7 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των κουζινών στο σπίτι

Ο απορροφητήρας κουζίνας περιέχει συχνά μια μεγάλη ποσότητα παλαιού και καλά αποξηραμένου λίπους, οπότε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα, οι περισσότερες νοικοκυρές ζητούνται. Πολλοί συνιστούν το πλύσιμο της κουκούλας αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην περιμένετε μέχρι να φράξει. Εφόσον στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καταβάλλετε πολύ περισσότερη προσπάθεια και να αφιερώσετε πολύ χρόνο για αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κουκούλα είναι ένα σημαντικό θέμα των επίπλων κουζίνας, το οποίο επιτρέπει στον καπνό και τον καπνό να διαφύγουν μέσω του συστήματος εξαερισμού. Τα καύσιμα αντικείμενα, αφήνοντάς τα, εμποδίζουν το φίλτρο καυσαερίων με άκαυστο γράσο και πολλά άλλα μολυσματικά υλικά.

Για να μην διαταραχθεί η κανονική λειτουργία της κουκούλας που είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα αερίου, θα πρέπει να εκτελείται κανονική εργασία σχετικά με τον καθαρισμό της.

Πώς να προετοιμάσετε την κουκούλα για καθαρισμό;

Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα της κουζίνας, πρέπει να κατανοήσετε την ακολουθία των ενεργειών για τον εαυτό σας. Όλες οι κύριες συστάσεις που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε με επιτυχία όλα τα ίχνη λίπους από τις επιφάνειες σας δίνονται στις κατάλληλες οδηγίες για αυτό το προϊόν.

Θα υπάρξει ένα διάγραμμα της συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης της δομής, αφού τα βασικά μέτρα για την αφαίρεση του ηλικιωμένου λίπους στο σπίτι θα γίνουν με ακρίβεια μέσα σε αυτήν τη συσκευή.

 • Για να καθαρίσετε το πλέγμα στην κουκούλα, πρέπει πρώτα να ασφαλίσετε τον εαυτό σας, αποσυνδέστε τη δομή από το τροφοδοτικό. Διαφορετικά, απαγορεύεται αυστηρά η αποσυναρμολόγηση, τόσο περισσότερο δεν πρέπει να αγγίζετε τον κινητήρα και να κάνετε τον υγρό καθαρισμό του.
 • Ακριβώς στην ίδια την κουκούλα θα πρέπει να υπάρχει κύκλωμα, πώς να αφαιρέσετε τη σχάρα από την κουκούλα. Συνήθως στηρίζεται σε κουμπωτά κλειδαριές. Το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα συνήθως κρύβεται πίσω από αυτή τη σχάρα. Κατά κανόνα, συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Για να μην σκεφτεί κανείς πόσο γρήγορα μπορεί να καθαρίσει από τη βρωμιά, ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί απλά να αντικατασταθεί - τέτοια προϊόντα δεν είναι πάρα πολύ ακριβά.
 • Όταν καθαρίζετε την κουκούλα από τη βρωμιά, πρέπει να θυμάστε ότι είναι συνδεδεμένο με τον αεραγωγό εξαερισμού μέσω ενός προφίλ, στρογγυλού ή κυματοειδούς σωλήνα. Συσσωρεύει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αιθάλης και λίπους στη διαδικασία άμεσης λειτουργίας. Είναι πολύ βολικό να πλένετε το σωλήνα προφίλ, εάν δεν είναι πολύ μακρύς. Η μακρύτερη κατασκευή θα πρέπει να είναι κυκλική σε τομή - αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να διευκολύνει τον καθαρισμό της, αλλά και να επιβραδύνει τη συσσώρευση λίπους.
 • Καθαρίστε το φίλτρο της κουκούλας από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί. Για να γίνει αυτό δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, και αν γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, τότε η διαδικασία καθαρισμού θα είναι αρκετά απλή και θα πάρει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.
 • Το σώμα της δομής συνήθως δεν αφαιρείται, πλένεται τόσο έξω όσο και μέσα.
 • Στο τελευταίο στάδιο, πρέπει να συναρμολογήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα και να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Μερικές απλές συμβουλές για τον καθαρισμό της κουκούλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστικών. Εάν λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις και λεπτές αποχρώσεις, τότε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κουκούλα κουζίνας δεν θα είναι πολύ προβληματική.

Για να καθαρίσετε τη σχάρα της κουκούλας από το λίπος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σκόνες, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν λειαντικά υλικά, διαφορετικά η επιφάνεια θα χαράζεται και θα χάσει μια ελκυστική εμφάνιση. Ένα άλλο μειονέκτημα της χρήσης τέτοιων εργαλείων είναι η εμφάνιση επί της επιφανείας μιας επιπρόσθετης ανακούφισης, στην οποία θα συσσωρεύεται επιπλέον λίπος και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί από εκεί.

Επιλογές για να απαλλαγούμε από το λίπος από την κουκούλα στην κουζίνα ή στο μπάνιο είναι αρκετά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον καθαριστικό για τοίχους και κουκούλες στην κουζίνα μόνος σας, μπορείτε να πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα οικιακών χημικών και συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

 1. Εάν η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε μπορεί να σωθεί από συσσώρευση λίπους με συνηθισμένη σόδα για κατανάλωση. Διαλύεται σε μικρή ποσότητα νερού και περνά αυτό το διάλυμα πάνω από μολυσμένες επιφάνειες.
 2. Πολύ μεγάλος αριθμός αλκαλικών στοιχείων που μπορούν να χωρίσουν λίπος, ακόμη και σε εκχυλίσματα όπως το turboair, περιέχονται στο πιο συνηθισμένο οικιακό σαπούνι.
 3. Το εκχύλισμα από το λίπος στο σπίτι μπορεί να καθαριστεί ποιοτικά με τη βοήθεια συνήθων απορρυπαντικών πιάτων. Όσο ισχυρότερη είναι η επίδρασή τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σύντομα να καταφύγουν στη χρήση τους.
 4. Μια κουκούλα στην κουζίνα από το γράσο θα καθαριστεί καλά με επαγγελματικά μέσα που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ρύπων από την επιφάνεια των σόμπων αερίου.

Απλοί τρόποι καθαρισμού του φίλτρου

Όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού του φίλτρου, υπάρχουν αρκετές απλές συμβουλές. Είναι δυνατό να αφαιρέσετε κάθε είδους ρύπανση από την επιφάνεια αυτών των μικρών σχάρων με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, οι καθαριστικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξυλάνθρακα.

Αυτά τα φάρμακα περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποσότητα αλκαλικών ουσιών που θα διαλύσουν τις αποθέσεις λίπους και θα καθαρίσουν το πλέγμα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν ακόμη και να επεξεργαστούν τον κινητήρα του ανεμιστήρα και τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Αν το τελευταίο μπορεί να απαλλαγεί από λιπαρές αποθέσεις, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αφαιρεθούν τα προϊόντα καύσης και τις δυσάρεστες μυρωδιές, αφήνοντας μόνο φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα.

Πολλές όχι πολύ έμπειρες νοικοκυρές αναρωτιούνται πώς να καθαρίσουν την κουκούλα από το λίπος, αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να πάρει πάρα πολύ βρώμικο. Πρώτα απ 'όλα, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο βαθμός μόλυνσης.

Εύκολος βαθμός

Ο βαθμός φωτός υποδηλώνεται από ελαφρά σταγονίδια λίπους που δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί, έτσι ώστε το πλέγμα από την κουκούλα σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ ευκολότερο να καθαριστεί.

Με φίλτρα και εδώ, δεν θα προκύψουν ειδικές δυσκολίες. Η τεχνική για τον καθαρισμό της σχάρας περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες.

