Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά.

Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει.

Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης.

Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

Έτσι, αν S - την περιοχή του τμήματος αγωγού του αγωγού εξαγωγής, Ν - την ένταση του μεταφερόμενου αέρα στη μέγιστη λειτουργία της συσκευής, Μ - την ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει στον προγραμματισμένο τρόπο λειτουργίας, τότε η απαιτούμενη διατομή του κουτιού υπολογίζεται από τον τύπο:

P = S * (Μ / Ν)

Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

 • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
 • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
 • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες.

Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή.

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Κουτί εκχύλισης - απλές οδηγίες εγκατάστασης, επιλογή υλικού και ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού (100 φωτογραφίες)

Στην κουζίνα, τα τρόφιμα είναι έτοιμα να διατηρήσουν την υγεία και την ευρωστία των μελών της οικογένειας. Αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, απελευθερώνονται πολλές ουσίες που εισέρχονται στον αέρα και δημιουργούν μια δυσάρεστη οσμή που παρεμβαίνει στην πρόσληψη τροφής. Για να απαλλαγούμε από τα υπολείμματα καμένων λιπών, τα καρκινογόνα χρησιμοποιούσαν εκχύλισμα. Περιλαμβάνει μία από τις παραλλαγές του κιβωτίου - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων που βασίζονται σε μια ποικιλία υλικών.

Στη συνέχεια, θα καταλάβουμε πόσο καλύτερα να επιλέξετε ένα πλαίσιο για μια ποικιλία από δωμάτια κουζίνα, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα για να καθαρίσει το δωμάτιο και αποτελούν ένα κατάλληλο μικροκλίμα ευνοϊκό για μια ευχάριστη φαγητό.

Τύποι κουκούλες

Υπάρχουν τρεις κύριες εκδοχές της κουκούλας. Ας τις εξετάσουμε ξεχωριστά:

Η αναρτημένη έκδοση του καλύμματος διακρίνεται από την παρουσία φίλτρου καθαρισμού αέρα. Τοποθετείται πάνω από τη σόμπα. Δεν χρειάζεται αεραγωγό ή εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε το φίλτρο μόνο μερικές φορές. Και στην παραλλαγή με το μεταλλικό φίλτρο πρέπει να το ξεπλύνετε μετά από ένα μπλοκάρισμα και δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε.

Η έκδοση του θόλου είναι παρόμοια σε δομή με το τζάκι και συνήθως διαθέτει δικό του αγωγό αέρα και σύστημα εξαγωγής στον αγωγό εξαερισμού.

Υπάρχουν όμως δύο τύποι:

 • Προβολή ροής με άμεση έξοδο στο σύστημα εξαερισμού. Θεωρείται το πιο δημοφιλές από αυτή την οικογένεια.
 • Έκδοση που βασίζεται σε σύστημα ανάκτησης χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο. Οι εκδόσεις μίας χρήσης χρησιμοποιούνται και είναι επαναχρησιμοποιήσιμες για μακροχρόνια χρήση. Επιπλέον, έχει φίλτρα άνθρακα - καθαρίζει τον αέρα κατά περίπου 70%. Απαιτείται αντικατάσταση μετά από πλήρη μόλυνση.

Η ενσωματωμένη έκδοση διαφέρει από την απόκρυψη των κύριων στοιχείων. Μπορείτε να δείτε μόνο το τμήμα πρόσοψης. Συνήθως δημιουργείται σε ένα ύφος με τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας. Συχνά περιλαμβάνονται σε κιτ κουζίνας. Πολύ δημοφιλής, επειδή είναι συμπαγής και απλή, με μια τεράστια ποικιλία ειδών.

Τι φαίνεται το κουτί, πού είναι και για ποιο λόγο είναι;

Το κουτί είναι στην πραγματικότητα ένα κάλυμμα για τον αεραγωγό και κάποιο τμήμα της κουκούλας που χρειάζεται για να αποκρύψει τα βασικά στοιχεία του. Μπορεί να είναι διαφορετικών σχημάτων που βασίζονται σε μια ποικιλία υλικών. Βοηθά να δημιουργήσει για την ένωση των κουκούλες και των αεραγωγών μια πλήρη εμφάνιση που συνδυάζεται τέλεια με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία της κουκούλας για εξαγωγή για να καταλάβετε τι διακυβεύεται. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια διακόσμηση για να βελτιώσει την εμφάνιση της δομής, βοηθώντας τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Ποια υλικά δημιουργεί το κουτί;

Οι κατασκευαστές έχουν μάθει να κάνουν αυτό το διακοσμητικό στοιχείο βασισμένο σε διάφορα υλικά και μεγέθη. Όλα εξαρτώνται από το ύφος της κουζίνας και τη λειτουργική ανάγκη. Μπορείτε να κάνετε μεμονωμένη παραγγελία, αναφέροντας τις διαστάσεις του αγωγού για σχεδίαση, το σχεδιασμό, το χρώμα, τον σκοπό, το στυλ και θα έχετε την τέλεια επιλογή, αλλά για ένα μικρό ποσό.

Μην ξεχνάτε όμως ότι θα πρέπει να μειωθεί ο θόρυβος του ηλεκτροκινητήρα που είναι εγκατεστημένος στο καπό. Διαθέτει αντοχή στην υγρασία, αποτελέσματα διαφόρων χημικών στοιχείων, αλλαγές θερμοκρασίας.

Εξετάστε τα βασικά υλικά για την κατασκευή αγωγών για κουκούλες και συστήματα εξαερισμού.

Ένα πλαστικό κουτί με βάση το χλωριούχο πολυβινύλιο έχει ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα. Έχει θετικές πλευρές:

 • Είναι γρήγορη και πολύ εύκολη στη συναρμολόγηση.
 • Διαθέτει υψηλής ποιότητας ηχομόνωση, αντοχή, αντοχή, προστασία από τη διάβρωση.
 • Εξαιρετική κοπή, η οποία συμβάλλει στη σωστή σύνδεση με τις βασικές δομές.
 • Δεν έχει πολύ βάρος και δεν δημιουργεί πίεση στον αγωγό και στην εξάτμιση.

Δυστυχώς, υπάρχουν και ελλείψεις. Εκφράζονται σε τέτοια προβλήματα:

 • Το λευκό πλαστικό σταδιακά γίνεται κίτρινο, γκρι και αισθητά αδιαφανές.
 • Διάφορα στίγματα εμφανίζονται λόγω της σοβαρότητας των διαφόρων αντικειμένων ή ως αποτέλεσμα άλλων επιπτώσεων.
 • Σταδιακά η επιφάνεια γίνεται πορώδης και τα σκουπίδια συλλέγονται εκεί, σκόνη - είναι δύσκολο να ξεφορτωθείς?
 • Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται με βάση τη σωστή ακολουθία.

Το μεταλλικό κιβώτιο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο, καθώς χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την παραγωγή του από ανοξείδωτο χάλυβα. Και το συνηθισμένο μέταλλο καλύπτεται με βαφή σε σκόνη.

Εξετάστε τη θετική πλευρά του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • Είναι εύκολο να πλυθεί, επειδή δεν απορροφά καθόλου βρωμιά ή σκόνη.
 • Έχει αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • Έχει κομψό σχεδιασμό, κατάλληλο για όλες τις κουζίνες.
 • Οι επιφάνειες δεν γρατζουνίζουν ή διαβρωθούν.

Υπάρχουν όμως πολλά μειονεκτήματα. Εξετάστε τις προβληματικές περιοχές του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • Διακρίνεται από μια υψηλή τιμή.
 • Δεν προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για το χρωματισμό της επιφάνειας.
 • Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν, επειδή είναι απαραίτητο να τηρηθεί η ακρίβεια των διαστάσεων.
 • Η δομή έχει αυξημένη μάζα και πρέπει να εξασφαλίζεται με ποιοτικό τρόπο.
 • Δεν προσφέρει απομόνωση από θόρυβο.
 • Στην επιφάνεια είναι εύκολα τα δακτυλικά αποτυπώματα - είναι δύσκολο να ξεφορτωθούν?
 • Για τη συναρμολόγηση, μπορεί να χρειαστεί να συγκολλήσετε ή να βιδώσετε με ένα μύλο. Ωστόσο, με αυτό το πρόβλημα μπορείτε μερικές φορές να αντιμετωπίσετε τη χρήση κόλλας για μεταλλικές επιφάνειες.

Το διακοσμητικό κουτί με ξύλο συνδυάζεται τέλεια με διάφορα σετ που δημιουργούνται από το ίδιο υλικό. Θα είναι σε θέση να συμπληρώσει το σχέδιο, αφού έχει τις ίδιες ιδιότητες και θα προσφέρει ένα λειτουργικό μέρος της χρήσης.

Το δέντρο ανήκει σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου κουτιού. Μπορούμε να θεωρήσουμε μόνο το μεγάλο βάρος της ως αρνητική πλευρά, η οποία θα απαιτήσει ποιοτική εξυγίανση.

Πώς να το κάνετε με δικές σας προσπάθειες

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ή υπήρχε μια σκέψη για την καταγραφή του προϊόντος στο σχεδιασμό της κουζίνας. Αλλά, για να κάνετε την τοποθέτηση του κουτιού της κουκούλας με τα χέρια σας πρέπει να γίνει.

Καταρχάς, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να συνδυαστεί με το σχέδιο και είναι προτιμότερο να είναι ένα μέρος αυτού, ανθεκτικό στις επιπτώσεις των απορρυπαντικών ή των καθαριστικών. Εξετάστε τα στάδια της δημιουργίας του:

 • Προετοιμάστε ένα σκίτσο με βάση το φυσικό μέγεθος, για να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε τα απαραίτητα κενά.
 • Για να το κάνετε αυτό, συνιστούμε τη χρήση ηλεκτρικού πριονιού, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργείτε ομαλές και ομαλές άκρες του τεμαχίου εργασίας.
 • Στο κάτω μέρος, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για τη σύνδεση των αυλακώσεων στο σύστημα εξαερισμού.
 • Συνδέστε τα τεμάχια εργασίας με βίδες και μεταλλικές γωνίες.
 • Χρησιμοποιήστε δύο γωνίες με πάχος τουλάχιστον 2 mm για να δημιουργήσετε μια άρθρωση των τεμαχίων.

