Ανταλλακτικά για υγραντήρες υπερύθρων και γεννήτριες ομίχλης

Η υγρασία στο σαλόνι είναι μια απαραίτητη παράμετρος για τη ζωή των ανθρώπων και των φυτών. Όλοι όσοι ζουν, ακόμη και άψυχοι, στη γη απαιτούν νερό, το οποίο βρίσκεται στις μάζες του αέρα.

Σύμφωνα με το GOST 30494-96, οι βέλτιστοι δείκτες είναι

 • 40-70% υγρασία σε εσωτερικούς χώρους για άτομα.
 • Υγρασία 50-75% για φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Έως 60% υγρασία για προϊόντα χαρτιού, για παράδειγμα, βιβλία και τιμαλφή, έπιπλα και οικιακές συσκευές.

Από τη χαμηλή υγρασία πάσχει όλα γύρω. Για παράδειγμα, στη Σαχάρα, η υγρασία είναι περίπου 25%, και σε ένα διαμέρισμα της πόλης στην περίοδο θέρμανσης - περίπου 20%. Η ξηρότητα στο δωμάτιο οδηγεί σε εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, συχνή κρυολογήματα, αλλεργίες και πολλές άλλες ασθένειες. Αυξήστε την υγρασία στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική τεχνική για το σπίτι. Η αρχή της υγρασίας του αέρα από τη συσκευή είναι η χρήση μιας μοναδικής μεμβράνης.

Η υπερηχητική μεμβράνη για τον υγραντήρα αέρα, υπό την επίδραση των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας, μετατρέπει το νερό που χύνεται στη δεξαμενή σε υγρή σκόνη. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας από το δωμάτιο αναρροφάται στη συσκευή, διέρχεται από τη σκόνη νερού, καθαρίζεται και κορεσμένο με υγρασία και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο, αλλά ήδη με τη μορφή ομίχλης. Η αρχή του κρύου ατμού επιτρέπει τη χρήση της συσκευής σε χώρους όπου ζουν τα μικρά παιδιά: ο πιεζοηλεκτρικός εκτοξευτήρας για τον υγραντήρα αέρα δεν θερμαίνει το νερό και είναι ασφαλής στη χρήση.

Σημαντικό! Όταν εργάζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα η συσκευή υπερήχων μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο λόγω του κορεσμού του αέρα με ψυχρές ομίχλες. Εξαλείψτε μια τέτοια ενόχληση απλά: ενεργοποιήστε τη λειτουργία "ζεστό ατμό" και θερμαίνετε τις μάζες του αέρα.

Πλεονεκτήματα

 • Η παρουσία ενός υδροσταθμού, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τις τιμές υγρασίας.
 • Αυτόματος έλεγχος συσκευών: συντήρηση καθορισμένων παραμέτρων υγρασίας, διακοπή λειτουργίας με πλήρη εξάτμιση νερού.
 • Δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων υγρασίας μέχρι 70%.
 • Χαμηλός θόρυβος στην κατάσταση ενεργοποίησης: πολύ μικρότερο από το επιτρεπόμενο 40 dB.
 • Υψηλή χωρητικότητα: έως 16 λίτρα ατμού ανά ημέρα με χωρητικότητα μέχρι 5 λίτρα.
 • Καταναλώνει μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας: μέχρι 50 watt.
 • Εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα φιλτραρίσματος υγρών.
 • Ασφαλής χρήση, που επιτυγχάνεται με την απουσία ζεστού ατμού.
 • Σύγχρονος σχεδιασμός, δυνατότητα επιλογής χρωμάτων, λειτουργικότητας, διαστάσεων.

Σημαντικό! Για να αυξηθεί η διάρκεια της συσκευής, πρέπει να χρησιμοποιηθεί απεσταγμένο νερό. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να αποφευχθεί η λευκή επίστρωση σε έπιπλα και άλλες επιφάνειες: το απεσταγμένο νερό δεν έχει ακαθαρσίες και άλατα.

Μειονεκτήματα

 • Προσωπική φροντίδα: Καθαρίστε τη συσκευή κάθε 10 ημέρες.
 • Η πολυπλοκότητα της επισκευής.
 • Σχετικά υψηλό κόστος.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Μονάδα ελέγχου οργάνων

Το κύκλωμα λειτουργίας μπορεί να κατασκευαστεί ως ξεχωριστό στοιχείο ή ως σύνθετος δείκτης. Ρυθμίζει και ρυθμίζει τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής, παρακολουθεί τους δείκτες των αισθητήρων. Για παράδειγμα, όταν το υγρό εξατμιστεί τελείως, η συσκευή απενεργοποιείται, όταν επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή υγρασίας, η λειτουργία θα σταματήσει επίσης.

Γεννήτρια

Ένα κύκλωμα που σχηματίζει ένα ηλεκτρικό σήμα. Με τη βοήθειά του, ρυθμίζονται οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις της απαιτούμενης συχνότητας. Γενικά, η γεννήτρια είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο.

Υπερηχητικό ψυγείο για τον υγραντήρα αέρα

Στοιχείο, το οποίο υπό την επίδραση του ρεύματος δονείται σε υψηλή συχνότητα. Ο υπερηχογράφος δημιουργείται με συχνότητα 1,7 MHz, η οποία δεν γίνεται αντιληπτή από την ανθρώπινη ακοή. Υπό την επίδραση του υπερήχου, το νερό διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια και μετατρέπεται σε ομίχλη. Ο "ψυχρός ατμός" απλώνεται γύρω από το δωμάτιο, ανανεώνεται και καθαρίζεται.

Αισθητήρες

Σε υγραντήρες υπερήχων εγκαθίστανται αισθητήρες νερού και υγρασίας. Με τη βοήθειά τους, παρακολούθηση της παρουσίας υγρού στη δεξαμενή και δείκτες υγρασίας στην αίθουσα.

Μονάδα τροφοδοσίας

Στοιχείο για την τροφοδοσία της συσκευής.

Ανεμιστήρας

Στοιχείο που χρησιμοποιείται για την διάδοση κρύου ατμού γύρω από το δωμάτιο.

Σημαντικό! Πριν την επισκευή του οργάνου, είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί το σφάλμα και η αιτία του.

Κοινές δυσλειτουργίες

Δυσάρεστη οσμή

Η εμφάνιση ξένης οσμής υποδεικνύει τη στασιμότητα του νερού, εάν η συσκευή δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και το νερό δεν έχει στραγγίσει. Επίσης, το σύστημα φιλτραρίσματος ενδέχεται να έχει φράξει. Λύση: Πλήρης καθαρισμός της συσκευής με τη χρήση ειδικών εργαλείων, αντικατάσταση φίλτρων.

Δεν υπάρχει παροχή αέρα

Σε περίπτωση που λειτουργεί ο υγραντήρας, αλλά ο αέρας δεν λειτουργεί, πρέπει να ελέγξετε την απόδοση του ανεμιστήρα. Η αιτία της δυσλειτουργίας μπορεί να είναι η απόφραξη του φίλτρου της σχάρας εισαγωγής αέρα. Λύση: Αντικαταστήστε το στοιχείο φίλτρου ή ανεμιστήρα.

Δεν συμπεριλαμβάνονται καθόλου

Σε περίπτωση απουσίας ισχύος, η συσκευή χάνει τη λειτουργικότητά της. Εάν υπάρχει πρόβλημα, ελέγξτε αν υπάρχει τάση στη γραμμή. Επίσης, αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό όταν αποτύχει η ασφάλεια του βύσματος. Λύση: Αντικαταστήστε την ασφάλεια, το βύσμα ή τα καλώδια.

Πώς να ελέγξετε την απόδοση ενός πιεζοηλεκτρικού στοιχείου

Το πρώτο σημάδι μιας δυσλειτουργίας είναι η απουσία ατμού ή η εξασθένηση της εξάτμισης. Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας αντικαθιστώντας το στοιχείο.

Ο αλγόριθμος αντικατάστασης

 • Αποσυνδέστε τη συσκευή από το τροφοδοτικό.
 • Αφαιρέστε τη δεξαμενή νερού, σκουπίστε τη συσκευή στεγνά.
 • Ανοίξτε τη θήκη της συσκευής χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για τον τύπο των βιδών.
 • Επιθεωρήστε τα στοιχεία για την καύση, τη δύναμη των συρμάτων και την ακεραιότητά τους, ελέγξτε την ακεραιότητα των στοιχείων.
 • Βρείτε το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο για τον υγραντήρα αέρα, τραβήξτε μια φωτογραφία για το πώς να συνδέσετε τα καλώδια ή να καταγράψετε τη θέση τους.
 • Αποσυνδέστε το ψυγείο.
 • Αφαιρέστε τα εξαρτήματα στεγανοποίησης.
 • Επιθεωρήστε το στοιχείο, προσδιορίστε εάν υπάρχουν μηχανικές βλάβες.
 • Εάν υπάρχουν ορατά ελαττώματα, αντικαταστήστε το στοιχείο με ένα νέο και ελέγξτε τις επαφές αν δεν υπάρχουν.
 • Συναρμολογήστε τη συσκευή.

