Πώς να καθαρίσετε το κουτί εξαερισμού στην κουζίνα: όμορφες λύσεις

Καθαρίστε το κουτί αερισμού, κατά κανόνα, για να το μειώσετε στο ελάχιστο. Σε κάθε κτίριο υπάρχουν κουτιά εξαερισμού. Είναι απαραίτητα για τη διανομή των ρευμάτων αέρα και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από τις εγκαταστάσεις. Εκτέλεση οποιεσδήποτε ενέργειες με τον αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα (αναδιαμόρφωση, αποσυναρμολόγηση), να έχετε κατά νου ότι η ένταση της ροής του αέρα δεν πρέπει να παραβιάζονται στο κτίριο, και τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν πάντα να είναι νόμιμη. Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να κερδίσετε πλεονεκτικά το ventcorobe και να το χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση ή απόκρυψη κάτω από έπιπλα και διακόσμηση.

Αποσυναρμολόγηση του αγωγού αερισμού

Εάν σχεδιάζετε να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα για να αυξήσετε τη χρήσιμη περιοχή της, μια τέτοια μετατροπή θα πρέπει να είναι νόμιμη. Ότι κατά τον πρώτο έλεγχο δεν είστε υποχρεωμένοι να επιστρέψετε τα πάντα στις πρώην θέσεις τους, οι ενέργειες με το κουτί εξαερισμού στην κουζίνα θα πρέπει να συντονίζονται με την Επιθεώρηση Στέγασης.

Δεν είναι πάντα δυνατό να αποσυναρμολογήσετε το κουτί εξαερισμού ή να το αλλάξετε με οποιονδήποτε τρόπο:

 • Μην αποσυναρμολογήσετε τη δομή εάν παραβιάζεται η πρόσβαση σε υπάρχοντα συστήματα.
 • Η αφαίρεση του ventkorob δεν λειτουργεί, εάν λειτουργεί πλήρως και χρησιμοποιείται πλήρως από άλλους κατοίκους.
 • Η κατεδάφιση της κατασκευής είναι αδύνατη, εάν αυτό οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών στέγασης.
 • Οποιοσδήποτε τύπος επανασχεδιασμού που επηρεάζει τα φέροντα στοιχεία της δομής του κτιρίου (υποστηρίζει τα τοιχώματα των φερόντων) απαγορεύεται.

Η κατεδάφιση του αγωγού εξαερισμού επιτρέπεται μόνο εάν δεν ισχύει για οποιονδήποτε λόγο και περισσότερο από το 70% των ενοικιαστών του ανυψωτήρα σας δίνουν τη συγκατάθεσή τους.

Οποιεσδήποτε αλλαγές στη διάταξη του διαμερίσματος πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα SNIP και υγιεινής. Για να γίνει αυτό, πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα σχέδιο της μελλοντικής αναδιαμόρφωσης και να αποκτηθεί γραπτή άδεια για την εφαρμογή του.

Κατεδάφιση του αγωγού εξαερισμού. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η μερική αποσυναρμολόγηση ή η πλήρης κατεδάφιση του κιβωτίου εξαερισμού προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Χάρη σε τέτοιους χειρισμούς, ο χρήσιμος χώρος της κουζίνας αυξάνεται.
 • Το κατεστραμμένο κιβώτιο αποτελεί μια θέση στην οποία μπορείτε να αποκρύψετε ογκώδες εξοπλισμό ή να εγκαταστήσετε επιπλέον ράφια για σκεύη.
 • Ο κενός χώρος μετά την αφαίρεση ενός περιττού στοιχείου θα γίνει μέρος του εσωτερικού της κουζίνας.

Όπως δείχνει η πρακτική, όχι πάντα η αφαίρεση του κουτιού έχει μόνο πλεονεκτήματα - υπάρχουν μειονεκτήματα:

 • Κατεδάφιση ventkoroba στερεί την εισροή γειτόνων φρέσκου αέρα από το κάτω μέρος.
 • Ο προσδιορισμός του μη συντονισμένου επανασχεδιασμού θα συνεπάγεται και άλλη επισκευή της κουζίνας.

Ο άξονας εξαερισμού και οι φράκτες είναι η κοινή ιδιοκτησία του σπιτιού και όχι μέρος του διαμερίσματός σας.

Εάν η κατεδάφιση του κιβωτίου είναι αντίθετη προς τους κανόνες και διεξήχθη χωρίς την άδεια ορισμένων δομών, είναι πιθανότερο να υποχρεωθείτε να το αποκαταστήσετε.

Αποκατάσταση του αγωγού εξαερισμού

Όταν επαναφέρετε το πλαίσιο θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες, χωρίς να διαταραχθεί η ροή εργασίας, προκειμένου να αποκατασταθεί γκρεμισμένο αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα, χωρίς να βλάπτουν το υπόλοιπο της εισόδου κατοίκων, είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα ώστε:

 1. Πρώτα πρέπει να ανοίξετε την πρόσβαση στα κανάλια αέρα. Για το σκοπό αυτό, αποσυναρμολογούνται τα δάπεδα και οι προβλήτες (εάν υπάρχουν). Αποσυναρμολογήστε τα περιττά στοιχεία με προσοχή, ώστε να μην αποκλείσετε τον αερισμό με τα συντρίμμια κατασκευής.
 2. Για να επαναφέρετε το κιβώτιο πρέπει να παραλάβετε ποιοτικά υλικά. Συγκεκριμένα - σωλήνες για αεραγωγούς και υλικά για το διαχωριστικό.
 3. Αποκατάσταση των αγωγών εξαερισμού μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αν έχετε ορισμένες δεξιότητες. Σε αντίθετη περίπτωση είναι καλύτερα να στραφούν σε επαγγελματίες. Δεν είναι απαραίτητο στο κουτί της συσκευής να πειραματιστεί με τη χρήση υλικών όπως κόντρα πλακέ, λαμαρίνα, γυψοσανίδας, OSB, MDF ή μοριοσανίδα, επειδή η χρήση τους θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και τελικά θα πρέπει να ξανακάνει το κουτί.
 4. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού για δυσλειτουργία και να διακοσμήσετε την επιφάνεια του κουτιού.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται μπλοκ αφρού ή γυψοσανίδες για την αποκατάσταση των αεραγωγών. Επιλέγονται λόγω των εξής χαρακτηριστικών:

 • Καλή αντοχή στη φωτιά και αντίσταση στο νερό.
 • Αυξημένη αντοχή.
 • Υψηλό επίπεδο μόνωσης θορύβου.

Σχεδιασμός κουζίνας με ανεμιστήρα

Δεν αρκεί να σπάσουμε το κουτί εξαερισμού, είναι επίσης σημαντικό να νικήσουμε ικανοποιητικά τη νέα παραλλαγή του

Με τη συντόμευση του κουτιού εξαερισμού, θα χρειαστεί να αλλάξετε τη θέση των ζωνών

Εάν δεν μπορείτε να λάβετε άδεια για να αποσυναρμολογήσετε τον αναπνευστήρα, μην απελπίζεστε. Το κουτί εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και με οποιονδήποτε τρόπο να χτυπάει:

 • Αν κάνετε μια κουζίνα για ατομική παραγγελία με το απαραίτητο μέγεθος και διαμόρφωση, θα είναι ωφέλιμο να νικήσετε το ventcorobe και να το κάνετε οπτικά όχι τόσο ελκυστικό. Μέρος της ένα κουτί κλειστό κάτω και άνω ντουλάπια, ορατή κατάτμηση υπόλειμμα μπορεί να εκδώσει το ίδιο φινίρισμα όπως και το υπόλοιπο των τοίχων (ταπετσαρία, χρώματα, κεραμικά ποδιά).
 • Επίσης ventrorob μπορεί να κρυφτεί στο στρώμα φινίρισμα και να χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση. Έτσι, η προεξοχή στον τοίχο θα γίνει λιγότερο αισθητή. Μπορεί να είναι "κρυμμένο" χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά φινιρίσματος όπως και στους υπόλοιπους τοίχους, να τοποθετούνται σε διακοσμητικά πλακίδια, να βαφτούν στην οροφή, να εφαρμόζουν διακοσμητικά γύψο ή έργα τέχνης. Κερδίζοντας θα εξετάσουμε το πλαίσιο, επικολληθεί ταπετσαρία με 3D τρισδιάστατο σχήμα που συνέχισε στο δάπεδο ή στην οροφή, αυτή η επιλογή θα σας βοηθήσει να επεκτείνει τη διακόσμηση της κουζίνας οπτικά.

Για να αποφασίσει πώς να διακοσμήσει την κουκούλα, έχετε κατά νου ότι στην περιοχή χύτρα δεν είναι απαραίτητη η χρήση εύφλεκτων υλικών, όπως μπλοκ-house, πλαισιώσει, ή ταπετσαρία, και περιοχή πλύση θα πρέπει να χρησιμοποιούν την υγρασία-απόδειξη επικάλυψης.

 • Για μια μικρή κουζίνα μια εξαιρετική λύση θα είναι ένας καθρέφτης τοίχος, που θα είναι κλειστό κουτί. Θα κάνει το δωμάτιο πολύ πιο ελαφρύ και πιο ευρύχωρο στο οπτικό σχέδιο.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κουκούλα ως πλήρες λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού, υπάρχει μια κρέμεται τηλεόραση, τοποθετώντας σε αυτό μια σειρά από ράφια για την διακόσμηση, το μπαρ ή την χερσόνησο της κουζίνας. Προσθέστε τη φινέτσα στο ευρύχωρο δωμάτιο κουζίνας διακοσμητικό ψευδο-τζάκι από γυψοσανίδες. Το ίδιο το κιβώτιο θα παίξει το ρόλο μιας καμινάδας, θα ταιριάζει απόλυτα στο αγγλικό εσωτερικό της κουζίνας και θα το κάνει μοναδικό. Αν αποφασίσετε να διακοσμήσετε την κουζίνα στο ρωσικό στυλ, το ventcorob μπορεί να κρυφτεί κάτω από το στοιχείο διακόσμησης και να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη συσκευή του ρωσικού φούρνου. Εάν η κουκούλα παραμείνει στο δημόσιο τομέα και καλύπτεται με χρώμα από σχιστόλιθο, αυτό το σχέδιο θα εκτιμηθεί από νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα είναι μπροστά από τη μαμά μαγειρέματος. Εάν το κουτί εξαερισμού βρίσκεται στο κεντρικό τοίχωμα της κουζίνας, αυτό μονόμορφα ένα κολάζ των οικογενειακών τιμών από φωτογραφίες, σχέδια και χειροποίητα αντικείμενα.

Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών φινιρίσματος και σωστά τοποθετημένων φωτεινών πηγών, μπορείτε να κάνετε το περβάζι εντελώς αόρατο ή το αντίστροφο, το κουτί μπορεί να γίνει ένα σύνθετο κέντρο του εσωτερικού.

Για να αυξήσετε τη χρήσιμη επιφάνεια της κουζίνας ή να αποκρύψετε το περιττό στοιχείο από το οπτικό πεδίο, δεν είναι απαραίτητο να καταστρέψετε τους τοίχους. Εάν σχεδιάσετε σωστά το σχέδιο αυτού του δωματίου, το κουτί εξαερισμού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού.

Επανασχεδιασμός του αγωγού αερισμού στο διαμέρισμα

Ανακατασκευή με την αποσυναρμολόγηση του κιβωτίου εξαερισμού στο κτίριο των πολυκατοικιών: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Μεταξύ των οικογενειών που κατοικούν σε τυπικά αστικά διαμερίσματα, δεν υπάρχει κανένας που δεν θα ήθελε να αυξήσει την χρήσιμη επιφάνεια των εγκαταστάσεων, ειδικά όσον αφορά τις παραδοσιακά στενά και παράλογα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος της στενότητας - από την επέκταση της κουζίνας σε βάρος των παρακείμενων χώρων: ένα διάδρομο, ένα ντουλάπι πριν από την ενοποίηση της κουζίνας και του παρακείμενου δωματίου στο σαλόνι. Πολύ λιγότερο συχνά είναι ο επανασχεδιασμός της κουζίνας με τη μεταφορά της κουζίνας στον τόπο του διαδρόμου ή την προσχώρηση στην κουζίνα, το μπαλκόνι ή την πλατφόρμα.

Όλοι αυτοί οι τύποι επανασχεδιασμού μπορούν να πραγματοποιηθούν Μόνο μετά από τον κατάλληλο συντονισμό των αλλαγών, που εγγυάται την ασφάλεια ζωής στο διαμέρισμά σας και στα διαμερίσματα των γειτόνων σας. Αλλά μερικοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αυξάνουν την επιφάνεια της κουζίνας λόγω ανασχεδιασμού με την αποσυναρμολόγηση του κιβωτίου εξαερισμού, η οποία απαγορεύεται αυστηρά από τους ισχύοντες οικοδομικούς κώδικες.

Πλεονεκτήματα της αφαίρεσης του αγωγού εξαερισμού και του αγωγού εξαερισμού:

Φυσικά, μερική ή πλήρη διάλυση των αγωγών εξαερισμού μπορεί να προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, γιατί εκτός από το γεγονός ότι η προκύπτουσα θέση τοίχο μπορείτε να βάλετε ένα ψυγείο, ένα μικρό ντουλάπι, εγκαταστήστε ράφια, κενό, η προκύπτουσα μετά από αγωγούς εξαερισμού ανάπλαση μπορεί να γίνει μέρος του εσωτερικού, και κουζίνα θα βρει κάποια αίσθηση.

Αλλά η πρακτική δείχνει ότι ο επανασχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού και, με όλα τα πλεονεκτήματα, έχει δυσάρεστες συνέπειες, υπερέβαινε όλα τα οφέλη. Εάν σκοπεύετε να αποσυναρμολογήσετε το κουτί εξαερισμού, τότε αξίζει να γνωρίζετε ότι η Επιθεώρηση Στέγασης δεν θα συμφωνήσει με τέτοιες ενέργειες. Η αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού λυγίζει τη ροή αέρα των γειτόνων σας και το κουτί εξαερισμού είναι μέρος της ιδιοκτησίας του σπιτιού και δεν είναι δυνατό να κλείσετε τα μάτια σας σε αυτό σε συνθήκες διαβίωσης σε ένα κτίριο διαμερισμάτων.

Επανασχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού. P Γιατί να μην τακτοποιηθούμε;

Ορισμένα συστήματα εξαερισμού κατασκευάζονται με αυτοκόμματα. Με απλά λόγια, ο άξονας εξαερισμού αποτελείται από έναν αριθμό τμημάτων που είναι τοποθετημένα μεταξύ τους. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί αν η «τραβήξει» μια τέτοια μονάδα, για παράδειγμα στον πέμπτο όροφο - το σύνολο του άξονα με την έκτη και πάνω θα στερηθούν την υποστήριξη και κρέμονται στους τοίχους, και το διαμέρισμα κάτω από την πέμπτη, έμειναν χωρίς καθαρό αέρα.

Θα ήταν λογικό να παρακάμψει την απαγόρευση στον πρώτο όροφο, δεδομένου ότι οι γείτονές τους κάτω εκεί, και το κιβώτιο μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, αλλά απαγορεύεται να το πράξει ως άξονα εξαερισμού είναι obschedomovoy ανήκει και δεν αποτελεί μέρος του διαμερίσματός σας. Για τον ίδιο λόγο, απαγορεύεται αυστηρά να παρεμβαίνει με τη διάταξη του συστήματος αερισμού της προστασίας.

Κανάλι εξαερισμού στο διαμέρισμα, φωτογραφία:

Μερικές φορές οι οικοδόμοι θρηνούν δεν αφαιρούν ολόκληρο το κουτί στην κουζίνα, αλλά μέρος της, με βάση το γεγονός ότι θα λειτουργεί όπως πριν. Πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι ακόμη και αν το μέγεθος του αγωγού αερισμού σας κάνει να σκεφτείτε να μειώσετε την περιοχή του, η μερική αποσυναρμολόγηση είναι επίσης παραβίαση και εξηγείται από το σχεδιασμό του. Αποτελείται από ένα μεγάλο (γενικό) κανάλι και δύο μικρότερες εισροές.

Φωτογραφία ανασχεδιασμού του αγωγού αερισμού στην κουζίνα με παρατυπίες:

Σε μικρά κανάλια, ο αέρας ανεβαίνει σε ύψος τριών μέτρων από το επίπεδο του αέρα που εισέρχεται στα παράθυρα εξάτμισης, τα οποία συνήθως βρίσκονται στη γωνία της κουζίνας και της τουαλέτας, και μόνο τότε εισέρχεται στο κοινό κανάλι. Με τη μείωση της διατομής στον άξονα της καυσαερίων, δημιουργείτε μια περιοχή αυξημένης πίεσης που δεν θα επιτρέψει στον αέρα να περάσει από τα χαμηλότερα διαμερίσματα υψηλότερα. Γείτονες από κάτω θα είναι πολύ ευγνώμονες για τη συλλογική οσμή από ολόκληρη την είσοδο στην κατοικία τους, επειδή "ο αέρας εξόδου θα πάει σε αυτούς.

Αν θέλετε μόνο να αγοράσει ένα διαμέρισμα, επιλέγοντας το κατάλληλο ακίνητο αξίζει να δίνετε προσοχή στην παρουσία των παράνομων αλλαγών, ιδιαίτερα ανάπλασης αερισμού ώστε να εναρμονιστούν αυτά τα έργα ως «αναδρομική» δεν έχετε, και θα έχετε δικά του έξοδα για την εξάλειψη όλων των μη εξουσιοδοτημένων τις αλλαγές που έγιναν.

 • Ο εντοπισμός της παράνομης πραγματοποίησης αναδιαμόρφωσης κατά τη διάρκεια του ελέγχου είναι πολύ απλός - όλες οι μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές σημειώνονται με κόκκινες γραμμές στο κατώτατο όριο της ΔΔΠ.
 • Το ίδιο ισχύει επίσης και στην περίπτωση που ο εκτροχιασμός του αγωγού αερισμού στην κουζίνα έγινε από εσάς.

Τεχνικό διαβατήριο του διαμερίσματος με έντονο παράνομο επανασχεδιασμό:

Πρόστιμα και ποινές για την επανατοποθέτηση ενός κουτιού εξαερισμού ή αεραγωγού

Αφού λάβουν γνώση του όμηρος ανάπλασης (και αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί), θα υποχρεούται να καταβάλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.500 ρούβλια, και στη συνέχεια θα πρέπει είτε δικά του έξοδα για την εξάλειψη όλων των συνεπειών της παράνομης ανάπλασης και για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου obschedomovoy ιδιοκτησίας.

Σε γενικές γραμμές, το διαμέρισμα εκτελούνται παράνομα ανάπλασης στερηθεί πολλά οφέλη σε σύγκριση με το διαμέρισμα χωρίς ανάπλασης ή κατοικίας, όπου ανάπλασης ήταν αμέσως κυρώσεις. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο διαμέρισμα δεν μπορεί να συμμετέχει σε συναλλαγές με ακίνητα, επειδή δεν είναι νομικά "καθαρό". Σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτό το μειονέκτημα, είναι αναγκαίο να νομιμοποιηθεί η αναδιάταξη αναδρομικά.

Η πράξη εξέτασης του καναλιού εξαερισμού, φωτογραφία:

Επομένως, αποφύγετε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να επηρεάσει το σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες τυπικές σειρές σπιτιών ο εξαερισμός βρίσκεται σε μη προφανή σημεία (για παράδειγμα, στους τοίχους φέροντος II-18 ή Ι209Α). Και για να οργανώσει ανοίγματα σε αυτούς τους τοίχους για να ενώσει τις εγκαταστάσεις δεν είναι δυνατή.

Στα σπίτια του παλαιού ιδρύματος, η θέση των διαφόρων ανεμοστρόβιλων είναι αρκετά απροσδόκητη. Μπορούν να είναι μέσα στους τοίχους από τούβλα και αυτό το γεγονός γίνεται μερικές φορές μια δυσάρεστη έκπληξη στην περίπτωση μιας μη εξουσιοδοτημένης συσκευής ανοίγματος. Αυτά τα ανοίγματα δεν μπορούν να διατηρηθούν χωρίς αμφιβολία: θα πρέπει να τοποθετηθούν με την αποκατάσταση του εξαερισμού.

