Εξαερισμός με θέρμανση

Ένα άνετο μικροκλίμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της ζωής κάθε ατόμου. Επιδρά άμεσα στην ευημερία και την ικανότητα εργασίας. Αλλά δεν είναι πάντοτε δυνατόν να επιτευχθεί με τη βοήθεια συμβατικών μικροκλιματικών συσκευών.

Ο εξαερισμός με θέρμανση θα είναι μια εξαιρετική λύση για τη δημιουργία μιας άνετης και ζεστής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Η ρύθμιση της συσκευής μικροκλίματος σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και την ποσότητα του καθαρού αέρα που θα σας ταιριάζει άνετα.

Λόγω της ποικιλίας των τρόπων λειτουργίας και της ευκολίας χρήσης, ο εξαερισμός με θέρμανση παρέχεται σε δημόσιους χώρους, σε βιομηχανίες και σε κατοικημένες περιοχές.

Τι είναι ο αερισμός με θέρμανση;

Ο εξαερισμός με εισροή αέριων μαζών διαφέρει από τα συνηθισμένα συστήματα κλιματισμού. Η αρχή της δουλειάς της είναι η άντληση αέρα από το εξωτερικό. Έτσι, εκτός από την ψύξη και τη θέρμανση, ο εξαερισμός αυτός εμπλουτίζει το δωμάτιο με οξυγόνο, ενώ τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού απλά κυκλοφορούν τον αέρα στο χώρο του δωματίου.

Ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται στη μονάδα εξαερισμού. Το μπλοκ εξαερισμού του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση έχει υψηλή μεταφορά θερμότητας. Επομένως, ακόμη και κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετών, ο εξαερισμός συνεχώς παρέχει μάζες φρέσκου θερμού αέρα.

Ο εξαερισμός με θέρμανση πραγματοποιείται λόγω της ανταλλαγής αέρα. Η κυκλοφορία και η θέρμανση της εισροής αέριων μαζών εκτελείται στις μονάδες τροφοδοσίας και καυσαερίων με έναν ανακτητή. Ο αέρας που τραβιέται από το εξωτερικό θερμαίνεται στον ανακτητήρα, λόγω της θερμοκρασίας των αέριων μαζών που εκκενώνονται. Ο ανακτητής αποτρέπει την ανάμειξη του "αναλωμένου" και του φρέσκου αέρα.

Ένας άλλος τρόπος για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας είναι η ανακυκλοφορία. Με αυτή τη μέθοδο θέρμανσης, οι μάζες του φρέσκου αέρα αναμειγνύονται με τον "αναλωμένο" αέρα. Η εισαγωγή αέρα από το δρόμο θερμαίνεται στην επιθυμητή θερμοκρασία και τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Σχεδιαστικές λειτουργίες της συσκευής

Τα κύρια στοιχεία του εξαερισμού τροφοδοσίας

 • Μάσκα εισαγωγής. Λειτουργεί ως αισθητικός σχεδιασμός και ένα φράγμα που προστατεύει τα σωματίδια σκουπιδιών από τις μάζες του καθαρού αέρα.
 • Η βαλβίδα του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Σκοπός του είναι να εμποδίσει το πέρασμα του ψυχρού αέρα από το εξωτερικό το χειμώνα και ζεστό το καλοκαίρι. Είναι δυνατό να γίνει αυτόματα μέσω ηλεκτρικής κίνησης.
 • Φίλτρα. Η λειτουργία τους είναι να καθαρίσουν τον εισερχόμενο αέρα. Χρειάζομαι αντικατάσταση κάθε 6 μήνες.
 • Ένας θερμοσίφωνας, ηλεκτρικοί έφηβοι - έχουν σχεδιαστεί για να θερμάνουν τις εισερχόμενες μάζες αέρα.
 • Για δωμάτια με μικρή έκταση συνιστάται η χρήση συστημάτων εξαερισμού, με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, για μεγάλους χώρους - θερμοσίφωνας.

Πρόσθετα στοιχεία

 • Ανεμιστήρες.
 • Διαχυτές (συμβάλλουν στην κατανομή της μάζας του αέρα).
 • Σιγαστήρας θορύβου.
 • Ανακούφιση.

Ο σχεδιασμός του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από τον τύπο και τη μέθοδο προσάρτησης του συστήματος. Είναι παθητικά και ενεργά.

Παθητικά συστήματα αερισμού.

Μια τέτοια συσκευή είναι μια βαλβίδα αέρα παροχής. Η διάχυση των μαζών αέρα του δρόμου συμβαίνει λόγω της πτώσης της πίεσης. Σε κρύο καιρό, η διαφορά θερμοκρασίας συμβάλλει στην έγχυση, στην θερμή περίοδο - στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Η ρύθμιση αυτού του εξαερισμού μπορεί να είναι αυτόματη και χειροκίνητη.

Η αυτοματοποιημένη ρύθμιση εξαρτάται άμεσα από:

 • ταχύτητα ροής των μαζών του αέρα που διέρχονται από τον εξαερισμό.
 • υγρασία στο δωμάτιο.

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι ότι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου τέτοιος εξαερισμός για τη θέρμανση του σπιτιού δεν είναι αποτελεσματικός, καθώς δημιουργείται μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.

Στον τοίχο

Αναφέρεται σε έναν παθητικό τύπο εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αυτή η εγκατάσταση έχει ένα συμπαγές κουτί που είναι στερεωμένο στον τοίχο. Για τον έλεγχο της θέρμανσης είναι εξοπλισμένη με οθόνη LCD και πίνακα ελέγχου. Η αρχή της λειτουργίας συνίσταται στην ανάκτηση εσωτερικών και εξωτερικών αέριων μαζών. Για να θερμάνετε το δωμάτιο, αυτή η συσκευή τοποθετείται κοντά στο ψυγείο.

Ενεργά συστήματα εξαερισμού

Επειδή σε τέτοια συστήματα είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η ένταση παροχής καθαρού αέρα, ένας τέτοιος εξαερισμός για τη θέρμανση και τη θέρμανση του δωματίου, είναι πιο απαιτητικοί.

Με την αρχή της θέρμανσης, ένας τέτοιος θερμαντήρας προσφοράς μπορεί να είναι νερό και ηλεκτρικός.

Θερμοσίφωνας

Λειτουργεί από το σύστημα θέρμανσης. Η αρχή του συστήματος αυτού του εξαερισμού είναι η κυκλοφορία του αέρα μέσω ενός συστήματος καναλιών και σωλήνων, μέσα στο οποίο υπάρχει ζεστό νερό ή ένα ειδικό υγρό. Σε αυτή την περίπτωση, η θέρμανση λαμβάνει χώρα σε εναλλάκτη θερμότητας ενσωματωμένο σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Ηλεκτρική θερμάστρα.

Η αρχή του συστήματος είναι η μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα μέσω ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα.

Breezer

Πρόκειται για μια συμπαγή συσκευή, μικρού μεγέθους για αερισμό, θερμαινόμενη. Για να πραγματοποιήσετε την παροχή καθαρού αέρα, η συσκευή αυτή είναι στερεωμένη στον τοίχο του δωματίου.

Η κατασκευή της αναπνοής o2:

 • Αγωγός που αποτελείται από είσοδο αέρα και αγωγό αέρα. Είναι ένας σφραγισμένος και μονωμένος σωλήνας, λόγω του οποίου η συσκευή αντλεί αέρα από το εξωτερικό.
 • Η βαλβίδα της καθυστέρησης του αέρα. Αυτό το στοιχείο είναι ένα κενό αέρα. Έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εκροή ζεστού αέρα, ενώ η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
 • Το σύστημα φιλτραρίσματος. Αποτελείται από τρία φίλτρα, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε μια συγκεκριμένη σειρά. Τα πρώτα δύο φίλτρα καθαρίζουν τη ροή του αέρα από ορατές προσμίξεις. Το τρίτο φίλτρο - βαθύς καθαρισμός - από βακτήρια και αλλεργιογόνα. Καθαρίζει εισερχόμενο αέρα από διάφορες οσμές και καυσαέρια.
 • Ανεμιστήρας για ροή αέρα από το δρόμο.
 • Κεραμική θερμάστρα, η οποία είναι εξοπλισμένη με κλιματισμό. Υπεύθυνος για τη θέρμανση της εισροής ροής αέρα και τον αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας.

Η αρχή του συμπαγή αερισμού.

 1. Οι μάζες του υπαίθριου αέρα διέρχονται μέσω της εισόδου αέρα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ένα κλειστό πλαστικό πλέγμα. Έτσι, οι μάζες του αέρα διηθούνται από θραύσματα και έντομα.
 2. Στη συνέχεια ο αέρας διέρχεται από τον αγωγό αέρα μέσα στο σώμα της συσκευής. Για την προστασία των τοίχων από την κατάψυξη, είναι κατασκευασμένος από έναν θερμομονωτικό πλαστικό σωλήνα. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι αρθρώσεις είναι σφραγισμένες.
 3. Έπειτα έρχεται η διήθηση από μεγάλη και μεσαία σκόνη με τη βοήθεια ειδικών ενσωματωμένων φίλτρων.
 4. Στη συνέχεια, η μάζα αέρα περνάει μέσα στον θερμαντήρα και θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία που έχει οριστεί από το σύστημα ελέγχου του κλίματος. Σε μια τέτοια συσκευή, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία (μέχρι + 25 ° C) και το σύστημα θα το υποστηρίξει αυτόματα.
 5. Μετά τη θέρμανση, ο αέρας διέρχεται διήθηση δύο σταδίων από λεπτή σκόνη, οσμές, αέρια και αλλεργιογόνα, εισέρχεται στον αναπνευστήρα και εκκενώνεται στο δωμάτιο.

Μπορείτε να ελέγξετε τον εξαερισμό με τηλεχειρισμό.

Τοποθετήστε τη συσκευή βάσης για μία ώρα.

Η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση του αέρα

Υπάρχουν δύο τύποι μονάδων εξαερισμού:

 1. Monoblock - αποτελούνται από μία μονάδα, η οποία είναι εγκατεστημένη στην είσοδο του αγωγού. Σε ένα τέτοιο μπλοκ βρίσκονται όλα χωρίς εξαίρεση την απαραίτητη προσαρμογή, που εξασφαλίζει την ποιοτική και πιστή εξυπηρέτηση της δομής αερισμού. Αυτός ο τύπος συσκευής εισάγεται συχνά στον τοίχο ή σε πλαίσια παραθύρων. Αυτή η μέθοδος θεωρείται η απλούστερη και πιο φθηνή. Στην πράξη όμως είναι μάλλον αναποτελεσματική, αφού η τοποθέτηση των ανεμιστήρων της δεν επιτρέπει την κάλυψη πολλών περιοχών του κτιρίου.
 2. Τοποθέτηση - αυτά τα συστήματα αερισμού εισόδου έχουν αρκετή ισχύ για να καλύπτουν πολυώροφα κτίρια, μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής, πολυκατοικίες.

