Πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό: την επιλογή του εξοπλισμού και των χώρων διαμονής

Στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού στις εγκαταστάσεις είναι απλά αδύνατο να γίνει χωρίς κλιματιστικό, οπότε σήμερα σχεδόν κάθε διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού. Κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού σε διαμερίσματα μιας μεγάλης περιοχής, τίθεται πάντοτε το ερώτημα, πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό; Συχνά η συσκευή είναι κρεμασμένη σε ένα δωμάτιο επισκεπτών, σε ένα υπνοδωμάτιο ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο όπου ξοδεύεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Τι κλιματιστικό είναι καλύτερα να αγοράσετε σε ένα διαμέρισμα;

Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα ακριβό μοντέλο. Και πάλι, μια υψηλή τιμή δεν υποδεικνύει πάντα την ποιότητα του προϊόντος. Επομένως, προτού αποφασίσετε για την επιλογή του μοντέλου, συνιστάται να συλλέξετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή του κλιματιστικού και τον ίδιο τον εξοπλισμό. Απλά αποφασίστε την ερώτηση, πόσα χρήματα μπορούν να δαπανηθούν για την αγορά του συστήματος αντοχής.

Τις περισσότερες φορές για την εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα αγοράζεται κλιματισμό με ένα γνωστό τοίχωμα split σύστημα. Περιλαμβάνει δύο στοιχεία:

 1. Εξωτερική μονάδα εξοπλισμού.
 2. Το εσωτερικό μπλοκ του εξοπλισμού.

Κατ 'αρχάς, η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στην πρόσοψη των κτιρίων ή στα μπαλκόνια (μπαλκόνι), και το δεύτερο μέρος - στην εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους. Τοποθετείται στην επιφάνεια του τοίχου και συγκρατείται από ένα ασφαλές εξάρτημα.

Σε χώρους οικιακής και γραφικής αξίας, εγκαθίστανται κυρίως συσκευές μεγέθους 7, 9 ή 12. Τυπικά, επτά τοποθετούνται στο υπνοδωμάτιο και 9 ή 12 αγοράζονται για το σαλόνι. Φυσικά, κάθε μοντέλο πρέπει να ταιριάζει με την περιοχή του δωματίου στο οποίο θα κλιματιστικό θα κρεμάσει. Δηλαδή, είναι σημαντικό να εξεταστεί το τετράγωνο του δωματίου, το ύψος των οροφών και η βατότητα του δωματίου. Πού μπορώ να εγκαταστήσω τον κλιματισμό 9 δωμάτια, και πού είναι 12;

Για ένα μεγάλο δωμάτιο είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα δωμάτιό σας. Εκτός από το γεγονός ότι θα δροσίσει την αίθουσα του διαμερίσματος, ο ψυχρός αέρας θα πέσει στα παρακείμενα δωμάτια. Θεωρητικά, ένα κλιματιστικό έχει σχεδιαστεί για να ψύχει ένα δωμάτιο, αλλά ο ψυχρός αέρας βαθμιαία εξαπλώνεται παντού.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι καλύτερα προγραμματισμένη για το χρόνο των εργασιών επισκευής των χώρων. Για την κατασκευή επικοινωνιών, οι ειδικοί θα πρέπει να κόψουν τον τοίχο. Επιπλέον, χρειάζεστε μια τρύπα στον τοίχο για την εγκατάσταση σωλήνων με φρέον. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών στο δωμάτιο θα υπάρξει μια μεγάλη ποσότητα περιττού οικοδομικού υλικού, σκόνης και βρωμιάς. Ο συνδυασμός επισκευής και εγκατάστασης κλιματισμού θα αποφύγει περιττές εργασίες και ενδεχόμενες ζημιές στην ιδιοκτησία (έπιπλα).

Το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί στον τόπο όπου θα διεξαχθεί η ομοιόμορφη κατανομή του αέρα σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του εξοπλισμού σε μια γωνία του δωματίου, καθώς η ροή αέρα δεν θα πέσει στην αντίθετη πλευρά του δωματίου.

Πού πρέπει να εγκαταστήσω το κλιματιστικό;

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον κλιματισμό στο διαμέρισμα; Πού πρέπει να είναι; Ας εξετάσουμε ορισμένους κανόνες εγκατάστασης εξοπλισμού:

 1. Η ροή αέρα της εγκατεστημένης συσκευής δεν πρέπει να απευθύνεται σε άτομα. Όταν η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία παροχής ψυχρού αέρα (η θερμοκρασία της μπορεί να φτάσει έως και 15 ° C), η άμεση επαφή με ένα άτομο μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια, για παράδειγμα, πονόλαιμο. Και οι συνέπειες μπορεί να μην είναι χαρούμενες. Κατά κανόνα, στο γραφείο, το ρεύμα στέλνεται στον τόπο όπου οι άνθρωποι είναι ελάχιστα εγκαίρως ή στο διάστημα των εργασιών. Εάν δεν υπάρχει τίποτα να κρεμάσει το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο, εκτός από το κρεβάτι, στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερο να το καθορίσετε πάνω από το κεφάλι σας, έτσι ώστε η ροή του αέρα κατευθύνεται στα πόδια.
 2. Το εσωτερικό μπλοκ του συστήματος θα πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταστρέφει το εσωτερικό του. Δεν συνιστάται να κρεμάτε τη συσκευή μπροστά από την είσοδο του δωματίου.
 3. Ύψος. Σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένο το κλιματιστικό; Τοποθετήστε τη μονάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει τουλάχιστον 10 cm χώρου μεταξύ του εξοπλισμού που τοποθετείται στον τοίχο και της οροφής.

Μοντέλα συσκευών

Ας δούμε προσεκτικά τα μοντέλα εξοπλισμού:

Πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό τύπου inverter; Τα κλιματιστικά της Inverter εξοικονομούν περίπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό εξοπλισμό. Επιπλέον, διακρίνονται από μια ήσυχη ομαλή δουλειά. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι το κόστος της, αφού τα κλιματιστικά αυτού του τύπου αξίζουν μισό φορές πιο ακριβά, αλλά αυτή η διαφορά στην τιμή με την πάροδο του χρόνου αποδίδει. Περίπου πέντε περίπου χρόνια. Ο κλιματισμός του μετατροπέα είναι ιδανικός για εγκατάσταση στο υπνοδωμάτιο.

Φροντίδα του εξοπλισμού

Ένα άλλο σημαντικό σημείο εγκατάστασης κλιματισμού: εγκατάσταση εξοπλισμού παραγγείλει από μια εταιρεία που έχει αρκετή εμπειρία σε αυτό το είδος της εργασίας και τις υπηρεσίες της επιβεβαίωσε την άδεια.

Η επακόλουθη φροντίδα του εξοπλισμού παρέχεται καλύτερα στους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης. Μπορείτε να κάνετε ανεξάρτητα όλες τις εργασίες εγκατάστασης και τον καθαρισμό της συσκευής, αλλά αυτό θα απαιτήσει ειδικά εργαλεία, δεξιότητες και μελέτη πολλών λογοτεχνικών. Είναι επίσης απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης που περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό. Εκτός από τις οδηγίες, το κιτ πρέπει να περιλαμβάνει πλήκτρα για την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι 1 έως 2 φορές το χρόνο το κλιματιστικό πρέπει να καθαρίζεται από τη σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες. Εάν μπορείτε να καθαρίσετε τον εαυτό σας, τότε τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας μπορούν να καθαριστούν πολύ πιο συχνά από δύο φορές το χρόνο. Αυτό θα αυξήσει την απόδοση της συσκευής και θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού.

Για να συμπληρώσει την έλλειψη του κυκλώματος ψυκτικού εξοπλισμού υπό πίεση, είναι απαραίτητο κάθε 1,5 - 2 χρόνια για να γεμίσει κλιματισμού φρέον. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένος ο εξοπλισμός, επομένως η ανάγκη αποσύνδεσης και μετακίνησης της συσκευής έχει εξαλειφθεί εντελώς. Το φρέον είναι ένα μη ασφαλές υγρό για το δέρμα, οπότε ο ανεφοδιασμός γίνεται καλύτερα στον επαγγελματία.

Ορισμένες συστάσεις για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού

Έτσι, εάν μετά την ανάγνωση του παραπάνω υλικού και δεν βρήκατε την απάντηση στην ερώτηση σε ποιο χώρο θα εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, προσπαθήστε να εξετάσετε μερικές συστάσεις σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση του κλιματιστικού και να διορθώσετε τα παραπάνω δεδομένα.

 • Μην αφήνετε το κλιματιστικό τη νύχτα. Μπορείτε εύκολα να κρυώσει και να αρρωστήσετε.
 • Εάν η συσκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι, στην περίπτωση των απαραίτητων επισκευών θα πρέπει να μετακινήσετε το κρεβάτι ή έναν ειδικό για την επισκευή αυτών των προϊόντων θα πάει στο κρεβάτι σας?
 • Κατά την επισκευή του εξοπλισμού, όλη η σκόνη και η βρωμιά της συσκευής θα χυθεί στο κρεβάτι σας.

Εάν ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σωστά, τότε:

 • Η συσκευή ροής αέρα δεν θα φυσήξει στο κρεβάτι, δηλαδή εσείς.
 • Η πλήρης πρόσβαση θα είναι διαθέσιμη σε αυτόν.
 • Η ροή του αέρα θα διασκορπιστεί ήσυχα γύρω από το δωμάτιο και τίποτα δεν θα το εμποδίσει.
 • Πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος μεταξύ της οροφής και του κλιματιστικού.


Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό στο νηπιαγωγείο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι στον τοίχο δίπλα στο παχνί, και σε κάθε περίπτωση δεν πνέουν στο παιδί. Μην τοποθετείτε το κλιματιστικό πάνω από την εργασία ή την περιοχή παιξίματος του παιδιού. Είναι καλύτερο εάν η συσκευή ανάβει όταν το παιδί δεν βρίσκεται καθόλου στο δωμάτιο.

Το κλιματιστικό δεν είναι ασφαλές για τον εξοπλισμό υγείας, οπότε πρέπει να ψύξετε το δωμάτιο με κάποια φροντίδα. Προκαλείται από έναν κρύο ιδρώτα του αέρα, η ασθένεια μπορεί τελικά να γίνει μια χρόνια ψυχρή ασθένεια.

Οι καλύτερες επιλογές για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της τεράστιας πατρίδας μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της θερινής θερμότητας! Καθένας από μας καταλαβαίνει ότι η καλύτερη σωτηρία από τη ζέστη στο διαμέρισμα είναι ένα διαχωριστικό σύστημα. Η διαδικασία αγοράς του συνοδεύεται από δύο βασικά ερωτήματα - πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα και ποιο μοντέλο για να επιλέξετε; Σήμερα θα σας πω για τις πιο επιτυχημένες επιλογές για την τοποθεσία του κλιματιστικού.

Όταν σχεδιάζουμε απλώς να αγοράσουμε ένα "σχίσιμο", πολλοί ακόμη δεν γνωρίζουν καν για το πού στο διαμέρισμα θα πρέπει να βρίσκεται. Πιστεύουμε για πρώτη φορά, αλλά όπου είναι δυνατόν να τοποθετηθεί η συσκευή καθόλου, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Πολλοί άνθρωποι στο "κεφάλι" "γεννήθηκε" δύο εκδόσεις:

 • η πρώτη είναι η εγκατάσταση ενός μεγάλου κλιματιστικού για ολόκληρο το διαμέρισμα (συνήθως κάπου στο διάδρομο).
 • Η δεύτερη έκδοση είναι η εγκατάσταση ενός ή περισσότερων διαχωριστικών συστημάτων σε ορισμένα δωμάτια.

Δεχόμαστε τη δεύτερη επιλογή, όταν το "split" υπολογίζεται για ένα δωμάτιο. Καλύτερα ακόμα, όταν η εξουσία του λαμβάνει υπόψη μια μικρή προσφορά. Στη συνέχεια, τα γειτονικά δωμάτια μπορούν εν μέρει να εφοδιαστούν με δροσιά.

Η τοποθεσία πολλών κλιματιστικών στα κύρια δωμάτια

Μια τέτοια επιλογή για τη διάσπαση έχει 3 σημαντικά πλεονεκτήματα:

 1. Στο σωστό δωμάτιο (με κλειστές πόρτες), η πιο άνετη θερμοκρασία για εσάς θα διατηρείται με ακρίβεια. Η ακριβής ρύθμιση θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για την υγεία και όχι μόνο για άνεση.
 2. Εάν στα κύρια δωμάτια θα εγκατασταθούν "αγωγοί" (με σωστά επιλεγμένη χωρητικότητα), τότε ολόκληρο το διαμέρισμα (συμπεριλαμβανομένου του διαδρόμου) θα είναι εφοδιασμένο με ένα δροσερό, όταν θα είναι απαραίτητο.
 3. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόνο οι αίθουσες στις οποίες περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας θα κρυώσουν. Δεν έχει νόημα να "μελετάτε" ολόκληρο το διαμέρισμα, όταν περνάτε όλη μέρα σε ένα δωμάτιο. Για παράδειγμα, όταν συναντάτε επισκέπτες, μπορείτε να παρέχετε ολόκληρο το διαμέρισμα δροσερό και τη νύχτα να κρατάτε τη θερμοκρασία μόνο στα υπνοδωμάτια.

Εγκατάσταση ενός μεγάλου κλιματιστικού στο διάδρομο

Η επιλογή της εγκατάστασης κλιματιστικού στο διάδρομο, επίσης, έχει το δικαίωμα στη ζωή! Το κύριο πλεονέκτημα σε μια τέτοια εγκατάσταση είναι ότι αποκλείεται η άμεση επίδραση ψυχρής ροής στους ανθρώπους. Αλλά το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η "σωστή" θερμοκρασία σε επιμέρους δωμάτια (η ακριβής θερμοκρασία είναι πολύ σημαντική για την υγεία). Κάθε περίπτωση τέτοιας εγκατάστασης πρέπει να εξετάζεται χωριστά. Αλλά έχετε υπόψη σας ότι:

 1. Η τιμή ενός μεγάλου διαχωρισμού είναι συγκρίσιμη με την τιμή πολλών λιγότερο ισχυρών συσκευών.
 2. Το κόστος εγκατάστασης ενός μεγάλου "kondera" δεν είναι μικρότερο από το κόστος τοποθέτησης μερικών μικρών τετραγώνων.
 3. Τα μπλοκ των ισχυρών κλιματιστικών είναι μεγαλύτερα, βαρύτερα και πιο δυνατά. Κατά την τοποθέτησή τους και τη στερέωση τους, όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη.
 4. Η αποτυχία ενός κλιματιστικού στο διάδρομο θα οδηγήσει σε έλλειψη κλίματος σε όλο το διαμέρισμα. Τα ανταλλακτικά και οι επισκευές είναι πιο πιθανό να είναι πιο ακριβά.
 5. Η εγκατάσταση κλιματισμού στο διάδρομο είναι η πιο σύνθετη και υπεύθυνη λειτουργία. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις:
 • επιλέξτε σωστά τη δύναμη της συσκευής.
 • φροντίστε για την αξιόπιστη απόσυρση του συμπυκνώματος (η αποστράγγιση στην αποχέτευση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες).
 • τροφοδοσία ισχύος για ένα ισχυρό κλιματιστικό που φέρεται από τον πίνακα (οι επιλογές για "τροφοδοσία" από τις πρίζες δεν είναι πλέον κατάλληλες).
 • να λάβουν υπόψη τις διαστάσεις και το βάρος των μονάδων κατά την εγκατάσταση.
 • λάβετε υπόψη την ποσότητα του ψυκτικού μέσου σε ολόκληρη τη "διαδρομή".

Βασικοί κανόνες για την επιλογή της θέσης του κλιματιστικού

Στα σαλόνια υπάρχουν μέρη όπου το άτομο είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Ας τους ονομάσουμε "ζώνες ανάπαυσης" ενός ατόμου. Σε αυτά αφορούν πρωτίστως:

 • υπνοδωμάτια στο δωμάτιο.
 • καναπέδες και πολυθρόνες μπροστά από την τηλεόραση.
 • χώρο εργασίας στον υπολογιστή.
 • τραπεζαρία;
 • "Εργασία" ζώνη στην κουζίνα μπροστά από τη σουίτα?
 • Θα διαθέσω ένα ξεχωριστό κρεβάτι για τα παιδιά.

Γνωρίζουμε απόλυτα ότι στα περισσότερα διαμερίσματα είναι δύσκολο να βρεθεί ένας τόπος όπου ο "condler" δεν θα επηρεάσει την "ζώνη ανάπαυσης" ενός ατόμου. Αλλά σε οποιαδήποτε διάταξη υπάρχει η πιο «αβλαβής» θέση της συσκευής.

Υπάρχει ένας μύθος - μερικοί άνθρωποι φαντάζουν ότι το κρύο είναι συγκεντρωμένο στη θέση του κλιματιστικού (λένε, το δροσερό θα είναι ακριβώς πριν από το μπλοκ ή στο μέρος όπου "χτυπά"). Αυτό είναι ανοησία! Αν οι πόρτες και τα παράθυρα του δωματίου είναι κλειστά, η θερμοκρασία θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο! Σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου δεν υπήρχε εσωτερικό μπλοκ "split". Μόνο εάν οι πόρτες είναι ανοιχτές, μπορείτε να αισθανθείτε ότι το κλιματιζόμενο δωμάτιο είναι πιο δροσερό από ό, τι στο διάδρομο.

Όλα τα κλιματιστικά έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι ο αέρας είναι πρώτα απ 'όλα φυσικό αέριο! Δεν θα είναι σαν μια πέτρινη "μύγα" στο σημείο όπου την έστειλα (όπου τα blinds στράφηκαν). Σε κάθε περίπτωση, η ροή του κρύου αέρα θα "διασκορπιστεί" γύρω από το δωμάτιο. Φυσικά, η κίνηση του κρύου αέρα θα γίνει πιο έντονη ακριβώς μπροστά από το μπλοκ.

Αν χρειάζεται να ψύξετε το διάδρομο, τότε δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τη μονάδα μπροστά από την πόρτα. Με την πόρτα ανοιχτή, η δροσιά σε κάθε περίπτωση θα "βγει" από το δωμάτιο. Η θέση του κλιματιστικού ακριβώς απέναντι από την πόρτα μπορεί να αναπαραχθεί μόνο σε μικρό βαθμό (ολόκληρη η ροή αέρα δεν πετάει σαν ένα συμπαγές αντικείμενο σε μια κατεύθυνση).

