και ρύθμιση του συστήματος αυτοματισμού.

Millennium Park Cottage Village

Το μεγαλύτερο συγκρότημα κατοικιών χαμηλής ανόδου κατηγορίας LUXE. Το χωριό βρίσκεται 18 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, στην κατεύθυνση Novorizhskoe.

 • Σχεδιάζοντας ένα σύστημα εξαερισμού και εξαερισμού για το
  εξοχική κατοικία και επέκταση συνολικής επιφάνειας 1856 m2.
 • Σχεδιάζοντας ένα σύστημα κλιματισμού για ένα εξοχικό σπίτι
  και επεκτάσεις συνολικού ύψους 1856 m2.
 • Σχεδιασμός του συστήματος αποχέτευσης και συνδυασμένου εξαερισμού και εξαερισμού
  για την πισίνα.
 • Σχεδιασμός συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού για αίθουσα κινηματογράφου για 15 άτομα.
 • Το σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού εξαερισμού βασίζεται στο VRF σύστημα πολλαπλών ζωνών της Mitsubishi Electric City
  Πολλές G5 συνολικές επιδόσεις αέρα
  Lit./vt = 5000/4250 m3 / ώρα και ψυκτική παροχή 120 kW.
 • Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία
  στα παραπάνω συστήματα.

Νοσηλευτικό Κλινικό Νοσοκομείο Νο 1

 • Ανάπτυξη ενός τμήματος του σχεδίου OB και HS για μεμονωμένα κιβώτια ύψους 22 τεμ.
 • Ανάπτυξη με βάση το τμήμα OB και HS του συστήματος αυτοματισμού για μεμονωμένα κουτιά ύψους 22 τεμαχίων, με ενσωμάτωση στον κεντρικό πίνακα ελέγχου.
 • Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, ψύξης, αυτοματισμού για υπάρχοντα έργα.

OJSC "Diamond World"

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοσμημάτων στη Ρωσία

 • Ανάπτυξη ενός τμήματος του σχεδίου OB και XC για ένα γενικό σύστημα αερισμού, χωρητικότητα 40000 m3 / h στον αριθμό των 2 τεμαχίων
  και μηχανές ψύξης ισχύος 200 kW.
 • Ανάπτυξη βάσει του τμήματος έργου του συστήματος OB και HS
  αυτοματισμό για κεντρική κλιματιστικά δυναμικότητας 40.000 m3 / h στον αριθμό των 2 τεμαχίων και μηχανές ψύξης ισχύος 200 kW.
 • Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, ψύξης και αυτοματισμού
  σχετικά με τα υπάρχοντα έργα.

OAO Mikhailovsky ΔΑΚ

Ένας από τους ηγέτες της εγχώριας μεταλλευτικής και μεταλλουργικής βιομηχανίας

 • Παράδοση κλιματιστικών μονάδων χωρητικότητας
  περισσότερα από 1.000.000 m3 / h.
 • Εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων χωρητικότητας 100.000 m3 / h
  σε ποσότητα 5 τεμ.

OJSC "Terminal Premier"

Η μεγαλύτερη αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης στην περιοχή της Μόσχας. Βρίσκεται ανάμεσα στους αυτοκινητοδρόμους Λένινγκραντ και Ντιμιτρόβσκα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το MKAD και 7 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Sheremetyevo. Η συνολική επιφάνεια των αποθηκών είναι 50 χιλιάδες τ.μ.

 • Επανασχεδιασμός και εγκατάσταση ενός γενικού συστήματος εξαερισμού, σε συνδυασμό με θέρμανση αέρα της αποθήκης, για εγκαταστάσεις
  αποθήκη και διοικητικό συγκρότημα.
  Η συνολική ροή αέρα είναι 115.000 m3 / h.
 • Ανασχεδιασμός και εγκατάσταση του συστήματος θέρμανσης και θέρμανσης της αποθήκης. θερμικό σημείο, κουρτίνες θερμότητας, θερμαντήρες ανεμιστήρων, σωλήνες παροχής θερμότητας ABK. Η συνολική κατανάλωση ισχύος είναι 2,1 mW.
 • Επανασχεδιασμός και εγκατάσταση συστήματος απομάκρυνσης καπνού για χώρους αποθήκης και διοικητικό συγκρότημα.
 • Ανάπτυξη του σχεδιαστικού διαλύματος, που φέρει τις στήλες του συστήματος παροχής θερμότητας του συγκροτήματος.

Σύγχρονο εμπορικό κέντρο 2 επιπέδων ευρωπαϊκής τάξης.
Η συνολική επιφάνεια του εμπορικού κέντρου "Global City" είναι 16000 m2,
συμπεριλαμβανομένων 10150 m2 εμπορικού χώρου.

 • Επανασχεδιασμός και εγκατάσταση συστήματος απομάκρυνσης καπνού για νέους ενοικιαστές.
 • Σχεδιασμός, ανάπτυξη και έγκριση της τεκμηρίωσης εργασίας του αρθρωτού πυροσβεστικού συστήματος για χώρο γραφείων 500 m2.
 • Εγκατάσταση και ρύθμιση του συστήματος σπονδυλωτής πυρόσβεσης για χώρο γραφείων 500 τ.μ.

Το ιδανικό κλίμα στο δωμάτιό σας από 1200 ρούβλια / m²

 • Εγγύηση 3 χρόνια
 • Έλεγχος ποιότητας και τεχνική επίβλεψη
 • Επαγγελματική ομάδα από τη Ρωσία

Κατεβάστε τις τιμές για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Τα έργα μας χρησιμοποιούν εξοπλισμό

ΜΟΝΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΑΡΚΑ

ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Σπίτι ή εξοχικό σπίτι

Γραφείο ή επιχειρηματικό κέντρο

Cafe ή εστιατόριο

Δεν υπάρχει επιλογή εδώ; Παραγγείλετε μια δωρεάν διαβούλευση

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

80m2, οροφές 3μ.

 • 3 δωμάτια: ένα διάδρομο κουζίνα-σαλόνι, ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο, επίσης μια γκαρνταρόμπα και δύο περιφραγμένο-μικρογραφίες.
 • Στο υπνοδωμάτιο και στον παιδικό σταθμό υπάρχει μπαλκόνι.
 • Το διαμέρισμα βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας, το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο έχει θέα σε μια θορυβώδη διασταύρωση, τα υπόλοιπα παράθυρα βλέπουν στην αυλή. Παντού στα παράθυρα των παράθυρων με διπλά τζάμια.
 • Υπάρχουν δύο κανάλια εργασίας με φυσικό εξαερισμό - ένα για το μπάνιο, ένα για την κουζίνα. Υπάρχουν δύο μπάνια.

1) Καλή ανταλλαγή αέρα με πλήρως κλειστά πλαστικά παράθυρα (που ήταν καθαρός αέρας).

2) Ψύξη αέρα το καλοκαίρι, θερμαινόμενο εκτός εποχής (δηλαδή τη συνήθη λειτουργία του κλιματιστικού).

3) Ξήρανση του αέρα εάν είναι απαραίτητο το καλοκαίρι (και η συνήθης λειτουργία του κλιματιστικού).

