Επιλέγουμε τον ανεμιστήρα της θήκης για τον υπολογιστή

Ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών και άλλα ενσωματωμένα στοιχεία του υπολογιστή με κάθε νέα γενιά γίνονται όλο και πιο δυνατά και, ως εκ τούτου, εκπέμπουν όλο και περισσότερη θερμότητα. Η αυξημένη θέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο κρέμα υπολογιστή, πρόωρη αποτυχία μεμονωμένων στοιχείων και ενοχλητικό θόρυβο του ανεμιστήρα. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τη σκόνη, η οποία συσσωρεύεται τακτικά στη μονάδα συστήματος. Οι ιδιοκτήτες προσωπικών υπολογιστών βασίζονται συνήθως στους ανεμιστήρες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περίπτωση από τον κατασκευαστή. Ωστόσο, συχνά δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την κατάλληλη ψύξη του υπολογιστή και με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση με την απομάκρυνση θερμότητας από τα εξαρτήματα καθίσταται όλο και πιο προβληματική.

Η οργάνωση πιο αποτελεσματικής ψύξης αέρα βοηθάται μόνο με την εγκατάσταση πρόσθετων ανεμιστήρων στην θήκη του υπολογιστή. Από τη σωστή επιλογή των ανεμιστήρων της θήκης, εξαρτάται όχι μόνο από το πόσο αποτελεσματικά θα ψύχονται τα εσωτερικά εξαρτήματα του υπολογιστή, αλλά και το επίπεδο θορύβου, το οποίο συχνά δεν είναι λιγότερο σημαντικό.

Σύστημα ψύξης αέρα υπολογιστή

Πριν αγοράσετε επιπλέον ανεμιστήρες περίπτωση θα πρέπει να είναι, πρώτα απ 'όλα, να δούμε τον υπολογιστή σας - Αφαιρέστε το κάλυμμα και να κοιτάξουμε το μέγεθος των θέσεων εγκατάστασης για ψύκτες κατοικιών, καθώς και τον υπολογισμό δυνατό ποσό τους. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε ποιες συνδέσεις για τη σύνδεση πρόσθετων ανεμιστήρων είναι διαθέσιμες στη μητρική πλακέτα. Πρόσθετες ανεμιστήρες περίπτωση θα πρέπει να επιλέγονται με βάση το μέγεθός τους, το οποίο είναι κατάλληλο για τον υπολογιστή σας - μπορεί να είναι 80 x 80 mm και 92 x 92 mm ή 120 x 120 mm.

Φυσικά, οι φίλαθλοι του μεγαλύτερου μεγέθους είναι προτιμότεροι, αν σας ταιριάζουν. Επειδή ο μεγάλος ανεμιστήρας θα λειτουργήσει πιο αθόρυβα. Επιπλέον, με την ίδια ταχύτητα περιστροφής 120 mm, ο ανεμιστήρας θα είναι περίπου διπλάσιος από το μοντέλο των 92 mm, για να μην αναφέρουμε τον ψύκτη των 80 mm.

Η ίδια η αρχή της ψύξης των ηλεκτρονικών υπολογιστών με αέρα είναι πολύ απλή. Όλη η θερμότητα από τα θερμαινόμενα εξαρτήματα του υπολογιστή δίνεται στον περιβάλλοντα αέρα και ο θερμός αέρας, με τη σειρά του, με τη βοήθεια ανεμιστήρων, πρέπει να αφαιρεθεί από το πλαίσιο της μονάδας συστήματος. Με άλλα λόγια, ο αέρας που θερμαίνεται από τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών πρέπει να "εκτοξευθεί" κάπου από την περίπτωση του συστήματος, αντικαθιστώντας τον με ένα κρύο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια κυκλοφορία αέρα, η θέρμανση των επιμέρους εξαρτημάτων του Η / Υ θα αυξηθεί δραματικά. Για την ψύξη των στοιχείων ψύξης του συστήματος υπολογιστών, τοποθετούνται επιπλέον θερμαντικά σώματα. Θα πρέπει να απομακρύνουν γρήγορα τη θερμότητα από το ηλεκτρονικό τσιπ, διανέμοντάς το στη μέγιστη δυνατή περιοχή ανταλλαγής θερμότητας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μονάδα συστήματος είναι εξοπλισμένη με μόνο ένα - δύο ανεμιστήρες σκελετού για λόγους εξοικονόμησης, πράγμα που φυσικά δεν σας εξοικονομεί από την υπερβολική θέρμανση των εξαρτημάτων. Πώς να οργανώσετε το σωστό σύστημα ψύξης αέρα και πόσοι θαυμαστές θα πρέπει να εγκατασταθούν για αυτό; Το πρότυπο σχέδιο ψύξης αέρα είναι όταν ο αέρας, που θερμαίνεται από τα εξαρτήματα της μονάδας συστήματος, ανεβαίνει στην κορυφή και στη συνέχεια απορρίπτεται μέσω του ανεμιστήρα της μονάδας ισχύος. Αυτό το σχέδιο δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, εκτός από το ότι ο θερμός αέρας συνεχίζει συνεχώς μέσω της μονάδας ισχύος, εξαιτίας της αποτυχίας των τελευταίων.

Αντί του προτύπου προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την εγκατάσταση κύκλωμα των δύο επιπλέον ανεμιστήρες DC - είναι ένα που τοποθετείται στο εμπρόσθιο τοίχωμα του περιβλήματος, θα εργαστεί για «φυσώντας», και η άλλη που βρίσκεται στο πίσω μέρος - από «φυσώντας». Η πίεση στο εσωτερικό της θήκης ισοπεδώνεται, η σκόνη παύει να καθιζάνει και τα εσωτερικά εξαρτήματα θα ψύχονται πιο αποτελεσματικά.

Εάν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, για να δροσιστείτε αποτελεσματικά ένα ισχυρό σύστημα τυχερών παιχνιδιών, μπορείτε να εγκαταστήσετε και αρκετούς επιπλέον ανεμιστήρες στο πλαίσιο. Όταν εγκαθιστάτε αρκετούς ανεμιστήρες για την καλύτερη ανταλλαγή αέρα, μπορείτε να τις τοποθετήσετε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν μόνο προς μία κατεύθυνση - για να φυσούν. Ταυτόχρονα, πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του εξωτερικού αέρα στο περίβλημα, λόγω επαρκούς επιφάνειας εξαερισμού.

Φυσικά, μπορείτε απλά να κρεμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς. Αλλά αυτό δεν έχει νόημα, γιατί η εγκατάσταση κάθε νέου ανεμιστήρα στο πλαίσιο αυξάνει την απόδοση ψύξης κατά μικρότερο ποσό από την εγκατάσταση του προηγούμενου. Ταυτόχρονα, η στάθμη του θορύβου αυξάνεται αναπάντεχα. Εν ολίγοις, εδώ θα πρέπει να διασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση της ψύξης της μονάδας συστήματος με τον ελάχιστο αριθμό ενεργών στοιχείων.

Γενικά, η εγκατάσταση πρόσθετων ανεμιστήρων καταψύκτη παρέχει μείωση της θερμοκρασίας μέσα στη μονάδα συστήματος. Επίσης, με τη βέλτιστη οργάνωση ενός συστήματος ψύξης αέρα με πρόσθετους ανεμιστήρες, μπορείτε ελαφρώς να μειώσετε το επίπεδο θορύβου. Μετά από όλα, σε συνθήκες υπερθέρμανσης, οι ανεμιστήρες στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών αρχίζουν να επιταχύνονται σε τιμές κοντά στο μέγιστο.

Η μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο περίβλημα θα βοηθήσει στη μείωση της ταχύτητας και της μείωσης του θορύβου. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα θορύβου ήδη από τους οπαδούς της λειτουργίας. Αλλά πολλά εξαρτώνται από την ορθότητα της επιλογής των πρόσθετων ψύκτες.

Ανεμιστήρας πλαισίου για Η / Υ

Εκτός από τις συνολικές διαστάσεις, οι οπαδοί των περιπτώσεων έχουν και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά, τα οποία, κατά την επιλογή τους, αξίζει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

- Ταχύτητα περιστροφής / επίπεδο θορύβου

Η ταχύτητα περιστροφής (RPM) μετράται σε στροφές ανά λεπτό. Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα του ανεμιστήρα, τόσο πιο αποτελεσματικά ψύχεται η μονάδα συστήματος. Αλλά μια υψηλότερη ταχύτητα οδηγεί σε αύξηση του θορύβου. Η μέση ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι μια τιμή μεταξύ 2000 και 3000 σ.α.λ. Ανεμιστήρες υψηλής ταχύτητας - πάνω από 3000 σ.α.λ., και ανεμιστήρες χαμηλής ταχύτητας - έως 2000 σ.α.λ.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το επίπεδο θορύβου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των στροφών του ανεμιστήρα. Και ακόμη και ένα υψηλής ποιότητας και υψηλής τιμής ψυγείο σε ταχύτητες πάνω από δύο με μισό χιλιάδες ανά λεπτό θα κάνει θόρυβο.

Ο υπερβολικός θόρυβος, όπως γνωρίζετε, είναι ένα πολύ άσχημο πράγμα. Ειδικά όταν χρειάζεται να περάσετε αρκετές ώρες στον υπολογιστή - τότε ο θόρυβος από τους ανεμιστήρες που εργάζονται αρχίζει ήδη να ενοχλείται σοβαρά. Επομένως, είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ της απόδοσης της ψύξης (του αριθμού στροφών) και του θορύβου του ανεμιστήρα.

Με την ευκαιρία, το επίπεδο θορύβου συνήθως υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή. Εάν το επίπεδο θορύβου είναι περίπου 21-30 dB (A), είναι φυσιολογικό, αλλά αν είναι υψηλότερο ή περίπου 35 dB (A) - είναι ήδη αρκετά θορυβώδες και μια ευκαιρία να σκεφτούμε την επιλογή ενός διαφορετικού μοντέλου.

Το ακόλουθο χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα, το οποίο επηρεάζει την αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα του προϊόντος και το επίπεδο θορύβου, είναι ο τύπος του ρουλεμάν που χρησιμοποιείται. Η απλούστερη και φθηνότερη λύση θεωρείται ότι είναι ανεμιστήρες σε ένα απλό έδρανο, το οποίο είναι ένας συνηθισμένος χαλκός. Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός ολισθαίνοντος ρουλεμάν είναι η χαμηλή τιμή του ψυγείου και το σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ωστόσο, ελλείψει επαρκούς επιπέδου μανίκι λίπος πάροδο του χρόνου αρχίζει να κάνει θόρυβο όλο και φθείρονται γρήγορα.

Τα προφανή μειονεκτήματα έδρανο ολισθήσεως σε ένα πεδίο σχετικά χαμηλό και περιορισμένο πόρο (δεν ανέχονται λειτουργία σε ζώνη ανυψωμένη θερμοκρασία και σε οριζόντια θέση).

Μια εναλλακτική λύση για έναν ανεμιστήρα με απλό ρουλεμάν είναι ένας ψύκτης σε ένα διπλό σφαιρικό ρουλεμάν (έδρανο κύλισης). Ο πόρος μιας τέτοιας συσκευής μπορεί να φτάσει ήδη σε 150.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο περίβλημα σε οποιαδήποτε θέση και σε μια περιοχή με υψηλή θερμοκρασία. Αλλά αυτοί οι οπαδοί είναι πιο θορυβώδεις από αυτούς που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Αν και πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα της κατασκευής.

Αλλά οι ανεμιστήρες στο κυλινδρικό ρουλεμάν διαφέρουν επειδή τα χαρακτηριστικά τους δεν εξασθενίζουν με το χρόνο. Είναι αντικειμενικά προτιμότερες από τους τυπικούς ανεμιστήρες με απλό ρουλεμάν. Είναι αλήθεια και είναι πιο ακριβά.

Επίσης πωλούνται ανεμιστήρες με υδροδυναμικό έδρανο. Είναι πρακτικά το ίδιο κιβώτιο ολίσθησης, αλλά ικανό να αυτο-λιπαίνει κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Λόγω της συνεχούς επαφής με το υγρό λίπανσης, η φθορά του εδράνου πρακτικά απουσιάζει από τον τρόπο λειτουργίας του ανεμιστήρα. Ως εκ τούτου, ο πόρος τέτοιων ανεμιστήρων κύτους είναι αρκετά υψηλός. Επίσης το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά τους είναι η αθόρυβη λειτουργία του έργου. Το μόνο αρνητικό είναι η υψηλή τιμή.

Την πώληση σήμερα μπορείτε να δείτε μια ποικιλία από εξωτικά πράγματα. Για παράδειγμα, τα ρουλεμάν με δακτυλίους από αυτολιπαινόμενα υλικά ή ένα σφαιρικό ρουλεμάν με δακτύλιο αντί δύο ρουλεμάν. Φυσικά, τέτοια προϊόντα είναι απίθανο να καυχηθούν με οποιαδήποτε χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της ψύξης, πολύ σημαντικό είναι ο σχεδιασμός του πτερυγίου του ανεμιστήρα, το σχήμα και ο αριθμός των λεπίδων. Εδώ πρέπει να θυμόμαστε ότι ένας ανεμιστήρας με μεγάλη διάμετρο στροφείου μπορεί να παρέχει την ίδια "ροή αέρα" (απόδοση ψύξης) σε χαμηλότερες στροφές από το μικρότερο αντίστοιχο. Και το επίπεδο θορύβου θα είναι χαμηλότερο εδώ. Με την ίδια μέγιστη απόδοση και ισχύ, η αποδοτικότητα θα είναι ακόμα υψηλότερη για μια μεγαλύτερη θήκη ανεμιστήρα, σε σύγκριση με ένα ταχύτερο, μικρότερο ψυγείο. Συνιστάται επίσης να δώσετε προσοχή στον αριθμό των λεπίδων - όσο περισσότεροι από αυτούς έχει ο ανεμιστήρας, τόσο πιο ήσυχο είναι.

Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες προσωπικών υπολογιστών εξακολουθούν να σχετίζονται με την επιλογή των ανεμιστήρων των υποθέσεων, όχι πολύ υπεύθυνα και προσεκτικά. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι ο υπερβολικός θόρυβος, οι τερματισμοί έκτακτης ανάγκης του υπολογιστή, η πρόωρη αποτυχία των επιμέρους στοιχείων της μονάδας συστήματος. Αξίζει να θυμηθούμε ότι χωρίς ένα αποτελεσματικό σύστημα ψύξης, οποιαδήποτε καινούργια και ακριβή κάρτα ή επεξεργαστής μπορεί να καταστεί άχρηστη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρες στην περίπτωση του υπολογιστή σας για αποτελεσματική απόσβεση και ψύξη θερμότητας.

