Οδηγός εγκατάστασης ανεμιστήρα οροφής

Ο ανεμιστήρας οροφής είναι μια συσκευή η λειτουργία της οποίας είναι να αφαιρεί τις χρησιμοποιημένες μάζες αέρα από το δωμάτιο. Συχνά εγκαθίσταται στις καμινάδες που χρησιμοποιούνται στο σύστημα κλιματισμού. Αυτή η συσκευή είναι ένα από τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής.

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων οροφής συνδέεται με τον αρχικό ορισμό των διαστάσεων, τα εξωτερικά δεδομένα, τη γωνία της οροφής και τις χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες. Όλα τα παραπάνω σημεία διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο και επηρεάζουν τη διάταξη των εγκαταστάσεων εγκατάστασης. Η ποιοτικά οργανωμένη εγκατάσταση αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της συσκευής και μειώνει το κόστος συντήρησης.

Εφαρμογές ανεμιστήρα οροφής

Στοιχεία εξαερισμού μέσω της οροφής.

Συχνά, τέτοιες εγκαταστάσεις εγκαθίστανται σε βιομηχανικές επιχειρήσεις, μεγάλα κτίρια δημόσιας σημασίας, σε εμπορικές οργανώσεις, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, δηλαδή όπου υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Ο κύριος σκοπός των οπαδών της αφαίρεσης καπνού είναι η ταχεία απομάκρυνση από το δωμάτιο καπνού, καπνών και αιθάλης που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς ή άλλου επεισοδίου.

Σε ιδιωτικές κατοικίες, ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιείται για την εκτροπή του μονοξειδίου του άνθρακα που προέκυψε από τη λειτουργία φούρνων, τζακιών και λεβήτων αερίου. Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών πραγματοποιείται μέσω συσκευής εξαγωγής ή συστήματος εξαερισμού πυρόσβεσης. Η πρώτη επιλογή είναι παρόμοια με τη λειτουργία ενός κλιματιστικού. Ο αναπνευστήρας θα πυροδοτηθεί εάν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Οι πιο σημαντικές λειτουργίες του συστήματος εξαερισμού

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής απομακρύνει τον καπνό από το κτίριο:

 • την άφιξη μάζας καθαρού αέρα ·
 • τη συντήρηση των βέλτιστων δεικτών υγρασίας.
 • την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών.
 • απόρριψη βοηθητικών εγκαταστάσεων και μπάνιων από υπερβολική υγρασία.
 • προστασία του κτιρίου από την εμφάνιση μούχλας,
 • την αποδέσμευση χώρων από ατμούς που προέρχονται από οικιακές συσκευές · μπορεί να είναι μια κεντρική ηλεκτρική σκούπα, μια κουκούλα κουζίνας.
 • για την εξάλειψη των παλαιών αέριων μαζών που προέρχονται από το σύστημα αποχέτευσης.

Έχουν δομές στέγης στην οροφή της δομής. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θόρυβος και η δόνηση που εκπέμπεται από την επιλεγμένη συσκευή πρέπει να αντιστοιχούν στις τυπικές τιμές.

Η διάταξη των ανεμιστήρων οροφής στην πλάγια οροφή.

Για την εξασφάλιση τέτοιων σχεδιασμών, τα σταθερά μέτρα πρέπει να λαμβάνουν μέριμνα για μέτρα προστασίας. Για την οροφή, η οποία έχει μια μαλακή βάση, η εγκατάσταση συνδέεται με ορισμένες αποχρώσεις. Η στερέωση τέτοιων εγκαταστάσεων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα σχέδιά τους.

Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων οροφής:

 • οι εργασίες εγκατάστασης δεν συνεπάγονται τη χρήση ειδικών εργαλείων και συσκευών.
 • σύνδεση στο εσωτερικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • απλό και προσιτό σύστημα υπηρεσιών.
 • χρήση για τη λειτουργία του κινητήρα εδράνου, η οποία δεν προκαλεί θόρυβο ·
 • σταδιακή προσαρμογή της παραγωγικότητας ·
 • Ο εγκατεστημένος εκτροπέας ανεμιστήρα παρέχει υψηλής ποιότητας προστασία των κύριων τμημάτων από τις βροχοπτώσεις.

Απαιτούμενος εξοπλισμός και εργαλεία για την εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα καπνού συνδέεται χρησιμοποιώντας τα εξής εξαρτήματα:

Η συσκευή ενός ανεμιστήρα οροφής.

 • γυαλιά;
 • παλέτες;
 • θερμικά ανθεκτικά καλώδια.
 • ξύλινες ράβδοι;
 • δοκών δόνησης;
 • Περιβλήματα που συμβάλλουν στην αύξηση του ύψους των ροών αερίου.
 • τρυπάνι?
 • κατσαβίδι?
 • βύσμα?
 • φορείο υποστήριξης ·
 • κανάλι.
 • μπουλόνια αγκύρωσης, περικόχλια, ροδέλες.
 • σφραγιστικό.

Εργασίες εγκατάστασης

Ένα ποτήρι. Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων οροφής σε μια σκληρή επιφάνεια ξεκινά με την τοποθέτηση στη θέση του του γυαλιού. Μπορεί να έχει σχήμα κυκλικού ή τετράγωνου, κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα ή οπλισμένο σκυρόδεμα. Η παρουσία οπών φρεατίων ή αγωγών εξαερισμού δημιουργεί μια τέτοια συσκευή.

Σε άλλη υλοποίηση, το ποτήρι τοποθετείται σε κατακόρυφη θέση στην κύρια βάση της οροφής. Η διάμετρος των γυαλιών από το εσωτερικό μπορεί να έχει τιμές 700, 1000 και 1450 mm, ενώ το ύψος αντιστοιχεί σε 400 mm.

Πρώτα στις γυάλινες τρύπες γίνονται για την παλέτα, μετά που είναι στερεωμένες στην οροφή.

Στη συνέχεια, η παλέτα τοποθετείται στο κάτω μέρος της γυάλινης επιφάνειας, ενώ η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι προσαρτημένη στον ίδιο τον ανεμιστήρα.

Επιλογές εγκατάστασης για ανεμιστήρα εξαγωγής.

Η παλέτα. Αυτό το στοιχείο συλλέγει την υγρασία και απαλλάσσει από την περιττή υγρασία. Οι βίδες, τα περικόχλια και οι ροδέλες χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση σε παλέτες. Αυτό το στοιχείο στερεώνεται στο γυαλί πριν από τον ορισμό του ανεμιστήρα στη θέση του. Πριν από τις κύριες εργασίες στο μεσαίο τμήμα της παλέτας, ανοίγουν ανοίγματα με διάμετρο 14 mm, η απόσταση μεταξύ τους είναι 200 ​​mm. Τα τοιχώματα των πλευρικών τμημάτων και οι ράβδοι είναι βιδωμένα.

Βαλβίδα ελέγχου. Αυτό το στοιχείο είναι στερεωμένο στον ανεμιστήρα πριν τον τοποθετήσετε στο γυαλί. Την παραμονή των δραστηριοτήτων εγκατάστασης, είναι σημαντικό να βιδώσετε τις βίδες μεταφοράς που σταματούν τα πτερύγια της βαλβίδας. Θα πρέπει να ελέγξετε αυτό το μέρος για απρόσκοπτη κίνηση.

Ο ανεμιστήρας δεν πρέπει να τοποθετηθεί στη βαλβίδα, αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η κάμψη του. Ενισχύεται με τη βοήθεια ακίδων συγκολλημένων στο γυαλί. Ο αριθμός των αντικειμένων αυτών μπορεί να φτάσει έως και 8 κομμάτια. Για να αποφευχθούν οι διαρροές, ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος στο γυαλί, η βάση του μαξιλαριού προσγείωσης έχει προ-λίπανση με ένα σφραγιστικό.

Οδηγίες εγκατάστασης για τον ανεμιστήρα οροφής

Πριν οι κύριες κατασκευαστικές δραστηριότητες πρέπει να ελέγχουν τα μπουλόνια αγκύρωσης στο ποτήρι, ο αριθμός τους, η ιδιαίτερη κατάσταση, η παρουσία ή απουσία των αποκλίσεων μεταξύ τοποθεσία και τα ποσοστά τους διάμετρος της οπής για την τοποθέτηση του ανεμιστήρα. Ομοίως φυγοκεντρικό σύστημα μελετήθηκαν για την παρουσία των πιθανών κενών στο χώρο μεταξύ της θύρας εισόδου και το μεταξόνιο εργασίας.

Για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στέγης, χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα με τη μορφή γερανού πύργου ή φορτηγού. Αν δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή rack. Ο απαραίτητος εξοπλισμός αυξάνεται στα σημεία εγκατάστασης. Την παραμονή των κύριων γεγονότων, τοποθετείται ένα ελαστικό παρέμβυσμα στο γυαλί.

Η επιφάνεια της οροφής καλύπτεται με σανίδες. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται και στερεώνεται στα κανάλια, τοποθετημένα σε καρότσια, χρησιμοποιούνται επίσης ξύλινες ράβδοι. Ο προετοιμασμένος εξοπλισμός είναι τυλιγμένος στους χώρους εργασίας. Τραβήξτε το στο ποτήρι.

Για να εγκαταστήσετε μια παρόμοια συσκευή, μέσω της οπής περνούν οι βίδες αγκύρωσης, για καθένα από αυτά καθορίζουν δύο παξιμάδια. Μόλις στερεωθούν τα κύρια τμήματα της δομής, οι σχισμές μεταξύ της κορυφής του γυαλιού και του ανεμιστήρα αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό.

Κατά την εγκατάσταση του εν λόγω εξοπλισμού σε νέες έρπητα ζωστήρα εφαρμόζονται τσιμέντου-άμμου κονίαμα, που βρίσκεται στην άκρη του κυπέλλου «ποδιές» και «φούστα», αποκατάσταση των υδάτινων και θερμομόνωση στρώμα. Αφού εγκατασταθεί η συσκευή, μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα οροφής στην οροφή

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μηχανισμών, η παρουσία των οποίων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορεί κανείς να τα κάνει χωρίς αυτά. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν μηχανισμούς κλιματισμού, δηλαδή ανεμιστήρα οροφής. Εκτελεί μια εξαιρετικά σημαντική λειτουργία για την αφαίρεση του καπνού.

