Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό δαπέδου: συμβουλές για την επιλογή + αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Η κλιματική τεχνολογία συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών. Υπήρξε μια επιλογή μεταξύ συσκευών εγκατεστημένων εντός των χώρων, και μηχανισμών που βρίσκονται εν μέρει εκτός αυτών.

Μια φωτεινή αντιπροσωπεία για εσωτερική εγκατάσταση είναι ένα κινητό υπαίθριο κλιματιστικό που δημιουργεί άνεση και ένα υγιές μικροκλίμα. Θα μάθουμε τι πρέπει να αναζητήσουμε κατά την επιλογή ενός μοντέλου.

Ποια είναι τα καλά κλιματιστικά δαπέδου

Ανάλογα με τη διάταξη, το μέγεθος του διαμερίσματος, την απαιτούμενη χωρητικότητα της συσκευής, έχετε την επιλογή μεταξύ συσκευών σε στάση και κινητών συσκευών.

Μας ενδιαφέρει η δεύτερη ομάδα, δηλαδή τα φορητά κλιματιστικά δαπέδου, η εγκατάσταση και η σύνδεση των οποίων συνήθως εκτελούνται ανεξάρτητα. Σχετίζονται με συσκευές τύπου εξαερισμού και αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ο ηλεκτρικός κινητήρας που λειτουργεί από ένα δίκτυο 220 In;
 • Ανεμιστήρας, η ταχύτητα των λεπίδων εξαρτάται από την ποσότητα του παρεχόμενου αέρα.
 • αντλία, φίλτρα κορεσμού, με βαλβίδες αποστράγγισης και παροχή νερού.
 • φίλτρα εξάτμισης από πολυμερή και κυτταρίνη που μοιάζουν με κηρήθρες και περικλείονται σε πλαστικά πλαίσια.
 • ένα δοχείο νερού.

Όλα τα μέρη είναι συσκευασμένα σε πλαστικό ή μεταλλικό περίβλημα, το ανθεκτικό υλικό που ανέχεται αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας, δεν παραμορφώνεται όταν μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο.

Εάν αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα, οι συσκευές καθαρίζουν τον αέρα στο δωμάτιο, αφαιρούν τη σκόνη, συμβάλλουν στη δημιουργία υγιούς μικροκλίματος χωρίς υπερβολική υγρασία. Μερικές φορές ένα τέτοιο σύνολο είναι μια σωτηρία για ένα άτομο που πάσχει από αλλεργίες ή άσθμα.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να θυμάστε για τα μειονεκτήματα. Μεταξύ αυτών - ένα επαρκώς υψηλό επίπεδο θορύβου, ελεύθερος χώρος για εγκατάσταση και παρουσία ρευμάτων, τα οποία είναι αναπόφευκτα εάν το μοντέλο δεν έχει επιλεγεί σωστά.

Ας εξετάσουμε και τις δύο επιλογές για να μάθουμε τις βασικές διαφορές τους.

Πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο χωρίς κανάλι

Ένα κομψό, άνετο στη χρήση, κινητό, κλιματιστικό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό φαίνεται πιο ελκυστικό από ένα μοντέλο με παχιά μάνικα και ακόμη πιο «βιομηχανικές» ψευδοροφές. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται κυρίως από τις γυναίκες. Ωστόσο, πίσω από ένα όμορφο κύτος, αρκετά κρύσταλλα υποβρύχια βότσαλα συχνά κρύβονται. Ας δούμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της συσκευής.

Με ποια κριτήρια πρέπει να δώσετε προσοχή

Πρώτον, ας μάθουμε πώς λειτουργεί το κινητό κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό. Ονομάζεται επίσης συσκευή τύπου εξάτμισης: ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου (ένας από τους οποίους είναι ένας σπόγγος εμποτισμένος με νερό) και, όταν αλληλεπιδρά με ένα υγρό μέσο, ​​ψύχεται μέχρι την απαιτούμενη θερμοκρασία.

Αν θέλετε ο αέρας να είναι δροσερός και φρέσκος, μια εργασία του κλιματιστικού δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής ροή αέρα, στην πραγματικότητα - για να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τότε θα ξεχάσετε για πάντα τι είναι ταρεμία, ζεστός αέρας, μυρωδιά σκόνης ή μούχλας.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε το κινητό μοντέλο, προσέξτε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύ και απόδοση ·
 • πρόσθετες λειτουργίες (θέρμανση, ξήρανση, πολυεπίπεδο φιλτράρισμα).
 • τα μεγέθη της υπόθεσης ·
 • μέθοδος διαχείρισης ·
 • κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης.

Η κατανάλωση ενέργειας σε διαφορετικούς τρόπους (ψύξη και θέρμανση) μπορεί να διαφέρει, αλλά σπάνια υπερβαίνει τα 1-2W. Αυτό σημαίνει ότι για ένα δωμάτιο 20-25 μέτρων αρκεί μια συσκευή ισχύος 1-1,5 W.

Δεν έχουν όλα τα μοντέλα πρόσθετες επιλογές. Τα ανεπιτήδευτα κλιματιστικά είναι εύκολα αναγνωρίσιμα με χαμηλό κόστος, η εξάρτηση είναι απλή: όσο περισσότερες ευκαιρίες τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή.

Η λειτουργία θέρμανσης και η λειτουργία ξήρανσης απέχουν πολύ από όλα τα μοντέλα. Η ξήρανση είναι απαραίτητη όταν η υγρασία υπερβεί τον κανόνα - αυτό ισχύει για τις παράκτιες περιοχές. Στη μεσαία ζώνη και στα βόρεια της Ρωσίας, ο αέρας είναι αρκετά ξηρός. Αλλά θέρμανση - μια χρήσιμη λειτουργία, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στην εκτός εποχής.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν έναν βολικό πίνακα ελέγχου στην κορυφή της θήκης, πολλοί εξοπλισμένοι με ένα τηλεχειριστήριο. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου ή των κουμπιών, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, να επιλέξετε μια ειδική λειτουργία, να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χρονοδιακόπτη, με το οποίο μπορείτε να προγραμματίσετε καθυστερημένο on / off.

Η τάξη ενεργειακής απόδοσης είναι ένας δείκτης που ανησυχεί σχεδόν όλους. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, επιλέξτε ένα μοντέλο κατηγορίας Α (το υψηλότερο είναι το A +++).

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης στο δωμάτιο

Με την πρώτη ματιά, δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση μιας συμπαγούς συσκευής. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ένα μίνι κλιματιστικό σε τροχούς που μπορούν να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Μία από τις απαιτήσεις είναι μια επαρκής επιφάνεια του δωματίου, η οποία θα πρέπει να σχετίζεται με τη δύναμη της συσκευής: για κάθε 10 m², περίπου 1 W.

Η κινητή μονάδα απαιτεί συνεχή φροντίδα, η οποία συνίσταται στην πλήρωση μιας ειδικής δεξαμενής με νερό. Ένας χαμηλός δείκτης συνήθως υποδεικνύεται από χαμηλή στάθμη νερού. Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη λειτουργία, το νερό πρέπει να συμπληρώνεται συχνά.

Ωστόσο, εάν συγκρίνετε ένα φορητό μοντέλο με παρόμοιες συσκευές εξοπλισμένες με αεραγωγούς, η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη. Στην πραγματικότητα, αρκεί η αποσυσκευασία της συσκευής και η τοποθέτησή της σε οριζόντια επιφάνεια, σε κάθε γωνιά του δωματίου. Η σύνδεση και η διαμόρφωση πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά αναλαμβάνουν ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια. Ας υποθέσουμε ότι για την εγκατάσταση των διαχωριστικών συστημάτων χρειάζονται αρκετές ώρες και βοηθούν τους ειδικούς.

Όλα τα κλιματιστικά με αεραγωγούς

Η μόνη εξωτερική διαφορά μεταξύ οργάνων και αγωγών είναι η ύπαρξη κυματοειδούς σωλήνα μεγάλης διαμέτρου, μέσω του οποίου ο ζεστός αέρας εξέρχεται από το παράθυρο. Ωστόσο, η διαφορά δεν αφορά μόνο το σχεδιασμό.

Ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών

Από την άποψη της παραγωγικής ικανότητας, τα μοντέλα δαπέδου με αγωγούς δεν διαφέρουν πολύ από τα απλούστερα ανάλογα: είναι επίσης σχεδιασμένα για ψύξη (ή θέρμανση) χώρων με εμβαδόν 20-25 m², λιγότερο συχνά - 30 m². Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στο μέγεθος, τον θόρυβο από τον συμπιεστή και το φορτίο στο δίκτυο.

Ο ενσωματωμένος συμπιεστής δημιουργεί θόρυβο, το επίπεδο του οποίου μπορεί να μειώσει την άνετη διαμονή στο δωμάτιο. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε στην ένδειξη των 45 dB, αλλά οι τιμές των περισσότερων από τα τρέχοντα μοντέλα, δυστυχώς, 50-60 dB.

Οι διαστάσεις επιλέγονται ανάλογα με τις δυνατότητες της εγκατάστασης. Για τα μεγάλα δωμάτια είναι καλύτερο να λαμβάνετε συσκευές με μεγάλο σώμα. Κατά κανόνα, είναι πολυλειτουργικές και έχουν αυξημένη απόδοση. Αν σκοπεύετε να μετακινήσετε τη συσκευή συχνά, θα γίνει ένα μικρό μίνι μοντέλο στους τροχούς. Μην ξεχνάτε ότι κάθε θέση εγκατάστασης απαιτεί ένα ξεχωριστά εξοπλισμένο άνοιγμα αεραγωγού.

Ας προχωρήσουμε στο σημείο που ξεχωρίζει τα κλιματιστικά με τους αεραγωγούς - στην εγκατάσταση τους.

Συνδεσιμότητα της συσκευής

Το κύριο εγχειρίδιο που πρέπει να μελετηθεί πριν από την εγκατάσταση είναι οι οδηγίες του κατασκευαστή. Περιγράφει τις απαιτήσεις για το δωμάτιο και τη διαδικασία εγκατάστασης, καθώς και τα διαγράμματα και τα σχέδια. Και θα συζητήσουμε την ερώτηση, πού και πώς να συνδέσετε τον αγωγό.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τραβήξετε το σωλήνα έξω:

 • στο παράθυρο (φύλλο παραθύρου ή ειδικά κατασκευασμένη τρύπα).
 • στην τρύπα στον τοίχο?
 • στον άξονα εξαερισμού.

Η εγκατάσταση στον αγωγό εξαερισμού συνδέεται ορισμένες φορές με διαρθρωτικές δυσκολίες. Το κανονικό μήκος του αγωγού δεν υπερβαίνει τα 2 m, ενώ η απόσταση από την είσοδο στον άξονα είναι συνήθως μεγαλύτερη. Για να κάνουν μεγάλες τρύπες στους τοίχους των πολυώροφων κτιρίων απαγορεύεται αυστηρά, υπάρχει μόνο μία λύση - το παράθυρο.

Γιατί δεν είναι αρκετό μόνο να τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα στο κάτω τμήμα του παραθύρου; Ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο θα βγει από το παράθυρο, θα αναμειχθεί με τη νέα ροή και θα επανέλθει εν μέρει. Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο. Για να μην επιστρέψουν οι μάζες αέριου αέρα μέσα από το άνοιγμα, πρέπει να τροποποιηθεί το άνοιγμα παραθύρου ή παραθύρου.

Συνήθως ο ελεύθερος χώρος καλύπτεται απλά με ένα πλαστικό διαμέρισμα, στο κέντρο του οποίου κόβεται μια τρύπα για τη διάμετρο του σωλήνα. Για να προστατέψετε τον εύκαμπτο σωλήνα από το τριβή ενάντια στο πλαστικό, χρησιμοποιήστε ένα λείο σωλήνα ή σιλικόνη (καουτσούκ).

Όταν η κινητή μονάδα μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο, η οπή καλύπτεται με βύσμα. Οι εταιρείες που πωλούν κλιματιστικά συνήθως προσφέρουν όλα τα είδη των αξεσουάρ - stubs, πλαίσια με πόρτες, ειδικά πάνελ.

Αν η τρύπα κάτω από τον αγωγό είναι σωστή, παραμένει η εγκατάσταση και η σύνδεση του κλιματιστικού. Για να το κάνετε αυτό, αποσυσκευάστε τελείως την θήκη και όλα τα εξαρτήματα και, στη συνέχεια, εκτελέστε τη συναρμολόγηση αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η σύνδεση απαιτεί ένα δίκτυο 220V και κατά προτίμηση μια γειωμένη έξοδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για να μάθετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ψυκτικό μέσο. Μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε μερικές βαλβίδες έτσι ώστε να εξαπλωθεί μέσω όλων των εναλλάκτη θερμότητας.

Όταν εξοπλίζετε μια τρύπα σε τοίχο ή σε παράθυρο με διπλά τζάμια, εστιάστε στη διάμετρο. Αν το σχήμα δεν ταιριάζει, ένα μέρος του αέρα εξαγωγής θα επιστρέψει μέσα από τα κενά, αλλά όταν η αυλάκωση συμπιέζεται αυξάνεται το πρόβλημα - είναι δυνατό να αλλάξετε τον όγκο αέρα εξόδου, ο οποίος επηρεάζει επίσης την παραγωγικότητα της μονάδας.

Αξιολόγηση των δημοφιλών υπαίθριων μοντέλων

Για λόγους σύγκρισης, εξετάστε πέντε μοντέλα της μέσης κατηγορίας τιμών, η ποιότητα των οποίων αξιολογείται θετικά από τους χρήστες.

Το πλεονέκτημα των μοντέλων βασίζεται σε τεχνικές δυνατότητες και ανατροφοδότηση πελατών.

1η θέση - Ballu

Concern Το Ballu (Ταϊβάν) παράγει διάφορους τύπους κλιματικής τεχνολογίας. Ως μοντέλο, εξετάστε το μοντέλο δαπέδου με τον αεραγωγό BPHS-09H. Ανήκει στη σειρά Platinum, η οποία θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική και τέλεια από την άποψη της λειτουργίας.

Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο ισχύει για όλα τα μοντέλα δαπέδου - μόνο 42 dB. Αυτό είναι πραγματικά μικρό, αφού τα περισσότερα παρόμοια μεγέθη δημιουργούν ένα συγκεκριμένο buzz στη διαδικασία της επεξεργασίας του αέρα. Οι συσκευές της σειράς Platinum μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια σε ένα υπνοδωμάτιο ή σε ένα φυτώριο. Στη νυχτερινή λειτουργία, ο θόρυβος που παράγεται από αυτούς μοιάζει με το θρόισμα των φύλλων.

