Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας - απαντήσεις σε ερωτήσεις

Στην κουζίνα μαγειρεύουμε καθημερινά. Εάν μπορείτε να αερίσετε το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ανοιχτού παραθύρου το καλοκαίρι, τότε το χειμώνα αφαιρέστε τις μυρωδιές, λίπος, καίγεται θα βοηθήσει μια ποιότητα ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο ξυλάνθρακα.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • δεν απαιτούν σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού,
 • συμπαγές, επειδή δεν χρειάζονται μεγάλο θόλο και μια τρύπα κάτω από το σωλήνα για την εκτροπή του αέρα,
 • το φίλτρο είναι εύκολο να αντικατασταθεί με το χέρι,
 • απλά και γρήγορα τοποθετημένα σε συνδετήρες.

Στον εξολκέα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση, παρέχεται ένα στοιχείο άνθρακα κασέτας, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή κασέτας διαφορετικών σχημάτων. Στο περίβλημα της κασέτας τοποθετείται σκόνη άνθρακα ή μικρά κοκκία.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αφαίρεση οσμών.

Η συσκευή διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με έναν δείκτη ρύπανσης, ο οποίος δηλώνει την ανάγκη αντικατάστασης.

Πού είναι το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

Τα στοιχεία άνθρακα στην τεχνική χωρίς εξαγωγή αέρα τοποθετούνται αμέσως πίσω από τα φίλτρα λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα των σωματιδίων λίπους, και μόνο τότε από οσμές και άλλες προσμείξεις. Έτσι, εκτελείται πολύπλοκος καθαρισμός.

Πριν αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, η αντικατάσταση χρειάζεται μία φορά σε 3-4 μήνες, αλλά σε ορισμένα μοντέλα εκχυλισμάτων αρκεί να το κάνετε αυτό μία φορά το χρόνο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ένταση της χρήσης του εξοπλισμού, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 1. Για αντικατάσταση, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από την πρίζα και να αφαιρέσετε τη μάσκα εισαγωγής αέρα.
 2. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το στοιχείο λίπους και να αφαιρέσετε την κασέτα φίλτρου από την υποδοχή.
 3. Παραμένει για να αφαιρέσετε το μολυσμένο στοιχείο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν δείτε ότι το σώμα του φίλτρου άνθρακα μπορεί να ανοίξει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε με το χέρι το περιεχόμενό του, δηλαδή να γεμίσουν φρέσκους κόκκους ενεργού άνθρακα.

Πώς να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα

Όλα τα στοιχεία άνθρακα είναι μιας χρήσης και μπορούν να παραδοθούν με κουκούλα ή να αγοραστούν ξεχωριστά.

Η διαδικασία εγκατάστασης του φίλτρου άνθρακα είναι παρόμοια με το κύκλωμα αντικατάστασης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πώς να τραβήξετε το φίλτρο από την κουκούλα, Αξίζει να ακολουθήσετε τον παρακάτω αλγόριθμο.

Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

 1. Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδέσετε την κουκούλα από το ηλεκτρικό δίκτυο για να αποφύγετε την τυχαία εκκίνηση του κινητήρα.
 2. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το στοιχείο αντι-γράσου και να πάρετε την κασέτα, η οποία προορίζεται για τον καθαριστή άνθρακα. Τοποθετήστε την κασέτα κάρβουνου στα στηρίγματα μέχρι να κάνει κλικ.
 3. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το στοιχείο αντι-γράσου.
 4. Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.

Έτσι, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν είναι εύκολο έργο, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Προκειμένου η τεχνολογία να λειτουργεί σωστά, αξίζει να μεριμνήσετε για την κατάλληλη φροντίδα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του στοιχείου συλλογής λίπους και την έγκαιρη αντικατάσταση του άνθρακα.

Για να ξεπλύνετε το φίλτρο λίπους, είναι απαραίτητο:

 • αφαιρέστε το από τον εξοπλισμό και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη ή ένα μπάνιο,
 • ρίξτε το με απορρυπαντικό και καθαρίστε με βούρτσα, ζεστάνετε με βραστό νερό,
 • αν καθαριστεί με ένα απορρυπαντικό δεν λειτούργησε, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σόδα και σαπούνι πλύσης, εμποτίζοντας το φίλτρο μέσα σε αυτό για 3-4 ώρες.

Μετά την ξήρανση, το λίπος μπορεί να αντικατασταθεί.

Υπάρχει ένα καθολικό φίλτρο για την εξόρυξη άνθρακα

Σήμερα, τα καθολικά στοιχεία άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλή, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν όλους τους τύπους κουκούλας στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, δηλαδή όταν δεν πραγματοποιείται η σύνδεση με τον εξαερισμό.

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν καθολικά φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Elikor από μη υφασμένο ύφασμα - πολυεστέρα. Το ύφασμα εμποτίζεται με ενεργό άνθρακα και απορροφά οσμές και λίπος καλά. Τα φίλτρα αυτού του κατασκευαστή είναι οικονομικά προσιτά και κατάλληλα σε περιπτώσεις όπου η κουκούλα δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Τι είναι ένα καλύτερο φίλτρο άνθρακα ή λίπους για σχεδίαση;

Συχνά, οι απορροφητήρες αέρα κοστίζουν μόνο ένα φίλτρο - λίπος, αλλά για τον απόλυτο καθαρισμό του αέρα, συνιστάται ακόμη η εγκατάσταση φίλτρου άνθρακα. Ποια είναι τα διαφορετικά μεταξύ τους;

Το λίπος εκτελεί τραχύ καθαρισμό, σχεδιασμένο να κρατά μεγάλα σωματίδια λίπους, αιθάλη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες του κινητήρα. Επίσης, το γράσο προστατεύει τα εσωτερικά τοιχώματα από τους ατμούς του πετρελαίου. Απορροφήστε στο 96% σωματίδια λίπους και δυσάρεστες οσμές.

Ο άνθρακας είναι επίσης σχεδιασμένος για λεπτό καθαρισμό, όχι τυχαία ονομάζεται αντι-μυρωδιά ή απορρόφηση. Απορροφήστε αέρια, επιβλαβείς ακαθαρσίες ατμού, οσμές.

Οι λιπαρές μίας χρήσεις είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες, για παράδειγμα, από ακρυλικό, σιντόνιο, μη υφασμένο ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως χρειάζονται αντικατάσταση.

Επαναχρησιμοποιήσιμα είναι από μέταλλο και πλέγμα πλέγματος - συμμετρικά ή ασύμμετρα. Για την παραγωγή χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα με προστατευτικό στρώμα έναντι οξείδωσης. Πιο πρακτικά επαναχρησιμοποιούμενα, είναι εύκολο να πλυθούν με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά κουκούλες.

 • Εξετάστε διάφορα μοντέλα φίλτρων λίπους στην αγορά.

Η Lissant-South παράγει εκδόσεις κασέτας κατάλληλες για χρήση σε θερμοκρασίες έως + 70 ° C. Δεν είναι πτυσσόμενα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5 mm. Το στοιχείο φίλτρου έχει πέντε πλάκες.

Ο παραγωγός Rowen προσφέρει στους πελάτες του μια ολόκληρη προκατασκευασμένη δομή από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 80 ° C. Το στοιχείο φίλτρου έχει τρία ή πέντε πλάκες.

Κατασκευαστής Titanium παράγει επιλογές από ανοξείδωτο χάλυβα με πάχος 0,5 mm και θερμοκρασία εργασίας μέσου έως + 70 ° C.

 • Όλα τα φίλτρα άνθρακα είναι διαθέσιμα. Ο βαθμός πλήρωσης μπορεί να είναι διαφορετικός. Όσο παχύτερο είναι ο άνθρακας, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο, κοίλο, επίπεδο. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό.

Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν ένα στοιχείο άνθρακα με το σωστό μέγεθος ή να αγοράσουν ένα τυποποιημένο.

