Χαρακτηριστικά εγκατάστασης και φροντίδας λιπαρών φίλτρων για σχεδίαση

Το φίλτρο λίπους για την εξαγωγή είναι υποχρεωτικό μέρος στη συσκευή που καθαρίζει τον αέρα. Συνήθως, πάνω από τη σόμπα τοποθετείται καθαριστής αέρα. Φανταστείτε την κατάσταση που δεν υπάρχει φίλτρο λίπους στην κουκούλα. Μέσα από αυτά τα σωματίδια λίπους διαλύονται. Το λίπος καίει καλά και μπορεί να καεί από τη φωτιά των καυστήρων. Επιπλέον, η λάσπη πετρελαίου που πέφτει στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας μειώνει τη διάρκεια ζωής. Το πλύσιμο ή η αντικατάσταση του φίλτρου λίπους είναι ευκολότερο από την αφαίρεση όλων των τμημάτων του καλύμματος από το στρώμα λίπους.

Στη φωτογραφία: ένα μεταλλικό φίλτρο λίπους για σχεδίαση

Τεχνικές προδιαγραφές

Το φίλτρο λίπους είναι εγκατεστημένο στο φίλτρο αέρα για να παγιδεύει και να συγκρατεί σωματίδια ελαίου και αιθάλη.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του φίλτρου λίπους:

 • Το μέγεθος των παγιδευμένων σωματιδίων: από 10 μικρά.
 • Κατηγορία καθαρισμού αέρα: από την ΕΕ1 (απόδοση μικρότερη από 65%) έως την ΕΕ4 (απόδοση άνω του 90%).
 • Αρχική αντίσταση: 20 - 35 Pa.
 • Η τελική αντίσταση είναι 140 Pa.
 • Φορτίο αέρα: 5400 - 9000 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Τύποι φίλτρων λίπους για εκχύλιση

Διαθέσιμη. Από χαρτί (χαρτόνι), μη υφαντό ύφασμα ή sintepon. Κατά κανόνα, είναι βαμμένα με ειδικά χρωματιστά σημάδια. Όταν τα σήματα δεν είναι ορατά, το φίλτρο πρέπει να αλλάξει.

Επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο λίπους για εξαγωγή

Επαναχρησιμοποιείται. Μπορούν να καθαριστούν από μολυσματικούς παράγοντες και να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Με τη σειρά τους, τα επαναχρησιμοποιήσιμα λιπαρά φίλτρα χωρίζονται σε 2 ομάδες:

 1. Ακρυλικό. Μέθοδος καθαρισμού - πλύσιμο μία φορά το μήνα σε ζεστό νερό με σαπούνι. Το πάτημα του υλικού δεν είναι απαραίτητο: μπορεί να το βλάψει.
 2. Μέταλλο (κατασκευασμένο από διάτρητο φύλλο, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο). Συνήθως πρόκειται για κασέτα από μεταλλικό πλέγμα με μικρά κελιά. Η κασέτα είναι γεμάτη με αλουμινόχαρτο, χάλυβα ή αλουμίνιο. Η οξείδωση των μετάλλων δεν εμφανίζεται, επειδή είναι επικαλυμμένα με ένα αντιοξειδωτικό.

Απολιπαντικό λίπους

Όχι μόνο διατηρεί την επιφάνεια, αλλά απορροφά ένα φίλτρο λίπους από συνθετικό υλικό. Στην παραπάνω ταξινόμηση, αυτό το φίλτρο μιας χρήσης και ακρυλικό λίπος. Όλες οι συνθετικές συσκευές για την απορρόφηση σωματιδίων ελαίου μοιάζουν με μικρά χαλιά. Οι περισσότερες επίπεδες κουκούλες τις έχουν στο σχεδιασμό τους.

Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλές προτάσεις του φίλτρου απώλειας λίπους Top House. Είναι συμβατό με κουκούλες πλάτους από 50 έως 60 cm. Καθυστερεί την εξάτμιση λίπους, το υλικό είναι πυρίμαχο. Για να αλλάξετε αυτό είναι απαραίτητο σε 3 μήνες εάν ο απορροφητήρας λειτουργεί μέχρι 2 ώρες την ημέρα.

Κρόνα

Στο φίλτρο, πολλά στρώματα αλουμινίου. Παρέχει προστασία επίπλων στην κουζίνα και εσωτερικά μέρη της κουκούλας από τη λιπαρή μόλυνση. Το λίπος κολλά στα διαμερίσματα του φίλτρου και δεν εισέρχεται στον αγωγό. Είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο, μπορεί να πλυθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων.

Φωτογραφία του φίλτρου λίπους για τις κουκούλες του κατασκευαστή Krona

Η συχνότητα του καθαρισμού - μία φορά το μήνα, έτσι ώστε το στρώμα λίπους να μην έχει χρόνο να σκληρύνει, γεγονός που περιπλέκει τον καθαρισμό της συσκευής. Συμβατό με μοντέλα κουκούλας Hana, Mara και Gala με αριθμό 600. Μήκος 33,3 cm, πλάτος 26 cm.

Τα ισπανικά φίλτρα λίπους Cata είναι παρόμοια με παρόμοιες συσκευές Elica. Το υλικό είναι ανοδιωμένο αλουμίνιο. Ο αριθμός των στρώσεων - 5. Για το σχέδιο, χρειάζεστε 2 φίλτρα ταυτόχρονα. Απλώς αφαιρούν και καθαρίζουν. Χάρη στα φίλτρα, το λίπος δεν πέφτει στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας.

Αεριωθούμενος αέρας

Το ιταλικό φίλτρο εξώθησης JetAir με διαστάσεις 27,5 x 37 cm είναι κατάλληλο για εκχυλίσματα όπως οι Ρομά, Ατλάντα και Μαχίλα. Κατά προσέγγιση κόστος - 550 ρούβλια.

Εξάτμιση αεριωθούμενου αέρα με φίλτρο λίπους

 • Το JetAir 25,8 cm με 33 cm αξίζει επίσης 550 ρούβλια.
 • JetAir 21,8 cm σε 28 cm - 350 ρούβλια.
 • Το JetAir, συμβατό με τις κουκούλες Mifmi, Fireze, Tokyo και Tevere, κοστίζει 460 ρούβλια και έχει διαστάσεις 26,5 cm έως 40 cm.

Τα φίλτρα λίπους για την εξαγωγή Teka είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι εύκολο να καθαριστεί σε ένα πλυντήριο πιάτων.

Το φίλτρο λίπους για το σχέδιο Teka με διαστάσεις 25,7 cm έως 37,8 cm κοστίζει περίπου 1000 ρούβλια. Με διαστάσεις 43,6 cm με 27,8 cm (αλουμίνιο) - 900 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Πριν κάνετε οποιεσδήποτε επεμβάσεις με την κουκούλα, για παράδειγμα, αφαιρώντας ένα φίλτρο από αυτό, πρέπει να την αποσυνδέσετε από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η διαδικασία τοποθέτησης του φίλτρου λίπους στο κουζινάκι

Πού είναι το φίλτρο λίπους στο φούρνο; Στο κάτω μέρος του. Για να αφαιρέσετε το εργαλείο, τραβήξτε το μάνδαλο στην κλειδαριά με το ένα χέρι και το άλλο με το φίλτρο.

