Υγρασία του αέρα. Υγραντήρες αέρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

Συστήματα υγρασίας και υπολογισμός τους

Σύμφωνα με τους κανονισμούς σε δωμάτια με μόνιμη παραμονή των ανθρώπων είναι απαραίτητο να διατηρηθεί όχι μόνο μια ορισμένη θερμοκρασία, αλλά και υγρασία. Η μειωμένη υγρασία συμβάλλει στη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού σε μεταλλικά αντικείμενα. Αυξημένη - επίσης δυσάρεστη και οδηγεί σε αίσθημα ζοφείας και συμπύκνωσης στις επιφάνειες.

Μέθοδοι υγρασίας

Αδιαβατική (ισοεντάλπικη) ύγρανση

Η αδιαβατική υγρασία είναι η διαδικασία της πιο συνηθισμένης εξάτμισης του νερού στο περιβάλλον. Αυτό είναι το πώς το νερό εξατμίζεται στο γυαλί, οι λακκούβες εξαφανίζονται στους δρόμους...

Η κινητήρια δύναμη της διαδικασίας εξάτμισης είναι η διαφορά των μερικών πιέσεων υδρατμών πάνω από την επιφάνεια του νερού (όπου είναι μεγάλη και σχεδόν ίση με την πίεση κορεσμένων ατμών) και ατμοσφαιρικό αέρα (όπου αυτή είναι χαμηλότερη, και όσο χαμηλότερη είναι η ξηραντήρα ο αέρας).

Η αποτελεσματικότητα της αδιαβατικής υγρασίας εξαρτάται από την περιοχή της υγρής επιφάνειας και την ταχύτητα του αέρα που φυσάει. Επομένως, τα στοιχεία από τα οποία λαμβάνει χώρα εξάτμιση στους υγραντήρες με τη χρήση αυτής της μεθόδου είναι είτε χαρτόνια από ύφασμα είτε χαρτί ή πλαστικοί δίσκοι μέσω των οποίων ρέει το νερό. Αυτά τα στοιχεία είναι ενσωματωμένα στον αγωγό ή στον ανεμιστήρα με ξεχωριστό ανεμιστήρα.

Από φυσική άποψη, συμβαίνουν τα εξής: το ρεύμα αέρα απορροφά την υγρασία, μετατρέποντάς το σε υδρατμούς. Η διαδικασία μετατροπής του νερού σε ατμό απαιτεί τεράστια ποσότητα ενέργειας. Αυτή η ενέργεια δίνει τον αέρα στο νερό, ως αποτέλεσμα της οποίας δροσίζει. Η συνολική ενέργεια του συστήματος (ενθαλπία) είναι ουσιαστικά αμετάβλητη, επομένως η διαδικασία ονομάζεται ισοεντάλπια (αδιαβατική).

Στο διάγραμμα Id, αυτή η διαδικασία αντιπροσωπεύεται από μια ευθεία γραμμή κατά μήκος του ισοεντάλφαλου προς τα δεξιά προς τα κάτω (Σχήμα 1).

Η αδιαβατική μέθοδος ύγρανσης χρησιμοποιείται σε εξατμιστικούς, διαχωριστικούς και υπερήχους υγραντήρες.

Ισοθερμική υγρασία

Η ισοθερμική υγρασία είναι μια διαδικασία ανάμιξης υδρατμών με ένα ρεύμα αέρα.

Ένα αντικείμενο είναι να προετοιμάσει τον υγραντήρα από τον ατμό του νερού, αλλά αυτή τη φορά η ενέργεια που απαιτείται για τη μετατροπή του υγρού σε αέριο δεν λαμβάνεται από τον αέρα, όπως από το ηλεκτρικό δίκτυο. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία στην ύγρανση ουσιαστικά αμετάβλητο (και ως εκ τούτου η μέθοδος ονομάζεται ισόθερμη) και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος προκαλεί ήπια έκπληξη, επειδή η ικανότητα εγκατάστασης των 1 l / h καταναλώνει 700 W, και ύγρανση επίπεδη χειμώνα απαιτεί περίπου 3 kW.

Στο διάγραμμα Id, η γραμμή διεργασίας κατευθύνεται κατά μήκος της ισόθερμος προς τα δεξιά (Σχήμα 1).

Η ισοθερμική μέθοδος υγρασίας χρησιμοποιείται σε συσκευές θέρμανσης, υπέρυθρων και ηλεκτροδίων.

Από την άποψη της ορολογίας, σημειώνουμε ότι οι ισοθερμικοί υγραντήρες καλούνται συχνά υγραντήρες ατμού, καθώς παράγουν ατμό κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Με τη σειρά τους, οι αδιαβατικοί υγραντήρες δεν μπορούν να ονομαστούν υγραντήρες ατμού.

Είδη υγραντήρων

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα κάθε έναν από τους προαναφερθέντες τύπους υγραντήρων:

Ισοθερμικοί υγραντήρες

Η θέρμανση υγραντήρα νερό θερμαίνεται και βράζει σε μια ειδική δεξαμενή, και εμφανίζεται όταν ο ατμός παρέχεται μέσω του σωλήνα εντός του αγωγού αέρα, όπου ομοιόμορφα κατανεμημένο διαμέσου του σωλήνα με μικρές οπές κατά μήκος ολόκληρου του μήκους (διανομέας ατμού).

Ο ατμός που παράγεται πρέπει να θερμαίνεται για να αποφευχθεί η συμπύκνωση στα τοιχώματα του σωλήνα κατά μήκος του αγωγού.

