Τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή

Για την κανονική δραστηριότητα στη διαμέρισμα είναι απαραίτητος ο καθαρός αέρας. Θα πρέπει να παρέχεται από φυσικό εξαερισμό, το οποίο προγραμματίζεται πάντα σε κτίρια κατοικιών. Αλλά εντατική μαγείρεμα στην κουζίνα δεν είναι αρκετό, τόσο σε τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα απορροφητήρες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση με μια αφθονία ατμού, λίπη και μυρωδιές. Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να επιλέξει μια συσκευή κυκλοφορίας, απαιτείται πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού για σύνδεση με την κουκούλα κουζίνας. Θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας.

Τι είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρηση του φυσικού αερισμού στο διαμέρισμα;

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι στα αστικά διαμερίσματα εγκαθίσταται μόνο εξαερισμός και η εισροή παρέχεται από παθητικούς αεραγωγούς - παράθυρα.

Δώστε προσοχή! Το σύστημα εξαερισμού είναι αποτελεσματικό όταν οι ποσότητες τροφοδοσίας και του αέρα εξαγωγής είναι ίσες. Κατά συνέπεια, κατά τη λειτουργία μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο.

Σύστημα τροφοδοσίας

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας απλές συσκευές εισαγωγής: παράθυρα και παράθυρα. Μετά την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένο πλαστικό για τους σκοπούς αυτούς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε βαλβίδες του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας. Όταν αντικαθίστανται τα παράθυρα, θα είναι λογικό να τοποθετούνται πλαστικές πόρτες στην κουζίνα και να κλείνουν όταν μαγειρεύονται. Ο φυσικός αερισμός θα αντιμετωπίσει γρήγορα τον καθαρισμό του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Φυσικό εκχύλισμα

Ο λόγος για μια ελαφριά εκροή αέρα μπορεί να είναι το φράξιμο του αγωγού αερισμού. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να καθαρίσει τον αγωγό εξαγωγής που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις και τη σχάρα. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού στέγασης πρέπει να καθαρίζουν τον κύριο άξονα με τις στροφές.

Η αύξηση της αποδοτικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού ή μέσα σε αυτό, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την ικανότητα ροής. Τέτοιες μέθοδοι αναγκάζουν τον φυσικό εξαερισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι πάντα, αλλά μόνο κατά το μαγείρεμα.

Κουκούλες κουζίνας

Με την τοπική κατανομή ρύπων από τα προϊόντα διατροφής απαιτείται ακόμα εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής εξάτμισης. Μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • ανακυκλώνοντας το εκχύλισμα, καθαρίζοντας τον αέρα και επιστρέφοντάς το στο δωμάτιο.
 • κυκλοφορεί (ρέει), παρέχοντας την απόσυρση μολυσμένου αέρα μέσω του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμα.

Στην πρώτη περίπτωση, τοποθετείται πάνω από την πλάκα μια επίπεδη συσκευή και διέρχεται διήθηση αέρα μέσω αυτής. Ο αγωγός αερισμού δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Η έξοδος δεν πρέπει να τοποθετηθεί πολύ κοντά στη σόμπα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το καλώδιο του σωλήνα, καθώς τα περισσότερα όργανα έχουν πολύ μικρά μήκη.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της εγκατάστασης μιας κουκούλας που κυκλοφορεί, η οποία είναι επίσης κρεμασμένη σε έναν τοίχο ή ενσωματωμένη σε έπιπλα κουζίνας, είναι η ανάγκη για έναν αγωγό αέρα. Η οπή εξαερισμού βρίσκεται κοντά στην πλάκα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από αυτό. Η έξοδος της συσκευής θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διαδρομή του αέρα.

Σημαντικό! Ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος ώστε να μην δημιουργείται επιπλέον θόρυβος και αντίσταση στην κίνηση του αέρα.

Επιλογή αγωγού

Ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • από υλικό?
 • τη διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου ·
 • μορφή ενότητας ·
 • ευελιξία.

Πλαστικός αγωγός

Οι περισσότεροι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματά του σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες του (PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο):

 1. Μείωση θορύβου.
 2. Χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα.
 3. Εύκολη εγκατάσταση και επεξεργασία.
 4. Σε μια λεία επιφάνεια, η ακαθαρσία δεν συσσωρεύεται.
 5. Ένα μικρό φορτίο σε ολόκληρη τη δομή.

Οι αεραγωγοί είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Οι πρώτες έχουν λιγότερη αντίσταση στον αέρα, και οι τελευταίες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στο εσωτερικό της κουζίνας. Για κάθε τύπο υπάρχουν προσαρμογείς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου και να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στην είσοδο και στην έξοδο. Μια στενή εφαρμογή εξασφαλίζεται με τη χρήση ενός στεγανοποιητικού.

Κυματοειδές αλουμίνιο

Ο σωλήνας υπό μορφή κυματοειδούς αλουμινίου έχει μικρό μήκος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τεντώνει, καθιστώντας τους τοίχους απαλές και μειώνει τον θόρυβο. Η ευελιξία του σωλήνα επιτρέπει την τοποθέτησή του σε δύσκολα σημεία, αλλά κάθε κάμψη μειώνει την παραγωγικότητα. Η τυπική διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι 10, 12, 12,5, 15 cm.

Λόγω της μη ελκυστικής εμφάνισης, η αυλάκωση και ο πλαστικός αγωγός προσπαθούν να κρυφτούν σε ντουλάπια τοίχων ή πίσω από τέντες. Είναι επίσης κρύβονται πίσω από το χαμηλότερο επίπεδο των γυψοσανίδων ή ορθογώνια πλαστικά κουτιά με ένα χρώμα που αντιστοιχεί στο εσωτερικό της κουζίνας. Σε αυτά είναι δυνατή η εγκατάσταση προβολέων που θα παρέχουν φωτισμό ζώνης ενός πιάτου.

Κατασκευή

Όταν εξετάζετε το σχεδιασμό του αεραγωγού για την κουκούλα κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσετε διάφορα βασικά σημεία:

 • Η διάμετρος του αγωγού επιλέγεται έτσι ώστε να είναι ίση με την οπή εξαερισμού και είναι μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας κουζίνας.
 • Ο αριθμός των στροφών και το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
 • Κάθε μετρητής μειώνει την ώθηση κατά 5-10%, οπότε το μέγιστο μήκος είναι 3 μέτρα, το οποίο είναι αρκετό για μια συνηθισμένη κουζίνα.
 • Για εξαερισμό και εξαγωγή, εγκαθίσταται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξασφαλίζει την κοινή λειτουργία τους και εμποδίζει την εμφάνιση ανάστροφης έλξης.

Εγκατάσταση αγωγού

Εξετάστε τη σειρά τοποθέτησης του αγωγού εξαερισμού για να τραβήξετε τον εαυτό σας. Τι πρέπει να κάνετε:

 • Τοποθετήστε τον απορροφητήρα σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα με το χέρι σε ένα ντουλάπι κουζίνας, κάτω από ένα ντουλάπι ή σε έναν τοίχο.
 • Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση ενός κρυμμένου τύπου και συνδέστε την πρίζα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την απόσταση από την πλάκα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 cm.
 • Προετοιμάστε τον αγωγό αέρα. Θα χρειαστεί ένα ακροφύσιο, που επιλέγεται για τις διαστάσεις του αεραγωγού και του εξαερισμού. Είναι αδύνατο να περιοριστεί ο σωλήνας αλουμινίου και να τον λυγίσει σε οξεία γωνία, καθώς μπορεί να υποστεί βλάβη. Προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για περιστροφές του πλαστικού αγωγού. Για να κάνετε την τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας, συνιστάται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ ως σύνολο, τότε δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν κατάλληλο αγωγό διαμέτρου σε αυτό.
 • Συνδέστε τον αγωγό αέρα στη σύνδεση του σωλήνα με ένα σφιγκτήρα σωλήνα. Η στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη, αφού αποσυναρμολογείται για καθαρισμό.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα στο παράθυρο εξαερισμού. Στον τοίχο στερεώνεται με σφιγκτήρες και πείρους. Ο αγωγός εξαερισμού συναρμολογείται χρησιμοποιώντας στεγανωτικό σιλικόνης. Οι σωληνώσεις που συνδέονται μεταξύ τους με προσαρμογείς πρέπει να έχουν την ίδια διατομή.

Σημαντικό! Η καπνοδόχος και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο από την καύση, έτσι ώστε να μην υπάρχει φωτιά.

Συμπέρασμα

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στο διαμέρισμα, εγκαθίστανται ένας πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού και ένας απορροφητήρας κουζίνας, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με το χέρι. Ένα πολύπλοκο σύστημα καναλιών πρέπει να διεξάγεται από επαγγελματίες, αλλιώς θα χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήματα για να ξανακερδίσετε.

Πώς να κανονίσετε τους αεραγωγούς σε ένα ιδιωτικό σπίτι: κανόνες και οδηγίες για την κατασκευή

Το μικροκλίμα του σπιτιού, που επηρεάζει άμεσα την ευεξία και την άνεση όλων των επιβατών, εξαρτάται από το σωστό σύστημα αερισμού. Επομένως, στο στάδιο του σχεδιασμού πρέπει να προβλεφθεί η θέση των αγωγών εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία.

Για να σχεδιάσετε και να υπολογίσετε το σύστημα αερισμού σε αυτό το στάδιο είναι αρκετές φορές φθηνότερη από την αντιμετώπιση του προβλήματος μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία

Ο εξαερισμός του δωματίου είναι απαραίτητος προκειμένου να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων και η ύπαρξη τεμαχίων επίπλων και συσκευών στο σπίτι.

Εάν σε πολυκατοικίες όλα έχουν ήδη γίνει από ειδικούς που έχτισαν το κτίριο, αυτό το θέμα παραβλέπεται συχνά κατά την οικοδόμηση ιδιωτικής περιουσίας.

Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη. Ο μούστος αέρας, τα παράθυρα εφίδρωσης, οι δυσάρεστες οσμές από τα μπάνια και οι γεύσεις της τηγανισμένης τροφής, μαζί με τον βρώμικο καπνό, θα φτάσουν σε όλα τα δωμάτια και ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα. Χωρίς σωστά σχεδιασμένο και συναρμολογημένο σύστημα εξαερισμού, η άνετη ζωή των κατοίκων του σπιτιού θα διακινδυνεύσει.

Ο εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να είναι:

Ο πρώτος τύπος βασίζεται στη φυσική διαδικασία της κυκλοφορίας της αέριας μάζας. Δεν χρησιμοποιούνται μηχανισμοί για την έγχυση αέρα μέσα στο σπίτι. Παίρνει από το δρόμο, διεισδύοντας μέσα από τα παράθυρα με μικρό αερισμό ή βαλβίδες τροφοδοσίας, οργανωμένες στις πιο κατάλληλες θέσεις για αυτό. Στα δωμάτια του σπιτιού, στα οποία δεν έχουν εγκατασταθεί οι βαλβίδες, ο αέρας κυκλοφορεί μέσω των θυρών και μέσα από τις ρωγμές μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου.

Με έναν μηχανικό τύπο συσκευής εξαερισμού χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες και ειδικός εξοπλισμός εισροής. Ο απαιτούμενος όγκος καθαρού αέρα παρέχεται σε κάθε δωμάτιο του κτιρίου και ο εξαντλημένος αέρας εκκενώνεται έξω. Πρόκειται για ένα πιο περίπλοκο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται για μεγάλες εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες.

Μια μικτή έκδοση αερισμού περιλαμβάνει τη χρήση του πρώτου και δεύτερου τύπου. Αυτό μπορεί να είναι η εγκατάσταση μηχανικών βαλβίδων τροφοδοσίας στην εταιρεία με ένα φυσικό σύστημα εξάτμισης για εξαερισμό μέσω του εξαερισμού στο μπάνιο και στην κουζίνα. Ή αντίστροφα - η εισροή είναι φυσική και ο μηχανικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την αφαίρεση.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του φυσικού τύπου:

 • ενεργειακή ανεξαρτησία ·
 • το φθηνότερο κόστος.
 • δεν απαιτεί επισκευή.
 • ελάχιστη συντήρηση.
 • μπορείτε να οργανώσετε τον εαυτό σας.