4) Αύξηση της υγρασίας το χειμώνα.

5) Ο καλός καθαρισμός του αέρα? Από το δρόμο, θα πάρουμε αέρα της πόλης με καυσαέρια από τα αυτοκίνητα.

6) Ελάχιστος θόρυβος, ειδικά στο υπνοδωμάτιο / νηπιαγωγείο.

 • Μονάδα αερισμού με σύστημα ανάκτησης Systemair
 • Ηλεκτρική θερμάστρα για θέρμανση αέρα χειμώνα αν είναι απαραίτητο.
 • Αγωγοί εισροής και εκροής σε τουλάχιστον τρία κύρια δωμάτια (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο), αλλά μπορούν επίσης να είναι σε μικρο-ντουλάπια.
 • Κλιματιστικά: συστήματα διαχωρισμού τοίχων σε τρία δωμάτια (Daikin ή ME).
 • Υγραντήρας καναλιών

Σχετικά με την επιλογή, το σχεδιασμό, την απόκτηση, την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού διαμερισμάτων.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας μέσω τηλεφώνου: 8 (499) 394-53-91 ή εισάγετε τον αριθμό σας και αφήστε ένα αίτημα για δωρεάν διαβούλευση:

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

- 3 ορόφους: είσοδος, κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, παιδικό δωμάτιο, γκαρνταρόμπα και δύο κλειστούς μικροκατασκευές.

- Αγροικία στην περιοχή της Μόσχας.

- Υπάρχουν δύο μπάνια σε κάθε όροφο.

1) Καλή αλλαγή αέρα στο υπνοδωμάτιο.

2) Ψύξη αέρα το καλοκαίρι, θερμαινόμενο εκτός εποχής (δηλαδή τη συνήθη λειτουργία του κλιματιστικού).

3) Ξήρανση του αέρα εάν είναι απαραίτητο το καλοκαίρι (και η συνήθης λειτουργία του κλιματιστικού).

4) Αύξηση της υγρασίας το χειμώνα.

5) Μείωση της υγρασίας στην κουζίνα και το μπάνιο.

6) Ελάχιστος θόρυβος, ειδικά στο υπνοδωμάτιο / νηπιαγωγείο.

- Μονάδα αερισμού με σύστημα ανάκτησης Systemair

- Ηλεκτρική θερμάστρα για θέρμανση αέρα χειμώνα αν είναι απαραίτητο.

- Αγωγοί εισροής και εκροής

- Κλιματιστικά: συστήματα διαχωρισμού τοίχων σε τρία δωμάτια (Daikin ή ME).

Σχετικά με την επιλογή, το σχεδιασμό, την απόκτηση, την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού διαμερισμάτων.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας μέσω τηλεφώνου: 8 (499) 394-53-91 ή εισάγετε τον αριθμό σας και αφήστε ένα αίτημα για δωρεάν διαβούλευση:

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

Ένα σοβαρό πρόβλημα με χώρους γραφείων και κτίρια γραφείων είναι η μείωση της συγκέντρωσης οξυγόνου και η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και των δυσάρεστων οσμών

Αυτό οδηγεί σε ταλαιπωρία, κόπωση, κακή υγεία, μειωμένη αποδοτικότητα των εργαζομένων και, ως εκ τούτου, οδηγεί σε απώλεια χρόνου και εισοδήματος της εταιρείας.

Γι 'αυτό χρειάζεστε ένα καλό σύστημα αερισμού για γραφεία και κτίρια γραφείων. Οι άνετες συνθήκες εργασίας στο δωμάτιο θα αυξήσουν σημαντικά την αποδοτικότητα των εργαζομένων και, κατά συνέπεια, το κέρδος του οργανισμού.

Η επιλογή των συγκεκριμένων παραμέτρων των συστημάτων εξαερισμού εξαρτάται από το μέγεθος, την τοποθεσία και τον προορισμό των αεριζόμενοι χώρων, τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται εκεί και καθορίζεται σύμφωνα με τους «Κτιριακούς Κανονισμούς» (SNiP). Όσο περισσότεροι εργάτες, τόσο περισσότερο χρειάζονται καθαρό αέρα. Ο υγειονομικός κανόνας έχει ως εξής: 30-40 cu. m αέρα ανά άτομο, και ο κανόνας του χώρου ανά εργαζόμενο είναι 6 τετραγωνικά μέτρα. m.

Ας δούμε λοιπόν ποιο σύστημα αερισμού χρειάζεται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Ο κανόνας του χώρου για 1 άτομο = 6 τετραγωνικά μέτρα. m, δηλαδή, εάν το γραφείο σας απασχολεί 30 άτομα, βάζουν 180 τετραγωνικά μέτρα. m. Μια τέτοια προϋπόθεση μπορεί να είναι ανώδυνα εξοπλισμένη με ένα σύστημα εξαερισμού με ηλεκτρική θέρμανση. Εάν ο αριθμός των εργαζομένων είναι μεγάλος, για να τους εξασφαλίσετε καθαρό αέρα, πρέπει να σχεδιάσετε ένα σύστημα με σύστημα θέρμανσης νερού ή μια πιο ακριβή επιλογή, ένα σύστημα με ανάκτηση θερμότητας (αξιοποίηση).

Τέτοιες εγκαταστάσεις μπορούν να εξαερίζουν ένα μέσο γραφείο έως 500 τετραγωνικών μέτρων m, εάν οι εγκαταστάσεις είναι μεγαλύτερες από αυτή την περιοχή, χρησιμοποιούνται εγκαταστάσεις με θέρμανση νερού.

Σχετικά με την επιλογή, το σχεδιασμό, την απόκτηση, την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού διαμερισμάτων.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας μέσω τηλεφώνου: 8 (499) 394-53-91 ή εισάγετε τον αριθμό σας και αφήστε ένα αίτημα για δωρεάν διαβούλευση:

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού των συστημάτων εξαερισμού εστιατορίων είναι η διαθεσιμότητα διαφορετικά σχεδιασμένων ζωνών που απαιτούν ατομικές συνθήκες επεξεργασίας αέρα - κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνια, τεχνικά και βοηθητικά δωμάτια. Για κάθε ζώνη επιλέγεται το δικό του σύστημα εξαερισμού, δημιουργώντας την απαιτούμενη ποιότητα αέρα.

Στην κουζίνα είναι απαραίτητη η παροχή εντατικής ανταλλαγής αέρα και η κύρια έμφαση δίνεται στο σύστημα εξάτμισης - πάνω από τις πλάκες και τους φούρνους στο καυτό κατάστημα τοποθετούνται ισχυροί κουκούλες. Ο όγκος του αέρα τροφοδοσίας είναι μικρότερος από αυτόν που αφαιρείται για να διατηρηθεί το κενό και να αποφευχθεί η ροή των μυρωδιών από την κουζίνα στα γειτονικά δωμάτια. Για τους ίδιους σκοπούς, οι κουρτίνες μπορούν να εγκατασταθούν στις πόρτες της κουζίνας.

