Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα συνεπάγεται τη σύνδεσή της με τον αερισμό και την παροχή ρεύματος. Η συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα είναι εγκατεστημένη, πάνω από τους ηλεκτρικούς φούρνους, και πάνω από το αέριο. Το κύριο πράγμα είναι να εξετάσει το ύψος του θόλου όταν εγκαθιστά τη δομή. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει μόνος σας, χωρίς προσφυγή σε ειδικούς των οποίων οι υπηρεσίες είναι δαπανηρές.

Κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό

Αυτά είναι απορροφητήρες παροχής αέρα. Δουλεύουν στον τρόπο εκκένωσης του αέρα στον αγωγό αέρα. Τέτοια μοντέλα αντιμετωπίζουν 100% την απομάκρυνση των μυρωδιών και του ατμού από την παρασκευασμένη τροφή. Επίσης στις αλυσίδες λιανικής πώλησης μπορούν να βρεθούν σύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα συνδυασμένου τύπου. Μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο ανακύκλωσης του αέρα και να εκκενώσουν αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Ταξινόμηση των απορροφητών σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης

 • Ενσωματωμένο. Τοποθετείται στο ντουλάπι της κουζίνας, τοποθετημένο πάνω από τη σόμπα.
 • Αναρτήθηκε. Εγκατεστημένο στον τοίχο.
 • Νησί. Είναι στερεωμένα στο ταβάνι. Βρίσκεται στη μέση του δωματίου.
 • Γωνία. Τοποθετείται στη γωνία.

Οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα μοντέλα για προσαρμοστικότητα σε συγκεκριμένο δωμάτιο και δομή πρέπει να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας.

Ποια εργαλεία θα απαιτηθούν;

 • Punch.
 • Κλειδιά.
 • Σφυρί.
 • Κατσαβίδι.
 • Ρουλέτα.
 • Το επίπεδο.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Μια επίπεδη κουκούλα τοποθετείται σε προκατασκευασμένο ντουλάπι χωρίς κατώτατο σημείο. Τοποθετείται στο επίπεδο του μεσαίου ράφι. Οι διαστάσεις του ντουλαπιού και του καλύμματος πρέπει να ταιριάζουν. Για να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στον πίνακα, γίνονται δύο τρύπες στο μεσαίο ράφι και στην οροφή του ενσωματωμένου ακουστικού.

Μετρώντας την απαιτούμενη απόσταση (όχι μικρότερη από 75 cm) την απόσταση από την επιφάνεια της πλάκας μέχρι την κουκούλα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση της κουκούλας. Στον τοίχο πρέπει να σημειώσετε τα σημεία στερέωσης. Χρησιμοποιώντας ένα puncher, γίνονται οπές για πλαστικούς πείρους. Με τη βοήθεια 2 βιδών, τοποθετείται μια επίπεδη κουκούλα. Η κατασκευή του θόλου θα πρέπει να στερεώνεται αξιόπιστα με τουλάχιστον 4 συνδετήρες.

Ποια ικανότητα θα πρέπει να αντληθεί;

Οι απαιτούμενες λειτουργικές δυνατότητες της συσκευής καθαρισμού του αέρα μπορούν να υπολογιστούν με τον τύπο:

Q - βέλτιστη ισχύς σχεδίασης

S είναι η περιοχή του δωματίου,

h - ύψος οροφής της κουζίνας,

Δώστε προσοχή! Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάζει 12 φορές την ώρα (υγειονομικές απαιτήσεις) - γι 'αυτό και ο τύπος περιέχει τον δείκτη 12. Digit 1.3 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθεμάτων. Περιλαμβάνει τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου, το μήκος και τη μόλυνση του ανοίγματος, το μήκος και την καμπή του αεραγωγού.

Επίσης για υπολογισμούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική αριθμομηχανή στην ιστοσελίδα μας.

Ποιος πρέπει να είναι ο αγωγός αέρα

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί ή μεταλλικοί (κυματοειδείς) αγωγοί.

Πλαστικά

Πιο συχνά εγκαταστήστε πλαστικούς σωλήνες - είναι ελαφρύ, με καλή μόνωση θορύβου, εύκολο να συναρμολογηθεί. Οι σωλήνες από PVC μπορούν να είναι κυκλικοί ή ορθογώνιοι. Η εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού γίνεται στην κορυφή πάνω από τα κρεμαστά ντουλάπια της κουζίνας. Κατά την αγορά πλαστικών σωλήνων, είναι απαραίτητο να αγοραστούν οι μεταβάσεις και το στεγανωτικό σχήματος "G".

Gofra

Επίσης, για να συνδέσετε τον απορροφητήρα με τον εξαερισμό στην κουζίνα, χρησιμοποιούνται κυματοειδείς αγωγοί - πρόκειται για μια πιο οικονομική επιλογή σε σύγκριση με τα υλικά PVC. Οι πτυχώσεις είναι κατασκευασμένες από λεπτό στρώμα αλουμινίου. Σε περίπτωση μόνωσης με θόρυβο, το υλικό αυτό είναι πολύ χειρότερο από το πλαστικό. Οι προσαρμογείς δεν χρειάζεται να αγοράζονται, οπότε η στερέωση παρέχεται μέσω σφιγκτήρων. Το Gofra εκτείνεται στο επιθυμητό μέγεθος. Κατά την εγκατάσταση είναι καλύτερο το "ακορντεόν" να είναι καλά τεντωμένο - το επίπεδο θορύβου θα πέσει σημαντικά.

Χαρακτηριστικά των αγωγών εξαερισμού της συσκευής

Η διάμετρος του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του αγωγού. Εάν ο σωλήνας εξάτμισης είναι μικρότερος, τότε ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία και αυτό θα οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα του ανεμιστήρα. Ένας σωλήνας μικρότερης διαμέτρου επηρεάζει επίσης τη μόνωση του θορύβου - όταν ο εξοπλισμός λειτουργεί, το επίπεδο θορύβου αυξάνεται πολλές φορές.

Είναι απαραίτητο όλες οι γωνίες στροφών κατά την εγκατάσταση των αεραγωγών να είναι περισσότερο από 90 μοίρες. Το έργο του εξαερισμού εξαρτάται από αυτό. Και ο αριθμός αυτών των πολύ καμπυλών πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαγωγής για τον καθαρισμό του αέρα εξαρτάται από αυτό. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε πλαστικά συστήματα με κυκλική διατομή. Σε αυτά όχι μόνο δεν θα εγκατασταθούν βρωμιά και σκόνη, αλλά και η αντίσταση είναι μικρότερη όταν περνάει τις μάζες του αέρα.

Σημαντικό! Στο σχέδιο υπάρχει επίσης η εγκατάσταση βαλβίδων - πλαστικών ή φιλμ.

Εγκατάσταση της υποδοχής

Πριν συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να προσέξετε την παρουσία της εξόδου. Στην ιδανική περίπτωση, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένο ειδικό. Ωστόσο, στην πράξη, όπως είναι γνωστό, αρκετά συχνά είναι απαραίτητο και να το διεξάγουμε ανεξάρτητα. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τους κανόνες της προσωπικής ασφάλειας, είναι υποχρεωτική η συμμόρφωση με τα πρότυπα αυτά:

 • Socket συναρμολογείται στη θέση των μονάδων ντουλάπια κουζίνας -ον απόσταση 5 cm ή κοντά στον άξονα αερισμού - 20 εκατοστά.
 • Μην τοποθετείτε την πρίζα σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα από την επένδυση δαπέδου.
 • Μια συσκευή γείωσης με ισχύ ρεύματος τουλάχιστον 15 A είναι υποχρεωτική.
 • Η πρίζα που προορίζεται για εξαγωγή πρέπει να είναι 15 αμπέρ και μεγαλύτερη.
 • Κατά τη σύνδεση σε μια πρόσθετη πρίζα υπολογίζεται η συνολική ισχύς όλων των συνδεδεμένων συσκευών (όχι περισσότερο από 4 kW). Αν οι δείκτες είναι υψηλότεροι, τότε η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε ξεχωριστή γραμμή.

Σημαντικό! Απαγορεύεται η τοποθέτηση της εξόδου στο νεροχύτη ή στις ηλεκτρικές κουζίνες αερίου / ηλεκτρικού. Μην τοποθετείτε την πρίζα πίσω από την κουκούλα. Μην εγκαταστήσετε μια πρίζα με ρεύμα μικρότερο από αυτό που απαιτείται για αυτή τη συσκευή. Τα καλώδια πρέπει να είναι διπλής μόνωσης.

Πώς να συνδέσετε τον καπό με τον αεραγωγό

 • Πριν συνδέσετε την κουκούλα στο κουτί εξαερισμού, είναι απαραίτητο να προ-αγοράσετε τη διάμετρο του κυματοειδούς τμήματος, που είναι κατάλληλη για αυτό το μοντέλο, σφιγκτήρες, σφραγιστικό.
 • Η αυλάκωση εισάγεται στις προκατασκευασμένες οπές του περιβλήματος.
 • Ένα ντουλάπι με αγωγό διοχετεύεται στον τοίχο.
 • Ο αγωγός του καλύμματος συνδέεται με τον αγωγό εξαερισμού.
 • Για να τραβήξετε την κουκούλα στον εξαερισμό, είναι απαραίτητο να λυγίσετε την αυλάκωση στην έξοδο του κρεμασμένου ντουλαπιού της κουζίνας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πλαστικά στοιχεία σύνδεσης για σωλήνες.
 • Για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων επεξεργάζονται με σιλικόνη. Η στεγανοποίηση του συστήματος εξαερισμού σας επιτρέπει να χειρίζεστε την κουκούλα χωρίς επιπλέον κόστη.

Σημαντικό! Ο αυλακωτός σωλήνας ή ο σωλήνας από PVC στερεώνονται με προσαρμοστές ή σφιγκτήρες. Η σφράγιση σε αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να γίνει. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο προσαρμογέας αντιστοιχεί στο μέγεθος της κουκούλας.

