Τοποθέτηση για εξαερισμό

Σμάλτο PF-115
25 κιλά - 49,90 ρούβλια / κιλό

Βαφή ακρυλική πρόσοψη FAVORITE VDAK-11 F1 λευκό, 15 kg - 44,7 p / kg

Το ξηρό μίγμα MAKS M-150 Universal-127 τρίψτε. για τεμ. 127.0 p / τεμ

Εξωθημένος αφρός πολυστερίνης, 3865 ρούβλια ανά κυβικό μέτρο

Δίνουμε δώρα

Όταν αγοράζετε ένα Minlite Baswool ύψους 75 κυβικών μέτρων. Δίνουμε ένα χειροποίητο παιχνίδι!

Κριτικές

Νέα

Οι τιμές για το Phylolis θα αυξηθούν από τις 25.06.2018. Γρήγορα! Ενώ οι τιμές δεν γίνονται υψηλότερες. http://arma-ks.ru/gidroizolyatsiya/fillizol/

Έχουμε αλλάξει τις τιμές για το Rockwool. Τηλεφωνήστε. Η διαπραγμάτευση είναι κατάλληλη!

Κατασκευές

Φυτά

Εξαρτήματα για τον εξαερισμό Τιμές μας

Η καλύτερη τιμή για συνδετήρες για τοποθέτηση εξαερισμού εδώ!

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού δεν είναι δυνατή χωρίς τη χρήση ειδικούς συνδέσμους και συνδέσεις. Όταν επιλέγετε τους απαραίτητους συνδετήρες, πρέπει να θυμάστε ότι είναι υπεύθυνοι για την αξιοπιστία της στερέωσης της δομής και παρατείνουν την περίοδο λειτουργίας της.

Αγοράστε την ποιότητα συναρμολόγηση υλικού για τον εξαερισμό - σημαίνει την τοποθέτηση της βάσης για μια μακροχρόνια λειτουργία ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Δεν υπάρχουν μικροδουλειές εδώ και κάθε - ακόμα και το μικρότερο - πρέπει να έχει το απαραίτητο περιθώριο δύναμης και αξιοπιστίας. Η τοποθέτηση για εξαερισμό αποτελείται από τυποποιημένα εξαρτήματα (πείροι, άγκυρες, βίδες) και ειδικά, που περιλαμβάνουν ταινίες, ένα σετ στερέωσης με ένα τετράγωνο παξιμάδι και πολλά άλλα. Όλοι οι σύνδεσμοι για συστήματα εξαερισμού πρέπει να έχουν υψηλή αντίσταση στο επιθετικό περιβάλλον και την υγρασία. Επομένως, τα μέρη πρέπει να προστατεύονται από τη διάβρωση. Αυτό μπορεί να γίνει με γαλβανισμένο γαλβανισμό, παθητικοποίηση ή οξείδωση. Και, φυσικά, οι κύριες ιδιότητες συνδετήρες για εξαερισμό - αντοχή.

Για να διασφαλίσετε ότι πληρούνται όλες αυτές οι απαραίτητες απαιτήσεις, αγοράστε καλύτερα τους συνδέσμους για εξαερισμό σε ένα μέρος και από έναν έμπιστο προμηθευτή.

Η εταιρεία "Komplektstroj" προσφέρει διάφορους συνδέσμους για αεραγωγούς υψηλής ποιότητας, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εργασίες συναρμολόγησης οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Οι κατάλογοι μας έχουν όλα όσα χρειάζεστε: από τη συναρμολόγηση των σιδηροτροχιών μέχρι τις γωνίες για τους αεραγωγούς, τους σφιγκτήρες οποιασδήποτε διάμετρος στη κορδέλα της φλάντζας μεταξύ των φλαντζών και τους βραχίονες για κλιματιστικά.

Εκτός από μια αξιοπρεπή επιλογή στοιχείων συναρμολόγηση υλικού για τον εξαερισμό Το "Complete STYLE" μπορεί να εγγυηθεί το μικρότερο χρόνο παράδοσης και την ατομική προσέγγιση σε κάθε αγοραστή. Η τιμή σας για τον καθορισμό του αγωγού θα εξαρτηθεί από τον όγκο της παραγγελίας και πόσο καιρό έχουμε συνεργαστεί. Για να υπολογίσετε το τελικό κόστος μιας παραγγελίας, καλέστε τους διαχειριστές της εταιρείας τηλεφωνικά +7 (495) 741-40-55 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Στεγανοποιήσεις για τον εξαερισμό - τις τιμές μας

(τιμή για 02.09.18 με ΦΠΑ 18%, ρούβλια)

Πώς να διορθώσετε τους αεραγωγούς;

Η στερέωση των αεραγωγών μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες μεθόδους. Τοποθετούνται είτε σε κατακόρυφο επίπεδο είτε οριζόντια. Μπορείτε να τα διορθώσετε και σε μια κεκλιμένη γραμμή, αλλά συνήθως δεν απαιτείται. Οι αεραγωγοί συνδέονται συχνά με τοίχους ή οροφές χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία στερέωσης. Οι μέθοδοι της στερέωσής τους εξαρτώνται από το μέγεθος και το σχήμα του κύριου διαύλου μέσω του οποίου περνούν οι ροές του αέρα. Συνήθως εκτελούνται υπό μορφή ορθογωνίου (τετράγωνο) ή έχουν κυκλική διατομή. Ας εξετάσουμε τις γενικές μεθόδους στερέωσης σε διαφορετικές επιφάνειες.

Οι αγωγοί πρέπει να είναι αεροστεγείς, να πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής, να ρυθμίζουν την ταχύτητα ροής του αέρα και ταυτόχρονα να διατηρούν το κεφάλι τους.

Μέθοδοι στερέωσης οριζόντιων αγωγών

Εάν η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει σε τοίχους (τούβλα) ή στήλες από οπλισμένο σκυρόδεμα, τότε αυτό γίνεται με τη βοήθεια βραχιόνων από σίδηρο ή χάλυβα που έχουν τη μορφή τετραγώνου. Είναι ενσωματωμένα στον τοίχο με γωνιακά μαξιλάρια. Στο προεξέχον τμήμα του βραχίονα υπάρχει ένα άνοιγμα, το οποίο χρησιμοποιείται για την ανάρτηση αγωγών αέρα. Το μήκος της τοποθέτησης στον τοίχο από τούβλα και οι διαστάσεις της ράβδου που εξέρχεται από αυτό εξαρτώνται από τις διαστάσεις του καναλιού αέρα.

Στην στήλη των αγωγών οπλισμένου σκυροδέματος προσαρμόζονται με τη βοήθεια των ακόλουθων στοιχείων:

Τοποθέτηση οριζόντιων αγωγών με αγκύλες στον τοίχο από τούβλα: 1 - βραχίονας, 2 - γωνιακή επένδυση, 3 - τοίχο, 4 - σοβά, 5 οπές για ανάρτηση.

 • γωνία;
 • αντηρίδες ·
 • κασκόλ από φύλλο μετάλλου.

Η χαλύβδινη πλάκα στερεώνεται στη στήλη με πείρους, στη συνέχεια βιδώνεται μία γωνία και μία κρεμάστρα.

Ο οριζόντιος αγωγός προς το συγκρότημα σκυροδέματος προσαρμόζεται χρησιμοποιώντας βραχίονες και στη στήλη των μεταλλικών σφιγκτήρων και διασταυρώσεων.

Στις δέσμες-I-δοκούς, οι αγωγοί του αέρα συνδέονται με βραχίονες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από χαλύβδινη ταινία ή σίδηρο.

Μέθοδοι στερέωσης κατακόρυφων αγωγών

Εάν το κανάλι αέρα έχει κυκλική διατομή σε διαμετρήμα μέχρι 1 m, τότε προσαρτάται σε τοίχο από τούβλα χρησιμοποιώντας στήριγμα που αποτελείται από μέρη όπως:

 • Κονσόλα (μέταλλο);
 • ειδικά μαξιλάρια.
 • Σφιγκτήρες (ένας από τον χάλυβα λωρίδων και ο άλλος από τη γωνία).

Αεραγωγοί κυκλικής διατομής είναι προσαρτημένοι στη στήλη από οπλισμένο σκυρόδεμα με ένα βραχίονα. Αποτελείται από κονσόλες συγκολλημένες στη σιδερένια πλάκα και δύο ημικύκλιους, οι οποίοι έχουν βιδωθεί μαζί μετά την τελική συναρμολόγηση του αγωγού.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης εξαερισμού σε τοίχους ή στήλες, τότε μπορεί να στερεωθεί με οροφή.

Εγκατάσταση οριζόντιου εξαερισμού

Η τεχνολογία των έργων αυτών έχει ως εξής:

Στερέωση του βραχίονα στη στήλη οπλισμένου σκυροδέματος: 1 - στήλη, 2 - γωνία, 3 - μεταλλική πλάκα, 4 - μεντεσέ, 5 - μαντίλα (το σύμβολο "+" δείχνει τα σημεία ευθυγράμμισης).

 1. Εκτελέστε μια επιθεώρηση των τόπων όπου ο αγωγός πρέπει να περάσει.
 2. Τα στοιχεία, που εξασφαλίζουν τον εξαερισμό, τοποθετούνται στους τοίχους (στήλες).
 3. Οι ανελκυστήρες εγκαθίστανται στους ανελκυστήρες και εισάγονται τα στοιχεία του αγωγού.
 4. Συλλέξτε τα μεμονωμένα μέρη σε μπλοκ και ενισχύστε τους σφιγκτήρες στους οποίους θα γίνει η ανάρτηση.
 5. Οι ίδιοι οι αγωγοί αέρα είναι τοποθετημένοι χρησιμοποιώντας συνδετήρες φλάντζας.
 6. Αρχίστε να συναρμολογήσετε και να στερεώσετε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού στα στοιχεία που έχουν προηγουμένως συνδεθεί στους τοίχους (στήλες). Για αυτό, χρησιμοποιούνται πύργοι απογραφής, ανελκυστήρες κ.λπ.
 7. Ελέγχεται η ορθότητα της εγκατάστασης και συνδέεται το νέο τμήμα εξαερισμού με τα υφιστάμενα μπλοκ του κτιρίου (αν υπάρχουν).
 8. Αφαιρέστε όλα τα εξαρτήματα και ελέγξτε τη λειτουργία του συναρμολογημένου συστήματος.