Ο εξαερισμός της αίθουσας περιορίζεται στην παροχή επαρκούς πρόσληψης καθαρού αέρα, ο όγκος του οποίου υπολογίζεται με βάση τον μέγιστο αριθμό ατόμων για τα οποία υπολογίζεται η αίθουσα, η περιοχή και οι συνθήκες φυσικού αερισμού. Αν το εστιατόριο διαθέτει τραπέζια για καπνιστές, πάνω από αυτά εγκαθίστανται πτερύγια εξάτμισης, παρέχεται εντατικότερη ανταλλαγή αέρα στην περιοχή του χορού. Όταν υπάρχει παράθυρο βιτρό, δημιουργείται εμφύσηση για να αποφευχθεί η θόλωση των παραθύρων.

Τα μπάνια του εστιατορίου και του μπαρ, κατά κανόνα, βρίσκονται κοντά στην κύρια αίθουσα, επομένως είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο φυσικός εξαερισμός τους. Σε τεχνικά δωμάτια και δωμάτια για προσωπικό με έλλειψη φυσικού αερισμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ανέξοδη μονάδα τροφοδοσίας και να αυξήσετε τη φυσική εξάτμιση.

Σχετικά με την επιλογή, το σχεδιασμό, την απόκτηση, την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού διαμερισμάτων.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας μέσω τηλεφώνου: 8 (499) 394-53-91 ή εισάγετε τον αριθμό σας και αφήστε ένα αίτημα για δωρεάν διαβούλευση:

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

Η διάρκεια παραμονής ενός αγοραστή σε ένα εμπορικό κέντρο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του πόσο άνετα είναι ένα άτομο σε ένα δωμάτιο. Το γεγονός ότι το χρηματικό ποσό που δαπανάται στο εμπορικό κέντρο είναι ανάλογο με το χρόνο των αγορών, δεν χρειάζεται να πείσετε κανέναν. Αυτό είναι το συμπέρασμα - όσο πιο άνετα αισθάνεται ο αγοραστής στο εμπορικό κέντρο, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει το εμπορικό κέντρο.

Αυτή είναι η οικονομική πλευρά του ζητήματος της παροχής άνετων συνθηκών για τους αγοραστές και το προσωπικό του εμπορικού κέντρου. Υπάρχει επίσης μια νομική πλευρά - οι απαιτήσεις του SNiP 2.04.05-91. Έτσι, το εμπορικό κέντρο χωρίς εξαερισμό υψηλής ποιότητας είναι απλά αδύνατο.

Απαιτήσεις για συστήματα εξαερισμού για εμπορικά κέντρα

Το σύστημα αερισμού του εμπορικού κέντρου πρέπει να εξυπηρετεί τους ακόλουθους σκοπούς:

- Καθαρισμός του αέρα από μηχανικές ακαθαρσίες.

- Εξασφάλιση της απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο.

- Θέρμανση ή ψύξη του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

- Άνετη διανομή αέρα στις εγκαταστάσεις.

- Επιπλέον, το σύστημα δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα στο προσωπικό συντήρησης, να είναι εύκολο να συντηρείται, να προσαρμόζεται εύκολα και να μην δημιουργεί πολύ θόρυβο.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να παρέχει ανταλλαγή αέρα τουλάχιστον 20 κυβικών μέτρων. m / ώρα ανά πελάτη και 60 cu. m / ώρα για κάθε υπάλληλο του κέντρου. Στις αίθουσες συναλλαγών επιτρέπεται η ανακυκλοφορία του αέρα, εκτός από δωμάτια με οσμές, χημικά ή συνθετικά υλικά και εύφλεκτα υγρά. Μόνο εξωτερικός αέρας θα πρέπει να παρέχεται σε αυτούς τους χώρους.

Για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα, ο αριθμός των επισκεπτών στο εμπορικό κέντρο μπορεί να υπολογιστεί με βάση την περιοχή πωλήσεων:

- 3,5 m2 ανά άτομο σε καταστήματα επίπλων, αθλητικά είδη, ηλεκτρικά και ραδιοφωνικά προϊόντα, κοσμήματα, βιβλία, μουσική.

- 2,5 m2 - για άλλα καταστήματα τροφίμων και μη τροφίμων.

Σχετικά με την επιλογή, το σχεδιασμό, την απόκτηση, την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού διαμερισμάτων.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας μέσω τηλεφώνου: 8 (499) 394-53-91 ή εισάγετε τον αριθμό σας και αφήστε ένα αίτημα για δωρεάν διαβούλευση:

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

Η διατήρηση των υλικών αξιών στις αποθήκες εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη διατήρηση ορισμένων παραμέτρων του μικροκλίματος - θερμοκρασία, σχετική υγρασία, κινητικότητα του αέρα. Οι απαιτήσεις για τις συνθήκες αποθήκευσης τους μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες κύριες κατηγορίες.

απαιτήσεις πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει την προστασία των υλικών και των προϊόντων που προέρχονται από καθίζηση, χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, μια απότομη πτώση της τους (οργάνων ακριβείας, ειδικών χαλύβων, μη σιδηρούχων μετάλλων τροχαίο, ηλεκτρικά υλικά, και άλλοι.) και να καταθέσουν τα σχετικά με τα μονωμένα θερμαίνεται και αποθηκών ψύξης.

Η δεύτερη κατηγορία των απαιτήσεων που είναι αναγκαίες για την προστασία των στοιχείων απογραφής από τη βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες (Tin, καλώδιο προϊόντα, τα χρώματα, τα όργανα μέτρησης, εργαλεία, και ούτω καθεξής. Π) και την αποθήκευση τους σε μονωμένα θερμαινόμενη αποθήκες.

Η τρίτη κατηγορία των απαιτήσεων περιλαμβάνει τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την προστασία των υλικών και των προϊόντων που προέρχονται από βροχοπτώσεις και υψηλές θερμοκρασίες (λάστιχα, καουτσούκ, δέρματος και δερμάτινων ειδών, υλικά για στέγες, στέγες αισθάνθηκε, κλπ) και να καταθέσουν τα σχετικά με τις μονωμένες αποθήκες ψυγεία.

Σύμφωνα με την τέταρτη κατηγορία απαιτήσεων απαιτείται μόνο η προστασία των υλικών από τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις (αποθήκευση σε μη θερμαινόμενες αποθήκες και κάτω από θόλο).

Για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες κλιματολογικές συνθήκες μέσα στις θερμαινόμενες αποθήκες είναι η θέρμανση, ο εξαερισμός και ο κλιματισμός (σε περίπτωση αιτιολόγησης), στις εγκαταστάσεις των μη θερμαινόμενων αποθηκών - το σύστημα εξαερισμού. Κάτω από τον αερισμό σημαίνει ένα σύνολο δραστηριοτήτων και συσκευών που χρησιμοποιούνται για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα. Ο κύριος σκοπός του εξαερισμού είναι να εξασφαλιστούν οι επιτρεπόμενες κλιματικές συνθήκες και ο καθαρός αέρας στην περιοχή εξυπηρέτησης των εγκαταστάσεων, οι οποίες πληρούν τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα και τις τεχνολογικές απαιτήσεις.