Ανεμιστήρας για υπολογιστή

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες. Με σας ξανά τον Αλέξανδρο και στο σημερινό άρθρο θα μιλήσω για έναν ανεμιστήρα για έναν υπολογιστή που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση συστημάτων ψύξης υπολογιστών.

Ένα από τα σημαντικά συστατικά στοιχεία μιας αδιάκοπης, αξιόπιστης και μακράς λειτουργίας του υπολογιστή σας είναι ένα σύστημα ψύξης υψηλής ποιότητας και υψηλής απόδοσης για όλα τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματά του.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για φορητό υπολογιστή ή για ισχυρό υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών. Η ποιοτική απομάκρυνση θερμότητας από τα θερμαντικά στοιχεία, παρατείνει σημαντικά το χρόνο λειτουργίας τους και είναι σημαντική για οποιαδήποτε συσκευή.

Σε αυτό το στάδιο εξέλιξης της τεχνολογίας, ο κύριος τρόπος για να κρυώσει τις συσκευές θερμού υπολογιστή είναι η ψύξη του αέρα με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων ανεμιστήρων.

Το μέγεθος, η ταχύτητα περιστροφής, η παραγωγικότητα, η τεχνολογία κατασκευής και ακόμη και η μορφή των πτερυγίων πτερυγίων, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ψύξης ολόκληρου του συστήματος υπολογιστών στο σύνολό του.

Ένας ανεμιστήρας που συνδέεται προς το ψυγείο (μπορεί να έχει μια διαφορετική διαδικασία σχήμα, το μέγεθος, το υλικό και την κατασκευή, περιλαμβάνουν συστατικά τα οποία βοηθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αφαιρέσει θερμότητα από το θερμαντικό στοιχείο, όπως σωλήνες θερμότητας). Το όλο σάντουιτς ονομάζεται ψυγείο.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των οπαδών σε ένα ισχυρό κεντρική μονάδα επεξεργασίας του υπολογιστή μπορεί να φτάσει δεκάδες ή και περισσότερο, προκύπτει πολλοί χρήστες ερώτημα πώς μπορούν να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν σε περίπτωση ενοχλητικό θόρυβο ή αποτυχία ανεμιστήρα. Εάν δεν παρατηρήσατε την αποτυχία του ανεμιστήρα εγκαίρως, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια δαπανηρού εξοπλισμού λόγω της υπερθέρμανσης του.

Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η μέση θερμοκρασία στο σπίτι ή στο γραφείο, σε σύγκριση με την περίοδο του χειμώνα αυξάνεται, καθώς και ανεμιστήρα του υπολογιστή παίρνει αέρα από το περιβάλλον, φυσικά, αυξάνει επίσης μέσα στο σύστημα του υπολογιστή.

Αγοράστε και αντικαταστήστε τον ανεμιστήρα της θήκης είναι πολύ απλή και θα είναι σε θέση να κάνει κάθε χρήστη που έχει τουλάχιστον κάποιες δεξιότητες στο χειρισμό ενός κατσαβιδιού.

Η αντικατάσταση ενός ανεμιστήρα επεξεργαστή ή ενός ανεμιστήρα σε μια κάρτα οθόνης είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, αδύνατη λόγω των μη τυποποιημένων διαστάσεων και των μεθόδων τοποθέτησης, πράγμα που απαιτεί πλήρη αντικατάσταση του συστήματος ψύξης αυτής της μονάδας.

Για να επιλέξετε και να αγοράσετε έναν ποιοτικό ανεμιστήρα καταψύκτη, ψύκτη CPU ή κάρτα γραφικών, πρέπει να γνωρίζετε τους βασικούς τύπους, τα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων και τη συσκευή τους. Θα σας βοηθήσει επίσης (αν είναι απαραίτητο) να αφαιρέσετε, να αποσυναρμολογήσετε και να λιπάνετε τον ενοχλητικό ανεμιστήρα με τον εαυτό σας.

Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα είστε πολύ εξοικειωμένοι με τις διαφορές μεταξύ των οπαδών των διαφόρων κατηγοριών των τιμών από το άλλο και να μάθουν να κατανοούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, και μπορούν να κάνουν τη σωστή επιλογή υπέρ του ενός ή του άλλου μοντέλου του ανεμιστήρα στον υπολογιστή πριν από την αγορά.

Η συσκευή του ανεμιστήρα για τον υπολογιστή

Ένας ανεμιστήρας υπολογιστή αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Στέγαση
Πτερωτή
Ηλεκτροκινητήρας

Το περίβλημα του ανεμιστήρα έχει μια μορφή υπό μορφή πλαισίου και χρησιμεύει ως βάση για τη στερέωση της ηλεκτρικής κίνησης (ηλεκτρικού κινητήρα) και των πτερυγίων πτερυγίων. Ανάλογα με την ποιότητα και την ποιότητα του προϊόντος του κατασκευαστή, το περίβλημα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, μέταλλο ή καουτσούκ.

Η πτερωτή είναι ένα σύνολο λεπίδων διατεταγμένων σε έναν κύκλο σε έναν άξονα με έναν ηλεκτροκινητήρα, υπό ορισμένη γωνία και στερεωμένο στο περίβλημα του ανεμιστήρα με έδρανα διαφόρων τύπων. Κατά τη διάρκεια της περιστροφής, τα πτερύγια της πτερωτής πιάνονται στον αέρα και, περνώντας από τον εαυτό του, δημιουργούν μια σταθερή ροή αέρα που ψύχει το θερμαντικό στοιχείο.

Στην κατασκευή ανεμιστήρων υπολογιστών χρησιμοποιούνται κινητήρες συνεχούς ρεύματος, οι οποίοι στερεώνονται σταθερά στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

Για την ψύξη του υπολογιστή, των εξαρτημάτων και των συσκευών του υπολογιστή χρησιμοποιούνται δύο τύποι ανεμιστήρων:

Αξονικός (αξονικός) ανεμιστήρας
Φυγοκεντρικός (ακτινικός) ανεμιστήρας

Διαφέρουν στην αρχή της δράσης και του σχεδιασμού.

Ο αξονικός ανεμιστήρας έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στον σχεδιασμό συστημάτων ψύξης διαφόρων εξοπλισμού πληροφορικής, λόγω της απλότητας κατασκευής και της ευελιξίας του.

Ο αξονικός ανεμιστήρας του υπολογιστή χρησιμοποιείται για την ψύξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των φορητών υπολογιστών, των ηλεκτρονικών συσκευών που βασίζονται σε μεγάλες ποσότητες στις μητρικές πλακέτες, τους κεντρικούς επεξεργαστές, τις κάρτες γραφικών, τα τροφοδοτικά και άλλο εξοπλισμό.

Ο κύριος τρόπος χρήσης των αξονικών ανεμιστήρων είναι η εμφύσηση ψυκτικών καλοριφέρ εγκατεστημένων σε ηλεκτρονικές συσκευές που απαιτούν εξαναγκασμένη αφαίρεση θερμότητας.

Ο φυγοκεντρικός (ακτινικός) ανεμιστήρας είναι ένας περιστρεφόμενος ρότορας, που αποτελείται από σπειροειδή πτερύγια. Σε αυτή τη μορφή του ανεμιστήρα, αέρας τραβιέται περιστρεφόμενο ρότορα μέσω ενός πλευρικού ανοίγματος στο περίβλημα, όπου, από τη φυγόκεντρο δύναμη, οδηγείται σε ένα θερμαινόμενο καλοριφέρ περνώντας μέσα από τα άκρα των οποίων, παίρνει θερμότητα που προέρχεται από αυτά, και τα εξάγει έξω.

Ο ακτινικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται κυρίως για την ψύξη φορητών υπολογιστών, τις ισχυρές κάρτες γραφικών και ως πρόσθετη ψύξη για ισχυρούς υπολογιστές και διακομιστές χαμηλού προφίλ (μπλέντερ).

Πλεονέκτημα των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων, μπροστά από τους αξονικούς ανεμιστήρες, είναι η δυνατότητα απευθείας εξόδου θερμού αέρα έξω από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή και μεγαλύτερη αξιοπιστία (λόγω των δομικών χαρακτηριστικών του).

Αφαίρεση και λίπανση του ανεμιστήρα του υπολογιστή

Ίσως χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε τον ανεμιστήρα για να το λιπάνετε ο υπολογιστής ή να τον καθαρίσετε από τη σκόνη.

Οι κύριες συλλέκτες σκόνης είναι πτερύγια του ανεμιστήρα, και λόγω της υψηλής ταχύτητας περιστροφής, τα λεπτά σωματίδια της σκόνης που αποτίθεται πυκνά επί της επιφανείας των λεπίδων, και αποτελεσματικά καθαρίσει τους χειροκίνητα μπορεί χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο υλικό στο χέρι. Μια ηλεκτρική σκούπα ή πεπιεσμένος αέρας δεν θα βοηθήσει εδώ.

Θα είμαστε ένας παλιός αξονικός ανεμιστήρας στο ολισθαίνον ρουλεμάν της εταιρείας ADDA (αυτή η εταιρεία παράγει ανεμιστήρες πολύ υψηλής ποιότητας, αλλά δεν τους συναντήσαμε προς πώληση).

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε προσεκτικά το αυτοκόλλητο με το λογότυπο του κατασκευαστή, κατά προτίμηση να μην χαλάσετε το συγκολλητικό υπόστρωμα. Το χρειαζόμαστε ακόμα.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το πλαστικό ή καουτσούκ καπάκι που προστατεύει τα ρουλεμάν από την διείσδυση ξένων σωματιδίων (σε ανεμιστήρες χρησιμοποιώντας έδρανα ολίσθησης, χρησιμεύει επίσης για την πρόληψη της διαρροής του λιπαντικού).

Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα, το πιο δύσκολο, είναι να αφαιρέσετε την πλαστική ροδέλα στερέωσης από τον άξονα πτερωτής.

Μοιάζει με αυτό:

Ο καθορισμός (κλειδώσει) ο δακτύλιος έχει μία τομή σε ένα μέρος και την άκαμπτη δομή (πολύ εύκολο ελατήρια), έτσι ώστε κατά την αφαίρεση να είναι πολύ προσεκτικοί, έτσι ώστε δεν θα αναπηδούν. Βρείτε ένα λεπτό και μικρό δακτύλιο θα είναι δύσκολο (δοκιμάζεται στην πράξη), και ένας ανεμιστήρας χωρίς δακτύλιο ασφάλισης είναι αδύνατο. Για να το αφαιρέσετε, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό λαβίδα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, το οποίο θα είναι κατάλληλο για την παραλαβή και συγκράτηση.

Μετά την αφαίρεση του δακτυλίου ασφάλισης, ολοκληρώνεται η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του ανεμιστήρα του υπολογιστή. Αφαιρούμε την πτερωτή και συνεχίζουμε τον καθαρισμό και τη λίπανση.

ανεμιστήρες Λιπαντικό συναρμολογούνται απλά ρουλεμάν πρέπει να παράγει πυκνά λιπαντικά, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο ότι το λιπαντικό είναι συνεχώς επί ενός μεταλλικού άξονα του ανεμιστήρα κατά τη λειτουργία του. Επαρκώς λιπαίνει πολύ λίγο άξονα ανεμιστήρα πτερωτή, και μετά την εγκατάσταση του μέσα στο πλαίσιο με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσθέστε μια μικρή ποσότητα του λιπαντικού (μέχρι το δακτύλιο συγκράτησης ρύθμιση επιπέδου) από το πίσω μέρος του ανεμιστήρα του υπολογιστή. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η λειτουργία κατά τη διάρκεια του ανεμιστήρα, γράσο υγροποιηθεί με θέρμανση του μεταλλικού χιτωνίου ενήργησε με την ανάληψη και λιπαίνει το χώρο μεταξύ τους.

Η λίπανση των ανεμιστήρων για τον υπολογιστή, συναρμολογημένη σε κυλιόμενα έδρανα (ρουλεμάν με σφαιρίδια), παράγεται από υγρά υλικά. Εξαιρετικό για το σκοπό αυτό το σιλικόνη PMS-100, PMS-200, το οποίο μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα ραδιοφωνικών εξαρτημάτων. Η λίπανση τέτοιων ανεμιστήρων περιπλέκεται από το γεγονός ότι τα μικρά ρουλεμάν και τα κενά μεταξύ του περιβλήματος του εδράνου και των ίδιων των σφαιρών είναι πολύ μικρά. Εγώ ξοδεύω προσωπικά τη λίπανση με αυτόν τον τρόπο. Παίρνω τα ρουλεμάν από τον ανεμιστήρα. Λοιπόν τους σκουπίζω με αλκοόλ (ή κάτι απολίπανσης). Σκουπίζω ξηρό και για 15-20 λεπτά (ενώ καθαρίζω και λιπαίνω τον ανεμιστήρα ο ίδιος) τα ρίχνω σε ένα δοχείο με λάδι σιλικόνης. Τότε τα βγάζω με τσιμπιδάκια, τα βάζω στην άτρακτο του στροφείου και συλλέγω τον ανεμιστήρα. Συναρμολογήστε με την αντίστροφη σειρά.

Χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων για τον υπολογιστή

Οι ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από τις ακόλουθες βασικές τεχνικές παραμέτρους:

Ταχύτητα περιστροφής (rpm)
Η δημιουργούμενη ροή αέρα (CFM)
Επίπεδο δημιουργούμενου θορύβου (dB)

Συχνότητα περιστροφής

Πόσες στροφές γύρω από τον άξονά της μπορούν να κάνουν τον ανεμιστήρα του ανεμιστήρα σε ένα λεπτό.

Ροή αέρα

ικανότητα Fan εκφράζεται σε ενέργεια που παράγεται από το ρεύμα αέρα και εκφράζεται σε κυβικά πόδια ανά λεπτό (κυβικά πόδια ανά λεπτό, CFM), m. e. όγκος του αέρα που μπορεί να περάσει μέσα από το ίδιο τον ανεμιστήρα, σε μια ορισμένη ταχύτητα επί ένα λεπτό. Ότι η ροή του αέρα που παράγεται από τον ανεμιστήρα επηρεάζει πόση θερμότητα μπορεί να διαχέεται να αποσυρθούν από το θερμαντικό στοιχείο για μια δεδομένη μονάδα χρόνου.