Σύνδεση των κουκούλες κουζίνα αερισμός γίνεται υπό ορισμένες παραμέτρους, ήτοι -.. η απόσταση μεταξύ της κουζίνας αερίου και της συσκευής σχέδιο πρέπει να είναι 90 εκατοστά Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική 70 εκατοστών δεν πρέπει να παραμεληθεί Τα πρότυπα αυτά. Η ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου θα πρέπει να είναι 75 cm, και για τα ηλεκτρικά τουλάχιστον - 65 εκατοστά.

Κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στη μονάδα εξαερισμού, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η τρύπα εξαερισμού δεν συμπίπτει πλήρως, γι 'αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε μια ειδική σχάρα. Έχει μια ειδική βαλβίδα, καθώς και ένα σημείο στερέωσης για τον αγωγό αέρα. Όταν λειτουργεί η κουκούλα, η βαλβίδα κλείνει και όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, η βαλβίδα ανοίγει για να διευκολύνει τον φυσικό αερισμό. Εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας, τοποθετείται στον αγωγό μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τον εξαερισμό, ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό; Όλος ο εξαερισμός πρέπει να είναι κρυμμένος κάτω από ένα προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο μπορεί να φτιαχτεί σύμφωνα με το χρώμα της μονάδας κουζίνας. Συχνά χρησιμοποιείται λεπτό πλαστικό για το σκοπό αυτό. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού. Όλα τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να ασφαλίζονται με ασφάλεια, έτσι ώστε η κουκούλα να μην κουδώνει κατά την εργασία.

Πώς να συνδέσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα με τον εξαερισμό: ένας οδηγός εργασίας

Η τέλεια σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό θα διασφαλίσει την πλήρη αποστράγγιση των πτητικών ουσιών που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα. Δεν είναι όλοι ευχάριστοι και χρήσιμοι, πολλοί είναι τοξικοί και έχουν αρνητική επίδραση στην αίσθηση της όσφρησης. Πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα εξολκέα με την απομάκρυνσή τους και κανείς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Επιθυμώντας να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα, σας προσφέρουμε να διαβάσετε ένα πολύ χρήσιμο άρθρο. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό τύπο συσκευής και να εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης χωρίς σφάλμα. Οι πληροφορίες μας θα είναι χρήσιμες όχι μόνο σε ανεξάρτητους δασκάλους, αλλά και σε όσους θέλουν να ελέγξουν τους μισθωμένους εργαζόμενους.

Ο συντάκτης του άρθρου περιγράφει λεπτομερώς τις ποικιλίες των κουζινών κουζίνας, επιλογές τοποθέτησης για διάφορες δομές. Η διαδικασία σύνδεσης της συσκευής εξάτμισης με τον εξαερισμό είναι απολύτως αποσυναρμολογημένη. Ως εξαιρετικό ενημερωτικό συμπλήρωμα στο κείμενο, χρησιμοποιούνται φωτογραφικές επιλογές και οδηγίες βίντεο.

Τύποι συσκευών εξάτμισης

Για να βελτιώσετε το μικροκλίμα και να απαλλαγείτε από το δωμάτιο από τις μυρωδιές, οι αιθάλες και οι καπνοί χρησιμοποιούσαν κουκούλα κουζίνας. Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, μπορεί να αφαιρέσει τον αέρα εξαγωγής, να τον καθαρίσει ή να λειτουργήσει εναλλάξ σε κάθε μία από αυτές τις δύο λειτουργίες.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εξοπλισμός εκκενώνει τις μάζες του αέρα από το δωμάτιο στην ατμόσφαιρα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό σωλήνα - αγωγό αέρα.

Τα μοντέλα του δεύτερου τύπου επανακυκλοφορούν. Για την πλήρη λειτουργία τους, δεν θα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού.

Χρειάζονται ενέργεια για να τραβούν τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος, για παράδειγμα, συσσωρεύεται πάνω σε ένα τηγάνι, τηγανίζοντας τις πατάτες. Μέσα στη συσκευή υπάρχουν σωματίδια λίπους, αιθάλης και μυρωδιά του φαγητού.

Ο πρώτος που παίρνει τον εαυτό σας είναι η επίδραση του φίλτρου λίπους, έρχεται στη συνέχεια η στροφή του φίλτρου άνθρακα. Είναι αυτός που απορροφά όλες τις ακαθαρσίες και δίνει τον καθαρό αέρα πίσω στο δωμάτιο, απελευθερώνοντάς τον μέσα από τις μικρές τρύπες που υπάρχουν στο σώμα.

Ο τρίτος τύπος είναι τα συνδυασμένα μοντέλα. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε λειτουργία βρύσης όσο και σε κατάσταση καθαρισμού. Στην πρώτη περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του κουζινέτα θα χρειαστεί τη σύνδεσή του με τον εξαερισμό. Και στη δεύτερη - εγκατάσταση του φίλτρου καθαρισμού.

Επιλέξτε τη σωστή επιλογή για χρήση. Και ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής, οι ρυθμίσεις της ενδέχεται να διαφέρουν.

Για παράδειγμα, για τους εκχυλιστές με καθεστώς καθαρισμού από την LEX, ο κατασκευαστής συνιστά την πρώτη εγκατάσταση φίλτρων άνθρακα. Στη συνέχεια, πάρτε τα βύσματα που συνοδεύουν τον εξοπλισμό εξαγωγής και κλείστε το πλευρικό και το πάνω άνοιγμα, το οποίο προορίζεται για σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.

Εκτός από την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες διαφέρουν στην επιλογή εγκατάστασης - μπορούν να ενσωματωθούν και να ανοίξουν.

Και όλοι διαφέρουν με τη μορφή στην οποία εξαρτάται η πιθανή θέση του εξοπλισμού εξάτμισης.

Πώς να κανονίσετε μια κουκούλα με σύνδεση στον εξαερισμό στην κουζίνα σας

Στα περισσότερα πολυώροφα κτίρια υπάρχει σταθερό σύστημα αερισμού και εξαερισμού. Έχει έξοδο σε κάθε διαμέρισμα στο μπάνιο και στην κουζίνα. Ως εκ τούτου, οι ενοικιαστές μπορούν να συνδεθούν με αυτό και να παρέχουν την κατοίκηση με καθαρό αέρα και πρόσθετη άνεση.

Ο κύριος εξαερισμός είναι στην κουζίνα. Αυτό το δωμάτιο είναι ιδιαίτερα ενεργά κορεσμένο με επιβλαβή, υγρό αέρα, που σχηματίζεται κατά το μαγείρεμα, και τα λίπη, που ψεκάζονται από το τηγάνισμα. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα, ώστε να απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές. Αυτός ο ρόλος έχει ανατεθεί στην κουκούλα κουζίνας, που συνδέεται με το γενικό σύστημα εξαερισμού του σπιτιού ή λειτουργεί αυτόνομα.

Οι κατασκευαστές παράγουν διαφορετικούς απορροφητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω από τις πλάκες και τις επιφάνειες μαγειρέματος και διαθέτουν έξοδο στο σύστημα εξαερισμού. Με την αγορά αυτής της συσκευής, ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να παρέχει υπηρεσίες για εγκατάσταση από τους επαγγελματίες του. Ωστόσο, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με τον κεντρικό εξαερισμό από τα ίδια τα χέρια, γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης αυτών των εργασιών.

Πώς λειτουργεί ο απορροφητήρας

Κουκούλες κουζίνας - μια απλή κατασκευή της δομής. Αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

Η αρχή της συσκευής είναι να δημιουργήσει ένα ρεύμα αέρα. Προωθεί τη διέλευση "βρώμικου" αέρα μέσω του συστήματος διήθησης και τον καθαρισμό του από ακαθαρσίες.

Από τα λειτουργικά χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών είναι δύο τύπων.

 1. Οι απορροφητήρες κυκλοφορίας απορροφούν τον αέρα της κουζίνας, κορεσμένο με επιβλαβή συστατικά, χάρη στο σχέδιο που παράγεται από τους ανεμιστήρες. Περνώντας μέσα από το σύστημα καθαρισμού, οι μάζες του αέρα επιστρέφουν πίσω στο δωμάτιο απόλυτα καθαρό. Στη συσκευή τύπου κυκλοφορίας λειτουργούν δύο φίλτρα: ο ένας δεσμεύει λίπος και αιθάλη και ο άλλος - οσμές. Το πρώτο είναι κατασκευασμένο από ύφασμα μη υφασμένο ή sintepon. Σε ορισμένα μοντέλα, αντικαθίσταται από μεταλλική έκδοση. Για μακροχρόνια λειτουργία της συσκευής, τα φίλτρα τροποποιούνται περιοδικά. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον δαπάνες για τη συντήρηση του καλύμματος κυκλοφορίας και το καθιστά λιγότερο δημοφιλή.
 2. Πιο πρακτικό και αποτελεσματικό είναι μια συσκευή ροής. Στο έργο του, "βρώμικος" αέρας από την κουζίνα βγαίνει στο δρόμο, χωρίς να επιστρέψει στο δωμάτιο. Δεν χρησιμοποιεί φίλτρο άνθρακα. Αντικαθίσταται από ένα ειδικό στοιχείο συλλογής λίπους και μια ενδιάμεση στρώση, η οποία προστατεύει τα μέρη του συστήματος από ακαθαρσίες και γράσα. Τα μοντέλα, όπου δεν ισχύουν, απαιτούν ειδικές συνθήκες συντήρησης: πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά. Μια οικιακή συσκευή με ένα τέτοιο σύστημα καθαρισμού αέρα είναι η καλύτερη επιλογή για το μαγείρεμα στο σπίτι.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού με τα χέρια σας εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι κατασκευαστές παράγουν διαφορετικά μοντέλα:

Κάθε μία από αυτές μπορεί να κυκλοφορεί ή να ρέει.

