Επανασχεδιασμός του αγωγού αερισμού στο διαμέρισμα

Στα περισσότερα τυπικά διαμερίσματα, ένας αγωγός αέρα βρίσκεται στην κουζίνα και στην τουαλέτα. Υπάρχουν πολλά κανάλια σε αυτό, ένα από τα κανάλια είναι υπεύθυνο για την κουκούλα από την κουζίνα, η άλλη από το μπάνιο και την περιοχή τουαλέτας.

Γραφείο διάταξης τυπικό διαμερίσματα, συχνά θέλει να είναι το καλύτερο, επιπλέον, δεν ποικίλλουν ανάλογα με την επιθυμητή ποσότητα των τετραγωνικών μέτρων, και γι 'αυτό, πολλοί άνθρωποι σχετικά με αεραγωγό ως ένα ενδεχόμενο αν και, όπως ότι για να διορθώσει την κατάσταση. Οι παραλλαγές της αναδημιουργίας των αεραγωγών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

Ο αγωγός αέρα έχει μια τετραγωνική διατομή και συνήθως οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με την προεξέχουσα γωνία, γι 'αυτό κάνουν απλούς χειρισμούς με αυτό, είτε κόβονται λοξά είτε δίνουν στρογγυλεμένο σχήμα.

Η επόμενη παραλλαγή του επανασχεδιασμού του αγωγού αποτελείται από τα εξής: ένα μέρος του αγωγού αέρα (περίπου το μισό) αποκόπτεται και κάθε οικιακή συσκευή είναι χτισμένη σε αυτό το μέρος. Αυτό κόβει εκείνο το τμήμα του αγωγού, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξόρυξη από την κουζίνα. Μέρος του αγωγού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το απόσπασμα από το μπάνιο, παραμένει άθικτο.

Και φυσικά η πιο ακραία περίπτωση είναι η πλήρης αφαίρεση του θαλάμου εξαερισμού (άλλο όνομα για τον αεραγωγό). Από τη σκοπιά της βελτιστοποίησης της χρηστικότητας περιοχή, είναι σίγουρα χρήσιμο, αλλά από την άποψη του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι πολύ. Πρώτον, όλες οι ιστορίες τους γείτονες παρακάτω, είναι αποκομμένοι από τον φυσικό αερισμό, και απειλεί όχι μόνο την απώλεια των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά συχνά αγωγές. Και δεύτερον, ο αεραγωγός είναι μια αυτοφερόμενη προϊόν γύψου σκυρόδεμα σε ένα ύψος δαπέδου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε κάθε άλλη και στο μικρό «pristupchiki» στις πλάκες και το σύνολο σχεδόν vozdohovody του ανάντη όταν αναδιαμόρφωση «δημοσιεύτηκε» στον αεραγωγό έχει αποκοπεί.

Υπάρχουν πολλές διαμάχες και απόψεις και η δυνατότητα αναδιπλασιασμού του διαμερίσματος επηρεάζοντας την περιοχή του αγωγού.

Έτσι, η γνώμη είναι η πρώτη:

Εάν κόψετε τελείως τον αεραγωγό, τότε όλοι οι ανώτεροι αεραγωγοί θα μετακινηθούν ακριβώς στο πάτωμα κάτω. Όλα εξαρτώνται από τη σειρά στο σπίτι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός του αγωγού δεν σημαίνει ότι είναι ακριβώς στον πρώτο όροφο, τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και ούτω καθεξής μέχρι 9, 17 ή ακόμα και 23 ορόφους. Ο σχεδιασμός του σπιτιού, των πλακών δαπέδου και των αεραγωγών δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Με απλά λόγια, ο αγωγός αέρα είναι ξεχωριστός σχεδιασμός που τοποθετείται στο διαμέρισμά σας στο πάτωμα και στο πάτωμα υπάρχουν ήδη μερικές οπές για αεραγωγούς. Αλλά σε πολλές σειρές πάνελ, ο αγωγός αέρα είναι στερεωμένος στην πλάκα με τη βοήθεια "μικρών εντοπιστών", και εν μέρει βασίζεται στο κιβώτιο από κάτω. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης μετά την κοπή του αγωγού σίγουρα δεν θα πάρει «ήρθε» από την κορυφή γείτονα αγωγού, αλλά η ρωγμή στην οροφή στην περιοχή διάλυση είναι αρκετά πιθανό.

Γνώμη δύο:

Αν κοπεί προσεκτικά, και συνδέστε τα κανάλια αερισμού πάνω και κάτω από τον εύκαμπτο σωλήνα που θα αφαιρεθεί στον τοίχο δεν είναι τίποτα λάθος δεν θα συμβεί. Θα. Θα είναι κακό, οι γείτονές σου από κάτω. Η εξάτμιση λειτουργεί λόγω φυσικής πτώσης πίεσης και τραβάει από κάτω προς τα πάνω. Και όπως καταλαβαίνουμε, αυτή η πίεση σε 1 και ακόμα 23 ορόφους δεν διαφέρει πολύ. Συμβαίνει ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν όλα αυτά καλά με τις άμεσες κανάλια καθώς εκεί έχουν υπάρξει ιδιότητες διαφορετικές σκουπίδια συλλέγονται από μια απλή ιστοσελίδα, με τις ατυχείς κοράκια, ακόμη και κάθε νέα στροφή στο κανάλι γόνατο επιβραδύνει την κίνηση του αέρα.

Γνωμοδότηση τρία:

Ο αέρας λαμβάνεται από πάνω και διασκορπίζεται μέσω των διαμερισμάτων μας, ειδικά θα είναι χρήσιμο αν ανοίξετε το παράθυρο, όλα εξαφανίζονται αμέσως. Φυσικά, όχι, ο αέρας τράγει από τις εγκαταστάσεις μας στον αγωγό αέρα και πιο πάνω προς τα πάνω στο δρόμο. Αρκεί να επισυνάψουμε ένα κομμάτι χαρτί στο άνοιγμα της κουκούλας και με τον αεραγωγό εργασίας θα δούμε πώς "κολλάει" σε αυτό.

Τέταρτη γνώμη:

Στον πρώτο όροφο, ο αγωγός αέρα μπορεί να αποκοπεί και αυτό είναι νόμιμο. Ο μύθος επιβεβαιώνεται εν μέρει. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αν δεν υπάρχουν γείτονες κάτω από εμάς, τότε το παράθυρο της κουκούλας βρίσκεται στην κορυφή κάτω από το ανώτατο όριο, τότε γιατί θα έπρεπε "κατ 'αρχήν" να χρειαζόμαστε ολόκληρο το κουτί. Και αυτό είναι πραγματικά έτσι, θεωρητικά κόψιμο του αγωγού αέρα δεν μπορεί να κάνει κακό. Και λένε ακόμη ότι οι επιθεωρητές στέγασης εκδίδουν άδειες για έναν τέτοιο επανασχεδιασμό των αεραγωγών, και μάλιστα κάποιος το έχει κάνει επίσημα. Ωστόσο, στην πρακτική μας, δεν είδαμε την άδεια που εκδόθηκε.

Και όμως, όλα τα φυσικά ενδιαφέρεται για το ζήτημα αυτό μπορεί να γίνει η ανάπλαση του αγωγού, με απλά λόγια, «μπορείτε να κόψετε, τελειώματα, περικόψτε, κλπ αγωγό ή όχι.» Η απάντηση είναι πολύ απλή: σε τυποποιημένα σπίτια είναι αδύνατο να αγγίξετε τον αεραγωγό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Γιατί είναι έτσι. Επειδή ο κατάλογος των απαγορευμένων δραστηριοτήτων (κεφ. 3.7) κατά τη διάρκεια μεταβολών στην απόφαση της κυβέρνησης του αριθμού Μόσχας 73 σαφώς γραμμένο «δεν επιτρέπεται η κατάργηση, μείωση της διατομής των φυσικών καναλιών εξαερισμού.» Συγγραφείς σχεδόν όλων των τυποποιημένων σπιτιών απαγορεύουν την παρέμβαση σε συστήματα εξαερισμού, καθώς οι επιθεωρήσεις στέγασης είναι καλά ενημερωμένες και συνεπώς δεν δίνουν άδεια να μην αποσυναρμολογούν, να μην κόβουν αγωγούς αέρα.