Σχέδια εξαναγκασμένου εξαερισμού

Ο απλούστερος τύπος εγκατάστασης:

 • Το φίλτρο αέρα,
 • Ο ανεμιστήρας,
 • Στοιχείο θέρμανσης.

Πώς μπορώ να θερμαίνω τον αέρα τροφοδοσίας με έναν ανακτητή;

Οι συσκευές ανάκτησης χωρίζονται σε 2 τύπους:

 1. Ρόταρυ - Εργασία από τον ηλεκτρισμό. Έχουν ένα σώμα κυλινδρικού σχήματος στο οποίο είναι τοποθετημένο το στοιχείο του ρότορα. Περιστρέφει συνεχώς μεταξύ των βαλβίδων του αέρα "εισερχόμενου" και "εξάτμισης". Αρκετά υπερμεγέθη μέρος. Απόδοση - έως και 87%.
 2. Πλάκα. Τέτοιοι ανακτητές αποτελούνται από πλάκες αρθρώσεων. Ο αέρας τροφοδοσίας και "εξάτμισης" κινούνται ο ένας προς τον άλλο, σε διαφορετικές βαλβίδες. Αυτό αποτρέπει την επανακυκλοφορία. Τέτοιοι ανακτητές είναι συνήθως μικρού μεγέθους.

Καλοριφέρ αεραγωγών.

Ένας θερμαντήρας αγωγών (ή ένας θερμαντήρας) είναι μια συσκευή που θερμαίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο. Αποτελείται από σωλήνες μέσα στους οποίους κυκλοφορεί νερό, ατμός ή ζεστός αέρας.

Σύμφωνα με την αρχή της θερμικής απόδοσης, οι θερμαντήρες καναλιών χωρίζονται σε: ηλεκτρικούς και θερμοσίφωνες. Οι θερμοσίφωνες πρέπει να συνδέονται με συστήματα κεντρικής θέρμανσης.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω θερμαντήρα ανεμιστήρα

Ο κύριος σκοπός του θερμαντήρα ανεμιστήρα είναι η θέρμανση των αέριων μαζών. Για πιο εντατική κυκλοφορία ρευμάτων - ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα με δύναμη. Αυτό καθιστά αυτή τη συσκευή καθολική.

Επιλογές θερμαντήρα ανεμιστήρων:

 • Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η κύρια πηγή παροχής θερμότητας σε ένα δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση.
 • Ο θερμαντήρας του ανεμιστήρα μπορεί να συμπληρώσει το κύριο σύστημα θέρμανσης.
 • Για τη θέρμανση εργοταξίων και εργαζομένων σε αυτά.
 • Για γρήγορη θέρμανση του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.
 • Ο θερμαντήρας του ανεμιστήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικός ανεμιστήρας: το χειμώνα - για θέρμανση, το καλοκαίρι - για τον αέρα ψύξης.
 • Για αερισμό και θέρμανση του κλειστού χώρου.

Πώς να υπολογίσετε την ισχύ

Όταν επιλέγετε εξαερισμό με θέρμανση, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την ισχύ του. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να καθοδηγούνται από τέτοιες παραμέτρους:

 • Είδος των χώρων και της περιοχής του - διαμέρισμα ή σπίτι (ένα ή περισσότερα ορόφους, παρουσία υπογείου, μη οικιστικά κτίρια), γραφείο, εργοστάσιο, γυμναστήριο κλπ.

Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις με μεγάλες εκτάσεις και σε δωμάτια με ειδικές συνθήκες λειτουργίας, χρησιμοποιείται μια ειδική μονάδα εξαγωγής με θέρμανση αέρα.

 • Η διάταξη του αεριζόμενου δωματίου.

Για οικιακά αντικείμενα, η θέση των δωματίων είναι σημαντική, είτε είναι μεμονωμένα. Από αυτούς τους δείκτες εξαρτάται ο αριθμός και η θέση των συσκευών εξαερισμού.

 • Ο σκοπός του χώρου της αίθουσας και ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν μόνιμα σε αυτήν.

Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού με θέρμανση, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τύπος των χώρων, ο σκοπός τους και ο πιθανός αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται συνεχώς σε αυτό. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι 12-20 m3 ανά άτομο ανά ώρα.

 • Διαθεσιμότητα πρόσθετου εξοπλισμού (βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία), λειτουργίες. Αν το δωμάτιο είναι πολύ εξοπλισμό όπως υπολογιστές, γραφομηχανές, μηχανές συγκόλλησης, σόμπες, κ.λπ. Κατά την επιλογή της εγκατάστασης του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη. Επίσης σημαντικά είναι τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του δωματίου. Δεδομένου ότι η εγκατάσταση, η οποία έχει σχεδιαστεί για λειτουργία σε ιδιωτικές κατοικίες - δεν ταιριάζει σε συγκροτήματα σάουνας, με σάουνα και πισίνα.

Σημαντικές διαφορές στα συστήματα εξαγωγής του αέρα προσφοράς και για διαφορετικές κλιματολογικές ζώνες.

Ο αέρας θέρμανσης στον εξαερισμό τροφοδοσίας

Ο εξαερισμός με θέρμανση αέρα περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία: έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες θέρμανσης ή ένα θερμαντικό στοιχείο (θερμαντικό στοιχείο) με υψηλή απόδοση θερμότητας. Φίλτρο αέρα, που χρησιμεύει ως εμπόδιο για μεγάλα σωματίδια σκόνης. Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται υγραντήρες, φίλτρα υπεριώδους βακτηριδίου. Σε ένα σύνθετο τέτοιο σύστημα εξαερισμού παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα, θέρμανση, καθαρισμό και υγρασία του αέρα τροφοδοσίας. Το χειμώνα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως, ο εξαερισμός με θέρμανση είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους τύπους οικιστικών κτιρίων.

Τι είναι ο αερισμός με θέρμανση

Ο εξαερισμός με τον εναλλάκτη θερμότητας εξασφαλίζει συνεχή παροχή θερμαινόμενης ροής καθαρού αέρα. Έτσι δημιουργείται ένα καλό μικροκλίμα. Ο εξαερισμός που παρέχει θέρμανση των μαζών του αέρα τροφοδοσίας περιλαμβάνει: κεντρικό εξοπλισμό παροχής και εξαγωγής με ανακτητή, ο οποίος παρέχει θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Αυτό οφείλεται στη θερμοκρασία του εξαντλημένου "αέρα εξαγωγής". Ο ανακτητής, που διέρχεται αέρας, δεν το αναμιγνύει με τις εξερχόμενες μάζες αέρα. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται από μεμονωμένα κανάλια, τα τοιχώματα των οποίων βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Ο εξαερισμός της θέρμανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ανακύκλωσης (κλιματιστικά, θερμαντήρες αέρα). Ο ζεστός "αέρας εξόδου" αναμειγνύεται με τον αέρα τροφοδοσίας, ο οποίος θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Βασικά στοιχεία

 • Εισαγωγή αέρος σχάρας. Έχοντας ως διακοσμητικό σκοπό, χρησιμεύει επίσης ως εμπόδιο στη σκόνη και σε άλλα σωματίδια που περιέχουν μάζες ανέμου.
 • Η βαλβίδα. Όταν ο αερισμός είναι απενεργοποιημένος, η βαλβίδα εμποδίζει τη διέλευση για καθαρό αέρα, δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο φράγμα. Το χειμώνα, μπορεί να αποτρέψει τη διέλευση από μια μεγάλη ροή αέρα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη λειτουργία του χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική μονάδα.
 • Φίλτρα, καθαρίστε τις μάζες των ανέμων. Κάθε έξι μήνες πρέπει να αλλάξουν.
 • Νερό, ηλεκτρικό θερμαντήρα, ο οποίος εκτελεί τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα.
 • Για μικρά κτίρια συνιστάται η χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα. Σε μεγαλύτερα δωμάτια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε θερμοσίφωνα.

Πρόσθετα στοιχεία

 • Διαχυτήρες - βοηθήστε τη διανομή του αέρα.
 • Ανεμιστήρες.
 • Μειωτήρας ήχου.
 • Ανακούφιση.

Θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας με ανακυκλοφορία

Ο αερισμός με θέρμανση λόγω ανακυκλοφορίας, αν μιλάμε γενικά, λειτουργεί με βάση αυτή την αρχή:

 • ο αέρας εισέρχεται στο σπίτι μέσω της εισροής του συστήματος εξαερισμού.
 • μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, εισέρχεται στο σύστημα εξάτμισης, όπου μέρος των εισερχόμενων αέριων μαζών αφαιρείται από το σπίτι.
 • Το υπόλοιπο του αέρα εισέρχεται στο θάλαμο ανάμιξης.

Το διαμέρισμα ανάμιξης λαμβάνει χώρα ανάμιξη φρέσκο ​​αέρα με «αναλωμένων», θερμαίνοντας έτσι το κρύο αέρα πραγματοποιείται κατά βάρος (εάν οι ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου που εκτίθενται στη λειτουργία θέρμανσης του αέρα, αλλά όχι το αντίστροφο). Στη συνέχεια, η ροή αέρα αποστέλλεται στον θερμαντήρα αέρα ή κλιματιστικό, και έπειτα μέσα από τους αεραγωγούς αερισμού μέσα στο σπίτι.

Σημαντικό! Η ανακυκλοφορία μειώνει το φορτίο στο σύστημα αερισμού (κλιματιστικό). Για την ανακύκλωση του αέρα στο δωμάτιο παρέμεινε καθαρό πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς τους όρους: ανατίναξη μάζα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10%, και επιβλαβείς ουσίες στον αέρα που έλαβε από το δωμάτιο μπορεί να περιέχουν όχι περισσότερο από 30%.

Συστήματα με ανακτητή

Η θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ανακτητή. Αυτές οι συσκευές χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Περιστροφικοί ανακτητές - εργασίες εις βάρος του ηλεκτρικού ρεύματος. Μέσα στο κυλινδρικό σώμα, τοποθετείται ένα στοιχείο δρομέα, το οποίο περιστρέφεται συνεχώς μεταξύ των βαλβίδων παροχής και εξαγωγής αέρα. Ο ανακτητής αυτού του τύπου είναι μεγάλος σε μέγεθος. Η απόδοση φθάνει το 87%.
 2. Οι συσκευές ανάκτησης πλακών αποτελούνται από πλάκες που συνδυάζονται. Ο καθαρός αέρας και ο "αέρας εξόδου" περνούν διαμέσου χωριστών καναλιών το ένα προς το άλλο. Δεν αναμειγνύονται, ο αέρας ψυχρής τροφοδοσίας θερμαίνεται εξαιτίας της εκροής θερμού ανέμου. Τέτοιοι ανακτητές είναι συμπαγείς.