Κανόνες ασφαλείας για τη χρήση ενός υπερηχητικού υγραντήρα

 • Ο υγραντήρας χρησιμοποιείται αυστηρά για το σκοπό αυτό: απαγορεύεται η χρήση του για στεγνό ρούχο ή αερισμό του δωματίου.
 • Η ροή του ατμού πρέπει να κατευθύνεται σε ένα ασφαλές μέρος: απαγορεύεται να κατευθύνετε ψυχρή ομίχλη σε εσωτερικά αντικείμενα, οικιακές συσκευές, κρεβατάκια ή άλλα έπιπλα.
 • Επισκευάστε τη συσκευή σε αποσυνδεδεμένη κατάσταση: μην εργάζεστε με τον υγραντήρα κατά τη στιγμή της τροφοδοσίας ή όταν υπάρχει νερό.
 • Η συσκευή πρέπει να συναρμολογηθεί σύμφωνα με την αρχική θέση όλων των στοιχείων και καλωδίων.
 • Μετά την επισκευή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη συσκευή για δυνατότητα συντήρησης: ενεργοποιήστε τον υγραντήρα στο προστατευτικό RCD. Εάν η προστασία έχει λειτουργήσει - χωρίς μια επίσκεψη στο κέντρο υπηρεσιών δεν μπορεί να κάνει.

Ο υγραντήρας υπερήχων απαιτεί προσοχή σε εύθετο χρόνο. Αυτή η συσκευή είναι καινοτόμος και λειτουργεί σε υψηλές συχνότητες. Χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή και θα παρέχει τη βέλτιστη υγρασία στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπερηχητική μεμβράνη για τον υγραντήρα αέρα

υπερήχων μέρη υγραντήρα 0; hotKeyText.join (''): '' ">

Συνεχίζοντας τη χρήση του AliExpress αποδέχεστε τη χρήση των cookies (δείτε περισσότερα στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Μπορείτε να προσαρμόσετε τις Προτιμήσεις Cookie στο μενού αριστερά.

 • Καλύτερος αγώνας
 • Τιμή (χαμηλή προς υψηλή)
 • Τιμή (υψηλή προς χαμηλή)
 • Αριθμός παραγγελιών
 • Βαθμολογία πωλητή
 • Η ημερομηνία προστέθηκε (από νέα σε παλιά)

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα για "υγραντήρες υπερήχων".

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν προϊόντα για "υγραντήρες υπερήχων".

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Η άνεση και η ευημερία ενός ατόμου εξαρτώνται πρώτα από όλα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στην περίπτωση κατοικιών, εξαρτώνται από το καθεστώς θερμοκρασίας, την υγιεινή, την καθαρότητα του αέρα. Και αν ο πρώτος παράγοντας δεν περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση, δεδομένου ότι σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα υπάρχει αρχικά ένα σύστημα θέρμανσης, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε το επίπεδο υγρασίας και καθαρότητας οξυγόνου επιπλέον.

Η καλύτερη επιλογή είναι να δώσετε προσοχή στους υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα και να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο. Γιατί οι συσκευές αυτές κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα των οικιακών λύσεων για το κλίμα; Πώς λειτουργούν και πώς διαφέρουν από τους συναδέλφους τους "στο κατάστημα"; Θα μάθετε όλα αυτά και πολλά άλλα από το σημερινό άρθρο.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Ο υγραντήρας υπερήχων σχεδιάζεται απλά αρκετά: τοποθετείται μια δεξαμενή νερού στο πλαστικό περίβλημα. Με βάση το όργανο υπάρχει ένας μικρός πίνακας ελέγχου, μέσω του οποίου μπορείτε να ρυθμίσετε τους τρόπους λειτουργίας του πιστολιού ψεκασμού.

Στη βάση βρίσκεται η "καρδιά" της μονάδας, τα βασικά λειτουργικά της στοιχεία:

 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • Αποσκληρυντής νερού (σε ορισμένα μοντέλα).
 • Ένας μικρός θάλαμος στον οποίο σχηματίζεται ατμός.
 • ανεμιστήρα χαμηλής ισχύος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων στην εργασία δημιουργούν "κρύο ατμό", χάρη στο οποίο αυξάνεται το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δεν θερμαίνει το υγρό, επομένως η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Το διάγραμμα που παρουσιάζεται παρακάτω δίνει μια γενική ιδέα για την εσωτερική διάταξη της κλιματικής συσκευής, τη λειτουργία της.

Η αρχή λειτουργίας των κλιματικών μονάδων υπερηχητικού τύπου

Η αρχή λειτουργίας ενός υπερηχητικού υγραντήρα μπορεί να αναπαρασταθεί από μια τέτοια ακολουθία:

 1. Η δεξαμενή είναι γεμάτη με αποσταγμένο νερό (μπορεί να αντικατασταθεί όσο το δυνατόν καθαρό) σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν το μηχάνημα.
 2. Το νερό γεμίζει το φυσίγγιο του φίλτρου, το οποίο παρέχει επιπλέον μαλάκωμα και καθαρισμό του υγρού.
 3. Η σύσταση είναι ελαφρώς ζεστή και στη συνέχεια αποστέλλεται στο θάλαμο εξάτμισης. Στο κάτω μέρος του υπάρχει μια μικρή μεμβράνη υπερήχων. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, αρχίζει να ταλαντεύεται με συχνότητα πάνω από 20 kHz. Χάρη σε αυτό, το νερό "διασπάται" σε μικροσωματίδια, μετατρέποντας σε μια "ψυχρή ομίχλη".
 4. Κάτω από το κύριο μέρος της θήκης είναι εγκατεστημένος ένας ήσυχος και όχι πολύ ισχυρός ανεμιστήρας, μέσω του οποίου ο ατμός κατευθύνεται προς τα πάνω στον ψεκαστήρα.

Τώρα ξέρετε πώς λειτουργεί ο υπερηχητικός υγραντήρας. Σημειώστε ότι τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών είναι εξοπλισμένα με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία επιτρέπει να λάμπει μέσα από μικρά σωματίδια νερού και να καταστρέψει τα βακτήρια. Μόνο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στην πώληση παρουσιάζονται ευρέως και "προηγμένα" μοντέλα υπερήχων υγραντήρες. Είναι εξοπλισμένα με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο, να προσαρμόσετε τη λειτουργία της συσκευής με βάση τα ληφθέντα δεδομένα. Τα ακριβά μοντέλα διαθέτουν οθόνη LCD, ενσωματωμένο ιονιστή οξυγόνου και τηλεχειριστήριο.

Συμβουλή! Πολλοί ιδιοκτήτες κλιματικές μονάδες που ενδιαφέρονται για την απάντηση στο καίριο ερώτημα: τι είδους νερό να χύνεται στο υγραντήρα, μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεσματικά, και τα γύρω έπιπλα και αντικείμενα δεν καλύπτονται με άσπρη άνθιση; Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό ή το πιο καθαρό.

Κάθε χρόνο αυξάνεται η δημοτικότητα των πλήρων κλιματικών συμπλεγμάτων, μέσω των οποίων είναι δυνατόν όχι μόνο να καθαριστεί και να υγρανθεί ο αέρας αλλά και να πραγματοποιηθούν άλλες θεραπείες. Παραδοσιακά είναι εξοπλισμένα με:

 • φίλτρο νερού;
 • έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 • φίλτρο καθαρισμού.
 • ιονιστικό μπλοκ.
 • βακτηριοκτόνο φίλτρο.

Η συσκευή αποσυνδέεται αυτόματα από την παροχή ρεύματος εάν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το κρίσιμο σημείο ή όταν πέσει η μονάδα. Σε αυτά τα μοντέλα όπου είναι εγκατεστημένο το υγρόμετρο, υποστηρίζεται η προσωρινή λειτουργία απενεργοποίησης κατά τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης τιμής υγρασίας στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο με βάση την αρχή της υπερηχητικής συσκευής.

Συστάσεις για επιλογή

Δεδομένης της υπερπροσφοράς της αγοράς με οικιακές συσκευές διαφορετικής ποιότητας, ένας άπειρος κάτοικος θα είναι πολύ χρήσιμος για να μάθει πώς να επιλέξει έναν υγραντήρα αέρα του υπερηχητικού τύπου για το δικό σας σπίτι.

