Γιατί ιδρώνετε και βρεθείτε στους τοίχους στο σπίτι και πώς να το διορθώσετε

Με την έναρξη του κρύου καιρού, πολλοί κάτοικοι διαμερισμάτων και σπιτιών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των υγρών τοίχων, ειδικά στις γωνίες. Μερικοί δεν αποδίδουν καμία σημασία σε αυτό, αλλά αργότερα αυτή η υγρασία εξελίσσεται σταδιακά σε ένα καλούπι, και ήδη έχουν μπορούν να έχουν προβλήματα υγείας σε κατοίκους, όπως το συχνό βήχα και διάφορες ασθένειες, δύσπνοια, αλλεργίες, κ.λπ.

Το πρόβλημα των υγρών τοίχων στο σπίτι πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά, και αν το τρέξετε, οι συνέπειες αυτού του γεγονότος μπορούν να γίνουν λυπηρές.

Αν θάμπωμα των τειχών έχουν εξελιχθεί σε σχηματισμό μούχλας, η συνήθης απόξεση δεν μπορεί να κάνει εδώ, γιατί μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα αυξηθεί και πάλι στον τοίχο, αυτό θα δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Εδώ πρέπει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους επίλυσης, και συγκεκριμένα - να απαλλαγούμε από την υγρασία στους τοίχους.

Για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η πηγή του, και σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, να βρεθεί ο λόγος για τον οποίο οι τοίχοι στο σπίτι είναι ιδρωμένοι και υγροί.

Μια άλλη σημαντική πτυχή για να εντοπίσετε το προκύπτον λεκέ της υγρασίας στον τοίχο και να μην τον αφήσει να αναπτυχθούν, μπορούν να βοηθήσουν κάπως πρωτόγονη μέτρα. Πρώτον, όλα τα εμπόδια της κυκλοφορίας του αέρα πρέπει να απομακρύνονται στο σημείο (κουρτίνες, υφάσματα, κλπ) και, στη συνέχεια, βάλτε μια θερμάστρα με ανεμιστήρα κατευθύνεται επί τόπου (ακόμα και μόνο ένας ανεμιστήρας), έτσι ώστε να είναι λίγο για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Από ό, τι οι τοίχοι στο σπίτι γίνονται υγροί και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε την πηγή υγρασίας. Μπορεί να υπάρχουν αρκετές επιλογές, θα εξετάσουμε το καθένα ξεχωριστά.

1. Ψύξη του εξωτερικού τοίχου ενός σπιτιού ή διαμερίσματος

Αυτή η επιλογή, κατά πάσα πιθανότητα, αναφέρεται στα παλιά σπίτια, επειδή νωρίτερα είχαν ονειρευτεί μόνο την καλή θέρμανση κατά την κατασκευή. Είτε κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού σώζεται καλά στη μόνωση, στηριζόμενο σε μεγάλο αριθμό μπαταριών.

Συμπτώματα: Το σπίτι το χειμώνα είναι πάντα κρύο και υγρό. Τα τείχη μέσα στο δωμάτιο είναι πολύ κρύα. Πολλή ενέργεια καταναλώνεται για τη θέρμανση το χειμώνα.

Γιατί συμβαίνει αυτό: Σε σοβαρούς παγετούς, το σημείο δρόσου στον τοίχο κινείται πλησιέστερα στο δωμάτιο και αν η θέρμανση είναι ανεπαρκής, ο τοίχος αρχίζει να ιδρώνει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να μετακινήσουμε το σημείο δρόσου πιο κοντά στο δρόμο.

Πώς να διορθώσετε: Σε αυτή την περίπτωση, έχετε δύο επιλογές, το πρώτο είναι να θερμάνετε το δωμάτιο πιο εφικτά, αλλά αυτό είναι πρόσθετο κόστος μετρητών για αμφισβητήσιμα οφέλη, και το δεύτερο, είναι απαραίτητο να μονώσει τους τοίχους του σπιτιού από το εξωτερικό. Για αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να μονώσετε τους τοίχους με διογκωμένο πολυστυρόλιο, για παράδειγμα. Υπό αυτές τις συνθήκες, η θερμομόνωση του τείχους από το σπίτι δεν θα βοηθήσει, αλλά αντίθετα - θα επιδεινώσει την κατάσταση. Το σημείο δρόσου, σε αυτή την περίπτωση, θα κινηθούμε ακόμα πιο κοντά στο δωμάτιο. Η υγρασία στον τοίχο κάτω από τη μόνωση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μετατραπεί σταδιακά σε λακκούβες στο πάτωμα. Μπορεί μόνο να βοηθήσει στην εξωτερική μόνωση των τοίχων. Με εξωτερική μόνωση θα μετακινήσουμε το σημείο δρόσου προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Δεν είναι πολύ φτηνό, αλλά αξιόπιστο. Και φυσικά ακολουθήστε τον εξαερισμό. Χωρίς τον αερισμό υγρών τοίχων δεν μπορεί να αποφευχθεί.

2. Ο τοίχος είναι υγρός λόγω ανεπαρκούς στεγανοποίησης

Αυτή η επιλογή, στις περισσότερες περιπτώσεις, αναφέρεται σε αυτούς που ζουν στον τελευταίο ή πρώτο όροφο των σπιτιών. Εάν ο τοίχος είναι υγρός κάτω, η υγρασία μπορεί να πάρει από το δρόμο μέσα από το υπόγειο, μέσω του δαπέδου, το υπόγειο, εάν δεν υπάρχει επαρκής στεγανοποίηση σε αυτά τα σημεία. Εάν ο τοίχος στο σπίτι είναι βρεγμένος ή ιδρωμένος στην κορυφή, πιθανότατα, η υγρασία περνάει από μια κακώς μονωμένη στέγη από το νερό.

Συμπτώματα: Οι μέγιστες μεγάλες κηλίδες στους τοίχους το φθινόπωρο, σε υγρό καιρό ή την άνοιξη, όταν αρχίζει να λιώνει το χιόνι. Εάν το δωμάτιο θερμαίνεται καλά, τότε σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι υγρές κηλίδες θα ξεραθούν αργά.

Γιατί συμβαίνει αυτό: Με μια στέγη χαμηλής ποιότητας, το νερό θα βρει πάντα ένα κενό και θα πέσει στο εσωτερικό του δωματίου. Και πώς πηγαίνει επάνω με μια κακή στεγανοποίηση δαπέδου; Το γεγονός είναι ότι, είτε πρόκειται για σκυρόδεμα, τούβλο ή δομικό στοιχείο, όλα αυτά τα υλικά έχουν μια πολύ άσχημη ιδιότητα - να απορροφούν την υγρασία. Το πέλμα, για παράδειγμα, μπορεί να ανυψώσει την υγρασία από το έδαφος σχεδόν ένα μέτρο. Γι 'αυτό το λόγο, η στεγανοποίηση ανάμεσα στον τοίχο του σπιτιού και την σόλα είναι τόσο σημαντική.

Πώς να διορθώσετε: Σε αυτή την περίπτωση, έχετε μία έξοδο. Βρείτε ένα μέρος μέσω του οποίου το νερό εισέρχεται στον τοίχο, και να κάνετε στεγανοποίηση πιο ποιοτικά, ή να μονώσει το εξωτερικό της βάσης, αν είναι μέσα σε αυτό. Η επιθεώρηση του σπιτιού από το δρόμο θα δώσει περισσότερα αποτελέσματα από την εξεύρεση λύσης από μέσα. Και φυσικά ο αερισμός ή ο συχνός αερισμός των χώρων σε πολλές περιπτώσεις θα μειώσει την πιθανότητα προβλημάτων με τους υγρούς τοίχους.

3. Κακή αερισμός του δωματίου ή του ξεχωριστού μέρους του

Αυτό είναι ένα πολύ κοινό φαινόμενο όταν ο αερισμός στο σπίτι δεν υπολογίζεται επαρκώς ή δεν λειτουργεί καλά. Ακόμη και αν είναι σε κανονική κατάσταση, υπάρχουν ακόμα γωνίες στο σπίτι όπου δεν λειτουργεί, και τελικά αρχίζουν να ιδρώνουν.

Συμπτώματα: Με ένα γενικό πρόβλημα με τον εξαερισμό, τα παράθυρα ενδέχεται να γίνουν πολύ θολό. Στο τοπικό - ο τοίχος στο σπίτι είναι βρεγμένος στην κουρτίνα, ή πίσω από οποιαδήποτε αντικείμενα που εμποδίζουν την ανακυκλοφορία του αέρα κοντά στον τοίχο, και οι υπόλοιποι τοίχοι είναι εντελώς στεγνοί.

Γιατί συμβαίνει αυτό: Με ανεπαρκή εξαερισμό, ό, τι κι αν κάνετε, υγρασία θα συσσωρευτεί στους τοίχους. Στην πραγματικότητα, υπάρχει αρκετή υγρασία στο δωμάτιο για αυτό, ακόμα κι αν φαίνεται ότι ο αέρας είναι ξηρός.

Πώς να διορθώσετε: Με ένα γενικό πρόβλημα με τον αερισμό - είναι απαραίτητο να το λύσετε. Η κυκλοφορία στο σπίτι θα πρέπει να είναι. Με ένα τοπικό πρόβλημα σε ορισμένα σημεία, αφαιρέστε την παρεμβαλλόμενη κυκλοφορία αντικειμένων.

4. Πρόσφατα έγιναν επισκευές

Αν ήταν καλά πριν από την επισκευή και αμέσως μετά την επισκευή, ξαφνικά οι τοίχοι στο σπίτι είναι υγροί, τότε δεν υπάρχει τίποτα τρομερό και αυτό είναι φυσιολογικό.

Συμπτώματα: Τα παράθυρα στο σπίτι ιδρώνουν πολύ.

