Στερέωση για αεραγωγούς

Η σύνθεση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στη διάταξη τεχνητών συστημάτων εξαερισμού περιλαμβάνει έναν σημαντικό κατάλογο διαφορετικών στοιχείων. Για τη συναρμολόγησή τους σε μια ενιαία μονάδα και τη σταθερή στερέωση της προκύπτουσας δομής, χρησιμοποιούνται συνδετήρες.

Η εταιρεία "Vent" προσφέρει σε όλους τους οργανισμούς που ειδικεύονται στην εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, αγοράζοντας συνδετήρες για αεραγωγούς της δικής της παραγωγής σε ένα ευρύ φάσμα. Δεδομένου ότι οι αγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα έχουν αρκετά μεγάλη μάζα δική τους, τα στοιχεία στερέωσης είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας δομικό γαλβανισμένο χάλυβα με σημαντικό περιθώριο ασφαλείας.

Οι σύνδεσμοι, που προορίζονται για την εγκατάσταση αεραγωγών και κυματοειδούς χαρτονιού, είναι εφοδιασμένοι με αποσβεστήρα κραδασμών από καουτσούκ, ο οποίος μειώνει τον θόρυβο και βελτιώνει την αξιοπιστία της στερέωσης. Η επιλογή των ειδικών συνδετήρων εξαρτάται από τον τύπο του εγκατεστημένου αεραγωγού, το σχήμα και τις διαστάσεις του. Απευθείας στο σώμα των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού, η στερέωση στερεώνεται με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη βίδα και αναρτάται στην οροφή με κοχλιωτά στηρίγματα.

Στερέωση για αεραγωγούς

Σμάλτο PF-115
25 κιλά - 49,90 ρούβλια / κιλό

Βαφή ακρυλική πρόσοψη FAVORITE VDAK-11 F1 λευκό, 15 kg - 44,7 p / kg

Το ξηρό μίγμα MAKS M-150 Universal-127 τρίψτε. για τεμ. 127.0 p / τεμ

Εξωθημένος αφρός πολυστερίνης, 3865 ρούβλια ανά κυβικό μέτρο

Δίνουμε δώρα

Όταν αγοράζετε ένα Minlite Baswool ύψους 75 κυβικών μέτρων. Δίνουμε ένα χειροποίητο παιχνίδι!

Κριτικές

Νέα

Οι τιμές για το Phylolis θα αυξηθούν από τις 25.06.2018. Γρήγορα! Ενώ οι τιμές δεν γίνονται υψηλότερες. http://arma-ks.ru/gidroizolyatsiya/fillizol/

Έχουμε αλλάξει τις τιμές για το Rockwool. Τηλεφωνήστε. Η διαπραγμάτευση είναι κατάλληλη!

Κατασκευές

Φυτά

Εξαρτήματα για τον εξαερισμό Τιμές μας

Η καλύτερη τιμή για συνδετήρες για τοποθέτηση εξαερισμού εδώ!

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού δεν είναι δυνατή χωρίς τη χρήση ειδικούς συνδέσμους και συνδέσεις. Όταν επιλέγετε τους απαραίτητους συνδετήρες, πρέπει να θυμάστε ότι είναι υπεύθυνοι για την αξιοπιστία της στερέωσης της δομής και παρατείνουν την περίοδο λειτουργίας της.

Αγοράστε την ποιότητα συναρμολόγηση υλικού για τον εξαερισμό - σημαίνει την τοποθέτηση της βάσης για μια μακροχρόνια λειτουργία ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Δεν υπάρχουν μικροδουλειές εδώ και κάθε - ακόμα και το μικρότερο - πρέπει να έχει το απαραίτητο περιθώριο δύναμης και αξιοπιστίας. Η τοποθέτηση για εξαερισμό αποτελείται από τυποποιημένα εξαρτήματα (πείροι, άγκυρες, βίδες) και ειδικά, που περιλαμβάνουν ταινίες, ένα σετ στερέωσης με ένα τετράγωνο παξιμάδι και πολλά άλλα. Όλοι οι σύνδεσμοι για συστήματα εξαερισμού πρέπει να έχουν υψηλή αντίσταση στο επιθετικό περιβάλλον και την υγρασία. Επομένως, τα μέρη πρέπει να προστατεύονται από τη διάβρωση. Αυτό μπορεί να γίνει με γαλβανισμένο γαλβανισμό, παθητικοποίηση ή οξείδωση. Και, φυσικά, οι κύριες ιδιότητες συνδετήρες για εξαερισμό - αντοχή.

Για να διασφαλίσετε ότι πληρούνται όλες αυτές οι απαραίτητες απαιτήσεις, αγοράστε καλύτερα τους συνδέσμους για εξαερισμό σε ένα μέρος και από έναν έμπιστο προμηθευτή.

Η εταιρεία "Komplektstroj" προσφέρει διάφορους συνδέσμους για αεραγωγούς υψηλής ποιότητας, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εργασίες συναρμολόγησης οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Οι κατάλογοι μας έχουν όλα όσα χρειάζεστε: από τη συναρμολόγηση των σιδηροτροχιών μέχρι τις γωνίες για τους αεραγωγούς, τους σφιγκτήρες οποιασδήποτε διάμετρος στη κορδέλα της φλάντζας μεταξύ των φλαντζών και τους βραχίονες για κλιματιστικά.

Εκτός από μια αξιοπρεπή επιλογή στοιχείων συναρμολόγηση υλικού για τον εξαερισμό Το "Complete STYLE" μπορεί να εγγυηθεί το μικρότερο χρόνο παράδοσης και την ατομική προσέγγιση σε κάθε αγοραστή. Η τιμή σας για τον καθορισμό του αγωγού θα εξαρτηθεί από τον όγκο της παραγγελίας και πόσο καιρό έχουμε συνεργαστεί. Για να υπολογίσετε το τελικό κόστος μιας παραγγελίας, καλέστε τους διαχειριστές της εταιρείας τηλεφωνικά +7 (495) 741-40-55 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Στεγανοποιήσεις για τον εξαερισμό - τις τιμές μας

(τιμή για 02.09.18 με ΦΠΑ 18%, ρούβλια)

Πώς να διορθώσετε τους αεραγωγούς;

Η στερέωση των αεραγωγών μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες μεθόδους. Τοποθετούνται είτε σε κατακόρυφο επίπεδο είτε οριζόντια. Μπορείτε να τα διορθώσετε και σε μια κεκλιμένη γραμμή, αλλά συνήθως δεν απαιτείται. Οι αεραγωγοί συνδέονται συχνά με τοίχους ή οροφές χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία στερέωσης. Οι μέθοδοι της στερέωσής τους εξαρτώνται από το μέγεθος και το σχήμα του κύριου διαύλου μέσω του οποίου περνούν οι ροές του αέρα. Συνήθως εκτελούνται υπό μορφή ορθογωνίου (τετράγωνο) ή έχουν κυκλική διατομή. Ας εξετάσουμε τις γενικές μεθόδους στερέωσης σε διαφορετικές επιφάνειες.

Οι αγωγοί πρέπει να είναι αεροστεγείς, να πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής, να ρυθμίζουν την ταχύτητα ροής του αέρα και ταυτόχρονα να διατηρούν το κεφάλι τους.

Μέθοδοι στερέωσης οριζόντιων αγωγών

Εάν η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει σε τοίχους (τούβλα) ή στήλες από οπλισμένο σκυρόδεμα, τότε αυτό γίνεται με τη βοήθεια βραχιόνων από σίδηρο ή χάλυβα που έχουν τη μορφή τετραγώνου. Είναι ενσωματωμένα στον τοίχο με γωνιακά μαξιλάρια. Στο προεξέχον τμήμα του βραχίονα υπάρχει ένα άνοιγμα, το οποίο χρησιμοποιείται για την ανάρτηση αγωγών αέρα. Το μήκος της τοποθέτησης στον τοίχο από τούβλα και οι διαστάσεις της ράβδου που εξέρχεται από αυτό εξαρτώνται από τις διαστάσεις του καναλιού αέρα.

