Χρειάζομαι γείσο για το κλιματιστικό και τι προστατεύει από βανδαλισμούς;

Στο άρθρο εξετάζονται δυνατότητες προστασίας του εξωτερικού μπλοκ του κοντίσιονερ σε μια πρόσοψη του σπιτιού από τις μηχανικές βλάβες του, με την τοποθέτηση των αντίστοιχων προστατευτικών κορυφών και ενός αντιβανταλικού πλέγματος.

Λίγοι από τους αγοραστές δαπανηρών συστημάτων κλιματισμού αποστραγγίζονται, όταν το αγοράζουν, αναρωτιέται αν χρειάζεται ένα κάλυμμα για το κλιματιστικό ή μάλλον για την εξωτερική του μονάδα, που βρίσκεται στην πρόσοψη ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Ακολουθεί μια ρητορική ερώτηση και θα προσπαθήσουμε να βρούμε την απάντηση στο υλικό του σημερινού μας άρθρου.

Γιατί κλιματιστικό "καπάκι";

Ένα προστατευτικό κάλυμμα για το κλιματιστικό ή μια τεχνικά καλή φράση - "Προστασία της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού μηχανήματος από μηχανικές βλάβες", είναι ένα σημαντικό στοιχείο προστασίας της εξωτερικής μονάδας από τη ζημιά από αντικείμενα τρίτων.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα σύγχρονα συστήματα split είναι εξοπλισμένα με δύο μονάδες, μια εσωτερική μονάδα, που βρίσκεται στο δωμάτιο και μια εξωτερική μονάδα - τοποθετημένη έξω από αυτό το δωμάτιο. Αλλά λίγοι από εμάς έχουν τη γνώση ότι το κόστος του εξοπλισμού που βρίσκεται στην οδό, στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού - υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος των εσωτερικών συστημάτων μονάδα διαχωρισμού, για υπάρχει τοποθετημένο ένα συμπιεστή, το πιο ακριβό κλιματιστικό μονάδα αέρα.

Φυσικά, το σώμα της εξωτερικής μονάδας, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, αλλά ακόμα και αυτός δεν θα είναι πάντα σε θέση να βοηθήσει στην εξοικονόμηση του εξοπλισμού σε ορισμένες κρίσιμες καταστάσεις.

καιρικές συνθήκες Ρωσία συγκεκριμένο, και συχνά καταρρέουν στο μπλοκ του πάγου ή χιονιού από τη στέγη του κτιρίου στην εξωτερική κλιματιστικό μονάδα αέρα όλη τη νύχτα θάψει όλες τις καλές προθέσεις σας σχετικά με την άνεση στο σπίτι σας το καλοκαίρι.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το σοβά σκουπιδότοπους ή πλακιδίων τοίχου με αιχμηρές ακμές, γρήγορα φέρουν κάτω ή ακουμπά στην εξωτερική κλιματιστικό μονάδα αέρος, διακόπηκαν από το υποκατάστημα άνεμο του δέντρου - που μπορεί επίσης να προκαλέσει την εξωτερική μονάδα, και το κύκλωμα ψυκτικού του συστήματος κλιματισμού σας, ένα σημαντικό ζημιές. Δεν είναι η καλύτερη κατάσταση για εσάς και επισκευής στο διαμέρισμα ενός γείτονα που ζει έναν όροφο πιο πάνω, όπου κάθε φορά που περιμένουμε κάποιο είδος τέχνασμα για να μειώσει σκληρύνει εξωτερική μονάδα σας διάσπαση του συστήματος κλιματισμού.

Χωρίς την παρουσία μηχανικής προστασίας στην πρόσοψη, πάνω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού - το κόστος των πιθανών εργασιών αποκατάστασης στο σύστημα κλιματισμού σας μπορεί να υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος του "προστατευτικού καλύμματος" μαζί με το κόστος εγκατάστασης του.

Το προστατευτικό κάλυμμα για το κλιματιστικό είναι η αξιόπιστη προστασία του

Αφού αγόρασε μια φορά μια ασπίδα προστασίας για το κλιματιστικό μηχάνημα και τοποθετήστε το με διάσπαση σας σύστημα - μόνιμα εξασφαλίσει ακριβό εξοπλισμό HVAC σας, και ιδιαίτερα η εξωτερική μονάδα με το ψυκτικό σύστημα από κάθε είδους μηχανική βλάβη, και τους εαυτούς μας από περιττές, σημαντικές οικονομικές δαπάνες.

Λίγο για την αντι-βανδαλική προστασία του κλιματιστικού.

Λίγα λόγια για την προστασία κατά των βανδαλισμών. Αυτό αφορά κυρίως τους κατοίκους, των οποίων τα διαμερίσματα στο ισόγειο και, αντίστοιχα, τα εξωτερικά τεμάχια των διαχωρισμένων συστημάτων τους βρίσκονται στο δρόμο - στη ζώνη προσέγγισης των δρόμων "βανδάλων", έτοιμων να χαλάσουν τα πάντα. Εδώ συνιστούμε, μαζί με την τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος, να προστατεύετε τα πλευρικά τμήματα της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σας με ένα ειδικό συρματόπλεγμα το οποίο θα προστατεύει τουλάχιστον τον ακριβό εξοπλισμό σας από παρεμβολές των χούλιγκαν των δρόμων.

Αντιδιαρρηκτική προστασία της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Η εξωτερική μονάδα και το προστατευτικό κάλυμμα που είναι τοποθετημένο πάνω από αυτό για το κλιματιστικό και, αν χρειαστεί, και η προστασία από βανδαλισμούς - θα σας εξυπηρετήσουν μακρά και αξιόπιστα, εξασφαλίζοντας έτσι την άνεση και την οικειότητα στο σπίτι σας!

Χρειάζομαι προστατευτικό κάλυμμα πάνω από το κλιματιστικό

Ένα προστατευτικό κάλυμμα για το κλιματιστικό είναι απαραίτητο για την προστασία του από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Μπορώ να το κάνω χωρίς γείσο;

Τα συστήματα διαχωρισμού είναι δύο μονάδες: εξωτερικές και εσωτερικές. Επιπλέον, το εξωτερικό είναι πολύ πιο ακριβό και πιο ήπιο από το εσωτερικό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσέξετε την ασφάλειά του. Εδώ βρίσκεται ο συμπιεστής - η "καρδιά" οποιασδήποτε συσκευής ψύξης. Ο κίνδυνος γι 'αυτόν είναι, πρώτα απ' όλα, να πέφτουν οι κρηκίδες από την οροφή. Μπορούν να θρυμματίσουν τη γάστρα, να κόψουν τον κορμό του σωλήνα. Οι γείτονες που ζουν πάνω μπορούν να χάσουν κατά λάθος κάτι βαρύ, για παράδειγμα, κατά την επισκευή ή την αντικατάσταση των παραθύρων. Το ψυκτικό υγρό θα ρέει έξω, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για ανεφοδιασμό καυσίμου και συγκόλληση.

Κατά κανόνα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εγκαθιστούν ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από το κλιματιστικό απευθείας κατά την εγκατάσταση του ίδιου του εξοπλισμού. Αυτό το απλό και φθηνό εργαλείο θα αποτρέψει τη ζημιά στη συσκευή. Η τιμή της προσωπίδας για το κλιματιστικό είναι χαμηλή. Αγοράστε μπορεί να είναι στα εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν ανταλλακτικά για την εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Τι φαίνεται το βλέφαρο;

Το προστατευτικό κάλυμμα για το κλιματιστικό είναι μια απλή και ελαφριά μεταλλική κατασκευή. Αποτελείται από ένα λεπτό φύλλο μετάλλου συγκολλημένο στις γωνίες. Το μέταλλο στηρίζεται στις γωνίες και με τη βοήθεια των βιδών αγκύρωσης είναι στερεωμένο στον τοίχο. Η κλίση του γείσου 70 μοίρες εξασφαλίζει τη ροή του υγρού. Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού συλλέγουν ανεξάρτητα με τη βοήθεια της συγκόλλησης αυτής της απλής λεπτομέρειας. Αλλά ένα τέτοιο προστατευτικό κάλυμμα πάνω από το κλιματιστικό θα σκουριάσει τελικά.

Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από τον κλιματισμό, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο. Η κύρια διαφορά είναι ότι όλα τα μέρη καλύπτονται με χρώματα σε σκόνη, ανθεκτικά στο νερό, τον παγετό και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Αγοράστε και εγκαταστήστε!

Αγοράστε μια προσωπίδα για κλιματισμό - είναι η μισή μάχη. Η κατάσταση με την τοποθέτησή της είναι πιο περίπλοκη. Εάν ο ιδιοκτήτης ζει στον πρώτο όροφο, τότε η εργασία διευκολύνεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να κουνάτε από ένα παράθυρο, να τρυπήσετε μια τρύπα και να τοποθετήσετε μια γάζα. Και μερικές φορές χρειάζεται καν να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Ορισμένοι προμηθευτές προσφέρουν την υπηρεσία εγκατάστασης, η οποία αυξάνει ελαφρώς την τιμή του καλύμματος για το κλιματιστικό. Παρέχει όμως εγγύηση ότι κανένα μπλοκ πάγου και μάλιστα μπουκάλια (που μερικές φορές πετάγονται έξω από τα παράθυρα των πολιτών μας, το οποίο είναι μια αμαρτία για να κρύψει) δεν θα χαλάσει την ακριβή τεχνολογία του κλίματος.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά σε καμία περίπτωση.

