Αγωγοί σχεδίασης: ποικιλίες και εγκατάσταση

Κάθε ερωμένη προσπαθεί να κάνει την κουζίνα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα άνετη και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Χωρίς ποιοτικό σχέδιο με μια γραμμή αέρα εδώ για να μην διαχειριστεί - αυτή η τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη εκροή αρωμάτων που προέρχονται από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Οι αεραγωγοί αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του συστήματος εξαερισμού, το οποίο καθορίζει τη σημασία τους. Σήμερα θα γνωρίσουμε πιο στενά με τον εν λόγω εξοπλισμό και θα μάθουμε επίσης πώς να το εγκαταστήσουμε σωστά.

Διαφορές στο σύστημα εξάτμισης της κουζίνας από τον εξαερισμό

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης της κουζίνας και του εξαερισμού. Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Σήμερα προτύπων υγείας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση σε διαφορετικές κατοικίες αντίστοιχες μονάδες που είναι ικανά να παρέχουν υψηλής ποιότητας σκυροδέματος εξαερισμού πολλαπλότητα. Για να ακολουθήσετε αυτή την απαίτηση σε κτίρια με πολλούς ορόφους διευθέτηση σύστημα εξαερισμού, το οποίο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο των καναλιών που παρέχονται στους τοίχους και την απαλλαγή των εκπομπών στην οροφή.

Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαερισμού είναι απαραίτητοι για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τον καθιστικό. Η πρόσληψη καθαρού αέρα συμβαίνει φυσιολογικά, διέρχεται από τις αρθρώσεις / σχισμές στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτό το σύστημα δεν είναι σε θέση να εξαλείψει διάφορες μυρωδιές, καπνούς και άλλα τέτοια πράγματα που συχνά εμφανίζονται όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα.

Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, εγκαταστήστε ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί με υποχρεωτικό τρόπο. Διαφορετικά, αυτά τα μέρη ονομάζονται κουκούλες. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Απορροφούν τους ατμούς που προέρχονται από τις επιφάνειες μαγειρέματος και έπειτα με τον αγωγό αέρα αποστέλλονται στον ειδικό αγωγό εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού.

Οι αεραγωγοί που έχουν σχεδιαστεί για την σωστή λειτουργία της κουκούλας είναι διαφορετικοί. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, τα οποία επηρεάζουν πάντα τα χαρακτηριστικά απόδοσης και το συνολικό κόστος. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς ποιοι τύποι τέτοιων συσσωματωμάτων υπάρχουν και από ποιες παραμέτρους χωρίζονται.

Όλοι οι τύποι αεραγωγών διακρίνονται κυρίως σε άκαμπτους και ευέλικτους τύπους.

 • Ευέλικτοι αεραγωγοί φαίνεται να τοποθετείται κάτω από διαφορετικές γωνίες. Εάν αυτό απαιτείται, μπορούν να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (φυσικά, στο πλαίσιο μιας πιθανής). Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια ελαφρώς επιμήκης έξοδος αέρα χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό δεν έχει την καλύτερη επίπτωση στη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος στο σύνολό του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων συστημάτων είναι ότι το κυματοειδές κουτί για να τους δεν συνιστάται περισσότερο από 3 m, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιπλέον εκατοστό σε αυτή την κατάσταση είναι να μειώσει την απόδοση κατά περίπου 5-10%.
 • Σκληρές επιλογές διαθέτει ευκολία στη συναρμολόγηση και μια λεία επιφάνεια του εσωτερικού. Είναι αλήθεια ότι τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά οι θετικές τους ιδιότητες δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους.

Και όλοι οι αεραγωγοί χωρίζονται στην άμεση μορφή τους. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τέτοιων συστημάτων.

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς, ποιοι είναι οι αγωγοί για τα αποσπάσματα.

 • Ορθογώνιο και τετράγωνο. Αυτοί οι τύποι αγωγών αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο δημοφιλή και συναντώνται με μια αξιοζήλευτη κανονικότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες τις επιλέγουν ακριβώς λόγω του σχήματος, το οποίο σας επιτρέπει να οργανώσετε μια τέτοια τεχνική ακριβώς πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, είναι δυνατό να τοποθετηθεί σχεδόν οποιαδήποτε τροχιά από τον εξοπλισμό εξαγωγής προς τον άξονα εξαερισμού. Τα ορθογώνια παραδείγματα θα είναι μια εξαιρετική λύση για κουζίνες με οποιαδήποτε οροφή (που σημαίνει οποιαδήποτε παράμετρο ύψους). Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα μπορούν να έχουν μια καλή εμφάνιση.

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ορθογώνιες μονάδες αεραγωγών έχουν συνήθως κακή απόδοση, ειδικά σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

 • Flat. Αυτές οι παραλλαγές αεραγωγών είναι μία από τις ποικιλίες των ορθογώνιων μοντέλων. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και φαίνονται εντελώς απαρατήρητοι.
 • Στρογγυλεμένες. Αυτές οι ποικιλίες είναι πιο απαιτητικές - μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε δωμάτια με ψηλές οροφές. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του εξοπλισμού. Εάν η έξοδος έχει ορθογώνια δομή, τότε θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα ορθογώνιοι προσαρμογείς με κατάλληλη διατομή για στρογγυλεμένα μοντέλα.
 • Οβάλ. Αυτά τα δείγματα έχουν τις ίδιες αδύναμες και ισχυρές πλευρές με τα στρογγυλά δείγματα.

Από τις αναφερόμενες παραλλαγές των αεραγωγών είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επίπεδα ορθογώνια μοντέλα.

Αντιπροσωπεύονται από προϊόντα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • 110x55 mm - αυτές οι επιλογές απαιτούνται για κουκούλες των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60 mm - κατάλληλο για εξοπλισμό απορροφητήρων, των οποίων το επίπεδο απόδοσης δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h.
 • 204x60 mm - ιδανικό για λειτουργία μαζί με μονάδες υψηλής απόδοσης - έως 1000 m3 / h.

Υλικά

Οι αγωγοί για συστήματα εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Έτσι, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι σωστά αναγνωρισμένα πλαστικά δείγματα. Κατά κανόνα, παράγονται με ορθογώνιο ή στρογγυλό τμήμα. Έτσι, ο πρώην είναι πιο αισθητική και τακτοποιημένο, αλλά το κυκλικό σύστημα μπορεί να καυχηθεί για μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση (δεν χρειάζεται έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε τον αγωγό για να εξαγάγετε το ίδιο).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών είναι:

 • λεία επιφάνεια στο εσωτερικό μέρος, εξαιτίας αυτού που δεν συσσωρεύει λίπος και τυχόν μόλυνση?
 • τα πλαστικά μέρη δεν θα είναι ποτέ σκουριασμένα.
 • έχουν πολύ μέτριο βάρος, οπότε είναι ευκολότερο να τα εγκαταστήσετε.
 • παρόμοιες κατασκευές συλλέγονται αρκετά απλά.
 • Όταν ένα πλαστικό αγωγό λειτουργεί, δεν εκπέμπει έντονο και ενοχλητικό θόρυβο.
 • αυτά τα στοιχεία είναι φθηνά.

Τα μειονεκτήματα των πλαστικών συστημάτων είναι:

 • σε πολλές περιπτώσεις, απαιτούνται διάφοροι προσαρμογείς και εξαρτήματα σύνδεσης για την εγκατάστασή τους.
 • αυτά τα μοντέλα "δεν συμπαθούν" τις επιπτώσεις των πολύ υψηλών θερμοκρασιών - υπό τέτοιες συνθήκες, αγωγοί από πλαστικό μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες.

Το δεύτερο δημοφιλέστερο σύστημα αεραγωγών είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Από αυτές τις πρώτες ύλες δημιουργούνται σωλήνες αυτών των δομών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ποικιλιών αυτών αναγνωρίζονται:

 • απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
 • Το αλουμίνιο είναι ένα καθολικό και ανεπιτήδευτο υλικό.
 • παρόμοιες δομές μπορούν να αντέξουν την επίδραση των τιμών υψηλής θερμοκρασίας.
 • οι αγωγοί αυτοί είναι φθηνοί.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των συστημάτων αεραγωγών αλουμινίου, πρέπει να τονίσουμε:

 • δεν είναι η πιο ελκυστική εμφάνιση - κατά κανόνα, αυτή η τεχνική είναι "κρυμμένη" σε ειδικά κιβώτια ή κρυφά μέσα ντουλάπια κουζίνας?
 • Το ίδιο το αλουμίνιο δεν μπορεί να ονομαστεί υλικό υψηλής αντοχής - παραμορφώνεται εύκολα και δεν ανέχεται σημαντικά μηχανικά αποτελέσματα.
 • δεδομένου ότι ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα, η συμπύκνωση συχνά συσσωρεύεται σε ένα χώρο όπου είναι εγκατεστημένος αέρας από αλουμίνιο.

