Τύποι ανεμιστήρων για εξαγωγή και ποιος παραγωγός επιλέγει: επισκόπηση και σύγκριση

Δεν είναι μυστικό ότι σε καμία κατοικείται μόνιμα επίπεδη, ως αποτέλεσμα των ζωτικών διεργασιών των κατοίκων της, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό οσμές ή υγρασία, που μπορεί να κάνει την διαμονή στο δωμάτιο δεν είναι το πιο άνετο. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων αναπτύχθηκαν ανεμιστήρες εξάτμισης. Σχετικά με το τι είναι ο ανεμιστήρας για τέντωμα και τι είδους είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Ο ανεμιστήρας καυσαερίων είναι μια ηλεκτρική συσκευή σχεδιασμένη για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών και υγρού αέρα από το δωμάτιο. Συνήθως, αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Αρχή λειτουργίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικιακοί ανεμιστήρες εξάτμισης παράγονται με τη μορφή αξονικών μοντέλων - ο τροχός με λεπίδες βρίσκεται στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Ο αέρας στη συνέχεια τραβιέται μέσα στη συσκευή μέσω μιας σχάρας εφοδιασμένης με περσίδες, οι οποίες εμποδίζουν το ρεύμα επιστροφής, στη συνέχεια διέρχεται από τη συσκευή και εκκενώνεται προς τα έξω. Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε παράθυρα, και με την παρουσία ενός επιπλέον μικρού αγωγού, ορισμένα μοντέλα συσκευών μπορούν να κατασκευαστούν απευθείας στον τοίχο.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίσταση των μερικά από τα μακράς ανεμιστήρες αγωγού κατασκευάζονται ως φυγόκεντρες μοτίβα - σε αυτήν την περίπτωση, η πτερωτή κατευθύνει τον αέρα προς τις πλευρές σε ορθή γωνία ως προς τον άξονα του κινητήρα.

Ταυτόχρονα, τα βιομηχανικά αντικείμενα χρησιμοποιούν συχνότερα ακτινικά μοντέλα.

Στις κουζίνες, οι περισσότεροι ανεμιστήρες εξάτμισης συνδέονται με μια συσκευή σύνδεσης εξοπλισμένη με μια ασφάλεια. Στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί με μια είσοδο καλωδίου συνδεδεμένη με τη σειρά του σε μια συσκευή σύνδεσης με μια ασφάλεια από το εξωτερικό. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί στο κύκλωμα φωτισμού και να ελέγχεται από ένα διακόπτη καλωδίου οροφής.

Υπολογισμός ισχύος

Για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε ανεμιστήρα εξάτμισης απαιτείται ένας κατάλληλος υπολογισμός της ισχύος του. Διαφορετικά, η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα από το χώρο που πρόκειται να επισκευαστεί και η αποτελεσματικότητα του ανεμιστήρα θα τείνει στο μηδέν.

Προκειμένου να υπολογιστεί το ελάχιστο απαιτούμενο χωρητικότητα του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει πρώτα να υπολογιστεί ο όγκος του σερβίρεται δωματίου (ύψος χ πλάτος χ μήκος) και να πολλαπλασιάζεται με τη συνιστώμενη αριθμό αλλαγών αέρα ανά ώρα.

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η θέση του ανεμιστήρα. Το θέμα είναι ότι ο αέρας που εξαλείφεται από το δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​αέρα - συνήθως μέσω της πόρτας ή άλλων τμημάτων της κατοικίας. Εάν ο ανεμιστήρας είναι πολύ κοντά σε μια πηγή καθαρού αέρα, δημιουργεί μόνο τοπικό αερισμό και δεν έχει σημαντική επίδραση στον υπόλοιπο αέρα του δωματίου. Μια ιδανική τοποθεσία είναι η θέση απέναντι από την πηγή του αέρα αντικατάστασης, αλλά ταυτόχρονα αρκετά υψηλή για να αντλήσει θερμό αέρα.

Προειδοποίηση: Στην κουζίνα, πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης δίπλα στη σόμπα - αυτό θα επιτρέψει στη συσκευή να αφαιρέσει εύκολα ξένες οσμές που προκύπτουν από το μαγείρεμα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με τη σωστή θέση της συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό - μηχανικό θέρμανσης.

Δημοφιλείς κατασκευαστές οικιακών ανεμιστήρων για κουκούλες

Μέχρι σήμερα, οι πιο δημοφιλείς μάρκες οικιακών ανεμιστήρων είναι:

 • Ανεμιστήρες:
  • παραγωγή: Ουκρανία;
  • ανεμιστήρας 100 m3 με ορθογώνια μπροστινή μάσκα.
  • πτερωτή με επτά πέταλα.
  • εγκατάσταση: σε οροφή ή τοίχο.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Electrolux:
  • παραγωγή: Σουηδία.
  • αισθητήρα υγρασίας;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • υλικό του αμαξώματος και αντικαταστάσιμα πλαίσια: πλαστικό ABS,
  • Χρονοδιακόπτης
  • κόστος: περίπου 2.500 ρούβλια.
 • «SILENT»:
  • παραγωγή: Ισπανία ·
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • βαλβίδα αναστροφής πτερυγίου
  • λειτουργεί σε θερμοκρασία έως και +40 βαθμούς.
  • κόστος: περίπου 5 000 ρούβλια.
 • «Ballu»:
  • παραγωγή: Ρωσία ·
  • διάμετρος των καναλιών: 100, 120 και 150 χιλιοστόμετρα.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • ασφάλειες.
  • πτερωτής υψηλής απόδοσης.
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Marley:
  • παραγωγή: Γερμανία.
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Έλεγχος αφής
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 9 500 ρούβλια.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Κανάλι χωρίς θόρυβο

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η τοποθέτησή τους απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, που τους επιτρέπει να κρυφτούν από τα μάτια. Οι ανεμιστήρες καναλιών παρέχουν ασφαλή και ήσυχη λειτουργία.

Εγκαταστήστε μια τέτοια συσκευή απευθείας στον τοίχο και η υπόλοιπη τρύπα καλύπτεται με ένα ειδικό πλέγμα. Αυτό αγωγοί έναρξη της, που περνούν μάζας αέρα από τον σερβίρεται χώρο στο σύστημα φιλτραρίσματος, όπου ο αέρας καθαρίζεται και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο μέσω των διανομέων.

Οι ανεμιστήρες του καναλιού είναι εύκολο να εγκατασταθούν στο χώρο μεταξύ της αρθρωτής οροφής - αυτός ο ελιγμός σας επιτρέπει να επεκτείνετε σημαντικά τις δυνατότητες του εσωτερικού.

Αξονική

Στους αξονικούς ανεμιστήρες εξάτμισης, ο αέρας κινείται όχι μόνο με φυγοκέντρηση, αλλά παράλληλα με τον άξονα περιστροφής των λεπίδων. Από άλλες τροποποιήσεις συσκευών διακρίνονται από σχετικά απλό σχεδιασμό και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.

Κατά κανόνα, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται ως συμπλήρωμα στο κύριο σύστημα εξαερισμού.

Οι ειδικοί διακρίνουν δύο τύπους αξονικών ανεμιστήρων: οικιακών και βιομηχανικών.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται σε αστικά και βιομηχανικά κτίρια όπου κυκλοφορούν αρκετά επιθετικά και εκρηκτικά αέρια.

Για τη συντήρηση χώρων με καθαρό αέρα χωρίς πρόσμειξη ινών, τσιμέντου και άλλων ξένων ουσιών, χρησιμοποιούνται οικιακοί αξονικοί ανεμιστήρες.

Φυγόκεντρο

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται σε οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια είναι ο φυγοκεντρικός τύπος συσκευών.

Προειδοποίηση: Ο βιομηχανικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δεν είναι εγκατεστημένος όταν υπάρχουν σωματίδια ινώδους και κολλώδους στον αέρα.

Λόγω των σχεδίων με χύτευση σε στερεά μορφή, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή.

Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -40 ή στους +40 βαθμούς.

Το έργο των φυγοκεντρικών οικιακών ανεμιστήρων βασίζεται στη διάθλαση των μαζών αέρα κατά 90 μοίρες και στη διέλευσή τους μέσω ενός σπειροειδούς τροχού. Αυτός ο τύπος συσκευής απαιτεί την εγκατάσταση ενός σιγαστήρα, ο οποίος θα εξομαλύνει το θόρυβο που εκπέμπεται από αυτά.

Με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια ειδική λεπίδα με διάμετρο που μπορεί να μπλοκάρει εντελώς τη μονάδα εργασίας από πίσω. Είναι στερεωμένο ένα τέτοιο κορμό απευθείας στον άξονα του ανεμιστήρα.

Η βαλβίδα είναι διατεταγμένη έτσι ώστε να μην μεταδίδει μία ανάστροφη ζεύξη (αέρας προηγουμένως έλκεται προς τα έξω από το δωμάτιο) ή της ροής του αέρα (από το κανάλι εξαερισμού ή στο δρόμο), μαζί με άλλες ακαθαρσίες.

Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ανοίγει η βαλβίδα ελέγχου και όταν αυτή είναι απενεργοποιημένη, κλείνει.

Με τον τρόπο που γίνεται η εργασία, η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να είναι αυτόματη (συνήθως χρησιμοποιείται σε οικιακούς χώρους) ή να είναι παθητική - δηλαδή να λειτουργεί υπό την επίδραση της ροής αέρα (χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά).

Επιπλέον, η βαλβίδα αντεπιστροφής ταξινομείται και από άλλες παραμέτρους:

 • ανά τύπο εγκατάστασης: κάθετη και οριζόντια.
 • ανά τύπο κατασκευής: πλαστικό, σιλικόνη και μέταλλο,
 • σε σχήμα: ορθογώνιο, στρογγυλό και σε μορφή τυφλών.
 • σχετικά με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού: αξονική και φυγοκεντρική.

Έξοδος ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη

Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με χρονοδιακόπτη αρχίζει να λειτουργεί αφού το άτομο εισέλθει στο δωμάτιο και ανάψει το φως. Μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας η συσκευή λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στη λειτουργία της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί σε ευρεία κλίμακα. Οι οπαδοί αυτοί χρησιμοποιούνται τόσο σε οικιστικά όσο και σε δημόσια κτίρια.