Στην στήλη των αγωγών οπλισμένου σκυροδέματος προσαρμόζονται με τη βοήθεια των ακόλουθων στοιχείων:

Τοποθέτηση οριζόντιων αγωγών με αγκύλες στον τοίχο από τούβλα: 1 - βραχίονας, 2 - γωνιακή επένδυση, 3 - τοίχο, 4 - σοβά, 5 οπές για ανάρτηση.

 • γωνία;
 • αντηρίδες ·
 • κασκόλ από φύλλο μετάλλου.

Η χαλύβδινη πλάκα στερεώνεται στη στήλη με πείρους, στη συνέχεια βιδώνεται μία γωνία και μία κρεμάστρα.

Ο οριζόντιος αγωγός προς το συγκρότημα σκυροδέματος προσαρμόζεται χρησιμοποιώντας βραχίονες και στη στήλη των μεταλλικών σφιγκτήρων και διασταυρώσεων.

Στις δέσμες-I-δοκούς, οι αγωγοί του αέρα συνδέονται με βραχίονες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από χαλύβδινη ταινία ή σίδηρο.

Μέθοδοι στερέωσης κατακόρυφων αγωγών

Εάν το κανάλι αέρα έχει κυκλική διατομή σε διαμετρήμα μέχρι 1 m, τότε προσαρτάται σε τοίχο από τούβλα χρησιμοποιώντας στήριγμα που αποτελείται από μέρη όπως:

 • Κονσόλα (μέταλλο);
 • ειδικά μαξιλάρια.
 • Σφιγκτήρες (ένας από τον χάλυβα λωρίδων και ο άλλος από τη γωνία).

Αεραγωγοί κυκλικής διατομής είναι προσαρτημένοι στη στήλη από οπλισμένο σκυρόδεμα με ένα βραχίονα. Αποτελείται από κονσόλες συγκολλημένες στη σιδερένια πλάκα και δύο ημικύκλιους, οι οποίοι έχουν βιδωθεί μαζί μετά την τελική συναρμολόγηση του αγωγού.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης εξαερισμού σε τοίχους ή στήλες, τότε μπορεί να στερεωθεί με οροφή.

Εγκατάσταση οριζόντιου εξαερισμού

Η τεχνολογία των έργων αυτών έχει ως εξής:

Στερέωση του βραχίονα στη στήλη οπλισμένου σκυροδέματος: 1 - στήλη, 2 - γωνία, 3 - μεταλλική πλάκα, 4 - μεντεσέ, 5 - μαντίλα (το σύμβολο "+" δείχνει τα σημεία ευθυγράμμισης).

 1. Εκτελέστε μια επιθεώρηση των τόπων όπου ο αγωγός πρέπει να περάσει.
 2. Τα στοιχεία, που εξασφαλίζουν τον εξαερισμό, τοποθετούνται στους τοίχους (στήλες).
 3. Οι ανελκυστήρες εγκαθίστανται στους ανελκυστήρες και εισάγονται τα στοιχεία του αγωγού.
 4. Συλλέξτε τα μεμονωμένα μέρη σε μπλοκ και ενισχύστε τους σφιγκτήρες στους οποίους θα γίνει η ανάρτηση.
 5. Οι ίδιοι οι αγωγοί αέρα είναι τοποθετημένοι χρησιμοποιώντας συνδετήρες φλάντζας.
 6. Αρχίστε να συναρμολογήσετε και να στερεώσετε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού στα στοιχεία που έχουν προηγουμένως συνδεθεί στους τοίχους (στήλες). Για αυτό, χρησιμοποιούνται πύργοι απογραφής, ανελκυστήρες κ.λπ.
 7. Ελέγχεται η ορθότητα της εγκατάστασης και συνδέεται το νέο τμήμα εξαερισμού με τα υφιστάμενα μπλοκ του κτιρίου (αν υπάρχουν).
 8. Αφαιρέστε όλα τα εξαρτήματα και ελέγξτε τη λειτουργία του συναρμολογημένου συστήματος.

Εάν είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μιας γραμμής αέρα κάτω από την οροφή του κτιρίου, χωριστά μέρη και εξαρτήματα τροφοδοτούνται στο χώρο εγκατάστασης. Εκεί συνδυάζονται σε μπλοκ, χρησιμοποιώντας τους κατόχους αποθεμάτων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα βαρούλκα, σηκώστε τη γραμμή αέρα και συνδέστε τις φλάντζες, οι οποίες προηγουμένως πρέπει να βρίσκονται στα σωστά σημεία κάτω από την οροφή. Τοποθέτησαν το συναρμολογημένο τμήμα και, έχοντας μετακινήσει τα βαρούλκα, ξεκίνησε την εγκατάσταση ενός νέου συνδέσμου. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να εγκατασταθεί ολόκληρη η γραμμή αέρα.

Αν αυτή η λειτουργία πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάτω από μια ψευδοροφή, τότε πριν από την εγκατάσταση, οι σύνδεσμοι του καναλιού αέρα αναστέλλονται και μετά την σταθερή τοποθέτηση της οροφής, εγκαθίστανται οι διανομείς αέρα.

Στερέωση του κατακόρυφου αγωγού αέρα: α - συγκολλημένος, β - φλαντζωτός.

Εάν η στήλη έχει σχεδίαση πλέγματος, ο αγωγός τοποθετείται είτε κατά μήκος των επιφανειών είτε μεταξύ των στηριγμάτων. Στην πρώτη παραλλαγή συναρμολογούνται μεγάλα μπλοκ, τα οποία ανυψώνονται με βαρούλκο και τοποθετούνται σε αναρτήσεις (στηρίγματα). Στη δεύτερη περίπτωση, πριν από την έναρξη της κύριας εργασίας μεταξύ των στοιχείων της στήλης, στερεώστε τους σωλήνες του σωστού διαμετρήματος. Το συναρμολογημένο θραύσμα εξαερισμού εισάγεται στην περιοχή μεταξύ παρακείμενων στηλών, που συνδέεται με τα δομικά μέρη και οι φλάντζες συνδέονται με τους σωλήνες διακλάδωσης. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού σε δομή δοκού.

Πώς είναι σταθερό το κάθετο αγωγό;

Κατ 'αρχάς, σημειώνοντας τα σημεία όπου πρέπει να γίνουν τα στοιχεία στερέωσης. Στη συνέχεια, αυτά τα μέρη εγκαθίστανται και τμήματα του μελλοντικού αγωγού οδηγούνται στον τόπο εγκατάστασης. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε στον εξωτερικό τοίχο, στερεώστε το στήριγμα, τον ανελκυστήρα και την κονσόλα με το σύστημα μπλοκ. Από τα μεμονωμένα μέρη, η δομή συναρμολογείται με τεντώματα. Τοποθετήστε μια ειδική ομπρέλα και το συναρμολογημένο τμήμα ανυψώνεται. Ευθυγραμμίστε με ραγάδες και στερεώστε την στην επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, συνδυάστε με τα προηγουμένως εγκατεστημένα εξαρτήματα και στερεώστε τα. Η επέκταση του κάθετου αγωγού μπορεί να γίνει με τρόπους όπως:

Στερέωση ομάδας κάθετων αεραγωγών: 1 - τόποι συγκόλλησης, 2 - πλαίσιο, 3 - γωνίες.

 • συσσώρευση δομής από κάτω.
 • επιμήκυνση του καναλιού αέρα από ψηλά.
 • εφαρμογή της μεθόδου εξώθησης.