Τώρα έχετε λάβει διάφορες πληροφορίες για την αγορά ενός κουτιού ποιότητας κάτω από το σύστημα εξάτμισης ή από τις δικές σας προσπάθειες. Θυμηθείτε ότι για διαφορετικές κουκούλες χρειάζεστε μια ειδική έκδοση του κουτιού.

Η επιλογή του κουτιού για την εξαγωγή στην κουζίνα: ποιο υλικό να δώσετε προτίμηση, οδηγίες εγκατάστασης, καλύτερα τελικά μοντέλα και τιμές για αυτούς

Για να καλύψουν τους αεραγωγούς της κουκούλας, είναι συνήθως κρυμμένοι στα ντουλάπια της κουζίνας. Η διαδρομή του αγωγού εξαερισμού τοποθετείται λαμβάνοντας υπόψη την ελάχιστη απόσταση από τον άξονα εξαερισμού στον τοίχο. Στην περίπτωση ενός ήδη επιπλωμένου δωματίου ή σε μεγάλη απόσταση από την κουκούλα στην έξοδο, το μονοπάτι του αγωγού είναι κρυμμένο στο διακοσμητικό κουτί.

Υπολογισμός του βέλτιστου μεγέθους του κουτιού

Τα τυποποιημένα κιβώτια έχουν πλάτος 50 εκ. Εάν επιλεγεί ένα προϊόν με άλλες διαστάσεις, πρέπει να πληροί τις διαστάσεις του σετ κουζίνας. Το βάθος του κουτιού υπολογίζεται με βάση τις παραμέτρους σχεδίασης. Η ελάχιστη τιμή είναι 30 cm.

Το ύψος της δομής καθορίζεται με βάση τις τιμές των γειτονικών στοιχείων του ακουστικού. Ο κύριος στόχος είναι να συγκαλύψει τον αεραγωγό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσελκύει πάρα πολλή προσοχή. Εξωτερικά, το κιβώτιο πρέπει να δημιουργεί έναν ενιαίο ορίζοντα και να αντιλαμβάνεται οργανικά.

Πλαστική κουκούλα για κουκούλες κουζίνας

Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από PVC. Με μικρό βάρος, διακρίνονται από τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Τα στοιχεία PVC διακρίνονται από την οικολογική ασφάλεια και την αντοχή σε διάφορες χημικές ενώσεις. Τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να καθαριστούν από τους ρύπους.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές επιλογές για κουτιά για κουκούλες, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών δίνουν προσοχή στο πλαστικό, με βάση τα πλεονεκτήματα αυτά:

 • Ευκολία εγκατάστασης.
 • Καλή μόνωση.
 • Μηχανική αντοχή.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Ελαφρύ για εύκολη εγκατάσταση.

Μεταξύ των αδυναμιών των πλαστικών κουτιών είναι ένα λευκό χρώμα, το οποίο τελικά γίνεται αδιαφανές, κιτρινωπό. Σε σοβαρές μηχανικές επιδράσεις σε ένα χτυπήματα υλικού σχηματίζονται.

Οδηγίες εγκατάστασης

Για να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας, επιλέγεται ένα ειδικό κουτί από PVC. Σε τέτοια σχέδια, τοποθετούνται πρόσθετα εξαρτήματα.

Αρκεί να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση ενός αγωγού εξαγωγής με στερέωση σε τοίχους ή μια οροφή διατίθεται σε διάφορα στάδια:

 • Μια πλαστική μετάβαση είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα.
 • Μια πλάκα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.
 • Είδατε το κατακόρυφο τμήμα του κουτιού, λαμβάνοντας υπόψη τη στερέωση του στις αυλακώσεις της κατώτερης και της άνω διαδρομής.
 • Το κάθετο τμήμα εισάγεται στην κουκούλα και προστίθεται γωνία.
 • Μετράει, κόβει και συνδέει οριζόντια τμήματα της δομής με συνδέσμους.
 • Μετά την προσαρμογή του οριζόντιου τμήματος, είναι προσαρτημένο στην επιφάνεια του τοίχου από τις θήκες.
 • Αφού κάνετε την επόμενη εκτέλεση, εισάγεται στη γωνία και στερεώνεται στις θήκες.
 • Ο αγωγός αέρα εισάγεται στην πλάκα τοίχου.

Αυτό ολοκληρώνει το έργο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις διαστάσεις του πλαστικού κουτιού και να καθορίσετε το σχέδιο χρώματος.

Κατά προσέγγιση κόστος των υλικών

Κάθε μέτρο ορθογώνιου πλαστικού κιβωτίου μεγέθους 250x200 χιλ. Κοστίζει περίπου 2,5 χιλιάδες ρούβλια. Οι διατομές αγωγών πολυπροπυλενίου διατομής 100x100 mm κοστίζουν περίπου 1,5 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή αυξάνεται με την αγορά προσαρμογέων και συνδετήρων.

Κουτί για εκχυλίσματα στην κουζίνα από γυψοσανίδες

Για να καλυφθεί ο αγωγός αέρα στον χώρο της κουζίνας, είναι συχνά εξοπλισμένα κουτιά από γυψοσανίδες. Ο διακοσμητικός σχεδιασμός κρύβει εύκολα τον αγωγό αερισμού και την καλωδίωση. Φαίνεται πρωτότυπο και κατάλληλο. Μπορείτε να κάνετε τους προβολείς φωτισμού.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Χρησιμοποιήστε gipsokartonny κουτί στην κουζίνα μπορεί να είναι μόνο με την εμπιστοσύνη ότι το σχέδιο θα είναι λειτουργικό, και τα πλεονεκτήματά του θα επικαλύψουν τις αδυναμίες. Πλεονεκτήματα αυτής της απόφασης:

 • Φτηνές. Για την κατασκευή της κατασκευής θα χρειαστούν αρκετά μεταλλικά προφίλ, φύλλα γυψοσανίδας και συνδετήρες.
 • Αξιοπιστία. Το κουτί θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς απώλεια ελκυστικότητας και λειτουργικότητας.
 • Δυνατότητα δημιουργίας σχεδίου οποιουδήποτε σχήματος. Το τμήμα μπορεί να γίνει τετράγωνο ή ορθογώνιο.
 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Μικρή ποσότητα αποβλήτων.
 • Όλες οι εργασίες είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα χωρίς βοήθεια.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης δεν αρκούν. Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο θα χρειαστείτε πολλά εργαλεία. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή, αλλά απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Απλές οδηγίες εγκατάστασης

Πριν από την εγκατάσταση της δομής, εκτελούνται προπαρασκευαστικές εργασίες. Για το σκοπό αυτό, οι επιφάνειες καθαρίζονται και προετοιμάζονται. Στη συνέχεια, γίνεται ένα σχηματικό σχέδιο του κιβωτίου και τοποθετούνται σημάνσεις στην οροφή. Αφού πρέπει να υπολογίσετε το υλικό και να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε.

Προκειμένου να μην γίνει λάθος στους υπολογισμούς, είναι απαραίτητο να γίνει ένα σχέδιο εκ των προτέρων, πάνω στο οποίο σημειώνονται οι θέσεις τοποθέτησης του κιβωτίου και οι διαστάσεις του. Για μια τυπική κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο σχέδιο από το Internet. Κατά την αγορά ενός υλικού, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ακαμψία του προφίλ. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ισχυρά γαλβανισμένα μοντέλα.

Η σήμανση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Στον τοίχο, κάντε μερικά σημάδια, μετρώντας την ίδια απόσταση από την οροφή, για παράδειγμα, μισό μέτρο.
 • Σχεδιάστε τη συμβολοσειρά με τη βαφή. Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ομοιόμορφη γραμμή στον τοίχο, το νήμα αρχικά τραβιέται προς τα πίσω και στη συνέχεια απελευθερώνεται απότομα.
 • Κάντε τη σήμανση της οροφής κάτω από το κουτί.
 • Πηγαίνετε στον επόμενο τοίχο, κάνοντας την ίδια διαδικασία.
 • Μετά την επισήμανση των τοίχων προχωρήσει στην οροφή. Συλλέγει ομαλές γραμμές με τη βοήθεια υδροηλεκτρικής στάθμης.

Μετά τη σήμανση, γίνεται απλή εγκατάσταση προφίλ:

 • Το στοιχείο καθοδήγησης τοποθετείται στον τοίχο, πιέζεται προς το μέρος του και ένα άνοιγμα γίνεται μέσω του τοιχώματος στο άκρο του προφίλ. Σε αυτό τοποθετείται ένα καρφί-καρφί. Στη συνέχεια, η ίδια ενέργεια εκτελείται στην άλλη πλευρά του προφίλ. Αφού εγκαταστήσετε τους πείρους σε όλο το προφίλ σε βήματα των 20 cm.
 • Τα υπόλοιπα προφίλ είναι τοποθετημένα με τον ίδιο τρόπο.
 • Πηγαίνετε στην οροφή, στερεώνοντας τα προφίλ σε αυτό.
 • Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τις εγκάρσιες ράβδους. Κόβονται από το προφίλ στήριξης. Ίδια τμήματα με καμπύλες τομές βιδώνονται με βίδες στο προφίλ οροφής. Το ύψος των βραχυκυκλωμάτων είναι 60 cm. Για ενισχυμένο κιβώτιο η απόσταση αυτή μειώνεται στα 40 cm.
 • Μετά την τοποθέτηση των βραχυκυκλωμάτων συναρμολογείται μια γωνιακή δομή. Για αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε δύο προφίλ και να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους. Στη συνέχεια, το προφίλ αντικαθίσταται και βιδώνεται στα άκρα των βραχυκυκλωμάτων. Η ακρίβεια της εγκατάστασης της δομής ελέγχεται κατά επίπεδο.

Μετά την προετοιμασία του πλαισίου, η αυλάκωση τοποθετείται στις νευρώσεις του και στερεώνεται στο άνοιγμα.