© 2003-2018 INTEH-CLIMATE - Εξαερισμός και κλιματισμός. Επικοινωνήστε μαζί μας

Κάλυμμα για κλιματισμό: επιλογές για την προστασία της εξωτερικής μονάδας + διάταξη θόλου

Η εξωτερική μονάδα και ο συμπιεστής είναι το πιο ακριβό μέρος του κλιματιστικού. Είναι αυτό το κομμάτι του κλιματικού συστήματος που βρίσκεται στη ζώνη που είναι πιο ευαίσθητη σε μηχανικές βλάβες.

Για να προστατέψετε την εξωτερική μονάδα και τις επικοινωνίες μεταξύ των συσκευών από την πτώση των κρημνών, την αποβολή παλαιών σοβάδων, άλλα προβλήματα, χρειάζεστε μια προσωπίδα για το κλιματιστικό.

Συνοπτικά για τη συσκευή του κλιματιστικού

Το κλιματιστικό αποτελείται από δύο μονάδες - εσωτερικές και εξωτερικές. Μεταξύ αυτών, οι λειτουργίες του συμπυκνωτή και του εξατμιστή διανέμονται σαφώς. Ο συμπυκνωτής είναι η εξωτερική μονάδα και ο εξατμιστής είναι η εσωτερική μονάδα. Συνδύασε αυτά τα δύο μέρη μαζί με έναν κορμό, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων ελέγχου και των σωλήνων για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου.

Ένας σωλήνας αποστράγγισης συνδέεται με την εσωτερική μονάδα, η οποία αποστραγγίζει το συμπύκνωμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης. Υπάρχουν δομές που έχουν αρκετές εσωτερικές μονάδες, τότε ονομάζονται συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού, αλλά είναι διατεταγμένα σύμφωνα με την ίδια αρχή.

Τοποθετήστε την εξωτερική μονάδα με οριζόντιο επίπεδο σε όλα τα επίπεδα. Είναι απαραίτητο να εκραγεί από τον άνεμο - με τη συσκευή προστασίας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτή τη στιγμή. Ιδανική περίπτωση όταν το εξωτερικό μέρος της συσκευής βρίσκεται σε μπαλκόνι ή σε βάρος.

Αν το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, η εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται μερικές φορές στη στέγη. Μια τέτοια επιλογή είναι δυνατή όταν η κύρια γραμμή δεν υπερβαίνει τα 1-15 m σε μήκος.

Κατά την εγκατάσταση της μονάδας συμπυκνωτή στον τοίχο του σπιτιού παρατηρήστε ελάχιστη απόσταση 100 mm, αλλιώς σε ζεστό καιρό, ο συμπιεστής μπορεί να αποτύχει λόγω κακής εμφύσησης. Είναι απαραίτητο να προστατεύονται από κάθε είδους αρνητικές επιδράσεις όχι μόνο το τμήμα του κλιματιστικού, αλλά και το κύριο που ενώνει τα δύο μέρη της συσκευής.

Κατασκευή τεντών για κλιματισμό

Ο σχεδιασμός του προστατευτικού καλύμματος είναι απλός - στη μονάδα στήριξης, κατασκευασμένος από γωνίες, υπό γωνία συγκολλημένη ή βιδωμένη με χάλυβα με αυτοκόλλητο χάλυβα πάχους τουλάχιστον 2 mm. Όλα αυτά είναι αγκυροβολημένα στον τοίχο.

Οι διαστάσεις του προστατευτικού καλύμματος επιλέγονται ανάλογα με το μεμονωμένο μέγεθος της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Οι βέλτιστες διαστάσεις είναι 100 x 55 cm. Το ύψος του στηρίγματος είναι 25 cm, η κλίση είναι περίπου 70 °. Το δημοφιλές υλικό για την κατασκευή της προστασίας είναι ο γαλβανισμένος χάλυβας.

Και μπορείτε να το κάνετε χωρίς γείσο;

Υπάρχουν αμφιλεγόμενες απόψεις σχετικά με την ανάγκη για ένα θόλο για ένα διαχωρισμένο σύστημα. Συχνά, ακόμη και από τους ειδικούς, μπορείτε να ακούσετε ότι η εγκατάστασή του δεν είναι καθόλου απαραίτητη. Πράγματι, οι οδηγίες που δίνονται στο κλιματιστικό δεν προβλέπουν την υποχρεωτική παρουσία μιας τέτοιας προστατευτικής διάταξης.

Ο ίδιος ο σχεδιασμός της εξωτερικής μονάδας της συσκευής λαμβάνεται υπόψη ότι θα βιώνει συνεχώς ατμοσφαιρικές επιρροές. Λαμβάνεται επίσης υπόψη η στιγμή κατά την οποία ο εναλλάκτης θερμότητας και οι λεπίδες του ανεμιστήρα θα καθαριστούν από τη σκόνη που έχει εγκατασταθεί πάνω τους κατά τη διάρκεια της βροχής. Αυτό είναι εξαιρετικά απαραίτητο για τη διατήρηση μιας αποτελεσματικής ανταλλαγής θερμότητας.

Το προστατευτικό κάλυμμα εμποδίζει το πλύσιμο του εναλλάκτη θερμότητας και βαθμιαία η βρωμιά καταπονείται πάνω του και μερικές φορές τα πουλιά καθίστανται. Από την άλλη πλευρά, η πτώση τεμαχίων πάγου από την οροφή βλάπτει την εξωτερική μονάδα.

Στα παλιά σπίτια, η απειλή για την εξωτερική ενότητα είναι επίσης τα καταρρέοντα τούβλα και τα στοιχεία διακόσμησης. Ως εκ τούτου, εκείνοι που πιστεύουν ότι η εγκατάσταση του κλιματιστικού, πρέπει να φροντίσετε για την προστασία της εξωτερικής μονάδας του.

Η ίδια η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να υποστεί βλάβη από την πρόσκρουση του πάγου πάνω σε αυτό ή από τα βαριά τμήματα του φινιρίσματος και οι σωλήνες επικοινωνίας πιθανόν να υποστούν ζημιά.

Η επισκευή και ο ανεφοδιασμός απαιτεί πολλή επένδυση, οπότε είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε προστασία για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας και να καθαρίζετε περιοδικά την θήκη - θα είναι φθηνότερη.

Πώς να ρυθμίσετε την προστασία από τον θόρυβο

αντιπάλους κορυφές συχνά εγκατάσταση κλιματισμού με το επιχείρημα ότι, όταν χτυπήθηκε από τις σταγόνες της βροχής που δημιουργείται θόρυβος discomforting με εκείνη του ιδιοκτήτη της τεχνολογίας και των γειτόνων της.

Αυτό το πρόβλημα έχει μια λύση - μπορείτε να κολλήσετε ελαστικό στην επιφάνεια. Είναι ένας εξαιρετικός απορροφητήρας θορύβου.

Ορισμένοι τεχνίτες φροντίζουν για την απομόνωση των δονήσεων με τη συγκόλληση μίας μονωτικής ταινίας ή μόνωσης με θόρυβο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια κόλλα πυριτίου. Επιφάνεια, πριν από τη διαδικασία, απολιπάνετε.

Τι είναι η προστασία από βανδαλισμούς;

Εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο ή στον τελευταίο όροφο, τότε το ζήτημα της προστασίας της εξωτερικής μονάδας από προσπάθειες βανδάλων γίνεται επείγον. Η κλοπή συχνά δεν έχει νόημα - δεν είναι καθολική και δεν θα λειτουργήσει για οποιοδήποτε σύστημα διαχωρισμού.

Ως εκ τούτου, συμβαίνει συχνά ότι είναι απλώς αλλοίωση για χάρη της διασκέδασης. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες η εξωτερική μονάδα καταστρέφεται, οι σωλήνες που κατασκευάζονται από χαλκό αφαιρούνται.

Για να μην αποκτήσετε νέα εξαρτήματα αντί για τα κατεστραμμένα, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε αμέσως μετά την τοποθέτηση του κλιματιστικού την αντι-βανδαλική προστασία, η οποία είναι μεταλλικό κιβώτιο με τοίχους πλέγματος. Προστατεύει την εξωτερική μονάδα και την καθιστά μη διαθέσιμη σε ξένους από το δρόμο ή από την οροφή.

Δημιουργείται ένα πλέγμα από χαλύβδινο σύρμα διαμέτρου 6 έως 8 mm. Αυστηρές απαιτήσεις για το μέγεθος των κυττάρων δεν είναι, αλλά είναι καλύτερα να τα κάνετε όχι περισσότερο από 30 mm. Η ιδανική λύση είναι η κατασκευή πλαισίου από γαλβανισμένο σύρμα που δεν διαβρώνει και διατηρεί αισθητική εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χάρη σε μια αξιόπιστη προσάρτηση, τα μη εξουσιοδοτημένα άτομα δεν θα είναι σε θέση να αποσυναρμολογήσουν τόσο τον κλιματισμό όσο και την προστασία από βανδαλισμούς. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα τέτοιο σχέδιο σε μεμονωμένα σκίτσα, για να το καλύψετε με πολυμερή βαφή.

Αν η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στην πρόσοψη του κτιρίου και πρέπει να κρυφτεί, ένα διακοσμητικό πάνελ χωρίς συνδετήρες είναι μια καλή λύση.

Βήμα-βήμα εγκατάσταση ενός κουβούκλιο πάνω από το κλιματιστικό

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα γείσο. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ πιο περίπλοκη. Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το έργο στους ειδικούς, αλλά αν αυτό είναι ο πρώτος όροφος, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας ένα σκάλα και να παίρνετε κάποιον ως βοηθό.