Οι επαγγελματίες συστήνουν έντονα τη διεξαγωγή λεπτομερούς ανάλυσης, η οποία καθοδηγείται από διάφορους παράγοντες:

 • μονάδα χωρητικότητας.
 • την περιοχή του δωματίου που πρόκειται να υγρανθεί.
 • την εταιρεία του κατασκευαστή της συσκευής.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία.

Προφανώς, η συσκευή επιλέγεται, με βάση την απόδοσή της, την ικανότητα να διατηρεί την απαιτούμενη περιοχή. Τα αντίστοιχα δεδομένα υποδεικνύονται στην τεχνική περιγραφή της συσκευής. Αλλά το κριτήριο της αθόρυβης δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, επειδή είναι ένα πράγμα να ελέγξουμε τη μονάδα σε ένα κατάστημα όπου υπάρχουν πολλοί αγοραστές και τελείως διαφορετικοί - στο σπίτι.

Δώστε προσοχή! Στον υγραντήρα αέρα, χύνεται νερό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Κατά τη λειτουργία, η μονάδα μπορεί να γαργαλάει και να σκουριάζει. Όταν επιλέγετε μια συσκευή για το σπίτι (ειδικά όταν πρόκειται για παιδικό παιχνίδι), αυτά τα σημεία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ορισμένοι χρήστες δεν χρειάζονται πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή ενσωματωμένου υγραμέτρου, γεύσης ή φωτεινής οθόνης. Με τα καθορισμένα σημεία είναι απαραίτητο να καθοριστεί πριν από την αγορά που θα επιτρέψει την αποθήκευση των κερδισμένων χρημάτων και να μην πληρώνει υπερβολικά για τις λειτουργίες που πλεονέκτημα να φιλοδοξούν σε ένα μηδενικό σημάδι. Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, συνιστούμε να δούμε τα προϊόντα αυτών των εταιρειών: Electrolux, Polaris, Ballu, Vitek και Boneco.

Δώστε προσοχή! Οι καλύτερες συσκευές υπερήχων παράγονται στη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία. Από τα κινέζικα ανάλογα είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά - θα κοστίσει περισσότερο για τον εαυτό της.

TOP-3 καλύτερες λύσεις κλιματισμού για το σπίτι

Boneco U650

Η τρέχουσα βαθμολογία του υγραντήρα προέρχεται από την ελβετική μάρκα Plaston, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή κλιματικής τεχνολογίας. Το Boneco U650 αξίζει σίγουρα προσοχή. Προς τη συσκευή μιλάει τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά της:

 • παραγωγικότητα στα 550 ml / h.
 • Η υγρασία είναι επιδεκτική οποιασδήποτε εγκατάστασης, η περιοχή της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60 "τετράγωνα".
 • Η μονάδα καταναλώνει έως 40 W.
 • επίπεδο θορύβου - το ελάχιστο - 25 dB.

Στο τμήμα των τιμών της, αυτή η συσκευή είναι ένας άνευ όρων ηγέτης. Το μοντέλο U650 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, μια μεγάλη δεξαμενή (περίπου 5,5 λίτρα) και καμία λευκή επίστρωση κατά τη λειτουργία. Τα φυσίγγια διήθησης AG + μπορούν να συμπληρωθούν με ιονιστική ράβδο που μετατρέπει το νερό σε κρυσταλλικό εναιώρημα.

Polaris PUH 5206Di

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα οικιακών υγραντηρίων. Παρά την προσιτή τιμή (περίπου 19 χιλιάδες ρούβλια.) Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα ολοκληρωμένο ιονιστή. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν την οπτικά ελκυστική εμφάνιση, τον σαφή έλεγχο, καθώς και την υψηλή απόδοση της υγρασίας. Το Polaris PUH 5206Di έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • 3 τρόποι παροχής ψυχρού ατμού.
 • δυνατότητα ρύθμισης χρονομέτρου.
 • το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 40 έως 85%.
 • υποστήριξη νυχτερινής λειτουργίας.
 • σύστημα φιλτραρίσματος άνθρακα.
 • Όταν αδειάσει η δεξαμενή, το μηχάνημα απενεργοποιείται αυτόματα.

Το μοντέλο αποδείχθηκε περισσότερο από άξιος, αλλά μόνο η σκοπιμότητα χρήσης ενός ιονιστή αέρα σε αυτό είναι πολύ αμφίβολη.

Electrolux EHU-5515D

Το κύριο χαρακτηριστικό του υγραντήρα Electrolux EHU-5515D είναι η επιλογή μεταξύ ζεστού και κρύου ατμού. Προφανώς, το τελευταίο είναι πιο ασφαλές, αλλά με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, τα επιβλαβή βακτήρια πεθαίνουν με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα. Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου σας επιτρέπει να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας σε κάθε περίπτωση.

Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι λίγο πάνω από 6,5 λίτρα. Η χωρητικότητα της συσκευής επαρκεί για την εξυπηρέτηση του δωματίου έως και 60 m2. Η σχεδίαση κυριαρχείται από κομψές και μοντέρνες γραμμές - μια θαυμάσια παραλλαγή του "βοηθού σπιτιού".

Πλεονεκτήματα του Electrolux EHU-5515D:

 • τρόπος παροχής ζεστού ή κρύου ατμού ·
 • διαισθητική και ευέλικτη διαχείριση.
 • κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής.
 • οπτικά ελκυστικό σχέδιο?
 • μεγάλη χωρητικότητα της δεξαμενής νερού.

Ο υγραντήρας ήταν πολύ όμορφος. Ωστόσο, χωρίς ένα «πετάξει στην αλοιφή,» και εκεί δεν ήταν: αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες κριτικές, γεμίστε το δοχείο με υγρό αρκετά άβολα, και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολη.

Δώστε προσοχή! Η αμφισβήτηση των πλεονεκτημάτων των υγραντήρων για την ανθρώπινη υγεία είναι μια άσκοπη κατοχή. Η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου εξαρτάται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων και η υγρασία μεταξύ αυτών βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις. Το πρόβλημα με το καθεστώς θερμοκρασίας και την καθαρότητα του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Αποτελέσματα

Κάνετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας, με τα απαραίτητα εργαλεία, γνώσεις, υλικό και τεχνική βάση. Αυτό είναι απλά μια επαγρύπνηση που είναι πολύ υπεύθυνη και σχολαστική. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αγοράσετε μια έτοιμη μονάδα κλιματισμού με ένα βέλτιστο σύνολο λειτουργιών. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τη συσκευή σας μόνοι σας, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βίντεο.

Όπως και να είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν είναι σοβαροί για το ζήτημα της υγρασίας του αέρα στα σπίτια τους. Αλλά στα υγειονομικά πρότυπα υπάρχουν σαφείς οδηγίες σε αυτό το σημείο. Μην παραμελείτε τη δική σας υγεία, διότι αυτό που φαίνεται να είναι ασήμαντο σήμερα, αύριο, μπορεί να "κολλήσει" γύρω από την υγεία σας.

Επισκευάζουμε τον υγραντήρα τους εαυτούς μας - τις συμβουλές του πλοιάρχου

Ο υπερηχητικός υγραντήρας έχει μια αρκετά απλή αρχή λειτουργίας, αλλά ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο, όπως και κάθε τεχνική, μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν κάποια είδη "προβλημάτων" που μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα, χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια δαπανηρών ειδικών. Και μπορείτε να πάτε πιο απλά με το να μην αγοράσετε ένα ενυδατικό, αλλά να το κάνει από αυτοσχέδια μέσα.

Συσκευή τεχνολογίας κλιματισμού υπερήχων

 • Στέγαση (άνω μέρος). Σε αυτό, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένα υγρόμετρο, μία ένδειξη LED και πολλά άλλα ηλεκτρονικά που φέρουν μόνο βοηθητικές ιδιότητες και δεν συνδέονται με την άμεση λειτουργία του υγραντήρα. Μπορεί επίσης να υπάρχει δεξαμενή νερού.

Τα κύρια συστατικά του υγραντήρα

Όλοι οι ηλεκτρολόγοι υγραντήρα στο κάτω μέρος

Η πλακέτα ισχύος δημιουργεί μια ορισμένη τάση που τροφοδοτείται στη γεννήτρια. Από τη γεννήτρια, οι παλμοί τροφοδοτούνται στον ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία υπερηχητικών δονήσεων του ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τίποτα περίπλοκο, εκτός από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ηλεκτρονικού κυκλώματος, ενισχυτή και γεννήτρια ακτινοβολίας. Αλλά αυτά τα συστατικά χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις:

 • Εισροή νερού στο κύκλωμα ελέγχου τάσης.
 • Μηχανική βλάβη (πτώση) της συσκευής.
 • Προσπάθειες καθαρισμού της συσκευής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις για αυτό.