Όσο περισσότερο CFM, τόσο πιο παραγωγικός είναι ο ανεμιστήρας. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να δοθεί προσοχή στο επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, προτιμάται μια λιγότερο παραγωγική, αλλά πιο ήσυχη επιλογή.

Για να αυξήσετε τη ροή του αέρα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεγάλους ανεμιστήρες με χαμηλότερη ταχύτητα περιστροφής από τις μικρότερες με μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής. Αυτό θα σας εξοικονομήσει περιττό θόρυβο.

Επίπεδο δημιουργούμενου θορύβου

Υπολογίζεται σε ντεσιμπέλ. Αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζεται από το πού και πώς τοποθετείται ο ανεμιστήρας, υπό ποιες συνθήκες λειτουργεί, τον τύπο εγκατεστημένων εδράνων, την ποιότητα κατασκευής, την ταχύτητα και το μέγεθος του ανεμιστήρα. Διαβάστε περισσότερα στο τέλος του άρθρου.

Τύποι ρουλεμάν που χρησιμοποιούνται στους ανεμιστήρες υπολογιστών

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους, που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για έναν υπολογιστή, είναι ο τύπος των εδράνων που χρησιμοποιούνται σε αυτό.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρουλεμάν, βάσει των οποίων δημιουργούνται οι ανεμιστήρες υπολογιστών. Επηρεάζουν τέτοιες σημαντικές παραμέτρους για εμάς όπως την αξιοπιστία, το χρόνο μεταξύ των βλαβών και του θορύβου του ανεμιστήρα

Οι παρακάτω τύποι ρουλεμάν είναι μακράν οι πιο συνηθισμένοι στην κατασκευή ανεμιστήρων υπολογιστών.

Υπάρχουν πιο σπάνιες και δαπανηρές επιλογές ρουλεμάν, τις οποίες θα συζητήσω παρακάτω.

Ρουλεμάν ολίσθησης (ρουλεμάν μανικιού)
Ρουλεμάν

Το συρόμενο έδρανο είναι πολύ απλό στην κατασκευή, και από αυτό είναι το φθηνότερο όλων των ειδών τα ρουλεμάν. Για να προσδώσει σταθερότητα στην πτερωτή, κατά τη διάρκεια της περιστροφής του χρησιμοποιείται ένα μέταλλο ή (σε πιο προηγμένες εκδοχές ένας κεραμικός) κύλινδρος, με μια οπή στη μέση. Στην οπή αυτή εισάγεται ο άξονας του χάλυβα στον οποίο στερεώνεται ο πτερωτής.

Λόγω μιας τόσο απλής και φθηνής τεχνικής λύσης, ακολουθούν όλα τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου εδράνων.

Όταν ο ανεμιστήρας είναι μόνο αγοραστεί και εγκατασταθεί, θα σας παρακαλώ σιωπή κατά τη διάρκεια της εργασίας, αλλά μόλις το γράσο θα αρχίσει να στεγνώσει (όπως συμβαίνει σε περίπου ένα χρόνο, ανάλογα με τη χρήση), θα αρχίσει να εκπέμπει μια δυσάρεστη θορύβου.

Εξαιτίας της αντίστασης που εμφανίζεται όταν τρίβεται ο άξονας του πτερυγίου, το αποξηραμένο και λερωμένο γράσο μέσα στο έδρανο.

Περαιτέρω μακροπρόθεσμη λειτουργία του ανεμιστήρα χωρίς λιπαντικό θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο θόρυβο, πάνω φθορά του ίδιου του ρουλεμάν, και τελικά να οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία να ανακτήσει την αποδοτικότητα του ανεμιστήρα, η οποία θα απαιτήσει την αντικατάσταση.

Η αποδοτικότητα ενός λείου εδράνου εξαρτάται έντονα από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος από ό, τι είναι δική σας, τόσο πιο γρήγορα το ξηρό λιπαντικό, και πιο συχνά πρέπει να καθαρίζονται και να λιπαίνει το ίδιο τον ανεμιστήρα, ή να το αλλάξετε σε ένα νέο.

Επίσης, ένα από τα μειονεκτήματα των ανεμιστήρων με συρόμενα έδρανα είναι η χαμηλή τους απόδοση όταν εργάζονται σε οριζόντια θέση.

Με μια τέτοια διάταξη ανεμιστήρα, λιπαντικό περιέχεται στο εσωτερικό του εδράνου ρέει από τη μία πλευρά, η οποία οδηγεί σε μια άνιση κατανομή και ταχύτερη έξοδο της βλάβης ανεμιστήρα.

Από όλα αυτά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι οπαδοί με ρουλεμάν μανικιών, ιδιαίτερα τα μοντέλα υψηλής ποιότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για την ψύξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών που δεν απαιτείται ισχυρή διάχυση της θερμότητας και της εργασίας δεν υπερβαίνει 8-10 ώρες την ημέρα (γραφείο στο σπίτι ή παρωχημένα υπολογιστές).

Δεν συνιστάται η χρήση ανεμιστήρων που έχουν κατασκευαστεί με βάση συρόμενα ρουλεμάν σε διακομιστές, ισχυρούς τύπους παιχνιδιών και φορητούς υπολογιστές.

Για όλα τα ελαττώματά της, όπως οπαδοί είναι λιγότερο ακριβά, και αν ακολουθηθεί, την κατάλληλη στιγμή για να λιπαίνει και καθαρές από σκόνη, τότε θα είναι σε θέση να εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να σας ενοχλεί περισσότερο από το θόρυβο.

Τώρα ας προχωρήσουμε σε ποιοτικά και ακριβότερα μοντέλα ανεμιστήρων που βασίζονται σε δύο ρουλεμάν.

Το ρουλεμάν είναι μια μεταλλική θήκη με τη μορφή ενός δακτυλίου και ενός εσωτερικού μανικιού με μπάλες που περικλείονται μεταξύ τους. Το έδρανο κύλισης είναι μη διαχωρίσιμο, οπότε το λιπαντικό στο εσωτερικό του δεν διαρρέει και δεν λερώνει. Αυτό επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα και η απόδοσή του επιδεινώνεται πολύ λίγο, καθ 'όλη τη διάρκεια λειτουργίας.

Επίσης, το έδρανο έλασης είναι λιγότερο επιρρεπές σε υψηλές θερμοκρασίες, σε σύγκριση με ένα ολισθαίνον ρουλεμάν, και είναι κατάλληλο για ψύξη υπολογιστών με ισχυρή απελευθέρωση θερμότητας.

Δύο ρουλεμάν με σφαιρίδια στη βάση του ανεμιστήρα με δακτύλιο ασφάλισης

Ηχητική θορύβου που εκπέμπεται από τους σύγχρονους οπαδούς, που είναι εξοπλισμένα με ρουλεμάν δεν είναι πιο δυνατά από τους οπαδούς της νέας έδρανα ολίσθησης, και ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της χρήσης που πρακτικά δεν αλλάζει, σε αντίθεση με τον αντίπαλο.

Θα ακούσετε νωρίτερα έναν θόρυβο, από την τριβή του εισερχόμενου ή εξερχόμενου αέρα σε υψηλή ταχύτητα, γύρω από τις οπές εξαερισμού του περιβλήματός σας από το θόρυβο των κυλίνδρων.

Fan ρουλεμάν επιτρέπει να δημιουργήσετε βάσει της πολύ πιο εξελιγμένες και αποτελεσματικές λύσεις για την ψύξη των συστημάτων πληροφορικής, λόγω της δυνατότητας να τους οργανώσει σε οποιαδήποτε θέση, χωρίς το φόβο της επιδείνωσης της απόδοσης του ανεμιστήρα ή να μειώσει την περίοδο της λειτουργίας του.

Δεδομένου ότι το έδρανο είναι τεχνολογικά πιο περίπλοκο στην κατασκευή από το ολισθαίνον ρουλεμάν, είναι συνεπώς ακριβότερο και τα προϊόντα που βασίζονται σε αυτό έχουν υψηλή τιμή. Και αν θεωρήσετε ότι σε έναν ποιοτικό ανεμιστήρα υπάρχουν δύο ρουλεμάν, τότε η τιμή αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Προς το παρόν, η επιλογή ανεμιστήρα σε κυλιόμενα ρουλεμάν μου φαίνεται η πλέον βέλτιστη επιλογή. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές, η ποιότητα των προϊόντων είναι υψηλή και οι τιμές, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού, είναι σε αποδεκτό επίπεδο. Συνιστάται η εγκατάσταση σε όλους τους υπάρχοντες υπολογιστές.

ανεμιστήρες απόκτηση δεδομένων θα σας απαλλάξει από πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την υπηρεσία τους, επειδή MTBF τους είναι σχετικά με τον κύκλο ζωής του σύγχρονου υπολογιστή, και τους οπαδούς για ρουλεμάν θα αλλάξει μαζί με όλο το περιεχόμενο του υπολογιστή σας :).

Για την παραγωγή ενός μόνο ανεμιστήρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι εδράνων. Για παράδειγμα, μια αρκετά κοινή επιλογή είναι ένας ανεμιστήρας στον οποίο είναι τοποθετημένο ένα ολισθαίνον ρουλεμάν και ένα έδρανο. Η λύση αυτή δεν εξαλείφει τις υφιστάμενες αδυναμίες των οπαδών, αλλά επιτρέπει στους κατασκευαστές να τους σώσει και να λάβει την απαραίτητη εξειδικευμένη τιμών μεταξύ ακριβά και φθηνά μοντέλα των οπαδών, και είμαστε μαζί σας για να πάρετε ένα καλό προϊόν σε λογική τιμή.

Κεραμικά έδρανα

Τροχαίο έδρανο, στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιούνται κεραμικά υλικά. Οι ιδιότητες απόδοσης κεραμικών, για την παραγωγή ρουλεμάν, υπερβαίνουν τις ιδιότητες του μετάλλου. Ο δηλωμένος πόρος εργασίας είναι περισσότερο από το συνηθισμένο ρουλεμάν δύο φορές.

Το κεραμικό έδρανο επιτρέπει την χρήση ανεμιστήρων που είναι κατασκευασμένα πάνω τους, σε θερμοκρασίες όπου άλλοι τύποι εδράνων δεν είναι σε θέση να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για σήμερα, αυτά είναι τα πιο ανθεκτικά έδρανα που χρησιμοποιούνται στους οπαδούς, αλλά ταυτόχρονα τα πιο ακριβά.

Δυναμικά ρουλεμάν υγρού

Τεχνολογικά βελτιωμένη έδρανον ολισθήσεως κατά την οποία η περιστροφή του άξονα του στροφείου εμφανίζεται σε ένα στρώμα ειδικά λιπαντικά και βρίσκεται μόνιμα μέσα στο περίβλημα, λόγω δημιουργεί κατά τη λειτουργία μια διαφορά πίεσης.

Το επίπεδο θορύβου ενός υδροδυναμικού ρουλεμάν θεωρείται ότι είναι το χαμηλότερο.

Το MTBF είναι υψηλότερο από τα συρόμενα έδρανα σχεδόν δύο φορές, αλλά χαμηλότερα από τα έδρανα κύλισης. Οι ανεμιστήρες σε αυτό το είδος ρουλεμάν είναι ακριβοί και πολύ σπάνιοι λόγω της πολυπλοκότητας της κατασκευής. Παράγεται μόνο από μια μικρή ομάδα κατασκευαστών.

Ρουλεμάν ολίσθησης με κοχλιωτό σπείρωμα (Ρουλεμάν)

Ένα απλό ρουλεμάν με ειδικές περικοπές στο εσωτερικό του δακτυλίου και κατά μήκος του άξονα του προσαρτήματος του πτερυγίου, μέσω του οποίου κατανέμεται ομοιόμορφα το λιπαντικό. Με το επίπεδο του δημοσιευμένου θορύβου και του χρόνου λειτουργίας αντιστοιχεί περίπου στα χαρακτηριστικά του υδροδυναμικού εδράνου.

Διαστάσεις ανεμιστήρων για τον υπολογιστή

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα των υπολογιστών, τα οποία χρειάζονται ψύξη, έχουν διαφορετικά μεγέθη, τότε για τους ανεμιστήρες ψύξης διαφορετικής ισχύος και μεγέθους που απαιτούνται.

Όλοι οι φίλοι υπολογιστών που μπορείτε να αγοράσετε έχουν τυποποιημένα μεγέθη. Κατά την επιλογή των εξαρτημάτων του υπολογιστή (ειδικά των περιπτώσεων), αξίζει να δοθεί προσοχή σε αυτό. Σε συσκευές με μη τυποποιημένους ανεμιστήρες είναι πολύ δύσκολο, ή και αδύνατο, να αντικατασταθεί ο ανεπαρκής ανεμιστήρας, πράγμα που θα απαιτήσει την αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος ψύξης.

Όχι πολύ καιρό πριν, τα συστήματα ψύξης ορισμένων καρτών βίντεο υπέστησαν πολύ άσχημα λόγω της εγκατάστασης ανεμιστήρων χαμηλής ποιότητας που απέτυχαν προτού η ηχητική κάρτα ηθικά καταστεί άνευ αντικειμένου. Προσωπικά, αντικατέστησα ψύκτες και ανεμιστήρες, μόνο για τον υπολογιστή μου, σε δύο κάρτες γραφικών (NVIDIA Geforce 4 Ti 4200 και ATI Radeon X800XT).

Προηγουμένως, αυτό αντιπροσώπευε ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά τώρα οι κατασκευαστές συστημάτων ψύξης το έχουν λύσει, χάρη στην εισαγωγή φυγοκεντρικών ανεμιστήρων και πολύ καλύτερων αξονικών.

Βασικές διαστάσεις των ανεμιστήρων αξονικού υπολογιστή (σε mm)

40Χ40, 60Χ60, 70Χ70, 80Χ80, 92Χ92, 120Χ120

Το πάχος του πλαισίου κελύφους των ανεμιστήρων 80, 90 και 120mm είναι 25mm, αν και υπάρχουν ανεμιστήρες με πλαίσιο 15, 30 ή 35mm. Τα πλαίσια για ανεμιστήρες μικρότερου μεγέθους είναι 10, 15 mm.