Σχετικά με την επιλογή, το σχεδιασμό, την απόκτηση, την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού διαμερισμάτων.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας μέσω τηλεφώνου: 8 (499) 394-53-91 ή εισάγετε τον αριθμό σας και αφήστε ένα αίτημα για δωρεάν διαβούλευση:

Κλιματισμός και εξαερισμός στη Μόσχα

Χρειάζεστε κλιματισμό και εξαερισμό στη Μόσχα; Στο site Repairman.ru μπορείτε εύκολα να παραλάβετε τον καλλιτέχνη που σας ταιριάζει καλύτερα.

Στις σελίδες των πλοιάρχων και των πληρωμάτων που μπορείτε να δείτε τα σχόλια από άλλους πελάτες για να δείτε φωτογραφίες των εκτελεσθέντων έργων, γνωρίζουν την τιμή και προσφέρουν εργασία στον ανάδοχο άμεσα.

Εάν θέλετε να πάρετε τις καλύτερες προσφορές και να εξοικονομήσετε χρόνο, δώστε μια παραγγελία για κλιματισμό και εξαερισμό και οι εκτελεστές θα σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και θα σας υποδείξουν το κόστος.

Εξαερισμός ως καθαρός αέρας

Ο εξαερισμός είναι ένα σύστημα καναλιών για την εναλλαγή του αέρα μεταξύ του περιβάλλοντος και του δωματίου. Ένα ακατάλληλα οργανωμένο δίκτυο μηχανικών μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξηρότητα του αέρα, αυξημένη υγρασία ή εμφάνιση ανεπιθύμητης σκόνης. Ο εξαερισμός και ο κλιματισμός - τα κύρια καθήκοντα στην κατασκευή ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, λόγω της λειτουργικότητάς τους εξαρτάται άμεσα από την άνεση της ζωής και της υγείας των ανθρώπων. Οργανώστε αυτό χωρίς ένα σύστημα ειδικής γνώσης δεν θα λειτουργήσει. Επικοινωνήστε με την εταιρεία Vent-M για τη δημιουργία ενός καλύτερου συστήματος εξαερισμού και κλιματισμού. Εργαζόμαστε στην αγορά παροχής αυτών των υπηρεσιών εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υλοποιήθηκαν αρκετές εκατοντάδες επιτυχημένα έργα. Οι ειδικευμένοι πλοίαρχοι είναι αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες σε αυτόν τον τομέα. Συνεχώς βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, συμπληρώνουν τη βάση γνώσεων. Ως εκ τούτου, μπορούμε πάντα να αγοράσουμε εξαερισμό, το οποίο θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τις πιο σχετικές τεχνολογίες κατά τη στιγμή της εφαρμογής.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν εξαερωθείτε από την εταιρεία μας:

 • Όλα ξεκινούν με τη μέτρηση των χώρων και των υπολογισμών της μηχανικής. Η παραγωγή λαμβάνει υπόψη τις παραμέτρους του αέρα εξαγωγής, μετά από την οποία γίνεται προσεκτική επιλογή αεραγωγών και συναφών στοιχείων και ενεργού εξοπλισμού.
 • Εάν παραγγείλετε αερισμό από εμάς, θα γνωρίζετε πάντα την ακριβή τιμή του συνόλου του έργου, το οποίο δεν αλλάζει μέχρι το τέλος του.
 • Όλα τα στοιχεία του μελλοντικού συστήματος συλλέγονται στην επιχείρηση σύμφωνα με προκαταχωρισμένα δεδομένα εκτίμησης. Ως εκ τούτου, τα σκουπίδια στην περιοχή θα είναι σημαντικά λιγότερο. Κάθε κομμάτι είναι προσεκτικά επισημασμένο ώστε να μπορεί να συναρμολογηθεί επί τόπου όπως ένας μεγάλος σχεδιαστής.
 • Κατά την κατασκευή, λαμβάνεται υπόψη η θερμοκρασία των εξαντλημένων αερίων, η αντοχή των σημείων στερέωσης, καθώς και οι δομικές βάσεις του κτιρίου ή της δομής. Εξαιτίας αυτού, τα συστήματά μας ανταποκρίνονται πάντα αυστηρά στην εργασία.
 • Η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά ακριβής, επομένως είναι δυνατή η υλοποίηση έργων σε εγκαταστάσεις στις οποίες έχουν γίνει ήδη ποιοτικές επισκευές.
 • Κατά τη σύνδεση, χρησιμοποιούνται οι τεχνολογίες που προδιαγράφονται από τους κατασκευαστές εξοπλισμού, τους αγωγούς, τα πρόσθετα στοιχεία και τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Γι 'αυτό εκδίδουμε μια εκτεταμένη εγγύηση από την εταιρεία.
 • Μετά την ολοκλήρωση του έργου, διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος της λειτουργικότητας, εξαλείφονται μικρά ελαττώματα, τα πάντα δημιουργούνται για τέλεια εργασία.

Πόσο κοστίζει ο εξαερισμός;

Μπορείτε να αγοράσετε εξαερισμό από εμάς αρκετά ανέξοδα. Αυτό είναι δυνατό χάρη στην εργασία χωρίς μεσάζοντες. Επίσης βελτιστοποιήσαμε τις δραστηριότητές μας με στόχο τη μεγιστοποίηση της πιθανής μείωσης των τιμών για τις υπηρεσίες μας. Ο φθηνός εξαερισμός είναι δυνατός χάρη στην ελαχιστοποίηση των ωρών εργασίας που καταβάλλονται. Όλα τα έργα εκτελούνται "με το κλειδί στο χέρι", οπότε δεν χρειάζεται να προσλαμβάνουμε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι επίσης μειώνουν σημαντικά την τιμή. Ο μη δαπανηρός αερισμός σε ελάχιστα γνωστές εταιρείες μπορεί να είναι γεμάτος με βλάβες και δυσλειτουργίες. Έχουμε δικαιολογήσει κάθε ρούβλι που χρησιμοποιήθηκε.

Για πιο λεπτομερείς συμβουλές, καλέστε τον αριθμό που αναγράφεται στην ιστοσελίδα.

Συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού

Ειδικευόμαστε στους παρακάτω τύπους αντικειμένων

Ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη λύση;

Οι οδηγίες μας

Εμπορική προσφορά για 24 ώρες!