Μετά από τέτοιες εργασίες, ξεκινάει η εγκατάσταση γυψοσανίδων. Αρχικά κόβονται σε τμήματα, κλάδεμα σύμφωνα με τις παραμέτρους του πλαισίου. Στερεώστε τα πάνελ στις βίδες, τοποθετώντας τα σε βήματα των 15 cm. Μετά την εγκατάσταση των κάτω φύλλων, αρχίζουν να στερεώνουν τις πλευρές. Τα εξωτερικά άκρα των φύλλων στερεώνονται με διάτρητη γωνία.

Πριν από την ολοκλήρωση του κουτιού και της οροφής, η επιφάνεια είναι γεμάτη. Τα ράμματα επεκτείνονται υπό γωνία 45%. Θα πρέπει να επικαλυφθούν πολύ προσεκτικά.

Κατά προσέγγιση κόστος αναλωσίμων

Κατά την εγκατάσταση μιας απλής κατασκευής, το κόστος δημιουργίας ενός τρέχοντος μετρητή ισούται με 600 ρούβλια. Η εκτέλεση εργασίας ανεξάρτητα, μπορείτε να αποθηκεύσετε έως 350 ρούβλια. Curvilinear κουτί θα κοστίσει τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος 700 ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες των εγκαταστάτες. Σε ανεξάρτητες επιδόσεις των έργων είναι δυνατόν να διατηρήσετε 300-350 ρούβλια για το τρέχον μέτρο ενός κιβωτίου. Κατά την εγκατάσταση πρόσθετου φωτισμού στην τιμή περιλαμβάνει την τιμή των λαμπτήρων.

Κουτί από ανοξείδωτο ατσάλι

Τα κουτιά για κουκούλες κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται από διάφορα ύψη και πλάτη, γεγονός που επηρεάζει το κόστος των έτοιμων λύσεων. Συνήθως, για την κάλυψη του αγωγού, επιλέξτε προϊόντα τυποποιημένων διαστάσεων.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής

Τέτοιοι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γυαλισμένο ή καθρέφτη ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,8 έως 1 mm. Τα προϊόντα είναι επικαλυμμένα με βαφή πολυεστέρα.

Το διακοσμητικό κουτί χάλυβα έχει σχήμα ορθογωνίου ή τετράγωνου τμήματος. Είναι σε θέση να μεταμφιέσει εύκολα τον τηλεσκοπικό αγωγό.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κιβωτίων για σχέδιο είναι η υψηλή αντοχή και η ανθεκτικότητα. Οι κατασκευές από ανοξείδωτο χάλυβα δεν φοβούνται τη σκουριά και τις μηχανικές βλάβες. Ωστόσο, τέτοια κουτιά έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, η οποία οφείλεται στο μεγάλο βάρος των στοιχείων.
 • Ανάγκη επιλογής αξιόπιστων συνδετήρων.
 • Η γυαλιστερή επιφάνεια του υλικού διατηρεί σταγονίδια λίπους και δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 • Αυξημένος θόρυβος - το υλικό είναι σε θέση να ενισχύσει τον ήχο της καπνοδόχου, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο εντός κυματοειδούς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά των υλικών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Για την αυτόματη συναρμολόγηση του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα μύλο και μια μηχανή συγκόλλησης.

 • Από τα μεταλλικά φύλλα, τα στοιχεία του κιβωτίου κόβονται, λαμβάνοντας υπόψη το επίδομα συγκόλλησης
 • Τα φύλλα στρώνονται μαζί, συνδέοντάς τα με μια μηχανή συγκόλλησης.
 • Στο οπίσθιο τοίχωμα γίνονται οπές για συνδετήρες.

Για να εγκαταστήσετε έτοιμες λύσεις, πρέπει να προετοιμάσετε μόνο τρύπες στον τοίχο για τη στερέωση και τη στερέωση του προϊόντος στους πείρους και τις βίδες.

Κατά προσέγγιση κόστος του διακανονισμού

Ένα μετρικό σχήματος P κουτί μήκους ενός μέτρου, ύψους 20 cm και πλάτους 22,5 cm, μπορεί να κοστίσει έως και 8 χιλιάδες ρούβλια. Το προϊόν που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 12 εκατοστών κοστίζει 2 χιλιάδες ρούβλια.

Κατασκευαστές και μοντέλα έτοιμων λύσεων: αξιολόγηση και τιμές

Πολλοί ξένοι και εγχώριοι κατασκευαστές παράγουν κουτιά για κουκούλες σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Αξίζει να δείτε τα πιο δημοφιλή μοντέλα διαφόρων τμημάτων:

Κουτί Faber X H990 ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Το ιταλικό προϊόν έχει πλάτος 20,8 cm, βάθος 22,55 cm και ύψος 99 cm. Το κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα. Το κόστος του προϊόντος είναι 8 χιλιάδες ρούβλια.

Elica KIT0010701.

Το διακοσμητικό κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει διαστάσεις 25-44,5x36,5x17,5 cm (HxWxD). Το κόστος του μοντέλου κυμαίνεται από 5700 έως 6500 ρούβλια.

Διακοσμητικό κουτί Elica KIT0091876.

Έχει ύψος 120 εκ. Καθώς το προϊόν έχει πρωτότυπο σχεδιασμό, είναι κατάλληλο για όλες τις κατηγορίες πελατών. Το κόστος του προϊόντος είναι 1800-2300 ρούβλια.

Μεταλλικό κουτί BEST 08846590.

Το μοντέλο έχει πλάτος 20 cm και μάζα 4,3 kg. Το κόστος είναι από 2500 έως 2800 ρούβλια.

Miele DADC6000.

Το διακοσμητικό κουτί της γερμανικής κατασκευής έχει ύψος 36,5 cm, πλάτος 34 cm και βάθος 27 cm. Το κιτ περιλαμβάνει βάσεις τοίχου. Η τιμή του προϊόντος είναι 9-11 χιλιάδες ρούβλια.

Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή επειδή είναι υψηλής ποιότητας.

Κόστος

Για να αγοράσετε ένα έτοιμο κουτί για κουκούλες κουζίνας μπορεί να τιμολογηθεί από 1,5 έως 60 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του προϊόντος και την έκδοση. Για παράδειγμα, παρέχονται τέτοια μοντέλα:

 • Falmec KCVJN.01 3 H 120 - εσωτερικό κουτί από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 120 εκ. Η τιμή του είναι 1440 ρούβλια.

 • Elica KIT0010439. Το ύψος είναι 450 mm. Το κόστος του μοντέλου είναι από 7500 έως 8300 ρούβλια.

 • BEST 08846560. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να έχει ύψος από 42 έως 122 cm. Η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη με γυαλιστερό καθρέφτη. Το κόστος του προϊόντος φτάνει τα 14 χιλιάδες ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες στην κουζίνα;

  Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί κάλυψης για τέντωμα σε μια τιμή ευκαιρίας τόσο στην προσωπική πρόσβαση στο κατάστημα και μέσω του Διαδικτύου. Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.

  Στη Μόσχα

  Μπορείτε να αγοράσετε το κουτί στα παρακάτω καταστήματα:

  1. «ELICA». Ηλεκτρονικό κατάστημα οικιακών συσκευών. Βρίσκεται στη διεύθυνση: 119049, Ρωσία, Μόσχα, 4-Dobryninsky pereulok, 2/10, αίθουσα 001. Τηλέφωνα επικοινωνίας - 8 (495) 369-3029 και 8 (800) 301-0513.
  2. Εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης Krona, Shindo, Elica, JetAir κ.λπ. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, Shosseinaya Str., 1, Kor. 1, από. 106. Τηλέφωνο - 8 (495) 508-79-63.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα του Entero. Βρίσκεται στο 127576, Μόσχα, ul. Novgorod, 1, κτίριο AP, όροφος 6, pom. AP609. Τηλέφωνα - 8 495 150-40-00 και 8 800 350-40-00.

  Στα καταστήματα αυτά παρουσιάζεται μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ για οικιακές συσκευές.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στη βόρεια πρωτεύουσα, υπάρχει επίσης μια μεγάλη επιλογή από σημεία πώλησης όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες:

  1. Η εταιρεία «OCS Distribution». Η διεύθυνση είναι 194100, Αγία Πετρούπολη, Bolshoy Sampsonievsky, 68D. τηλέφωνα - +7 (812) 324-2870, +7 (812) 380-0303.
  2. Διαδικτυακό κατάστημα "Akvamaniya.rf". Βρίσκεται στο δρόμο. Οπτικοί, 4, Αγ. Πετρούπολη, 197374. Τηλέφωνο - 8 (812) 643-23-71.
  3. Technopark. Μουρμάνσκ, 12 χλμ., Κλπ. 1. Τηλέφωνο - 8 (812) 454-88-88.

  Κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ή μιας εξοχικής κατοικίας μπορεί να επιλέξει και να εγκαταστήσει ένα διακοσμητικό κουτί για να σχεδιάσει στην κουζίνα. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσει σωστά τις διαστάσεις και να βρει το προϊόν ενός κατάλληλου σχεδίου.

  Τι μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό κουτί για σχεδίαση

  Χρησιμοποιώντας ένα διακοσμητικό αγωγό για κουκούλα μπορεί να διακοσμήσει οποιαδήποτε κουζίνα Κατά την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης τεχνικής, υπάρχει συχνά ένα πρόβλημα πώς να κρύψει την ίδια την συσκευή, τον αγωγό αέρα και τις κορυφαίες επικοινωνίες σε αυτό και τον εξαερισμό. Οι κουκούλες κουζίνας, που βρίσκονται πάνω από τη σόμπα, συχνά βρίσκονται σε μια αξιοπρεπή απόσταση από τον εξαερισμό και οι τεντωμένες πτυχώσεις δεν μπορούν πάντα να φαίνονται αισθητικά.