Εάν είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μιας γραμμής αέρα κάτω από την οροφή του κτιρίου, χωριστά μέρη και εξαρτήματα τροφοδοτούνται στο χώρο εγκατάστασης. Εκεί συνδυάζονται σε μπλοκ, χρησιμοποιώντας τους κατόχους αποθεμάτων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα βαρούλκα, σηκώστε τη γραμμή αέρα και συνδέστε τις φλάντζες, οι οποίες προηγουμένως πρέπει να βρίσκονται στα σωστά σημεία κάτω από την οροφή. Τοποθέτησαν το συναρμολογημένο τμήμα και, έχοντας μετακινήσει τα βαρούλκα, ξεκίνησε την εγκατάσταση ενός νέου συνδέσμου. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να εγκατασταθεί ολόκληρη η γραμμή αέρα.

Αν αυτή η λειτουργία πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάτω από μια ψευδοροφή, τότε πριν από την εγκατάσταση, οι σύνδεσμοι του καναλιού αέρα αναστέλλονται και μετά την σταθερή τοποθέτηση της οροφής, εγκαθίστανται οι διανομείς αέρα.

Στερέωση του κατακόρυφου αγωγού αέρα: α - συγκολλημένος, β - φλαντζωτός.

Εάν η στήλη έχει σχεδίαση πλέγματος, ο αγωγός τοποθετείται είτε κατά μήκος των επιφανειών είτε μεταξύ των στηριγμάτων. Στην πρώτη παραλλαγή συναρμολογούνται μεγάλα μπλοκ, τα οποία ανυψώνονται με βαρούλκο και τοποθετούνται σε αναρτήσεις (στηρίγματα). Στη δεύτερη περίπτωση, πριν από την έναρξη της κύριας εργασίας μεταξύ των στοιχείων της στήλης, στερεώστε τους σωλήνες του σωστού διαμετρήματος. Το συναρμολογημένο θραύσμα εξαερισμού εισάγεται στην περιοχή μεταξύ παρακείμενων στηλών, που συνδέεται με τα δομικά μέρη και οι φλάντζες συνδέονται με τους σωλήνες διακλάδωσης. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού σε δομή δοκού.

Πώς είναι σταθερό το κάθετο αγωγό;

Κατ 'αρχάς, σημειώνοντας τα σημεία όπου πρέπει να γίνουν τα στοιχεία στερέωσης. Στη συνέχεια, αυτά τα μέρη εγκαθίστανται και τμήματα του μελλοντικού αγωγού οδηγούνται στον τόπο εγκατάστασης. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε στον εξωτερικό τοίχο, στερεώστε το στήριγμα, τον ανελκυστήρα και την κονσόλα με το σύστημα μπλοκ. Από τα μεμονωμένα μέρη, η δομή συναρμολογείται με τεντώματα. Τοποθετήστε μια ειδική ομπρέλα και το συναρμολογημένο τμήμα ανυψώνεται. Ευθυγραμμίστε με ραγάδες και στερεώστε την στην επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, συνδυάστε με τα προηγουμένως εγκατεστημένα εξαρτήματα και στερεώστε τα. Η επέκταση του κάθετου αγωγού μπορεί να γίνει με τρόπους όπως:

Στερέωση ομάδας κάθετων αεραγωγών: 1 - τόποι συγκόλλησης, 2 - πλαίσιο, 3 - γωνίες.

 • συσσώρευση δομής από κάτω.
 • επιμήκυνση του καναλιού αέρα από ψηλά.
 • εφαρμογή της μεθόδου εξώθησης.

Εάν είναι απαραίτητο να αυξηθεί το άνοιγμα του αγωγού στον εξωτερικό τοίχο ή στον άξονα, τότε χρησιμοποιείται η πρώτη μέθοδος. Τοποθετήστε το βαρούλκο και το σχοινί χαμηλώνει κατά μήκος του τοίχου ή στον άξονα. Οι σύνδεσμοι στερεώνονται με ανελκυστήρες. Στη συνέχεια, η εγκατάσταση του αγωγού αέρα αρχίζει σε μέρη. Ο σύνδεσμος ανυψώνεται με σχοινί στο σημείο σύνδεσης με το υπάρχον κανάλι και σταθεροποιείται. Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, εγκαθίστανται τα υπόλοιπα μέρη του εξαερισμού. Μετά την τοποθέτηση του τελευταίου τμήματος, το βαρούλκο αφαιρείται από την οροφή και τα τελευταία μέρη ασφαλίζονται με ομπρέλα.

Εάν το βάρος της δομής των αεραγωγών είναι μεγαλύτερο από τη φέρουσα ικανότητα των χρησιμοποιούμενων μηχανισμών, χρησιμοποιείται η δεύτερη μέθοδος. Κάθε μπλοκ συλλέγεται με τον ανωτέρω τρόπο και στη συνέχεια τα προκύπτοντα μεγάλα θραύσματα συνδυάζονται με συσσώρευση από πάνω. Κατ 'αρχάς, κάθε τμήμα ενισχύεται σε υποστηρίγματα, κατόπιν το δεύτερο κομμάτι τοποθετείται σύμφωνα με το σχέδιο. Από αυτό, στο πρώτο κομμάτι, το σχοινί του βαρούλκου χαμηλώνει. Αφαιρέστε τη βάση από το δεύτερο μπλοκ και τοποθετήστε την στο πρώτο κομμάτι.

Εγκατάσταση κάθετων αεραγωγών με τη μέθοδο επέκτασης από κάτω: 1, 2, 3, 4 - λεπτομέρειες του αγωγού.

Το βαρούλκο τραβήξτε το καλώδιο και απελευθερώστε το πρώτο κομμάτι από το εξάρτημα, σηκώστε και ενισχύστε το δεύτερο, συνδέστε τα σε μόνιμα στηρίγματα και σηκώστε τον ανελκυστήρα. Έτσι μπορείτε να αυξήσετε τον αεραγωγό μέχρι το επιθυμητό επίπεδο.

Η μέθοδος εξώθησης χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή κατακόρυφων αγωγών αέρα σε ορυχεία ή μέσω ανοιγμάτων στην οροφή των δομών. Πρώτον, εγκαθίστανται δύο βαρούλκα με μπλοκ και τοποθετούνται στοιχεία στερέωσης στους τοίχους. Ένα κομμάτι του αγωγού συλλέγεται από τα τμήματα και έπειτα μια πλάκα με οπές είναι προσαρτημένη στην κάτω φλάντζα του. Κάνουν σχοινιά του βαρούλκου. Η κατασκευή ανυψώνεται μέχρι να εμφανιστεί μια άνω φλάντζα πάνω από την οροφή του κτιρίου. Δεν πρέπει να προεξέχει περισσότερο από 0,45 μ. Τα θραύσματα με ομπρέλα συνδέονται στο απαιτούμενο ύψος, τα οποία συνδέονται με καλώδια στην οροφή.

Άλλοι τύποι εγκατάστασης εξαερισμού

Μπορείτε να διορθώσετε τα μέρη της δομής με τη βοήθεια των επιδέσμων. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία:

Εγκατάσταση κυκλικών αεραγωγών, που συνδέονται με επιδέσμους: α - οριζόντια με λαβές, b - κάθετες. 1 - μπλοκ, 2 - σφιγκτήρας, 3 - πίνακας συναρμολόγησης, 4 - προηγουμένως εγκατεστημένος αγωγός αέρα, I, II, III - τη θέση των αγωγών κατά την εγκατάσταση.

 1. Καταρτίζεται δήλωση για την απόκτηση διευρυμένων θραυσμάτων του αγωγού.
 2. Τοποθετήστε συνδετήρες και μηχανισμούς ανύψωσης στο χώρο.
 3. Ένας κυκλικός αγωγός αέρα συναρμολογείται από διάφορα μεγάλα τεμάχια και το πρώτο τμήμα απελευθερώνεται από τον επίδεσμο.
 4. Αναπαράγει τους άκρες και ξεκινά ένα δεύτερο μέρος.
 5. Σφίξτε τα άκρα των δακτυλίων κάλυψης και στρέψτε το μπουλόνι.
 6. Ένα προς ένα, τα μέρη του αγωγού συναρμολογούνται μεταξύ τους και τοποθετούνται στα σωστά σημεία.

Αν χρειάζεστε να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο σχέδιο τομής, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε διαμορφωμένα ελαστικά και ράγες. Η διαδικασία αυτής της εργασίας έχει ως εξής:

 1. Τοποθετούνται στοιχεία συναρμολόγησης και μηχανισμοί ανύψωσης.
 2. Πάρτε ένα κομμάτι του αγωγού και στερεώστε το στο σωστό μέρος.
 3. Εάν αυτό πρέπει να γίνει στο οριζόντιο επίπεδο, τότε χρησιμοποιούνται οι οδοστρωτήρες. Κατά την τοποθέτηση κάθετα, χρησιμοποιείται ειδική λαβή.
 4. Οι αρθρώσεις γειτονικών τμημάτων συνδέονται με τη στερέωση των πτερυγίων στις άνω μορφοποιημένες ράβδους.
 5. Σε μέρη όπου είναι δύσκολη η εκτέλεση αυτής της λειτουργίας, χρησιμοποιούνται σύνθετες λωρίδες.

Εάν η διαγώνιος του αγωγού δεν είναι μεγαλύτερη από 40 cm, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε πτερύγια σχήματος C. Το μήκος του τεμαχίου μπορεί να είναι 600 cm χωρίς τη χρήση οπισθοδρόμησης. Και αν τα εγκαταστήσετε, μπορείτε να αυξήσετε το άνοιγμα του αγωγού στα 16 μ.

Μέθοδοι καθορισμού του εξαερισμού

Η εγκατάσταση του εξαερισμού αντιπροσωπεύεται από τις ακόλουθες επιλογές:

Εγκατάσταση κάθετων αεραγωγών με εξώθηση.

 1. Χρησιμοποιήστε το βραχίονα σχήματος L. Μέρη του αεραγωγού στερεώνονται σε αυτό με βίδες ή βίδες.
 2. Για να εγκαταστήσετε ένα ορθογώνιο κανάλι αέρα, είναι δυνατή η χρήση βραχίονα σε σχήμα Ζ. Αυτό γίνεται επίσης με βίδες ή βίδες.
 3. Τοποθέτηση με τη βοήθεια του προφίλ και των στηριγμάτων: ο εξαερισμός στηρίζεται στην τροχιά και τα τμήματα με σπείρωμα περιορίζουν τις πλευρικές κινήσεις. Συχνά χρησιμοποιείται προφίλ καουτσούκ, η οποία επιπλέον παρέχει ηχομόνωση του αγωγού.
 4. Εάν είναι απαραίτητο να στερεώσετε ένα σωλήνα κυκλικής διατομής, τότε μπορεί να γίνει με διάτρητη ταινία. Αυτό γίνεται είτε με τη βοήθεια ενός βρόχου είτε με τη στερέωση στη βίδα στα σημεία εμπλοκής. Αυτή η μέθοδος έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - την έλλειψη της απαιτούμενης ακαμψίας.
 5. Η στάθμη θορύβου του αγωγού αέρα μπορεί να μειωθεί δραστικά εάν, κατά την ενίσχυση των αγωγών στρογγυλής εισόδου αέρα, χρησιμοποιήστε έναν σφιγκτήρα μαζί με μια διάτρητη ταινία. Αλλά αυτή η μέθοδος ισχύει για σωλήνες με διαμέτρημα μικρότερο από 20 cm.
 6. Για τοποθέτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουλόνια και σφιγκτήρα.
 7. Μερικές φορές χρησιμοποιήστε μια μπρούτζινη άγκυρα (διαχωριστικό), η οποία εισάγεται στην τρύπα που έχει γίνει προηγουμένως και περιστρέψτε τον πείρο.
 8. Εάν είναι αδύνατον να στερεωθούν οι αγωγοί αέρα στην οροφή για την τοποθέτηση, χρησιμοποιείται μεταλλική δοκός με σφιγκτήρα, πάνω στον οποίο είναι σταθερός ο πείρος.