Όπου καλύτερα να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων

Δεν είναι σπάνιο να ακούμε μια τέτοια ερώτηση. Εν μέρει, απάντησα ήδη, εκφράζοντας τη γνώμη μου. Συγκεκριμένα, είπα ότι είναι πιο αποτελεσματική η εγκατάσταση κλιματισμού σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και όχι στον διάδρομο. Έτσι, σε ποια δωμάτια είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε τη συσκευή; Θα δώσω ορισμένες συστάσεις, με τις οποίες μπορείτε να προσδιορίσετε τη θέση των μπλοκ για μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Το "Dvushka" αποτελείται συχνά από τρία "ζωντανά" δωμάτια - σαλόνι, υπνοδωμάτιο και κουζίνα. Για τους περισσότερους από εμάς, το διαμέρισμα είναι κυρίως ένα μέρος ανάπαυσης. Αν αυτό συμβαίνει, τότε καθορίζουμε πού μένουμε πιο ξεκούραστα και κοιμάται. Πιστεύω ότι η κρεβατοκάμαρα σε αυτό το σχέδιο θα πρέπει να έχει προτεραιότητα. Όπως κάθε άτομο ξοδεύει σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής του σε ένα όνειρο! Αν το διαμέρισμα είναι επίσης τόπος εργασίας, τότε ορίζουμε για τον εαυτό μας, όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εποχής μας.

Το δεύτερο δωμάτιο προτεραιότητας υπολογίζεται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Αν είστε σε μια απώλεια με την επιλογή, τότε προτείνω να μείνετε στο σαλόνι (όπου έχουμε επίσης πολύ ξεκούραση).

Αφού καθορίσουμε τις προτεραιότητες για τα δωμάτια, εξετάζουμε τις οικονομικές δυνατότητες και τις επιθυμίες μας. Αν το σχεδιάζει να κάνει με ένα κλιματιστικό, στη συνέχεια το βάζετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας (συνιστώ στο υπνοδωμάτιο).

Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, τότε μια εξαιρετική λύση θα ήταν η εγκατάσταση του "kondeyev" σε δύο κυρίως δωμάτια (υπνοδωμάτιο και καθιστικό, για παράδειγμα). Και είναι καλύτερα να λάβετε υπόψη το μικρό αποθεματικό ισχύος. Για παράδειγμα, εάν το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο έχουν επιφάνεια έκαστο των 15 τετραγωνικών μέτρων, τότε μπορείτε να βάλετε σε κάθε ένα από τα "εννέα" 2,7 kW (αν και τα "επτά" για ισχύ 2 kW θα ήταν κατάλληλα για κάθε δωμάτιο!). Αυτή η αντικατάσταση δεν θα κοστίσει πολύ περισσότερο, αλλά σε αυτό το σενάριο, ακόμη και ο διάδρομος και η κουζίνα "έρχονται" ζωή-δίνοντας δροσιά.

Εάν τα χρήματα δεν μετρηθούν καθόλου, στη συνέχεια, βάλτε κλιματισμό σε κάθε σαλόνι (υπνοδωμάτιο, καθιστικό, κουζίνα).

Πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο

Σε πολλά διαμερίσματα η περιοχή του υπνοδωματίου είναι 10-14 μ. Απέναντι από την μπροστινή πόρτα υπάρχει συνήθως παράθυρο. "Παραδοσιακά" σε ένα τέτοιο δωμάτιο υπάρχει ένα κρεβάτι, απέναντι από το οποίο υπάρχει τηλεόραση.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές για την εγκατάσταση του κλιματιστικού (μερικές φορές αποκαλείται "πλαϊνή τοποθέτηση", καθώς η τρύπα στον τοίχο είναι διάτρητη στο πλάι της μονάδας και όχι κάτω από αυτή):

 • στον τοίχο με την τηλεόραση (πιο κοντά στον τοίχο με το παράθυρο)?
 • στον τοίχο όπου βρίσκεται η κεφαλή του κρεβατιού (πιο κοντά στον τοίχο με ένα παράθυρο). Αν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη απόσταση από τις κουρτίνες, τότε διαβάστε το άρθρο όπου έδειξα την απόσταση από τους τοίχους και την οροφή στο κλιματιστικό.

Εάν επιλέξετε από αυτούς τους δύο τρόπους, τότε είναι πιο ασφαλές να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού (όλα τα υπόλοιπα πράγματα είναι ίσα). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ψυχρή ροή από το μπλοκ είναι λιγότερο κατευθυνόμενη προς τα κάτω παρά σε ευθεία γραμμή (εάν το μπλοκ είναι τοποθετημένο απέναντι από το κρεβάτι, θα υπάρξει περισσότερη πιθανότητα να εισέλθει κρύος αέρας στο κρεβάτι). Αλλά αν υπάρχει ένα γραφείο υπολογιστή απέναντι από το μπλοκ, θα πρέπει να επιλέξετε το "το λιγότερο των κακών".

Το μόνο που είναι δυνατόν δεν είναι λιγότερο αποτελεσματική επιλογή - η θέση του μπλοκ "στο πέρασμα" (μεταξύ των ποδιών του κρεβατιού και της τηλεόρασης). Αυτή και άλλες περιπτώσεις τοποθέτησης του εσωτερικού συγκροτήματος συζητούνται καλύτερα επί τόπου με ειδικούς. Δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιλογές απαιτούν τον συντονισμό συγκεκριμένων τεχνικών και οικονομικών ζητημάτων.

Προκειμένου να φανταστείτε τι μπορεί να είναι περισσότερες επιλογές για τη θέση των μπλοκ "split", δίνω μια σύνδεση με το άρθρο "το σχέδιο της εγκατάστασης ενός κλιματιστικού στο διαμέρισμα."

5 επιλογές για την εγκατάσταση κλιματισμού στο υπνοδωμάτιο: τα υπέρ και τα κατά

Αυτό το καλοκαίρι, έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από άρθρα σχετικά με τα κλιματιστικά και να εξετάσει όλα τα σχετικά θέματα: την εγκατάσταση της εξωτερικής και εξωτερικές μονάδες στην πυλωτή, η σωστή θέση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο και άλλα δωμάτια, καθώς και με τους εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν πώς να κάνουν κλιματισμού μέρος του εσωτερικού και μην χαλάσει το σχέδιο. Ακολουθήστε τις ενημερώσεις στην ειδική ενότητα!

Η επιλογή ενός χώρου για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού δεν είναι λιγότερο σημαντική από την επιλογή μάρκας και μοντέλου του κλιματιστικού. Εγκατεστημένο σε λάθος θέση, μπορεί να προκαλέσει πολλή ταλαιπωρία και τελικά να επανεγκαταστήσετε το κλιματιστικό - η διαδικασία είναι πολύ επίπονη και δαπανηρή.

Επομένως, κατά την έναρξη της εγκατάστασης κλιματισμού, πρέπει να γνωρίζετε μερικούς σημαντικούς κανόνες:

 • η ροή του ψυχρού αέρα δεν πρέπει να κατευθύνεται σε χώρο εργασίας ή ύπνου - αυτό είναι γεμάτο με κρύο.
 • Όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων των κλιματιστικών (διαδρομή), τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση του συστήματος, τόσο λιγότερη απώλεια ενέργειας.
 • η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά μεταξύ της μονάδας και των επίπλων - από 3 μέτρα.
 • Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μηχάνημα πάνω από τα θερμαντικά σώματα.
 • θα πρέπει να αποκλείονται τα εμπόδια στη ροή του κρύου αέρα: όχι κουρτίνες, πατάρια, έπιπλα και άλλα.

Οι διαταραχές στην πορεία της ροής αέρα οδηγούν στην ακατάλληλη κυκλοφορία του και στην αλλοίωση της ανταλλαγής αέρα. Η απόσταση από το κάτω μέρος του μπλοκ στο περίβλημα, το στήθος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1 μέτρο.

Όσον αφορά τη θέση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο, υπάρχουν πολλές επιλογές, καθένα από τα οποία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό

Όταν το καλοκαίρι κρύβονται από τη φωτιά, αν είναι ζεστό παντού; Τι μπορώ να πω για τα διαμερίσματά μας, τα οποία είναι αφόρητα αποπνικτικά. Σε αυτή την περίπτωση, η αγορά ενός κλιματιστικού μπορεί να βοηθήσει πολύ. Αμέσως πρέπει να αποφασίσετε πού να το εγκαταστήσετε. Πάρτε ως παράδειγμα ένα διαμέρισμα 2 δωματίων, επειδή οι συμβουλές που δίνονται σε αυτό το άρθρο είναι αρκετά κατάλληλες για εκείνους που ζουν σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Έτσι, πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό;

Τι επηρεάζει την επιλογή της τοποθεσίας;

Επιλέξτε ένα μέρος για κλιματισμό

Όλα, φυσικά, εξαρτάται από το είδος του σχεδιασμού του κλιματιστικού η ίδια, επειδή υπάρχουν παράθυρα εξοπλισμού, και υπάρχουν πιο σύγχρονα συστήματα split. Αν είναι ένα παράθυρο, τότε δεν χρειάζεται να το παζάρεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν το παρασκεύασμα παραθύρων, τότε θα πρέπει να αποφασίσετε σε ποιο παράθυρο - στο παράθυρο υπνοδωματίου, και ίσως το δωμάτιο; Ωστόσο, προτού να παίζετε αυτό το θέμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα κλιματιστικά παραθύρων μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε παράθυρο με ξύλινο πλαίσιο. Σε μεταλλικά πλαστικά παράθυρα δεν παρέχεται τέτοια εγκατάσταση. Ωστόσο, αν θέλετε πραγματικά, μπορείτε να το τοποθετήσετε και στο μεταλλικό πλαστικό. Μόνο για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να παραγγελθεί ένα νέο παράθυρο, προσαρμοσμένο για τη μελλοντική εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου. Σκεφτείτε ότι αξίζει τον κόπο;

Για να βυθιστείς σε έναν τοίχο πάρα πολύ δεν θα φύγει, καθώς το μονόκλειστο παράθυρο πρέπει να "αναπνεύσει" - να πνέει με αέρα. Αλλά ακόμα κι αν παραδεχτείτε ότι ακόμα καταφέρατε να εγκαταστήσετε την τεχνολογία παράξενο παράθυρο, με το χρόνο μπορείτε να το μετανιώσετε. Το γεγονός είναι ότι όταν δουλεύετε, η συσκευή παράγει μεγάλους θορύβους. Έτσι στο σπίτι θα είναι δροσερό, αλλά θορυβώδες. Ένα είδος μικροκλίματος, το οποίο μπορεί να ονομαστεί "δροσερός θόρυβος". Ως εκ τούτου, ως κατάσταση υπό όρους, επιλέγουμε ένα χωριστό σύστημα.

