Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό εξαγωγής: σύγκριση των επιλογών

Μετά το κουζινάκι αγοράστηκε και παραδόθηκε σπίτι - πρέπει να εγκατασταθεί. Αν αυτό δεν είναι η επανακυκλοφορία κουκούλα (που εργάζονται χωρίς αφαίρεση) - θα πρέπει να συνδεθούν με το άνοιγμα του άξονα αερισμού.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η τοποθέτηση του αγωγού αέρα. Παρακάτω θα δούμε τις λεπτότητες της επιλογής του αεραγωγού για τη σύνδεση της κουκούλας.

Τύποι και διαφορές αγωγών για εκχυλίσματα

Ο αγωγός εξαερισμού για την κουκούλα μπορεί να χωριστεί υπό όρους στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Με υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κανάλι: πλαστικό ή μέταλλο.
 2. Σύμφωνα με τη φόρμα : στρογγυλά ή ορθογώνια.
 3. Με ακαμψία : εύκαμπτο ή άκαμπτο.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των μεταλλικών (κυματοειδούς) αεραγωγών

Κυματοειδής μεταλλικός (ή μάλλον - αλουμινένιος) σωλήνας - η πιο δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία αεραγωγών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση των αυλακώσεων για κουκούλα μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά. Παρακάτω θα εξετάσουμε αυτήν την παραλλαγή εν συντομία.

Κυματοειδής αγωγός στο εσωτερικό της κουζίνας

Στην τιμή των αυλακώσεων, θα κοστίσει περίπου (για εξοικείωση, ας αναφέρουμε τα πιο συνηθισμένα μεγέθη):

 1. Διάμετρος 100 mm: περίπου 90 ρούβλια ανά μέτρο.
 2. Διάμετρος 120 mm: περίπου 120-130 ρούβλια ανά μέτρο.
 3. Διάμετρος 150 mm: περίπου 135 ρούβλια ανά μέτρο.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου αεραγωγού περιλαμβάνουν:

 • Ευελιξία (οι αυλακώσεις μπορούν εύκολα να κυρτωθούν, δίνοντας τον αγωγό στο σωστό σχήμα).
 • την ικανότητα να τεντώνει και να διπλώνει (και ως εκ τούτου - την ικανότητα να ρυθμίζει το μήκος του καναλιού)?
 • Απλή σύνδεση (για τις αυλακώσεις δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε και να τοποθετήσετε τους προσαρμογείς και τα στοιχεία σύνδεσης χωριστά).
 • ένα σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου (ωστόσο, ο θόρυβος του κινητήρα των εξάτμισης εργασίας εξακολουθεί να καλύπτει τον θόρυβο από τον αέρα που διέρχεται από το κανάλι).
 • Ταχύτερη μόλυνση (από τα προϊόντα PVC).
 • άσχημη εμφάνιση (η αυλάκωση είναι χαλασμένη από οποιοδήποτε εσωτερικό, οπότε ο μεταλλικός αγωγός είναι σχεδόν πάντα κλειστός, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα για να δημιουργήσετε ένα "κάλυμμα").

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Πλαστικό σωλήνα - το προϊόν είναι άκαμπτο, δεν λυγίζει. Το σχήμα του τμήματος μπορεί να είναι είτε στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Ορθογωνικός πλαστικός αγωγός για εξαγωγή

Τα κύρια πλεονεκτήματα του πλαστικού (σε σύγκριση με το μέταλλο):

 • Αθόρυβη λειτουργία (η λεία λεία επιφάνεια δεν συμβάλλει στην παραγωγή θορύβου).
 • ευκολία φροντίδας (μια λεία επιφάνεια είναι πολύ πιο αργά μολυσμένη και έτσι πιο εύκολο να καθαριστεί)?
 • Αισθητική εμφάνιση: Στο εσωτερικό ο πλαστικός σωλήνας φαίνεται πιο ακριβής από την αυλάκωση.

Η πιο επιτυχημένη λύση είναι η χρήση ενός ορθογώνιου αγωγού. Ένας τέτοιος σωλήνας μπορεί εύκολα να τρέξει κατά μήκος του τοίχου, εξοικονομώντας χώρο. Από την άλλη πλευρά - απαιτείται για μια τέτοια προσαρμογέα καναλιού που θα συνδέει ορθογώνιο σωλήνα με στρογγυλές οπές και άξονος ανασύρσεως. Επίσης, απαιτούνται τα στοιχεία σύνδεσης - για να στερεώσετε το σύστημα από διάφορα τμήματα.

 • πιο περίπλοκη εγκατάσταση.
 • yshe το κόστος από εκείνο των πτυχώσεων (οι ίδιοι περισσότερα περίπτερο σωλήνες, και, επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον αντάπτορες και γόνατος)?
 • αδυναμία κάμψης, τάνυσης ή συμπίεσης του σωλήνα.

Η πιο περίπλοκη εγκατάσταση είναι το πιο σοβαρό μείον πλαστικό. Κυματοειδές μεταλλικό μανίκι - εύκαμπτο, εύκαμπτο, τεντωμένο και διπλωμένο. Ακόμη και αν έχετε κάνει λάθος στον υπολογισμό - μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαραίτητες συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά με ένα πλαστικό αγωγό αυτό δεν θα λειτουργήσει: πρέπει να μετρηθεί και να προγραμματιστεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Πλαστικά τμήματα αγωγών

Σε μια τιμή - το πλαστικό θα κοστίσει περίπου όπως:

 1. Πλαστικός προσαρμογέας με ορθογώνιο κανάλι 60x120 mm ανά στρογγυλή οπή με διάμετρο 120 mm: περίπου 150 ρούβλια.
 2. Ένας επίπεδος αγωγός, τμήμα 110x55 mm: περίπου 260 ρούβλια ανά 1 μέτρο.
 3. Στρογγυλό αγωγό, διάμετρος 100 mm: περίπου 250-270 ρούβλια ανά 1 μέτρο.

Ποια επιλογή είναι καλύτερη;

Το ζήτημα ποιο κανάλι επιλογής (κυματοειδές ή πλαστικό) δεν είναι κρίσιμο. Εάν έχει σχεδιαστεί και τοποθετηθεί σωστά - η κουκούλα θα λειτουργεί κανονικά.