Αυτόματη θέρμανση αέρα στον αερισμό τροφοδοσίας

 • Η λειτουργία του εξοπλισμού ελέγχεται από πίνακα ελέγχου (PU). Ο χρήστης προκαθορίζει τον τρόπο ρύθμισης της ροής του καθαρού αέρα και της θερμοκρασίας.
 • Με τη βοήθεια του χρονοδιακόπτη, το θερμαινόμενο σύστημα αερισμού ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ανεξάρτητα.
 • Ο εξοπλισμός που παρέχει θέρμανση μπορεί να συνδεθεί με έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • Οι θερμαντήρες παρέχονται με θερμοστάτη, ο οποίος εμποδίζει τη δημιουργία πυρκαγιάς.
 • Στο σύστημα εξαερισμού έχει εγκατασταθεί ένα μανόμετρο για την παρακολούθηση της διαφορικής πίεσης.
 • Μια βαλβίδα διακοπής είναι εγκατεστημένη στον αγωγό αέρα τροφοδοσίας, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την παροχή μάζας αέρα παροχής.

Προσοχή παρακαλώ! Ο αυτόματος ελεγχόμενος αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με θέρμανση είναι δαπανηρός στη συντήρηση. Η εγκατάσταση και η συντήρηση εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες. Αν και είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσετε.

Ανεμιστήρας με ζεστό αέρα με θέρμανση νερού

Η θέρμανση του αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία εξασφαλίζεται από ένα θερμοσίφωνα. Παρουσιάζεται με τη μορφή ψυγείου με σωλήνες στους οποίους βρίσκεται το ψυκτικό. Στον αγωγό υπάρχει πτερύγιο, το οποίο βοηθά στην αύξηση της περιοχής επαφής με τον κυκλοφορούν αέρα.

Η αρχή του συστήματος είναι η εξής: Το ψυκτικό θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία του σωλήνα, δίνουν θερμότητα στο πτερύγιο, το οποίο με τη σειρά του θερμαίνει τον αέρα. Έτσι, γίνεται ανταλλαγή θερμότητας.

Ο εξαερισμός Pribochnaya με τον αέρα θέρμανσης νερού είναι πολύ πιο αποδοτικός από τη θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει νερό στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα, οπότε υπάρχει κίνδυνος να το παγώσει με ελάχιστη εργασία του ψυγείου.

Η ρύθμιση της ισχύος μιας τέτοιας συσκευής πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρικών και υγειονομικών εξαρτημάτων.

 1. Ζώνη με ελεγκτή και αισθητήρες θερμοκρασίας. Σερβο-ελεγχόμενη βαλβίδα.
 2. Ο αναμικτήρας, είναι υπεύθυνος για τη θέρμανση του νερού στον εξοπλισμό θέρμανσης στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

Το ηλεκτρικό στοιχείο θα ελέγχει τη μονάδα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αρκεί να ρυθμίσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία θέρμανσης αέρα και το σύστημα θα εκτελέσει αυτό το πρόγραμμα.

Μια διαφορετική λύση

Εν κατακλείδι, μπορούμε να προσφέρουμε μια άλλη επιλογή για τη θέρμανση του αέρα παροχής, ο οποίος χρησιμοποιείται στην πράξη λιγότερο συχνά - είναι ένας ηλιακός συλλέκτης. Δουλεύει εις βάρος του ήλιου.

Ο ηλιακός συλλέκτης, όπου ο αέρας θερμαίνεται, είναι συνήθως μεγάλος. Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να παράσχει τη θέρμανση της απαιτούμενης ποσότητας αέρα, ακόμη και στην ελάχιστη εργασία του. Οι συλλέκτες αυτού του τύπου είναι πιο επωφελείς από τους υδάτινους, δεν παγώνουν.

Ανεμιστήρας παροχής αέρα με θέρμανση αέρα

Ο αέρας θέρμανσης στον εξαερισμό τροφοδοσίας

Ο εξαερισμός με θέρμανση αέρα περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία: έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες θέρμανσης ή ένα θερμαντικό στοιχείο (θερμαντικό στοιχείο) με υψηλή απόδοση θερμότητας. Φίλτρο αέρα, που χρησιμεύει ως εμπόδιο για μεγάλα σωματίδια σκόνης. Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται υγραντήρες, φίλτρα υπεριώδους βακτηριδίου. Σε ένα σύνθετο τέτοιο σύστημα εξαερισμού παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα, θέρμανση, καθαρισμό και υγρασία του αέρα τροφοδοσίας. Το χειμώνα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επομένως, ο εξαερισμός με θέρμανση είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους τύπους οικιστικών κτιρίων.

Τι είναι ο αερισμός με θέρμανση

Συμπαγής αερισμός με θέρμανση για το διαμέρισμα

Ο εξαερισμός με τον εναλλάκτη θερμότητας εξασφαλίζει συνεχή παροχή θερμαινόμενης ροής καθαρού αέρα. Έτσι δημιουργείται ένα καλό μικροκλίμα. Ο εξαερισμός που παρέχει θέρμανση των μαζών του αέρα τροφοδοσίας περιλαμβάνει: κεντρικό εξοπλισμό παροχής και εξαγωγής με ανακτητή, ο οποίος παρέχει θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Αυτό οφείλεται στη θερμοκρασία του εξαντλημένου "αέρα εξαγωγής". Ο ανακτητής, που διέρχεται αέρας, δεν το αναμιγνύει με τις εξερχόμενες μάζες αέρα. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται από μεμονωμένα κανάλια, τα τοιχώματα των οποίων βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Ο εξαερισμός της θέρμανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ανακύκλωσης (κλιματιστικά, θερμαντήρες αέρα). Ο ζεστός "αέρας εξόδου" αναμειγνύεται με τον αέρα τροφοδοσίας, ο οποίος θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 • Εισαγωγή αέρος σχάρας. Έχοντας ως διακοσμητικό σκοπό, χρησιμεύει επίσης ως εμπόδιο στη σκόνη και σε άλλα σωματίδια που περιέχουν μάζες ανέμου.
 • Η βαλβίδα. Όταν ο αερισμός είναι απενεργοποιημένος, η βαλβίδα εμποδίζει τη διέλευση για καθαρό αέρα, δημιουργώντας ένα ανυπέρβλητο φράγμα. Το χειμώνα, μπορεί να αποτρέψει τη διέλευση από μια μεγάλη ροή αέρα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη λειτουργία του χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική μονάδα.
 • Φίλτρα, καθαρίστε τις μάζες των ανέμων. Κάθε έξι μήνες πρέπει να αλλάξουν.
 • Νερό, ηλεκτρικό θερμαντήρα, ο οποίος εκτελεί τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα.
 • Για μικρά κτίρια συνιστάται η χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα. Σε μεγαλύτερα δωμάτια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε θερμοσίφωνα.
 • Διαχυτήρες - βοηθήστε τη διανομή του αέρα.
 • Ανεμιστήρες.
 • Μειωτήρας ήχου.
 • Ανακούφιση.

Θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας με ανακυκλοφορία

Απαιτούμενο στοιχείο εξαερισμού - ηλεκτρικός θερμαντήρας

Ο αερισμός με θέρμανση λόγω ανακυκλοφορίας, αν μιλάμε γενικά, λειτουργεί με βάση αυτή την αρχή:

 • ο αέρας εισέρχεται στο σπίτι μέσω της εισροής του συστήματος εξαερισμού.
 • μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, εισέρχεται στο σύστημα εξάτμισης, όπου μέρος των εισερχόμενων αέριων μαζών αφαιρείται από το σπίτι.
 • Το υπόλοιπο του αέρα εισέρχεται στο θάλαμο ανάμιξης.

Το διαμέρισμα ανάμιξης λαμβάνει χώρα ανάμιξη φρέσκο ​​αέρα με «αναλωμένων», θερμαίνοντας έτσι το κρύο αέρα πραγματοποιείται κατά βάρος (εάν οι ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου που εκτίθενται στη λειτουργία θέρμανσης του αέρα, αλλά όχι το αντίστροφο). Στη συνέχεια, η ροή αέρα αποστέλλεται στον θερμαντήρα αέρα ή κλιματιστικό, και έπειτα μέσα από τους αεραγωγούς αερισμού μέσα στο σπίτι.

Σημαντικό! Η ανακυκλοφορία μειώνει το φορτίο στο σύστημα αερισμού (κλιματιστικό). Για την ανακύκλωση του αέρα στο δωμάτιο παρέμεινε καθαρό πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς τους όρους: ανατίναξη μάζα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10%, και επιβλαβείς ουσίες στον αέρα που έλαβε από το δωμάτιο μπορεί να περιέχουν όχι περισσότερο από 30%.

Συστήματα με ανακτητή

Η θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ανακτητή. Αυτές οι συσκευές χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Περιστροφικοί ανακτητές - εργασίες εις βάρος του ηλεκτρικού ρεύματος. Μέσα στο κυλινδρικό σώμα, τοποθετείται ένα στοιχείο δρομέα, το οποίο περιστρέφεται συνεχώς μεταξύ των βαλβίδων παροχής και εξαγωγής αέρα. Ο ανακτητής αυτού του τύπου είναι μεγάλος σε μέγεθος. Η απόδοση φθάνει το 87%.
 2. Οι συσκευές ανάκτησης πλακών αποτελούνται από πλάκες που συνδυάζονται. Ο καθαρός αέρας και ο "αέρας εξόδου" περνούν διαμέσου χωριστών καναλιών το ένα προς το άλλο. Δεν αναμειγνύονται, ο αέρας ψυχρής τροφοδοσίας θερμαίνεται εξαιτίας της εκροής θερμού ανέμου. Τέτοιοι ανακτητές είναι συμπαγείς.

Αυτόματη θέρμανση αέρα στον αερισμό τροφοδοσίας

Παραλλαγές της συσκευής με στρογγυλό και ορθογώνιο εξαερισμό - το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο

 • Η λειτουργία του εξοπλισμού ελέγχεται από πίνακα ελέγχου (PU). Ο χρήστης προκαθορίζει τον τρόπο ρύθμισης της ροής του καθαρού αέρα και της θερμοκρασίας.
 • Με τη βοήθεια του χρονοδιακόπτη, το θερμαινόμενο σύστημα αερισμού ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ανεξάρτητα.
 • Ο εξοπλισμός που παρέχει θέρμανση μπορεί να συνδεθεί με έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • Οι θερμαντήρες παρέχονται με θερμοστάτη, ο οποίος εμποδίζει τη δημιουργία πυρκαγιάς.
 • Στο σύστημα εξαερισμού έχει εγκατασταθεί ένα μανόμετρο για την παρακολούθηση της διαφορικής πίεσης.
 • Μια βαλβίδα διακοπής είναι εγκατεστημένη στον αγωγό αέρα τροφοδοσίας, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την παροχή μάζας αέρα παροχής.