Έτσι, έγινε ευτυχής ιδιοκτήτης ενός σύγχρονου κλιματιστικού. Τι είναι ένα split σύστημα; Από 2 μπλοκ: ένα εξωτερικό και ένα άλλο εσωτερικό. Η εγκατάσταση ξεκινά με τη στερέωση της εσωτερικής μονάδας και σε ένα σημείο όπου δεν θα πέσουν οι ροές του αέρα. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να πέσετε με πονόλαιμο ή, καλά, με πνευμονία με όλες τις επιπλοκές που προκύπτουν. Όλα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά και να εφαρμοστούν σύμφωνα με τις συστάσεις.

Κριτήρια για την επιλογή ενός τόπου

Έτσι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε το κλιματιστικό

Ο χώρος στον οποίο θα εγκατασταθεί η εσωτερική σας μονάδα πρέπει να είναι ο πλέον κατάλληλος. Πού μπορεί να εγκατασταθεί; Για παράδειγμα, στο υπνοδωμάτιο.

Όσο για αυτό το αποθετήριο ειρήνης, θα πρέπει να σπάσετε το κεφάλι σας σε ποιο τοίχο για να το εγκαταστήσετε. Μπορείτε, φυσικά, να κρεμάσετε πάνω από το κεφάλι σας - στο κεφάλι του κρεβατιού. Και μπορείτε στον απέναντι τοίχο. Πού είναι καλύτερο; Και σε αυτό, και σε μια άλλη περίπτωση, τα κρύα ρεύματα δεν θα σας προκαλέσουν καμιά βλάβη εκτός εάν το κλιματιστικό βρίσκεται πάνω από το ίδιο το κρεβάτι. Εάν δεν υπάρχει άλλο κατάλληλο μέρος, φροντίστε να μην πέσει η ροή του αέρα πάνω σας.

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι σας, τότε προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι δεν θα μπορείτε να προστατευθείτε πλήρως από τα ρεύματα ψυχρού αέρα.

Εάν επιλέξετε το σωστό μέρος, θα σας εγγυηθεί το αναψυκτικό σε ζεστό καιρό. Και όμως δεν πρέπει να χαλαρώσετε - υπάρχει ακόμα κάτι που πρέπει να σκεφτείτε.

Σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα δεν είναι εύκολο να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος για ένα κλιματιστικό

Πρώτον, τα έπιπλα. Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι φορτωμένη με δυσκίνητα έπιπλα, αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο σκόνης αυτού του δωματίου. Το γεγονός ότι η μονάδα κοντά στην τοποθεσία, ας πούμε, στο υπουργικό συμβούλιο, την πανταχού παρούσα σκόνη που είναι μέσα σε αυτό, εάν το κλιματιστικό μπορεί να είναι στους πνεύμονές σας και, πιο ανησυχητικό, στο κρεβάτι σας, δημιουργεί πάντα ένα αίσθημα δυσφορίας κατά την αναμενόμενη ευχαρίστηση. Να θυμάστε ότι η απόσταση από τα έπιπλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm.

Το κλιματιστικό έχει αναμειχθεί στο εσωτερικό

Δεύτερον, το εσωτερικό. Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να ταιριάζει καλά στο γενικό εσωτερικό. Επομένως, μην το τοποθετείτε μπροστά από την πόρτα του υπνοδωματίου ή ψηλά πάνω από την οροφή. Είναι άσχημο. Η απόσταση από την οροφή πρέπει να είναι 10-15 cm.

Δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει να λέει μια τέτοια απόχρωση, όπως κουρτίνες, τούλι και περσίδες. Μερικοί άνθρωποι κατά κάποιο τρόπο καταφέρνουν να τους κουρτίζουν στη μονάδα τοίχου του κλιματιστικού, γεγονός που εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την κίνηση των ψυχρών μαζών που προέρχονται από την έξοδό του.

Ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια

Τώρα ας μιλήσουμε για το δεύτερο δωμάτιο. Αυτή, στην πραγματικότητα, μαζί με το υπνοδωμάτιο, επίσης, ισχυρίζεται τον τίτλο του πιο cool δωμάτιο στο διαμέρισμα. Εδώ η κίνηση είναι πιο ενεργή από την κρεβατοκάμαρα. Είναι σαφές ότι οπουδήποτε βρίσκεστε στο δωμάτιο, η μονάδα δεν θα σκοντάψει. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα πρέπει να ταιριάζει καλά στο γενικό εσωτερικό και να μην φυσάει όλοι εκεί έξω με τα κρύα ρεύματα.

Μην ξεχάσετε την επικοινωνία. Πιθανότατα, θα είναι εξωτερικές και κρυμμένες στο κανάλι καλωδίων. Θυμηθείτε, όσο περισσότερο αυτές οι επικοινωνίες, τόσο πιο δαπανηρή θα ξοδέψετε την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Η υπερβολική σύνδεση μεταξύ της εσωτερικής μονάδας και της εσωτερικής μονάδας θα μειώσει σημαντικά την απόδοση ολόκληρης της μονάδας.

Και φανταστείτε πως ολόκληρο το τείχος του δωματίου σας διασχίζεται από τη λευκή λωρίδα του καλωδιακού καναλιού. Θα είναι όμορφο;

Όλες οι επικοινωνίες στη θύελλα

Θα είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά η στέγαση θα φανεί πιο κομψή αν κάνετε ένα stroba και να οικοδομήσουμε τις επικοινωνίες σε αυτό. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να εισάγετε τις επικοινωνίες στο διαμέρισμα ακριβώς δίπλα στην εσωτερική μονάδα.

Διορθώνουμε το εξωτερικό μπλοκ

Εγκατάσταση στον τοίχο ενός πολυώροφου κτιρίου

Τώρα είναι λογικό να προχωρήσουμε σε ένα άλλο τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος - το εξωτερικό μπλοκ. Μπορεί επίσης να υπάρχουν πολλά ερωτήματα εδώ. Αλλά σε γενικές γραμμές, όπου μπορείτε να το διορθώσετε;

Τοποθετήστε τη μονάδα σε τοίχο από κούφια τούβλα, απαγορεύεται αυστηρά.

Αν το εγκαταστήσετε σε έναν γυμνό τοίχο, 16-όροφο κτίριο, ενώ ζείτε στον δέκατο όροφο, τότε ετοιμαστείτε να θέσει σε τακτά χρονικά διαστήματα αρκετά μεγάλο ποσό, πρώτα, όταν εγκαθίσταται, και, δεύτερον, κατά τη διάρκεια της προληπτικής συντήρησης. Ένα ιδανικό μέρος για την τοποθέτηση μιας εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένα μπαλκόνι ή άλλο κατάλληλο μέρος.

Κλιματισμό σε μια υαλοπίνακα

Απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας στο μπαλκόνι σε περίπτωση που είναι γυαλισμένο και τα παράθυρα δεν μπορούν να ανοίξουν ευρέως. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στη διαφυγή θερμότητας από τη μονάδα με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Η εξωτερική μονάδα είναι πολύ χαμηλή

Δεν είναι επιθυμητή η εγκατάσταση της μονάδας στην ηλιόλουστη πλευρά. Το άμεσο ηλιακό φως θερμαίνει τη συσκευή, η αποτελεσματικότητά της θα μειωθεί και θα αποτύχει γρήγορα. Η μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί στην προς τα πίσω πλευρά του τοίχου. Με ισχυρό αέρα, η παραγωγή θερμότητας από το δωμάτιο θα είναι δύσκολη, πράγμα που θα οδηγήσει σε δυσλειτουργίες στον ανεμιστήρα. Δυστυχώς, αυτές οι συστάσεις δεν μπορούν να ακολουθηθούν από όλους τους κατοίκους πολυκατοικιών, καθώς τα παράθυρα του διαμερίσματός τους συχνά πηγαίνουν προς τη μία πλευρά και μπορεί να αποδειχθεί ηλιόλουστη.

Απαγορεύεται η εγκατάσταση εξωτερικής συσκευής σε τέτοιους χώρους:

 1. Δίπλα στο δέντρο.
 2. Κοντά στο έδαφος.
 3. Δεν απέχει πολύ από τις επικοινωνίες αερίου.

Κατ 'αρχάς, αν το εξωτερικό μέρος του κλιματιστικού εγκατασταθεί δίπλα στην κορώνα του δέντρου, ο εναλλάκτης θερμότητας της μονάδας θα φράσσεται περιοδικά με φύλλα και άλλα συντρίμμια που πετούν στον άνεμο από τα δέντρα. Επιπλέον, τα υποκαταστήματα μπορούν να κτυπήσουν συνεχώς το σώμα της μονάδας, το οποίο αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην κατανομή της. Αν δεν υπήρχε άλλο μέρος όπου θα μπορούσε να εγκατασταθεί ένα εξωτερικό μπλοκ, θα ήταν απαραίτητο, παρά την αγάπη της ζωντανής φύσης, να συντομευθεί το στέμμα του κοντινού δέντρου.