Οι τρόποι λειτουργίας για τους χρονοδιακόπτες για τους ανεμιστήρες εξαγωγής είναι δύο:

 1. Η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί όταν εμφανίζεται ένα σήμα ελέγχου στο τερματικό, αλλά σβήνει αφού ο χρονοδιακόπτης μετρήσει το χρονικό διάστημα που έχει καθορίσει ο χρήστης μετά την απενεργοποίηση του σήματος ελέγχου.
 2. Η συσκευή λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος μετά την αφαίρεση του σήματος ελέγχου από το τερματικό, με την προϋπόθεση ότι η διάρκεια του είναι πάνω από 90 δευτερόλεπτα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη μέθοδος είναι πιο οικονομική, καθώς επιτρέπει τη μείωση της συχνότητας εμφύσησης των ανεμιστήρων χωρίς την εμφάνιση ειδικής ανάγκης.

Συνδέστε τη συσκευή σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

Radial

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες διαφέρουν από τις άλλες τροποποιήσεις στο σπειροειδές σχήμα του περιβλήματος, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο τροχός λεπίδας. Όταν περιστρέφεται ο τροχός, οι μάζες του αέρα κινούνται ακτινικά, συμπιέζονται με φυγοκεντρική δύναμη και εξέρχονται από το περίβλημα.

Οι συμπαγείς διαστάσεις των ακτινικών μοντέλων επιτρέπουν την τοποθέτηση της συσκευής σε σχεδόν οποιοδήποτε αγωγό αέρα.

"Σαλιγκάρι"

Τα αποκαλούμενα εκχυλίσματα σαλιγκαριών είναι διαφορετικά από τους τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες με μικρές ειδικές λεπίδες.

Η ταχύτητα και η ισχύς λειτουργίας τέτοιων συσκευών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και των παραμέτρων του κινητήρα.

Με σκοπό: ποιος τύπος ανεμιστήρα και ποιος κατασκευαστής πρέπει να επιλέξω;

Στο μπάνιο

Η βέλτιστη λύση για την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο θα είναι η αγορά συσκευής με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το SILENT-100 CHZ από την Soler Palau. "

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι:

 • Χρονοδιακόπτης με αναβολή ενεργοποίησης.
 • κατανάλωση ενέργειας: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 26,5 dB (συγκρίσιμο με τον ψίθυρο ενός ατόμου).

Ωστόσο, για ένα μεγάλο μπάνιο (με επιφάνεια μεγαλύτερη από 4 m 2), θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που είναι πιο ισχυρό. Για παράδειγμα, το EAF-150 από την Electrolux. Διαφέρει από τις άλλες συσκευές με αυτόν τον ανεμιστήρα από τις ακόλουθες παραμέτρους

 • παραγωγικότητα: 320 m 3 / ώρα.
 • ισχύς: 25 W;
 • επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 35 dB.

Κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα αρκετά ισχυρό μοντέλο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, αλλά θα είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να παράγει πολύ θόρυβο.

Ένα από τα πιο κατάλληλα μοντέλα ανεμιστήρων για κουκούλες κουζίνας είναι το Wolter KA KATD 225-4 Stb, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • παραγωγικότητα: 2.800 m 3 / h;
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 59 dB.
 • ισχύς: 75 W;
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 120 μοίρες.

Στην τουαλέτα

Ως ανεμιστήρας εξάτμισης, μοντέλο χαμηλού θορύβου SILENT-100 CZ από την προαναφερθείσα εταιρεία Soler Palau. " Αυτή η συσκευή έχει τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • ισχύς: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • μη αυτόματη ένταξη.

Στο γκαράζ

Για το γκαράζ, μια εξαιρετική έκδοση του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι το μοντέλο STELS 150, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύς: 126 W.
 • Παραγωγικότητα: 432 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 58 dB.
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 40 μοίρες.

Εγκατάσταση: πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Η όλη διαδικασία τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξάτμισης μπορεί να χωριστεί σε πέντε στάδια:

 • προπαρασκευαστικές ενέργειες ·
 • σύνδεση καλωδίων.
 • θέση των αεραγωγών?
 • εγκατάσταση της δομής ·
 • ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Κατά την εγκατάσταση της συσκευής, πρέπει να θυμάστε ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι υψηλότερη εάν υπάρχουν σχισμές στην πόρτα ή υπάρχει μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του κατωφλίου.
 • Ο άξονας του αέρα πρέπει να ελέγχεται για την απόφραξη του.
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο αφού η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.
 • Η δομή θα πρέπει να τοποθετείται στην τρύπα που προορίζεται για αυτό σφιχτά - εάν είναι απαραίτητο, η οπή πρέπει να διευρυνθεί ή να στενεύσει με αφρό συναρμολόγησης.

Διαβάστε τις οδηγίες βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα:

Το κόστος των ανεμιστήρων εξάτμισης εξαρτάται από το σκοπό της συσκευής, την ισχύ, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Η πρακτική δείχνει ότι η μέση τιμή για τα μοντέλα των νοικοκυριών κυμαίνεται γύρω στα δύο ή τρία χιλιάδες ρούβλια. Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής χρήσης είναι, φυσικά, πολύ πιο ακριβοί.

Πού να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης σε οργανισμούς όπως:

 • LLC "MARLEY-RUS":
  • τοποθεσία: http://www.marley-rus.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Leninsky Prospekt, 15, γραφείο 101?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 648-09-20.
 • GC "Rusklimat":
  • site: http://www.rusklimat.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Narvskaya street, house 21;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 777-19-77.
 • First Passage LLC:
  • site: http://mypassage.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Skladochnaya street, 6, κτίριο 4, γραφείο 507;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 707-88-11.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των ανεμιστήρων εξαγωγής:

 • Διαδικτυακό κατάστημα INTERSTROYVENT:
  • τοποθεσία: http://www.isvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Piskarevsky Prospekt, 2, κτίριο 2, γραφείο 215,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 633-30-33.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12, γραφείο 406,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.
 • Ολοκληρωμένα συστήματα LLC:
  • site: https://klimatweb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Gromova Street, σπίτι?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-83-71.

Έτσι, κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες παράμετροι του χώρου και οι συνθήκες λειτουργίας της συσκευής. Διαφορετικά, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να είναι εντελώς άχρηστη.

Ανεμιστήρας καυσαερίων για κουζίνα

Χαρακτηριστικά

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την κουζίνα είναι ένας απλός και αξιόπιστος τρόπος ανταλλαγής αέρα σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει συνεχώς υψηλή υγρασία, υψηλή θερμοκρασία και ξένες μυρωδιές. Κατά την επισκευή ενός διαμερίσματος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή και εγκατάσταση αυτής της απλής αλλά πολύ χρήσιμης συσκευής. Σε πολυκατοικίες σε οποιαδήποτε κουζίνα υπάρχει μια τρύπα που μπαίνει στον κοινό άξονα εξαερισμού. Δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο έργο της σχεδίασης, έχει μια ιδιότητα με χρόνο να φράξει, γιατί ο πλήρης αερισμός μπορεί να μην είναι επαρκής έλξη. Η εγκατάσταση ανεμιστήρα θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος και σε ένα ιδιωτικό σπίτι όπου δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα εξαερισμού, είναι απλά απαραίτητο.

αναπνευστήρα κουζίνα είναι μία συσκευή μικρού μεγέθους με λεπίδες οι οποίες περιστρέφονται λόγω έναν ηλεκτρικό κινητήρα συνδεδεμένο με το οικιακό δίκτυο 220 V. ρεύματος για τις συσκευές αυτές δεν υπερβαίνει ένα πρότυπο κουζίνα 320 cu. m / ώρα και η στάθμη θορύβου δεν ξεπερνά τα 35 dB, γεγονός που δεν προκαλεί ενόχληση ακόμη και αν παραμείνετε στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι ανεμιστήρες, ανεξάρτητα από τον τύπο τους, είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να συνδεθούν ανεξάρτητα.

Ποικιλίες

Υπάρχουν 3 ομάδες παρόμοιων συσκευών κουζίνας: κανάλι, τοίχος και παράθυρο.

Fan του καναλιού είναι τοποθετημένο απευθείας στον αγωγό αέρα, το μπροστινό μέρος με τη διακοσμητική μάσκα βγαίνει στο δωμάτιο, ο σωλήνας με τη βαλβίδα αντεπιστροφής κατευθύνεται στον άξονα εξαερισμού. Μέσα στη συσκευή υπάρχουν τα εξής μέρη:

 • τον ηλεκτρικό κινητήρα από δίκτυο εναλλασσόμενου ρεύματος ισχύος 100 - 400 W,
 • μια αεροδυναμική πτερωτή με λεπίδες.
 • ρουλεμάν για αποτελεσματική περιστροφή.
 • ελαστικά παρεμβύσματα για τη μείωση των κραδασμών κατά τη λειτουργία.
 • βαλβίδα ελέγχου.

Στην πρόσοψη σε προηγμένα μοντέλα μπορεί να υπάρχουν κουμπιά για τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας, αλλά συχνά αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Οι ανεμιστήρες αγωγών έχουν μικρό βάρος και είναι εύκολα τοποθετημένοι στην τρύπα στον τοίχο. Τα πλεονεκτήματά τους σε σύγκριση με άλλους τύπους είναι η υψηλή απόδοση, η αθόρυβη λειτουργία, η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα, η καθολικότητα.

Σύμφωνα με το σχήμα του περιβλήματος, οι ανεμιστήρες του καναλιού μπορούν να είναι ορθογώνιοι, τετράγωνοι και στρογγυλοί. Το μοντέλο μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του ανοίγματος. Οι πιο κοινές συσκευές με τετράγωνη όψη μεγέθους περίπου 150 έως 150 mm.

Wall Fans για την κουζίνα είναι τοποθετημένα μέσα στο δωμάτιο, και η ανταλλαγή αέρα γίνεται μέσω του σωλήνα εξάτμισης, η οποία πηγαίνει από τη βαλβίδα ελέγχου της συσκευής στην είσοδο ή στο δρόμο μέσω του παραθύρου. Οι σωλήνες εξάτμισης κατασκευάζονται συνήθως από λεπτό αλουμίνιο, το οποίο δεν υπόκειται σε υγρασία και σε υψηλές θερμοκρασίες. Τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στην κουκούλα πάνω από την πλάκα, μέσα στο περίβλημα.