Κάτω από την εικόνα μπορείτε να δείτε τις συνολικές και τις διαστάσεις τοποθέτησης των βασικών μεγεθών του ανεμιστήρα του υπολογιστή (παρακαλούμε, για μικρές υπογραφές, κάντε κλικ στην εικόνα για πιο λεπτομερή προβολή).

Μη τυποποιημένα μεγέθη ανεμιστήρων υπολογιστών 140mm, 95mm

Οι ανεμιστήρες των 140 χιλιοστών δεν εμφανίστηκαν πριν από πολύ καιρό, λόγω της αύξησης των απαιτήσεων για την ικανότητα ψύξης των σύγχρονων υπολογιστών.

Αρχικά, στο μεγαλύτερο μέρος τους, χρησιμοποιήθηκαν για να ψύξουν τα τροφοδοτικά και τα ψύκτες του υπολογιστή για να ψύξουν τους επεξεργαστές, αλλά τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει.

Πολλοί κατασκευαστές ανεμόμυλων, άρχισαν να παράγουν ανεμιστήρες 140 χιλ. Προς πώληση στο λιανικό εμπόριο.

Οι κατασκευαστές των περιβαλλόντων υπολογιστών, απλά δεν υστερούν στον εξοπλισμό των απογόνων τους με καθίσματα για καινοτομίες.

Αξίζει την προσοχή στο γεγονός ότι ορισμένες μάρκες όπως Noctua, Evercool, και όπως ανεμιστήρες, 140 χιλιοστά έχουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν στις θέσεις 120 χιλιοστά, με πρόσθετα εξαρτήματα ή ειδικά σχεδιασμένα έντυπα του περιβλήματος του ανεμιστήρα.

Η τιμή των ανεμιστήρων 140 mm είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι στα μικρότερα αντίστοιχα, αλλά για λίγο περισσότερα χρήματα και ελαφρά αύξηση του μεγέθους σας, έχετε μεγαλύτερη ροή αέρα ανά μονάδα. μειώνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα και, ως εκ τούτου, βελτιώνοντας την ψύξη της μονάδας συστήματος και μειώνοντας τον θόρυβο από αυτήν.

Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι με την πάροδο των χρόνων οι ανεμιστήρες 140 mm θα μετατοπίσουν τα 120 mm, όπως δεν ήταν πολύ καιρό με 92 mm και θα γίνουν τα πρότυπα.

Αντικαταστάτες ανεμιστήρες 95 mm (που δεν αντικαθίστανται χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης των καρτών βίντεο) χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε ψύκτες για επεξεργαστές ψύξης. Κυρίως για επεξεργαστές της Intel.
Υπάρχουν λίγοι τέτοιοι οπαδοί διαθέσιμοι και μπορούν να αγοραστούν μόνο μέσω του Διαδικτύου ή σε μεγάλες πόλεις ή αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης. Πριν διαβάσετε περαιτέρω, κάντε ένα διάλειμμα και παρακολουθήστε το βίντεο για την επιλογή ενός ανεμιστήρα θήκης.

Σύνδεση των ανεμιστήρων του υπολογιστή

Όλοι οι ανεμιστήρες για τον υπολογιστή, συνδεδεμένοι με τη μητρική πλακέτα ή με τροφοδοτικό, σε κανονική λειτουργία, λειτουργούν από 12 βολτ.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να είναι με αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής της πτερωτής, ή χωρίς αυτό.

Τύποι επαφών ανεμιστήρων

Όλα τα τροφοδοτικά ηλεκτρονικών υπολογιστών διαθέτουν έναν τυπικό σύνδεσμο (Molex) για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορες συσκευές (σκληρούς δίσκους, οπτικούς δίσκους και ανεμιστήρες).

Για να συνδεθείτε με τον υπολογιστή τροφοδοτικό των ανεμιστήρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως κανονική σύνδεση με τέσσερις επαφές (τύπου Molex), και μειωμένες επιλογές.

Για τη λειτουργία του ανεμιστήρα, τεσσάρων επαφών, χρησιμοποιούνται μόνο δύο (Γη και 12 βολτ).

Αυτό μοιάζει με έναν από τους δημοφιλέστερους επιτραπέζιους υπολογιστές: ένα συνδετήρα τροφοδοσίας Molex 4 ακίδων:

Έχει τέσσερις επαφές:

  • κίτρινο καλώδιο + 12V
  • κόκκινο σύρμα + 5V
  • μαύρα σύρματα "γη"

Ένας ανεμιστήρας που είναι συνδεδεμένος σε αυτόν με μια τυποποιημένη διάταξη ακίδων στο βύσμα ισχύος θα λειτουργεί από 12V.

Αν χρειαστεί να μειώσουμε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, μπορούμε εύκολα να το συνδέσουμε με 5, 6 ή 7 Volts.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να εναλλάξουμε τα καλώδια στο βύσμα τροφοδοσίας του ανεμιστήρα.

Σχέδιο συνδεσμολογίας για τον συνδετήρα του ανεμιστήρα για αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής

Οι επαφές στα άκρα των συρμάτων έχουν μια τυποποιημένη δομή.

Είναι στερεωμένα με ένα ζεύγος πτυσσόμενων μεταλλικών barbels στο πλαστικό τμήμα του συνδετήρα. Για να αφαιρέσετε την επαφή από τη φίσα, αυτές οι προεξέχουσες κεραίες πρέπει να πιέζονται στο εσωτερικό της επαφής και στη συνέχεια να αφαιρείτε εύκολα το σύρμα και να το τοποθετείτε στην επιθυμητή θέση του συνδετήρα.

Για να συνδεθείτε με τις υποδοχές στη μητρική πλακέτα ή άλλες συσκευές που μπορούν να ρυθμίσουν την ταχύτητα των ανεμιστήρων, χρησιμοποιούνται μειωμένες υποδοχές.

Είναι δύο, τρεις ή τέσσερις καρφίτσες.

Ο σύνδεσμος 2 ακίδων έχει δύο σύρματα και παρέχει μια τυπική τάση + 12V.

Στον σύνδεσμο 3 ακίδων, εκτός από την "γείωση" και 12V υπάρχει ένα καλώδιο για επικοινωνία με τον ταχύμετρο. Ο ταχύμετρος έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής του ανεμιστήρα, αλλάζοντας την τάση της τροφοδοσίας. Αυτή η παράμετρος είναι ρυθμισμένη στο BIOS της μητρικής πλακέτας ή ειδικό λογισμικό.

Οι ανεμιστήρες με ακροδέκτες 4 ακίδων τοποθετούνται σε συστήματα ψύξης επεξεργαστών και κάρτες γραφικών. Η ταχύτητά τους ρυθμίζεται αυτόματα, χρησιμοποιώντας PWM (διαμόρφωση εύρους παλμού). Ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυχόμενου στοιχείου.

Εάν δεν υπάρχει φορτίο στην CPU ή την κάρτα γραφικών, τότε θερμαίνονται ασθενώς και δεν χρειάζονται ισχυρή ψύξη. Στην περίπτωση αυτή, η μονάδα PWM μειώνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα στις ελάχιστες απαιτούμενες τιμές.

Αν αυξηθεί το φορτίο, η παραγωγή θερμότητας από τους επεξεργαστές αυξάνεται και η μονάδα PWM βαθμιαία, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, αυξάνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

Οι ανεμιστήρες υπολογιστών μπορούν να εξοπλιστούν με δύο διαφορετικούς τύπους συνδέσεων, οι οποίοι συνδέονται παράλληλα. Συνήθως πρόκειται για ένα τυπικό Molex και ένα μικρό βύσμα 3 ακίδων ή 4 ακίδων. Μπορείτε να συνδέσετε την τροφοδοσία μόνο σε ένα από αυτά

Η ρύθμιση της ταχύτητας των ανεμιστήρων για τον υπολογιστή με διάφορους τρόπους, παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων τους και μειώνει τον θόρυβο που παράγουν.

Ο θόρυβος που δημιουργείται από τους οπαδούς του υπολογιστή και τις μεθόδους για την καταπολέμησή του

Το επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα κατά τη λειτουργία του είναι ένας σημαντικός δείκτης κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Ο ακουστικός θόρυβος μετριέται σε dB (ντεσιμπέλ) και πρέπει να καθορίζεται από τον κατασκευαστή στην τεχνική τεκμηρίωση για τα προϊόντα τους.

Τα πραγματικά δεδομένα υπό συνθήκες λειτουργίας θα είναι σημαντικά διαφορετικά από αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής. Η μέτρηση των χαρακτηριστικών θορύβου εκτελείται υπό ιδανικές συνθήκες, δηλ. ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε ελεύθερη θέση, δεν έχει κανένα εμπόδιο στη διέλευση της ροής του αέρα μέσω αυτού και δεν είναι συνδεδεμένος σε τίποτα.

Η εγκατάσταση σε θήκη υπολογιστή ή η τοποθέτηση ανεμιστήρα σε ένα ψυγείο θα επηρεάσει σημαντικά τον θόρυβο που εκπέμπεται από αυτό, και όχι προς το καλύτερο.

Τώρα ας αναλύσουμε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον ακουστικό θόρυβο του ανεμιστήρα.

1. Οι δονήσεις χαμηλής συχνότητας που εκπέμπονται από το ρουλεμάν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, οι οποίες μεταδίδονται στην θήκη του υπολογιστή, μέσω της στερέωσης του πλαισίου του ανεμιστήρα.
  • χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες υψηλής ποιότητας, σε μερικά θορυβώδη ρουλεμάν
  • χρησιμοποιήστε ειδικά παρεμβύσματα (απόσβεση κραδασμών) και βίδες στερέωσης σιλικόνης
  • χρήση σκληρών (με πάχους μεταλλικούς τοίχους) θήκες υπολογιστών
2. Το σχήμα των ανοιγμάτων αερισμού μέσω των οποίων εισέρχεται ή εξέρχεται η ροή αέρα.

Εδώ παράγεται θόρυβος από την αναρρόφηση ή τον εξερχόμενο αέρα, ο οποίος υπό πίεση και σε υψηλή ταχύτητα διέρχεται από στενά ανοίγματα εξαερισμού.

  • χρησιμοποιήστε κύτη με αεροδυναμικά ανοίγματα. Η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε αυτές τις σχάρες
  • Μειώστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα ή εγκαταστήστε ένα πιο αργό μοντέλο
  • αν υπάρχει, τότε η απόσταση του ανεμιστήρα από την είσοδο για μικρή απόσταση
3. Το σχήμα, το μέγεθος, η γωνία και η ποιότητα των λεπίδων.

Οι λεπίδες επηρεάζουν άμεσα τα ακουστικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα. Όταν ο αέρας ρέει μέσα από αυτά, το κόβουν, όπως ήταν, από το οποίο δημιουργείται ο θόρυβος ενός συγκεκριμένου φάσματος.

Το φάσμα και το επίπεδο θορύβου σε κάθε ανεμιστήρα θα έχει το δικό της μοντέλο, και εξαρτώνται από την ταχύτητα περιστροφής, την ποιότητα της επιφάνειας, διάταξη γωνίας και τον αριθμό των λεπίδων.

Μπορείτε να επηρεάσετε αυτήν την παράμετρο επιλέγοντας το σωστό μοντέλο ανεμιστήρα.

Εάν μπορείτε να λάβετε υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες κατά την αγορά ενός υπολογιστή, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το θόρυβο που παράγεται από αυτό.

Φυσικά, είναι αδύνατο να γίνει ένας ιδανικά ήσυχος υπολογιστής, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο από το να μην εκμεταλλευτείτε τις παραπάνω συμβουλές.

Παρακαλώ, αν δεν είναι δύσκολο για εσάς, απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά είναι απαραίτητο να δώσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό. Σας ευχαριστώ.

15 συμβουλές - πώς να οργανώσετε τη σωστή ψύξη του υπολογιστή σας;

Καλή μέρα, αγαπητοί αναγνώστες!

Όπως υποσχέθηκα στα σχόλια στο άρθρο "Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κινήσεις και την ασφάλεια των δεδομένων - τα 20 πιο σημαντικά πράγματα", το σημερινό άρθρο θα αφιερωθεί στην ψύξη υπολογιστών.

Ο επείγων χαρακτήρας του θέματος είναι πολύ υψηλός. Αυτό αποδεικνύεται τουλάχιστον από τη ροή των επιστολών που λαμβάνω σχετικά με αυτό το θέμα. Και το σημείο εδώ δεν είναι μόνο ότι το ηλιόλουστο και ζεστό καλοκαίρι θα έρθει πολύ σύντομα...

Η ερώτηση αφορά τόσο τους επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και τους φορητούς υπολογιστές, διότι απολύτως κάθε υπολογιστής οποιουδήποτε επιπέδου πρέπει να ψύχεται για κανονική λειτουργία. Η μόνη διαφορά είναι ότι ορισμένες συσκευές διαθέτουν περισσότερη θερμότητα, ενώ άλλες - λιγότερο...

Η σημερινή άρθρο θα σας προσφέρουμε μια συλλογή από τα πιο σημαντικά ζητήματα και αποχρώσεις, όπως ήταν το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τους σκληρούς δίσκους, ώστε να μπορείτε χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο, αμέσως κατανοητό το πιο σημαντικό πράγμα και το πιο σημαντικό πράγμα.

Ναι, δεν θα αγγίξετε όλες τις πτυχές στο πλαίσιο ενός άρθρου, αλλά προσπάθησα να συγκεντρώσω τα πάντα ιδιαίτερα σημαντικά κάτω από μία επικεφαλίδα, έτσι ώστε το υλικό που θα προκύψει θα απαντούσε στις πιο κρίσιμες ερωτήσεις.

Υπολογιστές Desktop

Ας ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό πράγμα. Παρά το γεγονός ότι σήμερα οι φορητοί υπολογιστές πωλούνται περισσότερο από επιτραπέζιους υπολογιστές, παρ 'όλα αυτά - από "επιτραπέζιους υπολογιστές" που κανείς δεν αρνήθηκε να αρνηθεί στο μέλλον δεν πρόκειται να. Τελικά, είναι απλά αδύνατο να αντικαταστήσετε ένα πλήρες σταθμό εργασίας με έναν φορητό υπολογιστή ή κάτι άλλο.

