10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

Κατανάλωση ισχύος

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Λειτουργία λειτουργίας

Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

Διαστάσεις

Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

Επίπεδο θορύβου

Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

Φωτισμός

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

Επιλέξτε μια κουκούλα για την κουζίνα 60 cm - κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής

Οι καλύτερες κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm το 2016 - ποια είναι τα πιο δημοφιλή και φθηνά μοντέλα κουκούλας των 60 cm; Ειδικά για εσάς, πραγματοποιήσαμε μια ανάλυση από τις κορυφαίες βαθμολογίες της αγοράς και τις πωλήσεις στο διαδίκτυο είναι από τα πιο δημοφιλή ρωσική πόρων και τον κατάλογο των οικιακών συσκευών, και προσπάθησε να κάνει αίσθηση του τι είναι η κουκούλα και πώς να επιλέξετε και τι είδους κουκούλα σειράς στην κουζίνα 60 εκατοστά καλύτερα.

Κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm - ανάλυση αγοράς το 2016

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της πραγματικής ζήτησης και των καταναλωτικών προτιμήσεων των χρηστών του Διαδικτύου μπορεί να είναι ασφαλές να πούμε ότι από την ποικιλία των εμπορικών σημάτων στην αγορά, ο Ρώσος καταναλωτής για την κουζίνα του προτιμά την κατάρτιση τέτοιων γνωστές μάρκες, όπως η (μερίδιο των πωλήσεων στην αγορά,% / εμπορικό σήμα κατασκευαστής):

 • 34% - Elikor (Ομάδα "Elikor", Kaluga) ·
 • 9% - Κρόνα (KRONAsteel, LLC "CaventDom", συνέλευση Τουρκίας / Κίνας) ·
 • 7% - Cata (Ισπανία, Torreyo, επίσημη ιστοσελίδα στη Ρωσία) ·
 • 6% - Hansa (AMICA WRONKI S.A., μονάδες συναρμολόγησης στην Πολωνία).

Πίσω από αυτούς, σε ίσο ποσοστό 5%, ακολουθείτε:

 • Gorenje (Σλοβενία, Velenje) ·
 • JETAIR (Elica Italy).

Περίπου ίσες θέσεις, με μερίδιο 3-4%, είναι:

 • Lex (Ρωσία).
 • Bosch (Robert Bosch GmbH, συνέλευση της Γερμανίας και της Σλοβενίας) ·
 • Akpo (Πολωνία, Isobelin).
 • Maunfeld (Ηνωμένο Βασίλειο, Middlesbrough).
 • Gefest (JV OJSC Brestgazoapparat, Brest, Λευκορωσία).
 • 17% - άλλοι παραγωγοί.

Ταυτόχρονα, κατά τα τελευταία 5 χρόνια, υπήρξε μια σταθερή τάση - ένα καλό μισό της εγχώριας αγοράς (47-53%) καλύπτεται πλήρως από τα προϊόντα των εγχώριων εμπορικών σημάτων, και αυτό ισχύει τόσο για τα κλασικά πρότυπα, και προηγμένες, αιχμής (συμπεριλαμβανομένου ενός ενσωματωμένη εγκατάσταση).

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Οι ηγέτες των κορυφαίων αξιολογήσεων μεταξύ κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm, από το τέλος Απριλίου του τρέχοντος έτους (χωρητικότητα, W / χωρητικότητα, m 3 / ώρα / επίπεδο θορύβου, dB / εύρος τιμών, ρούβλια):

 • Elikor:
 1. Epsilon 60 (225/430/54 / 4179-10970) - τοίχο, θόλος 60 cm, τοίχου?
 2. Αμέθυστος 60 (6510-12440) με παρόμοιες παραμέτρους, με γυαλί.
 3. Elikor Integra 60 (220/400/55/3360-7940) - με συρόμενο πάνελ, ενσωματωμένη κρεμαστή συρταριέρα στην κουζίνα, το κορυφαίο μοντέλο ανάμεσα στις φτηνές κουκούλες κουζίνας 60 cm.
 4. Agat 60 (280/1000/59 / 11590-14990) - Τ-σχήματος, τριών ταχυτήτων.
 5. Pergola 60 (225/650/56 / 8000-10290) - τοίχος, χώρα; και το θόλο Silver Storm 60 (4180-6150).
 • Κρόνα:
 1. Kamilla 1M 600 (125/390/56 / 6510-8645) - ενσωματωμένο στο καπό 60 cm, με συρόμενο πάνελ.
 2. Gala 600 3P (* / 800/55 / ​​5829-7982) - ο θόλος, η βαλβίδα επιστροφής στην πλήρη σειρά.
 • Lex Mini 600 (180/420/54 / 7790-9190) - αρθρωτό (υπό γωνία).
 • Hansa OSC611 (135/335/45 / 2220-4270) - προϋπολογισμός, γείσο, εγκατάσταση σε αναρτημένο θάλαμο, δύο τρόποι λειτουργίας και ρύθμιση σε τρία στάδια.

Αγοράστε απόσπασμα από το άρθρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο RBT.ru

Προτιμήσεις καταναλωτών

Μεταξύ άλλων κριτηρίων που καθοδηγούν τους καταναλωτές όταν επιλέγουν μια κουκούλα για κουζίνα 60 εκατοστών, οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

 • τύπος προσάρτησης: τοίχος (63%), και ενσωματωμένο στο ντουλάπι (36%), νησί και άλλα λιγότερο από 1%?
 • χώρος κουζίνας (m 2): έως 10 (14%), ≤ 15 (33%), ≤ 20 (34%), ≤ 25 (9%) και άνω (8%) ·
 • παραγωγικότητα (m 3 / ώρα): έως 300 (6%), ≤ 500 (40%), ≤ 700 (34%), μέχρι 900 (10%) και υψηλότερες (6%);
 • σχεδιασμός και κατασκευή:

- τα αιώνια κλασικά - επίπεδη κρέμονται (αρθρωτά) και θολωτά (20% έκαστο).

- στυλ χώρας (10%) ·

- πλήρως κατασκευασμένη κουκούλα, με γυαλί, και σχήμα Τ (εξίσου, κάθε 5% έκαστο).

 • που αξιώνεται σε πλάτος: 50 cm (29%), 60 cm (61%) και 90 cm (7%).
 • τρόπος ελέγχου: μηχανική - κουμπιά (54%) και ολισθητήρας (29%), αφής (16%).
 • φωτισμός: λαμπτήρες αλογόνου και LED (59%), φωταύγειας (35%).

Εξόρυξη στην κουζίνα 60 cm: Ποια είναι η επιλογή του καταναλωτή με βάση

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή κουκούλας στην κουζίνα είναι 60 εκατοστά - αυτή είναι αυτή Παραγωγικότητα (m 3 / h). Είναι αυτός που καθορίζει αν αυτή η κουκούλα μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της ή όχι. Στο παραστατικό προϊόντος, ο κατασκευαστής δηλώνει την περιοχή του χώρου για τον οποίο έχει σχεδιαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο του. Γνωρίζοντας την περιοχή και το ύψος του δωματίου, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την ένταση της κουζίνας σας. Και δεδομένου: αριθμός των αεροπορικών - 10-12 κύκλους ανά ώρα, και το απαιτούμενο απόθεμα ενέργειας της τάξης του 25-30% θα πρέπει απλά πολλαπλασιάστε την τιμή του όγκου έως 10 και 1.3 - αυτή είναι η βέλτιστη τιμή της επιθυμητής απόδοσης. Οι αδύναμοι απαγωγείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της ανταλλαγής και της εκτροπής του αέρα. Και πιο ισχυρό - αδικαιολόγητα ακριβό από την άποψη της οικονομίας και της σκοπιμότητας.