Οι υπέρυθροιι υγραντήρες είναι παρόμοιοι με αυτούς της θέρμανσης και διαφέρουν μόνο στον τρόπο με τον οποίο θερμαίνουν το νερό. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες που θερμαίνουν το νερό μέσω ακτινοβολίας θερμότητας υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Οι υγραντήρες του τύπου ηλεκτροδίων (σχήμα 2) για την παραγωγή ατμού χρησιμοποιούν το φαινόμενο της αποσύνθεσης του νερού - την αποσύνθεσή του υπό τη δράση ενός ηλεκτρικού ρεύματος. Δύο ηλεκτρόδια, η άνοδος και η κάθοδος, χαμηλώνονται στη δεξαμενή νερού και η τάση εφαρμόζεται σε αυτά. Το ρεύμα, περνώντας από το νερό, το θερμαίνει και το μετατρέπει σε ατμό.

Οι υγραντήρες ηλεκτροδίων είναι πιο αποτελεσματικοί από τη θέρμανση και την υπέρυθρη. Επιπλέον, είναι πολύ πιο ασφαλή: απουσία νερού, το ηλεκτρικό κύκλωμα σπάει και ο υγραντήρας σβήνει αυτόματα.

Αδιαβατικοί υγραντήρες

Στους εξατμιστές υγραντήρες, το νερό τροφοδοτείται σε ειδική επιφάνεια (συνήθως χαρτί ή πλαστικό) που διοχετεύεται με αέρα. Όταν φυσάει, η υγρασία σταδιακά εξατμίζεται, με αποτέλεσμα να διαβρέχεται ο αέρας.

Οι χωριστοί υγραντήρες χρησιμοποιούν πεπιεσμένο αέρα ή αντλία νερού υψηλής πίεσης για να διασπάσουν το νερό σε μικρά σωματίδια που αποστέλλονται στο ρεύμα αέρα και εξατμίζονται εύκολα.

Σημειώστε ότι για τους δύο τελευταίους τύπους υγραντήρων χρειάζεστε καθαρό νερό για να αποφύγετε τη μόλυνση του αέρα με ακαθαρσίες. Πολλοί κατασκευαστές, προσπαθώντας να κάνουν τους διαχωριστές και τους υπερηχητικούς υγραντήρες όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς για τον άνθρωπο, τους εξοπλίζουν με διάφορες λειτουργίες που λύουν αυτό το πρόβλημα.

Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και πεδίο εφαρμογής

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η κύρια διαφορά από την ισοθερμική αδιαβατική ύγρανση είναι ότι στην πρώτη περίπτωση, η εξάτμιση του νερού που σπαταλάται ενέργεια του ρεύματος αέρα, οπότε αυτό ψύχεται, ενώ στη δεύτερη περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος από το δίκτυο. Κατά συνέπεια, όταν ο αέρας ψύξης είναι μειονεκτική, είναι απαραίτητη η χρήση μονωμένων ενυδάτωση.

Για παράδειγμα, το χειμώνα στον ανεμιστήρα τροφοδοσίας ενός κτιρίου διαμερίσματος, γραφείου ή γραφείου, ο αέρας που λαμβάνονται από το δρόμο, σε απόλυτη τιμή, περιέχει λίγο νερό και επομένως μετά τη θέρμανση η υγρασία του είναι μόνο 10-15%. Η υγρασία του πρόσφατα θερμού αέρα με μια αδιαβατική μέθοδο θα το ψύξει και θα απαιτήσει άλλη θέρμανση, γεγονός που περιπλέκει το σύστημα. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η χρήση ισοθερμικών υγραντήρων.

Ταυτόχρονα ο εξωτερικός αέρας το καλοκαίρι στους 28 ° C και μία υγρασία 35% χρησιμοποιώντας εγχώριο ή κανάλι αδιαβατικής υγραντήρα μπορεί να ψύχεται για να είναι μια άνετη θερμοκρασία 23 ° C σε υγρασία 60%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ενυδάτωση του 60%, αν και αυτό οδηγεί στην επακόλουθη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα, αλλά δεν συνιστάται, καθώς η υψηλή υγρασία προκαλεί πνιγηρότητα συναίσθημα και δυσφορία.

Μια άλλη περιοχή εφαρμογής αδιαβατικών υγραντήρων είναι η ψύξη του αέρα που εισέρχεται στον συμπυκνωτή, για την επακόλουθη μέγιστη δυνατή μείωση της θερμοκρασίας συμπύκνωσης στο κύκλωμα ψύξης.

Αυτή η ανάγκη ανακύπτει στις ζεστές μέρες και φέρνει αρκετά πλεονεκτήματα ταυτόχρονα. Πρώτον, αυτό αποτρέπει την αποτυχία του συστήματος ψύξης σε υψηλή πίεση. Δεύτερον, η μείωση της θερμοκρασίας συμπύκνωσης κατά 1 ° C αυξάνει την ικανότητα ψύξης κατά 3%. Τέλος, εάν η αδιαβατική ψύξη του αέρα για τον συμπυκνωτή βρισκόταν στο στάδιο σχεδιασμού του εργοστασίου, αυτό θα εξοικονομούσε επενδύσεις κεφαλαίου: θα χρειαζόταν ένας λιγότερο ισχυρός συμπυκνωτής ή ένας ψύκτης κίνησης.