Η υπεύθυνη στιγμή είναι η σήμανση των σημείων κιμωλίας, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον έξι από αυτούς. Πραγματοποιήστε αυτή τη λειτουργία χρησιμοποιώντας μια ταινία και ένα επίπεδο. Μετά την εκτέλεση της σήμανσης, λαμβάνονται τα ακόλουθα βήματα:

 1. Πάρτε ένα puncher και τρυπάνια για το σκυρόδεμα και το μέταλλο της απαιτούμενης διαμέτρου και τρυπήστε αρκετά βαθιά τρύπες τόσο στη δομή στήριξης της προσωπίδας και του τοίχου.
 2. Εισάγετε μέσα στις τρύπες chopiki.
 3. Βιδώστε τους κοχλίες αγκύρωσης με διάμετρο 0,8-1 cm.
 4. Τοποθετήστε τις οπές του επιστομίου στο σπειροειδές τμήμα της αγκύρωσης έτσι ώστε να παραμείνει περίπου 1 cm για να βιδώσετε το παξιμάδι.
 5. Σφίξτε το παξιμάδι.

Για την κατασκευή και την εγκατάσταση της γάζας θα χρειαστούν κατά μέσο όρο 5 m γωνιακό έλασης χάλυβα 25x25x4 mm, 1 m? Από χάλυβα, 4-6 τεμάχια των αγκυρίων μπουλόνια.

Προκειμένου να προστατεύσετε τον θόλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, για την κατασκευή του θα πρέπει να αγοράσετε ποιοτικό υλικό και το τελικό προϊόν να είναι βαμμένο με ελαφρύ τόνο. Για κανονική μεταφορά θερμότητας, αφήνεται κενό τουλάχιστον 100 mm.

Ένα γείσο πάνω από το κλιματιστικό, που βρίσκεται πάνω από τον δεύτερο όροφο, είναι καλύτερο να μην το βάζετε μόνοι σας. Αυτό αναφέρεται σε εργασία υψηλού υψομέτρου, η οποία απαιτεί ειδική είσοδο. Είναι συνήθως ιδιοκτησία βιομηχανικών ορειβατών.

Υπάρχουν στιγμές που μετά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, ξεχάστε να αφαιρέσετε το δίχτυ μεταφοράς από τον πίσω τοίχο. Σταδιακά, τα κελιά της γίνονται φουσκωμένα, σκόνη - μένουν εκεί, δημιουργώντας ένα ισχυρό στρώμα. Κατά την εγκατάσταση της προσωπίδας, όλα αυτά πρέπει να αφαιρεθούν.

Ορισμένες επιχειρήσεις κατασκευάζουν μαλακά καλύμματα από το κουνουπιέρικο για να προστατεύσουν την εξωτερική μονάδα. Προστατεύουν από τη σκόνη και το χνούδι λεύκας, αλλά όχι από μηχανικές βλάβες. Εκτός από αυτά, θα χρειαστεί επίσης να εγκαταστήσετε ένα θόλο.

Χαρακτηριστικά της συσκευής για θέρμανση

Τα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού έχουν υψηλή απόδοση. Σε ορισμένα μοντέλα, ένα κιλοβάτ που καταναλώνεται παράγει ένα κρύο ή θερμότητα σε όγκο 4 ή περισσότερες φορές μεγαλύτερο.

Χρησιμοποιήστε το κλιματιστικό για θέρμανση μόνο έως -5 μοίρες. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία, η παραγωγή θερμότητας μειώνεται και μπορεί να μειωθεί στο μηδέν, αν και οι μονάδες που παράγονται από τις ιαπωνικές εταιρείες Daikin και Mitsubishi Electric λειτουργούν στους -25 βαθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, το κλιματιστικό δεν θα λειτουργήσει χωρίς μια αποτελεσματική προστασία από τον άνεμο από το χιόνι της εξωτερικής μονάδας. Επομένως, πάνω από αυτό στερεώνεται ένα στέρεο θόλο. Για να αποφύγετε το χιονιού να εισχωρήσει στο διάκενο μεταξύ του τοίχου και του πίσω φύλλου της μονάδας με ισχυρό πλευρικό άνεμο, οι πλευρές είναι επίσης ραμμένες.

Συντήρηση της εξωτερικής μονάδας

Το εξωτερικό μέρος του διαχωρισμένου συστήματος χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Τα κλιματιστικά που βρίσκονται μεταξύ του τέταρτου και του ογδόου ορόφου είναι σχεδόν απροσπέλαστα στη σκόνη και στα μικρά οργανικά υπολείμματα. Μπορούν να καθαριστούν με χρονικό διάστημα αρκετών ετών.

Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης αυτής της ισχυρής ηλεκτρικής σκούπας για αυτή τη διαδικασία. Θα αφαιρέσει τη σκόνη από τα εξωτερικά φίλτρα και από τους σωλήνες εναλλάκτη θερμότητας. Εφόσον η πρόσβαση στο κλιματιστικό σύστημα απαιτεί πρόσβαση, η προστατευτική σχάρα δεν είναι σταθερή, αλλά με την πόρτα στο μπροστινό μέρος ή στην πλευρά της δομής. Είναι κλειδωμένο και το κλειδί τηρείται μόνο από τον ιδιοκτήτη.

Για καθαρισμό, ανοίξτε την πόρτα του κιβωτίου προστασίας από βλάβες και στη συνέχεια ανοίξτε τη θήκη της μονάδας. Εάν υπάρχουν μεγάλα συντρίμμια, αφαιρείται με μια βούρτσα και ακόμα μεγαλύτερο με μια ηλεκτρική σκούπα. Βουρτσίστε με μαλακές τρίχες καθαρίστε τη σχάρα του φίλτρου.

Όταν η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε χαμηλό ύψος, ο καθαρισμός εκτελείται από μια συμβατική σκάλα. Στην περίπτωση που μια απλή συσκευή δεν παρέχει εύκολη πρόσβαση στην εξωτερική μονάδα του κλιματικού συστήματος, αποσυναρμολογήστε τη σχάρα, επεξεργαστείτε τα εσωτερικά περιεχόμενα με μια ηλεκτρική σκούπα και ένα πανί.

Εάν ένα σημαντικό ύψος δεν επιτρέπει τον καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας μόνοι σας, θα χρειαστεί να καλέσετε ειδικούς.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος, αλλά αυτό απαιτεί ένα συμπιεστή ή έναν κύλινδρο γεμάτο με πεπιεσμένο αέρα. Ο καθαρισμός γίνεται ως εξής: ένας σωλήνας ωθείται μέσα στο περίβλημα και στη συνέχεια ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος ή η βαλβίδα ξεβιδώνεται. Έτσι, έξω από την κουκούλα του συλλέκτη συμπυκνωμάτων θα υπάρχουν τόσο συντρίμμια όσο και σκόνη.

Το γεγονός ότι η εξωτερική μονάδα χρειάζεται επείγον καθαρισμό υποδεικνύεται από την εμφάνιση ενός χαρακτηριστικού χτυπήματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα πτερύγια του ανεμιστήρα συνθλίβονται με δυσκολία εξαιτίας του φραγμού ή των ξένων αντικειμένων στα οποία προσκολλώνται όταν περιστρέφονται. Μπορεί να υπάρξει διαρροή συμπυκνωμάτων από το εξωτερικό της συσκευής.

Ιδιαίτερα συχνά ο ψύκτης της εξωτερικής μονάδας είναι φραγμένος με χνούδι λεύκας, πράγμα που μειώνει την απόδοση ψύξης έως ότου η μονάδα είναι εντελώς εκτός τάξης. Ο καθαρισμός σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιείται με πίδακα νερού. Πλένει τα σκουπίδια από όλα τα δυσπρόσιτα μέρη. Αμέσως μετά τη διαδικασία αυτή, η μονάδα μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία συναρμολόγησης του προστατευτικού καλύμματος:

Αδιάβροχο προστατευτικό για εξωτερική μονάδα:

Αφού ζυγίσει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τοποθέτησης ενός προστατευτικού καλύμματος, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης πρέπει να αποφασίσει για την σκοπιμότητα της κατασκευής του. Όπως έδειξε η πρακτική, κατά την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος, ένα τέτοιο στοιχείο δεν πρέπει να παραμεληθεί. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα για θέρμανση, θα χρειαστείτε επίσης προστασία από χιόνια και ανέμους στις πλευρές της μονάδας.

Προστασία για το κλιματιστικό, υπάρχει ανάγκη για αυτό

Αγοράζοντας κλιματισμό, σχεδόν κανείς δεν έχει τη σκέψη ότι ακόμα και αυτή η συσκευή χρειάζεται προστασία. Ακόμα κι αν ο χαρούμενος ιδιοκτήτης μιας τέτοιας συσκευής σέρνει στο κεφάλι, για λίγο. Το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος split για να κλέψει δεν έχει νόημα: ταιριάζει μόνο στην ίδια μάρκα κλιματιστικού. Και για να αποσυναρμολογηθεί δεν είναι τόσο απλό έργο. Και για βανδάλους είναι σε ένα ανέφικτο ύψος. Σε αυτή τη σημείωση ουράνιου τόξου, κάθε ιδιοκτήτης του κλιματιστικού, παύει να σκέφτεται την ασφάλειά του και μάταια.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του κλιματισμού;

Πολλοί λένε ότι η μονάδα συμπιεστή ενός συστήματος διαχωρισμού είναι σχεδιασμένο για υπαίθρια στέγαση τοποθέτηση αυτήν και ένα μεταλλικό επικαλυμμένο με ειδική σύνθεση, έτσι προστασία από χτυπήματα τρέχει «καταστροφές» δεν είναι απαραίτητη. Αλλά οι ατμοσφαιρικές επιρροές αποτελούν τον κύριο κίνδυνο για τα ακριβά εξωτερικά μπλοκ οποιουδήποτε διαχωρισμένου συστήματος. Και παρόλο που το σώμα της μονάδας μεταλλικών συμπιεστή, αλλά να πάρει σε αυτό από μεγάλο ύψος συσσώρευση πάγου και γιγαντιαία icicles, που αφθονούν στο χειμώνα της στέγης των σπιτιών μας, είναι απίθανο να επιβιώσει. Εάν η κατοικία επιζήσει, οι σωλήνες επικοινωνίας - όχι, και η ανάκτησή τους, καθώς και ο ανεφοδιασμός του ψυκτικού θα οδηγήσουν σίγουρα σε ένα "στρογγυλό" ποσό. Η ζημιά στη μονάδα συμπιεστή του κλιματιστικού μπορεί να είναι:

