Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών

Το σύστημα εξαερισμού διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ζωή. Με τη βοήθειά του υπάρχει όχι μόνο μια ανταλλαγή αέρα, αλλά, μερικές φορές, και θέρμανση του σπιτιού.

Συχνά, κατά την οργάνωση τέτοιων συστημάτων χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη οπαδών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων προϊόντων, αλλά μεταξύ αυτών μπορεί κανείς να ξεχωρίσει έναν ανεμιστήρα αξονικού καναλιού με μοναδικές ιδιότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τοποθέτηση ανεμιστήρων στις εξόδους αέρα της τετραγωνικής μορφής

Υπάρχουν πολλοί τύποι τμημάτων σωλήνων που χρησιμοποιούνται ως διαδρομές μεταφοράς για τον αέρα. Μια πολύ κοινή επιλογή είναι προϊόντα ορθογώνιου ή τετράγωνου σχήματος.

Οι ανεμιστήρες συνδέονται με ειδικές φλάντζες, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία αξιόπιστου σχεδιασμού. Συχνά συμβαίνει ότι ορισμένες διαστάσεις των αγωγών δεν είναι στάνταρ, έτσι ώστε να είναι προκαταρκτικά τοποθετημένες στις διαστάσεις του προϊόντος.

Για αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικοί προσαρμογείς διαφόρων διατομών. Η διαδικασία τοποθέτησης είναι αρκετά απλή, αλλά όταν την εκτελέσετε, πρέπει να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες.

Σύνδεση ανεμιστήρων σε αγωγούς κυκλικής διατομής

Η διαδικασία σύνδεσης αυτών των τύπων εξαερισμού έχει τις δικές της αποχρώσεις:

  1. Για να συνδέσετε τους ανεμιστήρες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές μεταβάσεις, το μήκος των οποίων δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το ήμισυ του συνολικού μήκους της συσκευής.
  2. Η σύνδεση γίνεται με τη βοήθεια ειδικών φλαντζών, οι οποίες μπορούν να παρέχουν αξιόπιστη στερέωση.
  3. Σε περίπτωση μη τυποποιημένων κατασκευών, χρησιμοποιήστε μόνο ειδικό εξοπλισμό που θα σας επιτρέψει να οργανώσετε τη σύνδεση.

Στο τέλος, οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι στο ηλεκτρικό δίκτυο. Για το σκοπό αυτό, σε κάθε συσκευή παρέχεται τερματικό κουτί, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση.

Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες και να βρείτε τις αντίστοιχες εξόδους για τη σύνδεση του κινητήρα και τη γείωση. Αφού κάνετε όλους τους βασικούς χειρισμούς, πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργικότητα της συσκευής και τη σωστή περιστροφή των λεπίδων.

Εκτελέστε την εργασία αυτή θα πρέπει μόνο επαγγελματίες υψηλής κατάρτισης με εμπειρία στην εκτέλεση τέτοιων ενεργειών. Από την ποιότητα της εγκατάστασης στο μέλλον εξαρτάται από την απόδοση του συνόλου του συστήματος εξαερισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας που προορίζονται αποκλειστικά για ειδικούς σκοπούς.
Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών, δείτε το βίντεο:

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών

Ένα από τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού είναι ο ανεμιστήρας. Συμβαίνει ότι ο αρχικός φυσικός εξαερισμός δεν προβλέπει την παρουσία ηλεκτρικών συσκευών στο σχήμα της εργασίας τους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του έτους η λειτουργία του δεν είναι πάντα αποτελεσματική, τότε οι συσκευές έρχονται στη διάσωση που μπορεί να βελτιώσει τόσο την εισροή όσο και την κουκούλα.

Τύποι και χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων καναλιών

Οι ανεμιστήρες του καναλιού, όπως υποδηλώνει το όνομα, σχεδιάζονται για να ενσωματώνονται απευθείας στους αγωγούς των αεραγωγών. Αυτός ο σχεδιασμός συσκευών αναπτύχθηκε στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα, εκσυγχρονίζοντας ογκώδεις ακτινικούς ανεμιστήρες. Ως εκ τούτου, άρχισαν να τις εφαρμόζουν για εργασία στα συστήματα εξαερισμού διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Κατά τύπο κατασκευής, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε αξονικές και ακτινικές.

Οι αξονικές έχουν άξονα με λεπίδες που μετακινούν τον εγχυμένο αέρα. Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η χαμηλή αντίσταση του αέρα και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τα ακτινωτά έχουν λεπίδες υπό μορφή σπιράλ. Προχωρώντας μαζί τους, η μάζα αέρα περιστρέφει τη φυγόκεντρη δύναμη και την προωθεί μέσα στο περίβλημα. Εξαιτίας αυτού, το νήμα που σβήνει είναι κάθετο στο εισερχόμενο νήμα. Η ιδιαιτερότητα των φυγοκεντρικών συσκευών είναι ότι έχουν μεγάλη ισχύ αναρρόφησης. Οι ανεμιστήρες αυτοί εγκαθίστανται, κυρίως στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Σε μικρότερα δωμάτια, αλλά με τις απαιτήσεις των συσκευών υψηλής απόδοσης - φωτογραφικές μηχανές αυτοκινήτων βαφής, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι επίσης αποτελεσματικοί.

Το σχήμα των ανεμιστήρων του διαύλου στέγασης χωρίζεται

 • Γύρος (σε πλαστικό, μεταλλικό και ηχομονωμένο περίβλημα) - οι πιο δημοφιλείς μορφές οικιακών συσκευών ανεμιστήρων. Τοποθετούνται σε κανάλια με κυκλική διατομή.
 • Ορθογώνιο (με καμπύλες λεπίδες, για στρογγυλεμένους αγωγούς αέρα, σε μεταλλικό και πλαστικό περίβλημα) - σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε αεραγωγούς με παρόμοια διατομή.
 • Square - τοποθετούνται σε τετράγωνα μεταλλικά αγωγούς.

Σημαντικό! Το κύριο χαρακτηριστικό των ανεμιστήρων του καναλιού είναι η δύναμή τους. Είναι περισσότερο από αξονική, επειδή χρησιμοποιούνται όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και στον βιομηχανικό αερισμό.

Στρογγυλό ανεμιστήρα

Τα στρογγυλά συσσωματώματα παράγονται με τυποποιημένους σωλήνες σύνδεσης και έχουν διάμετρο 100, 125, 150, 160, 200, 250, 315 mm. Οι ανεμιστήρες κατατάσσονται αναγκαστικά με ειδικούς δείκτες. Έτσι, ο δείκτης Β διαφέρει τους ανεμιστήρες με χαμηλή ισχύ, αλλά με χαμηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε ιδιωτικές κατοικίες. Ο δείκτης C υποδεικνύει αυξημένη ισχύ.

Χαρακτηριστικά καταναλωτών

 • Ισχύς - 60-310 watt.
 • Η παραγωγικότητα των συσκευών είναι 160-1700 m3 / h, για χρήση σε περιοχές παραγωγής - μέχρι 5000 m3 / h.
 • Η πίεση εργασίας είναι 220-900 Pa.
 • Επίπεδο θορύβου - ανάλογα με το μοντέλο.

Η συσκευή είναι ένας συνδυασμός λειτουργικών στοιχείων: ένας μονοφασικός κινητήρας που περικλείεται σε ένα περίβλημα, ένας εξωτερικός ρότορας, ένας τροχός με λεπίδες. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με θερμική προστασία με αυτόματη επανεκκίνηση. Η μονάδα συναρμολόγησης κατανέμει το φορτίο, προστατεύοντας τον μηχανισμό από υπερβολικά έντονους κραδασμούς, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του. Οι συσκευές στο πλαστικό περίβλημα μπορούν να τοποθετηθούν σε χώρους με υψηλή υγρασία, για παράδειγμα, στο μπάνιο.

Ορισμένα μοντέλα ανεμιστήρων διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως αισθητήρες θερμοκρασίας και ταχύτητας. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να είναι ενσωματωμένος ή απομακρυσμένος. Ο ρυθμιστής στροφών σας επιτρέπει να ελέγχετε τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα δωματίου, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων. Πολλά σύγχρονα μοντέλα ανεμιστήρων παράγονται σε ηχομονωμένο περίβλημα. Το επίπεδο αυτής της παραμέτρου δεν υπερβαίνει τα 25 ντεσιμπέλ.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών

Λόγω του γεγονότος ότι οι τετραγωνικοί αγωγοί είναι οι πιο συνηθισμένοι κατά την κατασκευή αγωγών αέρα σε ιδιωτικές κατοικίες, και οι πιο συνηθισμένοι ανεμιστήρες είναι στρογγυλοί, είναι σημαντικό να ρυθμιστούν σωστά οι συνδέσεις αυτών των στοιχείων. Πρώτα, επιλέξτε τη σωστή μέθοδο σύνδεσης (βέλτιστη - φλάντζα).