Εάν είναι απαραίτητο να αυξηθεί το άνοιγμα του αγωγού στον εξωτερικό τοίχο ή στον άξονα, τότε χρησιμοποιείται η πρώτη μέθοδος. Τοποθετήστε το βαρούλκο και το σχοινί χαμηλώνει κατά μήκος του τοίχου ή στον άξονα. Οι σύνδεσμοι στερεώνονται με ανελκυστήρες. Στη συνέχεια, η εγκατάσταση του αγωγού αέρα αρχίζει σε μέρη. Ο σύνδεσμος ανυψώνεται με σχοινί στο σημείο σύνδεσης με το υπάρχον κανάλι και σταθεροποιείται. Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, εγκαθίστανται τα υπόλοιπα μέρη του εξαερισμού. Μετά την τοποθέτηση του τελευταίου τμήματος, το βαρούλκο αφαιρείται από την οροφή και τα τελευταία μέρη ασφαλίζονται με ομπρέλα.

Εάν το βάρος της δομής των αεραγωγών είναι μεγαλύτερο από τη φέρουσα ικανότητα των χρησιμοποιούμενων μηχανισμών, χρησιμοποιείται η δεύτερη μέθοδος. Κάθε μπλοκ συλλέγεται με τον ανωτέρω τρόπο και στη συνέχεια τα προκύπτοντα μεγάλα θραύσματα συνδυάζονται με συσσώρευση από πάνω. Κατ 'αρχάς, κάθε τμήμα ενισχύεται σε υποστηρίγματα, κατόπιν το δεύτερο κομμάτι τοποθετείται σύμφωνα με το σχέδιο. Από αυτό, στο πρώτο κομμάτι, το σχοινί του βαρούλκου χαμηλώνει. Αφαιρέστε τη βάση από το δεύτερο μπλοκ και τοποθετήστε την στο πρώτο κομμάτι.

Εγκατάσταση κάθετων αεραγωγών με τη μέθοδο επέκτασης από κάτω: 1, 2, 3, 4 - λεπτομέρειες του αγωγού.

Το βαρούλκο τραβήξτε το καλώδιο και απελευθερώστε το πρώτο κομμάτι από το εξάρτημα, σηκώστε και ενισχύστε το δεύτερο, συνδέστε τα σε μόνιμα στηρίγματα και σηκώστε τον ανελκυστήρα. Έτσι μπορείτε να αυξήσετε τον αεραγωγό μέχρι το επιθυμητό επίπεδο.

Η μέθοδος εξώθησης χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή κατακόρυφων αγωγών αέρα σε ορυχεία ή μέσω ανοιγμάτων στην οροφή των δομών. Πρώτον, εγκαθίστανται δύο βαρούλκα με μπλοκ και τοποθετούνται στοιχεία στερέωσης στους τοίχους. Ένα κομμάτι του αγωγού συλλέγεται από τα τμήματα και έπειτα μια πλάκα με οπές είναι προσαρτημένη στην κάτω φλάντζα του. Κάνουν σχοινιά του βαρούλκου. Η κατασκευή ανυψώνεται μέχρι να εμφανιστεί μια άνω φλάντζα πάνω από την οροφή του κτιρίου. Δεν πρέπει να προεξέχει περισσότερο από 0,45 μ. Τα θραύσματα με ομπρέλα συνδέονται στο απαιτούμενο ύψος, τα οποία συνδέονται με καλώδια στην οροφή.

Άλλοι τύποι εγκατάστασης εξαερισμού

Μπορείτε να διορθώσετε τα μέρη της δομής με τη βοήθεια των επιδέσμων. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία:

Εγκατάσταση κυκλικών αεραγωγών, που συνδέονται με επιδέσμους: α - οριζόντια με λαβές, b - κάθετες. 1 - μπλοκ, 2 - σφιγκτήρας, 3 - πίνακας συναρμολόγησης, 4 - προηγουμένως εγκατεστημένος αγωγός αέρα, I, II, III - τη θέση των αγωγών κατά την εγκατάσταση.

 1. Καταρτίζεται δήλωση για την απόκτηση διευρυμένων θραυσμάτων του αγωγού.
 2. Τοποθετήστε συνδετήρες και μηχανισμούς ανύψωσης στο χώρο.
 3. Ένας κυκλικός αγωγός αέρα συναρμολογείται από διάφορα μεγάλα τεμάχια και το πρώτο τμήμα απελευθερώνεται από τον επίδεσμο.
 4. Αναπαράγει τους άκρες και ξεκινά ένα δεύτερο μέρος.
 5. Σφίξτε τα άκρα των δακτυλίων κάλυψης και στρέψτε το μπουλόνι.
 6. Ένα προς ένα, τα μέρη του αγωγού συναρμολογούνται μεταξύ τους και τοποθετούνται στα σωστά σημεία.

Αν χρειάζεστε να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο σχέδιο τομής, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαμορφωμένα ελαστικά και ράγες. Η διαδικασία αυτής της εργασίας έχει ως εξής:

 1. Τοποθετούνται στοιχεία συναρμολόγησης και μηχανισμοί ανύψωσης.
 2. Πάρτε ένα κομμάτι του αγωγού και στερεώστε το στο σωστό μέρος.
 3. Εάν αυτό πρέπει να γίνει στο οριζόντιο επίπεδο, τότε χρησιμοποιούνται οι οδοστρωτήρες. Κατά την τοποθέτηση κάθετα, χρησιμοποιείται ειδική λαβή.
 4. Οι αρθρώσεις γειτονικών τμημάτων συνδέονται με τη στερέωση των πτερυγίων στις άνω μορφοποιημένες ράβδους.
 5. Σε μέρη όπου είναι δύσκολη η εκτέλεση αυτής της λειτουργίας, χρησιμοποιούνται σύνθετες λωρίδες.

Εάν η διαγώνιος του αγωγού δεν είναι μεγαλύτερη από 40 cm, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε πτερύγια σχήματος C. Το μήκος του τεμαχίου μπορεί να είναι 600 cm χωρίς τη χρήση οπισθοδρόμησης. Και αν τα εγκαταστήσετε, μπορείτε να αυξήσετε το άνοιγμα του αγωγού στα 16 μ.

Μέθοδοι καθορισμού του εξαερισμού

Η εγκατάσταση του εξαερισμού αντιπροσωπεύεται από τις ακόλουθες επιλογές:

Εγκατάσταση κάθετων αεραγωγών με εξώθηση.

 1. Χρησιμοποιήστε το βραχίονα σχήματος L. Μέρη του αεραγωγού στερεώνονται σε αυτό με βίδες ή βίδες.
 2. Για να εγκαταστήσετε ένα ορθογώνιο κανάλι αέρα, είναι δυνατή η χρήση βραχίονα σε σχήμα Ζ. Αυτό γίνεται επίσης με βίδες ή βίδες.
 3. Τοποθέτηση με τη βοήθεια του προφίλ και των στηριγμάτων: ο εξαερισμός στηρίζεται στην τροχιά και τα τμήματα με σπείρωμα περιορίζουν τις πλευρικές κινήσεις. Συχνά χρησιμοποιείται προφίλ καουτσούκ, η οποία επιπλέον παρέχει ηχομόνωση του αγωγού.
 4. Εάν είναι απαραίτητο να στερεώσετε ένα σωλήνα κυκλικής διατομής, τότε μπορεί να γίνει με διάτρητη ταινία. Αυτό γίνεται είτε με τη βοήθεια ενός βρόχου είτε με τη στερέωση στη βίδα στα σημεία εμπλοκής. Αυτή η μέθοδος έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - την έλλειψη της απαιτούμενης ακαμψίας.
 5. Η στάθμη θορύβου του αγωγού αέρα μπορεί να μειωθεί δραστικά εάν, κατά την ενίσχυση των αγωγών στρογγυλής εισόδου αέρα, χρησιμοποιήστε έναν σφιγκτήρα μαζί με μια διάτρητη ταινία. Αλλά αυτή η μέθοδος ισχύει για σωλήνες με διαμέτρημα μικρότερο από 20 cm.
 6. Για τοποθέτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουλόνια και σφιγκτήρα.
 7. Μερικές φορές χρησιμοποιήστε μια μπρούτζινη άγκυρα (διαχωριστικό), η οποία εισάγεται στην τρύπα που έχει γίνει προηγουμένως και περιστρέψτε τον πείρο.
 8. Εάν είναι αδύνατον να στερεωθούν οι αγωγοί αέρα στην οροφή για την τοποθέτηση, χρησιμοποιείται μεταλλική δοκός με σφιγκτήρα, πάνω στον οποίο είναι σταθερός ο πείρος.