Η ποικιλία των κουκούλες με ένα στοιχείο άνθρακα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, η δημοτικότητα του φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Hansa, Gorenje, Krona, Electrolux.

Είναι αδύνατο να απαντηθεί χωρίς αμφιβολία το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο, καθώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή, θα παρέχεται υψηλής ποιότητας και πλήρους καθαρισμού του αέρα.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για εξαγωγή - μια επισκόπηση των κατασκευαστών

Ας εξετάσουμε διαφορετικές παραλλαγές κουκούλες με συστήματα καθαρισμού άνθρακα από δημοφιλείς κατασκευαστές.

 • Η ιταλική εταιρεία "Elica" παράγει αιχμηρά γωνιακά, τοίχου και ενσωματωμένα μοντέλα. Διακρίνονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή εγκατάσταση, πρωτότυπο σχέδιο. Ο έλεγχος μπορεί να είναι είτε ένα κουμπί είτε ένα άγγιγμα. Το κόστος του εξοπλισμού ξεκινά από 28.000 ρούβλια και η τιμή των φίλτρων ξεκινά από 1.000 ρούβλια.
 • Η εταιρία από την Ισπανία "Cata" παράγει κουκούλες με συστήματα ελέγχου push-and-slider. Η τεχνική είναι αθόρυβη, απλά τοποθετημένη. Το κόστος του εξοπλισμού είναι αρκετά δημοκρατικό και ξεκινάει από 3.000 ρούβλια. Το κόστος των φίλτρων άνθρακα ξεκινά από 400 ρούβλια.
 • Τα προϊόντα της μάρκας Hansa αξίζει να θεωρηθούν ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Η τεχνική είναι οικονομική, εύκολη στη χρήση και συγχρόνως ανέξοδη. Φίλτρα «Hansa» πωλούνται σε τιμή 2 900 ρούβλια.
 • Η εταιρεία "Gorenje" παράγει ενσωματωμένα και αναρτημένα μοντέλα εξοπλισμένα με φίλτρο μετάλλου και άνθρακα. Διαφέρουν στην οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον δικό τους εξοπλισμό παρουσιάζονται επίσης στοιχεία άνθρακα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα φίλτρα άνθρακα για τις κουκούλες Krone χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμό σε δύο τρόπους: αερισμός και ανακυκλοφορία. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών.

Εάν η κουκούλα σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο για αντικατάσταση, θα πρέπει να προσέξετε Φίλτρο Jet για την εξαγωγή αέρα Jet. Ο πορτογαλικός κατασκευαστής παράγει ποιοτικά αξεσουάρ και αναλώσιμα με την ανάγκη αντικατάστασής του κάθε έξι μήνες.

Τα φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρες Foil παράγονται στη ρωσική επιχείρηση "Folter". Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες μεταξύ των εγχώριων εταιρειών που παράγουν συλλέκτες σκόνης και φίλτρα τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.

Οι κινέζοι κατασκευαστές δεν παραμένουν πίσω από τους ρώσους και ευρωπαίους ανταγωνιστές και εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να αγοράσετε στοιχεία της εταιρείας Shindo, τα οποία είναι εύχρηστα για διαφορετικές μάρκες εξοπλισμού.

Κουκούλες χωρίς βρύση: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο με φίλτρο άνθρακα

Οι κουκούλες είναι χρήσιμες στις συσκευές κουζίνας που βοηθούν να απαλλαγούμε από αιθάλη, καπνό και οσμές. Μπορούν να είναι με ή χωρίς τρύπημα, με φίλτρο άνθρακα ή λίπους. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να πληρώσετε όχι μόνο για τη δημοτικότητά του, αλλά και για ανατροφοδότηση πελατών.

Η κουκούλα στο σπίτι είναι συχνά εγκατεστημένη στην κουζίνα: βοηθά να απαλλαγούμε από τον ατμό, τον καπνό και τη μυρωδιά, τον καθαρισμό του αέρα. Με αυτό μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και ανοιγμένα παράθυρα, αλλά οι κουκούλες είναι πιο βολικό και λειτουργικό.

Ποιες είναι οι κουκούλες

Όλες οι συσκευές χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

 1. Πατήστε ή ρέει: αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα, τραβώντας τον προς το δρόμο ή στον αεραγωγό. Ο νωπός αέρας προέρχεται από άλλες εγκαταστάσεις.
 2. Ανακύκλωση: περνούν τον αέρα μέσω φίλτρων, καθαρίζουν και "δίνουν" πίσω. Ο αέρας περνά μέσα από έναν κύκλο.

Προσοχή παρακαλώ! Παρόλο που οι απογυμνωτές είναι αποτελεσματικότεροι, δεν μπορούν πάντοτε να εγκατασταθούν λόγω της αδυναμίας να ενταχθούν στον αγωγό.

Πλέον συχνά στην πώληση μπορείτε να βρείτε κουκούλες με δύο τρόπους λειτουργίας - βρύση και κυκλοφορία. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις επιλογές εφαρμογής για κάθε μοντέλο.

Το εκχύλισμα αφαιρεί αποτελεσματικά τον ατμό, τον καπνό και την οσμή

Η μέθοδος καθαρισμού διακρίνει:

 1. Φίλτρα λίπους: αυτό είναι ένας τραχύς καθαρισμός του αέρα, ο οποίος βοηθά να απαλλαγούμε από αιθάλη και βρωμιά. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύουν την κουκούλα και τον αγωγό από τη βρωμιά. Μπορούν να είναι μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα, διαφορετικών μεγεθών, αλλά και διαφορετικά υλικά κατασκευής - ακρυλικό, χάλυβα, αλουμίνιο και άλλα.
 2. Φίλτρα άνθρακα: αυτός είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός του αέρα από τις δυσάρεστες οσμές, δηλαδή η δράση τους δεν έχει ως στόχο την προστασία της συσκευής, αλλά στον καθαρισμό του αέρα. Σε αντίθεση με το λίπος, τα φίλτρα άνθρακα δεν καθαρίζονται: αντικαθίστανται πλήρως όταν λήξει η διάρκεια ζωής.

Μπορούν επίσης να συνδυαστούν.

Οι επιλογές διαμονής είναι:

 1. Οριζόντια: συνήθως στερεώνεται πάνω από το ίδιο το πιάτο.
 2. Κάθετα: βρίσκονται στον τοίχο.

Με το σχεδιασμό, τα μοντέλα χωρίζονται σε:

 1. Ενσωματωμένο: το πιο βολικό και οικονομικό?
 2. Αναρτήθηκε: μπορεί να έχει συρόμενα πλαίσια που αυξάνουν την επιφάνεια εργασίας.
 3. Νησί: είναι σταθερά στην οροφή και "κολλάει" κάτω.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης με ένα φίλτρο άνθρακα

Αυτά τα μοντέλα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

 1. Δυνατότητα εγκατάστασης της κουκούλας σε οποιαδήποτε κουζίνα, καθώς δεν απαιτεί υποχρεωτική σύνδεση με τον αγωγό.
 2. Η ικανότητα να καθαρίσετε εντελώς τον αέρα από τον καπνό και τις οσμές.
 3. Η απουσία της ανάγκης για νέες μερίδες αέρα: οι επιλογές εκτροπής απομακρύνονται εντελώς από τον αέρα, χωρίς να δίνουν σε αντάλλαγμα.
 4. Εξοικονόμηση χώρου, η δυνατότητα να χτίσει σε έπιπλα, για παράδειγμα, να επισυνάψετε στο κάτω μέρος του ντουλαπιού?
 5. Διατήρηση της θερμότητας και, ως εκ τούτου, εξοικονόμηση χρημάτων για τη θέρμανση: ο αέρας δεν πηγαίνει έξω και δεν αντικαθίσταται από ένα κρύο, που απαιτεί θέρμανση.
 6. Εύκολη εγκατάσταση: αυτό συνδέεται επίσης με την έλλειψη της ανάγκης σύνδεσης με τον αγωγό.
 7. Χαμηλό κόστος.

