Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

Πιθανώς κανείς δεν αμφιβάλλει για τη χρησιμότητα της κουκούλας κουζίνας. Η συσκευή εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, τους καπνούς και το λίπος, καθαρίζει και φιλτράρει τον αέρα.

Και όχι απαραίτητα αυτή η μονάδα θα πρέπει να μοιάζει με μια τεράστια κουραστική κουκούλα, κρεμασμένη πάνω από τη σόμπα!

Πολλές συσκευές έχουν κομψό σχεδιασμό ή ακόμα και κρύβονται σε κρεμαστά έπιπλα. Εάν η επιλογή έπεσε σε αυτό το μοντέλο και γινόταν τυχερός ιδιοκτήτης του, παραμένει μόνο για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα, χωρίς να καταφύγετε σε εξωτερική βοήθεια. Ας το κάνουμε αυτό.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 • Είναι συμπαγής.
 • Μην χαλάσετε το εσωτερικό.
 • Σε μικρά μεγέθη, έχει όλα τα ίδια πλεονεκτήματα με τα συμβατικά καλύμματα (φιλτράρει αέρα, αρκετά ισχυρό, και ούτω καθεξής).

Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με το κιβώτιο στο οποίο θα τοποθετηθεί.

Δεδομένου ότι το κουτί δεν περιλαμβάνεται (ο ρόλος του παίζεται με έπιπλα), αξίζει να φροντίσετε τις διαστάσεις εκ των προτέρων. Επιπλέον, το πλάτος και το βάθος του θόλου δεν πρέπει να είναι μικρότερες από τις διαστάσεις της πλάκας. Αν αυτή η απαίτηση αγνοηθεί, ο ατμός και ο καπνός δεν θα απορροφηθούν, αλλά θα εισέλθουν στο δωμάτιο.

Όπως και κάθε άλλη, η ενσωματωμένη τεχνολογία μπορεί να είναι δύο τύπων κατασκευών (η εγκατάσταση των οποίων είναι πολύ διαφορετική):

 1. Κυκλοφορούν ή όχι.
 2. Δακτυλιωμένος ή αγωγός.

Ο πρώτος τύπος λειτουργεί με τον ίδιο όγκο αέρα, απλώς φιλτράροντάς τον, οπότε δεν είναι απαραίτητο να καταλήξετε στο δρόμο για την τοποθέτηση μιας τέτοιας εξάτμισης. Η επιλογή καναλιού είναι προτιμότερη, αφού καθαρίζει τον αέρα, αφαιρώντας τα απόβλητα από το σπίτι και αντικαθιστώντάς τα με ένα νέο.

Το σύστημα εξάτμισης στην κουζίνα είναι επιθυμητό να έχει, επειδή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ανεπιθύμητα εξαρτήματα μπαίνουν στον αέρα. Οι παραδοσιακές κουκούλες, φυσικά, είναι αποτελεσματικές, αλλά ακριβές και δύσκολο να εγκατασταθούν. Η εξαγωγή στην κουζίνα χωρίς αγωγό είναι μια καλή εναλλακτική λύση για την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Ποιο υλικό σωλήνων για εξαερισμό είναι προτιμότερο, διαβάστε εδώ.

Σχεδιάζετε να αγοράσετε κουκούλα στην κουζίνα; Στη συνέχεια, το παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσει: http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/kak-vybrat-vytyazhku-dlya-kuxni.html. Όλα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής για κουκούλες - είδη, μοντέλα, χαρακτηριστικά, κόστος.

Εγκατάσταση σκελετού της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα με τα χέρια τους

Θα μάθουμε πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Ο προσανατολισμός στις εργασίες εγκατάστασης θα είναι ευκολότερος αν τα διαχωρίζετε σε στάδια:

 1. Υπολογισμός και σήμανση του σημείου στερέωσης.
 2. Κόφτες.
 3. Τοποθετήστε την κουκούλα.
 4. Εγκατάσταση αγωγού.
 5. Συνδεθείτε στο δίκτυο.

Αυτόματη εγκατάσταση

Έτσι, υπάρχει μια κουκούλα ενσωματωμένη στο ντουλάπι - πώς να το εγκαταστήσετε σωστά;

Το ύψος πάνω από την πλάκα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, έτσι ώστε η απόδοση αναρρόφησης να μην μειώνεται, αλλά ταυτόχρονα, αρκεί ο ιδιοκτήτης να μην αγγίζει το ντουλάπι από το κεφάλι της.

 • Για μια ηλεκτρική κουζίνα: από 60 έως 80 cm, ιδανικά - 75 cm.
 • Για το αέριο: από 65 έως 80, βέλτιστα - 75 cm.

Συχνά τα καλώδια από τις διατάξεις εξάτμισης γίνονται σύντομα. Επομένως, ίσως χρειαστεί μια ξεχωριστή πρίζα που βρίσκεται κοντά στη συσκευή. Το καλώδιο πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την καυτή επιφάνεια του πλακιδίου. Τα γειωμένα καλώδια συνδέονται σύμφωνα με το κύκλωμα (γείωση, φάση, μηδέν).

Εξάτμιση

Η θέση του αεραγωγού θεωρείται. Πρέπει να τραβιέται από την κουκούλα στη θύρα εξάτμισης, ώστε να ελαχιστοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των στροφών και των γωνιών.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να ελέγξετε τη δυνατότητα συντήρησης της συσκευής. Εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να αφαιρέσετε την κουκούλα, αλλά τα έπιπλα θα έχουν ήδη υποστεί ζημιά.

Πώς να κάνετε σωστή τοποθέτηση

Στο κάτω οριζόντιο τοίχωμα, το τμήμα κόβεται στο μέγεθος της συσκευής. Ή ο τοίχος του πυθμένα αφαιρείται καθόλου.

Στον επάνω τοίχο κόβεται μια τρύπα κάτω από τον αγωγό αέρα. Εδώ πρέπει να εξετάσετε ποια μορφή θα είναι.

Δεδομένου ότι το περίβλημα «αποδυναμώνεται» από τα κομμένα στοιχεία, μπορεί να ενισχυθεί επιπρόσθετα από το εσωτερικό με μικρές γωνίες.