Αυτό το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον συμπυκνωτή ψύκτη σε μονάδες συμπύκνωσης, απομακρυσμένες πυκνωτές, καθώς και άλλα Drycoolers και ψύκτες του μέσου εργασίας (νερό, γλυκόλη, ψυκτικό) από τον εξωτερικό αέρα.

Ισοθερμική υγρασία στο σύστημα εξαερισμού

Στην πρώτη περίπτωση, η υγραντήρα είναι άσχετη με εξαερισμό και λειτουργεί εντελώς αυτόνομα, ανεξάρτητα παράγουν την απαιτούμενη ποσότητα ατμού ρυθμίζοντας την είσοδο ισχύος, παρέχοντας έτσι ένα ρεύμα αέρα μέσα στο οποίο εισάγεται ατμός, εσωτερικούς ανεμιστήρες.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο υγραντήρας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και ο ατμός ψεκάζεται μέσα στον αγωγό, ο οποίος κινείται στον αέρα από τον ανεμιστήρα εισαγωγής. Συνεπώς, αν ο εξαερισμός είναι απενεργοποιημένος, ο υγραντήρας πρέπει να απενεργοποιηθεί (κατά κανόνα, οι υγραντήρες έχουν τις κατάλληλες επαφές).

Η τροφοδοσία ατμού στον αγωγό αέρα τροφοδοσίας πραγματοποιείται με τη χρήση ενός γραμμικού διανομέα ατμού, στον οποίο ο ατμός τροφοδοτείται μέσω του εύκαμπτου σωλήνα (σχήμα 4). Η ακριβής θέση του γραμμικού διανομέα ατμού με τις συνδέσεις ύψους αγωγού θα πρέπει να καθορίζεται σύμφωνα με τις συστάσεις για την εγκατάσταση του υγραντήρα ατμού.

Ελλείψει αγωγού παροχής αέρα για την εγκατάσταση ενός αγωγού διανομής ατμού, παρέχεται μονάδα ανεμιστήρα που έχει οπές σύνδεσης για τον διανομέα ατμού και ανεμιστήρα για την παραγωγή ροής αέρα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου εγκατάστασης υγραντήρα ατμού σε σύγκριση με το μονόκλειστο τοίχωμα είναι η δυνατότητα τοποθέτησης της κύριας και μονάδας ανεμιστήρα σε απόσταση μεταξύ τους.

Ο υγραντήρας ατμού μπορεί να ελεγχθεί από έναν ενσωματωμένο ή απομακρυσμένο πίνακα ελέγχου.

Τμήματα υγρασίας στις μονάδες παροχής αέρα

Το τμήμα ύγρανσης πρέπει να παρέχεται θερμός αέρας, όπου αναφέρονται σε αυτό παράμετροι θέρμανσης προσδιορίζεται από τις ακόλουθες συνθήκες: αέρα μετά τον θερμαντήρα πρέπει να έχει την ενθαλπία κατά την οποία μπορεί να επιτύχει κατά τη διάρκεια της ύγρανσης η επιθυμητή περιεκτικότητα σε υγρασία. Για παράδειγμα, εάν ο αέρας δεν είναι επαρκώς θερμαίνεται, στη συνέχεια, όταν φθάσει σε κατάσταση κορεσμού σε υγρασία (φ = 100%) πριν από τη λαμβάνουν απαιτούμενη ποσότητα νερού.

Σε μια λεπτομερή μελέτη αυτού του τεύχους, θα διαπιστωθεί ότι η θερμοκρασία μπροστά από τον υγραντήρα πρέπει να είναι αισθητά υψηλότερη από τη θερμοκρασία δωματίου (για παράδειγμα 40 ° C και 24 ° C, όπως στο παρακάτω παράδειγμα υπολογισμού).

Στη συνέχεια, μετά τον ύγρανση, ο αέρας θα έχει θερμοκρασία κάτω από την απαιτούμενη θερμοκρασία, έτσι απαιτείται μια δεύτερη βαθμίδα θέρμανσης, η οποία οδηγεί στις απαιτούμενες συνθήκες.

Έτσι, στις μονάδες τροφοδοσίας με ένα τμήμα υγρασίας (που ονομάζονται επίσης κεντρικά κλιματιστικά), υπάρχουν δύο θερμαντήρες: πριν και μετά τον υγραντήρα (Σχήμα 5).

Ο υγραντήρας ελέγχεται από τον κεντρικό πίνακα κλιματισμού. Μόνο οι απαιτούμενες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας ρυθμίζονται και οι θέσεις θέρμανσης και υγρασίας ρυθμίζονται σε αυτόματη λειτουργία.

Παράδειγμα υπολογισμού ενός ισοθερμικού υγραντήρα

Δεδομένα παροχής αέρα:

Κατανάλωση αέρα τροφοδοσίας: Gpr = 700 m 3 / h.

Περιβαλλοντικές παράμετροι (τυπικές συνθήκες σχεδιασμού):

Πίεση σχεδίασης: Pυπολογισμό = 0,1 ΜΡα.

Θερμοκρασία εξωτερικού αέρα: tκρεβάτι σανίδων = -26 ° C.

Η ενθαλπία του εξωτερικού αέρα: iκρεβάτι σανίδων = -25,1 kJ / kg.

Η περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα (που προσδιορίζεται από το I d-διάγραμμα): dκρεβάτι σανίδων = 0,42 g / kg.

Η υγρασία του εξωτερικού αέρα (προσδιορίζεται από το διάγραμμα I d): φκρεβάτι σανίδων = 91%.

Παράμετροι εσωτερικού περιβάλλοντος:

Θερμοκρασία εσωτερικού χώρου: tpom = 24 ° C.