Ως συνέπεια της ισχύος του, το θέμα της ψύξης των επιτραπέζιων υπολογιστών δεν έχει αφαιρεθεί από την ατζέντα των απλών χρηστών ποτέ.

1. Οι κύριες πηγές θερμότητας.

Εκείνοι στον επιτραπέζιο υπολογιστή είναι: επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, στοιχεία μητρικής πλακέτας (όπως chipset, power processor...) και τροφοδοτικό. Η εκπομπή θερμότητας των υπόλοιπων στοιχείων δεν είναι τόσο σημαντική, σε σύγκριση με τα παραπάνω.

Ναι, πολλά εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη διαμόρφωση και την χωρητικότητά της, αλλά, σε αναλογία, μικρές αλλαγές.

Οι επεξεργαστές της μεσαίας απόδοσης μπορούν να διαθέσουν 65 έως 135 Watt θερμότητας. μια συμβατική πλατφόρμα παιχνιδιών βίντεο στη διαδικασία της εργασίας μπορεί να θερμανθεί στους 80-90 βαθμούς Κελσίου και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό για τέτοιες παραγωγικές λύσεις. η τροφοδοσία μπορεί εύκολα να θερμανθεί έως και 50 μοίρες. το chipset στη μητρική πλακέτα μπορεί επίσης να θερμανθεί μέχρι και 50-60 μοίρες κλπ.

Αξίζει πάντα να θυμόμαστε ότι όσο ισχυρότερα χρησιμοποιούνται τα συστατικά, τόσο περισσότερη θερμότητα απελευθερώνουν.

Ο επεξεργαστής και το τσιπ βίντεο της κάρτας γραφικών μπορούν να συγκριθούν με τις πλάκες μιας ηλεκτρικής εστίας. Όσον αφορά τη διάχυση της θερμότητας, η αναλογία είναι απόλυτη. Παρόλα αυτά, μόνο οι μάρκες μπορούν να ζεσταθούν πολύ πιο γρήγορα από τον καυστήρα ενός σύγχρονου φούρνου: σε λίγα δευτερόλεπτα...

2. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Στην πραγματικότητα, εάν, ας πούμε, ένα τσιπ γραφικών λειτουργεί χωρίς ψύξη, τότε μπορεί να αποτύχει για λίγα δευτερόλεπτα, το πολύ - σε λίγα λεπτά. Το ίδιο ισχύει για τους επεξεργαστές.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι όλες οι σύγχρονες μάρκες είναι εξοπλισμένες με προστασία από υπερθέρμανση. Εάν ξεπεραστεί ένα συγκεκριμένο όριο θερμοκρασίας, απενεργοποιείται απλά. Αλλά μην δοκιμάσετε τη μοίρα - αυτός ο κανόνας είναι πιο αληθινός από ποτέ, επομένως, είναι καλύτερα να μην επιτρέψετε προβλήματα ψύξης.

3. Τα πάντα κλείνουν την υπόθεση...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα "ζεστά" εξαρτήματα βρίσκονται στο πλαίσιο ενός μάλλον περιορισμένου χώρου της περίπτωσης της μονάδας συστήματος:

Κατά συνέπεια: Όλοι αυτοί οι μεγάλοι όγκοι θερμότητας δεν θα πρέπει να "σταλαντεύουν" και να "ζεσταίνουν" ολόκληρο τον υπολογιστή. Από αυτό ακολουθεί ένας μικρός σημαντικός κανόνας, ο οποίος πρέπει πάντα να τηρείται στην οργάνωση της ψύξης:

"Μέσα στο κύτος, πρέπει πάντα να υπάρχει ένα σχέδιο."

Ναι, μόνο όταν εκτοξεύεται ζεστός αέρας έξω από το κύτος, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση.

4. Προσέξτε για τις θερμοκρασίες.

Προσπαθήστε τουλάχιστον μερικές φορές να ενδιαφέρονται για τις θερμοκρασίες των στοιχείων του υπολογιστή. Αυτό θα σας βοηθήσει έγκαιρα να εντοπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Σε αυτό μπορείτε να βοηθήσετε το πρόγραμμα EVEREST ή το SiSoftware Sandra Lite (δωρεάν). Σε αυτά τα βοηθητικά προγράμματα συστήματος υπάρχουν αντίστοιχες μονάδες που εξάγουν τη θερμοκρασία των συσκευών.

Αποδεκτοί βαθμοί:

Επεξεργαστής: η θερμοκρασία λειτουργίας των 40-55 βαθμών Κελσίου θεωρείται φυσιολογική.

Κάρτα οθόνης: όλα εξαρτώνται από τη δύναμή της. Τα μοντέλα χαμηλού κόστους προϋπολογισμού δεν μπορούν να θερμανθούν έως και 50 μοίρες, ενώ για λύσεις κορυφαίου επιπέδου το Radeon HD 4870X2 και 5970 - 90 μοίρες στο φορτίο μπορεί να θεωρηθεί ο κανόνας.

Σκληρός δίσκος: 30-45 μοίρες (πλήρης σειρά).

Σημείωση: Από τη δική μου εμπειρία, μπορώ να πω ότι η θερμοκρασία των παραπάνω συσκευών μπορεί να μετρηθεί με σχετικά ακριβή προγραμματισμό. Και η κατάσταση όλων των άλλων εξαρτημάτων (chipset, μνήμη, περιβάλλον της κάρτας γραφικών και της μητρικής πλακέτας) συχνά καθορίζεται από την εσφαλμένη μέτρηση χρησιμότητας.

Για παράδειγμα, μπορείτε συχνά να διαπιστώσετε ότι κάποιο πρόγραμμα δείχνει τη θερμοκρασία του chipset, για παράδειγμα, 120 μοίρες ή τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος σε 150 μοίρες. Φυσικά - αυτές δεν είναι πραγματικές αξίες, σύμφωνα με τις οποίες ο υπολογιστής δεν θα είχε λειτουργήσει σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, εάν οργανώσετε τη σωστή ψύξη μέσα στο περίβλημα, χρησιμοποιώντας και άλλες συμβουλές, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα χρειαστεί να μετρήσετε τίποτα εκτός από τη θερμοκρασία της CPU, την κάρτα γραφικών και το δίσκο. υπό τις κατάλληλες συνθήκες ψύξης δεν θα υπερθερμανθούν.

Έτσι θα είναι αρκετό να δούμε μερικές φορές τις τιμές θερμοκρασίας των κύριων συστατικών που απαριθμούνται παραπάνω, για να παρακολουθείτε τη γενική κατάσταση...

5. Καλή στέγαση...

Ναι, η απορρόφηση θερμότητας των εξαρτημάτων του υπολογιστή μπορεί να διαφέρει πολύ. Αν μιλάμε για μηχανήματα χαμηλής ισχύος "γραφείο" επίπεδο, τότε ναι - η εκπομπή θερμότητας θα είναι μικρή.

Όσο για τις μεσαίες επιδόσεις και τις λύσεις κορυφαίας ποιότητας που αποτελούν την πλειοψηφία των σύγχρονων επιτραπέζιων υπολογιστών στο σπίτι, εδώ η μονάδα συστήματος μπορεί να παίξει αρκετά καλά το ρόλο ενός θερμαντήρα.

Στις σύγχρονες συνθήκες, η ύπαρξη μιας γάστρας, με επαρκή εσωτερικό χώρο για την κυκλοφορία του αέρα, είναι απαραίτητη. Και δεν έχει σημασία ποια είναι η απόδοση του υπολογιστή σας.

Σε κάθε περίπτωση - τόσο το γραφείο όσο και το PC παιχνιδιών χρειάζονται κανονική κυκλοφορία αέρα μέσα στο περίβλημα. Διαφορετικά, ακόμη και ένας απλός υπολογιστής γραφείου λόγω του σχηματισμού των αποκαλούμενων "αεραγωγών" μέσα στην θήκη μπορεί να αρχίσει να υπερθερμαίνεται.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο εσωτερικό του περιβλήματος είναι ένα "νοικοκυριό" όνομα του φαινομένου, όταν οι ροές αέρα (που προκαλούνται από ανεμιστήρες και ψύκτες) κυκλοφορούν λανθασμένα. Για παράδειγμα: όταν ο θερμός αέρας δεν εκφορτώνεται έξω. ή εάν δεν υπάρχει παροχή καθαρού αέρα στο περίβλημα. ή όταν οι ανεμιστήρες δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, ας πούμε, αν, λόγω του χαρακτηριστικού σχεδιασμού του ψύκτη επεξεργαστή

Από την άποψη αυτή, προτείνω τη χρήση των περιβλημάτων ΜΟΝΟ Μίνι-πύργος τύπου μορφοποίησης και μεγάλο πύργο. Και δεν υπάρχουν μίνι πύργος και μη τυποποιημένα μεγέθη...

6. Λίγο για τα έπιπλα...

Ένα ιδιαίτερο ζήτημα στο θέμα της ποιότητας ψύξης αφορά τα έπιπλα - την επιφάνεια εργασίας σας.

Ο σχεδιασμός του τραπεζιού μπορεί είτε να εμποδίσει σημαντικά την ψύξη είτε, αντίθετα, να προωθήσει τον μέγιστο εξαερισμό.

Είναι ένα πράγμα, όταν η μονάδα του συστήματος είναι απλά στέκεται δίπλα στο τραπέζι - δεν υπάρχουν παράπονα, εκτός ίσως ότι δεν συνιστάται να τοποθετήσετε τη μονάδα συστήματος δίπλα σε ένα καλοριφέρ και θερμοσίφωνες δεν συνιστάται να βάζετε περισσότερα στοιχεία κοντά στη μονάδα του συστήματος.

Εάν υπάρχουν κοντά κάποια έπιπλα ή αντικείμενα, προσέξτε ότι σε όλες τις πλευρές από τη μονάδα συστήματος υπάρχουν κενά τουλάχιστον 7-10 cm.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις η μονάδα συστήματος δεν βρίσκεται κοντά στο τραπέζι, όχι στο τραπέζι, αλλά στον πίνακα:

Όπως μπορείτε να δείτε - στην περίπτωση αυτή ο χώρος γύρω από τη μονάδα συστήματος περιορίζεται αυστηρά από το τραπέζι και ο χώρος για κυκλοφορία και η έξοδος αέρα είναι τουλάχιστον...

Δεδομένου ότι οι κύριες οπές εξαερισμού στη μονάδα συστήματος που βρίσκεται πίσω, μπροστά και στον αριστερό τοίχο, τότε σας συνιστώ να μετακινήσετε τη μονάδα του συστήματος σε σχέση με το κουτί πίνακα προς τα δεξιά, προς τα αριστερά (βλ. Εικόνα παραπάνω) παραμένουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Για να αποφύγετε "μπλοκαρίσματα αέρα": όταν όλο το θερμό αέρα ανεβαίνει και θα είναι εκεί - δεν συνιστάται να κλείσετε τη θύρα του κιβωτίου για τη μονάδα συστήματος του γραφείου σας.

Συνιστάται επίσης να μην τοποθετείτε τη μονάδα συστήματος κοντά στον οπίσθιο τοίχο. Για ένα σύστημα μπλοκάρει ένα διάκενο 10 cm στον τοίχο του τραπεζιού - είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ότι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας μπορεί να δροσίσει με επιτυχία.

Αν παρατηρηθούν όλα αυτά τα σημεία, η ψύξη θα είναι αρκετά αξιοπρεπής: ο θερμός αέρας θα συσσωρευτεί στην κορυφή και θα αφήσει το τραπέζι κάτω από τη δράση της φυσικής ανάμιξης (αφού υπάρχει αρκετή απόσταση στα αριστερά).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν ο υπολογιστής σας είναι πολύ παραγωγικός "εξοπλισμός", συνιστάται να αφαιρέσετε εντελώς την αριστερή πλευρά του πλαισίου της μονάδας συστήματος - στην περίπτωση αυτή, η απόδοση ψύξης αυξάνεται πολλές φορές.

Για παράδειγμα, έκανα το ίδιο πράγμα, επειδή ο υπολογιστής μου εκπέμπει πολύ θερμότητα:

7. Σχετικά με τον ψύκτη του επεξεργαστή.

Το ζήτημα αυτό αφορά περισσότερο τους παραγωγικούς υπολογιστές. Αν μιλάμε για υπολογιστές χαμηλής κατανάλωσης, τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για ψύκτες, γιατί ένας τέτοιος επεξεργαστής εκπέμπει λίγο θερμότητα και ένας κανονικός (που έρχεται με έναν επεξεργαστή) είναι περισσότερο από αρκετός.

Αν αγοράσετε έναν επεξεργαστή και έχετε τη λέξη BOX στο όνομά του, αυτό σημαίνει ότι έρχεται σε ένα πλήρες πακέτο που παρέχει ένα ψυγείο.

Εάν στον τιμοκατάλογο βλέπετε το σήμα OEM - αυτό σημαίνει ότι όταν αγοράζετε, εκτός από τον ίδιο τον επεξεργαστή δεν θα πάρετε τίποτα άλλο.

Εδώ μπορείτε να δώσετε αυτή τη συμβουλή: εάν αγοράζετε ένα φθηνό σύγχρονο επεξεργαστή - είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πακέτο BOX. Τελικά, ένας τέτοιος επεξεργαστής δεν απαιτεί ισχυρό ψύκτη - η απόδοση είναι χαμηλή και οι τρέχουσες τεχνολογίες παρέχουν μια μικρή κατανάλωση ρεύματος, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη να περιμένουμε πολύ θερμότητα.

Και αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο ισχυρό μοντέλο για την, ας πούμε, τον υπολογιστή του σπιτιού σας, το καλύτερο είναι να επιλέξετε OEM συσκευασία - σε κάθε περίπτωση, η stock ψύκτρα δεν θα είναι αρκετό.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σήμερα, οι κατασκευαστές, κατά τη γνώμη μου, έχουν γίνει εξαιρετικά απρόσεκτοι για τους κανονικούς ψύκτες - οι διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά τους δεν αντιστοιχούν πάντοτε στη δύναμη του επεξεργαστή. Για παράδειγμα:

Ένα τέτοιο ψυγείο έρχεται με επεξεργαστές Intel Core 2 επεξεργαστών διπλού πυρήνα και τετραπλού πυρήνα. Εντάξει, για 2-πυρηνικά μοντέλα μπορεί να είναι αρκετό, αλλά για επεξεργαστές 4 πυρήνων προφανώς δεν είναι αρκετό...