Χρησιμοποιείται για τη στερέωση των αεραγωγών που κατασκευάζονται, των υλικών και των συσκευών:

 • αγκύλες διαφορετικών σχημάτων.
 • διασταυρώσεις και προφίλ.
 • διάτρητη ταινία, καρφιά?
 • σφιγκτήρες και σφιγκτήρες.
 • φύλλο σιδήρου?
 • χαλύβδιες γωνίες.
 • μεταλλικές σχάρες.
 • Μηχανισμοί ανύψωσης.

Οι αξιόπιστοι τρόποι στερέωσης των αγωγών και της εγκατάστασής τους είναι δυνατοί μόνο εφόσον πληρούνται όλες οι παραπάνω συστάσεις.

Οποιαδήποτε παραβίαση της διαδικασίας κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού θα προκαλέσει την ασταθή λειτουργία της και θα αυξήσει το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο.

Αναλώσιμα και εξαρτήματα για τον εξαερισμό

Τιμή αερισμού και κλιματισμού.

Το σπείρωμα γαλβανιζέ με ένα πρότυπο μήκος 2 μέτρων και 1 μέτρο, DIN 975. Στη λίστα τιμών στον πείρο κάτω από το πρώτο ψηφίο αναφέρεται στη διάμετρο του μετρικού σπειρώματος M6, M8, M10, M12, M16 σε χιλιοστά, και το δεύτερο - το μήκος του ορθοστάτη, σε χιλιοστά. Η τιμή είναι για 1 τεμάχιο.

Στήριγμα T για τη στερέωση των δομών αγωγού αέρα (η κονσόλα MQ). Γαλβανισμένο μέταλλο πάχους 3mm καλυμμένο με προστατευτικό στρώμα 8-10 μικρών. Τα τυπικά μήκη υποδεικνύονται σε χιλιοστά μετά το γράμμα L, τότε η διατομή του προφίλ είναι 20x30mm, 38x48mm

Αρ. 20 (ελαστικό ανοξείδωτου χάλυβα AISI 304)

Αρ. 30 (διαύλου AISI 304)

95 * 18 * 2,5 AISI 430

95 * 18 * 2,5 AISI 304

Η τυπική εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος σε ένα διαμέρισμα αποτελείται από τα κύρια στάδια:

 • 1. Η σωστή επιλογή του τόπου εγκατάστασης σύμφωνα με αρκετούς κανόνες.
 • 2. Διάτρηση τεχνολογικών οπών.
 • 3. Τοποθετήστε βραχίονες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, καθώς και του πίνακα στερέωσης της εσωτερικής μονάδας.
 • 4. Εγκατάσταση και στερέωση του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος.
 • 5. Τοποθέτηση γραμμών Freon χαλκού, αποχετεύσεων αποστράγγισης, καλωδίων σύνδεσης μεταξύ των μονάδων.
 • 6. Κύλιση σωλήνων, εκκένωση του συστήματος κλιματισμού.
 • 7. Δοκιμή με μέτρηση των παραμέτρων λειτουργίας.

Εξαρτήματα για τον εξαερισμό

Συνδετήρες

Κατά τη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να δοθεί η δέουσα προσοχή στην ασφάλειά του, στην οποία η αξιοπιστία της στερέωσης όλων των στοιχείων παίζει σημαντικό ρόλο. Για το σκοπό αυτό προορίζονται τέτοια προϊόντα όπως συνδετήρες για εξαερισμό. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι αυτών των εξαρτημάτων. Το PC "Ventas" σας προσφέρει τη δυνατότητα να μελετήσετε την ποικιλία των προϊόντων και να επιλέξετε τους απαραίτητους συνδετήρες, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.

Συνδετήρες χονδρικής και λιανικής πώλησης

Κατά τον καθορισμό των πιο κοινά χρησιμοποιούμενων συνδετήρων τεχνολογίας διαφορετικών προφίλ. Για τις κατασκευές από κυματοειδές χαρτόνι, οι V-fasteners είναι κατάλληλες και για να μειώσετε τους κραδασμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο εξοπλισμένο με αποσβεστήρα κραδασμών. Η εγκατάσταση για εξαερισμό επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του συστήματος. Για την εγκατάσταση αεραγωγών ευθείας γραμμής, η διαδρομή είναι κατάλληλη και ο σφιγκτήρας είναι ο βέλτιστος για εξοπλισμό στρογγυλού τύπου.

Σε κατάλογό μας των συνδετήρων Χονδρική περιλαμβάνει στοιχεία όπως ταινία, διάτρητα, ταινία αλουμινίου, παξιμάδια, μπουλόνια, ταινίες στεγανοποίησης, άγκυρες, καρφίτσες και περισσότερο.

Στερέωση για αεραγωγούς

Η σύνθεση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στη διάταξη τεχνητών συστημάτων εξαερισμού περιλαμβάνει έναν σημαντικό κατάλογο διαφορετικών στοιχείων. Για τη συναρμολόγησή τους σε μια ενιαία μονάδα και τη σταθερή στερέωση της προκύπτουσας δομής, χρησιμοποιούνται συνδετήρες.

Η εταιρεία "Vent" προσφέρει σε όλους τους οργανισμούς που ειδικεύονται στην εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, αγοράζοντας συνδετήρες για αεραγωγούς της δικής της παραγωγής σε ένα ευρύ φάσμα. Δεδομένου ότι οι αγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα έχουν αρκετά μεγάλη μάζα δική τους, τα στοιχεία στερέωσης είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας δομικό γαλβανισμένο χάλυβα με σημαντικό περιθώριο ασφαλείας.

Οι σύνδεσμοι, που προορίζονται για την εγκατάσταση αεραγωγών και κυματοειδούς χαρτονιού, είναι εφοδιασμένοι με αποσβεστήρα κραδασμών από καουτσούκ, ο οποίος μειώνει τον θόρυβο και βελτιώνει την αξιοπιστία της στερέωσης. Η επιλογή των ειδικών συνδετήρων εξαρτάται από τον τύπο του εγκατεστημένου αεραγωγού, το σχήμα και τις διαστάσεις του. Απευθείας στο σώμα των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού, η στερέωση στερεώνεται με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη βίδα και αναρτάται στην οροφή με κοχλιωτά στηρίγματα.

Στερέωση για αεραγωγούς

Εξαρτήματα για τον εξαερισμό Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση, καθώς και για τη συναρμολόγηση διαφόρων συστημάτων εξαερισμού (κλιματισμού) σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους. Το κύριο μέρος του συστήματος εξαερισμού είναι οι αεραγωγοί, οι οποίοι είναι στερεωμένοι, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες αυτού ή του συστήματος εξαερισμού και επίσης ανάλογα με τον τύπο των αεραγωγών. Από το τι σύστημα αερισμού χρησιμοποιείται σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση εξαρτάται από την επιλογή των συνδετήρων. Για παράδειγμα, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι συνδετήρων:
- κατά τη συναρμολόγηση αεραγωγών μεγάλου μεγέθους, η στερέωση πραγματοποιείται στην εγκάρσια τομή και στη συνέχεια στερεώνεται με καρφιά.
- Για ένα σύστημα μικρού μεγέθους αγωγών, χρησιμοποιήστε: ένα μετατρόχιο (προφίλ) και ένα πείρο με σπείρωμα.
- για γενικά ανταλλακτικά ή τοπικά συστήματα, χρησιμοποιείται το προφίλ στερέωσης, η φουρκέτα και η διάτρητη ταινία (ταινία στερέωσης).

