Πώς να επιλέξετε έναν καθαριστή αέρα υγραντήρα: τύποι, συμβουλές για την επιλογή + αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Η ποικιλία των συσκευών για την εξομάλυνση του μικροκλίματος μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο ακόμη και στον έμπειρο καταναλωτή. Προτού επιλέξετε έναν οικιακό εξαγνιστή καθαρισμού αέρα, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά και να αξιολογήσετε την απόδοση διαφορετικών συσκευών, καθώς και να καθορίσετε τις απαιτούμενες παραμέτρους της τεχνολογίας.

Εκ των προτέρων είναι απαραίτητο να μάθετε το ελάχιστο απαραίτητο λειτουργικό, ώστε να μην πληρώνετε υπερβολικά για τις δευτερεύουσες επιλογές.

Όταν ο υγραντήρας αέρα-υγραντήρα δεν μπορεί να απαλλαγεί

Η αγορά κλιματικών συστημάτων και εξοπλισμού ενημερώνεται κάθε χρόνο με νέες τεχνολογικές συσκευές. Ο κύριος στόχος των μονάδων είναι η βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα. Τα καθαριστικά αέρα και οι υγραντήρες, που εκτελούν δύο ριζικά διαφορετικά καθήκοντα, βρίσκονται σε συνεχή ζήτηση.

Η σημασία και η ανάγκη αγοράς μιας συγκεκριμένης συσκευής προσδιορίζεται ξεχωριστά. Για παράδειγμα, τα άτομα με αλλεργική αντίδραση στη γύρη ή σκόνη, απόκτηση γίνεται καθαρότερη με προτεραιότητα διήθησης πολλαπλών σταδίων. Οικογένειες με μικρά παιδιά, είναι σημαντικό να ελέγχετε την υγρασία της κανονικής ρυθμό όπως το περιβάλλον ξηρό αέρα μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην ταχεία «κατανόηση» τα παιδιά τους ιούς.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ένα υγιές μικροκλίμα, δεν μπορεί κανείς να παραμελήσει οποιαδήποτε παράμετρο. Τα κλιματιστικά μητρόπολη στα σπίτια είναι σχεδόν καθαρό - εξατμίσεις των αυτοκινήτων, σκόνη του δρόμου και το μολυσμένο ατμοί εισχωρούν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων. Η κατάσταση με την υγρασία δεν είναι η καλύτερη - με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, το ποσοστό της υγρασίας στην ατμόσφαιρα μειώνεται σε 25%, αντί να ρυθμίζονται υγειονομικών κανόνων 60-65%.

Πρώτα απ 'όλα, ο μολυσμένος και υπερκορεσμένος αέρας έχει αρνητική επίδραση στο άτομο. Πιθανές συνέπειες:

 • η εμφάνιση εφίδρωσης στον λαιμό, ζάλη, αδυναμία και ταχεία κόπωση.
 • ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων (ειδικά σε παιδιά).
 • ο ερεθισμός των βλεννογόνων και η ξήρανση του δέρματος.
 • την πορεία των ιογενών ασθενειών σε πολύπλοκη μορφή.

Ο ξηρός αέρας βελτιώνει το στατικό ηλεκτρισμό από τον υπολογιστή, την τηλεόραση και άλλο εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα, η σκόνη ηλεκτροδοτείται και αυξάνεται.

Τύποι συσσωματωμάτων: χαρακτηριστικά της συσκευής και λειτουργία

Προκειμένου να μην χάσετε την ποικιλία των συσκευών και να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να προχωρήσετε από τις ατομικές ανάγκες. Ορισμένα μοντέλα επικεντρώνονται στην ενυδάτωση και ο καθαρισμός είναι δευτερεύουσα εργασία. Άλλοι, αντίθετα, φιλτράρουν ποιοτικά τον αέρα και εν μέρει αυξάνουν την υγρασία του. Υπάρχουν καθολικές συσκευές που είναι ισοδύναμες με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση.

Καθαριστικό με λειτουργία ενυδάτωσης

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει οικιακά καθαριστικά με ενσωματωμένο φίλτρο ενυδάτωσης. Στην πραγματικότητα, η συσκευή εκτελεί κατ 'αρχάς έναν σταδιακό καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα και στη συνέχεια περνάει από το υδροφίλτρο προς τα έξω.

Ο βαθμός καθαρισμού προσδιορίζεται από τα επίπεδα και τους τύπους διήθησης:

 1. Μηχανική. Παρέχει προ-καθαρισμό, καθυστερεί τη χοντρή σκόνη και σωματίδια μαλλιού. Η πρωτεύουσα διήθηση εκτελείται από ύφασμα ή πλαστικό επαναχρησιμοποιούμενο πλέγμα. Το μηχανικό φράγμα κρατά τα σωματίδια 5-10 μικρά.
 2. Άνθρακας. Το κύριο καθήκον είναι η απομάκρυνση των ξένων οσμών εξαιτίας ενός πλήθους μικροπόρων στο απορροφητικό υλικό. Η προσθήκη ζεολίθου στον άνθρακα αυξάνει το φάσμα δράσης, εξαλείφοντας τα πτητικά επιβλαβή αέρια (φρέον, φορμαλδεΰδη). Το φίλτρο είναι αναποτελεσματικό σε ένα υγρό δωμάτιο.
 3. Φωτοκαταλυτική. Πράξη για την αρχή της υπεριώδους ακτινοβολίας, διάσπαση βακτηρίων, τοξινών σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Οι παραγωγοί ισχυρίζονται τις ιδιότητες αυτο-αποκατάστασης του φίλτρου - για να ενημερώσουν τις ιδιότητες είναι αρκετό για να "τηγανίζουμε" κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού φθάνει το 98-99%.
 4. Ηλεκτροστατική. Η εργασία του φίλτρου ιονισμού βασίζεται στην αμοιβαία έλξη των πολυπολικών φορτίων. Οι μάζες του αέρα, που διέρχονται μέσω του θαλάμου ιονισμού, αποκτούν θετικό φορτίο. Στην έξοδο, καθίστανται σε πλάκες που έχουν μειωμένη χρέωση. Η αφαίρεση της σκόνης είναι 85-90%.
 5. Φίλτρο HEPA. Κατασκευασμένο από πυκνό γυαλί, το οποίο κρατά σωματίδια μεγέθους 0,3 μm ή περισσότερο. Οι καθαριστές με διήθηση HEPA είναι η καλύτερη επιλογή για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Το επίπεδο καθαρισμού του αέρα είναι μέχρι 99,8%.

Τα συνδυασμένα καθαριστικά χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μέθοδο ύγρανσης - "κρύα εξάτμιση".

Υγραντήρας-ιονιστής - καθαρισμός ανιόντων

Σημαντική βελτίωση του μικροκλίματος θα βοηθήσει τον υγραντήρα-ιονιστή. Το κύριο καθήκον της συσκευής είναι η ποιοτική υγρασία του αέρα, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ο εμπλουτισμός με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Η συσκευή προσεγγίζει τις παραμέτρους του χώρου του αέρα σε φυσικούς δείκτες - γίνεται ευκολότερη η αναπνοή.

Τα ανιόντα ενεργοποιούν τον κορεσμό του σώματος με οξυγόνο, απορροφούν τη σκόνη και τις επιβλαβείς ακαθαρσίες. Το μέσο σταδιακά "θεραπεύει" - τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα τείνουν να εγκατασταθούν και ο άνθρωπος αναπνέει καθαρό αέρα.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι ιονιστικοί υγραντήρες και οι συσκευές καθαρισμού του αέρα είναι "κρύες" ή υπερηχητικές εξάτμιση. Στην πρώτη περίπτωση, η μολυσμένη ροή αέρα περνά μέσα από το "λουτρό νερού", καθαρίζεται, κορεσμένο με υγρασία και εμπλουτίζεται με ιόντα αέρα στην έξοδο.

Σε έναν υγραντήρα υπερήχων, παρέχεται νερό στην παλλόμενη μεμβράνη. Καθώς η ταχύτητα της δόνησης αυξάνεται, το υγρό διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια, μετατρέποντάς το σε αεροζόλ. Ο ανεμιστήρας ομίχλης νερού τροφοδοτείται μέχρι τον ιονιστή και μετά στο δωμάτιο.

Οι συσκευές υπερήχων είναι πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την υγρασία και τον καθαρισμό. Τα κύρια πλεονεκτήματα: μέγιστη υγρασία - περισσότερο από 70%, η ικανότητα σε αυτόματο τρόπο ρύθμισης των δεικτών, η καταστροφή μέρους μικροοργανισμών όταν θερμαίνεται νερό σε υπερηχητική μεμβράνη.

Η γενική έλλειψη υγροποιητών - ιονιστών - που καθιζάνουν στο πάτωμα, τα έπιπλα και τις επιφάνειες σκόνης. Όταν αγοράζετε εξοπλισμό, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για συχνές βρεγμένες εργασίες καθαρισμού. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να σκουπίζετε τη σκόνη τακτικά παρά να την εισπνεύσετε.

Πλύση με αέρα - αποτελεσματική υδροδιήθηση

Το πλύσιμο με αέρα είναι ένα είδος υβριδίου της μονάδας καθαρισμού και του παραδοσιακού υγραντήρα. Αν συγκρίνουμε με το τελευταίο, τότε το "πλύσιμο αέρα" κερδίζει με δύο παραμέτρους:

 • αυξημένη παραγωγικότητα ·
 • τη δυνατότητα καθαρισμού μάζας αέρα.

Μειονεκτήματα του εξοπλισμού: σχετικά θορυβώδη εργασία και υψηλό κόστος.

Οι νεροχύτες είναι ελκυστικοί λόγω της ταυτόχρονης εκτέλεσης δύο εργασιών: καθαρισμός και υγρασία του αέρα. Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι η μονάδα αντικαθιστά πλήρως το καθαριστικό για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Ο νεροχύτης δεν είναι σε θέση να κρατήσει τα μικρότερα αλλεργιογόνα - μέσα από το φράγμα του νερού, σωματίδια μικρότερα από 1-2,5 μικρά θα διέλθουν και θα επιστρέψουν στο δωμάτιο. Η υδροδιήθηση είναι ευαίσθητη σε σωματίδια μαλλιού, μεγάλες κατασκευές και οικιακή σκόνη, χνούδι κ.α.

Η αρχή του "πλυσίματος":

 1. Η δεξαμενή γεμίζεται μέχρι το καθορισμένο σήμα με νερό - οι δίσκοι πρέπει να βυθιστούν στο νερό για 2/3.
 2. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιεί και σφίγγει τον μολυσμένο αέρα μέσω του άνω καναλιού.
 3. Τα ρεύματα βυθίζονται στο τύμπανο και υγραίνονται με περιστρεφόμενα στοιχεία.
 4. Τα σωματίδια σκόνης σκληρύνουν, προσκολλώνται στον άξονα και πλένονται στην παλέτα.
 5. Καθαρισμένες, υγρές μάζες αέρα εκτοξεύονται.

Σε ορισμένα μοντέλα, ο αέρας αντιμετωπίζεται όχι από ένα τύμπανο δίσκου, αλλά περνά μέσα από μια οθόνη νερού. Στο κέντρο της παλέτας, είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος πλαστικός κώνος, ενώ περιστρέφοντας μέσα του υπάρχουν πολλές πίδακες νερού που καθαρίζουν τον αέρα.

Προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του καθαρισμού, οι κατασκευαστές συμπληρώνουν "νεροχύτες" με φίλτρα.