Υπάρχουν όμως αεραγωγοί από χάλυβα. Κατά κανόνα, για την παραγωγή τέτοιων κατασκευών χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας ή γαλβανισμός. Όσον αφορά την απλή οικιακή χρήση, εδώ οι γαλβανισμένες εκδόσεις έχουν αποδειχθεί.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τέτοια μοντέλα δεν χαρακτηρίζονται πλέον από την προηγούμενη δημοτικότητά τους. Οι αγωγοί χάλυβα ετησίως καθίστανται λιγότερο σημαντικοί.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων είναι:

 • μια καθαρή, ομοιόμορφη βάση, χάρη στην οποία η ταχύτητα ροής αέρα δεν μειώνεται και η σκόνη και οι εναποθέσεις δεν συσσωρεύονται ούτε σε λείους σωλήνες.
 • Ο αγωγός χάλυβα ανέχεται με ασφάλεια τις υψηλές θερμοκρασίες (υπό την επιρροή τους, τα προϊόντα όχι μόνο δεν παραμορφώνονται, αλλά και δεν απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον).
 • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνά.

Φυσικά, οι μεταλλικές παραλλαγές έχουν τα μειονεκτήματά τους, πράγμα που δεν τους κάνει τα πιο δημοφιλή:

 • Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν ένα πιο εντυπωσιακό βάρος (ειδικά σε σύγκριση με τις πλαστικές), οπότε η τοποθέτησή τους δεν είναι πάντα εύκολη και βολική.
 • Για να στερεώσετε στους τοίχους μοντέλα χάλυβα, χρειάζονται πάντα οι πιο αξιόπιστοι συνδετήρες.
 • Για την ποιοτική σφράγιση των καναλιών σε τέτοια μοντέλα απαιτούνται ειδικά μέσα.
 • αν χρειαστεί να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα με μια ασυνήθιστη δομή, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε πρόσθετη κοπή μεταλλικών σωλήνων.
 • Όταν οι αγωγοί χάλυβα λειτουργούν, δημιουργούν δυνατούς θορύβους, έτσι μπορείτε να ξεχάσετε τη σιωπηλή λειτουργία.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέξτε αεραγωγούς, βάσει πολλών σημαντικών κριτηρίων.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή ενός τέτοιου μοντέλου είναι ο κατασκευαστής του. Συνιστάται να προτιμάτε μοντέλα υψηλής ποιότητας.
 • Αποκτήστε συστήματα αφαίρεσης αέρα σε αποδεδειγμένα σημεία πώλησης ή επώνυμα καταστήματα.
 • Μην εμπιστεύεστε πολύ χαμηλές τιμές για παρόμοια προϊόντα. Πράγματι, μια ποιοτική και αξιόπιστη έξοδος αέρα δεν θα κοστίσει πολύ φθηνή, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη από καλά υλικά.
 • Στη συσκευασία με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να μεταφέρονται τέτοια έγγραφα ως κάρτα εγγύησης και οδηγίες. Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς να αγοράσει έναν αεραγωγό υπέρ ενός άλλου μοντέλου.
 • Επιλέξτε προϊόντα με επαρκές επίπεδο ισχύος. Εάν το σύστημα αφαίρεσης αέρα αποδειχθεί χαμηλής κατανάλωσης, ο απορροφητήρας απλά δεν ανταποκρίνεται στην κύρια λειτουργία του και ο αέρας εξαγωγής δεν αφήνει το δωμάτιο στην κατάλληλη ποσότητα.
 • Μην ξεχάσετε τον σχεδιασμό τέτοιων μονάδων - πρέπει να χυθούν στο εσωτερικό.

Επιπλέον, κατά την επιλογή του ιδανικού μοντέλου, πρέπει να θυμάστε ποιες βασικές λειτουργίες πρέπει να έχει ο καπό κουζίνας:

 • γρήγορα και στον απαιτούμενο όγκο για να απομακρυνθούν οι υπερβολικές οσμές.
 • κάνουν λίγο θόρυβο?
 • φαίνονται ελκυστικά για να χωρέσουν στην κουζίνα.

Τοποθέτηση

Είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας. Το πιο απλό σε αυτά τα θέματα είναι οι κυματοειδείς εκδόσεις. Απλά πρέπει να κοπεί σε μέρη των απαιτούμενων διαστάσεων και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με τα κατάλληλα μέρη της κουκούλας και της δικής μου στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια απλή σχάρα εξαερισμού με μια ειδική - στην οποία είναι κατασκευασμένο ένας σωλήνας σύνδεσης. Για τη στερέωση σε αυτή την περίπτωση, συνήθως χρησιμοποιούν ειδικούς σφιγκτήρες. Για μέγιστη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με μια ένωση σφράγισης.

Οι αγωγοί αερίου από πρώτες ύλες PVC τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο. Ο σωλήνας κόβεται χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε ξεχωριστά τμήματα του σωστού μεγέθους, μετά τα οποία προσαρμόζεται στα εξαρτήματα της κουκούλας με προσαρμογείς. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει στο ακροφύσιο κατά 50 mm (περίπου). Οι θέσεις των συνδέσεων θα πρέπει να λερωθούν με την ένωση σιλικόνης.

Αν βάζετε κουκούλα υψηλής ισχύος στην κουζίνα, τότε η επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να γίνει αισθητή. Με απλά λόγια, στο δωμάτιο θα υπάρχουν μυρωδιές που προέρχονται από τον άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ιδιαίτερα ισχυρά δείγματα, των οποίων το επίπεδο παραγωγικότητας κυμαίνεται από 600 έως 700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη βαλβίδα ελέγχου.

Αυτές οι συσκευές εκτελούνται σε δύο κύριες παραλλαγές:

 • ένα είδος ταινίας?
 • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα. Διαφορετικά, θα προκληθεί από το δικό του βάρος.

Πώς να κρύψει την τεχνική;

Τα πλαστικά μέρη είναι πολύ ευκολότερα για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τα μεταλλικά. Ωστόσο, μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του συγκροτήματος κουζίνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν απλά να κλείσουν τέτοια στοιχεία. Μπορείτε να το κάνετε σωστά με πολλούς τρόπους.

Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

 • Ο αγωγός σωληνώσεων μπορεί να κρύβεται κάτω από μια τάση ή πολλαπλά επίπεδα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συλλέξετε ένα κουτί φύλλα γυψοσανίδας - θα κρύψει τελείως ολόκληρο το σύστημα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να προσεγγιστεί μόνο εάν σχεδιάζονται σοβαρές επισκευές στην κουζίνα με πλήρη αντικατάσταση της βάσης οροφής. Εάν το εκχύλισμα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τελειώματος, τότε θα είναι αδύνατο να το αποκρύψετε κάτω από τις καθορισμένες δομές.
 • Για να συγκαλύψετε τον αεραγωγό, αγοράστε συχνά ένα ειδικό κουτί από PVC (μερικές φορές χρησιμοποιούνται άλλα υλικά). Τέτοια σχέδια θα παίξουν έναν διακοσμητικό ρόλο, έτσι συνήθως επιλέγονται στον τόνο της διακόσμησης του δωματίου. Και επίσης σε τέτοια πλαίσια μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα προβολείς.
 • Η κουκούλα μπορεί να κρύβεται σε έπιπλα στην κουζίνα, εάν είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πλοίαρχο σχετικά με τις προτιμήσεις σας.

Οι αεραγωγοί είναι συχνά ενσωματωμένοι σε ντουλάπια ή να είναι ανασυρόμενοι.

Χρήσιμες συμβουλές

Κατά την επιλογή του αγωγού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας κανόνας: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της οπής, η οποία οδηγεί στον άξονα. Κατά την επιλογή ευέλικτων επιλογών, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερα από 3 γόνατα και στροφές.

Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας σύμφωνα με την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής της συσκευής μπορεί να μειωθεί, ειδικά εάν είναι πλαστικό. Η κουκούλα μπορεί να βγει στο δρόμο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνει μια τρύπα κατάλληλου μεγέθους στο τείχος του σπιτιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πριν από την εφαρμογή των εν λόγω πράξεων θα πρέπει να λάβετε άδεια στις ΔΔΠ και τις στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες.

Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν μονάδες, πλήρεις με τις οποίες είναι περιβλήματα, κρύβοντας οποιαδήποτε από τις αδυναμίες τους. Στη συλλογή, αυτά τα μοντέλα φαίνονται πολύ πιο αισθητικά.

Η χειρότερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής πλαστικός σωλήνας, ο οποίος λειτουργεί ως εξαερισμός. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα δείγμα αλουμινίου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση μεταλλικών αυλακώσεων σε ένα σύνολο με ένα σύνολο κουζίνας από φυσικό ξύλο. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί δυσαρμονικό και μάλιστα γελοίο.

Συνιστάται να τεντώνετε τους κυματοειδείς σωλήνες για όλο το μήκος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η μόλυνση στο εσωτερικό μέρος, πράγμα που θα προκαλέσει περιττό θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος. Σήμερα, πολλοί χρήστες προτιμούν προκατασκευασμένες κουκούλες. Σε αυτά τα μοντέλα, ο αγωγός πρέπει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ντουλαπιού ή να στερεωθεί στο πάνω μέρος του.

Εξαγωγέας για κουζίνα με αγωγό: πώς να κανονίσετε μια κουκούλα στην κουζίνα με ένα κιβώτιο και χωρίς αυτό

Το ζήτημα του εξοπλισμού του εξαερισμού είναι σημαντικό μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και των ιδιωτικών νοικοκυριών. Εξάλλου, όχι μόνο θα πρέπει να αποφασίσετε για το σχέδιο, να δημιουργήσετε ένα έργο, αλλά και να το εφαρμόσετε κάνοντας εργασίες εγκατάστασης.

Μια από τις πιο απλές λύσεις είναι μια κουκούλα κουζίνας με αγωγούς. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας, έχοντας μελετήσει προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Χαρακτηριστικά και κανόνες για την επιλογή κουκούλας

Στην κουκούλα της κουζίνας δεν χρησιμεύει μόνο ως ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Συχνά είναι μια ανεξάρτητη λεπτομέρεια του εσωτερικού, μια συγκεκριμένη προφορά ή τελική χορδή της επιλεγμένης λύσης στυλ για μια συγκεκριμένη αίθουσα.

Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί τέλεια και ήταν ευχαριστημένος με την άψογη εμφάνιση της, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή έκδοση.

Ποικιλίες δομών κουζίνας

Μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, πρόσθετων λειτουργιών και ένα σημαντικό εύρος τιμών καθιστά δύσκολη την επιλογή. Πρώτον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο εκχυλιστήρας είναι ένας εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί από τους χώρους τους αέρα εξαγωγής που περιέχει σωματίδια λίπους, σκόνης και έχει δυσάρεστη οσμή.

Για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού πυρκαγιά ανακατεύει και θέλει να προστατεύσει την υπόλοιπη οικογένεια από αυτή την άσκοπα εμμονή εμμονή, θα ενεργοποιήσει τον εξοπλισμό εξάτμισης. Εάν υπάρχει ένα άρωμα καφέ στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Είναι σημαντικό ότι η κουκούλα σχεδιάστηκε για τέτοια φορτία και θα μπορούσε να αφαιρέσει επιτυχώς τις απότομες και δυσάρεστες μυρωδιές στο ακέραιο. Αυτό εξασφαλίζεται με την αγορά της συσκευής με την απαιτούμενη χωρητικότητα.

Όταν επιλέγετε εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται από τον κατασκευαστή στη συνοδευτική τεκμηρίωση. Μια κατάλληλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τον όγκο του αέρα εξαγωγής, ο οποίος είναι 3 φορές ο όγκος της κουζίνας. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 12 m 2 και το ύψος της οροφής είναι 2,7 m, τότε ο όγκος του είναι 12 * 2,7 = 32,4 m 3.

Για να αντιμετωπίσει την κύρια λειτουργία του, ο απορροφητήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 32,4 * 3 + 20% = 117 m 3. Απαιτείται ένα απόθεμα 20% για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν λειτουργεί συνεχώς στο όριο των δυνάμεών της. Διαφορετικά, μια τέτοια εργασία θα την απενεργοποιήσει γρήγορα.

Ανά τύπο εγκατάστασης, όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν υπό όρους:

Ο πρώτος τύπος εξοπλισμού έχει πιο μέτρια εμφάνιση. Εγκαθίστανται μέσα σε ερμάρια ή άλλα έπιπλα κουζίνας. Στην μη λειτουργούσα κατάσταση είναι σχεδόν αόρατες.

Ο δεύτερος τύπος κουκούλας μπορεί να έχει τα πιο περίπλοκα σχήματα και μεγέθη. Το κόστος τους μπορεί να είναι συγκλονιστικό, ειδικά εάν πρόκειται για μοντέλο σχεδιασμού που υπάρχει σε ένα μόνο αντίγραφο.

Ανάλογα με το σχήμα του προϊόντος, διακρίνονται τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Τα τελευταία δεν απαιτούν την εγκατάσταση ενός αεραγωγού και στη συνέχεια συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού του σπιτιού. Ο σχεδιασμός τους παρέχει διάφορους τύπους φίλτρων που παρέχουν τοπικό καθαρισμό αέρα και όχι απομάκρυνση από το δωμάτιο.

Όλες οι άλλες επιλογές για κουκούλες χρειάζονται ρύθμιση του αγωγού εξαερισμού. Με το μέγεθος, το υλικό που χρησιμοποιείται και το κόστος του προϊόντος, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του σπιτιού / διαμερίσματος.

Ορόσημα και αποχρώσεις της επιλογής

Για να εξαγάγετε ήταν μια όμορφη και χρήσιμη λεπτομέρεια του εσωτερικού της κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα επιτυχημένο μοντέλο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν από έναν κατασκευαστή που έχει καλή φήμη. Η τιμή δεν χρειάζεται να είναι υψηλή, το κυριότερο είναι ότι όλα τα έγγραφα ποιότητας, οδηγίες χρήσης και εγγύηση ήταν διαθέσιμα από τον πωλητή. Διαφορετικά, είναι καλύτερα να εξετάσουμε μια άλλη επιλογή.

Η ιδανική κουκούλα πρέπει να εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • για να απομακρύνετε τις οσμές.
 • δημιουργούν ένα ελάχιστο θόρυβο.
 • εμφάνιση αισθητικά.
 • αρμονικά χωράει στο εσωτερικό.

Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου του συστήματος εξαερισμού είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής. Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο και τέλειο ήταν το σχέδιό της, η αποτυχία της να εκπληρώσει το βασικό της καθήκον καθιστά ένα τέτοιο χόμπι άχρηστο μαρκαδόρο. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξουσία κατά την αγορά.

Η κουκούλα, η οποία είναι σωστά τοποθετημένη και συνδεδεμένη, δεν δημιουργεί έντονο θόρυβο. Εάν προκύψουν σφάλματα κατά την εγκατάσταση, επιλέγονται εσφαλμένα εξαρτήματα και η ισχύς της ίδιας της συσκευής δεν ανταποκρίνεται στον απαιτούμενο κανόνα, τότε είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε για υψηλό επίπεδο θορύβου - 50 ντεσιμπέλ ή περισσότερο.

Το κύριο πρόβλημα - να ταιριάζει αρμονικά το αγορασμένο κουκούλα στο υπάρχον εσωτερικό της κουζίνας. Ειδικά όταν η είσοδος βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη θέση της. Εδώ, η κατασκευή ενός αγωγού για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην είσοδο του στύλου εξαερισμού του σπιτιού θα έρθει στη διάσωση.

Είναι σημαντικό να δώσετε στο κουτί και την κουκούλα αισθητική εμφάνιση στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης. Αυτό ισχύει τόσο για τον εξοπλισμό που αγοράσατε όσο και για τις αυτοτελείς κατασκευές.

Ειδικότητα της συσκευής απορροφητήρα

Εκτός από τον εξοπλισμό, χρειάζονται επιπλέον υλικά για τη συσκευή του απορροφητήρα κουζίνας - τον αεραγωγό και τους συνδετήρες σε αυτό, το κιβώτιο και τα συνδετικά στοιχεία για την τοποθέτησή του. Συνιστάται αμέσως να αγοράσετε και άλλα αναλώσιμα απαραίτητα για σύνδεση. Είναι πιο βολικό, όταν όλα τα εξαρτήματα θα είναι της ίδιας μάρκας, οπότε θα εξασφαλιστεί ο πλήρης συνδυασμός χρώματος και μεγέθους.