Για αυτούς τους τύπους συνδετήρων χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα αποσβεστήρες κραδασμών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη μείωση των κραδασμών.

- Όταν συναρμολογούνται και εγκαθίστανται αγωγοί κυκλικής διατομής, χρησιμοποιούνται αγκύρια, μπουλόνια, σφιγκτήρες και ταινίες χάλυβα.

Στην οροφή ή στον τοίχο γίνεται διάτρηση μιας οπής, στην οποία έχει τοποθετηθεί μια ορειχάλκινη ή βιδωτή άγκυρα. Στην άγκυρα, η φουρκέτα είναι βιδωμένη επάνω, και στη συνέχεια ο σφιγκτήρας είναι τοποθετημένος. Στη συνέχεια, ο σφιγκτήρας σφίγγεται με βίδες και έτσι ο αγωγός αέρα είναι σταθερός.

Η διάτρητη ταινία χάλυβα χρησιμοποιείται για τη στερέωση αεραγωγών μεγάλου μεγέθους κυκλικής διατομής. Επίσης, οι αεραγωγοί μπορούν να συνδεθούν ο ένας με τον άλλο με σφιγκτήρες και σφιγκτήρες.
Αεραγωγοί ορθογώνιας ή τετραγωνικής διατομής συνδέονται με φλάντζες από το ελαστικό, γεγονός που εγγυάται την αξιοπιστία της σύνδεσης και τη στεγανότητα των αρθρώσεων.

Πώς να εγκαταστήσετε αγωγούς: εγκατάσταση εύκαμπτων και άκαμπτων αεραγωγών

Τα σύγχρονα γραφεία, τα κτίρια κατοικιών, τα βιομηχανικά κτίρια πρέπει να εξασφαλίζουν την κανονική ανταλλαγή αέρα και στη συσκευή πλήρους εξαερισμού. Για να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σύστημα, εγκαθίστανται αεραγωγοί. Εγκαθίστανται τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίων.

Σύνδεση σε μια συγκεκριμένη σειρά, οι αγωγοί σχηματίζουν ένα δίκτυο εξαερισμού.

Η αρχή της ταξινόμησης των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί ονομάζονται σύστημα σωλήνων, προσαρμοσμένοι για να μετακινούν τη ροή του αέρα κατά μήκος του και να διευθετούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε σπίτια, οι αγωγοί αέρα σχηματίζουν συστήματα κλιματισμού, συνδέουν κουζίνες και βιομηχανικές κουκούλες, χρησιμοποιούνται σε συστήματα θέρμανσης αέρα.

Με βάση το σχεδιασμό, χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι εργονομικοί, ο αέρας τους μετακινείται σχεδόν αθόρυβα, οι δονήσεις στην εργασία είναι ασήμαντοι. Συνδέστε τα στοιχεία αγωγών στο κυκλικό τμήμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα στοιχεία.

Η ορθογώνια διατομή του αγωγού είναι προτιμότερη όταν το σύστημα πρέπει να γίνει αόρατο κρύβοντάς το κάτω από την επένδυση. Αυτό και ένα ικανοποιητικό επίπεδο διακίνησης οφείλεται στην επιλογή τους κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε κτίρια κατοικιών. Επιπλέον, οι αγωγοί είναι άκαμπτοι και εύκαμπτοι.

Στο πρώτο, το τμήμα μπορεί να είναι είτε κυκλικό είτε ορθογώνιο, και το δεύτερο τμήμα έχει μόνο κύκλο. Η χρήση τους είναι κατάλληλη στα σημεία διακλάδωσης. Οι εύκαμπτοι αγωγοί παράγονται κυρίως από αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα, αν και υπάρχουν επίσης προϊόντα από σιλικόνη, υφάσματα, καουτσούκ, ανθεκτικά στην επιθετική χημεία.

Για τους οπαδούς, προμήθεια και εξαγωγή διαχύτες, γρίλιες τους συνδέεται άμεσα, αλλά μερικές φορές να δένουν με ένα αγωγό με το κεντρικό σύστημα, και άλλα σχετικά στοιχεία του συνδετικού συναρμολόγησης. Μέσα στην επιφάνεια των εύκαμπτων αγωγών δεν είναι ιδιαίτερα λεία, συνεπώς η αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση δημιουργεί επιπλέον θόρυβο.

Η δομή των εύκαμπτων αγωγών είναι πολλαπλών στρώσεων. Για μεγαλύτερη ακαμψία τοποθετείται ένα χαλύβδινο σύρμα μεταξύ των στρωμάτων. Οι αγωγοί εξαερισμού των οικιστικών κατοικιών είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σωλήνες από PVC, οι οποίοι έχουν υψηλά ηχοαπορροφητικά και θερμικά μονωτικά χαρακτηριστικά. Εφαρμόστε κυματοειδείς αυλακώσεις σε εκείνους τους χώρους όπου η ταχύτητα της μάζας αέρα δεν υπερβαίνει τα 30 m / s και η πίεση δεν υπερβαίνει τους 5 τόνους.

Οι αεραγωγοί από το σχεδιασμό μπορούν να ενσωματωθούν, με τη μορφή αγωγών εξαερισμού, και εξωτερικά, που τοποθετούνται σε τοίχους και οροφές. Τα πρώτα βρίσκονται μέσα στους τοίχους. Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, η εσωτερική τους επιφάνεια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, τότε ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς να προσκρούσει σε παρεμβολές. Στο κάτω μέρος, ο άξονας έχει μια οπή που επιτρέπει τον καθαρισμό του αγωγού αέρα.

Τα κιβώτια με ανάρτηση και το στήριγμα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση εξωτερικών αγωγών αέρα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από σωλήνες και συνδετήρες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Συνεχίζοντας από ένα τέτοιο σημάδι όπως η παρουσία μόνωσης, οι αεραγωγοί είναι απομονωμένοι και χωρίς μόνωση. Με βάση το σχεδιασμό των χώρων και τα δομικά χαρακτηριστικά της δομής, σταματούν την επιλογή σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο αγωγών.

Η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να προηγείται ενός ποιοτικού αεροδυναμικού υπολογισμού. Θα πρέπει να καθοριστεί η πίεση στο σύστημα, ο όγκος των αέριων μαζών που διέρχονται από τον αγωγό, η διατομή του, ο τύπος της ανταλλαγής αέρα.

Αεροδυναμικός υπολογισμός του αεραγωγού

Για να καθορίσετε το μέγεθος του αγωγού σε μια ενότητα, χρειάζεστε μια έκδοση του σχεδίου του εναέριου δικτύου. Κατ 'αρχάς, υπολογίστε την περιοχή της εγκάρσιας τομής. Για έναν στρογγυλό σωλήνα, η διάμετρος βρίσκεται από τον τύπο:

D = √4S / π

Εάν μια ορθογωνική διατομή με μια περιοχή που βρέθηκαν πολλαπλασιάζοντας το μήκος από το πλάτος πλευρά: S = Α χ Β υπολογισμό τμήμα και χρησιμοποιώντας τον τύπο S = L / 3600V, είναι σε όγκο vozduhozamescheniya mᶾ L / h.

Η ταχύτητα μετακίνησης του αέρα στον αγωγό στην περιοχή της σχάρας τροφοδοσίας συνιστάται να λαμβάνεται εντός των ορίων από 2 έως 2,5 m / s για γραφεία και χώρους στέγασης και από 2,5 έως 6 m / s στην παραγωγή. Στους κύριους αεραγωγούς - από 3.5 σε 6 στην πρώτη περίπτωση, από 3.5 σε 5 - στη δεύτερη και από 6 σε 11 m / s - στην τρίτη. Εάν η ταχύτητα υπερβεί αυτές τις τιμές, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί πέρα ​​από την κανονιστική τιμή. Ο Συντελεστής 3600 συμφωνεί μεταξύ τους δευτερόλεπτα και ώρες.