Αλλά στα σπίτια των επιμέρους σειρών λόγω της εξάπλωσης της διατύπωσης «δεν επιτρέπεται η εξάλειψη, η μείωση της διατομής των φυσικών καναλιών εξαερισμού», μπορείτε να εξετάσετε την ερώτηση. Οι συγγραφείς μεμονωμένων σειρών είναι συνήθως πιο πιστοί σε αυτή την πτυχή. Φυσικά, διαλύσει εντελώς ο αγωγός αεραγωγούς χωρίς άδεια, αλλά το «κοπεί» της δομής πλαστικοποιήσεως (η οποία είναι συχνά πολλές φορές περισσότερο από την πραγματική αεραγωγούς) μπορεί κάλλιστα να συμφωνήσουν. Και όταν ο συγγραφέας εγκρίνει το έργο στο σπίτι, στην πρακτική μας υπήρξαν περιπτώσεις όπου η επιθεώρηση στέγασης συμφώνησε αυτή την αναδιοργάνωση.

Ο έλεγχος της στέγασης σε κάθε περιοχή είναι πολύ κατηγορηματικός για τα ζητήματα της αναμόρφωσης των αεραγωγών. Όταν τα σχέδια αυτά επηρεάζονται, τα έγγραφα πιθανότατα δεν θα γίνουν αποδεκτά για εξέταση. Αν, όμως, και θα χρειαστεί, όταν τα σχετικά με τις προμήθειες είχε συνεργαστεί με άδεια, είναι αναγκαία για την αναγνώριση και τον ιδιοκτήτη μετά από 45 ημέρες θα λάβετε μια νόμιμη άρνηση οφείλεται στο γεγονός ότι η αναδιαμόρφωση των πληγέντων αεραγωγών. Ο λόγος για την άρνηση στη στήλη είναι το ίδιο σημείο 3.7 του ψηφίσματος της κυβέρνησης της Μόσχας αριθ. 73.

Αυτόνομο κουτί εξαερισμού στην κουζίνα

Η μείωση του κουτιού εξαερισμού στην κουζίνα μπορεί να γίνει σχετική με την αντιεπαγγελματική παρέμβαση.

Η συσκευή ενός τυπικού κουτιού εξαερισμού.

Ανάκτηση μπορεί να είναι απαραίτητη σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών ομάδα μείωσε τον αεραγωγό, με αποτέλεσμα την επικάλυψη των συστημάτων εξαερισμού διαμέρισμα και, επιπλέον, τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται και οι γείτονες «θύμα» του διαμερίσματος. Αναφερόμενος στην διαμαρτύρονται για σπασμένα αερισμό, είτε σε DEZ ή REU, υπάρχει μια εγγύηση για να ακούσουν την απάντηση που πρέπει να αποκατασταθεί εξαερισμού για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από δύο εβδομάδες έως τρεις μήνες. Και το πιο λυπηρό σε αυτήν την κατάσταση που, αν όχι στο χρόνο για να εξαλείψει το σφάλμα του οικοδόμοι, οι εκπρόσωποι του ECD και REU έχει πλήρως το δικαίωμα να αποφασίζει για το θέμα στο δικαστήριο. Φυσικά, αν δεν σας πειράζει νεύρο και η δύναμή μου, είναι δυνατό αυτή τη φορά για να προσπαθήσει να πολεμήσει, αλλά όπως δείχνει η πρακτική, απλά δεν είναι δυνατόν.

Εκτέλεση των μετρήσεων του κιβωτίου εξαερισμού.

Τα διαμερίσματα της πόλης διαθέτουν ένα τυπικό σύστημα φυσικού αερισμού εξαερισμού και εξαγωγής. Σύμφωνα με αυτή την κυκλοφορία του αέρα έχει ως εξής: Τα «παλαιά» μάζες αέρα αφαιρείται μέσα από τα ανοίγματα εξαγωγής φυσικού αερισμού, μετά το οποίο ο αέρας περνά σε μια ειδική αναμνηστική εξαερισμού άξονα-δορυφόρου (είδος της είναι μια ξεχωριστή χιτώνιο το οποίο έχει κάθε επίπεδη). Μόνο τότε οι "επεξεργασμένες" μάζες πέφτουν στον κεντρικό άξονα εξαερισμού. Αλλά φρέσκο ​​οξυγόνο εισέρχεται στο σπίτι όλων των ειδών τα κενά, ανοίγοντας παράθυρα για αερισμό, κλπ

Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα και γύψο. Η δεύτερη, με τη σειρά του, σύμφωνα με τη θέση των σωλήνων είναι ευθύ ή πλάγια. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία μείωσης του κουτιού εξαερισμού είναι αρκετά σχολαστική, πράγμα που απαιτεί ορισμένες δεξιότητες και γνώσεις. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να αφήσετε αυτό το ζήτημα σε επαγγελματίες. Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η καταβολή της εργασίας τους, η εργασία θα φτάσει φθηνότερα και πολύ καλύτερα.

Στάδια αναγκαίας εργασίας

Πρώτα απ 'όλα, οι μετρήσεις του υπάρχοντος κουτιού εξαερισμού γίνονται λαμβάνοντας υπόψη το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε. Ύψος και πλάτος μετράται. Το επίπεδο κατασκευής είναι η σήμανση, κατά μήκος της οποίας κόβεται το εξωτερικό τοίχωμα του αγωγού, ακολουθούμενη από την απομάκρυνσή του από την οπή. Παρομοίως, το εσωτερικό μέρος του κουτιού εξέρχεται.

Επανασχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού.

Στη συνέχεια, πρέπει να εγκαταστήσετε έναν διαχωριστή. Συχνά είναι κατασκευασμένο από χαρτόνι. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει τη διέλευση των ροών του αέρα. Στη συνέχεια, για να χειριστείτε το υπόλοιπο κουτί στην κουζίνα χρησιμοποιήστε πλάκες OSB, γυψοσανίδες ή μπλοκ αφρού. Μετά την ολοκλήρωση, πρέπει να ελέγχεται ο εξαερισμός.

Πριν από την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης, που εκτελούνται ανεξάρτητα ή από την ομάδα κατασκευής, είναι απαραίτητο να καλύψετε όλα τα έπιπλα με πολυαιθυλένιο και να κρύψετε όλα τα σκεύη κουζίνας. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία αντικειμένων από τη σκόνη συναρμολόγησης και τα συντρίμμια.

Η δεύτερη περίπτωση, όταν μπορεί να χρειαστεί να μειωθεί το κουτί εξαερισμού στην κουζίνα, είναι η πώληση ενός διαμερίσματος. Σε αυτή την παραλλαγή, διεξάγεται επίσης μία διαδικασία αναγωγής σύμφωνα με την τεχνολογία που περιγράφεται παραπάνω. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει συνταγή, αλλά υπάρχει κάποια ελευθερία δράσης. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυματοειδείς εύκαμπτους σωλήνες, σωλήνες FAST και τεμάχια αφρού (πάχους 5 cm), τα οποία είναι τα περισσότερα παρόμοια σε πάχος με τα αρχικά τοιχώματα του αεραγωγού στην κουζίνα. Η χρήση πλακών θα οδηγήσει στο γεγονός ότι ο άξονας εξαερισμού στενεύει.

Συμβαίνει ότι η λειτουργικότητα και ο σωστός σχεδιασμός αερισμού είναι απαραίτητοι για αναφορά στη ΔΔΠ. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι πρόκειται να μια τέτοια πονηριά ως δημιουργώντας την εμφάνιση του δεξιού εξαερισμού. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τα φύλλα OSB.

