Στηρίγματα για κλιματιστικά

Βάση για τον κλιματισμό: τύποι κατασκευασμένων προϊόντων και ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούν. Πώς να επιλέξετε μια ποιότητα και φθηνή προσάρτηση για την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

Οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών είναι στερεωμένες στις επιφάνειες με αγκύλες

Στερέωση για εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών

Κάθε άτομο προσπαθεί να δημιουργήσει το πιο άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιό του. Στη ζέστη του καλοκαιριού, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την καθιέρωση ενός κλιματικού συστήματος. Η αξιόπιστη στερέωση της εξωτερικής μονάδας ενός τέτοιου συστήματος θα βοηθήσει στην παροχή ενός ειδικού βραχίονα για το κλιματιστικό.

Παρά την απλότητα της κατασκευής αυτής της στερέωσης, πρέπει να πληρούνται ορισμένες απαιτήσεις για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ευκολία στερέωσης της εξωτερικής μονάδας του συστήματος πάνω σε αυτό. Επί του παρόντος, έχουν δημιουργηθεί διάφοροι τύποι αγκυλών, που διαφέρουν μεταξύ τους όχι μόνο στην τιμή αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εγκαθιστούν κλιματιστικά.

Οι κύριοι τύποι εξαρτημάτων για εξωτερική μονάδα κλιματισμού

Οι βραχίονες για κλιματιστικά, που μπορούν να αγοραστούν στην αποθήκη του κλιματικού εξοπλισμού, παράγονται σε τρεις βασικές τροποποιήσεις:

 • Με τη μορφή συγκολλημένων χαλύβδινων γωνιών. Αυτός ο τύπος στερέωσης για κλιματισμό είναι χαμηλή τιμή. Ωστόσο, η αξιοπιστία των είναι μικρή, δεδομένου ότι διάβρωση μπορεί να καταστρέψει το μέταλλο στην κόλληση περιοχές εκτελούν και χωρίς πρόσθετα ενισχυτικά ελάσματα μπορεί να οδηγήσει σε συστροφή κάτω από το βάρος του μετάλλου μπλοκ.
 • Με τη μορφή γωνιών, που συνδέονται με μπουλόνια.
 • Ως καθολική σχεδίαση για κάθε τύπο μονάδας, εξοπλισμένο με οριζόντιο ράφι, χάρη στην οποία επιτυγχάνεται μια ενισχυμένη επιλογή τοποθέτησης. Αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να τοποθετηθεί μια εξωτερική μονάδα στον τοίχο, αλλά και ο πιο ακριβός.

Κάθε βραχίονας κάτω από το κλιματιστικό θα πρέπει να παρέχει μια αξιόπιστη στερέωση του μπλοκ στον τοίχο της κατασκευής, γι 'αυτό πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις για την τοποθέτηση των διαχωρισμένων συστημάτων.

Μονάδα A / C τοποθετημένη στον τοίχο

Απαιτήσεις για στερέωση

Ο βραχίονας του συμπιεστή του κλιματιστικού (στο κατάστημα είναι δυνατόν να συναντηθεί και μια τέτοια ονομασία στερέωσης για το εξωτερικό μπλοκ ενός κλιματικού συστήματος) θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα λειτουργικά χαρακτηριστικά:

 1. Η αντιδιαβρωτική επικάλυψή του θα πρέπει να είναι πολύ υψηλής ποιότητας και σταθερή όχι μόνο στην επίδραση του επιθετικού εξωτερικού περιβάλλοντος, αλλά και στα μηχανικά φορτία. Μόνο έτσι ώστε ο βραχίονας κάτω από το κλιματιστικό θα προστατεύεται αξιόπιστα από την καταστροφή.
 2. Το πάχος του μετάλλου, από το οποίο γίνεται η στερέωση, πρέπει να αντιστοιχεί στο βάρος του τεμαχίου, το οποίο θα πρέπει να αντέχει κατά τη λειτουργία.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με μια σειρά απαιτήσεων, όταν το στήριγμα κάτω από το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια του τοίχου:

 1. Σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατο να τρυπάνι επιπλέον οπές στα υποστηρίγματα για κλιματιστικό, καθώς μπορεί να βλάψει το ανθεκτικό στη διάβρωση επιμετάλλωση πάνω τους, η οποία θα οδηγήσει σε διάβρωση του μετάλλου και περαιτέρω καταστροφή του.
 2. Η στερέωση με την οποία στερεώνεται ο βραχίονας κάτω από το κλιματιστικό στον τοίχο πρέπει να είναι όχι μόνο υψηλής ποιότητας αλλά και του βάρους της εγκατεστημένης μονάδας.
 • Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό βραχίονα για το κλιματιστικό κατά την αγορά στο κατάστημα.
 • Η τοποθέτηση των εξαρτημάτων και η τοποθέτηση μιας εξωτερικής μονάδας του κλιματικού συστήματος πάνω τους πρέπει να γίνεται από έναν ειδικό του κέντρου εξυπηρέτησης, ακολουθώντας αυστηρά το προηγουμένως σχεδιασμένο και εγκεκριμένο σχέδιο.

Πώς να επιλέξετε το σωστό βραχίονα

 1. Με την αγορά στο κλιματιστικό καταστήματα κάτοχο, δεν είναι τεμπέλης για να ζητήσει από τον πωλητή αν τα εμπορεύματα πιστοποιηθεί. Αν το πιστοποιητικό δεν είναι διαθέσιμο, είναι καλύτερα να εγκαταλείψει την αγορά των εν λόγω στερέωσης, γιατί δεν αγοράζετε ένα πιστοποιημένο βραχίονα του συμπιεστή για τον κλιματισμό, δεν θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την αξιοπιστία της μονάδας σταθερό στον τοίχο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της.
 2. Επιλέξτε αυτές τις βάσεις που έχουν σχεδιαστεί για το επιθυμητό μέγεθος και το βάρος της μονάδας διαχωρισμένου συστήματος. Είναι καλύτερο αν το μέγιστο επιτρεπτό στατικό φορτίο στο οποίο σχεδιάζεται ο βραχίονας για το κλιματιστικό θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεστε.
 3. Μεταξύ αρκετών προϊόντων του ιδίου είδους, επιλέξτε το ένα με την καλύτερη σχέση τιμής-ποιότητας. Εδώ μπορείτε να βασιστείτε στη συμβουλή του πωλητή-συμβούλου, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς ποια γραμμή από το κλιματιστικό είναι προτιμότερο να επιλέξει.
 4. Ακολουθήστε τον κανόνα, τόσο απλούστερο είναι το σχήμα του προϊόντος, τόσο το καλύτερο.

Εάν ασχολείστε επαγγελματικά με την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, τότε είναι πιο κερδοφόρο για εσάς να αγοράσετε χύμα αγκύλες για κλιματιστικά. Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε όχι μόνο χαμηλότερη τιμή για το προϊόν, αλλά θα είστε σίγουροι για την ποιότητά του, καθώς κάθε παρτίδα χονδρικής πώλησης συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Έτσι, με την αγορά ενός ποιοτικού βραχίονα για τον καθορισμό του κλιματιστικού, θα προστατεύσετε τον εαυτό σας από δυσάρεστες εκπλήξεις, συνοδευόμενες από θόρυβο από κραδασμούς ή από πτώση της μονάδας χωρισμένου συστήματος. Μην αγοράζετε ένα βραχίονα για κλιματισμό από αμφιλεγόμενους προμηθευτές που μπαίνουν στον πειρασμό από μια χαμηλή τιμή. Θυμηθείτε ότι ο κακοποιός πληρώνει δύο φορές!