Χρησιμοποιείται για τη στερέωση των αεραγωγών που κατασκευάζονται, των υλικών και των συσκευών:

 • αγκύλες διαφορετικών σχημάτων.
 • διασταυρώσεις και προφίλ.
 • διάτρητη ταινία, καρφιά?
 • σφιγκτήρες και σφιγκτήρες.
 • φύλλο σιδήρου?
 • χαλύβδιες γωνίες.
 • μεταλλικές σχάρες.
 • Μηχανισμοί ανύψωσης.

Οι αξιόπιστοι τρόποι στερέωσης των αγωγών και της εγκατάστασής τους είναι δυνατοί μόνο εφόσον πληρούνται όλες οι παραπάνω συστάσεις.

Οποιαδήποτε παραβίαση της διαδικασίας κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού θα προκαλέσει την ασταθή λειτουργία της και θα αυξήσει το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο.

Συνδετήρες για εξαερισμό - τύποι και μέθοδοι

Οργανώνοντας ένα σύστημα αερισμού των χώρων σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρεις εκδόσεις αγωγών - άκαμπτες, ημι-εύκαμπτες και ευέλικτες. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, πλαστικό και πολυμερή. Για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή, έχει αναπτυχθεί ένα ειδικό σύστημα στερέωσης εξαερισμού, το οποίο σήμερα θα είναι το άρθρο μας.

Επιπλέον, παρουσιάζουμε σε ένα επεξηγηματικό παράδειγμα πώς πρέπει να συμβεί αυτό.

Το εξάρτημα εξαερισμού επιτρέπει την ασφαλή στερέωση του αγωγού εξαερισμού

Στερέωση αεραγωγών

Οι αεραγωγοί μπορούν να στερεωθούν με διάφορους τρόπους σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο. Πολύ σπάνια εγκαθίστανται σε κεκλιμένη θέση.

Για στερέωση, χρησιμοποιούνται ειδικά στοιχεία στερέωσης. Οι μέθοδοι εγκατάστασής τους εξαρτώνται από το σχήμα και τις διαστάσεις του καναλιού αέρα.

Οριζόντια

Όταν εγκαθίστανται αγωγοί εξαερισμού σε τοίχους ή στήλες από τούβλο (οπλισμένο σκυρόδεμα), χρησιμοποιούνται μεταλλικοί βραχίονες υπό μορφή τετραγώνου. Η στεγανοποίησή τους στην επιφάνεια γίνεται με τη βοήθεια γωνιακών μαξιλαριών.

Οι βραχίονες στο προεξέχον τμήμα έχουν μια οπή για αναρτήσεις καναλιού αέρα.

Οι διαστάσεις της ράβδου που φεύγουν από το τοίχωμα και το μήκος του κλεισίματος στην επιφάνεια εξαρτώνται από τις διαστάσεις του αγωγού.

 1. Στη στήλη από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι αεραγωγοί είναι σταθεροί με γωνίες, αντηρίδες και μεταλλικά μαντήλια. Η χαλύβδινη πλάκα προσαρτάται στη στήλη με πείρους, μετά από την οποία πρέπει να βιδωθεί στη γωνία και στην μπομπίνα.
 2. Στον πίνακα από σκυρόδεμα ο αγωγός αέρα στερεώνεται με τη βοήθεια βραχιόνων, στη μεταλλική στήλη με σφιγκτήρες και τραβέρσες.
 3. Στα δοκάρια Ι, οι αγωγοί αέρα συνδέονται με βραχίονες από χάλυβα ή ταινίες σιδήρου.

Σφιγκτήρας - ένα αξιόπιστο εξάρτημα για εξαερισμό

Κάθετη

Ένας κυκλικός αγωγός αέρα σε ένα τμήμα μέχρι 1 m σε ένα τοίχο από τούβλα συνδέεται με ένα στήριγμα που αποτελείται από:

 • μεταλλική κονσόλα?
 • ειδικά μαξιλάρια.
 • σφιγκτήρες - από χάλυβα και από τη γωνία.

Στη στήλη από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι κυκλικοί αγωγοί αέρα συνδέονται με ένα βραχίονα που αποτελείται από κονσόλες συγκολλημένες στη μεταλλική πλάκα και δύο μισά σφιγκτήρες. Τα τελευταία βιδώνονται μαζί μετά την ολοκλήρωση του συγκροτήματος αεραγωγού εξαερισμού.

Συμβουλή: όταν δεν υπάρχει τρόπος για τον καθορισμό του εξαερισμού σε έναν τοίχο ή μια στήλη, μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας μια οροφή.

Στη φωτογραφία - μια διάτρητη ταινία για την ανάρτηση του ventcorobe

Εγκατάσταση αερισμού

Παρακάτω, η οδηγία θα σας πει πώς να κάνετε τα πάντα σωστά:

 1. Επιθεωρήστε την περιοχή όπου θα περάσει ο αγωγός.
 2. Τοποθετήστε τους συνδετήρες στους τοίχους και τους κίονες.
 3. Τοποθετήστε ανελκυστήρες στα υψόμετρα και καθοδηγήστε τα στοιχεία των καναλιών αέρα.
 4. Συναρμολογήστε τα μεμονωμένα στοιχεία σε μπλοκ και στερεώστε τους με σφιγκτήρες, πάνω στους οποίους θα εκτελεστεί η ανάρτηση.
 5. Τοποθετήστε τους αεραγωγούς χρησιμοποιώντας τις βάσεις φλάντζας.
 6. Αρχίστε να συγκεντρώνετε και να στερεώνετε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού στα στοιχεία που προετοιμάζονται στους τοίχους και τις κολώνες εκ των προτέρων.
 7. Ελέγξτε ότι το τμήμα εξαερισμού έχει εγκατασταθεί σωστά και έχει συνδεθεί με τις υπάρχουσες μονάδες του κτιρίου.
 8. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα και ελέγξτε τη λειτουργία του συναρμολογημένου συστήματος.
 1. Σημειώστε τις περιοχές στις οποίες πρέπει να εγκαταστήσετε τους συνδετήρες.
 2. Κάνετε την εγκατάστασή τους και φέρτε σε αυτά τα τμήματα του μελλοντικού αγωγού.
 3. Ασφαλίστε το στήριγμα, ανυψώστε και μπλοκάρετε το σύστημα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία στον εξωτερικό τοίχο.
 4. Συναρμολογήστε τα εξαρτήματα από τα μεμονωμένα μέρη με ραγάδες.
 5. Τοποθετήστε μια ειδική ομπρέλα και ανασηκώστε το συναρμολογημένο τμήμα.
 6. Ευθυγραμμίστε με ραγάδες και ασφαλίστε στην επιθυμητή θέση.
 7. Συνθέστε τα ήδη εγκατεστημένα εξαρτήματα και ασφαλίστε τα πάντα.

Συμβουλή: όταν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό κάτω από μια ψευδοροφή, πριν από την τοποθέτησή του, κρεμάστε τους συνδέσμους του καναλιού αέρα, στη συνέχεια τοποθετήστε τους διανομείς αέρα της εγκατάστασης της ψευδοροφής.

L και στοιχεία σχήματος Ζ για ορθογώνιους αεραγωγούς

Μέθοδοι στερέωσης αεραγωγών

Η εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να γίνει ως εξής:

 1. Χρησιμοποιήστε το βραχίονα σχήματος L, του οποίου η τιμή είναι αρκετά προσιτή. Συνδέστε τα στοιχεία του αεραγωγού με βίδες ή βίδες.
 2. Ο ορθογώνιος αγωγός αέρα μπορεί να στερεωθεί με βίδες ή βίδες με στήριγμα σε σχήμα Ζ.
 3. Τοποθέτηση με καρφιά και προφίλ:
 • Ο εξαερισμός πρέπει να στηρίζεται στην οδόστρωμα.
 • Τα εξαρτήματα με σπείρωμα μειώνουν την πλευρική μετατόπιση.

Συχνά χρησιμοποιείτε ένα ελαστικό προφίλ, το οποίο επιπλέον παρέχει ηχομόνωση του καναλιού αέρα.

 1. Για τη στερέωση σωλήνα κυκλικής διατομής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διάτρητη ταινία. Κάνετε αυτό με τη βοήθεια ενός μεντεσέ ή με τη στερέωση στη βίδα στα τμήματα εμπλοκής. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ακαμψία.

Τοποθετήστε τους αεραγωγούς στην οροφή με τα χέρια σας

Συμβουλή: Για τους σωλήνες με διάμετρο μικρότερο από 200 mm, η στάθμη θορύβου του καναλιού αέρα μπορεί να μειωθεί εάν ένας σφιγκτήρας χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με τη διάτρητη ταινία.

 1. Χρησιμοποιήστε ένα πείρο και έναν σφιγκτήρα για τη συναρμολόγηση.
 2. Μπορείτε μερικές φορές να χρησιμοποιήσετε ένα μπρονζέ διαχωριστικό, το οποίο πρέπει να τοποθετήσετε σε μια προκατασκευασμένη τρύπα και σφίξτε τον πείρο.

Συμβουλή: Εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση αεραγωγών στην οροφή, χρησιμοποιήστε μια μεταλλική δοκό με σφιγκτήρα, με έναν πείρο συνδεδεμένο σε αυτήν, για τοποθέτηση.

Χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα προϊόντα στερέωσης για εξαερισμό, υλικά και συσκευές:

 • αγκύλες διαφόρων σχημάτων.
 • προφίλ.
 • διασταυρώσεις.
 • Φουρκέτες?
 • διάτρητη ταινία;
 • σφιγκτήρες ·
 • Σφιγκτήρες.
 • Μηχανισμοί ανύψωσης;
 • χαλύβδιες γωνίες.
 • φύλλο σιδήρου?
 • μεταλλικές σχάρες.