Τα πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων τοίχου είναι τα εξής:

 • μια τέτοια συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί στον τόπο που απαιτείται περισσότερο για τον εξαερισμό, για παράδειγμα πάνω από μια σόμπα αερίου.
 • Υπάρχουν μοντέλα με μεγάλη ισχύ και ευρείες λεπίδες, οι οποίες πραγματοποιούν αποτελεσματικά την ανταλλαγή αέρα σε κάθε κουζίνα.
 • το σώμα τους είναι ισχυρό και ανθεκτικό ·
 • μια απλή συσκευή καθιστά εύκολη την επισκευή και τη συντήρηση.

Μειονεκτήματα ανεμιστήρες τοίχου - παίρνει μακριά χώρο στην κουζίνα, η ανάγκη να γίνει αξιόπιστη τοποθέτηση στον τοίχο ή στην οροφή, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου και η κατανάλωση ρεύματος από αυτή των τύπων καναλιών.

Ένας ξεχωριστός τύπος ανεμιστήρων τοίχου είναι το μοντέλο σαλιγκαριού, που ονομάζεται έτσι λόγω του αντίστοιχου σχήματος. Αυτή η κατασκευή έχει σχεδιαστεί για να κινηθεί αποτελεσματικά μεγάλες ποσότητες αέρα διαμέσου του ρότορα με κεκλιμένες λεπίδες και σπειροειδές περίβλημα. Αεροδυναμική στροφείο με το ελικοειδές τμήμα είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό και ελαφρύ χάλυβα και σώμα από αλουμίνιο. Η ίδια η δομή του είναι πολύ απλή και εύκολη στην επισκευή, και κρεμάστε το στην κουζίνα μπορεί να είναι στην επιθυμητή θέση. Αυτά τα είδη των οπαδών χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλα κτίρια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλλά και για οικιακή χρήση και έχει μικρό μοντέλο κουζίνα με διαστάσεις 25 - 50 cm, 200-300 W δύναμη και το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Παράθυρο ανεμιστήρα έχει περίπου την ίδια συσκευή με το κανάλι, μόνο το σώμα του μπορεί να είναι ήδη για να χωράει άνετα στο παράθυρο του πάχους. Πραγματοποιεί εναλλαγή του αέρα με το δρόμο που ακόμη επιτυχημένη σε ένα άνετο καιρικές συνθήκες, όπως το δωμάτιο διαθέτει τον καθαρό αέρα του δρόμου, δεν οσμές από τα άλλα διαμερίσματα μέσω του άξονα εξαερισμού. Αλλά με έναν σοβαρό παγετό, μπορεί να δημιουργήσει ένα ανεπιθύμητο κρύο στην κουζίνα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής στο άνοιγμα του παραθύρου μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες: είναι βολικό να το στερεώσετε στο παράθυρο, να τραβήξετε την τροφοδοσία.

Ο απορροφητήρας κουζίνας, όπου προετοιμάζεται καθημερινά, είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση. Εάν μια σόμπα αερίου είναι εγκατεστημένη στο σπίτι, ακόμη και μερικές ώρες που περνούν κοντά του μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και αδιαθεσία. Η κουκούλα είναι επίσης σημαντική για ηλεκτρικές σόμπες, θα δημιουργήσει μια κανονική φρέσκια ατμόσφαιρα στη ζώνη μαγειρέματος, η οποία δεν προκαλεί ενόχληση. Η πιο αποτελεσματική επιλογή είναι η κουκούλα. Οι μορφές και ο σχεδιασμός μπορούν να ποικίλουν, αλλά η αρχή είναι μία - μια βάση με μια ευρεία περιοχή που καλύπτει ολόκληρη την πλάκα, η οποία στενεύει στην κορυφή με απόσυρση στον αγωγό αέρα.

Για οικιακή χρήση στην κουζίνα, χρησιμοποιούνται ποικιλίες και υλικά από ομπρέλες. Μπορούν να έχουν τη μορφή πυραμίδας ή πρίσματος, εξορθολογισμένου υπό μορφή θόλου ή ορθογώνιου.

Τις περισσότερες φορές, ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιείται για την κατασκευή της θήκης με διάφορες επιστρώσεις, προστατεύοντας από την υγρασία, αιθάλη, δημιουργώντας μια ευχάριστη λαμπερή ή ματ σκιά. Στο κάτω μέρος της κουκούλας υπάρχουν φίλτρα αέρα και για να πιάνουν σημεία λίπους, στο μπροστινό πάνελ υπάρχουν κουμπιά ελέγχου και δείκτες.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται μέσα στο κύτος μιας τέτοιας κουκούλας, η ισχύς του πρέπει να παρέχει αξιόπιστη κατακόρυφη ροή αέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ομπρέλα συνδέεται με τον αγωγό με εξαερισμό, ο σωλήνας μπορεί να τεντωθεί για μερικά μέτρα. Τέτοια μοντέλα απαιτούν επίσης τροφοδοσία ρεύματος.

Εκτός από τα συνηθισμένα μοντέλα ομπρέλας, ο μοντέρνος σχεδιασμός της κουζίνας χρησιμοποιεί συχνά επιλογές νησιών όταν η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας εξόδου βρίσκεται κάθετα. Υπάρχουν επίσης μοντέλα τοίχου που είναι προσαρτημένα σε μια κατακόρυφη επιφάνεια κάτω από μια μικρή κλίση. Είναι αξιοσημείωτα για το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν παίρνουν ελεύθερο χώρο από την κουζίνα.

Εγκατάσταση εξαερισμού

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων αγωγών είναι ευκολότερη λόγω του μικρού τους βάρους και διαστάσεων. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί, έτσι ώστε η θήκη να ταιριάζει στο άνοιγμα εξαερισμού της κουζίνας. Συνήθως αυτό δεν προκαλεί προβλήματα, καθώς αμφότερες οι επικοινωνίες σε τυποποιημένα διαμερίσματα και ανεμιστήρες καναλιών έχουν ορισμένα πρότυπα για τις διαστάσεις. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτή την εγκατάσταση είναι η καλωδίωση του καλωδίου για την τροφοδοσία της συσκευής. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αρκεί να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο να συνδέσει ένα σημείο στην απαιτούμενη θέση.

Στη συνέχεια, ο μπροστινός πίνακας του ανεμιστήρα είναι τοποθετημένος στον τοίχο γύρω από τον αεραγωγό. Είναι καλύτερο να το κάνετε με πείρους και βίδες σε τσιμεντένιο τοίχο. Χρειάζεστε 4 τρύπες - στις γωνίες της μπροστινής θήκης. Για τα μοντέρνα μοντέλα, λόγω της ελαφρότητάς τους και της εσωτερικής προστασίας από τις κραδασμούς, αυτό το στοιχείο στερέωσης είναι αρκετό.

Η στερέωση του ανεμιστήρα παραθύρων μπορεί να έχει τις αποχρώσεις λόγω των χαρακτηριστικών ενός φύλλου παραθύρου, των μεγεθών ενός πλαισίου, των γυάλινων υλικών. Αλλά γενικά, είναι λίγο διαφορετικό από την εγκατάσταση των ειδών καναλιών.

Οι ανεμιστήρες τοίχου και οι ομπρέλες εξάτμισης λόγω των μεγάλων διαστάσεων, οι δυσκίνητες δομές του θόλου και οι μακριές αεραγωγοί είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθούν. Απαιτεί αξιόπιστες μεθόδους στερέωσης που λαμβάνουν υπόψη το μεγάλο βάρος και τις πιθανές κραδασμούς.

Συμβουλές για την επιλογή και την εγκατάσταση

Για να αγοράσετε ένα μοντέλο ανεμιστήρα για την κουζίνα, είναι απαραίτητο, κυρίως από την άποψη της ικανότητάς του. Για αυτές τις συσκευές υπάρχει μια ειδική τιμή - η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία καθορίζεται από την αναλογία του όγκου που ρέει σε 1 ώρα στον αέρα και του όγκου του δωματίου. Για τις ποικιλίες κουζίνας, αυτό το ποσοστό είναι 6 - 12. Με τον πολλαπλασιασμό της συχνότητας της ανταλλαγής αέρα για τη μονάδα αυτή με τον όγκο της κουζίνας, μπορείτε να πάρετε την ενεργειακή της δύναμη. Εξαρτάται από το αν ο ανεμιστήρας θα αντιμετωπίσει την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Στα τεχνικά δελτία των συσκευών μπορεί να αναγράφεται η ενεργός ισχύς σε Watts. Αλλά δεν αποτελεί αποφασιστικό δείκτη απόδοσης, η ροή αέρα επηρεάζεται επίσης από το μέγεθος και το σχήμα των λεπίδων, τον τύπο του περιβλήματος και τη βαλβίδα ελέγχου, την ταχύτητα περιστροφής και την κατεύθυνση της ροής.

Τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα ανεμιστήρων κουζίνας έχουν ένα όριο θορύβου 35 dB, το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από το επίπεδο θορύβου με ψίθυρο - 30 dB. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε όχι μόνο ισχυρά, αλλά και σιωπηλά προϊόντα, τα οποία δεν θα σας ενοχλούν από τον ενοχλητικό ήχο.

Οι ανεμιστήρες από καιρό σε καιρό πρέπει να καθαρίζουν τις λεπίδες και τις προστατευτικές γρίλιες. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστεί κατά την αγορά εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα μέρη.

Οποιοσδήποτε τύπος ανεμιστήρων πρέπει να εγκατασταθεί στην κορυφή της κουζίνας - πιο κοντά στην οροφή, όπου ο ασταθής ζεστός αέρας είναι πιο συγκεντρωμένος. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε περιοχή όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι μεγαλύτερη από 50-60 ° C, από την οποία τα μέρη και το τμήμα εργασίας μπορούν να καταστούν άχρηστα. Οι θέσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους ανεμιστήρες πρέπει να απομονώνονται αξιόπιστα και να προστατεύονται από την υγρασία.

Η καλύτερη επιλογή για νοικοκυρές που αγαπούν να μαγειρεύουν και να περάσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα είναι ομπρέλες εξάτμισης με ισχυρό σύστημα κυκλοφορίας αέρα, φίλτρα και πολλούς τρόπους λειτουργίας. Δεν είναι μόνο λειτουργικά, αλλά και με τη σωστή διάταξη θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη προσθήκη στο εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με τα έπιπλα και άλλες οικιακές συσκευές.

Αλλά εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει, και το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα συμπαγές τοίχο ή κανάλι ανεμιστήρα αντί της κουκούλας. Στο μέλλον, όταν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός πιο περίπλοκου συστήματος, μπορεί να μεταφερθεί σε μπάνιο, ντουλάπα ή τουαλέτα.