Κλιματικά συγκροτήματα - ισορροπία λειτουργικότητας

Το κλιματιστικό σύστημα συνδυάζει σχεδόν το πλήρες φάσμα λειτουργιών για τη διατήρηση ενός βέλτιστου μικροκλίματος. Ο εξοπλισμός αυτός επιλύει τις ακόλουθες εργασίες:

 1. Καθαρισμός. Στα περισσότερα μοντέλα παρέχεται φιλτράρισμα με πολλαπλά στάδια ροής αέρα, συμπεριλαμβανομένου του τραχιά καθαρισμού, της απομάκρυνσης των αλλεργιογόνων και της αντιβακτηριδιακής θεραπείας.
 2. Απαλλαγείτε από τις ξένες μυρωδιές. Ένα βελτιωμένο σύστημα φίλτρων με βιο-φωτοκαταλύτες μπορεί καλύτερα να αντιμετωπίσει τις ανεπιθύμητες οσμές από ένα απορροφητικό φράγμα ενεργού άνθρακα σε συμβατικούς καθαριστές αέρα.
 3. Υγρασία. Τα σύμπλοκα παρέχουν υψηλής ποιότητας ενυδάτωση. Οι τροποποιήσεις υψηλής τεχνολογίας είναι εξοπλισμένες με ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου σχετικής υγρασίας για τη λειτουργία της μονάδας σε αυτόνομη λειτουργία χωρίς τη συμμετοχή του ιδιοκτήτη.
 4. Εξαερισμός. Συχνά η λειτουργία εξαερισμού του δωματίου είναι ενσωματωμένη στο κλιματιστικό - η συσκευή παράγει ροή αέρα.

Εκτός από τις βασικές επιλογές, οι κατασκευαστές συμπληρώνουν τον εξοπλισμό με μικρές λειτουργίες: ιονισμό, αρωματοποίηση, αφυγραντική κ.λπ. Ορισμένα κλιματιστικά μπορούν να εκτελέσουν μερικώς τα καθήκοντα του συστήματος split - ψύξη / θέρμανση του δωματίου.

Το υψηλό κόστος της συσκευής και το υψηλό κόστος των ανταλλακτικών κασετών φίλτρου είναι τα κύρια επιχειρήματα για τη μη χρήση του κλιματιστικού. Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός αγοράς, τότε το συγκρότημα του κλίματος είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εφαρμογή - ο εξοπλισμός είναι εξίσου προσεκτική για τους πάσχοντες από αλλεργίες, τα άτομα με ασθενές αναπνευστικό σύστημα και τα μικρά παιδιά.

Κριτήρια επιλογής: Τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και η ευκολία χρήσης του υγραντήρα-υγραντήρα αέρα εξαρτώνται από τα αρχικά χαρακτηριστικά και τη συμμόρφωση της συσκευής στις συνθήκες λειτουργίας. Η επιλογή του μοντέλου πρέπει να βασίζεται στις ακόλουθες παραμέτρους:

 • επιδόσεις ·
 • επιπτώσεις του θορύβου ·
 • κατανάλωση ενέργειας.
 • αριθμός τρόπων λειτουργίας ·
 • ποιότητα διήθησης / υγροποίησης.
 • έξοδα συντήρησης ·
 • πρόσθετες επιλογές.
 • διαστάσεις.

Παραγωγικότητα. Κάθε μονάδα έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο υλικό. Η περιοχή του δωματίου είναι η κύρια παράμετρος της επιλογής του φίλτρου αέρα και του υγραντήρα, ανεξάρτητα από τον τύπο του μοντέλου.

 • εκ των προτέρων είναι απαραίτητο να καθοριστεί η αίθουσα εγκατάστασης της μονάδας - είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό των 5 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή?
 • όταν αγοράζετε μια συσκευή για αρκετούς χώρους, λαμβάνεται υπόψη η περιοχή του μεγαλύτερου δωματίου.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ταχύτητα καθαρισμού. Η ποιότητα του φίλτρου αέρα εξαρτάται από τη χωρητικότητα του χώρου. Η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα ποικίλει εντός των ορίων των 80-450 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Εφέ ήχου. Για χρήση σε 24ωρη βάση είναι απαραίτητο να επιλέξετε μοντέλο χαμηλής ταχύτητας με δείκτη θορύβου μέχρι 35 dB. Σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό ή σε ένα υπνοδωμάτιο είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια μονάδα χαμηλού θορύβου - εντός 20 dB.

Η ισχύς του ήχου καθορίζεται από τη δύναμη του ανεμιστήρα και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης. Ο "καθαρισμός του αέρα" του δίσκου είναι λιγότερο θορυβώδης σε σύγκριση με τον τύπο κώνου υδροδιήθησης. Εντός των ορίων του κανονικού θορύβου στα καθαριστικά με "κρύο" ή υπερήχους υγρασία.

Κατανάλωση ισχύος. Αυτός ο δείκτης παίζει σημαντικό ρόλο όταν χρησιμοποιείται μια συσκευή κλιματισμού όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι σαφές ότι η κατανάλωση ισχύος συσκευών υψηλής απόδοσης θα είναι κατάλληλη. Επομένως, η καταδίωξη μιας συσκευής υπέρ-ισχύος δεν έχει νόημα - όλα πρέπει να είναι μετριοπαθής.

Τρόποι λειτουργίας. Λίγες ταχύτητες καθαρισμού / υγρασίας θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε την πιο κατάλληλη λειτουργία και να βελτιστοποιήσετε την κατανάλωση ενέργειας.

Ποιότητα φιλτραρίσματος / υγροποίησης. Ο βαθμός καθαρισμού εξαρτάται από το σύστημα φιλτραρίσματος που χρησιμοποιείται και από την ύγρανση του τύπου συσκευής. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συσκευών εξετάστηκαν παραπάνω. Για λόγους σαφήνειας, οι πληροφορίες μπορούν να συστηματοποιηθούν:

 • καθαριστικό με δυνατότητα υγρασίας - υψηλό ποσοστό καθαρισμού με μέτριο κορεσμό υγρασίας (κατά μέσο όρο - έως 50%).
 • υγραντήρας-ιονιστής - που παρέχει υγρασία έως και 70%, μονοβάθμιο καθαρισμό με ιονισμό (για τους πάσχοντες από αλλεργία η συσκευή είναι αναποτελεσματική).
 • πλύσιμο αέρα - υψηλής ποιότητας ενυδάτωση και καθαρισμός από "χονδροειδείς" μολυσματικούς παράγοντες, έναντι αλλεργιογόνων είναι ανίσχυρος?
 • κλιματιστικό - δείκτες καθαρισμού / ενυδάτωσης σε υψηλό επίπεδο.

Κόστος συντήρησης. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη εκ των προτέρων η ακρίβεια του εξοπλισμού για φροντίδα και η κανονικότητα της αλλαγής των φίλτρων. Στο ζήτημα των τιμών, η πλύση αέρα και οι υγραντήρες-ιονιστές είναι λιγότερο δαπανηρές για τη συντήρηση.

Δευτερεύουσα λειτουργία. Οι παραγωγοί προσπαθούν να διακρίνουν τα προϊόντα τους ενσωματώνοντας διαφορετική "χρησιμότητα". Πρόσθετες πρακτικές επιλογές:

 • hygrostat - ο αισθητήρας υγρασίας ενεργοποιεί τη συσκευή όταν ο αέρας είναι στεγνός και σβήνει - με επαρκή κορεσμό υγρασίας.
 • γεύση - διαμέρισμα για την τοποθέτηση των αρωματικών καψουλών θα επιτρέψει την πλήρωση της κατοικίας με το αγαπημένο σας άρωμα?
 • χρονοδιακόπτης - προγραμματισμός της διάρκειας της εργασίας.
 • Ο οπίσθιος φωτισμός - εάν χρειάζεται, μπορεί να αντικαταστήσει ένα πλήρες φως νυκτός.

Διαστάσεις. Οι διαστάσεις του υγραντήρα-καθαριστή είναι σημαντικές εάν η συσκευή αγοράζεται για τη συντήρηση διαφορετικών χώρων. Η μεταφορά μιας ογκώδους μονάδας θα είναι προβληματική. Μια πιθανή λύση είναι η διαθεσιμότητα τροχών.

Ανασκόπηση μαρκών και δημοφιλών μοντέλων

Υψηλή ποιότητα και αντοχή των προϊόντων μπορεί να καυχηθεί μάρκες: Venta (Γερμανία), Boneco (Ελβετία), Sharp (Ιαπωνία), Panasonic (Ιαπωνία), Bork (Γερμανία), Electrolux (Σουηδία). Μεταξύ των εγχώριων εμπορικών σημάτων, η φήμη ενός αξιόπιστου κατασκευαστή κέρδισε η Fanline.

Venta εύρος καθαρισμού αέρα

Το "Wash" Venta χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή και στην παραγωγή. Για τον κατασκευαστή του σπιτιού υπάρχουν τρεις τροποποιήσεις: LW15, LW25 και LW45. Κάθε μία από τις συσκευές έχει σχεδιαστεί για μια συγκεκριμένη περιοχή διαβροχής / καθαρισμού.

 • εφαρμογή πρόσθετων αρωμάτων ·
 • δυνατότητα σύνδεσης υγρασίας.
 • όταν σταματούν οι εργασίες λειψυδρίας.
 • απουσία ανταλλακτικών κασετών.
 • Όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν υγιεινής Venta-Absorber, επιτρέπεται η αντικατάσταση νερού δύο φορές το μήνα.

Η κατά προσέγγιση τιμή του LW15 είναι 250-300 USD, LW45 - 550 USD.

Boneco - πλύσιμο με ιονισμό αέρα

Η σουηδική εταιρεία έχει αναπτύξει ένα πλύσιμο αέρα με ιονιστική ράβδο. Το μοντέλο W2055D, εκτός από τον τραχύ καθαρισμό, παρέχει αντιβακτηριακή προστασία και αρωματισμό υγρών. Μαζί με μια εντυπωσιακή περιοχή υπηρεσιών, το νεροχύτη Boneco ξοδεύει οικονομικά τον ηλεκτρισμό.

Το W2055D είναι εξοπλισμένο με μια ένδειξη καθαρισμού και η συντήρησή του δεν απαιτεί την αγορά αντικαταστάσιμων φίλτρων. Επιπλέον plus - μια ανταγωνιστική τιμή στην περιοχή των 230-260 δολάρια ΗΠΑ.

Μειονεκτήματα του μοντέλου: σχετικά μεγάλες διαστάσεις (36 * 36 cm, 5,9 kg) και ανεπαρκής καθαρισμός για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Sharp COP - μια συμβίωση καθαρισμού και ενυδάτωσης

Καθαριστές-υγραντήρες της σειράς КΣ (840Ε, 850Ε, 860Ε) - κλιματιστικά υψηλής απόδοσης με υψηλής ποιότητας φιλτράρισμα. Οι συσκευές λειτουργούν με την τεχνολογία ιονισμού Plasmacluster.

Ισχύς Sharp KC:

 • ανεμιστήρας τριών ταχυτήτων.
 • Το σύστημα φιλτραρίσματος περιλαμβάνει: τραχύ καθαρισμό, αντιβακτηριακό φίλτρο HEPA, απορροφητικό φράγμα απόσμησης,
 • παρουσία αισθητήρων οσμής, σκόνης, υγρασίας και θερμοκρασίας.
 • εξοικονόμηση ενέργειας εξοικονόμησης ενέργειας;
 • καθεστώς "αγώνας κατά της γύρης", "ιονική βροχή" παρέχεται.