 • Από την πτώση των κλαδιών ενός κοντινού δέντρου.
 • Λόγω του χτυπήματος σε αυτόν των διαφόρων βαρέων αντικειμένων, οι αμέριστοι γείτονες μπορούν απλά να φεύγουν με την παλίρροια, αφού επισκευάσουν το παράθυρο.
 • Μην ξεχνάτε και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, των οποίων οι υπάλληλοι χρησιμοποιούνται για την επισκευή της οροφής για να πέσει κάτω τα σπασμένα φύλλα σχιστόλιθου ή τα υπόλοιπα ρολά του υλικού στέγης.
 • Από την πτώση των στρωμάτων υλικού φινιρίσματος και πλάκες από μπαλκονόπορτες.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να αποθηκεύσετε το μπλοκ συμπιεστή του διαιρούμενου συστήματος, αν είναι εγκατεστημένο αρκετά χαμηλά, από τις ενέργειες βανδάλων, παιδιών και άλλων ασυνείδητων πολιτών. Η κύρια ζημιά στη συσκευή γίνεται όταν μια μεταλλική ράβδος κατάλληλης διαμέτρου εισάγεται μέσω των ανοιγμάτων εξαερισμού του περιβλήματος. Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η εμπλοκή των λεπίδων του ανεμιστήρα, γεγονός που θα προκαλέσει τη διακοπή του κινητήρα και μπορεί απλώς να καεί. Η τροφοδοσία του κλιματιστικού μπορεί επίσης να αποτύχει. Μια τέτοια πράξη βανδαλισμού θα βλάψει τον εναλλάκτη θερμότητας και θα απενεργοποιήσει ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού.

Πώς να προστατεύσετε τον κλιματισμό

Από τους σκελετούς, τα καλύμματα χιονιού, τις εκβολές πάγου, υπάρχει ένα αποδεδειγμένο και αρκετά απλό μέσο - η τοποθέτηση ενός γείσου. Το προστατευτικό κάλυμμα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να αγοραστεί, να παραγγελθεί από την κατασκευή του σε μέγεθος ή να κατασκευαστεί ανεξάρτητα. Αυτό θα συνεπάγεται πρόσθετο κόστος, αλλά σε σύγκριση με το κόστος του κλιματισμού - θα είναι μια πτώση στον ωκεανό. Το κάλυμμα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι μια κατασκευή κατασκευασμένη από μέταλλο, καλύτερα γαλβανισμένο φύλλο, στερεωμένο σε πλαίσιο από χαλύβδινη γωνία. Εάν έχετε στην κατοχή σας ένα όργανο και έχει τις ικανότητες ενός οξυγονοκολλητή και ξέρουν πώς να σηματοδοτήσει, κομμένα και στερεώστε το μεταλλικό αντικείμενο εργασίας, στη συνέχεια, κάντε τη δική σας απόχρωση με κλιματιστικό θα έχετε καμία δυσκολία. Αλλά αν η γνώση σας στα υδραυλικά και των επιχειρήσεων συγκόλλησης είναι κυρίως θεωρητική, τότε η καλύτερη λύση θα ήταν έτοιμο buy ζελατίνα στο κατάστημα ή από το πλησιέστερο «Kulibina», το οποίο είναι πλούσιο στη χώρα μας. Κατά κανόνα, ο "Kulibinov και Samodelkin" μπορεί πάντα να βρεθεί στο συνεργείο του συνεργείου ή στο συλλογικό συνεργείο του. Η προστασία κατά των βανδαλισμών γίνεται κάπως πιο δύσκολη, εδώ δεν μπορεί κανείς να κατεβεί από ένα γείσο. Είναι απαραίτητο να περικλείσετε εντελώς τη μονάδα συμπιεστή του κλιματιστικού σε ένα χαλύβδινο κουτί, όπου τα πλευρικά τοιχώματα θα κατασκευαστούν με τη μορφή ενός πλέγματος. Οι πλευρικές γρίλιες για το κλιματιστικό είναι καλύτερα στερεωμένες στη δομή, χρησιμοποιώντας συγκολλημένη ραφή. Σε μία ιδιαίτερα εγκληματογόνοι τομείς βανδαλισμούς προστασία όπως κάνουν μεταλλικό κουτί σάλτσα στη μονάδα πυκνωτή, και για τον εξαερισμό στο πλευρικό και εμπρόσθιο τοίχωμα των μικρών οπών γίνεται. Αυτή είναι μια ακραία περίπτωση: στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να περικλείσετε τη συσκευή σε δομή κατασκευασμένη από μεταλλικό πλέγμα. Η αντιπυραυλική μάσκα για τον κλιματισμό είναι κατασκευασμένη από χαλύβδινη ράβδο 6-8 mm.

Συμβουλή: Τα στοιχεία του πλέγματος μπορούν να είναι αυθαίρετου μεγέθους, αλλά για την αποτελεσματικότερη προστασία του κλιματιστικού, τα κύτταρα δεν συνιστώνται να εκπέμπουν περισσότερο από 3 cm.

Πώς να εγκαταστήσετε μια προσωπίδα με τα χέρια σας

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η εγκατάσταση της προστασίας του κλιματιστικού είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες. Το πράγμα είναι ότι ο σχεδιασμός του γείσο, αν και δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ, αλλά έχει επαρκές πανί. Και η πρώτη πτώση του ανέμου μπορεί να τραβήξει το βλέφαρο από τα χέρια και να τραυματίσει τόσο τον ίδιο τον πλοίαρχο, ο οποίος εγκαθιστά τη δομή, όσο και τους ανθρώπους κοντά τους. http://www.youtube.com/watch?v=_BAQR9-PYnc

Εάν ζείτε στο ισόγειο, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σκάλα, σκαλωσιές και ένα άλλο άτομο, μπορείτε να τοποθετήσετε μια αντι-βανδαλική προστασία ή μια προσωπίδα για το κλιματιστικό σας. Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης είναι να επισημάνει με ακρίβεια τους χώρους προσάρτησης της προστασίας στον τοίχο του σπιτιού και επίσης ότι κατά τη στιγμή της προσάρτησης η δομή πρέπει να διατηρείται στα χέρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν τοποθετήσετε το γείσο από τον εαυτό σας, ο βοηθός θα σας βοηθήσει πολύ.

 1. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να επισημανθούν οι τεχνολογικές οπές για τη στερέωση της προσωπίδας.
 2. Με τη βοήθεια ενός τρυπανιού και ενός τρυπανιού με ένα μυστρί με την επιθυμητή διάμετρο, τα σημάδια θα πρέπει να τρυπηθούν με τρύπες του απαιτούμενου βάθους. Για την αγκύρωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε βίδες στερέωσης, διαμέτρου 8-10 mm.
 3. Στις τελειωμένες οπές, τοποθετήστε την άγκυρα και στη συνέχεια τοποθετήστε το σχέδιο προστασίας, τρύπες στο σπείρωμα της αγκύρωσης, έτσι ώστε να σφίξετε το περικόχλιο, παραμένει περίπου 10 mm. Σε αυτό το στάδιο, η βοήθεια του δεύτερου ατόμου είναι απλά απαραίτητη.
 4. Μέγιστο σφίξιμο των κουνελιών στα μπουλόνια αγκύρωσης.

Συμβουλή:
Για καλύτερη εγκατάσταση, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 6 σημεία στερέωσης της προσωπίδας στον τοίχο του σπιτιού.

Ένα αξιόπιστο και καλά στερεωμένο βλέφαρο είναι μια καλή βασική προστασία της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, χάρη στην οποία μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικό χρηματικό ποσό για την επισκευή του.

Προστατευτικό κάλυμμα για κλιματισμό

Η επιθυμία προστασίας της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής του είναι κατανοητή και δικαιολογημένη. Η αγορά δεν είναι φθηνή. Το πιο ακριβό μέρος του κλιματικού συστήματος είναι η εξωτερική μονάδα με συμπιεστή. Το προστατευτικό κάλυμμα για τον κλιματισμό είναι η απλούστερη και φθηνότερη λύση για την προστασία αυτού του τμήματος του κλιματικού συστήματος.

Λόγω της ισχυρής μηχανικής βλάβης της μονάδας, μπορεί να υποφέρει το σύστημα τροφοδοσίας Freon, το ίδιο το συμπιεστή. Η αντικατάσταση ή η επισκευή τους θα είναι δαπανηρή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προστατευτικό κάλυμμα για το κλιματιστικό μπορεί να προστατεύσει, μειώνοντας την πιθανότητα βλάβης της εξωτερικής μονάδας.