Εκτός από τις θετικές στιγμές, αυτός ο τύπος εξαερισμού έχει σημαντικά μειονεκτήματα. Εάν όλα ήταν τέλεια, τότε άλλες επιλογές για διαμονή απλώς δεν θα χρησιμοποιηθούν. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η εξάρτηση από τη θερμοκρασία του αέρα και τις καιρικές συνθήκες, η περιορισμένη περιοχή εξυπηρέτησης.

Το μηχανικό σύστημα είναι βολικό για χρήση, επειδή μπορεί να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε περιοχή του σπιτιού / εξοχικού σπιτιού και είναι εντελώς ανεξάρτητο από τον καιρό. Επιπλέον, μπορεί να ελεγχθεί με δική του διακριτική ευχέρεια, διατηρώντας ένα άνετο καθεστώς θερμοκρασίας στις εγκαταστάσεις.

Πρόσθετες δυνατότητες για θέρμανση του εισερχόμενου αέρα, για ιονισμό και ύγρανση των αέριων μαζών του χώρου κ.λπ. μπορούν να διευθετηθούν εγκαθιστώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό στο σύστημα εξαερισμού.

Τα κύρια μειονεκτήματα της μηχανικής μεθόδου εξαερισμού:

 • υψηλότερο κόστος εξοπλισμού ·
 • ανάγκη για επισκευή και περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων του συστήματος.
 • εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια ·
 • ίσως χρειαστεί επαγγελματική εγκατάσταση και διαμόρφωση του εξοπλισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες των τύπων εξαερισμού, για εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, χρησιμοποιείται συχνότερα ένας μικτός τύπος. Αυτό δικαιολογείται από οικονομική άποψη και είναι εφικτό με τα χέρια σας.

Χαρακτηριστικά της κατασκευής αεραγωγών σε ιδιωτικό σπίτι

Ο αερισμός στο σπίτι πρέπει να γίνει σωστά. Αυτό θα σώσει τον ιδιοκτήτη από σταθερά μικρά προβλήματα, τα οποία στο συνολικό ποσό μπορεί να είναι υγιή για να δηλητηριάσει τη ζωή ολόκληρης της οικογένειας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το θέμα του εξοπλισμού των αγωγών εξαερισμού σε νέα σπίτια κατασκευασμένα από υδραυλικά οικοδομικά υλικά με παρόμοια θερμομόνωση. Εδώ, χωρίς καλό αναγκαστικό εξαερισμό, θα είναι αδύνατο να ζήσουμε.

Κανόνες για την εγκατάσταση των σωλήνων εξαερισμού

Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού θα εκτελεί τις λειτουργίες του ποιοτικά και δεν δημιουργεί προβλήματα για τον ιδιοκτήτη σπιτιού. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να τοποθετείτε αγωγούς εξαερισμού στο σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες και τις συστάσεις.

Πρώτον, η ποσότητα των ventkanala εξάτμισης στο δωμάτιο πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 10x10 cm και 15x15 cm Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμα σωλήνες από ό, τι τα κανάλια των γυψοσανίδων -. Θα εξοικονομήσει χρόνο εγκατάστασης, και ο αέρας διαμέσου του σωλήνα είναι καλύτερη.

Δεύτερον, οι σωλήνες αερισμού πρέπει να προεξέχουν πάνω από την οροφή σε ένα συγκεκριμένο ύψος, ανάλογα με τη θέση τους. Έτσι, το μήκος του κάθετου τμήματος του αγωγού εξαερισμού πρέπει να είναι κατά μέσο όρο από 1,5 έως 3 μέτρα. Αν οι σωλήνες δεν ταιριάζουν στο συνολικό σχέδιο του σπιτιού, τότε είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εξόδους αερισμού στην οροφή.

Τρίτον, σύμφωνα με τα πρότυπα, είναι απαραίτητο να παρέχεται αερισμός στο λεβητοστάσιο και στο δωμάτιο που βρίσκεται πάνω από το λεβητοστάσιο. Και, ο σκοπός αυτού του δωματίου δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι σαν μια μελέτη, μια βιβλιοθήκη, ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι.

Τέταρτον, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της έννοιας της καμινάδας και του εξαερισμού. Στην πρώτη περίπτωση, τα προϊόντα καύσης εισέρχονται στο κανάλι, και στη δεύτερη - ο αέρας εξαγωγής από το ίδιο το δωμάτιο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτά τα 2 κανάλια να συνδυαστούν σε ένα. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση.

Πέμπτον, στην κουζίνα πρέπει να παρέχετε 2 ξεχωριστούς αεραγωγούς - για εξαγωγή και για καθαρό αέρα. Η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική μάσκα όπου συνδέεται ο αγωγός και υπάρχει ξεχωριστό άνοιγμα για να εισέλθει ο αέρας στο δωμάτιο. Ή μια καλή διέξοδος θα είναι ένα παράθυρο με μικρό αερισμό.

Έκτον, αν το σπίτι έχει δωμάτια που προορίζονται για οικιακές ανάγκες - σάλτσα, ρούχα, αποθήκευση, πλύση και για άλλους σκοπούς, τότε υπάρχει απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν αγωγό αερισμού. Σε αυτούς τους χώρους δεν παρέχονται παράθυρα μέσω των οποίων μπορεί να ρεύσει αέρας.

Έβδομο, όταν ο αγωγός εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο, είναι σημαντικό να μην είναι φορέας. Τακτοποιήστε τα σε εξωτερικούς τοίχους δεν συνιστάται - λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας θα υπάρχει πάντα συμπύκνωση.

Ο όγδοος κανόνας - οι ξύλινες κατασκευές της οροφής και της οροφής δεν πρέπει να γειτνιάζουν ή να αγγίζουν έναν αγωγό εξαερισμού πέτρας ή τούβλου. Για ένα δέντρο, αυτή η γειτονιά μπορεί να είναι καταστροφική.

Ο ένατος κανόνας - είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται ως βαλβίδα τροφοδοσίας μόνο ένα παράθυρο. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ο άρρωστος ρινοφάρυγγα το πρωί, με έντονη αλλαγή του καιρού τη νύχτα, θα παρασχεθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος κοιμόταν με ένα ανοιχτό παράθυρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την περίοδο του φθινοπώρου και της άνοιξης.

Ο δέκατος κανόνας - όταν δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας αγωγών εξαερισμού σε ένα δωμάτιο, είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας με διάτρηση μιας διαμπερούς οπής στον τοίχο. Και στην κορυφή κάτω από την οροφή, τρυπήστε μια τρύπα για την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Αυτή η έκδοση του εξαερισμού χώρου μπορεί να προσφέρει χώρο και τους κατοίκους του με καθαρό αέρα.

Η διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου είναι απλή στην εκτέλεση:

Επιπλέον, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η θέση της ιδιωτικής κατοικίας και της παρακείμενης περιοχής. Κάνετε σωστά τις οπές σε ύψος 1-2 μέτρα, έτσι ώστε να μην εισχωρεί σκονισμένο αέρα στο σπίτι. Εάν βρίσκεται δίπλα στον δρόμο, τότε από αυτό το μέρος του εξοχικού δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας.

Ενίσχυση του εξαερισμού με την εγκατάσταση ενός ρυθμιστή

Εάν στο σχεδιασμό του σπιτιού δεν έχει δοθεί αρκετή προσοχή στο σύστημα εξαερισμού, αν το σπίτι επισκευάστηκε με πλαστικά δομικά υλικά και τελειώματα, αρκεί ο εκσυγχρονισμός του συστήματος. Στην επίλυση αυτού του προβλήματος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, για παράδειγμα, η εγκατάσταση μιας βαλβίδας τοίχου ή η εγκατάσταση ανεμιστήρων στους αεραγωγούς.

Στο φωτογραφικό παράδειγμα που προτείνεται από εμάς, εγκαθίσταται ένας συμπαγής αερισμός τροφοδοσίας με ένα breezator, ο οποίος καθαρίζει και θερμαίνει τη ροή του αέρα, ελέγχεται από ένα smartphone:

Επιλογή του βέλτιστου συστήματος εξαερισμού

Κάθε σπίτι είναι μοναδικό. Και το σύστημα εξαερισμού, κατάλληλο σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, θα διαφέρει. Μεγάλη σημασία για την επιλογή ενός συστήματος είναι η περιοχή του σπιτιού, ο αριθμός των ορόφων, τα υλικά των τοίχων και η οροφή. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το ποσό που έχει διατεθεί για αυτό.

Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του σπιτιού και τα πιο αεροστεγή υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του, τόσο πιο σύνθετο θα είναι το σύστημα. Ένα άλλο σημείο είναι οι πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου του κλίματος. Το κόστος του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από αυτήν την παράμετρο.

Όσο περισσότερες λειτουργίες μπορεί να έχει ένα σύστημα εξαερισμού, τόσο πιο ακριβό θα κοστίσει. Αλλά με ένα μέτριο προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετες ευκαιρίες μπορείτε να πάρετε - η εισροή καθαρού αέρα στο σπίτι δεν εξαρτάται από αυτό.

Για την οργάνωση της ροής αέρα χρησιμοποιήστε:

 • παράθυρα με μικρό αερισμό.
 • ξύλινα παράθυρα. Έχουν φυσικό μικροεπίεση, εξασφαλίζοντας την εισροή φρέσκου αέρα από το εξωτερικό.
 • βαλβίδα παροχής.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας μπορούν να έχουν ποικίλα σχήματα και μεγέθη. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται είναι μεταλλικά και πλαστικά. Όσο για την μικροεπεξεργασία στα παράθυρα, αυτή η επιλογή είναι η πιο βολική - δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπες στους τοίχους και να αγοράσετε βαλβίδες.

Για να αφαιρεθεί ο αέρας από την αίθουσα ενός ιδιωτικού σπιτιού, οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται στον τοίχο ή οι ξεχωριστοί αεραγωγοί εγκαθίστανται στην κουζίνα, στο κελάρι, στο λεβητοστάσιο και στο μπάνιο. Είναι βολικό να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα σε τέτοια κανάλια, που θα αναγκάσει το δωμάτιο να ξεφύγει από τον μολυσμένο αέρα.

Αν η περιοχή του σπιτιού είναι μικρή, τότε αρκεί να εγκαταστήσετε παράθυρα με μικροεξοπλισμό, εκχυλίσματα στην κουζίνα και αγωγοί εξαερισμού από το λεβητοστάσιο και το λουτρό. Ένα τέτοιο μέτριο σύστημα θα αντιμετωπίσει τον εξαερισμό όλων των χώρων ενός εξοχικού σπιτιού.

Πότε πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς;

Όταν οργανώνετε αγωγούς εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι, μπορείτε να κάνετε δύο τρόπους:

 • καλέστε τους ειδικούς που θα εκτελούν τα πάντα με turn-key βάση.
 • να ασχοληθείτε με όλα τα ζητήματα μόνοι σας, να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας.

Κάθε μία από τις επιλογές είναι κατάλληλη για συγκεκριμένες συνθήκες. Όλες οι παραλλαγές σχεδιασμού του συστήματος αεραγωγών μπορούν να χωριστούν σε παραδοσιακά και νεότερα έτοιμα συστήματα. Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό, εστιάζοντας στους υπολογισμούς. Εδώ δεν μπορείτε να ξεχάσετε τις μικρότερες λεπτομέρειες που θα είναι χρήσιμες κατά τη συναρμολόγηση του συστήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για μια ολοκληρωμένη λύση από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το γερμανικό σύστημα εξαερισμού SelfWind, το οποίο αγοράζεται έτοιμο κιτ για μια συγκεκριμένη περιοχή του σπιτιού. Επιλέγονται όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση. Το ίδιο το σύστημα θυμίζει σύστημα θέρμανσης συλλεκτών, μόνο ένα πλήθος σωλήνων περιβάλλει το σπίτι από μέσα.

Αυτοί οι εύκαμπτοι πλαστικοί αγωγοί με διάμετρο 75 mm ή 50 mm τραβιούνται στον συλλέκτη. Έχουν χυθεί με σκυρόδεμα στο πάτωμα και εκείνες οι περιοχές που περνούν σαν ένα κυκλοφορικό σύστημα σε όλο το σπίτι αποκρύπτονται εξειδικευμένα από τους σχεδιαστές.

Εάν επιλέγεται ένα τέτοιο σύνθετο σύστημα εξαερισμού, το οποίο κοστίζει περισσότερα από χίλια δολάρια για μια εξοχική κατοικία με έκταση 800 m 2 ή περισσότερο, τότε δεν έχει νόημα η εξοικονόμηση στο εργοστάσιο. Ναι, και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για τον εξοπλισμό αυτού του εξαερισμού.

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού με τα χέρια σας, "από το μηδέν" να θέσει από το ventshahty τούβλο και να παρέχει τρύπες για την εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας δεν είναι δύσκολη. Στο μέλλον όλα τα τμήματα του φυσικού συστήματος εξαερισμού σχεδιάζονται με ειδικές βαλβίδες και, εάν είναι απαραίτητο, με κουκούλες. Αυτή η επιλογή ισχύει για κατοικίες με εμβαδόν 250-300 m 2.

Σχεδιάζοντας ένα σχέδιο εξαερισμού για το σπίτι

Το σχέδιο εξαερισμού συντάσσεται πριν από την κατασκευή του σπιτιού ή πριν από την έναρξη της γενικής επισκευής. Αν αυτή είναι η πρώτη επιλογή, τότε για τη συσκευή επιλέγονται οι εσωτερικοί τοίχοι του σπιτιού που χωρίζουν το λεβητοστάσιο, την κουζίνα, το μπάνιο και την τουαλέτα. Αυτά τα δωμάτια χρειάζονται περισσότερο αερισμό.

Στο σχέδιο είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν κανάλια εξαερισμού τροφοδοσίας και αέρα εξαγωγής, τα οποία θα περνούν μέσα από τα δωμάτια. Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πού βρίσκονται οι βαλβίδες τροφοδοσίας, οι ανεμιστήρες, οι ανεμιστήρες και ο λοιπός εξοπλισμός που παρέχεται στο επιλεγμένο σύστημα εξαερισμού.

Με βάση το σχεδιασμό, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την χωρητικότητα των μονάδων για κάθε δωμάτιο και να επιλέξετε τις διαμέτρους των σωλήνων εξαερισμού.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι η ανάγκη για κάθε δωμάτιο στον καθαρό αέρα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε m 3. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, διαφορετικά δωμάτια πρέπει να παρέχουν μια διαφορετική ποσότητα καθαρού αέρα ανά ώρα:

 • για κουζίνα - 60 m 3 με ηλεκτρική κουζίνα και 90 m 3 με αέριο.
 • για μπάνια -25 m 3 ανά ώρα.
 • με συνδυασμένα μπάνια - 50 m 3;
 • για γραφεία, παιδικά δωμάτια, σαλόνια - 3 m 3 ανά 1 m 2 επιφάνειας.

Για τους λέβητες πρέπει να τοποθετηθεί ξεχωριστός αγωγός αερισμού. Με βάση τους κανόνες, πρέπει να υπολογίσετε την ανάγκη για καθαρό αέρα και να επιλέξετε την κατάλληλη χωρητικότητα του εξοπλισμού. Επιπλέον, είναι σημαντικό να κάνουμε ένα απόθεμα 30%, έτσι ώστε το σύστημα να μην λειτουργεί στο όριο των δυνατοτήτων του.

Τεχνολογία εξαερισμού

Όταν υπάρχει σχέδιο για τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι, παραμένει να εφαρμοστεί. Για να γίνει αυτό, αποκτώνται όλα τα συστατικά του μελλοντικού συστήματος, όπως αναφέρεται στο προηγουμένως καταρτισμένο σχήμα. Κάθε σπίτι θα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Κατά την εγκατάσταση ενός φυσικού συστήματος, πρώτα βάλτε στον τοίχο ventshahty - χωριστά για την κουζίνα, θέρμανση / λέβητα, μπάνιο ή μπάνιο και τουαλέτα. Στη συνέχεια, τοποθετούνται διακοσμητικά σχάρες. Για να μπορέσουν αυτά τα κανάλια να εκπληρώσουν το ρόλο τους, δεν πρέπει να ξεχάσουμε το επιτρεπόμενο ύψος πάνω από το επίπεδο της οροφής.

Εάν απαιτείται να εξοπλιστεί ένας μηχανικός ή μικτός τύπος αερισμού στο σπίτι, τότε είναι απαραίτητο να γίνει η διάταξη των σωλήνων εξαερισμού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένας χώρος. Όταν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται κάτω από το ανώτατο όριο του σπιτιού. Στη συνέχεια, πρέπει να μεταμφιεστούν με οποιοδήποτε βολικό τρόπο.

Τα ανοίγματα παροχής και εξαγωγής στους σωλήνες εξαερισμού κατασκευάζονται από διανομείς αέρα. Ο εξοπλισμός παραλαβής και εκτόξευσης, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να εφοδιαστεί με ένα ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε βαλβίδες αντεπιστροφής, επεξεργαζόμενες προσεκτικά τις αρθρώσεις με στεγανωτικό.

Οι σωλήνες εξαερισμού στερεώνονται με σφιγκτήρες ή άλλους συνδετήρες που παρέχονται για τους σκοπούς αυτούς. Όλες οι αρθρώσεις σφραγίζονται αξιόπιστα. Στο μέλλον, αυτό θα εγγυηθεί την άριστη απόδοση ολόκληρου του συστήματος.

Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται μαζί τους. Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε πολύπλοκα συστήματα, τότε ο εξοπλισμός εγκαθίσταται όπως συνιστά ο κατασκευαστής. Διαφορετικά, μπορείτε να χάσετε την υπηρεσία εγγύησης.

Συνέπειες σφαλμάτων στη συσκευή

Εάν το σύστημα εξαερισμού είναι σωστά τοποθετημένο, το μικροκλίμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού θα είναι άνετο ανεξάρτητα από τη συνολική έκταση και τον αριθμό των κατοίκων. Αλλά συχνά οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και των εξοχικών κατοικιών μόνιμης κατοικίας αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Αυτό οφείλεται στην ακατάλληλη κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα.

Προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού χωρίς εξαερισμό:

 • τα παράθυρα κλαίνε?
 • Το Τσαντ και ο καπνός από την κουζίνα μπαίνουν στα σαλόνια.
 • μούχλα στο μπάνιο?
 • δυσάρεστη οσμή σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.
 • εάν ο λέβητας είναι αέριο, οι εργάτες αερίου δεν θα το δεχτούν χωρίς τη σωστή διάταξη αεραγωγών.

Το σύνολο όλων αυτών οδηγεί στο γεγονός ότι οι ενοικιαστές αισθάνονται άβολα. Η έλλειψη καθαρού αέρα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, αυξημένα επίπεδα ευερεθιστότητας, κακή διάθεση. Οι δυσάρεστες μυρωδιές από τα μπάνια και τις κουζίνες επηρεάζουν επίσης την άνετη ζωή όλων των κατοίκων του σπιτιού.

Ένα άλλο δυσάρεστο φαινόμενο που συμβαίνει όταν οι αγωγοί εξαερισμού είναι λανθασμένα οργανωμένες είναι η ανατροπή του εξαερισμού. Αυτό συμβαίνει εάν, μέσω του αεραγωγού, αντί του ζεστού αέρα από το δωμάτιο, που πρέπει να φύγει, αρχίζει να περνάει από ένα δροσερό δρόμο.

Αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μετά από όλα, κανένα σύστημα θέρμανσης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες απώλειες θερμότητας. Εδώ, με την κυριολεκτική έννοια, τα χρήματα του ιδιοκτήτη θα πετάξουν ενεργά στον αγωγό εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί αυτό, οι κανονισμοί ορίζουν ότι ο αγωγός εξαερισμού, ο οποίος αφαιρεί τον εξαγόμενο αέρα από τις εγκαταστάσεις, πρέπει να βγαίνει στην οροφή σε ύψος τουλάχιστον 2-3 μέτρων.

Συχνά συμβαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει ποιος παραποτάμιος αγωγός προέρχεται από τον παραπόταμο. Για να ανιχνεύσετε μια διαρροή θερμού αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή μέθοδο. Για να το κάνετε αυτό, λαμβάνοντας ένα αναμμένο κερί, πρέπει να πάτε γύρω από όλα τα δωμάτια, προσέχοντας, καθώς η ίδια η φλόγα οδηγεί στα σημεία εξαγωγής αέρα από το δωμάτιο.

Εάν η φλόγα ενός κεριού σφίγγει, τότε όλα είναι εντάξει. Εάν εισέλθει στο δωμάτιο, εντοπίζεται η πηγή της μη εξουσιοδοτημένης εισροής υπαίθριου αέρα και πρέπει να διευθετηθεί λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την εξάλειψη του προβλήματος.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Στη συσκευή φυσικού αερισμού σε ιδιωτική κατοικία:

Video-εγχειρίδιο για το διορισμό και τη χρήση ενός αγωγού εξαερισμού τούβλο σε εξοχική κατοικία:

Σχετικά με τον τρόπο σωστής κατασκευής ενός συμπλέκτη αγωγών εξαερισμού από συμπαγές τούβλο σε ένα κλιπ βίντεο:

Λεπτομερείς συστάσεις βίντεο σχετικά με τους κανόνες αερισμού σε ιδιωτική κατοικία:

Βίντεο σχετικά με το σύστημα των σωλήνων εξαερισμού, κατασκευασμένο από εύκαμπτους πλαστικούς σωλήνες, σε εξοχικό σπίτι:

Έχοντας μελετήσει τα χαρακτηριστικά της επιλογής του συστήματος εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή για την ιδιωτική κατοικία σας. Και αξίζει τον κόπο να εξοπλίσει κανείς τα αεροπλάνα μεμονωμένα ή καλύτερα να προσκαλέσουν μια ομάδα ειδικών, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την πολυπλοκότητα του επιλεγμένου συστήματος, την περιοχή του σπιτιού και τις προσωπικές δεξιότητες. Εάν πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, τότε η έκκληση προς τους επαγγελματίες θα είναι δικαιολογημένη, διαφορετικά είναι δυνατή η ανεξάρτητη διαχείριση.

Το κλίμα

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα υποστήριξης της ζωής στο σπίτι. Δεν υπάρχει καμία άνεση από το ερώτημα, αν το σπίτι σας μοιάζει με ένα θερμοσκληρυντικό. Θυμηθείτε, τα δωμάτια πρέπει απαραίτητα να έχουν ανταλλαγή αέρα: ο παλιός αέρας, κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα, θα πρέπει να πάει, και φρέσκο ​​να έρθει. Παραβίαση του αέρα οδηγεί στο γεγονός ότι το δωμάτιο είναι αποπνικτική, και οι αναθυμιάσεις της κουζίνας δεν διαβρώσει και την εξάπλωση σε όλο το σπίτι, το μπάνιο μπορεί να είναι τόσο έντονη υγρασία, όπως και στο ατμόλουτρο. Το πρώτο σημάδι της έλλειψης κανονικού εξαερισμού είναι τα υαλοπετάσματα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, αλλιώς μπορείτε να πάρετε μια δέσμη σοβαρών ασθενειών, και ότι θα υποστεί εσωτερική και κόψτε το αυτονόητο: η ταπετσαρία θα ξεκολλήσουν, τα βιβλία και τα κομμάτια του καλουπιού ξύλο και μαύρη μούχλα παντού στους τοίχους. Σε όλους αυτούς τους εφιάλτες δεν συνέβη, είναι απαραίτητο να σκεφτεί προσεκτικά και να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα είδη των εξαερισμού και μερικές από τις αποχρώσεις της εγκατάστασης σε ένα διαμέρισμα ψηλό κτίριο, και ένα ιδιωτικό εξοχικό σπίτι διακοπών.

Υπάρχουν 3 τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 • Φυσικός εξαερισμός.
 • Αναγκαστικός εξαερισμός.
 • Μικτός τύπος εξαερισμού, στο οποίο μέρος των στοιχείων λειτουργεί με βάση την αρχή του φυσικού αερισμού, και το μέρος αναγκάζεται.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τι φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι, όπου χρησιμοποιούνται και πώς είναι τοποθετημένα.

Φυσικός εξαερισμός

Η κύρια διαφορά μεταξύ του φυσικού αερισμού είναι ότι λειτουργεί χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, δηλ. πλήρως αυτόνομο. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα αεραγωγών και αεραγωγών. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης στην αρχή του συστήματος, δηλ. κοντά στον αέρα και στο τέλος του συστήματος - κοντά στους αεραγωγούς, υπάρχει μια φυσική κίνηση των αέριων μαζών, η οποία μερικές φορές αποκαλείται "βύθισμα".

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού μπορούν να καλούνται:

 • Αυτονομία.
 • Δημιουργία φυσικών συνθηκών, καταλληλότερων για ανθρώπινη ζωή.
 • Χαμηλό κόστος συντήρησης και συντήρησης.
 • Η απουσία στοιχείων στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν τα βακτηρίδια και οι μύκητες.
 • Η φυσική κίνηση των αέριων μαζών, η οποία εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Μεταξύ των ελλείψεων του φυσικού αερισμού είναι δυνατό να ξεχωρίσουμε την εξάρτηση από τις φυσικές καιρικές συνθήκες:

 • Για παράδειγμα, σε ισχυρούς ανέμους μπορεί να προκύψει αντίστροφη ώθηση, η οποία θα πραγματοποιήσει διάφορα θραύσματα από τον αγωγό αερισμού.
 • Σε ζεστό καιρό, η κίνηση του αέρα σταματά πρακτικά, αφού η κανονική λειτουργία του φυσικού αερισμού απαιτεί η θερμοκρασία στο δρόμο να είναι χαμηλότερη από ό, τι στο σπίτι.

Παρ 'όλα αυτά, είναι φυσικός εξαερισμός χωρίς πρόσθετα φίλτρα, αφυγραντήρες, υγραντήρες και άλλο εξοπλισμό που είναι πιο επωφελής για την ανθρώπινη ζωή. Σχεδόν κανένας κίνδυνος αλλεργιών, συχνές κρυολογήματα και ρινική καταρροή, ασταθής αρτηριακή πίεση.

Όπου χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός

Ο φυσικός αερισμός χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα παλιά κτίρια κατοικιών και σε πολλά σύγχρονα κτίρια. Σε όλα τα κτίρια διαμερισμάτων υπάρχει ένας αγωγός εξαερισμού, ο οποίος λειτουργεί κυρίως στο μέσο του διαμερίσματος ή στον αναβατήρα. Ένας κάθετος αγωγός αερισμού αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής προς τα πάνω - στην οροφή. Αλλά οι τρύπες και οι βαλβίδες τροφοδοσίας στα σοβιετικά κτίρια δεν είχαν προβλεφθεί. Θεωρήθηκε ότι ο φρέσκος αέρας θα μπαίνει στο δωμάτιο μέσω του εξαερισμού παράθυρο, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με παράθυρα, ή με την προϋπόθεση ότι τα παράθυρα είναι κλειστά, μέσω μικρών ρωγμών στα παράθυρα και τα πλαίσια.

Στην πραγματικότητα, η κίνηση του αέρα μέσω ξύλινων παραθύρων έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Η φυσική ανάκαμψη ακόμη και στο κρύο χειμώνα αέρας θερμαίνεται μέχρι να περάσει μέσα από το παράθυρο.

Σημαντικό! Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να κολλήσουν τα παράθυρα με κολλητική ταινία για το χειμώνα, ώστε να μην υπάρχουν σχέδια. Έτσι, η φυσική κίνηση των αεραγωγών σταματά και δεν είναι πάντοτε δυνατό να αερίζεται ο αναπνευστήρας, ειδικά αν βρίσκεται πάνω από τους -30 ° C. Είναι πολύ καλύτερο να μονώνετε τα παράθυρα χρησιμοποιώντας καουτσούκ αφρού, στερεώνοντας τις ταινίες του μεταξύ των πλαισίων παραθύρων. Περνώντας μέσα από τον αφρό, ακόμη και ο παγωμένος αέρας θερμαίνεται. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει εξαερισμός και ο αέρας είναι ζεστός.

Αλλά η πρόοδος δεν σταματάει και τώρα όλα αλλάζουν μαζικά τα παλιά ξύλινα παράθυρα για τα νέα μεταλλικά πλαστικά, τα οποία είναι απολύτως ερμητικά σφραγισμένα προφίλ και παράθυρα με διπλά τζάμια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι στα διαμερίσματα του παλαιού δείγματος δεν υπάρχουν προμήθειες για τα προϊόντα, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες στερούνται πλήρως τα σπίτια τους από τον αερισμό, διότι δεν διεισδύουν μέσα από τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα. Ως αποτέλεσμα, παράθυρα με υγρασία, αυξημένη υγρασία και άλλα προβλήματα. Πώς να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα περιγράψουμε παρακάτω.

Σε ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιείται φυσικός εξαερισμός. Μπορούμε να προτείνουμε τον εξοπλισμό του εξαερισμού αυτού του τύπου σε κτίρια των "αναπνευστικών" υλικών. Για παράδειγμα, σε τέτοιες κατοικίες:

 • Ξύλινα σπίτια.
 • Αυτά τα σπίτια.
 • Σπίτια Σαμάνι.
 • Μπλοκ φυσικού αερίου ή μονολιθικά σκυρόδεμα από σκυρόδεμα.
 • Σπίτια από τούβλα.
 • Σπίτια αφρού από σκυρόδεμα.
 • Από τα ενισχυμένα τεμάχια αργίλου.
 • Από τα τεμάχια σκωρίας.
 • Μονολιθικά σκυροδετημένα σκυρόδεμα σκυροδέματος.
 • Από κεραμικά ενεργειακά αποδοτικά μπλοκ.

Όλα αυτά τα υλικά έχουν επαρκή διαπερατότητα ατμών, έτσι ώστε οι τοίχοι να "αναπνέουν", αποδίδοντας την υπερβολική υγρασία από τη ζωτική δραστηριότητα ενός ατόμου στην ατμόσφαιρα.

Πώς να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού

Αν παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια ότι ο αερισμός έχει σταματήσει να λειτουργεί, πρέπει να ελέγξετε και να προσδιορίσετε ακριβώς πού είναι το πρόβλημα. Επίσης δεν τραυματίζεται τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες για να ελέγξει την απόδοση του συστήματος για τίποτα.

 • Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί (όχι πολύ πυκνό) Α4 ή καλύτερα κόψτε τη λωρίδα μήκους 20 - 25 cm και πλάτους 2 - 3 cm.
 • Φέρνουμε το χαρτί στην τρύπα εξάτμισης του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά.
 • Εάν το χαρτί έχει μετακινηθεί στην πλευρά της οπής εξαερισμού ή ακόμα και προσκολληθεί ελαφρά σε αυτό, σημαίνει ότι ο εξαερισμός λειτουργεί ακόμη και με κλειστές πόρτες και παράθυρα. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ρωγμών κάτω από τις πόρτες και στα παράθυρα ή κάτω από τα παράθυρα.
 • Εάν το κομμάτι χαρτιού δεν αποκλίνει πλήρως, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα.
 • Εάν, με ανοιχτές πόρτες και παράθυρο, το χαρτί εξακολουθεί να μην αποκλίνει προς τον εξαερισμό και δεν κολλά, τότε το κανάλι εξαερισμού είναι φραγμένο και πρέπει να καθαριστεί.
 • Εάν, με κλειστά παράθυρα, το χαρτί δεν αποκλίνει από τον αερισμό, αλλά με τα ανοιχτά παραμορφώνεται, τότε απλά δεν υπάρχει αρκετή ροή αέρα. Όταν τα παράθυρα είναι κλειστά, το δωμάτιο σφραγίζεται, ο αερισμός σταματά. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τον αερισμό του δωματίου ανοίγοντας τα παράθυρα, πρέπει να φτιάξετε μια βαλβίδα παροχής ή ένα άνοιγμα.

Σημαντικό! Δώστε προσοχή, μην ελέγχετε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σε ένα πολυώροφο κτίριο με ανάμνηση. Στον γενικό αερισμό μπορεί να υπάρχει συσσώρευση εύφλεκτου αερίου και η απροσεξία σας θα οδηγήσει σε έκρηξη και κάποιος θα πέσει έξω από τον τοίχο.

Ο καθαρισμός του γενικού αγωγού αερισμού δεν μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το τμήμα στέγασης ή την εταιρεία διαχείρισης. Το μέγιστο που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε το κανάλι στο ύψος που μπορείτε.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Για την κανονική λειτουργία του φυσικού αερισμού, είναι απαραίτητο οι είσοδοι και οι έξοδοι αέρα να βρίσκονται στο εξωτερικό τοίχωμα και ο αγωγός εξαερισμού στον απέναντι τοίχο ή ακόμα και σε άλλο δωμάτιο.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλά σημεία:

 • Κάτω από το περβάζι, πάνω από το ψυγείο ή πίσω από το ψυγείο.
 • Στο κάτω πλαίσιο του παραθύρου.
 • Στο επάνω πλαίσιο του παραθύρου.
 • Στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο σε υψόμετρο περίπου 1,7 - 1,9 μ.

Σε πολλά μοντέρνα μοντέλα πλαστικών παραθύρων που έχουν ήδη παρασχεθεί βαλβίδα εισόδου στο επάνω ή το κάτω μέρος του παραθύρου. Κατά κανόνα, είναι εξοπλισμένο με φίλτρο και κλείστρο, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η λειτουργία του.

Τρύπα στον τοίχο Είναι επίσης μια καλή επιλογή για εξαερισμό τροφοδοσίας. Αλλά αν υπάρχουν σοβαροί χειμώνες στην περιοχή, η τρύπα θα γίνει πηγή παγωμένου αέρα, από την οποία μπορεί να εμφανιστεί συμπύκνωμα ή ακόμα και παγετός στον τοίχο.

Αλλά βαλβίδα παροχής κάτω από το περβάζι κοντά στο ψυγείο είναι η πιο βέλτιστη επιλογή. Ο αέρας που διέρχεται από τη βαλβίδα θα θερμαίνεται από το θερμαντικό σώμα του συστήματος θέρμανσης ώστε να μην είναι πολύ κρύος.

Τέτοιες βαλβίδες μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα: στρογγυλά ή ορθογώνια, επιμηκυμένα στον χάρακα. Ποιο από αυτά επιλέγει εξαρτάται από τις συνθήκες εγκατάστασης, το οποίο είναι πιο βολικό και επιλέξτε.

Εργασίες για την εγκατάσταση εξαερισμού κάτω από το παράθυρο:

 • Εφαρμόστε το σώμα της βαλβίδας εξαέρωσης στον τοίχο. Σχεδιάζουμε με ένα μολύβι, όπου θα υπάρχει μια τρύπα για την πρόσληψη αέρα.
 • Βάζουμε μια διαμπερή οπή με διάμετρο 60 mm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διατρητικό μηχανισμό με κορώνα της κατάλληλης διαμέτρου. Η οπή θα πρέπει να βρίσκεται με μια μικρή κλίση προς την οδό, βαθμούς 5 - 7.
 • Βάζουμε τον αγωγό εισαγωγής της τρύπας, τον θερμαντήρα. Εάν υπάρχουν ακόμα ρωγμές γύρω από το σωλήνα, τα σφραγίζουμε προσεκτικά με θερμομονωτικό υλικό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να εκτοξευθεί με αφρώδες υλικό.
 • Τοποθετούμε το σώμα της βαλβίδας έτσι ώστε να μην αγγίζει τον αγωγό. Ορίζουμε τρύπες για τοποθέτηση στον τοίχο.
 • Τρυπήστε τις οπές, τοποθετήστε τους πείρους, εφαρμόστε το σώμα και βιδώστε τον στον τοίχο.
 • Εισάγουμε τον απορροφητήρα από την κορυφή. Έρχεται πλήρης με βαλβίδα.
 • Τοποθετήστε το μπροστινό κάλυμμα στη βαλβίδα.
 • Έξω από τον τοίχο βάζαμε στο σωλήνα μια εξωτερική μάσκα.

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι έτοιμη. Ανάλογα με την απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα, αυτές οι βαλβίδες μπορεί να είναι αρκετές σε ένα δωμάτιο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μοντέλα βαλβίδας, τα οποία είναι κλειστά ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικό βύσμα.

Φυσικοί αεραγωγοί εξαερισμού

Οι αγωγοί εξαγωγής είναι εξοπλισμένοι στους κύριους τοίχους με πάχος τουλάχιστον 380 mm. Για ένα εξοχικό σπίτι ή εξοχικό σπίτι των εν λόγω κανάλια μπορεί να είναι από 1 έως 3 κομμάτια, ανάλογα με την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

 • Οι διαστάσεις του αγωγού αερισμού είναι 130x130 mm. Είναι απαραίτητο να το εξοπλίσουμε στο στάδιο της τοιχοποιίας.
 • Το άνοιγμα εισόδου που οδηγεί από το δωμάτιο στον αγωγό εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή.
 • Ο αγωγός εξαγωγής αφαιρείται στην οροφή του σπιτιού με τη μορφή σωλήνα. Το ύψος του σωλήνα είναι τουλάχιστον 50 cm πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής στέγης, διαφορετικά η έλξη που οφείλεται σε στροβιλισμούς στην επιφάνεια της οροφής θα διαταραχθεί.
 • Το πάχος των τοίχων του αγωγού εξαερισμού πρέπει να είναι 2,5 τούβλα. Αν είναι μικρότερο, το κανάλι θα δροσιστεί γρήγορα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Αυτό θα αναγκάσει το κανάλι να σταματήσει να αποφορτίζει τον αέρα εξαγωγής από έξω και θα σφίξει τον κρύο υπαίθριο αέρα.

Συνιστάται να έχετε ένα άνοιγμα στη μέση του σπιτιού. Για να αφήσετε τον αέρα από τις εγκαταστάσεις να κινείται ανεμπόδιστα προς την κουκούλα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε ειδικές διατρήσεις στις πόρτες ή απλά να αφήσετε ένα διάκενο μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας περίπου 2 cm.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι η χρήση ηλεκτρισμού, που οδηγεί τους ανεμιστήρες. Ο αναγκαστικός αερισμός μπορεί να καλείται ακόμα και ένας ανεμιστήρας στο μπάνιο, ο οποίος τροφοδοτείται από έναν λαμπτήρα.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους:

 • Μονόκλινο σύστημα εξαερισμού για ένα δωμάτιο.
 • Μονόκλινο σύστημα για τον εξαερισμό ολόκληρου του εξοχικού σπιτιού.
 • Συστήματα πρόσληψης εξαναγκασμένου εξαερισμού, αποτελούμενα από αεραγωγούς σε όλους τους χώρους, φίλτρα, ανεμιστήρες, συσκευές ανάκτησης, απορροφητές ήχου και άλλα στοιχεία.

Ένα τέτοιο σύστημα δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, αφού η διαφορά πίεσης σχηματίζεται τεχνητά, με τη βοήθεια των ανεμιστήρων. Δεν υπάρχει αντίστροφη έλξη σε αυτό. Ο αέρας καθαρίζεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες μέσω φίλτρων και μπορεί επίσης να θερμανθεί ή να ψυχθεί ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

Το μειονέκτημα του μηχανικού αερισμού δεν είναι μόνο το υψηλό κόστος του σχεδιασμού, τον εξοπλισμό, την εγκατάσταση και τη λειτουργία, αλλά και το γεγονός ότι πολλά στοιχεία του συστήματος είναι γόνιμο έδαφος για βακτήρια και μύκητες. Δεν είναι δυνατόν να τα καθαρίζετε κάθε μέρα και ο αέρας περνά μέσα από αυτά καθημερινά, συλλέγοντας όλα τα είδη καταιγισμού. Για να αντιμετωπιστεί το μειονέκτημα αυτό δεν είναι δυνατό, αν και υπάρχει ένα ειδικό σύστημα υπεριώδους απολύμανσης, ακόμα στα σπίτια με αναγκαστική εξαερισμού είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από άσθμα, αλλεργίες και συχνές SARS.

Πού χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός;

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Για παράδειγμα, σε μεγάλα δωμάτια με μεγάλη ροή ανθρώπων, όπου απαιτείται καθαρός αέρας. Στα εργαστήρια παραγωγής, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα γυμναστήρια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και αλλού, πρέπει να εξοπλίσετε ένα ισχυρό σύστημα εξαερισμού για να παρέχετε στους ανθρώπους τον απαιτούμενο όγκο αέρα.

Σε μεγάλες εξοχικές κατοικίες πρόσφατα, έχει επίσης γίνει δημοφιλής η χρήση κεντρικού εξαερισμού με αεραγωγούς, ανεμιστήρες και ανακτητές. Για παράδειγμα, σε ένα μεγάλο δωμάτιο, το άνοιγμα για εισροή ή εισαγωγή αέρα μπορεί να είναι ακριβώς πάνω από τον τόπο όπου πολλοί άνθρωποι συλλέγουν. Για παράδειγμα, πάνω από τον καναπέ στο καθιστικό ή στο δωμάτιο καπνιστών ή κοντά στο τραπέζι τσαγιού.

Στα σπίτια, είναι απλούστερο να υπάρχει φυσικός αερισμός, εκτός εάν το κτίριο είναι υπερβολικά αεροστεγές. Για παράδειγμα, σε σπίτια τέτοιων υλικών, ο υποχρεωτικός αερισμός είναι υποχρεωτικός:

 • SIP πάνελ.
 • Πάνελ σάντουιτς.
 • 3D πάνελ.
 • Σκυρόδεμα από διογκωμένο πολυστυρένιο.
 • MDM πίνακα.
 • Πίνακας SOTA.
 • Σπίτια πλαισίου με καναδική τεχνολογία.
 • Πάνελ κενού.

Για τον εξοπλισμό του αερισμού στις λεγόμενες ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες, είναι απαραίτητο να γίνουν υπολογισμοί, να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα εξαερισμού και να εξοπλιστούν αγωγοί εξαερισμού σε όλους τους χώρους. Δεν θα σταθούμε στους υπολογισμούς και το σχεδιασμό, αφού ο εξαερισμός είναι ένα τόσο σοβαρό δίκτυο επικοινωνιών που είναι καλύτερο να το εμπιστευθείς σε επαγγελματίες. Ανεξάρτητα μπορούμε να εκτελέσουμε μόνο την εγκατάσταση εξαερισμού σύμφωνα με το έτοιμο σχέδιο και το σχέδιο με την ένδειξη των διαστάσεων, των τόπων εγκατάστασης των συσκευών και των αεραγωγών.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλίσετε καθαρό αέρα είναι να εξοπλίσετε τις βαλβίδες αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα στους τοίχους. Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού τοποθετείται ως εξής:

 • Ένα άνοιγμα γίνεται στο εξωτερικό τοίχωμα, όπως περιγράφεται στην περίπτωση εγκατάστασης φυσικής βαλβίδας παροχής αερισμού. Η μόνη διαφορά είναι ότι η τρύπα μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε βολικό μέρος. Για παράδειγμα, δίπλα στο παράθυρο σε υψόμετρο 1,7 - 1,9 μ.
 • Μέσα στην οπή εισάγεται αγωγός-αγωγός.
 • Ένας ανεμιστήρας εισάγεται μέσα στο σωλήνα.
 • Έξω, ο σωλήνας με τον ανεμιστήρα κλείνει με μια σχάρα.
 • Στην εσωτερική πλευρά του τοίχου, συναρμολογείται ένα συγκρότημα στο οποίο υπάρχει ένα φίλτρο διαμέσου του οποίου διέρχεται ο αέρας τροφοδοσίας, ο καθαρισμός των επιβλαβών ακαθαρσιών, ένας απορροφητήρας ήχου και ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας.
 • Το χειμώνα, ο αέρας θερμαίνεται από ηλεκτρικό θερμαντήρα, και το καλοκαίρι περνάει απλά από το φίλτρο και εισέρχεται περαιτέρω.
 • Στη συνέχεια, υπάρχουν δύο παραλλαγές εισαγωγής αέρα: μπορεί να μεταφερθεί απευθείας από τη μονάδα στο δωμάτιο και μπορεί να διανεμηθεί μέσω των εγκαταστάσεων με τη βοήθεια αεραγωγών. Στην τελευταία περίπτωση, στη μονάδα τοποθετούνται πλαστικοί ή ανοξείδωτοι αγωγοί και στο τέλος εγκαθίσταται ένα πλέγμα.

Το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί μέσω αυτοματισμού, το οποίο ρυθμίζεται με χρονοδιακόπτη ή ελέγχεται από αισθητήρα θερμοκρασίας.

Εγκατάσταση αγωγών αερισμού

Οι Συμφωνήθηκε αναγκαστική συστήματα εξαερισμού που χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ένα σύνολο μονάδα Εφοδιασμού, το οποίο βρίσκεται στη σοφίτα ή σε οποιοδήποτε άλλο, το οποίο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει, καθώς οι οπαδοί θα είναι αρκετά θορυβώδεις, παρά την «ήσυχη» της τεχνολογίας. Από την μονάδα τροφοδοσίας, οι αγωγοί εξαερισμού αποκλίνουν - οι αεραγωγοί σε διαφορετικούς χώρους.

Σε έναν αγωγό εισέρχεται καθαρός αέρας στις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με άλλες αγωγούς γίνονται αέρα φράχτη καυσαερίων, το οποίο αποστέλλεται στην εγκατάσταση εφοδιασμού σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για να θερμάνει κρύο αέρα που έρχεται από το εξωτερικό. Η συσκευή ονομάζεται «εναλλάκτη θερμότητας» σε αυτό το θερμό αέρα από τις εγκαταστάσεις της θερμότητας στο κρύο αέρα από το δρόμο, και, αντίθετα, κάτω από τον καυτό δροσερό αέρα από το σπίτι ψύχει το ζεστό αέρα από το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρός και ο χρησιμοποιούμενος αέρας δεν αναμιγνύονται.

Εκτός από τα φίλτρα, η μονάδα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με διάφορους αφυγραντήρες, υγραντήρες, συσκευές απολύμανσης και άλλες συσκευές.

Οι διαστάσεις των αγωγών θα πρέπει να επιλέγονται από ειδικό, οι οποίες καθορίζονται στο σχέδιο. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη είναι τα 100, 125, 160, 200, 250, 315, 355, 400, 450 και 500 mm.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από τέτοια υλικά:

Το προφίλ μπορεί να είναι ορθογώνιο και στρογγυλό. Οι κυκλικοί αγωγοί είναι προτιμότεροι, δεδομένου ότι έχουν λιγότερες αεροδυναμικές απώλειες. Είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε αεραγωγούς από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο, είναι πιο ανθεκτικοί και ανθεκτικοί σε μηχανικές βλάβες. Για τη σφράγιση του συστήματος εξαερισμού χρησιμοποιούνται ειδικές φλάντζες και σφραγίδες. Οι αγωγοί εγκαθίστανται είτε κάτω από την οροφή είτε στη σοφίτα, αν είναι δυνατόν.

Στερέωση των αγωγών κάτω από το ανώτατο όριο:

 • Για τη στερέωση των αεραγωγών χρησιμοποιείτε ειδικούς σφιγκτήρες. Κατ 'αρχάς επιλέξτε το ύψος στο οποίο θα σταθεροποιηθούν οι αεραγωγοί.
 • Στη συνέχεια, ο πρώτος αγωγός εισάγεται στην οπή του τοίχου που προβλέπεται για αυτό. Συνήθως κάτω από το ανώτατο όριο.
 • Δίπλα στον τοίχο, είναι απαραίτητο να γίνει η πρώτη στερέωση του αεραγωγού. Για το σκοπό αυτό, σφίγγουμε τον αγωγό αέρα, τον οποίο μόλις εγκαταστήσαμε. Ελέγουμε την ομοιόμορφη τοποθεσία του.
 • Στη συνέχεια, στο τρυπάνι οροφής μια τρύπα, καθορίστε μια άκρη του ζυγού.
 • Γυρίστε τον αγωγό για να γίνει οριζόντιο. Βάζουμε τη δεύτερη τρύπα στην οροφή, στερεώνουμε τη δεύτερη άκρη του ζυγού.
 • Η επόμενη στερέωση θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 - 2 μ. Εάν ο αγωγός είναι έτοιμος, τότε οι σύνδεσμοι βρίσκονται δίπλα στην αρχή και στο τέλος του τμήματος. Συνδέουμε τα τμήματα μαζί με τις βίδες. Οι αρμοί στεγανοποίησης πρέπει να παρέχονται εκ των προτέρων.

Σημαντικό! Σε ένα μπάνιο, ένα μπάνιο και στην κουζίνα είναι απαραίτητο να υπάρχουν αεραγωγοί, οι οποίοι οδηγούν αμέσως στον κύριο αεραγωγό, που δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Οι οριζόντιοι αεραγωγοί στα δωμάτια είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες. Προφανώς, ο ίδιος ο αέρας δεν θα κινηθεί πάνω τους. Ο υπολογισμός των οπαδών και ο προσδιορισμός της θέσης τους πρέπει να ανατεθούν σε επαγγελματίες.