Από το τραπέζι, εστιάζοντας στην ταχύτητα ροής του αέρα, μπορείτε να πάρετε και την εκτιμώμενη ροή της μάζας του αέρα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αγωγού

Ανεξάρτητα από τον τύπο και τις λειτουργίες που εμπίπτουν στο σύστημα εξαερισμού, το κύριο καθήκον, που συνίσταται στη μεταφορά του αέρα, εκτελεί μέσα του κανάλια για τη μεταφορά της ροής του αέρα. Από όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος, η πιο δύσκολη στιγμή είναι η εγκατάσταση αεραγωγών.

Ακόμη και με έναν καλώς υπολογισμένο υπολογισμό, παραβιάζοντας την τεχνολογία, δεν θα είναι ποτέ δυνατό να δημιουργηθεί ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς αποτυχίες. Εκτός από τις κύριες λειτουργίες, ο εξαερισμός μπορεί να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες:

 • ελέγχει την καθαρότητα του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο.
 • να διατηρεί ένα καθορισμένο ποσοστό υγρασίας ·
 • για να αποφύγετε τυχόν ακαθαρσίες ο αέρας που αφαιρείται από το κτίριο.

Στη συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη μόνο μία γραμμή αέρα. Στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής θα χρειαστεί να εγκατασταθούν δύο ανεξάρτητοι αεραγωγοί για να διασφαλιστεί ότι ένας από αυτούς δέχεται καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο και ο άλλος αφήνει τον χρησιμοποιούμενο αέρα.

Γενικοί κανόνες εγκατάστασης

Υπάρχουν έγγραφα στα οποία ορίζονται οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των αεραγωγών. Αυτά περιλαμβάνουν τα JV 60.13330 και JV 73.13330.2012. Ο πρώτος ονομάζεται "Θέρμανση, Εξαερισμός και Κλιματισμός" και ο δεύτερος είναι "Εσωτερικά Υδραυλικά και Τεχνικά Συστήματα Κτιρίων". Επιπλέον, οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν αεραγωγούς, δίνουν τις δικές τους οδηγίες.

Απαιτήσεις που πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρης τάνυση εύκαμπτων αγωγών κατά την τοποθέτησή τους.
 2. Δεν υπάρχει χαλάρωση για την αποφυγή απώλειας πίεσης.
 3. Υποχρεωτική γείωση. ο αυτοκινητόδρομος έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό.
 4. Μην σχεδιάζετε την εγκατάσταση εύκαμπτων και ημι-άκαμπτων αγωγών αν το κάθετο τμήμα του συστήματος είναι μια τροχιά που εκτείνεται σε περισσότερους από 2 ορόφους.
 5. Τοποθετήστε εξαιρετικά άκαμπτες σωλήνες στα δάπεδα του υπογείου, στα κελάρια, στις κατασκευές από σκυρόδεμα, σε σημεία επαφής με το έδαφος.
 6. Κατά το στάδιο του σχεδιασμού και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης εύκαμπτων και άλλων αγωγών, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι στο σύστημα αερισμού λειτουργίας η διαδρομή του αέρα είναι μια σπείρα.
 7. Σε στροφές, τοποθετήστε μια ακτίνα ίση με τουλάχιστον δύο διαμέτρους σωλήνων.
 8. Μέσω των τοίχων αγωγών, χρησιμοποιώντας ειδικά μανίκια από μέταλλο και προσαρμογείς.
 9. Ο αγωγός εγκατάστασης που έχει υποστεί ζημιά πρέπει να αντικατασταθεί.

Συχνότερα οι αγωγοί αέρα συνδέονται με τοίχους, οροφή, στο διάστημα μεταξύ των οροφών. Παραμένει αμετάβλητο ότι το κέντρο των αεραγωγών και το επίπεδο των δομών πρέπει να παραμένουν παράλληλα μεταξύ τους. Οι κανονισμοί ρυθμίζουν επίσης την ελάχιστη απόσταση από τον αεραγωγό σε άλλες δομές:

Κατά την τοποθέτηση αεραγωγών, υπάρχουν 2 επιλογές. Πρώτον, οι συνδυασμένοι σωλήνες αποτελούν ένα σύστημα με κοινό σωλήνα εκροής. Δεύτερον - κάθε δωμάτιο διαθέτει μεμονωμένο αεραγωγό.

Τύποι συνδέσεων άκαμπτων αγωγών

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, συνιστάται να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Συνδυάστε τους αεραγωγούς με μια φλάντζα και το εξάρτημα του καλύμματος. Στην πρώτη περίπτωση, τα διαμορφωμένα στοιχεία και τα άκρα των σωλήνων συμπληρώνονται με φλάντζες, ενώ στη συνέχεια συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, χρησιμοποιώντας πριτσίνια, τοποθετώντας τα κάθε 200 mm ή εφαρμόζοντας συγκόλληση. Ως σφράγιση για φλάντζες, χρησιμοποιήστε ελαστικά παρεμβύσματα.

Φλάντζες κατασκευής - η διαδικασία είναι πολύπλοκη και δεν είναι πολύ κερδοφόρα για τον κατασκευαστή.

Ένας επίδεσμος ή ένας συνδυασμός πλακιδίων είναι πιο επωφελής τόσο στο οικονομικό σχέδιο όσο και στο κόστος του χρόνου. Περιλαμβάνει την επικάλυψη ενός επίδεσμου, ο οποίος είναι μια λεπτή μεταλλική λωρίδα ή λωρίδες. Αυτός ο τύπος σύνδεσης δεν είναι επίσης τέλειος.

Το κύριο πράγμα είναι ότι η στεγανότητα είναι χαμηλή, εξαιτίας των οποίων οι αρθρώσεις γίνονται σημεία διαρροής αέρα, και στη μείξη της θερμοκρασίας συσσωρεύεται συμπύκνωμα εδώ.

Υπάρχει επίσης ένας τρίτος τρόπος σύνδεσης κατά την εγκατάσταση άκαμπτων αγωγών - ένα ελαστικό και μια γωνία. Αυτή η εφεύρεση των μηχανικών από Metz από τη Γερμανία. Τώρα κατακτά με επιτυχία τις θέσεις των δύο πρώτων μεθόδων. Για την κοπή ελαστικών δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός και μια γωνία γίνεται με σφράγιση.

Μέθοδοι στερέωσης αεραγωγών

Υπάρχουν 4 τρόποι στερέωσης των αεραγωγών:

 • φουρκέτα και προφίλ?
 • βιδώστε και στρίψτε.
 • φουρκέτα συν ζυγό?
 • διάτρητη ταινία.

Η πρώτη από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείται από επαγγελματίες. Το προφίλ που χρησιμοποιείται έχει σχήμα L ή Ζ. Ο δεύτερος είναι κυρίως σταθεροί αγωγοί βαρέως αέρα. Μειώνει το φορτίο των συνδετήρων και παρέχει πρόσθετη άκαμπτη στήριξη για το γωνιακό κουτί, το οποίο είναι εγκατεστημένο κάτω από την κάτω γωνία. Στη θέση του στερέωσης του προφίλ, τοποθετήστε τις λαστιχένιες σφραγίδες. Είναι απαραίτητα για τη μείωση του θορύβου και την επιβράδυνση των κραδασμών.

Όταν εγκαθίστανται αγωγοί με θερμομόνωση και ηχομόνωση, όπου το πλάτος της γραμμής είναι μεγαλύτερο από 60 cm, χρησιμοποιείται μια δεύτερη μέθοδος προσάρτησης. Το φορτίο από τον ίδιο τον αγωγό βρίσκεται στην τροχιά, και από τις οριζόντιες μετατοπίσεις οι ασφαλιστικές ράβδοι είναι ασφαλισμένες. Για καλύτερη απομόνωση από τον θόρυβο, χρειάζεται επίσης ένα προφίλ ελαστικού. Τοποθετήστε το μεταξύ του αγωγού και της διαδρομής.