Η αντικατάσταση φίλτρων κάθε 3-5 μήνες απαιτείται

Τα μειονεκτήματα είναι η πιο θορυβώδης εργασία και η ανάγκη αλλαγής φίλτρων. Το τελευταίο πρέπει να γίνεται κάθε 3-5 μήνες, ωστόσο, κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της συστάσεις: για παράδειγμα, η Bosch, η Falmec και άλλοι προσφέρουν αντικατάσταση μόνο μία φορά το χρόνο.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα:

 1. Διαστάσεις της "περιοχής εργασίας" μέσω της οποίας θα περάσει ο αέρας: δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μια πλάκα. Είναι καλύτερα αν η κουκούλα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.
 2. Παραγωγικότητα: όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότερο αέρας διέρχεται από το φίλτρο ανά ώρα. Ο κανόνας είναι 12 περάσματα. Υπολογίστε αυτήν την τιμή με τον τύπο: (ο όγκος της κουζίνας) * (ύψος οροφής) * 12.

Παράδειγμα: με κουζίνα 12 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,7 μέτρων, η ελάχιστη ισχύς εξόδου θα είναι: 12 * 2,7 * 12 = 388,8 κύβος / ώρα.

Προσοχή παρακαλώ! Αυτός ο τύπος θεωρεί την ελάχιστη επιτρεπτή ισχύ, για να προσδιορίσει το βέλτιστο είναι απαραίτητο να αυξηθεί κατά 30%.

 1. Απαιτήσεις για την αντικατάσταση φίλτρων: πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν. Εάν το απόσπασμα χρησιμοποιείται σπάνια, για παράδειγμα, είναι εγκατεστημένο στη χώρα, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την περίοδο, αλλά όχι πολύ?
 2. Η δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας: αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, είναι απαραίτητο να υπάρχουν 2-3 τρόποι λειτουργίας.
 3. Παρουσία φωτισμού: θα βοηθήσει να φωτίσει μόνο ένα πιάτο?
 4. Πρόσθετες λειτουργίες: αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονική οθόνη, η οποία εμφανίζει όλες τις πληροφορίες ότι το χρονόμετρο και έξω από το καπό (επιτρέπει την τακτική «αερισμό» κουζίνα), έναν αισθητήρα φίλτρου (έκθεση για την ανάγκη αντικατάστασης)?
 5. Κατασκευαστής: καλύτερα να παραμείνετε σε δημοφιλείς και κοινοί κατασκευαστές, έτσι ώστε αν έχετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης ή να βρείτε μέρη.
 6. Κόστος: όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερο λειτουργεί η κουκούλα, αλλά εάν δεν χρειάζονται, μην πληρώνετε υπερβολικά. Από την άλλη πλευρά, τα φτηνά μοντέλα είναι συχνά κατασκευασμένα από υλικά κακής ποιότητας και είναι γρήγορα φραγμένα.
 7. Κριτικές: έχοντας σταματήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι απαραίτητο να εκτιμήσετε εκ των προτέρων τις κριτικές των ιδιοκτητών. Είναι πιθανό αυτή η έκδοση να έχει "υποβρύχιες" πέτρες.

Όσο περισσότερες λειτουργίες στην κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή

Δημοφιλή μοντέλα

Μεταξύ όλων των επιλογών, τα ακόλουθα είναι δημοφιλή:

 1. "Jetair Aurora LX / GPX / F / 60": αυτό είναι ένα φθηνό ενσωματωμένο μοντέλο. Διαθέτει δύο τύπους επεξεργασίας αέρα (κυκλοφορία και ανάσυρση), έχει μάλλον υψηλή απόδοση, παρά έναν κινητήρα - 700 m3 / h. Τα φίλτρα είναι επίσης δύο - κάρβουνο και λίπος, υπάρχουν λαμπτήρες φωτισμού αλογόνου, ένας δείκτης μόλυνσης φίλτρου?
 2. "Gorenje BHP623E10W": η σλοβενική εταιρεία προσφέρει τη φθηνή επιλογή της. Προσφέρει δύο επιλογές επεξεργασίας και δύο φίλτρα, έναν κινητήρα και τρεις ταχύτητες. Ωστόσο, η απόδοση του μοντέλου είναι πολύ χαμηλότερη - μόνο 325 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας.
 3. «Ζιγκμούντ Shtain K61 B ": Πρόκειται για μια κεκλιμένη κουκούλα, η οποία πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο. Έχει μεγάλη χωρητικότητα (650 κυβικά μέτρα την ώρα), χειριστήριο αφής, 3 ταχύτητες και λάμπες, και υπάρχει επίσης μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την ροή αέρα. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου (σχεδόν 10 dB λιγότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις), αλλά δεν υπάρχει δείκτης ρύπανσης φίλτρου.
 4. "Elikor Davoline 60": ένα άλλο ήσυχο, αλλά χαμηλής ισχύος μοντέλο (χωρητικότητα 290 κυβικών μέτρων ανά ώρα). Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας και μία λάμπα. Το σύνολο του συστήματος κρέμεται, πάχους 15 cm.
 5. "Korting KHC 61080 GW": ένα πιο ακριβό και ισχυρό μοντέλο με χωρητικότητα 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Είναι ιδανικό για τον αερισμό μεγάλων, διασυνδεδεμένων δωματίων. Η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο, η "χρήσιμη περιοχή" είναι υπό γωνία. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες, λαμπτήρες, βαλβίδα αντεπιστροφής, δείκτης ρύπανσης. Ο έλεγχος γίνεται με οθόνη αφής και πίνακα ελέγχου.
 6. "Beko CWB 9610 X": ένα άλλο μοντέλο τοίχου, αλλά ήδη "προεξέχον" πάνω από τη σόμπα. Η παραγωγικότητα είναι 750 κυβικά μέτρα την ώρα, η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή, ο έλεγχος είναι μηχανικός. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες και δύο λάμπες, το μοντέλο δεν διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης με φίλτρο άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλείς λόγω της ευκολίας εγκατάστασης και αποδοτικότητας τους. Όταν επιλέγετε, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην τιμή και τις επιδόσεις, αλλά και στα σχόλια των πελατών. Θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ορισμένων χαρακτηριστικών του μοντέλου πριν από την αγορά.

Πλεονεκτήματα του σχεδίου άνθρακα στην κουζίνα: ποιότητα, στυλ και υψηλή παραγωγικότητα σε προσιτή τιμή

Οι κουκούλες καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα είναι διαφορετικές: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο;

Πρώτα απ 'όλα, αποφασίστε ποια αρχή του συστήματος εξάτμισης θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας: αυτό θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλλά και από την υγεία των υφιστάμενων συστημάτων εξαερισμού.

Ας μάθουμε όλα τα πρακτικά χαρακτηριστικά του έργου τους και κατανοούμε τις εκτιμήσεις των καταναλωτών για μερικές κριτικές σχετικά με την κουκούλα για την κουζίνα.

Διαδικασίες καθαρισμού

Η ονομασία απορροφητήρες κουζίνας άνθρακα έλαβε χάρη στο Η παρουσία φίλτρων άνθρακα που βρίσκονται μέσα στη δομή: αν το εξωτερικό σύστημα φιλτραρίσματος εξασφαλίζει την εξάλειψη του λίπους, αυτά τα φίλτρα είναι υπεύθυνα για την πολύπλοκη επεξεργασία του μολυσμένου αέρα.

Η λειτουργία των σύγχρονων απορροφητών άνθρακα για την κουζίνα χωρίς βρύση έχει πολλά χαρακτηριστικά. Στη λειτουργία ενεργοποίησης, ο απορροφητής αρχίζει να απορροφά τον μολυσμένο αέρα που περνάει δύο στάδια επεξεργασίας σε εξωτερικά και εσωτερικά φίλτρα. Εκτός από την απομάκρυνση καπνών, αιθάλης και άλλων υπολειμμάτων, ο αέρας καθαρίζεται από δυσάρεστες οσμές, κάτι που θεωρείται ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην κουζίνα.

Τα εξωτερικά φίλτρα προορίζονται για επαναχρησιμοποιήσιμη χρήση, οπότε όταν μολυνθεί, αρκεί να τα πλένετε με οικιακές χημικές ουσίες. Τα φίλτρα άνθρακα (φίλτρα πρόστιμο) δεν μπορούν να καθαριστούν: τους είναι απαραίτητο να αλλάζουμε περιοδικά.

Εάν μαγειρεύετε συχνά και οι διαδικασίες μαγειρέματος βασίζονται στο τηγάνισμα - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον κάθε 3 μήνες. Οι φίλοι της υγιεινής διατροφής θα αντιμετωπίσουν την ανάγκη να αλλάξουν τα φίλτρα πολύ λιγότερο συχνά.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα φίλτρα χωρίς επαγγελματική βοήθεια, δεδομένου ότι τα σχέδια των μοντέρνων κουκούλες έχουν μια μάλλον απλή φόρμα. Ακόμη και τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον και η όλη διαδικασία θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 10 λεπτά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εκχυλισμάτων με φίλτρα άνθρακα

Έχετε ήδη σημειώσει ένα από τα πλεονεκτήματα των κουζινών για την κουζίνα: Ο βρώμικος αέρας δεν αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις, αλλά καθαρίζεται, έτσι αυτή η τεχνική μπορεί να σας εγγυηθεί περισσότερη ασφάλεια από άλλα μοντέλα.

Για να διαλύσετε όλους τους μύθους σχετικά με την ποιότητα των συστημάτων φίλτρου άνθρακα, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με άλλα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής:

 1. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά - συμπαγής και εύκολη εγκατάσταση λόγω μικρών διαστάσεων εκχυλίσματα άνθρακα. Αυτή η τεχνική δεν θα γίνει μόνο βοηθός στην καθημερινή ζωή, αλλά θα βοηθήσει επίσης να τονίσει την αρμονία του εσωτερικού και την παρουσία ενός εξαιρετικού γούστου στην οικοδέσποινα. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε τρόπους για να καλύψετε τους αεραγωγούς ή να σχεδιάσετε την τοποθέτηση των επίπλων με τη μέγιστη ευκολία για την τοποθέτηση των συσκευών εξάτμισης.
 2. Επειδή οι κουκούλες αυτού του τύπου δεν εμποδίζουν τον αεραγωγό, Το δωμάτιο θα διατηρήσει μια φυσική κυκλοφορία καθαρού αέρα: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν συνηθίζετε να συναντάτε στην κουζίνα με όλη την οικογένεια.
 3. Σε αντίθεση με τις περισσότερες κουκούλες, Τα μοντέλα άνθρακα δεν απαιτούν πρόσθετη ροή αέρα για πλήρη εργασία.
 4. Κόστος Αυτός ο εξοπλισμός, παρά την ποιότητα και τη λειτουργικότητα, παραμένει μικρό χάρη στην εξοικονόμηση πόρων. Πολλοί πιστεύουν ότι η περιοδική αγορά φίλτρων θα κοστίσει περισσότερο: ακόμη και με την απόκτηση κουκούλας υψηλής ισχύος, η συνολική εξοικονόμηση θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε φίλτρα για 10 χρόνια.
 5. Σε αντίθεση με τις κουκούλες με εξαερισμό, που πρέπει απαραίτητα να συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού, μοντέλα άνθρακα μπορεί να τοποθετηθεί απολύτως οπουδήποτε στην κουζίνα, παρέχοντας μόνο πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 6. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της εγκατάστασης αυτής της τεχνικής - δυνατότητα τοποθέτησης σε έπιπλα κουζίνας. Παρέχετε όχι μόνο έναν κομψό, αλλά εργονομικό σχεδιασμό του χώρου εργασίας.

Οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι καθολικές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μαντέψετε πώς να επιλέξετε την κουκούλα στο στυλ της κουζίνας ή το χρωματισμό της.

Όταν αναζητάτε ένα κατάλληλο μοντέλο, μπορείτε να σημειώσετε την ποικιλία των μεγεθών αυτού του εξοπλισμού.

Υπάρχει η άποψη ότι η χρήση απορροφητήρων άνθρακα είναι ακατάλληλη λόγω της ανάγκης να αναζητηθούν αυστηρά φίλτρα από τον κατασκευαστή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν οποιοδήποτε είδος φίλτρου άνθρακα έχει ανάλογα, και πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται από ποιοτική ανωτερότητα.

Εάν αμφιβάλλετε για την καλύτερη απόδοση των κουκούλες με καθεστώς καθαρισμού ανακύκλωσης, τότε και εσείς μπορείτε να το κάνετε λάθος, Η αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί από την ισχύ, όχι από τα χαρακτηριστικά καθαρισμού. Επιπλέον, το χρήσιμο αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη συχνότητα αλλαγής φίλτρου και τη σωστή φροντίδα του εξοπλισμού.

Φυσικά, ακόμη και η καλύτερη ποιότητα κουκούλα αυτού του τύπου δεν μπορεί να καθαρίσει τον αέρα από δυσάρεστες οσμές κατά 100%. Ωστόσο, Όταν λειτουργεί το σύστημα καθαρισμού διήθησης, θα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί μέγιστη άνεση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η λύση του προβλήματος με την παραλαβή όλων των οσμών στους γείτονες μέσω του αεραγωγού.

Το μόνο αρνητικό που μπορεί να επηρεάσει την τελική επιλογή σας είναι υψηλές δαπάνες ενέργειας. Παρόλα αυτά, οι κουκούλες με φίλτρα άνθρακα κατά τη λειτουργία δεν επηρεάζουν το καθεστώς θερμοκρασίας της κουζίνας, σε αντίθεση με τα μοντέλα με ανοιχτό εξαερισμό, τα οποία συμβάλλουν στην είσοδο ζεστού ή κρύου αέρα από το δρόμο.

Δεν χρειάζεται να ενεργοποιείτε κλιματιστικά ή θερμαντήρες για να αποκαταστήσετε το μικροκλίμα στην αίθουσα - και αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο

Πολλοί στη διαδικασία αγοράς ξεχνούν να ρωτούν για τα πρακτικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας τέτοιων αποσπασμάτων και, στη συνέχεια, χωρίς να κατανοούν τις οδηγίες, ζητήστε βοήθεια από ειδικούς. Στην πραγματικότητα, αυτές οι διαδικασίες είναι πολύ απλές, οπότε μην βιαστείτε στα συμπεράσματα. Αν και στο σπίτι δεν μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα άνθρακα, ακόμα και τα παιδιά μπορούν να τα αντικαταστήσουν: αυτή η διαδικασία είναι γρήγορη και ασφαλής.

Στο πρώτο στάδιο, αφαιρέστε προσεκτικά τα εξωτερικά φίλτρα λίπους. Κατά κανόνα, συνεχίζουν να παγιδεύουν ή απομακρύνονται με ελαφρά πίεση από το χέρι. Κατά τη διαδικασία καθαρισμού αυτών των φίλτρων, δεν συνιστάται η χρήση σόδας ή λειαντικών καθαριστικών: θα χαλάσουν την εμφάνιση της επιφάνειας.
Στο στάδιο της ξήρανσης αυτών των φίλτρων, μπορείτε να προχωρήσετε στον καθαρισμό των παρακάτω.

Στη συνέχεια, αντικαταστήστε τα φίλτρα απορρόφησης λίπους και συνδέστε την κουκούλα για να ελέγξετε ότι λειτουργεί. Η απουσία δυνατών θορύβων που δεν είναι χαρακτηριστικές για το έργο της επιλεγμένης κουκούλας θα πιστοποιήσει την επιτυχή εγκατάσταση νέων φίλτρων.

Δημοφιλή μοντέλα

Για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο σχεδίασης άνθρακα, πρέπει να ληφθεί υπόψη όχι μόνο η ισχύς και οι διαστάσεις του. Σημαντικό είναι το σχέδιο, αλλά και διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες: αφής ή τηλεχειριστήριο, οπίσθιο φωτισμό, αισθητήρες φωνής, πολλοί τρόποι λειτουργίας.

Ας υπολογίσουμε πόσο σημαντικό θα είναι ο αντίκτυπος της ποιότητας και της μάρκας στο κόστος των συσκευών εξάτμισης.

Φτηνές, αλλά υψηλής ποιότητας κουκούλες που παράγονται από τον κατασκευαστή Korting: μια επίπεδη ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα με χωρητικότητα 275 m3 ανά ώρα θα κοστίσει περίπου 5 χιλιάδες ρούβλια.

Από δημοφιλή μοντέλα, δώστε προσοχή σε μια πιο κομψή κουκούλα με μια βρύση από την Krona με στοιχεία από χάλυβα και γυαλί, 5 τρόπους λειτουργίας και ηλεκτρονικό έλεγχο: αυτή η επιλογή θα σας κοστίσει περίπου 11.000.

Οι πιο γνωστές μάρκες παράγουν ακριβή μοντέλα κουκούλας άνθρακα. Ένα παράδειγμα συνδυασμού στυλ και λειτουργικότητας είναι η κουκούλα Hotpoint-Ariston με λειτουργία εξάτμισης αέρα και ανακύκλωσης, εξοπλισμένη με φίλτρο άνθρακα. Με κόστος 18,5 χιλ., Αυτό το εκχύλισμα παρέχει καθαρισμό αέρα με χωρητικότητα άνω των 760 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Για σύγκριση: η κουκούλα Gorenje με χωρητικότητα 630 κυβικών μέτρων που αγοράζετε για 27 χιλιάδες.

Άλλα μοντέλα και μάρκες δεν έχουν λιγότερη ζήτηση στην καταναλωτική αγορά. Οι κουκούλες Bosch, Hansa, Siemens και πολλοί άλλοι είναι δημοφιλείς. Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του έργου τους που διαβάζονται στις αναθεωρήσεις σχετικά με τους απορροφητήρες άνθρακα.

Κριτικές

Σεργκέι, Κρασνογιάρσκ: Πάντα προτιμούσε συμπαγείς αλλά ισχυρές κουκούλες - και ήταν έτοιμη να υπομείνει υπερβολικό θόρυβο, καθώς η υγεία ήταν πάντα προτεραιότητα. Αποφάσισα να αναβαθμίσω την κουζίνα - και ταυτόχρονα έβλεπα τον καινούργιο εξοπλισμό. Χαιρόμαστε που τα σύγχρονα μοντέλα είναι πιο λειτουργικά και είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί υψηλής ποιότητας καθαρισμός του αέρα χωρίς να θυσιάζεται η άνεση του καθενός.

Η επιλογή που σταμάτησα στην κουκούλα Hansa με ένα φίλτρο άνθρακα που λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης. Σε σχετικά χαμηλή τιμή, η απόδοση μιας τέτοιας κουκούλας ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου: ο αέρας καθαρίζεται σε λίγα λεπτά - και το πιο σημαντικό, αυτή η συσκευή λειτουργεί πολύ πιο ήσυχα από τους προκατόχους της. Είναι ευχάριστο έκπληξη το γεγονός ότι πολλά οφέλη μπορούν να αποκτηθούν με το κατάλληλο κόστος.

Άννα, Αγία Πετρούπολη: Αλλάζει τον τόπο διαμονής της - και τα αποσπάσματα, όπως η τύχη θα το είχαν, δεν ήταν στην κουζίνα. Μαγειρεύω πολύ, οπότε δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτό: από προηγούμενη εμπειρία μπορώ να πω ότι ο φυσικός εξαερισμός σπάνια συμβάλλει στην ταχεία απομάκρυνση των οσμών από το διαμέρισμα.

Δεδομένου ότι δεν ήθελα να αλλάξω πλήρως την κουζίνα, αποφάσισα αποφασιστικά ότι θα ξοδέψω λίγο περισσότερο, αλλά θα βρω μια κουκούλα που θα μπορούσα να χωρέσω στο ήδη εγκατεστημένο σετ. Ευτυχώς, δεν βρήκα μόνο ένα κατάλληλο μέγεθος, αλλά και μια αρκετά ισχυρή κουκούλα με 4 τρόπους λειτουργίας από τη Bosch. Μου κόστισαν περίπου 25 χιλιάδες, αλλά αυτό το κόστος αξίζει τον κόπο: είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσει και φαίνεται υπέροχο.

Τώρα το μαγείρεμα έγινε πολύ πιο βολικό, αφού οι μυρωδιές της τηγανισμένης τροφής δεν έχουν πλέον χρόνο να εξαπλωθούν σε όλη την κουζίνα.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι κουκούλες τύπου άνθρακα προορίζονται μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών: αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη τόσο για μεγάλες όσο και για μικρές κουζίνες - και να λύσετε το πρόβλημα με τον καθαρισμό του αέρα, ανεξάρτητα από το πώς συνηθίζετε να μαγειρεύετε.

Χάρη στη νέα τεχνολογία τεχνολογικές λύσεις με φίλτρα άνθρακα είναι όλο και βελτιώνεται, και τώρα - κομψή εμφάνιση μοντέλα απεικονίζεται κουκούλες άνθρακα για την κουζίνα, καθώς και να πάρετε το χρόνο για να δείτε ένα βίντεο σχετικά με τα χαρακτηριστικά της φροντίδας.

Για το σκοπό αυτό, το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα και οι μέθοδοι καθαρισμού των φίλτρων

Η κουζίνα είναι ο τόπος όπου δημιουργούνται τα μαγειρικά αριστουργήματα. Αλλά μετά τη διαδικασία μαγειρέματος, θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση των οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της κουκούλας, η οποία απορροφά όλες τις δυσάρεστες οσμές που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η γρήγορη εξουδετέρωση οποιασδήποτε οσμής είναι δυνατή με διαφορετικά φίλτρα που είναι εγκατεστημένα στις κουκούλες. Η κατάστασή τους θα πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά και να αλλάζεται έγκαιρα, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και αξιόπιστη λειτουργία του εξοπλισμού.

Είδη φίλτρων για κουκούλες κουζίνας

Πριν ξεκινήσετε την αντικατάσταση του φίλτρου, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο που είναι εγκατεστημένος σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο εξοπλισμού κουζίνας. Υπάρχουν διάφοροι κύριοι τύποι, καθένας από τους οποίους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Διαφέρουν επίσης στον τρόπο με τον οποίο είναι εγκατεστημένοι. Τα φίλτρα για την εξαγωγή μπορούν να χωριστούν σε 2 ομάδες:

Σχεδιασμένο για χοντρό καθαρισμό ή απορρόφηση λίπους. Σε πολλά μοντέλα είναι τοποθετημένο στην άκρη της συσκευής και είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για πλήρη διήθηση. Εξαιτίας αυτού, οι μάζες του αέρα καθαρίζονται ταχέως από τα αιωρούμενα σωματίδια λίπους, καθώς και ακαθαρσίες αρκετά μεγάλου μεγέθους.

Χοντρό φίλτρο

Αυτά τα φίλτρα όχι μόνο καθαρίζουν τα ρεύματα αέρα, αλλά και εξαλείφουν τα επιβλαβή σωματίδια που εισέρχονται και προστατεύουν επίσης την ίδια την συσκευή και όλες τις εσωτερικές επιφάνειες. Αν δεν υπάρχει χοντρό φίλτρο στην κουκούλα, τα στοιχεία του θα καλύπτονται με επίστρωση λαδιού για σύντομο χρονικό διάστημα.

 • Διαθέσιμη. Στην εμφάνιση, είναι τα λεπτά ορθογώνια χαλιά. Συνθετικό, ακρυλικό, μη υφασμένο, αλλά οποιοδήποτε άλλο συνθετικό υλικό μπορεί να χρησιμεύσει ως υλικό κατασκευής. Από τον τίτλο είναι σαφές ότι εάν εγκαταστήσετε εκ νέου τη συσκευή στη συσκευή αυτό το σύστημα καθαρισμού δεν θα είναι αποτελεσματικό και δεν διατηρεί τις θετικές του ιδιότητες.

Τα πρώτα εγκαθίστανται συνήθως σε μοντέλα προϋπολογισμού, ενώ τα τελευταία μπορούν να βρεθούν σε αποσπάσματα, ξεκινώντας από το μέσο τμήμα των τιμών.

Κασέτες άνθρακα για καθαρό καθαρισμό. Βοηθούν να καθαρίσετε τον αέρα, ο οποίος έχει ήδη περάσει από το συλλέκτη λίπους, και να έχετε μια ιδανικά καθαρή ροή αέρα στην έξοδο. Οι κασέτες μπορούν να έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα, το οποίο περικλείεται σε πλαστικό περίβλημα που περιέχει ενεργό άνθρακα, το οποίο επιτρέπει στο φίλτρο να απορροφά γρήγορα όλες τις δυσάρεστες οσμές και τις επιβλαβείς ακαθαρσίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η κασέτα στην κουκούλα, τόσο λιγότερο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει με την απορρόφηση ξένων μυρωδιών. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιηθεί έγκαιρη αντικατάσταση. Η συχνότητα αυτής της διαδικασίας εμφανίζεται συνήθως στη συσκευασία. Κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του ημερομηνία λήξης και τη συχνότητα αντικατάστασης.

Για να εξαγάγετε την κουκούλα όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε σωστή συντήρηση του εξοπλισμού. Δηλαδή, με έγκαιρο και σωστό τρόπο να το πλύνετε και να αλλάξετε το φίλτρο λίπους ή το φυσίγγιο άνθρακα.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα φίλτρα από την κουκούλα;

Για οποιεσδήποτε οικιακές συσκευές, πρέπει να ληφθεί μέριμνα, η οποία θα λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητά της. Η κουκούλα κουζίνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών μοντέλων με διάφορα ενσωματωμένα συστήματα καθαρισμού. Το κύριο θέμα εδώ είναι να κατανοήσουμε την αρχή της φροντίδας των φίλτρων του εξοπλισμού εν γένει, η οποία θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική διαδικασία καθαρισμού. Επιπλέον, ο έγκαιρος καθαρισμός και η σωστή συντήρηση του εξοπλισμού κουζίνας μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ξέρετε πώς να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε σωστά το επαναχρησιμοποιούμενο παρεμβύσμα κατά του λίπους. Αυτό γίνεται αποκλειστικά με το χέρι και περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

 1. Αφαιρέστε την πλάκα από τη συσκευή.
 2. Βάλτε το σε ένα μεγαλύτερο δοχείο που είχε προηγουμένως γεμίσει με ζεστό νερό.
 3. Προσθέστε ένα απορρυπαντικό πιάτων ή άλλα οικιακά χημικά προϊόντα, η δράση των οποίων στοχεύει στη διάσπαση των λιποκυττάρων.
 4. Αφήστε την πλάκα να εμποτίσει για 20 λεπτά σε σαπουνόνερο.
 5. Μετά από αυτό, πρέπει να καθαριστεί με ένα πυκνό σφουγγάρι ή ένα μαλακό πινέλο.
 6. Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 7. Σκουπίστε. Για να επιτύχετε ένα γρήγορο και εγγυημένο αποτέλεσμα, μπορείτε να στεγνώσετε το στεγνωτήρα μαλλιών.
 8. Βάλτε την πλάκα στην κουκούλα.

Πριν και μετά τον καθαρισμό

Αν τα λιπαρά εδάφη είναι πολύ έντονα και μην αφήνετε το διάλυμα με το απορρυπαντικό πιάτων, μπορείτε να προσθέσετε κιτρικό οξύ σε αυτό.

Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 3-4 σάκους του φαρμάκου και διαλύστε το σε νερό. Για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα, η πλάκα μπορεί να αφεθεί στην προκύπτουσα σύνθεση για 2 ώρες, μετά από την οποία καθαρίζεται προσεκτικά και αντικαθίσταται.

Η κατάσταση με το φυσίγγιο άνθρακα είναι κάπως διαφορετική. Δεν μπορεί να καθαριστεί με τον ίδιο τρόπο όπως και μια φλάντζα κατά του λίπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να καθαριστούν με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα, αλλά αυτό είναι μάλλον ένα προσωρινό μέτρο. Με αυτόν τον τρόπο, αποβάλλεται μεγάλη βρωμιά από το φίλτρο, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της εργασίας του καλύμματος. Το σύστημα καθαρισμού άνθρακα πρέπει να αλλάξει σε ένα νέο μετά το τέλος της διάρκειας ζωής, το οποίο αναγράφεται στη συσκευασία.

Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας εάν ακολουθείτε ορισμένους κανόνες. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο πράγμα δεν είναι να βιαστείτε, αλλά εκτελέστε προσεκτικά κάθε ενέργεια, έτσι ώστε να μην χαλάσει ο εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων όλων των εσωτερικών συνδετήρων. Τα βήματα για την αντικατάσταση της κασέτας άνθρακα περιλαμβάνουν:

 • Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε πλήρως την εκλεκτική συσκευή. Αυτό γίνεται τραβώντας το βύσμα από την πρίζα, ακόμη και αν υπάρχει ειδικό κουμπί τερματισμού στον πίνακα ελέγχου.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε τα φίλτρα που εμποδίζουν την είσοδο λίπους μέσα και να τα καθαρίσετε.
 • Η κασέτα διοξειδίου του άνθρακα είναι σταθερά στερεωμένη, επομένως είναι απαραίτητο να έχετε αυτό το σύστημα καθαρισμού εξαιρετικά προσεκτικά, ώστε να μην βλάψετε τα στοιχεία στερέωσης. Από την κουκούλα λαμβάνεται μια κασέτα φίλτρου, μετά την οποία αποσυνδέονται μεταξύ τους.
 • Εάν η κασέτα έχει χαμηλό βαθμό μόλυνσης, τότε μπορεί να καθαριστεί με ένα απλό σημαντικό κουρέλι. Μετά από αυτό, πρέπει να στεγνώσει τελείως πριν την τοποθετήσετε στη θέση του.
 • Σε περίπτωση μεγάλης ρύπανσης, η κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί με νέα και να επιστραφεί στην κουκούλα.
 • Προκειμένου ο εξοπλισμός να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά, είναι απαραίτητο το φίλτρο να προσαρμοστεί πλήρως στη θέση του.

Αντικατάσταση της κασέτας άνθρακα

Όταν ολοκληρωθούν όλοι οι χειρισμοί, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τις οικιακές συσκευές στο δίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Αφού το φίλτρο για το σχέδιο τραβήξει τη θέση του, μπορείτε επίσης να καθαρίσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα ειδικό διάλυμα καθαρισμού. Πάρτε 1 λίτρο ζεστού νερού και διαλύστε σε αυτό 1 κουταλάκι του γλυκού από οποιοδήποτε απορρυπαντικό πιάτων. Συνιστάται να παίρνετε το τζελ. Για εξαιρετικά μολυσμένες επιφάνειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικιακές χημικές ουσίες όπως Antifire ή Cif.

Μετά από αυτό, το πρέζα κατεβαίνει στο διάλυμα σαπουνιού και ελαφρώς πιεσμένο έτσι ώστε το νερό από αυτό να μην ρέει στην επιφάνεια της πλάκας. Αυτό το εργαλείο αντιμετωπίζει την κουκούλα και, αν είναι απαραίτητο, άλλες εκτεθειμένες επιφάνειες. Στο τέλος της διαδικασίας καθαρισμού, τα υπολείμματα του διαλύματος σαπουνιού αφαιρούνται με καθαρό νερό.