Κατανάλωση ενέργειας και ενεργειακή απόδοση - στην πραγματικότητα, αυτές είναι οι δύο κύριες παράμετροι που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Δεν είναι μυστικό ότι για την εκτροπή του ίδιου όγκου αέρα, διαφορετικές συσκευές ξοδεύουν μια διαφορετική ποσότητα ενέργειας. Για παράδειγμα, και τα δύο μοντέλα τοίχου θόλου της ίδιας παραγωγής Elikor Epsilon 60 και Ασημένια καταιγίδα 60 εξίσου καταναλώνουν 225 βατ, ενώ το πρώτο 430 ξεπερνά κύβους ανά ώρα, και το άλλο - 650. Αυτή η παραλλαγή προκαλείται από τις διαφορές των παραμέτρων λειτουργίας που χρησιμοποιείται εποικοδομητικές λύσεις, μεθόδους της σύλληψης και δημιουργίας μιας ροής. Ως εκ τούτου, ο συντελεστής της χρησιμότητάς τους είναι σημαντικά διαφορετικός, αν και η τιμή είναι περίπου η ίδια.

Επίπεδο θορύβου - όσο χαμηλότερη είναι η αξία του, τόσο πιο άνετα αισθάνεστε. Ο συνεχής θόρυβος, ακόμη και ασήμαντος, εμποδίζει, αποσπά την προσοχή και ερεθίζει. Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθούν εντελώς σιωπηλοί ή απολύτως σιωπηλοί κουκούλες, για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς. Οι ειδικοί δεν συμβουλεύουν την επιλογή κουκούλας, του οποίου ο θόρυβος υπερβαίνει το όριο των 70 dB, ακόμα κι αν έχει επιλεγεί ένας εσωτερικός απορροφητήρας.

Λειτουργίες λειτουργίας - Υπάρχουν δύο επιλογές, αυτή είναι η εκκένωση του αέρα προς τα έξω ή η ανακύκλωσή του σε εσωτερικούς χώρους. Στην πρώτη παραλλαγή, ένας αγωγός αέρα συνδέεται με την κουκούλα, η οποία αγοράζεται και τοποθετείται ξεχωριστά. Και στη δεύτερη - η κουκούλα στην κουζίνα χωρίς τον αγωγό αέρα σας επιτρέπει να καθαρίσετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς να το αφαιρέσετε έξω. Σε αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη για έναν αγωγό εξαφανίζεται και στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται, κάτι που είναι ιδιαίτερα οικονομικό στην κρύα περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Η αφαίρεση μεγάλων όγκων ζεστού αέρα απαιτεί επιπλέον κόστος για τη θέρμανση του κρύου, που προέρχεται από το δρόμο. Κάθε λειτουργία έχει το δικό της σύστημα φιλτραρίσματος.

Γι 'αυτό φίλτρα - αυτό είναι ίσως ένα από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού, επηρεάζοντας την απόδοση ολόκληρης της μονάδας και την άνεση στην περιοχή εργασίας. Σήμερα, χρησιμοποιούνται δύο τύποι: ένα κύριο χοντρό (mesh από χάλυβα ή αλουμίνιο) απορροφά λίπη και αντικαταστάσιμες άνθρακα Hepa (με δραστική απορροφητικές ιδιότητες) που πρέπει να ανακτηθεί, αφαιρεί τις οσμές και τα λεπτά σωματίδια. Τα μάτια πρέπει περιοδικά να καθαρίζονται από μόλυνση, και ο άνθρακας - αντικαθίσταται μόνο με νέα μετά την ανάπτυξη του πόρου.

Όταν συνδέετε τον αγωγό εξαγωγής στο σύστημα εξαερισμού ή όταν βγαίνετε έξω, την εγκατάσταση βαλβίδα αντεπιστροφής, εμποδίζοντας τον εξωτερικό αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο όταν είναι απενεργοποιημένος. Δεν διαθέτουν όλα τα μοντέλα τους αυτή τη συσκευή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αγοραστές συχνά ξεχνούν και παραβλέπουν εντελώς την ερώτηση Ασφάλεια συνεργασίας με ήδη διαθέσιμους θερμοσίφωνες με ανοικτό θάλαμο καύσης: ροή (στήλες) και χωρητικό (λέβητες). Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι η κοινή λειτουργία του καλύμματος με αυτόν τον εξοπλισμό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό ανάστροφης ώσης και στην είσοδο του μονοξειδίου του άνθρακα (CO) από την καμινάδα πίσω στο δωμάτιο. Αυτές οι απαιτήσεις πρέπει να επισημαίνονται από τον κατασκευαστή στο διαβατήριο προϊόντων, αλλά συχνά, δυστυχώς, συχνά αγνοούνται και παρουσιάζονται σε σιωπηρή ή συγκαλυμμένη μορφή.

Σχεδίαση, μορφή και σχεδιασμός οι κουκούλες αντιπροσωπεύονται σε μια μεγάλη ποικιλία: κλασικοί θόλοι, σε σχήμα Τ, με γυαλί, αρθρωτοί, πλήρως εξοπλισμένοι, με γείσο και country (country style). Το χρωματικό σχέδιο είναι αρκετά εκτεταμένο και ποικίλο και σας επιτρέπει να εφαρμόσετε με επιτυχία στο εσωτερικό. Τα πιο δημοφιλή χρώματα:

 • δεν γήρανση κλασικά - λευκό, μπεζ, ελεφαντόδοντο, κόκκινο, καφέ και μαύρο?
 • μοντέρνο στυλ techno - γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, ασήμι, χρώμιο, ματ γραφίτη, χάλκινο, χαλκό και χρυσό.

Είδη κουκούλες τοποθέτησης και τοποθέτησης

Ανά τύπο στερέωσης και τοποθέτηση, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται ως εξής:

 • Πλήρως χτισμένο - τοποθετημένο σε κρεμαστό ντουλάπι ή θόλο διακοσμητικού τρούλου τζάκι, σε σπάνιες περιπτώσεις στην επιφάνεια εργασίας σε κοντινή απόσταση από την εστία. Εξοπλισμένο με αναδιπλούμενη ή σταθερή πλάκα πυθμένα, η οποία αυξάνει σημαντικά την περιοχή της εγκάρσιας τομής της εισαγωγής αέρα και διευκολύνει τον έλεγχο.
 • Τοίχος - με διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης στον τοίχο.
 • Επίπεδη κρέμονται - τοποθετήστε κάτω από ένα ντουλάπι τοίχου ή ένα ράφι πάνω από τη σόμπα.
 • Γωνία - αρχικά σχεδιασμένο για λειτουργία στη γωνιακή ζώνη.
 • Island - είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο στην περιοχή του λεγόμενου "νησιού" (όταν ένας αυτόνομος σόμπα και ένα γραφείο βρίσκονται στο κέντρο της κουζίνας και έχουν ελεύθερη πρόσβαση από τις δύο πλευρές).

Διαστάσεις και τύπος ελέγχου εξάτμισης

Πλάτος και βάθος ζώνες κάλυψης (cm) - σωστή επιλογή κουκούλας, όταν οι γεωμετρικές διαστάσεις συμπίπτουν πλήρως ή ελαφρώς επικαλύπτουν τις διαστάσεις της πλάκας. Και η πραγματική απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της επιφάνειας μαγειρέματος για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, για το αέριο - 80 cm.

Διακυβέρνηση - μηχανικό (κουμπί ή ρυθμιστικό) ή ηλεκτρονικό (touch). Η πρώτη επιλογή είναι η απλούστερη, φθηνότερη και πιο κοινή. Ωστόσο, οι "μηχανικοί", με την πάροδο του χρόνου, είναι επιρρεπείς σε μόλυνση και κολλήσει. Ηλεκτρονική - πιο κομψή και μοντέρνα, καθώς και η παρουσία του μικροεπεξεργαστή και της οθόνης επιτρέπουν την εφαρμογή πρόσθετων επιλογών: (Δείτε επίσης: Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα 50 cm)

 • αυτόματο έλεγχο των τρόπων λειτουργίας, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες που αντιδρούν στη θερμοκρασία της εστίας και της υγρασίας.
 • τον έλεγχο και την ένδειξη της μόλυνσης των φίλτρων ·
 • Τηλεχειριστήριο με τηλεχειριστήριο.