Για παράδειγμα, ο αναπνευστικός καπνός ή το αέριο σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλων περιστάσεων ο ανεμιστήρας οροφής απομακρύνεται γρήγορα από το δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, τότε μπορεί να λειτουργήσει ως σύστημα προετοιμασίας ή να είναι ανενεργός έως ότου προκύψει μια απρόβλεπτη κατάσταση. Εξετάστε πώς να κάνετε σωστά και με ποια σειρά να εγκαταστήσετε έναν καπνό του ανεμιστήρα οροφής.

Έτσι, τι είναι, και πώς να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα οροφής.

Τύποι ανεμιστήρων οροφής

Με βάση τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, μπορούμε να διακρίνουμε τρεις τύπους ανεμιστήρων, οι οποίοι είναι πιο δημοφιλείς: φυγοκεντρικές, διαγώνιες και αξονικές.

 • Φυγόκεντρο. Ακόμα ονομάζεται ακτινική. Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, είναι παρόμοια με την αξονική και διαγώνια. Το έργο του βασίζεται σε φυγόκεντρο δύναμη. Οι λεπίδες του ανεμιστήρα έχουν ένα ειδικό σχήμα, το οποίο σας επιτρέπει να πιείτε αέρα.
 • Η διαγώνια. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα βασίζεται στη λειτουργία του αξονικού ανεμιστήρα. Τα πτερύγια αναρροφούν στον αέρα στην αξονική κατεύθυνση και τα βγάζουν διαγώνια.
 • Αξονική. Σήμερα είναι αυτός ο ανεμιστήρας που είναι πιο απαιτητικός. Γύρω από τον άξονα με μια συγκεκριμένη ταχύτητα, οι λεπίδες περιστρέφονται. Όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης και εγκατάστασης, είναι το πιο πρακτικό από την άποψη αυτή.

Σχεδίαση αξονικών και ακτινικών ανεμιστήρων

Επιλογή ανεμιστήρα οροφής

Κατά την επιλογή αυτής της μονάδας, πρέπει πρώτα να προσέξετε τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • την αξιοπιστία του σχεδιασμού,
 • εύκολη εγκατάσταση,
 • δύναμη,
 • ανθεκτικότητα.

Μεταξύ όλων των παραπάνω, η δύναμη είναι ίσως το κύριο συστατικό, όπως σε κάθε άλλη σύγχρονη συσκευή.

Είναι από αυτόν τον δείκτη και θα εξαρτάται από την ταχύτητα απομάκρυνσης θανάσιμου αερίου και καπνού από βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια συσκευή σε ένα οικιακό περιβάλλον, τότε μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν υπερ-ισχυρό ανεμιστήρα. Δηλαδή, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, η επιλογή πρέπει να γίνεται σε ατομική βάση.

Εσωτερικός ανεμιστήρας οροφής Sistemair

Προσέξτε επίσης την ευκολία εγκατάστασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα οροφής μόνοι σας. Ως εκ τούτου, η ευκολία εγκατάστασης είναι μια σημαντική απαίτηση. Αυτό ισχύει και για την αξιοπιστία του.

Κατά κανόνα, η αξιοπιστία της ποιότητας της συναρμολόγησης και των χρησιμοποιημένων εξαρτημάτων. Επομένως, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή του ανεμιστήρα. Για παράδειγμα, μία από τις πιο δημοφιλείς επιχειρήσεις, η οποία παράγει αξιόπιστους ανεμιστήρες - Σύστημα αέρα.

Οι φίλοι αυτής της εταιρείας έχουν μεγάλη ζήτηση στις χώρες της Ασίας, της Αμερικής και της Ευρώπης. Όταν επιλέγετε, μπορείτε να δείτε μια μεγάλη συλλογή, οι μεμονωμένοι οπαδοί θα διαφέρουν ως προς την ιδιότητά τους και, κατά συνέπεια, στην απόδοση.

Ως εκ τούτου, είστε εγγυημένοι ότι θα μπορείτε να επιλέξετε τον ανεμιστήρα που θα ταιριάζει ιδανικά στις συνθήκες σας.

Λοιπόν, ένας ακόμη σημαντικός δείκτης, αυτή είναι η διάρκεια της συνεχούς εργασίας. Μην ξεχνάτε ότι σήμερα δεν υπάρχει τεχνολογία που να μην σπάει. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το επισκευάσετε. Αλλά αν έχετε αμέσως ένα αξιόπιστο σύστημα για την αφαίρεση καπνού, αυτό θα χρησιμεύσει ως εγγύηση της μακράς λειτουργίας του.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα οροφής

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, πρέπει να δώσετε προσοχή στη μορφή, το μέγεθος, την κατασκευή της οροφής, τη γωνία κλίσης και από τι είναι κατασκευασμένο. Από αυτούς τους παράγοντες εξαρτάται η επιλογή του συστήματος εγκατάστασης. Πόσο καλά σκέφτεστε και προετοιμάστε τα πάντα, ο ανεμιστήρας θα διαρκέσει περισσότερο, επιπλέον, θα μειώσετε σημαντικά το κόστος των λειτουργικών εξόδων.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής

Εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από μαλακό υλικό, τότε θα πρέπει να προσέξετε την πρόσθετη προστασία από τις επακόλουθες δονήσεις και θόρυβο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αναπτύσσεται ένα μεμονωμένο έργο.

Όσο για τη σκληρή στέγη, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα ξεκινά με ένα ποτήρι. Αυτή η κατασκευή είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα. Εάν υπάρχουν φρεάτια ή φρεάτια αερισμού κατασκευασμένα από σκυρόδεμα ή τούβλο, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση του γυαλιού.

Εάν δεν υπάρχουν, τότε το γυαλί στην κατακόρυφη θέση τοποθετείται στο φέρον τμήμα της οροφής. Το ύψος του γυαλιού πρέπει να φθάνει τα 400 mm και η εσωτερική διάμετρος 700, 1000 ή 1450 mm, ανάλογα με τις ανάγκες.

Αφού τοποθετηθεί η παλέτα, θα προστατεύσει την κύρια δομή από ξένα αντικείμενα. Είναι στερεωμένο με βίδες, παξιμάδια και ροδέλες. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος απευθείας.

Τώρα προχωρούμε στην πιο σημαντική διαδικασία. Πριν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν άγκυρες στο κύπελλο. Ο αριθμός και η διάμετρος τους πρέπει να ταιριάζουν με αυτό που υπάρχει στον ανεμιστήρα. Επιθεωρήστε και ελέγξτε τα κενά μεταξύ της πτερωτής του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα και του σωλήνα εισαγωγής.

Επιπλέον, με τη βοήθεια ενός γερανού αυτοκινήτου, ο ανεμιστήρας ανεβαίνει απευθείας στο χώρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η χρήση γερανού αυτοκινήτου, χρησιμοποιήστε μια υποδοχή rack ή ένα βαρούλκο για εγκατάσταση. Πριν από την εγκατάσταση, τοποθετήστε ένα ελαστικό παρέμβυσμα στην επιφάνεια του γυαλιού.

Όταν ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος πάνω στο γυαλί, οι βίδες αγκύρωσης περνούν μέσα από τις οπές.

Όταν όλα είναι σταθερά, πάρτε το στεγανωτικό και σφραγίστε το κενό μεταξύ του γυαλιού και του ίδιου του ανεμιστήρα. Εάν το γυαλί εγκατασταθεί σε μια νέα δομή, τότε συνιστάται η κατασκευή τσιμεντοκονιάματος.

Στο περίγραμμα του γυαλιού, οι ποδιές ή οι φούστες είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο χάλυβα και αποκαθίσταται η θερμομόνωση και η υγρασία των σπασμένων στρώσεων οροφής. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, τηρήστε όλες τις συστάσεις και τους οικοδομικούς κώδικες.

Σε αυτή την περίπτωση, όλη η εργασία θα γίνει σωστά.

Μόλις ολοκληρωθεί όλη η εργασία εγκατάστασης, παραμένει μόνο η σύνδεση της συσκευής στο δίκτυο.

Η διαδικασία εγκατάστασης απεικονίζεται παρακάτω:

Τελευταία ενημέρωση: 03/20/2015 Maksim Viktorovich

Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανεμιστήρων οροφής είναι ότι είναι σχεδιασμένα για εγκατάσταση στις στέγες των κτιρίων και έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν αέρα από τις εγκαταστάσεις μέσω ενός τεχνολογικού ανοίγματος στην οροφή. Οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στις στέγες οικιστικών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων.

Οι ανεμιστήρες οροφής έχουν μια ελεύθερη έξοδο αέρα προς την ατμόσφαιρα. Για να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη εξάτμιση αέρα που οφείλεται σε ρεύματα μεταφοράς, όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί στον σωλήνα διακλάδωσης εισόδου του ανεμιστήρα στέγης, είναι απαραίτητο να παρέχεται και να εγκαθίσταται μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Κατασκευαστικά, οι ανεμιστήρες οροφής είναι αξονικοί και ακτινικοί. Οι αξονικοί ανεμιστήρες οροφής έχουν χαμηλή απόδοση και συνηθέστερα χρησιμοποιούνται για γενικό αερισμό.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες οροφής έχουν απόδοση μεγαλύτερη από την αξονική, δημιουργούν υψηλότερη πίεση, έτσι έχουν βρει ευρύτερη εφαρμογή.

Λόγω των χαρακτηριστικών του, ακτινική ανεμιστήρες οροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε γενικές συστήματα εξαερισμού, αλλά είναι επίσης κατάλληλο για τη σύνδεση με τον αγωγό εξαγωγής, δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη αεροδυναμική συστήματα.

Η τοποθέτηση των ανεμιστήρων οροφής συνδέεται με την εργασία στις στέγες, δηλαδή σε ύψος, έτσι ώστε η εγκατάσταση του ανεμιστήρα να ξεκινάει με μια σφεντόνα και την ανύψωσή της με ένα αυτοκίνητο ή έναν πύργο γερανός στον τόπο εγκατάστασης. Εάν ο ανεμιστήρας είναι εφοδιασμένος με απομονωτές κραδασμών, οι απομονωτές κραδασμών πρέπει να ασφαλίζονται με μπουλόνια ασφάλισης που παρέχονται από το σχεδιασμό του ανεμιστήρα.

