Εξόρυξη για μπάρμπεκιου σε μεταλλικό κιόσκι με τα χέρια του

Η προετοιμασία του κρέατος σε κάρβουνα γίνεται ένα παραδοσιακό χόμπι με φίλους ή συγγενείς. Μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, αλλά δεν είναι όλες οι μέθοδοι άνετες. Ένα από τα καλύτερα είναι η σχάρα. Είναι καλό όταν είναι κάτω από ένα θόλο ή σε κιόσκι. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και ο κακός καιρός δεν θα είναι εμπόδιο για ένα γευστικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα. Στο κιόσκι πρέπει να είστε κοντά στο μπάρμπεκιου, αυτό οδηγεί σε μια δυσάρεστη γειτονιά με τον καπνό από τα κάρβουνα. Για να το ξεφορτωθείτε, θα χρειαστεί να χτίσετε μια κουκούλα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό από λαμαρίνα; Αυτό θα συζητηθεί στο άρθρο.

Χρειάζομαι μια κουκούλα;

Ένα εκχύλισμα για ένα μπρεζέ είναι απαραίτητο όχι μόνο λόγω μιας δυσάρεστης μυρωδιάς καπνού, αν και αυτός είναι ο κύριος λόγος. Άλλα επιχειρήματα υπέρ της ανάγκης για ένα τέτοιο σχέδιο είναι τα εξής:

 • ελεγχόμενη φωτιά.
 • απουσία αιθάλης ·
 • λιγότερη επίθεση από τον άνεμο.
 • τελειωμένη εμφάνιση του μπάρμπεκιου.

Λόγω της παρουσίας ενός εκχυλίσματος από το μπαστούνι, δεν μπορείτε να ανησυχήσετε ότι η φωτιά μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και να μετατραπεί σε αντικείμενα που βρίσκονται κοντά. Με ανοιχτό καπνό φωτιάς και αιθάλη ανεβαίνει στην οροφή του κορμού. Ταυτόχρονα, η αιθάλη διευθετείται σε όλες τις επιφάνειες. Η συνέπεια αυτού είναι η ανάγκη για συνεχή καθαρισμό ή φθορά των υλικών. Η κουκούλα δίνει την ευκαιρία να πετάξει η αιθάλη κατευθύνεται, οπότε δεν προκαλεί τέτοια βλάβη. Λόγω της παρουσίας του καλύμματος στο σωστό ύψος, δημιουργείται μια κατευθυντική ώθηση. Επιτρέπει την ταχύτερη ανάφλεξη άνθρακα και επίσης μειώνει την επίδραση των ριπών του ανέμου. Με την κουκούλα, το φούρνο έχει τελειωμένο σχέδιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την αρμονία στο εσωτερικό.

Ποιο υλικό πρέπει να επιλέξετε

Για την κατασκευή κουκούλες σε περίπτερα, χρησιμοποιούνται δύο κύριοι τύποι υλικών:

Το τούβλο χρησιμοποιείται συχνότερα σε σταθερές δομές ψησταριάς, οι οποίες επίσης κατασκευάζονται από τούβλα. Αυτά τα εκχυλίσματα έχουν μια ευχάριστη εμφάνιση, αλλά έχουν πολλά μειονεκτήματα, τα οποία μπορούν να αποδοθούν σε μια ορισμένη πολυπλοκότητα στον καθαρισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια ιδανική καθαρότητα μιας τέτοιας καμινάδας. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου αποσπάσματος είναι μάλλον δυσκίνητο και απαιτεί ορισμένες δεξιότητες για σωστή κατασκευή. Επιπλέον, το κόστος ενός τέτοιου έργου είναι αρκετές φορές υψηλότερο από αυτό ενός μεταλλικού καλύμματος. Λόγω αυτών των μειονεκτημάτων, η επιλογή συχνά πέφτει σε μεταλλικούς απορροφητήρες. Ο τελευταίος μπορεί εύκολα να διακρίνει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης.
 • συγκριτική ευκολία εγκατάστασης.
 • ελαφρύ βάρος.
 • διαθεσιμότητα υλικών ·
 • λεία εσωτερικά τοιχώματα.
 • ευκολία καθαρισμού.
 • δυνατότητα επιλογής της μορφής.

Ένας εξολκέας λαμαρίνας μπορεί να συναρμολογηθεί από οποιονδήποτε έχει ορισμένες δεξιότητες στην εργασία με ένα ηλεκτρικό εργαλείο και μια μηχανή συγκόλλησης. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή του εντύπου ή της μεθόδου εγγραφής. Η εγκατάσταση μιας μεταλλικής κατασκευής είναι απλούστερη από την κατασκευή ενός τούβλου. Ταυτόχρονα, το συνολικό κόστος του έργου είναι αρκετές φορές φθηνότερο. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό που ίσως είναι άχρηστο για τον χρήστη. Η μεταλλική εξάτμιση δεν ασκεί καμία πίεση στη βάση του κορμού. Ο καθαρισμός μιας τέτοιας ομπρέλας είναι ευκολότερος από τον καθαρισμό των τούβλων. Αυτό εξηγείται από τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων μέσων, τα οποία στην πλινθοδομή θα είχαν μείνει ψηλά.

Επιπλέον, τα μεταλλικά τοιχώματα έχουν μια λεία επιφάνεια. Αυτό μειώνει την πιθανότητα να κολλήσουν αιθάλη επάνω τους, η οποία δεν μπορεί να ειπωθεί για την έκδοση τούβλου του σχεδίου. Βάλτε εύκολα το μεταλλικό κάλυμμα σε οποιοδήποτε επιθυμητό χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική χρωστική ουσία που είναι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι μεταλλικές εξάτμιση μπορούν να αφαιρεθούν και να εγκατασταθούν μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Απαιτήσεις σχεδιασμού

Πάνω από αυτό λέγεται ότι τα μεταλλικά τοιχώματα θα πρέπει να είναι ομαλά, έτσι ώστε να μην κάθονται σε αιθάλη. Άλλες απαιτήσεις για υψηλής ποιότητας σχέδια από μέταλλο είναι:

 • αντοχή στη διάβρωση.
 • επαρκή επιφάνεια του χωνιού.
 • το σωστό πάχος του μετάλλου.

Το ιδανικό μέταλλο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας τέτοιας ομπρέλας είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Ανακουφίζει απόλυτα τις επιδράσεις της υγρασίας, καθώς και διάφορες επιθετικές ουσίες που μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια μαζί με τον καπνό. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται γαλβανισμένο μέταλλο για τη διευκόλυνση της κατασκευής, αλλά η διάρκεια ζωής της είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του χάλυβα. Το ελάχιστο πάχος του μετάλλου πρέπει να είναι 2 mm. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορείτε να είστε σίγουροι για μια μεγάλη διάρκεια ζωής. Η περιοχή του ευρύτερου τμήματος της κουκούλας πρέπει να είναι δύο ή περισσότερες φορές μεγαλύτερη από την περιοχή του φούρνου, που θα βρίσκεται κάτω από αυτό.

Όταν χρησιμοποιείτε το σχέδιο μόνο το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετες μονάδες. Εάν τα σχέδια είναι να προετοιμάσουν τα γεύματα στην κρύα εποχή, τότε είναι λογικό να σκεφτούμε επιπλέον τους οπαδούς που θα επιταχύνουν την εκπομπή καπνού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε φίλτρα. Ολοκληρωμένες μεταλλικές κουκούλες πωλούνται, οπότε σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λογικό να αγοραστούν αυτές. Όταν φτιάχνετε τον εαυτό σας, το τελικό έργο μπορεί να μην ταιριάζει με το μέγεθος.

Δημιουργήστε τη δική σας έκδοση

Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία ολόκληρο το έργο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εξαρτήματα της κουκούλας:

 • μεταλλικά φύλλα.
 • γωνίες μεγέθους 25 × 25 × 2 mm ·
 • πριτσίνια και βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • πυρίμαχο χρώμα?
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • το βουλγαρικό.
 • τρυπάνι?
 • πριτσίνια.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συναρμολογήσετε την κουκούλα της κουκούλας, ώστε να την τελειώσετε με μέταλλο. Οι διαστάσεις του προϊόντος θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του χρησιμοποιούμενου μπάρμπεκιου. Συνολικά, θα χρειαστούν τρία μέρη σκελετού:

Η βάση είναι απαραίτητη, ώστε όλη η δομή να διατηρείται στη σχάρα ή να καλύπτει τους πλευρικούς τοίχους από τις ριπές του ανέμου. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε το μπρεζέρ με ένα μέτρο ταινιών για να ορίσετε σωστά το μέγεθος της κουκούλας. Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσετε τη γωνία για επεξεργασία. Για να γίνει αυτό, καθαρίζεται από σκουριά ή πλένεται από το γράσο συντήρησης του εργοστασίου. Το επόμενο βήμα είναι να κόψετε τα προμορφώματα της κουκούλας από τη μεταλλική γωνία.

Η πρώτη μονάδα που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι η βάση. Η βάση του είναι ένα ορθογώνιο. Η μικρότερη πλευρά είναι ίση με το ύψος της βάσης, και η μεγαλύτερη πλευρά είναι το μήκος της λεκάνης. Λοιπόν, αν τα άκρα των κενών αυτού του τριγώνου θα έχουν γωνία 45 μοιρών. Στη συνέχεια, τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια και οι συγκολλήσεις κόλλησης συγκολλώνται σε μια κοινή κατασκευή. Μετά το πλύσιμο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις γωνίες και να εκτελέσετε μια πλήρη ραφή συγκόλλησης. Όταν το ορθογώνιο είναι έτοιμο, μπορείτε να συγκολλήσετε τα πλευρικά τοιχώματα σε αυτό. Το ύψος τους είναι ίσο με το ύψος του ορθογωνίου και το πλάτος με το βάθος του φούρνου. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε ένα κουτί χωρίς έναν από τους τοίχους.

Η επόμενη συναρμολογημένη μονάδα είναι η βάση της κουκούλας. Συλλέγεται σύμφωνα με το μοντέλο του προηγούμενου προϊόντος, μόνο που περιέχει όλους τους τοίχους και το ύψος του είναι ελαφρώς μικρότερο από εκείνο της βάσης στήριξης. Ένα παράδειγμα μπορεί να φανεί στην παραπάνω εικόνα. Τώρα πρέπει να βάλετε τη βάση του προσαρμογέα στον σωλήνα. Είναι ένα μικρό τετράγωνο. Επίσης συναρμολογείται με συγκόλληση από μεταλλική γωνία, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Όταν είναι έτοιμη, μπορείτε να πάτε για να διορθώσετε τους βραχυκυκλωτήρες, οι οποίοι θα είναι υπό γωνία. Το επιθυμητό ύψος της κουκούλας μετράται και τα τεμάχια κοπεί. Μετά από αυτό, είναι συγκολλημένα μία πλευρά στη βάση της κουκούλας, και η άλλη στην πλατεία προετοιμασμένη.

Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση του παραλληλεπίπεδου, ο οποίος θα λειτουργεί ως σωλήνας. Οι διαστάσεις του ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον σχεδιασμό, αλλά ο σχεδιασμός παραμένει όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Σχετικά με την ετοιμότητα όλων των στοιχείων μπορούν να βαφτούν με γκρι ή άλλο χρώμα. Η βασική απαίτηση είναι η αντοχή του χρώματος σε υψηλές θερμοκρασίες. Όταν όλα τα συστατικά έχουν στεγνώσει, μπορείτε να προχωρήσετε στο δέρμα τους. Για αυτό, χρησιμοποιείται γαλβανισμένο μέταλλο ή ανοξείδωτο ατσάλι. Για κάθε ενότητα, γίνεται η διαμόρφωση των τοίχων, αν είναι δυνατόν, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να καλύπτει όλες τις πλευρές της μονάδας και να στερεώνεται μόνο στη μία πλευρά.

Η επένδυση είναι στερεωμένη με πριτσίνια. Για να γίνει αυτό, οι τρύπες κόβονται και τρυπιούνται τόσο στο δέρμα όσο και στο πλαίσιο. Οι οπές συνδυάζονται και εισάγεται ένα πριτσίνι, μετά το οποίο γίνεται η στερέωση με ένα πριτσίνι. Μετά την επένδυση, η βάση μπορεί να στερεωθεί στη σχάρα και οι υπόλοιπες μονάδες της δομής μπορούν να στερεωθούν σε αυτήν. Το βίντεο σχετικά με τη συναρμολόγηση της δομής από γαλβανισμένο μέταλλο χωρίς πλαίσιο είναι κάτω.

Συμβουλές λειτουργίας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και μετά την εγκατάσταση της κουκούλας, ο καπνός μπορεί να παραμείνει στο κιόσκι. Συνήθως αυτό δεν υποδεικνύει λανθασμένο σχέδιο ή λανθασμένη εγκατάσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μειονέκτημα του τράβηγμα στην κουκούλα προκαλείται από χαμηλή θερμοκρασία καπνού. Αυτό συμβαίνει συνήθως στην αρχή της διαδικασίας μαγειρέματος. Η κατάσταση επιλύεται με την θέρμανση του αέρα και την εξαγωγή του καθώς η φωτιά αναβλύζει. Εάν μετά την επίτευξη της καλής θερμοκρασίας, τα προϊόντα καύσης παραμένουν στο κέλυφος, είναι απαραίτητο να αναλυθεί αν το ύψος των σωλήνων εξαγωγής έχει επιλεγεί σωστά.

Το ακραίο σημείο του σωλήνα εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής. Επίσης κοντά δεν πρέπει να υπάρχουν υψηλά αντικείμενα που θα μπορούσαν να μειώσουν το βύθισμα στην κουκούλα της κουκούλας. Συνήθως, για το σωλήνα εξάτμισης υπάρχει ύψος τριών μέτρων από το επίπεδο του εδάφους. Όχι πάντα το πρόβλημα έγκειται στο ύψος του σωλήνα για το σχέδιο. Μπορεί να είναι σε ενότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σχεδιασμός της διάταξης πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το βέλτιστο μέγεθος του πλευρά για ένα τετράγωνο κουκούλα είναι 26 εκατοστά. Γύρος σωλήνα που πηγαίνει πέρα ​​από τη στέγη του απορροφητήρα πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο 15 cm.

Περίληψη

Όπως μπορείτε να δείτε, ο απορροφητήρας για το μπάρμπεκιου είναι μια εξαιρετική προσθήκη, η οποία αυξάνει την άνεση να φτάνει στο κιόσκι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Είναι εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας. Το εργαλείο που λείπει μπορεί να ζητηθεί από τους φίλους ή να διατάξει να κάνει ένα πλαίσιο σύμφωνα με τα παρεχόμενα σχέδια. Η επένδυση πραγματοποιείται ανεξάρτητα. Βολικό στο κιόσκι είναι η χρήση ενός πτυσσόμενου φούρνου και κουκούλα κυκλώματος. Σε αυτήν την περίπτωση, η καμινάδα μπορεί να παραμείνει στη θέση της και η ίδια η χοάνη αποσυναρμολογείται κατά τους χειμερινούς μήνες. Σε αυτή την περίπτωση, οι μεμονωμένες μονάδες του καλύμματος πρέπει να είναι βιδωμένες μαζί καλύτερα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την κατασκευή στο γκαράζ ή στην αποθήκη. Η αποσυναρμολόγηση μπορεί να γίνει επίσης από τον εαυτό σας ή να αγοράσετε μια έτοιμη έκδοση. Κατά την επιλογή μιας ιδιαίτερης προσοχής θα πρέπει να δοθεί στο πάχος του μετάλλου, τόσο μεγαλύτερη είναι, τόσο περισσότερο το σχέδιο του μπρελόκ θα διαρκέσει. Εάν ο εκχυλιστήρας αποθηκεύεται σε σταθερή θερμοκρασία, τότε μειώνεται η πιθανότητα διεργασιών διάβρωσης.

Ποια πρέπει να είναι η κουκούλα για το μπάρμπεκιου;

Το μπάρμπεκιου είναι απαραίτητο πράγμα στην ιδιωτική ιδιοκτησία σπιτιών. Αυτή η χρήσιμη συσκευή μπορεί να είναι όλων των μεγεθών. Για μεγάλες σταθερές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε περίπτερα ή σε άλλους χώρους, απαιτείται καλή εξαγωγή.

Χαρακτηριστικά

Τα μαγγάλια μπορούν να είναι φορητά και ακίνητα. Η έκδοση για κινητά είναι ένα απλό σχέδιο που μπορείτε να δημιουργήσετε. Κάνοντας αυτή τη συσκευή δεν απαιτείται καπό.

Σταθερή μπρούτζινα είναι μια πιο μνημειώδης δομή, η οποία καταλαμβάνει ένα μεγάλο όγκο στο δωμάτιο.

Ένα τέτοιο σύνολο είναι σχεδιασμένο για μαγειρικά πιάτα για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Το καύσιμο για την κανονική λειτουργία του είναι πολύ πιο απαραίτητο. Χωρίς καλή κουκούλα, αυτός ο τύπος κατασκευής δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Σε τέτοιες προσαρμογές, με την πρώτη ματιά, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο. Ωστόσο, υπάρχουν αποχρώσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Ένα μεγάλο πλυντήριο θα πρέπει να έχει καλό εξαερισμό, το οποίο θα επέτρεπε την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης. Τέτοιες συσκευές, όπως μπάρμπεκιου, πωλούνται συχνά με έτοιμες κουκούλες.

Η ίδια η συσκευή κατασκευάζεται με βάση την κουκούλα. Είναι ένας μικρός θόλος με τη μορφή ημισφαιρίου, κομμένης πυραμίδας ή παραλληλεπιπέδου. Συχνά, τέτοιες κουκούλες είναι διακοσμημένες και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συνολικού εσωτερικού χώρου. Φαίνονται φυσικά και βιολογικά.

Η υποχρεωτική προϋπόθεση: η περιοχή του θόλου του ποσοστού στις 30 θα πρέπει να υπερβαίνει την επιφάνεια του εξοπλισμού. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατή η αποτελεσματική συλλογή και απομάκρυνση των προϊόντων καύσης. Μια απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης η παρουσία ενός υψηλού σωλήνα και ενός ανεμιστήρα.

Εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά:

 • Η καμινάδα έχει απαραιτήτως μια συστολή και μια κάμψη, η οποία θα δημιουργήσει καλή πρόσφυση. Βέλτιστη είναι η απόσταση μεταξύ του εδάφους και της κορυφής του σωλήνα τουλάχιστον 2,8 μέτρα. Όσο υψηλότερος είναι ο σωλήνας, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση.
 • Ένας ανθεκτικός στη θερμότητα διακόπτης σπινθήρων τοποθετείται στην κορυφή του σωλήνα. Με το σχέδιο, μοιάζει με ένα κόσκινο μέσω του οποίου ο καπνός περνά ελεύθερα.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια παγίδα λίπους με τη μορφή πλαισίου με αφαιρούμενη χωρητικότητα. Συσσωρεύει λίπος από το ζεστό κρέας. Αυτή η χωρητικότητα μεταβάλλεται ή καθαρίζεται περιοδικά, ανάλογα με το σχέδιο.
 • Πρέπει απαραίτητα να υπάρχει ένας ανεμιστήρας καπνού, ο οποίος δημιουργεί πρόσθετη ανταλλαγή αέρα και αυξάνει την αφαίρεση καπνού.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία στη συσκευή τους είναι απλά.

Είναι σημαντικό να προσαρμόζονται σωστά.

Στα εξειδικευμένα καταστήματα πωλούνται έτοιμες ομπρέλες από μέταλλο, στις οποίες υπάρχει αγωγός αγωγών. Μπορούν να τοποθετηθούν σε σπιτικό εξοπλισμό.

Συχνά τα εκχυλίσματα σε μεγάλες μπρασελέ είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα, και έναν αναγκαστικό ανεμιστήρα, ο οποίος παρέχει πρόσθετη πρόσφυση. Η ίδια η συσκευή έχει τυπικές παραμέτρους και δεν είναι τεχνικά δύσκολη. Εάν ο εξοπλισμός είναι μη τυποποιημένος, τότε μπορεί να παραγγελθεί από έναν εξειδικευμένο οργανισμό. Για παράδειγμα, υπάρχουν εταιρείες που παράγουν κουκούλες ακόμη και με σύνθετες στροφές σωλήνων ή ανοικτή δομή.

Η εκτέλεση μιας μεμονωμένης παραγγελίας με πρόσθετες επιλογές μπορεί να είναι αρκετά ακριβή. Για να μην ξοδέψετε πάρα πολλά, μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας.

Τυπικές παράμετροι ενός σχεδίου τεσσάρων γηπέδων για ένα χαλί που εργάζεται πάνω σε ξύλο:

 • το μέταλλο, το οποίο είναι κατάλληλο για τέτοια αντικείμενα, έχει πάχος 1 έως 3 mm.
 • μήκος του κιβωτίου καπνού 855-1550 mm.
 • πλάτος - 660-950 μ.
 • ύψος σωλήνα τουλάχιστον 3 μέτρα.
 • τμήμα σωλήνα από 255 mm.

Εξόρυξη για τα ίδια χέρια: σχέδια, οδηγίες, επιλογές

Αν έχετε μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου στη βίλα, μπορείτε να το καταστήσετε πιο βολικό - να αφαιρέσετε τον καπνό από αυτό και να βελτιώσετε την καύση. Ένα εκχύλισμα για το μπάρμπεκιου με τα χέρια σας είναι ένα χρήσιμο και πρακτικό έργο για κάθε dacha. Αν το σπιτικό μπάρμπεκιου, χωρίς να τραβήξετε στον αέρα, δημιουργεί ακόμα μερικές ευχάριστες εντυπώσεις, τότε το κιόσκι με μπάρμπεκιου είναι απλά αδύνατο χωρίς σχεδίαση. Οι εργασίες σχετικά με ένα απορροφητήρα για μπάρμπεκιου απαιτεί από εσάς με το μέσο επίπεδο της εκπαίδευσης και της διαθεσιμότητας ορισμένων μέσων που μπορεί να είναι δύσκολο για έναν αρχάριο. Αλλά στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε τόσο ελαφρές εκδόσεις της ίδιας κουκούλας, όσο και πιο προηγμένες. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά σχέδια και σχέδια που σχεδιάζουν κουκούλες για το μπρελόκ.