Επεξεργασία βίντεο από τη μονάδα μας

Για τυπικά αντικείμενα, έχουμε αναπτύξει έτοιμες λύσεις

Τρία κύρια πλεονεκτήματα

10 από τα 10
πελάτες
ικανοποιημένοι

Δεν υπάρχουν καταγγελίες το 2016

Βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις σχεδιασμού για τα καθήκοντα των πελατών

Δουλεύουμε με μέγιστη ταχύτητα χωρίς διακοπές και αργίες

Με 20%
η τιμή είναι χαμηλότερη
ανταγωνιστές

Χονδρικές αγορές υλικών και εξοπλισμού

Χρησιμοποιώντας το πιο προηγμένο λογισμικό για σχεδιασμό και υπολογισμό

Όλοι οι εργαζόμενοι είναι υψηλής ειδίκευσης και συνεχώς αναβαθμίζουν τα προσόντα τους

65 αντικείμενα
ολοκληρώθηκε
για το 2016

Καλά καθιερωμένη τεχνολογία και υψηλή ταχύτητα υλοποίησης του έργου

Μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση έργων κάθε πολυπλοκότητας

Επιλεγμένη ομάδα ειδικών υψηλής ποιότητας

Πώς δουλεύουμε

 • Δωρεάν διαβούλευση

Εν τω μεταξύ, στις εγκαταστάσεις μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση χωρίς να κατανοηθεί σαφώς ποια είναι τα καθήκοντα. Όλα τα αντικείμενα είναι διαφορετικά και τα συστήματα, κατά κανόνα, πρέπει να αναπτύξουν μεμονωμένα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το σύστημα εξαερισμού είναι ένα πολύπλοκο μηχανολογικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, έτσι ώστε το κόστος ενός πλήρους συστήματος να ξεκινά συνήθως από τουλάχιστον 100 τετραγωνικά. Για ένα ιδιωτικό αντικείμενο όπως ένα διαμέρισμα ή μια πολύ μεγάλη εξοχική κατοικία, το σύστημα αερισμού συνήθως κοστίζει μεταξύ 200 και 500 τετραγωνικών μέτρων. Για εμπορικά αντικείμενα όπως εστιατόρια, κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων, μικρές αίθουσες παραγωγής κλπ. Το σύστημα εξαερισμού κυμαίνεται μεταξύ 200 και 800 τετραγωνικών μέτρων. Για μεγαλύτερα αντικείμενα, η σειρά τιμών μπορεί να είναι ήδη αρκετά εκατομμύρια. Αλλά και πάλι, ας επιστρέψουμε στο γεγονός ότι ακόμη και το κατά προσέγγιση κόστος είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί. Γι 'αυτό πάμε δωρεάν στο site για επιθεώρηση, μετά από το οποίο ετοιμάζουμε ένα δωρεάν σχέδιο σκακιού και μια εμπορική προσφορά με την ακριβή τιμή.

Κατά κανόνα, μιλάμε για απαιτήσεις σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει κάποια τεχνολογική διαδικασία που απαιτεί κάποια ανταλλαγή αέρα. Χωρίς αποτυχία απαιτείται σύστημα εξαερισμού σε εγκαταστάσεις όπως εστιατόρια, αίθουσες παραγωγής, κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων, υπόγειες θέσεις στάθμευσης, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και πολλά άλλα. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού έχει τις δικές του ειδικές απαιτήσεις. Οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για την πλήρη απαλλαγή σας από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγκατάσταση σας.

Κατά κανόνα, μιλάμε για απαιτήσεις σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει κάποια τεχνολογική διαδικασία που απαιτεί κάποια ανταλλαγή αέρα. Χωρίς αποτυχία απαιτείται σύστημα εξαερισμού σε εγκαταστάσεις όπως εστιατόρια, αίθουσες παραγωγής, κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων, υπόγειες θέσεις στάθμευσης, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και πολλά άλλα. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού έχει τις δικές του ειδικές απαιτήσεις. Οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για την πλήρη απαλλαγή σας από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγκατάσταση σας.

Πρώτον, η έλλειψη του συστήματος εξαερισμού - είναι τουλάχιστον εξίσου ευνοϊκές συνθήκες για την ολοένα οι άνθρωποι είναι στην αίθουσα, όταν πρόκειται για εμπορικά κτίρια, όπως γραφεία, καταστήματα, παραγωγή και t.d.Vo Δεύτερον, υπάρχουν ορισμένα είδη των αντικειμένων που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού. Για παράδειγμα, τροφοδοσία τροφίμων, βαφεία, πισίνες, ιατρικές κλινικές και πιο drugoe.Dlya οικιστικών ακινήτων, όπως σπίτια ή διαμερίσματα διακοπών, το σύστημα εξαερισμού είναι εκτός από ένα άνετο μικροκλίμα σε ένα περιβάλλον όπου συχνά ακόμη ανοιχτά παράθυρα δεν μιλάμε για την εισαγωγή φρέσκου και καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις.

Η απάντηση είναι η εξής: χωρίς ένα έργο και υπολογισμούς, είναι απλώς αδύνατο να κατασκευαστεί ένα κανονικό σύστημα εξαερισμού. Το έργο αυτό δεν μπορεί να αξίζει τίποτα και εισάγετε το κόστος του έργου, για παράδειγμα, αλλά για να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό, τις διαστάσεις του αγωγού, καθορίζουν την απόδοση του συστήματος - για όλα όσα είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό, οπότε αν έχετε κάποιοι ειδικοί λένε ότι θα κάνει το σύστημα ακόμη και χωρίς το έργο - αυτό υποδηλώνει ότι οι "εμπειρογνώμονες" πρέπει να αποφεύγονται. Ο οργανισμός μας, για παράδειγμα, ακόμη και μια προσφορά χωρίς πρόχειρο υπολογισμό δεν κατέχει, δεδομένου ότι για να αξιολογήσει το κόστος της εργασίας, είναι αδύνατο να τα υλικά και ο εξοπλισμός δεν πραγματοποιούνται τα κατάλληλα υπολογισμούς. Στο στάδιο της προετοιμασίας της προσφοράς, οι ειδικοί μας προετοιμάσει προμελέτη για δωρεάν, μετά από εξέταση του αντικειμένου και μόνο τότε να αυξήσει την τιμή.

Μπορείτε να συνδυάσετε. Στην περίπτωση αυτή, μιλάμε ήδη γενικά για την κατάσταση του εσωτερικού κλίματος των εγκαταστάσεων. Συνήθως, αυτά τα συστήματα απαιτούν επιμέρους σχέδια από την άποψη των συστημάτων αυτοματισμού, έτσι ώστε αυτές οι λύσεις είναι αρκετά ακριβά σε σύγκριση με ξεχωριστά εκτελεί το σύστημα, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Στις μεγάλες εγκαταστάσεις, ο τύπος των εμπορικών κέντρων και των κτιρίων γραφείων χρησιμοποιούν πολύπλοκα συστήματα μηχανικής για την επεξεργασία του αέρα, που μπορεί να υπάρχουν στον τομέα της θέρμανσης, ψύξης, ύγρανσης, αφύγρανσης, και άλλες διαδικασίες. Όχι συχνά, αλλά συμβαίνει, όταν είναι δυνατός ο συνδυασμός του συστήματος αερισμού, κλιματισμού και θέρμανσης σε ένα ιδιωτικό σπίτι ή το διαμέρισμα, αλλά η απόφαση αυτή οφείλεται σε πιο άνετες συνθήκες και σχεδιαστικές λύσεις και όχι την εξοικονόμηση sredstv.V κάθε περίπτωση, ατομική ανάπτυξη εξειδικευμένων πάντα πιο δύσκολο να εφαρμοστεί από ένα σύνολο παραδοσιακών τεχνικών λύσεων για τη δημιουργία ενός εσωτερικού κλίματος.