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να αφήσετε τον υγραντήρα σε κατάσταση λειτουργίας που διαβάζεται στο άρθρο: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας χωρίς να καλέσετε κάποιον ειδικό.

Η τάση πέφτει στο δίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και λύσεις

Εάν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το διάφραγμα του ψυγείου είναι κατεστραμμένο, η γεννήτρια αποτυγχάνει ή ο στρόβιλος της συσκευής δεν λειτουργεί.

 • Εκπομπή. Η απόδοση του ψυγείου μπορεί να προσδιοριστεί από το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα". Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην πλακέτα ισχύος και την ίδια την γεννήτρια.

Παράδειγμα φίλτρου για τον υγραντήρα

Από τον υγραντήρα υπάρχει μια σάπια μυρωδιά

Αρκεί να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη συσκευή και η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως. Για να λειτουργεί η συσκευή "σαν ένα ρολόι" κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε εντελώς το νερό στη συσκευή, κάθε εβδομάδα για να το καθαρίσετε και όχι λιγότερο από μία φορά το μήνα για να το απολυμάνετε.

Αν μια δυσάρεστη οσμή μούχλας εξαπλώνεται από τον υγραντήρα σας, τότε γνωρίζετε ότι η κλιματική σας συσκευή δεν είναι υπερηχητική, αφού ο υπερηχογράφος απολυμαίνει με τη θανάτωση μυκήτων και μούχλας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα καθαριστικά πισίνας.

Επίσης, πρόσφατα έσπασα τον υγραντήρα, χωρίς την οποία δεν μπορώ να υπάρξει κανονικά καθόλου. Το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο εισαγωγής αέρα, ήταν σφυρήλατο. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο, επειδή κοστίζει πολύ φτηνά, το εγκατέστησε σε έναν υγραντήρα. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα τα δούλεψαν ξανά. Ειλικρινά, εγώ μέχρι το τέλος πίστευε ότι το πρόβλημα στην αποτυχία του καλοριφέρ, αλλά αφού διάβασα το άρθρο, βρήκα αμέσως την αιτία της αποτυχίας.

Έχω ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών. Πρόσφατα έσπασε. Αρχικά ήθελα να τον πάρω στην επισκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να καταλάβω τι ήταν λάθος. Ο πομπός εργάστηκε, υπήρχε ένα χαρακτηριστικό "γουργούρισμα", η γεννήτρια αισθάνθηκε, ήταν ζεστή. Έλεγξα επίσης το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Λειτουργούσε επίσης κανονικά. Αλλά το ζευγάρι για κάποιο λόγο δεν ήταν. Μετά ήμουν μπερδεμένος, καθώς ο ανεμιστήρας του υγραντήρα δούλεψε σωστά. Το φίλτρο εισαγωγής αέρα ήταν φραγμένο. Έδωσα ένα νέο φίλτρο. Αντικαταστάθηκε, τώρα όλα λειτουργούν.

Δεν έχω σπάσει ακόμα τον υγραντήρα, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και εγώ. Νομίζω ότι θα το κάνει.

Έχω χρησιμοποιήσει το ενυδατικό μου για περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που το καθαρίζω τακτικά, αλλάζω και το νερό σε αυτό, αλλά για τώρα, ευχαριστώ τον Θεό και κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στο γραφείο το χειμώνα ζεσταίνουμε τους ανεμιστήρες και "στεγνώνουμε" όλο τον αέρα, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τον υγραντήρα αέρα. Εργάζεται για όλη την ημέρα και συνεπώς καταρρέει με την πάροδο του χρόνου. Μετά από δαπανηρές επισκευές, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επιδιορθώσω. Μετά από μακρά αποσυναρμολόγηση και έλεγχο της απόδοσης όλων των λεπτομερειών έγινε σαφές ότι η αποτυχία ήταν στο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Το διέταξα στο Διαδίκτυο και το αντικατέστησα. Έκανα τα πάντα μόνος μου, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος. Την επόμενη φορά θα το έδωσα καλύτερα στο εργαστήριο, θα είναι ακριβότερο αλλά πολύ γρηγορότερο. Αν και, αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείτε να pokolupat και τον εαυτό σας.

Στον υγραντήρα μου η εξάτμιση αρχικά εξασθενούσε, δεν μου έδινε σημασία, μετά από μερικές ημέρες ο ατμός έπαψε να πηγαίνει καθόλου. Genirator σκέψης, των ελέγχων, που έχουν γράψει για τη θέρμανση καλοριφέρ, δόξα τω Θεώ ήταν εκεί.. Το αποτέλεσμα έχει καθοριστεί ότι είναι ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, η μονάδα άνοιξε, φωτογραφήθηκε σύρμα και να καταγράφεται η θέση τους. Τώρα στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι - για να βρουν ένα ανταλλακτικό σε... Radio Shack δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, η αγορά σιδήρου δεν βρεθεί, μάλλον θα πρέπει να δούμε πραγματικά για online καταστήματα, αν δεν θέλετε να περιμένετε καθόλου, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε καθημερινή βάση.

Και εγώ καθόλου πριν από τη βίδα αφαιρεθεί υπερηχητικός υγραντήρας του. Έλεγξα κάθε λεπτομέρεια με την ίδια σειρά που έκανα. Μην πιστεύετε ότι έκανε τα πάντα, αλλά ελέγξτε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου (((. αντέδρασε στο κέντρο εξυπηρέτησης, όπου έχω κάνει σε μια μέρα. Πρόσφατα, η σύζυγός του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της σήψης από τον υγραντήρα. Αγόρασα ένα νέο, το παλιό δεν στοίχημα μέχρι στιγμής συναντήσει μέχρι σήμερα σχετικά με το Όπως λέει η παροιμία: "Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί." Τώρα έχουμε δύο υπερηχητικούς υγραντήρες, ας είναι πιο υγιείς :)

αλλά ο υγραντήρας μου λειτουργεί με διακοπές, στη συνέχεια απαλά βουίζει σκληρά. ότι μαζί με το xs είναι απαραίτητο να μετρήσουμε την τάση επί του στοιχείου.

Επιδιόρθωση του υγραντήρα αέρα και βασικές δυσλειτουργίες

Ο υγραντήρας σας πιθανότατα εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη διατήρηση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες ή πλήρης διακοπή της συσκευής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Ωστόσο, πολλά προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Μάθαμε τι είδους δυσλειτουργίες είναι χαρακτηριστικές για την τεχνολογία του κλίματος, ποιος είναι ο λόγος αυτών των αποτυχιών και πώς μπορείτε να επισκευάσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας.

Αλλά πρώτα θα θυμηθούμε πώς κατασκευάζεται η συσκευή και πώς διαφέρουν τα διαφορετικά σχέδια.

Τύποι υγραντήρων αέρα και η αρχή της λειτουργίας

Ανάλογα με τη μέθοδο απόκτησης ατμού, οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 1. Ατμός.
 2. Παραδοσιακό (κλασικό ή κρύο ατμό).
 3. Υπερηχογράφημα.

Στη μονάδα ατμού πραγματοποιείται θερμή εξάτμιση.

Το νερό θερμαίνεται από ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο και η θερμαινόμενη ομίχλη ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ψυγείου.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει θέρμανση.

Στις συμβατικές συσκευές, αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο και η δύναμη που παράγεται από τον ανεμιστήρα περνά μέσα από το υγρό φίλτρο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας είναι κορεσμένος με μόρια νερού και καθαρίζεται από ακαθαρσίες.

Ο υπερηχογράφος συμβάλλει στη διάσπαση μεγάλων σωματιδίων υγρασίας σε μικρότερα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των ταλαντώσεων που δημιουργούνται από τη μεμβράνη. Η προκύπτουσα ομίχλη εισέρχεται επίσης στο δωμάτιο, που εκτοξεύεται από το ψυγείο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ατμοσυστήματος ατμού

Το σώμα των υγραντήρων ατμού μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα ίδια. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής με νερό (μπορεί να είναι στο πλάι). Κάτω από αυτό είναι ένα πλαστικό διαμέρισμα με ηλεκτρονικά:

 1. Ένα ψυγείο που αναρροφά αέρα μέσω της σχάρας του πυθμένα.
 2. Στρογγυλό επίπεδο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (θερμαντήρας).
 3. Μονάδα ελέγχου.
 4. Η γεννήτρια.

Πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, συνιστάται να μελετήσετε όλες τις επιλογές των συσκευών. Υγραντήρας - το οποίο είναι καλύτερο, θα το πούμε στο άρθρο.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει στο νηπιαγωγείο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

Δεν είστε έτοιμοι να περάσετε σε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα; Εξετάστε την επιλογή ενός υγραντήρα της μπαταρίας - είναι φθηνή και αποτελεσματική. Κάτω από τη σύνδεση http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/uvlazhnitel-vozduxa-na-batareyu.html θα βρείτε μια επισκόπηση των μοντέλων αυτού του τύπου οργάνου.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Στην περίπτωση της συσκευής είναι:

 • ηλεκτρονικό μέρος.
 • πίνακας ισχύος?
 • ενισχυτή;
 • πομπό σε κεραμική βάση (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων).
 • ανεμιστήρα.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Κοινά προβλήματα στην εργασία

Οι υγραντήρες είναι αρκετά απλή και αξιόπιστη τεχνική. Οι περισσότερες φορές αποτυγχάνουν όταν:

 • χτυπώντας το κύτος.
 • αναλυτική προσπάθεια καθαρισμού ή συντήρησης.
 • πηδά στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Φτάνοντας στο σώμα της υγρασίας - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο. Αυτό μπορεί να συμβεί από τη βαθμιαία διείσδυση των μικροσωματιδίων του ατμού, και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται κατά λάθος. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια οπή για την έξοδο ατμού στο πάνω μέρος της δεξαμενής και το άνοιγμα πλήρωσης βρίσκεται κάτω από τη δεξαμενή.

Για να το φτάσετε δεν είναι πάντα βολικό, μερικές φορές απαιτείται η κατάργηση της χωρητικότητας. Ως εκ τούτου, κάποιος κατά λάθος αποφασίζει να ρίχνει νερό μέσω του διαχωριστή ατμού. Ως αποτέλεσμα, το νερό μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα, για παράδειγμα, μέσω της οπής από την οποία διοχετεύεται η ροή από τον ανεμιστήρα.

Η συσκευή σε αποσυναρμολογημένη μορφή

Είναι δυνατόν να αγωνιστούμε για την επισκευή ενός υγραντήρα εάν υπάρχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρολόγων, δοκιμαστών ή πολυμέτρων, καθώς και δεξιότητες συγκόλλησης.

Εξετάστε τους κύριους τύπους δυσλειτουργιών στην τεχνολογία του κλίματος και πώς να τις εξαλείψετε.

Δεν υπάρχει ατμός

Ο λόγος για την απουσία ατμού μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών της πλακέτας.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη στη μεμβράνη (για υπερήχους).

Συχνά, η συσκευή ανάβει και ακόμη και ο ατμός μπορεί να παραμείνει για λίγο και να σταματήσει μετά από ένα έως δύο λεπτά.

Το νερό δεν καταναλώνεται

Σχετικά με την κανονική λειτουργία της μεμβράνης σε συσκευές υπερήχων λέει το γαργάλισμα του νερού.

Αν δεν υπάρχει ή είναι πολύ αδύναμη, ο εκπομπός πιθανόν να αντικατασταθεί. Οι καταστροφές συμβαίνουν για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, αν υπήρχε ένα πρόβλημα με τον αισθητήρα επίπεδο, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει (αισθητήρα στάθμης μπορούσε να σπάσει, ή εσκεμμένα έχουν κλείσει, και στη συνέχεια ξέχασε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή κατά το χρόνο).

Μια μούχλα μυρωδιά

Εάν εμφανιστεί μούχλα μυρωδιού, απολυμαίνεται. Η διαδικασία είναι διαφορετική από την απλή αντικατάσταση του νερού στη δεξαμενή. Η οσμή προκαλεί αποικίες βακτηρίων για τα οποία είναι κατάλληλο ένα υγρό περιβάλλον. Επιπλέον, το νερό μπορεί να ανθίσει, μερικές φορές φιλοξενεί μύκητες. Συχνά ο τόπος συσσώρευσης οργανισμών γίνεται φίλτρα.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής

Εάν εμφανιστεί ένα σπρέι αλατιού στις λεπτομέρειες και στους τοίχους, δεν μπορείτε να το βουρτσίζετε. Η κλίμακα επηρεάζει δυσμενώς την τεχνική, μειώνει την απόδοσή της και μειώνει τον πόρο του προϊόντος.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Αποσυναρμολόγηση

Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή είναι αποσυναρμολογημένη έτσι ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε μέσα και να μάθετε ακριβώς την αιτία της βλάβης. Η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, η δεξαμενή αφαιρείται (είναι προτιμότερο να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι, όπου τοποθετείται το δοχείο υγρού). Με ένα στεγνό πανί, σκουπίστε τα υπολείμματα υγρασίας στο τηγάνι.

Στρέφοντας το υπόλοιπο τμήμα του σώματος, μπορείτε να βρείτε από 3 έως 5 μπουλόνια, τα οποία πρέπει να ξεβιδωθούν και να αφαιρέσετε προσεκτικά το κάτω κάλυμμα.

Αποσυναρμολόγηση του Boneco υγραντήρα

Διαγνωστικά

Πιθανές αιτίες θραύσης πρέπει να αποκλείονται, καθώς εκτελούνται απλές δοκιμές με αποσυναρμολογημένη συσκευή:

 1. Συνδέστε το βύσμα και ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας (ή ο ψυγείο) λειτουργεί.
 2. Μετά από 1 - 2 λεπτά λειτουργίας (και σβήνοντας από την πρίζα), ελέγξτε την αίσθηση της θερμοκρασίας του ψυγείου του τρανζίστορ - ένα ψυχρό ψυγείο δηλώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη γεννήτρια.
 3. Η απουσία σημείων ζωής και ήχων από τη μεμβράνη υποδεικνύει ότι το ψυγείο έχει σπάσει. Πρέπει να αντικατασταθεί.
 4. Όλες οι επαφές του πίνακα πρέπει να καλούνται.

Καθαρισμός

Τα μοντέλα και τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν, και συνεπώς και οι διαδικασίες καθαρισμού.

Κλίμακα μπορεί να εμφανιστεί στα εσωτερικά μέρη των συσκευών ατμού. Οι ίδιες μέθοδοι που βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτό σε τσαγιέρες ισχύουν επίσης για ενυδατικές κρέμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε νερό με κιτρικό οξύ.

Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί βασικό στάδιο των εργασιών υγιεινής με έναν υγραντήρα.

Το δοχείο πλένεται με τρεχούμενο νερό και σκουπίζεται από μέσα με ένα μαλακό πανί ή με μια μαλακή βούρτσα.

Μη χρησιμοποιείτε υγρά πλύσης, καθαριστικά τουαλέτας και άλλα επιθετικά χημικά κατά τον καθαρισμό. Τόσο τα στοιχεία της συσκευής όσο και οι άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν, αφού τα απομακρυσμένα μικροσκοπικά στοιχεία της ύλης που έχουν εγκατασταθεί στους τοίχους μπορούν να φτάσουν στον αέρα την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει η τεχνολογία.

Η απολύμανση δεν είναι μόνο ένας καθαρισμός, αλλά ήδη η απομάκρυνση των μικροοργανισμών που συσσωρεύονται σε ένα δοχείο. Για απολύμανση εφαρμόστε:

 • Χλωριούχο λευκαντικό.
 • οξικό οξύ.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Λευκαντικό αραιωμένο με συνταγή νερού. Το οξικό οξύ ρυθμίζεται σε συγκέντρωση 10 έως 20%. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν αραιώνεται.

Ρίξτε αυτό το μείγμα στον υγραντήρα και κρατήστε για αρκετές ώρες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνετε προσεκτικά τη συσκευή μετά τη διαδικασία, διαφορετικά, η επακόλουθη χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Επισκευή στο ηλεκτρονικό μέρος

Ακόμα και μια οπτική επιθεώρηση του σκάφους μπορεί να το πει πολλά γι 'αυτό. "Υγιή", είναι ομοιόμορφα χρωματισμένο. Δεν έχει κηλίδες και ραβδώσεις.

Όλες οι επαφές αποσυνδέονται, χτυπάει, δεν εκτοξεύονται μεμονωμένα στοιχεία. Οι αντιστάτες δεν πρέπει να καίγονται (εάν καούν, γίνεται σκοτεινό).

Ελέγξτε αν υπάρχει βλάβη στις λωρίδες του πίνακα.

Ένα βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της συσκευής απενεργοποιεί τις ασφάλειες που πρέπει να επισκευαστούν.

Ο εισερχόμενος υδρατμός οδηγεί σε οξείδωση των επαφών.

Προσεκτικά απομακρύνεται η κάρτα από την υποδοχή (αυτή είναι συνήθως θέμα πολλών βιδών). Η επιφάνεια καθαρίζεται με μια μικρή μαλακή βούρτσα με αλκοόλ.

