Πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα;

Είναι καλύτερα στο πάτωμα ή στο τραπέζι;

Στο υπνοδωμάτιο, στο επίπεδο του τραπεζιού, αν και είναι δυνατόν στο πάτωμα, είναι προτιμότερο να μην το τοποθετήσετε κοντά σε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, αν αυτό είναι δυνατό.

Όσο πιο κοντά ο υγραντήρας στην πηγή θερμότητας, τόσο περισσότερο υγραίνει τον αέρα!

Αν έχετε θερμαντήρα, συνιστάται να τοποθετείτε τον υγραντήρα δίπλα του. Αλλά μην την απομακρύνετε από τους ανθρώπους - τότε θα χάσει την έννοια του έργου της. Χρειάζεστε:

 1. Βάλτε σε ένα ζεστό μέρος (αν είναι δυνατόν, στη θερμότερη).
 2. Βάλτε κοντά στους ανθρώπους για να μείνετε ξύπνιοι και δραστήριοι!

Είμαι όλοι ανησυχούν ότι ένα ζευγάρι των επίπλων υγραντήρα από το DSP χαλάρωσαν. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να βάλω μόνο σε ένα ψηλό ράφι, η εμφάνιση του οποίου δεν είναι πολύ αισθητή, αν ξαφνικά "πρήζεται".

Επιπλέον, αν τεθεί στο πάτωμα, η αίσθηση, κατά τη γνώμη μου, ειδικά από τον υγραντήρα δεν θα, όλα θα απλώς εγκατασταθούν.

Το ράφι φαίνεται όμορφο, αισθητικά ευχάριστο και υπάρχει.

Έχω έναν υγραντήρα στο σπίτι για έναν καθαριστή αέρα δύο σε ένα, το ιαπωνικό εμπορικό σήμα "Daikin", είναι αρκετά μεγάλο και δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο τραπέζι, θα πάρει μισό τραπέζι. Έτσι το έβαλα στο πάτωμα στο υπνοδωμάτιο. Αν μιλάμε μόνο για έναν μικρού μεγέθους υγραντήρα, τότε νομίζω ότι δεν έχει σημασία πού το βάζετε, αν μόνο δεν σας ενοχλούσε και δεν το άγγιζαν τυχαία. Η λειτουργία του, θα εκτελέσει καλά ακόμη και "από κάτω από το κρεβάτι."

Υγραντήρας στο δωμάτιο: όπου καλύτερα να τεθεί

Όλοι από το σχολικό πάγκο γνωρίζουν ότι για μια άνετη ζωή, η βέλτιστη υγρασία πρέπει να είναι περίπου 65%. Παρέχετε το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα μπορεί να είναι με τη βοήθεια ειδικών υγραντήρες. Κατά τη λειτουργία με οικιακούς υγραντήρες δεν υπάρχουν δυσκολίες. Το μόνο πράγμα που ενθουσιάζει τους ευτυχείς ιδιοκτήτες του υγραντήρα αέρα είναι πού να βάλει τον υγραντήρα αέρα στο δωμάτιο για την αποτελεσματική εργασία του.

Η λειτουργία του υγραντήρα αέρα εξαρτάται άμεσα από τη σωστή τοποθέτησή του στο δωμάτιο

Βασικές απαιτήσεις για την επιλογή της θέσης του υγραντήρα

Υπάρχει ένας κατάλογος βασικών απαιτήσεων για την επιλογή της θέσης αυτής της συσκευής στο δωμάτιο. Η συμμόρφωση με τους ακόλουθους κανόνες θα μεγιστοποιήσει το όφελος του υγραντήρα αέρα:

 1. Ομαλή επιφάνεια. Ακόμη και μια μικρή κλίση της επιφάνειας μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της συσκευής. Επιπλέον, η ασταθής και ταλαντευόμενη θέση του υγραντήρα οδηγεί στην εύκολη ανατροπή του. Επομένως, η επιφάνεια στην οποία είναι εγκατεστημένη πρέπει να είναι σταθερή και ομοιόμορφη.
 2. Ύψος. Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τον υγραντήρα στο πάτωμα. Το ελάχιστο ύψος γι 'αυτόν είναι μισό μέτρο. Αλλά είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα σε ύψος ενός μέτρου. Στην περίπτωση αυτή, οι υδρατμοί θα διαχέονται στον αέρα και οι λακκούβες δεν θα εμφανίζονται γύρω από αυτό, όπως συμβαίνει όταν η συσκευή τοποθετείται στο πάτωμα. Όσο πιο ψηλά θα είναι από το πάτωμα, τόσο πιο ομοιόμορφη θα είναι η υγρασία του αέρα.
 3. Απόσταση από εσωτερικά αντικείμενα. Ο ατμός είναι μια συνολική κατάσταση νερού που μπορεί να βλάψει τα έπιπλα, τα βιβλία, τον εξοπλισμό και άλλα πράγματα. Ως εκ τούτου, μεταξύ των συσκευών και ειδών οικιακής χρήσης πρέπει να είναι μια απόσταση όχι μικρότερη από 30 cm. Μια ίδια υγραντήρα καλύτερο να χρησιμοποιήσετε διηθείται, βρασμένο ή απεσταγμένο νερό, σε ένα ζεύγος τροχιών δεν αφήνονται στα έπιπλα.
 4. Απρόσιτη πρόσβαση σε παιδιά και ζώα. Σε σπίτια όπου ζουν μικρά παιδιά και ζώα, η συσκευή πρέπει να είναι απρόσιτη για αυτούς. Μια τέτοια θέση θα προστατεύσει τη συσκευή από την πτώση και τα παιδιά και τα ζώα από τυχαία ανατροπή του υγραντήρα στον εαυτό τους.
 5. Μετακινήστε τον απενεργοποιημένο υγραντήρα. Μετακινήστε τη συσκευή μόνο σε κατάσταση εκτός λειτουργίας. Επειδή η μετακίνησή του στην κατάσταση λειτουργίας μπορεί να τραυματιστεί ή να σπάσει τη συσκευή. Σε περίπτωση ανατροπής της συσκευής, πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό και να επιτρέψετε τη συσκευή να στεγνώσει εντελώς. Χρησιμοποιήστε τη συσκευή μόνο αφού στεγνώσει τελείως.

Μην μετακινείτε τον υγραντήρα όταν είναι ενεργοποιημένος

Πώς να επιλέξετε τη θέση του υγραντήρα

Εκτός από τους γενικούς κανόνες, όταν επιλέγετε μια θέση για τη συσκευή, πρέπει να εξετάσετε το είδος του υγραντήρα που επιλέξατε. Οι συσκευές ατμού λειτουργούν με την αρχή ενός βραστήρα και παράγουν υδρατμούς με ένα κατευθυντικό πίδακα. Επομένως, μια τέτοια συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα μέρος όπου ο ατμός δεν μπορεί να φτάσει σε άτομα και έπιπλα. Το απόγευμα είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε απομακρυσμένο μέρος και τη νύχτα μπορείτε να το εγκαταστήσετε απευθείας στο πάτωμα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες που λειτουργούν με την αρχή ενός ανεμιστήρα δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά στα θερμαντικά σώματα.

