Αφυγραντήρας μεμβράνης αέρα

Οι ξηραντές πεπιεσμένου αέρα με μεμβράνη ZANDER SUNSEP-W, που περιγράφονται σε αυτή τη σελίδα, διακόπτονται την 1η Ιουλίου 2011 ή μετά την ημερομηνία αυτή. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτές αποθηκεύονται στην ιστοσελίδα μας μόνο "για ιστορία".

Μετά την είσοδό του βιομηχανικού ομίλου domnick κυνηγός, μέρος της οποίας είναι η εταιρεία Zander, η εταιρία Parker Hannifin, αποφασίστηκε να σταματήσει η παραγωγή αφυγραντήρες μεμβράνης με το εμπορικό σήμα Zander προβολή της σειράς επικάλυψης με μονάδα παραγωγής Balston, και τώρα στη σειρά προϊόντων της εταιρείας Zander πλέον μεμβράνης στεγνωτήρια, και υπήρχαν μόνο στεγνωτήρια ψυκτικού και προσρόφησης για πεπιεσμένο αέρα.

Ωστόσο, οι αγοραστές που ενδιαφέρονται για στεγνωτήρες μεμβρανών για πεπιεσμένο αέρα, μπορούν να αγοράσουν από εμάς στεγνωτήρες μεμβράνης που κατασκευάζονται από την Parker Balston (ΗΠΑ ή Κάτω Χώρες). Κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του κειμένου (29 Ιουνίου 2011), δεν έχουμε δημοσιεύσει ακόμα πληροφορίες για τους στεγνωτήρες μεμβράνης Balston στην ιστοσελίδα μας. Πότε και αν αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στον ιστότοπό μας, ένας σύνδεσμος μπορεί να βρεθεί στη σελίδα των αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα. Αν δεν βρείτε έναν σύνδεσμο, για πληροφορίες σχετικά με τους αφυγραντήρες μεμβράνης, επικοινωνήστε με το προσωπικό μας.

Οι ξηραντές μεμβρανικού πεπιεσμένου αέρα, στο σημείο δρόσου που τους παρέχεται, καταλαμβάνουν μια ενδιάμεση θέση μεταξύ του ψυγείου και των στεγνωτηρίων προσρόφησης. Το σημείο δρόσου του πεπιεσμένου αέρα (υπό πίεση) που επιτυγχάνεται με ξηραντικά αυτού του τύπου είναι, υπό «κανονικές» συνθήκες λειτουργίας, από +5 έως -20 ° C.

Η ZANDER προσφέρει μεμβρανικά ξηραντικά πεπιεσμένου αέρα της σειράς Sunsep-W. Τυπικές εφαρμογές Sunsep-W είναι η βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, εργαστηριακές διαδικασίες, αναλυτές αερίων, αέρα σε βιομηχανικές και ειδικές ρομποτική, αέρα ενεργοποιείται ελέγχου σε διάφορα σημεία με δυνητικά εκρηκτική ατμόσφαιρα, καθώς και πολλές άλλες διεργασίες στις πολιτικές και στρατιωτικές σφαίρες.

Το ξηραντικό αποτελείται από χιλιάδες λεπτότερες ίνες με μεμβράνη ινών, που είναι κοίλες στο εσωτερικό τους. Οι ίνες συσσωρεύονται σε δέσμη κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εισόδους στα εσωτερικά μέρη τους να διαχωρίζονται από το εξωτερικό. Μόλις εισέλθει στον αφυγραντήρα, ο συμπιεσμένος αέρας κατανέμεται μεταξύ των ινών και κινείται κατά μήκος του εσωτερικού τους τμήματος. Οι ιδιότητες των τοιχωμάτων των ινών είναι τέτοιες ώστε τα μόρια του νερού να διαπερνούν εύκολα, ενώ τα μόρια οξυγόνου και αζώτου παραμένουν στο εσωτερικό τους μέρος. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται βαθμίδα συγκέντρωσης υγρασίας μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς των μεμβρανών, η οποία εξασφαλίζεται από τη μόνιμη απομάκρυνση της υγρασίας από έξω (βλ. Παρακάτω).

Ένα τμήμα του ξηρού πεπιεσμένου αέρα που έχει περάσει διαμέσου των μεμβρανών αφαιρείται μέσω του ακροφυσίου και τροφοδοτείται προς το εξωτερικό του ακροφυσίου υπό πίεση ελαφρώς υψηλότερη από την ατμοσφαιρική πίεση. Ο ήδη ξηρανθείς, συμπιεσμένος αέρας, που διογκώνεται, γίνεται ακόμη πιο ξηρός και απορροφά αποτελεσματικά την αφαιρεθείσα υγρασία και στη συνέχεια απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

Η ZANDER είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων καθαρισμού και αφύγρανσης πεπιεσμένου αέρα και αερίων παγκοσμίως. Όπως όλα τα προϊόντα ZANDER, τα ξηραντικά της σειράς Sunsep χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, σταθερότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τα ξηραντικά της σειράς Sunsep-W γεμίζουν μια θέση μεταξύ του Freon και των στεγνωτηρίων προσρόφησης, παρέχοντας ένα χαμηλότερο σημείο δρόσου από το πρώτο και είναι πιο ευέλικτο στην εγκατάσταση από το τελευταίο.

Απλότητα σχεδιασμού. Η απουσία κινητών εξαρτημάτων, ηλεκτρικής ενέργειας, ψυκτικού ή προσροφητικού ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο δυσλειτουργίας. Απαιτείται μόνο να αποκλείεται η υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπτών τιμών από την πίεση και τη θερμοκρασία του πεπιεσμένου αέρα.

Δεν χρειάζεται συντήρηση. Στο αφυγραντήρα δεν υπάρχουν μέρη που πρέπει να αντικατασταθούν και πρέπει να αντικατασταθούν. Το μόνο μέτρο συντήρησης που απαιτείται να διεξάγεται (συνήθως μια φορά το χρόνο) είναι η αντικατάσταση του στοιχείου φίλτρου στο φίλτρο στεγνού φίλτρου που παρέχεται μαζί με το ξηραντικό.

Ευελιξία στην εγκατάσταση. Όλα τα στεγνωτήρια της σειράς Sunsep είναι εξαιρετικά συμπαγή και έχουν ελάχιστη μάζα, δεν χρειάζονται εξωτερικές πηγές ενέργειας. Σε αυτή την περίπτωση, το μοντέλο SWF M06-400, κατασκευασμένο με τη μορφή ενός σωλήνα, είναι εύκαμπτο και με κυριολεκτική έννοια - είναι απαραίτητο μόνο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική ακτίνα καμπυλότητας δεν είναι μικρότερη από 40 mm. Το συμπύκνωμα δεν σχηματίζεται, οπότε δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε.

Η ZANDER προσφέρει απορρυπαντικά Sunsep σε τρία σχέδια: κασέτα, υπό μορφή επιμήκων κυλίνδρων, και ως εύκαμπτο σωλήνα (μοντέλο SWF). Εντούτοις, πιο σημαντικές είναι οι διαφορές στην οργάνωση του σχήματος για την επιλογή και την παροχή αποξηραμένου αέρα για την αναδίπλωση των μεμβρανών.

Τα μοντέλα SWC M04-70 και SWF M06-400 δεν είναι εξοπλισμένα με καμία συσκευή καθαρισμού αέρα. Έτσι, αυτοί οι αφυγραντές, στην πραγματικότητα, είναι μια μονάδα μεμβράνης, επιτρέποντας στον αέρα να διέλθει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός σωλήνα ή μιας ρυθμιζόμενης βαλβίδας από κάθε πλευρά του ξηραντικού.

Τα μοντέλα της σειράς SWB, κατασκευασμένα με τη μορφή κυλίνδρων, είναι δομικά πανομοιότυπα με τα παραπάνω. Ωστόσο, μαζί με αυτά παρέχεται ένας εξωτερικός σωλήνας αναγέννησης με ανεξέλεγκτη ροή αέρα.

