Κουκούλα κουζίνας από τα χέρια - αεροπλάνα για samodelkina

Η φθηνότερη κουκούλα κουζίνας κοστίζει 2.600 ρούβλια. Ταυτόχρονα, τα προβλήματα που επιλύονται με τη βοήθειά του επιλύονται σχεδόν εξίσου αποτελεσματικά με το στοιχειώδες άνοιγμα του παραθύρου. Αλλά δεν σας παροτρύνουμε να εγκαταλείψετε τα επιτεύγματα του πολιτισμού.

Εμείς απλώς υπονοούμε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 2600 ρούβλια. Έχοντας κάνει μια απλή δουλειά με τα χέρια σας.

Κανόνες για την εγκατάσταση κουκούλας

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να προσδιορίσετε παραμέτρους εγκατάστασης για κουκούλες κουζίνας. Σωστή εγκατάσταση της κουκούλας προτείνει αυτό ύψος της κουκούλας στο κάτω άκρο δεν θα είναι λιγότερο από 65 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος της πλάκας. Το πλάτος της κουκούλας είναι ίσο με το πλάτος της πλάκας, οι άξονές τους συμπίπτουν.

Η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πλάκας και να είναι ίση προς το πλάτος

Εάν εξοπλίζετε τον απορροφητήρα με ανεμιστήρα, τότε πρέπει να γειωθεί. Μην μπείτε στον πειρασμό από τη δυνατότητα "ρίψης μιας φάσης" σε μια μπαταρία θέρμανσης με ατμό. Βγάλτε το καλώδιο στο τηλεφωνικό κέντρο, βρείτε εκεί "νεκρό ουδέτερο" και τον αλέσετε.

Οδηγίες εγκατάστασης για κουκούλες

Αρχικά θα χρειαστείτε μόνο ένα συμβατικό προφίλ σχήματος U με σχήμα ψευδαργύρου πλάτους περίπου 15 mm. (Ή καλύτερα - με κοχλίες αγκύρωσης) Καρφί αυτόν ένα ορθογώνιο πλαίσιο με πείρους στην οροφή γίνεται πάνω από το κέντρο της πλάκας, και δυόμισι φορές μικρότερο από το μέγεθος πλάκας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ηλεκτρική κουζίνα 50x60 cm, οι πλευρές του ορθογωνίου στον τοίχο, ας είναι 30x40 cm και ένα από τα προφίλ μπορούν να καρφώσει δεξιά κατά μήκος του τοίχου, κατά την οποία η πλάκα -. Θα είναι ισχυρότερη σχεδιασμό.

Κάθισμα κουκούλας θόλου

Μετρήστε από την εστία 65 cm προς τα πάνω και καρφώστε ένα άλλο προφίλ οριζόντια προς τον τοίχο, αυτή τη φορά - ίσο με το πλάτος της πλάκας (στην περίπτωσή μας - 60 cm). Θα δοθούν το ύψος της κουκούλας πάνω από την κουζίνα.

Με βάση αυτό το προφίλ, συναρμολογήστε μια πλάκα πάνω από την πλάκα από τις διαστάσεις της πλάκας (στην περίπτωσή μας 50x60 cm). Αυτό θα είναι το περίγραμμα του κάτω μέρους της υποδοχής του καπό τρούλου μας.

"Η βαθμολογία μας για κουκούλες κουζίνας από τους κατασκευαστές" θα σας εξοικειώσει όχι μόνο με τις κύριες μάρκες επιχειρήσεων που παράγουν κουκούλες, αλλά και με τα κύρια χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών κουκούλες και τις μεθόδους υπολογισμού της παραγωγικότητας

Ποιοι είναι οι αγωγοί για κουκούλες κουζίνας; Διαβάστε για το εδώ: http://remontspravka.com/vozduhovodyi-dlya-kuhonnoy-vyityazhki/

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των κουζινών κουζίνας με πλάτος 60 cm, διαβάστε το άρθρο που αφιερώνεται σε αυτά τα άρθρα στην ιστοσελίδα μας

Αρχικά τοποθετήστε κάτω από αυτό (κάτω πλαίσιο) τα στηρίγματα, ώστε να μην πέσουν. Και στη συνέχεια, με τη βοήθεια κεκλιμένων πλευρικών άκρων από τα ίδια προφίλ, συνδέστε το πάνω πλαίσιο (αυτό που καρφώσατε στην οροφή) από το κάτω μέρος, που κρέμεται πάνω από την πλάκα.

Αποδείχθηκε ένας αρκετά άκαμπτος σκελετός του καλύμματος θόλου, ο οποίος παρέμεινε να είναι εφοδιασμένος με κατάλληλο υλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασσίτερο, παχύ φύλλο, γυψοσανίδας, φύλλα από άκαυστο πλαστικό.

Αγωγός από την κουκούλα στον αγωγό εξαερισμού

Εάν η τρύπα εξαερισμού έχει φτάσει μέσα στον "τρούλο" που κατασκευάζεται έτσι, τότε αυτό είναι καλό. Ως εκ τούτου, τα παιδιά από την κουζίνα σας θα αφαιρεθούν κατευθείαν μέσα από αυτό. Πολλοί βιοτέχνες κάνουν τις κουκούλες "ενεργές", ενσωματώνουν αντί για πλέγματα σε τέτοιους ανεμιστήρες οπών εξαερισμού από τους ψύκτες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η συσκευή είναι οικονομική. Μπορεί να εργάζεται τουλάχιστον όλο το εικοσιτετράωρο.

Εάν η οπή εξαερισμού αποδειχθεί ότι είναι στην πλευρά, θα πρέπει να εξάγετε τον αυλακωτό σωλήνα και να τον τραβήξετε από την κουκούλα.

Για να συνδέσετε την κουκούλα με τον αυλακωτό σωλήνα στην πλευρική του επιφάνεια, κάντε μια τρύπα εκ των προτέρων και εισάγετε έναν σωλήνα διακλάδωσης ίσο σε διάμετρο με τον αυλακωτό σωλήνα. Εάν τα τοιχώματα της κουκούλας είναι κασσίτερος, τότε ένας τέτοιος σωλήνας διακλάδωσης πρέπει να είναι συγκολλημένος, αν είναι κατασκευασμένος από γυψοσανίδα - στη συνέχεια, στερεώστε το με ένα στεγανοποιητικό.

Κυματοειδής σωλήνας με εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με τα χέρια σας απλώς τοποθετήστε το σωλήνα και σφίξτε τον σφιγκτήρα. Ή, για την αξιοπιστία, δύο.

Η αρχή του καναλιού εξαγωγής της κουκούλας κουζίνας

Μην ξεχάσετε τη βαλβίδα ελέγχου. Προστατεύει την κουκούλα από τη διείσδυση αέρα από το σύστημα αερισμού του σπιτιού ή από το δρόμο (εάν ο αγωγός οδηγείται από τον τοίχο στον δρόμο).

Πρόκειται για μια κανονική πόρτα που είναι κρεμασμένη στο άκρο του αγωγού και προσέλκυσε ένα αδύναμο ελικοειδές ελατήριο κατασκευασμένο από σύρμα το οποίο δεν έχει πάχος μεγαλύτερο από 0.2-0.3 mm. Συνήθως η διάμετρος τέτοιων ελατηρίων είναι 5 mm, το μήκος σε κατάσταση φόρτωσης είναι 15-20 cm.

Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η ροή αέρα ξεπερνά την αντίσταση του ελατηρίου, ανοίγει την πόρτα της βαλβίδας και απελευθερώνει το παιδί από την κουκούλα στο σύστημα εξαερισμού. Όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, η πόρτα έλκεται στην πρίζα και δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει από έξω.

Αγωγός εξαγωγής από την κουκούλα της κουζίνας στο δρόμο

Πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι οικιακοί τεχνίτες προτιμούν να κάνουν ξεχωριστή έξοδο για την κουκούλα κουζίνας στο σωλήνα εξαερισμού του σπιτιού ή στο δρόμο. Αυτό γίνεται για να μην παραβιάζεται ο φυσικός αερισμός της κουζίνας.