Εγκατάσταση κλιματιστικού δαπέδου με αεραγωγό

Σε κάθε κατάστημα που πωλεί κλιματιστικό εξοπλισμό, μια ξεχωριστή ομάδα κλιματιστικών δαπέδου με αεραγωγούς, που ονομάζονται επίσης κινητά κλιματιστικά. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ψύξη ενός διαμερίσματος ή ενός μικρού γραφείου, ειδικά εάν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός παραγωγικού συστήματος split. Απομένει να μάθετε ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, με ποια κριτήρια είναι καλύτερα να τα επιλέξετε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Το σχέδιο εργασίας

Η αρχή λειτουργίας ενός κλιματιστικού δαπέδου που είναι εξοπλισμένο με έναν αγωγό δεν διαφέρει από τα παλαιότερα αντίστοιχα του, χωριστά συστήματα διαχωρισμού. Στο σχεδιασμό, τα κύρια στοιχεία είναι δύο εναλλάκτες θερμότητας, που συνδέονται με ένα βρόχο σωλήνα, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το ψυκτικό. Ο συμπιεστής δημιουργεί κενό σε έναν εναλλάκτη θερμότητας, όπου το ψυκτικό θερμαίνει και απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον και θέτει υψηλή πίεση σε έναν άλλο εναλλάκτη θερμότητας με την απελευθέρωση της περίσσειας θερμότητας. Οι ανεμιστήρες με διαφορετικό σχεδιασμό και αρχή δράσης ενεργά αντλούν αέρα από το περιβάλλον και περνούν από εναλλάκτες θερμότητας για να αυξήσουν τη μεταφορά θερμότητας.

Σε χωριστά συστήματα, οι εναλλάκτες θερμότητας χωρίζονται σε δύο μονάδες και υπάρχει η δυνατότητα οδήγησης ενός θορυβώδους συμπιεστή και ενός από τους εναλλάκτες θερμότητας έξω από το δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, σε ένα δωμάτιο σε κατάσταση ψύξης, ο εναλλάκτης θερμότητας και το ψυκτικό υγρό απορροφούν θερμότητα και στην εξωτερική μονάδα η θερμότητα εκκενώνεται στο περιβάλλον.

Σε ένα κινητό κλιματιστικό μονομπλόκ, οι εναλλάκτες θερμότητας και ένας συμπιεστής είναι διατεταγμένοι σε ένα ενιαίο περίβλημα, που χωρίζεται από μια σφραγισμένη γέφυρα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Θεωρητικά, πόση θερμότητα αφαιρεί η συσκευή από τον αέρα, κατανέμεται το ίδιο ποσό, συν επιπλέον θερμότητα από τον συμπιεστή λειτουργίας και άλλες μονάδες της μονάδας.

Για κάθε εναλλάκτη θερμότητας παρέχεται ένας ξεχωριστός ανεμιστήρας για την αύξηση της ροής του αέρα που διέρχεται ανά μονάδα χρόνου. Ο ανεμιστήρας και ο εναλλάκτης θερμότητας περικλείονται από ένα περίβλημα που σχηματίζει δύο ανεξάρτητους μονωμένους θαλάμους.

Για την απόρριψη της πλεονάζουσας θερμότητας χρησιμοποιείται ένας εύκαμπτος σωλήνας, ο οποίος κατευθύνεται προς ένα ανοιχτό παράθυρο, έναν άξονα εξαερισμού ή μέσω μιας οπής στον τοίχο κατευθείαν στο δρόμο. Πρόκειται για ένα υποχρεωτικό στοιχείο των κλιματικών συστημάτων μονομπλόκ, χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατή η ρύθμιση της ψύξης ή της θέρμανσης του χώρου.

Διάγραμμα της συσκευής και λειτουργία του κλιματιστικού

Κατά τη λειτουργία ψύξης ή ξήρανσης, σχηματίζεται πάντα συμπύκνωση. Σε διαχωρισμένα συστήματα, χρησιμοποιείται ένας σωλήνας για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος έξω από το κτίριο. Στην περίπτωση κλιματιστικών για το πάτωμα, το συμπύκνωμα συλλέγεται σε μια παλέτα και στη συνέχεια αφαιρείται σταδιακά μαζί με θερμό αέρα κατά την εξάτμιση. Εάν, ωστόσο, ο όγκος του συμπυκνώματος είναι πάντα μεγάλος για κάποιο λόγο, θα πρέπει να εκφορτώνεται τακτικά ή να παρέχεται σωλήνας αποστράγγισης στους χώρους εγκατάστασης του εξοπλισμού.

Χαρακτηριστικά

Η εμφάνιση νέων μοντέλων και σχεδίων κλιματιστικών προκαλείται πάντα από τη ζήτηση. Τα κλιματιστικά παράθυρα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην πόρτα, οι επιδόσεις τους είναι περιορισμένα σε μέγεθος, όπως και η δυνατότητα διανομής ψυχρού αέρα. Τα συστήματα διαχωρισμού για εγκατάσταση απαιτούν άδεια να τοποθετήσουν ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου και να τοποθετήσουν μια διασύνδεση - επιπλέον τρύπες στον τοίχο. Η εσωτερική μονάδα εξυπηρετεί μόνο ένα δωμάτιο και για μεγαλύτερη κάλυψη θα χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον μονάδες και να επιλέξετε έναν πιο αποδοτικό εξωτερικό συμπιεστή.

Με βάση τα παραπάνω όρια και χαρακτηριστικά, οι κατασκευαστές προσέφεραν κινητά κλιματιστικά. Είναι στην πραγματικότητα ένα άμεσο ανάλογο των συστημάτων παραθύρων, εγκατεστημένα μόνο σε κινητή πλατφόρμα και έχουν ελκυστική εμφάνιση.

Αρκεί να αγοράσετε ένα κινητό κλιματιστικό σύστημα αντί για ένα σύστημα πολλαπλών σπαστών για να ψύξετε πολλά δωμάτια με τη σειρά του.

Η εγκατάσταση δεν απαιτεί συμφωνία για την τοποθέτηση εξωτερικού κουφώματος στην πρόσοψη του κτιρίου ή για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής, οι οποίες είναι σημαντικές τόσο για ιδιωτική κατοικία όσο και για μισθωμένες εγκαταστάσεις.

Πώς να εγκαταστήσετε

Η συναρμολόγηση και η σύνδεση του κλιματιστικού δαπέδου με τον αεραγωγό πρέπει να γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ωστόσο, υπάρχει μια γενική ερώτηση που πρέπει να επιλυθεί πριν από τη συνέλευση - πού να προσδιοριστεί ο αγωγός του αγωγού;

Μπορείτε να εξάγετε τον αγωγό:

 • παράθυρο;
 • τον άξονα εξαερισμού.
 • Μια προετοιμασμένη τρύπα στο εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού.

Είναι επίσης σημαντικό να καθορίσετε τις θέσεις και τις επιλογές για κάθε δωμάτιο στον οποίο θα εγκατασταθεί εναλλάξ ο εξοπλισμός.

Αιμορραγία στο άξονα εξαερισμού - το πιο πρακτικό επιλογή, αλλά όχι πάντα θέση αερισμού αντιστοιχεί στη βέλτιστη θέση του κλιματιστικού και του αγωγού μήκος, αν και ρυθμίζεται, αλλά δεν είναι όλα θα πρέπει η ίδια σε μία μέγιστη επιμήκυνση μεγαλύτερη από 1,5-2 μέτρα. σωλήνα διαμέτρου των 100-110 mm πιο συχνά, το οποίο αντιστοιχεί με το πρότυπο διατομή των σχαρών και βύσματα για αγωγούς εξαερισμού, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού.

Αν η επιλογή έπεσε στο παράθυρο, τότε απλά βάζοντας τον αγωγό σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή το φύλλο είναι μια κακή απόφαση. Αν και ο ζεστός αέρας από τη μονάδα θα βγει, περισσότερος αέρας από το δρόμο θα ρέει μέσα στο δωμάτιο, εξουδετερώνοντας την προσπάθεια του εξοπλισμού.

Είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί το φύλλο φύλλου ή φύλλου έτσι ώστε να τοποθετείται μέσα σε αυτό ένα αεροστεγές φύλλο σάντουιτς ή πλαστικό με μια οπή. Για να συνδέσετε τον σωλήνα με την οπή, είναι εγκατεστημένο ένα μικρό σωλήνα διακλάδωσης ή χρησιμοποιείται μια λαστιχένια μανσέτα. Για να βεβαιωθείτε ότι η τρύπα δεν παρεμβαίνει, μέχρι να ενεργοποιηθεί, θα χρειαστεί ένα βύσμα. Οι έτοιμες συσκευασίες για την εγκατάσταση του αεραγωγού μέσω του παραθύρου μπορούν να βρεθούν στα ίδια καταστήματα όπου αγοράστηκε το κλιματιστικό.

Αγωγός εξαγωγής μέσω του παραθύρου

Η τελευταία επιλογή, η οποία απελευθερώνει το κλιματιστικό από παράθυρα και αγωγούς εξαερισμού - είναι να δημιουργήσει μια τρύπα στον τοίχο μέσω της οποίας θα αποφορτιστεί ο θερμός αέρας του κλιματιστικού. Μπορείτε να τα κάνετε πρακτικά σε οποιοδήποτε βολικό μέρος στο εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού, ώστε ο ίδιος ο σωλήνας να μην μπορεί καν να δει κανείς πίσω από τον εξοπλισμό. Το σχήμα της οπής δεν παίζει σημαντικό ρόλο, η περιοχή της εγκάρσιας τομής είναι σημαντική, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από αυτή του αγωγού του αγωγού. Είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί μια κάθετη τρύπα σχισμής στον τοίχο, η οποία θα είναι ευκολότερη να ενισχυθεί, δεδομένου ότι σχεδόν σε οποιοδήποτε σπίτι έχουν εξωτερικούς τοίχους. Τα τοιχώματα του καναλιού στο τοίχωμα θα πρέπει κατά προτίμηση να καλύπτονται με μεμβράνη PVC, σφραγισμένη πάνω στο σφραγιστικό ή με ένα κομμάτι σωλήνα.

Μόλις ο αεραγωγός προσδιορίζεται για τη σύνδεση, θα αποσυσκευασία το κλιματιστικό, αφαιρέστε όλα προστατευτικές μεμβράνες, συμπεριλαμβανομένων όλων περσίδες και γρίλιες εισαγωγής, και να συγκεντρώνει σύμφωνα με τις οδηγίες, ειδικά αν είναι modular. Εξωτερική κλιματισμό συνδέεται με ένα τυποποιημένο τροφοδοτικό 220 50 (60) Hz μέσω καλώδια παροχής και βύσμα. Η πρώτη αλλαγή γίνεται λίγες μόνο ώρες μετά την αποσυσκευασία και την εγκατάσταση του εξοπλισμού σε ένα αυστηρά κάθετη θέση. Η σειρά εγγραφής και το σύνολο εντολών έναρξης θα πρέπει να καθορίζονται στην εντολή. Μέρος του ψυκτικού αντλείται να μεταφέρει μόνο ένα από τα εναλλάκτες θερμότητας, και πριν από την έναρξη για να ανοίξουν αυτά βαλβίδες διακοπής, το ψυκτικό τρέχει γύρω από το κύκλωμα.

Επιλογή

Τα κινητά ή κλιματιστικά δαπέδου με αεραγωγούς είναι σχεδιασμένα για τη συντήρηση ενός δωματίου μέχρι 25-30 m2. Οι περιορισμοί ισχύος και απόδοσης σχετίζονται άμεσα με τις διαστάσεις της συσκευής, τα επιτρεπόμενα φορτία στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο και τον θόρυβο που δημιουργείται από τη μονάδα συμπίεσης.

Ποια κριτήρια θα πρέπει να αποσαφηνιστεί η επιλογή ενός καλού κλιματιστικού δαπέδου;

Η χωρητικότητα για το κρύο και τη θερμότητα είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό για την επιλογή ενός κλιματιστικού. Ωστόσο, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η ανάγκη, έτσι πρέπει να βασίζονται σε συγκριτικούς πίνακες και τις συστάσεις του κατασκευαστή, το οποίο δείχνει ένα conditioner δύναμη να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τον όγκο του χώρου, οι χαρακτηριστικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της πιο hot χρόνο και την επιθυμητή θερμοκρασία στο κλιματιστικό.

Θόρυβος, ηχητική ισχύς. Δεδομένου ότι ο συμπιεστής βρίσκεται απευθείας στο κλιματιστικό, τότε ο θόρυβος της λειτουργίας του θα διαταράξει συνεχώς την ειρήνη στο δωμάτιο. Η χαρακτηριστική τιμή για τα περισσότερα κινητά κλιματιστικά είναι 50-60 dB. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, τόσο το καλύτερο.

Διαστάσεις και βάρος. Για τα περισσότερα υπαίθρια κλιματιστικά, είναι δυνατόν απλά να τα μετακινήσετε σε μια νέα θέση για να εργαστείτε σε στροφές σε διάφορα δωμάτια. Για να διευκολύνεται η μετακίνηση του εξοπλισμού, κλιματιστικά εγκαθίστανται σε τροχούς. Στο επιλεγμένο μοντέλο είναι επιθυμητό να είναι καουτσούκ έτσι ώστε να μην χαλάει το κάλυμμα δαπέδου. Οι διαστάσεις σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλεγούν έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε τη συσκευή στο υπάρχον περιβάλλον.

 • αφύγρανση ·
 • ενυδατική;
 • καθαρισμός του αέρα ·
 • λειτουργία αερισμού κ.λπ.

Οι αναφερόμενες λειτουργίες βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα κλιματιστικά, αλλά η διαθεσιμότητά τους είναι επιθυμητή για να διευκρινιστεί εκ των προτέρων.

Κατασκευαστές

Ουσιαστικά όλοι οι κατασκευαστές κλιματιστικού εξοπλισμού τώρα μπορούν να βρουν επιλογές για κλιματιστικά δαπέδου με αεραγωγούς, κατασκευασμένους με τη μορφή μονοκόμματος. Ο καθορισμός κερδοφόρων θέσεων στο κατάστημα είναι αρκετά δύσκολο, ακόμα και με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αν χρειαστεί να βρείτε μια προσιτή λύση για το γραφείο ή το σπίτι σας, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα που παρουσιάζονται από τις εταιρείες: Electrolux και Ballu.