Η εγκατάσταση οικιακού καθαρισμού αέρα για τους ειδικούς δεν είναι πολύ δύσκολη. Αν θέλετε να το συνδέσετε μόνοι σας, οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος πρέπει να λάβουν υπόψη σημαντικά σημεία.

 • Ο απλούστερος τρόπος σύνδεσης της κουκούλας στην έξοδο εξαερισμού είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα. Aesthetes, δεν ταιριάζει, γιατί καταστρέφει την εμφάνιση της κουζίνας. Όταν οι αυλακώσεις σκουριάζουν έντονα, προκαλεί δυσφορία.
 • Μερικές φορές είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στον σχεδιασμό του καλύμματος στη θέση του, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της δομής του στατικού αερισμού. Μπορεί να φράξει ή να υποστεί βλάβη λόγω παρατεταμένης αδράνειας. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούν οι δεξιότητες της ανασυγκρότησης των οικιακών συσκευών και ορισμένων εργαλείων.
 • Εάν εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα κουζίνας μόνοι σας, πρέπει να μετρήσετε σωστά, να λάβετε υπόψη το ύψος των οροφών και τις διαστάσεις του χώρου, τη θέση της ηλεκτρικής πρίζας για τη σύνδεση της τροφοδοσίας στο φίλτρο αέρα. Αυτό θα επιτρέψει στον κώνο να οδηγηθεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα στην οπή αερισμού.
 • Εγκαθιστώντας τον εαυτό σας καθαριστικό αέρα, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένας μεγάλος αριθμός συνδέσεων και στροφών οδηγεί σε δυσλειτουργία του συστήματος. Η γωνία σύνδεσης των σωλήνων κατά 90 μοίρες θα δημιουργήσει πρόσθετα φορτία στη συσκευή. Μπορεί να λειτουργήσει εσφαλμένα και να αποτύχει γρήγορα.

Εγκατάσταση και σύνδεση κουζινών κουζίνας στον εξαερισμό

Κρεμάστρα τοίχου

Η πιο συνηθισμένη παραλλαγή της συσκευής για τον καθαρισμό του αέρα είναι η αγορά και η τοποθέτηση μιας συσκευής που τοποθετείται σε τοίχο.

 • Στην επιφάνεια του τοιχώματος πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος της πλάκας, μετρώνται οι θέσεις στερέωσης του κιβωτίου.

Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι γενικά αποδεκτοί κανόνες για τη θέση του οργάνου: η απόσταση από το κατώτερο επίπεδο του απορροφητήρα στη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 cm, για την ηλεκτρική στάθμη - 65 cm.

 • Σε αυτή τη σήμανση, ανοίξτε τρύπες στις οποίες έχουν εισαχθεί τα καρφιά-καρφιά.
 • Σε αυτά στις οπές στερέωσης στο ίδιο το κιβώτιο βιδώστε βίδες, στερεώνοντας την κύρια συσκευή.
 • Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον σωλήνα εξαερισμού, συνδυάζοντας την τρύπα στο κουτί με την έξοδο αερισμού στον τοίχο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σφιγκτήρα στερέωσης.
 • Όλες οι αρθρώσεις είναι γεμάτες με ερμητική ένωση.

Κατά την εγκατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν τη συσκευή και λάβετε υπόψη τη θέση της ηλεκτρικής πρίζας. Πιθανώς, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί μια πρόσθετη πηγή ενέργειας.

Ενσωματωμένη κουκούλα

Για να διασφαλίσετε ότι το φίλτρο αέρα δεν καταστρέφει τον εσωτερικό σχεδιασμό της κουζίνας, χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη μέθοδο εγκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή τοποθετείται σε ένα ερμάριο επίπλων εξοπλισμένο με πόρτες σύμφωνα με το γενικό σχέδιο των προσόψεων.

 1. Πρώτον, ένα ξύλινο κουτί με οπές για στοιχεία στερέωσης και μια έξοδο για σωλήνα εξαερισμού (κυματοειδής σωλήνας ή σωλήνας PVC) στερεώνεται στον τοίχο σε κανονικό ύψος.
 2. Εισάγεται στην ίδια τη συσκευή.
 3. Ένας σωλήνας είναι τοποθετημένος σε αυτό και εξάγεται μέσα από το άνοιγμα των επίπλων στην έξοδο αερισμού.
 4. Στο κιτ με την κουκούλα πωλείται συνήθως ειδικός σφιγκτήρας, ο οποίος βοηθά στη ρύθμιση των λεπτομερειών. Αν δεν έχετε, πρέπει να το αγοράσετε. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η διάμετρος και των δύο στοιχείων.
 5. Μετά τη διεξαγωγή και τον έλεγχο της λειτουργίας της συσκευής, οι πόρτες τοποθετούνται στο περίβλημα. Κρύβουν τελείως το φίλτρο αέρα και το σύστημα βρόγχου αέρα.

Η σύνδεση της κουκούλας κουζίνας με τον αερισμό με τα χέρια σας απαιτεί προσοχή και συμμόρφωση με τις οδηγίες. Αυτές οι αποχρώσεις θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος καθαρισμού του αέρα σε μια κατοικημένη περιοχή.

Αυτόματη σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα

Σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό στην κουζίνα με τα χέρια του πραγματοποιείται με πλαστικό αγωγό ή κυματοειδή αλουμίνιο.

Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη: τον τύπο της κουκούλας, τα χαρακτηριστικά εξαερισμού, την παροχή ρεύματος, την περιοχή του δωματίου και την επιφάνεια της πλάκας. Για ασφάλεια τοποθετήστε την προστασία από το ρεύμα, τη γείωση.

Περίληψη του άρθρου

Εξετάστε τους τύπους και τις αρχές της εργασίας

Σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, ένα κατακόρυφο κουτί άξονα για εξαερισμό αρχίζει στο υπόγειο και έχει θέα στην οροφή. Σε κάθε διαμέρισμα τα κλαδιά τελειώνουν σε πλέγματα.

Υπάρχουν τρία είδη εξαερισμού στα κτίρια:

 1. Η φυσική εκροή αέρα λόγω της πτώσης της πίεσης στα ορυχεία.
 2. Αναγκαστικό βύθισμα στους ανεμιστήρες για είσοδο και έξοδο αέρα. Με αυτόνομο σύστημα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί στην πρόσοψη του κτιρίου. Τοποθετούνται βαλβίδες παροχής. Με ένα κεντρικό δίκτυο στο σπίτι όλο το εικοσιτετράωρο δημιουργούν ένα σχέδιο τροφοδοσίας και μονάδες εξάτμισης.
 3. Συνδυασμένες επιλογές. Ο αέρας αναγκάζεται και φύγει φυσικά μέσα από τον άξονα. Στη δεύτερη παραλλαγή έρχεται μέσω των παραθύρων, προκύπτει από τους ανεμιστήρες εξαγωγής.

Η σύνδεση της κουκούλας με τα χέρια σας παραβιάζει τον τυπικό εξαερισμό. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τρυπείται μια τρύπα, αλλά το τμήμα του άξονα δεν αλλάζει. Για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα τοποθετήστε τη βαλβίδα-πυρόλυση. Αναστέλλει το στρόβιλο επιστροφής όταν λειτουργεί ο καπό. Αφού απενεργοποιηθεί, ανοίγει η βαλβίδα.

Ταξινόμηση Hood

Κατά την εγκατάσταση, λάβετε υπόψη την ποικιλία, τα χαρακτηριστικά της συσκευής, τον τύπο της προσάρτησης. Οι συσκευές εξάτμισης λειτουργούν σε δύο λειτουργίες καθαρισμού.

 • Αναγκαστική εκτροπή - οι μολυσμένες ροές αέρα κατευθύνονται μέσω του σωλήνα από το δωμάτιο στο ορυχείο. Οι απορροφητήρες απορροής χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα.
 • Κυκλοφορία ροών - οι μάζες του αέρα περνούν μέσα από φίλτρα άνθρακα.

Οι κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό εγκαθίστανται με βρύσες δύο τύπων.

Οι επίπεδες συμπαγείς συσκευές με φίλτρο είναι απλά τοποθετημένες χωρίς σύνδεση με κοινό σύστημα αερισμού, αλλά έχουν χαμηλή ισχύ. Dome "ομπρέλες" όσον αφορά την εξουσία πηγαίνουν στην πρώτη θέση μεταξύ των μονάδων.

Οι κατασκευαστές παράγουν απορροφητήρες τζακιού με συνδετήρες τοίχου, γωνίες - για γωνιακές πλάκες, νησί με οροφή - για πλάκες που στέκονται στο κέντρο ενός μεγάλου δωματίου. Υλικό - "ανοξείδωτο χάλυβα" ή εμαγιέ χάλυβα, λιγότερο συχνά - πλαστικό. Για μικρούς χώρους όπως η κουζίνα δημιουργούν σε εσοχή, με αγωγό.

Κριτήρια επιλογής του εξοπλισμού εξάτμισης

Πριν αγοράσετε είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα: άνεση ή οικονομία. Ο σχεδιασμός, η ισχύς, η μόνωση θορύβου και ο τύπος ρύθμισης επηρεάζουν σημαντικά την τιμή. Η επιλογή βασίζεται σε 4 βασικά κριτήρια.

 1. Ισχύς. Για να προσδιοριστεί αυτό, θα χρειαστεί ένας υπολογισμός, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου.
 2. Θόρυβος. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για να αξιολογήσετε το επίπεδο θορύβου. Για το διαμέρισμα, η συνιστώμενη τιμή είναι μέχρι 50 dB. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένα με τρεις ανεμιστήρες ή ένα περίβλημα κατασκευασμένο από υλικά απορρόφησης ήχου.
 3. Υλικό και μορφή του αγωγού.
 4. Πρόσθετα εξαρτήματα: λαμπτήρες για φωτισμό του χώρου εργασίας, ταυτόχρονη αυτόματη ένταξη με τη σόμπα, χρονοδιακόπτης για χρονική διακοπή, πίνακας ελέγχου.