Εξαγωγή για το μπάρμπεκιου. Εργαλεία και υλικά.

 • Φύλλο από σίδηρο 3 mm.
 • Μεταλλικές γωνίες 20x20x3 mm.
 • Νύχια, βίδες, ανθεκτικά στη θερμότητα βαφή.
 • Γωνιακός μύλος (Βουλγαρική) με δίσκους για κοπή μετάλλου.
 • Συγκολλητική μηχανή, ηλεκτρόδια, μάσκα.
 • Τρυπάνι με ακροφύσια για σκυρόδεμα.
 • Το πριτσίνι.

Η ομπρέλα αποτελείται από ένα πλαίσιο από μεταλλικές γωνίες, με επένδυση από μέταλλο. Το ύψος της κουκούλας 2 m, έχει οριστεί να σχάρα ένα cm ομπρέλα μέγεθος 105h60 αποτελείται από τρία μέρη: μία βάση η οποία συναρμολογείται στη σχάρα ;. Θόλοι με εσωτερικό βραχίονα για βελτιωμένη πρόσφυση και σωλήνα.

Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για το φούρνο με τα χέρια σας.

Πριν ξεκινήσετε τη δουλειά, μετρήστε το μπρουζάκι σας, αν οι διαστάσεις σας είναι διαφορετικές, τότε θα πρέπει να ρυθμίσετε τις διαστάσεις της κουκούλας.

 1. Συγκολλούμε από τις μεταλλικές γωνίες τις 2 πλευρές της βάσης εξαγωγής:
 2. Τότε τα συγκολώνουμε στις γωνίες για την πίσω επιφάνεια της βάσης μπάρμπεκιου:
 3. Συλλέγουμε το κάτω μέρος του τρούλου της κουκούλας για το φούρνο:
 4. Συνδέουμε σε αυτό τις γωνίες του οπίσθιου τρούλου του βαρελιού:
 5. Συλλέγουμε τα πλευρικά τμήματα του θόλου του εκχυλίσματος για το φούρνο:
 6. Συλλέγουμε το σωλήνα:
 7. Μετά τη συγκόλληση, επεξεργαζόμαστε τις ραφές της κουκούλας με ένα δίσκο λείανσης. Για να προστατέψουμε το μέταλλο, επεξεργαζόμαστε το πλαίσιο με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή.
 8. Σηματοδοτούμε το μέταλλο για το δέρμα της κουκούλας:
 9. Διπλώστε τις άκρες και τις γραμμές δίπλωσης, στερεώνοντας το φύλλο στην άκρη του πάγκου εργασίας:
 10. Καλύπτουμε τη βάση του μεταλλικού σχεδίου με τη βοήθεια των καρφιών και του εργαλείου ρύθμισης (πριτσίνι):
 11. Πριν από την επένδυση του θόλου, προσθέτουμε μια μεταλλική πλάκα διαγώνια προς τα μέσα, η οποία θα βελτιώσει την ώθηση. Αυτή η πλάκα είναι ένα μεταλλικό φύλλο μήκους 99x34 cm με ακμές 2 cm κατά μήκος των άκρων, για το οποίο είναι στερεωμένο στο κάτω μέρος του θόλου.
 12. Σημειώνουμε και κόβουμε το μέταλλο για το κάλυμμα του θόλου:
 13. Καλύπτουμε τον σωλήνα της κουκούλας για το φούρνο:
 14. Βαπτίζουμε το σχέδιο του μπάρμπεκιου με θερμοκόλληση.
 15. Εγκαθιστούμε τη βάση στο μπαστούνι, στερεώνοντάς την στο τούβλο με βίδες με αυτοεπιπεδούμενα σκυρόδεμα (τούβλο).
 16. Τοποθετούμε τον τρούλο, στερεώνοντάς τον με πριτσίνια στην άκρη της βάσης.
 17. Εγκαθιστούμε τον σωλήνα, τοποθετώντας τον στο θόλο, χρησιμοποιούμε πριτσίνια για στερέωση.

Εξόρυξη για μπάρμπεκιου: επιλογές για δομές

Μπορείτε να τροποποιήσετε τη βασική έκδοση της κουκούλας κάνοντας άλλες επιλογές καπακιού. Συχνά η βάση είναι από τούβλα και έπειτα ένας θόλος με σωλήνα είναι εγκατεστημένος σε αυτό.

Ο σωλήνας μπορεί να είναι τόσο τελειωμένο μέταλλο όσο και τούβλο.

Επιπλέον, αντί της βάσης σχήματος U, μπορεί κανείς να κάνει μια γωνία:

Οι ομπρέλες εξάτμισης από τούβλα κατασκευάζονται με την ίδια αρχή - ένα μεταλλικό σκεύος παρασκευάζεται, το οποίο είναι εγκιβωτισμένο με πυρότουβλο.

Εκτός από τα τούβλα, η κουκούλα είναι συχνά διακοσμημένη με άγρια ​​πέτρα.

Το εκχύλισμα για το μπάρμπεκιου μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με ξύλο - η μεταλλική κουκούλα είναι επενδεδυμένη με ξύλο με θερμομονωτικά μαξιλάρια.

Απορροφητήρας για μπάρμπεκιου με τα χέρια του θα σας δώσει μια μεγαλύτερη άνεση, να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά καπνού στο μάτι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αφήνοντας ανοιχτό το άρωμα φλόγα για έτοιμα γεύματα.

Εάν αρχίζετε ακριβώς να σκέφτεστε πώς να φτιάξετε ένα μπρελόκ από εσάς, θα σας ενδιέφερε το άρθρο μας. Θέλετε να φτιάξετε ένα μπρελόκ: 25 φωτογραφίες και σχέδια

Ανεξάρτητη κατασκευή μεταλλικών και εκχυλισμάτων από τούβλα για μπάρμπεκιου

Το μπάρμπεκιου είναι ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της καλοκαιρινής ξεκούρασης. Στην προαστιακή κατασκευή σήμερα, μια ιδιαίτερη δημοτικότητα έχει αποκτηθεί με την εγκατάσταση ενός μπάρμπεκιου σε κληματαριά ή σε βεράντες. Και αν η έκδοση του δρόμου δεν απαιτεί πρόσθετες συσκευές, τότε σε κατασκευές με στέγη είναι απαραίτητο να φτιάξετε μια κουκούλα για το μπάρμπεκιου.

Το εκχύλισμα για το μπάρμπεκιου μπορεί να είναι από μέταλλο ή τούβλα:

 • Ο πρώτος τύπος έχει μια ελαφρύτερη κατασκευή, μια τέτοια καμινάδα μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί με το χέρι από μεταλλικά φύλλα. Ωστόσο, αυτή η εξαγωγή απαιτεί την κατάλληλη φροντίδα, πρώτα απ 'όλα, τακτικό καθαρισμό από αιθάλη και σκουριά. Διαφορετικά, τα σωματίδια των μολυσματικών ουσιών θα πέσουν απευθείας στα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

 • Ο δεύτερος τύπος διακρίνεται από την ασφάλεια, την ελκυστική εμφάνιση και την αντοχή του. Οι αδυναμίες του είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και το ακριβό υλικό.
 • Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε λεπτομερώς πώς να επιλέξετε σωστά και να παράγετε μια κουκούλα για να χρησιμοποιήσετε ένα μπάρμπεκιου σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

  Μεταλλική κουκούλα για τζάκι

  Ο εξαεριστήρας από μέταλλο έχει πολύ απλό σχεδιασμό. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε είδος μπάρμπεκιου. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το μοντέλο στο κατάστημα ή να το κάνετε μόνοι σας.

  Πλεονεκτήματα της μεταλλικής κουκούλας:

  • Συμπαγές μέγεθος.
  • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε κιόσκι ή σε εξωτερικούς χώρους.
  • Απλή τεχνολογία της εξόδου της καμινάδας στην οροφή και συνδέσεις με άλλες οικιακές επικοινωνίες.

  Στα καταστήματα τέντες συχνά παρουσιάζονται με ενσωματωμένο πρόσθετες λειτουργίες -. Mangala ανεμιστήρα για τον καθαρισμό του αέρα, κλπ Τέτοια μοντέλα πετάξει σκόπιμο για τακτική χρήση σε εσωτερικούς χώρους (για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση ένα εστιατόριο μπάρμπεκιου ή στο σπίτι). Για την υπόλοιπη χώρα είναι μια χαρά και εκχύλιση με μια πολύ απλή διαμόρφωση.

  Τα μειονεκτήματα της μεταλλικής κουκούλας αποτελούνται από πολλά σημεία:

  • Κανονικός καθαρισμός.
  • Κατά τη χρήση μπορεί να προκληθεί θέρμανση.

  Εξάτμιση από σίδερο με τα χέρια σας

  Αν έχετε τις δεξιότητες για να δουλέψετε με μέταλλο και να έχετε τα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να φτιάξετε μια απλή έκδοση της κουκούλας για τον εαυτό σας μπάρμπεκιου. Εδώ δίνουμε τις πιο απλές οδηγίες για την κατασκευή του.

  Το κουτί καπνού για το μπάρμπεκιου αποτελείται από τρία μέρη: μια βάση, έναν θόλο με εσωτερικό βραχίονα και ένα σωλήνα. Για να κάνετε αυτό το σχέδιο μόνοι σας, θα χρειαστείτε:

  • μεταλλικά φύλλα πάχους 2-3 mm.
  • γωνίες σιδήρου 20x20, παρόμοιου πάχους.
  • βίδες.
  • πριτσίνια.
  • ανθεκτική στη θερμότητα βαφή?
  • το βουλγαρικό με ακροφύσια για κοπή μετάλλου?
  • μηχανή συγκόλλησης?
  • τρυπάνι με ακροφύσια για σκυρόδεμα.
  • πριτσίνια.

  Πρώτα είναι απαραίτητο να γίνουν γωνίες και να κατασκευαστεί από αυτούς ένας σκελετός, ο οποίος αργότερα θα είναι επενδεδυμένος με σιδερένια φύλλα.

  1. Το πλαίσιο πρέπει να ξεκινά από το κάτω μέρος, το οποίο θα χρησιμεύσει ως στήριγμα για την κουκούλα και θα κλείσει τη θέση της φριτέζας από τρεις πλευρές. Το μέγεθός του θα πρέπει να προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διαστάσεις του φούρνου. Συνήθως, αυτό το τμήμα αποτελείται από ένα πίσω και δύο πλευρικά τοιχώματα. Το βέλτιστο ύψος της βάσης είναι 50-60 cm.
  2. Το επόμενο στοιχείο είναι ο θόλος, που είναι μια κολοβωμένη πυραμίδα. Το μέγεθός του πρέπει να υπολογίζονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε το κάτω μέρος είναι εντελώς κρεμασμένα πάνω από τη φωτιά, και ο όγκος του θόλου είναι αρκετές φορές ο όγκος του μπάρμπεκιου.
  3. Μέσα στον τρούλο θα πρέπει να συγκολληθεί μια μεταλλική πλάκα προς τα πίσω κάτω από την κλίση, πράγμα που θα συμβάλει στην καλύτερη πρόσφυση.
  4. Ο σωλήνας καμινάδας μπορεί να είναι ένα απλό ορθογώνιο ή κυκλικό σχήμα. Πρέπει να έχει αρκετό ύψος, ώστε ο καπνός να μην εισέρχεται στο δωμάτιο, αλλά να αφαιρείται στην κορυφή.
  5. Αφού δημιουργήσετε το πλαίσιο, θα πρέπει να το καλύψετε με μεταλλικά φύλλα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να καλύπτονται τα μέρη της δομής με πυρίμαχο χρώμα.
  6. Όλα τα στοιχεία τοποθετούνται διαδοχικά στη βάση και στερεώνονται με πριτσίνια.