Προσοχή παρακαλώ! Ο αυτόματος ελεγχόμενος αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με θέρμανση είναι δαπανηρός στη συντήρηση. Η εγκατάσταση και η συντήρηση εκτελούνται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες. Αν και είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσετε.

Ανεμιστήρας με ζεστό αέρα με θέρμανση νερού

Η θέρμανση του αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία εξασφαλίζεται από ένα θερμοσίφωνα. Παρουσιάζεται με τη μορφή ψυγείου με σωλήνες στους οποίους βρίσκεται το ψυκτικό. Στον αγωγό υπάρχει πτερύγιο, το οποίο βοηθά στην αύξηση της περιοχής επαφής με τον κυκλοφορούν αέρα.

Η αρχή του συστήματος είναι η εξής: Το ψυκτικό θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία του σωλήνα, δίνουν θερμότητα στο πτερύγιο, το οποίο με τη σειρά του θερμαίνει τον αέρα. Έτσι, γίνεται ανταλλαγή θερμότητας.

Ο εξαερισμός Pribochnaya με τον αέρα θέρμανσης νερού είναι πολύ πιο αποδοτικός από τη θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει νερό στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα, οπότε υπάρχει κίνδυνος να το παγώσει με ελάχιστη εργασία του ψυγείου.

Η ρύθμιση της ισχύος μιας τέτοιας συσκευής πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρικών και υγειονομικών εξαρτημάτων.

 1. Ζώνη με ελεγκτή και αισθητήρες θερμοκρασίας. Σερβο-ελεγχόμενη βαλβίδα.
 2. Ο αναμικτήρας, είναι υπεύθυνος για τη θέρμανση του νερού στον εξοπλισμό θέρμανσης στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

Το ηλεκτρικό στοιχείο θα ελέγχει τη μονάδα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αρκεί να ρυθμίσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία θέρμανσης αέρα και το σύστημα θα εκτελέσει αυτό το πρόγραμμα.

Μια διαφορετική λύση

Χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ήλιου

Εν κατακλείδι, μπορούμε να προσφέρουμε μια άλλη επιλογή για τη θέρμανση του αέρα παροχής, ο οποίος χρησιμοποιείται στην πράξη λιγότερο συχνά - είναι ένας ηλιακός συλλέκτης. Δουλεύει εις βάρος του ήλιου.

Ο ηλιακός συλλέκτης, όπου ο αέρας θερμαίνεται, είναι συνήθως μεγάλος. Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να παράσχει τη θέρμανση της απαιτούμενης ποσότητας αέρα, ακόμη και στην ελάχιστη εργασία του. Οι συλλέκτες αυτού του τύπου είναι πιο επωφελείς από τους υδάτινους, δεν παγώνουν.

Οργάνωση του κλιματισμού με θέρμανση αέρα: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ένα απαραίτητο μέτρο για την κανονική λειτουργία πολλών αντικειμένων: κατοικιών, δημόσιων, οικονομικών και, ειδικότερα, βιομηχανικών.

Αυτό το μέτρο επιτρέπει την εισροή νωπού και καθαρού αέρα σε κλειστούς χώρους. Σε μερικά καταστήματα με επιβλαβή παραγωγή, αυτό το σύστημα είναι απλά απαραίτητο, διαφορετικά το εργατικό δυναμικό μπορεί να πνιγεί ή οι ανθρώπινοι οργανισμοί θα τρέφονται με πολλές βλαβερές ουσίες.

Μόνο υπάρχει μια απόχρωση: Τον χειμώνα, με μια εισροή εξωτερικού αέρα, υπάρχει σημαντική ψύξη αέρα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.

Ως εκ τούτου, στην οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι απαραίτητο να παρέχεται θέρμανση αέρα, έτσι ώστε οι άνθρωποι και τα ζώα μέσα να αισθάνονται άνετα.

Είδη εξαερισμού

Τα σύγχρονα σχέδια αερισμού προσφοράς χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας παραθύρου

Φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση, η εισροή καθαρού αέρα πραγματοποιείται μέσω κουφωμάτων πλαισίων παραθύρων, μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του κιβωτίου ή μέσω των πλεγμάτων εξαερισμού που παρέχονται από τα κανάλια του έργου. Το κύριο χαρακτηριστικό του φυσικού συστήματος τροφοδοσίας είναι η απουσία μηχανικών κινήσεων που αναγκάζουν τον εξωτερικό αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο.

 • Τεχνητή. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση συσκευών εξαερισμού, μέσω των οποίων παρέχεται εξωτερικός καθαρός και πλούσιος σε οξυγόνο αέρας σε κλειστό χώρο.
 • Τεχνητός (ή αναγκαστικός) εξαερισμός, με τη σειρά του, ταξινομείται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Με την παρουσία ή την απουσία αεραγωγών.

  Υπάρχει δύο κύρια σχέδια για την εφαρμογή του εξαναγκασμένου εξαερισμού: κανάλι και κανάλι.

  Μη κανάλι Χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις σε ξεχωριστούς χώρους με χαμηλές απαιτήσεις καθαρότητας αέρα και απόδοσης συστημάτων καθαρισμού. Είναι ένα άνοιγμα στον εξωτερικό τοίχο, εξοπλισμένο με ένα πλέγμα και ένα κουνουπιέρα και εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στο δωμάτιο.

  Κανάλι το σύστημα είναι πολύ πιο περίπλοκο. Αποτελείται από διάφορους αεραγωγούς, που τροφοδοτούν εξωτερικό αέρα σε αρκετούς χώρους ή κατανέμουν ομοιόμορφα την εισροή ενός μεγάλου. Στην είσοδο αυτού του κυκλώματος υπάρχει συνήθως ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ένα φίλτρο αέρα και ένα στοιχείο θέρμανσης και / ή ψύξης.

  2. Σχετικά με το σχεδιασμό του δικτύου εξαερισμού. Με βάση αυτή την παράμετρο, τα αστικά, βιομηχανικά και δημόσια δίκτυα παροχής αερίου χωρίζονται σε:

  • Monoblock. Τέτοια συστήματα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση του κύριου αγωγού εισόδου της μίας ενότητας, στην οποία «all inclusive»: συμπίεση και εξοπλισμού εξαερισμού, και μία θερμάστρα αέρα εισόδου και ένα φίλτρο και, ενδεχομένως, ένα ψύκτη και υγραντήρα. Επίσης, αυτή η μονάδα είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα αυτοματισμού, προστασίας, εξοπλισμένο με μια ειδική ηχομόνωση.
  • Εθνικές ομάδες. Τέτοια συστήματα μπορούν να καλύψουν πολυκατοικίες, πολυώροφα κτίρια ή μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής. Με τη σειρά προκατασκευασμένων δικτύου διαιρούμενη με την διαδικασία για την κατασκευή πλαστικών, μετάλλων (ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο), σκυρόδεμα, γυψοσανίδα, σωλήνα, και πολλά άλλα. Μπορούν να είναι είτε ορθογώνια είτε στρογγυλά.

  3. Με τη μέθοδο του εξαερισμού:

  • Τοπικό. Αυτά τα σχέδια έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόσουν την εισροή σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, δηλαδή, συνήθως αναφέρονται σε συστήματα χωρίς κανάλια.
  • Ενσωματωμένο. Η οργάνωση ενός τέτοιου κυκλώματος προβλέπει την ανταλλαγή της μονάδας πολλαπλών λειτουργιών ή Α ξεχωριστές συσκευές, παρέχοντας θέρμανση του εξωτερικού αέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ψύχεται κατά τις θερμές περιόδους μηχανικό φιλτράρισμα (σε ορισμένες περιπτώσεις - και βιολογικών) ακαθαρσίες και υγρασία.
  • Έκτακτη ανάγκη (συναγερμός καπνού) Τα συστήματα τροφοδοσίας έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την πιθανότητα συσσώρευσης καπνού και διάδοσης φωτιάς σε περιοχές εκκένωσης και σε άλλες σημαντικές περιοχές εγκαταστάσεων. Τα αποτελεσματικά συνδυάζονται μόνο με ένα λειτουργικό σύστημα εξάτμισης.
  • Ανακουφιστικό. Στην περίπτωση αυτή, η έννοια της "ανάκτησης" σημαίνει θέρμανση θερμαινόμενου εισερχόμενου αέρα. Δηλαδή, δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια ενέργειας. Μόνο για την εφαρμογή αυτού του καθεστώτος θα απαιτηθεί μια αρκετά δαπανηρή συσκευή - ένα recuperator, στην οποία η ανταλλαγή θερμότητας της εισροής με τον εξαερισμό. Αλλά αυτή η συσκευή, παρά το υψηλό κόστος της, πληρώνει αρκετά γρήγορα, επειδή μια ημέρα για τη θέρμανση ενός καλά μονωμένου δωματίου απαιτεί μόνο 150-200 kW. Ιδιαίτερα απαραίτητο σύστημα αναρρόφησης εξαερισμού είναι για σύγχρονα κτίρια εξοπλισμένα με πρακτικά σφραγισμένα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και πόρτες.

  Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό; Βήμα-βήμα οδηγίες, κανόνες για τη χρήση της συσκευής.

  Η αρχή της λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση

  Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

  Στην πιο απλή έκδοση, ένα θερμαινόμενο σύστημα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • φυσώντας ανεμιστήρα - ένα ή περισσότερα.
  • θερμαντικό στοιχείο - καλοριφέρ με υψηλό βαθμό διαρροής θερμότητας ·
  • φίλτρο αέρα, Προστασία από τη διείσδυση μεγάλων σωματιδίων σκόνης από έξω.

  Σε πιο προηγμένα, δαπανηρά συστήματα, εγκαθίστανται επίσης ένα βακτηριακό φίλτρο, είτε χημικό είτε υπεριώδες, και συσκευές για αναγκαστική υγρασία του εισερχόμενου αέρα.

  Η αρχή λειτουργίας του συστήματος με θερμαινόμενο ανεμιστήρα εισόδου

  Το κύριο μέσο προώθησης της έγχυσης εξωτερικού αέρα στον κλειστό χώρο είναι ο ηλεκτροκινητήρας, εξοπλισμένο με πτερωτή - ανεμιστήρα τριών πεντάμπων λεπίδων.

  Αρχικά οι μάζες εισερχόμενων αέριων πρέπει να διέρχονται μέσω της σχάρας και του φίλτρου, όπου καθαρίζονται από εξωτερικές ακαθαρσίες. Στη συνέχεια περνούν από ενα εναλλάκτη θερμότητας - συσκευή υψηλής θερμοκρασίας με μεγάλη περιοχή διάχυσης θερμότητας.