Κουζίνες εξαγωγής κουζίνας

Ένας ανεμιστήρας κουζίνας χρησιμοποιείται για να αντλεί ζεστό αέρα που περιέχει καπνό, ατμό και λίπος. Είναι εγκατεστημένο στο δρόμο, οπότε ο θόρυβος από την εργασία του δεν εισχωρεί στην πράξη, πράγμα που παρέχει άνετες συνθήκες εργασίας. Ένας ανεμιστήρας κουζίνας συνδέεται με έναν κυκλικό αγωγό, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σωλήνα διακλάδωσης στο σώμα και σφιγκτήρες.

Το πεδίο του ανεμιστήρα για την κουζίνα

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε μεγάλες κουζίνες σε εστιατόρια, καφετέριες, καντίνες και άλλα καταστήματα τροφίμων. Επιπλέον, οι ανεμιστήρες εξαγωγής κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αρτοποιεία και σε βιομηχανική παραγωγή με εργασίες συγκόλλησης. Το πάχος των τοιχωμάτων του σώματος της συσκευής είναι σχεδιασμένο για επαφή με το θερμό ρεύμα, το οποίο εμποδίζει την καύση.

Ένας ισχυρός απορροφητήρας για την κουζίνα είναι εξοπλισμένος με κινητήρα με αισθητήρα υπερθέρμανσης. Σε περίπτωση κρίσιμης αύξησης της θερμοκρασίας, λαμβάνει χώρα αυτόματη διακοπή λειτουργίας, η οποία προστατεύει τον κινητήρα από το κλείσιμο των καλωδιώσεων σύντηξης.

Γιατί πρέπει να αγοράσετε ανεμιστήρα για ειδικό σχεδιασμό κουκούλας

Όταν αποφασίζει να αγοράσει έναν ανεμιστήρα κουζίνας με εξειδικευμένο σχεδιασμό, παρατηρείται όχι μόνο εντατική άντληση από βρώμικο αέρα, αλλά και η σωστή απόσυρσή του. Στη μία πλευρά του σώματος της συσκευής τροφοδοτείται ένας αγωγός από την κουκούλα και στον άλλο - μπορεί να συνδεθεί ένας κατακόρυφος σωλήνας για την αφαίρεση του λιπαρού και καπνιστού αέρα στην ατμόσφαιρα. Αυτό θα αποφύγει τη μόλυνση της πρόσοψης του κτιρίου.

Επιλέγοντας μια ήσυχη και ισχυρή κουκούλα μπορείτε να προμηθευτείτε:

 • γρήγορη πρόσληψη καπνού και ατμού.
 • συντήρηση του καθαρού αέρα στο δωμάτιο.
 • ορθολογική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • εύκολη συντήρηση και καθαρισμό.

Εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα κουζίνας για να απομακρύνετε τον αέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το θόρυβο: στο δωμάτιο δεν ακούγεται. Επιπλέον, μπορείτε να κανονίσετε μια κουζίνα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, μην δίνετε προσοχή στη θέση του. Ο ανεμιστήρας δημιουργεί υψηλή πίεση ακόμη και σε μεγάλα κανάλια, οπότε δεν είναι απαραίτητο η πλάκα να βρίσκεται κοντά.

Πώς να αγοράσετε ανεμιστήρες κουζίνας από κορυφαίους κατασκευαστές

Στο κατάστημά μας μπορείτε να αγοράσετε τους οπαδούς κουζίνας Shuft, Systemair και άλλες γνωστές μάρκες. Όλα έχουν διπλά τοιχώματα με μόνωση, για να προστατεύσουν τον άξονα του αγωγού από τη συμπύκνωση. Εξοπλισμός από την εταιρία Shaft είναι εξοπλισμένος με μετασχηματιστές πέντε βαθμίδων TRE ή ρυθμιστή SRE για ομαλές ταχύτητες. Στην περίπτωση ανεμιστήρων, παρέχονται παλέτες για τη συλλογή λίπους.

Οι ανεμιστήρες της κουζίνας Systemair διαθέτουν ειδική έξοδο για αποστράγγιση λίπους. Είναι εξοπλισμένα με ένα πρόσθετο περίβλημα για την προστασία του ηλεκτροκινητήρα από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Οι οπαδοί κάθε κατασκευαστή έχουν τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς τους, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε μια επιλογή. Προσφέρουμε επαγγελματικές συμβουλές και πρωτότυπη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Διαθέτουμε εξειδικευμένους ειδικούς που θα βοηθήσουν στην επιλογή του βέλτιστου μοντέλου ανεμιστήρα με την ιδανική απόδοση για τις απαιτούμενες συνθήκες. Στρέφοντας στο κατάστημά μας, θα εξασφαλίσετε την κουζίνα σας με καθαριότητα και φρεσκάδα!

Κουζίνες εξαγωγής κουζίνας

Ανεμιστήρες καυσαερίων για κουζίνα

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης της κουζίνας έχει σχεδιαστεί για σύστημα εξαερισμού με πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, που κινούνται. Συνήθως, αυτή η θερμοκρασία φτάνει τους 120 ° C. Ένας ανεμιστήρας κουζίνας χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια ισορροπία του κόστους του αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο και τον αέρα που εισέρχεται σε αυτό. Αυτοί οι τύποι ανεμιστήρων χρησιμοποιούνται πολύ ενεργά στις κουζίνες και τα εστιατόρια, για την αφαίρεση δηλητηριωδών αερίων σε εργασίες που συνδέονται με τη συγκόλληση, τον αερισμό των φούρνων ψησίματος κ.λπ.

Η εταιρεία "Leader" ασχολείται με την πώληση διαφόρων συσκευών εξαερισμού για την οργάνωση συστημάτων αερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας. Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρουσιάζει ένα τεράστιο αριθμό μοντέλων οπαδών με το πιο διαφορετικό κόστος και τροποποίηση. Μεταξύ αυτών, είστε βέβαιοι να βρείτε αυτό που χρειάζεστε για τους σκοπούς σας.

Αν χρειάζεστε έναν ακριβό και υψηλής ποιότητας ανεμιστήρα κουζίνας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Για να παραγγείλετε ή να λάβετε λεπτομερείς απαντήσεις σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές μας. Τηλεφωνήστε, συμβουλευτείτε, παραγγείλετε.

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για την κουζίνα;

Οι ανεμιστήρες εξαγωγής κουζίνας συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των αγωγών εξαερισμού και της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Αντί να οργανώσετε ένα ανεξέλεγκτο βύθισμα, αράζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα στην κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Επιπλέον, το κόστος είναι σχετικά μικρό.

Η σημασία του καλού εξαερισμού

Στην κουζίνα, εκτός από ευχάριστες και όχι πολύ μυρωδιές, ο αέρας μπορεί να κορεστεί με προϊόντα καύσης αερίου και υπερβολικής υγρασίας. Ως αποτέλεσμα, οι τοίχοι θα ανθίσουν ή θα υποστούν συμπύκνωση.

Εάν ο κανονικός αερισμός δεν είναι εφικτός, ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί ένα κανονικό μικροκλίμα στην κουζίνα είναι να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για την εξαγωγή.

Ωστόσο, η απόδοση αυτού του εξοπλισμού πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά. Η έλλειψη ισχύος του ανεμιστήρα δεν θα του επιτρέψει να αντέξει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες του αέρα, και η υπερβολική ποσότητα του ανεφοδιασμού του θα οδηγήσει σε αραίωση αέρα και αισθητά ρεύματα. Η απόδοση της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της κουζίνας, διαφορετικά θα είναι σπατάλη χρημάτων.

Τύποι οπαδών

Κανάλι

Αυτός ο εξαερισμός εγκαθίσταται απευθείας στον αγωγό αέρα. Αυτή η εγκατάσταση είναι κρυμμένη από τα μάτια πίσω από μια απλή μάσκα, αλλά λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Από την άλλη πλευρά, ο ανεμιστήρας καναλιών δεν είναι κατάλληλος για κάθε άξονα.

Τοίχου

Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε κατάλληλες δομές τοίχων για τυποποιημένα στρογγυλά και ορθογώνια ανοίγματα. Για μπάνια παράγονται αδιάβροχα μοντέλα, καθώς και συστήματα εξοπλισμένα με αισθητήρες υγρασίας. Αλλά οι οπαδοί της κουζίνας για την εξόρυξη είναι αρκετό για να έχουν αυτοματοποίηση, αυτοδιαχειριζόμενη δύναμη. Αυτό θα επιτρέψει την ορθολογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και την παράταση της ζωής του εξοπλισμού.

Παράθυρο

Τα συστήματα παραθύρων σπάνια χρησιμοποιούνται σήμερα. Αλλά εάν πρόκειται να αντικαταστήσετε το παλιό παράθυρο στην κουζίνα με ένα σύγχρονο παράθυρο με διπλά τζάμια, μπορείτε να παραγγείλετε την παραγωγή του πλαισίου με τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα ή να το κόψετε απευθείας στο γυαλί. Η μονάδα θα τραβήξει τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο στο δρόμο, αλλά χωρίς βαλβίδα ελέγχου το χειμώνα θα γίνει πηγή σοβαρών ρευμάτων.

Βασικές κατασκευές

Ένας οικιακός ανεμιστήρας με βαλβίδα που εμποδίζει την επιστροφή του αέρα από τον κοινό άξονα, είναι εξαιρετική για πολυκατοικίες υψηλής ανόδου. Αυτό το σχέδιο δεν επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τα χαμηλότερα διαμερίσματα να εισχωρήσει στην κουζίνα σας όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο.

Οι ανεμιστήρες εξαγωγής στην κουζίνα χωρίζονται σε τρεις τύπους:

 1. Στην κουζίνα, παραδοσιακά εγκαθίστανται αξονικοί (αξονικοί) ανεμιστήρες. Είναι αρκετά συμπαγή, εύκολο στην εγκατάσταση και η χωρητικότητά τους είναι αρκετά επαρκής για οικιακή χρήση.
 2. Φυγοκεντρικός (ακτινικός) λόγω του δυσκίνητου σχεδιασμού του χρησιμοποιείται μόνο στην παραγωγή.
 3. Ανεμιστήρες διαμέτρου για εκχυλίσματα. Ο κύριος τομέας εφαρμογής τους είναι οι μεγάλες κουζίνες μεγάλων καφέ και εστιατορίων, όπου λειτουργούν ταυτόχρονα πολλοί φούρνοι.