Εξαερισμός, κλιματισμός και θέρμανση βιομηχανικών χώρων

Εξαερισμός σημαίνει ένα σύστημα μέτρων και συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν χώρους εργασίας και συντήρησης χώρων, να δημιουργούν μετεωρολογικές συνθήκες και περιβάλλον καθαρού αέρα, κατάλληλες υγειονομικές και τεχνικές απαιτήσεις. Εξαερισμού, μειώνει την περιεκτικότητα των εγκαταστάσεων παραγωγής των διαφόρων βλαβερών εκπομπών, συμβάλλει όχι μόνο να παρέχει ένα ασφαλές (στην πρώτη θέση, από την άποψη της έκρηξης), και υγιεινές συνθήκες εργασίας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις την αύξηση της αντοχής των δομικών κατασκευών, τη διατήρηση της εσωτερικής διακόσμησης, καθώς και τη δημιουργία των συνθηκών για βέλτιστη διαχείριση των τεχνολογικών διαδικασιών.

Τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται με τη μέθοδο της κίνησης του αέρα, της κατεύθυνσης της ροής του αέρα, της ζώνης δράσης και του χρόνου λειτουργίας. Με τη μέθοδο της κίνησης ο αερισμός μπορεί να είναι δύο τύπων: φυσικός και μηχανικός. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο ανταλλάσσεται ο εναέριος χώρος.

Φυσικός εξαερισμός πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς στις θερμοκρασίες του αέρα μέσα και έξω από το δωμάτιο (θερμική κεφαλή) ή την επίδραση του ανέμου (πίεση αέρα).

Πότε μηχανικό αερισμό Η κίνηση του αέρα πραγματοποιείται με τη βοήθεια των ανεμιστήρων. Μπορεί να είναι τροφοδοσία και εξάτμιση, και το ένα και το άλλο - η γενική ανταλλαγή των τοπικών ή συνδυασμένες. Λειτουργώντας ταυτόχρονα στο δωμάτιο, ο φυσικός και μηχανικός αερισμός ονομάζεται συνδυασμός.

Ο φυσικός αερισμός μπορεί να οργανωθεί και να οργανωθεί. Η ανοργάνωτη και ανεξέλεγκτη εισροή αέρα, η οποία συμβαίνει μέσω διαρροών και ρωγμών στις οικοδομικές δομές, ονομάζεται διείσδυση και ο εξωτερικός εξωτερικός αέρας είναι η διήθηση. Οργανώνεται και ελέγχεται φυσικός εξαερισμός αερισμού. Στις επιχειρήσεις τροφίμων, χρησιμοποιείται σε δωμάτια με σημαντική εκπομπή θερμότητας, και εκτελείται με τη βοήθεια φανών αερισμού, ειδικών αγωγών εξαερισμού, τραβέρσες και παράθυρα.

Για να χρησιμοποιήσετε την πίεση του ανέμου, καθώς και την απομάκρυνση των μικρών ποσοτήτων αέρα που χρησιμοποιείται εκτροπείς (αερισμός εκτροπέα), ειδικά ακροφύσια, τοποθετημένα στην κορυφή των αγωγών εξαερισμού. Με τη βοήθειά τους να αυξήσουν την πρόσφυση. αέρα τροφοδοσίας με φυσικό εξαερισμό (SP 2.2.1.1312-03) πρέπει να παρέχονται από το ζεστό σεζόν σε όχι περισσότερο από 1,8 m και στο κρύο σεζόν - όχι λιγότερο από 4 μέτρα από το δάπεδο προς τα κάτω ανοίγματα εξαερισμού. Κατά την υποβολή ανεπαρκούς αέρα στην ψυχρή περίοδο του έτους σε χαμηλότερα επίπεδα, είναι απαραίτητο να προβλεφθούν μέτρα που εμποδίζουν την άμεση έκθεση του ψυχρού αέρα στους εργαζομένους. Οι συσκευές ανοίγματος σε κτίρια με συστήματα αερισμού πρέπει να εξασφαλίζουν ότι ο εισερχόμενος αέρας μπορεί να κατευθύνεται προς τα πάνω κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου του έτους και προς τα κάτω κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου του έτους.

Το πλεονέκτημα αερισμού είναι ότι μεγάλοι όγκοι αέρα κινούνται στο χώρο παραγωγής χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, πράγμα που καθιστά πολύ φθηνότερο από τα μηχανικά συστήματα εξαερισμού. Μειονεκτήματα του αερισμού - την αλλαγή του αέρα ανάλογα με τη θερμοκρασία στα βιομηχανικά κτίρια και εξωτερικούς χώρους μετεωρολογικών παραμέτρων αέρα, ανικανότητα για τον καθαρισμό του εξωτερικού αέρα, η δυσκολία ελέγχου των παραμέτρων του αέρα στο δωμάτιο, ιδίως η σχετική υγρασία πρέπει να διατηρείται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Για την αντιστάθμιση ατομικών ελλείψεων χρησιμοποιήστε συνδυασμό φυσικού και μηχανικού αερισμού (συνδυασμένος εξαερισμός) σε διαφορετικές εκδόσεις.

Ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο προορίζεται μηχανικό αερισμό, αυτό υποδιαιρείται σε (τροφοδοτικού αέρος στην ζώνη εργασίας) εισροή, την οπή εξαερισμού (για να απομακρυνθεί μολυσμένο αέρα) και προσαγωγής και επανακυκλοφορίας καυσαερίων ή χωρίς επανακυκλοφορία. Το πλεονέκτημα του μηχανικού εξαερισμού είναι ότι ο αέρας που μεταφέρεται από τον ανεμιστήρα μπορεί να θερμαίνεται, να ψύχεται, να υγραίνεται και να καθαρίζεται από επιβλαβή αέρια και σκόνη.

Εγκαταστάσεις μηχανικού αερισμού εξαερισμού (Σχήμα 7α) αποτελούνται συνήθως από μια συσκευή εισαγωγής αέρα (είσοδο αέρα) 1, εγκατεστημένη εκτός του κτιρίου σε μέρη με ελάχιστη μόλυνση. αεραγωγούς 2, μέσω των οποίων τροφοδοτείται αέρας μέσα στο δωμάτιο. φίλτρα 3, που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα της σκόνης. θερμαντήρα 4, στον οποίο ο αέρας θερμαίνεται στην απαιτούμενη θερμοκρασία. ανεμιστήρας 5? εισόδους αέρα ή ακροφυσίων 6 μέσω των οποίων διοχετεύεται αέρας στον θάλαμο και συσκευές ελέγχου που είναι εγκατεστημένες στις θυρίδες εισόδου αέρα και αγωγών.

Εικόνα 7 Μηχανικός εξαερισμός:

α - αέρας τροφοδοσίας, β - εξάτμιση. в - Προμήθεια και εξάτμιση

Εγκαταστάσεις μηχανικού εξαερισμού (Σχήμα 7β) αποτελούνται συνήθως από οπές εξαγωγής 7 ή ακροφύσια του ανεμιστήρα 5, αγωγοί αέρα 2? συσκευές καθαρισμού αέρα από τη σκόνη, αέρια 8 και συσκευή εξάτμισης αέρα (εξόρυξη) 9, η οποία πρέπει να τοποθετείται 1-1,5 m πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής. Στο σύστημα μηχανικής παροχής και εξάτμισης (Σχήμα 7στο) εξαερισμού, και οι δύο μονάδες λειτουργούν ταυτόχρονα.