Αποσυναρμολόγηση του αχρησιμοποίητου αγωγού αερισμού στο παλιό σπίτι, φωτογραφία:

Ανακατασκευή του αγωγού εξαερισμού στο παλιό σπίτι. Αποσυναρμολόγηση αχρησιμοποίητων αγωγών εξαερισμού

Ωστόσο, στα παλιά σπίτια υπάρχουν συχνά καπνοδόχοι ή αδρανείς αεραγωγοί. Η συμμετοχή τους είναι δυνατή, κατ 'αρχήν, αλλά μόνο με τη συγκατάθεση του 73% των ενοικιαστών, δεδομένου ότι πρόκειται για κοινή ιδιοκτησία.

Αυτό ισχύει για τέτοιες αλλαγές στη διαρρύθμιση του διαμερίσματος, όπως η μεταβίβαση ή η επέκταση μιας πόρτας στον τοίχο, η τοποθέτηση ή η αφαίρεση της χωρίσματα, εκ νέου οργάνωση με βεστιάριο - η πλειοψηφία αυτών των έργων μπορεί να συμφωνηθεί και μετά τις εκλογές. Όμως, παρά το γεγονός ότι ο έλεγχος Στέγαση πηγαίνει συχνά προς εκείνους που πληρούνται στο διαμέρισμά μη εξουσιοδοτημένης επέμβασης του και συχνά κληρώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα, όλα αυτά δεν ισχύει για παράνομη εκ νέου σχεδιασμό των αγωγών εξαερισμού στο ντουλάπι, στην κουζίνα ή αλλού.

Ο κατάλογος του επανασχεδιασμού, ο οποίος δεν μπορεί να συντονιστεί μετά την υλοποίησή του, περιλαμβάνει έργα που παραβιάζουν τη σταθερότητα των δομών του κτιρίου, για παράδειγμα, ανασχεδιάζοντας, επηρεάζοντας τους τοίχους του σπιτιού. Οι αλλαγές στη διάταξη, οι οποίες προφανώς επιδεινώνουν τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμά σας, θεωρούνται επίσης απαγορευμένες και δεν θα μπορείτε να τις συμβιβάσετε «αναδρομικά».

Μην διεξάγετε αυθαίρετα δουλειά, αν το αποτέλεσμα είναι δύσκολη πρόσβαση στους υφιστάμενους ανελκυστήρες - η επιθεώρηση στέγασης θα σας υποχρεώσει να επιστρέψετε όλη την προηγούμενη κατάσταση, πριν από την ανασυγκρότηση.

Ως εκ τούτου, διστάζουν να πραγματοποιήσει την αναδιαμόρφωση της κουζίνας, αν θέλετε να αυξήσετε την ωφέλιμη επιφάνεια της κουζίνας, θα πρέπει πρώτα να φροντίσει σχετικά με τη νομιμότητα των μελλοντικών μετασχηματισμών σας. Για να αλλάξετε τη διάταξη σύμφωνα με την ισχύουσα κτιρίου και υγειονομικά πρότυπα και να μην παραβιάζουν το νόμο, πριν από την έναρξη των εργασιών θα πρέπει να συντάξει την επερχόμενη ανάπλαση του οργανισμού, με την ανοχή της SRO και στη συνέχεια να λάβουν γραπτή άδεια για την ανάπλαση των χώρων.

Παράδειγμα αγωγών εξαερισμού συσκευών σε μη οικιακούς χώρους, φωτογραφία:

Παραδείγματα βλαβών στο συντονισμό της αποσυναρμολόγησης των ανεμιστήρων:

Ας συνοψίσουμε τα παραπάνω:

Δεν είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού ή του αγωγού εξαερισμού σε κτίριο πολυκατοικίας, ειδικά σε πολυώροφο κτίριο, για διάφορους λόγους:

 • Το HouseVentkanal λειτουργεί μόνο σε συναρμολογημένη μορφή και με τη μείωση του όγκου του θα επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης των γειτόνων σας, προκειμένου να αυξηθεί ο ελεύθερος χώρος στην κουζίνα
 • Το κουτί εξαερισμού αναφέρεται στην κοινή ιδιοκτησία και δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί χωρίς τη συγκατάθεση των γειτόνων σας στο κτίριο διαμερισμάτων.
 • Η αποκατάσταση του αποσυναρμολογημένου αγωγού εξαερισμού θα βρεθεί στους ώμους σας, ακόμα κι αν δεν το παράξατε, αλλά το πήρατε "με κληρονομιά"
 • Η τιμή του σφάλματος είναι αρκετά υψηλή και όταν η κουζίνα έχει ανακαινιστεί με την αφαίρεση του αγωγού εξαερισμού, θα πρέπει να επαναφέρετε το ίδιο το κανάλι, το κουτί εξαερισμού και να πληρώσετε πρόστιμο.
 • Κατά κανόνα, είναι δυνατόν να αυξηθεί ο χρήσιμος χώρος της κουζίνας χωρίς να καταφύγουμε σε τέτοια ριζοσπαστικά μέτρα - αρκεί να αναπτυχθεί σωστά ένα σχέδιο αλλαγής διαμόρφωσης διαμερίσματος.
 • Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, σε αντίθεση με ένα πολυώροφο κτίριο, ο επανασχεδιασμός ενός αεραγωγού για το σχέδιο είναι πολύ πιο απλός.
 • Η ανακατασκευή της κουζίνας με την αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού είναι κατ 'αρχήν ασυνεπής σε ένα πολυκατοικία.
 • Αυτός ο επανασχεδιασμός μπορεί εύκολα να εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, για παράδειγμα, όταν οι επιθεωρητές ελέγχουν τις επιθεωρήσεις.

Η εταιρεία μας θα βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη του έργου όσο και στον συντονισμό του. Χάρη στην εμπειρία και όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, εγγυόμαστε την πλήρη νομιμότητα των προτεινόμενων αλλαγών.

αν είναι δυνατόν να σπάσει το άνοιγμα. κουτί

στο διαμέρισμα υπάρχουν δύο εξαερισμού. κουτί, όπως θα έπρεπε να είναι στη μονάδα του μπάνιου, η οποία ενώνει το μπάνιο, την τουαλέτα και την κουζίνα. το δεύτερο στη δεξιά πλευρά στην είσοδο της κουζίνας, και δεν υπάρχουν τρύπες σε αυτό, απλά ένα κιβώτιο. πρώτο όροφο κατοικημένη. Είναι δυνατόν να το σπάσει;

Και ποια απάντηση περιμένετε αυτή την ερώτηση; Γαμώτο. Φυσικά όχι. Αυτή είναι η δική σας ventcorob, απλά δεν έχετε καταλάβει πώς πηγαίνουν οι αεραγωγοί. Κοιτάξτε προσεκτικά. Και πού ο πρώτος όροφος έχει καθιστικό; Σε τι; Εάν ζείτε στον πρώτο όροφο, τότε το κουτί δεν πρέπει να είναι. Θέλετε πιο συγκεκριμένα - να σχεδιάσετε τη φωτογραφία.

Το Ventkorob δεν μπορεί να αγγιχτεί

Αν και στον πρώτο όροφο :), αλλά σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους κανόνες, δεν μπορείτε

Γεια σε όλους! Μοιραστείτε την ιστορία. Το 1992, όταν έκανα την πρώτη μου επισκευή, βρισκόμουν στο Krylatskoye, με οδήγησε ο πελάτης να σπάσει το κουτί εξαερισμού στον 1ο όροφο και έβαλε ένα ψυγείο στην εξειδικευμένη θέση. Καλά. Το ανώτατο όριο, για μια άγνωστη περίπτωση, έχουμε στερεώσει στενά, με εξαρτήματα και άλλα κόλπα. Μετά από μερικούς μήνες, ο πελάτης καλεί, με μια κραυγή βοήθειας, sos, βοήθεια, γείτονες που πυροβόλησαν στο ventsha-tu - διάτρησαν το ψυγείο μέσα και έξω. Πρέπει να διορθώσετε μια τρύπα στο ανώτατο όριο της θέσης. Και το ψυγείο είναι καινούργιο. Λοιπόν, φαντάζεστε τον εαυτό σας ένα hochmochku. Και στη συνέχεια σχηματίζεται ένας εκπρόσωπος στο κατώφλι, στη συνέχεια το γραφείο στέγασης. Και το ehidnenko ρωτάει - εσύ, γκρίζα, άκουσα ότι έχεις προβλήματα αερισμού όπως όλοι οι γείτονες από πάνω; Λοιπόν, ήρθα να ελέγξω την πρόσφυση. Έβλεψε την κατασκευή μας και ήταν αμηχανία. Τι σας λέει αυτό το ανώτατο όριο της εξειδικευμένης θέσης; Λοιπόν, είπαμε. Και πάλι γυρίζει μια γογγύλη και ρωτά - Είναι τόσο αξιόπιστο που δεν σπάει ακόμη και το λοστό; Και εμείς ήμασταν ανόητοι και ενδιαφέρομαι, αλλά τι γίνεται με το θραύσμα; Και λέει επίσης. Λέει ότι ολόκληρο το σπίτι παραπονέθηκε για εξαερισμό.. Λοιπόν, ένας κλειδαράς και έριξε θραύσματα στο ορυχείο από τον 12ο όροφο για να καθαρίσετε. Άχρηστα, λέει ότι δεν βρίσκουν, αλλά οι γείτονες παραπονούνται. Μόνο αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε πάρει τα θραύσματα στο υπόγειο και ο πελάτης μας σκέφτηκε ότι πυροβόλησαν. Εδώ είναι το αποτέλεσμα. Ψυγείο 1500 δολάρια και δουλειά 500. Και δεν υπάρχει ένοχος)))) Έτσι, μην αγγίζετε αυτό το ορυχείο χωρίς την DEZ ή την ΕΚ. Πώς να μας ότι ο αριθμός είπε ότι μερικές φορές δεν κάνουν την πρώτη διέξοδο στο διαμέρισμα σε έναν από τους risers, αν δύο risers. Αλλά ο σωλήνας συνεχίζει, και τα συμπεράσματα αρχίζουν από τον δεύτερο όροφο και πάνω. :) Ένα θραύσμα από την οροφή, κανένα σκυρόδεμα δεν θα κρατήσει)))

Για να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα - είναι αλήθεια;

Σκέφτομαι τις μελλοντικές επισκευές. Ο μεγάλος αεραγωγός στην κουζίνα είναι πολύ ενοχλητικός - έχω ένα διαμέρισμα στο σπίτι P44.
Οι γείτονες λένε ότι υπάρχουν 3 σωλήνες στο κουτί. Αφαιρέθηκαν 2 σωλήνες από τρεις, αναγκάστηκαν να τις επαναφέρουν. Μια άλλη κοπέλα αναγκάστηκε επίσης να ξαναφτιάξει. Οι επιθεωρητές κοιτάζουν κατά κάποιον τρόπο από τη στέγη ή κάτι τέτοιο.
Είναι σαφές ότι δεν μπορείτε να διαταράξετε τον αερισμό. Είναι δυνατόν να μειωθεί με κάποιο τρόπο αυτό το κουτί χωρίς να διαταραχθεί ο εξαερισμός;

Δεν μπορείτε.
Οι δοκιμαστές μειώνουν το "αχλάδι" από τη σοφίτα. Και αν ηρεμήσει νωρίτερα από ό, τι υποτίθεται, τότε κάποιος έχει μειώσει τον αεραγωγό. Και από το μήκος του σχοινιού, εύκολα καθορίζουν ποιος.