Δυσκολίες στην επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Μεταξύ των αεραγωγών που προσφέρονται στα καταστήματα κατασκευών, μπορείτε να τα βρείτε:

 • κυματοειδές πολυμερές.
 • αλουμινίου;
 • Κυματοειδής κατασκευή από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο ατσάλι.
 • πλαστικό στρογγυλό σωλήνα?
 • πλαστικό ορθογώνιο αγωγό.

Το πιο χρησιμοποιημένο για τη διάταξη του οικιακού εξαερισμού - κυματοειδές αλουμίνιο και πλαστικοί σωλήνες ορθογώνιας και κυκλικής διατομής. Αυτό οφείλεται στην ευκολία εγκατάστασης, την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης στο σπίτι.

Σε μερικά φθηνά μοντέλα κουκούλες στο σετ υπάρχει μια κυματοειδής αυλάκωση από πλαστικό. Χρησιμοποιήστε το ή όχι - εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος της πλάκας, πάνω από το οποίο τοποθετείτε τον εξοπλισμό εξαγωγής. Εάν υπάρχει μια κουζίνα σόμπα στην κουζίνα, τότε οι πλοίαρχοι προτιμούν να αγοράζουν μια καλή μεταλλική κυματοειδή από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή αντί του πλαστικού που έρχεται στο κιτ.

Για να οργανώσετε έναν εσωτερικό αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν. Οι πολύ λεπτές και ευαίσθητες πτυχώσεις από το φύλλο μπορούν να σπάσουν από τον απρόσεκτο χειρισμό κατά την εγκατάσταση.

Ο μεταλλικός κυματοειδής σωλήνας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους εναρμονίζεται αρμονικά χωρίς να χρειάζεται να επινοεί παραλλαγές του καμουφλάζ του. Αν και συχνά πρέπει να κρύβεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία του χώρου της κουζίνας.

Η αυλάκωση δημιουργείται απλά - το ένα άκρο της αρκεί για να συνδέεται με τον σωλήνα διακλάδωσης του ίδιου του καλύμματος και το δεύτερο εισάγεται στην σχάρα του άξονα εξαερισμού. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες, ταινία αλουμινίου, σφραγιστικό.

Οι στρογγυλοί και ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστοι. Δεν κάμπτονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εγκατάσταση τους δεν είναι επίσης δύσκολη - όλες οι λεπτομέρειες συνδέονται μεταξύ τους ως σχεδιαστές. Για να συμμετάσχουν, αγοράζουν ειδικούς προσαρμογείς. Είναι ενοχλητικό ότι οι στροφές εδώ θα είναι πιο απότομες, παρά ομαλές, όπως στην περίπτωση ενός κυματοειδούς σωλήνα.

Επιλέξτε για την κουζίνα σας πρέπει να είναι η επιλογή που ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό. Εάν ο προϋπολογισμός προϋποθέτει τη χρήση ενός πολύ μικρού ποσού για την αγορά ενός αγωγού, τότε μπορείτε να αγοράσετε φθηνές πτυχώσεις από αλουμίνιο και να το αποκρύψετε με επιδεξιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαιτούμενη απόσταση του κυματοειδούς σωλήνα μετριέται σε τεντωμένη μορφή. Και το απαραίτητο μήκος ενός πλαστικού σωλήνα θα πρέπει να μετρηθεί με ακρίβεια στο σπίτι, δεδομένου ότι οι στροφές θα είναι ξεκάθαρες. Αμέσως πρέπει να αγοράσετε όλους τους προσαρμογείς για σωλήνες και κατά προτίμηση από τον ίδιο κατασκευαστή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο κατά την αγορά ενός αεραγωγού - την επιλογή της σωστής διαμέτρου, που συνιστάται από τον κατασκευαστή της κουκούλας. Το μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος σωλήνων θα συμβάλει στην κακή απόδοση του εξοπλισμού. Είναι επίσης καλύτερο να αγοράσετε όλους τους συνδετήρες μιας επιχείρησης.

Επιλογές τοποθέτησης

Όταν η κουκούλα και όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα αγοράζονται, παραμένει να τα τοποθετήσετε και να τα συνδέσετε με το σύστημα εξαερισμού. Υπάρχουν δύο επιλογές για αυτόν τον τύπο εργασίας:

 • ίδια χέρια;
 • τα χέρια ενός επαγγελματία.

Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Η ακολουθία εργασιών για την κατασκευή κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό θα επιδείξει μια επιλογή φωτογραφιών:

Ηλεκτρικός εξοπλισμός, φωτισμός, φωτισμός

Μια από τις κύριες ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα είναι η κουκούλα. Με τη βοήθειά του είναι δυνατό να εξοπλιστεί το δωμάτιο με ένα άνετο μικροκλίμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας, που διαφέρουν στην αρχή της εργασίας και της εμφάνισης. Προτείνουμε να διαβάσετε τις συστάσεις σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας.

Πίνακας περιεχομένων:

Κουκούλες για πλάκες: ποικιλίες και χαρακτηριστικά

Σε σχέση με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες για την κουζίνα μπορούν να εκκενωθούν και να κυκλοφορήσουν. Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει την εκτόξευση αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό. Κουκούλες του δεύτερου τύπου - μεταφέρετε αέρα μέσω των φίλτρων και επιστρέψτε το πίσω. Η εγκατάσταση φίλτρου με ενεργό άνθρακα είναι ικανή να παράγει ένα εκχύλισμα κυκλοφορίας από τον απορροφητήρα.

Η κουκούλα τύπου κυκλοφορίας δεν επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, ωστόσο είναι λιγότερο δημοφιλής στη χρήση κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.

Σε σχέση με τον τόπο εγκατάστασης, οι κουκούλες μπορούν να ενσωματωθούν, για παράδειγμα σε ντουλάπι, επιφάνεια εργασίας, τζάκι, οροφή, νησί. Μια εκδοχή desktop των εκχυλισμάτων χρησιμοποιείται πολύ σπάνια στην καθημερινή ζωή, οι συσκευές αυτές είναι συχνά ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα επαγγελματικών κουζινών.

Για να σχεδιάσετε μια κουκούλα τζάκι, πρέπει να προσλάβετε επαγγελματίες που θα εκπονήσουν ένα ατομικό σχέδιο αυτής της συσκευής. Αυτός ο απορροφητήρας έχει ελκυστική εμφάνιση και υψηλή ταχύτητα καθαρισμού. Μια οροφή τύπου οροφής σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία εισαγωγής αέρα στην οροφή που συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα. Ωστόσο, προκειμένου να εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η ψευδοροφή, κάτω από την οποία βρίσκεται το σύστημα εισαγωγής αέρα.

Η απλούστερη και ευκολότερη επιλογή της κουκούλας για μια στάνταρ κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι η ενσωματωμένη έκδοση ή η κουκούλα τοίχου.

Εγκατάσταση κουκούλα στην κουζίνα: τα χαρακτηριστικά της επιλογής μιας συσκευής

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για ένα σπίτι, θα πρέπει να μελετήσετε ορισμένα κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε μια συσκευή που έχει καλά χαρακτηριστικά απόδοσης. Η κουκούλα της κουζίνας είναι υπό την επήρεια υγρασίας, λίπους, καπνού, έτσι πρέπει πρώτα απ 'όλα να είναι ηλεκτρικά ασφαλές. Η συσσώρευση υγρασίας και λίπους μέσα στη συσκευή συμβάλλει σε ηλεκτρικές δυσλειτουργίες στον ανεμιστήρα.

Εν πάση περιπτώσει, χρησιμοποιούνται τρία καλώδια για τη σύνδεση της συσκευής στο ηλεκτρικό δίκτυο, ένα από τα οποία είναι αλεσμένο.

Σε περίπτωση γείωσης στο σπίτι, αρκεί να συνδέσετε τα καλώδια μεταξύ τους. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει γείωση, πρέπει να δοθεί προσοχή στην τοποθέτηση.

Για τη σύνδεση της γείωσης απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αερίου, νερού και άλλων σωλήνων. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένα κενό ουδέτερο.