Πώς να πλένετε το φίλτρο μιας κουκούλας από το λίπος;

Το επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο λίπους καθαρίζεται μία φορά σε 1 - 2 μήνες. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της συσκευής, αλλά και για σκοπούς πυρασφάλειας.

Ο εξαερισμός της κουζίνας συνδυάζεται συχνά με τον αερισμό του μπάνιου και της τουαλέτας, αν όχι - διαβάστε πώς να φτιάξετε το σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο.

Εάν το φίλτρο είναι πολύ λερωμένο, η κουκούλα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Σωματίδια λίπους και αιθάλης βρίσκονται στην οροφή της κουζίνας, στους τοίχους και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Ένα φίλτρο μίας χρήσης πρέπει να αντικατασταθεί εγκαίρως, να επαναχρησιμοποιηθεί - να καθαριστεί.

Στη φωτογραφία: ένας από τους τρόπους καθαρισμού του φίλτρου από το λίπος

Προσφέρουμε στην προσοχή σας μερικές συμβουλές για τον καθαρισμό του φίλτρου από λίπος:

 • Βάζουμε ένα δοχείο με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, αφήνουμε για λίγα λεπτά, βουρτσίζουμε.
 • Βυθίζουμε το φίλτρο σε μια κατσαρόλα με σαπούνι ζεστό νερό με την προσθήκη σόδα (2-3 κουταλιές), μετά από πλύσιμο.
 • Αν η μόλυνση είναι δυνατή, βράστε σε ένα μεγάλο δοχείο για 5 έως 10 λεπτά. Δεν εισέρχεται όλο το φίλτρο - το βράζουμε σε μέρη. Μετά το βρασμό, μπορείτε να βάλετε το φίλτρο σε διάλυμα σαπουνιού-σόδας και να αφήσετε για μερικές ώρες.
 • Αφού βάλετε τα γάντια, βγάζουμε το φίλτρο με καθαριστικό για αποχετεύσεις. Ο παράγοντας μπορεί να χυθεί μέσα στο νερό σε σφραγισμένο νεροχύτη και να τοποθετηθεί ένα φίλτρο εκεί.

Δεν ξέρω πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό στη σάουνα; Διαβάστε το άρθρο μας.

Το κόστος του φίλτρου λίπους για το σχέδιο

Elica - από 800 έως 4299 ρούβλια.

Λιπαρό φίλτρο Top σπίτι - 149 ρούβλια (Eldorado).

Fleece Bosch Siemens (πλάτος της κουκούλας έως 100 cm) - 1200 ρούβλια (3 φύλλα).

Bosch Siemens (το πλάτος της κουκούλας είναι μέχρι 60 cm), 6 κομμάτια - 1000 ρούβλια.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες;

Στη Μόσχα:

 • EuroVentGroup LLC (φίλτρα από ανοξείδωτο χάλυβα), διεύθυνση: ul. Ural, 5, σ. 2, τηλ. +7 495 766 1588.
 • "Eldorado" (φίλτρα μιας χρήσης λίπους), διεύθυνση: Volokolamskoe αυτοκινητόδρομο, ow. 89, σελ. 2, τηλ. 8 800 555 11 11 (δωρεάν)
 • "SKT-Service" (κέντρο εξυπηρέτησης όπου πωλούνται επώνυμα ανταλλακτικά για κουκούλες), διεύθυνση: st. Red Kazanets, 6 σελ. 4, αίθουσα 2, τηλ. (495) 508-79-63.

Στην Αγία Πετρούπολη:

 • Сооктехно.ru, склад, адрес: Shvetsova 41 bldg. 15, τηλ. 924-62-32.
 • "Klimatprof", διεύθυνση: st. Varshavskaya, 2, κτίριο. 1, lit. D, πομ. 12H, τηλ. 8 (800) 550-01-20.
 • Lex, διεύθυνση: st. Verbnaya, σπίτι 27Α, γραφείο 622 (6ος όροφος), τηλ. +7 (812) 42-42-100.

Βίντεο

Το φίλτρο λίπους εμποδίζει τη ρύθμιση των λιπαρών καπνών και της αιθάλης στα έπιπλα κουζίνας, στην οροφή, στους τοίχους. Συλλέγει σωματίδια πετρελαίου και δεν τους επιτρέπει να φτάσουν στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια του συστήματος εξαερισμού του δωματίου και πρέπει να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί εγκαίρως.

Φίλτρα λίπους για το σχέδιο: ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά και τα μειονεκτήματά τους + πώς να επιλέξουν

Οι απορροφητήρες κουζίνας αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα, και πιο συχνά στο δρόμο και, φαίνεται, για ποιο λόγο χρειάζεστε φιλτράρισμα. Εξάλλου, πρόκειται για πρόσθετο κόστος και ενοχλήσεις που συνδέονται με την επιλογή, την αγορά, την αντικατάσταση του εξοπλισμού που είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό.

Όλα αυτά είναι αληθινά, αλλά αξίζει να γνωρίζουμε ότι τα φίλτρα λίπους για τέντωμα είναι ένα υποχρεωτικό μέρος του σχεδιασμού του και να σώσουμε σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο σε βάρος. Και οι απώλειες μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης του εξοπλισμού, της φλεγμονής των σχηματισμένων λιπαρών καταλοίπων.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από το λίπος

Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι σε θέση να λειτουργούν σε δύο δημοφιλείς τρόπους. Το πρώτο είναι η εκτροπή του αέρα έξω από την κουζίνα, δηλαδή στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού. Ο δεύτερος τρόπος είναι η ανακύκλωση, μετά την οποία εισέρχονται στο δωμάτιο οι αέριες μάζες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αλλά καθαριστεί από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Ανάλογα με τη λειτουργία καθαρισμού, τα φίλτρα λίπους εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κατά την απόσυρση, τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, προστατεύονται από την πρόσκρουση μεγάλων σωματιδίων σκόνης (γράσο, αιθάλη) πάνω τους.
 2. Όταν ανακυκλώνεται, καθαρίζεται ο αέρας από τα παραπάνω στοιχεία για τον καθαρισμό του αέρα και χρησιμεύει επίσης για την προστασία του κινητήρα, άλλων τμημάτων του εξοπλισμού εξαερισμού. Επιπλέον, προστατεύετε τον άνθρακα ή οποιοδήποτε άλλο φίλτρο που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οσμών, αερίων, ορισμένων προϊόντων καύσης.

Όπως υποδηλώνουν οι παραπάνω πληροφορίες, είναι απαραίτητο ένα φίλτρο λίπους για κάθε σύγχρονο κουκούλα για την προστασία των δομικών στοιχείων από τις επιδράσεις οποιωνδήποτε μεγάλων σωματιδίων ρύπων.

Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Εάν δεν καθαρίσετε το λίπος, αιθάλη, τότε σε λίγες εβδομάδες, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας και του κινητήρα θα καλύπτονται με ένα πολτό από σωματίδια βρωμιάς που έχουν στρωθεί.

Οι λειαντικές του ιδιότητες θα ενισχύσουν τη μη φιλτραρισμένη σκόνη. Αυτό που θα προκαλέσει σημαντική αύξηση του φορτίου σε όλα τα στοιχεία τριβής της κουκούλας, πρώτα απ 'όλα αφορά ένα ακριβό κινητήρα.

Ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αυξάνεται η φθορά, μετά την οποία θα σημειωθούν πρόωρες αναλύσεις, πράγμα που θα οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Όταν εκτελούνται εργασίες ανακύκλωσης, προστίθεται το φίλτρο λίπους. Και ο κακής ποιότητας καθαρισμός θα έχει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες.

Ο λόγος για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο αέρας που πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί καθαρίζεται όχι μόνο από λίπη, προϊόντα καύσης αλλά και από οσμές.

Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται ένα ακριβό στοιχείο φίλτρου για την απομάκρυνσή τους, το οποίο πρέπει επίσης να προστατεύεται. Αφού καταβυθιστούν τα σωματίδια σκόνης εύκολα και, κυρίως, γρήγορα, οδηγούν σε απώλεια αποτελεσματικότητας του φίλτρου οσμής.

Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό σημαίνει πάλι πρόσθετα οικονομικά έξοδα, βλάβες στην υγεία.

Τύποι φίλτρων λίπους

Η βιομηχανία προμηθεύει μεγάλο αριθμό προϊόντων για τη διήθηση σωματιδίων λίπους, προϊόντων καύσης. Έρχονται σε όλα τα είδη τυποποιημένων μεγεθών, διαφέρουν σε υλικά κατασκευής και αποδοτικότητας.

Βασική ταξινόμηση προϊόντων

Αλλά με όλη την ποικιλία υπάρχουν μόνο 2 κύριοι τύποι φίλτρων λίπους. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν προϊόντα μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα.

Κάθε ποικιλία έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν αγοράζετε μια κουκούλα ή τα ίδια τα φίλτρα.

Φίλτρα μίας χρήσης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλα τα προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποιούνται εφάπαξ, δηλαδή πριν από τη μόλυνση. Από τότε χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και δεν παρέχουν το κατάλληλο επίπεδο καθαρισμού.

Επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα. Τα στοιχεία που ανήκουν σε αυτή την ποικιλία χρησιμοποιούνται μαζί με την κουκούλα για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας φιλτραρίσματος, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από συσσωρευμένο λίπος, προϊόντα καύσης.

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι κατασκευασμένα από συνθετικές και οργανικές μη υφασμένες ίνες ή μέταλλα. Ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής, είναι όλα εύκολο στη χρήση και είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποιότητα καθαρισμού, αλλά αυτό τελειώνει την ομοιότητα.

Φίλτρα λίπους από ίνες

Βασικά, είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά: ακρυλικά, πολυεστερικές ίνες, τα οποία απλά ονομάζονται synthon.

Αλλά συχνά χρησιμοποιούνται και fleece, κατασκευασμένα από κυτταρίνη. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα είναι χαρτί, δηλαδή, οργανικά. Προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή τους, χρησιμοποιείται συχνά το μέγεθος.

Ανεξάρτητα από την προέλευση των ινών, τα φίλτρα που κατασκευάζονται από αυτά είναι πάντοτε διαθέσιμα. Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις - έτσι σήμερα μπορείτε να βρείτε ακρυλικά προϊόντα που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές, αλλά δεν είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα. Δεδομένου ότι μετά από κάθε καθαρισμό η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται, οπότε η διάρκεια ζωής είναι σύντομη.

Επιπλέον, τα αναλώσιμα προϊόντα ανήκουν στο φθηνότερο τμήμα των συσκευών φιλτραρίσματος. Αυτό είναι το μειονέκτημα τους - αν και το κόστος των προϊόντων ινών είναι αρκετές φορές μικρότερο από το μέταλλο, αλλά θα πρέπει να πεταχτούν κάθε λίγους μήνες, γεγονός που οδηγεί σε τακτικά απόβλητα.

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επεκτείνουν τα απλά φίλτρα διάρκειας ζωής, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν κατηγορηματικά. Επειδή μετά από οποιαδήποτε τέτοια επεξεργασία, η δομή των ινών σπάει, μετά από την οποία το προϊόν δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει υψηλής ποιότητας καθαρισμό. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες υπό τη μορφή αυξημένης φθοράς στον εξοπλισμό.

Μεταλλικές παγίδες λίπους

Όλα τα φίλτρα που κατασκευάζονται από μέταλλο είναι πάντοτε επαναχρησιμοποιήσιμα, πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής μπορεί να είναι:

 • φύλλο ·
 • ανοξείδωτου χάλυβα ή γαλβανισμένου χάλυβα
 • αλουμινίου.

Όταν χρησιμοποιείται η πρώτη παραλλαγή, χρησιμοποιούνται διάφορα στρώματα φύλλου για την κατασκευή της συσκευής φίλτρου. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διάτρησης - που γίνεται με τις τρύπες βοήθειας, βοηθούν στην επιτυχή αντιμετώπιση της βρωμιάς. Αυτά τα στοιχεία φίλτρου αντιμετωπίζουν με επιτυχία την εργασία, αλλά οι δείκτες αντοχής και αντοχής τους δεν είναι οι υψηλότεροι.

Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο είναι εγγυημένα ότι εξυπηρετούν όσο το καπό. Έχουν εξαιρετική αντοχή, ασφάλεια, υψηλή απόδοση, καθώς και αντίσταση στη διάβρωση.

Αν και με ακατάλληλη φροντίδα στην επιφάνεια του μετάλλου μπορείτε να δείτε ίχνη σκουριάς. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι το σημαντικό κόστος, εξαιτίας αυτού που μια τέτοια κατηγορία φίλτρων μπορεί να δει μόνο σε κουκούλες κάτω από τη μεσαία τάξη.

Οι συσκευές αλουμινίου είναι επίσης ανθεκτικές, όπως και οι χαλύβδινες. Διακρίνονται από την αποτελεσματικότητα, τη δύναμη, την αντοχή τους. Μερικές φορές η ανοδίωση χρησιμοποιείται για να αυξήσει το τελευταίο χαρακτηριστικό, το οποίο αποκλείει την οξείδωση του υλικού.

Το μερίδιο των προϊόντων θεωρείται υψηλό κόστος. Ιδιαίτερα αφορά τα φίλτρα που έχουν κατασκευαστεί με εφαρμογή ανοδίωση - είναι εγκατεστημένα μόνο σε ακριβά εκχυλίσματα.