Συμπέρασμα

Μια αξιόπιστη εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού μπορεί να εγγυηθεί μόνο τους σωστούς συνδετήρες. Διάφορες συσκευές, εξαρτήματα και υλικά χρησιμοποιούνται γι 'αυτό. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς πρέπει όλοι να χρησιμοποιηθούν εάν είναι απαραίτητο.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Αναλώσιμα και εξαρτήματα για τον εξαερισμό

Τιμή αερισμού και κλιματισμού.

Το σπείρωμα γαλβανιζέ με ένα πρότυπο μήκος 2 μέτρων και 1 μέτρο, DIN 975. Στη λίστα τιμών στον πείρο κάτω από το πρώτο ψηφίο αναφέρεται στη διάμετρο του μετρικού σπειρώματος M6, M8, M10, M12, M16 σε χιλιοστά, και το δεύτερο - το μήκος του ορθοστάτη, σε χιλιοστά. Η τιμή είναι για 1 τεμάχιο.

Στήριγμα T για τη στερέωση των δομών αγωγού αέρα (η κονσόλα MQ). Γαλβανισμένο μέταλλο πάχους 3mm καλυμμένο με προστατευτικό στρώμα 8-10 μικρών. Τα τυπικά μήκη υποδεικνύονται σε χιλιοστά μετά το γράμμα L, τότε η διατομή του προφίλ είναι 20x30mm, 38x48mm

Αρ. 20 (ελαστικό ανοξείδωτου χάλυβα AISI 304)

Αρ. 30 (διαύλου AISI 304)

95 * 18 * 2,5 AISI 430

95 * 18 * 2,5 AISI 304

Η τυπική εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος σε ένα διαμέρισμα αποτελείται από τα κύρια στάδια:

 • 1. Η σωστή επιλογή του τόπου εγκατάστασης σύμφωνα με αρκετούς κανόνες.
 • 2. Διάτρηση τεχνολογικών οπών.
 • 3. Τοποθετήστε βραχίονες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, καθώς και του πίνακα στερέωσης της εσωτερικής μονάδας.
 • 4. Εγκατάσταση και στερέωση του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος.
 • 5. Τοποθέτηση γραμμών Freon χαλκού, αποχετεύσεων αποστράγγισης, καλωδίων σύνδεσης μεταξύ των μονάδων.
 • 6. Κύλιση σωλήνων, εκκένωση του συστήματος κλιματισμού.
 • 7. Δοκιμή με μέτρηση των παραμέτρων λειτουργίας.

Εξαρτήματα για τον εξαερισμό

Συνδετήρες

Κατά τη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να δοθεί η δέουσα προσοχή στην ασφάλειά του, στην οποία η αξιοπιστία της στερέωσης όλων των στοιχείων παίζει σημαντικό ρόλο. Για το σκοπό αυτό προορίζονται τέτοια προϊόντα όπως συνδετήρες για εξαερισμό. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι αυτών των εξαρτημάτων. Το PC "Ventas" σας προσφέρει τη δυνατότητα να μελετήσετε την ποικιλία των προϊόντων και να επιλέξετε τους απαραίτητους συνδετήρες, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.

Συνδετήρες χονδρικής και λιανικής πώλησης

Κατά τον καθορισμό των πιο κοινά χρησιμοποιούμενων συνδετήρων τεχνολογίας διαφορετικών προφίλ. Για τις κατασκευές από κυματοειδές χαρτόνι, οι V-fasteners είναι κατάλληλες και για να μειώσετε τους κραδασμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο εξοπλισμένο με αποσβεστήρα κραδασμών. Η εγκατάσταση για εξαερισμό επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του συστήματος. Για την εγκατάσταση αεραγωγών ευθείας γραμμής, η διαδρομή είναι κατάλληλη και ο σφιγκτήρας είναι ο βέλτιστος για εξοπλισμό στρογγυλού τύπου.

Σε κατάλογό μας των συνδετήρων Χονδρική περιλαμβάνει στοιχεία όπως ταινία, διάτρητα, ταινία αλουμινίου, παξιμάδια, μπουλόνια, ταινίες στεγανοποίησης, άγκυρες, καρφίτσες και περισσότερο.

Πώς να εγκαταστήσετε αγωγούς: εγκατάσταση εύκαμπτων και άκαμπτων αεραγωγών

Τα σύγχρονα γραφεία, τα κτίρια κατοικιών, τα βιομηχανικά κτίρια πρέπει να εξασφαλίζουν την κανονική ανταλλαγή αέρα και στη συσκευή πλήρους εξαερισμού. Για να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σύστημα, εγκαθίστανται αεραγωγοί. Εγκαθίστανται τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίων.

Σύνδεση σε μια συγκεκριμένη σειρά, οι αγωγοί σχηματίζουν ένα δίκτυο εξαερισμού.

Η αρχή της ταξινόμησης των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί ονομάζονται σύστημα σωλήνων, προσαρμοσμένοι για να μετακινούν τη ροή του αέρα κατά μήκος του και να διευθετούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε σπίτια, οι αγωγοί αέρα σχηματίζουν συστήματα κλιματισμού, συνδέουν κουζίνες και βιομηχανικές κουκούλες, χρησιμοποιούνται σε συστήματα θέρμανσης αέρα.

Με βάση το σχεδιασμό, χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι εργονομικοί, ο αέρας τους μετακινείται σχεδόν αθόρυβα, οι δονήσεις στην εργασία είναι ασήμαντοι. Συνδέστε τα στοιχεία αγωγών στο κυκλικό τμήμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα στοιχεία.

Η ορθογώνια διατομή του αγωγού είναι προτιμότερη όταν το σύστημα πρέπει να γίνει αόρατο κρύβοντάς το κάτω από την επένδυση. Αυτό και ένα ικανοποιητικό επίπεδο διακίνησης οφείλεται στην επιλογή τους κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε κτίρια κατοικιών. Επιπλέον, οι αγωγοί είναι άκαμπτοι και εύκαμπτοι.

Στο πρώτο, το τμήμα μπορεί να είναι είτε κυκλικό είτε ορθογώνιο, και το δεύτερο τμήμα έχει μόνο κύκλο. Η χρήση τους είναι κατάλληλη στα σημεία διακλάδωσης. Οι εύκαμπτοι αγωγοί παράγονται κυρίως από αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα, αν και υπάρχουν επίσης προϊόντα από σιλικόνη, υφάσματα, καουτσούκ, ανθεκτικά στην επιθετική χημεία.

Για τους οπαδούς, προμήθεια και εξαγωγή διαχύτες, γρίλιες τους συνδέεται άμεσα, αλλά μερικές φορές να δένουν με ένα αγωγό με το κεντρικό σύστημα, και άλλα σχετικά στοιχεία του συνδετικού συναρμολόγησης. Μέσα στην επιφάνεια των εύκαμπτων αγωγών δεν είναι ιδιαίτερα λεία, συνεπώς η αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση δημιουργεί επιπλέον θόρυβο.

Η δομή των εύκαμπτων αγωγών είναι πολλαπλών στρώσεων. Για μεγαλύτερη ακαμψία τοποθετείται ένα χαλύβδινο σύρμα μεταξύ των στρωμάτων. Οι αγωγοί εξαερισμού των οικιστικών κατοικιών είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σωλήνες από PVC, οι οποίοι έχουν υψηλά ηχοαπορροφητικά και θερμικά μονωτικά χαρακτηριστικά. Εφαρμόστε κυματοειδείς αυλακώσεις σε εκείνους τους χώρους όπου η ταχύτητα της μάζας αέρα δεν υπερβαίνει τα 30 m / s και η πίεση δεν υπερβαίνει τους 5 τόνους.

Οι αεραγωγοί από το σχεδιασμό μπορούν να ενσωματωθούν, με τη μορφή αγωγών εξαερισμού, και εξωτερικά, που τοποθετούνται σε τοίχους και οροφές. Τα πρώτα βρίσκονται μέσα στους τοίχους. Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, η εσωτερική τους επιφάνεια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, τότε ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς να προσκρούσει σε παρεμβολές. Στο κάτω μέρος, ο άξονας έχει μια οπή που επιτρέπει τον καθαρισμό του αγωγού αέρα.

Τα κιβώτια με ανάρτηση και το στήριγμα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση εξωτερικών αγωγών αέρα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από σωλήνες και συνδετήρες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Συνεχίζοντας από ένα τέτοιο σημάδι όπως η παρουσία μόνωσης, οι αεραγωγοί είναι απομονωμένοι και χωρίς μόνωση. Με βάση το σχεδιασμό των χώρων και τα δομικά χαρακτηριστικά της δομής, σταματούν την επιλογή σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο αγωγών.

Η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να προηγείται ενός ποιοτικού αεροδυναμικού υπολογισμού. Θα πρέπει να καθοριστεί η πίεση στο σύστημα, ο όγκος των αέριων μαζών που διέρχονται από τον αγωγό, η διατομή του, ο τύπος της ανταλλαγής αέρα.

Αεροδυναμικός υπολογισμός του αεραγωγού

Για να καθορίσετε το μέγεθος του αγωγού σε μια ενότητα, χρειάζεστε μια έκδοση του σχεδίου του εναέριου δικτύου. Κατ 'αρχάς, υπολογίστε την περιοχή της εγκάρσιας τομής. Για έναν στρογγυλό σωλήνα, η διάμετρος βρίσκεται από τον τύπο:

D = √4S / π

Εάν μια ορθογωνική διατομή με μια περιοχή που βρέθηκαν πολλαπλασιάζοντας το μήκος από το πλάτος πλευρά: S = Α χ Β υπολογισμό τμήμα και χρησιμοποιώντας τον τύπο S = L / 3600V, είναι σε όγκο vozduhozamescheniya mᶾ L / h.

Η ταχύτητα μετακίνησης του αέρα στον αγωγό στην περιοχή της σχάρας τροφοδοσίας συνιστάται να λαμβάνεται εντός των ορίων από 2 έως 2,5 m / s για γραφεία και χώρους στέγασης και από 2,5 έως 6 m / s στην παραγωγή. Στους κύριους αεραγωγούς - από 3.5 σε 6 στην πρώτη περίπτωση, από 3.5 σε 5 - στη δεύτερη και από 6 σε 11 m / s - στην τρίτη. Εάν η ταχύτητα υπερβεί αυτές τις τιμές, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί πέρα ​​από την κανονιστική τιμή. Ο Συντελεστής 3600 συμφωνεί μεταξύ τους δευτερόλεπτα και ώρες.