Διατάξτε την εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής

Οι στέγες, οι οποίες είναι εγκατεστημένοι ανεμιστήρες οροφής, είναι διαφορετικές. Για τα κτίρια με άκαμπτη επίπεδη οροφή, η τεχνολογία του συγκροτήματος συγκροτήματος μπλοκ είναι αρκετά απλή.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργείται ένα τεχνολογικό άνοιγμα του κατάλληλου μεγέθους στην επικάλυψη. Γύρω από το άνοιγμα είναι εφοδιασμένο με θεμέλιο τούβλο ή θεμέλιο λωρίδας, χυτεύεται από σκυρόδεμα, στο οποίο είναι τοποθετημένος ο ανεμιστήρας.

Το εξοπλισμένο συγκρότημα θα είναι στην πραγματικότητα μια συνέχιση του άξονα εξαερισμού που προβλέπεται από το οικοδομικό έργο.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής στα γυαλιά

Συχνά, αντί για την παραπάνω διάταξη της μονάδας χρησιμοποιούνται ειδικά λεγόμενα γυαλιά για να επιταχύνουν και να απλοποιήσουν τις εργασίες εγκατάστασης, οι οποίες μπορούν να τροφοδοτηθούν με ανεμιστήρες οροφής. Οι μονάδες παραγωγής παράγουν τυπικά φιαλίδια οπλισμένου σκυροδέματος ή χάλυβα με ελάχιστο ύψος 400 mm και τυπική εσωτερική διάμετρο 700, 1000, 1450 mm.

Τα γυαλιά έχουν οπές στερέωσης στις φλάντζες τοποθέτησης για τη στερέωση τους στο επίπεδο της οροφής με βίδες στερέωσης. Το γυαλί και ο ανεμιστήρας οροφής συνδέονται μεταξύ τους με φλάντζες, στερεωμένοι με βιδωτές συνδέσεις.

Μεταξύ των φλαντζών πρέπει να υπάρχει ένα ελαστικό παρέμβυσμα για τη στεγανότητα της άρθρωσης.

Κατά την εγκατάσταση του κυπέλλου, είναι σημαντικό να τεθούν αυστηρά κάθετο, και ο ανεμιστήρας τοποθετηθεί στη γυάλινη επιφάνεια, Οριζόντια στοίχιση επίπεδο και στρεβλώσεις κατά τη συναρμολόγηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του ανεμιστήρα και να μειώσει τη διάρκεια ζωής της.

Μετά την εγκατάσταση του κυπέλλου και του ανεμιστήρα, τα πιθανά ανοίγματα αφαιρούνται με τη βοήθεια ενός στεγανοποιητικού. Στη συνέχεια το κονίαμα άμμου-τσιμέντου καθαρίζεται και τελικά τοποθετείται η μόνωση θερμότητας και υγρασίας ή η ποδιά κατασκευάζεται από χάλυβα στεγών.

Συστήματα συναρμολόγησης ανεμιστήρων οροφής σε μαλακή οροφή

Τα γυαλιά είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν στις στέγες των κτιρίων με μια άκαμπτη επίπεδη οροφή. Ωστόσο, η σύγχρονη κατασκευή χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο μια μαλακή οροφή. Μία τυποποιημένη γενική λύση του τεχνικού προβλήματος της διέλευσης μέσω της μαλακής οροφής δεν υπάρχει επί του παρόντος.

Ωστόσο, σημαντική αύξηση του αριθμού των κτιρίων με μαλακές στέγες οδήγησε σε αυξημένο ενδιαφέρον για το πρόβλημα αυτό από τους σχεδιαστές. Το αποτέλεσμα αυτού του ενδιαφέροντος ήταν η ανάπτυξη πολλών τρόπων για να περάσει μέσα από την μαλακή οροφή.

Τέτοιες εξελίξεις έχουν ένα επαγγελματικό σύστημα συναρμολόγησης ανεμιστήρα οροφής (CMVC).

Το κύριο στοιχείο σε τέτοια συστήματα είναι τα πλαίσια στήριξης για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένα πλαίσιο στήριξης κατά των κραδασμών, όταν οι διατάξεις απομόνωσης κραδασμών είναι ενσωματωμένες στο πλαίσιο CMVV. Μερικές φορές το πλαίσιο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με σύστημα απόσβεσης σεισμικών κυμάτων.

Μία από τις βασικές απαιτήσεις για το πρότυπο VSMV είναι το χαμηλό βάρος του συστήματος και τα χαμηλά δυναμικά φορτία στην οροφή. Το βάρος των ανεμιστήρων οροφής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 kg και η πίεση στην επιφάνεια της στέγης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 800 Pa.

Το βάρος του δικτύου των αεραγωγών που συνδέονται με τον ανεμιστήρα δεν πρέπει να μεταφέρεται στο VSMV και στον ανεμιστήρα οροφής, επομένως οι αγωγοί αέρα πρέπει να συνδέονται με τις δομές του κτιρίου.

Η χρήση ελαφρών ανεμιστήρων καθιστά δυνατή τη χρήση συμβατικών ξύλινων πλαισίων επενδεδυμένων με φύλλο αλουμινίου ή γαλβανισμένο φύλλο μετάλλου στο SMVE. Οι ξύλινες δοκοί χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση του κάτω μέρους του ανεμιστήρα και ταυτόχρονα για τη στερέωση της μεμβράνης στεγανοποίησης.

Ορισμένοι κατασκευαστές παρέχουν ανεμιστήρες οροφής εξοπλισμένους με CMVC. Το πλαίσιο ισχύος CMKV μπορεί να είναι όλως συγκολλημένο μέταλλο. Τα συστήματα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και είναι δύσκολο να ενοποιηθούν, επειδή συχνά οι CMVs γίνονται για την παραγγελία συγκεκριμένων απαιτήσεων της εγκατάστασης.

Η απόδοση των εργασιών εγκατάστασης απαιτεί συμμόρφωση με όλους τους κανόνες SNiP και TB.

Τηλέφωνο: (495) 783-87-60 - πολυκαναλικό

Πολιτική σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Συμφωνία χρήστη για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Οδηγός εγκατάστασης ανεμιστήρα οροφής

[απόκρυψη]

 • Εφαρμογές ανεμιστήρα οροφής
 • Οι πιο σημαντικές λειτουργίες του συστήματος εξαερισμού
 • Απαιτούμενος εξοπλισμός και εργαλεία για την εγκατάσταση
 • Εργασίες εγκατάστασης
 • Οδηγίες εγκατάστασης για τον ανεμιστήρα οροφής

Ο ανεμιστήρας οροφής είναι μια συσκευή η λειτουργία της οποίας είναι να αφαιρεί τις χρησιμοποιημένες μάζες αέρα από το δωμάτιο. Συχνά εγκαθίσταται στις καμινάδες που χρησιμοποιούνται στο σύστημα κλιματισμού. Αυτή η συσκευή είναι ένα από τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής.

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων οροφής συνδέεται με τον αρχικό ορισμό των διαστάσεων, τα εξωτερικά δεδομένα, τη γωνία της οροφής και τις χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες. Όλα τα παραπάνω σημεία διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο και επηρεάζουν τη διάταξη των εγκαταστάσεων εγκατάστασης. Η ποιοτικά οργανωμένη εγκατάσταση αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της συσκευής και μειώνει το κόστος συντήρησης.

Εφαρμογές ανεμιστήρα οροφής

Στοιχεία εξαερισμού μέσω της οροφής.

Συχνά, τέτοιες εγκαταστάσεις εγκαθίστανται σε βιομηχανικές επιχειρήσεις, μεγάλα κτίρια δημόσιας σημασίας, σε εμπορικές οργανώσεις, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, δηλαδή όπου υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Ο κύριος σκοπός των οπαδών της αφαίρεσης καπνού είναι η ταχεία απομάκρυνση από το δωμάτιο καπνού, καπνών και αιθάλης που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς ή άλλου επεισοδίου.

Σε ιδιωτικές κατοικίες, ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιείται για την εκτροπή του μονοξειδίου του άνθρακα που προέκυψε από τη λειτουργία φούρνων, τζακιών και λεβήτων αερίου. Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών πραγματοποιείται μέσω συσκευής εξαγωγής ή συστήματος εξαερισμού πυρόσβεσης. Η πρώτη επιλογή είναι παρόμοια με τη λειτουργία ενός κλιματιστικού. Ο αναπνευστήρας θα πυροδοτηθεί εάν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής απομακρύνει τον καπνό από το κτίριο:

 • την άφιξη μάζας καθαρού αέρα ·
 • τη συντήρηση των βέλτιστων δεικτών υγρασίας.
 • την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών.
 • απόρριψη βοηθητικών εγκαταστάσεων και μπάνιων από υπερβολική υγρασία.
 • προστασία του κτιρίου από την εμφάνιση μούχλας,
 • την αποδέσμευση χώρων από ατμούς που προέρχονται από οικιακές συσκευές · μπορεί να είναι μια κεντρική ηλεκτρική σκούπα, μια κουκούλα κουζίνας.
 • για την εξάλειψη των παλαιών αέριων μαζών που προέρχονται από το σύστημα αποχέτευσης.

Έχουν δομές στέγης στην οροφή της δομής. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θόρυβος και η δόνηση που εκπέμπεται από την επιλεγμένη συσκευή πρέπει να αντιστοιχούν στις τυπικές τιμές.

Η διάταξη των ανεμιστήρων οροφής στην πλάγια οροφή.

Για την εξασφάλιση τέτοιων σχεδιασμών, τα σταθερά μέτρα πρέπει να λαμβάνουν μέριμνα για μέτρα προστασίας. Για την οροφή, η οποία έχει μια μαλακή βάση, η εγκατάσταση συνδέεται με ορισμένες αποχρώσεις. Η στερέωση τέτοιων εγκαταστάσεων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα σχέδιά τους.

Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων οροφής:

 • οι εργασίες εγκατάστασης δεν συνεπάγονται τη χρήση ειδικών εργαλείων και συσκευών.
 • σύνδεση στο εσωτερικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • απλό και προσιτό σύστημα υπηρεσιών.
 • χρήση για τη λειτουργία του κινητήρα εδράνου, η οποία δεν προκαλεί θόρυβο ·
 • σταδιακή προσαρμογή της παραγωγικότητας ·
 • Ο εγκατεστημένος εκτροπέας ανεμιστήρα παρέχει υψηλής ποιότητας προστασία των κύριων τμημάτων από τις βροχοπτώσεις.

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα καπνού συνδέεται χρησιμοποιώντας τα εξής εξαρτήματα:

Η συσκευή ενός ανεμιστήρα οροφής.