Η τοποθέτηση της κουκούλας στο περίβλημα πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

 • Μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή σε έπιπλα και να την κρεμάσετε στον τοίχο.
 • Ή κόψτε μια άλλη τρύπα στο πίσω τοίχωμα και ασφαλίστε το ντουλάπι και την κουκούλα ανεξάρτητα.

Η στερέωση πραγματοποιείται σε βίδες αυτοεπιπεδώματος και για πείρους χρήσης τοίχου. Υπάρχουν καταστάσεις όπου οι σωλήνες τροφοδοσίας αερίου παρεμποδίζουν τη στενή τοποθέτηση της κουκούλας στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακρύ καρφιά, τα οποία στη μία πλευρά έχουν ένα νήμα, και στο άλλο άκρο μοιάζουν με συνηθισμένες βίδες. Θα επιτρέψουν τη σταθεροποίηση της συσκευής σε κάποια απόσταση από τον τοίχο.

Εάν υπάρχει ένα ράφι στο ντουλάπι, τότε είναι καλύτερο να συνδέσετε την κουκούλα σε αυτό. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι εξωτερικοί τοίχοι δεν είναι κατεστραμμένοι από επιπλέον τρύπες. Ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε μια ακόμα τρύπα κάτω από τον αγωγό.

Εάν ο απορροφητήρας διαθέτει συρόμενο πάνελ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα μέρη του ντουλαπιού δεν εμποδίζουν την ελεύθερη λειτουργία του. Διαφορετικά, πραγματοποιείται τοποθέτηση - για παράδειγμα, η άκρη της θύρας που παρεμβάλλεται είναι ελαφρά αποκομμένη.

Σχέδιο εγκατάστασης του καλύμματος

Τώρα το περίβλημα συνδέεται με τον αγωγό αέρα. Η σύνδεση θα πρέπει να γίνεται έτσι ώστε, εάν είναι απαραίτητο, να μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί από τα τμήματα που έχουν φράξει. Από την άλλη πλευρά, όλα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν πιο σφικτά (χρησιμοποιείται στεγανωτικό σιλικόνης).

Οι ορθογώνιοι μεταλλικοί και πλαστικοί αγωγοί έχουν την καλύτερη απόδοση. Ωστόσο, ο κυματοειδής αγωγός αέρα είναι ευκολότερος στην εγκατάσταση. Πρέπει να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για να μειώσει τις πτυχές και να κόψει την περίσσεια.

Στην έξοδο υπάρχει μια βαλβίδα, η οποία εμποδίζει το στρόβιλο επιστροφής. Κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη, ο κυματοειδής αγωγός αέρα είναι κρυμμένος στο αισθητικό κουτί.

Η κυματοειδή έκδοση του αγωγού παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία. Τα σύγχρονα πλαστικά ανάλογα δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα. Η εσωτερική τους επιφάνεια είναι ομαλή και η εμφάνιση δεν είναι εντυπωσιακή. Αλλά είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα γωνιακά τμήματα σύνδεσης και όλες τις ραφές να λειτουργούν μέσω του στεγανωτικού.

Σύστημα εξάτμισης μετά την εγκατάσταση

Συχνά, το πρόβλημα της εκτροπής βρώμικου αέρα, οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν κατευθύνοντας το άκρο του αγωγού στον γενικό άξονα εξαερισμού. Μην το συμβουλεύετε αυτό για διάφορους λόγους:

 • Η επικάλυψη του καναλιού στερεί την κουζίνα από οποιονδήποτε αερισμό, ενώ η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη. Αποδεικνύεται ότι είτε πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο (το οποίο είναι ενοχλητικό το χειμώνα), είτε να κρατάτε συνεχώς την κουκούλα.
 • Μέσα από την κουκούλα μπορεί να ανακάμψει πίσω στο δωμάτιο, και το περιεχόμενο του ορυχείου είναι γεμάτο από ξένες μυρωδιές και σκόνη.
 • Και τέλος, για να διασφαλιστεί ότι η κουκούλα λειτουργεί καλά, το κανάλι πρέπει να είναι καθαρό. Πόσο συχνά καθαρίζεται ο στύλος εξαερισμού στο σπίτι σας;

Η ιδανική λύση είναι να εγκαταστήσετε μια πρόσθετη τρύπα απευθείας στο δρόμο.

Έτσι, εάν τα πάντα γίνονται σωστά, η κουκούλα μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά την κουζίνα όχι μόνο από ξένες μυρωδιές και καπνούς, αλλά διατηρεί επίσης μια άνετη θερμοκρασία, αφαιρώντας τον ζεστό αέρα. Την ίδια στιγμή, η ύπαρξη ενός ενσωματωμένου μοντέλου θα θυμίζει μόνο έναν ήπιο ήχο από την εργασία.

Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας στο μπάνιο δεν είναι πολύ υγρανθέντος (επειδή η υγρασία αποτελεί προϋπόθεση για την εμφάνιση μούχλας), μπορείτε να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Εξαγωγή στο μπάνιο - συμβουλές για την επιλογή και την εγκατάσταση.

Οι τύποι συστημάτων παροχής και εξάτμισης για διαμερίσματα θα συζητηθούν σε αυτό το υλικό.

Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες: επιλογές διάταξης και οδηγίες εγκατάστασης

Κατά τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, οι ιδιοκτήτες όλο και περισσότερο προσελκύονται από την επιλογή μιας ενσωματωμένης κουκούλας.

Είναι ένα αποτελεσματικό και συμπαγές στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα για να γίνει πιο αρμονικό το εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς γίνεται η τεχνική αυτή;

Μια κουκούλα αυτού του τύπου επιλέγεται συχνά για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή, αφού έχει συμπαγείς διαστάσεις. Φυσικά, ο σκοπός της συσκευής δεν περιορίζεται σε προβλήματα εσωτερικής διακόσμησης. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η παρουσία της κουκούλας σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα από τις εγκαταστάσεις ξένες μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα φαγητού, ατμού, ρύπανσης κλπ. Η ενσωματωμένη έκδοση πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και διαθέτει επίσης συμπαγείς διαστάσεις και μικρό όγκο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν υψηλή τιμή, η οποία αντισταθμίζεται εντελώς από στερεά πλεονεκτήματα. Με μικρό μέγεθος, η συσκευή έχει το απαραίτητο επίπεδο απόδοσης. Οι κουκούλες οριζόντιου και κάθετου τύπου διακρίνονται. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα πρώτα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Η συσκευή μπορεί να στερεωθεί σε έναν τοίχο ή ένα ειδικό κουτί. Με την κάθετη έκδοση, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να εγκαθίστανται απευθείας στον τοίχο, σε μια θέση που γίνεται γι 'αυτό το σκοπό. Κάνοντας αυτή την εξειδίκευση καθιστά την εγκατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον τύπο του, αλλά και στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας.