Γιατί συμβαίνει αυτό: Όταν κάνετε μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση, χρησιμοποιώντας γύψο, στόκος ή άλλα υλικά, τα οποία περιλαμβάνουν νερό, οι τοίχοι αρχίζουν να απορροφούν αυτή την υγρασία μέσα τους και αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Η επισκευή τελειώνει, όλα φαίνεται να έχουν στεγνώσει, αλλά η υγρασία στον τοίχο θα παραμείνει για λίγο. Επιπλέον, εάν δεν έχετε αρκετό αερισμό κατά τη διάρκεια της επισκευής, θα υπάρχει τεράστια ποσότητα υγρασίας στον αέρα.

Πώς να διορθώσετε: Κατά τη διάρκεια της επισκευής, είναι απαραίτητο να αεριστεί το δωμάτιο, και κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου είναι επίσης επαρκής για τη θέρμανση του. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι σύντομα θα στεγνώσουν.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται η υγρασία στους τοίχους σας, θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία και όσο νωρίτερα βρίσκετε την πηγή του προβλήματος, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διορθώσετε τις συνέπειες.

Τι γίνεται αν ο τοίχος ενός σπιτιού τούβλου γίνει υγρός;

Το τούβλο είναι ένα λεπτό υλικό, ιδανικό για την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων - γκαράζ, διοικητικά κτίρια και φυσικά κτίρια ιδιωτικών και πολυκατοικιών. Αλλά μερικές φορές μετά την εγκατάστασή τους, οι μισθωτές αρχίζουν να παρατηρούν ότι ο τοίχος ενός σπιτιού τούβλου γίνεται υγρός. Στην επιφάνεια των τοίχων υπάρχει ένα μαύρο καλούπι, η ταπετσαρία ξεκολλάται, ο σοβάς ανακουφίζει.

Το μούχλα είναι ένας μάλλον δυσάρεστος γκρίζος μικροοργανισμός που εμφανίζεται αρκετά απροσδόκητα και είναι πολύ δύσκολο να τα χαράξουμε, αλλά είναι δυνατόν.

Αιτίες υγρασίας

Το σχήμα του σχηματισμού συμπυκνωμάτων στην κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού.

Οι λόγοι για την υγρασία των τοίχων σε ένα τούβλο σπίτι μπορεί να είναι οι ακόλουθοι παράγοντες:

 1. Εάν το διαμέρισμα είναι γωνιακό, η πιθανότητα υγρασίας αυξάνεται σημαντικά, καθώς οι μη προστατευμένοι τοίχοι θα υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές θερμοκρασίας και ψύξης.
 2. Υψηλή υγρασία. Σε ένα σπίτι από τούβλα, η υγρασία πιθανότατα προέρχεται από το υπόγειο.
 3. Εάν ο τοίχος δεν έχει επαρκή μόνωση ή δεν έχει γίνει επαρκής στεγάνωση.

Σε κάθε περίπτωση, για να το τοίχο από τούβλα δεν είναι πλέον υγρό, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί η θέρμανση του τοίχου, καθώς και να αυξηθεί η στεγάνωση του.

Αυτή είναι μια πολύ απλούστερη και λιγότερο δαπανηρή μέθοδος από την αγορά ενός νέου, όχι γωνιακού διαμερίσματος.

Η καταπολέμηση της υγρασίας στο υπόγειο δεν μπορεί πάντοτε να επιτύχει, ειδικά σε παλαιά σπίτια με μακρόστενα λύματα.

Εργαλεία που θα χρειαστούν: επίπεδο, σφυρί, μετροταινία, πένσες, μαχαίρι και άλλα.

Διάφοροι τύποι συσκευών χρησιμοποιούνται για την πρόληψη αυτού του προβλήματος. Αυτό απαιτεί διαφορετικά εργαλεία. Ανάλογα με τη μέθοδο, αυτό είναι:

 • ρουλέτα;
 • επίπεδο ·
 • σφυρί?
 • σφυράλα;
 • συρραπτικό και συρραπτικά.
 • νήματα κατασκευής ή σπάγγους ·
 • μυστρί?
 • σπάτουλες.
 • και άλλοι.

Θερμομονωτικά υλικά

Θερμομόνωση μιας ιδιωτικής κατοικίας, εξοχικό σπίτι.

Επιλέγοντας υλικά θερμομόνωσης σε αφθονία που παρουσιάζονται σε κατασκευαστικές αγορές και σε καταστήματα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά που καθορίζονται από τον κατασκευαστή.

Ορισμένα υλικά προορίζονται για εργασίες θερμομόνωσης από το εξωτερικό του σπιτιού, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για την μόνωση των τοίχων από το εσωτερικό. Οι κάτοικοι ενός ιδιωτικού σπιτιού καλύτερα μονώνοντας τον τοίχο από έξω, αυτό θα έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Σχέδιο θέρμανσης σκελετού.

Σε ένα πολυκατοικία, δεν είναι δυνατή η μόνωση των τοίχων από το εξωτερικό, οπότε πρέπει μόνο να εσωτερικεύσετε τον τοίχο. Με την σωστή εκτέλεση έργων από υλικά ποιότητας, η επεξεργασία αυτή θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 • Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στον συντελεστή απορρόφησης νερού. Η ικανότητα ενός θερμομονωτικού υλικού να απορροφά την υγρασία εξαρτάται άμεσα από αυτό. Όσο μικρότερη είναι η τιμή αυτού του δείκτη, τόσο καλύτερες είναι οι ιδιότητες απόρριψης του νερού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μια κατάσταση κατά την οποία ο τοίχος βρέχεται.
 • το πάχος του στρώματος υλικού που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως θερμαντήρας ποικίλλει ανάλογα με τον βαθμό πυκνότητας υλικού και τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.
 • η θερμομόνωση με ένα μικρό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας θα πάρει το λιγότερο χώρο.

Οι ιδιότητες ηχομόνωσης των υλικών θα πρέπει να ενδιαφέρουν εκείνους που υποφέρουν από πολύ θορυβώδεις γείτονες ή δυνατούς θορύβους στην αυλή του σπιτιού. Εάν το υλικό θερμομόνωσης έχει υψηλό συντελεστή απορρόφησης θορύβου, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά χρόνο και χρήμα, χωρίς πρόσθετες επισκευές για την εγκατάσταση ηχομόνωσης.

Η κλάση της ευφλεκτότητας του υλικού είναι επίσης σημαντική. Το υλικό με τάξη G1 είναι το πιο ασφαλές, αφού αυτή η μόνωση δεν θα καεί χωρίς ανοικτή φλόγα.

Είναι δυνατόν να διακρίνουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή θερμομονωτικά υλικά:

 1. Η συνηθέστερη μόνωση σε σχέση με την αξία της είναι το ορυκτό μαλλί. Ωστόσο, αν το τείχος είναι υγρό και πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείτε αυτό το πρόβλημα και όχι μόνο να απομονώσετε τον τοίχο, τότε το ορυκτό μαλλί δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το υλικό αυτό έχει πολύ υψηλό συντελεστή απορρόφησης νερού.
 2. Το πολυστυρένιο χρησιμοποιείται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική διακόσμηση. Η υγρασία απορροφά λίγο, αλλά έχει χαμηλή διαπερατότητα ατμών και δεν επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία αέρα. Κατά την καύση εκπέμπει τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα.
 3. Το "ζεστό σοβά" είναι κατάλληλο για μόνωση τοίχων, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Έχει εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες, δεν απορροφά υγρασία, έχει χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας. Τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού περιλαμβάνουν μια μεγάλη μάζα, ένα στρώμα από τέτοιο γύψο εξαιτίας της σοβαρότητάς του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 mm και απαιτεί την παρουσία μιας ιδιωτικής κατοικίας για ένα ενισχυμένο θεμέλιο.
 4. Η μόνωση Cork χρησιμοποιείται για εσωτερική εργασία. Ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας είναι ακόμη χαμηλότερος από αυτόν του "θερμού γύψου", ενώ η μόνωση από φελλό έχει μικρό βάρος. Άνετο στη χρήση, ιδανικό για μόνωση τοίχων, αλλά καίει έντονα.

Εξωτερική μόνωση τοίχων

Το σχέδιο της θέρμανσης των τοίχων από ένα τούβλο.

Εάν το σπίτι είναι ιδιωτικό, τότε είναι καλύτερο να πραγματοποιήσετε τη ζέστη του τοίχου διαβροχής από το εξωτερικό, αυτό θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Για τη διεξαγωγή αυτών των εργασιών συνιστάται η χρήση πλαστικού αφρού, "θερμού" σοβά.

 • Αρχικά, ο τοίχος από τούβλα καθαρίζεται από συντρίμμια, σκόνη και βρωμιά. Εφαρμόστε ένα στρώμα γυψοσανίδας και στη συνέχεια γείρετε την επιφάνεια. Αποδεικνύεται η προετοιμασμένη βάση για τη θέρμανση. Τα φύλλα αφρού μπορούν είτε να κολληθούν είτε να στερεωθούν στον τοίχο με πείρους.
 • εάν χρησιμοποιείται κόλλα, κάθε φύλλο υλικού υφίσταται προσεκτική επεξεργασία με κόλλα, κατόπιν το φύλλο συνδέεται με τον τοίχο και πιέζεται. Ξεκινήστε αυτό το έργο από το κάτω μέρος, τοποθετήστε τα φύλλα σε ένα μοτίβο σκακιέρας, μετακινώντας κάθε στρώμα πάνω από το επίπεδο σε σχέση με το προηγούμενο. Αυτή η θέση των φύλλων αφρού θα συμβάλει στην ενίσχυση της αντοχής της δομής.
 • Η κόλλα χρησιμοποιείται επίσης για τη στερέωση φύλλων με πείρους, το εφαρμόζετε μόνο στο πλαστικό αφρού, κατά προτίμηση κατά μήκος της περιμέτρου. Με ελαφριά κόλληση του υλικού στον τοίχο, ανοίγει μια τρύπα μέσα του, στην οποία εισάγεται ο πείρος.
 • μετά την τοποθέτηση ενός ή του άλλου από όλα τα φύλλα, η κατασκευή είναι στερεωμένη με ενισχυτικό πλέγμα, επικαλυμμένο. Η θέρμανση του τοίχου τελειώνει με διακοσμητικό φινίρισμα με βαφή ή εφαρμογή διακοσμητικού γύψου.