Electrolux

Η σειρά περιλαμβάνει πέντε σειρές κλιματιστικών δαπέδων με διαφορετικά σχέδια και λειτουργίες. Οι βασικές διαφορές είναι η απόδοση, ο μειωμένος λειτουργικός θόρυβος ή η δυνατότητα καθαρισμού του αέρα. Επιλέξτε την καλύτερη επιλογή για να βοηθήσετε τα φυλλάδια επιλογής στα καταστήματα προφίλ ή μια περιγραφή στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Δημοτικότητα έλαβε σειρές και GEO ECO λόγω της απλότητας και αξιοπιστίας του, στην πρώτη περίπτωση και μια βελτιωμένη λειτουργία καθαρισμού του αέρα του δεύτερου. Σε μια σειρά από GEO, ECO Wave, Airgate, DIO να βρείτε μοντέλα με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 10.000 έως 14.000 BTU / h, και σε μια σειρά από μοντέλο ECO είναι διαθέσιμο με χωρητικότητα ψύξης έως 16.000 BTU / h με κατανάλωση μόλις 1,4 kW.

Ballu

Μια εξαιρετική προσφορά για μια δημοκρατική τιμή είναι ευκολότερη στον κατάλογο Ballu. Επιλέξτε από τρεις σειρές: Platinum, SMART Electronic, SMART Mechanic. Η σειρά Platinum αντιπροσωπεύεται από μοντέλα χωρητικότητας από 9000 έως 16000 BTU / h και μοναδικό σχεδιασμό για τοποθέτηση κοντά στον τοίχο, προκειμένου να καταλαμβάνει ένα ελάχιστο χρήσιμο χώρο. Δύο σειρές SMART προσανατολίζονται με τη βέλτιστη αναλογία τιμής / ποιότητας εξ ολοκλήρου στην κινητικότητα. Ένα στενό και μακρύ σώμα μπορεί εύκολα να μετακινηθεί σε μια νέα θέση ή να αναπτυχθεί, κατευθύνοντας μια ροή ψυχρού αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε κάθε σειρά υπάρχουν τρία μοντέλα με χωρητικότητα από 7000 έως 12000 BTU / h.

Εγκαταστήστε το κινητό κλιματιστικό δαπέδου με τα χέρια σας

Για να δημιουργήσετε ένα καλό μικροκλίμα στο σπίτι ή στο γραφείο υπάρχουν διαφορετικές συσκευές. Μεταξύ των κλιματιστικών, θα πρέπει να σημειωθεί το συμπαγές κινητό. Αυτά τα μοντέλα δαπέδου κατέκτησαν γρήγορα την αγορά. Και όλα αυτά επειδή το εύρος της χρήσης τους είναι κάπως μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, που κυμαίνεται από δωμάτια VIP και τελειώνει με καλυμμένα τέντες. Η ενοικίαση τους το καλοκαίρι είναι μεγάλη ζήτηση. Δεν είναι μόνο η τιμή, ένα μεγάλο μέρος της στην κινητικότητα.

Η αρχή των κινητών κλιματιστικών

Τα φορητά κλιματιστικά χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • με κλειστό κύκλωμα - μοντέλα συμπύκνωσης εξάτμισης στα οποία το ψυκτικό μέσο κυκλοφορεί μέσω κλειστού κυκλώματος. Με τη μορφή μοιάζουν με ένα κράσπεδο.
 • με κλιματιστικά τύπου ανοικτού κύκλου - εξαερισμού τύπου δαπέδου με μεταβατική φάση.

Η ψύξη του αέρα σε τέτοια μοντέλα οφείλεται στην εξάτμιση στον ανοικτό χώρο του ψυκτικού μέσου. Η εγκατάσταση βασίζεται στην αρχή: αγοράζεται, φέρεται και συνδέεται. Τοποθετήστε τέτοια μοντέλα κοντά στον τοίχο. Είναι κάπως παρόμοια με μια βαλίτσα. Για την κίνηση είναι εξοπλισμένα με τροχούς και λαβή.

Μπορείτε να βρείτε κλιματιστικά της κασέτας που είναι τοποθετημένα σε ψευδοροφή. Σε αυτή την περίπτωση, η κλήση τους για κινητά είναι δύσκολη. Μετά από όλα, η κινητικότητα έγκειται στην ευκολία εγκατάστασης ενός κινητού κλιματιστικού με τα χέρια σας, χωρίς περιττή πρόσθετη εργασία. Για να γίνει αυτό, απλά πρέπει να τα συνδέσετε στην πρίζα.

Και τώρα εξετάστε κάθε μοντέλο λεπτομερώς.

Κλειστά κινητά κλιματιστικά

Εξωτερικό κλιματιστικό κλειστού τύπου

Η αρχή της λειτουργίας τους διαφέρει κάπως από τη λειτουργία του συστήματος Split ή του ίδιου ψυγείου.

 • Μέσω του εγχυτήρα, το ψυκτικό μέσο, ​​για παράδειγμα το φρέον ή το ψυχρό, εισέρχεται στον εξατμιστή.
 • Εκεί εξατμίζεται, απορροφώντας μεγάλη ποσότητα θερμότητας.
 • Μέσω του θερμαντικού σώματος του εξατμιστή, ο αέρας περνά μέσα από τον ανεμιστήρα, γεγονός που του επιτρέπει να κρυώσει γρήγορα και να βγει.
 • Από τον εξατμιστή, οι ατμοί του Freon αναρροφούνται από τον συμπιεστή και αντλούνται στον συμπυκνωτή.
 • Σε αυτό οι ατμοί ψύχονται και μετατρέπονται σε υγρό.
 • Περαιτέρω πέφτουν μέσω του αγωγού, περνώντας τον εγχυτήρα, στον εξατμιστή. Ο κύκλος αρχίζει και πάλι.

Όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ των αρχών λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος και του κλιματιστικού εγκατεστημένου στο πάτωμα, ο εξατμιστής είναι η εσωτερική μονάδα στο σύστημα και ο συμπυκνωτής βρίσκεται έξω. Έτσι, και τα δύο κυκλώματα είναι ξεχωριστά μεταξύ τους. Στο σύστημα, η ανάμειξη του αέρα δεν είναι επεξεργασμένη και τεχνική, και στο κλιματιστικό αυτό είναι δυνατό σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα:

 • Μέσω της εισαγωγής αέρα, ο θερμός αέρας εισέρχεται στο ψυχρό κύκλωμα, όπου ψύχεται.
 • Η θερμότητά του εισέρχεται στο ζεστό κύκλωμα, από όπου μεταφέρεται περαιτέρω στον τεχνικό αέρα που προέρχεται από την τεχνική εισαγωγή αέρα. Και ο ψυχρός αέρας μέσα από την τρύπα επιστρέφει στο δωμάτιο.
 • Μαζί με τον τεχνικό αέρα, η πλεονάζουσα θερμότητα βγαίνει.

Ανοίξτε

Σε ένα τέτοιο μοντέλο, η αντλία συλλέγει καθαρό νερό σε ένα πιάτο με μικροπόρους μεγέθους ενός βιβλίου. Μέσα από αυτό περνάει ο αέρας, ξεπερνώντας τον ανεμιστήρα. Το νερό αρχίζει να εξατμίζεται σε μεγάλες ποσότητες, απελευθερώνοντας θερμότητα, αν και αυτό δεν είναι υγρό χαμηλού σημείου ζέσεως. Η ποσότητα θερμότητας είναι επίσης μεγάλη, πράγμα που οδηγεί στην ψύξη του αέρα.

Εξωτερικός τύπος κλιματισμού εξωτερικού χώρου

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αέρας βγαίνει παγωμένος, αλλά όχι υγρός. Το γεγονός είναι ότι το νερό έχει μια μεγάλη επιφανειακή τάση και μια πολύ λεπτή μεμβράνη νερού  με μικρό όγκο. Έτσι, η επιφάνεια είναι πρακτικά καθαρή και δισδιάστατη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σταγόνες αέρα δεν εκτοξεύονται και βγαίνει μόνο με απλή ψύξη.

Τα ανοιχτά κινητά κλιματιστικά καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των υγειονομικών και υγειονομικών προδιαγραφών. Τι δεν μπορεί να ειπωθεί για τις πρώτες συσκευές του ίδιου τύπου. Υπήρχε νερό στη δεξαμενή. Μέσα από αυτό, με τη βοήθεια ενός ειδικού ψεκαστήρα που ονομάζεται φυσαλίδας, πέρασε ένα ρεύμα αέρα. Η πλεονάζουσα υγρασία από τον ψυχρό αέρα διευθετήθηκε σε ένα πολυβάθμιο φίλτρο και στη συνέχεια εισήλθε και πάλι στη δεξαμενή. Η αρχή του κλιματιστικού ήταν περίπλοκη, τόσο δαπανηρή, εκτός από αυτό, φράχθηκε.

Το έργο ενός σύγχρονου κλιματιστικού εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από την παροχή νερού και αέρα. Με κατανάλωση 0,85 kW, η θερμική ισχύς είναι 2,5 kW, η οποία φαίνεται να παραβιάζει τους νόμους της φύσης. Μόνο παρατηρούνται, ωστόσο, με μερικές αποχρώσεις.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κινητών κλιματιστικών

Αν μιλάμε για τα πλεονεκτήματα αυτών των κλιματιστικών, τότε πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να σημειωθεί η κινητικότητα. Η εγκατάσταση ενός κινητού κλιματιστικού στο διαμέρισμα πραγματοποιείται από μόνη της. Είναι εύκολο να μεταφερθεί από ένα δωμάτιο σε άλλο και ακόμη και να μεταφερθεί σε ένα dacha ή άλλο διαμέρισμα, το οποίο δεν μπορεί να γίνει με ένα split σύστημα.

Τα κλιματιστικά δαπέδου είναι εύκολα μεταφερόμενα

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η χαμηλή τιμή.

Αν συγκρίνουμε με την τυπική διάσπαση, τα μειονεκτήματα μπορεί να είναι:

 • Λιγότερο αποτελεσματικό. Εάν βρίσκεται στην οδό του σαράντα δρόμου, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει για 30 λεπτά.
 • Συνολικά. Τα κλιματιστικά απαιτούν χώρο και μπορούν να "φρενάρουν".
 • Θόρυβος. Ο εσωτερικός συμπιεστής δημιουργεί λίγο περισσότερο θόρυβο.
 • Αφήστε το συμπύκνωμα από την υγρασία. Καθημερινά στο κλιματιστικό σύστημα στις συνήθεις εργασίες συσσωρεύονται περίπου 5 λίτρα. Ο έγκαιρος καθαρισμός της συσσωρευμένης υγρασίας είναι πολύ σημαντικός.

Ποια να επιλέξει;

Για ένα διαμέρισμα, ο κλιματισμός ενός κλειστού κύκλου είναι πιο κατάλληλος, παρά το γεγονός ότι έχει ογκώδεις αγωγούς αέρα. Αυτό αντισταθμίζεται από την απλότητα εγκατάστασης και το χαμηλότερο κόστος (15-20%), σε σύγκριση με τον ανοιχτό τύπο.

Κατά την επιλογή, πρέπει να τηρείτε ορισμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα τα υγειονομικά πρότυπα, την ασφάλεια και την ικανότητα.

Ασφάλεια & Σχεδιασμός

Όσον αφορά την ηλεκτρική ασφάλεια, τα κινητά κλιματιστικά δεν είναι υπερβολικά επικίνδυνα. Στην πραγματικότητα είναι ένα ψυγείο, η αρχή της λειτουργίας του οποίου θεωρήθηκε παραπάνω, πράγμα που σημαίνει ότι το ηλεκτρικό σοκ είναι ελάχιστο, μπορούμε να πούμε ότι ο ηλεκτρικός βραστήρας είναι πολύ πιο επικίνδυνος.

Σύνδεση του κλιματιστικού δαπέδου

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να μην υπερφορτώσετε την καλωδίωση, κάτι που είναι απίθανο. Το όριο της επιτρεπόμενης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο διαμέρισμα είναι 5-10 kW, και το κλιματιστικό καταναλώνει έως και 2,5-3. Αυτό δεν είναι παραβίαση, επιπλέον, η άδεια για την εγκατάσταση ενός κινητού κλιματιστικού δεν χρειάζεται να ληφθεί και πόσο θα κοστίσει να πληρώσει ηλεκτρική ενέργεια - για να σας εξετάσει.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν συστάσεις για την επιλογή εξωτερικού ανεμιστήρα. Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο στεγνώματος του κελάριου.

Το επόμενο θετικό κριτήριο είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστή αυτόματη μηχανή, αλλά και για το βρόχο γείωσης.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι απαραίτητο να έχετε ένα RCD. Αν τοποθετήσετε αμέσως μια υποδοχή τσιπ, στην οποία έχει ήδη κατασκευαστεί το ηλεκτρονικό RCD, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς να επανασυνδέσετε την καλωδίωση. Ορισμένες χώρες έχουν αλλάξει αποκλειστικά στις υποδοχές τσιπ.

Το πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών είναι η στιγμιαία λειτουργία και η μηδενική πιθανότητα ηλεκτροπληξίας. Είναι αλήθεια ότι είναι ελαφρώς πιο αδύναμοι και αντέχουν έως και 4 kW.

Κατανάλωση ισχύος

Θερμική ισχύς - αυτό είναι το κριτήριο για την επιλογή ενός κινητού κλιματιστικού. Εάν το ύψος της οροφής είναι 2,7 μέτρα και το διαμέρισμα προσανατολίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βρίσκεται στη μεσαία ζώνη, επιλέγεται η θερμική ισχύς με τον υπολογισμό: χρειάζονται 10 kW για 1 kW. Για ένα δωμάτιο 30 τ.μ., χρειάζεστε κλιματιστικό με ισχύ 3 kW. Αν το ανώτατο όριο είναι 4 μέτρα ύψος, προστίθεται 10%. Για ένα δωμάτιο που κατευθύνεται στα βορειοανατολικά, απελευθερώνεται το 5% και προστίθενται στη νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Εξωτερικός κλιματισμός στο εσωτερικό

Είναι καλύτερα να ξεπεραστεί ελαφρώς η δύναμη. Σε κάθε περίπτωση, τα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με αυτοματισμό. Επιπλέον, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας επηρεάζει τον καιρό, καθώς και τη θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί στην κονσόλα.

Εργαλεία και αξεσουάρ

Η εγκατάσταση ενός κινητού κλιματιστικού μηχανήματος με τα χέρια σας δεν είναι χρονοβόρα ή σκονισμένη. Επίσης, δεν χρειάζεται να λυγίζετε τους τοίχους για να κρατάτε σωληνώσεις, οπότε το σετ εργαλείων είναι ελάχιστο και απλό, στο σπίτι. Δεν είναι απαραίτητα τόσο ισχυρά εργαλεία, όπως ένα puncher, ένας κοπτήρας σωλήνων και ένα στέλεχος σωλήνα, ένα ξύστρα και ούτω καθεξής.