Το πλάτος της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος: από 45 έως 90 cm. Πρέπει να θυμάστε ότι το πλάτος εργασίας του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Μόνο με την τήρηση αυτού του κανόνα μπορούμε να επιτύχουμε επαρκή απόδοση της συσκευής. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το μέγεθος των 60 cm.

Ένα σημαντικό στοιχείο του ενσωματωμένου μοντέλου εξάτμισης είναι ένα φίλτρο για τη σύλληψη λίπους. Η οριζόντια εξαγωγή πρέπει να παραταθεί πριν την ενεργοποίηση, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της εστίας. Το φίλτρο λίπους βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κινητό μέρος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρο άνθρακα, είναι ακριβότερες. Μπορούν να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: μολύβδου ή ανακύκλωσης. Προσδιορίστε τον τύπο της κουκούλας πρέπει να είναι ακόμη και πριν από την κατασκευή των επίπλων στην κουζίνα, διότι το ντουλάπι στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις.

Οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι καλές στο ότι επιστρέφουν στο δωμάτιο όχι μόνο καθαρό αλλά και ζεστό αέρα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας που καταναλώνεται για το μαγείρεμα και τη θέρμανση του αέρα θα παραμείνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι απορροφητήρες τύπου ροής καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η κατακόρυφη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος μέχρι την άκρη της κουκούλας, δηλαδή Ε. Ε. Στο κάτω μέρος του θαλάμου στο οποίο είναι κτισμένο. Αυτή η παράμετρος είναι αυστηρά τυποποιημένη, για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι 70 cm, και για σόμπες αερίου - 80 cm.

Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απόδοσης της λειτουργίας της, είναι πιθανό να καταρρεύσει η συσκευή. Σε ορισμένες κουζίνες, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κουκούλας σε απόσταση τουλάχιστον 85 cm από την εστία. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το σχεδιαστικό.

Υπάρχουν πλαστικοί αγωγοί με τετράγωνο και κυκλική διατομή. Οι στρογγυλές κατασκευές χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τα ορθογώνια ανάλογα, αφού οι τελευταίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο από ένα κυλινδρικό κανάλι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική έκδοση με λείους τοίχους, καθώς αντιστέκεται καλύτερα στη συσσώρευση ρύπων.

Ο αυλακωτός αγωγός σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, επιπλέον, όταν ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα τέτοιο κανάλι, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παρεμβολών ήχου που μπορεί να παράγει ένας απορροφητήρας είναι 70 ντεσιμπέλ. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον ήχο στη συνήθη συζήτηση.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως με κουκούλες, καθώς έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή, επειδή μπορεί να είναι κεκλιμένη και καμπυλωμένη με τον σωστό τρόπο. Επομένως, για την επιτυχή εγκατάσταση, δεν χρειάζεστε προσαρμογείς ή πρόσθετα στοιχεία.

Αλλά για να γυρίσετε τον πλαστικό αγωγό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό γόνατο. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στο σχηματισμό στροβίλων ζεστού αέρα μέσα στο κανάλι, κάτι που δεν είναι πολύ χρήσιμο. Για να μειώσετε την ποσότητα μόλυνσης στα τοιχώματα του κυματοειδούς αγωγού, κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, είναι απαραίτητο να το τεντώσετε ελαφρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια κυκλική διατομή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να γίνει τετράγωνη, έτσι ώστε ο αεραγωγός να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής. Η καλή ποιότητα αποδεικνύεται από τέτοια μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλας όπως τα Bosch DHL 545 S, Shindo MAYA 60 SS / BG, Elica KREA GFA WH / F / 60, Miele DA 2270, Sub-Zero Wolf κ.α.

Απόδοση, φίλτρα, έλεγχος

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τις κουζίνες, συνιστάται δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στον όγκο της κουζίνας, που εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά δέκα.

Για παράδειγμα, για κουζίνα με χώρο από τρία έως τέσσερα μέτρα και ύψος οροφής τριών μέτρων, απαιτείται απορροφητήρας με χωρητικότητα 3 mx 4 m X 3 m X 10, 360 m3 / h. Και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη αποσπασμάτων για την κουζίνα με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος. Αν η απόδοση της συσκευής είναι χαμηλότερη, απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα φίλτρα γράσου διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

 • οργανικά (με βάση το sintepon);
 • χαρτί (με βάση το μη υφαντό ύφασμα).
 • συνθετικό (με βάση το ακρυλικό);
 • Μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβας).

Τα φίλτρα χαρτιού είναι μια εφάπαξ επιλογή, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά με καινούργια όταν μολυνθούν. Τα συνθετικά ανάλογα μπορούν να πλυθούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, διότι είναι εύκολο να καταστραφούν. Από καιρό σε καιρό, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν, αν και όχι τόσο συχνά όσο οι χαρτί.

Τα μεταλλικά φίλτρα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στις κασέτες. Οι ποικιλίες άνθρακα, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις με επανακυκλοφορία, δεν μπορούν επίσης να καθαριστούν. Πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως, διαφορετικά η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιτρέπει συνήθως:

 • να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο απόδοσης.
 • αλλαγή τρόπων λειτουργίας?
 • ρυθμίστε τη συσκευή να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε αυτόματη λειτουργία.
 • τη συμπερίληψη του ενσωματωμένου φωτισμού σε περίπτωση κίνησης δίπλα στην πλάκα.
 • ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων κλπ.

Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της καλύπτρας που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, μπορείτε να σημειώσετε την κατάσταση υπολειπόμενης λειτουργίας: οι ανεμιστήρες λειτουργούν για λίγο, αφού σβήσουν την κουκούλα για να εξασφαλίσουν την πληρέστερη αφαίρεση των ρύπων. Η πρόσθετη λειτουργία αερισμού επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση του καπό σε χαμηλή κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Ξεκινήστε την εγκατάσταση από το έπιπλο, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στον απορροφητήρα. Αν το γραφείο ταιριάζει με τις διαστάσεις, τότε μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση στην κανονική λειτουργία, απλά κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες στα έπιπλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μια μικρή συσκευή με παραμέτρους 50-60 cm τοποθετείται συνήθως σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι κουζίνας.