Τα μεμονωμένα μοντέλα διατίθενται με επιλογή τρόπων λειτουργίας. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε μια συσκευή κυκλοφορίας, τότε θα πρέπει να επιλέγεται με ένα δείκτη απόφραξης φίλτρου.

Πώς να προσδιορίσετε τη δύναμη και την απόδοση της συσκευής; Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει ως εξής - πόσο αέρα καθαρίζεται σε 60 λεπτά. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα, η κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πραγματοποιείται 12 φορές την ώρα. Για να υπολογίσετε την ισχύ, χρησιμοποιήστε τον τύπο:

S (χώρος δωματίου) * H (ύψος τοίχου) * 12 = M

Για παράδειγμα, ποια χωρητικότητα απαιτείται για μια κουζίνα 8 τ.μ., με τοίχους ύψους 2,8 μέτρων;

8 * 2.8 * 12 = 268.8 m 3.

Εάν υπάρχουν προγραμματισμένες κάμψεις στον σωλήνα ή σε έναν μακρύ άξονα, προσθέστε 30%. Λαμβάνοντας υπόψη την απώλεια ισχύος, παίρνουμε:

268,8 m 3 * 1,3 = 350 m 3.

Ελέγξτε τον αγωγό αερισμού

Πριν από την έναρξη της εργασίας, ελέγξουμε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του καναλιού. Ένα κομμάτι χαρτί φτάνει στη σχάρα. Εάν το σύστημα λειτουργεί σωστά, αυτό ραβδιά. Το χαρτί δεν κολλάει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει φραγμός στον άξονα εξαερισμού. Ίσως μια μερική κατάρρευση. Το κανάλι συχνά διασπάται από τους ίδιους τους ενοικιαστές για να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος.

Πραγματοποιήστε δεύτερο έλεγχο με τα παράθυρα ανοιχτά. Εάν το φύλλο δεν κολλήσει, δεν υπάρχει έλξη, επομένως, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε ή να επαναφέρετε το ορυχείο.

Μαρκάρισμα

Η απόσταση από την πλάκα γράφεται στην οδηγία. Κατά τη διάρκεια της σήμανσης, είναι απαραίτητο να σημειώσετε το κέντρο της εστίας. Η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε αυτόν τον άξονα. Το ύψος της στερέωσης καθορίζεται για διαφορετικές πλάκες.

Το κατώτερο όριο απαγορεύεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, απλά μιλώντας έτσι ώστε η κουκούλα να μην λιώνει. Το ανώτατο όριο βελτιστοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τη συσκευή. Είναι σημαντικό να συνδέσετε τον αγωγό εξαερισμού με τον ελάχιστο αριθμό στροφών. Κάθε στροφή του σωλήνα μειώνει την ώση κατά 10%.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης όσον αφορά τον τύπο της προσάρτησης

Παρακολουθήστε βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε στην κουζίνα με τα χέρια σας

Οι ανυψωμένες επίπεδες κουκούλες δεν συνδέονται με τον αγωγό αέρα. Στο κιτ υπάρχουν στοιχεία για στερέωση στο κάτω μέρος του θαλάμου. Τοποθετήστε τα συνδετικά στοιχεία με ένα μολύβι. Τρυπήστε τρύπες. Τα φίλτρα αφαιρούνται για να ανοίξουν οι οπές των συνδετήρων. Οι σύνδεσμοι συναρμολογούνται, προσαρτώνται. Η κουκούλα ελέγχεται από το επίπεδο. Παραμένει να συνδέσετε το δίκτυο μέσω της πρίζας.

Οι τοίχοι τοποθετούνται σε μεταλλικές γωνίες. Η θήκη στηρίζεται σε ένα πλαίσιο που ενώνει τον τοίχο με βίδες. Χρησιμοποιήστε βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση - καρφιά, εάν ένας σωλήνας αερίου περνάει μέσα από τον τοίχο της κουζίνας. Το σώμα είναι στερεωμένο στο κέλυφος με ένα παξιμάδι στη σωστή απόσταση. Εάν είναι απαραίτητο, η απόσταση αυξάνεται από ξύλινα μπλοκ.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα ή στο ράφι της κουζίνας σας. Για τοποθέτηση, το περίβλημα τοποθετείται σε ερμάριο. Μετρήστε την απόσταση, ελέγξτε το επίπεδο, το κέντρο. Εάν η τοποθέτηση είναι επιτυχής, σημειώστε τις θέσεις των οπών. Το περίβλημα αφαιρείται και τρυπάται μέσα σε αυτό για πρόσβαση στον εξαερισμό.

Οι νησίδες για τη δημιουργία πρόσφυσης στερεώνονται στην οροφή. Αν ο αγωγός δεν φτάσει στον εξαερισμό, τότε είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μόνος του μια διάταξη εξαγωγής κυκλοφορίας. Με οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια απευθείας πορεία προς το ορυχείο χωρίς πτυχές.

Και αν η εγκατάσταση του εξοπλισμού ξυπνήσει με τα χέρια του, τότε αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πώς να συνδέσετε τον εαυτό σας με το κανάλι εξαέρωσης

Θα χρειαστεί αυλάκωση (κουτί), σχάρα, βαλβίδα, εργαλεία. Με άμεση σύνδεση, ο κυματοειδής αγωγός αέρα συνδυάζεται με τον αγωγό αερισμού. Για μια ακριβή φόρτωση, τοποθετήστε ένα στρογγυλό πλέγμα. Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να σπάσει την εμφάνιση της κουζίνας. Είναι καλυμμένο σε κουτί από γυψοσανίδα ή κιβώτιο.

Παρακολουθήστε το βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα στην κουζίνα

Οι δομές από PVC συναρμολογούνται από τους σωλήνες, αν υπάρχουν στροφές και στροφές, τότε είναι απαραίτητο να συνδέσετε τις γωνίες, και στη συνέχεια η προκύπτουσα δομή φέρεται στο άνοιγμα. Συνιστάται η προετοιμασία του σχεδίου εκ των προτέρων. Οι στροφές πρέπει να είναι ελάχιστες.

Το σετ περιλαμβάνει γωνίες για στροφές, προσαρμοστές, πάνελ τοίχου, βάσεις. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το μέγεθος της πλαστικής δομής. Οι αρθρώσεις και οι αρθρώσεις αυτο-επεξεργάζονται με στεγανωτικό.

Στάδια σύνδεσης της συσκευής εξαγωγής με τα χέρια σας

Εγκαταστήστε τη συσκευή που είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα είναι πιο δύσκολη. Για να εκτελέσει σωστά το έργο, παρατηρούμε την ακόλουθη σειρά.

 1. Κατασκευάζουμε ή αγοράζουμε μια βαλβίδα αντεπιστροφής (πυροσβέστη).
 2. Η θήκη τοποθετείται σε ένα ντουλάπι πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα φούρνο αερίου στην κουζίνα. Το διορθώνουμε, καλύπτουμε το κενό με στεγανοποιητικό ή ειδικό αφρό. Η θήκη είναι κολλημένη στο περίβλημα για να εξουδετερώσει τον συντονισμό. Εγκαταστήστε το πυροσβέστη. Σημειώστε τρύπες στο ντουλάπι.
 3. Αφαιρούμε το ντουλάπι. Τα ηλεκτρικά πριόνια κοπής κόβονται κατά τη σήμανση χωρίς να είναι απαραίτητα στην κάτω στοίβα και, εάν είναι απαραίτητο, στα εσωτερικά ράφια.
 4. Συνδέουμε τον αγωγό αέρα. Κόβουμε την κυματοειδή, αφήνοντας το απόθεμα. Οι γωνίες κοπούν, λυγίζουν προς τα έξω. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης.
 5. Πάνω από το ντουλάπι της κουζίνας προσαρμόζουμε ένα κουτί για τη σύνδεση της αυλάκωσης με τον άξονα εξαερισμού. Γεμίζουμε τις αρθρώσεις με σιλικόνη, συναρμολογούμε μεγάλες σχισμές.
 6. Η κουκούλα βιδώνεται με βίδες ή πείρους. Βάζουμε ένα ντουλάπι κουζίνας.
 7. Το Corrugate προσαρτάται στην κουκούλα με ειδικό σφιγκτήρα. Οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.

Γείωση και μηδενισμός, εγκατάσταση της πρίζας

Δώστε αυτό το έργο σε ηλεκτρολόγο! Κατά την εγκατάσταση η κουκούλα συνδέεται μέσω τριών συρμάτων: φάση, έδαφος και μηδέν. Η γείωση σας εξοικονομεί από τις τάσεις. Πρόκειται για ένα κίτρινο σύρμα με μια πράσινη λωρίδα.

Παρουσιάζοντας ευρω-πρίζες χρησιμοποιούμε ένα βρόχο γείωσης. Το καλώδιο συνδέεται με ακροδέκτες με ταινίες ή με σήμα Γείωση (GND). Εάν δεν υπάρχει σύνδεσμος για τη γείωση, μπορεί να γίνει από ένα καλώδιο συνδεδεμένο σε ένα τμήμα του περιβλήματος από μέταλλο.

Η έξοδος Euro δεν είναι σε όλα τα διαμερίσματα. Για μηδενισμό, συνδέστε το καλώδιο σε ένα κενό ουδέτερο στον αγωγό ή το δίαυλο κάτω από τον ηλεκτρικό πίνακα. Τα μηδενικά καλώδια βρίσκονται στον πείρο. Ένα πολυκαναλικό καλώδιο τεντώνεται από αυτό (διατομή από 2,5 mm 2). Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο αυτόματο μηχάνημα από 6.3A.