Οι ασήμαντες διαφορές είναι σε λίγα λεπτά αχ:

 1. Εμφάνιση στο εσωτερικό. Εδώ το πλαστικό προφανώς κερδίζει. Ωστόσο, οι αεραγωγοί είναι συχνά διακοσμημένοι, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μην φτάσουν στο μάτι σας.
 2. Ευκολία εγκατάστασης. Από αυτή την άποψη, είναι προφανώς ευκολότερο να ληφθεί η αυλάκωση.
 3. Η τιμή του αεραγωγού. Gofra θα κοστίσει λίγο φθηνότερα.

Πώς να επιλέξετε διάμετρο;

Η βασική απόχρωση στην τοποθέτηση του αγωγού για το σχέδιο είναι το σωστό μέγεθος (διάμετρος) του σωλήνα.

Η κύρια απόχρωση: η διάμετρος του αγωγού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο του ανοίγματος του άξονα εξαερισμού. Εάν χρησιμοποιείτε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου από την οπή - η ροή αέρα δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση. Κατά συνέπεια, η παραγωγικότητα της κουκούλας θα μειωθεί αισθητά.

Ο κανόνας επιλογής είναι αυτός: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο της οπής που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού.

Κανόνες για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού

Η ποιότητα της κουκούλας εξαρτάται από το πόσο σωστά τοποθετείται ο αγωγός αέρα στον αεραγωγό.

Κατά τον σχεδιασμό της "διαδρομής" του παρεμβύσματος, θυμηθείτε:

 1. Η γωνία κλίσης πρέπει να είναι αμβλεία (πάνω από 90º). Η κάμψη σε ορθές γωνίες θα απαιτήσει περίπου το 10% της απόδοσης σχεδίασης. Αν ο αγωγός θα έχει καμπύλες μικρότερες από 90º, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια πίσω έλξη.
 2. Όσο περισσότερες στροφές - τόσο περισσότερη απόδοση πέφτει. Αν υπάρχουν πολλές στροφές (από 3 ή περισσότερες), θα πρέπει να τις κάνετε όσο το δυνατόν πιο ομαλές.
 3. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Κάθε μετρητής θα πάρει το 5-10% της παραγωγής της κουκούλας.

Εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής (βίντεο)

Πώς να κρύψετε την κουκούλα: οι τρόποι διακόσμησης

Ένας αεραγωγός που τρέχει από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού είναι απίθανο να φανεί όμορφο στο εσωτερικό (ειδικά αν είναι κυματοειδές). Ως εκ τούτου, συχνά αποφασίζεται να το κρύψει.

Τρόποι για να γίνει αυτό είναι:

Γυάλινο περίβλημα. Στην περίπτωση αυτή, γύρω από τον αγωγό, τοποθετείται ένα κιβώτιο, πάνω στο οποίο στη συνέχεια στερεώνεται η γυψοσανίδα και έπειτα τελειώνει όπως και το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή μπορεί να εφαρμοστεί όμορφα, αλλά θα είναι δύσκολο να φτάσετε στον αγωγό εάν είναι απαραίτητο.

Πλαστικό κιβώτιο. Στην πώληση υπάρχουν ειδικά πλαστικά κουτιά, ειδικά σχεδιασμένα για τη διακόσμηση του αυλακιού στο εσωτερικό. Ένα απλούστερο και φθηνότερο ανάλογο της γυψοσανίδας.

Τοποθέτηση πάνω από το ανώτατο όριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός αέρα ανεβαίνει από την κουκούλα προς τα πάνω και εξαφανίζεται κάτω από τη δομή της οροφής. Ένα κομμάτι από την κουκούλα μέχρι την οροφή είναι είτε καλυμμένο είτε αφημένο χωρίς διακόσμηση. Από τα μείγματα - η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο στο στάδιο της επισκευής των χώρων (δηλαδή εάν αγοράσετε μια κουκούλα μετά την ολοκλήρωση του φινιρίσματος - έτσι δεν μπορείτε να το κάνετε ήδη). Και αν πρέπει να φτάσετε στον αγωγό, μπορείτε να το κάνετε μόνο με την αποσυναρμολόγηση του ανώτατου ορίου.

Ενσωμάτωση της κουκούλας και του αγωγού στα έπιπλα (κρεμαστά ντουλάπια). Σε αυτή την περίπτωση, το ντουλάπι είναι κρεμασμένο στον τοίχο (κάτω από την οροφή), και ο αγωγός τρέχει μέσα του. Από τα μείγματα - μειώνει τον ελεύθερο χώρο για διάφορα αξεσουάρ κουζίνας.

Αρθρωτό "γείσο" στο ντουλάπι. Παραλλαγή προϋπολογισμού της προηγούμενης μεθόδου. Το ντουλάπι δεν είναι κατασκευασμένο στην οροφή, ο αγωγός αφαιρείται από αυτό προς τα πάνω και οδηγείται μέχρι το ventshahta. Στο περίβλημα είναι τοποθετημένη μια προσωπίδα που προεξέχει προς τα πάνω - η οποία θα κρύψει τον αγωγό αέρα.

Τοποθετώντας τον αγωγό αέρα πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας στον τοίχο. Αν τα ντουλάπια είναι ψηλά και βαθιά (προεξέχοντα μακριά), τότε ο αγωγός είτε δεν θα είναι καθόλου ορατός είτε δεν θα είναι τόσο εμφανής.

Ζωγραφική. Ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος είναι να χρωματίσετε τον σωλήνα με τον τόνο του εσωτερικού, έτσι ώστε να μην τραβήξει το μάτι.

Υπολογισμός της διάμετρος του αγωγού και της ισχύος της κουκούλας για την κουζίνα

Πώς να υπολογίσετε τη διάμετρο του αγωγού και την ισχύ του απορροφητήρα για την κουζίνα; Στην πραγματικότητα, όλα είναι απλά. Λαμβάνουμε τα αρχικά δεδομένα:

 1. Όγκος κουζίνας σε κυβικά μέτρα = επιφάνεια πολλαπλασιασμένη με το ύψος του δωματίου - 13 * 2,6 = 33,8 κυβικά μέτρα
 2. Κανονική απαιτούμενη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα - 6-8
 3. Η ρυθμιζόμενη ταχύτητα αέρα στον αγωγό σε οικιακούς χώρους είναι 3,5-5 m / s

Με αυτά τα δεδομένα υπολογίζει τον απαιτούμενο αερισμό για τον χώρο της κουζίνας: 33.8 * 6 = 202,8 κυβικά μέτρα / ώρα ή 33,8 * 8 = 270,4 κυβικά μέτρα / ώρα. Κατά συνέπεια, η παραγωγικότητα της κουκούλας πρέπει να είναι τουλάχιστον 270,4 κύβος / ώρα

Γνωρίζοντας την ανταλλαγή αέρα που απαιτείται για την κουζίνα και την τυπική ταχύτητα αέρα στον αγωγό, υπολογίστε τη διάμετρο του αγωγού αέρα.