Αν δεν συμβαίνει, τότε ο ιδιοκτήτης της κουζίνας έχει δύο επιλογές: να παραγγείλει νέα έπιπλα ή να αποσυναρμολογήσει το περίβλημα για να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κουτί για το σχέδιο. Η τελευταία επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, καθώς το κιβώτιο συλλέγεται χωριστά κάτω από αυτό, τότε η κουκούλα είναι στερεωμένη σε αυτό και μόνο τότε ολόκληρη η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Πάνω από την κουκούλα ρυθμίστε την πρόσοψη, έτσι ώστε εξωτερικά η κουκούλα να φαίνεται καθαρή και κομψή. Για να λύσετε το πρόβλημα του ανεπαρκούς χώρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ελάχιστο μέγεθος 45 cm. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε ένα πολύ μικρό περίβλημα. Αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό μέγεθος σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται σε βάρος της απόδοσης.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί ότι μια κατάλληλη κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαιτούμενη ποσότητα εργασίας. Εάν το ντουλάπι ταιριάζει στις διαστάσεις, στο κάτω μέρος του είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του. Μερικές φορές είναι πιο βολικό να αφαιρέσετε εντελώς το κάτω μέρος. Στο επάνω μέρος του ντουλαπιού θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αγωγό.

Μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διαμόρφωση, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούν εύκαμπτες κυματοειδείς δομές με κυκλική διατομή, αλλά υπάρχουν επίσης πλαστικοί αεραγωγοί με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή. Ο αγωγός αέρα συνδέει την κουκούλα με ένα άνοιγμα στον τοίχο που οδηγεί στον κοινό αγωγό εξαερισμού στο κτίριο του διαμερίσματος ή απευθείας στο δρόμο, αν πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο.

Μια άλλη διακοπή θα πρέπει να γίνει στην πίσω πλευρά του ντουλαπιού για να ασφαλίσει τη συσκευή και να εγκαταστήσει την πρίζα. Αφού όλα τα απαραίτητα ανοίγματα στο περίβλημα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της συσκευής. Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ντουλάπι ή κουτί. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τμήμα της συσκευής έχει επεκταθεί ελεύθερα στο απαιτούμενο πλάτος.

Στη συνέχεια, στον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της συσκευής, στερεώστε τον αγωγό αέρα με έναν σφιγκτήρα. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί προτείνουν να καταστούν αποσπώμενοι, έτσι ώστε να παραμένει η δυνατότητα απλής αποσυναρμολόγησης. Μερικοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν αμέσως σφραγιστικό, αλλά οι επαγγελματίες δεν εγκρίνουν πάντα μια τέτοια λύση.

Περιοδικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί από τη συσσώρευση λίπους και άλλων προσμείξεων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα κουζίνας. Πιο συχνά, ο αγωγός της κουκούλας οδηγεί το ντουλάπι τους κατακόρυφα, αλλά μερικές φορές μια πλάγια έξοδος χρησιμοποιείται μέσω του οπίσθιου τοιχώματος για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τρύπα γίνεται από πίσω.

Μην κάνετε μια τρύπα "όχι ένα μάτι", πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την σήμανση. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ένα κατάλληλο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σήμανσης του δαπέδου του εξαρτήματος για τη συσκευή. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο, θα πρέπει να κάνετε σήμανση κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.

Η εγκατάσταση ενσωματωμένων απορροφητήρων εκτελείται συνήθως μετά τη συναρμολόγηση του συνόλου της κουζίνας έτσι ώστε ολόκληρη η κατασκευή να είναι άνετη και να φαίνεται καθαρά. Οι βιδωτές συνδέσεις με πείρους χρησιμοποιούνται συνήθως ως συνδετήρες για κουκούλες. Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στο κουτί, είναι εγκατεστημένος ειδικός προσαρμογέας στην αντίστοιχη οπή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Μετά από αυτό, παραμένει να το φέρει στην είσοδο.

Ο αγωγός αέρα για την κουκούλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, δεδομένου ότι αυτό το μέγεθος επηρεάζει τη συνολική απόδοση της συσκευής. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων γόνατων είναι τρεις.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σχεδιασμού της κουζίνας, συνιστάται η τοποθέτηση της πλάκας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο γενικό κανάλι εξαερισμού του σπιτιού. Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια με τις διαστάσεις του ακροφυσίου που προορίζεται για αυτό. Συνήθως ο αριθμός αυτός είναι 120 mm ή περισσότερο.

Το σημαντικό σημείο είναι να επιλέξετε τη σωστή θέση για το καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από την εστία. Το καλώδιο πρέπει να στερεωθεί μέσα στο περίβλημα και η έξοδος για τη σύνδεσή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του πίσω τοίχου, στην οποία είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη θέση για την πρίζα, το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το μέρος της συσκευής δεν υπερθερμαίνεται όταν η σόμπα είναι ενεργοποιημένη.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος, να βγάλετε ένα τμήμα της κουκούλας και να δοκιμάσετε τη λειτουργία της. Ο εξαερισμός του χώρου της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, αλλά εάν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εξάτμιση στο δωμάτιο, η χρήση πρόσθετων συσκευών θεωρείται περιττή.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σαφώς, η διαδικασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου εκχυλίσματος αποδεικνύεται εδώ:

Αυτό το βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού καπό:

Εδώ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα:

Η κουκούλα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόσοψη επίπλων - αποτελεί ιδανική επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή εκπέμπει λίγο θόρυβο, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και μπορεί να εγκατασταθεί από τις δυνάμεις ενός ατόμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εάν η κουκούλα έχει επιλεγεί σωστά και η τοποθέτησή της έχει ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα, θα παρέχει στην κουζίνα την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα στο περίβλημα

Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας είναι απαραίτητη, ώστε η κουζίνα να απορροφά οσμές από τη διαδικασία μαγειρέματος. Με τη σύγχρονη προσέγγιση της ρύθμισης της κουζίνας, η παρουσία αυτού του στοιχείου δεν συζητείται ακόμη - είναι προγραμματισμένη από προεπιλογή. Βέλτιστο είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη συσκευή καθαρισμού του αέρα, η οποία συνδέεται με τον αγωγό αερισμού. Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύο τρόπους: με τη μετάβαση στην ανακυκλοφορία αέρα, και μπορείτε να το πάρετε εντελώς έξω από το σπίτι. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες στο ντουλάπι είναι πολύ δημοφιλείς, ειδικά τα τηλεσκοπικά μοντέλα.

Πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της ενσωματωμένης κουκούλας, πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από την εστία ή πάνω από το φούρνο, εάν είναι αυτόνομη. Η εξαγωγή αέρα θα είναι ταχύτερη.

Οι ενσωματωμένες συσκευές για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από την κουζίνα έχουν πλεονεκτήματα όσον αφορά τις διακοσμητικές λύσεις. Είναι σχεδόν αόρατα. Οπτικά προσδιορίζεται μόνο η επιφάνεια συστολής. Ενώ οι κουκούλες των νησιών και των θόλων είναι δύσκολο να χάσουν το συνολικό εσωτερικό της κουζίνας.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι απαραίτητο να προσέξουμε ότι ο αέρας όχι μόνο εκφορτώνεται, αλλά και προέρχεται από τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Το χειμώνα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τον τρόπο ανακύκλωσης, ο οποίος συμβάλλει στη μείωση της απώλειας θερμότητας. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν τη λειτουργία αυτόματου τερματισμού λειτουργίας. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού.

Τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένες στο ντουλάπι

Τα τηλεσκοπικά μοντέλα παρουσιάζονται με έναν κινητήρα και δύο. Τέτοιοι καθαριστές αέρα έχουν έναν στρόβιλο. Η μέγιστη παραγωγικότητα των τηλεσκοπικών κουκούττων μπορεί να φθάσει τα 1000 m3 / h.

Ανεξάρτητα από την απόδοση, οποιαδήποτε εγκατάσταση αυτού του τύπου είναι συμπαγής και χάρη στο συρόμενο πάνελ είναι δυνατή η επέκταση της περιοχής εργασίας. Εάν είναι απαραίτητο, τα πτερύγια μετακινούνται εύκολα στη θέση τους. Ο μπροστινός πίνακας - αυτό το μέρος που μπορείτε να δείτε, όλα τα άλλα κρύβονται στο ντουλάπι. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι επίσης ενσωματωμένος.

Εκτός από τους δύο τρόπους λειτουργίας, οι καθαριστές αέρα έχουν στη διάταξή τους δύο φίλτρα - άνθρακα και γράσο. Είναι αυτοί που συγκρατούν το λίπος και καθαρίζουν τον «αέρα εξαγωγής» από την αιθάλη και τη μυρωδιά.

Μια σημαντική παράμετρος των ρυθμίσεων είναι η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία. Το πλάτος τέτοιων φίλτρων αέρα μπορεί να είναι 500 mm, 60 mm, 900 mm.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο χρωματικό σχήμα. Τις περισσότερες φορές, η επιτυχία του μοντέλου, στην οποία το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοιες κουκούλες λόγω της δυνατότητας αντικατάστασης φίλτρων θα διαρκέσουν πολύ.

Τα φίλτρα αλλάζουν αρκετά συχνά - 4 φορές το χρόνο. Αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, καθώς και μια υψηλή τιμή. Οι σύγχρονες τηλεσκοπικές κουκούλες ελέγχονται αισθητικά ή με τηλεχειρισμό.

Για ορισμένους αγοραστές, επιπλέον χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε πιο ακριβά μοντέλα είναι επίσης σημαντικά:

 • έλεγχος με φωνή ·
 • Η φωτεινότητα του φωτός στον ενσωματωμένο φωτισμό μπορεί να ρυθμιστεί.
 • σε αυτόματη λειτουργία, μπορεί να γίνει μια αλλαγή στους τρόπους λειτουργίας.
 • η λειτουργία της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του απορροφητήρα γίνεται από το χρονοδιακόπτη.
 • Ειδικοί αισθητήρες που αντιδρούν στη μόλυνση των φίλτρων.

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, πρέπει να εξετάσετε την περίοδο εγγύησης. Σε μοντέλα υψηλής ποιότητας κάνει τουλάχιστον 3 χρόνια. Επίσης, σας συνιστούμε να ελέγξετε απευθείας στο κατάστημα πόσο δυνατά λειτουργεί.

Πώς να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα

Έτσι, τέτοια μοντέλα εγκαθίστανται σε κρεμαστά ντουλάπια χωρίς κατώτατο σημείο. Το μέγεθος του ενσωματωμένου εξοπλισμού και του θαλάμου πρέπει να είναι το ίδιο. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε εκ των προτέρων τους αγωγούς εξαερισμού που οδηγούν στη μονάδα εξαερισμού και ο αέρας που αναρροφάται από τον καθαριστή αέρα αποστέλλεται στο δρόμο.

Σημαντικό! Η απόσταση από την κουκούλα έως τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι από 75 cm. Για μια ηλεκτρική κουζίνα, αυτή η παράμετρος είναι 70 cm και μεγαλύτερη.

Το περίβλημα του καθαριστήρα αέρα είναι τοποθετημένο απευθείας στο ντουλάπι κρεμάστρας ή σε ένα στήριγμα τοίχου. Αλλά η εγκατάσταση πρέπει να αρχίσει με γείωση. Η πρίζα πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την κουζίνα και το νεροχύτη.

Είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε τη συσκευή καθαρισμού του αέρα στον τοίχο και στον θάλαμο, κάνοντας σήματα ταυτόχρονα. Ο πυθμένας κόβει στο ντουλάπι χρησιμοποιώντας παζλ. Μέσα από αυτό θα είναι εύκολο να τοποθετήσετε την κουκούλα. Στο πάνω μέρος της τρύπας γίνεται μέσω του οποίου ο αγωγός θα περάσει. Οι διαμέτρους του σωλήνα και οι οπές πρέπει να συμπίπτουν.

Απαιτούμενα εργαλεία

 • Ένα μακρύ τρυπάνι.
 • Ο Fret είδε.
 • Ξύλινη επένδυση.
 • Τρυπάνι.
 • Βίδες στερέωσης.
 • Σφυρί.
 • Ρουλέτα.
 • Κατσαβίδι.