Υλικό στέγασης

 • Αναμφισβήτητα, η ακριβότερη, κομψή και ταυτόχρονα πρακτική λύση ειδικά για ενσωματωμένο στο ντουλάπι είναι ο γυαλισμένος χάλυβας από ανοξείδωτο χάλυβα. Λόγω της υψηλής χημικής αντοχής του χάλυβα και του προστατευτικού στρώματος - αυτό είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και ανθεκτικά υλικά που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια καθαρισμού των επιφανειών εργασίας.
 • Η επίστρωση με εμαγιέ ή σκόνη είναι μια προσιτή επιλογή προϋπολογισμού, αν και λιγότερο ανθεκτική, αλλά και αρκετά πρακτική, εάν η βαφή και η εφαρμογή πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τεχνολογίας.
 • Βαμμένη φιμέ γυαλί - αναμφισβήτητα όμορφο, μοντέρνο και καλαίσθητο από μόνη της, αλλά απαιτεί προσεκτική συντήρηση: θα πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς λεκέδες, χρωματισμένο, πελεκημένη και γδαρμένο.

Οι επαγγελματίες προτείνουν μια ισορροπημένη προσέγγιση στη διαδικασία επιλογής για κουκούλες κουζίνας. Μην βασίζεστε εξ ολοκλήρου σε αξιολογήσεις, σχόλια και σχόλια, επειδή σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις για την επιλογή κουκούλας είναι ατομικές και αυτοί οι «δείκτες» της αγοράς αλλάζουν διαρκώς.

10 καλύτερες ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας 60 εκ

Βαθμολογία 2017

Κουκούλες κουζίνας - ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία της τεχνολογίας, ειδικά για εκείνους που αγαπούν και ξέρουν πώς να μαγειρεύουν τους ανθρώπους. Με βάση τις αισθητικές παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας, πολλοί προτιμούν τα ενσωματωμένα μοντέλα: είναι συμπαγή, αρκετά ισχυρά και δεν χτυπούν έξω από το εσωτερικό του δωματίου. Και το TOP-10 μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την ιδανική κουκούλα.

Shindo Maya 60 W / WG

Αγοράσαμε τη μητέρα μου ως δώρο με τον σύζυγό μου. Στην κουζίνα της είναι κατάλληλο μόνο χτισμένο στην κουκούλα. Στο κατάστημα, αυτό προσέλκυσε την προσοχή λόγω του γυαλιού πάνελ, στην πραγματικότητα στην κουζίνα είναι ορατό μόνο. Εγκατεστημένος ο σύζυγος είναι πολύ απλός, η κουκούλα λειτουργεί πολύ καλά. Αυτή η διαχείριση είναι πολύ σημαντική είναι πολύ απλή, η μαμά είναι χαρούμενη.

 • αποσπώμενη κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 420 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • ισχύ 189 W
 • ισχύς κινητήρα 109 W
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

MAUNFELD VS Φως (C) 60

Απόκτησε ένα τέτοιο απόσπασμα περίπου πριν από έξι μήνες, όταν μετακόμισαν σε ένα νέο διαμέρισμα. Ειλικρινά, αμφισβήτησαν την επιλογή και δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά στο τέλος επιλύσαμε αυτό το μοντέλο. Και μπορώ να πω ότι δεν το μετανιώσουν. Φαίνεται κομψό και ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό, δεν κάνει θόρυβο, λειτουργεί χωρίς αποτυχίες. Έτσι, κατά τη γνώμη μου, η επένδυση είναι εξαιρετική, για την τιμή της μια κομψή επιλογή.

 • Εύκολο στη χρήση
 • Εμφάνιση
 • Καλά τραβάει
 • Ήσυχη δουλειά
 • κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 420 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • ισχύς κινητήρα 140 W
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

Jetair Aurora LX 60 ΙΧ

Σας συνιστώ, ένα υπέροχο μοντέλο.
Κομψή σχεδίαση - ο μαύρος πίνακας γυαλιού δίνει μια ακριβή εμφάνιση. Πολύ καλή εφαρμογή κάτω από γυαλί-κεραμική επιφάνεια. Υπέροχο φωτισμό - τουλάχιστον συναρμολογήστε τις βελόνες. Δύναμη για την κουζίνα μου 10m.kv. - περισσότερα και όχι.

 • Εμφάνιση
 • Αξιοπρεπής Συνέλευση
 • Αποτελεσματική
 • Περιλαμβάνονται τα φίλτρα άνθρακα
 • κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. παραγωγικότητα 500 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

ELIKOR Integra 60

Αγόρασα αυτό το κουκούλα πριν από μερικούς μήνες, επειδή το διαμέρισμα είναι μικρό, και όταν το μαγείρεμα ατμού διανέμεται σε ολόκληρο το διαμέρισμα, τα θολό παράθυρα. Από μόνη της, ο βολικός σχεδιασμός της κουκούλας, ενσωματωμένος στο ντουλάπι, μπορεί να εξοικονομήσει χώρο. Ισχυρό, μαζί με αυτό, για μένα, θορυβώδες, αλλά είναι σε μέγιστη ταχύτητα. Ποιότητα κατάλληλο, αρκετά κανονικό μοντέλο σε αυτή την τιμή.

 • Καλό τέντωμα
 • Ισχυρό και βολικό
 • Αυτόματο φωτισμό / κουκούλα που ενεργοποιεί την επέκταση του πίνακα
 • Δεν περιλαμβάνονται φίλτρα άνθρακα
 • κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 400 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • ισχύος 200 W
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

Kronasteel Kamilla 1Μ 600

Οι επισκευές, τα χρήματα ήταν εντάξει. Υπήρχαν αρκετά χρήματα για την κουζίνα, αλλά δεν σκέφτηκα τις λεπτομέρειες αμέσως. Με τη συμβουλή ενός φίλου αγόρασε αυτό το απόσπασμα, ώστε να μην χαλάσει τη νέα επισκευή. Η κουκούλα ταιριάζει καλά στο ντουλάπι. Ο σωλήνας για εκτροπή αγοράστηκε ξεχωριστά σε άλλο κατάστημα, ενώ όλες οι λεπτομέρειες συνδυάστηκαν. Δεν υπήρχαν προβλήματα, το χρησιμοποιώ ακόμα. Βέλτιστη τιμή και ποιότητα.

 • Απλή και αξιόπιστη
 • Εύκολη λειτουργία
 • Εύκολο στη χρήση
 • Οι γρίλιες εισαγωγής αέρα αφαιρούνται εύκολα
 • Υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα στον πίνακα
 • αποσπώμενη κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 390 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • ισχύς 166 W
 • ισχύς κινητήρα 110 W
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

Kronasteel Kamilla Sensor 2M 600

Αυτό το μοντέλο εξέτασα την επίσκεψη ενός φίλου. Για πολύ καιρό ήθελα να αλλάξω την αρχαία και θορυβώδη κουκούλα μου για κάτι πιο ενδιαφέρον στο σχεδιασμό, γιατί θέλω τόσο πολύ ότι η κουζίνα ήταν ωραία και ζεστή! Μου άρεσε το γεγονός ότι στην κουκούλα υπάρχουν κουμπιά αφής που διευκολύνουν τη χρήση της τεχνικής, αν και τα κουμπιά είναι πιο οικεία σε μένα. Λειτουργεί όσο πιο ήσυχα και αποτελεσματικά γίνεται, υπάρχει ένα βολικό χρονοδιακόπτη και ο φωτισμός είναι φωτεινό. Στην κουζίνα μετά την εμφάνιση αυτής της κουκούλας έχει γίνει πολύ καλύτερο. Η κουκούλα δικαιολογείται πλήρως!

 • Κομψή σχεδίαση
 • Αξιοπρεπής ισχύς
 • Έλεγχος αφής
 • 2 κινητήρες
 • Βολικά πλένετε το πλέγμα από το λίπος
 • αποσπώμενη κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 550 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • 2 κινητήρες για μέγιστη απόδοση
 • ισχύος 280 W
 • ισχύς κινητήρα 180 W
 • ηλεκτρονικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

Kronasteel Kamilla Power 3Ρ 600

Χρησιμοποιούμε την πρώτη ή τη δεύτερη ισχύ. Αυτό είναι αρκετό για μια μικρή κουζίνα (πολύ μαγειρική). Σε 3 ταχύτητες χτυπά πολύ καλά, αλλά θορυβώδης.
Φωτεινό φωτισμό, αλλά ο πρώτος λαμπτήρας καίει μέσα σε μια εβδομάδα. Στο κιτ υπάρχει ένα ανταλλακτικό..