Μπορεί το κλιματιστικό να αντικαταστήσει την κουκούλα κουζίνας; Με τις συσκευές για κλιματισμό μπορείτε να βρείτε στα υλικά του site μας

Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα εξειδικευμένο κλιματιστικό για την κουζίνα; Στο άρθρο "Γενικός κλιματισμός κλιματισμού - περιγραφή" περιγράφεται μία από αυτές τις προσπάθειες

Αλλά αξίζει τον κόπο να σκεφτόμαστε αυτά τα ερωτήματα, αν το απορροφητήρας με πλάτος 5-0 cm θα λύσει όλα τα προβλήματα: περισσότερα για αυτές τις συσκευές, δείτε το παρακάτω σύνδεσμο: http://remontspravka.com/kuhonnyie-vyityazhki-shirinoy-50-sm/

Ωστόσο, με τον τρόπο λήψης των δημοσίων υπαλλήλων σταθεί τοίχο: κάνετε τρύπες στους τοίχους του ιδιοκτήτη του ακινήτου μπορεί μόνο με τη συγκατάθεση του ελέγχου κατοικιών, η οποία θα απαιτήσει να φέρει και τη διάταξη, και να επαναλάβει το έργο, που αναπτύχθηκε από πιστοποιημένους φορείς, κ.λπ.

Αγωγός εξαγωγής μέσω του παραθύρου

Ένας από τους αναγνώστες της πύλης μας παρακάμπτει αυτή την ταγαμοτίνη με έναν στοιχειώδη τρόπο: έκανε μια απόσυρση του αεραγωγού από την κουκούλα της κουζίνας μέσα από το παράθυρο. Αντικαταστάθηκε το γυαλί με πλάκες πλεξιγκλάς, σε αυτές τις πλάκες έκανε μια τρύπα κάτω από ένα πλαστικό σωλήνα, η διάμετρος ενός κυματοειδούς σωλήνα. Σε ένα (εσωτερικό) άκρο του σωλήνα εισήχθη ένας ανεμιστήρας από το ψυγείο, ενώ στο αντίθετο άκρο προσαρμόστηκε μια πόρτα βαλβίδας εξαγωγής που φέρει ελατήριο. Στη συνέχεια έβαλε ένα αυλακωτό σωλήνα σε αυτό το σωλήνα και το στερεώσαμε με σφιγκτήρες. Αποδείχθηκε, ίσως, όχι πολύ αισθητικά, αλλά φτηνό και κομψό.

Τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας

Για όσους έχουν εξοικειωθεί με το προηγούμενο μέρος της σημείωσης, δεν είναι πρόβλημα να εγκαταστήσετε την κουκούλα κουζίνας με τα δικά τους χέρια. Οι κανόνες είναι ίδιοι: η κουκούλα τοποθετείται στο κέντρο της πλάκας, η απόσταση από το κατώτερο τμήμα της κουκούλας μέχρι την εστία είναι τουλάχιστον 65 cm. Το ηλεκτρικό μέρος πρέπει να είναι γειωμένο.

Τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας

Το κύριο πράγμα είναι να διαβάσετε τις οδηγίες και να εισάγετε τις βίδες ή τις βίδες στερέωσης στις κατάλληλες τρύπες.

Εάν ακόμα δεν τολμάτε να κάνετε την εγκατάσταση της κουκούλας με τα χέρια σας, τότε έχετε κατά νου ότι τιμή εγκατάστασης της κουκούλας τα χέρια των προσκεκλημένων ειδικών στη Μόσχα δεν είναι τόσο μικρές:

 • εγκατάσταση του τύπου κουκούλα "Kozyrek" - 1350 ρούβλια?
 • ενσωματωμένες κουκούλες - 1500 τρίβει.
 • θόλος - 1800 ρούβλια. και υψηλότερη, ανάλογα με το πλάτος.
 • "Νησί" κουκούλες - μέχρι 4500 ρούβλια.

Επισκευή των εκχυλισμάτων κουζίνας με τα χέρια σας

Αν είστε εξοικειωμένοι με τον σχεδιασμό της κουκούλας κουζίνας, ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ήδη ότι στην πραγματικότητα μπορεί να σπάσει μόνο ένας ανεμιστήρας. Εάν δεν είστε πλοίαρχος από ένα εργοστάσιο ανεμιστήρων, απλά απενεργοποιήστε το και μεταφέρετε το σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης: είτε θα σας επισκευάσουν είτε θα σας πουλήσουν ένα νέο.

Αλλαγή φίλτρου κουζίνας

Οι δύο κύριες λειτουργίες για την επισκευή της κουκούλας κουζίνας, την οποία πρέπει να κάνετε μόνοι σας - είναι η αντικατάσταση του φίλτρου και ο καθαρισμός της κουκούλας.

Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά. Η περιοδικότητα είναι διαφορετική για διαφορετικούς κατασκευαστές - μερικές έχουν δύο εβδομάδες, άλλες έχουν δύο μήνες. Ορισμένες επιχειρήσεις εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με φίλτρα, στα οποία, καθώς είναι μολυσμένα, οποιαδήποτε επιγραφή εξαφανίζεται ή εμφανίζεται. Τύπος: "Πλύνετε με".

Όταν κάνετε την κουκούλα μόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε την ερώτηση: πόσα θα εφεύει η συσκευή που εναρμονίζεται με το γενικό εσωτερικό της κουζίνας; Ειδικότερα, με το ανώτατο όριο; Στις τεντωμένες οροφές και τη χρήση τους στις κουζίνες στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύθηκε θεματικό υλικό

Σχετικά με το πώς να επιλέξετε το σωστό δάπεδο για την κουζίνα, διαβάστε εδώ: http://remontspravka.com/floor-cover-selection/

Το άρθρο "Πώς να επιλέξετε το σωστό πλακάκι" θα είναι ο οδηγός σας κατά την αγορά ενός κεραμιδιού για την κουζίνα

Τα φίλτρα είναι δύο τύπων - άνθρακας και λίπος. Ο άνθρακας δεν πλένει και δεν αλλάζει. Απομακρύνονται, αποσυναρμολογούνται, τα παλιά κοκκία εκχύονται από αυτά και τα νέα κοιμούνται.

Τα φίλτρα λίπους χωρίζονται σε δύο υποείδη:

 • που απορρίπτονται και αντικαθίστανται.
 • και τα οποία αφαιρούνται και πλένονται.
Καθαρισμός της κουκούλας

Πλύνετε τα φίλτρα σύμφωνα με τις οδηγίες. Συνήθως - είτε σε διάλυμα με σαπούνι είτε χρησιμοποιώντας το προδιαγεγραμμένο απορρυπαντικό.

Καθαρίστε τις κουκούλες θα πρέπει επίσης να γίνεται τακτικά. Δεν θέλουμε να φοβόμαστε τον αναγνώστη, αλλά η λιπαρή αιθάλη που εγκαθίσταται στους τοίχους αυτής της συσκευής έχει την ιδιότητα να αναφλέγεται.

Φίλτρο κάρβουνου για κουκούλες κουζίνας

Πολλές σύγχρονες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με βολβούς που φωτίζουν την πλάκα. Όταν καίγονται, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τα ίδια σας τα χέρια καθώς και με κάθε συνηθισμένο λαμπτήρα. Αλλά αν μια συσκευή ελέγχου αφής ή ένας απομακρυσμένος διακόπτης σπάσει σε μια τέτοια κουκούλα, τότε θα χρειαστεί να καλέσετε τους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης.

Σκουπίστε κουκούλες κουζίνας

Φαίνεται ότι αναφέρονται όλες οι πιθανές επιλογές για σπάσιμο κουκούλες κουζίνας. Παραμένει να προσθέσετε ότι οι ρωγμές, κενά, θα εμφανιστούν, είναι απαραίτητο να καλύψετε με ανθεκτικό στη θερμότητα στεγανωτικό.

Εγκατάσταση κουκούλες: βίντεο δείτε εδώ:

Συνδεσιμότητα κουκούλες κουζίνας, βίντεο δείτε εδώ:

Εγκατάσταση της κουκούλας: φωτογραφία

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια τους;

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, ο φούρνος αερίου παράγει επιβλαβή, ανεπιθύμητα προϊόντα καύσης που επηρεάζουν δυσμενώς το ανθρώπινο σώμα. Εάν παραμείνετε σε ένα δωμάτιο με υψηλή περιεκτικότητα σε καρκινογόνους παράγοντες για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ικανότητα εργασίας μειώνεται απότομα, η υγεία σας επιδεινώνεται και ο κίνδυνος ανάπτυξης επικίνδυνων ασθενειών αυξάνεται.

