Όλοι για τους σωλήνες εξαερισμού - τύπος υλικού, διαστάσεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η συσκευή αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, υπογείου ή γκαράζ κάνει σπάνια χωρίς αγωγούς αέρα. Στο διαμέρισμα - και στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας σε έναν κατακόρυφο άξονα, ενσωματωμένο μέσα στον τοίχο. Η ποικιλία των καναλιών που πωλούνται είναι αρκετά μεγάλη και ο χρήστης αντιμετωπίζει παραδοσιακά το πρόβλημα της επιλογής του σωστού προϊόντος. Σκοπός της επισκόπησής μας είναι να εξετάσουμε τους υφιστάμενους σωλήνες εξαερισμού, να περιγράψουμε το πεδίο εφαρμογής και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες των διαφόρων τύπων αεραγωγών.

Τύποι αεραγωγών

Όλοι οι δίαυλοι που σχεδιάζονται για να οργανώνουν την ανταλλαγή αέρα στους χώρους ή μια συσκευή για τοπική εξόρυξη, διαφέρουν σε δύο χαρακτηριστικά - το υλικό παραγωγής και το σχήμα του τμήματος. Η δεύτερη στιγμή: κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά χρησιμοποιούν αγωγούς από άλλα βοηθητικά προγράμματα μηχανικής.

Παρουσιάζουμε τον πλήρη κατάλογο των τύπων αεραγωγών που χρησιμοποιούνται:

 • στρογγυλή και ορθογώνια, από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • το ίδιο, κατασκευασμένο από πλαστικό PVC,
 • εύκαμπτα προϊόντα δύο τύπων - κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο και μονωμένο στρογγυλό κανάλι σε μεταλλικό πλαίσιο.
 • αγωγοί αέρα υφάσματος?
 • χάλυβα - μαύρο και ανοξείδωτο.
 • καπνοδόχοι διπλού τοιχώματος τύπου σάντουιτς, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • τμήμα υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • αγωγούς αμιαντοτσιμέντου.

Σημείωση: Σε δίκαιη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τούβλο και σκυρόδεμα κατακόρυφους άξονες διατεταγμένα στο πάχος των τοίχων πολυκατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Εσωτερικά κανάλια τοποθετούνται κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου και χρησιμεύουν για εξαερισμό.

Παραδείγματα της συσκευής εξαγωγής από τμήματα και εξαρτήματα από αποχέτευση πολυπροπυλενίου. Στα αριστερά υπάρχει ένας συλλέκτης συμπυκνωμάτων (κάτω από το ΤΕ)

Από τα περιγεγραμμένα περιβάλλοντα, μόνο οι τέσσερις πρώτες ποικιλίες έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά του αέρα. Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι σωλήνες καμινάδας, νερού και αποχέτευσης που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες κατοικιών για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης.

Γαλβανισμένοι αγωγοί εξαερισμού

Οι μεταλλικοί σωλήνες λεπτού τοιχώματος για εξαερισμό, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και συνιστώνται μοναδικά για χρήση σε οποιοδήποτε χώρο - οικιακό, βιομηχανικό, αποθήκη και ούτω καθεξής. Ας απαριθμήσουμε τους τύπους και τα κύρια χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων αεραγωγών:

 1. Το σχήμα των καναλιών χωρίζεται σε 3 ποικιλίες - στρογγυλές, ορθογώνιες και επίπεδες ωοειδείς.
 2. Με τη μέθοδο κατασκευής υπάρχουν σπειροειδείς, ευθείες ραφές και διπλωμένα κιβώτια, που φαίνονται παρακάτω στη φωτογραφία.
 3. Σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχουν 2 κατηγορίες αεροστεγανότητας των αεραγωγών - κανονική και πυκνή. Τα τελευταία περιλαμβάνουν σπειροειδείς σωλήνες, οι οποίοι πρακτικά δεν επιτρέπουν διαρροές στις αρθρώσεις.
 4. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε τυποποιημένα μεγέθη. Για παράδειγμα, οι διαμέτρους των πιο "κυκλικών" κυκλικών αγωγών είναι 100, 125, 160, 180, 200, 225, 250 mm και ούτω καθεξής. Το πάχος του μετάλλου - 0,5-0,6 mm, με διάμετρο μεγαλύτερη από μισό μέτρο - 0,7 mm.
 5. Τα τυποποιημένα μεγέθη τετραγωνικών και επίπεδων ωοειδών αγωγών ρυθμίζονται από τη μέγιστη αναλογία πλευρών ίση με 6.3.
Αεραγωγοί που κατασκευάζονται με τεχνολογία σπειροειδούς πληρώσεως, η τάξη σφικτότητας-πυκνή

Επεξήγηση σχετικά με τις αναλογίες των πλευρών των επίπεδων καναλιών αέρα. Σύμφωνα με το SNiP, το μέγεθος μιας πλευράς ενός ορθογωνίου σωλήνα δεν μπορεί να υπερβεί την τιμή της δεύτερης επιφάνειας περισσότερο από 6,3 φορές. Παράδειγμα: ο μικρότερος φάκελος είναι 0.03 m, τότε το μέγιστο μέγεθος της δεύτερης πλευράς είναι 0.03 x 6.3 ≈ 0.19 m = 190 mm.

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού:

 • συμμόρφωση με όλα τα υγειονομικά και οικοδομικά πρότυπα ·
 • σκληρότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • ανθεκτικότητα σε αδύναμες χημικές επιδράσεις ·
 • - γενικά συστήματα εξαερισμού (εξαιρουμένης της αναρρόφησης - μεταφοράς σκόνης) ·
 • σχετικά απλή εγκατάσταση?
 • μια μεγάλη ποικιλία από διαμορφωμένα στοιχεία - μπλουζάκια, γόνατα, σταυροί, μεταβάσεις.
 • χάρη στην τυποποίηση των μεγεθών, τα γαλβανισμένα κουτιά είναι συμβατά με όλους τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες ελέγχου - πτερύγια, βαλβίδες, εκτροπείς και άλλους διανομείς αέρα.
Συμβατικά κουτιά από κασσίτερο, μια κατηγορία στεγανότητας - κανονική

Για αναφορά. Ο βαλβίδων από γαλβανισμό είναι σε θέση να αντέξει την επίδραση της φλόγας σε έντονη φωτιά για 30 λεπτά ή περισσότερο. Η ειδική εξωτερική επεξεργασία επιτρέπει την αύξηση του καθορισμένου ορίου πυραντίστασης έως 2 ώρες, η άκαμπτη κατασκευή δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του αγωγού από τη θέρμανση.

Το κύριο μειονέκτημα των γαλβανισμένων κουτιών είναι η υψηλή τιμή σε σύγκριση με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά. Το ερώτημα είναι μάλλον αμφιλεγόμενο - πολλά εξαρτώνται από την περιοχή, τον όγκο της παραγγελίας και τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Από τις 15 Μαρτίου 2013 το κόστος ενός τρέχοντος μετρητή ενός φτηνού αεραγωγού Ø100 mm είναι:

 • σπείρα - 320 ρούβλια. (5,6 eu).
 • Ευθεία - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • ορθογώνιο αντίστοιχο τμήμα 10 cm x 8 cm - 200 ρούβλια (3,5 cu).
Συνδέσεις και προσαρμογείς για κουτιά από κασσίτερο

Σημείωση: Έχουμε επισημάνει επιπλέον τις τιμές στις συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι σε εύθετο χρόνο η αξία σε ρούβλια μπορεί να αλλάξει.

Άλλα μειονεκτήματα των αεραγωγών γαλβανισμένων σωλήνων είναι επίσης άξια προσοχής:

 1. Στην παραγωγή των αεραγωγών φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμέρισμα, γαλβανισμού ταιριάζει με δυσκολία. Τα κανάλια πρέπει να κρύβονται πίσω από την επένδυση - ψευδοροφές, επενδύσεις γυψοσανίδων.
 2. Λόγω της τραχύτητας της επικάλυψης μετάλλου και ψευδαργύρου, η αντίσταση στη ροή αέρα είναι αρκετά σημαντική. Η απόχρωση γίνεται αισθητή σε μεγάλες εκτάσεις και διακλαδισμένα συστήματα, όπου χρειάζονται πιο ισχυροί ανεμιστήρες (επιλέγονται σύμφωνα με τον αεροδυναμικό υπολογισμό).
 3. Κατά βάρος, τα προϊόντα χάνουν πλαστικούς σωλήνες.

Ένα γνωστικό βίντεο σχετικά με την παραγωγή εξαρτημάτων, σπειροειδών και τετράγωνων αεραγωγών:

Αερισμός από πλαστικό

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού διατίθενται επίσης σε ορθογώνιες και κυκλικές διατομές. Αλλά τα τυπικά μεγέθη διαφέρουν από τα κανονικά που παρουσιάζονται παραπάνω - προσφέρονται στρογγυλά ventcannals με διάμετρο 100, 125, 150, 200 mm και ούτω καθεξής. Το βασικό υλικό είναι πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC, PVC), πολυπροπυλένιο (PP) και πολυαιθυλένιο (PE).

Προδιαγραφές. Υπάρχουν βιομηχανικές και οικιακές σειρές πλαστικών αεραγωγών. Οι διαμέτρους του πρώτου αντιστοιχούν στην κανονιστική σειρά, αλλά δεν έχουν όλα τα μεγέθη διαθέσιμα στον αγοραστή. Για παράδειγμα, Ø14, 16 και 18 cm θα πρέπει να παραγγελθούν ξεχωριστά. Οι τέσσερις πιο "τρέχουσες" διαμέτρους των οικιακών προϊόντων που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού:

 • ωραία εμφάνιση.
 • ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης.
 • χαμηλό βάρος?
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η μηδενική τραχύτητα της εσωτερικής επιφάνειας προκαλεί χαμηλή αντίσταση καναλιού στη ροή του αέρα.
 • ευρύ φάσμα εξαρτημάτων και συνδέσμων.
 • αντοχή σε διάφορες χημικές ουσίες.