Γιατί η ανακατασκευή του αγωγού;

Με τη μείωση του κουτιού εξαερισμού, μπορείτε να επιτύχετε μια αύξηση στην περιοχή στην κουζίνα, όπου μπορείτε εύκολα να βάζετε ένα ψυγείο, μια σόμπα αερίου, και διάφορα ράφια, κλπ.

Παραλλαγές για την εκκένωση των καπνών και των μυρωδιών των τροφίμων στο κουτί εξαερισμού.

Φυσικά, αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί με διαφορετικό τρόπο, για παράδειγμα, να επεκταθεί η κουζίνα με τη βοήθεια παρακείμενων δωματίων ή να γίνει ανακατασκευή κουζίνας. Αλλά υπάρχει μια αλίευση. Τέτοιες ενέργειες γίνονται μόνο αφού συμφωνηθούν με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά μερικοί άνθρωποι, παρά την απαγόρευση των προτύπων κατασκευής, επεκτείνουν τον χώρο της κουζίνας επανασχεδιάζοντας τον αγωγό αερισμού. Αλλά συχνά τέτοιες ενέργειες δεν έχουν νόημα. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 1. Ένα τέτοιο όργανο, όπως η επιθεώρηση στέγασης, ποτέ δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του σε αυτού του είδους τις κατασκευαστικές εργασίες. Έτσι, εάν δεν εγκαταλείψετε αυτό το εγχείρημα, θα πρέπει να αναλάβετε κινδύνους, κάνοντας τέτοιες αλλαγές. Και αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ασφάλεια των γύρω γειτόνων. Οποιεσδήποτε ενέργειες με αγωγό εξαερισμού οδηγούν στο γεγονός ότι μειώνει (ή και στερεί απόλυτα) τη ροή του αέρα στα διαμερίσματα. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίες στο μέλλον απλώς απειλούν τον δράστη με σοβαρή αποσυναρμολόγηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό, αγοράζοντας ένα νέο ακίνητο, για τον έλεγχο αυτού του ζητήματος, έτσι ώστε στο μέλλον να μην παραμείνει ένοχος. Παρεμπιπτόντως, όλες οι "μη μητρικές" παρεμβάσεις στη ΔΔΠ σημειώνονται με κόκκινο χρώμα στο σχέδιο.
 2. Πολύ συχνά το σύστημα εξαερισμού είναι κατασκευασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η παρεμβολή σε αυτό να μπορεί να βλάψει το ίδιο το κτίριο. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για παλιά σπίτια, τότε μπορεί να υπάρχουν σε τοίχους. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως αυτά τα κτίρια έχουν καμινάδες ή ανενεργό εγγενή αερισμό. Εδώ μπορούν ήδη να αγγίξουν, ωστόσο, για αυτό πρέπει να πάρετε τη συγκατάθεση του 75% των ενοικιαστών του σπιτιού.

Τι λειτουργεί απαγορεύεται με ένα κουτί εξαέρωσης

Υπάρχουν διάφορα έργα που δεν μπορούν να εκτελεστούν κατηγορηματικά και περιλαμβάνουν:

 • εργασίες που μπορούν να διαταράξουν τη σταθερότητα του κτιρίου, ιδίως σε σχέση με τους τοίχους ρουλεμάν.
 • οικοδομικές παρεμβάσεις που θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής στο διαμέρισμα.
 • εργασίες που θα οδηγήσουν σε εμπόδια στο δρόμο για την πρόσβαση στους εργαζόμενους αναβάτες (οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα κάνουν τα πάντα να επιστρέφουν στους χώρους τους).

Επομένως, αποδεικνύεται ότι πριν από την παρέμβαση στον σχεδιασμό του κουτιού εξαερισμού, είναι απαραίτητο να συντονιστούν πολλά θέματα με τις σχετικές υπηρεσίες και στη συνέχεια όλες οι αποφάσεις θα νομιμοποιηθούν.

Τα βοηθητικά προγράμματα θα σας βοηθήσουν να κάνετε αλλαγές στη διάταξη σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά και κτιριακά πρότυπα.

Γι 'αυτό, πριν προχωρήσετε σε αυτό το είδος αλλαγής κτιρίου, πρέπει να σκεφτείτε εκατό φορές, αλλά αξίζει τον κόπο; Μπορεί να αφήσει τα πάντα όπως είναι, αντί να κάνετε πολλά προβλήματα.

Για να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα - είναι αλήθεια;

Σκέφτομαι τις μελλοντικές επισκευές. Ο μεγάλος αεραγωγός στην κουζίνα είναι πολύ ενοχλητικός - έχω ένα διαμέρισμα στο σπίτι P44.
Οι γείτονες λένε ότι υπάρχουν 3 σωλήνες στο κουτί. Αφαιρέθηκαν 2 σωλήνες από τρεις, αναγκάστηκαν να τις επαναφέρουν. Μια άλλη κοπέλα αναγκάστηκε επίσης να ξαναφτιάξει. Οι επιθεωρητές κοιτάζουν κατά κάποιον τρόπο από τη στέγη ή κάτι τέτοιο.
Είναι σαφές ότι δεν μπορείτε να διαταράξετε τον αερισμό. Είναι δυνατόν να μειωθεί με κάποιο τρόπο αυτό το κουτί χωρίς να διαταραχθεί ο εξαερισμός;

Δεν μπορείτε.
Οι δοκιμαστές μειώνουν το "αχλάδι" από τη σοφίτα. Και αν ηρεμήσει νωρίτερα από ό, τι υποτίθεται, τότε κάποιος έχει μειώσει τον αεραγωγό. Και από το μήκος του σχοινιού, εύκολα καθορίζουν ποιος.

2Nickie μείωση της διατομής του καναλιού δεν μπορεί να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα της κάθε κοινή λογική. Βασικά (το τονίζω - κατ 'αρχήν, γιατί πραγματικά απίθανο να συμφωνήσουν σε αυτό!) Μπορεί να αντικαταστήσει ένα κουτί γύψο για να κάνουν τα κανάλια για κάτι άλλο (των σωλήνων από PVC, κασσίτερο) και sheathe ΕΣΠ τους. Κέρδος είναι κάπου ήδη 0,01 τ.μ. Αυτό είναι μόνο το χασμουρητό θα ανεβαίνει.

2TeRaos Κάποιοι, ειδικά για τη φροντίδα των γειτόνων, κόβουν το δορυφορικό κανάλι από τους χαμηλότερους γείτονες και το κόβουν κατευθείαν στην αύρα. Η μέθοδος του αχλαδιού σε αυτή την περίπτωση δεν θα δείξει τίποτα. Και στο κάτω μέρος - υποβάθμιση του βύθισης, της επιστροφής κ.λπ.

Δηλαδή, ολόκληρο το κουτί είναι πραγματικά γεμάτο με σωλήνες αέρα; Άκουσα ότι υπάρχουν σωλήνες και πολλά κενά.

Νίκη έγραψε:
πολύ κενό διάστημα

Αυτός είναι ένας μεγάλος σωλήνας τετραγωνικού τμήματος.

Νίκη έγραψε:
Είναι δυνατόν να μειωθεί με κάποιο τρόπο αυτό το κουτί χωρίς να διαταραχθεί ο εξαερισμός;

Από τεχνική άποψη, μπορείτε νομικά όχι.

Νίκη έγραψε:
υπάρχουν πραγματικά σωληνώσεις και πολλά κενά.

Νίκη έγραψε:
Άκουσα ότι υπάρχουν πραγματικά σωλήνες, καθώς και πολλά κενά.