2Nickie μείωση της διατομής του καναλιού δεν μπορεί να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα της κάθε κοινή λογική. Βασικά (το τονίζω - κατ 'αρχήν, γιατί πραγματικά απίθανο να συμφωνήσουν σε αυτό!) Μπορεί να αντικαταστήσει ένα κουτί γύψο για να κάνουν τα κανάλια για κάτι άλλο (των σωλήνων από PVC, κασσίτερο) και sheathe ΕΣΠ τους. Κέρδος είναι κάπου ήδη 0,01 τ.μ. Αυτό είναι μόνο το χασμουρητό θα ανεβαίνει.

2TeRaos Κάποιοι, ειδικά για τη φροντίδα των γειτόνων, κόβουν το δορυφορικό κανάλι από τους χαμηλότερους γείτονες και το κόβουν κατευθείαν στην αύρα. Η μέθοδος του αχλαδιού σε αυτή την περίπτωση δεν θα δείξει τίποτα. Και στο κάτω μέρος - υποβάθμιση του βύθισης, της επιστροφής κ.λπ.

Δηλαδή, ολόκληρο το κουτί είναι πραγματικά γεμάτο με σωλήνες αέρα; Άκουσα ότι υπάρχουν σωλήνες και πολλά κενά.

Νίκη έγραψε:
πολύ κενό διάστημα

Αυτός είναι ένας μεγάλος σωλήνας τετραγωνικού τμήματος.

Νίκη έγραψε:
Είναι δυνατόν να μειωθεί με κάποιο τρόπο αυτό το κουτί χωρίς να διαταραχθεί ο εξαερισμός;

Από τεχνική άποψη, μπορείτε νομικά όχι.

Νίκη έγραψε:
υπάρχουν πραγματικά σωληνώσεις και πολλά κενά.

Νίκη έγραψε:
Άκουσα ότι υπάρχουν πραγματικά σωλήνες, καθώς και πολλά κενά.

Εάν ο κοινός άξονας δεν έχει νερό (όπως σε ψυγείο) ή ηλεκτρικό ρεύμα (όπως στα καλώδια) - αυτό δεν σημαίνει ότι το ορυχείο είναι άδειο, δηλαδή δεν χρησιμοποιείται. Πηγαίνει μέσα από τον αέρα. Και αυτό που συμβαίνει σε αυτό το "κενό" είναι πολύ πιο σημαντικό από το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό.
Μην βασανίζετε τον εαυτό σας με τη σκέψη ότι "όλοι κόβουν" και ότι το ventblock είναι βαριά παρεμποδίζεται στην κουζίνα. Αφήστε τον μόνο του - πιστέψτε με, θα είναι καλύτερα. Γιατί να στερήσετε τους γείτονες του αέρα;
Ο εξαερισμός είναι μια κοινοτική υπηρεσία και το γεγονός ότι περνά μέσα από το διαμέρισμά σας δεν σημαίνει ότι ανήκει σε εσάς στο επίπεδο του διαμερίσματός σας. Δεν κόβεις τον αποχετευτικό αγωγό;

Δεν θα στερούσα τους γείτονες του αέρα. Απλά ελπίζαμε ότι το εσωτερικό του σωλήνα τριπλασιάζεται ανορθολογικά και μπορεί να γίνει λιγότερο χωρίς να μειωθεί η λειτουργικότητα.
Συγνώμη, συγγνώμη.

Νίκη έγραψε:
Συγνώμη, συγγνώμη.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε!
Αλλά μπορείτε να βάλετε κάτι σε αυτό

Οι φίλοι μας έχουν επίσης πρόβλημα, αλλά από την άλλη. Οι γείτονές τους έχουν κάνει την επισκευή ευρωπαϊκής ποιότητας, πιθανώς, νόμιζαν καθώς έκαναν την επισκευή, όπως εσείς: γιατί πρέπει να υπάρχει μια κενή θέση - είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε. Τώρα οι φίλοι μας στεγνώνουν για μια εβδομάδα στο μπάνιο (μετά το μηχάνημα), όταν οι γείτονες προετοιμάζονται - μυρωδιές πηγαίνουν σε αυτά και αναγκάζονται να "μυρίσουν τις γεύσεις" ενός πιάτου και να απορροφήσουν το άλλο. Στο μπάνιο δεν θα πλύνετε τον εαυτό σας για πολύ - γίνεται αποπνικτική.

Για κάποιο λόγο, πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί οι παλιοί φίλοι κάθονται στα γραφείο σχεδιασμού τους, πίνουν τσάι όλη την ημέρα και μόνο θέλουν να μειώσουν με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήσιμη περιοχή αυτών των αστικών αγοραστών διαμερισμάτων!
Και ξέρω "πώς πηγαίνει ο αέρας", τώρα θα κάνω καλύτερα από αυτούς.
Θα ήταν προτιμότερο να αποστραγγίσουμε τον αγωγό αποχέτευσης στο δικό του δωμάτιο από το 50 έως το 50)))
Με εκτίμηση,
Αντρέι.

Λοιπόν, με βρήκαν καταραμένοι, κατηγορημένοι για όλες τις αμαρτίες τους. Και μόλις ρώτησα, γιατί δεν το καταλαβαίνω εγώ!
Δεν είχα ποινικές προθέσεις, αγαπώ και σέβομαι τους γείτονές μου!

2Nickie Ναι, δεν είμαστε από το κακό. Έτσι, για κάθε περίπτωση. :-)

Δεν μπορούσα να αντισταθώ! Η ιστορία είναι πολύ στο θέμα.

Ο φίλος μου ζει σε 20 (ή 18 ορόφων) ψηλά στο δρόμο. Festivalnaya, κοντά στο μετρό Rechnoy Vokzal. Είναι σαφές ότι έχουν μια υγιή τοπική θέση στην έξοδο στο Διαδίκτυο και όλα αυτά, αλλά αυτό δεν είναι το σημείο.
Πρέπει να πω ότι οι αεραγωγοί του σπιτιού του είναι εγκατεστημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν μια γωνία στην κουζίνα. Και πολλοί έχουν χτίσει και συνεχίζουν να χτίζουν. Πολλοί ενοικιαστές αποσυναρμολογούν τακτοποιημένα το κιβώτιο και αποκτούν μια άνετη θέση, η οποία είναι γεμάτη με κάτι.

Ένας γείτονας του φίλου μου (ας τον καλέσουμε υπό όρους Πέτα), ο οποίος ζει στον 15ο όροφο, αποφάσισε επίσης να σκίσει το κιβώτιο και να βάλει το ψυγείο στο κενό κάθισμα. Είπε - γίνει, κατεδαφίστηκε.
Και ένα μισό ή δύο μήνες σε μια συνάντηση των ενοικιαστών Petit γείτονες παρακάτω παραπονέθηκε ότι βρωμάει συνεχώς ντους, σάπιο ψάρι, παϊδάκια, αποχέτευσης και ούτω καθεξής. Αποφασίστηκε vysvat ventilyatsionschikov.
Η Πέτα γρήγορα εξαφανίστηκε το θέμα, επειδή είχε NAGLUHO που ένα τούβλο και κονίαμα και το ανώτατο όριο και το πάτωμα. Λοιπόν, η οροφή ήταν ακόμα εκεί. "Επιτρέψτε μου να οδηγήσω, θα σκεφτώ κάτι." Α, εκεί, το πάτωμα.
Αποφάσισα να διορθώσω τα πάντα, έσπρωξα το ψυγείο και άφησα τα τούβλα στο πάτωμα με ένα σφυρί. Αλλά εκεί ήταν. Όλα έγιναν για τον εαυτό του, για συνείδηση. Κερδίστε beat, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.
Η Πέτα πήρε 2 πόντους (που δεν ξέρει - 32 κιλά) και ας ξεγελάσουμε με τούβλα. Η σκόνη αυξήθηκε, ήταν θορυβώδης, τελικά χτύπησε. Αλλά όχι όπως θα θέλαμε.
Δεν θα μπορούσα να σταματήσω τη λύση. Και το πάτωμα του τούβλου, που κόπηκε εξ ολοκλήρου από τις άκρες του κιβωτίου, πέταξε κάτω και κολλήθηκε κάπου μεταξύ του 15ου και του 14ου ορόφου.
Ο θλίψη-οικοδόμος πήγε στον ενθουσιασμό. Έδεσε το βάρος στο σχοινί και άρχισε να χτυπάει το τούβλο ευθεία στο κουτί. Ο βρυχηθμός ήταν αδιανόητος. Κάτοικοι, βλέπετε, σκέφτηκαν ότι ήταν ανεμιστήρες.
Μετά από ένα άλλο τράνταγμα, το σχοινί ξέσπασε και το βάρος έμεινε εκεί όπου ο πρώην δάπεδο ήταν κατασκευασμένος από τούβλα.
Προφανώς στο μυαλό αποβλάκωση, ο Πέτρος πήρε το σχοινί ρυμούλκησης στο αυτοκίνητο, ένα άλλο kettlebell, αυτή τη φορά στα 24 κιλά, έσπασε κυνηγετικό όπλο της και πήγε για «τον καθαρισμό του αέρα».
Στο τέλος της ημέρας, ένας σωρός από θραύσματα τούβλων που δεν μπορούσαν να αντέξουν μια τέτοια κρούση, βάρος 32 κιλών, σκόνη και λάσπη έσπευσαν από το ύψος των σχεδόν 15 ορόφων.
Στον πρώτο όροφο οι ένοικοι έκαναν το ίδιο και έβαλαν επίσης ψυγείο στην κενή θέση.
Μπορείτε να φανταστείτε την ενέργεια κρούσης; Όχι; Είναι παρόμοιο με το m * g * h (32 kg * 55 m * 9.81).
Το χτύπημα ήταν τρομερό.
Ο Kettlebell, σπάζοντας μέσα από την οροφή, πέρασε από το ψυγείο από πάνω προς τα κάτω, αφήνοντας μόνο την θήκη, κροταλίζοντας το πάτωμα και μπήκε στο υπόγειο. Το ψυγείο (ή μάλλον αυτό που απομένει από αυτό), όλα όσα ήταν μέσα σε αυτό και τα σπασμένα κομμάτια τούβλων ακολούθησαν το βάρος. Στον δεύτερο όροφο από το χτύπημα στο κουτί πήγε μια μεγάλη ρωγμή.