Επειδή υγραίνουν τον αέρα, το τεντώνοντας μέσα από τα υγρά φίλτρα. Σε περίπτωση που μια τέτοια συσκευή βρίσκεται κοντά στην μπαταρία, ο υγροποιημένος αέρας θα στεγνώσει γρήγορα και η επίδραση της ύγρανσης δεν θα είναι.

Το καλύτερο είναι οι υπερηχητικοί υγραντήρες, οι οποίοι όχι μόνο ενυδατώνουν τον αέρα αλλά και το καθαρίζουν. Αλλά αν δεν χρησιμοποιούν βρασμένο νερό για την εργασία τους, μπορούν να αφήσουν λεκέδες και λεκέδες στα έπιπλα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό, αλλά θα είναι πολύ πιο ακριβό.

Πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο. Επειδή λειτουργεί σιωπηλά και η συσκευή εργασίας δεν παρεμβαίνει στον ευαίσθητο ύπνο του παιδιού. Το όφελος που μπορεί να προκύψει από τη χρήση του, αντισταθμίζει πλήρως όλες τις δυσκολίες που σχετίζονται με την τοποθεσία του στο δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι η ροή του ατμού δεν κατευθύνεται στο παχνί του μωρού.

Στο παιδικό δωμάτιο, οι γενικοί κανόνες για τη τοποθέτηση του υγραντήρα δεν λειτουργούν. Επειδή εδώ είναι ακόμα απαραίτητο να φροντίσετε τις προφυλάξεις και την ασφάλεια του μωρού. Τοποθετήστε τον εξοπλισμό όχι μόνο σε ένα ορισμένο ύψος, αλλά και σε μια σταθερή επιφάνεια και σε ένα απρόσιτο μέρος για το παιδί. Είναι καλύτερο να είναι ένα μη σταματημένο μέρος στο οποίο ο εξοπλισμός δεν μπορεί να αγγίξει με το χέρι και τίποτα δεν πέφτει πάνω του.

Ο υγραντήρας αέρα που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου μπορεί να κατανέμει ομοιόμορφα τον υγρό αέρα στον χώρο. Και είναι επίσης απαραίτητο να λάβετε υπόψη πόσο εύκολο θα είναι το μωρό να φτάσει στη συσκευή. Είναι καλύτερο αν θα σταθεί στο στήθος, στο οποίο το παιδί θα είναι δύσκολο να αναρριχηθεί.

Για το παιδικό δωμάτιο μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό moisturizer για τα νεογέννητα. Τέτοιες συσκευές δεν είναι πολύ ισχυρές, αλλά είναι εύκολο να ελέγχονται και λειτουργούν σιωπηλά. Αγωνίζονται με αλλεργιογόνα και αναστατώνουν καλά τη σκόνη.

Μετά από αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να υγρανετε τον αέρα στο δωμάτιο με το μέγιστο όφελος. Η υγρασία κατανέμεται ομοιόμορφα στο δωμάτιο, γεγονός που θα προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες για την ανθρώπινη ζωή.

Σε αναζήτηση του τόπου εγκατάστασης: πού πρέπει να είναι ο υγραντήρας

Όργανα που ενυδατώνουν τον αέρα εγκαθίστανται συνήθως κοντά σε πλαστικά παράθυρα και έπιπλα. Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από τον υγραντήρα. Είναι σημαντικό η ενσωματωμένη συσκευή να βρίσκεται σε ασφαλές μέρος και το παιδί να μην το φτάνει. Το χειμώνα είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε μικρή απόσταση από την μπαταρία. Είναι εκεί που η κυκλοφορία του αέρα είναι πιο εντατική.

Πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα στο δωμάτιο

Δεν είναι πάντα εύκολο να επιλέξετε μια θέση για τον υγραντήρα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι βασικές συστάσεις. Το νερό είναι βαρύτερο από τον αέρα, οι υγρανθείσες ροές αέρα πέφτουν. Επομένως, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τον υγραντήρα σε μικρή απόσταση από το δάπεδο, σε ένα σκαμνί.

Το ελάχιστο ύψος από το πάτωμα πρέπει να είναι 50 εκ. Σε περίπτωση που η συσκευή μικρών διαστάσεων μπορεί να κατασκευαστεί ειδικά για το ράφι τοίχου. Τοποθετείται κοντά στην έξοδο, καθώς ο υγραντήρας πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο. Εάν το βάλετε στο πάτωμα, μετά από λίγο μπορείτε να δείτε μια λακκούβα γύρω από τη συσκευή.

Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα σε ένα ράφι με βιβλία. Είναι σημαντικό το πίδακα ατμού από τον υγραντήρα ατμού να μην κατευθύνεται στα αντικείμενα των επικαλυμμένων επίπλων, των τοίχων. Η απόσταση από αυτά πρέπει να είναι 30 cm. Για τις συσκευές ατμού, μόνο το καθαρό νερό θα πρέπει να χύνεται στη δεξαμενή.

Προσοχή παρακαλώ! Μερικοί χρήστες το εγκαθιστούν στο παράθυρο, ώστε ο ζεστός αέρας να υγραίνεται αμέσως. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή το χειμώνα, μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο. Ωστόσο, η απόσταση από την μπαταρία και το όργανο πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 cm.

Εάν ο χρήστης είναι εραστής φυτών εσωτερικού χώρου, τότε η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί δίπλα σε μια πράσινη όαση. Παρόλο που αυτό δεν ισχύει για υγραντήρες ατμού. Σε περίπτωση που οι 2 επιλογές δεν είναι πλέον κατάλληλες για να το κανονίσετε στο δικό σας υπνοδωμάτιο. Είναι σαφές ότι σε ένα μπάνιο και κουζίνα η συσκευή είναι καλύτερα να μην βάλει. Σε αυτά τα δωμάτια, επομένως, υπερβολική υγρασία. Όσο για τους διαδρόμους, δεν υπάρχει κανένας λόγος για την εγκατάσταση της συσκευής. Ο δροσερός αέρας και ο τεχνητός φωτισμός, καθώς και η υγρασία προστίθενται - μπορεί να βλάψει τα έπιπλα ή να απομακρυνθεί από την ταπετσαρία τοίχου.

Χαρακτηριστικά των υγραντήρων

Πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα, αν η χωρητικότητα του δοχείου είναι 9 λίτρα. Τέτοιες συσκευές δεν τοποθετούνται στο ντουλάπι ή στο ράφι. Τοποθετούνται στο πάτωμα κοντά στην έξοδο. Αγοράζοντας τη συσκευή, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η χωρητικότητα των δεξαμενών είναι μια σημαντική επιχειρησιακή παράμετρος.

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο;

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο; | | ServiceYard - η άνεση του σπιτιού σας στα χέρια σας

Όπως είναι γνωστό, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς ένα τόσο σημαντικό προϊόν όπως το νερό. Ότι όλα τα όργανα λειτουργούσαν κανονικά, πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά την απαιτούμενη ποσότητα υγρού. Δεν διαδραματίζει λιγότερο σημαντικό ρόλο η ατμόσφαιρα και το μικροκλίμα που δημιουργούνται στο σπίτι όπου κατοικεί μόνιμα.