Για τον υπολογισμό της περιοχής του αγωγού χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:

θ = L / 3600 * F, όπου:

θ - ταχύτητα ροής αέρα στη σωλήνωση της συσκευής εξαερισμού, μετρούμενη σε m / s,

L - ροή μάζας αέρα (η τιμή αυτή μετράται σε m 3 / h) ·

F - επιφάνεια διατομής του αγωγού, μετρούμενη σε m 2.

Είναι επίσης απαραίτητο να μετατραπεί η περιοχή διατομής σε διάμετρο:

D = √ F / 4 π, όπου:

D είναι η διάμετρος του κυκλικού καναλιού σε μέτρα.

F - η περιοχή της διατομής του σε m.

Στα 202,8 cu / h και ταχύτητα 5 m / s, απαιτείται διάμετρος 125 mm (απόδοση 221 cc / h)

Σε 270,4 cu / h και ταχύτητα 5 m / s, απαιτείται διάμετρος 150 mm (απόδοση 318 cc / h)

Για τον εαυτό μου, αποφάσισα να εγκαταστήσω έναν αγωγό αέρα διαμέτρου 125 mm, που θα μπορούσε να εγκατασταθεί και 150 mm, τότε η ταχύτητα του αέρα και το επίπεδο θορύβου θα ήταν μικρότερα και η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα θα ήταν μεγαλύτερη. Αλλά δεν ήθελα να μειώσω πολύ την οροφή, εμποδίζοντας τον αγωγό του αγωγού αέρα και το επίπεδο θορύβου έγινε ακόμα μικρότερο χάρη στο κιβώτιο γυψοσανίδας. Κοιτάξτε τα άρθρα "εξάτμιση στο δρόμο" "κατοικήσιμη κουζίνα με έπιπλα", όπου περιγράψαμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον αεραγωγό τοποθετήθηκε και διακοσμήθηκε.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι για να είναι η ροή του αέρα όσο χρειάζεται, η εισροή αέρα του ίδιου όγκου - ανοίξτε το παράθυρο.

Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε μια κουκούλα με αγωγό στην κουζίνα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς κουκούλα, που καθαρίζει τον αέρα και προστατεύει την επιφάνεια των τοίχων, των οροφών και των επίπλων από τη βύθιση της αιθάλης. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαφόρων σημάτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συνδυασμένο σχέδιο.

Μερικές κουκούλες όχι μόνο θα σώσει την κουζίνα από τις μυρωδιές της μαγειρικής, αλλά θα εισαγάγει και φρέσκο ​​αέρα

Για να τα χρησιμοποιήσετε ως κάλυμμα ροής, η κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη και σωστά συνδεδεμένη με το σύστημα εξάτμισης.

Διαφανείς κουκούλες - χαρακτηριστικά

Όλες οι κουκούλες από την αρχή της δράσης μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: ροή και ανακύκλωση.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης αφήνουν τον παλιό αέρα στην κουζίνα αφού καθαριστούν με φίλτρα, οι αγωγοί ροής λαμβάνουν τον μολυσμένο αέρα μέσω των αεραγωγών πέρα ​​από τον χώρο της κουζίνας και έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες:

Η ποιότητα του καθαρισμένου αέρα εξαρτάται από τον σωστά εγκατεστημένο αγωγό αέρα

 • Παράγουν πλήρη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο, έτσι χρειάζεται μια εξωτερική τροφοδοσία φρέσκου καθαρού vozduha.Oni ιδιαίτερα αποτελεσματική σε κουζίνες με θερμάστρες αερίου, εξάγει έναν άλλο τύπο δεν εξαλείφει προϊόντα καύσεως και υψηλή υγρασία.
 • Οι απορροφητήρες με τυπικό πλάτος 60 cm είναι πιο αποδοτικοί από τους αναρροφτήρες, έχουν λιγότερα φίλτρα που επιβραδύνουν την ταχύτητα του αέρα.
 • Είναι ευκολότερο να τα φροντίζετε, για την σταθερή λειτουργία τους είναι απαραίτητο να εξαγάγετε (περιοδικά κάθε έξι μήνες) και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα λίπους.
 • Σε λειτουργία, είναι φθηνότερες από την ανακύκλωση, οι τελευταίες χρειάζονται μια περιοδική αγορά αντικαταστάσιμων φίλτρων άνθρακα.
 • Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η περίπλοκη εγκατάσταση για σύνδεση με το σύστημα αερισμού του σπιτιού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε σωλήνες αεραγωγών και να τους τραβήξετε από την κουκούλα στην είσοδο του άξονα εξαερισμού.
 • Επίσης, απαιτείται να εξασφαλιστεί η παροχή καθαρού αέρα, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει αντίστροφη ώθηση και είσοδος μολυσμένου αέρα στην κουζίνα από τον άξονα αερισμού του σπιτιού. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, οι κουκούλες διαθέτουν συνήθως βαλβίδα ελέγχου.
 • Η εξαγωγή στην κουζίνα με αεραγωγούς κατά την εγκατάσταση καταστρέφει την αισθητική της εμφάνιση με ένα εξωτερικό σύστημα σωλήνων. Επομένως, η σωστή επιλογή υλικών κατά την εγκατάσταση είναι μία από τις κύριες εργασίες κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού και ορισμένες μονάδες δεν πληρούν πάντα τις απαιτήσεις που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική λειτουργία της παλιάς Σοβιετικής σπίτια της εξάτμισης sistemy.V, είναι πάρα πολύ στενό μπορεί να φράξει με ξένα αντικείμενα ή να έχουν ένα μικρότερο τμήμα, ως αποτέλεσμα της παράνομες μετατροπές από τους ενοικιαστές μέσω της ανύψωσης.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες ομάδες:

Πλαστικοί αγωγοί

Ο πιο προσιτός τύπος αγωγού είναι πλαστικό

Είναι κατασκευασμένα από διάφορα συνθετικά υλικά ανάλογα με τον τομέα της χρήσης, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση πολυαιθυλένιο, σιλικόνη, πολυπροπυλένιο, fiberglass, μέταλλο και πλαστικό, PVC.