Οι κουκούλες κουζίνας είναι η λύση αυτού του προβλήματος.

Για τα μεγάλα διαμερίσματα, τα εστιατόρια, τα καντίνες, αγοράζουν τυποποιημένο εργοστασιακό εξοπλισμό και το εγκαθιστούν. Σε ένα μικρό δωμάτιο μετά από επισκευές ή όταν αλλάζετε το σχέδιο, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια σας. Αν ακολουθηθούν οι παραπάνω συστάσεις, η διαδικασία αυτοπαραγωγής δεν απαιτεί πολύ χρόνο, εργασία και πόρους.

Οι λειτουργίες της κουκούλας

Κάθε ώρα στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα, πρέπει να υπάρχει μια 10-πλάσια ανταλλαγή αέρα, για την οποία εκτελούνται τα εξής:

 1. Ο χώρος πρέπει να καθαρίζεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες που προκύπτουν από τη θερμική επεξεργασία των προϊόντων.
 2. Η επιφάνεια της πλάκας επεξεργάζεται σχολαστικά με απορρυπαντικά.
 3. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πρέπει να κάνει ένα απόσπασμα στην κουζίνα.

Ο σχεδιασμός κουζίνας εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • την προστασία της οροφής, των τοίχων και των επίπλων από το να πάρει αιθάλη και λιπαρή σκόνη?
 • καθαρισμός και διήθηση του αέρα.
 • αλίευση καπνού, μυρωδιά, που προέρχεται από καύση?
 • απομάκρυνση των καπνών από την πλάκα.
 • πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών καρκινογόνων ουσιών σε παρακείμενες αίθουσες.

Αυτός ο εξοπλισμός στην κουζίνα είναι συχνά ένα στοιχείο του σχεδιασμού. Τα πλαίσια κατασκευάζονται από ξύλο, γυαλί, φύλλα γυψοσανίδας ή κόντρα πλακέ με διαφορετικές μορφές και διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τη συσκευή της κουκούλας.

Το σχέδιο της κουκούλας

Ο μηχανισμός εξαγωγής της κουζίνας αποτελείται από τις εξής λεπτομέρειες:

 1. Στέγαση.
 2. Μηχανισμός εξαερισμού.
 3. Μειωτής.
 4. Ορθογωνικός αγωγός.
 5. Αρχή.
 6. Φίλτρα.
 7. Συνδέσεις.
 8. Το γόνατο είναι ορθογώνιο.
 9. Πλάκα τοίχου.

Το ηλεκτρικό κύκλωμα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε 2 τύπους:

 1. Ρέει. Η συσκευή λειτουργεί με την εκκένωση μολυσμένου αέρα. Ο αγωγός αέρα οδηγεί το σύστημα εξαερισμού από το δωμάτιο στο δρόμο. Μια τέτοια εγκατάσταση χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και μέγιστη απόδοση.
 2. Κυκλοφορούν. Ο εξοπλισμός λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης χωρίς σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού. Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται με φίλτρα άνθρακα τοποθετημένα στο σώμα της συσκευής, στην οποία θα επανέλθει ήδη καθαρός αέρας. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι λιγότερο παραγωγικός, αλλά είναι γρήγορος και εύκολος στην εγκατάσταση.

Το τυποποιημένο μέγεθος του αγωγού τύπου θόλου είναι το εξής:

 • πλάτος - 50-90 cm.
 • μήκος - 50, 70, 90, 120 cm.
 • βάθος - 50 cm.

Κατά τον καθορισμό των παραμέτρων του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της πλάκας. Η εστία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια της κουκούλας.

Είδη συνδετήρων

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, η σπιτική κουκούλα για την κουζίνα χωρίζεται σε 4 τύπους:

 1. Τοίχου. Συνδέστε τον τοίχο πάνω από τη σόμπα.

 • Η γωνία. Εγκαταστήστε στη γωνία της κουζίνας.
 • Ενσωματωμένο. Τοποθετημένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από την εστία ή σε ένα τραπέζι που βρίσκεται κοντά του, εκτελέστε επίσης την εγκατάσταση του προϊόντος σε διακοσμητικό τρούλο τζάκι.
 • Νησί. Είναι στερεωμένο στο ανώτατο όριο.
 • Κατά τον καθορισμό του προϊόντος, λάβετε υπόψη σας τα εξής: η απόσταση μεταξύ του εξοπλισμού και της ηλεκτρικής εστίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, το αέριο να είναι 80 cm.

  Εκτελέστε τον υπολογισμό ισχύος

  Για μια ικανοποιητική προσέγγιση στο θέμα του τρόπου κατασκευής της κουκούλας στην κουζίνα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογισμό της παραγωγικότητας.

  Η χωρητικότητα του εξοπλισμού δείχνει τον όγκο ροής αέρα που μεταδίδει ο μηχανισμός ανά 1 ώρα λειτουργίας. Υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο:

  • S - χώρος κουζίνας, σε m²;
  • H - ύψος οροφής, σε m;
  • K1 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθέματος, K1 = 1,3.
  • K2 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα για την κουζίνα, K2 = 12;
  • t είναι ο χρόνος με τον οποίο πραγματοποιείται η ανταλλαγή αέρα, t = 1 ώρα.

  Η ισχύς μετράται σε m³ / ώρα.

  Ηλεκτρική ασφάλεια

  Η συσκευή εξάτμισης ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες δημιουργούν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Ως αποτέλεσμα της καθίζησης λίπους και υγρασίας στον μηχανισμό, είναι δυνατή η διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας από τον κινητήρα ανεμιστήρα στο μεταλλικό πλαίσιο. Επιπλέον, το ίδιο το δωμάτιο είναι επίσης επικίνδυνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και της υψηλής υγρασίας.

  Θα μάθουμε πώς να τραβήξουμε σωστά την κουκούλα, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για ηλεκτρική ασφάλεια.

  Σημαντικό: το προϊόν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο με 3 καλώδια: φάση-0-γείωση. Πριν από την εγκατάσταση, πραγματοποιείται αξιόπιστη γείωση. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε σε ένα κενό ουδέτερο. Μην γειώσετε την κουκούλα σε υδρορροή ή σωλήνα αερίου.

  Η προστατευτική διαδικασία γείωσης εκτελείται ως εξής:

  1. Ανοίξτε την ασπίδα ανοίγματος στο σπίτι, την είσοδο. Φροντίδα και προσοχή θα απαιτηθούν εδώ, αφού η τάση είναι 220 V.

 • Τα καλώδια βγαίνουν από τον σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον τοίχο.
 • Εντοπίστε τη ράβδο με σπείρωμα με τη γείωση που είναι συνδεδεμένη με αυτήν. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, το οποίο είναι ήδη γειωμένο σε μια ξεχωριστή θέση. Μην απενεργοποιείτε άλλες γείωσης - αυτό είναι απειλητικό για τη ζωή.
 • Τοποθετήστε τον ακροδέκτη προς τα πάνω και σφίξτε με παξιμάδι.
 • Φέρτε 2,5 mm² στο χώρο εγκατάστασης.
 • Τραβήξτε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ενός διακόπτη αυτόματης αποσύνδεσης 6.3A.
 • Η καλωδίωση για τον εξοπλισμό ορίζεται ανάλογα με το σχεδιασμό της κουζίνας. Εάν η σύνδεση γίνεται αυτόματα, τοποθετείται για το κάλυμμα τοίχου, στο πλαίσιο PVC, κάτω από το baseboard, όταν το βύσμα είναι συνδεδεμένο στην έξοδο - πίσω από το έπιπλο.

  Εάν υπάρχουν προβλήματα με την κατοχή ηλεκτρικής ενέργειας στην κουκούλα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός ηλεκτρολόγου.

  Κάνοντας κουκούλες κουζίνας με τα χέρια σας

  Πριν κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα, ελέγξτε την ακρίβεια των αγωγών αερισμού στο σπίτι. Εάν ο εξαερισμός είναι φραγμένος ή μερικώς μολυνθεί, μειώνεται η δύναμη πρόσφυσης, η εξάτμιση δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Επομένως, πρώτα καθαρίστε το σύστημα και εξασφαλίστε τη ροή του αέρα στην κουζίνα.

  Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση και ανθεκτικά υλικά. Για να γίνει η υπόθεση, συχνά χρησιμοποιείται ανοξείδωτο χάλυβα, τότε καλύπτεται με σμάλτο.

  Ένας απλός και φθηνός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό σε ένα ερμάριο πάνω από την εστία. Για το σκοπό αυτό εγκαθίστανται εσωτερικά ένα κυματοειδές σωλήνα και ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας. Σε περίπτωση που λείπει ένα τέτοιο περίβλημα και η ίδια η μονάδα εξαγωγής δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστη, η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Η παραγωγική διαδικασία είναι επίπονη, δαπανηρή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

  Κουκούλες κουζίνας σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους: περιγραφή, σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο

  Πριν από την κατασκευή του σπιτιού, ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη διευθέτηση της άνετης διαβίωσης σε αυτό. Η κανονικά λειτουργία της ανταλλαγής αέρα σε ολόκληρο το σπίτι, και ειδικότερα στην κουζίνα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα που πρέπει να επιλυθούν ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού μιας νέας κατοικίας. Σχετικά με το πώς να τοποθετήσετε τα δικά σας χέρια εξαερισμού (εξάτμιση) στην κουζίνα σε ένα ιδιωτικό σπίτι και να μιλήσετε σε αυτό το άρθρο. Σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο, ως προσθήκη για λόγους σαφήνειας στο κείμενο.

  Απαιτήσεις για το μαγείρεμα σε μια κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία

  Κουζίνα - ένα δωμάτιο υπερβολικά αυξημένη υγρασία και τη ρύπανση του αέρα από το μαγείρεμα αρώματα, σωματίδια, μονοξείδιο του άνθρακα, έτσι στοχαστικό και καλά-οργανωμένη διαδικασία παροχής οξυγόνου σε αυτό είναι απλά απαραίτητο. Ο εξαερισμός στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις:

  • ο αερισμός πρέπει να διαμορφώνεται κατά τρόπο ώστε οι προκύπτουσες επικίνδυνες εκπομπές να αραιώνονται ταχύτερα με καθαρό αέρα και να απομακρύνονται εντελώς από το σπίτι.

  Σημαντικό! Η κουζίνα είναι σίγουρα εξοπλισμένη με παράθυρο με παράθυρο και δύο αγωγούς εξαγωγής. Το ελάχιστο ύψος των τοίχων της κουζίνας είναι τουλάχιστον 2,2 μ.

  • αριθμός σόμπα καυστήρων αερίου πρέπει να ταιριάζει με ένα ορισμένο ποσό του χώρου (8 m3 - 2 πλάκες, 12 m3 - όχι περισσότερες από 3 χ καυστήρες 15 m3 ή περισσότερο - 4)?
  • η ταχύτητα και η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα ρυθμίζεται από ρυθμιστικά έγγραφα. Κατά μέσο όρο, είναι 140 m3 / h στην κουζίνα με σόμπα αερίου και 110 m3 / h - με ηλεκτρικό πίνακα.

  Εγκατάσταση εξαερισμού κουζίνας

  Για την αποτελεσματικότερη κυκλοφορία του αέρα σε όλες τις περιοχές του κατασκευασμένου κτιρίου δημιουργούνται οπές, υπεύθυνες για την είσοδο και έξοδο οξυγόνου. Σύμφωνα με τους αποδεκτούς κανόνες, η οπή αναρρόφησης βρίσκεται πάνω από το θεμέλιο πάνω στην επιφάνεια του εξωτερικού τοιχώματος. Η εξαγωγή γίνεται στην οροφή και ο σωλήνας που ανεβαίνει πάνω από την οροφή για την έξοδο του μολυσμένου αέρα είναι τουλάχιστον 0,5 m.

  Με ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού, η κίνηση του αέρα στο κτίριο θα μετακινηθεί μέσω του εξαερισμού από τα δωμάτια στην κουζίνα, από την οποία θα εμφανιστεί ήδη έξω (βλ. Συνημμένο διάγραμμα).

  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη μελέτη της σωστής θέσης των αεραγωγών, καθώς και στην επιλογή ποιοτικών υλικών. Χρησιμοποιώντας ειδικά τραπέζια μηχανικής, υπολογίστε το μήκος και το πλάτος της ορθογώνιας διατομής του καναλιού, που θα εξασφάλιζε μια γρήγορη και πλήρη απόσυρση των εξαντλημένων αέριων μαζών προς τα έξω. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του καναλιού τοποθετείται στους τοίχους του κτιρίου.

  Ο αγωγός αερισμού συνιστάται να χρησιμοποιείται από ανοξείδωτο χάλυβα. Τα τοιχώματα στο εσωτερικό του αγωγού πρέπει να είναι ομαλά, έτσι ώστε τα πλακίδια και τα λιπαρά ζεύγη να μην προσκολλώνται στις ακίδες. Αυτό θα σας διευκολύνει να φροντίσετε τον εξαερισμό. Σε εσωτερικούς χώρους, όλα τα ανοίγματα στον αγωγό προστατεύονται από ειδικά πλέγματα για την αποφυγή εισόδου ξένων αντικειμένων.

  Λίγο για τον φυσικό εξαερισμό

  Το σύστημα του φυσικού (φυσικού) αερισμού του εξοχικού σπιτιού έχει ορισμένες διαφορές από την κουκούλα σε ένα πολυκατοικία. Είναι απαραίτητο να φροντίζετε για καλή κυκλοφορία οξυγόνου σε κάθε δωμάτιο. Επομένως, ένας σωλήνας και ένας εξαερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι θα είναι μικρός. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο αποτελείται από πολλούς σωλήνες, κινήσεις και εξόδους.

  Ωστόσο, κατά το σχεδιασμό και την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού, συχνά επιτρέπονται πολλά λάθη. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται ότι ο εξαερισμός φαίνεται να υπάρχει, αλλά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί.

  Τα κύρια σφάλματα που επιτρέπονται στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού:

  1. Μη ορθά τοποθετημένα ανοίγματα εξαερισμού. Σύμφωνα με τους κανόνες, τοποθετούνται τουλάχιστον 10 cm από την επιφάνεια της οροφής. Στην πράξη, βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, γεγονός που οδηγεί σε στασιμότητα της θερμής μάζας αποβλήτων στην οροφή.
  2. Το ανεπαρκές ύψος του σωλήνα εξαερισμού προκαλεί τη διακοπή της κίνησης του αέρα μέσα στο κανάλι.
  3. Κοινός εξαερισμός των παρακείμενων δωματίων.
  4. Η κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι συχνά εξοπλισμένη μόνο με εξαναγκασμένο εξαερισμό, αν και με κανόνες στην κουζίνα θα πρέπει να υπάρχει και μια τρύπα φυσικού αερισμού.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο φυσικός αερισμός είναι ένας απλός και μη-απόβλητος τρόπος για την παροχή φρέσκου οξυγόνου στον εαυτό σας και την οικογένειά σας, ωστόσο, πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

  Ένα σημαντικό μειονέκτημα του φυσικού εξαερισμού είναι ότι στην κουζίνα συχνά δεν αρκεί. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό αν δεν υπάρχει άνεμος ή σε μια ζεστή περίοδο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πρόσθετες ειδικά εγκατεστημένες συσκευές που συμβάλλουν στην αύξηση της εισροής νωπού, καθαρισμού και απόρριψης του αέρα εξαγωγής.

  Αναγκαστικός εξαερισμός στην κουζίνα

  Αυτός ο τύπος εξαερισμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση στις οπές του σωλήνα εξαερισμού ειδικού ηλεκτρικού εξοπλισμού, ο οποίος θα καταδιώξει τεχνητά τον αέρα. Στην κουζίνα, είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσετε μια κανονική κουκούλα που τρέχει από το δίκτυο και κατευθύνει τον αέρα εξαγωγής στο δρόμο. Αυτή η επιλογή θα είναι μια καλή λύση σε ένα σπίτι με ανεπαρκώς σχεδιασμένο εξαερισμό. Η κουκούλα της κουζίνας βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα σε ύψος 60-80 cm, αλλά όχι ψηλότερα, διαφορετικά δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το έργο.