Στα κλιματιστικά υπάρχουν δύο ανεμιστήρες, η ροή αέρα απελευθερώνεται υπό γωνία 20 °.

"Έξυπνο" κλιματικό σύστημα από την Panasonic

Ιαπωνική τεχνολογία Panasonic F-VXH50 - η ενσωμάτωση καινοτόμων λύσεων στον αγώνα για την καθαρότητα του αέρα. Το συγκρότημα επεξεργασίας ελαχιστοποιεί την περιεκτικότητα σε αλλεργιογόνα, ρύπους και "επίπεδα" του δείκτη υγρασίας.

 1. Τεχνολογία Nanoe. Η μονάδα παράγει ρίζες στο νερό, εξαιτίας των οποίων αυξάνεται η αποτελεσματικότητα απομάκρυνσης οσμών και βακτηριδίων. Δεδομένου ότι τα νανοσωματίδια σχηματίζονται από την υγρασία που περιέχεται στην ατμόσφαιρα, το δομοστοιχείο Nanoe πρακτικά δεν φθείρεται.
 2. Καθαρισμός με σύνθετο φίλτρο αέρα. Η συσκευή ανιχνεύει τα αλλεργιογόνα και τους ιούς. Ο βαθμός διήθησης είναι 99%.
 3. Λειτουργία Econavi. Βελτιστοποίηση ταχύτητας καθαρισμού αέρα, ενεργοποίηση της συσκευής όπως απαιτείται.
 4. Mega Catcher. Τρισδιάστατη κυκλοφορία και ισχυρή αναρρόφηση αέρα. Παρέχει ομοιόμορφη πρόσληψη και αφαίρεση της ροής αέρα.

Το F-VXH50 εξαλείφει τις οσμές, παρέχοντας υψηλής ποιότητας καθαρισμό λόγω φίλτρων αέρα, αποσμητικών και ενυδάτωσης.

Το κόστος του F-VXH50 είναι 450-500 cu.

Bork A802 - φιλτράρισμα δύο επιπέδων

Το δεύτερο όνομα είναι ο υγραντήρας αέρα-υγραντήρας A802-Rain. Το μοντέλο διαθέτει ένα βολικό σύστημα gulf, απλή και κομψή εκτέλεση σε συνδυασμό με λειτουργικότητα.

Τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά A802:

 • χώρο εξυπηρέτησης - 30 τ.μ.
 • το εύρος θορύβου είναι 6-42 dB.
 • ισχύς - 23 W;
 • ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι 3,2 λίτρα.
 • μέγιστη ενυδάτωση - 600 ml / h;
 • touch panel ελέγχου?
 • η παρουσία υγρομέτρου, δείκτες συνθηκών λειτουργίας (5 ταχύτητες).

Ο αέρας περνά δύο επίπεδα καθαρισμού. Κατ 'αρχάς, το φίλτρο ενζύμου αφαιρεί σπόρια μούχλας, βακτήρια και διέρχεται από το νερό, το ρεύμα αέρα απαλλάσσεται από σωματίδια σκόνης.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η συσκευή, η αρχή της λειτουργίας, η αποτελεσματικότητα και οι συστάσεις για την εξυπηρέτηση του καθαρισμού αέρα Venta:

Χαρακτηριστικά των ροδέλες Boneco (σειρά W2055D, W2055DR):

Χαρακτηριστικά του κλιματικού συγκροτήματος F-VXH50 από την Panasonic:

Η δυνατότητα να συγκρίνει κανείς τις δικές του ανάγκες με τα χαρακτηριστικά ενός υγραντήρα - την κύρια προϋπόθεση για μια απαράμιλλη επιλογή μιας κλιματικής συσκευής. Η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί μόνο μετά την αξιολόγηση όλων των σχετικών παραμέτρων.

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

Όσο ευρύτερη είναι η γκάμα του εξοπλισμού, τόσο πιο δύσκολη είναι η πλοήγηση σε αυτήν την ποικιλομορφία. Ακόμα, μόνο για την καθαρότητα και την υγρασία του αέρα που αγωνίζονται υγραντήρες, ιονιστές, οζονιστές και ροδέλες. Το πιο συνηθισμένο ερώτημα των αγοραστών - πώς διαφέρει το πλύσιμο από τον υγραντήρα και τι είναι καλύτερο να αγοράσετε για το σπίτι; Θα εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των νεροχύτη και θα βοηθήσουμε να γίνει η σωστή επιλογή.

Είδη καθαρισμού αέρα

Οι νεροχύτες και οι υγραντήρες έχουν πολλά κοινά: και οι δύο τύποι συσκευών έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο σπίτι.

Οι διαφορές αρχίζουν με την επέκταση της λειτουργικής - ο νεροχύτης διαποτίζει όχι μόνο τον αέρα με υγρασία, αλλά καθαρίζει επίσης από μηχανικές ακαθαρσίες: σκόνη, μικρές ίνες ύφασμα, μαλλί, γύρη και ακόμη σωματίδια αιθαλομίχλης και του καπνού. Υγραντήρας ίδια ο αέρας δεν μπορεί να καθαριστεί, αυτό εξατμίζεται μόνο το ύδωρ, το κρύο ή ζεστό ατμό.

Ο μηχανισμός δράσης είναι θεμελιωδώς διαφορετικός. Οι νεροχύτες λειτουργούν με βάση την αρχή της υδροδιήθησης. Ο ανεμιστήρας παίρνει τη ροή αέρα από το δωμάτιο και τον κατευθύνει σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο που αποτελείται από διάφορους δίσκους. Το τύμπανο συνεχώς περιστρέφεται και αρδεύεται με νερό, μια τέτοια εικόνα, το ίδιο το νερό γίνεται ένα φίλτρο - υπάρχει μια υδροδιήθηση του αέρα. Κολλιέται στη ρύπανση του τυμπάνου πέφτει μέσα στο νερό και καθιζάνει σε μια ειδική παλέτα και η καθαρισμένη και υγρανθείσα ροή αέρα στέλνεται έξω.

Τώρα στην αγορά υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καθαριστών αέρα, που διαφέρουν στο σχήμα του τυμπάνου.

 • Βυθίζεται με κωνικό τύμπανο. Σε αυτές τις συσκευές, αντί του παραδοσιακού κυκλικού δίσκου, περιστρέφεται μια κωνική ράβδος στο κέντρο της δεξαμενής νερού. Καθώς περιστρέφεται η ράβδος, τραβάει το νερό προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα πέπλο από λεπτά σταγονίδια μέσα από τα οποία διέρχεται ο μολυσμένος αέρας.
 • Οι νεροχύτες με ένα κυλινδρικό τύμπανο δημιουργούν ένα κουρτίνα νερού λόγω των περιστρεφόμενων δίσκων, πάντα υγρανθέντων με νερό λόγω ειδικής ανακούφισης ή μεμβρανών μεμβράνης. Πάνω από το δίσκο είναι εγκατεστημένος ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ενισχύοντας την εξάτμιση.

Τα μοντέλα με το συνηθισμένο στρογγυλό τύμπανο είναι πολύ πιο ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Δεν διαφέρουν από τα κωνικά ομόλογα όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αρχή της λειτουργίας, αλλά κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο και είναι ευκολότερο να διατηρηθούν.

Συμβουλές για την επιλογή πλύσης αέρα

Περιοχή εξυπηρέτησης

Ένας από τους κύριους λόγους αρνητικής ανάδρασης στον καθαρισμό του αέρα είναι ο εσφαλμένος υπολογισμός της περιοχής. Το γεγονός είναι ότι κατά την αγορά ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να προσανατολίζεται στην περιοχή ολόκληρου του διαμερίσματος, αλλά μόνο στην περιοχή του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή. Η αύξηση της υγρασίας σε όλο το σπίτι δεν είναι δυνατή με το πλύσιμο και ο λόγος δεν είναι σε ανεπαρκή χωρητικότητα, αλλά σε μια αδύναμη σύμβαση του εσωτερικού αέρα και την παρουσία τοίχων, οπότε ο υγροποιημένος αέρας παραμένει μέσα σε ένα δωμάτιο.

Όγκος δεξαμενής και κατανάλωση νερού

Προφανώς, το πλύσιμο είναι πιο ισχυρό, τόσο πιο γρήγορα ο αέρας στο δωμάτιο θα κορεστεί με την υγρασία. Ο μέσος ρυθμός εκφόρτισης πρέπει να αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής: η ελάχιστη τιμή είναι η κατανάλωση 200 ml νερού ανά ώρα, υψηλή - από 500 ml / h.

Για να διασφαλίσετε ότι ο όγκος της δεξαμενής είναι επαρκής για έναν πλήρη κύκλο εργασίας, μπορείτε να εστιάσετε στις μέσες τιμές. Με ρυθμό ροής 300-500 ml / ώρα, η δεξαμενή νερού πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5-7 λίτρα νερού.

Επίπεδο θορύβου

Γενικά, το πλύσιμο είναι πολύ πιο δυνατό από έναν κανονικό υγραντήρα αέρα. Το επίπεδο θορύβου διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, αλλά ακόμη και οι πιο ήσυχες συσκευές στη λειτουργία ελάχιστης ισχύος συνήθως φτάνουν τα 20 dB. Στην κανονική λειτουργία, ο θόρυβος από την εργασία είναι συγκρίσιμος με τους ήχους που εκπέμπει η μονάδα συστήματος του υπολογιστή.

Στο βόμβο της συσκευής δεν είναι ενοχλητικό και δεν παρεμβαίνει στον ειρηνικό ύπνο των μελών του νοικοκυριού, είναι προτιμότερο να αγοράσετε αμέσως ένα νεροχύτη με την υποστήριξη ενός νυχτερινού τρόπου, παρακωλύοντας τον ανεμιστήρα.

Αναλώσιμα

Οι κατασκευαστές συχνά υπογραμμίζουν ότι το πλύσιμο με αέρα είναι πιο οικονομικό από άλλα καθαριστικά αέρα λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών.

Ωστόσο, πολλά μοντέλα της μεσαίας και υψηλής-end κατηγορία περαιτέρω εξοπλισμένη επαργυρωμένο ράβδους ιονίζουσας για τον καθαρισμό του νερού, ο καθαρισμός των μικρών φίλτρων εξόδου (HEPA), καθώς και βακτηριοκτόνο και φίλτρο ροφητή κασέτες. Όλα αυτά - τα αναλώσιμα που χρειάζονται τακτική αντικατάσταση, οπότε είναι λογικό να διευκρινιστεί το κόστος και τη διαθεσιμότητα των στοιχείων πριν από την αγορά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

5 θέση: Boneco W1355A

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νεροχύτη Boneco είναι οι αυξημένες επιφάνειες εξάτμισης και η απλούστερη διαχείριση. Οι ανάγλυφοι δίσκοι του τυμπάνου σάς επιτρέπουν να διατηρείτε περισσότερη υγρασία και να επιταχύνετε τη διαδικασία εξάτμισης και, για ευκολία στη λειτουργία, είναι υπεύθυνοι οι ενσωματωμένοι τρόποι λειτουργίας. Ο νεροχύτης μπορεί να ανάψει με ασφάλεια τη νύχτα, ενώ η νυχτερινή λειτουργία χαμηλού θορύβου έχει ρυθμιζόμενη ένταση. Η συντήρηση της συσκευής διευκολύνεται από μια διαφανή δεξαμενή νερού με μια άνετη λαβή.