Όπως αποδείχθηκε, η τιμή των προϊόντων δεν μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πλευρά των πλαστικών αγωγών. Το κόστος εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πλαστικού και τον τύπο σύνδεσης - φλόγα, φλάντζα ή μανσέτα (θηλή). Καταφέραμε να βρούμε στο διαδίκτυο σχετικά φθηνούς σωλήνες PVC για εξαερισμό - οι τιμές για 1 m του καναλιού Ø100 mm μοιάζουν με αυτό:

 • - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • επίπεδη ισοδύναμη τομή 110 x 55 mm - 188 ρούβλια. (3,3 ευρώ) ·
 • ορθογώνιο μέγεθος 12 x 6 cm - 220 ρούβλια. (3,85 ευρώ).
Οι αεραγωγοί από PPD με φλάντζες είναι σχεδιασμένοι για βιομηχανικά κτίρια

Βοήθεια. Οι τιμές των κουτιών από πολυπροπυλένιο με πάχος τοιχώματος έως 3 mm, εξοπλισμένο με φλάντζα ή καμπάνα, φτάνουν τα 1100 ρούβλια. / 1 m.

Τώρα ας πάρουμε τις ανεπάρκειες των πλαστικών αγωγών για εξαερισμό:

 1. Λόγω της απόκλισης μεταξύ των διαμέτρων του καναλιού και της κανονικής κλίμακας διαστάσεων, πρέπει να επιλεγεί ένας ειδικός ανεμιστήρας για αεραγωγούς ή για χρήση προσαρμογέων.
 2. Παρά την ακαμψία, το πλαστικό παραμένει εύθραυστο υλικό. Επιπλέον, με την πάροδο των ετών, η ελαστικότητα χάθηκε - μετά από 5-7 χρόνια λειτουργίας, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει από μια περιστασιακή αδύναμη επίδραση.
 3. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο και "επιπλέει" όταν θερμαίνεται πάνω από 200 ° C.
 4. Τα κουτιά της σκιάς φωτός γίνονται γρήγορα κίτρινα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για να αποκαταστήσετε μια εμφανή εμφάνιση, οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται.
 5. Οι σωλήνες πολυμερούς επιμηκύνονται έντονα όταν θερμαίνονται.
Παραδείγματα σύνδεσης αγωγών εξαερισμού πολυμερούς με εξοπλισμό

Το πεδίο των στοιχείων του πλαστικού εξαερισμού - τα κανάλια εξαγωγής της κουζίνας και του μπάνιου, το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αέρα των οικιστικών κτιρίων, τα χημικά εργαστήρια, αλλά μόνο μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο.

Ένα σημαντικό σημείο. Ένα πλαστικό κιβώτιο, το οποίο έχει πλακόστρωτο διαμέσου αρκετών δωματίων, θα καεί γρήγορα σε μια φωτιά και η φωτιά θα εξαπλωθεί στο παρακείμενο δωμάτιο μέσω του ανοίγματος ανοίγματος. Ψευδοροφή από GKL - αδύναμη προστασία, πλαστικό "ρέει" από υψηλή θερμοκρασία.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης επίπεδων πολυμερών καναλιών εξετάζουν το βίντεο:

Κυματοειδή μανίκια

Για να οργανώσετε τους κατασκευαστές αερισμού προσφέρετε εύκαμπτους αεραγωγούς τριών τύπων:

 1. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο με ένα τοίχωμα είναι κατασκευασμένος σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό σύρμα στριμμένο από μια σπείρα. Στην κορυφή, ο "σκελετός" του στρογγυλού τμήματος καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου με σφραγίδα πολυεστέρα. Ορισμένα τυπικά μεγέθη είναι αρκετά κορεσμένα: 100, 110, 113, 115, 120, 125, 130 mm, κ.λπ.
 2. Κυματοειδές μανίκι αλουμινίου με θερμομόνωση από ορυκτό μαλλί, κατασκευασμένο από fiberglass. Η κατασκευή του σωλήνα είναι παρόμοια - ένα σπειροειδές πλαίσιο από σύρμα συν το φύλλο και ένα θερμαντήρα, το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα - fiberglass. Οι προσφερόμενες διαμέτρους είναι 100, 125, 150, 160, 200, 250 mm και ούτω καθεξής.
 3. Βιομηχανικές εύκαμπτες κυματοειδείς κυματοειδείς γραμμές σε καλώδιο πλαισίου καλυμμένο με ύφασμα από πολυεστέρα, πολυουρεθάνη, υαλοβάμβακα ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Η επιλογή των διαμέτρων και των διατομών είναι πολύ μεγάλη, είναι άχρηστο να απαριθμήσουμε όλες τις διαστάσεις.
Κυματοειδές από αλουμινόχαρτο σε συσκευασμένη (αριστερά) και τεντωμένη (δεξιά) άποψη

Σημείωση: Οι πτυχώσεις αλουμινίου σε μονές στρώσεις πωλούνται σε συμπιεσμένη κατάσταση - ένα προϊόν μήκους 620 cm που εκτείνεται για 3 μέτρα. Μπορείτε να αγοράσετε αεραγωγούς στρογγυλής και ορθογώνιας διατομής.

Παρουσιάζουμε το κατά προσέγγιση κόστος των εισηγμένων προϊόντων ανά 1 μέτρο γραμμικού εύκαμπτου σωλήνα Ø100 mm:

 • μονόστρωμα κυματοειδές σωλήνα του τύπου "Aluvent" - 50 τρίβει. (0,9 eu).
 • μονωμένοι εύκαμπτοι αγωγοί αέρα Sonodec DS - 310 τρίβουν. (5,5 cu).
 • ventcannals από πολυεστέρα ύφασμα - 408 ρούβλια. (7,15 cu).
 • το ίδιο, από PVC - 335 ρούβλια. (5,9 ευρώ).
 • πολυουρεθανικό μανίκι - 233 τρίψτε. (4,1 cu).
Κυματοειδής σωλήνας με τελική θερμομόνωση

Παρόλο που οι εύκαμπτοι σωλήνες αερισμού είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά, το σύνολο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων αυτής της ομάδας προϊόντων είναι περίπου το ίδιο. Θετικές στιγμές:

 • ελαφρύ βάρος.
 • την απλότητα και την υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης.
 • γρήγορη σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού με σφιγκτήρες.
 • Η αυλάκωση αφαιρείται εύκολα για λόγους αντιβακτηριακού καθαρισμού.
 • την ευρύτερη επιλογή των τυποποιημένων διαμέτρων.
 • απουσία εξαρτημάτων και εξαρτημάτων.

Τώρα για τις αρνητικές πλευρές των κυματοειδών σωλήνων. Όλοι οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για τον εξαερισμό συνδυάζουν ένα κοινό μειονέκτημα - χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Μόνο οι εύκαμπτοι σωλήνες από αλουμίνιο είναι ικανοί να αντέχουν παρατεταμένη θέρμανση έως 300 ° C, το όριο θερμοκρασίας των υπόλοιπων πολυμερών προϊόντων είναι + 125 ° C για πολυουρεθάνη και + 90 ° για PVC.

Ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε τύπος εύκαμπτου αεραγωγού είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, τα κανάλια πολυουρεθάνης έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά βαρέως μολυσμένων αερίων και σκόνης (αναρρόφηση).

Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αύξηση της ισχύος των ανεμιστήρων. Επομένως, το μήκος του εύκαμπτου καναλιού εξαέρωσης σπανίως υπερβαίνει τα 10 μ. Τέλος: οι πτυχώσεις αλουμινίου συχνά μειώνονται σε διάμετρο όταν συνδέονται στην πλευρά αναρρόφησης ενός ισχυρού ανεμιστήρα.

Λυμάτων και άλλων σωληνώσεων

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην εγκατάσταση εξαερισμού είναι να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο αγωγούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του εξαερισμού κελάρι. Η θετική πλευρά αυτής της επιλογής είναι:

 • χαμηλή τιμή - 100 ρούβλια. για το μετρητή λειτουργίας του αγωγού Ø10 cm (1,75 cu).
 • ακαμψία και αντοχή της δομής.
 • αντοχή;
 • το υλικό μπορεί να χρωματιστεί.
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες - προϊόντα αντέχουν πάνω από 1000 ° C.
Οι σωλήνες αμιάντου είναι βολικό να τοποθετηθούν για φυσική ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο - δεν υπάρχει τίποτα που απαιτείται για να επισυνάψετε

Βοήθεια. Οι αγωγοί αμιάντου (χρυσοτικό τσιμέντο) είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή μεγέθους 5 cm - 100, 150, 200 mm κ.λπ.

Οι αγωγοί αμιαντοτσιμέντου χρησιμοποιούνται με επιτυχία ως καμινάδες, αγωγούς καλωδίων, υποστηρίγματα θεμελίωσης πυλώνων και για άλλους σκοπούς. Εφαρμόζοντάς τα στο σύστημα εξαερισμού, θα συναντήσετε τις ακόλουθες αρνητικές αποχρώσεις:

 1. Η σκόνη αμιάντου είναι επιβλαβής για την υγεία. Τα υγειονομικά πρότυπα απαγορεύουν ρητά τη χρήση χυτοσιτικών σωλήνων τσιμέντου ως αγωγών παροχής αέρα.
 2. Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο σκληρός, αλλά και βαρύς, εξ ου και η δυσκολία εγκατάστασης. Επιπλέον, θα υπάρξουν δυσκολίες με τη σύνδεση - τα γόνατα και τα δίδυμα δεν υπάρχουν στη φύση. Χρειάζεστε ειδικές συνδέσεις ή προσαρμογείς.
 3. Η εμφάνιση ενός παρόμοιου αγωγού εξαερισμού, ακόμη και βαμμένου, δεν ταιριάζει με τα καθιστικά.

Η δεύτερη δημοφιλής μέθοδος αερισμού του προϋπολογισμού είναι η τοποθέτηση αεραγωγών από γκρίζους σωλήνες πολυπροπυλενίου που προορίζονται για εσωτερική αποχέτευση. Το κέρδος της τιμής είναι απτό - ο μετρητής του αγωγού "εκατό" θα κοστίσει 140 ρούβλια (2,45 δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων 1 δακτύλιο Ο στο κουδούνι.

Τα πλεονεκτήματα των τμημάτων λυμάτων είναι τα ίδια με τα πλεονεκτήματα των πλαστικών διαύλων, αλλά υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις:

 • Οι διαμέτρους των σωλήνων δεν συμπίπτουν με τα τυπικά μεγέθη των αεραγωγών: 4, 5 και 11 cm.
 • Τα στοιχεία αυτά είναι κατασκευασμένα με μεγάλη ακτίνα περιστροφής.
 • τα τμήματα και τα εξαρτήματα διαφέρουν σε μεγάλες διαστάσεις λόγω των διοχετεύσεων.
 • λόγω της συσσώρευσης στατικού φορτίου στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών, αποκαθίσταται πολλή σκόνη.