Κανόνες επιλογής

Παραγωγικότητα

Σύμφωνα με τα οικοδομικά και υγειονομικά πρότυπα, το σύστημα εξάτμισης σε μια ξεχωριστή κουζίνα θα πρέπει να παρέχει 10, και σε ένα μέρος σε συνδυασμό με χώρους διαβίωσης - 12 φορές το σύνολο του όγκου αέρα. Δηλαδή, η κυβική χωρητικότητα του δωματίου είναι 10-12 φορές. Προσθέστε σε αυτό ένα περιθώριο απόδοσης 30% και θα έχετε την απαιτούμενη ισχύ εξόδου ανεμιστήρα στην κουζίνα σας.

Τα μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης μπορούν να ληφθούν μόνο αν χρειάζεται να βοηθήσετε λίγο τον υπάρχοντα εξαερισμό. Αντίθετα, με ένα κακό βύθισμα στο ορυχείο, για τον υπολογισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας, ο συντελεστής ανανέωσης του αέρα θα πρέπει να καθοριστεί στο επίπεδο 15.

Επίπεδο θορύβου

Όσον αφορά τον παραγόμενο θόρυβο, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα που δεν υπερβαίνει το κατώτατο όριο των 35 dB - αυτό είναι λίγο πιο έντονο από τον ανθρώπινο ψίθυρο (30 dB).

Η ισχύς του κινητήρα μιας τέτοιας τεχνικής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 36 W. Στην κουζίνα, η οποία είναι μέρος της κατοικημένης περιοχής του διαμερίσματος, θα είναι πιο κατάλληλο να τοποθετηθεί ένας ανεμιστήρας αργής κίνησης που δεν παράγει κανένα θόρυβο.

Συνθήκες λειτουργίας

Επειδή στην κουζίνα ο αέρας θερμαίνεται επαρκώς, ο ανεμιστήρας πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να λειτουργεί σε ζεστές συνθήκες. Ειδικά εάν είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα. Για την κανονική λειτουργία τους, οι κατασκευαστές καλύπτουν τις επιφάνειες εργασίας των μονάδων τους με ανθεκτικές στη θερμότητα μεμβράνες και ενώσεις. Χωρίς αυτούς, ο ανεμιστήρας, φυσικά, δεν λιώνει, αλλά μπορεί να εκπνεύσει μια δυσάρεστη μυρωδιά του καμένου πλαστικού.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένα μοντέλα μοντέρνων ανεμιστήρων για σχεδίαση απλών δεν μπορούν να καλούνται. Οι παραγωγοί που επιδιώκουν τον πελάτη τους εξοπλίζουν με μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων επιλογών:

 • φίλτρα λίπους-παγίδες?
 • αισθητήρες της ανθρώπινης παρουσίας.
 • ρυθμιστές υγρασίας ·
 • προγραμματιζόμενους χρονοδιακόπτες.

Χρειάζεστε τέτοιες λειτουργίες σε έναν απλό ανεμιστήρα - αποφασίστε μόνοι σας, αλλά οποιεσδήποτε προσθήκες αυξάνουν το κόστος του ηλεκτρικού εξοπλισμού και μειώνουν το χρόνο της απρόσκοπτης λειτουργίας του.

Τοποθέτηση

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξαγωγής για την κουζίνα γίνεται από κυβερνήτες ηλεκτρικού εξοπλισμού. Αλλά μια συσκευή χαμηλής κατανάλωσης είναι πολύ πιθανό να εγκατασταθεί και ανεξάρτητα, εάν γνωρίζετε μερικές από τις αποχρώσεις:

 • Προκειμένου ο εκτριβέας να λειτουργεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα, το άνοιγμα εισαγωγής αέρα πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν ψηλότερα κάτω από την οροφή.
 • Για να συνδυάσετε το στρογγυλό σώμα του αξονικού ανεμιστήρα με μια ορθογώνια οπή αγωγού, θα πρέπει να αγοράσετε έναν ειδικό προσαρμογέα αν δεν έρχεται με τη μονάδα.
 • Είναι πιο βολικό να τροφοδοτείτε τον εξοπλισμό από το πλησιέστερο σημείο φωτισμού, κρύβοντας το τρέχον καλώδιο σε πλαστικό αγωγό.

Διαφορετικά, η σειρά τοποθέτησης του ανεμιστήρα τοίχου είναι αρκετά απλή:

 1. Βεβαιωθείτε ότι ο αγωγός αερισμού λειτουργεί σωστά.
 2. Τοποθετήστε το ακροφύσιο μέσα στην οπή.
 3. Τοποθετήστε το μηχανισμό φυσητήρα στο κτύπημα και στερεώστε το με ειδική κόλλα ή άγκυρες.
 4. Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργία του.
 5. Τοποθετήστε το καλώδιο στον αγωγό του κιβωτίου εγκατάστασης και καλύψτε τον μηχανισμό με διακοσμητικό πλέγμα.

Η αποδοτικότητα οποιουδήποτε εξοπλισμού εξόρυξης θα βελτιωθεί αισθητά εάν έχει εγκατασταθεί μια συμπαγής βαλβίδα τροφοδοσίας στο πλαίσιο του παραθύρου της κουζίνας. Στη συνέχεια, η θέση του αέρα εξαγωγής που αφαιρείται από τον ανεμιστήρα θα λάβει αμέσως μια νέα ροή από το δρόμο.

Ανεμιστήρες για την κουζίνα

Κορυφαίες πωλήσεις

Πληροφορίες

Η κουζίνα έχει πάντα ένα άνοιγμα, αλλά ο φυσικός εξαερισμός δεν κάνει καλή δουλειά. Ως εκ τούτου, πολλοί χρησιμοποιούν την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Αυτό βελτιώνει την ατμόσφαιρα της κουζίνας, αλλά όχι μέχρι το τέλος. Η κουκούλα είναι μια εξαιρετικά εξειδικευμένη συσκευή με περιορισμένη περιοχή κάλυψης. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, οι ειδικοί συνιστούν να αγοράσετε επιπλέον ανεμιστήρα εξαγωγής για την κουζίνα.

Τύποι ανεμιστήρων κουζίνας για την εξαγωγή αέρα

Για να καθαρίσετε τον αέρα στην κουζίνα, συνιστώνται κατάλληλοι οικιακοί ανεμιστήρες για μπάνια, τουαλέτες και τουαλέτες. Μπορούν να χωριστούν από τον τύπο του ρότορα (ή από το σχεδιασμό) σε αξονική και φυγοκεντρική. Και από τον τύπο της εγκατάστασης για επιβάρυνση, παράθυρο και κανάλι.

Αξονικός ανεμιστήρας για κουκούλες

Συνιστάται η σύζευξη με κουκούλα πάνω από τη σόμπα ή ως ανεξάρτητη συσκευή. Έχει καλή απόδοση 95-330 κυβικών μέτρων ανά ώρα και επίπεδο θορύβου σε απόσταση 26-47 dB.

Ο αξονικός σχεδιασμός επιτρέπει την αφαίρεση του αέρα χωρίς πρόσθετη πίεση. Αλλά, απαιτεί επίσης ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στον τρόπο της ροής. Και επίσης περιορίζει το "εύρος" της κίνησης του αέρα. Ως εκ τούτου, ένας αξονικός ανεμιστήρας κουζίνας συνιστάται για ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα στους επάνω ορόφους των κτιρίων

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας κουζίνας

Περισσότερες "πιεστικές" εκδοχές του αερισμού οικιακής κουζίνας. Ο ακτινικός ρότορας δημιουργεί πίεση στη ροή, παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα και "αφαιρεί" τον αέρα σε μεγάλες αποστάσεις. Ως εκ τούτου, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες συνιστούν να τεθούν στους κάτω ορόφους των "ουρανοξυστών".

Τα ακτινωτά μοντέλα θορύβου σε απόσταση 26-46 dB, η ανταλλαγή αέρα παρέχεται ελαφρώς μικρότερη - από 42 έως 250 κυβικά μέτρα της ώρας. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί ως κύριος εξοπλισμός και ως επιπλέον, σε ζεύγος με την κουκούλα.

Εξωτερική ανεμιστήρα απορροφητήρα κουζίνας

Τοποθετείται σε τοίχο ή οροφή, συνδυάζοντας με τον αγωγό εισόδου ή τον εξαερισμό. Για τους αξονικούς ανεμιστήρες, μόνο το πλέγμα παραμένει έξω και ο κινητήρας βρίσκεται μέσα στην τρύπα. Σε φυγόκεντρο - έξω μπορεί να υπάρχει τόσο ένα πλέγμα, και το περίβλημα με το φίλτρο και τον κινητήρα.

Παράθυρο ανεμιστήρα

Κόβεται στο γυαλί παραθύρου. Κατάλληλο για τοποθέτηση σε συμβατικά πλαίσια με μονό γυαλί, αλλά δεν χρησιμοποιείται σε παράθυρα με διπλά τζάμια λόγω διαρροών. Οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι συνήθως αξονικοί. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοποθέτηση σε τοίχο, για παράδειγμα, στην καλοκαιρινή κουζίνα.

Φούρνος αερίου για κουζίνα

Χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά από μια δελτίο, αλλά είναι πιο κατάλληλη για δωμάτια όπου η σόμπα δεν είναι εγκατεστημένη κοντά στον τοίχο, αλλά στην κουζίνα "νησί". Είναι ακατάλληλο να τοποθετήσετε μια συνηθισμένη κουκούλα επάνω από αυτό και μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε έναν κρυμμένο αγωγό αέρα πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή. Ο ανεμιστήρας του αγωγού θα βρίσκεται μέσα στον αγωγό και θα τραβάει αέρα μέσα από την οπή πάνω από την πλάκα.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής κουζίνας

Κατά την επιλογή, σκεφτείτε:

 • κουζίνα;
 • ποσότητα του εξοπλισμού εξάτμισης (ένας ανεμιστήρας ή συν εξάτμιση) ·
 • Ισχύς πλάκας (αριθμός καυστήρων).
 • το πάτωμα του σπιτιού?
 • τον τόπο εγκατάστασης.

Χώρος κουζίνας

Από την περιοχή εξαρτάται ο αερισμένος όγκος και ανάλογα η χωρητικότητα του ανεμιστήρα. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός πρέπει να παρέχει 10 φορές εναλλαγή αέρα. Δηλαδή, "κυνηγήστε" για μια ώρα 10 τόμους της κουζίνας σας.

