Υγραντήρας με την επίδραση του καθαρισμού του αέρα - πραγματικότητα ή εξαπάτηση των εμπόρων

Η αγορά των οικιακών συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση του μικροκλίματος των χώρων είναι πολύ μεγάλη. Για το λόγο αυτό, είναι συχνά δύσκολο για τους καταναλωτές να προσανατολίζονται στον τομέα της απόκτησης μιας συγκεκριμένης συσκευής.

Προς το παρόν, όλα τα τμήματα κλιματικής τεχνολογίας προσφέρουν στους πελάτες τους τρεις βασικούς τύπους συσκευών:

 • υγραντήρες αέρα.
 • καθαριστές αέρα.
 • και συμβιωτικές συσκευές - πλύσεις αέρα, οι οποίες εκτελούν ταυτόχρονα δύο λειτουργίες - καθαρίστε και ενυδατώστε τον αέρα στο σπίτι.

Συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια πολυλειτουργική συσκευή είναι μια επιλογή που κερδίζει, ειδικά αν είναι φθηνή. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα των πλύσεων του αέρα. Επιπλέον, τα προϊόντα ενός γνωστού κατασκευαστή δεν είναι φθηνά.

Πριν πάτε στο κατάστημα για να πλύνετε τον αέρα, πρέπει να καταλάβετε τι είναι πραγματικά. Και χρειάζεστε αυτό το σύνολο.

Τι είναι το πλύσιμο με αέρα;

Η χαμηλή υγρασία, ιδιαίτερα το χειμώνα, είναι συνέπεια της σταθερής λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης για πολλούς μήνες. Είναι η αιτία τέτοιων συμπτωμάτων όπως γρήγορη κόπωση, ξήρανση του βλεννογόνου του ρινικού και του φάρυγγα.

Όλα αυτά τελικά καθίστανται η αιτία αναπνευστικών ασθενειών, εκδηλώσεων αναπνευστικών και ιογενών λοιμώξεων. Τα φυτά εσωτερικού χώρου αντιδρούν επίσης ανεπαρκώς στην ξηρότητα - τα φύλλα στεγνώνουν στις άκρες, οι μπουμπούκια πέφτουν.

Τα αίτια της σκόνης ακόμα περισσότερο - η βρωμιά του δρόμου και τη σκόνη που ασκούνται από τα παπούτσια και πετούν στα παράθυρα, κομμάτια χαρτιού από τα βιβλία και ταπετσαρία, γούνα και χνούδια ύφασμα από τα ρούχα, ένα αιθάλη από σόμπες.

Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν το μικροκλίμα των σπιτιών και των διαμερισμάτων τους, αγοράζοντας διάφορες συσκευές για αυτό.

Το πλύσιμο αέρα λειτουργεί ως εξής:

 • Η συσκευή χτυπά σε ξηρό και βρώμικο αέρα.
 • Οδηγείται μέσω ενός συστήματος υγρού δίσκου, το οποίο είναι εν μέρει βυθισμένο στη δεξαμενή νερού και περιστρέφεται συνεχώς.
 • Η σκόνη καθυστερεί στους δίσκους και στη συνέχεια τοποθετείται στην παλέτα της συσκευής.
 • Ο αέρας, που διέρχεται από τους δίσκους, υγραίνεται και αφήνει τον νεροχύτη καθαρό και πιο υγρό.

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε νεροχύτη με κουρτίνα, η οποία μπορεί να συλλάβει και μικρότερα σωματίδια σκόνης.

Υπάρχουν μοντέλα με πρόσθετα φίλτρα που συλλαμβάνουν σκόνη, μυρωδιές, σωματίδια μαλλιού και ακόμη και βακτήρια. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα φίλτρο - είναι συνήθως ένα πλήρες σύνολο χωριστών φίλτρων.

Υπάρχουν ροδέλες με βιοφίλτρα, στα οποία υπάρχουν μπάλες αργυροειδούς, ασημένιες ράβδοι, αντιβακτηριακές κασέτες, λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπάρχουν ακόμη νεροχύτες με τη λειτουργία της παστερίωσης, η οποία σκοτώνει τα μικρόβια με θέρμανση του νερού στη δεξαμενή σε 80 μοίρες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κάθε επιπλέον λειτουργία αυξάνει το κόστος της συσκευής; Λίγες - αύξηση σημαντικά.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των νεροχύτη είναι ότι μπορούν να δουλέψουν στο συνηθισμένο νερό της βρύσης.

Αξίζει να αγοράσετε ένα νεροχύτη;

Κάθε καταναλωτής αποφασίζει αυτό το ζήτημα ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος του προϋπολογισμού του. Αλλά για να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του εάν χρειάζεστε πλύσιμο αέρα και όχι άλλη (πιο εξειδικευμένη) συσκευή, πρέπει να έχετε κάποιες οδηγίες.

Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα νεροχύτη:

 • Εάν ο προϋπολογισμός δεν είναι περιορισμένος και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια αξιόπιστη συσκευή κατασκευαστή αξιόπιστη, εξοπλισμένη με όλες τις σχετικές για τις οικογενειακές σας λειτουργίες.
 • Εάν η οικογένεια δεν έχει άτομα που είναι αλλεργικά σε ακάρεα σκόνης, λεπτή σκόνη ή άσθμα.
 • Αν ύγρανση πιο σημαντικό για εσάς από ό, τι τον καθαρισμό (αλλιώς είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα καθαριστής αέρα χωρίς ύγρανση, αλλά είναι με το φίλτρο, το οποίο απαιτείται), και τον καθαρισμό είναι απλά ένα ωραίο μπόνους.
 • Αν το σπίτι έχει κατοικίδια ζώα, ειδικά πολύ χαλαρή.
 • Αν έχετε ήδη καθαριστικό αέρα και δεν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα σε καθαρό νερό.

Μειονεκτήματα των ροδέλες:

 • Η συσκευή χρειάζεται συνεχή προσοχή - το νερό πρέπει να χύνεται τακτικά, αλλά είναι καλύτερα να χύσετε το χρησιμοποιημένο υγρό καθημερινά και να πλύνετε τη δεξαμενή. Διαφορετικά, στο νεροχύτη μπορεί να ξεκινήσει ένα καλούπι, το οποίο στη συνέχεια θα ψεκαστεί στον αέρα.
 • Ο βαθμός καθαρισμού του αέρα δεν είναι τόσο υψηλός όσο θα θέλαμε - περίπου το 80-90%.
 • Οι νεροχύτες που δεν είναι εξοπλισμένοι με πρόσθετα φίλτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα από βακτήρια, ιούς, οσμές, χημικά.
 • Πολλές συσκευές προκαλούν πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Πιο ήσυχο - πιο ακριβό.
 • Ο καθαρισμός της συσκευής είναι πολύ περίπλοκος.
 • Τα μοντέλα προϋπολογισμού δεν είναι εξοπλισμένα με πίνακα ελέγχου και το σώμα μπορεί να μυρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα με πλαστικό.
 • Οι δίσκοι πλυσίματος είναι αρκετά εύθραυτοι.
 • Πολλοί ξένοι κατασκευαστές νεροχύτη δεν προμηθεύουν εξαρτήματα για τα μοντέλα πλύσης αυτοκινήτων στη ρωσική αγορά. Ως εκ τούτου, αν κάποιο μέρος καταρρεύσει, θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα δαπανηρή συσκευή.

Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων

Εάν ήρθε η απόφαση για την αγορά της συσκευής, ακολουθήστε τις ακόλουθες εκτιμήσεις:

 • Η περιοχή του δωματίου για την οποία προορίζεται. Αυτό καθορίζει την απαιτούμενη ισχύ της συσκευής. Η ισχύς εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των βαρελιών που διαθέτει η συσκευή. Για κάθε δωμάτιο χρειάζεστε ξεχωριστή συσκευή. Δεν είναι απαραίτητο να ελπίζετε ότι, έχοντας βάλει έναν νεροχύτη σε ένα δωμάτιο, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα σε όλα τα διαμερίσματα. Αν θέλετε ακόμα να μετακινήσετε το πλυντήριο αυτοκινήτων από το ένα δωμάτιο στο άλλο, κοιτάξτε την περιοχή του μεγαλύτερου δωματίου.
 • Επίπεδο θορύβου. Σε διάφορα μοντέλα, ποικίλλει σε αρκετά ευρύ φάσμα. Εάν είστε ενοχλημένοι από τον παραμικρό θόρυβο από τον ανεμιστήρα, τότε αξίζει να ξεφύγετε για ένα μοντέλο που έχει διάφορους τρόπους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης μιας νυχτερινής λειτουργίας.
 • Επιπλέον λειτουργίες όπως ο ιονισμός του αέρα, η απολύμανση ή η αρωματοποίησή του δεν είναι απαραίτητες για όλους. Επομένως, μην πληρώνετε υπερβολικά για το σωρευμένο μοντέλο, αν για εσάς η απουσία τους δεν είναι κρίσιμη.
 • Εάν δεν είστε πολύ προσεκτικοί, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή με λειτουργία αυτόματης διακοπής όταν εξατμιστεί όλο το νερό στη δεξαμενή.
 • Ο χρονοδιακόπτης και το τηλεχειριστήριο είναι χρήσιμες λειτουργίες, αλλά δεν έχουν άμεση επίδραση στη λειτουργία της συσκευής, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να απορριφθούν.

Επομένως, μερικές φορές είναι πιο σκόπιμο να αγοράσετε δύο συσκευές στενής λειτουργίας. Και στην τιμή του τεύχους, αυτό μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερο από την αγορά μιας πολυλειτουργικής συσκευής.

Ως εκ τούτου, αν εσείς ή το νοικοκυριό σας είναι κρίσιμη καθαρό αέρα (υπάρχουν ασθενείς με άσθμα ή αλλεργίες), είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα καλό καθαριστής αέρα και να το εγκαταστήσετε στο δωμάτιο του αρρώστου. Γι 'αυτούς, απελευθερώνοντας μια ποικιλία από φίλτρα αντικατάστασης, το οποίο να λύσει πλήρως το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα για τα συγκεκριμένα είδη ρύπανσης και αλλεργιογόνα. Και επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε φθηνά υγραντήρες για κάθε δωμάτιο.

Και για κόλπα μάρκετινγκ, όπως η υψηλότερη απόδοση ενός συγκεκριμένου πλυσίματος αέρα ή μεγάλες εκπτώσεις (φθηνότερο - μόνο ένα δώρο), δεν πρέπει να προσέχετε. Η αποδοτικότητα μπορεί να είναι υπερβολικά υπερβολική. Και όσον αφορά τις εκπτώσεις - στη συνέχεια, αγοράζοντας τη συσκευή μόνο για λόγους εξοικονόμησης, δεν φέρνετε στο σπίτι αυτό που θέλετε να αγοράσετε, αλλά τι θέλετε να πουλήσετε (και να πουλήσετε).

Γιατί χρειάζεστε πλύσιμο αέρα: δοκιμαστική μονάδα Philips HU 5930/10

Για μια άνετη ύπαρξη στο δωμάτιο θα πρέπει να διατηρείτε υγρασία περίπου 40-60%, λένε οι γιατροί. Και σε ζεστό καιρό, η υγρασία πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το κρύο. Στην πραγματικότητα, οι απαιτήσεις των GOST για εσωτερική υγρασία λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό και την κατασκευή, ενώ σε νέα σπίτια η ίδια η διάταξη, η τοποθέτηση παραθύρων και καλοριφέρ βοηθά στη διατήρηση μιας άνετης υγρασίας (αν και φυσικά δεν την παρέχει πλήρως). Στα παλιά κτήρια τα πρότυπα ήταν διαφορετικά και τα υλικά άλλαξαν τα ακίνητά τους με τα χρόνια και υπήρχαν πολλές επισκευές - γενικά, οι GOSTs έμειναν κάπου πίσω και η υγρασία στο διαμέρισμα ήταν έργο του ίδιου του ενοικιαστή.