  Με την έναρξη της χρήσης σπιτικό μπάρμπεκιου με ένα σωλήνα, οι κηπουροί μπορούν να ανιχνεύσουν προβλήματα που προκαλούνται από την ανεπαρκή επεξεργασία του μοντέλου προϊόντος:

  • Ο καπνός αφαιρείται πολύ χαμηλά και αποτρέπει την εύρεση κοντά στην εστία. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ύψος της κουκούλας έτσι ώστε το πάνω μέρος του σωλήνα να βρίσκεται σε ύψος τριών μέτρων από το έδαφος.
  • Η καυσαερίων δεν αντλεί καπνό από το φούρνο, αιωρείται γύρω από το δωμάτιο. Για την σωστή λειτουργία της καμινάδας, είναι απαραίτητο η θερμοκρασία του καπνού να είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία του αέρα (αρχικά είναι σχεδόν ίση). Απλά πρέπει να περιμένετε έως ότου τα κάρβουνα ξεπλυθούν επαρκώς.

  Κουκούλα από τούβλα

  Ένα μπάρμπεκιου τούβλο με μια καμινάδα έχει αισθητική εμφάνιση και υψηλό δείκτη ασφαλείας. Θερμαίνει όχι τόσο πολύ όσο εξάτμιση μετάλλων και απομονώνει πλήρως τους τοίχους και την οροφή των χώρων από ζεστό αέρα.

  Πλεονεκτήματα του μπάρμπεκιου τούβλου είναι προφανή:

  • Πλήρης μόνωση από τον καπνό.
  • Συμβατότητα με οικιακές επικοινωνίες.
  • Χαμηλή επιφανειακή θέρμανση.
  • Όμορφη εμφάνιση.

  Απαιτείται η τοποθέτηση κουρτίνας κοντά στον τοίχο του σπιτιού. Ένα τέτοιο μπαστούνι μπορεί να γίνει ανεξάρτητο στοιχείο του τοπίου της ντάκας εάν εγκαθίσταται σε αυλή ή ευρύχωρο κιόσκι.

  Τα μειονεκτήματα του τύπου κατασκευής τούβλων μπορούν να αποδοθούν:

  • Ακριβά υλικό.
  • Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • Μεγάλες διαστάσεις.

  Χτίζουμε μόνο ένα τούβλο χαλίκι

  Για να οικοδομήσουμε ένα μπάρμπεκιου τούβλο με μια κουκούλα με τα χέρια σας είναι πιο δύσκολο από το να γίνει ένα μεταλλικό αναλογικό. Ωστόσο, με τη σωστή προσέγγιση και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων υλικών, ένας αντιεπαγγελματικός οικοδόμος μπορεί να χειριστεί αυτό το έργο.

  Η κατασκευή ενός μπριγιάν τούβλο είναι παρόμοια με ένα σιδερένιο, αποτελείται από τοίχους από υπόγειο, θόλο και σωλήνα. Η διαφορά έγκειται στην παρουσία του εμπρόσθιου τοίχου με ένα τόξο πάνω από το μπρεζέρ, παρόμοιο με αυτό που έγινε στις παραδοσιακές ρωσικές σόμπες.

  Για την ανέγερση είναι απαραίτητο να επιλέξετε το πιο πυρίμαχο τούβλο και να προετοιμάσετε το μίγμα τσιμέντου-άμμου. Και θα απαιτηθούν επίσης τα ακόλουθα εργαλεία:

  Στο site μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια για την ανέγερση μπάρμπεκιου με κουκούλα. Τούβλα πρέπει να προβλεφθούν στρώματα, ακολουθώντας πρότυπους κανόνες της κατασκευής - η πρώτη σειρά είναι τοποθετημένη κάθετα στον τοίχο, το δεύτερο - παράλληλα.

  Στο κέντρο της αψίδας πάνω από το μπάρμπεκιου θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα τούβλο κάστρο, το οποίο θα διανείμει το φορτίο στους πλευρικούς τοίχους. Για να ενισχύσετε περαιτέρω τη δομή και να μην κάνετε λάθη στους υπολογισμούς, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μεταλλικό πλαίσιο της βάσης και να το επικαλύψετε με ένα τούβλο.
  Δρώντας σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πάρετε μια εξαιρετική και ανθεκτική χαλιά.

  Παραλλαγές της διαμονής στο εσωτερικό ή το τοπίο της δίνοντας

  Κατά την οικοδόμηση ενός φούρνου με κουκούλα, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τον τόπο εγκατάστασης του - επειδή μια τέτοια κατασκευή δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να μετακινηθεί. Θα πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει με τους κηπουρούς τόσο κατά τη διάρκεια της εργασίας στον κήπο, όσο και σε ηρεμία.

  Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα αισθητικά χαρακτηριστικά της καμινάδας. Θα πρέπει να είναι όμορφο και κατάλληλο για να ταιριάζει στο εσωτερικό του κιόσκι ή το τοπίο της προαστιακής περιοχής.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα για το μπάρμπεκιου θα πρέπει να επιλέγεται, εστιάζοντας στην κατασκευή ενός συγκεκριμένου κιόσκι ή βεράντα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί βασικοί κανόνες για την τοποθέτησή του.

  Stretching για ψησταριά στον arbor ή στη βεράντα μπορεί να ρυθμιστεί μόνο μετά από προκατεργασία ενσωματωμένο πυρίμαχες συνθέσεις. Από αυτή την άποψη, η ιδανική τοποθέτηση θα είναι τούβλο ή ένα μεταλλικό κιόσκι, όμως, και ξύλινες κατασκευές μπορούν να προστατεύονται από τη φωτιά με ένα ειδικό χρώμα ή βερνίκι.

  Η καμινάδα σιδερώματος εγκαθίσταται συνήθως στο κέντρο του κιόσκι ή σε ανοιχτό χώρο, έτσι ώστε οι τοίχοι και η οροφή του κτιρίου να μην ζεσταίνονται. Το μπρικέτο τούβλων τοποθετείται κοντά στον τοίχο, για την ευκολία της τοποθέτησης του σωλήνα στην οροφή και για εξοικονόμηση χώρου. Σε κλειστές βεράντες, χάρη στην κουκούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπάρμπεκιου ακόμα και στην κρύα εποχή. Θα θερμαίνει επίσης το δωμάτιο.

  Η κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί και στην περίπτωση που το μπρουζερ βρίσκεται σε μια αυλή χωριστά από άλλα κτίρια. Ο καπνός δεν θα φτάσει στα μάτια σας, κάτι που συμβαίνει συχνά εάν έχει εγκατασταθεί ένα ανοιχτό μπρελόκ. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρες χώρο εργασίας για το μαγείρεμα και να οργανώσετε ένα γεύμα σε εξωτερικούς χώρους.

  Το απόσπασμα είναι η πιο σημαντική συσκευή για ένα μπάρμπεκιου. Χάρη σε αυτήν, όλη η οικογένεια μπορεί να συμμετέχει στη μαγείρεμα αγαπημένα πιάτα στα κάρβουνα, χωρίς να υποφέρει από τον πανταχού παρόντα καπνό. Ένα μπάρμπεκιου με μια καμινάδα είναι μια λειτουργική και κομψή λύση για ένα εξοχικό σπίτι.

  Εξόρυξη για το μπάρμπεκιου στο κιόσκι: επιλογές, φωτογραφία

  Η παρουσία μιας καλής καμινάδας είναι εξαιρετικά σημαντική για ένα κιόσκι, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ένα μπρούτζινο, ένα μπάρμπεκιου ή ένα συγκρότημα κλιβάνου. Εάν δεν υπάρχει καλό βύθισμα, ο καπνός από τον κλίβανο θα πέσει μέσα στο δωμάτιο και αυτό είναι το μονοξείδιο του άνθρακα με όλα τα επακόλουθα προβλήματα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε υπεύθυνα την επιλογή, εγκατάσταση και κατασκευή της καμινάδας.

  Υπάρχουν διάφορες επιλογές για κουκούλες για καπνό, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν στο κιόσκι. Θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του μπάρμπεκιου ή του μπάρμπεκιου.

  Καταλαβαίνετε, για ένα συγκρότημα τούβλων, χρήση μεταλλικού σωλήνα - όχι μια επιλογή. Και για μια πτυσσόμενη μπάρμπεκιου για να φτιάξετε μια καμινάδα από τούβλα είναι επίσης κάπως λάθος.

  Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους κύριους τύπους κουκούλες με φωτογραφίες και επίσης θα δώσουμε κάποιες συμβουλές για τον τρόπο εξοπλισμού της καμινάδας στο σπίτι. Μπορείτε πάντα να δίνετε χρήματα στους εγκαταστάτες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε μια κουκούλα με τα χέρια σας.

  Κάλυμμα καυσαερίων από μέταλλο

  Η πιο οικουμενική επιλογή για τους περισσότερους φίλους.

  Η κουκούλα είναι μια μεταλλική ομπρέλα που αναρτάται πάνω από τη ζώνη πυρκαγιάς και αντλεί καπνό και θερμότητα από τα προϊόντα καύσης. Μετά την ομπρέλα, ο καπνός ανεβαίνει μέσω ενός μεταλλικού σωλήνα και μέσω μιας μεταλλικής καμινάδας (που θα θεωρηθεί λίγο αργότερα) ρίχνεται στο περιβάλλον έξω από το κέλυφος.

  Η τιμή για ένα τέτοιο "σύνολο" ξεκινά από 3500 ρούβλια. Είναι κατασκευασμένο από λεπτό γαλβανισμένο χάλυβα (πάχους περίπου 0,5 mm) για μεμονωμένες διαστάσεις της εστίας.

  Εξόρυξη τούβλων

  Κατά την εγκατάσταση του συγκρότημα καμίνι της πέργκολας τούβλο είναι σημαντικό να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες, όπως η κατασκευή δρόμων δεν πρέπει κάπου «κάπως» εγείρουν ερωτήματα. Θα πρέπει να γίνει στη συνείδηση ​​και από τα καλά υλικά, και να φανεί αισθητική.

  Απορροφητήρας σε αυτή την περίπτωση είναι μια πλήρης καμινάδα από τούβλα, η οποία υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσα σε διάλυμα πηλού (συμβατικό σοβά υπό την επίδραση της θερμοκρασίας και καπνίζουν αρκετά γρήγορα άχρηστα) και εκκενώνεται προς τα έξω μέσω του σωλήνα ή επίσης από τούβλα.

  Πρόκειται για μια κλασική συσκευή του ρωσικού φούρνου, η οποία είναι επίσης εφαρμόσιμη για μπάρμπεκιου στο κιόσκι.