Κίνδυνος! Αποσυνδέστε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στο μηδενισμό είναι αδύνατο. Ένα νέο καλώδιο ρίχνεται πάνω από τα παλιά και σφίγγεται με ένα παξιμάδι. Σε μια ομαλή επιφάνεια, μπορείτε να διορθώσετε τις επαφές με ζυγό. Εάν δεν είστε ειδικός σε αυτό το θέμα, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία!

Επιλέγουμε την πρίζα με το λογαριασμό ότι οι περισσότεροι εξαντλητές έχουν καλώδια τριών συρμάτων. Βάζουμε την έξοδο στην κουζίνα πάνω από τα ντουλάπια σε ύψος 2 μέτρων. Δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε νεροχύτη, σόμπα ή γεμάτη με συσκευές. Σε μια ανοικτή θέση, η υποδοχή είναι κρυμμένη σε ένα ειδικό κουτί.

Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής, ο γενικός αερισμός του σπιτιού δεν πρέπει να επικαλύπτεται. Επομένως, τοποθετήστε τη σχάρα με μια βαλβίδα και ένα μέρος για να στερεώσετε τον αγωγό. Αντί της σχάρας, είναι κατάλληλη μια βαλβίδα αντεπιστροφής με μηχανισμό μη επιστροφής.

Με τη βαλβίδα κλειστή, το δωμάτιο κουζίνας αερίζεται ως συνήθως μέσα από μια τρύπα ή παράθυρο. Όταν ξεκινήσει ο ανεμιστήρας, ο πυροκροτητής το κλείνει. Ο αέρας είναι κλειδωμένος στο κανάλι, η αντίστροφη ώση δεν πάει. Η κίνηση της βαλβίδας ρυθμίζεται από το ελατήριο. Αγόρασαν το κροτίδες, μερικές φορές έκαναν με το χέρι από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ή κασσίτερο.

Κατά την προετοιμασία των τρυπών για το σχέδιο, κόβουμε το τετράγωνο στο πάνω τοίχωμα του ντουλαπιού, προσθέτουμε ένα αποθεματικό 3-5 mm για την κροτίδα. Τοποθετήστε τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα, επεξεργαζόμαστε τις άκρες με στεγανωτικό.

Η νομιμότητα της σύνδεσης της κουκούλας στην κουζίνα με τον γενικό αερισμό του σπιτιού

Οι οικοδόμοι των παλαιών πολυκατοικιών δεν έλαβαν υπόψη ότι οι μελλοντικοί ενοικιαστές θα βάλουν τον εξοπλισμό εξαγωγής σε πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν προέβλεπαν ατομικούς αεραγωγούς κουζίνας. Η σύνδεση των συσκευών εξάτμισης σε τέτοια σπίτια αλλάζει την πίεση στο σύστημα. Το διαμέρισμα είναι έτοιμο ή καπνιστό και τα αρώματα σφίγγονται στους γείτονες. Τι λέει ο νόμος γι 'αυτό;

Το SNIP 41.01.2003 επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων εξαερισμού. Μικτά συστήματα μπορούν να συνυπάρχουν με φυσικά και μηχανικά συστήματα. Επιτρέπεται η σύνδεση με τον ατομικό αγωγό εξαγωγής του διαμερίσματος.

Εάν ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί κανονικά, τότε οι ξένες μυρωδιές δεν πρέπει να πέφτουν στους γείτονες. Προβλήματα προκύπτουν από σφάλματα στην εγκατάσταση. Η νομιμότητα της σύνδεσης είναι αναμφισβήτητη, αλλά πριν την πραγματοποίησή της, είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν ειδικό εξαερισμού.

Συσκευή εξάτμισης για κουζίνα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό

Οι επίπεδες ή ανασταλτικές κουκούλες με φίλτρο λειτουργούν σε δύο λειτουργίες. Εκτελέστε τον αέρα μέσω του φίλτρου (ανακυκλοφορία) ή έξω στο δρόμο. Τα φίλτρα αλλάζονται κάθε έξι μήνες. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό δεν είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε τους συνδετήρες, να επισημάνετε στους τοίχους τον τόπο των συνδέσεων λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση. Τρυπήστε, τοποθετήστε τους πείρους, βιδώστε τα υπόστεγα. Εξοπλισμός συνδέεται με αυτά.

Οι κουκούλες με φίλτρο έχουν χαμηλή παραγωγικότητα. Για να αυξήσετε την ισχύ στον αγωγό αγωγών, μπορείτε να τοποθετήσετε τον πρόσθετο ανεμιστήρα μόνοι σας. Τοποθετήστε τους προσαρμογείς, το καλώδιο τροφοδοσίας. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας μπορεί να αλλάξει προς τα έξω μέχρι και τα 2000 m 3 / h.

Στην κουζίνα, είναι εγκατεστημένες συσκευές για ροή αέρα: ανεμιστήρες παραθύρων, ανεμιστήρες. Σε παλιά κτίρια, σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες παραβιάζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα. Η ώθηση εξαφανίζεται, εμφανίζεται μούχλα και υγρασία. Ο αναπνευστήρας είναι τοποθετημένος σε παράθυρο ή τοίχο. Χάθηκε μια περιορισμένη ποσότητα αέρα και δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Εξαερισμός στην κουζίνα με ανεμιστήρα εξαγωγής: επιλέξτε, εγκαταστήστε

Η ποιοτική εναλλαγή της κουζίνας διαδραματίζει βασικό ρόλο στον αερισμό του διαμερίσματος. Χωρίς αποτυχία, η κουζίνα έχει τουλάχιστον μία είσοδο στην καπνοδόχο του κτιρίου. Το πλέγμα εισόδου στον αγωγό εξαγωγής βρίσκεται στο επάνω μέρος του τοίχου. Ο φυσικός κλασσικός εξαερισμός παρέχει την κίνηση του αέρα που εισέρχεται στο διαμέρισμα προς την κουζίνα και την έξοδο του στην έξοδο. Ως εκ τούτου, η πόρτα της κουζίνας πρέπει να έχει ένα κενό με το πάτωμα ή να είναι εφοδιασμένη με μια γρίλια για τον αέρα παροχής. Το μαγείρεμα συνοδεύεται από την απελευθέρωση μεγάλου ποσού ατμού, λίπους, αιθάλης, ποικιλίας οσμών. Η παθητική ανταλλαγή αέρα δεν εγγυάται άνετες και ασφαλείς συνθήκες για την υγεία. Η καλύτερη λύση για το πρόβλημα θα είναι ο εξαερισμός στην κουζίνα με κουκούλα, επιτρέποντάς σας να απομακρύνετε γρήγορα και αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία κουζινών κουζίνας με βάση την αρχή της εργασίας θα πρέπει να διακρίνεται:

 • Μοντέλα που ρέουν - αφαιρέστε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα.
 • Προϊόντα ανακύκλωσης - καθαρίστε τον αέρα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φίλτρου δύο σταδίων και επιστρέψτε το στην κουζίνα.
 • συνδυασμένες συσκευές - επιτρέπουν τη χρήση των λειτουργιών ανακύκλωσης και ροής.

Για τα συνδυασμένα και ρέοντα προϊόντα, είναι απαραίτητο να συνδέσετε σωστά την κουκούλα της κουζίνας με τον εξαερισμό και τα μοντέλα ανακύκλωσης απαιτούν μόνο τροφοδοσία.

Απορροφητήρες ανακύκλωσης: χαρακτηριστικά

Οι κουκούλες τύπου ανακύκλωσης δεν απαιτούν την εγκατάσταση αεραγωγών, αλλά δεν προστατεύουν από το CO. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ροή ή συνδυασμένα μοντέλα. Ωστόσο, κατά την τοποθέτησή τους, υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο σύνδεσης της κουκούλας στην κουζίνα με τον αερισμό με το μικρότερο κόστος.

Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας κουζίνας, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε το βέλτιστο ύψος πάνω από την εστία:

 • από 65 έως 75 cm - όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές σόμπες.
 • από 75 έως 85 cm - για πλάκες αερίου.

Για αποτελεσματική χρήση, η περιοχή του καλύμματος αναρρόφησης του καλύμματος πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια της πλάκας.

Λειτουργεί με την εγκατάσταση εξαερισμού

Επίλυση του ζητήματος του τρόπου εξαγωγής της κουκούλας στον εξαερισμό της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις επιλογές. Υπάρχουν ειδικές συνδυασμένες μάσκες, οι οποίες σας επιτρέπουν να συνδέσετε τη συσκευή εξάτμισης στην είσοδο του άξονα εξαερισμού. Ωστόσο, η χρήση τους μειώνει την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα.

Η καλύπτρα δεν θα πρέπει να καλύπτει τη φυσική σχάρα εξαερισμού, καθώς διαταράσσεται η ανταλλαγή αέρα του διαμερίσματος.

Ορισμένα έργα νέων κατοικιών είναι εξοπλισμένα με ξεχωριστές κουκούλες εξάτμισης ειδικά σχεδιασμένες για να συνδέουν κουκούλες κουζίνας. Σε αυτήν την περίπτωση, η σύνδεση απλοποιείται. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια σπίτια.

Η βέλτιστη επιλογή, το αποφασιστικό πρόβλημα - το άνοιγμα στον εξωτερικό τοίχο.

Σε αυτή την περίπτωση, η διαδρομή των αεραγωγών έχει τη βέλτιστη διαμόρφωση, το ελάχιστο μήκος και ο αερισμός για την κουκούλα στην κουζίνα θα εκτελούνται με τη μικρότερη αντίσταση. Αυτή η οπή απαιτείται για να εξοπλίσει τη βαλβίδα με αντίστροφη κίνηση, εμποδίζοντας τη διαδρομή προς τον κρύο αέρα.

Επίσης, τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα και μια προσωπίδα.