Μέρος 1. Γιατί χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα

Στην πραγματικότητα, τι είναι η υγρασία; Πολλοί πιστεύουν ειλικρινά ότι η υγρασία 40% σημαίνει ότι ο αέρας γύρω είναι 40% νερό. Θα σας απογοητεύσουμε: όχι, σε καμία περίπτωση. Αν αυτό ήταν αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν τους πνεύμονες, αλλά τα βράγχια.

Στην πραγματικότητα, η υγρασία είναι απόλυτη και σχετική. Απόλυτη είναι μόνο η ποσότητα υδρατμού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα, μετρούμενη σε g / m 3. Στην καθημερινή ζωή σπάνια χρησιμοποιούμε αυτόν τον δείκτη. Αλλά η σχετική υγρασία - αυτά είναι τα ίδια ποσοστά, η αναλογία της τρέχουσας απόλυτης υγρασίας αέρα στο μέγιστο δυνατό υπό τις δεδομένες συνθήκες. Το τελευταίο σχήμα εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, στους 20 ° C ο κυβικός μέτρο μπορεί να περιέχει 17,3 γραμμάρια υδρατμών και στους 30 ° C είναι 30,4 γραμμάρια. Επομένως, η σχετική υγρασία εξαρτάται όχι μόνο από την απόλυτη τιμή κατά τη στιγμή της μέτρησης, αλλά και από τη θερμοκρασία.

Το χαμηλότερο όριο υγρασίας στο καθιστικό είναι 30%, και το άτομο αισθάνεται ήδη ξηρό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το χειμώνα, όταν τα παράθυρα είναι φραγμένα και οι μπαταρίες λειτουργούν. Η υγρασία μειώνεται ακόμη και κάτω από το ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο. Για ένα παιδί, ένα ποσοστό 30% γενικά είναι γεμάτο - η βλεννώδης μεμβράνη στεγνώνει, το σώμα χάνει την υγρασία, το δέρμα, ιδιαίτερα το βρέφος, μπορεί να αρχίσει να ξεφλουδίζει και ούτω καθεξής. Έτσι, πιστεύεται ότι στο φυτώριο πρέπει να διατηρήσετε σχετική υγρασία τουλάχιστον 50%. Επιπλέον, όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτός ο δείκτης είναι επίσης άνετος για τους ενήλικες. Εδώ αποδεικνύεται ότι χωρίς ένα moisturizer δεν μπορεί να ζήσει.

Ένας υγραντήρας είναι μια συσκευή που εξατμίζει το νερό από μια δεξαμενή και κορεσμό του αέρα με υδρατμούς. Υπάρχουν πολλά σχέδια υγραντήρων. Η κλασική έκδοση ονομάζεται κρύο, ή αδιαβατικό. Η βάση του συστήματός του είναι μια υγρή κασέτα, μέσω της οποίας ο αέρας διοχετεύεται από έναν ανεμιστήρα. Η απόδοση των κρύων υγροποιητών δεν είναι πολύ υψηλή, αλλά ξέρουν πώς να αυτορυθμίζουν: όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο λιγότερο αποτελεσματική είναι η συσκευή, διατηρώντας σταθερή υγρασία χωρίς ηλεκτρονικούς ρυθμιστές.

Καθαρισμός του αέρα: γενική άποψη Η συσκευή είναι μάλλον ογκώδης: πρέπει να γίνει κατανοητό ότι λόγω της παρουσίας φίλτρων είναι περίπου διπλάσιο από το μέγεθος ενός συμβατικού υγραντήρα. Από την άλλη πλευρά είναι όμορφη. Ακόμη και στον ιστορικό μου χορό φαίνεται σωστό.

Στη βιομηχανία, η ισχύς ενός ψυχρού υγραντήρα συνήθως δεν επαρκεί και χρησιμοποιείται ένα άλλο σύστημα - ατμού υγραντήρα. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι σαν ένα μεγάλο βραστήρα που θερμαίνει το νερό σε βράση και το εξατμίζει εντατικά στο δωμάτιο. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να αυξήσει γρήγορα τη σχετική υγρασία έως και 100%, οπότε είναι απαραίτητα εξοπλισμένη με υγρασία και ρυθμιστή που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την απαιτούμενη υγρασία. Φυσικά, η υπερβολική υγρασία είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η υπερβολική ξηρότητα - αλλά με τη βοήθεια των συσκευών ατμού είναι δυνατό να διατηρηθεί τεχνητά το επίπεδο υγρασίας, δυσάρεστο για ένα άτομο, αλλά απαιτείται για τεχνικά καθήκοντα. Για παράδειγμα, τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες, στη γεωργία, σε μουσεία, όπου η ακριβής και ελεγχόμενη υγρασία είναι πολύ σημαντική για τη συντήρηση των εκθεμάτων. Υπάρχουν επίσης οικιακοί υγραντήρες ατμού - θεωρούνται αποτελεσματικοί και βολικοί, αλλά απαιτούν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερη ενέργεια από τις ψυχρές - περίπου 150 W έναντι 20-30. Επιπλέον, όπως και οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης, δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά: ένα παιδί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή ηλεκτροπληξία. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν προστατευτικό περίβλημα και παράγουν "κρύα" θερμοκρασία ατμού περίπου 50 μοίρες, αλλά οι κατασκευαστές προτείνουν να αποφεύγουν τα μοντέλα ατμού σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά κάτω των δύο ετών.

Τέλος, υπάρχουν υπερήχων υγραντήρες, "χτύπημα έξω" με τη βοήθεια υπερήχων μικροσταγονίδια από το νερό. Έτσι, δημιουργούν μια ομίχλη που εξαπλώνεται στο δωμάτιο. Υπερήχων υγραντήρες μπορεί να διατηρήσει ένα δεδομένο επίπεδο της υγρασίας, για να επιτευχθεί οποιαδήποτε, ακόμη και πολύ υψηλά επίπεδα, και την ίδια στιγμή να είναι «cool» και συμπαγή - Δηλαδή, είναι τόσο πολύ τέλεια «μηχανή» για το σπίτι.

Ωστόσο, οι υγραντήρες υπερήχων έχουν επίσης ένα προφανές μειονέκτημα. Το γεγονός είναι ότι το νερό της βρύσης που ρίχνουμε στη δεξαμενή περιέχει πολλές ακαθαρσίες. Δεν είναι απαραίτητα επιβλαβές - ίσως είναι μόνο αλάτι. Ο ατμός που παράγεται στον υγραντήρα καταλήγει κάπως σε διάφορες επιφάνειες του διαμερίσματος. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε ένα υπερηχητικό gadget, μια μαύρη γυαλισμένη ντουλάπα στο διάδρομο καλύφθηκε με μια λεπτή λευκή επικάλυψη για μία ημέρα. Η διήθηση του νερού βοηθά εν μέρει μόνο, και η μόνη θεραπεία εναντίον αυτού είναι η χρήση αποσταγμένου νερού. Που πρέπει να αγοράσετε για χρήματα, για παράδειγμα, σε καταστήματα αυτοκινήτων. Και λαμβάνοντας υπόψη τη ροή του υγρού απεσταγμένου νερού απλά μην ενοχλείτε.

Και αυτό είναι το πρόβλημα που λύνεται με το πλύσιμο του αέρα.

Μέρος 2. Πλύση αέρα: προηγμένο σύστημα

Στην πραγματικότητα, το πλύσιμο με αέρα είναι ένα υβρίδιο δύο συσκευών, ένας υγραντήρας και ένας καθαριστής αέρα. Ή μπορείτε να πείτε: έναν υγραντήρα με ενσωματωμένο σύστημα διήθησης. Η αρχή της λειτουργίας της διαφέρει από τις περιγραφόμενες επιλογές. Το πλύσιμο δεν ψεκάζει νερό ή ατμό στον αέρα. Εξουδετερώνει τον αέρα, περνάει μέσα από το φίλτρο, υγραίνει και αφήνει έξω έξω ήδη σε μια "έτοιμη" μορφή, δηλαδή, καθαρισμένη και με καθορισμένο επίπεδο υγρασίας. Φαίνεται - ένα ιδανικό σχήμα. Αλλά κατά τη δοκιμή, το πλύσιμο είχε αρκετές παγίδες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά. Αλλά για τα πάντα.

Πριν από εμάς - ένα προηγμένο μοντέλο Philips HU 5930/10, το οποίο με την πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά ακριβό (κατά μέσο όρο 25 000 ρούβλια). Αλλά αν μελετήσετε την αγορά, η τιμή θα είναι απολύτως μέτρια - υπάρχουν πολύ πιο ακριβά μοντέλα με τους ίδιους τεχνικούς δείκτες. Μόνο το πλύσιμο αέρα είναι πιο ακριβό από το συνηθισμένο υγραντήρα λόγω του κόστους του συστήματος φιλτραρίσματος. Αν αγοράσετε ξεχωριστό υγραντήρα και ξεχωριστό καθαριστή αέρα, περίπου αυτό το ποσό θα αποκτηθεί.

Η δεξαμενή νερού αφαιρείται.

Χρησιμοποιείται το κύριο φίλτρο που χρησιμοποιείται στη Philips Nano Προστατέψτε (στην πραγματικότητα είναι φίλτρο HEPA παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στις σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες) και διατηρεί αποτελεσματικά τη λεπτή σκόνη μέχρι το μέγεθος των 0,02 μm. Η συνολική επιφάνεια του φίλτρου είναι 1,17 m 2. Αυτά δεν είναι διαφημιστικά συνθήματα: όταν ο ήλιος ακτινοβολεί μέσα από το παράθυρο, μετά τη χρήση του HU 5930/10, η σκόνη πετάει μερικές φορές λιγότερο, είναι αξιοπρόσεκτη ακόμα και με το άσπρο μάτι. Φυσικά, ο αέρας δεν θα είναι απόλυτα καθαρός και διαφανής, γιατί υπάρχουν πάντα πηγές σκόνης - ζώνες κάτω από κρεβάτια και καναπέδες, σε ντουλάπια και ούτω καθεξής. Αλλά γενικά, η συγκέντρωση σκόνης είναι πολύ αισθητή. Δεν έχω κατοικίδια ζώα, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν έχετε σκύλο ή γάτα στο σπίτι, αυτό είναι γενικά ένα απαραίτητο gadget. Δυστυχώς, η αποτελεσματικότητα καθαρισμού σε σύγκριση με άλλα καθαριστικά αέρα, για παράδειγμα, ηλεκτροστατικών, δύσκολο - δεν χρειάζεται εκεί καταναλωτών, και των εργαστηριακών δοκιμών με μέτρηση της συγκέντρωσης των προσμίξεων του αέρα και χρονικής δυναμική της αλλαγής.

Η δεξαμενή έχει ένα μικρό μειονέκτημα: ρίχνει νερό, δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος ενός νεροχύτη ή μπανιέρα, πρέπει να τη διατηρήσουμε σε βάρος, επειδή ο πυθμένας δεν είναι επίπεδος.