Επιπλέον, εάν αγγίζετε ξεπερασμένα μοντέλα, τότε η κατάσταση είναι η εξής: αν έχετε αγοράσει, ας πούμε, έναν επεξεργαστή πριν από 3 χρόνια, τότε εκείνη την εποχή η τεχνολογία δεν παρέχει τέτοια εξοικονόμηση ενέργειας, όπως τώρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για παράδειγμα, αρκετά χαμηλού κόστους και χαμηλής ισχύος Pentium D 4-year-old ακόμη πιο έντονη από ό, τι το σημερινό top-level Core i7.

Σε αυτή την περίπτωση, καλό ψυγείο είναι απολύτως απαραίτητο. Και συστήνω εγκατάσταση ενός ψύκτη πύργου στους σωλήνες θερμότητας:

Θερμοσίφωνες - κατασκευασμένο από στοιχεία χαλκό, που διεισδύουν στον αργιλίου (όπως απεικονίζεται παραπάνω) ή ψύκτη πλάκας χαλκού και να προωθήσουν μια πιο ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας από το θερμό επεξεργαστή. Παρέχουν μερικές φορές πιο αποτελεσματική ψύξη σε σύγκριση με τους συμβατικούς ψύκτες.

Σωλήνας θερμότητας - η συσκευή είναι σφραγισμένη, μέσα στην οποία υπάρχει νερό, το οποίο κυκλοφορεί μέσω του σωλήνα με φυσικό τρόπο. Αυτή η κίνηση διευκολύνεται από χιλιάδες μικροσκοπικές "τσάπες" στο εσωτερικό του σωλήνα, οι οποίες επιτρέπουν στο νερό να ανεβαίνει προς τα πάνω.

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό είναι ο επεξεργαστής που θέλετε να ψύξετε - συστήνω πάντα ψύκτες μόνο σε σωλήνες θερμότητας. Η αγορά συμβατικού ψυγείου που βασίζεται σε ψυγείο αλουμινίου ή χαλκού δεν δικαιολογείται.

Είναι το ψυγείο του πύργου στους σωλήνες θερμότητας που παρέχει τη μεγαλύτερη απόδοση.

Ένα άλλο παράδειγμα ενός τέτοιου ψυγείου:

8. Ο ανεμιστήρας της θήκης είναι απαραίτητος.

Το επόμενο πράγμα που είναι απαραίτητο για την οργάνωση της σωστής ψύξης είναι η παρουσία ενός ανεμιστήρα του σώματος.

Τα σύγχρονα περιβλήματα προσφέρουν την δυνατότητα εγκατάστασης τουλάχιστον δύο ανεμιστήρων.

Στο μπροστινό πλαίσιο: ο αέρας μπορεί να ρέει μέσα από τη διάτρηση (όπως στη φωτογραφία) ή από κάτω - εάν ο μπροστινός πίνακας δεν είναι διάτρητος:

Αποδεικνύεται ότι ο ανεμιστήρας είναι ακριβώς απέναντι από τους σκληρούς δίσκους και επομένως εκτελεί δύο σημαντικές λειτουργίες: παρέχει φρέσκο ​​αέρα μέσα στη θήκη και δροσίζει τους σκληρούς δίσκους:

Η παρουσία τουλάχιστον ενός ανεμιστήρα θήκης είναι υποχρεωτική για οποιονδήποτε υπολογιστή! Ο ανεμιστήρας "αντλείται" από τον αέρα και αποτρέπει τη δημιουργία "εμπλοκών αέρα".

Η τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα εμφύσησης στην πίσω πλευρά είναι προαιρετική, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει στην περαιτέρω βελτίωση του συστήματος ψύξης:

Αλλά μην ξεχνάτε ότι αν έχετε ένα πιο δροσερό πύργο-τύπου, τότε το ψυγείο ανεμιστήρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπροστά από την φωλιά για το σώμα του ανεμιστήρα στην πίσω πλευρά (βλ. Φωτογραφία παρακάτω), με τη μόνη διαφορά ότι το ψυγείο ανεμιστήρα μπορεί να που βρίσκεται στην αριστερή ή δεξιά πλευρά του ψυγείου

Αν (όπως στη φωτογραφία) Δεν έχετε ανεμιστήρα θήκης - όλα είναι καλά. Ο ανεμιστήρας του ψυγείου είτε θα πετάξει ζεστό αέρα στην τρύπα αυτή, είτε θα τον σφίξει από εκεί (ανάλογα με τη θέση του ανεμιστήρα στο ψυγείο). Είναι καλύτερο να ρίχνει τον ήδη θερμαινόμενο αέρα και να μην τον σφίγγει.

Στη φωτογραφία, η θέση του ψυγείου δεν είναι βέλτιστη: ο ζεστός αέρας εκκενώνεται στο περίβλημα και όχι μέσα στην οπή για τη στερέωση του ανεμιστήρα του περιβλήματος.

Αν θέλετε επίσης να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα θήκης, βεβαιωθείτε ότι ο ανεμιστήρας και το ψυγείο δεν "συγκρούονται", δηλ. Δεν κατευθύνουν τον αέρα εναντίον του άλλου. Εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα του ντουλαπιού έτσι ώστε να βοηθάει το ψύκτη CPU.

Ανεξάρτητα από το ποιο πλαίσιο θέλετε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ 140mm ανεμιστήρες!

9. Θέση καλωδίων.

Τα εσφαλμένα τοποθετημένα καλώδια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την ψύξη. Είναι σε διάσπαρτη κατάσταση, εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο περίβλημα, μερικές φορές σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμη και ένας ισχυρός ανεμιστήρας να μην μπορεί να "εξαντλήσει" ολόκληρο τον όγκο του περιβλήματος...

Αλλά όταν βάζετε καλώδια μέσα στη θήκη - μην το παρακάνετε! Μην υπερβείτε (σπάστε) και δημιουργήστε τάση - αυτό μπορεί να βλάψει τα καλώδια και να οδηγήσει σε σφάλματα και δυσλειτουργίες στον υπολογιστή! Τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι σπάνιες...

Απλά προσπαθήστε να τοποθετήσετε καλώδια όσο το δυνατόν πιο συμπαγή. Όσο το δυνατόν περισσότερο:

10. Φροντίστε για εξαιρετικά ζεστές επιφάνειες.

Εκείνοι στον υπολογιστή είναι κυρίως κάρτες γραφικών. Ειδικά αν μιλάμε για τέτοια ζεστά και ισχυρά μοντέλα όπως τα Radeon HD 4870X2 και HD 5970.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καλώδια πάνω στην κάρτα οθόνης:

Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Κατά τη λειτουργία, η κάρτα οθόνης μπορεί να θερμανθεί σε θερμοκρασία περίπου 100 μοίρες!

11. Σχετικά με το θερμικό γράσο...

Κατά την εγκατάσταση ενός ψυγείου, χρησιμοποιείτε πάντα θερμικό γράσο. Μην τοποθετείτε το ψυγείο "σε ξηρά"! Η απόδοση της ψύξης θα πέσει μερικές φορές...

Εφαρμόστε θερμική πάστα μόνο στον επεξεργαστή, ένα πολύ λεπτό, ημιδιαφανές στρώμα.

"Το πιο θερμικό λίπος - η καλύτερη ψύξη" - αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος, ανάμεσα στους αρχάριους!

Η θερμο-πάστα είναι η σύνδεση, συνδέει την επιφάνεια του επεξεργαστή με την επιφάνεια του ψυγείου, γεμίζοντας τις μικροσκοπικές ανωμαλίες μεταξύ αυτών των επιφανειών, στις οποίες μπορεί να τοποθετηθεί ο αέρας. Και ο αέρας, όπως είναι γνωστό, εμποδίζει πάρα πολύ την απομάκρυνση της θερμότητας.

Και αν ο θερμικός πολτός επικάθεται σε ένα παχύ στρώμα, τότε δεν γίνεται πλέον αγωγός θερμότητας και ο μονωτής είναι μια παχιά κουβέρτα μεταξύ του ψυγείου και του επεξεργαστή.

Μπορείτε να εφαρμόσετε οτιδήποτε: πιέζετε μια μικρή ποσότητα πάστας στο κέντρο του επεξεργαστή και στη συνέχεια λίγο λερωμένο στα πλάγια. Στη συνέχεια προχωρήστε στην εγκατάσταση του ψυγείου. Τέλος, η θερμική πάστα θα διασκορπιστεί τέλεια μετά την εγκατάσταση του ψυγείου.

Σημείωση: λεπτομερώς εγκαθιστώ τη διαδικασία εγκατάστασης ψυγείου σε μια ελεύθερη πορεία για την αυτο-συναρμολόγηση του υπολογιστή.

Πολλοί υποστηρίζουν το ποια είναι η καλύτερη επικάλυψη... Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι η διαφορά μεταξύ των διαφόρων σημάτων της είναι ελάχιστη. Επομένως, μην δώσετε προσοχή σε αυτό.

Για παράδειγμα, η θερμική πάστα TITAN, πωλείται εδώ σε τέτοιους μικρούς σωλήνες:

Ένας τέτοιος σωλήνας σχεδιάζεται, τουλάχιστον, για δύο φορές.

Υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής όλων των παραπάνω συστάσεων, στην πραγματικότητα, δεν θα υπάρξουν προβλήματα ψύξης με τον υπολογιστή σας.

Φορητοί υπολογιστές

12. Χαρακτηριστικά των φορητών υπολογιστών.

Όλα τα εξαρτήματα μέσα στο φορητό υπολογιστή συναρμολογούνται σε ένα εξαιρετικά μικρό χώρο του κινητού περιβλήματος. Εκτός από τον επεξεργαστή στο φορητό υπολογιστή μπορεί να εγκατασταθεί μια ισχυρή κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο...

Αυτές και άλλες συσκευές χωρίζονται μεταξύ τους μερικά εκατοστά, και δεν υπάρχει χώρος για κυκλοφορία αέρα - μέσα στο φορητό υπολογιστή απλά δεν υπάρχει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εξαρτήματα σχεδόν πάντα λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί. αλλά παρ 'όλα αυτά είναι δυνατόν να αποθηκεύσετε το φορητό υπολογιστή από πρόσθετη θέρμανση, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του και εξαλείφοντας την κρίσιμη υπερθέρμανση.

13. Χώρος εργασίας...

Όπως έχω ήδη αναφέρει εδώ στο blog - να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να μην έχουν το φορητό υπολογιστή σε μια μαλακή επιφάνεια και τα γόνατα - ειδικά για ένα φορητό υπολογιστή, όταν εργάζεστε με τα καθήκοντα έντασης πόρων (όπως η επεξεργασία φωτογραφιών ή βίντεο). Εάν αυτός ο απλός κανόνας δεν τηρείται, εξασφαλίζεται η υπερθέρμανση των εξαρτημάτων του φορητού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας...

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το φορητό υπολογιστή σε μια επίπεδη και σκληρή επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα που βρίσκονται στο καπάκι που δεν επηρεάζουν το ρεύμα αέρα κάτω από και γύρω από τον φορητό υπολογιστή:

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιο αποτελεσματικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

14. Καιρός...

Μην εργάζεστε σε φορητό υπολογιστή με άμεσο ηλιακό φως. Πολύ γρήγορα και πολύ θερμαίνουν την επιφάνειά του (ειδικά αν ο φορητός υπολογιστής είναι σκοτεινός) και γρήγορα ζεσταίνει τα πάντα μέσα στην θήκη.

Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανή η ζημιά σε μεμονωμένα εξαρτήματα από την υπερθέρμανση.

Και η τελευταία συμβουλή που θα ήθελα να δώσω κάτω από αυτό το άρθρο είναι για όλους τους χρήστες, είτε έχετε έναν φορητό υπολογιστή είτε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή:

15. Καθαρίστε τακτικά τη σκόνη!

Για επιφάνεια εργασίας: Συσσωρεύουν τη σκόνη πολύ γρήγορα. Προσπαθήστε να ανοίξετε τη μονάδα συστήματος τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες και να καθαρίσετε όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα από τη σκόνη.

Η σκόνη εμποδίζει την απομάκρυνση της θερμότητας από τα εξαρτήματα και επιδεινώνει σημαντικά τη μεταφορά θερμότητας. Λόγω της σκόνης, οι σκληροί δίσκοι, μια κάρτα γραφικών και ένας επεξεργαστής μπορούν να υπερθερμανθούν.

Ξεχωριστά, θέλω να αναφέρω τους οπαδούς. Θυμηθείτε: ένας ανεμιστήρας που έχει φράξει τη σκόνη τροφοδοτεί τον αέρα πολύ λιγότερο αποτελεσματικά:

Για τον καθαρισμό των εσωτερικών εξαρτημάτων, χρησιμοποιώ συνήθως ένα πινέλο και ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. CATEGORALLY Δεν συνιστώ τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας! Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, είναι πιθανό να προκληθεί τυχαία βλάβη στα εύθραυστα εξαρτήματα. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά.

Ξεκινήστε τη διαδικασία καθαρισμού ΜΟΝΟ αν ο υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος!

Για φορητούς υπολογιστές: Εδώ η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη...

Το γεγονός είναι ότι οι φορητοί υπολογιστές έχουν διαφορετικά περιστατικά: μερικά ανοίγουν άμεσα πρόσβαση στο σύστημα ψύξης, ώστε να μπορείτε να βουρτσίζετε τον ανεμιστήρα. και σε μερικούς, για να φτάσετε στους οπαδούς πρέπει να αποσυναρμολογήσετε έναν φορητό υπολογιστή πλήρους μεγέθους...

Εδώ είναι η μόνη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω: μην πάτε για την ανάλυση του φορητού υπολογιστή, αν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να συλλέξετε τα πάντα πίσω...

Πλοήγηση με αρχεία

Στον ανεμιστήρα υπάρχει πάντα ένα σήμα (στο τέλος) "ακολουθεί αέρας" και υπάρχει ένα βέλος που δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινείται η ροή του αέρα.

Ελέγξτε το καλώδιο LAN, ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που μέσω του κατεστραμμένου κελύφους προέρχεται από έξω από το νερό και έπειτα ως σωλήνας ευθεία σε σας στον υπολογιστή.
Καλή τύχη.