Οι κλιματικές συνθήκες στη χώρα μας δεν μπορούν να ονομαστούν ιδανικές, επομένως, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά ειδικούς υγραντήρες αέρα, οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία των πιο άνετων συνθηκών διαβίωσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές, όπου είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο, πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Γιατί χρειαζόμαστε υγραντήρες αέρα;

Ο βέλτιστος δείκτης για το επίπεδο υγρασίας για κάθε άτομο είναι από 40 έως 70 τοις εκατό. Εάν το επίπεδο υγρασίας πέσει έντονα ή αυξάνεται, τότε δημιουργούνται απολύτως δυσμενείς συνθήκες για άνετη διαβίωση και ξεκούραση.

Όταν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο δωμάτιο, το αναπνευστικό σύστημα και το δέρμα επηρεάζονται και οι νεφροί και η καρδιά διαταράσσονται. Οι σοβαρές παραβιάσεις στη λειτουργία αυτών των οργάνων μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη επικίνδυνων ασθενειών. Τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν το χειμώνα, όταν το σύστημα θέρμανσης είναι ενεργό.

Σημαντικό! Μάθετε τι πρέπει να είναι το καλύτερο moisturizer για τα παιδιά.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται για να υγραίνει τον αέρα με τα πιο συνήθη βάζα με νερό, κρεμασμένα γύρω από το σπίτι υγρές πετσέτες και συχνά υγρό καθαρισμού. Αλλά τέτοιες επιλογές δεν λύνουν πλήρως το πρόβλημα.

Σήμερα, όλα είναι πολύ πιο εύκολα - απλά πρέπει να πάτε στο κατάστημα και να επιλέξετε το κατάλληλο για τον οικιακό σας υγραντήρα αέρα.

Όμως, όλα τα οφέλη από αυτά μπορούν να αξιολογηθούν μόνο όταν τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας, ιδιαίτερα αν καταλαβαίνετε ακριβώς πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα αέρα στο δωμάτιο.

Σημαντικό! Τέτοιες συσκευές καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, δεν απαιτούν ειδική εγκατάσταση, είναι εντελώς αθόρυβοι κατά τη λειτουργία.

Πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε υγραντήρες αέρα;

Είναι πολύ σημαντικό, πρώτα απ 'όλα, να αποφασίσετε πού να εγκαταστήσετε τον υγραντήρα αέρα στο διαμέρισμα, καθώς η αποδοτικότητα της λειτουργίας του εξαρτάται από αυτό. Τηρήστε τους ακόλουθους βασικούς κανόνες για την εγκατάσταση τέτοιων συσκευών:

 1. Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας κατά την εγκατάσταση του υγραντήρα. Είναι προτιμότερο να σταματάτε στο λιγότερο δυνατό μέρος του σπιτιού, έτσι ώστε η συσκευή να μην ακουμπά τυχαία και να μην πέσει.
 2. Οι κατασκευαστές συστήνουν έντονα την τοποθέτηση υγραντήρων σε ύψος τουλάχιστον ενός μέτρου από το δάπεδο. Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή διανομή του υγρού αέρα σε όλο το σπίτι.

Σημαντικό! Είναι καλύτερο - αν είναι ακριβώς στο κέντρο της αίθουσας, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία. Τη νύχτα είναι καλύτερα να το αναδιοργανώσετε σε ένα σκαμνί και να το τοποθετήσετε στη μέση του καθιστικού.

 1. Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε προσεκτικά την επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί - θα πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη και όσο το δυνατόν πιο σταθερή, δεν θα πρέπει να υπάρχουν αποκλίσεις και αρμοί. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα περβάζι παραθύρου, τραπέζι, κομοδίνα ή καρέκλα.
 2. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά στην μπαταρία. Επειδή στην περίπτωση αυτή ένα μέρος του ατμού θα ξηρανθεί αμέσως στην έξοδο της οπής, έτσι η όλη αίσθηση της λειτουργίας της συσκευής μειώνεται στο μηδέν. Είναι ιδανικό να το τοποθετήσετε κοντά στον θερμαντήρα για να δημιουργήσετε ένα λεγόμενο υγρό φράγμα για υπερβολικά ξηρό αέρα.

Σημαντικό! Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί η κατεύθυνση του αεριωθούμενου αέρα, καθώς ο ατμός είναι σε θέση να αφήσει λευκούς λεκέδες στα έπιπλα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από οικιακές συσκευές και έπιπλα, οικιακά φυτά και ράφια βιβλίων. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο κηλίδωσης εάν γεμίσετε τη συσκευή μόνο με βραστό νερό.

Κανόνες λειτουργίας του υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών

Επιλέγοντας πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα του αέρα στο παιδικό δωμάτιο, πάρτε αυτή τη στιγμή της μέγιστης προσοχής. Σε βάρος του θορύβου μην ανησυχείτε - το παιδί δεν παρατηρεί καν πως θα λειτουργήσει η συσκευή. Αλλά τα οφέλη του είναι αναμφισβήτητα, ειδικά για το σώμα του παιδιού.

Σημαντικό! Το κύριο πράγμα - μην κατευθύνετε τη ροή του ατμού κατευθείαν στο κρεβάτι στο οποίο κοιμάται το παιδί σας.

Ο υγραντήρας, που λειτουργεί ως ηλεκτρικός βραστήρας, δεν πρέπει να εγκαθίσταται σε χώρους όπου το παιδί μπορεί εύκολα να φτάσει.

Ο κίνδυνος δεν είναι το νερό μέσα στην ίδια τη συσκευή, αλλά ο ζεστός πίδακας ατμού και η σύνδεσή του με το δίκτυο. Ακολουθήστε τις συστάσεις των ειδικών για να εντοπίσετε τη συσκευή με τη μέγιστη απόδοση.

Οι σταγόνες υγρασίας πρέπει να διανέμονται ελεύθερα γύρω από το δωμάτιο και να διαλύονται στον αέρα. Ταυτόχρονα, θα επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα.

Είδη υγραντήρων

Τα σύγχρονα καταστήματα οικιακών συσκευών προσφέρουν αρκετούς τύπους υγραντήρων αέρα, που διαφέρουν ανάλογα με την αρχή λειτουργίας και το επίπεδο ισχύος.

Συσκευές ψυχρού ατμού

Σε τέτοιους υγραντήρες, η ροή αέρα περνάει κατευθείαν διαμέσου του φίλτρου υγρασίας, με τον τρόπο αυτό υγράνεται και ψύχεται. Η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας συσκευής εξαρτάται άμεσα από το αρχικό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι. Όσο χαμηλότερη είναι η υγρασία, τόσο πιο έντονη εξάτμιση θα συμβεί και συνεπώς - αντίστροφα.

Με άλλα λόγια, οι κρύοι υγραντήρες είναι σε θέση να διατηρούν συνεχώς το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές από 3 έως 8 λίτρα υγρού την ημέρα. Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί σωστά πού είναι καλύτερο να τοποθετηθεί ο υγραντήρας αέρα στο δωμάτιο.