Επίσης στα μπόνους μπορεί να αποδοθεί η κατανάλωση ενέργειας - μόνο 11W, είναι μικρότερη από οποιαδήποτε λάμπα, ακόμη και εξοικονόμηση ενέργειας. Σε σύγκριση με εκατό βατ ατμού υγραντήρες - απλά εξοικονόμηση χώρου.

Και τώρα να προχωρήσουμε στην υγρασία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Μέρος 3. Επιχειρησιακή εμπειρία: παγίδες

Με την πρώτη ματιά, ο νεροχύτης φαίνεται να είναι μια πολύ απλή συσκευή. Βάζετε το φις στην πρίζα, πιέζετε το κουμπί τροφοδοσίας, ρίχνετε το νερό μέσα στη δεξαμενή - και το έργο έχει πάει. Ο έλεγχος είναι επίσης απλός ταχύτητα τρεις ανεμιστήρα να επιλέξει τρεις επιλογές ορίζονται υγρασία (40-50-60%) και μία αυτόματη λειτουργία (70%, ενώ η συσκευή επιλέγει ταχύτητα του ανεμιστήρα με βάση την τρέχουσα υγρασία).

Αλλά ξαφνικά αποδεικνύεται ότι όλα δεν είναι τόσο απλά. Σε ένα μικρό δωμάτιο, θα δοκιμαστεί με συνέπεια απλή κινεζική υγροσκοπική ουσία και πλύση υψηλής Philips, και το πρώτο «πλησιάζει» με περιεκτικότητα σε υγρασία από 30 έως 46% σε 2 ώρες, και πλύση επί 6 ώρες σε μόλις 35%. Ι ακόμη και σκέφτηκα ότι ήταν ελαττωματικό (ή, ας πούμε, ο αισθητήρας είναι σπασμένο). Αυτό με ανάγκασε να βάλει μια σειρά πειραμάτων - και ανακάλυψα πολλές ενδιαφέρουσες ιδιότητες καθαρισμού, τα οποία δεν περιγράφονται στις οδηγίες, αλλά που, όπως αποδείχθηκε, πάρα πολύ γράψιμο σε απευθείας σύνδεση φόρουμ.

Αρχή λειτουργίας Περνώντας μέσα από δύο φίλτρα (το δεύτερο - "υγρό"), ο αέρας εκκενώνεται προς τα έξω μέσω φυγοκεντρικού ανεμιστήρα.

Η τεχνολογία υγρασίας της Philips καλείται NanoCloud. Αντιπροσωπεύει ένα περιστρεφόμενο φίλτρο, που συνεχώς υγραίνεται με εμβάπτιση του κάτω μέρους σε ένα δοχείο με νερό. Μέσα από τους πόρους του φίλτρου και ο αέρας εμφυσάται, επιτυγχάνοντας, εκτός από την ύγρανση, έναν πρόσθετο βαθμό διήθησης. Μια τέτοια τεχνολογία αποκλείει την εμφάνιση μούχλας ή παθογόνων μικροοργανισμών που αναπαράγονται στο υδάτινο περιβάλλον, καθώς το νερό στον αέρα στην έξοδο είναι κατακερματισμένο στα κυριολεκτικά νανοκείμενα. Η πιθανότητα ότι αυτή η υγρασία θα εγκατασταθεί κάπου σε συγκέντρωση επαρκή για να σχηματίσει μούχλα είναι απλά μηδέν, και έτσι ο αέρας έχει έναν επαρκή βαθμό υγρασίας.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι, λόγω του συστήματος καθαρισμού του αέρα και γενικά ριζικά διαφορετικό από τα άλλα είδη καθαρισμού αρχής ύγρανση του αέρα - είναι σχεδόν η μοναδική ενυδατική κρέμα, κατάλληλη για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Φαίνεται - μια ιδανική λύση, από κάθε άποψη ωφελώντας άλλους υγραντήρες (δεν υπάρχει βύθισμα, ο αέρας δεν φαίνεται να είναι κορεσμένος με νερό). Αλλά η αντίστροφη πλευρά του κέρματος είναι άμεση συνέπεια των πλεονεκτημάτων του NanoCloud.

Ο συνηθισμένος υγραντήρας ρίχνει με ηλίθιο νερό. Με τη μορφή ατμού, με τη μορφή μικρών σταγόνων - δεν έχει σημασία. Και επειδή ενυδατώνει γρήγορα, ενεργά και πέφτει λόγω μεγαλύτερου μεγέθους, δεν απορροφάται σε έπιπλα ή κουρτίνες και δεν διασκορπίζεται σε μια μεγάλη περιοχή. Επομένως, τοποθετώντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα κοντά στο κρεβάτι και τοποθετώντας το στο 60%, μπορείτε να είστε σίγουροι: σε μια ώρα και μισή υγρασία σε ακτίνα αρκετών μέτρων θα είναι 60%. Ακόμα κι αν υπάρχουν ρωγμές. Ακόμη και αν ανοίξετε το παράθυρο. Στην άκρη της αίθουσας, ταυτόχρονα, μπορεί να παραμείνει ένα δυσάρεστο 30%, αλλά χρειάζεστε υγρασία στο τοπικό σας περιβάλλον, έτσι δεν είναι;

Και αυτό, στην πραγματικότητα, ένα φίλτρο ενυδάτωσης. Μέσα στη συσκευή περιστρέφεται αργά και το κατώτερο τμήμα του είναι συνεχώς σε ένα βάζο με νερό. Γεύσεις μπορούν να προστεθούν στο νερό.

Το πλύσιμο αέρα περνά σταδιακά μέσω του αέρα από όλο το δωμάτιο. Επομένως, ένα μηχανικό υγρόμετρο σε οποιοδήποτε μέρος του δωματίου θα δείχνει συν ή μείον την ίδια υγρασία. Η ταχύτητα της ενυδάτωσης δεν είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι το νερό είναι κατακερματισμένο σε κομμάτια ουσιαστικά μοριακό επίπεδο, η οποία, μαζί με τα μόρια του αερίου να διεισδύουν στο εσωτερικό των επίπλων και το εσωτερικό αντικείμενα, «επιλέγοντας» απ 'ευθείας από την υγρασία του αέρα. Αλλά - ομοιόμορφα. Αυτό είναι θέμα τοποθέτησης στόχων: οι καραβίδες είναι μικρές, αλλά τρεις, ή μεγάλες, αλλά πέντε (θυμηθείτε μια τέτοια μικρογραφία Kartsev;)

Το δεύτερο σημείο είναι η σφράγιση του χώρου. Εάν το παράθυρο έχει τουλάχιστον ένα μικρό διάκενο για εξαερισμό, της υγρασίας θα αυξηθεί πολύ αργά, επειδή η ροή του αέρα από το βρεγμένο καθαρισμού θα αντισταθεί στην ροή ξηρού δρόμου. Οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων δεν φοβούνται: τι είδους αέρα είναι, αυτό θα ενυδατώσει άμεσα. Αλλά το πλύσιμο είναι στην πραγματικότητα αντίθετο με την πρόσληψη ξηρού αέρα. Εάν δεν έχετε παράθυρα με διπλά τζάμια, αλλά τα συνηθισμένα ξύλινα πλαίσια, ξεχάστε το πλύσιμο εν γένει: θα χάσει την αποτελεσματικότητα σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα.

Κύριες διαφορές μεταξύ πλύσης αέρα και υγραντήρα: τι να επιλέξετε, βαθμολόγηση των καλύτερων μοντέλων

Η κλιματική τεχνολογία κερδίζει σταθερά δημοτικότητα, γεγονός που εξηγείται από την επιθυμία ενός ατόμου να διατηρήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι ή στο διαμέρισμά του. Μία από τις πιο απαιτητικές συσκευές - υγραντήρες και πλύσεις αέρα. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

Η συσκευή και η αρχή του πλυσίματος αέρα

Το πλύσιμο αέρα είναι ένας πολυλειτουργικός κλιματικός εξοπλισμός, το κύριο πλεονέκτημα του οποίου είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε αναλώσιμα. Υπάρχουν δύο τύποι αυτών των συσκευών, καθένα από τα οποία εκτελεί τον καθαρισμό του αέρα με έναν ειδικό τρόπο:

 • με περιστρεφόμενο τύμπανο γεμάτο με δίσκους φίλτρου.
 • με ένα στρογγυλό συμπύκνωμα σχήματος κώνου.

Νεροχύτες με σύστημα φίλτρου

Η πλύση αέρα του νοικοκυριού πραγματοποιείται με τη βοήθεια υγρών δίσκων. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού έχει ως εξής:

 • Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας παίρνει αέρα από το δωμάτιο και τον κατευθύνει στην εσωτερική κοιλότητα της συσκευής.
 • Οι δίσκοι που βρίσκονται σε περιστρεφόμενο τύμπανο διαβρέχονται τακτικά με νερό που βρίσκεται στον πυθμένα της συσκευής.
 • Όταν ο αέρας έρθει σε επαφή με τους υγρούς δίσκους, καθαρίζεται: η σκόνη, η γύρη, το χνούδι, το μαλλί και άλλες σκόνες καθίστανται, συλλέγεται σκόνη.

Ακόμη και οι πιο οικονομικοί νεροχύτες είναι εξοπλισμένοι με ένα υγρόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας. Σε ορισμένα μοντέλα, είναι δυνατόν να ρυθμίσετε τον επιθυμητό δείκτη υγρασίας και η συσκευή θα σταματήσει αυτόματα όταν φτάσει στο προκαθορισμένο επίπεδο.

Βυθίζεται με αντλία κυκλοφορίας

Ένας κυκλοφορητής υπερσυμπιεστή έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη νεροτσουλήθρα. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτεί αέρα, ο οποίος υπό πίεση περνά μέσα από μικρά σταγονίδια νερού και έτσι απομακρύνεται από όλες τις ακαθαρσίες. Ο εξοπλισμός αυτού του τύπου είναι συχνά εξοπλισμένος με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίοι επιτρέπουν την πρόσθετη απολύμανση της ροής του αέρα. Ο ιόντας μπορεί να συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό της συσκευής.

Η διαφορά μεταξύ του υγραντήρα αέρα και της αρχής της πλύσης, η αρχή λειτουργίας του

Οι σύγχρονοι υγραντήρες αέρα δεν είναι πλέον τόσο απλοί όσο τα πρώτα μοντέλα αυτού του κλιματικού εξοπλισμού. Σήμερα η αγορά προσφέρει τρεις τύπους συσκευών:

 • κρύο υγρό.
 • ζεστό (ατμός)?
 • υπερήχων.

Η διαφορά μεταξύ του υγραντήρα και του πλυσίματος του αέρα είναι ότι ο πρώτος προορίζεται αποκλειστικά για την ομαλοποίηση του επιπέδου υγρασίας, ενώ ο τελευταίος - εκτελεί το ίδιο έργο, αλλά επιπλέον καθαρίζει τον αέρα ρύπων. Συνεπώς, ο εξοπλισμός του δεύτερου τύπου είναι ακριβότερος.