Δεύτερον, τοποθετήστε σωστά τη συσκευή στον αγωγό. Πρόκειται για μια σημαντική παράμετρο στην οποία εξαρτάται η απαιτούμενη ένταση της ροής του αέρα και του θορύβου. Στο σχέδιο εγκατάστασης, η είσοδος αέρα προς τον ανεμιστήρα πρέπει να απέχει από την περιστροφή του αγωγού σε απόσταση της αντίστοιχης διαμέτρου του. Και σε απόσταση ίση με τρεις τιμές της αντίστοιχης διαμέτρου - από την έξοδο αέρα στην επόμενη στροφή.

Η ισοδύναμη διάμετρος του αγωγού είναι η υπολογιζόμενη τιμή, η οποία προκύπτει από τον τύπο:

D = √4HB / π, όπου H είναι το ύψος, B είναι το πλάτος του αγωγού.

Τρίτον, είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατεύθυνση του κινητήρα ανεμιστήρα έτσι ώστε η ροή του αέρα να μετακινείται σωστά μέσω του αγωγού. Επομένως, ακόμα και κατά την αγορά της συσκευής πρέπει να μάθετε από τον πωλητή ή να διαβάσετε στις οδηγίες του χρήστη πώς βρίσκεται ο κινητήρας.

Τέταρτον, κατά την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οποιασδήποτε διατομής, για παράδειγμα, στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ο εξαερισμός με τέτοιο τρόπο ώστε ο αγωγός να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες περιστροφές. Πολύ συχνά στροφές του σωλήνα "φρένο" τη ροή του αέρα και τη μείωση της παραγωγικότητας.

Σημαντικό! Κατά τη σύνδεση της συσκευής συνιστάται η χρήση της εντολής, ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες της. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα αυτοσυναρμολόγησης - είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών στον αεραγωγό: Βήμα-βήμα οδηγίες

Τα στάδια εγκατάστασης ενός κυκλικού ανεμιστήρα κυκλικού αγωγού στον αεραγωγό ενός ιδιωτικού σπιτιού:

 1. Ξεβιδώστε το κάλυμμα του κουτιού ακροδεκτών.
 2. Στην οροφή υπάρχει μια κλειδαριά, όπου πρέπει να τοποθετήσετε τα καλώδια.
 3. Συνδέστε τα καλώδια στους ακροδέκτες "φάσης γραμμής" και "μηδέν".
 4. Κλείστε το κάλυμμα του κουτιού συνδεσμολογίας Σε ορισμένα μοντέλα, το κιβώτιο ακροδεκτών περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, πράγμα που επιτρέπει την απρόσκοπτη σύνδεση των καλωδίων και από τις δύο πλευρές.
 5. Ελέγξτε τη σύνδεση συνδέοντας τη συσκευή σε μια πρίζα.
 6. Τοποθετήστε τον αγωγό του αγωγού με τη βοήθεια αποσπώμενων σφιγκτήρων με ελαστικές σφραγίδες.
 7. Περιστρέψτε το περίβλημα στους βραχίονες τοποθέτησης έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν τα παρακείμενα κατασκευαστικά στοιχεία.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να στερεωθεί σε οποιαδήποτε θέση: στον τοίχο, στην οροφή και σε άλλες οριζόντιες επιφάνειες, για τις οποίες, κατά την παράδοση, υπάρχουν ειδικές αγκύλες. Παρέχοντας το σώμα από τους βραχίονες στήριξης, μπορεί να γίνει συντήρηση χωρίς αποσυναρμολόγηση του αγωγού αέρα.

Για να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα με αγωγό σε μεταλλικό περίβλημα σε ορθογώνιο ή τετράγωνο σχέδιο, χρησιμοποιούνται συνδέσεις φλάντζας. Τέτοιες συνδέσεις στους αγωγούς πρέπει να συμμορφώνονται με τα SNiPu 3.05.01-85 Εσωτερικά υδραυλικά τεχνικά συστήματα. Εάν ένας ανεμιστήρας κυκλικού αγωγού πρόκειται να εγκατασταθεί σε ορθογώνιο ή τετράγωνο μεταλλικό αγωγό, γίνεται ειδική σύνδεση φλάντζας με τον προσαρμογέα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται - πρέπει να αντέχει το καθεστώς θερμοκρασίας του αγωγού και το επιθετικό του περιβάλλον. Την επόμενη στιγμή - η στερέωση πρέπει να περιέχει τουλάχιστον τέσσερις βίδες, οι οποίοι βρίσκονται στη μία πλευρά της φλάντζας, και στην οριζόντια θέση - οι κεφαλές είναι πάνω.

Πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα συνιστάται να υπολογίσετε την ισχύ του. Η χωρητικότητα εξαρτάται άμεσα από το μήκος του αγωγού στον οποίο είναι εγκατεστημένος ο ανεμιστήρας και της διατομής του.

Τοποθέτηση από όλους τους κανόνες των ανεμιστήρων καναλιών

Όλο και περισσότερο, σε οικιστικά, γραφικά, βιομηχανικά κτίρια, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός για την οργάνωση του σωστού συστήματος εξαερισμού. Η εγκατάσταση ανεμιστήρων καναλιών είναι μια εργασία που μπορεί να χειριστεί ένας αρχάριος αρχαρίων. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά τον ανεμιστήρα, για να τον συνδέσετε με το τροφοδοτικό ρεύματος.

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού του αγωγού.

Χαρακτηριστικά αεραγωγού

Για τους ανεμιστήρες καναλιών, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι εγγενή:

 • παραγωγικότητα (μέγιστοι δείκτες) - 5330 m³ / h,
 • πίεση (μέγιστες τιμές) - 900 Pa.
 • οι οπές σύνδεσης έχουν διάμετρο έως 100-400 mm.
 • το επίπεδο θορύβου εργασίας είναι εξαιρετικά χαμηλό.
 • ο κινητήρας έχει εξωτερικό στροφείο για λειτουργία.
 • η απόδοση μπορεί να προσαρμοστεί στο απαιτούμενο επίπεδο, αλλά εντός των καθορισμένων ορίων.
 • η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, δεν απαιτείται ειδική εργασιακή εμπειρία.
 • προληπτικές επιθεωρήσεις, καθαρισμός πολύ χρόνο δεν παίρνει μακριά.

Βήματα που συνδέουν τον ανεμιστήρα με τον αγωγό.

Οι ανεμιστήρες καναλιών χρησιμοποιούνται για οικιακούς και γραφειακούς χώρους, στη βιομηχανία - για διάφορα κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και αποθήκευσης.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της χρήσης εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να σημειωθεί:

 1. Εξαιρετικά απλή εγκατάσταση, η οποία πληροί όλες τις απαιτήσεις και τα πρότυπα.
 2. Ο ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση, απλά επιλέξτε το πιο κατάλληλο μοντέλο.
 3. Ο εξοπλισμός συνδέεται γρήγορα στο δίκτυο, για το σκοπό αυτό παρέχεται ένα ειδικό τερματικό κουτί στη θήκη.
 4. Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της απόδοσης του ανεμιστήρα.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στον αεραγωγό

Όλοι οι ανεμιστήρες καναλιών πρέπει να συνδέονται σωστά στους αεραγωγούς, έτσι ώστε η ροή του αέρα να είναι βέλτιστη, να μην σπάει. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο το μέγεθος του τμήματος καναλιού αλλά και το σχήμα του. Όλοι οι ανεμιστήρες καναλιών έχουν αρχικά φλάντζες σύνδεσης τετραγωνικής διατομής, που αντιστοιχούν στην διατομή ενός τυπικού αγωγού αέρα. Τα κανάλια δεν είναι μόνο τετράγωνα, αλλά και ορθογώνια, στρογγυλά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να καθοριστεί από την αρχή ποια εγκατάσταση είναι απαραίτητη, εάν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός για τη λειτουργία.

Σχέδιο για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών θορύβου των ανεμιστήρων καναλιών.

Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά την κατεύθυνση του κινητήρα του εξοπλισμού, ο οποίος εισάγεται στο κανάλι. Υπάρχουν μοντέλα στα οποία ο κινητήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετική θέση, αλλά υπάρχουν ανεμιστήρες μόνο με οριζόντια ή κάθετα τοποθετημένο κινητήρα. Πρέπει να δοθεί προσοχή στο σύστημα συναρμολόγησης, το οποίο παρέχεται από τον κατασκευαστή. Υπάρχουν μοντέλα που απαιτούν τη χρήση ευέλικτων ενθέτων.

Για την εγκατάσταση απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • αγωγός αέρα.
 • Ειδικός ανεμιστήρας καναλιών.
 • ελατήριο και δονητή από καουτσούκ.
 • συνδετικές φλάντζες.
 • καλώδια, συσκευή γείωσης, προστατευτική συσκευή.