Η υγρασία διατηρείται στο δωμάτιο: φpom = 50%.

Υγρασία αέρα στο δωμάτιο (καθορίζεται από I-διάγραμμα): δpom = 9,4 g / kg.

Η ενθαλπία του αέρα στο δωμάτιο (που καθορίζεται από το I-διάγραμμα): ipom = 48 kJ / kg.

Η πυκνότητα του αέρα στο δωμάτιο (που καθορίζεται από το διάγραμμα I d): ρpom = 1,17 kg / m3.

Θερμοδυναμικά δεδομένα:

Λανθάνουσα θερμότητα εξάτμισης: rνερό = 2500 kJ / kg.

Υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας ατμού του υγραντήρα

Στον αέρα του υγραντήρα εισέρχεται μετά από τον θερμαντήρα, έτσι ώστε η θερμοκρασία του αέρα να είναι ίση με την τιμή του δωματίου (tpom). Η διαδικασία θέρμανσης λαμβάνει χώρα σε σταθερή περιεκτικότητα σε υγρασία, συνεπώς, η περιεκτικότητα σε υγρασία του θερμού αέρα είναι ίση με την περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού χώρου (δκρεβάτι σανίδων).

Θερμοκρασία αέρα μετά από θερμάστρα: tnagr = tpom. Τnagr = 24 ° C.

Περιεκτικότητα σε υγρασία αέρα: δnagr = dκρεβάτι σανίδων δnagr = 0,42 g / kg.

Η ενθαλπία του αέρα (που προσδιορίζεται από το I-διάγραμμα): inagr = 25 kJ / kg.

Υγρασία αέρα (καθορίζεται από I-διάγραμμα): φnagr = 2%.

Πυκνότητα αέρα (προσδιορίζεται από το I d-διάγραμμα): ρnagr = 1,17 kg / m3.

Όπως μπορεί να φανεί, το χειμώνα, η υγρασία του αέρα μετά το θερμαντήρα είναι μόλις 2% - ακριβώς γι 'αυτό είναι η ανάγκη για την επάνδρωση της μονάδας αερισμού με έναν υγραντήρα. Εάν δεν υπάρχει, θα παρέχεται εξαιρετικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο. Με την ευκαιρία, λόγω της απορρόφησης υγρασίας στο δωμάτιο (χρήση νερού στο διαμέρισμα, απελευθέρωση υγρασίας ανθρώπων και ζώων μέσω του ιδρώτα και της αναπνοής), η υγρασία του αέρα σίγουρα αυξάνεται. Κατά κανόνα, είναι περίπου 20% και τόσο χαμηλότερη είναι η χαμηλότερη η εξωτερική θερμοκρασία.

Ο σκοπός του υγραντήρα είναι να αυξήσει τη σχετική υγρασία του αέρα σε μια προκαθορισμένη τιμή (φpom) χωρίς αλλαγή της θερμοκρασίας. Έτσι, η περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα θα πρέπει να αυξηθεί από το dnagr έως δpom.

Η διαφορά μεταξύ της περιεκτικότητας σε υγρασία αέρα στον χώρο και μετά από τον θερμαντήρα:

Απαιτούμενη παροχή ατμού του υγραντήρα:

P ulus = 7,4 kg / h.

Έτσι, στο σύστημα εξαερισμού με ρυθμό ροής Gpr = 700 m 3 / h, εάν χρειάζεται, υγρασία αέρα έως και 50% κατανάλωση νερού (παροχή ατμού του υγραντήρα) τουλάχιστον Pulus = 7,4 kg / h.

Γνωρίζοντας την παροχή ατμού του υγραντήρα, μπορείτε να εκτιμήσετε την κατανάλωση ενέργειας από αυτόν. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι μια ορισμένη ροή νερού πρέπει να μετατραπεί σε κατάσταση συσσωρευμένου αερίου (ατμός), δηλαδή να δαπανηθεί η ενέργεια μιας φάσης μετάβασης (η αποκαλούμενη λανθάνουσα θερμότητα εξάτμισης).

Ν ulus = 5,1 kW.

Μέθοδος έκφρασης για τον υπολογισμό της χωρητικότητας και της ισχύος του υγραντήρα ατμού

Η ρητή μέθοδος επιτρέπει την εκτίμηση της παραγωγής ατμού χωρίς πολύπλοκους υπολογισμούς και τη χρήση του διαγράμματος I d.

Pulus [kg / h] = 0,21 ∙ G [m 3 / h] ∙ φ [%] ∙ 10 -3,

όπου G και φ είναι αντίστοιχα η ροή αέρα τροφοδοσίας και η απαιτούμενη υγρασία που διατηρείται στο δωμάτιο.

Ο τύπος για τον εκτιμώμενο υπολογισμό της χωρητικότητας ατμού ισχύει μόνο για τη χειμερινή περίοδο. δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα με υγρασία στο δωμάτιο 30... 70% και σε οποιαδήποτε ροή αέρα.

Η ρητή μέθοδος για τον υπολογισμό της ισχύος που καταναλώνεται από τον υγραντήρα ατμού μειώνεται σε μια απλή φόρμουλα και ουσιαστικά δεν έχει περιορισμούς στη χρήση:

Παράδειγμα υπολογισμού ενός αδιαβατικού υγραντήρα

Δεδομένα παροχής αέρα:

Κατανάλωση αέρα τροφοδοσίας: Gpr = 700 m 3 / h.