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών με ζεστό υγρασία συνίσταται στον σχηματισμό υδρατμών, ο οποίος σταδιακά γεμίζει το δωμάτιο. Στη συσκευή, το νερό θερμαίνεται, ο ανεμιστήρας συμβάλλει στην ομοιόμορφη κατανομή του ατμού. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των κλιματικών εγκαταστάσεων αυτού του τύπου είναι ότι το υγρό τροφοδοτείται στο θερμαντικό στοιχείο σε μερίδες. Αυτό καθιστά δυνατή την αύξηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού και τη διασφάλιση της οικονομικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ψυχρή υγρασία

Οι υγραντήρες με τη λειτουργία του κρύου υγροποίησης είναι οι απλούστεροι στο σχεδιασμό και στην αρχή της λειτουργίας. Αυτός ο εξοπλισμός παρέχει υγρασία του αέρα με φυσική εξάτμιση του νερού. Το υγρό, για την καλύτερη κατανομή του, τοποθετείται σε ειδικά απορροφητικά σφουγγάρια.

Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα επιταχύνει τη διαδικασία εξάτμισης και κατανέμει ομοιόμορφα τους υδρατμούς σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου. Σε ανεπαρκώς υψηλό επίπεδο υγρασίας αέρα, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί με περισσότερη ισχύ και μετά την επίτευξη του καθορισμένου δείκτη, σταματά.

Υπερηχογράφημα

Το κύριο στοιχείο του σχεδιασμού των συσκευών αυτού του τύπου είναι ο εκπομπός υπερήχων. Αποτελείται από πολλά στοιχεία:

 • μια μεμβράνη από κεραμικά.
 • μεταλλικά ηλεκτρόδια;
 • ηλεκτρικές καλωδιώσεις.

Όταν εφαρμόζεται η ισχύς, η μεμβράνη αρχίζει να δονείται, παράγοντας ταυτόχρονα ηχητικά κύματα συγκεκριμένης συχνότητας. Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει χώρα η διαδικασία μετατροπής του νερού σε ένα αεροζόλ με τα μικρότερα σωματίδια ενός υγρού. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας δημιουργεί μια ροή αέρα που ωθεί το υδατικό πολτό από τη συσκευή. Αυτός είναι ο τρόπος κορεσμού του αέρα με την υγρασία. Σε συσκευές αυτού του τύπου, παρέχεται ένας τρόπος τερματισμού μετά την επίτευξη προκαθορισμένης στάθμης υγρασίας.

Πλύση με υγραντήρα

Αλλά αυτός ο όρος αντιστοιχεί σε οποιοδήποτε πολυλειτουργικό πλύσιμο με αέρα, καθώς παρέχει φυσική υγρασία με εξάτμιση υγρασίας και ροής αέρα γύρω από τους δίσκους.

Υπάρχουν πλυντήρια με ενσωματωμένους υπερηχητικούς υγραντήρες: υπερηχητικά κλιματικά συγκροτήματα. Αυτός ο εξοπλισμός εκτελεί πολλές εργασίες ταυτόχρονα για την ομαλοποίηση του μικροκλίματος, συμπεριλαμβανομένων:

Σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών, αυτός είναι ο οικονομικότερος, πιο φιλικός προς το χρήστη και οικονομικά αποδοτικός τύπος κλιματικού εξοπλισμού.

Τι να επιλέξετε;

Η επιλογή της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους:

 • το εύρος των καθηκόντων που πρέπει να εκτελεστούν για την ομαλοποίηση του μικροκλίματος σε συγκεκριμένο χώρο.
 • διαστάσεις της συσκευής.
 • τη μέθοδο εγκατάστασής του (τοίχος, τραπέζι, πάτωμα).
 • τιμές.

Το κύριο κριτήριο επιλογής είναι το πρώτο. Υπάρχουν πολλές συστάσεις.

 1. Για τις κατοικίες, η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε ένα πλύσιμο αέρα με λειτουργία ενυδάτωσης.
 2. Για εξειδικευμένους χώρους, όπως η αποθήκη και η παραγωγή, απαιτούνται συχνότερα συσκευές με τις λειτουργίες αφυγραντικής και υγρασίας του αέρα.
 3. Για τους δημόσιους χώρους, συνιστώνται πολυλειτουργικά και υψηλής απόδοσης κλιματικά συγκροτήματα ημι βιομηχανικού και βιομηχανικού τύπου για εγκατάσταση.

Αξιολόγηση των καλύτερων μοντέλων

Μεταξύ της ποικιλίας των μοντέλων ροδέλες και υγραντήρες αέρα έχουν αποδειχθεί αποκλειστικά από τη θετική πλευρά.

Βυθίστε ατμόσφαιρα 2652


Ένας από τους καλύτερους υγραντήρες αέρα είναι η οικιακή συσκευή "Atmos 2652". Αναφέρεται στην κλιματική τεχνολογία του μεσαίου εύρους τιμών, διακρίνεται για τον κομψό σχεδιασμό και την απλότητα σχεδιασμού. Η διαχείριση είναι ηλεκτρονική. Η οθόνη με φωτεινό οπίσθιο φωτισμό, αριθμούς και γράμματα είναι σαφής και ευανάγνωστη. Η δεξαμενή νερού είναι μεγάλη, 4,2 λίτρα. Η κατανάλωση υγρού είναι 250 ml / ώρα. Λειτουργεί με την αρχή του ψεκασμού με υπερήχους.

 • ποιοτική συναρμολόγηση.
 • προσιτή τιμή ·
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • αποδοτικότητα στην κατανάλωση ενέργειας.

Από τις ελλείψεις, σημειώστε το ανεπαρκές μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας. Η μέση τιμή είναι 4100 ρούβλια.

Πλυντήριο αέρα Boneco W2055 DR


Το Air Wash Boneco W2055 DR είναι σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η συσκευή διαθέτει ένα εντυπωσιακό σχέδιο, το σώμα είναι μαύρο γυαλιστερό. Ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός, στον μπροστινό πίνακα υπάρχει οθόνη LCD με ενσωματωμένο υγρόμετρο. Διαθέτει διάφορες λειτουργίες απόδοσης, συμπεριλαμβανομένου ενός χαμηλού θορύβου νύχτας. Σχεδιασμένο για συντήρηση χώρων έως 52 m 2.

 • σύστημα για τη διατήρηση της στάθμης του νερού στο τηγάνι.
 • ιονισμός.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου (μέχρι 25 dB).
 • κυψελοειδής δομή δίσκων?
 • λειτουργία της αρωματοποίησης.

Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις. Η μέση τιμή των 24990 ρούβλια.

EHAW-9015D mini


Ο καθαρισμός αέρα μικρού μεγέθους της Electrolux είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά δωμάτια μέχρι 19 m2. Η συσκευή έχει έναν συνοπτικό σχεδιασμό, έχει τρεις λειτουργίες ισχύος. Εξοπλισμένο με λειτουργία κλειδώματος για προστασία από παιδιά. Υπάρχει ένδειξη της στάθμης του νερού και αυτόματη διακοπή κατά την απουσία της.

 • οικονομία ·
 • χαμηλή τιμή?
 • χρονόμετρο σε βήματα 1 ώρας.
 • υγρόμετρο.
 • Δυνατότητα απενεργοποίησης του φωτισμού οθόνης στη νυχτερινή λειτουργία.
 • φωτισμού του άνω μέρους της συσκευής, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του ως νυχτερινό λαμπτήρα.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού της οθόνης. Η μέση τιμή είναι 9990 ρούβλια.

Winja AWX-70 πλύσιμο αέρα


Κομψό και αποτελεσματικό πλύσιμο αέρα Η Winia AWX-70 είναι σε θέση να διατηρεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε δωμάτια μέχρι 50 m 2. Έχει 4 εκδόσεις σε διαφορετικά χρώματα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με φίλτρα BSS και HEPA, έχει τη λειτουργία ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Εξοπλισμένο με δείκτες στάθμης νερού και βαθμό μόλυνσης των φίλτρων.

 • λειτουργίες ιονισμού και αρωματοποίησης.
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • αρκετές λειτουργίες παροχής ενέργειας.

Τα μειονεκτήματα του μοντέλου περιλαμβάνουν το μεγάλο του μέγεθος. Η μέση τιμή των 20990 ρούβλια.

Κατά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού, καταρχήν λαμβάνεται υπόψη η διαθεσιμότητα των απαιτούμενων λειτουργιών. Οι πρόσθετες επιλογές αυξάνουν την ευκολία λειτουργίας και συντήρησης των πλυντηρίων και των υγραντήρων. Η επιλογή του καταλληλότερου μοντέλου θα βοηθήσει στη μελέτη των τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

Όσο ευρύτερη είναι η γκάμα του εξοπλισμού, τόσο πιο δύσκολη είναι η πλοήγηση σε αυτήν την ποικιλομορφία. Ακόμα, μόνο για την καθαρότητα και την υγρασία του αέρα που αγωνίζονται υγραντήρες, ιονιστές, οζονιστές και ροδέλες. Το πιο συνηθισμένο ερώτημα των αγοραστών - πώς διαφέρει το πλύσιμο από τον υγραντήρα και τι είναι καλύτερο να αγοράσετε για το σπίτι; Θα εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των νεροχύτη και θα βοηθήσουμε να γίνει η σωστή επιλογή.

Είδη καθαρισμού αέρα

Οι νεροχύτες και οι υγραντήρες έχουν πολλά κοινά: και οι δύο τύποι συσκευών έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο σπίτι.

Οι διαφορές αρχίζουν με την επέκταση της λειτουργικής - ο νεροχύτης διαποτίζει όχι μόνο τον αέρα με υγρασία, αλλά καθαρίζει επίσης από μηχανικές ακαθαρσίες: σκόνη, μικρές ίνες ύφασμα, μαλλί, γύρη και ακόμη σωματίδια αιθαλομίχλης και του καπνού. Υγραντήρας ίδια ο αέρας δεν μπορεί να καθαριστεί, αυτό εξατμίζεται μόνο το ύδωρ, το κρύο ή ζεστό ατμό.

Ο μηχανισμός δράσης είναι θεμελιωδώς διαφορετικός. Οι νεροχύτες λειτουργούν με βάση την αρχή της υδροδιήθησης. Ο ανεμιστήρας παίρνει τη ροή αέρα από το δωμάτιο και τον κατευθύνει σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο που αποτελείται από διάφορους δίσκους. Το τύμπανο συνεχώς περιστρέφεται και αρδεύεται με νερό, μια τέτοια εικόνα, το ίδιο το νερό γίνεται ένα φίλτρο - υπάρχει μια υδροδιήθηση του αέρα. Κολλιέται στη ρύπανση του τυμπάνου πέφτει μέσα στο νερό και καθιζάνει σε μια ειδική παλέτα και η καθαρισμένη και υγρανθείσα ροή αέρα στέλνεται έξω.

Τώρα στην αγορά υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καθαριστών αέρα, που διαφέρουν στο σχήμα του τυμπάνου.

 • Βυθίζεται με κωνικό τύμπανο. Σε αυτές τις συσκευές, αντί του παραδοσιακού κυκλικού δίσκου, περιστρέφεται μια κωνική ράβδος στο κέντρο της δεξαμενής νερού. Καθώς περιστρέφεται η ράβδος, τραβάει το νερό προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα πέπλο από λεπτά σταγονίδια μέσα από τα οποία διέρχεται ο μολυσμένος αέρας.
 • Οι νεροχύτες με ένα κυλινδρικό τύμπανο δημιουργούν ένα κουρτίνα νερού λόγω των περιστρεφόμενων δίσκων, πάντα υγρανθέντων με νερό λόγω ειδικής ανακούφισης ή μεμβρανών μεμβράνης. Πάνω από το δίσκο είναι εγκατεστημένος ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ενισχύοντας την εξάτμιση.