Τοποθέτηση των ανεμιστήρων σε τετράγωνο αγωγό

Η ορθογώνια διατομή των αγωγών για τη σύνδεση του ανεμιστήρα του αγωγού μπορεί να χωριστεί σε κανάλια ίσης διατομής ή αυθαίρετου μεγέθους. Η τοποθέτηση για ένα τετράγωνο ίσο τμήμα είναι μια συχνά χρησιμοποιούμενη επιλογή εγκατάστασης. Με αυτή την επιλογή, είναι δυνατό να επιτευχθεί ο βέλτιστος ρυθμός ροής αέρα και ο θόρυβος και οι απώλειες στον ρυθμό ροής θα είναι ελάχιστοι. Αυτό το κανάλι είναι το καλύτερο. Η σύνδεση του ανεμιστήρα αγωγών είναι γρήγορη και εύκολη, χρειάζεται μόνο να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα μέσα στον αγωγό, στη συνέχεια να κάνετε τη σύνδεση των φλαντζών, ελέγξτε τη στεγανότητα των αρθρώσεων.

Διάγραμμα σωστής εγκατάστασης του ανεμιστήρα αγωγών.

Είναι δυνατόν να συνδέσετε αγωγούς αέρα αυθαίρετου μεγέθους σε ορθογώνιο και τετράγωνο σχήμα. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση αρχίζει με την έξοδο του πυραμιδικού σχήματος. Η διατομή του πρέπει να αντιστοιχεί στο τμήμα του καναλιού. Το μήκος μιας τέτοιας μετάβασης πρέπει να είναι ίσο με το ½ του συνολικού μήκους του ανεμιστήρα.

Η είσοδος του εξοπλισμού που πρόκειται να εγκατασταθεί πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με την πτερωτή. Πρέπει να δίδεται προσοχή σε ό, τι μέγεθος υποδεικνύει ο κατασκευαστής στην οδηγία, καθορίζεται σε δεκαδικά ψηφία και όχι σε χιλιοστά. Η φλάντζα σύνδεσης του διαύλου αεραγωγού πρέπει να αυξηθεί ομαλά στο μέγεθος του εξοπλισμού ανεμιστήρα. Εάν η διάσταση της εγκάρσιας τομής του καναλιού είναι μεγαλύτερη από την διαμπερή οπή, τότε το κανάλι κατά μήκος αυτής της πλευράς θα πρέπει να μειωθεί ομαλά σε ένα μέγεθος που είναι ίσο με τη φλάντζα διόδου του ανεμιστήρα καναλιού.

Εάν ο αγωγός έχει μεγαλύτερη διατομή από την είσοδο του ανεμιστήρα, τότε η είσοδος πρέπει να διευρυνθεί ομαλά. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια προέκταση με γωνία έως και 8-10 μοίρες στη μία πλευρά.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε σαφώς το διάγραμμα καλωδίωσης, ώστε να μην διαταραχθεί η ροή του αέρα. Διαφορετικά, η απόδοση του εξοπλισμού θα είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Τοποθέτηση των ανεμιστήρων σε κυκλικό αγωγό

Σύνδεσμοι ανεμιστήρων KVK με αγωγούς αέρα με τετράγωνες και ορθογώνιες διατομές αυθαίρετων μεγεθών.

Η εγκατάσταση γίνεται με ομαλή μετάβαση σε κυκλική οπή από την τετράγωνη φλάντζα του εξοπλισμού. Το μήκος της διασταύρωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον το 1/2 του μήκους ολόκληρου του ανεμιστήρα. Εάν, ωστόσο, η διάμετρος του αεραγωγού είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο για την είσοδο, αλλά μικρότερη από το τετράγωνο της φλάντζας σύνδεσης, τότε είναι απαραίτητο να γίνει η παροχή αέρα απευθείας στον εξοπλισμό. Η φλάντζα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος της εισόδου. Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε τα κατάλληλα εξαρτήματα για εγκατάσταση.

Εάν η διάμετρος του αγωγού είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη φλάντζα ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η μετάβαση με ειδικό εξοπλισμό. Εάν η διάμετρος είναι μικρότερη από το μέγεθος της εισόδου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κωνική μετάβαση, η γωνία ανοίγματος για την οποία είναι μέχρι 8-10 μοίρες. Για τον αγωγό, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια ειδική φλάντζα επικάλυψης, η οποία παρέχει μια σωστή σύνδεση.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο

Το σχέδιο σύνδεσης του ανεμιστήρα στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Τι γίνεται με τη σύνδεση με το δίκτυο; Είναι απαραίτητο να βρείτε ένα κουτί ακροδεκτών στην θήκη, αλλά προορίζεται για σύνδεση. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με το σχέδιο, το οποίο παρέχεται από τον κατασκευαστή, καθώς ορισμένα μοντέλα εξοπλισμού ενδέχεται να απαιτούν διαφορετικές ενέργειες. Το τερματικό κουτί μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος του περιβλήματος, αλλά τα κύρια βήματα σύνδεσης παραμένουν τα ίδια.

Είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον ηλεκτροκινητήρα και το καλώδιο γείωσης. Στην περίπτωση του εξοπλισμού αυτό το μέρος είναι εύκολο να βρεθεί από το αντίστοιχο εικονίδιο. Η διαδικασία σύνδεσης πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιείται μέσω ειδικού εξοπλισμού εκκίνησης. Περιλαμβάνει θερμικό ρελέ για το ρεύμα και μαγνητικό εκκινητή. Είναι σημαντικό να γίνει σύνδεση για ένα δίκτυο με ονομαστικό ρεύμα που αντιστοιχεί σε εκείνο στο οποίο έχει σχεδιαστεί ο εξοπλισμός.

Αφού γίνει η σύνδεση, είναι απαραίτητο να κάνετε μια μικρή περιστροφή στον ανεμιστήρα για να ελέγξετε αν η πτερωτή περιστρέφεται σωστά, αν η κατεύθυνση της αντιστοιχεί στην επιθυμητή κατεύθυνση. Εάν η κατεύθυνση δεν είναι η ίδια, επανασυνδέστε τις φάσεις του κιβωτίου ακροδεκτών. Για μια τροφοδοσία μονοφασικής τάσης 220 V, η κατεύθυνση κίνησης ρυθμίζεται εργοστασιακά, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει από μόνο του.

Ανεμιστήρας καναλιών - εξοπλισμός που χρησιμοποιείται συχνά σε οικιστικές ή γραφικές, βιομηχανικές επιχειρήσεις. Η εγκατάστασή του είναι εξαιρετικά απλή, αλλά είναι σημαντικό να προσδιοριστεί αμέσως για ποιο αγωγό θα γίνει. Αυτό μπορεί να είναι ένα κυκλικό ή ορθογώνιο κανάλι αεραγωγού. Η εργασία με καθένα από αυτά θα είναι ελαφρώς διαφορετική.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών

Εγκατάσταση από όλους τους κανόνες

Οι αεραγωγοί, που έχουν εκτεταμένη και πολύπλοκη διαμόρφωση, δημιουργούν σημαντική αεροδυναμική αντίσταση στη ροή του αέρα. Μειωμένη ταχύτητα και τον όγκο του εισερχόμενου αέρα μειώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, το σύστημα αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας και επιδεινώνεται μικροκλίμα εξυπηρετούνται περιοχές. Q επιλύεται με τον καθορισμό των οπαδών του καναλιού αγωγού κενού, δίνοντας πρόσθετη ώθηση εκτόξευσης αέρα και την παροχή ροής αέρα σταθερότητα. Συνήθως χρησιμοποιούνται τύποι αξονικών ανεμιστήρων, που έχουν συμπαγείς διαστάσεις και υψηλή παραγωγικότητα, αλλά σε ορισμένες περιοχές χρησιμοποιούνται φυγοκεντρικές συσκευές για την αύξηση της πίεσης. Οι ανεμιστήρες καναλιών χρησιμοποιούνται τόσο στην παραγωγή όσο και σε δημόσια, εμπορικά ή οικιστικά κτίρια. Εμείς γράψαμε για το πώς να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα καναλιών σε αυτό το άρθρο.

Κανάλι ανεμιστήρα VKPN 100-50

Κανάλι ανεμιστήρα VKPN 80-50

Κανάλι ανεμιστήρα VKPN 70-40

Κανάλι ανεμιστήρα VKPN 60-35

Οι κανόνες για την εγκατάσταση των ανεμιστήρων αγωγών εξαρτώνται άμεσα από το σχεδιασμό της συσκευής, τον τύπο και την εγκάρσια διατομή του αγωγού, τον προορισμό του δωματίου όπου γίνεται η εγκατάσταση. Σε οικιακές συνθήκες, η δυνατότητα χρήσης ανεμιστήρων καναλιών είναι περιορισμένη, σε γενικές γραμμές χρησιμοποιούνται σε μη μεγάλες αίθουσες. Για να επιλέξετε σωστά τη συσκευή με την απαιτούμενη παραγωγικότητα, είναι απαραίτητο να μάθετε την ανάγκη για ένα δωμάτιο στην εισροή ή στην εξαγωγή αέρα.

Υπάρχει η έννοια της πολλαπλότητας της ανταλλαγής αέρα, που δείχνει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα η σύνθεση του αέρα σε ένα ή άλλο δωμάτιο θα πρέπει να αλλάξει τελείως. Έτσι, για μπάνιο η ανάγκη για ανταλλαγή αέρα είναι 25 m 3 ανά m 2 εγκαταστάσεις. Είναι εύκολο να υπολογίσετε ότι η απαιτούμενη παραγωγικότητα θα είναι ίση με περιοχή μπάνιου πολλαπλασιασμένη με 25.