Αγοράζοντας μια κουκούλα για την κουζίνα, πρώτα απ 'όλα, επικεντρωθεί στην απόδοσή της. Αυτός ο δείκτης επηρεάζει άμεσα την απόδοση της συσκευής. Η εξάτμιση θα πρέπει να εξασφαλίζει την αλλαγή όλου του αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο για μια ώρα. Για να υπολογίσετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας, η επιφάνεια του δωματίου πολλαπλασιάζεται με το ύψος και με δώδεκα. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 1,3.

Το πλάτος της συσκευής θα πρέπει να είναι όπως επιφάνεια μαγειρέματος ή μεγαλύτερη, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο. Επίσης, υπογραμμίστε την πολυλειτουργικότητα της συσκευής. Διαχωρίστε κουκούλες που λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Αγοράζοντας μια κουκούλα με φίλτρα, πάρτε μερικά εφεδρικά φίλτρα, τα οποία, αν χρειαστεί, θα πρέπει να αλλάξουν. Μια πιο αποτελεσματική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια κουκούλα που αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο χωρίς να το επιστρέψει.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο, ρωτήστε για τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά τους. Ορισμένα φίλτρα είναι σε θέση να παρέχουν τραχύ καθαρισμό, και άλλα - καθαρό καθαρισμό. Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει ένα επαναχρησιμοποιούμενο πλέγμα, για να αφαιρέσετε το λίπος από το οποίο είναι αρκετό για να το πλένετε. Τα λεπτά φίλτρα περιέχουν ενεργό άνθρακα στη σύνθεση, που παρέχει καλύτερο καθαρισμό του αέρα.

Για να ελέγξετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τα συνήθη κουμπιά, τον αισθητήρα ή το τηλεχειριστήριο. Οι μηχανικοί οριζόντιοι διακόπτες παρέχουν έλεγχο ολισθητήρα της συσκευής. Επίσης, είναι απαραίτητο να τονιστεί η ιδιαίτερη προσοχή της πολυλειτουργικότητας της συσκευής. Μερικοί κουκούλες χαρακτηρίζονται από διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, διαθέτουν πρόσθετους αισθητήρες και χρονοδιακόπτες. Ωστόσο, εάν θέλετε να αγοράσετε φθηνό εξοπλισμό, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτούς. Σχεδόν κάθε κουκούλα διαθέτει ενσωματωμένη διάταξη φωτισμού με τη μορφή λαμπτήρα αλογόνου ή λαμπτήρων πυρακτώσεως.

Η αποτελεσματικότητα της χρήσης κουζινών κουζίνας επηρεάζεται από τέτοιους δείκτες:

 • η πίεση του αέρα που δημιουργείται από τον κινητήρα, από την αύξηση αυτού του δείκτη, η παραγωγικότητα αυξάνεται επίσης.
 • αριθμός τρόπων λειτουργίας, δυνατότητα προγραμματισμένης ένταξης ·
 • Φίλτρα λίπους, τα μεγέθη τους, τον αριθμό και τη διατομή τους,
 • την απόδοση της συσκευής και το αποθεματικό ισχύος, ο απορροφητήρας θα πρέπει να παρέχει τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα, για παράδειγμα, κατά την πυροδότηση των προϊόντων.
 • Το μέγεθος της κουκούλας επηρεάζει το βαθμό σύλληψης αέρα από τη συσκευή.

Τοποθετώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας

Η εγκατάσταση του καλύμματος πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τον υπάρχοντα εξαερισμό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσετε τον αέρα - τη διάταξη ενός νέου πρόσθετου παραθύρου στο δρόμο ή τη σύνδεση της κουκούλας με έναν υπάρχοντα άξονα εξαερισμού.

Η δεύτερη μέθοδος έχει πολλά μειονεκτήματα, πρώτα απ 'όλα, η κουκούλα που συνδέεται με τον εξαερισμό, πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αέρας που αποσύρεται από την κουζίνα επιστρέφεται σε άλλους χώρους.

Είναι απλούστερο και πιο σωστό να κατασκευάσετε ένα πρόσθετο παράθυρο για την εξαγωγή αέρα για την κουκούλα κουζίνας. Για να διασφαλιστεί ότι το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στο εσωτερικό του καλύμματος δεν οδηγεί σε δυσλειτουργίες στη λειτουργία του, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ειδικό αποσβεστήρα, το οποίο είναι συνήθως κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος του παραθύρου κάτω από τον αγωγό πρέπει να είναι ¾ της διάμετρος του αγωγού. Για να σφίξετε το πτερύγιο χρησιμοποιείται ειδικό ελατήριο, το οποίο βοηθά να το ανοίξετε κατά τη διέλευση του αέρα μέσα από αυτό. Με τη βοήθεια ενός ελατηρίου, η αυτο-ρύθμιση της συσκευής.

Ένα άλλο λειτουργικό στοιχείο του εκχυλίσματος είναι ένας εξουδετερωτής οσμής. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ουδετεροποίησης οσμών. Προτείνουμε να εξοικειωθείτε με αυτές λεπτομερέστερα:

 • εξουδετερωτές του αέρα χημικής προέλευσης - χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση, επειδή επηρεάζονται αρνητικά από το λίπος που φτάνει στην επιφάνεια της κουκούλας, επίσης, οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην ταχεία εξάντληση του αέρα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.
 • ηλεκτρικές ιονιστές αέρα - λειτουργούν με βάση την ίδια αρχή με τα συμβατικά ιονιστές, αλλά δημιουργούν περισσότερα εκκένωσης εξαιτίας ενός αποσπάσματος συσσωρεύεται πολύ περισσότερο τις οσμές από ό, τι σε μια κανονική κατοικημένη περιοχή, αν ένα άτομο είναι συνεχώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, ο ιονιστής έχει πάνω επιβλαβή επίδραση?
 • μετατροπείς υπεριώδη τύπου - απαιτούν περιοδικό καθαρισμό και την αντικατάσταση των λαμπτήρων, ωστόσο, είναι η μόνη μετατροπέας επιλογή που είναι ασφαλή για το περιβάλλον για τους ανθρώπους, επίσης, με τη βοήθεια των λαμπτήρων είναι δυνατόν όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα με τον καθαρισμό του αέρα, αλλά φωτίζεται και την εστία.

Αγωγός για σχεδίαση: χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Τις περισσότερες φορές, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται για τέντωμα, αυτό εξηγείται από το προσιτό κόστος και την ευκολία εγκατάστασής τους. Επίσης υπάρχουν αεραγωγοί από πλαστικό ή μέταλλο, έχουν ένα τμήμα με τη μορφή ενός κύκλου, ενός τετραγώνου ή ενός ορθογωνίου.

Εάν η κουζίνα έχει ψηλά ταβάνια, τότε είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια κυκλική έκδοση του αγωγού. Οι ορθογώνιοι αγωγοί είναι πιο ευέλικτοι και χρησιμοποιούνται συχνότερα στην κουζίνα. Εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο, σας συνιστούμε να παραμείνετε σε μια επίπεδη έκδοση του αγωγού.

Στη διαδικασία συνδυασμού διαφορετικών εκδόσεων του αγωγού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί προσαρμογείς και κάμψεις που θα βοηθήσουν στη σύνδεση τους. Για την εγκατάσταση του κυματοειδούς αγωγού αέρα, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τα παραπάνω στοιχεία. Δώστε προσοχή στη διάμετρο του αγωγού, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο των αεραγωγών εξαερισμού. Διαφορετικά, θα υπάρξει αύξηση της αντίστασης εντός του σωλήνα και μείωση της ισχύος της ροής του αέρα. Εάν αυτοί οι δείκτες συμπίπτουν, το επίπεδο θορύβου από την κουκούλα θα είναι αρκετά υψηλό. Επίσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στο μήκος του αγωγού, η βέλτιστη τιμή θα είναι 300 εκ. Εάν χρησιμοποιείτε μακρύτερους αγωγούς, η απόδοση της κουκούλας θα μειωθεί. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σωστές γωνίες κατά την εγκατάσταση αεραγωγών.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των πλαστικών αγωγών είναι:

 • παραγωγή χαμηλού θορύβου ·
 • χαμηλό επίπεδο αντίστασης.
 • ελαφρύ βάρος και εύκολη εγκατάσταση.

Ο εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή είναι εγκατεστημένος με σφιγκτήρες και εξαρτήματα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του, σημειώνουμε:

 • εύκολη εγκατάσταση?
 • προσιτό κόστος ·
 • δεν χρειάζεται προσαρμογείς.
 • ευελιξία.

Οι πιο δύσκολες στην εγκατάσταση αεραγωγοί από μέταλλο. Για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα τους, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται οι αρθρώσεις τους με ειδική κόλλα.

Για να αποκρύψετε τον αεραγωγό στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Για να κρύψετε το σωλήνα εγκατεστημένο ένα ειδικό κουτί ή ψευδοροφή?
 • είναι δυνατόν να αγοράσετε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο διαφέρει σε σχήμα και μέγεθος, μερικά σχέδια έχουν επίσης ενσωματωμένο φωτισμό, το οποίο επιπλέον διακοσμεί το δωμάτιο?
 • είναι δυνατή η εγκατάσταση αεραγωγών σε έπιπλα κουζίνας.
 • ζωγραφίζοντας το σωλήνα σε ένα χρώμα που ταιριάζει στο γενικό εσωτερικό - την απλούστερη και ταυτόχρονα την αρχική έκδοση του ντεκόρ.

Τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας με τα χέρια σας - τεχνολογία

Αρχικά, οι εργασίες για την εγκατάσταση της κουκούλας αρχίζουν με την κατασκευή ενός μηχανισμού αντι-επιστροφής με τη μορφή κουτιού. Αυτό θα απαιτήσει φύλλο αλουμινίου ή γαλβανισμένο χάλυβα. Μια απλούστερη έκδοση είναι η αγορά μιας βαλβίδας ελέγχου τοποθετημένης μπροστά από τον εξαερισμό. Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στο περίβλημα με τα χέρια σας πραγματοποιείται με παζλ. Για τη σφράγιση των εγκοπών μεταξύ του καλύμματος και του θαλάμου, χρησιμοποιείται αφρός συναρμολόγησης. Αρχικά, γίνεται η σχεδίαση της κουκούλας και η παραγωγή της κροτίδας, αν είναι απαραίτητο.

Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στο περίβλημα και γίνεται η σήμανση της βάσης. Για να κόψετε την τρύπα για την κουκούλα στο ντουλάπι, χρησιμοποιήστε ένα παζλ. Ταυτόχρονα, είναι αρχικά απαραίτητο να τρυπήσετε μικρές τρύπες με τη βοήθεια ενός τρυπανιού και στη συνέχεια να κόψετε το απαραίτητο σχήμα. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί ζημιά στο περίβλημα κατά την κοπή του.

Η εγκατάσταση ενός αεραγωγού για μια κουκούλα κουζίνας από τα δικά του χέρια είναι η επόμενη διαδικασία εργασίας. Τοποθετήστε τον αυλακωτό αγωγό αέρα μέσα στο θάλαμο, κόψτε το στο απαιτούμενο μήκος και σκύψτε προς τα έξω.

Περαιτέρω, το ερμάριο με τον εγκατεστημένο αγωγό στερεώνεται στον τοίχο. Για την επεξεργασία όλων των αρθρώσεων του αγωγού, χρησιμοποιείται ένα στεγανωτικό με βάση τη σιλικόνη για να αποφευχθεί η απώλεια παραγωγικότητας.

Ακολούθως ακολουθεί η διαδικασία της σύνδεσης των αυλακώσεων με το σύστημα εξαερισμού, για τη στεγανοποίηση μεγάλων σχισμών, χρησιμοποιείται αφρός τοποθέτησης, και για μικρά, ένα σφραγιστικό σε βάση σιλικόνης.

Ο απορροφητήρας είναι εγκατεστημένος μέσα στο περίβλημα, στερεωμένος σε αυτό με βίδες ή πείρους. Ένας σφιγκτήρας χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση της αυλακώσεως.

Η εγκατάσταση των πλαστικών αεραγωγών πραγματοποιείται σύμφωνα με το ίδιο σχήμα. Ωστόσο, για την παροχή γωνιών χρησιμοποιούνται ειδικοί προσαρμογείς εδώ. Προσπαθήστε να κρατήσετε τους σωλήνες κάτω από έναν ελάχιστο αριθμό στροφών. Δεδομένου ότι μια στροφή συνεπάγεται απώλεια περίπου δέκα τοις εκατό της δύναμης.

Δεδομένου ότι στην κουζίνα αρκετά συχνά υπάρχει υψηλή υγρασία, το ντουλάπι από ξύλο γίνεται γρήγορα άχρηστο. Ως εκ τούτου, η κουκούλα είναι εγκατεστημένη στον τοίχο χωρίς αυτό. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να έχετε ένα σχήματος σκελετό, για το οποίο χρησιμοποιείται μια μεταλλική γωνία. Αυτός ο τύπος προσάρτησης παρέχει υποστήριξη για το τμήμα του σώματος.

Εάν δεν μπορείτε να στερεώσετε την κουκούλα με συμβατικούς πείρους, τότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το στερεώσετε χρησιμοποιώντας βίδες με τη μορφή φουρκέτας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα στο ηλεκτρικό δίκτυο με υποχρεωτική γείωση και να ελέγξετε την απόδοσή του.

Τοποθέτηση της κουκούλας από τον εαυτό σας Βίντεο:

Τοποθετώντας την κουκούλα με αγωγό στην κουζίνα με τα χέρια σας

Εάν κάνετε μια σωστή εγκατάσταση κουκούλες στην κουζίνα, τότε από την κουκούλα έως την έξοδο εξαερισμού από την κουζίνα πρέπει να τοποθετήσετε ένα κουτί εξαερισμού.

Τοποθετώντας την κουκούλα στην κουζίνα χωρίς αγωγό

Στην πραγματικότητα, δεν είναι όλες οι κουκούλες που απαιτούν αγωγούς. Οι επίπεδες κουκούλες με ένα ξεχωριστό προστατευτικό κάλυμμα καθαρίζουν τον αέρα από τις μυρωδιές της κουζίνας μέσω εσωτερικών φίλτρων. Όλες οι άλλες κουκούλες απαιτούν αγωγούς. Η τοποθέτηση επίπεδων κουκούλας συνίσταται στην τοποθέτηση της ανάρτησης για το σχέδιο πάνω στον τοίχο και στην κρέμασμα της κουκούλας. Σχετικά με την εγκατάσταση τέτοιων εκχυλισμάτων σε άλλο αντικείμενο.

Εγκατάσταση κουκούλας με αγωγό στην κουζίνα κατά στάδια

Σε αυτό το άρθρο, εγκαταστήσαμε μια κουκούλα που απαιτεί μια προσέγγιση στην εξαγωγή του αεραγωγού από τον αερισμό κουζίνας της κουζίνας.

Κατά στάδια, η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα γίνεται έτσι.

 • Τοποθετήστε την ίδια την κουκούλα.
 • Σχεδιάστε το σχέδιο προσέγγισης (συστολή) του αγωγού από την εξάτμιση στον εξαερισμό.
 • Αγοράστε υλικό σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο διάγραμμα.
 • Τοποθετήστε το κιβώτιο χωρίς στεγανωτικό (τοποθέτηση).
 • Τοποθετήστε τα κουτιά με στεγανωτικό (τελική συναρμολόγηση).

Εγκατάσταση του απορροφητήρα

Ανάλογα με το μοντέλο, τοποθετήστε την κουκούλα στη θέση της. Εάν είναι απαραίτητο, τρυπήστε μια τρύπα στο ντουλάπι (όπως στη φωτογραφία).

Αποχέτευση μέσω ενός τοίχου.

Προετοιμασία του αγωγού για τον αγωγό

Οι αεραγωγοί είναι μαλακοί (με τη μορφή αυλακώσεων αλουμινίου) και είναι άκαμπτοι από πλαστικό κουτί. Ο αγωγός αέρα είναι πιο αξιόπιστος από ορθογώνια πλαστικά κουτιά με στοιχεία σύνδεσης, τα οποία επιτρέπουν στον αγωγό να γυρίσει και να επιμηκυνθεί.

Στο παράδειγμα αυτού του άρθρου, ένα ορθογώνιο κιβώτιο από λευκό πλαστικό.

Πρέπει να εκτελείται εκ των προτέρων ηλεκτρική πρίζα για την κουκούλα. Κατά την εγκατάσταση της πρίζας, σκεφτείτε τη διαδρομή του αγωγού, ώστε να μην καλύπτεται η έξοδος για σχεδίαση μετά την εγκατάσταση.

Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού από την εξάτμιση στον εξαερισμό

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην εγκατάσταση ενός αγωγού πλαστικού αγωγού. Είναι πριονισμένο, όπως κάθε πλαστικό, που συνδέεται με ειδικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να αγοράσετε εκ των προτέρων. Για να μην κάνετε λάθος, πρέπει πρώτα να σχεδιάσετε ένα αγωγό στο χαρτί με τις ακριβείς διαστάσεις όλων των γόνατων. Το γόνατο του αγωγού είναι το κομμάτι του από τη μία καμπή στην άλλη. Δώστε προσοχή στο μέγεθος και το σχήμα του εξαερισμού στην κουζίνα. Ταυτόχρονα, αφαιρέστε την προστατευτική σχάρα πριν την προβολή. Το πλέγμα μπορεί να είναι ορθογώνιο και η οπή εξόδου είναι στρογγυλή. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να αγοράσετε τον προσαρμογέα από ορθογώνιο κουτί στην είσοδο του στρογγυλού αερισμού.

Σημαντικό! Εάν έχετε μια έξοδο αερισμού στην κουζίνα, το κουτί στην είσοδο της οπής εξαερισμού δεν πρέπει να το γεμίσει εντελώς. Το υπόλοιπο είναι απαραίτητο για τον φυσικό εξαερισμό της κουζίνας και κλείνει με μια επιπλέον σχάρα (ροζ βέλος). Αν ο φυσικός αερισμός της κουζίνας είναι διαφορετικός για εσάς, τότε το μέγεθος του κουτιού σε σχέση με το μέγεθος του αεραγωγού δεν έχει σημασία.

Κομψός πλαστικός αγωγός με μάσκα εξαερισμού

Σύνδεση καμπυλών

Ο αεραγωγός πρέπει να είναι αεροστεγής. Για να σφραγίσετε τις συνδέσεις αγωγών, εφαρμόστε σιλικόνη ή ακρυλικό σφραγιστικό στην άκρη του κουτιού πριν εισάγετε το κουτί κοπής στην άρθρωση.

Σημαντικό! Πριν από τη σύνδεση "στενή", προσπαθήστε να συναρμολογήσετε ολόκληρο τον αγωγό αέρα, έτσι ώστε να βγει ακριβώς και να βρεθεί στη "διαδρομή" σας. Στη συνέχεια, αποσυναρμολογήστε το σύστημα και επανασυνδέστε το με το σφραγιστικό. Σχετικά με τη στεγανοποίηση του κουτιού στο κουτί του στατικού εξαερισμού είπα ήδη.

Επίπεδο πλαστικό αγωγό για την πλάκα

Σε αυτή την εγκατάσταση της κουκούλα με τον αγωγό στην κουζίνα με τα χέρια σας έχει τελειώσει!

Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε μια κουκούλα με αγωγό στην κουζίνα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς κουκούλα, που καθαρίζει τον αέρα και προστατεύει την επιφάνεια των τοίχων, των οροφών και των επίπλων από τη βύθιση της αιθάλης. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαφόρων σημάτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συνδυασμένο σχέδιο.

Μερικές κουκούλες όχι μόνο θα σώσει την κουζίνα από τις μυρωδιές της μαγειρικής, αλλά θα εισαγάγει και φρέσκο ​​αέρα

Για να τα χρησιμοποιήσετε ως κάλυμμα ροής, η κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη και σωστά συνδεδεμένη με το σύστημα εξάτμισης.

Διαφανείς κουκούλες - χαρακτηριστικά

Όλες οι κουκούλες από την αρχή της δράσης μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: ροή και ανακύκλωση.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης αφήνουν τον παλιό αέρα στην κουζίνα αφού καθαριστούν με φίλτρα, οι αγωγοί ροής λαμβάνουν τον μολυσμένο αέρα μέσω των αεραγωγών πέρα ​​από τον χώρο της κουζίνας και έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες:

Η ποιότητα του καθαρισμένου αέρα εξαρτάται από τον σωστά εγκατεστημένο αγωγό αέρα

 • Παράγουν πλήρη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο, έτσι χρειάζεται μια εξωτερική τροφοδοσία φρέσκου καθαρού vozduha.Oni ιδιαίτερα αποτελεσματική σε κουζίνες με θερμάστρες αερίου, εξάγει έναν άλλο τύπο δεν εξαλείφει προϊόντα καύσεως και υψηλή υγρασία.
 • Οι απορροφητήρες με τυπικό πλάτος 60 cm είναι πιο αποδοτικοί από τους αναρροφτήρες, έχουν λιγότερα φίλτρα που επιβραδύνουν την ταχύτητα του αέρα.
 • Είναι ευκολότερο να τα φροντίζετε, για την σταθερή λειτουργία τους είναι απαραίτητο να εξαγάγετε (περιοδικά κάθε έξι μήνες) και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα λίπους.
 • Σε λειτουργία, είναι φθηνότερες από την ανακύκλωση, οι τελευταίες χρειάζονται μια περιοδική αγορά αντικαταστάσιμων φίλτρων άνθρακα.
 • Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η περίπλοκη εγκατάσταση για σύνδεση με το σύστημα αερισμού του σπιτιού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε σωλήνες αεραγωγών και να τους τραβήξετε από την κουκούλα στην είσοδο του άξονα εξαερισμού.
 • Επίσης, απαιτείται να εξασφαλιστεί η παροχή καθαρού αέρα, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει αντίστροφη ώθηση και είσοδος μολυσμένου αέρα στην κουζίνα από τον άξονα αερισμού του σπιτιού. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, οι κουκούλες διαθέτουν συνήθως βαλβίδα ελέγχου.
 • Η εξαγωγή στην κουζίνα με αεραγωγούς κατά την εγκατάσταση καταστρέφει την αισθητική της εμφάνιση με ένα εξωτερικό σύστημα σωλήνων. Επομένως, η σωστή επιλογή υλικών κατά την εγκατάσταση είναι μία από τις κύριες εργασίες κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού και ορισμένες μονάδες δεν πληρούν πάντα τις απαιτήσεις που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική λειτουργία της παλιάς Σοβιετικής σπίτια της εξάτμισης sistemy.V, είναι πάρα πολύ στενό μπορεί να φράξει με ξένα αντικείμενα ή να έχουν ένα μικρότερο τμήμα, ως αποτέλεσμα της παράνομες μετατροπές από τους ενοικιαστές μέσω της ανύψωσης.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες ομάδες:

Πλαστικοί αγωγοί

Ο πιο προσιτός τύπος αγωγού είναι πλαστικό

Είναι κατασκευασμένα από διάφορα συνθετικά υλικά ανάλογα με τον τομέα της χρήσης, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση πολυαιθυλένιο, σιλικόνη, πολυπροπυλένιο, fiberglass, μέταλλο και πλαστικό, PVC.

Ο τελευταίος τύπος σωλήνος είναι ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος για έναν αεραγωγό σε μια συνηθισμένη κουζίνα και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Μια μικρή τιμή.
 • Έχουν την πιο αισθητική εμφάνιση, οι ίδιοι οι σωλήνες είναι ευκολότεροι να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας, να διακοσμούν ή να βάφονται χωρίς να προκαλούν απτή βλάβη στο εξωτερικό.
 • Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά την εργασία.
 • Το υλικό είναι ισχυρή, μια πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι επιδεκτική σε φθορά, είναι ανθεκτικά στα επιθετικά χημικά μέσα (οξύ, αλκαλίων), UV, και ακραίες θερμοκρασίες.
 • Η ομαλή επιφάνεια δεν παρεμβαίνει στη διέλευση του αέρα και μειώνει την πιθανότητα ρύθμισης ρύπων και λίπους πάνω σε αυτό.
 • Το υλικό δεν εκπέμπει βλαβερές ουσίες όταν εκτίθεται σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, το πλαστικό δεν φοβάται την υγρασία και δεν σκουριάζει.
 • Εύκολη συναρμολόγηση, το PVC είναι εύκολα κολλημένο και συγκολλημένο, είναι εύκολο να κόβεται με ένα απλό εργαλείο, και ειδικοί προσαρμογείς απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εγκατάστασης.

Παράδειγμα εγκατεστημένου αγωγού PVC

Επίσης, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν ορθογώνια και στρογγυλή διατομή, ο τελευταίος χρόνος ήταν σε μεγάλη ζήτηση.

 • Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί βρίσκονται βολικά πίσω από τα γραφεία της κουζίνας, τοποθετώντας μια τροχιά από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού χρησιμοποιώντας προσαρμογείς διαφόρων σχεδίων.
 • Ορθογώνια πλαστικό αγωγοί για απορροφητήρες κουζίνας έχουν μια αισθητική εμφάνιση, αλλά, σε αντίθεση με τους σωλήνες με κυκλική διατομή έχουν μικρότερο απόδοση και αυξημένο θόρυβο, δημιουργώντας διαδρομή αέρος πρόσθετα εμπόδια στη μορφή οξείες γωνίες.
 • Οι στρογγυλοί σωλήνες φαίνονται λιγότερο αισθητικοί και συχνά χρειάζονται πρόσθετους προσαρμογείς όταν αλλάζουν από μια στρογγυλή σε μια ορθογώνια οπή στην κουκούλα κουζίνας.
 • Οι πλαστικοί κυματοειδείς αεραγωγοί από πολυολεφίνη είναι ενισχυμένοι με χαλύβδινο σύρμα, το οποίο τους δίνει δύναμη και ακαμψία κατά την εγκατάσταση.

Αλουμίνιο

Οι αγωγοί αλουμινίου είναι επίσης διαθέσιμοι αλλά έχουν ορισμένα μειονεκτήματα

Ένα αρκετά κοινό υλικό στην κατασκευή κυματοειδών σωλήνων για αεραγωγούς, έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χαμηλή τιμή.
 • Έχει διαφορετικές διατομές, που υπολογίζονται για διαφορετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.
 • Η παρουσία πολυάριθμων πτυχών συμβάλλει στην καθίζηση στα τοιχώματα της αυλάκωσης των σκληρών προς απομάκρυνση λιπαρών αποθέσεων.
 • Εύκολη εγκατάσταση: η αυλάκωση τεντώνεται στο απαιτούμενο μήκος, κόβεται εύκολα με συνηθισμένο ψαλίδι, η έξοδος μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε σχήμα.
 • Δεν φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με υψηλή υγρασία στην κουζίνα μπορεί να συσσωρεύσει συμπύκνωμα.
 • Έχει μια μη αισθητική εμφάνιση, έτσι ώστε οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα από αλουμίνιο πρέπει συχνά να κρύβονται στο κουτί.
 • Χαμηλή αντοχή, Συχνά σπασμένα κατά την εγκατάσταση και εξωτερική μηχανική κρούση κατά τη λειτουργία.

Χάλυβα

Οι αεραγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Τα τελευταία είναι πιο διαδεδομένα κατά την εγκατάσταση αεραγωγών λόγω χαμηλότερου κόστους, αλλά τα τελευταία χρόνια το υλικό αυτό έχει γίνει λιγότερο δημοφιλές και ζήτημα. Χαρακτηριστικά:

Ο αγωγός χάλυβα έχει σημαντικό βάρος αλλά διαφέρει στη δύναμή του

 • Επιλογή του προϋπολογισμού.
 • Έχετε μια λεία επιφάνεια που δεν επηρεάζει την ταχύτητα ροής του αέρα.
 • Εξαιρετική αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών χωρίς επιβλαβείς συνέπειες για τον εναέριο χώρο της κουζίνας και τις ιδιότητές της.
 • Έχουν το μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με άλλα υλικά, επομένως το σύστημα στερέωσης σε έναν τοίχο ή μια οροφή γίνεται πολύπλοκο και απαιτεί πρόσθετα στοιχεία και φωλιές προσγείωσης για προσάρτηση.
 • Η επίπονη διαδικασία σύνδεσης των εξαρτημάτων του αεραγωγού, η ανάγκη για ένα ειδικό εργαλείο για την κοπή σωλήνων κασσίτερου, για την πλήρη στεγανοποίηση, είναι απαραίτητη η χρήση πρόσθετων στεγανωτικών.
 • Δίνουν πολύ δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εγκατάσταση αγωγού για το σχέδιο ροής

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται συνήθως στην επάνω άκρη των ντουλαπιών κουζίνας, στην επιφάνεια τοίχου ή οροφής. Σε κάθε περίπτωση, ο αγωγός τοποθετείται από την κουκούλα στο γενικό άνοιγμα εξαερισμού. Σε ένα ιδιωτικό νοικοκυριό, η έξοδος κόβεται εκ των προτέρων σε εξωτερικό τοίχο ή σε πλάκα οροφής.

Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούνται συνήθως δύο τύποι αγωγών: μαλακοί όπως κυματοειδείς αλουμινίου και άκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες.

Βασικά ο αγωγός αέρα είναι κρυμμένος μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας

Εγκατάσταση πλαστικών αγωγών

Πλαστικό κουτί είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή λόγω της ακαμψίας της κατασκευής, μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διατομή. Η τοποθέτηση του κουτιού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τμήματα από το πλαστικό μπορούν να κοπούν, να κολληθούν, να συνδεθούν με τη βοήθεια συνδετήρων, ενώ πρέπει να τηρηθούν αρκετές συνθήκες.

Στρογγυλό αγωγό από PVC

 • Μην τοποθετείτε την κουκούλα κοντά στον απέναντι τοίχο από την οπή εξαερισμού.
 • Πριν από την εγκατάσταση του αγωγού, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, συνιστάται να προετοιμάσετε ένα σχέδιο εκ των προτέρων, υποδεικνύοντας τις διαστάσεις και τον αριθμό των τμημάτων, τις στροφές μετάβασης, τους συνδετήρες.
 • Κατά την τοποθέτηση της τροχιάς είναι επιθυμητό να αντέχει ένα μήκος όχι μεγαλύτερο από 3 μέτρα, αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση της κουκούλας. Αν στραφείτε σε υπολογισμούς μηχανικής, τότε σε κάθε μέτρο του αγωγού χάνονται 10% της απόδοσης της κουκούλας.
 • Όχι λιγότερο σημαντικό είναι η γωνία και ο αριθμός των στροφών. Η τυπική όψη των προσαρμογέων των άκαμπτων πλαστικών αγωγών έχει σχήμα L με γωνία 90 μοίρες. Εάν ο αριθμός των γωνιών είναι μεγαλύτερος από 3, η απόδοση του καλύμματος μειώνεται επίσης κατά 5-10% σε κάθε μετάβαση.
 • Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις διαστάσεις της οπής εξαερισμού στην κουζίνα και να αγοράσετε τον απαραίτητο προσαρμογέα από τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Εάν η τρύπα εξαγωγής στην κουζίνα δεν ταιριάζει με το σχήμα με τον αγωγό, θα χρειαστείτε επίσης έναν προσαρμογέα από μια ορθογώνια σε μια κυκλική οπή εξαερισμού ή αντίστροφα.
 • Οι περισσότερες κουζίνες έχουν ένα μόνο άνοιγμα, οπότε χρησιμοποιείται επιπλέον αερισμός για την παροχή φυσικού αερισμού κάτω από τον αγωγό αγωγών.
 • Η σύνδεση των καμπυλών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτή, επομένως είναι δυνατή η χρήση στοιχείων ακρυλικού ή σιλικόνης. Πριν από τη συναρμολόγηση, είναι καλύτερο να συναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή και μετά από έλεγχο της λειτουργικότητας και της ορθότητας της εγκατάστασης, αποσυναρμολογήστε ξανά και κάντε την τελική συναρμολόγηση χρησιμοποιώντας ένα στεγανωτικό.
 • Μια σημαντική προϋπόθεση για την εγκατάσταση του αεραγωγού είναι η επιλογή της σωστής διατομής του σωλήνα. Είναι αναγκαίο να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το σχέδιο εξόδου και συμπίπτει σε μέγεθος με το τμήμα εξαερισμού σε ένα μικρότερης διατομής σωλήνες kuhne.Pri σύστημα αγωγών θα δημιουργήσει ένα επιπλέον αντίσταση στη ροή του αέρα που θα οδηγούσε σε αυξημένο θόρυβο και αυξημένο φορτίο στο καπό του κινητήρα. Παρομοίως, δεν έχει νόημα να γίνει υπερβολικά μεγάλη εγκάρσια διατομή στην έξοδο αγωγού μικρής διαμέτρου.

Τοποθέτηση κυματοειδούς αγωγού αέρα από αλουμίνιο

Σχεδόν όλες οι συστάσεις για την εγκατάσταση άκαμπτων πλαστικών αεραγωγών μπορούν να αποδοθούν σε εύκαμπτες κυματοειδείς αγωγούς. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση είναι πολύ απλούστερη - αγοράζεται ένας σωλήνας με το απαιτούμενο μήκος, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω τάνυση και μέσω των προσαρμογέων στερεώνεται στην τρύπα στην κουκούλα και στην σχάρα της κουζίνας.