Εάν ο κοινός άξονας δεν έχει νερό (όπως σε ψυγείο) ή ηλεκτρικό ρεύμα (όπως στα καλώδια) - αυτό δεν σημαίνει ότι το ορυχείο είναι άδειο, δηλαδή δεν χρησιμοποιείται. Πηγαίνει μέσα από τον αέρα. Και αυτό που συμβαίνει σε αυτό το "κενό" είναι πολύ πιο σημαντικό από το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια σε συνδυασμό.
Μην βασανίζετε τον εαυτό σας με τη σκέψη ότι "όλοι κόβουν" και ότι το ventblock είναι βαριά παρεμποδίζεται στην κουζίνα. Αφήστε τον μόνο του - πιστέψτε με, θα είναι καλύτερα. Γιατί να στερήσετε τους γείτονες του αέρα;
Ο εξαερισμός είναι μια κοινοτική υπηρεσία και το γεγονός ότι περνά μέσα από το διαμέρισμά σας δεν σημαίνει ότι ανήκει σε εσάς στο επίπεδο του διαμερίσματός σας. Δεν κόβεις τον αποχετευτικό αγωγό;

Δεν θα στερούσα τους γείτονες του αέρα. Απλά ελπίζαμε ότι το εσωτερικό του σωλήνα τριπλασιάζεται ανορθολογικά και μπορεί να γίνει λιγότερο χωρίς να μειωθεί η λειτουργικότητα.
Συγνώμη, συγγνώμη.

Νίκη έγραψε:
Συγνώμη, συγγνώμη.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε!
Αλλά μπορείτε να βάλετε κάτι σε αυτό

Οι φίλοι μας έχουν επίσης πρόβλημα, αλλά από την άλλη. Οι γείτονές τους έχουν κάνει την επισκευή ευρωπαϊκής ποιότητας, πιθανώς, νόμιζαν καθώς έκαναν την επισκευή, όπως εσείς: γιατί πρέπει να υπάρχει μια κενή θέση - είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε. Τώρα οι φίλοι μας στεγνώνουν για μια εβδομάδα στο μπάνιο (μετά το μηχάνημα), όταν οι γείτονες προετοιμάζονται - μυρωδιές πηγαίνουν σε αυτά και αναγκάζονται να "μυρίσουν τις γεύσεις" ενός πιάτου και να απορροφήσουν το άλλο. Στο μπάνιο δεν θα πλύνετε τον εαυτό σας για πολύ - γίνεται αποπνικτική.

Για κάποιο λόγο, πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί οι παλιοί φίλοι κάθονται στα γραφείο σχεδιασμού τους, πίνουν τσάι όλη την ημέρα και μόνο θέλουν να μειώσουν με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήσιμη περιοχή αυτών των αστικών αγοραστών διαμερισμάτων!
Και ξέρω "πώς πηγαίνει ο αέρας", τώρα θα κάνω καλύτερα από αυτούς.
Θα ήταν προτιμότερο να αποστραγγίσουμε τον αγωγό αποχέτευσης στο δικό του δωμάτιο από το 50 έως το 50)))
Με εκτίμηση,
Αντρέι.

Λοιπόν, με βρήκαν καταραμένοι, κατηγορημένοι για όλες τις αμαρτίες τους. Και μόλις ρώτησα, γιατί δεν το καταλαβαίνω εγώ!
Δεν είχα ποινικές προθέσεις, αγαπώ και σέβομαι τους γείτονές μου!

2Nickie Ναι, δεν είμαστε από το κακό. Έτσι, για κάθε περίπτωση. :-)

Δεν μπορούσα να αντισταθώ! Η ιστορία είναι πολύ στο θέμα.

Ο φίλος μου ζει σε 20 (ή 18 ορόφων) ψηλά στο δρόμο. Festivalnaya, κοντά στο μετρό Rechnoy Vokzal. Είναι σαφές ότι έχουν μια υγιή τοπική θέση στην έξοδο στο Διαδίκτυο και όλα αυτά, αλλά αυτό δεν είναι το σημείο.
Πρέπει να πω ότι οι αεραγωγοί του σπιτιού του είναι εγκατεστημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν μια γωνία στην κουζίνα. Και πολλοί έχουν χτίσει και συνεχίζουν να χτίζουν. Πολλοί ενοικιαστές αποσυναρμολογούν τακτοποιημένα το κιβώτιο και αποκτούν μια άνετη θέση, η οποία είναι γεμάτη με κάτι.

Ένας γείτονας του φίλου μου (ας τον καλέσουμε υπό όρους Πέτα), ο οποίος ζει στον 15ο όροφο, αποφάσισε επίσης να σκίσει το κιβώτιο και να βάλει το ψυγείο στο κενό κάθισμα. Είπε - γίνει, κατεδαφίστηκε.
Και ένα μισό ή δύο μήνες σε μια συνάντηση των ενοικιαστών Petit γείτονες παρακάτω παραπονέθηκε ότι βρωμάει συνεχώς ντους, σάπιο ψάρι, παϊδάκια, αποχέτευσης και ούτω καθεξής. Αποφασίστηκε vysvat ventilyatsionschikov.
Η Πέτα γρήγορα εξαφανίστηκε το θέμα, επειδή είχε NAGLUHO που ένα τούβλο και κονίαμα και το ανώτατο όριο και το πάτωμα. Λοιπόν, η οροφή ήταν ακόμα εκεί. "Επιτρέψτε μου να οδηγήσω, θα σκεφτώ κάτι." Α, εκεί, το πάτωμα.
Αποφάσισα να διορθώσω τα πάντα, έσπρωξα το ψυγείο και άφησα τα τούβλα στο πάτωμα με ένα σφυρί. Αλλά εκεί ήταν. Όλα έγιναν για τον εαυτό του, για συνείδηση. Κερδίστε beat, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.
Η Πέτα πήρε 2 πόντους (που δεν ξέρει - 32 κιλά) και ας ξεγελάσουμε με τούβλα. Η σκόνη αυξήθηκε, ήταν θορυβώδης, τελικά χτύπησε. Αλλά όχι όπως θα θέλαμε.
Δεν θα μπορούσα να σταματήσω τη λύση. Και το πάτωμα του τούβλου, που κόπηκε εξ ολοκλήρου από τις άκρες του κιβωτίου, πέταξε κάτω και κολλήθηκε κάπου μεταξύ του 15ου και του 14ου ορόφου.
Ο θλίψη-οικοδόμος πήγε στον ενθουσιασμό. Έδεσε το βάρος στο σχοινί και άρχισε να χτυπάει το τούβλο ευθεία στο κουτί. Ο βρυχηθμός ήταν αδιανόητος. Κάτοικοι, βλέπετε, σκέφτηκαν ότι ήταν ανεμιστήρες.
Μετά από ένα άλλο τράνταγμα, το σχοινί ξέσπασε και το βάρος έμεινε εκεί όπου ο πρώην δάπεδο ήταν κατασκευασμένος από τούβλα.
Προφανώς στο μυαλό αποβλάκωση, ο Πέτρος πήρε το σχοινί ρυμούλκησης στο αυτοκίνητο, ένα άλλο kettlebell, αυτή τη φορά στα 24 κιλά, έσπασε κυνηγετικό όπλο της και πήγε για «τον καθαρισμό του αέρα».
Στο τέλος της ημέρας, ένας σωρός από θραύσματα τούβλων που δεν μπορούσαν να αντέξουν μια τέτοια κρούση, βάρος 32 κιλών, σκόνη και λάσπη έσπευσαν από το ύψος των σχεδόν 15 ορόφων.
Στον πρώτο όροφο οι ένοικοι έκαναν το ίδιο και έβαλαν επίσης ψυγείο στην κενή θέση.
Μπορείτε να φανταστείτε την ενέργεια κρούσης; Όχι; Είναι παρόμοιο με το m * g * h (32 kg * 55 m * 9.81).
Το χτύπημα ήταν τρομερό.
Ο Kettlebell, σπάζοντας μέσα από την οροφή, πέρασε από το ψυγείο από πάνω προς τα κάτω, αφήνοντας μόνο την θήκη, κροταλίζοντας το πάτωμα και μπήκε στο υπόγειο. Το ψυγείο (ή μάλλον αυτό που απομένει από αυτό), όλα όσα ήταν μέσα σε αυτό και τα σπασμένα κομμάτια τούβλων ακολούθησαν το βάρος. Στον δεύτερο όροφο από το χτύπημα στο κουτί πήγε μια μεγάλη ρωγμή.

Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Forum - επισκευή διαμερισμάτων

Δεν μπήκατε. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Επισκευή Φόρουμ → Γενικά → Πώς να μειώσετε τον αγωγό στην κουζίνα

Σελίδες 1

Για να στείλετε μια απάντηση, πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

Θέσεις 3

 • Βασίλη

1 Θέμα από Μελαχρινή 2013-03-02 17:00:55

 • Μελαχρινή
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-18
 • Δημοσιεύσεις: 85

Θέμα: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Σχεδιάζω την επισκευή. Το διαμέρισμα είναι στο σπίτι της σειράς P-44. Στην κουζίνα υπάρχει ένας μεγάλος αγωγός εξαερισμού, πολύ παρεμβαίνει. Θα ήθελα να το μειώσω κάπως. Αλλά οι γείτονες μειώθηκαν και αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν τα πάντα, προφανώς έκαναν κάτι λάθος εκεί και οι επιθεωρητές ανακάλυψαν κάτι τέτοιο. Από την άποψη αυτή, το ερώτημα είναι, μπορεί να γίνει χωρίς ενοχλητικό αερισμό με αυτό το κιβώτιο;

2 Απάντηση από Τρελή λαβές 2013-03-02 17:02:00

 • Τρελή λαβές
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-01
 • Δημοσιεύσεις: 574

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Όχι, δεν θα λειτουργήσει. Όταν το ελέγχετε μία φορά αποδεικνύεται (και να ελέγξετε το εξής: η οροφή χαμηλώνει σε ένα καλώδιο ειδικό «αχλαδιού», και αν είναι κάπου να αναπαύονται, τότε αμέσως σαφές ποιος σάλτσα αγωγού - το μήκος του καλωδίου). Επιστρέψτε για να επαναφέρετε.

3 Απάντηση από Μελαχρινή 2013-03-02 17:02:46

 • Μελαχρινή
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-18
 • Δημοσιεύσεις: 85

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Έτσι ολόκληρο το κουτί είναι γεμάτο από σωλήνες εξαερισμού; Μου φαίνεται ότι είπαν ότι υπάρχουν πολλοί άδειοι σωλήνες εκτός από σωλήνες, και λόγω αυτού μπορείτε να κάνετε κάτι.

4 Απάντηση από Τρελή λαβές 2013-03-02 17:03:13

 • Τρελή λαβές
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-01
 • Δημοσιεύσεις: 574

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Στα σπίτια της σειράς P-44, ολόκληρος ο αγωγός εξαερισμού - αυτός είναι ο σωλήνας αεραγωγού. Αν κατά κάποιον τρόπο πειράξει - στερεί τους γείτονες του αέρα.

5 Απάντηση από Μελαχρινή 2013-03-02 17:03:46

 • Μελαχρινή
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-18
 • Δημοσιεύσεις: 85

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Λυπάμαι. Νόμιζα ότι υπήρχαν σωλήνες μέσα και θα μπορούσαν κάπως να γίνουν πιο ορθολογικά ώστε ο αερισμός να μην αλλάξει οπουδήποτε.

6 Απάντηση από Νάταν 2013-03-02 17:04:26

 • Νάταν
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-18
 • Δημοσιεύσεις: 441

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Έχει μελετήσει ένα θέμα. Και εδώ μια τέτοια ερώτηση - αν σε μένα το διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο, και κάτω από αυτό - μια είσοδο (προθάλαμο) τότε μου φαίνεται ότι είναι δυνατό να κάνει κάτι με ventrorobom; Μετά από όλα, δεν υπάρχουν γείτονες από κάτω, έτσι δεν θα μπλοκάρει κανένα αέρα; Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα μέρος της περιοχής του αναπνευστήρα για να εγκαταστήσω ένα θερμαντήρα νερού. Το σπίτι είναι μια σειρά από P-55.

7 Απάντηση από Τρελή λαβές 2013-03-02 17:05:06 επεξεργασία από τρελά χέρια)

 • Τρελή λαβές
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-01
 • Δημοσιεύσεις: 574

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Ναι, μπορείτε να το κάνετε, τουλάχιστον για τους γείτονες δεν θα δημιουργήσετε προβλήματα και δεν θα υπάρξουν καταγγελίες. Αλλά μπορείτε να κανονίσετε προβλήματα για τον εαυτό σας, οπότε προσεγγίστε το θέμα πιο προσεκτικά. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε επί τόπου με έναν ειδικό.

8 Απάντηση από Τούβλο 2013-03-02 17:06:25

 • Τούβλο
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-01
 • Δημοσιεύσεις: 483

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Και έχω αγωγούς αέρα από κασσίτερο, κι έτσι μετέφερα τους τοίχους των κιβωτίων χωρίς προβλήματα για τον εαυτό μου και τους γείτονές μου, όλα ήταν συντονισμένα με τον κατασκευαστικό οργανισμό.

9 Απάντηση από Τρελή λαβές 2013-03-02 17:06:51

 • Τρελή λαβές
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2012-11-01
 • Δημοσιεύσεις: 574

Re: Πώς να μειώσετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Έτσι σε σας μια σειρά από το σπίτι άλλο, επομένως όλα δεν είναι έτσι. Και η ερώτηση ήταν για το σπίτι της σειράς P-44, υπάρχουν κουτιά από γύψο και δεν κασσίτερο! Έτσι είναι εντάξει!

Θέσεις 3

Σελίδες 1

Για να στείλετε μια απάντηση, πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

Επισκευή Φόρουμ → Γενικά → Πώς να μειώσετε τον αγωγό στην κουζίνα

Μείωση του αγωγού εξαερισμού (άξονας)

Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όταν τα έργα που αποστέλλονται για τον υπολογισμό της εκτίμησης για τις επισκευές, προτείνουν σύνδεση αγωγού αέρα ή η δική μου στην περιοχή του διαμερίσματος λόγω του σπασίματος και της ανέγερσης νέων δομών εγκλεισμού που μειώνουν σημαντικά τον εσωτερικό τους χώρο. Μια παρόμοια κατάσταση είναι επίσης χαρακτηριστική για τα ορυχεία, μέσα στα οποία στεγάζονται κοινοτικές επικοινωνίες - ανεμόμυλοι παροχής ζεστού και κρύου νερού, καθώς και αποχέτευση. Κάποιος εις βάρος αυτού επεκτείνει καθιστικό, κάποιος έχει κουζίνα ή μπάνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πελάτες δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν σαφώς καθορισμένοι περιορισμοί στην εφαρμογή τέτοιων σχεδιαστικών λύσεων. Ως επί το πλείστον, προβλέπονται από την ισχύουσα αστική και οικιστική νομοθεσία.

Είναι δυνατόν να μειωθεί ο άξονας εξαερισμού στο διαμέρισμα;

Με τη σειρά, κοινή για περιπτώσεις ανακατασκευής διαμερισμάτων, δεν επιτρέπεται να μειώσετε το κουτί ή τον άξονα και να χρησιμοποιήσετε την περιοχή τους ως μέρος των χώρων διαβίωσης. Το γεγονός είναι ότι οι στοίβες εξαερισμού είναι κοινόχρηστη ιδιοκτησία ενός κτιρίου διαμερισμάτων (η περιοχή τους, για παράδειγμα, δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της επιφάνειας του διαμερίσματος). Σύμφωνα με το μέρος 1, 2 art. 36 του Κώδικα Στέγασης για τους ιδιοκτήτες των χώρων σε ένα κτίριο διαμέρισμα τέτοια ιδιοκτησία ανήκει στα δεξιά κοινή ιδιοκτησία. Στην παρ. 1 του άρθρου. 290 του Αστικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισημαίνει απλώς ότι η σύνθεση της περιουσίας αυτής περιλαμβάνει:

 • κοινόχρηστοι χώροι του σπιτιού.
 • που φέρουν δομές τέτοιου κτηρίου ·
 • μηχανικό, ηλεκτρικό, υγειονομικό και άλλο εξοπλισμό εκτός ή εντός του διαμερίσματος, που εξυπηρετεί περισσότερα από ένα διαμερίσματα.