  Μετά τη θέρμανση, η εισερχόμενη εισροή τροφοδοτείται απευθείας στο κτίριο ή διανέμεται μέσω του συστήματος αεραγωγών, παρέχοντας την παροχή ζεστού αέριου μίγματος σε διαφορετικές περιοχές ενός μεγάλου παραγωγικού / δημόσιου χώρου ή διανομής αέρα μέσω διαφόρων δωματίων.

  Τα βασικά στοιχεία του ελέγχου του αερισμού εξαναγκασμένου αέρα με θέρμανση

  Βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου

  Τα κύρια στοιχεία ελέγχου είναι αισθητήρες θερμοκρασίας, δίνοντας το σήμα σε ένα διαφορετικό είδος ρελέ, αποσυνδέοντας σε περίπτωση υπερθέρμανσης των ηλεκτρικών θερμαντικών στοιχείων ή σταματώντας την παροχή ζεστού νερού στον εναλλάκτη θερμότητας. Ένα τέτοιο απλό σύστημα εφαρμόζεται συνήθως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Στον ιδιωτικό, εμπορικό και δημόσιο τομέα, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται πιο "έξυπνες" μονάδες αυτοματισμού - μικροεπεξεργαστές. Λαμβάνοντας σήματα από εξωτερικούς / εσωτερικούς ανιχνευτές θερμοκρασίας, είναι σε θέση να δώσουν ένα σήμα στις ελεγχόμενες βαλβίδες για τη ροή ζεστού νερού ή να ρυθμίσουν (σταδιακά ή σταδιακά) τη θέρμανση των ηλεκτρικών θερμαντήρων.

  Είναι επίσης δυνατή η σύνδεση αυτών των μονάδων σε συναγερμούς πυρκαγιάς. Σε αυτή την περίπτωση, εάν υπάρχει φωτιά μέσα στο δωμάτιο, που καθορίζεται από τους αισθητήρες φωτιάς, η ροή φρέσκου εξωτερικού αέρα πλούσιου σε οξυγόνο σταματά αυτόματα, γεγονός που μειώνει σημαντικά την πιθανότητα ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της φλόγας.

  Τι είναι ένας αφυγραντήρας αέρα και πώς λειτουργεί; Συλλέγουμε τη συσκευή με τον εαυτό μας.

  Τι είδους αερισμό πρέπει να επιλέξω για ένα ιδιωτικό σπίτι; Είδη συστημάτων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

  Οι τιμές στην αγορά

  Το κόστος του "ζεστού" αερισμού αποτελείται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Η τιμή της μονάδας αερισμού. Εξαρτάται, καταρχάς, από την πολιτική τιμών του κατασκευαστή. Ένα από τα πιο προσιτά σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι οι ρωσικοί θερμαινόμενοι αερόσακοι. Για παράδειγμα, μια εγχώρια μονάδα με χωρητικότητα 3,5 κυβικών ανά ώρα που παράγεται από την SPC Vector-Condvent θα κοστίσει 230 χιλιάδες ρούβλια.
  • Διάρκεια και πολυπλοκότητα του συστήματος εξαερισμού. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια των αγωγών εξαερισμού και ο αριθμός των τμημάτων της διακλάδωσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων στοιχείων και κατά συνέπεια το συνολικό κόστος.
  • Πολυπλοκότητα των εργασιών εγκατάστασης. Αυτός ο παράγοντας επηρεάζεται από τις συνθήκες για την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης, όπως το ύψος, η θερμοκρασία, τα υλικά των τοίχων και των δαπέδων του κτιρίου και πολλά άλλα.

  Συνοψίζοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερος τρόπος να οργανωθούν οι ανταλλαγές σε ένα βιομηχανικό, εμπορικό, δημόσιο ή οικιστικό κτίριο / κτίριο είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος ανάκτησης αερισμού. Αν και αρχικά και θα απαιτήσει μεγάλο οικονομικό κόστος, κατά τη λειτουργία του, το σύστημα αυτό θα αποδώσει γρήγορα λόγω της εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενεργειακών πόρων.

  Δείτε επίσης το βίντεο σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης ενός απλού αερισμού εφοδιασμού από τον εαυτό σας:

  Τα είδη και η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση του αέρα

  Εξοικονομήστε ένα άνετο μικροκλίμα βοηθά τον αερισμό με θέρμανση αέρα. Οι ρυθμίσεις του κλιματικού εξοπλισμού καθιστούν δυνατή την ξεχωριστή ρύθμιση της παροχής αέρα και της θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Η ευκολία χρήσης και η ποικιλία των παραλλαγών καθιστούν αυτές τις ρυθμίσεις απαραίτητες στις δημόσιες, βιομηχανικές και οικιστικές εγκαταστάσεις.

  Μια από τις επιλογές για την οργάνωση αερισμού τροφοδοσίας με θέρμανση αέρα

  Τύποι συστημάτων

  Πάρτε φρέσκο ​​αέρα μπορεί να είναι μια ενεργή και παθητική μέθοδος. Οι παθητικές συσκευές περιλαμβάνουν βαλβίδες AEROPAC. Ο σχεδιασμός εξασφαλίζει την εισροή αέρα από το εξωτερικό λόγω πτώσης πίεσης. Στην ψυχρή περίοδο, εισάγεται αέρας λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, ενώ στον ζεστό χρόνο ο ανεμιστήρας του εκχυλίσματος παίζει έναν καταλύτη για την αλλαγή των θερμοδυναμικών παραμέτρων.

  Στοιχεία και δομή εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα με θέρμανση αέρα

  Η οπή στον τοίχο ρυθμίζεται από τα πτερύγια. Η ρύθμιση των πτερυγίων είναι χειροκίνητη και αυτόματη. Η αυτόματη ρύθμιση εξαρτάται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

  • υγρασία αέρα στο δωμάτιο.
  • η ταχύτητα της ροής που διέρχεται από την οπή.

  Στον τοίχο

  Όταν επιτευχθούν οι καθορισμένες τιμές, το πτερύγιο μειώνει τη διάμετρο της οπής. Το συμπαγές κιβώτιο της συσκευής είναι στερεωμένο στον τοίχο, εξοπλισμένο με οθόνη LCD, πίνακα ελέγχου. Ο εξοπλισμός τοποθετείται κοντά στο ψυγείο, το οποίο συμβάλλει στη θέρμανση του αέρα. Η αρχή της λειτουργίας συνίσταται στην ανάκτηση εσωτερικού (ζεστού) και εξωτερικού (ψυχρότερου) αέρα.

  Οι ενεργητικοί θερμαντήρες αέρα είναι πιο απαιτητικοί, επειδή με τη βοήθειά τους είναι δυνατό να ρυθμιστεί η ένταση της πρόσληψης καθαρού αέρα. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, ο εξαερισμός με θέρμανση διαιρείται σε νερό και ηλεκτρικό.

  Νερό: από το σύστημα θέρμανσης

  Η αρχή του θερμοσίφωνα βασίζεται στην κίνηση του αέρα μέσω ενός συστήματος καναλιών και σωλήνων μέσα στο οποίο κυκλοφορεί ζεστό νερό ή μια ειδική λύση. Η θέρμανση πραγματοποιείται σε εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος ενσωματώνεται απευθείας σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

  Ο ηλεκτρικός θερμαντήρας λειτουργεί από το δίκτυο, μετατρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα.

  Ο κλιματικός εξοπλισμός για τον αερισμό των χώρων συμβαίνει:

  • εγκατάσταση - αποτελείται από ξεχωριστά στοιχεία, τοποθετημένα και δοκιμασμένα στο χώρο εγκατάστασης.
  • Σταθερό - είναι μια έτοιμη μονάδα με ενσωματωμένα στοιχεία και σύστημα ελέγχου.

  Εγκατάσταση οικιακού εξαερισμού με καθαρό αέρα

  Άνετη, συμπαγής, αισθητικά σχεδιασμένη δεξαμενή αναπνοής Tion O2, κατάλληλη για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

  Breezer Tion O2 - σύστημα συμπιεσμένου αέρα εξαερισμού

  Ο σχεδιασμός της μονάδας είναι:

  • αγωγό καναλιού με έναν αγωγό εισαγωγής αέρα - μονωμένο αεροστεγές σωλήνα, που ευνοεί την είσοδο αέρα μέσα στη συσκευή.
  • η βαλβίδα καθυστέρησης αέρα είναι ένα διάκενο αέρα που εμποδίζει την εκροή ζεστού αέρα με τον εξοπλισμό απενεργοποιημένο.
  • σύστημα φιλτραρίσματος - τρία διαδοχικά εγκατεστημένα φίλτρα που συγκρατούν σκόνη, βρωμιά, διάφορα σκουπίδια, βακτήρια, αλλεργιογόνα. Το τελευταίο φίλτρο διεξάγει βαθιά καθαρισμό αέρα από καυσαέρια και οσμές.
  • Ανεμιστήρας - άντληση αέρα από το εξωτερικό.
  • κεραμικό θερμαντήρα με κλιματισμό - σχεδιασμένο για θέρμανση αέρα και αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας.

  Το αεράκι είναι εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο.

  Systemair

  Η ελβετική εταιρεία Systemair παράγει μια σειρά εξοπλισμού παροχής αέρα με και χωρίς θέρμανση για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Οι μονάδες της εταιρείας παράγονται σε εκδόσεις δαπέδου, τοίχου και οροφής.

  Εγκατάσταση για τον εξαερισμό του συστήματος θέρμανσης από τον κατασκευαστή SystemAir

  Σε διάφορα μοντέλα χρησιμοποιούνται πλάκες ή περιστροφικοί ανακτητές. Το θερμαντικό στοιχείο μπορεί να είναι νερό ή ηλεκτρικό.

  Παροχή αερισμού σε διαφορετικούς τύπους εγκαταστάσεων: απαιτήσεις

  Σε διαφορετικούς τύπους χώρων, ανάλογα με το λειτουργικό τους σκοπό, πρέπει να τηρούνται οι κατάλληλες παράμετροι αερισμού:

  Στο διαμέρισμα

  Για οικιστικά διαμερίσματα και σπίτια υπάρχουν μερικές φορές αρκετό παθητικό αερισμό. Από αρθρωτά συστήματα, κατάλληλα είναι συσσωματώματα με χωρητικότητα μέχρι 100 m3 / ώρα για κάθε περιοχή 5-7 m2. Πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο και την τουαλέτα; Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για λεπτομέρειες.

  Τυπικό σύστημα εξαερισμού με θέρμανση στο διαμέρισμα

  Για ένα τυπικό διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων 60 τ.μ. σε μια κατοικία με πάνελ, αρκεί μια εγκατάσταση χωρητικότητας 350 m3 / h.