Τα απαραίτητα δεδομένα μπορούν να βρεθούν στο SNIP, ή απλά να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Είναι επίσης απαραίτητο να εξεταστεί εκ των προτέρων η δυνατότητα πρόσβασης στον ανεμιστήρα για συντήρηση, επισκευή ή αντικατάσταση. Η ανάγκη για τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή και η συσκευή πρέπει να βρίσκεται σε εύκολα προσβάσιμα σημεία με τη δυνατότητα προσέγγισης. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να σταθεροποιήσετε με ασφάλεια τον ανεμιστήρα στη δομή στήριξης, στον τοίχο ή στην οροφή, έτσι ώστε να μην ακουμπά μόνο στον αεραγωγό. Διαφορετικά, θα υπάρχει ένα αισθητό βουητό στην εργασία, το φορτίο στους αεραγωγούς μπορεί να τις απενεργοποιήσει.

Τι πρέπει να εγκαταστήσετε

Ο στόχος της εγκατάστασης ενός ανεμιστήρα αγωγών είναι να συνδεθεί με ένα δίκτυο αγωγών με επαρκή ποιότητα και πυκνότητα σύνδεσης, καθώς και - σύνδεση ρεύματος. Για να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες, θα απαιτηθεί ένα σύνολο ορισμένων εργαλείων, καλωδίων και συνδετήρων. Ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης, ίσως χρειαστεί:


Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να απαιτούνται άλλα εργαλεία ή υλικά, καθώς οι συνθήκες εγκατάστασης, η ποιότητα και το υλικό των καναλιών αέρα και ο τύπος του ανεμιστήρα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές.

Απαιτήσεις για την ποιότητα της εργασίας

Τα έργα που θα εκτελεστούν πρέπει Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει στεγανή, αθόρυβη και σταθερή σύνδεση του ανεμιστήρα με τον αγωγό αέρα. Κατά την εργασία, θα πρέπει να υπάρχει σιωπή, δεν θα πρέπει να υπάρχουν τρύπες ή χαλαρότητα της σύνδεσης. Επίσης, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ένα χαμηλό επίπεδο δονήσεων για να αποφευχθεί η πιθανότητα χαλάρωσης των συνδέσεων, η εμφάνιση δυσάρεστων ήχων ή παραβίαση της στεγανότητας της σύνδεσης. Η συνδεδεμένη συσκευή πρέπει να ξεκινά από έναν ξεχωριστό διακόπτη, ή ταυτόχρονα με συσκευές φωτισμού, η οποία είναι κατάλληλη για μπάνια.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα αγωγών στον αγωγό αέρα

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα στον αεραγωγό είναι δυνατή με τον κατάλληλο σχεδιασμό της συσκευής. Για να το εισάγετε στη ρήξη του καναλιού αέρα, είναι απαραίτητο να κόψετε το κανάλι και να κάνετε ρήξη με την ποσότητα του τμήματος εργασίας (χωρίς ακροφύσια σύνδεσης). Ο ανεμιστήρας εισάγεται στους αεραγωγούς ως τμήμα του αγωγού. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η ορθότητα της κατεύθυνσης τροφοδοσίας, διαφορετικά αντί να αυξάνεται η ροή, η συσκευή θα την εξασθενίσει τελικά. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρουσία ανοικτών αγωγών εγκατεστημένων ξεχωριστά (μέταλλο ή πλαστικό), αλλά για κανάλια που βρίσκονται μέσα στους τοίχους, όπως σε κουζίνες ή μπάνια, αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στον αεραγωγό

Η σύνδεση ανεμιστήρα πρέπει να γίνεται με μέγιστη πυκνότητα και στεγανότητα. Η απώλεια ροής αέρα είναι απαράδεκτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει απότομη πτώση της πίεσης στο σύστημα και δυσλειτουργία του τρόπου λειτουργίας. Οι ανεμιστήρες καναλιών έχουν διαφορετικούς τύπους στοιχείων σύνδεσης:


Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη σύνδεση των ανεμιστήρων καναλιών. Η κύρια δυσκολία που συναντάται κατά την εγκατάσταση είναι η ανάγκη να εγκατασταθεί μια συσκευή με στρογγυλές σωλήνες σύνδεσης σε έναν ορθογώνιο αγωγό ή αντίστροφα. Επίσης, υπάρχουν δυσκολίες με διαφορετικές διαμέτρους ή μεγέθη καναλιών. Εξετάστε τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις:

Τοποθέτηση των ανεμιστήρων σε τετράγωνο αγωγό

Τα τετράγωνα κανάλια μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τον ανεμιστήρα σε περίπτωση πλήρους σύμπτωσης των διαστάσεων των συνδετικών σωλήνων και του καναλιού. Συχνά συμβαίνει ότι τα σχήματα των ακροφυσίων δεν ταιριάζουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προσαρμογείς σύνδεσης - εξαρτήματα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι και μεγέθη που σας επιτρέπουν να συνδέσετε συσκευές διαφορετικών τμημάτων. Τα μεγέθη των κόμβων σύνδεσης και των προσαρμογέων είναι τυποποιημένα, επομένως είναι απαραίτητο μόνο να επιλέξετε το κατάλληλο εξάρτημα, παρέχοντας τη μετάβαση από το στρογγυλό τμήμα της επιθυμητής διαμέτρου στις τετραγωνικές ή ορθογώνιες απαιτούμενες διαστάσεις. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να γίνει μια μετάβαση από ένα τετράγωνο τμήμα ενός μεγέθους σε άλλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε εξαρτήματα σύνδεσης της απαιτούμενης διατομής.

Τοποθέτηση των ανεμιστήρων σε κυκλικό αγωγό

Οι αεραγωγοί κυκλικής διατομής προτιμώνται για τις ιδιότητες απόδοσης τους. Δεν προκαλούν θόρυβο, δεν δημιουργούν ισχυρή αεροδυναμική αντίσταση, δεν συσσωρεύουν σκόνη ή συντρίμμια. Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα σε έναν κυκλικό αγωγό εκτελείται είτε απευθείας εάν τα σημεία σύνδεσης και οι διαστάσεις ταιριάζουν ή χρησιμοποιείται ένας κατάλληλος προσαρμογέας - το συνδετικό εξάρτημα. Το μήκος του εξαρτήματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τη μέγιστη διάμετρο του ανεμιστήρα, έτσι ώστε η διασταύρωση να μην δημιουργεί αιχμηρές αλλαγές στη διάμετρο. Τέτοιες μεταβάσεις είναι ικανές να σχηματίσουν δίνες που μεταβάλλουν τις παραμέτρους της ροής του αέρα, προκαλώντας αισθητό θόρυβο και κραδασμούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκαμπτοι αεραγωγοί που έχουν τα δικά τους εξαρτήματα και είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση σε χώρους γεμάτους με εξοπλισμό ή εξοπλισμό.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα αγωγών σε έναν αγωγό

Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος στον αγωγό με τον ίδιο τρόπο όπως στον κυκλικό αγωγό. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι διαμέτρους πιθανότατα δεν θα ταιριάζουν. Επομένως, πρέπει να προετοιμάσετε αμέσως τους κατάλληλους προσαρμογείς. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας από αυτοσχέδια υλικά - για παράδειγμα, γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα, συμβατικούς πλαστικούς προσαρμογείς, κομμένες με τον σωστό τρόπο. Ανάλογα με τον τύπο του ανεμιστήρα μπορούν να εγκατασταθούν στο κενό, να σφραγίσουν τις αρθρώσεις ή να χρησιμοποιήσουν συζεύξεις, σφιγκτήρες.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο

Το εγχειρίδιο χρήσης περιέχει πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης αυτής της συσκευής. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, να προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και να φτιάξετε ένα καλώδιο σύνδεσης. Πριν προχωρήσετε στην απευθείας σύνδεση, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την κοινή ισχύ. Εάν είναι απαραίτητο, είναι απαραίτητο να παρέχεται φωτισμός στο χώρο εργασίας. Μετά τη σύνδεση των καλωδίων, η τροφοδοσία είναι ενεργοποιημένη και η συσκευή ελέγχεται για λειτουργικότητα.

Αεραγωγοί - κανόνες εγκατάστασης

Ο εξαερισμός είναι μια σημαντική στιγμή στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η πρόσβαση στο οξυγόνο είναι απαραίτητη για το αστικό πρόσωπο συνεχώς - τόσο στο σπίτι όσο και (πρώτα απ 'όλα!) Στην υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι δεν υποψιάζονται καν ότι η γενική αδυναμία και κεφαλαλγία μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη καθαρού αέρα. Επιλύστε αυτό το πρόβλημα εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα καναλιών.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων καναλιών

Αν στο σπίτι για να βελτιώσει πολίτες εξαερισμού μπορεί να κάνει το πιο απλό αξονικούς ανεμιστήρες τοποθετούνται σε ένα παράθυρο ή παράθυρο, σε μέρη περισσότερο ή λιγότερο «συνωστισμό», η δύναμη αυτών των συσκευών είναι πιθανό να είναι αρκετά πλέον - απαιτούν ιδιαίτερη αεραγωγούς, προκειμένου να παραδώστε (ή αφαιρέστε) αέρα. Αλλά για να εξασφαλιστεί μια συνεχής ροή αέρα μέσω αυτών των επικοινωνιών, οι ανεμιστήρες που έχουν ήδη ενσωματωθεί σε αυτές θα χρειαστούν.