Στηρίγματα για κλιματισμό: επιλογή τοποθέτησης για εξωτερική μονάδα

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, οι περισσότεροι αγοραστές δίνουν προσοχή στη λειτουργικότητα και τις επιδόσεις της κλιματικής τεχνολογίας. Ο δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή της συσκευής είναι το κόστος και ο σχεδιασμός της. Μερικοί εξακολουθούν να δίνουν προσοχή στο θόρυβο και το εμπορικό σήμα Αλλά, για κάποιο λόγο, σχεδόν όλες οι μελλοντικές τους ιδιοκτήτες των σύγχρονων και λειτουργικών συστημάτων διάσπαση, τουλάχιστον απ 'όλα σκέφτομαι το σύστημα τοποθετεί μια εξωτερική μονάδα, αν και ως επί το πλείστον, είναι από αυτές τις συσκευές εξαρτάται από την ποιότητα και την αντοχή της συσκευής που αγοράζονται.

Σε αυτή τη δημοσίευση, θα εξετάσουμε τους πιθανούς τύπους βραχιόνων για τον καθορισμό υπαίθριων μονάδων κλιματιστικών.

Τι για το κλιματιστικό της στερέωσης

Οι συμπατριώτες μας έχουν την πιο δημοφιλή τεχνολογία ελέγχου του κλίματος, η οποία ρυθμίζει τη θερμοκρασία χώρου, είναι ένα σύστημα split. Ένα τυπικό σύστημα διαχωρισμού αποτελείται από:

 • Εσωτερική, εξατμιστική μονάδα, η οποία εγκαθίσταται απευθείας στο δωμάτιο.
 • Εξωτερική μονάδα συμπυκνωτή, η οποία είναι εγκατεστημένη στην πρόσοψη του κτιρίου.
 • Freon αυτοκινητόδρομο, το οποίο συνδυάζει και τα δύο μπλοκ μεταξύ τους.

Ο αγωγός συναρμολογείται απευθείας κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Για να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα, χρησιμοποιείται μια ειδική πλάκα τοποθέτησης, η οποία συνοδεύει τη συσκευή. Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε εξωτερικούς χώρους, αλλά επειδή δεν διαθέτει το δικό της σύστημα τοποθέτησης σε τοίχο, απαιτούνται ειδικά στηρίγματα για την τοποθέτησή της, τα οποία πρέπει:

 1. Να είναι ελαφρύ και ισχυρό ταυτόχρονα, και ιδανικά να ταιριάζει με το μέγεθος και τη διάταξη των οπών για ένα συγκεκριμένο μοντέλο κλίματος.
 2. Διατηρήστε το βάρος της συσκευής και έχετε τουλάχιστον διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.
 3. Πληρούν όλες τις απαιτήσεις και τα πρότυπα που ισχύουν για την εγκατάσταση της κλιματικής τεχνολογίας.

Επιπλέον, οι βραχίονες για τη στερέωση των κλιματιστικών θα πρέπει να προστατεύονται αξιόπιστα από την έκθεση σε ατμοσφαιρικές επιδράσεις, καθώς η διάβρωση του μετάλλου αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία της παραμόρφωσής τους.

Τύποι παρενθέσεων που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση

Οι εταιρείες που χειρίζονται επαγγελματικά την εγκατάσταση των κλιματιστικών χρησιμοποιούν βραχίονες διαφόρων ποικιλιών ως εξωτερικές μονάδες πρόσδεσης στην πρόσοψη του κτιρίου:

Ο σχεδιασμός συγκολλάται μεταξύ τους υπό γωνία 90 ° μεταλλικές γωνίες πάχους 2-2,5 mm.

Αυτός ο τύπος βραχίονα χαρακτηρίζεται από μια σχετικά απλή κατασκευή και, κατά συνέπεια, το χαμηλότερο κόστος. Ωστόσο, αυτός ο τύπος βραχίονα δεν είναι ο πλέον αξιόπιστος, δεδομένου ότι η ραφή συγκόλλησης εκτίθεται σε φορτίο που συνδέεται με κραδασμούς. Εξαιτίας αυτού, ένα προστατευτικό στρώμα συχνά επιδεινώνεται στο σημείο της άρθρωσης, πράγμα που εμποδίζει τη διάβρωση του μετάλλου.

Ο σχεδιασμός είναι κατασκευασμένος από ένα τμήμα μεταλλικού προφίλ σε σχήμα U συνδεδεμένο υπό γωνία 90 °, πάχους 2-2,5 mm. Τα τμήματα του καναλιού συναρμολογούνται σε μια ενιαία δομή μέσω μίας βιδωτής σύνδεσης.

Τέτοιοι συνδετήρες για τον κλιματισμό, σε αντίθεση με τους συγκολλημένους, είναι πιο αξιόπιστοι, καθώς η γαλβανισμένη επίστρωση των βιδών αντιστέκεται καλύτερα στις ατμοσφαιρικές και μηχανικές επιρροές.

Συγκολλημένη κατασκευή μεταλλικού προφίλ σε σχήμα U, πάχους 2 mm, ενισχυμένη από κάτω με πρόσθετο τμήμα του καναλιού.

Αυτός ο τύπος βραχίονα χαρακτηρίζεται από επαρκή αξιοπιστία σε μια σταθερή υψηλή στατιστική πίεση της εξωτερικής μονάδας.

Η κατασκευή είναι κατασκευασμένη από ενωμένα τμήματα μεταλλικού προφίλ σε σχήμα U, πάχους 2-2,5 mm, το οποίο συναρμολογείται σε μια ενιαία δομή μέσω ενός κοχλιωτού συνδέσμου και ενισχύεται από μια πρόσθετη οριζόντια ράβδο.

Τέτοια συστήματα στερέωσης πρακτικά δεν διαφέρουν από τις βραχίονες με βιδωτή σύνδεση, με εξαίρεση την οριζόντια ράβδο, με την οποία απλοποιείται η εγκατάσταση.

Πώς να επιλέξετε συνδετήρες για κλιματισμό

Κατά την επιλογή των στηριγμάτων για την τοποθέτηση της μονάδας συμπιεστή, θα πρέπει να εστιάσετε στα εξής:

 • Θα κρατήσει το βραχίονα το βάρος της εξωτερικής μονάδας, συν το ίδιο βάρος που είναι δυνατό όταν η συσκευή είναι γκλασάρισμα;

Αντιστοιχία τρυπών, στοιχεία στερέωσης του κλιματικού σας συστήματος.