Για την εγκατάσταση των στρογγυλών αγωγών - απλή ή απομονωμένη χρήση της τρίτης μεθόδου - stud και clamp. Σε μικρά τμήματα του αγωγού, κατασκευασμένα από εύκαμπτους σωλήνες, μπορείτε να το κάνετε με έναν σφιγκτήρα. Ένας απλός και φθηνός τρόπος - τοποθέτηση με διάτρητη ταινία.

Για έναν κυκλικό αεραγωγό, ένας βρόχος είναι κατασκευασμένος από διάτρητη ταινία, και για έναν ορθογώνιο αγωγό, συνδέεται με τους κοχλίες. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο για συστήματα με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 20 cm, επειδή η δομή δεν έχει αρκετή ακαμψία.Στη πίσω πλευρά, ο αγωγός στερεώνεται απευθείας στις δομές της οροφής με τη βοήθεια μιας σύνδεσης αγκύρωσης ή με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα.

Εγκατάσταση εύκαμπτων σωλήνων

Οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν από τους άκαμπτους. Η τεχνολογία αποτελείται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κοπή. Αεραγωγός, για βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, τέντωμα, μέτρο και μήκος σχεδίου. Στη συνέχεια, κάντε μια περικοπή στη στροφή.
 2. Συνδέσεις. Ο αγωγός αέρα τοποθετείται στο σωλήνα διακλάδωσης τουλάχιστον 5 cm. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα που έχει επισημανθεί με χρωματική ένδειξη στον εύκαμπτο σωλήνα. Η σωστή εγκατάσταση μειώνει το επίπεδο θορύβου στο σύστημα.
 3. Σφράγιση. Σφραγίστε την άρθρωση χρησιμοποιώντας στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία αλουμινίου. Τοποθετήστε τον αγωγό με σφιγκτήρα.

Στην περίπτωση της εγκατάστασης σωληνώσεων με θερμική μόνωση, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνολογία, αλλά όταν κόβεται ή συνδέεται ο αγωγός αέρα, το μονωτικό στρώμα είναι προσυσκευασμένο. Το γυμνό πλαίσιο συνδέεται ή κόβεται, η σύνδεση σφραγίζεται και μόνο τότε η μόνωση επιστρέφει στη θέση της. Μετά από αυτό, πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μονωθεί.

Τα σημεία στήριξης πρέπει να είναι εντός 1,5 ζώνη - 3 m μεταξύ τους. Αφέθηκε να κρεμάει ανάμεσά τους δεν είναι μεγαλύτερη από 5 cm έως 1 m. Εάν ο αγωγός είναι διατεταγμένος παράλληλα προς και πάνω στις δομές οροφής, η απόσταση μεταξύ των αξόνων των σφιγκτήρων είναι 100 εκατοστά. Όταν ο αγωγός σε κατακόρυφη θέση, η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων αυξάνεται σε ένα μέγιστο των 180 εκατοστών. Σφιγκτήρας κάλυψη αγωγών μπορεί να είναι λιγότερο από ½ της πρώτης διαμέτρου.

Αν χρειάζεται να κάνετε στροφές, χρειάζεστε τη μεγαλύτερη ακτίνα. Καθώς μειώνεται η πίεση, αυτή η παράμετρος μειώνεται. Βέλτιστα, όταν η ακτίνα κάμψης ισούται με 2 διαμέτρους σωλήνων.

Η ακάλυπτη από τις ατμοσφαιρικές επιρροές και ο υπεριώδης εύκαμπτος αγωγός δεν θα διαρκέσει πολύ αν είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικούς χώρους. Ένας εύκαμπτος αγωγός, κατασκευασμένος από ταινία μεταλλικού πολυεστέρα, σε επαφή με τον σωλήνα θέρμανσης, θα αναποδογυρίσει αναπόφευκτα και γρήγορα θα γεμίσει. Μην επιτρέπετε και να έρθετε σε επαφή με αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από διαφορετικά μέταλλα - επηρεάζει αρνητικά και τη διάρκεια ζωής τους.

Μια σημαντική ζημιά προκαλεί στατικούς αγωγούς στατικό ηλεκτρισμό. Με μια μεγάλη συσσώρευση και την εμφάνιση μιας εκκένωσης, μπορεί να συμβεί και έκρηξη. Αυτή η κατάσταση είναι δυνατή όταν υπάρχουν ζεύγη φυσικών διαλυτών στον αέρα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Σε αυτή την περίπτωση η γείωση θα βοηθήσει. Για το σκοπό αυτό, το καλώδιο γείωσης είναι συνδεδεμένο με το σύρμα που σχηματίζει το πλαίσιο αεραγωγού. Εάν πρόκειται για σύστημα εξάτμισης που βρίσκεται πάνω από τον εξοπλισμό, το σπειροειδές σύρμα οδηγείται στο περίβλημα του.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Εδώ θα δείτε πώς οι ειδικοί εκτελούν την εγκατάσταση αεραγωγών:

Στερέωση για αεραγωγούς

Πολλοί αναρωτήθηκαν: Ποιος τρόπος καθορισμού των αγωγών είναι πιο αποτελεσματικός; Και είναι αλήθεια ότι η αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν εγκαθιστάτε αγωγούς, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να τηρείτε τις τιμές σχεδιασμού. Ως εκ τούτου, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις βάσεις και τους τύπους τους.

[όνομα spoiler = "Το περιεχόμενο του άρθρου:"]

Είδη αεραγωγών στερέωσης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στερεώσετε τους αεραγωγούς. Με βάση την τοποθέτηση των αγωγών αέρα στο διάστημα διακρίνονται: στερέωση οριζόντιων αγωγών και τοποθέτηση κατακόρυφων αγωγών. Με τη σειρά του, η οριζόντια στερέωση περιλαμβάνει: στερέωση στην οροφή, στις στήλες, στις οροφές και στη στερέωση στα αγροκτήματα. Οι κάθετοι αγωγοί συνδέονται με τοίχους και κολώνες.

Η στερέωση στην οροφή χρησιμοποιείται συχνότερα από άλλες. Αυτή η μέθοδος στερέωσης είναι πιο πρακτική και βολική, καθώς δεν αλλοιώνει την αισθητική του δωματίου. Συχνά οι αγωγοί είναι στερεωμένοι στην οροφή, μετά από το οποίο καλύπτονται με πάνελ οροφής και δεν είναι καθόλου ορατοί.

Ένας κατακόρυφος αγωγός αέρα δεν είναι τόσο εύκολος να μεταμφιεστεί, αλλά και μια τέτοια στερέωση χρησιμοποιείται επίσης αρκετά συχνά.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι αγωγοί είναι επίσης σημαντικό, οι μέθοδοι στερέωσης μεταλλικών αγωγών διαφέρουν από εκείνες των αεραγωγών viniplast και η πρόσδεση εύκαμπτων και άκαμπτων αγωγών διαφέρει επίσης.

Η μέθοδος και οι αποστάσεις μεταξύ των συνδέσεων των αγωγών εξαρτώνται από τις διαστάσεις του αγωγού.

Οι προσαρμογές των στρογγυλών και ορθογωνικών αγωγών διαφέρουν επίσης.

Τρόποι ρύθμισης στρογγυλών και ορθογώνιων αγωγών

Για παράδειγμα, οι στρογγυλοί οριζόντιοι αγωγοί είναι σταθεροί με τρεις τρόπους:

 1. με τη βοήθεια ενός ζυγού και μιας φουρκέτας?
 2. με τη βοήθεια της διάτρητης ταινίας χωρίς σφιγκτήρα.
 3. με τη βοήθεια της διάτρητης ταινίας και του σφιγκτήρα.