Ο τελευταίος τύπος σωλήνος είναι ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος για έναν αεραγωγό σε μια συνηθισμένη κουζίνα και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Μια μικρή τιμή.
 • Έχουν την πιο αισθητική εμφάνιση, οι ίδιοι οι σωλήνες είναι ευκολότεροι να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας, να διακοσμούν ή να βάφονται χωρίς να προκαλούν απτή βλάβη στο εξωτερικό.
 • Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά την εργασία.
 • Το υλικό είναι ισχυρή, μια πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι επιδεκτική σε φθορά, είναι ανθεκτικά στα επιθετικά χημικά μέσα (οξύ, αλκαλίων), UV, και ακραίες θερμοκρασίες.
 • Η ομαλή επιφάνεια δεν παρεμβαίνει στη διέλευση του αέρα και μειώνει την πιθανότητα ρύθμισης ρύπων και λίπους πάνω σε αυτό.
 • Το υλικό δεν εκπέμπει βλαβερές ουσίες όταν εκτίθεται σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, το πλαστικό δεν φοβάται την υγρασία και δεν σκουριάζει.
 • Εύκολη συναρμολόγηση, το PVC είναι εύκολα κολλημένο και συγκολλημένο, είναι εύκολο να κόβεται με ένα απλό εργαλείο, και ειδικοί προσαρμογείς απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εγκατάστασης.

Παράδειγμα εγκατεστημένου αγωγού PVC

Επίσης, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν ορθογώνια και στρογγυλή διατομή, ο τελευταίος χρόνος ήταν σε μεγάλη ζήτηση.

 • Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί βρίσκονται βολικά πίσω από τα γραφεία της κουζίνας, τοποθετώντας μια τροχιά από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού χρησιμοποιώντας προσαρμογείς διαφόρων σχεδίων.
 • Ορθογώνια πλαστικό αγωγοί για απορροφητήρες κουζίνας έχουν μια αισθητική εμφάνιση, αλλά, σε αντίθεση με τους σωλήνες με κυκλική διατομή έχουν μικρότερο απόδοση και αυξημένο θόρυβο, δημιουργώντας διαδρομή αέρος πρόσθετα εμπόδια στη μορφή οξείες γωνίες.
 • Οι στρογγυλοί σωλήνες φαίνονται λιγότερο αισθητικοί και συχνά χρειάζονται πρόσθετους προσαρμογείς όταν αλλάζουν από μια στρογγυλή σε μια ορθογώνια οπή στην κουκούλα κουζίνας.
 • Οι πλαστικοί κυματοειδείς αεραγωγοί από πολυολεφίνη είναι ενισχυμένοι με χαλύβδινο σύρμα, το οποίο τους δίνει δύναμη και ακαμψία κατά την εγκατάσταση.

Αλουμίνιο

Οι αγωγοί αλουμινίου είναι επίσης διαθέσιμοι αλλά έχουν ορισμένα μειονεκτήματα

Ένα αρκετά κοινό υλικό στην κατασκευή κυματοειδών σωλήνων για αεραγωγούς, έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χαμηλή τιμή.
 • Έχει διαφορετικές διατομές, που υπολογίζονται για διαφορετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.
 • Η παρουσία πολυάριθμων πτυχών συμβάλλει στην καθίζηση στα τοιχώματα της αυλάκωσης των σκληρών προς απομάκρυνση λιπαρών αποθέσεων.
 • Εύκολη εγκατάσταση: η αυλάκωση τεντώνεται στο απαιτούμενο μήκος, κόβεται εύκολα με συνηθισμένο ψαλίδι, η έξοδος μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε σχήμα.
 • Δεν φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με υψηλή υγρασία στην κουζίνα μπορεί να συσσωρεύσει συμπύκνωμα.
 • Έχει μια μη αισθητική εμφάνιση, έτσι ώστε οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα από αλουμίνιο πρέπει συχνά να κρύβονται στο κουτί.
 • Χαμηλή αντοχή, Συχνά σπασμένα κατά την εγκατάσταση και εξωτερική μηχανική κρούση κατά τη λειτουργία.

Χάλυβα

Οι αεραγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Τα τελευταία είναι πιο διαδεδομένα κατά την εγκατάσταση αεραγωγών λόγω χαμηλότερου κόστους, αλλά τα τελευταία χρόνια το υλικό αυτό έχει γίνει λιγότερο δημοφιλές και ζήτημα. Χαρακτηριστικά:

Ο αγωγός χάλυβα έχει σημαντικό βάρος αλλά διαφέρει στη δύναμή του

 • Επιλογή του προϋπολογισμού.
 • Έχετε μια λεία επιφάνεια που δεν επηρεάζει την ταχύτητα ροής του αέρα.
 • Εξαιρετική αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών χωρίς επιβλαβείς συνέπειες για τον εναέριο χώρο της κουζίνας και τις ιδιότητές της.
 • Έχουν το μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με άλλα υλικά, επομένως το σύστημα στερέωσης σε έναν τοίχο ή μια οροφή γίνεται πολύπλοκο και απαιτεί πρόσθετα στοιχεία και φωλιές προσγείωσης για προσάρτηση.
 • Η επίπονη διαδικασία σύνδεσης των εξαρτημάτων του αεραγωγού, η ανάγκη για ένα ειδικό εργαλείο για την κοπή σωλήνων κασσίτερου, για την πλήρη στεγανοποίηση, είναι απαραίτητη η χρήση πρόσθετων στεγανωτικών.
 • Δίνουν πολύ δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εγκατάσταση αγωγού για το σχέδιο ροής

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται συνήθως στην επάνω άκρη των ντουλαπιών κουζίνας, στην επιφάνεια τοίχου ή οροφής. Σε κάθε περίπτωση, ο αγωγός τοποθετείται από την κουκούλα στο γενικό άνοιγμα εξαερισμού. Σε ένα ιδιωτικό νοικοκυριό, η έξοδος κόβεται εκ των προτέρων σε εξωτερικό τοίχο ή σε πλάκα οροφής.

Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούνται συνήθως δύο τύποι αγωγών: μαλακοί όπως κυματοειδείς αλουμινίου και άκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες.

Βασικά ο αγωγός αέρα είναι κρυμμένος μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας

Εγκατάσταση πλαστικών αγωγών

Πλαστικό κουτί είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή λόγω της ακαμψίας της κατασκευής, μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διατομή. Η τοποθέτηση του κουτιού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τμήματα από το πλαστικό μπορούν να κοπούν, να κολληθούν, να συνδεθούν με τη βοήθεια συνδετήρων, ενώ πρέπει να τηρηθούν αρκετές συνθήκες.