Αποχέτευση

Και οι δύο τύποι κινητών κλιματιστικών είναι εφοδιασμένοι με δίσκο νερού. Συμπύκνωμα συλλέγεται σε αυτό, δεδομένου ότι ο σωλήνας αποστράγγισης δεν αποσύρεται, όπως γίνεται σε ένα νοσοκομείο. Χρησιμεύει επίσης ως ικανότητα. Από αυτό, το νερό αντλείται στον εξατμιστή με τη βοήθεια αντλίας.

Σκόνη και διάφοροι μικροοργανισμοί, σπόρια και κύστεις μπορούν να συσσωρευτούν στο νερό της παλέτας, καθώς έχουν πρόσβαση σε αέρα. Συμφωνώ, το περιβάλλον για την αναπαραγωγή τους είναι αρκετά ευνοϊκό. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου στο κάτω μέρος παρατηρήθηκε όχι μόνο βρώμικο νερό, αλλά και βλέννα, και έχω ζήσει μετά την συμπλήρωση του νερού ή την έκχυσή του.

Οι εργαζόμενοι Saninstantsii καλύτερα να μην δει, και δεν αναπαράγονται, έτσι ώστε κάθε φορά που ρίχνετε το νερό από το δίσκο ή την έκχυση, την αντιμετωπίσουμε με ένα απολυμαντικό που αναφέρονται στις οδηγίες του κατασκευαστή ή το συνηθισμένο «λευκότητα», αν το τηγάνι είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με νερό. Έτσι διατηρείτε τα απαραίτητα πρότυπα υγιεινής.

Θέση εγκατάστασης

Τα κριτήρια για την επιλογή ενός χώρου για την εγκατάσταση ενός κλειστού κλιματιστικού σε ένα διαμέρισμα και την εγκατάσταση ενός ανοιχτού μοντέλου στο γραφείο είναι τελείως διαφορετικά.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μέρος από το παράθυρο

Κλειστό μοντέλο στο διαμέρισμα είναι καλύτερα να τεθεί σε ένα ράφι, ένα κράσπεδο ή θέση σε μια γωνία. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι, τοποθετείται στο πάτωμα, το κλιματιστικό φυσάει ένα ρεύμα ψυχρού αέρα κατά μήκος της πλάγιας προς τα πάνω. Από εκεί πηγαίνει κάτω. Έτσι, υπάρχουν ίχνη στους τοίχους και στο κλιματιστικό.

Εάν τοποθετηθεί σε ένα λόφο, ένα ψυχρό ρεύμα θα εξαπλωθεί πάνω από την οροφή, πράγμα που σημαίνει ότι ο ψυχρός αέρας θα πέσει ομοιόμορφα.

Αντίθετα, το ανοικτό κλιματιστικό θα πρέπει να τοποθετείται στο πάτωμα και πιο κοντά στο χώρο εργασίας, επειδή δεν έχει σχεδιαστεί για να ψύχει ολόκληρο το δωμάτιο. Διαδίδει δροσιά με διάμετρο 3-3,5 μ. Και ύψος 2-2,5 μ. Και καθώς οι υδρατμοί πρέπει να ανεβαίνουν προς τα πάνω, η τοποθέτησή τους στο τραπέζι θα παρεμβάλλεται σε αυτό.

Εγκατάσταση κλιματιστικού δαπέδου με αεραγωγό

Το κλιματιστικό διαθέτει δύο κυματοειδείς σωλήνες με πρίζες. Χρειάζονται να διαχωριστούν τα δύο κυκλώματα.

Συνήθως υπάρχει εγκατάσταση κλιματιστικού δαπέδου μέσω παράθυρου διπλού υαλοπίνακα. Μόνο τα έξοδα για το κλιματιστικό είναι μεγαλύτερα και το κρύο δεν υπάρχει. Αποδεικνύεται ότι, επειδή το δωμάτιο λαμβάνει ζεστό αέρα από το εξωτερικό, και πρέπει - να ρίξει μακριά ζεστό τεχνικό. Έτσι, το σύστημα δεν εισέρχεται στην επιθυμητή λειτουργία.

Έτσι πρέπει να εγκατασταθεί το κλιματιστικό δαπέδου

οι καταναλωτές συχνά να επιτευχθεί η επιθυμητή ψύξη χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους, για παράδειγμα, να θέσει το κλιματιστικό στο μπαλκόνι ή κυμάτωση του θερμού αέρα εξόδου του παραθύρου. Μόνο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει η ίδια. Αυτές οι μέθοδοι δεν διορθώνουν τον ψυχρό κύκλο.

Η σωστή σύνδεση του μοντέλου κλειστού κύκλου απαιτεί τη διάνοιξη οπών στον τοίχο ή την εγκατάσταση ενός κινητού κλιματιστικού σε πλαστικό παράθυρο. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος του πλαισίου πρέπει να είναι κατάλληλο, για παράδειγμα, SMR.

Η καλύτερη θέση είναι ο εύκαμπτος σωλήνας θα είναι κάθετος και όσο το δυνατόν ο ένας από τον άλλο. Στην περίπτωση αυτή, τα ρεύματα δεν αναμειγνύονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εγκαταστήστε το κλιματιστικό δαπέδου με τα χέρια σας

Ο όρος κλιματιστικό δαπέδου καλύπτει μεγάλο αριθμό μονάδων ψύξης αέρα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σύστημα διαχωρισμού με τοποθέτηση δαπέδου της εσωτερικής μονάδας.
 • Μονοκλειδώματα με αεραγωγούς.
 • Ανοίξτε μονοκόμματα (χωρίς αγωγό), τα οποία είναι εντελώς κινητά.

Ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, όλα τοποθετούνται στο πάτωμα και η σταθερότητα της θέσης τους παρέχεται συνήθως από κυλίνδρους.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Οι πιο δύσκολες να εγκατασταθούν είναι τα διαχωρισμένα συστήματα. Εδώ το κύριο αντικείμενο εργασιών συνδέεται με την εγκατάσταση της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή από έξω. Ο εσωτερικός εξατμιστής δεν απαιτεί πλάκα τοποθέτησης και είναι εγκατεστημένη στην πλεξούδα καλωδίωσης της πλεξούδας μεταξύ των μονάδων. Το μονοπώλιο με τον αγωγό αέρα είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθεί. Αρκεί να τοποθετήσετε το κλιματιστικό στο τοποθετημένο χώρο σε όρθια θέση και να αποσύρετε τον αγωγό αέρα με τον σωλήνα αποστράγγισης προς τα έξω. Όσον αφορά τα κλειστά μονοκόμματα, ο όρος εγκατάσταση είναι λανθασμένος, εδώ είναι σκόπιμο να μιλήσουμε για την προετοιμασία μιας σύνδεσης. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα των εργασιών εγκατάστασης σε όλες τις περιπτώσεις, είναι δυνατό να διεξαχθούν ανεξάρτητα.

Γενικοί κανόνες εγκατάστασης

Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος των εργασιών εγκατάστασης και την απλότητα τους πριν εκτελεστούν, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με ορισμένους κανόνες:

 • το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση όχι μικρότερη από 50 cm από τα περιβάλλοντα αντικείμενα.
 • στην πρίζα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση, πρέπει να παρέχετε δωρεάν πρόσβαση.
 • η πρίζα πρέπει να είναι γειωμένη.
 • Μην αλέσετε τη συσκευή μέσω σωλήνων αερίου ή θέρμανσης.
 • Δεν συνιστάται η χρήση προσαρμογέων ή καλωδίων επέκτασης για σύνδεση ρεύματος.
 • Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό με το πλαίσιο ή την σχάρα που έχει αφαιρεθεί.

Εγκατάσταση μονοκόμματος

Για να εγκαταστήσετε ένα μονοκόμματο και να το προετοιμάσετε για λειτουργία, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον αγωγό αέρα με τον σωλήνα αποστράγγισης προς τα έξω. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 1. Πετάξτε το εξωτερικό άκρο του αγωγού μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο, παράθυρο ή πόρτα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε επιπλέον μονωτικές συσκευές.
 2. Συνδέστε τον αγωγό αέρα σε ειδικό ένθετο παραθύρου που είναι εγκατεστημένο σε παράθυρο ή παράθυρο και δεν επιτρέπει την είσοδο αέρα από το εξωτερικό.

Η πρώτη επιλογή είναι η πιο απλή, αλλά είναι γεμάτη με ένα πρόσθετο φορτίο στο κλιματιστικό. Θα πρέπει να ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για την ψύξη του συνεχώς που προέρχεται από εξωτερικό ζεστό αέρα. Ως εκ τούτου, η δεύτερη μέθοδος είναι πιο πρακτική, αν και θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και προσπάθεια.

Αλλά ακόμη και με αυτήν την ρήτρα για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό δαπέδου είναι εύκολο, για αυτό:

 • Ένας σωλήνας αποστράγγισης εκτείνεται μέσω του αγωγού του αγωγού.
 • ο σωλήνας συνδέεται με τη θυρίδα εξαγωγής στο μονοπώλιο.
 • το εξωτερικό άκρο του σωλήνα εκτίθεται στο εξωτερικό.

Μετά από αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την τροφοδοσία και να χρησιμοποιήσετε την εξωτερική μπάρα καραμελών για τον προορισμό της.

Σύστημα διαχωρισμού με εσωτερική μονάδα δαπέδου

Είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε το σύστημα Split. Η εγκατάστασή του προϋποθέτει:

 • καλωδίωση μιας ξεχωριστής πρίζας.
 • επιλογή του meta για τον εξατμιστή και τη σύνδεσή του με τις επικοινωνίες.
 • εγκατάσταση του προσαρτήματος για την εξωτερική μονάδα και τοποθέτηση της.
 • τη δημιουργία μιας πλεξούδας διασύνδεσης και τη σύνδεση των επικοινωνιών ·
 • έλεγχος της εργασίας.

Τροφοδοσία ρεύματος

Δεν συνιστάται η σύνδεση του κλιματιστικού μέσω υπάρχουσας καλωδίωσης διαμερίσματος. Δεν μπορεί να αντέξει αυτό που θα γίνει η αιτία:

Αποφύγετε αυτά τα προβλήματα θα βοηθήσει στην εγκατάσταση πρόσθετης καλωδίωσης με την έξοδο της πρίζας στη θέση της συσκευής. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε:

 • σύρματα με διατομή τουλάχιστον 1,5 mm και χάλκινους αγωγούς.
 • Ξεχωριστή αυτόματη μηχανή για 16Α, εγκατεστημένη στην θωράκιση.
 • πρίζα με γείωση.

Ελλείψει εμπειρίας από τέτοια εργασία, συνιστάται να προσκαλέσετε έναν ειδικό, ο οποίος θα μειώσει τον κίνδυνο αυτών των συνεπειών στο μηδέν.

Εξατμιστής

Για την εσωτερική μονάδα, πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Συνδεθείτε σε αυτό:

 • θερμομονωμένοι σωλήνες ψυκτικού μέσου ·
 • καλώδιο τροφοδοσίας;
 • σωλήνα αποστράγγισης.

Σύμφωνα με την επιλεγμένη θέση των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων, ανοίγει μια τρύπα με κλίση προς τα έξω. Το τελευταίο είναι απαραίτητο εάν αφαιρεθεί η αποστράγγιση συμπυκνωμάτων. Μία δέσμη σχηματίζεται από τους σωλήνες, το σύρμα και το σωλήνα αποστράγγισης, το οποίο σφίγγεται με σφιγκτήρες ή ταινία.

Εξωτερική μονάδα

Το πιο δύσκολο στάδιο της εργασίας είναι η στερέωση της εξωτερικής μονάδας, ειδικά εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται κοντά στο παράθυρο στους επάνω ορόφους. Αυτό απαιτεί αγκύλες ικανές να αντέξουν το βάρος του μπλοκ και της αγκύρωσης για την ασφαλή τοποθέτησή τους στον τοίχο. Εάν είναι απαραίτητο, η προστασία από το ηλιακό φως, την υγρασία και τον άνεμο παρέχεται από το γείσο, το οποίο αναρτάται πάνω από το μπλοκ.

Η ασφάλεια αυτού του τμήματος των εργασιών στους άνω ορόφους απαιτεί την ανάμειξη ενός βοηθού και τη χρήση ασφάλισης αναρρίχησης.

Θα είναι λιγότερο δύσκολο να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα:

Στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα μπορείτε να το κάνετε χωρίς ισχυρούς συνδετήρες ή να τοποθετήσετε τη μονάδα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο. Όταν η μονάδα είναι τοποθετημένη σε πλατφόρμα, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη κυκλοφορία του αέρα, διαφορετικά το κλιματιστικό θα αποτύχει. Η τοποθέτηση στην περιοχή του παραθύρου στον πρώτο όροφο απαιτεί ένα κιβώτιο, που ασφαλίζει ενάντια στην κλοπή του μπλοκ.

Σύνδεση διασύνδεσης σύνδεσης

Οι επικοινωνίες που συνδέονται με τον εξατμιστή, που σχηματίζονται στη δέσμη, πρέπει να συνδέονται με την εξωτερική μονάδα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει:

 • Τοποθετήστε τη μονάδα δαπέδου στο επιλεγμένο σημείο.
 • Αφαιρέστε προσεκτικά το turniquet μέσα από την τρύπα στον τοίχο.
 • συνδέστε τους χάλκινους σωλήνες στην υποδοχή της εξωτερικής μονάδας.
 • συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο αντίστοιχο τερματικό.
 • στερεώστε το ελεύθερο άκρο του σωλήνα αποστράγγισης.

Κατά τη σύνδεση των επικοινωνιών, οι σωλήνες εκκενώνονται. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται αντλία κενού, η οποία συνδέεται μέσω της θυρίδας εξυπηρέτησης και αντλεί το σύστημα από 20 έως 60 λεπτά. Κατά τη διαδικασία εκκένωσης, τα υπολείμματα σκόνης και υγρασίας απομακρύνονται από τους σωλήνες, δημιουργείται η απαραίτητη πίεση.

Ένα σημαντικό μέρος της εγκατάστασης είναι να ελέγξετε τις συνδέσεις για διαρροές χρησιμοποιώντας ένα μανόμετρο και ένα διάλυμα σαπουνιού.