Χρειάζομαι γείσο πάνω από την εξωτερική μονάδα;

Προστατευτικό προστατευτικό κάλυμμα για κλιματισμό συνιστάται όταν:

 • Κατασκευή στέγης ράμπας. Εδώ, πάνω από όλα, σχηματίζονται πάγος, αλεξίπτωτα και γεμάτο χιόνι. Τα μικρά σκεύη δεν θα προκαλέσουν σημαντική ζημιά στη γάστρα, ειδικά στον συμπιεστή. Θα υπάρξουν χτυπήματα, αλλά η χρηστικότητα του μηχανισμού θα παραμείνει εις βάρος του να έχει μέσα στον τεχνικό χώρο. Από τα μεγάλα παγωμένα κομμάτια που πέφτουν από ένα ύψος, δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα προστατεύεται το κάλυμμα του κλιματιστικού.
 • Ο σχηματισμός καλύμματα χιονιού, πάγος. Μπορούν να βλάψουν το σύστημα ψύξης Freon κατά βάρος.
 • Περιοδική ελευθέρωση του παλαιού καλύμματος πρόσοψης (γύψο, πλακάκια, τούβλα). Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη από ποιο υλικό σχεδιάστηκε η προεξοχή του καλύμματος.
 • Χαρακτηριστικά της κατασκευής του κλιματικού μηχανισμού, η κυκλοφορία ψυκτικού, αυξάνοντας την πιθανότητα βλάβης με μηχανική δράση.
 • Εγκατάσταση των κάτω ορόφων του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, η δύναμη πρόσκρουσης των αντικειμένων που πέφτουν, ο πάγος αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη παραμόρφωση του κελύφους, του συστήματος ψύξης. Θα χρειαστεί ένα ενισχυμένο γείσο για το κλιματιστικό.

Μειονεκτήματα

Εάν δεν υπάρχουν οι παραπάνω συνθήκες, δεν είναι απαραίτητη η επίστρωση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Εκτός από την προστατευτική λειτουργία, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ενόχληση:

 • Η συσσώρευση βρωμιάς μπορεί να επιδεινώσει τη λειτουργία του. Κάτω από το θόλο δεν γίνεται βροχή, συσσωρεύεται βρωμιά. Επιπλέον, τα πουλιά θέλουν να εγκατασταθούν εκεί. Το αποτέλεσμα αυτής της γειτονιάς μπορεί να φανεί στο βίντεο:
 • η εγκατάσταση του συστήματος στα δάπεδα πάνω από το πέμπτο γίνεται με τη συμμετοχή βιομηχανικών ορειβατών, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το συνολικό κόστος της εγκατάστασης.
 • σε περίπτωση ανεπιτυχής τοποθέτησης προστατευτικού καλύμματος στους επάνω ορόφους, η πρόσβαση του αέρα στη συσκευή μπορεί να κλείσει, περαιτέρω συντήρηση. Θα πρέπει να καλέσουμε τους βιομηχανικούς ορειβάτες, τον ειδικό εξοπλισμό.
 • Η παρουσία ενός καλύμματος καθιστά πολύ δύσκολη την αντικατάσταση του οργάνου, εάν είναι απαραίτητο.

Ένα γείσο για το κοντίσιονερ από τα χέρια

Μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα λόγω της απλότητας του. Ο αλγόριθμος έχει ως εξής:

 1. Προσδιορίστε το σχήμα, τις διαστάσεις, το υλικό. Εξαρτάται από το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας, αλλά πιο συχνά είναι ένα ορθογώνιο που μετράει 100x50 εκ.
 2. Κάντε ένα σχέδιο με γωνίες από μέταλλο (μήκος 250 mm, οπές διαμέτρου 8 mm) και ένα ορθογώνιο πλαίσιο με το επιθυμητό μέγεθος. Βράζουμε τους μαζί σε γωνία 70⁰.
 3. Ασφαλίστε την οροφή με το πλαίσιο, βιδώνοντας τις βίδες στις γωνίες (βήμα 100-150 mm).

Τα υλικά για την κατασκευή της οροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά: πολυανθρακικό, κυματοειδές χαρτόνι, γαλβανισμένο μέταλλο κ.λπ. Τα πιο συμπαγή, αξιόπιστα είναι οι μεταλλικές κατασκευές. Συνιστάται η βαφή του φύλλου με χρώμα φωτός.

Εγκατάσταση αλεξήνεμου για κλιματισμό

Η ρύθμιση προστασίας για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι απλή. Αλλά οι επάνω όροφοι θα πρέπει να γίνονται μόνο από εκπαιδευμένους ειδικούς. Εάν η εγκατάσταση προγραμματίζεται σε ιδιωτικό σπίτι ή στους χαμηλότερους ορόφους των κτιρίων, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Για να το κάνετε αυτό:

 • Συνδέστε ένα έτοιμο προστατευτικό κάλυμμα στον τοίχο, όσο το δυνατόν ακριβέστερα για να επισημάνετε τις οπές για τις συνδέσεις.
 • (οι οπές στερέωσης πρέπει να είναι αρκετά βαθιά ώστε να ενισχύουν τη δύναμη και την αξιοπιστία της δομής).
 • στερεώστε την προστατευτική θήκη στην εξωτερική μονάδα χρησιμοποιώντας βίδες και πείρους (η θέση πάνω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι τουλάχιστον 10 cm για ελεύθερη ροή αέρα).

Η εγκατάσταση προστασίας από μηχανική ζημιά κάτω από τον κλιματισμό δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αλλά με την παρουσία παραγόντων που προκαλούν σημαντική μηχανική ζημιά στο κλιματιστικό, αυτό είναι απαραίτητο. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα ζημιάς σε ακριβό εξοπλισμό, την αντικατάστασή του. Το χειμώνα θα βοηθήσει να αποφευχθεί ο σχηματισμός καταθέσεων χιονιού, φύλλα πάγου, τα οποία μπορούν να βλάψουν τις επικοινωνίες freon.

Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!

Χρειάζομαι γείσο για το διαχωρισμένο σύστημα;

Αρχική Σελίδα> Blog> Χρειάζεστε μια γείσο για το split σύστημα;

Θέλω να αρχίσω να περιγράφω αυτό το φαινόμενο με ένα μικρό υπόβαθρο. Πριν από μερικά χρόνια, το γείσο, ως επιλογή, ήταν μέρος του κόστους εγκατάστασης ενός διαχωρισμένου συστήματος. Τουλάχιστον στον οργανισμό μας. Μια μέρα αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη δυνατότητα χωριστή και πληρωμένη. Η απόφαση αυτή είχε μια μεγάλη λογική βάση.

Εμείς, στην προμήθεια όπλων, χωρίς κιτ ζελατίνα είναι φθηνότερο από ένα σύνολο με ζελατίνα, και αποφασίσαμε να αφήσουμε τον πελάτη που χρειάζεται το γείσο πάνω από την εξωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού, θα πληρώσει την διαφορά στην τιμή. Και τότε υπήρξε μια "επανάσταση"!

Πριν από αυτή τη λύση 10 διαχωρισμένων συστημάτων, τα 9,5 εγκαταστάθηκαν με ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από την εξωτερική μονάδα, μετά από όχι περισσότερα από 2 στα 10. Αλλάξαμε μόνο το κόστος της εγκατάστασης - με ένα γείσο, φυσικά, πιο ακριβά και οι πελάτες άρχισαν να ρωτούν ένα εντελώς λογικό ερώτημα: Χρειάζομαι μια σμάλτο πάνω από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμού; Και αφού άκουσα την απάντηση, έκαναν μια απόφαση.

Έτσι, εδώ είναι η ίδια απάντηση στην ερώτηση:

Γιατί χρειάζομαι γείσο πάνω από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος;

Ας μετονομάσουμε αμέσως το περιβόητο βλέφαρο και να του δώσουμε ένα πραγματικό όνομα, γιατί δεν είναι ένα βλέφαρο όπως σε ένα καπάκι, πάνω από μια είσοδο ή κάπου αλλού. Πρόκειται για ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος και έχει το δικό του όνομα - είναι προστασία από μηχανικές βλάβες. Δηλαδή, η προστασία από τον πάγο, με τη μορφή κρησφύγετων, που πέφτουν από την οροφή, τα τούβλα ή τα πλακάκια πρόσοψης, τα οποία βγαίνουν από τον τοίχο και προσγειώνονται στο κλιματιστικό σας, προσπαθώντας να τα βλάψουν.

Πουλιά, εγκαταστάθηκαν κάτω από την κορυφή. Νιώστε αρκετά άνετα, σε αντίθεση με το κλιματιστικό.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η προστασία της εξωτερικής μονάδας είναι απαραίτητη μόνο αν υπάρχουν παράγοντες που επιτρέπουν τη δημιουργία μιας κατάστασης όπου μια εξωτερική μονάδα μπορεί να χωρίσει κάτι επάνω. Ο λόγος για αυτή την πτώση μπορεί να δίρριχτη στέγη στο σπίτι σας κατά την οποία σχηματίζεται το χειμώνα icicles, κατάρρευση τοίχων, από την οποία πετάει μισό-σάπιοι ή τούβλα επένδυση τοίχων.

Όχι, η κατάσταση μπορεί να είναι διαφορετική:

 • Μισούσε τους γείτονες από ψηλά, ρίχνοντας το πιάνο τις Παρασκευές απευθείας στο κλιματιστικό σου.
 • Συχνές ντους μετεωριτών στην περιοχή σας.
 • Τα UFO ή τις ιπτάμενες αγελάδες, αν τα είδατε, τότε είναι απλά απαραίτητη μια προσωπίδα.
 • "Κοιτάξτε, βλέπετε τον γείτονα να κρέμεται και να με κρεμάστε";
 • Ναι, και απλά ένα κοινότοπο "Ας κρεμάσει".

Αλλά όλα είναι πολλά.

Ας δούμε τα μειονεκτήματα της τοποθέτησης προστατευτικών ματιών κατά τη διάσπαση.