Τα μοντέλα SWC (εκτός από τα παραπάνω M04-70) είναι εξοπλισμένα με μια εσωτερική συσκευή αναγέννησης ενσωματωμένη στο σώμα του ξηραντικού. Σε μοντέλα SWC M08-100 και SWC M15-100 όγκος του αέρα αναγέννησης δεν μπορεί να ρυθμιστεί, και σε μοντέλα SWC 01-150, 02-250 και 03-250 SWC SWC συναρμολογείται τριοδικό διακόπτη, με τον οποίο είναι δυνατόν να αλλάξει καταμέτρηση παρέχονται καθαρισμού τον ξηρό αέρα και, κατά συνέπεια, τη διόρθωση του βαθμού ξήρανσης του πεπιεσμένου αέρα που παράγεται.

Μην συγχέετε το σημείο ατμοσφαιρικής ροής που υποδεικνύουν οι περισσότεροι κατασκευαστές αφρωδών μεμβρανών και το σημείο δρόσου υπό πίεση!

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αναφέρουν στα δεδομένα τους σχετικά με τον στεγνωτήρα μεμβράνης τις τιμές του ατμοσφαιρικού σημείου δρόσου ή υποδεικνύουν "την τιμή με την οποία θα πέσει η θερμοκρασία του σημείου δρόσου". Εμείς, για να διατηρήσουμε τη σχέση μεταξύ των δεδομένων για διαφορετικά προϊόντα της εταιρείας μας, και για να διευκολύνουμε την κατανόηση από τους πελάτες μας των διαφορών, δείχνουμε επίσης την κατά προσέγγιση τιμή της θερμοκρασίας σημείου δρόσου υπό πίεση.

Στα δεξιά υπάρχει ένα γράφημα που επιτρέπει μια συσχέτιση μεταξύ της θερμοκρασίας του ατμοσφαιρικού σημείου δρόσου και της θερμοκρασίας του σημείου δρόσου κάτω από την πίεση (μια σχέση εμφανίζεται με πίεση 8 bar απόλυτη ή, αντίστοιχα, 7 bar υπερβολή).

Η ικανότητα υποδεικνύεται στα τεχνικά δεδομένα παρακάτω αναφέρεται στην παροχή μιας ατμοσφαιρική θερμοκρασία σημείου δρόσου -20 ° C, πεπιεσμένου αέρα σε μία θερμοκρασία +20 ° C. Αν αυτό μετατραπεί σε θερμοκρασίες σημείου δρόσου υπό πίεση 7 bar (g), αυτό θα αντιστοιχεί σε + 5 ° C, δηλ. την αξία που μπορεί να παρασχεθεί, για παράδειγμα, και τους ξηραντές με ψύξη. Για να επιτευχθεί ένα πιο χαμηλό σημείο δρόσου μπορεί, ξοδεύοντας περισσότερο αέρα για μεμβράνες αναγέννηση ή από σκόπιμα μεγαλύτερες ξηραντήρα. Υπό ευνοϊκές συνθήκες χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι μεμβράνης γενικά, και αφυγραντήρες σειρά Sunsep-W ειδικότερα, είναι δυνατό να επιτευχθεί η πίεση σημείου δρόσου στους -20 ° C, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το βαθμό της αφύγρανσης που παρέχονται από τον ξηραντή.

Μεμβράνες ξηραντές

Οι ξηραντές με μεμβράνες είναι ένας από τους 3 πιο συνηθισμένους τύπους αφυγραντικών. Όπως ειπώθηκε, διακρίνονται τρεις κύριοι τύποι αφυγραντήρων:

Οι δύο πρώτοι τύποι συζητήθηκαν λεπτομερώς σε προηγούμενα άρθρα. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μεμβράνες μεμβράνης, στις οποίες δόθηκε το όνομα μιας μεμβράνης ξήρανσης, η οποία αφαιρεί υδρατμούς από τον πεπιεσμένο αέρα. Η διήθηση σε αυτή την περίπτωση ξεκινά με ένα φίλτρο συγχώνευσης που αφαιρεί υγρό νερό και καθαρίζει από σωματίδια ελαίου. Στη συνέχεια, τροφοδοτείται αέρας στη μεμβράνη μέσω της οπής στην κοίλη ίνα. Εν τω μεταξύ, μια μικρή ποσότητα αποξηραμένου αέρα περνά από το εξωτερικό της ίνας για να εξαγάγει υδρατμούς. Ο υγρός αέρας αποβάλλεται και ο στραγγισμένος αέρας είναι έτοιμος για χρήση.

Οι αφυγραντήρες με μεμβράνη έχουν πολλά πλεονεκτήματα που τα διαφοροποιούν ευνοϊκά μεταξύ των ανταγωνιστών: η έλλειψη ανάγκης για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, η δυνατότητα εργασίας χωρίς διακοπή όχι μόνο όλη την ημέρα αλλά και εβδομάδες. Διακρίνονται επίσης με το μικρό τους μέγεθος, βάρος, αξιοπιστία και αθόρυβη λειτουργία.

Οι ξηραντές μεμβράνης χωρίζονται σε 2 τύπους:

Στην καρδιά του πρώτου βρίσκεται η αρχή της εργασίας λόγω πίεσης. Οι μη πορώδεις αφυγραντήρες είναι κορεσμένοι με υδρατμούς κατά τη λειτουργία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εξερχόμενη ροή αέρα εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της οπής.

Τα πορώδη ξηραντικά είναι μια τροποποίηση της μεμβράνης αζώτου. Έχουν καλή απόδοση, αλλάζοντας τη σύνθεση του πεπιεσμένου αέρα μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου. Όπως έχετε ήδη καταλάβει, στους πορώδεις αφυγραντήρες ένα αναπόσπαστο μέρος είναι αντικαταστάσιμα φυσίγγια, τα οποία αξίζει να αλλάζουν 2 φορές το χρόνο. Σε αντίθεση με τα μη πορώδη, η απόδοση σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, την πίεση εργασίας και τη ροή.

Αν ενδιαφέρεστε για στεγνωτήρες με μεμβράνη ή ανταλλακτικά κασέτα, η εταιρεία μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά μοντέλα από κορυφαίους κατασκευαστές. Έχουμε επίσης δικό μας κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο μας διακρίνει μεταξύ άλλων και μας επιτρέπει να εκτελέσουμε εγγύηση και συντήρηση των προϊόντων μας.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των αφυγραντών πεπιεσμένου αέρα για τον συμπιεστή: κριτήρια επιλογής και καλύτερα μοντέλα

Ένας από τους σημαντικότερους δείκτες της ποιότητας του πεπιεσμένου αέρα είναι ο βαθμός της υγρασίας του - αυτό το χαρακτηριστικό είναι απαραίτητο για την οργάνωση της σωστής λειτουργίας των πνευματικών εργαλείων και ρυθμίζεται από τα πρότυπα GOST και ISO. Ο σχηματισμός συμπυκνώματος στον συμπιεστή μπορεί να προκαλέσει διάβρωση και διάσπαση της συσκευής, οπότε η παραγωγή ενός τέτοιου σχεδίου πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ειδικό εξοπλισμό - έναν αφυγραντήρα.

Σχετικά με το τι είναι ο ξηραντήρας πεπιεσμένου αέρα για τον συμπιεστή και τι είδους είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία του ξηραντήρα πεπιεσμένου αέρα για τον συμπιεστή

Ο ξηραντήρας πεπιεσμένου αέρα είναι ένας βιομηχανικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση πετρελαίου και υδρατμών από τον αέρα που παράγεται από συμπιεστές.