Στη συσκευή εξάτμισης αέρα, είναι εγκατεστημένες βαλβίδες ελέγχου.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι η αγορά προσφέρει ειδικά συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού που λειτουργούν μόνο σε ένα δωμάτιο. Η εγκατάσταση είναι τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο. Τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής αέρα βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Οι ανεμιστήρες τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια εγκατάσταση δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει μια κανονική κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους κανόνες μεταξύ του ανοίγματος τροφοδοσίας και εξαγωγής, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 m, εάν βρίσκονται σε διαφορετικούς τοίχους και όχι μικρότερη από 8 m, αν είναι σε ένα τοίχωμα. Αυτό μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης νεκρών ζωνών.

Τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού

Κατασκευή και τοποθέτηση (εγκατάσταση), αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) στο Pushkino και στην περιοχή της Μόσχας

Ιστορικό δοκίμιο για τα συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών

Ξεχωριστά κόλπα του οργανωμένου συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) σε κλειστά δωμάτια χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα. Για παράδειγμα, ο αερισμός του μεγαλύτερου ναού, που χτίστηκε από τους κατασκευαστές της Αρχαίας Ρώμης - το Πάνθεον, ίσο με το ύψος στο σύγχρονο δεκαπέντε κτίριο κατοικιών και μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες άνθρωποι την ίδια στιγμή - αυτό γίνεται με φυσικό τρόπο.

Εξαερισμός (από λατινικό αερισμό) - εξαερισμός.

Κάτω από το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) σημαίνει ένα σύνολο διαδικασιών για τη διάθεση του αέρα εξαγωγής από κλειστό χώρο, καθώς και την αντικατάστασή του με νέο εξωτερικό αέρα. Όταν είναι απαραίτητο, διεξάγεται κλιματισμός, διήθηση, θέρμανση ή ψύξη, υγρασία ή αφυγραντικότητα, ιονισμός κ.λπ. αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) Παρέχει τις συνθήκες υγιεινής (θερμοκρασία, σχετική υγρασία, ταχύτητα αέρα και της καθαρότητας του αέρος) του αέρα στο δωμάτιο, ευνοϊκές για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων, διαδικασιών, κατασκευές κτιρίων, των τεχνολογιών αποθήκευσης, και ούτω καθεξής. Δ

Επίσης κάτω από το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) στην τεχνολογία εννοείται συχνά το σύστημα εξοπλισμού, συσκευών και συσκευών για τους σκοπούς αυτούς.

Σύστημα εξαερισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) εγκαταστάσεις μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα ήταν, κατά κανόνα, μειώνεται σε φυσικό αερισμό.

Η θεωρία της φυσικής κίνησης του αέρα σε κανάλια και σωλήνες δημιουργήθηκε από την MV
Lomonosov. Το 1795, ο Β. Χ. Fribe ανέθεσε πρώτα τα κύρια σημεία,
Προσδιορισμός της έντασης της ανταλλαγής αέρα σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο μέσω της διαρροής εξωτερικών περιφράξεων, θυρών και παραθύρων, ξεκινώντας έτσι το δόγμα της ουδέτερης ζώνης.

Εξαερισμός / σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) καθιστά δυνατή τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών στο χώρο για μια άνετη διαμονή στο πρόσωπο που ικανοποιεί τις απαραίτητες απαιτήσεις, που αναφέρονται στα υγειονομικά πρότυπα και τις τεχνολογικές διαδικασίες.

Συχνά, ο εξαερισμός σημαίνει ένα ολόκληρο σύστημα εξοπλισμού, συσκευών και συσκευών - το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται από τους αγωγούς αερισμού και φρέσκο. Ποιότητα της εργασίας (τοποθέτηση) του συστήματος εξαρτάται από τον σωστό υπολογισμό των διατομών αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) και την κατάλληλη εγκατάσταση.

Υπολογισμός της περιοχής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Υπολογισμός της περιοχής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) εξαρτάται από τη ροή του αέρα και την ταχύτητά του. Όταν η ταχύτητα υπερβαίνει τον κανόνα, η πίεση στο σύστημα μειώνεται αεραγωγών/ / αεραγωγών. Ως εκ τούτου, θα δαπανηθεί περισσότερος ηλεκτρισμός.

Ένας ικανός υπολογισμός της διατομής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) επιτρέπει τη μείωση του επιπέδου των κραδασμών και του αεροδυναμικού θορύβου.

Ελεύθερος εξαερισμός / σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών συνήθως συμβαίνει λόγω της διαφοράς της θερμοκρασίας του αέρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση, ανάλογα με το ύψος του κτιρίου, καθώς και συνεχή πίεση αέρα.

Η πίεση του αέρα στον αέρα ασκεί πίεση στη μία πλευρά του κτιρίου, οδηγώντας τον αέρα μέσα στο δωμάτιο και από την πλευρά του υδροπτέρυγα, σε βάρος της αραίωσης, αναρροφά τον αέρα από το δωμάτιο. Η ανταλλαγή του αέρα εξαρτάται από τον τύπο του οικοδομικού υλικού των τοίχων του κτιρίου. Τοίχοι από σκυρόδεμα, ζωγραφική με το λάδι τους, τσιμεντοκονίαμα μειώνουν σημαντικά τη διαπερατότητα του αέρα. Το τούβλο είναι καλό για τον αέρα, και ιδιαίτερα για το ξύλο.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός, καταφεύγουμε στον αερισμό των χώρων από παράθυρα, παράθυρα, τραβέρσες.

Το καλοκαίρι, φαίνεται εύκολο - ανοίξτε το παράθυρο και απολαύστε την επερχόμενη αύρα....

Για σωστή λειτουργία του εξαερισμού / συστήματος εξαγωγής αεραγωγών/ / αεραγωγών σπίτι, θα πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο για το πώς ο αέρας θα πάρει μέσα, τα οποία στη συνέχεια θα δημοσιευθεί στο σύστημα εξαγωγής μέσω της κουζίνας, c / a και ένα μπάνιο, αλλά και για να επιτρέπουν στον αέρα να περάσει ελεύθερα μέσα από όλα τα δωμάτια.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο φυσικός αερισμός στους τοίχους των κτιρίων κατοικιών, αεραγωγών/ / Ventcnales, Στην κουζίνα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Κανάλια εξαερισμού/ / Ventcnales τέλος στην οροφή των ειδικών ακροφυσίων - εκτροπείς, οι οποίοι αυξάνουν την αναρρόφηση του αέρα λόγω της αντοχής του ανέμου.

Σε μοντέρνα σπίτια του συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών δεν παρέχουν πάντα αφαίρεση αέρα. Συχνά υπάρχει ένα δυσμενές φαινόμενο όπως η "ανατροπή της έλξης". Σε αυτές τις περιπτώσεις, μέσω αεραγωγών/ / Ventcnales Ξηρές οσμές και σκόνη εισέρχονται στις εγκαταστάσεις, γεγονός που δημιουργεί τον κίνδυνο εξάπλωσης λάσπης και μολύνσεων από το ένα διαμέρισμα στο άλλο. Για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα σε κατοικημένους χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικούς ανεμιστήρες στον αγωγό εξαγωγής.

Αρχή της λειτουργίας του συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) με θερμική ώθηση του αέρα τροφοδοσίας και του αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο.

Η θερμική αφύπνιση εμφανίζεται κατά τη θέρμανση αεραγωγών/ / αεραγωγών, και το κίνητρο του ανέμου είναι αποτέλεσμα της εργασίας
η αιολική ενέργεια, η οποία ωθεί το ρεύμα αέρα εξαγωγής από το
αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), τα οποία βρίσκονται σε όρθια θέση.

Με τέτοια συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται συχνά εκτροπείς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αύξηση της πρόσφυσης στους αγωγούς. Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι μόνο το γεγονός ότι στους εκτροπείς των καιρικών συνθηκών χάνουν τη σημασία τους.

Στις αρχές του 19ου αιώνα. Το σύστημα αναπτύσσεται αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) με θερμική ώθηση του αέρα τροφοδοσίας και του αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο.

Στην είσοδο και στην έξοδο του συστήματος τροφοδοσίας και καυσαερίων αεραγωγών/ / κοιλοτήτων συγκλίνουν σε μια εγκατάσταση αερισμού, η οποία μπορεί να αποτελείται από την προμήθεια και εξάτμισης ανεμιστήρα, τον εναλλάκτη θερμότητας, τον προθερμαντήρα και αυτοματισμού. Δηλαδή, ο αέρας, όπως έρχεται, και εξαναγκάζεται. Σε αυτή την περίπτωση, αν το σύστημα της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι αγοράζουν εναλλάκτη θερμότητας, η εγκατάστασή του θα εξασφαλίσει όχι μόνο την θέρμανση του εισερχόμενου αέρα, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων. Αυτό συμβαίνει λόγω της θερμότητας ρέει στο προθερμαντήρα αντιπροσωπεύει μια μονάδα, όπου οι κλωσμένο λεπτούς σωλήνες ο ένας προς τον άλλο υπάρχουν δύο ρεύματα αέρα - ζεστό και ψύχει το δωμάτιο από το εξωτερικό.

Από δεκάδες έως εκατοντάδες μέτρα κατά μήκος του δρόμου αεραγωγών Ο θερμός αέρας εκπέμπει την θερμική ενέργεια στο εισερχόμενο ψυχρό ρεύμα, το οποίο παρέχει εξοικονόμηση θερμότητας 25-50%. Το καλοκαίρι ο θερμοσίφωνας είναι απενεργοποιημένος.

Οι εγχώριοι επιστήμονες σημείωσαν την ατέλεια αυτού του είδους κινήτρων και το σχετικό υψηλό κόστος θερμότητας. Ο ακαδημαϊκός E. X. Lend επεσήμανε ότι το πλήρες σύστημα εξαερισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) μπορεί να επιτευχθεί μόνο μηχανικά.

Είναι καλύτερο εάν ο εξαερισμός είναι ενεργειακά αποδοτικός. Διαφορετικά, το σπίτι σας χωρίς σύστημα veκανάλια καναλιών/ / αεραγωγών, με την πάροδο του χρόνου μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι είναι ένα θάλαμο αερίου, το οποίο θα οδηγήσει σε κακές συνέπειες. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε ένα υποχρεωτικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών με ανάκτηση.

Μετά τη συσκευή με ανάκτηση, εγκαθίσταται ένας θερμαντήρας, η λειτουργία του οποίου παρακολουθείται από τον αυτοματισμό. Η θερμοκρασία του αέρα μετά την ανάκτηση αυξάνεται και γίνεται άνετη + 10-150 ° C. Η αυτοματοποίηση προσθέτει την ικανότητα ομαλής ρύθμισης των ανεξάρτητων ροών εισόδου και εξόδου.

Η υγεία και η ικανότητα εργασίας ενός ατόμου εξαρτώνται άμεσα από την ατμόσφαιρα στην οποία βρίσκεται, από τις συνθήκες του μικροκλίματος και του αέρα, όπου ξοδεύει το χρόνο του. Για μια μέρα ένα άτομο καταναλώνει 3 κιλά τροφής και 15 κιλά αέρα. Η φρεσκάδα και η καθαρότητα, η θερμοκρασία και η υγρασία στο δωμάτιο παρέχονται από συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού. Ως εκ τούτου, τα συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών γίνονται πιο συνηθισμένοι. Αυτά εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την άνεση της ζωής μας.

Συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) - ένα σύνολο δραστηριοτήτων και συσκευών που χρησιμοποιούνται στην οργάνωση της ανταλλαγής αέρα για να εξασφαλιστεί μια δεδομένη κατάσταση του αέρα του σπιτιού σας σύμφωνα με το SNiP.

Τοποθέτηση (εγκατάσταση) κατασκευής αεραγωγών/ / αεραγωγών Είναι ένα συγκρότημα αρχιτεκτονικών, εποικοδομητικών και ειδικών μηχανικών λύσεων που, όταν λειτουργούν σωστά, παρέχουν την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

ΚαιΣχεδιασμός μηχανικής αεραγωγών/ / αεραγωγών, που έχει έναν ορισμένο λειτουργικό σκοπό (εισροή, εξάτμιση, τοπική αναρρόφηση κ.λπ.) και αποτελεί στοιχείο του συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών.

Συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών να δημιουργήσουν συνθήκες για την παροχή μιας τεχνολογικής διαδικασίας ή τη συντήρηση συγκεκριμένων κλιματικών συνθηκών σε ένα χώρο υψηλής παραγωγικής ανθρώπινης εργασίας. Στην πρώτη περίπτωση, το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) θα ονομάζεται τεχνολογική, και στη δεύτερη - άνετη.

Στα τεχνολογικά συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών είναι εκείνα τα οποία παρέχουν την πνευματική μεταφορά του χύδην και ελαφριά υλικά (αλεύρι, τσιμέντο, κόκκους, και ούτω καθεξής. n.) ή να αφαιρεθεί βιομηχανική σκόνη απελευθερώθηκε από ξεσκόνισμα εξοπλισμού (θέσεις αναρρόφηση χύδην υλικών νοκ-άουτ σε χυτήρια, μεταφορείς για χύδην υλικά και πι. ρ. ). Αυτές οι δομές αεραγωγών/ / αεραγωγών που ονομάζονται - συστήματα αναρρόφησης.

Άνετο σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) πρέπει να εξασφαλίζουν ευνοϊκές συνθήκες υγιεινής και υγιεινής για τα άτομα που εργάζονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Υγειονομικές συνθήκες ή μικροκλίμα του δωματίου, που δημιουργήθηκε από το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), χαρακτηρίζονται από τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα, τη θερμοκρασία των εσωτερικών επιφανειών των εγκλεισμένων δομών, η σχετική υγρασία του αέρα αντιστοιχεί στις καθιερωμένες προδιαγραφές. Ο συνδυασμός αυτών των παραμέτρων, που εξασφαλίζει την καλύτερη ευεξία και την υψηλότερη δυναμικότητα εργασίας ενός ατόμου, καλείται άνετες συνθήκες.

Οι απαιτούμενες μετεωρολογικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις πρέπει να παρέχονται στον χώρο εργασίας των χώρων ή στο χώρο εργασίας. Για το χώρο εργασίας πάρτε ένα χώρο 2 μέτρα ύψος από το επίπεδο του δαπέδου ή την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο χώρος εργασίας.

Για την κανονική ευεξία ενός ατόμου είναι απαραίτητο να υπάρχει μόνιμη βρύση στο σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), τη θερμότητα που παράγεται από αυτό.

Η μεταφορά θερμότητας ενός ατόμου στο περιβάλλον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θερμοκρασία του αέρα του περιβάλλοντος, τη σχετική υγρασία, δηλαδή από τις μετεωρολογικές συνθήκες που δημιουργούνται από το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Με τη μέθοδο δημιουργίας πίεσης για την κίνηση του αέρα, το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών χωρίζονται σε συστήματα με φυσικό και τεχνητό μηχανικό κίνητρο.

Εξαερισμός (σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών) - φυσικό ή μηχανικό.

Συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών):

 • - φυσικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών (λόγω της διαφοράς της πίεσης του αέρα εντός και εκτός του σπιτιού).
 • - μηχανική (λόγω της χρήσης ειδικού εξοπλισμού στο σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) ·
 • - παροχή αέρα (παροχή αέρα).
 • - σύστημα εξάτμισης αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών (απόσυρση επιβλαβών ουσιών).

Για μια άνετη διαμονή ενός ατόμου στο σπίτι, είναι σημαντικό όχι μόνο η παρουσία καθαρού αέρα και η θερμοκρασία του, αλλά και η ταχύτητα ροής του αέρα μέσω του σχεδιασμού της δομής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών). Και όσο μικρότερο είναι, τόσο πιο άνετα είναι να είσαι εσωτερικός.

Ανταλλαγή αέρα σε ένα δωμάτιο με μηχανική παροχή και εξαερισμό, ένα σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (ανεμιστήρας στην εισαγωγή και την εξάτμιση), περισσότερο από ένα δωμάτιο με φυσικό εξαερισμό (σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών). Αυτό οφείλεται στην διαφορετική κανονικοποιημένη ογκομετρική ταχύτητα αέρα στο σύστημα αερισμού - το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Για μηχανικό αερισμό, είναι 3-5 m3 / h, και για τον φυσικό εξαερισμό δεν υπερβαίνει το 1 m3 / ώρα, δηλαδή, 3-5 φορές λιγότερο. Ως εκ τούτου, ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) στο σπίτι δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για ένα άτομο.

Αλλά υπάρχει ένα "αλλά", λόγω του οποίου μερικές φορές δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα μηχανικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών). Το γεγονός είναι ότι όσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μέσω του καναλιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η διατομή του. Δηλαδή. για να περάσει η ίδια ποσότητα αέρα, το τμήμα του αεραγωγού του φυσικού συστήματος θα είναι μεγαλύτερο από το μηχανικό. Για παράδειγμα, αν μιλάμε για την κουκούλα, στη συνέχεια να ρεύσει 300 m3 / h κανάλι αέρα πρέπει 250h400 mm (ή 350 mm σε διάμετρο) με τη φυσική κίνηση του καναλιού αέρα ή 160x200 mm (ή 200 mm) με ένα μηχανικό εκχυλιστή.

Δεν είναι πάντα δυνατό να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κανάλι φυσικής κατασκευής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) στον τοίχο και να το βγάλετε από τον τοίχο - κάτω από την οροφή ή κατά μήκος του τείχους δεν είναι πάντοτε αισθητικά ευχάριστο σε οικιστικά κτίρια. Ως εκ τούτου, για μεγάλες περιοχές του σπιτιού και, αντίστοιχα, μεγάλες φιγούρες του απαιτούμενου σχεδίου, είναι συχνά απαραίτητο να καταφύγουμε σε μηχανική κατασκευή αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών). Η εισροή αέρα στο δωμάτιο, επίσης, δεν μπορεί πάντα να γίνει μόνο με φυσικό τρόπο, περισσότερο για αυτό αργότερα.

Το φυσικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το φυσικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) των χώρων ονομάζονται "θερμική αφύπνιση" και "αφυπνίσεις αιολικής ενέργειας".

Η θερμική αφύπνιση λαμβάνει χώρα ως αποτέλεσμα της θέρμανσης αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) - συνήθως με τη ζεστασιά των σόμπων κουζίνας ή με τον ζεστό αέρα του μπάνιου.

Η χρήση ενός εκτροπέα σε συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών.

Η αφύπνιση του ανέμου είναι αποτέλεσμα της χρήσης αιολικής ενέργειας, η οποία "αποβάλλει" τον αέρα εξαγωγής από κατακόρυφη διάθεση
εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού του σωλήνα αεραγωγών.

Σε συστήματα εξαερισμού, συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών, Αυτός ο τύπος χρησιμοποιεί εκτροπείς - μονάδες που προορίζονται να ενισχύσουν αγωγό ώσης, ενεργώντας με βάση την Bernoulli ισχύ, εάν ο ρυθμός ροής του αέρα κατά την αλλαγή της διατομής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) αυξάνεται, τότε σε αυτό το τμήμα υπάρχει μια ζώνη χαμηλής πίεσης, η οποία συμβάλλει στην "τράβηξη" του αέρα από το δωμάτιο.

Προς μεγάλη μου λύπη, οι εκτροπείς χάνουν το πλεονέκτημά τους σε καιρό χωρίς αέρα. Ωστόσο, συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών, ενώ παραμένουν ανοιχτά, επιτρέπεται η χρήση της παραπάνω περιγραφόμενης μεθόδου εξαερισμού - θερμικής αφύπνισης.

Το φυσικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) έχει τρία κύρια πλεονεκτήματα.

 1. Η κυκλοφορία του αέρα στους χώρους που χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό - κινητήρες, ανεμιστήρες, διακόπτες, κλπ, η οποία επιτρέπει όχι μόνο τη μείωση του προϋπολογισμού των εργασιών κατασκευής, αλλά και για να αποφευχθεί το επιπλέον κόστος για να πληρώσει για την ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κτιρίου.
 2. Η συσκευή φυσικών συστημάτων αεραγωγών/ / αεραγωγών εγκαταστάσεων - ένα εξαιρετικά απλό μέτρο, με αποτέλεσμα να μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της απρόσκοπτης υπηρεσίας τους σε δεκαετίες και οι εργασίες επισκευής του εξαερισμού (σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών) θα κοστίσει μια ελάχιστη τιμή.
 3. Εκτός από τέτοια πλεονεκτήματα όπως η φθηνότητα και η αξιοπιστία, είναι συμβατή με οποιαδήποτε άλλα συστήματα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα, συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών - φίλτρα, ανεμιστήρες, split συστήματα, κλιματιστικά.

Σίγουρα φυσικά συστήματα αγωγοί εξαερισμού / αεραγωγών δεν είναι χωρίς ελαττώματα, τα οποία πρέπει να θυμούνται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού τους. Το κυριότερο από αυτά τα μειονεκτήματα είναι η εξάρτηση της απόδοσης εξαερισμού κανάλια/ / αεραγωγών (αεραγωγών) από τη διαφορά θερμοκρασίας δωματίου και εξωτερικού αέρα, καθώς και τη δύναμη και κατεύθυνση του ανέμου.

Φυσικό σύστημα εξαερισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) εξοχικές κατοικίες.

Από το σημείο 4.11 SNiP "Σύστημα θέρμανσης και αερισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) των οικιστικών κτιρίων "προκύπτει ότι το σύστημα φυσικού αερισμού (σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών), ενσωματωμένο στο έργο ενός διαμερίσματος, είναι ένα πολύπλοκο υδραυλικό σύστημα, ο υπολογισμός του οποίου απαιτεί ειδικές γνώσεις μηχανικής.

Ξεκινώντας την κατασκευή του εξοχικού σπιτιού, διατάξτε εκ των προτέρων το σχεδιασμό του φυσικού συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) στο σπίτι με έναν επαγγελματία μηχανικό σχεδιασμού.

Όπως προαναφέρθηκε, τα σύγχρονα υλικά παρέχουν εξαιρετική μόνωση από το θόρυβο, αλλά ένα εξοχικό σπίτι με παράθυρα με διπλά τζάμια είναι στην πραγματικότητα ένας κλειστός, μη αεριζόμενος χώρος.

Ταυτόχρονα με την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού - το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε την εγκατάσταση του κλιματισμού και του εξοπλισμού για το σύστημα αναγκαστικής τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Μηχανικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Μηχανικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) Είναι το σύστημα αεραγωγών (αεραγωγών), στον οποίο ο αέρας μετακινείται από την πίεση που δημιουργείται από κάποιο είδος φυσητήρα (ανεμιστήρας, αντλία, συμπιεστής, εκτοξευτήρας κ.λπ.). Μηχανικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), σε σύγκριση με το φυσικό σύστημα, πιο σύνθετο με εποικοδομητικό τρόπο και απαιτεί μεγάλο αρχικό κόστος και κόστος λειτουργίας. Ταυτόχρονα, έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

 • Στα βασικά πλεονεκτήματα ενός μηχανικού συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) είναι:
 • - ανεξαρτησία από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα και την πίεση του, καθώς και την ταχύτητα του ανέμου ·
 • - παρέχεται και αφαιρείται αέρας στη δομή αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) μπορεί να μετακινηθεί σε σημαντικές αποστάσεις.
 • - αέρα που τροφοδοτείται από το μηχανικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), σε χώρους, μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία, δηλ. να θερμαίνεται, να ψύχεται, να καθαρίζεται, να υγραίνεται ή να στραγγίζεται.

Πώς να είστε με το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) το υπόγειο του σπιτιού;

Σε κλειστό χώρο, ελλείψει συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), ο αέρας σταματάει, υπάρχει μια υγρασία που οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και μύκητα.

Ο αποτελεσματικός αερισμός του κελαριού στο σπίτι πραγματοποιείται με τη βοήθεια του αεραγωγών/ / αεραγωγών, από τη στέγη. Σε αυτή την περίπτωση, το κανάλι τροφοδοσίας θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δάπεδο και ο αγωγός εξαγωγής - κάτω από την οροφή του υπογείου.

Για την πλήρη λειτουργία των καθισμάτων, καθώς και για τη συντήρηση
άνεση, άνεση και ευνοϊκή ατμόσφαιρα
συστήματα εξαερισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών). Στο
Γενικά, είναι ένα σύστημα θέρμανσης αέρα που εκτελεί εξαιρετικά σημαντικά καθήκοντα.