 • Πάρτε την κατάλληλη χωρητικότητα, γεμίστε το με πολύ ζεστό νερό με την προσθήκη σόδας ψησίματος ή άλλων μέσων για πλύσιμο. Τα φίλτρα είναι βυθισμένα, προσπαθώντας να τα βγάλουν εντελώς κάτω από το νερό.
 • Η χωρητικότητα αφήνεται για περίπου μία ώρα ή δύο, έτσι ώστε το φίλτρο να καθαρίζεται ανεξάρτητα χωρίς περιττές φυσικές επιδράσεις.
 • Όταν το γράσο εγκαταλείπει την επιφάνεια των φίλτρων, θα πρέπει να ξεπλένετε το υπόλοιπο νερό με απορρυπαντικό. Πρώτα γίνεται με τη βοήθεια ζεστού νερού, μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί αρκετά ποιοτικά, έτσι ώστε να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος απορρυπαντικού στην επιφάνεια του φίλτρου ή της ίδιας της κουκούλας. Τελικά, αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Βαθύ βαθμό

Εάν το λίπος έχει σκούρο καφέ χρώμα, αυτό σημαίνει ότι έχει καταφέρει να σκληρύνει. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια λαϊκή θεραπεία ως πέψη.

Ρίξτε νερό μέσα στο δοχείο έτσι ώστε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας να είναι κάτω από αυτό, το βάζετε στη φωτιά και κόβετε εκεί περίπου το μισό κομμάτι φτηνού οικιακού σαπουνιού. Με την ίδια ιδιότητα, καλύπτονται δύο κουταλιές σόδας ψησίματος. Το νερό φέρεται σε βράση και βράζει για περίπου μισή ώρα. Εάν είναι απαραίτητο, θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό, εάν εξατμιστεί, και κάποια στοιχεία του καλύμματος θα εμφανιστούν πάνω από την επιφάνεια του.

Εάν ο απορροφητήρας καθαριστεί σωστά, θα λειτουργήσει αξιόπιστα. Με την υποστήριξη ενός καθαρού κράτους, ο καθαρισμός κεφαλαίου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μία φορά σε έξι μήνες.

Πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορείτε να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος;


Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς τέντωμα. Αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο διακόσμησης, αλλά μια σημαντική οικιακή συσκευή. Τοποθετείται ακριβώς πάνω από τη σόμπα ή την επιφάνεια μαγειρέματος και έχει σχεδιαστεί για να αναρροφά αέρα αναμεμειγμένο με τις μυρωδιές του φαγητού που μαγειρεύεται.

Πολύ συχνά οι ερωμένες ξεχνούν να συμπεριλάβουν κουκούλα ή να το θεωρήσουν περιττό. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κατά το μαγείρεμα μικρά σωματίδια αιθάλης και γράσου στην περίπτωση αυτή εγκατασταθούν σε τοίχους και έπιπλα. Με την πάροδο του χρόνου, ολόκληρη η κουζίνα είναι καλυμμένη με κολλώδη, βρώμικη κίτρινη επικάλυψη και όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση των επίπλων αλλά και τα έπιπλα.

Εάν ο εκχυλιστής λειτουργεί συνεχώς, τότε χρειάζεται τακτική και εμπεριστατωμένη φροντίδα.

Από καιρό σε καιρό, είναι φραγμένο με γράσο και στρώματα βρωμιάς και η απόδοση του έργου του μειώνεται αισθητά. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο ή εάν είναι ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, και στη συνέχεια να το καθαρίσετε. Πρόκειται για μια ενοχλητική και βρώμικη επιχείρηση. Συνιστάται να πλένετε την κουκούλα 1-2 φορές το μήνα, διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από τα λιπαρά στρώματα.

Ας δούμε περαιτέρω ποια φίλτρα για λίπη χρησιμοποιούνται σε διάφορους τύπους κουκούλας και τι πρέπει να κάνετε μαζί τους: αντικαταστήστε τα με νέα ή καθαρίστε τα με τις δικές σας προσπάθειες;

Ποια φίλτρα έχουν εγκατασταθεί στις κουκούλες;

Λιπάνετε

Σε οποιοδήποτε καθαριστήριο αέρα κουζίνας, υποχρεωτικό είναι ένα φίλτρο λίπους. Έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τη ροή αέρα που διέρχεται μέσω της συσκευής από τα λεπτότατα αιωρούμενα λιπαρά σωματίδια. Εάν δεν ήταν, δεν θα ήταν ένας μήνας από τότε που οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, καλύφθηκαν με ένα στρώμα ελαίου.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο - είναι σαφές ότι ο τελευταίος τύπος είναι καλύτερος και πιο πρακτικός. Τα μοντέλα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, ακρυλικό ή μη υφασμένο ύφασμα και είναι συνήθως εγκατεστημένα σε δομές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Τέτοια "χαλάκια" από συνθετικά υφάσματα απορρίπτονται μόλις αυτά μολυνθούν.

Οι μολυβδοσφραγίδες μιας χρήσης δεν μπορούν να πλυθούν, από το πλύσιμο χάνουν όλες τις ιδιότητές τους. Γι 'αυτό είναι διαθέσιμο.

Η χρήση αυτού του "ενημερωμένου" προϊόντος με αυτό τον τρόπο είναι γεμάτη με βλάβες του κινητήρα.

Φίλτρο λίπους

Αλλά το φίλτρο γράσου μετάλλων θα εξυπηρετεί όσο το ίδιο το εκχύλισμα - διακρίνεται από την ποιότητα, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την αντοχή του. Τέτοια σχέδια είναι καλύτερα, επειδή δεν χρειάζονται αντικατάσταση, αλλά απαιτούν μόνο περιοδικό πλύσιμο.

Ένα παραδοσιακό φίλτρο λίπους είναι μια κασέτα με τη μορφή ενός μεταλλικού πλαισίου και ενός δικτυωτού στοιχείου από φύλλο (με τη μορφή πλέγματος ή διάτρησης). Η διάτρηση εδώ μπορεί να είναι ομοιόμορφη ή ασύμμετρη και τα παρεχόμενα κύτταρα είναι απαραίτητα για να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε σωματίδια λίπους στην επιφάνεια.

Το φίλτρο λιπαρών μετάλλων μπορεί να παραχθεί από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ατσάλι ή λεπτό ανοξείδωτο χάλυβα. Στην υψηλή τεχνολογία, το αλουμίνιο είναι επιπλέον ανοδιωμένο, το οποίο προστατεύει το προϊόν από την οξείδωση. Τέτοια σχέδια μπορούν να έχουν πολλά στρώματα ή μπορούν να εκτελεστούν με τη μορφή αρκετών ενοτήτων.

Δύο ή τρεις ξεχωριστές κασέτες είναι πιο εύκολο να το φροντίσουν - είναι εύκολο να αφαιρεθούν, να πλυθούν και να επιστρέψουν στη θέση τους.

Το φίλτρο λίπους από ανοξείδωτο χάλυβα θεωρείται ότι είναι καλύτερο από το αλουμίνιο, καθώς το υλικό αυτό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτού του τύπου καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Άνθρακας

Αν μιλάμε για μοντέλα ανακύκλωσης που καθαρίζουν τον αέρα στην κουζίνα και τα στέλνουν πίσω στο δωμάτιο, υπάρχει υποχρεωτικό φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα. Εξάλλου, στα μοντέλα αυτά είναι σημαντικό όχι μόνο να αφαιρεθεί η αιθάλη και το λίπος, αλλά και να καθαριστεί ο αέρας από ξένες οσμές.