Το κύριο κριτήριο για την ταξινόμηση των αφυγραντικών που χρησιμοποιούνται στα φυτά συμπιεστών είναι η αρχή της δράσης τους. Σύμφωνα με αυτό, οι εμπειρογνώμονες προσδιορίζουν δύο κύριους τύπους συσκευών αποξηραντικού: προσρόφηση και χαμηλή θερμοκρασία. Υπάρχουν και άλλες επιλογές για την ξήρανση των συμπιεστών:

 • με αύξηση της θερμοκρασίας (εξωτερική).
 • με εσωτερική θέρμανση;
 • χωρίς επαναθέρμανση.
 • με πρόσθετη θέρμανση και μηχανικό αερισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και της λειτουργίας των κύριων τύπων αυτών θα περιγραφούν παρακάτω.

Είδη εξοπλισμού

Ψύξη (ψύξη)

Οι μονάδες ψύξης είναι η καλύτερη επιλογή για τους κοχλιοφόρους συμπιεστές. Οι πιο διαδεδομένοι αυτοί αποαθμιστές οφείλονται στη δική τους αξιοπιστία, απλότητα και οικονομική αποδοτικότητα των τεχνικών λύσεων.

Η αρχή της δράσης τους είναι η εξής: ζεστό και κορεσμένο με ατμό αέρα εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας, όπου λαμβάνει χώρα η διαδικασία ψύξης και η άφθονη συμπύκνωση πέφτει έξω με τη μορφή μεγάλων σταγόνων. Ακολούθως το σχηματισμένο συμπύκνωμα αφαιρείται και ο ξηρός αέρας διανέμεται στον καταναλωτή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος εξοπλισμού έχει απλό σχεδιασμό, ο οποίος εγγυάται αξιόπιστη λειτουργία. Ταυτόχρονα, το κλειστό κύκλωμα ψυκτικού δεν απαιτεί συντήρηση, γεγονός που επιτρέπει τη σημαντική μείωση των οικονομικών ζημιών κατά τη λειτουργία.

Ως μειονέκτημα των ψυκτικών αφυγραντήρων, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε την αδυναμία:

 • επίτευξη υψηλού βαθμού αφύγρανσης ·
 • εργασία με αέρα χαμηλής θερμοκρασίας.
 • χρήση σε μη θερμαινόμενους χώρους.

Προσρόφηση

Οι συσκευές τύπου απορρόφησης έχουν τέλειο σχεδιασμό και αρχή λειτουργίας - το φρέον δεν χρησιμοποιείται σε αυτά.

Κατά κανόνα, τέτοιες συσκευές έχουν δύο στήλες γεμάτες με μια ειδική ουσία (alumagel, selkagel και άλλα). Ο αέρας γαλακτώματος κορεσμένου ύδατος-ελαίου αποστέλλεται σε μία από τις στήλες, όπου ο προσροφητής απορροφά την περίσσεια υγρασίας, καθαρίζοντας έτσι και ξήρανση του αέρα. Μετά την πλήρη κορεσμό του απορροφητικού υλικού (όταν δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει υγρασία) του αέρα δίνεται στον καταναλωτή, και ο προσροφητής αναγεννάται με θέρμανση αυτού ή καθαρισμού.

στεγνωτήρια κόστος προσρόφηση σημαντικά υψηλότερο ψύξης, αλλά μόνο επιτρέπει τέτοιου είδους εξοπλισμό για να λαμβάνετε πεπιεσμένου αέρα με σημείο δρόσου -70 βαθμούς, η οποία αντιστοιχεί στην υψηλότερη ταμείο από την καθαριότητα του συστήματος ISO.

Έτσι, τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα των προσροφητικών αφυγραντών είναι:

 • μέγιστος βαθμός αφύγρανσης ·
 • εργασία σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • μια σπάνια αντικατάσταση του προσροφητικού (κάθε 5 χρόνια).

Ως ειδικοί εντοπισμό των ελλείψεων στον αέρα να ξηραίνονται απώλεια (ειδικά όταν κρύο αναγέννηση), καθώς και την ανάγκη να υπάρξει ένα σύστημα φιλτραρίσματος πριν τον προσροφητή για να συλλέξει τυχόν σωματιδιακή ύλη και υπολειμματικού ελαίου.

Μεμβράνη

Οι αφυγραντήρες αυτού του τύπου κατασκευάζονται με τη μορφή ενός σώματος με μεμβράνες από ίνες τοποθετημένες μέσα στις μεμβράνες.

Η αρχή λειτουργίας της μεμβράνης στεγνωτήρα πεπιεσμένου αέρα είναι εξαιρετικά απλή: η μεμβράνη όταν διέρχεται μέσα από τη ροή του αέρα θα αναχωρήσει στις σωματίδια ινών σε υγρασία και η διαφορά πίεσης στην έξοδο και είσοδο διευκολύνει ενδεχόμενη αποστράγγιση.

Το σημείο δρόσου αυτού του εξοπλισμού είναι από -40 έως -70 μοίρες.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των στεγνωτηρίων μεμβράνης είναι τα εξής:

 • μη μεταβλητότητα ·
 • μικρό μέγεθος.
 • απουσία κινητών μηχανισμών (μακροπρόθεσμη χρήση) ·
 • γρήγορη εγκατάσταση?
 • τη δυνατότητα χρήσης σε ιδιαίτερα εύφλεκτα και εκρηκτικά περιβάλλοντα.
 • δυνατότητα χρήσης σε ανοιχτό χώρο.

Ταυτόχρονα, τα φυτά μεμβράνης χαρακτηρίζονται από χαμηλή ροή και αδυναμία χρήσης σε σοβαρή περιβαλλοντική μόλυνση.

Πεδίο εφαρμογής

Οι αφυγραντήρες αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις τεχνολογικές διεργασίες όπου εμπλέκεται ένα μίγμα αέρα με ελάχιστη ή μηδενική περιεκτικότητα σε υγρασία. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε:

 • χημικές, φαρμακευτικές και βιομηχανίες διύλισης πετρελαίου ·
 • παραγωγή προϊόντων καλωδιακής τηλεπικοινωνίας.
 • συστήματα ελέγχου αέρα ·
 • πίνακες ζωγραφικής?
 • σύστημα πέδησης τρένων και βαρέων οχημάτων.

Μη χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα μπορεί να προκαλέσει την υγρασία στον εξοπλισμό και, ως εκ τούτου, να σπάει με όλες τις συνέπειες: βλάβη στο προϊόν ή πλήρη διακοπή της παραγωγής.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω;

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου ξηραντικού για ένα συμπιεστή είναι ένα μάλλον πολύπλοκο και σημαντικό καθήκον, το οποίο πρέπει να επιλυθεί από ένα άτομο που έχει σοβαρή επαγγελματική κατάρτιση.

Πρώτα από όλα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες λειτουργίας του πνευματικού εξοπλισμού και στη συνέχεια - για να επιλέξετε τη συσκευή με την αντίστοιχη τιμή σημείου δρόσου.

Το σημείο δρόσου καθορίζει την αρχή λειτουργίας της συσκευής και την ένταξή της σε έναν από τους κύριους τύπους αφυγραντήρων. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη διάφορες άλλες παράμετροι που απαιτούνται για τη σωστή επιλογή της συσκευής, όπως:

 • θερμοκρασία περιβάλλοντος αέρα (ή νερό σε περίπτωση ψύξης με νερό).
 • θερμοκρασία αέρα που εισέρχεται στη συσκευή.
 • εισερχόμενη πίεση αέρα.
 • μέγιστη χωρητικότητα του ξηραντικού.
 • άλλα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα του αφυγραντήρα μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση συνδυασμού συσκευών διαφόρων τύπων και μιας σειράς επιπρόσθετων συσκευών (φίλτρα, δέκτες, κυκλωνικοί διαχωριστές υγρασίας).