Η μέτρηση της έντασης είναι απλή, πολλαπλασιάζετε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της οροφής και αποκτάτε τον επιθυμητό αριθμό.

Ένα παράδειγμα! Για παράδειγμα, εάν η έκταση είναι 5.5 m2 και οι οροφές είναι 2.7 m, ο όγκος θα είναι 14.85 m3. Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός πρέπει να παρέχει 14,85x10 = 148,5 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Αυτή είναι η απαιτούμενη χωρητικότητα ή ισχύς του ανεμιστήρα. Ολοκληρώστε και επιλέξτε ένα μοντέλο με χωρητικότητα υψηλότερη από την ονομαστική σας (στο παράδειγμα των 150 m3 ανά ώρα).

Αριθμός εξοπλισμού εξάτμισης και πάχος πλάκας

Η ποσότητα του εξοπλισμού εξάτμισης εξαρτάται από τη χωρητικότητά του. Αν ο ανεμιστήρας στην κουζίνα είναι ένας - πρέπει να καλύψει πλήρως την ανάγκη για ανταλλαγή αέρα. Εάν η εγκατάσταση πηγαίνει σε ένα ζευγάρι με κουκούλα, τα καθήκοντα για "αντικατάσταση" του αέρα χωρίζονται σε δύο.

Η ισχύς της κουκούλας πάνω από την κουζίνα εξαρτάται από τον αριθμό των καυστήρων. Οι ειδικοί συμβουλεύουν από 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα για 2 καυστήρες και από 90 "κύβους" για 4. Ο υπόλοιπος όγκος παραμένει για επιπλέον ανεμιστήρα.

Ένα παράδειγμα! Για παράδειγμα, έχετε κουζίνα 9 τετραγωνικών μέτρων και η ανάγκη για ωριαία ανταλλαγή αέρα δεν είναι μικρότερη από 250 κυβικά μέτρα. Εάν η κουκούλα της κουζίνας έχει χωρητικότητα 100 m3, απαιτείται ανεμιστήρας στα 150 m3 και άνω.

Όροφος ενός σπιτιού

Η επιλογή του σχεδιασμού του ανεμιστήρα εξαρτάται από το πάτωμα. Αν ζείτε στην κορυφή ενός πολυώροφου κτιρίου, πάρτε το αξονικό. Αν το διαμέρισμα στο ισόγειο ή στη μέση - θα χρειαστεί ένας ενεργητικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας.

Θέση εγκατάστασης

Ο τύπος εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θέση εγκατάστασης. Τις περισσότερες φορές στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται εναέριες συσκευές, αλλά αν έχετε ένα νησί κουζίνας - χρήσιμος ανεμιστήρας κανάλι, και το καλοκαίρι κουζίνα - παράθυρο.

Προαιρετική βαλβίδα αντεπιστροφής

Σχεδόν όλοι οι ανεμιστήρες κουζίνας, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και την εγκατάσταση, είναι εφοδιασμένοι με βαλβίδα ελέγχου. Χρησιμεύει ως "δυσκοιλιότητα" για την αντίστροφη ροή αέρα από το ορυχείο. Επομένως, σκόνη και μυρωδιές από εκεί δεν θα πέσουν στην κουζίνα.

Ένας ανεμιστήρας με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι το βασικό μοντέλο. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλες κουζίνας με επιπλέον επιλογές:

 • αισθητήρες κίνησης και υγρασίας,
 • ένα χρονοδιακόπτη ύπνου,
 • μια ενδεικτική λυχνία και ένα μηχανικό καλώδιο.

Υπάρχουν μοντέλα με μια πρόσθετη λειτουργία, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα ένα πλήρες σετ.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα 220pro.ru μια μεγάλη ποικιλία παραγωγικών οπαδών για την κουζίνα της εισαγόμενης και της εγχώριας παραγωγής

Προσφέρουμε ομαδικούς, φυγοκεντρικούς, εναέριους, παραθύρους και κανάλια ανεμιστήρων γνωστών εμπορικών σημάτων:

Οι ειδικοί του καταστήματος συμβουλεύουν και επιλέγουν εξοπλισμό, αεραγωγούς, αξεσουάρ και αξεσουάρ.

Κουζίνα ανεμιστήρας: μια επισκόπηση των προσφορών της αγοράς και η επιλογή μιας κατάλληλης επιλογής

Ο πιο συνηθισμένος ανεμιστήρας στις περισσότερες κουζίνες όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα, αλλά και τονίζει την πλάκα και λειτουργεί σαν χρονοδιακόπτης

Κατά την προσαρμογή των χώρων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που σχετίζονται με το μαγείρεμα, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας κουζίνας. Από αυτό το άρθρο θα μάθετε γιατί η κουζίνα χρειάζεται εξοπλισμό εξαερισμού. Επίσης, θα μιλήσω για το είδος των οπαδών που πωλούνται και τι να επιλέξουν για την κουζίνα τους.

Γιατί η κουζίνα χρειάζεται εξαερισμό;

Η κατάσταση επιδεινώνεται εάν μια στήλη αερίου ή λέβητα χρησιμοποιείται στο ίδιο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ανεμιστήρα εξαγωγής για την κουζίνα, που θα κάνει την παραμονή στο δωμάτιο προετοιμασίας φαγητού ασφαλή.

Σε περίπτωση κατάλληλης κατασκευής του συστήματος εξαερισμού, η αιθάλη δεν θα εγκατασταθεί στην επιφάνεια των τοίχων και επί των επίπλων, αλλά θα εκτραπεί έξω. Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός του δωματίου, που προορίζεται για το μαγείρεμα των τροφίμων, δεν θα είναι πιο δύσκολο από τον καθαρισμό άλλων δωματίων.

Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν αρκεί να απορροφήσετε βρώμικο αέρα από το δωμάτιο, είναι απαραίτητο να το αντικαταστήσετε με τον ίδιο όγκο καθαρού αέρα. Είναι δυνατή η επίτευξη εισροής αέρα με την τοποθέτηση με τα χέρια του στο κάτω μέρος του εξωτερικού τοιχώματος μιας οπής εισροής μέσω της οποίας θα ρέει ψυχρός καθαρός αέρας από το εξωτερικό.

Οι ανεμιστήρες της κουζίνας - τι είναι

Παρά τις πολλές τροποποιήσεις, όλες οι συσκευές αυτής της κατηγορίας αποτελούνται από ένα εξωτερικό πλαίσιο στο οποίο είναι κλειστός ο κινητήρας και η πτερωτή. Η χαρακτηριστική διαφορά αυτού του σχεδιασμού είναι η ομοαξονικότητα της κατεύθυνσης του πλαισίου και της πτερωτής.

Τι να εξετάσει κατά την επιλογή

Το εύρος των κουκούλες είναι ευρύ, οπότε πρέπει να ξέρετε τι να ψάξετε ώστε η επιλεγμένη συσκευή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας

Η οδηγία επιλογής ανεμιστήρα καθορίζεται από τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Χωρητικότητα (ισχύς). Σύμφωνα με το SNiPu, ο ρυθμός απόδοσης αντιστοιχεί σε δεκαπλάσια αντικατάσταση του όγκου αέρα στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου. Δηλαδή, υπολογίζουμε τον κατά προσέγγιση όγκο του δωματίου, πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα κατά 10 και λαμβάνουμε την ονομαστική χωρητικότητα ανά ώρα. Λαμβανομένου υπόψη του μακροπρόθεσμου χαρακτήρα της λειτουργίας, είναι επιθυμητό να προστεθεί το 30% στον αποκτηθέντα αριθμό - το αποθεματικό ισχύος.

Η χρήση ανεμιστήρων χαμηλής ισχύος επιτρέπεται σε χώρους όπου αρχικά προβλέπεται η ύπαρξη φυσικού συστήματος παροχής και εξαγωγής. Δηλαδή, η εγκατάσταση ανεμιστήρα χαμηλής κατανάλωσης είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της πρόσφυσης.

 • Επίπεδο θορύβου. Η βέλτιστη επιλογή, από την άποψη της καθημερινής λειτουργίας, είναι ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο για την κουζίνα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αλλά οι αθόρυβες συσκευές είναι δαπανηρές, ενώ το επίπεδο θορύβου των αποσπασμάτων του προϋπολογισμού είναι 50 dB ή υψηλότερο. Για να μειωθεί το επίπεδο θορύβου, είναι δυνατή η συγκόλληση θωρακισμένων υλικών τόσο στην ίδια την κουκούλα όσο και στους αεραγωγούς.
 • Συνθήκες λειτουργίας. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με υγρό, βρώμικο και ζεστό αέρα.
 • Τιμή:. Ο εξοπλισμός αερισμού δεν πρέπει να είναι φθηνός, καθώς οι επιλογές του ανεμιστήρα του προϋπολογισμού είναι θορυβώδεις, χαμηλής ισχύος και αναξιόπιστες. Εάν χρειάζεστε ένα μη θόρυβο, αξιόπιστο, χωρίς συντήρηση εκτοξευτήρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα προϊόντα γνωστών εμπορικών σημάτων.

Ανεμιστήρας ή απορροφητήρας

Η κουκούλα αναρρόφησης όχι μόνο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εξάντληση του αέρα, αλλά και απλά φαίνεται εξαιρετική

Έτσι, υπάρχει μια κουζίνα και από αυτό είναι απαραίτητο να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο τον εξαντλημένο αέρα. Τι πρέπει να κάνω για να το κάνω αυτό: ενσωματωμένος ανεμιστήρας ή εξολκέας;

Αν θέλετε να επιλέξετε ένα από τα δύο, φυσικά, ήθελα να συστήσω να αγοράσει ένα κάλυμμα για την εγκατάσταση πάνω από τη σόμπα, όπως αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να συλλέγουν τον αέρα εξάτμισης σε τοπικό επίπεδο στην πηγή της ρύπανσης, δηλαδή, πάνω από το φούρνο και φούρνο.

Από την άλλη πλευρά, ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας τοίχου ή οροφής εμφανίζει καλύτερα οσμές, χαρακτηριστικές για το μαγείρεμα των τροφίμων.