Iil Zuev βοήθεια παρακαλώ. Έχω μια κάρτα γραφικών ati hg 3650. Μετά το αυτοκίνητο zheskie πτήση μου θα αλλάξει vozniela πρόβλημα με αυτή την videokatray ξεκίνησε πολύ δυνατά για να απολαύσετε και κυριολεκτικά μέσα σε 5 λεπτά από την κάρτα γραφικών απλά goryachennaya nepritronutsya, ο υπολογιστής ήταν απενεργοποιημένος μόνιμα draver που τώρα τοποθετείται πριν neidut βάλει ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης. Συγνώμη ότι γράφω με σφάλματα Δεν είμαι στον υπολογιστή αλλά στο tablet

Είναι πρόβλημα μόνο στη θέρμανση; Αν ναι, τότε για τις σύγχρονες κάρτες γραφικών - αυτό είναι φυσιολογικό.

Καλημέρα! Είναι καλοκαίρι, το παιχνίδι Metro: Αχτίδα ελπίδας PC παραστάσεις μου (CPU) σε spidfane με 66 βαθμούς, αν και άλλες πρόγραμμα Specce, αντίθετα, παρουσιάζουν χαμηλή, δεν ξέρω τι prog να πιστέψει μετά τον αγώνα η θερμοκρασία θα επανέλθει πολύ σύντομα στο φυσιολογικό.. Systemnik μηνιαίος καθαρισμός της σκόνης, χωρίς θερμικό λίπος, καθαρισμός επιφάνειας χωρίς αφαίρεση αξεσουάρ. Ερώτηση: Είμαι σε αμφιβολία για την αφαίρεση του αριστερού καπακιού. Νομίζω ότι τότε δεν θα υπάρξει κυκλοφορία αέρα και αν βάλεις έναν ανεμιστήρα του νοικοκυριού κοντά σε έναν ανοιχτό συστημικό; Θα μειώσει αυτή τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν είναι επικίνδυνο για άλλα σκληρά για να προσεγγίσει εξαρτήματα, ειδικά το South Post της μητρικής πλακέτας; Ο κύριος καθαρισμός με την αφαίρεση των ψυγείων, η θερμική πάστα θα κρατηθούν από ειδικούς μόνο το Σεπτέμβριο 2013.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!

Γεια σας, Σε μένα τέτοιο πρόβλημα: 3 χρόνια, δεν συγκέντρωσε, και αγόρασε πραγματικά έτοιμο μονάδα συστήματος, αρκετά προϋπολογισμού και όχι πολύ ισχυρό. Ειδικά δεν υπήρχε τίποτα για το οποίο να διαμαρτύρονται, εκτός από το ότι μόλις πριν από έξι μήνες η κάρτα βίντεο είχε καεί, ήταν απαραίτητο να το αλλάξει. Και τώρα ήρθε η στροφή του επεξεργαστή, ή μάλλον το ψυγείο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει γίνει πολύ κακή. Ενώ τα χέρια δεν "παροτρύνουν", δεν θέλει να γυρίσει, και όταν γυρίσει, η λογική ταχύτητα καλεί μόνο λεπτά μέσα από 10. Το πλευρικό κάλυμμα αφαιρείται μόνιμα από το syst.block. Έτσι, ζω σε ένα μέρος όπου δεν είναι όπως καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή καταστήματα, αλλά ακόμη και ένα κανονικό παντοπωλείο δεν υπάρχει. Η ευκαιρία να πάει ακόμα στο ψυγείο της πόλης.
Είναι δυνατή η ψύξη του επεξεργαστή στο σπίτι ή η κανονική περιστροφή του ανεμιστήρα;
Με πίστη.

Και δεν έχω σωλήνες χαλκού στον επεξεργαστή.. αλλά κοστίζει ένα τεράστιο ψυγείο

Και επίσης ένα σωλήνα από το ψυγείο στο πλευρικό κάλυμμα. Δεν ξέρω γιατί είναι, αλλά υποψιάζομαι ότι παίρνει κάτι)

γεια σας, παρακαλώ πείτε μου τον επεξεργαστή AMD 8320 τι είδους ψύξη tosho πήγε στο κιτ ή μια νέα αγορά;

Καλή μέρα, βοήθεια συγκεντρωθεί το σύστημα των πυρήνων 5 σε ένα φορτίο πάνω από 50 δεν συμβαίνει, αλλά video radeon 7800 2 giga 256 bits δίνει 65-60 βαθμούς είναι φυσιολογικό και μερικές φορές έως και 70 γαλόπαπια. Η περίπτωση κοστίζει κανονικά με έναν πλευρικό ανεμιστήρα σε 120 πίσω από το 90, αν έχει νόημα να βάλει μπροστά στις 120 ή ίσως κάτω από τις τρύπες για να τρυπήσει και να βάλει επίσης σε 120 δεν βλάπτει τον εξαερισμό και γενικά τι μπορεί να γίνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχετικά με τον θερμικό πάστα:
Η διαφορά μεταξύ των σημάτων της είναι αρκετά σημαντική. Εταιρεία (μια που είναι ένας καλός ψύκτη ή συνοδευόμενο από τον επεξεργαστή), αν δείχνουν καλά, το φως μέταλλο pobloskivaet (αυτό είναι επειδή προσθέτει στη μεταλλική σκόνη) και ομοιογενή στη σύνθεση. Το ένα στην εικόνα είναι ένα πλήρες σκουπίδια. Μια τέτοια πάστα θα αλλάζετε κάθε χρόνο. Χρειάζεστε αυτό;
Σε με με την AMD υπήρχε μόνο αργυρόχρωμη. Φροντίζω για αυτό ως το μήλο του ματιού μου, για τον εαυτό μου. Άλλοι συλλέγουν το σύστημα με τον Τιτάνα εδώ.
Επόμενο:
Ο πλευρικός τοίχος στους ισχυρούς υπολογιστές, και μάλιστα στον υπολογιστή, δεν συνιστώ να πυροβολώ. Σκόνη και βρωμιά, σας αντλεί μια μύγα. Η σκόνη, όπως γνωρίζετε, είναι ένας εξαιρετικός αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Με την απομάκρυνση του πλευρικού τοιχώματος, θα υπάρχουν λέσχες εκεί. Μια μέρα, λόγω αυτού, θα έχετε μεγάλο πρόβλημα. Έτσι - ότι το απομακρυσμένο πλευρικό τοίχωμα είναι αναλφάβητο.
Η πιο ιδανική επιλογή - φυσώντας τον πύργο, όπως σε μια σήραγγα αέρα. Δηλαδή, ο μπροστινός ανεμιστήρας και ο ανεμιστήρας πίσω. Το μέτωπο μπορεί να είναι λίγο μικρότερο από το πίσω μέρος. Ή το ίδιο, αλλά όχι περισσότερο. Διαφορετικά, πάρτε ένα "riser". Και με τον τρόπο του σχεδίου μην πιέζετε μερικούς σκληρούς όπως στη φωτογραφία. Καλύτερος είναι ένας μεγάλος όγκος και λίγο πάνω από τη ροή. Τίποτα δεν θα το κάνει. Όπου υπάρχει αποφρακτική εγκατάσταση σκληρών δίσκων και DVD-drives σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει στάσιμος αέρας.
Στον πίσω τοίχο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πηνίο ανεμιστήρα - ένα προς ένα. Απλά πρέπει να παρακολουθήσετε να περιστρέψετε συγχρόνως. Παίρνετε έλξη όπως στο Tu-95.
Πύλες:
Το πιο αποτελεσματικό, αλλά όχι φθηνό: NIDEC Beta-V (beta-sl, beta-b - πλαστό) ή SUNON.

Χάρη στον συγγραφέα για το άρθρο!

PS. Έχετε ένα τυπογραφικό λάθος:
Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το φορητό υπολογιστή σε μια επίπεδη και σκληρή επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα που βρίσκονται >> lyadom Alexander

Το Geforce gtx 780 στο παιχνίδι στο vidmak 2 θερμαίνεται στους 70 μοίρες και ο υπολογιστής επανεκκινείται..
Παρόλο που ο γουρλομάχος χρησιμοποίησε για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
Όλα ξεκίνησαν με την επανεγκατάσταση των Windows.
Τώρα είναι piratka Windows 7 x64.

Στο παιχνίδι Skyrim vidyuha θερμαίνεται σε ένα μέγιστο των 50 βαθμών και λειτουργεί σταθερά.

Στο ελίτ του ελεύθερου σκοπευτή 2 της ταυτότητας του υπολογιστή επανεκκινήσεις μετά από μερικά λεπτά του παιχνιδιού... άγγιξα vidyuhu-glryachoooo!
Πείτε μου, παρακαλώ, ποιος είναι ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς; Και πώς να το διορθώσετε. Και τότε ο υπολογιστής είναι ισχυρός, αλλά δεν μπορείτε να παίξετε σωστά τα παιχνίδια

Γεια σας Michael. Σε με μια ερώτηση όπως: (Ι ο ειδικός στον αερισμό, αλλά όχι σε έναν υπολογιστή...) Σε εμάς στο σανατόριο 6 οθόνες LED LED εγκαθίστανται. Πόσους βαθμούς θα πρέπει να έχει η θερμοκρασία λειτουργίας μέσα στο ντουλάπι όπου είναι εγκατεστημένες οι οθόνες; Επί του παρόντος, το περίβλημα αερίζεται από τους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στην ίδια την οθόνη. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

@ Σεργκέι,
Είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν νέο τύπο πύργου, τον ίδιο επεξεργαστή. Θα είναι πιο ήσυχο και πιο δροσερό.

Γεια σου, Μάικλ! Σε με σε ισχυρά παιχνίδια το σύστημα κόβεται μερικές φορές και συνεχίζει την επανεκκίνηση. Ειδικά συχνά για κάποιο λόγο στο World of Warplanes. Αμαρτάω κατά την ψύξη, σε εργασίες προστασίας από κρίσιμες θερμοκρασίες. Στέγαση κανονική, σχεδόν ολόκληρο το διάτρητο termalteyk εγκατεστημένο ένα ανεμιστήρα ερμάριο στο πίσω τοίχωμα του εκφύσησης στην περιοχή επεξεργαστή ψύκτρα (του ψυγείου Proca το ίδιο χτύπημα-out, αλλά στην αντίθετη πλευρά του ψυγείου).
Τι συμβουλεύει; Μπορεί να βάλει άλλους 1-2 θαυμαστές οχημάτων, τι θα έκανε ένα κανονικό σχέδιο; Αλλά εδώ είναι ένα άλλο πρόβλημα, η μητρική πλακέτα δεν είναι πλέον ελεύθεροι σύνδεσμοι για τους οπαδούς

@ Sergey, Υπάρχει επίσης μια κάρτα γραφικών και δύο γέφυρες, ειδικά η νότια γέφυρα, πέρα ​​από τον επεξεργαστή. Πραγματοποιήστε μια δοκιμή αντοχής στο βίντεο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα FurMark και εξετάστε τις τιμές θερμοκρασίας και εάν θα γίνει επανεκκίνηση. Και γενικά, διεξάγετε προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων για τη σταθερότητα ολόκληρου του υπολογιστή

@ Αλέξανδρος, Εδώ είτε αυτό είναι τα ίδια τα Windows, ή ο οδηγός είναι στραβό, ή από μόνη της μια καμπύλη, στο Envidia αυτό είναι ο κανόνας))

Έχω ένα φορητό υπολογιστή στον πλαϊνό πίνακα, η θερμοκρασία του καιρού δείχνει το λάθος πράγμα που κάνει

@Sanya,
FurMark έκανε max θερμοκρασία 87 deg δεν επανεκκίνηση, aida64 δοκιμή καταπόνησης δεν επανεκκίνηση, αλλά περιστασιακά έδειξε υπερθέρμανση επεξεργαστή (CPU Throttling max 25% υπερθέρμανση Εντοπίστηκε), η θερμοκρασία αυξήθηκε στους 100 βαθμούς, και ελαφρώς υψηλότερη χαλάκι θερμοκρασία σκάφους παπαρούνας 55 deg. Χρειάζεται να αλλάξω το ψύκτη CPU;

@ Sergey, Μπορεί να είναι αρκετό και το θερμικό γράσο αντικατάστασης, και τον καθαρισμό του ψυγείου, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι ότι ο ψύκτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τον επεξεργαστή, ειδικά αν ο επεξεργαστής τροφοδοτεί περισσότερη δύναμη από ένα πρότυπο, επιτάχυνση και ούτω καθεξής. Μπορεί επίσης να είναι όταν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ κοντά στην ψύκτρα είναι οι καλύτερες πύργους επιλογή - είναι η χαμηλότερη θέση του PSU, και στην κορυφή, κατά τη γνώμη μου, να είστε βέβαιος να βάλει έναν ανεμιστήρα κοντά στο CPU και PSU εκρήγνυται. Χειραγώγηση από αυτά τα απλά (εννοώ εσωτ. Fan και αντικαθιστώντας το θερμικό γράσο, καθαρίστε το CPU ψύκτρα) πρέπει να γίνει, αλλά νομίζω, ότι θα μειώσει όλα αυτά σε 10 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία)) Έτσι πρέπει να προετοιμαστούν για το ψυγείο αντικατάστασης, κατά προτίμηση με σωλήνες θερμότητας (πιο αποτελεσματική ),

@ Πίστη, Πίστη, εδώ σχετικά με τη θερμοκρασία των υπολογιστών λένε) Λοιπόν, για το widget, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του, στα αριστερά του widget καιρό να εμφανιστεί ως ένα εικονίδιο με το κλειδί, αυτό είναι το περιβάλλον όπου στη γραμμή που χρειάζεστε ή να επιλέξετε σας περιοχή ή να κλείσετε ή να καθορίσετε με μη αυτόματο τρόπο, ανάλογα με το γραφικό στοιχείο

@Sanya,
Η περίπτωση με την κάτω θέση του PSU, όλα είναι φυσιολογικά εδώ. Έτσι θα αλλάξω το ψυγείο. Σας ευχαριστούμε για τις διαβουλεύσεις!)
Και μπορείτε να συμβουλεύετε τι ψυγείο να πάρετε, ένα ποσοστό QuadCore Intel Core i7-4770, 3700 MHz (37 x 100);