Τα καλύτερα μοντέλα αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα για τον συμπιεστή

Μέχρι σήμερα, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα αφυγραντικών αυτού του τύπου είναι:

 • FRIULAIR PCD 2:
  • Παραγωγικότητα: 200 l / min.
  • πίεση: 15 bar.
  • Τύπος: ψυγείο?
  • Χώρα: Ιταλία;
  • σημείο δρόσου: +5 μοίρες.
  • διαστάσεις: 370х515х475 mm.
  • Κατά προσέγγιση κόστος: 129 χιλιάδες ρούβλια.
 • MIKROPOR MMD 3:
  • Παραγωγικότητα: 80 l / min;
  • πίεση: 16 bar.
  • τύπος: προσρόφηση;
  • Χώρα: Τουρκία.
  • σημείο δρόσου: -40 μοίρες.
  • διαστάσεις: 320x310x560 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 69 χιλιάδες ρούβλια.
 • KRAFTMANN ADS 9:
  • Παραγωγικότητα: 150 λίτρα / λεπτό.
  • πίεση: 10 bar.
  • τύπος: προσρόφηση;
  • Χώρα: Γερμανία.
  • σημείο δρόσου: -70 μοίρες.
  • διαστάσεις: 797х778χ170 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 115 χιλιάδες ρούβλια.

Κόστος

Το κόστος των αφυγραντήρων αέρα για έναν συμπιεστή εξαρτάται από μια ποικιλία παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών ισχύος και της χώρας κατασκευής. Από την άποψη αυτή, οι τιμές αυτού του είδους εξοπλισμού ποικίλλουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες και αρκετά εκατομμύρια ρούβλια.

Με άλλα λόγια, όσο πιο ισχυρή είναι η μονάδα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να πληρώσει γι 'αυτήν.

Πού να αγοράσετε αφυγραντήρα πεπιεσμένου αέρα;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε ένα ξηραντικό για έναν συμπιεστή σε οργανισμούς όπως:

 • Συμπιεστής:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://compressor.msk.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vavilov, σπίτι 9Α;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 703-04-41.
 • Rotor:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://rotorsnab.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Saikin, σπίτι 6/5, αίθουσα 1P, αίθουσα 5,
  • τηλέφωνο: +7 (495) 786-16-56.
 • «Kamu Compressor»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://air.stanki.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Bolshaya Semenovskaya δρόμο, 40, κτίριο 13?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 134-51-53.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση αφυγραντικών αυτού του τύπου:

 • PnevmoAlliance:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.pnevmo.com;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Λεωφόρος Nepokorennyh, σπίτι 49;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 441-36-44.
 • Liskom:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://pnevmo-tools.com;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Εργαστήριο, 23, γραφείο 324,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 545-45-98.
 • Starkraft:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://spb.starkraft.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, 11;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 313-28-94.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω για μια ακόμη φορά ότι η επιλογή ενός αφυγραντήρα αέρα για έναν συμπιεστή πρέπει να εκτελείται μόνο από έναν εξειδικευμένο ειδικό με σχετικές γνώσεις. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σοβαρό οικονομικό κόστος που συνδέεται με την αποτυχία εξοπλισμού, τη ζημία στα προϊόντα ή την πλήρη διακοπή της παραγωγής.

Στεγνωτήρες μεμβρανικού πεπιεσμένου αέρα Hankison σειρά HMD

Εταιρεία Hankison - αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην παλαιότερη (εταιρία Hankison που ιδρύθηκε το 1948) κατασκευαστών αξεσουάρ του εξοπλισμού του συμπιεστή, όπως στεγνωτήρια και φίλτρα πεπιεσμένου αέρα. Παράγεται Hankison στη μία της εν λόγω εταιρίας American επιχειρήσεις, στεγνωτήρια μεμβράνη HMD σειρά του πεπιεσμένου αέρα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του σημείου δρόσου του συμπιεσμένου αέρα σε ένα επίπεδο μεταξύ + 10 ° C έως -40 ° C υπό πίεση.

Η αποστράγγιση των μεμβρανών είναι μια κομψή και εξαιρετικά απλή λύση

Η αρχή της αφύγρανσης μεμβράνης είναι απλή και αξιόπιστη: ο υγρός (που περιέχει εξατμισμένο αλλά όχι υγρό υγρασία) συμπιεσμένο αέρα εισέρχεται στην είσοδο του ξηραντήρα. Το ξηραντικό είναι ένας κύλινδρος στον οποίο οι λεπτές σωλήνες-μεμβράνες τοποθετούνται παράλληλα με τους τοίχους ειδικών πολυμερών υλικών, κατά προτίμηση περνώντας τα μόρια νερού H2O. Πεπιεσμένος αέρας παρέχεται στους εσωτερικούς σωλήνες συνομιλίες μεμβράνες, οπότε, τουλάχιστον κατά μήκος διόδου τους, υγρασία βγαίνει στην εξωτερική πλευρά των σωλήνων. Μέρος του πεπιεσμένου αέρα χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει αυτή την υγρασία και να φυσήξει (κάτω από πολύ μικρή υπερπίεση) στην ατμόσφαιρα. Το εξερχόμενο αέριο που είναι κορεσμένο με υγρασία ονομάζεται επίσης διήθημα. Σημείο δρόσου παρέχεται ένα αφυγραντήρα μεμβράνης, όλες οι άλλες παράμετροι είναι ίδιες (δηλαδή, στην ίδια θερμοκρασία, πίεση και υγρασία του εισερχόμενου αφύγρανσης αέρα) εξαρτάται από την περιοχή της επιφάνειας της μεμβράνης, η οποία εφάπτεται με το συμπιεσμένο αέρα και ο χρόνος επαφής της με τους: όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή επιφάνειες της μεμβράνης, και η είναι πλέον σε επαφή με αυτό (= βραδύτερα κινούμενο) του πεπιεσμένου αέρα, το κατώτερο, άλλα πράγματα είναι ίσα, είναι η θερμοκρασία του σημείου δρόσου στην έξοδο του αφυγραντήρα.

Τυπικά, χρησιμοποιώντας ξηραντή μεμβράνης μπορεί, χωρίς σημαντική απώλεια pererazmerivaniya και αποθήκευση καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα εύλογα να μειώσει τη θερμοκρασία του σημείου δρόσου πίεσης σε ένα σταθερό επίπεδο κάπου μεταξύ φρέον παρέχονται (+ 3 ° C) και προσρόφησης (-20. -40 ° C και κάτω) με αφυγραντήρες πεπιεσμένου αέρα.

Οφέλη των στεγνωτηρίων μεμβράνης

1. Η απόλυτη απλότητα του σχεδιασμού, η απουσία κινούμενων μερών, το ψυκτικό ή το προσροφητικό. Όπως είναι γνωστό, εκτός από τους ξηραντές μεμβράνης, οι κύριοι τύποι αφαιρετών πεπιεσμένου αέρα είναι η προσρόφηση και η ψύξη. Εκείνοι και άλλη χρήση στις κατασκευές τους διαφορετικές βαλβίδες (ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, αντίστροφη, κλπ), σε ξηραντήρες προσρόφησης διαθέσιμα υπόκεινται σε φθορά και την υποβάθμιση του προσροφητικού στην ψύξη - ψυκτικό συμπιεστή φρέον, ένα συμπυκνωτή και ένα ανεμιστήρα ψύξης, έναν εξατμιστήρα, και πολλά άλλα μέρη. Οι δύο άλλοι τύποι αποξηραντές αναγκαστικά χρησιμοποιούνται και μία μονάδα ελέγχου - και στην ψύξη υπάρχει πάντα τουλάχιστον ο αισθητήρας θερμοκρασίας του πεπιεσμένου αέρα στην έξοδο του διακόπτη πίεσης εξατμιστή και του ψυκτικού μέσου από την πλευρά εκκένωσης του συμπιεστή. Και, φυσικά, όπως κάθε εξοπλισμό, και οι δύο στεγνωτήρες προσρόφησης και freon τείνουν να σπάνε από καιρό σε καιρό. Σε αφυγραντήρες μεμβράνης, δεν υπάρχει τίποτα να σπάσει.