Σημαντικό! Τέτοιες συσκευές λειτουργούν αποκλειστικά σε απεσταγμένο νερό. Αν χρησιμοποιείτε συνηθισμένο νερό, οι κασέτες θα φράξουν πολύ γρήγορα και θα αποτύχουν.

Υγραντήρες ατμού

Αυτά τα μοντέλα θεωρούνται όχι λιγότερο αποτελεσματικά και συχνά χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, λόγω του ότι έχουν ένα σύνολο ακροφυσίων εισπνοής. Σύμφωνα με την αρχή της δράσης, είναι παρόμοια με τα ηλεκτρικά βραστήρα. Για να αρχίσει να εξατμίζεται το υγρό, πρέπει να βράσει. Χάρη σε έναν ειδικό αισθητήρα, μπορείτε να παρακολουθείτε και να διατηρείτε το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.

Σημαντικό! Τέτοιες συσκευές καταναλώνουν από 7 έως 16 λίτρα νερού ανά ημέρα.

Υγραντήρες υπερήχων

Παράγονται ειδικά για χρήση σε μεγάλους χώρους. Έχουν την υψηλότερη απόδοση και ισχύ. Ο σχεδιασμός τους θεωρείται τέλειος, οπότε είναι κατανοητό ότι είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών. Το μυστικό της δημοτικότητάς τους έγκειται τόσο στις μέγιστες συνολικές διαστάσεις όσο και στο χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Όταν λειτουργούν, παράγονται σιωπηλοί υπερηχητικοί κραδασμοί, που ακτινοβολούνται με ειδική ανύψωση υψηλής συχνότητας απευθείας στη δεξαμενή νερού. Η πίεση των υδρατμών αυξάνεται πάνω από το επίπεδο του υγρού και εμφανίζεται εξάτμιση. Στο νερό υπάρχει ένας κρύσταλλος, στον οποίο εφαρμόζεται τάση και σχηματίζονται κύματα με διαφορετικές πιέσεις.

Σημαντικό! Τα τελευταία μοντέλα τέτοιων συσκευών είναι εξοπλισμένα με οθόνες και τηλεχειριστήρια.

Υγραντήρας με τα χέρια του

Χρησιμοποιώντας απλές γνώσεις και δεξιότητες, μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα για την ύγρανση του αέρα, η οποία στις ιδιότητές του θα είναι σχεδόν καμία απόδοση των ομολόγων κατάστημα-αγόρασε.

Τώρα θα εξετάσουμε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε έναν οικιακό υγραντήρα από το πιο συνηθισμένο μπουκάλι:

 1. Προετοιμάστε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά: ένα πλαστικό μπουκάλι δύο λίτρων ή όχι κρυμμένα στο τοίχωμα της μπαταρίας, μια ταινία, ένα σχοινί, ένα μακρύ κομμάτι ανθεκτικό ύφασμα και περίπου ένα μέτρο της γάζας.

Σημαντικό! Μια τέτοια συσκευή δεν απαιτεί σύνδεση με το δίκτυο, απλά από άποψη συναρμολόγησης και δεν αφήνει αντικείμενα στα γύρω αντικείμενα.

 1. Κόβουμε μια τρύπα σε μια φιάλη με πλάτος 5-7 εκατοστά και μήκος 10-12 εκατοστά σε ψαλίδι. Προσέξτε για την υποδοχή, που κάθεται στο πλάι του οικιακού υγραντήρα.
 2. Πάρτε το ύφασμα και κόψτε δύο μεγάλες ταινίες του ιδίου μεγέθους. Με τη βοήθειά τους, κρεμάστε το μπουκάλι στον σωλήνα, ο οποίος απομακρύνεται από την μπαταρία, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε η οπή να βρίσκεται στην κορυφή.
 3. Για να εξασφαλίσουμε υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας, καθορίζουμε τα σημεία όπου συνδέονται οι κορδέλες στο μπουκάλι με κολλητική ταινία.
 4. Λαμβάνουμε ένα κομμάτι γάζας, προσθέτουμε απαλά αρκετές φορές για να έχουμε ένα ορθογώνιο πλάτος τουλάχιστον 10 εκατοστών και μήκος περίπου 1 μέτρου. Το ένα άκρο της γάζας πέφτει κατευθείαν στην τρύπα και το δεύτερο άκρη γύρω από τον σωλήνα.
 5. Γεμίστε την ορατή οπή με νερό και ο υγραντήρας αρχίζει να λειτουργεί.

Φυσικά, αυτή είναι η απλούστερη έκδοση της αυτο-κατασκευής του υγραντήρα, αλλά είναι αρκετά αποτελεσματική και αναμφίβολα θα είναι χρήσιμη σε οποιοδήποτε σπίτι. Θυμηθείτε ότι η απόφασή σας για το πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα αέρα θα είναι πολύ σημαντική.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο.

Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες.

Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

5. Αποκτήστε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα λουλούδια στο σπίτι όχι μόνο ενυδατώνουν τον αέρα, αλλά και το ιονίζουν. Ορισμένοι επίσης καθαρίζονται και απολυμαίνονται τέλεια.

Ιδιαίτερα μεγάλη υγρασία δίνεται στα ακόλουθα φυτά:

 • nephrolepys (φτερό σπίτι)?
 • fatsia;
 • cyperus;
 • σπαρμανία (τριαντάφυλλο δωματίου)?
 • ficus;
 • dracaena;
 • ιβίσκος.

6. Εγκαταστήστε ένα ενυδρείο ή ένα σιντριβάνι

Και τα δύο αυτά διακοσμητικά στοιχεία ενυδατώνουν τον αέρα. Φυσικά, η αγορά τους ειδικά για το σκοπό αυτό είναι παράλογη. Αλλά αν θέλετε να πάρετε τα ψάρια ή να διακοσμήσετε το σπίτι με ένα μικρό σιντριβάνι, αυτό το πρόσθετο ακίνητο δεν πρέπει να ξεχαστεί.

7. Εξαερώστε και κάνετε υγρό καθαρισμό

Ακόμα και το χειμώνα δεν είναι περιττό για 2-3 φορές την ημέρα να αερίζεται το διαμέρισμα για να διατηρηθεί ένα άνετο επίπεδο υγρασίας. Λοιπόν, αυτό, από καιρό σε καιρό πρέπει να σκουπίσετε τη σκόνη και να πλύνετε τα πατώματα, πιθανότατα γνωρίζετε τον εαυτό σας.

8. Εγκαταστήστε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα

Επιλογή για τους ιδιοκτήτες τρελών στυλό. Αυτός ο υγραντήρας αέρα κοστίζει το Lifhaker περίπου 300 ρούβλια. Υπερήχων ατμογεννήτρια μπορεί να παραγγελθεί σε AliExpress για 180 ρούβλια, ανεμιστήρας - για 50.

Σημαντικό να θυμάστε

Η αυξημένη υγρασία στο διαμέρισμα (πάνω από 70%) δεν είναι καλύτερη από τον ξηρό αέρα. Προωθεί την εμφάνιση μούχλας και την εμφάνιση αλλεργιών. Και δημιουργεί απλά μια δυσάρεστη αίσθηση υγρασίας. Έτσι μην το παρακάνετε με ενυδατική - και θα υπάρξει δύναμη μαζί σας!