Μείωση του αγωγού εξαερισμού (άξονας)

Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όταν τα έργα που αποστέλλονται για τον υπολογισμό της εκτίμησης για τις επισκευές, προτείνουν σύνδεση αγωγού αέρα ή η δική μου στην περιοχή του διαμερίσματος λόγω του σπασίματος και της ανέγερσης νέων δομών εγκλεισμού που μειώνουν σημαντικά τον εσωτερικό τους χώρο. Μια παρόμοια κατάσταση είναι επίσης χαρακτηριστική για τα ορυχεία, μέσα στα οποία στεγάζονται κοινοτικές επικοινωνίες - ανεμόμυλοι παροχής ζεστού και κρύου νερού, καθώς και αποχέτευση. Κάποιος εις βάρος αυτού επεκτείνει καθιστικό, κάποιος έχει κουζίνα ή μπάνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πελάτες δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν σαφώς καθορισμένοι περιορισμοί στην εφαρμογή τέτοιων σχεδιαστικών λύσεων. Ως επί το πλείστον, προβλέπονται από την ισχύουσα αστική και οικιστική νομοθεσία.

Είναι δυνατόν να μειωθεί ο άξονας εξαερισμού στο διαμέρισμα;

Με τη σειρά, κοινή για περιπτώσεις ανακατασκευής διαμερισμάτων, δεν επιτρέπεται να μειώσετε το κουτί ή τον άξονα και να χρησιμοποιήσετε την περιοχή τους ως μέρος των χώρων διαβίωσης. Το γεγονός είναι ότι οι στοίβες εξαερισμού είναι κοινόχρηστη ιδιοκτησία ενός κτιρίου διαμερισμάτων (η περιοχή τους, για παράδειγμα, δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της επιφάνειας του διαμερίσματος). Σύμφωνα με το μέρος 1, 2 art. 36 του Κώδικα Στέγασης για τους ιδιοκτήτες των χώρων σε ένα κτίριο διαμέρισμα τέτοια ιδιοκτησία ανήκει στα δεξιά κοινή ιδιοκτησία. Στην παρ. 1 του άρθρου. 290 του Αστικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισημαίνει απλώς ότι η σύνθεση της περιουσίας αυτής περιλαμβάνει:

 • κοινόχρηστοι χώροι του σπιτιού.
 • που φέρουν δομές τέτοιου κτηρίου ·
 • μηχανικό, ηλεκτρικό, υγειονομικό και άλλο εξοπλισμό εκτός ή εντός του διαμερίσματος, που εξυπηρετεί περισσότερα από ένα διαμερίσματα.

St. 246 και 247 του Αστικού Κώδικα προβλέπει τη διάταξη σύμφωνα με την οποία η κατοχή, χρήση και ορθή διάθεση των αντικειμένων της κοινής συμμετοχής στο κεφάλαιο πραγματοποιείται με συμφωνία όλων των μελών της - στην προκειμένη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες οικιών. Η πολυκατοικία κοινή βούληση των ιδιοκτητών γίνεται από τη γενική συνέλευση (άρθρο 44 του Κώδικα Στέγασης.) Ή διάλυμα που δημιουργήθηκε ειδικά όργανα, υπό την προϋπόθεση ότι οι αποφάσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους (π.χ., με τη μορφή των λύσεων ΕΣΟΑ - βλέπε άρθρο 135 LC RF και.. σημείο 291 του Αστικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην εξεταζόμενη περίπτωση, μέρος της περιοχής που καταλαμβάνεται από τον άξονα εξαερισμού μπορεί να μεταφερθεί στον αιτούντα για προσωρινή χρήση μόνο με την έγκριση όλων των κατόχων κατοικιών. Από την άποψη αυτή, το ψήφισμα της Μόσχας για την ανασυγκρότηση (παράγραφος 5 του προσαρτήματος 3) προβλέπει μια ειδική διαδικασία εναρμόνισης των σχεδίων, η οποία, μεταξύ άλλων, συνεπάγεται την προσθήκη εξαερισμού. ορυχεία. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί μια δέσμη εγγράφων, επιπλέον περιλαμβάνει:

 • το σχέδιο του ακινήτου αντικειμένου, που καταρτίζεται με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση της κοινής περιουσίας των ιδιοκτητών των χώρων στο κτίριο των πολυκατοικιών,
 • αντίγραφο (μετά την προσκόμιση του πρωτοτύπου) της απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών να μεταφέρουν μέρος της κοινής περιουσίας που χρησιμοποιήθηκε για τη μετατροπή στη χρήση (το έντυπο καθορίζεται από την Επιθεώρηση της Μόσχας) ·
 • αντίγραφο (μετά την προσκόμιση του πρωτοτύπου) της σύμβασης μεταβίβασης του εν λόγω τμήματος του κοινού ακινήτου προς χρήση σε περίπτωση που η σύναψή του προβλέπεται από την απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια αναδιοργάνωση δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών λειτουργίας στο σπίτι και διαμονής των πολιτών σχετικά με το τι πρέπει να θέσει στον ορισμό του Δικαστηρίου της Μόσχας στις 22 Ιουνίου, 2012, σχετικά με την υπόθεση № 11 με 11.117, επικύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου της ουσίας. Σύμφωνα με αυτό, μια μείωση κατά 60% του κουτιού εξαερισμού αναγνωρίστηκε ως παράνομη μετατροπή.

Solntsevsky περιφερειακό δικαστήριο της πόλης. Μόσχα, με την απόφαση της 23.05.2012 ήταν επίσης υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας σε μια πολυκατοικία αποκαταστήσει φιλτροκούτι με την αιτιολογία ότι συνεπάγεται τη διάλυση της διακοπής του εξαερισμού και λειτουργία θερμοκρασίας υγρού μέσα στο σπίτι και ως εκ τούτου, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των πολιτών. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο ανέφερε στην απόφασή του τις ακόλουθες περιστάσεις:

"Σύμφωνα με το Μέρος 4 του άρθρου. 17 Στέγαση Κώδικα, σ. 6, του Κανονισμού χρήσης των οικιστικών εγκαταστάσεων, που εγκρίθηκε από την RF κυβερνητικό διάταγμα της 21.01.2006, με τον αριθμό 25, χρησιμοποιήστε το ενδιαιτημάτων πρέπει να βασίζεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων και των νόμιμων συμφερόντων σε αυτή την κατοικία τους πολίτες, τους γείτονες, πυρασφάλειας, υγιεινής την υγιεινή, τις περιβαλλοντικές και άλλες νομικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με την παρ. 10 του Κανονισμού του περιεχομένου της κοινής περιουσίας σε μια πολυκατοικία, που εγκρίθηκε από την RF κυβερνητικό διάταγμα της 13/8/2006, με τον αριθμό 491, το σύνολο του ενεργητικού πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ρωσικής νομοθεσίας στο κράτος, παρέχοντας ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, τη συνεχή ετοιμότητα της μηχανικής επικοινωνίες. "

Προσάρτηση της σοφίτας.

Παρά το γεγονός ότι η σοφίτα ή πατάρι (τεχνική όροφος) είναι επίσης μέρος της κοινής περιουσίας σε μια πολυκατοικία, και την ένωσή τους με το διαμέρισμα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, ακόμη και αν όλοι οι ιδιοκτήτες των χώρων εξέφρασαν τη συμφωνία τους με αυτό. Η απαγόρευση αυτή ρυθμίζεται άμεσα από τη διάταξη της παραγράφου 11.15 του προσαρτήματος αριθ. 1 στο συγκεκριμένο ψήφισμα της κυβέρνησης της Μόσχας.

Τυποποίηση του εξαερισμού

Η αλλαγή της διαμόρφωσης του ορυχείου, εντός του οποίου τοποθετούνται οι γραμμές επικοινωνίας, πρέπει να διακρίνεται από την πραγματική μείωση του τμήματος του αγωγού αερισμού. Τέτοιες εργασίες απαγορεύονται καταρχήν. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στην παράγραφο 11.6 του προσαρτήματος 1 του προαναφερθέντος ψηφίσματος.

Συγγραφέας: Atractiv Επισκευή Studio.

Αναφορές

Διαβάστε το

 • Μια ειδική παραγγελία προβλέπεται επίσης για το σχεδιασμό και την κοπή των ανοιγμάτων σε φέροντες τοίχους. Η σειρά ρύθμισης αυτού του θέματος συζητείται στις σελίδες του άρθρου μας.

Σημειώσεις

Σημειώσεις για το άρθρο δεν βρέθηκαν. Ρυθμίζουμε τακτικά καταχωρήσεις λεξικού. Ίσως, σύντομα, πρόσθετα υλικά θα αναρτηθούν σε αυτόν τον ιστότοπο.

Bogorodsky-cherkovo.rf

Φόρουμ των κατοίκων της μικρής περιοχής "Bogorodsky", Schelkovo

Κουτί εξαερισμού

Κουτί εξαερισμού

Το μήνυμά σας Λένα Κ. »Dec 24, 2012, 10:24 pm

Re: Κουτί αερισμού

Το μήνυμά σας mrnk »Dec 24, 2012, 11:27 PM

Re: Κουτί αερισμού

Το μήνυμά σας lres »25 Δεκ 2012, 9:09 π.μ.

Re: Κουτί αερισμού

Το μήνυμά σας lres »Δεκ 25, 2012, 9:27 π.μ.