Περιβαλλοντικές παράμετροι (τυπικές συνθήκες σχεδιασμού):

Πίεση σχεδίασης: Pυπολογισμό = 0,1 ΜΡα.

Θερμοκρασία εξωτερικού αέρα: tκρεβάτι σανίδων = -26 ° C.

Η ενθαλπία του εξωτερικού αέρα: iκρεβάτι σανίδων = -25,1 kJ / kg.

Η περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα (που προσδιορίζεται από το I d-διάγραμμα): dκρεβάτι σανίδων = 0,42 g / kg.

Υγρασία εξωτερικού αέρα (καθορίζεται από το διάγραμμα I d): φκρεβάτι σανίδων = 91%.

Παράμετροι εσωτερικού περιβάλλοντος:

Θερμοκρασία εσωτερικού χώρου: tpom = 24 ° C.

Η υγρασία διατηρείται στο δωμάτιο: φpom = 50%.

Η περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα στον θάλαμο (καθορίζεται από το διάγραμμα I d): δpom = 9,4 g / kg.

Η ενθαλπία του αέρα στο δωμάτιο (που καθορίζεται από το διάγραμμα I d): ipom = 48 kJ / kg.

Η πυκνότητα του αέρα στο δωμάτιο (καθορίζεται από το διάγραμμα I d): ρpom = 1,17 kg / m3.

Θερμοδυναμικά δεδομένα:

Λανθάνουσα θερμότητα εξάτμισης: rνερό = 2500 kJ / kg.

Θερμοκρασία αέρα cαέρα = 1,005 kJ / kg ∙ ° C.

Υπολογισμός της απαιτούμενης απόδοσης του υγραντήρα.

Ο αέρας έρχεται στον υγραντήρα μετά από την προθέρμανση. Η ισχύς του προθερμαντήρα περιορίζεται σε μια ελάχιστη τιμή έτσι ώστε ο αέρας μετά από αυτό κατά τη διάρκεια της αδιαβατικής υγρασίας να μπορεί να πάρει την ποσότητα υγρασίας που απαιτείται για να επιτευχθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία dpom. Από το διάγραμμα I d φαίνεται ότι, κατά κανόνα, το πρώτο στάδιο θέρμανσης πρέπει να είναι πιο ισχυρό από ότι σε ένα σύστημα με έναν ισοθερμικό υγραντήρα.

Για παράδειγμα, μπορούμε να πάρουμε τη θερμοκρασία της πρώτης θέρμανσης tnagr = 40 ° C. Η διαδικασία θέρμανσης λαμβάνει χώρα σε σταθερή περιεκτικότητα σε υγρασία, συνεπώς, η περιεκτικότητα σε υγρασία του θερμού αέρα είναι ίση με την περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού χώρου (δκρεβάτι σανίδων). Έτσι, ο αέρας εισέρχεται στον υγραντήρα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

Θερμοκρασία αέρα μετά από θερμάστρα: tnagr = 40 ° C.

Περιεκτικότητα σε υγρασία αέρα: δnagr = dκρεβάτι σανίδων δnagr = 0,42 g / kg.

Η ενθαλπία του αέρα (που προσδιορίζεται από το I-διάγραμμα): inagr = 41,3 kJ / kg.

Υγρασία αέρα (καθορίζεται από I-διάγραμμα): φnagr = 1%.

Πυκνότητα αέρα (προσδιορίζεται από το I d-διάγραμμα): ρnagr = 1,11 kg / m3.

Ο σκοπός του αδιαβατικού υγραντήρα είναι η αύξηση της περιεκτικότητας σε υγρασία του αέρα σε μια προκαθορισμένη τιμή (dpom) με σκοπό την επακόλουθη θέρμανση στην απαιτούμενη θερμοκρασία tpom και, επομένως, την επίτευξη μιας δεδομένης υγρασίας φpom.

Η ενθαλπία αέρα μετά τον ύγρανση: iad_oule = inagr iad_oule = 41,3 kJ / kg

Περιεκτικότητα σε υγρασία αέρα: δad_oule = dpom δad_oule = 9,4 g / kg.

Θερμοκρασία αέρα (καθορίζεται από το διάγραμμα I d): tad_oule = 17,4 ° C.

Υγρασία αέρα (καθορίζεται από το διάγραμμα I d): φad_oule = 75%.

Πυκνότητα αέρα (προσδιορίζεται με διάγραμμα I d): ρad_oule = 1,20 kg / m3.

Η διαφορά μεταξύ της περιεκτικότητας σε υγρασία αέρα στον χώρο και μετά από τον θερμαντήρα:

Απαιτούμενη χωρητικότητα υγραντήρα:

P ulus = 7,4 kg / h.

Ισχύς για αδιαβατική υγραντήρας δεν υπολογίζεται, όπως isenthalpic διαδικασία ύγρανσης και κατά συνέπεια, το κόστος της ενέργειας είναι μηδέν.

Τώρα μένει να καθοριστεί η ισχύς του δεύτερου θερμαντήρα, που είναι απαραίτητη για την επαναθέρμανση του υγροποιημένου αέρα σε μια δεδομένη θερμοκρασία tpom:

Συμπεράσματα

Έτσι, δημιουργώντας άνετες συνθήκες σημαίνει όχι μόνο τη διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας, αλλά και τον έλεγχο της υγρασίας. Τα θέματα της ύγρανσης σε διάφορες πτυχές είναι σημαντικά τόσο στο κρύο όσο και στο καλοκαίρι.