 • γυαλιά;
 • παλέτες;
 • θερμικά ανθεκτικά καλώδια.
 • ξύλινες ράβδοι;
 • δοκών δόνησης;
 • Περιβλήματα που συμβάλλουν στην αύξηση του ύψους των ροών αερίου.
 • τρυπάνι?
 • κατσαβίδι?
 • βύσμα?
 • φορείο υποστήριξης ·
 • κανάλι.
 • μπουλόνια αγκύρωσης, περικόχλια, ροδέλες.
 • σφραγιστικό.

Ένα ποτήρι. Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων οροφής σε μια σκληρή επιφάνεια ξεκινά με την τοποθέτηση στη θέση του του γυαλιού. Μπορεί να έχει σχήμα κυκλικού ή τετράγωνου, κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα ή οπλισμένο σκυρόδεμα. Η παρουσία οπών φρεατίων ή αγωγών εξαερισμού δημιουργεί μια τέτοια συσκευή.

Σε άλλη υλοποίηση, το ποτήρι τοποθετείται σε κατακόρυφη θέση στην κύρια βάση της οροφής. Η διάμετρος των γυαλιών από το εσωτερικό μπορεί να έχει τιμές 700, 1000 και 1450 mm, ενώ το ύψος αντιστοιχεί σε 400 mm.

Στη συνέχεια, η παλέτα τοποθετείται στο κάτω μέρος της γυάλινης επιφάνειας, ενώ η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι προσαρτημένη στον ίδιο τον ανεμιστήρα.

Επιλογές εγκατάστασης για ανεμιστήρα εξαγωγής.

Η παλέτα. Αυτό το στοιχείο συλλέγει την υγρασία και απαλλάσσει από την περιττή υγρασία. Οι βίδες, τα περικόχλια και οι ροδέλες χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση σε παλέτες. Αυτό το στοιχείο στερεώνεται στο γυαλί πριν από τον ορισμό του ανεμιστήρα στη θέση του. Πριν από τις κύριες εργασίες στο μεσαίο τμήμα της παλέτας, ανοίγουν ανοίγματα με διάμετρο 14 mm, η απόσταση μεταξύ τους είναι 200 ​​mm. Τα τοιχώματα των πλευρικών τμημάτων και οι ράβδοι είναι βιδωμένα.

Βαλβίδα ελέγχου. Αυτό το στοιχείο είναι στερεωμένο στον ανεμιστήρα πριν τον τοποθετήσετε στο γυαλί. Την παραμονή των δραστηριοτήτων εγκατάστασης, είναι σημαντικό να βιδώσετε τις βίδες μεταφοράς που σταματούν τα πτερύγια της βαλβίδας. Θα πρέπει να ελέγξετε αυτό το μέρος για απρόσκοπτη κίνηση.

Ο ανεμιστήρας δεν πρέπει να τοποθετηθεί στη βαλβίδα, αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η κάμψη του. Ενισχύεται με τη βοήθεια ακίδων συγκολλημένων στο γυαλί. Ο αριθμός των αντικειμένων αυτών μπορεί να φτάσει έως και 8 κομμάτια. Για να αποφευχθούν οι διαρροές, ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος στο γυαλί, η βάση του μαξιλαριού προσγείωσης έχει προ-λίπανση με ένα σφραγιστικό.

Πριν οι κύριες κατασκευαστικές δραστηριότητες πρέπει να ελέγχουν τα μπουλόνια αγκύρωσης στο ποτήρι, ο αριθμός τους, η ιδιαίτερη κατάσταση, η παρουσία ή απουσία των αποκλίσεων μεταξύ τοποθεσία και τα ποσοστά τους διάμετρος της οπής για την τοποθέτηση του ανεμιστήρα. Ομοίως φυγοκεντρικό σύστημα μελετήθηκαν για την παρουσία των πιθανών κενών στο χώρο μεταξύ της θύρας εισόδου και το μεταξόνιο εργασίας.

Για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στέγης, χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα με τη μορφή γερανού πύργου ή φορτηγού. Αν δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή rack. Ο απαραίτητος εξοπλισμός αυξάνεται στα σημεία εγκατάστασης. Την παραμονή των κύριων γεγονότων, τοποθετείται ένα ελαστικό παρέμβυσμα στο γυαλί.

Η επιφάνεια της οροφής καλύπτεται με σανίδες. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται και στερεώνεται στα κανάλια, τοποθετημένα σε καρότσια, χρησιμοποιούνται επίσης ξύλινες ράβδοι. Ο προετοιμασμένος εξοπλισμός είναι τυλιγμένος στους χώρους εργασίας. Τραβήξτε το στο ποτήρι.

Για να εγκαταστήσετε μια παρόμοια συσκευή, μέσω της οπής περνούν οι βίδες αγκύρωσης, για καθένα από αυτά καθορίζουν δύο παξιμάδια. Μόλις στερεωθούν τα κύρια τμήματα της δομής, οι σχισμές μεταξύ της κορυφής του γυαλιού και του ανεμιστήρα αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό.

Κατά την εγκατάσταση του εν λόγω εξοπλισμού σε νέες έρπητα ζωστήρα εφαρμόζονται τσιμέντου-άμμου κονίαμα, που βρίσκεται στην άκρη του κυπέλλου «ποδιές» και «φούστα», αποκατάσταση των υδάτινων και θερμομόνωση στρώμα. Αφού εγκατασταθεί η συσκευή, μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής

Τα συστήματα αερισμού οικιστικών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων έχουν διαφορετική δομή και διαμόρφωση. Για χώρους μεγάλου όγκου, που δεν χωρίζονται σε ξεχωριστούς χώρους ή διαμερίσματα, η χρήση ενός διακλαδισμένου συστήματος αγωγών αέρα δεν είναι πρακτική.

Ανάλογα με το σκοπό του κτιρίου, η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την εγκατάσταση αεραγωγών. Για παράδειγμα, μεγάλες αίθουσες, οπτικές ή εμπορικές, αεροδρόμια ή άλλα δωμάτια μεγάλου όγκου απαιτούν τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων συσκευών εξαερισμού.

Εάν η εισροή πραγματοποιείται συνήθως μέσω θυρίδων εξαερισμού, από τις οποίες εισέρχεται στο δωμάτιο παρασκευασμένο, φιλτραρισμένο και θερμαινόμενο αέριο, είναι αρκετά πιθανό να παραχθεί η κουκούλα με απλούστερο τρόπο.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής σε τέτοια συστήματα είναι ο ανεμιστήρας οροφής. Αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα ή να συνδεθεί με ένα σύστημα αγωγών.

Οι περισσότεροι ανεμιστήρες οροφής από την άποψη του σχεδιασμού είναι ένα είδος ακτινικού ramjet ή συμβατικής λειτουργίας. Ανάλογα με τον τύπο εκκένωσης του αέρα εξαγωγής, οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να είναι:

Η κατακόρυφη εκτόξευση απαιτεί μια ανοικτή κορυφή της συσκευής. Η οριζόντια εκφόρτιση είναι βολική επειδή το πάνω μέρος είναι κλειστό από βροχή, χιόνι ή άλλες ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις στον ανεμιστήρα ή μέσα στο κτίριο.

Ταυτόχρονα, το εκτοξευόμενο μέσο συγκεντρώνεται γύρω από τον ανεμιστήρα, το οποίο μπορεί να δυσκολέψει τη συντήρηση ή άλλες εργασίες στη στέγη. Η εκκένωση φλογών απομακρύνει τα καυσαέρια κατακόρυφα προς τα πάνω, επομένως η εργασία στην οροφή γίνεται χωρίς παρεμβολές.

Αλλά αυτό το σχέδιο καθιστά δύσκολη την προστασία από τη βροχή, απαιτεί προστασία όταν σκοντάφτει.

Τοποθέτηση

Εργασίες εγκατάστασης παράγονται απευθείας στην οροφή. Το υλικό επικάλυψης, η γωνία κλίσης των κλίσεων στέγης δεν έχει σημασία, αφού η εγκατάσταση γίνεται σε ειδική συσκευή στήριξης - το κύπελλο τοποθέτησης.

Αυτό είναι ένα είδος διέλευσης από την οροφή, παρέχοντας μια κάθετη εγκατάσταση του ανεμιστήρα και διορθώνοντας τη θέση του ανεξάρτητα από τη γωνία κλίσης.

Ο σχεδιασμός του κυπέλλου στήριξης είναι πολύ περίπλοκος, καθώς πρέπει να παρέχει προστασία από την εισχώρηση υγρασίας στο κτίριο, τα πουλιά, τα έντομα ή τα μικρά ζώα.

Κατά τη λειτουργία, η βαλβίδα ανεμιστήρας-επιστροφής είναι ανοιχτό, σταματά να επικαλύπτει. Τοποθέτηση κύπελλα έχουν μια κυκλική διατομή στη διασταύρωση με τον ανεμιστήρα, αλλά το τμήμα εκτείνεται διαμέσου της οροφής γίνεται συχνά τετράγωνο ή ορθογώνιο, τα οποία σημαντικά διευκολύνει τον κάλυψη στεγών.

Εργαλεία και αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία για εγκατάσταση:

 • ηλεκτρικό τρυπάνι ή κατσαβίδι
 • μεταφορέα
 • Βίδες στερέωσης με παξιμάδια και ροδέλες
 • υλικό στεγανοποίησης

Η τρύπα για τη συναρμολόγηση γίνεται με τη βοήθεια των μηχανών ανύψωσης ή των διάτρησης. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει προσωπικό στην περιοχή όπου τα θραύσματα της πλάκας οροφής είναι διάσπαρτα, αφού όλες οι εργασίες γίνονται έξω και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παρακολουθούνται σε μια επικίνδυνη περιοχή.

Θα χρειαστούν υλικά:

 • το κύπελλο και την παλέτα συναρμολόγησης
 • ξύλινες ράβδους ή σανίδες
 • ειδικά κελύφη για τον σχηματισμό ροής

Ανάλογα με τον τύπο του ανεμιστήρα ή τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του, ενδέχεται να χρειαστούν άλλες συσκευές ή υλικά. Για να αποσαφηνίσετε τον κατάλογο των απαιτούμενων στοιχείων συναρμολόγησης, διαβάστε λεπτομερώς το εγχειρίδιο εγκατάστασης για τον ανεμιστήρα και το κύπελλο τοποθέτησης.