2. Έλλειψη συντήρησης. δεν υπάρχουν εξαρτήματα και υλικά που θα απαιτούνταν για την αντικατάσταση στεγνωτήρα η μεμβράνη του συμπιεσμένου αέρα - και ως εκ τούτου λειτουργούν ξηραντή μεμβράνης δεν απαιτεί καμία δαπάνη για συντήρηση ρουτίνας. (Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι, μετά από όλα, ορισμένες δαπάνες θα πρέπει να φέρουν - συνήθως 1 φορά το χρόνο - στο στοιχείο φίλτρου για την προστασία του φίλτρου εισόδου τοποθετείται μπροστά από έναν παράγοντα ξήρανσης - αυτό δεν ισχύει για έναν αφυγραντήρα με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο για την προστασία των μεμβρανών από την υγρασία του υγρού και, ειδικότερα, από τα σωματίδια και το συμπιεστικό έλαιο).

3. Δεν υπάρχει ανάγκη τροφοδοσίας, έκρηξης και πυρασφάλειας. Ο αφυγραντήρας μεμβράνης δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί. Ως αποτέλεσμα, πρώτον, απλοποιεί την εγκατάσταση, και, δεύτερον, αποκλείει τις δυσλειτουργίες που σχετίζονται με παραβίαση τάση τροφοδοσίας ή δυσλειτουργία των μηχανοκίνητων συστατικά τους, και το τρίτο, απέκλεισε το ενδεχόμενο πυρκαγιάς ή έκρηξης λόγω βλαβών ή περιστατικά στα περιγράμματα του δύναμης.

4. Συμπαγές, χαμηλό βάρος, αθόρυβη λειτουργία, χωρίς συμπύκνωση. Ο στεγνωτήρας με μεμβράνη ζυγίζει τουλάχιστον αρκετές φορές (και συνήθως δεκάδες φορές) λιγότερο από έναν παρόμοιο παράγοντα προσρόφησης ή ξήρανσης freon. Οι διαστάσεις των στεγνωτηρίων μεμβράνης είναι επίσης ελάχιστες. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του αφυγραντήρα μεμβράνης, δεν υπάρχει αξιοσημείωτος θόρυβος - ακόμη και να φέρει το αυτί κοντά στην έξοδο διηθήματος, είναι δύσκολο να το ακούσετε. Το συμπύκνωμα δεν εκπέμπεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των αφυγραντήρων μεμβράνης (η υγρασία μεταφέρεται με διαπερατό σε ατμοποιημένη μορφή) - επομένως, δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η απόσυρσή της.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά στεγνωτήρια μεμβράνη και καθορίζουν την ιδιαιτερότητα της χρήσης τους: εργαστηριακές διαδικασίες, φορητού και κινητού εξοπλισμού των διαφόρων πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, το χώρο εγκατάστασης με υψηλές απαιτήσεις για την ασφάλεια έκρηξη, ρομποτική, και έτοιμα φυτά παραγωγής διαφορετικούς σκοπούς, ένα που χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα και έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη το ελάχιστο παρέμβαση του χρήστη στη λειτουργία και συντήρηση τους.

Μειονεκτήματα των στεγνωτηρίων μεμβράνης

Έχοντας περιγράψει τα πλεονεκτήματα της αποστράγγισης μεμβράνης, θα ήταν παράλογο και δεν είναι λάθος να μην αναφέρουμε τις ελλείψεις τους:

1. Απώλεια πεπιεσμένου αέρα. Το διεισδυτικό αέρα, το οποίο αφαιρεί την εξατμισμένη υγρασία από τον αφυγραντήρα, είναι συνήθως περίπου το 20% της ονομαστικής χωρητικότητας του ξηραντικού. Αυτός ο πεπιεσμένος αέρας παρήχθη από έναν συμπιεστή και για τη συμπίεσή του, ο συμπιεστής κατανάλωνε την ενέργεια που χάθηκε κατά την απελευθέρωση του προϊόντος διαπέρασης στην ατμόσφαιρα. Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί ότι η απώλεια πεπιεσμένου αέρα και, σε όρους όγκου συγκρίσιμου με τις απώλειες του στεγνωτήρα μεμβράνης, υπάρχουν επίσης στεγνωτήρια προσρόφησης με ψυχρή αναγέννηση του προσροφητικού.

2. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μεγάλα στεγνωτήρια μεμβράνης. Υπάρχουν πολύ λίγοι κατασκευαστές μεμβρανών για τον αφύγρανση πεπιεσμένου αέρα στον κόσμο και κανένας από αυτούς - για αρκετά αντικειμενικούς λόγους, για παράδειγμα - δεν παράγει πρότυπες, ξηραντές σειριακής μεμβράνης σχεδιασμένες για υψηλή απόδοση.

3. Η εξαιρετική ευαισθησία των μεμβρανών στη μόλυνση. Στον αφυγραντήρα μεμβράνης, δεν πρέπει να εισέρχεται ούτε υγρή υγρασία και στερεά σωματίδια, ούτε, το σημαντικότερο, λάδι συμπιεστή. Η επαφή με τις ουσίες αυτές επί της επιφανείας της μεμβράνης προκαλεί μία μείωση της αποτελεσματικότητας τους - στην περίπτωση των υγρών υγρασίας, εν μέρει αναστρέψιμη, και σε περίπτωση επαφής με ψυκτικό λάδι ή κατεστραμμένο μεμβράνες στερεά, μη αναστρέψιμη και συχνά σημαντικές. Για την προστασία του ξηραντή μεμβράνης από αυτούς τους μολυντές που εισέρχονται στην πεπιεσμένου αέρα πρέπει να περάσει το φιλτράρισμα - μερικές φορές αρκετά ένα λεπτό φίλτρο, αλλά μερικές φορές για ένα αξιόπιστο αφαίρεση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης απαιτεί διαδοχικά ρυθμιστεί 2 ή ακόμα και 3 φίλτρα - από αδρομερής έως λεπτή καθαρισμό.

Αναγέννηση αέρα και χαρακτηριστικά επιλογής του αφυγραντήρα

Σε αποξηραντές σειρά HMD ποσότητα του συμπιεσμένου αέρα που εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα κατά τη διαδικασία της «φυσώντας» της υγρασίας από το εξωτερικό των μεμβρανών δεν μπορεί να ρυθμιστεί (το ύψος αυτής καθορίζεται αποκλειστικά από το σχεδιασμό άκαμπτα αποξηραντικό διάμετρο αναγέννηση και ακροφυσίου πίεση λειτουργίας). Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο αέρας τροφοδοτείται στην είσοδο ξηραντήρα υπό πίεση ίση προς την ατμόσφαιρα θα διατεθούν τον ίδιο όγκο αέρα ανά μονάδα χρόνου. Αυτός ο όγκος αέρα καθαρισμού είναι απαραίτητος και επαρκής ώστε να παρέχει την υπολογισμένη θερμοκρασία σημείου δρόσου σε συνδυασμό με την εκτιμώμενη ικανότητα ροής σε μια ορισμένη πίεση λειτουργίας και θερμοκρασία λειτουργίας.

Πώς λειτουργούν οι στεγνωτήρες μεμβρανών;

Πολύ συχνά υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι θέσεις για την τοποθέτηση μεγάλων μονάδων ενδέχεται να είναι ανεπαρκείς ή δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με την ηλεκτρική γραμμή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι βιομηχανικές αφυγραντήρες μεμβράνης έρχονται στη διάσωση, οι οποίες είναι πιο συμπαγείς, μη πτητικές και λειτουργούν ευκολότερα από τους συμβατικούς τύπους εξοπλισμού ψύξης (συμπύκνωσης) ή προσρόφησης.

Συχνά χρησιμοποιούνται σε συστήματα αφύγρανσης σε εργοστάσια όπου υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την ποιότητα του πεπιεσμένου αέρα που χρησιμοποιείται στις διεργασίες παραγωγής. Το πεδίο εφαρμογής τους εκτείνεται στην ηλεκτροτεχνική και τη ρομποτική, στη στρατιωτική και τη διαστημική βιομηχανία, στα σύγχρονα εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας, στον εξοπλισμό των αγωγών φυσικού αερίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκατάσταση αφυγραντήρων τύπου μεμβράνης συνιστάται για εκρηκτικές βιομηχανίες με πολύ υψηλά κριτήρια ασφαλείας.