Από το τραπέζι, εστιάζοντας στην ταχύτητα ροής του αέρα, μπορείτε να πάρετε και την εκτιμώμενη ροή της μάζας του αέρα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αγωγού

Ανεξάρτητα από τον τύπο και τις λειτουργίες που εμπίπτουν στο σύστημα εξαερισμού, το κύριο καθήκον, που συνίσταται στη μεταφορά του αέρα, εκτελεί μέσα του κανάλια για τη μεταφορά της ροής του αέρα. Από όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος, η πιο δύσκολη στιγμή είναι η εγκατάσταση αεραγωγών.

Ακόμη και με έναν καλώς υπολογισμένο υπολογισμό, παραβιάζοντας την τεχνολογία, δεν θα είναι ποτέ δυνατό να δημιουργηθεί ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς αποτυχίες. Εκτός από τις κύριες λειτουργίες, ο εξαερισμός μπορεί να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες:

 • ελέγχει την καθαρότητα του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο.
 • να διατηρεί ένα καθορισμένο ποσοστό υγρασίας ·
 • για να αποφύγετε τυχόν ακαθαρσίες ο αέρας που αφαιρείται από το κτίριο.

Στη συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη μόνο μία γραμμή αέρα. Στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής θα χρειαστεί να εγκατασταθούν δύο ανεξάρτητοι αεραγωγοί για να διασφαλιστεί ότι ένας από αυτούς δέχεται καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο και ο άλλος αφήνει τον χρησιμοποιούμενο αέρα.

Γενικοί κανόνες εγκατάστασης

Υπάρχουν έγγραφα στα οποία ορίζονται οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των αεραγωγών. Αυτά περιλαμβάνουν τα JV 60.13330 και JV 73.13330.2012. Ο πρώτος ονομάζεται "Θέρμανση, Εξαερισμός και Κλιματισμός" και ο δεύτερος είναι "Εσωτερικά Υδραυλικά και Τεχνικά Συστήματα Κτιρίων". Επιπλέον, οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν αεραγωγούς, δίνουν τις δικές τους οδηγίες.

Απαιτήσεις που πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρης τάνυση εύκαμπτων αγωγών κατά την τοποθέτησή τους.
 2. Δεν υπάρχει χαλάρωση για την αποφυγή απώλειας πίεσης.
 3. Υποχρεωτική γείωση. ο αυτοκινητόδρομος έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό.
 4. Μην σχεδιάζετε την εγκατάσταση εύκαμπτων και ημι-άκαμπτων αγωγών αν το κάθετο τμήμα του συστήματος είναι μια τροχιά που εκτείνεται σε περισσότερους από 2 ορόφους.
 5. Τοποθετήστε εξαιρετικά άκαμπτες σωλήνες στα δάπεδα του υπογείου, στα κελάρια, στις κατασκευές από σκυρόδεμα, σε σημεία επαφής με το έδαφος.
 6. Κατά το στάδιο του σχεδιασμού και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης εύκαμπτων και άλλων αγωγών, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι στο σύστημα αερισμού λειτουργίας η διαδρομή του αέρα είναι μια σπείρα.
 7. Σε στροφές, τοποθετήστε μια ακτίνα ίση με τουλάχιστον δύο διαμέτρους σωλήνων.
 8. Μέσω των τοίχων αγωγών, χρησιμοποιώντας ειδικά μανίκια από μέταλλο και προσαρμογείς.
 9. Ο αγωγός εγκατάστασης που έχει υποστεί ζημιά πρέπει να αντικατασταθεί.

Συχνότερα οι αγωγοί αέρα συνδέονται με τοίχους, οροφή, στο διάστημα μεταξύ των οροφών. Παραμένει αμετάβλητο ότι το κέντρο των αεραγωγών και το επίπεδο των δομών πρέπει να παραμένουν παράλληλα μεταξύ τους. Οι κανονισμοί ρυθμίζουν επίσης την ελάχιστη απόσταση από τον αεραγωγό σε άλλες δομές:

Κατά την τοποθέτηση αεραγωγών, υπάρχουν 2 επιλογές. Πρώτον, οι συνδυασμένοι σωλήνες αποτελούν ένα σύστημα με κοινό σωλήνα εκροής. Δεύτερον - κάθε δωμάτιο διαθέτει μεμονωμένο αεραγωγό.

Τύποι συνδέσεων άκαμπτων αγωγών

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, συνιστάται να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Συνδυάστε τους αεραγωγούς με μια φλάντζα και το εξάρτημα του καλύμματος. Στην πρώτη περίπτωση, τα διαμορφωμένα στοιχεία και τα άκρα των σωλήνων συμπληρώνονται με φλάντζες, ενώ στη συνέχεια συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, χρησιμοποιώντας πριτσίνια, τοποθετώντας τα κάθε 200 mm ή εφαρμόζοντας συγκόλληση. Ως σφράγιση για φλάντζες, χρησιμοποιήστε ελαστικά παρεμβύσματα.

Φλάντζες κατασκευής - η διαδικασία είναι πολύπλοκη και δεν είναι πολύ κερδοφόρα για τον κατασκευαστή.

Ένας επίδεσμος ή ένας συνδυασμός πλακιδίων είναι πιο επωφελής τόσο στο οικονομικό σχέδιο όσο και στο κόστος του χρόνου. Περιλαμβάνει την επικάλυψη ενός επίδεσμου, ο οποίος είναι μια λεπτή μεταλλική λωρίδα ή λωρίδες. Αυτός ο τύπος σύνδεσης δεν είναι επίσης τέλειος.

Το κύριο πράγμα είναι ότι η στεγανότητα είναι χαμηλή, εξαιτίας των οποίων οι αρθρώσεις γίνονται σημεία διαρροής αέρα, και στη μείξη της θερμοκρασίας συσσωρεύεται συμπύκνωμα εδώ.

Υπάρχει επίσης ένας τρίτος τρόπος σύνδεσης κατά την εγκατάσταση άκαμπτων αγωγών - ένα ελαστικό και μια γωνία. Αυτή η εφεύρεση των μηχανικών από Metz από τη Γερμανία. Τώρα κατακτά με επιτυχία τις θέσεις των δύο πρώτων μεθόδων. Για την κοπή ελαστικών δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός και μια γωνία γίνεται με σφράγιση.

Μέθοδοι στερέωσης αεραγωγών

Υπάρχουν 4 τρόποι στερέωσης των αεραγωγών:

 • φουρκέτα και προφίλ?
 • βιδώστε και στρίψτε.
 • φουρκέτα συν ζυγό?
 • διάτρητη ταινία.

Η πρώτη από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείται από επαγγελματίες. Το προφίλ που χρησιμοποιείται έχει σχήμα L ή Ζ. Ο δεύτερος είναι κυρίως σταθεροί αγωγοί βαρέως αέρα. Μειώνει το φορτίο των συνδετήρων και παρέχει πρόσθετη άκαμπτη στήριξη για το γωνιακό κουτί, το οποίο είναι εγκατεστημένο κάτω από την κάτω γωνία. Στη θέση του στερέωσης του προφίλ, τοποθετήστε τις λαστιχένιες σφραγίδες. Είναι απαραίτητα για τη μείωση του θορύβου και την επιβράδυνση των κραδασμών.

Όταν εγκαθίστανται αγωγοί με θερμομόνωση και ηχομόνωση, όπου το πλάτος της γραμμής είναι μεγαλύτερο από 60 cm, χρησιμοποιείται μια δεύτερη μέθοδος προσάρτησης. Το φορτίο από τον ίδιο τον αγωγό βρίσκεται στην τροχιά, και από τις οριζόντιες μετατοπίσεις οι ασφαλιστικές ράβδοι είναι ασφαλισμένες. Για καλύτερη απομόνωση από τον θόρυβο, χρειάζεται επίσης ένα προφίλ ελαστικού. Τοποθετήστε το μεταξύ του αγωγού και της διαδρομής.

Για την εγκατάσταση των στρογγυλών αγωγών - απλή ή απομονωμένη χρήση της τρίτης μεθόδου - stud και clamp. Σε μικρά τμήματα του αγωγού, κατασκευασμένα από εύκαμπτους σωλήνες, μπορείτε να το κάνετε με έναν σφιγκτήρα. Ένας απλός και φθηνός τρόπος - τοποθέτηση με διάτρητη ταινία.

Για έναν κυκλικό αεραγωγό, ένας βρόχος είναι κατασκευασμένος από διάτρητη ταινία, και για έναν ορθογώνιο αγωγό, συνδέεται με τους κοχλίες. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο για συστήματα με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 20 cm, επειδή η δομή δεν έχει αρκετή ακαμψία.Στη πίσω πλευρά, ο αγωγός στερεώνεται απευθείας στις δομές της οροφής με τη βοήθεια μιας σύνδεσης αγκύρωσης ή με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα.

Εγκατάσταση εύκαμπτων σωλήνων

Οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν από τους άκαμπτους. Η τεχνολογία αποτελείται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κοπή. Αεραγωγός, για βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, τέντωμα, μέτρο και μήκος σχεδίου. Στη συνέχεια, κάντε μια περικοπή στη στροφή.
 2. Συνδέσεις. Ο αγωγός αέρα τοποθετείται στο σωλήνα διακλάδωσης τουλάχιστον 5 cm. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα που έχει επισημανθεί με χρωματική ένδειξη στον εύκαμπτο σωλήνα. Η σωστή εγκατάσταση μειώνει το επίπεδο θορύβου στο σύστημα.
 3. Σφράγιση. Σφραγίστε την άρθρωση χρησιμοποιώντας στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία αλουμινίου. Τοποθετήστε τον αγωγό με σφιγκτήρα.

Στην περίπτωση της εγκατάστασης σωληνώσεων με θερμική μόνωση, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνολογία, αλλά όταν κόβεται ή συνδέεται ο αγωγός αέρα, το μονωτικό στρώμα είναι προσυσκευασμένο. Το γυμνό πλαίσιο συνδέεται ή κόβεται, η σύνδεση σφραγίζεται και μόνο τότε η μόνωση επιστρέφει στη θέση της. Μετά από αυτό, πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μονωθεί.

Τα σημεία στήριξης πρέπει να είναι εντός 1,5 ζώνη - 3 m μεταξύ τους. Αφέθηκε να κρεμάει ανάμεσά τους δεν είναι μεγαλύτερη από 5 cm έως 1 m. Εάν ο αγωγός είναι διατεταγμένος παράλληλα προς και πάνω στις δομές οροφής, η απόσταση μεταξύ των αξόνων των σφιγκτήρων είναι 100 εκατοστά. Όταν ο αγωγός σε κατακόρυφη θέση, η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων αυξάνεται σε ένα μέγιστο των 180 εκατοστών. Σφιγκτήρας κάλυψη αγωγών μπορεί να είναι λιγότερο από ½ της πρώτης διαμέτρου.