Σε κάθε ή σχεδόν σε κάθε σύστημα split δεν περιλαμβάνονται μόνο οι οδηγίες λειτουργίας αλλά και οι οδηγίες εγκατάστασης. Και περιγράφει ασπρόμαυρα τις αποστάσεις που απαιτούνται από την εξωτερική μονάδα για επαρκή εργασία. Έτσι, κατόπιν αιτήματος του κατασκευαστή, η απόσταση πάνω από την εξωτερική μονάδα στο πλησιέστερο εμπόδιο πρέπει να είναι κατά μέσο όρο μισό μέτρο. Ερώτηση: Γιατί; Η απάντηση είναι απλή: οπότε είναι απαραίτητο!

Μην δαγκώνετε τον εγκέφαλό σας με περιττές πληροφορίες! Φυσικά, μπορώ να προχωρήσω βαθύτερα στους υπολογισμούς, σε όρους και με μαθηματική γλώσσα με τύπους για να φέρω αυτό το θεώρημα στο τέλος. Απλά βαρεθείτε να το διαβάσετε και υποσχέθηκα να το κάνω χωρίς όλα αυτά. Επομένως, αν οι μηχανικοί έχουν υπολογίσει και γράψει αυτή την οδηγία στις οδηγίες, τότε είναι τόσο απαραίτητο. Ας προσπαθήσουμε μόνο να εκπληρώσουμε την επιθυμία τους.

Περαιτέρω. Όπως θα μπορούσατε να δείτε ήδη στη φωτογραφία, λίγο ψηλότερα στο κείμενο, κάτω από τις τέντες στα κλιματιστικά που τους αρέσει να εξοπλίζουν τα περιστέρια τους με κατοικίες. Τι, λοιπόν, ρωτάς; Και δεν θα πω τίποτα, αλλά απλά προτείνω να ρίξετε μια ματιά στο βίντεο κλιπ που γυρίσαμε με έναν συνεργάτη σε ένα από τα επόμενα αντικείμενα.

Μια σταγόνα προϊστορίας: φτάνουμε στην τάξη για την εξυπηρέτηση ενός διαχωρισμένου συστήματος, ξεβιδώστε το προστατευτικό κάλυμμα για να φτάσετε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και...

Είναι εντυπωσιακό; Μέχρι τώρα, τρέμουνα στη μνήμη αυτού του περιστατικού! Ήταν το πιο βρώμικο κλιματιστικό, για όλη μου την πολυετή πρακτική. Και το σφάλμα δεν βρισκόταν στον πελάτη, αλλά στα "πουλιά του κόσμου" που ζούσαν κάτω από την κορυφή του διαχωρισμένου συστήματος με ολόκληρη την οικογένειά τους. Φυσικά, καθαρίσαμε το κλιματιστικό, αλλά αυτό που μας κόστισε προσπάθεια, και ο πελάτης σημαίνει - αυτή είναι μια ξεχωριστή ιστορία!

Συνεχίζουμε! Ένα άλλο πλεονέκτημα της έλλειψης θόλο πάνω από την εξωτερική μονάδα διαχωρισμού του συστήματος, δεν γράφουν με ένα στυλό και να ορίσει τους πελάτες-mail νευρικά κύτταρα που, σπάζοντας το τηλέφωνό μου, παρακαλώντας: Ελάτε να αφαιρέσετε το κουδούνι. Επιπλέον, το ίδιο το όνομα του "κουδουνιού" δεν είναι η φαντασία μου, αλλά η ακριβής λέξη που ομιλούν οι πελάτες.

Φανταστείτε ότι έχετε ένα κομμάτι κασσίτερου έξω από το παράθυρο, και πτώση του νερού πέφτουν πάνω του σε ένα ορισμένο ρυθμό. Boom... Boom... Boom... Αυτές είναι οι σωλήνες αποστράγγισης των κλιματιστικών των γειτόνων από την κορυφή. Ελπίζω να παρατηρήσατε ότι τα κλιματιστικά στάζουν μέσα από τους σωλήνες στο έδαφος. Έτσι, οι σταγόνες δεν φτάνουν στο έδαφος, αλλά πέφτουν στην κορύφωσή σας και εκδίδουν: Boom... Boom... Boom... και ούτω καθεξής χωρίς τέλος. Λοιπόν, αν είναι μια μέρα σε μια θορυβώδη πόλη, και αν είναι μια νυχτερινή έκρηξη... Boom... Boom και προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Πιστέψτε με, τα πλαστικά παράθυρα με ηχομόνωση δεν θα σας σώσουν σε μια ήσυχη και ήσυχη νύχτα.

Είναι μόνο οι σωλήνες αποστράγγισης των γειτόνων στην κορυφή του Boom... Boom... Boom... Και στη συνέχεια βροχή ή καταιγίδα. Συμφωνία!

Και εδώ το ερώτημα του μετρητή: Πώς είναι το αγαπημένο κλιματιστικό μου και ξαφνικά είναι μια τέτοια επιθετικότητα με τη μορφή βροχής ή, χειρότερα, ένα ντους και όλα αυτά με ατιμωρησία πότισμα της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Αποδεχτείτε δύο απλές σκέψεις: πρώτον, τίποτα δεν θα συμβεί σε αυτό. Είναι σχεδιασμένο για να είναι στο δρόμο και από το εργοστάσιο είναι έτοιμο για όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Δεύτερον: η βροχή, που μπαίνει στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας, σκουπίζει από το χώμα, γεγονός που διευκολύνει την επόμενη εργασία.

Και αυτό είναι "δεύτερον" όχι υπόθεση, αλλά πρακτική. Συντηρώ την συντήρηση των διαχωρισμένων συστημάτων και βλέπω με τα μάτια μου ποια μπλοκ είναι καθαρότερα, με ή χωρίς γείσο.

Ας συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω.

Αν έχετε σκεπαστή οροφή και το χειμώνα σχηματίζονται κρημίδες, οι οποίες μπορούν να πέσουν στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος - απαιτείται προστατευτικό κάλυμμα. Εάν οι τοίχοι του σπιτιού σας είναι ντους (τούβλα πτώση, πλακάκια πέφτουν, κλπ.) - ένα στρώμα είναι απαραίτητη. Εάν η εξωτερική μονάδα είναι πιθανό να έχει κάποιες επιπτώσεις με τη μορφή αντικειμένων που πέφτουν, κάτι που δεν έχω προβλέψει σε αυτό το θέμα - χρειάζεται μια προσωπίδα.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν απαιτείται προστατευτικό προστατευτικό κάλυμμα και η τοποθέτησή του μπορεί να είναι μόνο η προσωπική σας επιθυμία, την οποία ασφαλώς κάνουμε.

Χρειάζομαι μια προσωπίδα πάνω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού;

Εγκατεστημένη εξωτερική μονάδα κλιματισμού στον εξωτερικό τοίχο, νομίζουμε ότι χρειάζεστε ένα στρώμα κάτω από αυτό, ή μπορείτε να το κάνετε χωρίς.

Χωρίς αποτυχία δεν είναι απαραίτητο.

Δηλαδή, δεν υπάρχουν κανόνες, κανόνες, απαιτήσεις που απαιτούν την εγκατάσταση ενός γείσου.

Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ξεχωριστά.

Οι στέγες των σπιτιών μπορεί να είναι τόσο ψηλά και επίπεδη.

Στις στέγες σχηματίζονται πάγος, αστάρια, χιόνι.

Όλα αυτά μπορούν να βρίσκονται στο εξωτερικό μπλοκ σας και να τα βλάψουν και πολύ συχνά δεν μπορούν να επισκευαστούν.

Αν αυτό το κτίριο διαμερισμάτων, είναι δυνατόν να ρίξετε ορισμένα στοιχεία από τα μπαλκόνια των επάνω ορόφων.

Με την πρόσοψη των κτιρίων (πάνω από την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας) μπορεί να πασπαλιστεί με φινίρισμα, για παράδειγμα, σοβάτισμα.

Αυτό είναι από όλα αυτά προστατεύει το γείσο πάνω από το εξωτερικό μπλοκ

Εάν δεν υπάρχουν αυτές οι απειλές, τότε ίσως να μην χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια προσωπίδα, απλά δεν χρειάζεται.

Αλλά συχνά είναι καλύτερα όταν είναι και αν είναι ιδιωτική κατοικία, χιόνι, κρησφύγετα, πάγος στις στέγες σχηματίζονται όχι μόνο σε πολυκατοικίες, αλλά και στις κεκλιμένες στέγες ιδιωτικών κατοικιών.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς να επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό;

Για να επιλέξετε το κλιματιστικό θα πρέπει να γνωρίζετε τον αγωνιστικό χώρο, οροφές ύψος, το χώρο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το κλιματιστικό βρίσκεται σε μια ηλιόλουστη ή σκιερή πλευρά του σπιτιού, ο αριθμός των ανθρώπων που θα είναι στο δωμάτιο και τον αριθμό του εξοπλισμού (υπολογιστές, πάνελ plasma, ψύξη μονάδες πληροφορικής κ.λπ.)

Για τον υπολογισμό της conditioner δύναμη υπάρχει μια φόρμουλα: S (περιοχή) * H (ύψος οροφής) * 35 (COF-out στο πλάι ήλιο) + (ο αριθμός των ατόμων (ένα άτομο είναι ίσο με 100W, όταν η κατάσταση ηρεμίας) + (ο αριθμός των υπολογιστών ( κάθε υπολογιστής ισοδυναμεί με 300W).