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό

 • Ο κυματοειδής σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί σε ερμάριο με μικρό περιθώριο περίπου 15 cm.
 • Τοποθετήστε το ενσωματωμένο έπιπλο ή το στήριγμα με τον καθαριστή αέρα στην προγραμματισμένη θέση.
 • Ασφαλίστε τον αγωγό στην έξοδο του καλύμματος χρησιμοποιώντας σφραγιστικό και σφιγκτήρες.
 • Συνδέστε το άλλο άκρο του σωλήνα αέρα στον τοίχο της θύρας εξαερισμού.

Κατά την εγκατάσταση των αγωγών αεραγωγών από τον εαυτό σας, αποφύγετε περιττές στροφές. Αυτό μειώνει την ισχύ του συστήματος στο σύνολό του. Είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετήσετε βαλβίδες ελέγχου στον αγωγό για να αποτρέψετε την αντίστροφη ροή του αέρα. Η δοκιμή μπορεί να γίνει μετά τη σύνδεση με μια γειωμένη πρίζα. Το εκχύλισμα πρέπει να αφήνει τον αέρα απαλά, χωρίς μπακαλιάρο.

Γενικές συμβουλές σχετικά με το σχεδιασμό του ντουλαπιού για κουκούλες

Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας πρέπει πάντα να αρχίζει με τη συναρμολόγηση του κιβωτίου. Για να κάνετε ένα κουτί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, MDF. Για τα τηλεσκοπικά φίλτρα αέρα, συναρμολογείται σύμφωνα με την ίδια αρχή όπως και για τα συμβατικά εκχυλίσματα. Το πάνω μέρος του πίνακα και τα πλευρικά τμήματα στερεώνονται μεταξύ τους. Μετά τη σύσφιξη, είναι απαραίτητο να συγκριθεί με το μέγεθος του τηλεσκοπικού καλύμματος.

Κατόπιν, τοποθετείται το κάτω μέρος του περιβλήματος με την οπή του αεραγωγού. Αφού εγκαταστήσετε το περίβλημα, θα είναι δύσκολο να κόψετε αυτή την τρύπα. Για να λειτουργεί αέρας χωρίς θόρυβο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μη κυματοειδείς σωλήνες παρά πλαστικούς αγωγούς.

Ειδικές συστάσεις για την τοποθέτηση αυλακώσεων

 • Εάν ο εξαερισμός βρίσκεται πάνω από την πλάκα, απαιτείται προσαρμογέας για τη σύνδεση του καλύμματος και του συστήματος εξαερισμού.
 • Εάν η απόσταση είναι μεγάλη, απαιτείται ένας αγωγός αέρα με τη μορφή πλαστικού σωλήνα, κατά προτίμηση με κυκλική διατομή. Συχνά χρησιμοποιείται κυματοειδές. Πιθανώς, θα χρειαστείτε γόνατα και έναν προσαρμογέα για τη σύνδεση.
 • Κατά την εγκατάσταση της αυλάκωσης είναι απαραίτητο να τεντωθεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν υπερβολικές πτυχώσεις. Αυξάνουν τον θόρυβο όταν λειτουργεί το φίλτρο αέρα.
 • Στην αυλάκωση του σωλήνα διακλάδωσης στερεώνεται με σφιγκτήρες.
 • Ο αέρας μπορεί να αφαιρεθεί προαιρετικά στο σύστημα εξαερισμού. Συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιών κάνουν μια τρύπα με ένα διάτρητο στον τοίχο και βγάζουν το σωλήνα έξω στο δρόμο.

Σημαντικό! Μην τοποθετείτε τον απορροφητήρα όταν δεν είναι απενεργοποιημένη η τροφοδοσία ρεύματος.

Προκειμένου να γίνει το σωστό μέγεθος τρύπας στον τοίχο, είναι απαραίτητο να μετρηθεί η διάμετρος του αεραγωγού στο πίσω μέρος της κουκούλας. Χρησιμοποιώντας το πριόνι, η τρύπα είναι ομοιόμορφα στρογγυλεμένη. Η εσωτερική μόνωση αφαιρείται και το φις του αγωγού αέρα συνδέεται.

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλες οι συμβουλές, πώς να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα. Φυσικά, η εγκατάσταση είναι βολική για την εκτέλεση ταυτόχρονα με την εγκατάσταση ενός νέου σετ κουζίνας.

Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

Περιεχόμενα:

Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

 • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
 • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

 • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
 • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
 • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
 • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
 • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

Κατανάλωση ισχύος

 • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
 • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
 • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

Τρόποι λειτουργίας

 • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

Επίπεδο θορύβου

 • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
 • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

 • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

 • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
 • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
 • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
 • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
 • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

 • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

 • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
 • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
 • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
 • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

 • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

 • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
 • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
 • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

Χρήσιμες συμβουλές

Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

 • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
 • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
 • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
 • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
 • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
 • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
 • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

 • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

 • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
 • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
 • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

 • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
 • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
 • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

 • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
 • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
 • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
 • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.

Εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στην κουζίνα με τα χέρια σας

Σπάνια μαγειρικά σκεύη κάνουν χωρίς ενσωματωμένες συσκευές. Η συμπαγής ενσωματωμένη κουκούλα έχει γίνει τόσο δημοφιλής με το makeweight του έπιπλα που ολοκληρώνεται σχεδόν σε κάθε ανώτερη βαθμίδα. Η τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας είναι σχετικά απλή, εάν ενεργείτε με συνέπεια και ακολουθείτε τις οδηγίες μας.

Απαιτήσεις για το σχεδιασμό των επίπλων

Ο ίδιος ο σχεδιασμός του ντουλαπιού για την ενσωματωμένη κουκούλα είναι αρκετά ασήμαντος. Έχει δύο πλευρικά τοιχώματα με κοινό βάθος της ανώτερης βαθμίδας, στερεωμένο από ένα ανώτερο οριζόντιο διαμέρισμα και χωρίς πυθμένα. Πρέπει επίσης να υπάρχει ένα εσωτερικό ράφι που βρίσκεται ανάμεσα στους τοίχους. Είναι προτιμότερο να μην παραγγείλετε το πρόσθετο αυτού του μέρους κατά την κατασκευή: τέσσερις επιβεβαιώσεις μπορούν να τρυπηθούν και να τοποθετηθούν με το χέρι στη θέση τους, αλλά στη συνέχεια η κουκούλα θα εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο στενά. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για να εξοπλίσετε τον εσωτερικό χώρο του ντουλαπιού, θα μιλήσουμε για αυτά αργότερα.