Στρογγυλό αγωγό από PVC

 • Μην τοποθετείτε την κουκούλα κοντά στον απέναντι τοίχο από την οπή εξαερισμού.
 • Πριν από την εγκατάσταση του αγωγού, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, συνιστάται να προετοιμάσετε ένα σχέδιο εκ των προτέρων, υποδεικνύοντας τις διαστάσεις και τον αριθμό των τμημάτων, τις στροφές μετάβασης, τους συνδετήρες.
 • Κατά την τοποθέτηση της τροχιάς είναι επιθυμητό να αντέχει ένα μήκος όχι μεγαλύτερο από 3 μέτρα, αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση της κουκούλας. Αν στραφείτε σε υπολογισμούς μηχανικής, τότε σε κάθε μέτρο του αγωγού χάνονται 10% της απόδοσης της κουκούλας.
 • Όχι λιγότερο σημαντικό είναι η γωνία και ο αριθμός των στροφών. Η τυπική όψη των προσαρμογέων των άκαμπτων πλαστικών αγωγών έχει σχήμα L με γωνία 90 μοίρες. Εάν ο αριθμός των γωνιών είναι μεγαλύτερος από 3, η απόδοση του καλύμματος μειώνεται επίσης κατά 5-10% σε κάθε μετάβαση.
 • Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις διαστάσεις της οπής εξαερισμού στην κουζίνα και να αγοράσετε τον απαραίτητο προσαρμογέα από τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Εάν η τρύπα εξαγωγής στην κουζίνα δεν ταιριάζει με το σχήμα με τον αγωγό, θα χρειαστείτε επίσης έναν προσαρμογέα από μια ορθογώνια σε μια κυκλική οπή εξαερισμού ή αντίστροφα.
 • Οι περισσότερες κουζίνες έχουν ένα μόνο άνοιγμα, οπότε χρησιμοποιείται επιπλέον αερισμός για την παροχή φυσικού αερισμού κάτω από τον αγωγό αγωγών.
 • Η σύνδεση των καμπυλών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτή, επομένως είναι δυνατή η χρήση στοιχείων ακρυλικού ή σιλικόνης. Πριν από τη συναρμολόγηση, είναι καλύτερο να συναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή και μετά από έλεγχο της λειτουργικότητας και της ορθότητας της εγκατάστασης, αποσυναρμολογήστε ξανά και κάντε την τελική συναρμολόγηση χρησιμοποιώντας ένα στεγανωτικό.
 • Μια σημαντική προϋπόθεση για την εγκατάσταση του αεραγωγού είναι η επιλογή της σωστής διατομής του σωλήνα. Είναι αναγκαίο να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το σχέδιο εξόδου και συμπίπτει σε μέγεθος με το τμήμα εξαερισμού σε ένα μικρότερης διατομής σωλήνες kuhne.Pri σύστημα αγωγών θα δημιουργήσει ένα επιπλέον αντίσταση στη ροή του αέρα που θα οδηγούσε σε αυξημένο θόρυβο και αυξημένο φορτίο στο καπό του κινητήρα. Παρομοίως, δεν έχει νόημα να γίνει υπερβολικά μεγάλη εγκάρσια διατομή στην έξοδο αγωγού μικρής διαμέτρου.

Τοποθέτηση κυματοειδούς αγωγού αέρα από αλουμίνιο

Σχεδόν όλες οι συστάσεις για την εγκατάσταση άκαμπτων πλαστικών αεραγωγών μπορούν να αποδοθούν σε εύκαμπτες κυματοειδείς αγωγούς. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση είναι πολύ απλούστερη - αγοράζεται ένας σωλήνας με το απαιτούμενο μήκος, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω τάνυση και μέσω των προσαρμογέων στερεώνεται στην τρύπα στην κουκούλα και στην σχάρα της κουζίνας.

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Ποια θα πρέπει να είναι η διάμετρος και το μήκος του αγωγού για το σχέδιο

  Για κάθε δωμάτιο, όπου χρησιμοποιείται αέριο, θερμικές ηλεκτρικές συσκευές για το μαγείρεμα, είναι απαραίτητη η εξάτμιση. Αυτή η συσκευή συνδέεται στον αεραγωγό και παρέχει την αφαίρεση ατμού, καπνών και δυσάρεστων οσμών. Οι κουκούλες είναι απαραίτητες τόσο στις κατοικίες όσο και στις επαγγελματικές κουζίνες. Ακόμα κι αν μια μικρή οικογένεια ζει στο σπίτι και η διαδικασία μαγειρέματος δεν παίρνει πολύ χρόνο, χωρίς να τεντώσει το μικροκλίμα στην κατοικία δεν θα είναι ευνοϊκή για τη ζωή. Η συσκευή εξάτμισης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με συμβατικό εξαερισμό, καθώς το σύστημα εξαερισμού έχει εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας και εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα σε κλειστό χώρο, αλλά σε καμία περίπτωση την απόσυρση προϊόντων καύσης και ατμού. Οι διατάξεις εξάτμισης συνδέονται με έναν αγωγό αέρα με έναν άξονα εξαερισμού. Η διάμετρος και το μήκος του αγωγού υπολογίζονται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες.

  Τα πιο δημοφιλή και πρακτικά είναι οι κυκλικοί αγωγοί.

  Γιατί χρειάζεται ένα εξολκέα

  Η εξόρυξη είναι ένας σημαντικός εξοπλισμός για κάθε κουζίνα. Η κύρια λειτουργία του είναι η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα. Ο καπνός με προϊόντα καύσης, ατμούς μαγειρέματος, οσμές που δεν επηρεάζουν την ευημερία προέρχονται όλα από το δωμάτιο με αυτόν τον εξοπλισμό. Αυτή η συσκευή, καθαρίζοντας τον αέρα, φροντίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται απευθείας στην κουζίνα ή στα γειτονικά δωμάτια.

  Η κουκούλα παρέχει άνετες συνθήκες στις βιομηχανικές κουζίνες στο εργατικό προσωπικό και τις ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης, εάν εγκαθίσταται στην κουζίνα σε μια κατοικία.

  Διάγραμμα της διάταξης και αρχή της λειτουργίας του αγωγού.

  Η συσκευή εξάτμισης επιλύει τις ακόλουθες εργασίες:

  • την απομάκρυνση των οσμών από την κουζίνα.
  • παραγωγή προϊόντων καύσης ·
  • ψύξη του αέρα.
  • μείωση της υγρασίας.

  Η καλύπτρα εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας, την αναπαραγωγή βακτηρίων, για τα οποία το θερμό και υγρό περιβάλλον είναι βέλτιστο. Με τη συσκευή εξάτμισης, βρωμιά, λίπος, αιθάλη δεν εγκατασταθούν στο τελείωμα και τα εσωτερικά αντικείμενα.