@ Сергей, Κανένα από τα οποία δεν θα προσφέρω, tk. όλα εξαρτώνται από τον προϋπολογισμό, από την περίπτωση, από τη μητρική πλακέτα, από τη βάση, την υποδοχή κλπ. Σε γενικές γραμμές, το μόνο που μπορώ να συμβουλεύει, είναι σκόπιμο να ληφθούν, όπως έχουμε ήδη γράψει για τα heatpipes, μπορούν να πύργο και box-Vym, οριζόντια, κλπ Όπως έχει ήδη αναφερθεί, όλα εξαρτώνται από το μέγεθος, το βάρος, την τιμή, καθώς αξίζει να παρακολουθήσετε στον ανεμιστήρα, πόσες επαναστάσεις, τι μέγεθος, με την οποία έδρανα, είναι σκόπιμο να αναλάβει την πορεία αργή κίνηση, με ρουλεμάν, καλά, ή με μανίκια (η πρώτη είναι πιο ακριβό), οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι ένα ή δύο πύργους σε αυτό τον τομέα είναι θετικό το γεγονός ότι μία στις φυσώντας, τα άλλα φυσητά έργα, και αυτά που έχουν ορίζοντα καλοριφέρ Πάλι εκτονώ τη μητρική πλακέτα (αλλά αυτές οι διαστάσεις είναι και πάλι ευρύτερες σε πλάτος). Η ψύκτρα αποτελείται συνήθως από κράμα αλουμινίου, με την προσθήκη των νευρώσεων έχουν χαλκού (δηλ, εναλλασσόμενη), και το σημαντικότερο σε αυτά με τη σόλα σε επαφή με τον επεξεργαστή έχει από χαλκό, εφαρμόζεται σε κάποια πιο ειδική ταινία από μέταλλο, για καλύτερη μεταφορά θερμότητας, καλά, όσο πιο ορατή είναι αυτή η σάλια, τόσο καλύτερη είναι φυσικά, αν μόνο δεν ήταν κυρτή ή αντίστροφα. Και το πιο σημαντικό, να δούμε το βάρος, και στη συνέχεια να πάρετε ένα super duper δροσερό, και ζυγίζει πάνω από 1,5 kg, και η μητρική πλακέτα δεν θα σταθεί ή να τοποθετήσετε εμετό)))

Γεια σας, Πρόσφατα, η εικόνα στον υπολογιστή άρχισε να κρέμεται σφιχτά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν εξηγήσατε τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σε 12 χρόνια συνένωσαν τον υπολογιστή μου.
Θα ξεκινήσω με την υπόθεση:
1. Δοκιμαστική θήκη AeroCool Vs-9: http://www.ixbt.com/power/case/aerocool-vs9.shtml
2.BP Seasonic Platinum 660 http://www.overclockers.ru/lab/53054...tinum_760.html
3.Materinskaya συμβούλιο GA-Z87-HD3, http://www.overclockers.ua/motherboard/gigabyte-ga-z87-hd3/all/
4. Ο ανεμιστήρας στον μπροστινό πίνακα του υπολογιστή, ο φυσητήρας - το ψυγείο Noctua NF-P12 - 2015 εγκατεστημένο. PWM.http: //www.ulmart.ru/goods/292263
5.Ventilyator στο πίσω μέρος του υπολογιστή, φυσώντας - ΤΙΤΑΝ TFD-12025GT12Z, 120 χιλιοστά - 2015 σετ (αντικατάσταση του προσωπικού που ήταν απενεργοποιημένο από εμένα).

Η ερώτησή μου. Τι έκανα λάθος κατά την εγκατάσταση των ανεμιστήρων του σκάφους το 2015; Γιατί, από την αρχή του 2012, η ​​ψύξη ήταν μόνο από το ψύκτη CPU και η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη κατά 8 βαθμούς χαμηλότερα από τώρα, με τους ανεμιστήρες εγκατεστημένους στο πλαίσιο;

P.S. Οι ανεμιστήρες είναι όλοι συνδεδεμένοι στη μητρική πλακέτα.

Γεια σας, έχω μια τέτοια ερώτηση. Όταν παίζω μερικά παιχνίδια, ο φορητός υπολογιστής σβήνει αυτόματα λόγω υπερθέρμανσης, καταλαβαίνω ότι αυτή είναι ενεργοποιημένη προστασία, αλλά θέλω να διακινδυνεύσω και να απενεργοποιήσω τον αυτόματο τερματισμό λειτουργίας ακόμα και αν θερμαίνεται. Πώς μπορώ να το κάνω αυτό στις ρυθμίσεις;

Έπρεπε να μετακινήσω το χώρο εργασίας μου από ένα ευρύχωρο δωμάτιο σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρα και όχι πολύ καλό εξαερισμό. Μετά από αυτό, υπήρχαν προβλήματα με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή, ο πυργίσκος δεν αντιμετωπίζει μεγάλο φορτίο στο CPU. Έχει νόημα να βάζεις τη JI με τη χρήση των στοιχείων του Peltier ή δεν θα κάνεις τίποτα και να φτυπάς καλύτερα τους τοίχους και να εγκαταστήσεις ένα σύστημα εξαερισμού

Αυτό δεν αξίζει τον κόπο - εκτός αν είστε έτοιμοι να φύγετε από την εταιρεία την ίδια ημέρα.

Ο φορητός υπολογιστής μου είναι κάτω από λίγους βαθμούς, βάλτε το πίσω μέρος του καπακιού από πλαστικά μπουκάλια))))

Πιστεύετε ότι η ψύξη είναι οργανωμένη σωστά;
Εδώ είναι η οθόνη: http://prntscr.com/a960gq
Δεδομένου ότι αυτό είναι μετά από τη δοκιμή αντοχής CPU.

Κοστίζει 2 ψυγεία για την παροχή καθαρού αέρα, από το κάτω μέρος του δεξιού καλύμματος.
Το ψυγείο στον επεξεργαστή έχει ως στόχο την κάρτα γραφικών (έναν πύργο, είτε στο μπλοκ που θα χτυπήσει είτε στην κάρτα γραφικών)
Το μπλοκ είναι στην κορυφή και χτυπά στον επεξεργαστή.

Κάτω 120x120 2 ανεμιστήρες (όπου παρέχεται όλη η θερμότητα) αναρροφούν φρέσκο ​​αέρα.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανεμιστήρας πίσω (δεν το αγόρασα ακόμα), αφαιρώ το πώμα στον μπροστινό πίνακα και ο αέρας βγαίνει τόσο πίσω όσο και κάτω από το DVD ρούμι.

"Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν ο υπολογιστής σας είναι πολύ παραγωγικός" hardware ", συνιστάται να αφαιρέσετε εντελώς την αριστερή πλευρά του πλαισίου της μονάδας συστήματος - στην περίπτωση αυτή η απόδοση ψύξης αυξάνεται πολλές φορές."

Τι είδους ανοησίες; Είναι απαραίτητο να κλείσει, έτσι ώστε ο αέρας να πάει δεξιά.

Ακριβώς υπερθέρμανση

Χρησιμοποιήστε το MSI AfterBurnner

Γεια σας, έχω μια ερώτηση
Στην κορυφή της θήκης υπάρχει ένας χώρος για ένα ψυγείο
(Υπάρχει επίσης μια πλευρά και πίσω)
Έτσι, πάνω από αυτό το ψυγείο κλείνει το καπάκι. Και δεν ξέρω αν χρειάζεται οτιδήποτε και με κάποιο τρόπο βοηθά να κρυώσει ο Η / Υ.
(Corpus παλιά) https://uploads.disquscdn.com/images/307be006c9f1e97ad9cdfc83025af7aab26f96599fdbc17b32cc4913e7fff7d5.jpg

Αν θα σας ζητήσω θα είμαι πολύ ευγνώμων!

Έχω ένα κλειστό επεξεργαστή χάλια έχει 50C και με το αφαιρούμενο 35-45 (υπερεκτιμώντας τι κάνω σε αυτό)

Παρακαλείστε να εξηγήσετε την ανάγκη εγκατάστασης μόνο
140mm ανεμιστήρες

Ο συγγραφέας του άρθρου, μιλάτε για ανοησίες σχετικά με τη θέση της μονάδας συστήματος στο γραφείο του υπολογιστή και την επιλογή των εκδόσεων: BOX ή OEM.
Απόσπασμα του συντάκτη του άρθρου:
..... "Εδώ μπορείτε να δώσετε αυτή τη συμβουλή: εάν αγοράζετε ένα φθηνό σύγχρονο επεξεργαστή - είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα BOX-πακέτο. Τελικά, ένας τέτοιος επεξεργαστής δεν απαιτεί ισχυρό ψύκτη - η απόδοση είναι χαμηλή και οι τρέχουσες τεχνολογίες παρέχουν μια μικρή κατανάλωση ρεύματος, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη να περιμένουμε πολύ θερμότητα.

Και αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο ισχυρό μοντέλο για την, ας πούμε, τον υπολογιστή του σπιτιού σας, το καλύτερο είναι να επιλέξετε OEM συσκευασία - σε κάθε περίπτωση, η stock ψύκτρα δεν θα είναι αρκετό»......

1. Σε καμία περίπτωση η μονάδα συστήματος δεν πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στη δεξιά πλευρά του πίνακα υπολογιστών, καθώς η ροή αέρα που πηγαίνει στον επεξεργαστή που βρίσκεται στη γρίλια του δεξιού καλύμματος έχει μπλοκαριστεί. https://imgur.com/a/gMR6H
Η απόσταση από τη μονάδα συστήματος σε όλες τις διευθύνσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 10: 15mm.
2. Τα εξαρτήματα Power PC, δεν εξαρτώνται από την επιλογή εκδόσεων BOX ή OEM.
Στους επεξεργαστές INTEL, την έκδοση BOX, η εγγύηση είναι 3 χρόνια, ενώ στην έκδοση OEM, η εγγύηση είναι 1 έτος, και έτσι σε όλα τα εξαρτήματα για τον υπολογιστή.
Και τώρα θα εξοικειωθείτε με τα προϊόντα OEM.

Στην αγορά λιανικής των εξαρτημάτων και του λογισμικού του μετα-σοβιετικού χώρου
Το ακρωνύμιο "ΚΑΕ" για διάφορους λόγους απέκτησε ειδικό μάρκετινγκ και
αξία των νοικοκυριών και εδραιωμένη στους καταναλωτές και τους πωλητές
παραδοσιακή: με αυτή την έννοια, το "OEM" είναι μια έκδοση του προϊόντος,
Παρέχεται από τον κατασκευαστή στην ελάχιστη απαραίτητη διαμόρφωση και
έρχονται σε αυτή τη μορφή στο λιανικό εμπόριο. Ωστόσο, το προϊόν δεν είναι
προσανατολισμένη στον τελικό χρήστη και στον άμεσο παραγωγό
δεν παρέχει την υποστήριξή του - οι υποχρεώσεις εγγύησης και ο όγκος τους κατά την κρίση τους λαμβάνονται από τους πωλητές λιανικής. Στην περίπτωση του
Οι εκδόσεις λογισμικού του ΚΑΕ και του λιανικού εμπορίου ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από τους όρους των συμφωνιών παραχώρησης άδειας χρήσης.

Τα προϊόντα OEM είναι αγαθά που παρέχονται υπό μορφή που προορίζεται για
βιομηχανικοί κατασκευαστές (στην πραγματικότητα ΚΑΕ), αλλά πωλούνται στο λιανικό εμπόριο
τα δίκτυα παρέχονται συνήθως χωρίς συνοδευτικά υλικά και
πρόσθετα εξαρτήματα, σε συσκευασία χωρίς σχεδιασμό, που εγγυάται
μόνο την ασφαλή μεταφορά τους. Λόγω των μικρότερων διαστάσεων,
ελάχιστο εξοπλισμό και μειωμένο κόστος κατασκευής για
λύσεις μάρκετινγκ Τα προϊόντα OEM είναι 10-40% φθηνότερα από τα συμβατικά
είδη λιανικής πώλησης. Σε ορισμένες χώρες, η λιανική πώληση προϊόντων ΚΑΕ
απαγορεύεται.

Περίοδο εγγύησης επεξεργαστή Intel®

Διαδικασία εγγύησης για επεξεργαστές Intel® Boxed

Τίποτα δεν λέγεται σχετικά με τη θερμοκρασία των τροφοδοτικών, πολλοί ήδη διαθέτουν αισθητήρες θερμοκρασίας εγκατεστημένους στο Everest και Aida οι οποίοι αναφέρονται ως AUX και έχουν θερμοκρασία 80 μοίρες σε αδράνεια

Ο καθένας έχει το δικό του bziki) Ένας άλλος είπε το ίδιο πράγμα για ψύκτες 120 mm.

Σας συμβουλεύω να μην παίζετε στο φορητό υπολογιστή. Το "φορητό υπολογιστή παιχνιδιών" είναι μια ιδέα μάρκετινγκ που δημιουργήθηκε για την πώληση του κατάλληλου υλικού σε άτομα που δεν είναι έμπειρα στο θέμα.

Βελτιστοποίηση. Ναι, και ακόμη και η σόμπα που έχετε. Τα μοντέρνα μοντέλα 1050 και 1050t παράγουν λιγότερες φορές λιγότερη θερμότητα. Όπως και το 650 μου, μόνο θα είναι πιο ισχυρό.

Όχι στην επιχειρησιακή περίπτωση και όχι στους οδηγούς. Η σύγχρονη τεχνολογία AMD για παραγωγή θερμότητας είναι θερμότερη από την Nvidia, αν αυτό συμβαίνει.

Ποτέ δεν το διορθώνει)

Επαινούν την αφαίρεση του καπακιού, πρώτον παραβιάζει φουσκώματος, και δεύτερον η εσωτερική PC θα γίνει σύντομα φραγμένο με σκόνη, αν ένα τρίτο περίβλημα αλουμινίου, το καπάκι πρέπει να αφεθεί, επειδή θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τη θέρμανση και ψύξη, αντίστοιχα, θα είναι πιο αποτελεσματική, όπως με το νερό, από ό, τι θα υπάρξει περισσότερη περιοχή, τόσο πιο γρήγορα θα στεγνώσει, για αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να αγοράσετε επιπλέον. οι ανεμιστήρες για να φυσούν ή να βάλουν ένα συμβατικό ανεμιστήρα που στοχεύει στο σώμα, εάν η ψύξη του υπολογιστή είναι κακή και δεν υπάρχουν χρήματα για τους καλότερους οπαδούς