Τα μοντέλα με το συνηθισμένο στρογγυλό τύμπανο είναι πολύ πιο ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Δεν διαφέρουν από τα κωνικά ομόλογα όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αρχή της λειτουργίας, αλλά κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο και είναι ευκολότερο να διατηρηθούν.

Συμβουλές για την επιλογή πλύσης αέρα

Περιοχή εξυπηρέτησης

Ένας από τους κύριους λόγους αρνητικής ανάδρασης στον καθαρισμό του αέρα είναι ο εσφαλμένος υπολογισμός της περιοχής. Το γεγονός είναι ότι κατά την αγορά ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να προσανατολίζεται στην περιοχή ολόκληρου του διαμερίσματος, αλλά μόνο στην περιοχή του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή. Η αύξηση της υγρασίας σε όλο το σπίτι δεν είναι δυνατή με το πλύσιμο και ο λόγος δεν είναι σε ανεπαρκή χωρητικότητα, αλλά σε μια αδύναμη σύμβαση του εσωτερικού αέρα και την παρουσία τοίχων, οπότε ο υγροποιημένος αέρας παραμένει μέσα σε ένα δωμάτιο.

Όγκος δεξαμενής και κατανάλωση νερού

Προφανώς, το πλύσιμο είναι πιο ισχυρό, τόσο πιο γρήγορα ο αέρας στο δωμάτιο θα κορεστεί με την υγρασία. Ο μέσος ρυθμός εκφόρτισης πρέπει να αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής: η ελάχιστη τιμή είναι η κατανάλωση 200 ml νερού ανά ώρα, υψηλή - από 500 ml / h.

Για να διασφαλίσετε ότι ο όγκος της δεξαμενής είναι επαρκής για έναν πλήρη κύκλο εργασίας, μπορείτε να εστιάσετε στις μέσες τιμές. Με ρυθμό ροής 300-500 ml / ώρα, η δεξαμενή νερού πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5-7 λίτρα νερού.

Επίπεδο θορύβου

Γενικά, το πλύσιμο είναι πολύ πιο δυνατό από έναν κανονικό υγραντήρα αέρα. Το επίπεδο θορύβου διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, αλλά ακόμη και οι πιο ήσυχες συσκευές στη λειτουργία ελάχιστης ισχύος συνήθως φτάνουν τα 20 dB. Στην κανονική λειτουργία, ο θόρυβος από την εργασία είναι συγκρίσιμος με τους ήχους που εκπέμπει η μονάδα συστήματος του υπολογιστή.

Στο βόμβο της συσκευής δεν είναι ενοχλητικό και δεν παρεμβαίνει στον ειρηνικό ύπνο των μελών του νοικοκυριού, είναι προτιμότερο να αγοράσετε αμέσως ένα νεροχύτη με την υποστήριξη ενός νυχτερινού τρόπου, παρακωλύοντας τον ανεμιστήρα.

Αναλώσιμα

Οι κατασκευαστές συχνά υπογραμμίζουν ότι το πλύσιμο με αέρα είναι πιο οικονομικό από άλλα καθαριστικά αέρα λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών.

Ωστόσο, πολλά μοντέλα της μεσαίας και υψηλής-end κατηγορία περαιτέρω εξοπλισμένη επαργυρωμένο ράβδους ιονίζουσας για τον καθαρισμό του νερού, ο καθαρισμός των μικρών φίλτρων εξόδου (HEPA), καθώς και βακτηριοκτόνο και φίλτρο ροφητή κασέτες. Όλα αυτά - τα αναλώσιμα που χρειάζονται τακτική αντικατάσταση, οπότε είναι λογικό να διευκρινιστεί το κόστος και τη διαθεσιμότητα των στοιχείων πριν από την αγορά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

5 θέση: Boneco W1355A

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νεροχύτη Boneco είναι οι αυξημένες επιφάνειες εξάτμισης και η απλούστερη διαχείριση. Οι ανάγλυφοι δίσκοι του τυμπάνου σάς επιτρέπουν να διατηρείτε περισσότερη υγρασία και να επιταχύνετε τη διαδικασία εξάτμισης και, για ευκολία στη λειτουργία, είναι υπεύθυνοι οι ενσωματωμένοι τρόποι λειτουργίας. Ο νεροχύτης μπορεί να ανάψει με ασφάλεια τη νύχτα, ενώ η νυχτερινή λειτουργία χαμηλού θορύβου έχει ρυθμιζόμενη ένταση. Η συντήρηση της συσκευής διευκολύνεται από μια διαφανή δεξαμενή νερού με μια άνετη λαβή.

 • εξυπηρετεί έκταση έως 50 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές.
 • ογκομετρική δεξαμενή 7 λίτρων ·
 • μέση ισχύ, ροή νερού 300 ml / h;
 • ιοντική ράβδος αργύρου.
 • διάφορους τρόπους λειτουργίας (νυκτερινή και εντατική) ·
 • ένδειξη στάθμης νερού.
 • Αθόρυβη λειτουργία (μέχρι 27 dB).
 • Αυτόματη απενεργοποίηση με κενό δοχείο.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20 W).
 • η ράβδος θα πρέπει να αλλάξει (υπολογίζεται για 2 εποχές).
 • όταν παίρνετε νερό από τη δεξαμενή, υπάρχει ένα δυνατό γουργούρισμα.
 • το κόστος 13 150 ρούβλια.

4 θέση: Winia AWI-40

Η έξυπνη κορεατική πλύση του Winia AWI-40 αντέχει ανεξάρτητα τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Το ενσωματωμένο υγρόμετρο καθορίζει με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας, εμφανίζεται η τιμή και η συσκευή κορεάζει αυτόματα τον αέρα με υγρασία και διατηρεί το προκαθορισμένο επίπεδο. Η μεγάλη δεξαμενή και η υψηλή κατανάλωση νερού καθιστούν δυνατή την ταχύτερη επιτάχυνση του έργου και πρακτικά δεν απαιτούν την παρέμβαση του ιδιοκτήτη: ο χρόνος λειτουργίας στη λειτουργία εκτός σύνδεσης υπερβαίνει τις 14 ώρες.

 • δίσκοι με αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • δεξαμενή χωρητικότητα 7 λίτρα?
 • υπάρχει ένας τρόπος ιονισμού.
 • ενσωματωμένο gyrostat?
 • σύστημα διπλής διήθησης.
 • Έλεγχος αφής και οθόνη LCD.
 • υψηλή κατανάλωση νερού (450 ml / h) ·
 • υπάρχει ένας έλεγχος έντασης και νυχτερινή λειτουργία.
 • πολύ χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μέχρι 15 W).
 • επίπεδο θορύβου 46 dB.
 • Η πλάκα συσσωρεύεται γρήγορα στην παλέτα.
 • το κόστος των 13 990 ρούβλια.

3 θέση: Xiaomi Mi Air Purifier 2

Η εκπληκτική επιτυχία του Xiaomi ακούγεται ακόμη και από εκείνους που απέχουν πολύ από τον κόσμο της τεχνολογίας και δεν ενδιαφέρονται πολύ για τα gadgets, τώρα που παράγει η εταιρεία και την τεχνολογία του κλίματος. Το Mi Air Purifier 2 σχεδιάστηκε με λακωνικό σχεδιασμό, άψογη συναρμολόγηση και, φυσικά, ένα σύνολο λειτουργιών Smart - μπορείτε να ελέγξετε το έργο του καθαριστή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Στο ίδιο σημείο η συσκευή αφήνει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι και ενημερώνει για την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

 • κοστίζει από 7 700 ρούβλια.
 • υποστηρίζει Wi-Fi και έλεγχο από το smartphone σας.
 • 2 ενσωματωμένη λειτουργία (νύχτα και αυτόματη)?
 • τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας λειτουργία.
 • παρακολουθεί αυτόματα το επίπεδο υγρασίας και διορθώνει το έργο σε πραγματικό χρόνο.
 • καλύπτοντας μέχρι 47 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • υπάρχουν δείκτες για την ποιότητα του αέρα, την στάθμη του νερού και την αντικατάσταση του φίλτρου.
 • δίνεται η εργασία χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά.
 • 2 φίλτρα (παραγωγή και προεπεξεργασία) διατηρούνται μέχρι 99,9% των μικροσωματιδίων.
 • για το φις καλωδίου χρειάζεστε έναν προσαρμογέα.
 • το φίλτρο HEPA εξόδου πρέπει να αλλάζει κάθε έξι μήνες.
 • όλα τα αναλώσιμα πρέπει να παραγγελθούν.

2 θέση: IQAir HealthPro (αλλεργιογόνο) 100

Στον αγώνα κατά των αλλεργιών, όλα τα μέσα είναι καλά. Ο καθαριστής αέρα της IQAir HealthPro έχει σχεδιαστεί ειδικά για πάσχοντες από αλλεργίες: το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa καθυστερεί όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα, καθώς και λεπτή σκόνη και παθογόνους οργανισμούς. Η καθαρότητα του αέρα εξαγωγής έχει δοθεί η πιο προσεκτική προσοχή, επομένως η ροή αέρα απομονώνεται πλήρως από την επαφή με την επιφάνεια του περιβλήματος και διέρχεται μόνο μέσω των φίλτρων.

 • εξυπηρετούμενη περιοχή μέχρι 90 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa.
 • υπάρχει προ-φίλτρο νερού.
 • προγραμματισμός κατά τις ημέρες της εβδομάδας, εργασία στο χρονοδιακόπτη?
 • προσαρμόσιμοι τρόποι λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένης της νύχτας).
 • 6 ταχύτητες του ανεμιστήρα.
 • έλεγχος αφής, οθόνη
 • εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές (καπνοί, καυσαέρια, καπνός) ·
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά (κουμπιά κλειδώματος).
 • ομοιόμορφη κατανομή καθαρού αέρα.
 • υποστηρίζει το τηλεχειριστήριο.
 • κόστος από 79 990 ρούβλια?
 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • πολύ βαρύ (12 κιλά, πλήρες με τροχίσκους για μεταφορά).

1 θέση: Daikin MC707VM

Η βαθμολογία κλείνει με τον πολυλειτουργικό ψεκαστήρα αέρα MC707VM. Η συσκευή πολλαπλών παικτών αντιμετωπίζει εξίσου αποτελεσματικά με την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, χάρη στην τεχνολογία Flash Streamer και το σύστημα βιοδιήθησης. Για ένα λεπτό εργασίας, ο καθαριστής αέρα καταφέρνει να καταστρέψει τα βακτήρια με ηλεκτρική εκκένωση, να συλλέξει ηλεκτρισμένη σκόνη, να αφαιρέσει ακάρεα σκόνης και ακόμη και μικρά σπόρια μύκητα και μούχλα. Στη λίστα υπάρχει μια άλλη χρήσιμη λειτουργία - ποιοτική απόσμηση, η οποία λειτουργεί με τη δέσμευση σωματιδίων μιας δυσάρεστης οσμής.

 • εγκατάσταση τοίχου ή δαπέδου.
 • υπάρχει ένα φίλτρο βιοαντιδρών και ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο.
 • προφίλτρο διπλού στρώματος.
 • ηλεκτροστατικό φίλτρο Flash Streamer;
 • Αυτόματη ενεργοποίηση όταν εντοπίζονται δυσάρεστες οσμές.
 • σε ήσυχη λειτουργία, το επίπεδο θορύβου είναι κάτω από 16 dB.
 • Προσαρμόσιμοι και αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.
 • Πρόσληψη αέρα 4 πλευρών.
 • εργασία στο χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει ένας ενσωματωμένος ιονιστής.
 • το κόστος των 44 500 ρούβλια?
 • ακριβή φίλτρα αντικατάστασης.