Εγκαταστήστε το κύπελλο τοποθέτησης κάτω από τον ανεμιστήρα οροφής

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το γυαλί, το ταψί και ο ανεμιστήρας είναι σε πλήρη συμμόρφωση. Η τοποθέτηση του κυπέλλου στήριξης γίνεται με δύο τρόπους:

 • εγκατάσταση σε φρεάτια ή φρεάτια εξαερισμού στην οροφή του κτιρίου
 • εγκατάσταση σοφίτας δαπέδου

Η πρώτη επιλογή χρησιμοποιείται κυρίως σε στέγες που είναι τοποθετημένες σε πυκνή πλάκα.

Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιείται όταν η στέγη είναι εγκατεστημένη στο σύστημα δοκών και δεν μπορεί να μεταφέρει το κύπελλο και τον ανεμιστήρα.

Επιπλέον, η απευθείας επικοινωνία με τις εσωτερικές εγκαταστάσεις στην περίπτωση αυτή δεν λειτουργεί. Η επιλογή αυτής ή αυτής της επιλογής γίνεται στο στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού.

Πρώτα απ 'όλα, στο γυαλί είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές για τη στερέωση της παλέτας. Μετά την εγκατάσταση του γυαλιού, αυτό δεν θα είναι δυνατό, γι 'αυτό είναι σημαντικό να μην χάσετε αυτή τη στιγμή. Οι οπές τρυπιούνται στη μέση κάθε πλευρικού τοιχώματος του γυαλιού, η διάμετρος των οπών είναι 14 mm. Το ύψος των οπών, που υπολογίζονται από τη βάση του γυαλιού, είναι 200 ​​mm.

Στη συνέχεια, προχωρήστε στην εγκατάσταση της γυάλινης επιφάνειας. Είναι αυστηρά κατακόρυφη. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις του SNiP.

Η στερέωση του γυαλιού στην οροφή γίνεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την υπάρχουσα δομή οροφής.

Ένα σημαντικό σημείο είναι η εξέταση πιθανών φορτίων στο γυαλί και στη βάση, εξασφαλίζοντας την πιθανότητα αντοχής στα φορτία αυτά χωρίς απώλεια επιδόσεων ή σφράγιση της επιφάνειας.

Οι ράβδοι παλετών πρέπει να ασφαλίζονται σε γυαλί πριν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται βίδες με παξιμάδια Μ12. Η επιφάνεια γύρω από το γυαλί σφραγίζεται προσεκτικά. Η κάλυψη της στέγης για 2 μέτρα γύρω από τους ανεμιστήρες με πλευρική εκτόξευση πρέπει να αποτελείται από μη εύφλεκτα υλικά.

Οδηγός εγκατάστασης ανεμιστήρα οροφής

Πριν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα οροφής στο κύπελλο τοποθέτησης είναι απαραίτητο να επισυνάψετε βαλβίδα ελέγχου. Η συσκευή που λαμβάνεται από τον κατασκευαστή υπόκειται σε διεξοδική και προσεκτική επιθεώρηση.

Τα πτερύγια των βαλβίδων μπορούν να στερεωθούν από τον κατασκευαστή για την ασφάλεια των μεταφορών, επομένως πρέπει να απελευθερωθούν από τους συνδετήρες (μπουλόνια μεταφοράς), βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια κινούνται ελεύθερα χωρίς εμπλοκές ή παρεμβολές.

Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα αντεπιστροφής, ο ανεμιστήρας πρέπει να αναρτηθεί σε ειδική διάταξη ανύψωσης. Βάλτε το στη βαλβίδα για την τοποθέτηση απαγορεύεται, σχεδόν πάντα καταλήγει με μια παραμόρφωση της βαλβίδας και την αποτυχία της.

Η ακρίβεια της σύνδεσης επαληθεύεται από ειδικά σήματα των κατασκευαστών. Εάν δεν είναι διαθέσιμα, θα απαιτηθεί ακρίβεια και ακρίβεια εγκατάστασης χωρίς στροφές.

Είναι απαραίτητη η συνεχής παρακολούθηση της θέσης του ανεμιστήρα σε σχέση με τη βαλβίδα.

Εγκατάσταση ανεμιστήρα με προσαρτημένη βαλβίδα ελέγχου πραγματοποιείται σε μια αυστηρά κατακόρυφη θέση. Οι οπές στερέωσης του ανεμιστήρα συνδυάζονται με τα καρφιά, συγκολλημένα στην περιοχή στήριξης του γυαλιού. Τα 2 παξιμάδια βιδώνονται, η δύναμη σύσφιξης πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά.

Το κάλυμμα της οροφής γύρω από τον εγκατεστημένο ανεμιστήρα είναι προσεκτικά τοποθετημένο. Εάν είναι απαραίτητο, παράγουν ένα πλήρη κύκλο γύρω από τους οπαδούς στέγες στέγη, η οποία περιλαμβάνει ένα διάκενο στεγανοποίησης, περί άμμο και τσιμεντοκονία, εγκατάσταση υλικά στεγάνωσης, ποδιές και φούστες, άλλα αναγκαία στοιχεία της στέγης.

Όλοι για τους αεραγωγούς από γαλβανισμένο χάλυβα

Εγκατάσταση ανεμιστήρα σε μεταλλική στέγη

Στη φωτογραφία - ο ανεμιστήρας στην οροφή

Ο ανεμιστήρας είναι ο κινητήριος άξονας του συστήματος εξαερισμού. Για να έχετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, πρέπει να είναι κατάλληλου τύπου και μεγέθους.

Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να παρέχει την ταχύτητα κίνησης του αέρα επαρκή για να συλλαμβάνει από την πηγή ρύπανσης, να αρπάξει τη μόλυνση μέσω του περιβλήματος υποδοχής και να μεταφέρει το σύστημα αγωγών αέρα μέσω της συσκευής καθαρισμού αέρα και να τραβήξει τον αέρα προς τα έξω.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας τύπου "Ulitka"

Υπάρχουν τρεις τύποι φυγοκεντρικών ανεμιστήρων, οι οποίοι καθορίζονται από τις λεπίδες:

 • Εμπρόσθια καμπύλα πτερύγια
 • Πίσω καμπύλες λεπίδες
 • Ακτινικές ευθείες λεπίδες.

Παραδείγματα φυγοκεντρικών ανεμιστήρων είναι στεγνωτήρας μαλλιών ή ηλεκτρική σκούπα. Μπορούν να δημιουργήσουν υψηλή πίεση και χρησιμοποιούνται συνήθως στον εξαντλητικό τοπικό εξαερισμό. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες έχουν ισχυρές ακτινικές λεπίδες, οι οποίες είναι η καλύτερη λύση για την εξάντληση μεγάλου όγκου σκόνης, είναι λιγότερο πιθανό να φθαρούν ή να φράσσονται από τη σκόνη.

Πώς μπορώ να ξέρω αν ο ανεμιστήρας έχει επιλεγεί σωστά;

Η επιλογή ενός κατάλληλου ανεμιστήρα πρέπει να γίνει από επαγγελματία. Για να διαπιστώσετε εάν έχει επιλεγεί σωστά, υπάρχουν ορισμένες παρατηρήσεις.

Η επιλογή του ανεμιστήρα εξαρτάται από το υλικό που διέρχεται από αυτό:

 • Εάν ο παραγόμενος αέρας περιέχει μικρή ποσότητα σκόνης και καπνού, πρέπει να εγκατασταθεί ένας αξονικός ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας ο οποίος έχει λεπίδες καμπυλωμένες προς τα πίσω
 • Εάν ο αέρας περιέχει μια μέση ποσότητα σκόνης, υγρασίας ή καπνού, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα που έχει καμπύλη πλάτη ή ευθύγραμμες ακτινικές λεπίδες
 • Αν υπάρχει πολλή σκόνη, η σωστή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε έναν φυγοκεντρικό ακτινωτό ανεμιστήρα
 • Εάν ο αέρας περιέχει διαβρωτικά σωματίδια σκόνης, ειδικά δομικά υλικά ή προστατευτική επικάλυψη - από γυαλί, από ανοξείδωτο χάλυβα, πιθανότατα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα και τον ανεμιστήρα στο σχεδιασμό.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην οροφή

 1. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε προσεκτικά τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα.
 2. Ο κινητήρας πρέπει να στεγνώσει και να επιθεωρηθεί για μόνωση.
 3. Το κενό μεταξύ του πτερωτή και του σωλήνα εισόδου ελέγχεται και ρυθμίζεται.
 4. Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής γίνεται από την οροφή.

Ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος σε ειδικό γυαλί οπλισμένου σκυροδέματος, είναι εγκατεστημένο ελαστικό παρέμβυσμα για την απόσβεση του θορύβου. Εκτός από το ελαστικό παρέμβυσμα μεταξύ του ανεμιστήρα και του μηχανήματος, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ξύλινο πλαίσιο για την καταστολή θορύβου.

 • Όταν συνδέεται με τον φυγοκεντρικό ανεμιστήρα οροφής του δικτύου εξαερισμού, ο πρώτος κρίκος του αεραγωγού στερεώνεται σε αυτό πριν εγκατασταθεί.

 • Επιπλέον, οι αγωγοί αέρα θα πρέπει να συνδέονται με τη δομή του κτιρίου έτσι ώστε το βάρος τους να μην μεταφέρεται στον ανεμιστήρα.
 • Για ο ανεμιστήρας δεν καλύπτεται με χιόνι, αυτό πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε από την κορυφή και προς την ακμή εξόδου της απόστασης δεν είναι μικρότερη από 600 mm και αν το χιόνι είναι πολλά - τουλάχιστον 800-1000 mm.

 • Η κίνηση του ανεμιστήρα πρέπει να ελέγχεται από το δωμάτιο. Για συντήρηση και επισκευή πρέπει να υπάρχει ένας διακόπτης ασφαλείας κοντά ή στον ανεμιστήρα.

  Εάν υπάρχουν αρκετοί ανεμιστήρες που εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις, οι εκκινητήρες των μοτέρ θα πρέπει να εγκατασταθούν σε μια βολική θέση για τον έλεγχο τους στον πίνακα. Στις στέγες, χρησιμοποιείται ασφαλτικό σφραγιστικό, το σφραγιστικό είναι ελαστικό για στέγες, η σύνθεση είναι αδιάβροχη.