  Είναι δυνατή η κατασκευή μιας τέτοιας καμινάδας ανεξάρτητα, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο για ένα απροετοίμαστο άτομο. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν κατασκευαστή σόμπων, ο οποίος θα κάνει ένα έργο ειδικά για την κατασκευή σας.

  Σε εξειδικευμένα φόρουμ, για παράδειγμα,ForumHouse"Μπορείτε να πάρετε μια παρόμοια διαβούλευση δωρεάν.

  Αυτο-εγκατάσταση

  Όπως ήδη αναφέρθηκε, το θέμα της εγκατάστασης μιας καμινάδας για το μπάρμπεκιου είναι ατομικό για κάθε κιόσκι.

  Η σύστασή μας είναι να μελετήσετε οδηγίες βίντεο στο Youtube για την κατασκευή ενός μπάρμπεκιου, το οποίο υπάρχει σε αφθονία.

  Σε αυτήν τη δημοσίευση, επισυνάπτουμε ένα βίντεο από το κανάλι "Αλέξανδρος Πισανέτς", Στο οποίο ο συγγραφέας λέει για το" μπάρμπεκιου "του. Ένα πολύ δημοφιλές βίντεο που έχει ήδη παρακολουθήσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

  Πιθανώς, οι πληροφορίες του συγγραφέα μπορούν να είναι χρήσιμες για την κατασκευή σας.

  Ομπρέλα για μπάρμπεκιου

  Ομπρέλες για μπάρμπεκιου και μπάρμπεκιου χρησιμοποιούνται κυρίως σε κλειστά περίπτερα, στα οποία υπάρχει σταθερός βραχίονας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους κορμούς είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με τον τύπο της Φινλανδίας: κτίρια κλειστού τύπου, με παράθυρα πανοραμικού ή συνηθισμένου μεγέθους. Τα μανγκάλια σε τέτοια κτήρια χρησιμοποιούνται συχνά ως πυρκαγιές τζακιών ή μπράτσα για μπάρμπεκιου, fondue, αλλά και ως μπάρμπεκιου. Για να μην καπνίσετε το δωμάτιο και εμφανίζονται κουκούλες εξάτμισης.

  Ο σχεδιασμός της ίδιας της ομπρέλας πρέπει να είναι ομαλότερος όσο το δυνατόν, έτσι ώστε η ανομοιομορφία να μην μειώνει την ώθηση. Βέλτιστα υλικά για να φτιάξετε τα δικά σας χέρια ή να αγοράσετε ομπρέλα για μπάρμπεκιου: ανοξείδωτος χάλυβας ή άλλα παρόμοια μέταλλα.

  Η μέγιστη απαλότητα του καλύμματος καθοδηγείται επίσης από την ελάχιστη συσσώρευση ψυγείο προϊόντα εργασίας, που θα σχεδιάσει: λίπος, καπνοί, αιθάλη. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να συσσωρευτούν στην ανομοιομορφία του μετάλλου και έτσι να μολύνουν και να φράξουν το έργο της κουκούλας. Είναι πιο εύκολο να καθαρίζετε το προϊόν περιοδικά από το να καθαρίζετε την καπνοδόχο που έχει μπλοκαριστεί από τις εναποθέσεις.

  Επιλέγοντας μια έτοιμη κουκούλα στο κατάστημα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους δείκτες εσωτερικός όγκος καπνού και σωλήνα εξάτμισης. Η ομπρέλα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη λεκάνη κάτω από αυτήν. Δεν είναι κατάλληλο για το μέγεθος της κουκούλας απλά δεν θα αντιμετωπίσει τη δουλειά τους.

  Ένα καλό σύστημα εξάτμισης θα προστατεύει επίσης τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο φούρνο από την καύση των προϊόντων στους πνεύμονες.

  Ο καπνός μπορεί να έχει πρόσθετες λειτουργίες που επηρεάζουν την τιμή του προϊόντος:

  • ανεμιστήρας;
  • καταστολείς σπινθήρων.
  • άλλες λειτουργίες είναι επίσης δυνατό να αφαιρέσετε τον καπνό από το δωμάτιο.

  Ο ανεμιστήρας θα κάνει την ομπρέλα καλύτερη, δημιουργώντας πρόσθετη πρόσφυση. Η συσκευή, η οποία σβήνει τους σπινθήρες, είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια κατά τη χρήση ενός βραστήρα.

  Κατασκευή στο σπίτι

  Είναι επίσης δυνατό να φτιάξετε ένα μεταλλικό κάλυμμα με τα χέρια σας, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ένα ακριβές σχέδιο.

  Το καπάκι καπνού είναι το ίδιο με σχήμα θόλου με διάμετρο περίπου 1,5 μ στρογγυλεμένες, κωνικές, ορθογώνιες, τετράγωνα σχήματα. Το καλύτερο υλικό για την παραγωγή του είναι ο χάλυβας με πάχος 2 mm. Κάποιοι χρησιμοποιούν χαλκό. Η οπή στο κέντρο του θόλου συνδέεται με άκρες με ένα σωλήνα, το ύψος του οποίου είναι από 2 έως 3 μέτρα.

  Μια εξουθενωτική ομπρέλα, που φτιάχνεται από τα χέρια του, προσαρτάται στην εστία επάνω από αυτήν ή αναρτάται από την οροφή με μια πέργκολα, αλλά ο σωλήνας αφήνει πάντα στο κέντρο της οροφής του κορμού. Στην περίπτωση κατασκευής χωρίς υποστηρίγματα πάνω από το μπάρμπεκιου, η ομπρέλα είναι προσαρμοσμένη στην οροφή και με αλυσίδες, για αξιοπιστία.

  Μερικά προβλήματα

  Όλες οι κουκούλες, που αγοράζονται ή κατασκευάζονται με το χέρι, μπορεί να έχουν προβλήματα:

  1. Καπνίζετε όταν κάνετε ένα μπάρμπεκιου δεν μπαίνει στην παγίδα καπνού, αλλά αποκλίνει στις πλευρές. Αυτό συμβαίνει εάν η κουκούλα δεν είναι ηλεκτρική και δεν είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί μόλις αρχίσει η εργασία με το μπάρμπεκιου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καπνός κατά την ανάφλεξη δεν έχει χρόνο για να θερμανθεί και έχει χαμηλή θερμοκρασία. Είναι τόσο πυκνό όσο ο αέρας στο δωμάτιο. Αυτοί οι παράγοντες είναι βασικοί ελλείψει έλξης, ο οποίος θα εμφανιστεί μόλις η φωτιά στην εστία γίνει ισχυρότερη και ο καπνός θα αυξήσει τη θερμοκρασία και την πυκνότητα.
  2. Εάν το κιβώτιο καπνού δεν αντιμετωπίσει την αφαίρεση όλου του καπνού, αυτό είναι ένα σημάδι ότι το τμήμα της καμινάδας είναι μικρό και δεν έχει χρόνο να τεντωθεί σε όλη τη διαδρομή. Αυτό συμβαίνει συχνότερα με κουκούλες από τούβλα, το τμήμα της καμινάδας του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 26-26 cm. Σε μεταλλικές κουκούλες, οι σωλήνες έχουν πιο άνετο αεροδυναμικό σχήμα, με ελάχιστη διάμετρο τουλάχιστον 15 cm.
  3. Το άνω μέρος του σωλήνα πρέπει να είναι ανοικτό ύψος τουλάχιστον 3 μέτρων πάνω από το έδαφος, έτσι ώστε ο καπνός να πάει ψηλότερα και να διαλυθεί στον αέρα.

  Η σωστά επιλεγμένη ή σχεδιασμένη ομπρέλα για μπρασελέ θα εξασφαλίσει ξεκούραση και θα κάνει το μαγείρεμα στο μπρελόκ πιο άνετο.

  Μανγκάλια για κιόσκι με καμινάδα

  Ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας είναι κιόσκια με εστίες. Χάρη στη ζεστασιά και τη μικρή έκταση των χώρων, σχηματίζεται μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα άνεσης. Στέκεται ένα τέτοιο κιόσκι δεν μπορεί να είναι μια δεκαετία, το κύριο πράγμα - να συμμορφωθεί με όλα τα πρότυπα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των κήπων σπιτιού με τζάκι είναι η καμινάδα. Ακόμη και για αλεξίπτωτα ανοιχτού τύπου, η παρουσία αυτής της κατασκευής είναι υποχρεωτική. Η καμινάδα αφαιρεί τον καπνό από το κτίριο προς τα έξω και προστατεύει την οροφή και τις δοκούς από το σχηματισμό αιθάλης.

  Τύποι κουκούλες

  Οι συλλέκτες καπνού για το μπάρμπεκιου στο κιόσκι είναι μέταλλο και τούβλο. Κάθε τύπος σχεδίου έχει τα υπέρ και τα κατά. Για την κατασκευή μεταλλικών κουκούλες είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ανοξείδωτο χάλυβα. Άλλα υλικά απαιτούν συνεχή φροντίδα. Διαφορετικά, τα σωματίδια σκουριάς θα πέσουν στο φαγητό που μαγειρεύεται στην εστία. Οι μεταλλικές κουκούλες έχουν υψηλή αεροδυναμική. Λόγω της μορφής θόλου, ο καπνός εξέρχεται γρήγορα ακόμη και σε υψηλή υγρασία.

  Τα περίπτερα με καμινάδες από τούβλα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Έχουν πολύ βάρος και δεν είναι εύκολο να συναρμολογηθούν. Τις περισσότερες φορές, κουκούλες από τούβλα χρησιμοποιούνται για κιόσκια από τούβλα. Λόγω του μεγάλου βάρους της δομής είναι ανεπιθύμητη η εγκατάσταση σε μικρά κτίρια από ξύλο ή μέταλλο.

  Πλεονεκτήματα ενός κιόσκι με ένα πτυσσόμενο μπάρμπεκιου

  Για το χειμώνα, τα κιόσκια είναι ανοιχτά. Αυτό δημιουργεί ακραίες συνθήκες για επικαλύψεις μέσα σε αυτό, και ειδικά για την εστία. Ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή για ένα κιόσκι είναι ένα πτυσσόμενο μπρασελέ. Παρόμοια σχέδια από μέταλλο για το χειμώνα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να τεθούν σε θερμότητα. Με σταθερούς κλιβάνους δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  Η γειτονιά του πτυσσόμενου μπάρμπεκιου με κιόσκι έχει ορισμένα πλεονεκτήματα:

  • Σε γιορτές σε κιόσκι μπορείτε να φάτε και να μαγειρέψετε ταυτόχρονα - γιατί όλα βρίσκονται κοντά σας.
  • Η θέση της εστίας μέσα στο κληματαριά δημιουργεί μια μοναδική άνεση. Και το άρωμα που εξαπλώνεται γύρω από την περιοχή δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.
  • Το Arbor θα προστατεύσει από τον καιρό όλα τα σχέδια και το μπρεζινγκ, και το σημαντικότερο - τους επισκέπτες και το νοικοκυριό.