Ποτέ μην τρυπάτε οπές στις αγκύλες. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει σημαντικά τον σχεδιασμό και να οδηγήσει σε παραμόρφωση ή σπάσιμο της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σας.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξετε πολύ προσεκτικά την επίστρωση αντιδιαβρωτικής επίστρωσης. Το εξάρτημα για το κλιματιστικό μπορεί να καλύπτεται με σμάλτο, αλλά μετά από 1-1,5 χρόνια κάτω από το σμάλτο, είναι δυνατή η έναρξη διαβρωτικών διεργασιών. Η επικάλυψη με πολυμερή είναι πιο αξιόπιστη, διότι εισχωρεί βαθιά μέσα στο υλικό και εμποδίζει τη διάβρωσή της. Η καλύτερη ποιότητα αντιδιαβρωτικής επίστρωσης είναι το γαλβανισμένο μέταλλο. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η περίοδος εγγύησης για την προστασία του βραχίονα, γαλβανισμένη σε πάχος μόνο 300 microdev, είναι 10 χρόνια, η οποία είναι συγκρίσιμη με τη ζωή του ίδιου του κλιματικού συστήματος.

Δώστε προσοχή στα προϊόντα με πιστοποιητικό ποιότητας. Εάν ο πωλητής δεν το παρέχει, είναι προτιμότερο να αρνηθεί να αγοράσει αυτό το προϊόν.

Βάσεις για κλιματιστικά - Εταιρεία AIRCUL

Η διεύθυνση της εταιρείας "AIRKUL", Μόσχα, st. Eniseyskaya str.36 σελ.14
+7 (499) 343-34-26 [email protected]
+7 (499) 343-34-26
[email protected]

Στηρίγματα για κλιματιστικά

Έτσι, αγοράσατε τελικά ένα κλιματιστικό και αποφασίσατε για πάντα να αποχαιρετήσετε τη μοιραία ζέστη. Διατάξατε να εγκαταστήσετε ειδικούς εγκαταστάτες "κλιματικού θαύματος" και ανέθεσε την εγκατάσταση στα χέρια επαγγελματιών. Αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό δεν αρκεί.
Απαιτείται πρόσθετο υλικό για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Από την ποιότητά τους και την ορθότητα της επιλογής, επίσης, αποδεικνύεται, εξαρτάται από τη μακροπρόθεσμη λειτουργία του κλιματιστικού. Δεν θέλουμε η εξωτερική μονάδα να είναι κάπως στο έδαφος σε μια σπασμένη κατάσταση ή ξαφνικά χαλάστηκε από βανδάλους.
Ας δούμε τι πρέπει να διατηρούνται και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή των μεταλλικών κατασκευών για την επαγγελματική εγκατάσταση κλιματισμού, ότι δεν έχει πιθανότητες για δυσάρεστες εκπλήξεις.

Έτσι, η εγκατάσταση του κλιματιστικού αποτελείται από πέντε κύρια στάδια:

Σχεδιασμός. Προετοιμασία της περιοχής για εγκατάσταση κλιματισμού, επιλογή χώρου, ανάλυση παρενεργειών και μεθόδους για την πρόληψή τους.

Εσωτερική εγκατάσταση. Όλα, που συνδέονται με την εγκατάσταση του εσωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού.

Σύνδεση οπών. Εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης και συνδέσεις μεταξύ των μονάδων.

Εξωτερική εγκατάσταση. Εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Συνδέσεις έργων. Ο τελικός σχηματισμός ολόκληρου του συστήματος. Όλες οι συνδέσεις, εκκένωση (εκκένωση του αέρα από τους συνδετικούς σωλήνες), σύνδεση ηλεκτρικών εξαρτημάτων.


Μετά από όλες τις διαδικασίες οι εγκαταστάτες θα ξεκινήσουν και θα δοκιμάσουν το σύστημα και θα δώσουν μια εγγύηση για το έργο τους. Είναι για αυτό το "σημαντικό" έγγραφο ότι εξακολουθεί να αξίζει να προτιμάτε μια επαγγελματική εγκατάσταση, αντί να προσπαθείτε να το αποθηκεύσετε και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.
Για τη χρήση μεταλλικών κατασκευών, η πιο "ενδιαφέρουσα" εξωτερική εγκατάσταση. Είναι από την πλευρά του δρόμου ότι το κλιματιστικό σύστημα απαιτεί τις πιο εύρωστες και αξιόπιστες συνδέσεις και μεταλλικά "αξεσουάρ".

Ο βραχίονας πρέπει να είναι βαμμένος με βαφή σε σκόνη, όχι σμάλτο. Η επικάλυψη σμάλτου υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων επιδεινώνεται πολύ γρήγορα.

Οι οπές στα στηρίγματα πρέπει να γίνουν πριν τη βαφή. Όταν τρυπώνετε οπές απευθείας πριν την εγκατάσταση, θα παραμείνουν απροστάτευτοι και συνεπώς θα είναι πιο εύκαμπτοι για σκουριά.

Διαστάσεις των παρενθέσεων πρέπει να είναι αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθος και το βάρος του κλιματιστικού. Για τα κλιματιστικά ελαφρύτερα οικιακά εφαρμογή παρένθεση 450h450mm 450h500mm ή, για τα μεγαλύτερα εκπρόσωποι πρέπει να επικεντρωθεί παρένθεση 1000h700mm ή 1200h1000mm.

 • Οι βραχίονες είναι καλύτερα να επιλέξουν σε ένα πλήρες σετ με ποιοτικά άγκυρα ή πείρους-μπουλόνια. Προσέξτε επίσης το υλικό επένδυσης τοίχου, όπου θα στερεωθεί ο βραχίονας για το κλιματιστικό.
 • Αφού λάβουμε υπόψη όλα αυτά τα μέρη και τοποθετήσουμε τους βραχίονες, προσαρμόζουμε απευθείας την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

  Πρόκειται για μια προστατευτική, αποσυναρμολογούμενη κατασκευή, που βρίσκεται σε όλες τις πλευρές του κλιματιστικού. Οι κύριες διαστάσεις των αντι-βανδάλων συστοιχιών είναι 800x600 x500mm. 1000χ600 х 500 mm; 1000χ800 х 500 mm; 1200χ1000 х700 χιλιοστά. Αλλά τα δίκτυα μπορούν επίσης να κατασκευαστούν σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη. Συχνά κατασκευάζονται από χαλύβδινη ράβδο, βαμμένη με βαφή σε σκόνη. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσω ειδικών συστημάτων στερέωσης, τα οποία δεν επιτρέπουν την περιστροφή της δομής. Η βασική απαίτηση είναι η ύπαρξη ενός ανοίγματος πέλματος για πρόσβαση στο προσωπικό εξυπηρέτησης.

  Μερικές φορές ίσως χρειαστεί ένα περίπτερο για κλιματιστικά. Είναι σημαντικό σε περίπτωση εγκατάστασης μιας εξωτερικής μονάδας στην οροφή του σπιτιού ή σε μια οριζόντια προεξοχή. Σε αυτή την περίπτωση, ποτέ δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό χωρίς βάση.

  Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε το βραχίονα για το κλιματιστικό

  Όταν θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε κλιματιστικό, μπροστά σας βρίσκεται σε μερικές ερωτήσεις: ποια είναι η λειτουργικότητα και την απόδοση του, πόσο διαφορετική ποιότητα και την αξία του, καθώς και η επιλογή του σχεδιασμού. Αξίζει να δίνετε προσοχή στο θόρυβο που εκπέμπει το μηχάνημα. Όλα αυτά είναι σίγουρα πολύ καλά και απαραίτητα για την άνεσή σας, αλλά όχι κάθε αγοραστής τεχνολογίας κλιματισμού σκέφτεται πώς να τοποθετήσετε το σύστημα εξωτερικής μονάδας. Αυτός ο βραχίονας είναι ο βραχίονας για το κλιματιστικό. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για όλα τα είδη συνδετήρων.

  Ποιο είναι το βραχίονα;

  Για να καταλάβετε γιατί χρειάζεστε έναν βραχίονα για κλιματισμό, πρέπει να ξέρετε τι αποτελείται το split σύστημα σας. Έτσι, όλες οι συσκευές για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο αποτελούνται από τρία στοιχεία:

  • την εσωτερική μονάδα στην οποία βρίσκεται ο εξατμιστής.
  • η εξωτερική μονάδα στην οποία είναι τοποθετημένος ο πυκνωτής και για τον οποίο απαιτείται ο ίδιος ο βραχίονας, καθώς αυτή η μονάδα βρίσκεται στην πρόσοψη του κτιρίου.
  • το σύστημα σωλήνων μέσω του οποίου μεταφέρεται το ψυκτικό μέσο και το οποίο συνδυάζει τις δύο μονάδες σε ένα σύστημα διαχωρισμού.

  Κάθε ένα από τα τρία εξαρτήματα τοποθετείται ξεχωριστά. Για παράδειγμα, η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε μια ειδική πλάκα στήριξης που συνοδεύει τη συσκευή. Το σύστημα γραμμών freon συναρμολογείται εγκαθιστώντας το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να αγοράσετε εξαρτήματα χωριστά, ενώ για το ίδιο μοντέλο και τον κατασκευαστή μπορούν να διαφέρουν. Εξαρτάται από το πώς και πού πρόκειται να εγκαταστήσετε τη μονάδα. Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή σας:

  • η ελαφρότητα και η δύναμη ταυτόχρονα, επίσης, οι βραχίονες πρέπει να ρυθμιστούν σωστά για τη σωστή θέση και το μέγεθος σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
  • ο βραχίονας για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού πρέπει να υποστηρίζει το βάρος της συσκευής, με το οποίο πρέπει να υπάρχει τροφοδοσία.
  • συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα που καθορίζονται στις οδηγίες εγκατάστασης.
  • προστασία από τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

  Υπάρχοντες τύποι συνδετήρων

  Οι βραχίονες για τη στερέωση κλιματιστικών διανέμονται σύμφωνα με το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Επίσης, αν έχετε εμπειρία στη συγκόλληση μετάλλων, μπορείτε να επιλέξετε το υλικό που σας ταιριάζει και να φτιάξετε συνδετήρες που ταιριάζουν στη συσκευή σας.

  Με αγκύλες σχεδιασμού διακρίνονται στους ακόλουθους τύπους:

  • Οι μεταλλικές γωνίες συγκολλούνται μεταξύ τους υπό γωνία 90 ° και έχουν πάχος 2 έως 2,5 mm. Αυτός ο τύπος είναι πολύ δημοφιλής λόγω του κόστους και της ταχύτητας κατασκευής του, δεδομένου ότι τέτοιες αγκύλες μπορούν να παραγγελθούν από οποιονδήποτε πλοίαρχο των περιπτώσεων συγκόλλησης. Ωστόσο, ανάλογα με την ποιότητα της συγκόλλησης και το μέταλλο, μπορεί να εξαρτάται από το πόσο υποστηρίζετε τα δεδομένα πρόσδεσης, δεδομένου ότι είναι πιθανότερο να επηρεαστούν από το περιβάλλον και γρήγορα να καταστούν άχρηστα.
  • Μεταλλικό προφίλ σχήματος U, το οποίο είναι ενισχυμένο στο κάτω μέρος με το κόψιμο του καναλιού. Αυτός ο τύπος είναι επίσης πολύ δημοφιλής, λόγω του γεγονότος ότι η συγκόλληση γίνεται εργοστασιακά και σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται ένα ειδικό στρώμα αντιδιαβρωτικής βαφής, το οποίο δίνει στο στήριγμα επαρκή αξιοπιστία.
  • μεταλλικό προφίλ σχήματος n, αλλά οι αρμοί γίνονται με βίδες και μία οριζόντια δοκό. Αυτή η κατασκευή απλοποιείται λόγω της οριζόντιας δέσμης.

  Πώς να επιλέξετε το σωστό βραχίονα για τον κλιματισμό

  Έτσι, τι είναι απαραίτητο για να επιλέξετε σωστά τις βάσεις για το κλιματιστικό σας. Τι πρέπει να προσέξετε:

  • αν ο βραχίονας θα αντέξει το βάρος της συσκευής σας, εκτός από ένα πρόσθετο βάρος που δεν θα υπερβαίνει το βάρος της μονάδας σας.
  • αριθμός οπών για τη στερέωση του βραχίονα στην επιφάνεια του κτιρίου.

  Επίσης, μην ξεχάσετε τον παράγοντα διάβρωσης και προσέξτε την επίστρωση του βραχίονα σας. Συνήθως τα καλύμματα καλύπτουν με σμάλτο ή ένα πολυμερές κάλυμμα που δίνει την ευκαιρία στους συνδετήρες να ζουν περισσότερο. Είναι επίσης επιθυμητό να παρακολουθείται η κατάστασή τους και να τις εξυπηρετεί από καιρό σε καιρό.

  Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να επιλέξετε το βραχίονα για το κλιματιστικό, πιο κατάλληλο για το σύστημά σας. Συνιστούμε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς εάν δεν έχετε επαρκή εμπειρία και γνώσεις.

  Εγκατάσταση κλιματιστικών με τα χέρια τους

  Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Οι ειδικοί συστήνουν έντονα την προετοιμασία της κλιματικής συσκευής για εντατική λειτουργία εκ των προτέρων. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών μηχανημάτων είναι υπεύθυνη και πολύπλοκη από τεχνική άποψη. Με μια συγκεκριμένη επιθυμία, πρακτικές δεξιότητες και θεωρητική βάση, οι εργασίες εγκατάστασης μπορούν να γίνουν με το χέρι.

  Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτώνται από το πόσο προσεκτικά παρατηρούνται οι κανόνες εγκατάστασης. Ακατάλληλη θέση, ακατάλληλα επιλεγμένο εξοπλισμό για εγκατάσταση, μη συμμόρφωση με τους τεχνικούς όρους λειτουργίας, παραβίαση της τεχνολογίας - όλα αυτά στο τέλος μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή της μονάδας. Και ακόμη και οι πιο ακριβές συσκευές αποτυγχάνουν χωρίς να αποκαλύπτουν τις δυνατότητές τους.

  Οργανώστε με υπευθυνότητα ολόκληρη η διαδικασία δεν λειτουργεί, εάν δεν έχετε μια ιδέα της αρχής αυτής της συσκευής κλιματισμού.