Αν χρειάζεται να κάνετε στροφές, χρειάζεστε τη μεγαλύτερη ακτίνα. Καθώς μειώνεται η πίεση, αυτή η παράμετρος μειώνεται. Βέλτιστα, όταν η ακτίνα κάμψης ισούται με 2 διαμέτρους σωλήνων.

Η ακάλυπτη από τις ατμοσφαιρικές επιρροές και ο υπεριώδης εύκαμπτος αγωγός δεν θα διαρκέσει πολύ αν είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικούς χώρους. Ένας εύκαμπτος αγωγός, κατασκευασμένος από ταινία μεταλλικού πολυεστέρα, σε επαφή με τον σωλήνα θέρμανσης, θα αναποδογυρίσει αναπόφευκτα και γρήγορα θα γεμίσει. Μην επιτρέπετε και να έρθετε σε επαφή με αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από διαφορετικά μέταλλα - επηρεάζει αρνητικά και τη διάρκεια ζωής τους.

Μια σημαντική ζημιά προκαλεί στατικούς αγωγούς στατικό ηλεκτρισμό. Με μια μεγάλη συσσώρευση και την εμφάνιση μιας εκκένωσης, μπορεί να συμβεί και έκρηξη. Αυτή η κατάσταση είναι δυνατή όταν υπάρχουν ζεύγη φυσικών διαλυτών στον αέρα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Σε αυτή την περίπτωση η γείωση θα βοηθήσει. Για το σκοπό αυτό, το καλώδιο γείωσης είναι συνδεδεμένο με το σύρμα που σχηματίζει το πλαίσιο αεραγωγού. Εάν πρόκειται για σύστημα εξάτμισης που βρίσκεται πάνω από τον εξοπλισμό, το σπειροειδές σύρμα οδηγείται στο περίβλημα του.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Εδώ θα δείτε πώς οι ειδικοί εκτελούν την εγκατάσταση αεραγωγών:

Εξαρτήματα για τον εξαερισμό

Σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τις οικοδομικές εργασίες χωρίς συνδετήρες, όπως βίδες, παξιμάδια, ροδέλες, άγκυρες, βίδες για ξύλο και μέταλλο, κλπ Είδη στερέωσης υψηλής ποιότητας -. Η επιτυχία της παραγωγής, φινίρισμα, συναρμολόγηση, υψηλή ταχύτητα εκτέλεσης, την αξιοπιστία των κατασκευών.

Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε βίδες, αυτοπροωθούμενες βίδες χύμα. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από διαφορετικούς κατασκευαστές. Αλλά για να αποκτήσετε πραγματικά υψηλής ποιότητας μπουλόνια είναι πολύ πιο δύσκολο λόγω των υψηλών απαιτήσεων που επιβάλλονται στα υλικά και τις τεχνολογίες παραγωγής.

Η γκάμα των συνδετήρων ενημερώνεται και διευρύνεται τακτικά, εμφανίζονται νέα στοιχεία που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και η ζήτηση για βίδες, παξιμάδια, ξύλινες βίδες παραμένει σταθερά υψηλή. Και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να αγοράσετε καρύδια, μπουλόνια και βίδες που πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις ποιότητας.

Συνδετήρες για εξαερισμό - τύποι και μέθοδοι

Οργανώνοντας ένα σύστημα αερισμού των χώρων σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρεις εκδόσεις αγωγών - άκαμπτες, ημι-εύκαμπτες και ευέλικτες. Είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, πλαστικό και πολυμερή. Για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή, έχει αναπτυχθεί ένα ειδικό σύστημα στερέωσης εξαερισμού, το οποίο σήμερα θα είναι το άρθρο μας.

Επιπλέον, παρουσιάζουμε σε ένα επεξηγηματικό παράδειγμα πώς πρέπει να συμβεί αυτό.

Το εξάρτημα εξαερισμού επιτρέπει την ασφαλή στερέωση του αγωγού εξαερισμού

Στερέωση αεραγωγών

Οι αεραγωγοί μπορούν να στερεωθούν με διάφορους τρόπους σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο. Πολύ σπάνια εγκαθίστανται σε κεκλιμένη θέση.

Για στερέωση, χρησιμοποιούνται ειδικά στοιχεία στερέωσης. Οι μέθοδοι εγκατάστασής τους εξαρτώνται από το σχήμα και τις διαστάσεις του καναλιού αέρα.

Οριζόντια

Όταν εγκαθίστανται αγωγοί εξαερισμού σε τοίχους ή στήλες από τούβλο (οπλισμένο σκυρόδεμα), χρησιμοποιούνται μεταλλικοί βραχίονες υπό μορφή τετραγώνου. Η στεγανοποίησή τους στην επιφάνεια γίνεται με τη βοήθεια γωνιακών μαξιλαριών.

Οι βραχίονες στο προεξέχον τμήμα έχουν μια οπή για αναρτήσεις καναλιού αέρα.

Οι διαστάσεις της ράβδου που φεύγουν από το τοίχωμα και το μήκος του κλεισίματος στην επιφάνεια εξαρτώνται από τις διαστάσεις του αγωγού.

 1. Στη στήλη από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι αεραγωγοί είναι σταθεροί με γωνίες, αντηρίδες και μεταλλικά μαντήλια. Η χαλύβδινη πλάκα προσαρτάται στη στήλη με πείρους, μετά από την οποία πρέπει να βιδωθεί στη γωνία και στην μπομπίνα.
 2. Στον πίνακα από σκυρόδεμα ο αγωγός αέρα στερεώνεται με τη βοήθεια βραχιόνων, στη μεταλλική στήλη με σφιγκτήρες και τραβέρσες.
 3. Στα δοκάρια Ι, οι αγωγοί αέρα συνδέονται με βραχίονες από χάλυβα ή ταινίες σιδήρου.

Σφιγκτήρας - ένα αξιόπιστο εξάρτημα για εξαερισμό

Κάθετη

Ένας κυκλικός αγωγός αέρα σε ένα τμήμα μέχρι 1 m σε ένα τοίχο από τούβλα συνδέεται με ένα στήριγμα που αποτελείται από:

 • μεταλλική κονσόλα?
 • ειδικά μαξιλάρια.
 • σφιγκτήρες - από χάλυβα και από τη γωνία.

Στη στήλη από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι κυκλικοί αγωγοί αέρα συνδέονται με ένα βραχίονα που αποτελείται από κονσόλες συγκολλημένες στη μεταλλική πλάκα και δύο μισά σφιγκτήρες. Τα τελευταία βιδώνονται μαζί μετά την ολοκλήρωση του συγκροτήματος αεραγωγού εξαερισμού.

Συμβουλή: όταν δεν υπάρχει τρόπος για τον καθορισμό του εξαερισμού σε έναν τοίχο ή μια στήλη, μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας μια οροφή.

Στη φωτογραφία - μια διάτρητη ταινία για την ανάρτηση του ventcorobe

Εγκατάσταση αερισμού

Παρακάτω, η οδηγία θα σας πει πώς να κάνετε τα πάντα σωστά:

 1. Επιθεωρήστε την περιοχή όπου θα περάσει ο αγωγός.
 2. Τοποθετήστε τους συνδετήρες στους τοίχους και τους κίονες.
 3. Τοποθετήστε ανελκυστήρες στα υψόμετρα και καθοδηγήστε τα στοιχεία των καναλιών αέρα.
 4. Συναρμολογήστε τα μεμονωμένα στοιχεία σε μπλοκ και στερεώστε τους με σφιγκτήρες, πάνω στους οποίους θα εκτελεστεί η ανάρτηση.
 5. Τοποθετήστε τους αεραγωγούς χρησιμοποιώντας τις βάσεις φλάντζας.
 6. Αρχίστε να συγκεντρώνετε και να στερεώνετε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού στα στοιχεία που προετοιμάζονται στους τοίχους και τις κολώνες εκ των προτέρων.
 7. Ελέγξτε ότι το τμήμα εξαερισμού έχει εγκατασταθεί σωστά και έχει συνδεθεί με τις υπάρχουσες μονάδες του κτιρίου.
 8. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα και ελέγξτε τη λειτουργία του συναρμολογημένου συστήματος.
 1. Σημειώστε τις περιοχές στις οποίες πρέπει να εγκαταστήσετε τους συνδετήρες.
 2. Κάνετε την εγκατάστασή τους και φέρτε σε αυτά τα τμήματα του μελλοντικού αγωγού.
 3. Ασφαλίστε το στήριγμα, ανυψώστε και μπλοκάρετε το σύστημα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία στον εξωτερικό τοίχο.
 4. Συναρμολογήστε τα εξαρτήματα από τα μεμονωμένα μέρη με ραγάδες.
 5. Τοποθετήστε μια ειδική ομπρέλα και ανασηκώστε το συναρμολογημένο τμήμα.
 6. Ευθυγραμμίστε με ραγάδες και ασφαλίστε στην επιθυμητή θέση.
 7. Συνθέστε τα ήδη εγκατεστημένα εξαρτήματα και ασφαλίστε τα πάντα.

Συμβουλή: όταν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό κάτω από μια ψευδοροφή, πριν από την τοποθέτησή του, κρεμάστε τους συνδέσμους του καναλιού αέρα, στη συνέχεια τοποθετήστε τους διανομείς αέρα της εγκατάστασης της ψευδοροφής.

L και στοιχεία σχήματος Ζ για ορθογώνιους αεραγωγούς

Μέθοδοι στερέωσης αεραγωγών

Η εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να γίνει ως εξής:

 1. Χρησιμοποιήστε το βραχίονα σχήματος L, του οποίου η τιμή είναι αρκετά προσιτή. Συνδέστε τα στοιχεία του αεραγωγού με βίδες ή βίδες.
 2. Ο ορθογώνιος αγωγός αέρα μπορεί να στερεωθεί με βίδες ή βίδες με στήριγμα σε σχήμα Ζ.
 3. Τοποθέτηση με καρφιά και προφίλ:
 • Ο εξαερισμός πρέπει να στηρίζεται στην οδόστρωμα.
 • Τα εξαρτήματα με σπείρωμα μειώνουν την πλευρική μετατόπιση.

Συχνά χρησιμοποιείτε ένα ελαστικό προφίλ, το οποίο επιπλέον παρέχει ηχομόνωση του καναλιού αέρα.

 1. Για τη στερέωση σωλήνα κυκλικής διατομής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διάτρητη ταινία. Κάνετε αυτό με τη βοήθεια ενός μεντεσέ ή με τη στερέωση στη βίδα στα τμήματα εμπλοκής. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ακαμψία.

Τοποθετήστε τους αεραγωγούς στην οροφή με τα χέρια σας

Συμβουλή: Για τους σωλήνες με διάμετρο μικρότερο από 200 mm, η στάθμη θορύβου του καναλιού αέρα μπορεί να μειωθεί εάν ένας σφιγκτήρας χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με τη διάτρητη ταινία.