 • Χαριτωμένη εμφάνιση
 • Καλή λειτουργικότητα
 • Κατανάλωση ισχύος
 • Στην τρίτη ταχύτητα shumnovata
 • αποσπώμενη κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 800 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • ισχύ 310 W
 • ηλεκτρονικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας
 • οθόνη

Weissgauff TEL 06 BL

Αυτό θέλησα. Και το ποσό που χρειαζόμουν συνάντησε και πήρε αυτό που θέλω από τα χαρακτηριστικά. Ο σύζυγος κρέμασε την κουκούλα γρήγορα, η οδηγία επισυνάπτεται. Αμέσως μετά το μαγείρεμα το δείπνο άρχισε να το χρησιμοποιεί. Μου άρεσε που δεν έκανα πολύ θόρυβο, καθαρίσαμε τις οσμές γρήγορα, τίποτα "δεν διαρρεύθηκε" στο δωμάτιο)))). Σε γενικές γραμμές, για ένα τέτοιο ποσό είναι μια εξαιρετική επιλογή. Συστήνω.

 • Βολική λειτουργία
 • Εύκολο στον καθαρισμό
 • Όχι πολύ θόρυβο
 • κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 550 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • ισχύ 270 W
 • ισχύς κινητήρα 190 W
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας
 • οθόνη

Kronasteel Kamilla 2Μ 600

Κατά την επιλογή της κουκούλας κάτω από το ντουλάπι επέλεξε αμέσως Krone, όπως έχουμε ακούσει για την αρκετές φορές ήδη. Μπορώ να πω ότι δεν το μετανιώσουν. Η κουκούλα είναι πολύ ισχυρή. Σχετικά με το θόρυβο που συγκρίθηκε στο κατάστημα με άλλους, ήταν λίγο πιο ήσυχο. Λαμπτήρες αλογόνου. Ιμάντας από ανοξείδωτο χάλυβα. Η ίδια η υποδοχή επεκτείνεται. Όλα λειτουργούν καλά. Σας συμβουλεύουμε να το πάρετε.

 • Καλές επιδόσεις
 • Μοντέρνο σχέδιο
 • Φωτεινό φωτισμό
 • Ήσυχη δουλειά
 • Καλή πρόσφυση
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • αποσπώμενη κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 550 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • 2 κινητήρες για μέγιστη απόδοση
 • ισχύ 236 W
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

CATA TF 2003 600

Εξαιρετική κουκούλα. Τραίνει καλά ακόμη και στην πρώτη ταχύτητα. Ο θόρυβος δεν απελευθερώνεται στην πρώτη ταχύτητα από το γενικό υπόβαθρο. Στη δεύτερη ταχύτητα είναι λίγο ακουστό. Αλλά χρησιμοποιώ αυτή την ταχύτητα εξαιρετικά σπάνια, αφού επαναλαμβάνω, τραβάει τέλεια και στην πρώτη. Είναι εύκολο να βγεις έξω. Αμέσως αρχίζει να λειτουργεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά. Στερεωμένο πολύ απλά, βιδωμένο. Απλά χύθηκε στο ντουλάπι της κουζίνας και συγχωνεύθηκε με τη σουίτα. Έγινε πολύ προσεκτικά. Δεν δονείται κατά τη λειτουργία. Ορατό τμήμα από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Δεν υπάρχουν εκτυπώσεις στην επιφάνεια. Οι λαμπτήρες λάμπουν καλά, αλλά θερμαίνονται σαν όλους τους λαμπτήρες αλογόνου.

 • Ισχυρό
 • Αθόρυβο
 • Όχι μάρκα
 • Εύκολο στη χρήση
 • Εύκολη ενσωμάτωση
 • κουκούλα
 • είναι ενσωματωμένο σε ένα ντουλάπι τοίχου
 • ανάκληση / κυκλοφορία
 • Μέγ. χωρητικότητα 340 cu. m / h
 • πλάτος για εγκατάσταση 60 cm
 • ισχύος 100 W
 • μηχανικό έλεγχο
 • σιωπηλός κινητήρας

Κατά την αγορά ενός ενσωματωμένου καπό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις συνολικές διαστάσεις του και στην ποιότητα του συγκροτήματος. Αυτά τα μοντέλα ταιριάζουν καλύτερα στις μικρές και μεσαίες κουζίνες: είναι συμπαγή αλλά αρκετά ισχυρά για να καθαρίζουν πλήρως τον αέρα. Επιλέξτε την κουκούλα από τη λίστα μας και σίγουρα δεν θα πάει στραβά!

Δείτε επίσης

Δημοφιλείς βαθμολογήσεις στην κατηγορία "Οικιακές συσκευές"

18 καλύτερες κουκούλες κουζίνας

Χαρακτηριστικά στην αξιολόγηση

Η κουκούλα είναι εξίσου σημαντικό στοιχείο της κουζίνας, από φούρνο μικροκυμάτων, βραστήρα ή ακόμα και σόμπα. Αν και, με την πρώτη ματιά, η συσκευή έχει μόνο μια έμμεση σχέση με το μαγείρεμα, είναι η κουκούλα που συχνά έχει τεράστιο αντίκτυπο σε αυτή τη διαδικασία και ακόμη και στο αποτέλεσμα. Αυτή η κατηγορία προϊόντων για την κουζίνα δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για γαστρονομική δημιουργικότητα. Κάθε οικοδέσποινα θα επιβεβαιώσει ότι με το άμβλισμα και πολλές μυρωδιές, ανακατεύοντας μεταξύ τους, με μια ψυχή για να μαγειρέψουν ένα νόστιμο πιάτο, και ακόμη περισσότερο, δεν είναι εύκολο. Εάν κάτι ξεφύγει ή καεί, δυσάρεστες σημειώσεις στον αέρα θα σας υπενθυμίσουν εδώ και πολύ καιρό. Αποτρέψτε την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων θα βοηθήσει το εκχύλισμα, το οποίο εξαλείφει τις οσμές και τα μικρά σωματίδια, θα ανανεώσει τον αέρα. Συχνά οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με οπίσθιο φωτισμό, χρήσιμο για κακό φωτισμό της κουζίνας, χρονοδιακόπτη και ούτω καθεξής.

Υπάρχουν πολλοί τύποι κουκούλας: χωνευτός, αναρτημένος, νησί, κεκλιμένος, θολωτός. Καταλάβετε ότι όλη αυτή η ποικιλομορφία είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται. Για τη σωστή επιλογή, απλά πρέπει να αποφασίσετε ποιο μέρος της κουζίνας να τοποθετήσετε την κουκούλα, να εστιάσετε στα σχόλια και τις πιο σημαντικές ιδιότητες. Ένας ειδικός ρόλος στην επιλογή κουκούτσια, κατά κανόνα, διαδραματίζονται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 1. Τύπος συσκευής. Οι ενσωματωμένες κουκούλες μπορούν να αποδώσουν σημαντικά στην ισχύ σε κεκλιμένες και άλλες ποικιλίες, αλλά κερδίζουν σε τιμή και συμπαγή.
 2. Μέγιστη παραγωγικότητα. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερο αέρα το μοντέλο μπορεί να περάσει από τον εαυτό του και να οδηγήσει στον αερισμό. Εξαρτάται από αυτό, πόσο αποτελεσματικά η κουκούλα θα αντιμετωπίσει το καθήκον της.
 3. Λειτουργία λειτουργίας. Οι κουκούλες που παρέχουν μόνο λειτουργία κυκλοφορίας καθαρίζουν τον αέρα με ένα φίλτρο και επιστρέφουν πίσω. Αυτός ο τύπος απαιτεί τακτική αντικατάσταση των φίλτρων και είναι κατώτερος ως προς την αποτελεσματικότητα του καθεστώτος ανάσυρσης. Για την εφαρμογή του τελευταίου, θα χρειαστεί εξαερισμός, μέσω του οποίου ο αέρας θα εκκενωθεί έξω από την κουζίνα. Επίσης υπάρχουν μοντέλα με υποστήριξη και για τις δύο λειτουργίες.
 4. Φίλτρα. Μερικές κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα άνθρακα και λίπους, πράγμα που κάνει τις μυρωδιές πολύ καλές. Αλλά τα περισσότερα περιορίζονται μόνο στο φίλτρο λίπους.