Έτσι, το χειμώνα, η περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα του δρόμου είναι χαμηλή (κάτω από 1 g / kg) και μετά την θέρμανση του αέρα στους θερμαντήρες, επιτυγχάνεται ξηρή ροή στην έξοδο (η σχετική υγρασία δεν είναι μεγαλύτερη από 5%). Η υγρασία του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί αδιαβατικά ή ισοθερμικά, ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού εξαερισμού και άλλους παράγοντες.

Το καλοκαίρι, η ύγρανση του τροφοδοτικού αέρος είναι πρακτικά άσχετη, εκτός του ότι η χρήση της ψύξης και υγροποίησης επίδραση αδιαβατική υγραντήρα σε ξηρό κλίμα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι η αδιαβατική ψύξη του αέρα, οι εξωτερικές μονάδες ψύξης των συστημάτων κλιματισμού (ψύκτες πυκνωτές απομακρυσμένη συμπυκνωτές, μονάδες συμπύκνωσης, Drycoolers). Το θέμα αυτό θα εξεταστεί λεπτομερέστερα στις επόμενες εκδόσεις του περιοδικού.

Επιπλέον, ένα ξεχωριστό θέμα είναι η χρήση κλιματιστικών ακριβείας με ενσωματωμένους υγραντήρες, οι οποίοι σχετίζονται με βιομηχανικές και τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις, όπως τα κέντρα δεδομένων. Αυτό θα ειπωθεί και στα επερχόμενα θέματα.

Ο Yuri Khomutsky, τεχνικός συντάκτης του περιοδικού World of Climate

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα - τους απλούστερους και πιο οικονομικούς τρόπους

Ένα οξύ πρόβλημα, πώς να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα, δεν χάνει την συνάφεια σε οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Το καλοκαίρι, η θερμότητα διεισδύει στο δωμάτιο και το χειμώνα οι συσκευές θέρμανσης στεγνώνουν την ατμόσφαιρα. Ασφαλίστε το σώμα σας με τη βοήθεια ειδικών συσκευών ή χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα.

Υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα

Οι τιμές άνεσης της υγρασίας για χώρους διαβίωσης θεωρούνται 40% -60%. Η ξηρή ατμόσφαιρα έχει εξαιρετικά δυσμενή επίδραση στο σώμα, οι άνθρωποι έχουν προβλήματα με τους βλεννογόνους, ο κίνδυνος εξάπλωσης λοιμώξεων αυξάνεται. Ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα έπιπλα υποφέρουν από την ξήρανση, αντιδρώντας άσχημα στην επιδείνωση του κλίματος στο σπίτι.

Σημαντικές ανησυχίες είναι το ερώτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα το χειμώνα, όταν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές και η διαρροή του ψυγείου εσωτερικό κλίμα στην καταστροφική απόδοση. Το έργο μπορεί να αντιμετωπίσει με υγρές πετσέτες, σεντόνια ή λεκάνες νερού, αλλά είναι πιο εύκολη και ασφαλής για χρήση σε εσωτερικό των σύγχρονων συσκευών που ελέγχουν την επιθυμητή υγρασία από τους αυτόματους αισθητήρες.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα το χειμώνα;

Ο φθηνότερος τρόπος για τον ύγρανση του αέρα το χειμώνα είναι η εξάτμιση του νερού χρησιμοποιώντας μια μπαταρία θέρμανσης ή μια κρεμαστή δεξαμενή. Για το σκοπό αυτό, κατάλληλες είναι ανοιχτές δεξαμενές με χωρητικότητα 250-450 ml, προσαρμοσμένες απευθείας στο ψυγείο. Για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος του τρόπου υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του δωματίου. Σε ένα μικροσκοπικό υπνοδωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε μια απλή συσκευή και για μια ευρύχωρη αίθουσα θα χρειαστείτε 2-3 ικανότητες.

Τύποι υγροποιητών ανάρτησης για την μπαταρία:

 1. Πλαστικοί υγραντήρες - είναι απλά και φθηνά. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε προϊόντα από θερμοανθεκτικό πλαστικό με πολλά χωρίσματα, ικανά να αντέχουν τη θέρμανση πάνω από 80 °.
 2. Κεραμικά δοχεία - ακριβότερα από τα πλαστικά ανάλογα, αλλά είναι ανθεκτικά και έχουν όμορφη εμφάνιση.
 3. Μεταλλικά φωτιστικά - οι ισχυρότεροι και ταχύτεροι υγραντήρες θέρμανσης, σπάνια βρίσκονται στην πώληση και χαρακτηρίζονται από απλό σχεδιασμό.

Πώς να υγράνετε τον αέρα το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι δεν λειτουργούν θερμαντήρες και μπορείτε να ανοίγετε τα παράθυρα πιο συχνά, αφήνοντας περισσότερο οξυγόνο, χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια του κλιματικού εξοπλισμού. Στην περίπτωση αυτή, πώς να υγραίνει τον αέρα στο σπίτι σε μια ζεστή περίοδο, έχει τις δικές του αποχρώσεις. Ο φθηνότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι ο αερισμός, ο οποίος είναι επιθυμητός να παραχθεί μερικές ώρες μετά το ηλιοβασίλεμα. Βίδα είναι καλύτερο να κανονίσει να κοιμηθεί, και τη νύχτα κλείστε την πόρτα σφιχτά, αφήνοντας τα παράθυρα ανοικτά, έτσι ώστε να μην προκαλέσει την ασθένεια. Με την αυγή, τα ανοίγματα παραθύρων περικλείονται με λαμπερές περσίδες ή κουρτίνες για να διατηρηθεί η δροσιά.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο για μωρά;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο του παιδιού, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε μόνο τις ασφαλέστερες επιλογές. Η χρήση βραστό νερό και υγρών φύλλων θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες και δεν μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις απαιτούμενες κλιματικές παραμέτρους. Σε περίπτωση υπερηχητικών συσκευών υπάρχουν πολλές διαφωνίες, οι εμπειρογνώμονες δεν συμβουλεύουν να συμπεριλάβουν στην αρχή με παιδιά έως 4 ετών αχνά νέα.