Η απλούστερη έκδοση της μόνωσης του τοίχου από το εξωτερικό είναι η χρήση "ζεστού" σοβά. Μετά τον καθαρισμό της επιφάνειας που πρόκειται να υποβληθεί σε επεξεργασία, προετοιμάζεται. Στον τοίχο συνδέεται ένα πλέγμα από γύψο και εφαρμόζεται θερμομονωτικό υλικό. Μετά το στέγνωμα του "ζεστού" τοίχου σοβά είναι διακοσμημένο με κεραμίδια, διακοσμητικά τούβλα, βαφή.

Μόνωση εσωτερικού τοίχου

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τους κατοίκους ενός κτιρίου διαμερισμάτων σε περίπτωση που ο τοίχος βρέξει. Δεδομένου ότι τα θερμομονωτικά υλικά χρησιμοποιούν φελλό, ορυκτοβάμβακα, αφρό, "ζεστό" σοβά.

Το υλικό επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του τοίχου, τις οικονομικές δυνατότητες των ιδιοκτητών των χώρων, αλλά και με βάση τις εκτιμήσεις ασφαλείας. Από αυτή την άποψη, η χρήση αφρού για την μόνωση του τοίχου από το εσωτερικό είναι ανεπιθύμητη, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Η τοποθέτηση του θερμοκηπίου από το εσωτερικό μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια:

 1. Αφαίρεση ταπετσαρίας, καθαρισμός των τοίχων από τη βρωμιά.
 2. Εμποτισμός του τοίχου με αστάρι.
 3. Τοποθέτηση του πλαισίου από μεταλλικά ή ξύλινα ελάσματα. Πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 40 έως 60 cm μεταξύ τους.
 4. Συρραφή του επιλεγμένου υλικού. Εάν είναι απαραίτητο, τα φύλλα τεμαχίζονται έτσι ώστε να ταιριάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα ανοίγματα του σκελετού.
 5. Περίβλημα της λαμβανόμενης κατασκευής με γυψοσανίδες, γύψο και τελικό διακοσμητικό φινίρισμα τοίχων (ταπετσαρία, ζωγραφική).

Αδιαβροχοποίηση σοβά

Για να αποφύγετε τη διαβροχή των τοίχων του σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά επιχρίσματα στεγνώματος. Αυτός είναι ένας σχετικά απλός και φθηνός τρόπος για να αυξηθεί σημαντικά η στεγάνωση του τοίχου. Χρησιμοποιήστε στεγνωτήρια για εσωτερικά και εξωτερικά τελειώματα.

Το υλικό του ξηραντικού γύψου, κυρίως πυριτικών, έχει μια μικροπορώδη δομή. Αυτή η δομή δεν επιτρέπει τα άλατα να διεισδύσουν στο γύψο, αλλά κρυσταλλώνονται στο βάθος του τοίχου. Εξαιτίας αυτού, η υγρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τον τοίχο, αλλά η φυσική εξάτμισή του δεν εμποδίζεται.

 • ο σοβάς ξήρανσης μπορεί να εφαρμοστεί στον παλαιό σοβά, απευθείας στο τούβλο, κονίαμα. Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο τοίχου φινίρισμα - με την αρχική σοβά, ισοπέδωση τοίχο, αποκλειστικά για στεγανοποίηση?
 • Πριν από την τοποθέτηση του στεγανοποιητικού γύψου, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το υγρό στρώμα του παλαιού γύψου και περίπου 50 cm ξηρής βάσης. Η επιφάνεια για σοβάτισμα πρέπει να είναι ομαλή, χωρίς ρωγμές και τσιπ, δεν επιτρέπεται η διάσπαση.

Η ιδανική βάση είναι καθαρή και ελαφρώς τραχιά. Πριν από την εφαρμογή, η επιφάνεια διαβρέχεται με νερό ή εγχυθεί. Ειδικός γύψος τοποθετείται με τον ίδιο τρόπο όπως συνήθως. Το πάχος της στρώσης κυμαίνεται από 2 έως 4 cm.

Η προϋπόθεση για τη χρήση του στεγνώματος γύψου θα πρέπει να είναι η χρήση διαπερατών από ατμούς διακοσμητικών υλικών φινιρίσματος, για παράδειγμα, χαρτιού ταπετσαρίας, πυριτικών υφασμάτων. Πρέπει να υπάρχει καλός εξαερισμός στο δωμάτιο που πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Γιατί οι γωνίες μεγαλώνουν στο σπίτι;

Το πρόβλημα της υγρασίας των γωνιών και των τοίχων συχνά ενθουσιάζει τόσο τους ενοικιαστές πολυώροφων κτιρίων όσο και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών. Λόγω του ότι η γωνία του δωματίου είναι υγρή, οι τοίχοι αρχίζουν να σκουώνονται, η ταπετσαρία ξεφλουδίζεται, η μούχλα εμφανίζεται, ο αέρας του δωματίου γίνεται βαρύς. Επιπλέον, κατά την κρύα εποχή η θερμοκρασία στα δωμάτια μειώνεται, τα παράθυρα για τον αερισμό του δωματίου ανοίγουν λιγότερο συχνά, υπάρχουν πολλές βροχοπτώσεις, και οι ίδιοι οι τοίχοι δεν αποστραγγίζονται από τις ακτίνες του ήλιου.

Πρώτες γωνίες και τοίχοι - αυτό είναι ένα μάλλον σοβαρό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί αμέσως. Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες, καθώς και να γίνει ένας τόπος για τη συλλογή μυκήτων και ακάρεων.

Επομένως, το ερώτημα γιατί οι γωνίες ωριμάζουν στο σπίτι ενθουσιάζουν πολλούς.

Αιτίες υγρασίας

Οι πηγές της υγρασίας στις γωνίες των δωματίων υπάρχουν προφανείς και κρυφές. Μερικοί είναι εύκολο να βρεθούν, άλλοι πρέπει να αναζητηθούν. Ωστόσο, όλοι οι λόγοι για τους οποίους syreyut συνεχώς γωνίες στο σπίτι, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες - εσωτερική (ανεπαρκή εξαερισμό, ανεπαρκή θερμαινόμενος) και εξωτερικής (υψηλή θερμική αγωγιμότητα του τοιχώματος, η διείσδυση του νερού από το εξωτερικό, κλπ).

Κόκκινη και μαυρισμένη γωνία

Συχνά στις γωνίες του δωματίου υπάρχει υγρασία σε τέτοιες περιπτώσεις:

 • υπάρχει μια "διαρροή" του τοίχου (το νερό μπορεί να περάσει από ρωγμές στον τοίχο από τη σοφίτα, σωλήνες αποστράγγισης ή επικαλύψεις γείσο)?
 • το τοίχωμα παγώνει (οι γωνίες "κλαίνε" από το γεγονός ότι σχηματίστηκε μια "κρύα" γέφυρα λόγω της αυξημένης θερμικής αγωγιμότητας των τοίχων).
 • η θέρμανση στο δωμάτιο είναι ανεπαρκής.
 • δεν υπάρχει εξαερισμός ή είναι αναποτελεσματική.
 • Στους τοίχους σχηματίστηκε ένας μύκητας.
 • ελαφρώς αδιάβροχο θεμέλιο του σπιτιού.
 • το σπίτι έχει πολλά πλύση και ξήρανση?
 • στην κουζίνα και στο μπάνιο δεν υπάρχουν αποσπάσματα.
 • σχημάτισε κενό στις ραφές, χωρίς να γεμίσει με διάλυμα.
 • τα εξωτερικά τοιχώματα είναι πολύ λεπτά.
 • σχηματισμένα κενά στις πλάκες.
 • υπάρχει ψύξη μέσω μεταλλικών ράβδων ή δομών από οπλισμένο σκυρόδεμα.
 • στο υπόγειο υπάρχει πάρα πολύ νερό και υγρασία.
 • άσχημα ενσωματωμένο στους τοίχους μπαλκόνι τοίχου?
 • υπάρχει συμπύκνωση στους σωλήνες εξαερισμού λόγω ακατάλληλου φράγματος υδρατμών.

Εξαλείψτε την υγρασία στις γωνίες

Οι προσεγμένοι ιδιοκτήτες πάντα με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσουν τις υγρές γωνίες και θα καθορίσουν τον λόγο εμφάνισης ενός πτυέλου.

Αφού ανακαλύψετε τον ένοχο του προβλήματος, μπορείτε να το διορθώσετε:

 • Κατά το πάγωμα του τοίχου, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την απομόνωσή του. Η πιο αποτελεσματική είναι η μόνωση των τοίχων από το εξωτερικό. Δεν θα μειώσει μόνο την υγρασία, αλλά θα μειώσει επίσης την απώλεια θερμότητας. Κάνετε αυτό είτε με ορυκτό μαλλί είτε με αφρό. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια όπως μόνωση - είναι αρκετά ενοχλητικό. Αν υπάρχουν προβλήματα με την εξωτερική μόνωση, μπορείτε να μονώσετε τον τοίχο μέσα στο δωμάτιο.

Κατά την εφαρμογή της μόνωσης από το εσωτερικό, είναι απαραίτητο να γίνουν θερμικοί υπολογισμοί για να αποφευχθεί η συμπύκνωση και η υγρασία του μονωτικού υλικού, με αποτέλεσμα να χάνονται οι ιδιότητες μόνωσης.