St. 246 και 247 του Αστικού Κώδικα προβλέπει τη διάταξη σύμφωνα με την οποία η κατοχή, χρήση και ορθή διάθεση των αντικειμένων της κοινής συμμετοχής στο κεφάλαιο πραγματοποιείται με συμφωνία όλων των μελών της - στην προκειμένη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες οικιών. Η πολυκατοικία κοινή βούληση των ιδιοκτητών γίνεται από τη γενική συνέλευση (άρθρο 44 του Κώδικα Στέγασης.) Ή διάλυμα που δημιουργήθηκε ειδικά όργανα, υπό την προϋπόθεση ότι οι αποφάσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους (π.χ., με τη μορφή των λύσεων ΕΣΟΑ - βλέπε άρθρο 135 LC RF και.. σημείο 291 του Αστικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην εξεταζόμενη περίπτωση, μέρος της περιοχής που καταλαμβάνεται από τον άξονα εξαερισμού μπορεί να μεταφερθεί στον αιτούντα για προσωρινή χρήση μόνο με την έγκριση όλων των κατόχων κατοικιών. Από την άποψη αυτή, το ψήφισμα της Μόσχας για την ανασυγκρότηση (παράγραφος 5 του προσαρτήματος 3) προβλέπει μια ειδική διαδικασία εναρμόνισης των σχεδίων, η οποία, μεταξύ άλλων, συνεπάγεται την προσθήκη εξαερισμού. ορυχεία. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί μια δέσμη εγγράφων, επιπλέον περιλαμβάνει:

 • το σχέδιο του ακινήτου αντικειμένου, που καταρτίζεται με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση της κοινής περιουσίας των ιδιοκτητών των χώρων στο κτίριο των πολυκατοικιών,
 • αντίγραφο (μετά την προσκόμιση του πρωτοτύπου) της απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών να μεταφέρουν μέρος της κοινής περιουσίας που χρησιμοποιήθηκε για τη μετατροπή στη χρήση (το έντυπο καθορίζεται από την Επιθεώρηση της Μόσχας) ·
 • αντίγραφο (μετά την προσκόμιση του πρωτοτύπου) της σύμβασης μεταβίβασης του εν λόγω τμήματος του κοινού ακινήτου προς χρήση σε περίπτωση που η σύναψή του προβλέπεται από την απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια αναδιοργάνωση δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών λειτουργίας στο σπίτι και διαμονής των πολιτών σχετικά με το τι πρέπει να θέσει στον ορισμό του Δικαστηρίου της Μόσχας στις 22 Ιουνίου, 2012, σχετικά με την υπόθεση № 11 με 11.117, επικύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου της ουσίας. Σύμφωνα με αυτό, μια μείωση κατά 60% του κουτιού εξαερισμού αναγνωρίστηκε ως παράνομη μετατροπή.

Solntsevsky περιφερειακό δικαστήριο της πόλης. Μόσχα, με την απόφαση της 23.05.2012 ήταν επίσης υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας σε μια πολυκατοικία αποκαταστήσει φιλτροκούτι με την αιτιολογία ότι συνεπάγεται τη διάλυση της διακοπής του εξαερισμού και λειτουργία θερμοκρασίας υγρού μέσα στο σπίτι και ως εκ τούτου, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των πολιτών. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο ανέφερε στην απόφασή του τις ακόλουθες περιστάσεις:

"Σύμφωνα με το Μέρος 4 του άρθρου. 17 Στέγαση Κώδικα, σ. 6, του Κανονισμού χρήσης των οικιστικών εγκαταστάσεων, που εγκρίθηκε από την RF κυβερνητικό διάταγμα της 21.01.2006, με τον αριθμό 25, χρησιμοποιήστε το ενδιαιτημάτων πρέπει να βασίζεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων και των νόμιμων συμφερόντων σε αυτή την κατοικία τους πολίτες, τους γείτονες, πυρασφάλειας, υγιεινής την υγιεινή, τις περιβαλλοντικές και άλλες νομικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με την παρ. 10 του Κανονισμού του περιεχομένου της κοινής περιουσίας σε μια πολυκατοικία, που εγκρίθηκε από την RF κυβερνητικό διάταγμα της 13/8/2006, με τον αριθμό 491, το σύνολο του ενεργητικού πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ρωσικής νομοθεσίας στο κράτος, παρέχοντας ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, τη συνεχή ετοιμότητα της μηχανικής επικοινωνίες. "

Προσάρτηση της σοφίτας.

Παρά το γεγονός ότι η σοφίτα ή πατάρι (τεχνική όροφος) είναι επίσης μέρος της κοινής περιουσίας σε μια πολυκατοικία, και την ένωσή τους με το διαμέρισμα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, ακόμη και αν όλοι οι ιδιοκτήτες των χώρων εξέφρασαν τη συμφωνία τους με αυτό. Η απαγόρευση αυτή ρυθμίζεται άμεσα από τη διάταξη της παραγράφου 11.15 του προσαρτήματος αριθ. 1 στο συγκεκριμένο ψήφισμα της κυβέρνησης της Μόσχας.

Τυποποίηση του εξαερισμού

Η αλλαγή της διαμόρφωσης του ορυχείου, εντός του οποίου τοποθετούνται οι γραμμές επικοινωνίας, πρέπει να διακρίνεται από την πραγματική μείωση του τμήματος του αγωγού αερισμού. Τέτοιες εργασίες απαγορεύονται καταρχήν. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στην παράγραφο 11.6 του προσαρτήματος 1 του προαναφερθέντος ψηφίσματος.

Συγγραφέας: Atractiv Επισκευή Studio.

Αναφορές

Διαβάστε το

 • Μια ειδική παραγγελία προβλέπεται επίσης για το σχεδιασμό και την κοπή των ανοιγμάτων σε φέροντες τοίχους. Η σειρά ρύθμισης αυτού του θέματος συζητείται στις σελίδες του άρθρου μας.

Σημειώσεις

Σημειώσεις για το άρθρο δεν βρέθηκαν. Ρυθμίζουμε τακτικά καταχωρήσεις λεξικού. Ίσως, σύντομα, πρόσθετα υλικά θα αναρτηθούν σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πώς να καθαρίσετε το κουτί εξαερισμού στην κουζίνα: όμορφες λύσεις

Καθαρίστε το κουτί αερισμού, κατά κανόνα, για να το μειώσετε στο ελάχιστο. Σε κάθε κτίριο υπάρχουν κουτιά εξαερισμού. Είναι απαραίτητα για τη διανομή των ρευμάτων αέρα και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από τις εγκαταστάσεις. Εκτέλεση οποιεσδήποτε ενέργειες με τον αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα (αναδιαμόρφωση, αποσυναρμολόγηση), να έχετε κατά νου ότι η ένταση της ροής του αέρα δεν πρέπει να παραβιάζονται στο κτίριο, και τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν πάντα να είναι νόμιμη. Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να κερδίσετε πλεονεκτικά το ventcorobe και να το χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση ή απόκρυψη κάτω από έπιπλα και διακόσμηση.