  Λίγα πράγματα για τα συστήματα εξάτμισης

  Η κουκούλα στη σύγχρονη κουζίνα είναι η ίδια απαραίτητη οικιακή συσκευή, όπως ήταν πάντα το ψυγείο. Το σύστημα εξάτμισης δεν είναι τόσο ένα στοιχείο σχεδιασμού όσο ένα σημαντικό λειτουργικό στοιχείο του τεχνικού εξοπλισμού της κουζίνας, που ευνοεί τον εξαερισμό του. Το κουτί για την κουζίνα πρέπει να συμπληρώνει αρμονικά το εσωτερικό του δωματίου, συνδυάζοντας τέλεια με τις οικιακές συσκευές, τα έπιπλα και το γενικό σχεδιασμό.

  Πίσω, φαίνεται, ένα απλό κουτί για κουκούλα μπορεί να κρύψει σοβαρούς μηχανισμούς και φίλτρα καθαρισμού αέρα

  Τρόποι στερέωσης

  Πριν επιλέξετε μια συγκεκριμένη έκδοση του κουτιού, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο της διαθέσιμης κουκούλας και να καθορίσετε την απόσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωγός. Από αυτό εξαρτάται ο τύπος του διακοσμητικού κουτιού. Οι κουκούλες μπορεί να διαφέρουν ως προς τη στερέωση:

  • Ανοιχτός τύπος. Αυτή η ποικιλία σημαίνει την τοποθέτηση όλων των στοιχείων του συστήματος. Είναι σε θέση να εκτελέσει μια διακοσμητική λειτουργία, έτσι ώστε να αποκρύπτεται το κιβώτιο σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί μόνο η αυλάκωση και ο αγωγός αέρα. Το κόστος των κουκούλες ανοιχτού τύπου είναι σημαντικά υψηλότερο από άλλα, καθώς πολλοί ειδικοί ασχολούνται με το σχεδιασμό τους.

  Ο εξαγνιστής θόλου αναφέρεται σε ανοικτού τύπου συστήματα εξάτμισης.

  • Ενσωματωμένος τύπος. Τα συστήματα εξάτμισης αυτής της ποικιλίας είναι πρακτικά απρόσιτα στο μάτι, μόνο το τμήμα της πρόσοψης είναι ορατό. Όλα τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αεραγωγού, κρυμμένα προσεκτικά από τον αγωγό εξαερισμού.

  Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς σήμερα λόγω της συντομογραφίας τους.

  Σχέδιο μορφής

  Με τη μορφή κουκούλες είναι:

  1. Νησί. Αυτό το σύστημα είναι προσαρτημένο στην οροφή χωρίς να αγγίζει τους τοίχους. Χρησιμοποιείται πιο συχνά σε κουζίνες τύπου νησιού με τετράγωνη ή ορθογώνια τραπεζαρία, η οποία περιλαμβάνει μια εστία στη μέση της κουζίνας.
  2. Τοποθέτηση σε τοίχο Η κουκούλα είναι τοποθετημένη απευθείας στον παρακείμενο τοίχο. Για να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξάτμισης τοίχου, απαιτείται ένα ορισμένο ύψος οροφής και ελεύθερος χώρος στον τοίχο. Αυτή η ποικιλία δεν χρειάζεται να συνδεθεί με τον εξαερισμό.
  3. Ενσωματωμένο Η κουκούλα, που έχει μια επίπεδη εμφάνιση, είναι η πιο συνοπτική επιλογή για μικρές κουζίνες. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι προσαρτημένος στη θήκη μεταφοράς ή στον παρακείμενο τοίχο. Λόγω του τύπου καθαρισμού, ο σχεδιασμός αυτός δεν περιλαμβάνει δυσκίνητους αγωγούς αέρα.
  4. Η γωνία. Σύμφωνα με το σύστημα στερέωσης και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, η γωνιακή κουκούλα έχει ομοιότητα με τον τοίχο. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του συστήματος εξάτμισης γωνία είναι ένα τριγωνικό σχήμα, είναι εγκατεστημένο μόνο όταν η εστία ή πλάκα είναι στη γωνία της κουζίνας.

  Τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και σχήμα, είναι ενωμένα μόνο από την ανάγκη να κρύβονται τα δομικά στοιχεία και να συνδέονται με τον εξαερισμό.

  Διακοσμητικά υλικά κιβωτίων

  Για ένα σύστημα εξάτμισης συγκεκριμένου τύπου και οδηγώντας σε αυτό επικοινωνίες από διαφορετικά υλικά, κατασκευάζονται διακοσμητικά κουτιά που εκτελούν τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικές λειτουργίες. Το διακοσμητικό κουτί για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα μπορεί να είναι ένα φέρον στοιχείο της κατασκευής, μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυτής της ηλεκτρικής συσκευής και επίσης να κρύψει τα τεχνικά στοιχεία πίσω από το όμορφο σώμα.

  Το κουτί για το σχέδιο είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα πανομοιότυπο σχέδιο στο στυλ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αρμονία και να απαλλαγούμε από την ανισορροπία στον σχεδιασμό κουζίνας

  Το συρτάρι μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι ή με παραγγελία μοντέλου από ειδικούς, καθορίζοντας τις ακριβείς διαστάσεις.

  Ο αγωγός εξαγωγής έχει ποικιλίες των υλικών παρασκευής:

  • φυσικό ξύλο.
  • MDF ή μοριοσανίδες.
  • πλαστικό;
  • γυψοσανίδας ·
  • ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο

  Οποιοδήποτε υλικό για την κατασκευή του κιβωτίου έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, οπότε προτού αγοράσετε, μελετήστε προσεκτικά όλες τις ιδιότητες των αγαθών που αγοράσατε.

  αγωγό εξαερισμού βρίσκεται πάνω από την περιοχή εργασίας της κουζίνας, έτσι, όπως και κάθε επιφάνεια μαγειρέματος, εκτίθεται σε όλα τα είδη των χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της μαγειρικής. Είναι εγκαθίσταται αναθυμιάσεις, πετρέλαιο, ατμού, μυρωδιές συσσωρεύονται, οπότε θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, καθώς και άλλες επιφάνειες της κουζίνας το παράθυρο.

  Το υλικό για την κουκούλα πρέπει να είναι ανθεκτικό στις χημικές και μηχανικές επιδράσεις, καθώς και στις διακυμάνσεις της υγρασίας και της θερμοκρασίας.

  Αγωγός εξαγωγής από πλαστικό ή πλαστικό

  Αυτοί οι αγωγοί εκτελούν έναν διακοσμητικό και λειτουργικό ρόλο. Το πλαστικό κουτί είναι ορθογώνιο, μπορεί να έχει κυκλική διατομή.

  Σε σύγκριση με ένα κιβώτιο στρογγυλής μορφής, ένα ορθογώνιο κουτί εξάτμισης προσελκύει λιγότερη προσοχή στο δωμάτιο.

  Τα πλαστικά κουτιά για κουκούλες όχι μόνο αξίζουν λιγότερο από τα ανάλογα μετάλλων, αλλά δεν είναι κατώτερα από αυτά στα χαρακτηριστικά τους

  Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κουτιών:

  • Εύκολη εγκατάσταση. Το πλαστικό κουτί είναι εύκολα συναρμολογημένο με την αρχή του "κουδουνιού".
  • Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Λόγω της δομής του υλικού και της άκαμπτης δομής, ένα διακοσμητικό πλαστικό συρτάρι στην κουζίνα μπορεί να μειώσει σημαντικά το θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας. Το κιβώτιο φέρει τον αέρα ήσυχα, ουσιαστικά δεν αντηχεί με τις ροές του.
  • Αντοχή. Με τον καιρό, οι πλαστικοί αγωγοί δεν σχηματίζουν ρωγμές ή ρωγμές στις οποίες μπορεί να διεισδύσει η αιθάλη.
  • Ομαλή εσωτερική επιφάνεια, χάρη στις οποίες οι πλαστικοί αγωγοί χρειάζονται λιγότερο καθαρισμό από τους μεταλλικούς αγωγούς.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Το πλαστικό εκτίθεται πολύ αργά σε χρόνο σε σχέση με τα φυσικά υλικά. Επίσης, αυτό το υλικό δεν είναι επιρρεπές σε διάβρωση και δεν σχηματίζει συμπύκνωση.
  • Το ελαφρύ βάρος, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά την εγκατάσταση της δομής. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε τον αγωγό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

  Κατά τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση ενός διακοσμητικού πλαστικού κουτιού πρέπει να δώσουν προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

  1. Μια αδιαπέραστη σύνδεση. Κατά τη συναρμολόγηση του πλαστικού κουτιού, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη σωστή ακολουθία, μεταβαίνοντας στην υποδοχή. Οι αρθρώσεις δεν είναι πάντα σφραγισμένες, καθώς το ίδιο το πλαστικό είναι αρκετά εύκαμπτο και δεν υπάρχουν πρόσθετες σφραγίδες στη δομή. Ως εκ τούτου, οι αρθρώσεις συνιστώνται να υποβάλλονται σε επεξεργασία με σιλικόνη, έτσι ώστε κατά τη διαδικασία λειτουργίας ο μολυσμένος αέρας να μην διεισδύει στο δωμάτιο.
  2. Ανθεκτική στήριξη. Οι σύνδεσμοι πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον ανά μέτρο της γραμμής. Εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να εγκαταστήσουν συνδετήρες στα κιβώτια διασταύρωσης.

  Ένα κουτί GKL (γυψοσανίδας)

  Αν ο απορροφητήρας είναι ήδη εγκατεστημένο και όλο το σύστημα επικοινωνιών συνόψισε, υπάρχει ανάγκη να κρύψει τα δομικά στοιχεία τα οποία δεν είναι πάντα αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό για το σκοπό αυτό είναι μια ανθεκτική τοίχο ή στην υγρασία γυψοσανίδα, η οποία μετά την εγκατάσταση μπορεί να στόκος και παλτό οποιοδήποτε διακοσμητικό υλικό.

  Χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο γυψοσανίδας, μπορείτε καλύτερα να καμουφλάρετε τον αγωγό εξαγωγής

  Πλεονεκτήματα του γυψοσανίδας:

  • Ευκολία εγκατάστασης. Ο σχεδιασμός μπορεί να συναρμολογηθεί με τα χέρια του χωρίς πολλές δυσκολίες.
  • Η δυνατότητα συναρμολόγησης οποιουδήποτε επιθυμητού σχήματος. Το κουτί μπορεί να είναι ορθογώνιο, να έχει μια τετράγωνη διατομή ή να αποτελεί μέρος μιας δομής οροφής.
  • Αντοχή. Οι κατασκευές γυψοσανίδων είναι αρκετά ανθεκτικές και ανθεκτικές με σωστή χρήση.
  • Ευρύ φάσμα τελειωμάτων. Το διακοσμητικό κιβώτιο στο οποίο τοποθετείται ο αγωγός αέρα μπορεί να επικολληθεί με ταπετσαρία που πλένεται, διακοσμημένο με μωσαϊκό, κεραμίδι ή υφή.
  • Οικονομικό. Το κόστος των υλικών δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο, εκτός, αν συλλέξετε το κιβώτιο μόνοι σας, δεν θα χρειαστεί να προγραμματίσετε το κόστος για το έργο του πλοιάρχου.

  Επιλέγοντας υλικά για το τελείωμα του διακοσμητικού κουτιού του GKL, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του. Προκειμένου το κουτί να διαρκεί περισσότερο, το υλικό φινιρίσματος πρέπει να είναι ανθεκτικό στη χημική προσβολή και την υγρασία.

  Διακοσμητικό ξύλινο κουτί

  Εάν θέλετε να εγγράψετε τον αεραγωγό της κουκούλας όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, διαθέστε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για αυτό. Η πιο βέλτιστη επιλογή για την απόκρυψη των δομικών στοιχείων του συστήματος εξάτμισης είναι ένα ορθογώνιο κιβώτιο, ως μέρος ενός σετ κουζίνας. Τα έπιπλα κουζίνας κατασκευάζονται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του, έτσι ώστε το κουτί, το οποίο αποτελεί μέρος της κουζίνας, θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις.

  Σε περίπτωση που η οπή εξαερισμού είναι σε κάποια απόσταση από την κουκούλα, η αυλάκωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εύκαμπτο στοιχείο σχεδιασμού.

  Με τη σωστή σταθεροποίηση και δημιουργική προσέγγιση στο σχεδιασμό τους, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα μπορούν να φανούν ελκυστικοί.

  Προαιρετικά, οι αυλακώσεις μπορούν να βαφτούν με τον ήχο της οροφής ή των τοίχων. Αν το σύστημα εξάτμισης έχει αγοραστεί ταυτόχρονα με όλα τα αξεσουάρ, μπορείτε να αγοράσετε την κουκούλα και σωλήνες στο ίδιο στυλ, και δεν θα υπάρχει ανάγκη να κρύψει κάτι.

  Πώς να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό της κουκούλας με τα χέρια σας (βίντεο)

  Συμπέρασμα

  Η ανάγκη εγκατάστασης ενός αγωγού εξαγωγής, καθώς και η ποικιλία του, καθορίζεται κατά το σχεδιασμό ενός σχεδιασμού κουζίνας. Μερικά κουζίνες μπορεί να είναι εύκαμπτη ή ορθογώνια και να δείξει ένα μέρος των μονάδων κουζίνα, στην οποία καλά κρυμμένα τα μάτια όλα τα άκυρα αντικείμενα, και σε ορισμένες - είναι μια δομή η οποία μπορεί να είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, μέταλλο ή γυψοσανίδα. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή είναι ότι ο αγωγός συνδυάζεται αρμονικά με το συνολικό στυλ σχεδιασμού.

  Πλαστική κουκούλα για κουκούλες κουζίνας

  Κουτιά για κουκούλες κουζίνας: πλαστικά, διακοσμητικά, μεταλλικά και κατασκευασμένα με τα χέρια τους

  Κάθε κτίριο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού. Βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας, του διοξειδίου του άνθρακα και των δυσάρεστων οσμών. Χάρη στο σύστημα εξαερισμού, ο καθαρός αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο και δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα.

  Ο εξαερισμός είναι μια κατασκευή πολλών στοιχείων, κάθε μία από τις οποίες είναι υπεύθυνη για μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ο αγωγός αέρα. Μεταδίδει αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα από την κουκούλα στο δρόμο. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και σχέδια κουκούλες, ωστόσο ορισμένα μοντέλα απαιτούν κάλυψη εσωτερικών τμημάτων. Η λειτουργία κάλυψης εκτελείται από ένα ειδικό κουτί για την εξαγωγή.

  Τι είναι ένα κιβώτιο;

  Σχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού

  Ο αγωγός αερισμού για το μαγείρεμα στην κουζίνα μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο, MDF, πλαστικό, μέταλλο. Τα πιο δημοφιλή σχέδια είναι πλαστικά, επειδή είναι πιο ελκυστική εμφάνιση, υψηλή αντοχή, αντοχή σε μηχανικές βλάβες και ευκολία φροντίδας. Ωστόσο, για την κατασκευή του κουτιού με τα δικά τους χέρια, χρησιμοποιείται MDV, ξύλο ή μέταλλο.

  Αυτός ο σχεδιασμός είναι ένα κρεμαστό ντουλάπι, κατασκευασμένο, κατά κανόνα, από το ίδιο υλικό με το σετ κουζίνας. Το ντουλάπι, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κουκούλα, κρύβεται μέσα στο σωλήνα εξαερισμού και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας.

  Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάθε τύπο κουκούλας κατασκευάζονται διαφορετικοί τύποι κουτιών. Έτσι, για μια ενσωματωμένη κλασική κουκούλα χρησιμοποιούν κουτιά του ίδιου τυποποιημένου μεγέθους, και για την ενσωματωμένη τηλεσκοπική - διαφορετική.

  Κάνοντας ένα κουτί με τα χέρια σας

  Μέγεθος του αγωγού για εξαγωγή:

  • το πλάτος ενός τυπικού ενσωματωμένου στην κουκούλα είναι 50 ή 60 εκατοστά Ως εκ τούτου, αν κάνετε ένα κουτί με τα χέρια σας, παρακολουθεί στενά τη συμμόρφωση με τις ακριβείς διαστάσεις: πλάτος της πρέπει να είναι ακριβώς 50 ή 60 cm, όταν οι διαστάσεις της ποιότητας της συσκευής μειώνεται?..
  • το βάθος είναι, κατά κανόνα, 28 εκατοστά. Ωστόσο, εάν η κουκούλα κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα χρησιμοποιείται ως ντουλάπι, το βάθος μπορεί να αυξηθεί.
  • Ύψος πλαισίου θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη οικοδέσποινα και την απόσταση που απαιτείται από τους κανονισμούς ασφαλείας -. όχι περισσότερο από 85 cm και όχι λιγότερο από 65 εκατοστά Επιπλέον, το ύψος της κατασκευής για να προσαρμοστεί στο μέγεθος και τα έπιπλα κουζίνας.

  Κουτί με χρωματιστές πόρτες

  Το μπροστινό μέρος της δομής μπορεί να γίνει με τη μορφή δύο πόρτα ταλάντευσης ή μιας οριζόντιας, που ανοίγει από το κάτω μέρος, την πόρτα. Ο σχεδιασμός της πρόσοψης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, αλλά μην κάνετε γυάλινες πόρτες, επειδή θα είναι ορατοί μέσα στο κουτί. Αν το γυαλί επιλέγεται ως υλικό για την κατασκευή πορτών, τότε είναι καλύτερο να το βάλετε σε χρώμα.

  Η πρόσοψη του ντουλαπιού θα πρέπει να μοιάζει με τις προσόψεις των άλλων ντουλαπιών κουζίνας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία, καλύπτει όλες τις ελλείψεις. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σετ για την παραγγελία, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τους κυρίους τις διαστάσεις της κουκούλας τους. Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα κουτί με τα χέρια σας, τότε πάρτε το ίδιο χρώμα και ποιότητα του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλα κουζίνας.

  Το υλικό του κουτιού πρέπει να είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις οικιακών απορρυπαντικών και καθαριστικών, καθώς η υγρασία και η υγρασία συσσωρεύονται σε όλες τις επιφάνειες κουζίνας.

  Βιομηχανία

  • Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα σχέδιο του μελλοντικού σχεδίου σε πλήρες μέγεθος και στη συνέχεια να κόψετε τα κενά σύμφωνα με το τελικό σχέδιο. Για να κάνετε τις άκρες των λεπτομερειών λεία και τακτοποιημένη, είναι καλύτερο να δείτε το υλικό χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό παζλ. Στο κάτω ράφι, κάντε μια τρύπα για το φλάουτο εξαερισμού.
  • Όλα τα πάνελ συνδέονται μεταξύ τους με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες γωνίες για μεταλλικές γωνίες. Για να στερεώσετε μια άρθρωση, χρειάζεστε δύο γωνίες με πάχος τουλάχιστον 2 mm.
  • Αυξήστε την ακαμψία της δομής μπορεί να γίνει με ένα σετ ραφιών στη μέση. Το μεσαίο ράφι και ο πίσω τοίχος τοποθετούνται μετά την εγκατάσταση του ίδιου του κιβωτίου.
  • Η στερέωση θυρών γίνεται μετά την ολοκλήρωση της δομής.

  Πλαστικά κουτιά

  Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από πολυβινυλοχλωρίδιο - ένα ειδικό υλικό με πολλές θετικές ιδιότητες. Οι δομές αυτές είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικές σε διάφορα χημικά υγρά, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας και έχουν μικρό βάρος.

  Σε αντίθεση με τα σχέδια από ξύλο και MDF, αυτά τα προϊόντα είναι στρογγυλές, ορθογώνιες ή τετράγωνες σωληνώσεις που έχουν αρκετά τακτοποιημένη εμφάνιση και ταιριάζουν στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου.