 • Προκειμένου να γίνουν οι σωστοί υπολογισμοί, λαμβάνεται η υγρασία στο δωμάτιο, το κλίμα, ο βαθμός θερμικής αγωγιμότητας του τοίχου κλπ. Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι συμβουλές των ειδικών είναι απλά απαραίτητες.
 • Με ένα αναποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρόσθετες πηγές θερμικής ενέργειας. Μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό τζάκι, μια σταθερή μπαταρία, ένα ψυγείο ή άλλα εναλλακτικά θερμαντικά σώματα, τα οποία συνιστώνται να τοποθετηθούν σε χώρους όπου η περισσότερη υγρασία.
 • Όταν συμβαίνει συμπύκνωση λόγω της υπερβολικής στεγανότητας του χώρου μετά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων, το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται συχνότερα.
 • Σε περίπτωση ανεπαρκούς πάχους τοιχώματος, συνιστάται, αν είναι δυνατόν, η επικάλυψη του κτιρίου από έξω με πρόσθετη σφαίρα από τούβλα ή η εφαρμογή ενός θερμαντήρα κάτω από το γύψο. Από το εσωτερικό, είναι δυνατή η μόνωση των τοίχων με μια πλάκα θερμότητας (αφρώδες πλαστικό, ορυκτοβάμβακα), που τοποθετείται στο πλαίσιο με απόσταση 5 cm για να καλύψει το claydite μαζί του. Αυτό το δομικό υλικό απορροφά την υγρασία από τον υγρό τοίχο και εμποδίζει την εξάπλωση του καλουπιού.
 • Βελτιώστε τον εξαερισμό εγκαθιστώντας επιπλέον κουκούλες και ακόμα και στο κάτω μέρος της πόρτας στην είσοδο ενός ξεχωριστού δωματίου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υποδοχή για ρύθμιση του αέρα. Βελτιώστε τον εξαερισμό θα πρέπει επίσης να είναι στο μπάνιο και την κουζίνα, τα οποία είναι συχνά πηγές της υγρασίας.
 • Παρουσία ενός υπογείου κάτω από το περίβλημα, η υγρασία μπορεί να διεισδύσει μέσα από τις μικροκονίδες στο πάτωμα, με αποτέλεσμα οι τοίχοι να είναι υγροί. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, το δάπεδο αντιμετωπίζεται με αντιμυκητιακό παράγοντα, απλώνεται επάνω του με βάση ανθεκτική στην υγρασία και όλες οι ρωγμές σφραγίζονται με στεγανωτικό.
 • Εάν ο λόγος ήταν οι υγροί γωνίες εμφανίστηκαν στο τοίχωμα ενός μυκήτων και μούχλας σε γύψο, όλες οι προσβεβλημένες περιοχές σε επεξεργασία με αντιμυκητιακό διαλύματα, γύψο, εάν είναι απαραίτητο, εκ νέου της ποιότητας μίγμα, και μόνο τότε κολλήσετε την νέα ταπετσαρία.
 • Όταν τα μπαλκόνια δεν είναι καλά εγκατεστημένα, η υγρασία εισχωρεί στις ραφές, έτσι ώστε οι αρμοί μεταξύ της πλάκας και του τοίχου να σφραγίζονται έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαρροές που να οδηγούν στην εμφάνιση ακατέργαστων κηλίδων.
 • Κατά τη ραφή των ραφών σε εξωτερικούς τοίχους, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι κλειστές και ανοιχτές αρθρώσεις να παρέχουν προστασία αέρα, ενώ οι τελευταίες, επιπλέον, προστατεύονται καλά από την υγρασία.

Η γωνία ωριμάζει στους επάνω ορόφους του κτιρίου

Σε ιδιωτικά σπίτια ή στους ανώτερους ορόφους, τα τοιχώματα συχνά αποσβέννονται πίσω από τη σοφίτα.

Αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις:

 • οι γωνίες γκρίζανται λόγω παραβιάσεων στη σοφίτα της σοφίτας, η υγρασία και οι μαύρες κηλίδες εμφανίζονται περισσότερο σε μέρη όπου η υπερκάλυψη της σοφίτας είναι δίπλα στους εξωτερικούς τοίχους.
 • ο χώρος της σοφίτας είναι ανεπαρκώς αεριζόμενος (υπάρχουν λίγα ανοίγματα εξαερισμού, δεν υπάρχει εξαερισμός), με καλό αερισμό εξαερισμού στη σοφίτα, η ίδια θερμοκρασία διατηρείται σε όλη την επιφάνεια της οροφής κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής-χειμερινής περιόδου.
Υγρασία στις γωνίες στον τελευταίο όροφο

Αποφύγετε την εμφάνιση της υγρασίας

Για να μειωθεί η υγρασία στο ελάχιστο και να αποφευχθεί η εμφάνισή της στο μέλλον, θα επιτρέψει τη συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες.

 • Τα λευκά είδη πρέπει να στεγνώνονται έξω από τα σαλόνια ή με τον απορροφητήρα για τον εξαερισμό.
 • Όταν μαγειρεύετε τα πιάτα, τα τηγάνια και τα τηγάνια πρέπει να κλείνονται με καπάκια για να αποφεύγεται ο ατμός.
 • Στο μπάνιο, όπου υπάρχει η υψηλότερη συγκέντρωση υγρασίας, καθώς και στην κουζίνα, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τις κουκούλες και τις οπές εξαερισμού από υπερβολικό φράξιμο και ακόμη και αυτά τα δωμάτια πρέπει να αερίζονται καθημερινά.
 • Σε μια ιδιωτική κατοικία μπορείτε να απομονώσετε μια σοφίτα και επίσης να καλύψετε τους τοίχους με ένα υλικό στεγανοποίησης, κατά προτίμηση με πόρους.
 • Όλες οι εύφλεκτες ουσίες που σχηματίζουν πολλή υγρασία, ιδίως παραφίνη, σπάνια χρησιμοποιούνται σε δωμάτια.
 • Όλα τα δωμάτια στο σπίτι κάθε μέρα στον αέρα.
 • Τα σφάλματα στο σύστημα θέρμανσης πρέπει να διορθωθούν εγκαίρως.
 • Για να μειώσετε την υγρασία, χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα αέρα. Αυτή η οικιακή συσκευή μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγρασίας και η συμπαγέτητά της θα επιτρέψει τη μεταφορά του αφυγραντήρα από το δωμάτιο στο δωμάτιο.

Μείωση της υγρασίας

Εάν οι τοίχοι συχνά υγρά σε εσωτερικούς χώρους με αυξημένη υγρασία (μπάνιο, μπάνιο), τότε είναι πολύ πιθανό στο σύστημα εξαερισμού. Επομένως, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα ανοίγματα εξαερισμού για την παρουσία περιττών αντικειμένων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την κυκλοφορία του αέρα.

Πόσο καπνώνουν τα κανάλια εξαερισμού είναι εύκολο να τα ελέγξετε: φέρουμε ένα καυτό κερί στην καμινάδα και βλέπουμε πώς αντιδρά η φλόγα: αν φτάσει στη σχάρα, τότε τα κανάλια δεν μπλοκάρονται και υπάρχει έλξη. Όταν δεν υπάρχει αντίδραση φλόγας στον εξαερισμό, πρέπει να εγκατασταθούν πρόσθετες διατάξεις προκειμένου να ρυθμιστεί η κυκλοφορία του αέρα.

Όταν οι τρύπες δεν είναι φραγμένες και η ώθηση είναι ακόμα αδύναμη, τότε στο κάτω μέρος της πόρτας μπορείτε να φτιάξετε επιπλέον σχισμές για την εισαγωγή αέρα. Εάν αυτό δεν βοηθούσε, ένα αναγκαστικό βύθισμα είναι τοποθετημένο στον αεραγωγό. Τέτοιες οπαδούς περιλαμβάνονται μόνο αν δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο, καθώς μπορούν να βλάψουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν στο μπάνιο να εγκαταστήσουν ανεμιστήρες με ενσωματωμένο ρυθμιστή υγρασίας. Όταν η υγρασία ανεβαίνει, ο ανεμιστήρας ξεκινά αυτόματα, εξαλείφοντας τον υπερβολικά υγρό αέρα.

Μερικές αποχρώσεις της στεγανοποίησης των αρθρώσεων

Αν υπάρχει παραβίαση των σφραγίδων και όταν εμφανίζονται ρωγμές στους τοίχους, οι γωνίες στο δωμάτιο αρχίζουν να πεθαίνουν. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μόνο μία διέξοδος: η στεγανοποίηση των αρμών μεταξύ των πλαισίων πρέπει να επισκευαστεί και οι μικροκονίδες στους τοίχους πρέπει να κλείσουν.

Μετά από μια σφραγίδα ποιότητας, οι τοίχοι δεν πρέπει να πάρουν υγρασία. Μπορούν να πεθάνουν και να διαρρεύσουν μόνο αν η τεχνολογία στεγανοποίησης ραφών έχει σπάσει.

Τα κύρια λάθη είναι η εφαρμογή στεγανωτικού χωρίς προηγούμενη επισκευή ή η χρήση ερμητικής ουσίας χαμηλής ποιότητας.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη: εάν οι αρμοί στεγανοποιούνται σε ένα διαμέρισμα και όχι σε ολόκληρο το σπίτι, το πρόβλημα της υγρασίας δεν θα εξαφανιστεί. Η υγρασία θα διεισδύσει στις κακώς σφραγισμένες ραφές στο διαμέρισμα στο πάτωμα πάνω ή στο τεχνικό πάτωμα, οπότε, αν και πιο αργά, θα βρεθεί στο σωστό δωμάτιο.

Στεγάνωση του θεμελίου

Συμβαίνει ότι η υγρασία στο σπίτι οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδρυμα δεν είναι καλά μονωμένο. Εάν η στεγανοποίησή του είναι ανεπαρκής, τα υπόγεια ύδατα μπορούν να διεισδύσουν στους τοίχους όταν ανεβαίνουν πάνω από 1,5 m. Στη συνέχεια θα βρέξουν, κάτω από το baseboard και στις γωνίες θα υπάρξει μούχλα, ο σοβάς θα αρχίσει να καταρρέει και η ταπετσαρία θα χαλάσει. Ωστόσο, αν μια οριζόντια στεγάνωση της θεμελίωσης γίνεται σωστά, μπορεί να αποτρέψει τη διείσδυση των υπόγειων υδάτων.