Οφέλη των στεγνωτηρίων μεμβράνης

Παρά τη σχετικά μικρή χωρητικότητα, η οποία επιτρέπει την απόσυρση μέχρι 800-1000 l / ημέρα, οι βιομηχανικές αυτές μονάδες έχουν ορισμένα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • επιτρέπουν την επίτευξη ενός σημείου δρόσου στο εύρος από + 5 ° έως -20 ° C, η οποία είναι μια ενδιάμεση τιμή ανάμεσα σε ξηραντικά τύπου συμπύκνωσης και απορρόφησης.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, στον τρόπο συνεχούς λειτουργίας.
 • η εγκατάσταση αφυγραντικών αυτού του τύπου είναι δυνατή τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης.
 • όλα τα μέρη εργασίας είναι κατασκευασμένα από πολυμερή υλικά που δεν είναι ευαίσθητα στη διάβρωση.
 • ακόμη και τα μεγαλύτερα συσσωματώματα είναι σχετικά μικρού μεγέθους και ελαφρού βάρους.
 • δεν έχουν κινούμενα μέρη εργασίας που μπορούν να υποβληθούν σε φθορά, ψυκτικά και προσροφητικά · επομένως, ο εξοπλισμός αυτός έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν καταρρέει.
 • Η συντήρηση του αφυγραντήρα περιορίζεται στην παρακολούθηση της πίεσης και στην αντικατάσταση του στοιχείου φίλτρου μία φορά το χρόνο.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Ο αφυγραντήρας μεμβράνης αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό ινών που συλλέγονται σε μια δέσμη, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά περιβλήματα:

 • Μια κασέτα (μονάδα) που μεταδίδει αέρα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.
 • ένας επιμήκης κύλινδρος με έναν εξωτερικό σωλήνα αναγέννησης.
 • Ευέλικτος σωλήνας με ρυθμιζόμενη βαλβίδα.

Περνώντας μέσα από την είσοδο, ο αέρας κινείται κατά μήκος του εσωτερικού των ινών και αφήνοντας μέσα στα μόρια του οξυγόνου και του αζώτου διαπερνά τα τοιχώματα. Ορισμένος από αυτόν τον αέρα μεταφέρεται προς τα έξω υπό ελαφρά πίεση, γίνεται ακόμα πιο ξηρός και αρχίζει να απορροφά ενεργά την υγρασία και στη συνέχεια απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

Οι μεμβράνες που είναι εγκατεστημένες σε αφυγραντήρες μπορούν να έχουν μια πορώδη και μη πορώδη δομή. Μη πορώδης απλώς εμποτισμένος με υδρατμούς και αφυγρανση εκτελείται λόγω της διαφοράς πίεσης μεταξύ του υγρού αέρα μέσα στις ίνες και του ξηρού, που διέρχεται προς τα έξω στην αντίθετη κατεύθυνση. Τα πορώδη αέρια περνούν μέσα τους, αφήνοντας μέσα τους την υγρασία. Η απόδοσή τους εξαρτάται όχι μόνο από την πίεση, αλλά και από τη θερμοκρασία της ροής του αέρα.

Πριν αγοράσετε ένα στεγνωτήριο τύπου μεμβράνης, πρέπει να μελετήσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών μοντέλων. Αυτός ο εξοπλισμός θεωρείται ότι είναι ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικός, ο οποίος ανταποκρίνεται στο μέγιστο στις τρέχουσες ανάγκες των πελατών. Ωστόσο, ένα λανθασμένα επιλεγμένο "σημείο δρόσου" θα οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, σε ζημιές σε βιομηχανικά προϊόντα ή σε διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας.

Στεγνωτήρες μεμβρανών για πεπιεσμένο αέρα

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1P-7STD

Ταχύτητα: 180 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1P-10STD

Απόδοση: 240 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 10 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1P-13STD

Διέλευση: 300 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 13 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1P-7PC

Ταχύτητα: 180 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1P-10PC

Απόδοση: 240 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 10 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1P-13PC

Διέλευση: 300 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 13 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 2P-7STD

Διέλευση: 300 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 2P-10STD

Απόδοση: 420 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 10 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 2P-13STD

Ταχύτητα: 510 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 13 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 2P-7PC

Διέλευση: 300 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 2P-10PC

Απόδοση: 420 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 10 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 2P-13PC

Ταχύτητα: 510 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 13 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1N-7STD

Ταχύτητα: 90 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 7 atm

Αφυγραντήρας αέρα Atlas Copco SD 1N-10STD

Απόδοση: 120 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 10 atm

Αφυγραντήρας αέρα Atlas Copco SD 1N-13STD

Ταχύτητα: 150 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 13 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1N-7PC

Ταχύτητα: 90 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1N-10PC

Απόδοση: 120 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 10 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 1N-13PC

Ταχύτητα: 150 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 13 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 3P-7STD

Απόδοση: 540 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco SD 3P-10STD

Απόδοση: 720 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Μεμβράνη
Πίεση: 10 atm

© 2007-2018 OOO EnergoProf

Για να διευκρινίσετε την έκπτωση, αφήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας και θα σας καλέσουμε ξανά

Πώς να επιλέξετε τον συμπιεσμένο αέρα που περιέχει ξηραντικό.

Ένας ξηραντήρας πεπιεσμένου αέρα είναι ένας εξοπλισμός που επιτρέπει την απομάκρυνση του συμπυκνώματος (υγρασίας) από την πνευματική γραμμή, αποφεύγοντας έτσι τη σκουριά, τη διάβρωση και την παρατεταμένη διάρκεια ζωής του πνευματικού εργαλείου. Αυτό οφείλεται στη διατήρηση της χαμηλής υγρασίας αέρα είτε με ψύξη είτε μέσω προσρόφησης. Οι αφυγραντήρες χωρίζονται σύμφωνα με την αρχή της εργασίας:

 • Ψυγείο αφυγραντήρα - λειτουργεί με βάση την αρχή ενός ψυγείου, ψύοντας τον αέρα στη θερμοκρασία του σημείου δρόσου (περίπου + 3 ° C). Αυτή είναι μια οικονομική επιλογή, η οποία δεν απαιτεί μεγάλη επένδυση χρημάτων και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για τη συντήρηση αυτού του εξοπλισμού.
 • Στεγνωτήρια προσρόφησης - έχει ένα προσροφητικό που προσροφά τους υδρατμούς που υπάρχουν στον πεπιεσμένο αέρα, τότε η υγρασία αφαιρείται με επακόλουθο καθαρισμό ή θέρμανση. Το εγγυημένο σημείο ροής είναι -40 ° C ή -70 ° C, ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο απορροφητικό.
 • Στεγνωτήρας μεμβράνης έχει στο σώμα του μια μεμβράνη που διατηρεί την υγρασία. Η μεμβράνη μπορεί να είναι στη μορφή λεπτών σωλήνων ή ινών μέσω των οποίων ο συμπιεσμένος αέρας, και η υγρασία διαχωρίζεται. Τυπικά, χρησιμοποιώντας ξηραντή μεμβράνης μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του σημείου δρόσου πίεσης σε ένα σταθερό επίπεδο και να φτάσει τα στοιχεία μεταξύ του ψυγείου ξηραντήρα (+ 3 ° C) και προσρόφησης (-20. -70 ° C) υπό πίεση στεγνωτήρες αέρα. Η μεμβράνη πεπιεσμένου στεγνωτήρες αέρα δεν έχουν όλα τα εξαρτήματα και υλικά που θα απαιτούνταν για την αντικατάσταση - και ως εκ τούτου, και πάλι για να σώσει τη λειτουργία.