Αποτελέσματα

Η αντίστροφη πλευρά του κέρματος εξακολουθεί να μην είναι μια πολύ πιστή τιμή για τους σύγχρονους καθαριστές αέρα και τα εξαρτήματά τους, καθώς και την ανάγκη προσεκτικής φροντίδας των φίλτρων.

Πλύσιμο αέρα: πώς να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο

Έτσι ώστε να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα και εύκολα, ο αέρας στα σπίτια, γραφεία και διαμερίσματα πρέπει να είναι καθαρό και μέτρια υγρασία, σκόνη, βακτηρίδια, αποπνικτική δυσοσμία και επικίνδυνα αλλεργιογόνα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν είναι έτσι: τα διαμερίσματα συχνά τα μαλλιά που φέρουν γάτα και σκόνη στο γραφείο όχι-όχι, ναι και κάποιος φτερνίζεται, γενναιόδωρα μοιράζονται ιούς τους. Το χειμώνα, η θέρμανση είναι ενεργοποιημένη κάνει ο αέρας τόσο ξηρό ότι συνεχώς από το γαργάλημα στο λαιμό. Για να απαλλαγούμε από αυτά τα προβλήματα θα πλύνει τον αέρα - πώς να επιλέξει ένα τέτοιο χρήσιμο εργαλείο, και θα πω.

Τι είναι το πλύσιμο του αέρα, η χρήση του και η διαφορά από τους υγραντήρες

Καθαρισμός αέρα - μια ευέλικτη συσκευή που κάνει το φίλτρο αέρα, αλλά και ταυτόχρονα ενυδατώνει. Μέσα από το έργο του καθαρισμού σημαντικά βελτιώνει το μικροκλίμα που κάνει τη ζωή μας πιο υγιή και θετική. Μηχανήματα πλυσίματος αέρα αρκετά αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβή ακάρεα σκόνης, η γύρη, τα λουλούδια, και άλλα αλλεργιογόνα συστατικά γούνας γάτας και σκύλου, τον καπνό κουζίνα και τον καπνό του τσιγάρου.

Το πλύσιμο διαφέρει από τον υγραντήρα

Τα φίλτρα αέρα είναι συσκευές που χρησιμοποιούν "κρύα εξάτμιση". Η παρουσία μιας μονάδας που καθαρίζει τον αέρα τους καθιστά πιο «προχωρημένους» και λειτουργικούς από τους υγραντήρες, οι οποίοι κορεάζουν μόνο τις μάζες του αέρα στο δωμάτιο με υγρασία.

+ Πλεονεκτήματα των πλυντηρίων αέρα σε σχέση με τους υγραντήρες

 1. Ποιοτικός καθαρισμός του αέρα. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζονται αναλώσιμα (που υπάρχουν σε οποιονδήποτε υγραντήρα).
 2. Λόγω της αρχής της λειτουργίας, ο αέρας είναι κορεσμένος με την υγρασία φυσικά - ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής κατάποσης. Είναι πιο χρήσιμο για την υγεία και το περιβάλλον (ιδιαίτερα, δεν θα υπάρχει συμπύκνωση στα παράθυρα, και το παρκέ, τα βιβλία και τα έπιπλα δεν θα αποσβεστούν και θα χαλάσουν).
 3. Οι συσκευές λειτουργούν ήσυχα, χωρίς να παρεμβαίνουν ακόμη και στο υπνοδωμάτιο ή στο δωμάτιο όπου είναι το νεογέννητο.
 4. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός και η φροντίδα γι 'αυτά δεν είναι δύσκολη.

- Πλύση αέρα σε σχέση με τους υγραντήρες

 1. Για τους οπαδούς που θέλουν να έχουν ένα θερμοκήπιο ή έναν όμορφο χειμερινό κήπο, αυτές οι συσκευές δεν είναι πολύ κατάλληλες. Μετά από όλα, δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή υγρασία του αέρα, δημιουργώντας το αποτέλεσμα των τροπικών ή υποτροπικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να παίρνετε έναν συνηθισμένο υγραντήρα.

Επομένως, κοιτάξτε τις ανάγκες σας. Χρειαζόμαστε ένα υγιές μικροκλίμα - τότε το πλύσιμο θα είναι σωστό. Και αν τα λουλούδια εκτρέφονται σε μεγάλες ποσότητες, τότε σκεφτείτε την εναλλακτική ή δύο διαφορετικές μονάδες.

Ποιος πρέπει να σκεφτεί να αγοράσει ένα πλύσιμο αέρα

Η συσκευή, η οποία καθαρίζει τον αέρα και μεταφέρει την υγρασία της στην κανονική, είναι συχνά απλά ένας απαραίτητος και πολύτιμος βοηθός. Πριν αρχίσουμε να επιλέγουμε αυτή τη συσκευή, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πότε τη χρειάζεστε και ποια προβλήματα θα σας βοηθήσουν να το λύσετε.

1. Για την οικολογία της στέγασης.

Όλοι όσοι είναι προσεκτικοί στην υγεία (οι ίδιοι και οι συγγενείς του) προσπαθούν να δημιουργήσουν ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες στο σπίτι. Και αυτός είναι ο αέρας γεμάτος καθαριότητα και φρεσκάδα. Οι συσκευές θέρμανσης και οι ηλεκτρικές θερμάστρες αφαιρούν τις χρήσιμες ιδιότητές τους και το αστικό περιβάλλον δεν λάμπει με μια υγιή οικολογία. Η απόκτηση ενός νεροχύτη είναι ένας τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα.

2. Προστατεύουμε την ευαίσθητη υγεία των παιδιών.

Εάν το μωρό είναι πολύ ξηρό, το μωρό μπορεί να γίνει κακή, να κουραστεί γρήγορα, να κοιμηθεί άσχημα και να αρρωστήσει πιο συχνά. Γίνεται δύσκολο γι 'αυτόν να αναπνεύσει, συχνά και η ασυλία μπορεί να πέσει. Κάνοντας στη γωνία του δωματίου ένα μικρό καθαρό πλύσιμο, μπορείτε να ομαλοποιήσετε το μικροκλίμα. Τότε το όνειρο θα προσαρμοστεί, οι ασθένειες σίγουρα θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να "κολλήσουν" στο παιδί, που θα γίνει πιο χαρούμενος και θα πάψει να είναι ιδιότροπος.

3. Αύξηση της αποτελεσματικότητας της εργασίας στο γραφείο.

Εδώ, το αποτέλεσμα του βρώμικου και υπερβολικά ξηρού αέρα μπορεί να είναι η μείωση της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων. Μετά από όλα, θα κουραστούν πολύ πιο γρήγορα, καθιστώντας τα λάθη πιο συχνά και δουλεύοντας πολύ πιο αργά. Έτσι, η παρουσία ενός νεροχύτη στο δωμάτιο - ένα άμεσο όφελος για τη διαχείριση και να ωφελήσει απολύτως για όλους.

4. Εξοικονομήστε ακριβά έπιπλα και παρκέ.

Αν απαλά σαν αντίκες στήθος της γιαγιάς του συρτάρια, θαυμάζοντας τα σχέδια παρκέ δάπεδο και ένα πιάνο με ουρά σε ένα δωμάτιο που να ευχαριστήσει την ψυχή, χωρίς το πλύσιμο μπορείτε, επίσης, δεν μπορεί να κάνει. Προστατεύει όλα τα πολύτιμα πράγματα από τις ρωγμές των ρωγμών και την εμφάνιση (αναπόφευκτη όταν τρόφιμο αέρα στεγνώνει πάρα πολύ). Αυτό το ανεκτίμητο εργαλείο για την παρουσία του μια μεγάλη βιβλιοθήκη - βιβλία, επίσης, δεν είναι ευπρόσδεκτοι πολύ ξηρό αέρα.

5. Χαλαρώστε και χαλαρώστε.

Όταν αποφασίζετε ποιος ψεκαστήρας είναι καλύτερο να επιλέξει για μια καλή ξεκούραση, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μοντέλο με μια πρόσθετη επιλογή - γεύση. Μια τέτοια συσκευή θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα, απλώνοντας ένα ευχάριστο άρωμα γύρω από το δωμάτιο, χαλαρώνοντας τα νεύρα, τονωτικά και χαλαρώνοντας. Και προσθέτοντας κωνοφόρα αρωματικά έλαια, είναι δυνατόν και να απαλλαγούμε από τα μικρόβια ταυτόχρονα.

Τι λένε τα πρότυπα γι 'αυτό;

Η GOST δεν απέτυχε να ορίσει το ευνοϊκό μικροκλίμα σε διάφορους χώρους: αυτή η παράμετρος συνίσταται κυρίως στην υγρασία, την ταχύτητα και τη θερμοκρασία των αέριων μαζών. Υπάρχουν επίσης δείκτες που θεωρούνται βέλτιστοι για τους οποίους το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση και δεν εργάζεται για την εξάντληση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία.

Οι βέλτιστοι δείκτες είναι οι ακόλουθοι:

 • όρια θερμοκρασίας - από 20 έως 22 0 C.
 • όρια σχετικής υγρασίας - από 30 έως 60% (βέλτιστο - 45%).
 • υποχρεωτικό εξαερισμό, εξασφαλίζοντας την εισροή καθαρού αέρα.

Πώς λειτουργεί το πλύσιμο αέρα;

Μέσα στη συσκευή είναι ένας ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος, καθώς και τυμπανιστικά τύμπανα που διαβρέχονται με νερό από μια ειδική δεξαμενή.


Η συσκευή πλύσης αέρα: 1. Βρώμικος αέρας. 2. Ο ανεμιστήρας. 3. ιονισμός του αέρα. 4. Καθαρός αέρας. 5. Περιστρεφόμενο τύμπανο. 6. Μια παλέτα με νερό.

Τα βρώμικα σωματίδια βρέχονται από τα σταγονίδια νερού και πέφτουν κάτω, και στη συνέχεια πνίγονται σε δεξαμενή νερού. Την ίδια στιγμή, η υγρασία των μορίων αέρα είναι κορεσμένη. Οι μάζες αέρα, ήδη καθαρές και υγρές, αφήνουν τη συσκευή και μετακινούνται στο δωμάτιο.

Η αρχή της λειτουργίας του πλυσίματος αέρα με το παράδειγμα πλύσης αέρα Boneco.

Η ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει εξαρτάται από την ισχύ του ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Κατά κανόνα, σε μια ώρα οι μάζες αέρα περνούν δύο ή τρεις φορές μέσω του φίλτρου. Η συσκευή λειτουργεί ήσυχα, χωρίς να καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό και να μην δημιουργεί συμπύκνωση ή εκτόξευση. Έτσι το δάπεδο και τα έπιπλα παραμένουν ξηρά, δεν εγκαθίστανται με αλάτι από το νερό.

Επιλέξτε τη συσκευή σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου

Το διαβατήριο κάθε συσκευής υποδεικνύει πάντα την περιοχή που είναι σε θέση να επεξεργαστεί. Έτσι, πριν από την αγορά θα πρέπει να είναι καλά σκεφτεί, όπου θα είναι ένα ολοκαίνουργιο νεροχύτη. Η προτιμώμενη επιλογή είναι η διαμονή στο υπνοδωμάτιο. Μετά από όλα, σε αυτό το δωμάτιο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Επιπλέον, η διάθεσή μας και η ευεξία κατά τη διάρκεια της ημέρας και το πρωί εξαρτώνται πάρα πολύ από τη χρησιμότητα της νυχτερινής ανάπαυσης.