Γιατί είναι το υγρό υπόβαθρο;

Συμπύκνωση μετά την εγκατάσταση νέων παραθύρων

Συμβαίνει ότι οι εστίες υγρασίας στις γωνίες του διαμερίσματος εμφανίζονται μετά την αντικατάσταση των συνηθισμένων παραθύρων με πλαστικά. Τα εγκατεστημένα παράθυρα είναι πολύ σφιχτά, κλείνουν καλά τα ανοίγματα, με αποτέλεσμα τον χειρότερο αερισμό του δωματίου. Αποφύγετε την υγρασία των τοίχων σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε εάν ξέρετε τι να κάνετε.

Για να ανταλλάξετε αέρα στο δωμάτιο είναι αρκετά αρκετό αερισμό. Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να βελτιώσετε τον εξαερισμό τοποθετώντας έναν πρόσθετο ανεμιστήρα στην εισαγωγή αέρα. Στη συνέχεια, η υγρασία στο δωμάτιο θα πέσει και δεν θα υπάρξει συμπύκνωση υγρασίας στους κρύους τοίχους, ιδιαίτερα στις γωνίες όπου μειώνεται η ανταλλαγή αέρα.

Το πρόβλημα των πρώτων γωνιών αρχίζει συχνά να ανησυχεί την κρύα εποχή. Πολλοί στην αρχή δεν παρατηρούν καν τα υγρά τοιχώματα, ωστόσο, όταν η υγρασία γυρίζει σε καλούπι, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σοβαρά το πρόβλημα. Από τη συνεχή υγρασία του δωματίου πολλαπλασιάζονται οι μύκητες, τα ακάρεα και οι σαρανταποδαρούσες και οι κάτοικοι μπορούν να εκδηλώσουν διάφορες ασθένειες, να εμφανίσουν δύσπνοια, βήχα, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις.

Βίντεο: πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία σε σπίτι ή διαμέρισμα

Ο αγώνας με την υπερβολική υγρασία στις κατοικίες πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά επίπονη, μερικές φορές απαιτεί χρήματα. Ωστόσο, με τον ακριβή ορισμό της αιτίας της αυξανόμενης υγρασίας και τη σωστή επιλογή αποτελεσματικών τρόπων καταπολέμησης της υγρασίας, οι υγρές γωνίες μπορούν να ξεχαστούν για πάντα. Και εάν είναι απαραίτητο, μια νέα ανακαίνιση στο διαμέρισμα θα αναζωογονήσει τους τοίχους και θα κάνει όλους ευτυχείς.

Κάτω με υγρασία! Αιτίες και λύσεις

Ποια θα πρέπει να είναι η υγρασία

Για ένα άτομο, η κανονική υγρασία είναι 40-60%. Σε υψηλότερα επίπεδα υγρασίας, υπάρχει κίνδυνος χρόνιων κρυολογήσεων και δερματικών παθήσεων, ενώ οι μύκητες που αναπτύσσονται εντατικά σε υγρές περιοχές προκαλούν βρογχικό άσθμα.

Λόγω της υγρασίας στην οροφή, οι τοίχοι και τα παράθυρα, οι μορφές συμπύκνωσης, οι υγρές κηλίδες, η μούχλα και η δυσάρεστη οσμή, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός μειώνονται. Οι υγροποιημένες δομές των οικιστικών κτιρίων καταστρέφονται ταχέως: πέτρες και σκυρόδεμα θρυμματίζονται, διαβρώσεις μετάλλων και σήψη ξύλου. Για να παρατείνετε τη ζωή του σπιτιού, πρέπει να το προστατεύσετε από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της υγρασίας, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό σύστημα στεγανοποίησης.

Γιατί σχηματίζεται υγρασία

Η υγρασία εισέρχεται στο δωμάτιο τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Το κύριο πράγμα είναι να ανακαλύψουμε την πηγή της. Για να προστατέψετε το σπίτι από την υγρασία, θα πρέπει να το επιθεωρείτε περιοδικά, δίνοντας προσοχή στις περιοχές όπου μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία, καθώς και σε πιθανά σημεία διείσδυσης.

Μιλάμε για την αδιαβροχοποίηση του υπογείου, τη στεγανότητα των πλαισίων παραθύρων και των θυρών, τις επαφές σωλήνων και κεραιών στην οροφή, την ακεραιότητα της οροφής και το σύστημα αποστράγγισης.

Επίσης, η υγρασία στις κατοικημένες περιοχές σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Προετοιμάζοντας φαγητό, πότισμα, πλύσιμο ρούχων και ντους, αυξάνουμε την υγρασία. Μια οικογένεια 4 ατόμων καθημερινά διαθέτει έως και 10 λίτρα νερού με τη μορφή ατμού.

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία με τη χρήση φυσικού αερισμού στο σπίτι διαταραχθεί συνθήκες υγρασίας και τα σπόρια των μυκήτων στον αέρα, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να δημιουργήσει μια ολόκληρη αποικίες σε ζεστό και ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους. Η διαδικασία αυτή γίνεται χιονοστιβάδα αν η υγρασία υπερβεί το 70% και η θερμοκρασία είναι 15 ° C.

Πριν αρχίσετε να καταπολεμάτε την υγρασία, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - μια συσκευή που δείχνει το ποσοστό υγρασίας. Εάν το όργανο παρουσιάζει αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - προσδιορίζοντας την πηγή και επιδιορθώνοντας το πρόβλημα. Οι λόγοι για την εμφάνιση της υγρασίας στο σπίτι μπορεί να είναι αρκετές.

Κακή στεγανοποίηση του θεμελίου

Τα υπόγεια ύδατα μπορούν να ανέλθουν σε ύψος 1,5 μ. Στην περίπτωση αυτή, η οριζόντια στεγάνωση του θεμελίου χρησιμεύει ως φράγμα. Εάν δεν υπάρχει τέτοια στεγανοποίηση, η υγρασία του εδάφους διεισδύει στους τοίχους του κτιρίου. Τα ίχνη της μπορούν να προβληθούν πάνω από την πλακέτα στο εσωτερικό του σπιτιού, στην κατεστραμμένη ταπετσαρία και το γύψο που πέφτει στο κάτω μέρος του τοίχου, σε υγρές και μούχλες γωνίες.

Για να αποφευχθούν οι συνέπειες της κακής στεγανοποίησης του θεμελίου, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί πρόσθετη στεγανοποίηση ή να δημιουργηθεί από το μηδέν, αν δεν είχε ληφθεί μέριμνα κατά την κατασκευή. Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού χωρίς υπόγειο, τοποθετείται συνήθως μια οριζόντια στεγανοποίηση πάνω από το υπόγειο του υπογείου, το οποίο προστατεύει τους τοίχους από την τριχοειδή διείσδυση της υγρασίας. Εάν αυτό δεν γίνει εγκαίρως, θα πρέπει να σκάψετε μια τάφρο γύρω από το σπίτι, να καθαρίσετε τους τοίχους της λάσπης και να κάνετε μια κάθετη στεγάνωση του θεμελίου (ρολό ή λάδι).

Κακή στεγανοποίηση υπογείου

Η κακή αδιαβροχοποίηση του υπογείου μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην διαβροχή των τοίχων αλλά και στην πλημμύρα του υπογείου. Συνήθως οι τοίχοι του είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα ή τούβλο και συνδυάζονται με ένα κορδόνι με κορδέλες. Τα υπόγεια ύδατα, που έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια των τοίχων, έχουν μια πορώδη δομή, εισχωρούν και γίνονται πηγή υγρασίας και μούχλας, τόσο στο υπόγειο όσο και στα δωμάτια πάνω από αυτό.

Για την εξάλειψη αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να σφραγίσει το δάπεδο, οροφή και τους τοίχους του υπογείου, προ-καθαρισμό τους από το καλούπι και το ωίδιο και απολυμαίνονται με ένα ειδικό διάλυμα, το οποίο αποτρέπει την οργανική επιθέσεις και σκουπίστε ενώσεις κονιάματος τσιμέντου.

Εάν υπάρχουν προφανείς διαρροές στους τοίχους, πρέπει να απομακρύνονται με την εφαρμογή σύνθετων υλικών ταχείας σκλήρυνσης ή με έγχυση στεγανοποίησης. Για περαιτέρω επεξεργασία τοίχων και οροφών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν φράγματα κατά του άλατος, διεισδυτικοί παράγοντες εμποτισμού και υδροφοβιστές που σχετίζονται με επιστρώσεις για επισκευή.

Για να κάνετε εκ νέου στεγάνωσης το εξωτερικό, είναι απαραίτητο να σκάψει το επίχωσης θεμέλιο. Από την πλευρική διείσδυση του υπογείου υγρασίας τοίχους τόσο εκτός όσο και εντός απομονώσουν δύο στρώματα του θερμού βιτουμενίου ή κρύο ασφαλτική μαστίχη. Επιπλέον λειαντικός χρήση εκτός ρολό υλικά στεγάνωσης (στέγες, πολυμερικές μεμβράνες), περί τους επάνω στη θερμαινόμενη ρητίνη ή πίσσα επικαλυπτόμενα πλέγματα 15 εκ. Protect θάβονται στο έδαφος από τα υπόγεια ύδατα επίπεδη δυνατόν και με τη βοήθεια της αποστράγγισης.

Αφού επεξεργαστείτε τους τοίχους, προχωρήστε στο πάτωμα του υπογείου. Κάτω από την πλατεία δημιουργείται ένα πήλινο κάστρο, το οποίο τυλίγεται και καλύπτεται με ένα στρώμα άμμου ή χαλικιού, μετά από το οποίο εφαρμόζεται τσιμεντοκονίαμα και σιδηρομετάλλευμα. Στο μέλλον, η υδατοστεγή κόλλα μπορεί να τοποθετηθεί κεραμικά πλακίδια. Για το ανώτατο όριο χρησιμοποιήστε μια στεγάνωση, και, αν είναι απαραίτητο, μονώστε το.