  • Ασφαλτικό ασφαλτικό υλικό χρησιμοποιείται με ασφαλτικά υλικά. Το Excellent σφραγίζει τις αρθρώσεις ανεμιστήρων, καμινάδων, κεραιών και άλλων στοιχείων που βρίσκονται στις στέγες. Συμβατό με γαλβανισμένο χάλυβα, άσφαλτο, ανοξείδωτο χάλυβα, χαλκό, τούβλο, σκυρόδεμα. Καλή κατανόηση με μια υγρή επιφάνεια, είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως στεγανωτικό σε κάθε καιρό, είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να εφαρμοστεί σε θερμοκρασία 5-35 ° C, ανθεκτική στη θερμότητα - από -35 ° C έως + 110 ° C.
  • Ελαστική στεγανωτική ουσία στέγης. Μπορείτε να εφαρμόσετε σε ασβεστόλιθο, σκυρόδεμα, μέταλλο, τούβλο, ξύλο, ίνες τσιμέντου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υγρές επιφάνειες, χρησιμοποιείται για όλες τις αρθρώσεις υλικών στέγης, η εργασία πραγματοποιείται στους 5-40 ° C, έχει αντοχή θερμοκρασίας -25-100 ° C.
  • Η επισκευή αδιάβροχη σύνθεση χρησιμοποιείται στην επισκευή στέγες, κτίρια, θερμοκήπια και θερμοκήπια, θεμέλια. Η σύνθεση με βάση τη σιλικόνη δεν φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία, την καθίζηση. Είναι δυνατή η εργασία με στεγανωτικό στους 5-40 ° C, αντέχει σε θερμοκρασίες από -50 ° C έως + 150 ° C.

  Ανεμιστήρες οροφής και η εφαρμογή τους

  Αυτός ο εξοπλισμός αποτελεί μέρος των συστημάτων εξαερισμού. Αυτές οι μονάδες τοποθετούνται σε στέγες και χρειάζονται για τον καθαρισμό του αέρα σε οικιστικά ή βιομηχανικά κτίρια.

  Ο εξαερισμός και η απομάκρυνση του «κακού αέρα» από τις εγκαταστάσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών τεχνολογικών καναλιών.

  Οι ανεμιστήρες οροφής και η εφαρμογή τους είναι βέλτιστοι σε δωμάτια με τζάκια, δωμάτια με ανεπαρκή εξαερισμό και σε άλλες περιπτώσεις.

  Για τα κτίρια κατοικιών, τα προβλήματα αερισμού έχουν καταστεί σημαντικά για τα τελευταία 2 χρόνια. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου ότι "euro-επισκευή" έγινε μόδα. Συχνά εκτελούνται είναι αναλφάβητοι.

  Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο κλείνει όσο πιο στενά γίνεται με τα παράθυρα με διπλά τζάμια, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα έλλειμμα καθαρού αέρα. Αυτό οδηγεί σε διάφορες μυκητιακές και άλλες αποθέσεις στους τοίχους των λουτρών, τουαλετών και άλλων χώρων.

  Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες και ακόμη και σε αλλεργίες.

  Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν ένα καλό μικροκλίμα σε διαμερίσματα, σπίτια, αίθουσες παραγωγής. Ως εκ τούτου, η ζήτηση κλιματιστικού εξοπλισμού και συστημάτων εξαερισμού έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπλέον, υπάρχει σήμερα μια σταθερή καλή ζήτηση και για μονάδες εξαερισμού στέγης για ιδιωτικά νοικοκυριά, πολυώροφα κτίρια, δημόσιες ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Εφαρμογή ανεμιστήρων στέγης

  Αυτός ο εξοπλισμός εξαερισμού χρησιμοποιείται ευρέως για την οργάνωση των ροών αέρα εξαερισμού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Συχνά αυτά τα συστήματα αγοράζονται για εγκατάσταση σε κτίρια κατοικιών με μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, κτίρια γραφείων, διάφορες αποθήκες, πισίνες και κτίρια γκαράζ. Αυτές οι συσκευές είναι εγκατεστημένες στις στέγες. Αυτό σας επιτρέπει να:

  • Εξοικονομήστε σημαντικά ένα χρήσιμο ποσό σε διάφορους τύπους χώρων, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για άλλους σκοπούς.
  • Ελαχιστοποιήστε το μήκος ή απαλλαγείτε πλήρως από τους αεραγωγούς.

  Οι επικοινωνίες εξαερισμού που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική είναι απλές και πιο βολικές. Από τον τεράστιο αριθμό των υφιστάμενων επιλογών για διάφορες συσκευές εξαερισμού - οι ανεμιστήρες για τοποθέτηση στην οροφή είναι οι πιο οικονομικοί.

  Δεδομένου ότι οι συσκευές αυτές εκτελούν τις λειτουργίες του εξοπλισμού εξαερισμού, τα καθήκοντα που επιλύουν είναι τα ίδια όπως και για τα τυπικά συστήματα εξαερισμού.

  Λειτουργικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα για την οροφή

  Εκτός από την εργασία με οσμές, η συσκευή εκτελεί την πρόληψη διαφόρων μυκητιακών σχηματισμών και καλουπιών σε τοίχους, γωνίες, στα βοηθητικά δωμάτια. Εάν χρειάζεστε μια συνεχή ροή αέρα από το δρόμο, τότε η καλύτερη συσκευή για αυτό απλά δεν υπάρχει.

  Σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε δωμάτια με τζάκια, αυτές οι συσκευές θα αερίζουν εύκολα το δωμάτιο και θα αφαιρούν τον καπνό. Σήμερα, υπάρχουν ειδικές τροποποιήσεις σε αυτές τις συσκευές για να βελτιωθεί η πρόσφυση στα τζάκια.

  Διαφορές στις στροφές των ανεμιστήρων οροφής

  Όπως και με άλλους μηχανισμούς, αυτές οι μονάδες είναι σε θέση να δημιουργούν ρεύματα αέρα. Το κάνουν αυτό με τη βοήθεια πτερωτών. Αυτά τα μέρη διαφέρουν στους παρακάτω τύπους:

  1. Αξονικοί τροχοί. Είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε αγωγούς μικρού αέρα και οι ροές αέρα κατευθύνονται κάθετα κατά μήκος του άξονα.
  2. Radial. Εδώ, ένας τροχός με λεπίδες ειδικού σχεδιασμού χρησιμοποιείται ως τροχός. Είναι τυλιγμένα πίσω. Συχνά, αυτοί οι τροχοί λειτουργούν σε συστήματα αφαίρεσης καπνού. Η ροή αέρα είναι, ως έχει, ρίχνεται σε κάθετη κατεύθυνση προς τον άξονα περιστροφής του τροχού.

  Ανεμιστήρας οροφής

 • Διαγώνια συστήματα. Εδώ ο αέρας αναρροφάται προς την κατεύθυνση του άξονα, αλλά η εκτόξευση είναι κατά μήκος της διαγώνιας. Όλα αυτά οφείλονται στο ειδικό σχήμα των λεπίδων της πτερωτής.
 • Φυγόκεντρο. Αυτός ο τύπος τροχού είναι διαφορετικός από τον υπόλοιπο χρησιμοποιώντας φυγόκεντρη δύναμη.
 • Στην περίπτωση των ακτινικών τροχών, είναι σημαντικό τα πτερύγια της πτερωτής να είναι κατασκευασμένα από υλικό ανθεκτικό στη διάβρωση. Έτσι, ο επιθετικός αντίκτυπος του εξωτερικού περιβάλλοντος δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον εξοπλισμό.

  Οι αξονικές συσκευές χαρακτηρίζονται από χαμηλή απόδοση. Χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού γενικής ανταλλαγής. Ο ακτινικός εξοπλισμός έχει υψηλότερη απόδοση. Αυτοί είναι πιο ισχυροί ανεμιστήρες οροφής και η εφαρμογή τους είναι πιο σχετική στα συστήματα εξάτμισης, δηλαδή όπου η αεροδυναμική αντίσταση είναι πολύ υψηλή.

  Χαρακτηριστικά σχεδιασμού ανεμιστήρα οροφής

  Αν σκεφτούμε το σχηματικό διάγραμμα, τότε αυτές οι συσκευές αποτελούνται από έναν κινητήρα, το περίβλημα, τη βάση, το confuser.

  Ως ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιούνται ασύγχρονοι τριφασικοί κινητήρες. Το περίβλημα εκτελεί τη λειτουργία σχηματισμού ρευμάτων εξερχόμενου αέρα. Επίσης, στο περίβλημα τοποθετούνται τροχοί. Η βάση χρησιμεύει για την τοποθέτηση της δομής και τη σταθερή τοποθέτηση σε μια θέση σκυροδέματος ή μπετόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την εγκατάσταση αυτής της μονάδας, ο χώρος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

  Ο συγχωριαστής είναι ένα ιδιαίτερο κουδούνι που συλλέγει και αντλεί αέρα από το δωμάτιο.

  Σχεδιασμός ανεμιστήρα οροφής

  Εκτός από αυτά τα βασικά εξαρτήματα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πρόσθετα εξαρτήματα. Είναι ένας εκτροπέας. Η λειτουργία του είναι να προστατεύει τους αεραγωγούς από τη φυσική βροχόπτωση. Τοποθετείται μέσα στη θήκη του μοντέλου.

  Επίσης στην περίπτωση του συστήματος υπάρχουν θερμικοί αισθητήρες. Έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα. Αυτό προστατεύει τη μονάδα από υπερθέρμανση.

  Κανόνες εγκατάστασης

  Οι ανεμιστήρες οροφής έχουν συχνά πολύ μεγάλες συνολικές διαστάσεις. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να φτάσουν έως και 1,5 μέτρα σε διάμετρο. Γι 'αυτό πρέπει να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες για την εγκατάσταση αυτών των συσκευών.

  Η εγκατάσταση γίνεται καλύτερα σε μια στέρεη στέγη. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο εκ των προτέρων να προετοιμάζονται ειδικές δομές εδράνων σε αεραγωγούς ή ορυχεία. Τυπικά, αυτά τα φέροντα μέρη είναι διατεταγμένα κατά την ολοκλήρωση του αγωγού αγωγών.

  Σε μια μαλακή οροφή είναι απαραίτητη η εγκατάσταση σύμφωνα με τις ατομικές δυνατότητες και τα σχήματα. Εδώ οι επιλογές διαφέρουν ως προς την κατάσταση.

  Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα στη θέση του στηρίγματος σε σκυρόδεμα ή κτίρια από τούβλα, πρέπει πρώτα να στεγανοποιήσετε τον τοίχο. Για να εξασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν συλλέγει συσσωρευτές από το χιόνι, πρέπει να τοποθετηθούν ειδικές εξωτμητές σε εξόδους.