Σημείωση: Πλαστικά κιβώτια ποιότητας, σχεδιασμένα για εξαερισμό, έχουν προστατευτική αντιστατική επίστρωση.

Επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα για τον θάλαμο εξαγωγής τούβλου

Οι σιδηρόδρομοι και οι αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια αμφίβολη επιλογή για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Η τιμή, το μεγάλο βάρος, ένα πρόβλημα μιας στενής σύνδεσης - εδώ ο σύντομος κατάλογος των μειονεκτημάτων των μεταλλικών αεροπορικών γραμμών, που σχετίζονται με τα βιομηχανικά κτίρια. Ο μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε αγωγούς καυσαερίων από τούβλα για προστασία από τη συμπύκνωση.

Ένα ζεστό σάντουιτς καμινάδας είναι κατάλληλο σε περίπτωση εξωτερικής τοποθέτησης αεραγωγών ή τοποθέτησης σε κρύες αίθουσες (σοφίτα). Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σημαντική τιμή του υλικού - 1100 ρούβλια. για το τμήμα Ø11 cm, μήκους 1 μ. Παράδειγμα επιτυχούς χρήσης ενός σάντουιτς για το σχέδιο από ένα λέβητα ξύλινου σπιτιού μπορεί να δει σε βίντεο:

Τι αγωγό για να επιλέξετε - συστάσεις

Έχοντας εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη συσκευή εξαερισμού, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα: κάθε τύπος αγωγού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Τότε δεν υπάρχουν ελλείψεις για να ξεπεραστούν. Επομένως η φτηνότητα και η οικονομία απέχουν πολύ από το κύριο κριτήριο επιλογής.

Τι είδους αγωγού αξίζει να αγοράσετε σε διαφορετικές καταστάσεις:

 1. Η σύνδεση της κουκούλας στον άξονα γίνεται από πλαστικό ή εύκαμπτο αγωγό αλουμινίου. Ο πρώτος κερδίζει μοναδικά την εμφάνιση και την ικανότητα να ταιριάζει στο εσωτερικό (το χρώμα του πλαστικού μπορεί να παραληφθεί). Το σχήμα της διάμετρος είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Το σχέδιο σύνδεσης των απορροφητών οικιακής χρήσης με επίπεδη PVC κανάλια

 • Αν πρέπει να οργανώσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μέσα στο ίδιο δωμάτιο, πάρτε επίσης τα πλαστικά κουτιά. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στους σωλήνες με στρογγυλό σχήμα.
 • Όταν χρησιμοποιείτε κρυμμένο παρέμβυσμα, χρησιμοποιήστε ένα γαλβανισμένο κουτί. Σε μια τιμή, διαφέρουν ελάχιστα από το πλαστικό, αλλά πιο αξιόπιστα από την άποψη της αντοχής στη φωτιά.
 • Οι αεραγωγοί διέλευσης δεν πρέπει να είναι καύσιμοι - γι 'αυτό απαιτείται η ρύθμιση των πυρκαγιών. Παράδειγμα: ένα απόσπασμα, πηγαίνοντας από το μπάνιο στο γκαράζ, όπου ο αγωγός εξαερισμού γυρίζει στην οροφή. Ο χώρος, που βρίσκεται στο γκαράζ, είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους ατσάλινους σωλήνες.

  Τα μεταφορικά μεταλλικά κουτιά είναι καλύτερα κρυμμένα πίσω από ψευδοροφές

 • Τα τμήματα αποχέτευσης χρησιμοποιούνται σε ακατοίκητα δωμάτια - αποθήκες, σοφίτες, εργαστήρια. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την οργάνωση φυσικών κουκούλες και είναι τοποθετημένα "ανάποδα" - τα πτερύγια προς τα κάτω.
 • Οποιεσδήποτε αυλακώσεις είναι εξαιρετικές για σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού. Η θερμαινόμενη έκδοση του εύκαμπτου καναλιού μπορεί να τοποθετηθεί σε κρύα σοφίτα.
 • Οι αγωγοί αμιάντου και τα τμήματα πολυπροπυλενίου του συστήματος αποχέτευσης είναι εύκολο να εφαρμοστούν για την ανταλλαγή αέρα στο κελάρι, το υπόγειο ή το γκαράζ.
 • Η σόμπα για σάντουιτς είναι βολική για να συναρμολογηθεί έξω από το ιδιωτικό σπίτι, αν δεν υπάρχει πουθενά να τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα μέσα. Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα - να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό μεταλλικό σωλήνα και να κάνετε θερμομόνωση.
 • Ένα σημαντικό σημείο. Οποιοιδήποτε αεραγωγοί, που τοποθετούνται σε μη θερμαινόμενους χώρους ή φεύγουν στο δρόμο, πρέπει να είναι μονωμένοι. Διαφορετικά, το χειμώνα θα λάβετε μια ροή συμπυκνωμάτων από το σωλήνα εξαγωγής.

  Τέλος, σχετικά με τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

  Το πιο συνηθισμένο μέγεθος των αεραγωγών των οικιακών σειρών είναι Ø100 mm. Στην περιοχή της εγκάρσιας τομής, αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο σωλήνα από πλαστικό 55 x 110 mm ή παρόμοιο γαλβανισμό. Στην καθορισμένη διάμετρο είναι πιο εύκολο να επιλέξετε πλέγματα και ανεμιστήρες.

  Όταν συνδέετε μια κουκούλα κουζίνας ή άλλη μονάδα αερισμού, κοιτάξτε την έξοδο του εξοπλισμού. Ο αγωγός αέρα επιλέγεται σύμφωνα με την περιοχή της εγκάρσιας τομής - δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος του σωλήνα διακλάδωσης. Το σχήμα του κουτιού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αν και από την άποψη της αεροδυναμικής είναι προτιμότερα τα στρογγυλά και οβάλ κανάλια.

  Ποιοι σωλήνες εξαερισμού για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία επιλέγουν: πώς να υπολογίσετε το μέγεθος και την απαιτούμενη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

  Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, δεν θυμάται πάντα για την ανάγκη εγκατάστασης κλιματικού εξοπλισμού. Σκεφθείτε αυτό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δωματίου. Οι σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία οδηγούνται μέσα από τοίχο ή μέσω οροφής. Τα μηχανικά συστήματα λειτουργούν με απόλυτη αποτελεσματικότητα, αν όλα γίνονται επαγγελματικά. Αλλά, εκτός από τον επαγγελματισμό, τα σωστά επιλεγμένα υλικά είναι σημαντικά.

  Απαιτήσεις για την εξάτμιση ενός ιδιωτικού σπιτιού

  Στις σύγχρονες εξοχικές κατοικίες υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα με έναν αναγκαστικό τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός παραμένει στο παρελθόν. Ο συνδυασμός των δύο εγκαταστάσεων συμπληρώνεται ο ένας τον άλλο και δεν έρχεται σε αντίθεση με τη δημιουργία ενός κανονικού εσωτερικού κλίματος.

  Για το σύστημα εξάτμισης υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις:

  • Όλα τα χρησιμοποιημένα εργαλεία και ο εξοπλισμός πρέπει να συμμορφώνονται με το GOST.
  • Για μια ανεμπόδιστη ανταλλαγή εισροής και εκροής, το κανάλι πρέπει να είναι επίπεδο.

  • Εκτός από τα καταλύματα, η κατασκευή ενός γκαράζ, ενός χειμερινού κήπου, μιας μικρής πισίνας και άλλων πρόσθετων εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται στις εκτιμήσεις σχεδιασμού των σπιτιών, λαμβάνοντας υπόψη τη χωριστή παροχή αέρα σε επαρκείς ποσότητες για κάθε αντικείμενο.
  • Ελλείψει πρόσθετων εγκαταστάσεων, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην εξαγωγή από την κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα χωρίς να συνδυάσετε τον εαυτό σας με άλλους. Ειδικά, αυτός ο κανόνας ισχύει για την κουζίνα.
  • Για την άφιξη της φρεσκάδας στα δωμάτια με πλαστικά παράθυρα εισάγονται βαλβίδες εισαγωγής. Οι ροές κυκλοφορούν χωρίς την ανάγκη να ανοίγουν περιοδικά τα παράθυρα.
  • Για να γίνει η ανταλλαγή αέρα πιο γρήγορη και να μην παραμείνει στάσιμη, η απόσταση από την οροφή έως την σχάρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.
  • Από το κάτω μέρος της πόρτας δημιουργούνται ειδικά κενά, τρύπες με διακοσμητικά αξεσουάρ.

  Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα

  Για να απομακρυνθεί ο αέρας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια συστηματική προμήθεια.

  Για να μάθετε τι είδους ανταλλαγή αέρα απαιτείται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το δωμάτιο υπολογίζεται ανάλογα με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του. Απαιτούνται υπολογισμοί για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του σωλήνα.

  Όταν πολλαπλασιάζετε τρία εξαρτήματα, μετράται η ένταση του χώρου. Πρότυπο σπίτι: 6 x 4 μέτρα, τα ανώτατα όρια είναι 3 μέτρα ύψος. 6х4χ3 = 72 m 3 - η ένταση του δωματίου. Προκειμένου η ανταλλαγή να συμβεί σε μία ώρα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να αφαιρεθούν τουλάχιστον 72 m3 αέρα.

  Παράδειγμα:
  Το μέγεθος της οπής κάτω από το σωλήνα = 160 mm.
  Η μέση δύναμη του ανέμου στην περιοχή είναι 4 m / sec.

  Ιδανικά απλές κατασκευές, χωρίς γωνίες - μια μεγάλη σπανιότητα. Προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι γωνίες, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισχύς της ροής του αέρα. Με όγκο αέρα 72 m 3 / h ο αγωγός αέρα με D = 150 mm θα χειριστεί. Σωλήνες των 200 mm είναι εγκατεστημένοι για ευρύχωρες εγκαταστάσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων. Τα δεδομένα καθορίζονται σύμφωνα με τον πίνακα των προδιαγραφών.
  Εάν οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετηθούν στην οροφή, για να βγάλουν τους ίδιους 72 κύβους ανά ώρα, η ισχύς παρέχεται 2-3 φορές περισσότερο, που αντιστοιχεί στη διάμετρο στο παράδειγμα που δίνεται.

  Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται μετάβαση από έναν αγωγό μικρότερου τμήματος σε μεγαλύτερο με προσαρμογείς. Δεν είναι η καλύτερη μέθοδος, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει ανταλλαγή σε πλήρη ισχύ. Αλλά, γενικά, το πρόβλημα του εξαερισμού μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

  Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Το SNiP 41-01-2003 παρέχει λεπτομερείς περιγραφές. Στην ενημερωμένη έκδοση, χωρίς επιπλέον περίπλοκο υπολογισμού, χρησιμοποιείται ο ρυθμός της ενιαίας ανταλλαγής αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι.

  Οι καλύτεροι σωλήνες για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

  Οι πιο συνηθισμένοι σωλήνες για τους αεραγωγούς είναι μεταλλικά, πλαστικά στρογγυλά και ορθογώνια. Σήμερα, η αγορά του κλιματικού εξοπλισμού προσφέρει στον καταναλωτή ευρύ φάσμα προϊόντων. Εκτιμώμενες τιμές:

  • Εύκαμπτη κυματοειδές 100χ3000 - 116 ρούβλια.
  • Στρογγυλό κανάλι: 100 mm 0,5 m - 158 ρούβλια.
  • Επίπεδο κανάλι: 55χ110 χιλιοστά 1 μ. - 282 ρούβλια.
  • Σωλήνας από χάλυβα 130 L-0,5, βάρος 0,9 kg - 374 ρούβλια.

  Μεταλλικοί σωλήνες

  Χρησιμοποιείται μαύρος και γαλβανισμένος χάλυβας, ανοξείδωτος Οι αεραγωγοί κατασκευάζονται από κατασκευαστές στρογγυλού, σπειροειδούς, ορθογώνιου σχήματος. Σχετικά με δομές αντοχής στη θερμότητα. Βάρος - βαρύτερο και πιο μαζικό από το πλαστικό. Η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη.

  • Η σπείρα είναι πιο απαιτητική από τον κλιματικό εξοπλισμό. Τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής κάνει μια παραγγελία σύμφωνα με το έργο?
  • Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα του ψευδαργύρου είναι η πυρασφάλεια. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα και η διαφορά από τις πλαστικές συσκευές.

  Σε γαλβανισμένες σπειροειδείς μορφές, ο αέρας καμπυλώνεται σαν ανεμοστρόβιλος και απλώνεται γρηγορότερα. Στα φυτά κατασκευάζονται μοντέλα με κυρτή σπείρα κατά μήκος της όλης βάσης, καθώς ο νόμος της αναταραχής συμβάλλει στην αύξηση του συντελεστή πρόσφυσης.

  Μειονέκτημα: είναι απαραίτητο να χτίσετε πρόσθετες συσκευές από το να απαλλαγείτε από τον θόρυβο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μια βουίζει, μια ηχώ, η μόνωση θα πέσει απότομα. Το δωμάτιο θα ακούσει τι συμβαίνει στο σαλόνι ή από την κουκούλα στον δεύτερο όροφο θα ακουστούν οι ήχοι από κάτω.

  Πλαστικοί σωλήνες

  Μεταξύ όλων των ειδών, σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή διακόπτεται από φθοριοπλαστικούς σωλήνες. Ίσως, μερικά κριτήρια κατώτερα από τα συμβατικά πλαστικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορούν να κάνουν χωρίς. Το χημικά σταθερό υλικό είναι ανώτερο στις παραμέτρους του σε λευκόχρυσο και χρυσό. Η μηχανική αντοχή δεν είναι ελαττωματική, αλλά αρκεί να εγκαταστήσετε εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες.

  Το πολυπροπυλένιο είναι ένας εύκολος, ανθεκτικός και αξιόπιστος σωλήνας. Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά τη διέλευση του αέρα. Έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Μερικές φορές δεν είναι εξαερισμός, αλλά χρησιμοποιούνται σωλήνες αποχέτευσης. Κρίνοντας από την ανατροφοδότηση, αυτή η λύση είναι αποδεκτή εάν μπορείτε να συνδέσετε ομαλά τις μεταβάσεις στις περιοχές σύνδεσης.

  Μια μεγάλη ποσότητα αέρα περνά εύκολα μέσα από τους πλαστικούς σωλήνες. Μεταξύ της μεταλλικής πλάκας, πολυαιθυλενίου, πολυπροπυλενίου, πολυχλωροβινυλίου, φθοροπλαστικής, υπάρχουν πολλά κοινά:

  • Εύκολη εγκατάσταση.
  • Επαρκής αντοχή.
  • Η σκουριά δεν σχηματίζεται.
  • Τα εξαρτήματα έχουν μικρό βάρος.
  • Διαθέτει θερμομόνωση και ηχομόνωση.
  • Επεξεργάζεται με ειδική υγιεινή λύση.

  Το κύριο μειονέκτημα: τήκεται κατά τη διάρκεια της καύσης. Η σύνθεση δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η τούβλα ή ο χάλυβας. Ιδανικό για κουκούλες κουζίνας και άλλα αντικείμενα στα οποία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα κανονικό μήκος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα.

  Χαρακτηριστικά σύνδεσης και εγκατάστασης

  Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο σχεδιασμός εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα. Κάθε λεπτομέρεια: ένας σωλήνας ή ένα γόνατο έχει περισσότερη στη μία πλευρά και μικρότερο άνοιγμα από την άλλη.

  • Ένα κομμάτι εισάγεται στο άλλο.
  • Σε πολλά σημεία είναι καθορισμένα.
  • Οι αρμοί στερεώνονται με στεγανωτικό.

  Είναι κατάλληλη η χρήση αφρώδους πολυουρεθάνης ή ειδικής συγκολλητικής ταινίας από αλουμινόχαρτο σε διάφορα στρώματα. Η ταινία προσθέτει ταυτόχρονα ακαμψία, χρησιμεύει ως στοιχείο στεγανοποίησης και σφιγκτήρας. Πάνω, ως μία από τις επιλογές, εισάγεται ένας μύκητας.

  Η επαγγελματική εγκατάσταση δεν είναι ορατή. Δεν καταστρέφει το εσωτερικό, είναι τοποθετημένο απλά και γρήγορα.

  • Ακριβώς μέσω της ίδιας της οροφής, τοποθετείται ένας επίπεδης σωλήνας από την έξοδο προς το στοιχείο εξάτμισης. Οι διαστάσεις του ύψους είναι μόνο 5 εκ. Το ύψος της οροφής μετά τον καθορισμό της τάσης ή της ψευδοροφής δεν θα είναι μικρότερο.
  • Εάν το μπάνιο είναι ξεχωριστό, κατά κανόνα, ο εξαερισμός βρίσκεται στην τουαλέτα. Ένας εξοπλισμός συλλέγεται αμέσως σε δύο δωμάτια. Χρησιμοποιήστε βολικότερες στρογγυλές σωλήνες Στη συνέχεια, ο απορροφητήρας καυσαερίων και η βαλβίδα ελέγχου μεταξύ της εξόδου τοποθετούνται σε αυτά.
  • Όλα τα συναρμολογημένα αντικείμενα στην κορυφή του τοίχου ράβονται με γυψοσανίδες, με επένδυση, αφήνοντας μυστική τρύπα. Στο εσωτερικό, όλες οι επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, είναι κρυμμένες.

  Ο γαλβανισμός γίνεται με τρεις τρόπους:

  Η τεχνολογία είναι πιο πολύπλοκη από το πλαστικό. Στο εσωτερικό του χώρου αερισμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες. Εγκαταστήστε πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μπορούν να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια, έτσι ώστε να μην χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου.

  Κόστος

  Η κατά προσέγγιση τιμή αναφέρεται ανά τετραγωνικό μέτρο σε ρούβλια με ΦΠΑ 18%

  • Ψευδαργύρου επίστρωση - από 362 ρούβλια?
  • Μαύρο χάλυβα - από 1008 ρούβλια.
  • Πλαστικό από 159 ρούβλια. σ.τ.

  Το εύρος τιμών εξαρτάται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τους όρους πώλησης.

  Πού να αγοράσετε σωλήνες εξαγωγής για εξαερισμό;

  Προετοιμάστε το έργο το χειμώνα και αποθηκεύστε το δομικό υλικό όταν η αγορά ακινήτων τείνει να μειωθεί. Τα ποιοτικά προϊόντα λαμβάνονται καλύτερα σε εξειδικευμένα καταστήματα.

  Στη Μόσχα

  • VentSystems Company

  http://vent-mo.ru/p_18_ceny.html
  Περιφέρεια Μόσχας, συνοικία Domodedovo, με. Yam, Zapadnaya, 25
  Τηλ. 8 (800) 555-12-06

 • Εγκατάσταση εξαερισμού "Galvent"
  http://www.ventilyacia.ru/prices/
  Μόσχα, sh. Ενθουσιώδες, 56/47
  Τηλ. +7 (495) 790-76-98
 • Εταιρεία TechPlast
  https://truba-pnd-pvd.ru/catalogue/truba-pnd-160.html
  Μόσχα, st. Letnikovka 9
  Τηλ. +7 (499) 490-18-98
 • Στην Αγία Πετρούπολη

  • Εγκατάσταση εξαερισμού "Bastion"
   http://www.spbastion.ru/products/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ανά. Chelyeva, δ. 7α, lit. L
   Τηλ. +7 (812) 640-93-00
  • Signum Company
   http://signumvent.ru/catalog/vozdukhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ul. Σαλόβα 37
   Τηλ. +7 (812) 647-07-05
  • Η εταιρεία "Σύγχρονες πολυμερείς δομές"
   OOO "SPK" http://prom-emkosti.ru/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, Krasnogvardeysky per. 15V
   Τηλ. +7 (812) 331-90-90

  Κάθε εξοχική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε κάθε έργο, η ατομικότητα αποτιμάται. Όταν αρχίζει η κατασκευή, το κυριότερο είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και πρόσθετα στοιχεία. Στη συνέχεια, από τα συνηθισμένα σχέδια, γεννιέται μια μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου με αξιόπιστες επικοινωνίες μηχανικής.

  Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι

  Αεραγωγοί κυκλικού τμήματος, κατασκευασμένοι από χάλυβα με γαλβανισμένη επίστρωση, χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε κτίρια κατοικιών. Με τη βοήθειά τους, δημιουργείται ένα σύστημα εξαερισμού.

  Για να αγοράσετε αγωγοί γύρω από τον αέρα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Κάντε μια παραγγελία με ένα κλικ μετά την επιλογή του απαιτούμενου προϊόντος. Η υψηλή ποιότητα του γαλβανισμένου χάλυβα δεν υπόκειται σε αμφιβολίες.

  Διακριτικά χαρακτηριστικά των στρογγυλών αγωγών

  Τα προϊόντα αυτά έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • ελάχιστες απώλειες αέρα κατά τη μεταφορά.
  • την παρουσία μόνο μιας συγκολλημένης ραφής στη δομή ·
  • απλότητα λειτουργίας
  • Ευκολία εγκατάστασης.

  Οι κορυφαίοι ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν πλήρη σειρά προϊόντων για την εγκατάσταση αγωγών με κυκλική διατομή. Κατασκευάζονται τα εξαρτήματα κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Δεν εκτίθεται σε διάβρωση, ο εξοπλισμός που βασίζεται σε αυτό χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξαιρούνται επίσης μηχανικές βλάβες λόγω της υψηλής αντοχής του χάλυβα.

  Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε:

  • σωλήνες διαφόρων διαμέτρων.
  • βρύσες 45 και 90 μοίρες.
  • δόντια, σταυροί, συνδέσεις.
  • ομπρέλες, ομπρέλες, εκτροπείς,
  • μια πύλη, φλάντζες, θρόμβους.

  Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αγοράσετε συνδετήρες. Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να μειώσετε το βάρος ολόκληρης της δομής του γαλβανισμένου χάλυβα, οπότε το σύστημα σταθεροποιείται σταθερά. Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι είναι σε ζήτηση μεταξύ των πελατών χονδρικής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται συχνά σε εγκαταστάσεις παραγωγής, όπου απαιτείται εξαερισμός μεγάλης χωρητικότητας και εξαερισμός.

  Στη διαδρομή ροής αέρα στον κυκλικό αγωγό δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια, επομένως το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό του συστήματος είναι ασήμαντο. Η συνεχής λειτουργία του εξαερισμού δεν παρεμβαίνει, αποσπά την προσοχή.

  Αγοράζοντας έναν κυκλικό αγωγό, άλλα στοιχεία του συστήματος

  Η Vent Center Company είναι ο κορυφαίος προμηθευτής εξοπλισμού για την προμήθεια, την εξάτμιση και τον εξαερισμό των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστών. Τα καταστήματα της βρίσκονται στη Μόσχα και στην περιοχή. Υπάρχει επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου οι κάτοικοι των περιοχών μπορούν να αγοράσουν τα αγαθά που χρειάζονται.

  Εάν το απαιτούμενο όνομα είναι διαθέσιμο, η παράδοση γίνεται με το συντομότερο δυνατό χρόνο. Η ποικιλία των προϊόντων, οι ποικιλίες των στρογγυλών αγωγών αέρα ανανεώνονται συνεχώς. Οι υπάλληλοι του ηλεκτρονικού καταστήματος συμβουλεύουν τους πελάτες τηλεφωνικά, ώστε να μπορούν να κάνουν μια συνειδητή επιλογή. Ο άνετος τρόπος πληρωμής και παράδοσης σάς επιτρέπει να κάνετε ακόμη πιο κερδοφόρες παραγγελίες. Το κατάστημα διατηρεί περιοδικά προσφορές.

  Αγωγοί

  Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό περιλαμβάνει αεραγωγούς. Επιτρέπουν στα συστήματα τροφοδοσίας να μεταφέρουν αέριες μάζες στους διανομείς αέρα και τα συστήματα εξάτμισης για τη μεταφορά του αέρα εξαγωγής στους αεραγωγούς, για να τα αφαιρέσουν στην ατμόσφαιρα.
  Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού με αεραγωγούς που θα ταιριάζουν και θα γίνονται αόρατοι στο προσεκτικά σχεδιασμένο εσωτερικό σας, τότε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα Vent-Style.ru γίνεται βοηθός σας. Είμαστε εμείς που προσφέρουμε προϊόντα εξαερισμού (αεραγωγούς και εξαρτήματα σε αυτά), τα οποία έχουν διάφορα χαρακτηριστικά και λογικές τιμές.

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε αεραγωγούς

  Οι αεραγωγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την άντληση και την προμήθεια αέρα, αναπτύσσονται από οργανισμούς σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη:

  • για το υλικό - τις παραμέτρους των μεταφερόμενων αέριων μαζών και χώρων.
  • για ταξινομημένο φορτίο του δικτύου,
  • για την τοποθέτηση της διαδρομής - τη διάταξη του κτιρίου.

  Προφανώς, ο εξοπλισμός αυτός χωρίζεται:

  • σε διατομή - στους αεραγωγούς ορθογώνιο και στρογγυλό,
  • σε υλικά κατασκευής - σε μέταλλο και όχι σε μέταλλο, σε εύκαμπτο και μη εύκαμπτο,
  • με τη βοήθεια της στερέωσης - με φλάντζες, συγκολλημένα, zavaltsovannye.

  Ποιες είναι οι σωλήνες για συστήματα εξαερισμού και πώς διαφέρουν μεταξύ τους

  Η εγκατάσταση του εξαερισμού είναι μια υποχρεωτική διαδικασία που υπαγορεύεται από υγειονομικούς κανόνες. Η εγκατάσταση αυτού του συστήματος σε μπάνια, κουζίνες και σάουνα είναι απαραίτητη. Οι σωλήνες εξαερισμού έχουν πολλούς τύπους και διαφέρουν στα χαρακτηριστικά τους. Για να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα για τους σκοπούς σας, θα πρέπει να μελετήσετε τις ιδιότητές τους λεπτομερέστερα.

  Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος σε όλα σχεδόν τα δωμάτια και για την τοποθέτησή του είναι δυνατή η χρήση διαφορετικών τύπων σωλήνων

  Απαιτήσεις για τους σωλήνες εξαερισμού

  Οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να πληρούν αρκετές σημαντικές παραμέτρους:

  • σφραγίζονται ·
  • το επίπεδο θορύβου κατά τη μεταφορά αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα ·
  • Ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα και με μια συγκεκριμένη ταχύτητα, η οποία καθορίστηκε στους υπολογισμούς του συστήματος.
  • πρέπει να πληρούν τις απαιτούμενες απαιτήσεις θερμομόνωσης.
  • ταιριάζουν στο σχεδιασμό του δωματίου και δεν καταλαμβάνουν υπερβολικό χώρο.

  Βασικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού

  Οποιοδήποτε σύστημα για την παροχή αεροπορικού χώρου περιλαμβάνει τα εξής μέρη:

  Αγωγός εξαερισμού. Η επιλογή αυτών, κατά κανόνα, εξαρτάται από την απαιτούμενη διατομή και διαστάσεις. Ως σχέδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας σωλήνας προφίλ, επειδή είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί των ακόλουθων μεγεθών είναι δημοφιλείς: 60χ120 mm και 60χ204 mm.

  Συνδέσεις. Υπάρχει ένας ισοδύναμος τύπος και ένας τύπος μετάβασης. Ένας σύνδεσμος μετάβασης χρησιμοποιείται σε περίπτωση που χρειάζεται να συνδυάσετε δύο σωλήνες διαφορετικών μεγεθών.

  Γυρίζει. Αυτό το στοιχείο χρησιμοποιείται για να αλλάξει η κατεύθυνση του αγωγού σε ένα από τα επίπεδα.

  Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού προϋποθέτει τη χρήση πρόσθετων στοιχείων - γωνίες, στροφές, συνδέσεις και άλλα στοιχεία

  Tees. Περιλάβετε τρεις εξόδους για στοιχεία εξαερισμού. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία δομής υποκαταστήματος.

  Στοιχεία στερέωσης. Χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση συστημάτων στερέωσης σωλήνων.

  Σημαντικό! Η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού θα επιδεινωθεί εάν εγκαταστήσετε μια σόμπα αερίου ή ένα εξολκέα για αυτό στην απέναντι πλευρά της εξόδου του αγωγού αερισμού.

  Βαλβίδα ελέγχου. Μια συσκευή που εκτελεί μια ρυθμιστική λειτουργία. Ο αέρας, χάρη στη βαλβίδα ελέγχου, κινείται στην επιθυμητή κατεύθυνση. Συνήθως χρησιμοποιείται όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος σε αναγκαστικά συστήματα.

  Επιπλέον, υπάρχουν πολλά βοηθητικά στοιχεία που συνδέουν σωλήνες με διαφορετικές διαστάσεις και σχήματα διατομής. Επιλέγονται πρόσθετες λεπτομέρειες, καθοδηγούμενες από τα μεγέθη των βασικών συστατικών του εξαερισμού. Απλοποιούν την εγκατάσταση και γίνονται ταχύτερα.

  Σωλήνες εξαερισμού. Τύποι και χαρακτηριστικά

  Για δομές εξάτμισης χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι σωλήνων: από διάφορα πλαστικά, λείο και κυματοειδές από χάλυβα ή αλουμίνιο, γαλβανισμένο. Τα κυματοειδή προϊόντα λόγω της μορφής τους με ραβδώσεις συσσωρεύουν βρωμιά και κάνουν περισσότερο θόρυβο κατά την εργασία. Τέτοιοι σωλήνες πρέπει να καθαρίζονται κατά διαστήματα.

  Μέταλλο

  Τέτοιοι σωλήνες περιλαμβάνουν διάφορους τύπους, οι οποίοι κατασκευάζονται από διαφορετικά μέταλλα και έχουν μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Αυτά τα προϊόντα έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • δύναμη;
  • η επιφάνεια των περισσότερων από αυτούς τους σωλήνες είναι πολύ ομαλή, πράγμα που βελτιώνει την ταχύτητα μεταφοράς των αέριων μαζών.
  • Μη συσσωρεύετε βρωμιά, αιθάλη και σκόνη.
  • έχουν εξαιρετική αντίσταση στη θερμοκρασία και την πίεση.
  • ανθεκτικό στις επιθετικές περιβαλλοντικές επιρροές.