Δεύτερον, εάν το κλιματιστικό είναι σταθερό σε χαμηλό υψόμετρο, θα μολυνθεί συνεχώς όχι μόνο από τη γη, αλλά και από το χιόνι. Εάν οι λόγοι για αυτήν την εγκατάσταση οφείλονται σε τεχνική ανάγκη, μπορείτε να αγοράσετε ή να κάνετε ειδική στάση.

Τρίτον, το κλιματιστικό δεν πρέπει να εγκατασταθεί κοντά στον αγωγό αερίου. Σε περίπτωση διαρροής αερίου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη.

Όχι κάθε γείτονας θα συμφωνήσει να κλείσει τα αυτιά του

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη μια τέτοια απόχρωση - αυτή είναι η αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Φυσικά, το ίδιο το συμπύκνωμα μεταφέρεται στο δρόμο. Μην αφήνετε το νερό να φτάσει στον τοίχο. Για να αποφευχθεί αυτό το είδος διαβροχής, εγκαθίσταται ένα σύστημα αποχέτευσης, το οποίο, κατ 'αρχήν, δεν θα αυξήσει σημαντικά την τιμή του έργου εγκατάστασης εξοπλισμού.

Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ένα ερώτημα μπορεί να προκύψει και από το ηθικό επίπεδο. Η εξωτερική συσκευή παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία, γεγονός που θα δημιουργήσει κάποιες ενοχλήσεις για τους ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά. Δεν θα ξεφύγετε από αυτό αν βυθιστεί μονότονα πάνω από το παράθυρο των γειτόνων σας. Μπορεί επίσης να προκύψουν προβλήματα εάν το συμπύκνωμα από το σωλήνα θα σταματήσει τακτικά στις κεφαλές των περαστικών.

Λόγω του κλιματιστικού στο διαμέρισμά σας θα είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για όλη την οικογένεια, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένα άνετο μικροκλίμα σε ζεστό καιρό δεν δημιουργεί προορίζεται μόνο για τον εξοπλισμό αυτό, αλλά και με σεβασμό σχέση με τους ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά σας.

Με τις εντυπώσεις, τις επιθυμίες και τις γνώσεις σας με βάση την προσωπική εμπειρία, μπορείτε να μοιραστείτε, αφήνοντας ένα σχόλιο στο τέλος του άρθρου.

Συνιστούμε επίσης να διαβάσετε το πρόσθετο υλικό. Διαβάστε τα άρθρα:

Βίντεο

Αυτό το βίντεο σας λέει πού να κρεμάσετε κλιματισμό στο δωμάτιο:

Αυτό το βίντεο σας ενημερώνει εάν ο αέρας καθαρίζει τον αέρα και από πού μπορεί να εγκατασταθεί:

Εγκατάσταση συστήματος VRV στο διαμέρισμα

Εγκατάσταση και εγκατάσταση κλιματισμού

Σύνδεση και διαμόρφωση της εσωτερικής μονάδας

Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας κοντά στο παράθυρο

Κανόνες για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού

Το κλιματιστικό είναι μια σύνθετη τεχνική συσκευή, είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει η θέση της θέσης του κατά τη λειτουργία. Ως εκ τούτου, για να επιλέξετε ένα μέρος για την εγκατάστασή του θα πρέπει να είναι πολύ σχολαστική. Σε πολλές περιπτώσεις, η καλύτερη λύση είναι να προσκαλέσετε έναν σύμβουλο από την εταιρεία που θα συμμετάσχει στην εγκατάσταση: θα σας συμβουλεύσει πού και πώς να κρεμάσει σωστά το κλιματιστικό.

Σύγχρονο σύστημα διαχωρισμού έχουν ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό μπλοκ, και επιλέγοντας μια θέση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης των μπλοκ στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του διαμερίσματος, καθώς και τη διαμόρφωση των κομματιών που συνδέουν όλα τα στοιχεία μαζί.

Πού να κρεμάσετε μια εξωτερική μονάδα

Όταν επιλέγετε μια θέση για μια εξωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη πολλά κύρια σημεία.

Το πρώτο αφορά την άνεση των άλλων: το κλιματιστικό δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα πεζοδρόμια ή κοντά στα παράθυρα των γειτόνων. Επιπλέον, αξίζει να εξεταστεί η ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης. Όταν επιλέγετε ποιο τοίχο κρεμάτε κλιματιστικό, μην ξεχνάτε τους ανθρώπους που θα το εξυπηρετήσουν στο μέλλον.

Το δεύτερο σημείο είναι η ασφάλεια και η ποιότητα του εξοπλισμού. Πού δεν μπορεί να κρεμαστεί το κλιματιστικό;

 1. Σε ένα μπαλκόνι με τζάμι, λόγω του κινδύνου διαταραχής της ανταλλαγής αέρα. Σε περίπτωση που το γυάλινο μπαλκόνι είναι η μόνη δυνατή επιλογή, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός του κατά την καυτή περίοδο.
 2. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας σε άμεσο ηλιακό φως. Εάν δεν υπάρχει άλλη θέση, συνιστάται η τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει σκιά στην εξωτερική μονάδα.
 3. Κοντά στα δέντρα - το φύλλωμα και τα σκουπίδια, που έχουν σπάσει ο άνεμος, μπορούν να φράξουν την εξωτερική μονάδα. Σε αυτή την περίπτωση, συχνά θα πρέπει να σέρνετε την εξωτερική μονάδα και να την καθαρίζετε από τη βρωμιά.
 4. Σε εύθραυστη βάση: οι λεπτότοιχοι προκαλούν υπερβολικό θόρυβο και κραδασμούς και μπορεί να προκαλέσουν πτώση του εξοπλισμού.

Κατά την τοποθέτηση του κλιματιστικού στον πρώτο όροφο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του συστήματος από τη μόλυνση και τις ενέργειες των εισβολέων.

Επιπλέον, στην Αγία Πετρούπολη υπάρχει κυβερνητικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι χειρισμοί με την πρόσοψη του κτιρίου είναι δυνατοί μόνο εάν υπάρχει ειδική άδεια: ένα έργο που συντονίζεται με την KGA. Στο κυβερνητικό διάταγμα, έχουν οριστεί ορισμένοι περιορισμοί στη θέση των εξωτερικών μπλοκ. Για παράδειγμα, απαγορεύεται η εγκατάσταση κτιρίων στις πρόσθιες προσόψεις - εκείνες που βλέπουμε από το οδόστρωμα. Ταυτόχρονα, ακόμη και αν έχετε πρόσοψη στην αυλή, τότε το προτιμώμενο μέρος για την εγκατάσταση του εξωτερικού μπλοκ είναι στα αριστερά ή στα δεξιά του παραθύρου, στην περιοχή των ορίων του διαμερίσματός σας. Σε ορισμένα σπίτια, κυρίως σε νέα κτίρια, είναι δυνατή η τοποθέτηση μόνο σε ειδικούς άξονες στην πρόσοψη σύμφωνα με την έννοια της πρόσοψης. Ευτυχώς, «η αυστηρότητα των ρωσικών νόμων μετριάζεται από τον μη υποχρεωτικό χαρακτήρα της εκτέλεσης» και οι εταιρείες διαχείρισης δεν απαιτούν πάντα κλιματισμό στην KGA.

Για να επιλέξετε τη σωστή θέση για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις, συνιστούμε να καλέσετε έναν εγκαταστάτη κλιματισμού απευθείας στην εγκατάσταση.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά την εσωτερική μονάδα

Όταν τοποθετείτε μια εσωτερική μονάδα, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά. Εδώ, το σχεδιασμό και η χρηστικότητα είναι επίσης σημαντικά. Καθορίζοντας πού να κρεμάσετε καλύτερα το κλιματιστικό, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορες συστάσεις:

 1. Μην κατευθύνετε τη ροή του αέρα στους ανθρώπους. Στην έξοδο είναι πολύ πιο κρύο από τις προκαθορισμένες παραμέτρους, έτσι οι πιθανότητες σύλληψης κρύου κάτω από τον κλιματισμό είναι πολύ υψηλές. Το ρεύμα θα πρέπει να αποστέλλεται είτε μεταξύ των διαδρόμων, είτε εκεί όπου οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να είναι. Στο υπνοδωμάτιο, κατάλληλο μέρος για την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας είναι η κεφαλή του κρεβατιού, τότε ο αέρας θα κατευθυνθεί στα πόδια. Συχνά, η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένη πάνω από την πόρτα, ωστόσο, το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης μπορεί να είναι υψηλό.
 2. Μην εμποδίζετε τη ροή του αέρα. Το κλιματιστικό παίρνει αέρα από το δωμάτιο, οδηγεί το σύστημα ψύξης και το επιστρέφει. Χρειάζεται ένα μέρος για ελιγμούς. Ως εκ τούτου, η απόσταση από την εσωτερική μονάδα στην κορυφή της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά πριν κλιματισμού κρέμονται από το πλευρικό τοίχωμα είναι επίσης επιθυμητό να αποσύρει τουλάχιστον 15 cm από split-σύστημα δεν έχει τοποθετηθεί πίσω από τις κουρτίνες και περσίδες..? σε αυτή την περίπτωση, ο επεξεργασμένος αέρας απλά δεν φτάνει στο δωμάτιο, παραμένοντας στην περιοχή του περβάζι του παραθύρου.
 3. Ελαχιστοποιήστε την απόσταση από το εσωτερικό έως το εξωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την εσωτερική στην εξωτερική μονάδα εξαρτάται από το μοντέλο του κλιματιστικού, αλλά κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τα 30 μέτρα. Επιπλέον, το μήκος της διαδρομής επηρεάζει σημαντικά το κόστος των εργασιών εγκατάστασης.