  Ο διαφορετικός σχεδιασμός των μοντέρνων κουκούλες σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτό τον εξοπλισμό σύμφωνα με το στυλ της κουζίνας. Τώρα στην πώληση υπάρχουν συσκευές διαφορετικού τύπου: διακοσμητικές, θολωτές, μοντέρνες και εθνοτικές. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία θα είναι σχεδόν αόρατη στο εσωτερικό της κουζίνας.

  Πώς να επιλέξετε έναν σωλήνα αεραγωγού;

  Διάγραμμα του συστήματος αγωγών.

  Η σωστή επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα αεραγωγού έχει μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία του απορροφητήρα. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά, χωρίς δυσλειτουργία ή θόρυβο, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια ή μεγαλύτερη από τη διάμετρο του καυσαερίου. Όταν χρησιμοποιείται ο αγωγός, η κουκούλα μικρότερης διαμέτρου μειώνει την αποδοτικότητα της λειτουργίας λόγω της αύξησης της αντίστασης του αέρα και μειώνει την ισχύ έλξης. Ωστόσο, όχι μόνο η διάμετρος του αγωγού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία της κουκούλας, πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαμόρφωση του αγωγού, πώς βρίσκεται κατά μήκος του τοίχου και ποιο είναι το μήκος του. Κατά την τοποθέτηση του αγωγού, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές και ευθείες γωνίες κλίσης. Όταν ο σωλήνας κάμπτεται κατά 90 °, το 10% της παραγωγικότητας του καλύμματος χάνεται.

  Ο αγωγός αέρα πρέπει να έχει μόνο αμβλύ γωνίες κάμψης.

  Για να αποφύγετε την κίνηση του αέρα αντίστροφα, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε τον αεραγωγό με βαλβίδα ελέγχου.

  Πώς μπορώ να έχω κουκούλα;

  Χρήση του αγωγού στον εξαερισμό της κουζίνας.

  Οι διατάξεις εξάτμισης πρέπει να τοποθετούνται πάνω από τον θερμικό εξοπλισμό που είναι στερεωμένος στην οροφή ή στο πλάι, στερεωμένος στον τοίχο. Σκεύος δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον άξονα αερισμού, το οποίο αγωγό είναι έξοδος, δεδομένου ότι ο σωλήνας αεραγωγού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m. Η υπέρβαση αυτού του μήκους θα μειώσει την αποδοτικότητα του εξοπλισμού. Πλάκα δεν θα πρέπει να τεθούν στον τοίχο απέναντι από την πόρτα του φρεατίου εξαερισμού, διαφορετικά, ανοίγοντας τον αγωγό θα πρέπει να κάνουμε πολλά κάμψης, η οποία επίσης επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

  Ποιοι αγωγοί είναι καλύτερο - πλαστικό ή κυματοειδές;

  Τώρα χρησιμοποιούνται δύο τύποι σωλήνων αέρα: πλαστικοί και αλουμινένιοι κυματοειδείς σωλήνες. Η διατομή των πλαστικών προϊόντων μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια. Οι στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί έχουν μικρότερη αντίσταση αέρα από ό, τι με μια ορθογώνια διατομή, έτσι ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Αλλά οι ορθογώνιοι αγωγοί αέρα στο εσωτερικό φαίνονται πιο φυσικοί, συγχωνεύονται με έπιπλα και άλλο εξοπλισμό κουζίνας.

  Σχέδιο του συστήματος πυροπροστασίας του αγωγού.

  Μεγάλη προσοχή κατά την συναρμολόγηση των στοιχείων του σωλήνα αεραγωγού θα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των συνδέσεων. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε όλα τα εξαρτήματα για το σύστημα μαζί με πλαστικούς σωλήνες, έτσι ώστε όταν τα στοιχεία συνδέονται, δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι κυματοειδείς σωλήνες δεν απαιτούν στοιχεία σύνδεσης, λυγίζουν εύκολα σε οποιαδήποτε γωνία και επίσης τεντώνονται και συστέλλονται. Η εγκατάστασή τους μειώνεται ώστε να στερεώνεται μία άκρη του σωλήνα στο άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, και το αντίθετο - στην έξοδο της συσκευής εξαγωγής. Εκτός από την ευκολία εγκατάστασης, ένα ακόμα πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων μπροστά από τους πλαστικούς σωλήνες είναι το μικρό τους βάρος. Και τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης, τη συσσώρευση λίπους και αιθάλης στα εσωτερικά τοιχώματα του σωλήνα.
  Οι πλαστικοί αγωγοί έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • ήσυχη λειτουργία.
  • Ασήμαντη αντίσταση στον αέρα λόγω των λείων εσωτερικών τοίχων.
  • Δεν είναι φραγμένα με λάσπη, όλα τα απόβλητα εκκενώνονται στον άξονα εξαερισμού.

  Τα μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων είναι η πιο σύνθετη εγκατάσταση και η ανάγκη για σύνδεση στοιχείων, καθώς και υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους κυματοειδείς σωλήνες.

  Συμβουλές για την εγκατάσταση κουκούλας

  Πίνακας για τον υπολογισμό της διαμέτρου των αγωγών.

  Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης, το ύψος και η θέση του καλύμματος πρέπει να υπολογίζονται σωστά σε σχέση με την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας. Εάν τοποθετηθεί υπερβολικά ψηλά πάνω από την κουζίνα, ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί, ατμός, δυσάρεστες μυρωδιές θα παραμείνουν στο δωμάτιο. Και αν είναι χαμηλή πάνω από τη σόμπα, θα παρεμβαίνει στην εργασία. Η βέλτιστη απόσταση από την κουκούλα στην πλάκα είναι 75 cm.

  Όταν συνδέετε τον αγωγό αέρα στον αγωγό αερισμού, πρέπει να προσέχετε ώστε ο φρέσκος αέρας στην κουζίνα να μην είναι εντελώς μπλοκαρισμένος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε μια ειδική μάσκα με ένα εξάρτημα για τον σωλήνα αέρα και μια ειδική βαλβίδα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της καλύπτρας, η βαλβίδα κλείνει και όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται, η βαλβίδα ελέγχου ανοίγει και κυκλοφορεί αέρας.