  Στο κατάστημα συγκόλλησης

  Ο εξαερισμός των συγκροτημάτων συγκόλλησης πρέπει να εξουδετερώνει τη σκόνη και το αέριο, τα οποία σχηματίζουν ρεύματα μεταφοράς λόγω των μηχανών συγκόλλησης. Τα υγειονομικά πρότυπα καθιερώνουν ότι ο αέρας πρέπει να τροφοδοτείται στην περιοχή εργασίας.

  Εμφάνιση του συστήματος εξαερισμού του συγκροτήματος συγκόλλησης

  Σε αυτούς τους χώρους, είναι εγκατεστημένος αεραγωγός εφοδιασμένος με θέρμανση σε δύο επίπεδα:

  • Τα κανάλια αέρα που κατευθύνουν τον αέρα κάτω βρίσκονται σε επίπεδο 6 μέτρων από το δάπεδο.
  • οι εισαγωγές αέρα για οριζόντια ή κεκλιμένη κίνηση αέρα βρίσκονται σε επίπεδο 4 m.

  Στο θάλαμο ψεκασμού

  Η ιδιαιτερότητα των θαλάμων ψεκασμού είναι η κατανομή μεγάλου αριθμού ατμών διαλύτη και χρωμάτων. Για τέτοιες εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται εναλλασσόμενος εξαερισμός και εξαερισμός με υποχρεωτικές εξατμίσεις φιλτραρίσματος. Τα φίλτρα καλύμματα είναι πιο συχνά εξοπλισμένα στο πάτωμα, πνίγοντας τη βάση μερικά εκατοστά. Σε αυτές τις τάφρους, τοποθετούνται ακροφύσια με φίλτρα και η δομή κλείνει με πλέγμα.

  Συσκευή εξαερισμού σε θάλαμο ψεκασμού

  1. έναρξη της εργασίας - ενεργή κυκλοφορία αέρα για τον καθαρισμό του χώρου από σκόνη και επιβλαβή μικροσωματίδια.
  2. διαδικασία βαφής - συνεχής μετακίνηση του αέρα σε θερμοκρασία έως 30oC, τροφοδοτούμενη στη ζώνη εργασίας και απόσυρση χωρίς διήθηση.
  3. Ξήρανση - παροχή καθαρού φιλτραρισμένου αέρα θερμαινόμενου στους 60 ° C.

  Στο λεβητοστάσιο

  Η λειτουργία των λεβήτων καυσίμων συνοδεύεται από τη χρήση οξυγόνου στον αέρα. Για να μην δημιουργηθεί βύθισμα επιστροφής, το σύστημα αερισμού των σπιτιών του λέβητα πρέπει να συνδεθεί με τους αγωγούς αερισμού στο σπίτι. Η παρουσία φυσικού εκχυλίσματος είναι υποχρεωτική στο ίδιο το δωμάτιο.

  Ο ευκολότερος τρόπος να οργανωθεί ο εξαερισμός στο χώρο του λέβητα

  Η διάμετρος του ανοίγματος υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια του χώρου, το ύψος της οροφής και τον επικρατούμενο ρυθμό εισαγωγής αέρα. Ανεξάρτητα, οι υπολογισμοί είναι μάλλον δύσκολο να εκτελεστούν, επομένως είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το έργο στους σχεδιαστές.

  Για την πισίνα

  Κατά το σχεδιασμό εσωτερικές πισίνες σε ιδιωτικές κατοικίες ή αθλητικά κέντρα, τα συστήματα εξαερισμού σχεδιαστεί για να λύσει τα προβλήματα της διατήρησης ορισμένων υγρασίας στο δωμάτιο. Συνεχίζοντας το θέμα, ψάξτε για ένα άρθρο σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στη σάουνα: http://ventilsystem.ru/ventilyaciya/po-naznacheniyu/v-bane/v-parilke.html

  Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για την πισίνα χωρίς αφύγρανση.

  Σύμφωνα με τις ρωσικές και ξένες απαιτήσεις, η θερμοκρασία του νερού στη λεκάνη κυμαίνεται από 28 έως 32 ° C και η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι 2-4 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του νερού (μέγιστη θερμοκρασία 34 ° C).

  Σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτές, ο εξαερισμός πρέπει να παρέχει:

  • η μέγιστη σχετική υγρασία δεν υπερβαίνει το 65%.
  • ο ρυθμός ροής αέρα είναι έως 0,2 m / s.
  • ένταση ανταλλαγής αέρα - όχι λιγότερο από 80 m3 / h ανά άτομο.
  • επίπεδο θορύβου - έως 60 dB.

  Συσκευή

  Σχηματικά, η κατασκευή μιας σύνθετης εγκατάστασης αγωγών για εξαερισμό με φρέσκο ​​αέρα έχει ως εξής:

  Στο διάγραμμα: η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση του αέρα

  Σταθερή μονοκόμματο μονάδα περιλαμβάνει:

  1. Ανεμιστήρας - αντλώντας αέρα μέσα στο δωμάτιο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα περιλαμβάνουν την απόδοση, την πίεση, το επίπεδο θορύβου, τις διαστάσεις.
  2. Ανακλαστήρας - Ψύχεται ο αέρας εξαγωγής.
  3. Ο θάλαμος ανάμειξης είναι μια δεξαμενή στην οποία ένα μέρος των καυσαερίων αναμειγνύεται με τον εξωτερικό αέρα, αποδίδοντας τη θερμότητά του.
  4. Ένας θερμαντήρας νερού ή ηλεκτρικού αέρα είναι ένα σύστημα πιάτων ή σωλήνων που θερμαίνουν τον αέρα λόγω υγρού ή τάσης στο δίκτυο.
  5. Το πτερύγιο είναι μια βαλβίδα με πολλά πτερύγια, η οποία ρυθμίζει την διατομή της οπής.
  6. Φίλτρο και σιγαστήρας - σχεδιασμένο για να μειώνει τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα και τον καθαρισμό του πρωτεύοντος αέρα από τη σκόνη.
  7. Βαλβίδα αντεπιστροφής - αποτρέπει την επιστροφή αέρα όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο. Σχετικά με τις βαλβίδες ελέγχου του εξαερισμού έχουμε ένα ξεχωριστό άρθρο.

  Η αρχή της λειτουργίας του εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση

  Κόστος εξαναγκασμένου εξαερισμού με θέρμανση αέρα

  Το μέσο κόστος αγοράς και εγκατάστασης αεραγωγών εισαγωγής και εξαγωγής κυμαίνεται από 70 έως 80 χιλιάδες ρούβλια.

  Πού να αγοράσετε εξαερισμό με θέρμανση αέρα;

  Σχεδιασμός, πώληση και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιούνται από τις ακόλουθες εταιρείες:

  • AKB "StoneHenzh";
  • Η εταιρεία "MiM 2010"?
  • LLC "PP Blagovest-S +".

  Ο αέρας θέρμανσης στον εξαερισμό τροφοδοσίας

  Εξαερισμός με θέρμανση και καθαρισμό αέρα

  Τα παλιά ξύλινα παράθυρα και οι πόρτες εγκαταστάθηκαν σε παλιά σπίτια, τα οποία είχαν πολλές ρωγμές, με αποτέλεσμα ο αέρας να παρέχεται από το δρόμο μέσω των δωματίων. Η κανονιστική τεκμηρίωση αυτών των χρόνων απαιτούσε τον υπολογισμό της ποσότητας αυτού του αέρα για να ληφθεί υπόψη η ενέργεια για τη θέρμανση του.

  Τα σύγχρονα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες υψηλής ποιότητας έκαναν τα σπίτια ζεστά, αλλά αεροστεγή. Αυτές δεν είναι πολύ άνετες συνθήκες για τη διαβίωση, για την επίλυση του προβλήματος σχεδιάζεται αερισμός με θέρμανση αέρα.

  Σφράγιση χώρων και των συνεπειών τους

  Στις εγκαταστάσεις σοβιετικών κτιρίων, ο εξαερισμός πραγματοποιήθηκε μέσω κατακόρυφων αξόνων που βρίσκονται στο πάχος του τοίχου. Λόγω της διαφοράς στα ύψη, εμφανίστηκε μια ώθηση μέσα τους, έτσι ώστε ο αέρας από την ανώτερη ζώνη του δωματίου πήγε στον άξονα μέσω της σχάρας εξαγωγής. Η εισροή οργανώθηκε με φυσικό τρόπο μέσα από τα κενά κάτω από τις πόρτες, τις γρίλιες και άλλα στοιχεία του εξαερισμού και της ανταλλαγής αέρα. Έχοντας εγκαταστήσει νέα παράθυρα και πόρτες, μπλοκάραμε την εισροή, το φυσικό βύθισμα του ορυχείου έπαψε να λειτουργεί.

  Ο εξαερισμός δεν υπάρχει χωρίς αέρα τροφοδοσίας και αντίστροφα.

  Μέσα στο δωμάτιο, η υγρασία αυξάνεται πρώτα, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, τα παράθυρα καλύπτονται με συμπύκνωμα και "κραυγή", μούχλα και μπορεί να εμφανίζονται στην οροφή και στους τοίχους. Όλα αυτά τα φαινόμενα δεν είναι μόνο σε κτίρια κατοικιών, αλλά και σε κτίρια γραφείων ή γραφείων, όπου εργάζονται πολλοί. Για να αποφύγετε αυτό, χρειάζεστε τεχνητό αερισμό για την παροχή καθαρού αέρα.

  Ανάγκη της οργάνωσης εισροών

  Πολλοί πιστεύουν ότι η συσκευή εξαερισμού με θέρμανση σε δωμάτια δεν είναι πρακτική. Εδώ είναι οι πιο κοινές παρανοήσεις:

  1. Εγκαταστήσαμε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα στον αγωγό εξαγωγής.

  Ο ανεμιστήρας δημιουργεί κενό στο δωμάτιο και η εισροή εμφανίζεται, αλλά από το επόμενο δωμάτιο μέσα από την πόρτα. Και στο επόμενο δωμάτιο ο αέρας έρχεται από το διάδρομο και ούτω καθεξής. Ο αξονικός ανεμιστήρας δεν μπορεί να αναπτύξει υψηλή πίεση, σε όλους τους παρακείμενους χώρους θα υπάρξει ισορροπία και η πτερωτή του θα αναδεύσει τον αέρα χωρίς να τον μετακινήσει.

  2. Έχω ψευδοροφές από γυψοσανίδα με ενσωματωμένο εξαερισμό.

  Οι εκτροπείς λειτουργούν από τον ανεμιστήρα ή από το φυσικό βύθισμα. Η τελευταία χωρίς εισροή είναι αδύνατη, και η περίπτωση με ανεμιστήρα θεωρείται παραπάνω.

  3. Έχω κλιματιστικό ή split σύστημα.

  Αυτός ο εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για εσωτερική επεξεργασία αέρα και μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο, οι μάζες φρέσκου αέρα μπορούν να τροφοδοτηθούν από το δρόμο μόνο με εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Σε δωμάτια με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, η παροχή καθαρού αέρα είναι ακόμα πιο επείγουσα. Οι συνθήκες υγιεινής, που ρυθμίζονται από κανονιστικά έγγραφα, πρέπει να δημιουργούνται στον εργασιακό χώρο.