Όσον αφορά το σύστημα konditsionerovaniya εκτέλεση και το σχεδιασμό των εσωτερικών μονάδων, στη συνέχεια, σηκώστε την εμφάνιση του εξοπλισμού θα πρέπει να είναι κατά το χρόνο της προετοιμασίας του έργου του σχεδιασμού των χώρων, τότε η πιθανότητα να καταστεί όσο δυσδιάκριτη πολύ υψηλό. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εγκατάσταση των συστημάτων κλιματισμού κατά τη διάρκεια επισκευών που πραγματοποιούνται στα τοιχώματα, έτσι ώστε να κρύψει τη διαδρομή.

Για να επιλέξετε το σωστό μέρος για την εγκατάσταση της εξωτερικής και της εσωτερικής μονάδας, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν ειδικό. Η εταιρεία "Akme Climate" προσφέρει δωρεάν υπηρεσία μετρήσεων στην πόλη. Αφήστε ένα αίτημα να καλέσετε έναν ειδικό στο διαδίκτυο ή καλέστε: (812) 454-52-77.

Πού βρίσκεται το κλιματιστικό στο διαμέρισμα;

Έχετε αγοράσει ένα split σύστημα και ήδη προσβλέπουμε στην ευχαρίστηση ενός ευχάριστου μικροκλίματος στο σπίτι σας; Αυτό το άρθρο θα βοηθήσει να αποφευχθεί η απογοήτευση, η οποία είναι πολύ πιθανό να αναμένεται από τον καταναλωτή που δεν έχει καταλάβει πού να εγκαταστήσει το κλιματιστικό και όπου δεν είναι. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, πολλοί αγοραστές προσεγγίζουν προσεκτικά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Πριν από την αγορά, συμβουλεύονται τους επαγγελματίες, αναλύουν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των μοντέλων από διαφορετικούς κατασκευαστές, επιλέγουν επιλογές για τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος ή του σπιτιού τους. Όμως, δυστυχώς, όλοι οι αγοραστές δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στην ειδική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού. Σε αυτό το στάδιο, πολλοί επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να εγκαταστήσουν την παραγγελία από ιδιωτικούς εγκαταστάτες ή να εκτελέσουν το έργο αυτό μόνοι τους. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία απολύτως προσοχή στο ζήτημα, όπου να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό. Μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί μόνο να μειώσει την αποτελεσματικότητα του κλιματισμού των χώρων, αλλά και να οδηγήσει σε ταχεία αποτυχία δαπανηρού εξοπλισμού.

Έχοντας εξοικειωθείτε με αυτό το άρθρο, μπορείτε να αποφύγετε τα δυσάρεστα λάθη και να επιλέξετε σωστά τον καλύτερο χώρο για την κλιματική τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό μικροκλίμα στο σπίτι, το γραφείο ή το διαμέρισμά σας.

Πού καλύτερα να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα

Πριν εγκαταστήσετε το split σύστημα, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση εγκατάστασης. Η δομή κατασκευής στην οποία σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα πρέπει να διαθέτει περιθώριο ασφαλείας για να υποστηρίζει το βάρος της συσκευής. Επιπλέον, το σημείο εγκατάστασης πρέπει να βρίσκεται κοντά στην θέση της εξωτερικής μονάδας. Ένα άλλο κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη για την σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι οι αισθητικές εκτιμήσεις (πρέπει να λάβετε υπόψη τα εσωτερικά χαρακτηριστικά και τον εσωτερικό σχεδιασμό).

Περιοχή κινδύνου. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ροή αέρα από το δίκτυο διανομής της μονάδας θα διαχωριστεί κατά τρία μέτρα. Αυτή η ενότητα θα συγκεντρώσει τις ψυχρές ροές πριν διασκορπιστεί σε όλο το δωμάτιο. Κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης του κλιματιστικού στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι στη ζώνη συγκέντρωσης ψυχρού αέρα δεν υπάρχουν αντικείμενα που προορίζονται για εργασία ή αναψυχή ανθρώπων. Για να αποφευχθούν οι ασθένειες που προκαλούνται από την κρύα ροή αέρα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι άνθρωποι να μην μένουν στη ζώνη ροής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν πρέπει να πραγματοποιείται μπροστά από το κρεβάτι, τον καναπέ, το γραφείο κ.λπ. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος πάνω από την περιοχή εργασίας ή ανάπαυσης, έτσι ώστε η άμεση ροή ψυχρού αέρα να περνά πάνω από τον καναπέ ή το τραπέζι. Αλλά, μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από ερμάρια και άλλα στοιχεία διαστάσεων που θα παρεμποδίσουν την κανονική κατανομή των ψυχρών αέριων μαζών σε όλο το δωμάτιο.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε άμεση ροή ψυχρού αέρα μόνο για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, θα βιώσουν επιδείνωση της ευημερίας τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά στις ενδείξεις θερμοκρασίας στο δρόμο και στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 12 ° C. Μια πιο σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Απόσταση μεταξύ της οροφής και του μπλοκ. Για να ρυθμιστεί σωστά το κλιματιστικό μηχάνημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το ανώτερο άκρο της εσωτερικής μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι μικρότερη από 15 cm. Το γεγονός ότι στο ανώτερο τμήμα της συσκευής είναι μονάδα εισαγωγής αέρα, μια ελάχιστη απόσταση από την οροφή μπορεί να αποτρέψει την κανονική διέλευση των αερίων μαζών.

Οικιακές συσκευές. Όλα τα είδη εξοπλισμού που εκπέμπουν θερμότητα και μπορούν να επηρεάσουν την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εσωτερική μονάδα. Μην εγκαταστήσετε ένα split σύστημα κοντά στον λέβητα, τα θερμαντικά σώματα, τον φούρνο, τον εξοπλισμό ψύξης κλπ.

Κλείνοντας τη θερμότητα από το παράθυρο. Αυτή η αρχή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε ένα δωμάτιο με παράθυρα που βλέπουν στην ηλιόλουστη πλευρά. Για ταχύτερη ψύξη του χώρου, η ροή ψυχρού αέρα από το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι κάθετη προς την κατεύθυνση των ακτίνων του ήλιου που περνούν μέσα από τους υαλοπίνακες.

Αισθητική. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην καλύπτει τα σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης και να μην παραβιάζει το γενικό στυλ του εσωτερικού. Η επαγγελματική εγκατάσταση σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να μην χαλάσει το σχέδιο του δωματίου αλλά και να τονίσει τα χαρακτηριστικά του. Ένας από τους πρώτους κανόνες, καθοδηγούμενοι από ειδικούς, λέει ότι πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση του κλιματιστικού απευθείας μπροστά από την είσοδο του δωματίου.

Πού να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για κλιματισμό στο διαμέρισμα

Η συνηθέστερη παραλλαγή των οικιακών κλιματιστικών είναι μοντέλα τοίχου, τα οποία είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο 220V. Μη αναστρέψιμα μοντέλα, των οποίων η απόδοση δεν υπερβαίνει τα 4kW (επτά, εννέα, κ.λπ.) μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην πρίζα. Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω μιας πρίζας, αλλά μόνο κάτω από συγκεκριμένους προσανατολισμούς φάσης.

Λίγοι, που σκέφτονται, τοποθετώντας ένα μικρό κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, όπου να εγκαταστήσετε την έξοδο. Συνήθως συνδέεται με την πλησιέστερη πρίζα ή "συσσωρεύει" το καλώδιο. Τέτοιες λύσεις δεν είναι πολύ ελκυστικές από αισθητική άποψη. Σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, είναι προτιμότερο να σκεφτείτε τη φάση επισκευής. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ξεχωριστό καλώδιο από τον τόπο εγκατάστασης στον ηλεκτρικό πίνακα, όπου είναι εγκατεστημένη μια ξεχωριστή συσκευή αυτόματης σύνδεσης.

Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για το split σύστημα, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Δεν μπορείτε να συνδέσετε άλλους ισχυρούς καταναλωτές σε μία πηγή μαζί με το κλιματιστικό.
 • Θα πρέπει να προσέχετε για την τοποθέτηση της πρίζας.
 • Ο αγωγός τροφοδοσίας πρέπει να έχει ένα τμήμα που αντιστοιχεί στο φορτίο.
 • Η σύνδεση του κλιματιστικού θα πρέπει να προστατεύεται από ένα ξεχωριστό μηχάνημα.

Η λύση, πώς και πού να εγκαταστήσετε την έξοδο για το κλιματιστικό, εξαρτάται από την ισχύ του κλιματικού εξοπλισμού. Οι συσκευές υψηλής χωρητικότητας δημιουργούν αυξημένο φορτίο στο καλώδιο σύνδεσης. Αν χρειάζεστε να συνδέσετε μοντέλα από το "επτά" στο "δωδέκατο κλιματιστικό", που καταναλώνει μέχρι 1,4 kW, τότε μπορεί να είναι αρκετό και η καλή επισκευή του παλιού σπιτιού. Αλλά αν το έργο της τροφοδοσίας ισχύος των ισχυρών συσκευών είναι, τότε είναι απαραίτητο να εξοπλίσει μια ξεχωριστή σύνδεση μέσω του ηλεκτρικού πίνακα. Η βέλτιστη επιλογή για την τοποθέτηση της εξόδου για το κλιματιστικό είναι 0,3 m από την επιφάνεια της οροφής.

Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Κατά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να προσέχετε την οικονομική εγκατάσταση, καθώς και την ευκολία της περαιτέρω συντήρησης του εξοπλισμού (καθαρισμός, επισκευή κλπ.). Όταν επιλέγετε πού να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

- Για την ασφάλεια του εξοπλισμού, μην το τοποθετείτε κοντά στο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα με άλλο τρόπο, λάβετε μέτρα για την αποτροπή του χουλιγκανισμού και της κλοπής της συσκευής. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλέγματα, συναγερμοί, κάμερες παρακολούθησης κλπ.