  Ένα άλλο πλεονέκτημα των πλαστικών δομών αερισμού είναι ότι είναι εύκολα κρυμμένες κάτω από τις οροφές τάσης. Λόγω της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας τέτοιων δομών δεν θα προκαλέσει εξαναγκασμένη αφαίρεση της οροφής λόγω μη αναμενόμενης ζημιάς στον αγωγό αερισμού. Επιπλέον, αυτές οι δομές μπορούν εύκολα να ράβονται με φύλλα γυψοσανίδας, διακοσμούνται με ταπετσαρία ή απλά βαφτούν.

  Πολύ συχνά, τα πλαστικά κουτιά στοιβάζονται λίγο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνονται πολύ καλύτερα από τους κυματοειδείς σωλήνες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου καλύπτονται με ένα στρώμα λίπους και βρωμιάς και είναι πολύ κακώς πλυμένοι. Για τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να φροντίσει, έχουν μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση και δεν χαλάσουν το εσωτερικό της κουζίνας. Τα μειονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι το υψηλό κόστος και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

  Πώς να επιλέξετε;

  Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα πλαστικό κουτί εξαερισμού με τα χέρια σας, τότε θυμηθείτε ότι όλα τα μέρη πρέπει να κατασκευάζονται από έναν κατασκευαστή και να παράγονται σε μία παρτίδα. Διαφορετικά, τα επιμέρους στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ως προς την ποιότητα, το χρώμα και μερικές φορές και σε μέγεθος. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ.

  Αγοράζοντας κουτιά στο κατάστημα, είναι επιθυμητό να ελέγξετε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες για την αξιοπιστία των συνδέσεων - πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους χωρίς προσπάθεια, αλλά μάλλον σφιχτά.

  Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη που παράγονται στην παραγωγή είναι:

  • 110 * 105 mm, 120 * 60 mm, 204 * 60 mm - τομή.
  • 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m ή 2,5 m - το μήκος των καναλιών.

  Στην πώληση, μπορείτε να βρείτε λευκό, μονόχρωμο χρώμα ή κιβώτιο, ζωγραφισμένο κάτω από ένα δέντρο. Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να επιλέξει το χρώμα κατάλληλο για την κουζίνα τους.

  Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

  Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά. Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

  Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

  Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

  Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

  Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει. Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

  Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης. Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

  Για μικρές κουζίνες, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη ισχύ εξόδου. Αυτό επιτρέπει στον προσαρμογέα να χρησιμοποιεί αερόδρομο μικρότερης διαμέτρου από αυτόν που καθορίζεται στις οδηγίες

  Έτσι, εάν S - περιοχή διατομής των κουκούλες αγωγού σωλήνα, Ν - όγκος της χωρητικότητας ροής του αέρα στο μέγιστο της λειτουργίας της συσκευής, M - ποσότητα της χωρητικότητας ροής αέρα στο επιδιωκόμενο τρόπο, η απαιτούμενη διατομής αγωγού περιοχή υπολογίζεται από τον τύπο:

  Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

  • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
  • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
  • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
  • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

  Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες. Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

  Ο πίνακας για τον υπολογισμό της εξάρτησης του ρυθμού ροής στην ισχύ έλξης και η διάμετρος του κυκλικού αγωγού επιτρέπει τη σωστή επιλογή του μεγέθους του αγωγού εξαερισμού

  Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

  Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή. Συνεπώς, από τη θέση ελαχιστοποίησης της αντίστασης της εσωτερικής επιφάνειας του αγωγού στην κίνηση της ροής αέρα που παράγεται από την κουκούλα προτιμάται ένα σχήμα κυκλικού καναλιού.

  Στην πώληση για οικιακούς σκοπούς, τα πιο κοινά στρογγυλά πλαστικά κουτιά των ακόλουθων διαμέτρων:

  • 80 mm, επιφάνεια διατομής 50,3 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 100 mm, η διατομή 78,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 125 mm, διατομή 122,7 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 150 mm, επιφάνεια διατομής 176,7 τετραγωνικών μέτρων. δείτε

  Οι αεραγωγοί ορθογώνιου σχήματος είναι ευκολότερο να ταιριάζουν στο εσωτερικό του δωματίου και επίσης τοποθετούνται σε κόγχες πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας, πάνω από την αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή. Τα πιο κοινά πλαίσια είναι τα ακόλουθα μεγέθη:

  • 110 x 55 mm, επιφάνεια διατομής 60,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
  • 120 x 60 mm, η τομή είναι 72 τετραγωνικά μέτρα. cm ·
  • 204 x 60 mm, διατομή 122,4 τετραγωνικών μέτρων. δείτε

  Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε στοιχεία ενός μεγαλύτερου συστήματος εξαερισμού. Αυτά τα πλαστικά κουτιά για οικιακή χρήση έχουν κυκλικό σχήμα με διάμετρο 200 mm και ορθογώνιο μέγεθος 220 x 90 mm. Ωστόσο, πριν κάνετε μια επιλογή υπέρ των μη τυποποιημένων μεγεθών, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αγοράσετε όλα τα στοιχεία που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν αγωγό για να σχεδιάσετε την επιθυμητή γεωμετρία.

  Η εκτεταμένη χρωματική παλέτα πλαστικών σωλήνων και αγωγών για τον αερισμό κατοικιών διαμερισμάτων καθιστά εύκολη την τοποθέτηση του αεραγωγού στο εσωτερικό του δωματίου

  Πλαστικά εξαρτήματα

  Τα συστήματα εξαερισμού από την κουκούλα στο ορυχείο έχουν διαφορετική γεωμετρία και τοπολογία λόγω των μεμονωμένων προσεγγίσεων στη διάταξη κουζίνας. Ως εκ τούτου, παρέχονται ειδικά στοιχεία για την πραγματοποίηση σχεδόν οποιασδήποτε διαμόρφωσης του πλαστικού κουτιού.

  Οι αγωγοί εξαερισμού είναι στοιχεία ευθύγραμμου αγωγού ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος. Το κανονικό μήκος τους είναι 0.35. 0,5; 1. 1,5 και 2 μέτρα, αλλά μπορείτε να κόψετε ανεξάρτητα ένα κομμάτι του απαιτούμενου μεγέθους με ένα κοπτικό εργαλείο ή ένα μύλο.

  Εάν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ένα ευθύγραμμο τμήμα μήκους άνω των δύο μέτρων, τότε είναι τοποθετημένο με διάφορα στάνταρ μήκη με τη χρήση ειδικών συνδέσμων για πλαστικά κανάλια. Σε αυτή την περίπτωση, η αύξηση του μήκους του τμήματος λόγω του μεγέθους του συνδετήρα δεν συμβαίνει.

  Ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο είναι το γόνατο, με το οποίο ο αγωγός περιστρέφεται σε γωνία 90 ή 45 μοίρες. Για κουτιά ορθογωνίου σχήματος, διακρίνονται τα στοιχεία για την αλλαγή της κατεύθυνσης κατά μήκος της οριζόντιας και κατακόρυφης. Για να περιστρέψετε σε γωνίες όχι πολλαπλάσια των 45 μοιρών, χρησιμοποιήστε το λεγόμενο razogouglovoe γόνατο. Ανάλογα με την απαιτούμενη γωνία, μία από τις πλευρές του συνδετήρα διακόπτεται.

  Στοιχεία σχήματος: 1 - ορθογώνιο κανάλι. 2 - στρογγυλό κανάλι? 3 - βύσμα στρογγυλού αγωγού. 4 - κατακόρυφο γόνατο. 5 - το γόνατο είναι οριζόντιο. 6 - γωνιακός αγκώνα

  Για να αλλάξετε το σχήμα του κουτιού από στρογγυλό σε ορθογώνιο (ή αντίστροφα), χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς. Η χρήση τους, κατά κανόνα, οφείλεται στη διαφορά στο σχήμα των αεραγωγών αερισμού με τη χοάνη εξόδου της κουκούλας ή την οπή στο πλέγμα. Μπορούν να είναι είτε ίσια είτε γωνιακά. Οι ακόλουθες επιλογές μετάβασης είναι οι πιο κοινές προσφορές:

  • από διάμετρο 100 mm έως μέγεθος 110 x 55 mm.
  • από διάμετρο 100 mm έως μέγεθος 120 x 60 mm.
  • από διάμετρο 125 mm έως μέγεθος 204 χ 60 mm.

  Αν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε άλλη διάσταση του πλαστικού κιβωτίου χωρίς να αλλάξει το σχήμα του, τότε χρησιμοποιούνται οι μειωτήρες. Για στρογγυλές παραλλαγές, υπάρχει ένας ειδικός προσαρμογέας γενικής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση όλων των τυποποιημένων μεγεθών.

  Για σχέδια με σύνθετη τοπολογία, παρέχονται τσιπ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση των ροών αέρα από αρκετούς απορροφητήρες, για παράδειγμα από την κουζίνα και από το μπάνιο, προς την έξοδο. Μπορούν να είναι ορθογώνια, στρογγυλά, αλλά και συνδυασμένα.

  Στοιχεία σχήματος: 1 - υποδοχή επίπεδου καναλιού. 2 - το γόνατο είναι στρογγυλό. 3 - προσαρμογέα ευθείας γραμμής. 4 - προσαρμογέα γωνίας. 5 - ο μειωτήρας είναι στρογγυλός. 6 - ορθογώνιος μειωτήρας

  Η στερέωση των στοιχείων του κουτιού στον τοίχο γίνεται με τη χρήση των κατόχων. Δεδομένου ότι οι πλαστικές κατασκευές διαφέρουν από τις μεταλλικές με χαμηλό βάρος, η εγκατάστασή τους δεν είναι δύσκολο έργο. Αυτά τα εργοστασιακά εξαρτήματα είναι φθηνά και ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό του δωματίου, οπότε η χρήση αυτοτελών δομών είναι ακατάλληλη.

  Μια πλάκα τοίχου ή σχάρα στερεώνεται πάνω από την οπή στον τοίχο που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού ή στο δρόμο. Η μάσκα, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να περιέχει επιπλέον σχισμές για φυσικό εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να παρέχεται προστασία από τη διείσδυση μέσω αυτών των ανοιγμάτων της δημιουργούμενης ροής αέρα πίσω στο δωμάτιο.

  Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης βύθισης όταν εξαντληθεί ο καπό, χρησιμοποιείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα σύνδεσμο από πλαστικό αγωγό ή οι γρίλιες εξαερισμού να μπορούν να λειτουργήσουν. Ελλείψει τέτοιας συσκευής, ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από το δρόμο ή από τον άξονα εξαερισμού.

  Στοιχεία με σχήμα: 2 - το τσάι είναι στρογγυλό. 3 - ορθογώνιο μπλουζάκι. 4 - ο κάτοχος είναι στρογγυλός. 5 - η θήκη είναι ορθογώνια. 6 - η επικάλυψη για στρογγυλά κανάλια

  Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης

  Η εγκατάσταση ενός πλαστικού κουτιού για τη λειτουργία του εξαερισμού από την κουκούλα της κουζίνας μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα απλά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων.

  Χρώματα επιλογής της γεωμετρίας του συστήματος εξαερισμού

  Μια μεγάλη ποικιλία δομικών στοιχείων καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση σχεδόν οποιασδήποτε γεωμετρίας ενός πλαστικού αγωγού εξαερισμού. Ωστόσο, προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του συστήματος αερόσακου στο σωστό επίπεδο κατά το σχεδιασμό του αγωγού, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

  • Εάν είναι δυνατόν, ελαχιστοποιήστε το μήκος του κιβωτίου. Μία απόσταση μικρότερη από 3 μέτρα θεωρείται η βέλτιστη απόσταση από την κουκούλα της κουκούλας μέχρι τη μάσκα εξαερισμού.
  • Είναι επιθυμητό να μην χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός στοιχείων που αλλάζουν την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Οι κάμψεις, οι συστολές και οι διάφορες μεταβάσεις δημιουργούν πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση.
  • Είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των γόνατων με περιστροφή του κουτιού κατά 90 μοίρες. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη αντοχή στη ροή, δημιουργούν θόρυβο και συσσωρεύουν κοιτάσματα με τη μορφή λίπους και προσκολλημένα σε σκόνη.

  Στην περίπτωση τοποθέτησης του κιβωτίου κοντά στη θέρμανση ή σε άλλη πηγή θερμότητας, είναι απαραίτητο να εμποδίσετε το πλαστικό να θερμανθεί σε θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου.

  Για να γίνει αυτό, πρέπει είτε να παρακάμψετε το θερμό αντικείμενο είτε να δημιουργήσετε μια θερμομόνωση μεταξύ αυτού και του αγωγού. Ως μονωτικό υλικό, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί αφρός επειδή έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και επίσης δεν θα δημιουργήσει θόρυβο όταν το κουτί δονείται.

  Εφαρμογή παράκαμψης κυκλώματος θέρμανσης με τέσσερα γόνατα με γωνία 90 μοιρών. Με διαφορετικό προσανατολισμό του καναλιού, εάν ένα στενό τμήμα στρέφεται στον τοίχο, θα ήταν δυνατό να διαχειριστούν γωνίες 15-20 μοίρες με τη βοήθεια ενός πολυγώνου γονάτου

  Ελέγξτε την βαλβίδα και τη γρίλια

  Ένα απαραίτητο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού είναι η βαλβίδα αντεπιστροφής. Αν ο αγωγός είναι μόνο από το τέντωμα στον άξονα και δεν έχει υποκαταστήματα σε άλλες πηγές εισαγωγής αέρα, η βαλβίδα βρίσκεται στο άκρο του αγωγού ή να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πλέγμα με «Ζήλια» πρόληψη αέρα επιστροφής.

  Στην περίπτωση αρκετών πηγών εισαγωγής αέρα στο σύστημα εξαερισμού, τοποθετείται μια βαλβίδα ελέγχου κοντά στη σύνδεση κάθε κλάδου με τον κύριο αγωγό και ένα άλλο κοντά στο δίκτυο.

  Μια τυπική λύση για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου στο σύστημα εξαερισμού με την παρουσία δύο σημείων εισαγωγής αέρα και μιας εξωτερικής σχάρας

  Εάν υπάρχει ανάγκη υποστήριξης του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, υπάρχουν τρεις λύσεις:

  • Ξεχωριστές εξόδους για τον εξαναγκασμό και τον φυσικό εξαερισμό και δεν πρέπει να εισέρχονται σε έναν άξονα εξαερισμού.
  • Για να εγκαταστήσετε κοντά στην έξοδο το "τζάμι καυσαερίων - τάπα - βαλβίδα ελέγχου".
  • Χρησιμοποιήστε μια μάσκα εξαερισμού με σχισμές για φυσική κίνηση αέρα και προστασία από την αντίστροφη έλξη.

  Τα πτηνά ή τα τρωκτικά που κατοικούν στον άξονα εξαερισμού μερικές φορές διεισδύουν στον αεραγωγό. Μόλις βρεθούν στις κάμψεις του πλαστικού κουτιού, μπορούν να πεθάνουν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα αποσύνθεσης να πέφτουν στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, το πλέγμα που οδηγεί στο δρόμο ή στο ορυχείο είναι συχνά εφοδιασμένο με ειδική προστασία που είναι ανυπέρβλητη για τα ζώα.

  Η προστασία της σχάρας εξαερισμού από τη διείσδυση πτηνών και τρωκτικών περιορίζει σημαντικά τη διατομή, η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής

  Τοποθέτηση και τοποθέτηση αεραγωγών

  Τα τμήματα του πλαστικού αγωγού από την κουκούλα έως την σχάρα εξαερισμού μπορούν να στερεωθούν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη θέση τους σε σχέση με τα ντουλάπια, τους τοίχους και την οροφή. Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσεγγίσει η διαδικασία αυτή είναι υπεύθυνη, προκειμένου να αποφευχθεί ο θόρυβος κραδασμών, καθώς και χαλάρωση ή άλλες παραμορφώσεις κουτιά με πιθανές μεταγενέστερες αποσυμπίεσης.

  Εάν το κιβώτιο βρίσκεται μέσα στα ντουλάπια, τότε είναι στερεωμένο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες. Στερεώστε επίσης τους χώρους διέλευσης του αγωγού μέσω των τοίχων με τη βοήθεια ενθέτων αφρού ή πολυστυρενίου. Αυτά τα υλικά δεν δημιουργούν θόρυβο όταν έρχονται σε επαφή με τα δονούμενα στοιχεία του συστήματος.

  Στην περίπτωση της τοποθέτησης ενός τμήματος του αγωγού πάνω από τα ερμάρια, είναι ευκολότερο να το στερεώσετε στα ντουλάπια με τη βοήθεια των κατόχων και των βιδών για ένα μικρό μήκος ξύλου. Το πλαστικό κουτί σε αυτή τη θέση δεν δημιουργεί σημαντική πλευρική πίεση.

  Κατά τη στερέωση του αγωγού σε τοίχο ή οροφή, συνιστώνται οι κάτοχοι μετά από 1 μέτρο. Η σταθεροποίηση γίνεται με τη βοήθεια ειδικών σφιγκτήρων, οι οποίοι μπορούν να αγοραστούν υπό το σχήμα και το μέγεθος του κουτιού που πρόκειται να αγοραστεί. Το βάρος ολόκληρης της πλαστικής δομής είναι μικρό, οπότε η στερέωσή της είναι αρκετά απλή.

  Ένα πλαστικό κουτί μπορεί να κρυφτεί εντελώς πίσω από μια ψευδοροφή και γυψοσανίδες. Στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται η σφράγιση και η στερέωση ολόκληρης της δομής χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οπτική της αντίληψη

  Εάν το πλαστικό κουτί είναι κλειστό με τάση ή ψευδοροφή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αξιοπιστία της στερέωσης του όταν ο εκχυτήρας λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ. Σε άλλες περιπτώσεις, η στερέωση μπορεί εύκολα να ενισχυθεί μετά την ανίχνευση αδύναμων σημείων.

  Μερικές φορές, κατά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, μπορεί να συμβούν κροτάλισμα ή χτυπήματα, που προκαλούνται από τα δονούμενα στοιχεία του πλαστικού κουτιού που αγγίζουν τα στερεά αντικείμενα όπως ντουλάπι, τοίχο κ.λπ. Στην περίπτωση αυτή, αντί για πρόσθετη στερέωση, αρκεί να τοποθετηθεί αφρός ή αφρός μεταξύ τους.

  Εξασφαλίζοντας τη στεγανότητα του πλαστικού κουτιού

  Τα στοιχεία στο σύστημα εξαερισμού που είναι κατασκευασμένα από πλαστικά μέρη δεν έχουν στεγανωτικό. Οι διαστάσεις των αρθρώσεων είναι καλά προσαρμοσμένες, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λόγω παραμόρφωσης, η πυκνότητα ορισμένων αρθρώσεων μπορεί να μειωθεί.

  Σε περίπτωση διαρροής στις αρθρώσεις των δομικών στοιχείων, είναι δυνατό να εισχωρήσει ο αέρας από το σύστημα εξαερισμού προς τα έξω. Σε αυτή την περίπτωση, οι οσμές και ο υγρός αέρας εξαπλώνονται μέσα από τους χώρους μέσω των οποίων διέρχεται ο αγωγός αέρα. Επιπλέον, όταν ο αέρας διέρχεται από τις ρωγμές, υπάρχει μερικές φορές σημαντικός θόρυβος.

  Παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία ενός ποιοτικού πλαστικού κουτιού ταιριάζουν μεταξύ τους, είναι προτιμότερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη σφράγιση των αρθρώσεων

  Για να αποφευχθεί η αποσυμπίεση του πλαστικού κουτιού εξαερισμού, υπάρχουν δύο λύσεις:

  • Διαδώστε τις αρμούς της δομής με ειδική σιλικόνη ή ακρυλικό σφραγιστικό. Εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα στην άκρη του στοιχείου πριν από την εισαγωγή του στο σύστημα.
  • Τυλίξτε τις αρθρώσεις με αυτοκόλλητη ταινία. Μια τέτοια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί μετά την εγκατάσταση του συστήματος σε περίπτωση ανίχνευσης των θέσεων αποσυμπίεσης.