Η εγκατάσταση ενός συλλέκτη άνθρακα βρίσκεται πίσω από την παγίδα λίπους. Στην καρδιά αυτού του στοιχείου είναι ένα ποιοτικό προσροφητικό, ενεργός άνθρακας. Αυτός απορροφά τέλεια όλες τις μυρωδιές.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στη λειτουργία ανακυκλοφορίας η απόδοση της κουκούλας μειώνεται κατά 15-20%, και η εγκατάσταση του απορροφητικού αντικειμένου το μειώνει περαιτέρω. Εάν ο απορροφητής άνθρακα συσσωρεύει μόνη της τη ρύπανση, τότε ο αέρας μέσα από αυτό θα περάσει όλο και χειρότερα και χειρότερα.

Το φίλτρο άνθρακα για καυσαέριο συχνά δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και αγοράζεται ξεχωριστά. Επιπλέον, είναι ένα αντικαταστάσιμο στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να αγοράζεται συνεχώς ως φθορά.

Εξωτερικά, ένα τέτοιο στοιχείο μπορεί να μοιάζει με ορθογώνια κασέτα ή κύκλο. Το σώμα του προϊόντος είναι πλαστικό και ο άνθρακας κρατείται από ειδικό δίχτυ. Ενεργός άνθρακας εδώ με τη μορφή σκόνης ή κόκκων.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συνολική έκταση των απορροφητικών σωματιδίων, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία "συλλέκτη".

Λόγω της συσσώρευσης σε ένα μέρος του άνθρακα, η απόδοση της κουκούλας πέφτει. Η διαδικασία αντικατάστασης του φίλτρου ξυλάνθρακα έχει ως εξής:

 • Η κουκούλα αποσυνδέεται από το ρεύμα (αυτό είναι απαραίτητο για την ασφάλεια).
 • Απομακρύνεται το φίλτρο κατά της φωτιάς.
 • Το φίλτρο άνθρακα αφαιρείται από την κασέτα.
 • Η εγκατάσταση ενός νέου φίλτρου άνθρακα γίνεται - το γεγονός ότι η λειτουργία πραγματοποιήθηκε σωστά, υποδηλώνεται με ένα κλικ.
 • Η εξάτμιση ενεργοποιείται και ελέγχεται για κραδασμούς και εξωτερικούς θορύβους, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακή εγκατάσταση των στοιχείων φίλτρου.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάξω το φίλτρο ξυλάνθρακα; Αν προτιμάτε μια κουκούλα που λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, οι απαιτήσεις καθαρισμού αέρα αυξάνονται. Μετά από όλα, δεν χρειάζεται μόνο να συλλέγουν αιθάλη και λίπος, πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από τις μικρότερες μολυσματικές ουσίες που εμφανίζονται ως οσμές. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα.

Βρίσκονται πίσω από τα φίλτρα λίπους. Η βάση του φίλτρου άνθρακα, όπως μπορεί κανείς να μαντέψει από το όνομά του, είναι ο ενεργός άνθρακας - ένα γνωστό απορροφητικό. Εξαιρετικά απορροφά και διατηρεί αξιόπιστα μέσα σε επιβλαβείς ουσίες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν αρκετά συχνά, αλλά κοστίζουν από 250 έως 2500 ρούβλια ανάλογα με την ποιότητα και τον κατασκευαστή.

Το φίλτρο άνθρακα Kuppersberg - ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην αγορά. Η ποιότητα του φίλτρου άνθρακα εξαρτάται από την απόδοση ολόκληρης της μονάδας. Στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, η χωρητικότητα του φίλτρου μειώνεται κατά περίπου 20%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κίνηση του αέρα μέσα στο φίλτρο είναι δύσκολη.

Τα φίλτρα άνθρακα διαφέρουν στην πυκνότητα και όσο περισσότερο γεμίζει, τόσο πιο αργός διαπερνά τον αέρα.

Επομένως, μην ξεχάσετε να αλλάξετε τις κασέτες εγκαίρως.

Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα για εκχυλίσματα χρησιμεύουν 3-4 μήνες, Ωστόσο, διάφοροι κατασκευαστές δίνουν διαφορετικές συστάσεις σχετικά με τη διάρκεια ζωής. Επομένως, τα φίλτρα Elica συνιστώνται να αλλάζονται κάθε 2 μήνες. Φυσίγγια των εταιρειών Elikor, Jetair - χρόνος σε 3-4 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης ενός εκχυλίσματος.

Μετά από όλα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κάθε δεύτερη μέρα για μισή ώρα, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τρεις ώρες την ημέρα. Τα φίλτρα Falmec - χρησιμοποιούν 4 μήνες, Fabriano - 4 έως 6 μήνες, Krona εξυπηρετούν 6 έως 12 μήνες, Gaggenau πρέπει να αλλάξει δύο φορές το χρόνο, και το φίλτρο της Bosch - μία φορά το χρόνο. Κατά κανόνα, πρόσθετα φίλτρα άνθρακα για κουκούλα δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής της συσκευής.

Αν αφήσετε την κουκούλα μετά από κάθε χρήση για άλλα 5 λεπτά, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φίλτρου άνθρακα. Έτσι, το υπόλοιπο της υγρασίας αφαιρείται από αυτό, και ο άνθρακας δεν κέικ και θα διατηρήσει υψηλή ικανότητα απορρόφησης.

Με τι να ξεκινήσετε τον καθαρισμό;

Για να μην χαλάσετε μια δαπανηρή συσκευή, συνιστάται να μελετήσετε πρώτα τις οδηγίες σε αυτήν, οι οποίες δίνουν σαφείς οδηγίες για τον καθαρισμό της συσκευής. Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να έχουν δικό τους σύστημα καθαρισμού, το οποίο θα απλοποιήσει τις διαδικασίες καθαρισμού.

Τις περισσότερες φορές οι αρχές πλύσης και καθαρισμού της κουκούλας είναι οι εξής:

 1. Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια της συσκευής, αποσυνδέστε την από την πρίζα.
 2. Για να φτάσετε στο εσωτερικό της κουκούλας, αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα.

Τις περισσότερες φορές στερεώνεται στις ασφάλειες, αλλά εάν είναι απαραίτητο, ξεβιδώστε τους κοχλίες στερέωσης. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα μπουλόνια μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορείτε να συναρμολογήσετε τη συσκευή.

Ο εξωτερικός πίνακας πρέπει να πλένεται με απορρυπαντικά, με τη μορφή που έχει αφαιρεθεί, είναι πολύ πιο εύκολο να το ξεπλύνετε από το λίπος παρά από εκείνο που συνδέεται με την κουκούλα.

 • Στο σχέδιο της κουκούλας υπάρχει ένα φίλτρο που μοιάζει με ένα συμβατικό λεπτόκοκκο πλέγμα. Πρέπει να αφαιρεθεί και να εμποτιστεί με νερό με απορρυπαντικό ή διάλυμα σαπουνιού. Καθώς απορροφούν το λίπος και τη βρωμιά, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν.
 • Συνεχίζοντας να αποσυναρμολογείτε τη δομή, αφαιρέστε το σωλήνα που διαφεύγει από τον εξαερισμό. Επίσης, πρέπει να πλυθεί, να καθαριστεί από αράχνης και λίπος και να προετοιμαστεί για περαιτέρω χρήση.
 • Τώρα που έχουν αφαιρεθεί όλα τα εξαρτήματα, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην ίδια την κουκούλα. Στην επιφάνεια από όλες τις πλευρές υπάρχουν συνήθως σταγόνες παγωμένου λίπους και βρωμιάς. Εφαρμόζοντας απορρυπαντικά, πρέπει να πλύνετε όλη τη βρωμιά, να καθαρίσετε την αιθάλη και το λίπος και να προετοιμάσετε τη συσκευή για συναρμολόγηση.