  Είδη συστημάτων εξαερισμού στέγης

  Μοντέρνος ανεμιστήρας οροφής

  Υπάρχουν μοντέλα για τις συνολικές διαστάσεις, το επίπεδο απόδοσης, την ισχύ των συσκευών, τη δύναμη της ηχητικής πίεσης. Μεταξύ των περισσότερων μοντέλων στέγης μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

  • Αξονικές συσκευές για την εγκατάσταση σε κτίρια παραγωγής ή διοικητικά κτίρια.
  • Συσκευές BLO. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε κτίρια κατοικιών και στην παραγωγή.
  • Εξοπλισμός της σειράς WRCM και WRC. Αυτές οι σειρές έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν όγκους αέρα μέσω αγωγών ή από διαφορετικούς χώρους.
  • Επίσης, είναι δυνατή η διάθεση συσκευών που είναι εγκατεστημένες σε κτίρια στα οποία χρησιμοποιείται ανοικτή φωτιά για θέρμανση, μαγειρική.

  Δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αυτόν τον εξοπλισμό σε συστήματα καπνοδόχων καπνοδόχων ή φούρνων.

  Πώς να επιλέξετε ανεμιστήρες οροφής

  Η επιλογή αυτών των συσκευών είναι μια σύνθετη διαδικασία. Για να αγοράσετε τους απαραίτητους ανεμιστήρες στέγης και η εφαρμογή τους ήταν για το έργο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα κύρια σημεία.

  Κατά την επιλογή, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ορόφων. Για μονοκατοικίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αξονικά μοντέλα. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από ένα δάπεδα στο κτίριο, τότε μόνο ακτινωτός εξοπλισμός.

  Επίσης, κατά την επιλογή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ποσότητα θερμικού φορτίου, για παράδειγμα, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Για κατοικίες, είναι περίπου 300 μοίρες. Για τα γραφεία - μέχρι 400 βαθμούς. Για τα βιομηχανικά κτίρια και τις αποθήκες - ο όγκος είναι μέχρι 450 μοίρες.

  Σημαντικό είναι επίσης ο τόπος όπου θα τοποθετηθεί το σύστημα. Ο εξοπλισμός απομάκρυνσης καπνού θα λειτουργεί τέλεια στις μονοκατοικίες και στα πολυώροφα κτίρια.

  Για να μην κάνετε λάθη όταν επιλέγετε και να μην πληρώνετε υπερβολικά για περιττές λειτουργίες, προτού αγοράσετε, καλό θα ήταν να ελέγξετε ξανά όλα τα σημεία. Δεν είναι περιττό να λάβετε συμβουλές από έναν ειδικό σχετικά με αυτόν τον εξοπλισμό. Αλλά οι πληροφορίες που παρέχονται είναι αρκετές για να επιλέξετε την απαραίτητη συσκευή.

  Επισκόπηση των χαρακτηριστικών και μοντέλων των ανεμιστήρων οροφής και των χαρακτηριστικών της εγκατάστασής τους

  ανεμιστήρα οροφής εγκατασταθεί στις στέγες των κατοικιών και δημοσίων κτιρίων - μια σύγχρονη εναλλακτική λύση για να ακούσει τα παράθυρα, που χρησιμοποιούνται νωρίτερα στις σοφίτες για φυσικό αερισμό.

  Εξαναγκασμένη οροφής εξαερισμός αποτρέπει το σχηματισμό του συμπυκνώματος που σχηματίζεται από την συσσώρευση στο χώρο της στέγης του θερμού αέρα αφαιρεί τον καπνό και αέρια συσσωρεύονται.

  Οι κατασκευαστές προσφέρουν διαφορετικούς τύπους ανεμιστήρων, πώς να επιλέξουν τα καλύτερα και να εγκαταστήσουν σωστά τη συσκευή;

  Σχήμα λειτουργίας ανεμιστήρα οροφής

  Τύποι και ταξινόμηση ανεμιστήρων για στέγες ↑

  Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τα καθήκοντα του εξοπλισμού και τη δυνατότητα σύνδεσης του με το ηλεκτρικό δίκτυο. Τα πιο απλά μοντέλα στροβίλων για την εξάλειψη της διαφοράς θερμοκρασίας και υγρασίας δεν απαιτούν σύνδεση με την έξοδο. Οι ισχυρές συσκευές χρειάζονται επιπλέον ισχύ. Επίσης χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, η συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο σύστημα πυρασφάλειας δεν θα λειτουργήσει.

  Τύποι συσκευών, ανάλογα με το σκοπό

  Στην πώληση είναι δυνατόν να συναντήσετε οπαδούς στέγης γενικού και εξειδικευμένου:

  • ανθεκτικό στη θερμότητα - για αφαίρεση καπνού σε φωτιά.
  • αντιεκρηκτική - για τη διάθεση εκρηκτικών αερίων.

  Τα πιο απλά μοντέλα παρέχουν εναλλαγή αέρα και αποτρέπουν το σχηματισμό συμπυκνώματος που προκαλείται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Κατά κανόνα, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται συχνότερα στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Ο μόνιμος αερισμός εμποδίζει τη συσσώρευση αερίων, τις δυσάρεστες οσμές, τον σχηματισμό μούχλας στη σοφίτα ή στο χώρο κάτω από τη στέγη, αν δεν υπάρχει σοφίτα.

  Οι ανεμιστήρες για την αφαίρεση καπνού δουλεύουν ανεξάρτητα και σε συνδυασμό με συστήματα πυροπροστασίας.

  Σε περίπτωση πυρκαγιάς, αποτρέπουν τη συσσώρευση καπνού, το βγάζουν έξω από το κτίριο. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να εκκενώσουν και να σώσουν τη ζωή τους χωρίς να χάσουν τη συνείδηση ​​του μονοξειδίου του άνθρακα.

  Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε εξατμίσεις και αέρα. Ο αέρας τροφοδοτεί τον αέρα άντλησης και δημιουργεί υπερπίεση, εξαιρουμένου του καπνού, και των καυσαερίων, αφαιρώντας τον. Οι συσκευές μπορούν να συνδυαστούν ή να επιλέξουν μοντέλα γενικής προσφοράς και έλξης.

  Κύκλωμα ανεμιστήρα γενικής χρήσης

  Ταξινόμηση σύμφωνα με την αρχή της εργασίας ↑

  Οι ανεμιστήρες οροφής διαφέρουν κατ 'αρχήν:

  • Αξονικά, καθοδηγούν τις εκτοξεύσεις αέρα κατά μήκος του άξονα περιστροφής του τροχού προς τα επάνω.
  • Ακτινωτή (φυγοκεντρική), που ρίχνει αέρα κατά μήκος του άξονα μέσω περιστρεφόμενης πτερωτής.
  • διαγώνια, με έξοδο σε διαγώνιο που αφορά τη θήκη.

  Ο τελευταίος τύπος είναι ένας βελτιωμένος αλλά σπάνια χρησιμοποιούμενος σχεδιασμός αξονικής τροποποίησης.

  Λειτουργία της ακτινικής και αξονικής διάταξης

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι οι πιο συνηθισμένοι, εύκολοι στην εγκατάσταση και συντήρηση. Αφαιρούν αποτελεσματικά τα καυτά αέρια, τα διαβρωτικά μέσα και τον καπνό. Ένα μειονέκτημα των συσκευών είναι η χαμηλή πίεση, η οποία εμποδίζει την έξοδο αέρα μέσω των καναλιών του συστήματος, αλλά αρκετά ισχυροί ανεμιστήρες μπορούν να λειτουργούν με απλούς αγωγούς αέρα.

  Οι ακτινικοί ανεμιστήρες οροφής δημιουργούν σημαντική πίεση στους αγωγούς εξαερισμού, έχουν υψηλή απόδοση. Οι συσκευές χρησιμοποιούνται ενεργά σε βιομηχανίες όπου απαιτείται τακτικός και υψηλής ποιότητας εξαερισμός - είναι απαραίτητοι για μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δημόσια κτίρια.

  Ανεμιστήρες για την αφαίρεση καπνού στην οροφή ενός βιομηχανικού κτιρίου

  Όλα τα μοντέλα ανεμιστήρων οροφής έχουν προστασία από εξωτερικές ατμοσφαιρικές επιρροές, είναι εξοπλισμένα με ειδικό πλαίσιο για την παράταση της διάρκειας ζωής. Για την κατασκευή, χρησιμοποιείται χάλυβας υψηλής ποιότητας με αντιδιαβρωτική επικάλυψη, κράματα αλουμινίου, ορείχαλκο και τιτάνιο.

  : Αρχή λειτουργίας ανεμιστήρα εξαγωγής ↑

  Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός οροφής;

  Τα κύρια στοιχεία των σχεδίων ανεμιστήρων οροφής είναι:

  • το σώμα?
  • ηλεκτροκινητήρας - μονοφασικός ή τριφασικός.
  • τροχός με λεπίδες.
  • κάτω πλαίσιο κινητήρα.
  • τοποθέτηση γυαλιού.
  • την παλέτα.
  • προστατευτικό κάλυμμα.

  Σχέδιο ανεμιστήρων παροχής και εξαγωγής οροφής κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς

  Η πτερωτή τοποθετείται συχνότερα στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα χωρίς κίνηση, περιστρέφεται μόνο στο οριζόντιο επίπεδο. Οι βαλβίδες ελέγχου των διατάξεων εξάτμισης εμποδίζουν την είσοδο αέρα από το εξωτερικό.

  Ο αξονικός ανεμιστήρας περιλαμβάνει λεπίδες που μετακινούν αέρα κατά μήκος του άξονα της περιστροφής τους. Η ακτινική αέρα ανεμιστήρα εισέρχεται μέσα από την οπή στο εσωτερικό του ρότορα γίνεται μια περιστροφική κίνηση και με φυγόκεντρη δύναμη πίδακες εκτινάσσονται σε ορθές γωνίες ως προς το ρεύμα εισόδου, στη συνέχεια αποστέλλονται σε μια πρίζα.

  Σχέδιο λειτουργίας αξονικών και ακτινικών ανεμιστήρων οροφής

  Ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ↑

  Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού οροφής, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των συσκευών. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

  • σκοπό ·
  • παραγωγικότητα - ροή αέρα, m3 / h;
  • συνολική πίεση, Pa;
  • κατανάλωση ισχύος ηλεκτρικού κινητήρα, kW.
  • τη μάζα και τις διαστάσεις της διάταξης ·
  • επίπεδο θορύβου.