Στο χώρο δράσης, ο εξαερισμός είναι γενική ανταλλαγή, όταν η αλλαγή του αέρα συμβαίνει σε όλο τον όγκο του δωματίου, και τοπική, χάρη στην οποία η κατάσταση του αέρα περιβάλλον κανονικοποιείται μόνο στις θέσεις των ανθρώπων.

Ο γενικός αερισμός χρησιμοποιείται συχνότερα σε περιπτώσεις όπου επιβλαβείς ουσίες, θερμότητα, υγρασία απελευθερώνονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Η ποσότητα αέρα που απαιτείται για τη διασφάλιση των ρυθμιστικών παραμέτρων του αέρα στην περιοχή εργασίας πρέπει να προσδιορίζεται με υπολογισμό, λαμβάνοντας υπόψη την άνιση κατανομή επιβλαβών ουσιών, θερμότητας και υγρασίας στον όγκο του δωματίου. Η ανταλλαγή αέρα που απαιτείται για την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας (L, m 3 / h) καθορίζεται από τον τύπο

όπου Qκαλύβα - υπέρβαση θερμότητας, J / s; Γ - Ειδική θερμότητα αέρα, J / (kg⋅K).  - πυκνότητα αέρα στους 293 0 K, kg / m 3. tud - θερμοκρασία εξαγόμενου αέρα, K; tpr - θερμοκρασία αέρα παροχής, Κ.

Απαιτείται ανταλλαγή αέρα, με βάση την περιεκτικότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στον αέρα (LΠ, m 3 / h) προσδιορίζεται από την έκφραση

όπου GΠ - μάζα ατμού νερού που απελευθερώνεται στο δωμάτιο, g / h. δud - περιεκτικότητα σε υγρασία του αφαιρούμενου αέρα, g / kg, ξηρού αέρα, δpr - περιεκτικότητα σε υγρασία καθαρού αέρα, g / kg ·  - πυκνότητα αέρα παροχής, kg / m 3.

Η ανταλλαγή αέρα με την ποσότητα των ελευθερωμένων βλαβερών ουσιών καθορίζεται από την έκφραση

όπου G - ένταση σχηματισμού επιβλαβών ουσιών, mg / h, ΓMPC και Γ0 - αντίστοιχα, η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση βλαβερής ουσίας στον αέρα και η περιεκτικότητά του στον καθαρό αέρα, mg / m 3.

Όταν διατίθενται πολλοί τύποι κινδύνων στο δωμάτιο, προσδιορίζεται η απαιτούμενη εναλλαγή αέρα για καθένα από αυτά, η υψηλότερη λαμβανόμενη τιμή λαμβάνεται ως η υπολογιζόμενη.

Το χαρακτηριστικό του εξαερισμού γενικής ανταλλαγής είναι η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα (n), που ορίζεται ως ο λόγος του όγκου του αέρα που παρέχεται για εξαερισμό σε μία ώρα (Vστο), με την ένταση του αεριζόμενου χώρου (Vn).

Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα δείχνει πόσες φορές ανταλλάσσεται ένας χρόνος αέρα σε ένα δωμάτιο.

Κατά τον σχεδιασμό, πρέπει να παρέχεται εξαερισμός για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα απευθείας από τον τόπο απελευθέρωσης της βλαπτικότητας (τοπικό εξαερισμό) ή από εκείνες τις περιοχές του χώρου όπου παρατηρείται η μέγιστη συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών ή η σημαντική απελευθέρωση θερμότητας. Η συσκευή του τοπικού εξαερισμού μειώνεται στη δημιουργία διαφόρων τύπων καταφυγίων για πηγές επιβλαβών ή τη δημιουργία τοπικών αναρρόφησης ενσωματωμένων στον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Τοπικός εξαερισμός είναι η εξάτμιση και ο αέρας τροφοδοσίας. Τοπικό σύστημα εξαερισμού να ρυθμίσετε, όταν η ρύπανση μπορεί να πιαστεί απευθείας στους τόπους εμφάνισής τους. Αποτελείται από συσκευές, η σχεδίαση των οποίων, ανάλογα με τον τύπο της βλαπτικότητας, είναι διαφορετική. Αυτό μπορεί να είναι περιβλήματα, πλήρως ή εν μέρει καλύπτει την πηγή των επιβλαβών ιζημάτων αποροφητήρες με λειτουργικά παράθυρα για τη συντήρηση, κουκούλες και πλευρικά εξατμίσεις (συσκευές, τα ανοίγματα αναρρόφησης που βρίσκονται κοντά στην πηγή εκκένωσης). Αναρροφήσεις αέρα απευθείας από τον εξοπλισμό ή από το κάτω μέρος του περιβλήματος, το οποίο είναι προστατευμένο, καλείται αναρρόφηση. Ο βαθμός δημιουργίας κενού στα συστήματα αναρρόφησης θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος, τόσο μεγαλύτερη είναι η τοξικότητα της επιβλαβούς.

Ο ογκομετρικός ρυθμός ροής του αέρα που αφαιρείται από τον απορροφητήρα κατά την φυσική εκχύλιση (L, m 3 / h) προσδιορίζεται με έκφραση

όπου h - ύψος του ανοίγματος του θαλάμου, m, Q - η ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται στο θάλαμο, kcal / h. F - την περιοχή του ανοικτού (εργασίας) ανοίγματος του θαλάμου, m 2.

Με μηχανική εξαγωγή

όπου V - μέση ταχύτητα αναρρόφησης σε τμήματα του ανοιχτού ανοίγματος, m / s.

Τοπικός εξαερισμός με τη μορφή του ντους αέρα σε ζεστό καταστήματα μεριμνήσει για την προστασία των εργαζομένων από την υπερθέρμανση, και με τη μορφή κουρτίνες αέρα - για να αποτρέψει τη διείσδυση του εξωτερικού αέρα μέσα στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν μέσα από τις ανοιχτές πόρτες ή πόρτες. Οι αέρος και αέρος κουρτίνες υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατά τη στιγμή του ανοίγματος της πόρτας, τα ανοίγματα των θυρών και μίγμα θερμοκρασία της διαδικασίας της αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο, δεν ήταν κάτω:

+ 14 0 С για βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε εύκολες φυσικές εργασίες (εργασία κατηγορίας Ια και Ιβ με τις γενικές ρηνέρβαραμα 68 και 88 W / m 2 ανάλογα).

+ 12 0 C για βιομηχανικούς χώρους για εργασίες μεσαίας βαρύτητας (εργασίες κατηγορίας ΙΙα και ΙΙβ με συνολική ενεργειακή δαπάνη 113 και 145 W / m 2 αντίστοιχα).

+ 8 0 Σ για βιομηχανικές εγκαταστάσεις βαρέως τύπου (εργασίες κατηγορίας ΙΙΙ με γενική δαπάνη ενέργειας 177 W / m 2).