Υπερηχητική μεμβράνη

Με την αγορά μιας νέας μεμβράνης, δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί μια αποτυχημένη. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης. Ο κεραμικός δακτύλιος αφαιρείται μαζί με ένα τμήμα της σανίδας. Ένα μικρό στρογγυλό διάφραγμα συνδέεται με το καλώδιο με δύο καλώδια, τα οποία εξατμίζονται προσεκτικά. Οι αρθρώσεις αποσυντίθενται. Μετά από αυτό, τα καλώδια του νέου στοιχείου είναι συγκολλημένα (μην ξεχνάτε να θυμάστε το σύρμα σε ποιο χρώμα βρίσκεται).

Αφού τοποθετήσετε το μέρος στη σωστή θέση, τα πάντα συναρμολογούνται με την αντίστροφη σειρά.

Ασφάλεια

Τέλος, μερικές συμβουλές που θα προστατεύσουν τον εξοπλισμό από τη θραύση και εσείς από τα προβλήματα:

 1. Ρίξτε νερό μόνο στην οπή που συνιστά ο κατασκευαστής.
 2. Μην ακουμπάτε πάνω από το ακροφύσιο του ατμού για να κάνετε εισπνοές, όπως γίνεται πάνω από το δοχείο με αφέψημα βοτάνων.
 3. Είναι καλύτερα να δουλεύετε με ξύδι στον ανοιχτό αέρα, για να αποφύγετε το κάψιμο της βλεννογόνου αναπνευστικής οδού.
 4. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν.
 5. Μην αγγίζετε τα εσωτερικά μέρη με τα χέρια σας κατά την επιθεώρηση των δομικών στοιχείων έως ότου αποσυνδεθεί το δίκτυο.
 6. Απορρίψτε τα κατεστραμμένα μέρη με τον τρόπο που συνιστά ο κατασκευαστής και τους κανόνες ασφαλείας.
 7. Μην καλύπτετε τη συσκευή με τίποτα από ψηλά, τοποθετήστε την έτσι ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση του οξυγόνου στο κάτω μέρος όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 8. Μην αγγίζετε το ντουλάπι με βρεγμένα χέρια.

Συμπέρασμα

Επισκευή του υγραντήρα είναι δυνατή με τα χέρια τους. Είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η πραγματική αιτία της κατανομής. Χωρίς ειδικά μέσα, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αλλά συχνά, η αρμόδια λειτουργία, η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων και ο καθαρισμός, θα βοηθήσουν στην αποφυγή σοβαρών επισκευών.

Εάν το διαμέρισμα γρήγορα σχηματίζει σκόνη, και τα νοικοκυριά αισθάνονται ξηρά στη μύτη, τότε το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό αέρα. Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το σπίτι - τα βασικά κριτήρια θα εξεταστούν λεπτομερώς.

Το σπίτι έχει υψηλή υγρασία; Μια επισκόπηση των μεθόδων για τον έλεγχο της υγρασίας μπορεί να βρεθεί σε αυτό το υλικό.

Υπερηχητική μεμβράνη για τον υγραντήρα

Ήταν διαθέσιμα υπερήχων υγραντήρα Boneco 7135. Ο υγραντήρας είναι πολύ ωραίο, ήσυχο, μεγάλη δεξαμενή νερού, μόνο μείον την τιμή (αγόρασε περίπου 6000), είναι τώρα αξίζει σχεδόν 8 χιλιάδες. Πήρε ένα άλλο ενυδατική κρέμα. Το ζήτημα της επιλογής δεν ήταν, χρειάζεστε ακριβώς το ίδιο! Αλλά, αφού κοίταξα την τιμή, κατά κάποιον τρόπο έγινα ένας «βακκίνινος για να πνιγώ». Και τότε ήμουν διατεθειμένη να επιλέξω)) Για ένα άτομο που δεν το γνωρίζει, το κεφάλι είναι στρογγυλό.

ΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ULTRASONIC (λειτουργία: υγρασία) Υγραντικό Boneco 7135 - μια υπόσχεση της υγείας, της ομορφιάς και της καλής διάθεσης. Ο υγραντήρας Boneco 7135 θα απευθύνει έκκληση στους οπαδούς όλων των ειδών τεχνικής φύσης: ενυδατώνει τέλεια τον αέρα, ενώ έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Το Boneco 7135 διατηρεί την υγρασία που ρυθμίζεται αυτόματα από εσάς. Το Boneco 7135 έχει κομψό σχεδιασμό και λειτουργικότητα. Προδιαγραφές Το Boneco 7135 προκαλεί μόνο άγριες κριτικές, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού που παράγεται με την επωνυμία Boneco Air-O-Swiss.

Ένας υπερηχητικός υγραντήρας (λειτουργία: ενυδάτωση) Κατά την παραγωγή των υπερήχων υγραντήρες αέρα-O-Swiss U600 Plaston εταιρεία χρησιμοποιεί καινοτόμο υπερήχων «χρυσή» επικαλυμμένη μεμβράνη titaniumnitrite TDK® κατασκευάζονται (Ιαπωνία), και η LG που παράγονται από τη μονάδα ελέγχου. Οι υγραντήρες αέρα-O-Swiss U600 τρανζίστορ που ελέγχει τη λειτουργία της μεμβράνης έχει ένα διπλό ψύξης (αέρας και νερό), το οποίο αποκλείει τη δυνατότητα υπερθέρμανσης και ζημιάς. Η αξιοπιστία του επιχρίσματος του ίδιου του μεμβράνης υποστηρίζεται από το γεγονός ότι είναι η titaniumnitrite επικάλυψης λόγω της υψηλής προστασίας και αισθητικές ιδιότητες του χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της εκκλησίας θόλους, και όχι από το χρυσό ως.

πούλησε τον υγραντήρα αέρα Boneco. Ένα αναντικατάστατο πράγμα σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά! Υγραίνει τον αέρα και προστατεύει το παιδί από κρυολογήματα. Ο υγραντήρας υπερήχων Boneco 7136 είναι μια νέα εξέλιξη στον τομέα της υγρασίας του αέρα, είναι οικονομικός από την άποψη της κατανάλωσης ενέργειας και έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η τεχνολογική τελειότητα της συσκευής συμπληρώθηκε από ένα κομψό σώμα κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας πλαστικό λευκό χρώμα. Ομαλές γραμμές, ντυμένες με μια νέα λύση χρώματος, θα επιτρέψουν στο Boneco 7136 να γίνει ένα πραγματικό μαργαριτάρι του εσωτερικού σας.

Γεια σας ομορφιές! Το πρόβλημα της ξηρότητας του δέρματος μας στοιχειώνει όλο το χρόνο - το χειμώνα στεγνώνει με θέρμανση, το καλοκαίρι τον καυτό ήλιο. Σήμερα θέλω να σας δείξω ένα ασυνήθιστο πράγμα - ένα υπερηχητικό moisturizer για το δέρμα. Η συσκευή είναι ένας μικρός κύλινδρος 32h31h99 mm, πολύ ελαφρύ (μόνο 48 g), σε οποιαδήποτε τσάντα δεν χρειάζεται πολύ χώρο. Ο υγραντήρας συσκευάζεται σε ένα κομψό, επεκτάσιμο κιβώτιο, μέσα του μπορείτε να βρείτε μια περιγραφή και οδηγίες. Ορισμένες πληροφορίες από το φυλλάδιο: Μπορείτε να το αφαιρέσετε γυρνώντας το καπάκι προς τα δεξιά. Στο εσωτερικό της δεξαμενής με υγρό. Ο κατασκευαστής συμβουλεύει να συμπληρώσετε το συνηθισμένο νερό.

Υγραντήρας υπερήχων (λειτουργία: ενυδάτωση) υγραντήρα Boneco Air-O-Swiss 7136 - είναι ένα υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικό και λειτουργικό εργαλείο για τη δημιουργία ενός άνετο μικροκλίμα του σπιτιού ή του γραφείου σας. Υγραντήρα, στη βάση των οποίων βρίσκονται υπερήχων τεχνολογία παρέχει εσωτερική υγρασία άνετο για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα αντικείμενα από το εσωτερικό. Boneco 7136 υγραντήρα δημιουργεί και διατηρεί ένα υγιές μικροκλίμα διαμέρισμα, γραφείο ή το θερμοκήπιο όλο το χρόνο.

Σήμερα είναι 32 εβδομάδες. Ακόμα γίνεται τρομακτικό. Αρχίζω να καταλαβαίνω ότι έχουν απομείνει λιγότεροι από 2 μήνες πριν συναντηθούμε με τον όμορφο γιο μας. PDR στις 10 Φεβρουαρίου. Περίπου μια εβδομάδα ή δύο πριν, τελικά άρχισα να συνειδητοποιώ την πραγματικότητα του τι συνέβαινε και ότι έπρεπε να αγοράσω κάτι.