Έλεγχος

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το κλιματιστικό ελέγχεται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα. Όταν ξεκινήσει η συσκευή, το πρόγραμμα δοκιμής πρέπει να ξεκινήσει από μόνο του. Εάν αυτό δεν συμβεί, μπορείτε να το πιέσετε από την κονσόλα. Ελλείψει της απαραίτητης αντίδρασης, πρέπει να ρωτήσετε έναν ειδικό. Κανονική λειτουργία σημαίνει ότι η εγκατάσταση ήταν επιτυχής, η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

Εγκατάσταση κλιματιστικού δαπέδου: συσκευή, επιλογή, κανόνες, κυκλώματα, σύνδεση

Η εγκατάσταση ενός κινητού κλιματιστικού μηχανήματος θεωρείται ως "έξοδος για τους φτωχούς" ή σε ανάγκη. Όπως και αν, παρόλο που αυτές οι "βαλίτσες-βαλίτσες" είναι φθηνές, και τα έργα κατασκευής και εγκατάστασης δεν απαιτούνται για την εγκατάσταση, αλλά είναι λαιμαράκι, και είναι κρύο άσχημα. Και ο κλιματισμός χωρίς αγωγούς αέρα φαίνεται να είναι μια καθαρή εξαπάτηση των καταναλωτών. αυτός, λένε, δημιουργεί μόνο την ψευδαίσθηση του κρυολογήματος, απλώς διαβροχή του αέρα για αξιοπρεπή χρήματα για να πληρώσει για την ηλεκτρική ενέργεια. Ναι, και θορυβώδες, και αυτοί και άλλοι.

Ο Mark Twain ξεκίνησε ένα από τα φυλλάδια του: «Επιβεβαιώνω και αναλαμβάνω να αποδείξω ότι ο κ. Fenimore Cooper δεν έχει άλλη φαντασία από τον ταύρο. Αλλά όχι ο ταύρος που σβήνει στο κοπάδι, αλλά αυτός που είναι το θεμέλιο της γέφυρας. "

Οι στόχοι αυτού του άρθρου είναι:

 • Αποδείξτε ότι το κινητό κλιματιστικό μηχάνημα με ασύγκριτα χαμηλότερη τιμή, απλότητα εγκατάστασης και χρήσης, μπορεί να μην είναι λιγότερο αποτελεσματική από ένα σταθερό split σύστημα.
 • Ένα κινητό κλιματιστικό σύστημα χωρίς αγωγό αέρα μπορεί, κάτω από ορισμένες συνθήκες, να αποδειχθεί αρκετά καλή ψύξη με μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Ο θόρυβος από το κινητό κλιματιστικό μπορεί να μειωθεί σε ένα επίπεδο που είναι ανυπόφορο σε ένα κτίριο κατοικιών κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να στραφεί σε καμία από τις μεταβολές του.

Ωστόσο, μην ψάξετε στο κείμενο για να διαψεύσετε τις βασικές αρχές της θερμοδυναμικής. Αντίθετα, θα πρέπει να φτάσουμε στις ρίζες τους, οι οποίες, με τη σειρά τους, πηγαίνουν βαθιά στην ουσία των πραγμάτων. Τόσο βαθιά που οι επιστήμονες εξακολουθούν συχνά να τους προκαλούν σύγχυση, συζητώντας ελεύθερα τι ήταν πριν από την αρχή του χρόνου και τι θα συμβεί στο τέλος του χρόνου. Η ίδια διαδικασία για την εγκατάσταση συσκευών είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς σοβαρές δυσκολίες. Αλλά - και πάλι - πλήρως οπλισμένοι με τη θεωρία. Διαφορετικά, είναι πολύ εύκολο να βιδωθεί.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξουν συγκεχυμένοι υπολογισμοί και υπολογισμοί για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εδώ είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στον Αϊνστάιν: «Εάν ένας επιστήμονας δεν μπορεί να εξηγήσει σε ένα παιδί πέντε ετών τι κάνει, αυτός είναι είτε ένας τρελός είτε ένας τερλατάν». Θα εξετάσουμε τα πάντα σε ζωντανά παραδείγματα και απλούς υπολογισμούς. Και μαθαίνουμε στο τέλος πώς να αποκτήσουμε ένα αποδοτικό, απλό και φθηνό σύστημα κλιματισμού για το σπίτι.

Πώς είναι τακτοποιημένα;

Τα κινητά κλιματιστικά είναι δύο τύπων: συμπύκνωση με συμπύκνωση με κυκλοφορία ψυκτικού σε κλειστό κύκλωμα και καθαρό εξάτμιση, όπου η ψυκτική επίδραση επιτυγχάνεται με εξάτμιση χημικά ουδέτερου ψυκτικού μέσου σε ελεύθερο χώρο. Για να μην συγχέονται, ονομάζονται κλιματιστικά με μεταβατική φάση. Αυτά είναι αυτά που συναρμολογούνται σύμφωνα με την αρχή: αγόρασε-έφερε-κάνω-στράφηκε-κρύο. Αλλά αυτό είναι επίσης σύγχυση, επειδή και στην πρώτη φάση μεταβαίνουν επίσης. Είμαστε για λόγους βεβαιότητας οι πρώτοι θα ονομάζονται κλιματιστικά με κλειστό κύκλο ή κλειστά, και τα τελευταία - είναι επίσης ανοιχτά ή ανοιχτά.

Κλιματιστικά ανοικτού κύκλου

Κλειστά κλιματιστικά μηχανήματα είναι πιο συχνά εκτελούνται κονσόλα για δωρεάν τοποθέτηση στο δωμάτιο, (περίφραξη) βλ. άνω σύκο. Ανοίξτε πιο συχνά χρησιμοποιούμενες "βαλίτσες", τοποθετημένες κοντά στον τοίχο, αριστερά στο ρύζι κάτω. Περιστασιακά υπάρχουν μοντέλα κασέτας, ενσωματωμένη ψευδοροφή, δεξιά στο Σχ. παρακάτω, αν και σίγουρα δεν είναι κινητά. Στην πραγματικότητα, η κινητικότητα των κινητών κλιματιστικών μηχανημάτων είναι ότι η σύνδεσή τους μειώνεται στο να είναι συνδεδεμένη στην έξοδο χωρίς πρόσθετη εργασία. Αλλά για την κασέτα "κινητό" αυτή η συνθήκη δεν τηρείται, επομένως δεν τις θεωρούμε.

Κλειστό

Κλιματιστικό με κλειστό κύκλωμα

Η αρχή λειτουργίας ενός κινητού κλιματιστικού μηχανήματος κλειστού τύπου απεικονίζεται από ένα καλά γνωστό σχήμα, δείτε δεξιά. Είναι το ίδιο με ένα σταθερό ψυγείο με σχισμές ή οικιακό:

 1. Ένα ελαφρώς βρασμένο ψυκτικό (freon, hladon) μέσω ενός στενού ακροφυσίου - μπεκ ψεκασμού - τίθεται υπό πίεση στον εξατμιστή.
 2. Το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται, απορροφώντας πολύ θερμότητα.
 3. Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τον αέρα μέσω του ψυγείου του εξατμιστή, το οποίο ψύχεται εντατικά και εκκενώνεται προς τα έξω.
 4. Ο συμπιεστής απορροφά τους ατμούς του ψυκτικού μέσου από τον εξατμιστή και τον αναρροφά στον συμπυκνωτή, δημιουργώντας μια σημαντική τάση ατμών.
 5. Ο δεύτερος ανεμιστήρας κινεί τον αέρα μέσω του ψυγείου του συμπυκνωτή.
 6. Ο ατμός ψυκτικού μέσου στον συμπυκνωτή ψύχεται κάτω από την κρίσιμη θερμοκρασία και συμπυκνώνεται στο υγρό υπό πίεση.
 7. Το υγρό ψυκτικό μέσο διοχετεύεται μέσω του εγχυτήρα (τριχοειδές) στον εξατμιστή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Σε σταθερούς διαχωριστές, ο εξατμιστήρας είναι μια εσωτερική μονάδα και ο συμπυκνωτής είναι μια εξωτερική μονάδα. Η διαφορά είναι μικρή, αλλά για περαιτέρω κατανόηση είναι απαραίτητο, επομένως, είναι πιο βολικό για εμάς να εξετάσουμε ένα κλειστό κινητό κλιματιστικό σύστημα σύμφωνα με ένα απλοποιημένο σύστημα σύμφωνα με το Σχ. δεξιά:

Σχέδιο κλιματιστικού με κλειστό κύκλο

 • Ο επεξεργασμένος αέρας εισέρχεται στο ψυχρό κύκλωμα μέσω του ακροφυσίου 1 (είσοδος αέρα), όπου απομακρύνεται θερμότητα από αυτό.
 • Το επεξεργασμένο με αέρα ψύχεται επιστρέφει στο δωμάτιο μέσω του παραθύρου 4.
 • Η θερμότητα που λαμβάνεται από τον επεξεργασμένο αέρα μεταφέρεται στο θερμό κύκλωμα.
 • Στο θερμό κύκλωμα, αυτή η θερμότητα μεταφέρεται στον τεχνικό αέρα που εισέρχεται στον αγωγό 3 (τεχνική εισαγωγή αέρα).
 • Με τον τεχνικό αέρα, η υπερβολική θερμότητα εξάγεται μέσω του ακροφυσίου 2 - του ακροφυσίου εξαγωγής.

Εδώ βλέπουμε ήδη μια σημαντική διαφορά μεταξύ ενός στατικού διαχωρισμένου συστήματος και ενός κινητού «αγωγού» - στο νοσοκομείο τα ψυχρά και θερμά κυκλώματα διαχωρίζονται πάντα και αποκλείεται η ανάμιξη του επεξεργασμένου αέρα με την τεχνική. Στο κινητό, είναι πολύ πιθανό. Η άγνοια της περίπτωσης αυτής ή η παραμέλησή της και οδηγούν συχνά σε μείωση της αποτελεσματικότητας των κλειστών "κινητών τηλεφώνων". Προκειμένου να κρυώσει σωστά και να μην φέρετε τον μετρητή στην υστερία, κατά την τοποθέτησή του πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες, στους οποίους θα προχωρήσουμε περισσότερο.

Εξωτερική

Σε ένα ανοιχτό κλιματιστικό, η αντλία ρίχνει καθαρό νερό στη μικροπολική πλάκα. Η συνολική επιφάνεια των πόρων της μεμβράνης είναι τεράστια - σε ένα πιάτο με το μέγεθος ενός βιβλίου μπορεί να είναι πολλά τετραγωνικά μέτρα.

Μέσω αυτής της ίδιας πλάκας, ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα. Αν και το νερό δεν είναι ελαφρώς βραστό υγρό καθόλου, αλλά λόγω της μεγάλης επιφάνειας που συγκρατεί, πολλά από αυτά εξατμίζονται. Και η θερμότητα της εξάτμισης του νερού είναι πολύ υψηλή και ο αέρας ψύχεται εντατικά.

Το νερό έχει μια άλλη ανώμαλη ιδιότητα - ένα πολύ μεγάλο, για ένα τέτοιο υγρό ρευστό, επιφανειακή τάση. Ο όγκος του λεπτότερου φιλμ νερού είναι μικροσκοπικός. αυτή είναι μια πρακτικά καθαρή δισδιάστατη επιφάνεια. Επομένως, η ροή του αέρα δεν εκτοξεύεται από το νερό και δεν βγαίνει υπερκορεσμένη με υγρασία, αλλά μόνο με απλή ψύξη.

Σημείωση: από μισό αιώνα πριν, κατανεμήθηκαν υπαίθρια κλιματιστικά μέσα στα οποία διοχετεύθηκε ρεύμα από τις μικρότερες φυσαλίδες αέρα από έναν ειδικό βυθισμένο ψεκαστήρα, το φυσαλίδων, μέσα από το νερό της δεξαμενής. Στη συνέχεια, η περίσσεια υγρασίας από τον ψυχρό αέρα συλλέχθηκε από ένα ειδικό φίλτρο πολλαπλών βαθμίδων και ρέει πίσω στη δεξαμενή. Στην αγορά, αυτές οι συσκευές δεν διαρκούσαν πολύ, λόγω της πολυπλοκότητας, του υψηλού κόστους, της τάσης να φράσσονται και των αηδιαστικών δεικτών υγιεινής και υγιεινής.

Για να συνδέσετε ένα κινητό κλιματιστικό με έναν ανοιχτό κύκλο δεν είναι πιο δύσκολο από ένα βραστήρα: βύσμα εισάγεται στην πρίζα, και αυτό είναι. Ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται μόνο στο νερό και τον αέρα, έτσι ώστε με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι αυτές οι συσκευές παραβιάζουν τους νόμους της φύσης: τη καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια από 0,85 kW έως 2,5 kW θερμότητας. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν συμβαίνει και ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας παρατηρείται εδώ, αλλά με λεπτότητα, για την οποία θα μιλήσουμε.

Θερμοδυναμική

Οι οδηγίες για την εγκατάσταση και τις καθαρά τεχνικές πληροφορίες, όπως οι παραπάνω, δεν αρκούν για να δείχνουν τα κινητά κλιματιστικά όλα τα πλεονεκτήματά τους και οι αδυναμίες τους θα εξασθενίσουν. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την ουσία ολόκληρης της διαδικασίας ψύξης ενός διαμερίσματος στη ζέστη του καλοκαιριού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάτε λίγο πιο βαθιά στη ζούγκλα της θερμοδυναμικής.

Ας προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το κινητό κλιματιστικό μόνο που μπορεί να γίνει από το παράδειγμα του κλιματιστικού υπολογισμού, και στη συνέχεια να το συνδέσει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των «μπράβο» ή «βαλίτσα». Αρχικά, κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Αλλά όχι τόσο αφηρημένο, όπως: "Φανταστείτε ότι το ανθρώπινο σώμα έχει σχήμα σφαίρας". Αντίθετα, είναι αρκετά συνηθισμένο και κατανοητό για όλους.

Έτσι, έχουμε ένα Khrushchevka με συνολική έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων. μ. στον τελευταίο όροφο του κτηρίου. Σοφίτα ή τεχνικό πάτωμα εκεί? πάνω από το κεφάλι μέσα από την πλάκα - μια μαύρη οροφή ασφάλτου στέγης της ίδιας περιοχής. Αλλά τα τείχη ολόκληρου του σπιτιού είναι καλά, χιλιοστά ανά 100, απομονωμένα από το EPPS, και το δάπεδο του πρώτου ορόφου - 50 mm με αφρώδες βερμικουλίτη. Στα παράθυρα - παράθυρα με διπλά τζάμια, επικολλημένα με θερμο-ανακλαστική ταινία, ακόμα και τα μαρκίζες είναι κρεμασμένα.