  Μόλις καταφέρετε να καθαρίσετε το φίλτρο, το σωλήνα, τον εξωτερικό πίνακα και την ίδια την καλύπτρα από το λίπος, συναρμολογήστε τη συσκευή και προετοιμαστείτε για περαιτέρω εργασίες. Αυτή η μέθοδος πλυσίματος εφαρμόζεται σε συσκευές με μεγάλη ροή αέρα, αλλά εάν η μόλυνση δεν είναι τόσο τρομακτική, τότε μπορεί να περιορίζεται στο πλύσιμο του φίλτρου.

  Καθαρίστε το φίλτρο

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πλύνετε το λίπος από το φίλτρο (πλέγμα):

  • αυτοματοποιημένη?
  • ατμός ·
  • βρασμού ·
  • οικολογική ·
  • ασφυκτική;
  • χημική ουσία ·
  • λεύκανση;
  • επικίνδυνη.

  Αυτοματοποιημένη

  Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσει το πετρέλαιο από την κουκούλα - είναι να τεθεί το φίλτρο (πλέγμα) σχέδιο στο πλυντήριο πιάτων, χύστε το κατάλληλο απορρυπαντικό και μετάβαση της μονάδας σε μία ελάχιστη θερμοκρασία.

  Ατμός


  Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με μια αυτοματοποιημένη έκδοση. Απαιτείται καθαριστής ατμού γι 'αυτόν. Η τεχνική είναι δαπανηρή, αλλά πολύ διευκολύνει τη ζωή στον τομέα οποιουδήποτε καθαρισμού. Ο ατμοκαθαριστής είναι γεμάτο με νερό, περιλαμβάνεται στο δίκτυο, και στη συνέχεια, μόλις το αυτοκίνητο στα χέρια... Μαζί με τις συσκευές καθαρισμού με ατμό συνήθως είναι μερικές συμβουλές και ειδικές χαρτοπετσέτες. Η εφαρμογή τους περιγράφεται στο εγχειρίδιο μονάδας.

  Βράζει

  Μετά το βράσιμο, το νερό στο τηγάνι θα είναι κιτρινωπό. Εάν η βρωμιά αφαιρεθεί εν μέρει, σας συνιστούμε να επαναλάβετε ξανά τη λειτουργία.

  Ο τρόπος της παλιάς γιαγιάς! Πολλοί θυμούνται πως στη Σοβιετική φορά μαμά ή η γιαγιά διπλωμένο μεταλλικά σκεύη σε ένα τεράστιο pot που ονομάζεται «αφέψημα» και μαγειρεμένα για αρκετές ώρες στο νερό και σαπούνι. Το οικόπεδο είναι το ίδιο:

  • Σαπούνι οικιακής χρήσης (μισή βρύση);
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε καθαρισμένο σαπούνι, 50 γραμμάρια αλάτι και την ίδια ποσότητα σόδα?
  • Βυθίστε σε αυτό το διάλυμα το φίλτρο (σχάρα) της κουκούλας και βράστε για μερικές ώρες.
  • Αφήστε να κρυώσει.
  • Ξεπλύνετε και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

  Οικολογικά

  Αρκετά εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να καθαρίσει το καπό του λίπους υπό την παρουσία ενός μεγάλου κατσαρόλα στο σπίτι, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ένα φίλτρο (πλέγμα) εκχύλιση. Οι δυνάμεις και ο χρόνος θα δαπανηθούν λίγο:

  • Θερμάνετε το νερό σε βράση.
  • Σιγά σιγά, σε μικρές μερίδες, συμπληρώστε βραστό νερό με 50 γραμμάρια κανονικής σόδας.
  • Βυθίστε το φίλτρο (μάσκα) της κουκούλας.
  • Βράστε, εστιάζοντας στον βαθμό μόλυνσης, 5 λεπτά.

  Ασφυκτική

  Το αποτέλεσμα της εργασίας είναι μια καθαρή κουκούλα σχεδόν στην αρχική κατάσταση. Ο ίδιος φθηνός και φθηνός τρόπος πλύσης του εκχυλίσματος από το λίπος, συνδέεται με τη χρήση αμμωνίας παρουσία ενός μεγάλου δοχείου.

  Τα πάντα είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, το πρόβλημα είναι μόνο στο μυρωδιές "άρωμα". Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει αν η βρωμιά ήταν ισχυρή και δεν θα μπορούσατε να πλύνετε το λίπος με σόδα:

  • Πάρτε τέσσερα λίτρα νερό και βράστε?
  • Ανοίξτε τα παράθυρα, για να προστατεύσετε το αναπνευστικό σύστημα, φοράτε αναπνευστήρα.
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ρίξτε σε μια κατσαρόλλα 100 ml αμμωνίας.
  • Βυθίστε το φίλτρο (πλέγμα) της κουκούλας για λίγα λεπτά.

  Χημικός

  Τα καταστήματά μας είναι γεμάτα με μια ποικιλία οικιακών χημικών ουσιών. Δεν μπορείτε να καλέσετε αυτή τη μέθοδο φθηνή, αλλά είναι αρκετά γρήγορη. Για να καθαρίσετε το εκχύλισμα από το λίπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • αφρός για τον καθαρισμό του φούρνου, ψησταριά, σχάρα TOPCleanner;
  • καθαριστικό για φούρνους Amway.
  • γέλη για πλάκες Sanit.
  • καθαριστής Bagi Shumanit.

  Λευκαντικό

  Θα πρέπει να εφαρμόσετε δύναμη και χρόνο, αλλά χωρίς να επενδύσετε πολλά χρήματα. Θα χρειαστεί υγρή λευκότητα, οδοντόβουρτσα και γάντια από καουτσούκ.

  • Γάντια φόρεμα;
  • Καθαρίστε την επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί.
  • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσετε λευκότητα.
  • Αφήστε για 10 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

  Επικίνδυνη

  Υπάρχουν εγκαταστάσεις για τον καθαρισμό των αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτά τα κεφάλαια μπορούν πολύ καλά να ξεπλένουν το λίπος από την κουκούλα, αλλά η χρήση τους συμβάλλει στην καταστροφή του μετάλλου. Αυτός είναι ο κίνδυνος - να παραμείνει χωρίς σχεδίαση! Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Τοποθετήστε το φίλτρο (πλέγμα) οριζόντια σε ένα ανοξείδωτο δοχείο (χρειάζεστε κάτι με τη μορφή κουτιού!).
  • Να φοράτε γάντια από καουτσούκ.
  • Αν τα μέσα καθαρισμού των σωλήνων αποχέτευσης είναι υγρά, απλώστε το με ένα φίλτρο (σχάρα). Εάν ο παράγοντας είναι σε κόκκους, στη συνέχεια ρίξτε πάνω από το φίλτρο σε ολόκληρη την επιφάνεια.
  • Ρίξτε το ζεστό νερό - θα γλιστρήσει και φυσαλίδες?
  • Αφήστε τα λεπτά για 20.
  • Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
  • Ρίξτε τη χρησιμοποιημένη λύση στο μπολ τουαλέτας.

  Πώς να πλένετε το μοτέρ του καλύμματος από το λίπος;

  Με την ενεργό μακροχρόνια χρήση του καλύμματος, την ακανόνιστη συντήρηση, τα σωματίδια λίπους καθίστανται σε ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια, χωρίς να αποκλείεται ο κινητήρας.

  Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

  Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

  Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

  Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

  Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

  • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
  • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
  • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
  • συνδυασμένα απορρίμματα.
  Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

  Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

  Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Φίλτρα - παγίδα λίπους

  Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

  • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
  • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
  • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
  Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

  Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

  Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

  Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

  Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

  Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

  1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
  2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
  3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
  4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
  Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

  Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

  Κασσίτεροι άνθρακα

  Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

  • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
  • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
  • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
  • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

  Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

  Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

  Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

  Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

  Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

  Συνδυασμένα ένθετα

  Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

  Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

  Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

  Οδηγίες αντικατάστασης

  Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
  • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
  • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
  • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
  Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

  Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

  Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

  Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

  Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

  1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
  2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
  3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
  4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

  Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

  Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

  Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

  Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

  Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

  Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

  • σόδα κανονικό φαγητό?
  • οικιακό σαπούνι.
  • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
  • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

  Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

  Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

  1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
  2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
  3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

  Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

  Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

  Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

  Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

  Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

  Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος

  Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

  Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει και να καθαρίσει οτιδήποτε από το αποξηραμένο και παλιό λίπος, αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι απλό, και μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά εξωπραγματικό. Επειδή κάθε καλή οικοδέσποινα ξέρει απ 'έξω που η κουκούλα στην κουζίνα σας θα πρέπει να πλένονται αμέσως, όπως η ρύπανση, γιατί τότε πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη προσπάθεια. Και αξίζει να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι πιο έμπειρος και έμπειρους νοικοκυρές, τους ξυπνήσει στη μέση της νύχτας όμως, μόνο να πω τι και πώς να πλένουν τα λίπη από απορροφητήρες κουζίνας στην κουζίνα άστραφτε καθαρό και τακτοποιημένο.

  Μελετάμε τα βασικά, χωρίς να φτάσουμε στο ίδιο το πλύσιμο: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

  Οι επαγγελματίες μάγειρες ή οι νοικοκυρές, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κουζίνα, γνωρίζουν ακριβώς πόσο γρήγορα η κουκούλα λερώνεται πάνω από την κουκούλα αερίου και πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Φαίνεται ότι, λοιπόν, τι υπάρχει, ας είναι, μέχρι να γίνει εντελώς βρώμικο, αλλά δεν αξίζει καθόλου. Πρώτον, η κουκούλα προστατεύει το σπίτι από όλες τις αναθυμιάσεις και τον καπνό που αναπόφευκτα συμβαίνουν κατά το μαγείρεμα και, δεύτερον, η παραλαβή του κατεψυγμένου λίπους απλά δεν θα είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθυστερήσει και να καθυστερήσει τη διαδικασία στο μακρύ κιβώτιο, και θα είναι βέλτιστο να πλένετε συχνά την κουκούλα, αλλά με ένα μερίδιο της ελαφρότητας και μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

  Επιπλέον, όταν η κουκούλα φραγμένο και βρώμικο, απλά παύει να επιτελεί το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο, και όλα αυτά λόγω του γεγονότος ότι τα φίλτρα είναι απλά κατάφυτη με στρώματα κολλώδη και άσχημη λίπους που δεν θέλει εκεί για να βγούμε και ξύστε δεν θα είναι μόνο. Δεδομένου ότι για να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, καπνούς και gary, καθώς και δυσάρεστες οσμές. Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακόμη και ένα εστιατόριο ή καφέ, και, όπως σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η κουκούλα θα πρέπει να καθαρίζονται περίπου δύο φορές το μήνα, ως έσχατη λύση, μία φορά σε τριάντα ημέρες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μαγειρεύετε.

  Η προετοιμασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία: από το να πλύνετε το λίπος από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

  Είναι σαφές ότι μπορείτε να πλύνετε και να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα μόνο όταν φανταστείτε σαφώς τι να κάνετε. Πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ότι χωρίς οδηγίες, που θα εξηγούσαν λεπτομερώς τα σημεία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά και το μέγιστο που θα πάρετε είναι να εξαλείψετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Είναι σαφές να κατανοήσουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, Καταρχήν, θα είναι έτοιμη, για παράδειγμα, να μελετήσει το σχεδιασμό του, καθώς το gadget θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουκούλα πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Παρόλο που, αν είστε οπαδός κινδύνου και ακραίων, και επιπλέον, έχετε μια υπερ-ικανότητα να ελέγχετε μια ηλεκτροπληξία και, στη συνέχεια, να το αποσυναρμολογείτε με έντονο τρόπο, ενώ το φις είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
  • Περαιτέρω στην ίδια την κουκούλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα ειδικό κύκλωμα, σπάστε τα μάνδαλα και αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
  • Αναλύοντας πόσο καθαρό ο απορροφητήρας του πετρελαίου, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι ο σωλήνας που το συνδέει με μία έξοδο εξαερισμού, χρειάζεται επίσης καθαρισμού και πλύσης, όπως ένα σκληρό και ενοχλητικό λίπος κατάφερε να συσσωρεύονται εκεί. Ορισμένοι λαϊκοί τεχνίτες καταφέρνουν να αλλάζουν απλά το κυματοειδές έργο μία φορά το μήνα, εξαλείφοντας έτσι εντελώς την υπερβολική εργασία στο πλύσιμο τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι τέτοιοι αριθμοί δεν περνούν με κάθε κουκούλα, και ακόμη και ένας σωλήνας πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το φίλτρο αέρα, το οποίο αφαιρείται εύκολα. Και πώς να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας, θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα και κόλπα.
  • Είναι σαφές ότι η ίδια η κουκούλα, η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, κανείς δεν θα πυροβολήσει, αν και όλα αυτά είναι επιθυμητό. Θα είναι αρκετό μόνο να το πλύνετε μέσα και έξω, και να ξεκινήσετε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία ασάφεια συνείδησης.

  Αν νομίζετε ότι όλα τα φίλτρα στις κουκούλες υπόκεινται σε υποχρεωτικό καθαρισμό και πλύση, τότε είστε πολύ λάθος. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορούν να αλλάξουν μόνο και απλά δεν είναι δυνατή η πλύση τέτοιων φίλτρων. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να προέρχονται από την ίδια παλιά καλή οδηγία, την οποία συχνά αρχίζουμε να διαβάζουμε μόνο όταν το «αντικείμενο της μελέτης» έχει ήδη σπάσει.

  Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες και οικιακές χημικές ουσίες: αρκετοί απλοί τρόποι

  Όταν όλα αποσυναρμολογηθεί, και τα απαραίτητα στοιχεία για το πλύσιμο συλλέγονται σε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει, και συγκεκριμένα με το θέμα από το να πλύνετε το καπό ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο προσκολλάται στα τοιχώματα του. Στην πραγματικότητα, εάν ξέρετε πτυχές, λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που κάνουν το όλο θέμα είναι αρκετά απλή, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να κάνει αρκετά για να φέρει την υπόθεση στη λογική της κατάληξη. Στη συνέχεια, θα αποφασίσει τελικά τι να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα από το λίπος, και η ενίσχυση μπορεί να έρθει απόλυτα οικεία σε μας μέσα από μια σειρά οικιακών χημικών ουσιών κάθε νοικοκυρά - καθαρισμό σε σκόνη για σόμπες και φούρνους, αλλά υπάρχει επίσης καλή παλιά, δοκιμασμένη όλα αυτά τα χρόνια, τα κεφάλαια.

  Οικιακά καθαριστικά: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από το λίπος

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: moemchistim.com

  Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μόνο μερικές. Και για να διαλέξετε, βέβαια, είσαι ο εαυτός σου, και συμβουλές πρέπει να δώσει στο προσωπικό των οικιακών χημικών ουσιών κατάστημα το οποίο είναι συνήθως καλά εξοικειωμένος με τη δική γκάμα των προϊόντων της, καθώς και τις αποχρώσεις της εφαρμογής μιας ποικιλίας μέσων.

  • Σχετικά με το πώς να πλύνετε την κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, υπάρχει η απλούστερη απάντηση - η συνηθισμένη σόδα ψησίματος.
  • Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται σαπούνι πλυντηρίου.
  • Καθαριστικά και απορρυπαντικά για πιάτα που είναι διαθέσιμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, μπορούν επίσης να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.
  • Επαγγελματικά μέσα, για παράδειγμα, "Shine for plates" ή Sano Forte Plus.
  • Καταφέρνει με τη σοβαρή ρύπανση της διαφορετικής φύσης των καθαρότερων πλάκες λίπους, που ονομάζεται Isesclean, και πολλά άλλα.