Ταυτόχρονα, ορθογώνια συνδετήρες

 1. χρησιμοποιώντας ένα προφίλ σχήματος z με φουρκέτα.
 2. χρησιμοποιώντας το προφίλ σχήματος L και τη φουρκέτα.
 3. χρησιμοποιώντας διασταυρώσεις και καρφιά.

Μπορείτε επίσης να στερεώσετε με μια άγκυρα, σφιγκτήρα, βραχίονα R και V. Λεπτομέρειες σχετικά με τις λεπτομέρειες στερέωσης των αεραγωγών.

Οι κανόνες και τα πρότυπα καθορίζουν την απόσταση μεταξύ της στερέωσης των αγωγών, η οποία πρέπει να τηρείται κατά την εγκατάστασή τους.

Τιμή εγκατάστασης αγωγού

Μελετώντας το χώρο, τον τρόπο στερέωσης, το υλικό και το μήκος των αεραγωγών, οι εγκαταστάτες καθορίζουν την τιμή. Για παράδειγμα, για να εγκαταστήσετε έναν αγωγό από χάλυβα θα κοστίσετε από 1000 r., ενώ η εγκατάσταση ενός εύκαμπτου αγωγού θα είναι από 500 r.

Τοποθέτηση οριζόντιων αεραγωγών

Για μη μονωμένους στρογγυλεμένους αγωγούς

Οριζόντιοι μεταλλικοί αγωγοί χωρίς μόνωση στερεώνονται με σφιγκτήρες, κρεμάστρες, υποστηρίγματα.

Αυτά τα στοιχεία συνιστώνται να τοποθετούνται μεταξύ τους σε απόσταση μικρότερη από 4 μέτρα το ένα από το άλλο. Αυτός ο κανόνας ισχύει όταν η διάμετρος του αγωγού δεν είναι μεγαλύτερη από 400 mm.

Ένας τρόπος να στερεώσετε τους στρογγυλεμένους αγωγούς αέρα - με τη βοήθεια των καρφιών

Για μεγάλες διαμέτρους

Για μη μονωμένους ορθογώνιους αγωγούς

Στην περίπτωση της τοποθέτησης ορθογωνικών αγωγών, όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους κυκλικούς αγωγούς λαμβάνονται υπόψη ομοίως, αλλά οι ακραίες διαμέτρους στρογγυλή Οι αγωγοί αέρα αντιστοιχούν αριθμητικά στο μέγεθος της μεγαλύτερης πλευράς ορθογώνιο αγωγοί αέρα (μέχρι 400 mm, 400-2000 mm, άνω των 2000 mm).

Στερέωση κάθετων αεραγωγών

Με την ευκαιρία, εάν τοποθετήσετε έναν κατακόρυφο αγωγό αέρα σε ένα δωμάτιο όπου το ύψος του δαπέδου είναι μικρότερο από 4 μ., Οι σύνδεσμοι τοποθετούνται ανάμεσα στις πλάκες δαπέδου.

Μέθοδος στερέωσης του κατακόρυφου αγωγού

Εάν το μήκος της ανάρτησης υπερβαίνει το 1,5 m, τότε η διπλή ανάρτηση πρέπει να εναλλάσσεται με ένα μόνο μέσω ενός.

Χαρακτηριστικά των αγωγών στερέωσης

Οι σφιγκτήρες που χρησιμοποιούνται ως σύνδεσμοι πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε να ταιριάζουν όσο το δυνατόν πιο στεγανά στους μεταλλικούς αγωγούς. Απαγορεύεται η τοποθέτηση αναρτήσεων ή ραγάδων στις φλάντζες σύνδεσης των αγωγών.

Η μέθοδος στερέωσης μονωμένων αγωγών πρέπει να καθορίζεται από το σχέδιο.

Για να επαληθεύσετε την ορθότητα των συστάσεων και για να βρείτε τις αποστάσεις μεταξύ των συνδετήρων και άλλων τιμών, υπολογίστε την στερέωση των αγωγών.

Στερέωση και μόνωση των αεραγωγών

Η ολοκλήρωση της σειράς αναλωσίμων είναι πολύ βολική για εσάς. Μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα από εμάς σε μια αξιοπρεπή τιμή, και επίσης, χωρίς να ξοδεύετε πολύ πολύτιμο χρόνο για να αγοράσετε!

Η ευκολία της παραγγελίας είναι ότι θα παραδώσουμε όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα στο αντικείμενο μαζί με τους αεραγωγούς. Όλα θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με την απαραίτητη ποσότητα για εσάς.

Κατά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, χρησιμοποιείται διαφορετική τοποθέτηση αεραγωγών ανάλογα με την διατομή, το μέγεθος και τη μάζα του στοιχείου. Για τον καθορισμό των αεραγωγών θα πρέπει να συμβουλευτείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των στοιχείων του δικτύου διανομής αέρα και των παραμέτρων του αντικειμένου.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΕΡΑ

Παραλλαγές στερέωσης αεραγωγών:

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος στερέωσης των αγωγών ορθογωνικής διατομής με τη βοήθεια προφίλ (σχήμα Z και L) και καρφιών. Σε αυτή την περίπτωση, η στερέωση στον αγωγό αέρα πραγματοποιείται με βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Για τη στερέωση ορθογωνικών αεραγωγών μεγάλων διαστάσεων (η πλευρά είναι μεγαλύτερη από 600 mm), χρησιμοποιήστε μια φουρκέτα και διασχίζετε. Με αυτή τη στερέωση, οι αγωγοί αέρα στηρίζονται από την τροχιά, και το πείρο είναι η στάση για την πλευρική κίνηση του στοιχείου. Η τοποθέτηση του τράκερ είναι πιο πρακτική για την εγκατάσταση - οι εγκατεστημένοι αγωγοί αέρα δεν καταστρέφονται από βίδες με αυτοκόλλητες βίδες.

Για την εγκατάσταση αεραγωγών κυκλικής διατομής, χρησιμοποιήστε κλιπ εξαερισμού και καρφιά. Ο σφιγκτήρας εξαερισμού για τη στερέωση του αγωγού επιλέγεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης.

ΤΥΠΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ:

 • σφιγκτήρας με συγκολλημένη ράβδο.
 • σφιγκτήρας με ελαστικό στεγανωτικό (σε βίδες με αυτοκόλλητο).
 • μισή ώρα.

Σε εμάς για να αγοράσετε ένα σφιγκτήρα για τη στερέωση μιας γραμμής αέρα είναι δυνατόν κάτω από τις χαμηλές τιμές, οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να σας παραλάβουν την απαραίτητη παραλλαγή για τη στερέωση στοιχείων των συστημάτων αερισμού.

Επίσης υπάρχει μια καθολική στερέωση, τόσο για στρογγυλά όσο και για ορθογώνια αγωγούς με τη βοήθεια της διάτρητης ταινίας. Αυτή η στερέωση είναι κυρίως φθηνή, αλλά έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα. Δεν παρέχει δομική ακαμψία. Μια άλλη δυσκολία στερέωσης της διάτρητης ταινίας είναι η ευθυγράμμιση της διαδρομής που πρόκειται να τοποθετηθεί κατά μήκος του ύψους, το μη ισορροπημένο επίπεδο ύψους προκαλεί αύξηση του θορύβου στο δίκτυο διανομής αέρα.

Οι μέθοδοι στερέωσης των αγωγών αέρα στην οροφή έχουν ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που έχουν ανεγερθεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου τα συστήματα εξαερισμού είναι αναπόφευκτη απαίτηση. Παρακολουθούμε την ποιότητα των προϊόντων μας και με επαγγελματισμό αντιμετωπίζουμε τις απαιτήσεις τοποθέτησης για εγκατάσταση.

Δεν βρήκατε τις απαραίτητες πληροφορίες, αφήστε τις επαφές σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας