Εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος από τα χέρια του: επιλογή χώρου και διαδικασία εγκατάστασης

Το σύστημα διαχωρισμού για τον εσωτερικό κλιματισμό είναι ένα πιο περίπλοκο σύστημα από ένα συμβατικό κλιματιστικό. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος από τα χέρια του είναι μια πολύ εφικτή διαδικασία για κάθε ιδιοκτήτη αυτής της συσκευής.

Οδηγίες εγκατάστασης

Οι οδηγίες εγκατάστασης για συστήματα split περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Επιλογή θέσης για το σύστημα.
 2. Εγκατάσταση κλιματιστικού.
 3. Εγκατάσταση του εσωτερικού χώρου του συστήματος.
 4. Η πρώτη δοκιμή.

Φυσικά, σήμερα υπάρχουν πολλές εξειδικευμένες εταιρείες που εμπλέκονται στην εγκατάσταση και τη συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού στο δωμάτιο. Αλλά οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να σώσει τον εαυτό σας προτιμούν να τοποθετήσετε τη συσκευή στη θέση της, και αργότερα που ασχολούνται με την υπηρεσία του, είναι δυνατόν ce, ακόμη και αν έχετε δεν είχε ικανότητες και δεν αντιμετωπίζουν με αυτόν τον εξοπλισμό. Απλά λάβετε υπόψη ένα παράγοντα όταν εγκαθιστάτε και διαμορφώνετε τον εαυτό σας το ίδιο το νέο σύστημα, λάβετε υπόψη ότι η εγγύηση του καταστήματος αυτού του εξοπλισμού δεν θα διανεμηθεί.

Επιλογή θέσης για το σύστημα

Το σύστημα κλιματισμού πρέπει να τοποθετείται σε χώρο που δεν θα μεταφερθεί στη συνέχεια. Οι εισαγωγές αέρα και τα ανοίγματα διανομής αέρα πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμα.

Οι εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες πρέπει κατά προτίμηση να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε η μέγιστη επιτρεπτή διαφορά στη διαφορά ύψους δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5 μέτρα.

Όσο για τον τοίχο στον οποίο θα κρεμάσετε τα μπλοκ, θα πρέπει να είναι αρκετά ομοιόμορφο και ανθεκτικό ώστε να αντέχει το μάλλον μεγάλο βάρος της δομής. Γι 'αυτό πρέπει να αποφύγετε την εγκατάσταση του κλιματιστικού στα εσωτερικά χωρίσματα.

Οι κανόνες εγκατάστασης για συστήματα διαχωρισμού αποκλείουν εντελώς την άμεση ηλιακή ακτινοβολία από την είσοδο στην εσωτερική μονάδα της συσκευής. Η ίδια η συστοιχία πυκνωτών πρέπει να προστατεύεται πλήρως από τις άμεσες ακτίνες. Εάν η εγκατεστημένη εξωτερική συσκευή βρίσκεται στην οροφή, τότε η μπροστινή της πλευρά πρέπει να στραφεί προς την σκιερή πλευρά.

Είναι απαραίτητο να προβλεφθούν οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης, κατά μήκος του οποίου το συμπύκνωμα που σχηματίζεται κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης θα στραφεί προς το μπλοκ του δρόμου.

Το πλαστικό από το οποίο εκτελείται συχνότερα η εσωτερική μονάδα είναι πολύ ευαίσθητο στους γνωστούς λαμπτήρες φθορισμού, οπότε συνιστάται η τοποθέτηση της συσκευής σε θέση μακριά από αυτές.

Και μια ακόμη σημαντική προϋπόθεση. Το εσωτερικό διαμέρισμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 μέτρο από το φούρνο μικροκυμάτων, δεδομένου ότι η ακτινοβολία η οποία εκδίδει ένα φούρνο μικροκυμάτων κατά την εργασία, επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία της μονάδας και προκαλεί παρεμβολές.

Επιλογή της θέσης της εξωτερικής μονάδας

Κατά την τοποθέτηση του εξωτερικού χώρου, το πιο σημαντικό πράγμα είναι μια ισχυρή στερέωση. Ο τοίχος πρέπει να είναι επίπεδος, οι βάσεις με τη μορφή ειδικών βραχιόνων θα πρέπει να τοποθετούνται κατά τρόπο ώστε να καταστέλλουν τους κραδασμούς που συμβαίνουν κατά τη λειτουργία της συσκευής.

Η εγκατάσταση του ίδιου του διαχωριστικού συστήματος είναι πολύ απαραίτητη, έτσι ώστε το εξωτερικό του συστήματος να βρίσκεται σε μια θέση προσιτή για τις επόμενες εργασίες εγκατάστασης και συντήρησης. Φυσικά, όλες οι εισόδους αέρα δεν πρέπει να είναι τίποτα.

Εγκατάσταση κλιματιστικού

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να φροντίσετε για τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων μέσων. Το εργαλείο για την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων θα χρειαστεί τα εξής:

 • σφυρί τρυπάνι?
 • κοπτικό σωλήνα?
 • εργαλείο για την καύση?
 • αντλία?
 • μια συσκευή που μετρά την πίεση σε ένα υγρό.

Η εγκατάσταση της συσκευής περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Αρχικά, ανοίξτε τον μπροστινό πίνακα και αφαιρέστε τις βίδες από το κάλυμμα που κλείνει το ηλεκτρικό κουτί και πρέπει να τραβηχτεί.
 2. Ένα ηλεκτρικό καλώδιο συνδέεται στην εγκατάσταση και το κάλυμμα τοποθετείται. Μερικές χρήσιμες σημειώσεις, η μονάδα δεν πρέπει να είναι κάτω από 2m 30 cm από την επιφάνεια του δαπέδου, η υποδοχή πρέπει να είναι κοντά στο στοιχείο και να γειωθεί.

Εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης

Ο εύκαμπτος σωλήνας του συστήματος αποστράγγισης πρέπει να διέρχεται κάτω από το σωλήνα σύνδεσης. Δεν πρέπει να στρεβλώνεται ή να λυγίζει. Στο μέλλον, ο εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να είναι τυλιγμένος με θερμομονωτικά υλικά. Όπου η διαδρομή αποστράγγισης τρέχει κοντά στον τοίχο, είναι επιθυμητή η τοποθέτηση εσοχών θερμομονωτικού υλικού. Και το ίδιο το κομμάτι είναι συνήθως τυλιγμένο με ταινία.

Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αξιοπιστία της σύνδεσης των αρμών του συστήματος αποστράγγισης, αφού στη συνέχεια αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές. Στη συνέχεια, ο σωλήνας κρατιέται μέσα από μια τρύπα στον τοίχο και η μονάδα, η οποία θα είναι μέσα στο δωμάτιο, κρέμεται στον τοίχο.

Συνιστάται στους ειδικούς να τηρούν τους ακόλουθους περιορισμούς κατά τη σύνδεση μιας γραμμής σωλήνων. Στο εσωτερικό, ο αριθμός των πιθανών κάμψεων της διαδρομής δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10. Η ακτίνα της πιο πιθανής κάμψης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10 cm.

Το βύσμα από το σωλήνα εξατμιστή πρέπει να αφαιρεθεί μόνο πριν από την εγκατάσταση. Αρχικά, απελευθερώνεται αέρας και στη συνέχεια ξεβιδώνεται το περικόχλιο στο σωλήνα σύνδεσης του εξατμιστή. Να τοποθετείτε πάντα λάδι στην άρθρωση.

Στερεότητα οπών

Η αυτο-συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος πρέπει απαραίτητα να ακολουθείται και να γίνεται προσεκτική στεγανοποίηση όλων των οπών σύνδεσης. Όλα ξεκινούν με μια τρύπα στον τοίχο. Γι 'αυτό, το συνηθισμένο τυποποιημένο στόκος είναι κατάλληλο.

Ο αγωγός αποστράγγισης είναι συνήθως σταθερά στερεωμένος χρησιμοποιώντας ειδικό σφιγκτήρα. Όσον αφορά την ηλεκτρική σύνδεση και το καλώδιο που συνδέει τα μπλοκ για τη μετάδοση δεδομένων, πρέπει να συνδεθούν σύμφωνα με ένα ειδικό σχέδιο. Συνήθως επισυνάπτεται στο διαβατήριο της συσκευής. Ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης και τον κατασκευαστή, πρέπει επίσης να γίνει σύνδεση.

Το καλώδιο και η γραμμή δεδομένων συνδέονται με τα αντίστοιχα τερματικά, τα οποία συνήθως φέρουν διαφορετικά χρώματα. Τα καλώδια που συνδέουν τις δύο μονάδες πρέπει επίσης να ασφαλίζονται με ειδικό σφιγκτήρα.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει να δοθεί προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες:

 • Η ηλεκτρική μονάδα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη και κλειστή. Εάν δεν πληρούται αυτή η προϋπόθεση, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή στοιχειώδους πυρκαγιάς αυξάνεται καθώς η σκόνη, η βρωμιά ή το νερό μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο εσωτερικό τους.
 • Το καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης δεν πρέπει ποτέ να συμπίπτει με το κύκλωμα ψύξης. Το καλώδιο μέσω του οποίου ο Freon περνάει διέρχεται από τη μονάδα κατά τη λειτουργία της μονάδας, επομένως η επαφή θα πρέπει να αποφεύγεται.

Πώς να αιμορραγείτε αέρα

Η εγκατάσταση ενός συστήματος split με τα χέρια σας σημαίνει ότι θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία από μόνοι σας. Αρχικά, πρέπει να απαλλαγείτε από το σύστημα εκτοξεύσεων του συστήματος. Αυτό θα απαιτήσει αιμορραγία αέρα από το σύστημα.

 1. Το περικόχλιο του σωλήνα σέρβις, καθώς και τα πώματα στις βαλβίδες του υγρού και του αερίου πρέπει να απενεργοποιηθούν.
 2. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να γυρίσετε τη βαλβίδα αερίου κατά ένα συμβατικό εξάγωνο κατά 90 μοίρες. αριστερόστροφα. Μετρώντας περίπου 10 δευτερόλεπτα. γυρίστε πίσω και κλείστε το. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα κανονικό διάλυμα σαπουνιού για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή της αέριας ουσίας.
 3. Εάν δεν διαπιστώσατε διαρροές, επαναλάβετε τη διαδικασία, αλλά μετά από 10 δευτερόλεπτα μην το κλείσετε ξανά, αλλά πατήστε το εξάρτημα για εργασίες συντήρησης. Θα πρέπει να πάει ατμός που σημαίνει ότι ο αέρας άρχισε να ξεφύγει από το σύστημα.

Πρόσθετη επαναπλήρωση με φρέον

Το μέγιστο μήκος των σωλήνων σύνδεσης μέσω των οποίων γίνεται η κίνηση του φρέον δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 7 μέτρα. Αλλά σε περίπτωση που μια άλλη εγκατάσταση του συστήματος είναι αδύνατη για κάποιο λόγο, είναι απαραίτητο να αυξήσετε το μήκος της διαδρομής για το ψυκτικό μέσο. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να ξαναγεμίσετε το φρέον στο σύστημα.

Όταν ολοκληρωθεί η εργασία και εάν είναι απαραίτητο συμπληρωθεί η επαναπλήρωση του Freon στο σύστημα, το επόμενο βήμα θα είναι η ανάγκη δοκιμής της εγκατάστασης.

Συνιστάται να φροντίζετε τη δική σας ασφάλεια πριν από αυτή τη δράση. Πατώντας το κουμπί αναγκαστικής εκκίνησης θα ενεργοποιηθεί το σύστημα. Μερικές φορές όταν ενεργοποιείτε το σύστημα παράγει ένα διπλό ηχητικό σήμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας το σημείο τηλεχειρισμού. Για να ελέγξετε τη λειτουργία του, πρέπει επίσης να πατήσετε τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου μία κάθε φορά.

Οδηγίες για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε τοίχο μόνοι σας

Η λέξη διαίρεση σημαίνει στην πραγματικότητα μια "σχισμή", αλλά στην τεχνική αγγλική γλώσσα έχει αρκετές έννοιες. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ένα σύστημα κλιματισμού που χρησιμοποιεί ένα κλιματιστικό με απομακρυσμένα τεμάχια. Θα σας ενημερώσουμε πώς η εγκατάσταση ενός split σύστημα γίνεται με τα χέρια τους σε ένα διαμέρισμα της πόλης και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι περίπλοκη υπόθεση. Προκειμένου να μην βυθιστείτε, πρέπει να ξέρετε τι ακριβώς γίνεται. Επομένως, ας θυμηθούμε εν συντομία την αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού:

 • Στον εξατμιστή μέσω ενός στενού ανοίγματος - μιας μήτρας ή ακροφυσίου - βρίσκεται υπό πίεση το ψυκτικό: ένα υγρό χαμηλού σημείου ζέσεως με μεγάλη θερμότητα εξάτμισης. Στον θάλαμο του εξατμιστή το ψυκτικό υγρό, που επεκτείνεται, βράζει, εξάτμιση και απορροφά πολύ θερμότητα.
 • Στο ψυγείο του εξατμιστή, σχηματίζονται συμπυκνώματα νερού (σταγόνες δροσιάς). Το συμπύκνωμα ρέει μέσα στη δεξαμενή και έξω από αυτό μέσω του σωλήνα αποστράγγισης - έξω.
 • Ο συμπιεστής, διαρρυθμισμένος με την αρχή μιας αντλίας κενού, αντλεί συνεχώς ένα ζεύγος ψυκτικού από το θάλαμο εξατμιστή. Από την αύξηση της πίεσης μετά την αντλία, το ψυκτικό θερμαίνεται και πηγαίνει σε μια υπερκρίσιμη κατάσταση: όχι αερίου και όχι υγρό, κάτι σαν μια πολύ πυκνή ομίχλη.
 • Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στο θάλαμο συμπύκνωσης, εξοπλισμένο επίσης με ένα ψυγείο, το οποίο διοχετεύεται από τον ανεμιστήρα. Η θερμοκρασία πέφτει κάτω από την κρίσιμη θερμοκρασία και το ψυκτικό υγρό συμπυκνώνεται στο υγρό.
 • Το υγρό ψυκτικό υγρό διοχετεύεται μέσω του περιστρεφόμενου σωλήνα στον εξατμιστή. ο κύκλος λειτουργίας επαναλαμβάνεται.

Τι χρειάζεστε και τι δεν χρειάζεστε κλιματισμό

Από την αρχή του κλιματιστικού, είναι σαφές ότι για την επιτυχή λειτουργία και την οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα εξής:

 1. Οποιαδήποτε θερμική επαφή μεταξύ των ψυχρών και θερμών ζωνών αυξάνει δραματικά την κατανάλωση ενέργειας: ο συμπιεστής, εκτός από την άντληση του παράγοντα, τώρα πρέπει να τροφοδοτήσει θερμότητα μέσα στο σύστημα - για τα χρήματα του ιδιοκτήτη.
 2. Η σκόνη και τα υπολείμματα στο σύστημα είναι απαράδεκτα: μια αντλία κενού είναι μια συσκευή υψηλής ακρίβειας. ένα ψίχουλο από μέταλλο μπορεί να το απενεργοποιήσει.
 3. Το σύστημα θα πρέπει να είναι πλήρως σφραγισμένο: ελαφρά βρασμένα υγρά και να προσπαθούν να εξατμιστούν ακόμη και μέσα από τη σχισμή του μικρομέτρου.
 4. Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από την εσωτερική: στην περίπτωση αυτή, το αποτέλεσμα θερμοσκοπών (το θερμαινόμενο υγρό τείνει να αυξάνεται) διευκολύνει τη λειτουργία του συμπιεστή. Διαφορετικά, ο συμπιεστής, εκτός από την πρόσθετη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την ανύψωση του παράγοντα, θα πρέπει ακόμα να ξεπεράσει το αποτέλεσμα της θερμοσίφωνης.
 5. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται στην πιο δυνατή θέση. Κάθε επιπλέον θέρμανση πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη.
 6. Ο σωλήνας αποστράγγισης δεν πρέπει να κάμπτεται προς τα πάνω. Κάθε "U" γίνεται γρήγορα μια πηγή μόλυνσης: το συμπύκνωμα είναι καθαρό νερό, στο οποίο τα μικρόβια και οι μύκητες είναι ελεύθεροι και ελεύθεροι και τα σπόρια τους είναι πάντα στον αέρα.

Τι είναι η διάσπαση του αέρα

Τα κλιματιστικά για τα split συστήματα κατασκευάζονται με ξεχωριστές μονάδες: εξαερωτικές (εσωτερικές) και συμπυκνωτές συμπυκνωμάτων (εξωτερικές). Τα ονόματα, ωστόσο, είναι υπό όρους, δηλαδή. Τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά μπορούν να δροσίσουν και να θερμάνουν το δωμάτιο. Κατά τη θέρμανση, το ψυκτικό υγρό συμπυκνώνεται στην εσωτερική μονάδα και εξατμίζεται στην εξωτερική μονάδα. Ως εκ τούτου, λένε πιο συχνά: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ.

Σε ορισμένα (αρκετά ακριβά) μοντέλα κλιματιστικών, πολλές εσωτερικές μονάδες συνδέονται με μία εξωτερική μονάδα, η οποία μπορεί να λειτουργεί ξεχωριστά για ψύξη και θέρμανση. Ένα τέτοιο διαχωριστικό σύστημα με ένα αρχικό κόστος λειτουργίας είναι πιο οικονομικό: η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των χώρων σε αυτή την περίπτωση δεν παρεμβαίνει, αλλά βοηθά το κλιματιστικό. Πώς να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα στο διαμέρισμα, που φαίνεται στην εικόνα:

Πότε είναι καλύτερο να χωρίσετε

Η εγκατάσταση των split συστήματα στο διαμέρισμα είναι καλύτερα χρονομετρημένη στην επισκευή. Το έργο είναι σοβαρό: για την εγκατάσταση των ηλεκτρολόγων θα πρέπει να περπατήσετε όχι έναν τοίχο. Εάν οι τοίχοι έχουν ήδη πλακίδια - βάλτε νέα επένδυση εκ των προτέρων.

Εργαλείο

Για να διαχωρίσετε κερδίσει και δεν έσπασε μετά από μια ημέρα ή μια εβδομάδα, θα πρέπει να αγοράσετε ή να νοικιάσετε το ακόλουθο εργαλείο:

 • Μια διάτρηση με ένα σύνολο από κομμάτια - θα χρειαστεί να δημιουργήσει μια τρύπα κάτω από τη διάμετρο 100 mm στον κεφαλικό τοίχο.
 • Ανιχνευτής οπλισμού, αν ο τοίχος είναι σκυρόδεμα - αν χτυπήσει το οπλισμό με σφυρηλάτηση, θα πρέπει να χτυπήσει μια νέα τρύπα.
 • Truborez. Μην κόβετε τους σωλήνες ψυκτικού με ένα κοπτικό! Στη λάμψη, θα υπάρχει πάντα ένα ψίχουλο χαλκού που θα σκοτώσει γρήγορα τον συμπιεστή.
 • Ρυθμίστε για την καύση σωλήνων. Κατά την καύση δεν επιτυγχάνεται αυτοσχέδιο μέσο στεγανότητας. Σχετικά με την καύση των σωλήνων θα ειπωθεί συγκεκριμένα. Ένα σύνολο καλών συνόλων για επέκταση περιλαμβάνει ένα κοπτικό σωλήνα με ένα shabrovka.
 • Shabrovka (remer) - ένα εργαλείο για τον καθαρισμό των άκρων των σωλήνων. Το αρχείο ή το αρχείο δεν είναι κατάλληλο λόγω της ίδιας πριονίδι.
 • Ποδηλατική αντλία χεριού - για να ελέγξετε την ακεραιότητα του συστήματος.
 • Αντλία κενού - για την εκκένωση του συστήματος πριν από την πλήρωση. Το πλύσιμο με ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο συνιστάται συχνά, δεν απομακρύνει την υγρασία και ο συμπιεστής δεν γίνεται χειρότερος από τα μεταλλικά πριονίδια.
 • Ένδειξη φάσης και ελεγκτής για ηλεκτρικές εργασίες.
 • Το μανόμετρο.

Σχετικά με τους αγωγούς

Αγοράζοντας σωλήνες

χαλκοσωλήνα είναι καλύτερα να αγοράσουν ολόκληρο το κόλπο: είναι καλύτερο να επενδύσει σε κάποιο χρηματιστήριο, η οποία στη συνέχεια να πάει κάπου αλλού παρά να διακινδυνεύσει το συμπιεστή: στο σωλήνα από τον οποίο η περικοπή μπορεί να παραμείνει ρινίσματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα άκρα του σωλήνα στον κόλπο ήταν τυλιγμένα με τον εργοστασιακό τρόπο, και ότι ο ίδιος ο σωλήνας δεν είχε χτυπήματα και ρωγμές. Οι μακριές σωληνώσεις θα επιτρέψουν στην εξωτερική μονάδα να χαμηλώσει χαμηλότερα, έτσι ώστε κάποια υπέρβαση κατά την αγορά να αντισταθμιστεί από ένα καλό θερμοσυσφόνη.

Κοπή, shabrovka και καύση σωλήνων

Πριν από τη λήψη της εγκατάστασης, πρέπει να εξασκήσετε σωλήνες εκτόνωσης: ο κλιματισμός είναι ένα ζωτικό ερώτημα. Η φλόγα γίνεται με ειδικό εργαλείο. πώς λειτουργεί, φαίνεται, ποια ελαττώματα είναι δυνατά και ποιο πρέπει να είναι το τελικό αποτέλεσμα - είναι ορατό στην εικόνα:

Για την εκπαίδευση που χρειάζεστε από το σωλήνα κόλπο αγοράσει οποιοδήποτε θραύσματα από το ίδιο? Δεν αγγίζουμε τον κόλπο πριν από την εγκατάσταση. Την ίδια στιγμή που θα ασκήσει την κοπή και ξύσιμο: ο σωλήνας κόβεται σε μια κυκλική κίνηση, ενώ το ξύσιμο το τηλέφωνο για να κρατήσει άκρο προς τα κάτω για να ξύνεται τα γρέζια που δεν περιλαμβάνονται στο αυλό του.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας

Για να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα στον τοίχο μόνοι σας, ξεκινώντας από τον δεύτερο όροφο, αποθαρρύνεστε έντονα. Γιατί; Δείτε τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Επείγουσας Ανάληψης και του Υπουργείου Υγείας στα τμήματα: «Αναζωογόνηση» και «Επείγουσα Χειρουργική». Ευτυχώς, οι επάνω όροφοι έχουν μπαλκόνια ή λότζια.

Στο μπαλκόνι, η εξωτερική μονάδα είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε μικρές (δηλαδή ρηχές) βραχίονες που έχουν δημιουργηθεί, όπως φαίνεται στο Σχ. Σε οποιοδήποτε μπαλκόνι, όπως συμβαίνει, υπάρχει πάντα μια βόρεια ή ανατολική πλευρά, κατάλληλη για κλιματισμό. Αλλά ακόμα και με την εγκατάσταση στο "πρόσωπο" loggia προς τα νότια, το προστατευτικό κάλυμμα θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου στις πιο ζεστές ώρες της ημέρας όταν το κλιματιστικό απλά λειτουργεί.

Με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, εγκατάστασης και συντήρησης του κλιματιστικού δεν προκαλεί δυσκολίες και δεν αποτελεί κίνδυνο. Η μόνη δυσάρεστη λειτουργία είναι η στερέωση της μονάδας στις υποστηρίξεις. θα πρέπει να λυγίσει πάνω από το κιγκλίδωμα.

Για να εγκαταστήσετε τους βραχίονες, τα τζάμια θα πρέπει να αφαιρεθούν για λίγο και τα ριζικά μέρη των στηριγμάτων θα πρέπει να κοπούν στο κατώτερο πλαίσιο του πλαισίου. Εάν, ωστόσο, οι "ρίζες" των στηριγμάτων κάμπτονται προς τα κάτω με τη μορφή οριζόντια διατεταγμένων "U", τότε μπορεί κανείς να αφαιρέσει τις λωρίδες και να μην αγγίξει την επένδυση του μπαλκονιού.

Εγκατάσταση διαχωρισμένου συστήματος

Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος σε ένα διαμέρισμα πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Προσδιορίστε τον τόπο (θέση) των εσωτερικών μονάδων (μπλοκ).
 • Τοποθετούμε ηλεκτρική καλωδίωση.
 • Εγκαθιστούμε την εξωτερική μονάδα.
 • Έχουμε χτυπήσει μια τρύπα στον τοίχο για επικοινωνία.
 • Ετοιμάζουμε και βάζουμε αγωγούς.
 • Συνδέουμε ηλεκτρικές συνδέσεις των μονάδων.
 • Ελέγουμε τη στεγανότητα του συστήματος.
 • Σκουπίστε το σύστημα.
 • Συμπληρώνουμε το σύστημα.
 • Συνδέουμε την παροχή ρεύματος.
 • Ελέγχουμε το διαχωρισμένο σύστημα στο σύνολό του.
 • Επιπλέον, απομονώνουμε τη δέσμη μεταξύ των μονάδων.
 • Βάζουμε μια τρύπα στον κεφαλικό τοίχο.
 • Χρησιμοποιούμε τις νεοαποκτηθείσες ανέσεις και / ή προχωράμε στην επισκευή.

Τώρα ας περιγράψουμε κάποια χαρακτηριστικά κάθε φάσης του έργου. Οι επιτρεπόμενες εγκοπές από τους τοίχους και την οροφή για εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες φαίνονται στην εικόνα δεξιά.

Χώροι για εσωτερικές μονάδες

Οι εσωτερικές μονάδες δεν μπορούν να εγκατασταθούν:

 1. Πάνω από τα θερμαντικά σώματα και άλλες πηγές θερμότητας.
 2. Πίσω από κουρτίνες, κουρτίνες, οθόνες και άλλα εμπόδια στη ροή του αέρα.
 3. Σε δωμάτια με πηγές ηλεκτρικής παρεμβολής: εργαστήρια με ηλεκτρικά εργαλεία, φούρνους επαγωγής και φούρνους μικροκυμάτων, ηλεκτρικό φούρνο - οι άκρες μπορούν να απενεργοποιήσουν τη μονάδα επεξεργαστή.

Το ερώτημα προκύπτει αμέσως: τι γίνεται με την κουζίνα; Σε αυτό, αποδεικνύεται, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το κλιματιστικό καθόλου. Αυτό είναι σωστό. Η εισροή κλιματισμού στην κουζίνα παρέχεται με εσωτερικό αερισμό.

Καλωδίωση

Το μικρότερο κλιματιστικό που καταναλώνει 1,5 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να τοποθετήσει ξεχωριστό σύρμα με διατομή τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm και τοποθετήστε τον διακόπτη - όπως για ένα λέβητα ή πλυντήριο ρούχων.

Όταν συνδέετε τα καλώδια στην θωράκιση εισόδου, συνδέστε το κίτρινο καλώδιο με τη διαμήκη πράσινη λωρίδα στο ουδέτερο (μηδενικό καλώδιο). Η φάση και το μηδέν καθορίζονται από τον δείκτη φάσης. Εάν η καλωδίωση είναι κατασκευασμένη από σύρματα στη μόνωση μη τυπικών χρωμάτων, το μηδέν και η φάση πρέπει να σημειώνονται και στα δύο άκρα.

Εξωτερική μονάδα

Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας έχει ήδη περιγραφεί παραπάνω.

Τρύπα στον τοίχο

Πρώτον, αν το σπίτι είναι μπλοκ, θα πρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων τη θέση του οπλισμού. Κόψτε το χυτήριο στην τρύπα δεν μπορεί να είναι: το εξωτερικό τοίχωμα φέρει πάντα, και η παραβίαση του οπλισμού είναι απαράδεκτη.

Δεύτερον, χρειάζεται ένα δεύτερο άτομο: πρέπει να στέκεται κάτω και να προειδοποιεί τους περαστικούς. Ένα τυχαίο κομμάτι από σκυρόδεμα ή τούβλο μπορεί να κοστίσει τον ιδιοκτήτη μιας μακράς ποινής φυλάκισης.

Η διάμετρος της οπής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 80 mm. Οι συστάσεις περίπου 60 έως και 50 mm σαφώς δεν λαμβάνουν υπόψη τη θερμομόνωση.

Αγωγούς

Οι σωληνώσεις σε μέγεθος που κόβονται με περιθώριο 1 m, στις στροφές. Λυγίστε τον σωλήνα προσεκτικά, ώστε να μην επιτρέψετε σπασίματα ή ρυτίδες. Οι ρυτίδες δημιουργούν αντίσταση στη ροή του παράγοντα και αυτό συνεπάγεται αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η επιτρεπόμενη ακτίνα κάμψης των σωλήνων δεν είναι μικρότερη από 100 mm.

Περαιτέρω στον σωλήνα τοποθετήσαμε τη θερμομόνωση από τους εύκαμπτους σωλήνες από αφρό πολυουρεθάνης. Χρησιμοποιήστε αφρώδες λάστιχο, κλπ. αυτοσχέδια υλικά δεν μπορούν να είναι - δεν μπορούν να αντέξουν την εποχή.

Κατόπιν, τοποθετήστε τους σωλήνες με σπειροειδή φλάντζες ("παξιμάδια") και τα άκρα των φλαντζών. Βεβαιωθείτε ότι οι φλάντζες φοριούνται σωστά - βιδώστε στο άκρο του σωλήνα.

Τέλος, συνδέστε τους σωλήνες στα εξαρτήματα. Αυτό πρέπει να γίνει με τη σειρά, έτσι ώστε το ψυχρό τσοκ της εσωτερικής μονάδας να μην είναι συνδεδεμένο με το ζεστό έξω. Η περίπτωση διευκολύνεται από το γεγονός ότι στα περισσότερα κλιματιστικά τα εξαρτήματα είναι ζεστά και κρύα διαφόρων διαμέτρων.

Οι φλάντζες στα εξαρτήματα σφιχτά σφιχτά, αλλά όχι natugo: ο χαλκός μπορεί εύκολα να συμπιεστεί. Θα σφίγουμε αργότερα τους σπειρωτούς συνδέσμους, όταν σφραγίζουμε.

Για αποστράγγιση, χρειάζεστε ένα κομμάτι ενισχυμένου πλαστικού σωλήνα. Συνδέεται με τον σωλήνα αποστράγγισης ή με φλάντζα με σπείρωμα, εάν παρέχεται, ή με τη βοήθεια ενός τεμαχίου θερμοσυστελλόμενης σωλήνωσης. Θερμάνετε τη συρρίκνωση της θερμότητας με ένα συγκολλητικό σίδερο με ελαφρές κυκλικές κινήσεις, αγγίζοντας ελαφρά το σωλήνα με ένα τσίμπημα.

Ηλεκτρικές συνδέσεις

Ενσύρματα σύρματα στο τμήμα μόνωσης τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm συνδέουμε τους ίδιους ακροδέκτες των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Εάν τα ονόματα ορισμένων τερματικών δεν ταιριάζουν - καταλαβαίνουμε τις οδηγίες, συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Φυσικά, τόσο οι αγωγοί όσο και τα καλώδια οδηγούνται μέσα από μια τρύπα στον τοίχο.

Σφράγιση

Όταν σφραγίζουμε, χρησιμοποιούμε την αποδεδειγμένη με αέριο μέθοδο: ένα διάλυμα σαπουνιού. Οι αγορές στο φαρμακείο 0,5 λίτρα απεσταγμένου νερού, θερμάνθηκε του «ατμού», και προσεκτικά ανάδευση, διαλύεται εκεί τσιπ κουτάλι σαπούνι.

Για τη στεγανοποίηση, αφαιρούμε τη θηλή εξόδου, προσαρμόζουμε μια αντλία ποδηλάτου στο σωλήνα διακλάδωσης με ελαστικό σωλήνα. Ένα άτομο ανεβαίνει, μια άλλη βούρτσα εφαρμόζει ένα διάλυμα σαπουνιού στα αρθρωτά αρθρώματα και τα τραβάει για να σταματήσει τις φυσαλίδες και άλλη μία στροφή. Το σαπούνι αφαιρείται με ένα υγρό πανί.

Σκούπισμα

Μετά τη σφράγιση, το σύστημα πρέπει να εκκενωθεί για να αφαιρεθεί η σκόνη και η υγρασία μαζί με τον αέρα. Για το σκοπό αυτό ο πείρος τεθεί σε εφαρμογή, σφίξτε καλά, συνδεόμενο προς μία αντλία κενού και το swing ώρα - ανάγκη να όλη η υγρασία στο σύστημα εξατμίσθηκε σε κενό και αντλήθηκε έξω με υπολείμματα αέρα.

Πλήρωση και πλύσιμο

Γεμίζουμε το σύστημα από τον κύλινδρο με το ψυκτικό μέσο μέσω του προσαρμογέα με ένα μανόμετρο, μέχρι την πίεση που καθορίζεται στην οδηγία.

Προσοχή παρακαλώ! Γεμίστε κλιματιστικά, σχεδιασμένα για φρέον, δεν μπορούν να ψύχονται και αντίστροφα.

Σύρματα συνδέστε τη δύναμη αυστηρά σύμφωνα με ονομασίες της ταινίας τερματικού - 0 0 ή Ν (ουδέτερο), φάση - από το χρώμα.

Δοκιμές

Ενεργοποιούμε τον αυτόματο διακόπτη αποσύνδεσης του κλιματιστικού. Το κλιματιστικό πρέπει να εισέλθει στην ίδια τη λειτουργία δοκιμής. Εάν δεν περιλαμβάνεται, εκτελέστε τη δοκιμή από το τηλεχειριστήριο. Αν δεν το κάνει αυτό - δυστυχώς, χάνονται όλες οι εγγυήσεις για την αυτοεγκατάσταση. Πρέπει να καλέσετε τον οδηγό.

Ολοκλήρωση

Εάν ο έλεγχος είναι επιτυχής, ο κρύος αέρας πηγαίνει έχουν περσίδες εγκατασταθεί στην επιθυμητή θέση και αιώρησης, στην κορυφή της πλεξούδας διασυνδέσεως τύλιγμα πρώτο φιλμ επιμεταλλωμένο (χιτώνιο αλουμινίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο) - επιπλέον θωράκιση θερμότητας δώσει 2-3% εξοικονόμηση ενέργειας. Στη συνέχεια ολόκληρη η δέσμη με σωλήνα αποστράγγισης τυλίγεται με μονωτική ταινία ανθεκτική στην υγρασία. Μένει να σφραγίσει την τρύπα στον τοίχο (κεφάλαιο, όχι αφρό) - και όλα διάσπαση σύστημα που είναι εγκατεστημένο στο διαμέρισμα με τα χέρια του.

Εγκατάσταση συστήματος διαχωρισμού: βήμα προς βήμα οδηγίες για την αυτο-εγκατάσταση

Ο έλεγχος του μικροκλίματος του προσωπικού χώρου, δημιουργούμε τις συνθήκες που είναι βέλτιστες για ξεκούραση, εργασία, απασχόληση. Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος θα επιτρέψει τον καλύτερο ρυθμό θερμοκρασίας και υγρασίας με τον πιο απλό τρόπο. Συμφωνώ, το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές ημέρες που χρειάζονται ρύθμιση των κλιματικών παραμέτρων.

Αφού διαβάσετε το άρθρο που προτείνουμε, θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και λεπτομέρειες της εγκατάστασης του κλιματιστικού εξοπλισμού. Οι προσεκτικά επιλεγμένες και συστηματοποιημένες πληροφορίες είναι χρήσιμες ως ανεξάρτητοι κύριοι πλοιοκτήτες, καθώς και πελάτες υπηρεσιών εγκατάστασης για τον έλεγχο της σωστής απόδοσης.

Έχουμε μια λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας εγκατάστασης, αναγράφονται οι αποχρώσεις της θέσης και η προσάρτηση των μπλοκ. Αναγράφονται τα υλικά που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση και τη σύνδεση των μονάδων. Μια πολύτιμη προσθήκη στο κείμενο, διευκολύνοντας την αντίληψη των πληροφοριών, είναι οι φωτογραφίες και οι εφαρμογές βίντεο.

Επιλέγοντας ένα μέρος για να εγκαταστήσετε το σύστημα

Μελετώντας τις πληροφορίες σχετικά με τον σωστό τρόπο εγκατάστασης ενός συστήματος split σε μια ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τη θέση των τμημάτων του.

Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση κατανομής της ροής ψυχρού / θερμού αέρα στο δωμάτιο, λαμβανομένων υπόψη των βασικών τεχνικών προδιαγραφών που καθορίζονται από τον κατασκευαστή του εξοπλισμού στην οδηγία.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή της θέσης των μπλοκ:

 • η απόσταση μεταξύ της μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 15-20 cm, αν και ορισμένοι κατασκευαστές καθορίζουν στις οδηγίες 20-30 cm.
 • από το πλάι στον τοίχο - όχι λιγότερο από 30 cm.
 • μέχρι ένα φράγμα που θα εμποδίσει τη ροή του εξερχόμενου αέρα ή θα διαλυθεί - τουλάχιστον 150 cm.

Για το εξωτερικό τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος, η θέση επιλέγεται με βάση τη φέρουσα ικανότητα των τοίχων. Είναι δυνατή η τοποθέτηση κοντά στο παράθυρο, στις πλάκες που περιβάλλουν τη λεωφόρο ή στον τοίχο δίπλα στο μπαλκόνι.

Για όσους ζουν στους κάτω ορόφους, η μονάδα είναι εγκατεστημένη πάνω από το παράθυρο - όσο το δυνατόν περισσότερο από περαστικούς.

Για ένα πολυώροφο σπίτι, ειδικά εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, θα χρειαστεί να εμπλακείτε ειδικοί υψηλού υψομέτρου ή να καθορίσετε το σημείο τοποθέτησης στην πλησιέστερη γειτνίαση με το παράθυρο, το οποίο θα παρέχει εύκολη πρόσβαση κατά την εγκατάσταση.

Προσδιορισμός της απόστασης μεταξύ των τμημάτων

Συχνά η επιλογή της θέσης του εξοπλισμού ρυθμίζεται από την ελάχιστη και τη μέγιστη απόσταση μεταξύ των τμημάτων του. Οι δείκτες αυτοί καθορίζονται κυρίως από τον κατασκευαστή και εξαρτώνται από την κλίμακα μοντέλου και τα χαρακτηριστικά του διαχωρισμένου συστήματος.

Μερικές φορές οι επιχειρήσεις δεν καθορίζουν το ελάχιστο μήκος του περιγράμματος μεταξύ των δύο μονάδων, επομένως η εγκατάσταση μπορεί να γίνει αυθαίρετα.

Είναι ελαφρώς ευκολότερο να κατανοήσετε τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των δύο μονάδων. Ο κανονικός αριθμός είναι 5 μ. Είναι δυνατό να αυξηθεί το μήκος της διαδρομής, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να υπολογίζουμε σε πρόσθετο κόστος σε σχέση με την ανάγκη για ανεφοδιασμό με φρέον.

Προετοιμασία για την εκτέλεση της εργασίας

Η απόφαση να ξεκινήσει η εγκατάσταση του ίδιου του split συστήματος έρχεται, κατά κανόνα, αφού ζητήσει τις τιμές των ειδικών. Τα απίστευτα υψηλά ποσά για την εκτέλεση εργασιών, που καταλαμβάνουν 3 ώρες, υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ακριβών εργαλείων και τη φθορά τους κατά τη λειτουργία. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του τέλους για τις υπηρεσίες του πλοιάρχου.

Αν κοιτάξετε τις συστάσεις του κατασκευαστή του εξοπλισμού, είναι συχνά στις οδηγίες αναφέρει ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες μπορούν να γίνουν από μόνα τους, αλλά και για την εγκατάσταση των αγωγών, ηλεκτρική σύνδεση, της διαδικασίας εκκένωσης, είναι σκόπιμο να καλέσει ειδικούς με τα κατάλληλα εργαλεία.

Εργαλεία για την εγκατάσταση του εξοπλισμού

Μπορείτε να εκτελέσετε μια ανεξάρτητη εγκατάσταση της εγκατάστασης ψύξης, όπως τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι στη βαλίτσα του αρχηγού του σπιτιού. Μια εξαίρεση μπορεί να είναι μια αντλία κενού, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσετε - θα είναι δυνατό να κατασκευαστεί μια παρόμοια μονάδα από παλιά μέρη.

Ορισμένες ταξιαρχίες δεν χρησιμοποιούν ούτε αυτό τον εξοπλισμό όταν τοποθέτουν μια διαδρομή μήκους έως 6 μ.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, μια σημαντική πτυχή είναι η τήρηση της οριζόντιας θέσης των συστημάτων μπλοκ. Σε σχέση με αυτές τις απαιτήσεις, κάθε στάδιο εργασίας πρέπει να συνοδεύεται από έλεγχο ελέγχου από το επίπεδο κατασκευής.

Εάν κάποιο εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να νοικιάσετε σε ένα κατάστημα κατασκευών. Εκ των προτέρων θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 1. Punch. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή οπών στην πρόσοψη, μέσω των οποίων θα κατασκευαστεί μια διαδρομή, γενικεύοντας το εξωτερικό και εσωτερικό μπλοκ.
 2. Τρυπάνι με μια σειρά από τρυπάνια. Χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση συνδετήρων.
 3. Κόφτης σωλήνων για κοπή σωλήνων από χαλκό.
 4. Συσκευή για την αφαίρεση των ματιών μετά την κοπή σωλήνων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το remer, αρχείο και γυαλόχαρτο.
 5. Χαλκός σωλήνα χαλκού.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η εφαρμογή του σφυριού δεν έχει νόημα, ειδικά αν ο κοπτήρας σωλήνων είναι καινούργιος και δεν αφήνει φρεσκάδα, αλλά μάταια.

Μόνο αφού ο χειρισμός της ακμής faskosnimatele του φουσκωμένου σωλήνα θα είναι σε θέση να σφίξει το περικόχλιο όσο το δυνατόν πιο σφιχτά και συνεπώς, η διαρροή του Freon είναι απίθανη.

Σύμφωνα με τους κανόνες τεχνικής εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια αντλία κενού - το σύστημα κλιματισμού σφραγίζεται από αυτόν τον εξοπλισμό. Μετά την πλήρωση της διαδρομής με ένα ψυκτικό, διεξάγεται η διαδικασία εκκένωσης.

Απόκτηση των απαραίτητων υλικών

Τα εξαρτήματα θα απαιτούν αρκετά, αλλά είναι όλα εύκολα προσβάσιμα σε οποιοδήποτε κατάστημα προφίλ. Μην ξεχνάτε ότι τα υλικά θα πρέπει να είναι τόσο υψηλής ποιότητας και να επιλέγονται αποκλειστικά για τη συσκευή, λειτουργικά με στόχο το κρύο.

Είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα καλώδιο για την τροφοδοσία ρεύματος και τη σύνδεση των μπλοκ. Στο διαβατήριο ή στις οδηγίες εγκατάστασης αναφέρονται πάντα οι απαραίτητες παράμετροι.

Το πρότυπο είναι ένα καλώδιο τροφοδοσίας τεσσάρων πυρήνων με εμβαδόν διατομής 2 mm 2 ή 2,5 mm 2. Το μήκος επιλέγεται με βάση την απόσταση της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη ένα μικρό περιθώριο.

Ακόμη πρέπει να προετοιμαστούν χωρίς ραφή σωλήνες πάχους τύπου τοίχο από μαλακό χαλκό, σχεδιασμένο για συσκευές ψύξης. Σωλήνες επιλέγονται μικρότερες και μεγαλύτερες διαμέτρους. Ειδικότερα χαρακτηριστικά αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης.

Το μήκος είναι ίσο με το μήκος της διαδρομής συν ένα πρόσθετο απόθεμα μέχρι 30 cm Κατά τη μεταφορά των σωλήνων, οι άκρες τους θα πρέπει να πνιγούν για να καλύψουν τη σκόνη από την καθίζηση μέσα στο προϊόν.

Για τη μόνωση των σωλήνων χρησιμοποιείται μόνωση με αφρώδες ελαστικό. Πουλήστε το σε τεμάχια των 2 μέτρων. Για την εφαρμογή μέτρων για τη θερμομόνωση θα απαιτηθεί ένα μήκος ίσο με το μήκος της διαδρομής. Συνθετική μόνωση χρησιμοποιείται σε δύο διαμέτρους σωλήνων.

Σαν σωλήνα αποστράγγισης, οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση μίας αυλακωτής ράβδου, εξοπλισμένης με πλαστική σπείρα μέσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εναλλακτικό μέρος - ένα σωλήνα πολυπροπυλενίου. Το μήκος του είναι ίσο με το μήκος της διαδρομής με προσαύξηση 80 cm.

Επίσης, απαιτούνται δύο βραχίονες σε σχήμα L για να κλειδώσετε τη μονάδα από έξω. Το κατάλληλο μέγεθος των εξαρτημάτων καθορίζεται από τις διαστάσεις του και το περιθώριο ασφαλείας για το φορτίο πρέπει να υπερβαίνει το βάρος του κατά 5 φορές. Αυτή η αύξηση της μέγιστης επιτρεπόμενης τάσης μέρους απαιτείται για την αντιστάθμιση φορτίων ανέμου και χιονιού.

Αγοράστε καλύτερα αυτά τα εξαρτήματα στην εταιρεία που πωλεί ανταλλακτικά για οικιακά διαχωρισμένα συστήματα.

Ως συνδετήρες, αγκύρια, πείροι και βίδες χρησιμοποιούνται. Ο αριθμός, ο τύπος και οι παράμετροί τους επιλέγονται με βάση τον τύπο των στηριγμάτων και την πλάκα τοποθέτησης που προορίζεται για την εσωτερική μονάδα.

Είναι επίσης σημαντικό και το είδος των τοίχων όπου πρέπει να εγκατασταθεί το εξωτερικό του συστήματος. Για την καμουφλάζ της γραμμής επικοινωνιών, απαιτείται πλαστικό κουτί με τυπικές διαστάσεις 60 * 80 cm.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα

Ανεξάρτητα από την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού είναι ένα πολύ πραγματικό έργο, αλλά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις στο έργο και αφορούν ορισμένα μοντέλα, επομένως η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να έχει κάποιες διαφορές. Για να μελετήσετε όλες τις απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να διαβάσετε τις οδηγίες σχετικά με το αγορασμένο μοντέλο του εξοπλισμού.

Στάδιο # 1: εγκατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων

Η εσωτερική μονάδα είναι η πρώτη που θα εγκατασταθεί. Μετά τον προσδιορισμό της θέσης του, ο τοίχος επισημαίνεται με ένα οικόπεδο κάτω από την κάρτα στερέωσης. Μετά το τρυπάνισμα, τοποθετούνται πλαστικά βύσματα για γόμφους, η κάρτα είναι στερεωμένη και στερεωμένη με πείρους.

Μετά την εγκατάσταση της κασέτας, το επίπεδο κατασκευής μετρά την κατοχή μιας αυστηρής οριζόντιας τοποθέτησης του μελλοντικού μπλοκ. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ασυμφωνίας, θα χρειαστεί να επαναλάβετε όλες τις εργασίες.

Σε αυτό το στάδιο, προπαρασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να τεθούν οι διαδρομές. Αρχικά, υπολογίζονται οι γραμμές της θέσης του. Στη συνέχεια, τρύπα τρυπιέται στον τοίχο της πρόσοψης, λαμβάνοντας υπόψη την απαιτούμενη κλίση μεγαλύτερη από 1/100.

Επίσης, με μια κλίση, τρυπείται μια τρύπα με διάμετρο 5 cm και η γωνία κλίσης μπορεί να αυξηθεί σε σύγκριση με την τροχιά. Έτσι, το σχηματισμένο συμπύκνωμα θα αφήσει το σύστημα καλύτερα.

Κατά την επιλογή της εγκατάστασης "back-to-back", είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οπή για το καλώδιο τροφοδοσίας. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε τη θέση των θυρών ισχύος στις μονάδες.

Και τώρα είναι καιρός να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα. Αν πρόκειται για πολυώροφο σπίτι, τότε θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό για εργασίες υψηλού υψομέτρου.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να διατηρηθεί η αυστηρή οριζόντια θέση του μπλοκ, οπότε το επίπεδο χρησιμοποιείται επίσης στο στάδιο σήμανσης.

Κατά την εγκατάσταση των συνδετήρων, κάθε διαθέσιμη οπή πρέπει να γεμίζεται με κοχλίες αγκύρωσης (τυπική διάμετρος 10 * 100 mm), ανεξάρτητα από τον αριθμό τους. Μετά, η εξωτερική μονάδα είναι εκτεθειμένη και επίσης στερεωμένη με συνδετήρες.

Βήμα # 2: τοποθέτηση της γραμμής επικοινωνιών

Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού καλωδίου και δύο χάλκινων σωλήνων, πραγματοποιείται η σύνδεση των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων. Επιπλέον, θα εγκατασταθεί σύστημα αποστράγγισης μέσω του τοίχου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αφαίρεση του συμπυκνώματος. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να επιλέγονται, να συνδέονται, να τοποθετούνται και να στερεώνονται σωστά.

Κατ 'αρχάς, προετοιμάστε τους χάλκινους σωλήνες κόβοντας το επιθυμητό μήκος με τη βοήθεια ενός κοπτικού σωλήνα και επεξεργάζεστε τις άκρες με ρινίσματα από τις ρωγμές και τις τσούπες μετά τη διαδικασία κοπής.

Δεν συνιστάται η χρήση άλλων εργαλείων, για παράδειγμα αρχείων. Μετά τη χρήση του, στο εσωτερικό του σωλήνα παίρνουν μεταλλικά ρινίσματα, τα οποία θα κυκλοφορούν μέσω του συστήματος και τελικά θα οδηγήσουν στην αποτυχία του συμπιεστή.

Η θερμομόνωση των σωλήνων πραγματοποιείται με τη μέθοδο επικάλυψής τους με σωλήνες αφρού πολυουρεθάνης. Καθώς δεν μπορεί να επιλεχθεί αφρώδες υλικό - έχει σύντομη περίοδο λειτουργίας. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων θερμομόνωσης, όλα τα σημεία σύνδεσης του υλικού είναι πυκνά κολλημένα με μεταλλική ταινία.

Τώρα είναι καιρός να βάζετε αποχέτευση και καλώδιο. Σε κάθε καλώδιο πρέπει να φορέσετε μια ειδική άκρη. Τοποθετούνται στους αγωγούς που εκκενώνονται από το μονωτικό υλικό και πιέζονται με λαβίδες.

Το τελικό καλώδιο συνδέεται με το κλιματιστικό σύμφωνα με το σχέδιο που παρέχεται στο εγχειρίδιο της συσκευής.

Ο σωλήνας αποστράγγισης συνδέεται με μια ειδική έξοδο στην εσωτερική μονάδα και εκκενώνεται μέσω μιας οπής στον τοίχο. Ο σωλήνας πρέπει να είναι αρκετά μακρύς και όχι λιγότερο από 60 cm από τον τοίχο.

Σύμφωνα με τους κανόνες, τοποθετείται σε κλίση προς τα έξω. Απαιτείται η στερέωση των σφιγκτήρων μέσω κάθε μέτρου μήκους για την εξάλειψη της χαλάρωσης για να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων.

Βήμα # 3: σύνδεση των μπλοκ συστήματος

Οι διαδρομές μέσω του τοίχου επικοινωνίας συνδέονται με τις αντίστοιχες θύρες. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το συνολικό μήκος του αγωγού αποστράγγισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 20 μέτρα. Η τοποθέτηση των χαλκοσωλήνων γίνεται με μια μέθοδο βρόχου για να πιάσει το λάδι, το οποίο περιέχεται σε μικρή ποσότητα στο φρέον.

Η αποστράγγιση μπορεί να εκτραπεί με δύο τρόπους: μεταφέρετε το στο αποχετευτικό δίκτυο ή στο δρόμο. Η πρώτη μέθοδος είναι τεχνικά σωστή, ωστόσο, λόγω της πολυπλοκότητας της αναπαραγωγής, δεν έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη.

Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας του συστήματος υπάρχει ένας σωλήνας με πλαστική άκρη. Τοποθετείται σε ένα μανδύα και σφίγγεται στη διασταύρωση με ένα ζυγό.

Για το εξωτερικό μέρος της συσκευής, εκτελείται μια παρόμοια διαδικασία, αλλά πολλοί αγνοούν το. Εάν χρησιμοποιείται ένας πολυμερικός σωλήνας αντί για έναν εύκαμπτο σωλήνα, επιλέγεται ένας κατάλληλος προσαρμογέας. Με αυτό, συνδέστε την έξοδο της μονάδας και του σωλήνα.

Για να συνδέσετε τους χάλκινους σωλήνες, πρέπει αρχικά να τοποθετηθούν στον τοίχο, χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα ή ένα ελατήριο, δίνοντας την απαραίτητη προκατάληψη χωρίς συστροφές και αιχμηρές πτυχές. Πρώτα απ 'όλα, συνδέονται με την εσωτερική μονάδα. Για το σκοπό αυτό χαλαρώνουν τα παξιμάδια στις αντίστοιχες θύρες.

Όταν ξεβιδώνετε, ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του ασαφούς αζώτου. Αντλείται κατά τη στιγμή της παραγωγής, για την εξάλειψη της οξείδωσης των τμημάτων. Μετά την κάθοδο του, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα βύσματα και να ξεβιδώσετε πλήρως το παξιμάδι. Στη συνέχεια εκτελείται η διαδικασία κύλισης.

Οι άκρες των σωλήνων στο τμήμα 5 cm ισοπεδώνονται. Στη συνέχεια, γίνεται καύση για να εξασφαλιστεί η σύνδεση της εισόδου και εξόδου των μπλοκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κλειστό σύστημα κυκλοφορίας. Η ορθότητα της εγκατάστασης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόκτηση των ιδιοτήτων της μέγιστης στεγανότητας στη διαδικασία της κίνησης του Freon.

Το πλαϊνό άκρο του σωλήνα συνδέεται στην απαιτούμενη έξοδο και στερεώνεται με ένα παξιμάδι. Απαγορεύεται η χρήση πρόσθετων συσκευών - σφραγιστικά, φλάντζες κ.λπ. Οι χαλκοσωλήνες που χρησιμοποιούνται εξασφαλίζουν την απαραίτητη σφράγιση.

Παρόμοιες ενέργειες εκτελούνται και με τις τέσσερις θύρες. Μετά τη σύνδεση, το τελευταίο στάδιο της εγκατάστασης του συστήματος κλιματισμού είναι να αφαιρεθεί ο αέρας και η υγρασία, καθώς και το πιθανό υπόλοιπο αργού, το οποίο θα μπορούσε να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Βήμα # 4: εκκένωση του συστήματος

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης, ο αέρας εισέρχεται στους σωλήνες του κλιματιστικού και εάν δεν αφαιρεθεί, θα καταλήξει στο σύστημα κλιματισμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυξημένο φορτίο στον συμπιεστή, αντίστοιχα, η ταχεία θέρμανση του.

Επίσης, τα σωματίδια νερού επηρεάζουν αρνητικά όλες τις λεπτομέρειες. Το φρέον περιέχει ένα κλάσμα του λιπαντικού ελαίου, η υγροσκοπική του συνοχή καθίσταται λιγότερο αποτελεσματική όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Ως αποτέλεσμα, η φθορά των εξαρτημάτων θα επιταχυνθεί.

Δύο μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του αέρα: μια αντλία κενού ή μια μικρή ποσότητα ρευστού Freon που κατεβαίνει από ένα μπλοκ που βρίσκεται έξω. Κατά την κατασκευή της εξωτερικής μονάδας, οι κατασκευαστές την γεμίζουν με φρέον με μικρή περίσσεια.

Μια εναλλακτική λύση για μια ακριβή αντλία κενού μπορεί να είναι η απελευθέρωση της περίσσειας του φρέον από την εξωτερική μονάδα. Για να το κάνετε αυτό, βιδώστε τα βύσματα στις βαλβίδες. Απαιτείται εργασία με χαμηλότερη θύρα μεγαλύτερης διαμέτρου. Κάτω από το κάλυμμα του είναι ένας εξαγωνικός σύνδεσμος. Με βάση τις παραμέτρους του, επιλέγεται το κατάλληλο πλήκτρο.

Ένα κατάλληλο κλειδί είναι να γυρίσετε τη βαλβίδα 90 ° και μια δεύτερη να την επαναφέρετε στην προηγούμενη θέση της. Έτσι, μια μικρή ποσότητα Freon εισέρχεται στο σύστημα και δημιουργείται μια αυξημένη πίεση. Μια δεύτερη πίεση του δακτύλου στο καρούλι, που βρίσκεται στην ίδια θύρα, παράγει επιπλέον φρέον και αέρια από το σύστημα.

Αφού αφαιρεθεί εντελώς ο αέρας, η έξοδος του καρουλιού βιδώνεται με βύσμα και οι βαλβίδες ανοίγουν πλήρως και το freon εισέρχεται στο σύστημα διαχωρισμού. Για να ελεγχθεί η στεγανότητα των αρθρώσεων, επικαλύπτονται με αφρό σαπουνιού.

Αυτό ολοκληρώνει την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού, μπορείτε να προχωρήσετε σε άμεση λειτουργία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πώς να θέσετε το κλιματιστικό κομμάτι:

Σωλήνας κύλισης για σύστημα διαχωρισμού:

Εγκατάσταση και εγκατάσταση κλιματιστικών, λεπτότητα και μυστικά:

Αξίζει να θυμηθούμε ότι με την ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν υπάρχουν μικροί παράγοντες. Και όλα αυτά που έγιναν εσφαλμένα, για παράδειγμα, η κύλιση των σωλήνων χωρίς την απογύμνωση του περιθωρίου ή μια ανεπαρκώς σταθερή σύνδεση - τελικά οδηγούν σε γρήγορη φθορά των εξαρτημάτων του συστήματος ψύξης. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να αποδείξετε την απόλυτη ακρίβεια σε όλες τις λεπτομέρειες.

Εγκατάσταση ενός συστήματος split με τα χέρια σας Οδηγίες - Επιδιορθώστε μόνο τα χέρια σας στο διαμέρισμα: φωτογραφία, βίντεο, οδηγίες

Στάδια εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος με τα χέρια τους

Για να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα με τα δικά σας χέρια, πρέπει να έχετε βασικές γνώσεις σχετικά με την εγκατάσταση κλιματικής τεχνολογίας, καθώς και ένα σύνολο απαραίτητων εργαλείων για την τοποθέτησή του.

Ο εξοπλισμός που απαιτείται κατά την εγκατάσταση σε διάφορα στάδια μπορεί να χωριστεί σε ομάδες:

 • Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός: βουλγαρικός με διαμαντένιο δίσκο, ένα puncher.
 • Εργαλεία για σωλήνες: κοπής σωλήνων για σωλήνες χαλκού, ξύστρα, κύλινδρο, υδραυλικό τριβείο.
 • Εργαλεία ψύξης: Ανιχνευτής διαρροών Freon, αντλία κενού.
 • Εργαλεία συγκόλλησης: καυστήρας, συγκολλητικό χαλκού-φωσφόρου.

Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος με τα χέρια σας θα είναι επιτυχής μόνο αν τηρείτε ορισμένους κανόνες εγκατάστασης, συγκεκριμένα:

 • Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας πραγματοποιείται σε απόσταση 3 μέτρων από το δάπεδο και σε απόσταση τουλάχιστον 10 cm από την οροφή.
 • Για τη θέση της εσωτερικής μονάδας, δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μέρος πάνω από τα ερμάρια, πάνω από το κρεβάτι και κοντά στις συσκευές θέρμανσης.
 • Για τα split συστήματα είναι προτιμότερο να διεξάγετε ξεχωριστές καλωδιώσεις και να εγκαταστήσετε ξεχωριστή αυτόματη συσκευή στην θωράκιση.
 • Στο εξωτερικό μέρος του εξωτερικού μπλοκ δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε απόσταση 3 μέτρων, διαφορετικά η κυκλοφορία του αέρα δεν θα είναι αποτελεσματική.
 • Μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τμήματος βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή Freon, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τρία μέτρα.

Στάδια εγκατάστασης διαχωρισμένου συστήματος

Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε 8 στάδια:

 1. Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, πρέπει να επιλέξετε τη θέση του κλιματιστικού και να οδηγήσετε την καλωδίωση.
 2. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό διάτρητο, τρυπήστε μια διαμπερή οπή στο εξωτερικό τοίχωμα ενός δωματίου με διάμετρο 5 cm. Είναι πολύ σημαντικό, προτού εγκαταστήσετε τον εαυτό σας χωριστό σύστημα, να χωρίσετε ένα τμήμα του δρόμου κάτω από τον τοίχο που πρόκειται να τρυπήσετε με ταινία. Διαφορετικά, ένα κομμάτι από σκυρόδεμα ή σοβά μπορεί να βλάψει κάποιον μηχανή ή να πέσει στο κεφάλι των περαστικών.
 3. Ασφαλίζουμε τους βραχίονες για την εξωτερική μονάδα με αξιόπιστους κοχλίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η απόσταση μεταξύ των μπλοκ δεν υπερβαίνει τα 15 μέτρα και το ύψος δεν είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα μεταξύ τους. Ο οπίσθιος τοίχος της εξωτερικής μονάδας δεν πρέπει να ταιριάζει άνετα στον τοίχο του κτιρίου και οι βραχίονες πρέπει να αντέχουν το βάρος του ενόψει πιθανών καιρικών συνθηκών. Δεδομένου ότι ο σωλήνας αποστράγγισης προβάλλεται στην ίδια οπή με τον σωλήνα freon, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας κάτω από αυτό. Είναι καλύτερα να υποχωρήσετε στην πλευρά των 40-50cm, διαφορετικά η υγρασία που συσσωρεύεται στον συμπυκνωτή θα πέσει στο εσωτερικό τοίχωμα του συμπιεστή κλιματισμού. Η τοποθέτηση μιας εξωτερικής μονάδας σε πολυώροφα κτίρια είναι καλύτερα ανατεθειμένη σε βιομηχανικούς ορειβάτες ή για χρήση ειδικών ανελκυστήρων για αυτό.
 4. Το τέταρτο βήμα είναι η τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας. Συνδέστε το βραχίονα, το οποίο έρχεται σε ένα σύνολο από συστήματα διαχωρισμού στον τοίχο, αξιοποιώντας την ακρίβεια της στάθμης του νερού. Η κλίση της εσωτερικής μονάδας μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα των ρομπότ της και ακόμη και σε καταστροφή.
 5. Η επιλεγείσα οδό καλωδίων και σωλήνων φρέον κάνουμε τα αυλάκια (Stroebe) στο τοίχωμα χρησιμοποιώντας για τους σκοπούς αυτούς ή τοίχο chaser μύλος με δίσκο διαμάντι. Αν το δωμάτιο επισκευαστεί, τότε για να μην χαλάσετε τους τοίχους και να αποκρύψετε τον αυτοκινητόδρομο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά διακοσμητικά κουτιά.

εγκατάσταση εσωτερικής μονάδας

Χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα σύνδεσης, συνδέστε δύο χάλκινους σωλήνες για το ψυκτικό. Είναι πολύ σημαντικό να μην μεταφέρετε την προσπάθεια, καθώς οι σωλήνες χαλκού είναι αρκετά εύθραυστες για να σπάσουν. Σε ορισμένες συσκευασίες παρέχονται θερμομονωτές, οι οποίες πρέπει να τοποθετηθούν σε χαλκοσωλήνες, προτού αφαιρεθούν και βιδωθούν στην εξωτερική μονάδα. Ο σωλήνας αποστράγγισης τραβιέται στην ίδια οπή με την τροχιά φρέον. Συνδέστε επίσης την καλωδίωση μεταξύ των μονάδων.

 • Πραγματοποιούμε σφράγιση χρησιμοποιώντας ανιχνευτή διαρροών ή χρησιμοποιώντας μια παλιά μέθοδο με διάλυμα σαπουνιού. Χρησιμοποιώντας μια αντλία κενού, πραγματοποιούμε επικοινωνία κενού. Χρειάζονται τουλάχιστον 60 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων εξατμίζεται όλη η υγρασία στη μέση των σωλήνων. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο πλύσης με ψυκτικό μέσο, ​​η υγρασία μπορεί να παραμείνει και να φράξει τον συμπιεστή, έτσι ώστε ένα τόσο μεγάλο μέτρο, όπως η ηλεκτρική σκούπα, δεν θα είναι περιττό και θα σας εξοικονομήσει χρήματα για πιθανές επισκευές του συστήματος στο μέλλον. Αφού ξεβιδώσουμε τις βαλβίδες, αφήσαμε το ψυκτικό μέσο στο σύστημα κενού.
 • Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και εγκαταστήστε το πρόγραμμα δοκιμών. Το ρομπότ του σωστά εγκατεστημένου συστήματος διάσπασης κλιματιστικού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σιωπηλό, χωρίς μεταβολές στο επίπεδο θορύβου και στο εσωτερικό κρακ
 • Προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα όλη τη διαδικασία, συνιστάται να δείτε πώς να εγκαταστήσετε ένα split video σύστημα (βλ. Παραπάνω). Την παραμικρή αμφιβολία υπέρ της δυνατότητας να πραγματοποιηθεί η σύλληψη από μια ανεξάρτητη εγκατάσταση, είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς.

  Εγκατάσταση διαχωρισμένου συστήματος: βήμα-βήμα οδηγίες

  Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος (ή, για να το θέσουμε απλά, ενός κλιματιστικού) είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά όχι τόσο περίπλοκη όπως κανείς μπορεί να σκεφτεί. Κατ 'αρχήν, ακόμη και κάποιος που δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε μια μικρή θεωρητική γνώση, την οποία μπορείτε να μάθετε από αυτό το άρθρο, ένα σύνολο εργαλείων, υπομονής και επιθυμίας. Ας μιλήσουμε για το πώς να τοποθετήσετε το δικό σας κλιματισμό.

  Μερικές γενικές πληροφορίες

  Κύριος στόχος μας είναι να εγκαταστήσουμε το κλιματιστικό χωρίς να το καταστρέψουμε. Αλλά, επιπλέον, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε σωστά τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές μονάδες. Διαφορετικά, η απόδοση θα είναι πολύ μικρότερη εάν η συσκευή θα λειτουργήσει καθόλου.

  Για να ξεκινήσετε τη δουλειά θα χρειαστείτε ένα ειδικό εργαλείο: μια διάτρηση και μια αντλία κενού, μια manometric αντλία, ένα επίπεδο κτιρίου. Όσον αφορά τα αναλώσιμα, η τοποθέτηση του διαχωρισμένου συστήματος πραγματοποιείται με ένα τυποποιημένο κιτ, το οποίο πρέπει να συμπεριληφθεί. Πρόκειται για θερμαντήρα, σωλήνα αποστράγγισης, πείρους, βραχίονες κ.λπ. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να το αγοράσετε και μόνο μετά την έναρξη της εγκατάστασης του κλιματιστικού.

  Τοποθέτηση του πίνακα της εσωτερικής μονάδας

  Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα που ισχύει για όλα τα κλιματιστικά, ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα και τον κατασκευαστή. Συνίσταται ότι από ένα ανώτατο όριο είναι απαραίτητο να υποχωρήσουμε όχι λιγότερο από 10 εκατοστά. Εάν δεν τηρηθεί αυτός ο κανόνας, το κλιματιστικό θα είναι συνεχώς φραγμένο με σκόνη. Επιπλέον, μια υποβαθμισμένη εισαγωγή αέρα θα μειώσει την παραγωγικότητα και αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανθεκτικότητα της συσκευής στο σύνολό της.

  Από τη γωνία του τοίχου, είναι επίσης απαραίτητο να υποχωρήσουμε λίγο. Η απόσταση από το πάνελ έως την κουρτίνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην δονείται η κουρτίνα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού. Περαιτέρω, χρησιμοποιώντας γόμφους και επίπεδο σταθερό πάνελ. Θα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην υπάρχει διαρροή συμπυκνωμάτων. Στη συνέχεια προσωρινά κρεμάμε το εσωτερικό μπλοκ.

  Εγκατάσταση αγωγού καλωδίων

  Η δρομολόγηση των καλωδίων πρέπει να πραγματοποιείται με ελάχιστη κλίση τουλάχιστον. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να μην εμφανίζεται συμπύκνωση. Να είστε βέβαιος να το έχετε υπόψη σας κατά την τοποθέτηση. Πρώτα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα με ελάχιστη διάμετρο 55 χιλιοστών. Μην ξεχνάτε την κλίση, η οποία εξαλείφει την εμφάνιση ενός βύσματος αέρα στον σωλήνα αποστράγγισης. Αφού γίνει η διαμπερής οπή, απλώνουμε το κουτί, κόβουμε τα άκρα και όλη αυτή η επιχείρηση οδηγείται.

  Το επόμενο βήμα είναι να κόψετε το κομμάτι. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η χρήση ενός συνηθισμένου μηχανήματος είναι απλά απαράδεκτη. Λόγω του γεγονότος ότι στο χάλκινο σωλήνα θα παραμείνουν μικρές μάρκες, βρωμιά, κλπ. Σκουπίδια. Εάν όλα αυτά πέφτουν στον συμπιεστή, τότε σύντομα θα αποτύχει. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήστε ειδικά κόφτες, οι οποίοι σήμερα μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα ή να ενοικιαστούν από κάποιο γείτονα. Παρά το γεγονός ότι ο κλιματικός εξοπλισμός είναι διαφορετικός, η εγκατάσταση των κλιματιστικών είναι περίπου η ίδια. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι πλέον μεγάλα, αλλά η αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια και η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με γενικούς κανόνες.

  Τοποθετώντας τη διαδρομή στο κουτί και τοποθετώντας τα στηρίγματα

  Σε αυτό το στάδιο, επιλέγετε την ακολουθία των ενεργειών. Μπορείτε πρώτα να κρεμάσετε τη μονάδα στον πίνακα και μόνο τότε να αρχίσετε να βάζετε τη διαδρομή στο κουτί. Μπορείτε, και αντιστρόφως, να χτίσετε μια διαδρομή, στη συνέχεια να επισυνάψετε ένα μπλοκ. Η βασική απαίτηση δεν είναι να κάμψετε τους χάλκινους σωλήνες. Εάν συμβεί αυτό, ο συμπιεστής σύντομα θα σπάσει.

  Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε ασφάλεια και να πάτε στο δρόμο, αφού το επόμενο στάδιο εκτελείται ακριβώς εκεί. Είτε πρόκειται για εγκατάσταση ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού είτε για το πιο συνηθισμένο, πρέπει να στερεώσετε τις αγκύλες στον τοίχο. Θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε το επίπεδο του κτιρίου. Είναι επιθυμητό η εργασία που διεξάγεται από δύο άτομα, δεδομένου ότι η εξωτερική μονάδα έχει ένα εντυπωσιακό βάρος. Μετά την ασφάλιση των στηριγμάτων, μια εξωτερική μονάδα τοποθετείται πάνω τους και επιπλέον στερεώνεται με μπουλόνια.

  Κύλιση και εκκένωση της γραμμής

  Η ουσία της έλασης είναι η επέκταση των χάλκινων σωλήνων στους χώρους της σύνδεσής τους. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται μια ειδική μηχανή κύλισης και ακροφύσια. Πριν τραβήξετε το σωλήνα, βάλτε ένα παξιμάδι επάνω του, επειδή μετά την επέκτασή του δεν μπορείτε να το κάνετε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρέχεται μια αξιόπιστη σύνδεση μέσω της οποίας το φρέον δεν διαρρέει. Για να το κάνετε αυτό, σφίξτε τα παξιμάδια όσο το δυνατόν πιο σφιχτά, αλλά μην το παρακάνετε.