Πραγματικά

Όπως είναι γνωστό, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς ένα τόσο σημαντικό προϊόν όπως το νερό. Ότι όλα τα όργανα λειτουργούσαν κανονικά, πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά την απαιτούμενη ποσότητα υγρού. Δεν διαδραματίζει λιγότερο σημαντικό ρόλο η ατμόσφαιρα και το μικροκλίμα που δημιουργούνται στο σπίτι όπου κατοικεί μόνιμα.

Οι κλιματικές συνθήκες στη χώρα μας δεν μπορούν να ονομαστούν ιδανικές, επομένως, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά ειδικούς υγραντήρες αέρα, οι οποίοι συμβάλλουν στη δημιουργία των πιο άνετων συνθηκών διαβίωσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές, όπου είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο, πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Γιατί χρειαζόμαστε υγραντήρες αέρα;

Ο βέλτιστος δείκτης για το επίπεδο υγρασίας για κάθε άτομο είναι από 40 έως 70 τοις εκατό. Εάν το επίπεδο υγρασίας πέσει έντονα ή αυξάνεται, τότε δημιουργούνται απολύτως δυσμενείς συνθήκες για άνετη διαβίωση και ξεκούραση.

Όταν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στο δωμάτιο, το αναπνευστικό σύστημα και το δέρμα επηρεάζονται και οι νεφροί και η καρδιά διαταράσσονται. Οι σοβαρές παραβιάσεις στη λειτουργία αυτών των οργάνων μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη επικίνδυνων ασθενειών. Τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν το χειμώνα, όταν το σύστημα θέρμανσης είναι ενεργό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται για να υγραίνει τον αέρα με τα πιο συνήθη βάζα με νερό, κρεμασμένα γύρω από το σπίτι υγρές πετσέτες και συχνά υγρό καθαρισμού. Αλλά τέτοιες επιλογές δεν λύνουν πλήρως το πρόβλημα.

Σήμερα, όλα είναι πολύ πιο εύκολα - απλά πρέπει να πάτε στο κατάστημα και να επιλέξετε το κατάλληλο για τον οικιακό σας υγραντήρα αέρα.

Όμως, όλα τα οφέλη από αυτά μπορούν να αξιολογηθούν μόνο όταν τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας, ιδιαίτερα αν καταλαβαίνετε ακριβώς πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα αέρα στο δωμάτιο.

Σημαντικό! Τέτοιες συσκευές καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, δεν απαιτούν ειδική εγκατάσταση, είναι εντελώς αθόρυβοι κατά τη λειτουργία.

Πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε υγραντήρες αέρα;

Είναι πολύ σημαντικό, πρώτα απ 'όλα, να αποφασίσετε πού να εγκαταστήσετε τον υγραντήρα αέρα στο διαμέρισμα, καθώς η αποδοτικότητα της λειτουργίας του εξαρτάται από αυτό. Τηρήστε τους ακόλουθους βασικούς κανόνες για την εγκατάσταση τέτοιων συσκευών:

 1. Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας κατά την εγκατάσταση του υγραντήρα. Είναι προτιμότερο να σταματάτε στο λιγότερο δυνατό μέρος του σπιτιού, έτσι ώστε η συσκευή να μην ακουμπά τυχαία και να μην πέσει.
 2. Οι κατασκευαστές συστήνουν έντονα την τοποθέτηση υγραντήρων σε ύψος τουλάχιστον ενός μέτρου από το δάπεδο. Αυτό εξασφαλίζει τη σωστή διανομή του υγρού αέρα σε όλο το σπίτι.

Σημαντικό! Είναι καλύτερο - αν είναι ακριβώς στο κέντρο της αίθουσας, αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία. Τη νύχτα είναι καλύτερα να το αναδιοργανώσετε σε ένα σκαμνί και να το τοποθετήσετε στη μέση του καθιστικού.

 1. Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε προσεκτικά την επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί - θα πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη και όσο το δυνατόν πιο σταθερή, δεν θα πρέπει να υπάρχουν αποκλίσεις και αρμοί. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα περβάζι παραθύρου, τραπέζι, κομοδίνα ή καρέκλα.
 2. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά στην μπαταρία. Επειδή στην περίπτωση αυτή ένα μέρος του ατμού θα ξηρανθεί αμέσως στην έξοδο της οπής, έτσι η όλη αίσθηση της λειτουργίας της συσκευής μειώνεται στο μηδέν. Είναι ιδανικό να το τοποθετήσετε κοντά στον θερμαντήρα για να δημιουργήσετε ένα λεγόμενο υγρό φράγμα για υπερβολικά ξηρό αέρα.

Σημαντικό! Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί η κατεύθυνση του αεριωθούμενου αέρα, καθώς ο ατμός είναι σε θέση να αφήσει λευκούς λεκέδες στα έπιπλα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από οικιακές συσκευές και έπιπλα, οικιακά φυτά και ράφια βιβλίων. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο κηλίδωσης εάν γεμίσετε τη συσκευή μόνο με βραστό νερό.

Κανόνες λειτουργίας του υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών

Επιλέγοντας πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα του αέρα στο παιδικό δωμάτιο, πάρτε αυτή τη στιγμή της μέγιστης προσοχής. Σε βάρος του θορύβου μην ανησυχείτε - το παιδί δεν παρατηρεί καν πως θα λειτουργήσει η συσκευή. Αλλά τα οφέλη του είναι αναμφισβήτητα, ειδικά για το σώμα του παιδιού.

Σημαντικό! Το κύριο πράγμα - μην κατευθύνετε τη ροή του ατμού κατευθείαν στο κρεβάτι στο οποίο κοιμάται το παιδί σας.

Ο υγραντήρας, που λειτουργεί ως ηλεκτρικός βραστήρας, δεν πρέπει να εγκαθίσταται σε χώρους όπου το παιδί μπορεί εύκολα να φτάσει.

Ο κίνδυνος δεν είναι το νερό μέσα στην ίδια τη συσκευή, αλλά ο ζεστός πίδακας ατμού και η σύνδεσή του με το δίκτυο. Ακολουθήστε τις συστάσεις των ειδικών για να εντοπίσετε τη συσκευή με τη μέγιστη απόδοση.

Οι σταγόνες υγρασίας πρέπει να διανέμονται ελεύθερα γύρω από το δωμάτιο και να διαλύονται στον αέρα. Ταυτόχρονα, θα επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα.

Είδη υγραντήρων

Τα σύγχρονα καταστήματα οικιακών συσκευών προσφέρουν αρκετούς τύπους υγραντήρων αέρα, που διαφέρουν ανάλογα με την αρχή λειτουργίας και το επίπεδο ισχύος.

Συσκευές ψυχρού ατμού

Σε τέτοιους υγραντήρες, η ροή αέρα περνάει κατευθείαν διαμέσου του φίλτρου υγρασίας, με τον τρόπο αυτό υγράνεται και ψύχεται. Η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας συσκευής εξαρτάται άμεσα από το αρχικό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι. Όσο χαμηλότερη είναι η υγρασία, τόσο πιο έντονη εξάτμιση θα συμβεί και συνεπώς - αντίστροφα.