Εάν υπάρχουν λίγες σταγόνες γράσου στην επιφάνεια, μπορείτε να το τρίψετε απαλά με ένα πλαστικό ξύστρα.

Πόσο είναι ένα φίλτρο άνθρακα για σύγχρονες κουκούλες;

Αυτό το σύστημα καθαρισμού εγκαθίσταται συνήθως σε μοντέλα ανακύκλωσης. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει πίσω στην κουζίνα. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές είναι εξαιρετικές στην αντιμετώπιση των εργασιών απομάκρυνσης της αιθάλης και του λίπους.

Εάν το απορροφητικό άνθρακα είναι βαριά μολυσμένο, αυτό γενικά θα επηρεάσει τη λειτουργία μηχανών που δεν μπορούν να απορροφήσουν πλήρως τις οσμές και να κάνουν τον καθαριστή αέρα.

Η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα σε μια σύγχρονη κουκούλα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα περίπλοκο ή επίπονο, το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Επιπλέον, αξίζει να θυμηθούμε ότι στα περισσότερα μοντέλα δεν υπάρχει κασέτα άνθρακα και πρέπει να αγοράζεται επιπλέον. Είναι μολυσμένο ανάλογα με την ένταση του φορτίου.

Η συχνότητα αντικατάστασης εξαρτάται από τον επιλεγμένο κατασκευαστή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, 1 κασέτα είναι αρκετή για 1-2 μήνες, σε άλλες - μέχρι έξι μήνες. Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής "Krona" εγγυάται το χρόνο της υψηλής ποιότητας εργασίας από 100 έως 130 ώρες. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά ενός στοιχείου, πρέπει να δώσετε προσοχή σε ό, τι διάρκεια ζωής αναφέρεται στη συσκευασία.

Είναι επίσης απαραίτητο να δούμε την περιοχή των σωματιδίων που απορροφούνται. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο λιγότερο συχνά θα είναι απαραίτητη η αλλαγή της κασέτας.

Ορισμένοι κατασκευαστές συμβουλεύουν να αφήσουν την κουκούλα σε κατάσταση λειτουργίας για 5 λεπτά μετά τη λήξη της διαδικασίας μαγειρέματος. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάτμιση των υπολειμμάτων υγρασίας από το φίλτρο, γεγονός που θα αποτρέψει τη συμπύκνωση, η απορροφητική ικανότητα δε θα χαθεί.

Φίλτρο για κουκούλες κουζίνας - γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η εξόρυξη στην κουζίνα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν επιτρέπει στις μυρωδιές, ζευγάρια και αιθάλη να εξαπλωθεί γύρω από το διαμέρισμα. Ένα τέτοιο θέμα των οικιακών συσκευών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σήμερα η επιλογή των κουκούλες είναι πολύ μεγάλη. Διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον τύπο των φίλτρων. Είναι το είδος των φίλτρων για οικιακές κουκούλες κουζίνας που είναι υπεύθυνες για την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα. Οι ειδικοί μας θα σας πουν ποια φίλτρα είναι διαθέσιμα για κουκούλες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι είναι καλύτερα να επιλέξετε.

Γιατί χρειάζεστε ένα φίλτρο στην κουκούλα

Εξατμίσεις κουζίνας λειτουργούν από το δίκτυο. Διακρίνονται σε δύο κύριους τύπους:

 1. Αερόφωτο. Έχουν έναν εύκαμπτο σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον άξονα ή ανοίγει στο δρόμο. Ο κινητήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο και βγάζει έξω. Ο σχεδιασμός είναι πιο περίπλοκος στην εγκατάσταση και απαιτεί μια σταθερή εγκατάσταση ακριβώς πάνω από την πλάκα με την έξοδο σωλήνα.
 2. Ανακύκλωση. Δεν έχουν εξαερισμό. Σφίγγουν τον αέρα, καθαρίζουν και το φέρνουν πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση τέτοιων συσκευών είναι ευκολότερη, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το ορυχείο και τα ακραία τοιχώματα. Φαίνεται ότι αυτή η κουκούλα είναι πιο αισθητική. Και εκτός αυτού, έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα χωρίς την ανάγκη για αερισμό του δωματίου.

Όντας πάνω από την εστία, η συσκευή τραβάει από μόνη της διάφορες εξάτμιση, σωματίδια λίπους, πιτσιλιές. Αν δεν υπάρχει φίλτρο στην κουκούλα, όλοι αυτοί οι ρύποι εισέρχονται γρήγορα στον κινητήρα και απενεργοποιούν τον. Οι συσκευές εξαερισμού είναι συχνά τοποθετημένες σε ορυχεία και ο αέρας που αναρροφούν περνάει πάνω από όλους τους ορόφους (όταν το σπίτι είναι πολυώροφο). Εάν το φίλτρο δεν συγκρατεί οσμές και κάποια μόλυνση, οι γείτονες θα υποφέρουν από βρώμικο αέρα πάνω. Άλλωστε, μέσα από τις τρύπες στο ορυχείο, φιλτράρει κατά κάποιο τρόπο σε άλλα διαμερίσματα.

Σε μοντέλα ανακυκλοφορίας, το φίλτρο χρειάζεται όχι μόνο για την προστασία του κινητήρα, αλλά και για τη μεγιστοποίηση του καθαρισμού του αέρα, το οποίο και πάλι πέφτει μέσα στο δωμάτιο.

Έτσι, τα φίλτρα στις κουκούλες κουζίνας εκπληρώνουν ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες:

 1. Προστατέψτε τον κινητήρα από λίπη, καπνούς και άλλους ρύπους.
 2. Παρέχετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μικροκλίμα στα σπίτια.

Τύποι φίλτρων

Στις σύγχρονες συσκευές εξάτμισης χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φίλτρων:

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς κάθε τύπο συστήματος διήθησης.

Λιπαρό

Φίλτρο λίπους - υποχρεωτικό στοιχείο οποιασδήποτε κουκούλας. Καταστρέφει την εξάτμιση, το λίπος και κάθε άλλο σπρέι τροφίμων, εμποδίζοντας την εναπόθεση τους στους εσωτερικούς τοίχους, τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα. Χωρίς αυτό το φίλτρο, μετά από 2-3 μήνες όλα τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας θα γίνουν λιπαρά, κολλώδη και πολύ βρώμικα και ο κινητήρας πιθανότατα θα καεί σύντομα.

Το φίλτρο λίπους είναι διαθέσιμο και επαναχρησιμοποιείται. Εγκαθίσταται σε ένα επίπεδο πάνελ κάτω, μέσω του οποίου αναρροφάται ο αέρας.

Διαθέσιμη

Βρίσκονται κυρίως σε ανέξοδα μοντέλα. Αντιπροσωπεύουν ένα στρώμα από συνθετικό υλικό: sintepona, μη υφασμένο ύφασμα ή ακρυλικό. Η διάρκεια ζωής αυτών των φίλτρων εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης της κουζίνας. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι 1-2 μήνες.

Ο καθαρισμός τέτοιων φίλτρων δεν επιτρέπεται. Καθώς μολύνονται, πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με καινούργια. Σε μερικά μοντέλα κουκούλας περιλαμβάνονται τα "χαλάκια" μίας χρήσης. Σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράζονται χωριστά, γεγονός που προϋποθέτει τακτικές δαπάνες.

Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό: δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο και ενέργεια για τον καθαρισμό.

Επαναχρησιμοποιείται

Ένα επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο είναι ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοιες δομές είναι ανθεκτικές και δεν απαιτούν αντικατάσταση.

Καθώς είναι βρώμικα, πρέπει να αφαιρεθούν και να πλυθούν. Κατά κανόνα, διαθέτουν ειδικές κλειδαριές για εύκολη αφαίρεση και στερέωση.