 • εξυπηρετεί έκταση έως 50 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές.
 • ογκομετρική δεξαμενή 7 λίτρων ·
 • μέση ισχύ, ροή νερού 300 ml / h;
 • ιοντική ράβδος αργύρου.
 • διάφορους τρόπους λειτουργίας (νυκτερινή και εντατική) ·
 • ένδειξη στάθμης νερού.
 • Αθόρυβη λειτουργία (μέχρι 27 dB).
 • Αυτόματη απενεργοποίηση με κενό δοχείο.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20 W).
 • η ράβδος θα πρέπει να αλλάξει (υπολογίζεται για 2 εποχές).
 • όταν παίρνετε νερό από τη δεξαμενή, υπάρχει ένα δυνατό γουργούρισμα.
 • το κόστος 13 150 ρούβλια.

4 θέση: Winia AWI-40

Η έξυπνη κορεατική πλύση του Winia AWI-40 αντέχει ανεξάρτητα τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Το ενσωματωμένο υγρόμετρο καθορίζει με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας, εμφανίζεται η τιμή και η συσκευή κορεάζει αυτόματα τον αέρα με υγρασία και διατηρεί το προκαθορισμένο επίπεδο. Η μεγάλη δεξαμενή και η υψηλή κατανάλωση νερού καθιστούν δυνατή την ταχύτερη επιτάχυνση του έργου και πρακτικά δεν απαιτούν την παρέμβαση του ιδιοκτήτη: ο χρόνος λειτουργίας στη λειτουργία εκτός σύνδεσης υπερβαίνει τις 14 ώρες.

 • δίσκοι με αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • δεξαμενή χωρητικότητα 7 λίτρα?
 • υπάρχει ένας τρόπος ιονισμού.
 • ενσωματωμένο gyrostat?
 • σύστημα διπλής διήθησης.
 • Έλεγχος αφής και οθόνη LCD.
 • υψηλή κατανάλωση νερού (450 ml / h) ·
 • υπάρχει ένας έλεγχος έντασης και νυχτερινή λειτουργία.
 • πολύ χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μέχρι 15 W).
 • επίπεδο θορύβου 46 dB.
 • Η πλάκα συσσωρεύεται γρήγορα στην παλέτα.
 • το κόστος των 13 990 ρούβλια.

3 θέση: Xiaomi Mi Air Purifier 2

Η εκπληκτική επιτυχία του Xiaomi ακούγεται ακόμη και από εκείνους που απέχουν πολύ από τον κόσμο της τεχνολογίας και δεν ενδιαφέρονται πολύ για τα gadgets, τώρα που παράγει η εταιρεία και την τεχνολογία του κλίματος. Το Mi Air Purifier 2 σχεδιάστηκε με λακωνικό σχεδιασμό, άψογη συναρμολόγηση και, φυσικά, ένα σύνολο λειτουργιών Smart - μπορείτε να ελέγξετε το έργο του καθαριστή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Στο ίδιο σημείο η συσκευή αφήνει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι και ενημερώνει για την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

 • κοστίζει από 7 700 ρούβλια.
 • υποστηρίζει Wi-Fi και έλεγχο από το smartphone σας.
 • 2 ενσωματωμένη λειτουργία (νύχτα και αυτόματη)?
 • τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας λειτουργία.
 • παρακολουθεί αυτόματα το επίπεδο υγρασίας και διορθώνει το έργο σε πραγματικό χρόνο.
 • καλύπτοντας μέχρι 47 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • υπάρχουν δείκτες για την ποιότητα του αέρα, την στάθμη του νερού και την αντικατάσταση του φίλτρου.
 • δίνεται η εργασία χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά.
 • 2 φίλτρα (παραγωγή και προεπεξεργασία) διατηρούνται μέχρι 99,9% των μικροσωματιδίων.
 • για το φις καλωδίου χρειάζεστε έναν προσαρμογέα.
 • το φίλτρο HEPA εξόδου πρέπει να αλλάζει κάθε έξι μήνες.
 • όλα τα αναλώσιμα πρέπει να παραγγελθούν.

2 θέση: IQAir HealthPro (αλλεργιογόνο) 100

Στον αγώνα κατά των αλλεργιών, όλα τα μέσα είναι καλά. Ο καθαριστής αέρα της IQAir HealthPro έχει σχεδιαστεί ειδικά για πάσχοντες από αλλεργίες: το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa καθυστερεί όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα, καθώς και λεπτή σκόνη και παθογόνους οργανισμούς. Η καθαρότητα του αέρα εξαγωγής έχει δοθεί η πιο προσεκτική προσοχή, επομένως η ροή αέρα απομονώνεται πλήρως από την επαφή με την επιφάνεια του περιβλήματος και διέρχεται μόνο μέσω των φίλτρων.

 • εξυπηρετούμενη περιοχή μέχρι 90 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa.
 • υπάρχει προ-φίλτρο νερού.
 • προγραμματισμός κατά τις ημέρες της εβδομάδας, εργασία στο χρονοδιακόπτη?
 • προσαρμόσιμοι τρόποι λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένης της νύχτας).
 • 6 ταχύτητες του ανεμιστήρα.
 • έλεγχος αφής, οθόνη
 • εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές (καπνοί, καυσαέρια, καπνός) ·
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά (κουμπιά κλειδώματος).
 • ομοιόμορφη κατανομή καθαρού αέρα.
 • υποστηρίζει το τηλεχειριστήριο.
 • κόστος από 79 990 ρούβλια?
 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • πολύ βαρύ (12 κιλά, πλήρες με τροχίσκους για μεταφορά).

1 θέση: Daikin MC707VM

Η βαθμολογία κλείνει με τον πολυλειτουργικό ψεκαστήρα αέρα MC707VM. Η συσκευή πολλαπλών παικτών αντιμετωπίζει εξίσου αποτελεσματικά με την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, χάρη στην τεχνολογία Flash Streamer και το σύστημα βιοδιήθησης. Για ένα λεπτό εργασίας, ο καθαριστής αέρα καταφέρνει να καταστρέψει τα βακτήρια με ηλεκτρική εκκένωση, να συλλέξει ηλεκτρισμένη σκόνη, να αφαιρέσει ακάρεα σκόνης και ακόμη και μικρά σπόρια μύκητα και μούχλα. Στη λίστα υπάρχει μια άλλη χρήσιμη λειτουργία - ποιοτική απόσμηση, η οποία λειτουργεί με τη δέσμευση σωματιδίων μιας δυσάρεστης οσμής.

 • εγκατάσταση τοίχου ή δαπέδου.
 • υπάρχει ένα φίλτρο βιοαντιδρών και ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο.
 • προφίλτρο διπλού στρώματος.
 • ηλεκτροστατικό φίλτρο Flash Streamer;
 • Αυτόματη ενεργοποίηση όταν εντοπίζονται δυσάρεστες οσμές.
 • σε ήσυχη λειτουργία, το επίπεδο θορύβου είναι κάτω από 16 dB.
 • Προσαρμόσιμοι και αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.
 • Πρόσληψη αέρα 4 πλευρών.
 • εργασία στο χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει ένας ενσωματωμένος ιονιστής.
 • το κόστος των 44 500 ρούβλια?
 • ακριβή φίλτρα αντικατάστασης.

Αποτελέσματα

Η αντίστροφη πλευρά του κέρματος εξακολουθεί να μην είναι μια πολύ πιστή τιμή για τους σύγχρονους καθαριστές αέρα και τα εξαρτήματά τους, καθώς και την ανάγκη προσεκτικής φροντίδας των φίλτρων.

Τι να επιλέξετε έναν υγραντήρα ή καθαριστή αέρα

Ο αέρας στο δωμάτιο είναι κορεσμένος με επιβλαβή συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν πολλές ασθένειες στον άνθρωπο. Επιπλέον, το χειμώνα, ο αέρας στο δωμάτιο είναι υπερβολικά ξηρός, ο οποίος έχει επίσης βλαβερή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Για να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον βοηθάει τον ειδικό εξοπλισμό - υγραντήρες και καθαριστικά των αέριων μαζών για κλειστούς χώρους. Παρά το μικρό μέγεθος, οι συσκευές αυτές αλλάζουν τη σύνθεση του αέρα σε αποδεκτή για τους δείκτες του ανθρώπινου σώματος. Φυσικά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτές τις δύο συσκευές ταυτόχρονα, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι καλύτερα να καταλάβετε τι είναι καλύτερο από έναν υγραντήρα ή καθαριστή αέρα σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Συσκευή καθαρισμού μάζας αέρα

Ο κύριος σκοπός της εγκατάστασης του καθαριστικού είναι να απομακρυνθεί από τον αέρα ανασφαλές για τα ανθρώπινα εξαρτήματα. Το καθαριστικό, περνώντας μέσα από τις μάζες του αέρα, συλλαμβάνει σωματίδια σκόνης, τρίχες, άμμο, μαλλί, σπόρια μούχλας, τα προϊόντα των ακάρεων. Η κύρια διαφορά του εξοπλισμού είναι η εγκατάσταση ατομικής διήθησης. Για ένα δωμάτιο στο οποίο συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα σκόνης, είναι κατάλληλο ένα καθαριστικό με ηλεκτροστατικό φίλτρο. Στην περίπτωση που είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη δυσάρεστη οσμή - χρησιμοποιώντας μια συσκευή με σύστημα διήθησης άνθρακα. Για την πλήρη διάσπαση των στερεών σωματιδίων, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν καθαριστή με ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, αφού άλλα συστήματα παγιδεύουν και συγκρατούν επιβλαβή συστατικά.

Διάταξη για την υγρασία των αέριων μαζών

Ο κύριος σκοπός της εγκατάστασης του υγραντήρα στο δωμάτιο είναι η διατήρηση της υγρασίας του αέρα που είναι απαραίτητη για την ευημερία του ατόμου. Πάρα πολύ ξηρός αέρας μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει αρνητικά την υγεία, αλλά και επιζήμιες επιπτώσεις στα εσωτερικά αντικείμενα, στα φυτά εσωτερικού χώρου. Οι υγραντήρες των μαζών αέρα διαθέτουν σύστημα υγρασίας με ατμό ή υπερήχους.

Υγραντήρας ή καθαριστής αέρα τι να επιλέξετε

Οι υγραντήρες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν τη βέλτιστη υγρασία σε έναν κλειστό χώρο. Σύμφωνα με το GOST 30494-96 η υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% και όχι μεγαλύτερη από 60%. Όταν η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο είναι κάτω από 40%, το άτομο αναπτύσσει υπνηλία και χρόνια κόπωση. Σε περίπτωση που οι τιμές υγρασίας πέσουν κάτω από 30%, το ανθρώπινο σώμα εκτίθεται σε άγχος. Καταστρέφει γρήγορα τη φυσική της υγρασία, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος και, κατά συνέπεια, στην εμφάνιση ασθενειών.

Προσοχή παρακαλώ! Σύμφωνα με τις στατιστικές στο διαμέρισμα το χειμώνα, στην οποία δεν εγκαθίσταται υγραντήρας, η υγρασία είναι μόνο 25%.

Τα καθαριστικά μάζας αέρα είναι σχεδιασμένα για να παγιδεύουν στερεά σωματίδια. Χάρη στα εγκατεστημένα φίλτρα, είναι σε θέση να εξαλείψουν τα επιβλαβή συστατικά από τις μάζες του αέρα κατά περισσότερο από 90%. Τα καθαριστικά εγκαθίστανται συνήθως πιο συχνά στο χώρο εργασίας, όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα σωματιδίων στον αέρα.