Re: Κουτί αερισμού

Το μήνυμά σας Βασιλίσσα »Δεκ 25, 2012, 11:15 πμ

Re: Κουτί αερισμού

Το μήνυμά σας lres »25 Δεκ 2012, 1:37 μμ

Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο όπου το αισθητικό στοιχείο του σχεδίου πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα των λύσεών του. Και αν οι ιδιοκτήτες των ευρύχωρες κουζίνες, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που προέρχονται μετά την ανάγνωση σε απευθείας σύνδεση πόρους, περισσότερο ή λιγότερο ελεύθερο στις ενέργειές τους, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με μια μικρού μεγέθους κουζίνα, εξαιρετικά περιορισμένη στην επιλογή των πραγματικών αποφάσεων σχεδιασμού. Αλλά μια μικρή περιοχή της κουζίνας είναι μακριά από μια ετυμηγορία. Σε σχέση με την ανάπτυξη του τομέα των κατασκευών, με στόχο την κατασκευή ενός προτύπου διαμερίσματα οικονομικής θέσης, όπου η μικρού μεγέθους κουζίνα - ένα ουσιαστικό στοιχείο του σχεδιασμού, το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Διαδικτύου προσφέρει μια ποικιλία από τοπικά εσωτερικό λύσεις για τις μικρές κουζίνες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι συστάσεις σχετίζονται με τις μικρές κουζίνες, αλλά με μια τυποποιημένη διάταξη. Αλλά τι πρέπει να γίνει σε εκείνους των οποίων οι κουζίνες χαρακτηρίζονται από τυχόν μη τυπικά χαρακτηριστικά της διάταξης; Συχνά, τέτοια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα κουτί εξαερισμού, η παρουσία του οποίου συγχέει τους περισσότερους ιδιοκτήτες. Πώς να εφαρμόσει τη διάταξη της κουζίνας που, εάν το δωμάτιο βρίσκεται στο πιο ορατό μέρος βρίσκεται κουτί εξαερισμού; Πώς, αφού νίκησε αυτή την έλλειψη σχεδιασμού, το μετατρέψουμε σε αξιοπρέπεια και ιδιαίτερο "highlight" της κουζίνας; Σε αυτά και άλλα θέματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού, καθώς και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης της, αναζητήστε στο άρθρο μας.

Περιεχόμενα

Τι είναι ένα κουτί εξαερισμού: δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε

Εάν αποφασίσετε να βελτιώσετε το εσωτερικό της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού, θα πρέπει να φανταστείτε σαφώς το πεδίο που περιορίζεστε στη διαδικασία αλλαγής. Για να πλοηγηθείτε σαφώς σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να μελετήσετε το σχέδιο του αεραγωγού, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τον υπεύθυνο ανάπτυξης ή τη διαχείριση της κατοικίας. Η βάση του καθιερωμένου αεραγωγού είναι οι βαλβίδες εισροής και εκροής αέρα, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τα τρία. Είναι αυτοί που συνδέουν το κουτί εξαερισμού στον κοινό άξονα εξαερισμού. Έχοντας ένα τέτοιο σχέδιο στη διάθεσή σας, μπορείτε να μειώσετε το κουτί εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα σωλήνα εξαερισμού με μικρότερο.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η μηχανολογική εγκατάσταση δεν ταιριάζει απόλυτα στον αρμονικό σχεδιασμό των χώρων, πολλοί έχουν σκεφτεί πιθανώς πώς να επανασχεδιάσουν την κουζίνα και να απαλλαγούν εντελώς από το κουτί εξαερισμού. Με τη γνώση, επιβεβαιώνουμε: "Απαγορεύεται η αποσυναρμολόγηση του κουτιού", είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε προσεκτικά τη μελέτη του ζητήματος που σχετίζεται με το σχεδιασμό της κουζίνας με το κουτί εξαερισμού. Αλλά ακόμα και αν σκοπεύετε μόνο να μειώσετε οπτικά το κανάλι εξαερισμού, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να χαλαρώσετε, καθώς είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά της κουζίνας και να ακολουθήσετε τις πρακτικές συστάσεις των κυρίων.

Σημαντικό! Αν έχετε καθορίσει ένα λάθος και βιαστική παρέμβαση στο σύστημα εξαερισμού, τουλάχιστον, τα λάθη που έγιναν από άγνοια σας, θα προκαλέσει αναποτελεσματική αποστράγγισης μυρωδιές από το δωμάτιο, και ως μέγιστο, θα προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή σας και τη ζωή των γειτόνων σας σε περίπτωση διαρροής αερίου.

Σχήμα και χαρακτηριστικά της θέσης του αεραγωγού

Εξετάστε τους πιο συνηθισμένους τύπους κουτιών εξαερισμού:

 • Κατασκευές μικρών διαστάσεων, σε πλάτος / βάθος που δεν υπερβαίνει τα 60 cm.
 • Σχέδια μεγαλύτερων διαστάσεων, των οποίων το πλάτος ή το βάθος υπερβαίνει τα 60 cm.

Όσον αφορά τη μορφή του κουτιού εξαερισμού, διακρίνουν:

 • Κουτί αερισμού ορθογώνιο?
 • Το κουτί εξαερισμού έχει ακανόνιστο γεωμετρικό σχήμα.

Τις περισσότερες φορές, η διάταξη του δωματίου πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αγωγός εξαερισμού να βρίσκεται σε μια γωνία της κουζίνας και πιο συχνά είναι η γωνία που βρίσκεται δίπλα στις επικοινωνίες. Υπάρχει επίσης η θέση του αγωγού εξαερισμού κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας. Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι γωνιακός ή χαρακτηρίζεται από μικρές διαστάσεις, έχετε την ευκαιρία να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό της κουζίνας σχεδόν ανώδυνα, αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Κουζίνες με φωτογραφία αερισμού

Τι πρέπει να εξετάσω κατά τη διακόσμηση ενός κουτιού εξαέρωσης;

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το κουτί εξαερισμού σε προβολή της κουζίνας, μπορείτε να πάτε με μερικούς τρόπους, αλλά παρά το γεγονός αυτό, η τελική επιλογή του περαιτέρω σχεδίου δράσης εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Η θέση της κατασκευής και η θέση της στο σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού.
 • Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού.
 • Η παρουσία ή η απουσία ορισμένων υλικών.
 • Γενική στυλιστική αντίληψη της κουζίνας.
 • Τα μέσα που σκοπεύετε να περάσετε για τη ρύθμιση της κουζίνας.

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το φινίρισμα του κιβωτίου εξαερισμού και να προσανατολιστείτε με το σχέδιο για περαιτέρω ενέργειες, πρώτα απ 'όλα, να αναλύσετε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας σας. Σχεδιάστε ένα γενικευμένο ή λεπτομερέστερο σχέδιο σε χαρτί και μελετήστε παρόμοια σχέδια κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα σετ κουζίνας που γίνονται στην τάξη, θα πρέπει να μελετήσετε το σχεδιασμό του ακουστικού σε μια γραφική εικόνα, η οποία θα καθορίζει σαφώς τις διαστάσεις κάθε στοιχείου του ακουστικού. Επίσης, κατά τη διαδικασία επιλογής των τελειωμάτων του αγωγού εξαερισμού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά της κουζίνας:

 • Θέση της σόμπας αερίου κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, από τον κατάλογο των πιθανών υλικών φινιρίσματος, είναι απαραίτητο να εξαιρεθούν κατηγορηματικά οι ταπετσαρίες και η παρακαμπτήριος βινυλίου, η χρήση των οποίων είναι γεμάτη με φωτιά.
 • Εάν ο νεροχύτης βρίσκεται κοντά στο κουτί εξαερισμού, δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση ταπετσαρίας (εκτός από δείγματα ανθεκτικά στην υγρασία) και ο διακοσμητικός γύψος ως υλικό φινιρίσματος.

Πώς να αποκρύψετε το κουτί εξαερισμού: επίλυση προβλημάτων

Αριθμός επιλογής 1. Έπιπλα κουζίνας κατόπιν παραγγελίας

Η παρουσία ενός κουτιού εξαερισμού στη γωνιά της κουζίνας δεν αποτελεί δικαιολογία για απόγνωση και πτώση των χεριών σας, επειδή μπορείτε να το εξοπλίσετε σωστά κάνοντας ένα στοίχημα για τη χρήση διακοσμητικών στοιχείων όπως:

 • Αρθρωτά ερμάρια.
 • Μια ποικιλία από ράφια, πολύτιμα από λειτουργική άποψη.
 • Διακοσμητικά στοιχεία.

Λόγω του γεγονότος ότι το κύριο ζήτημα ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες των κουζίνες με αγωγούς εξαερισμού, «Ποια είναι η καλύτερη θέση της κουζίνας, έτσι ώστε να ταιριάζει στην διακόσμηση του σπιτιού σας;», Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να αγοράσει έπιπλα κατά παραγγελία, σύμφωνα με το μέγεθος της κουζίνας σας.

Σημαντικό! Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του σετ κουζίνας βασίζονται σε επαγγελματίες που την εφαρμόζουν, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος του κιβωτίου εξαερισμού και την καμπυλότητα των γωνιών και των τοίχων του δωματίου.

Αριθμός επιλογής 2. Εγκατάσταση των ακουστικών ακουστικών σε σχήμα L

Μια εναλλακτική λύση για τα έπιπλα κατόπιν παραγγελίας είναι η αγορά ενός έτοιμου ακουστικού σε σχήμα L, το οποίο πρέπει να εγκατασταθεί στη γωνία. Αυτή η λύση θα είναι η βέλτιστη λύση για μεσαίου μεγέθους κουζίνες, το μέγεθος των οποίων είναι τουλάχιστον 9 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Αν προτιμάτε αυτήν την επιλογή, στη θέση όπου βρίσκεται το κουτί εξαερισμού (συνήθως στη γωνία), τοποθετήστε ένα ρηχό ερμάριο με ανοιχτά ράφια. Αν όλα τα έπιπλα, μέρος της κουζίνας, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας, συνιστάται επίσης να ορίσετε ρηχά στέκεται γραφείο μπροστά από τον αγωγό εξαερισμού. Ακολουθώντας αυτές τις συστάσεις, προχωρήστε στην εγκατάσταση της παραδοσιακής σειράς κουζίνας, η οποία περιλαμβάνει:

 • Πάγκος εργασίας (επιφάνεια εργασίας);
 • Πλυντήριο πιάτων.
 • Η εστία.