  Η πρώτη μέθοδος είναι πιο αξιόπιστη, αλλά ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν πρέπει να αναλύσετε το κουτί εξαερισμού για επισκευή, καθαρισμό ή αλλαγή της γεωμετρίας. Με την πάροδο του χρόνου, το σφραγιστικό δεσμεύει τα δομικά στοιχεία τόσο σφιχτά ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιος πρέπει να θυσιάσει ένα από τα μέρη για να αρχίσει την ανάλυση του συστήματος.

  Η μέθοδος της εξωτερικής σφράγισης, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να αναλύσετε εύκολα το πλαστικό κουτί. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος επηρεάζει την εμφάνιση της δομής, επομένως δεν χρησιμοποιείται πρακτικά εάν βρίσκεται στην οπτική γωνία.

  Παραδείγματα βίντεο για επιλογή και εγκατάσταση

  Εγκατάσταση του κουτιού κουζίνας. Εξάλειψη ρωγμών στις αρθρώσεις κατασκευαστικών στοιχείων με τη βοήθεια στεγανοποιητικού σιλικόνης και βιδών με αυτοκόλλητη τομή. Πρόληψη των κραδασμών με αφρώδες υλικό:

  Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού για την εξαγωγή στην κουζίνα. Στερέωση των στοιχείων μεταξύ τους, με τοποθέτηση σε ανώτατο όριο μέσω κατόχων:

  Η λειτουργία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για τη λειτουργία του φυσικού αερισμού δίδεται ως παράδειγμα από το "κουκούλα εξαγωγής - σχάρα - φυσικός εξαερισμός".

  Οι πληροφορίες που παρουσιάσαμε σχετικά με την επιλογή, τις μεθόδους της συσκευής και τα κύρια συστατικά των πλαστικών αγωγών εξαερισμού θα μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε από τα χέρια μας ένα αξιόπιστο κουτί για τον αερισμό της κουζίνας.

  Σας αρέσει το άρθρο; Μοιραστείτε το

  Χαρακτηριστικά του κουτιού για κουκούλες κουζίνας: οι κύριες παράμετροι και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης

  Η εγκατάσταση των συσκευών εξαγωγής θα εξασφαλίσει την άνεση του μαγειρέματος και την καθαριότητα της κουζίνας.

  Η απουσία κουκούλας μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες. Οι μυρωδιές μπορούν να απορροφηθούν στις επιφάνειες της κουζίνας, και η αιθάλη και η αιθάλη θα εγκατασταθούν επίμονα σε έπιπλα και κουρτίνες. Η επιλογή του μοντέλου εξαρτάται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου και την ένταση της λειτουργίας.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Το κουτί για την κουκούλα θα δώσει μια αισθητική εμφάνιση και θα κρύψει τα αντιαισθητικά στοιχεία. Το σχέδιο δεν είναι δύσκολο, επιτρέποντάς σας να φτιάξετε και να εξοπλίσετε το κομμάτι με τα χέρια σας. Στην περίπτωση κατασκευής σε σειρά κουζίνας, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα κουτί για την εξαγωγή του αρχικού σχεδίου επίπλων.

  Οι τροποποιήσεις διαφέρουν ως προς τις διαστάσεις, τα υλικά κατασκευής και το σχεδιασμό. Οι επιλογές κουκούλας χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους:

  • πρότυπα μέσα ·
  • τηλεσκοπικές ανασυρόμενες συσκευές.

  Τα κλασικά κουτιά για κουκούλες έχουν παρόμοια εμφάνιση με ένα απλό σετ ακουστικών. Ο κοίλος εσωτερικός χώρος ανοίγει τη δυνατότητα τοποθέτησης της βάσης εργασίας της συσκευής. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις του κουτιού. Καταρχήν, προσδιορίζεται το πλάτος της δομής.

  Υπολογισμός των παραμέτρων του κουτιού: βασικές τιμές

  Τα τυπικά μοντέλα σε πλάτος καταλαμβάνουν 50 cm, αντίστοιχα, το κουτί πρέπει να πληροί αυτές τις παραμέτρους. Σε περίπτωση που το πλάτος της συσκευής έχει άλλες τιμές, οι διαστάσεις του προϊόντος πρέπει να μεταβάλλονται σύμφωνα με μεμονωμένες μετρήσεις.

  Το βάθος του θαλάμου υπολογίζεται με βάση τις διαστάσεις της κουκούλας. Η ελάχιστη τιμή για μια συμπαγή τοποθέτηση των αυλακώσεων και των εσωτερικών μερών των πράξεων στο βάθος 30 cm. Χρησιμοποιώντας ένα κουτί κάτω από την κουκούλα στην κουζίνα για την αποθήκευση σκεύη κουζίνας πρέπει να αυξηθεί η απόδοση με το μέγεθος ενός προτύπου αρθρώνεται θυρίδες ακουστικό.

  Ο ορισμός του ύψους της δομής βασίζεται στις τιμές των γειτονικών στοιχείων. Το κουτί στην κουζίνα δεν πρέπει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα δομοστοιχεία του ακουστικού. Ο κύριος σκοπός της λεπτομέρειας είναι να καλύψει τις ατέλειες, χωρίς να προσελκύσει περιττή προσοχή. Οπτικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να δημιουργήσει έναν ορίζοντα και να είναι οργανικά αντιληπτός. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι τεχνικές παράμετροι. Το ύψος του προϊόντος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές από 85 έως 65 cm πάνω από την εστία.

  Η σωστή διάταξη θα εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της συσκευής και θα προστατεύσει από την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

  Είδη τυποποιημένων κουτιών κουζίνας

  Η σύγχρονη κουκούλα του κουτιού είναι συχνά εξοπλισμένη με τυποποιημένα εξωτερικά στοιχεία, η λειτουργία των οποίων αποσκοπεί στην απόκρυψη της περιοχής σύνδεσης με τον αγωγό εξαερισμού. Το τμήμα μπορεί να διευρυνθεί και να ενσωματωθεί στην επιφάνεια της οροφής. Παρά το γενικά αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού, δεν είναι όλες οι συσκευές εξοπλισμένες με αυτό το είδος κουτιού.

  Τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν από υλικό κατασκευής. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι πρότυπων κουκούλες:

  1. Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού. Τα προϊόντα ξεχωρίζουν για τις αισθητικές ιδιότητες. Το μειονέκτημα δεν είναι η αντίσταση του υλικού στις επιδράσεις των θερμοκρασιών, του ηλιακού φωτός και των μηχανικών βλαβών. Η ευθραυστότητα του πλαστικού με την πάροδο του χρόνου θα απαιτήσει την αντικατάσταση του εξαρτήματος. Οι διαστάσεις του πλαστικού κουτιού εξαερισμού αντιστοιχούν στις τυπικές παραμέτρους σχεδίασης.
  2. Μεταλλικές κατασκευές. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης των εξαρτημάτων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό κατασκευής. Ο χάλυβας με διακοσμητικό στρώμα μπορεί να χάσει την ελκυστική του εμφάνιση. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι εφοδιασμένα με ιδιότητες πρακτικότητας και ανθεκτικότητας.

  Κατασκευή κουτιού για ενσωματωμένες κουκούλες

  Υλικό για την κατασκευή του θαλάμου περιβλήματος για ενσωματωμένα μοντέλα είναι MDF, φυσικό ξύλο ή πλαστικό. Η επιλογή εξαρτάται από τον στιλιστικό σχεδιασμό της κουζίνας, την πρόσοψη του ακουστικού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αρμονικός συνδυασμός των εσωτερικών λεπτομερειών.

  Ορίζοντας τις παραμέτρους του μελλοντικού κουτιού, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τη λειτουργικότητα του στοιχείου. Οι διαστάσεις του ορθογωνίου αγωγού πρέπει απαραίτητα να παρέχουν χώρο για τα εξαρτήματα εργασίας και τις αυλακώσεις της συσκευής. Η αρχή της κατασκευής του κουτιού:

  • σε μεμονωμένες μετρήσεις, πληρούνται οι λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδιασμού.
  • η περαιτέρω αξιόπιστη σύσφιξη των στοιχείων γίνεται, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά τις ειδικές γωνίες.
  • μετά την κατασκευή του πλαισίου, τοποθετείται το ράφι και το οπίσθιο επίπεδο.
  • στο τέλος, οι πόρτες είναι εγκατεστημένες.

  Τοποθετήστε το κουτί σύμφωνα με όλους τους κανόνες

  Τροποποιήσεις του αγωγού για τηλεσκόπιο

  Η συναρμολόγηση του τηλεσκοπικού κιβωτίου αγωγών είναι παρόμοια με τον τυποποιημένο σχεδιασμό. Η κύρια διαφορά έγκειται στη σειρά της συναρμολόγησης. Το άνω επίπεδο και τα πλευρικά τμήματα αρχικά τοποθετούνται. Το μέγεθος της δομής προσαρμόζεται προσεκτικά για την κουκούλα, εάν είναι απαραίτητο, σφίγγεται.

  Στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του μοντέλου το κατώτατο τμήμα είναι σταθερό. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια τρύπα για την αυλάκωση έως ότου σταθεροποιηθεί ο ορίζοντας του πυθμένα. Μετά τη συναρμολόγηση είναι δύσκολο να εκτελεστεί ξυλουργική. Η λειτουργικότητα της συσκευής βασίζεται σε ένα αποσπώμενο στοιχείο που επιτρέπει τη χρήση της κουκούλας κατά το μαγείρεμα.

  Η συσκευή πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις κύριες παραμέτρους, παρέχοντας πρακτικότητα και ευκολία στη λειτουργία της συσκευής. Το πλαστικό δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ως υλικό μιας δομής στήριξης, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για διακοσμητικούς σκοπούς. Το κιβώτιο θα κρύβει αξιόπιστα τα οπτικά μειονεκτήματα των στοιχείων εξάτμισης. Η σωστή κατασκευή και συναρμολόγηση θα προσφέρει μια αισθητική εμφάνιση της κουκούλας, θα δώσει την εσωτερική διακόσμηση και πληρότητα.