Φυσικά, η επιλογή του αφυγραντήρα είναι καλύτερα να ανατεθεί σε έναν ειδικό που καταλαβαίνει την τεχνική της ξήρανσης του πεπιεσμένου αέρα. Ωστόσο, εάν ένας τέτοιος ειδικός δεν είναι γύρω, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε την ακολουθία των ενεργειών κατά την επιλογή ενός αφυγραντήρα.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε τις βασικές παραμέτρους του αφυγραντήρα.

Οι κύριες παράμετροι για την επιλογή ενός αφυγραντήρα είναι:

 • την απόδοση του υπάρχοντος συμπιεστή ·
 • πίεση αέρα εισόδου.
 • θερμοκρασία περιβάλλοντος.
 • θερμοκρασία αέρα στην έξοδο (οι συμπιεστές εμβόλων έχουν συνήθως +40 ή + 45 ° C).
 • σημείο δρόσου με δεδομένη πίεση. Το σημείο δρόσου είναι η θερμοκρασία στην οποία είναι απαραίτητη η ψύξη του πεπιεσμένου αέρα έτσι ώστε να αρχίζει να συμπυκνώνεται υγρασία σε αυτό. Για τη βέλτιστη επιλογή του μοντέλου αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να διαιρέσετε την απαιτούμενη χωρητικότητα σε συντελεστές διόρθωσης (πίεση εργασίας, θερμοκρασία περιβάλλοντος, θερμοκρασία εισόδου αέρα, σημείο δρόσου). Αυτοί οι συντελεστές αναφέρονται συνήθως στους διορθωτικούς πίνακες του κατασκευαστή. Εξετάστε τα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των αφυγραντήρων "Remeza" της σειράς "RFD" (ψυκτικός τύπος).

Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να πάρει το στεγνωτήριο στο συμπιεστή, και τη γνωστή ονομαστική χωρητικότητα του αποξηραντικό (διαβατήριο), γι 'αυτό είναι απαραίτητο να υπολογίσει τη μέγιστη απόδοσή του.

Οι αφυγραντήρες "Remeza" της σειράς "RFD" έχουν τους ακόλουθους διορθωτικούς συντελεστές:

1. Συντελεστής διόρθωσης διόρθωσης της πίεσης εξόδου (σε γραμμές g).

Συνοπτικά για τους αφυγραντήρες πεπιεσμένου αέρα

Το μέσο πεπιεσμένου αέρα είναι ένας κοινός φορέας ενέργειας με χαρακτηριστικά: χαμηλό κόστος, δεν αναφλέγεται, είναι εύκολο να κατασκευαστεί και να μεταφερθεί. Χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς βιομηχανικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης και ως πηγή ενέργειας για τον πνευματικό εξοπλισμό. Πρέπει να έχουν παραμέτρους, μεταξύ των οποίων ένα χαμηλό ποσοστό υγρασίας ή η πλήρης απουσία του, για να αποφευχθεί η βλάβη των μηχανισμών συμπίεσης, πνευματικών και άλλων τύπων εξοπλισμού. Επομένως, ο ξηραντήρας συμπιεσμένου αέρα για τον συμπιεστή είναι σε ζήτηση και χρησιμοποιείται ευρέως.

Διορισμός

Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της υγρασίας από τη ροή πεπιεσμένου αέρα, κατευθυνόμενη προς τον συμπιεστή. Περιοχές χρήσης:

 • μηχανουργείο;
 • ιατρική?
 • φαρμακευτικά προϊόντα ·
 • παραγωγή τροφίμων ·
 • μεταλλουργική βιομηχανία ·
 • ζωγραφική, αμμοβολή,
 • φάση παραγωγής καλούπι?
 • ενεργειακός πόρος για τα πνευματικά μηχανήματα.

Συσκευές που χρησιμοποιούνται για την αφυδάτωση της ροής του αέρα:

 • Εξοπλισμός ξήρανσης διαφόρων τύπων.
 • ψύκτες τελικής επεξεργασίας.
 • διαχωριστές ·
 • δέκτες.
 • φίλτρα, αφυγραντήρες;
 • μπλοκ παρασκευής για καθαρισμό.

Σχέδιο συνδεσμολογίας αυτού του εξοπλισμού:

 • (μια μονάδα συνδέεται με πολλούς συμπιεστές.) Οικονομική επιλογή, μειονέκτημα: σε περίπτωση βλάβης, όλοι οι αεροσυμπιεστές στερούνται αφυδατωμένης ροής αέρα).
 • αποκεντρωμένη (κάθε συμπιεστής έχει τον δικό της τύπο συσκευής αποξηραντικού που ικανοποιεί μεμονωμένες απαιτήσεις.) Μια πιο ακριβή επιλογή.

Τύποι συσκευών ξήρανσης

 • χαμηλή παραγωγικότητα, έως 122 m³ / min.
 • μέση παραγωγικότητα, 190 m³ / λεπτό.
 • υψηλή απόδοση έως 760 m³ / λεπτό (στεγνωτήρας ξηρού αέρα Dryair DK 140, KHD 31, Kaiser CE 130).

2. Απορρόφηση (προσρόφηση):

 • ψυχρή αναγέννηση (αφυγραντές πεπιεσμένου αέρα OMI HL 0003, HL S012, κ.λπ.).
 • θερμή αναγέννηση (UOB 30).
 • μοριακό κόσκινο (αλουμίνα στην ενεργό κατάσταση, εφαρμογή στους -40 ° C και άνω).
 • το πήγμα πυριτίας (διάλυμα πυριτικών οξέων υψηλής συγκέντρωσης, οξινισμένο με μέταλλα αλκαλικής ομάδας, χρησιμοποιείται σε εξοπλισμό θερμής ξήρανσης).
 • ζεόλιθος (αργιλοπυριτικό με βάση το νάτριο και το κάλιο, που χρησιμοποιείται στους -25 ° C και πάνω).

3. Μεμβράνη (Atlas Copco).

Ψυγείο ξηραντήρα πεπιεσμένου αέρα

Ένας αφυγραντήρας πεπιεσμένου αέρα ψυκτικού τύπου (για παράδειγμα, KHD 31) είναι ο πιο κοινός βιομηχανικός τύπος εξοπλισμού αφύγρανσης. Ο ψυκτικός ξηραντήρας συμπιεσμένου αέρα λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της μείωσης της θερμοκρασίας της επεξεργασμένης ροής αέρα από έναν εξατμιστή Freon με εναλλάκτη θερμότητας. Η ψύξη συμβάλλει στη συμπύκνωση, επομένως η υγρασία αφαιρείται από τη ροή του αέρα. Το συμπύκνωμα αφαιρείται με σύστημα αποστράγγισης.

Πριν από τη μονάδα ψύξης του κλιματιστικού, μειώνει πρώτα τη θερμοκρασία του ψυγείου (εναλλάκτης θερμότητας με τον ανεμιστήρα του εξωτερικού αέρα). Στη συνέχεια, ο διαχωριστής (που περιλαμβάνεται στη μονάδα ψύξης), χρησιμοποιώντας μια φυγόκεντρη αδρανειακή ροή, αφαιρεί την υγρασία. Μόνο τότε η ροή αέρα εισέρχεται στους αφυγραντήρες πεπιεσμένου αέρα του τύπου ψύξης.

Ο ξηραντήρας πεπιεσμένου αέρα ψυκτικού τύπου λειτουργεί σε θετική θερμοκρασία αέρα. Το σημείο καθίζησης της δροσιάς είναι κατά μέσο όρο + 3 ° C.

 • Ελάχιστη απώλεια ροής πεπιεσμένου αέρα κατά την αφυδάτωση.
 • Δεν απαιτεί τακτική συντήρηση.
 • Κατάλληλο μόνο για εξοπλισμό που δεν απαιτεί υψηλό βαθμό αφυδάτωσης του αέρα.
 • Δεν είναι δυνατή η εργασία με ροή αέρα χαμηλής θερμοκρασίας.
 • Εγκαθίσταται σε θερμαινόμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Απορροφητικά απορρυπαντικά

Συσκευές εγκατεστημένες στο εργοστάσιο με υψηλές απαιτήσεις για την ξήρανση μάζας αέρα. Δομικά υπάρχουν δύο δεξαμενές με ένα προσροφητή με τη σειρά: μια στήλη αποστραγγίζει το ρεύμα, η δεύτερη αυτή τη στιγμή αναγεννάται, να απαλλαγεί από τη συσσωρευμένη υγρασία. Ο χρόνος λειτουργίας ρυθμίζεται από ένα χρονόμετρο ή έναν αισθητήρα συσσώρευσης υγρασίας.