Σημαντικό! Μια από τις πιο σχετικές επαγγελματικές συμβουλές για την κάλυψη του κουτιού εξαερισμού είναι η τοποθέτηση σε έπιπλα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκρύψετε με επιτυχία το κανάλι εξαερισμού από την εξωτερική όψη, ενσωματώνοντάς το μέσα στην κλειστή ντουλάπα, την εισερχόμενη σύνθεση του σετ κουζίνας.

Λειτουργική κάλυψη του αγωγού εξαερισμού

Τις περισσότερες φορές, οι σχεδιαστές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κουζίνες με ένα κουτί εξαερισμού στη γωνία, το οποίο καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του ελεύθερου χώρου. Παρόλα αυτά, το μειονέκτημα αυτό, όπως με τη μαγεία, μπορεί να μετατραπεί σε αξιοπρέπεια, προσδίδοντας σε αυτό το δομικό στοιχείο λειτουργικό σκοπό. Για παράδειγμα, οι ειδικοί μας συνιστούν την εγκατάσταση των ακόλουθων λειτουργικά σημαντικών στοιχείων στη θέση του κουτιού εξαέρωσης:

 • Μια ποικιλία από διαφορετικά ράφια για την αποθήκευση σουβενίρ, πιάτων ή μπαχαρικών.
 • Βάση στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση ή συσκευή αναπαραγωγής DVD. Ένα από τα τοιχώματα της οπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την εγκατάσταση ενός πίνακα πλάσματος.
 • Επιπλέον, η παροχή πρόσθετης καμουφλαρίσματος της ράχης θα επιτρέψει την εγκατάσταση ενός μετρητή ράβδων, ενός κουζινικού νησιού ή την εγκατάσταση μιας πύλης για ένα ψευδο-τζάκι που θα εγκατασταθεί στην περιοχή του αεραγωγού.

Σημαντικό! Εάν η κουζίνα σας σχεδιάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε με αξιοποίηση το κουτί του εξαερισμού όσον αφορά τη λειτουργικότητα, μετατρέψτε το σε ένα κεντρικό στοιχείο - "soloing" του εσωτερικού.

Παραλλαγές διακοσμητικής κάλυψης του αγωγού εξαερισμού

Το κουτί εξαερισμού είναι μια αυθεντική στήλη. Με το να στοιχηματίζετε στην αρχαιότητα και το θάρρος των διακοσμητικών φινιρισμάτων, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αντιαισθητικό κουτί εξαερισμού σε μια αυθεντική στήλη με μεσογειακό στυλ, για μεγαλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απομίμηση φυσικών λίθων ή πλακιδίων. Και αν πάρετε ένα κονίαμα με υφή, μπορείτε να επικεντρωθείτε επικερδώς στα επιμέρους στοιχεία της δομής.

Το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού. Μπορείτε να γυρίσετε το κουτί εξαερισμού στο κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου, ολοκληρώνοντας το με ένα κεραμικό μωσαϊκό με στίγματα ή ένα πλακάκι με καθρέφτη. Εάν η κουζίνα σας είναι διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ - σοφίτα, που έχετε στο απόθεμα είναι μια άλλη παραλλαγή της εγγραφής της προβολής δομής - φινίρισμα πλακάκια τούβλο κουτί που παράγονται από τη συγκεκριμένη?

Εμφάνιση nips gipsokartonnoy - μια ακόμη δυνατότητα να εξοπλιστεί λειτουργικά το κιβώτιο εξαερισμού, στο οποίο είναι δυνατόν να στερεωθούν τα ράφια για διακοσμητικά πιάτα ή αναμνηστικά,

Χρήση των ίδιων υλικών - ο συνηθέστερος τρόπος κάλυψης του κουτιού εξαέρωσης. Εάν έχετε τελειώσει με αυτό, καθώς και παρακείμενες περιοχές του χώρου της κουζίνας με τα ίδια υλικά (πλακάκια, ταπετσαρία υφή ή χρώμα), καθώς και να δημιουργήσετε ένα επιδέξιο συνδυασμό φωτισμού και υφές, θα επιτευχθεί ο κύριος στόχος σας - η προβολή θα είναι σχεδόν δυσδιάκριτη.

Συνδυασμός αεραγωγού με ποδιά κουζίνας, πλακάκια - όχι λιγότερο συμφέρουσα παραλλαγή της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, μια ταινία πλακιδίου τοποθετείται στην επιφάνεια του κιβωτίου, τοποθετημένη στο ίδιο επίπεδο με την επένδυση της ποδιάς. Μέρος του σχεδίου, που βρίσκεται κάτω από την ποδιά σε χρώμα θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα των επίπλων κουζίνας?

Διακόσμηση με ευχάριστες και χρήσιμες λεπτομέρειες. Ένα από τα τοιχώματα της προεξέχουσας δομής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια για την τοποθέτηση ενός σχιστόλιθου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημειωματάριο ή ένα κολάζ οικογενειακών φωτογραφιών που καταγράφουν τις στιγμές της ζωής σας που είναι αγαπητές στην καρδιά σας.

Απομίμηση φυσικού τούβλου ή πέτρας. Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας στην πράξη, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμίδι γύψου, η οποία συνδέεται μέσω κόλλα ή υγρό καρφιά. Αυτό το γεγονός δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Τον έξω μια σειρά από υλικό πραγματοποιείται, κατά την οποία το πλακίδιο είναι προσαρτημένη στην οροφή ή σε μια δομή μέσω εκκρίνουν σημαντικές θραύσμα. Η τεχνογνωσία του σύγχρονου design είναι μια απεικόνιση της αρχικής ζωγραφικής στην επιφάνεια των πλακιδίων, όπως πλατείες αντίθεση με το βασικό χρώμα του φόντου, διάσπαρτα τυχαία στο αεροπλάνο. Αυτή η ιδέα θα έχει σημασία για τις κουζίνες του κλασικού στυλ.

Χώρα διακόσμηση στυλ - μια ιδέα που είναι κατάλληλη για μια κουζίνα, διακοσμημένη με το ίδιο ύφος. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια του κουτιού εξαερισμού είναι διακοσμημένη με σχέδια ή στολίδια. Εάν το κουτί βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη, είναι εγκατεστημένο σύστημα κιγκλιδώματος, το οποίο κρεμάει πετσέτες, κατόχους, κουτάλες και άλλα αξεσουάρ κουζίνας?

Προσανατολίστε την προσοχή από το κουτί εξαερισμού και επεκτείνετε οπτικά τον χώρο της κουζίνας με τη βοήθεια ενός καλά σχεδιασμένου φωτισμού, ο οποίος μπορεί να οργανωθεί με τη βοήθεια πρόσθετα φωτιστικά, εγκατασταθεί στην περιοχή της δομής.

Μια θέση που σχηματίζεται μεταξύ ενός κιβωτίου ή ενός τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά στο αγρόκτημα με τον εξοπλισμό του θέση για την αποθήκευση των προϊόντων καθαρισμού και των εργαλείων, ή να τοποθετήσετε ένα δοχείο.

Εγκατάσταση αεραγωγών: οδηγός βήμα προς βήμα

Η επιθυμία να κρύβεται το κουτί εξαερισμού και όλες οι παραπάνω μέθοδοι κάλυψης δεν σημαίνει ότι είναι ένα απολύτως άχρηστο στοιχείο της κουζίνας. Ο αγωγός αέρα είναι το κύριο κατασκευαστικό στοιχείο που παρέχει τον εξαναγκασμένο εξαερισμό και την κίνηση του αέρα στην απαιτούμενη κατεύθυνση, γι αυτό συχνά απαιτεί την εγκατάσταση ενός κουτιού εξαέρωσης.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες: πώς προσδιορίζονται οι παράμετροι αγωγών

Πριν προχωρήσει η εγκατάσταση της κατασκευής, συντάσσεται ένα γενικό σχέδιο εξαερισμού, στο οποίο προσδιορίζεται η επιφάνεια του χώρου, ο λειτουργικός ρόλος του και η υπολογισθείσα ανταλλαγή αέρα εκφραζόμενη σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Στη συνέχεια, υπολογίστε την ταχύτητα ροής του αέρα, που δεν υπερβαίνει το 1 m / s με φυσική κίνηση αέρα και 3-5 m / s στην περίπτωση της αναγκαστικής κίνησης. Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα μπορείτε να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής των σωλήνων εξαερισμού ή των αγωγών. Για παράδειγμα, αν η αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα του δωματίου είναι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα, χρησιμοποιώντας τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα κουτί εξαερισμού με διατομή 10x20 cm.

Τεχνολογία εγκατάστασης αεραγωγού εξαερισμού

Ανεξάρτητα από το αν οι θάλαμοι εξαερισμού εγκαθίστανται εκτός ή εντός του κτιρίου, η αρχή της εγκατάστασής τους είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη σήμανση και εγκαταστάθηκαν όλες οι απαραίτητες οπές, η εγκατάσταση του κουτιού εξαερισμού αρχίζει από το κάτω μέρος. Συλλέξτε μια κατασκευή που αποτελείται από πολλά μπλοκ, τα οποία μπορούν να ανυψωθούν στο ύψος. Τα μπλοκ μπορούν να συναρμολογηθούν με τη χρήση μιας φλάντζας ή μιας μεθόδου που μοιάζει με δισκία. Εάν προτιμάτε την πρώτη μέθοδο, χρησιμοποιήστε μια ταινία στεγανοποίησης που ταιριάζει άνετα στην επιφάνεια. Επιπλέον, η σύνδεση με φλάντζα συνεπάγεται τη χρήση ενός παρεμβύσματος που επικαλύπτει το εσωτερικό τμήμα. Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια σφίγγονται στη στάση. Αφού εγκαταστήσετε τα μπλοκ, χρησιμοποιήστε καλώδια και βαρούλκα για να τα ανεβάσετε στο υπολογισμένο ύψος.

Σημαντικό! Ο αγωγός αερισμού είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού.

Κουτιά αερισμού γαλβανισμένα

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης αεραγωγών

Η κατασκευή άκαμπτων κιβωτίων αερισμού πραγματοποιείται από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο ή τα κράματά του. Αυτοί οι αγωγοί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης στερεώνονται σταθερά στην επιφάνεια τοίχων ή οροφής. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα στηρίγματα από χάλυβα στήριξης ή προφίλ σχήματος L, στερεωμένα σταθερά στα τοιχώματα του αγωγού αερισμού. Ο αριθμός και το πάχος των προφίλ προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα του αγωγού. Μερικές φορές, προκειμένου να αποκλειστεί το φαινόμενο της διέλευσης των κραδασμών στους τοίχους, εγκαθίστανται ελαστικά μαξιλάρια, τα οποία τοποθετούνται μεταξύ των προφίλ στήριξης και του κιβωτίου. Ο αγωγός μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθετη ή οριζόντια θέση.