  Η κενή είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της υπολειπόμενης σκόνης και υγρασίας από την τροχιά. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ένα τέτοιο εξοπλισμό για την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων, όπως μια αντλία κενού. Ανάβει και συγχρόνως ανοίγει το λιμάνι στο μανόμετρο. Όταν η βελόνα εισέλθει σε κενό, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε την αντλία και να κλείσετε τη θύρα. Αν το βέλος δεν πέσει, σημαίνει ότι μία από τις συνδέσεις περνά μέσα από τον αέρα, σφίξτε τα παξιμάδια πιο σφιχτά. Εάν αυτό δεν βοήθησε, τότε αξίζει τον έλεγχο της ποιότητας της έλασης. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε η πιθανότητα είναι υψηλή που ο συμπιεστής θα καεί μετά από ένα χειμώνα.

  Εγκατάσταση διαχωρισμένου συστήματος: οδηγίες για την εκκίνηση ενός φρέον

  Αφού εκτελέσετε με επιτυχία τη σκούπισή του, ήρθε η ώρα να γεμίσετε το φρέον στο σύστημα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα εξαγωνικό κλειδί για να ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής (αυτός είναι ένας λεπτός σωλήνας). Είναι σημαντικό να μην συγχέεται με ένα παχύ σωλήνα αναρρόφησης, καθώς η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να υποβαθμιστεί, κάτι που δεν είναι καλό. Εδώ η σειρά είναι σημαντική, οπότε πρώτα ανοίγει η παροχή και στη συνέχεια αναρροφάται. Σε αυτό το στάδιο, ρυθμίστε την πίεση Freon στο σύστημα και ελέγξτε όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις. Εάν όλα είναι σωστά, τότε μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμαστική λειτουργία.

  Εάν ο συμπιεστής δεν ανάβει αμέσως, μην πανικοβληθείτε, είναι φυσιολογικό, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Ασφαλίστε την πίεση και την τάση. Εάν όλα είναι σωστά, τότε ρυθμίζουμε τη ισχύ του κλιματιστικού στο μέγιστο. Πρέπει να εργαστεί για 10-15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φρέον θα περάσει από το σύστημα και το λάδι θα έχει χρόνο να επιστρέψει.

  Εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος από τα χέρια του: σημαντικά σημεία

  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν πρέπει να υπάρχει αέρας στο σύστημα, γι 'αυτό και η εκκένωση είναι υποχρεωτική διαδικασία. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι αξιόπιστες και ανθεκτικές. Συνιστάται να κάνετε αρκετούς ελέγχους με μια αντλία κενού. Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά, μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμαστική λειτουργία.

  Είναι δυνατόν να πούμε με βεβαιότητα ότι η τοποθέτηση της διαδρομής μεταξύ των οχημάτων και η στεγανοποίησή τους είναι τα πιο δύσκολα και επίπονα στάδια. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς βοηθό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο και ασφαλές να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας εξωτερικά. Γενικά, δεν υπάρχουν υπερβολικά καθήκοντα εδώ. Παρατηρούμε την οριζόντια, σφραγίζουμε τις αρθρώσεις, μην χρησιμοποιούμε το συνηθισμένο χαλί - και όλα θα είναι καλά.

  Συμπέρασμα

  Έτσι, καταλάβαμε πώς να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα. Η αποσυναρμολόγηση / τοποθέτηση σε προτεραιότητα θα πρέπει να διεξάγεται από ειδικούς με πείρα και υψηλά προσόντα. Έτσι ο εξοπλισμός θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην ξεχνάμε να το εξυπηρετούμε περιοδικά.

  Με την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια τρύπημα τρύπες στον τοίχο υπάρχει ο κίνδυνος να προσκρούσει στη βαλβίδα ή καλωδίωση. Επομένως, ελέγξτε πρώτα ότι δεν υπάρχουν κρυφές επικοινωνίες και μόνο μετά από αυτή την έναρξη λειτουργίας. Η εκδήλωση είναι αρκετά θορυβώδης και σκονισμένη, οπότε προετοιμάστε το δωμάτιο εκ των προτέρων. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, το κυριότερο είναι να τηρούνται όλοι οι παραπάνω κανόνες. Αλλά ούτως ή άλλως, μια ανεξάρτητη εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν είστε σίγουροι για τις δυνατότητές σας. Αλλά είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται λανθασμένα, τότε τουλάχιστον κάποιος θα υποβάλει αξίωση. Αυτό είναι μόνο που μπορείτε να πείτε για την εγκατάσταση.

  Ποια μορφή της μύτης μπορεί να πει για την προσωπικότητά σας; Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι κοιτάζοντας τη μύτη, μπορείτε να πείτε πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου. Ως εκ τούτου, κατά την πρώτη συνάντηση, δώστε προσοχή στη μύτη είναι άγνωστη.

  15 συμπτώματα του καρκίνου, τα οποία οι γυναίκες συχνά αγνοούν. Πολλά σημάδια καρκίνου είναι παρόμοια με εκείνα άλλων ασθενειών ή καταστάσεων, επομένως συχνά αγνοούνται. Δώστε προσοχή στο σώμα σας. Αν παρατηρήσετε.

  Τι λυπάται ο κόσμος για το θάνατό τους: αποκαλύψεις νοσηλευτών Η ανθρώπινη ζωή είναι σύντομη. Αλλά συχνά οι άνθρωποι σκέφτονται τι θα μπορούσε να γίνει και να εκτελεστεί όταν είναι πολύ αργά.

  Προς τη φρίκη της όμορφης: 15 συγκλονιστική πλαστική χειρουργική επέμβαση, κατέληξε με θλίψη Η πλαστική χειρουργική ανάμεσα στα αστέρια παραμένει απίστευτα δημοφιλής μέχρι σήμερα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι νωρίτερα το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντοτε ιδανικό.

  Πώς να φανείτε νεότεροι: οι καλύτερες περικοπές για τα άτομα άνω των 30, 40, 50, 60 Τα κορίτσια στην ηλικία των 20 δεν ανησυχούν για το σχήμα και το μήκος του χτενίσματος. Φαίνεται ότι η νεολαία δημιουργήθηκε για πειράματα στην εμφάνιση και τολμηρά ακουστικά. Ωστόσο, ήδη.

  Γιατί χρειάζομαι μια μικροσκοπική τσέπη στα τζιν μου; Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μικρό τσέπη στο τζιν, αλλά λίγοι άνθρωποι αναρωτήθηκαν γιατί μπορεί να χρειαστούν. Είναι ενδιαφέρον ότι αρχικά ήταν ένα μέρος για το hr.

  Εγκαταστήστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

  Ο κλιματισμός πρέπει να επιλέγεται και να εγκαθίσταται εκ των προτέρων, χωρίς να περιμένει η θερινή ζέστη. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό, ειδικά αν κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας. Για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του εξοπλισμού, η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του πρέπει να γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες στην κατάλληλη θέση. Η ασυνέπεια των τεχνικών συνθηκών ή η εσφαλμένη επιλογή των εξαρτημάτων θα οδηγήσει σε ταχεία διάσπαση του διαχωρισμένου συστήματος.

  Εγκαταστήστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

  Η αρχή του κλιματιστικού

  Για να εγκαταστήσετε σωστά τα πάντα, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τη συσκευή και πώς λειτουργεί το κλιματιστικό. Αποτελείται από ένα συμπιεστή και μια μονάδα εξατμίσεων, που συνδέονται μεταξύ τους με σωλήνες. Ο συμπιεστής τοποθετείται από το εξωτερικό του τοίχου και ο εξατμιστής τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο. Τα ακριβά μοντέλα δεν έχουν μια εσωτερική μονάδα, αλλά μερικά που συνδέονται με έναν συμπιεστή.

  Ένα ψυκτικό μέσο τροφοδοτείται μέσω του ακροφυσίου στη μονάδα εξατμίσεως. Εισέρχεται στον θάλαμο εξατμιστή, διογκώνεται, βράζει και οι ατμοί του αρχίζουν να απορροφούν τη θερμότητα εντατικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το συμπύκνωμα νερού απελευθερώνεται και αποκαθίσταται στο θερμαντικό σώμα του εξατμιστή. Από εκεί, η υγρασία αποστέλλεται στη δεξαμενή και οδηγείται έξω από το κτίριο μέσω του σωλήνα.

  Η αρχή του κλιματιστικού

  Όλο αυτό το διάστημα, ο συμπιεστής αντλούσε την εξάτμιση του ψυκτικού μέσου από το θάλαμο, αυξάνοντας την πίεση πίσω από την αντλία. Ως αποτέλεσμα, το ψυκτικό θερμαίνεται και από το υγρό μετατρέπεται σε μια ομίχλη υψηλής πυκνότητας. Σε αυτή την κατάσταση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στο θάλαμο συμπυκνωμάτων εξοπλισμένο με ψυγείο, ψύχεται από ανεμιστήρα και μετατρέπεται και πάλι σε υγρό. Σε αυτή τη μορφή, τροφοδοτείται και πάλι υπό πίεση στο ακροφύσιο εξατμιστή και η διαδικασία εργασίας επαναλαμβάνεται.

  Η αρχή του κλιματιστικού

  Η απόδοση του εξοπλισμού και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτώνται άμεσα από τις συνθήκες λειτουργίας. Εάν υπάρχει κάποια συσκευή θέρμανσης κοντά στο κλιματιστικό, ο συμπιεστής καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και συχνότερα αποτυγχάνει. Η συνηθισμένη σκόνη που εισέρχεται στο σύστημα μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη και συνεπώς είναι απαραίτητο να πραγματοποιείτε έναν υγρό καθαρισμό τακτικά και πολύ προσεκτικά. Δεν μπορείτε να βάλετε την επιφάνεια του μπλοκ διάφορα αντικείμενα και να καλύψετε κάτι.

  Για να αποφευχθεί η εξάτμιση του ψυκτικού μέσου, όλες οι αρθρώσεις και οι αρμοί πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά κατά την εγκατάσταση. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται χαμηλότερα από την εσωτερική μονάδα και, ει δυνατόν, στο πιο cool μέρος. Λοιπόν, αν η μονάδα είναι συνεχώς στη σκιά από την προεξοχή της οροφής ή των τοίχων. Η συμμόρφωση με αυτές τις συνθήκες θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του κλιματιστικού και ένα άνετο κλίμα στις εγκαταστάσεις.