Τα πιο ποιοτικά είναι τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Δεν οξειδώνονται, δεν παραμορφώνονται. Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της κουκούλας και τις διαστάσεις του, το επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο απορρόφησης λίπους μπορεί να είναι ενιαίο (ενιαίο) ή να αποτελείται από 2-3 ξεχωριστές κασέτες.

Άνθρακας

Τα φίλτρα άνθρακα για κουκούλες κουζίνας είναι ενσωματωμένα σε όλες τις συσκευές ανακυκλοφορίας. Ο κύριος στόχος τους είναι να καθαρίσουν τον αέρα από ακαθαρσίες και οσμές. Οπτικά, πρόκειται για μια πλαστική κασέτα αποτελούμενη από πολλές φυσίγγες γεμισμένες με ενεργό άνθρακα.

Ο αέρας, που διέρχεται από όλα τα διαμερίσματα άνθρακα, καθαρίζεται πλήρως και βγαίνει νωπός και απολυμαντικός. Το φίλτρο ξυλάνθρακα εγκαθίσταται πάντα μετά το λίπος. Αν δεν την προστατεύετε με ένα πλέγμα απορρόφησης λίπους, θα γίνει γρήγορα μη χρησιμοποιήσιμο, φραγμένο με κολλώδη σωματίδια τροφίμων. Καθώς χρησιμοποιούνται οι κασέτες, οι κασέτες γίνονται βρώμικες και χρειάζονται αντικατάσταση. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, έχουν διαφορετικό χρόνο ζωής από 3-4 έως 6-7 μήνες. Αν οι χρήστες μαγειρεύουν σπάνια στη σόμπα, τότε το φίλτρο άνθρακα μπορεί να διαρκέσει για ένα χρόνο.

Σε συμβατικούς απορροφητήρες αέρα, οι κασέτες άνθρακα είναι σπάνια εγκατεστημένες. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φίλτρο χωριστά και να το τοποθετήσετε σε ένα σωλήνα εξαγωγής αέρα.

Εάν το μολυσμένο φίλτρο ξυλάνθρακα δεν αλλάξει έγκαιρα, η ροή αέρα θα περάσει μέσα από αυτό με δυσκολία, γεγονός που θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα.

Universal

Αυτός είναι ένας πιο προηγμένος τύπος φίλτρου, που συνδυάζει μια κασέτα από άνθρακα, προστατευμένη από υλικό απορρόφησης λίπους. Τα καθολικά συστήματα καθαρισμού έχουν σημασία για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης όπου απαιτείται ο αποτελεσματικότερος καθαρισμός του αέρα.

Το πρόσθετο στρώμα συλλογής λίπους του υλικού είναι επίσης διαθέσιμο και μπορεί να απαιτεί αρκετές αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας των κασετών άνθρακα.

Υπάρχουν επίσης καθολικά φίλτρα, στα οποία τα τοιχώματα των ίδιων των φυσίγγων αποτελούνται από ένα ειδικό υλικό, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της διήθησης.

Κατά μέσο όρο, αυτό το σύστημα είναι επαρκές για 6-12 μήνες, μετά από το οποίο απαιτείται αντικατάσταση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε φίλτρου

Οποιαδήποτε συσκευή θα έχει πάντα όχι μόνο πλεονάσματα, αλλά και μειονεκτήματα. Ας δούμε ποιες ιδιότητες έχει κάθε είδος φίλτρου στις κουκούλες της κουζίνας.

Το λίπος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί

 1. Ανθεκτικότητα.
 2. Κανένα κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 3. Προστατεύει καλά το εσωτερικό του εκχυλίσματος από τους ρύπους των τροφίμων.
 4. Εύκολα αφαιρούμενο και τοποθετημένο στη θέση του.
 1. Απαιτείται περιοδικός καθαρισμός.
 2. Εάν το μέταλλο είναι κακής ποιότητας, ο πίνακας μπορεί να παραμορφωθεί με το χρόνο.

Λίπος μία φορά

 1. Υψηλός βαθμός προστασίας από λιπαρές πιτσιλιές και ατμούς.
 2. Δεν χρειάζεται να πλένετε, να πλένετε.
 1. Σταθερό κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 2. Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την καθαριότητα και τον χρόνο αλλαγής των παρεμβυσμάτων, διαφορετικά η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Άνθρακας

 1. Ποιότητα καθαρισμού του αέρα από μικρά σωματίδια βρωμιάς και δυσάρεστη οσμή.
 2. Απλός σχεδιασμός, με εύκολη αφαίρεση και εγκατάσταση.
 1. Γρήγορα λερωμένα.
 2. Απαιτεί έγκαιρη αντικατάσταση.
 3. Η υψηλή τιμή.

Universal

 1. Έχει δύο συστήματα φιλτραρίσματος.
 2. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.
 3. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 1. Απαιτείται αντικατάσταση.
 2. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί στην πώληση.
 3. Υψηλό κόστος.

Πόσα έχουν

Όσον αφορά το πόσο επαρκής είναι αυτό ή το φίλτρο, είναι αδύνατο να δοθεί ακριβής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα χρήσης της εστίας και την ποιότητα της ίδιας της συσκευής. Παρακάτω είναι οι μέσες διάρκειες ζωής των φίλτρων με βάση τον υπολογισμό ότι η πλάκα χρησιμοποιείται καθημερινά τουλάχιστον 1 φορά.

 1. Φίλτρο λιπαρών επαναχρησιμοποιήσιμων - 2-3 μήνες.
 2. Το λίπος μία φορά (μέταλλο) - δεν έχει χρονικά όρια.
 3. Κανονικό φίλτρο άνθρακα - από 5-7 μήνες.
 4. Universal - 8-12 μήνες.

Ποια είναι καλύτερη επιλογή

Έτσι, έχοντας καταλάβει τη συσκευή όλων των τύπων φίλτρων που είναι εγκατεστημένα στις κουκούλες της κουζίνας, φτάνουμε στο κύριο ερώτημα - ποιο είναι το καλύτερο;

Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χρήστη, τα χαρακτηριστικά του χώρου της κουζίνας του, τον προϋπολογισμό που είναι πρόθυμος να δαπανήσει.

Οι πιο δημοφιλείς ήταν και εξακολουθούν να είναι συμβατικές κουκούλες με πρίζες αέρα και φίλτρα επαναχρησιμοποιήσιμου (διαρκούς) συλλογής λίπους. Για να εγκαταστήσετε συστήματα φιλτραρίσματος άνθρακα σε τέτοια σχέδια δεν υπάρχει ανάγκη: βαριά και μολυσμένος αέρας εξακολουθεί να αποστέλλεται στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο απόσπασμα, είναι απαραίτητο να προσέξετε την ισχύ του κινητήρα. Είναι από αυτόν θα καθορίσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Αν λάβουμε υπόψη την ποιότητα των επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων λίπους, τότε η πρώτη θέση είναι από πλέγματα ανοξείδωτου χάλυβα, ο δεύτερος είναι γαλβανισμένος χάλυβας και ο τρίτος είναι κράμα αλουμινίου. Οι κουκούλες με φίλτρα μίας χρήσης είναι καλύτερο να μην λαμβάνουν, αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη συχνότητα και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα είναι κατάλληλα για κουζίνες όπου είναι δύσκολο να κατασκευαστεί εξαερισμός στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Στην επιλογή ενός τέτοιου συστήματος φιλτραρίσματος, η ποιότητα του ίδιου του φίλτρου είναι σημαντική. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερα θα είναι το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αξίζει να προτιμάτε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα, όπως:

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε καθολικά φίλτρα άνθρακα για διάφορες κουκούλες κουζίνας, κατάλληλα για τα περισσότερα μοντέλα με τυποποιημένες παραμέτρους. Για όσους ανησυχούν πολύ για την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους, συνιστάται να λαμβάνετε μόνο αυτά τα είδη φίλτρων.