  Οι πτυσσόμενες μπάλες από μέταλλο είναι εφοδιασμένες με οπές στο κάτω μέρος. Δημιουργούν μια παροχή οξυγόνου και επιτρέπουν στο κουτί να καθαρίζεται από τέφρα. Ωστόσο, ο χώρος αυτός δημιουργεί υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε κιόσκι με ξύλινο πάτωμα. Οποιαδήποτε σπίθα ή άνθρακας σε μια ηλιόλουστη μέρα θα ανάψει εύκολα την επικάλυψη.

  Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του πτυσσόμενου μεταλλικού μπρεζέ είναι η δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς σχεδίαση. Μια μικρή κατασκευή δημιουργεί λίγο καπνό, ειδικά σε ανοιχτά περίπτερα. Για να το κάνετε χωρίς κουτί καπνού, η πέργκολα είναι χτισμένη χωρίς έναν τοίχο, συνήθως πίσω ή μπροστά. Σε αυτό το σημείο, κοντά στην έξοδο, εγκαθίσταται μια πτυσσόμενη δομή (ένα παράδειγμα τέτοιας διάταξης φαίνεται στη φωτογραφία).

  Σε κλειστά περίπτερα, ακόμη και ένα αναδιπλούμενο μπρεζερ πρέπει να είναι δίπλα στην κουκούλα. Το ίδιο ισχύει για πυρκαγιές από τούβλα. Πρέπει απαραίτητα να γίνονται για την έξοδο του καπνού.

  Μεταλλικές καμινάδες

  Οι κύριες λειτουργίες της καμινάδας είναι η συλλογή και η απόρριψη προϊόντων καπνού και καύσης. Για την ιδανική απόδοση αυτών των εργασιών, η επιφάνεια της κουκούλας πρέπει να είναι λεία, η παραμικρή τραχύτητα και τα σωματίδια σκουριάς μειώνουν το ρεύμα. Ως εκ τούτου, για την παραγωγή κουκούλες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λείο φύλλα χάλυβα. Από παρόμοιο υλικό κάνουν τις ομπρέλες εξάτμισης.

  Η δομή της ομπρέλας μοιάζει με χοάνη. Ο "λαιμός" του θα πρέπει να έχει μια μεγάλη περιοχή, 2-4 φορές το μέγεθος του χαλιού. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας κατασκευής φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

  Για να αφαιρέσετε γρήγορα τον καπνό από το κιόσκι, η ομπρέλα είναι εξοπλισμένη με μηχανικά ή ηλεκτρικά φίλτρα. Κατά την εγκατάσταση, χρησιμοποιείτε μονωτικές μεμβράνες και δομές για επένδυση ηλεκτροαγώγιμων. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε κιόσκι μόνο στην ζεστή εποχή - από φίλους και φίλτρα είναι καλύτερα να αρνηθείτε.

  Πλεονεκτήματα της κουκούλας

  Ο απορροφητήρας είναι ένας απλός σχεδιασμός. Για κιόσκι, μπορείτε να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, και μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια σας. Η συναρμολόγηση της ομπρέλας είναι καλύτερο να αρχίσει με το έργο. Είναι σημαντικό η περίμετρος της εισόδου του εκχυλίσματος να είναι τουλάχιστον 2-3 φορές η περίμετρος του βραστήρα.

  Το ελάχιστο πάχος του μετάλλου για την ομπρέλα είναι 2 mm. Συνιστάται η χρήση φύλλων χάλυβα ή χαλκού.

  Τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών ομπρελών περιλαμβάνουν:

  • εύκολη εγκατάσταση?
  • ελκυστική εμφάνιση.
  • απλότητα της συναρμολόγησης.
  • απουσία ειδικών συνθηκών φροντίδας και συντήρησης ·
  • συμβατότητα με τις περισσότερες εστίες.

  Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια μεταλλική δομή, αλλά αν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτό το υλικό πριν, επιλέξτε τον απλούστερο τύπο κουκούλας.

  Καμινάδες για τούβλα

  Για αξεσουάρ με μπρούτζινα τούβλα χρησιμοποιούν εξελιγμένα σχέδια εκχυλισμάτων. Δεν πρέπει να εκτελούν μόνο τη λειτουργία της αφαίρεσης καπνού από το εξωτερικό, αλλά και να έχουν ελκυστική εμφάνιση (βλ. Παρακάτω φωτογραφία).

  Τέτοια σχέδια έχουν τα πλεονεκτήματά τους:

  • πολύ λιγότερο μέταλλο θερμαίνεται?
  • αφαιρεί γρήγορα τον καπνό από το εξωτερικό μέσω μιας χυτής κατασκευής.
  • πρωτότυπο σχέδιο?
  • Είναι εύκολο να επισκευαστούν και να διατηρηθούν.
  • συνδυάστε τις λειτουργίες της κουκούλας και της φριτέζας.

  Ωστόσο, οι κουκούλες από τούβλα είναι πολύ πιο ακριβά από τις μεταλλικές κουκούλες. Δεδομένου ότι ένα απροετοίμαστο άτομο για να καθορίσει την κατασκευή θα είναι προβληματικό, θα απαιτήσει τη συμμετοχή ειδικών.

  Για την κατασκευή καπνοδόχων και σόμπων από τούβλα χρησιμοποιούνται μόνο πυρίμαχα υλικά. Ως διάλυμα χρησιμοποιήστε ένα μείγμα άμμου και αργίλου (3: 7). Μετά το στέγνωμα και το ψήσιμο, το μείγμα σκληραίνει και αποκτά εξαιρετική αντοχή.

  Χαρακτηριστικά κατασκευής και λειτουργίας

  Όταν κατασκευάζετε κουκούλες για μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου, μπορεί να προκύψουν ορισμένες δυσκολίες, όπως:

  • Όταν η σόμπα καίει ή το φούρνο, ο καπνός παραμένει μέσα στο κιόσκι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κουκούλα δεν είναι σωστά τοποθετημένη. Αυτό δείχνει χαμηλή θερμοκρασία του καπνού. Στην περίπτωση αυτή, η πυκνότητα των προϊόντων καύσης και του αέρα είναι ίδια και παραμένουν στο ίδιο επίπεδο. Το πρόβλημα επιλύεται από μόνο του: μετά την αύξηση της θερμοκρασίας της καύσης του καυσόξυλου, ο καπνός θερμαίνεται και δραπετεύει.
  • Στο κιόσκι, τα προϊόντα της καύσης συσσωρεύονται και δεν πηγαίνουν έξω, παρεμβαίνοντας στο γεύμα. Συχνά αυτό είναι συνέπεια της ακατάλληλης επιλογής του μήκους του σωλήνα. Η κορυφή του θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από το έδαφος. Ένα τέτοιο μήκος θα δημιουργήσει αρκετή πρόσφυση και θα οδηγήσει εύκολα στον καπνό και στην αιθάλη.
  • Ακόμη και μετά την θέρμανση του καυσόξυλου - ο καπνός παραμένει στο κληματαριά. Μερικές φορές αυτό υποδεικνύει εσφαλμένο υπολογισμό των διαστάσεων της καμινάδας. Το βέλτιστο θεωρείται τετράγωνο τμήμα με πλευρά 26 cm. Στην περίπτωση αυτή, ο σωλήνας εξόδου πρέπει να έχει διάμετρο 15 cm.

  Για ένα κιόσκι από τούβλα, η καμινάδα πρέπει να τοποθετηθεί με ειδικό τρόπο. Η τήρηση της τάξης της τοιχοποιίας θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της κουκούλας και του ίδιου του κλιβάνου. Επιπλέον, ακόμη και σειρές από τούβλα φαίνονται πολύ όμορφα.

  Εάν η καμινάδα είναι εξοπλισμένη με μια καμάρα, τότε στο κέντρο της υπάρχει ένα τούβλο κάστρο. Θα κατανείμει το φορτίο των άνω τούβλων στις κάτω σειρές.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου

  Το κρέας, μαγειρεμένο σε ανοιχτή φλόγα ή σε ξυλάνθρακα, απορροφά τα αρώματα του καπνού, τις μυρωδιές των βοτάνων και των δέντρων, δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Για την προετοιμασία του προορίζονται σχάρα, σχάρα, μπάρμπεκιου, αν και κάποιος για αυτό είναι αρκετό δύο τούβλα. Αλλά οι χρόνοι αλλάζουν και αντί να πηγαίνουν στη φύση πολλοί προτιμούν να μαγειρεύουν το κρέας στη σχάρα ή το κεμπάπ στην αυλή του σπιτιού τους, στο εξοχικό σπίτι ή ακόμα και σε ένα διαμέρισμα της πόλης.

  Μπάρμπεκιου, σχάρα ή μπάρμπεκιου στην αυλή, κιόσκι ή στο μπαλκόνι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κουκούλα, προστατεύοντας το σπίτι, τη γη ή διαμέρισμα με αιθάλη και καπνό.

  Ως επακόλουθο - η αυξανόμενη δημοτικότητα του κήπου και του εσωτερικού μπράτσα.

  Μια τέτοια σχάρα και σχάρα ή μπάρμπεκιου, σε αντίθεση με τη φωτιά στη φύση, πρέπει να εφοδιάζονται με καλό τέντωμα (το σκούπισμα) την προστασία του σπιτιού, στον κήπο ή επίπεδη από τον καπνό και την αιθάλη.

  Εξαγωγή μαγγάλα με τα χέρια τους κάνει γρήγορα και απλά - απλά πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις.

  Πώς μπορεί να υπάρχει ένα μπρελόκ

  Ο σχεδιασμός BBQ, μπάρμπεκιου και ψησταριάς είναι πολύ διαφορετικοί, αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή της κουκούλας για αυτούς.

  Το χαλίκι που κατασκευάζεται με τα χέρια του είναι παραδοσιακά απλή κατασκευή (κουτί με τρύπες στο κάτω μέρος). Η θερμότητα επενεργεί στο προϊόν από το πλάι (από τους τοίχους) και από το κάτω μέρος. Μπαίνοντας μέσα από τις τρύπες του αέρα δεν είναι αρκετή, εξ ου και το γνωστό σε όλους τους οπαδούς των ανθράκων BARBECUE της ψύξης διαδικασίας obmahivaniya χαρτόνι ή έλασης-up εφημερίδα.

  Η σχάρα της βιομηχανικής κατασκευής ή η κατασκευή από τα δικά της χέρια, σε αντίθεση με ένα μπρεζιέρα, παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα. Αλλά ανάμεσα στο μπάρμπεκιου και τη σχάρα δεν υπάρχουν σημαντικές κατασκευαστικές διαφορές. Η σχάρα σε αντίθεση με το μπάρμπεκιου έχει ένα καπάκι. Πάρτε το μακριά, και η σχάρα θα μετατραπεί σε ένα μπάρμπεκιου. Αν η σχάρα με κλειστό καπάκι λειτουργεί πάνω στο προϊόν από όλες τις πλευρές, τότε η μπάρμπεκιου είναι μόνο από κάτω.

  Ποια σχέδια για την παραγωγή κρέατος στη φωτιά δεν γίνονται από ερασιτέχνες με τα δικά τους χέρια: αναλώσιμα, αποσυναρμολογημένα, φορητά, ακίνητα. Αποδείχθηκε ότι η σχάρα μπορεί να κατασκευαστεί ακόμα και από έναν κύλινδρο ή έναν κύλινδρο αερίου.