 1. Χρησιμοποιήστε ένα πείρο και έναν σφιγκτήρα για τη συναρμολόγηση.
 2. Μπορείτε μερικές φορές να χρησιμοποιήσετε ένα μπρονζέ διαχωριστικό, το οποίο πρέπει να τοποθετήσετε σε μια προκατασκευασμένη τρύπα και σφίξτε τον πείρο.

Συμβουλή: Εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση αεραγωγών στην οροφή, χρησιμοποιήστε μια μεταλλική δοκό με σφιγκτήρα, με έναν πείρο συνδεδεμένο σε αυτήν, για τοποθέτηση.

Χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα προϊόντα στερέωσης για εξαερισμό, υλικά και συσκευές:

 • αγκύλες διαφόρων σχημάτων.
 • προφίλ.
 • διασταυρώσεις.
 • Φουρκέτες?
 • διάτρητη ταινία;
 • σφιγκτήρες ·
 • Σφιγκτήρες.
 • Μηχανισμοί ανύψωσης;
 • χαλύβδιες γωνίες.
 • φύλλο σιδήρου?
 • μεταλλικές σχάρες.

Συμπέρασμα

Μια αξιόπιστη εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού μπορεί να εγγυηθεί μόνο τους σωστούς συνδετήρες. Διάφορες συσκευές, εξαρτήματα και υλικά χρησιμοποιούνται γι 'αυτό. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς πρέπει όλοι να χρησιμοποιηθούν εάν είναι απαραίτητο.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Μέθοδοι στερέωσης των αγωγών αέρα στην οροφή

Η συντήρηση της βέλτιστης υγρασίας, της θερμοκρασίας και της καθαριότητας του αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται από ένα σωστά σχεδιασμένο και επαγγελματικά συναρμολογημένο σύστημα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τύπο και τον σκοπό των αεραγωγών, η τεχνική εγκατάστασης μπορεί να ποικίλει σημαντικά, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλες τις αποχρώσεις και τις απαιτήσεις για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Τύποι αεραγωγών

Ως διαδρομή για την κίνηση των μαζών αέρα χρησιμοποιούνται ειδικά κανάλια - αγωγοί αέρα. Κατά κανόνα, πρόκειται για σωλήνες που διακρίνονται συνήθως ως προς τη μορφή, την ακαμψία και το υλικό κατασκευής.

Σχήμα διατομής

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι κυκλικοί ή τετράγωνοι αγωγοί αέρα. Μερικές φορές λόγω των χαρακτηριστικών του δωματίου είναι δυνατή η εγκατάσταση μόνο επίπεδων καναλιών. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ωοειδείς, οι οποίες λαμβάνονται με ειδικό εξοπλισμό με συμπίεση στρογγυλών σωλήνων. Συχνά σε συνθήκες περιορισμένου χώρου εγκαθίστανται ορθογώνια προϊόντα μικρού ύψους, αλλά αρκετά ευρύ ώστε η διατομή να αντιστοιχεί στα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.

Οι αγωγοί κυκλικού εξαερισμού διαφέρουν από τους τετραγωνικούς με χαμηλότερο αρχικό κόστος, μικρότερο βάρος, καλύτερη αεροδυναμική - έχουν λιγότερα εμπόδια στην ανταλλαγή αέρα. Τα πλεονεκτήματα είναι επίσης η υψηλή στεγανότητα, η αθόρυβη λειτουργία και η απλή εγκατάσταση. Πλεονέκτημα των ορθογώνια σωλήνων στην εξοικονόμηση χώρου - για μικρά δωμάτια είναι απλά αναντικατάστατα.

Σκληρότητα

Με αυτό το χαρακτηριστικό, διακρίνονται ευέλικτοι, ημι-άκαμπτοι και άκαμπτοι αγωγοί. Τα πρώτα χωρίζονται σε πλαίσιο και χωρίς πλαίσιο και κατασκευάζονται με τη μορφή κυκλικού κυματοειδούς σωλήνα. Χρησιμοποιούνται για τη συναρμολόγηση μικρών συστημάτων διανομής αέρα, αντί για γωνιακές κάμψεις ή ως συνδετήρα για μεμονωμένα τμήματα αεραγωγών. Οι εύκαμπτοι σωλήνες μπορούν να κάμπτονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς και να τεντώνουν και να συστέλλονται επανειλημμένα, χωρίς να χάνουν τις ιδιότητες. Ως σκελετός συνήθως προεξέχει χαλύβδινη σπείρα, για επιμετάλλωση που χρησιμοποιείται πολυμερή, συνθετικά υλικά ή ταινία αλουμινίου. Η κατασκευή τέτοιων σωλήνων μπορεί να χρησιμοποιεί θερμομόνωση ή θόρυβο απορρόφησης.

Για τους ημιυπαίθριους αεραγωγούς, χαρακτηριστική είναι η επίστρωση αλουμινίου διπλής όψης με εσωτερική ενδιάμεση στρώση ορυκτοβάμβακα. Έχουν το ίδιο καλώδιο. Μια άλλη επιλογή είναι ένας σωλήνας διπλωμένος από μια λωρίδα αλουμινίου. Μπορεί να τεντωθεί και να δοθεί η απαραίτητη διαμόρφωση μόνο μια φορά. Αυτός ο σχεδιασμός είναι καλός επειδή μπορεί να αντέξει τη θέρμανση έως 700 μοίρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα αφαίρεσης καπνού.

Οι άκαμπτοι αγωγοί αέρα έχουν μια λεία εσωτερική επιφάνεια και διακρίνονται από υψηλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, είναι ισχυρά και εξασφαλίζουν καλή στεγανότητα των αρθρώσεων, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αερισμό σε βιομηχανικούς χώρους με επιβλαβή παραγωγή. Είναι ευθείες και σπειροειδείς.

Υλικό

Όπως ήδη αναφέρθηκε, για την παραγωγή αεραγωγών χρησιμοποιούνται μεταλλικά φύλλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά:

 • Για ένα σχετικά ψυχρό (μέχρι 80 μοίρες) και ξηρό (όχι περισσότερο από 60% υγρασία), σωλήνες από λεπτό σίδηρο, 0,5-1,0 mm, είναι κατάλληλοι. Μπορεί να είναι γαλβανισμένο εν ψυχρώ ή χάλυβας θερμής έλασης.
 • Για υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας, θα είναι κατάλληλες οι δομές από ανοξείδωτο χάλυβα ή άνθρακα. Το πάχος των τοιχωμάτων αυτών των αγωγών είναι από 1,5 έως 2,0 mm.
 • Εάν το σύστημα που πρέπει να συναρμολογηθούν σε βιομηχανικά περιβάλλοντα με ισχυρές σκόνης, και στην παρουσία χημικά επιθετικό αερίων ή ατμών, χρησιμοποιούνται προϊόντα από κράματα αλουμινίου, χάλυβα, μέταλλο-άνθρακα. Ο σχεδιασμός του εξαερισμού σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχει προστατευτική επικάλυψη.

Επίσης υπάρχουν πλαστικά προϊόντα (από PVC ή πολυπροπυλένιο) και αεραγωγοί από υαλοβάμβακα.

Μόνωση

Ως προστασία έναντι συμπύκνωσης ή να μειώσουν διεξόδους θερμότητας περικαλύπτω μονωτικό υλικό: ορυκτό πετροβάμβακα, αφρώδες πολυαιθυλένιο, καουτσούκ και άλλα.

Σε κατοικημένες περιοχές, ειδικά σε παιδικά δωμάτια ή υπνοδωμάτια, είναι συχνά απαραίτητο να μειωθεί ο θόρυβος που είναι εγγενής στα συστήματα αερισμού λειτουργίας. Για την εξασφάλιση ηχομονωτικών υλικών, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται παρόμοια. Ο υπολογισμός του απαιτούμενου πάχους του στρώματος ανατίθεται καλύτερα στους ειδικούς.

Απαιτήσεις για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Ας εξετάσουμε μια σειρά σημαντικών τεχνικών πτυχών, από τις οποίες εξαρτάται η ικανότητα εργασίας, η αντοχή και η ευκολία της συντήρησης του συστήματος.

Γενικές απαιτήσεις

 1. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της συναρμολόγησης των δομών εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιστροφική κίνηση των αέριων μαζών μέσω του σωλήνα.
 2. Για την εγκατάσταση των καναλιών σε υπόγεια, υπόγεια, κατασκευές από σκυρόδεμα κατά τη διάρκεια της διόδου μέσω των οροφών, καθώς και σε περίπτωση επαφής με το έδαφος, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά άκαμπτοι σωλήνες.
 3. Για την τοποθέτηση της διαδρομής μέσα από τους τοίχους χρησιμοποιούνται προσαρμοστές και χαλύβδινα κελύφη.
 4. Τα εύκαμπτα κανάλια δεν χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση κατακόρυφων τμημάτων πάνω από δύο ορόφους.
 5. Η χαλάρωση των αεραγωγών είναι απαράδεκτη - στην περιοχή αυτή πέφτει η πίεση.
 6. Στις κάμψεις, είναι αδύνατο να γίνει κάμψη ενός σωλήνα με ακτίνα μικρότερη από δύο διαμέτρους καναλιού, αφού τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του συστήματος μειώνονται απότομα.
 7. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι μεταλλικές δομές εξαερισμού γειώνονται για να αποφευχθεί η συσσώρευση στατικού φορτίου.
 8. Οι εύκαμπτοι και ημιρυμμένοι αεραγωγοί είναι εγκατεστημένοι σε μέγιστη απόσταση.
 9. Σε περίπτωση βλάβης του σωλήνα ή εξωτερικής μόνωσης κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο χώρος αυτός πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως.

Απαιτήσεις για τη στερέωση εξαρτημάτων εξαερισμού

Η στερέωση των αγωγών εξαερισμού γίνεται σύμφωνα με το σχέδιο, ο εξοπλισμός συνδέεται με το σύστημα μετά την εγκατάσταση.

Εάν σκοπεύετε να μεταφέρετε μάζες υγρού αέρα, οι διαμήκεις ραφές δεν πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος του καναλιού. Προβλέπεται επίσης κλίση 0,01-0,015 ° και συσκευές αποστράγγισης στα κατώτερα σημεία του αγωγού.

Η στεγανοποίηση των συνδέσεων φλάντζας διασφαλίζεται με παρεμβύσματα:

 • για τα κανάλια που προορίζονται να συντάξει σκόνης και η μάζα των αποβλήτων με θερμοκρασία 70 ° C - μιας πορώδους ταινίας καουτσούκ σιλικόνης (μονολιθικά ή πορώδη) 4-5 mm πάχους αφρώδες λάστιχο, ή πολυμερές πλεξούδα μαστίχα?
 • πάνω από 70 ° C - από χαρτόνι αμιάντου (σχοινί).
 • παρουσία όξινων ατμών - από ανθεκτικά στα οξέα υλικά φλάντζας.