+ 5 0 C για βιομηχανικές εγκαταστάσεις βαρέως τύπου (εργασίες κατηγορίας ΙΙΙ) και απουσία μόνιμων χώρων εργασίας σε απόσταση 3 m ή λιγότερο από τους εξωτερικούς τοίχους και 6 m ή λιγότερο - από πόρτες, πύλες και ανοίγματα.

Έχει μεγάλη σημασία για τη διασφάλιση της ασφάλειας της λειτουργίας εκρηκτικών και επικίνδυνων βιομηχανιών και βιομηχανιών που σχετίζονται με τη χρήση τοξικών ουσιών αερισμός έκτακτης ανάγκης, που είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα εξαερισμού.

Για να ενεργοποιήσετε αυτόματα τον αερισμό έκτακτης ανάγκης, είναι μπλοκαρισμένος με αυτόματους αναλυτές αερίων που έχουν εγκατασταθεί είτε με την τιμή MPC (τοξικές ουσίες) είτε με την τιμή LEL (εκρηκτικές ουσίες). Εκτός από την αυτόματη παροχή και τη μη αυτόματη ένταξη, ενώ οι συσκευές εκτόξευσης απομακρύνονται από τις εγκαταστάσεις.

Κλιματισμός. Όταν κλιματισμός παρέχεται στους χώρους εργασίας για να διατηρήσει τη βέλτιστη παραδεκτή παραμέτρων μικροκλίματος του χώρου εργασίας και αναγκαία μικροκλιματικές συνθήκες της τεχνολογικής κανόνες. Ο τρόπος λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού διατηρείται συνήθως αυτόματα μέσω ενός ειδικού συστήματος αυτόματου ελέγχου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν απαιτείται κλιματισμός για να εξασφαλιστεί υψηλή καθαρότητα της εισροής του. Για το σκοπό αυτό, στο κλιματιστικό αέρος παρέχει τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, θέρμανση (πρωτογενή), η επεξεργασία στον θάλαμο ψεκασμού, η δευτερεύουσα οθόνη και, αν απαιτείται, η ανάμιξη του φρέσκου εξωτερικού αέρα με μία ορισμένη ποσότητα αέρα επιστρέφεται στον κλιματισμό απευθείας από το δωμάτιο.

Παρά την πολυπλοκότητα, καθώς και το υψηλό κόστος της συσκευής και της λειτουργίας, τα συστήματα κλιματισμού επιτρέπουν τη διατήρηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής τέτοιων συνθηκών στις οποίες είναι δυνατή η επίτευξη υψηλής παραγωγικότητας της εργασίας και η δημιουργία συνθηκών για τη βέλτιστη διεξαγωγή των τεχνολογικών διαδικασιών.

Θέρμανση. Σε βιομηχανικά κτίρια, κατασκευές και εγκαταστάσεις κάθε διορισμό σε μόνιμη ή μακροχρόνια (πάνω από 2 ώρες) άνθρωποι μένουν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής επισκευής και βοηθητικές εργασίες, καθώς και σε τομείς στους οποίους είναι αναγκαία η διατήρηση της θερμοκρασίας για τις συνθήκες της διαδικασίας θα πρέπει να προβλέπουν ένα κατάλληλο σύστημα Θέρμανση για τη διατήρηση της απαιτούμενης εσωτερικής θερμοκρασίας αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Το σύστημα θέρμανσης θα πρέπει να αντισταθμίσει την απώλεια της θερμότητας μέσω της τοιχοποιίας κτιρίων, με μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στους χώρους από τη φυσική εξάτμιση του νερού από τις εκτεθειμένες επιφάνειες, καθώς και με τα πόδια στην θέρμανση εξωτερικό αέρα. Ο υπολογισμός του συστήματος θέρμανσης πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την παραλαβή θερμότητας από τεχνολογικό εξοπλισμό, επικοινωνίες, θερμαινόμενα υλικά και προϊόντα, ανθρώπους, τεχνητό φωτισμό και άλλες πηγές.

Θα πρέπει να παρέχεται θέρμανση, τον τύπο και τις παραμέτρους του ψυκτικού υγρού, και οι τύποι των συσκευών θέρμανσης, λαμβάνοντας υπόψη τη θερμική αδράνεια του κτιρίου φακέλων και σύμφωνα με τη φύση και το σκοπό των κτιρίων και κατασκευών (SNIP 2.04.05-91 * «θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού»).

Ανάλογα με το ψυκτικό σύστημα θέρμανσης είναι το νερό, ατμός, αέρας, αέριο και ηλεκτρικό. Η πιο αποτελεσματική στην υγιεινή κατά των συστημάτων νερού και θέρμανσης ατμού, όπου το ψυκτικό χρησιμοποιούνται αντίστοιχα θερμού νερού και ατμού σε θερμοκρασία όχι πάνω από 130 ° C. Ωστόσο, τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται με περιορισμούς. εγκατάστασή τους δεν επιτρέπεται σε περιοχές όπου αποθηκεύονται ή χρησιμοποιούνται καρβίδιο ασβεστίου, καλίου, νατρίου, λιθίου και άλλων ουσιών ικανών να αλληλεπιδρούν με το νερό, το φως, εκραγεί ή αποσυντίθενται για να απελευθερώσει εκρηκτικών συμπυκνώσεων και οι καπνιστές, στην οποία μπορεί να απελευθερώνεται στον αέρα ή απόθεση επί της επιφάνειας των κτιριακών κατασκευών και ουσίες εξοπλισμός ικανός αυτοανάφλεξης σε επαφή με τις θερμές επιφάνειες των συσκευών θέρμανσης και αγωγών.

Οι επιφάνειες των συσκευών θέρμανσης σε όλες τις περιπτώσεις δεν θα πρέπει να έχουν θερμοκρασία πάνω από 150 ° C. Αν υπάρχουν μη εκρηκτικές, οργανικές εξάτμιστες, μη τοξικές σκόνες στις εγκαταστάσεις, αυτή η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 110 ° C. Οι συσκευές θέρμανσης πρέπει να έχουν λεία επιφάνεια, κατάλληλη για συστηματικό καθαρισμό.

Η ασφαλέστερη είναι θέρμανση του αέρα, όπου η θέρμανση του αέρα γίνεται σε θερμαντήρες αέρα. Σε τέτοια συστήματα, χρησιμοποιείται θερμό νερό ή ατμός ως φορέας θερμότητας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, για τον αέρα θέρμανση επέτρεψε χρήση του αερίου (σε κτίρια Ι και II βαθμούς πυραντίστασης με την παραγωγή κατηγορίας Δ και Ε με την προϋπόθεση αφαίρεση προϊόντων της καύσης κατευθείαν προς τα έξω) και της ισχύος (electrocalorifers).

Με τη μέθοδο παροχής και διανομής αέρα, το σύστημα θέρμανσης αέρα μπορεί να είναι κεντρικό (συνήθως συνδυασμένο με φρέσκο ​​αερισμό) και τοπικό, όπου η θέρμανση και η παροχή αέρα σε συγκεκριμένο χώρο του δωματίου παράγονται από ειδικές μονάδες θέρμανσης.