Λάθος περιοχή γύρω από το σπίτι

Λόγω της διάταξης των τυφλών περιοχή nnepravilnogo διαπερνά το τμήμα υπογείου καθίζηση με νερό και οικονομική infield. Η μόνη διέξοδος είναι να λύσουμε το πρόβλημα μία για πάντα - να ξανακάνουμε την τυφλή περιοχή. Θα πρέπει να έχει μια κλίση των 2-3o σπίτι και κανονιστικά πλάτος 70-80 cm, αλλά σε κάθε περίπτωση, να είναι 20 εκατοστά μεγαλύτερο από την προεξοχή του γείσου να ρέει από το νερό οροφή δεν έπλυνε το έδαφος κοντά στο κτίριο.

Αφού γεμίσει τις τσέπες του θεμελίου, τοποθετείται πηλός στον πυθμένα της περιοχής τυφλών από πάνω, έτσι ώστε η υγρασία από την επιφάνεια της γης να μην φτάνει στα τοιχώματα της θεμελίωσης. Το πήλινο στρώμα καλύπτεται με χαλίκι και άμμο, αναδιπλώνεται και στη συνέχεια καλύπτεται με πλακόστρωτες πλάκες ή χύνεται με τσιμεντοκονίαμα. Αν το υπόγειο είναι μονωμένο, πρέπει να μονώσετε και να τυφλώσετε. Σε αυτή την περίπτωση, κάτω από τις πλάκες, τοποθετείται ένας εξωθημένος αφρός πολυστυρενίου κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του σπιτιού.

Διαταραχή του συστήματος αποστράγγισης

Η κύρια αιτία αυτού του φαινομένου είναι η φράξιμο ή η καταστροφή της αποχέτευσης ή της υδρορροής. Σε αυτή την περίπτωση, ο βρόχος πλησιάζει στους τοίχους και βρέχεται.

Για την προστασία των τοίχων από την υγρασία, χρησιμοποιώντας έμπλαστρα με βάση το τσιμέντο, πάστα, ανθεκτικό στο νερό και υδατο-απωθητικό ορυκτών μιγμάτων. Πρόσφατες μειώσει σημαντικά την κατανάλωση των χρωμάτων και υλικά εμποτισμού, και επικαλύψεις που σχηματίζονται στα υδροχρώματα, προσδίδουν υδατοαπωθητικότητα. Εκτός από τα εντομοαπωθητικά χρησιμοποιούνται ευρέως ασφαλτικών γύψο στεγανοποίηση για την προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του νερού και ατμού-διαπερατά σοβάδες που βοηθούν στην πρόληψη της υγρασίας στους τοίχους στήριξης.

Χρησιμοποιήστε επίσης ειδικά επιχρίσματα "στεγνώματος". Η εξάτμιση λαμβάνει χώρα μέσα στο στρώμα γύψου και η επιφάνεια παραμένει στεγνή. Επιπλέον, η απώλεια αλάτων δεν καταστρέφει την εμφάνιση της επίστρωσης και δεν καταστρέφει το γύψο. Μπορείτε να προστατεύσετε την πρόσοψη του σπιτιού και αδιάβροχα υλικά φινιρίσματος: παρακαμπτήριος βινυλίου, κεραμίδια κάτω από την πέτρα, αρθρωτά πάνελ από PVC. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα κενό εξαερισμού μεταξύ της επένδυσης και του τοίχου στήριξης.

Ανεπαρκής ή ακατάλληλη μόνωση των τοίχων και παραβίαση της ακεραιότητας της οροφής

Λόγω της διαφοράς στην εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία, εμφανίζεται συμπύκνωση στην επιφάνεια του τοίχου. Για να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση στους τοίχους είναι απλή: είναι απαραίτητο να μονώσει το κτίριο από το εξωτερικό. Αυτό θα αυξήσει το πάχος των τοίχων και το σημείο δρόσου θα μετακινηθεί στο εσωτερικό της δομής. Με επαρκή θερμική προστασία, το συμπύκνωμα γενικά δεν σχηματίζεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας αέρα. Αυτό είναι δυνατό μόνο με την ταχεία θέρμανση ή την πρόωρη ενεργοποίηση της θέρμανσης.

Η αυξημένη υγρασία μπορεί επίσης να παρατηρηθεί με ακατάλληλη μόνωση, όταν δεν είναι δυνατή η εξαγωγή υδρατμών. Έτσι, συσσωρεύονται μέσα στο κτίριο και στην κατασκευή του κτιρίου. Επιπλέον, διαρροές στέγης προκαλούν την υγρασία των τοίχων και των οροφών του σπιτιού.

Όσο για την οροφή, θα πρέπει να επισκευαστεί τμήματα που συμβαίνουν με την αντικατάσταση κατεστραμμένων στοιχείων σε ακέραιους, εγκατάσταση patches (για μεταλλικές στέγες), και δια κατεργασίας με λιπαντική υλικά στεγάνωσης.

Θέρμανση των τειχών, πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνολογία και την ακολουθία της εργασίας και να μην αντικαταστήσετε κάποια υλικά με άλλους. Η σειρά τοποθέτησης υλικών εξαρτάται από την αρχή: η διαπερατότητα των ατμών των στρωμάτων πρέπει να αυξάνεται από μέσα προς τα έξω. Στη συνέχεια, η υγρασία μπορεί να αφήσει χωρίς εμπόδια, δεν συσσωρεύεται στο δωμάτιο.

Ανεπαρκής ή λανθασμένος αερισμός

Λόγω του ανεπαρκούς αερισμού, του ζαρωμένου αέρα, της υπερβολικής υγρασίας και της συμπύκνωσης, αποτέλεσμα των οποίων είναι οι πρώτες γωνίες, οι υγροί τοίχοι και τα παράθυρα με θόλωση. Ο εξαερισμός είναι τόσο σημαντικός που τα ποσοτικά του χαρακτηριστικά έχουν τη δύναμη του νόμου και προβλέπονται από τους Κανόνες και τους Κανόνες (SNiP). Κάθε ώρα ένα άτομο χρειάζεται τουλάχιστον 30 m3 καθαρού αέρα.

Ποιότητα εξαερισμού - μια υπόσχεση άνετης διαβίωσης. Αλλά δεδομένου ότι η κατασκευή άρχισε να χρησιμοποιεί τα σφραγισμένα παράθυρα και συγκεκριμένα επί τόπου, το σπίτι έμοιαζε με ένα πλοίο αδιαπέραστο vozduh.Poetomu πρέπει να ελέγξετε άξονες cross-εξαερισμού και τακτικά αερίστε το δωμάτιο για να απαλλαγούμε από την υγρασία, καπνός, επιβλαβείς ουσίες που εκπέμπονται από τα έπιπλα, υλικά τελειώματος και προϊόντα καθαρισμού. Η καλύτερη μέθοδος αερισμού - σχέδιο, στο οποίο ο αέρας είναι 5-10 λεπτά σε ένα δωμάτιο αλλάζει εντελώς. Και για να δημιουργήσει ένα βέλτιστο κλίμα στο μπάνιο, η κουζίνα, μπάνιο, δωμάτιο πλυντηρίων και το γυμναστήριο θα βοηθήσει μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο αέρας τροφοδοσίας παρέχεται από τους ανεμιστήρες πόρτας που βρίσκονται κάτω και ο ανεμιστήρας εξαγωγής θα δημιουργήσει έναν ανεμιστήρα ενσωματωμένο στο άνοιγμα εξάτμισης, η λειτουργία του οποίου μπορεί να συγχρονιστεί με το φωτισμό ή το άνοιγμα της πόρτας.

Λανθασμένη τοποθέτηση μονάδων μονωτικού γυαλιού, τοποθέτηση σφραγισμένων παράθυρων με διπλά τζάμια ή ανεπαρκείς σφραγίδες

Αυτοί είναι οι λόγοι για τον κακό αερισμό των δωματίων, των υαλοπετασμάτων, των υαλοπετασμάτων και των τμημάτων του τοίχου κάτω από αυτά, καθώς και των ακατέργαστων πλαγιών.

Εγκατάσταση πλαστικών και μεταλλικών παραθύρων, θα πρέπει να επιλέξετε αυτά που έχουν διεξόδους, κλείνοντας το δυνατό άνεμο και την ανοικτή σε ήρεμο καιρό. Αν δεν βρίσκονται στα εγκατεστημένα παράθυρα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο επάνω μέρος του προφίλ. Επιπλέον, πρέπει να αερίζετε τις εγκαταστάσεις δύο φορές την ημέρα για 10 λεπτά. Με τον καθορισμό της περβάζι και γεμίζοντάς το με βάθος αφρό γειτνίαση πλαισίου μόνωση στερεώσεως από θερμό αέρα στους εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε η θερμότητα δεν διεισδύει μέσα στην περιοχή ψυχρού κιβωτίου και δεν συλλέγουν συμπυκνωμάτων κάτω από το περβάζι. Ελέγξτε την ακεραιότητα και την ελαστικότητα των στεγανωτικών παραθύρων, που εξασφαλίζουν ότι το παράθυρο είναι αεροστεγές. Αφού διαπιστώσετε το ελάττωμα, αντικαταστήστε τα με νέα.

Επιπλέον, η αυξημένη υγρασία στο σπίτι δημιουργεί εσφαλμένη λειτουργία των χώρων. Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλοί ατμοί νερού από την κουζίνα και το μπάνιο στα σαλόνια. Μην στεγνώνετε τα υγρά στο δωμάτιο και φυλάσσετε τα υγρά σε ανοικτά δοχεία. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, τα δωμάτια πρέπει να θερμαίνονται τακτικά, διατηρώντας μια σταθερή θερμοκρασία σε αυτά.

Για να προστατεύσετε το σπίτι από την υψηλή υγρασία μπορεί να είναι με πολλούς τρόπους, αλλά για να είναι το αποτέλεσμα να είναι το μέγιστο, χρησιμοποιήστε τα στο συγκρότημα.