Χρησιμοποιήστε έναν ενσωματωμένο ανεμιστήρα τοίχου ή οροφής αντί της κουκούλας πάνω από την πλάκα δεν μπορεί, επειδή δεν θα είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική εισαγωγή αέρα από την πλάκα

Το συμπέρασμα είναι αυτό: αν ενδιαφέρεστε για τον καθαρό αέρα και τους καθαρούς τοίχους, στην κουζίνα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα σε συνδυασμό με μια κουκούλα ενσωματωμένη στην οροφή ή στον τοίχο.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Ο αερισμός στο δωμάτιο για το μαγείρεμα των τροφίμων είναι απαραίτητος, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος καθαρισμού του βρώμικου αέρα. Επιλέγοντας το σωστό εξοπλισμό από τις επιλογές που αναφέρονται στην επισκόπηση, μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας πιο άνετη, καθαρή και ασφαλής. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις λεπτομέρειες βλέποντας το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Κουζίνες εξαγωγής κουζίνας

Ανεμιστήρες καυσαερίων για κουζίνα

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης της κουζίνας έχει σχεδιαστεί για σύστημα εξαερισμού με πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, που κινούνται. Συνήθως, αυτή η θερμοκρασία φτάνει τους 120 ° C. Ένας ανεμιστήρας κουζίνας χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια ισορροπία του κόστους του αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο και τον αέρα που εισέρχεται σε αυτό. Αυτοί οι τύποι ανεμιστήρων χρησιμοποιούνται πολύ ενεργά στις κουζίνες και τα εστιατόρια, για την αφαίρεση δηλητηριωδών αερίων σε εργασίες που συνδέονται με τη συγκόλληση, τον αερισμό των φούρνων ψησίματος κ.λπ.

Η εταιρεία "Leader" ασχολείται με την πώληση διαφόρων συσκευών εξαερισμού για την οργάνωση συστημάτων αερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας. Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρουσιάζει ένα τεράστιο αριθμό μοντέλων οπαδών με το πιο διαφορετικό κόστος και τροποποίηση. Μεταξύ αυτών, είστε βέβαιοι να βρείτε αυτό που χρειάζεστε για τους σκοπούς σας.

Αν χρειάζεστε έναν ακριβό και υψηλής ποιότητας ανεμιστήρα κουζίνας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Για να παραγγείλετε ή να λάβετε λεπτομερείς απαντήσεις σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές μας. Τηλεφωνήστε, συμβουλευτείτε, παραγγείλετε.

Ανεμιστήρας εξάτμισης στην κουζίνα: όλα για και ενάντια

Σήμερα, θα μιλήσουμε για μια πρόσθετη κουκούλα στην κουζίνα - τον ανεμιστήρα εξάτμισης.

Οι κουκούλες και οι ανεμιστήρες στις κουζίνες ήταν πάντα. Είναι αλήθεια ότι έμοιαζαν λίγο διαφορετικά. Οι πρώτες κουκούλες στην κουζίνα εμφανίστηκαν πολύ μπροστά μας, την περασμένη δεκαετία του περασμένου αιώνα. Μέχρι το έτος 50, ο αέρας στην κουζίνα καθαρίστηκε επίσης με τη βοήθεια ενός παλιού σωλήνα καμινάδας που γνωρίζαμε. Ήταν οι καμινάδες που αντιμετώπιζαν τέλεια την εργασία: πάντοτε αναρροφούν καπνό, μυρωδιές, λίπος κλπ.

Κουζίνες εξαγωγής κουζίνας για να προστατεύσουν μια υγιή ατμόσφαιρα στο σπίτι

Ως εκ τούτου, σε εκείνες τις εποχές το επάγγελμα του φούρνου ήταν εκτιμημένο. Ένας καλός ειδικός, που ήξερε πώς να τοποθετήσει τον κλίβανο με ποιοτικό τρόπο, άξιζε το βάρος του σε χρυσό. Μετά από όλα, ένας αξιόπιστος και κατάλληλος φούρνος διατήρησε τη φωτιά στο φούρνο και προήγαγε την κυκλοφορία του αέρα. Σήμερα, φούρνοι και καμινάδες έχουν αντικαταστήσει κουκούλες και ανεμιστήρες. Αλλά η λειτουργία τους παραμένει η ίδια.

Γιατί χρειάζεται η κουκούλα μας για επιπλέον ανεμιστήρα;

Συχνά η συνήθης κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις λειτουργίες της και ο αέρας στην κουζίνα έχει τουλάχιστον μούχλα. Για να βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι καθαρή και φρέσκια, σας προσφέρουμε την εγκατάσταση επιπλέον ανεμιστήρα εξαγωγής στην κουζίνα.

Αφαιρεί βρώμικο και ζεστό αέρα, προστατεύει τους τοίχους της κουζίνας από μούχλα και υγρασία, και δυσάρεστες μυρωδιές δεν θα περάσουν στο διαμέρισμα, όλα με τη βοήθεια ενός μηχανικού ανεμιστήρα.

Πλεονεκτήματα ενός ανεμιστήρα στην κουζίνα:

 • υψηλή απόδοση με το ελάχιστο κόστος.
 • σιωπηρή λειτουργία του μηχανισμού.
 • υψηλή διάρκεια ζωής.
 • προστατεύει από τα κάτω, τα έντομα.
Εξαγωγέας και ανεμιστήρας εξαγωγής - μεγάλη ομάδα

Πολλοί ανεμιστήρες εγκαθίστανται με μια έξοδο στον άξονα εξαερισμού, στην περίπτωση αυτή είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας να απορροφά αέρα από την κουζίνα και να επιστρέφει φρέσκο ​​και να μην έχει μολυνθεί από το ορυχείο.

Ένας ανεμιστήρας στην κουζίνα είναι απλώς απαραίτητο αν υπάρχουν αλλεργίες ή μικρά παιδιά στο σπίτι σας. Στην περίπτωση αυτή, ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού θα διατηρήσει ουσιαστικά την υγεία του νοικοκυριού.

Τύποι ανεμιστήρες κουζίνας

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών μας προσφέρουν ανεμιστήρες για την κουζίνα σχεδόν πανομοιότυπες στο σχεδιασμό. Στην καρδιά του μηχανισμού είναι ένας ρότορας, ο οποίος περιέχει λεπίδες διαφορετικών σχημάτων. Όταν λειτουργεί η συσκευή, οι λεπίδες περιστρέφονται και δημιουργούν κατευθυνόμενη ροή αέρα.

Ανάλογα με τον τύπο του ρότορα, οι ανεμιστήρες είναι:

 1. Αξονική (αξονική). Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ανεμιστήρα. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ο αέρας κινείται προς την κατεύθυνση του άξονα, πάνω στον οποίο στερεώνονται οι λεπίδες. Οι αξονικοί ανεμιστήρες έχουν βρει την εφαρμογή τους σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα. Εκτός από την κουζίνα, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται σε μπάνια ή μπάνια.
 2. Ακτινωτή (φυγοκεντρική). Ο ακτινικός ανεμιστήρας διαφέρει στις λεπίδες του. Το σχήμα τους είναι σπειροειδές. Οι μηχανισμοί των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων χρησιμοποιούνται σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων. Στο σπίτι, ένας ακτινικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια.
 3. Η διαμετρική. Διαθέτει μια ειδική μορφή του ρότορα - ένα κυλινδρικό σχήμα. Και οι τοίχοι του, διπλωμένοι προς τα μέσα, παίζουν το ρόλο των λεπίδων. Όταν ο ρότορας περιστρέφεται, ο αέρας συλλαμβάνεται από τα πτερύγια και απομακρύνεται ομοιόμορφα στον άξονα εξαερισμού. Αυτό το είδος ανεμιστήρων δεν είναι επίσης πολύ δημοφιλές για οικιακή χρήση. Πιο συχνά αγοράζεται για μεγάλες κουζίνες, τύπου εστιατορίου.
Οι ανεμιστήρες εξαγωγής είναι διαφόρων τύπων

Εκτός από τους τρεις τύπους που παρουσιάζονται, υπάρχει και άλλη συσκευή τύπου καναλιού. Αυτοί είναι οι οπαδοί του τύπου πτέρυγας, είναι εγκατεστημένοι όχι στο δωμάτιο, αλλά στον ίδιο τον αεραγωγό.

Κατά την εγκατάσταση του μηχανισμού αγωγών, η εμφάνιση της κουζίνας δεν πάσχει καθόλου, καθώς μόνο η προστατευτική μάσκα παραμένει έξω από τον τοίχο. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αλλά αυτοί οι μηχανισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε εξειδικευμένους αεραγωγούς εξαερισμού, αυτό είναι ένα μείον.

Ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, οι οπαδοί είναι:

 1. Παράθυρο. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται απευθείας στο παράθυρο της κουζίνας και ο μολυσμένος αέρας οδηγείται απευθείας στο δρόμο.
 2. Τοίχος. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στον τοίχο της κουζίνας. Μπορεί να εγκατασταθεί στον εξωτερικό τοίχο, τότε θα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του ανεμιστήρα παραθύρων.
Ανεμιστήρας καυσαερίων με βαλβίδα ελέγχου

Μπορεί να εγκατασταθεί στον εσωτερικό τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας θα αφαιρέσει αέρα στον άξονα εξαερισμού.

Υπάρχει μια παραλλαγή της τοποθέτησης ενός ανεμιστήρα στην οροφή, αλλά χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια, ειδικά σε πολυώροφα κτίρια.

Ο τόπος εγκατάστασης θα καθοριστεί από εσάς προσωπικά. Αλλά την ίδια στιγμή, εξετάστε την ύπαρξη αερισμού στο σπίτι σας. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα όσο το δυνατόν ψηλότερα στην οροφή, αλλά ταυτόχρονα πιο κοντά στην εστία - την άμεση πηγή.

Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για την κουζίνα

Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για οικιακή χρήση, πρέπει να εξετάσετε αρκετές πολύ σημαντικές παραμέτρους. Προσδιορίζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία της αγορασθείσας αγοράς.

Πριν βιαστείτε στο κατάστημα υλικού, προσδιορίστε τα απαραίτητα χωρητικότητας μελλοντικό ανεμιστήρα. Αν δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων τον κατά προσέγγιση αριθμό, μπορείτε να πουλήσετε οποιοδήποτε μοντέλο στο κατάστημα οποιασδήποτε χωρητικότητας. Μια αναντιστοιχία ισχύος με την κουζίνα μειώνει σημαντικά την απόδοση του ανεμιστήρα.