  Αρχή λειτουργίας της μονάδας

  Όλα τα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων που παρουσιάζονται στις πωλήσεις κατασκευάζονται και λειτουργούν σύμφωνα με μία αρχή. Αποτελούνται από συμπιεστή και μονάδα εξάτμισης. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες. Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη έξω από τον τοίχο.

  Ο εξατμιστής εγκαθίσταται μέσα στο δωμάτιο. Τα πιο ισχυρά και ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πολλές εσωτερικές μονάδες με κοινό συμπιεστή.

  Η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού στο σπίτι:

  1. Ένα ψυκτικό μέσο (freon) τροφοδοτείται μέσω ενός ακροφυσίου, η διάμετρος του οποίου αντιστοιχεί στους σωλήνες εκκένωσης υπό υψηλή πίεση.
  2. Πηγαίνει στο εσωτερικό του εξατμιστή, όπου σταδιακά επεκτείνεται και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν αρχίζει να βράζει. Ο σχηματισμένος ατμός απορροφά ενεργά θερμότητα.
  3. Κατά τη διαδικασία απορρόφησης, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται αναπόφευκτα με τη μορφή νερού, που καθιζάνει στην επιφάνεια του ψυγείου.
  4. Η υγρασία μεταφέρεται στη δεξαμενή και στη συνέχεια αποστραγγίζεται μακριά από τους τοίχους του σπιτιού.

  Εάν η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος γίνει επαγγελματικά και σωστά, ο συμπιεστής θα εκβάλει συνεχώς έξω ατμούς φρέον από τον εσωτερικό θάλαμο, παράλληλα, εμφανίζεται μια αύξηση στην εσωτερική πίεση. Κατά συνέπεια, το ψυκτικό θερμαίνεται, γεγονός που συμβάλλει στη μετατροπή του σε πυκνή ομίχλη.

  Το ψυκτικό μέσο επαναπροσανατολίζεται στον θάλαμο συμπύκνωσης, όπου ψύχεται από ενσωματωμένο ανεμιστήρα, μετατρέποντας το σε υγρό. Σε αυτή την κατάσταση, αποστέλλεται στον εξατμιστή (μέσω του ακροφυσίου) και όλα κλείνουν σε έναν κύκλο.

  Δώστε προσοχή! Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο εσωτερικό του δωματίου κοντά στη συσκευή θέρμανσης, τότε η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί πολλές φορές και η ίδια η συσκευή με μεγάλη πιθανότητα θα αποτύχει μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας.

  Για την αποτυχία της μονάδας κλιματισμού μπορεί να οδηγήσει ακόμη και συνηθισμένη σκόνη. Ο υγρός καθαρισμός δεν είναι μόνο απαραίτητος, αλλά και συνταγογραφούμενος και λεπτομερής, κανονικός και διεξοδικός. Στο δωμάτιο απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση προϊόντων ή αντικειμένων στο ίδιο το μπλοκ. Το καλύψτε με τραπεζομάντιλο δεν μπορεί επίσης.

  Η τοποθέτηση του κλιματιστικού από τα χέρια του προϋποθέτει απαραίτητα τη στεγανοποίηση όλων των συνδετικών στοιχείων και αρμών, γεγονός που θα εξουδετερώσει τη δυνατότητα εξάτμισης του ψυκτικού μέσου. Οι ειδικοί συστήνουν την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κάτω από το εσωτερικό επίπεδο. Η κανονική εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος υποδηλώνει τη θέση της εξωτερικής μονάδας σε δροσερό μέρος, στη σκιά.

  Συνιστάται η προβολή ενός οπτικού βίντεο σχετικά με τη λειτουργία του κλιματιστικού.

  Εργαλεία και παρασκευάσματα

  Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προετοιμασία των εργαλείων:

  • ηλεκτρικός ελεγκτής;
  • ποδήλατο, καθώς και αντλίες κενού.
  • κοπτικό σωλήνα?
  • διατρητής;
  • δείκτης ·
  • Παράδειγμα.
  • σωλήνα επέκτασης σωλήνων.

  Αυτό είναι απλώς ένα βασικό σύνολο αξεσουάρ που χρειάζονται για την εγκατάσταση κλιματιστικών. Επιπλέον, απαιτείται πλήρης κόλπος από χάλκινο σωλήνα (σημειώστε ότι τα άκρα του πρέπει να τυλίγονται αρχικά, στο εργοστάσιο). Οποιαδήποτε οπτικά ελαττώματα (χτυπήματα, γρατσουνιές) απλά δεν επιτρέπονται.

  Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση του κλιματισμού είναι αδύνατη χωρίς οπές στους τοίχους, ζημιά σε εξωτερικά και εσωτερικά τελειώματα, οπότε η εργασία πρέπει να γίνεται παράλληλα με την επισκευή.

  Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του κλιματικού συστήματος

  Μετά την απόκτηση της κλιματικής μονάδας και την προετοιμασία των απαραίτητων εργαλείων, μπορείτε να προχωρήσετε στην κύρια ομάδα εργασιών. Το σύστημα εγκατάστασης είναι αρκετά απλό:

  • επιλογή θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας.
  • Εγκατάσταση βραχιόνων στα οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα.
  • Αρχικά, πραγματοποιείται η εγκατάσταση της εξωτερικής (εξωτερικής) μονάδας της μονάδας.
  • τότε η εσωτερική μονάδα και τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος είναι τοποθετημένα μέσα στο αντικείμενο.

  Δώστε προσοχή! Κατά τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούνται αυστηρά τα πρότυπα ασφαλείας, ειδικά εάν είναι ύψος 2-3 ορόφων. Γνωρίζοντας πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τις προφυλάξεις.

  Επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

  Η επιλογή μιας θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας δεν είναι λιγότερο σημαντική από την απόκτηση της ίδιας της κλιματικής συσκευής. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λάβουν υπόψη ορισμένες απαιτήσεις, επιλέγοντας ένα χώρο για μια εσωτερική μονάδα:

  • Απόσταση από τον τοίχο - από 30 cm.
  • απόσταση από την οροφή - όχι μικρότερη από 15 cm.
  • στο πλησιέστερο μεγάλο αντικείμενο, που διαταράσσει την κίνηση των μαζών αέρα - από 150 cm.

  Όσο για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, η ιδανική τοποθεσία είναι το μπαλκόνι, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι είναι ανοιχτή. Στην περίπτωση ενός υαλοπίνακα, είναι δυνατόν να παραμείνετε στην επιλογή της ασφάλισης στο φράκτη, με επαρκή φέρουσα ικανότητα αυτής της δομής. Οι κάτοικοι του πρώτου και του δεύτερου ορόφου συνιστούμε αυτό το τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος να βρίσκεται πάνω από το παράθυρο, ώστε να μην προκαλείται ταλαιπωρία και να εξουδετερώνεται η πιθανότητα κλοπής.

  Δώστε προσοχή! Στην περίπτωση ιδιωτικής κατοικίας, δεν παρέχονται αυστηρές συστάσεις.