  Λιγότερο περίπλοκη είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος εξαναγκασμένης (τεχνητής) τροφοδοσίας και εξαγωγής που όχι μόνο θα αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα αλλά και θα συμβάλλει ταυτόχρονα στην καθαρή εισροή. Έτσι, η κουζίνα θα είναι μέρος του εξαερισμού ολόκληρου του εξοχικού σπιτιού. Εάν είναι απαραίτητο, όλο το σύστημα είναι επίσης ευκολότερο να εξοπλιστεί με συσκευές φιλτραρίσματος και θέρμανσης.

  Ένα σημαντικό μειονέκτημα του τεχνητού αερισμού είναι το υψηλό οικονομικό του κόστος και η υπερβολικά πολύπλοκη εγκατάσταση, την οποία μπορούν να κάνουν μόνο ειδικοί. Ωστόσο, αφού έχετε πληρώσει και έχετε εγκαταστήσει μια τέτοια εξαερισμό, θα το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό στις αλλαγές θερμοκρασίας και στις μεταβλητές στις καιρικές συνθήκες.

  Συμβουλές και κόλπα για την εγκατάσταση κουκούλες στην κουζίνα

  Τι θα μπορούσε να είναι ευκολότερο από την εγκατάσταση κουκούλα στην κουζίνα; Διάβασα τις οδηγίες και ακολούθησα αυστηρά αυτό που είναι γραμμένο σε αυτό. Προσφέρουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με ορισμένες συμβουλές που δεν περιλαμβάνονται πάντα στο εγχειρίδιο.

  • οι κουκούλες από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ πιο ανθεκτικές και πιο ανθεκτικές.
  • υλικό φίλτρου στην κουκούλα, αλλάξτε τουλάχιστον 1 φορά σε 6 μήνες.
  • Ένας ανεμιστήρας με υψηλή ισχύ και υπερβολικά ισχυρή ροή αέρα εξάτμισης μπορεί να φράξει τον αγωγό αέρα. Έτσι, όλοι οι πτητικοί ατμοί και οι δυσάρεστες οσμές θα συλλέγονται στην κουζίνα και τα κοντινά δωμάτια.
  • Οι αγωγοί εξαερισμού και οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται κατά διαστήματα από συσσώρευση αιθάλης και λιπαρής πλάκας.
  • σε μια μεγάλη κουζίνα (πάνω από 15 m2) θα είναι απαραίτητο να παράσχετε επιπλέον δύο αεραγωγούς. Ένα για την πλήρωση του δωματίου με φρέσκο ​​αέρα, το άλλο για την κουκούλα κουζίνας.

  Όπως έχετε ήδη καταλάβει, δημιουργώντας καλό αερισμό στην κουζίνα δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις και συμβουλές, και καθαρό φρέσκο ​​αέρα, μια υγιεινή ατμόσφαιρα που παρέχετε.

  Κουζινάκι για την κουζίνα

  Το απόσπασμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας. Πολλές νοικοκυρές σώζουν στην κουκούλα ή απλά μην το εγκαταστήσετε ως άχρηστο, αλλά μάταια!

  Το κουζινάκι αποκλείει τις δυσάρεστες μυρωδιές, τον ατμό και το λίπος, εμποδίζοντας τους να εγκατασταθούν σε έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Και για διαμερίσματα στούντιο, η κουκούλα είναι απλά απαραίτητη.

  Το πιο σημαντικό πράγμα στην κουκούλα κουζίνας είναι η παραγωγικότητά του, διότι διοργανώνει συνεχή ανακύκλωση αέρα για μια ώρα.

  Για να προσδιορίσετε την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος της οροφής και τον παράγοντα αντικατάστασης του αέρα από 6 σε 10. Στο εγχειρίδιο, οποιαδήποτε συσκευή υποδεικνύει την απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

  Η σύγχρονη αγορά της τεχνολογίας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες για την κουζίνα. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όλη την ποικιλομορφία της πολύ αναγκαίας ιδιότητας της σύγχρονης κουζίνας.

  Ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  Θόλος

  Οι πιο απλές, αλλά ταυτόχρονα και ισχυρές κουκούλες, θολωτό σχήμα, οι οποίες είναι τοποθετημένες πάνω από τη σόμπα.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας καλείται επίσης παθητικός. Ο θόλος δεν έχει ανεμιστήρες, σύνθετους αισθητήρες και άλλους μηχανισμούς στο σχεδιασμό του - ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα από ένα ανερχόμενο βύθισμα.

  Οι σύγχρονες κουκούλες είναι κατασκευασμένες από κασσίτερο, διακοσμημένες με γυαλί και ξύλο.

  Με στυλ, οι κουκούλες θόλου μοιάζουν με μέρος της καμινάδας καμινάδας, φαίνονται όμορφα και λακωνικά.

  Το μειονέκτημα των παθητικών κουζινών είναι ότι λειτουργούν μόνο όταν ο σωλήνας εξαερισμού είναι σε κατάσταση λειτουργίας και μπορεί να είναι άχρηστος για τους φραγμένους αεραγωγούς σε ένα διαμέρισμα σε ένα παλιό κτίριο.

  Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια θολωτή κουκούλα σε μια μεγάλη κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία, όπου λειτουργούν επιπρόσθετα συσκευές θέρμανσης. Ο αγωγός αέρα μπορεί στη συνέχεια να απομακρυνθεί μέσω του τοίχου.

  Flat

  Οι επίπεδες κουκούλες έχουν συμπαγές μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην εργασία, όπως οι θόλοι.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας έχει στη συσκευή του εναλλάξιμα φίλτρα άνθρακα ή ακρυλικά. Οι επίπεδες κουκούλες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια, φαίνονται κομψά και όμορφα, ενώ έχουν μεγάλη δύναμη και καλή δουλειά.

  Επιπλέον, οι επίπεδες κουκούλες είναι αρκετά απλές για εγκατάσταση. Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν πολύ συχνά, πράγμα που απαιτεί πρόσθετες δαπάνες και δεν είναι πολύ βολικό.

  Ενσωματωμένο

  Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται στο ντουλάπι της κουζίνας.

  Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και είναι σχεδόν αόρατοι.

  Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι αρθρωτές και τηλεσκοπικές. Οι αρθρωτοί κουκούλες είναι μικρού μεγέθους και οι τηλεσκοπικές κουκούλες είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένες με συρόμενο πάνελ. Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες μπορούν να τοποθετηθούν ανεξάρτητα, αλλά κατά κανόνα, οι κατασκευαστές επίπλων κουζίνας εγκαθίστανται με κουκούλες για την παραγωγή ακουστικών.

  Οι επίπεδες και ενσωματωμένες κουκούλες καλούνται ενεργές, επειδή λειτουργούν εις βάρος του ηλεκτροκινητήρα και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα.

  Αν το επιτρέπει η κουζίνα, και η επιφάνεια εργασίας της πλάκας βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα.

  Θα λύσει μόνο το ζήτημα με τον αγωγό.

  Χαρακτηριστικά της εργασίας

  Ανάλογα με τη μέθοδο λειτουργίας, όλες οι κουκούλες κουζίνας μπορούν να χωριστούν σε εκείνες που καθαρίζουν τον αέρα και εκείνες που το καθαρίζουν.

  Αυτοί που για κάποιο λόγο δεν είχαν ποτέ κουκούλα κουζίνας και για πρώτη φορά σκέφτηκαν να το αγοράσουν, δεν θα ήταν καταρχάς εύκολο να καταλάβουμε την ποικιλία των ποικιλιών. Για λόγους σαφήνειας, εξετάστε κάθε μία από τις δομές με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Ρέει

  Αυτές οι κουκούλες, μέσω του διαθέσιμου εξαερισμού, απαλλάσσουν τον χώρο ατμού κορεσμένου με λίπος και αέρα.

  Συνεπώς, η εργασία ενός τέτοιου σχεδίου εξαρτάται άμεσα από τον βαθμό καθαρότητας του αεραγωγού.