Η κατάσταση με τις διαστάσεις είναι πιο περίπλοκη. Προκειμένου η τεχνική να εναρμονιστεί αρμονικά μετά την ενσωμάτωση, χωρίς να σχηματίζονται σημαντικές ρωγμές και κενά, η κουκούλα ή το σχέδιό της με τις κύριες συνολικές διαστάσεις θα πρέπει να είναι διαθέσιμες μέχρι τη στιγμή κατασκευής του επίπλου. Το μέγεθος της κουκούλας επιλέγεται σύμφωνα με το πλάτος της πλάκας ή της εστίας, στην πραγματικότητα, το σώμα είναι μερικά εκατοστά μεγαλύτερο.

Το ευρύτερο κάτω μέρος ορίζει τις βασικές διαστάσεις του θαλάμου. Το εξωτερικό μέγεθος του ντουλαπιού πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με το πλάτος της κουκούλας. Το βάθος του σώματος επίπλων μπορεί να είναι περισσότερο κατά 50-60 mm, στην περίπτωση αυτή η κουκούλα μετατοπίζεται στην μπροστινή άκρη και η ανοιχτή περιοχή πίσω κλείνει με ένα λεπτό διάφραγμα στερέωσης. Λάβετε υπόψη ότι το περίβλημα της μονάδας καλύμματος έχει μια απόσταση 10-15 mm από τα τοιχώματα του ντουλαπιού - αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές συνθήκες για την εγκατάσταση ενσωματωμένων ηλεκτρικών συσκευών.

Με το ύψος του γραφείου είναι ακόμα λιγότερο σαφής. Στην γενική περίπτωση, η απόσταση μεταξύ του άνω και του κάτω της άνω βαθμίδας από 50 έως 65 cm, ενώ η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ του απορροφητήρα και της πλάκας είναι 75-80 cm για το φυσικό αέριο και 60-65 cm για ηλεκτρικές εστίες. Αποδεικνύεται ότι το τμήμα με την κουκούλα συνήθως πέφτει από την κοινή σειρά, το ύψος του θαλάμου μπορεί να είναι 80-120 mm μικρότερο από τα άλλα.

Καθορισμός της κουκούλας

Ανάλογα με τον τύπο του περιβλήματος, υπάρχουν δύο τρόποι για να ασφαλίσετε την κουκούλα. Η πρώτη και απλούστερη περίπτωση είναι ο κάθετος προσανατολισμός του τεχνικού μπλοκ. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη στον τοίχο σε αυτή την περίπτωση, και το ντουλάπι παίζει καθαρά διακοσμητική λειτουργία, κρύβοντας την εγκατάσταση και όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Κατά την εγκατάσταση μιας κάθετης μονάδας, πρέπει πρώτα να κρεμάσετε την θήκη χωρίς τις πόρτες, να τοποθετήσετε την κουκούλα από το κάτω μέρος και να επισημάνετε τις οπές στερέωσης. Μετά από αυτό, στο ράφι πρέπει να κάνετε ένα cut-out με ένα παζλ κάτω από το κανάλι καυσαερίων, το οποίο είναι συνήθως βρίσκεται κοντά στον τοίχο.

Οι κουκούλες με μια οριζόντια διάταξη της τεχνικής μονάδας τοποθετούνται σε ένα ελαφρώς πιο περίπλοκο κύκλωμα. Λοιπόν, εάν ένας χάρτης ή ένα πρότυπο για την επισήμανση των οπών στερέωσης είναι προσαρτημένο στην οδηγία. Διαφορετικά, θα πρέπει πρώτα να μετρήσετε το επάνω τοίχωμα της κουκούλας, ξεκινώντας από τις άκρες και λαμβάνοντας υπόψη τα κενά μεταξύ της κουκούλας και των τοίχων του ντουλαπιού. Η εργασία είναι απλή: εντοπίστε 4-6 οπές για τις βίδες στερέωσης και σημειώστε το κέντρο της οπής κάτω από το κανάλι καυσαερίων. Αυτός, ο οποίος είναι χαρακτηριστικός για οριζόντιους κουκούλες, δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο, οπότε η τρύπα δεν κόβεται από την άκρη.

Ο ευκολότερος τρόπος για την εξασφάλιση σφιχτά την κουκούλα - πρώτη ισοπαλία στο ράφι της, και στη συνέχεια γυρίστε το ερμάριο και τοποθετήστε το προκύπτον συγκρότημα από πάνω. Παραμένει μόνο για να σημάνετε και να τρυπήσετε τις τρύπες, και στη συνέχεια τραβήξτε το ράφι στους τοίχους με επιβεβαιώσεις.

Σπάνια, αλλά συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν έχει τυποποιημένες οπές τοποθέτησης. Σε αυτή την περίπτωση, το σώμα του είναι στερεωμένο με τακτικές βίδες αυτοελέγχου με συχνή σφήνα (όπως για το GCR). Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σημείο δεν βλάπτει τίποτα από τον εσωτερικό εξοπλισμό.

Η συσκευή ενός καναλιού καυσαερίων

Κατά τη λειτουργία του καπό στην κατάσταση ανακύκλωσης, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια. Ο αέρας εξαγωγής κατευθύνεται προς το εσωτερικό του θαλάμου, στο οποίο υπάρχουν αρκετά φυσικά διάκενα. Σε ακραίες περιπτώσεις, ο αγωγός διέρχεται από όλο το ύψος του ντουλαπιού και τελειώνει αμέσως πίσω από το τοίχωμα του με ένα απλό φίλτρο ματιών.

Ωστόσο, εάν ο αέρας εξαγωγής σχεδιάζεται να εκκενωθεί σε εξωτερικό αγωγό εξαερισμού, απαιτείται αεραγωγός.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ένας κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση: εύκολο να παραμορφωθεί, πρέπει να ελλιμενίζεται μόνο σε δύο σημεία: στις φλάντζες και εξαγωγής ventkanala που απλά πτυχωτά μέγγενες.