  Ο σχεδιασμός της συσκευής και η κουκούλα είναι πολύ στενά αλληλοσυνδεδεμένοι. Για να φτιάξετε την κουκούλα, αυτή η σχέση δεν μπορεί να αγνοηθεί.

  Μεταλλική κουκούλα

  Το μεταλλικό καυσαέριο είναι ένα καπάκι καπνού σε σχήμα θόλου με μια τρύπα στο κέντρο και ένα σωλήνα.

  Αυτή είναι η πιο κοινή έκδοση της κουκούλας. Ο απορροφητήρας (καπναγωγός) είναι μια θολωτή κατασκευή με διάμετρο περίπου 1,5 μέτρων. Το πιο κοινό υλικό για την παραγωγή του είναι ο χάλυβας με πάχος 2 mm. Πολύ εντυπωσιακές κουκούλες, κατασκευασμένες από φύλλο χαλκού.

  Στο κέντρο του τρούλου υπάρχει μια τρύπα των οποίων οι άκρες συνδέονται με έναν κάθετο σωλήνα 2-3 μέτρα ύψος. Μην χρησιμοποιείτε αμιαντοτσιμέντο. Ναι, ο αμίαντος είναι ανθεκτικός στη φωτιά και είναι ένας καλός θερμομονωτικός παράγων, αλλά είναι επικίνδυνος για την υγεία.

  Ένα τέτοιο απόσπασμα είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για arbours με μπάρμπεκιου, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Ένας καυσαερίων εγκαθίσταται σε ράφια πάνω από την εστία ή αναρτάται από την οροφή από άξονες στις αλυσίδες και ο σωλήνας εξάτμισης περνάει από το κέντρο της οροφής του κιόσκι. Το υλικό της οροφής, δίπλα στον αγωγό, πρέπει απαραιτήτως να είναι ανθεκτικό.

  Για να φτιάξετε μια μεταλλική κουκούλα, θα πρέπει να έχετε τις δεξιότητες για να δουλέψετε με λαμαρίνα, είναι καλό να γνωρίζετε το έργο που ταιριάζει. Το σχήμα του μεταλλικού καλύμματος δεν πρέπει να είναι σχήμα θόλου, η κατασκευή του οποίου απαιτεί επαρκώς υψηλή ικανότητα. Είναι ευκολότερο να φτιάχνετε από τα χέρια σας μια κωνική, ορθογώνια ή τετράγωνη μορφή στην διατομή.

  Το μεταλλικό κουτί καπνού είναι ανεπιτήδευτο, πολύ λειτουργικό, αλλά απαιτεί συνεχή φροντίδα. Λόγω της λείας επιφάνειας είναι εύκολο να καθαριστεί, αφαιρεί αποτελεσματικά τον καπνό, αφού έχει καλή αεροδυναμική.

  Ωστόσο, οι υποστηρικτές του τούβλου η σαρωτική ισχυρισμός ότι ανοξείδωτο μεταλλικό κουκούλα μαύρο με σκουριά σκορπιστεί στο προϊόν διανέμεται. Επιπλέον, οι κουκούλες από τούβλα είναι πιο ανθεκτικές.

  Εκχυλίσματα από τούβλο

  Brick brazier στο οικόπεδο είναι χτισμένο με κουκούλα.

  Όπως και στο μπάρμπεκιου, τα τούβλα στην κουκούλα θερμαίνονται σε υψηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια ψύχονται. Τέτοιες διαφορές δεν μπορούν να αντέξουν σε όλους τους τύπους τούβλων. Εάν αποφασίσετε να κάνετε ένα τούβλο μπρούτζινο και να τα εξάγετε μόνοι σας, τότε το πιο κατάλληλο θα είναι τούβλο φούρνο. Είναι κατασκευασμένο ειδικά για δύσκολες συνθήκες θερμοκρασίας.

  Δεν είναι κατάλληλο για αυτούς και το συνηθισμένο κονίαμα τσιμέντου-άμμου, το οποίο πρώτα ραγίστηκε, και στη συνέχεια να καταρρεύσει εντελώς. Χρησιμοποιήστε μίγμα αργίλου-άμμου σε αναλογία 7: 3. Ο πηλός είναι προ-εμποτισμένος για δύο ημέρες στο νερό. Ο πηλός με άμμο αναμειγνύεται μέχρι να σταματήσει η θόλωση η λύση. Για να δοκιμάσετε τη σπάτουλα, εφαρμόστε ένα μικρό μείγμα σε μια λεία επιφάνεια. Η λύση είναι έτοιμη, εάν παύσει να εξαπλώνεται.

  Η βάση του κουτιού καπνού είναι συνήθως ένα πλαίσιο που πλαισιώνεται στον τοίχο του μπάρμπεκιου από τη γωνία. Η πρώτη από τις σειρές του είναι συνήθως τοποθετημένη με ένα τσουγκράνα (τούβλα που τοποθετούνται στον τοίχο), και τα υπόλοιπα - με κουτάλια (τα τούβλα τοποθετούνται κατά μήκος του τείχους).

  Συνήθως το κιβώτιο καπνού αποτελείται από 10 σειρές από τούβλα που είναι διαμορφωμένες με κεκλιμένες προεξοχές. Ο ώμος θεωρείται κανονικός στην εμπρόσθια πλευρά 17 mm, και η πλευρά - 35 mm. Οι διαστάσεις τους μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της πρώτης σειράς και τις διαστάσεις της καμινάδας. Οι διαστάσεις της τελευταίας σειράς του κιβωτίου καπνού πρέπει να είναι σύμφωνες με το μέγεθος της καμινάδας.

  Ο σωλήνας καπνοδόχου πρέπει να είναι εφοδιασμένος με μάνδαλο και στο οπίσθιο τοίχωμά του πρέπει να τοποθετείται μια μικρή καμπή, το αποκαλούμενο δόντι. Αυτό το στοιχείο βελτιώνει σημαντικά την πρόσφυση. Πάνω από την καμινάδα είναι επιθυμητή η τοποθέτηση ενός προστατευτικού καλύμματος που να προστατεύει το σωλήνα από τη βροχή.

  Μερικές παρατηρήσεις

  Για οποιαδήποτε κουκούλα, συμπεριλαμβανομένης μιας φτιαγμένης από τον εαυτό της, πρέπει να αντιμετωπίσετε ελλείψεις, μερικές από τις οποίες μπορούν να προειδοποιηθούν εκ των προτέρων:

  Μετά την κατασκευή ενός μπάρμπεκιου, είναι τοποθετημένη μια καμινάδα. Η τοιχοποιία κατασκευάζεται από τούβλα σε πήλινο κονίαμα. Τα τούβλα τοποθετούνται επίπεδα μεταξύ τους. Στην καμινάδα, πρέπει να τοποθετήσετε ένα μάνδαλο και να κάνετε μια κάμψη στον πίσω τοίχο, για να βελτιώσετε την πρόσφυση.

  1. Όταν ο άνθρακας αναφλέγεται, ο καπνός δεν διαφεύγει στο κουτί καπνού, αλλά αρχίζει να εξαπλώνεται γύρω από τις πλευρές. Το γεγονός είναι ότι ο καπνός που εμφανίζεται κατά την ανάφλεξη έχει χαμηλή θερμοκρασία. Η πυκνότητα και η πυκνότητα του περιβάλλοντος αέρα είναι πρακτικά ίδιες - δεν υπάρχει έλξη. Σταθεροποιείται όταν η φλόγα αναβοσβήνει σταθερά. Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει.
  2. Εάν το πλαίσιο καπνός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απομάκρυνση του καπνού από τις φλόγες φουντώνουν - αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι το τμήμα καμινάδα σταυρός είναι μικρή. Για καμινάδα τούβλο χωρίς προβλήματα στη δουλειά του, με μία τετράγωνη διατομή θα πρέπει να έχει διαστάσεις όχι λιγότερο από 26 × 26 cm κατακόρυφο μεταλλικό σωλήνα οφείλεται στην καλύτερη αεροδυναμική μπορεί να είναι στενότερος -. Διάμετρο 15-20 cm.
  3. Για να μην παρεμβαίνει ο καπνός που αναδύεται από το σωλήνα, το άνω μέρος του πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 3 μέτρων πάνω από το έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση, και το βύθισμα είναι επαρκές, και ο καπνός αποσύρεται σε επαρκές ύψος και διαχέεται στον αέρα.

  Εάν ληφθούν υπόψη οι συστάσεις και τα σχόλια που δόθηκαν παραπάνω, η δημιουργία ενός χοιρινό ή μπάρμπεκιου με τα χέρια τους θα επιτρέψει να μαγειρέψουν νόστιμα φαγητά για τα μέλη της οικογένειας, τους φίλους και τους γνωστούς σε επαρκώς άνετες συνθήκες.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για το μπάρμπεκιου;

  Η εξόρυξη του χαλιού με τα χέρια σας μπορεί εύκολα να γίνει σε λίγες μέρες. Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα για πώληση, αλλά για λόγους οικονομίας συνιστάται να δημιουργήσετε μια ομπρέλα για μπάρμπεκιου με τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να αγοράσετε υλικό εκ των προτέρων και να προετοιμάσετε εργαλεία.

  Γιατί χρειάζεται η κουκούλα

  Το μπρούτζινο χωρίς σχεδίαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κατά την τοποθέτησή του σε κληρονομιά χωρίς καμινάδα να μην διαχειριστεί. Οι αρχάριοι κατασκευαστές, έχοντας αποφασίσει να φτιάξουν ένα φούρνο με τα χέρια τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα απλούστερα σχέδια. Η ομπρέλα από χαλκό φαίνεται πολύ όμορφη, αλλά η κατασκευή της είναι δυνατή μόνο από έμπειρους πλοιάρχους.

  Ο απορροφητήρας είναι απαραίτητος για την εκτέλεση των ακόλουθων λειτουργιών:

  • για την προστασία του βραστήρα από την καθίζηση.
  • για την απομάκρυνση των πτητικών ενώσεων.

  Ο φούρνος που είναι εγκατεστημένος στο κιόσκι προστατεύεται από τη βροχόπτωση από ένα θόλο. Αλλά η καπνοδόχος καθιστά δυνατή την τοποθέτηση του φούρνου όχι μόνο κάτω από τη στέγη, αλλά και στην περιοχή κοντά στο σπίτι. Η μπρασελέ από ένα τούβλο από τα ίδια τα χέρια μπορεί να γίνει για μερικές ημέρες.

  Στη δεύτερη περίπτωση, ο εκχυλιστής συλλαμβάνει τα αέρια που σχηματίζονται κατά την καύση και τα τραβάει. Το έργο της παγίδας καπνού βασίζεται στην δύναμη ωθήσεως και είναι παρόμοιο με ένα φούρνο μπάρμπεκιου. Όταν το καύσιμο καίει έντονα, παράγεται καπνός. Είναι ελαφρύτερο από τον περιβάλλοντα αέρα, έτσι φιλοδοξεί στον ουρανό. Όταν εγκαθίσταται ο απορροφητήρας, ο καπνός δεν διαλύεται. Πηγαίνει στον σωλήνα, απελευθερώνεται μόνο στο τέλος της καμινάδας. Όλες οι επιβλαβείς ενώσεις απομακρύνονται χωρίς να βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία.