Πωλούν σχεδόν νέο υπερηχητικό υγραντήρα Boneco 7135 Τιμή 6000, αυτο-παράδοση Lyubertsy

http://www.eco-green-vita.com/eco/recommendation/1 Στο αποτελέσματα των δοκιμών σπίτι σας με προτάσεις που θα βελτιώσουν τον αέρα στο δωμάτιο. Στην ανθρώπινη υγεία είναι επιζήμιες σκόνη, καπνιά, καυσαέρια, οργανικούς μολυντές, φορμαλδεΰδη και φαινόλη, τα φυτοφάρμακα, αμίαντο, μούχλα και ακτινοβολία ραδονίου. Οργανικά, βιολογικά και χημικά ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί πονοκεφάλους, αλλεργίες, αναπνευστικές λοιμώξεις, βρογχίτιδα, αυξημένη απειλή των διαφόρων καρκίνου και πνευμονικές παθήσεις. Οι άνθρωποι περνούν σημαντικό μέρος της ζωής τους στα σπίτια τους και είναι πολύ σημαντικό ο αέρας στα διαμερίσματά τους να είναι καθαρός. Και ο καθαρός αέρας είναι μια υπόσχεση του καλού.

Ο μακροχρόνιος τρόπος μου στην επιλογή ενός υγραντήρα με zamorochki και re-τηγάνισμα. Συνήθως τα άρθρα σχετικά με την επιλογή ενός moisturizer ξεκινούν με μια ανάλυση των υπαρχόντων μοντέλων (ατμός, υπερήχων και δίσκος), αλλά μου φαίνεται ότι πρέπει να ξεκινήσω με ένα άλλο. Οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να αναλύονται κατά την επιλογή 1. Προσδιορίστε την πραγματική υγρασία στο δωμάτιό σας. Προσδιορίζουμε με τη βοήθεια ενός υγρομέτρου, αλλά εδώ, όπως αποδείχθηκε, δεν είναι όλα απλά τόσο απλά. Η πρώτη μου μέτρηση ήταν το πιο συνηθισμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο, πιο συγκεκριμένα δύο (μου και οι φίλες ήταν το ίδιο), έμεναν δίπλα-δίπλα και έδειξαν τελείως διαφορετικά.

Ο μακροχρόνιος τρόπος μου στην επιλογή ενός υγραντήρα με zamorochki και re-τηγάνισμα. Συνήθως τα άρθρα σχετικά με την επιλογή ενός moisturizer ξεκινούν με μια ανάλυση των υπαρχόντων μοντέλων (ατμός, υπερήχων και δίσκος), αλλά μου φαίνεται ότι πρέπει να ξεκινήσω με ένα άλλο. Οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να αναλύονται κατά την επιλογή 1. Προσδιορίστε την πραγματική υγρασία στο δωμάτιό σας. Προσδιορίζουμε με τη βοήθεια ενός υγρομέτρου, αλλά εδώ, όπως αποδείχθηκε, δεν είναι όλα απλά τόσο απλά. Η πρώτη μου μέτρηση ήταν το πιο συνηθισμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο, πιο συγκεκριμένα δύο (μου και οι φίλες ήταν το ίδιο), έμεναν δίπλα-δίπλα και έδειξαν τελείως διαφορετικά.

Ανησυχείτε για την αγορά αυτής της συσκευής. Διάβασα μια σημαντική ποσότητα πληροφοριών ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι επιβλαβής για το αναπνευστικό σύστημα (ιδιαίτερα για τα παιδιά). Εδώ είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας απόσυρσης, «Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι υπερήχων υγραντήρες που ονομάζεται λόγω της μεμβράνης, οι οποίες διασπούν το νερό σε λεπτή σκόνη (ομίχλη), δονούνται σε πολύ υψηλή συχνότητα, την παραγωγή, στην πραγματικότητα, ένα αερόλυμα. Οι ειδικοί δεν συστήνουν να υγραίνει τον αέρα στο χώρο, όπου υπάρχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών, οι πνεύμονές τους εξακολουθούν να σχηματίζονται, και την αναπνοή σε αυτή του αέρα μπορεί να είναι επιβλαβής «- (πηγή)..

Με τις stenoses μας και για τα δύο παιδιά, ο υγραντήρας για εμάς δεν είναι απλώς βυθισμένος και ξεχασμένος - αλλά ένα πολύ σημαντικό στοιχείο διατήρησης της υγείας. Είχαμε πολλά από αυτά, θα γράψω για τα αποτελέσματα.

Υγραντήρας υπερήχων (λειτουργία: ενυδάτωση) Boneco Air-O-Swiss U7142 - «πολυτέλεια» της κατηγορίας υγραντήρα - βρίσκεται σε μια περίοπτη κομψή σχεδίαση, η οποία, όπως και η λειτουργικότητά του, είναι αυτό που καθορίζει μεταξύ ανταγωνιστικών μοντέλων. Υγραντήρας Air-O-Swiss U7142 - μια εξαιρετική λύση για ένα κομψό και υγιεινό περιβάλλον.

ΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ULTRASONIC (λειτουργία: υγρασία)

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα

Ο ξηρός αέρας στα σπίτια είναι μια απόλυτη ταλαιπωρία και μία από τις αιτίες της κακής υγείας. Αλλά δεν πρέπει να βιαστείτε για να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό, αν υπάρχει χρόνος και πόροι για να κάνετε τον απλούστερο υγραντήρα τον εαυτό σας, και ως μια πολύ αποτελεσματική συμπαγής συσκευή.

Διαφορά από τη γεννήτρια ατμού

Οι οικιακοί υγραντήρες είναι δύο τύπων. Ορισμένες εργασίες αυξάνουν την περιοχή εξάτμισης, ενώ άλλες θερμαίνουν το υγρό στον ατμό. Και στις δύο περιπτώσεις, η εξάτμιση του νερού συμβαίνει φυσιολογικά, οι γεννήτριες ατμού δεν θα συζητηθούν σήμερα.

Οι περισσότερες σύγχρονες οικιακές συσκευές χρησιμοποιούν ένα πιεζο-εκπομπό - μια πλάκα που δονείται σε μία υπερηχητική συχνότητα. Η αρχή της εξάτμισης εδώ είναι: το νερό διασπάται σε πολύ μικρά σωματίδια, μια λεπτή διασπορά, που δεν μπορεί να "κολλήσει" πίσω και να συνεχίσει να υπάρχει με τη μορφή υδρατμών. Το πλεονέκτημα των διασκορπισμένων υγραντήρων σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και σχεδόν πλήρης απουσία κλίμακας στη συσκευή, που επηρεάζει την αντοχή του.

Οικιακός υγραντήρας υπερήχων

Τμήματα σώματος

Ως θήκη για τον υγραντήρα συνιστούμε τη λήψη ενός σφραγισμένου δοχείου για φαγητό. Το ύψος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 mm, και το πλάτος - περίπου 300 mm.

Η δεξαμενή νερού είναι ένα συνηθισμένο δοχείο τριών λίτρων. Εξατμίστε εντελώς θα είναι για 6-8 ώρες, εάν χρειάζεστε περισσότερα, χρησιμοποιήστε φιάλες των πέντε λίτρων ή μπουκάλια για πόσιμο νερό.

Υπάρχουν δυο πιθανά είδη σύνδεσης του δοχείου με το περίβλημα. Στην περίπτωσή μας, θα βάλουμε το βάζο ανάποδα σε μια στρογγυλή ξύλινη ροδέλα. Φυσικά, η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας λεπτομέρειας δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει να κάνει κάτι καινούργιο. Επιπλέον, η βάση μπορεί να ληφθεί "ανθεκτικό στην υγρασία" δέντρο, για παράδειγμα, λάρινο ή φιστίκι. Αρχικά, τρυπάμε μια κορώνα 100 mm με μια ξύλινη ροδέλα από μια σανίδα πάχους 50 mm. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια διαθέσιμη οπή στο κέντρο της στεφάνης για 75 ή 80 mm, κάντε μια δακτυλιοειδή αυλάκωση με βάθος περίπου 15 mm και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κεντρικό τμήμα της κορόνας κατά 60 ή 50 mm.

Με ένα κούμπωμα επεκτείνουμε το δείγμα από το στέμμα σε 9-10 mm, κατόπιν περνάμε μέσα σε ένα λεπτό καλέμι, δίνοντας το σωστό προφίλ. Ως αποτέλεσμα, το πλυντήριο πρέπει να τοποθετείται επαρκώς στο βάζο, όπως ένα καπάκι. Στην επάνω πλευρά της ροδέλας κόβουμε εγκάρσια το πριόνι σε βάθος περίπου 15 mm, έτσι ώστε να σχηματίζονται μικρές τρύπες για να αναρροφήσουν τον αέρα και να στραγγίσουν το νερό. Ως αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός πρέπει να λειτουργεί ως δοχείο για νεαρά πτηνά.