  Εάν οι μονάδες κλιματιστικού είναι αρκετές, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m, βέλτιστα - 3 m. Ορισμένοι κατασκευαστές δεν ρυθμίζουν αυτή την τιμή και μπορούν να επιλεγούν ανεξάρτητα. Αλλά από την επιλογή "σάντουιτς", στην οποία τα γειτονικά τετράγωνα βρίσκονται πίσω στην άλλη, είναι καλύτερα να αρνηθείτε.

  Η απόσταση μεταξύ 2 τεμαχίων μέσα στο δωμάτιο είναι από 6 μ. Επιτρέπεται κάτι περισσότερο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί ο ανεφοδιασμός με ψυκτικό μέσο. Είναι καλύτερα να επενδύσετε στην καθορισμένη τιμή.

  Συνιστούμε να δείτε τα δύο παρακάτω βίντεο για να βρείτε τη σωστή θέση και να τοποθετήσετε σωστά το κλιματιστικό.

  Στηρίγματα στήριξης για κλιματισμό

  Η εγκατάσταση κλιματισμού στην πραγματικότητα ενός ιδιωτικού εξοχικού σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού δεν προκαλεί καμία δυσκολία, ιδιαίτερα σε σχέση με την εξωτερική μονάδα. Αλλά για αντικείμενα πολλών οικογενειών, η σωστή εγκατάσταση του συστήματος λαμβάνει αυτόματα μια προσεκτική επιλογή της θέσης του εξωτερικού τμήματος της μονάδας. Το σώμα της μονάδας δεν θα πρέπει να αφήνει λάθη στον τοίχο του σπιτιού ούτε πρέπει να παρεμβαίνει με κανένα τρόπο με τους γείτονες.

  Πού να εγκαταστήσετε καλύτερα το κλιματιστικό; - Η συσκευή κλιματισμού είναι σταθερή στη ζώνη απρόσκοπτης πρόσβασης. Εγκατάσταση κλιματισμού στο μπαλκόνι - η καλύτερη επιλογή. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού απαιτεί περιοδική και ποιοτική εξυπηρέτηση.

  Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα στη βόρεια ή την ανατολική πλευρά. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου πραγματοποιείται συχνά στο κάτω μέρος του μπαλκονιού. Αυτή η ζώνη θεωρείται η καλύτερη, επειδή σας επιτρέπει να ανοίξετε το παράθυρο ανεμπόδιστα, για να εξυπηρετήσετε τη μονάδα. Η ακολουθία των ενεργειών είναι απλή:

  1. Τα σημεία στερέωσης των στηριγμάτων υποδεικνύονται και επισημαίνονται με ένα επίπεδο.
  2. Οι οπές σχηματίζονται κάτω από τους κοχλίες αγκύρωσης.
  3. Για επικοινωνίες απαραίτητες για την προετοιμασία της διαμπερή οπή, η διάμετρος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 εκ. Η εσοχή συναρμολογήσεως και η εσοχή είναι καλύτερη prodelyvat στο χώρο μεταξύ παρακείμενων τούβλων είναι απλοποιεί όχι μόνο την εργασία, αλλά και για να καταστούν οπτικά ακριβείς.

  Οι βραχίονες τοποθετούνται σύμφωνα με τα προκαταρκτικά σημάδια, διορθώνοντάς τα για στάθμη και βιδώνοντας τους κοχλίες αγκύρωσης. Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει περίπου 10 εκ. Ελεύθερου χώρου μεταξύ της βάσης του τοίχου και της μονάδας κλιματικής μονάδας. Οι αποστάσεις πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά. Έχοντας βεβαιωθεί για την αξιοπιστία της στερέωσης αυτής της μονάδας, τα βήματα εγκατάστασης συνεχίζονται, αλλά ήδη μέσα στο δωμάτιο.

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αποθηκεύετε σε αγκύλες.

  Τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας

  Όταν προχωρήσετε στη στερέωση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε για τη δομική αξιοπιστία και αντοχή του τοίχου. Μεγάλα μοντέλα μπορούν να ζυγίζουν περισσότερο από 50 κιλά, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Οι οικιστικές μονάδες κλιματισμού ζυγίζουν περίπου 15 κιλά και με τη στερέωση τους δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εξασφαλίσουν ένα περιθώριο ασφαλείας για όλους τους συνδετήρες και τους τοίχους τουλάχιστον 2 φορές.

  Συμβουλή! Εάν το σπίτι σας έχει εξωτερική μόνωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι σταθεροί σε αυτό, αλλά στον ίδιο το τοίχο.

  Τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της ιδιωτικής ανάπτυξης, ένα υλικό όπως το αεριωμένο σκυρόδεμα ήταν πολύ δημοφιλές. Με όλες τις θετικές ιδιότητές του, δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκή αντοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Ομοίως, το θέμα είναι με αεριζόμενη πρόσοψη.

  Δώστε προσοχή! Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίσετε ένα οριζόντιο επίπεδο του προϊόντος, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου. Η παραμικρή απόκλιση είναι γεμάτη με λανθασμένη κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου.

  Συστάσεις:

  • η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να διοχετεύεται από τον αέρα από όλες τις πλευρές (εάν είναι δυνατόν).
  • το σώμα είναι καλύτερα τοποθετημένο κάτω από ένα θόλο?
  • οι ενοικιαστές των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να τα τοποθετήσουν απευθείας στην οροφή?
  • το μέγιστο μήκος της κύριας γραμμής είναι 15 μέτρα, σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της τιμής, οι ψυχρές απώλειες αυξάνονται.

  Οι επαγγελματίες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατάλληλη διάταξη αποστράγγισης για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης. Αλλά μόνο οι συμπατριώτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία το παραμελούν εντελώς μάταια.

  Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 10 cm από την επιφάνεια του τοίχου. Απαιτείται η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκτόξευσης της μονάδας. Αν δεν μπορείτε να το αντέξετε, τότε η συσκευή μπορεί να αποτύχει τελείως. Θυμηθείτε ότι όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας σχετίζονται με υψηλό κίνδυνο για την υγεία, δεδομένου ότι πρόκειται για εργασία σε μεγάλο υψόμετρο.

  Στερέωση της εσωτερικής μονάδας

  Οι επαγγελματίες απαγορεύουν κατηγορηματικά την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας πίσω από κουρτίνες, κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές, πάνω από την μπαταρία. Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού στις καθορισμένες θέσεις είναι γεμάτη με την αποτυχία του επεξεργαστή της συσκευής. Αφού προσδιορίσετε τον τόπο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τοίχο για οποιεσδήποτε άλλες λύσεις επικοινωνίας (σωλήνες θέρμανσης, σωλήνες νερού, ηλεκτρική καλωδίωση) χωρίς να αποτύχει.

  Η άμεση εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου είναι δυνατή μόνο με την παρουσία ενός ελεύθερου χώρου. Πρώτα απ 'όλα, μια μεταλλική πλάκα είναι τοποθετημένη: από το ταβάνι είναι απαραίτητο να υποχωρήσει τουλάχιστον 10 εκατοστά, και από τη βάση του τοίχου περίπου 7 εκ. Οι αποστάσεις σημειώνονται με ένα μολύβι. Για τη στερέωση δημιουργούνται οπές και η πλάκα είναι βιδωμένη με ασφάλεια.