ανεμιστήρες αγωγός είναι διαφορετικό από το συμβατικό «αξονική» με την έννοια ότι μπορεί να δημιουργήσει μια υψηλότερη πίεση, επιτρέποντας να «ώθηση» το σύστημα αέρα-αγωγών των καναλιών. Αλλά αυτή η πίεση είναι συνήθως ακόμα λιγότερα από τους οπαδούς των άλλων σχεδίων (ακτινική και φυγόκεντρες) ανεμιστήρες, έτσι ώστε αυτές οι συσκευές είναι καλύτερα να μην θέσει σε πολύ μεγάλο βίου κανάλια αγωγών. Επιπλέον, κάνουν λίγο θόρυβο και είναι βολικό για εγκατάσταση.

Οι ανεμιστήρες αγωγών που είναι εγκατεστημένοι στους αεραγωγούς μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα κλιματισμού, γεγονός που τις καθιστά αναντικατάστατες σε γραφεία και χώρους ψυχαγωγίας.

Γύρος ή τετράγωνο;

Οι ανεμιστήρες αγωγών είναι πάντα ενσωματωμένοι σε αεραγωγούς, οι οποίοι, κατά κανόνα, τοποθετούνται κρυφά: πίσω από ψευδοροφές, σε διακοσμητικές κίονες κλπ. Σε αυτή την περίπτωση, το σχήμα της διατομής των καναλιών τους μπορεί να είναι διαφορετικό - τόσο ορθογώνιο (πιο συχνά τετράγωνο) όσο και κυκλικό. Ποιο είναι προτιμότερο; Ας συγκρίνουμε:

Πού είναι οι φίλοι του καναλιού καλές;

Έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα συνηθισμένα αξονικά. Διακρίνονται από:

 • απόδοση άντλησης
 • ανεπάρκεια
 • (έως 10 χρόνια)
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου
 • αποτελεσματικότητα κατά την τοποθέτηση αεραγωγών

Ως εκ τούτου, οι δυνατότητες χρήσης ανεμιστήρων καναλιών είναι κοντά στην καθολική. Συνήθως τοποθετούνται:

 • σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ
 • σε αρχοντικά και εξοχικά σπίτια
 • σε διοικητικά κτίρια
 • σε σταθμούς λεωφορείων και σε κινηματογράφους
 • σε μεσαίου μεγέθους μεταποιητικές επιχειρήσεις
 • σε αποθήκες και αποθήκες
 • σε μεγάλα γραφεία
 • σε μεγάλα εστιατόρια και μεγάλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας.

Επειδή ο ανεμιστήρας καναλιών είναι συνήθως κρυμμένος, μπορεί επιπλέον να περιβάλλεται από υλικά απορρόφησης θορύβου ή να εγκατασταθεί μετά από ειδικό σιγαστήρα αέρα-αγωγού. Αυτό κάνει τους ανεμιστήρες αγωγών σχεδόν αθόρυβο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για δημόσια κτίρια.

Πότε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ανεμιστήρες καναλιών;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το πιο σημαντικό περιορισμό στη χρήση του καναλιού των οπαδών - είναι το μήκος του αγωγού, στην οποία πρέπει να εξασφαλίζουν ότι η κυκλοφορία του αέρα - είναι επιθυμητό ότι δεν prevyshata 50-70 μέτρα. Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό είναι η σύνδεση των αγωγών εξαγωγής με τους άξονες εξαερισμού που παρέχουν φυσικό βύθισμα.

Επιπλέον, πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους οπαδούς καναλιών για:

 • μετακίνηση εκρηκτικών αερίων και μιγμάτων αερίων
 • μεταφορά αέρα, γεμάτη με στερεά μικροσωματίδια με λειαντική δράση.
 • στη θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα κάτω από -30 ° C και πάνω από + 40 ° C.

Ο τελευταίος περιορισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το λεγόμενο. "Καυτά καταστήματα".

Πού να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα;

Οι ανεμιστήρες αγωγών, κατά κανόνα, έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο προς μία κατεύθυνση - είτε για να σχεδιάσουν ένα ρυπασμένο είτε για να εισροήνε φρέσκα. Ο λειτουργικός τους σκοπός υπαγορεύει την τοποθεσία τους:

 • Αν ο ανεμιστήρας του αγωγού πρέπει να παρέχει ροή αέρα, τότε πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στο δωμάτιο
 • Εάν ο ανεμιστήρας αγωγών είναι διαμορφωμένος για εξαγωγή, τότε πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον δρόμο (για παράδειγμα - στη σοφίτα).

Από την πλευρά τροφοδοσίας του ανεμιστήρα θα υπάρχει ένα ίσιο τμήμα ίσο με τουλάχιστον την 1η διάμετρο του αγωγού. από την πλευρά της εξάτμισης, το ίδιο τμήμα θα πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 3 mm.

Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, η αποδοτικότητα της συσκευής θα μειωθεί σημαντικά λόγω της προκύπτουσας πτώσης πίεσης. Για να αποφευχθεί αυτό, τα ακόλουθα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εγκατάσταση του συστήματος αγωγών:

  Από την πλευρά της εισροής αέρα
 • Η απόσταση από το πλησιέστερο τοίχωμα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο της εισόδου.
 • Η διατομή της εισόδου του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 112% και όχι λιγότερο από το 92% του ανοίγματος εισόδου του ανεμιστήρα.
 • Στην είσοδο ο αέρας δεν πρέπει να συναντήσει εμπόδια
  Από την πλευρά της κουκούλας:
 • Η γωνία μείωσης της διατομής του αγωγού πρέπει να είναι μικρότερη από 15%.
 • Η γωνία διαστολής του τμήματος του αγωγού αέρα πρέπει να είναι μικρότερη από 7%.
 • Το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος μετά τον ανεμιστήρα του αγωγού πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 διαμέτρους αγωγού.

Μερικές πρακτικές συμβουλές

Επιλέγοντας τον ανεμιστήρα που προτιμάτε στο σχέδιο αερισμού του, είναι απαραίτητο

 • στην πρώτη θέση - προσανατολίζονται στο σχήμα και την εγκάρσια διατομή των διαύλων των αεραγωγών
 • Δεύτερον - η ισχύς του ίδιου του ανεμιστήρα
 • τρίτον - στην επιθυμητή ένταση αερισμού, δηλ. πόσες φορές ημερησίως πρέπει να γίνει η αντικατάσταση του αέρα σε έναν δεδομένο όγκο.

  Υπολογίστε αυτό το σχήμα είναι απλό: χρειάζεται μόνο να διαιρέσετε τη δύναμη του ανεμιστήρα στην ένταση του δωματίου. Είναι απλό, αλλά είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ακόμη και οι λεπτομέρειες όπως η ταχύτητα του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή διαμερισμάτων που παρέχουν κίνηση αέρα με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 14 m / s, αλλά όχι μικρότερη από 11 m / s.

  Σε χαμηλότερη ταχύτητα, η λειτουργία του εξαερισμού θα είναι αναποτελεσματική και σε ταχύτητα μεγαλύτερη από 14 m / s. Μπορεί να εμφανιστεί απαράδεκτα έντονος θόρυβος.

  Φυσικά, η εγκατάσταση των ανεμιστήρων καναλιών είναι καλύτερο να διδάξει τους ειδικούς. Αυτό δεν οφείλεται στην ιδιαίτερη πολυπλοκότητα του έργου, αλλά στην πληρότητά τους. Πρέπει να είναι τόσο διατεταγμένα ώστε:

  • Δεν υπήρχαν χαλαρά καλώδια κοντά στα περιστρεφόμενα μέρη του ανεμιστήρα.
  • Όλες οι καλωδιώσεις ήταν σταθερά στερεωμένες και κλειστές με πλαστικό κουτί.
  • Κοντά στους οπαδούς του καναλιού υπήρχε ένας ελεύθερος χώρος για την προληπτική συντήρηση και επισκευή τους.
  • Η στερέωση των αγωγών δεν πρέπει να είναι άκαμπτη, έτσι ώστε να μην μεταδίδονται οι δονήσεις μέσω αυτού.

  Σε γενικές γραμμές - μην σκουπίστε τους ειδικούς. Ο ανεμιστήρας είναι η καρδιά ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού και θα είναι πολύ δυσάρεστο αν ξεκινήσει ξαφνικά να δράσει σύντομα μετά την εγκατάσταση.