Ποιες είναι οι αιτίες της υγρασίας στο κάτω μέρος των τοίχων του σπιτιού από τη μία πλευρά μόνο;

Τώρα για το ίδρυμα. Το ίδρυμα είναι μια λωρίδα, κατασκευασμένη από μίγμα τσιμέντου, άμμου και σκωρίας. Ως σκωρία, αγοράστηκαν καύσιμα απόβλητα άνθρακα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (από το ίδιο υλικό κατασκευάσθηκε ένα τεμάχιο σκωρίας). Μεταξύ της θεμελίωσης και του τοίχου τοποθετείται μονωτικό υλικό από το υλικό κατασκευής σκεπής, έτσι ώστε, κατά τη γνώμη μου, τα τείχη δεν μπορούν να βρεθούν μέσα από το θεμέλιο.

Το εσωτερικό των χώρων κάτω από το δάπεδο καλύπτεται από άμμο και στην κορυφή του υπάρχει στρώμα διογκωμένης αργίλου στα 200 mm. Όπου ο τοίχος είναι υγρός, το ύψος θεμελίωσης είναι 200 ​​mm, και από την άλλη πλευρά (υπάρχει ξηρός τοίχος) - το θεμέλιο είναι 600 mm ψηλό. Ερώτηση: ποιος είναι ο λόγος που υπάρχει υγρασία από τη μία πλευρά του σπιτιού από κάτω, υπάρχουν σκοτεινές κηλίδες στην ταπετσαρία;

Καλησπέρα, Mark. Το πρόβλημά σας μπορεί να έχει διάφορους λόγους, είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς επηρέασε, χωρίς να έχει την πλήρη εικόνα.

Είναι πιθανό η επιφάνεια αποξηράνσεως να είναι απλά ψυχρότερη. Αν αυτή είναι η βόρεια πλευρά του κτιρίου, είναι πολύ πιθανό ότι δεν ζεσταθεί και τελικά να αμβλύνουν λόγω συμπυκνωμάτων, εγκαθιστά σε μια κρύα επιφάνεια. Ο κακός αερισμός μπορεί να συμβάλει σε αυτό. Για παράδειγμα, εάν ο τοίχος είναι επενδεδυμένος με έπιπλα.

Επίσης, πρέπει να πούμε ότι το ύψος του καπακιού στα 200 mm είναι πολύ μικρό για να προστατεύσει το σπίτι από την υγρασία. Ακόμη και τα 600 mm δεν παρέχουν πάντα επαρκή προστασία. Η υγρασία θα διεισδύσει από το έξω τον χειμώνα, λόγω του χιονιού, θα πέσει κατά τη διάρκεια της βροχής το καλοκαίρι με μια βουτιά, θα απορροφηθεί από τον αέρα, επειδή οι τοίχοι είναι συνήθως χτισμένο στο κάτω μέρος του κρύου και κακό εξαερισμό.

Η υγρασία μπορεί επίσης να διεισδύσει από τον υπόγειο χώρο. Στην περιγραφή σας, δεν είπατε αν το δάπεδο στεγανοποιήθηκε. Αν όχι, η υγρασία θα αυξηθεί κατά μήκος της άμμου και του διογκωμένου πηλού, κορεσμός στην πρώτη θέση των πιο ψυχρών επιφανειών.

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να εκτελέσετε (αν δεν έχει ήδη γίνει) στεγάνωση κάτω από το πάτωμα, εξασφαλίζουν τον καλό εξαερισμό μέσα και έξω από τους τοίχους, η μόνωση του κτιρίου από το εξωτερικό. Ως ριζοσπαστικό μέτρο - το τοπίο λειτουργεί, ανοίξτε το υπόγειο, ισιώστε το χώμα γύρω από το σπίτι.

Όλα για μια καλοκαιρινή κατοικία

Μας ρωτάνε: "Πες μου τι πρέπει να κάνω εάν ο τοίχος σε ένα ιδιωτικό σπίτι από τούβλα βρέξει; Φαίνεται αυτή η επίθεση το χειμώνα και σε υγρό καιρό. Σε αυτό το μέρος ο μύκητας πολλαπλασιάζεται. Καταπολέμηση είναι δύσκολο, δεν βοηθά πολύ. Και ο υγρός τοίχος δεν είναι μόνο υγρός, αλλά πάντα κρύος. Πες μου γιατί ο τοίχος είναι υγρός, για ποιο λόγο; Μετά από όλα, το σπίτι είναι σχετικά καινούργιο, δεν έχουν περάσει πέντε χρόνια, και δεν έχει γίνει αυτό πριν. Το καλύτερο να επεξεργαστεί το τοίχο από το εσωτερικό, έτσι δεν mokla; "

Γιατί είναι ένας τοίχος σε ένα τούβλο σπίτι; Πιθανότατα, το σπίτι συρρικνώθηκε και ρωγμές εμφανίστηκε στον τοίχο. Μέσω αυτών, και διεισδύει στην υγρασία, και όπου είναι, ο μύκητας αρχίζει να πολλαπλασιάζεται. Επιπλέον, ο εμποτισμένος τοίχος χάνει την αντοχή του στον παγετό και το χειμώνα είναι πολύ κρύο. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει σε συγκεκριμένες ιδιωτικές κατοικίες. Τι να κάνετε, πώς να απαλλαγείτε από έναν υγρό τοίχο;


Εάν πραγματοποιείτε επισκευές με όλους τους κανόνες, τότε θα πρέπει να ξεκινάει από έξω. Βρείτε μια κατασκευαστική εταιρεία που κουνάει τις ραφές σε έναν τοίχο από τούβλα και στη συνέχεια τις στεγανοποιεί επαγγελματικά με στεγανοποιητικό υλικό. Φυσικά, είναι αδύνατο να κάνεις τέτοια εργασία και να σώσεις τον εαυτό σου.

Ωστόσο, μπορείτε να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας. Σταματήστε τη διείσδυση εξωτερικής υγρασίας στο σπίτι, εάν ο τοίχος διαβροχής αντιμετωπίζεται από μέσα με ειδικό εμποτισμό. Η εργασία με αυτή τη "χημεία" δεν είναι εύκολη. Το υλικό στεγάνωσης είναι συνήθως πολυσύνθετο και προετοιμάζεται πριν από την εργασία. Απαιτεί την ακριβή τήρηση όλων των αναλογιών των εξαρτημάτων και του χρόνου εφαρμογής. Μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε έναν τοίχο διαβροχής στο σπίτι.

Εάν ο τοίχος είναι συνεχώς υγρός σε ιδιωτική κατοικία, τότε για τη στεγανοποίησή του είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τέτοια μέσα όπως το Lakhta ή το Penetron. Είναι σε θέση να διεισδύσουν βαθιά στις μικρότερες ρωγμές. Η σειρά χρήσης τους διαβάζεται στη συσκευασία. Κατά τη διάρκεια της εργασίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αναπνευστήρα - η σύνθεση είναι δηλητηριώδης.

Μετά από αυτή τη θεραπεία είναι απαραίτητο να είστε έτοιμοι, ότι σε έναν τοίχο θα σχηματιστεί το συμπύκνωμα. Και συμβάλλει επίσης στην εμφάνιση του μύκητα. Επομένως, η επιφάνεια του τοιχώματος πρέπει απαραίτητα να υποβληθεί σε επεξεργασία με κάποιο αντιμυκητικό διάλυμα. Και μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να τελειώνετε τον τοίχο διαβροχής, να το σοβάτε ή να επικολλάτε ταπετσαρία. Συνιστάται η τοποθέτηση μιας μπαταρίας θέρμανσης ή τουλάχιστον η τοποθέτηση επίπλων κατά μήκος του τοίχου που παρεμβαίνει στην κυκλοφορία του αέρα.

Λάβετε υπόψη ότι η αδιαβροχοποίηση του τοιχώματος διαβροχής από το εσωτερικό του σπιτιού δεν θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο από 3-5 χρόνια. Στη συνέχεια, αν ο τοίχος "κλαίει", θα πρέπει να επαναληφθεί εκ νέου.

Συμβουλές σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης της υγρασίας στους τοίχους

Ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία άνετων συνθηκών διαβίωσης στο σπίτι. Αλλά η διατήρηση της καθαριότητας δεν προστατεύει τους ενοικιαστές από την υγρασία, και ως επακόλουθο - μούχλα. Σχετικά με το πώς να καθαρίσετε τον εαυτό σας από την υγρασία στους τοίχους και ποιοι είναι οι επικίνδυνοι μύκητες μούχλας για την ανθρώπινη υγεία, θα το πούμε λεπτομερώς.

Λόγοι για την εκπαίδευση

Πριν από την αντιμετώπιση της υγρασίας, πρέπει να βρείτε την πηγή της. Συχνά η υγρασία στους τοίχους είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου λόγων. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι:

 • Διαρροές - συμβαίνουν με ένα κατεστραμμένο σύστημα παροχής νερού, σωλήνα αποχέτευσης, στέγη οροφής.
 • Ανεπαρκής αερισμός.
 • Ακατάλληλη στεγάνωση δαπέδων και θεμελίων.
 • Ένας μεγάλος αριθμός εγχώριων φυτών.
 • Εξωτερικοί παράγοντες - η εγγύτητα του ποταμού, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, τα υπόγεια ύδατα κ.λπ.

Ωστόσο, ο σημαντικότερος παράγοντας της υψηλής υγρασίας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Υπό κανονικές συνθήκες, ένας ενήλικας αναπτύσσει έως και 2,5 λίτρα υδρατμών ανά ημέρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για το μαγείρεμα, το πλύσιμο, τις διαδικασίες νερού κ.λπ. Ακόμη και μια μικρή απόκλιση από τους κανόνες, για παράδειγμα, όταν στεγνώνετε τα ρούχα στο μπάνιο, είναι γεμάτη με συνέπειες.