Κερδισμένες πολύ καλές κριτικές από την συσκευή ιονιστή, δημιουργώντας μια ευχάριστη εσωτερική ατμόσφαιρα που θυμίζει τον αντίκτυπο του αέρα του βουνού και προκαλεί μια αίσθηση της πρόσφατης καλοκαίρι καταιγίδα. Εξαιρετική επιλογή για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα - αγοράζοντας το κλίμα του συγκροτήματος, το οποίο περιλαμβάνει έναν υγραντήρα, ιονιστή, καθαριστή και κλιματισμό. Η πολυλειτουργική συσκευή κοστίζει περισσότερο, αλλά λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, είναι εύκολο να διατηρηθεί, έχει πολλούς τρόπους συντονισμού.

Πώς να υγράνετε τον αέρα στην κρεβατοκάμαρα;

Το ζήτημα για το πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, χρειάζεστε με έναν ασφαλή τρόπο, έτσι ώστε να μην βλάπτετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ανάπαυσης. Προσπαθήστε να αγοράσετε πιστοποιημένα όργανα που έχουν ελεγχθεί και είναι σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής. Δεν είναι επιθυμητό να αγοράσετε θορυβώδεις συσκευές που δημιουργούν αιχμηρές αλλαγές θερμοκρασίας που προκαλούν υποθερμία. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το καθήκον του πώς να υγρανετε αποτελεσματικά τον αέρα στο διαμέρισμα, χωρίς μηχανισμούς, τοποθετώντας στο υπνοδωμάτιο ένα ενυδρείο με αεριστήρα, διακοσμητικό σιντριβάνι, βάζα νερού, πολλά γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου.

Ξηρός αέρας στο διαμέρισμα, πώς να ενυδατώσει;

Εάν υπήρχε ένα πρόβλημα με την ξηρότητα, άρχισε να αισθάνεστε εξαιρετικά άβολα, τότε θα πρέπει να εξετάσετε αμέσως όλες τις επιλογές για τον τρόπο ύγρανσης του αέρα του σπιτιού χωρίς έναν υγραντήρα ή χρησιμοποιώντας σύγχρονες οικιακές συσκευές. Δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ισχυρά συγκροτήματα που απαιτούν λεπτό συντονισμό και σύνθετη συντήρηση. Για ένα μικρό διαμέρισμα είναι αρκετά αρκετό για μια γεννήτρια ατμού χαμηλής κατανάλωσης και απλά αυτοσχέδια μέσα.

Κλιματισμός με υγρασία και καθαρισμό αέρα

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν κάπως σε διαφορετική αρχή από τα κανονικά κλιματιστικά. Ένα υψηλής ποιότητας σύστημα υγρασίας αέρα μπορεί να αλλάξει εντελώς το κλίμα σε ένα δωμάτιο των 25 m 2 σε μερικές ώρες. Είναι εξοπλισμένο με μια εξωτερική δεξαμενή που συλλέγει την υγρασία από την ατμόσφαιρα. Τα καλύτερα αυτοματοποιημένα συστήματα, για παράδειγμα η Daikin, δεν απαιτούν παρακολούθηση και επαναπλήρωση υγρού στη δεξαμενή. Οι μάζες του αέρα εισέρχονται, εμπλουτίζονται με υγρασία και κατανέμονται μέσα στο δωμάτιο. Το μειονέκτημα αυτού του εξοπλισμού είναι μια υψηλή τιμή, φθάνοντας τα 2000 δολάρια.

Πλεονεκτήματα κλιματιστικών με υγραντήρα:

 1. Κλιματισμός συνδυασμένο με υγρασία.
 2. Αυτόματος έλεγχος διεργασιών και βασικές παράμετροι αέρα.
 3. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό στο σύστημα.
 4. Αποτελεσματικός και γρήγορος κλιματισμός δωματίου.

Ψεκαστήρες νερού για υγρασία αέρα

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές για τον τρόπο υγρασίας του αέρα στο σπίτι, μπορείτε να συναντήσετε τη διαφήμιση των συσκευών ψεκασμού - συσκευές που λειτουργούν με την αρχή του ψεκασμού υπό πίεση των μικρότερων σωματιδίων υγρασίας. Διαχωρίζουν το νερό με μια ισχυρή αντλία, πεπιεσμένο αέρα και μπεκ ψεκασμού. Η απόδοση αυτού του εξοπλισμού είναι εντυπωσιακή - μέχρι 250 l / h. Λόγω του υψηλού κόστους, οι ισχυροί ψεκαστήρες χρησιμοποιούνται συχνότερα στη βιομηχανία, στα εμπορικά κέντρα, στις μεγάλες αίθουσες εκθέσεων ή στις ευρύχωρες αίθουσες.