  Ανεμιστήρας οροφής "Titan"

  Εξοπλισμός εξαερισμού για στέγες στη ρωσική αγορά τροφοδοτείται από πολλούς ξένους κατασκευαστές είναι καλά εκπροσωπείται εμπορικά σήματα Systemair (Σουηδία), ROVER (Γερμανία), Kitano (Ιαπωνία), SHUFT (Δανία) και άλλοι.

  Εισαγόμενα ανεμιστήρες οροφής μοντέλο διαφέρουν ως προς την ποιότητα του συνέρχεσθαι, η παρουσία του συστήματος ελέγχου ενσωματωμένη λειτουργία, υψηλή κλάση ασφάλειας.

  Μεταξύ εισαγόμενα μοντέλα πολλές αξιόλογες δείγματα, τοποθετούνται στην οροφή των μικρών κτιρίων και ιδιωτικές κατοικίες.

  Τα εγχώρια εργοστάσια παράγουν επίσης ανεμιστήρες οροφής, τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι τα φυτά "Euromash", "Teplomash", "Titan". Οι ρωσικές συσκευές έχουν διαφορετικά μεγέθη, ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, διάφορους λειτουργικούς σκοπούς. Στη Ρωσία παράγονται κυρίως βιομηχανικοί ανεμιστήρες στέγης, το κόστος των οποίων είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των εισαγόμενων αναλόγων.

  Προϊόντα του εργοστασίου EuroMash

  Χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων στέγης των διαφόρων κατασκευαστών ↑

  Η πληθώρα των προτάσεων στην αγορά της τεχνολογίας εξαερισμού σας επιτρέπει να λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων επιλογών. Ακολουθεί μια επισκόπηση των προϊόντων των κατασκευαστών - οι ηγέτες στην αγορά πωλήσεων από το παράδειγμα του εγχώριου προμηθευτή της μάρκας "EuroMash" και της ξένης - της μάρκας Systemair.

  Προϊόντα του φυτού "EuroMash" ↑

  Ο εξοπλισμός είναι εξαιρετικά αξιόπιστος, ανθεκτικός, εύκολος στην εγκατάσταση και λειτουργία.

  Στη γραμμή υπάρχουν ανεμιστήρες αξονικές και ακτινικές, συσκευές εξάτμισης και εξαναγκασμένου εξαερισμού, εξοπλισμός ειδικού σκοπού. Όλες οι συσκευές προστατεύονται από εξωτερικές επιρροές από ανθεκτική μεταλλική θήκη.

  Για ηχομονωτικά καλύμματα με το υλικό που απορροφά την ηχομόνωση στους τοίχους και τα γυαλιά με ειδικές κασέτες απορρόφησης ήχου προορίζονται.

  Οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, η απλότητα του σχεδιασμού συμβάλλει στην αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.

  Χαρακτηριστικά των αξονικών ανεμιστήρων "Evromash"

  Το εργοστάσιο παράγει ακτινικές συσκευές με ένα κύμα ροής προς τα πάνω - "VKRV" και στις πλευρές - "WRCS".

  Ιδιαίτερα περήφανοι για την επιχείρηση είναι οι αναβαθμισμένες συσκευές που κατασκευάζονται από το 2010, οι τροχοί σε τέτοια σχέδια έχουν λεπίδες καμπυλωμένες προς τα πίσω.

  Η απόδοση των συσκευών αυξάνεται λόγω της ελάχιστης δυναμικής αντοχής, η αποτελεσματικότητα των συσκευών είναι αρκετά σημαντική. Ιδιαίτερα ευρύς αριθμός τυπικών μεγεθών "WRCS", αυτό καθιστά δυνατή μια ορθολογική επιλογή του επιθυμητού σχεδιασμού.

  Χαρακτηριστικά των ακτινικών ανεμιστήρων EuroMash

  Οι ανεμιστήρες οροφής για τον καπνό «ελέγχου VKRV» και «ελεγκτή VKRS» που χρησιμοποιείται ως βασικά στοιχεία εύφλεκτης συστημάτων τόπων, οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για την απομάκρυνση της θερμότητας από το δωμάτιο και αέρια σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μόνο συσκευές διατίθενται σε περίβλημα με προστασία από εκρήξεις. Παράγει μια εγκατάσταση και συσκευές για την εξαγωγή αερίων υψηλής θερμοκρασίας - το μοντέλο Turbocamino.

  Ανεμιστήρες από την εταιρεία Systemair ↑

  Πολλοί ειδικοί συστήνουν την αγορά μοντέλων παγκόσμιου ηγέτη στην κατασκευή συσκευών εξαερισμού Systemair.

  ανεμιστήρες οροφής για εξαερισμό DVS / DVSI / DHS / DVN / DVNI / DVC κάθετη έξοδο παράγουν σώμα από αλουμίνιο, είναι κατάλληλα για χρήση σε επιθετικά περιβάλλοντα - για παράδειγμα, στην παραλία. Η εταιρεία παράγει επίσης τροποποιήσεις από την ηχομόνωση. μοντέλα DVSI έχουν χαμηλή στάθμη θορύβου επειδή η συσκευή περιβλήματος υπάρχει ένα παχύ στρώμα των ορυκτών ινών.

  Μονάδα αερισμού Systemair

  Τα μοντέλα TFSR EC και TFSK EC είναι εξοπλισμένα με έναν ενεργειακά αποδοτικό κινητήρα, σχεδιασμένο για ιδιωτικά κτίρια κατοικιών. Η οικονομία, η απλότητα της διαχείρισης, η υψηλότερη ποιότητα είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της γραμμής. Το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ρυθμίζει την ταχύτητα για την ακριβή συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ροής αέρα, λειτουργεί με υψηλή απόδοση.

  : Συστηματικός ανεμιστήρας στην οροφή του αρχοντικού ↑

  Εγκατάσταση και εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού ↑

  Η τοποθέτηση ανεμιστήρων στις στέγες έχει χαρακτηριστικά ανάλογα με τον τύπο της οροφής και το κάλυμμα, τη γωνία της οροφής, τον τύπο της συσκευής και κατά πόσον η συσκευή θα λειτουργήσει ανεξάρτητα ή σε ένα σύστημα με αεραγωγούς. Διαφορετικές επιλογές για συνδετήρες, ο τρόπος στερέωσης της συσκευής εξαερισμού καθορίζεται κυρίως από το μέγεθος. Παρά την ποικιλία των επιλογών φυτών, εξακολουθούν να υπάρχουν γενικές συστάσεις.

  Συσκευή συσκευής

  Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση ↑

  Η σειρά των φάσεων εργασίας πρέπει να είναι η εξής:

  • Έλεγχος του γυαλιού για συμμόρφωση με το μοντέλο του ανεμιστήρα.
  • Προετοιμασία ενός χώρου για τη στερέωση του γυαλιού στην οροφή.
  • εγκατάσταση βαλβίδας αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα.
  • εγκατάσταση παλέτας.
  • Τοποθέτηση σε ανεμιστήρα με βαλβίδα.
  • εργασίες τελικής συναρμολόγησης ·
  • κατασκευαστικές εργασίες.

  Οι βαλβίδες ελέγχου τοποθετούνται απευθείας στον ανεμιστήρα πριν από την εγκατάσταση, οι βίδες μεταφοράς αφαιρούνται πριν τη συναρμολόγηση. Τα πτερύγια της βαλβίδας πρέπει να ανοίγουν ελεύθερα - δεν επιτρέπεται η κατάσχεση. Η βαλβίδα πρέπει να είναι αναρτημένη όταν στερεώνεται, ο ανεμιστήρας δεν πρέπει να τοποθετηθεί επάνω του, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραμόρφωση.

  Έργα συναρμολόγησης και κατασκευής ↑

  Εάν η οροφή έχει σκληρή επιφάνεια, χρησιμοποιείται μια βάση για την τοποθέτηση της συσκευής εξαερισμού - ένα γυαλί από γαλβανισμένο ατσάλι ή οπλισμένο σκυρόδεμα, τοποθετημένο στην οροφή.

  Τοποθετημένο αυστηρά κατακόρυφα, το γυαλί πρέπει να στηρίζεται πάνω στη δομή στήριξης της οροφής, στην οροφή για τη στερέωση δημιουργεί μια τρύπα.

  Ένα γυαλί μπορεί να εγκατασταθεί σε φρεάτια και φρεάτια εξαερισμού, εάν είναι κατασκευασμένα από τούβλο ή σκυρόδεμα.

  Εγκατάσταση συσκευών εξαερισμού στην οροφή

  1. Πριν από την εγκατάσταση της γυάλινης επιφάνειας, εγκαθίσταται μια παλέτα με οπή αποστράγγισης με βρύση για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.
  2. Οι ράβδοι παλετών είναι προσαρτημένες στα πλευρικά τοιχώματα του γυαλιού με παξιμάδια, ροδέλες και μπουλόνια, για τα οποία έχουν τρυπηθεί οπές στα τοιχώματα του γυαλιού.
  3. Ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο γυαλί με τη βοήθεια συνδετήρων από το σετ εξοπλισμού που βρίσκονται πάνω στις κεφαλές που συγκολλούνται στο γυαλί. Το μέγεθος και ο αριθμός των καρφιών αναφέρονται στο προσάρτημα του διαβατηρίου της συσκευής.
  4. Μετά τη συναρμολόγηση όλων των στοιχείων της κατασκευής, το διάκενο μεταξύ της κορυφής του γυαλιού και της συσκευής που πρόκειται να εγκατασταθεί πρέπει να χυθεί κατά μήκος του περιγράμματος με ένα στεγανοποιητικό του κτιρίου.
  5. Το τελικό στάδιο του ανεμιστήρα εγκατασταθεί στην οροφή του κτιρίου είναι το έργο - το τελικό διάλυμα της άμμου κονιάματος και το στρώμα τσιμέντου θερμότητας-διάταξη, εγκατάσταση του γυαλιού περιγράμματος σφικτήρες «φούστες» και «ποδιά» από γαλβανισμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας.

  Σε περίπτωση εγκατάστασης ανεμιστήρα για την αφαίρεση του καπνού με εκροή ροής στις πλευρές, είναι απαραίτητο η οροφή σε ακτίνα 2 μέτρων γύρω από το γυαλί να είναι κατασκευασμένη από μη εύφλεκτα υλικά.