  Είναι σαφές ότι η επιλογή από το να πλύνετε το κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος εξαρτάται από την ποικιλία του καταστήματος στο οποίο θα συγκεντρώνονται για την απόκτηση επαγγελματικών ή οικιακών καθαριστικών. Και αξίζει να καταλάβετε ότι ένα ποιοτικό και πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ φθηνό, έτσι προετοιμαστείτε να περάσετε έξω.

  Αρχίζουμε με τις πιο δύσκολες: πώς να καθαρίσετε το φίλτρο στην κουκούλα της κουζίνας απλές μεθόδους

  Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

  Ότι φίλτρα και φράγματα κουκούλα, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι τα κύρια εμπόδια που σταματούν τη βρωμιά, τα λίπη, σκόνη και ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, τα μικρά σχάρες είναι πολύ εύκολα φραγμένα με το ίδιο λίπος, μετά από τα οποία μειώνεται σημαντικά η απόδοση του απορροφητήρα. Αποσυναρμολόγηση την κουκούλα και τα πάντα για να το καθαρίσετε γίνεται αμέσως σαφές ότι το πιο δύσκολο θέμα θα είναι πώς να καθαρίσετε το σχέδιο πλέγμα του λίπους, ειδικά αν αυτός έχει καλά στεγνώσει. Για να αποφασίσετε αν θα στραφούν αμέσως σε καρδιακά μέτρα αντίκτυπου, ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε στους ειδικούς, θα είναι αρκετό και οπτική επιθεώρηση.

  Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, αν δεν είναι πολύ λερωμένο

  Έτσι, αν οι σταγονιδίων λίπους στην επιφάνεια του ματιού αρκετά φωτεινά, έτσι δεν είχαν το χρόνο να σκληρύνει και ως εκ τούτου είναι δυνατόν για το περίπλοκο ζήτημα του πώς να πλύνετε το κάλυμμα στην κουζίνα του λίπους πρέπει να ξεγλιστρήσουν «λίγο αίμα.» Η πρώτη και απλή μέθοδος είναι πολύ απλή, οπότε ακόμη και εκείνοι που μπορούν να δουν αυτό το εκπληκτικό πράγμα για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να το καταλάβουν.

  • Επιλέξτε ένα δοχείο στο οποίο μπορούν να βυθιστούν πλήρως τα φίλτρα και τοποθετήστε τα προσεκτικά με ζεστό νερό.
  • Εφαρμόζοντας απορρυπαντικό οποιοδήποτε σχέδιο, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό πλακών και φούρνοι, και σε μία ακραία περίπτωση, ένα υγρό πιάτων και μια σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το λάδι από το φίλτρο ή τρίψιμο.
  • Αφήστε το δοχείο με φίλτρα για μισή ώρα ή ακόμα και μία ώρα, ώστε να πλυθούν ακόμα καλύτερα.
  • Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία έκπλυσης. Γιατί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρώτο ζεστό νερό και στη συνέχεια το κρύο. Τα υπολείμματα διαλύματος σαπουνιού στις επιφάνειες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα βλάψει το ποιοτικό έργο της κουκούλας στο σύνολό της.

  Η δεύτερη μέθοδος: πέψη ή πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από λίπος με λαϊκές θεραπείες

  Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kitchendecorium.ru

  Εάν το λίπος για διάφορους λόγους, είχε ήδη χρόνο για να στερεοποιηθεί, έγινε σκούρο καφέ, και ο συνήθης καθαρισμός δεν φέρνει κανένα φρούτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο καρδιακή μέσα για την καταπολέμηση βρωμιά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα του πώς να καθαρίσει τη σχάρα κουκούλα του λίπους, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, και προσφέρουμε την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, για να πλύνετε τα παλιά τηγάνια και κατσαρόλες από τα ερείπια του προσκολλημένο λίπος - δηλαδή την πέψη.

  • Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από την κουκούλα της κουζίνας με την πέψη, πρέπει πρώτα να βρείτε το κατάλληλο δοχείο για αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο σκάφος, όπου μπορείτε να βυθίσετε εντελώς το πλέγμα ή τα φίλτρα ή τουλάχιστον το μισό.
  • Τρίψτε σε ένα τρίφτη ή ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι μισό κομμάτι, οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, καφέ σαπούνι.
  • Βάλτε τα ίδια δύο κουταλιές της σούπας, κατά προτίμηση με την κορυφή της συνηθισμένης σόδας ψησίματος, και τοποθετήστε το δοχείο στη φωτιά.
  • Τώρα τίθεται το ερώτημα, πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, και η απάντηση είναι απλή - βράστε το βραστό σας για μισή ώρα.
  • Απομένει μόνο να τραβήξετε τα δίχτυα, τις σχάρες ή τα φίλτρα από το δοχείο και να ξεπλύνετε καλά κάτω από τη βρύση, δηλαδή στο τρεχούμενο νερό.

  Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα φίλτρα πλυσίματος, καθώς και πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το καπό, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια και προσοχή, διότι η ανάγκη να πειραματιζόμαστε με ζεστό νερό και μια ποικιλία από χημικά ενεργών αντιδραστηρίων.

  Εάν μετά από βρασμό παρατηρήσατε στην επιφάνεια του φίλτρου υπολείμματα λίπους, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ή απλά να επεκταθεί. Και τα ριζοσπαστικά μέτρα με τη μορφή καθαρισμού αλκαλίων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως έσχατη λύση, επειδή από τη συχνή χρήση του μετάλλου μπορεί απλά να καταρρεύσει.

  Καρδινάλια μέτρα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος, που δεν πλένεται για τίποτα

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

  Όταν τα χέρια είναι κάτω, και όλες οι μέθοδοι, όπως κουκούλα πλύσης στην κουζίνα και μόλις «ανώδυνη» εξαντληθεί ο χρόνος έρχεται σε δραστικά μέτρα. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού δεν μπορεί συχνά, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα πλέγματα και τα φίλτρα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να μην φέρετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση. Ωστόσο, για να μιλήσουμε γι 'αυτό, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι ανόητο, αλλά το μέλλον αξίζει να κάνετε ένα σημάδι στο πρόγραμμά του και να κάνει χρόνο για την έγκαιρη κουκούλες καθαρισμού και άλλα μαγειρικά σκεύη.

  • Για να μάθετε πώς να πλένετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να γίνετε λίγος τεχνίτης και λίγο υδραυλικός. Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της ρύπανσης των σωλήνων. Είναι υγρά, κονιώδη και επίσης κοκκοποιημένα. Επιλέξτε έναν σύμβουλο για να βοηθήσετε στο κατάστημα, συνήθως ξέρουν πώς και τι να κάνουν.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το προϊόν που έχετε επιλέξει και επίσης αποθηκεύστε γάντια ποιότητας για να εργαστείτε με χημικά επιθετικά μέσα.
  • Βυθίστε το τρίψιμο στο νεροχύτη ή δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, και γεμίστε το απέκτησε λύση, τότε το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε το κάλυμμα στην κουζίνα, θα γίνει απλή και κατανοητή.
  • Αν έχετε σκόνη ή κόκκους, γεμίστε τις με μια σχάρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

  Φωτογραφία από την τοποθεσία: jkuhnya.ru

  Αφήστε τις γρίλιες για περίπου πέντε έως επτά λεπτά, και μετά από όλα, απλά ξεπλύνετε με μεγάλη ποσότητα κρύου νερού. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή, ένα μεγάλο μέρος του ξηρού εκχυλίσματος, συλλέγουν συνολικά και με ασφάλεια χρησιμοποιήσετε, το σημαντικότερο, δεν επιτρέπουν πλέον βαριά βρωμιά, το πλύσιμο μακριά το χρόνο κουκούλα από την καύση του λίπους.