Γεννήτρια ατμού για υγρασία αέρα

Επιλέγοντας την καλύτερη συσκευή για την υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλους τους τύπους γεννητριών ατμού στην αγορά. Τώρα, τρεις τύποι συσκευών είναι δημοφιλείς: υπερήχων, παραδοσιακές (με κρύο ατμό) και συσκευές που παράγουν ζεστό ατμό. Προσπαθήστε να δώσετε συστήματα με αυτόματη ρύθμιση και επιπλέον καθαρισμό της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο από μικρά σωματίδια σκόνης.

Χαρακτηριστικά των σύγχρονων ατμογεννητριών:

 1. Υγραντήρας κρύου ατμού. Η διαδικασία υγροποίησης πραγματοποιείται με τη φυσική εξάτμιση του υγρού χωρίς θέρμανση. Το νερό εμποτίζει τις κασέτες χαρτιού ή καθαρίζει πλαστικούς δίσκους μέσω των οποίων ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα. Η απόδοση αυτών των συσκευών είναι μέχρι 8 λίτρα την ημέρα. Ο αυτόματος έλεγχος σε αυτή την περίπτωση δεν εκτελείται, ο ρυθμός εξάτμισης εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δημοφιλή και υψηλής ποιότητας μοντέλα παράγονται από την ελβετική εταιρεία PLASTON AG και την καναδική εταιρεία Bionaire.
 2. Υγραντήρας ζεστού ατμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού βασίζεται στον αργό βρασμό του υγρού μέσω ηλεκτροδίων. Ο σχεδιασμός τους είναι ασφαλής και διαθέτει προστατευτικούς αισθητήρες απενεργοποίησης σε περίπτωση πλήρους εξάτμισης του νερού στη δεξαμενή. Εκτός από τη βοήθεια με το ζήτημα του πώς να ενυδατώσει τον αέρα στο διαμέρισμα, είναι σε θέση να λειτουργήσει ως ιατρική συσκευή εισπνοής, αλλά αυτό απαιτεί τη χρήση ειδικών ακροφυσίων.
 3. Υγραντήρες υπερήχων. Η διαδικασία εξάτμισης εκτελείται χρησιμοποιώντας μια πλάκα που δονείται σε υψηλή συχνότητα. Διαλύει το νερό στα μικρότερα σταγονίδια, τα οποία συλλέγονται από ένα ρεύμα αέρα και διοχετεύονται στο δωμάτιο από έναν ανεμιστήρα με τη μορφή ατμού. Η ομίχλη που δημιουργείται από τη συσκευή έχει θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40º, οπότε δεν μπορεί να κάψει κατά λάθος ένα παιδί ή έναν ενήλικα. Η ισχύς μιας τυποποιημένης συσκευής δεν υπερβαίνει τα 50 watts.

Ηλεκτρικό τζάκι με υγρασία

Επιλέγοντας τους καλύτερους τρόπους για την υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα, αξίζει να αναφέρουμε τη χρήση των ηλεκτρικών τζάκια, που είναι σε θέση να βελτιώσει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες αλογόνου δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας ανοικτής φλόγας και η γεννήτρια μετατρέπει το νερό σε ατμό, ο οποίος διαχέεται με τη μορφή θολότητας. Εξωτερικά αυτές οι συσκευές φαίνονται εντυπωσιακές, διαθέτουν ελεγκτές υγρασίας και αισθητήρες θερμοκρασίας. Με αυτή τη συσκευή, μπορείτε να ελέγξετε με ακρίβεια τη θέρμανση του αέρα και την ποσότητα ατμού που παράγεται.

Υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα με αυτοσχέδια μέσα

Όταν λύνεται το πρόβλημα της υγρασίας του αέρα με αυτοσχέδια μέσα, είναι δύσκολο να αντέξετε με ακρίβεια το βέλτιστο καθεστώς, επειδή δεν θα έχετε όργανα με ακριβή αυτόματα αισθητήρια κάτω από τα χέρια σας. Έλεγχος της διαδικασίας, με βάση τα συναισθήματά σας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι επιθυμητό να αγοράσετε ένα απλό υγρόμετρο, ώστε να μην μετατρέψετε το δωμάτιο σε ένα υγρό κελάρι με μούχλα.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς ειδικές συσκευές:

 1. Συχνά αερίζετε το διαμέρισμα, ανοίγοντας τελείως τα παράθυρα ή χρησιμοποιώντας το παράθυρο παραθύρου.
 2. Διεξάγετε έναν εξαιρετικό υγρό καθαρισμό.
 3. Αναπτύσσοντας λουλούδια σπίτι ή εσωτερικά δέντρα, αυξάνουμε την υγρασία στο δωμάτιο. Οι καλύτερες ποιότητες είναι σε αυτό το θέμα οι φτέρες, τα φουτσάκια, τα dracaena, τα cyperus, τα fatsia.
 4. Η υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να αυξηθεί με ξήρανση πλυμένων ρούχων μέσα στο δωμάτιο.
 5. Τοποθετήστε λεκάνες με νερό κοντά στα τζάκια και τα θερμαντικά σώματα.
 6. Γρήγορα κορεσμός του δωματίου με ατμούς νερού βραστό νερό σε ένα βραστήρα ή μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
 7. Ψεκάστε λίγο καθαρό υγρό από το πιστόλι ψεκασμού πάνω στο τούλι.
 8. Αφήστε την πόρτα στο μπάνιο ανοιχτή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λήψης νερού.
 9. Οι καλοί εξατμιστές είναι μεγάλα ενυδρεία ή διακοσμητικά σιντριβάνια.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.