  σωλήνες αεραγωγών κυματοειδές πλέγμα εγκατάσταση που χρησιμοποιείται με εξαρτήματα και σφιγκτήρες. Οι κυματοειδές σωλήνες συνιστάται να τεντώσει ώστε να μην παραμείνει στην πτυχή, διαφορετικά θα συσσωρεύονται ακαθαρσίες και το έργο κουκούλα - συνοδεύεται από το θόρυβο.

  Τα πλαστικά συστήματα αεραγωγών εγκαθίστανται με προσαρμογείς για σύνδεση με τον απορροφητήρα και τον αγωγό εξαερισμού.

  Σχέδια στερέωσης του αγωγού στον τοίχο.

  Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα εξάτμισης και με ελάχιστο επίπεδο θορύβου, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου της συσκευής. Αν δεν παρατηρηθεί αυτή η κατάσταση, το φορτίο του κινητήρα της συσκευής θα αυξηθεί, η αποδοτικότητα της λειτουργίας του θα μειωθεί και θα εμφανιστεί θόρυβος.

  Κατά την επιλογή της θέσης της κουκούλας πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τύπος της κουκούλας. Οι επίπεδες συσκευές είναι τοποθετημένες στον τοίχο, ενώ οι διατάξεις εξάτμισης του νησιού είναι στερεωμένες στην οροφή. Όργανα με γωνιακό βραχίονα τοποθέτησης εγκαθίστανται μέσα στα έπιπλα που έχουν κρεμαστεί. Για τον αγωγό στα έπιπλα δημιουργήστε μια τρύπα κατάλληλης διαμέτρου. Οι διακοσμητικές κουκούλες, οι θόλοι τοποθετούνται στον τοίχο. Για να καλύψετε τον αγωγό, εγκαταστήστε ένα διακοσμητικό κουτί.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Η κουκούλα κουζίνας είναι σήμερα εύκολο να παραλάβετε σε τιμή, τεχνικές παραμέτρους, σχεδιασμό. Λόγω των χαρακτηριστικών λειτουργίας, του μεγέθους του δωματίου, του εσωτερικού σχεδιασμού, μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό τύπο εξοπλισμού. Συμπαγείς και ανέξοδες επίπεδες συσκευές - η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες. Έχουν χαμηλή ισχύ, αλλά αν η κουζίνα δεν είναι συχνά μαγειρεμένο φαγητό, αυτός ο εξοπλισμός κάνει αξιοθαύμαστα με τις λειτουργίες του.

  Οι τηλεσκοπικές ενσωματωμένες συσκευές είναι πιο ισχυρές από τις επίπεδες συσκευές. Είναι εξοπλισμένα με συρόμενο φορείο, το οποίο αυξάνει την περιοχή εισαγωγής αέρα και βελτιώνει την απόδοση. Οι ενσωματωμένες συσκευές είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, αλλά είναι ακριβότερες από τις επίπεδες συσκευές. Τα θολωτά και διακοσμητικά όργανα είναι τα πιο ισχυρά. Έχουν πολλές επιπλέον χρήσιμες λειτουργίες συμπεριλαμβανομένης μιας χρονόμετρο, αυτόματη απενεργοποίηση, εντατική λειτουργία, περίμετρο αναρρόφησης κλπ Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη, ένα άγγιγμα ή μπουτόν ελέγχου, φωτισμός αλογόνου, Ήχος-κουτιά και άλλες πιο πρόσφατες βελτιώσεις. Αυτός ο εξοπλισμός είναι κατάλληλος για μεγάλες κουζίνες, οι οποίες συχνά μαγειρεύονται. Άλλα πλεονεκτήματα του θόλου και διακοσμητικά κουκούλες περιλαμβάνουν χαμηλού θορύβου, ποικίλα σχέδια, ένα ευρύ φάσμα τιμών.

  Πλεονεκτήματα των κουκούλες με και χωρίς αεραγωγό

  Κομψή κουκούλα κουζίνας

  Το κύριο χαρακτηριστικό στην κουζίνα είναι η κουκούλα, η οποία θα παρέχει φρέσκο ​​και καθαρό αέρα, όχι μόνο την κουζίνα, αλλά ολόκληρο το σπίτι σας.

  Ένα βασικό στοιχείο του απορροφητήρα κουζίνας είναι ο αγωγός αέρα. Τυποποιημένη διάμετρος πλαστικού ή κυματοειδούς αγωγού για το σχέδιο από 100 έως 200 mm. Όλο και συχνότερα στο σύγχρονο σύστημα εξαερισμού εμφανίζονται κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς. Αυτές οι κουκούλες μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών.

  1 Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουκούλες με και χωρίς αγωγό

  Υπάρχουν δύο τύποι κουκούλας: με λειτουργία εξαγωγής και λειτουργία κυκλοφορίας. Η λειτουργία εξάτμισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ότι ο απορροφητήρας τραβά στον μολυσμένο αέρα και τον μεταφέρει μέσω του άξονα εξαερισμού στο γενικό σύστημα εξαερισμού.

  Τέτοιες συσκευές θεωρούνται πολύ αποτελεσματικές και απαιτούν υποχρεωτική σύνδεση του αγωγού με το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

  Πλεονεκτήματα της κουκούλας κουζίνας με αγωγό:

  • Παραγωγικότητα (ποιότητα καθαρισμού μολυσμένου αέρα).
  • Κατηγορία τιμών (φθηνότερη από την κουκούλα χωρίς αγωγούς).
  • Ένα τεράστιο ποσό σχεδιασμού και χρωμάτων.

  Μειονεκτήματα της κουκούλας με εξαεριστήρα:

  • Η ανάγκη να εγκατασταθεί χωριστά ένα σύστημα αγωγών.
  • Θόρυβος στην εργασία.
  • Επικαλύπτει τον αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα (όταν η συσκευή δεν είναι ενεργοποιημένη, ο μολυσμένος αέρας δεν έχει πουθενά να πάει).
  • Βαριά κατασκευή.

  Λειτουργία Κυκλοφορία λειτουργεί σε μια διαφορετική αρχή: χρησιμοποιώντας το μοτέρ που είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό του εξοπλισμού, απορροφητήρας αναρροφά μολυσμένου αέρα, καθαρίζει το χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φίλτρου, και στη συνέχεια στέλνει ήδη καθαρισμένος αέρας πίσω στο δωμάτιο. Δεν απαιτείται κανένας αγωγός αέρα για τέτοια συστήματα εξαερισμού.
  στο μενού ↑

  1.1 Κριτήρια για την επιλογή κουκούλας - βίντεο

  Πλεονεκτήματα της κουκούλας κουζίνας χωρίς αγωγό:

  • Ευκολία κατασκευής (δεν διαθέτει μαζικούς πλαστικούς σωλήνες, εξόδους αέρα).
  • Απλότητα στην εγκατάσταση (απλά συνδέστε την κουκούλα πάνω στη σόμπα και συνδέστε το στο δίκτυο).
  • Δεν απαιτεί απόσυρση στον άξονα εξαερισμού.