Έχοντας μελετήσει δημοφιλείς συσκευές διαφορετικών τύπων, επισπεύδαμε να σας παρουσιάσουμε μια επισκόπηση των καλύτερων κουκούλες. Κατά την επιλογή μοντέλων, ελήφθη υπόψη:

 • τεχνικές δυνατότητες των αγαθών ·
 • αναθεωρήσεις χρηστών
 • δικαιολόγηση της αξίας ·
 • αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων.

Οι καλύτερες αποφρακτικές κουκούλες για την κουζίνα

Οι ενσωματωμένες κουκούλες κουζίνας είναι πολύ δημοφιλείς. Κατά κανόνα, δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν ταιριάζουν άνετα σε κανένα εσωτερικό χώρο. Ταυτόχρονα, λόγω του απλού σχεδιασμού, τέτοια μοντέλα είναι αρκετά αξιόπιστα. Παρ 'όλα αυτά, αν η κουζίνα έχει μια μεγάλη περιοχή, η κουκούλα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, δεδομένου ότι η απόδοσή της δεν είναι υψηλή.

3 ELIKOR Integra 60

Το μοντέλο προϋπολογισμού ELIKOR Integra 60 κατέχει την τρίτη θέση στην αξιολόγηση των καλύτερων ενσωματωμένων απορροφητών. Παρά τη σχετικά δημοκρατική αξία, αυτή η συσκευή δεν είναι κατώτερη από τους ανταγωνιστές της. Η κουκούλα λειτουργεί στις λειτουργίες ανάσυρσης και κυκλοφορίας. Μπορεί να ενσωματωθεί στο ντουλάπι, αλλά δεν χωράει πολύς χώρος - το πλάτος είναι μόνο 60 εκ. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, το οποίο δεν λερώνει και κρατά τον εσωτερικό μηχανισμό από ζημιά.

Στα πλεονεκτήματα της κουκούλας στα σχόλια, οι χρήστες αποδίδουν χαμηλού κόστους, υψηλής ποιότητας κινητήρα και απλό σχεδιασμό. Το μοντέλο διαθέτει μηχανικό κουμπί με κουμπί, το οποίο δεν θα αποτύχει ποτέ. Η ρύθμιση πραγματοποιείται σε δύο ταχύτητες. Το βάρος της κουκούλας είναι μόλις 6,7 kg, καθιστώντας το κατάλληλο για οποιαδήποτε στερέωση. Τα μείγματα θεωρούνται θορυβώδης εργασία και χαμηλή ισχύς.

2 Weissgauff TEL 06 BL

Η αξιότιμη δεύτερη γραμμή πηγαίνει σε έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας, συνδυάζοντας με επιτυχία τη μέγιστη χωρητικότητα για ενσωματωμένες κουκούλες χωρητικότητας 60 cm και το ελάχιστο επίπεδο θορύβου μεταξύ όλων. Η χωρητικότητα των 550 m³ / h και ο όγκος που δεν υπερβαίνει τα 46 dB είναι ένας κομψός δείκτης για μια τόσο συμπαγή και φθηνή συσκευή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνιστάται από το 100% των χρηστών. Εκτός από μια αρκετά ήσυχη δουλειά, οι αναφορές συχνά αναφέρουν ευκολία φροντίδας, ευκολία χρήσης και καλή απόδοση.

Επίσης, το μοντέλο θα απολαμβάνει τρεις ταχύτητες και τη διαθεσιμότητα ενός χρονομέτρου. Ο ευχάριστος ζεστός φωτισμός από δύο λάμπες πυρακτώσεως 40 W είναι επίσης μια καλή προσθήκη στη βασική αλλά χρήσιμη λειτουργία της ενσωματωμένης κουκούλας. Ένα απλό κλασικό σχέδιο καθιστά τη συσκευή καθολική. Θα ταιριάζει τόσο σε ένα κομψό μαύρο σετ κουζίνας, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο.

1 αισθητήρας Kronasteel Kamilla 600 inox / μαύρο γυαλί

Η πρώτη θέση στη βαθμολογία των καλύτερων ενσωματωμένων απορροφητών είναι το γυαλί Kronasteel Kamilla Sensor 600 inox / black. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί σε τρόπους βρύσης και κυκλοφορίας, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε οποιαδήποτε κουζίνα. Χάρη στην ισχύ του κινητήρα των 200 W, η απόδοση είναι 550 κυβικά μέτρα. m / ώρα, η οποία είναι αρκετή για να εξυπηρετήσει μια στάνταρ κουζίνα. Ο απλός ηλεκτρονικός έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε εύκολα τις παραμέτρους της εργασίας.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων στα σχόλια, οι πελάτες σημειώνουν μια ευχάριστη εμφάνιση, μικρό μέγεθος και υψηλή ποιότητα εργασίας. Στο εξολκέα υπάρχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών έξω όταν η συσκευή δεν λειτουργεί. Ως οπίσθιος φωτισμός, εγκαθίστανται 2 λάμπες αλογόνου. Τα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου περιλαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο θορύβου κατά τη διάρκεια της έντονης εργασίας και της κακής ποιότητας συναρμολόγησης.

Οι καλύτεροι αναρτημένοι κουκούλες για την κουζίνα

Οι αναρτημένες κουκούλες για την κουζίνα θεωρούνται από τις πιο συμπαγείς. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας διοχετεύεται μέσω του συστήματος φίλτρου και δεν απαιτεί τοποθέτηση. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα έχουν αρκετά χαμηλό κόστος, αλλά δεν μπορούν να καυχηθούν για καλή ισχύ και ποιότητα καθαρισμού.

3 Gorenje DU 5345 W

Η κορυφή των κουρτινών ανοίγει με την ανάπτυξη της διάσημης σλοβενικής εταιρείας Gorenje, η οποία είναι από τα πιο φθηνά μοντέλα της κατηγορίας. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της συσκευής για την κουζίνα ήταν ο απλός ηλεκτρονικός έλεγχος με μικρά υπογεγραμμένα κουμπιά. Χάρη σε αυτά, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε μία από τις τρεις ταχύτητες λειτουργίας ή να ενεργοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό με ισχύ 28 βατ. Βάθος 49 cm, πλάτος 50 και ύψος μόνο 13 cm επιτρέπουν την ονομασία της κουκούλας ενός από τα πιο συμπαγή.

Ωστόσο, το μικρό μέγεθος, μικρό βάρος και προϋπολογισμός δεν παρεμβαίνει με αυτό να διατηρηθεί όχι μόνο τη λειτουργία κυκλοφορία, αλλά επίσης και την απομάκρυνση του αέρα στο εξαερισμού, γεγονός που καθιστά το μοντέλο της καθολικής. Εξοπλισμένο με ένα φίλτρο λίπους, εκχύλισμα παρέχει ωστόσο για την εγκατάσταση ενός επιπλέον φίλτρου, π.χ., άνθρακας. Αν και το Gorenje θεωρείται ένα από τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας, η ισχύς του είναι αρκετά μέτρια, επομένως είναι πιο κατάλληλη για μια μικρή κουζίνα.