Επανασχεδιασμός των αεραγωγών

Στα περισσότερα τυπικά διαμερίσματα, ένας αγωγός αέρα βρίσκεται στην κουζίνα και στην τουαλέτα. Υπάρχουν πολλά κανάλια σε αυτό, ένα από τα κανάλια είναι υπεύθυνο για την κουκούλα από την κουζίνα, η άλλη από το μπάνιο και την περιοχή τουαλέτας.

Γραφείο διάταξης τυπικό διαμερίσματα, συχνά θέλει να είναι το καλύτερο, επιπλέον, δεν ποικίλλουν ανάλογα με την επιθυμητή ποσότητα των τετραγωνικών μέτρων, και γι 'αυτό, πολλοί άνθρωποι σχετικά με αεραγωγό ως ένα ενδεχόμενο αν και, όπως ότι για να διορθώσει την κατάσταση. Οι παραλλαγές της αναδημιουργίας των αεραγωγών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

Ο αγωγός αέρα έχει μια τετραγωνική διατομή και συνήθως οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με την προεξέχουσα γωνία, γι 'αυτό κάνουν απλούς χειρισμούς με αυτό, είτε κόβονται λοξά είτε δίνουν στρογγυλεμένο σχήμα.

Η επόμενη παραλλαγή του επανασχεδιασμού του αγωγού αποτελείται από τα εξής: ένα μέρος του αγωγού αέρα (περίπου το μισό) αποκόπτεται και κάθε οικιακή συσκευή είναι χτισμένη σε αυτό το μέρος. Αυτό κόβει εκείνο το τμήμα του αγωγού, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξόρυξη από την κουζίνα. Μέρος του αγωγού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το απόσπασμα από το μπάνιο, παραμένει άθικτο.

Και φυσικά η πιο ακραία περίπτωση είναι η πλήρης αφαίρεση του θαλάμου εξαερισμού (άλλο όνομα για τον αεραγωγό). Από τη σκοπιά της βελτιστοποίησης της χρηστικότητας περιοχή, είναι σίγουρα χρήσιμο, αλλά από την άποψη του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι πολύ. Πρώτον, όλες οι ιστορίες τους γείτονες παρακάτω, είναι αποκομμένοι από τον φυσικό αερισμό, και απειλεί όχι μόνο την απώλεια των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά συχνά αγωγές. Και δεύτερον, ο αεραγωγός είναι μια αυτοφερόμενη προϊόν γύψου σκυρόδεμα σε ένα ύψος δαπέδου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε κάθε άλλη και στο μικρό «pristupchiki» στις πλάκες και το σύνολο σχεδόν vozdohovody του ανάντη όταν αναδιαμόρφωση «δημοσιεύτηκε» στον αεραγωγό έχει αποκοπεί.

Υπάρχουν πολλές διαμάχες και απόψεις και η δυνατότητα αναδιπλασιασμού του διαμερίσματος επηρεάζοντας την περιοχή του αγωγού.

Έτσι, η γνώμη είναι η πρώτη:

Εάν κόψετε τελείως τον αεραγωγό, τότε όλοι οι ανώτεροι αεραγωγοί θα μετακινηθούν ακριβώς στο πάτωμα κάτω. Όλα εξαρτώνται από τη σειρά στο σπίτι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός του αγωγού δεν σημαίνει ότι είναι ακριβώς στον πρώτο όροφο, τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και ούτω καθεξής μέχρι 9, 17 ή ακόμα και 23 ορόφους. Ο σχεδιασμός του σπιτιού, των πλακών δαπέδου και των αεραγωγών δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Με απλά λόγια, ο αγωγός αέρα είναι ξεχωριστός σχεδιασμός που τοποθετείται στο διαμέρισμά σας στο πάτωμα και στο πάτωμα υπάρχουν ήδη μερικές οπές για αεραγωγούς. Αλλά σε πολλές σειρές πάνελ, ο αγωγός αέρα είναι στερεωμένος στην πλάκα με τη βοήθεια "μικρών εντοπιστών", και εν μέρει βασίζεται στο κιβώτιο από κάτω. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης μετά την κοπή του αγωγού σίγουρα δεν θα πάρει «ήρθε» από την κορυφή γείτονα αγωγού, αλλά η ρωγμή στην οροφή στην περιοχή διάλυση είναι αρκετά πιθανό.

Γνώμη δύο:

Αν κοπεί προσεκτικά, και συνδέστε τα κανάλια αερισμού πάνω και κάτω από τον εύκαμπτο σωλήνα που θα αφαιρεθεί στον τοίχο δεν είναι τίποτα λάθος δεν θα συμβεί. Θα. Θα είναι κακό, οι γείτονές σου από κάτω. Η εξάτμιση λειτουργεί λόγω φυσικής πτώσης πίεσης και τραβάει από κάτω προς τα πάνω. Και όπως καταλαβαίνουμε, αυτή η πίεση σε 1 και ακόμα 23 ορόφους δεν διαφέρει πολύ. Συμβαίνει ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν όλα αυτά καλά με τις άμεσες κανάλια καθώς εκεί έχουν υπάρξει ιδιότητες διαφορετικές σκουπίδια συλλέγονται από μια απλή ιστοσελίδα, με τις ατυχείς κοράκια, ακόμη και κάθε νέα στροφή στο κανάλι γόνατο επιβραδύνει την κίνηση του αέρα.

Γνωμοδότηση τρία:

Ο αέρας λαμβάνεται από πάνω και διασκορπίζεται μέσω των διαμερισμάτων μας, ειδικά θα είναι χρήσιμο αν ανοίξετε το παράθυρο, όλα εξαφανίζονται αμέσως. Φυσικά, όχι, ο αέρας τράγει από τις εγκαταστάσεις μας στον αγωγό αέρα και πιο πάνω προς τα πάνω στο δρόμο. Αρκεί να επισυνάψουμε ένα κομμάτι χαρτί στο άνοιγμα της κουκούλας και με τον αεραγωγό εργασίας θα δούμε πώς "κολλάει" σε αυτό.

Τέταρτη γνώμη:

Στον πρώτο όροφο, ο αγωγός αέρα μπορεί να αποκοπεί και αυτό είναι νόμιμο. Ο μύθος επιβεβαιώνεται εν μέρει. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αν δεν υπάρχουν γείτονες κάτω από εμάς, τότε το παράθυρο της κουκούλας βρίσκεται στην κορυφή κάτω από το ανώτατο όριο, τότε γιατί θα έπρεπε "κατ 'αρχήν" να χρειαζόμαστε ολόκληρο το κουτί. Και αυτό είναι πραγματικά έτσι, θεωρητικά κόψιμο του αγωγού αέρα δεν μπορεί να κάνει κακό. Και λένε ακόμη ότι οι επιθεωρητές στέγασης εκδίδουν άδειες για έναν τέτοιο επανασχεδιασμό των αεραγωγών, και μάλιστα κάποιος το έχει κάνει επίσημα. Ωστόσο, στην πρακτική μας, δεν είδαμε την άδεια που εκδόθηκε.

Και όμως, όλα τα φυσικά ενδιαφέρεται για το ζήτημα αυτό μπορεί να γίνει η ανάπλαση του αγωγού, με απλά λόγια, «μπορείτε να κόψετε, τελειώματα, περικόψτε, κλπ αγωγό ή όχι.» Η απάντηση είναι πολύ απλή: σε τυποποιημένα σπίτια είναι αδύνατο να αγγίξετε τον αεραγωγό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Γιατί είναι έτσι. Επειδή ο κατάλογος των απαγορευμένων δραστηριοτήτων (κεφ. 3.7) κατά τη διάρκεια μεταβολών στην απόφαση της κυβέρνησης του αριθμού Μόσχας 73 σαφώς γραμμένο «δεν επιτρέπεται η κατάργηση, μείωση της διατομής των φυσικών καναλιών εξαερισμού.» Συγγραφείς σχεδόν όλων των τυποποιημένων σπιτιών απαγορεύουν την παρέμβαση σε συστήματα εξαερισμού, καθώς οι επιθεωρήσεις στέγασης είναι καλά ενημερωμένες και συνεπώς δεν δίνουν άδεια να μην αποσυναρμολογούν, να μην κόβουν αγωγούς αέρα.

Αλλά στα σπίτια των επιμέρους σειρών λόγω της εξάπλωσης της διατύπωσης «δεν επιτρέπεται η εξάλειψη, η μείωση της διατομής των φυσικών καναλιών εξαερισμού», μπορείτε να εξετάσετε την ερώτηση. Οι συγγραφείς μεμονωμένων σειρών είναι συνήθως πιο πιστοί σε αυτή την πτυχή. Φυσικά, διαλύσει εντελώς ο αγωγός αεραγωγούς χωρίς άδεια, αλλά το «κοπεί» της δομής πλαστικοποιήσεως (η οποία είναι συχνά πολλές φορές περισσότερο από την πραγματική αεραγωγούς) μπορεί κάλλιστα να συμφωνήσουν. Και όταν ο συγγραφέας εγκρίνει το έργο στο σπίτι, στην πρακτική μας υπήρξαν περιπτώσεις όπου η επιθεώρηση στέγασης συμφώνησε αυτή την αναδιοργάνωση.

Ο έλεγχος της στέγασης σε κάθε περιοχή είναι πολύ κατηγορηματικός για τα ζητήματα της αναμόρφωσης των αεραγωγών. Όταν τα σχέδια αυτά επηρεάζονται, τα έγγραφα πιθανότατα δεν θα γίνουν αποδεκτά για εξέταση. Αν, όμως, και θα χρειαστεί, όταν τα σχετικά με τις προμήθειες είχε συνεργαστεί με άδεια, είναι αναγκαία για την αναγνώριση και τον ιδιοκτήτη μετά από 45 ημέρες θα λάβετε μια νόμιμη άρνηση οφείλεται στο γεγονός ότι η αναδιαμόρφωση των πληγέντων αεραγωγών. Ο λόγος για την άρνηση στη στήλη είναι το ίδιο σημείο 3.7 του ψηφίσματος της κυβέρνησης της Μόσχας αριθ. 73.