  Οι μεταλλικοί σωλήνες είναι κατάλληλοι για οικιακά και βιομηχανικά συστήματα παροχής αέρα

  Γαλβανισμένοι σωλήνες

  Η εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία πραγματοποιείται σύμφωνα με το συγκεκριμένο έργο. Η επιλογή υλικού για το σχεδιασμό είναι ίσως ο καθοριστικός παράγοντας. Οι σωλήνες με ψευδάργυρο είναι πολύ δημοφιλείς.

  Τέτοιες λεπτομέρειες είναι ελαφρές, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες που διαθέτει ένας μεταλλικός σωλήνας εξαερισμού. Επιπλέον, διαφέρουν στην απλότητα της εγκατάστασης (η κατασκευή είναι εύκολη στην τοποθέτηση από τον εαυτό της) και η σχετική φθηνότητα. Η κύρια ποιότητα, η οποία έχει ένα γαλβανισμένο μεταλλικό τμήμα - είναι ένα προστατευτικό στρώμα ψευδαργύρου, προστατεύοντάς το από τις διαβρωτικές επιδράσεις της διάβρωσης.

  Σωλήνες μαύρου χάλυβα και ανοξείδωτου χάλυβα

  Τα συστήματα εξαερισμού από τέτοια υλικά χρησιμοποιούνται συχνά σε επιχειρήσεις διαφορετικών κατευθύνσεων. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων σωλήνων είναι η λειτουργικότητα σε δείκτες υψηλής θερμοκρασίας. Είναι επίσης πολύ ισχυρά και μηχανικά εφέ που δεν φοβούνται. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγωγούς που μεταφέρουν τις μάζες του αέρα με ένα μίγμα καυστικών χημικών ενώσεων.

  Είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Οι σωλήνες αερισμού εξαγωγής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση προϊόντων που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του λέβητα αερίου. Αλλά στις ψυχρές περιόδους του έτους μπορούν να συσσωρεύσουν το συμπύκνωμα, το οποίο προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, η έξοδος του σωλήνα στην οροφή είναι μονωμένη. Εάν αυτό δεν γίνει - το συμπύκνωμα μαζί με τις βλαβερές χημικές ενώσεις που σχηματίζονται κατά την καύση, καταστρέφουν τα τοιχώματα του προϊόντος και τα παρακείμενα τμήματα του κτιρίου.

  Πλαστικοί σωλήνες

  Κατά την εγκατάσταση της δομής εξαερισμού με τα δικά σας χέρια, συνιστάται η επιλογή πλαστικών υλικών, αφού αυτά τοποθετούνται πιο εύκολα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων σωλήνων, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

  Οι σωλήνες από πολυμερή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα εξαερισμού, συνήθως PVC

  Εξετάστε τα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων:

  • ελκυστικό κόστος.
  • Εύκολη εγκατάσταση: ουσιαστικά δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία και εργαλεία. Η εγκατάσταση τέτοιων σωλήνων πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τα ειδικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη διαμόρφωση της δομής.
  • Μια τεράστια γκάμα για όλες τις συνθήκες και ανάγκες. Τα μεγέθη των προϊόντων αυτών έχουν μεγάλη εμβέλεια.
  • Εξαιρετική απόδοση, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στους λείους εσωτερικούς τοίχους.
  • χαμηλό θόρυβο στο σύστημα.
  • αισθητική εμφάνιση.
  • το μικρό βάρος αυτών των προϊόντων σας επιτρέπει να απλοποιήσετε την εγκατάσταση και να κάνετε λιγότερο περίπλοκα εξαρτήματα για αυτά.
  • αντοχή στη λειτουργία.

  Όταν επιλέγετε τέτοια εξαρτήματα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά τους για να επιλέξετε τι χρειάζεστε. Τις περισσότερες φορές, οι πλαστικοί σωλήνες εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες. Η κουκούλα μπορεί να έχει μια τετράγωνη έξοδο, οπότε πρέπει να αγοράσετε ειδικούς προσαρμογείς για αξιόπιστη σύνδεση της δομής.

  Κυματοειδείς σωλήνες

  Η χρήση κυματοειδών μερών στις δομές αερισμού έχει θετικές και αρνητικές πλευρές. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία εγκατάστασης. Κατά την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης, χρησιμοποιήστε ειδικούς σφιγκτήρες που σφίγγουν και στερεώνουν τη δομή με μπουλόνια. Στο ένα άκρο, οι κυματοειδείς σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό συνδέονται με τον απορροφητήρα (ανεμιστήρα) και το άλλο άκρο εξάγεται μέσω της οροφής ή του τοίχου.

  Τα κυματοειδή μανίκια χαρακτηρίζονται από καλή ευελιξία, αλλά είναι ισχυρά και ικανά να αντέχουν σε υψηλά φορτία

  • τα κυματοειδή τμήματα μπορούν να τεντωθούν σε μήκος.
  • συμπαγές (αν πτυχωθεί κυματοειδές, χρειάζεται έως και 3 φορές λιγότερο χώρο από ένα προϊόν από άλλο υλικό του ίδιου μήκους)?
  • έχει καλή αντίσταση στον αέρα.
  • παρέχει καλές επιδόσεις στην περιοχή θερμοκρασιών από -30 έως +120 ° C.
  • μερικά πολυμερή είναι πολύ εύφλεκτα υλικά.
  • κατά την καύση παράγουν επιβλαβείς χημικές ενώσεις.
  • συσσωρεύουν στους τοίχους σκόνη και βρωμιά.
  • δεν έχουν αντοχή στις μηχανικές επιδράσεις.

  Για να επιλέξετε έναν σωλήνα που θα λειτουργεί κάτω από ένα συγκεκριμένο καθεστώς θερμοκρασίας, θα πρέπει να μελετήσετε τον πίνακα.

  Πίνακας 1

  Μπορώ να φτιάξω εξαερισμό από σωλήνες από PVC;

  Συχνά κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι χρησιμοποιούνται πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ παρόμοια (από τα χαρακτηριστικά τους) με τα στοιχεία εξάτμισης PVC. Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη δυνατότητα χρήσης αυτών των σωλήνων στο σχεδιασμό των αεραγωγών. Απάντηση σε αυτήν την ερώτηση δεν είναι εύκολο, αλλά θεωρώ ότι αυτή η επιλογή αξίζει τον κόπο.

  Για την εγκατάσταση οικιακού συστήματος εξαερισμού που δεν απαιτεί εργασία υπό υψηλή πίεση και θερμοκρασία, απλοί σωλήνες αποχέτευσης

  Η χρήση εξαρτημάτων αποχέτευσης για τέτοιους σκοπούς είναι πιο συνηθισμένη από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το κύριο πρόβλημα κατά την τοποθέτησή τους ως αγωγών είναι η διαφορά στο μέγεθος των εξαρτημάτων. Οι διαμέτρους και τα μεγέθη των δύο τύπων σωλήνων συχνά δεν ταιριάζουν. Επομένως, η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού από προϊόντα λυμάτων είναι δυνατή μόνο εάν εκτελείται από το μηδέν. Ο συνδυασμένος εξαερισμός είναι απίθανο να συλλεχθεί λόγω της διαφοράς στις διαστάσεις και άλλων δεικτών.

  Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι σωλήνες αποχέτευσης είναι κατασκευασμένοι από λιγότερο φιλικό προς το περιβάλλον πλαστικό. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της εφαρμογής. Ενόψει αυτού, η χρήση τους στο σύστημα εξαερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν εκτελεί λειτουργία εξάτμισης. Η χρήση τέτοιων εξαρτημάτων στον αέρα τροφοδοσίας δεν συνιστάται αυστηρά.

  Επιπλέον, η εμφάνιση της δομής από τα τμήματα αποχέτευσης δεν είναι τόσο εμφανής, όπως συμβαίνει με τα εξαρτήματα ειδικά σχεδιασμένα για τέτοια συστήματα. Εξειδικευμένα στοιχεία μπορούν να επιλεγούν για σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο του δωματίου.

  Με βάση όλα τα παραπάνω σημεία, η σκοπιμότητα εγκατάστασης σωλήνων αποχέτευσης ως αεραγωγού είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη. Αλλά αυτή η επιλογή εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα ύπαρξης, εάν οι απαιτήσεις για τον εξαερισμό είναι ελάχιστες.

  Σωλήνες σάντουιτς

  Πρόκειται για μια εξαιρετικά εξειδικευμένη έκδοση, η οποία χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση καπνοδόχων και έχει μόνωση στη σύνθεσή της. Αυτό το προϊόν είναι ένας σωλήνας δύο στρωμάτων. Το κενό μεταξύ τους είναι γεμάτο με ανθεκτικό στη θερμότητα μονωτικό υλικό.

  Για να απλοποιήσετε την εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού με θερμομόνωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σωλήνα σάντουιτς

  Οι σωλήνες σάντουιτς είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα, ο οποίος έχει αυξημένη αντοχή και θερμική σταθερότητα. Κατασκευάζονται σε συγκολλημένες αρθρώσεις και τα μέρη μπορούν να συναρμολογηθούν με τη βοήθεια κλειδαριών. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής κατά την οποία ο σωλήνας είναι κατασκευασμένος από άλλα υλικά (π.χ. από γαλβανισμένο χάλυβα). Αλλά τέτοια μοντέλα είναι λιγότερο αξιόπιστα.

  Συνιστάται η χρήση "σάντουιτς" κατά την εγκατάσταση ενός εξωτερικού συστήματος εξαερισμού, το οποίο σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς πρέπει να είναι εφοδιασμένο με μόνωση. Η ένωση αυτών των τμημάτων γίνεται με τη μέθοδο του κουδουνιού. Η τιμή για τέτοιους σωλήνες είναι αρκετά υψηλή, αλλά δικαιολογείται πλήρως από την ποιότητα και τη λειτουργικότητά τους.

  Επιλέγοντας το σωστό σχέδιο

  Αγοράζοντας σωλήνες εξαερισμού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να έχουν διάμετρο μικρότερη από το άνοιγμα του ίδιου του καλύμματος. Εάν παραβλέψουμε αυτόν τον κανόνα, τότε το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος θα είναι πολύ υψηλότερο και επίσης το φορτίο του κινητήρα θα αυξηθεί και ως εκ τούτου η παραγωγικότητα του συστήματος θα μειωθεί.

  Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι 1 περιστροφή του σωλήνα για τέντωμα κατά 90 ° μειώνει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του συστήματος κατά 10%. Εάν η κάμψη υπερβαίνει το μέγεθος της ορθής γωνίας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη δυσλειτουργία του σχεδιασμού, λόγω του γεγονότος ότι η εκροή αέρα θα διαταραχθεί.

  Για να αντιμετωπίσει την αντίστροφη ώθηση, ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση μιας βαλβίδας που ρυθμίζει τη ροή του αέρα και εμποδίζει την κυκλοφορία του στην αντίθετη κατεύθυνση. Για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία, ο άξονας περιστροφής είναι τοποθετημένος σε κατακόρυφο επίπεδο. Η εξαγωγή αέρα πραγματοποιείται συνήθως μέσω στέγης ή τοίχου. Επιτρέπεται η χρήση μιας συνδυασμένης σχάρας στην οποία υπάρχουν ανοίγματα για συμβατικό αερισμό.

  Σύμφωνα με τους τεχνικούς κανόνες, το βέλτιστο μήκος του αγωγού είναι 3 m. Κάθε επόμενο μετρητή μειώνει την απόδοση της δομής κατά 10-15%.

  Η έξοδος του αγωγού εξαερισμού θα πρέπει να είναι τοποθετημένη κατακόρυφα, γι 'αυτό το λόγο ο αγωγός συχνά απομακρύνεται μέσω της οροφής

  Χαρακτηριστικά και κανόνες για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

  Εγκατάσταση φυσικού αερισμού. Η εγκατάσταση αυτού του τύπου συστήματος πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τεχνικά πρότυπα και να ακολουθείται από όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς, την επιλογή των υλικών και τη σήμανση τους. Η εγκατάσταση αερισμού χωρίς σχέδιο για το μελλοντικό σχεδιασμό είναι μια επικίνδυνη επιχείρηση.

  Αρχικά, τα στοιχεία στερεώνονται με ειδικά εξαρτήματα. Στη συνέχεια, εγκαθίστανται πλέγματα και εκτροπείς. Οι ειδικές βαλβίδες εισαγωγής δρουν ως παροχή του απαιτούμενου όγκου αέρα. Στα τελικά στάδια της συναρμολόγησης της κατασκευής, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις σχάρες των αεραγωγών. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με το φούσκωμα.

  Συμβουλές! Ο καλύτερος δείκτης βυθίσματος μπορεί να παρέχεται από έναν σωλήνα στρογγυλού σχήματος. Ταυτόχρονα, η ανανέωση του αέρα θα είναι ταχύτερη.

  Εάν οι εγκαταστάσεις δεν είναι καλά αεριζόμενοι, μπορεί να προστεθεί στη δομή μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία θα στείλει περισσότερο αέρα.

  Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αυτή η παραλλαγή του σχεδίου είναι ιδανική για ιδιωτικές κατοικίες εκτός πόλεως με μεγάλο αριθμό δωματίων και για δωμάτια όπου ο συντελεστής υγρασίας είναι υψηλότερος από τον κανονικό.

  Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

  1. Αρχικά, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την εγκατάσταση ενός τετραγώνου τροφοδοσίας και κατασκευής καυσαερίων. Αυτό το στοιχείο βρίσκεται πιο συχνά σε ένα ζεστό και ξηρό μέρος, απομονωμένο από ανεπιθύμητες επιδράσεις. Για αυτό, η σοφίτα μπορεί να πλησιάσει τέλεια.
  2. Εκτός από τη μονάδα είναι συνδεδεμένοι αεραγωγοί. Η εισαγωγή αέρα είναι εγκατεστημένη. Πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το κενό ανάμεσα σε αυτό και τους σωλήνες να μην είναι μικρότερο από 10 μέτρα.
  3. Στη συνέχεια, το μπλοκ συνδυάζεται με τους αγωγούς αέρα (κατά κανόνα χρησιμοποιούνται κυματοειδείς σωλήνες για αυτό).
  4. Στο τέλος, το σύστημα είναι μονωμένο, τα δίκτυα τοποθετούνται σε αεραγωγούς και εγκαθίστανται διάφορες συσκευές που θα παρακολουθούν τη λειτουργία του δικτύου.

  Το σύστημα εξαερισμού περιλαμβάνει πολλά στοιχεία, καθένα από τα οποία πρέπει να επιλεγεί και να εγκατασταθεί σωστά. Μόνο στην περίπτωση αυτή ο σχεδιασμός θα εκτελέσει τις λειτουργίες του και θα προσφέρει άνετες συνθήκες στο δωμάτιο.

  Αγωγοί αερισμού για εξαγωγή

  Κατά τον σχεδιασμό της διαρρύθμισης κτιρίων και διάφορων ιδρυμάτων, καθώς και μεμονωμένων κτιρίων, ένας από τους σημαντικότερους τομείς σχεδιασμού παραμένει η δημιουργία κατάλληλου εξαερισμού.

  Για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο ο σωληνίσκος εξαερισμού να έχει επιλεγεί σωστά. Για αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

  • συνολικές διαστάσεις.
  • υλικό κατασκευής ·
  • συνθήκες λειτουργίας.

  Ποικιλίες του ventrub

  Η βιομηχανία παράγει αεραγωγούς διαφόρων τύπων:

  Ο σωλήνας εξαερισμού είναι εγκατεστημένος στο σύστημα τροφοδοσίας και με εξαγωγή, όταν δημιουργείται μια αναγκαστική και φυσική μορφή έλξης.

  Ένα σημαντικό σημείο στην αγορά προϊόντων είναι η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού. Σήμερα, τυποποιούνται 22 προϊόντα στρογγυλής διαμέτρου. Οι διαμέτρους κυμαίνονται από 100-2000 mm.

  Αν η εξωτερική διάσταση του προϊόντος υπερβαίνει τα 500 mm, θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη. Οι κανονισμοί επιτρέπουν την κατασκευή ευθειών γραμμών που ξεκινούν από 2,5 μέτρα. Το συνολικό μήκος του ευθύγραμμου τμήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 μέτρα.

  Η παραγωγή σωλήνων εξαερισμού πραγματοποιείται από ένα ολόκληρο φύλλο μετάλλου. Η διαμήκης ραφή σχηματίζεται με μια μέθοδο περιελίξεως με σπείρα, όταν τυλίγεται μία χαλύβδινη ταινία, οι αποκαλούμενες λωρίδες.

  Το κόστος ενός κυκλικού αγωγού είναι πάντοτε μικρότερο από το κόστος των ορθογώνιων προϊόντων, δεδομένου ότι η μάζα τους είναι πολύ μικρότερη.

  Ο ορθογώνιος σωλήνας εξάτμισης διατίθεται σε διάφορα τυπικά μεγέθη:

  Όλα τα προϊόντα επωάζονται με πίσσα 50 mm. Τα τμήματα κορμού μπορούν να κατασκευαστούν ευθεία, αλλά δεν υπερβαίνουν τα 2,5 μέτρα. Για τη σύνδεση των διαφόρων τμημάτων του αέρα σε χώρους των στριφογυρίσματα, η βιομηχανία παράγει εξαρτήματα για συστήματα εξαερισμού που έχουν ορισμένες διαμέτρους και μια ποικιλία μορφών.

  Τέτοιοι ορθογώνιοι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από φύλλο χάλυβα και τα φύλλα μπορούν να είναι γαλβανισμένα ή τραχιά. Για τη συναρμολόγηση χρησιμοποιούνται επίσης μεταλλικές γωνίες, που λαμβάνονται με σφράγιση.

  Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα ενός τέτοιου ορθογώνιου σχεδίου είναι η δυνατότητα αλλαγής της διαμόρφωσης των σωλήνων χωρίς να παραβιάζεται η απόδοση τους. Αυτό επιτρέπει την εγκατάσταση εξαερισμού σε κτίρια όπου οι οροφές είναι πολύ χαμηλές ή σε άλλες ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

  Το σχήμα αυτού του προϊόντος, η διατομή του εξαρτάται άμεσα από τον τύπο χώρου και τις διαστάσεις του. Εάν το δωμάτιο έχει μικρή έκταση και αρκετά χαμηλά ταβάνια, είναι πιο αποδεκτό να εξετάζεται κανείς τους αεραγωγούς επίπεδου εξαερισμού για να σχεδιάσετε ορθογώνιο τύπο.

  Φυσικά, τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά των στρογγυλών προϊόντων είναι πολύ υψηλότερα από τα ορθογώνια. Αλλά οι διαθέσιμες περιοχές υπαγορεύουν τις συνθήκες τους. Σε ορθογώνια σωλήνες, οι γωνίες γίνονται μια πηγή αντίστασης. Προκαλούν πολύ θόρυβο, λόγω του οποίου μειώνεται η ταχύτητα του αέρα. Για να σβήσετε όλα αυτά τα αρνητικά φαινόμενα, πρέπει να απομονωθεί ο εξαερισμός από τους ορθογώνιους σωλήνες.

  Όταν εγκαθίσταται βιομηχανικός εξαερισμός, παράγονται μόνο στρογγυλές διατομές, οι οποίες έχουν υψηλή απόδοση.

  Πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού

  Το κύριο υλικό για την κατασκευή των σωλήνων εξαερισμού είναι χάλυβας και πλαστικό. Αυτά τα υλικά φαίνεται να αποτελούν έναν ανεπίσημο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

  Ποια προϊόντα είναι πιο κατάλληλα για το σύστημα εξαερισμού, χάλυβα με ψευδάργυρο ή συμβατικό πλαστικό; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις απαιτήσεις του έργου, να εξετάσουμε λεπτομερώς τις αποχρώσεις της γύρω ατμόσφαιρας.

  Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικών σωλήνων:

  Σε μικρά δωμάτια και μεμονωμένα σπίτια, ο εξαερισμός γίνεται συνήθως από σωλήνες PVC. Δεν είναι δαπανηρά, είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να διατηρηθούν. Για τέτοιους σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό δεν επηρεάζονται από τις υπεριώδεις ακτίνες, και είναι σε θέση να αντέξουν μια ευρεία διάδοση της θερμοκρασίας. Το εύρος είναι 0-80 μοίρες.