- Για να αποφύγετε την πτώση διαφόρων αντικειμένων στην εξωτερική μονάδα, μπορείτε να εγκαταστήσετε προστασία.

- Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα κοντά σε πηγές θερμότητας.

- Εγκαταστήστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έτσι ώστε η απόσταση από οποιαδήποτε αντικείμενα και αντικείμενα να μην είναι μικρότερη από 3 μέτρα.

Για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας χρησιμοποιούνται ειδικοί βραχίονες και μπουλόνια αγκύρωσης για την πρόληψη κραδασμών. Εάν εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος κατά παράβαση αυτών των απαιτήσεων, θα είναι θορυβώδης και μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο 1ο διαμέρισμα

Για την αποτελεσματική προετοιμασία δεν αρκεί να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί, όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα. Από το μπλοκ που βρίσκεται ισομερώς από τους άλλους χώρους (στο διάδρομο), η ροή του θερμού ή ψυχρού αέρα δεν θα ρέει πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση, το διάδρομο θα είναι πολύ δροσερό.

Η επιλογή ενός κλιματιστικού υψηλής απόδοσης δεν θα λύσει το πρόβλημα, καθώς θα λειτουργήσει συνεχώς στη λειτουργία "διακοπή / εκκίνηση", η οποία τελικά θα οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή.

Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα κλιματισμού για την εξυπηρέτηση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου και, στην περίπτωση που θα εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό; Υπάρχουν διάφορες λύσεις:

 • Εγκαταστήστε χωριστό σύστημα για κάθε δωμάτιο χωριστά.
 • Εγκαταστήστε ένα πολυσύστημα με μία εξωτερική και δύο εσωτερικές μονάδες.
 • για την εγκατάσταση του εξοπλισμού καναλιών (σε μια κατοικία είναι δυνατή η χρήση εξοπλισμού χαμηλής πίεσης).

Το μειονέκτημα της επιλογής με ένα split σύστημα είναι η παρουσία 2 μπλοκ στο σχεδιασμό του κάθε κλιματιστικού. Μια πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα καναλιών. Αλλά το μείον είναι το υψηλό κόστος και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να τοποθετούνται αεραγωγοί, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε ένα ορισμένο ύψος των δομών οροφής.

Ένα άλλο μειονέκτημα που μπορεί να αναμένεται από το σύστημα αγωγών κλιματισμού, είναι η εξάπλωση των οσμών σε όλα τα δωμάτια, καθώς οι αγωγοί εισαγωγής αέρα που διοργανώνονται σε όλη την περιοχή και στη συνέχεια να εξαπλωθεί στον ίδιο χώρο. Αυτή η επιλογή είναι ελκυστική για κατοικίες με πολλά δωμάτια.

Η πιο οικονομική επιλογή είναι η τοποθέτηση ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων, έτσι ώστε ολόκληρη η περιοχή να καλύπτεται με ροές αέρα. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το κλιματιστικό, ο αέρας θα είναι πιο κρύος. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου ή του διαδρόμου θα είναι διαφορετική.

Εάν αποφασιστεί η τοποθέτηση ενός μοντέλου τοίχου στην κουζίνα, τότε δεν πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στην πλάκα, καθώς αυτό θα αποτρέψει την καύση των καυστήρων. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για σπίτια με ηλεκτρικές σόμπες.

Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε διαμέρισμα 2 υπνοδωματίωνε

Για να εγκαταστήσετε τον κλιματικό εξοπλισμό σε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων, αξίζει να επιλέξετε το μεγαλύτερο δωμάτιο. Ψυγμένος αέρας σε αυτό με τη διάταξη αυτή απλώνεται ομοιόμορφα σε άλλους χώρους. Εάν επιλέξετε ένα διάδρομο ή ένα δωμάτιο με μικρή περιοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, η διανομή του ψυχρού αέρα θα είναι ανομοιογενής. Στην περίπτωση αυτή, ο ψυχρός αέρας θα συγκεντρωθεί στο διάδρομο και δεν θα φτάσει στα απομακρυσμένα δωμάτια.

Εάν δεν ξέρετε πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, τότε θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το σχέδιο για την τοποθέτηση των δωματίων στο διαμέρισμα. Για τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος στούντιο, είναι λογικό να τοποθετήσετε το σύστημα κλιματισμού στο μεγαλύτερο δωμάτιο, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι ροές αέρα πρέπει να κατευθύνονται στις πόρτες των παρακείμενων δωματίων.

Ένα στρατηγικό μέρος για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε διαμέρισμα δύο δωματίων είναι αυτό που συνδέεται στενότερα με τα υπόλοιπα κτίρια. Εάν η κεντρική θέση στο διαμέρισμα είναι το σαλόνι, από το οποίο υπάρχει μια έξοδος στο διάδρομο και την κρεβατοκάμαρα, τότε το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε αυτό το δωμάτιο. Αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει το πιο άνετο μικροκλίμα σε ολόκληρο το διαμέρισμα.

Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό, να μην αρρωστήσετε

Υπάρχουν πολλά πιο βολικά σημεία όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο. Κάθε μία από τις επιλογές έχει τις θετικές αρνητικές πλευρές της:

 • Πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Αν σκεφτείτε πώς συμβαίνει η κατανομή του κρύου αέρα, φαίνεται ότι το πιο άνετο μέρος στο δωμάτιο βρίσκεται κάτω από τον κλιματισμό. Η ροή του ψυχρού αέρα κατευθύνεται προς το αντίθετο τοίχωμα, όπου συσσωρεύονται μάζες ψυχρού αέρος και συνεπώς υπάρχουν οι χαμηλότερες παραμέτρους θερμοκρασίας. Ο χώρος απέναντι από το κλιματιστικό, σε απόσταση 2,5 έως 4 μέτρων θεωρείται το πιο άβολο και επικίνδυνο για την υγεία, επειδή η ροή του κρύου αέρα ψάχνει ακριβώς εκεί.

 • Απέναντι από το κρεβάτι

Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου θα εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορούμε να πούμε ότι απέναντι από το κρεβάτι, αυτή δεν είναι η πιο επιτυχημένη επιλογή. Το κλιματιστικό που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι θα κατευθύνει τη ροή του ψυχρού αέρα προς το αντίθετο τοίχωμα, από το οποίο ωθεί και χτυπά τα κεφάλια των ανθρώπων που κοιμούνται. Ως αποτέλεσμα, αυτό δημιουργεί όχι μόνο δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στην υγεία. Αποκτώντας κλιματισμό για την κρεβατοκάμαρα, πολλοί αγοραστές δεν έχουν ακόμα ιδέα πού να το κρεμάσουν. Δεν μπορούν να αποφασίσουν πού να εγκαταστήσουν την εσωτερική μονάδα - πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, ή, αντίθετα. Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να τοποθετηθεί μια εσωτερική μονάδα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εγκαταστήσετε τα ρολά κλιματιστικού στην οριζόντια θέση. Έτσι, η εξερχόμενη ροή των μαζών αέρα θα κατευθύνεται οριζόντια και η ώθηση μακριά από το αντίθετο τοίχωμα θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

Τοποθετήστε το κλιματιστικό στην πόρτα - αυτή είναι η πλέον δυσδιάκριτη επιλογή. Δεν θα είναι ορατό στην είσοδο του δωματίου. Αυτή η διάταξη του διαχωρισμένου συστήματος δεν καταστρέφει το εσωτερικό του δωματίου. Ο εξοπλισμός θα παρατηρείται μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης ή του ύπνου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της λύσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από την πόρτα είναι η απουσία παρεμβολών σε έπιπλα και αντικείμενα. Μπορούν εύκολα να μετακινηθούν αν είναι απαραίτητο.

Το μόνο μειονέκτημα της απόφασης για εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας πάνω από την πόρτα είναι η τοποθέτηση μιας μακράς διαδρομής. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα του διαχωρισμένου συστήματος, αλλά και το κόστος εγκατάστασής του.

 • Απέναντι από την πόρτα

Το εγκατεστημένο σύστημα διαχωρισμού δεν πρέπει να διαταράσσει το εσωτερικό του δωματίου. Οι σχεδιαστές παρέχουν πάντα επιλογές για την τοποθέτηση της συσκευής, στην οποία θα είναι αόρατες ή αρμονικά προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του δωματίου. Ως εκ τούτου, η απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικού απέναντι από την πόρτα θεωρείται μη-αισθητική, διότι στην είσοδο του δωματίου η θέα θα στηρίζεται στο διαιρεμένο σύστημα.

Δεν μπορεί να αποφασίσει πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσει κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο; Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη είναι κοντά στο παράθυρο. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης είναι η μικρή διαδρομή και η εγγύτητα της συσκευής στα παράθυρα. Αλλά με αυτή την τοποθέτηση του κλιματιστικού, δεν θα είναι δυνατόν να κρεμάσετε κουρτίνες με λαμπρέκι στα παράθυρα. Ως κουρτίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε συνδετήρες κάτω από το τούλι ή τις κουρτίνες, οι οποίες, όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, πρέπει να αφαιρούνται συνεχώς.

Ορισμένες επιλογές προτείνουν μια επιλογή - αισθητική ή άνεση. Με οποιαδήποτε τοποθέτηση του κλιματιστικού, σας ευχόμαστε τη χαρά της λειτουργίας της συσκευής κλιματισμού.

Πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για αναψυχή και εορτασμό εορτασμών με φίλους και συγγενείς. Ως εκ τούτου, στην πρώτη θέση σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα.