2 GEFEST ΒΟ-2501

Το πιο δημοφιλές Λευκορωσίας κουκούλα που μπορεί όχι μόνο να πιάσει το λίπος και τα μικρότερα σωματίδια, αλλά και να προσελκύσει με επιτυχία και να εξαλείψει τυχόν οσμές στη μικρή κουζίνα, χάρη στην παρουσία του όχι μόνο λίπος, αλλά και το φίλτρο άνθρακα. Φυσικά, όπως και πολλά άλλα μοντέλα αναστολή, ο Ήφαιστος είναι ελαφρά χαμηλότερη από τη δύναμη των πλαγιών και ακόμη και ένα ενσωματωμένο κάλυμμα. Ωστόσο, σε αυτή την κατηγορία, η χωρητικότητα των 310 m³ / h θεωρείται αρκετά καλή. Ως εκ τούτου, η συσκευή μπορεί να συνιστάται για κουζίνες με χώρο περίπου 5 - 7 μέτρων.

Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών ταχυτήτων, ένας καλός οπίσθιος φωτισμός των δύο λαμπτήρων καθιστά την κουκούλα πολύ ελκυστική. Η προσεγμένη βασική λειτουργικότητα, εκπληκτικά, συνδυάζεται με μια μέτρια κατανάλωση ενέργειας. Για να λειτουργήσει η κουκούλα είναι αρκετά 110 watt. Η αισθητική εμφάνιση και το πλάτος της ενσωμάτωσης μόλις 50 εκατοστών μιλούν επίσης υπέρ του μοντέλου. Στα μειονεκτήματα των αξιολογήσεών τους, οι χρήστες αποδίδουν μόνο ένα μικρό θόρυβο.

1 Shindo Metida 500 λευκό

Ο ηγέτης της βαθμολογίας των καλύτερων αναρτημένων κουκούτσων για την κουζίνα είναι η Shindo Metida 500 λευκό. Το μοντέλο λειτουργεί μόνο στον κλάδο, λόγω του οποίου επιτυγχάνεται καλή απόδοση και καθαρισμός αέρα υψηλής ποιότητας. Το λευκό μεταλλικό σώμα θα ταιριάζει οργανικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και δεν θα φανεί φανταστικό. Ο απλός μηχανικός έλεγχος με κουμπιά παρέχει εύκολη λειτουργία με τις λειτουργίες της συσκευής. Στο απόσπασμα υπάρχουν 2 φίλτρα: λίπος και άνθρακας.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του μοντέλου σε θετικές κριτικές, οι αγοραστές σημειώνουν την ευκολία χρήσης, το χαμηλό κόστος και τις 3 διαφορετικές ταχύτητες. Επιπλέον, η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με έναν άνετο οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος σας επιτρέπει να μαγειρεύετε χωρίς να χρησιμοποιείτε βασικό φωτισμό, ακόμη και στο σκοτάδι. Η συσκευή απαιτεί τη χρήση μιας κρεμαστής δομής για την τοποθέτησή της, η οποία μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί ανεξάρτητα. Τα μειονεκτήματα είναι ο θόρυβος στην εργασία και η κακή ποιότητα κατασκευής.

Οι καλύτερες κουκούλες τζάκι για την κουζίνα

Τζάκια - μεγάλα ανεξάρτητα σχέδια, με υψηλή απόδοση. Επιπλέον, τα περισσότερα μοντέλα έχουν ελκυστικό σχεδιασμό, αφού μια τέτοια κουκούλα είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο του εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, σχεδόν όλα απαιτούν εγκατάσταση αεραγωγού και έχουν μάλλον ογκώδη σχεδιασμό.

3 Kuppersberg F 660

Στην τρίτη θέση στην βαθμολογία των καλύτερων κουζινών τζάκι για την κουζίνα είναι το μοντέλο Kuppersberg F 660. Έχει μια μέση τιμή στην αγορά, ενώ έχει χωρητικότητα 900 κυβικά μέτρα. m / ώρα, που είναι ο καλύτερος δείκτης μεταξύ των ανταγωνιστών. Ο απλός έλεγχος αφής σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε εύκολα τη λειτουργία της κουκούλας. Συνολικά, το μοντέλο έχει 5 ταχύτητες, πράγμα που καθιστά δυνατή την επιλογή της βέλτιστης λειτουργίας.

Στα πλεονεκτήματα της συσκευής στις αναθεωρήσεις των αγοραστών περιλαμβάνεται μια κομψή εμφάνιση, η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου και η ήσυχη δουλειά. Επιπλέον, η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ένα χρονοδιακόπτη, το οποίο της επιτρέπει να κλείνει αυτόματα μετά το καθορισμένο χρόνο. Για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, παρέχεται εντατική λειτουργία. Μεταξύ των μειονεκτημάτων - η μέση αξιοπιστία και η όχι πολύ υψηλής ποιότητας συναρμολόγηση.

2 Πύργος C 60 MAUNFELD

Μοντέλο MAUNFELD Πύργος C 60 μαύρο - κατετάγη δεύτερη στην κατάταξη των καλύτερων κουζινών τζάκι για την κουζίνα. Έχει ένα κόστος συγκρίσιμο με τα σχέδια που κρέμονται, ωστόσο, δεν είναι κατώτερο από τις πλήρεις συσκευές θόλου από την άποψη της λειτουργικότητας. Η κουκούλα λειτουργεί στους τρόπους κυκλοφορίας και ανάσυρσης, δηλαδή ο αγωγός για τη λειτουργία του δεν είναι απαραίτητος. Το μοντέλο χρησιμοποιεί 3 διαφορετικές ταχύτητες.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της συσκευής στις κριτικές των πελατών σημειώνεται μια ωραία εμφάνιση, φωτεινό οπίσθιο φωτισμό και ήσυχη εργασία. Επιπλέον, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία δεν επιτρέπει τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, ακόμα και όταν ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος. Χάρη στην περιμετρική αναρρόφηση εξασφαλίζεται μέγιστη απόδοση. Στις αδύναμες πλευρές περιλαμβάνεται ένα περίβλημα και μια κακή ποιότητα κατασκευής.

1 αισθητήρας Shindo Pallada 60 B / BG 4ETC

Ο ηγέτης της βαθμολογίας των καλύτερων απορροφητών τζακιού Shindo Pallada 60 B / BG 4ETC. Το μοντέλο έχει ένα κεκλιμένο σχέδιο, το οποίο το καθιστά εύκολο να στερεωθεί στον τοίχο, λόγω του οποίου θα εξοικονομηθεί ένα σημαντικό μέρος του χώρου. Η συσκευή, χάρη σε ένα τυπικό πλάτος 60 cm, θα ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η κουκούλα έχει μάλλον μεγάλη χωρητικότητα - 760 κυβικά μέτρα. m / ώρα.

Σε θετικές κριτικές αυτού του μοντέλου, οι πελάτες λένε μια καλή δέσμη, φωτεινό οπίσθιο φωτισμό και αθόρυβη λειτουργία. Επιπλέον, το γυαλί που έχει σκληρυνθεί στον μπροστινό πίνακα παρέχει αξιόπιστη προστασία του μηχανισμού από διάφορες μολυσματικές ουσίες και ο δείκτης αλλαγής φίλτρου υποδεικνύει την ανάγκη αντικατάστασης του. Μεταξύ των μειονεκτημάτων - την άβολη θέση των ελέγχων και τις μη ενημερωτικές οδηγίες για την εγκατάσταση.

Οι καλύτερες κουκούλες του τύπου του νησιού

Οι κουκούλες του νησιού θεωρούνται η πιο ελίτ κατηγορία και αντέχουν ανάλογα. Το κύριο πλεονέκτημά τους ήταν η δυνατότητα τοποθέτησης οπουδήποτε στην κουζίνα, όχι μόνο στον τοίχο. Η τζάκι αυτού του τύπου είναι στερεωμένη στο ταβάνι, ώστε να μπορεί να κρεμαστεί ακόμα και στη μέση του δωματίου, η οποία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για στούντιο κουζίνας. Η λειτουργία πολλών αντιπροσώπων δεν περιορίζεται σε αρκετές ταχύτητες, φωτισμό και βαλβίδα αντεπιστροφής. Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε ένα μοντέλο με χρονοδιακόπτη, εντατική λειτουργία και ακόμη και πίνακα ελέγχου.