  Οι απορροφητήρες είναι συνήθως θολωτά μοντέλα, αρκετά μεγάλα. Τα απορροφητικά καλύμματα χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και πολύ θορυβώδη, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ευαίσθητης ακοής, με μακρόχρονη εύρεση τέτοιων ανθρώπων στην κουζίνα. Σε σχέση με αυτό το γεγονός, οι σύγχρονοι απορροφητήρες απορροφούν ήδη με δύο ανεμιστήρες για να μειώσουν το επίπεδο θορύβου χωρίς να μειώσουν την ισχύ τους.

  Αυτά τα κουκούλα, που είναι εξοπλισμένα με φίλτρα για καθαρισμό, θα είναι φορές ακριβότερα. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος κουκούλας γίνεται όλο και περισσότερο ανεξάρτητα (σχετικά με τα χαρακτηριστικά κάνοντας την κουκούλα με τα χέρια τους, είναι κάτω).

  Οι απορροφητήρες είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο σχεδιασμού και είναι φτιαγμένοι από γυαλί, τέτοια μοντέλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά.

  Κυκλοφορούν

  Το έργο των κυκλοφορούντων εκχυλισμάτων βασίζεται στον καθαρισμό του αέρα από φίλτρα: μεταλλικό και συμβατικό άνθρακα.

  Η πρώτη εξάλειψη της οσμής των τροφίμων στην κουζίνα και στο διαμέρισμα, εύκολο να καθαριστεί - είναι αρκετά απλό για να πλύνετε, το δεύτερο καθαρίστε τον αέρα, και χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση περίπου μία φορά κάθε 4 μήνες.

  Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του τύπου κυκλοφορίας του καλύμματος είναι ότι καθαρίζουν τον αέρα που είναι ήδη διαθέσιμος στο δωμάτιο, με κλειστά παράθυρα δεν θα υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και ο εξαερισμός λειτουργεί στη συνήθη λειτουργία.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι εύκολος στην εγκατάσταση: δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε την κουκούλα με τον εξαερισμό, αρκεί μόνο να το εγκαταστήσετε στο επιθυμητό επίπεδο και να συνδέσετε την πρίζα.

  Ο σωστά τοποθετημένος καυστήρας κυκλοφορίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά παρά το μικρό του μέγεθος. Αυτές οι κουκούλες, χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, διακρίνονται από καλή μόνωση από θόρυβο.

  Τώρα οι πιο δημοφιλείς είναι οι κουκούλες που συνδυάζουν τόσο την έξοδο αέρα όσο και την κυκλοφορία του, οπότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει τον πιο κατάλληλο τρόπο για αυτόν.

  Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια

  Στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα για κάθε γούστο με βάση τις προτιμήσεις σας για τη διαμόρφωσή της, αλλά, κατά κανόνα, τα καλά μοντέλα δεν είναι φθηνά.

  Για να εξοικονομήσετε, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας, θα είναι λιγότερο δαπανηρή σε μια τιμή, εκτός από την κουκούλα που θα φτιάξετε μόνοι σας, θα είναι η ιδανική προσθήκη για την κουζίνα σας, σαν ένα έργο τέχνης.

  Ανεξάρτητα, είναι δυνατό να γίνει και ένα απόσπασμα παθητικού τύπου και ενεργό. Ας εξετάσουμε και τις δύο παραλλαγές.

  Για να φτιάξετε μια κουκούλα θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά και αξεσουάρ:

  • ψευδαργυρωμένο προφίλ σχήματος U, διαμέτρου 15 mm.
  • γυψοσανίδα, κασσίτερος, μη εύφλεκτο πλαστικό, παχύ φύλλο - οποιοδήποτε από τα υλικά αυτά για την κατασκευή του κιβωτίου.
  • βατόμουρο ή άλλο ηχομονωτικό υλικό.
  • Κυματοειδής σωλήνας με σωλήνα (σε περίπτωση που ο εξαερισμός βρίσκεται μακριά από την κουκούλα).
  • βαλβίδα ελέγχου
  • πείροι, διάτρητη γωνία, όργανα μέτρησης, καθώς και υλικά στόκωσης και βαφής και βερνικιού για την αναβάθμιση της κουκούλας.

  Πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την κουκούλα, πρέπει να σχεδιάσετε ένα μέρος για την τοποθέτησή της. Θα πρέπει να ακολουθεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 65 cm από την εστία, και το πλάτος της κουκούλας αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας.

  Είναι δυνατή η τοποθέτηση του απορροφητήρα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, εάν υπάρχει επίσης εξαερισμός. Σε περίπτωση που ο εξαερισμός είναι στην πλευρά, είναι απαραίτητο, με τη βοήθεια του αυλακωτού σωλήνα, να "τραβήξετε" την κουκούλα στο άνοιγμα αερισμού.

  Πολλοί άνθρωποι προμηθεύουν σπιτικά αερόσακους, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να θυμηθείτε τη γείωση. Επιπλέον, η κουκούλα απαιτεί ξεχωριστή έξοδο.

  Έχοντας αποφασίσει για μια θέση για μελλοντική εξόρυξη, μπορείτε να αρχίσετε να το κάνετε.

  Στο πρώτο στάδιο, κατασκευάστε ένα ορθογώνιο σκελετό από προετοιμασμένο γαλβανισμένο προφίλ, μιάμιση φορά μικρότερο από την πλάκα σας. Είναι απαραίτητο να το καρφώσετε στο ταβάνι με τη βοήθεια των πείρων.

  Περαιτέρω, σε ύψος 65 cm από την πλάκα, καρφί ένα άλλο προφίλ, ίσο με το πλάτος της πλάκας, σε οριζόντια θέση. Στη βάση αυτού του προφίλ επανασυναρμολογήσετε το πλαίσιο με τη μορφή του κουδουνιού με το πλάτος πλάκας, θα είναι ένα σχέδιο του σχεδιασμού. Για πρώτη φορά, που στο κάτω μέρος του πλαισίου, έτσι ώστε να μην πέσει ένα αντίγραφο ασφαλείας, και συνδέστε το ορθογώνιο πλαίσιο που έχετε συνδέσει με το ανώτατο όριο, από το κάτω μέρος από τα πλευρικά άκρα.

  Ο προκύπτων σκελετός με τη μορφή θόλου θα πρέπει να είναι γυψοσανίδες ή οποιοδήποτε άλλο πυρίμαχο υλικό.

  Όταν ο εξαερισμός δεν πάρει μέσα στο θόλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το gofroshlanga τραβήξτε την κουκούλα. Συνδέστε gofroshlang τέντωμα και το ακροφύσιο ετοιμάζω (αν κουκούλα κασσίτερος) ή κλειδαριά σφραγιστικό (όταν χρησιμοποιείται σαν ένα τέντωμα γυψοσανίδα υλικό).

  Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας από τον εξαερισμό ή από το δρόμο δεν διεισδύει μέσα από την κουκούλα στο διαμέρισμα, τοποθετήστε μια ειδική βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Σε περίπτωση που η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, ως τελικό στάδιο θα βελτιωθεί μόνο. Οι γωνίες της καλύπτρας πρέπει να καλύπτονται με γωνία μεταλλικού προφίλ ώστε να μην καταστρέφονται κατά τη λειτουργία. Διορθώστε όλες τις συνδέσεις και τα σημεία στερέωσης. Η έτοιμη κουκούλα μπορεί να βαφτεί με χρώμα που σας αρέσει ή διακοσμείτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια κουκούλα που εναρμονίζει τέλεια το εσωτερικό με την κουζίνα σας.

  Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε την κουκούλα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κουκούλα που αγοράσατε. Έχοντας διαβάσει τις παραπάνω πληροφορίες, δεν θα είναι δύσκολο.

  Η κύρια προϋπόθεση για την εγκατάσταση ενός τελικού καλύμματος είναι η τήρηση του κανόνα της θέσης του στο κέντρο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm από την πλάκα και το ηλεκτρικό μέρος πρέπει να είναι γειωμένο. Οι οδηγίες επισυνάπτονται σε αυτές τις κουκούλες, οπότε η τοποθέτηση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.

  Για την παραγωγή ενός ενεργού καλύμματος, θα απαιτήσετε επιπλέον την παλιά σας κουκούλα, η οποία είναι σε κατάσταση λειτουργίας ή ένα νέο, φθηνό, απλό μοντέλο. Το εκχύλισμα αυτό λαμβάνεται ως βάση.