  Περιορίστε τον άνεμο. Εγκατάσταση ανεμιστήρων καναλιών

  Η διαδικασία εγκατάστασης ανεμιστήρων αγωγών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ο τύπος ανεμιστήρα αγωγών και οι σχετικοί αεραγωγοί. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο ανεμιστήρας αγωγών είναι τοποθετημένος στη διασταύρωση με το διαμορφωμένο στοιχείο. Αυτά τα στοιχεία είναι καμπύλες ή μεταβάσεις.
  Επιπλέον, πρέπει να πληρούνται πολλές απαιτήσεις για την τοποθέτηση, την στερέωση, την προσαρμογή και τον έλεγχο των ανεμιστήρων αεραγωγών και ολόκληρου του συστήματος.

  Τοποθέτηση ορθογωνικών ανεμιστήρων καναλιών

  Πρόσφατα, οι ανεμιστήρες καναλιών έχουν σχεδίαση που τους επιτρέπει να εγκαθίστανται σε οποιαδήποτε θέση (κάθετα, οριζόντια ή υπό γωνία). Αυτό ισχύει για όλους τους ανεμιστήρες καναλιών οποιουδήποτε τύπου, εκτός από τους ανεμιστήρες οροφής με υποχρεωτική οριζόντια εγκατάσταση.
  Προαπαιτούμενο για την καλή λειτουργία ενός ανεμιστήρα αγωγών είναι η παροχή ευθύγραμμων τμημάτων χωρίς την εγκατάσταση πρόσθετων στοιχείων του συστήματος εξαερισμού (φίλτρα, επαγωγείς, διανομείς και τα παρόμοια). Αυτή η κατάσταση αποφεύγει τις αεροδυναμικές απώλειες στη ροή του αέρα. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι οι ηχητικοί εξασθενητές αερισμού, οι οποίοι εξασφαλίζουν χαμηλό επίπεδο θορύβου στο λειτουργικό σύστημα.
  Το μήκος του αναγκαίου ευθύγραμμου τμήματος στην είσοδο του ανεμιστήρα του αγωγού πρέπει να είναι τουλάχιστον μία διάμετρος του αγωγού σύνδεσης και στην έξοδο να μην είναι μικρότερες από τρεις τέτοιες διαμέτρους.
  Η συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα εγγυάται τη συνέχεια και την απουσία ζημιών στην απόδοση του συστήματος εξαερισμού.
  Για να στερεώσετε τον ανεμιστήρα του αγωγού στον τοίχο ή στην οροφή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπές που βρίσκονται στις φλάντζες. Αυτό απλουστεύει σημαντικά τη στερέωση χρησιμοποιώντας βραχίονες, ειδικούς σφιγκτήρες ή άλλες δομές. Ο βασικός κανόνας για τη στερέωση και τη σύνδεση του ανεμιστήρα του αγωγού με τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού - όλες οι συνδέσεις πρέπει να εξασφαλίζουν στενή τοποθέτηση και αντοχή.

  Εγκατάσταση ανεμιστήρων κυκλικού αγωγού

  Σε αντίθεση με τους ορθογώνιους, οι ανεμιστήρες στρογγυλού καναλιού είναι καλύτερα να εγκατασταθούν οριζόντια. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε θέση, αλλά η μέγιστη απόδοση επιτυγχάνεται ακριβώς με την οριζόντια εγκατάσταση. Τα σχέδια πολλών ανεμιστήρων κυκλικού αγωγού έχουν ένα ειδικό πλαστικό περίβλημα απορρόφησης θορύβου. Αυτό επιτρέπει την εξαίρεση από τη δομή του συστήματος εξαερισμού επιπλέον σιγαστήρων.
  Η διαδικασία τοποθέτησης ανεμιστήρων κυκλικών αγωγών είναι πολύ παρόμοια με την εγκατάσταση ανεμιστήρων καναλιών ορθογώνιας διατομής και έχει τις ίδιες απαιτήσεις για την παροχή ευθύγραμμων τμημάτων στην είσοδο και στην έξοδο. Αλλά οι αγωγοί στρογγυλού αέρα επιτρέπουν τη χρήση απλούστερων και φθηνότερων στοιχείων συστημάτων εξαερισμού.
  Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εγκατάστασης ανεμιστήρων κυκλικού αγωγού είναι η ανάγκη ειδικών συνδετήρων. Τέτοιοι σύνδεσμοι πρέπει να εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της εγκατάστασης όλων των στοιχείων χωρίς να αλλάζουν το σχήμα του τμήματος του αγωγού.

  Η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού με τη χρήση ανεμιστήρων καναλιών πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ειδικούς με εμπειρία στην εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων. Ο προκαταρκτικός λεπτομερής υπολογισμός του συστήματος θα αποφύγει την πλειονότητα των προβλημάτων εγκατάστασης και ρύθμισης των επιμέρους τμημάτων και του συνόλου του συστήματος. Η χρήση αυτοτελών στοιχείων για τη στερέωση ή τη συναρμολόγηση των ανεμιστήρων και αγωγών των αγωγών επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η χρήση τυποποιημένων σχεδίων. Όλες οι αρθρώσεις του συστήματος εξαερισμού πρέπει να είναι στεγανά και να παρέχουν μια αξιόπιστη σύνδεση.

  Αεραγωγοί: Τι για, τι είναι, πώς να εγκαταστήσετε

  Fan του καναλιού: τι είναι αυτό;

  Τι χρειάζεστε για να αερίσετε το δωμάτιο; Με βάση τη ρίζα της λέξης «αέρα», μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι ο άνεμος, δηλαδή η ροή του αέρα. Στο σύστημα εξαερισμού, ο "άνεμος" παρέχεται τεχνητά από έναν ανεμιστήρα καναλιών. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συνόλου είναι τα εξής:

  • καθολική τοποθέτηση - Ο ανεμιστήρας αγωγών μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο: σε κτίρια κατοικιών, βιομηχανικά ή δημόσια κτίρια. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να κρύβεται πίσω από μια ψευδοροφή, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό σχέδιο πιο στοχαστικό.
  • εύκολη εγκατάσταση - να εγκαταστήσετε μια οικιακή ποικιλία δεν απαιτεί τη βοήθεια ενός ειδικού?
  • ήσυχη λειτουργία της συσκευής - η μέση στάθμη θορύβου φτάνει τα 30-40 ντεσιμπέλ ·
  • ευκολία συντήρησης - μόλις μία φορά σε έξι μήνες ή ένα χρόνο, καθαρίστε τις λεπίδες και το σώμα της συσκευής από τη σκόνη.
  • συνέχεια της εργασίας - σε αντίθεση με λιγότερο αξιόπιστες μεθόδους αερισμού - για παράδειγμα, με τον ίδιο εξαερισμό - ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργήσει ομαλά στον επιλεγμένο τρόπο και με κάποια ισχύ.
  • αξιοπιστία - οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με τη λειτουργία της προστασίας του κινητήρα από πτώσεις τάσης, οπότε ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διάσπασης.

  Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι αυτή η συσκευή, υπάρχει ένα μειονέκτημα: δεν προορίζεται για φιλτράρισμα. Αν το δωμάτιο χρειάζεται όχι μόνο φρέσκο, αλλά και καθαρό αέρα, πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από άλλη κλιματική τεχνολογία - για παράδειγμα, καθαριστές αέρα.

  Ο ανεμιστήρας του αγωγού ελέγχεται χειροκίνητα ή αυτόματα, ανάλογα με το μοντέλο. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο ή τουαλέτα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με το φως: πρέπει να ανοίξετε ένα καλώδιο τροφοδοσίας και να το συνδέσετε στο διακόπτη φωτισμού. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα διπλό διακόπτη, ένας από τους οποίους μπορεί να συνδεθεί στο φως και ο άλλος στην ίδια τη μονάδα.

  Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα καναλιού

  Ας δούμε ποια μέρη αποτελείται η συσκευή από:

  • στην πραγματικότητα στέγαση προϊόντα. Συχνά είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα: οπότε η θήκη αντέχει σε υψηλά φορτία και γίνεται ανθεκτική στη διάβρωση. Ωστόσο, για οικιακές ανάγκες, το πλαστικό υψηλής ποιότητας είναι επίσης κατάλληλο ως υλικό. Για τους σκοπούς της ηχομόνωσης, τα τοιχώματα της γάστρας γενικά κατασκευάζονται με πολλές στρώσεις.
  • πτερωτή, η οποία είναι υπεύθυνη για την απόδοση της συσκευής.
  • ηλεκτρικό μοτέρ, με τον οποίο λειτουργεί ο τροχός.
  • λεπίδες ή λεπίδες - Κατά τη λειτουργία περιστρέφονται, συγκρούονται με τον αέρα και το ρίχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
  • πτερωτή - περιστρεφόμενο τμήμα της διάταξης, στην οποία προσαρτώνται οι λεπίδες,
  • διακοσμητικά πλέγματα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στους τοίχους και προστατεύουν τον αεραγωγό από το να πάρει συντρίμμια.
  • θερμική προστασία, Επιτρέπει τη λειτουργία της συσκευής σε συνθήκες διαφοράς θερμοκρασίας.

  Ορισμένοι ανεμιστήρες εξάτμισης παρέχουν επίσης βαλβίδα ελέγχου, που εμποδίζει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από το δρόμο προς το δωμάτιο. Αυτό συμβαίνει εάν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη ή σπασμένη και εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι κάτω από τη θερμοκρασία του δρόμου. Λόγω της πτώσης πίεσης, ο αέρας μετακινείται από το δρόμο προς το δωμάτιο. Αλλά η βαλβίδα εμποδίζει τη ροή του αέρα και εμποδίζει τη διείσδυση του μέσα.

  Η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να είναι τριών παραλλαγών:

  • παθητικό - Κλείνει μόνο λόγω βαρύτητας. Η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας βαλβίδας είναι αρκετά χαμηλή και σήμερα δεν είναι σε μεγάλη ζήτηση.
  • εύχρηστο - λειτουργεί από ηλεκτρισμό, ανοίγει και κλείνει με ειδικό αισθητήρα,
  • αυτο-κλείσιμο - Κλείνει ταυτόχρονα με τη διακοπή της ροής του αέρα. Συχνά χρησιμοποιείται για τουαλέτα ή κουζίνα.

  Τα παρακάτω φάσεις της εργασίας συσκευές:

  1. Η πτερωτή, περιστρεφόμενη, δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης.
  2. Κάτω από την πίεση, ο αέρας αναρροφάται από τη σχάρα.
  3. Η ροή αέρα πέφτει στις λεπίδες, όπου η πίεση αυξάνεται.
  4. Κάτω από την πίεση, ο αέρας μετακινείται μέσω του δικτύου αγωγών προς τη σωστή κατεύθυνση.
  5. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του κινητήρα και η συσκευή να μην αποτύχει, οι θερμικές επαφές ανοίγουν το ηλεκτρικό κύκλωμα σε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία.

  Εγκατάσταση ανεμιστήρων καναλιών

  Πού χρησιμοποιούνται οι ανεμιστήρες αγωγών;

  Η παροχή αέρα παρέχεται είτε με φυσικό εξαναγκασμό είτε με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Για τη σωστή οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε κτίρια για διαφορετικούς σκοπούς, παρέχονται άξονες εξαερισμού. Σε περιπτώσεις εξαναγκασμένου εξαερισμού, οι αγωγοί αέρα συνδέονται με τα ορυχεία. Ως κίνητρο για την κίνηση του αέρα, οι ανεμιστήρες των καναλιών χρησιμοποιούνται συχνά. Η αναμφισβήτητη ευκολία στα σύγχρονα γραφεία, τα ξενοδοχεία, τα καθιστικά δημιουργεί κλιματισμό, παρέχοντας άνετη θερμοκρασία και υγρασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, για την απόλυτη άνεση, δεν είναι αρκετή η κυκλοφορία του αέρα και είναι απαραίτητη μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα.

  Τύποι ανεμιστήρων καναλιών

  Δομικά οι ανεμιστήρες των αγωγών σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν μέσα στον αγωγό ή στη ρήξη του αεραγωγού. Αυτό είναι δυνατό λόγω της συμπαγούς λειτουργίας τους, η οποία επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση σε ένα περίβλημα ενός πτερωτή ανεμιστήρα και ενός ασύγχρονου ηλεκτροκινητήρα με έναν εξωτερικό δρομέα.

  Οι ανεμιστήρες καναλιών διατίθενται με στρογγυλά και ορθογώνια περιβλήματα. Η επιλογή της τροποποίησης εξαρτάται από την διατομή του αγωγού στον οποίο είναι ενσωματωμένος ο ανεμιστήρας. Η σκοπιμότητα χρήσης ορθογωνικών ή κυκλικών αεραγωγών καθορίζεται από τους υπαλλήλους των οργανισμών σχεδιασμού, βάσει των όρων των όρων αναφοράς και των απαιτήσεων για το σύστημα αερισμού.

  Λόγω της συμπαγής τους, οι ανεμιστήρες καναλιών επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη τοποθέτηση των αγωγών αέρα. Ορθογωνικοί ανεμιστήρες καναλιών επιτρέπουν την πληρέστερη χρήση της περιοχής του δωματίου λόγω της τοποθέτησης ενός ορθογώνιου αγωγού στο χώρο οροφής των ψευδοροφών. Τις περισσότερες φορές στους αγωγούς χρησιμοποιούνται οι ακτινικοί και φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες αγωγών.

  Παραγγελία για εγκατάσταση ανεμιστήρων καναλιών

  Εγκατάσταση ανεμιστήρων καναλιών

  Οι ανεμιστήρες αγωγών είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου επιτρέπουν την τοποθέτηση αρκετών τοπικών συστημάτων εξαερισμού αντί ενός διακλαδισμένου κεντρικού συστήματος. Τέτοια διαλύματα ελαχιστοποιούν το μήκος των αεραγωγών και μειώνουν το κόστος του συστήματος εξαερισμού.

  Ρύθμιση του καναλιού των οπαδών είναι δυνατή όχι μόνο στην ρήξη αγωγού, αλλά κατά την έναρξη του συστήματος, που εργάζονται για την εισροή ή στο τέλος του συστήματος, που εργάζονται για την εξαγωγή του αέρα. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση του διαύλου για την αποτελεσματική λειτουργία του ανεμιστήρα είναι να παράσχει μία άμεση αγωγό τρέχει ένα ορισμένο ελάχιστο μήκος χωρίς πρόσθετα στοιχεία του συστήματος αερισμού (πηνία, φίλτρα, βαλβίδες, κλπ). Έτσι αποφεύγονται μεγάλες αεροδυναμικές απώλειες κατά την κίνηση του αέρα.

  Το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος εισόδου μπροστά από τον ανεμιστήρα πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από μία διάμετρο του αγωγού και το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος εξόδου πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις διαμέτρους του προσαρτημένου αγωγού. Η συμμόρφωση με αυτή την προϋπόθεση εγγυάται την απουσία αεροδυναμικών απωλειών και την αδιάλειπτη παραγωγική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

  Κατά την τοποθέτηση μικρών ανεμιστήρων, δεν υπάρχει ανάγκη για ειδική βάση στερέωσης. Οι ανεμιστήρες καναλιών μεγάλων διαστάσεων που εξυπηρετούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις μπορούν να συνδεθούν με δομές κτιρίων με στηρίγματα, στηρίγματα και κρεμάστρες. Το κύριο πράγμα κατά την τοποθέτηση και τη σύνδεση του ανεμιστήρα αγωγών με τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού είναι να εξασφαλιστεί στενή εφαρμογή όλων των εξαρτημάτων. Για να απορροφήσετε θόρυβο στην είσοδο και την έξοδο του ανεμιστήρα αγωγών, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τους εξασθενητές ήχου.

  Εγκατάσταση ανεμιστήρων καναλιών σε τετραγωνικούς και ορθογώνιους αγωγούς μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση του άξονα του ηλεκτροκινητήρα, τόσο στο κατακόρυφο όσο και στο οριζόντιο επίπεδο. Στην περίμετρο του περιβλήματος του ορθογώνιου ανεμιστήρα συνδέονται φλάντζες με οπές για τοποθέτηση.

  Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων αγωγών σε κυκλικούς αγωγούς διαφέρει από τις ορθογώνιες, καθώς οι ανεμιστήρες κυκλικού αγωγού συνιστώνται να τοποθετούνται οριζόντια, καθώς επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση με οριζόντια εγκατάσταση. Ο σχεδιασμός πολλών τροποποιήσεων των ανεμιστήρων στρογγυλού καναλιού παρέχει ένα ειδικό περίβλημα απόσβεσης θορύβου - αυτό καθιστά δυνατή την εξάλειψη επιπλέον σιγαστήρων από το σύστημα εξαερισμού.

  Η εγκατάσταση ανεμιστήρων κυκλικού αγωγού, καθώς και η εγκατάσταση ορθογώνιων ανεμιστήρων, πρέπει να παρέχουν το απαραίτητο μήκος ευθύγραμμων τμημάτων στην είσοδο και στην έξοδο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της τοποθέτησης ανεμιστήρων στρογγυλών αγωγών είναι η χρήση συνδετήρων. Ειδικοί σύνδεσμοι είναι απαραίτητοι για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της εγκατάστασης ανεμιστήρων χωρίς αλλαγή της γεωμετρίας του αγωγού.

  Τηλέφωνο: (495) 783-87-60 - πολυκαναλικό

  Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών

  Το σύστημα εξαερισμού διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ζωή. Με τη βοήθειά του υπάρχει όχι μόνο μια ανταλλαγή αέρα, αλλά, μερικές φορές, και θέρμανση του σπιτιού.

  Συχνά, κατά την οργάνωση τέτοιων συστημάτων χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη οπαδών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων προϊόντων, αλλά μεταξύ αυτών μπορεί κανείς να ξεχωρίσει έναν ανεμιστήρα αξονικού καναλιού με μοναδικές ιδιότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά.

  Τοποθέτηση ανεμιστήρων στις εξόδους αέρα της τετραγωνικής μορφής

  Υπάρχουν πολλοί τύποι τμημάτων σωλήνων που χρησιμοποιούνται ως διαδρομές μεταφοράς για τον αέρα. Μια πολύ κοινή επιλογή είναι προϊόντα ορθογώνιου ή τετράγωνου σχήματος.