Σημαντικό! Για να καταλάβετε εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την υγρασία στο δωμάτιο ή απλά να εξαλείψετε τον βαρό αέρα, θα πρέπει να μετρήσετε τους δείκτες χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θα δείξει με ακρίβεια την υγρασία στο δωμάτιο.

Υγραντήρας + καθαριστικό: οικιακές συσκευές

Για να συγκρίνουμε τις δύο συσκευές για την αποτελεσματικότητα είναι αδύνατη, δεδομένου ότι εκτελούν πολύ διαφορετικές λειτουργίες: καθαριστικό - αφαιρεί επιβλαβής για τον οργανισμό, βαριά σωματίδια, και υγραντήρα - διατηρεί τη βέλτιστη υγεία για ένα τέλειο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Το πιο σωστό για αυτόν τον εξοπλισμό για προσωπική χρήση είναι 2σε1 συστήματα κλιματισμού με την οποία καταργούνται τα επιβλαβή μικροσωματίδια και παρέχει την απαιτούμενη υγρασία. Για παράδειγμα, το μοντέλο Smower Multi Action. Αυτός ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος στις εγκαταστάσεις όπου είναι παιδιά και αλλεργιοί.

Υγραντήρας αέρα με λειτουργία καθαρισμού αέρα

Οι συσκευές αυτού του είδους είναι ένα μοναδικό "combine" που συνδυάζει δύο ξεχωριστές συσκευές - έναν υγραντήρα και έναν καθαριστή αέρα. Χαρακτηριστικό τους είναι η υγρασία του αέρα με φυσικά μέσα. Η αρχή της δουλειάς τους είναι να αντλούν από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα μολυσμένου και υπερβολικά ξηρού αέρα μέσα στη συσκευή, όπου κινούνται μέσα από ειδικά τύμπανα τοποθετημένα στο νερό. Τα στερεά σωματίδια "κολλάνε" στην επιφάνεια των λεπίδων και στη συνέχεια πλένονται σε ειδικό δίσκο. Και ήδη καθαρισμένο και υγραμένο αέρα τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Σημαντικό! Συνιστάται η χρήση ενός υγραντήρα αέρα με λειτουργία καθαρισμού αέρα που ακολουθείται από την παρουσία ενός υδροσταθμού, το οποίο ελέγχει την υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό το στοιχείο δεν θα σας επιτρέψει να υπερβείτε υπερβολικά τον αέρα στο δωμάτιο.

Παράμετροι που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την επιλογή του καθολικού εξοπλισμού:

 • επιδόσεις. Για εγκαταστάσεις έως 20 m2, θα πρέπει να προτιμάται ο εξοπλισμός με χωρητικότητα 2 m3 / min.
 • την αξία της δεξαμενής νερού. Για ένα δωμάτιο 40 m2 για μια υψηλής ποιότητας ενυδάτωση και καθαρισμό, μια δεξαμενή 7 λίτρων θα αρκεί.
 • θόρυβος, ο οποίος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB.
 • τύπος συστήματος διήθησης, εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών.
 • πρόσθετες λειτουργίες, όπως διακοπή λειτουργίας με ανεπαρκή παροχή νερού, ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη ελέγχου, ιονιστή.

Σημαντικό! Για Hepa μάζας του αέρα και να εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές χρειάζεται μία διάταξη η οποία, εκτός από το σύστημα «φιλτραρίσματος νερού» είναι εξοπλισμένο με πρόσθετο φίλτρο. Για παράδειγμα, το μοντέλο Philips HU4803 επηρεάζει τη μάζα αέρα σε 3 στάδια: σύλληψη στερεών φυσίγγιο, ο καθαρισμός από τα βακτηρίδια και μεταβολικά προϊόντα των ακάρεων, ιών, ομοιόμορφη κατανομή των μαζών του αέρα στις εγκαταστάσεις.

Καθαριστής αέρα με λειτουργία ενυδάτωσης: χαρακτηριστικά του συστήματος διήθησης

Από τον τύπο του συστήματος διήθησης, δηλαδή από το εγκατεστημένο φίλτρο, εξαρτάται από το ποια συγκεκριμένα επιβλαβή σωματίδια η συσκευή θα ανακουφίσει το δωμάτιο. Το φίλτρο μπορεί να είναι:

 • ηλεκτροστατική, στην οποία χρησιμοποιούνται διάφορες μεταλλικές πλάκες με στατιστικό πεδίο. Οι μολυσμένες μάζες αέρα που περνούν μεταξύ τους εγκαθίστανται. Φίλτρα αυτού του τύπου καθαρίζουν τον αέρα της σκόνης.
 • Φίλτρο HEPA, στο οποίο ο χώρος καθαρίζεται από σκόνη κατά 99,9%.
 • φωτοκαταλυτικό, το οποίο εξαλείφει τα βακτηρίδια, τους ιούς και τα αέρια.
 • άνθρακα, επιτρέποντας την εξάλειψη των πτητικών επιβλαβών συστατικών από τον αέρα, για παράδειγμα τον καπνό του καπνού.

Στα καθαριστικά μπορεί να εγκατασταθεί ένας υγραντήρας:

 • παραδοσιακή, στην οποία μολυσμένες μάζες αέρα περνούν από ένα σταθερό υγρό φίλτρο.
 • υπερήχων, όπου οι μάζες του αέρα περνούν μέσα από μικρές πιτσιλιές που λαμβάνονται με διαχωρισμό του νερού.

Εάν αισθάνεστε μείωση της ικανότητας εργασίας, ξηροστομία και μύτη, υπνηλία, αξίζει να εξεταστεί η εγκατάσταση του υγραντήρα στο δωμάτιο. Για οικογένειες όπου μεγαλώνουν τα παιδιά ή υπάρχουν άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στη σκόνη ή σε άλλα συστατικά, αξίζει να δίνετε προσοχή στον καθαριστή αέρα. Για πιο περιπετειώδη άτομα, είναι τώρα διαθέσιμα μοντέλα συνδυασμένων συσκευών που σας επιτρέπουν να καθαρίζετε και να υγράνετε ταυτόχρονα τις μάζες του αέρα στο δωμάτιο.

Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα

Μπορείτε να ονειρεύεστε μόνο για καθαρό αέρα στην πόλη. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες στο διαμέρισμα με τη βοήθεια συσκευών. Για να καθορίσετε τι είναι καλύτερο να αγοράσετε, έναν υγραντήρα ή τον καθαριστή αέρα, επιλέξτε την επιθυμητή επίδραση στη μάζα αέρα στο διαμέρισμα.

Διαφορές μεταξύ του υγραντήρα και του καθαριστικού

Και οι δύο συσκευές βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα, καθιστώντας την αναπνοή ευκολότερη, αλλά λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους.
Ο υγραντήρας είναι στη ζήτηση το χειμώνα σε διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση. Οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα και όλα τα αντικείμενα στο δωμάτιο. Τα μέλη της οικογένειας στεγνώνουν το λαιμό τους, το δέρμα, ο ύπνος επιδεινώνεται, ο βήχας εμφανίζεται.
Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα
Μπορείτε να ονειρεύεστε μόνο για καθαρό αέρα στην πόλη. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες στο διαμέρισμα με τη βοήθεια συσκευών. Για να καθορίσετε τι είναι καλύτερο να αγοράσετε, έναν υγραντήρα ή τον καθαριστή αέρα, επιλέξτε την επιθυμητή επίδραση στη μάζα αέρα στο διαμέρισμα.

Διαφορές μεταξύ του υγραντήρα και του καθαριστικού
Και οι δύο συσκευές βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα, καθιστώντας την αναπνοή ευκολότερη, αλλά λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους.
Ο υγραντήρας είναι στη ζήτηση το χειμώνα σε διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση. Οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα και όλα τα αντικείμενα στο δωμάτιο. Τα μέλη της οικογένειας στεγνώνουν το λαιμό τους, το δέρμα, ο ύπνος επιδεινώνεται, ο βήχας εμφανίζεται.

Η αύξηση της υγρασίας βοηθά:

ευκολότερο να αναπνεύσει?
μειώνει την ποσότητα σκόνης.
τα ακάρεα σκόνης πεθαίνουν?
τα αλλεργιογόνα εγκαθίστανται με υγρασία.
Μείον τη λειτουργία του υγραντήρα σε υπερβολική χρήση. Σε υγρασία άνω του 70%, εμφανίζεται μύκητας, εξάπλωση βακτηριδίων. Το νερό στη δεξαμενή θα πρέπει να συμπληρώνεται συνεχώς.

Το καθαριστικό οδηγεί τη μάζα αέρα μέσω φίλτρων που καθυστερούν μικρά σωματίδια, βακτήρια και καπνό.

Το δωμάτιο καθαρίζεται από σκόνη και ακάρεα.
οι ιοί και τα βακτήρια καταστρέφονται εν μέρει.
στο φίλτρο παραμένουν καπνός και δυσάρεστες οσμές.
Το σπίτι καθαρίζεται από γύρη και μαλλί - ισχυρά αλλεργιογόνα.
Καθαρό, φυσικό αέρα επιστρέφει στο δωμάτιο.
Μειονεκτήματα:

κραυγές και ενοχλεί τον ύπνο.
μειώνει την ποσότητα των σπόρων των μυκήτων που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν την καταστρέφει και απλώνει αυτά τα σωματίδια.
Το χειμώνα, ο αέρας παραμένει ξηρός, το άσθμα και η βρογχίτιδα εξακολουθούν να είναι δύσκολο να αναπνεύσουν.
Αν τα στοιχεία φίλτρου δεν αντικατασταθούν, το καθαριστικό θα επιστρέψει όλα τα συσσωρευμένα στα στοιχεία του φίλτρου.

Διορισμός
Ο καθαριστής αέρα καθαρίζει φυσικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες:

τα ακάρεα σκόνης.
μαλλί?
σωρός?
οσμές ·
καπνός;
βακτήρια.
σπόρια μυκήτων.
γύρη των φυτών.
Μόνο μικρά μόρια μπορούν να επιστρέψουν στο δωμάτιο, τα οποία διεισδύουν μέσω του φίλτρου. Με μια κλειδαριά νερού, όλα καθυστερούν. Ο αέρας είναι φυσικός, καθαρός και υγρός.

Ο υγραντήρας καταπολεμά τον ξηρό αέρα, αυξάνοντας την υγρασία στο βέλτιστο επίπεδο. Διευκολύνει την αναπνοή, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος, καθαρίζει μερικώς τη σκόνη με ακάρεα και μειώνει τον αριθμό των βακτηριδίων. Ταυτόχρονα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο: ο ζεστός ατμός θερμαίνει το δωμάτιο, το ψυχρό κρυώνει.

Αρχή λειτουργίας
Στον υγραντήρα σχηματίζεται υδρατμός. Στο εσωτερικό υπάρχουν θερμαντικά στοιχεία ή υπερήχων. Η ομίχλη που αποκτάται από το νερό εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο με τη δράση του ανεμιστήρα.

Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένα φίλτρα που καθαρίζουν εν μέρει τον αέρα και τα απολυμαίνουν όταν προσθέτουν αιθέρια έλαια και μαγγάνιο στο νερό.

Ο καθαρισμός αέρα πραγματοποιείται στο καθαριστικό. Ο βρώμικος αέρας από το δωμάτιο ωθείται μέσα και περνά μέσα από τα φίλτρα.