Αποσυναρμολόγηση του αγωγού αερισμού

Εάν σχεδιάζετε να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα για να αυξήσετε τη χρήσιμη περιοχή της, μια τέτοια μετατροπή θα πρέπει να είναι νόμιμη. Ότι κατά τον πρώτο έλεγχο δεν είστε υποχρεωμένοι να επιστρέψετε τα πάντα στις πρώην θέσεις τους, οι ενέργειες με το κουτί εξαερισμού στην κουζίνα θα πρέπει να συντονίζονται με την Επιθεώρηση Στέγασης.

Δεν είναι πάντα δυνατό να αποσυναρμολογήσετε το κουτί εξαερισμού ή να το αλλάξετε με οποιονδήποτε τρόπο:

 • Μην αποσυναρμολογήσετε τη δομή εάν παραβιάζεται η πρόσβαση σε υπάρχοντα συστήματα.
 • Η αφαίρεση του ventkorob δεν λειτουργεί, εάν λειτουργεί πλήρως και χρησιμοποιείται πλήρως από άλλους κατοίκους.
 • Η κατεδάφιση της κατασκευής είναι αδύνατη, εάν αυτό οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών στέγασης.
 • Οποιοσδήποτε τύπος επανασχεδιασμού που επηρεάζει τα φέροντα στοιχεία της δομής του κτιρίου (υποστηρίζει τα τοιχώματα των φερόντων) απαγορεύεται.

Η κατεδάφιση του αγωγού εξαερισμού επιτρέπεται μόνο εάν δεν ισχύει για οποιονδήποτε λόγο και περισσότερο από το 70% των ενοικιαστών του ανυψωτήρα σας δίνουν τη συγκατάθεσή τους.

Οποιεσδήποτε αλλαγές στη διάταξη του διαμερίσματος πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα SNIP και υγιεινής. Για να γίνει αυτό, πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα σχέδιο της μελλοντικής αναδιαμόρφωσης και να αποκτηθεί γραπτή άδεια για την εφαρμογή του.

Κατεδάφιση του αγωγού εξαερισμού. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η μερική αποσυναρμολόγηση ή η πλήρης κατεδάφιση του κιβωτίου εξαερισμού προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Χάρη σε τέτοιους χειρισμούς, ο χρήσιμος χώρος της κουζίνας αυξάνεται.
 • Το κατεστραμμένο κιβώτιο αποτελεί μια θέση στην οποία μπορείτε να αποκρύψετε ογκώδες εξοπλισμό ή να εγκαταστήσετε επιπλέον ράφια για σκεύη.
 • Ο κενός χώρος μετά την αφαίρεση ενός περιττού στοιχείου θα γίνει μέρος του εσωτερικού της κουζίνας.

Όπως δείχνει η πρακτική, όχι πάντα η αφαίρεση του κουτιού έχει μόνο πλεονεκτήματα - υπάρχουν μειονεκτήματα:

 • Κατεδάφιση ventkoroba στερεί την εισροή γειτόνων φρέσκου αέρα από το κάτω μέρος.
 • Ο προσδιορισμός του μη συντονισμένου επανασχεδιασμού θα συνεπάγεται και άλλη επισκευή της κουζίνας.

Ο άξονας εξαερισμού και οι φράκτες είναι η κοινή ιδιοκτησία του σπιτιού και όχι μέρος του διαμερίσματός σας.

Εάν η κατεδάφιση του κιβωτίου είναι αντίθετη προς τους κανόνες και διεξήχθη χωρίς την άδεια ορισμένων δομών, είναι πιθανότερο να υποχρεωθείτε να το αποκαταστήσετε.

Αποκατάσταση του αγωγού εξαερισμού

Όταν επαναφέρετε το πλαίσιο θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες, χωρίς να διαταραχθεί η ροή εργασίας, προκειμένου να αποκατασταθεί γκρεμισμένο αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα, χωρίς να βλάπτουν το υπόλοιπο της εισόδου κατοίκων, είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα ώστε:

 1. Πρώτα πρέπει να ανοίξετε την πρόσβαση στα κανάλια αέρα. Για το σκοπό αυτό, αποσυναρμολογούνται τα δάπεδα και οι προβλήτες (εάν υπάρχουν). Αποσυναρμολογήστε τα περιττά στοιχεία με προσοχή, ώστε να μην αποκλείσετε τον αερισμό με τα συντρίμμια κατασκευής.
 2. Για να επαναφέρετε το κιβώτιο πρέπει να παραλάβετε ποιοτικά υλικά. Συγκεκριμένα - σωλήνες για αεραγωγούς και υλικά για το διαχωριστικό.
 3. Αποκατάσταση των αγωγών εξαερισμού μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αν έχετε ορισμένες δεξιότητες. Σε αντίθετη περίπτωση είναι καλύτερα να στραφούν σε επαγγελματίες. Δεν είναι απαραίτητο στο κουτί της συσκευής να πειραματιστεί με τη χρήση υλικών όπως κόντρα πλακέ, λαμαρίνα, γυψοσανίδας, OSB, MDF ή μοριοσανίδα, επειδή η χρήση τους θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και τελικά θα πρέπει να ξανακάνει το κουτί.
 4. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού για δυσλειτουργία και να διακοσμήσετε την επιφάνεια του κουτιού.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται μπλοκ αφρού ή γυψοσανίδες για την αποκατάσταση των αεραγωγών. Επιλέγονται λόγω των εξής χαρακτηριστικών:

 • Καλή αντοχή στη φωτιά και αντίσταση στο νερό.
 • Αυξημένη αντοχή.
 • Υψηλό επίπεδο μόνωσης θορύβου.

Σχεδιασμός κουζίνας με ανεμιστήρα

Δεν αρκεί να σπάσουμε το κουτί εξαερισμού, είναι επίσης σημαντικό να νικήσουμε ικανοποιητικά τη νέα παραλλαγή του

Με τη συντόμευση του κουτιού εξαερισμού, θα χρειαστεί να αλλάξετε τη θέση των ζωνών

Εάν δεν μπορείτε να λάβετε άδεια για να αποσυναρμολογήσετε τον αναπνευστήρα, μην απελπίζεστε. Το κουτί εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και με οποιονδήποτε τρόπο να χτυπάει:

 • Αν κάνετε μια κουζίνα για ατομική παραγγελία με το απαραίτητο μέγεθος και διαμόρφωση, θα είναι ωφέλιμο να νικήσετε το ventcorobe και να το κάνετε οπτικά όχι τόσο ελκυστικό. Μέρος της ένα κουτί κλειστό κάτω και άνω ντουλάπια, ορατή κατάτμηση υπόλειμμα μπορεί να εκδώσει το ίδιο φινίρισμα όπως και το υπόλοιπο των τοίχων (ταπετσαρία, χρώματα, κεραμικά ποδιά).
 • Επίσης ventrorob μπορεί να κρυφτεί στο στρώμα φινίρισμα και να χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση. Έτσι, η προεξοχή στον τοίχο θα γίνει λιγότερο αισθητή. Μπορεί να είναι "κρυμμένο" χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά φινιρίσματος όπως και στους υπόλοιπους τοίχους, να τοποθετούνται σε διακοσμητικά πλακίδια, να βαφτούν στην οροφή, να εφαρμόζουν διακοσμητικά γύψο ή έργα τέχνης. Κερδίζοντας θα εξετάσουμε το πλαίσιο, επικολληθεί ταπετσαρία με 3D τρισδιάστατο σχήμα που συνέχισε στο δάπεδο ή στην οροφή, αυτή η επιλογή θα σας βοηθήσει να επεκτείνει τη διακόσμηση της κουζίνας οπτικά.

Για να αποφασίσει πώς να διακοσμήσει την κουκούλα, έχετε κατά νου ότι στην περιοχή χύτρα δεν είναι απαραίτητη η χρήση εύφλεκτων υλικών, όπως μπλοκ-house, πλαισιώσει, ή ταπετσαρία, και περιοχή πλύση θα πρέπει να χρησιμοποιούν την υγρασία-απόδειξη επικάλυψης.