Μια πιο προσεκτική εμφάνιση αποκαλύπτει μια σειρά ελαττωμάτων στην αυλάκωση. Τα εσωτερικά ραβδωτά τοιχώματα δημιουργούν υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, με αποτέλεσμα η πραγματική ισχύς της κουκούλας να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη. Στις εσωτερικές επιφάνειες, το λίπος συγκεντρώνεται αναπόφευκτα, η σκόνη προσκολλάται, και με την έντονη κίνηση του αέρα, το gofra σκουριάζει πολύ πιο έντονα από άλλους τύπους καναλιών.

Οι αγωγοί αερισμού πλαστικού έχουν μια πιο ευγενή εμφάνιση, είναι λιγότερο επιρρεπείς σε φράξιμο και όταν τοποθετούνται πάνω από έπιπλα γραφείου φαίνονται πολύ πιο αρμονικές. Μερικές φορές η αυλάκωση δίνει μια ορθογώνια διατομή για μεγαλύτερη συμπαγή, αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι η τεχνολογικά πιο προηγμένη προσέγγιση.

Τα κύρια μειονεκτήματα των άκαμπτων πλαστικών αγωγών είναι λίγο ακριβότερα από την αυλάκωση, καθώς και η προφανής πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά: ένα τέτοιο κανάλι μπορεί να διεξαχθεί απ 'ευθείας στο εσωτερικό του άνω ντουλάπι βαθμίδας, να προκατασκευάζω περάσματα. Είναι επίσης δυνατό να θέσει το κανάλι και για την «οροφή» της ανώτερης βαθμίδας που θα πιέσει σφιχτά τα ντουλάπια και δεν θα είναι ορατό από το ύψος ενός ανθρώπου.

Αναφέραμε τις πρόσθετες λεπτομέρειες του περιβλήματος για την ενσωματωμένη κουκούλα. Το κάτω μέρος, όπου βρίσκεται η τεχνική μονάδα, μπορεί να κλείσει με τυφλό διαμέρισμα. Διανέμεται από ένα άλλο διάλυμα: αυτό το τμήμα είναι κλειστό ένα μικρό υλικό πρόσοψη περικοπή που επισυνάπτεται μόνιμα, όπως ανωτέρω, σε μια περίπτωση όπου υπάρχει ακόμα κάποιο ελεύθερο χώρο, είναι η πόρτα οποιουδήποτε βολικού τύπου. Μέσα στο ντουλάπι μπορείτε επίσης να συναρμολογήσετε μια μικρή θήκη στην οποία θα τοποθετηθεί ο αγωγός εξαγωγής και ο υπόλοιπος χώρος διαιρείται με ένα ζευγάρι ράφια.

Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης ενός άκαμπτου αγωγού δεν αμφισβητείται από κανέναν: χρειάζεστε ακριβή κλάδεμα και τη σωστή επιλογή προσαρμογέων και συνδέσεων. Αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο: το κανάλι θα είναι συμπαγές, τακτοποιημένο και δεν περιορίζει τη λειτουργικότητα της κουκούλας.

Ηλεκτρική σύνδεση

Η ενσωματωμένη κουκούλα έχει πλευρικό ή οπίσθιο καλώδιο τροφοδοσίας. Αρκεί να συνδέσετε το καλώδιο σε μια πρίζα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως την τεχνική. Οι κουκούλες με ενσωματωμένο φωτισμό ενδέχεται να απαιτούν προεγκατάσταση φανών. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ώστε να μην καταστραφούν οι συσκευές φωτισμού από απροσεξία.

Οι δυσκολίες αρχίζουν όταν δεν υπάρχει υποδοχή σύνδεσης σε άμεση γειτνίαση για σύνδεση. Στην περίπτωση αυτή, ο πιο βολικός τρόπος παροχής ενέργειας είναι η αύξηση του καλωδίου. Οι φλέβες πρέπει να είναι στριμμένες, συγκολλημένες και μονωμένες με ένα σωλήνα θερμοσυρρίκνωσης. Συχνά η πιο κατάλληλη οδός για τοποθέτηση είναι ο ίδιος ο αγωγός εξαερισμού.

Το καλώδιο πρέπει να τραβηχτεί μέσα στην κουκούλα και στη συνέχεια να τοποθετηθεί μέσα στο σωλήνα εξαγωγής. Για την απόσυρση του καλωδίου των οπών επαρκούς διαμέτρου αέρα ανά χιλιοστόμετρο μικρότερο από το πάχος του αγωγού δεν ήταν απαραίτητο να επεκταθεί περαιτέρω συμπιεσμένο.

Δυνατότητα αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης ενέργειας

Οι πιο φθηνές ενσωματωμένες κουκούλες είναι συμπαγείς, αλλά αυτό το πλεονέκτημα είναι εις βάρος της ισχύος της αντλίας αέρα. Αυτό μπορεί να εξαλειφθεί με την απλούστερη αναθεώρηση.

Πρόκειται για την εγκατάσταση ενός επιπλέον ανεμιστήρα αγωγών οπουδήποτε στον εξερχόμενο αγωγό. Για να γίνει αυτό, απαιτούνται μόνο δύο προσαρμογείς και το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα τοποθετείται παράλληλα με ή εντός του αγωγού.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει με σκοπό την αύξηση της χωρητικότητας, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη την παράλληλη λειτουργία της κανονικής αντλίας αέρα και ενός επιπλέον ανεμιστήρα καναλιού. Είναι επίσης δυνατόν να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του ενσωματωμένο ανεμιστήρα με πρόσβαση σε εξωτερική δύναμη 1500-2000 m 3 / h έναντι ενός προτύπου των επιδόσεων κατά τη 800-1000 m 3 / h - τα στοιχεία αυτά είναι χαρακτηριστικά για την πλειοψηφία της τεχνολογίας χαμηλού κόστους.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο διακόπτης πολλαπλών καναλιών δεν μπορεί να σχεδιαστεί για παράλληλη σύνδεση ενός επιπλέον ανεμιστήρα. Αν δεν είναι δυνατό να κατανοήσετε το κύκλωμα, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν πρόσθετο διακόπτη στέγασης, το μόνο καλό είναι να τρυπήσετε μια επιπλέον τρύπα σε οποιοδήποτε βολικό μέρος.