Ως δεύτερη επιλογή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική δεξαμενή: μια μικρή δεξαμενή ή δοχείο, συνδεδεμένη στον εξατμιστή με δύο λεπτούς σωλήνες σιλικόνης. Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι ο σωλήνας τροφοδοσίας αναδύεται στον πυθμένα του δοχείου. Η στάθμη της απόληξης του δεύτερου σωλήνα προσδιορίζει ακριβώς το ύψος της στρώσης νερού.

Υπερήχων Εξατμιστής

Αυτό, στην πραγματικότητα, το μόνο ακριβό στοιχείο αυτών που πρέπει να αγοράσουν. Αλλά μην βιαστείτε να αγοράσετε αξεσουάρ για υπάρχοντα μοντέλα υγραντήρων αέρα, είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο ακριβό.

Από 300 έως 500 ρούβλια είναι ένα κανονικό πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Αγοράστε αυτό μπορεί να είναι σε απευθείας σύνδεση δημοπρασίες, ή απευθείας από την Κίνα. Μην κάνετε την λανθασμένη επιλογή: το "γυμνό" piezoelement δεν λειτουργεί, χρειάζεστε μια συσκευή σε μια αδιάβροχη θήκη με ένα ζεύγος εξερχόμενων συρμάτων και ένα βύσμα στο τέλος. Η διαφορά είναι ότι ένας τέτοιος υγραντήρας έχει όλες τις απαραίτητες σωληνώσεις για να παράγει την επιθυμητή συχνότητα και μπορεί να τοποθετηθεί κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε δοχείο με νερό χωρίς πρόσθετη στεγανοποίηση.

Ο εξατμιστής πρέπει να στερεωθεί στον πυθμένα του δοχείου σε ένα αυθαίρετο μέρος, αλλά όχι κοντά στους τοίχους, αφήνοντας ένα ελεύθερο μέρος για την εγκατάσταση ενός δοχείου με νερό. Εάν το περίβλημα του εξατμιστή δεν είναι αδιάβροχο ή όταν η πλάκα δεν βυθίζεται αρκετά βαθιά, η συσκευή μπορεί να στερεωθεί από το εξωτερικό του πυθμένα του δοχείου. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια καθαρή τρύπα κάτω από την πλευρά της πλάκας και να σφραγιστεί η διασταύρωση με μια σιλικονούχο υγιεινής. Για σταθερότητα, το δοχείο θα πρέπει να εφοδιάζεται με πόδια ή βάση.

Προστασία κατά της ξηρής λειτουργίας

Ο πομπός πρέπει πάντα να είναι βυθισμένος, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χωρίς νερό, αντηχεί, θερμαίνεται και σπάει σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η προστασία από την ξηρή λειτουργία μπορεί να γίνει με έναν απλό αισθητήρα στάθμης υγρού πλύσης για τα εγχώρια αυτοκίνητα. Είναι επιθυμητό να αγοράσετε αισθητήρες μικρού φλοτέρ με ένα διακόπτη καλαμιού σε ένα μικρό σωλήνα, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο υγραντήρας να σβήσει πριν τελειώσει το νερό στην τράπεζα.

Τοποθετήστε τον αισθητήρα στο κάτω μέρος του δοχείου έτσι ώστε, μετά την τοποθέτηση του δοχείου, να είναι μέσα. Εάν η δεξαμενή είναι ξεχωριστή, ο αισθητήρας είναι εγκατεστημένος σε αυτό. Ο κανονικός τρόπος λειτουργίας του αισθητήρα είναι μια ανοικτή επαφή, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν αρκετά κυκλώματα μεταγωγής. Για να αναστρέψετε το σήμα, χρησιμοποιήστε ένα ενδιάμεσο ρελέ ή κλειδί ημιαγωγού. Εάν ο αισθητήρας επαφής διαθέτει ένα τυπικό σχέδιο λειτουργίας, τότε μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο κύκλωμα διακοπής ρεύματος ενός ψυγείου χαμηλής ισχύος.

Ισχύς και αυτοματισμός

Οι περισσότεροι πιεζοηλεκτρικοί αισθητήρες σχεδιάζονται για να τροφοδοτούν χαμηλή τάση 12 ή 24 VDC. Υπάρχουν πολλές επιλογές, από το να τροφοδοτήσετε τον αυτόνομο υγραντήρα. Συνιστούμε μόνο για λόγους ασφαλείας να τοποθετήσετε το τροφοδοτικό και τον αυτοματισμό σε ξεχωριστό περίβλημα.

Η απλούστερη και πιο οικουμενική επιλογή είναι η τροφοδοσία του υπολογιστή. Έχουν ένα κοινό σύστημα προσδιορισμού:

 • κίτρινα σύρματα +12 V;
 • μαύρο σύρμα - κοινό μείον?
 • Το σκούρο μπλε σύρμα είναι 12 V σε αντίστροφη πολικότητα (έως 0,5A).

Έτσι, η σύνδεση με 12 V γίνεται με μαύρο και κίτρινο καλώδιο, και με 24 V - κίτρινο και μπλε.

Δεδομένου ότι η τροφοδοσία του ψυγείου δεν απαιτεί ιδανική σταθεροποιημένη τάση, είναι δυνατή η χρήση μικρών μετασχηματιστών από παλιά ραδιόφωνα και άλλες οικιακές συσκευές με γέφυρα δίοδος και χωρίς γεννήτρια συχνότητας. Είναι επίσης δυνατό να βυθιστεί ο ίδιος ο μετασχηματιστής σε ένα μικρό (έως 30 mm) πυρήνα φερρίτη, καθώς η ισχύς του πιεζοηλεκτρικού θερμαντήρα είναι ελάχιστη.

Για να αυτοματοποιηθεί η λειτουργία του εξατμιστή για διακοπή όταν επιτευχθεί κάποια στάθμη υγρασίας, απαιτείται ένα μικρό κύκλωμα να συναρμολογηθεί σε μια κρεμαστή εγκατάσταση. Το πρώτο μέρος είναι ένας αισθητήρας DHT11 με ψηφιακό σήμα εξόδου. Το δεύτερο στοιχείο είναι το Arduino mini ως ψηφιακός ελεγκτής. Η εκτελεστική συσκευή του κυκλώματος είναι ένα κλειδί θυρίστορ ή ένα μικρο ρελέ με ρεύμα έως 0,3 Α, και ως ρυθμιστής μια μεταβλητή αντίσταση 10-15 kOhm.

1. Συνδέσεις τροφοδοσίας. 2. Τρανζίστορ κλειδιά. 3. Πίνακας ελεγκτών Arduino. 4. Αισθητήρας υγρασίας

Ένα σκίτσο (αλγόριθμος, μικροπρογραμματισμός) για μια τέτοια συναρμολόγηση είναι πολύ απλό. Δηλώνουμε δύο παγκόσμιες μεταβλητές int και γράφουμε σε αυτές τις τιμές στον Πείρο του αισθητήρα και στο ποτενσιόμετρο. Για να συγκριθούν οι τιμές, χρησιμοποιείται μόνο μια κατασκευή if-else σε ένα άπειρο βρόχο, η δευτερεύουσα συνθήκη του οποίου είναι μια εξαίρεση που απενεργοποιεί το ρελέ πιεζοηλεκτρικού ρεύματος εάν η τιμή της μεταβλητής υγρασίας υπερβεί την τιμή ρύθμισης. Για να βαθμονομήσετε τις τιμές, χρησιμοποιήστε την οθόνη θύρας της συνδεδεμένης πλακέτας.

Τελική συναρμολόγηση της συσκευής

Τέλος, θα συναρμολογήσουμε τη συσκευή. Η ροδέλα κάτω από το δοχείο προσελκύεται από τον πυθμένα του δοχείου με βίδες, που έχουν προηγουμένως λιπανθεί με ένα σφραγιστικό. Βάζουμε ένα κενό βάζο στη θέση του, μετράμε τις παύλες από τις πλευρές και μεταφέρουμε τις διαστάσεις στο καπάκι του δοχείου. Κόψτε την τρύπα στο σημάδι και βάλτε στην άκρη ένα λεπτό σωλήνα από σιλικόνη, κομμένο κατά μήκος.

Εσοχή 20-30 mm από την εγκοπή κάνει το δεύτερο οπή 50 mm σε διάμετρο και που στην ψύκτη υπολογιστή τέσσερις βίδες 60 mm, το οποίο θα κατευθύνει τη ροή του αέρα επάνω, απομάκρυνση ατμού από το δοχείο και τη διευκόλυνση ελαφρά δημιουργία κενού της. Για σύνδεση με τον τροφοδοτικό χρησιμοποιείται το PVA 3x0,75 mm.

Τώρα μένει να γεμίσει το βάζο με νερό στο χείλος, βάλτε τον συγκεντρωμένο υγραντήρα στην κορυφή, γυρίστε τη δομή και τροφοδοτήστε το φαγητό.