Οποιοδήποτε από τα μεταλλικά φίλτρα γράσου είναι μια κασέτα που αποτελείται από ένα εύρωστο πλαίσιο και λεπτά φύλλα από πλέγμα χάλυβα, αλουμινίου, φύλλου. Στην πραγματικότητα, είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό του αέρα της ρύπανσης.

Όλα τα κελιά δικτύου αναπτύσσονται σε μια συγκεκριμένη γωνία, η οποία σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση των ρευμάτων για να συλλαμβάνετε αποτελεσματικά τα σωματίδια βρωμιάς.

Το πλέγμα μπορεί να είναι ασύμμετρο ή ομοιόμορφο. Σαφή πλεονεκτήματα, κανένα από τα είδη των διατρήσεων δεν έχουν, καθώς και τα μειονεκτήματα, έτσι όταν αγοράζουν αυτή τη στιγμή, προσοχή δεν πρέπει να δοθεί προσοχή.

Για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τα στοιχεία φίλτρου μπορούν να αποτελούνται από διάφορα στρώματα διχτυών. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα αλλάξει κατεύθυνση επανειλημμένα, η οποία θα επιτρέψει να πιάσει περισσότερο λίπος, προϊόντα καύσης.

Για ευκολία κατά τη χρήση, οι κατασκευαστές χωρίζουν συχνά ένα φίλτρο σε 2-3 ξεχωριστές κασέτες. Έτσι, είναι πιο βολικό να αποσυναρμολογηθεί, να καθαριστεί και να εγκατασταθεί πίσω.

Διαστάσεις φίλτρων λίπους

Όλα τα είδη επαναχρησιμοποιήσιμων μεταλλικών συσκευών χρησιμοποιούνται συχνότερα καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας, οπότε το ζήτημα της αλλαγής των στοιχείων που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Όμως, εάν υπήρχε η επιθυμία να αντικατασταθεί το παλιό φίλτρο με ένα πιο αποτελεσματικό, τότε δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό. Δεδομένου ότι η βιομηχανία παράγει προϊόντα διαφόρων μεγεθών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε στο συνημμένο διαβατήριο τις ακριβείς διαστάσεις κάθε κασέτας, το φίλτρο ως σύνολο. Εάν οι διαστάσεις είναι μη τυπικές, τότε ακόμα και τότε θα είναι δυνατό να βγούμε από τη θέση. Λόγω του ότι υπάρχει επαρκής αριθμός κατασκευαστών στη χώρα έτοιμοι να κάνουν ένα προϊόν κομμάτι, αλλά το κόστος του θα είναι υψηλότερο.

Πολύ απλά το πρόβλημα μεγέθους επιλύεται με τη χρήση φίλτρων λίπους μίας χρήσης, ακόμη και στα πιο μη τυποποιημένα μεγέθη. Σε αυτή την περίπτωση, απλά αγόρασε ένα προϊόν με μεγαλύτερο μέγεθος και όλη η περίσσεια περικοπεί με ψαλίδι και το συνηθισμένο.

Αυτό είναι εύκολο να γίνει, διότι τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα μόνο από συνθετικές και οργανικές ίνες. Είναι ακόμη οπτικά παρόμοια με τα συνηθισμένα χαλιά, σφουγγάρια, με την επεξεργασία των οποίων δεν προκύπτουν δυσκολίες.

Συντήρηση φίλτρων λίπους

Όλα τα επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα από τα λίπη είναι εύκολο να διατηρηθούν. Αποτελείται κυρίως από την αφαίρεση των προσμείξεων που συσσωρεύονται στα κύτταρα των ματιών.

Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, τα φίλτρα αφαιρούνται από τα καθίσματα. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό - για τη στερέωση τους χρησιμοποιήστε βολικούς συνδετήρες, επιτρέποντας γρήγορα να αντιμετωπίσετε το κλείδωμα / ξεκλείδωμα.

Το φίλτρο τοποθετείται στη συνέχεια σε δοχείο με σαπουνόνερο και επεξεργάζεται με βούρτσα. Ως απορρυπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιείτε συνηθισμένο οικιακό σαπούνι, το οποίο μισό κομμάτι του πρέπει πρώτα να τρίβεται σε οποιοδήποτε μεγάλο τρίφτη και τα τσιπ που προκύπτουν πρέπει να χύνεται με 3 λίτρα μέτρια ζεστού νερού.

Παρά την απλότητα, αυτός είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος, ο οποίος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε γρήγορα από τη βρωμιά.

Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την προετοιμασία μιας σαπουνιού, τότε μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε εξειδικευμένα μέσα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για πλύσιμο πιάτων. Αφού καθαρίσετε το πλέγμα, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Αν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και οι αντίστοιχες διαστάσεις του, η διαδικασία πλύσης μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Αλλά ένα πολύ βρώμικο προϊόν, έτσι ώστε να απομακρύνεται, δεν είναι πάντοτε. Ως εκ τούτου, η κύρια μέθοδος είναι το πλύσιμο των χεριών.

Για να εξαλείψετε τη βρωμιά, μην χρησιμοποιείτε:

 • πούδρα πλύσης - συχνά η χρήση τους οδηγεί σε γρατσουνιές στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • σόδα για τον καθαρισμό αλουμινίου - το προϊόν αυτό συχνά αφήνει καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • αλκαλικά, όξινα παρασκευάσματα για τον καθαρισμό του αλουμινίου - αυτές οι ισχυρές ουσίες θα οδηγήσουν σε σκουρόχρωση του συγκεκριμένου μετάλλου.
 • Λειαντικές βούρτσες - αφήνουν ορατά σημάδια στο μέταλλο.

Εάν το στοιχείο φίλτρου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όταν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Δεδομένου ότι το ζεστό νερό μπορεί να προωθήσει την οξείδωση αυτού του μετάλλου, η οποία θα οδηγήσει στο σκοτάδι του.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού, το προϊόν αφήνεται να στεγνώσει και σε θερμοκρασία δωματίου και μετά από κάθε είδους καθαρισμό. Η μη τήρηση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση.

Η συντήρηση των φίλτρων μίας χρήσης περιορίζεται στην παρακολούθηση της κατάστασής τους και στην αντικατάστασή τους με νέο προϊόν μετά από μόλυνση. Η στιγμή της αντικατάστασης είναι εύκολο να προσδιοριστεί, καθώς εμφανίζονται στην επιφάνεια του προϊόντος ειδικά σύμβολα που δείχνουν το μέγιστο επιτρεπτό περιεχόμενο βρωμιάς στους πόρους του στοιχείου καθαρισμού.