  Εξοπλισμός εξαερισμού

  Για να εξασφαλιστεί η ροή των αέριων μαζών μέσα στο κτίριο, θεωρητικά αρκεί να κατασκευαστεί μια οπή στον εξωτερικό τοίχο. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια εισροή με θέρμανση και καθαρισμό του αέρα. Η σύνθεση των αέριων μαζών στο δρόμο μπορεί να είναι διαφορετική, εξαρτάται από την τοποθεσία και την περιοχή κατοικίας. Ο αέρας των μεγάλων και μεσαίων πόλεων διαφέρει από τη ρύπανση από σκόνη και αέριο. Με αυτό το έντυπο δεν μπορεί να υποβληθεί στις εγκαταστάσεις, απαιτείται ένας ή πολλαπλών βαθμίδων καθαρισμού:

  • Το πρώτο στάδιο καθαρισμού είναι ένα χοντρό φίλτρο κυψελών για να πιάσει τα σωματίδια σκόνης και ρύπων, απενεργοποιώντας τα αέρια.
  • Ως δεύτερο στάδιο, μπορεί να δράσει ένα λεπτότερο φίλτρο, το οποίο καθυστερεί τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια και τη γύρη από τα φυτά.
  • Ο τρίτος βαθμός καθαρισμού επιτρέπει στον αέρα να απολυμανθεί με ένα βακτηριοκτόνο φίλτρο.

  Για ένα οικιστικό ή διοικητικό κτίριο, είναι απαράδεκτο όταν ο κρύος αέρας φυσάει από τον εξαερισμό το χειμώνα. Θα πρέπει να σερβίρεται σε δωμάτια που έχουν ήδη θερμανθεί, διαφορετικά τα άτομα διατρέχουν κίνδυνο να κρυώσουν. Ταυτόχρονα, κανένα σύστημα θέρμανσης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη θέρμανση αυτού του δωματίου.

  Κατά την κρύα εποχή, πριν την τροφοδοσία στις εγκαταστάσεις, είναι απαραίτητο να θερμάνετε τον καθαρό αέρα και να τον καθαρίσετε.

  Η οπή στο εξωτερικό τοίχωμα πρέπει να χρησιμεύει για την τοποθέτηση του αεραγωγού, ο οποίος θα συνδεθεί με τη μονάδα για τη θέρμανση και το φιλτράρισμα των αέριων μαζών. Με τέτοιες εγκαταστάσεις, παρέχονται τοπικές, αποκεντρωμένες εισροές στο δωμάτιο. Η συσκευή περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα, έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα και ένα φίλτρο (ή μερικά φίλτρα). Ανάλογα με την έκδοση, το σώμα της συσκευής μπορεί να τοποθετηθεί στο πάχος του τοίχου ή να συνδεθεί με αυτό μέσα στο δωμάτιο.

  Εγκατάσταση θέρμανσης και φιλτραρίσματος αέρα

  Το χειμώνα, ο κρύος αέρας από τον εξαερισμό θερμαίνεται στην εγκατάσταση στην απαιτούμενη θερμοκρασία και τροφοδοτείται στο δωμάτιο από έναν ανεμιστήρα που μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορες λειτουργίες με διαφορετικές χωρητικότητες. Το καλοκαίρι, η λειτουργία θέρμανσης απενεργοποιείται αυτόματα, μόνο οι λειτουργίες καθαρισμού. Σε ακριβότερες εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας, όταν ο εσωτερικός θερμός αέρας μεταφέρει την ενέργεια του στην εξωτερική εισροή, θερμαίνοντάς την. Εάν το δωμάτιο είναι κλιματιζόμενο, τότε το καλοκαίρι θα υπάρξει μια παρόμοια διαδικασία, μόνο ο αέρας τροφοδοσίας θα μεταδοθεί κρύο. Αυτός ο εξαερισμός αερίου τροφοδοσίας με θέρμανση αέρα εξοικονομεί μέχρι και το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας που πηγαίνει στη θέρμανση ή την ψύξη.

  Τα μεγάλα κτίρια γραφείων, τα εμπορικά κέντρα και τα επιχειρηματικά κέντρα που είναι εφοδιασμένα με τοπικές μονάδες εφοδιασμού είναι ακριβά και άβολα. Για να τοποθετήσετε κλιματιστικά επίσης δεν έχει νόημα, είναι καλύτερα να παρέχετε τον απαιτούμενο αέρα στις απαιτούμενες παραμέτρους του συνόλου του κτιρίου. Κατά κανόνα, χωρίζεται σε ζώνες από το δάπεδο ή από άλλα χαρακτηριστικά και αναπτύσσει ένα γενικό σχέδιο εξαερισμού εισροής και εξάτμισης.

  Για κάθε ζώνη επιλέγονται μονάδες εισαγωγής αέρα, οι οποίες παρέχουν αέριες μάζες απευθείας σε όλους τους χώρους με τη βοήθεια αεραγωγών. Αυτός είναι ένας συγκεντρωτικός τρόπος οργάνωσης της εισροής και ο εξοπλισμός εξαερισμού που το παρέχει, καλούνται κεντρικά κλιματιστικά. Φέρουν τον αέρα στην απαιτούμενη κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις και τις καιρικές συνθήκες.

  Τα συστήματα τροφοδοσίας εξαερισμού των εμπορικών κέντρων και άλλων παρόμοιων κατασκευών μπορούν να έχουν σε μεγάλο βαθμό, ορισμένα από τα κανάλια αέρα περνούν κατά μήκος του δρόμου, τα κελάρια και τα μη θερμαινόμενα δωμάτια. Προκειμένου να μην χαθεί η θερμική ενέργεια που καταναλώνεται για τη θέρμανση του αέρα, υπό αυτές τις συνθήκες, οι αεραγωγοί είναι μονωμένοι.

  Συμπέρασμα

  Η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι μια αναγκαιότητα για κάθε δωμάτιο στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι. Χωρίς αυτό, είναι αδύνατο να προβλεφθούν κανονικές συνθήκες για τη δουλειά ή τη διαμονή τους.

  Θέρμανση του εξαερισμού τροφοδοσίας: θα παρέχουμε περίβλημα με καθαρό αέρα και θερμότητα

  Κατά τη διάρκεια των εργασιών του, οι αντλίες εξαερισμού αντλούν υπαίθριο αέρα στις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Η απλούστερη μηχανική έκδοση ενός τέτοιου συστήματος είναι ένα ανάλογο με έναν ανεμιστήρα τοποθετημένο σε μια τρύπα στον τοίχο. Παρέχει άφθονη παροχή φρέσκου αέρα. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μείον # 8212; την παροχή ψυχρών μαζών το χειμώνα.

  Αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία των επιβατών του κτιρίου και την κατάσταση της επένδυσης των χώρων. Εξαιτίας αυτού, αυτός ο τύπος συστημάτων παροχής αέρα χρησιμοποιείται συνήθως μόνο σε αποθήκες και βιομηχανικούς χώρους.

  Στη φωτογραφία # 8212; εργασίες αερισμού με θέρμανση.

  Δώστε προσοχή!
  Για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα σε κτίρια κατοικιών, αναπτύχθηκε ένα σύστημα εξαερισμού με αέρα με θέρμανση αέρα.
  Είναι απαραίτητο στην κρύα εποχή και μπορεί να περιλαμβάνει, εκτός από τη θέρμανση, τον καθαρισμό και την υγρασία των εισερχόμενων αέριων μαζών.

  Αρχή λειτουργίας και στοιχεία του συστήματος

  Τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού με θέρμανση αέρα.

  Ένα τέτοιο δίκτυο μπορεί επιπλέον να είναι εξοπλισμένο με ορισμένες συσκευές.

  Από τι συνίσταται ο εξαερισμός;

  1. Στοιχείο του δικτύου εξαερισμού, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δρόμο # 8212; αυτή η μάσκα εισαγωγής αέρα. Αυτό το τμήμα μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να βελτιώσει την αισθητική του αγωγού εξόδου, αλλά προστατεύει επίσης το σύστημα από το να πέσει σε αυτό βροχές, πουλιά, ζώα, καθώς και ξένα αντικείμενα.
  2. Στη συνέχεια η ροή διέρχεται μέσω ειδικής βαλβίδας εξαερισμού. Χρησιμεύει στην αποκοπή του υπαίθριου αέρα, τη στιγμή που το σύστημα κλείνει. Έτσι, η βαλβίδα εμποδίζει τη ροή κρύων ροών στα δωμάτια το χειμώνα. Συχνά αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρική μονάδα, η οποία επιτρέπει τον αυτόματο έλεγχο.
  3. Το επόμενο στοιχείο του σύγχρονου συστήματος αερισμού αερισμού είναι το φίλτρο. Κάνει δυνατή την προστασία της δομής του δικτύου από τους ρύπους, καθώς και τους αεριζόμενους χώρους. Τα πιο συνηθισμένα φίλτρα άνθρακα, θα πρέπει να αντικατασταθούν, στο μέτρο του εφικτού.
  1. Για την θέρμανση του αέρα στον ανεμιστήρα τροφοδοσίας αντιστοιχεί ο θερμαντήρας αέρα. Αυτή η συσκευή είναι ικανή να θερμαίνει τις ρέουσες ροές χειμώνα έως +29 μοίρες. Αυτή η συσκευή, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, μπορεί να είναι είτε ηλεκτρική είτε νερό.

  Δώστε προσοχή!
  Σε ένα διαμέρισμα ή ένα μικρό σπίτι η καλύτερη επιλογή είναι # 8212; χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό αναλογικό.
  Είναι πιο συμπαγές, εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία.
  Για ογκώδεις οικιστικούς, δημόσιους, εμπορικούς και άλλους χώρους, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα θερμοσίφωνα.
  Είναι πιο οικονομικό, λόγω της έλλειψης εξάρτησης από τον ηλεκτρισμό.

  1. Για να μειώσετε την απώλεια θερμότητας του κτιρίου και να μειώσετε το φορτίο του θερμαντήρα, στα συστήματα παροχής αέρα, ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Ζεσταίνει τον εισερχόμενο υπαίθριο αέρα, χάρη στην ανταλλαγή θερμότητας με τα απομακρυσμένα ρεύματα καυσαερίων.
  2. Για το φούσκωμα του εξωτερικού αέρα στο σύστημα συναντά τον ανεμιστήρα.
  3. Απλώνεται μέσα από τις εγκαταστάσεις, χάρη στους αεραγωγούς.
  4. Η οδηγία συνιστά το σύστημα εξαερισμού με θερμοσίφωνα να είναι επιπλέον εξοπλισμένο με απορροφητήρα ήχου. Μειώνει το επίπεδο θορύβου από τις συσκευές λειτουργίας.
  5. Η ομοιομορφία της κατανομής του αέρα τροφοδοσίας επιτυγχάνεται, λόγω της χρήσης διαχυτών στο σύστημα αερισμού.