 • Για μια μικρή κουζίνα μια εξαιρετική λύση θα είναι ένας καθρέφτης τοίχος, που θα είναι κλειστό κουτί. Θα κάνει το δωμάτιο πολύ πιο ελαφρύ και πιο ευρύχωρο στο οπτικό σχέδιο.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κουκούλα ως πλήρες λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού, υπάρχει μια κρέμεται τηλεόραση, τοποθετώντας σε αυτό μια σειρά από ράφια για την διακόσμηση, το μπαρ ή την χερσόνησο της κουζίνας. Προσθέστε τη φινέτσα στο ευρύχωρο δωμάτιο κουζίνας διακοσμητικό ψευδο-τζάκι από γυψοσανίδες. Το ίδιο το κιβώτιο θα παίξει το ρόλο μιας καμινάδας, θα ταιριάζει απόλυτα στο αγγλικό εσωτερικό της κουζίνας και θα το κάνει μοναδικό. Αν αποφασίσετε να διακοσμήσετε την κουζίνα στο ρωσικό στυλ, το ventcorob μπορεί να κρυφτεί κάτω από το στοιχείο διακόσμησης και να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη συσκευή του ρωσικού φούρνου. Εάν η κουκούλα παραμείνει στο δημόσιο τομέα και καλύπτεται με χρώμα από σχιστόλιθο, αυτό το σχέδιο θα εκτιμηθεί από νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα είναι μπροστά από τη μαμά μαγειρέματος. Εάν το κουτί εξαερισμού βρίσκεται στο κεντρικό τοίχωμα της κουζίνας, αυτό μονόμορφα ένα κολάζ των οικογενειακών τιμών από φωτογραφίες, σχέδια και χειροποίητα αντικείμενα.

Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών φινιρίσματος και σωστά τοποθετημένων φωτεινών πηγών, μπορείτε να κάνετε το περβάζι εντελώς αόρατο ή το αντίστροφο, το κουτί μπορεί να γίνει ένα σύνθετο κέντρο του εσωτερικού.

Για να αυξήσετε τη χρήσιμη επιφάνεια της κουζίνας ή να αποκρύψετε το περιττό στοιχείο από το οπτικό πεδίο, δεν είναι απαραίτητο να καταστρέψετε τους τοίχους. Εάν σχεδιάσετε σωστά το σχέδιο αυτού του δωματίου, το κουτί εξαερισμού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού.

Μείωση του αεραγωγού

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επισκευής κουζίνες και μπάνια διαμέρισμα αναγκαστικά μια ερώτηση προκύπτει: τι να κάνει με αέρα? Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να σπάσει, να μειωθεί, κ.λπ. Και υπάρχει μια άποψη ότι ένας τέτοιος εκσυγχρονισμός δεν θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του εξαερισμού. Σίγουρα μπορούμε να θυμηθούμε τους φίλους, τους γείτονες και άλλους εξίσου "έγκυρους" ανθρώπους στην οικοδομική βιομηχανία που με αυτόν τον τρόπο έχουν αυξήσει τη χρήσιμη επιφάνεια της κουζίνας κατά 0,3 μ². Ειδικά το σύστημα εξαερισμού στα σπίτια της σειράς P-44 και οι τροποποιήσεις του υποφέρουν.

Πρώτα απ 'όλα, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού. Εάν κόψετε το κουτί εξαερισμού, μπορείτε να βρείτε τρία κανάλια: μεγάλα (περίπου 30 x 60 cm) και δύο μικρότερα (περίπου 15 cm). Ένα μεγάλο κανάλι είναι ένας κοινός άξονας εξαερισμού που διατρέχει όλους τους ορόφους του κτιρίου στη σοφίτα.

Μέσα από τα παράθυρα στο μπάνιο και την κουζίνα εξαγωγής θερμού αέρα, που περιέχει ένα πλήρες σύνολο των «γεύσεις» από τη ζωή μας, έρχεται πρώτη σε δύο μικρά κανάλια και, στη συνέχεια, αναρρίχηση τους σε ύψος περίπου 3 μέτρων, πέφτει στο σύνολο του άξονα εξαερισμού. Αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας εξαγωγής, και μαζί με αυτό και η μυρωδιά δεν διαρρέει από την κάτω προς τα επάνω ορόφους. Επιπλέον, μία τέτοια συσκευή εμποδίζεται από την είσοδο του άξονα αερισμού, για παράδειγμα, οι καπνοί κουζίνα (με το ανοιχτό παράθυρο και οι πόρτες ερμητικά κλειστό) μέσω του εξαερισμού κατά τη διάρκεια του μπάνιου και τουαλέτα, και στη συνέχεια - στα άλλα δωμάτια.

Τώρα θα ανακαλύψουμε τι συμβαίνει μετά τον «εκσυγχρονισμό» του εξαερισμού από διάφορους «τεχνίτες». Συνήθως αυτό αφήνει ένα μικρό κομμάτι του κουτιού στον υπολογισμό ότι το μέρος θα λειτουργήσει όχι χειρότερο από το σύνολο. Έτσι, από το μακρύ (σχεδόν τριών μέτρων) κανάλι παραμένει ένα μικρό μέρος (20-30 cm), και ο συνολικός άξονας εξαερισμού περιορίζεται κατά περισσότερο από το μισό. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας που ανεβαίνει από κάτω στηρίζεται πραγματικά στο δημιουργούμενο εμπόδιο, μπροστά του οποίου σχηματίζεται μια ζώνη αυξημένης πίεσης. Μέρος της ροής του αέρα εξακολουθεί να σπεύδει. Αλλά το άλλο μέρος - σε άμεση γειτνίαση με αυτό το παράθυρο εξαερισμού ζώνη του κάτω διαμερίσματος. Είναι κάτι που βασικά υποφέρει από τις συνέπειες του «εκσυγχρονισμού» που πραγματοποιήθηκε. Επιπλέον, το καλοκαίρι, δημιουργείται δυσμενής κατάσταση σε δύο ή τρεις χαμηλότερους ορόφους.

Οι συνέπειες της κοπής μπορούν επίσης να προκαλέσουν άλλες δυσκολίες. Για παράδειγμα, στο διαμέρισμα υπάρχει υψηλή υγρασία, ειδικά αν έχει εγκατασταθεί το νέο σφιχτό παράθυρα, και μερικοί από τους γείτονες πήραν ένα μέρος της θερμότητας σας, χρησιμοποιώντας ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης για τη θέρμανση δική πατώματα ή μπαλκόνια σας επισυνάπτεται. Ως αποτέλεσμα - στους τοίχους ξαφνικά εμφανίζεται μύκητας ή μούχλα. Μην ξεχνάτε το επίπεδο συντήρησης στο διαμέρισμα του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Μετά από όλα, κάθε άτομο το κατανέμει σε ποσότητα 25-40 l / h.

Εάν η κουκούλα δεν λειτουργεί σωστά, η συγκέντρωση του CO2 μπορεί να υπερβεί το επιτρεπτό επίπεδο (1 l / m3), το οποίο, όπως και οι υψηλοί όροφοι, δεν μπορεί παρά να επηρεάσει την υγεία των κατοίκων. Ο αερισμός δεν σχετίζεται μόνο με την άνεση. Έτσι, όταν ξεκινάτε την επισκευή ενός πολυώροφου διαμερίσματος σε ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να αξιολογήσετε τις πιθανές συνέπειες των ενεργειών σας για τους άλλους. Οι γείτονες, χρησιμοποιώντας απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές εξωδικαστικές μεθόδους, μπορούν να αναγκάσουν να αποκαταστήσουν το κατεστραμμένο τμήμα του κιβωτίου. Και αυτό το έργο θα κοστίσει τουλάχιστον τρεις φορές πιο ακριβό.