Στεγανότητα των αρμών χωρίς δισκία:

 • για κυκλικούς αγωγούς αέρα σε θερμοκρασία μεταφερόμενων μαζών έως 40 ° C - σφραγιστική σιλικόνη ή ταινία "Guerlain".
 • μέχρι 70 ° C - θερμομονωτικά στεγανωτικά.

Όλες οι βίδες φλάντζας είναι εγκατεστημένες στη μία πλευρά του αρμού (σε κάθετες τομές - από πάνω) και πρέπει να σφίγγονται σωστά.

Η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων μεταλλικών οριζόντιων μη μονωμένων σωλήνων εξαρτάται από τον τύπο της σύνδεσης των αγωγών:

 • με σύνδεση φλάντζας - με διάμετρο της στρογγυλής ή μεγαλύτερης πλευράς ορθογώνιων διαύλων έως 400 mm - όχι περισσότερο από 4 m, από 400 mm - μέχρι 3 m,
 • με φλάντζα - διαμέτρου στρογγυλά ή ορθογώνια σωλήνες μεγαλύτερες πλευρικές έως 2000 mm - όχι περισσότερο από 6 m, πάνω από 2.000 mm - στην τεκμηρίωση.

Τα κάθετα μεταλλικά κανάλια στερεώνονται με ένα βήμα όχι μεγαλύτερο από 4 μέτρα, και μέσα σε πολυώροφα κτίρια με ύψος οροφής μέχρι 4 μέτρα - στις εσωτερικές οροφές. Εάν τα δάπεδα είναι μεγαλύτερα από 4 μέτρα - η απόσταση καθορίζει το έργο. Το ίδιο ισχύει και για την εγκατάσταση αγωγών στην οροφή.

Σε οποιοδήποτε μέγεθος των καναλιών δεν επιτρέπεται η στερέωση των ραγάδων απευθείας στις φλάντζες. Οι σφιγκτήρες δεν πρέπει να έχουν κενά κοντά στην επιφάνεια του καναλιού.

Η επιτρεπτή απόκλιση από την κάθετη είναι μέχρι 2 mm ανά μέτρο. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται έτσι ώστε το βάρος των αγωγών να μην μεταφέρεται στον εξοπλισμό.

Τα κάθετα κανάλια αμιαντοτσιμέντου πρέπει να στερεώνονται μετά από 3-4 μέτρα (το επάνω μέρος εισάγεται στο κατώτατο σημείο του κώδωνα). Οριζόντια - δύο βάσεις ανά τομή για σύνδεση και μία για συνδέσεις υποδοχών κοντά στην άρθρωση. Συμπίπτουν με κλωστές κάνναβης με τη μορφή δέσμης, προηγουμένως βρεγμένο σε κονίαμα από αμιαντοτσιμέντο, αναμιγμένο με κόλλα καζεΐνης. Ο υπόλοιπος χώρος του συνδέσμου ή της υποδοχής είναι γεμάτος με στεγανωτικό σύμφωνα με το καθεστώς θερμοκρασίας λειτουργίας. Μετά την σκλήρυνση οι αρμοί είναι πυκνά επικολλημένοι γύρω από την περίμετρο του κουτιού με μια προστατευτική κολλητική ταινία ή ύφασμα, το οποίο είναι βαμμένο με βαφή πετρελαίου.

Όλος ο εξοπλισμός: κλιματιστικά, ανεμιστήρες, αντλίες, ηλεκτροκινητήρες και άλλα, εγκαθίστανται αυστηρά σύμφωνα με την τεχνική τεκμηρίωση του προϊόντος και σύμφωνα με το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού.

Τυπικές αποστάσεις

Υπάρχει επίσης ένας αριθμός κανονιστικών απαιτήσεων που καθορίζουν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ δομών κατασκευής και μηχανικής:

 • μεταξύ των αγωγών αέρα κυκλικής διατομής και οροφής - 100 mm, τοίχοι και άλλες δομικές κατασκευές - 50 mm.
 • μεταξύ ενός ορθογώνιου σωλήνα και το κανάλι στοιχεία ενός κτιρίου ή άλλων αρτηριών - 100 mm (πλάτος αγωγού 100-400 mm), 200 mm (πλάτος 400-800 mm), 400 mm (800-1500 mm σε πλάτος)?
 • μεταξύ των στρογγυλών διαύλων και άλλων βοηθητικών μέσων (νερό, αποχέτευση, αγωγοί αερίου) - 250 mm.
 • απόσταση από τον αγωγό έως την καλωδίωση - τουλάχιστον 300 mm.
 • Οι αρθρώσεις μεταξύ των στοιχείων εξαερισμού κατά τη διέλευση από δομές κτιρίων πρέπει να τοποθετούνται από αυτά σε απόσταση όχι μικρότερη από 1 m.

Συναρμολόγηση αεραγωγών

Εξετάστε τη σειρά της τοποθέτησης των πιο συνηθισμένων τύπων καναλιών.

Ορθογώνιο μέταλλο

Για τη σύνδεση των σωλήνων αερισμού μεταξύ τους, καθώς και με τα εξαρτήματα, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συνδέσεων, αλλά η μέθοδος φλάντζας έγινε η πιο δημοφιλής. Ως φλάντζα για ένα ορθογώνιο κανάλι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μεταλλική γωνία ή ένα shornoke.

Στην πρώτη περίπτωση, το προϊόν κατασκευάζεται από την επιθυμητή διατομή και στερεώνεται στον αγωγό με συγκόλληση. Στα πριτσίνια δεύτερης διατομής με αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Στις γωνίες στις αυλακώσεις του shinoreyki εισάγετε γωνίες ακαμψίας με οπές για το συνδετικό μπουλόνι. Οι αρθρώσεις σφραγίζονται με ελαστικό (6-8 mm) ή με αφρώδες στεγανωτικό σιλικόνης. Αν σχεδιάζετε να αφαιρέσετε μάζες θερμού αέρα - χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο αμιάντου (χαρτόνι).

Οι συνδέσεις που δεν είναι πάντοτε βιδωμένες είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν μια σφραγισμένη άρθρωση. Εάν η πίεση στο εσωτερικό του καναλιού δεν υπερβαίνει τα 1000 Pa, αλλά οι διαστάσεις μιας από τις πλευρές του τμήματος είναι αρκετά μεγάλες, χρησιμοποιήστε ειδικούς σφιγκτήρες με τη μορφή σφιγκτήρα:

 • με φλάντζες 20 mm - περισσότερο από 900 mm.
 • σε 30 mm - από 1100 mm.

Σε μια πίεση στο σύστημα πάνω από 1000 Pa, μια τέτοια ανάγκη προκύπτει ακόμη και με μικρότερες διαστάσεις του αγωγού:

 • για συνδέσεις 20 mm - από 700 mm.
 • για 30 mm - με πλάτος μεγαλύτερο από 900 mm.

Στις διασταυρώσεις με κωνικά ή καμπύλα τμήματα των σφιγκτήρων απαιτούνται περισσότερα σε σύγκριση με τα ευθύγραμμα τμήματα.

Γύρω από μέταλλο

Κατά την εγκατάσταση μεταλλικών αγωγών κυκλικής διατομής, παρατηρείται η ακόλουθη ακολουθία:

 1. Σύμφωνα με το σύστημα αερισμού ράβδου, προετοιμάζεται ένα σύνολο ευθύγραμμων τμημάτων και διαμορφωμένων τμημάτων.
 2. Για τη σύνδεση του αγωγού με ένα εξάρτημα ή θηλή χρησιμοποιείται σφραγιστικό σιλικόνης, η οποία εφαρμόζεται κατά μήκος του άκρου του μια λεπτή λωρίδα του προϊόντος δεν υπερβαίνει τα 2 mm.
 3. Στη συνέχεια, το εξάρτημα εισάγεται στο κανάλι. Το στεγανοποιητικό υλικό είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο σε όλη την περιοχή της άρθρωσης.
 4. Η σύνδεση συνδέεται με βίδες ή πριτσίνια (βλ. Πίνακα).

Ακόμα πιο απλά είναι τα προϊόντα με ελαστικά στεγανοποιητικά δακτυλίους:

 1. Δημιουργείται ένα σύνολο απαραίτητων εξαρτημάτων.
 2. Τα εξαρτήματα συνδέονται με ευθύγραμμα τμήματα με αντίθετη κίνηση προς τη στάση, με ελαφρά περιστροφή γύρω από τον άξονα της άρθρωσης. Αυτή η μέθοδος καθιστά τη σύνδεση πιο αξιόπιστη.
 3. Τα τμήματα στερεώνονται με πριτσίνια ή βίδες αυτοεπιπεδούμενες, οι οποίες κατανέμονται ομοιόμορφα κατά μήκος της περιμέτρου της άρθρωσης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την απόσταση από την άκρη στο δακτύλιο Ο, ώστε να μην το βλάψετε. Κατά κανόνα είναι περίπου 10 mm.

Για τη σύνδεση των διαμορφωμένων τμημάτων χρησιμοποιείται ένας σύνδεσμος. Σε αντίθεση με μια θηλή, δεν είναι τοποθετημένη, αλλά τοποθετείται σε εξαρτήματα κορυφής.

Ευέλικτη χωρίς θερμομόνωση

Τα εύκαμπτα κανάλια χωρίς θερμική μόνωση καθορίζονται με ρυθμό 1-1,5 m ανά σωλήνα διακλάδωσης. Εάν υπάρχει ανάγκη να εγκατασταθεί ένα μακρύτερο τμήμα του χώρου, υπάρχει μια αγκύρωση για να αποφευχθεί η χαλάρωση.

Η τοποθέτηση πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα "σε μια σπείρα", η οποία αναφέρεται στη συσκευασία και στον ίδιο τον αγωγό. Η κοπή ενός τέτοιου καναλιού στο επιθυμητό μήκος πραγματοποιείται με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος της στροφής, η γραμμή κοπής εφαρμόζεται προκαταρκτικά με έναν δείκτη. Η χαλύβδινη σπείρα κόβεται με κοπτήρες σύρματος.

Το τελικό κομμάτι τοποθετείται σε σωλήνα διακλάδωσης τουλάχιστον 50 mm. Ο σύνδεσμος είναι σφραγισμένος με ταινία αλουμινίου ή αλουμινίου "DIAFLEX". Ο αγωγός είναι στερεωμένος με έναν εύκαμπτο σωλήνα από νάιλον ή σφιγκτήρα από χάλυβα.