Τι να εστιάσετε κατά την επιλογή;

Αν πρέπει να αγοράσετε έναν συλλέκτη λίπους για την υπάρχουσα κουκούλα, τότε πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθός του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του φίλτρου. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τα φθηνά προϊόντα μίας χρήσης θα είναι μια πρακτική επιλογή μόνο για μικρές κουκούλες ενσωματωμένες σε έπιπλα κουζίνας.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν το δωμάτιο μαγειρεύεται συχνά. Στην περίπτωση αυτή, τα "χαλιά" μιας χρήσης θα εξαντλούν γρήγορα τις δυνατότητές τους, μετά τα οποία θα πρέπει να απορριφθούν.

Η αγορά ενός επαναχρησιμοποιούμενου φύλλου μπορεί να προκληθεί μόνο από την επιθυμία εξοικονόμησης χρημάτων. Δεδομένου ότι είναι πραγματικά πρακτικά φίλτρα χωρίς περιορισμούς, μόνο τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου μπορούν να ληφθούν υπόψη.

Τα τελευταία απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή της οξείδωσης, ακολουθούμενη από μια αλλαγή στο χρώμα, αλλά θεωρούνται πιο ανθεκτικά. Αν και αυτό το πλεονέκτημα είναι υπό όρους, καθώς και τα στοιχεία χάλυβα μπορεί να εξυπηρετήσει εδώ και δεκαετίες.

Εάν θέλετε να επιλέξετε την πιο πρακτική επιλογή, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα προϊόν που αποτελείται από 2-3 κασέτες. Εξάλλου, ένας συλλέκτης λίπους μεγάλης χωρητικότητας είναι πιο δύσκολο να πλύνει, να εκτελέσει άλλους χειρισμούς μαζί του, για παράδειγμα, τοποθέτηση, αποσυναρμολόγηση.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός στρωμάτων του πλέγματος παρέχει καλύτερη ποιότητα καθαρισμού. Αλλά το κόστος θα είναι υψηλότερο.

Μετά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ του πλαισίου φίλτρου και του καπό. Επειδή η παρουσία τους θα οδηγήσει στην είσοδο ακαθαρσιών μέσα στο κύκλωμα εξαερισμού, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τις περισσότερες φορές, οι ιδιοκτήτες των κουκούλες έχουν δυσκολίες μόνο με τον καθαρισμό παγίδων λίπους από τη βρωμιά. Πώς να εκτελέσετε σωστά τη συγκεκριμένη διαδικασία θα προτρέψει το ακόλουθο βίντεο:

Αυτό το βίντεο θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιοκτήτης της κουκούλας θα βγει από την κατάσταση, αν δεν υπάρχει επιλογή λαδιού κατάλληλων διαστάσεων:

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι πρακτικά προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα της ρύπανσης. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα είναι δυνατό μόνο με τη σωστή επιλογή του συλλέκτη λίπους. Αυτό αφορά τις διαστάσεις, το υλικό κατασκευής. Επίσης, δεν μπορείτε να ξεχάσετε την επικαιρότητα του καθαρισμού του φίλτρου που αγοράσατε ή όλη η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί στο μηδέν.

Φίλτρο λίπους

 • Περιλαμβάνεται στο εξάρτημα εξαγωγής

Το φίλτρο λίπανσης έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα των σωματιδίων λίπους και των προϊόντων καύσης αερίου, εμποδίζοντας έτσι τα σωματίδια ελαίου να εισέλθουν στο εσωτερικό της κουκούλας.

Όλες οι κουκούλες KRONA είναι εξοπλισμένες με επαναχρησιμοποιήσιμα μεταλλικά φίλτρα. Με το περιοδικό πλύσιμο, το εξάρτημα θα σας κρατήσει πολύ καιρό.

Το φίλτρο αλουμινίου περιλαμβάνεται στο καπό.

Δεν υπάρχουν μετοχές για αυτό το προϊόν, όλες οι τρέχουσες μετοχές μπορούν να βρεθούν εδώ.

Φίλτρα λίπους για εξαγωγή - επισκόπηση και αξιολόγηση


Οι απορροφητήρες κουζίνας καθαρίζουν τον αέρα των προϊόντων καύσης, οσμών, καπνών και καπνού που συσσωρεύονται στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όλες οι μοντέρνες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα άνθρακα και λίπους. Προστατεύουν τον κινητήρα από αστοχία και διατηρούν επίσης τις εσωτερικές επιφάνειες του εξοπλισμού από κολλώδη και σκληρά για καθαρισμό σωματίδια λίπους. Απαραίτητο στην περίπτωση που το σύστημα αερισμού λειτουργεί χωρίς εξάτμιση αέρα.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να διατηρήσετε ένα μεταλλικό φίλτρο λίπους.

Ποια είναι τα φίλτρα στην κουκούλα

Τύποι λιπαρών φίλτρων για εκχυλίσματα και την αρχή της λειτουργίας τους

Το φίλτρο λίπους είναι απαραίτητο στην κουκούλα κουζίνας για να καθαρίσετε τη ροή του αέρα που διέρχεται από το κύτος, τα δομικά στοιχεία και τον αεραγωγό από τα προϊόντα καύσης και τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια λίπους.

Επίσης, το φίλτρο γράσου προστατεύει τον κινητήρα εξαγωγής από τη συσσώρευση ρύπων, εξαιτίας της οποίας αρχίζει να λειτουργεί χειρότερα και μπορεί να σπάσει.

Αν αγνοήσουμε την εγκατάσταση ενός φίλτρου αέρα του λίπους, στη συνέχεια, μετά από 20-30 ημέρες, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες του απορροφητήρα με το μοτέρ θα καλύπτονται από ένα στρώμα βερνικιού-όπως ουσία - κολλώδη, trudnoochischaemogo και δύσοσμες.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο και ανάλογα με αυτό είναι κατασκευασμένο από διάφορους τύπους υλικών:

 • Από sintepon, fleece ή ειδικό χαρτί. Εγκαθίστανται σε συσκευές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Διατηρούνται μέχρι να μολυνθεί το συνθετικό ύφασμα, μετά από το οποίο απλώς ρίχνεται έξω. Ο καθαρισμός και η επαναχρησιμοποίηση ενός τέτοιου φίλτρου λίπους δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • Από ακρυλικό. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ενδιάμεσος μεταξύ φίλτρων μιας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων. Αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο μπορεί να πλυθεί για περαιτέρω χρήση, αλλά λόγω της εύθραυστης δομής του θα καταστεί γρήγορα ακατάλληλη.
 • Επαναχρησιμοποιείται φίλτρο γράσου αλουμινίου για σχεδίαση. Χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, την αξιοπιστία και, κυρίως, την ανθεκτικότητα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα μπορούν να λειτουργούν όσο και η ίδια η κουκούλα. Βρίσκονται στις κουκούλες του μεσαίου και υψηλού τμήματος των τιμών. Όταν παρατηρήσετε ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, αρκεί να φτάσετε το φίλτρο και να τον πλύνετε με απορρυπαντικό.

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο λίπους για εξαγωγή - Krona ή Cata;

Η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία λιπαρών στοιχείων από διαφορετικούς κατασκευαστές. Μερικές φορές είναι δύσκολο να κάνετε μια επιλογή και να καταλάβετε πώς ένα στοιχείο διαφέρει από το άλλο.