  Πλεονεκτήματα των σωλήνων εξαερισμού PVC

  • ιδανική στεγανότητα.
  • ο αεροδυναμικός θόρυβος πληροί τα πρότυπα υγιεινής.
  • το κόστος αυτών των προϊόντων είναι πολύ χαμηλότερο από τα αντίστοιχα μεταλλικά στοιχεία.
  • η εμφάνιση είναι καλά συνδυασμένη με το εσωτερικό του δωματίου?
  • διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Εύκολη προσαρμογή σε οποιοδήποτε σύστημα.
  • χάρη σε ένα μεγάλο αριθμό επιπρόσθετων πλαστικών εξαρτημάτων, είναι δυνατή η συναρμολόγηση ενός αγωγού αέρα οποιουδήποτε σχήματος.
  • είναι απολύτως ασφαλές για το ανθρώπινο σώμα.
  • δεν υπάρχει απελευθέρωση τοξικών ουσιών.

  Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού κατασκευάζονται με ειδική αντιστατική προστασία. Μπορούν να λειτουργούν σε μια περιοχή από 40 έως 80 μοίρες.

  Οι σωλήνες από PVC, οι οποίοι περιέχουν μαύρο άνθρακα, προστατεύονται αξιόπιστα από τις υπεριώδεις ακτίνες. Διαφέρουν από τα συνηθισμένα προϊόντα στο μαύρο χρώμα τους.

  [Σημείωση] Προϊόντα από πολυπροπυλένιο δεν ανταποκρίνονται σε διαβρωτικά περιβάλλοντα, δεν φοβάται υψηλή υγρασία, μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασία 1-98 βαθμούς. [/ Σημείωση]

  Σε ειδικές περιοχές, χρησιμοποιούνται ειδικά αθέμιτα και αντιστατικά προϊόντα. Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, το υλικό του αντικειμένου γίνεται πολύ εύθραυστο και εύθραυστο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε θερμαινόμενους χώρους.

  Τα πλέον ανθεκτικά σε επιθετικά μέσα είναι οι φθοριοπλαστικοί σωλήνες. Εγκαθίστανται σε οποιοδήποτε τύπο αερισμού. Αυτό το υλικό είναι σε θέση να λειτουργεί κανονικά σε 40-140 μοίρες. Τέτοιες ιδιότητες καθιστούσαν δυνατή την εγκατάσταση αυτού του εξαερισμού για ισχυρά ρεύματα αέρα, τα οποία περιέχουν μεγάλο αριθμό διαβρωτικών ουσιών.

  Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα έχουν κάνει τους πλαστικούς σωλήνες αρκετά δημοφιλείς στην κατασκευή κατοικιών. Μόνο χαμηλή αντίσταση στη φωτιά δεν επιτρέπει την εγκατάσταση σωλήνων PVC σε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

  Χάλυβα

  Είναι κατασκευασμένα από πολύ διαφορετικά μέταλλα και κράματα:

  • γαλβανισμού φύλλων. Συνήθως το πάχος κυμαίνεται από 0,5-1,2 mm.
  • ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304, 321, 316, 430. Το μέγιστο πάχος των 5 χιλιοστών.
  • αλουμίνιο.
  • γαλβανισμένος χάλυβας.
  • λεπτό φύλλο.

  Για την παραγωγή του σωλήνα ventrub χρησιμοποιούνται σπάνια φύλλα αλουμινίου, κυρίως χρησιμοποιείται φύλλο αλουμινίου. Από τον κασσίτερο, παράγονται σωλήνες αερισμού, με διάμετρο μικρότερη από 50 cm και πάχος περίπου 0,55 mm. Για μεγάλες διαμέτρους, χρησιμοποιούνται μεταλλικά φύλλα με πάχος μεγαλύτερο από 0,7 mm.

  Πλεονεκτήματα των άκαμπτων σωλήνων από χάλυβα

  1. Μεγάλη διάρκεια ζωής.
  2. Υψηλή αντοχή.
  3. Εξαιρετική αεροδυναμική λόγω της ιδανικά λείας εσωτερικής επιφάνειας.
  4. Σπάνια φραγμένο.
  5. Λειτουργούν σε υψηλή θερμοκρασία.
  6. Αντιμετωπίστε μεγάλη πίεση.
  7. Πληρούν όλες τις απαιτήσεις υγιεινής, επομένως εγκαθίστανται σε περιοχές όπου πρέπει να τηρούνται υψηλές υγειονομικές απαιτήσεις.
  8. Ουδέτερο σε επιθετικές ουσίες.

  Συγκριτικά χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού

  Επιψευδαργυρωμένο. Η GOST επιτρέπει την εγκατάσταση γαλβανισμένων σωλήνων σε οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες. Μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε εξαερισμό. Η μόνη εξαίρεση είναι μόνο τα συστήματα μεταφοράς των επιθετικών μειγμάτων, για παράδειγμα, το αέριο.

  Είναι αξιόπιστα προστατευμένα από τη διάβρωση από ένα παχύ στρώμα ψευδαργύρου. Όταν έρχεται σε επαφή με οξυγόνο, σχηματίζεται ένα προστατευτικό φιλμ, το οποίο καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του σωλήνα.

  Ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται ειδικά για αεραγωγούς, μέσω των οποίων μεταφέρονται επιθετικές ροές αέρα, για παράδειγμα, ζεστό ατμό ή αέριο.

  Τα ανοξείδωτα μοντέλα είναι σε θέση να αντέχουν σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Η ζωή αυτών των δομών μετράται σε δεκάδες χρόνια. Συχνά εγκαθίστανται σε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

  Για την αύξηση της πυρασφάλειας, τα προϊόντα καλύπτονται με ορυκτό μαλλί.

  Μαύρο μέταλλο. Αυτοί οι σωλήνες εξαερισμού εγκαθίστανται για να αερίζουν το δωμάτιο και να αφαιρούν εύφλεκτα αέρια. Διακρίνονται από τα ανάλογα με υψηλή αντοχή στη φωτιά. Η ακαμψία των σωλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη από το γαλβανισμό και τον ανοξείδωτο χάλυβα. Υψηλή σφράγιση παρέχεται από συγκολλημένες ραφές.

  • Κατασκευάζονται από χάλυβα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα.
  • Πάχος τοιχώματος 1,2-1,5 mm.
  • Το συνολικό μήκος του σωλήνα κυμαίνεται μεταξύ 125-250 cm.
  • Η φόρτωση μπορεί να γίνει με φλάντζα.
  Σύγκριση σωλήνων εξαερισμού από διαφορετικά υλικά

  Κυματοειδές

  Χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός εύκαμπτου αγωγού. Τα κύρια πλεονεκτήματα των προϊόντων αυτών είναι:

  • αυξημένη ευελιξία. Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο, καθώς η ελαστικότητα ενός τέτοιου προϊόντος επιτρέπει την τοποθέτησή του στις πιο απρόσιτες θέσεις.
  • υψηλή αντοχή.
  • εύκολη εγκατάσταση και εύκολη συντήρηση.
  • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων.

  Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί εύκολα να κάμπτεται ανεξάρτητα από την διατομή του. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται σε χώρους με πολύπλοκες διαστάσεις, όπου είναι αδύνατο να τοποθετηθούν άλλα είδη σωλήνων.

  Έρχεται σε διάφορες μορφές:

  Διακεκριμένες ιδιότητες δίνουν σε κάθε τύπο σωλήνα το υλικό κατασκευής. Ένας ευέλικτος αγωγός έχει βρεθεί σε ευρεία εφαρμογή στη βιομηχανία και την ατομική κατασκευή. Είναι πολύ εύκολο να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

  Πολυεστερικό ύφασμα

  Πλεονεκτήματα τέτοιων venttubes περιλαμβάνουν:

  • ελαφρύ βάρος.
  • εύκολη μεταφορά?
  • απλή εγκατάσταση.

  Αυτός ο εξαερισμός είναι ελαφρύς, οπότε δεν είναι απαραίτητο να τοποθετείτε ειδικά στηρίγματα για τοποθέτηση σε τοίχο. Οι σωλήνες συνδέονται με συνηθισμένο αστραπή, ραμμένοι στο τέλος κάθε τμήματος.

  [Σημείωση] Η συμπύκνωση δεν εμφανίζεται ποτέ στα ενδύματα. Επομένως, δεν χρειάζονται θέρμανση. [/ Σημείωση]

  Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι όλα τα είδη προϊόντων είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Κάθε ένα από αυτά διακρίνεται από τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του. Αλλά είναι ενωμένα μόνο από μια ποικιλία μεγεθών:

  • στρογγυλή και πλαστική - 32-1250 mm.
  • μέταλλο - 50-1500 mm;

  Αποχέτευση

  Αν λάβουμε υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αποχετευτικών και πλαστικών σωλήνων, μπορείτε να βρείτε πολλές ομοιότητες. Οι καταναλωτές συχνά ρωτούν: Είναι δυνατόν να αερίζεστε ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας σωλήνες αποχέτευσης; Το θετικό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί;

  Είναι δύσκολο να απαντήσω ξεκάθαρα σε αυτό το ερώτημα. Η απόφαση αυτή μπορεί να ληφθεί μόνο από τους ιδιοκτήτες των χώρων.

  Το πιο δύσκολο πράγμα κατά την τοποθέτηση του εξαερισμού είναι η διαφορά μεταξύ των συνολικών διαστάσεων όλων των τμημάτων. Συνήθως, οι διαμέτρους σωλήνων διαφορετικών τύπων δεν ταιριάζουν με τις διαστάσεις τους.

  Κατά την εγκατάσταση φυσικού αερισμού από το μηδέν, η χρήση σωλήνων αποχέτευσης είναι πολύ δυνατή.

  Αλλά αν πρέπει να προσθέσετε σωλήνες αποχέτευσης στον υφιστάμενο αερισμό, σίγουρα δεν θα λειτουργήσει. Οι διαστάσεις των προϊόντων και των στοιχείων σύνδεσης θα είναι πολύ διαφορετικές, δεν θα είναι δυνατή η συναρμολόγηση ενός τέτοιου συστήματος.

  Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης εκκρίνουν τοξικές ουσίες. Ως εκ τούτου, για τη δική τους καταπραϋντική, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τέτοια προϊόντα για τον εξαερισμό.

  Οι επιβλαβείς αναθυμιάσεις, εάν υπάρχουν, θα αφαιρεθούν από τις εγκαταστάσεις. Δεν είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για την εμφάνιση των προϊόντων αποχέτευσης.

  Οι σωλήνες PVC για εξαερισμό φαίνονται πιο όμορφα, θα προσεγγίσουν αρμονικά οποιοδήποτε εσωτερικό.