  Έχοντας συλλέξει όλα τα βασικά στοιχεία του σχεδίου: υποδομή, μάσκα και κινητήρα κουκούλα - κάνει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από σανίδες και ασφαλίστε το στο έδαφος. Επιλέξτε τον τύπο του σκελετού με βάση το γενικό στυλ της κουζίνας και τις προσωπικές προτιμήσεις. Το κύριο πράγμα είναι ότι ένας αγωγός αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό. Καλύψτε τα πλευρικά τοιχώματα του θόλου με κόντρα πλακέ ή άλλο ελαφρώς πυρίμαχο υλικό. Μετά την ξήρανση της κόλλας, αλέστε την επιφάνεια, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του προϊόντος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση: τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο και τοποθετήστε τον αεραγωγό μέσα σε αυτήν.

  Μερικές φορές συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν λειτουργεί. Εάν γνωρίζετε την εσωτερική δομή της κουκούλας, τότε μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε τι έχει σπάσει σε αυτό. Η πιο συνηθισμένη αιτία αποτυχίας είναι ο ανεμιστήρας. Αρκεί να αφαιρέσετε το ελαττωματικό αντικείμενο και να το επιστρέψετε σε ειδικό για επισκευή.

  Αν έχετε μια τέτοια συσκευή που θέλετε και την κουκούλα, είναι σημαντικό να χρόνο για να παρακολουθεί την αλλαγή των φίλτρων και τον καθαρισμό του οργάνου από το κάψιμο και το λίπος.

  Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά ανάλογα με την περίοδο λειτουργίας τους. Υπάρχουν φίλτρα που εμφανίζουν την επιγραφή, καθώς είναι βρώμικα. Πλύνετε τα φίλτρα σε νερό με την προσθήκη σαπουνιού ή ειδικού καθαριστικού που αναφέρεται στις οδηγίες λειτουργίας του φίλτρου.

  Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με έναν λαμπτήρα που ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένος, ο καμένος λαμπτήρας μπορεί επίσης να αντικατασταθεί από τον εαυτό σας. Εάν το χειριστήριο αφής αποτύχει, θα χρειαστεί η βοήθεια ενός ειδικού.

  Καθαρίστε και τις κουκούλες, πρέπει να κάνετε τακτικά και εξαιρετικά προσεκτικά.

  Αυτοί είναι όλοι οι βασικοί κανόνες φροντίδας για κουκούλες κουζίνας και χαρακτηριστικά επισκευής. Έτσι, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της αποτυχίας, μπορείτε να επισκευάσετε σχεδόν οποιαδήποτε κουκούλα.

  Τα μοντέρνα μοντέλα των κουκούλες είναι εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη ή πίνακα ελέγχου. Τώρα, η οικοδέσποινα δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τη στιγμή που το φαγητό μαγειρεύεται πλήρως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιακόπτη και η κουκούλα θα σταματήσει την κατάλληλη στιγμή.

  Αγοράστε έτοιμα κουκούλα, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ή να φτιάξετε το δικό σας πρωτότυπο εσωτερικό στοιχεία, ο καθένας αποφασίζει για τους δικούς τους, το πιο σημαντικό, ότι η κουκούλα θα κρατήσει τον αέρα καθαρό, και η ατμόσφαιρα του ένα ζεστό σπίτι.

  Κουζίνες: παραγωγή

  Προκειμένου να γίνει σωστά ο απορροφητήρας κουζίνας, δεν απαιτείται επαγγελματική εκπαίδευση στα κτίρια. Αρκεί μόνο να μελετήσουμε προσεκτικά τα υλικά που περιγράφονται παρακάτω.

  Σχέδιο της αρχής του καθαρισμού του αέρα: α - ρέει? b - κυκλοφορικό.

  Ένα πολύ κοινό φαινόμενο είναι όταν ξεκινάτε την επισκευή της κουζίνας και εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι η κουκούλα κουζίνας δεν ταιριάζει σε μέγεθος ή σχεδιασμό καθόλου. Φυσικά, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα φέρει χαρά. Και η λύση του θα είναι απαραίτητη. Κάνοντας τον κουζινάκι τον εαυτό σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε σημαντικά τα οικονομικά σας, τα οποία θα δαπανηθούν για την αγορά του τελικού προϊόντος. Αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να φτιάξετε την κουκούλα από το να εγκαταστήσετε το αντίστοιχο εργοστάσιο.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις κουκούλες

  Θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί αυτό το μηχάνημα. Από μόνη της, η λέξη "εξάτμιση" σημαίνει μια διαδικασία κατά την οποία κάτι είναι τεντωμένο. Και αυτό "κάτι" - αέρας με ρύπανση.

  Οι περισσότερες κουκούλες δεν ρίχνουν μόνο τον βρώμικο αέρα, επεξεργάζονται με φίλτρα και αφήνουν πίσω, έχουν ήδη καθαριστεί. Ορισμένα μοντέλα απλώς αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού στο οποίο είναι συνδεδεμένα.

  Σημαντικό! Εάν αποφασίσετε να κάνετε την κουκούλα μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί του σπιτιού σας είναι σε καλή κατάσταση.

  Σχέδιο εγκατάστασης του καλύμματος.

  Σε περίπτωση που ο αερισμός έχει βουλώσει ή έχει μολυνθεί εν μέρει, μειώνεται η ισχύς έλξης. Και μερικές φορές εντελώς απούσα. Κατά συνέπεια, η κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο της στο μέγιστο επίπεδο. Για να βοηθηθεί η εργασία της συσκευής, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού και κατά τη διάρκεια της εργασίας να κάνετε επιπλέον ροή αέρα στην κουζίνα.

  Κανόνας: Εάν το σπίτι σας έχει παράθυρα με αυξημένη στεγανότητα, ρυθμίστε τον τρόπο ελάχιστου εξαερισμού χρησιμοποιώντας ειδικές βαλβίδες εξαερισμού.

  Είδη κουκούλας:

  • ενεργό.
  • παθητικό.

  Ο πρώτος τύπος κουζινών κουζίνας περιλαμβάνει συσκευές στις οποίες είναι ενσωματωμένος ένας ηλεκτρικός κινητήρας. Έχουν καθιερωθεί ως εξαιρετικές συσκευές έλξης. Αλλά έχουν και ελλείψεις. Για παράδειγμα, ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

  Η δεύτερη επιλογή είναι ένα απλούστερο μοντέλο σχεδίασης. Η αρχή της λειτουργίας είναι η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα με τη βοήθεια ενός εσωτερικού κινητήρα και ενός ανεμιστήρα. Αλλά μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιοτική λειτουργία της συσκευής είναι η συντήρηση του συστήματος εξαερισμού σε ιδανική τεχνική κατάσταση.

  Κουζίνες: συστάσεις

  Προκειμένου να γίνει ένα τέτοιο μοντέλο, θα είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν τα υλικά και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την εργασία.

  Κατάλογος εργαλείων και υλικών εργασίας:

  Εξαρτήματα για κουκούλες.

  • γυψοσανίδες τύπου ανθεκτικότητας στην υγρασία.
  • γαλβανισμένα προφίλ.
  • διάτρητη γωνία.
  • κυματοειδές σωλήνα.
  • στοιχεία για συνδετήρες.
  • υλικό για μόνωση κυματοειδούς?
  • στόκος ·
  • βαφή?
  • επένδυση για γωνίες.
  • κατσαβίδι?
  • διατρητής;
  • επίπεδο κτιρίου ·
  • σπάτουλα?
  • βούρτσες ζωγραφικής.

  Διαδικασία παραγωγής ενός εκχυλίσματος

  Μπορεί να χωριστεί σε στάδια:

  Σχέδιο καλύμματος εργασίας.