Καταστρέφουν αποτελεσματικά την εξάτμιση, προστατεύουν τα έπιπλα στην κουζίνα και απομακρύνονται από τη ρύπανση. Σχεδιασμένο για μακροχρόνια χρήση, επιτρέπεται η πλύση σε πλυντήριο πιάτων. Με τακτική και σωστή φροντίδα, τα φίλτρα θα εξασφαλίζουν αξιόπιστο καθαρισμό του αέρα κατά τη διάρκεια πολλών ετών υπηρεσίας.

Ο Ισπανός κατασκευαστής Cata εξοπλίζει τον εξοπλισμό του με στοιχεία από ανοδιωμένο αλουμίνιο με έξι στρώματα.

Επίσης στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε καθολική φίλτρα λίπους για την εξαγωγή. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι κατάλληλα αμέσως για διάφορα μοντέλα κουκούλες από διαφορετικούς κατασκευαστές. Τα εφάπαξ στοιχεία μπορούν να κοπούν στο επιθυμητό μέγεθος μόνοι τους ή να επιλεγούν ανάλογα με το μέγεθος.

Εάν το παλιό σας φίλτρο λίπους έχει υποστεί τελείως φθορά, συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα καθολικό φίλτρο.

Εξετάστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μοντέλα:

 • Κρόνα. Τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και είναι εξοπλισμένα με διάφορα στρώματα πλέγματος διήθησης. Προστατέψτε τα έπιπλα στην κουζίνα, τους τοίχους και τα μέρη της κουκούλας από σωματίδια λίπους. Το λίπος δεν φτάνει στον αγωγό, καθισμένος στα διαμερίσματα του φίλτρου. Καθαρίστε το στοιχείο φίλτρου συνιστάται μία φορά το μήνα. Κατάλληλο για μοντέλα κουκούλας Mara 600, Gala 600 και Hanna 600. Μέγεθος: 333 × 260 mm.
 • JetAir. Αυτοί οι ιταλικοί εκχυλιστές λίπους για τους εκτοξευτήρες JetAir είναι κατάλληλοι για μοντέλα Ατλάντα, Mahila, Ρώμη, Τόκιο, Mifmi, Tevere και Fireze. Το τρίψιμο από αλουμίνιο εμποδίζει την είσοδο λίπους και προϊόντων καύσης στις λεπίδες του κινητήρα και σε άλλα μέρη της κουκούλας. Διαστάσεις: 275 × 370 mm. 258 × 330 mm. 218 × 280 mm. 265 × 40 mm.
 • Gorenje. Τα ιταλικά φίλτρα αλουμινίου συλλογής λίπους είναι κατάλληλα για πολλά μοντέλα κουκούλας Gorenje: DVG955HB, 5723.1060, DKG552-ORA-W, κλπ. Διαστάσεις: 305 × 226 mm. 222 × 247 mm. 320 × 300 mm. 265 × 305 mm. 555 × 410 mm. 400 × 278 mm. 200 × 496 mm.

Πότε πρέπει να αλλάξετε και πώς να καθαρίσετε το λιπαρό φίλτρο κουζίνας

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα λιπαρά φίλτρα αέρα για τα εκχυλίσματα συνιστώνται να συντηρούνται μία φορά το μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το λίπος δεν έχει χρόνο να σκληρύνει και να φράξει τις οπές του φίλτρου. Αυτό θα συμβάλει επίσης στη διατήρηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού. Πριν από τον καθαρισμό του φίλτρου απευθείας από το γράσο, πρέπει να αφαιρεθεί.

Θα το πούμε, πώς γίνεται με ένα παράδειγμα ενός εκχυλίσματος Krona μοντέλο Hanna 600:

 1. Αποσυνδέστε τον απορροφητήρα από την παροχή ρεύματος.
 2. Για να αφαιρέσετε τη σχάρα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, τραβήξτε το μάνδαλο στην κλειδαριά κρατώντας το φίλτρο με το άλλο χέρι.
 3. Αφαιρέστε το φίλτρο.

Ο ευκολότερος τρόπος καθαρισμού του φίλτρου λίπους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο πιάτων.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

 • Ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ.
 • Άκαμπτη βούρτσα.
 • Gel;
 • Πιατάκι.

Προχωράμε στον καθαρισμό:

 1. Να φοράτε γάντια.
 2. Ρίξτε τη γέλη στο πιατάκι.
 3. Βγάζετε τη βούρτσα στο πήκτωμα.
 4. Εφαρμόστε το πήκτωμα με μια βούρτσα ομοιόμορφα και στις δύο επιφάνειες του φίλτρου.
 5. Περιμένετε 15 λεπτά.
 6. Στη συνέχεια καθαρίστε με μια καθαρή βούρτσα και ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά, για παράδειγμα, "Shining Plates" ή "Sano Forte Plus". Ρίξτε ένα εργαλείο στη δεξαμενή νερού και χαμηλώστε τη σχάρα εκεί. Περιμένετε 20 λεπτά, επαναλάβετε τη διαδικασία αν είναι απαραίτητο, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν βοηθήσει, υπάρχει μια πιο ριζοσπαστική μέθοδος - ένα μέσο για τον καθαρισμό των υδρορροών.

Ο καθαρισμός γίνεται ως εξής:

 1. Τοποθετήστε 1-2 cm ζεστού νερού στο τηγάνι.
 2. Τοποθετήστε ένα πλέγμα φίλτρου μέσα σε αυτό.
 3. Στο επάνω μέρος του φίλτρου, προσθέστε ένα καθαριστικό για να καθαρίσετε τις αποστράγγες.
 4. Θα υπάρξει αντίδραση αφρισμού, περιμένετε 10 λεπτά.
 5. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε τη σχάρα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.

Αξίζει να θυμηθείτε ότι αυτό το χημικό είναι επιθετικό και μπορεί να βλάψει τη μεταλλική επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να καταφύγετε σε αυτό μόνο μία φορά. Είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ασφαλέστερα υλικά.

Με σωστή φροντίδα, η κουκούλα θα σας εξυπηρετήσει καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Φίλτρα για την εξόρυξη καπνών στη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Τιμή για φίλτρα λίπους για αποσπάσματα στα καταστήματα στη Μόσχα

Στο site μπορείτε να επιλέξετε φίλτρα λίπους για κουκούλες από τα χαρακτηριστικά, δείτε αναλυτικές φωτογραφίες, διαβάστε κριτικές και συγκρίνετε τις τιμές σε online καταστήματα στη Μόσχα. Αγοράστε φίλτρα λίπους για εκχυλίσματα με χαμηλό κόστος (συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης) απλά! Απλά πρέπει να πάτε στην προσφορά σας, να εξοικειωθείτε με τους όρους πληρωμής και να αφήσετε μια αίτηση παράδοσης στη Μόσχα.