Με άλλα λόγια, οι κρύοι υγραντήρες είναι σε θέση να διατηρούν συνεχώς το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές από 3 έως 8 λίτρα υγρού την ημέρα. Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί σωστά πού είναι καλύτερο να τοποθετηθεί ο υγραντήρας αέρα στο δωμάτιο.

Σημαντικό! Τέτοιες συσκευές λειτουργούν αποκλειστικά σε απεσταγμένο νερό. Αν χρησιμοποιείτε συνηθισμένο νερό, οι κασέτες θα φράξουν πολύ γρήγορα και θα αποτύχουν.

Υγραντήρες ατμού

Αυτά τα μοντέλα θεωρούνται όχι λιγότερο αποτελεσματικά και συχνά χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, λόγω του ότι έχουν ένα σύνολο ακροφυσίων εισπνοής. Σύμφωνα με την αρχή της δράσης, είναι παρόμοια με τα ηλεκτρικά βραστήρα. Για να αρχίσει να εξατμίζεται το υγρό, πρέπει να βράσει. Χάρη σε έναν ειδικό αισθητήρα, μπορείτε να παρακολουθείτε και να διατηρείτε το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας.

Σημαντικό! Τέτοιες συσκευές καταναλώνουν από 7 έως 16 λίτρα νερού ανά ημέρα.

Υγραντήρες υπερήχων

Παράγονται ειδικά για χρήση σε μεγάλους χώρους. Έχουν την υψηλότερη απόδοση και ισχύ. Ο σχεδιασμός τους θεωρείται τέλειος, οπότε είναι κατανοητό ότι είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών. Το μυστικό της δημοτικότητάς τους έγκειται τόσο στις μέγιστες συνολικές διαστάσεις όσο και στο χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Όταν λειτουργούν, παράγονται σιωπηλοί υπερηχητικοί κραδασμοί, που ακτινοβολούνται με ειδική ανύψωση υψηλής συχνότητας απευθείας στη δεξαμενή νερού. Η πίεση των υδρατμών αυξάνεται πάνω από το επίπεδο του υγρού και εμφανίζεται εξάτμιση. Στο νερό υπάρχει ένας κρύσταλλος, στον οποίο εφαρμόζεται τάση και σχηματίζονται κύματα με διαφορετικές πιέσεις.

Σημαντικό! Τα τελευταία μοντέλα τέτοιων συσκευών είναι εξοπλισμένα με οθόνες και τηλεχειριστήρια.

Υγραντήρας με τα χέρια του

Χρησιμοποιώντας απλές γνώσεις και δεξιότητες, μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα για την ύγρανση του αέρα, η οποία στις ιδιότητές του θα είναι σχεδόν καμία απόδοση των ομολόγων κατάστημα-αγόρασε.

Τώρα θα εξετάσουμε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε έναν οικιακό υγραντήρα από το πιο συνηθισμένο μπουκάλι:

 1. Προετοιμάστε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά: ένα πλαστικό μπουκάλι δύο λίτρων ή όχι κρυμμένα στο τοίχωμα της μπαταρίας, μια ταινία, ένα σχοινί, ένα μακρύ κομμάτι ανθεκτικό ύφασμα και περίπου ένα μέτρο της γάζας.

Σημαντικό! Μια τέτοια συσκευή δεν απαιτεί σύνδεση με το δίκτυο, απλά από άποψη συναρμολόγησης και δεν αφήνει αντικείμενα στα γύρω αντικείμενα.

 1. Κόβουμε μια τρύπα σε μια φιάλη με πλάτος 5-7 εκατοστά και μήκος 10-12 εκατοστά σε ψαλίδι. Προσέξτε για την υποδοχή, που κάθεται στο πλάι του οικιακού υγραντήρα.
 2. Πάρτε το ύφασμα και κόψτε δύο μεγάλες ταινίες του ιδίου μεγέθους. Με τη βοήθειά τους, κρεμάστε το μπουκάλι στον σωλήνα, ο οποίος απομακρύνεται από την μπαταρία, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε η οπή να βρίσκεται στην κορυφή.
 3. Για να εξασφαλίσουμε υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας, καθορίζουμε τα σημεία όπου συνδέονται οι κορδέλες στο μπουκάλι με κολλητική ταινία.
 4. Λαμβάνουμε ένα κομμάτι γάζας, προσθέτουμε απαλά αρκετές φορές για να έχουμε ένα ορθογώνιο πλάτος τουλάχιστον 10 εκατοστών και μήκος περίπου 1 μέτρου. Το ένα άκρο της γάζας πέφτει κατευθείαν στην τρύπα και το δεύτερο άκρη γύρω από τον σωλήνα.
 5. Γεμίστε την ορατή οπή με νερό και ο υγραντήρας αρχίζει να λειτουργεί.

Φυσικά, αυτή είναι η απλούστερη έκδοση της αυτο-κατασκευής του υγραντήρα, αλλά είναι αρκετά αποτελεσματική και αναμφίβολα θα είναι χρήσιμη σε οποιοδήποτε σπίτι. Θυμηθείτε ότι η απόφασή σας για το πού να τοποθετήσετε τον υγραντήρα αέρα θα είναι πολύ σημαντική.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο: 11 αποτελεσματικές μεθόδους

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Εκτός από τα προβλήματα υγείας, η υπερβολική ξηρότητα του αέρα οδηγεί σε ανεπανόρθωτα χαμένα πράγματα. Οι ξύλινες επιφάνειες ραγίζουν και παραμορφώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι το παρκέ ή τα έπιπλα βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα βιβλία στεγνώνουν, το χαρτί γίνεται εύθραυστο και εύθραυστο.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Ανοίξτε το παράθυρο όταν κάνετε αθλήματα ή καθαρισμό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό αερισμό πριν πάτε για ύπνο. Και είναι ευκολότερο να αναπνεύσει και ο ύπνος θα είναι πιο δυνατός.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Πάρτε μια λεκάνη ή ένα μεγάλο δοχείο με νερό και βάλτε το κάτω από το σύστημα θέρμανσης. Μεγάλος επίδεσμος ή γάζα στερεώνετε το ένα άκρο στην μπαταρία και ένα άλλο κάτω στο νερό. Όσο μεγαλύτερο είναι το ύφασμα, τόσο μεγαλύτερο είναι ο όγκος της εξάτμισης.

Ποιος σας εμποδίζει να ζυγίζετε γιρλάντες από γάζα;

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια.

Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Μετά το πλύσιμο, ορισμένα από τα ρούχα μπορούν να στεγνώσουν σε μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης. Εδώ έχετε ένα διπλό όφελος - γρήγορο στέγνωμα και καλή υγρασία. Σε όλα όσα πρέπει να αναζητήσετε οφέλη!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Η σκόνη πλυσίματος δεν πρέπει να έχει ισχυρή και απότομη μυρωδιά, αλλιώς απειλείται με κορεσμό του αέρα με χημεία.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Υπάρχει ένα θαυμάσιο φυτό - tsiperus (γρασίδι πάπυρο ή Αφροδίτη) - ένα είδος πράσινου ομπρέλες στα πόδια, και έτσι, είναι σε θέση να εξατμιστεί ανά ημέρα έως 3 λίτρα νερό. Είναι γι 'αυτό ότι αγαπά και εκτρέφεται ενεργά στα ιδρύματα των παιδιών.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Και αν προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων στο νερό, μπορείτε να απολυμάνετε τον αέρα και να του δώσετε ένα ευχάριστο άρωμα.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Στην επιδίωξη της υγείας: πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα; Συμβουλές για να εξοικονομήσετε το σπίτι από την ξηρότητα

Ένας από τους λόγους για το υψηλό επίπεδο των αναπνευστικών ασθενειών κατά την κρύα εποχή είναι ο υπερβολικά ξηρός αέρας στις εγκαταστάσεις. Εκτός από τα προβλήματα υγείας, επηρεάζει την κατάσταση και την εμφάνισή μας. Η νωθρότητα, τα εύθραυστα μαλλιά, το θαμπό δέρμα είναι συνέπεια της έλλειψης υγρασίας στο περιβάλλον.

Είναι πολύ σημαντικό να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα, όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, λόγω της δομής του αναπνευστικού συστήματος, αντιδρούν στην ξηρότητα πιο έντονα από τους ενήλικες.

Σημασία των υγροποιητικών κατοικιών

Για να διατηρηθεί μια ορισμένη υγρασία στο δωμάτιο είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι αυτός ο δείκτης επηρεάζει την υγεία όλων των ενοικιαστών. Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί:

 • αποξήρανση του βλεννογόνου ρινοφάρυγγα, η οποία οδηγεί στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τους ιούς και τα βακτήρια.
 • Διαταραχή του ύπνου τη νύχτα.
 • επιθέσεις αλλεργίας, βρογχικό άσθμα λόγω σκόνης και άλλων σωματιδίων που αιωρούνται στον αέρα (με επαρκή υγρασία που καθιζάνουν).
 • οι άνθρωποι που φορούν φακούς παρατηρούν ότι τα μάτια τους είναι πολύ ξηρά και αισθάνονται τριβές μετά από λίγες ώρες.

Η σημασία της πρόληψης της ξηρότητας του αέρα στην αίθουσα πρέπει να είναι γνωστή στις γυναίκες. Αυτό το χαρακτηριστικό οδηγεί σε απώλεια του υγρού του δέρματος, καταστροφή της ελαστίνης και πρόωρη γήρανση του δέρματος του προσώπου και του σώματος. Σε ξηρούς χώρους, ακόμη και η φυσική τρίχα γίνεται εύθραυστη και χάνει μια όμορφη λάμψη.

Επιπλέον, σε ξηρούς χώρους, τα δάπεδα αρχίζουν να σκίζουν, τα έπιπλα παραμορφώνονται, τα αντικείμενα μπορεί να χτυπηθούν αγγίζοντας τα.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο σπίτι;

Για τον προσδιορισμό της υγρασίας υπάρχει ειδικό υγρόμετρο. Δείχνει την ποσότητα υδρατμών στο δωμάτιο.

Για να είναι αξιόπιστες οι ενδείξεις του υγρομέτρου, πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση από τα θερμαντικά σώματα και τις πηγές υγρασίας. Για παράδειγμα, μια συσκευή που βρίσκεται κοντά σε μια θερμάστρα ή σε ένα μπάνιο θα δώσει ψευδείς πληροφορίες.

Τα κριτήρια για την κανονική υγρασία για διαφορετικούς τύπους χώρων ορίζονται:

 • παιδικό δωμάτιο - από 60 έως 70%.
 • το υπνοδωμάτιο των ενηλίκων - από 50 έως 70%?
 • καθιστικό - από 40 έως 60 ετών.

Το δωμάτιο του παιδιού πρέπει να έχει το υψηλότερο επίπεδο υγρασίας, επειδή τα ρινικά περάσματα είναι στενά και η βλεννογόνος μεμβράνη στεγνώνει γρήγορα. Στο σαλόνι είμαστε σπάνια, μπορεί να υπάρχουν βιβλία και άλλα πράγματα, έτσι οι απαιτήσεις γι 'αυτό είναι μικρότερες.

Το υγρόμετρο δεν είναι σε κάθε σπίτι, αλλά μπορείτε να καθορίσετε την υγρασία (περίπου) τον εαυτό σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μόνο ένα δοχείο νερού. Το δοχείο τοποθετείται για αρκετές ώρες σε ψυγείο, αφού εγκατασταθεί στο κέντρο της αίθουσας και ανιχνεύονται 5 λεπτά. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, στο δοχείο θα εμφανιστεί συμπύκνωση.

 • Τα εξωτερικά τοιχώματα του δοχείου έχουν στεγνώσει - ο αέρας έχει ξεραθεί.
 • τα σταγονίδια σιγά-σιγά να αποστραγγίζονται - κανονική υγρασία?
 • κάτω από τη δεξαμενή υπήρχε μια λακκούβα - η υγρασία είναι πολύ υψηλή.

Στην πρώτη περίπτωση, είναι απαραίτητο να υγρανθεί ο αέρας. Στο τρίτο, είναι απαραίτητο να ομαλοποιηθεί ο δείκτης για να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας και μύκητας.

Μέθοδοι που θα βοηθήσουν στην ταχεία υγρασία του αέρα στα δωμάτια των παιδιών

Ειδικά για τη διατήρηση της υγρασίας στα σαλόνια, οι υγραντήρες έχουν αναπτυχθεί με διαφορετικές αρχές λειτουργίας, κόστους και τροποποίησης. Αντιμετωπίστε την ξηρότητα μπορεί να είναι χωρίς τη βοήθειά τους.

Αερισμός

Ανοίξτε τα παράθυρα 2-3 φορές την ημέρα, ακόμη και στη χειμερινή περίοδο για 10-15 λεπτά. Η ροή του καθαρού αέρα θα βελτιώσει την κυκλοφορία στο δωμάτιο και θα εξομαλύνει το τοπικό μικροκλίμα.

Το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας αερίστε το διαμέρισμα είναι καλύτερα το πρωί και το βράδυ ώρες, στο κρύο και στη βροχή για να ανοίξει το παράθυρο, ανά πάσα στιγμή, όσο το δυνατόν συχνότερα.

Μερικές φορές ο αερισμός μπορεί να επιδεινώσει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα:

 • αν η κατοικία βρίσκεται στον πρώτο όροφο και ο δρόμος είναι στεγνός και πολλή σκόνη.
 • αν τα παράθυρα έχουν θέα στο αέριο.

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ειδικό σύστημα που θα καθαρίζει και θα υγραίνει τον αέρα.

Υγρό καθαρισμό

Για την εξάλειψη ξηρότητα στους χώρους ημερησίως συνιστάται να σκουπίσει τη σκόνη και να πλένουν τα πατώματα. Αυτό δεν θα στηρίξει μόνο το επίπεδο της υγρασίας στο διαμέρισμα, αλλά και την απομάκρυνση των κατατεθεί σωματίδια, τα μαλλιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία. Με τον τρόπο υγρό καθαρισμού είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη και προϊόντα καθαρισμού (ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι).

Προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης συνιστάται να αφαιρέσετε από τα δωμάτια χαλιά, μειώστε τον αριθμό των μαλακών παιχνιδιών και κάθε είδους αναμνηστικά.

Υγρό ύφασμα

Ένας από τους απλούστερους τρόπους να υγρανθεί το δωμάτιο είναι να στεγνώσει τα ρούχα σε αυτό μετά το πλύσιμο.

Μια εναλλακτική λύση είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών, φύλλων ή παχιών υφασμάτων στα δωμάτια. Το υγρό νερό θα πρέπει κατά προτίμηση να τοποθετείται κοντά σε πηγές θερμότητας για καλύτερη εξάτμιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε μια πετσέτα στο ψυγείο, αναποδογυρίζοντας τις κουρτίνες.

Μόλις στεγνώσει το ύφασμα, πρέπει να ξαναβρεθεί ξανά.

Χρήσιμα εσωτερικά αντικείμενα

Η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο μπορεί να γίνει ένα στοιχείο του σχεδιασμού του διαμερίσματος.

Το ενυδρείο στο δωμάτιο ή ένας διακοσμητικός καταρράκτης θα αντιμετωπίσει απόλυτα αυτό το έργο. Περιέχουν συνεχώς και εξατμίζουν το νερό, γεγονός που δημιουργεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή εξάτμισης, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η υγρασία.

Εσωτερικά φυτά

Τα διακοσμητικά φυτά στο δωμάτιο εκτελούν αμέσως 3 λειτουργίες: ενυδατώνουν, εκκρίνουν ιόντα οξυγόνου και καθαρίζουν τον αέρα.

Τέτοιες ικανότητες κατέχονται από:

 • τέρας?
 • dracaena;
 • σύκα (ειδικά πλατύφυλλα) ·
 • sheffler;
 • fatsia;
 • σπίτι φτέρες.

Ο τακτικός ψεκασμός και πότισμα θα διατηρήσει την υγρασία στο δωμάτιο σε υψηλό επίπεδο.

Τα φυτά είναι ένα φυσικό υγρόμετρο. Με την έλλειψη υγρασίας, τα φύλλα τους γίνονται μαλακά και ξηρά.

Άλλοι τρόποι για την αύξηση της υγρασίας

Υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι που θα συμβάλλουν στην αύξηση της υγρασίας και στη διατήρηση του εσωτερικού κλίματος:

 • να τοποθετήσετε μεγάλες δεξαμενές με νερό (κατά προτίμηση κοντά σε θερμαντικά σώματα).
 • ψεκάστε από το πιστόλι ψεκασμού.
 • ενεργοποιήστε τον ατμό?
 • βάζετε αρκετούς περιέκτες βραστό νερό.
 • ρίξτε ένα υγρό πανί πάνω από τον ανεμιστήρα.

Πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό ή ηλεκτρικές συσκευές. Τέτοιες μέθοδοι δεν είναι κατάλληλες για παιδικά δωμάτια, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν ένα παιδί.

Κοντά στο κρεβάτι του μωρού, μπορείτε να βάλετε ένα ενυδρείο, να κρεμάσετε μια υγρή πετσέτα ή να τοποθετήσετε φυτά στο σπίτι. Κατά την επιλογή μιας χλωρίδας θα πρέπει να τονισθείτε και να αποφύγετε δηλητηριώδη φυτά (τέρατα, για παράδειγμα).

Ο πιο σημαντικός κανόνας για τα παιδιά είναι ο καθημερινός υγρός καθαρισμός και ο αερισμός.

Είδη υγραντικών για το σπίτι

Αν το πρόβλημα ύγρανση δωμάτιο είναι οξεία, για παράδειγμα, κάποιες από τις ενοίκους του διαμερίσματος υποφέρει από αλλεργίες (ειδικά ένα παιδί), μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική ενυδατική κρέμα για το σπίτι.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες:

Πριν αγοράσετε, πρέπει να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα κάθε τύπου. Ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η περιοχή του δωματίου, η οποία πρέπει να υγραίνεται.

Παραδοσιακά

Οι υγραντήρες ψυχρού τύπου λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της φυσικής εξάτμισης. Ο σχεδιασμός είναι απλός:

 • ένα δοχείο με νερό.
 • ανεμιστήρας;
 • φίλτρο (από το οποίο εξατμίζεται το υγρό).
 • ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
 • όταν η εξάτμιση ολόκληρου του υγρού δεν σπάσει.
 • Σταματήστε την εξάτμιση με τη βέλτιστη υγρασία.

Μειονεκτήματα ενός κρύου τύπου υγραντήρα:

 • συχνή αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
 • χρησιμοποιήστε μόνο καθαρό ή απεσταγμένο νερό.
 • αδυναμία ρύθμισης της υγρασίας (στο 60%, η συσκευή παύει να εκτελεί τη λειτουργία της).

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου υγραντήρα είναι η απελευθέρωση θερμού ατμού στον αέρα.

 • ταχεία υγρασία.
 • επιτρέπεται η χρήση νερού βρύσης.
 • δεν χρειάζεται να αλλάξετε φίλτρα.
 • αυτόματη απενεργοποίηση όταν βράζει υγρό.

Μειονεκτήματα των θερμών υγραντήρων:

 • Μην αποκλείετε τη δυνατότητα εγκαύματος με απρόσεκτη χρήση.
 • μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέτοιες συσκευές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου βρίσκονται παιδιά ή ζώα. Τα κύρια κριτήρια επιλογής: βιωσιμότητα και κινητικότητα.

Υπερηχογράφημα

Ο υγραντήρας νέας γενιάς λειτουργεί χάρη στις ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας της ειδικής μεμβράνης, η οποία σπάει το νερό σε κρύο ατμό.

Τέτοιες συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς λόγω των πλεονεκτημάτων τους:

 • συμπαγής;
 • ασφάλεια ·
 • οικονομία ·
 • δυνατότητα ελέγχου της υγρασίας.
 • ταχεία υγρασία.
 • χαμηλή τιμή.

Η συσκευή έχει μόνο ένα μειονέκτημα: στην επιφάνεια υπάρχουν ίχνη όταν χρησιμοποιείται νερό της βρύσης.

Όλοι οι τύποι συσκευών είναι αρκετά συμπαγής. Υπάρχουν ειδικά ενσωματωμένα συστήματα που αποτελούνται από πολλές συσκευές που καθαρίζουν και υγροποιούν τον αέρα σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Οι υγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με μερικά μοντέλα σύγχρονων κλιματιστικών.

Κατά την υγρασία του δωματίου, πρέπει να τηρείτε το μέτρο. Με μια αύξηση πάνω από 70% σε ένα ζεστό δωμάτιο δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή βακτηρίων και μούχλας.

αποκαλύπτει τα μυστικά για το πώς να υγραίνεται ο αέρας στο δωμάτιο.