  Βίντεο "Πώς να καθαρίσετε τον απορροφητήρα από το λίπος"

  Φιλτράρετε για κουκούλες

  Η συσκευή εξάγει όλα το ίδιο: ο πυρήνας κάθε μοντέλο είναι εξωτερικό περίβλημα του με έναν πίνακα ελέγχου, τα οποία είναι εντός του επιπέδου αέρα σύλληψης, έναν κινητήρα (ή του ανεμιστήρα) και το σύστημα φίλτρου.

  Υπάρχουν δύο τύποι κουκούλας: ροής και ανακύκλωσης. Ο πρώτος τύπος τεχνολογίας έχει ένα μεταλλικό φίλτρο λίπους που αφαιρεί τις λιπαρές αποθέσεις από τον αέρα και δεν τους επιτρέπει να «καθίσουν» στα εσωτερικά εξαρτήματα του πολύπλοκου εξοπλισμού. Το φίλτρο άνθρακα δεν διαθέτει τέτοια μοντέλα, επειδή ο υπόλοιπος αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο χάρη σε ένα ειδικό εξαεριστικό σωλήνα. Για να εξασφαλίσετε σωστή κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα όταν είναι ενεργοποιημένη η καπνοδόχος, ανοίξτε το παράθυρο ή το παράθυρο έτσι ώστε να εισέλθει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο και να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα η κουκούλα.

  Ο δεύτερος τύπος εκχυλίσματα - ανακυκλοφορία με ολόκληρο το σύστημα φίλτρου, απαιτεί επιπλέον φίλτρο άνθρακα μέσω των οποίων αέρας περνά στο δεύτερο στάδιο καθαρισμού - την δυσάρεστη οσμή. Ο απορροφητικός καθαρισμένος αέρας, στον οποίο ο ενεργός άνθρακας δρα σε κόκκους ή σκόνη, εισέρχεται στην κουζίνα και εξασφαλίζει σωστή ανταλλαγή αέρα, δεν απαιτεί το άνοιγμα του παραθύρου.

  Άνθρακας

  Τα φίλτρα άνθρακα βρίσκονται σε μοντέλα καυσαερίων χωρίς εξαερισμό αέρα, δηλαδή χωρίς αυτό το μεγάλο μαζικό σωλήνα που μερικές φορές εκτείνεται κατά μήκος της οροφής ολόκληρης της κουζίνας. Τροφοδοτείται απαγωγέας μορφή ανακυκλοφορίας έτσι: κουζίνα ο αέρας αναρροφάται από τον ισχυρό μοτέρ, ο αέρας καθαρίζεται σε δύο στάδια: πρώτα καθαρίζεται από το λίπος σωματιδίων λόγω της μεταλλική ταινία στη συνέχεια απομακρύνονται σωματίδια τα οποία σχηματίζουν τις δυσάρεστες οσμές μέσω φίλτρων άνθρακα που - βασίζονται στην άριστη απορροφητικό - ενεργό άνθρακα.

  Το φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιείται μόνο σε μοντέλα ανακύκλωσης και απαιτεί έγκαιρη αντικατάσταση προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση του εξοπλισμού και να εξασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας εργασία του. Το φίλτρο άνθρακα στέκεται πίσω από το λίπος και αμέσως "παγιδεύει" τον αέρα που πέρασε το πρώτο στάδιο καθαρισμού. η βάση του είναι προσροφητική - δρα ενεργός άνθρακας, ο οποίος μπορεί να απορροφήσει υπερβολικές οσμές.

  Οικουμενική φίλτρο άνθρακα στην περιοχή της κουκούλας στην κουζίνα μειώνει τον εξοπλισμό εργασίας: αέρας αναρροφάται ελαφρώς χειρότερη από ό, τι το παραδοσιακό μοντέλο, αλλά όταν εγκατασταθεί σωστά απορροφητήρα είναι σε θέση να λειτουργούν τέλεια στην κουζίνα, αν η ζώνη μαγειρέματος δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ένα συμβατικό φίλτρο ξυλάνθρακα μοιάζει με πλαστική βάση (στρογγυλή ή ορθογώνια) με άνοιγμα για ενεργό άνθρακα. Η αντικατάσταση του φίλτρου απαιτείται κανονικά: με τάξη 3-6 μηνών το χρησιμοποιημένο φίλτρο πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί σε ένα νέο έτσι ώστε η κουκούλα να μην χάσει τη λειτουργικότητά του.

  Λιπαρό

  Ένα φίλτρο λίπους είναι παρόν σε κάθε κουκούλα, και το κύριο καθήκον του είναι να διατηρήσει λεπτά σωματίδια λίπους? χωρίς αυτό το εξάρτημα σε οποιαδήποτε τεχνολογία εξαγωγής, το εσωτερικό του μέρος μέσα σε ένα μήνα θα είχε βρει μια σκληρή για να αφαιρεθεί επίστρωση πετρελαίου.

  Τα φίλτρα λίπους χωρίζονται κατά κανόνα σε δύο τύπους: φίλτρα μίας χρήσης και φίλτρα επαναλαμβανόμενης χρήσης.

  • Ο πρώτος τύπος είναι τα φίλτρα μίας χρήσης χρησιμοποιούνται μέχρι να καλυφθούν πλήρως με μια λιπαρή μεμβράνη. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από υλικά όπως παραγεμίσματος πολυεστέρα, ακρυλικό ή το μαλλί, η οποία δεν μπορεί να είναι «πλύσιμο» και κυκλοφόρησε μετά από λίγους μήνες της χρήσης, δηλαδή, παράγει την αντικατάστασή του.

  Οι φτηνοί σχεδιασμοί των κουκούλες με αντικαταστάσιμα φίλτρα προβλέπουν την παρουσία μέσα τους επίπεδων "χαλιών", τα οποία ονομάζουμε φίλτρα λίπους. Παρεμπιπτόντως, η δευτερεύουσα χρήση ενός μολυσμένου φίλτρου μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία εξοπλισμού, οπότε μην σκουπίζετε για την αγορά ενός νέου - η κουκούλα θα διαρκεί περισσότερο και καλύτερα.

  • Επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα απορρόφησης λίπους για τα αποσπάσματα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και χρησιμεύουν για μια ζωή του ίδιου του μηχανήματος για την κουζίνα. Τα φίλτρα λίπους μετάλλων μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων ή με τη βοήθεια σφουγγαριού. οι ιδιότητές τους από το πλύσιμο δεν χάνονται, αντίθετα, το έργο της κουκούλας γίνεται πιο ποιοτικό.

  Η βάση του επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου λίπους είναι υλικά όπως το αλουμίνιο, ο ανοξείδωτος χάλυβας ή ο χάλυβας με ένα μίγμα ψευδαργύρου. Το πιο πρακτικό φίλτρο θα είναι ένα θραύσμα από ανοξείδωτο χάλυβα - είναι πιο ανθεκτικό και έχει υψηλές ιδιότητες καθαρισμού. Η παραδοσιακή μορφή του φίλτρου είναι ένα ορθογώνιο με κέντρο ματιών και πυκνό μεταλλικό τσιμεντοκονίαμα, το οποίο σχηματίζει κασέτα απορρόφησης λίπους.

  Μεταξύ των επίπεδων κουκκίδων του προϋπολογισμού, η μάρκα Turbo με τρεις ταχύτητες και ένα απλό σύστημα εργασίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Βασίζεται σε δύο φίλτρα - λίπος και άνθρακα, τα οποία καθαρίζουν επαρκώς τον αέρα που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και επιστρέφουν στο δωμάτιο χωρίς σωματίδια λίπους και δυσάρεστη οσμή.