  1. Το πρώτο στάδιο είναι η προετοιμασία υλικών και εξοπλισμού. Εάν κάτι από τη λίστα δεν υπάρχει, θα πρέπει να επισκεφθείτε το κατάστημα οικοδομών. Τα όργανα μπορούν να ενοικιαστούν.
  2. Το δεύτερο στάδιο είναι η σήμανση. Για να μην χαλάσετε την αισθητική εμφάνιση του δωματίου, θα πρέπει να μετρήσετε προσεκτικά. Θα χρειαστεί να εξοπλίσετε όχι μόνο την κουκούλα. Θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα. Μπορεί να μεταμφιεστεί απαλά χρησιμοποιώντας γυψοσανίδες. Η απλούστερη εκδοχή της σήμανσης επιτυγχάνεται όταν η οπή εξαερισμού είναι κατασκευασμένη από πάνω από την πλάκα. Όταν η τρύπα βρίσκεται σε άλλο μέρος της κουζίνας, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα κουτί στο οποίο θα τοποθετηθεί ο σωλήνας αεραγωγού. Συμβουλές! Εάν η κουζίνα σας σχεδιάζει να τελειώσει την οροφή με γυψοσανίδες, μπορείτε να κρυώσετε μερικώς τον αγωγό αέρα κάτω από αυτό.
  3. Το τρίτο στάδιο είναι η δημιουργία ενός πλαισίου για τον αεραγωγό. Αυτό απαιτεί γαλβανισμένα μεταλλικά προφίλ. Με τη βοήθεια αγκυρών στερεώνονται γύρω από την περίμετρο του μελλοντικού αεραγωγού. Είναι καλό αν ο σωλήνας πηγαίνει ευθεία. Σε περίπτωση που αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατή, το προφίλ πρέπει να σταθεροποιηθεί με κάμψη στα απαιτούμενα μέρη. Η διάταξη του αεραγωγού εφαρμόζεται στην οροφή. Το πρώτο προφίλ, το οποίο χρησιμεύει ως αρχή, ορίζεται σε διάφορα ξεχωριστά μέρη. Συνδέονται επίσης με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
  4. Το τέταρτο στάδιο είναι η ολοκλήρωση των εργασιών σχετικά με τη διάταξη του κιβωτίου γυψοσανίδας. Για να ολοκληρώσετε την εργασία, θα χρειαστεί να διορθώσετε τον δεύτερο πίνακα από το πρωτεύον προφίλ στα ήδη εκτεθειμένα εξαρτήματα που κρέμονται. Το χρησιμοποιήσατε ως σημείο εκκίνησης για έργα. Όταν το κάτω μέρος είναι έτοιμο, τοποθετούνται σε αυτό ψαλίδια εγκάρσιου τύπου. Πρέπει επίσης να είναι γύψος.
  5. Το πέμπτο στάδιο είναι ο σχηματισμός της κουκούλας. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί όλη η σκληρή δουλειά, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της κουκούλας. Στους τοίχους της κουζίνας έχει στερεωθεί το κάτω μέρος της μελλοντικής συσκευής. Εκτελείται επίσης από το προφίλ. Εάν η κουζίνα σας έχει μια θέση εξόρυξης, αυτό θα διευκολύνει επιπλέον την εργασία. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να συνδέσετε επιπλέον το κάτω μέρος στο κύριο κουτί από τις πλευρές. Όλα τα μέρη του καλύμματος κόβονται από το μεταλλικό προφίλ και συνδέονται με τον πυθμένα. Για να καταστεί η κατασκευή πιο άκαμπτη, θα πρέπει να ενισχυθούν οι πλευρές με σταυροί. Είναι επίσης κατασκευασμένα από προφίλ.
  6. Το έκτο στάδιο είναι η σύνδεση του αεραγωγού με το σύστημα εξαερισμού. Αυτό γίνεται με κυματοειδή σωλήνα. Σημαντικό! Για να εξάγετε την κουκούλα με ελάχιστο θόρυβο, ο σωλήνας αεραγωγού θα πρέπει να τυλίγεται με ένα υλικό με αυξημένο επίπεδο ηχομόνωσης. Εάν έχετε ελέγξει το σύστημα εξαερισμού σας και γνωρίζετε τη δυσλειτουργία του, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Θα καθαρίσουν τα κανάλια, τα οποία, με τη σειρά τους, θα εξασφαλίσουν καλή πρόσφυση στο μέλλον στον εξαερισμό.
  7. Στάδιο επτά - φινίρισμα. Για να εκτελέσετε τη διαδικασία φινιρίσματος της κουκούλας, το σώμα και το κουτί στο οποίο είναι τοποθετημένος ο αγωγός αέρα είναι επικαλυμμένα με γυψοσανίδα. Στη συνέχεια τοποθετήστε το στόκο στην τελική δομή. Με τη βοήθειά του, τα στοιχεία στερέωσης και οι ραφές γυψοσανίδων καλύπτονται. Μετά από αυτό, η κουκούλα μπορεί να βαφτεί. Μερικοί προτιμούν άλλες επιλογές για τη διακόσμηση αυτής της συσκευής κουζίνας.

  Η διάταξη των πριζών στην κουζίνα.

  Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι ιδανικός τόσο για ενεργό όσο και για παθητικό τέντωμα. Εάν επιλέξετε τον πρώτο τύπο, πρέπει να τοποθετηθεί ένας ηλεκτρικός κινητήρας μέσα στο περίβλημα. Θα πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο.

  Η δεύτερη έκδοση της αυτόματης κουκούλας είναι από κόντρα πλακέ. Αυτός ο απορροφητήρας χρησιμοποιείται μόνο για τον ενεργό τύπο συσκευών.

  Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα μοντέλο εξόρυξης μιας μικρής τιμής ή να βρείτε μια παλιά μονάδα, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ καλά.

  Πώς να φτιάξετε ένα πλαίσιο για κουκούλες: χαρακτηριστικά

  Για να εκτελέσετε εργασίες για την ολοκλήρωση της εμφάνισης της μελλοντικής συσκευής, θα χρειαστεί να εκτελέσετε την εργασία:

  Το σχέδιο της κουκούλας με τα χέρια τους.

  1. Συναρμολόγηση του κύριου σώματος. Με άλλα λόγια, ένας ηλεκτρικός κινητήρας και μια σχάρα τοποθετούνται στο κάτω μέρος.
  2. Κανόνας! Μην ανησυχείτε αν το εξωτερικό δεν φαίνεται παρών. Στο τέλος της εργασίας, όλες οι ανωμαλίες και ελαττώματα θα εξαφανιστούν λόγω του δέρματος.
  3. Το πλαίσιο είναι προσαρτημένο στη βάση. Επιλέγετε τον εαυτό σας με βάση τις ανάγκες σας. Το κύριο πράγμα είναι να υπάρχει ένας σωλήνας αεραγωγού μέσα.
  4. Από το κόντρα πλακέ κόβονται λεπτομέρειες για το φινίρισμα της κουκούλας. Επικόλλησαν το πλαίσιο.
  5. Μετά την ξήρανση της κόλλας, το κοντραπλακέ είναι αλεσμένο και στόκος στόκος.
  6. Στο τέλος της εργασίας, το τελικό προϊόν είναι βαμμένο στην επιθυμητή σκιά.

  Όταν η κουκούλα είναι έτοιμη, πρέπει να σταθεροποιηθεί.

  Εάν δεν χρησιμοποιήσατε μια νέα κουκούλα, χρησιμοποιήστε παλιά εξαρτήματα.

  Εάν δεν είναι διαθέσιμα, αγοράστε καινούργια στο κατάστημα του κτιρίου. Όταν η κουκούλα είναι τοποθετημένη, παραμένει μόνο για να συνδεθεί με τον αεραγωγό και το σύστημα εξαερισμού.

  Περνώντας λίγο χρόνο και προσπάθεια, θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα σας ευχαριστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

  Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

  Περιεχόμενα:

  Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

  Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

  • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
  • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

  Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

  Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

  Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

  • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
  • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
  • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
  • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
  • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

  Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

  Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

  Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

  Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

  Κατανάλωση ισχύος

  • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
  • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
  • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

  Τρόποι λειτουργίας

  • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

  Επίπεδο θορύβου

  • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
  • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

  Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

  Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

  • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

  Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

  • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
  • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
  • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
  • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
  • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

  Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

  • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

  Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

  • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
  • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
  • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
  • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

  • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

  Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

  • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
  • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
  • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

  • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
  • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
  • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
  • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
  • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
  • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
  • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

  Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

  • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

  Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

  • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
  • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
  • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

  Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

  • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
  • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

  Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

  Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

  Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

  • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
  • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
  • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
  • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

  Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.