  Οι ανεμιστήρες συνδέονται με ειδικές φλάντζες, οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία αξιόπιστου σχεδιασμού. Συχνά συμβαίνει ότι ορισμένες διαστάσεις των αγωγών δεν είναι στάνταρ, έτσι ώστε να είναι προκαταρκτικά τοποθετημένες στις διαστάσεις του προϊόντος.

  Για αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικοί προσαρμογείς διαφόρων διατομών. Η διαδικασία τοποθέτησης είναι αρκετά απλή, αλλά όταν την εκτελέσετε, πρέπει να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες.

  Σύνδεση ανεμιστήρων σε αγωγούς κυκλικής διατομής

  Η διαδικασία σύνδεσης αυτών των τύπων εξαερισμού έχει τις δικές της αποχρώσεις:

   1. Για να συνδέσετε τους ανεμιστήρες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές μεταβάσεις, το μήκος των οποίων δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το ήμισυ του συνολικού μήκους της συσκευής.
   2. Η σύνδεση γίνεται με τη βοήθεια ειδικών φλαντζών, οι οποίες μπορούν να παρέχουν αξιόπιστη στερέωση.
   3. Σε περίπτωση μη τυποποιημένων κατασκευών, χρησιμοποιήστε μόνο ειδικό εξοπλισμό που θα σας επιτρέψει να οργανώσετε τη σύνδεση.

  Στο τέλος, οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι στο ηλεκτρικό δίκτυο. Για το σκοπό αυτό, σε κάθε συσκευή παρέχεται τερματικό κουτί, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση.

  Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες και να βρείτε τις αντίστοιχες εξόδους για τη σύνδεση του κινητήρα και τη γείωση. Αφού κάνετε όλους τους βασικούς χειρισμούς, πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργικότητα της συσκευής και τη σωστή περιστροφή των λεπίδων.

  Εκτελέστε την εργασία αυτή θα πρέπει μόνο επαγγελματίες υψηλής κατάρτισης με εμπειρία στην εκτέλεση τέτοιων ενεργειών. Από την ποιότητα της εγκατάστασης στο μέλλον εξαρτάται από την απόδοση του συνόλου του συστήματος εξαερισμού.

  Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας που προορίζονται αποκλειστικά για ειδικούς σκοπούς.
  Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα καναλιών, δείτε το βίντεο:

  Τύποι ανεμιστήρων καναλιών και η αρχή της λειτουργίας τους

  Για σήμερα, ο πιο δημοφιλής τρόπος εξαερισμού των χώρων είναι η εγκατάσταση του ανεμιστήρα καναλιών, η αρχή της οποίας συνίσταται στη μετακίνηση του αέρα στους σωλήνες του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι είναι ο καναλιού ανεμιστήρας, πού χρησιμοποιείται και με ποια αρχή λειτουργεί.

  Τι είναι αυτό και γιατί χρειάζομαι έναν ανεμιστήρα καναλιών;

  Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

  Η ευρεία κατανομή των ανεμιστήρων του καναλιού οφείλεται στην απλότητα του σχεδιασμού, στο χαμηλό επίπεδο θορύβου και στη μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέτοιες μονάδες εγκαθίστανται σε χώρους γραφείων και κατοικιών, καθώς και σε καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και μεγάλες επιχειρήσεις.

  Αρχή λειτουργίας και συσκευής

  Η αρχή της λειτουργίας των ανεμιστήρων αγωγών έχει ως εξής: Ο αέρας που ρέει μέσα από τους αεραγωγούς διέρχεται από τους ανεμιστήρες που είναι ενσωματωμένοι σε αυτά τα κανάλια.

  Υπάρχει ένας ανεμιστήρας καναλιού ειδικού πτερωτή, ο οποίος βρίσκεται στο περίβλημα. Ο τροχός λειτουργεί με ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος αποτελεί επίσης μέρος του προϊόντος.

  Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Οι ανεμιστήρες των ανεμιστήρων καναλιών λαμβάνουν υπόψη τα ακόλουθα πλεονεκτήματα τέτοιων συσκευών:

  • Υψηλή απόδοση - ο τύπος καναλιού της μονάδας μειώνει το κόστος λειτουργίας του.
  • ευελιξία - μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μοντέλο αυτού του τύπου σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
  • απλότητα εγκατάστασης.
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • την αξιοπιστία και την απλότητα του σχεδιασμού.
  • Συνέχεια και συνέχεια της εργασίας.

  Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

  Οι κυκλικοί ανεμιστήρες καναλιών (VKK) χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση κυκλικών αγωγών εξαερισμού για κτίρια διαφόρων χρήσεων. Χαρακτηριστικά τέτοιων συσκευών είναι:

  • την περικλεισμένη περίπτωση.
  • αντιδιαβρωτική επεξεργασία;
  • αποτελεσματική μείωση θορύβου.

  Προειδοποίηση: ανεμιστήρες αγωγός τύπου WCC προορίζονται για τη μετακίνηση της μη εκρηκτικά αέρια μέσα που έχει μία θερμοκρασία από -40 έως +60 βαθμούς, που περιέχουν επιθετική ακαθαρσίες εντός 100 mg / m3 και περιέχουν ιξώδεις ουσίες, ινώδη και λειαντικά υλικά, σε εύκρατα κλίματα σε εξωτερική θερμοκρασία όχι υψηλότερη 40 μοίρες.

  Παροχή αέρα

  Για την οργάνωση αποτελεσματικού εξαερισμού όλων των χώρων, είναι τοποθετημένο ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα κυριότερα στοιχεία του οποίου είναι ο ανεμιστήρας αγωγών. Οι συσκευές τοποθετούνται απευθείας στους αγωγούς εξαερισμού σε μεγάλο βαθμό για να παρέχουν επιπλέον αέρα που φυσάει στο δίκτυο.

  Όπως είναι γνωστό, οποιοσδήποτε αερισμός λειτουργεί με βάση την εισροή αέριων μαζών στη μία πλευρά και αντλώντας την άλλη. Ωστόσο, σε πιο σύγχρονα συστήματα εξαερισμού, χρησιμοποιείται ένας ανεστραμμένος ανεμιστήρας καναλιών, οι κύριες λειτουργίες του οποίου είναι η ροή του αέρα στο δωμάτιο που εξυπηρετείται και η αφαίρεση του στροφείου και της πτερωτής που έχουν επεξεργαστεί ρυθμίζοντας την κατεύθυνση κίνησης.

  Αφαίρεση καπνού

  Η κύρια διαφορά στη λειτουργία των ανεμιστήρων καναλιών από άλλα πυροσβεστικά συστήματα είναι η δυνατότητα λειτουργίας τους ως συμβατικών συσκευών οδήγησης για τον καθημερινό αερισμό του κλίματος, ο οποίος με τη σειρά του θέτει ειδικές απαιτήσεις στον κινητήρα των συσκευών, και συγκεκριμένα:

  • αθόρυβη λειτουργία.
  • οικονομία ·
  • επαρκείς πόρους εργασίας ·
  • μεγάλος αριθμός σχεδιασμού των κύκλων μεταγωγής.

  Προειδοποίηση: Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο ανεμιστήρας καπνού πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει για μία ώρα σε θερμοκρασία του μέσου εργασίας που αφαιρείται τουλάχιστον +600 μοίρες, καθώς ακόμη και το πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης δεν μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία του.

  Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πτερωτής είναι η εμφύσηση της ροής θερμού αερίου από το κανάλι χωρίς άμεση αλληλεπίδραση με το περίβλημα του κινητήρα. Ταυτόχρονα, το χιτώνιο του πτερυγίου μεγάλης διαμέτρου προστατεύει το περίβλημα του κινητήρα από τη ροή.

  Ανθεκτική στη θερμότητα

  Ο ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καναλιών έχει αρκετά ευρύ φάσμα εφαρμογών και χρησιμοποιείται τόσο σε οικιακούς όσο και σε βιομηχανικούς χώρους.

  Οι κύριοι στόχοι της εγκατάστασης αυτού του εξοπλισμού είναι:

  • αποτελεσματική απομάκρυνση ατμού από λουτρά / σάουνες.
  • έλεγχος της κίνησης των μαζών θερμού αέρα στα συστήματα θέρμανσης ανταλλαγής αέρα ·
  • πλήρης αφαίρεση των μαζών θερμού αέρα από τις εγκαταστάσεις που εξυπηρετούνται με τζάκια και φούρνους εγκατεστημένους σε αυτές,
  • απόσυρση προϊόντων καύσης από βιομηχανικούς χώρους.

  Η εγκατάσταση ανθεκτικών στη θερμότητα ανεμιστήρων καναλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε τοίχους όσο και στην οροφή (αναρτημένη ή συμβατική). Η στερέωση των προϊόντων πραγματοποιείται λόγω ειδικών αναρτήσεων και παρενθέσεων. Η έξοδος του περιβάλλοντος εργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα κεντρικό σύστημα αγωγών ή απευθείας στο δρόμο.