Ο σχεδιασμός των κουζινών του νησιού είναι τόσο διαφορετικός όσο οι ιδιότητες και έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει την εικόνα του χώρου. Ταυτόχρονα, η τάξη είναι από τα πιο δυνατά και τα καταφέρνει απόλυτα με την επείγουσα αφαίρεση των οσμών σε μια ευρύχωρη κουζίνα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι οι περισσότερες από τις καλύτερες συσκευές στην κατηγορία, κατά κανόνα, δεν είναι υπερβολικά μικροσκοπικές. Συχνά το πλάτος της βάσης είναι περίπου 90 εκατοστά.

3 ανοξείδωτος χάλυβας MAUNFELD BERTA 90

Η ανασκόπηση των καλύτερων κουκούλες τύπου νησιού θα ήταν ελλιπής χωρίς μια κομψή βρετανική κουκούλα, που θυμίζει το πηδάλιο ενός διαστημικού σκάφους. Ένα τέτοιο φουτουριστικό μοντέλο θα γίνει ένα στολίδι οποιασδήποτε κουζίνας και θα το φωτίσει κυριολεκτικά με το φως. Τέσσερις ενσωματωμένες φωτεινές λάμπες αλογόνου, καθεμία από τις οποίες φτάνει τα 20 W, θα βελτιώσουν τον φωτισμό της πλάκας και των παρακείμενων επιφανειών. Επομένως, ο ιδιοκτήτης του Berta 90 δεν θα χρειαστεί να μαγειρεύει στο σκοτάδι.

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων της κουκούλας ήρθε ένας πολύ ήσυχος κινητήρας με επίπεδο θορύβου μέχρι 47 dB. Η λειτουργία της συσκευής είναι σχεδόν αθόρυβη και δεν βλάπτει να μιλάτε στο τηλέφωνο ή να παρακολουθείτε τηλεόραση. Παρά τη σιωπή, η συσκευή θα απολαύσει εξαιρετικό εύρος ζώνης. Η χωρητικότητα των 1050 m³ / ώρα είναι αρκετή για να εξυπηρετήσει ακόμη και μια αρκετά μεγάλη κουζίνα. Επίσης, από πολλούς ανταγωνιστές, η κυκλική κουκούλα διακρίνεται από μηχανικά κουμπιά που δεν σημαδεύουν, όχι καινοτόμα, αλλά πολύ πρακτικά.

2 Elica SPOT PLUS ISLAND IX / Α / 90

Λειτουργική και πολύ ισχυρή, αυτή η συσκευή Elica έχει γίνει ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας λόγω της μέγιστης χωρητικότητάς της φτάνοντας τα 1200 m³ / h. Παρά το μινιμαλισμό, η κουκούλα προσφέρει στον χρήστη μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός χρονοδιακόπτη, ενσωματωμένο δείκτη ρύπανσης φίλτρου, βαλβίδα αντεπιστροφής, οπίσθιο φωτισμό. Μια συμπαγής οθόνη και βασικά χειριστήρια αφής καθιστούν εύκολη την προσαρμογή της κουκούλας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι η υποστήριξη ενός εντατικού καθεστώτος που είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξάλειψη των έντονων οσμών, για παράδειγμα, όταν ένα ψάρι τηγανίζει ή κάτι καίγεται. Η λειτουργία στο συντομότερο χρονικό διάστημα φρεσκάρει τον αέρα, μετά τον οποίο ο απορροφητήρας επιστρέφει αυτόματα στην ταχύτητα που είχε ρυθμιστεί πριν από αυτό. Τα μειονεκτήματα του Elica πρακτικά δεν παρατηρούνται, εκτός από το υψηλό κόστος και το επίπεδο θορύβου των 69 dB, το οποίο όμως αναμένουμε με τέτοια δύναμη.

1 Κορνίζα KHA 9770 X

Μια απλή, αλλά υψηλής ποιότητας κουκούλα τεσσάρων ταχυτήτων, με κομψά χειριστήρια αφής, καταλαμβάνει τις κορυφαίες τρεις κουκούλες του νησιού για το 2018. Η συσκευή είναι ενσωματωμένη στην οροφή, τα καταφέρνει με τη σύναψη της μυρωδιά από την κουζίνα, χάρη σε ένα πολύ καλό εύρος ζώνης, επιτρέποντας να αντιμετωπίσει τις 1000 Air κύβους σε μία ώρα. Ως εκ τούτου, το Korting θα γίνει μια πρακτική και συγκριτικά πλεονεκτική επιλογή για οποιοδήποτε υλικό.

Ο χρήστης μπορεί όχι μόνο να επιλέξει μία από τις τέσσερις ταχύτητες εξαερισμού, αλλά και να ενεργοποιήσει την εντατική λειτουργία για την ταχύτερη εξάλειψη των αιχμηρών οσμών. Και η παρουσία ενός χρονομέτρου θα αυτοματοποιήσει την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών, καθώς και την έναρξη και την έναρξη εργασιών. Ωστόσο, το πιο πρακτικό χαρακτηριστικό της γερμανικής κουκούλας ήταν το τηλεχειριστήριο που παρέχεται, το οποίο εξαλείφει την ανάγκη να τεντωθεί στην κουκούλα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Οι καλύτερες κεκλιμένες κουκούλες κουζίνας

Hoods πλάγια τύπου είναι από καιρό συνώνυμο της νεωτερικότητας και του ύφους, γι 'αυτό είναι πολύ δημοφιλής. Δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο εσωτερικό σχέδιο της κουζίνας, η συσκευή αναλαμβάνει το ρόλο μιας φωτεινής προφοράς. Εναρμονίζοντας με τη σόμπα ή τα εξαρτήματα του ακουστικού, η κεκλιμένη κουκούλα θα διακοσμήσει την περιοχή μαγειρέματος, όπως και καμία άλλη, και θα γίνει ένα εξαιρετικό highlight του περιβάλλοντος.

Τα μοντέλα της κατηγορίας δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά και πολύ άνετα. Η κλίση ελαχιστοποιεί το βάθος της κουκούλας, εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο να χτυπήσει το κεφάλι του χρησιμοποιώντας μια σόμπα, η οποία διακρίνει την κατηγορία από τους θόλους, τις κρεμάστρες και τις κουκούλες των νησίδων. Ταυτόχρονα, το πλάτος τους είναι συχνά στάνταρ και είναι περίπου 60 εκ. Επίσης, οι κεκλιμμένες κουκούλες έχουν πλεονεκτήματα και μπροστά από τις ενσωματωμένες συσκευές - καλύτερη απόδοση.

3 Weissgauff Gamma 60 PB WH

Κλασική γερμανική κουκούλα καθολική λευκό χρώμα - μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια φθηνή και αρκετά ισχυρή κουκούλα για μια μέση ή μεγάλη κουζίνα. Το μοντέλο με χωρητικότητα 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα και περιμετρική αναρρόφηση, με μεγάλη επέκταση του πεδίου δράσης, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εργασία. Με την αποτελεσματικότητά του η κουκούλα είναι πολύ ελαφριά και συμπαγής. Το βάρος των 12 κιλών απλοποιεί σημαντικά την εγκατάσταση και σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το μηχάνημα όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και σε ένα στερεό διαμέρισμα.

Σε αντίθεση με πολλές κουκούλες προϋπολογισμό, Gamma έχει μια ενσωματωμένη βαλβίδα antivozvratnym, η οποία εμποδίζει αέρα από τον αγωγό για να εισχωρήσουν στην κουζίνα, ακόμη και όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Αυτό εξαλείφει την εμφάνιση ξένων οσμών και σκόνης. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση ισχύος είναι μόνο 68 W, γεγονός που καθιστά την κουκούλα πολύ συμφέρουσα. Επίσης, σύμφωνα με πολλές κριτικές, είναι εντελώς αθόρυβη.

2 ELIKOR Onyx 60 λευκό - σακούρα

Η δεύτερη θέση στην έρευνα δεν ήταν χωρίς δικαιολογία έλαβε το καλύτερο κλίση φάσμα του πιο δημοφιλή εγχώρια μάρκα. Κομψό floral σχέδιο ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον, και προσιτή τιμή θα επιτρέψει σε έναν ευτυχισμένο αγοραστή να πάρει μια πολυλειτουργική συσκευή για σχετικά λίγα χρήματα.