Ο βαθμός καθαρισμού εξαρτάται από το σύνολο των στοιχείων φίλτρου. Τα μικρότερα σωματίδια μπορούν να καθυστερήσουν μόνο με τη ροή του νερού.

Λειτουργικότητα
Ανάλογα με τη σχεδίαση του υγραντήρα, είναι σε θέση:

διατηρούν ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας.
καθαρίστε τον αέρα της σκόνης.
να καθαρίσετε τα ηλεκτρικά φορτία στην ατμόσφαιρα του δωματίου.
Η συσκευή με φίλτρο υγρασίας καθαρίζει τον αέρα.
Ο καθαριστής εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

Ξεπλένεται από ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά του - ισχυρά αλλεργιογόνα.
προστατεύει τα αντικείμενα από τη μόλυνση.
εξαλείφει τους ιούς, τα βακτηρίδια και τις οσμές.
θερμαίνει το δωμάτιο.
αφαιρεί την υπερβολική υγρασία.
Πολυλειτουργικά καθαριστικά μπορούν να στεγνώσουν τον ακατέργαστο αέρα συλλέγοντας συμπύκνωμα. Συσκευές με ιονιστή κορεσμό του αέρα με ιόντα οξυγόνου, δίνοντάς του φρέσκο ​​και φυσικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Κάθε συσκευή με τον δικό της τρόπο βελτιώνει τη ζωή σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Ο καθαριστής και ο υγραντήρας μπορούν να έχουν επιπλέον κόμβους και να εκτελούν και τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.

Υγραντήρας
Ο υγραντήρας κάνει τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμα πιο άνετες, διευκολύνει την αναπνοή και μερικώς ανατρέπει τη σκόνη, ενισχύοντας την ανθρώπινη ανοσία.

Μείον οι ιοί και τα βακτήρια παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Βελτιωμένες συνθήκες αναπαραγωγής και μόλυνσης των ανθρώπων.

Καθαριστικό
Τα φίλτρα χωρίς πρόσθετες λειτουργίες καθαρίζονται απλά, χωρίς να αλλάζει η κατάσταση της ατμόσφαιρας. Μειώνει τον αριθμό αλλεργιογόνων, ακάρεων σκόνης, βακτηρίων και μαλλιού.

Για να γίνει ο καθαριστής αποτελεσματικότερος, χρειάζεται:

δύναμη;
ένα σύνολο φίλτρων διαφορετικών τύπων.
έγκαιρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
Τα απλά καθαριστικά φιλτράρουν μόνο τον αέρα. Πολλαπλών λειτουργικών επιβλαβών ουσιών, τόσο ενυδατώνουν όσο και ιονίζουν.

Από τι να επιλέγετε
Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα. Η ιδανική επιλογή είναι μια πολύπλοκη συσκευή με υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό.

Οι πολυλειτουργικοί υγραντήρες και καθαριστικά διατηρούν αυτόματα τον βέλτιστο κλιματισμό, αφαιρούν επιβλαβείς ουσίες, ενυδατώνουν και ιονίζουν. Η διαφορά είναι μόνο στον τίτλο.

Μερικές φορές πρέπει να επιλέξετε μια απλή και οικονομική επιλογή.

Όταν το κύριο πράγμα στο σπίτι είναι μια άνετη ατμόσφαιρα και έναν ήσυχο ύπνο, αξίζει να επιλέξετε την ενυδάτωση. Θα γίνει ευκολότερο να αναπνεύσει, ο ασθματικός βήχας θα σταματήσει.

Σε ένα διαμέρισμα στα χαμηλότερα πατώματα δίπλα στο δρόμο πρέπει να βάλετε ένα φίλτρο, ειδικά εάν ο καπνιστής της οικογένειας ή αλλεργικός. Ακόμα και να καπνίζει στα κλειστά παράθυρα νέφος και σκόνη, καθιστώντας την αναπνοή πιο δύσκολη. Ο εξαερισμός δεν βελτιώνει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Κάντε ένα διαμέρισμα πιο άνετο χωρίς κλιματολογικές συσκευές. Η διακόσμηση των φυτών εσωτερικού χώρου χρησιμεύει ως φυσική ενυδατική κρέμα και καθαριστής αέρα, αλλά σε μια μεγαλοπρέπεια δεν αρκεί. Οι κάτοικοι των τριών πρώτων ορόφων μπορούν να κάνουν με ένα καθαρότερο, και στα διαμερίσματα πάνω από τον αέρα είναι καθαρότερο και ξηρότερο - θα χρειαστείτε έναν υγραντήρα.
Η αύξηση της υγρασίας βοηθά:

 • ευκολότερο να αναπνεύσει?
 • μειώνει την ποσότητα σκόνης.
 • τα ακάρεα σκόνης πεθαίνουν?
 • τα αλλεργιογόνα εγκαθίστανται με υγρασία.

Μείον τη λειτουργία του υγραντήρα σε υπερβολική χρήση. Σε υγρασία άνω του 70%, εμφανίζεται μύκητας, εξάπλωση βακτηριδίων. Το νερό στη δεξαμενή θα πρέπει να συμπληρώνεται συνεχώς.

Το καθαριστικό οδηγεί τη μάζα αέρα μέσω φίλτρων που καθυστερούν μικρά σωματίδια, βακτήρια και καπνό.

 • Το δωμάτιο καθαρίζεται από σκόνη και ακάρεα.
 • οι ιοί και τα βακτήρια καταστρέφονται εν μέρει.
 • στο φίλτρο παραμένουν καπνός και δυσάρεστες οσμές.
 • Το σπίτι καθαρίζεται από γύρη και μαλλί - ισχυρά αλλεργιογόνα.
 • Καθαρό, φυσικό αέρα επιστρέφει στο δωμάτιο.
 • κραυγές και ενοχλεί τον ύπνο.
 • μειώνει την ποσότητα των σπόρων των μυκήτων που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν την καταστρέφει και απλώνει αυτά τα σωματίδια.
 • Το χειμώνα, ο αέρας παραμένει ξηρός, το άσθμα και η βρογχίτιδα εξακολουθούν να είναι δύσκολο να αναπνεύσουν.
 • Αν τα στοιχεία φίλτρου δεν αντικατασταθούν, το καθαριστικό θα επιστρέψει όλα τα συσσωρευμένα στα στοιχεία του φίλτρου.

Διορισμός

Ο καθαριστής αέρα καθαρίζει φυσικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες:

 • τα ακάρεα σκόνης.
 • μαλλί?
 • σωρός?
 • οσμές ·
 • καπνός;
 • βακτήρια.
 • σπόρια μυκήτων.
 • γύρη των φυτών.

Μόνο μικρά μόρια μπορούν να επιστρέψουν στο δωμάτιο, τα οποία διεισδύουν μέσω του φίλτρου. Με μια κλειδαριά νερού, όλα καθυστερούν. Ο αέρας είναι φυσικός, καθαρός και υγρός.

Ο υγραντήρας καταπολεμά τον ξηρό αέρα, αυξάνοντας την υγρασία στο βέλτιστο επίπεδο. Διευκολύνει την αναπνοή, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος, καθαρίζει μερικώς τη σκόνη με ακάρεα και μειώνει τον αριθμό των βακτηριδίων. Ταυτόχρονα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο: ο ζεστός ατμός θερμαίνει το δωμάτιο, το ψυχρό κρυώνει.

Αρχή λειτουργίας

Στον υγραντήρα σχηματίζεται υδρατμός. Στο εσωτερικό υπάρχουν θερμαντικά στοιχεία ή υπερήχων. Η ομίχλη που αποκτάται από το νερό εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο με τη δράση του ανεμιστήρα.

Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένα φίλτρα που καθαρίζουν εν μέρει τον αέρα και τα απολυμαίνουν όταν προσθέτουν αιθέρια έλαια και μαγγάνιο στο νερό.

Ο καθαρισμός αέρα πραγματοποιείται στο καθαριστικό. Ο βρώμικος αέρας από το δωμάτιο ωθείται μέσα και περνά μέσα από τα φίλτρα.

Ο βαθμός καθαρισμού εξαρτάται από το σύνολο των στοιχείων φίλτρου. Τα μικρότερα σωματίδια μπορούν να καθυστερήσουν μόνο με τη ροή του νερού.

Λειτουργικότητα

Ανάλογα με τη σχεδίαση του υγραντήρα, είναι σε θέση:

 • διατηρούν ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας.
 • καθαρίστε τον αέρα της σκόνης.
 • να καθαρίσετε τα ηλεκτρικά φορτία στην ατμόσφαιρα του δωματίου.
 • τη συσκευή με το φίλτρο για υγρασία.

Ο καθαριστής εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Ξεπλένεται από ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά του - ισχυρά αλλεργιογόνα.
 • προστατεύει τα αντικείμενα από τη μόλυνση.
 • εξαλείφει τους ιούς, τα βακτηρίδια και τις οσμές.
 • θερμαίνει το δωμάτιο.
 • αφαιρεί την υπερβολική υγρασία.

Πολυλειτουργικά καθαριστικά μπορούν να στεγνώσουν τον ακατέργαστο αέρα συλλέγοντας συμπύκνωμα. Συσκευές με ιονιστή κορεσμό του αέρα με ιόντα οξυγόνου, δίνοντάς του φρέσκο ​​και φυσικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κάθε συσκευή με τον δικό της τρόπο βελτιώνει τη ζωή σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Ο καθαριστής και ο υγραντήρας μπορούν να έχουν επιπλέον κόμβους και να εκτελούν και τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.

Υγραντήρας

Ο υγραντήρας κάνει τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμα πιο άνετες, διευκολύνει την αναπνοή και μερικώς ανατρέπει τη σκόνη, ενισχύοντας την ανθρώπινη ανοσία.

Μείον οι ιοί και τα βακτήρια παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Βελτιωμένες συνθήκες αναπαραγωγής και μόλυνσης των ανθρώπων.

Καθαριστικό

Τα φίλτρα χωρίς πρόσθετες λειτουργίες καθαρίζονται απλά, χωρίς να αλλάζει η κατάσταση της ατμόσφαιρας. Μειώνει τον αριθμό αλλεργιογόνων, ακάρεων σκόνης, βακτηρίων και μαλλιού.

Για να γίνει ο καθαριστής αποτελεσματικότερος, χρειάζεται:

 • δύναμη;
 • ένα σύνολο φίλτρων διαφορετικών τύπων.
 • έγκαιρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.

Τα απλά καθαριστικά φιλτράρουν μόνο τον αέρα. Πολλαπλών λειτουργικών επιβλαβών ουσιών, τόσο ενυδατώνουν όσο και ιονίζουν.

Από τι να επιλέγετε

Τι να επιλέξετε, καθαριστικό ή υγραντήρα. Η ιδανική επιλογή είναι μια περίπλοκη συσκευή με υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα.

Οι πολυλειτουργικοί υγραντήρες και καθαριστικά διατηρούν αυτόματα τον βέλτιστο κλιματισμό, αφαιρούν επιβλαβείς ουσίες, ενυδατώνουν και ιονίζουν. Η διαφορά είναι μόνο στον τίτλο.

Μερικές φορές πρέπει να επιλέξετε μια απλή και οικονομική επιλογή.

Όταν το κύριο πράγμα στο σπίτι είναι μια άνετη ατμόσφαιρα και έναν ήσυχο ύπνο, αξίζει να επιλέξετε την ενυδάτωση. Θα γίνει ευκολότερο να αναπνεύσει, ο ασθματικός βήχας θα σταματήσει.