  Μειονεκτήματα της κουκούλας χωρίς αγωγό:

  • Αλλάξτε συχνά τα φίλτρα άνθρακα. αγοράσουν φίλτρα άνθρακα δεν είναι πάντοτε δυνατά (παρουσία πολύ σπάνιων)?
  • Ο μέγιστος καθαρισμός του αέρα δεν υπερβαίνει το 70%.
  • Η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα (είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη ενός καπό με έναν αγωγό αέρα).

  Κουκούλα για την κουζίνα χωρίς αεραγωγούς που μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα των οικιακών συσκευών. Το κόστος του θα σας κοστίσει 1200 ρούβλια.

  Κουκούλα με αγωγό

  2 Αγωγός για το σχέδιο, κύριες διαμέτρους - τιμές

  Για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού κουζίνας, οι σωλήνες όπως οι πλαστικοί σωλήνες και οι κυματοειδείς σωλήνες είναι οι πλέον κατάλληλοι. Είναι το κύριο στοιχείο της κουκούλας στην κουζίνα. Οι πλαστικοί σωλήνες για το σχέδιο είναι κατασκευασμένοι από πολυπροπυλένιο.

  Είναι δύο τύπων:

  Η διάμετρος του αγωγού για την τοποθέτηση του στρογγυλού τμήματος είναι από 100 έως 200 mm. Το μήκος αυτού του αγωγού από 0,35 μέτρα έως 2,5 μέτρα. Αεραγωγός ορθογωνικής διατομής, διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Η διάμετρος μπορεί να είναι: 100, 125, 160, 200, 315, 400, 500 mm.

  Οι κυματοειδείς και πλαστικοί αγωγοί είναι εύκολοι στην εγκατάσταση, λειτουργικοί και ευέλικτοι. Επίσης είναι αθόρυβοι, ισχυροί και σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στη ροή του αέρα, καθώς έχουν μια λεία επιφάνεια. Η τιμή ενός πλαστικού αγωγού θα είναι από 106 ρούβλια και περισσότερο για 500 mm. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να κοπεί στο μέγεθος που χρειάζεστε. Αγωγός τυπικής διαμέτρου για διάτρηση διαμέτρου 1 m, διαμέτρου 100 mm.

  Οι αεραγωγοί για κουκούλες κουζίνας από τις αυλακώσεις έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Εύκολη συναρμολόγηση, καθώς οι αυλακώσεις μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε κάμψη. Εύκολο κόψιμο και ανθεκτικό. Το Gofra δεν φοβάται την υγρασία, δεν σκουριάζει και δεν σαπίζει.

  Συνδέοντας τον αγωγό με την κουκούλα, δεν θα είναι δύσκολο για ένα άτομο που δεν έχει ειδικές τεχνικές γνώσεις. Ο σωλήνας από την αυλάκωση έχει τα μειονεκτήματά του, είναι μαλακός - με ελαφρά πίεση υπάρχουν βαθουλώματα. Το ίδιο το σύστημα πλένεται έντονα λόγω κυματοειδών πτυχών.
  στο μενού ↑

  2.1 Στάδια εγκατάστασης του αγωγού στην κουκούλα κουζίνας

  Η σωστή σύνδεση του αγωγού με την κουκούλα παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της κουκούλας κουζίνας στην κουζίνα. Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να έχει ειδικές ικανότητες για τη σύνδεση και τη συναρμολόγηση σωλήνων εξαερισμού θα είναι σε θέση να εγκαταστήσει και να συνδέσει αγωγούς αέρα για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα.

  Έτσι φαίνεται η κουκούλα χωρίς κανάλι

  Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα με τον αγωγό:

  • Ο τρόπος αφαίρεσης του αέρα, ο οποίος συνίσταται στη σύνδεση της κουκούλας μέσω ενός κυματοειδούς και πλαστικού αγωγού στον άξονα εξαερισμού.
  • Λειτουργία ανακυκλοφορίας. Σε αυτή τη λειτουργία, ο αγωγός δεν είναι συνδεδεμένος με τον άξονα εξαερισμού.

  Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον αγωγό για κουκούλες κουζίνας στην κουζίνα, τότε καλύτερα να αγοράσετε ένα κυματοειδές αγωγό αέρα για αυτό. Η συνιστώμενη διάμετρος είναι 150 mm. Είναι βολικό, εύκολο στην εγκατάσταση και φθηνό σε σύγκριση με ένα πλαστικό αγωγό.

  Αγορά ή παραγγελία τέτοιων σωλήνων μπορεί να είναι στην εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην πώληση και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.

  1. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο κυματοειδής αγωγός αέρα δεν μπορεί να καμφθεί περισσότερο από 90 μοίρες.
  2. Δεν συνιστάται να περιορίσετε τη διάμετρο του αγωγού - αυτό οδηγεί σε αύξηση του θορύβου.
  3. Εκκενώστε την έξοδο αέρα πάνω από την εστία τουλάχιστον 70 cm.
  4. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού στην κουζίνα, συνιστάται να αποφεύγετε περιττές κάμψεις του αγωγού, καθώς αυτό μειώνει την απόδοση της κουκούλας.
  5. Μη συνδέετε τον αγωγό με κουκούλα μικρότερης διαμέτρου. (Η συνιστώμενη διάμετρος σωλήνα για την κουκούλα σας είναι 150 mm).
  6. Η σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα συνιστάται μέσω μιας ξεχωριστής πρίζας.
  7. Εάν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης έχετε καταστραφεί το κυματοειδές εξαεριστικό, πρέπει να αντικατασταθεί με νέο.

  Κομψή κουκούλα χωρίς αγωγό

  Για την τοποθέτηση πλαστικών και κυματοειδών σωλήνων, θα χρειαστείτε μακρύς σφιγκτήρας, ταινία τοποθέτησης. Αγοράστε μακριούς σφιγκτήρες και ταινία τοποθέτησης για πλαστικούς και κυματοειδείς σωλήνες που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο κατάστημα.

  Το κόστος εγκατάστασης και σύνδεσης του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα ξεκινά από 1500 ρούβλια. Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας με σωλήνα από την αυλάκωση, από 600 ρούβλια και άνω.