  Πώς να καθαρίσετε

  Ένα μεταλλικό φίλτρο στην κουκούλα μπορεί και θα πρέπει να πλένεται περίπου 2-3 ​​φορές το μήνα, αφαιρώντας τα αποθέματα λίπους από αυτό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξεπλύνετε το φίλτρο: σε ένα πλυντήριο πιάτων ή με το χέρι χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό και ένα πινέλο. Παρεμπιπτόντως, για να καθαρίσετε το μεταλλικό φίλτρο, είναι κατάλληλο το απορρυπαντικό πιάτων. Υπάρχει ένας απλός αλγόριθμος για τον τρόπο πλύσης του φίλτρου λίπους.

  Αφαιρέστε το εξάρτημα από την κουκούλα αφαιρώντας το διακοσμητικό πλαίσιο. Το φίλτρο αφαιρείται λόγω μιας μικρής κλειδαριάς - πρέπει να αποσυνδεθεί με μια απλή κίνηση των δακτύλων και να βγάλετε τη μεταλλική κασέτα.

  Τοποθετήστε το φίλτρο στο πλυντήριο πιάτων κάθετα και στείλτε το για καθαρισμό. Προτιμάτε να πλύνετε μόνοι σας το φίλτρο; Κρατήστε το κάτω από την πίεση του ζεστού νερού και καθαρίστε με μια βούρτσα και απορρυπαντικό που καταπολεμά αποτελεσματικά το λίπος. Μην χρησιμοποιείτε σόδα - υποβαθμίζει την ποιότητα του μεταλλικού φίλτρου.

  Αφήστε το φίλτρο να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου. στη συνέχεια τοποθετήστε το πίσω στην κουκούλα και απολαύστε τη δουλειά του.

  Για να αντικαταστήσετε το φίλτρο ξυλάνθρακα στον απορροφητήρα ανακύκλωσης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Αποσυνδέστε την κουκούλα από την τροφοδοσία ρεύματος, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα.
  • Αφαιρέστε το μεταλλικό φίλτρο λίπους, για να φτάσετε στο ανθρακωρυχείο?
  • Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κασέτα φίλτρου άνθρακα και να το αφαιρέσετε, αντικαθιστώντας το με ένα νέο.
  • Επανατοποθετήστε την κασέτα και τοποθετήστε το φίλτρο λίπους, Τοποθετήστε το επάνω πλαίσιο, συνδέστε την κουκούλα στην πρίζα και ελέγξτε τη λειτουργία της. Εάν η κουκούλα παράγει εντυπωσιακούς ήχους, είναι πολύ θορυβώδης ή δονείται, αξίζει να επανεγκαταστήσετε το φίλτρο και να ελέγξετε ξανά την ποιότητα του συστήματος.

  Μπορεί το φίλτρο να αντικαταστήσει την κουκούλα

  Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι στα σύγχρονα κτίρια κουκούλα - υπερβολική και όχι ένα απαραίτητο στοιχείο, ως νέα συστήματα εξαερισμού μπορεί να αποσπάσει πάρα πολύ ζεστό αέρα από το δωμάτιο (κουζίνα) - γιατί κουκούλα; Άλλοι στην παλιά μόδα παίρνουν μια κλασική κουκούλα με μια δυσκίνητη έξοδο αέρα, είναι καλό αν η κουζίνα είναι ευρύχωρη, και αν είναι μικρό;

  Το γεγονός είναι ότι κατά το μαγείρεμα ξεχωρίζει όχι μόνο ατμό και προϊόντα όπως το λίπος (αν δεν το κάνουμε πάντα παρατηρήσετε) και άλλα μικρά σωματίδια που εγκαθίστανται στις δύσμοιρο προσόψεις κουζίνας και χειρότερα - στους τοίχους ή την οροφή. Αυτό είναι ό, τι χρειάζεται κουκούλες για να συλλάβει όχι μόνο τη δυσάρεστη μυρωδιά του καψίματος ή σβήσει, αλλά τα μικρά σωματίδια μόλις και μετά βίας ορατά τα τρόφιμα, τα λίπη και τα προϊόντα μαγειρικής.

  Φιλτράρετε πάνω από την κουζίνα αντί της συσκευής κουζινών, όπου μαγειρεύουν κατ 'ανώτατο όριο μία φορά το μήνα και αποκλειστικά διαιτητικά προϊόντα, καθώς ένα τέτοιο σύνολο δεν είναι σε θέση να αναρροφά τον αέρα και να το καθαρίσει σωστά. Με την ευκαιρία, δεν υπάρχει η έννοια του ξεχωριστό φίλτρο και κουκούλα - αυτά τα δύο στοιχεία ολοκληρωμένες να αποτελέσουν την αναγκαία, ακόμη και για υπερ-μοντέρνα σπίτια και διαμερίσματα σύστημα εξάτμισης.

  Η αρχή της λειτουργίας της τυχόν κουκούλες (με ή χωρίς εξαερισμό) ανάγεται στο γεγονός ότι χάρη στην ισχυρή αέρα μοτέρ έλκεται στην τέχνη και καθαρίζεται από το λίπος, και στη συνέχεια διαμορφώνονται οι διαφορές τύπο τέχνης εξάτμισης. Εξαερισμού για κλασικά μοντέλα αφαιρεί την παραμένουσα στον αέρα καυσαερίων στο ορυχείο, σε μια λέξη, αφαιρεί τον αέρα από το δωμάτιο, και την ανακύκλωση - πηγαίνει περαιτέρω καθαρισμένο μέσω ενός φίλτρου άνθρακα το οποίο απορροφά το υπερβολικό οσμή ενώ ο αέρας επιστρέφει σε ένα καθαρό δωμάτιο. Για να επιλέξετε δεν είναι απαραίτητο - ένα πλήρες κουκούλα σειράς ή ένα ξεχωριστό φίλτρο, αν και ποιοτική, αξιόπιστη, κατασκευασμένα από καλό υλικό, επειδή το φίλτρο δεν είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα έτσι διακριτικά, όπως κάνει στο μοντέλο επανακυκλοφορίας απορροφητή ή σωλήνα - στην pryamootvodnom. Το μέγιστο που μπορεί να δώσει ένα αποσπασμένο φίλτρο πάνω από την πλάκα είναι η "λήψη" του λιπαρού στρώματος, το οποίο σταδιακά θα καθιζάνει στη βάση του - την επιφάνεια του ματιού.

  Υπάρχουν στιγμές που στην κουζίνα θέλετε να εξοικονομήσετε πολύτιμη θερμότητα και ταυτόχρονα να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από την κουζίνα. Για να βοηθήσετε να έρθετε, οι αποκαλούμενοι απορροφητήρες ανακύκλωσης, που λειτουργούν αρκετά καλά αν επιλέξετε την ισχύ της κουκούλας που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά μέτρα της κουζίνας σας. Αυτό το εξολκέα είναι εύκολο στην εγκατάσταση - δεν υπάρχει ανάγκη να τεντώσετε μαζικούς σωλήνες στο μισό δωμάτιο και να το γεμίσετε με αυτόν τον τρόπο. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης είναι τόσο επίπεδες στην κατασκευή τους, που μερικές φορές η τεχνική μπορεί να αγνοηθεί. υπάρχουν ξεχωριστά και ενσωματωμένα μοντέλα - κάθε μία από αυτές είναι μια άξια επιλογή. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες είναι τοποθετημένοι σε ένα κρεμαστό ντουλάπι ακριβώς δίπλα σε μια σόμπα, δίνοντας την παρουσία τους μόνο σε ένα λεπτό πίνακα ελέγχου με κουμπιά ή παραδοσιακά κουμπιά.

  Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια κουκούλα με φίλτρα, το μοντέλο ανακύκλωσης είναι η μόνη σωστή λύση για την κουζίνα σας.