Ο ξηραντήρας ξηρού αέρα προσρόφησης της ψυχρής αναγέννησης λειτουργεί ως εξής. Στον αγωγό αέρα παροχής, ένα ρεύμα υψηλής πίεσης αποστέλλεται στο ρότορα με ένα απορροφητικό, περνώντας μέσα από το οποίο αφήνει όλη την υγρασία εκεί. Η ροή ξηρού αέρα κατευθύνεται περαιτέρω στον πνευματικό εξοπλισμό.

Στο κανάλι μετεπεξεργασίας υπάρχει ένας αναγεννητικός σωλήνας διακλάδωσης, μέσω του οποίου εισέρχεται κάποιο μέρος (15-20%) μαζών αποστραγγισμένου αέρα για την κατεργασία του προσροφητικού (αναγέννηση) του δεύτερου δοχείου. Αυτό το είδος ξήρανσης ονομάζεται σύντομος κύκλος. Δεν απαιτεί μεγάλες εισόδους ισχύος, επεξεργάζεται ροή χαμηλής θερμοκρασίας (έως -40 ° C).

Η λειτουργία του αφυγραντήρα θερμής αναγέννησης ακολουθεί μια παρόμοια αρχή. Διαφορά: Το τμήμα του ξηρού ρεύματος (2,5%) τροφοδοτείται πρώτα στο κύκλωμα θέρμανσης και μετά στο απορροφητικό. Προθερμασμένο σε 140⁰ Με τη ροή αέρα φυσάει το ξηραντικό της δεύτερης δεξαμενής, αναδημιουργώντας έτσι. Το υψηλό κόστος δικαιολογείται από τον μεγάλο όγκο επεξεργασίας του διερχόμενου ρεύματος, τις μικρές απώλειες στραγγισμένων μαζών, την ικανότητα εργασίας σε θερμοκρασίες έως -70 ° C.

 • ο υψηλότερος βαθμός αφύγρανσης.
 • λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες (έως -70 ° C).
 • αντικατάσταση του προσροφητικού ανά 5 χρόνια.
 • απώλεια μάζας αέρα ξήρανσης, ειδικά κατά την ανανέωση του κρύου ·
 • εξοπλισμό με σύστημα φιλτραρίσματος μπροστά από το προσροφητικό για τη συλλογή υπολειμματικών ελαίων, στερεών σωματιδίων.

Στεγνωτήρας μεμβράνης

Ο αφυγραντήρας μεμβράνης είναι μια κοιλότητα του σώματος με μεμβράνες ινών τοποθετημένες μέσα στις μεμβράνες. Η αρχή λειτουργίας του ξηραντήρα πεπιεσμένου αέρα είναι απλή: όταν διέρχεται από τη μεμβράνη, η ροή αέρα αφήνει σωματίδια υγρασίας στις ίνες. Η διαφορά πίεσης στην είσοδο και στην έξοδο συντελεί στην τελική αποστράγγιση. Το σημείο δρόσου αυτού του εξοπλισμού είναι από -40 ° C έως -70⁰ С.

 • δεν χρειάζεται να συνδεθεί με ηλεκτρική ενέργεια.
 • μικρό μέγεθος.
 • απουσία κινητών μηχανισμών, γεγονός που αυξάνει την περίοδο χρήσης.
 • γρήγορη εγκατάσταση?
 • δυνατότητα τοποθέτησης σε εκρηκτικά, εύφλεκτα περιβάλλοντα.
 • χρήση σε ανοιχτό χώρο.
 • χαμηλή απόδοση ·
 • Μην χρησιμοποιείτε αν ο αέρας είναι πολύ λερωμένος.

Συντήρηση αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα

Η επισκευή των αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα είναι σπάνια, καθώς αποτελεί αξιόπιστο εξοπλισμό. Δεδομένης της πολυπλοκότητας ορισμένων συσκευών, δεν συνιστάται η επισκευή των αφυγραντήρων πεπιεσμένου αέρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας.

Επισκευή:

 • επιθεώρηση του συστήματος, εξάλειψη της διαρροής φρεονίου,
 • ανεφοδιασμός καυσίμου, πλήρης ανεφοδιασμός (Freon R-410, R-134, R-22), εκκένωση του κυκλώματος,
 • καθαρισμός, απομάκρυνση των φλοιών του τριχοειδούς του εναλλάκτη θερμότητας.
 • αντικατάσταση φίλτρων, συμπιεστή, θερμοστατική βαλβίδα, τριχοειδής, συμπυκνωτής, εξατμιστής.
 • γεμίζοντας τη δεξαμενή απορρόφησης.

Τα πιο συχνά σφάλματα:

 • βλάβη του διακόπτη πίεσης ανεμιστήρα.
 • βλάβη του συμπιεστή.
 • διαρροή φρεονίου.
 • άλλες ανωμαλίες των συσκευών αφύγρανσης από τα χέρια σας, μην συνιστούμε να αφαιρέσετε την οδηγία από τον εξοπλισμό.

Αφυγραντήρες μεμβράνης αέρα

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα στεγνωτηρίων μεμβράνης

Αποδεδειγμένη αξιοπιστία

Τα σωματίδια νερού και λαδιού που περιέχονται στον πεπιεσμένο αέρα αυξάνουν τον κίνδυνο διάβρωσης στο πνευματικό σύστημα και τα πνευματικά εργαλεία. Οι ξηραντές μεμβράνης μας μπορούν να μειώσουν σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο, γεγονός που αυξάνει την αξιοπιστία του συστήματος και αποφεύγει τον ακριβό χρόνο εγκατάλειψης

Μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας

Ο καθαρισμένος αέρας μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διάβρωσης και διαρροών στο σύστημά σας. Ακόμη και μια μικρή τρύπα μεγέθους 3 mm αυξάνει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έως και 1800 ευρώ ετησίως

Προστατέψτε την παραγωγή σας

Ο πεπιεσμένος αέρας που έρχεται σε επαφή με το τελικό προϊόν σας δεν πρέπει να επηρεάζει την απόδοσή του. Οι λύσεις καθαρισμού του αέρα εξασφαλίζουν την παροχή καθαρού, ξηρού αέρα που δεν επηρεάζει την ποιότητα του τελικού προϊόντος σας

Αφυγραντήρες μεμβράνης για να αγοράσει στη Μόσχα - OOO "PromKomTeh"

Ο αφυγραντήρας μεμβράνης αποτελείται από μια δέσμη κοίλων ινών που είναι ανοικτές στους υδρατμούς. Ο στραγγισμένος αέρας ρέει γύρω από αυτές τις ίνες. Η αφυδάτωση οφείλεται στη διαφορά πίεσης μεταξύ του υγρού αέρα μέσα στις ίνες και του ξηρού αέρα που ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Για τον έλεγχο της ανατίναξης, δεν καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια, η οποία επιτρέπει τη χρήση τέτοιων αφυγραντικών σε εκρηκτικά περιβάλλοντα.

Μία από τις κύριες διαφορές από τους άλλους παράγοντες έχει ως εξής: μεμβράνη ξηραντήρα μειώνει σε ένα ορισμένο ποσοστό της υγρασίας του αέρα, ενώ ψύξη στεγνωτήρια και προσρόφηση χαμηλώνει το σημείο δρόσου. Το μειονέκτημα των στεγνωτών μεμβρανών είναι η χαμηλή τους απόδοση και ως εκ τούτου το υψηλό κόστος.