  Περαιτέρω εγκατάσταση εγκατάστασης περιλαμβάνει τη στερέωση της εσωτερικής μονάδας σε μια ήδη συνδεδεμένη πλάκα. Στον τοίχο γίνεται μια παράλληλη οπή για την τοποθέτηση του χαλκού, των σωλήνων συμπύκνωσης, των σωλήνων και των ηλεκτρικών καλωδίων. Το τυποποιημένο κιτ για την εγκατάσταση του κλιματιστικού περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα προϊόντα, λύσεις και στοιχεία.

  Ηλεκτρική σύνδεση

  Η εσωτερική μονάδα λειτουργεί μόνο εάν έχει τη δική της καλωδίωση, η διατομή της οποίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικά μέτρα. mm. Υποχρεωτική απαίτηση - η παρουσία του διακόπτη, ειδικά εάν πρόκειται για την εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών. Η καλωδίωση συνδέεται στην ασπίδα μόνο όταν έχει τοποθετηθεί τελείως: ένα κίτρινο καλώδιο με μια μικρή πράσινη λωρίδα συνδέεται στο μηδενικό καλώδιο.

  Δώστε προσοχή! Προκειμένου να προσδιοριστεί η φάση και το μηδέν, ο δείκτης είναι πιο αποτελεσματικός.

  Οι κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήματος απαιτούν τη σύνδεση μεμονωμένων μονάδων χρησιμοποιώντας μονωμένα καλώδια πολλαπλών συνδέσεων που προηγουμένως περνούσαν μέσα από μια τρύπα στον τοίχο. Κάθε κλιματική μονάδα συνοδεύεται από μια οδηγία που δείχνει σαφώς το διάγραμμα καλωδίωσης και την ακολουθία καλωδίωσης.

  Συστάσεις για την τοποθέτηση σωλήνων

  Απαντώντας στο ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον κλιματισμό, οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι το κλειδί για την επιτυχία ολόκληρης αυτής της εκδήλωσης εξαρτάται από την ποιότητα και την παιδεία της τοποθέτησης των σωλήνων από χαλκό. Κόβονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο (περίπου 0,8-1 m) για στροφές.

  Είναι απλώς αδύνατο να τα λυγίσει, καθώς θα σχηματιστούν χτυπήματα, θα σχηματιστούν ρυτίδες και το μέταλλο θα σπάσει καθόλου.

  Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών, καθώς και οικιακών, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών συσκευών καμπής. Επιτρέπουν τη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας των σωλήνων. Για τα κλιματιστικά παραθύρων, αυτό είναι το κλειδί για την αποτελεσματική λειτουργία.

  Μόνο αφού αυτός ο σωλήνας μπορεί να καλυφθεί με σωλήνες πολυουρεθάνης, οι οποίοι παίζουν το ρόλο της θερμομόνωσης. Όσο για το παραδοσιακό αφρώδες ελαστικό, είναι εντελώς ακατάλληλο σε αυτό το πλαίσιο, λόγω της μικρής διάρκειας ζωής. Οι φλάντζες για σκάλισμα φοριούνται αποκλειστικά στο γεγονός της μόνωσης των σωλήνων.

  Εγκατάσταση των κλιματιστικών διεξάγεται με υποχρεωτική έξαρση, όπου η διαδικασία απαιτεί εξαιρετική ακρίβεια, ώστε να αποκλεισθεί ο κίνδυνος σχηματισμού εγκοπών μικρορωγμές. Ό, τι και αν ήταν, και τα ανταλλακτικά και τα απαραίτητα εργαλεία πρέπει πάντα να είναι κοντά. Στις κύλισης του παξιμαδιού πρέπει να βρίσκεται εύκολα, αλλά η σύσφιξη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ροπόκλειδο, ισοπέδωση την πιθανότητα εξώθησης μικρών σωματιδίων από την περιοχή της θεραπείας.

  Περαιτέρω, αρκεί να στερεωθεί ένας αντίστοιχος αγωγός σε κάθε εξάρτημα. Στο σωλήνα διακλάδωσης αποστραγγίζετε ένα μικρό κομμάτι σωλήνα στην θωρακισμένη θήκη (για τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σωλήνωση θερμοσυρρίκνωσης).

  Συμβουλή! Ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχούς εγκατάστασης ενός κλιματιστικού στο σπίτι είναι η ύπαρξη σωλήνα αποστράγγισης που βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από τους τοίχους των φερόντων.

  Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε σωλήνες στις τρύπες στον τοίχο και θα πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο επίπεδες. Στον τοίχο στερεώνονται με ταινίες. Το κλιματιστικό με εγκατάσταση εκτός του σπιτιού πρέπει να είναι εξαιρετικά ασφαλές. Οι μικρές τρύπες γεμίζουν με αφρό στήριξης. Για να ελέγξετε τη στεγανότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπουνάδα.

  Σκουπίστε το σύστημα

  Για να εγκαταστήσετε κλιματιστικά, πρέπει να κάνετε κενό στο σύστημα. Ακόμη και αν οι δραστηριότητες εκτελούνται στο σπίτι, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς η υγρασία εκκενώνεται στην εκκένωση, λεπτή σκόνη. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, συνδέσεις, τα σπειρώματα σφραγίζονται, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η αφαίρεση αέρα από τη μονάδα. Για την εκκένωση του αέρα χρησιμοποιείται αντλία κενού για 20-40 λεπτά.

  Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του κλιματιστικού, το ψυκτικό μέσο στον κύλινδρο τροφοδοτείται στο σύστημα. Τοποθετείται ένας μικρός προσαρμογέας και στη συνέχεια ένα μανόμετρο. Η πλήρωση της δεξαμενής του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται ανεξάρτητα με επιτρεπόμενη πίεση και διόρθωση. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο αυτόματος αποζεύκτης ενεργοποιείται και το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση δοκιμής.

  Δώστε προσοχή! Η ομοιόμορφη κυκλοφορία ψυχρού αέρα δείχνει ότι όλα γίνονται σωστά. Η κλιματική μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον επιδιωκόμενο σκοπό της.

  Αποτελέσματα

  Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Αυτό το έργο είναι αρκετά εφικτό. Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα απλό και εύκολο επάγγελμα. Η βασική σύσταση είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών και εάν προκύψουν ελαττώματα, πρέπει να εξαλειφθούν έγκαιρα. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε το βίντεο κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού από το Α στο Ζ.