Πουλήστε σειριακούς εκτροπείς, συνδυάζοντας μια γάζα σε έναν κόμβο, μια βαλβίδα αντεπιστροφής και μια μάσκα. Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε ανεξάρτητα μια τρύπα στον τοίχο ή να διατάξετε μια τέτοια τρύπα από εξειδικευμένες επιχειρήσεις.

Υπάρχει ένας ειδικός εξοπλισμός για την κατασκευή εξωτερικών οπών με τρυπάνια με διαμάντια, εξοπλισμένα με βιομηχανικά κενά για να ελαχιστοποιηθεί η απελευθέρωση σκόνης.

Απαιτήσεις για την εγκατάσταση κουκούλας

Ο εγκατεστημένος εξαερισμός και ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να πληρούν τους ακόλουθους βασικούς κανόνες:

 1. οι πλοίαρχοι πληρούν όλες τις απαιτήσεις των διαβατηρίων εξοπλισμού ·
 2. Ο οριζόντιος προσανατολισμός της κουκούλας ρυθμίζεται σύμφωνα με το επίπεδο.
 3. Για τη διαδρομή σύνδεσης, επιλέξτε αγωγούς αέρα της ίδιας διαμέτρου.
 4. κατά τη διάρκεια της εργασίας, να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των συστολών που αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο θορύβου,
 5. Μην επιτρέπετε στροφές με γωνία μεγαλύτερη από ενενήντα μοίρες.
 6. ο αριθμός των στροφών πρέπει να είναι ο μικρότερος.
 7. επιτρέπονται μέγιστες τρεις στροφές για τη διανομή των αγωγών.
 8. εάν το μήκος της γραμμής είναι μεγαλύτερο από τρία μέτρα, απαιτείται ένας δεύτερος ανεμιστήρας εξαγωγής.
 9. κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, η γραμμή καθαρίζεται μερικές φορές το χρόνο.

Επιλογή υλικών αεραγωγών

Ως υλικό μιας διαδρομής χρησιμοποιούνται συχνά ευέλικτοι αγωγοί με βάση το φύλλο αλουμινίου. Απλοποιούν την εγκατάσταση και, χάρη στη δυνατότητα περιστροφής, επιτρέπουν την αποφυγή της χρήσης γόνατων και προσαρμογέων. Η σύνδεση με την κουκούλα γίνεται με σφιγκτήρες και στην έξοδο με σχάρα.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι σημαντικό να μεγιστοποιηθεί η έκταση μιας τέτοιας γραμμής αέρα για να αποφευχθεί ο αυξημένος θόρυβος. Απαιτεί επίσης συχνές συνδετήρες κατά την εγκατάσταση. Η εμφάνιση μιας τέτοιας διαδρομής δεν διακοσμεί τον σχεδιασμό της κουζίνας και είναι επιθυμητό να καλύπτεται με πλαστικά κουτιά. Για μεγάλο μήκος, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα παράγουν σημαντικό θόρυβο.

Προτιμάται η χρήση πλαστικού PVC αεραγωγούς. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

 • μια όμορφη εμφάνιση που σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε τα εξωτερικά κουτιά.
 • η δυνατότητα τοποθέτησης της κουκούλας με αερισμό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα.
 • χαμηλό κόστος.
 • μειωμένη αντίσταση.
 • χαμηλό θόρυβο κατά τη λειτουργία του δικτύου.
 • διαθεσιμότητα σειριακά παραγόμενων γόνατων, προσαρμογέων, προσαρμογέων.
 • ελαφρύ βάρος.
 • λειτουργικότητα.

Αξιόπιστα, όμορφα, ανθεκτικά ανοξείδωτους αεραγωγούς. Ωστόσο, το μήκος τους είναι δύσκολο να προσαρμοστεί και έχουν υψηλό κόστος.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας στον εξαερισμό

Ας εξετάσουμε βήμα προς βήμα πώς να συνδέσετε κουκούλα κουζίνας στον εξαερισμό, με τις ελάχιστες δυσκολίες. Ακόμη και όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο σύνδεσης με το σύστημα εξάτμισης. Πιθανόν, θα χρειαστεί να δημιουργηθεί μια τρύπα στον εξωτερικό τοίχο.

Μεταξύ των απαραίτητων εργαλείων:

 • κυβερνήτης, ρουλέτα;
 • τρυπάνι?
 • κοφτερό μαχαίρι?
 • κατσαβίδια ·
 • γροθιά.

Αφού επιλέξετε το σημείο σύνδεσης και εγκαταστήσετε την κουκούλα, προγραμματίζεται μια διαδρομή. Η διατομή του αγωγού σύνδεσης καθορίζεται από το σχέδιο της κουκούλας. Επιλέξτε τους απαιτούμενους προσαρμογείς, αγκώνες, σωλήνες, σφιγκτήρες και βραχίονες στερέωσης, σφραγιστικά, πείρους, βίδες αυτοεπιπεδώματος. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε μια ξεχωριστή έξοδο για τη σύνδεση της κουκούλας.

Τοποθετήστε τη διαδρομή με την ακόλουθη σειρά:

 • Εγκατάσταση αναστροφής βαλβίδας.
 • εγκατάσταση αεραγωγών.
 • την ενοποίησή τους ·
 • Σφράγιση αρμών.

Μετά την εγκατάσταση του δικτύου αγωγών και τη σύνδεση του τροφοδοτικού, διεξάγεται δοκιμαστική λειτουργία. Ο θόρυβος του συστήματος κατά τη λειτουργία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις παραμέτρους του φύλλου εκχυλίσματος.

Κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό

Στην κουζίνα, η κουκούλα είναι μια απαραίτητη οικιακή συσκευή, χάρη στην οποία υπάρχει προστασία από αιθάλη, καπνούς και ξένες μυρωδιές. Επιπλέον, η κουκούλα βοηθά στην προστασία των ενοικιαστών από τα επιβλαβή μικροσωματίδια και την υπερβολική υγρασία. Η σύγχρονη αγορά αντιπροσωπεύει μια τεράστια γκάμα από αυτά τα μοντέλα των νοικοκυριών, τα οποία προσφέρονται σε διάφορες τιμές. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε κουκούλες κουζίνας με σύνδεση στον εξαερισμό - τα καλύτερα μοντέλα.

Τι είναι ένα απόσπασμα;

Οι κουκούλες είναι ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της κουζίνας. Καταργούν έγκαιρα τις δυσάρεστες οσμές, διατηρούν το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Για να επιλέξετε σωστά μια συσκευή κουζίνας, πρέπει να εξοικειωθείτε με μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

 • Η παραγωγικότητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της κουκούλας. Όσο υψηλότερη είναι αυτή η παράμετρος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του αέρα που μπορεί να καθαρίσει τη συσκευή οικιακής χρήσης και τόσο πιο γρήγορα λειτουργεί η συσκευή.

Σημαντικό! Τα πιο ισχυρά μοντέλα είναι πολύ περίπλοκα.

 • Με τη μέθοδο του καθαρισμού του αέρα τα μοντέλα χωρίζονται σε 2 τύπους - κυκλοφορία και ροή. Με ένα κυκλικό τέντωμα στην κουζίνα, δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης αεραγωγού, επειδή ο μολυσμένος αέρας διατρέχει τα ενσωματωμένα φίλτρα, τα οποία αντικαθίστανται περιοδικά. Στις κουκούλες εξάτμισης, ο μολυσμένος αέρας εκκενώνεται στο σύστημα αερισμού - αυτό το είδος έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση.
 • Ο σχεδιασμός των κουκούλες είναι τοίχος, οροφή και εσοχή. Ο πρώτος τύπος είναι καθολικός, οι κουκούλες οροφής εγκαθίστανται σε μεγάλα δωμάτια και τα ενσωματωμένα μοντέλα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και είναι ιδανικά για μικρές κουζίνες.

Αφού έχετε επιλέξει τον τύπο της συσκευής, μάθετε πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο;

Στη σύγχρονη αγορά, οι κουκούλες για βιομηχανικούς και οικιακούς σκοπούς αντιπροσωπεύονται από πολλά γνωστά εμπορικά σήματα παγκοσμίως. Ποιο απόσπασμα επιλέγει ο κατασκευαστής; Τα προϊόντα της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας θεωρούνται τα καλύτερα. Επί του παρόντος, μπορούν να αναγνωριστούν οι ακόλουθοι κατασκευαστές, οι οποίοι παράγουν οικιακές συσκευές που πληρούν όλες τις τεχνικές παραμέτρους, αντοχή στη φθορά και ευκολία χρήσης.

Bosch

Η γερμανική εταιρεία Bosch θεωρείται από τις καλύτερες εδώ και πολλά χρόνια. Η εταιρεία παράγει οικιακές συσκευές για οικιακή χρήση, οι οποίες διαφέρουν ως προς τη συμπαγή και ορθολογική τοποθέτησή τους.

Τα προϊόντα χωρίζονται σε:

 • ενσωματωμένα μοντέλα.
 • συσκευές τοίχου ·
 • υπο-ρυθμιζόμενος τύπος.
 • τηλεσκοπικές κουκούλες

Σημαντικό! Τα μοντέλα της Bosch χαρακτηρίζονται από την παρουσία πίνακα ελέγχου, βολικού ενσωματωμένου φωτισμού. Η κουκούλα έχει τελειώσει από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι συσκευές Bosch, οι οποίες έχουν αντίσταση στη φθορά και χωρίς προβλήματα, αντιπροσωπεύουν διαφορετικά τμήματα τιμών.

Ένα από τα καλύτερα μοντέλα της Bosch DHI 665 V 60 IX χαρακτηρίζεται από:

 • δύο ισχυροί κινητήρες?
 • παρουσία κουμπιού και ηλεκτρονικού ελέγχου.
 • παρουσία λαμπτήρων αλογόνου.
 • την παρουσία ενός φίλτρου λίπους ·
 • χαμηλό θόρυβο.