Ένας υπολογισμός δείγματος: Ας υποθέσουμε ότι η περιοχή ενός δωματίου που πρόκειται να κλιματιστεί 15m, το ύψος της οροφής του 2,65, 2 άτομα είναι στο δωμάτιο, και ένα (1) kompyuter.Poluchaem: 15 * 2,65 * 35 + 200 + 300 = υπολογισμός 1891Vt.Iz φανεί ότι γι 'αυτό χρειαζόμαστε ένα δωμάτιο με χωρητικότητα κλιματισμό για ψύξη 1,89kVt.Chto αντιστοιχεί έβδομο μοντέλο σχεδόν κάθε συνοπτικό πίνακα izgotovitelya.Privedom με τις τιμές:

15-20m2

μέχρι 25m2

Mitsubishi Heavy SRC20HG-S (Ταϊλάνδη)

από 25 έως 35 m2

Mitsubishi Heavy SRC40HG-S (Ταϊλάνδη)

από 35 έως 50m2

Mitsubishi Heavy SRC71HE-S (Ταϊλάνδη)

* Ο πίνακας βασίζεται στις τιμές από 01June 2012
** Μπορείτε επίσης να καλέσετε το τηλέφωνό μας: (495) 727-44-95 και ο σύμβουλός μας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

2. Υπάρχει πραγματικά τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ κλιματιστικών για 15.000 ρούβλια και 30.000; Για 15 000 κακά;

Δεν θα λέγαμε τόσο κατηγορηματικά, Δεν πωλούμε κακά κλιματιστικά, όλα τα κλιματιστικά λειτουργούν καλά και τακτικά. Αλλά η διαφορά είναι, φυσικά, est.Esli θα παρατηρήσετε ότι δεν σας προσφέρουν τα κλιματιστικά που συλλέγονται στην Κίνα, t.k.nasha εταιρεία έχει σχεδόν δέκα χρόνια εμπειρία στην επισκευή των κλιματιστικών των διαφόρων κατασκευαστών και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία raboty.Osnovnoy έλλειψη κινεζικής κλιματισμό, παρά την ολοένα αυξανόμενη ποιότητα παραγωγής είναι συνήθως η έλλειψη ανταλλακτικών για την επισκευή, και στη συνέχεια να έχουν συνεχώς κάτι pridumyvat.Poetomu σας συμβουλεύουμε preobretat κλιματιστικά ιδιαίτερα γνωστούς κατασκευαστές όπως: DAIKIN, PANASONIC, MITSUBISHI HEAVY, MITSUBISHU ELECTRIC, και φυσικά η LG.

3. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Χωρίς την εγκατάσταση ενός ειδικού "κιτ χειμώνα", Αυτό συνήθως οδηγεί σε αποτυχία του κιτ konditsionera.Zimny ​​συμπιεστή τυπικά περιλαμβάνει: ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας 1.Zamedlitel konditsionera.2.Obogrev αποχετευτικό σύστημα konditsionera.3.Obogrev στροφαλοθαλάμου.

** Η μηχανική υπηρεσία της JSC AK Design μπορεί να εξοπλίσει σχεδόν οποιοδήποτε κλιματιστικό που έχετε αποκτήσει με το "κιτ προσαρμογής χειμώνα". Μπορείτε επίσης να καλέσετε το τηλέφωνό μας: (495) 727-44-95 και ο σύμβουλός μας θα σας βοηθήσει

Προσδιορίζετε με ένα συγκεκριμένο μοντέλο του ρυθμιστή ταχύτητας του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

4. Τι είναι ένας μετατροπέας και για ποιο λόγο;

Ο μετατροπέας είναι μια μονάδα εκτύπωσης (σκάφους με ηλεκτρονικά στοιχεία) που έχουν εγκατασταθεί στην εξωτερική μονάδα, η οποία ρυθμίζει την ταχύτητα του συμπιεστή με μεταβολή της ampletudy τάση και η συχνότητα που εφαρμόζεται για να elektrodvigatelyu.Vstroenny μικροεπεξεργαστή της συλλέγει πληροφορίες από πολλαπλούς αισθητήρες που παρακολουθούν συνθήκες λειτουργίας, και υπολογίζει ένα απαραίτητο ικανότητα του συμπιεστή για να φτάσει γρήγορα μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο σε optemalnom elektropotreblenii.Cherezvychayno χαμηλή συντήρηση δηλαδή το κόστος - ένα πλεονέκτημα αυτής της βασικής sistem.Esli μετατροπέα Εν ολίγοις, το κύριο πλεονέκτημα των συστημάτων μετατροπέα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας (έως και 50%) των κλιματιστικών μη inverter, και πιο μακροπρόθεσμα sluzhby.Nedostatki - είναι πρωτίστως μια υψηλή τιμή και το κόστος της επισκευής είναι αρκετά υψηλή κατά την έξοδο δημιουργώντας μια κάρτα inverter.

5. Μπορώ να καπνίζω όταν λειτουργεί το κλιματιστικό;

Ναι, φυσικά μπορείτε, μόνο όπως λένε για όλα όσα πρέπει να πληρώσετε, επειδή. όταν καπνίζεται ολόκληρο κακοσμίας (ρητίνη) θα αποτίθεται επί του ψυγείου για να παράγουν συντήρηση εσωτερικής κλιματιστικό bloka.Priydotsya συχνότερα, δηλαδή να πραγματοποιήσει την καθαρισμού εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας μονάδα αντιβακτηριακό. (620rub).

6. Έχετε επαγγελματίες εγκαταστάτες;

Δουλεύουμε μόνο επαγγελματίες που γνωρίζουν σαφώς την επιχείρησή τους και χρειάζονται όλα τα απαραίτητα για την εγκατάσταση, Η εγκατάσταση πραγματοποιείται: 1) επαγγελματίες με σταθερή εμπειρία για την εγκατάσταση τουλάχιστον 2 χρόνια, 2) την εγκατάσταση γίνει από ειδική ακριβό εξοπλισμό, ακόμη και όταν δεν υπάρχει καν μεταξύ των επαγγελματιών κατασκευαστών, ένα ειδικό εργαλείο που απαιτείται για να παραχθεί vakuumatsiya 3) συναρμολόγηση γίνεται ταυτόχρονα με φέρνουμε του κλιματιστικού, δεν υπάρχουν ουρές στο αδιανόητο εγκατάσταση, συνήθως η εγκατάσταση γίνεται μέσα σε 2 ημέρες μετά την παραγγελία, 4) παράγεται η καθαρότερη δυνατή εγκατάσταση με ελάχιστο σκουπιδιών και των αποβλήτων, 5) για όλα τα έργα κ.λπ. εγγύηση redostavlyaetsya τουλάχιστον 1 χρόνο, 6) κρατάμε πάντα εγγύησης σε περίπτωση ελλείψεων εξαλείψει το συντομότερο δυνατόν.

7. Τι είναι ο εμβολιασμός; Γιατί είναι;

Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, το κύκλωμα ψύξης πρέπει να υποβληθεί σε ηλεκτρική σκούπα, παράγεται ειδική συσκευή (αντλία κενού) την εκκένωση του αέρα και την υγρασία, η οποία μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής.

8. Τι είναι τα φίλτρα στα κλιματιστικά και ποια είναι αυτά;

Το φίλτρο της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του κλιματιστικού σας.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία του κλιματιστικού σας, θα πρέπει να σε εύθετο χρόνο, ανάλογα με τις σκονισμένο χώρους για τη διεξαγωγή των φίλτρων chitsku. (Συνήθως στο σπίτι μια φορά το μήνα, κατά τον χρόνο της λειτουργίας του κλιματιστικού.) Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης μας για να καλέσετε έναν ειδικό (550rub.)

9. Το τηλεχειριστήριο δεν λειτουργεί, δεν μπορώ να ρυθμίσω την ψύξη.

Οι ελεγκτές σπάνια λειτουργούν, Εκτός από τη θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο, είναι συχνά απαραίτητο να ρυθμίσετε τη λειτουργία "ψύξης", κατά κανόνα μπορεί να γίνει με τη λειτουργία MODE.

10. Τι είναι η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ (TO), γιατί το κάνει μία φορά το χρόνο;

Συνιστάται εκτελέσει μια φορά το χρόνο για τους ακόλουθους λόγους: 1.Obychno μετά από την περίοδο χρόνο λειτουργίας, ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας αποτίθενται ρητίνη διαφορετική προέλευση και αντιβιοτική αγωγή είναι απαραίτητο να γίνει η εναλλάκτη θερμότητας και καθαρίστε το φίλτρο εσωτερικό bloka.2.Zabivaetsya χνούδι ή βρωμιά κλιματιστικού εξωτερική μονάδα, με αποτέλεσμα την αποτυχία του συμπιεστή κλιματισμού, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή καθαρισμού του πεπιεσμένου ύδατος εξωτερική μονάδα (2100rub).3.Proizvesti διάγνωση κλιματιστικό (1100rub).3.Po παράγουν διαγνωστικά αποτελέσματα θα πρέπει τριχών επαναπλήρωση φρέον κλιματιστικό (950rub).

11. Γιατί το νερό από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν ρίχνει στο δρόμο αλλά στο διαμέρισμα;

Οι κυριότεροι λόγοι είναι: 1) Το σύστημα αποστράγγισης του κλιματιστικού έχει υποστεί ζημιά, 2) Η χαμηλή πίεση φρέον στο κύκλωμα ψυκτικού: α) Μπορεί να προκληθεί από διαρροή Freon. β) Ισχυρή μόλυνση των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. γ) Υπάρχει έντονη μόλυνση στον ανεμιστήρα του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Για να λύσετε αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να καλέσετε το τηλέφωνό μας για να καλέσετε τον πλοίαρχο: (495) 727-44-95

12. Για τι προστατευτικό προστατευτικό κάλυμμα;

Το προστατευτικό κάλυμμα είναι απαραίτητο για την προστασία της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού το χειμώνα από την πτώση των σκαφών.

13. Ποια είναι η χρήση μιας μάσκας + γάζας;

Η μάσκα συνήθως εγκαθίσταται μόνο αν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στον 1ο όροφο και προστατεύει από κλοπή και βανδαλισμό. Το γείσο μαλακώνει την κρούση από τους κροσσούς που πέφτουν.