  Στηρίγματα για κλιματιστικά

  Η αγορά ενός κλιματιστικού είναι ένα απλό πράγμα. Οι επαγγελματικοί σύμβουλοι πωλήσεων θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό μοντέλο και να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που προκύπτουν. Αλλά μετά την αγορά του κλιματισμού ακόμα χρειάζεται να εγκαταστήσετε. Για να γίνει αυτό, σίγουρα θα χρειαστείτε αγκύλες για κλιματιστικά. Είναι δύο πυλώνες: η αριστερή και η δεξιά. Όλες οι αγκύλες για κλιματιστικά, που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, είναι φτιαγμένες από υψηλής ποιότητας χάλυβα και βαμμένα με λευκό χρώμα με την τρέχουσα μέθοδο ψεκασμού σκόνης. Οι βραχίονες για κλιματιστικά, όπως ήδη αναφέρθηκε, αποτελούνται από κάθετο και οριζόντιο ράφι. Στην πρώτη από αυτές ρυθμίστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και το δεύτερο συνδέεται στον τοίχο. Στο κάθετο ράφι υπάρχουν τρύπες, καθώς οι βραχίονες κάτω από το κλιματιστικό είναι στερεωμένοι στον τοίχο. Στον οριζόντιο ράφι υπάρχουν ειδικά αυλάκια σχεδιασμένα για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

  Οι βραχίονες κλιματισμού έχουν διαφορετικά μεγέθη, που διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά το εκτιμώμενο φορτίο και το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το πιο διάσημο και συχνά χρησιμοποιείται τώρα είναι ο βραχίονας για τον κλιματισμό 450x450? είναι κατασκευασμένο για κλιματιστικά χαμηλής ισχύος που δεν υπερβαίνουν τα 3,5 kW. Όλα αγκύλες για κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με μπουλόνια, περικόχλια και ροδέλες σχεδιασμένες για να ασφαλίζουν το κλιματιστικό. Πριν αγοράσετε και εγκαταστήσετε οποιοδήποτε κλιματιστικό, φροντίστε να συμβουλευτείτε τους εμπειρογνώμονες, καθώς οι ανεξάρτητες δραστηριότητες σε αυτό το θέμα μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες. Το προσωπικό του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι έτοιμο να σας βοηθήσει με την επιλογή και αγορά κλιματιστικών και αγκυλών για αυτούς.

  Στηρίγματα για κλιματιστικά

  Βάση 415 x 450 (σε τέντωμα)
  Βάση 415 x 450 για κλιματιστικό τοίχου.

  Βάση 500x600 στην οποία
  Στήριγμα 500x600 (σε set) πάχους μεταλλικού 2mm.

  Βάση 1000 × 800 με στάση
  Βάση για βιομηχανικά κλιματιστικά 1000x800 με στάση

  Βάση 830x677
  Βάση 833x677 (σε τέντωμα) πάχος από μέταλλο 2mm, ποιότητα.

  Βάση 450x500 (περιλαμβάνεται)
  Βάση 450х500 (σε πλήρη σειρά) πάχος από μέταλλο 2mm, ιδιότητες.

  Βάση 450х450 (χωρίς συσκευασία)
  Το πάχος του μετάλλου είναι 2mm, συγκολλημένες ραφές ποιότητας, βαμμένες.

  Βάση 600x600 (σε τέντωμα)
  Βάση 600x600 (σε τέντωμα) πάχος μεταλλικού 2mm, ποιότητας.

  Βραχίονα 450х450 στην οποία
  Βάση 450 x 450 για κλιματιστικό τοίχου
  SW.

  Η "Nika-Kholod" LLC προσφέρει την αγορά ποιοτικών αγκυλών για κλιματιστικά σε ευνοϊκές τιμές. Τα προϊόντα αυτά είναι σχεδιασμένα για τοποθέτηση σε τοίχωμα διαχωρισμένων συστημάτων. Κατά την κατασκευή τους χρησιμοποιείται χάλυβας υψηλής ποιότητας με υψηλό όριο αντοχής για κάμψη και τέντωμα. Τα προϊόντα είναι βαμμένα με μια σύγχρονη επίστρωση σκόνης λευκού χρώματος, έτσι ώστε για πολλά χρόνια διατηρεί μια ελκυστική εμφάνιση. Η ναυτιλία είναι παρένθεση στη Μόσχα (εκτός κέντρου), καθώς και στο Αρχάγγελσκ, Volgograd, Μπέλγκοροντ, Rostov-on-Don, Tver, Σαμαρά, Vladikavkaz, Adler, Μάγκα, Gelendzhik, Γκρόζνι, Σότσι, Khabarovsk και άλλες ρωσικές περιοχές. Πληρωμή - με μετρητά ή με τραπεζική μεταφορά.

  Ο σχεδιασμός των στηριγμάτων είναι δύο ράφια - οριζόντια και κάθετα. Το πρώτο είναι για την τοποθέτηση μιας εξωτερικής μονάδας, και η δεύτερη για βίδωμα σε τοίχο. Για να διευκολυνθούν οι εργασίες εγκατάστασης, τα προϊόντα κατασκευάζονται με οπές στην κατακόρυφη ράβδο και ειδικές αυλακώσεις στην οριζόντια θέση. Παρέχουν μια αξιόπιστη και βολική εγκατάσταση συστημάτων split.

  Για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αγορά όπλων για τα κλιματιστικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το "Nick-Frost" μέσω τηλεφώνου: 8 (499) 270-07-28, 8 (499) 270-07-29. Οι ειδικοί μας στο Αρχάγγελσκ, Volgograd, Rostov-on-Don, Μπέλγκοροντ, Σαμαρά, Τβερ, Σότσι, Khabarovsk, Γκρόζνι, Μάγκα, Gelendzhik, Vladikavkaz Adler, η Μόσχα θα σας βοηθήσει με την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων και την παροχή συμβουλών σχετικά με τους όρους της εντολής.

  γενική βάση εξωτερικής μονάδας κλιματισμού

  Μια αποσυναρμολογούμενη γενική βάση χρησιμοποιείται για τη στήριξη του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος.

  Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση με μεγάλη ποικιλία μοντέλων κλιματιστικών, χάρη στο σχεδιασμό της με ρυθμιζόμενα πηχάκια, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν στις απαιτούμενες διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας.

  Η βάση παρέχει αξιόπιστη στερέωση και επίσης ελαχιστοποιεί τις πιθανές κραδασμούς. Το περίπτερο καλύπτεται με ειδική λευκή βαφή, χάρη στην οποία δεν εκτίθεται σε χημικές και μηχανικές επιδράσεις. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διατηρεί μια ελκυστική εμφάνιση και αξιοπιστία της δομής.

  Στηρίγματα για κλιματιστικά

  Βάσεις για κλιματιστικά - κατασκευή και εγκατάσταση

  Προσφέρουμε τους ακόλουθους τύπους παρενθέσεων:

  • γαλβανισμένο?
  • καθολική?
  • συρόμενη ·
  • πτυσσόμενα.

  Ενισχυμένο βραχίονα για κλιματισμό. Παραγγελία τοποθέτησης


  Η εγκατάσταση κλιματισμού ή split σύστημα είναι μια περίπλοκη μηχανική λειτουργία. Για την παραγγελία της υπηρεσίας αυτής στην εταιρεία μας, δεν υπάρχει μόνο τρύπημα στον τοίχο της εισόδου και στερέωση των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων του κλιματιστικού, αλλά και η απόδοση της θερμομόνωσης του εξοπλισμού, η δοκιμή του εξοπλισμού για διαρροές και σωστή λειτουργία. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα λάβετε τον υψηλότερο ποιοτικό εξοπλισμό και υπηρεσίες!