Σε ένα διαμέρισμα στα χαμηλότερα πατώματα δίπλα στο δρόμο πρέπει να βάλετε ένα φίλτρο, ειδικά εάν ο καπνιστής της οικογένειας ή αλλεργικός. Ακόμα και να καπνίζει στα κλειστά παράθυρα νέφος και σκόνη, καθιστώντας την αναπνοή πιο δύσκολη. Ο εξαερισμός δεν βελτιώνει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Κάντε ένα διαμέρισμα πιο άνετο χωρίς κλιματολογικές συσκευές. Η διακόσμηση των φυτών εσωτερικού χώρου χρησιμεύει ως φυσική ενυδατική κρέμα και καθαριστής αέρα, αλλά σε μια μεγαλοπρέπεια δεν αρκεί. Οι κάτοικοι των τριών πρώτων ορόφων μπορούν να κάνουν με ένα καθαρότερο, και στα διαμερίσματα πάνω από τον αέρα είναι καθαρότερο και ξηρότερο - θα χρειαστείτε έναν υγραντήρα.

12 καλύτερα φίλτρα αέρα και "ροδέλες αέρα"

Ένας καλός καθαριστής αέρα είναι μια χρήσιμη αγορά για ένα σπίτι στο οποίο ζουν οι αλλεργιοί, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή, η οποία θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, θα είναι αποτελεσματική και άνετη στη χρήση.

Κριτήρια για την επιλογή ενός καλού καθαριστή αέρα

Μέγιστη ανταλλαγή αέρα

Είναι γνωστό ότι με την αποτελεσματική λειτουργία η συσκευή πρέπει να διέρχεται μέσω του αέρα στο δωμάτιο 2-3 φορές την ώρα. Επομένως, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (σε κυβικά μέτρα) και πολλαπλασιάστε τον αριθμό αυτό κατά τρεις και, στη συνέχεια, ελέγξτε το αποτέλεσμα με τις παραμέτρους των διαφορετικών συσκευών καθαρισμού του αέρα.

Χρησιμοποιημένα φίλτρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων: ηλεκτροστατικά, οζονιστικά, φωτοκαταλυτικά, νερό, άνθρακας, φίλτρα HEPA. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά. Για ποιοτικά μοντέλα, υπάρχουν πολλά φίλτρα ταυτόχρονα, δηλ. καθαρισμός πολλών σταδίων.

Εύκολη συντήρηση

Πρέπει να ληφθούν υπόψη 2 σημεία:

 • Η ώρα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη φροντίδα της συσκευής. Εάν το ηλεκτροστατικό φίλτρο απαιτεί πλύση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και το φωτοκαταλυτικό φίλτρο - κάθε έξι μήνες, τότε οι πλύσεις αέρα χρειάζονται καθημερινή προσοχή (αλλαγή και ρίψη νερού).
 • παρουσία στο σχεδιασμό μπλοκ αντικατάστασης, το κόστος και τη συχνότητα αντικατάστασής τους.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για δείκτες, οθόνες, φωτιστικά, χρονοδιακόπτες, αρωματισμό, λάμπες UV, κλπ. Η πιο σημαντική από τις λειτουργίες "μπόνους", για την οποία αξίζει να πληρώσετε, είναι η δυνατότητα ελεγχόμενου υγροποίησης του αέρα.

Υγραντήρες καθαρισμού αέρα

Πλυντήρια αέρα

Οι νεροχύτες ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα σκόνης και άλλων ρύπων. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν αναλώσιμα. Η υγρασία και ο καθαρισμός του αέρα διεξάγονται χωρίς τη χρήση αντικαταστάσιμων φίλτρων.
Για τον καθαρισμό, ο αέρας λειτουργεί είτε μέσω ενός συστήματος υγρανθέντων δίσκων, είτε μέσω μιας κουρτίνας με ανεμιστήρα.
Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των πλύσεων αέρα - το νερό εξατμίζεται φυσικά, και η υγρασία στο δωμάτιο δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από ένα άνετο 60%. Οι ανεπάρκειες αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν θόρυβο και αξιοπρεπείς διαστάσεις.

Κλιματικά συμπλέγματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζουν σε ένα μόνο περίβλημα τρεις ξεχωριστές συσκευές: ένα πλήρες καθαριστικό αέρα, έναν υγραντήρα με παραδοσιακή "ψυχρή" εξάτμιση και έναν ιονιστή.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων:

 • Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και της σχετικής υγρασίας, που επιτρέπει την αυτόματη χρήση της συσκευής.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα με ή χωρίς υγρασία (σε αντίθεση με τις κλασικές πλύσεις αέρα).

Μειονέκτημα:

 • Η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση των "ξηρών" και (ή) φίλτρων ενυδάτωσης.

Σας προσφέρουμε μια βαθμολογία από τα καλύτερα φίλτρα αέρα και πλυντήρια αέρα, δημοφιλή στη ρωσική αγορά και άξιζε το 2017-2018, θετική ανατροφοδότηση από τους εμπειρογνώμονες και τους απλούς αγοραστές.

Οι καλύτεροι φτηνοί καθαριστές αέρα

Ο φθηνός συμπαγής και ευχάριστος καθαριστής αέρα Foxcleaner Ion έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μικρά δωμάτια 15-20μ². Με βάρος μόλις 1,5 kg η συσκευή είναι αρκετά κινητή και μεταφέρεται εύκολα στο δεξιό μέρος του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Παρά τις μικρές διαστάσεις, η συσκευή διαθέτει ένα σοβαρό σύστημα καθαρισμού αέρα 5 σταδίων:

 • Προκαταρκτικό φίλτρο - συγκρατεί μεγάλα σωματίδια μεγαλύτερα από 2,5 mm (σκόνη, μαλλιά, μαλλί, ίνες υφασμάτων κ.λπ.).
 • Αποσμητικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα - απορροφά τον καπνό και τις οσμές.
 • Φίλτρο HEPA - συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, των ιών, των βακτηρίων.
 • Φωτοκαταλυτικό φίλτρο - προστατεύει από πολύπλοκες χημικές μολυσματικές ουσίες (φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αέρια).
 • UV-λαμπτήρας - έχει αντιβακτηριακή δράση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η λειτουργία ιονισμού, η οποία, όπως και η βακτηριοκτόνος λυχνία, μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 • Συμπαγεια;
 • Φτηνά εναλλάξιμα φίλτρα.
 • Σχετικά χαμηλή τιμή.
 • Χαμηλή ισχύς.

Το πιο φθηνό σε αυτή την κατάταξη είναι η καλύτερη συσκευή καθαρισμού αέρα. Ταυτόχρονα, αφαιρεί γρήγορα και σχεδόν σιωπηρά σκόνη, σωματίδια μαλλιού και ινών, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα από τον αέρα ηλεκτροστατικά. Σχεδιασμένο για μικρά δωμάτια έως 25 τ.μ. Καταναλώνει μόνο 8 watts. Ο ανεμιστήρας, όμως, παράγει περισσότερο θόρυβο από τον απαραίτητο, αλλά αυτό το μοντέλο δεν χρειάζεται να αλλάξει φίλτρα: το ενσωματωμένο λειτουργεί όλη τη διάρκεια ζωής και χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Η συσκευή είναι πολύ συμπαγής και χαριτωμένη.

 • Χαμηλή τιμή
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Συμπαγές μέγεθος
 • Κομψή σχεδίαση
 • Υπάρχει μια λειτουργία κυκλικής λειτουργίας
 • Οι πλάκες συλλογής σκόνης απομακρύνονται εύκολα
 • Θορυβώδης
 • Χαμηλή ισχύς

Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα υψηλής απόδοσης με φιλτράρισμα πολλαπλών σταδίων

 • Αξιοπρεπής ισχύς
 • Τεχνολογία Flash Streamer
 • Η αξιοπρεπής περιοχή εξυπηρέτησης
 • Πολύ ήσυχο
 • Απλή λειτουργία
 • Υψηλή τιμή
 • Μια απτή οσμή

Ο δημοφιλής καθαριστής αέρα Intense Pure Air PU4025 Automatic από την Tefal έχει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για την παροχή ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι ή το γραφείο. Είναι σχεδιασμένο για συντήρηση επιφάνειας έως 35μ².

Το σύστημα καθαρισμού πραγματοποιείται με βάση 4 ενσωματωμένα φίλτρα:

 • Πρωτοβάθμια. Παγιδεύει μεγάλη σκόνη, τρίχες κ.λπ.
 • Ενεργός άνθρακας. Είναι σε θέση να απορροφά οσμές, καπνό και πτητικές οργανικές ενώσεις.
 • HEPA. Εκτελεί καθαρισμό με καθαρό αέρα.
 • NanoCaptur. Καταστρέφει τους πιο επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους - φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον, ο καθαριστής αέρα είναι εξοπλισμένος με τη λειτουργία ιονισμού, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, ενισχύοντας την ανοσία και μειώνοντας την κόπωση. Με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων, η συσκευή παρακολουθεί τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιλέγει ανεξάρτητα μία από τις τέσσερις πιθανές ταχύτητες διήθησης.

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου (22 dB στην ελάχιστη ταχύτητα, 45 dB στο μέγιστο).
 • Υψηλός βαθμός διήθησης.
 • Το χρονόμετρο.
 • Δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα φίλτρα αντικατάστασης.

Αυτός ο καθαριστής αέρα στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή σε ισχύ 30 W είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα (CARD) έως 237 m³ / h. Εργονομικό λευκό σώμα από πλαστικό ABS υψηλής ποιότητας.

Το σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης περιλαμβάνει:

 • Έξυπνος αισθητήρας, υπεύθυνος για την ποιότητα του αέρα.
 • Λειτουργία γνωστοποίησης της ανάγκης αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου.
 • Ενδεικτική λυχνία κλιματισμού 3 σταδίων.
 • Επιλογή 3 ταχυτήτων ανεμιστήρα.
 • Χρονοδιακόπτης για 1, 4 και 8 ώρες με αυτόματο κλείσιμο.

Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σε 3 στάδια. Κατ 'αρχάς, ένα πρωτεύον φίλτρο εισέρχεται στην περίπτωση, συλλαμβάνοντας μεγάλα σωματίδια ρύπων, μαλλιών, μαλλιού. Επιπλέον, το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τα επιβλαβή αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Ο προκύπτων λεπτός καθαρισμός από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, μικροβίων και αλλεργιογόνων είναι το "προνόμιο" ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού φίλτρου HEPA.

 • Αξιοπρεπείς επιδόσεις.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.
 • Ακριβά "αναλώσιμα"?
 • Δεν υπάρχει φωτοκαταλυτικό φίλτρο, ιονισμός.

Το Atmos Vent-1550 είναι μια συμπαγής και εύχρηστη συσκευή που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού αέρα σε πολλά στάδια μεγάλης εμβέλειας. Με μια κατανάλωση ισχύος 50 W, αυτό το φίλτρο αέρα μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 45 m².

Ο σχεδιασμός παρέχει έναν αποδοτικό και χαμηλού θορύβου ανεμιστήρα μετατροπέα 3 ταχυτήτων, ικανό για μέγιστη ανταλλαγή αέρα μέχρι 110 m³ / h. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σταδιακά σε 6 στάδια: πρωτογενή, HEPA, άνθρακα, φωτοκαταλυτικά φίλτρα, λάμπα UV, ιονισμός.