Σε ένα τέτοιο "thermos" το συντριπτικό μέρος της ροής θερμότητας θα ρέει μέσα από την οροφή από τον Ήλιο. Σε ένα καθαρό καλοκαιρινό μεσημέρι σε ένα τετράγωνο στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη θα έχει περίπου 0,8 kW, και το διαμέρισμα - 40 kW. Αυτό είναι περισσότερα από 20 ηλεκτρικά τζάκια, γιατί δεν μαγειρεύουμε ζωντανό;

Πρώτον, δεν είναι 40 kW, αλλά όχι περισσότερο από 20. Η επιφάνεια που θερμαίνεται από τη μία πλευρά ακτινοβολεί IR προς τις δύο κατευθύνσεις, και το διαμέρισμα δεν θα λάβει περισσότερο από το μισό? αυτό είναι ένα φαινόμενο θωράκισης γνωστό από τη φυσική. Η κυκλοφορία από την οροφή θα πάρει άλλα 4-5 kW, αλλά θα τα παραμελήσουμε για το περιθώριο ασφαλείας.

Στη συνέχεια, αποδεικνύεται, χρειαζόμαστε άνεση για "άνεση" 20 κιλά θερμική; Και δεδομένου ότι η αποδοτικότητα 100% δεν συμβαίνει, τότε κάπου στο ηλεκτρικό; Δεν υπάρχει τέτοια απόσπαση στο Χρουστσιόφ, ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν χρήματα για να βάλουν χρήματα. Πώς μαθαίνουν οι άνθρωποι;

"20 kilo thermal" είναι απολύτως λάθος. Πιο συγκεκριμένα, είναι αλήθεια αν χρειαστεί να κρυώσει σε απόλυτο μηδέν, σε 0 K ή έως -273,16 βαθμούς Κελσίου. Και εμείς (εμείς δεν θα είμαστε choosy) χρειάζονται μόνο ένα ανώτερο όριο άνεσης στους + 27 ° C στους + 55 ° C σε μια κόκκινη καυτή στέγη.

Kelvin έως + 55 ° C είναι 55 + 273 = 328 Κ Πρέπει επίσης 27 + 273 = 300 Κ Προκειμένου να κολυμπά σε μια κυριολεκτική έννοια της λέξης, χρειάζονται θερμική κλίση (διαφορά θερμοκρασίας) των 28 μοιρών. Αλλά αυτό είναι μια απόλυτη αξία. πρέπει να συνδέεται με απόλυτο μηδέν. Γιατί;

Ας θυμηθούμε τη φυσική του σχολείου: η ισχύς ακτινοβολίας ενός θερμαινόμενου σώματος είναι ανάλογη με την τέταρτη ισχύ της θερμοκρασίας. με επαρκή για την κατανόηση της ουσίας του θέματος, ο Χρουστσέβκα θεωρείται απολύτως μαύρος. Τι σημαίνει αυτό; Είμαστε ζεσταμένοι από τον ήλιο, αλλά έχουμε και θερμότητα σε απόλυτο μηδέν, και όχι ασθενώς - μέχρι 300 Kelvin. Αυτό σημαίνει ότι επίσης ακτινοβολούμε IR, και για να κρυώσει σε άνεση, χρειαζόμαστε μόνο να αντισταθμίσουμε τη διαφορά μεταξύ του IR που έλαβε και του δόθηκε.

Ας μοιραστούμε την άνεση στο εξωτερικό, στα kelvins (χορεύουμε από το απόλυτο μηδέν!): 300/328 = 0,9146. Αυτή η τιμή πρέπει να αυξηθεί στην τέταρτη ισχύ (πώς ακτινοβολεί το θερμαινόμενο σώμα;), δηλαδή. πολλαπλασιάζουν τα πιο 4 φορές: 0,9146h0,9146h0,9146h0,9146 = 0,699, η οποία είναι περίπου 0,7. (! Αντί 800) Αυτό είναι, που προέρχονται από κάθε τετραγωνικό καυτή στέγη 400W στέγη, 70%, 280 W, που έσπρωξε αμέσως τον εαυτό μου πίσω στην απεραντοσύνη του σύμπαντος και να φορτίσετε το κλιματιστικό για να ρίξει περισσότερο για την άνεση που χρειάζεστε για μόνο 400 με 280 = 120 watt από κάθε τετράγωνο της οροφής.

Σημείωση: τα σημάδια μετά το κόμμα στους υπολογισμούς πρέπει να πάρουν περισσότερα. Από την κατασκευή του σφάλματος, το σφάλμα μεγαλώνει και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά μη ρεαλιστικό. Στη θερμοδυναμική με kondachka δεν ανεβαίνουν.

Και πόσο πάνω από μας στην οροφή των πλατειών; Όπως και ο γενικός - 50. Και ρίξτε έξω χρειάζεστε 0,12 kW / sq. M. m χ 50 τ.μ. m = 6 kW. Για ό, τι είναι απαραίτητο για την παροχή κλιματιστικού με ηλεκτρική ισχύ 8-10 kW. Φαίνεται ήδη τι προσφέρουν κλιματιστικά; Δεν απατεώνες, βγαίνει.

Τα θαύματα δεν συμβαίνουν

Αυτό το παράδειγμα θα χρειαστεί για να κατανοήσουμε περαιτέρω πώς ψύχεται ο εξωτερικός κλιματισμός του ανοιχτού κύκλου.

Στη δεκαετία του 50 ή στις αρχές του '60 ένας δημοσιογράφος, πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τις εξηγήσεις των εμπειρογνωμόνων, έγραψε και δημοσίευσε ένα άρθρο του οποίου το όνομα έγινε μια οικιακή λέξη μεταξύ των techie: «Θαύμα στο Lane Babegorodskom». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στην εγκατάσταση ψύξης, το εργοστάσιο δημιουργήθηκε με απόδοση 300%.

Ήταν μια αντλία θερμότητας. Αυτό είναι ένα κλιματιστικό αντιστρέψιμο αντίστροφα: ένας εξατμιστής σε έναν ψυχρό δρόμο και ένας συμπυκνωτής σε ένα θερμαινόμενο χώρο. Από το κρύο παίρνουμε τη θερμότητα και ζεσταίνουμε όπου είναι πιο ζεστό. Αυτό είναι δυνατό, επειδή και τα δύο είναι πολύ υψηλότερα από το απόλυτο μηδέν.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα θαύμα. Ακόμα και στα σχολικά εγχειρίδια, όταν καθορίζεται η αποτελεσματικότητα, ορίζεται ότι μπορεί να θεωρηθεί ως δύναμη μόνον εάν είναι σταθερή στο χρόνο. Στην πραγματικότητα, η αποδοτικότητα θεωρείται σωστή για την τέλεια εργασία Α και την ισοδύναμη ενέργεια Ε, για την οποία η στιγμιαία ισχύς είναι ενσωματωμένη στο χρόνο.

Όσον αφορά την αντλία θερμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχουμε ένα θερμό άκρο θα λάβουν περισσότερη θερμότητα από το ψυκτικό συμπιεστή αιώρησης δύναμη εν όψει της αποτελεσματικότητάς του, ψύχει γρήγορα, η πίεση στο σύστημα μειώνεται, ο εξατμιστής έξω από το ψυκτικό σταματά να εξατμιστεί τη θερμότητα επάνω προς τα έξω θερμοκρασία, και η αντλία σταματά την άντληση θερμότητας λόγω της έλλειψης της θερμικής μεταβολής, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια θα καταναλώσει τακτικά. Αυτός είναι ο συγγραφέας του "Το θαύμα στη Babiygorodsky Lane" δεν κατάλαβε. Και όχι μόνο αυτό.

Δεν είναι όλα ταυτόχρονα

Δεν προκύπτει από τις αρχές της θερμοδυναμικής ότι η ενέργεια που καταναλώνεται για την εργασία θα πρέπει να υποστηρίζεται και να διαχέεται (διαχέεται) εδώ και εκεί. Αντίθετα, δεδομένου ότι ένας κόσμος με στιγμιαία δράση μεγάλης εμβέλειας είναι αδιανόητος κάτω από φυσικούς νόμους, οι περιοχές απορρόφησης και κατανομής ενέργειας πρέπει αναγκαστικά να χωρίζονται σε χρόνο και χώρο. Πολύ λίγο ή έτσι, ότι θα δούμε μια φανταστική-superunit απόδοση, η θερμοδυναμική είναι αδιάφορη. Η γενική ισορροπία θερμότητας είναι, γενικά, πάντα αργά ή γρήγορα, εδώ ή κάπου, θα συγκλίνουν.

Για την κατανόηση αυτού του γεγονότος, συγκεκριμένα, κατασκευάζεται μια τόσο περίπλοκη σύγχρονη επιστήμη όπως η θεωρία του χάους. Πράγματι, τα φτερά μιας πτέρυγας πεταλούδας στην Αυστραλία μπορεί να προκαλέσουν ένα ανεμοστρόβιλο στην Αριζόνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα μιας πεταλούδας είναι εκατομμύρια εκατομμύρια τοις εκατό.

Η μελέτη της αναταραχής από μια πτέρυγα του αεροσκάφους είναι ένα από τα σημεία εκκίνησης στην ανάπτυξη της θεωρίας του χάους

Ο ανεμοστρόβιλος είναι η εκκένωση ενέργειας, η οποία τελικά προήλθε από τον Ήλιο και συσσωρεύτηκε σε μια σύνθετη αλυσίδα φυσικών συνδέσεων σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Μόλις υπάρξει μια υπερβολή, είναι κάτι που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων. Μόλις ξεχωρίζει - αυτό είναι ένα νησί της τάξης ανάμεσα στο χάος που προέκυψε τυχαία, χαοτικά. Εάν υπάρχει κάποια τάξη, τότε μπορεί να υπάρχει ένας μηχανισμός σκανδάλης (και μάλιστα στην περίπτωση ενός ανεμοστρόβιλου), ένας μηχανισμός σκανδάλης για την κάθοδο του οποίου είναι αρκετό το ελαφρύτερο χτύπημα.

Το χάος και η τάξη είναι αδιαχώριστα, υπάρχουν μεταξύ τους, παράγουν ο ένας τον άλλον και είναι γνωστά σε σχέση με το άλλο. Στις ημέρες του Daniel Defoe δεν ήξερε γι 'αυτό, έτσι Ροβινσώνας Κρούσος δεν μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα Παρασκευή: «Γιατί ο Θεός δεν σκοτώσει τον διάβολο» Αλλά Γκαίτε μεταφορικά, αλλά εύστοχα να θέσει αυτή την κατανόηση στο στόμα του Μεφιστοφελή: «Μέρος της αιώνιας δύναμης πάντα που επιθυμούσε το κακό, έκανε το ίδιο αγαθό. "

Η ενέργεια του καθολικού ευεργέτη - ο Ήλιος - που έχει χυθεί στον ανεμοστρόβιλο, από την κάθοδο της σκανδάλης, επιστρέφει στο χάος, προκαλώντας κακό χάος, θάνατο και καταστροφή.

Σημείωση: στην επιστήμη, η επιθυμία για χάος και απώλεια ενέργειας ονομάζεται εντροπία, και η αντίθετη τάση στην παραγγελία και ενοποίηση είναι η ενθαλπία. Αναπτύχθηκε αυτές οι έννοιες είναι ο μόνος Αμερικανός θεωρητικός επιστήμονας Josiah Willard Gibbs. Ο μόνος, με την έννοια της ντόπιας Αμερικής, ντόπιος των κρατών. Οι υπόλοιποι Αμερικανοί επιστήμονες αυτοί εφαρμόζονται. Ο Mitchell Wilson, ο οποίος για πρώτη φορά σίγουρα έγραψε για αυτό, zaplavugi zaklevali. Για ζημιά στο κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι έχει να κάνει ο empyrean με το "kondyukam;" Το πιο άμεσο. Ας υποθέσουμε ότι καταφέραμε να εξάγουμε θερμότητα από τον αέρα και να το συνδέσουμε σε ένα μέσο διαφορετικό από τον αέρα. Αυτό είναι δυνατό μόνο για λίγο. αργά ή γρήγορα η θερμότητα θα απελευθερωθεί πίσω, και έχουμε επίσης ξοδέψει ενέργεια στη μονάδα της συσκευής, η οποία "μεταφέρει" τη θερμότητα στην προσωρινή αποθήκευση.

Αν η αντίστροφη διάχυση της θερμότητας συμβαίνει αρκετά γρήγορα και κλείσει, ας πούμε, στο ίδιο δωμάτιο, τότε θα σπαταλάμε ενέργεια και θα αυξήσουμε σε βάρος μας το παγκόσμιο χάος. Αλλά αν εμείς, πριν από την ενεργητική φωνή πίσω, μπορούμε να κάπου να αφαιρέσουμε την περιοχή όπου καθόταν, τότε εδώ και τώρα εμείς, έχοντας περάσει μια μικρή δύναμη, έχουμε πολύ κρύο. Ή ζέσταμα, εάν αρχίσουμε το αυτοκίνητο αντίθετα. Το παγκόσμιο χάος θα αυξηθεί, αλλά είναι μακρινό και αόρατο για εμάς.

Αυτό, επίσης, δεν έγινε κατανοητό από τον συγγραφέα του θαύματος Babiehgorod. Αλλά οι μηχανικοί του Babihorod, που όντως δημιούργησαν την αντλία θερμότητας, κατάλαβαν το σχετικά αδύναμο κινητήρα που αντλούσε πολύ θερμότητα. Εντούτοις, μόνο υπό ορισμένες συνθήκες δεν δημιουργούνται από μόνα τους, αλλά δημιουργούνται τεχνητά με το κόστος μεγάλων δυσκολιών και δαπανών. Επομένως, εξακολουθούμε να ζεσταίνουμε με μητρώα, θερμάστρες και σόμπες και όχι με τα μαγικά συρματόσχοινα του Μπαμπιχόροντ.

Ποια να επιλέξει;

Το διαμέρισμα χρειάζεται σίγουρα ένα κλιματιστικό κλειστό κύκλωμα, το ίδιο με τους ογκώδεις αγωγούς αέρα. Αλλά όχι επειδή είναι 15-20% φθηνότερο από το ανοιχτό, αλλά επειδή θα είναι πολύ φθηνότερο και πιο εύκολο να το εγκαταστήσετε στο σπίτι από το "πραγματικά κινητό". Γιατί - θα καταλάβουμε περαιτέρω, αλλά προς το παρόν θα το λάβουμε ως γεγονός.

Ασφάλεια & Σχεδιασμός

Τα κινητά κλιματιστικά δεν ανήκουν σε συσκευές που μπορούν να δημιουργήσουν αυξημένο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Ο βαθμός ηλεκτρικής ασφάλειας είναι το ίδιο ψυγείο. ο ηλεκτρικός βραστήρας είναι πιο επικίνδυνος. Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερφορτώνετε την καλωδίωση. Αλλά, όπως και στο όριο κατανάλωσης μοντέρνα διαμερίσματα 5-10 kW, και το «condo» δεν παίρνει περισσότερο από 2,5-3, το «κομμάτι χαρτί» καμία παράβαση δεν θα είναι, και πόσο πρέπει να πληρώσει για την ηλεκτρική ενέργεια - θεωρείτε τον εαυτό σας.

Δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης κινητού κλιματιστικού. Επίσης, δεν απαιτείται χωριστός μηχανισμός και βρόχος γείωσης. Οι προδιαγραφές καθορίζουν την παρουσία των RCD, αλλά για να μην ενοχλείται η μετατροπή των καλωδίων, είναι προτιμότερο να αγοράσετε αμέσως μια υποδοχή τσιπ και να την τοποθετήσετε στη θέση της συνηθισμένης. Σε τέτοιες υποδοχές υπάρχουν ενσωματωμένα ηλεκτρονικά RCD. Σύμφωνα με το ρεύμα εργασίας είναι ασθενέστερες από τις ηλεκτρομηχανικές, αλλά διατηρούνται κατά κανόνα μέχρι 4 kW. Αλλά, σε αντίθεση με την ηλεκτρομηχανική, λειτουργούν αμέσως και ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι μηδέν.

Σημείωση: σε ορισμένες χώρες έχουν ήδη νομιμοποιηθεί - όλες οι υποδοχές διαμερίσματος θα πρέπει να είναι chipovanymi.

Ποια δύναμη;

Πρώτα απ 'όλα, ας θυμηθούμε τι γράψαμε παραπάνω και κατανοούμε ξεκάθαρα: πρέπει να επιλέξουμε ανάλογα με τη δύναμη της θερμότητας. Το καταναλισκόμενο ηλεκτρικό για το κλιματιστικό του κλειστού κύκλου θα είναι 15-25% πάνω, και για ανοιχτό - δύο φορές τρεις φορές χαμηλότερο. Αλλά μην μπείτε στον πειρασμό, εξακολουθεί να μην ταιριάζει στο διαμέρισμα! Διαβάστε σ 'αυτόν - καταλάβετε γιατί.

Επιλέγουμε τη θερμική ισχύ με βάση την κατάσταση: για 10 τετράγωνα κοινά - 1 kW. Είναι δυνατόν και περισσότερο, ποιοι ή νομιμοποιημένοι κανόνες απουσιάζουν. Αυτή η τιμή ισχύει σε ύψος οροφής 2,7 μ. Στη μεσαία λωρίδα όταν το διαμέρισμα είναι προσανατολισμένο προς τα νοτιοανατολικά. Το ανώτατο όριο των 4 μέτρων δίνει αύξηση κατά 10%. το ίδιο - 10 μοίρες (1100 χλμ. σε ευθεία γραμμή) σε γεωγραφικό πλάτος στα νότια. Το βορειοανατολικό διαμέρισμα διαρκεί 5% και το ίδιο προσθέτει και το νοτιοδυτικό.

Σημείωση: στη δύναμη είναι καλύτερο να πάμε λίγο πιο μακριά από το να το υποτάξουμε. Όλα τα "kondyuki" τροφοδοτούνται με αυτοματοποίηση και το πόσο το μετρητή θα κυλήσει εξαρτάται από τον καιρό και τη θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί στο τηλεχειριστήριο.

Εργαλεία και αξεσουάρ

Για να γίνει το κινητό τηλέφωνο πιο δροσερό από το νοσοκομείο, θα πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης (CMP). Αλλά από την άποψη της πολυπλοκότητας, της πολυπλοκότητας και της σκόνης, είναι ασύγκριτα με το στύψιμο των τοίχων για αγωγούς και dolzhezhkoy δομές κεφαλαίου. Ως εκ τούτου, το εργαλείο είναι το πιο συνηθισμένο σπίτι. Δεν απαιτείται ισχυρός διατρητικός μηχανισμός, κοπτήρας σωληνώσεων, χορτοκοπτικό σωλήνα, αποξέστη, κύλινδρος πρέσσας και μητρομετρικό σταθμό με αντλία κενού.

Αποχέτευση

Τόσο στο κλειστό όσο και στο ανοιχτό "kondee" υπάρχει μια κατσαρόλα νερού. Στην πρώτη περίπτωση - για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, t. Για να αποσυρθεί ο σωλήνας αποστράγγισης με κλίση προς τα κάτω, όπως στο νοσοκομείο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Στο δεύτερο - η δεξαμενή χωρητικότητας, από την οποία η αντλία οδηγεί νερό στον εξατμιστή.

Και στις δύο περιπτώσεις, η λεκάνη του νερού έχουν πρόσβαση στον αέρα, και μαζί με αυτό - τη σκόνη και τους μικροοργανισμούς και τα σπόρια και κύστεις τους. Προϋποθέσεις για την αναπαραγωγή - πολύ ευνοϊκό, έτσι ώστε όταν η «condo» απενεργοποιημένο, απαιτώντας την εκκένωση / topping στο τηγάνι συχνά αντ 'αυτού όμως gryaznenky, αλλά η υγρασία ανιχνεύεται αν η βλέννα, ή λάσπη. Ποια, φιλανθρωπία για χάρη των εργαζομένων SES είναι καλύτερα να μην δείξει. Είναι επίσης άνθρωποι, και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει εκεί.

Για να διατηρηθεί η σωστή κατάσταση υγιεινής του κλιματιστικού μετά από κάθε εκκένωση ή πριν από κάθε επικάλυψη της παλέτας, πρέπει να σκουπιστεί με ένα πανί που έχει υγρανθεί με απολυμαντικό. Στην οδηγία για τα μοντέλα επωνυμίας ορίζεται ότι. Εάν η παλέτα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε μια αδύναμη λύση λευκαντικού θα είναι κατάλληλη, ακόμη και αν το σεντόνι "Belizna". Στη συνέχεια, η παλέτα ανοικτού κλιματιστικού καθαρίζεται με τρεχούμενο νερό.

Πού και πώς να το βάλετε;

Η θέση του κλειστού κλιματιστικού στο διαμέρισμα και ανοικτή στο γραφείο επιλέγεται σύμφωνα με εντελώς διαφορετικά κριτήρια. Γιατί - να έχετε υπομονή και να διαβάσετε μέχρι το τέλος, αλλά για τώρα δείτε πού και πώς.

Κλειστό (διαμέρισμα)

Όπου τοποθετούνται ακίνητα χωρίσματα, ο εξατμιστής στο δωμάτιο τοποθετείται κάτω από την οροφή. Και αυτό δεν είναι τυχαίο: ο κρύος αέρας, πέφτει προς τα κάτω με ένα ομοιόμορφο πέπλο, ψύχει ομοιόμορφα ολόκληρο τον όγκο. Η θερμογόνος κλίση με το δέρμα εμφανίζεται ελάχιστα αναγκαία. κατά συνέπεια - και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από το "kodeem".

Αλλά από ένα κινητό τηλέφωνο, που στο πάτωμα, ένα κρύο ρεύμα χτυπά λοξά προς τα πάνω. Πάνω από αυτό εξαπλώνεται, ήδη αντανακλάται από το ανώτατο όριο. Επομένως, όταν εγκαθίστανται στο δάπεδο πάνω σε αυτό και στους τοίχους, θα υπάρχουν αναπόφευκτα θερμά σημεία, η συνολική θερμική επιφάνεια του δωματίου θα είναι υψηλότερη και, αντίστοιχα, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την ίδια παραγωγή θερμότητας.

Συμπέρασμα - κινητό κλιματισμό με κλειστό κύκλο πρέπει να συσσωρεύονται κάπου υψηλότερα, σε ένα ράφι ή νυχτερινό πάτωμα στη γωνία. Στη συνέχεια, το κρύο ρεύμα θα εξαπλωθεί σε όλη την οροφή και κάτω από τον κρύο αέρα θα πάει το ίδιο περίβλημα από το νοσοκομείο. Και με το ίδιο αποτέλεσμα.

Σημείωση: όσο υψηλότερο είναι το κλιματιστικό, τόσο πιο εύκολο είναι να αποκρύψετε τις πλήρεις πτυχώσεις από τα μάτια, δείτε παρακάτω. Τουλάχιστον στον ενδιάμεσο χώρο.

Ανοικτό (γραφείο)

Κάλεσα τον κλιματισμό του γραφείου ανοιχτού κύκλου, προχωρώντας μπροστά. Εδώ είναι απαραίτητο να πούμε ότι είναι απλώς απαραίτητο να το τοποθετήσουμε στο πάτωμα πιο κοντά στο κέντρο του χώρου εργασίας.

Ο εξωτερικός κλιματισμός δεν έχει σχεδιαστεί για να ψύχει ολόκληρο το δωμάτιο. Δημιουργεί ένα δροσερό "καπάκι" στην περιοχή εργασίας, με διάμετρο 3-3,5 μ. Και ύψος μίας και μισής ανθρώπινης ανάπτυξης. Η περίσσεια υδρατμών από αυτό το καπάκι, στο "kondyuk" "kondil", θα πρέπει να είναι σε θέση να εξατμίζεται ελεύθερα. Ως εκ τούτου, θέσει ένα κλιματιστικό ανοικτό κύκλο στο τραπέζι δεν είναι απαραίτητο.

Συνδεσιμότητα

Κλειστό

Το σετ κλιματισμού του κλειστού κύκλου περιλαμβάνει δύο κυματοειδείς σωλήνες με υποδοχές. Αυτό το σημείο απαιτεί ξεχωριστή εξήγηση.

Ας δούμε το καινούργιο νοσοκομείο. Πρώτα «σφυρί», ή συνεχώς με σύντομες διαλείμματα για την ψύξη του συμπιεστή, εάν υπάρχει μια ασύγχρονη μηχανή, ή σε πλήρη ισχύ εάν κινητήρα υψηλής συχνότητας τροφοδοτείται από έναν αναστροφέα. Στη συνέχεια, ηρεμεί βαθμιαία και αρχίζει να ενεργοποιεί το βαθμό θέρμανσης του δωματίου. Γιατί είναι έτσι;

Ο εξατμιστής, καθώς θερμαίνεται, παίρνει όλο και περισσότερος ψυχρός αέρας σε αυτό, επειδή Το δωμάτιο είναι μόνο ένας ψυχρός κύκλος, και ζεστό - όλα έξω. Αλλά στο κινητό τηλέφωνο συλλέγονται κρύα και ζεστά περιγράμματα σε ένα σώμα! Αυτό είναι για το χωρισμό τους και χρειάζεστε παχιά ογκώδη αυλακώσεις.

Οι καταναλωτές συχνά παραμελούν αυτή την περίσταση και απλά παίρνουν τις ζεστές αυλακώσεις έξω από το παράθυρο, βλέπε εικ. παρακάτω. Και ανακαλύπτουν ότι "το κλιματιστικό τρώει σαν κνησμό, αλλά είναι κρύο, σαν ένα πλήρες φρένο". Γιατί; Ναι, επειδή αντί του θερμού τεχνικού αέρα που απορρίφθηκε, το ζεστό εξωτερικό μέρος εισέρχεται συνεχώς στο δωμάτιο και όλο το σύστημα δεν μπορεί να εισέλθει στην οιονεί ακίνητη λειτουργία με οποιονδήποτε τρόπο, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εσφαλμένη εγκατάσταση κινητού κλιματιστικού

Στη συνέχεια, η «condo» φέρνουν στο μπαλκόνι, προκαλώντας φυσάει δροσερό σε ανοιχτή την πόρτα του, ή ένα από τα φλάουτα είναι προσαρμοσμένα στο κρύο κουτί του αέρα και να γεννήσει το παράθυρο, συνδέοντας το χάσμα με τίποτα. Το δωμάτιο γίνεται πιο δροσερό, αλλά ακόμα - "τρώει σαν κνησμός". Επειδή ο ψυχρός κύκλος είναι σκισμένος ανάμεσα σε δύο δωμάτια, ο φράκτης στο μπαλκόνι και η εκκένωση του τεχνικού αέρα είναι μερικώς αναμεμειγμένοι και το δωμάτιο δεν μπορεί να κρυώσει μέχρι το βέλτιστο. Γενικά, είναι σαν να οδηγείτε ένα νοσοκομείο με ανοιχτά ανοιχτά παράθυρα.

Η σωστή εγκατάσταση του κινητού τηλεφώνου κλειστού κύκλου εμφανίζεται στο επόμενο. Το Σχ. Με την ευκαιρία, σε πλήρη συμμόρφωση με τις συστάσεις των κατασκευαστών. Αλλά γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το άνοιγμα του παραθύρου, και αυτό σημαίνει SMR, το οποίο πολλοί δεν συμπαθούν. Παρεμπιπτόντως, αν θέλουμε να το βελτιώσουμε, είναι καλύτερο ότι ο φράκτης και η εκτόξευση του techno-air να βρίσκονται κάθετα και πιο μακριά ο ένας από τον άλλο, καθώς το διάγραμμα στο Σχ. στα δεξιά. Στη συνέχεια, η ανάμειξη των ρευμάτων θα αποκλειστεί υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες.

Η σωστή εγκατάσταση του κινητού κλιματιστικού (αριστερά) και η βέλτιστη θέση των υποδοχών του αέρα στο άνοιγμα παραθύρου (δεξιά)

Φαίνουμε στον εαυτό μας

Αλλά εδώ, με την πάροδο του χρόνου, αποκαλύπτεται μια δυσάρεστη περίσταση: το "kondey" τρώει όλο και πιο πρόθυμα, αλλά είναι πιο κρύο όλα lazier. Το σύστημα εντοπίζει αμέσως την αιτία: το ψυγείο του συμπυκνωτή είναι βουλωμένο με σκόνη. Tehvozduh κάτι παίρνουμε έξω! Ένα ψυγείο, συμπαγές για χάρη της δράσης, με ένα ελάχιστο περιθώριο για τη συνολική έκταση του.

Το σπιτικό φίλτρο από sintepon δεν λύει το πρόβλημα: σφραγίζει αμέσως, και ο μετρητής, όταν εφαρμόζεται στο χώρο μπροστά στα μάτια, "δίνει αέριο". Όχι πολύ, αλλά για ένα μήνα το πρόσωπο καίει αισθητά. Και πρέπει να αγοράσετε sintepon? μετά το πλύσιμο πέφτει σε ένα κουρέλι.

Η παραγωγή ήταν απλή, αλλά πρέπει να σχεδιάσετε περίπου 2.000 επιπλέον. Αυτό είναι αν το εξωτερικό ψυγείο (δείτε το σχήμα) νέα. Στο στόλο αυτοκινήτων μπορείτε να αγοράσετε πιο φτηνά.