Η ισχύς του ανεμιστήρα καθορίζει πόσο αέρα μπορεί να καθαρίσει σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ο όγκος του αέρα μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η απόδοση ή η ισχύς του ανεμιστήρα είναι πολύ εύκολο να υπολογιστεί. Ειδικά αν η κουζίνα σας είναι ακόμα απαλλαγμένη από έπιπλα και συσκευές. Απλά πολλαπλασιάστε την ένταση της κουζίνας σας κατά δέκα. Συνήθως, η ισχύς του ανεμιστήρα της κουζίνας κυμαίνεται από 200 m3 / h έως 700 m3 / h.

Η επιλογή του σωστού ανεμιστήρα εξαγωγής για την κουζίνα δεν είναι εύκολη υπόθεση

Η δεύτερη παράμετρος είναι ένταση της εργασίας ανεμιστήρα. Συχνά ο όγκος της εργασίας εξαρτάται από την ισχύ: όσο υψηλότερη είναι η ισχύς, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο ήχου.

Φυσικά, για να μαγειρέψουν ή να χαλαρώσουν στη μέση ενός βουητό, σαν να είστε σε ένα εργοτάξιο, είναι αρκετά άβολα. Οποιαδήποτε οικοδέσποινα θα είναι κουρασμένη και ερεθισμένη και ο πονοκέφαλος θα γίνει ο συνεχής σύντροφος της.

Για να αποφύγετε τέτοιες δυσκολίες, κατά την αγορά, δώστε προσοχή στο επίπεδο ντεσιμπέλ που παράγεται από τον ανεμιστήρα. Ο δείκτης θα πρέπει να κυμαίνεται από 30-70 dB.

Σχεδόν όλες οι συσκευές αερισμού είναι εξοπλισμένες με παρεμβύσματα ηχομόνωσης για πιο αθόρυβη λειτουργία.

Η τρίτη παράμετρος είναι ασφάλεια χρήσης. Ο ανεμιστήρας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, σε ένα επιθετικό περιβάλλον, όπου υπάρχει πολύ πιθανός κίνδυνος.

Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα της κουζίνας πρέπει να εξασφαλίζει αποτελεσματική λειτουργία σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής υγρασίας. Στην πώληση υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να λειτουργήσουν σε 120 μοίρες. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες για την κουζίνα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ένα θερμομονωτικό στρώμα.

Η παρακάτω παράμετρος δεν επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ανεμιστήρα, αλλά το κόστος του είναι πρόσθετες λειτουργίες. Η τιμή του ανεμιστήρα αυξάνει τη διαθεσιμότητα φίλτρων λίπους, χρονόμετρων, αισθητήρων παρουσίας και άλλων. Ναι, πράγματι, αυτές οι λειτουργίες δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του ανεμιστήρα, αλλά κάνουν την παραμονή στην κουζίνα πιο άνετη.

Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης και την ίδια την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μαγειρεύετε και πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια μαγειρέματος.

Εάν η σόμπα είναι μόνο σε δύο καυστήρες, μην το παρακάνετε με τη δύναμη της κουκούλας και του ανεμιστήρα. Εάν η κουζίνα σας αποτελείται από έξι καυστήρες, και είστε ένας μεγάλος ανεμιστήρας μαγειρέματος και, ενδεχομένως, χρησιμοποιώντας τον φούρνο παράλληλα, οι μηχανισμοί καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα σας θα πρέπει να λειτουργούν καλά και καλά.

Για μια πλάκα με τέσσερις καυστήρες, συνιστάται μια κουκούλα με χωρητικότητα άνω των 90m3 / h. Για μια πλάκα με δύο καυστήρες, συνιστάται η χρήση ανεμιστήρα με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 60 m3 / h.

Μετά από μια επιτυχημένη απόκτηση, απομένει να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην κουζίνα

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα είναι μια επίπονη και σοβαρή διαδικασία, απαιτώντας όλη σας την προσοχή.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα παραθύρων οποιαδήποτε στιγμή, ανά πάσα στιγμή του έτους. Αλλά ο τοίχος είναι καλύτερα να σκέφτεστε εκ των προτέρων. Είναι επιθυμητό ακόμη και κατά τη διάρκεια της επισκευής. Μετά από τις εργασίες εγκατάστασης, θα μπορούσατε να αποκρύψετε τυχόν ατέλειες στον τοίχο.

Οδηγίες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα παραθύρων στην κουζίνα:

 1. Επιλέξτε τη θέση εγκατάστασης. Θυμηθείτε ότι πρέπει να επιλέξετε ένα παράθυρο που είναι πιο κοντά στην εστία (αν υπάρχουν πολλά), τοποθετήστε το σε μέγιστο ύψος, σε απόσταση όχι μικρότερη από 20 cm από την άκρη του γυαλιού παραθύρου.
 2. Τοποθετήστε τα σήματα γυαλιού ανάλογα με τον ανεμιστήρα. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη κόψτε μια τρύπα στο παράθυρο. Προσέξτε τη διάμετρο του περιβλήματος του ανεμιστήρα.
 3. Τοποθετήστε τα προστατευτικά από καουτσούκ στο περίβλημα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το μηχανισμό στο άνοιγμα του παραθύρου.
 4. Συνδέστε τις ζώνες πίεσης στην εξωτερική φλάντζα. Σφίξτε τις βίδες στερέωσης με ασφάλεια και, ως εκ τούτου, στερεώστε τελικά τη δομή στο παράθυρο. Αφαιρέστε τα άχρηστα κομμάτια ταινιών πίεσης.
 5. Στο περίβλημα του ανεμιστήρα, τοποθετήστε τη μονάδα λειτουργίας, παρατηρώντας την απόσταση. Οι λεπίδες δεν πρέπει να ακουμπούν τα τοιχώματα όταν περιστρέφονται.
 6. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο και πραγματοποιήστε δοκιμαστική ενεργοποίηση. Αν ο μηχανισμός λειτουργεί χωρίς αναποδιά, παραμένει μόνο η τοποθέτηση εσωτερικής προστατευτικής μάσκας.

Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα παραθύρου σε σίγουρα χέρια δεν απαιτεί πολύ χρόνο, προχωρώντας με τόλμη με την εγκατάσταση.

Οδηγίες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα τοίχου στην κουζίνα:

 1. Καθορίστε πού υπάρχει ο άξονας εξαερισμού στον τοίχο. Εάν είστε νέος ενοικιαστής στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι ο αερισμός λειτουργεί εκ των προτέρων.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο (διάτρητο με τρυπάνι για σκυρόδεμα), τρυπήστε μερικές μικρές τρύπες στον τοίχο. Στη συνέχεια, συνδέστε τα, ως αποτέλεσμα θα πρέπει να πάρετε μια μεγάλη τρύπα.

Εάν υπάρχουν δυσκολίες, το δίκτυο διαθέτει πολλές οδηγίες βίντεο και παραδείγματα βίντεο. Χρησιμοποιήστε τα.

 1. Τοποθετήστε το ακροφύσιο μέσα στην οπή. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε τον ίδιο τον ανεμιστήρα, στερεώστε τον με τη βοήθεια βιδών στερέωσης (άγκυρες).
 2. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στον ηλεκτρισμό. Ελέγξτε τη λειτουργία του και στη συνέχεια τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα.

Εάν τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στον εξωτερικό τοίχο, η διαδικασία εγκατάστασης είναι απολύτως όμοια με την εγκατάσταση στον εσωτερικό τοίχο. Με την εξαίρεση ενός επιπλέον σημείου: στο τέλος όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας πρέπει να καλύπτεται με μια προστατευτική σχάρα όχι μόνο μέσα στο σπίτι, αλλά και έξω.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα τοίχου

Διακοσμητικός ρόλος του ανεμιστήρα

Από την πρακτικότητα και τα οφέλη ενός ανεμιστήρα κουζίνας, ήμασταν πεπεισμένοι. Αλλά μην ξεχνάτε την αισθητική της.

Επιλέξτε ένα εξωτερικό προστατευτικό μέρος του ανεμιστήρα ανάλογα με το στυλ της κουζίνας σας.

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης έχουν διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και σχέδια.

Οι περισσότεροι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι από λευκό πλαστικό, το οποίο δεν είναι εκτεθειμένο στο ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα του προστατευτικού πλέγματος δεν θα επιδεινωθεί ή μάλλον δεν θα γίνει κίτρινο. Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά με τη λευκή τεχνική.

Διακοσμητικός ανεμιστήρας εξαγωγής

Υπάρχουν και άλλες λύσεις χρώματος για τους οπαδούς: μπεζ, γάλα, καφέ, ασήμι κλπ. Ως έσχατη λύση, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τον σχεδιασμό της προστατευτικής σχάρας μόνοι σας.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί στην κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, το δωμάτιο τουαλέτας, το δωμάτιο καπνιστών, αλλά το πιο σημαντικό μέρος για την εγκατάσταση είναι η κουζίνα.

Μετά από όλα, υπάρχουν οι περισσότερες πηγές για την ατμοσφαιρική ρύπανση: μια εστία, ένα φούρνο, ένα φούρνο μικροκυμάτων, κουζίνα combines, πλυντήρια, και μερικές φορές πλυντήρια ρούχων στην κουζίνα.

Όλοι εκπέμπουν θερμότητα και θερμαίνουν τον αέρα στην κουζίνα, και ακόμα χειρότερα, δίνουν όλες τις διαφορετικές μυρωδιές που μπορεί να είναι ασύμβατες μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η μυρωδιά ενός χαπιού πλυσίματος σε ένα πλυντήριο πιάτων είναι απίθανο να ζεσταθεί η όρεξή μας.

Επομένως, όλες οι οσμές στην κουζίνα πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως.

Δεδομένου ότι η κύρια κουκούλα συλλαμβάνει μόνο τους ατμούς και μυρίζει πάνω από τη σόμπα, το υπόλοιπο της κουζίνας παραμένει απαρατήρητο, ειδικά ο χώρος κάτω από την οροφή. Επιπλέον, το εκχύλισμα δεν επιστρέφει φρέσκο ​​αέρα στο σπίτι.

Είναι για αυτό το μέρος της κουζίνας ότι ένας ανεμιστήρας εξάτμισης είναι απαραίτητος. Θα καθαρίσει τον αέρα στην κουζίνα και θα το αντικαταστήσει με φρέσκο.

Tandem κουκούλα και ανεμιστήρα προστατεύει το διαμέρισμα από δυσάρεστες οσμές, τέλεια αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα στο συντομότερο δυνατό χρόνο και να κρατήσει την υγεία του όλη την οικογένεια.