Το μοντέλο διαθέτει μοντέρνο εργονομικό σχεδιασμό, που ελέγχεται από πλήκτρα αφής. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρακολουθεί την κατάσταση των φίλτρων και τους ειδοποιεί για μόλυνση. Τα συστήματα ιοντισμού και φωτοκατάλυσης (που λειτουργούν μαζί με βακτηριοκτόνο λαμπτήρα) μπορούν να μεταβληθούν. Η λειτουργία του προγραμματιζόμενου χρονοδιακόπτη είναι επίσης χρήσιμη.

 • Ελκυστικός σχεδιασμός.
 • Μικρό μέγεθος.
 • Δεν είναι κακή απόδοση.
 • Τα φίλτρα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος
 • Μεγάλη περιοχή υπηρεσιών
 • Συμπεριλαμβάνονται επτά φίλτρα
 • Οθόνη αφής
 • Ενδιαφέρουσα σχεδίαση
 • Καθαρός καθαρισμός οσμών
 • Θορυβώδης (53 dB)

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα (χωρίς αναλώσιμα)

 • Απλή κατασκευή
 • Αξιόπιστη και ασφαλής
 • Αυτόματη απενεργοποίηση χωρίς νερό
 • Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα υγρασίας
 • Δεν υπάρχουν εναλλάξιμα εξαρτήματα
 • Στη μέγιστη ισχύ, θορυβώδη

Το συμπαγές και μοντέρνο πλύσιμο αέρα από την κορεατική μάρκα Winia είναι μια πρακτική και ευέλικτη συσκευή για αποτελεσματική υγρασία και καθαρισμό του αέρα. Για την αξιοπιστία και την απόδοση, το μοντέλο δεν είναι κατώτερο από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, αλλά κοστίζει σχεδόν διπλάσια. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση χώρων έως 40μ² και έχει απλό και βολικό έλεγχο αφής. Μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 7 λίτρων, η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι μεγαλύτερη από 15 watts. Η λειτουργία αυτόματης συντήρησης υγρασίας είναι διαθέσιμη και 5 λειτουργικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής λειτουργίας.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην τεχνολογία της φυσικής έκπλυσης του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η λειτουργία προ-ιονισμού είναι διαθέσιμη. Οι δίσκοι εργασίας έχουν μια μοναδική δομή 3D και έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη. Ο καθαρισμός του αέρα δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου αναλώσιμα. Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να αντικατασταθεί είναι το φίλτρο ιονισμού Bio-Silver Stone. Ωστόσο, αρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Winia AWI-40, είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς αυτό ή απλά να τοποθετήσετε οποιοδήποτε ασημένιο αντικείμενο σε δοχείο με νερό.

 • Προσιτή τιμή?
 • Ποιοτική συναρμολόγηση και υλικά.
 • Αποτελεσματική εργασία.
 • Θορυβώδης, όπως όλες οι πλύσεις αέρα.
 • Ανακριβής υγρασία.

Το πιο απλό στη χρήση είναι το πλύσιμο με αέρα, το οποίο δεν απαιτεί αναλώσιμα και καταναλώνει πολύ μικρή ισχύ (20 W). Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε και να παρακολουθείτε το τρέχον και απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Υπάρχει μια αντιβακτηριακή προστασία - ράβδος ιονίζοντος αργύρου, καθώς και μια λειτουργία αρωματισμού του υγρού. Υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας. Η δεξαμενή για νερό με αξιοπρεπή μεγέθη - 7 λίτρα. Τομέας εφαρμογής - έως 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος, δεν θα σας ενοχλήσει τη νύχτα.

 • δύο στάδια ισχύος
 • αυτόματη συντήρηση της στοχευόμενης υγρασίας
 • ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο
 • δείκτη καθαρισμού συσκευής
 • τη δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα.
 • Αρκετά μεγάλο
 • Ο καθαρισμός είναι πολύ χρονοβόρος

Τα καλύτερα κλιματικά συγκροτήματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Ο πολυλειτουργικός "έξυπνος" καθαριστής αέρα της Panasonic αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία. Έχει σχεδιαστεί για τη συντήρηση κατοικιών έως 30 τ.μ. και είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την κατάσταση του ατμοσφαιρικού αέρα και ανταποκρίνονται έγκαιρα στην εμφάνιση ρύπανσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του κλιματικού συστήματος:

 • Τεχνολογία NANOE ™ βασισμένη σε νανοϋλικά μακράς δράσης που λαμβάνονται από μόρια νερού (και όχι από οξυγόνο). Υπεύθυνος ιονισμού, προωθεί την επιταχυνόμενη υγρασία του αέρα, εξουδετερώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, τα αλλεργιογόνα που περιέχονται στα έπιπλα, τα χαλιά, τα ρούχα.
 • Σύνθετο σύστημα καθαρισμού αέρα. φίλτρο ΟΠΕ συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια, το Super Alleru Buster καταστέλλει την δραστικότητα των 17 ειδών αλλεργιογόνων, φίλτρο πράσινο τσάι κατεχίνη εξουδετερώνει μέχρι 99% των ιών, μυκήτων και μούχλας, φίλτρο απόσμησης καταπολεμά τις οσμές?
 • ECONAVY. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%.
 • Λειτουργία Turbo;
 • Δυνατότητα χρήσης αυτόματων και χειροκίνητων ρυθμίσεων.
 • Τρισδιάστατη κυκλοφορία ροών αέρα.
 • Ένδειξη της ποιότητας του αέρα και της υγρασίας.
 • Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
 • Διάρκεια ζωής σύνθετου φίλτρου - 5, ενυδατική - 10 χρόνια.
 • Καθαρισμός με βαθύ αέρα και αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Μικρός όγκος του δοχείου για νερό.

Αποτελεσματικό κλιματικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό στον οικισμό μέχρι 21 τ.μ. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σε κομψό μοντέρνο σχεδιασμό με κυρίαρχο λευκό χρώμα. Το σχετικά μικρό μέγεθος και το ελαφρύ βάρος καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση της συσκευής στον τόπο όπου το αποτέλεσμα από τη χρήση είναι το πιο απαραίτητο και σημαντικό.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι λειτουργίας:

 • Καθαρισμός αέρα. Μεταχειρισμένα σύστημα τριών σταδίων, που αποτελείται από ένα προκαταρκτικό, φίλτρα απόσμησης και υψηλή ΗΕΡΑ απόδοσης, επιβραδύνοντας έως 99,97% μικρότερα σωματίδια. Εφαρμογή της μοναδικής τεχνολογίας ιονισμού Το Plasmacluster επιτρέπει την απενεργοποίηση των αερομεταφερόμενων βακτηριδίων, των ιών, των σπόρια των καλουπιών και άλλων αλλεργιογόνων.
 • Καθαρισμός και ενυδάτωση. Η εξάτμιση της υγρασίας πραγματοποιείται με φυσικό (ψυχρό) τρόπο χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής διαβροχής και εμφάνισης επιδρομής στα έπιπλα.
 • Ιονική βροχή. Η ταυτόχρονη υγρασία και ο ιονισμός ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από ακαθαρσίες και συμβάλλουν επίσης στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και του στατικού ηλεκτρισμού.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνο ηλεκτρονικό έλεγχο με υποστήριξη για αισθητήρες σκόνης, θερμοκρασίας και υγρασίας. Το κιτ περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο.

 • Όμορφη σχεδίαση.
 • Αποτελεσματική και όχι θορυβώδης εργασία.
 • Μια επαρκής τιμή.
 • Το νερό εξατμίζεται γρήγορα από τη δεξαμενή.
 • Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις.

Ελκυστική εξωτερικά και, το σημαντικότερο, μια αποτελεσματική σειρά ECOLife για τον καθαριστή και τον υγραντήρα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από το Panasonic NANOE ™. Μικροσωματίδια των μορίων του νερού μεγάλου κύκλου ζωής δισεκατομμύρια φορές λιγότερο σωματίδια ατμού, και επίσης να περιέχουν ένα 1000 φορές περισσότερη υγρασία από αρνητικά φορτισμένο ιόν. Αυτό επιτρέπει η νανο-ιόν για να διεισδύουν βαθιά μέσα σχεδόν οποιοδήποτε ιστό και αποτελεσματικά να καταστρέψουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές και υγρασία κορεσμού αέρα διεργασίας λαμβάνει χώρα ταχύτερα.

Το περίπλοκο σύστημα καθαρισμού και υγρασίας αποτελείται από 5 βήματα. Προκαταρκτικά φίλτρα HEPA και αποσμητικά συγκρατούν σκόνη, αλλεργιογόνα, μαλλί, γύρη φυτών, εξαλείφουν τις οσμές. Η μονάδα υγροποίησης που κατασκευάζεται από υλικό Fibra CHM επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας με ταχύτητα έως και 500 ml / h. Στο τελικό στάδιο, ο αέρας εμπλουτίζεται με νανοϋλικά.

Υποστηριζόμενα: ένδειξη τρόπων λειτουργίας, θερμοκρασίας και υγρασίας, λειτουργία χρονοδιακόπτη. Υπάρχει αυτόματη, νυχτερινή, ήσυχη (ήσυχη) και λειτουργία turbo. Η ποιότητα του αέρα ελέγχεται από έναν ειδικό αισθητήρα.

 • Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 40 m².
 • 4 ταχύτητες ανεμιστήρα.
 • Εγγύηση - 24 μήνες.
 • Μεγάλες διαστάσεις.
 • Μια μικρή δεξαμενή νερού.

Ποιος καθαριστής αέρα είναι καλύτερο να αγοράσει;

Κατασκευαστής

Η θέση των διαθέσιμων καθαριστών αέρα καταλαμβάνεται από ρωσικά και κινεζικά δείγματα. Δεν διαφέρουν η μακροζωία και η υψηλή απόδοση, και η εμφάνισή τους δεν είναι ιδανική. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καταναλωτές είναι οι ιαπωνικές, κορεατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Daikin, η Panasonic, η Sharp, η Winia, η Philips, η Venta, η Boneco. Τυπικοί εκπρόσωποι του ελίτ τμήματος είναι οι καθαριστές αέρα των εμπορικών σημάτων IQAir και Euromate. Αλλά τα προϊόντα τους είναι σπάνια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στο φόντο της πολύ υψηλής τιμής τους.

Τύπος φίλτρου

Μοντέλα με ηλεκτροστατική φίλτρο είναι οικονομικό, εύκολο στη συντήρηση και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβό. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές είναι μάλλον ιονιστές με τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα. Επιπλέον, για πολλούς χρήστες, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα να παράγεται όζον, η περίσσεια του οποίου δεν είναι καλό για την υγεία. Αλλά οι καπνιστές θα κάνουν, επειδή γνωρίζουν πώς να χειριστούν τις μυρωδιές και τον καπνό του καπνού, ο οποίος κατά τη διαδικασία της οξείδωσης, με τη σειρά του, ομαλοποιεί την περιεκτικότητα του Ο3 στον αέρα. Στη βαθμολογία μας υπάρχει μόνο ένα φίλτρο αέρα με ένα τέτοιο φίλτρο, αλλά υπάρχουν πολλά εγχώρια και κινεζικά ανάλογα στην αγορά.

Καθαριστές αέρα με σύστημα καθαρισμού πολλαπλών σταδίων είναι κατάλληλα για όλους, αλλά πριν αγοράσετε αξίζει να φροντίσετε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των φίλτρων αντικατάστασης, τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και τη δυνατότητα καθαρισμού. Μετά από όλα, ορισμένοι κατασκευαστές, στα μοντέλα τους, ρυθμίζουν την κλειδαριά ενεργοποίησης όταν μολύνουν τα στοιχεία του φίλτρου.