Φίλτρα λίπους

Πιθανώς όλοι γνωρίζουν ή υποθέτουν τι χρησιμοποιεί το φίλτρο αέρα από τους καταναλωτές. Στο σύστημα κλιματισμού, αερισμός, παίζει το πρώτο βιολί. Καθαρίστε τα φίλτρα αέρα με διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να χωρίζονται σε διάφορα υποείδη. Τα σχέδια των φίλτρων είναι διαφορετικά, όπως τα υλικά. Μπορούμε να προσφέρουμε την κατασκευή και την αγορά μιας ποικιλίας φίλτρων αέρα για εξαερισμό. Διακρίνονται από τον αλγόριθμο δράσης και σύνθεσης των υλικών. Έτσι, τα φίλτρα αέρα για τον καθαρισμό του αέρα χωρίζονται σε πολλά άλλα. Για παράδειγμα, τα μηχανικά φίλτρα χρησιμοποιούνται συχνότερα για την προστασία άλλων στοιχείων.

Φίλτρο λίπους

Το φίλτρο λίπανσης θα χρησιμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αν είναι κατασκευασμένο από μη διαβρωτικό χάλυβα, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες. Συνήθως, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό εξαγωγής με εξαγωγή εξαερισμού από τις περιοχές θερμικής επεξεργασίας των τροφίμων. Οι κασέτες των υποδεικνυόμενων συσκευών συνδέονται στα αποκαλούμενα κιβώτια φίλτρων και συναρμολογούνται απευθείας στον αεραγωγό.

Η κατηγορία καθαρισμού αυτής της συσκευής είναι G3. Ως υλικό καθαρισμού, τα ινώδη πλέγματα με αυλακώσεις είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας κράματα χάλυβα. Ο τελικός αριθμός αντίστασης είναι 150 Pa. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Η ανάκτηση είναι δυνατή.

Σκοπός των συσκευών συλλογής λίπους:

· Καθαρισμός των αέριων μαζών στον τοπικό εξοπλισμό εξαερισμού, εξαγωγή.

· Καθαρισμός των αέριων μαζών για την μετέπειτα προετοιμασία τους για λεπτή διήθηση.

Το πεδίο εφαρμογής της χρήσης συσκευών που συλλαμβάνουν συσσώρευση λίπους και ελαίου:

· Επιχειρήσεις όπου δημιουργείται μαζική βιομηχανική παραγωγή.

Μέσω του φίλτρου συλλογής λίπους για τράβηγμα, καταναλώνεται η μάζα του αέρα.

Βασικές επιλογές και ιδιαιτερότητα της αναγέννησης

Το φίλτρο λίπανσης εγγυάται την προστασία της πτερωτής του εξοπλισμού εξαερισμού από τη συσσώρευση λιπαρών στρώσεων και αποτρέπει τη συσσώρευση σοβαρών ρύπων στους αγωγούς των αεραγωγών. Χάρη στις συσκευές καθαρισμού που συλλέγουν συσσώρευση λίπους, επιτυγχάνεται μια καλή εξοικονόμηση δαπανών για την προκαταρκτική συντήρηση των εξαρτημάτων του εξοπλισμού εξαερισμού και των κλιματικών συστημάτων. Μια τέτοια κατάσταση είναι απολύτως αποδεκτή στην περίπτωση των τακτικών διαδικασιών που σχετίζονται με την αποκατάσταση των στοιχείων καθαρισμού των συσκευών συλλογής λίπους.

Για να εξασφαλιστεί η συντήρηση του φίλτρου λίπους κασέτας, με άλλα λόγια η αποκατάσταση των επιλογών φιλτραρίσματος, είναι απαραίτητο να διεξάγονται εγκαίρως τεχνικές επιθεωρήσεις και συντήρηση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια σημαντική διαδικασία είναι η συσκευή καταπακτών επιθεώρησης προκειμένου να παρέχεται εύκολη πρόσβαση για τους υπαλλήλους στην τοποθεσία εγκατάστασης της συσκευής.

Το μοντέλο των συσκευών καθαρισμού που συλλέγουν λίπος εξαρτάται άμεσα από την τεχνολογία και τους κανόνες για τη συντήρηση ορισμένων δωματίων.

Το φίλτρο λίπους έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τις μάζες του αέρα από τη συσσώρευση λίπους και λαδιού στα συστήματα κουζινών. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχική συσκευή καθαρισμού σε συστήματα φίλτρων που έχουν διάφορα στάδια. Όπως αναφέρθηκε ήδη, πρόκειται για συστήματα που αντικαθίστανται για αναγέννηση. Κατά τη χρήση, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η αεροδυναμική αντίσταση, με βάση τις αναγνώσεις του μανόμετρου. Αφού η διαφορά πίεσης έχει φτάσει μια παράμετρο που επιλέγεται με βάση τον δείκτη πίεσης στο σύστημα εξαερισμού, το φίλτρο λίπους για την εξαγωγή δεν απαγορεύεται να αποσυναρμολογήσει, πλύνετε ειδικές κατασκευές, καλά διάλυση λίπος και τοποθετημένα πίσω στο σύστημα.

Αυτή η συσκευή είναι μία συσκευή κατασκευασμένη από μέταλλο, η οποία περιλαμβάνει ένα μεταλλικό πλέγμα που είναι συγκολλημένα μεταξύ τους, καθώς και λεπτότατα κυματοειδές υφασμένα δικτύου που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση σε μια διαφορετική γωνία, σχηματίζοντας ένα στρώμα φίλτρου. Το προφίλ πλάτους 25 ή 48 χιλιοστών έχει σχήμα U, κατασκευάζεται, κατά κανόνα, από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα. mesh ψευδάργυρος συνδέονται μεταξύ τους με συγκόλληση, - αποτελούν στοιχεία συγκράτησης καθορίζεται από τις δύο πλευρές της συσκευής καθαρισμού, έτσι ώστε εσωτερικά η απώλεια των πλεγμάτων που μπορούν να είναι κατασκευασμένα από ανθρακούχο χάλυβα ή «από ανοξείδωτο χάλυβα», είναι απολύτως αδύνατο. Ο ίδιος ο σχεδιασμός της συσκευής καθαρισμού είναι ερμητικά σφραγισμένος και άκαμπτος.

Εάν μετρήσετε την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού σε ποσοστό, τότε ο δείκτης είναι 50-70.

Το φίλτρο λίπους εκτελείται σύμφωνα με τα πρότυπα παραγωγής, χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία, έχει μεγάλη διάρκεια λειτουργίας.

Η εταιρεία μας προσφέρει τυχόν μη τυπικές παραμέτρους συσκευών καθαρισμού που συλλέγουν λίπος, λαμβάνοντας υπόψη τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στις συσκευές και τις απαιτήσεις του πελάτη.

Ειδικότητα της λειτουργίας

Όταν λαμβάνεται η ένδειξη πίεσης που υποδεικνύεται στο σχέδιο ή αυτή που επιλέγεται σε σχέση με την πίεση στο σύστημα εξαερισμού, η συσκευή καθαρισμού πρέπει να ξεπλυθεί. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:

· Πάρτε ένα φίλτρο λίπους από την περιοχή όπου είναι τοποθετημένη.