MAUNFILD

Κουκούλες εταιρεία MAUNFELD, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συσκευές των καταναλωτών στην αγορά σήμερα, και ξεπέρασε ακόμη και την πιο γνωστή εταιρεία Bosch. Αυτή η αναγνώριση της αγγλικής μάρκας έχει κερδίσει χάρη στην εξαιρετική εστίαση των προϊόντων της στις ανάγκες των καταναλωτών. Στη σύγχρονη αγορά, ο κατασκευαστής προσφέρει τις οικιακές συσκευές του σε μια τεράστια γκάμα, σε διάφορες ικανότητες, ενώ καθορίζει αρκετά δημοκρατικές τιμές.

Hoods εταιρεία μάρκας κατασκευάζονται:

 • διάφορες διαμορφώσεις - θόλος, νησί, μενταγιόν, τζάκι?
 • "Οικονομία", "άνεση", "premium" κατηγορία?
 • εφαρμογή σύγχρονων σχεδιαστικών εξελίξεων σε διάφορα διακοσμητικά σχέδια.

Το μοντέλο MAUNFELD Cascada Trio 60 είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για οικιακές συσκευές και είναι εγκατεστημένο σε δωμάτια με επιφάνεια μέχρι 20 τετραγωνικά μέτρα. Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • εξοπλισμός με δύο παραλλαγές καθαρισμού αέρα (μέθοδος κυκλοφορίας και έξοδος στο σύστημα εξαερισμού) ·
 • ηλεκτρονική διαχείριση ·
 • παρουσία βαλβίδας αντεπιστροφής ·
 • παρουσία δύο λαμπτήρων οπίσθιου φωτισμού με αλογόνες.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • ευκολία λειτουργίας.
 • ήσυχη λειτουργία.
 • επιδόσεις

Και όμως, έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο, αφού το διαβάσετε, θα μάθετε πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα.

Η σουηδική εταιρεία Asko είναι ένας από τους πέντε καλύτερους παραγωγούς κουζινών κουζίνας.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των μοντέλων είναι:

 • Η παρουσία ενός συνοπτικού και ταυτόχρονα εξελιγμένου σχεδιασμού.
 • εξοπλισμό με αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος πολλαπλών στρωμάτων.
 • άνετη εξυπηρέτηση;
 • τη δυνατότητα να φτάσετε σε μια μεγάλη περιοχή των εγκαταστάσεων.

Σημαντικό! Αυτή η τεχνική ανήκει στην κατηγορία premium, το κόστος της οποίας είναι αρκετά υψηλό. Οι κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, η οποία καλύπτει πλήρως το κόστος της.

Best ή Ardesia

Οι εταιρείες Best και Ardesia είναι δύο λαμπρές ιταλικές μάρκες. Τα μοντέλα της Best χαρακτηρίζονται ως γοητευτικά κουκούλα που αντιπροσωπεύουν ένα υψηλό ύφος.

Σημαντικό! Στη σύγχρονη αγορά υπάρχουν ασυνήθιστες αποκλίσεις των μορφών και των εξελίξεων στο σχεδιασμό των μοντέλων μάρκας. Οι καταναλωτές εκτιμούσαν αυτή την τεχνική, η οποία μπορεί να συγκαλυφθεί ως αρχικό φύλλο ή σουβενίρ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των οικιακών συσκευών:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • βασική αξιοπιστία ·
 • υψηλό επίπεδο ισχύος.
 • την παρουσία διαφορετικών τύπων φίλτρων.
 • παρουσία αρκετών ταχυτήτων.

Σημαντικό! Στα μοντέλα της, η Ardesia χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά ταυτόχρονα σέβεται το αρκετά κατάλληλο κόστος.

Shindo

Η ιαπωνική εταιρεία Shindo δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερη από τις ευρωπαϊκές ανησυχίες και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο πρωτοτυπίας των εξελίξεων σχεδιασμού και του τεχνικού εξοπλισμού των κατασκευασμένων οικιακών συσκευών. Το "chip" της εταιρείας είναι η ευρεία εφαρμογή των τελευταίων ηλεκτρονικών τεχνολογιών.

Σημαντικό! Τα μοντέλα αυτής της μάρκας είναι εξοπλισμένα με όλα τα είδη δεικτών, αισθητήρων, χρονοδιακόπτες και υποχρεωτική παρουσία της οθόνης αφής. Η εισαγωγή εργονομικών τεχνολογιών συμβάλλει στην οικονομία της λειτουργίας.

Kronasteel

Τα μοντέλα της Kronasteel είναι ένα εμπορικό σήμα από τη Γερμανία, το οποίο έχει αντιπροσωπευτικά γραφεία σε πολλές χώρες. Οι οικιακές συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και άψογη φήμη.

 • δύο επιλογές καθαρισμού αέρα.
 • μια διαφορετική διαμόρφωση για ευκολία τοποθέτησης.
 • εισαγωγή νέων τεχνολογιών ·
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • αποτελεσματικότητα της λειτουργίας ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Gorenje

Ποιο απόσπασμα επιλέγει ο κατασκευαστής; Η Gorenje είναι η καλύτερη εταιρεία στη Σλοβενία, της οποίας τα προϊόντα είναι πολύ δημοφιλή. Οι οικιακές συσκευές χαρακτηρίζονται από ένα ασυνήθιστο σχέδιο, ένα πρωτότυπο συνδυασμό χρωμάτων, διακοσμητικά υφάσματα.

Η σύγχρονη αγορά αντιπροσωπεύεται από όλα τα είδη μοντέλων:

 • επίπεδη?
 • ενσωματωμένο;
 • νησί ·
 • τζάκι?
 • βολικές εκδόσεις των τηλεσκοπικών τροποποιήσεων.

ELIKOR

Η εταιρεία ELIKOR είναι ένας άξιος ρώσος κατασκευαστής, ο οποίος αποδείχθηκε απόλυτα στην σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών.

Σημαντικό! Η εταιρεία προσφέρει μια τεράστια ποικιλία κουκούλες που εξυπηρετούν τόσο την οικιακή όσο και την επαγγελματική χρήση.

Οι οικιακές συσκευές πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές:

 • έχουν πολλές ταχύτητες.
 • εξοπλισμένο με μεθόδους καθαρισμού κυκλοφορίας και εξαερισμού ·
 • Υπάρχει χρονοδιακόπτης.
 • την εισαγωγή διαφόρων τύπων φίλτρων.
 • παρουσία φωτός.
 • την παρουσία του αρχικού σχεδιασμού.

Σημαντικό! Η συλλογή ELIKOR ART παρουσιάζει μοντέλα, με τη διακόσμηση της οποίας εφαρμόζεται η αρχαία και λαϊκή ζωγραφική.

Αξιολόγηση των καλύτερων κουζινών κουζίνας - κριτήρια επιλογής

Η καλύτερη κουκούλα πρέπει να διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, να είναι εύκολο στη χρήση και να ικανοποιεί τις απαραίτητες απαιτήσεις.

Τεχνικές παράμετροι, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή του καλύμματος:

 • τον αριθμό των δυνατών ταχυτήτων.
 • το επίπεδο απόδοσης της συσκευής.
 • εφαρμοσμένα φίλτρα.
 • τρόπους λειτουργίας ·
 • παρουσία πρόσθετων λειτουργιών.
 • την παρουσία και τον τύπο του φωτισμού.
 • τη διαχείριση και τη λειτουργικότητα.
 • την ποσότητα θορύβου που παράγεται ·
 • υλικό κατασκευής ·
 • φινίρισμα αυτοκινήτου?
 • φύση των καταστροφών ·
 • αντοχή στη φθορά.
 • το κόστος.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Οι ενσωματωμένες οικιακές συσκευές έχουν μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές. Τέτοιες συσκευές είναι ικανές να «μετατροπή σε αφάνειας» σημαντικά κατά την αποθήκευση και κόπηκε με μικρές κουζίνες σε μικρή απόσταση από την πλάκα προς το καυσαέριο.

Σημαντικό! Τα ενσωματωμένα μοντέλα μπορούν να κρυφτούν κάτω από τον πάγκο ή στο ντουλάπι της κουζίνας. Στην πρώτη παραλλαγή, η κουκούλα έχει την εμφάνιση ενός μπλοκ και βρίσκεται στο επίπεδο της εστίας, συλλέγοντας "δυσάρεστες οσμές" και "καπνούς" απευθείας από την επιφάνεια της.

Kamilla Sensor 600

Η εξαγωγή του Kronasteel Kamilla Sensor 600 αναγνωρίζεται ως το καλύτερο ενσωματωμένο μοντέλο της κουκούλας με σύνδεση στον εξαερισμό.

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • παρουσία 3 ταχυτήτων.
 • Εξοπλισμός με δύο μεθόδους καθαρισμού.
 • παρουσία ειδικού δείκτη που υποδεικνύει την ανάγκη καθαρισμού
 • Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα και μπορούν να πλυθούν χωρίς προβλήματα στο πλυντήριο πιάτων.
 • Υπάρχει χρονοδιακόπτης για την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της εργασίας.
 • Έλεγχος αφής
 • υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού.
 • φωτεινό οπίσθιο φωτισμό με απαλή ενσωμάτωση.
 • τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας των λαμπτήρων.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ένα υπέροχο σχέδιο που χρησιμοποιεί μέταλλο και γυαλί?
 • δυνατότητα προσαρμογής σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • αρκετά κατάλληλη τιμή.
 • Ορισμένοι καταναλωτές δυσκολεύονται να χειριστούν την οθόνη αφής.
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης λαμπτήρων αλογόνου με LED, τα οποία είναι πιο οικονομικά.
 • σε υψηλές ταχύτητες υπάρχει πολύ θόρυβος.