Μία από τις πιο χρήσιμες ιδιότητες της κουκούλας στα 60 cm ήταν η υποστήριξη του εντατικού καθεστώτος, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο για την κατηγορία. Ωστόσο, αυτό δεν τελειώνει τις δυνατότητες του Elikor. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές, η κουκούλα της μεσαίας τιμής θα είναι ευχαριστημένη με την ενσωματωμένη βαλβίδα αντεπιστροφής, το χρονοδιακόπτη και αρκετά καλό οπίσθιο φωτισμό, με συνολική χωρητικότητα 40 watts. Ο έλεγχος της συσκευής επίσης συμβαδίζει με τους χρόνους. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα σχόλια, τα κουμπιά αφής και τα χαρακτηριστικά τους θα πρέπει να προσαρμοστούν και το επίπεδο θορύβου στην πράξη είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό που δηλώθηκε, πράγμα που εμπόδισε την κουκούλα να πάρει την πρώτη γραμμή.

1 Hansa ΟΚΟ 6726 ΙΗ

Η κουκούλα με πραγματικά γερμανική αξιοπιστία και πρακτικό κομψό σχεδιασμό πήρε το προβάδισμα χάρη στην αφθονία των θετικών ανατροφοδοτήσεων, μάλλον στην ήσυχη δουλειά και στοχασμό. Ο καθρέφτης μαύρος πίνακας δίνει στο μοντέλο μια κομψή εμφάνιση, αλλά δεν το καθιστά εύθραυστο ή εμπορικό σήμα. Όλα τα εξαρτήματα της Hansa είναι μνημειώδη και δεν χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, γεγονός που είναι επωφελές για την εξαγωγή της κουκούλας σε ένα γενικό υπόβαθρο. Ο πίνακας ελέγχου αφής ενεργοποιείται με άγγιγμα και διαθέτει ευκρινείς, μεγάλους χαρακτήρες, οι οποίοι διακρίνονται σαφώς σε μαύρο φόντο.

Αν και ο δείκτης παραγωγικότητας 620 κυβικών μέτρων ανά ώρα είναι σχετικά μικρός, ο ανεμιστήρας εξάτμισης τον δικαιώνει, με επιτυχία και σιωπή την εξάλειψη των μυρωδιών και της αιθάλης της μέσης κουζίνας. Η μέγιστη ταχύτητα των τριών δυνατών είναι αρκετή για να καταπολεμήσει ενεργά τη μυρωδιά του τηγανισμένου ψαριού ή το καμένο πρωινό. Ταυτόχρονα, το μοντέλο δεν παρουσιάζει τις απαραίτητες ιδιότητες όπως χρονοδιακόπτη και έντονο φωτισμό.

Οι καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

Κουκούλες θόλων - μια κατηγορία συσκευών τοίχου, το κύριο καθήκον της οποίας είναι η απόσυρση της ζοφείας και των μυρωδιών από την κουζίνα μέσω εξαερισμού. Ωστόσο, πολλά από αυτά είναι επίσης ικανά να λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης και εξοπλισμένα με φίλτρα. Κατά κανόνα, οι εκπρόσωποι αυτού του είδους είναι αρκετές φορές ισχυρότεροι από τους ενσωματωμένους και ανασταλμένους κουκούλες. Αυτή η τάξη χαρακτηρίζεται από μια τεράστια ποικιλία μορφών, ιδιοτήτων και πρόσθετων υλικών, καθώς είναι πολύ πολυάριθμες.

3 Candy CCE 16 Χ

Το πιο βασικό και οικονομικό μοντέλο των κουκούλες τριών θόλων, με έκπληξη, αποδείχθηκε ότι είναι το πιο εύκολο στη χρήση και εγκατάσταση. Η έλλειψη μικρών και εύθραυστων τμημάτων του Candy, αφαιρούμενων φίλτρων, απλός σχεδιασμός και πρότυπο για τις περισσότερες συσκευές πλάτους 60 cm κάνουν τη συσκευή καλύτερο για αρχάριους. Η κουκούλα μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας πρακτικά κουμπιά που είναι αρκετά ανθεκτικά στο διαζύγιο και είναι εύκολο να καθαριστούν.

Η θέση του οπίσθιου φωτισμού, που αποτελείται από δύο ισχυρούς λαμπτήρες αλογόνου των 40 W, είναι επίσης πολύ πρακτική. Πιο κοντά στην μπροστινή πλευρά, φωτίζουν καλύτερα την επιφάνεια εργασίας. Ένα άλλο πλεονέκτημα της κουκούλας δεν ήταν το υπερβολικά υψηλό επίπεδο θορύβου. Η απόδοση του ιταλικού σχεδιασμού είναι αρκετά μέτρια, αλλά τα 450 μέτρα ανά κύβο ανά ώρα είναι αρκετά για μια μικρή κουζίνα.

2 MAUNFELD Ancona Plus 50

Ο πιο συμπαγής εκπρόσωπος της κατηγορίας ήταν μια κομψή κουκούλα της βρετανικής παραγωγής. Ο μοντέρνος σχεδιασμός σε συνδυασμό με πλάτος 50 cm και βάθος 98 σας επιτρέπει να εισάγετε εύκολα τη συσκευή, ακόμη και σε έναν αρκετά περιορισμένο χώρο. Εξοπλισμένο με όλες τις βασικές λειτουργίες, το μοντέλο μπορεί να καυχηθεί αρκετά για την απόδοση του κόστους των 700 m³ την ώρα.

Ο κατασκευαστής συμπληρώνει με επιτυχία την εικόνα της κουκούλας κουζίνας με δύο ενσωματωμένους λαμπτήρες αλογόνου των 20 watts το καθένα. Όχι λιγότερο εντυπωσιακά μικρά μεταλλικά κουμπιά με ενδείξεις και επεξηγηματικά εικονίδια. Μια ειδική διακόσμηση της Ανκόνα ήταν ένα διακοσμητικό σκοτεινό γυαλί, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη φροντίδα της κουκούλας. Η αλλαγή του φίλτρου λίπους επίσης δεν απαιτεί εκτεταμένη γνώση της τεχνικής ή της προσπάθειας. Το προστατευτικό πλέγμα αφαιρείται επίσης εύκολα, όπως συμβαίνει με τα ενσωματωμένα αναλογικά.

1 Bosch DWB 097A50

Η Bosch παγκοσμίου φήμης εταιρεία, ήταν πάντα γνωστό συσκευές ποιότητας για την κουζίνα και σε άλλα μέρη του σπιτιού, κανείς δεν παραδέχεται την παλάμη και στην ανάπτυξη των σύγχρονων ισχυρών αποσπάσματα από σπάνιες αλλά πολύ χρήσιμες προσθήκες. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της συσκευής ήταν ο ασυνήθιστος φωτισμός τριών λαμπτήρων LED με δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας του φωτισμού. Από τις περισσότερες άλλες κουκούλες, η Bosch διαθέτει επίσης εντατική λειτουργία που συμπληρώνει τέλεια τρεις συνήθεις λειτουργίες ταχύτητας.

Η δυνατότητα να περάσετε 730 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα σας επιτρέπει να εγγραφείτε σε αυτό το μοντέλο στις τάξεις των πιο ισχυρών εκπροσώπων των κουκούλες με τη μορφή θόλου. Στην περίπτωση αυτή, οι αγοραστές στις αναθεωρήσεις συχνά υπογραμμίζουν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ησυχία, την υψηλή ποιότητα κινητήρα και την υψηλή ποιότητα υλικών και συγκροτημάτων.

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

+ Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

 1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
 2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
 3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
 5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

- Κυκλοφορούν κουκούλες

 1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
 2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
 3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

Σχέδιο ροής

Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

+ Οφέλη από το σχέδιο ροής

 1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
 2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
 3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
 4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

- Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

 1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
 2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
 3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.