Λόγω του γεγονότος ότι εγκατάσταση (τοποθέτηση) παρόμοιων συστημάτων αεραγωγών/ / αεραγωγών είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο, είναι απαραίτητο να το προσεγγίσουμε με τον πιο υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο. Ωστόσο, θα είναι πολύ πιο κερδοφόρα, ευκολότερα και ασφαλέστερα να εμπιστευτείτε τοποθέτηση εξαερισμού κανάλια/ / αεραγωγών - τοποθέτηση αεραγωγών επαγγελματίες του Pushkin Power and Gas Company.

Σύστημα εξαερισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Συσκευή αερισμού - σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) σε ένα ιδιωτικό σπίτι συμβαίνει σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο. Αρχικά εξετάζουμε την εναλλαγή αέρα και επιλέγουμε την διατομή των αεραγωγών, επιλέγουμε το υλικό της δομής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών). Στη συνέχεια, καταρτίζεται ένα σχέδιο εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι - προσδιορίζουμε τη θέση του εξοπλισμού εξαερισμού, τον τόπο εισαγωγής του νωπού και του αέρα εξαγωγής και τους χώρους όπου θα περάσουν οι σωλήνες αεραγωγών/ / αεραγωγών.

Συστήματα εξαερισμού κανάλια/ / αεραγωγών σε εξοχικές κατοικίες παίζουν το ρόλο των αγωγών καυσαερίων στη λειτουργία των κλιβάνων και των λεβήτων. Ταυτόχρονα, η καμινάδα στα τζάκια είναι εξαιρετικά σημαντική. Δεν επιτρέπει την είσοδο στο δωμάτιο των ουσιών που σχηματίζονται κατά την καύση και οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Αν τα συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών εγκατεστημένα σωστά και να πληρούν όλες τις κατασκευαστικές και κανονιστικές απαιτήσεις, το σπίτι σας θα παρέχεται με άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών χρησιμεύουν για την απομάκρυνση από τον χώρο του αέρα εξαγωγής και, κατά συνέπεια, για την αντικατάστασή του με φρέσκο ​​φρέσκο ​​αέρα. Επίσης μαζί με το σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) μπορεί να γίνει διήθηση, προετοιμασία, ιονισμός, υγρασία (αφύγρανση) ή θέρμανση (ψύξη). Μέσω της κατασκευής του συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) παρέχει τη δημιουργία των βέλτιστων συνθηκών διαβίωσης και ευημερίας.

Μηχανικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) μπορεί να είναι τόσο εξάτμιση όσο και παροχή αέρα. Παρέχει τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων συστημάτων ανταλλαγής αέρα χρησιμοποιώντας τοπικά και γενικά συστήματα ανταλλαγής.

Ταξινόμηση των συστημάτων αεραγωγών/ / αεραγωγών με ραντεβού.

Τόσο συστήματα τροφοδοσίας όσο και συστήματα εξάτμισης αεραγωγών/ / αεραγωγών μπορεί να κανονιστεί στο χώρο εργασίας (τοπικό) ή για ολόκληρο το δωμάτιο (γενική ανταλλαγή).

Συστήματα τροφοδοσίας αεραγωγών/ / αεραγωγών Χρησιμεύουν για την παροχή καθαρού αέρα στις αεριζόμενες εγκαταστάσεις σε αντάλλαγμα για τον μολυσμένο αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, όταν είναι απαραίτητο, ο αέρας τροφοδοσίας μπορεί να επεξεργαστεί, για παράδειγμα, καθαρισμός, θέρμανση και υγρασία.

Σύστημα τροφοδοσίας αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) αποτελείται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα, έναν θάλαμο τροφοδοσίας, ένα δίκτυο αγωγών αέρα και συσκευές παροχής αέρα στο δωμάτιο.

Κατασκευές εφοδιασμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

 1. Συσκευή δειγματοληψίας αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).
 2. Συσκευή καθαρισμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).
 3. Σύστημα αγωγών.
 4. Σχεδιασμός ανεμιστήρων αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).
 5. Σύστημα παροχής αέρα συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) στο χώρο εργασίας.

Στις συσκευές της τοπικής δομής εφοδιασμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) περιλαμβάνουν ντους αέρα, κουρτίνες αέρα και θέρμανση αέρα.

Ντους αέρα - μια συσκευή στο σύστημα τοπικής δομής εφοδιασμού αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), η οποία παρέχει μια συμπυκνωμένη ροή αέρα. Ο παρεχόμενος αέρας δημιουργεί στη ζώνη άμεσης επίδρασης αυτής της ροής στον άνθρωπο τις συνθήκες του αέρα, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις υγιεινής.

Αέρα και κουρτίνες αέρα κοστούμι για το κρύο αέρα το χειμώνα δεν περνά μέσα από τις ανοιχτές πόρτες στα δημόσια κτίρια με ανοιχτές πόρτες στα δημόσια κτίρια και μέσα από την πύλη στους τομείς της παραγωγής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Air κουρτίνα - μια επίπεδη δέσμη αέρος, το οποίο σερβίρεται με ένα πλευρικό πύλη ή πόρτα κατά μία γωνία προς το εξωτερικό κρύο αέρα. Για την κουρτίνα θέρμανσης αέρα, ο αέρας που τροφοδοτείται από τον ανεμιστήρα θερμαίνεται επιπλέον.

Στα συστήματα θέρμανσης αέρα, ο αέρας θερμαίνεται σε θερμαντήρες αέρα σε μια ορισμένη θερμοκρασία, και στη συνέχεια τροφοδοτείται στο δωμάτιο από το σχεδιασμό αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών). Σε θερμαντήρες αέρα, ο αέρας θερμαίνεται με ζεστό ή υπερθερμανθέν νερό, ατμό ή καυτά αέρια.

Συστήματα εξάτμισης αεραγωγών/ / αεραγωγών χρησιμεύουν για την απομάκρυνση μολυσμένου ή θερμαινόμενου αέρα από το δωμάτιο. Για συστήματα εξάτμισης βιομηχανικού σχεδιασμού αεραγωγών/ / αεραγωγών ανατρέξτε στα συστήματα αναρρόφησης ή πνευματικής μεταφοράς χαλαρών υλικών, καθώς και σε απόβλητα παραγωγής - σκόνες, ξυλάκια, πριονίδια κλπ. Αυτά τα υλικά μετακινούνται μέσω σωλήνων και αεραγωγών ροή του αέρα.

Σύστημα εξάτμισης αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

 1. Συσκευή για την αφαίρεση αέρα μέσω του συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών),
 2. Σύστημα ανεμιστήρων εξαερισμού κανάλια / αεραγωγών (αεραγωγών),
 3. Σύστημα αγωγών της δομής αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών),
 4. Συσκευές συλλογής σκόνης και αερίου στην κατασκευή αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών),
 5. Δομικά φίλτρα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών),
 6. Συσκευή για την εμφύσηση αέρα στη δομή αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών),

Τα συστήματα αναρρόφησης χρησιμοποιούν ειδικά ανεμιστήρες, συσκευές καθαρισμού, συλλέκτες σκόνης και άλλο εξοπλισμό. συστήματα αναρρόφησης χρησιμοποιούνται ευρέως σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας ξύλου για να αφαιρέσετε ροκανίδια και πριονίδια από το μηχάνημα, σε ανελκυστήρες για φόρτωση σιτηρών σε οχήματα, στα εργοστάσια τσιμέντου κατά τη φόρτωση του τσιμέντου σε χυτήρια για τη μεταφορά της άμμου και της γης καίγονται.

Σε γενικές γραμμές, τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχονται στο δωμάτιο αεραγωγών/ / αεραγωγών. Η απόδοσή τους θα πρέπει να είναι ισορροπημένη, λαμβανομένης υπόψη της πιθανότητας εισόδου αέρα σε παρακείμενες αίθουσες ή από παρακείμενες εγκαταστάσεις. Τα δωμάτια μπορούν επίσης να διαθέτουν μόνο εξάτμιση ή μόνο σύστημα τροφοδοσίας αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών). Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας εισέρχεται σε αυτό το δωμάτιο από έξω ή από παρακείμενους χώρους μέσω ειδικών ανοιγμάτων ή απομακρύνεται από το δωμάτιο αυτό έξω ή ρέει σε παρακείμενους χώρους.

Τοπικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

Τοπικό σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) είναι ένα σύστημα στο οποίο ο αέρας παραδίδεται σε ορισμένα σημεία (τοπικό σύστημα παροχής αεραγωγών/ / αεραγωγών) (αεραγωγών) και ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται μόνο από τις θέσεις σχηματισμού επιβλαβών εκπομπών (τοπικό σύστημα εξάτμισης αεραγωγών/ / αεραγωγών).

Υπάρχει επίσης εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών).

 1. Σχεδιαστές οπαδούς αεραγωγών.
 2. Φίλτρα αέρα για αεραγωγών.
 3. Θερμοσίφωνες για αεραγωγών.
 4. Πυροβόλα βαλβίδες και ούτω καθεξής.

Συστήματα αεραγωγών/ / αεραγωγών για συσκευές θέρμανσης αερίου.

Κάθε συσκευή θέρμανσης, που λειτουργεί με αέριο, στερεό ή υγρό καύσιμο, είναι απαραιτήτως εξοπλισμένη με αέριο και καμινάδες, ένα σύστημα αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), η οποία επηρεάζει άμεσα την ανθεκτικότητα, την οικονομία και την ασφάλεια της χρήσης του εξοπλισμού, καθώς και την άνετη διαμονή σας.

Κατά κανόνα, υλικά για την κατασκευή αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), εφαρμόζονται: ανθεκτικοί στον παγετό πυρίμαχο τούβλο, κεραμικοί και χαλύβδινοι σωλήνες. Ποιότητα υλικού για σωλήνες αεραγωγών/ / αεραγωγώνστο επηρεάζει τη διάρκεια ζωής, η οποία μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια.

Κατά την κατασκευή και μετά την εγκατάσταση σωλήνων αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του δωματίου και κατά συνέπεια η διάμετρος εξαερισμού σωλήνες. Σχεδιασμός συστήματος αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) θα πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε να πληρούνται όλες οι συνθήκες που είναι κατάλληλες για μια άνετη και άνετη διαμονή.

Δεν συνιστάται να παράγονται ανεξάρτητα σε εξοχικές κατοικίες, καθώς είναι γεμάτη με την εμφάνιση δυσμενών συνεπειών, γεγονός που μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει κάποιες δυσκολίες αλλά και να είναι επικίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων.

Γι 'αυτό για να σας σώσουμε την ασφάλεια, καθώς και το χρόνο και τα χρήματα, σας προσφέρουμε να εκπληρώσετε τοποθέτηση αεραγωγών/ / ΒΕΝΚΑΝΙΑ (αεραγωγών), έχοντας συνάψει τη σύμβαση για αυτού του είδους τις υπηρεσίες, στην εταιρεία Pushkin Energy and Gas Company και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιθυμίες σας για τοποθέτηση πάρτε πραγματικούς επαγγελματίες που είναι σε θέση να επιλύσουν τα πιο δύσκολα καθήκοντα.

Θέλετε να παρέχετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας; Σχέδιο για παραγωγή τοποθέτηση αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών), αλλά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω!
Επικοινωνήστε μαζί μας, εταιρεία PushkinskayaEngroGazovuyu! Οι έμπειροι ειδικοί μας θα αντιμετωπίσουν το έργο της κατασκευής του συστήματος αεραγωγών και να παράγουν τοποθέτηση κατασκευών αεραγωγών/ / αεραγωγών (αεραγωγών) γρήγορα και σε υψηλό επίπεδο, και θα παρέχει μια εγγύηση για το έργο που εκτελείται!

Ας το κάνουμε τοποθέτηση αεραγωγών/ / αεραγωγών - εγκατάσταση αεραγωγού για σας γρήγορα και με άνεση!

"Για να αλλάξω μια ζωή: θέλω τόσο και έτσι θα είναι έτσι!"

Πώς να θέσετε στόχους είναι το κύριο θέμα που ανησυχεί τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους. Αλλά προτού να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τις επιθυμίες σας, πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα για το τι πραγματικά θέλετε να επιτύχετε σε αυτή τη ζωή.