Η επιλογή του συστήματος κλιματισμού και ο χώρος για την τοποθέτησή του καθορίζονται από το μέγεθος του χώρου και τον σχεδιασμό του. Το διαχωριστικό σύστημα εναρμονίζεται αρμονικά στο εσωτερικό του καθιστικού, σε περίπτωση που είναι αόρατο στα μάτια. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μπροστά από την είσοδο, οι βέλτιστοι χώροι για την εγκατάσταση είναι:

 • κοντά σε μια μαλακή γωνιά, πολυθρόνες ή καναπέ, που βρίσκεται κοντά στη συσκευή.
 • πάνω από την μπροστινή πόρτα.
 • κοντά στο παράθυρο, αυτή η επιλογή θεωρείται ιδανική για ζεστές ηλιόλουστες μέρες.
 • στον τοίχο, ελαφρά δεξιά ή αριστερά από τα επικαλυμμένα έπιπλα.

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του δωματίου. Το έγχρωμο κλιματιστικό μπορεί να συνδυαστεί με άλλο εξοπλισμό - τηλεόραση, ακουστικό σύστημα. Το split σύστημα μπορεί να ταιριάζει με το βασικό χρώμα του εσωτερικού. Έτσι, το κλιματιστικό δεν θα ξεχωρίζει και θα εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο νηπιαγωγείο

Επιλέγοντας το κλιματιστικό για ένα φυτώριο, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε τέτοιους παράγοντες, όπως καθαρισμό του αέρα από σκόνη, μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές. Η παροχή καθαρού αέρα, η ψύξη ή η θέρμανση του δωματίου είναι επίσης σημαντικές εργασίες που μπορούν να επιλυθούν εάν το σύστημα κλιματισμού έχει εγκατασταθεί σωστά. Για την εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού, οι γονείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το γραφείο ή να τον απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της κλάσης.
 • Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή κοντά στο κρεβάτι από την πλευρά του παραθύρου ή από την αντίθετη πλευρά.
 • Δεν συνιστάται η εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από τα έπιπλα ή σε απόσταση 70 cm από αυτό, καθώς η συνεχής εμφύσηση σκόνης συμβάλλει στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Εγκαταστήστε τον κλιματισμό στο δωμάτιο ενός νεογέννητου ή ενός μικρού παιδιού με τέτοιο τρόπο ώστε οι μάζες του αέρα να μην περνούν πάνω από το παχνί. Ο ψυχρός αέρας μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα και ο ζεστός αέρας θα οδηγήσει σε συνεχή εφίδρωση του μωρού. Επομένως, η επιλογή του καλύτερου χώρου για την τοποθέτηση του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις που έδωσαν οι ειδικοί μας. Εάν το κλιματιστικό εγκαταστήθηκε νωρίτερα, είναι απαραίτητο να βρούμε μια άλλη θέση για την κούνια του μωρού.

Πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο γραφείο

Το γεγονός ότι για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στο γραφείο που χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό γνωρίζουμε τα πάντα. Αλλά για να εξασφαλιστεί ότι το κόστος για τον κλιματισμό έχει το μέγιστο αποτέλεσμα, καθώς και για την πρόληψη ασθενειών των εργαζομένων, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί σωστά ο κλιματικός εξοπλισμός στο δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να εξαιρούνται οι άμεσες ροές αέρα από ψυχρό αέρα στους ανθρώπους. Για να γίνει αυτό, η εσωτερική μονάδα πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει από αυτήν να κατευθύνεται στους διαδρόμους μεταξύ των χώρων εργασίας.

Τα κλιματιστικά, τα οποία παρέχουν τον γενικό έλεγχο της λειτουργίας πολλών μονάδων, δεν παρέχουν ένα υψηλής θερμοκρασίας καθεστώς θερμοκρασίας. Για κάθε άτομο, η θερμοκρασία άνεσης μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, επομένως προτιμάται η επιλογή με την εγκατάσταση ξεχωριστών συστημάτων για κάθε δωμάτιο. Έτσι, γίνεται δυνατή η προσαρμογή του επιμέρους τρόπου λειτουργίας για κάθε τμήμα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καταγγελιών από τους υπαλλήλους.

Η ισχυρή τεχνολογία υπολογιστών είναι από καιρό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου γραφείου. Σε πολλές επιχειρήσεις παρέχονται χωριστά δωμάτια για την τοποθέτηση εξοπλισμού πληροφορικής - αίθουσες εξυπηρετητών. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν συνήθως παράθυρα και απαιτείται η οργάνωση της ποιοτικής προετοιμασίας. Για να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο δωμάτιο του server, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου (πρόσληψη καθαρού αέρα, διαθεσιμότητα / έλλειψη θέρμανσης, στάθμη υγρασίας κ.λπ.). Με βάση τα δεδομένα αυτά, πραγματοποιείται ο υπολογισμός και η επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Εγκαταστήστε το κλιματιστικό στο "δωμάτιο εξυπηρετητή" έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να μην μπει στον εξοπλισμό και στους ανθρώπους που εργάζονται εδώ. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι η "κηπουρική". Όλα τα φυτά θα πρέπει επίσης να βρίσκονται μακριά από την εσωτερική μονάδα, καθώς ενδέχεται να μην ανέχονται τη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Τα θερμαντικά σώματα και οι θερμαντήρες κινητής τηλεφωνίας δεν πρέπει επίσης να βρίσκονται στη ζώνη εισαγωγής κρύου αέρα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού.

Από πού δεν μπορεί να εγκατασταθεί κλιματισμός

Ανακαλύπτοντας πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό στο δωμάτιο, πρέπει να μάθετε πού δεν μπορείτε να εκτελέσετε τέτοια εγκατάσταση. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι εγκατεστημένη:

 • Πάνω από τον εξοπλισμό θέρμανσης. Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το ψυγείο, τότε κατά την εκτός εποχής, όταν η κεντρική θέρμανση δεν είναι απενεργοποιημένη, το σύστημα κλιματισμού θα λειτουργήσει χωρίς αποσύνδεση "για φθορά". Αυτό θα οδηγήσει σε υψηλό ενεργειακό κόστος και κατανομή του διαχωρισμένου συστήματος. Επιπλέον, ακόμη και όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, το εσωτερικό σώμα από μπλοκ μπορεί να παραμορφωθεί από τις ροές θερμότητας.
 • Σε χώρους προοριζόμενους για μόνιμη λειτουργία εξοπλισμού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας (εξοπλισμός γεώτρησης κ.λπ.). Αυτά τα κύματα μπορούν να οδηγήσουν σε παραβίαση των ρυθμίσεων του επεξεργαστή A / C.
 • Απέναντι από το κρεβάτι, το τραπέζι εργασίας και άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες).
 • Σε χώρους όπου υπάρχει παρέμβαση για ελεύθερη κυκλοφορία των ροών αέρα (πίσω από το ντουλάπι, πίσω από τις χοντρές κουρτίνες κ.λπ.). Τοποθετήστε το κλιματιστικό έτσι ώστε το πλησιέστερο εμπόδιο να είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα. Διαφορετικά, η κρύα ροή αέρα θα αντικατοπτρίζεται από το αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά και ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα παραγγείλει τον συμπιεστή να τερματίσει τη λειτουργία του, σαν να έχει φτάσει η θερμοκρασία χώρου στη ρυθμισμένη τιμή.
 • Σε μια ανώμαλη επιφάνεια. Η κλίση της εσωτερικής μονάδας θα οδηγήσει σε συνεχή αποστράγγιση συμπυκνώματος, η οποία, εάν εγκατασταθεί σωστά, οδηγείται σε ένα ξεχωριστό δοχείο μέσω του διαύλου εκπαίδευσης.

Όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας:

 • Σε μια εύθραυστη, κατάρρευση ή ανώμαλη δομή τοίχου.
 • Σε μέρη όπου η εγκατάσταση συνδέεται με την κάμψη των σωλήνων μέσω των οποίων κινείται ο Freon. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν περιστρέφεται τέτοιοι σωλήνες σε δακτύλιο με ακτίνα μέχρι 10 cm, ο συμπιεστής θα δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για την άντληση του Freon.

Σχέδιο εγκατάστασης κλιματιστικών

Σχέδιο №1-2. Τα πιο δημοφιλή σχήματα για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένη κοντά στο παράθυρο (δεξιά ή αριστερά) και η εξωτερική μονάδα εμφανίζεται κάτω από το παράθυρο.

Σχέδιο №3. Αυτό το σχέδιο εγκατάστασης ενός εξωτερικού μπλοκ είναι αρκετά σπάνιο. Είναι δυνατή μόνο με το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας ή με το μπαλκόνι που δεν έχει τζάμι.

Αριθμός σχήματος 4. Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή όταν, πρώτον, επιτρέπει ο χώρος και, δεύτερον, το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά, είτε είναι τούβλο είτε σκυρόδεμα.

Αριθμός συστήματος 5. Μια κοινή επιλογή για την εγκατάσταση ενός εξωτερικού μπλοκ, αν η διαδρομή μεταξύ των μπλοκ περνάει από ένα μπαλκόνι. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόσβαση από το μπαλκονόπορτα, ενώ το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά.

Αριθμός σχήματος 6. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο.

Αριθμός σχήματος 7. Σε αυτό το διάγραμμα καλωδίωσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η απόσταση μεταξύ των παραθύρων. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίξουν.

Αριθμός σχήματος 8. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο. Χρησιμοποιούνται είτε οι υπηρεσίες ορειβατών είτε οι εναέριες πλατφόρμες.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

P.S. Πάρτε μια δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική για τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, καθώς και την επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού επικοινωνώντας με τους ειδικούς της εταιρείας "Formula Climate".

Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)