  Τα μανγκάλια με καπνοδόχο μπορούν να τοποθετηθούν σε κλειστά δωμάτια, για παράδειγμα, για την τοποθέτησή τους είναι κατάλληλη τρούλο κιόσκι με τζάμια. Κάντε μια τέτοια σόμπα επιτρέπεται στο γκαράζ. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φούρνο με μια κουκούλα με ένα υδροφίλτρο. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της οσμής από το δωμάτιο. Η δομή είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, η παροχή νερού ελέγχεται χειροκίνητα ή αυτόματα.

  Περνώντας μέσα από το φίλτρο της καπνοδόχου, η ροή του αέρα ψύχεται σε θερμοκρασία +40... + 50 ° С. Επιπλέον, το φίλτρο για τον αερισμό εμποδίζει την εναπόθεση λίπους στους ανεμιστήρες και στους τοίχους των αεραγωγών. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαρ, εστιατόρια και ιδιωτικές κατοικίες, όπου σχεδιάζεται να εκτραφεί φωτιά. Μαζί με το φίλτρο πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί καπνού για το μπάρμπεκιου.

  Θεωρητικά, αυτό το σύστημα είναι κατάλληλο ακόμη και για κατοικίες, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ακόμα μια ανοιχτή φλόγα με προσοχή. Το μπρεζιέρικο στο διαμέρισμα κάτω από την κουκούλα μπορεί να εγκατασταθεί εάν είναι πολύ ισχυρό. Αλλά μην ξεχνάτε την πυρασφάλεια και την ηρεμία των γειτόνων.

  Σε αυτό το διαμέρισμα είναι απαραίτητο να κάνετε εξαναγκασμένο αερισμό των χώρων. Τα προϊόντα καύσης καυσίμων πρέπει να αφαιρούνται από τα δωμάτια. Εάν υπάρχει η επιθυμία να ψήνεται το κρέας, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό tandyr.

  Σχεδιάζοντας την κατασκευή του site, πρέπει να προ-αγοράσετε ένα σχέδιο για το μπάρμπεκιου. Χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να φτιάξετε μια δομή.

  Το σχέδιο από τον εαυτό σας θα απαιτήσει χρόνο και υπομονή. Εάν σχεδιάζεται η χρήση ενός φύλλου χαλκού στη δουλειά, είναι καλύτερο για τον οικοδόμο αρχής να μην κάνει τα πάντα με τα δικά του χέρια, αλλά να παραγγείλει την κατασκευή των καυσαερίων στον κύριο.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα από μεταλλικά φύλλα

  Πώς να κάνετε μια κουκούλα για ένα μπρεζέ χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήματα σε αυτό; Μια ελαφριά και ισχυρή κουκούλα πάνω από το μπάρμπεκιου στο κιόσκι θα προέρχεται από τα ακόλουθα υλικά:

  1. Σίδερο. Πάχος φύλλου 3 mm.
  2. Αρκετές μεταλλικές γωνίες.
  3. Μην κάνετε χωρίς μια μηχανή συγκόλλησης. Για να προστατέψετε τα μάτια και το πρόσωπο, θα χρειαστείτε μια μάσκα.
  4. Ένα τρυπάνι εξοπλισμένο με ακροφύσια για την ανάμειξη σκυροδέματος.
  5. Βίδες.
  6. Ένας riveter και ένας βούλγαρος με δίσκους κατάλληλους για κοπή μεταλλικών φύλλων.
  7. Ανθεκτική στη θερμότητα βαφή.

  Οι εξαντλητικές ομπρέλες για ένα μπρουζ είναι κατασκευασμένες από μεταλλικές γωνίες. Κατ 'αρχάς, το πλαίσιο είναι συγκολλημένο και έπειτα είναι επενδεδυμένο με μεταλλικό φύλλο. Για ένα μεσαίου μεγέθους κιόσκι, αρκεί να φτιάξετε ένα καπάκι ύψους 1,5-2 m. Είναι κατάλληλο για ένα μπαστούνι μεγέθους 105x60 cm Για τη συγκόλληση απαιτείται μια συσκευή. Επιπλέον, για αυτόν τον εξοπλισμό πρέπει να ετοιμάσετε ηλεκτρόδια.

  Αν μιλάμε για το σχεδιασμό, τότε η κουκούλα αποτελείται από 3 μέρη, μεταξύ των οποίων:

  1. Σωλήνας για την αφαίρεση καπνού.
  2. Θόλος εξαγωγής για τη σχάρα, ο οποίος έχει εσωτερικό βραχίονα. Είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η πρόσφυση.
  3. Η βάση. Είναι τοποθετημένο στο μπρελόκ.

  Πολύ ωραίο τρούλο ματιά για σχέδιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φύλλο χαλκού. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η κατασκευή ενός χάλκινου θόλου θα είναι δύσκολη αν το παίρνει ένας νεοφερμένος. Αλλά για να κάνετε μια κουκούλα με τα χέρια σας από ένα απλό φύλλο, ο σίδηρος μπορεί να είναι χωρίς βοηθός, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

  Απαγορεύεται η χρήση αμιαντοτσιμέντων στην κατασκευή. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται είναι θερμικά σταθερό, αλλά είναι επικίνδυνο για την υγεία. Ένας κάθετος μεταλλικός σωλήνας για το σχέδιο μπορεί να εγκατασταθεί στην περιοχή.

  Ακόμη και πριν από την έναρξη της κατασκευής, είναι απαραίτητο να καθοριστεί πώς θα εγκατασταθεί ο απορροφητήρας μεταλλικών καυσαερίων. Μπορεί να ανασταλεί από το ανώτατο όριο του κιόσκι, στην περίπτωση αυτή οι αλυσίδες θα χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε την κουκούλα στα ράφια πάνω από την εστία. Ο σωλήνας εξάτμισης θα περάσει από το κέντρο της οροφής του κιόσκι. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί στο καλοριφέρ μια κουκούλα. Είναι καλύτερο να καλέσετε έναν βοηθό, τότε η εργασία θα γίνει πιο γρήγορα.

  Εγκαθιστώντας τον καπνό της καπνοδόχου, πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό της οροφής. Σε εκείνα τα σημεία όπου είναι δίπλα στον αγωγό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πυρίμαχα υλικά. Για παράδειγμα, μια καλή επιλογή θα είναι μια γαλβανισμένη οροφή.

  Το μεταλλικό skimmer μπορεί να είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο σε διατομή. Είναι λειτουργικό, έχει άριστη αεροδυναμική, ώστε να καπνίζει καλά.

  Για να φτιάξετε μια κουκούλα από ένα μεταλλικό φύλλο, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Καθαρίστε τις μεταλλικές γωνίες, γι 'αυτό πρέπει να αφαιρέσετε το γράσο από αυτά με ένα κουρέλι.
  2. Με βάση τα σχέδια, κάντε τη διάταξη του υλικού.
  3. Το Bolgarke έκοψε τις γωνίες σε μέρη. Πρέπει να εργαστείτε σε γυαλιά ασφαλείας.
  4. Συναρμολογήστε όλα τα εξαρτήματα και συγκολλήστε τα μέρη της δομής.

  Η σπιτική κουκούλα μπορεί να κατασκευαστεί από ανοξείδωτο χάλυβα ή άλλο υλικό. Πριν από τη χρήση, ο σίδηρος πρέπει να καλύπτεται με ανθεκτική στη θερμότητα αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Συνιστάται να τοποθετείτε μια κουκούλα πάνω από το σωλήνα.

  Πέτρινο φράχτη

  Πρώτα πρέπει να βρείτε μια θέση στο χώρο για την κατασκευή του κλιβάνου. Είναι σημαντικό ότι η tandyr δεν βρίσκεται κοντά στην βίλα και άλλα κτίρια από ξύλο. Είναι απαραίτητο να βγάλουμε τον φούρνο για καζάν για πράσινες φυτεύσεις.

  Η κουκούλα πάνω από το φούρνο μπορεί να κατασκευαστεί από τούβλο, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή σόμπων. Είναι σημαντικό να αναμιγνύετε σωστά το κονίαμα άμμου. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο πώς το τελικό μίγμα διατηρείται σε μια ομαλή επιφάνεια. Αν η λύση δεν εξαπλωθεί στο τούβλο, τότε είναι έτοιμη.

  Ανυψώνοντας την κουκούλα για το μπάρμπεκιου στο κιόσκι, θα πρέπει να κάνετε σωστά τη βάση. Η τοιχοποιία πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε τις γωνίες και τις βάλετε στους τοίχους του μπάρμπεκιου. Θα διατεθούν στην πρώτη σειρά από τούβλα. Σε αυτή την περίπτωση, τα μπλοκ πρέπει να τοποθετηθούν κατά μήκος των τοίχων, που κλίνει με το άκρο. Διανέμοντας τις υπόλοιπες σειρές, το τούβλο τοποθετείται κατά μήκος. Πρέπει να αγοράσετε αμέσως αρκετό υλικό, επειδή θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 σειρές.

  Διανέμοντας την κορυφή του κώνου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην πλαγιά. Μια κλίση των 35 mm θεωρείται κανονική για τις πλευρές και 17 mm στην μπροστινή πλευρά. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι διαστάσεις μπορούν να αλλάξουν λόγω του σχεδιασμού της καμινάδας.

  Κατά την τοποθέτηση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να προσέξετε ότι οι διαστάσεις της τελευταίας σειράς αντιστοιχούν στις διαστάσεις της καμινάδας. Το οπίσθιο τοίχωμα του σωλήνα πρέπει να έχει "δόντι", αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Προκειμένου να προστατευτεί ο σωλήνας από τη βροχή, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί επάνω του μια γάζα από γαλβανισμένο χάλυβα. Σε κλειστά δωμάτια, η δομή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα και φίλτρα.

  Ποια επιλογή κλιβάνου προτιμάται

  Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών συχνά κάνουν ένα καπνό στην περιοχή. Είναι κατασκευασμένο από τούβλο ή εξοπλίζεται σε μεταλλικό βαρέλι. Ποιος καπνιστής είναι καλύτερος; Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, αλλά τα κτίρια από τούβλα θα διαρκούν περισσότερο. Επιπλέον, έχουν μια πιο ελκυστική εμφάνιση. Για παράδειγμα, ένα μπάρμπεκιου τούβλο με καμινάδα θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου.

  Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα tandoor στην περιοχή, αλλά χρειάζεστε μια οριζόντια πλατφόρμα. Προηγουμένως, αυτοί οι φούρνοι για να μαγειρέψουν το κρέας και το ψωμί, τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κάπνισμα των ψαριών και ούτω καθεξής. Πριν, καπνιστά προϊόντα σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου είχαν τοποθετηθεί ειδικές συσκευές, αλλά σήμερα μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα φαγητά και στη χώρα υπαίθρια φούρνους.

  Συμπέρασμα

  Η κουκούλα πάνω από το μπάρμπεκιου μπορεί να κατασκευαστεί από τούβλα ή από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 3 mm. Στην τελική δομή του μετάλλου πρέπει να εφαρμοστεί αντιδιαβρωτική επίστρωση. Η εκχύλιση με τα χέρια τους με την παρουσία όλων των απαραίτητων υλικών και ηλεκτροδίων για τη μηχανή συγκόλλησης θα γίνει σε λίγες μέρες.