Μερικά δωμάτια ακόμα και η πιο ισχυρή συσκευή δεν αρκεί. Αν εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη στο διάδρομο, για παράδειγμα, δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί ταυτόχρονα το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο το ένα δίπλα στο άλλο. Τα τοιχώματα, όπως είναι γνωστό, δεν αφήνουν τον αέρα να περάσει και τα ανοίγματα των θυρών είναι πολύ μικρά για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Έτσι, κάθε συσκευή πρέπει να σχεδιαστεί για το μέγεθος ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Και το δεύτερο λάθος από τους άπειρους χρήστες είναι η χρήση της συσκευής ως φορητής ενυδατικής κρέμας. Ίσως, κάποιος σαν αυτή την επιλογή θα φανεί το πιο βολικό και κερδοφόρο. Ωστόσο, μην βιαστείτε - η αρχή της συσκευής (φυσική εξάτμιση νερού) περιορίζει αυτή τη δυνατότητα. Μετά από όλα, η εξάτμιση με φυσικά μέσα δεν είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία.

Μετακινώντας το νεροχύτη από το ένα δωμάτιο στο άλλο, σπάτε την ισορροπία υγρασίας στο πρώτο δωμάτιο, και στη δεύτερη, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα έχει χρόνο να προσαρμοστεί. Έτσι παίρνουμε: ότι στην πρώτη αίθουσα θα γίνει πάρα πολύ ξηρό, και στο δεύτερο - δεν είναι ακόμα αρκετά υγρό. Αυτό είναι παντού, αντί για την αναμενόμενη άνεση, θα αισθανθούμε δυσφορία.

Έτσι, γνωρίζοντας την περιοχή του δωματίου σας, επιλέγουμε για αυτό ένα συγκεκριμένο μοντέλο πλύσης. Σε αυτή την περίπτωση, μην κάνετε μεγάλο αποθεματικό ισχύος. Αυτό είναι παράλογο και δαπανηρό στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά μια μικρή συσκευή που τοποθετείται σε ένα τεράστιο δωμάτιο είναι επίσης μια κακή επιλογή. Δεν μπορεί να δημιουργήσει το σωστό μικροκλίμα, καθαρίζοντας μόνο και μερικώς τις μάζες του αέρα.

Παράδειγμα: οι συσκευές που έχουν ισχύ 25-35 watt, έχουν σχεδιαστεί για χώρους που δεν υπερβαίνουν τα 50 τετραγωνικά μέτρα. Αν είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την περιοχή πιο επιβλητική, τότε αξίζει να δοθεί προσοχή σε μοντέλα υψηλότερης ισχύος, καθώς η συσκευή με αυτούς τους δείκτες δεν θα αντιμετωπίσει το έργο.

Ποια συσκευή είναι η πιο ήσυχη

Υπάρχει μόνο ένα κινούμενο μέρος στη συσκευή, είναι ανεμιστήρας. Δεδομένου ότι είναι επαρκώς αδύναμη, δεν παράγει ισχυρούς ήχους κατά τη λειτουργία. Οι περισσότεροι ψύκτες αέρα είναι τόσο ήσυχοι που ακόμα και στην παιδική κρεβατοκάμαρα δεν θα ενοχλήσουν τον ύπνο του μωρού.

Στο διαβατήριο κάθε συσκευής επισημαίνονται συγκεκριμένα δεδομένα για το επίπεδο θορύβου. Παρά τα γενικά μικρά όρια, τα χαρακτηριστικά αυτά είναι διαφορετικά σε όλες τις ροδέλες. Σημειώστε ότι εξαρτώνται επίσης από την τεχνολογία στην οποία λειτουργεί η συσκευή.

Υπάρχουν δύο τεχνολογίες:

Υδροδιήθηση - το σχηματισμό ενός ιδιότυπου πέπλου νερού, που αποτελείται από αρκετές σειρές. Αυτό οφείλεται στην περιστροφή ενός ειδικού κώνου, τοποθετημένου σε δεξαμενή νερού και ανύψωσης μικρών σταγονιδίων νερού. Οι συσκευές με αυτήν την τεχνολογία είναι πιο θορυβώδεις. Όταν αγοράζετε μια συσκευή εξοπλισμένη με αυτή την τεχνολογία καθαρισμού, προετοιμαστείτε για ένα αξιοσημείωτο επίπεδο θορύβου. Σίγουρα δεν θα είναι περιττό, αλλά θα είναι αρκετά δύσκολο για τους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αυτής της συσκευής.

Ψυχρό λουτρό νερού - υπάρχουν περιστρεφόμενοι δίσκοι τοποθετημένοι σε δεξαμενή νερού. Λόγω αυτού, δημιουργείται μια λεπτή μεμβράνη νερού, η οποία εξατμίζεται με την εμφύσηση του ανεμιστήρα. Αυτή η αρχή λειτουργίας έχει συσκευές από τις μάρκες Electrolux, Ballu, Boneco. Είναι πιο ήσυχα από αυτά που περιγράφονται παραπάνω και ο θόρυβος του ανεμιστήρα επηρεάζεται περισσότερο από τον ανεμιστήρα, παρά από το σύστημα καθαρισμού.

Ικανότητα καθαρισμού αέρα

Καθώς το νερό εξατμίζεται κατά τη λειτουργία της συσκευής, η απόδοση πλύσης είναι σημαντική για εμάς. Δείχνει πόσα νερό, σε γραμμάρια, περνάει από τον νεροχύτη στον αέρα του δωματίου σε μία ώρα. Ο όγκος της δεξαμενής νερού είναι επίσης σημαντικός - δεν πρέπει να είναι πολύ μικρός, διαφορετικά θα χρειαστεί να ρίχνουμε νερό πολύ συχνά.

Επικεντρωθείτε στο γεγονός ότι με ικανότητα πλυσίματος αέρα 300 - 500 γραμμάρια ανά ώρα, ο όγκος της δεξαμενής νερού πρέπει να είναι από 5 έως 7 λίτρα.

Πώς να κατανοήσετε την ανάγκη για ιονιστή αέρα σε πλύση αέρα

Για να λειτουργούν οι συσκευές για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να απαιτείται επισκευή, οι κατασκευαστές απλοποιούν στο μέγιστο τον σχεδιασμό των νεροχύτη. Αυτό επιτρέπει στο εμπορικό σήμα Venta, για παράδειγμα, να δώσει 10ετή εγγύηση στους νεροχύτες του (και σε ορισμένα μοντέλα - ακόμα και σε είκοσι ετών). Όσο πιο πολύπλοκη είναι η μονάδα, τόσο μικρότερη είναι η εγγύηση.

Για παράδειγμα, ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί να εγγυηθεί μόνο πέντε έως επτά χρόνια χωρίς προβλήματα. Οι πρόσθετες επιλογές - καταλύτης ή ιονιστής, περιπλέκουν επίσης τον σχεδιασμό και δεν συμβάλλουν στην αύξηση της εγγύησης. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα αυτών των ροδέλες.

Ωστόσο, ο ιονιστής είναι ένα πολύ χρήσιμο πράγμα, ειδικά στις σύγχρονες συνθήκες. Μετά από όλα, με αρνητικά ιόντα όργανο, το οποίο εντελώς άνευ σε κλειστό χώρο του διαμερίσματος, μια καλή επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και να βελτιώσει τη μνήμη και την προσοχή. Ως εκ τούτου, η επιλογή ενός συστήματος πλύσης του αέρα, να αποφασίσει ότι για εσάς είναι πιο σημαντικό: να αγοράσει ένα μοντέλο με αυτή την επιλογή, αλλά λιγότερο αξιόπιστες, ή αγοραστεί ξεχωριστά Ιονιστής και τον κανονικό καθαρισμό, χωρίς καμία επιπλέον «καμπάνες και σφυρίχτρες», αλλά πιο αξιόπιστα.

Σε ορισμένους νεροχύτες, παρέχεται προ-ιονισμός. Σε αυτή την περίπτωση, εξυπηρετεί, πρώτον, την εντατικότερη απομάκρυνση σκόνης από τον κορεσμό αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Το θέμα είναι ότι ο κορεσμός του αέρα με ιόντα σε τέτοιες πλύσεις συμβαίνει πριν έλθει σε επαφή με το νερό. Αφού ο αέρας διέλθει από το νερό, τα περισσότερα ιόντα θα καταστραφούν και η διαδικασία ιονισμού του αέρα δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική.

Λειτουργίες αρωματοποίησης και απολύμανσης του αέρα

Προστασία από βακτήρια και ιούς

Για την προστασία από τα βακτηρίδια και τους ιούς, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις συσκευές με μια ειδική ράβδο ιονιστικού αργύρου με λεπτή υφή από αντισηπτική ουσία με προσθήκη ασημιού. Η κύρια έμφαση δίνεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των ιόντων αργύρου, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν με επιτυχία πολλούς επιβλαβείς ιούς και βακτήρια, καταστρέφοντας πάνω από 650 από τα είδη τους.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ράβδος που ωθείται στο νερό εκπέμπει συνεχώς ιόντα αργύρου, τα οποία καλούνται να καθαρίσουν το νερό. Χωρίς "χημεία", όλα είναι απολύτως ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον. Η ράβδος εξυπηρετεί περίπου ένα χρόνο και όλο αυτό το διάστημα ο αριθμός των εκπεμπόμενων ιόντων αργύρου παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η συγκέντρωση είναι επαρκής για να απολυμαίνει αποτελεσματικά το νερό που εξατμίζεται από τη συσκευή.

Φαίνεται πολύ δελεαστικό για τον καταναλωτή. Ωστόσο, οι ωραίες ιστορίες των παραγωγών δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επαρκή δεδομένα. Και όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα, δεν είναι γνωστό. Γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να μην «κρατάτε» τα ακουστικά διαφήμισης και να μην πληρώνετε υπερβολικά για μια δαπανηρή πρόσθετη επιλογή, η χρησιμότητα της οποίας εξακολουθεί να είναι υπό αμφισβήτηση.

Άρωμα

Υπάρχουν μοντέλα νεροχύτη που έχουν ξεχωριστό διαμέρισμα στη δεξαμενή νερού. Είναι μικρό και έχει σχεδιαστεί για να εισάγει ένα κομμάτι από βαμβάκι εμποτισμένο με αρωματικό λάδι. Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατή την απόλαυση όχι μόνο καθαρού και ενυδατωμένου, αλλά και ευχάριστα μυρωδιού αέρα. Η λειτουργία αυτή δεν είναι ακριβής.

Τρόποι εργασίας, αριθμός και μέθοδοι διαχείρισης

Τα απλούστερα μοντέλα νεροχύτη διαθέτουν μόνο έναν τρόπο λειτουργίας. Όταν ενεργοποιούνται, καταναλώνεται η μέγιστη ισχύς. Οι ακριβότερες συσκευές είναι σε θέση να λειτουργούν σε διάφορες λειτουργίες. Για παράδειγμα, όπως: γρήγορο και εντατικό, αργό και οικονομικό, πλήρως αυτοματοποιημένο. Η παρουσία των τρόπων λειτουργίας δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον χρήστη, αλλά η απουσία τους δεν αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα.

Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους: μηχανικό ή ηλεκτρονικό. Οι νεροχύτες του πρώτου τύπου είναι απλούστεροι, φθηνότεροι και πιο αξιόπιστοι - όσο πιο απλός είναι ο σχεδιασμός, τόσο λιγότεροι λόγοι για να σπάσουν.

Αλλά τα ηλεκτρονικά μεγέθη μπορούν να είναι πολύ μεγαλύτερα. Στην οθόνη μπορούν να δουν πώς λαμβάνει χώρα η διαδικασία καθαρισμού και ύγρανσης, για να παρακολουθούνται οι βασικές παράμετροι. Και σας επιτρέπουν επίσης να ορίσετε διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης, για να αλλάξετε το επίπεδο ισχύος.

Η βέλτιστη επιλογή ενός νεροχύτη εξαρτάται από τα προβλήματα που, με τη βοήθεια του, πρόκειται να λυθούν

Καθορίζοντας πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, δεν χρειάζεται μόνο να μετρήσετε την χωρητικότητά του και την περιοχή των δωματίων. Είναι απαραίτητο να δοθεί σαφής προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, αποφασίστε ποιο πρόβλημα είναι περισσότερο ανησυχητικό: πολύ ξηρό ή πολύ βρώμικο αέρα, μυρίζει, αλλεργιογόνα.

Μετά από όλα, αυτές οι συσκευές, αν και εκτελούν δύο εργασίες ταυτόχρονα (καθαρισμός και ύγρανση), αλλά το κάνουν διαφορετικά. Υπάρχουν, για παράδειγμα, εκείνοι που καλυτερεύουν καλύτερα τον αέρα με υγρασία, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μυρωδιές. Και άλλοι με τη βοήθεια των ιόντων καθιστούν τον αέρα απόλυτα καθαρό και απολυμαντικό, αλλά το βρέξιμο πιο αδύναμα. Ως εκ τούτου, ξεχωρίζουμε το κύριο πρόβλημα για τους εαυτούς μας.

Το πρόβλημα 1 - ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Αν πρώτα για σας - για να επιτευχθεί η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι αρκετά καλό να δούμε τις συσκευές των brands Electrolux, Venta, Air-O-Swiss, Boneco. Θα πάρετε ένα νεροχύτη με καλές επιδόσεις, που εξάτμιση από 200 έως 500 χιλιοστόλιτρα νερού ανά ώρα, εξοπλισμένο με ένα αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα.

Οι δίσκοι υγρασίας που περιλαμβάνονται στο σχέδιο επιτρέπουν τη δημιουργία μιας μεγάλης περιοχής για εξάτμιση. Τα χαρακτηριστικά τέτοιων συσκευών πλησιάζουν τα χαρακτηριστικά των υγραντήρων υπερήχων και δικαιολογημένα θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η σκόνη, η αφθονία του μαλλιού, η ευαισθησία στη γύρη των λουλουδιών

Τέτοιες συσκευές χειρίζονται τέλεια συσκευές που είναι εξοπλισμένες με προ-ιονιστική επιλογή. Μετά από όλα, καθαρίζουν τον αέρα στο ίδιο επίπεδο με τα καλύτερα φίλτρα HEPA (τα οποία χάνουν μόνο το 0,03% των μικροσκοπικών σωματιδίων) ενσωματωμένα σε καθαριστές αέρα υψηλής ποιότητας.

Ο προκαταρκτικός ιονισμός κορεσμεί τα ιόντα με μολυσμένο αέρα που εισέρχεται στο νεροχύτη. Λόγω αυτών των βρώμικων σωματιδίων, ακόμα και πολύ μικρού μεγέθους, προσκολλώνται τέλεια στους υγρανθέντες περιστρεφόμενους δίσκους, που ξεπλένονται στο νερό. Εάν ενδιαφέρεστε για τέτοια μοντέλα, δώστε προσοχή στα όργανα της μάρκας Air-O-Swiss.

Το πρόβλημα 3 - ενοχλούν δυσάρεστες οσμές ("χημεία", βιολογικό, καπνός τσιγάρων)

Εάν οι μυρωδιές που σας ενοχλούν, μην παραμείνετε σταθεροί, τότε σχεδόν κάθε πλύσιμο θα σας βοηθήσει. Μετά από όλα, το νερό, καθαρίζει τον αέρα, την ίδια στιγμή και οι μυρωδιές απορροφούν φυσικά. Σχετικά με αυτό, παρεμπιπτόντως, οι παππούδες μας και οι παππούδες μας ήξεραν: βάζουν έναν κάδο γεμάτο νερό στο δωμάτιο, αν υπήρχε μια κακή μυρωδιά εκεί.

Ωστόσο, παρουσία των επίμονων δυσάρεστων "μυρωδιών" θα πρέπει να εξοπλιστεί με μια πιο αποδοτική συσκευή. Βέλτιστη επιλογή σε αυτή την περίπτωση - ένα πλύσιμο, εξοπλισμένο με τη λειτουργία της φωτοκατάλυσης. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας και ένα ειδικό φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Στην αλληλεπίδραση του υπεριώδους με τον καταλύτη, σχηματίζονται οξειδωτικά, ικανά να καταστρέφουν αποτελεσματικά τα μόρια των οσμών.

Φροντίζουμε προσεκτικά και σωστά τη συσκευή

Επιλέξτε ένα μέρος για το πλύσιμο

Από όπου θα τοποθετηθεί το μηχάνημα εξαρτάται πολύ. Ειδικότερα, η ποιότητα του καθαρισμού με υγρασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα αυτών των διαδικασιών. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετήσετε το πλυντήριο αυτοκινήτων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να πέσει κατά λάθος ή να ανατραπεί κατά την καθημερινή σας επιχείρηση.

Ακολουθούν οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την επιλογή του σωστού χώρου πλύσης:

 • Αποχωρούμε τουλάχιστον 50 εκατοστά από τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που βρίσκονται στο δωμάτιο.
 • Το πάνω μέρος της συσκευής αφήνεται ελεύθερο, χωρίς να εγκατασταθεί η συσκευή κάτω από το τραπέζι ή σε μια σφιχτή θέση.
 • Εγκαθιστούμε τη μονάδα σε οριζόντιο επίπεδο - καθαρό, στεγνό, ομοιόμορφο. Το καλύτερο από όλα, βέβαια, στο πάτωμα, δεδομένου ότι βρίσκεται στην επιφάνεια του μετρητή πάνω από το πάτωμα ότι είναι πιο βρώμικο (σωματίδια σκόνης να καθίσουν).
 • Το χειμώνα, όταν λειτουργούν θερμαντήρες, που στεγνώνουν τον αέρα, συνιστάται η εγκατάσταση νεροχύτη κοντά τους. Έτσι, θα είναι δυνατό να εξαλειφθεί γρήγορα η υπερβολική ξήρανση του αέρα.
 • Μην τοποθετείτε το μηχάνημα όπου κατοικούν ζώα ή άτομα συνεχώς (για παράδειγμα, δίπλα στην αγαπημένη σας καρέκλα ή καναπέ).

Τακτική συντήρηση

Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, αποφασίσαμε. Τώρα πρέπει να μάθουμε πώς να το φροντίζουμε σωστά. Καθαρίζοντας τον αέρα, αυτό καθαυτό μολύνεται, οπότε πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό με διαφορετικές λεπτομέρειες.

Στέγαση και ανεμιστήρας.

Η θήκη πρέπει να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί και μετά να χρησιμοποιηθεί ένα στεγνό πανί ή πετσέτα. Οι βρώμικες λεπίδες του ανεμιστήρα καθαρίζονται απόλυτα με ένα υγρό σκούπισμα.

Παλέτα και δεξαμενή νερού

Η δεξαμενή νερού είναι το σύνηθες καθαρό νερό μου, και για να αφαιρέσετε τα ιζήματα στην παλέτα, απαιτείται ένας ειδικός παράγοντας που αφαιρεί την κλίμακα. Μπορεί να αγοραστεί σε κατάστημα υλικού. Ρίχνουμε νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε τα χρήματα και περιμένουμε για λίγο. Στη συνέχεια, γυρίζουμε τη συσκευασία με τους δίσκους αρκετές φορές, ρίχνουμε το νερό από το δίσκο και ξεπλύνουμε καλά τους δίσκους, αφαιρώντας ολόκληρη τη συσκευασία τους.

Με την παρουσία ισχυρών αποθέσεων που σχηματίζονται στην παλέτα, θα βοηθήσουν όλοι οι ίδιοι παράγοντες κατά της κλίμακας. Θα πρέπει να αραιώνεται ελαφρά με νερό και να χύνεται σε μια κατσαρόλα. Αφού περιμένετε λίγο, σκουπίστε τις πλάκες με μια βούρτσα.

Ενυδατικοί δίσκοι

Σημειώστε ότι μια ασθενής ασβεστολιθική απόθεση συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη υγρασία. Εάν θέλετε να καθαρίσετε την επιφάνεια των δίσκων, πάρτε ξανά τα μέσα κλίμακας και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξίδι. Αφού εφαρμόσετε το προϊόν, ξεπλύνετε προσεκτικά τους δίσκους.

Θυμηθείτε: η επιφάνεια του δίσκου είναι πλαστική, έτσι σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζουμε λειαντικά και χημικώς ενεργούς διαλύτες σε αυτό.

Γενικές συστάσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαριστεί το πλύσιμο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, αλλά και με το πόσο βρώμικο είναι ο αέρας στο δωμάτιο. Δεν είναι λιγότερο σημαντική η ποιότητα του νερού που χύνεται στη συσκευή.

Οι μέσοι δείκτες είναι οι εξής:

 • Η θήκη με τον ανεμιστήρα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά το χρόνο (ή μισό έτος).
 • Η δεξαμενή νερού με παλέτα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά κάθε 14 ημέρες.
 • η φροντίδα των δίσκων πραγματοποιείται κάθε μήνα.

Βέλτιστος χρόνος για συνεχή λειτουργία καθαρισμού αέρα.

Αυτό, κατά κανόνα, μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, επιτρέποντάς σας να ορίσετε τη διάρκεια της εργασίας χωρίς διακοπή (συνήθως από 8 έως 12 ώρες). Και υπάρχουν νεροχύτες που μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο. Κατά κανόνα, καταναλώνουν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια.

Σε γενικές γραμμές, ο χρόνος εργασίας εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο, καθώς και από τις προσωπικές προτιμήσεις. Ας πούμε ότι αγοράσατε ένα νεροχύτη για πρώτη φορά - στην περίπτωση αυτή, τις πρώτες μέρες θα πρέπει να την αφήσετε να εργαστεί περισσότερο. Η συσκευή θα δώσει γρήγορα στον αέρα και τα αντικείμενα στο δωμάτιο την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας, και επίσης θα αντιμετωπίσει την κύρια ρύπανση.

Κατ 'αρχήν, όσο περισσότερο λειτουργεί το πλυντήριο αυτοκινήτων, τόσο καθαρότερο γίνεται ο αέρας στο δωμάτιο, κορεσμένο με την υγρασία σε βέλτιστες αναλογίες. Χάρη στη φυσική αρχή της εργασίας, το νερό δεν μπορεί να υγραίνει - και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Έτσι, μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως τη μονάδα. Μια μέρα μετά από δύο ή τρία θα αισθανθείτε ήδη πόσο ευκολότερο έγινε να αναπνεύσει. Ένα υγιές μικροκλίμα θα περιβάλλει εσάς και τους αγαπημένους σας όλη την ώρα.