Κινητό κλιματισμό με πρόσθετο ψυγείο

Το ψυγείο, όπως ήδη γνωρίζετε, είναι αυτοκίνητο. Από οποιοδήποτε μίνιμπαρ - "Oka", "Tavria". Με τους κανονικούς σωλήνες διακλάδωσης στο πηχάκι στο άνοιγμα του παραθύρου συνδέονται με κομμάτια αλουμινόφορας της ίδιας διαμέτρου με το πλήρες. Ο σωλήνας εξόδου του ψυγείου 6 πρέπει να είναι υψηλότερος από την είσοδο αέρα 3, έτσι ώστε το συμπύκνωμα να ρέει μέσα στην παλέτα κλιματισμού.

Ανεμιστήρας - κανονική, 12 V. Μπορείτε να αγοράσετε ένα σπίτι, αν στα σκουπίδια που βρίσκονται διάτρητη καλοριφέρ. Φυσικά, οι τρύπες πρέπει να σφραγιστούν. Εάν αγοράζετε έναν εγχώριο ανεμιστήρα με την απουσία ενός τακτικού ανεμιστήρα, αλλά πρέπει να επιλέξετε με δρεπανοειδείς λεπίδες και λόγο δίσκου 0,25-0,7 (δείτε το παρακάτω σχήμα). μια τέτοια ροή αέρα της επιθυμητής πυκνότητας.

Σημείωση 7: Ο λόγος δίσκου της έλικας είναι ο λόγος της επιφάνειας των λεπίδων του προς την περιοχή του δίσκου σάρωσης.

Οικιακός ανεμιστήρας σε ένα πρόσθετο ψυγείο

Η ισχύς του ανεμιστήρα είναι 20 W ανά 1 kW θερμικής ισχύος κλιματιστικού. Όταν φυσάει λειτουργεί ή πάνω στην κουκούλα, δεν έχει σημασία. Η αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται στην κουκούλα για να χρησιμοποιήσει κεφαλή υψηλής ταχύτητας. Αγοράζοντας νοικοκυριό, φυσικά, θα πρέπει να εργάζονται για να φυσά? η κουκούλα χρειάζεται διαφορετική διαμόρφωση και προφίλ των λεπίδων.

Εδώ, με μια τέτοια βελτίωση, το κινητό "kondey" για την απόδοση θα είναι ίσο με το νοσοκομείο της ίδιας θερμικής ικανότητας. Ο βαθμός μόλυνσης του επιπρόσθετου ψυγείου είναι άμεσα ορατός. καθαρισμός - βουρτσίστε τη σκόνη με ένα πινέλο και αυτό είναι όλο. Χωρίς την αποσυναρμολόγηση του "αγωγού" και ακόμη και χωρίς να τον απενεργοποιήσετε. Για 3-5 λεπτά. σταματήστε τον ανεμιστήρα τίποτα δεν συμβαίνει σε αυτό.

Οι εργασίες, βέβαια, πρέπει να αγοράσουν κάτι. Αλλά σε σύγκριση με το νοσοκομειακό κόστος, συμπεριλαμβανομένου του steeplechase SMR, δεν είναι τίποτα. Και το κρύο θα είναι το ίδιο, όχι περισσότερο από 15 χιλιάδες ρούβλια., Συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων δαπανών.

Σχετικά με τον θόρυβο

Αν pokoposhitsya γύρω από θορυβώδη «kondeya» με το μικρόφωνο μέτρησης και ψοφόμετρα (ένα όργανο για τη μέτρηση των παραμέτρων του ήχου), βρίσκουμε ότι οι κύριες πηγές θορύβου - τις συνδέσεις καυτό βρόχο. Ποια πρέπει να είναι, επειδή ο συμπιεστής είναι ο πιο θορυβώδης. Αν τα φέρετε έξω, όπως συνιστάται από τους κατασκευαστές και όπως περιγράφεται παραπάνω, τότε ο θόρυβος "Conde" είναι πιο θορυβώδης από την κουκούλα κουζίνας.

Εξωτερική

Το κλιματιστικό του ανοικτού κύκλου είναι καλύτερο από αυτό που δεν αναφέρεται ως κλιματιστικό γραφείου. Είναι στα γραφεία ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί συνθήκες υπό τις οποίες θα δροσιστεί πραγματικά, καλά και πολύ φθηνά. Πώς μπορεί να το κάνει αυτό;

Η θερμότητα εξάτμισης του νερού είναι 2256 kJ / kg. Αυτό είναι πάρα πολύ, και μια πολύ μικρή εξάτμιση του νερού μπορεί να κρυώσει ένα τεράστιο ποσό του αέρα? η θερμική του ικανότητα είναι 0,8382 kJ / (kg * K). Δηλαδή. 1 γραμμάριο εξατμισμένου νερού θα δροσιστεί κατά ένα βαθμό περισσότερο από 2,5 λίτρα αέρα και η σχετική υγρασία του θα παραμείνει στο βέλτιστο εύρος από την άποψη του φαρμάκου. Γιατί λοιπόν, για τα κλειστά κλιματιστικά που γράφουν κάτω από το σλόγκαν: "Μην αφήνετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί;"

Το θέμα είναι ότι εάν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει στο κατώφλι συμπύκνωσης (σημείο δρόσου), τότε η θερμότητα εξάτμισης θα απελευθερωθεί και η σχετική υγρασία θα μεταβεί σε ένα επικίνδυνο όριο για την υγεία. Εάν απλά βάζετε ένα ανοιχτό "kondey" στο δωμάτιο, θα μετατραπεί γρήγορα σε ένα ιδρωμένο-κολλώδες ατμόλουτρο, και το μετρητή θα άνεμος και άνεμος. Αλλά γιατί - το γραφείο;

Ας θυμηθούμε το βαρετό τμήμα της θερμοδυναμικής. Και τι γίνεται αν οι περιοχές εξάτμισης του νερού και η απώλεια συμπύκνωσης διαιρούνται; Για να εξοντώσετε έναν εξαντλημένο, ήδη δροσισμένο αέρα, υδρατμούς, και αφήστε τον να συμπυκνωθεί εκεί, αλλά θα είναι άνετα για εμάς;

Το διαμέρισμα δεν λειτουργεί όπως αυτό. Ανοίξτε το παράθυρο - η φυσική εισροή αέρα δεν είναι αρκετή, από τα "kondeya" χτυπήματα ισχυρότερη. Βάλτε έναν ανεμιστήρα στο παράθυρο - θα τραβήξει τον αέρα από το δρόμο, το οποίο έχει ήδη τη δική του υγρασία. Στην εξωτερική θερμότητα, ακόμη και σε χαμηλή σχετική υγρασία κατά βάρος υδρατμών, θα υπάρχουν πολλά σ 'αυτήν. Και μόλις κρυώσει από το "kondeya", πέφτει αμέσως στο συμπύκνωμα. Ας θυμηθούμε αυτή τη φορά τη γεωγραφία: οι παγετώνες στα νότια βουνά, που τροφοδοτούν τη ζωηρή υγρασία των ορεινών όγκων, σχηματίζονται με την ψύξη του καυστικού αέρα των ερήμων.

Αλλά στο γραφείο - είναι διαφορετικό. Υπάρχει σχεδόν παντού εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής, PVV. Υπολογίζεται για δύο αλλαγές αέρα ανά ώρα, δηλ. η σταθερά χρόνου είναι μισή ώρα. "Conde" υγρασία μέχρι το σημείο της δροσιάς να προχωρήσει με ταχύτητα 6 min * κύβος. Ακόμη και σε ένα κλουβί για 10 κύβους (αυτό είναι 4 τετράγωνα της περιοχής, 2x2 m, σε ύψος οροφής 2,5 m), δημιουργείται ένα διπλό απόθεμα εγκαίρως.

Δηλαδή, το PVV θα τραβήξει γρήγορα τον εξαντλημένο ατμό μέσα στο θάλαμο εξαερισμού και εκεί το συμπύκνωμα θα πέσει στην κανονική συλλογή, επιστρέφοντας τη θερμότητα που απορροφάται στο δωμάτιο. Και ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας δεν έχει σπάσει, και το προσωπικό είναι καλό.

Και στην επιχείρηση;

Για να καταλάβουμε πόσο διαστρεβλωμένη είναι η γενικά αποδεκτή ιδέα των κλιματιστικών του ανοιχτού κύκλου, θα υπολογίσουμε ότι η εφαρμογή τους θα δώσει στον οργανισμό. Ας πούμε ότι υπάρχει ένα δωμάτιο 30 τετραγωνικών μέτρων. m, η οποία απασχολεί 6 υπαλλήλους. Στη συνέχεια, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, πρέπει να αγοράσετε ένα "kondeyu" για δύο. Αυτό, αν παίρνετε "όχι την Κίνα", κάπου γύρω στα 60 χιλιάδες ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να είναι, με 12 ώρες εργασίας (για παράδειγμα, στην εταιρεία ανωτέρας βίας) περίπου 60 kW / h σε εργάσιμη ημέρα.

Το κόστος είναι αρκετά ανυψωτικό ακόμη και για μια μικρή επιχείρηση, και θα επιστρέψουν γρήγορα στη διατήρηση της πλήρους εργασιακής ικανότητας του προσωπικού, την έλλειψη νοσοκομείου λόγω θερμότητας και διακοπών με δικά τους έξοδα. Είναι αδύνατο να ξεχαστεί ο ηθικός παράγοντας: βελτίωση των σχέσεων στην ομάδα και αύξηση της φήμης της διοίκησης. Ορατή φροντίδα του προσωπικού - εδώ είναι, στη θέα, και ευχάριστα κρύο στην ασφυκτική ζέστη. Στην εργασία - ως διακοπές.

Υπάρχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: επισκέπτες και αερισμός. Ένα ανοιχτό κλιματιστικό δεν ψύχει ολόκληρο το δωμάτιο. Διατηρεί δροσερά "καπάκια" πάνω από τους σταθμούς εργασίας. Οι πόρτες και τα παράθυρα ανοίγματος συμβάλλουν μόνο στην εκροή ατμών αποβλήτων, μειώνοντας το φορτίο της PVB και την κατανάλωση ισχύος των κλιματιστικών.

Σημείωση: σε ένα διαμέρισμα με ανοιχτό το κινητό PVV θα είναι τόσο καλή όσο στο γραφείο. Όμως, τα διαμερίσματα ενός, δύο και υπολόγισε σωστά, και να μεριμνήσει PVV πιο ακριβά, πιο περίπλοκη και καταστροφικό από το να βάλει ένα σταθερό διάσπαση.

Σχετικά με τους "ψυκτικούς συσσωρευτές"

«Εναλλακτικές» ανοικτού κύκλου κατασκευαστές κλιματισμού στη θερμοδυναμική, όπως φαίνεται, δεν είναι πολύ έμπειρα. Σύμφωνα με ισχυρισμούς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων της, που προσφέρονται με επιπλέον χρέωση «κρύο συσσωρευτές» - πλαστικά δοχεία για να χύσει το νερό, το πάγωμα και στη συνέχεια θα τοποθετούνται στη δεξαμενή νερού τροφοδοσίας.

Απόλυτα παράλογη πρόταση, ακόμη και αν ο γείτονας του γείτονα συμφωνεί πρόθυμα να παγώσει στο ψυγείο του και με δικά του έξοδα. Πρώτον, η λανθάνουσα θερμότητα του τήγματος πάγου είναι 334,4 kJ / kg. Συγκρίνετε με τη θερμότητα εξάτμισης του νερού. Πόσο θα σώσει εδώ; Αλλά ακόμα και αυτό δεν θα περάσει. Ένα κομμάτι πάγου σε 1-2 κύβους. dm ακόμη και σε έναν αμμόλοφο στα βουνά Karakum στο μεσημέρι του Αυγούστου αμέσως δεν λιώνει. Ως αποτέλεσμα, το κρύο που συσσωρεύεται σε αυτό απλά διαχέεται, δεν έχει βοηθήσει το κλιματιστικό καθόλου.

Σχετικά με το φαινόμενο Peltier

Το φαινόμενο Peltier είναι ένα ανάλογο ημιαγωγού του θερμοηλεκτρικού αποτελέσματος Zeeman για τα μέταλλα. Εάν δύο συνδέσεις p-n συνδέονται μαζί και το ρεύμα ρέει μέσω του κυκλώματος, ένα από αυτά θα θερμαίνεται και το άλλο θα ψύχεται. Σχετικά με το φαινόμενο Peltier, το γνωστό οικιακό ψυγείο Morozko και ορισμένοι τύποι ψυγείων αυτοκινήτων λειτουργούν.

Έτσι μην προσπαθήσετε να φτιάξετε το δικό τους κλιματιστικό από αυτά; Κανένα ψυκτικό δεν χρειάζεται ούτε σφραγίζεται. Και για να τεντώσει μέσα από τα καλώδια πλαίσιο παραθύρων - διασκέδαση των παιδιών.

Δυστυχώς, δεν λειτουργεί. Σε πολύ υψηλό ρεύμα στο κύκλωμα, οι "πίτες" των ημιαγωγών αποικοδομούνται πολύ γρήγορα. απλά μιλώντας - να καεί. Το "Morozko" είναι τα πιο ισχυρά ψυγεία αυτού του τύπου που διατίθενται σε μεγάλη πώληση. Αλλά το πιο αδύναμο από το νοικοκυριό. Και για το κλιματιστικό χρειάζεστε μια θερμική ισχύ μία φορά σε 10-20 ακόμη.

Σημείωση: το ίδιο ισχύει και για τα οικιακά κλιματιστικά του ανοιχτού κύκλου. Η καρδιά τους είναι μια μικροπόρος πλάκα - προϊόν υψηλής και νανοτεχνολογίας. Είναι αδύνατο να γίνει αντικατάσταση γι 'αυτό, διαφορετικά θα είχε γίνει πολύ καιρό πριν. Η αρχή αυτή είναι γνωστή για περισσότερα από 100 χρόνια.

Σημείωση για τη Σημείωση: Μην αγοράζετε κλιματιστικά του ανοικτού κύκλου των φτηνών εναλλακτικών κατασκευαστών. Οι πλάκες εξατμιστήρων που παράγουν από τα πραγματικά απόβλητα, τα οποία αγοράζουν φτηνά. Ως εκ τούτου - η χαμηλή αποτελεσματικότητα και ευθραυστότητα. Απλά μην αφήσετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί.

Συμπέρασμα

Ο κινητός κλιματισμός υπόκειται στους ίδιους νόμους της φύσης με οποιονδήποτε άλλο. Γνωρίζοντας τους, μπορείτε να πάρετε μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε ένα σταθερό κλιματιστικό, και σε 3-5 ή ακόμα και 10 φορές φθηνότερα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επενδύσουν λίγο περισσότερο τα χρήματα και το εργατικό δυναμικό, αλλά πολύ λιγότερο από την αγορά και την εγκατάσταση ενός σταθερού χωρισμένου συστήματος.