  Πώς μπορεί να γίνει διαχείριση και έλεγχος του συστήματος;

  Πίνακας ελέγχου συστήματος.

  Όταν η παροχή αέρα με θέρμανση αέρα σχεδιάζεται από τα ίδια τα χέρια, το κύκλωμα μπορεί να συμπληρώνεται με σύγχρονες συσκευές που θα κάνουν τη λειτουργία πιο άνετη, άνετη και αποτελεσματική.

  1. Χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου, είναι δυνατό να ελέγχετε και να ρυθμίζετε την παροχή εξωτερικού αέρα, καθώς και τη θερμοκρασία του.
  2. Ορισμένα μοντέλα PU είναι εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη, σας επιτρέπει να σχεδιάσετε ενέργειες και να δώσετε εντολές για την αυτοματοποίηση του συστήματος εξαερισμού για την εφαρμογή τους σε μια συγκεκριμένη ημέρα και ακόμη και μία ώρα.
  3. Εκτός από τον ανεμιστήρα του αέρα τροφοδοσίας, το σύστημα μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με αναλογικό σύστημα εξάτμισης. Είναι επιθυμητό και οι δύο συσκευές να έχουν προστασία έναντι υπερθέρμανσης.
  4. Συνιστάται να αγοράσετε μια θερμάστρα με θερμοστάτη, θα αποτρέψει μια πυρκαγιά.
  5. Το δίκτυο μπορεί να εξοπλιστεί επιπρόσθετα με ένα μανόμετρο. Θα καθορίσει τις διακυμάνσεις των ροών (δυναμικών) πίεσης στο φίλτρο αέρα.
  6. Η βαλβίδα διακοπής τοποθετείται στον κλάδο τροφοδοσίας του συστήματος. Ο αποσβεστήρας του, με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα, χαμηλώνει αυτόματα όταν ο αερισμός είναι απενεργοποιημένος. Ως εκ τούτου, το χειμώνα ο ψυχρός αέρας δεν διεισδύει στις εγκαταστάσεις.

  Τι να εξετάσει

  Τα σύγχρονα συστήματα είναι δύσκολο να εγκατασταθούν, οπότε η τοποθέτησή τους είναι καλύτερα να ανατεθεί στους πλοιάρχους.

  1. Ο σύγχρονος αερισμός με πλήρες σύνολο λειτουργιών απαιτεί τακτική συντήρηση.
  2. Λόγω της πολυπλοκότητάς της, αν δεν είστε σίγουροι για τις δυνατότητές σας, καλό θα ήταν να αναθέσετε την εγκατάσταση του συστήματος σε ειδικούς.
  3. Δεν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε το σύστημα εξαερισμού με την εγκατάσταση κλιματικού εξοπλισμού, για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού.

  Δώστε προσοχή!
  Οι εγκαταστάσεις κλιματισμού διατηρούν μόνο ένα άνετο καθεστώς θερμοκρασίας στα δωμάτια και για την υγεία είναι χρήσιμο να τροφοδοτεί συνεχώς τον καθαρό αέρα.
  Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό τροφοδοσίας με τον θερμαντήρα αέρα (για το χειμώνα) και για το καλοκαίρι να παράσχετε στο σχέδιό του την εγκατάσταση ενός ψυγείου αέρα.

  Συμπέρασμα

  Εάν έχετε την ευκαιρία, εγκαταστήστε ένα ενσωματωμένο δίκτυο εξαερισμού στο σπίτι σας. Δεν θα παράγει μόνο ανταλλαγή αέρα, αλλά οργανώνει επίσης ένα άνετο μικροκλίμα στα δωμάτια. Η τιμή του αερισμού θα αυξηθεί, αλλά είναι καλύτερα να μην σώσουμε την υγεία. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα συμπληρώσει το θέμα της.

  Εξαερισμός με θέρμανση αέρα

  Ο αέρας σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, ανεπαρκώς ενημερωμένος ή γενικά στάσιμος, θέτει άμεση απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να ρέει καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο και τα συστήματα εξαερισμού δεν πρέπει να υποτιμάται με κανέναν τρόπο. Κατ 'ελάχιστο, αυτό μειώνει το επίπεδο άνεσης στο δωμάτιο, αλλά οι συνέπειες ενός μικροκλίματος μπορεί να είναι πιο σοβαρές. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αερισμού θεωρείται παραδοσιακά ως μέθοδος παροχής αέρα για την ανανέωση του αέρα.

  Τι είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας;

  Ο σωστά οργανωμένος αερισμός στο σπίτι δεν είναι μόνο σταθερή άνεση και αποκατάσταση των δυνάμεων. Αυτό είναι χαρούμενος και καλή υγεία, και το σύστημα αερισμού προσφοράς επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος με τον αερισμό για το καλό. Όλα τα υφιστάμενα συστήματα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε δύο κατηγορίες:

  1. Χώροι με φυσική κυκλοφορία αέρα. Πρόκειται για ένα κλασικό σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής της συσκευής εξαερισμού. Σε τέτοια συστήματα, η ροή του αέρα από το δρόμο προς το διαμέρισμα και η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα μέσω της κουκούλας.
  2. Αναγκαστική κυκλοφορία. Τέτοια συστήματα εξαερισμού απαραιτήτως περιλαμβάνουν τους ανεμιστήρες διαφόρων σχεδίων. Τα συστήματα χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου δεν υπάρχει ή χαμηλό επίπεδο φυσικού βυθίσματος. Τις περισσότερες φορές, τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικές κατοικίες, όταν, λόγω της ίδιας θερμοκρασίας στο δωμάτιο και εκτός αυτής, η θερμοκρασία είναι σχεδόν η ίδια και ο αγωγός αέρα πρακτικά δεν εκπληρώνει τις λειτουργίες του.

  Μερικές φορές ένας ισχυρός ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε πολυώροφα σπίτια για να νικήσει την ώθηση επιστροφής, αλλά είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την ισχύ του ανεμιστήρα με μεγάλη ακρίβεια, ώστε ο αέρας να μην μπορεί να εκτοξευθεί σε άλλα διαμερίσματα.

  Αρχή λειτουργίας ενός κλασικού συστήματος εξαερισμού

  Φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι περίπλοκο σε αυτό. Ο εξαερισμός είναι μια αρκετά απλή διαδικασία και δεν πρέπει να υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην οργάνωση του συστήματος. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας ολόκληρος σωρός από πολυπλοκότητες και αποχρώσεις, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα οποία, μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματα μάταια, και το δωμάτιο θα παραμείνει ανεμπόδιστο. Η αρχή της λειτουργίας είναι πράγματι αρκετά απλή:

  • υπάρχουν ορισμένοι αγωγοί αερισμού που συνδέουν ξεχωριστά δωμάτια με τον κύριο, κεντρικό αγωγό εξαερισμού, μέσω του οποίου διοχετεύεται αέρας στην ατμόσφαιρα.
  • ο όγκος του αέρα που αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις, πρέπει με κάποιο τρόπο να αναπληρώνονται συνεχώς, και η διαφορά με την ποσότητα του αέρα που αφαιρείται δεν πρέπει να υπερβαίνει την υπολογιζόμενη τιμή, γιατί αλλιώς υψηλό κενό δημιουργείται και ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης είναι απλά κλειδωμένη και δεν λειτουργεί.

  Προηγουμένως, δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, διότι κάθε δομή είχε φυσικές ρωγμές και κενά, μέσω των οποίων η πρόσληψη αέρα πραγματοποιήθηκε στις σωστές ποσότητες. Αλλά στο σύγχρονο σπίτι δεν υπάρχουν σχεδόν κενά. Αγωνιζόμαστε πολύ ενεργά για τη θερμομόνωση, έτσι ώστε όλα τα κενά να εξαλειφθούν στο στάδιο της εγκατάστασης. Πρόκειται για παράθυρα διπλού υαλοπίνακα με στεγανότητα χώρου και νέα συστήματα πόρτας που παρέχουν μια άνευ προηγουμένου στεγανότητα στην πόρτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οργάνωση του εξαερισμού εφοδιασμού είναι τόσο σημαντική στο σχεδιασμό του σπιτιού.

  Βαλβίδες αέρα παροχής

  Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση της αναγκαστικής εξαερισμού, και μερικά πλαστικά παράθυρα κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν τα παράθυρα με ένα εξαερισμού. Αλλά η δυσκολία είναι ότι κάθε βαλβίδα στο παράθυρο μπορεί να παρέχει τη σωστή ποσότητα της εισροής του αέρα μέσα στο δωμάτιο, έτσι ώστε το σύστημα αερισμού με εκτόξευση αέρα με θέρμανση αέρα και χωρίς αυτό θα πρέπει να έχει τη δική του, η οποία υπολογίζεται με ακρίβεια, εξαερισμού βαλβίδες.

  Η ευκολότερη διέξοδος από την κατάσταση είναι η εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού. Αυτό είναι βολικό γιατί δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε επιπλέον τρύπες στον τοίχο και όλες οι εργασίες εγκατάστασης και σχεδίασης μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ένα άλλο ερώτημα τίθεται όταν αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την απόδοση μιας τέτοιας βαλβίδας. Αυτό είναι μόνο ένα ράλι, και στη συνέχεια το χειμώνα δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την είσοδο ψυχρού αέρα στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα τοίχου, η οποία περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για την αύξηση της απόδοσης του ανεμιστήρα, την εγκατάσταση των φίλτρων για την αποφυγή σκουπιδιών και ανεπιθύμητων επισκεπτών από την είσοδο στο δωμάτιο με τη μορφή μικρών εντόμων. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός, τον οποίο θα περιγράψουμε σύντομα.

  Εξοπλισμός αερισμού

  Η βαλβίδα εξαερισμού βρίσκεται, κατά κανόνα, απευθείας κοντά στο ψυγείο, όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Σε αυτή την περίπτωση, ο κρύος αέρας θα θερμανθεί λίγο, αλλά παραμένει φρέσκο. Ο εξοπλισμός που είναι εγκατεστημένος στη διάτρητη οπή του τοίχου ενδέχεται να είναι διαφορετικός, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας για τις συσκευές του συστήματος εξαερισμού. Τυπικά, μια τέτοια μονάδα τροφοδοσίας περιλαμβάνει:

  Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα καταργήσει μόνιμα το ζήτημα της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού, εκτός από τη θέρμανση και ο ρυθμιζόμενος ανεμιστήρας θα συμβάλει στη δημιουργία του πιο άνετου μικροκλίματος σε όλο το σπίτι.