Διορθωτικά μέτρα

Αφού βρείτε τον λόγο για τον σχηματισμό υψηλής υγρασίας και την εξάλειψή του, μπορείτε να αρχίσετε να στεγνώνετε το δωμάτιο. Τέτοιες δαπανηρές μέθοδοι όπως η χρήση των όπλων θερμότητας είναι απαραίτητες μόνο για την εξάλειψη των συνεπειών της πλημμύρας ή για πολύ μεγάλους χώρους. Στις συνθήκες ενός διαμερίσματος ή ενός ιδιωτικού σπιτιού, τα ακόλουθα μέτρα μπορούν γρήγορα να εξαλείψουν την υγρασία στους τοίχους:

 • Θερμαντήρας - η συσκευή παρέχει αερισμό. ακόμη και μια μικρή θερμάστρα θα αντιμετωπίσει το έργο για 1-2 ημέρες?
 • Αφυγραντήρας αέρα οικιακής χρήσης - η χωρητικότητα της μονάδας καθορίζεται από το μέγεθος της κατοικίας. για την εξάλειψη της υγρασίας των 50 m², μια συσκευή χωρητικότητας 400 W.
 • Σιλικαζέλ - μια ουσία που απορροφά την υγρασία και τους οργανικούς ατμούς από τον αέρα. για χρήση στην καθημερινή ζωή αναμειγνύεται με τη μορφή κόκκων, πρέπει να αποσυντίθενται σε ένα υγρό δωμάτιο. η ξήρανση μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα.

Τέλος, η υγρασία επηρεάζεται αρνητικά από την αύξηση της θερμοκρασίας στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα θέρμανσης ή ένα τζάκι σε πλήρη χωρητικότητα, είναι δυνατόν να στεγνώσουν οι τοίχοι σχετικά γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση, η μέθοδος είναι ελάχιστα κατάλληλη για σπίτια από ξύλο - λόγω της άμεσης επίδρασης της έντονης θερμοκρασίας, οι ξύλινες κατασκευές μπορούν να σπάσουν.

Μορφή στους τοίχους

Η εμφάνιση των μυκήτων μούχλας στο σπίτι είναι δυνατή αν υπήρχε μεγάλη υγρασία (70% ή περισσότερο) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την τεράστια ποικιλία καλουπιών στη φύση, μόνο λίγοι μπορούν να εμφανιστούν σε ανθρώπινες κατοικίες:

 • Ο μαύρος είναι το πιο επικίνδυνο είδος. Αναφέρεται στην τέταρτη ομάδα παθογένειας. Ειδικά συχνά επηρεάζει τις δομές κτιρίου.
 • Λευκό - στους τοίχους είναι σπάνιο, μόνο με την παρουσία της συμπύκνωσης για εβδομάδες?
 • Μπλε - επηρεάζει τους ξύλινους τοίχους, οδηγεί στην σήψη του υλικού από το εσωτερικό, στη ρωγμή του.

Εκτός από μια μη αισθητική εμφάνιση, το καλούπι προκαλεί επίσης μεγάλη ζημιά και την ανθρώπινη υγεία. Ο λόγος για αυτό - ο κορεσμός των μυκοτοξινών, καταστρέφοντας κάθε είδους ζωντανό ιστό. Η είσοδος στο σώμα συμβαίνει τόσο μέσω άμεσης επαφής όσο και μέσω της απελευθέρωσης σπόρων και της διείσδυσής τους στο αναπνευστικό σύστημα. Εάν δεν αφαιρέσετε την υγρασία στο σπίτι στους τοίχους πριν την ανάπτυξη μούχλας πάνω τους, είναι δυνατές οι ακόλουθες ασθένειες:

 • Θεραπείες του δέρματος - μυκητιάσεις, δερματοπάθειες;
 • Η ήττα του αναπνευστικού συστήματος - άσθμα, βρογχίτιδα, βήχας,
 • Διαταραχές του πεπτικού συστήματος.
 • Εξάψεις χρόνιων παθήσεων - το νευρικό σύστημα, το μυοσκελετικό σύστημα.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η παρουσία μούχλας που επηρεάζει τις αλλεργίες και τα άτομα με πνευμονική ανεπάρκεια.

Διορθωτικά μέτρα

Οι μύκητες μούχλας είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Σε όλες τις περιπτώσεις, η τελική επίστρωση θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς - ταπετσαρία, γύψο, και με μεγάλο βάθος ζημιάς και στόκος στην ίδια την βάση του τοίχου. Μια εξαίρεση μπορεί να είναι μόνο μια βαμμένη επιφάνεια, καθώς το μούχλα δύσκολα διεισδύει μέσα από το στρώμα βαφής, αλλά εξαπλώνεται περισσότερο μέσω της περιοχής του.

Αφαιρέστε το καλούπι και την υγρασία στο σπίτι με τον πιο αξιόπιστο τρόπο με τη βοήθεια χημικών ενώσεων, μερικές από τις οποίες είναι εύκολο να ετοιμάσετε στο σπίτι:

 • Οι αντισηπτικοί εκκινητές είναι ειδικοί παράγοντες με υψηλή περιεκτικότητα σε μυκητοκτόνα. με τη βοήθειά τους μπορείτε να επεξεργαστείτε τον τοίχο σε βάθος 0,5 cm.
 • Οικιακά λευκαντικά - κατάλληλα για οποιοδήποτε είδος που περιέχει υποχλωριώδες νάτριο.
 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου - χρησιμοποιείται το 3% της σύνθεσης. λόγω του αποτελέσματος λεύκανσης δεν είναι κατάλληλο για την επεξεργασία των βαμμένων επιφανειών.
 • Το υπερμαγγανικό κάλιο - στην καθημερινή ζωή, βρίσκεται υπό τη μορφή διαλύματος υπερμαγγανικού καλίου. Χρησιμοποιείται ως μείγμα - 15 g ανά 1 λίτρο νερού.
 • Το ξίδι και το κιτρικό οξύ είναι αποτελεσματικά στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης του μούχλας.

Ακόμη και μετά την απομάκρυνση του μύκητα, παραμένει χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή στο δωμάτιο. Μια απλή μέθοδος για να απαλλαγούμε από αυτό είναι να αντιμετωπίσουμε τα πατώματα με μια λύση μαγειρικής σόδα. Για την παρασκευή του, διαλύονται 15 g της ουσίας σε 100 ml νερού.

Βέλτιστο μικροκλίμα στο σπίτι

Πολλά πράγματα εξαρτώνται από το μικροκλίμα εντός των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των κατοίκων. Αλλά η κατασκευή του σπιτιού, η ασφάλεια των τοίχων, τα δάπεδα, οροφές οροφής υποφέρουν τουλάχιστον τόσο από τη θερμοκρασία και την υγρασία.

Για να κάνετε χωρίς δαπανηρές επισκευές, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τους χώρους σε ένα βέλτιστο μικροκλίμα. Τέτοιες για την υγρασία - όχι περισσότερο από 60% κατά τη χειμερινή περίοδο και 65% το καλοκαίρι. Για θερμοκρασία αέρα - τουλάχιστον 15 ° C. Για να παρατηρήσετε ότι η απόκλιση από τον κανόνα δεν είναι δύσκολη, η υγρασία εκδηλώνεται από τα ακόλουθα σημάδια:

 • Συμπύκνωση σε τμήματα γυαλιού και τοίχου, αρθρωμένα με οροφή.
 • Χαρακτηριστική "υγρή" οσμή.
 • Οίδημα ξύλινων κατασκευών. εκφράζεται, για παράδειγμα, στις κακώς κρυμμένες πόρτες.
 • Βρέξτε αλάτι και ζάχαρη.

Στα πρώτα σημάδια υψηλής υγρασίας, μην διστάσετε. Εάν δεν απομακρύνετε την υγρασία από τους τοίχους εγκαίρως, σύντομα θα σχηματιστεί μια μάζα. Η εξάλειψή του απαιτεί εβδομάδες, μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για καλλυντικές επισκευές. "Με το μάτι" για να καθορίσετε την υγρασία πάνω από τον κανόνα είναι προβληματική, αυτό θα βοηθήσει ένα απλό υγρόμετρο οικιακής συσκευής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υψηλή υγρασία καταστρέφει όχι μόνο τις ξύλινες κατασκευές, που οδηγούν σε σήψη, αλλά και σε πέτρινα - τούβλα, σκυρόδεμα. Εμποτισμένοι με νερό, καταρρέουν, η διαδικασία επιταχύνει σε περιοχές με κρύους χειμώνες. Ελαφρώς λιγότερο επηρεασμένοι από μεταλλικές κατασκευές, αλλά είναι επιρρεπείς στη διάβρωση.

Πρόληψη

Έτσι ώστε οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν, πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στους τοίχους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε αποτελεσματικούς τρόπους για να εμποδίσετε την εμφάνισή του. Αρκεί να λάβουμε μια σειρά από απλά μέτρα:

 • Αερίστε το δωμάτιο για τουλάχιστον 10-15 λεπτά κάθε μέρα, δημιουργώντας ένα βύθισμα.
 • Ξηρά ρούχα μόνο στο μπαλκόνι ή στο δρόμο.
 • Εξοπλίστε το σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα.
 • Χρησιμοποιήστε φίλτρα αέρα - τα μοντέλα με μη φίλτρο είναι προτιμότερα.
 • Εγκαταστήστε κλιματιστικά σε συνδυασμό με μυκητοκτόνα φίλτρα ενάντια στους μύκητες μούχλας.
 • Μην καταχραστείτε τον υγρό καθαρισμό.

Για να αφαιρέσετε τον μύκητα από την υγρασία στους τοίχους δεν είναι σίγουρα τόσο απλό. Συχνά συμβαίνει επανεμφάνιση της από τη διαμάχη, η οποία επέζησε επεξεργασίας στο βάθος της δομής των ορόφων.

Βεβαιωθείτε ότι η δική σας υγεία και η ασφάλεια του σπιτιού δεν είναι τόσο δύσκολη. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες για τη φροντίδα των χώρων. Και με την εμφάνιση μούχλας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέπεται το πρόβλημα να τρέξει την πορεία του.