· Ξεπλύνετε καλά με πίδακα ζεστού νερού.

· Εάν η συναρμολογημένη μονάδα ξεπλένεται αδύνατο καλά, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί ώστε να σχηματίσει ένα ξεχωριστό πρόσβαση σε καθένα από το δίκτυο, κατόπιν η εκτέλεση της πλύσης, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του φίλτρου στο νερό πλύσης δεν απαγορεύεται να προσθέσετε ειδική ουσία, όπως καυστική σόδα?

· Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού της συσκευής καθαρισμού, το φίλτρο επανασυναρμολογείται με την αντίστροφη σειρά. είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι οι γωνίες των ματιών είναι κάθετες μεταξύ τους.

· Όταν ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση, η συσκευή καθαρισμού που συλλέγει το γράσο πρέπει να στεγνώσει προσεκτικά και να τοποθετηθεί στο χώρο εργασίας.

Το φίλτρο λίπους ανήκει στην κατηγορία φίλτρων τύπου λαβυρίνθου. Δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές αλιεύουν λιπαρές ουσίες και αποθέσεις πετρελαίου, είναι τοποθετημένες στην περιοχή των κουζινών κουζίνας πάνω από τις πλάκες που λειτουργούν τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Η κατασκευή αποτελείται από ένα μεταλλικό πλαίσιο και ένα στοιχείο φίλτρου. Συνήθως δεν είναι πτυσσόμενο. Ένα άλλο πλεονέκτημα του καθαριστή κασέτας συλλογής λίπους είναι ότι η συσκευή μπορεί να αντέξει τις επιδράσεις διαβρωτικών μέσων, ατμών και αερίων. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασία του λειτουργικού περιβάλλοντος, η οποία είναι μέχρι 700 βαθμούς Κελσίου.

Χρησιμοποιώντας μια παγίδα λίπους, ο καθαρισμός του αέρα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την επικράτεια, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το χρονικό διάστημα μεταξύ των σταδίων έκπλυσης της συσκευής καθαρισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το φίλτρο γράσου πρέπει να καθαρίζεται από τους ρύπους που συσσωρεύονται σε αυτό κατά τη λειτουργία. Αυτό γίνεται με αυτόν τον τρόπο: πρώτα απ 'όλα, είναι εμποτισμένο, μετά από ξεβγάλματα σε μια λύση που αποτελείται άμεσα από νερό και πρότυπα απορρυπαντικά.

Κατηγορίες συσκευών καθαρισμού λίπους

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συσκευές διήθησης μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: αναλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Τα πρώτα παρουσιάζονται με τη μορφή ενός μικρού χαλιού και είναι κατασκευασμένα από τέτοια συνθετικά υφάσματα όπως το ακρυλικό, το sintepon, το flizerin. Συνήθως χρησιμοποιείται σε αναρτημένες κουκούλες, φθηνά με κόστος. Μετά τη μόλυνση, σύντομα θα αντικατασταθούν με νέα.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα ίδια φίλτρα λίπους, σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα, λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι λιγότερο σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Χαρακτηρίζονται από μια πολύ υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία, σταθερή λειτουργία, απολύτως ασφαλής για το περιβάλλον και την υγεία των εργαζομένων. Είναι απαραίτητο να τα πλένετε περιοδικά για να επιτύχετε την καλύτερη ποιότητα εργασίας. Φυσικά, το τελευταίο είδος είναι πολύ πιο βέλτιστο και πρακτικό.

Καθαριστικά άνθρακα

Αν μιλάμε για τροποποιήσεις που καθαρίζουν τον εναέριο χώρο και επιστρέφουν το εσωτερικό του, αξίζει να αναφερθεί ένα φίλτρο που λειτουργεί στον άνθρακα. Σε τέτοια μοντέλα είναι σημαντικό όχι μόνο να απομακρυνθούν οι αιθάλη, τα λιπαρά στρώματα, αλλά και να εξοικονομηθεί χώρος από ξένες μυρωδιές. Η εγκατάσταση μιας συσκευής που λειτουργεί με άνθρακα παρέχεται πίσω από αυτή που συλλαμβάνει το λίπος. Στην καρδιά του συστατικού είναι ένας καλός προσροφητής, δηλαδή ο ενεργός άνθρακας. Πλήρως απορροφά από μόνη της διάφορες δυσάρεστες μυρωδιές. Πρέπει να θυμόμαστε ότι στο στάδιο της ανακύκλωσης μειώνεται η ικανότητα εκφόρτωσης του καλύμματος κατά 15-20% και η συναρμολόγηση του απορροφητικού στοιχείου το μειώνει περαιτέρω. Αν ο άνθρακας συσσωρεύσει μόνη της όλη την πιθανή ρύπανση, τότε οι μάζες του αέρα θα περάσουν όλο και πιο δύσκολες.

Συνήθως, η συσκευή καθαρισμού άνθρακα δεν εμπίπτει στο βασικό σετ, αγοράζεται επιπλέον. Επιπλέον, αυτό το στοιχείο αντικαθίσταται με ένα μέτρο φθοράς, θα πρέπει να αγοράζεται τακτικά. Από έξω, μοιάζει με κασέτα υπό μορφή ορθογωνίου ή κύκλου.

Το σώμα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, το προσροφητικό συγκρατείται με ειδικό πλέγμα. Ο άνθρακας αντιπροσωπεύεται είτε από κόκκους είτε από σκόνη. Αυτή η συσκευή λειτουργεί καλύτερα, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική επιφάνεια των απορροφητικών σωματιδίων. Η απόδοση της κουκούλας μπορεί να πέσει λόγω του γεγονότος ότι ο άνθρακας έχει συσσωρευτεί σε ένα μέρος. Οι συσκευές αυτής της κατηγορίας θεωρούνται ότι είναι διαθέσιμες και πρέπει να αντικατασταθούν κατά μέσο όρο περίπου για μερικούς μήνες. Παρόλα αυτά, η διάρκεια της περιόδου λειτουργίας εξαρτάται από το πόσο χρόνο λειτουργεί ο εξοπλισμός εξάτμισης. Για να αποθηκεύσετε τη λειτουργικότητα του απορροφητικού άνθρακα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κουκούλα για αρκετά λεπτά μετά τη χρήση. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα υπόλοιπα μέρη του άνθρακα εξατμίζονται, μετά από τα οποία θα συμπυκνώνονται επαρκώς και δεν θα χάσουν τις ιδιότητές τους.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να παραγγελθεί από την εταιρεία μας σε προσιτή τιμή. Οι διαχειριστές είναι πάντα έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις που σας ενδιαφέρουν, να επιλέξουν μια συσκευή καθαρισμού για τις ανάγκες του πελάτη, να παρέχουν υποστήριξη πληροφοριών.