Σημαντικό! Στις απαντήσεις τους, οι καταναλωτές σημειώνουν ότι το μοντέλο της εταιρείας Kronasteel Kamilla Sensor 600 είναι πολύ δημοφιλές για οικιακή χρήση. Η συσκευή είναι άνετη σε λειτουργία, βολική για συντήρηση, τέλεια αντιμετώπιση της λειτουργίας, φαίνεται πρωτότυπη στο εσωτερικό της κουζίνας.

Krona Nika 1M 500 WH αισθητήρας

Πρόκειται για μια επίπεδη συσκευή που έχει πλάτος περίπου 50 εκ. Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής με οθόνη για την επιλογή των επιθυμητών ρυθμίσεων. Η παρουσία της λειτουργίας χρονοδιακόπτη εξοικονομεί πολύ ενέργεια. Το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να αποσύρει και να κυκλοφορήσει.

Σημαντικό! Η διάταξη ανάρτησης χαρακτηρίζεται από μέγιστη χωρητικότητα 350 κυβικών μέτρων. m / h.

 • την πρωτοτυπία του σχεδιασμού, το οποίο είναι κατάλληλο για κάθε εσωτερικό χώρο.
 • ποιοτικά και αποτελεσματικά αντιμετωπίζει την απορρόφηση δυσάρεστων οσμών, συμπεριλαμβανομένων των μικρών σωματιδίων ρύπανσης.
 • ένα πλήρες σύνολο όχι μόνο πρότυπο λίπος, αλλά και φίλτρα άνθρακα?
 • οικονομικής έκδοσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • Ενσωματωμένη λυχνία LED.
 • την παρουσία ειδικής βαλβίδας που εμποδίζει την είσοδο ξένων οσμών μέσω του συστήματος εξαερισμού όταν η λειτουργία εκκένωσης αέρα είναι απενεργοποιημένη.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • την παρουσία ενός χρονομέτρου.
 • πολύ προσιτή τιμή.

Σημαντικό! Οι καταναλωτές δεν αποκάλυψαν προφανείς ελλείψεις.

Νησίδες

Το "νησί" είναι τέτοιες τροποποιήσεις που τοποθετούνται στο κέντρο της κουζίνας και συνδέονται απευθείας με την οροφή. Παρόμοιες κατασκευές σχετίζονται με τύπους τζακιού, καθώς είναι αρκετά κατάλληλοι για τζάκια και χρησιμοποιούνται με ισχυρά πάνελ μαγειρέματος.

Asko CI 4176S

Το μοντέλο Asko CI 4176S είναι μια κουκούλα του νησιού, το οποίο βρίσκεται στην κορυφαία γραμμή της βαθμολογίας των κουκούτσια για την κουζίνα.

 • είναι σε ζήτηση μεταξύ των καταναλωτών, δεδομένου ότι προορίζεται για τις συνήθεις εγκαταστάσεις κουζίνας.
 • παρουσία λειτουργιών 4 ταχυτήτων.
 • Εξοπλισμός με δύο μεθόδους καθαρισμού.
 • Η παρουσία φίλτρου λίπους με δείκτη ρύπανσης για πιθανό καθαρισμό.
 • την παρουσία ενός χρονομετρητή για αποσύνδεση.
 • λειτουργία του συστήματος για την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών.
 • την εισαγωγή ηλεκτρονικού ελέγχου με ψηφιακή οθόνη.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • εγκατάσταση 3 φωτεινών λαμπτήρων LED.
 • αρχικά σχεδιασμένη ασημένια θήκη.
 • σε 4 ταχύτητες η συσκευή είναι θορυβώδης.
 • υψηλό φάσμα τιμών.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τους καταναλωτές, το μοντέλο είναι ανθεκτικό στη φθορά και αρκετά ανεπιτήδευτο όσον αφορά τη συντήρηση και την εξυπηρέτηση.

Ανάρτηση καπό

Οι διατάξεις ανάρτησης τοποθετούνται πάνω από την πλάκα και στερεώνονται απευθείας στην κάτω επιφάνεια του ντουλαπιού κουζίνας τοίχου. Δεν χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και εξαιρετική ισχύ, αλλά αποτιμώνται για συμπαγή τοποθέτηση και χαμηλό κόστος. Οι κουκούλες χωρίζονται σε οριζόντιες και κάθετες κατασκευές.

Ardesia Basic-F 50 W

Το μοντέλο Ardesia Basic-F 50 W είναι η πιο δημοφιλής οριζόντια κουκούλα.

 • λειτουργεί τέλεια και τελειώνει με την εργασία σε μικρούς χώρους.
 • παρουσία λειτουργιών 3 ταχυτήτων.
 • Εξοπλισμός με δύο μεθόδους καθαρισμού.
 • παρουσία μηχανικού ελέγχου ·
 • υπάρχει ένας λαμπρός λαμπτήρας αλογόνου.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • πρακτική και ανθεκτική στη φθορά.
 • κλασικό σχέδιο?
 • χαμηλό κόστος.
 • είναι σχεδιασμένο για μικρά δωμάτια.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τους καταναλωτές, αυτό το μοντέλο είναι μια πρακτική και ανεπιτήδευτη οικιακή συσκευή για μικρά δωμάτια.

MAUNFELD Cascada Trio 60

Κάθετες δομές ανάρτησης συνδέονται με την επιφάνεια του τοιχώματος. Το μοντέλο MAUNFELD Cascada Trio 60 είναι το καλύτερο από αυτά, επομένως παίρνει σωστά τη θέση του στην βαθμολογία κουκούλες κουζίνας.

 • Εξοπλισμός με δύο μεθόδους καθαρισμού.
 • Προορίζεται για κανονικούς χώρους μεσαίου μεγέθους.
 • παρουσία βαλβίδας αντεπιστροφής ·
 • εισαγωγή απλού ηλεκτρονικού κουμπιού ελέγχου
 • την παρουσία ενός προβολέα από δύο φωτεινές λάμπες αλογόνου.
 • Ασύμμετρη λειτουργία
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • πρωτοτυπία του σχεδιασμού ·
 • αρκετά κατάλληλη τιμή.

Σημαντικό! Οι καταναλωτές δεν αποκάλυψαν σημαντικές ελλείψεις. Οι μαρτυρίες δείχνουν υψηλή ισχύ, ευκολία χρήσης, ποιότητα συναρμολόγησης, μεγάλη διάρκεια ζωής.

Κουκούλες θόλου

Οι κουκούλες θόλου είναι τοποθετημένες στον τοίχο ή στην οροφή, επεκτείνονται προς τα κάτω, ενώ έχουν την εμφάνιση ενός θόλου αρχαίου κτιρίου.

ΕΛΙΚΟΡ Έψιλον 50

Το μοντέλο ELIKOR Epsilon 50 είναι το δημοφιλέστερο κουκούλα.

 • υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για χώρους μεσαίου μεγέθους.
 • χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι καθαρισμού του αέρα.
 • μηχανικός έλεγχος.
 • 2 λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι μπορούν εύκολα να αλλάξουν.
 • παρουσία 3 ταχυτήτων.
 • σε χαμηλές στροφές χαμηλού θορύβου.
 • πρωτότυπο σχέδιο?
 • ευκολία συντήρησης.
 • χαμηλό κόστος.
 • η επιφάνεια της πλάκας δεν φωτίζεται επαρκώς.
 • Σε υψηλές ταχύτητες αυξάνεται ο θόρυβος.
 • η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μόνο για μοντέλα με πλάτος 90 cm, ενώ για άλλες τροποποιήσεις είναι χαρακτηριστικό ένα εκχύλισμα με αεραγωγό.

Σημαντικό! Οι καταναλωτές σημειώνουν ότι αυτό το μοντέλο χαρακτηρίζεται μερικές φορές από σφάλματα συναρμολόγησης, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί χωρίς προβλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και εξυπηρετεί τέλεια τις μεγάλες κουζίνες.

Αισθητήρας Shindo NORI 60 Μαύρος

Shindo μοντέλο είναι ένα καλό παράδειγμα επιτυχούς συνδυασμού του αρχικού σχεδιασμού με υψηλή λειτουργικότητα, έτσι ώστε να μπορεί δικαίως να αποδοθεί στην κατάταξη των καλύτερων κουκούλες θόλο για την κουζίνα 60 εκατοστών. Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου αφής και εντυπωσιακό φωτισμό του χώρου εργασίας της κουζίνας να το κάνει ένα από τα αγαπημένα σε πολλά σπίτια. Χάρη σε ειδικές εξελίξεις, η κουκούλα λειτουργεί πολύ ήσυχα και αποτελεσματικά. Η συσκευή εκτελεί τη λειτουργία κοπής και ανακύκλωσης. Το πλάτος του κτιρίου είναι 60 εκατοστά.

 • αρχική σχεδίαση - ο σχεδιασμός γίνεται σε κεκλιμένο στυλ, λόγω του οποίου ο χώρος είναι οπτικά διευρυμένος.
 • παρουσία οπίσθιου φωτισμού LED.
 • Η θήκη είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα, η οποία αυξάνει την αξιοπιστία και ελαχιστοποιεί τις κραδασμούς.
 • ευκολία φροντίδας και συντήρησης.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • υψηλή παραγωγικότητα και ποιότητα διήθησης.
 • παρουσία ηλεκτρονικού ελέγχου πολλαπλών σταδίων ·
 • αρκετά κατάλληλη τιμή.

Σημαντικό! Αυτό το μοντέλο έχει μερικές φορές έναν εργοστασιακό γάμο, που είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Δεν υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις.

Βίντεο υλικό

Οι καταναλωτές έχουν αξιολογήσει μοντέλα, τα οποία συνδυάζονται με τεχνικά χαρακτηριστικά, ανθεκτικότητα και κόστος. Για να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα, πρέπει να προσεγγίσετε μεμονωμένα τις ακόλουθες απαιτήσεις: τον πιθανό τύπο εγκατάστασης, τη συνιστώμενη χωρητικότητα, το εύρος τιμών. Πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας που να καλύπτει όλες τις ανάγκες σας.