14. Γιατί χρειάζομαι αντλία ή (αντλία αποστράγγισης);

Μια αντλία ή αντλία αποστράγγισης χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου η αποστράγγιση δεν έχει κλίση προς τα κάτω, για παράδειγμα κατά την εγκατάσταση σε υπόγεια ή κατά την αποστράγγιση μέσω ψευδοροφών. Ωστόσο, αν είναι δυνατόν, αυτό πρέπει να αποφεύγεται. οι αντλίες ή οι αντλίες αποχέτευσης αποτυγχάνουν συχνά

15. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε ξεχωριστή καλωδίωση για το κλιματιστικό με την ασπίδα;

Ναι obyazatelno.t.k.v περίπτωση βλάβης του συμπιεστή κλιματιστικού (παρεμβολών), το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο και πολύ καλύτερη προστασία τους τραβώντας ένα ξεχωριστό καλώδιο (κατά προτίμηση αυτο-κατασβέσεως VVG ng LS) στο πτερύγιο και να εγκαταστήσει ένα ξεχωριστό μηχάνημα.

16. Τι πρέπει να κάνω εάν η συσκευή κλιματισμού σταματήσει να ψύχεται; (οι ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο είναι σωστές)

1.Κλείνετε το κλιματιστικό 2. Συνδέστε το με το κέντρο σέρβις JSC "AK Design" 727-44-95.3. Καλέστε τον επισκευαστή.

17. Πρέπει να εγκαταστήσω τη διαδρομή σε ένα κουτί στο δρόμο;

Δεν είναι απαραίτητο. Είναι συχνά δυνατό να στερεώσετε σταθερά ένα κουτί σε έναν τοίχο μόνο με τη βοήθεια ενός ορειβάτη (5500 ρούβλια).

18. Το κλιματιστικό μου θα καταστρέψει εάν το νερό από το άλλο πέσει πάνω του;

Όχι αυτό δεν θα βλάψει το κλιματιστικό σας,αλλά ακόμα για να αποκλείσετε τις απίστευτες περιπτώσεις που συμβαίνουν μερικές φορές στην τεχνολογία, είναι προτιμότερο να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε με έναν γείτονα από την κορυφή και να αλλάξετε το σύστημα αποστράγγισης.

19. Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα κλιματιστικό για να ψύξετε δύο δωμάτια ταυτόχρονα;

Ναι, είναι δυνατόν, μόνο αυτό θα επηρεάσει τον πόρο και την άνεση του κλιματιστικού, καθώς η εγγύτητα με το κλιματιστικό θα είναι πάντα πιο κρύα.

20. Υπάρχουν απλά κλιματιστικά τοίχου με ένα μείγμα καθαρού αέρα από το δρόμο;

Ναι, υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορείτε να βρείτε από κατασκευαστές όπως Daikin, Hitachi.

21. Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Μπορείτε,μόνο οι εργασίες εκκίνησης και ρύθμισης θα πρέπει να αναβληθούν για να αυξηθεί η θερμοκρασία.

22. Ποια συναρμολόγηση είναι καλύτερη;

Παραδοσιακά θεωρείται: 1) Μαλαισία, 2) Ταϊλάνδη.

23. Να πληρώσει για την παραγγελία αμέσως όπως έφερε ή μετά την εγκατάσταση;

Η πληρωμή γίνεται αμέσως μετά την εγκατάσταση εξοπλισμό και την επαλήθευσή του.

24. Πόσο διαρκεί η εγκατάσταση;

Η τυπική εγκατάσταση διαρκεί κατά μέσο όρο 3-4 ώρες ανά κλιματιστικό.

25. Σε ποια κλιματιστικά είναι τα πιο προηγμένα φίλτρα;

Κατά τη γνώμη μας από γνωστούς κατασκευαστές είναι ασφαλώς PANASONIC.

Πώς να μειώσετε τον θόρυβο από τη βροχή στο προστατευτικό κάλυμμα του κλιματιστικού;

Καλησπέρα, αγαπητοί χρήστες του φόρουμ. Πείτε μου ποιο υλικό μπορείτε να κολλήσετε στην κορυφή του προστατευτικού καλύμματος του κλιματιστικού; Τα τύμπανα βροχής βαριά. και επίσης να μου πείτε: πώς να δέσετε τα καλώδια που πηγαίνουν από το εξωτερικό μπλοκ στο εσωτερικό, καθώς οι εγκαταστάτες δεν τους περιστρέφουν. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάποια δεν izoletna το συνηθισμένο, και την ταινία που δεν φοβάται την υγρασία και τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν.

Τύπος υλικών στέγης: μαλακό πλακίδιο, ondulin, κλπ. μην κάνετε θόρυβο όταν βρέχει.

Chel677 έγραψε:
από το να συνδέσουν τα καλώδια που πηγαίνουν από το εξωτερικό μπλοκ στο εσωτερικό, καθώς οι εγκαταστάτες δεν τους περιστρέφουν. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάποια δεν izoletna το συνηθισμένο, και την ταινία που δεν φοβάται την υγρασία και τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν.

Υπάρχει μόνο ένα σύρμα, συν δύο σωλήνες και ένας σωλήνας αποστράγγισης.
Προτιμώ να τυλίγω την θερμική μόνωση με ταινία αλουμινίου.

ευχαριστώ για τις συμβουλές

Τα καλώδια δεν χρειάζονται περιτύλιξη. Από κάτω, καλύψτε την προσωπίδα με θόρυβο για το αυτοκίνητο. Αυτό είναι ένα στρώμα φύλλου, ένα στρώμα ασφάλτου και ακόμη και όλα τα είδη σκουπιδιών. Είναι φθηνό και δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Sh1 έγραψε:
Τύπος υλικών στέγης: μαλακό πλακίδιο, ondulin, κλπ. μην κάνετε θόρυβο όταν βρέχει.

Σε οποιοδήποτε μεγιστάνα δικτύου όπως ο Leroy - Obi Castorama ή ό, τι έχετε. Λένε ότι στη Μόσχα, όπως και στην Ελλάδα, όλα υπάρχουν

Ο χρήστης Valeriy68 έγραψε:
Τα καλώδια δεν χρειάζονται περιτύλιξη

Γι 'αυτό; Έτσι, μετά από μερικά χρόνια η θερμομόνωση στα κουρέλια έχει γυρίσει;

Η Λέρο είναι κοντά. η απάντηση έγινε αποδεκτή. senkyu ποικίλλουν mache

Ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα: συχνά παρατηρήσετε ότι την άνοιξη από πτηνά, με μεγάλη χαρά να πάρει για να χτίσει τις φωλιές μόνωση από τους σωλήνες της επικοινωνίας εσωτερική μονάδα με την εξωτερική. Πώς να αντιμετωπίσετε την κλοπή;

Serenky έγραψε:
Ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα: συχνά παρατηρήσετε ότι την άνοιξη από πτηνά, με μεγάλη χαρά να πάρει για να χτίσει τις φωλιές μόνωση από τους σωλήνες της επικοινωνίας εσωτερική μονάδα με την εξωτερική. Πώς να αντιμετωπίσετε την κλοπή;

Μη χρησιμοποιείτε το K-Flex με βάση το καουτσούκ, αλλά πιο αποτελεσματικό Termaflex.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Serenky έγραψε:
τα πουλιά με μεγάλη ευχαρίστηση σέρνονται στην κατασκευή φωλιών.

Απλά δεν είδατε πώς τα κοράκια προστατευτικού μετάλλου (που απλώς προστατεύουν τα «πουλιά») έχουν αφαιρεθεί από τα ίχνη. Πόσο πραγματικά εργάστηκαν οι ταΐνες.

Serenky έγραψε:
Πώς να αντιμετωπίσετε την κλοπή;

Ένα κουτί, πλαστικό ή μέταλλο.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Το καλύτερο είναι κάτι σαν το Vibroplast Silver (απομόνωση κραδασμών αυτοκινήτου) ">
Έπαιξα ακόμη και τα παράθυρα και τα δαμάσκηνα του μπαλκονιού μαζί της - έγινε ανόητος.

Kim έγραψε:
Απλά δεν είδατε πώς τα κοράκια προστατευτικού μετάλλου (που απλώς προστατεύουν τα «πουλιά») έχουν αφαιρεθεί από τα ίχνη. Πόσο πραγματικά εργάστηκαν οι ταΐνες.

Σε μεταλλολόλιο πιθανότατα παρέδωσε.

Kim έγραψε:
Ένα κουτί, πλαστικό ή μέταλλο.

Η διαδρομή του πτερυγίου πάει ανοδικά. Είναι εύκαμπτοι οι αγωγοί; Ή μήπως πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι αυλακώσεις;

Αυτή είναι η εντολή που έχω πραγματοποιηθεί με επιτυχία, ίσως ακόμη και εικόνες naydu.Voobschem το tak.V εξαρτημάτων αυτοκινήτων κατάστημα αγοράζουν αυτοκόλλητα τύπου δόνηση μονωτή γίνεται STP.Prikleivaete κορυφή kozyrka.Potom του να σιλικόνης πάχους πάστα αφρό 2-3 cm και εκτόξευση νερού αυτού, προκειμένου vse.V 5ος ορ νικήσει ακριβώς στη σκιά και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους να κοιμούνται μετά το σήμα μου ήταν απόλυτη σιωπή

Ένα birdies την άνοιξη του καουτσούκ αφρού δεν θα κλαπεί; Ή το θέμα αυτό δεν εξετάστηκε.
Και πολλά άλλα.

Μπορεί να μου φαίνεται, αλλά ο αφρός στον ήλιο καταστρέφεται. Το τελευταίο μπορεί να είναι πολύ λανθασμένο.